ECOWAS Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile yaptığı toplantı sırasında Ekrem Demirtaş, İzmir in EXPO 2020 adaylığına destek istemiştir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ECOWAS Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile yaptığı toplantı sırasında Ekrem Demirtaş, İzmir in EXPO 2020 adaylığına destek istemiştir."

Transkript

1

2 20 23 Ekim 2013 tarihleri arasında İzmir Ticaret Odası, Gana Cumhuriyeti ne 3 günlük bir iş ve inceleme gezisi düzenlemiştir. Söz konusu geziye İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ın başkanlığında İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinden oluşan toplam 19 kişilik bir heyet katılmıştır. İş ve inceleme gezisi kapsamında öncelikle ECOWAS üyesi ülkelerin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarının katılımlarıyla bir toplantı düzenlenmiştir. Söz konusu ECOWAS Toplantısı na Gana, Mali, Togo, Fildişi Sahilleri ve Benin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları katılmıştır. 1.Fotoğraf: İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Rebii Akdurak, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi, Yönetim Kurulu Üyeleri Cüneyt Güleç ve Nevzat Artkıy, Gana, Mali, Togo, Fildişi Sahilleri ve Benin'in Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile birlikte İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ECOWAS Başkanları Toplantısı nda, Afrika, 3. Bin yılın kıtası ve bütün dünyanın gözdesi. Ama biz Afrika dan sadece almak değil Afrika ya da bir şeyler vermek, birlikte kazanmak istiyoruz. Hem Afrika kazansın hem biz kazanalım diye belirtmiştir. ECOWAS Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile yaptığı toplantı sırasında Ekrem Demirtaş, İzmir in EXPO 2020 adaylığına destek istemiştir. Demirtaş, Afrika ya olan ilgileri ve çalışmaları hakkında bilgi verirken, şu anda Afrika nın birçok ülkesinin desteğe ihtiyaç duyduğunu belirtmiştir. Ülke olarak Afrika ya önemli yardımlar yaptıklarını belirten Demirtaş, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı nın (TİKA), her yıl 200 milyon Dolar tutarındaki bir fonla kıtadaki En Az Gelişmiş Ülkelere karşılıksız yardımda bulunduğunu ifade etmiştir. Aynı zamanda, yardımlar ile kıtadaki sorunların çözülemeyeceğini bildiğini sözlerine ekleyen Demirtaş, ticaret ve sanayinin geliştirilmesi ile Afrika nın ekonomisine katkı sağlamak istediklerini belirtmiştir.

3 Toplantıda bulunan ECOWAS ülkeleri Oda Başkanlarına İzmir EXPO 2020 adaylığı hakkında bilgi veren Ekrem Demirtaş, EXPO sadece İzmir in değil aynı zamanda Afrika nın da EXPO su olacak. İzmir kazandığı takdirde Afrika da kazanacak. Çünkü Afrika nın yakın bir gelecekte bir EXPO düzenleme şansı yok. Afrika kendisine yakın bir coğrafyada düzenlenecek bu EXPO ile kendisini gösterme şansı da bulacak. diyerek sözlerine devam etmiştir. İzmir EXPO 2020 nin temasının sağlık olduğunu belirten Demirtaş, Afrika nın en önemli probleminin de yine sağlık olduğunu sözlerine eklemiştir. Demirtaş, İzmir EXPO 2020 çerçevesinde gerçekleştirilecek çalışmalar ile birlikte Afrika ve tüm dünyada sağlık alanında büyük gelişmeler yaşanacağına vurgu yapmıştır. Demirtaş, İzmir EXPO 2020 ile birlikte, özellikle Afrika ya yönelik sağlıkla ilgi sorunların ve çözüm yollarının tartışılacağını belirtmiştir. Tüm bu nedenlerle Afrikalı oda başkanlarından desteklerini beklediğini söyleyen Demirtaş, diğer ülkelerle kıyaslandığında Türkiye nin Afrika ile çok daha köklü, güçlü ve samimi ilişkilerinin olduğunu ifade etmiştir. Daha sonra sözü alan ECOWAS üyesi Oda başkanları da Türkiye nin bu samimi ilgisinden büyük mutluluk duyduklarını, kendilerine uzatılan elin dostça bir el olduğunun farkında olduklarını ve bu eli geri çevirmeyeceklerini belirtmişlerdir. Aynı şekilde, oylamaya kısa süre kala, Türkiye lehine her türlü girişimde bulunacaklarını ve görüşmede bulunmayan Afrika ülkelerine de görüşlerini belirteceklerini ifade etmişlerdir. ECOWAS Oda Başkanları Toplantısı nın ardından Akra Mövenpick Otel de tüm heyetin katıldığı İzmir Akra İkili İş Görüşmeleri düzenlenmiştir. Gana nın başkenti Akra da düzenlenen toplantıda iki ülke işadamları biraraya gelmiştir. Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Oda olarak Afrika ile ilişkileri geliştirmeye son yıllarda büyük önem verdiklerini belirterek, Afrika ya olan ilgi sadece Odamıza mahsus değil. Hükümetimizin ve ülkemizin tüm iş dünyasının ajandasında Afrika nın özel bir yeri var. Türkiye ve Afrika ülkeleri arasında tarihten gelen ve her zaman olumlu yönde ilerleyen ilişkiler bugün çok daha hızlı gelişiyor. Tabii ki bunda Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ın talimatları ile hükümetimizin attığı adımların büyük rolü var. Başbakanımızın Büyük küçük demeden her Afrika ülkesine büyükelçilik açılacak, THY de o ülkelere uçacak talimatı var. Bunun sonucunda 5 yıl önce sadece 12 Afrika ülkesinde büyükelçiliğimiz var iken bugün sayı 40 a ulaştı. THY 29 farklı Afrika ülkesinde 39 noktaya uçuyor diye konuşmuştur.

4 2.Fotoğraf: İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi, Türkiye'nin Gana Ticaret Müşaviri Ziya Çamur, Meclis Başkanı Rebii Akdurak, Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Gana Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seth Baah Afrika da ayrıca 40 Türk Okulu olduğunu ve bu okulların iki ülke ilişkilerinin gelişimine katkıda bulunduğunu belirten Demirtaş, İzmir Ticaret Odası tarafından kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi nde 26 Afrikalı öğrencinin de tam burslu olarak okuduğunu, Ganalı bir öğrenci olduğunu şimdi de başka bir Ganalı öğrenciye yüksek lisans için burs vermek istediklerini söylemiştir. Demirtaş, Afrika ülkelerinin bu ilgiye alışkın olduğunu belirterek, Çünkü dünya değişirken Afrika nın 3. Bin yılın kıtası olduğu konusunda küresel bir mutabakat var. Bütün gelişmiş ülkelerin, batının ilgisi sizin üzerinizde. Ama bizim ilgimiz diğer ülkelerden daha farklı. Başbakanımız devamlı olarak Afrika ülkelerine gitmemizi ve projeler üretmemizi istiyor. Bugün de Gana ya bu düşünce ile geldik. Gana ve Afrika dan sadece almak değil, bu ülkelere bir şeyler de vermek istiyoruz. Biz de kazanalım, Afrika ve Gana da kazansın diye konuşmuştur. Türkiye nin Afrika ile dış ticaretinin 19.2 milyar dolar, Gana ile dış ticaretinin ise 527 milyon dolar olduğunu belirten Demirtaş, bu rakamların Türkiye gibi dev bir ekonomi için son derece az olduğunu söylemiştir. Demirtaş, Oysa pek çok alanda çok önemli iş fırsatları, işbirliği imkanlarımız var. Bunları değerlendirmek, yeni ortaklıklar için bugün 19 kişilik bir heyet ile İzmir den geldik. Heyetimizde gıda ve tarım, tarım makine ve ekipmanları, inşaat ve inşaat malzemeleri, balıkçılık, elektrik malzemeleri, tekstil ve hazır giyim, mobilya, akaryakıt, aydınlatma, mermer ve seramik, sıhhi tesisat sektörlerinden üyelerimiz aramızda. Bu alanların hepsinde fırsatlar olduğunu biliyoruz ve değerlendirmek istiyoruz demiştir. Gana dan somut projeler ve yeni işbirlikleri ile dönmek istediklerini belirten Demirtaş, Çünkü Afrika olmadan bizler de ilerleyemez, önümüzü göremeyiz. Birlik olmalı, beraber düşünmeli ve beraber kazanmalıyız demiştir.

5 Gana Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Seth Baah ise İzmir Ticaret Odası heyetini ağırlamaktan çok mutlu olduklarını belirterek, Gana da tarihi bir gün yaşıyoruz demiştir. Gana ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok hızlı ilerlediğini ve bunları daha da geliştirmek istediklerini belirten Baah, Gana da son derece uygun bir yatırım ortamı olduğunu söylemiştir. Baah, Kakao deyince Gana ilk sırada gelir. Altın da ise ikinci sırada. Gana, Afrika ya girmek için harika bir giriş kapısı. Gana ya yatırım yapmak sadece 25 milyonluk ülke nüfusuna değil bölgedeki 300 milyon nüfusa ulaşmak demek. Burada yatırım yaparsanız 10 yıl vergi muafiyeti var. Ülkemizdeki geniş toprakları işleyip bütün Afrika yı beslemek mümkün demiştir. İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak da benzer toplantıların 25 yıl önce Türkiye de düzenlendiğini hatırlatarak, Bugünkü toplantı da bana o günleri hatırlattı. Yatırımcı çekmek için biz de yapardık bugün ise ülkemizin geldiği nokta ortada. Bu deneyimleri sizlere aktarmak istiyoruz demiştir. Konuşmaların ardından İzmir Ticaret Odası üyeleri ve Ganalı işadamları arasında ikili görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Ganalı işadamları toplantıya ve ikili görüşmelere büyük ilgi göstermiştir. Ganalı işadamları hem Türkiye ile ticaret yapmak istediklerini hem de sektörlerinde İzmir Ticaret Odası üyeleri ile birlikte ülkelerinde yatırım yapma arzusunda olduklarını söylemiştir. 3.Fotoğraf: İzmir Ticaret Odası Meclis Üyeleri ile Ganalı firma temsilcilerinin ikili görüşmeleri

6 4.Fotoğraf: İzmir Ticaret Odası Meclis Üyeleri ile Ganalı firma temsilcilerinin ikili görüşmeleri İzmir Akra İş Adamları İkili İş Görüşmeleri nin ardından Ekrem Demirtaş başkanlığındaki heyet Gana Ticaret ve Sanayi Bakanı Haruna İddrisu ile görüşme gerçekleştirmiştir. Haruna Iddrisu, Ekrem Demirtaş a Gana da kurulacak organize sanayi bölgesi ve serbest bölgeler hakkında bilgi vermiştir. Bakan, aynı zamanda burada yapılacak her türlü yatırımı destekleyeceklerini belirtmiş ve İzmirli işadamları ile birlikte çok şey yapabileceğimize inanıyorum, diyerek sözlerine devam etmiştir.

7 5. Fotoğraf: İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi, Gana Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seth Baah, Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Gana Ticaret ve Sanayi Bakanı Haruna Iddrisu ve Meclis Başkanı Rebii Akdurak, Demirtaş, İzmir Ticaret Odası ve İzmir olarak hem serbest bölge hem de organize sanayi bölgesi (OSB) konusunda çok deneyimli olduklarını belirtmiş ve Odamızın kurduğu bir OSB var. İzmir in serbest bölgesine ortağız. Bu deneyimlerimizi size aktarabilir, kuruluşa yardımcı olabiliriz. Pek çok sektörde çok önemli iş görüşmeleri oldu. Bunların devamının geleceğine ve Gana ile ilişkilerimizin geleceğine inanıyorum diyerek sözlerine devam etmiştir. Ayrıca Demirtaş, Ticaret ve Sanayi Bakanına Gana ile ülkeleri arasında tarihten gelen bir dostluk bağı olduğunu belirtmiş ve Bakanı Türkiye nin Gana ya yaptığı yatırımlar ile yardımlar hakkında bilgilendirmiştir. Demirtaş, Bakan Iddrisu ya İzmir EXPO 2020 için yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunup Gana nın desteğini beklediklerini belirtmiştir. EXPO konusunda Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanı ve Sanayi ve Ticaret Bakanı nın ortak bir karar alacaklarını belirten Iddrisu, şuan itibariyle kendileri açısından Türkiye nin bir adım önde olduğunu belirtmiştir. Gana İş ve İnceleme Gezisi nin ikinci gününde İzmir Ticaret Odası heyeti T.C. Akra Büyükelçiliği ni ziyaret etmiştir.

8 Göreve yeni başlayan, Gana Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Şentürk Uzun a tebriklerini sunan Demirtaş, büyükelçiyi Gana da yapılan görüşmeler ve heyetin EXPO 2020 ile ilgili Gana da yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirmiştir. Büyükelçi Uzun, EXPO nun İzmir için önemini vurgulamış ve kendilerinin de konuyla ilgili çalışmalarda bulunduklarını belirtmiştir. Uzun, kendisinin Dışişleri Bakanı nı ziyaret edeceğini ve konu hakkında düşüncelerini kendisine ileteceğini vurgulamıştır. İzmir Ticaret Odası heyeti, Gana Balıkçılık ve Kültür Balıkçılığı Bakanı Nayon Bilijo ve Bakan Yardımcısı ile de görüşme gerçekleştirmiştir. Görüşme çerçevesinde heyetimiz Gana da balıkçılık, kültür balıkçılığı, ülkede uygulanan avlanma kotaları, avlanma şartları, kural ve kanunları hakkında geniş bilgi aktarılmıştır. Gana nın kültür balıkçılığına destek verdiği ve bu alanda tüm yatırımlara da destek verileceği, eğer tuna balığı avlanması yapılmak isteniyorsa Ganalı bir partner ile ortak olunması gerektiği belirtilmiştir. Yapılan resmi ziyaretlerin yanı sıra Gana da bulunan Türk okulu Galaxy İnternational School heyetimiz tarafından ziyaret edilmiştir. Heyetimizi karşılayan okul Müdürü Şevket Çıkmaz, Ekrem Demirtaş a heyetimizi ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etmiştir. Demirtaş, Türkiye den kilometrelerce uzakta hizmet veren bu Türk okulunu ziyaret etmekten büyük keyif aldıklarını belirtmiş ve Okul Müdürü Çıkmaz ve bu hizmette emeği geçen herkesle büyük gurur duyduklarını belirtmiştir. Çıkmaz, heyeti okuldaki dersler, sınıflıklar, bilgisayara dayalı eğitim sistemi, okulun kuruluşu hakkında bilgilendirmiş, kendisinin de 11 senedir okulda hizmet vermekte olduğunu belirtmiştir. İlk açıldığı 6 ay boyunca yalnızca 1 öğrencileri olduğunu ifade eden Çıkmaz okulun bugün yüzlerce öğrencisi olduğunu ve Gana nın en başarılı 4 okulundan biri olduklarını belirtmiştir. Türk Okulu ziyaretinin ardında, Gana Dışişleri Bakanı Hanna Teetteh heyetimizi makamında kabul etmiştir. Bakan, dost ülke Türkiye den gelen İzmir Ticaret Odası Başkanı ve heyetini ağırlamaktan onur duyduğunu belirtmiştir. Bakan ın mesajına, iki ülkenin tarihten gelen dostluğuna vurgu yaparak cevap veren Demirtaş, iki ülke dostluğunun kültürel ve inançlar anlamında da çok önemli olduğunu belirtmiştir. Ziyarette, İzmir in EXPO 2020 adaylığına değinen Demirtaş, İzmir in temasının sağlık olduğunu belirtmiştir. Sağlık konusunun Afrika için öncelikli konu olduğunu vurgulayan Demirtaş, sağlık teması çerçevesinde yapılacak olan EXPO nun, kurulan hastane, bu hastanedeki araştırma merkezleri, düzenlenecek kongreler ve diğer çalışmalar aracılığıyla Afrika daki sağlık sorunlarının çözülmesinde büyük rol oynayacağını belirtmiştir. Demirtaş, dost ülke Gana nın açık desteğini beklediklerini belirtmiştir. Dışişleri Bakanı Hanna Teetteh, EXPO 2020 nin İzmir de düzenlenmesi fikrini sevdiğini söylemiştir. Kendilerini şu ana kadar İzmir in yanı sıra EXPO ya aday olan Rusya ve Dubai den de heyetlerin ziyaret ettiğini söyleyen Teetteh, bu konuda çalışmalarını sürdürdüklerini bildirmiştir.

9 6. Fotoğraf: Meclis Başkanı Rebii Akdurak, Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Gana Dışişleri Bakanı Hanna Teetteh. Konuyla ilgili kararın Cumhurbaşkanı, Sanayi ve Ticaret bakanı ve kendisinin ortak görüşleriyle alınacağın ifade eden Bakan, ancak son kararın Cumhurbaşkanı na ait olduğunu belirtmiştir. Türkiye ile olan ilişkilerinin önemine değinen ve EXPO ile ilgili kararlarını da bu güçlü ilişkiye göre vermeleri gerektiğini söyleyen Teetteh, görüşlerini Cumhurbaşkanı na belirttiğini söylemiştir.

10 7. Fotoğraf: İzmir Ticaret Odası nın Gana Cumhurbaşkanı John Dramani Mahama ya ziyaretinde Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Cumhurbaşkanı Mahama ya Osmanlı işi bir ibrik hediye etti. Gana İş ve İnceleme Gezisi çerçevesinde heyetimiz son olarak Gana Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı John Dramani Mahama yı makamında ziyaret etmiştir. Demirtaş, Gana nın Afrika da en hızlı büyüyen ve en güvenli ülkelerden birisi olduğunu belirtmiş, sözlerine Bu nedenle Gana da çok önemli yatırım ve iş fırsatları var. Biz de bu fırsatları değerlendirmek üzere geldik. Gezimiz boyunca Odamız üyeleri ve Gana işadamları arasında çok sayıda ikili görüşme oldu. Pek çok sektörde potansiyel olduğunu gördük. Bu ziyaret bir başlangıçtı. Bundan sonra sektörel bazda ziyaretlerimiz olacak diyerek devam etmiştir. Gana da kurulmak istenilen organize bölgeler konusunda yardımcı olabileceklerini, elektrik iletimi konusunda deneyimlerini aktarabileceklerini ve yatırım yapabileceklerini belirten Demirtaş, Afrika nın 3. Bin yılın yükselen kıtası olduğunu, tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de Afrika ya karşı büyük ilgisinin olduğunu, fakat bu ilgilinin diğer ülkelerinkinden çok daha farklı olduğunu belirtmiştir. Demirtaş, sözlerini, Başbakanımız her zaman Afrika ya bir şeyler almak için değil vermek için gidin diyor. Biz de Afrika dan hep bir şeyler alan batı dünyasından farklı olarak Afrika ya bir şeyler vermek, birlikte kazanmak için geldik diyerek sürdürmüştür. İzmir in EXPO 2020 adaylığı hakkında da bilgi veren Demirtaş, İzmir in EXPO sunun aynı zamanda Afrika nın da EXPO su olacağını söylemiş ve Afrika, İzmir e coğrafi olarak uzak olmadığı gibi duygusal ve dostluk anlamında da çok yakın olduğumuz bir bölge. Afrika, bu EXPO da kendini çok daha iyi anlatabilecek, dünya ile bağlarını güçlendirebilecektir. Bu nedenle başta Gana olmak üzere tüm Afrika nın blok olarak EXPO için oyunu istiyoruz diyerek konuşmasını sürdürmüştür.

11 8. Fotoğraf: İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Rebii Akdurak ve Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi, Gana Cumhurbaşkanı John Dramani Mahama (Soldan 4.) ile birlikte. Gana Cumhurbaşkanı Saın John Dramani Mahama ise göreve gelir gelmez ilk resmi ziyaretini geçtiğimiz Ocak ayında Türkiye ye yaptığını hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından çok iyi karşılandığını söylemiştir. Mahama, Çok olumlu bir ziyaret oldu. İki ülke ilişkilerinin artık özel sektör üzerinden yürümesi konusunda karar aldık. Bir diğer kararımız da iki ülke ilişkileri için artık konuşmayı bırakıp harekete geçmemiz gerekliliği olmuştu. Bu nedenle İzmirli işadamlarının ziyaretinden çok mutlu oldum diyerek sözlerine devam etmiştir. Ganalı bakanlara, yatırımların kolaylıkla yapılması için her türlü talimatı verdiğini belirten Mahama, Amacımız 5 yıl içinde Gana yı Batı Afrika nın merkezi yapmak. İzmirli işadamlarının yatırımlarına da her türlü desteği verip, gereken kolaylığı göstermeye hazırız demiştir. Mahama, İzmir in EXPO adaylığı konusundaki talebi dikkatle dinlediğini ve bunu değerlendireceklerini belirtmiştir.

İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU 6-8 MART 2012 LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU Odamızın 2012 yılı Çalışma Programı nda yer alan Londra İş ve İnceleme gezisi 06-08

Detaylı

Hazırlayan: Mine GÜNEŞ KAYA / İzmir Ticaret Odası, Uzman 2 5 NİSAN 2014 İTALYA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ (TORİNO MİLANO VENEDİK)

Hazırlayan: Mine GÜNEŞ KAYA / İzmir Ticaret Odası, Uzman 2 5 NİSAN 2014 İTALYA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ (TORİNO MİLANO VENEDİK) 2 5 NİSAN 2014 İTALYA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ (TORİNO MİLANO VENEDİK) 2 5 Nisan 2014 tarihleri arasında İzmir Ticaret Odası, İtalya ya 3 günlük bir iş ve inceleme gezisi düzenlemiştir. Söz konusu gezide

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI BENİN İŞ VE İNCELEME GEZİSİ

İZMİR TİCARET ODASI BENİN İŞ VE İNCELEME GEZİSİ İZMİR TİCARET ODASI BENİN İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 23 26 HAZİRAN 2014 Hazırlayan: Ekin Sıla EKE AB ve Uluslararası Organizasyonlar Masası Uzman Yardımcısı 1 BENIN İŞ VE INCELEME GEZISI 23-26 HAZIRAN 2014

Detaylı

BENİN İNCELEME GEZİSİ SONUÇ RAPORU

BENİN İNCELEME GEZİSİ SONUÇ RAPORU 3.10.16 BENİN İNCELEME GEZİSİ SONUÇ RAPORU 18-22 Eylül 2016, Kotonu Benin İnceleme Gezisi, 18-22 Eylül 2016, Kotonu Türkiye-Benin iş Konseyi Başkanı Adnan Bostan, 18-22 Eylül 2016 tarihleri arasında Benin

Detaylı

İRAN İSLAM CUMHURİYETİ BIE DELEGESİNİN ODAMIZI ZİYARETİ

İRAN İSLAM CUMHURİYETİ BIE DELEGESİNİN ODAMIZI ZİYARETİ İRAN İSLAM CUMHURİYETİ BIE DELEGESİNİN ODAMIZI ZİYARETİ İran BIE Delegesi Mr. Kazem Akbarpour, 16 Mayıs 2012 tarihinde Odamızı ziyaret etmiş, heyeti Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Meclis Başkanı

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI CEZAYİR FAS OTOMOTİV SEKTÖREL TİCARET HEYETİ

İZMİR TİCARET ODASI CEZAYİR FAS OTOMOTİV SEKTÖREL TİCARET HEYETİ İZMİR TİCARET ODASI Hazırlayan: Ahmet TOPRAK CEZAYİR FAS OTOMOTİV SEKTÖREL TİCARET HEYETİ 16 21 Kasım 2015 tarihleri arasında tarafından, Odamız 53. (Otomotiv ve Diğer Ulaşım Araçları Parçalarının İmalatı,

Detaylı

İRAN İSLAM CUMHURİYETİ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ RAPORU. 22-24 Aralık 2012

İRAN İSLAM CUMHURİYETİ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ RAPORU. 22-24 Aralık 2012 İZMİR TİCARET ODASI İRAN İSLAM CUMHURİYETİ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ RAPORU 22-24 Aralık 2012 Hazırlayan Nesli ÖZTÜRK Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü İRAN İSLAM CUMHURİYETİ

Detaylı

ROMANYA ORMANCILIK SEKTÖR GEZİSİ 3-5 ARALIK 2013

ROMANYA ORMANCILIK SEKTÖR GEZİSİ 3-5 ARALIK 2013 ROMANYA ORMANCILIK SEKTÖR GEZİSİ 3-5 ARALIK 2013 Hazırlayanlar: Asil BİLGEHAN & Burte BUMİN Odamız 61. Orman Ürünleri Komitesi nin talebi ile 3-5 Aralık 2013 tarihleri arasında Romanya ya KOSGEB destekli

Detaylı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile ortak basın toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile ortak basın toplantısında konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile ortak basın toplantısında konuştu Ekim 06, 2017-6:44:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU

2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU 2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU 04 Mart 2014 VII. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası VII. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası, 4 Mart 2014 tarihinde TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde ve

Detaylı

AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te

AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te Mart 25, 2008-12:00:00 AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölücü terör örgütüne yönelik

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.09.2017-26.10.2017) Oda Meclisimizin 26 Ekim 2017 tarih ve 56 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 29.09.2017-26.10.2017

Detaylı

MTO E- BÜLTEN. Ertuğrul Cad. No: Menemen/İZMİR Tel : 0(232) Fax : 0(232)

MTO E- BÜLTEN. Ertuğrul Cad. No: Menemen/İZMİR Tel : 0(232) Fax : 0(232) İRAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI MENEMEN'DE YAPILDI İran Bilgilendirme Toplantısı Menemen Ticaret Odasında yapıldı. Toplantıya İran Ankara Büyükelçisi Mohammad Ebrahim Taherian Fard, İran Ankara Büyükelçiliği

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI DÜNYA AFRİKA GÜNÜ VE AFRİKALI BÜYÜKELÇİLER İZMİR ZİRVESİ MAYIS 2012

İZMİR TİCARET ODASI DÜNYA AFRİKA GÜNÜ VE AFRİKALI BÜYÜKELÇİLER İZMİR ZİRVESİ MAYIS 2012 İZMİR TİCARET ODASI DÜNYA AFRİKA GÜNÜ VE AFRİKALI BÜYÜKELÇİLER İZMİR ZİRVESİ 25 26 MAYIS 2012 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ MAYIS 2012 Hazırlayan: Zeynep Armağan Dış

Detaylı

1 2 Eylül 2018, Bişkek

1 2 Eylül 2018, Bişkek T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın Kırgızistan a Resmi Ziyareti Vesilesiyle Özel Sektör Heyet Programı ve 1 2 Eylül 2018, Bişkek 2 T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın 1 2 Eylül

Detaylı

TÜRKİYE - GANA STRATEJİK DİYALOG PROGRAMI Sivil Diplomasi Kapasite İnşası: Sektörel ve Finansal Derinleşme

TÜRKİYE - GANA STRATEJİK DİYALOG PROGRAMI Sivil Diplomasi Kapasite İnşası: Sektörel ve Finansal Derinleşme VİZYON BELGESİ (TASLAK) TÜRKİYE - GANA STRATEJİK DİYALOG PROGRAMI Sivil Diplomasi Kapasite İnşası: Sektörel ve Finansal Derinleşme ( 2017-2021 Türkiye - Gana ) Türkiye; 80 milyonluk nüfusu, gelişerek büyüyen

Detaylı

TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri,

TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS 2018 Afrika Ülkelerinin Değerli Büyükelçileri, Sayın Valim, Belediye Başkanım, İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli

Detaylı

qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq

qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq İZMİR TİCARET ODASI UR-GE KUYUMCULUK PROJESİ ST.PETERSBURG JUNWEX FUAR ZİYARETİ VE SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ORGANİZASYONU RAPORU 5-8 ŞUBAT 2014 PROJE KOORDİNATÖRÜ: PINAR

Detaylı

Erdoğan ve Maduro görüşmesinin ayrıntıları neler?

Erdoğan ve Maduro görüşmesinin ayrıntıları neler? Erdoğan ve Maduro görüşmesinin ayrıntıları neler? Cumhurbaşkanı Erdoğan: Halkın iradesinin üzerinde güç olmadığına inanıyoruz 07.10.2017 / 09:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm Latin dostlarımızın barış içinde

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK.ARGE/001676 21/05/2013 Konu : Sirküler ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013/146 Sayın Üyemiz, 1. Türk-Sudan İş Forumu

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

http://www.yeniasir.com.tr/surmanset/2017/02/21/istihdam-icin-sahaya-indiler Cumhurbaşkanı Erdoğan ın istihdam seferberliği çağrısına Balıkesir den tam destek geldi. Balıkesir Valisi Yazıcı, Sanayi Odası

Detaylı

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ Sayın Cumhurbaşkanımızın 2014 yılı Kasım ayında yapmış oldukları Cezayir gezisi sırasında, Cezayir le ticaret hacminin arttırılmasına yönelik yapmış oldukları irade beyanının

Detaylı

07 12 Mayıs 2017 Şangay Hong Kong İş ve İnceleme Gezisi & ITB China Fuarı'na Katılım Organizasyonu

07 12 Mayıs 2017 Şangay Hong Kong İş ve İnceleme Gezisi & ITB China Fuarı'na Katılım Organizasyonu 07 12 Mayıs 2017 Şangay Hong Kong İş ve İnceleme Gezisi & ITB China Fuarı'na Katılım Organizasyonu Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Hazırlayan: Ahmet Toprak Uzman Yardımcısı Katkı Koyanlar: Uğur Sülün

Detaylı

NİJERYA ELEKTRİK-ELEKTRONİK VE BİLİŞİM SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

NİJERYA ELEKTRİK-ELEKTRONİK VE BİLİŞİM SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU NİJERYA ELEKTRİK-ELEKTRONİK VE BİLİŞİM SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Ülkemiz ile Nijerya arasında ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 12-17 Aralık 2011 tarihleri arasında EKONOMİ BAKANLIĞI

Detaylı

qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq

qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq İZMİR TİCARET ODASI UR-GE PLASTİK PROJESİ MOSKOVA INTERPLASTİCA FUAR ZİYARETİ VE SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ORGANİZASYONU RAPORU 27-31 OCAK 2014 PROJE KOORDİNATÖRÜ: PINAR

Detaylı

TÜRKİYE-AFRİKA 1. TARIM BAKANLARI TOPLANTISI VE TARIM İŞ FORUMU

TÜRKİYE-AFRİKA 1. TARIM BAKANLARI TOPLANTISI VE TARIM İŞ FORUMU TÜRKİYE-AFRİKA 1. TARIM BAKANLARI TOPLANTISI VE TARIM İŞ FORUMU 27-28 Nisan 2017, Antalya Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.12.2017-25.01.2018) Oda Meclisimizin 25 Ocak 2018 tarih ve 59 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

Türkiye, Afganistan ve Pakistan arasında Ekonomik İşbirliği için İSTANBUL FORUMU

Türkiye, Afganistan ve Pakistan arasında Ekonomik İşbirliği için İSTANBUL FORUMU Kuruluşu: Türkiye, Afganistan ve Pakistan arasında Ekonomik İşbirliği için İSTANBUL FORUMU - 2007 yılı Nisan ayında, Türkiye-Afganistan ve Pakistan Devlet Başkanları Zirvesi esnasında TOBB a yapılan çağrı

Detaylı

BAŞBAKAN ERDOĞAN: KOPENHAG SİYASİ KRİTERLERİ NOKTASINDA EĞER HERHANGİ BİR SIKINTI DOĞACAK OLU

BAŞBAKAN ERDOĞAN: KOPENHAG SİYASİ KRİTERLERİ NOKTASINDA EĞER HERHANGİ BİR SIKINTI DOĞACAK OLU BAŞBAKAN ERDOĞAN: KOPENHAG SİYASİ KRİTERLERİ NOKTASINDA EĞER HERHANGİ BİR SIKINTI DOĞACAK OLU Kasım 29, 2006-12:00:00 BAŞBAKAN ERDOĞAN: KOPENHAG SİYASİ KRİTERLERİ NOKTASINDA EĞER HERHANGİ BİR SIKINTI DOĞACAK

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

ideas for today and tomorrow

ideas for today and tomorrow ideas for today and tomorrow Hakkımızda Regata Events, on yıllardır Ankara ve Türkiye çapında kazandığımız tecrübelerin birikimiyle kurulmuştur. Uzun yıllar yaptığımız etkinlik, açılış, konser ve kongrelerin

Detaylı

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı Değerli Basın Mensupları, 03.06.2014 Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk günlerinde, size, Türk insanının aklından,

Detaylı

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Tarafından Hazırlanacak) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI İRAN STH İŞ GEZİSİ RAPOR ŞABLONU: GİRİŞ:

Detaylı

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu Sosyal Faaliyetler 29 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Türkiye deki oda ve borsalar arasında düzenlenen futbol turnuvası nın Ankara bölgesi grup maçları Odamızın ev sahipliğinde 15 Mart 2008

Detaylı

ENDONEZYA MALEZYA TİCARET HEYETİ (27 Mayıs 1 Haziran 2012)

ENDONEZYA MALEZYA TİCARET HEYETİ (27 Mayıs 1 Haziran 2012) ENDONEZYA MALEZYA TİCARET HEYETİ (27 Mayıs 1 Haziran 2012) Ülkemiz ile Endonezya ve Malezya arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 27 Mayıs - Haziran 2012 tarihleri arasında Ekonomi Bakanlığı

Detaylı

4. İRAN RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI

4. İRAN RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI 4. İRAN RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI 19-20 Temmuz 2016 4. İRAN RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI 4. İRAN RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI 19-20 Temmuz 2016 Bu yıl dördüncüsü düzenlenen İran Rüzgar Enerjisi Konferansı

Detaylı

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ S.NO TARİH KONU İLETİŞİME GEÇİLEN/GÖRÜŞ BİLDİRİLEN MAKAM SONUÇ GÖZDEN GEÇİRMEYE YÖNELİK DEĞERLENDİRME 1 10/01/2017 6802 Sayılı Gider Vergisi Kanunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hukuk Müşavirliğimiz

Detaylı

İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BAŞKANLIĞIMIZIN GÖREVLERİ 639 Sayılı KHK kapsamında; Bakanlığın yabancı ülkeler ve uluslararası kuruluşlar ile ilişkilerini yürütmek ve bu konuda koordinasyonu

Detaylı

KAZAKİSTAN - AZERBAYCAN ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

KAZAKİSTAN - AZERBAYCAN ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU KAZAKİSTAN - AZERBAYCAN ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Ülkemiz ile Kazakistan ve Azerbaycan arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 25 Ekim - 31 Ekim 2014 tarihleri

Detaylı

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (İİT) GENEL SEKRETERİ SAYIN YOUSEF BIN AHMAD AL-OTHAIMEEN İN İİT. EKONOMİK ve TİCARİ İŞBİRLİĞİ DAİMİ KOMİTESİ (İSEDAK)

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (İİT) GENEL SEKRETERİ SAYIN YOUSEF BIN AHMAD AL-OTHAIMEEN İN İİT. EKONOMİK ve TİCARİ İŞBİRLİĞİ DAİMİ KOMİTESİ (İSEDAK) İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (İİT) GENEL SEKRETERİ SAYIN YOUSEF BIN AHMAD AL-OTHAIMEEN İN İİT EKONOMİK ve TİCARİ İŞBİRLİĞİ DAİMİ KOMİTESİ (İSEDAK) 33. OTURUMUNDA YAPACAĞI KONUŞMANIN TASLAK METNİ İstanbul,

Detaylı

VOLKAN BOZKIR. Eylül 2013 AYLIK FAALİYET BÜLTENİ. Haziran 2013 DIŞİŞLERİ KOMİSYONUNUN FAALİYETLERİ

VOLKAN BOZKIR. Eylül 2013 AYLIK FAALİYET BÜLTENİ. Haziran 2013 DIŞİŞLERİ KOMİSYONUNUN FAALİYETLERİ VOLKAN BOZKIR BÜYÜKELÇİ TBMM DIŞİŞLERİ KOMİSYONU BAŞKANI AK PARTİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ AYLIK FAALİYET BÜLTENİ Eylül 2013 DIŞİŞLERİ KOMİSYONUNUN FAALİYETLERİ AYLIK FAALİYET BÜLTENİ TBMM DIŞİŞLERİ KOMİSYONU

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI GÜRCİSTAN BATUM VE DOĞU KARADENİZ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 2 5 MAYIS 2012

İZMİR TİCARET ODASI GÜRCİSTAN BATUM VE DOĞU KARADENİZ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 2 5 MAYIS 2012 İZMİR TİCARET ODASI GÜRCİSTAN BATUM VE DOĞU KARADENİZ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 2 5 MAYIS 2012 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ MAYIS 2012 Hazırlayan: Zeynep Armağan Dış İlişkiler

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Şubat 03, 2017-5:56:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi'nin ve yapımı tamamlanan

Detaylı

TÜRKİYE - ARJANTİN YUVARLAK MASA TOPLANTISI - 1

TÜRKİYE - ARJANTİN YUVARLAK MASA TOPLANTISI - 1 STRATEJİK VİZYON BELGESİ ( TASLAK ) TÜRKİYE - ARJANTİN YUVARLAK MASA TOPLANTISI - 1 Yeni Dönem Türkiye - Arjantin İlişkileri: Fırsatlar ve Riskler ( 2014 Buenos Aires - İstanbul ) Türkiye; 75 milyonluk

Detaylı

TÜRKİYE - ECOWAS EKONOMİ VE İŞ FORUMU Şubat 2018 İstanbul. Sponsorluk Dosyası.

TÜRKİYE - ECOWAS EKONOMİ VE İŞ FORUMU Şubat 2018 İstanbul. Sponsorluk Dosyası. TÜRKİYE - ECOWAS EKONOMİ VE İŞ FORUMU 22-23 Şubat 2018 İstanbul Sponsorluk Dosyası www.tebforum.org SPONSORLUK DOSYASI Türkiye-ECOWAS Ekonomi ve İş Forumu, 22-23 Şubat 2018, İstanbul DİL BEKLENEN KATILIMCI

Detaylı

FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU

FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU TÜRSAB FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 25-28 Ekim 2014 tarihleri arasında Arjantin in Başkenti

Detaylı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz, Afrika'nın Tamamında Müstakil Büyükelçiliklerimizin Olmasıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz, Afrika'nın Tamamında Müstakil Büyükelçiliklerimizin Olmasıdır www.mevzuattakip.com.tr Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz, Afrika'nın Tamamında Müstakil Büyükelçiliklerimizin Olmasıdır Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrika, bizim için büyük önem arz eden bir kıta olmuştur.

Detaylı

MTO E- BÜLTEN. Tarih: Sayı:

MTO E- BÜLTEN. Tarih: Sayı: Ertuğrul Cad. No:15 35660 Menemen/İZMİR Tel : 0(232) 832 1021 Fax : 0(232) 832 1634 AMERİKAN KÜLTÜR YABANCI DİL KURSLARI MENEMEN TEMSİLCİLİĞİNDEN ZİYARET Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları Menemen Temsilciliği

Detaylı

invest in Sustainable Future Together Turkey Africa

invest in Sustainable Future Together Turkey Africa Türkiye-Afrika İkinci Ekonomi ve İş Forumu, 10-11 Ekim tarihlerinde İstanbul da gerçekleştirilecek. Zirve T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın katılımıyla, T.C. Ticaret Bakanlığı nın koordinasyonunda,

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (4-10 Ekim 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (4-10 Ekim 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (4-10 Ekim 2010) 4 EKİM 2010, PAZARTESİ Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın

Detaylı

BASIN AÇIKLAMASI Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı

BASIN AÇIKLAMASI Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Buluşması Ankara da Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Buluşması, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve BM Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında,

Detaylı

ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU. (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI

ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU. (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI Sayın Âli Meclis Başkanı, Sayın Bakan, Sayın Oda Başkanları, Değerli İş Adamları,

Detaylı

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 02.12.2016 / Ankara TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 1/6 geçirilecek olan KOBİ lere Nefes Kredisi için imzalar, Başbakanlık Çankaya Köşkü nde düzenlenen lansman

Detaylı

TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Ülkemiz ile Tayvan ve Filipinler arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 03 Mayıs - 11 Mayıs 2014 tarihleri

Detaylı

HAKAN ÇAVUŞOĞLU: YUNANİSTAN İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HER ZAMAN HAZIRIZ" Cumartesi, 04 Kasım :31

HAKAN ÇAVUŞOĞLU: YUNANİSTAN İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HER ZAMAN HAZIRIZ Cumartesi, 04 Kasım :31 Video izle: http://www.dailymotion.com/video/x67kzj3 Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti olarak üzerimize düşen bir şey varsa bu noktada burası için, Yunanistan için elimizi taşın

Detaylı

ÜLKE RAPORLARI ÇİN HALK CUMHURİYETİ 2013. Marksist-Leninist Tek Parti Devleti Yüzölçümü 9,7 milyon km 2

ÜLKE RAPORLARI ÇİN HALK CUMHURİYETİ 2013. Marksist-Leninist Tek Parti Devleti Yüzölçümü 9,7 milyon km 2 ÜLKE RAPORLARI ÇİN HALK CUMHURİYETİ 2013 Başkent Pekin Yönetim Şekli Marksist-Leninist Tek Parti Devleti Yüzölçümü 9,7 milyon km 2 Nüfus 1,35 milyar GSYH 8,2 trilyon $ Kişi Başına Milli Gelir 9.300 $ Resmi

Detaylı

Turkey Expo by Qatar Türkçe Katalog Ocak Doha Exhibition and Convention Center (DECC)DOHA ORGANIZED BY

Turkey Expo by Qatar Türkçe Katalog Ocak Doha Exhibition and Convention Center (DECC)DOHA ORGANIZED BY Turkey Expo by Qatar Türkçe Katalog TR 16-18 Ocak 2019 Doha Exhibition and Convention Center (DECC)DOHA ORGANIZED BY 1 16-18 Ocak 2019 Doha Exhibition and Convention Center (DECC) DOHA ORGANIZED BY 2 3

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MİDİLLİ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ HAZİRAN 2013 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ

İZMİR TİCARET ODASI MİDİLLİ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ HAZİRAN 2013 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR TİCARET ODASI MİDİLLİ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 14-15 HAZİRAN 2013 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ Hazırlayanlar: Gündem Kont, Mine Güneş, Ahmet Toprak Dış İlişkiler

Detaylı

05-10 Ekim 2015. Bakanlığımız Teknik Heyetinin Azerbaycan Ziyareti

05-10 Ekim 2015. Bakanlığımız Teknik Heyetinin Azerbaycan Ziyareti 05-10 Ekim 2015 Bakanlığımız Teknik Heyetinin Azerbaycan Ziyareti Ülkemiz ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasında idarenin ve kamu personel yönetiminin geliştirilmesi, desteklenmesi ve bu alanlarda işbirliğinin

Detaylı

TÜRKİYE-MORİTYUS İŞ KONSEYİ ORTAK TOPLANTISI

TÜRKİYE-MORİTYUS İŞ KONSEYİ ORTAK TOPLANTISI TÜRKİYE-MORİTYUS İŞ KONSEYİ ORTAK TOPLANTISI 14-18 Aralık 2015, Port Louis Sonuç Raporu TÜRKİYE MORİTYUS İŞ KONSEYİ ORTAK TOPLANTISI Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) SONUÇ RAPORU 14-18 Aralık 2015,

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: 70430465-TİM.OAİB.GSK.2018/20256-22555 Ankara, 13/09/2018 Konu: II. Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu Sayın Üyemiz, SİRKÜLER (G-2018) Afrika

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI ESKİŞEHİR TİCARET ODASI A.B.D. / BOSTON - NEW YORK - WASHINGTON - MIAMI ABX ARCHITECTURE BOSTON MİMARİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR YAPILAR FUARI VE İNCELEME GEZİSİ SONUÇ RAPORU (15-26 Kasım 2012 ) Eskişehir Ticaret

Detaylı

ANKARA FORUM (Bilgi Notu)

ANKARA FORUM (Bilgi Notu) ANKARA FORUM (Bilgi Notu) 21 Aralık 2010 Kronoloji (1) 19-20 Kasım 2003 M. Rifat Hisarcıklıoğlu, İsrail Başbakan Yardımcısı Ehud Olmert ve Filistin Başbakanı Ahmet Kurey ile Filistin Odalar Birliği Başkanıyla

Detaylı

TD-IHK nın Frankfurt resepsiyonu Yazan Sevim Ercan

TD-IHK nın Frankfurt resepsiyonu Yazan Sevim Ercan 1 von 6 07.12.2011 16:53 Çarşamba, 07 Aralık 2011 16:26 TD-IHK nın Frankfurt resepsiyonu Yazan Sevim Ercan Yazdır İlk yorumlayan olun! Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK), 6 Aralık 2011 tarihinde

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika ya Açılan Kapısı»

Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika ya Açılan Kapısı» Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika ya Açılan Kapısı» AFRİKA 5 BÖLGE - Kuzey Afrika - Batı Afrika - Orta Afrika - Doğu Afrika - Güney Afrika Vizyonumuz Küreselleşen dünyada

Detaylı

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 05 Mayıs 2016 26-29 Ocak 2017 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında Başta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir

Detaylı

8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu

8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu 8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu 29-30 Mayıs 2016, Kudüs, Ramallah, Nablus Türkiye-Filistin İş Forumu Ramallah Toplantısı 1 29-30 Mayıs 2016, Kudüs, Ramallah, Nablus Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)

Detaylı

MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ

MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ Mayıs 2013 Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü AB ve Uluslararası Organizasyonlar Masası 1. GENEL BİLGİLER Resmi adı : Macaristan Cumhuriyeti Başkenti

Detaylı

SGK nın Uluslararası Başarısı

SGK nın Uluslararası Başarısı SGK nın Uluslararası Başarısı Dünya Sosyal Güvenlik Forumu nda Başkan Yadigar Gökalp İlhan, Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı nın en üst yürütme organı olan BÜRO ya üye seçildi. Kurumumuz ayrıca ISSA

Detaylı

Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 60 üyeye Kapasite Raporu, 11 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 60 üyeye Kapasite Raporu, 11 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. 1 Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 60 üyeye Kapasite Raporu, 11 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 15 adet yeni üye kaydı

Detaylı

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU OCAK 2013 FAALİYET RAPORU 03 Ocak 2013 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı 2012 Yılının İstanbul Turizmi açısından değerlendirilmesinin yapıldığı, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu nun teşrifleri

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :15. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :5. Syf. SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :5. Syf. Sportmen ilavesi Sayfası :2. Syf Sayfası :31. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :İnternet Sitesi İZTO dan Selvitopu ve ekibine

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28 Kasım 2014 Tekirdağ Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), MÜSİAD Tekirdağ Şubesi, ve Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA)

Detaylı

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YURTDIġI GÖREV RAPORU. BOSNA-HERSEK ZĠYARETĠ GÖREV RAPORU 1. Konunun Evveliyatı

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YURTDIġI GÖREV RAPORU. BOSNA-HERSEK ZĠYARETĠ GÖREV RAPORU 1. Konunun Evveliyatı BOSNA-HERSEK ZĠYARETĠ GÖREV RAPORU 1. Konunun Evveliyatı Ormancılık alanında Bosna-Hersek ile işbirliğini geliştirmek amacıyla Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı aracılığıyla iki

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.10.2017-23.11.2017) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 23 Kasım 2017 tarih ve 57 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 27.10.2017-23.11.2017

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 42. Hafta (18-24 Ekim 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 42. Hafta (18-24 Ekim 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 42. Hafta (18-24 Ekim 2010) 18 EKİM 2010, PAZARTESİ 09:30-11:00 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ. Türkiye İnovasyon Haftası 2015 KBÜELAR Takımı Faaliyet Raporu KBÜ ELAR

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ. Türkiye İnovasyon Haftası 2015 KBÜELAR Takımı Faaliyet Raporu KBÜ ELAR KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Türkiye İnovasyon Haftası 2015 KBÜELAR Takımı Faaliyet Raporu Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM), bölgesel ve sektörel temelde faaliyet gösteren 60 İhracatçı Birliğini, 26 ihracatçı

Detaylı

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı.

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Basın Bülteni Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Şişecam, Yenişehir Cam Kompleksi nde yer alan Anadolu Cam Fabrikası 4. Cam

Detaylı

2 Ekim 2013, Rönesans Otel

2 Ekim 2013, Rönesans Otel 1 MÜSİAD Brüksel Temsilciliği Açı çılışı ışı 2 Ekim 2013, Rönesans Otel T.C. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,.... T. C. ve Belçika Krallığının Saygıdeğer Temsilcileri, 1 2 STK ların Çok Kıymetli

Detaylı

AVRASYA İNCELEMELERİ MERKEZİ CENTER FOR EURASIAN STUDIES RUSYA/KARLOV: ŞİÖ KONUSUNDA KARAR ANKARA'NIN Bloomberght, 30 Kasım 2016

AVRASYA İNCELEMELERİ MERKEZİ CENTER FOR EURASIAN STUDIES RUSYA/KARLOV: ŞİÖ KONUSUNDA KARAR ANKARA'NIN Bloomberght, 30 Kasım 2016 AVRASYA İNCELEMELERİ MERKEZİ CENTER FOR EURASIAN STUDIES RUSYA/KARLOV: ŞİÖ KONUSUNDA KARAR ANKARA'NIN - 01.12.2016 Bloomberght, 30 Kasım 2016 Rusya/Karlov: ŞİÖ konusunda karar Ankara'nın Rusya Büyükelçisi

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Ocak 05, 2017-4:11:00 Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen metro açılış töreninde yaptığı konuşmada, nüfusu

Detaylı

1) TÜRKİYE IRAK İŞ VE YATIRIM FORUMU KAPSAMINDA İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ DÜZENLENECEKTİR (ÖNEMLİ ) 2) TÜRKİYE-ÜRDÜN OKK II. TOPLANTISI ( ÖNEMLİ SÜRELİ )

1) TÜRKİYE IRAK İŞ VE YATIRIM FORUMU KAPSAMINDA İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ DÜZENLENECEKTİR (ÖNEMLİ ) 2) TÜRKİYE-ÜRDÜN OKK II. TOPLANTISI ( ÖNEMLİ SÜRELİ ) 1) TÜRKİYE IRAK İŞ VE YATIRIM FORUMU KAPSAMINDA İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ DÜZENLENECEKTİR (ÖNEMLİ ) Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği ve DEİK/ Türkiye Irak İş Konseyi

Detaylı

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu HEYET ZİYARETLERİ. ASO I.Organize Sanayi Bölgesi

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu HEYET ZİYARETLERİ. ASO I.Organize Sanayi Bölgesi 13 HEYET ZİYARETLERİ 13.1. Cibuti Cumhurbaşkanı Ziyareti: Cibuti Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı üst düzey yetkililerinden oluşan 100 kişilik heyet Başkan Vekilimiz Sn.Fahrettin KÜRKLÜ nün evsahipliğinde

Detaylı

2015 Yılı Üst Düzey Kabuller

2015 Yılı Üst Düzey Kabuller 2015 Yılı Üst Düzey Kabuller 29 Aralık 2015 Sayın Müsteşarımızın Karadağ ın Ankara Büyükelçisini Kabulü Sayın Müsteşarımız Dr. Nihat Pakdil 29 Aralık 2015 tarihinde Karadağ ın Ankara Büyükelçisi Sayın

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri 2017

Detaylı

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ 9.11.2017 Sayın Bakanım, STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 1 İş Dünyamızın Değerli Temsilcileri, Kıymetli Basın Mensupları, Global

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2015 ) 4-5 Kasım 015, ANKARA

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2015 ) 4-5 Kasım 015, ANKARA 4-5 Kasım 2015 1 TÜREK 2015 SONUÇ RAPORU TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2015 ) 4-5 Kasım 015, ANKARA Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından dördüncüsü düzenlenen Türkiye Rüzgar Enerjisi

Detaylı

31 MART 3 NİSAN 2015 RUSYA - MOSKOVA

31 MART 3 NİSAN 2015 RUSYA - MOSKOVA BATIMAT RUSSIA YAPI VE İÇ DEKORASYON FUARI ZİYARET RAPORU 31 MART 3 NİSAN 2015 RUSYA - MOSKOVA Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Şefi 1 BATIMAT

Detaylı

BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANE

BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANE BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANE Aralık 03, 2006-12:00:00 BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANEY

Detaylı

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR 13.01.2018 Sayın Valim, Sayın TOKİ Başkan Yardımcım, Sayın Ticaret Odası Başkanım, Sayın Rektörlerim, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve Dostları

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2017 GÜNDEM - TOBB 73. Genel Kuruluna katıldık. -İstanbul Yapı Fuarı na katıldık. - KOSGEB Kredisini en çok kullandıran ilçe olduk. - 666 aileye Ramazan

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI. IRAK İŞ ve İNCELEME GEZİSİ RAPORU 29-30 HAZİRAN 2010. Hazırlayan: Reşat Uğur Karacan Dış Ekonomik İlişkiler Müdürlüğü - Uzman

İZMİR TİCARET ODASI. IRAK İŞ ve İNCELEME GEZİSİ RAPORU 29-30 HAZİRAN 2010. Hazırlayan: Reşat Uğur Karacan Dış Ekonomik İlişkiler Müdürlüğü - Uzman İZMİR TİCARET ODASI IRAK İŞ ve İNCELEME GEZİSİ RAPORU 29-30 HAZİRAN 2010 Hazırlayan: Reşat Uğur Karacan Dış Ekonomik İlişkiler Müdürlüğü - Uzman Dış Ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Sayın Zafer Çağlayan

Detaylı

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa Kuzey Kıbrıs ta Bir Çay Molası Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması 19-24 Kasım 2012 Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa FAALİYET RAPORU K.K.T.C. NİN 29. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE KUZEY KIBRIS

Detaylı