KÜBA HAKKINDA GENEL BİLGİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KÜBA HAKKINDA GENEL BİLGİ"

Transkript

1 KÜBA HAKKINDA GENEL BİLGİ Küba Adası, Isla de la Juventud ve komşu küçük adalardan oluşan Küba Cumhuriyeti, Karayip Denizi, Meksika Körfezi ve Atlantik Okyanusu'nun kesiştiği yerde bulunur. Nüfus: 11,382,820 Yüz ölçümü: Para birimi: Telefon kodu: 53 Başkent: Yönetim Biçimi: Önemli şehirleri: 110,861 km² Küba Pesosu Havana Sosyalist Cumhuriyet Trinidad, Santo Domingo, Pinar del Rio, Cienfuegos, Varadero

2 Komşuları: Ekonomi: Voltaj: Dil: Din: Küba bir ada devletidir. Kuzeyde ABD, Güneyde Jamaika ve Cayman Adaları, Batıda Meksika, Doğuda Haiti ve Bahama Adaları Şeker, Nikel, Tütün, Balık, Sağlık ürünleri, Kahve 110 Volt İspanyolca Hristiyan (Katolik) EKONOMİ İKLİM Tropikal iklime sahip ada, Karayip Denizi'nin sıcak suları ve adanın Meksika Körfezi'nin karşısında olması nedeniyle kasırgalara açık hale gelmiştir. TOPLUMSAL HAYAT

3 Küba, Karayipler'deki en kalabalık ülkedir. Halkın kültür ve geleneklerinin temelini, bölge yerlileri Taíno ve Ciboney ulusları, İspanyol sömürgeciliği, Afrikalı kölelerin gelişi ve ABD'yle ilişkileri gibi unsurlar oluşturur. Dünyaca ünlü salsa ve bolero orkestralarının da uğrak yeri adada, Günlük yaşam bilinçdışı bir doğallıkla, neşeli bir şarkı gibi kendini gösterir. Kaldırımda bir masanın üzerinde domino oynayanlar, sokaklarda beysbol ve basketbol oynayan çocuklar, balkonlar, kapıları ardına kadar açılmış cadde kenarı berber dükkânları arasında bağırarak sürdürülen sohbetler bu samimi şarkının dizeleridir. KÜLTÜR SANAT İspanyol ve Afrika etkisinin belirgin izlerini taşıyan Küba, Amerika Birleşik Devletleri ile olan tarihi bağları nedeniyle ilgi duydukları başta beysbol olmak üzere basketbol, voleybol, atletizm ve boks gibi sporlarla uluslararası müsabakalarda da başarılı olan bir ülkedir. Küba edebiyatının özellikle şiir alanında zengin ve nitelikli bir mirası vardır. 19. yy'da yaşamış şair Jose Marti ile 20. yy'da yaşamış olan Nicolás Guillén önemli Kübalı edebiyatçılardandır. Ünlü şarkı Guantanamera, Küba'nın devrimci kahramanı Jose Marti'nin eseridir. Aynı zamanda Bolivya ordusuna ve Che'ye yazılan ünlü Soldatido Boliviano (Bolivyalı Küçük asker) şarkısı Nicholas Guillen'in dir.

4 Küba ekonomisi sosyalist ilkelere dayanan devlet kontrollü bir planlı ekonomidir. Son yıllarda özel sektör yatırımları artmakla beraber üretim araçlarının büyük bir kısmı devlet tarafından işletilir. Sosyalist rejimde özellikle üzerine düşülen, önemli üretim kolları balıkçılık ve hayvancılığın yanı sıra işgücünün % 21'inin çalıştığı tarım sektöründe şekerkamışı, tütün, turunçgil, kahve ve pirinç önemli üretim ve ihracat ürünleridir. Turizm son yıllarda yeniden eski canlılığını kazanmıştır. Özellikle Kanada ve Avrupa Birliği'nden gelen turistler sayesinde turizm Küba ekonomisinin itici gücü haline gelmiştir.

5 TURİZM Habana Vieja da mutlaka yürünmesi gereken bir rota ve üzerinde önemli müzeler, restore edilmiş sömürge dönemi binaları, zarif meydanlar ve alanlar bulunur. Castro devriminin anıtını tüm görkemiyle sergileyen meydan, Plaza de la RevoluciÃn u gördükten sonra Club Tropicana'nın (Calle 72 no. 504 Mariano) show'un da Kübayı ve dans kültürünü hissetmeniz, ülkenin turistik olmazsa olmazlarındandır. Sonrada ünlü Amerikan edebiyatçısı Hemingway'in sürekli uğrak yeri olarak da bilinen bara uğrayıp bir Mohito içmek günün yorgunluğunu üzerinizden çekip çıkaracaktır. Birbirinden farklı 1940' lar ve 50' lerden kalma Ford, General Motors ve Chrysler marka arabalar her yerde, her an bir köşeyi dönerken karşınıza çıkar. Bu eski arabaların dördüncü ya da beşinci kuşak kullanıcıları bu antikaları zamana karşı korumaya çalışıyorlar. Bazı arabaların yaklaşık 30 yıldır tamir görerek yeniden kullanıldığını düşünmek şaşırtıcıdır. TARİH Küba yerlileri; Küba'nın ilk sakinleri Güney Amerika'dan adaya gelen Guanahatabey ve Kiboni Yerlileriydi. Kristof Kolomb'un birinci yolculuğunda keşfederek (Ekim 1492) İspanyol toprağı ilan ettiği Küba'da ilk kalıcı yerleşim 1511'de kuruldu. Hayvancılığın, tütün ve şekerkamışı üretiminin artırılması ve işgücü için Afrika'dan çok sayıda köle getirilmesi adada köklü bir değişim yarattı. 1865'te köle ticaretinin sona ermesiyle ortaya çıkan işgücü açığını kapatmak için adaya sözleşmeli işçi olarak Meksika yerlileri ve Çinliler getirilmeye başladı. 1895'te sürgündeki Kübalı şair ve gazeteci Jose Marti'nin sürgündeki siyasi örgütleri bir araya getirmesiyle gerilla taktiklerine dayanan bir bağımsızlık savaşı başladı. Buna karşı İspanya adaya 200 bin asker çıkardı. Savaş ortamının adadaki şeker üretimini durma noktasına getirmesi üzerine ada ekonomisinde etkin durumda olan Amerika Birleşik Devletleri İspanya'ya savaş açtı.

6 Küba'nın bağımsızlığı 1 Ocak 1899'da Amerika Birleşik Devletleri işgali altında yürürlüğe girdi Küba Devleti'nin siyasal ve ekonomik çerçevesini belirleyici önlemler alan Amerika Birleşik Devletleri, Küba'nın iç ve dış ilişkilerinde söz sahibi olma ve Guantanamo Koyu'nda bir deniz üssü kurma hakkını aldıktan sonra birliklerini adadan çekti. 1933'te Amerika Birleşik Devletleri'nin desteğiyle Gerardo Machado'yu deviren Fulgencio Batista, en ünlü diktatör olarak uzun yıllar Küba yönetimine damgasını vurdu. Batista zamanında tarım ve hayvancılığın yanı sıra turizm ve kumarhane işletmeciliği de önemli bir gelir kaynağı haline geldi. Buna karşı işsizlik oranın yükselmesi, nüfusun büyük çoğunluğunun yoksulluk içinde kalması ve ekonominin giderek daha da dışa bağlanması Batista yönetimine karşı etkin bir muhalefetin doğmasına yol açtı. 1950'lerde diktatörlüğü hedef alan gruplardan birine liderlik eden Fidel Castro, Arjantinli devrimci Che Guevara'nın da yer aldığı örgütle Aralık 1956'da Küba'da başlattığı gerilla hareketi, zamanla öteki gruplardan da destek alarak Batista'ya bağlı birliklere önemli darbeler indirdi. 1 Ocak 1959'da diktatör Fulgencio Batista'nın Küba'yı terk etmesinin ardından Castro'ya bağlı bin kişilik bir kuvvetin Havana'ya girmesiyle yeni bir yönetim başladı. Soğuk Savaş sonrasında kesilen Sovyet yardımı yüzünden iktisadi bir açmaza sürüklenen Küba, turizm yatırımlarına yöneldi ve kısıtlı da olsa özel yatırımlara izin verildi. Yine bu dönemde Amerika Birleşik Devletleri ile olan ilişkilerde kısıtlı bir iyileşme görüldü. 1990'ların sonlarından itibaren Çin Halk Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği'ne yakınlaşan Küba, Latin Amerika'da da (özellikle Venezuela ve Bolivya) yeni müttefikler buldu. 31 Temmuz 2006'da Fidel Castro başkanlık görevlerini geçici olarak kardeşi Raul Castro'ya devretti ve yakın zamanda da koltuğunu bıraktı.

7 Küba'da Yemek Hadi Yemek Yiyelim Kübalıların damak tadına diyecek yok doğrusu. Sofralarının vazgeçilmezi avokado ve tabii ki kahve Küba yemekleri İspanyol yemeklerinin bir kombinasyonu şeklindedir. Fransız ve Çin mutfağı da Küba da rahatlıkla bulunan mutfaklardandır. Burada Küba kahvesi ilk günler midenize biraz dokunabilir fakat zamanla damak zevkiniz haline geleceğinden emin olabilirsiniz. Küba'da turist sayısı arttığından dünya mutfağından değişik restoranlar açılmaktadır. El Rapido fast food zinciridir. Hızlı bir yemek için tercih edilebilir. Küba'da nice deniz ürünleri de var fakat pek fazla yenmiyor. Daha çok et ürünleri tercih ediliyor. Et ürünlerinde usta aşçılar hünerlerini sergileyerek insanları adeta mest ediyor. Her gittiğiniz yerde hemen hemen ızgarada pişmiş et bulabilirsiniz.. Küba da çay bulmak oldukça zor bir iş Çay içmeyi tercih eden kişiler valizinin bir köşesinde ufak bir çay paketi bulundururlarsa daha rahat edeceklerdir. Fakat gittiğinizde Küba'nın acı kahvesine alışınca çay zevkinizi unutacak ve Küba'dan bir kaç paket kahve alıp geriye öyle döneceksiniz. Her ülkenin mutfağı kendine özgü yerel zenginliklerle farklıdır tabii. Ama burada size Küba'yı yaşatan ve diğer ülkelerden ayıran birçok şey bulabilirsiniz.

8 Küba'da Nereye Nasıl Gidilir? Küba'da toplu ulaşım çok fazla gelişmemiş olmakla birlikte araç kiralamak oldukça ucuz ve uygun bir çözümdür. Bunun dışında seyahat acenteleri turistlerin ülke içerisindeki ulaşımları konusunda gerek grup gerekse münferit yolcular için çok detaylı hizmetler sunmaktadırlar. Ulaşım konusunda seyahat acentenize danışmanız tavsiye Bireysel gidiş-dönüş bilet ücreti ortalama 1200 $ dır. Grup indirimleri de yapılmaktadır. Carter uçuşları programı içinde gitmek isterseniz, Havana ve Varadero da 1 haftalık beş yıldızlı otellerde konaklamalı, turlar içinde 1600 $ civarındadır. Bu tür gezilerde program dışındaki yerleri görme olanağı yoktur. Üş yıldızlı otellerde konaklamayı tavsiye etmem. Pansiyonlarda kalmak daha ucuz ve heyecan verici.. Küba da ekmek yok... Ekmeğin yerine yemekte; haşlanmış pancar,patetes ya da yağsız pirinç pilavı yiyorlar. Tüm vatandaşlar, sabahları her sokakta bulunan kooperatif dükkanlarına gidiyor ve ellerindeki resimli defterlerle bedelsiz olarak, günlük gereksinimleri olan gıda ve temizlik malzemelerini bedelsiz alıyorlar. Çocuklar ise; fazladan süt, meyva suyu ve okul gereçlerini bedelsiz alıyor. Küba da bir öğretmenin aylık geliri yaklaşık 20 $ dır. Sağlık, eğitim-öğretim, temel gıda ve temizlik maddeleri, elektrik, su, doğalgaz vb. doğal gereksinimler bedelsiz. Devlet, evlenen gençlere bir ev, içinde televizyon, buzdolabı, çamaşır makinası, karyola, yatak, bir masa ve iki sandalya veriyor. Gençler, 20 yılda çalışarak ödüyorlar. Ekstra harcama yapmak isteyenler kendi cebinden harcıyor. Sokaklardaki seyyar erkek ve kadın berberleri, dondurmacılar, gazeteciler, cafeler, büfeler ve super marketlerde insanların istediği her şeyi bulmak olanaklı... Geceleri eğlence yerleri dolup taşıyor. Çok sınırlı yerlerde dolar ile alış-veriş yapılıyor. Genellikle Küba Pezosu geçerli. Küba da başlatılan Yeni Dönem Ekonomik Sistem ile birlikte, eskiden müze olan kiliseler dolup taşıyor. Pazar ayinleri oldukça kalabalık geçiyor. Küba halkının çoğunluğu Katoliktir. Az sayıda Protestan da bulunmaktadır. Afrika dan gelen halkların dini ise, Reglade Ocha ve Santeria dır. Küba kültürü köken bakımından İspanyol ve Afrika etkisinin belirgin izlerini taşır.abd ile olan tarihi bağları nedeniyle Kuzey Amerika sporları halk arasında yoğun ilgi görmektedir.başta beyzbol olmak üzere

9 basketbol,voleybol,atletizm ve boks Küba da yaygın olarak oynanan ve uluslararası müsabakalarda başarılı olunan sporlardandır. Küba edebiyatının özellikle şiir alanında zengin ve nitelikli bir mirası vardır.19. yy da yaşamış şair Jose Marti ile 20. yy da yaşamış olan Nicolás Guillén önemli kübalı edebiyatçılardandır.ünlü şarkı Guantanamera Küba nın devrimci kahramanı Jose Marti nin eseridir. Yönetsel Koşullar Küba nın tek parti egemenliğine dayalı sosyalist bir devlet yapısı vardır. Küba Komünist Partisi nin (PCC) devlet yönetimindeki ağırlığı 1976 Anayasası nda açıkça belli edilmiştir.1965 te hazırlanmaya başlanan ve 1976 da halkoyuna sunularak yürürlüğe giren anayasaya göre yasama yetkisini Halk İktidarı Ulusal Meclisi (Asamblea Nacional de Poder Popular) kullanır.

10 ÖNEMLİ TELEFONLAR Nasıl telefon edilir: alan kodu+telefon numarası Cep telefonları çalışmamaktadır. Türk konsolosluğu: Calle 20, No:301 Esquiana 3 ra Miramar la Habana Telefon kodu: 53 Ambulans: 118 Polis: 116 BAŞKENT: HAVANA Küba da başkent, 1607 yılında Santiago De Cuba dan Havana ya taşındı. Havana Küba da en çok turist çeken şehirdir. Geçmişin izlerini hala üzerinde taşıyan yapıları, Kübalıların yaşam tarzları, puro fabrikaları, tiyatro kütüphane sinema salonları, spora düşkünlükleri sayesinde kurulan çok sayıda spor kompleksleri ile Havana görülmeye değer bir şehir. Şehrin sessiz tanıkları Eski Havana: Havana da en çok dikkat çeken bölge Eski Havana nın bölgesidir. Bu bölge UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu) tarafından 1982 yılında İnsanlığın kültürel mirası olarak korunmaya alınmıştır. Koruma altına alındığı için bu bölgeye bir çivi bile çakılamıyor. Bu da, ilk bakışta bu bölgenin bakımsız ve yıkık dökük bir görüntü sergilemesine yol açsa da, dikkatle inceleyince bu binaların buram buram tarih koktuğunu, yaşanılan olayların sessiz tanıkları olduklarının ispatlıyor. ŞEHİR: SANTİAGO DE Santiago De Cuba, Küba nın eski başkentidir. Bu şehir ülkenin bir ucunda yer alıyor, daha doğrusu, Havana ya göre ülkenin bir ucunda bulunuyor. Şehrin coğrafi olarak çevresi Siera Maestra dağlarıyla çevrili, buda normal olarak

11 gökyüzünde uçuşan yırtıcı kuşlara tanık olmanızı sağlıyor. Şehirde ilk gözünüze çarpacak olan Liberasyon Caddesi nde bulunan heykeller olacaktır. Bu heykeller devrim sırasında ölenlerin anısına dikilmiştir. Devrimcilerin heykellerini gördükten sonra, Santiago Devrim Meydanı na gidebilirsiniz. Antonio Maceo nun at üzerindeki heykelini bu meydanda görebilirsiniz. The Museo Chileno de Arte Precolombino, 3000 yıllık giyim malzemelerinin sergilendiği müzeyi gezebilir, kısacası Santiago da iyi vakit geçirebilirsiniz. Santiago gezinize bir tur rehberi eşliğinde çeşitli bölgelere turlar yapabilirsiniz. Bu turlar sayesinde çeşitli yerleri görme şansınız olabilir. Özellikle La Gran Piedra ya gidebilirsiniz. Bu bölge Santiago nun 28 kilometre doğusunda bulunuyor, deniz seviyesinden oldukça yüksek bir yer. ŞEHİR: TİRİNİDAD

12 Trinidad 19. yüzyıldan kalma bir şehirdir. Küba nın bir çok şehri gibi burası da, UNESCO tarafından dünya kültür mirası listesine alınmıştır. Küçük dar sokaklar, sokaklarda oyun oynayan çocuklar, kapıların önünde oturup sohbet eden kadınlar, her yerden gelen müzik sesleri, sokaklarda eğlenen insanlarla tam anlamıyla klasik bir Küba havası esiyor Trinidad da Ancak Küba nın bu şehrinin bir diğer önemli ayrıntısı ise, dünyaca ünlü olan Playa Ancon plajına sadece 12 kilometre uzakta olmasıdır. Bembeyaz kumların üzerinde güneşlenmek, turkuvaz rengi bir okyanusta serinlemek için bulunmaz yerlerden bir tanesidir. ŞEHİR: VARADERO

GEZİSİ ( HAVANA CIENFUEGOS TRINIDAD SANTA CLARA VARADERO ) (05 AĞUSTOS 2015 12 AĞUSTOS 2015) 8 GÜN, 7 GECE

GEZİSİ ( HAVANA CIENFUEGOS TRINIDAD SANTA CLARA VARADERO ) (05 AĞUSTOS 2015 12 AĞUSTOS 2015) 8 GÜN, 7 GECE KÜBA İMAR, ŞEHİRCİLİK ve BELEDİYE HİZMETLERİ İNCELEME ve TETKİK GEZİSİ ( HAVANA CIENFUEGOS TRINIDAD SANTA CLARA VARADERO ) (05 AĞUSTOS 2015 12 AĞUSTOS 2015) 8 GÜN, 7 GECE 1. GÜN: 05 AĞUSTOS 2015 ÇARŞAMBA

Detaylı

30 GÜNDE KÜBA DOĞUDAN BATIYA

30 GÜNDE KÜBA DOĞUDAN BATIYA OBJEKTİF Dişhekimi Cem Canbay canbaycc@hotmail.com DOĞUDAN BATIYA 30 GÜNDE KÜBA Her türlü koşulda gülümseyen ve yaşamın keyfini çıkarmaya çalışan, müzik ve dansla ruhlarını yıkayan insanlar bu dirençleriyle

Detaylı

Küba. Havana ve Cayo Santa Maria 26 Mart - 03 Nisan 2017 (9 gün - 8 gece)

Küba. Havana ve Cayo Santa Maria 26 Mart - 03 Nisan 2017 (9 gün - 8 gece) Küba Havana ve Cayo Santa Maria 26 Mart - 03 Nisan 2017 (9 gün - 8 gece) Tur Programı 1. gün - 26 Mart 2017, Pazar İstanbul - Amsterdam - Havana Saat 03.00'te Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde

Detaylı

Türk Hava Yolları ile. Küba. Remedios,Trinidad ve Santa Clara Şehir Turları Dahil. Havana - Cayo Santa Maria

Türk Hava Yolları ile. Küba. Remedios,Trinidad ve Santa Clara Şehir Turları Dahil. Havana - Cayo Santa Maria Türk Hava Yolları ile Küba Remedios,Trinidad ve Santa Clara Şehir Turları Dahil Havana - Cayo Santa Maria 04 Nisan - 11 Nisan 2017 (8 gün - 7 gece) Tur Programı 1. gün - 04 Nisan 2017, Salı İstanbul -

Detaylı

KLM Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. 1 Mayıs'ta Küba. 1 Mayıs'ta Küba. Havana - Cayo Santa Maria. 25 Nisan - 02 Mayıs 2017 (8 gün - 7 gece)

KLM Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. 1 Mayıs'ta Küba. 1 Mayıs'ta Küba. Havana - Cayo Santa Maria. 25 Nisan - 02 Mayıs 2017 (8 gün - 7 gece) KLM Hava Yolları Tarifeli Seferi ile 1 Mayıs'ta Küba 1 Mayıs'ta Küba Havana - Cayo Santa Maria 25 Nisan - 02 Mayıs 2017 (8 gün - 7 gece) Tur Programı 1. gün - 25 Nisan 2017, Salı İstanbul Amsterdam Havana

Detaylı

Air France Hava Yolları ile. Sömestir Küba. Havana,Cayo Santa Maria. Remedios, Trinidad, ve Santa Clara Şehir Turları Dahil

Air France Hava Yolları ile. Sömestir Küba. Havana,Cayo Santa Maria. Remedios, Trinidad, ve Santa Clara Şehir Turları Dahil Air France Hava Yolları ile Sömestir Küba Havana,Cayo Santa Maria Remedios, Trinidad, ve Santa Clara Şehir Turları Dahil 22 Ocak - 29 Ocak 2017 (8 gün - 7 gece) Tur Programı 1. gün - 22 Ocak 2017, Pazar

Detaylı

CUBA TURU. Havana & Varadero HAZİRAN GECE 7 GÜN BİRİNCİ GÜN / İSTANBUL HAVANA

CUBA TURU. Havana & Varadero HAZİRAN GECE 7 GÜN BİRİNCİ GÜN / İSTANBUL HAVANA CUBA TURU Havana & Varadero 21 27 HAZİRAN 2017 6 GECE 7 GÜN BİRİNCİ GÜN / İSTANBUL HAVANA 05:30 Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali kontuarında buluşma. Bilet ve pasaport işlemlerinin tamamlanması.

Detaylı

Air France ve KLM Hava Yolları İle. Küba. Havana, Cayo Santa Maria 10 Mart - 17 Mart 2017 (8 gün - 7 gece)

Air France ve KLM Hava Yolları İle. Küba. Havana, Cayo Santa Maria 10 Mart - 17 Mart 2017 (8 gün - 7 gece) Air France ve KLM Hava Yolları İle Küba Havana, Cayo Santa Maria 10 Mart - 17 Mart 2017 (8 gün - 7 gece) Tur Programı 1. gün - 10 Mart 2017, Cuma İstanbul Paris Havana Saat 03.00 de Atatürk Havalimanı

Detaylı

Programa Dahil Olan Hizmetler

Programa Dahil Olan Hizmetler Karayipler Kültür Festivali tarihlerini kapsayan dönemde düzenleyeceğimiz bu tura katılarak, otantik Küba seyahati gerçekleştirirken Küba nın ikinci büyük şehri olan Santiago de Cuba yı da gezme fırsatı

Detaylı

NLN TURİZM VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

NLN TURİZM VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Baile en Küba turumuza katılarak 1 Ocak 2018 / Kasım 2018 tarih aralığında başkent Havana da güzel bir tatil geçirmenin dışında Küba lıların danslarını, kültürlerini ve yaşam enerjilerini yakından görüp,

Detaylı

USD

USD Patika.travel Küba Turu 22.06.2017 30.06.2017 2990 USD Havana 4 Gece Hotel SEVILLA 4* 111 YILLIK TARİHİ OTEL 1 Gece Casa Particular Gerçek Küba Deneyimi Fiyata Dahil Hizmetler İstanbulHavana THY(direkt

Detaylı

Patika.travel Küba Turu USD

Patika.travel Küba Turu USD Patika.travel Küba Turu 22.01.2017 30.01.2017 2990 USD Fiyata Dahil Hizmetler İstanbulHavana AIRFRANCE gidiş dönüş havayolu ücreti Havaalanı / Otel / Havaalanı transferleri İki kişilik odalarda konaklama

Detaylı

Küba. Administrator tarafından yazıldı Salı, 15 Mart :23 - Son Güncelleme Salı, 16 Aralık :36 1 / 5

Küba. Administrator tarafından yazıldı Salı, 15 Mart :23 - Son Güncelleme Salı, 16 Aralık :36 1 / 5 1 / 5 GEZİ PROGRAMI / 24 Ocak - 01 Şubat 2015 1.GÜN 24 Ocak Cumartesi : İstanbul - Paris - Havana Air France ile 06:25 Paris'e hareket, 09:10 varış. 10:45 Paris-Havana, 15:10 Havana ya varış. Havaalanında

Detaylı

Havana Viñales Havana Domuzlar Körfezi Cienfuegos Trinidad Valle de los Ingenios Trinidad Santa Clara Havana Fiziksel Zorluk

Havana Viñales Havana Domuzlar Körfezi Cienfuegos Trinidad Valle de los Ingenios Trinidad Santa Clara Havana Fiziksel Zorluk KÜBA Turu Tarih: 2-10 Aralık 2019 Uçus Bilgileri: Gidiş: 2 Kasım 2019 - TK 183 - İstanbul Atatürk - 02:25» Havana Jose Marti - 09:10 Dönüş: 9 Kasım 2019 - TK 183 - Havana Jose Marti - 09:30» İstanbul Atatürk

Detaylı

Patika.travel Küba Turu Ekim USD

Patika.travel Küba Turu Ekim USD Patika.travel Küba Turu 0816 Ekim 2016 2890 USD Fiyata Dahil Hizmetler İstanbulHavana KLM gidiş dönüş havayolu ücreti Havaalanı / Otel / Havaalanı transferleri İki kişilik odalarda konaklama Tüm Öğünler

Detaylı

KÜBA 8 GECE 9 GÜN PROGRAMI

KÜBA 8 GECE 9 GÜN PROGRAMI KÜBA 8 GECE 9 GÜN PROGRAMI Day 1:Havana Havana ya varış ve bizleri bekleyen özel araçımız ile konaklama yapacağımız otele varış ve bagajlarımızın bırakılmasının ardından Şehir Turu için hareket İspanyol

Detaylı

Süha Derbent Organizasyonu ile Küba Fotograf Gezisi. Havana (4) / Santiago de Cuba (1) / Camaguey (1) / Trinidad (2) / Varedero (1) 10 Gece 11 Gün

Süha Derbent Organizasyonu ile Küba Fotograf Gezisi. Havana (4) / Santiago de Cuba (1) / Camaguey (1) / Trinidad (2) / Varedero (1) 10 Gece 11 Gün Süha Derbent Organizasyonu ile Küba Fotograf Gezisi Havana (4) / Santiago de Cuba (1) / Camaguey (1) / Trinidad (2) / Varedero (1) 10 Gece 11 Gün Tur Özeti Tur Adı: Süha Derbent Organizasyonu ile Küba

Detaylı

Boyeros Havana - KÜBA

Boyeros Havana - KÜBA Boyeros Havana - KÜBA Havana (İspanyolca: La Habana, tam olarak San Cristóbal de La Habana), Küba'nın başkenti. 2,2 milyon nüfusuyla hem Küba'nın hem de Karayipler'in en büyük şehridir. Geçim kaynağı başta

Detaylı

Havana Viñales Havana Domuzlar Körfezi Cienfuegos Trinidad Valle de los Ingenios Trinidad Santa Clara Havana Fiziksel Zorluk

Havana Viñales Havana Domuzlar Körfezi Cienfuegos Trinidad Valle de los Ingenios Trinidad Santa Clara Havana Fiziksel Zorluk Şeker Bayramı'nda KÜBA Tarih: 30 Haziran - 7 Temmuz 2019 Uçus Bilgileri: Gidiş: 30 Mayıs 2019 - TK 183 - İstanbul Atatürk - 01:40» Havana Jose Marti - 07:50 Dönüş: 6 Haziran 2019 - TK 183 - Havana Jose

Detaylı

AFRİKA DAKİ AKDENİZLİ TUNUS Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün

AFRİKA DAKİ AKDENİZLİ TUNUS Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün AFRİKA DAKİ AKDENİZLİ TUNUS Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün 04 07 Ekim 2014 Kurban Bayramı Turu Neden Gitmeli? Hem Afrika hem de Akdeniz in havasını teneffüs edebileceğiniz, kendine has kültürü ile

Detaylı

GEZ TOUR'DAN SÖMESTR DÖNEMİNDE GEÇERLİ AIR FRANCE HAVAYOLU TARİFELİ UÇUŞLU 8 GÜNLÜK KÜBA TURU. Haraket Tarihi: 22 Ocak 2017

GEZ TOUR'DAN SÖMESTR DÖNEMİNDE GEÇERLİ AIR FRANCE HAVAYOLU TARİFELİ UÇUŞLU 8 GÜNLÜK KÜBA TURU. Haraket Tarihi: 22 Ocak 2017 GEZ TOUR'DAN SÖMESTR DÖNEMİNDE GEÇERLİ AIR FRANCE HAVAYOLU TARİFELİ UÇUŞLU 8 GÜNLÜK KÜBA TURU Haraket Tarihi: 22 Ocak 2017 1. Gün: İSTANBUL PARİS HAVANA // 22 OCAK 2017 PAZAR Saat 03.30 da Atatürk Havalimanı

Detaylı

Havana Viñales Domuzlar Körfezi Cienfuegos Trinidad Valle de los Ingenios Santa Clara Fiziksel Zorluk

Havana Viñales Domuzlar Körfezi Cienfuegos Trinidad Valle de los Ingenios Santa Clara Fiziksel Zorluk KÜBA Tarih: 12-20 Ekim 2019 Uçus Bilgileri: Gidiş: 12 Eylül 2019 - AF5089 - İstanbul Atatürk - 10:55» Paris CdG - 13:40» AF946 - CdG - 16:40» Havana Jose Marti - 20:35 Dönüş: 19Eylül 2019 - KL724 - Havana

Detaylı

Tarih Şehir. Gezi ve faaliyetler

Tarih Şehir. Gezi ve faaliyetler José Marti Küba Dostluk Derneği ve ODTÜ Mezunları Derneği işbirliği ile... Küba Kültür Gezisi 26 Ocak 05 Şubat 2016 10 gece konaklama HAVANA PINAR DEL RIO SANTA CLARA TRINIDAD CIENFUEGOS VARADERO Tarih

Detaylı

İstanbul Havana Santiago de Cuba Holguín Birán Camagüey Trinidad Valle de los Ingenios Havana (1 Mayıs) Viñales Havana İstanbul Fiziksel Zorluk

İstanbul Havana Santiago de Cuba Holguín Birán Camagüey Trinidad Valle de los Ingenios Havana (1 Mayıs) Viñales Havana İstanbul Fiziksel Zorluk 1 Mayıs'ta Baştan Başa KÜBA Tarih: 23 Mayıs - 5 Haziran 2019 Uçus Bilgileri: Gidiş: 23 Nisan 2019 - TK 183 - İstanbul Atatürk - 01:40 Dönüş: 04 Mayıs 2019 - TK 183 - Havana Jose Marti - 09.20 1 Ülke Süre:

Detaylı

1 Mayıs ta Küba Kültür Gezisi

1 Mayıs ta Küba Kültür Gezisi 1 Mayıs ta Küba Kültür Gezisi 24 Nisan 03 Mayıs 2017 2980 Avro Konaklama süresi: 8 gece Toplam gezi süresi: 10 gün ÖZET VE ROTA 7 önemli durağı kapsayan rota: Havana, Viñales, Las Terrazas, Cienfuegos,

Detaylı

Dans ve müziğin, puronun, klasik Amerikan arabaları ile devrimin ülkesi Küba

Dans ve müziğin, puronun, klasik Amerikan arabaları ile devrimin ülkesi Küba Castro Sonrası Küba Thy Ile Dans ve müziğin, puronun, klasik Amerikan arabaları ile devrimin ülkesi Küba Tarih : 04-06-2019-12-06-2019 Şehirler : Cayo Santa Maria, Havana Otel : 5* Ulaşım : Türk Hava Yolları

Detaylı

Yılbaşında Küba Kültür Gezisi 28 Aralık Ocak Avro

Yılbaşında Küba Kültür Gezisi 28 Aralık Ocak Avro Yılbaşında Küba Kültür Gezisi 28 Aralık 2017 06 Ocak 2018 2180 Avro Konaklama süresi: 8 gece Toplam gezi süresi: 10 gün ÖZET VE ROTA 7 durağı kapsayan rota: Havana, Viñales, Cienfuegos, Trinidad, Valle

Detaylı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı YAZ 2015 SAYI: 305 58 59 şehir tanıtımı Çin in fuar şehri: Guangzhou GUANGZHOU, ZİYARETÇİLERİNE HEM TİCARET HEM ZİYARET İMKANLARINI BİR ARADA SUNUYOR. BAŞAR KURTBAYRAM TUR REHBERİ şehir tanıtımı 60 61

Detaylı

Şeker Bayramı nda Küba Kültür Gezisi 03 Temmuz 10 Temmuz 2016 7 gece konaklama HAVANA CIENFUEGOS TRINIDAD SANTA CLARA VARADERO

Şeker Bayramı nda Küba Kültür Gezisi 03 Temmuz 10 Temmuz 2016 7 gece konaklama HAVANA CIENFUEGOS TRINIDAD SANTA CLARA VARADERO Şeker Bayramı nda Küba Kültür Gezisi 03 Temmuz 10 Temmuz 2016 7 gece konaklama HAVANA CIENFUEGOS TRINIDAD SANTA CLARA VARADERO Tarih Şehir 03 Temmuz Pazar İstanbul Amsterdam 04 Temmuz Pazartesi ya varış

Detaylı

Air France Hava Yolları İle. Küba. Havana, Guama, Cienfuegos,Trinidad, Santa Clara, Varadero 26 Ocak - 03 Şubat 2017 (9 gün - 8 gece)

Air France Hava Yolları İle. Küba. Havana, Guama, Cienfuegos,Trinidad, Santa Clara, Varadero 26 Ocak - 03 Şubat 2017 (9 gün - 8 gece) Air France Hava Yolları İle Küba Havana, Guama, Cienfuegos,Trinidad, Santa Clara, Varadero 26 Ocak - 03 Şubat 2017 (9 gün - 8 gece) Tur Programı 1. gün - 26 Ocak 2017, Perşembe İstanbul - Paris - Havana

Detaylı

Havana Playa del Este Havana Viñales Havana Cienfuegos Trinidad Santa Clara Fiziksel Zorluk

Havana Playa del Este Havana Viñales Havana Cienfuegos Trinidad Santa Clara Fiziksel Zorluk 1 Mayıs ta KÜBA Tarih: 29 Mayıs - 7 Haziran 2019 Uçus Bilgileri: Gidiş: 29 Nisan 2019 - AF 5089 - İstanbul Atatürk - 10:40» Paris Charles de Gaulle - 13:40 29 Nisan 2019 - AF 946 - Paris Charles de Gaulle

Detaylı

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke On5yirmi5.com Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke İşte vize alma telaşı olmadan sadece pasaportunuzu yanınıza alarak gidebileceğiniz 10 popüler ülke. Yayın Tarihi : 3 Eylül 2015 Perşembe (oluşturma :

Detaylı

1 Mayıs ta KÜBA 25 Nisan - 03 Mayıs Avro

1 Mayıs ta KÜBA 25 Nisan - 03 Mayıs Avro 1 Mayıs ta KÜBA 25 Nisan - 03 Mayıs 2019 1699 Avro Konaklama süresi: 7 gece Toplam tur süresi: 9 gün ÖZET PROGRAM 7 durağı kapsayan rota: Havana Viñales Cienfuegos Trinidad Valle de los Ingenios Santa

Detaylı

ĠSVĠÇRE DE DĠL EĞĠTĠMĠ

ĠSVĠÇRE DE DĠL EĞĠTĠMĠ ĠSVĠÇRE DE DĠL EĞĠTĠMĠ ALMANCA VE FRANSIZCA DĠL KURSLARI Avrupa'nın bir çok farklı dil konuşulan ülkesi Ġsviçre'de Almanca veya Fransızca dillerinden bir tanesini öğrenmeniz mümkündür. Kış sporlarının

Detaylı

Küba - Kolombiya - Panama Latin Amerika'nın Altın Üçgeni

Küba - Kolombiya - Panama Latin Amerika'nın Altın Üçgeni Küba - Kolombiya - Panama Latin Amerika'nın Altın Üçgeni Dans ve müziğin, puronun, klasik Amerikan arabaları ile devrimin, modern ile kolonyal mimarinin insanı kendinden geçiren birleşimi; Karayiplerin

Detaylı

Küba Kültür ve Akademi Gezisi

Küba Kültür ve Akademi Gezisi José Martí Küba Dostluk Derneği ve Üniversite Konseyleri Derneği işbirliği ile... Küba Kültür ve Akademi Gezisi 30 Ocak- 08 Şubat 2016 9 gece konaklama HAVANA ARTEMISA DOMUZLAR KÖRFEZİ CIENFUEGOS TRINIDAD

Detaylı

35% 65% EVET HAYIR

35% 65% EVET HAYIR 35% 65% EVET HAYIR 20% 80% EVET HAYIR 13% 87% EVET HAYIR 15% 85% EVET HAYIR 25% 75% EVET HAYIR 15% 85% EVET HAYIR 10% 40% 50% CHE GUEVARA FİDEL CASTRO CAMİLO CİENFUEGOS 11% 89% EVET HAYIR BATİSTA DÖNEMİ

Detaylı

[ NOT. THY uçuşları gece 01:10 hareketlidir. İlan edilen tarihten 1 gün önceki tarih gece 23:00 de buluşma yapılmaktadır ] 1.Gün İSTANBUL-HAVANA

[ NOT. THY uçuşları gece 01:10 hareketlidir. İlan edilen tarihten 1 gün önceki tarih gece 23:00 de buluşma yapılmaktadır ] 1.Gün İSTANBUL-HAVANA [ NOT. THY uçuşları gece 01:10 hareketlidir. İlan edilen tarihten 1 gün önceki tarih gece 23:00 de buluşma yapılmaktadır ] 1.Gün İSTANBUL-HAVANA 01:10 / 08:00 23:00 de İstanbul Atatürk Havalimanı TÜRK

Detaylı

KÜBA (Varadero lu) HAVANA SANTIAGO DE CUBA BAYAMO CAMAGUEY TRINIDAD CIENFUEGOS SANTA CLARA. 30 Nisan - 9 Mayıs 2017 TUR LİDERİ: MİNE AKDAŞ

KÜBA (Varadero lu) HAVANA SANTIAGO DE CUBA BAYAMO CAMAGUEY TRINIDAD CIENFUEGOS SANTA CLARA. 30 Nisan - 9 Mayıs 2017 TUR LİDERİ: MİNE AKDAŞ KÜBA (Varadero lu) HAVANA SANTIAGO DE CUBA BAYAMO CAMAGUEY TRINIDAD CIENFUEGOS SANTA CLARA 30 Nisan - 9 Mayıs 2017 TUR LİDERİ: MİNE AKDAŞ 1.GÜN 30 Nisan, Pazar: İSTANBUL - PARİS - HAVANA İstanbul Atatürk

Detaylı

Meydanı, Afrika-Küba sentezinden doğan Hammel sokağı, Beyaz Saray ın Havana daki ikizi Capitol Binası göreceklerimiz arasında.

Meydanı, Afrika-Küba sentezinden doğan Hammel sokağı, Beyaz Saray ın Havana daki ikizi Capitol Binası göreceklerimiz arasında. Küba THY Ile Dans ve müziğin, puronun, klasik Amerikan arabaları ile devrimin, modern ile kolonyal mimarinin insanı kendinden geçiren birleşimi; Karayiplerin mücevheri: Küba Tarih : 26-03-2017-03-04-2017

Detaylı

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi İle. Arjantin-Brezilya. Buenos Aıres, Iguazu, Rıo De Janeıro, Sao Paulo. 23 Kasım - 02 Aralık 2016 (10 gün - 9 gece)

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi İle. Arjantin-Brezilya. Buenos Aıres, Iguazu, Rıo De Janeıro, Sao Paulo. 23 Kasım - 02 Aralık 2016 (10 gün - 9 gece) Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi İle Arjantin-Brezilya Buenos Aıres, Iguazu, Rıo De Janeıro, Sao Paulo Buenos Aıres, Iguazu, Rıo De Janeıro, Sao Paulo 23 Kasım - 02 Aralık 2016 (10 gün - 9 gece) Tur Programı

Detaylı

Küba Kültür Gezisi 30 Ağustos 07 Eylül 2017 Konaklama süresi: 7 gece Toplam gezi süresi: 9 gün HAVANA CIENFUEGOS TRINIDAD SANTA CLARA VARADERO

Küba Kültür Gezisi 30 Ağustos 07 Eylül 2017 Konaklama süresi: 7 gece Toplam gezi süresi: 9 gün HAVANA CIENFUEGOS TRINIDAD SANTA CLARA VARADERO Küba Kültür Gezisi 30 Ağustos 07 Eylül 2017 Konaklama süresi: 7 gece Toplam gezi süresi: 9 gün HAVANA CIENFUEGOS TRINIDAD SANTA CLARA VARADERO Tarih Şehir 30 Ağustos Çarşamba İstanbul Amsterdam 31 Ağustos

Detaylı

Bask'ın İki Yakası Turu 2 (Bordo Biarritz Bilbao)

Bask'ın İki Yakası Turu 2 (Bordo Biarritz Bilbao) Bask'ın İki Yakası Turu 2 (Bordo Biarritz Bilbao) 24.06.2017'den itibaren kalkışlı 997,00 EUR 3.797,47TL TUR ÖZELLİKLERİ 1. GÜN: İstanbul Bordo Biarritz "Bordo Şehir Turu" İstanbul Atatürk Havalimanı Dış

Detaylı

Küba - Kolombiya - Panama

Küba - Kolombiya - Panama Küba - Kolombiya - Panama Dans ve müziğin, puronun, klasik Amerikan arabaları ile devrimin, modern ile kolonyal mimarinin insanı kendinden geçiren birleşimi; Karayiplerin mücevheri: Küba Tarih : 25-06-2017-03-07-2017

Detaylı

Tarih Fransız koloniciler, Nova Scotia da Avrupalıların ilk yerleşim birimini kurdu Hudson s Bay Company kuruldu.

Tarih Fransız koloniciler, Nova Scotia da Avrupalıların ilk yerleşim birimini kurdu Hudson s Bay Company kuruldu. Konumu Kanada, Kuzey Amerika kıtasının en kuzeyinde bulunan ülkedir. Batıda Büyük Okyanus, doğuda Atlantik Okyanusu arasında kalır. Kuzeyda Arktik Denizi, güneyde Amerika Birleşik Devletleri arasında kalır.

Detaylı

Küba - Hızlı Ve Kolay Keşifler

Küba - Hızlı Ve Kolay Keşifler Küba - Hızlı Ve Kolay Keşifler Dans ve müziğin, puronun, klasik Amerikan arabaları ile devrimin, modern ile kolonyal mimarinin insanı kendinden geçiren birleşimi; Karayiplerin mücevheri: Küba Tarih : 04-04-2017-10-04-2017

Detaylı

Küba Kültür Gezisi 04 Haziran 11 Haziran gece konaklama

Küba Kültür Gezisi 04 Haziran 11 Haziran gece konaklama Küba Kültür Gezisi 04 Haziran 11 Haziran 2016 7 gece konaklama HAVANA CIENFUEGOS TRINIDAD SANTA CLARA VARADERO Tarih Şehir 04 Haziran Cumartesi 05 Haziran Pazar 06 Haziran Pazartesi ya varış Otele yerleşme

Detaylı

1 Mayıs Özel Küba Turu THY Ile. Tur Programı

1 Mayıs Özel Küba Turu THY Ile. Tur Programı 1 Mayıs Özel Küba Turu THY Ile Dans ve müziğin, puronun, klasik Amerikan arabaları ile devrimin, modern ile kolonyal mimarinin insanı kendinden geçiren birleşimi; Karayiplerin mücevheri: Küba.. Tarih :

Detaylı

UÇUŞ SÜRELERİ İstanbul - Paris: 3 saat 30 dakika, Paris - Havana: 10 saat, Havana Paris: 9 saat 30 dakika, Paris- İstanbul: 3 saat 30 dakika.

UÇUŞ SÜRELERİ İstanbul - Paris: 3 saat 30 dakika, Paris - Havana: 10 saat, Havana Paris: 9 saat 30 dakika, Paris- İstanbul: 3 saat 30 dakika. Küba Turu 4 http://deepnature.com/yurtdisi-turlar/kuba-turu-4/ Süre:7 GECE 9 GÜN (02-10 Aralık 2016) 2016 Küba Turları. Havana, Cienfuegos, Santa Clara, Trinidad ve Varadero gezilerini içeren Küba turları.

Detaylı

Geçmiş Zamanın İzinde Küba

Geçmiş Zamanın İzinde Küba Geçmiş Zamanın İzinde Küba Türk Hava Yolları ve AirEuropa ile (4) Trinidad (1) Varadero (2) 02 10 Ekim 2014 08 Gece / 9 Gün Ne Yapmalı? Muhteşem Tropicana Show u izlemeli. nın barlarında Küba romunun tadını

Detaylı

Havana Paris - İst Kalkış ve İniş Saatleri. İst- Paris- Havana Kalkış ve İniş Saatleri. Gidiş Dönüş Tarihler Günler 06.25-09.05 10.45-15.

Havana Paris - İst Kalkış ve İniş Saatleri. İst- Paris- Havana Kalkış ve İniş Saatleri. Gidiş Dönüş Tarihler Günler 06.25-09.05 10.45-15. KÜBA TURU Havana(4), Trinidad(1), Varadero (2) AIR FRANCE YOLLARI TARİFELİ SEFERİ İLE 4* ve 5* Otellerde Konaklama 01-09 MART 2016 *Cienfuegos ve Santa Clara Şehir Turları Dahil* *4 akşam, 3 öğle yemeği

Detaylı

Sömestr Küba Turu 2. http://deepnature.com/somestr-turlari/somestr-kuba-turu-2/ Süre:7 GECE 9 GÜN (28 Ocak-5 Şubat 2017)

Sömestr Küba Turu 2. http://deepnature.com/somestr-turlari/somestr-kuba-turu-2/ Süre:7 GECE 9 GÜN (28 Ocak-5 Şubat 2017) Sömestr Küba Turu 2 http://deepnature.com/somestr-turlari/somestr-kuba-turu-2/ Süre:7 GECE 9 GÜN (28 Ocak-5 Şubat 2017) 2017 Sömestr Küba Turları. Havana, Cienfuegos, Santa Clara ve Trinidad gezilerini

Detaylı

Nüfusu. Tarım ve Hayvancılık Sanayi. Coğrafi Konumu. Turizm Ulaşım. Yer Şekilleri. İklimi

Nüfusu. Tarım ve Hayvancılık Sanayi. Coğrafi Konumu. Turizm Ulaşım. Yer Şekilleri. İklimi KİMLİK KARTI Başkent : Seul Yönetim biçimi: Cumhuriyet Nüfus : 50,062,000 Yüzölçüm : 99.480 km² Dili: Korece Dini : Hıristiyan, Budist,Şamanist Kişi başına düşen milli gelir: 27,978 dolar Para birimi:

Detaylı

Yarıyıl tatilinde KÜBA Kültür Turu

Yarıyıl tatilinde KÜBA Kültür Turu Yarıyıl tatilinde KÜBA Kültür Turu 23 Ocak - 02 Şubat 2018 2120 Avro Konaklama süresi: 9 gece Toplam tur süresi: 11 gün ÖZET PROGRAM 8 durağı kapsayan rota: Havana, Viñales, Domuzlar Körfezi, Cienfuegos,

Detaylı

Baştan Başa Küba Turu 20 Ocak - 31 Ocak Avro

Baştan Başa Küba Turu 20 Ocak - 31 Ocak Avro Baştan Başa Küba Turu 20 Ocak - 31 Ocak 2018 2620 Avro Konaklama süresi: 10 gece Toplam tur süresi: 12 gün ÖZET PROGRAM 9 durağı kapsayan rota: Havana, Guantanamo, Baracoa, Santiago de Cuba, Bayamo, Camagüey,

Detaylı

Küba Kültür Gezisi 10 Aralık 18 Aralık 2016 Konaklama süresi: 7gece Toplam gezi süresi: 9 gün HAVANA CIENFUEGOS TRINIDAD SANTA CLARA VARADERO

Küba Kültür Gezisi 10 Aralık 18 Aralık 2016 Konaklama süresi: 7gece Toplam gezi süresi: 9 gün HAVANA CIENFUEGOS TRINIDAD SANTA CLARA VARADERO Küba Kültür Gezisi 10 Aralık 18 Aralık 2016 Konaklama süresi: 7gece Toplam gezi süresi: 9 gün HAVANA CIENFUEGOS TRINIDAD SANTA CLARA VARADERO Tarih Şehir 10 Aralık Cumartesi 11 Aralık Pazar 12 Aralık Pazartesi

Detaylı

Arjantin ve Brezilya

Arjantin ve Brezilya Türk Hava Yolları İle Arjantin ve Brezilya Arjantin - Brezilya Turu Buenos Aires-İguazu-Rio de Janeiro-Sao Paulo 18 Mayıs - 27 Mayıs 2017 (10 gün - 9 gece) Tur Programı 1. gün - 18 Mayıs 2017, Perşembe

Detaylı

Kahvaltının ardından Santa Clara gezimiz için yola çıkıyoruz. Yolculuğumuz sırasında yol üzerinde Remedios Kasabası nı gezeceğiz.

Kahvaltının ardından Santa Clara gezimiz için yola çıkıyoruz. Yolculuğumuz sırasında yol üzerinde Remedios Kasabası nı gezeceğiz. Küba Dans ve müziğin, puronun, klasik Amerikan arabaları ile devrimin, modern ile kolonyal mimarinin insanı kendinden geçiren birleşimi; Karayiplerin mücevheri: Küba Tarih : 27-01-2017-04-02-2017 Şehirler

Detaylı

1. Gün 30 Mart 2011 - Çarşamba İstanbul Paris Havana

1. Gün 30 Mart 2011 - Çarşamba İstanbul Paris Havana 1 1. Gün 30 Mart 2011 - Çarşamba İstanbul Paris Havana 07:00 Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde prontomice yetkilileri ile buluşma 09:00 AirFrance havayolunun AF 2391 sefer sayılı uçağı ile Paris

Detaylı

Seyahatte Tasarruf Rehberi Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler

Seyahatte Tasarruf Rehberi Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler Seyahatte Tasarruf Rehberi Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler 10 uygulaması kolay tasarruf ipucu Seyahatin en büyük engellerinden bir tanesi bütçe... Keseyi yönetememek sadece gitmenizin değil, gittiğinizde

Detaylı

cafe Aktif yaşayanlara sağlıklı lezzetler

cafe Aktif yaşayanlara sağlıklı lezzetler cafe Aktif yaşayanlara sağlıklı lezzetler www.fanfancafe.com Hakkımızda Aktif yaşayanlara sağlıklı lezzetler.. Fanfan Cafe, genç ve hızlı yaşayanlar için, kaliteli ve besin değeri yüksek malzemelerle hazırlanmış

Detaylı

hoşgeldiniz kokteyli ve akşam yemeğini alacağımız otelimize ulaşıyoruz. Konaklama otelimizde. 2. Gün 29/04/2017 Havana Kahvaltının ardından klasik

hoşgeldiniz kokteyli ve akşam yemeğini alacağımız otelimize ulaşıyoruz. Konaklama otelimizde. 2. Gün 29/04/2017 Havana Kahvaltının ardından klasik Küba'da 1 Mayıs Dans ve müziğin, puronun, klasik Amerikan arabaları ile devrimin, modern ile kolonyal mimarinin insanı kendinden geçiren birleşimi; Karayiplerin mücevheri: Küba Tarih : 28-04-2017-06-05-2017

Detaylı

MEKSIKA TURU ALIŞILMIŞIN DIŞINDA MEKSIKA 7 FARKLI NOKTA. Mexico City ile ba layan Meksika maceramız. Mexico City Cancun adasıyla sona erecektir.

MEKSIKA TURU ALIŞILMIŞIN DIŞINDA MEKSIKA 7 FARKLI NOKTA. Mexico City ile ba layan Meksika maceramız. Mexico City Cancun adasıyla sona erecektir. 2 0 O C A K 2 0 1 9 Ç I K I Ş L I - 7 G E C E MEKSIKA TURU MEXİCO CITY - MERIDA - TULUM - CANCUN - ISLA MUJERES 7 FARKLI NOKTA ş ALIŞILMIŞIN DIŞINDA MEKSIKA Mexico City ile ba layan Meksika maceramız Mexico

Detaylı

1 Mayıs ta KÜBA 27 Nisan - 06 Mayıs Avro

1 Mayıs ta KÜBA 27 Nisan - 06 Mayıs Avro 1 Mayıs ta KÜBA 27 Nisan - 06 Mayıs 2018 1980 Avro Konaklama süresi: 8 gece Toplam tur süresi: 10 gün ÖZET PROGRAM 6 durağı kapsayan rota: Havana Viñales Cienfuegos Trinidad Valle de los Ingenios Santa

Detaylı

Şeker Bayramı nda Küba Kültür Gezisi 30 Haziran 10 Temmuz 2016 10 gece konaklama

Şeker Bayramı nda Küba Kültür Gezisi 30 Haziran 10 Temmuz 2016 10 gece konaklama Şeker Bayramı nda Küba Kültür Gezisi 30 Haziran 10 Temmuz 2016 10 gece konaklama HAVANA VIÑALES LAS TERRAZAS CIENFUEGOS TRINIDAD SANTA CLARA VARADERO Tarih Şehir 30 Haziran Perşembe İstanbul Amsterdam

Detaylı

Geçmiş Zamanın İzinde Küba

Geçmiş Zamanın İzinde Küba Geçmiş Zamanın İzinde Küba Türk Hava Yolları ve AirEuropa ile Havana (3) Trinidad (2) Varadero (3) 11-20 Ekim 09 Gece / 10 Gün Ne Yapmalı? Muhteşem Tropicana Show u izlemeli. Havana nın barlarında Küba

Detaylı

by emniyet seyahat 30 Nisan 08 Mayıs 2018 KÜBA

by emniyet seyahat 30 Nisan 08 Mayıs 2018 KÜBA by emniyet seyahat 30 Nisan 08 Mayıs 2018 KÜBA 30 Nisan 2018 (Havalimanı buluşma) 1 Mayıs 2018 İstanbul Havana Akşam yemeği Otelimizde. İstanbul Atatürk Havaalanı Dış Hatlar Gidiş Terminalinde 30 Nisan

Detaylı

Şeker Bayramı nda KÜBA Kültür Turu Haziran Avro

Şeker Bayramı nda KÜBA Kültür Turu Haziran Avro Şeker Bayramı nda KÜBA Kültür Turu 08-17 Haziran 2018 1980 Avro Konaklama süresi: 8 gece Toplam tur süresi: 10 gün ÖZET PROGRAM 7 durağı kapsayan rota: Havana, Las Terrazas, Domuzlar Körfezi, Cienfuegos,

Detaylı

Küba. Küba (05-14 Kasım 2011)

Küba. Küba (05-14 Kasım 2011) arkanızda ayak izi bırakmayın! Küba Küba (05-14 Kasım 2011) Dans ve ritmin ahenk içinde birleşerek, insanı kendisinden geçirdiği, ismini tarihe yazmış, görülmeye değer yerleri, eski amerikan arabaları,

Detaylı

KÜBA FIRSAT TURU EKSTRA TUR YOK / TÜM YEMEKLER FİYATA DAHİLDİR

KÜBA FIRSAT TURU EKSTRA TUR YOK / TÜM YEMEKLER FİYATA DAHİLDİR KÜBA TURU KÜBA FIRSAT TURU EKSTRA TUR YOK / TÜM YEMEKLER FİYATA DAHİLDİR 25-30 MAYIS 2019-5 gece 6 gün / THY ile UÇAK BİLETİNİZİ MİLLERİNİZLE ALABİLİRSİNİZ. İNDİRİMİ SORUNUZ. HAVANA & PINAR DEL RİO & VINALLES

Detaylı

EKONOMİK VE SOSYALARAŞTIRMALAR ŞUBESİ

EKONOMİK VE SOSYALARAŞTIRMALAR ŞUBESİ İSTANBUL TİCARET ODASI EKONOMİK VE SOSYALARAŞTIRMALAR ŞUBESİ KÜBA ÜLKE RAPORU Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2008 Ülke No: 448 Ş. O. / 57 I-GENEL BİLGİLER Resmi Adı Yönetim Şekli Coğrafi Konumu İklim : Küba

Detaylı

Türk Hava Yolları Personellerine 2 Günlük Tebriz Turu 99 $

Türk Hava Yolları Personellerine 2 Günlük Tebriz Turu 99 $ Türk Hava Yolları Personellerine 2 Günlük Tebriz Turu 99 $ Azar Gasht Maleki Travel Tur Tarihleri : 13 Nisan 15 Nisan 20 Nisan 22 Nisan 27 Nisan 29 Nisan 04 Mayıs 06 Mayıs 11 Mayıs 13 Mayıs Tur Programı:

Detaylı

İst- Paris- Havana Kalkış ve İniş Saatleri. Havana Paris - İst Kalkış ve İniş Saatleri. Gidiş Dönüş Tarihler Günler. Cuma- Cuma

İst- Paris- Havana Kalkış ve İniş Saatleri. Havana Paris - İst Kalkış ve İniş Saatleri. Gidiş Dönüş Tarihler Günler. Cuma- Cuma KÜBA TURU Havana(4), Trinidad(1), Varadero (2) AIR FRANCE HAVAYOLLARI TARİFELİ SEFERLERİ İLE 02 10 ARALIK 2016 *Cienfuegos ve Santa Clara Şehir Turları Dahil* Gidiş Dönüş Tarihler Günler İst- Paris- Havana

Detaylı

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. Arjantin - Brezilya. Sonbaharda Arjantin - Brezilya BUENOS AIRES-IGUAZU-RIO DE JANEIRO-SAO PAULO

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. Arjantin - Brezilya. Sonbaharda Arjantin - Brezilya BUENOS AIRES-IGUAZU-RIO DE JANEIRO-SAO PAULO Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile Arjantin - Brezilya Sonbaharda Arjantin - Brezilya BUENOS AIRES-IGUAZU-RIO DE JANEIRO-SAO PAULO 21 Ekim - 30 Ekim 2016 (10 gün - 9 gece) Tur Programı 1. gün - 21 Ekim

Detaylı

Küba Kültür Gezisi 14 Aralık 23 Aralık 2016 Konaklama süresi: 8 gece Toplam gezi süresi: 10 gün

Küba Kültür Gezisi 14 Aralık 23 Aralık 2016 Konaklama süresi: 8 gece Toplam gezi süresi: 10 gün Küba Kültür Gezisi 14 Aralık 23 Aralık 2016 Konaklama süresi: 8 gece Toplam gezi süresi: 10 gün HAVANA VIÑALES LAS TERRAZAS CIENFUEGOS TRINIDAD SANTA CLARA VARADERO Tarih Şehir 14 Aralık Çarşamba 15 Aralık

Detaylı

İst- Amsterdam- Havana Kalkış ve İniş Saatleri. Havana Amsterdam - İst Kalkış ve İniş Saatleri. Gidiş Dönüş Tarihler Günler 16.50 08.15+ 11.25 15.

İst- Amsterdam- Havana Kalkış ve İniş Saatleri. Havana Amsterdam - İst Kalkış ve İniş Saatleri. Gidiş Dönüş Tarihler Günler 16.50 08.15+ 11.25 15. KÜBA TURU Havana(4), Trinidad(1), Varadero (2) KLM YOLLARI TARİFELİ SEFERİ İLE 04 12 HAZİRAN 2016 7 Gece 08 Gün *Cienfuegos ve Santa Clara Şehir Turları Dahil* Gidiş Dönüş Tarihler Günler İst- Amsterdam-

Detaylı

Finlandiya nın Tarihçesi

Finlandiya nın Tarihçesi Finlandiya Yüzölçümü :338.145 km 2 Nüfusu :5.175.783 İdare şekli :Cumhuriyet Başkenti :Helsinki Önemli şehirleri :Tampere, Espoo, Turku Dili :Fince Dini :Hristiyanlık Para birimi :Euro, Fin Markası Finlandiya

Detaylı

İst- Toronto- Havana Kalkış ve İniş Saatleri. Havana Toronto - İst Kalkış ve İniş Saatleri. Gidiş Dönüş Tarihler Günler.

İst- Toronto- Havana Kalkış ve İniş Saatleri. Havana Toronto - İst Kalkış ve İniş Saatleri. Gidiş Dönüş Tarihler Günler. KURBAN BAYRAMI KÜBA TURU Havana(5), Trinidad (1),Varadero (2) AIR CANADA YOLLARI TARİFELİ SEFERİ İLE 11 20 EYLÜL 2016 *4 akşam, 4 öğle yemeği dahil* ****Cienfuegos ve Santa Clara Şehir Turları Dahil*****

Detaylı

KÜBA ÜLKE RAPORU Eylül 2013

KÜBA ÜLKE RAPORU Eylül 2013 KÜBA ÜLKE RAPORU Eylül 2013 İ.A. I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Küba Cumhuriyeti Yönetim Şekli : Merkeziyetçi Siyasi Sistem Coğrafi Konumu : Karayip Denizi ve Florida arasında yer alan ve iki adadan oluşan

Detaylı

Baştan Başa KÜBA 28 Mayıs - 07 Haziran Avro

Baştan Başa KÜBA 28 Mayıs - 07 Haziran Avro Baştan Başa KÜBA 28 Mayıs - 07 Haziran 2019 2480 Avro Konaklama süresi: 9 gece Toplam tur süresi: 11 gün ÖZET PROGRAM 7 durağı kapsayan rota: Havana Viñales Santiago de Cuba Holguín Camagüey Trinidad Santa

Detaylı

POLONYA DA ERASMUS GDYNIA MARITIME UNIVERSITY 2018 BAHAR

POLONYA DA ERASMUS GDYNIA MARITIME UNIVERSITY 2018 BAHAR POLONYA DA ERASMUS GDYNIA MARITIME UNIVERSITY 2018 BAHAR Merhabalar, ben Gemi Makineleri İşletme Mühendisliğinden Yunus Emre Meşe. 2018 Bahar döneminde Polonya nın Gdynia şehrinde Erasmus faaliyetimi gerçekleştirdim.

Detaylı

Cumartesi Cumartesi. 3. GÜN: HAVANA - TRINIDAD - CAYO SANTA MARIA // 20 Haziran Pazartesi 2016

Cumartesi Cumartesi. 3. GÜN: HAVANA - TRINIDAD - CAYO SANTA MARIA // 20 Haziran Pazartesi 2016 DİNAMİK PAKET KÜBA TURU Havana(5), Cayo Santa Maria (2) KLM HAVAYOLLARI TARİFELİ SEFERİ İLE 18 26 HAZİRAN 2016 7 Gece 08 Gün *Cienfuegos, Trinidad, ve Santa Clara Şehir Turları Dahil* Gidiş Dönüş Tarihler

Detaylı

kültürel değişim programıdır.

kültürel değişim programıdır. Work and Travel programı, her yıl tüm dünyadan 100.000 i aşkın üniversite öğrencisinin katıldığı, size sezonluk bir işte çalışarak Amerikan yaşamı ve kültürü başta olmak üzere bir çok değişik kültürü birebir

Detaylı

İst- Toronto- Havana Kalkış ve İniş Saatleri. Havana Toronto - İst Kalkış ve İniş Saatleri. Gidiş Dönüş Tarihler Günler.

İst- Toronto- Havana Kalkış ve İniş Saatleri. Havana Toronto - İst Kalkış ve İniş Saatleri. Gidiş Dönüş Tarihler Günler. KURBAN BAYRAMI KÜBA TURU Havana(5), Trinidad (1),Varadero (2) AIR CANADA YOLLARI TARİFELİ SEFERİ İLE 09-18 EYLÜL 2016 Cienfuegos ve Santa Clara Şehir Turları Dahil* *4 akşam, 4 öğle yemeği dahil* Gidiş

Detaylı

Neden Malatya ya yatırım yapmalı

Neden Malatya ya yatırım yapmalı Neden Malatya ya yatırım yapmalı 11 2011 Temel Bilgiler Malatya, Doğu Anadolu Bölgesinin ekonomik açıdan en gelişmiş ilidir. 2010 ADNKS verilerine göre il nüfusu 740.643, merkez nüfusu 500 bin civarında,

Detaylı

Şeker Bayramı nda Küba Kültür Gezisi 02 Temmuz 10 Temmuz gece konaklama

Şeker Bayramı nda Küba Kültür Gezisi 02 Temmuz 10 Temmuz gece konaklama Şeker Bayramı nda Küba Kültür Gezisi 02 Temmuz 10 Temmuz 2016 8 gece konaklama HAVANA VIÑALES LAS TERRAZAS CIENFUEGOS TRINIDAD SANTA CLARA VARADERO Tarih Şehir 02 Temmuz Cumartesi 03 Temmuz Pazar 04 Temmuz

Detaylı

Turkuaz Okyanuslar Ardında Gizemli Uygarlıklar Meksika Cancun - Küba

Turkuaz Okyanuslar Ardında Gizemli Uygarlıklar Meksika Cancun - Küba Turkuaz Okyanuslar Ardında Gizemli Uygarlıklar Meksika Cancun - Küba Mexico City (3) - Cancun (3) Varadero (1) Havana (3) Air France Hava Yolları Güney Amerika nın kendine özgü ülkesi Meksika. Yerli halk

Detaylı

MEHMET İHSAN MERMERCİ OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ COMENIUS PROJESİ A TRIP ACROSS EUROPE FAALİYET RAPORU

MEHMET İHSAN MERMERCİ OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ COMENIUS PROJESİ A TRIP ACROSS EUROPE FAALİYET RAPORU MEHMET İHSAN MERMERCİ OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ COMENIUS PROJESİ A TRIP ACROSS EUROPE FAALİYET RAPORU PROJE : A Trip Across Europe TOPLANTI NO : 4 TOPLANTI YERİ : Malaga,İSPANYA TOPLANTI TARİHİ

Detaylı

Gökhan Erdoğan ın Küba Gezi Rehberi

Gökhan Erdoğan ın Küba Gezi Rehberi Gökhan Erdoğan ın Küba Gezi Rehberi Amerika nın Rusya ya yaptırımlarından dolayı Ruble nin değer kaybetmesi, haliyle uçak biletlerinin ucuzlaması veinterfly daki dostum Mert ÖDEMİŞ in beni uyarması ile

Detaylı

Tur Programı. Kosta Rika dağlarından lav yerine zenginlik ve kahve püskürüyor...

Tur Programı. Kosta Rika dağlarından lav yerine zenginlik ve kahve püskürüyor... Panama - Costa Rica Vahşi Yaşam Turu Kosta Rika dağlarından lav yerine zenginlik ve kahve püskürüyor... Tarih : 21-04-2017-30-04-2017 Şehirler : Arenal Volkanı, Monteverde, Panama City, San Jose, Tortuguero

Detaylı

Misafirperverliği çok seviyoruz!!!

Misafirperverliği çok seviyoruz!!! Misafirperverliği çok seviyoruz!!! Neos Marmaras hakkında birkaç şey; Neos Marmaras Sithonia, Halkidiki de 1922den hemen sonra Proponditanın Marmaras adasından gelen mülteciler tarafından kuruldu. Dragoudelis

Detaylı

FIT Buenos Aires / ARJANTİN TURİZM FUARI TÜROB FUAR SONUÇ RAPORU

FIT Buenos Aires / ARJANTİN TURİZM FUARI TÜROB FUAR SONUÇ RAPORU FIT Buenos Aires / ARJANTİN TURİZM FUARI TÜROB FUAR SONUÇ RAPORU FIT Arjantin Turizm Fuarı Güney Amerika nın en önemli turizm fuarlarından biri olan FIT Arjantin Turizm Fuarı bu yıl 23. Kez Buenos Aires

Detaylı

PHUKET EĞLENCE & DİNLENCE & DENİZ GÜNEŞ KUM HER GÜN HAREKET İMKANI

PHUKET EĞLENCE & DİNLENCE & DENİZ GÜNEŞ KUM HER GÜN HAREKET İMKANI PHUKET EĞLENCE & DİNLENCE & DENİZ GÜNEŞ KUM HER GÜN HAREKET İMKANI 1.Gün : İstanbul Phuket Tayland a bağlı Phuket adası sizlere çok yönlü bir tatilin fırsatlarını sunan eğlenceli bir ada Her sokağı hareketli,

Detaylı

İst- Toronto- Havana Kalkış ve İniş Saatleri. Havana Toronto - İst Kalkış ve İniş Saatleri. Gidiş Dönüş Tarihler Günler.

İst- Toronto- Havana Kalkış ve İniş Saatleri. Havana Toronto - İst Kalkış ve İniş Saatleri. Gidiş Dönüş Tarihler Günler. 1 MAYIS ÖZEL!!! KÜBA TURU Havana(5), Trinidad(1), Varadero (2) AIR CANADA YOLLARI TARİFELİ SEFERİ İLE 29 NİSAN 7 MAYIS 2016 Cienfuegos ve Santa Clara Şehir Turları Dahil* *4 akşam, 4 öğle yemeği dahil*

Detaylı

Geçmiş Zamanın İzinde Küba

Geçmiş Zamanın İzinde Küba Geçmiş Zamanın İzinde Küba Air France ve KLM Havayolları ile Havana (4) Trinidad (2) Varadero (2) 27 Mart-5 Nisan 2014 09 Gece / 10 Gün Ne Yapmalı? Muhteşem Tropicana Show u izlemeli. Havana nın barlarında

Detaylı

KOSTA RİKA ÜLKE RAPORU

KOSTA RİKA ÜLKE RAPORU KOSTA RİKA ÜLKE RAPORU ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ 1. ÖZET BİLGİLER Resmi Adı :Kosta Rika Cumhuriyeti Başkenti :San Jose Kuruluş Tarihi :15 Eylül 1821 Nüfusu :4 milyon 814 bin Yüzölçümü :51.100 km2

Detaylı

SAĞLIK KULÜBÜ. Pacific Wellness & Spa her gün saat 07:30-22:00 arası özel egzersiz hocaları ile hizmet vermektedir.

SAĞLIK KULÜBÜ. Pacific Wellness & Spa her gün saat 07:30-22:00 arası özel egzersiz hocaları ile hizmet vermektedir. LOKASYON Dünyanın en büyük otel zincirlerinden Inter Continental Hotels Group un bir üyesi olan Crowne Plaza Istanbul-Old City, tarihi yarımadanın merkezinde lüks hizmet veren 5 yıldızlı bir oteldir. Crowne

Detaylı

Fiziki Özellikleri. Coğrafi Konumu Yer Şekilleri İklimi

Fiziki Özellikleri. Coğrafi Konumu Yer Şekilleri İklimi KİMLİK KARTI Başkent: Roma Yüz Ölçümü: 301.225 km 2 Nüfusu: 60.300.000 (2010) Resmi Dili: İtalyanca Dini: Hristiyanlık Kişi Başına Düşen Milli Gelir: 29.500 $ Şehir Nüfus Oranı: %79 Ekonomik Faal Nüfus

Detaylı

SAAT DİLİMİ Küba ile Türkiye arasında -7 saat fark bulunmaktadır. Türkiye de saat iken Küba da 05.00

SAAT DİLİMİ Küba ile Türkiye arasında -7 saat fark bulunmaktadır. Türkiye de saat iken Küba da 05.00 Sömestr Küba Turu http://deepnature.com/somestr-turlari/somestr-kuba-turu/ Süre:7 GECE 9 GÜN (19-27 Ocak / 26 Ocak-3 Şubat 2019) Küba turları uzmanından, deneyimli rehber eşliğinde Türk Hava Yolları ile

Detaylı

ÜLKE RAPORLARI ÇİN HALK CUMHURİYETİ 2013. Marksist-Leninist Tek Parti Devleti Yüzölçümü 9,7 milyon km 2

ÜLKE RAPORLARI ÇİN HALK CUMHURİYETİ 2013. Marksist-Leninist Tek Parti Devleti Yüzölçümü 9,7 milyon km 2 ÜLKE RAPORLARI ÇİN HALK CUMHURİYETİ 2013 Başkent Pekin Yönetim Şekli Marksist-Leninist Tek Parti Devleti Yüzölçümü 9,7 milyon km 2 Nüfus 1,35 milyar GSYH 8,2 trilyon $ Kişi Başına Milli Gelir 9.300 $ Resmi

Detaylı