YILI ALTERNATİF PROGRAMLARIMIZ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YILI ALTERNATİF PROGRAMLARIMIZ"

Transkript

1 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ALTERNATİF PROGRAMLARIMIZ

2 KALİTE POLİTİKAMIZ Her öğrencisinin bireysel farklılıklarını gözeterek zihinsel, duygusal,fiziksel ve sosyal açıdan bir bütün olarak gelişmesini; tarih bilincine sahip ulusal ve evrensel insan kimliği taşıyan bir birey olarak yetişmesini sağlamak, Yabancı dile önem vererek, ulusal programın yanı sıra, öğrencilerinin uluslar arası eğitim-öğretim programlarından da yararlanmalarına uygun fırsatlar yaratmak Eğitim ve öğretimi spor, sanat ve sosyal alanlarda düzenlediği etkinliklerle güçlendirmektir.

3 Uluslararası Bakalorya Diploma Programı TED Ankara Koleji Vakfı Mart 2009 Okulları

4 Uluslararası Bakalorya Diploma Programı farklıdır; çünkü:

5 Yurt içindeinde ve yurt dışında daha geniş imkanlar Yurt dışında birçok üniversitede tanınır, hatta bazılarında lise yıllarında başarılı olduğunuz dersler kredilerinize sayılır. Yurt içinde birçok üniversitede burs veya bölümler arası geçiş kolaylığı sağlar. 100 ün üzerinde ülkede 2000 in üzerinde okulda uygulandığı için, gerçek anlamda uluslararası bir diplomasıdır. lise

6 UBDP nin avantajları ve dezavantajları nelerdir? UBDP Öğrencilerimiz başta ODTÜ ve Boğaziçi olmak üzere Hacettepe,Ankara Üniversitesi,Gazi Üniversitesi gibi Devlet Üniversitelerinin yanısıra Sabancı,Bilkent gibi Vakıf Üniversitelerine 2002 den bu yana % 82 ile %100 arasında başarıyla yerleşmişlerdir. Yurt dışı Üniversiteleri IB öğrencilerimizi sadece %2 si tercih etmektedir.

7 UBDP nin avantajları ve dezavantajları nelerdir? Vakıf Üniversiteleri liseyi bitirirken araştırma ve rapor yazma tekniklerini öğrenmiş, Üniversite öğrencisinin dahi akademik dürüstlük kurallarına harfiyen uyarak yazmakta zorlandığı kelimelik özgün tezleri yazabilen, yaratıcı 4000 ve dolayısıyla gerçek problem çözme başarısına sahip ve Sosyal Hizmet Projelerinde ve diğer yaşam Projelerinde önderlik yapabilen bu öğrencileri kapabilmek için birbirleriyle yarışmaktadır.

8 Eleştirel Düşünce Size verilen bilgileri sorgulamanız, sağlamasını yapmanız, hatta ispatlamanız beklenebilir. Bilgiyi hap halinde değil, düşünüp inceledikten sonra içselleştirmenizi sağlar. Bunu bir yaşam biçimi haline getirdiğinizde, kimse bilimsel yöntem kullanarak size objektif bir ispat sunmadan yeni bir şey öğretemeyecektir.

9 Daha fazla deney, daha kaliteli kitaplar... Onlarca saat deney, ve bunların raporları... Hayatınızı zehir edecek gibi görünse de üniversitede çok rahat etmenizi sağlayacaktır. Geçmişte ödev olarak verilen kitaplar yerine, gerçekten düşünmenizi sağlayacak ciddi eserler, ve elbette bu eserleri tartışacağınız insanlar...

10 Öğrenmeyi öğrenmek ve hayat boyu öğrenmek Merak edeceksiniz ve her zaman Neden? diye soracaksınız. UBDP ile daha işiniz bitmeden, genel kültür birikiminiz ve rasyonel düşünce yeteneğiniz ile ayaklı ansiklopedi değil, gerçek birer düşünür haline geleceksiniz, ve öğrenmek artık bir alışkanlık haline gelecek. ve akademik dürüstlüğü öğreneceksiniz: xkcd.com/214

11 Diploma Programme the curriculum language A1 (first language) second language experimental sciences extended essay Theory of Knowledge creativity, action, service the arts & electives individuals and societies mathematics IBO 2004

12 Creativity, Action, CAS, içinizdeki Service özellikle ÖSS nin körelteceği aktif ve yaratıcı öğrenciyi geri getirirken, içinde yaşadığınız toplumakarşı sorumluluklarınızı da ihmal etmeyen, ruhen ve ve bedenen sağlıklı, yaşadığı topluma önderlik edebilecek bireyler olmanızı sağlayacaktır. İki sene boyunca toplam 150 CAS saatini doldurmak, UB Diploması almanın birönkoşuludur.

13 C CREATIVITY: Koro, tiyatro, takı tasarımı, resim, seramik, dans... A ACTION: Step, fitness, trekking, buz hokeyi,... S SERVICE: Körler okulu için CD lere kitap okuma, Köy okulu projelerinde aktif görev alma, kütüphane projesinde aktif çalışma yapma...

14 UBDP Devam Eden Öğrenci Sayılar ları Mayıs 2008 Mayıs 2009 UB Hazırlık % 43 UB Hazırlık % 24 UBDP % 18 UBDP 2 85

15 IBDP SINIF MEVCUTLARI SINIF MEVCUT

16 Extended Essay E E 2 yıl, 4000 kelime, günler süren bir kaynakça, ve çok sayıda öğrenciye yardımcı olmak zorunda kalan bir danışman: Extended Essay e hoşgeldiniz. Kulağa korkunç gelse de, EE, üniversite hayatında sizden istenen ödevleri duyduğunuzda, sudan çıkmış balığa dönmenizi engelleyecek, ve daha yaşındayken akademik hayatın temel kurallarına aşina olmanızı sağlayacaktır. Bir MF öğrencisi olsanız bile, eğer siyasi tarihe ilgi duyuyorsanız, EE i o konuda yazmanız mümkündür.

17 Evrim Teorisi alır mıydınız? Peki ya Astrofizik? Türk eğitim sisteminde sıklıkla atlanan konulardan sadece ikisi, evrim teorisi ve astrofizik... UBDP, bunlar ve daha birçoğu hakkında daha geniş bilgi sahibi olmanızı, ve araştırma yöntemlerini öğrendikten sonra ilgilendiğiniz konu hakkında doğru ve yeni bilgiye sürekli erişmenizi sağlar.

18 UBDP HAZIRLIK PROGRAMI NA ÖĞRENCİ SEÇİMİ Okulumuzda UBDP Hazırlık Programı öğrencinin; öğrencisi olabilmek için 6, 7, 8. sınıf I. ve II. döneminde Matematik, Fen Bilgisi, İngilizce ve Türkçe derslerinin her birinden 2.00 ve üzerinde dönem notu alarak başarılı olması ve bu derslerin 6, 7, 8. sınıf yıl sonu karne notlarının 3.00 ve üzerinde olması, İngilizce ve Türkçe yeterlik sınavlarında başarılı olması gerekir.

19 UBDP HZ 09. sınıftan UBDP HZ 10. sınıfa geçiş kriterleri Ders kesimi itibarıyla yla; İngilizce dersi yılı sonu notunun en az 4.00 olması, Yöneleceği alana kaynaklık eden aşağıda belirtilen derslerden, başarısız ders/derslerinin olmaması Alana kaynaklık eden derslerin yıl sonu ağırlıklı 3.00 olması gerekmektedir. ortalamasının en az Alana kaynaklık k eden dersler: Türkçe Matematik Alanı : Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı ve Matematik Fen Bilimleri Alanı : Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik

20 UBDP HZ. 10. sınıftan UBDP 11.sınıfa geçiş kriterleri Ders kesimi itibarıyla; Başarısız ders/derslerinin olmaması, İleri düzey olarak seçeceği derslerin yılı 4.00 olması, sonu notunun en az Türkçe A1 dersini ileri düzey seçebilmesi için Dil ve Anlatım dersinin yıl sonu notunun en az 4.00 olması.

21 UBDP DİPLOMA YILLAR İSTATİSTİKLERİ SINAVA GİREN DİPLOMA ALAN YÜZDE , , , , , , ,78

22 YILLARA GÖRE UBDP ÖĞRENCİLERİNİN ÖSS SAYISAL PUAN TÜRÜNE GÖRE KÜMÜLATİF BAŞARI SIRALARI

23 YILLARA GÖRE UBDP ÖĞRENCİLERİNİN ÖSS EŞİT AĞIRLIKLI PUAN TÜRÜNE GÖRE KÜMÜLATİF BAŞARI SIRALARI

24 BİLKENT-ODTÜ-HACETTEPE ANKARA ÜNİVERSİTESİ Bilkent Üniversitesi'ni kazanan ODTÜ'yü kazanabilecek durumda olan Hacettepe Üniversitesi'ni kazanabilecek durumda olan Ankara Üniversitesi'ni kazanabilecek durumda olan

25 2007 ÖSS SONUÇLARINA GÖRE Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp (SAY2) puanla 371,574 ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği 368,063 (SAY2) puanla Ankara Üniversitesi Tıp puanıyla 365,600 (SAY2) kazanabilecek durumda olan bir öğrenci 373,992 (SAY2) puanıyla Bilkent Üniversitesi Fizik (Burslu) bölümüne 1. tercihinde yerleşmiştir.

26 2007 ÖSS SONUÇLARINA GÖRE ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği 368,063 (SAY2) puanla Ankara Üniversitesi Tıp puanla 365,600 (SAY2) yerleşebilecek durumda olan bir öğrenci 368,272 (SAY2) puanıyla Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümüne 2. tercihinde yerleşmiştir.

27 2007 ÖSS SONUÇLARINA GÖRE Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine 349,222 (EA2) puanıyla yerleşebilecek durumda olan iki öğrenci 354,211 ve 350,869 (EA2) puanlarla Bilkent Üniversitesi İktisat bölümüne yerleşmişlerdir. ODTÜ İşletme bölümüne 352,054 (EA2) puanıyla yerleşebilecek durumda olan bir öğrenci 354,211 (EA2) puanla Bilkent Üniversitesi İktisat bölümüne yerleşmiştir.

28 2007 ÖSS SONUÇLARINA GÖRE ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu İngilizce Öğretmenliği (Burslu) bölümüne 332,345 (DİL) puanıyla yerleşebilecek durumda olan bir öğrenci 337,570 (DİL) puanıyla Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümüne yerleşmiştir.

29 2008 ÖSS SONUÇLARINA GÖRE ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (Burslu) bölümünü 310,224 EA2 puanıyla kazanabilecek durumda olan bir öğrenci, Bilkent İşletme (Destek Burslu) bölümünü 312,062 EA2 puanıyla tercih etmiştir.

30 2008 ÖSS SONUÇLARINA GÖRE ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu İngilizce Öğretmenliği bölümünü 314,500 DİL puanıyla kazanabilecek ve Hacettepe Üniversitesi Mütercim Tercümanlık (Fra.) bölümünü 224,110 DİL puanıyla kazanabilecek durumda olan bir öğrenci, Bilkent Mütercim Tercümanlık (İng.-Fra.-Tür.) bölümünü 251,393 DİL puanıyla tercih etmiştir.

31 OBP AVANTAJIMIZ Diploma puanları arasındaki OBP puanlarına dönüştürülür. Öğrencilerimizin Diploma Puanları OBP ye dönüştürülürken okulun diploma not dağılımı ve öğrencinin bu dağılımdaki yeri önemlidir. Okulda şişirme notlar sonucu gerçek öğrenci başarısını yansıtan bir çan eğrisi yoksa, OBP olması gerekenden daha düşük olur. Örneğin bir okulda diplama not dağılımı arasına yapay olarak dizilmişse, 80 alan öğrencinin OBP si 50 olacaktır. Halbuki tipik dağılımın yer aldığı yüksek öğrenci sayılı bir okulda 50 diploma notu 50 OBP ye karşılık gelmektedir. Şişirme diplama notlarının olmadığı gerçekten başarılı (homojen) bir Fen/Anadolu Lisesinde dahi okulumuzla karşılaştırıldığında ortaya çıkan bu dezavantaj yine söz konusudur. Bu nedenle tipik dağılımın olduğu çok fazla sayıda öğrenciye sahip olan TED Ankara Koleji gibi okullarda üst grup öğrenci için OBP de bir dezavantaj sözkonusu değildir.

32 AOBP NİN ETKİSİ Öğrencinin AOBP si, okulun ÖSS puan ortalaması ve öğrencinin OBP si kullanılarak hesaplanır. ÖSS puan ortalaması yüksek olup üst sıralarda yer alan okullardaki AOBP diğer okullara göre daha yüksektir. OBP deki dezavantaj olan durum bu tip okulların üst sıralarda yer almasıyla AOBP ile giderilmeye çalışılmaktadır. Sonuç olarak; Aynı diplama puanına sahip TED Ankara Koleji öğrencisi ile Fen/Anadolu Lisesi öğrencisinin ÖSS ye eklenen AOBP arasında fark bulunmamaktadır.

33 ÖRNEK KARŞILAŞTIRMA TABLOSU Sıralamalar Türkiye genelinde 7401 okul içerisinde yapılmıştır.

34 2004 OKS SONUCUNDA ANADOLU LİSELERİNİ KAZANAN OKULUMUZDA KALAN VE AYRILAN ÖĞRENCİLERİN 2007 ÖSS SONUÇLARI OKS PUAN TÜRÜ KALAN AYRILAN TM PUANI 892, ,384 MF PUANI 907, ,536 DİPLOMA PUANI 91,63 91,48 OBP 92,48 86,57 AOBP SAY 96,68 96,79 EA 97,31 97,09 ÖSS SAY-2 269, ,363 EA-2 248, ,028

35 UBDP ÖĞRENCİLERİNİN Yıllar ÖSS BAŞARILARI Yerleştirilen Tercih Bildiren Öğr. Yüzde Öğr. Sayısı Sayısı Toplam Öğr. Sayısı , , , , , ,89 9 9

36 UBDP ÖĞRENCİLERİNİN ÖSS BAŞARILARI YILLAR YÖSS (0,8 AOBP'Lİ) SAY2 EA , , , , , ,825

37 Yıllar OKUL GENELİ ÖSS BAŞARILARIMIZ (YERLEŞME YÜZDELERİ) Yerleştirilen Tercih Bildiren Öğr. Yüzde Öğr. Sayısı Sayısı Toplam Öğr. Sayısı , , , , , , ,

38 OKUL GENELİ - UBDP YERLEŞME YÜZDELERİ OKUL GENELİ UB Yıllar Öğr. Öğr. Yüzde Sayısı Sayısı Yüzde , , , , , , , , , , , , ,89

39 OKUL GENELİ - UBDP YÖSS PUAN ORTALAMALARI YILLAR UB OKUL GENELİ SAY2 EA2 SAY2 EA ,86 305,71 277,57 290, ,32 327,87 311,3 307, ,33 312,83 304,88 301,23

40 OKUL GENELİ - UBDP YÖSS PUAN ORTALAMALARI YILLAR UB OKUL GENELİ SAY EA SAY EA , , , , , , , , , , , , , , , ,499

41 Yıllar Üniversite UBDP ÖĞRENCİLERİNİN YERLEŞTİKLERİ ÜNİVERSİTELER n % n % n % n % n % n % n % ANKARA ,57 2 6, ,69 5 6, ATILIM 1 2, , BAŞKENT 2 4,17 3 5,36 1 3,13 1 2,78 2 3,85 3 3, ,50 BİLKENT 17 35, , , , , , ,00 BOĞAZİÇİ 1 2, ,78 1 1, ÇANKAYA , , GAZİ 2 4,17 3 5,36 2 6, ,85 1 1, HACETTEPE 3 6,25 4 7,14 1 3,13 2 5,56 1 1,92 4 5, ODTÜ 16 33, , , , , , ,50 SABANCI 1 2, ,13 1 2,78 3 5,77 2 2, TOBB , , UFUK 1 2, , DİĞER 4 8,32 3 5, ,78 3 5,76 6 7, Toplam (Kazanan)

42 Yılları Arasında TED Ankara Koleji Mezunlarının Yerleştikleri Üniversitelere Göre Dağılımları Üniversite Yıllar n % n % n % n % n % ANKARA 23 5,31 6 2, , , ATILIM 15 3,46 6 2,41 5 2,00 9 3,14 3 6,52 BAŞKENT 61 14, , , , ,04 BİLKENT , , , , ,35 ÇANKAYA 14 3,23 7 2, ,00 7 2,44 1 2,17 GAZİ 28 6,47 7 2,81 6 2,40 2 0,70 2 4,35 HACETTEPE 19 4, ,22 9 3, ,83 3 6,52 ODTÜ 55 12, , , ,15 3 6,52 SABANCI 3 0,69 1 0,40 7 2,80 6 2, TOBB 10 2,31 5 2, , ,23 1 2,17 YEDİTEPE 4 0,92 3 1,20 5 2, , DİĞER 26 6, , , ,15 2 4,35 Toplam (Kazanan)

43 BİLİM İNSANI YETİŞTİRME "Bilim İnsanı PROGRAMI Yetiştirme Programı", akademik performansı yüksek olan öğrencilerin, eğitim ve öğretim çalışmaları zenginleştirilmiş, araştırma, uygulama ve üretkenliği esas alan; okul-üniversite işbirliğine dayalı bir öğrenim anlayışıyla yetiştirildiği, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler olmak üzere iki bölümden oluşan, dört yıllık bir programdır. Bilim İnsanı Yetiştirme Programında da diğer programlarımızda olduğu gibi Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik dersleri İngilizce olarak okutulmaktadır.

44 BİLİM İNSANI YETİŞTİRME PROGRAMI Bu programda öğrenim gören öğrenciler, kendilerine sunulan imkanlarla yeteneklerini en üst düzeyde kullanma olanağına sahip olmaktadır. Programın Fen Bilimleri Bölümünden mezun olacak öğrenciler, ÖSS sürecinde, Ulusal Lise Programı'nın Fen Bilimleri Bölümünden mezun olacak öğrencilerle, programın sosyal bilimler bölümünden mezun olacak öğrenciler ise Ulusal Lise Programı'nın Türkçe-Matematik Bölümünden mezun olacak öğrenciler ile aynı haklara sahip olacaklardır.

45 Bilim İnsanı Yetiştirme Programı'nın amacı Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarındaki ilgi ve yetenekleri yüksek olan öğrencileri, kendi alanlarında yüksek öğrenime hazırlamak, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında gereksinim duyulan üstün nitelikli bilim insanının yetiştirilmesine kaynaklık etmek, Öğrencileri araştırmaya yöneltmek, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ile yeni buluşlara ve sosyal problemlere ilgi duyanların çalışacakları ortamı ve koşulları hazırlamak, Farklı kültürleri anlayıp yorumlayabilen, yeni teknolojileri kullanabilen, yeni bilgiler üretebilen ve projeler hazırlayabilen bireyler yetiştirmek, Öğrencilerin bilimsel araştırma yapmalarına, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izlemelerine yardımcı olacak şekilde yabancı dilde iyi yetişmelerini sağlamak.

46 Bilim İnsanı Programa Öğrenci Seçimi Yetiştirme Programı'nın Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler bölümlerine her yıl 24'er olmak üzere toplam 48 öğrenci alınır. Programa, öğretim yılında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Orta Öğretim Kurumları Seçme Sınavı sonucuna göre öğrenci alınmıştır öğretim yılından itibaren tüm öğrencilerin programa eşit düzeyde katılım hakkına sahip olduğu prensibinden hareketle, okulumuz öğretmenleri tarafından hazırlanan genel bir seçme sınavı (BİY Seçme Sınavı) ile programa öğrenci alınmaktadır. Yapılan seçme sınavı sonunda her öğrenci için MF ve TM puanı hesaplanmakta ve bu puanlara öğrencinin OYP (öğrencinin ortaöğretime yerleşme puanı) belirli oranda etki ettirilmektedir. Seçme sınavı Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Türkçe derslerinin 6., 7.sınıf konuları ile 8.sınıf l. dönem konularını kapsamaktadır.

47 Başarının Değerlendirilmesi 9. sınıf sonunda alana kaynaklık eden derslerde (Fen Bilimleri bölümünde, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik, Sosyal Bilimler bölümünde ise Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı ve Matematik) ders kesimi itibarıyla başarısız dersi bulunmaması ve bu derslere ait yıl sonu ağırlıklı not ortalamasının 3.50 ve üzerinde olması, 10. ve 11. sınıf sonlarında alan derslerinde (Fen Bilimleri bölümünde Fizik, Kimya, Biyoloji, Geometri ve Matematik; Sosyal Bilimler bölümünde ise Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı, Psikoloji, Coğrafya, Tarih, Geometri ve Matematik) ders kesimi itibarıyla başarısız dersi bulunmaması ve bu derslere ait yıl sonu ağırlıklı not ortalamasının 3.50 ve üzerinde olması gerekmektedir. Bilim İnsanı Yetiştirme Programının bölümleri arasında geçiş yapılamaz. Ancak; programdan 9. sınıf sonunda ya da ileri yıllarda çeşitli nedenlerle ayrılmak isteyen (ya da ayrılmak zorunda kalan) öğrenciler Ulusal Lise Programı kapsamında ve Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği nin alan değişikliği ile ilgili maddeleri doğrultusunda istedikleri alana geçebilirler. Bilim İnsanı Yetiştirme Programından Uluslararası Bakalorya Diploma Programına ya da Uluslararası Bakalorya Diploma Programından Bilim İnsanı Yetiştirme Programına geçiş yapılamaz.

48 Zorunlu Proje, Seminer Çalışmaları ve Bilimsel Yarışmalara Hazırlık Her öğrencinin öğrenimi süresince bireysel veya grup halinde Fen Bilimleri bölümünde Matematik ve Fen Bilimleri grubu derslerinin en az birinden, Sosyal Bilimler bölümünde ise Türk Edebiyatı ve Sosyal Bilimler grubu derslerinin en az birinden proje çalışmasına katılması zorunludur. Hazırlanacak projeler TUBİTAK Proje Yarışması na katılacak nitelikte olmalıdır. Öğrenci istemesi durumunda kendi alanı dışında da proje hazırlayabilir. Projeler ayrıca ilgili ders öğretmeni (ya da öğretmenleri) tarafından puanla değerlendirilir ve teslim edildiği dönemin notuna doğrudan etki ettirilir. Programın 10. ve 11.sınıfında öğrenim gören öğrencilerimiz belirli gruplara ayrılarak istedikleri alanla ilgili haftada 4-6 saat TUBİTAK Bilim Olimpiyatlarına hazırlık çalışmalarına tabi tutulurlar. Bu çalışmalarda, daha önce bu alanlarda çalışmaları bulunan deneyimli öğretmenlerimiz görev almaktadırlar.

49 Zorunlu Kulüp Çalışmaları Bu programa dahil öğrencilerin 9. sınıfta Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında araştırma yapmayı, yeni çözümler üretmeyi bir yaşam şekli haline getirmelerine katkısı olması açısından haftada 2 saat sosyal etkinlikler kapsamında İnnovasyon Kulübü nde görev yapmaları zorunludur. Bu öğrenciler, sonraki yıllarda da bu kulübün doğal üyesidirler.

50 BİY Seçme Sınavı Kapsam ve Değerlendirme Esasları öğretim yılında BİY programına öğrenci seçimi aşağıda belirtilen esaslar doğrultusunda yapılacaktır. Sınavın dört alt testinin (Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik, Fen Bilimleri) her biri için yanlış yanıt sayısının üçte biri doğru yanıt sayısından çıkarılır. (3 yanlış 1 doğruyu götürür.) Sınavın dört alt testinin (Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik, Fen Bilimleri) her birinden en az 5 neti olmayanlar değerlendirme dışı bırakılır. 5 net barajını aşan öğrencilerin dört alt testteki net puanları standart puanlara dönüştürülür. ((net-ortalama)/standart sapma)*10+50 MF ve TM puanlarının hesaplanmasında standart puanlar aşağıdaki katsayılarla çarpılır.

51 TEŞEKKÜRLER İletişim bilgileri: UBDP: BİYP:

CAĞALOĞLU ANADOLU LİSESİ 2014 ÖSYS ANALİZİ TÜRKİYE GENELİNDE LYS YE GİREN ADAY İSTATİSTİĞİ

CAĞALOĞLU ANADOLU LİSESİ 2014 ÖSYS ANALİZİ TÜRKİYE GENELİNDE LYS YE GİREN ADAY İSTATİSTİĞİ CAĞALOĞLU ANADOLU LİSESİ ÖSYS ANALİZİ ÖSYS YE BAŞVURAN ADAY SAYISI 160 LYS PUANI HESAPLANAN ÖĞRENCİ SAYISI 160 YERLEŞEN ÖĞRENCİ SAYISI 152 YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİ SAYISI 8 YERLEŞME ORANI %95 TÜRKİYE GENELİNDE

Detaylı

2011 ÖSYS ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE İKİ AŞAMALI SİSTEM (YGS LYS)

2011 ÖSYS ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE İKİ AŞAMALI SİSTEM (YGS LYS) 2011 ÖSYS ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE İKİ AŞAMALI SİSTEM (YGS LYS) İKİ AŞAMALI SİSTEMİN ÖZELLİKLERİ Birinci aşama sınavı YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) Nisan ayında, ikinci aşama sınavı LYS (Lisans Yerleştirme

Detaylı

Sayın Velimiz, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi.

Sayın Velimiz, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi. Sayın Velimiz, Öğrencilerimizin üniversite giriş sınavlarına hazırlık dönemini sağlıklı geçirmeleri ve sınavlarda iyi bir sonuca ulaşmaları için bizler kadar sizlere de önemli görevlerin düştüğü unutulmamalıdır.

Detaylı

ÜNİVERSİTELERİN IB DİPLOMASINA YAKLAŞIMLARI ( )

ÜNİVERSİTELERİN IB DİPLOMASINA YAKLAŞIMLARI ( ) ÜNİVERSİTELERİN IB DİPLOMASINA YAKLAŞIMLARI (2016-2017) BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (IB) Mezunları Madde 7- Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (IB) uygulayan ortaöğretim

Detaylı

2011-ÖSYS YERLEŞTİRME PUANI EN YÜKSEK 100 ADAYIN YERLEŞTİRİLDİKLERİ YÜKSEKÖĞRETİM ROGRAMLARI

2011-ÖSYS YERLEŞTİRME PUANI EN YÜKSEK 100 ADAYIN YERLEŞTİRİLDİKLERİ YÜKSEKÖĞRETİM ROGRAMLARI 2011-ÖSYS YERLEŞTİRME PUANI EN YÜKSEK 100 ADAYIN YERLEŞTİRİLDİKLERİ YÜKSEKÖĞRETİM ROGRAMLARI 2011-ÖSYS sonuçlarına göre yerleştirme puanı en yüksek 100 adayın, puan türlerine göre yerleştirildikleri yükseköğretim

Detaylı

2009 2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT FEN LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BÖLÜMÜ

2009 2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT FEN LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BÖLÜMÜ 2009 2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT FEN LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BÖLÜMÜ SINIF GEÇME VE SINAV YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR 2009 2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL

Detaylı

12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR?

12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR? 12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR? YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI Oturum Sayısı 1. Oturum 2. Oturum Yabancı Dil Oturumu 23 HAZİRAN CUMARTESİ 10:15 24 HAZİRAN PAZAR 10:15 24 HAZİRAN PAZAR 15:45 Temel Yeterlilikler

Detaylı

2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2017-LYS) SONUÇLARI

2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2017-LYS) SONUÇLARI 2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2017-LYS) SONUÇLARI 11.07.2017 2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2017-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS Sonrası Herhangi Bir LYS ye Girmeye Hak Kazanan Aday Sayısı:

Detaylı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2018

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2018 KISA TARİH 1974 yılına kadar üniversiteler kendi öğrencilerini kendilerini seçiyordu. Karışıklığı önlemek amacıyla sınavların tek merkezden yapılması kararı alındı

Detaylı

T.C KARAKÖPRÜ KAYMAKAMLIĞI ŞANLIURFA FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI. ŞANLIURFA

T.C KARAKÖPRÜ KAYMAKAMLIĞI ŞANLIURFA FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI. ŞANLIURFA T.C KARAKÖPRÜ KAYMAKAMLIĞI ŞANLIURFA FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI ŞANLIURFA 2015 2016 www.sfl.meb.k12.tr I.BÖLÜM a)okulun ADI : ŞANLIURFA FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ b)adresi : ATATÜRK ORMANI YOLU KARAKÖPRÜ/ŞANLIURFA

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) KISA TARİH 1974 yılına kadar üniversiteler kendi öğrencilerini kendilerini seçiyordu. Karışıklığı önlemek amacıyla sınavların tek merkezden yapılması kararı alındı

Detaylı

2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI. 30 Haziran 2015

2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI. 30 Haziran 2015 2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI 30 Haziran 2015 2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2015-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS sonrası herhangi bir LYS ye girmeye hak kazanan aday

Detaylı

2014 YGS ve LYS SİSTEMİ

2014 YGS ve LYS SİSTEMİ 2014 YGS ve LYS SİSTEMİ ÖZEL TUNÇSİPER ANADOLU LİSESİ ÖZEL TUNÇSİPER FEN LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMAN NURDAN ÖZBİLİCİ 09.04.2014 www.tuncsiper.com 1 GENEL BİLGİLER YGS-LYS sistemi 2 aşamalı

Detaylı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 2016-2017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR,

Detaylı

Ad Soyad Durum Değerlendirme Raporu

Ad Soyad Durum Değerlendirme Raporu Ad Soyad Durum Değerlendirme Raporu Gün Ay Yıl İstanbul Temel Bilgiler Okul: ANKARA TED KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ Alan: TM E-mail: adsoyad@gmail.com Lise Not Ortalaması: 81 Hedef: Sinema, Radyo TV Yapımcısı,

Detaylı

2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)

2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) 2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) 2015 Öğrenci Seçme ve YerleşBrme Sınavı (ÖSYS) YükseköğreBme Geçiş Sınavı ( YGS ) Lisans YerleşBrme Sınavı ( LYS ) OrtaöğreBm mezunu, üniversite eğibmi

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT OKULLARI

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT OKULLARI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT OKULLARI ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BÖLÜMÜ İÇİNDEKİLER: Üniversite Sınav Sistemi Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS) Lisansa Yerleştirme Sınavı (LYS)

Detaylı

T.V. ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ

T.V. ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ TERAKKİ VAKFI OKULLARI T.V. ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği 9. SINIFLAR EYLÜL, 2010 TVO Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi

Detaylı

ÖSYS ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ

ÖSYS ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ ANKARA ÖZEL TEVFİK FİKRET LİSESİ ÖSYS ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ 2014-2015 ANKARA 2015 ÖSYS BİRİNCİ AŞAMA: YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) YGS BAŞVURU TARİHİ : OCAK 2015 SINAV TARİHİ : 15 MART

Detaylı

Uygulanacak Sınavlar. Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı ( YGS ) Lisans Yerleştirme Sınavı ( LYS )

Uygulanacak Sınavlar. Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı ( YGS ) Lisans Yerleştirme Sınavı ( LYS ) Uygulanacak Sınavlar Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı ( YGS ) Lisans Yerleştirme Sınavı ( LYS ) (Üniversite eğitimi almak isteyen ( 4-6 yıllık fakültelerde eğitim tüm adaylara yöneliktir.) almak isteyen tüm

Detaylı

BUCA İNCİ ÖZER TIRNAKLI FEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

BUCA İNCİ ÖZER TIRNAKLI FEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ BUCA İNCİ ÖZER TIRNAKLI FEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2016 ÖGRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvuru Tarihleri : 06-20 Ocak 2016 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) Başvuru

Detaylı

Lisede Kısmında İngilizce okutulan dersler hangileridir? Okulumuzda uygulanan tüm programlarda Matematik ve Fen Dersleri İngilizce olarak okutulur.

Lisede Kısmında İngilizce okutulan dersler hangileridir? Okulumuzda uygulanan tüm programlarda Matematik ve Fen Dersleri İngilizce olarak okutulur. Lisede Kısmında İngilizce okutulan dersler hangileridir? Okulumuzda uygulanan tüm programlarda Matematik ve Fen Dersleri İngilizce olarak okutulur. Sosyal Bilimler Lisesi şeklinde bir program açmayı düşünüyor

Detaylı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 20162017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR, TASARIM

Detaylı

Yeni Sınav Sistemi. Yeni Sınav Sistemi (YGS-LYS) 1-YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) Sevgili Öğrenciler:

Yeni Sınav Sistemi. Yeni Sınav Sistemi (YGS-LYS) 1-YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) Sevgili Öğrenciler: Sevgili Öğrenciler: Yeni Sınav Sistemi 2010 Yılında uygulanacak yeni ÖSS sistemi konusunda sizi bilgilendirmek için bu kitapçığı hazırladık. SAY, EA, SÖZ, DİL puan türlerindeki sayı ve içerik olarak artışları,

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT OKULLARI

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT OKULLARI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT OKULLARI ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BÖLÜMÜ İÇİNDEKİLER: Üniversite Sınav Sistemi Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS) Lisansa Yerleştirme Sınavı (LYS)

Detaylı

2015 ÖSYS 2. AŞAMA LYS 1. AŞAMA YGS. Matematik-Geometri Sınavı (LYS-1) TÜRKÇE. Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) T. MATEMATİK

2015 ÖSYS 2. AŞAMA LYS 1. AŞAMA YGS. Matematik-Geometri Sınavı (LYS-1) TÜRKÇE. Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) T. MATEMATİK 2015 ÖSYS 1. AŞAMA YGS 2. AŞAMA LYS TÜRKÇE T. MATEMATİK SOSYAL BİL. FEN BİLİMLERİ Matematik-Geometri Sınavı (LYS-1) Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) Sosyal Bilimler Sınavı

Detaylı

2009 SİSTEMİ 2010 SİSTEMİ

2009 SİSTEMİ 2010 SİSTEMİ 2009 SİSTEMİ 2010 SİSTEMİ 2009 SİSTEMİ 2010 SİSTEMİ 2010 SINAV SİSTEMİNİN AMAÇLARI Ders grubu yerine ders başarısını ölçmek Her dersin sorularının yanıtlanması için ayrı ayrı süre verilerek, ders puanlarının

Detaylı

Üniversiteye giriş sınavı; -YGS(Yükseköğretime geçiş sınavı) -LYS(Lisans yerleştirme sınavı) Olmak üzere iki sınav şeklinde yapılacaktır.

Üniversiteye giriş sınavı; -YGS(Yükseköğretime geçiş sınavı) -LYS(Lisans yerleştirme sınavı) Olmak üzere iki sınav şeklinde yapılacaktır. Üniversiteye giriş sınavı; -YGS(Yükseköğretime geçiş sınavı) -LYS(Lisans yerleştirme sınavı) Olmak üzere iki sınav şeklinde yapılacaktır. YGS ve LYS deki sınav soru sayıları, süreleri, puan türleri hakkında

Detaylı

ÖZEL ATA ANADOLU LİSESİ ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ

ÖZEL ATA ANADOLU LİSESİ ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ ÖZEL ATA ANADOLU LİSESİ ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAV SİSTEMİ 2010 yılından itibaren üniversiteye giriş sistemi iki aşamalı bir sistem olmuştur. Sınav birinci aşamada

Detaylı

TOBB Üniversitesini tanıyalım

TOBB Üniversitesini tanıyalım On5yirmi5.com TOBB Üniversitesini tanıyalım TOBB Üniversitesi hakkında her şey... Yayın Tarihi : 16 Nisan 2013 Salı (oluşturma : 10/6/2015) TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ya da kısaca TOBB ETÜ,

Detaylı

ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ ( YGS ve LYS ) Hakkında Bilgilendirme

ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ ( YGS ve LYS ) Hakkında Bilgilendirme ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ ( YGS ve LYS ) Hakkında Bilgilendirme GENEL BİLGİLER YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir. İlk aşama sınavı YGS, 1 oturum, İkinci aşama LYS, 5 oturumda yapılmaktadır.

Detaylı

2014 ÖSYS 2. AŞAMA LYS 1. AŞAMA YGS. Matematik-Geometri Sınavı (LYS-1) TÜRKÇE. Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) T. MATEMATİK

2014 ÖSYS 2. AŞAMA LYS 1. AŞAMA YGS. Matematik-Geometri Sınavı (LYS-1) TÜRKÇE. Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) T. MATEMATİK 2014 ÖSYS 1. AŞAMA YGS 2. AŞAMA LYS TÜRKÇE T. MATEMATİK SOSYAL BİL. FEN BİLİMLERİ Matematik-Geometri Sınavı (LYS-1) Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) Sosyal Bilimler Sınavı

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YENİ SINAV SİSTEMİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YENİ SINAV SİSTEMİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YENİ SINAV SİSTEMİ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ - ARALIK 2017 Sayın Velimiz, Öğrencilerimizin üniversite sınavlarına hazırlık sürecini sağlıklı geçirmeleri ve sınavlarda

Detaylı

YGS-LYS Sınav Sistemi

YGS-LYS Sınav Sistemi YGS-LYS Sınav Sistemi 2012 ÖSYS Birinci Aşama : Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Sınav Tarihi Nisan ayının ilk yarısında Testler ve Sorular Testi 40 Soru Testi 40 Soru Testi 40 Soru Testi 40 Soru 160

Detaylı

LYS ye başvurmak için geçmemiz gereken baraj puan kaçtır? Geçtiğimiz baraj puanına uygun LYS ye mi katılmamız gerekir?

LYS ye başvurmak için geçmemiz gereken baraj puan kaçtır? Geçtiğimiz baraj puanına uygun LYS ye mi katılmamız gerekir? SIKÇA SORULAN SORULAR LYS ye başvurmak için geçmemiz gereken baraj puan kaçtır? Geçtiğimiz baraj puanına uygun LYS ye mi katılmamız gerekir? LYS ye başvurmak için, adayın YGS de hesaplanan 6 puandan herhangi

Detaylı

2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI. 27 Haziran 2014

2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI. 27 Haziran 2014 2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI 27 Haziran 2014 2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2014-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS sonrası herhangi bir LYS ye girmeye hak kazanan aday

Detaylı

YGS - LYS. İki Aşamalı Sınav Sistemiyle Amaçlanan Ne?

YGS - LYS. İki Aşamalı Sınav Sistemiyle Amaçlanan Ne? - LYS İki Aşamalı Sınav Sistemiyle Amaçlanan Ne? Daha iyi ölçme ve değerlendirme yapabilmek, Yakın programların ihtiyaç duyduğu farklı bilgi ve becerileri göz önünde tutmak, Öğrencilerin ortaöğretim başarılarını

Detaylı

Sınıf geçmenin üç yolu var:

Sınıf geçmenin üç yolu var: SINIF GEÇME Sınıf geçmenin üç yolu var: 1. Tüm derslerden 50 ve üstü not alarak 2. Sorumlu olarak ( en fazla 3 dersten zayıf olması halinde, o derslerden sorumlu olarak bir üst sınıfa geçme) 3. Yıl sonu

Detaylı

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Öğretim Yılı

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Öğretim Yılı 667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Öğretim Yılı Fakülte Şartları Puan Türü İlgili Yıl Ücret Durumu Burslardan yararlanma

Detaylı

Üniversite-Bölüm Tercihler-2012. Oktay Aydın 23 Temmuz 2012 / İstanbul oktayaydin@gmail.com

Üniversite-Bölüm Tercihler-2012. Oktay Aydın 23 Temmuz 2012 / İstanbul oktayaydin@gmail.com Üniversite-Bölüm Tercihler-2012 Oktay Aydın 23 Temmuz 2012 / İstanbul oktayaydin@gmail.com Yaşam yolculuğu Yaşam yolculuğu Nasıl bir tercih? Nasıl bir süreçten geçildi? Nasıl bir süreçten geçildi? Adil

Detaylı

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ 667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ Açıklamalar : (1) Aşağıda yer alan tabloda burslardan yararlanma süresinde açıklama bulunmayan programlar için

Detaylı

TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00

TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00 TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00 40 Türkçe %33,25 20 Sosyal Bilimler %16,75 Coğrafya 5 soru Din Kül. ve Ahl.Bilg. 5 soru Felsefe 5 soru Tarih 5 soru 40 Temel Matematik %33,25

Detaylı

TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00

TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00 TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00 40 Türkçe %33,25 20 Sosyal Bilimler %16,75 Coğrafya 5 soru Din Kül. ve Ahl.Bilg. 5 soru Felsefe 5 soru Tarih 5 soru 40 Temel Matematik %33,25

Detaylı

TED ANTALYA KOLEJİ ÖZEL LİSESİ PDR BİRİMİ

TED ANTALYA KOLEJİ ÖZEL LİSESİ PDR BİRİMİ TED ANTALYA KOLEJİ ÖZEL LİSESİ PDR BİRİMİ TED Antalya Koleji PDR Birimi olarak öncelikli amacımız; kişilik özellikleri ve gelişimsel özellikleri göz önünde bulundurarak sorun ortaya çıkmadan öğrencilerimize

Detaylı

2016 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) REHBERLİK SERVİSİ

2016 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) REHBERLİK SERVİSİ 016 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) REHBERLİK SERVİSİ YGS DEKİ TESTLER VE KAPSAMLARI Test Testin Kapsamı Soru Sayısı Türkçe Testi Türkçeyi kullanma gücü ile ilgili sorular... 0 Sosyal Bilimler

Detaylı

9.SINIFLAR YIL SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

9.SINIFLAR YIL SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 9.SINIFLAR YIL SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ 10.SINIF DERS PROGRAMLARI SEÇMELİ DERSLER YÜKSEKÖĞRENİME GEÇİŞ SINAVI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ SINIF GEÇME A-DOĞRUDAN Tüm derslerden

Detaylı

2014 YGS LYS Tanıtım Broşürü. Rehberlik Servisi

2014 YGS LYS Tanıtım Broşürü. Rehberlik Servisi 2014 YGS LYS Tanıtım Broşürü Rehberlik Servisi YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) YGS PUANLARI NERELERDE VE NASIL KULLANILACAK -4 yıllık lisans programlarının bir kısmına, -2 yıllık önlisans bölümlerinin

Detaylı

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi Puan, Notla Değerlendirme MADDE 16 Öğrenci başarısını ölçme ve değerlendirmede beşli

Detaylı

9. SINIFLAR. 1.YAZILI 1.Yazılı 17 Mart 2014 Matematik Din Kültür Ve Ahlak Bilgisi. 1.Yazılı 18 Mart 2014 T.E.D. 2. Yabancı Dil

9. SINIFLAR. 1.YAZILI 1.Yazılı 17 Mart 2014 Matematik Din Kültür Ve Ahlak Bilgisi. 1.Yazılı 18 Mart 2014 T.E.D. 2. Yabancı Dil 9. SINIFLAR 1.Yazılı 19 Mart 2014 Sağlık - Tarih 1.Yazılı 21 Mart 2014 Kimya Yabancı Dil 1.Yazılı 24 Mart 2014 Fizik - Coğrafya 2.Yazılı 21 Nisan 2014 Sağlık - Tarih 2.Yazılı 24 Nisan 2014 Kimya Yabancı

Detaylı

Beykoz İlçesi Üniversiteye Giriş Analiz Çalışması (2012, 2013 ve 2014 Yılları)

Beykoz İlçesi Üniversiteye Giriş Analiz Çalışması (2012, 2013 ve 2014 Yılları) Beykoz İlçesi Üniversiteye Giriş Analiz Çalışması (2012, 2013 ve 2014 Yılları) Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 7 Şubat 2015 SUNUŞ 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu nun 28. maddesi ile ortaöğretim

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI YGS LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI

YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI YGS LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI 2014 ÖSYS YGS YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI 1. AŞAMA YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI YGS, 23 Mart 2014 tarihinde uygulanacaktır. Ortaöğretimde okutulan ortak müfredata dayalı

Detaylı

2011-2012 Öğretim Yılı İstatistiki Veriler ## ## 118 0 95 1 1 18 Son Sınıf Öğrenci Sayımız: 117

2011-2012 Öğretim Yılı İstatistiki Veriler ## ## 118 0 95 1 1 18 Son Sınıf Öğrenci Sayımız: 117 - Öğretim Yılı İstatistiki Veriler ## ## 8 9 8 Son Sınıf Sayımız: 7 - ÖSYS Sonuçları (Sayısal) Son Sınıf Beklemeli Sayımız: Toplam Sayımız: Son Sınıftan Mezun Olan Sayımız: Son Sınıftan Mezun Olamayan

Detaylı

2009 2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ ALAN SEÇME VE SINIF GEÇME, SINAV YÖNETMELİĞİ

2009 2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ ALAN SEÇME VE SINIF GEÇME, SINAV YÖNETMELİĞİ 2009 2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ ALAN SEÇME VE SINIF GEÇME, SINAV YÖNETMELİĞİ ALANLARIN BELİRLENMESİ VE DERS SEÇİMİ Liselerde sınıf geçme yönetmeliğinin 45. Maddesi gereği

Detaylı

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Öğrencilerimizin üniversite sınavlarına hazırlanma süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla, okulumuzda sınava hazırlık çalışmaları planlanır ve yürütülür. 9. sınıftan itibaren;

Detaylı

Sait Gürsoy la Başarıya Doğru

Sait Gürsoy la Başarıya Doğru Sait Gürsoy la Başarıya Doğru İş Dünyası Hangi Niteliklere Öncelik Veriyor? neden üniversite? üniversitenin görevleri 1-Bilim Üretmek 2-Mesleki Donanım Kazandırmak 3-Üniversite Kültürü Kazandırmak Üniversite

Detaylı

Birinci Aşama : Yüseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)

Birinci Aşama : Yüseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Değerli Velilerimiz, Günümüzde, üniversiteye yerleşmekle meslek sahibi olmak çoğu kez eş anlamlı kabul edilmektedir. Öğrenciler, üniversiteye yerleşmeyi gelecekleri açısından bir nevi teminat ve hedeflerine

Detaylı

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ 667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ Açıklamalar : (1) Aşağıda yer alan tabloda burslardan yararlanma süresinde açıklama bulunmayan programlar için

Detaylı

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 2014-2015 2013-2014 2012-2013 Öğretim Yıl 667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ Açıklamalar : (1) Aşağıda yer alan tabloda burslardan yararlanma

Detaylı

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 2014-2015 2013-2014 2012-2013 Öğretim Yıl 667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ Açıklamalar : (1) Aşağıda yer alan tabloda burslardan yararlanma

Detaylı

AYRANCI AYSEL YÜCETÜRK ANADOLU LİSESİ KURS PROGRAMI DİL VE ANLATIM 2 3 TÜRK EDEBİYATI 3 3 TARİH 2 3 COĞRAFYA 2 3 MATEMATİK 6 5 FİZİK 2 3 KİMYA 2 3

AYRANCI AYSEL YÜCETÜRK ANADOLU LİSESİ KURS PROGRAMI DİL VE ANLATIM 2 3 TÜRK EDEBİYATI 3 3 TARİH 2 3 COĞRAFYA 2 3 MATEMATİK 6 5 FİZİK 2 3 KİMYA 2 3 9.SINIFLAR (En fazla üç ders seçilebilir ) TARİH 2 3 COĞRAFYA 2 3 MATEMATİK 6 5 FİZİK 2 3 KİMYA 2 3 BİYOLOJİ 2 3 ingilizce 6 5 ( istediğiniz kurs öğretmenini adını yazınız) na katılmak isteyen öğrenciler

Detaylı

3. YGS puanlarına AOBP (Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı) eklenmiş midir?

3. YGS puanlarına AOBP (Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı) eklenmiş midir? 1. YGS nedir? YGS yüksek öğretime geçiş sınavıdır. Üniversiteye geçişte ikinci aşama sınavı LYS ye girmeye barajı aşarak hak kazandırır ve LYS puanının %40 ını oluşturur. YGS ile girilebilecek 4 yıllık

Detaylı

ÖSYS TANITIM TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ. Göksel Kalçek OFİS: D027 DAHİLİ: 6433 e-posta:

ÖSYS TANITIM TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ. Göksel Kalçek OFİS: D027 DAHİLİ: 6433 e-posta: ÖSYS TANITIM TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ Göksel Kalçek OFİS: D027 DAHİLİ: 6433 e-posta: gokselkalcek@enkaokullari.k12.tr 2016 ÖSYS BAŞVURULARI 2016 LYS ye BAŞVURAN ADAY SAYISI 2015-2016 LYS ye BAŞVURAN ADAY

Detaylı

ÖSYS 1. AŞAMA (YGS) 2. AŞAMA (LYS) Matematik-Geometri Sınavı (LYS-1) TÜRKÇE. Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) T. MATEMATİK

ÖSYS 1. AŞAMA (YGS) 2. AŞAMA (LYS) Matematik-Geometri Sınavı (LYS-1) TÜRKÇE. Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) T. MATEMATİK ÖSYS 1. AŞAMA (YGS) 2. AŞAMA (LYS) TÜRKÇE Matematik-Geometri Sınavı (LYS-1) T. MATEMATİK Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) SOSYAL BİL. Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) FEN BİLİMLERİ Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4)

Detaylı

YGS 1 PUAN OLUŞUMU ÇORLU İMKB ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ TÜRKÇE 20% FEN BİLİMLERİ 30% SOSYAL BİLİMLER 10% TEMEL MATEMATİK 40%

YGS 1 PUAN OLUŞUMU ÇORLU İMKB ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ TÜRKÇE 20% FEN BİLİMLERİ 30% SOSYAL BİLİMLER 10% TEMEL MATEMATİK 40% YGS 1 PUAN OLUŞUMU 30% 20% 40% YGS 2 PUAN OLUŞUMU 20% 40% 30% YGS 3 PUAN OLUŞUMU 20% 40% 30% YGS 4 PUAN OLUŞUMU 30% 20% 40% YGS 5 PUAN OLUŞUMU 37% 33% 20% YGS 6 PUAN OLUŞUMU 20% 33% 37% MF 1 PUAN OLUŞUMU

Detaylı

CAĞALOĞLU ANADOLU LİSESİ 2012 ÖSYS ANALİZİ A-LYS PUAN ANALİZİ SINAVA GİREN ÖĞRENCİ SAYISI SINAVA GİREN ÖĞRENCİ SAYISI 116

CAĞALOĞLU ANADOLU LİSESİ 2012 ÖSYS ANALİZİ A-LYS PUAN ANALİZİ SINAVA GİREN ÖĞRENCİ SAYISI SINAVA GİREN ÖĞRENCİ SAYISI 116 CAĞALOĞLU ANADOLU LİSESİ 2012 ÖSYS ANALİZİ ÖSYS YE BAŞVURAN ADAY SAYISI 170 LYS PUANI HESAPLANAN ÖĞRENCİ SAYISI 167 YERLEŞEN ÖĞRENCİ SAYISI 158 YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİ SAYISI 12 YERLEŞME ORANI % 94 A-LYS

Detaylı

ORTAÖĞRETİME ÖĞRETMEN YETİŞTİRMEDE "MESLEK BİLGİSİ" BAKIMINDAN FEN-EDEBİYAT VE EĞİTİM FAKÜLTELERİNİN ETKİLİLİĞİ

ORTAÖĞRETİME ÖĞRETMEN YETİŞTİRMEDE MESLEK BİLGİSİ BAKIMINDAN FEN-EDEBİYAT VE EĞİTİM FAKÜLTELERİNİN ETKİLİLİĞİ ORTAÖĞRETİME ÖĞRETMEN YETİŞTİRMEDE "MESLEK BİLGİSİ" BAKIMINDAN FEN-EDEBİYAT VE EĞİTİM FAKÜLTELERİNİN ETKİLİLİĞİ Prof. Dr. Nuray SENEMOĞLU ve Prof. Dr. Durmuş Ali ÖZÇELİK Eğitim, geçerli öğrenmeleri oluşturma

Detaylı

2013 - ÖSYS Öğrenci Seçme ve YerleĢtirme Sistemi (LYS BĠLGĠLENDĠRME SUNUSU) 2013-ÖSYS Sunum, arakliogretmenlisesi.meb.k12.tr

2013 - ÖSYS Öğrenci Seçme ve YerleĢtirme Sistemi (LYS BĠLGĠLENDĠRME SUNUSU) 2013-ÖSYS Sunum, arakliogretmenlisesi.meb.k12.tr 2013 - ÖSYS Öğrenci Seçme ve YerleĢtirme Sistemi (LYS BĠLGĠLENDĠRME SUNUSU) 2013- ÖSYS Ġkinci AĢama : Lisans YerleĢtirme Sınavları (LYS) Sınav Tarihleri 2013- ÖSYS Ġkinci AĢama : Lisans YerleĢtirme Sınavları

Detaylı

Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi

Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi ÖSYS HAKKINDA GENEL BİLGİLER SINAV SİSTEMİ 1. BASAMAK YGS TÜRKÇE 2. BASAMAK LYS MATEMATİK SOSYAL BİLİMLER FEN BİLİMLERİ TEMEL MATEMATİK EDEBİYAT COĞRAFYA FEN BİLİMLERİ SOSYAL BİLİMLER YABANCI DİL YÜKSEK

Detaylı

TUZLA PİRİ REİS DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ 2014 YGS - LYS TANITIM BROŞÜRÜ

TUZLA PİRİ REİS DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ 2014 YGS - LYS TANITIM BROŞÜRÜ TUZLA PİRİ REİS DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ 2014 YGS - LYS TANITIM BROŞÜRÜ YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİS SINAVI (YGS) Denizcilik Lisesinde okuyan öğrencilerin ek

Detaylı

Öğrenciler 2 yıllık çalışma sürecinde;

Öğrenciler 2 yıllık çalışma sürecinde; Diploma Programı Çerçevesi Diploma programı her kültürün kendisine adapte edebileceği esnek bir program sunarak kendi değerlerini yitirmeyen uluslararası farkındalığa ulaşmış bireyler yetiştirmeyi hedefler.

Detaylı

YGS puanıyla yerleşebileceğiniz bölümler

YGS puanıyla yerleşebileceğiniz bölümler On5yirmi5.com YGS puanıyla yerleşebileceğiniz bölümler YGS'ye girecek adayların 6 tür puanı hesaplanacak. Bu puanlara göre adayların girebilecekleri bölümler hangileri? İşte yanıtı... Yayın Tarihi : 17

Detaylı

UYGULANACAK SINAVLAR YGS LYS YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI

UYGULANACAK SINAVLAR YGS LYS YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI 2013 ÖSYS UYGULANACAK SINAVLAR YGS YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI 1. AŞAMA YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) YGS, 24 Mart 2013 tarihinde uygulanacaktır. Ortaöğretimde okutulan

Detaylı

TUZLA PİRİ REİS DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ 2015 SINAV TAKVİMİ 2014-2015

TUZLA PİRİ REİS DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ 2015 SINAV TAKVİMİ 2014-2015 TUZLA PİRİ REİS DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ 2015 SINAV TAKVİMİ 15 MART 2015 YGS 14 HAZİRAN 2015 LYS1 20 HAZİRAN 2015 LYS2 21 HAZİRAN 2015 LYS3 13 HAZİRAN

Detaylı

İMKB SOSYAL BİLİMLER LİSESİ. Adres : Güneşli Mah. Fidanlık Mevkii No:49 Merkez/TOKAT Web : Tel :

İMKB SOSYAL BİLİMLER LİSESİ. Adres : Güneşli Mah. Fidanlık Mevkii No:49 Merkez/TOKAT Web :  Tel : İMKB SOSYAL BİLİMLER LİSESİ Adres : Güneşli Mah. Fidanlık Mevkii No:49 Merkez/TOKAT Web : http://tokatsbl.meb.k12.tr/ Tel : 0356 2280770 Edebiyat ve sosyal bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli

Detaylı

TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS. "Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi" Sınav 02 Haziran 2018 Cumartesi saat da yapılacak.

TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS. Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi Sınav 02 Haziran 2018 Cumartesi saat da yapılacak. TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS "Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi" İsteğe bağlı bir sınav. Sorular MEB tarafından hazırlanacak. Merkezi bir sınav olacak. Sınav 02 Haziran 2018

Detaylı

Üniversiteye Giriş Sistemi

Üniversiteye Giriş Sistemi Üniversiteye Giriş Sistemi ÜNİVERSİTE GİRİŞ SİSTEMİ 1. Üniversiteye Kaç Türlü Şekilde Kazanılır? Üç şekilde; a) Özel Yetenek Sınavı ile (Örneğin, Beden Eğitim M.Y.O.) b) Sınavsız Geçiş (Meslek Yüksek Okullarına

Detaylı

Eğitim Yılı Trabzon

Eğitim Yılı Trabzon Hoş geldiniz 2016-2017 Eğitim Yılı Trabzon www.tsbl.k12.tr SOSYAL İSTİKBALİMİZ TRABZON SOSYAL BİLİMLER LİSESİ 2017 SADECE FARKLI OKULUN AMAÇLARI Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan

Detaylı

YGS NEDİR? YGS: Yüksek öğretime geçiş sınavıdır. Üniversiteye geçişte ikinci aşama sınavı LYS ye girmeye barajı aşarak hak kazandırır.

YGS NEDİR? YGS: Yüksek öğretime geçiş sınavıdır. Üniversiteye geçişte ikinci aşama sınavı LYS ye girmeye barajı aşarak hak kazandırır. Buket KUYUCAKLIOĞLU YGS NEDİR? YGS: Yüksek öğretime geçiş sınavıdır. Üniversiteye geçişte ikinci aşama sınavı LYS ye girmeye barajı aşarak hak kazandırır. LYS puanının %40 ını oluşturur. YGS ile girilebilecek

Detaylı

2013 LYS YERLEŞME ÖRNEKLERİ YGS PUANI: 452 YGS BAŞARI SIRASI: 7.856 LYS- MF BAŞARI SIRASI: 3.125 YERLEŞTİĞİ BÖLÜM: TIP FAKÜLTESİ

2013 LYS YERLEŞME ÖRNEKLERİ YGS PUANI: 452 YGS BAŞARI SIRASI: 7.856 LYS- MF BAŞARI SIRASI: 3.125 YERLEŞTİĞİ BÖLÜM: TIP FAKÜLTESİ YGS PUANI: 452 YGS BAŞARI SIRASI: 7.856 LYS- MF BAŞARI SIRASI: 3.125 YERLEŞTİĞİ BÖLÜM: TIP FAKÜLTESİ YGS PUANI: 449 YGS BAŞARI SIRASI: 8.546 LYS- MF BAŞARI SIRASI: 3.869 YERLEŞTİĞİ BÖLÜM: TIP FAKÜLTESİ

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI Enstitü Yönetim Kurulu, Enstitü Müdürü Doç. Dr. Cevdet KIRPIK ın başkanlığında 20/04/2017 Perşembe günü saat:16.00 da toplanmış

Detaylı

Sosyal bilimlerdeki temel kavram ve ilkelerle düşünmeye dayalı sorular Tarih Coğrafya Felsefe Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

Sosyal bilimlerdeki temel kavram ve ilkelerle düşünmeye dayalı sorular Tarih Coğrafya Felsefe Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi -LYS SİSTEMİ DEKİ TESTLER ve KAPSAMLARI TEST TESTİN KAPSAMI SORU SAYISI Türkçe Türkçeyi kullanma gücü ile ilgili sorular 40 Sosyal Bilimler Testi Sosyal bilimlerdeki temel kavram ve ilkelerle düşünmeye

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) Bu sınav 3 ayrı oturumdan oluşmaktadır. 1. Oturum: TEMEL YETERLİLİK TESTİ () 2. Oturum: ALAN YETERLİLİK TESTİ (AYT) 3. Oturum: YABANCI

Detaylı

YGS&LYS SINAV SİSTEMİ. Rehber Öğretmen Ayşegül YILDIZ lgsy77@hotmail.com

YGS&LYS SINAV SİSTEMİ. Rehber Öğretmen Ayşegül YILDIZ lgsy77@hotmail.com YGS&LYS SINAV SİSTEMİ Rehber Öğretmen Ayşegül YILDIZ lgsy77@hotmail.com ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ YGS - LYS olmak üzere 2 aşamadan oluşan bir sınav sistemdir. İlk aşama sınavı YGS, 1 oturumda, İkinci aşama sınavı

Detaylı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS İstanbul 4 Ocak 2018

Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS İstanbul 4 Ocak 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS 2018 İstanbul 4 Ocak 2018 Yükseköğretim Programları Sayısal (SAY) Programlar Eşit Ağırlık (EA) Programlar Sözel (SÖZ) Programlar Yabancı Dil (DİL) Programlar Özel Yetenek

Detaylı

2015-2016 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

2015-2016 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 2015-2016 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR,

Detaylı

YÖK tarafından ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarının akademik ve idari hizmetlerinin kalite düzeylerinin iyileştirilmesine yönelik olarak

YÖK tarafından ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarının akademik ve idari hizmetlerinin kalite düzeylerinin iyileştirilmesine yönelik olarak YÖK tarafından ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarının akademik ve idari hizmetlerinin kalite düzeylerinin iyileştirilmesine yönelik olarak Yükseköğretim Kurumlarında Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı bakımından Sınavın Uygulanması

Detaylı

DİKEY GEÇİŞ SINAVI SEMİNERİ

DİKEY GEÇİŞ SINAVI SEMİNERİ DİKEY GEÇİŞ SINAVI SEMİNERİ 2016 Dikey Geçiş Sınavı nedir? ÖSYM tarafından ilk defa 2000 yılında uygulanan, 2016 da 17. si yapılacak olan ve Ön lisans (iki yıllık yüksekokul) mezunlarının lisans programlarına

Detaylı

LİSE1 VE LİSE 2. SINIFLAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. (yeni genelgeye göre düzenlenmiş şekliyle) *****2005-2006 ÖĞRETİM YILINDA YENİLİKLER

LİSE1 VE LİSE 2. SINIFLAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. (yeni genelgeye göre düzenlenmiş şekliyle) *****2005-2006 ÖĞRETİM YILINDA YENİLİKLER LİSE1 VE LİSE 2. SINIFLAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (yeni genelgeye göre düzenlenmiş şekliyle) *****2005-2006 ÖĞRETİM YILINDA YENİLİKLER Okul-Aile Birliği Yönetmeliği(2004-2005) OAB'nin etkinliği arttı

Detaylı

2017 YGS ve LYS de neler değişti?

2017 YGS ve LYS de neler değişti? Hafıza Sarayı (Mind Palace) Oluşturmak 1 2017 YGS ve LYS de neler değişti? 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvurular başladı. ÖSYM tarafından 2017-ÖSYS Kılavuzu nun yayınlanması ile

Detaylı

İmam - hatip liseleri, imamlık, hatiplik ve Kur'an kursu öğreticiliği gibi dini hizmetlerin yerine getirilmesi ile görevli elemanları yetiştirmek

İmam - hatip liseleri, imamlık, hatiplik ve Kur'an kursu öğreticiliği gibi dini hizmetlerin yerine getirilmesi ile görevli elemanları yetiştirmek 2014 ADANA İmam - hatip liseleri, imamlık, hatiplik ve Kur'an kursu öğreticiliği gibi dini hizmetlerin yerine getirilmesi ile görevli elemanları yetiştirmek amacıyla dini eğitim veren hem mesleğe, hem

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİBÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, eğitimin niteliğini artırmaya yönelik olarak, grubu içindeki başarı sırası yüksek olan üniversite adaylarını

Detaylı

9. SINIF ÖĞRENCİLERİNE UYGULANACAK TESTLER

9. SINIF ÖĞRENCİLERİNE UYGULANACAK TESTLER 9. SINIF ÖĞRENCİLERİNE UYGULANACAK TESTLER Öğrenci tanıma formu Çalışma davranışı değerlendirme anketi Öğrenme stilleri Kişilik testi Problem tarama D2 dikkat testi Holland kariyer testi Mesleki yönelim

Detaylı

YILLARI YERLEŞTI RME I STATI STI KLERI

YILLARI YERLEŞTI RME I STATI STI KLERI 2009-2015 YILLARI YERLEŞTI RME I STATI STI KLERI NİHAT KÖSE ~ 1 ~ SON YEDİ YILIN ÖSYM YERLEŞTİRME İSTATİSTİKLERİ VE SONUÇLARI 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 Öğrenci oranı S. Y Öğrenci oranı S.Y Öğrenci

Detaylı

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVLARI

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVLARI 2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YENİ SINAV SİSTEMİ VE LİSEYE KAYIT UYGULAMASI YKS (TYT+AYT) 2018 YÜKSEK ÖĞRETİME ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (YKS) YKS Yüksek

Detaylı

Yerleştiği Puan Türü

Yerleştiği Puan Türü İZMİR FEN LİSESİ LYS 2010 YERLEŞTİRME SONUÇLARI Say-2 Puanı Tercih Sırası Yerleştiği Puan Türü Yerleştiği Üniversite Yerleştiği Bölüm 575,000 1 MF-4 Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Müh. 563,763

Detaylı

SINAV GERÇEĞİNDE YGS-LYS SİSTEMİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ

SINAV GERÇEĞİNDE YGS-LYS SİSTEMİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ SINAV GERÇEĞİNDE YGS-LYS SİSTEMİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ KASIM 2016 KARİYER GELİŞTİRME SÜRECİ TÜRKİYE DE YGS LYS DİPLOMA PUANI YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI SEÇİMİ MESLEK YAŞAMI YGS YGS'de

Detaylı

TÜRKİYEDE BULUNAN RESMİ LİSE TÜRLERİ

TÜRKİYEDE BULUNAN RESMİ LİSE TÜRLERİ TÜRKİYEDE BULUNAN RESMİ LİSE TÜRLERİ Fen Lisesi Nedir? Fen liseleri, fen ve matematik alanlarındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri, matematik ve fen bilimleri alanında yüksek öğrenime hazırlar. Matematik

Detaylı