SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ OTOMASYON PROJESİ (SHGM-BYS)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ OTOMASYON PROJESİ (SHGM-BYS)"

Transkript

1 Sayfa No : 1 / 33 SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ OTOMASYON PROJESİ (SHGM-BYS) YETKİLİ HAVACILIK TIP MERKEZLERİ ENTEGRASYONU KULLANIM KILAVUZU BL_SHGM_EGT Mayıs 2013 v.1.5 Bilişim Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Cyberpark, Beytepe Köyü Yolu 5/A Kat:4, Bilkent/Ankara Tel: ; Faks:

2 Sayfa No : 2 / 33 Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Bilgi Yönetim Sistemi Otomasyon Projesi Yetkili Havacılık Tıp Merkezleri Entegrasyonu Kullanıcı Eğitim Belgesi Özet: Bu belge Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Bilgi Yönetim Sistemi Otomasyon Projesi, Uçucu Personel Muayene Kayıtları Altsistemi nin kullanıcılar tarafından verimli ve başarılı bir biçimde kullanılabilmesi için gerekli bilgileri içerir. Hedef: Proje Yöneticileri Proje Teknik Personeli Proje Belgeleme Sorumlusu Kalite Güvenceden Sorumlu Personel Kurum Kullanıcıları Durum: Onaylı Hazırlayan: Adı soyadı Kerem KAHRAMAN Merve SORANLAR Görevi Proje Koordinatörü, J2EE Sistem Uzmanı Uygulama Geliştirici Onaylayan: Adı Soyadı Görevi İmzası Kerem KAHRAMAN Proje Koordinatörü, J2EE Sistem Uzmanı

3 Sayfa No : 3 / 33 İ Ç İ N D E K İ L E R 1. Amaç Tanımlar, Kısaadlar ve Kısaltmalar Uygulamaya Bağlanma Uygulama Kullanımı Uçucu Personel Muayene Kaydı Girişi Uçucu Personel Muayene Kaydı Takibi Özellikler / Uyarılar / Öneriler...26

4 Sayfa No : 4 / 33 Değişim Tarihçesi Sürüm Tarih Değişim Tanımı 1.0 Şubat 2013 Onaylı 1.1 Mart 2013 Muayene kayıtlarının durumlarına Kontrolde(AMS_İlgili_Kontrolör_Ad_Soyad) durumu eklenmiştir. AMC Kullanıcılarının uygulama tarafından otomatik olarak hesaplanan muayene bitiş tarihlerine elle müdahaleleri engellenmiştir. Muayene kayıtlarına Önem Durumu alanı eklenmiştir. Önem durumu ACİL olan kayıtlar muayene tarihi göz önünde bulundurulmadan listede ilk sırada yer alacak ve işareti ile belirtilecektir. 1.2 Mart 2013 AMC Kullanıcılarına kendi aralarında mesajlaşma özelliği eklenmiştir. Herhangi bir yetkili havacılık tıp merkezinde muayene işlemi devam eden uçucu personele, başka bir yetkili havacılık tıp merkezinden muayene kaydı eklenemez. Bu durumlarda uygulama AMC Kullanıcısını detaylı bir uyarı mesajı ile bilgilendirir. Birden fazla kullanıcısı olan yetkili havacılık tıp merkezlerinde, aynı kayıtlar üzerinde aynı anda işlem yapmaya çalışan AMC Kullanıcıları uygulama tarafından bir uyarı mesajı ile bilgilendirilir. AMC Kullanıcılarının daha önce uygulamaya kaydı yapılmış uçucu personel kayıtlarının Adı, Soyadı, Doğum Tarihi ve T.C. Kimlik No alanlarına müdahale etme durumu engellenmiştir. AMC Kullanıcıları muayene kaydı girerken, ilgili uçucu personel için lisans numarasını seçebilir veya elle giriş yapabilir. Girilen bu bilgi sertifikaya yansıtılır. AMC Kullanıcılarının uygulama tarafından otomatik olarak hesaplanan muayene bitiş tarihlerine elle müdahaleleri tekrar aktif hale getirilmiştir. 1.3 Mart 2013 AMC Kullanıcısı, Uçucu Personel sayfasından var olan bir uçucu personeli seçse de, Yeni Uçucu Personel Tanımla sayfasından yeni bir uçucu personeli tanımlasa da; Milliyeti alanındaki ülke bilgisi baz alınarak, sertifikaya basılacak milliyeti bilgisi sistem tarafından otomatik olarak bulunur ve Uçucu Personel Muayene Bilgileri Giriş ekranı, Uçucu Personel

5 Sayfa No : 5 / 33 paneli, Milliyeti alanına getirilir. ( Örneğin: seçilen ülke Türkiye ise T.C. / Turkish, seçilen ülke Kanada ise Canadian vb.) Sertifikalara da bu bilgi basılır. Otomatik olarak getirilen bu bilginin doğru olması durumunda herhangi bir işlem yapmaya gerek yoktur. Eğer getirilen milliyeti bilgisi yanlış ve/veya eksik ise, AMC Kullanıcısı Uçucu Personel Muayene Bilgileri Giriş ekranından alana elle müdahale eder ve Kaydet tuşuna basar. ( Ülkeler Milliyetler SHGM Hava Sağlık Bölümü tarafından eşleştirilmiştir. ) 1.4 Nisan 2013 AMC Kullanıcısının Uçucu Personel Muayene Bilgileri Giriş" ekranında "Uçucu Personel" tablosunun sağ üst köşesindeki "Düzenle" tuşunu kullanarak uçucu personelin Milliyeti, Doğum Yeri, Baba Adı ve Cinsiyeti alanlarını güncelleyebilmesi sağlanmıştır. Sertifika Bilgileri panelindeki Sertifika Türü etiketi Muayene Türü Elverişsizlik Bilgileri panelindeki Elverişsizlik Karar Tarihi etiketi Elverişsizlik Tarihi olarak değiştirilmiştir. Sertifika Bilgilerindeki Muayene Türüne Özel Durum Muayenesi, İkinci Kontrol Muayenesi ve Hakem Muayene olmak üzere 3 farklı muayene türü eklenmiştir. AMC Kullanıcılarının uygulama tarafından otomatik olarak hesaplanan muayene bitiş tarihlerine elle müdahaleleri tekrar engellenmiştir. 1.5 Mayıs 2013 AMC Kullanıcısının SHGM ye Gönderilmiş / Tamamlamış İşlemler listesi, son 1 ay içerisinde işlem görmüş muayene kayıtlarını gösterecek şekilde yeniden tasarlanmıştır. Eğer AMC Kullanıcısı SHGM ye gönderdiği tüm muayene kayıtlarını görüntülemek isterse, Sorgulama sekmesinden yardım alacaktır. ( Sorgulama sekmesinde Muayene Tarih Aralığı kriteri girmek zorunludur. Ancak Adı, Soyadı, Muayene Türü ve/veya Sertifika Sınıfı kriterlerini girmek kullanıcının kontrolüne bırakılmıştır.) Eklenen bu özellik, Bekleyen İşlemler için geçerli değildir bilişim ltd Tüm hakları saklıdır. Bu belgenin hiçbir bölümü Bilişim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi nin izni alınmadan, hiçbir biçimde ve hiçbir yöntemle çoğaltılamaz ve dağıtılamaz, veri tabanı ya da başka bir sistemde saklanamaz.

6 Sayfa No : 6 / Amaç Bu kılavuzun amacı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Bilgi Yönetim Sistemi Otomasyon Projesi, Uçucu Personel Muayene Kayıtları Altsistemi nin, Yetkili Havacılık Tıp Merkezleri Kullanıcıları tarafından istenen ve özlenen düzeyde, verimli ve başarılı bir biçimde kullanılabilmesini sağlamaktır. Bu kılavuzda bulunan kullanıcı arayüzleri ve raporlar, projenin uygulama yazılımı ürünlerinin son şeklini göstermektedir. 2. Tanımlar, Kısaadlar ve Kısaltmalar SHGM Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü SHGM-BYS Sivil Havacılık Bilgi Yönetim Sistemi Otomasyon Projesi AMS Hava Sağlık Bölümü ( Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ) AMC Yetkili Havacılık Tıp Merkezleri ( Sağlık Kuruluşları ) Web Gezgini Web Browser ( Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari vb.) 3. Uygulamaya Bağlanma Uygulamanın çalıştırılabilmesi için, istemci makinelerinde web gezgini bulunması yeterlidir.web gezgini dışında başka bir uygulama kurulumuna gerek yoktur. Web gezgini tıklanır ve adres çubuğu yardımıyla adresine gidilir.

7 Sayfa No : 7 / 33 açılır. yardımıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Uygulamaları ekranı Sağ üst köşede yer alan bağlantısı yardımı ile Giriş ekranı açılır.

8 Sayfa No : 8 / 33 SHGM tarafından AMC Kullanıcıları na bildirilen kullanıcı adı ve şifre bilgisi, ilgili alanlara girilir ve tuşu yardımıyla uygulamaya bağlanılır.

9 Sayfa No : 9 / 33 NOTLAR : AMC Kullanıcıları, SHGM tarafından kendilerine bildirilen parola bilgisini değiştirmek isterse; sayfasındaki Kullanıcı Şifre Değiştirme bağlantısından yardım alabilir. Uygulama web gezgininde, istemci makinenin yerel ayarlarına göre Türkçe veya İngilizce dil desteği ile açılmaktadır. AMC Kullanıcıları, tüm ekranlarda sağ üst köşede yer alan yardımıyla dil desteğinde değişiklik yapabilir. Dil değişikliği her ekranda ve istenilen anda gerçekleştirilebilir. Uygulama web gezgininde, klasik tema desteği ile açılmaktadır. AMC Kullanıcıları, yardımıyla tema desteğinde değişiklik yapabilir. Tema değişikliği her ekranda ve istenilen anda gerçekleştirilebilir. AMC Kullanıcıları, ekranlar arasında geçişler yaparken, web gezginlerinin geri dön tuşlarını değil, uygulama ekranlarındaki tuşlarını kullanmalıdır. Eğer ekranda geri dön tuşu yok ise, bağlantısından yardım almaları gerekmektedir.

10 Sayfa No : 10 / 33 AMC Kullanıcıları, uygulama ekranlarından, her ekranda sağ üst köşede bulunan bağlantısı yardımıyla veya web gezginini kapatarak çıkabilir. Uygulama içerisinde herhangi bir kaydetme ve/veya güncelleme işlemini gerçekleştirebilmek için, önceden belirlenmiş bazı alanlara bilgi girmek zorunludur. Bu zorunlu alanlar bilgi girilecek alanın etiketinin sonundaki kırmızı renkli * işareti ile gösterilmektedir. Bu tip alanlara bilgi girmeden kaydetme ve/veya güncelleme işlemi yapılmaya çalışıldığı durumlarda uygulama "..." alanına değer girilmelidir. şeklinde bir uyarı mesajı görüntüleyecektir. Bazı durumlarda aynı ekranda seçilen ve/veya girilen başka bir değere göre zorunlu alanlar değişiklik gösterebilir. Örneğin; Uçucu Personel Muayene Bilgileri Giriş ekranında Sertifika Türü İlk Muayene olarak seçildiğinde, Bir Önceki Sertifika Bitiş Tarihi bilgisini girmek zorunlu değilken; Sertifika Türü Periyodik Muayene olarak seçildiğinde, Bir Önceki Sertifika Bitiş Tarihi bilgisini girmek zorunludur. kullanılır. tuşu, klavye yardımıyla veri girişi yapılmayan, veri seçimli alanlar için tuşu, klavye yardımıyla veri girişi yapılmayan alanları boşaltmak (temizlemek) için kullanılır.

11 Sayfa No : 11 / 33 Tablo tipi ekranlarda gösterilen verilerin sayısının çok olduğu durumlarda, sistem otomatik olarak verileri sayfalara ayırır ve tablonun hemen altında çubuğu görüntülenir. Sayfa numaraları üzerinde gezinmek suretiyle diğer sayfalardaki verilere erişilebilir. Ayrıca tuşu ile bir sonraki sayfaya, tuşu ile en son sayfaya, tuşu ile bir önceki sayfaya, ile de ilk sayfadaki verilere erişilebilir. Verilerin bir sayfada görüntülenebildiği durumlarda ise tablonun hemen altında çubuğu pasif olarak görüntülenir. Tablo tipi ekranlarda gösterilen verilerin sayısının çok olduğu durumlarda, aranan veriye ulaşmak için sayfa sayfa dolaşmak yerine, ilgili kolonun altındaki filtre alanlarından da yardım alınabilir. Örneğin; doğum yeri İzmir olan uçucu personel kayıtlarına ulaşmak için, Doğum Yeri kolonunun altındaki filtreye İZMİR yazmak yeterlidir. Burada her bir karakter basımından sonra tablo kendini yenileyecektir.

12 Sayfa No : 12 / 33 Tablo tipi ekranlarda gösterilen verileri harf, sayı, tarih vb. sırasına sokmak için ilgili tablo kolonunun yanında görüntülenen tuşuna basmak yeterlidir. tuşuna ilk kez basıldığında tablodaki veriler baştan sona şeklinde sıralanır ve tuş konumuna geçer. İkinci kez basıldığında ise sondan başa doğru sıralanır ve tuş konumuna geçer. Bu işlem sınırsız sayıda uygulanabilir.

13 Sayfa No : 13 / Uygulama Kullanımı 4.1 Uçucu Personel Muayene Kaydı Girişi 1. AMC Kullanıcısı uygulamaya giriş yapar. 2. AMC Kullanıcısı açılan Hastane Ana Sayfa sayfasından Yeni Muayene Ekle tuşuna basar. 3. AMC Kullanıcısı açılan Uçucu Personel arama sayfasından muayene kaydı girilmek istenen uçucu personelin adını veya adının bir kısmını, Adı alanına ve/veya soyadını veya soyadının bir kısmını, Soyadı alanına girer ve Sorgula tuşuna basar.

14 Sayfa No : 14 / AMC Kullanıcısı sorgulama sonucu aradığı uçucu personelin kaydına 4.1. Ulaştı ise; Adı alanınındaki bağlantıyı seçer Ulaşamadı ise; Yeni Uçucu Personel Tanımla tuşuna basar. Açılan Yeni Uçucu Personel Tanımla ekranında; Adı, Soyadı, Doğum Tarihi, T.C. vatandaşı ise T.C.Kimlik No bilgileri zorunlu; Doğum Yeri, Baba Adı ve Cinsiyeti bilgileri tercihli olmak üzere sırasıyla girer. Milliyeti alanı otomatik olarak Türkiye olarak gelmektedir. Değiştirmek için tuşundan; milliyeti bilinmiyor ise alanı boşaltmak için tuşundan yardım alır. Son olarak Kaydet tuşuna basar.

15 Sayfa No : 15 / AMC Kullanıcısı 4.1 maddesinde açıklandığı gibi uçucu personelin kaydını seçse de; 4.2 maddesinde açıklandığı gibi uçucu personelin kaydını yeni oluşturulup kaydetse de; uygulama otomatik olarak muayene kaydının girişinin yapılacağı Uçucu Personel Muayene Bilgileri Giriş ekranını açar.

16 Sayfa No : 16 / AMC Kullanıcısı İlk Muayene, İkinci Kontrol Muayenesi veya Hakem Muayene kaydı girecek ise 6.1. Sertifika Bilgileri panelindeki Önem Durumu, Muayene Türü, Sertifika Sınıfı, Muayene Tarihi ve Sertifika Durumu bilgilerini zorunlu; Açıklamalar / Öneriler ve JAA Lisans No bilgilerini tercihen; Bir Önceki Sertifika Bitiş Tarihi ve Veriliş Tarihi bilgilerini ise muayene türüne göre sırasıyla girer. Veren Devlet alanı otomatik olarak Türkiye olarak gelir; değiştirilemez. Son olarak Kaydet tuşuna basar. Kaydetme işlemi başarıyla tamamlandı ise, uygulama Muayene Kaydı Eklendi! şeklinde bir uyarı mesajı görüntüler Varsa kısıtlama bilgileri girmek için Yeni Kısıtlama Ekle tuşuna basar Açılan Kısıtlama Bilgileri penceresinde, Kısıt bilgisini zorunlu; Tanı, İlgili Mevzuat Maddesi ve Açıklama bilgilerini tercihen olmak üzere sırasıyla girer. Son olarak Kaydet tuşuna basar. İşlem başarıyla tamamlandı ise uygulama otomatik olarak Uçucu Personel

17 Sayfa No : 17 / 33 Muayene Bilgileri Giriş ekranına geri döner ve Kısıtlama Bilgileri panelinde seçilen kısıtlamanın görüntülendiğinden emin olur. Birden fazla kısıtlama olduğu durumlarda, 6.2 ve 6.3 numaralı maddeleri tekrarlar Elverişsizlik kararı verildi ise Elverişsizlik Bilgileri panelinde, Elverişsizlik Tarihi, Tanı, İlgili Mevzuat Maddesi ve Elverişsizlik Notları bilgilerini sırasıyla girer. Son olarak Kaydet tuşuna basar. Kaydetme işlemi başarıyla tamamlandı ise, uygulama Muayene Kaydı Güncellendi! şeklinde bir uyarı mesajı görüntüler.

18 Sayfa No : 18 / Tek parça halinde ve pdf formatında taranmış muayene evraklarını eklemek için, İlgili Dökümanlar panelinin üzerinde herhangi bir yere ( ) fare yardımıyla tıklar ve önce paneli görünür hale getirir. Ekle tuşu yardımıyla, ekleyeceği dokümanı bilgisayarından seçer.

19 Sayfa No : 19 / 33 İlgili döküman seçildikten sonra görüntülenen tuşu yardımıyla yükleme işlemini tamamlar ve yandaki panelde görüntülendiğinden emin olur. Birden fazla doküman ekleneceği durumlarda, bu madde tekrarlanır Son olarak gönder tuşuna basarak, muayene kaydını AMS ye gönderir. 7. AMC Kullanıcısı Periyodik Muayene veya Genişletilmiş Muayene kaydı girecek ise 7.1. Sertifika Bilgileri panelindeki Önem Durumu, Muayene Türü, Sertifika Sınıfı, Bir Önceki Sertifika Bitiş Tarihi, Muayene Tarihi, Sertifika Durumu ve Veriliş Tarihi bilgilerini zorunlu; Açıklamalar / Öneriler ve JAA Lisans No bilgilerini tercihli olmak üzere sırasıyla girer. Veren Devlet alanı otomatik olarak Türkiye olarak gelmektedir; değiştirilemez. Son olarak Kaydet tuşuna basar. Kaydetme işlemi başarıyla tamamlandı ise, uygulama Muayene Kaydı Eklendi! şeklinde bir uyarı mesajı görüntüler.

20 Sayfa No : 20 / Sertifika Detay Bilgileri panelindeki tuşuna basar ve Sert.Bit.Tar. bilgilerini uygulama tarafından otomatik olarak hesaplatarak ilgili alanlara yazdırır. (Otomatik olarak hesaplanan Sert.Bit.Tar. temizlemek için ise tuşundan yardım alabilir.) Uygulama tarafından otomatik olarak hesaplanan sertifika bitiş tarihi bilgilerine elle müdahale edilemez. Son olarak EKG Odyogram, Geniş. KBB Oftalmoloji Solunum Fonksiyon Testi ve Akciğer Grafisi tarih veya metin alanlarına giriş yapar ve Kaydet tuşuna basar. Kaydetme işlemi başarıyla tamamlandı ise, uygulama Muayene Kaydı Güncellendi! şeklinde bir uyarı mesajı görüntüler Sonrasında 6.2, 6.3, 6.4, 6.5 numaralı maddelerden yardım alarak işlemlere devam eder.

21 Sayfa No : 21 / Daha sonra fare yardımıyla tuşunun üzerine gelir ve biraz bekler. Uygulama giriş yapılan sertifika sınıfına göre 1.Sınıf Sağlık Sertifikası nı veya 2.Sınıf Sağlık Sertifikası nı.pdf olarak görüntüler. Yazıcıya, kaydı yapılan sertifika sınıfına göre boş sertifika şablonunu koyar ve tuşuna basar. Açılan Yazdır penceresinde ( ) seçeneğinin işaretli olduğundan emin olur ve tuşuna basar.

22 Sayfa No : 22 / Son olarak gönder tuşuna basarak, muayene kaydını AMS ye gönderir. 8. AMC Kullanıcısı Özel Durum Muayenesi kaydı girecek ise 8.1. Sertifika Bilgileri panelindeki Önem Durumu, Muayene Türü, Sertifika Sınıfı, Muayene Tarihi, Sertifika Durumu ve Veriliş Tarihi bilgilerini zorunlu; Bir Önceki Sertifika Bitiş Tarihi, Açıklamalar / Öneriler ve JAA Lisans No bilgilerini tercihli olmak üzere sırasıyla girer. Veren Devlet alanı otomatik olarak Türkiye olarak gelmektedir; değiştirilemez. Son olarak Kaydet tuşuna basar. Kaydetme işlemi başarıyla tamamlandı ise, uygulama Muayene Kaydı Eklendi! şeklinde bir uyarı mesajı görüntüler.

23 Sayfa No : 23 / Sertifika Detay Bilgileri panelindeki tuşu Bir Önceki Sertifika Bitiş Tarihi bilgisi girildi ise görüntelenebilir. Bunun için Bir Önceki Sertifika Bitiş Tarihi ni kaydetmelidir. Daha sonra tuşuna basar ve Sert.Bit.Tar. bilgilerini uygulama tarafından otomatik olarak hesaplatarak ilgili alanlara yazdırır. (Otomatik olarak hesaplanan Sert.Bit.Tar. temizlemek için ise tuşundan yardım alabilir.) Uygulama tarafından otomatik olarak hesaplanan sertifika bitiş tarihi bilgilerine elle müdahale edilemez. Son olarak EKG Odyogram, Geniş. KBB Oftalmoloji Solunum Fonksiyon Testi ve Akciğer Grafisi tarih veya metin alanlarına giriş yapar ve Kaydet tuşuna basar.

24 Sayfa No : 24 / 33 Kaydetme işlemi başarıyla tamamlandı ise, uygulama Muayene Kaydı Güncellendi! şeklinde bir uyarı mesajı görüntüler Sonrasında 6.2, 6.3, 6.4, 6.5 ve ihtiyaca göre 7.4 numaralı maddelerden sırasıyla yardım alarak işlemlere devam eder ve son olarak gönder tuşuna basarak, muayene kaydını AMS ye gönderir. 4.2 Uçucu Personel Muayene Kaydı Takibi 1. AMC Kullanıcısı uygulamaya giriş yapar. 2. Açılan Hastane Ana Sayfa sayfası Bekleyen İşlemler başlığı altında Taslak ve/veya İade Edildi durumunda olan tüm kayıtları listeler. AMS ye gönderilmiş Kontrolde(AMS_İlgili_Kontrolör_Ad_Soyad), Değerlendirmede, Onaylandı ve/veya İş Listesinden Düşürüldü durumunda olan ve son 1 ay içerisinde işlem görmüş muayene kayıtlarını görüntülemek için SHGM' ye Gönderilmiş / Tamamlanmış İşlemler(Son 1 Ay) radyo tuşunun, tüm muayene kayıtlarını görüntülemek için ise Sorgulama radyo tuşunun işaretlenmesi yeterlidir. Ancak tüm muayene kayıtlarını görüntülemek için, Muayene Tarih Aralığı kriteri zorunlu olarak, Adı, Soyadı, Muayene Türü ve/veya Sertifika Sınıfı kriterleri isteğe bağlı olarak girilmeli ve Sorgula tuşuna mutlaka basılmalıdır.

25 Sayfa No : 25 / AMC Kullanıcısı, muayene kayıtlarının detayına bakmak ya da kaydın durumuna göre değişiklik yapmak isterse; istediği kaydın Durumu alanındaki bağlantıyı seçmesi yeterlidir.

26 Sayfa No : 26 / Özellikler / Uyarılar / Öneriler Tekrarlı kayıtların sisteme girilmesine engel olmak amacıyla, Uçucu Personel arama ekranındaki sorgulama işlevine bazı özellikler getirilmiştir. Bu özellikler, Sorgulama işlemi yapabilmek için, Adı ve Soyadı alanlarından birine en az 3 karakter girilmelidir. Örneğin; Neslihan adlı uçucu personellerin kayıtlarına Adı alanına nes yazarak ulaşılabilir. Aksi durumda uygulama Sorgulama yapabilmek için Adı veya Soyadı alanlarından birine en az 3 karakter girmelisiniz! şeklinde bir uyarı mesajı görüntüleyecektir. Sorgulama işlemi yapabilmek için ad ve/veya soyad bilgilerinin 3 karakterlik bir parçasını, sırasını bozmamak koşulu ile girmek yeterlidir. Örneğin; Ahmet adlı uçucu personellerin kayıtlarına Adı alanına ahm, hme veya met yazarak ulaşılabilir. Sorgulama işlemi büyük / küçük harften bağımsız olarak gerçekleştirilir. Örneğin; Adı alanına İbrahim yazarak ulaştığınız kayıtlar ile, İbRAHim yazarak ulaştığınız kayıtlar aynı olacaktır. Sorgulama işlemi noktalı harfler ile noktasız harflerden bağımsız olarak gerçekleştirilir. Örneğin; Soyadı alanına duru yazarak ulaştığınız kayıtlar ile, dürü yazarak ulaştığınız kayıtlar aynı olacaktır. Yeni Uçucu Personel Tanımla ekranında kayıt yapabilmek için Adı, Soyadı, Doğum Tarihi ve T.C. vatandaşı ise T.C.Kimlik No alanlarına bilgi girmek yeterlidir. Ancak diğer bilgilerin de girilmesi, veri tekrarını önlemek ve sistem veri bütünlüğünü sağlamak açısından önem taşımaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus şudur : Adı, Soyadı, Doğum Tarihi ve T.C. vatandaşı ise T.C.Kimlik No alanlarına girilen

27 Sayfa No : 27 / 33 bilgiler bir kez Kaydet tuşuna basıldıktan sonra asla değiştirilemez. Burada AMC Kullanıcısı tarafından yapılacak herhangi bir hata durumunda Hastane Ana Sayfa sının en altında görüntülenen Mesajlar paneli yardımıyla otomasyon teknik personelinden yardım istenmelidir. Ayrıca standartları korumak açısından Adı alanına bilginin ilk harfleri büyük, diğerlerinin küçük; Soyadı alanına bilginin tüm harfleri büyük olacak şekilde girilmesi önerilir. ( Örneğin : Neslihan BULUT, Ali Burak VARLIK, James THAKER vb. ) Sertifika bitiş tarihleri uygulamaya otomatik olarak hesaplattırılırken, uçucu personelin doğum tarihi, muayene tarihi ve bir önceki sertifika bitiş tarihi bilgileri önceden girilip, kaydedilmiş olmalıdır. Aksi durumlarda hesaplama işlemi yapılmayacak ve AMC kullanıcısı uygulama tarafından bir uyarı mesajı ile bilgilendirelecektir. Uygulamanın elle giriş yapılan tüm alanlarının maksimum karakter sayıları ve karakter tipleri önceden belirlenmiştir. AMC Kullanıcısı, girdiği bilginin maksimum karakter sayısını aşması veya ilgili alan için uygun karakter tipinde olmaması durumunda, uygulama tarafından bir uyarı mesajı ile bilgilendirelecektir. Uygulama bir seferde en fazla 40 MB lik dosyayı yükleyecek ( upload edebilecek ) şekilde tasarlanmıştır. Yüklenecek dosya 40 MB den fazla ise bölünerek bir kaç seferde yükleme işlemi yapılmalıdır. Uygulamaya muayene kaydı girilirken, önem durumu NORMAL veya ACİL olarak seçilebilir. Önem durumu acil olarak kaydedilmiş muayene kayıtları, AMS ye gönderme işlemine müteakip, AMS Kontrolör Kullanıcısı ve AMS Yetkili Kullanıcısının iş listesinde - muayene tarihi göz önünde

28 Sayfa No : 28 / 33 bulundurulmadan- en üst sırada yer alacaktır. Ayrıca liste ekranlarında işareti ile belirtilecektir. Bu kaydın değerlendirilmesindeki öncelik AMS Kullanıcılarının inisiyatifindedir. AMC Kullanıcısının yaptığı kayıtlar sistemde 6 farklı durumda tutulmaktadır. o Taslak; AMC Kullanıcısı ilgili kaydı AMS ye göndermediği sürece kayıt taslak durumunda kalacaktır. AMC Kullanıcısı taslak durumundaki kayıtlar üzerinde ekleme / düzeltme / silme işlemlerinden herhangi birini gerçekleştirebilir. Bu kayıtlar AMS kontrolör ve/veya AMS yetkili kullanıcıları tarafından görüntülenemez. o Kontrolde(AMS_İlgili_Kontrolör_Ad_Soyad); AMC Kullanıcısı taslak durumundaki kaydı AMS ye gönderdiği anda kayıt kontrolde durumuna geçecek ve kaydın hangi AMS Kontrolör Kullanıcısının iş listesinde olduğunu parantez içerisinde belirtecektir. Bu durumda AMC Kullanıcısı kaydı sadece görüntüleyebilir; üzerinde herhangi bir işlem yapamaz. AMS Kontrolör Kullanıcısı ise ekleme / düzeltme / değerlendirmeye gönderme / iade etme işlemlerinden herhangi birini gerçekleştirebilir. o Değerlendirmede; AMS Kontrolör Kullanıcısı ilgili kontrollerden sonra kaydı değerlendirmek üzere AMS Yetkili Kullanıcısına gönderdiğinde kayıt değerlendirmede durumuna geçecektir. AMS Yetkili Kullanıcısı ekleme / düzeltme / iade etme / onaylama / iş listesinden düşürme işlemlerinden herhangi birini gerçekleştirebilir. AMC Kullanıcısı ve/veya AMS Kontrolör Kullanıcısı değerlendirmede durumunda olan kayıtları sadece görüntüleyebilirler. o Onaylandı; Değerlendirmede durumundaki kayıtlar AMS Yetkili Kullanıcısı tarafından onaylanır ise onaylandı durumuna geçecektir. Bu durumda AMC Kullanıcısı, AMS Kontrolör Kullanıcısı ve AMS Yetkili Kullanıcısı kaydı sadece görüntüleyebilirler; üzerinde herhangi bir işlem yapamazlar.

29 Sayfa No : 29 / 33 o İade Edildi; Muayene kayıtları AMS Kontrolör Kullanıcısı ve/veya AMS Yetkili Kullanıcısı tarafından bir sebepten ötürü açıklaması ile beraber ilgili AMC ye iade edilir ise, iade edildi durumuna geçecektir. Bu durumda AMC ler iade edilen kayda ilk ulaştığı anda kayıt otomatik olarak taslak durumuna geçecektir. AMC Kullanıcısı bu kayıt üzerinde ekleme / düzeltme işlemi gerçekleştirebilir. Ancak bir kez iade edilmiş kayıt taslak durumunda olsa bile silme işlemi gerçekleştirilemez. o İş Listesinden düşürüldü; Değerlendirme durumundaki kayıtlar AMS Yetkili Kullanıcısı tarafından iş listesinden düşürülür ise iş listesinden düşürüldü konumuna geçecektir. Bu durumda AMC Kullanıcısı kaydı sadece görüntüleyebilir. AMS Yetkili Kullanıcısı ise tekrar iş listesine alarak ilgili kaydı değerlendirmede aşamasına çekebilir. Uçucu Personel arama ekranında, muayene kaydı girilecek personel sorgulandığında listelenen bazı kayıtların Uçucu Personel İse kolonu boş, bazılarının ise bağlantısı ile dolu olduğu görülür. o Boş ise, SHGM tarafından başka bir işlem için ( Lisans, Yönetici Personel, Hissedar, Mal Varlığı vb. ) uygulamaya kaydedilmiş ancak AMS tarafından uçucu personel kaydı daha önce girilmemiş bir kişi anlamına gelmektedir. o şeklinde dolu ise, AMS tarafından uçucu personel kaydı daha önce girilmiş bir kişi anlamına gelmektedir. Bu bağlamda AMC Kullanıcılarının dikkat etmesi gereken hususlar şunlardır : a. Muayene kaydı girilmek üzere sorgulanan kişinin uçucu personel listesindeki T.C. Kimlik No bilgisi ile AMC Kullanıcılarının elindeki bilgi eşleşir veya Adı, Soyadı, Doğum Tarihi, Doğum Yeri, Baba Adı bilgileri aynı anda eşleşir ise; Uçucu Personel İse kolonu boş olsun/olmasın, AMC Kullanıcısının aradığı uçucu personel kaydı, uçucu personel listesindeki kayıttır.

30 Sayfa No : 30 / 33 Yani AMC Kullanıcısının yeni uçucu personel tanımlamasına gerek yoktur. b. a maddesinde belirtilen durumun gerçekleşmediği her durumda, AMC Kullanıcısı mutlaka yeni bir uçucu personel tanımlamak durumundadır. AMC Kullanıcılarının eklediği / değiştirdiği her bir uçucu personel kaydı, SHGM BYS Projesi nin bütünlüğü de göz önüne alınarak tarih ve saat bazında kayıt altına alınmaktadır. ( Loglama ) AMC Kullanıcısı, Uçucu Personel sayfasından var olan bir uçucu personeli seçse de, Yeni Uçucu Personel Tanımla sayfasından yeni bir uçucu personeli tanımlasa da; Milliyeti alanındaki ülke bilgisi baz alınarak, sertifikaya basılacak milliyeti bilgisi sistem tarafından otomatik olarak bulunur ve Uçucu Personel Muayene Bilgileri Giriş ekranı, Uçucu Personel paneli, Milliyeti alanına getirilir. ( Örneğin: seçilen ülke Türkiye ise T.C. / Turkish, seçilen ülke Kanada ise Canadian vb. ) Sertifikalara da bu bilgi basılır. Otomatik olarak getirilen bu bilginin doğru olması durumunda herhangi bir işlem yapmaya gerek yoktur. Eğer getirilen milliyeti bilgisi yanlış ve/veya eksik ise, AMC Kullanıcısı Uçucu Personel Muayene Bilgileri Giriş ekranından alana elle müdahale eder ve Kaydet tuşuna basar. ( Ülkeler Milliyetler SHGM Hava Sağlık Bölümü tarafından eşleştirilmiştir. ) AMC Kullanıcısı, Uçucu Personel Muayene Bilgileri Giriş sayfası, Uçucu Personel panelinin sağ üst köşesindeki tuşu ile, uçucu personelin Milliyeti, Doğum Yeri, Baba Adı ve Cinsiyeti alanlarını güncelleyebilir.

31 Sayfa No : 31 / 33 Hastane Ana Sayfa sayfasındaki tuşu, aynı kayıtlardan sorumlu birden fazla AMC Kullanıcısı olduğu durumlarda, aynı kayıt üzerinde işlem yapılmasını önlemek için, işleme başlamadan önce mutlaka kullanılmalıdır. AMC Kullanıcısı, Uçucu Personel Muayene Bilgileri Giriş ekranında, herhangi bir muayene kaydı üzerinde değişiklik yapıp tuşuna bastığında, MUAYENE KAYDI BAŞKA BİR KULLANICI TARAFINDAN DEĞİŞTİRİLMİŞ! LÜTFEN KAYDI YENİLEYİNİZ... mesajı ile karşılaşırsa önce tuşuna basıp kaydı yenilemeli, daha sonra gerekli düzenlemeleri yapıp tekrar tuşuna basmalıdır. Bu durum aynı kayıt üzerinde, aynı anda değişiklik yapmaya çalışan AMC Kullanıcılarının karşılaşabileceği bir durumdur. AMC lerin getirebildikleri ve kaldırabildikleri kısıtlamalar sistemde parametrik olarak tutulmaktadır ve kontrol işlemi AMS tarafından yapılmaktadır. Eğer AMC lerin ekleyip/kaldırabildikleri kısıtlamalarda bir değişiklik olursa, AMS Yetkili Kullanıcısı ile bağlantı kurmaları gerekmektedir. Muayene Tarihçesi paneli, seçilen uçucu personelin (varsa) daha önce ki muayene kayıtlarını görüntülemek için kullanılır. Sözü edilen kayıtlara ulaşmak için, o kaydın Durumu alanındaki bağlantıyı seçip, Detaylar ekranını görüntülemek yeterlidir. Daha önce kısıtlaması ile birlikte muayene kaydı girilmiş ve onaylanmış bir uçucu personele yeni muayene kaydı girildiği anda; sistem otomatik olarak bir önceki onaylı muayene kaydındaki kısıtlamayı yeni girilen muayene kaydına yansıtır. AMC Kullanıcısı bu kısıtlamayı yetkileri çerçevesinde isterse kaldırabilir.

32 Sayfa No : 32 / 33 Muayene kayıtları girilirken, ilgili uçucu personelin JAA Lisans No bilgisi, SHGM Lisans Müdürlüğü tarafından daha önce uygulamaya girilmiş ise, tuşu yardımıyla sorgulanıp ilgili alana getirebilir. Kaydın SHGM Lisans Müdürlüğü tarafından girilmediği durumlarda, ilgili alana elle giriş yapabilir. AMC Kullanıcısı, herhangi bir yetkili havacılık tıp merkezinde muayene işlemi devam eden uçucu personele yeni bir muayene kaydı ekleyemez. Bu durumlarda uygulama AMC Kullanıcısını Adı Soyadı adlı uçucu personelin, Yetkili Havacılık Tıp Merkezi tıp merkezinden girilen ve son durumu Durumunda olan işlemi devam etmektedir. Bu sebeple ilgili işlem tamamlanana kadar yeni muayene kaydı girişi yapılamaz. şeklinde bir mesaj ile bilgilendirir. AMC Kullanıcısı muayene kaydı sırasında o OML-Yalnızca Nitelikli Yardımcı Pilot İle Birlikte Veya Yardımcı Pilot Olarak Geçerlidir kısıtlaması girerse ve sertifika bitiş tarihlerini otomatik olarak hesaplatırsa, uygulama Sınıf 1 (sing ) için Sert. Bit. Tar. hesaplamaz; Metin alanına N/A bilgisini getirir. o TML-Yalnızca Belirtilen Ay Kadar Geçerlidir kısıtlaması girerse, açılan Süre (Ay) alanına da bilgi girmek zorundadır. Bu işlem sonrası sertifika bitiş tarihlerini otomatik olarak hesaplatırsa, uygulama sertifika bitiş tarihlerini girilen süre(ay) bilgisini göz önünde bulundurarak hesaplama işlemi yapar. AMC Kullanıcıları İlk Muayene kayıtlarını, durumu ne olursa olsun.pdf formatında görüntüleyemez.

33 Sayfa No : 33 / 33 AMC Kullanıcıları Hastane Ana Sayfa sının en altında görüntülenen Mesajlar paneli yardımıyla o SHGM tarafından belirlenen AMS Kullanıcıları ile ( işleyiş hakkında ) o Otomasyondan sorumlu teknik personel ile ( ekran hata bildirimlerinde ) o Diğer AMC Kullanıcıları ile sınırsız sayıda mesajlaşabilir. Gelen/Giden mesajlar, AMC kullanıcıları tarafından Sil tuşu yardımıyla sadece görselde silinebilir. İlgili mesajlar uygulama veritabanında saklanmaya devam edecektir.

OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ. Kullanım Kılavuzu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu

OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ. Kullanım Kılavuzu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ Kullanım Kılavuzu Türkiye Halk Sağlığı Kurumu OLAY YÖNETİM SİSTEMİ Sisteme Giriş http://oys.thsk.gov.tr/oys Sisteme ilk defa giriş yapılıyorsa size verilen kullanıcı adını girdikten

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğü 2013 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU S İS O F T S AĞ L I K BİL G İ S İS T E ML E R İ 2019 - ANK AR A 1. SUNUM 1.1. Genel Hususlar İlaç Muafiyet Raporu, hastanın muayenesi sonrasında uzun süreli ilaç kullanımına karar verildiği durumlarda

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

AGSoft Çocuk Gelişim Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Çocuk Gelişim Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş Bölümü: Program ilk açıldığında karşımıza Kullanıcı Adı ve Şifre giriş bölümü gelir. Kullanıcı Adı: Programa giriş yapacak kullanıcının kodunu ve şifresini yazdıktan sonra Tamam tuşu ile programa

Detaylı

efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu

efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 3 2. UYGULAMAYA ERİŞİM... 4 3. YETKİLENDİRME / KULANICI ROL TANIMLARI... 4 3.1 Kullanıcı Rol Tanımları... 5 3.1.1. Firma Finansman

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu

efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu 1 efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu 2015 2 İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ...3 2 UYGULAMAYA ERİŞİM...4 3 YETKİLENDİRME...5 3.1 Kullanıcı Rol Tanımları... 5 Firma Finansman Kullanıcı Rolü... 5 efinans

Detaylı

CUMHURİYET HALK PARTİSİ - CMS.CHP.ORG.TR YÖNETİM PANELİ

CUMHURİYET HALK PARTİSİ - CMS.CHP.ORG.TR YÖNETİM PANELİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ - CMS.CHP.ORG.TR YÖNETİM PANELİ Ana sayfada 5 tane bölme bulunmaktadır. İlk alan mavi renkte olup üst kurumdan girilen haberler in sayısı hakkında bilgilendirme yapmaktadır. İkinci

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU ŞUBAT - 2014 PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA GELİŞTİRME VE DESTEK ŞUBESİ 1 İçindekiler GİRİŞ......3 1. HARCAMA BİRİMLERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER..3 1.1.

Detaylı

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu.

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu. GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI Kullanım Kılavuzu www.gapcotton.org İçindekiler İÇİNDEKİLER GAP COTTON... 1 GAPCOTTON LAB PORTALI... 1 Kullanım Kılavuzu... 1 İçindekiler... 2 A. Sunuş... 4 1. Kayıt İşlemi...

Detaylı

VET ON KULLANIM KLAVUZU

VET ON KULLANIM KLAVUZU VET ON KULLANIM KLAVUZU TEMEL KULLANIM BİLGİLERİ Sürüm: Ön İzleme.1 Not: Ön İzleme sürümü için oluşturulmuş dokümandır. Release sürüm notlarını içermez. Zaman içerisinde klavuz içerisinde yer alan bilgiler

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0 TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0 Amaç MADDE 1- (1) Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Elektronik Uygulamalar Projesi (EUP)

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Radyoloji Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA MEHMET DEMİRTAŞ 1.09.2016 1 İçindekiler

Detaylı

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali www.neosinerji.com.tr / www.babonline.com.tr TEKNİK DESTEK e-mail: acentedestek@mapfregenelsigorta.com tel: 212 334 90 90 MAPFRE GENEL SİGORTA SİSTEME

Detaylı

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 1.1 DocPlace e-fatura Portalı Nedir?... 3 1.2 Sistem Gereksinimleri... 4 2. Başlarken... 5 2.1 Uygulamanın Başlatılması... 6 2.2 DocPlace e-fatura

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU Amaç MADDE 1- Bu kılavuz Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Elektronik Uygulamalar Projesi (EUP)

Detaylı

1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur.

1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur. MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı Uyarılar 1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur. 2) Tablet yazılımı sadece sahadaki kullanıma yöneliktir. Onaycının onaylaması tablet

Detaylı

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ

Detaylı

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri Öğrenci İşleri Bilgi Sisteminde, Öğretim Elemanı yetkisi kapsamında aşağıdaki ekran (Ekran 1) açılır. Bu belgede genel kullanım

Detaylı

IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU

IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU Revizyon numarası: 0 Revizyon tarihi: 03.04.2013 Sistek Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık San. Tic. Ltd. Şti. REVİZYON TAKİBİ Revizyon No Tarih Açıklama veya

Detaylı

e-fatura Başvuru Açıklamalar

e-fatura Başvuru Açıklamalar e-fatura Başvuru Açıklamalar Ocak 2014 e-fatura Başvuru Açıklamalar Versiyon: 11 ANKARA Ocak 2014 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı e-fatura Başvuru Açıklamalar (I) Ocak

Detaylı

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ

Detaylı

E-PERFORMANS SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

E-PERFORMANS SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU İÇİNDEKİLER Referans No: İKD.1-KK-001 İlk Yayım Tarihi: 09.09.2015 Revizyon Tarihi / No: 01.07.2016/01 Doküman Sahibi Departman: Ücret Yönetimi ve Raporlama Bölümü Yayımlayan Departman: Organizasyon ve

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS)

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) AGENT KULLANIM DOKÜMANI HİZMETE ÖZEL 1/21 Rev. 1 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER 2 1.1. AYARLAR... 3 1.2. YENİLE... 7 1.3. BİLDİRİM VE GÖREVLER... 9 1.4. ENVİSİON ANA

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ Zimbra Webmail GENEL ÖZELLİKLER Zimbra yüksek performanslı bir e-posta programı olup, e-posta, adres defteri, takvim, görev listeleri ve web dokümanları gibi özelliklere sahip bir uygulamadır. e-posta

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU TERME-2015 1. GĠRĠġ MOS modülü 6111 Sayılı Kanun Teşviki kanunu

Detaylı

ArCloud Müşteri Müracat Elemanı. Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi. Kullanım Kılavuzu

ArCloud Müşteri Müracat Elemanı. Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi. Kullanım Kılavuzu Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi Kullanım Kılavuzu 1 İÇİNDEKİLER 1. ArCloud 3 2. ArCloud Ekranları 3 2.1. Ana Sayfa 3 2.2. Online İzleme 4 2.2.1. MME Operasyon Paneli 4 2.2.2. Kayıp Çağrılar 5 2.2.3.

Detaylı

TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU KULLANIM KILAVUZU

TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU KULLANIM KILAVUZU TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU KULLANIM KILAVUZU Sisteme Giriş ve Kullanıcı Tipleri Ölüm Kaydı Bildirim Sistemi www.obs.gov.tr üzerinden hizmet vermektedir. Sistem internet explorer, Mozilla Firefox, Google

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU 1. GENEL BĠLGĠLER... 1 2. Ana Sayfa... 4 3. MukWeb Sayfaları...

Detaylı

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ...2 I. BÖLÜM...3 HARCAMA BİRİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER...3 A. Kanıtlayıcı Belge Ekleme...3

Detaylı

T.C. ETİ MADEN İŞLETMELERİ TEKLİF MODÜLÜ FİRMA KULLANIM KILAVUZU

T.C. ETİ MADEN İŞLETMELERİ TEKLİF MODÜLÜ FİRMA KULLANIM KILAVUZU T.C. ETİ MADEN İŞLETMELERİ TEKLİF MODÜLÜ FİRMA KULLANIM KILAVUZU Eylül 2012 Ankara Sayfa No:1/8 1.TEKLİF MODÜLÜ Kurumun herhangi bir ihale sürecinde firmalardan elektronik ortamda teklif isteyebilmesi

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Doğrudan Temin Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.01.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

TANITIM KILAVUZU. 1- Bilimsel Toplantı katılımcıları için veri tabanına T.C. Kimlik numarası ile başvuru yapılması gerekmektedir

TANITIM KILAVUZU. 1- Bilimsel Toplantı katılımcıları için veri tabanına T.C. Kimlik numarası ile başvuru yapılması gerekmektedir TANITIM KILAVUZU Amaç: Bu kılavuz, 2012 yılı Ocak ayında yürürlüğe girecek 26 Ağustos 2011 tarih, 28037 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Beşeri Tıbbi Ürünlerin Tanıtım Faaliyetleri Hakkındaki Yönetmelik

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Eğitmenler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

DUYURU PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ

DUYURU PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ 1 DUYURU PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ Duyuru Paneli, Üniversitemiz web sitesinde, birimlerimize ait web sayfalarına duyuru ekleme, silme vb. işlemleri yapabilmek, duyuruları takip edebilmek amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ Değişiklik Numarası: 1.2 02/11/2011 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1.... 5 2. NA GİRİŞ... 6 3. YENİ DEFTER ONAY

Detaylı

BAŞVURU SAHİBİ KAYIT İŞLEMLERİ

BAŞVURU SAHİBİ KAYIT İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAŞVURU SAHİBİ KAYIT

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

GIDA İŞLETMELERİNİN MODERNİZASYON VERİ GİRİŞ İŞLEMLERİ

GIDA İŞLETMELERİNİN MODERNİZASYON VERİ GİRİŞ İŞLEMLERİ GIDA İŞLETMELERİNİN MODERNİZASYON VERİ GİRİŞ İŞLEMLERİ GİRİŞ Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmeliğin geçiş hükümleri gereği modernizasyon planı vermiş olan onaya tabi gıda işletmelerinin

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ KILAVUZU v1.1 (26.10.2018) st.bau.edu.tr 1 Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 06.04.2018 Gökçe Begüm AVCI v1.1 26.10.2018

Detaylı

Okul Sorumlusu/Müdürü İçin Mobil Kreş Yönetim Paneli Kullanım Dokümanı

Okul Sorumlusu/Müdürü İçin Mobil Kreş Yönetim Paneli Kullanım Dokümanı Okul Sorumlusu/Müdürü İçin Mobil Kreş Yönetim Paneli Kullanım Dokümanı 1. Okul yönetim paneline giriş yapmak için www.mobilkres.com/web-admin adresine gidilir. 2. Açılan sayfada kullanıcı adı ve şifre

Detaylı

PLAN İŞLEM NUMARASI KULLANICI DOKÜMANI

PLAN İŞLEM NUMARASI KULLANICI DOKÜMANI PLAN İŞLEM NUMARASI KULLANICI DOKÜMANI COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MAYIS 2014 İÇİNDEKİLER PLAN İŞLEM NUMARASI (PİN)... 2 PİN UYGULAMASINA GİRİŞ... 2 Çoklu Kullanıcı Girişi...3 Ana Sayfa Penceresi...4

Detaylı

Yüksek Seçim Kurulu. Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu. Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu

Yüksek Seçim Kurulu. Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu. Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu Yüksek Seçim Kurulu Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu İçindekiler Ekranlar ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ 1-)Kullanıcı,tarayıcının adres çubuğuna, bağlı bulunduğu ilin sytp linkini yazdığı zaman karşısına ilk olarak sağ taraftaki gibi bir ekran gelir. 2-)Sisteme üye olacak olan eczane kullanıcısı sağ taraftaki

Detaylı

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi KASIM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FİHRİST 1. Bölüm : Vekalet İşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir.

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Programın Ekran görüntüsü şekildeki gibidir: KULLANIM KILAVUZU Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Banka: Program kurulduğunda

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Bu doküman Öztiryakiler şirketi için hazırlanmış B2B sayfalarının kullanım bilgilerini detaylı olarak anlatır. Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Soner Baştaş İçindekiler Doküman Geçmişi... 2 B2B ye Erişim...

Detaylı

Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri

Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri derslerle ilgili yoklama, not girişi yapabildikleri ve öğrencilerin aldıkları derslerle ilgili bilgileri görebildikleri sistemdir.

Detaylı

Süleyman Demirel Üniversitesi Etkinlik Takip Sistemi Kullanım Kılavuzu

Süleyman Demirel Üniversitesi Etkinlik Takip Sistemi Kullanım Kılavuzu Süleyman Demirel Üniversitesi Etkinlik Takip Sistemi Kullanım Kılavuzu Etkinlik takip sistemine https://etkinlik.sdu.edu.tr adresinden ulaşılmaktadır. Bu sayfa Şekil 1. de gösterilmiştir. SDÜ Etkinlik

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu 2015 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 DOKÜMAN YÖNETİMİ... 4 3.1 İÇ TETKİK EKRANI...4 İÇ TETKİK... 5 4.1 İÇ TETKİK

Detaylı

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI İŞYERİ HEKİMLERİNİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER E-REÇETE YAZABİLMELERİ İÇİN - E-imza sahibi olmak, Elektronik imza (e-imza) usb dongle cihazınızın bilgisayarınıza tanıtılması

Detaylı

Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu

Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu GİRİŞ SSK İşgöremezlik Ödemeleri Sistemi ne giriş yapmadan önce aşağıda belirtilen tarayıcı (örn. İnternet Explorer, FireFox gibi) ayarlarını yapmak sistemin sağlıklı

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Ekim 2017

Kullanım Kılavuzu Ekim 2017 Kullanım Kılavuzu Ekim 2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 1.1... Genel Bilgiler... 3 1.2... Üyelik Ekranı... 3 2 Dil Seçimi... 7 3 Doküman Yükleme Ekranı... 8 3.1... Öğrenci... 8 3.2... Akademisyen... 9 4 Rapor

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu 2017 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 3. YÖNETİM... 7 3.1 SÜREÇ TANIM...7 3.2 VERİ GİRİŞİ...8 4. DOKÜMAN YÖNETİMİ...

Detaylı

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU İlaç Takip Sistemi ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü nüze şahsen başvuru yapan eczanelerin bilgilerini sisteme kayıt etmek ve daha sonra bu bilgilerden sorgulamalar yapabilmek amacıyla bu kılavuzda

Detaylı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu 1. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemine nasıl giriş yapılır? 2. Derse giriş yapma ve yeni bir sanal

Detaylı

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1 Güncelleme Tarihi 29 Ocak 2013 Güncelleme Nedeni - PC Uygulaması, Windows platformundaki masaüstü PC ler üzerinde çalışır.

Detaylı

GİB Portal deki Faturaları efinans Portal e Taşıma

GİB Portal deki Faturaları efinans Portal e Taşıma 1 / 15 GİB Portal deki Faturaları efinans Portal e Taşıma Geçmiş dönemden kalan faturalarınızı efinans Portal e yükleyerek efinans ın arşivleme hizmetinden 10 yıl boyunca faydalanabilirsiniz. efinans a

Detaylı

T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı. Evrak Logo Ekleme Kılavuzu. Kasım 2012

T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı. Evrak Logo Ekleme Kılavuzu. Kasım 2012 T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Evrak Logo Ekleme Kılavuzu Kasım 2012 İçerik 1 Birim Logosu Kayıt İşlemleri... 3 1.1 Tek Logo Ekleme İşlemleri... 4 1.1.1 Logo Pozisyonu :... 5 1.1.2

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMASI KULLANIM Değişiklik Numarası: 1.5 14/11/2011 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1. UYGULAMASI... 5 2. UYGULAMASINA

Detaylı

AGSoft Muayenehane Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Muayenehane Takip Programı Kullanım Kılavuzu AGSoft Muayenehane Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş Bölümü: Program ilk açıldığında karşımıza Kullanıcı Adı ve Şifre giriş bölümü gelir. Kullanıcı Adı: Programa giriş yapacak kullanıcının kodunu

Detaylı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü. Kullanma Kılavuzu 1 GİRİŞ... 2 SİSTEME GİRİŞ... 2

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü. Kullanma Kılavuzu 1 GİRİŞ... 2 SİSTEME GİRİŞ... 2 Kullanma Kılavuzu 1 İÇİNDEKİLER GİRİŞ........................................................ 2 SİSTEME GİRİŞ.................................................. 2 BİLGİSAYAR ENVANTERİ...........................................

Detaylı

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace Kurulumu Öncesinde Yapılması Gereken İşlemler Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 veya daha yeni işletim sistemlerinde Programlar

Detaylı

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı

HSE Radar İş Sağlığı ve Güvenliği Yazılımı

HSE Radar İş Sağlığı ve Güvenliği Yazılımı HSE Radar İş Sağlığı ve Güvenliği Yazılımı E-Reçete Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1.2.45.0 Doküman No: AGR.GUI.O.002E/T.REV1 Doküman Tipi: Eğitim Dokümanı Başlık: HSE Radar Eğitim Yönetimi Modülü

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU Sürüm 0.0.1 İçindekiler Firma İşlemleri :. 1. Firmalar Firma Kayıt Firma Bilgisi Değiştirme 2. Tesisler Tesis Ekle Tesis Düzenle 3. Bölümler Bölüm Ekle Bölüm Düzenle 4. Birimler

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara TC kimlik numaranızı

Detaylı

(Form No: EK-003; Revizyon Tarihi: - ; Revizyon No: 00)

(Form No: EK-003; Revizyon Tarihi: - ; Revizyon No: 00) 1 1. GİRİŞ EKRANI VE ŞİFRE İŞLEMLERİ... 4 2. ANA SAYFA EKRANI... 6 3. KİŞİSEL BİLGİLER... 6 3.1. GENEL BİLGİLER EKRANI... 6 3.2. NÜFUS BİLGİLERİ EKRANI... 7 3.3. ADRES BİLGİLERİ EKRANI... 7 3.4. TELEFON

Detaylı

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme:

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: 01.01.2018 Sistem isg.zorlucenter.com çalışma onaylarının verildiği, kullanıcı, iş sağlığı ve güvenliği

Detaylı

Sisteme giriş için Personel Daire Başkanlığı web adresinde ( bulunan Personel Bilgi Sistemi butonuna basılır.

Sisteme giriş için Personel Daire Başkanlığı web adresinde (  bulunan Personel Bilgi Sistemi butonuna basılır. 1. SİSTEME GİRİŞ Personel Bilgi Sistemi doğrudan erişim linki: http://app-personel.cbu.edu.tr/ Sisteme giriş için Personel Daire Başkanlığı web adresinde (http://personel.cbu.edu.tr/) bulunan Personel

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı Versiyon : 2 Tarih : 28.09.2017 1 1 SİPARİŞ PORTALİ... 3 2. SEVK BEKLEYEN SİPARİŞLER... 4 2.1. Sevk Bekleyen Siparişin Revize Edilmesi...

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı YETKİ MODÜLÜ YETKİ TALEP İŞLEMİ. Didem AKKAYA Şubat 2014 v1.

Kullanıcı Kılavuzu. T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı YETKİ MODÜLÜ YETKİ TALEP İŞLEMİ. Didem AKKAYA Şubat 2014 v1. Kullanıcı Kılavuzu T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı YETKİ MODÜLÜ YETKİ TALEP İŞLEMİ Didem AKKAYA Şubat 2014 v1.0 İçindekiler 1. Giriş... 2 2. Kullanıcı Tarafından Yetki Talep Edilmesi...

Detaylı

EPİAŞ EKYS Projesi. EPİAŞ EKYS Projesi Kullanıcı Yetki Setleri Dokümanı v EPİAŞ Analiz Ekibi

EPİAŞ EKYS Projesi. EPİAŞ EKYS Projesi Kullanıcı Yetki Setleri Dokümanı v EPİAŞ Analiz Ekibi EPİAŞ EKYS Projesi EPİAŞ EKYS Projesi Kullanıcı Yetki Setleri Dokümanı v.1.0 31.03.2017 EPİAŞ Analiz Ekibi İçindekiler 1. Amaç... 3 Referanslar... 3 2. Yetki Tanım Standartları... 4 Standart 1... 4 Standart

Detaylı

Tek Düzen Muhasebe Sistemi (TDMS) Ön Muhasebe Modülü. Tunahan ALTINTOP Ali YILDIRIM

Tek Düzen Muhasebe Sistemi (TDMS) Ön Muhasebe Modülü. Tunahan ALTINTOP Ali YILDIRIM Tek Düzen Muhasebe Sistemi (TDMS) Ön Muhasebe Modülü Tunahan ALTINTOP Ali YILDIRIM İçindekiler Giriş Kullanıcı Hiyerarşisi Modül Kullanıcısı Tanımlama Modül Teorik Akış Diyagramı Modülün Kullanıcılar Bazlı

Detaylı

TİCARİ SİSTEME BAKIŞ. ZİRVE PROGRAMI GENEL BİLGİLERİ(AYARLAMALAR) Zirve açılış ekranında 3 tane kullanıcı ile karşımıza gelmektedir.

TİCARİ SİSTEME BAKIŞ. ZİRVE PROGRAMI GENEL BİLGİLERİ(AYARLAMALAR) Zirve açılış ekranında 3 tane kullanıcı ile karşımıza gelmektedir. ZİRVE PROGRAMI GENEL BİLGİLERİ(AYARLAMALAR) Zirve açılış ekranında 3 tane kullanıcı ile karşımıza gelmektedir. SERVER kullanıcı için kullanıcı şifresi: 1 dir. Diğer kullanıcılar için şifreye gerek yoktur.

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi KNet Veli Yardım Kılavuzu KNet e Erişim KNet Erişim Bilgilerini Güncelleme KNet te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme KNet Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme KNet te

Detaylı

MTP KULLANIM KLAVUZU

MTP KULLANIM KLAVUZU MTP KULLANIM KLAVUZU İçindekiler MTP KULLANIM KLAVUZU İçindekiler... 1 ANA MENÜ... 2 Firma Ve Müşteri Bilgilerini Güncelleme... 3 Maliyet Hesaplamaları... 4 AYARLAR... 6 TEKLİF HAZIRLAMA... 6 Teklif Ekranı...

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI TALİMATI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI TALİMATI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-011 00 14.02.2013 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın

Detaylı

Genel Açıklama: Bu çalışmanın kullanıcılarımıza yararlı olmasını temenni ederiz. Saygılarımızla, 22 Kasım 2012 Datasoft Yazılım

Genel Açıklama: Bu çalışmanın kullanıcılarımıza yararlı olmasını temenni ederiz. Saygılarımızla, 22 Kasım 2012 Datasoft Yazılım Genel Açıklama: Datasoft Yazılım Personel Bordrosu Programı Personel Meslek Kodlarının Toplu girilmesi, değiştirilmesi Aylık Prim ve Hizmet Belgesi XML Dosyasında Meslek Kodlarının yazdırılarak, SGK E-Bildirge

Detaylı