KURULUM ĐŞLEMLERĐ. 3 Ekim Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL. Đlgili Modül/ler : Genel

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KURULUM ĐŞLEMLERĐ. 3 Ekim Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL. Đlgili Modül/ler : Genel"

Transkript

1 3 Ekim 2007 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL Đlgili Modül/ler : Genel ETA:SQL ve MICROSOFT SQL SERVER 2000 KURULUM ĐŞLEMLERĐ ETA:SQL DEMO SETĐ KURULUM TALĐMATI KURULUM ĐŞLEMLERĐ ETASQL programının kurulumu bazı aşamalardan oluşmaktadır. Öncelikle ETASQL programı, SQL tabanlı bir program olduğu için bir SQL Server a ihtiyaç vardır. Öncelikle SQL Server ve ETASQL programlarının sağlıklı bir şekilde kurulabilmesi ve kullanılabilmesi için donanım (Hardware) ve yazılım (Software) açısından gerekli minimum konfigürasyonların sağlanması gerekir. Kurulum işlemleri için öncelikle SQL Server kurulumu yapılır. Daha sonra SQL Server ile Eta veritabanı arasındaki ilişkiyi sağlayan Borland Database Engine (BDE) programı kurulumu yapılır. Sonraki aşamada ETASQL programının kurulumuna geçilir ve bu kurulum işleminden sonra programların çalıştırılabilmesi için Enstelasyon işlemleri yapılır. Son olarak ETQSQL programının konfigürasyon işlemleri ve Path (Dizin) ayarları yapılır.

2 SQL Server Kurulumu Borland Database Engine (BDE) (Veri Tabanı Motoru) Kurulumu ETASQL Program Kurulumu (EtaSQLSETUP) Dizin (Path) Ayarları (EtaUtlPath) Enstelasyon Đşlemleri (EtaSQLINS) ETASQL Konfigürasyon Đşlemleri (EtaSQLCON) 1-SQL SERVER KURULUMU SQL Server, veritabanı yönetim sistemidir ve terminallerin (Client) SQL Server üzerindeki verilere ulaşmasını sağlar. ETASQL programlarının çalışabilmesi içinde SQL Server kurulu olmalıdır. SQL Server, Tek Kullanıcılı (Pc) ve Çok Kullanıcılı (Network) olmak üzere iki farklı şekilde kurulabilir. Tek Kullanıcılı sistemlerde SQL Server tek bir makineye yüklenir. Çok Kullanıcılı sistemlerde ise, Önce Ana Makine ye (Server) SQL Server kurulur ve daha sonra Ana Makine ye bağlı olarak çalışacak Terminal (Client) bilgisayarlara Client olarak kurulur. Bunun içinde Tek Kullanıcılı (Pc) sistemlerde veya Çok Kullanıcılı (Network) sistemlerde hem ana makine (Server) hem de Terminal (Client) bilgisayarlar için gerekli minimum konfigürasyonların sağlanmış olması gereklidir. 2- BORLAND DATABASE ENGINE (BDE) (VERĐTABANI MOTORU) Eta Veritabanı, Borland C ++ Builder programlama dili ile yazılmıştır. BDE ise, SQL Server ile Eta Veritabanı arasındaki bağlantıyı sağlayan arabirimdir. Doğrudan SQL Server ile bağlantı kurar. Dolayısıyla ETASQL programının çalışacağı her terminalde BDE nin kurulu olması gerekir. Ayrıca BDE nin kurulacağı terminalde SQL Server kurulu olmalıdır (Client Network Utility veya Connectivity Only). Borland Database Engine (BDE) Kurulumu : Kuruluma başlamadan önce tüm Windows uygulamaları kapatılmalıdır. Windows Masaüstü n deki Bilgisayarım seçeneğinden CD-ROM sürücü seçilir. CD içerisindeki BDE klasöründeki SETUP.EXE çalıştırılır. Đlk gelen ekranda Next butonuna basılarak bir sonraki ekrana geçilir.

3 Şekil 1.1 Şekil 1.1 ekranında, lisansla ilgili kullanıcı adı ve ünvan bilgileri yazılır. Şekil 2.1 Şekil 2.1 ekranında, BDE nin kurulacağı dizin belirtilmektedir.

4 Şekil 3.1 Şekil 3.1 ekranında, program kurulum aşamasının devam edişi. Şekil 4.1 Şekil 4.1 ekranında, Finish butonu ile kurulum işlemi tamamlanır.

5 3- ETASQL PROGRAM KURULUMU (EtaSQLSETUP) ETASQL programının başarılı bir şekilde kurulabilmesi ve kullanılabilmesi için gerekli olan minimum konfigürasyonlar aşağıda listelenmiştir. Tek Kullanıcılı (Client) Sistemler Đçin Gerekli Minimum Konfigürasyonlar : Đşlemci En az Intel veya Intel uyumlu Pentium 166 Memory (RAM) En az 64 MB, tercihen 128 MB Boş Hard Disk Alanı En az 130 MB Monitör 800x600 veya daha yüksek çözünürlük, VGA CD-ROM sürücü Hepsi Đşletim Sistemi Windows 98, Windows 2000, Windows XP, Microsoft Windows NT Server 4.x/5.x, Windows 2000 Server, Windows XP Server ve üzeri Yazılım SQL Server 7.0, 2000 veya 2003, Microsoft Đnternet Explorer 5.0 ve üzeri Çok Kullanıcılı (Network) Sistemlerde Ana Makine (Server) Đçin Gerekli Minimum Konfigürasyonlar : Đşlemci Memory (RAM) Boş Hard Disk Alanı Monitör CD-ROM sürücü Đşletim Sistemi Yazılım Intel ve Intel uyumlu (ETA kullanımı için Dual Pentium III veya Dual Pentium PRO önerilir), RISC ve DEC Alpha En az 128 MB, tercihen 256 MB SQL Server 2000 için en az 250 MB, ETA:SQL için en az 130 MB 800x600 veya daha yüksek çözünürlük, VGA Hepsi Microsoft Windows NT Server 4.x/5.x, Windows 2000 Server, Windows XP Server ve üzeri SQL Server 7.0, 2000 veya 2003, Microsoft Đnternet Explorer 5.0 ve üzeri Çok Kullanıcılı (Network) Sistemlerde Terminaller (Client) Đçin Gerekli Minimum Konfigürasyonlar : Đşlemci En az Intel veya Intel uyumlu Pentium 166 Memory (RAM) En az 64 MB, tercihen 128 MB Boş Hard Disk Alanı SQL Server Client Tools Only için en az 70 MB, ETA:SQL için en az 130 MB Monitör 800x600 veya daha yüksek çözünürlük, VGA CD-ROM sürücü Hepsi Đşletim Sistemi Windows 95, Windows 98, Windows 2000, Windows XP Yazılım SQL Server 7.0, 2000 veya 2003 Client Tools Only veya Connectivity Only, Microsoft Đnternet Explorer 5.0 ve üzeri Gerekli konfigürasyonlara uygun donanım sağlandıktan sonra, ETASQL programının kurulumu için aşağıdaki işlemler sırası ile uygulanmalıdır. ETASQL programının kurulumundan önce SQL Server ve Borland Database Engine (BDE) programlarının kurulmuş olması gerekir. Ürün paketi ile birlikte teslim alınan ETASQL kurulum CD si, CDROM sürücüye yerleştirilir. Kısa bir süre sonra otomatik olarak ekrana Şekil 6.1 deki ETASQL Setup menüsü gelir. ETASQL Setup programı manuel olarak çalıştırılmak istenirse, kurulum CD sindeki EtaSQLSETUP.EXE dosyası çalıştırılmalıdır.

6 Şekil : 6.1 Şekil 6.1 ekranında, kurulum aşamaları hakkında bilgi verilir. Bu ekranda herhangi bir seçim yapılamaz ve Đleri butonu seçilerek devam edilir. Şekil : 7.1 Şekil 7.1 ekranında, Yükleme Tipi seçimi yapılır. 4 farklı kurulum tipi vardır. 1- Demo Seti Kurulumu : Bu kurulum tipi seçildiğinde, ekranın sağ tarafında Demo Seti Kurulumu için gerekli olan Demo Tipi seçenekleri bulunur. Bu bölümde ise 4 farklı Demo Tipi vardır. Bu seçenekler yalnızca Demo Seti Kurulumunda seçilebilir, diğer seçeneklerde aktif değildir. a) Demo (Tek Kullanıcılı) : ETASQL programının Tek Kullanıcılı sistemlerde Demo olarak kurulmasını sağlar. b) Demo (Çok Kullanıcılı) : ETASQL programının Çok Kullanıcılı sistemlerde Demo olarak kurulmasını sağlar. c) Eğitim Seti (Tek Kullanıcılı) : ETASQL programının Eğitim Kurumları tarafından kullanılmak üzere Tek Kullanıcılı sistemlerde Demo olarak kurulmasını sağlar. d) Eğitim Seti (Çok Kullanıcılı) : ETASQL programının Eğitim Kurumları tarafından kullanılmak üzere Çok Kullanıcılı sistemlerde Demo olarak kurulmasını sağlar. 2- Normal Set Kurulumu : Lisanslı ETASQL program setinin kurulumu için kullanılır. Kurulum işlemlerinde, ürün paketi ile birlikte teslim alınan, config.eta dosyasının (Konfigürasyon Dosyası) bulunduğu disket A:\ sürücüde takılı olmalıdır.

7 3- Program (Exe, vs.) Yenileme : Mevcut programların yenilenmesi için kullanılır. Sadece kurulu olan programlara ait dosyalar yenilenir. Bu dosyalar *.exe, *.edf, *.sbd, *.dll gibi dosyalardır. Program Yenileme işleminde Kaynak Konfigürasyon Dizini, konfigürasyon dosyasının (config.eta) bulunduğu dizin olmalıdır ( C:\DizinAdı\ veya \\ServerAdı\DizinAdı\ gibi). Hedef Dizin ise, ETASQL programının kurulu olduğu dizin olmalıdır. 4- Eski Set Değiştirme : Mevcut programlara, ilave modül veya opsiyon olduğu zaman kullanılır. Sonradan modül veya opsiyon eklendiğinde, konfigürasyon dosyası (config.eta) değişeceği için yeni konfigürasyon dosyası gönderilir. Dolayısıyla Eski Set Değiştirme işlemi yapılırken, şekil 8.1 ekranında Kaynak Konfigürasyon Dizini default olarak A:\ gelir ve konfigürasyon dosyasının bulunduğu disket A:\ sürücüye yerleştirilerek işleme devam edilir. Hedef Dizin ise, ETASQL programının kurulu olduğu dizin olmalıdır. Şekil 7.1 ekranında, Yükleme Tipi seçimi yapıldıktan sonra Đleri butonu ile devam edilir. Şekil : 8.1 Şekil 8.1 ekranında, kurulumun yapılacağı hedef dizinler belirtilir. Kaynak Konfigürasyon Dizininde, konfigürasyon dosyasının (config.eta) bulunduğu dizin belirtilir. Gerekirse farklı bir dizin belirtmek için Gözat... butonu kullanılır. Şekil 7.1 ekranında seçilen Yükleme Tipi : Demo Seti kurulumu-> Demo (Tek Kullanıcılı) ise, Kaynak Konfigürasyon Dizini default olarak D:\etasql\DEMOTEK\ gelir. Demo Seti kurulumu-> Demo (Çok Kullanıcılı) ise, Kaynak Konfigürasyon Dizini default olarak D:\etasql\DEMONET\ gelir. Demo Seti kurulumu-> Eğitim Seti (Tek Kullanıcılı) ise, Kaynak Konfigürasyon Dizini default olarak D:\etasql\EGITTEK\ gelir. Demo Seti kurulumu-> Eğitim Seti (Çok Kullanıcılı) ise, Kaynak Konfigürasyon Dizini default olarak D:\etasql\EGITNET\ gelir. Normal Set Kurulumu ise, Kaynak Konfigürasyon Dizini default olarak A:\ gelir. Program (Exe, vs.) Yenileme ise, Kaynak Konfigürasyon Dizini default olarak C:\etasql\ gelir. Eski Set Değiştirme ise, Kaynak Konfigürasyon Dizini default olarak A:\ gelir. Hedef Dizinde ise, kurulumun yapılacağı dizin belirtilir. Bu sahada yükleme tipine göre default dizin isimleri gelir fakat istenirse farklı bir dizin belirtilebilir. Bunun için de Hedef Dizin manuel olarak yazılabilir veya Hedef Dizin satırının sonunda bulunan Gözat... butonuna basılarak gelen ekranda dizin seçilir, yeni dizin oluşturulacak ise, yeni dizin ismi yazılarak Tamam butonu ile işleme devam edilir.

8 Hedef Dizin seçimi yapıldıktan sonra Dizin (Path) bölümündeki ayarlar yapılır. Bu bölümde önemli olan SYSTEMPATH ve DATAPATH satırlarıdır. Bu iki path satırı, programın çalışması aşamasında önemli derecede rol alan satırlardır. Diğer path satırlarında program tarafından kullanılan diğer dosyaların (yardım, dizayn, temp dosyaları gibi.) bulunduğu dizin seçilir. SYSTEMPATH dizininde, programın çalışması için gerekli olan sistem dosyalarının (*.exe, *.eta vb.) bulunduğu dizin seçilir. DATAPATH dizininde ise, veri dosyalarının bulunduğu dizin seçilir. Dizin seçimi manuel olarak klavye aracılığı ile yazılabileceği gibi, sahanın sağ tarafında bulunan butona basılarak, Eta Program Dizin Seçimi ekranından da seçilebilir. Detaylı Bilgi Đçin >> Devam etmek için Đleri butonuna basılır. Şekil : 9.1 Şekil 9.1 ekranında, yüklenecek modüllerin seçimi yapılır. Seçim yapmak için modüllerin yanındaki kutu işaretlenir. Tümü için işaretleme ya da işaret kaldırma işlemi yapılacak ise sol alt köşedeki butonlar kullanılır. Şekil : 10.1 Şekil 10.1 ekranında, yükleme tipi seçimi yapılır. Tam Yükleme (Tavsiye Edilen) seçilir ise, ekranın sağ tarafında yer alan listedeki tüm seçenekler ile birlikte tam yükleme yapılır. Tam yükleme seçeneği işaretli iken sağ tarafta görülen liste üzerinde seçim yapılamaz. Eğer Özelleştirilmiş Yükleme seçilirse, sağ taraftaki listede ve bir sonraki ekranda yüklenecek doyalar için seçim yapma imkanı sağlanır. Bu şekilde bir yükleme yapıldığında ise, sadece seçili olan dosyalar yüklenir.

9 Masaüstü ve Programlar Grubu seçenekleri ise, Windows Masaüstü ve Programlar grubuna ETASQL program kısayollarının oluşturulmasını sağlar. Devam etmek için Đleri butonuna basılır. Şekil : 11.1 Şekil 11.1 ekranında, kurulacak dosyaların listesi görüntülenir. Bu ekranda, liste üzerinde herhangi bir seçim yapılamaz. Son butonuna basılarak yükleme işlemi başlatılır. Şekil : 12.1 Şekil 12.1 ekranına ulaşıldığında yükleme işlemi tamamlanmıştır. Son olarak Çıkış butonuna basılarak EtaSQL Setup programından çıkılır. Kurulum işlemleri başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra Etasql Program Dizin (Path) Tanımlamaları (Etautlpath) yapılır. 4- ETASQL PROGRAM DĐZĐN (PATH) TANIMLAMALARI (EtaUtlPath) Programın dizin (path) tanımlamalarının yapıldığı bölümdür. Dizin (path) tanımlamaları, ETASQL programının kurulumundaki Şekil 8.1 ekranında da mevcuttur. Dizin (path) tanımlamaları kurulum esnasında bu ekranda yapılabileceği gibi, daha sonradan ETQSQL programının kurulu olduğu klasördeki EtaUtlPath.exe çalıştırılarak aşağıda örnekleri gösterilen ekranda da yapılabilir. Program Dizin (path) Tanımlamaları yapıldıktan sonra kayıt edildiğinde, tanımlamalar init.eta dosyasında saklanır. ETASQL programı çalışırken ihtiyaç duyduğu tüm dosyaları, init.eta dosyasında tanımlanmış olan program dizin tanımlamalarını okuyarak bulur. Dolayısıyla program dizin tanımlamalarının doğru bir şekilde yapılması gereklidir.

10 Program dizin tanımlamaları, tek kullanıcılı (Client) ve çok kullanıcılı (Network) sistemlere göre veya kurulum şekline göre farklılık gösterebilir. Esnek bir yapıya sahiptir. ETASQL programının kurulumu sırasında default olarak dizin tanımları gelmektedir fakat kullanıcı, isteğine göre farklı şekillerde tanımlayabilir. Örnek 1: Aşağıdaki ekranda, Tek kullanıcılı bir sistemde, ETASQL programının ve veri dosyalarının C:\ sürücüde, ETASQL isimli bir klasörde kurulu olduğu düşünülerek dizin (path) tanımları yapılmıştır. Yukarıdaki örnekte dizin tanımlarının hepsinde C:\etasql tanımlanmıştır..\ işareti yine C:\etasql klasörünü yani o an programın çalıştığı klasörü simgeler. Dolayısıyla programın çalıştırıldığı klasör tanımlanacak ise,.\ şeklinde de yazılabilir. Örnek 2 : Eğer ETASQL programı ve veri dosyaları çok kullanıcılı bir sistemde, Ana Bilgisayar da kurulu ise, örnek olarak dizin tanımları şu şekilde yapılır. Ana Makine için dizin tanımı : SYSTEMPATH : C:\ProgramDizinAdı\ DATAPATH : C:\VeriTabanıDizinAdı\... Terminaller için dizin tanımı : SYSTEMPATH : \\ServerAdı\ProgramDizinAdı\ DATAPATH : \\ServerAdı\VeriTabanıDizinAdı\... Gerekli tanımlamalar yapıldıktan sonra ekrandaki bilgilerin kayıt edilebilmesi için Kayıt butonu kullanılır. Parametre seçeneği ise, tanımlanan dizinlerdeki dosyaların Şirket ve/veya Kullanıcı bazlı kullanılmasını sağlar. Parametre seçeneğinde ise, Şirket Bazlı Dizin (Path) Kullanımı ve Kullanıcı Bazlı Dizin (Path) Kullanımı olmak üzere iki seçenek vardır : Şirket Bazlı Dizin (Path) Kullanımı : Bu seçenek işaretli olduğunda, tanımlanan dizinlerde dosyalar, başlarına Şirket Kodu eklenerek oluşturulur ve bu şekilde kullanılır. Bazı dizinlerde hiç dosya bulunmaz ve ilk oluşturulurken şirket kodu ile birlikte adlandırılır. Bazı dizinlerde ise default dosya ya da dosyalar mevcuttur ve bu dosyalar değişikliğe uğramaz, aynı dosya, çalışılan şirketin kodu dosyanın başına eklenerek çoğaltılır ve bu şekilde her şirket kodu kendi dosyalarını kullanır. Örneğin ; Şirket Bazlı Dizin (Path) Kullanımı seçili olduğunda, DEMO şirketinde çalışılırken programda kullanılan car_kart.sbd dosyası, SBDPATH satırında belirtilen dizinde kullanılan *.sbd dosyasının başına şirket kodu eklenerek aşağıda gösterildiği gibi yeni bir *.sbd dosyası olarak program tarafından çoğaltılır. Car_kart.sbd --- DEMO_car_kart.sbd Böylece DEMO şirketinde çalışılırken, SBDPATH dizinindeki yalnızca DEMO_ ile başlayan, yani DEMO şirketine ait olan *.sbd dosyaları kullanılır.

11 Kullanıcı Bazlı Dizin (Path) Kullanımı : Bu seçenek işaretli olduğunda, tanımlanan dizinlerde dosyalar, başlarına Kullanıcı Kodu eklenerek oluşturulur ve bu şekilde kullanılır. Örneğin ; Kullanıcı Bazlı Dizin (Path) Kullanımı seçili olduğunda, K01 kullanıcı kodu ile çalışılırken programda kullanılan car_kart.sbd dosyası, SBDPATH satırında belirtilen dizinde kullanılan *.sbd dosyasının başına kullanıcı kodu eklenerek aşağıda gösterildiği gibi yeni bir *.sbd dosyası olarak program tarafından çoğaltılır. Bu şekilde her kullanıcı kendi *.sbd dosyasını kullanır. Car_kart.sbd --- K01_car_kart.sbd Eğer parametre seçeneklerinin her ikisi de işaretli ise, bu durumda dosyanın başına önce şirket kodu, ardından da kullanıcı eklenir. Car_kart.sbd --- DEMO_K01_car_kart.sbd 5- ENSTELASYON ĐŞLEMLERĐ (EtaSQLINS) Enstelasyon işlemleri, ETASQL programları kurulduktan sonra programların çalışması için gerekli işlemlerinin yapıldığı bölümdür ve ETA programlarının sistem tarafından etkinleştirilmesini sağlar. Aşağıda da örneklerle gösterildiği gibi Enstelasyon işlemleri, tek kullanıcılı (Pc) ve çok kullanıcılı (Network) sistemlere göre iki farklı şekilde yapılır. EtaSQLINS.EXE dosyası, çok kullanıcılı sistemlerde ana makinedeki ETASQL programının kurulu olduğu dizinden çalıştırılır. Tek kullanıcılı sistemlerde ise, doğrudan ETASQL programının kurulu olduğu dizinden çalıştırılır. Çok kullanıcılı sistemlerde ilk önce ana makineye install alınır ve en son aşamada ekrana gelen mesajda (Şekil 13.1) TAMAM butonuna basılmaz. Şekil : 13.1 Ekran bu şekilde bekletilir ve terminallerin install işlemine geçilir. Terminallere install almak için, ana makinede ETASQL programının kurulu olduğu dizindeki EtaSQLINS.EXE çalıştırılır ve tüm terminallerde aynı işlemler tekrarlanarak, terminallerin install işlemleri tamamlanır. Tüm terminallerin install işlemleri tamamlandıktan sonra, tekrar ana makineye dönülerek, ekrandaki mesajda TAMAM butonuna basılarak Enstelasyon işlemi sonlandırılır. Not : Tüm terminallerin install işlemleri tamamlanana kadar ana makinenin ekranındaki mesaj, TAMAM butonuna basılmadan bekletilmelidir. Enstelasyon işlemleri sırası ile şu şekilde yapılır : Başlat menüsü, Programlar grubu, ETA Bilgisayar Programları grubundaki EtaSQLINS kısayolu ile ya da ETASQL programının kurulu olduğu klasördeki, EtaSQLINS.EXE dosyası çalıştırılarak enstelasyon programı başlatılır. Eğer Normal Set Kurulumu yapılmış ise, ürün paketi ile birlikte teslim alınan disket, enstelasyon işlemleri sırasında A:\ sürücüde takılı olmalıdır.

12 Şekil : 14.1 Şekil 14.1 ekranında, doğrudan Đleri seçeneği seçilerek bir sonraki ekrana geçilir. Şekil : 15.1 Şekil 15.1 ekranında, Tek Kullanıcılı Enstelasyon için ve çok kullanıcılı sistemlerde Ana Bilgisayarın enstelasyon işlemi için Network Enstelasyon Tipi seçeneklerinden Ana Bilgisayar (Server) seçeneği, çok kullanıcılı sistemlerde terminaller için ise Terminal Bilgisayar (Client) seçeneği işaretlenerek Đleri butonu ile devam edilir.

13 Şekil : 16.1 Şekil 16.1 ekranında, Set Numarası ve Ürün Numarası yazılarak Đleri butonuna basılır. Bir sonraki ekranda kurulum lisans bilgileri görüntülenir ve bu ekranda Đleri butonu ile geçilir. Şekil : 17.1

14 Şekil 17.1 ekranında, ETA ya bildirilecek parametreler bölümündeki rakamlar, telefon da ETA personeline okunarak karşılığında ETA dan gelen parametreler bölümüne yazılacak rakamlar alınır ve rakamlar arasına herhangi bir karakter koyulmadan doğrudan yazılarak Đleri butonu ile devam edilir. Fakat şekil 17.1 ekranı sadece Ana Bilgisayarda enstelasyon işlemi yapılırken gelir. Terminallerin enstelasyon işlemlerinde bu ekran gelmez. Terminaller için parametre bilgileri kullanılmaz, doğrudan Bilgisayar No seçilerek devam edilir. Enstelasyon işlemlerinin en son aşamasında, şekil 13.1 deki mesaj ekrana gelir ve Tek Kullanıcılı sistemlerde Tamam butonuna basılarak enstelasyon işlemleri tamamlanır. Çok kullanıcılı sistemlerde ise, Ana Bilgisayar da ekrana gelen şekil 13.1 deki mesajda Tamam butonuna basılmaz ve ekran bu şekilde bekletilir. Tüm terminallerin enstelasyon işlemleri yapılır ve şekil 13.1 deki mesaj ekrana geldiğinde Tamam butonuna basılarak terminallerin enstelasyon işlemleri tamamlanır. En son olarak Ana Bilgisayar a dönülür ve ekrandaki bu mesaj da Tamam butonuna basılarak bütün enstelasyon işlemleri tamamlanmış olur. Tüm enstelasyon işlemleri başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra, Konfigürasyon işlemlerine geçilir. 6- ETASQL KONFĐGÜRASYON ĐŞLEMLERĐ (EtaSQLCON) Enstelasyon işlemlerinden sonra ETASQL programlarının sistem bilgilerinin oluşturulması için konfigürasyon işlemlerinin yapılması gerekir. Konfigürasyon işlemlerinde; Sistem Yönetici Bilgileri onaylanır, Veri Tabanı Server ve Kullanıcı Bilgileri belirtilir, Şirket Bilgileri ve Kullanıcı Kart Bilgileri oluşturulur. Konfigürasyon işlemlerinde oluşturulan bilgiler, database.eta dosyasına kayıt edilir. Her EtaSQLCON programı çalıştırıldığında, database.eta dosyası okunarak daha önceden oluşturulan bilgiler konfigürasyon ekranlarına taşınır. Bu bilgiler değiştirilerek konfigürasyon işlemleri tamamlandığında, database.eta dosyası yeni hali ile kayıt edilir (güncellenir). ETASQL Konfigürasyon işlemleri sırası ile şu şekildedir: Şekil : 18.1 Şekil 18.1 ekranında, doğrudan Đleri butonuna basılarak, konfigürasyon işlemlerine devam edilir.

15 Şekil 19.1 Şekil 19.1 ekranında, Master kullanıcı tanımları yapılır. Master kullanıcı, sistem yöneticisi yetkilerine sahip kullanıcıdır. Sadece Sistem modülünde çalışır. Master Kullanıcı adına ETA yazılarak Đleri butonuna basılır. Đstenirse Yeni Master Kullanıcı sahaları kullanılarak, yeni Master Kullanıcı ve Şifre belirlenebilir. Şekil 20.1 Şekil 20.1 ekranında, örneklerle gösterildiği gibi Sistem Bilgileri ve Kullanıcı Bilgileri tanımlanır. Sistem Bilgileri n de, Ana Makine (Erver) ve Veritabanı (Database) ile ilgili tanımlamalar yapılır. Kullanıcı Bilgileri n de ise, SQL Server ile ETA veritabanı arasında bağlantı kurulabilmesi için, SQL Server tarafından kullanılan sa (system Administrator) kullanıcı kodu yazılır. sa kullanıcı kodu, SQL Server da tanımlı olan default kullanıcıdır. Eğer varsa başka kullanıcı kodu kullanılabilir fakat bu kullanıcının Sistem Yöneticisi haklarına ya da okuma, yazma, değiştirme gibi bazı haklara sahip olması gerekir. Şekil 20.1 ekranındaki sahaların açıklamaları aşağıda anlatılmıştır : Sistem Bilgileri Sunucu Adı (Server) : SQL Server ın kurulu olduğu Ana Bilgisayarın adı yazılır. Ana bilgisayara bu sahada yazılı olan Sunucu Adı ile bağlantı kurulur.

16 Sunucu IP Adresi : SQL Server ın kurulu olduğu Ana Bilgisayarın IP adresi yazılır. Genelde Sunucu Adı (Server) yazılmış ise, Sunucu IP Adresi yazılmasına gerek yoktur. Sunucu Adı (Server) yazılmadan sadece Sunucu IP Adresi de yazılabilir. Bu durumda ana bilgisayara bağlanmak için, ana bilgisayarın IP adresi kullanılır. Sunucu Dizini (Server Path) : SQL Server daki, *.eta dosyalarının bulunduğu dizin adı yazılır. Genelde ETASQL programının kurulu olduğu dizindir fakat istenirse *.eta dosyaları farklı bir dizine kurulabileceği için, bu sahaya SQL Server daki *.eta dosyalarının bulunduğu dizin yazılmalıdır. Sunucu dizini belirtilirken C:\SunucuDizini\ şeklinde yazılmalıdır. Sürücü ismi C:\, konfigürasyon işlemlerinin yapıldığı terminal değil, SQL Server ın sabit diskini göstermektedir. Dolayısıyla sunucu dizini yazılırken kullanılan sürücü ismi olarak (C:\, D:\,F:\ vs.), SQL Server ın kurulu olduğu sürücü yazılır. Veritabanı Tipi (Database) : Bu sahaya default olarak, kullanılan Veritabanı Tipi yani 2-MICROSOFT SQL seçeneği gelir. Eta Veritabanı Adı (Master) : Eta Veritabanı Dizini n de oluşturulacak veritabanının adı belirtilir. Oluşturulacak olan bu veritabanı, ETASQL programlarına ait ortak bilgilerin tutulduğu ana veri tabanıdır (Master Database). Default olarak ETA_MASTER gelir. Đstenirse değiştirilerek farklı bir veritabanı adı yazılabilir. Eta Veritabanı Dizini (Location) : SQL Server da ki, Eta Veritabanı nın oluşturulacağı dizin belirtilir. Default olarak C:\etasql gelir. Đstenirse farklı bir dizin de belirtilebilir. Kullanıcı Bilgileri Kullanıcı (User) : SQL Server ile Veritabanı arasındaki bağlantıyı sağlamak için kullanılan kullanıcı kodu yazılır. Bu kullanıcı, sistem yöneticisi haklarına sahip bir kullanıcı olmalıdır. Konfigürasyon işlemlerinde default olarak sa (System Administrator) kullanıcı kodu kullanılır. Fakat mevcut farklı bir kullanıcı kodu da yazılabilir. Şifre (Password) : Varsa, kullanıcı şifresi yazılır. Default olarak sa kullanıcı kodu kullanılıyorsa, şifre boş geçilmelidir. Eğer Kullanıcı Bilgileri bölümündeki Kullanıcı sahasına yazılabilecek bir kullanıcı yok ise, default kullanıcı olarak sa (System Administrator) yazılarak Đleri butonu ile devam edilir. Şekil 21.1 Şekil 21.1 ekranında, Şirket Bilgileri tanımlanır yeni şirket açılır. Burada belirtilen bilgiler dahilinde; şekil 20.1 ekranında, Eta Veritabanı Dizini (Location) satırında belirtilen dizinin altında, şekil 21.1 ekranındaki örneğe göre ETA_DEMO şeklinde şirket klasörü oluşturularak bu klasörün altında ise, ETA_DEMO_2004.mdf ve ETA_DEMO_2004.ldf şeklinde iki doya oluşur. ETA_ kısmı default olarak gelir, sonraki DEMO_ kısmı şekil 21.1 ekranında belirtilen şirket kodudur ve devamında gelen 2004 kısmı ise şirket dönemidir. Tekdüzen Hesap Planı ve Hesap Tipi seçenekleri kullanılırsa, seçilen Hesap Tipi ne göre muhasebe hesap planının standart hali şirket veritabanına kurulur. Devam etmek için Đleri butonuna basılır.

17 Şekil 22.1 Şekil 22.1 ekranında, Kullanıcı Bilgileri tanımlanır. Burada belirtilen bilgiler dahilinde yeni Kullanıcı Kartı oluşturulur. Đstenirse bu bölüm boş geçilerek daha sonra Sistem Yönetimi programından da yeni Kullanıcı Kartları oluşturulabilir. Devam etmek için Đleri butonuna basılır. Şekil 23.1 Şekil 23.1 ekranında ise Son butonuna basılarak konfigürasyon işlemleri tamamlanır. Bu işlemlerden sonra program çalıştırılabilir.

ETA:SQL VE ETA:V.8-SQL PROGRAMLARINDA INSTALL ĐŞLEMĐNDE ANA BĐLGĐSAYAR KAVRAMI

ETA:SQL VE ETA:V.8-SQL PROGRAMLARINDA INSTALL ĐŞLEMĐNDE ANA BĐLGĐSAYAR KAVRAMI 17 Mart 2010 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Genel BĐLGĐSAYAR DEĞĐŞĐKLĐĞĐ ve INSTALL ĐŞLEMĐ ETA:SQL VE ETA:V.8-SQL PROGRAMLARINDA INSTALL ĐŞLEMĐNDE ANA BĐLGĐSAYAR KAVRAMI

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri LOGO PROGRAM KURULUMU VE AYARLARI Logo programlarının yüklemesi için kullanılacak,setup dosyaları ftp://download.logo.com.tr/ adresinden indirilerek yapılır. Örneğin Kobi ürünleri için; ftp://download.logo.com.tr/windows/kobi/guncel/go_plus/klasöründen

Detaylı

27 Kasım Ekran 1: ETA:SQL Yazılım Güncelleme Uygulaması

27 Kasım Ekran 1: ETA:SQL Yazılım Güncelleme Uygulaması 27 Kasım 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL, ETA:SB İlgili Modül/ler : Genel ETA:SQL YAZILIM GÜNCELLEME UYGULAMASI Programlarımız teknolojik gelişmeler, mevzuat değişiklikleri, kullanıcı talepleri

Detaylı

30 Mayıs ETASQLMNG Programına giriş

30 Mayıs ETASQLMNG Programına giriş 30 Mayıs 2018 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL, ETA:SB İlgili Modül/ler : ETASQLMNG ETASQLMNG İLE ZAMANLANMIŞ YEDEKLEME Girişi yapılan bilgilerin belirli zamanlarda yedeklenmesi, bu yedeklerin

Detaylı

VIO ERP12 Muhasebe Kurulum

VIO ERP12 Muhasebe Kurulum VIO ERP12 Muhasebe Kurulum VIOERP12 kurulumu başlatılmadan önce windows güvenlik duvarı, antivirus, firewall vb. kurulum esnasında muhtemel engelleme teşkil edebilecek olan araçlar geçici olarak devre

Detaylı

Programa girişte veritabanının otomatik güncellenmesi ETAUTLALTER uygulaması ile veritabanlarının tekli ve topla güncellenmesi

Programa girişte veritabanının otomatik güncellenmesi ETAUTLALTER uygulaması ile veritabanlarının tekli ve topla güncellenmesi 30 Ocak 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL, ETA:SB İlgili Modül/ler : Genel VERİTABANI GÜNCELLEME İŞLEMİ (ETAUTLALTER) Programlarımızda yapılan geliştirmeler sonucunda, veritabanlarına ilave

Detaylı

TAPU VERİ SAYISALLAŞTIRMA YAZILIMI KURULUM DÖKÜMANI. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü-Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Page 1

TAPU VERİ SAYISALLAŞTIRMA YAZILIMI KURULUM DÖKÜMANI. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü-Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Page 1 TAPU VERİ SAYISALLAŞTIRMA YAZILIMI KURULUM DÖKÜMANI Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü-Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Page 1 Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü-Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Page 2 Bu

Detaylı

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU Sayfa 1 / 18 KURULUMA BAŞLANMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER : Sistem Özelliklerinden işletim sisteminin 32-bit mi yoksa 64-bit mi olduğu kontrol

Detaylı

DESTEK DÖKÜMANI GO 3 DEMO KURULUMU VE AYARLARI

DESTEK DÖKÜMANI GO 3 DEMO KURULUMU VE AYARLARI GO 3 DEMO KURULUMU VE AYARLARI GO 3 demo setinin çalışması için öncelikle bilgisayarda veya sunucuda Microsoft Sql Server ın kurulu olması gerekmektedir.eğer mevcut değil ise aşağıdaki linklerden kurulum

Detaylı

DESTEK DÖKÜMANI START DEMO KURULUMU VE AYARLARI

DESTEK DÖKÜMANI START DEMO KURULUMU VE AYARLARI START DEMO KURULUMU VE AYARLARI START demo setinin çalışması için öncelikle bilgisayarda Microsoft Sql Server ın kurulu olması gerekmektedir.eğer mevcut değil ise aşağıdaki linklerden kurulum dosyası ve

Detaylı

Programa giriş MSSQL versiyonuna göre iki ayrı şekilde yapılmaktadır.

Programa giriş MSSQL versiyonuna göre iki ayrı şekilde yapılmaktadır. 20 Eylül 2010 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : ETASQLMNG YEDEKLEME ve GERĐ YÜKLEME Yedekleme verilerin korunması açısından çok önemli bir işlemdir. Düzenli olarak ve verilerin

Detaylı

Ekran 1: Ziraat Bankasından alınan Excel formatındaki ZIRAATBANKASI.XLS isimli dosya

Ekran 1: Ziraat Bankasından alınan Excel formatındaki ZIRAATBANKASI.XLS isimli dosya 16 Ocak 2010 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL BANKA EKSTRELERĐ Đlgili Modül/ler : Banka, Cari, Muhasebe BANKA EKSTRELERĐNĐN MUHASEBE, CARĐ VE BANKA FĐŞLERĐNE AKTARILMASI Banka hesap ekstrelerinin

Detaylı

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER 11 Mayıs 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer EnRoutePlus TAN METİN DOSYALARININ AKTARIMI (FATURA, NAKİT, ÇEK, SENET) Univera firmasının EnRoutePlus programından

Detaylı

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI License manager ile lisanslamanın tamamlandığına emin olunduktan sonra son kullanıcıların makinalarına IBM SPSS Statistics 21 client kurulumu yapılabilir.

Detaylı

NetCAD Kurulum. Dr. Cemal Sevindi

NetCAD Kurulum. Dr. Cemal Sevindi NetCAD Kurulum Dr. Cemal Sevindi Minimum Donanım İhtiyacı Kurulum Öncesi Gerekli Minumum Donanım htiyacı Pentium (PIII 650Mhz veya daha üstü islemci) veya Celeron tabanlı Microsoft Windows uyumlu PC @sletim

Detaylı

Microsoft SQL Server 2005 Express Edition Hızlı Kurulum Dokümanı. 1. Administrator veya denki bir kullanıcı ile logon olunmalıdır.

Microsoft SQL Server 2005 Express Edition Hızlı Kurulum Dokümanı. 1. Administrator veya denki bir kullanıcı ile logon olunmalıdır. Microsoft SQL Server 2005 Express Edition Hızlı Kurulum Dokümanı 1. Administrator veya denki bir kullanıcı ile logon olunmalıdır. 2. Kurulum yapacağınız makinede önceden kurulmuş olan SQL Server var ise

Detaylı

Coslat Monitor (Raporcu)

Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor, Coslat Firewall, Hotspot ve Mirror uygulamalarında oluşturulan zaman damgalı kayıtların analiz edilmesini ve raporlanmasını sağlayan uygulamadır. Coslat Monitor

Detaylı

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace Kurulumu Öncesinde Yapılması Gereken İşlemler Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 veya daha yeni işletim sistemlerinde Programlar

Detaylı

Bu dökümanda Eğitim seti kurulumu için yapılması gerek işlemler konusunda hangi sıralamanın izleneceğine yönelik detaylar yer almaktadır.

Bu dökümanda Eğitim seti kurulumu için yapılması gerek işlemler konusunda hangi sıralamanın izleneceğine yönelik detaylar yer almaktadır. MİKRO YAZILIMEVİ EĞİTİM CD Sİ KURULUMU Bu dökümanda Eğitim seti kurulumu için yapılması gerek işlemler konusunda hangi sıralamanın izleneceğine yönelik detaylar yer almaktadır. Programlarımızın verimli

Detaylı

ETA:V.8-SQL NORMAL SET KURULUM TALMATI MICROSOFT SQL SERVER 2005 EXPRESS EDITION

ETA:V.8-SQL NORMAL SET KURULUM TALMATI MICROSOFT SQL SERVER 2005 EXPRESS EDITION ETA:V.8-SQL NORMAL SET KURULUM TALMATI MICROSOFT SQL SERVER 2005 EXPRESS EDITION ETA:V.8-SQL program kurulumu için gerekli minimum sistem konfigürasyonları aaıda belirtildii ekilde olmalıdır. MSDE,SQL

Detaylı

WINDOWS VE PARDUS İÇİN İMZAGER KURULUM TALİMATI

WINDOWS VE PARDUS İÇİN İMZAGER KURULUM TALİMATI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-053 0 03.01.2012 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın Tarihi 0 İlk Çıkış 03.01.2012 TALM-001-053 03.01.2012 2/15 İÇİNDEKİLER 1 Giriş...4 2

Detaylı

Link: ftp://download.logo.com.tr/windows/tools/sql_kurulum/sql_2012_express/

Link: ftp://download.logo.com.tr/windows/tools/sql_kurulum/sql_2012_express/ START DEMO KURULUMU VE AYARLARI START demo setinin çalışması için öncelikle bilgisayarda Microsoft Sql Server ın kurulu olması gerekmektedir.eğer mevcut değil ise aşağıdaki linklerden kurulum dosyası ve

Detaylı

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI Kurulum 1..zip dosyasını açınız. 2. Açılan dosyanın içindeki Yedekleme klasörünü açınız. 3. Yedekleme.exe dosyasını açınız. 4. Üst pencerede ki ekran gözükecektir.

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA

DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA 1. Microsoft SQL Server 2008 R2 Express Edition Kurulum Rehberi SQL Server 2008 R2 Express Edition Limitleri Desteklenen CPU sayısı 1 Desteklenen en fazla bellek

Detaylı

MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI

MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI İçindekiler Server Kurulumu... 3 Microsoft.NET Framework 4.0 Kurulumu... 3 Crystal Reports 2008 Redistributable Package (C12) Kurulumu... 5 Microsoft SQL Server 2008

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. GOWeb programının çalıştırılabilmesi için sırasıyla aşağıdaki servis ve programların ilgili makinada kurulu olması gerekmektedir.

DESTEK DOKÜMANI. GOWeb programının çalıştırılabilmesi için sırasıyla aşağıdaki servis ve programların ilgili makinada kurulu olması gerekmektedir. Bölüm GOWeb programının çalıştırılabilmesi için sırasıyla aşağıdaki servis ve programların ilgili makinada kurulu olması gerekmektedir. IIS (Internet Information Services) DotNetFramework.2.0 GOWeb programı

Detaylı

Waseem Ishaq tarafından yazıldı. Çarşamba, 01 Haziran :58 - Son Güncelleme Pazartesi, 06 Haziran :56

Waseem Ishaq tarafından yazıldı. Çarşamba, 01 Haziran :58 - Son Güncelleme Pazartesi, 06 Haziran :56 GO 3 demo setinin çalışması için öncelikle bilgisayarda veya sunucuda Microsoft Sql Server ın kurulu olması gerekmektedir.eğer mevcut değil ise aşağıdaki linklerden kurulum dosyası ve dökümanını indirerek

Detaylı

Hesapların Belirlenmesi Bölümünde Kayıtlı Gelen Entegrasyon Tablosu Dosyaları Listesi

Hesapların Belirlenmesi Bölümünde Kayıtlı Gelen Entegrasyon Tablosu Dosyaları Listesi 22 Ekim 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Bordro BORDRO MUHASEBE ENTEGRASYONU Bordro modülünü kullanan müşterilerimiz bordroya ait bilgileri otomatik olarak Muhasebe modülüne

Detaylı

1 Nisan 2010. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Stok

1 Nisan 2010. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Stok 1 Nisan 2010 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Stok EXCEL DEN STOK MODÜLÜNE KART AKTARIMI IMPORT AND EXPORT DATA ĐLE Yeni müşterilerimiz ve sistemini yeniden kurmak isteyen

Detaylı

13 Mayıs 2009. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Genel

13 Mayıs 2009. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Genel 13 Mayıs 2009 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Genel DİNAMİK EXCEL BAĞLANTISI Kendi raporlarınızı oluşturmak son derece kolay. Açık veritabanı platformuna sahip programınız

Detaylı

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır.

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. BA&BS MUTABAKAT PROGRAMI Kurulumu 1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. 3. Server ayarlarının yapılacağı pencere açılır. 3.1 Server Adı\instance

Detaylı

SQL Server 2008 kurulum için Microsoft Windows Installer 4.5 ve üzeri bileşenin bilgisayarınızda kurulu olması gerekir. İndirmek için tıklayın

SQL Server 2008 kurulum için Microsoft Windows Installer 4.5 ve üzeri bileşenin bilgisayarınızda kurulu olması gerekir. İndirmek için tıklayın Bu yazıda SQL server 2008 Express kurulumunu anlatacağım. Sql Server kurulumuna geçmeden önce bilgisayarımızın donanım ve yazılım gereksinimlerinin neler olduğuna bir bakalım. Yazılım SQL Server 2008 kurulum

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

TEKLĐ TRANSFER ĐŞLEMLERĐ

TEKLĐ TRANSFER ĐŞLEMLERĐ 31 Mart 2010 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Sistem Yönetimi TRANSFER ĐŞLEMLERĐ V-7 ve EFW VERSĐYONLARIMIZDAN ETA:SQL ve ETA:V.8-SQL VERSĐYONLARIMIZA Transfer işlemleri için

Detaylı

BELGENET. ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (Zaman Damgası Kurulum Dokümanı) Hazırlayan: Fatih AYDOĞAN

BELGENET. ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (Zaman Damgası Kurulum Dokümanı) Hazırlayan: Fatih AYDOĞAN BELGENET ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (Zaman Damgası Kurulum Dokümanı) Hazırlayan: Fatih AYDOĞAN 2 İçindekiler ÖZET... 3 TÜBİTAK GEREKSİNİMLERİ... 3 Zaman Damgası Servisi Kurulum Adımları... 4 Adım

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

meware GuardWare 3G Kullanım Kılavuzu

meware GuardWare 3G Kullanım Kılavuzu meware GuardWare3G meware GuardWare 3G Kullanım Kılavuzu MeWare ( Meyer Yazılım ) Bir MEYER A.Ş kuruluşudur. KURULUM Meware Guardware 3G programının çalışması için öncelikle bilgisayarınızda - Windows

Detaylı

Ekrana gelen diyalog penceresinden Typical radyo düğmesi seçilir ve Next düğmesine basılır.

Ekrana gelen diyalog penceresinden Typical radyo düğmesi seçilir ve Next düğmesine basılır. Windows 2012 Server Windows Server 2012 Programını VmWare Altına Kurma Microsoft firmasının ürettiği en son Server İşletim Sistemi 2012 dir. Bu işletim sistemi sürümleri 64 bit olarak yazılmış 32 bit sürümü

Detaylı

1. Defter detaylarına ait bilgilerin, örneğin yevmiye kayıtlarının olduğu dosya 2. Bir nevi kapak sayfası diyebileceğimiz Berat dosyası

1. Defter detaylarına ait bilgilerin, örneğin yevmiye kayıtlarının olduğu dosya 2. Bir nevi kapak sayfası diyebileceğimiz Berat dosyası 12 Kasım 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Defter e-defter Hazırlama Uygulaması E-Defter, şekil hükümlerinden bağımsız olarak Vergi Usul Kanununa ve/veya Türk Ticaret

Detaylı

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 21 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV 2 BEYANNAMESİ, KATMA DEĞER VERGİSİ KESİNTİSİ YAPILANLARA AİT BİLDİRİM Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2)

Detaylı

SoSv2 Uygulaması ile Sql2005 Kurulumu

SoSv2 Uygulaması ile Sql2005 Kurulumu SoSv2 Uygulaması ile Sql2005 Kurulumu Bu dokümanda Sql2005 kurulumlarını kolaylaştırmak ve Netsis standartlarına uygun kurulumlar gerçekleştirmek için geliştirilen SoSv2 uygulamasının kullanımı anlatılmıştır.

Detaylı

LOGO DESTEK DOKÜMANI

LOGO DESTEK DOKÜMANI 1) IKWeb Kurulumu IKWeb programının çalıştırılabilmesi için kurulum işleminin gerçekleştirileceği makinede IIS (Internet Information Services) ve.net Framework 2.0 kurulu olmalıdır. IKWeb kurulumu için

Detaylı

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler WeldEYE Kurulum Kılavuzu İçindekiler Giriş... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kurulum... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Sistem/Ortam gerekleri... 3 Yazılımın kurulması... 3 Kamera sürücüsünün kurulumu...

Detaylı

Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine)

Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine) Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine) İçindekiler Tablosu Dosyaların Bilgisayara İndirilmesi... 3 Dosyaların Bilgisayara Yüklenmesi... 5 1. İnternet Üzerinden Kurulum 5 1.1. Lisans Dosyasının

Detaylı

GĐRĐŞ. 1 Nisan 2009 tarihinde BDP programının yeni bir sürümü yayınlanmış ve bu sürümde yapılan değişikliklere

GĐRĐŞ. 1 Nisan 2009 tarihinde BDP programının yeni bir sürümü yayınlanmış ve bu sürümde yapılan değişikliklere e-bildirge Versiyon : Yakamoz 3.6.7.7 ve Genel Muhasebe 3.6.7.8 İlgili Programlar : Yakamoz ve üstü ticari paketler & Genel Muhasebe Tarih : 02.04.2009 Doküman Seviyesi (1 5) : 3 (Tecrübeli Kullanıcı)

Detaylı

Toplu Şirket Oluşturma : Bu bölümden V7/EFW versiyonundaki şirketler, toplu olarak ETA:SQL/ETA.V8:SQL versiyonlarında oluşturulması sağlanır.

Toplu Şirket Oluşturma : Bu bölümden V7/EFW versiyonundaki şirketler, toplu olarak ETA:SQL/ETA.V8:SQL versiyonlarında oluşturulması sağlanır. 5 Haziran 2007 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Genel TOPLU TRANSFER ĐŞLEMLERĐ Toplu transfer işlemleri üç alt bölümde incelenecektir. Toplu Şirket Oluşturma : Bu bölümden

Detaylı

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü)

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü) HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu () 24.10.2011 İÇİNDEKİLER 1. Kurulum... 1 2. Uygulamayı çalıştırma... 1 3. Ayarlar... 3 3.1. Netsis Bağlantı Ayarları... 4 3.2. Şube Eşleştirme... 5

Detaylı

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu nda, aşağıdaki adımlar sırası ile takip edilmelidir. 1 - MAC İçin

Detaylı

18 Ekim Programlarımız ile Uyumlu Olan Yazar Kasa Modelleri. Profilo VX 680 E-1 Profilo YK-8200 Farex FR-8300 Telestar TLS-8100

18 Ekim Programlarımız ile Uyumlu Olan Yazar Kasa Modelleri. Profilo VX 680 E-1 Profilo YK-8200 Farex FR-8300 Telestar TLS-8100 18 Ekim 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : ÖKC Modülü YENİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLAR (E-Data / Profilo) Programlarımızda Ödeme Kaydedici Cihazlar modülünü kullanarak,

Detaylı

Checkpoint SSL-VPN Kurulum Prosedürü. Checkpoint Endpoint VPN Client

Checkpoint SSL-VPN Kurulum Prosedürü. Checkpoint Endpoint VPN Client Checkpoint SSL-VPN Kurulum Prosedürü Checkpoint Endpoint VPN Client SSL-VPN Kurulum Dökümanı 2 İçerik 1 Giriş... 3 1.1 Dökümanın amacı... 3 1.2 Platform Destek... 3 2 Kurulum aşamasında yapılması gerekenler...

Detaylı

Dolayısıyla fatura düzenlemek veya fatura almak isteyen mükelleflerin karşılıklı olarak sistemde tanımlı olmaları gerekmektedir.

Dolayısıyla fatura düzenlemek veya fatura almak isteyen mükelleflerin karşılıklı olarak sistemde tanımlı olmaları gerekmektedir. 24 Ekim 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura e-fatura Hazırlama Uygulaması (GİB Portal Yöntemine Göre) Elektronik Fatura Uygulaması, önceden tanımlanmış kullanıcıların

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV1 BEYANNAMESİ KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen

Detaylı

KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB İÇİNDEKİLER

KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB İÇİNDEKİLER KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB Tarih: 29/01/2013 Versiyon Tarih Açıklama 1.0 29-01-13 İlk yazımı İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ... 1-2 2. SSLVPN BAĞLANTI ADIMLARI... 2-2 2.1 Linux

Detaylı

9 Ekim 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Cari II

9 Ekim 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Cari II 9 Ekim 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Cari II CARĐ BAZLI FĐYAT TANIMLAMA YÖNTEMLERĐ Cari bazlı fiyat takibi sayesinde programımız, her cari için ayrı ayrı fiyat tanımlamaya

Detaylı

13 Aralık 2007. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Raporlar. Kullanıcı Tanımlı Raporlar Bölümünden Yapabildiklerimiz

13 Aralık 2007. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Raporlar. Kullanıcı Tanımlı Raporlar Bölümünden Yapabildiklerimiz 13 Aralık 2007 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Raporlar KULLANICI TANIMLI RAPORLAR Kullanıcı Tanımlı Raporlar Bölümünden Yapabildiklerimiz Kendi isteklerinize özel rapor tasarımları

Detaylı

KURULUM DÖKÜMANI ERP/ON ÜRÜNÜ İLK KURULUM DÖKÜMANI

KURULUM DÖKÜMANI ERP/ON ÜRÜNÜ İLK KURULUM DÖKÜMANI SAYFA NO 1 / 12 DOKÜMAN NO 01-001 NO REV.000 YAYIN 2012 1.Ürün Çevre Şartları ve Kurulum İçeriği Setup / Kurulum Programı Lisans Sistemi Database Yükleme Logları Ürün Yükleme Ve Lisans Servisi Setup- Minimum

Detaylı

ETA:MOBİL KURULUM TALİMATI

ETA:MOBİL KURULUM TALİMATI ETA:MOBİL KURULUM TALİMATI ETA:Mobil Kurulum Adımları Kuruluma başlamadan önce ana bilgisayarınızda kontrol etmeniz gereken minimum gereksinimler aşağıda belirtilmiştir. 1. Microsoft Windows Versiyon Kurulum

Detaylı

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo)

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) 10 Ekim 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : ÖKC Modülü YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) Programlarımızda Ödeme Kaydedici Cihazlar modülünü kullanarak,

Detaylı

SGK BİOMETRİK VERİ DOĞRULAMA SİSTEMİ

SGK BİOMETRİK VERİ DOĞRULAMA SİSTEMİ 1 SGK BİOMETRİK VERİ DOĞRULAMA SİSTEMİ 1 Eylül 2013 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiş bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Biometrik Kimlik Doğrulama Projesi, vatandaşların parmak damar okuma ve biometrik

Detaylı

LOGO TIGER WINGS KURULUMU VE AYARLARI

LOGO TIGER WINGS KURULUMU VE AYARLARI Bölüm LOGO TIGER WINGS KURULUMU VE AYARLARI Tiger Wings rol bazlı kişiselleştirilebilir masaüstü, ürün içi arama motoru gibi özellikler ile birlikte appin-app teknolojisini, estetik yepyeni bir tasarım

Detaylı

Zirve e-fatura Portal Paketi V. 1.0.xx

Zirve e-fatura Portal Paketi V. 1.0.xx Zirve e-fatura Portal Paketi V. 1.0.xx Zirve Yazılım paket programlarından, e-fatura gönderim ve alım işlemlerinin yapılabilmesi için iki farklı e-fatura paketi mevcuttur. 1- Zirve e-fatura Entegratör

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

VERİTABANI KURULUMU SQL 2005 EXPRESS EDITION KURULUMU

VERİTABANI KURULUMU SQL 2005 EXPRESS EDITION KURULUMU İŞLEMLERİ UYGULAMADAN ÖNCE TÜM DÖKÜMANI LÜTFEN SONUNA KADAR OKUYUNUZ. İŞLEMLER ESNASINDA UYGULAMA EKSİKLİKLERİNDEN, KONFİGÜRASYON YETERSİZLİKLERİNDEN VB. SEBEPLERDEN OLUŞABİLECEK HATALARDAN DOLAYI ERAY

Detaylı

ETA : SQL AÇIK VERİTABANI İLE KURUMSAL UYGULAMA PROGRAMLARI

ETA : SQL AÇIK VERİTABANI İLE KURUMSAL UYGULAMA PROGRAMLARI ETA : SQL AÇIK VERİTABANI İLE KURUMSAL UYGULAMA PROGRAMLARI PRATİK KULLANIM KILAVUZU ETA BİLGİSAYAR YAYINLARI YAYIN NO : 27 Bu kitaptaki bilgiler önceden uyarı yapmadan değiştirilebilir ve ETA Bilgisayar

Detaylı

Çözüm Bilgisayar. Çözüm SIRAMATİK

Çözüm Bilgisayar. Çözüm SIRAMATİK Çözüm Bilgisayar Çözüm SIRAMATİK Çözüm Sıra Sistemi Amaç : Hastanelerde çeşitli birimlerde oluşan hasta sıralarının (poliklinik müracaat, poliklinik hasta kabul, ssk eczane vb.) bankolar önünden uzaklaştırılarak,

Detaylı

MapCodeX Cloud Server. Kullanım Kılavuzu

MapCodeX Cloud Server. Kullanım Kılavuzu MapCodeX Cloud Server Kullanım Kılavuzu İçindekiler MapCodeX Cloud Server... 4 MapCodeX Cloud Server Hakkında... 5 MapCodeX Cloud Server Genel Özellikleri... 6 MapCodeX Cloud Server'ın Kullanıcı Arayüzü...

Detaylı

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL 24 Mart 2011 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer ETA:V.8-SQL ve ETA:SQL ile HUGIN POS CİHAZI ARASINDA VERİ TRANSFERİ Süpermarket, benzin istasyonu, market ve çeşitli

Detaylı

7 Temmuz Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Raporlar

7 Temmuz Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Raporlar 7 Temmuz 2007 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Raporlar DOCMAGE DĐZAYN PROGRAMININ KULLANILMASI Doküman sihirbazı DocMage den görsel açıdan zengin form dizaynları yapılır ve

Detaylı

KDV kısım numaraları Pos cihazındaki KDV departman numaralarına göre tanımlandıktan sonra F2-Kaydet butonu ile bu bölüm kayıt edilir.

KDV kısım numaraları Pos cihazındaki KDV departman numaralarına göre tanımlandıktan sonra F2-Kaydet butonu ile bu bölüm kayıt edilir. 18 Kasım 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Transfer ETA:V.8-SQL ve ETA:SQL ile ĐNTER-POS CĐHAZI ARASINDA VERĐ TRANSFERĐ Süpermarket, benzin istasyonu shop/market ve çeşitli

Detaylı

ARG Ses Kayıt Sistemi KURULUM YÖNERGESİ

ARG Ses Kayıt Sistemi KURULUM YÖNERGESİ ARG Ses Kayıt Sistemi KURULUM YÖNERGESİ ARG SES KAYIT SİSTEMİ, Telefon Görüşmelerini Manuel/Otomatik Olarak Dijital Ortama Kayıt Eder. 2, 4, 8 Kanallı Cihazları kullanarak, 2,4 ve 8 in katları Biçiminde

Detaylı

Lisanslama Sistemi ve Set Yükleme İşlemleri

Lisanslama Sistemi ve Set Yükleme İşlemleri Lisanslama Sistemi ve Set Yükleme İşlemleri Yeni lisanslama sistemine geçiş sonrasında karşılaşılan aksaklıkları gidermek amacı ile yükleme işlemlerinde bazı değişiklikler yapılmasına karar verildi. Yapılan

Detaylı

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir.

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir. Mikro e-bordro Nedir? E-Bordro Uygulaması, Mikro Personel Programı tarafından oluşturulan maaş bordrolarının, otomatik olarak personel kartında tanımlı KEP adresi üzerinden toplu gönderimini sağlar. Mikro

Detaylı

EKOM MANAGER PROGRAMI KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

EKOM MANAGER PROGRAMI KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU EKOM MANAGER PROGRAMI KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 1 Programın Kurulumu 2 Programın Kullanımı 2-1 Kullanıcı Girişi ve Şifre Değitirme 2-2 Yeni Proje Oluşturma 2-3 Varolan Proje Üzerinde Değişiklik Yapma

Detaylı

Bu dosyalar sizlere yardımcı olması için hazırlanmış örnek tanımlardır. Bu dosyaların içeriklerini firmanıza özel tanımlayabilirsiniz.

Bu dosyalar sizlere yardımcı olması için hazırlanmış örnek tanımlardır. Bu dosyaların içeriklerini firmanıza özel tanımlayabilirsiniz. 22 Ekim 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Bordro BORDRO ĐŞLETME ENTEGRASYONU Bordro modülünü kullanan müşterilerimiz bordroya ait bilgileri otomatik olarak Đşletme modülüne

Detaylı

MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 24 nin KURULMASI. IBM SPSS Statistics 24 Yüklemeye Başlamadan Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler

MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 24 nin KURULMASI. IBM SPSS Statistics 24 Yüklemeye Başlamadan Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 24 nin KURULMASI IBM SPSS Statistics 24 Yüklemeye Başlamadan Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler 1. Antivirüs programları kapalı olmalı 2. Kurulum süresince Administrator yetkisi

Detaylı

VİO kuruluş İŞLEMLERİ

VİO kuruluş İŞLEMLERİ VİO kuruluş İŞLEMLERİ Doküman Kodu : RVK-01 Açıklama : Vio Kuruluş Kapsam : Vio Ticari Program Kuruluş Revizyon No : 1 Yayın Tarihi : Şubat 2013 BAŞLARKEN Vio Ticari Programlarını bilgisayara kurmak için

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

Miron Yazılım Entegre Uygulamalar (Mironist.NET Yılsonu Devir)

Miron Yazılım Entegre Uygulamalar (Mironist.NET Yılsonu Devir) Önemli Uyarı: Devir uygulamasının çalıştırılabilmesi için Hitit uygulamasının asgari 2.14.06_16088 versiyonu kurulu olması gerekmektedir. Ayarlar-Kur Bilgileri menüsünden görüntülenen para birimlerinin

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU Hazırlayan: DAS A.Ş. 1 S a y f a D A S R & D Amaç ve Kapsam Bu doküman ile, Türkiye Cumhuriyeti

Detaylı

@6 SERİSİ ÜRÜN KURULUMU

@6 SERİSİ ÜRÜN KURULUMU @6 SERİSİ ÜRÜN KURULUMU Ürün Grubu [X] Fusion [X] Fusion Standard [X] Entegre W3 Kategori [X] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu @6 Uygulama @6 serisi ürünlerin kurulum işlemleri sadece on-line internet

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için DataPage+ 2012 için Son Güncelleme: 29 Ağustos 2012 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım 2: Lisans

Detaylı

Open-VPN Kurulumu ve SSH Bağlantı Ayarları (Windows İçin)

Open-VPN Kurulumu ve SSH Bağlantı Ayarları (Windows İçin) Open-VPN Kurulumu ve SSH Bağlantı Ayarları (Windows İçin) Open-VPN açık kaynak kodlu bir VPN (Virtual Private Network) hizmetidir. Kurs ortamında kullanılan Sunuculara uzaktan da erişmek ve interaktif

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

Yedek Almak ve Yedekten Geri Dönmek

Yedek Almak ve Yedekten Geri Dönmek McAfee EPO 4.0 Yedek Yedek Almak ve Yedekten Geri Dönmek Yedek Almak ve Yedekten Geri Dönmek Amaç Mcafee EPO 4.0 kurulum yedeğinin felaket kurtarma senaryonusa uygun şekilde alınması ve yeni bir makinada

Detaylı

E-POSTALARA OUTLOOK İLE ERİŞİM AYARLARI

E-POSTALARA OUTLOOK İLE ERİŞİM AYARLARI E-POSTALARA OUTLOOK İLE ERİŞİM AYARLARI Yardım Formundaki işlem aşamaları kurulum esnasında karşınıza gelecek ekran sıralamasına göre oluşturulmuştur. Ayarları yaparken bilgisayarınızın internete bağlı

Detaylı

Kılavuz içerisinde TalksPBX kurulumu anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır.

Kılavuz içerisinde TalksPBX kurulumu anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır. HAKKIMIZDA Aktiftelecom, 1994 yılından bu yana deneyimli kadrosu ile telekomünikasyon sektöründe hizmet vermektedir. Satış sonrası hizmetler konusunda uzmanlaşmış teknik destek ekibi ve yurt çapında yayılmış

Detaylı

MSSQL Server 2000 Kurulumu

MSSQL Server 2000 Kurulumu MSSQL Server 2000 Kurulumu MSSQL Server 2000 Kurulumu ile ilgili işlem adımları Kurulum hazırlıkları : SQL Server 2000 in sistem ihtiyaçları gözden geçirilmelidir. Aşağıdaki tablo bu ürünün standart donanım

Detaylı

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI 1. Faks Tanımlama 1.1. Uygulamalar Santral Yönetimi Faxlar Fax Ayarları Ekranı açılır. 1.2. Yeni bir faks tanımlamak için Navigasyon Çubuğundaki Ekle düğmesi tıklanarak yeni

Detaylı

7 Temmuz Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Raporlar

7 Temmuz Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Raporlar 7 Temmuz 2007 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Raporlar RAPORLAR MODÜLÜNDE DOCMAGE DĐZAYNI Doküman sihirbazı DocMage den görsel açıdan zengin form dizaynları yapılır ve bu

Detaylı

Kurulum (Windows)...3

Kurulum (Windows)...3 Kurulum (Windows)...3 1. StarBoard Software Kurulumu...4 1.1 Sistem Gereksinimleri...4 1.2 Kurulumu Başlatma...5 1.3 Windows Media Encoder Kurulumu (Yalnızca Windows XP/Vista)...6 1.4 Kurulumu Sonlandırma...6

Detaylı

Q-Biz Kurulum Aşamaları ve Yönetim Ekranları

Q-Biz Kurulum Aşamaları ve Yönetim Ekranları 1 İçindekiler Q-Biz Kurulum Aşamaları... 2 MSTUDİO... 5 1. Veri Tabanı Sunucusu Bağlantı Yönetimi... 6 2. Uygulama Yönetimi... 7 3. Portal Parametre Yönetimi... 8 4. Portal Bağlantı Yönetimi... 9 UPDATER...

Detaylı

AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU İÇINDEKILER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. MESAJ KUTUSU ÖZELLİKLERİ... 4 2.1 Mesaj Kutusu Seçim... 4 2.1.1 Mesaj Dizinleri Listeleme / Mesaj Gösterme... 5 2.1.2 Mesaj Silme...

Detaylı

COLLECTOR...2. 1. Özellikleri... 2. 1.1. Teknik Özellikler... 4. 1.2. Ürün Özellik Seti... 4

COLLECTOR...2. 1. Özellikleri... 2. 1.1. Teknik Özellikler... 4. 1.2. Ürün Özellik Seti... 4 COLLECTOR...2 1. Özellikleri... 2 1.1. Teknik Özellikler... 4 1.2. Ürün Özellik Seti... 4 2. Kullanım... 5 2.1. Ayarlar... 5 2.1.1. Şablon Tanımı... 5 2.2 Aktarım... 13 2.2.1. Manuel Aktarım... 13 2.2.2.

Detaylı

Şekil 2.1 : Şekil 2.2 : Şekil 2.3 :

Şekil 2.1 : Şekil 2.2 : Şekil 2.3 : BÖLÜM 2 MĐCROWIN 32 PROGRAMININ BĐLGĐSAYARA YÜKLENMESĐ 2.1 - Giriş: PLC de tasarlanan projeyi çalıştırabilmek için Micro/WIN 32 veya Micro/WIN 16 paket programın öncelikle bilgisayara yüklenmesi gerekmektedir.

Detaylı

5 Haziran Kıymetli ETA Dostu Bayimiz,

5 Haziran Kıymetli ETA Dostu Bayimiz, 5 Haziran 2007 Kıymetli ETA Dostu Bayimiz, Sizlere, müşterilerimize sunduğunuz Eğitim ve Destek kalitesini arttırmanıza katkıda bulunmak ve teknik çalışmalarınıza destek olmak üzere hazırladığımız Teknik

Detaylı

1. Zamanbaz Hakkında Zamanbaz Kurulumu Zamanbaz Sistem Gereksinimleri Zamanbaz Kurulumu... 3

1. Zamanbaz Hakkında Zamanbaz Kurulumu Zamanbaz Sistem Gereksinimleri Zamanbaz Kurulumu... 3 İÇİNDEKİLER 1. Zamanbaz Hakkında... 3 2. Zamanbaz Kurulumu... 3 2.1. Zamanbaz Sistem Gereksinimleri... 3 2.2. Zamanbaz Kurulumu... 3 3. Zamanbaz İlk Çalıştırma ve Kullanımı... 6 3.1. İlk Çalıştırma...

Detaylı