Global Compact 2016 Yılı İlerleme Raporu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Global Compact 2016 Yılı İlerleme Raporu"

Transkript

1 Global Compact 2016 Yılı İlerleme Raporu

2 İÇİNDEKİLER 01 Başkanın Mesajı 02 Raporun Kapsamı 03 Hakkımızda 04 Şirketin Tarihçesi 05 Şirket Profili 06 İnsan Hakları 07 Çalışma Standartları 08 Çevre Yaklaşımı 09 Yolsuzlukla Mücadele

3 01 BAŞKANIN MESAJI Değerli Paydaşlarımız, Ekonomik ve siyasi olarak ulusal ve uluslararası birçok gelişmenin bir araya geldiği 2016 yılını dengeli ve prensipli bir yönetim iradesi çerçevesinde başarıyla tamamladık. Şirketlerimizin yönetim felsefesinden bahsederken geçen yıl sizlerle paylaştığımız İtidal ve Teenni içinde hareket etmenin tüm faydalarını bu yıl hem çalışanlarımız hem de yönetim kadrosu olarak gördük. Aslında bu noktadan çıkışla şirketlerin prensipleri ve karakterleriyle var oldukları gerçeği de bir kez daha su yüzüne çıkmış oldu yılında hayata geçirdiğimiz projelerimizin başında yer alan P.A.S.S. (Practical, Applicable, Sustainable Solutions/Systems) Yönetim sistemimizin de çıkış noktası aslında bu yönlü idi. Şirketlerin yaşayabilmeleri için gerekli olan finans ve satış başlıklarını sağ kalım kolonu olarak son sıraya yerleştirirken, bir şirketin en büyük varlığı olan İnsanı ana blok olarak sistemin tam ortasına şirketin sağlam adımlarla geleceğe taşınabilmesi ve yaptıklarından gurur duyabilmesi için de sahip olması gereken Karakter başlığını da ilk sıraya yerleştirdik. Bu noktada 3 ana bloktan oluşan bu sistemler bütününün özellikle Karakter başlığı altında prensipler, strateji, sistemler silsilesi yer alıyorken, İnsan başlığı altında da aslında sürdürülebilirliğin ana temasını işledik. Bu perspektif ile şirketimizin çalışan memnuniyet anketlerinde gözle görülür artışlar elde ederken, diğer yandan da fiziki çalışma şartlarımızı çalışanlarımızın gözlemleri ve önerileriyle bir nebze daha iyileştirdik. Sosyal alanlar ve ortamlar yaratırken, tüm çalışanlarımızın özgürce fikir beyan ettikleri, dost sohbetleri yaptıkları şirket içi portalimizi keyifli ve görsel zenginliği olan, çalışanların ilgi alanlarına yönelen, çalışanlar arası küçük yarışmaların da düzenlenebildiği bir altyapıyla taçlandırdık. Her birimizin iş hayatı dışında da birer birey olarak geleceğe yatırım yapmamız, bilime ve sanata katkıda bulunmamız gerektiği gerçeğini de hiç aklımızdan çıkarmadık ve 2016 yılında düzenli CERN (Avrupa Nükleer Araştırma Konseyi) bağışçısı olarak yerimizi alırken, CERN projelerini yakından takip edip görüşlerimizi de beyan ederek katkıda bulunmaya çalıştık.

4 Bu yılın sonuna doğru ülkemiz için çok önemli olduğuna inandığımız Türkiye nin Mühendis Kızları projesi yaratıcılarıyla ile görüşmelere başladık. Artık günümüz dünyasında cinsiyet ayrımıyla iş yürütülmesinin çok ilkel olduğu kanaatiyle ve saha işleri dahil tüm işkollarının cinsiyet ayrımından bağımsız olarak düşünülmesi gerektiği inancıyla, saha mühendislerimiz için projeden gelecek genç yeteneklerle çalışılması hususunda bir proje ekibi kurduk ve görüşmelerimiz hızla yürüyor senesinde uygun adaylar ile gerek saha gerekse ofis çalışmalarında başarılı projeler yürüterek bu inancımızı destekler aksiyonlar da alacağımıza inancım tamdır. İdari kadrolarda yoğun kadın istihdamı oluşturan tüm şirketlerimizin saha kollarında da kadın çalışan sayısını artırması yönünde bu adımlarının başarıyla sonuçlanacağına yürekten inanıyorum. Yaşam ve çalışma şartları ne olursa olsun, sürdürülebilir bir gelecek için gerek çevre gerekse insan yatırımından hiç kaçınmadan, temel prensip ve karakter özelliklerimizden ödün vermeden bazen belki biraz daha yavaş ama emin adımlarla başarıya ulaşacağımızı biliyor ve bu farkındalığa ışık tutan Global Compact a birkez daha buradan teşekkür ediyorum. Saygılarımla M. Sami Özdemir

5 02 RAPORUN KAPSAMI Bu rapor MLS Holding in tarihinde imzaladığı Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi prensiplerinin uygulamasına yönelik çalışmaları hakkında paydaşlarının bilgilendirilmesi için yayınlanan 2016 yılı İlerleme Bildirimidir tarihleri arasındaki verilere, faaliyetlere ve projelere yer verilmiştir. KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİ Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi, sürekli rekabet içindeki iş dünyasında ortak bir kalkınma kültürü oluşturmak üzere evrensel ilkeler öneren yenilikçi bir kurumsal sorumluluk yaklaşımıdır. Vizyonu, sürdürülebilir ve kapsamlı küresel ekonomi olan Sözleşmeye taraf olmak tamamen gönüllülük esasına dayanmaktadır. İlke 4: Zorla ve zorunlu işçi çalıştırma uygulamasına son verilmeli. İlke 5: Her türlü çocuk işçi çalıştırılmasına son verilmeli. Bu kapsamda, insan hakları, çalışma koşulları, çevre koruma ve yolsuzlukla mücadele başlıklarında 10 temel prensip belirlenmiştir. Küresel İlkeler Sözleşmesinin içeriği ve maddeleri şunlardır: İnsan Hakları İlke 1: İş dünyası, ilan edilmiş insan haklarını desteklemeli ve haklara saygı duymalı. İlke 2: İş dünyası, insan hakları ihlallerinin suç ortağı olmamalı. Çalışma Standartları İlke 3: İş dünyası, çalışanların sendikalaşma ve toplu müzakere özgürlüğünü desteklemeli. İlke 6: İşe alım ve işe yerleştirmede ayrımcılığa son verilmeli. Çevre İlke 7: İş dünyası, çevre sorunlarına karşı ihtiyati yaklaşımları desteklemeli. İlke 8: Çevresel sorumluluğu arttıracak her türlü faaliyete ve oluşuma destek vermeli. İlke 9: Çevre dostu teknolojilerin gelişmesini ve yaygınlaşmasını desteklemeli. Yolsuzlukla Mücadele İlke 10: İş dünyası, rüşvet ve haraç dahil her türlü yolsuzlukla savaşmalı.

6 HAKKIMIZDA

7 MARKA SEKTÖR İLE KITADA TEMSİLCİLİĞİ İŞ BİRLİĞİ FAALİYET yılında sadece bir mümessillik olarak kurulan şirketimiz, zaman içerisinde gerek iş yapış felsefesi ve ideolojisi gerekse stratejik olarak doğru yönetilmesi neticesinde bugünlere gelmiştir yılında limanlara yedek parça ve servis hizmeti vermek suretiyle hayata gözlerini açan MLS Holding, bugün Shell firmasının Avrupa daki en büyük madeni yağ distribütörü ve aynı zamanda 50 den fazla ülkede limanlara mühendislik, servis, yedek parça ve makine tedariki sağlayan kendi sektörünün lideri konumundadır.

8 04 ŞİRKETİN TARİHÇESİ 1992 Yılında; liman makineleri imalatçısı İtalyan Officine Meccaniche Fantuzzi Firmasının Türkiye mümessilliğini alan Sami Özdemir, eşi Sema Özdemir ile OMF Mümessilliği kurdu Yılında; 60 tonluk yağ tüketimine ulaşıldı. Shell'in önerisiyle sektördeki diğer firmalara da satış yapılabilmesi için OMF Mümessillik altında OMF Yardımcı Malzemeler Departmanı kuruldu Yılında; Sami Özdemir ve Sema Özdemir tarafından, Yardımcı Malzemeler Departmanının OMF Yardımcı Malzemeler A.Ş olarak kendi başına faaliyet göstermesine karar verildi ve Omf Yardımcı Malzemeler A.Ş. Kuruldu Yılında; OMF Yardımcı Malzemeler 'in Çerkezköy ardından İzmit şubeleri faaliyete geçti. Ege bölgesinde faaliyet gösteren LSF kuruldu Yılında; Yedek Parça talebine cevap verebilmek için Aes Şirketimiz Kuruldu Yılında; şirketlerin bireysel gücünü bir büyük çatı altında toplamak ve holding gücüyle daha başarılı işlere imza atmak amacıyla, tüm şirketler MLS HOLDİNG bünyesinde toplandı Yılında; * Şirketin kurumsallaşmasını ve kalıcılığını sağlayacak ''Team Academy Projesi 'nin temelleri atıldı. * İş makinesi tırnaklarında yeni bir markayla üretim yapma kararı alındı ve Tristars markası doğdu. * ZPMC İstanbul 2006 yılı Kasım ayında, liman vinçleri üreticisi ZPMC şirketinin Türkiye temsilcisi olarak kuruldu Yılında; * SHELL tarafından Türkiye genelinde En İyi Distribütör ödülüne layık görüldü Yılında; 1992 senesinde OMF Mümessillik olarak kurulan servis firması adını Portunus olarak değiştirdi Yılında; OMF, SHELL Madeni Yağ Distribütörleri arasında 2011 Avrupa / Afrika Satış Lideri oldu. ZPMC Shanghai, ZPMC Mediterranean şirketimize resmi ortak oldu Yılında; * Portunus Şirketi, Kone Firması ile Türkiye ve Libya için Münhasır Mümesillik anlaşması imzaladı. *Mls Holding Marmara Üniversitesi Teknopark Şirketinde Kurucu Ortak Oldu Yılında; Omf nin faaliyet alanına Bursa da eklendi yılında Portunus Mümessilliğini yaptığı Konecranes firmasının 2015 mükemmeliyet ödülünü aldı yılında Portunus A.Ş. nin Mısır ve Dubai Şubeleri açıldı.

9 05 ŞİRKET PROFİLİ Vizyonumuz; Şirketin kalıcı başarısı için; topluma ve etik değerlere önem veren, daima başarıyı hedefleyen, değer katan, değişime açık kalifiye personel gücünü yaratarak, şirketin rekabet düzeyini en üst seviyeye çıkartmak ve sürekliliği sağlayarak uygun bir iş gücünün ilk tercihi olmaktır. Misyonumuz; Rekabet ortamında farkı yaratanın insan olduğu bilincinden hareket ederek, tüm çalışanların optimal performans düzeyine ulaştırılması, şirkete bağlılığının arttırılmasını ve çalışanlar arası işbirliğinin geliştirilmesini, şirket çalışanlarının, şirket ortak hedefleri etrafında birleştirmeyi ve böylece rekabet gücümüzü arttırmayı hedefleriz. İdeolojimiz; İş yapma şeklimizle Türkiye nin dünyada saygın bir konuma gelmesine katkıda bulunmak ulaştırılması, şirkete bağlılığının arttırılmasını ve çalışanlar arası işbirliğinin geliştirilmesini, şirket çalışanlarının, şirket ortak hedefleri etrafında birleştirmeyi ve böylece rekabet gücümüzü arttırmayı hedefleriz.

10 Hedefimiz; Global ve Çok Kültürlü Dünyada Daha Sayın ve Kalıcı Şirketler Kurmak arttırılmasını ve çalışanlar arası işbirliğinin geliştirilmesini, şirket çalışanlarının, şirket ortak hedefleri etrafında birleştirmeyi ve böylece rekabet gücümüzü arttırmayı hedefleriz. Bizi biz yapan değerlerimiz; Kanunlar ve ticari ahlak kuralları çerçevesinde iş yapmak, Gelişime açık olmak, Rekabetçi olmak.

11 İş Yapma Prensiplerimiz;

12 06 İNSAN HAKLARI Mls Holding olarak insana saygıyı daima ön planda tutarız. Bu değeri koruyacak ve uygulayacak doğru adayları işe alarak doğru sistemlerle işlevsel uygulamalar yaparız. Bu düşüncelerimizi her platform da duyurup sosyal farkındalık yapmayı hedefleriz. Çalışanlarımızda, adaylarımızda, tedarikçilerimizde ve paydaşlarımızda, dil, din, etnik köken, ırk, cinsiyet, politik görüş ve diğer her türlü ayrımı gözetmeksizin hareket ederiz. Fırsat eşitliğini her zaman ön planda tutarız. Fırsat eşitliğini her zaman önemseyen şirketimiz, kadının iş hayatında erkeklerle eşit haklar tanınmasını desteklemek adına, kadınların tüm sektörlerde ve her düzeyde, ekonomik yaşamın içinde yer alabilmelerini sağlamak amacıyla kadınların güçlenmesini hedefleyen özel sektörün küresel en önemli girişimlerinden biri Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women s Empowerment Principles WEPs) imzacısı olmuştur. Her yıl olduğu gibi 2016 yılında da bu organizasyonun bir parçası olup destek olmaktan memnuniyet duyuyoruz.

13 Kadın İstihdamı %58 Holding idari kadrolarında kadın istihdamını artırmayı ve fırsat eşitliği yaratmayı hedefliyoruz. Kadın istihdamı oranımızı 2016 yılı itibariyle artmış olup, bundan sonraki yıllarda da bu hedefle çalışmalarımıza devam ettireceğiz. Limak Vakfı tarafından düzenlenen Mühendislik alanında çalışmak isteyen kadınların desteklenmesini amaçlayan Türkiye nin Mühendis Kızları projesine dahil oldu. Bu kapsamında ortak çalışmalarımıza 2016 yılı itibariyle başlayıp, Mühendislik alanında eğitim gören bir kadın öğrenciye staj ve kadrolu çalışma imkanı sunup firmamızda istihdam ettik.

14 EĞİTİM Çalışanlarımızın eğitimlerine ve gelişimlerine önem veriyoruz. Zorunlu, Kişisel ve Mesleki Eğitimlerinin dışında İç Eğitim programlarımız belli programlarda eğitimler düzenlemekteyiz. Bu eğitimlerde uzmanlık alanlarına göre bilgi ve tecrübe paylaşımının yanı sıra teorik alanda bilgilerde verilmektedir yılında başlayan eğitim programlarımızdan bazıları tamamlanmıştır yılı için İç Eğitim planlamalarımız yapılmıştır.

15 İnsan Kaynakları politikamız da eşitlik ve adalet temelleri üzerine kuruludur. Bu doğrultuda kurduğumuz sistemler kişiler arası ayrım yaratacak unsurlardan bağımsız, adaletin ön planda olduğu sistemlerdir. Bir çok uygulamada sonucu kişiler değil sistemler verir. Bu alanda yaptığımız çalışmaların tamamı 2016 yılında lansmanı yapılan sistemde hayat bulmuştur yılı itibariyle uygulamaya girmiştir. İşe alım süreçlerimizde, yayınladığımız ilanlarda hiçbir şekilde yaş, cinsiyet vb. hususlarda ayrımcılığa sebep olacak kriterle yer verilmez. Şeffaf ve herkese eşit fırsat ilkesiyle seçme ve yerleştirme süreci gerçekleştirilir. İnsan Kaynakları sistemimizde amacımız doğru kişiyi doğru işte istihdam etmektir. Kişinin kişisel özelliklerinden çok yaptığı işler, çalışmalar ve yetkinlikleri ön plandadır. Çalışanlarımıza eşit ölçüde nitelikleri doğrultusunda kendilerini geliştirme fırsatı sunulmaktadır. Ayrıca firmamıza başvuru yapan adaylara da zamanında ve doğru bilgi akışının verilmesini ve saygı duyulmasını önemsiyoruz. Bu kapsamda 2016 yılında da insana saygı ödülünü almaya hak kazandık.

16 Şirket içi iletişime çok önem verilir. Bu kapsamda projelerimiz devam ediyor yılında yenilenen yapısıyla fark çalışanlarımızın birbirleri ile iletişim kurmalarını sağlayan çalışan portalimiz var. Yeni sloganımız birlikte iyiyiz biz e uygun olarak portal adımızı olarak belirledik. Ayrıca mlssignal uygulaması ile cep telefonlarından güncel haberleri takip edebiliyorlar.

17 İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKAMIZ Doğru insanı doğru işte istihdam etmektir. Organizasyonlarımızda, her görevin kesin ve açık tanımı yapılmasının yanında, görevi yerine getirecek personeli de yetkinlik ve niteliklerine göre tespit ederek en iyiye ulaşmaktır. Personel; eğitimi, bilgisi, tecrübe ve yetenekleri ölçüsünde, grubun tüm imkanlarından adil ve objektif ölçülere göre yararlandırılır. İşlerde hızlılık ve verimliliği sağlamak için şirket içi iletişime gereken önem verilir. Tüm çalışanlardan gelen öneri, görüş ve fikirler dikkatli bir şekilde izlenir ve değerlendirilir. Eğitimin, her kademedeki personel için verimliliği ve motivasyonu arttırıcı bir faktör olduğuna inanılır. Her personelin özlük haklarının kullanılmasını garanti altına alır. Adil, güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamı taahhüt eder.

18 2016 Yılı Farkındalık Posterlerimizden bazı çalışmalar ;

19 1993 yılından bu yana ihtiyaç sahibi çocuklara ve ailelerine yönelik yardım çalışmalarında bulunan Anne Çocuk Eğitim Vakfı; AÇEV'e MLS Holding bünyesindeki tüm kadın çalışanlarımız adına destek verdik.

20 07 ÇALIŞMA STANDARTLARI Çalışma arkadaşlarımızın mutluluğuna önem veriyoruz. Bu amaçla çalışanlarımız için güvenli ve keyifli bir çalışma ortamı sunuyoruz. Şirketimizde sendikalaşma ve toplu müzakere özgürlüğü konusunda her hangi bir kısıtlama olmamakla birlikte herkes özgür iradesi ile karar alabilmektedir.

21 Mls Holding de çocuk işçi çalıştırılması kesinlikle yasaktır. Bu konuyu garanti altına alan şirket prosedürlerimiz oluşturulmuştur. Tedarikçi ve paydaşlarımıza da bu konudaki hassasiyetimizi her fırsatta hatırlatır, hizmet aldığımız firmalara denetimler gerçekleştiririz. Yapılan denetimlerde uygunsuzluk bulunması durumunda sözleşmemizi bu konu ile ilgili eklediğimiz maddeye istinaden feshederiz.

22 Çalışanlarımızın ve taşeronlarımızın sağlığı, güvenliği için gerekli önlemi sağlamak ve gerekli denetimleri gerçekleştirmek için her türlü çabayı sarf etmekteyiz. İş sağlığı ve güvenliği risk kurulumuz her ay düzenli olarak toplantılar yaparak gerekli tedbirlerin alması ile ilgili denetimleri gerçekleştirir. Yaşadığımız olaylardan ve ramak kala vakalarından dersler çıkartıp bu deneyimlemelerimizi tüm çalışanlar ile paylaşıyoruz. Bu düşünceden hareketle 2016 yılı itibariyle Öğrenme Durağı tabelalarımızı uygulamaya koyup çalışanlarımızı ve misafirlerimizi bu konularda bilgilendiriyoruz.

23 Şirket araçlarımızda, servislerimizde çalışanlarımızın emniyetini her zaman ön planda tutarız. Bu amaçla araçlarımızın hepsinde acil durum iletişim bilgileri ve acil durum araç kitleri koyulmuştur.

24 İş güvenliği risk kurulumuz her ay düzenli olarak Safeyt Walk denetimi gerçekleştirmeye devam etmekte ve bunları raporlayıp, iyileştirilmesi için takibini sağlamaktadır. Bunun haricinde çalışanlarımızın olası acil durumlarda tedbirli davranmaları için belli aralıklarla tatbikatlar düzenlemekteyiz.

25 08 ÇEVRE Biliyoruz ki şirketlerin sürdürülebilirliğinden önce çevrenin sürdürülebilirliğinin sağlanması gerekmektedir. MLS Holding olarak, çevrenin bize kalan bir miras olduğunu unutmadan, bir sonraki nesillere sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedeflemekte; bunun için tüm faaliyetlerimizde çevre dostu ürün ve teknolojileri kullanmaktayız. Bu sebeple; Enerji kaynaklarının verimli kullanmak için gerekli bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirmektedir yılın tüm aydınlatıcılarımız tasarruflu aydınlatıcılar ile değiştirilmiştir. Atıkları çevreye zarar vermeyecek şekilde ayrıştırır ve doğru bir atık yönetimini tercih eder. Atıklarımız atık toplama alanında ayrıştırılır ve ilgili kurumlara teslim ederiz. Ayrıca bilgilendirme afiş çalışmaları ile bunu desteleriz. Çevresel projeleri destekleriz bu alanda oluşturulan bilgilendirme ve uygulama çalışmalarına dahil oluruz. Şirket bahçemizdeki Portakalları bu yıl Geleneksel Portakal Hasatı etkinliği ile topladık ve çalışanlarımıza çevrenin bize sağladığı faydaları bir kez daha düşünmemiz ve ona göre çevreyi korumamız gerektiğini tekrar hatırlattık.

26 Ortopedik engelli birinin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla ;Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği nin düzenlemiş olduğu plastik kapak kampanyasına Kasım 2016 tarihi itibariyle MLS Holding olarak bizde katılıp Her Kapak Bir Adım! dedik ve hem çalışma arkadaşlarımız, hem de çevrelerinin göstermiş oldukları azim ve gayretle engelsiz bir yaşamı desteklediğimiz için sertifika almaya hak kazandık. Bu süreçte şirketlerimizde 35 kilodan fazla kapak topladık, topladığımız kapaklar ve MLS Holding destegiyle 5 adet sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine armağan ettik. Bu kampanyaya katılımız ile hem çevre duyarlılığı hem de sosyal sorumluluk bilinci konusunda farkındalık yaratabildik.

27 Avrupa Nükleer Araştırma Konseyi nin (CERN) desteklediği Cern&Society (Cern ve Toplum) adlı vakfın 2016 Yıllık İnceleme dergisinde, vakfa bağışlarıyla destek olan şirketimiz adına Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sami Özdemir in, dergide yer alan Geleceği İnşa Etmek başlıklı yazının altında konuyla ilgili fikrini sunduğu bir yorumu yer almıştır. Değerlendirmeleriyle vakfın beğenisini kazanan Sayin Sami Özdemir in yorumu ile dergide yer alan yazinin Türkçe çevirisi şöyledir: Geleceği İnşa Etmek 21.yüzyılın önemli zorluklarını gidermek için, bilimde, kanıta dayalı karar alma ve politika oluşturmada daha fazla halk katılımına ve bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında kariyer yapmak isteyen yetenekli gençlere ihtiyacımız vardır. Bu beceriler ve bilgiler sürdürülebilir bir gezegenin ve tüm insanların refahının inşasının altyapısını oluşturmakta temel olacak önemli faktörlerdir. 2014'teki kuruluşundan bu yana CERN & Society vakfı CERN ün toplum üzerindeki etkisinin artmasına, özellikle genç yeteneklerin geleceğe, gelişmiş bir şekilde aktarılmasını sağlayarak katkıda bulunmuştur. CERN tarafından esinlenilmiş veya etkinleştirilmiş Cern & Society projeleri, kurumun spesifik araştırma görevinin ötesine geçmiştir. İnanıyorum ki; gelecek, farklılıklar ve şartlar ne olursa olsun uygarlığı önemseyen insanlar tarafından şekillenir

28 09 YOLSUZLUKLA MÜCADELE Yolsuzluk, kişisel kazanç karşılığında dürüst olmayan ve hileli bir şekilde hareket etmeye isteklilik olarak tanımlanabilir. Yetkiye sahip bir pozisyonda bulunan ve ödeyen lehinde bir karar alması için kendisine yasadışı şekilde bir ödemede bulunulan kişi/kişiler ve aynı şekilde ödeyen kişi/kişiler yolsuzluğa iştirak etmiştir. Yolsuzluk iş yapmanın maliyetini arttırır, haksız rekabete yol açar, yaratıcılığı tahrip eder ve sosyal yapılara zarar verir. Büyük çerçeveden bakınca ekonomik kalkınmayı geciktir. Bu nedenle, Mls Holding Şeffaf yönetim anlayışını benimser, uygulamalarımızda da yasaların çizdiği sınırlar dahilinde hareket ederiz. Yolsuzlukla mücadele konusunda kararlılığımızın göstergesi olarak 2015 yılı sonunda Yolsuzlukla Mücadele Politikası nın oluşturulması kararı alınmış ve 2016 yılı itibariyle Mls Holding İş Etiği Kuralları oluşturulmuştur;

29 İŞ ETİĞİ KURALLARI

30 İÇİNDEKİLER 1.0 GİRİŞ 1.1 Başkan Mesajı 1.2 İş Yapış Şekillerimiz 2.0 SORUMLULUKLARIMIZ 2.1 Yönetici Sorumlulukları 2.2 Bireysel Sorumluluklarımız 3.0 DAVRANIŞLARIMIZ, ÇALIŞANLARIMIZ VE KÜLTÜRÜMÜZ 3.1 Sağlık, Emniyet, Güvenlik ve Çevre 3.2 İnsan Hakları 3.3 Taciz 3.4 Fırsat Eşitliği 4.0 GİZLİLİK 4.1 Kişisel Veri Paylaşımı 4.2 Veri Gizliliği 5.0 ÜÇÜNCÜ TARAF VE ULUSLARARASI ETKİLEŞİMLERDE RİSK YÖNETİMİ 5.1 Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele 5.2 Hediyeler ve Ağırlama 5.3 Çıkar Çatışmaları 5.4 Kara Para Akalama ve Mücadele 5.5 Siyasi Faaliyet ve Ödemeler 6.0 SONUÇ

Global Compact 2015 Yılı İlerleme Raporu

Global Compact 2015 Yılı İlerleme Raporu Global Compact 2015 Yılı İlerleme Raporu İÇİNDEKİLER 01 Başkanın Mesajı 02 Raporun Kapsamı 03 Hakkımızda 04 Şirketin Tarihçesi 05 Şirket Profili 06 İnsan Hakları 07 Çalışma Standartları 08 Çevre Yaklaşımı

Detaylı

MLS HOLDİNG BM KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESI İLERLEME RAPORU 2013. Global Compact 2013 Yılı İlerleme Raporu

MLS HOLDİNG BM KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESI İLERLEME RAPORU 2013. Global Compact 2013 Yılı İlerleme Raporu Global Compact 2013 Yılı İlerleme Raporu İÇİNDEKİLER 01 Raporun Kapsamı Sunuş 02 Şirketin Tarihçesi 03 Başkanın Mesajı Şirket Profili 04 Vizyonumuz /Misyonumuz/ İş Yapma Metotlarımız Rapor Profili 05 İnsan

Detaylı

Global Compact 2014 Yılı İlerleme Raporu

Global Compact 2014 Yılı İlerleme Raporu Global Compact 2014 Yılı İlerleme Raporu İÇİNDEKİLER 01 Raporun Kapsamı 02 Mls Holding Hakkında 03 Şirketin Tarihçesi 04 Küresel İlkeler Sözleşmesi 05 Başkanın Mesajı 06 Şirket Profili 07 İnsan Hakları

Detaylı

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact)

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ETİK KURALLAR VE KURUMSAL SORUMLULUK Doğuş Otomotiv Etik Kuralları, imzalamış olduğu Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact), kurumsal sosyal sorumluluk politikaları ve şirket

Detaylı

BM KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİ İLERLEME RAPORU (COP) 2013. www.ideakimya.com

BM KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİ İLERLEME RAPORU (COP) 2013. www.ideakimya.com BM KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİ İLERLEME RAPORU (COP) 2013 www.ideakimya.com İÇİNDEKİLER BM Küresel İlkeler Sözleşmesi İlkeler. İDEA Yapı Kimyasalları Hakkında... Kurum Profili. Misyon, Vizyon ve Değerler...

Detaylı

BM KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİ İLERLEME BİLDİRİMİ 2015

BM KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİ İLERLEME BİLDİRİMİ 2015 BM KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİ İLERLEME BİLDİRİMİ 2015 İÇİNDEKİLER 1. BM Küresel İlkeler Sözleşmesi İlkeler 2. BİGMEV Hakkında Vakıf Profili Misyon ve Vizyon 3. Başkan ın Mesajı 4. Desteğe Devam Beyanı

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

Canan Ercan Çelik TEİD, Yönetim Kurulu Üyesi Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı

Canan Ercan Çelik TEİD, Yönetim Kurulu Üyesi Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı Canan Ercan Çelik TEİD, Yönetim Kurulu Üyesi Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı Misyon: Evrensel Etik İlkelerin Türkiye de toplumun her kesiminde benimsenmesi ve uygulanmasına önderlik etmek

Detaylı

İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI

İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI LORD Corporation ( LORD ) kendini dürüstlük ve yüksek etik standartları ile iş yapmaya adamıştır. Ayrıca, işimiz için geçerli tüm kanun ve yönetmeliklere uyma konusunda kararlıyız.

Detaylı

Bursa SYK 2015. Ozlem Unsal, BSI Group Eurasia Ülke Müdürü 14 Ekim 2015, Bursa. Copyright 2012 BSI. All rights reserved.

Bursa SYK 2015. Ozlem Unsal, BSI Group Eurasia Ülke Müdürü 14 Ekim 2015, Bursa. Copyright 2012 BSI. All rights reserved. Bursa SYK 2015 Ozlem Unsal, BSI Group Eurasia Ülke Müdürü 14 Ekim 2015, Bursa Copyright 2012 BSI. All rights reserved. Sunum İçeriği Sürdürülebilirlik Raporlaması Nedir? Sürdürülebilirlik Raporlamasının,

Detaylı

(3) Ray Sigorta A.Ş. bünyesinde, her seviyede sürdürülen, iç ve dış seçme ve yerleştirme uygulamaları bu yönetmelik kapsamındadır.

(3) Ray Sigorta A.Ş. bünyesinde, her seviyede sürdürülen, iç ve dış seçme ve yerleştirme uygulamaları bu yönetmelik kapsamındadır. Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Ray Sigorta A.Ş. temel değerlerini; Biz Aileyiz, Dürüstüz, Etik değerlere saygılıyız, Adiliz, Şeffaf ve Paylaşımcıyız, Birlikte güçlüyüz, Yaratıcı ve Üretkeniz, İnsana değer

Detaylı

İş Yeri Hakları Politikası

İş Yeri Hakları Politikası İş Yeri Hakları Politikası İş Yeri Hakları Politikası Çalışanlarımızla olan ilişkilerimize değer veririz. İşimizin başarısı, küresel işletmemizdeki her bir çalışana bağlıdır. İş yerinde insan haklarının

Detaylı

Küresel İlkeler Sözleşmesi İlerleme Bildirimi, 2014-2015

Küresel İlkeler Sözleşmesi İlerleme Bildirimi, 2014-2015 10 İlke Küresel İlkeler Sözleşmesi İlerleme Bildirimi, 2014-2015 Paydaşlarımıza duyururuz ki: 1. İş dünyası, ilan edilmiş insan haklarını desteklemeli ve bu haklara saygı duymalı 2. İş dünyası, insan hakları

Detaylı

DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI Sayfa : 1/5 1. AMAÇ Bu politikanın amacı, Doğan Grubu olarak sosyal sorumluluk ilkelerimizi belirtmek ve sosyal sorumluluk kapsamındaki çalışmaların Grubumuz için

Detaylı

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir.

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir. Randstad Group İlkesi Başlık Business Principles (Randstad iş ilkeleri) Yürürlük Tarihi 27-11 -2009 Birim Grup Hukuk Belge No BP_version1_27112009 Randstad, çalışma dünyasını şekillendirmek isteyen bir

Detaylı

Bu doküman, yazılı izin alınmaksızın, hangi amaç için olursa olsun elektronik ortamda ya da başka biçimlerde kısmen veya tamamen ve herhangi bir

Bu doküman, yazılı izin alınmaksızın, hangi amaç için olursa olsun elektronik ortamda ya da başka biçimlerde kısmen veya tamamen ve herhangi bir Bu doküman, yazılı izin alınmaksızın, hangi amaç için olursa olsun elektronik ortamda ya da başka biçimlerde kısmen veya tamamen ve herhangi bir dilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve şirket dışı yayınlarda

Detaylı

SCA Davranış Kuralları

SCA Davranış Kuralları SCA Davranış Kuralları SCA Davranış Kuralları SCA paydaşları ile değer yaratmaya, çalışanları, müşterileri, tüketicileri, hissedarları ve diğer iş ortaklarıyla saygı, sorumluluk ve mükemmelliğe dayanan

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANAYASASI

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANAYASASI İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANAYASASI Türkiye'deki Tek Üniversite İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANAYASASI Biz, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi nin paydaşları; gelecek kuşaklara daha yaşanabilir

Detaylı

SOSYAL SORUMLULUK EL KİTABI

SOSYAL SORUMLULUK EL KİTABI SOSYAL SORUMLULUK EL KİTABI Onaylayan : Formplast Yönetim Kurulu Onay Tarihi : 04.05.2017 Sayfa 1 / 5 Sosyal Sorumluluk Politikamız Bu politika Formplast ın, kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerimizi ve

Detaylı

* İnsan Kaynakları alanında çalışmak isteyen tüm Öğrenci ve Yeni Mezunlar,

* İnsan Kaynakları alanında çalışmak isteyen tüm Öğrenci ve Yeni Mezunlar, İNSAN KAYNAKLARI UZMANLIĞI EĞİTİMİ Rekabetçi ve etkin süreç yönetimi için öncelikli olan entellektüel sermaye olarak kabul edilen insan kaynağı yönetiminde doğru stratejiler oluşturmak günümüz başarılı

Detaylı

Compass Group Ahlak Kuralları

Compass Group Ahlak Kuralları Compass Group Yayın 1.2 Compass Group & BM Küresel Sözleşme Alanımızda dünya lideri olarak, temin ettiğimiz hizmetlerin kalitesi için ve işimizi profesyonel ve etik şekilde yapmamız amacıyla çok yüksek

Detaylı

Global Compact Türkiye Üye Etkileşim Toplantısı. 25 Ekim yıl

Global Compact Türkiye Üye Etkileşim Toplantısı. 25 Ekim yıl Global Compact Türkiye 2002-2017 Üye Etkileşim Toplantısı 25 Ekim 2017 Rakamlarla Global Compact Türkiye* 151 Şirket 62 STK 22 İş Dünyası Derneği 10 Üniversite 6 Diğer Dünyada 15. Avrupa da 6. Ağ *Ekim

Detaylı

RAPOR İÇERİĞİ İÇİNDEKİLER. 1- Hakkımızda. 2- Misyon ve Vizyonumuz. 3- Başkanın Mesajı. 4- Rapor Hakkında

RAPOR İÇERİĞİ İÇİNDEKİLER. 1- Hakkımızda. 2- Misyon ve Vizyonumuz. 3- Başkanın Mesajı. 4- Rapor Hakkında GLOBAL COMPACT İLERLEME RAPORU 2017 RAPOR İÇERİĞİ İÇİNDEKİLER 1- Hakkımızda 2- Misyon ve Vizyonumuz 3- Başkanın Mesajı 4- Rapor Hakkında Küresel İlkeler Sözleşmesi İnsan Hakları İlke 1: İş dünyası, ilan

Detaylı

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum.

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. Değerli Yönetici, GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. "Yaşamboyu Öğrenme" ilkesi çerçevesinde bireylerin, çeşitli sektörlerdeki işletmelerin,

Detaylı

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI. Aralık, 2018 Rev. 03

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI. Aralık, 2018 Rev. 03 TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI Aralık, 2018 Rev. 03 BÜTÜNLÜK Müşterilerimize, hissedarlarımıza, çalışanlarımıza, tedarikçilerimize, idari ve denetim yetkililerine, rakiplerimize ve topluma karşı davranışımız

Detaylı

Burçun İmir. Aylin Somersan-Coqui. Allianz Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü

Burçun İmir. Aylin Somersan-Coqui. Allianz Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Burçun İmir Aylin Somersan-Coqui Allianz Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Allianz da sürdürülebilirliğin kanıtı, 126 yıllık tarih Aylin Somersan Coqui Aylin Somersan-Coqui Allianz Türkiye CEO Sürdürülebilirilik,

Detaylı

Bu Bölüme Görev Adı Yazılmalıdır GÖREV TANIMI

Bu Bölüme Görev Adı Yazılmalıdır GÖREV TANIMI GÖREV TANIMI POZİSYON BİLGİLERİ Çalışanın Adı-Soyadı Pozisyon Adı İş Birimi Departman Unvan Direkt Rapor Ettiği Pozisyon İŞİN AMACI ORGANİZASYONDAKİ YERİ BKZ. Ek 1 (Organizasyon şeması) ANA SORUMLULUKLARI

Detaylı

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI BÜTÜNLÜK Müşterilerimize, hissedarlarımıza, çalışanlarımıza, tedarikçilerimize, idari ve denetim yetkililerine, rakiplerimize ve topluma karşı davranışımız hatasız bir bütündür.

Detaylı

DOĞAN GRUBU İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI DOĞAN GRUBU İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI Sayfa : 1/7 1. AMAÇ Bu politikanın amacı Doğan Grubu olarak tüm şirketlerimizde İnsan Kaynakları yönetiminde uyguladığımız değerleri açıklamaktır. 2. KAPSAM Doğan

Detaylı

DEĞERLERİMİZ, POLİTİKAMIZ

DEĞERLERİMİZ, POLİTİKAMIZ MİSYONUMUZ Müşterilerimizin satış alanını, mükemmel bir satın alma deneyimi oluşturmak üzere yenilikçi ürünler, hizmetler ve çözümler sunan cazip ve verimli bir alana dönüştürüyoruz. VİZYONUMUZ Hedefimiz;

Detaylı

Nisan 2011. Tedarikçi Davranı Kuralları

Nisan 2011. Tedarikçi Davranı Kuralları Nisan 2011 Tedarikçi Davranı Kuralları Group_SupplierCodeofConduct_April2011_TUR.doc 1 GİRİŞ Sodexo için işlerin yürütülmesinde yüksek etik kuralları çok önemlidir. Bu sebepten dolayı ilişkide olduğumuz

Detaylı

DÜNYA KALİTE DERNEĞİ

DÜNYA KALİTE DERNEĞİ DÜNYA KALİTE DERNEĞİ Sorumluluk Bildirimi Raporu 2017 İÇİNDEKİLER 1- Yönetim Kurulu Başkanı Mesajı 2- DÜKAD Hakkında 3- DÜKAD ve UN GLOBAL COMPACKT 4- Faaliyetler ve Projeler 1-YÖNETİM KURULU BAŞKANI NIN

Detaylı

4 Rapor kapsamı. 5 Yönetici-Ortak Mesajı. 6 STEPPEN Hakkında. 8 Vizyonumuz/Misyonumuz

4 Rapor kapsamı. 5 Yönetici-Ortak Mesajı. 6 STEPPEN Hakkında. 8 Vizyonumuz/Misyonumuz 4 Rapor kapsamı 5 Yönetici-Ortak Mesajı 6 STEPPEN Hakkında 8 Vizyonumuz/Misyonumuz 9 Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (Global Compact) 10 İnsan Hakları 11 Çalışma Koşulları 13 Çevre 15 Ödüllerimiz

Detaylı

Fırsat Eşitliği Modeli FEM

Fırsat Eşitliği Modeli FEM Fırsat Eşitliği Modeli FEM IPRA Altın Küre Ödülleri 2014 FEM Fırsat Eşitliği Modeli IPRA (Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği) Altın Küre Ödülleri nde 2014 yılı Sivil Toplum Kuruluşları Kurumiçi Kampanyası

Detaylı

A dan Z ye Sürdürülebilirlik

A dan Z ye Sürdürülebilirlik A dan Z ye Sürdürülebilirlik Ece Sevin, 16.11.2017 ESCARUS TSKB Sürdürülebilirlik Danışmanlığı A.Ş. ESCARUS HAKKINDA Escarus Hizmetlerimiz Tecrübemiz Stratejik Sürdürülebilirlik Operasyonel Sürdürülebilirlik

Detaylı

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Akademik Personel) Özet Sonuçları ( )

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Akademik Personel) Özet Sonuçları ( ) İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Akademik Personel) Özet Sonuçları (31.12.217) Cinsiyetiniz? Kadın 3.3% 3.3% 69.7% Erkek 69.7% 12 Kurumumuzun misyonu, vizyonu, değerleri ve hedefleri ile ilgili bilgilendirmeler yeterince

Detaylı

Yüksel'in Sürdürülebilirlik Raporu III. Yüksel'in Sürdürülebilirlik Raporu

Yüksel'in Sürdürülebilirlik Raporu III. Yüksel'in Sürdürülebilirlik Raporu Yüksel'in Sürdürülebilirlik Raporu III Yüksel'in Sürdürülebilirlik Raporu Yükselebilirlik - Yüksel'in Sürdürülebilirlik Raporu 3 Rapor Profili (G4-28,29,30) G4-9 1 03 Yönetim Kurulu Başkanı Mesajı 04

Detaylı

SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI

SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI Bu politika prosedürü ile Mioro Hediyelik Eşya San.ve Tic. A.Ş., kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerimizin,topluluğumuz için önemini ve önceliğini vurgular. Mioro A.Ş. sahip

Detaylı

YÖNETİCİ YETİŞTİRME VE GELİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMI İÇERİĞİ

YÖNETİCİ YETİŞTİRME VE GELİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMI İÇERİĞİ YÖNETİCİ YETİŞTİRME VE GELİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMI İÇERİĞİ 2017 HEDEF KİTLE: Yöneticilik görevine yeni başlayanlar Yönetim pozisyonunda bulunanlar Şirket içi potansiyel yönetici adayları YÖNETİM DAVRANIŞI

Detaylı

Click to edit Master title style Türkiye de Ekip Çalışmaları ve Ödül Süreci PROBLEM ÇÖZME TEKNİKLERİ.

Click to edit Master title style Türkiye de Ekip Çalışmaları ve Ödül Süreci PROBLEM ÇÖZME TEKNİKLERİ. Click to edit Master title style Türkiye de Ekip Çalışmaları ve Ödül Süreci PROBLEM ÇÖZME TEKNİKLERİ Click İÇERİKto edit Master title style Türkiye Kalite Derneği KalDer Kaizen, TPM ve Kalite Çemberi Nedir?

Detaylı

AJANDA HAKKIMIZDA EĞİTİMLERİMİZ. Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz. Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz

AJANDA HAKKIMIZDA EĞİTİMLERİMİZ. Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz. Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz AJANDA HAKKIMIZDA Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz EĞİTİMLERİMİZ Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz BİZ KİMİZ? Eğitim Sektöründe 11 yıllık tecrübe ve bilgi birikimine sahip olarak yola

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ Sosyal Sorumluluk Sosyal Sorumluluk nedir? Sosyal sorumluluk tüm bireylerin ve yönetimlerin içinde bulundukları toplumun yaşam kalitesini iyileştirmek

Detaylı

BAŞKANDAN MESAJ. Yol gösterici olmak Yasama süreçlerinde etkinliği artırmak, Yönetsel gelişimini desteklemek Üzere çalışmaktayız.

BAŞKANDAN MESAJ. Yol gösterici olmak Yasama süreçlerinde etkinliği artırmak, Yönetsel gelişimini desteklemek Üzere çalışmaktayız. BAŞKANDAN MESAJ 2007 yılında 11 kurucu üye ile; iş kadınıyla güçlü bir Türkiye`ye ulaşmak vizyonu ile kurulan derneğimiz bugün aktif katılımı olan 140 üyeye ulaşmıştır. Farklı sektörlerde, sanayici, girişimci

Detaylı

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2014 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU Mart 2014 1 RAPOR NO : 1 RAPOR TARİHİ : Mart 2014 İNCELEMEYİ YAPAN : Kurumsal Yönetim Komitesi İNCELEMENİN KONUSU : Kurumsal

Detaylı

Daimler grubunda sosyal sorumluluk ile ilkeler. Daimler sosyal sorumluluğunun bilincinde olup Küresel Anlaşma (Global Compact) için baz

Daimler grubunda sosyal sorumluluk ile ilkeler. Daimler sosyal sorumluluğunun bilincinde olup Küresel Anlaşma (Global Compact) için baz 2 Daimler grubunda sosyal sorumluluk ile ilkeler Giriş Daimler sosyal sorumluluğunun bilincinde olup Küresel Anlaşma (Global Compact) için baz oluşturan 10 ilkeye bağlıdır. Bu ortak hedeflerin gerçekleştirilmesi

Detaylı

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ TOPLUMSAL SORUMLULUK TOPLUMSAL SORUMLULUK NEDİR Sosyal sorumluluk tüm bireylerin ve yönetimlerin içinde bulundukları toplumun yaşam kalitesini iyileştirmek

Detaylı

İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK

İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK Daha kapsayıcı bir toplum için sözlerini eyleme dökerek çalışan iş dünyası ve hükümetler AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK Avrupa da önümüzdeki

Detaylı

GLOBAL YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ ÇEVRE POLİTİKASI

GLOBAL YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ ÇEVRE POLİTİKASI GLOBAL YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ Revizyon Yayın Tarihi V.1 Haziran 2016 1. AMAÇ ve KAPSAM GİRİŞ ve AMAÇ İşbu Çevre Politikası nın ( Politika ) amacı Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ( GYH ) ve

Detaylı

DAVRANIŞ YÖNETMELİĞİMİZ LEASEPLAN ÇALIŞANI OLARAK SORUMLULUKLARIMIZ

DAVRANIŞ YÖNETMELİĞİMİZ LEASEPLAN ÇALIŞANI OLARAK SORUMLULUKLARIMIZ DAVRANIŞ YÖNETMELİĞİMİZ İş yönetimi Değerlerimiz Yönetmelik Genel İlkeleri DAVRANIŞ YÖNETMELİĞİMİZ LEASEPLAN ÇALIŞANI OLARAK SORUMLULUKLARIMIZ Müşterilerimiz, Tedarikçilerimiz ve İş Ortaklarımız Dünyadaki

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BT Strateji Yönetimi BT Hizmet Yönetim Politikası Sürüm No: 6.0 Yayın Tarihi: 26.02.2015 444 0 545 2012 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

TÜSİAD Gençlik Platformu

TÜSİAD Gençlik Platformu TÜSİAD Gençlik TÜSİAD Gençlik TÜSİAD Gençlik TÜSİAD Gençlik üniversite gençliği ile iş dünyasını sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme hedefi etrafında bir araya getiren ve Türkiye nin geleceğini şekillendiren

Detaylı

UKS EĞİTİM LİSTESİ 1 PREZİ EĞİTİMİ 2 2 AİLE ŞİRKETLERİ YÖNETİMİ VE KURUMSALLAŞMA EĞİTİMİ 3 3 ÇATIŞMA YÖNETİMİ 2

UKS EĞİTİM LİSTESİ 1 PREZİ EĞİTİMİ 2 2 AİLE ŞİRKETLERİ YÖNETİMİ VE KURUMSALLAŞMA EĞİTİMİ 3 3 ÇATIŞMA YÖNETİMİ 2 I-GENEL YÖNETİM EĞİTİM PROGRAMI 1 PREZİ EĞİTİMİ 2 2 AİLE ŞİRKETLERİ YÖNETİMİ VE KURUMSALLAŞMA EĞİTİMİ 3 3 ÇATIŞMA YÖNETİMİ 2 4 ETKİN TAKIM KURMA, YÖNETME VE TAKIMDAŞLIK EĞİTİMİ 3 5 İŞ GELİŞTİRME EĞİTİMİ

Detaylı

KENTSEL YAŞAM KALİTESİ DERNEĞİ. Binalar Ağaçlardan Yüksek Olmasın

KENTSEL YAŞAM KALİTESİ DERNEĞİ. Binalar Ağaçlardan Yüksek Olmasın KENTSEL YAŞAM KALİTESİ DERNEĞİ Binalar Ağaçlardan Yüksek Olmasın Bu çalışma, 1. Yılını tamamlayan Kentsel Yaşam Kalitesi Derneği ni tanıtım amaçlı hazırlanmıştır. Grafik Tasarım / Emel Karadeniz, Craft

Detaylı

MALİYE YÜKSEK EĞİTİM MERKEZİ (MAYEM)

MALİYE YÜKSEK EĞİTİM MERKEZİ (MAYEM) MALİYE YÜKSEK EĞİTİM MERKEZİ (MAYEM) MİSYON ÇALIŞMASI Tablo 1. Misyon Çalışması Sonuçları Konsolide Misyon Oluşturulamamıştır Grup 1 İnsanımızın refahını arttırmak için, adaletli, etkin, verimli, şeffaf

Detaylı

DAVRANIŞ YÖNETMELİĞİMİZ

DAVRANIŞ YÖNETMELİĞİMİZ DAVRANIŞ YÖNETMELİĞİMİZ LEASEPLAN ÇALIŞANI OLARAK SORUMLULUKLARIMIZ 05.06.2015 DAVRANIŞ YÖNETMELİĞİMİZ 1. İş yönetimi 2. Değerlerimiz 3. Yönetmelik Genel İlkeleri 4. Müşterilerimiz, Tedarikçilerimiz ve

Detaylı

MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları

MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları 29 Mayıs 2013 tarihinde MMKD Stratejik İletişim Planı nı oluşturmak amacıyla bir toplantı yapıldı. Toplantının ardından, dernek amaç ve faaliyetlerinin

Detaylı

Perakende sektöründe insan yönetimi profesyonellerine özel. İK Sertifika Programı

Perakende sektöründe insan yönetimi profesyonellerine özel. İK Sertifika Programı Perakende sektöründe insan yönetimi profesyonellerine özel İK Sertifika Programı Perakende sektörüne hız kazandıracak etkin formül: Yetenek Yönetimi ve Stratejik İK Perakende sektöründe yetenek yönetimi,

Detaylı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİ (GLOBAL COMPACT) İLERLEME BİLDİRİM RAPORU (COP) 2013

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİ (GLOBAL COMPACT) İLERLEME BİLDİRİM RAPORU (COP) 2013 BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİ (GLOBAL COMPACT) İLERLEME BİLDİRİM RAPORU (COP) 2013 1 2 İDEA YAPI KİMYASALLARI SAN. VE TİC. A.Ş. 3 idea YAPI KİMYASALLARI 2007 yılında, tamamı Türk sermayesi

Detaylı

YÖNETİM HİZMETLERİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ TEMİZLİK HİZMETLERİ PEYZAJ HİZMETLERİ GÜVENLİK HİZMETLERİ TEKNOLOJİK HİZMETLER BAŞKANIN MESAJI Uzun yılların vermiş olduğu deneyimimizi insanı merkeze alan, sürdürülebilir

Detaylı

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak Kurumsal Yapının Güçlendirilmesine İlişkin Amaç Stratejik Amaç 1.1 Borsanın Kurumsal Yönetim Yaklaşımı ile Yönetilmesi Hedef 1.1.1 Borsada Kurumsal Yönetim İlkeleri Konusunda Farkındalık Oluşturmak Strateji

Detaylı

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Raporu Küresel İlkeler Sözleşmesi İlerleme Bildirimi

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Raporu Küresel İlkeler Sözleşmesi İlerleme Bildirimi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Raporu Küresel İlkeler Sözleşmesi İlerleme Bildirimi 2016-2017 Yayın Tarihi 2018 YAYINA HAZIRLAYAN Hasan ŞANLI Genel Sekreter İLETİŞİM Tarsus Ticaret Borsası Şahin Mah. 3294

Detaylı

ERICSSON Davranış Kuralları

ERICSSON Davranış Kuralları ERICSSON Davranış Kuralları Amaç Bu Davranış Kurallarının amacı insan haklarını korumak ve adil istihdam koşullarını, güvenli çalışma koşullarını, çevresel konuların sorumlu yönetimini ve yüksek etik standartları

Detaylı

Kurumsal Eğitimlerimiz

Kurumsal Eğitimlerimiz 2017 Kurumsal Eğitimlerimiz İçindekiler YÖNETİCİLİK ve YÖNETİM BECERİLERİ EĞİTİMLERİ... 11 Yöneticilik ve Liderlik Eğitimi... 11 Finansçı Olmayanlar için Finans Yönetimi Eğitimi... 12 Yönetimde Temel Yaklaşımlar

Detaylı

Doğal olarak dijital

Doğal olarak dijital Doğal olarak dijital 1 Doğadan ilham alan, yeni nesil teknoloji şirketi. Doğada her şey birbiri ile uyum ve bir denge içinde. Bitkiler etkin bir veri analitiği ve network yönetimi ile hayatta kalabiliyorlar.

Detaylı

MTMD STRATEJİK HEDEFLER VE EYLEMLER 2014 MAYIS.2014 İZMİR

MTMD STRATEJİK HEDEFLER VE EYLEMLER 2014 MAYIS.2014 İZMİR MTMD STRATEJİK HEDEFLER VE EYLEMLER MAYIS. STRATEJİK HEDEFLER ÇALIŞTAYI NEDEN BURDAYIZ? AMACIMIZ, DERNEĞİN AMAÇLARINA ULAŞMASI İÇİN UZUN VADELİ, ORGANİZE, PLANLI VE ORTAK DAVRANIŞLARLA SİSTEMATİK BİR GÜÇ

Detaylı

ÜNİVERSİTE VE SOSYAL SORUMLULUK. Prof. Dr. Yunus Söylet İstanbul Üniversitesi Rektörü

ÜNİVERSİTE VE SOSYAL SORUMLULUK. Prof. Dr. Yunus Söylet İstanbul Üniversitesi Rektörü ÜNİVERSİTE VE SOSYAL SORUMLULUK Prof. Dr. Yunus Söylet İstanbul Üniversitesi Rektörü Küreselleşmenin etkisi Devlet bir çok sosyal alandan çekilmiştir Küresel ekonomi sürecinde özelleştirmeler ile eşitsizlik,

Detaylı

Ve her sey temizlik ile basladı...

Ve her sey temizlik ile basladı... Ve her sey temizlik ile basladı...,, Güvensan, 1992 yılında profesyonel temizlik alanında hizmet vermek ve ürün satışı yapmak amacıyla kurulmuştur. Gelişen teknoloji ve farklılaşan müşteri ihtiyaçları

Detaylı

Sigortacılık Etik İlkeleri

Sigortacılık Etik İlkeleri Sigortacılık Etik İlkeleri ETİK İLKELERİN AMACI Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Sigortacılık Etik İlkelerinin amacı; sigorta ve reasürans şirketlerinin, müşterileri, çalışanları, aracıları,

Detaylı

2. Gün: Finlandiya Maliye Bakanlığı ve Birimleri

2. Gün: Finlandiya Maliye Bakanlığı ve Birimleri 2. Gün: Finlandiya Maliye Bakanlığı ve Birimleri Virpi Einola-Pekkinen 11.1.2011 1 2 Maliye Bakanlığının Yönetim Birimleri Limited Şirketler Kurumlar Ticari işletmeler ve fonlar HANSEL LTD SATIN ALMA KURUMU

Detaylı

GLOBAL COMPACT NETWORK TURKEY COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) İLERLEME BİLDİRİMİ

GLOBAL COMPACT NETWORK TURKEY COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) İLERLEME BİLDİRİMİ 1 Genesis 2017 GLOBAL COMPACT NETWORK TURKEY COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) İLERLEME BİLDİRİMİ 2017 2 ÖMER AVNİ MAHALLESİ İNEBOLU SOKAK NO: 69 SÜMBÜL KONAK AP. KAT: 3 DAİRE: 4 34427 BEYOĞLU - İSTANBUL

Detaylı

YÖNETİM SİSTEMLERİ. Alev ACAR Çevre Mühendisi Yönetim Sistemleri Uzmanı

YÖNETİM SİSTEMLERİ. Alev ACAR Çevre Mühendisi Yönetim Sistemleri Uzmanı YÖNETİM SİSTEMLERİ Alev ACAR Çevre Mühendisi Yönetim Sistemleri Uzmanı Genel Bilgilendirme Çevre Yönetim Sistemi (ISO 14001) İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi (OHSAS 18001) Sosyal Sorumluluk Standardı

Detaylı

( ( ( ( ( ( Müşteri Odaklılık

( ( ( ( ( ( Müşteri Odaklılık Tesis yönetim hizmetleri, ülkemizin gelecek dönemde daha da önem vereceği bir dışarıdan temin kalemi olacaktır. Sektörde olan bizler, deneyimimizle bu sektöre değer katmaya devam edeceğiz. HAKKIMIZDA Tüm

Detaylı

Yükseköğretim Kurumlarımızın Mühendislik Fakültelerinin Kıymetli Dekanları ve Çok Değerli Hocalarım..

Yükseköğretim Kurumlarımızın Mühendislik Fakültelerinin Kıymetli Dekanları ve Çok Değerli Hocalarım.. Yükseköğretim Kurumlarımızın Mühendislik Fakültelerinin Kıymetli Dekanları ve Çok Değerli Hocalarım.. Sizlerle tekrar bir arada olmaktan mutluluk duyduğumuzu ifade ederek, hoş geldiniz diyor; şahsım ve

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

İÇİNDEKİLER II. ÇALIŞAN ETİK KURALLARI İHLALİNİN ÇÖZÜM YOLLARI

İÇİNDEKİLER II. ÇALIŞAN ETİK KURALLARI İHLALİNİN ÇÖZÜM YOLLARI İÇİNDEKİLER I. PETKİM ÇALIŞAN ETİK KURALLARI A. Doğruluk, Dürüstlük B. Gizlilik C. Kişisel Fayda Sağlamama D. Sorumluluklarım 1. Yasal Sorumluluklarım 2. Müşterilerimize Karşı Sorumluluklarım 3. Çalışma

Detaylı

Stratejik Plan 2015-2019

Stratejik Plan 2015-2019 Stratejik Plan 2015-2019 Bu Stratejik Plan önümüzdeki beş yıl Bezmiâlem in gelmesini umut ettiğimiz yeri ve buraya nasıl geleceğimizi anlatan bir Vizyon Belgesidir. 01.01.2015 Rektör Sunuşu Sevgili Bezmiâlem

Detaylı

DOĞAN GRUBU İNSAN HAKLARI POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU İNSAN HAKLARI POLİTİKASI DOĞAN GRUBU İNSAN HAKLARI POLİTİKASI Sayfa : 1/5 1. AMAÇ Bu Politika nın amacı Doğan Grubu olarak faaliyetlerimizde temel insan haklarına gösterdiğimiz saygıyı ve çalışanlarımıza verdiğimiz değeri açıklamaktır.

Detaylı

Ticari Anlaşmazlık Çözümleri ve Suistimal İncelemeleri

Ticari Anlaşmazlık Çözümleri ve Suistimal İncelemeleri www.pwc.com.tr Ticari Anlaşmazlık Çözümleri ve Suistimal İncelemeleri Sorunlarınıza güvenilir ve uzman yaklaşım Eğer......yatırım veya satın alma yapıyorsanız Ticari anlaşmazlık çözümleri ve suistimal

Detaylı

Davranıs ve Çalısma İlkeleri

Davranıs ve Çalısma İlkeleri Davranıs ve Çalısma İlkeleri Saint-Gobain Grubu, hem yönetim hem de calışanlar tarafından uygulanan ve yıllar boyunca Grubun faaliyetlerine yön veren bir takım ilkeler geliştirmiştir. Günümüzde grup, bu

Detaylı

AKILLI, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KAPSAYICI ÇÖZÜMLER

AKILLI, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KAPSAYICI ÇÖZÜMLER İŞLETME 2023 AKILLI, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KAPSAYICI ÇÖZÜMLER KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK PAZARYERİ 10 ARALIK 2O14 KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL KSS Pazaryeri Akıllı, Sürdürülebilir ve Kapsayıcı Çözümlerin

Detaylı

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Yolsuzlukla Mücadele Politikası (12 Ocak 2014 tarih ve 1/2014 No'lu Yönetim Kurulu Toplantısında onaylandığı şekilde) Revizyon 1 (20 Şubat 2015 tarih ve 2/2015

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İnsan Kaynakları Yönetiminin Tanımı ve Kavramı İnsan Kaynakları Yönetiminin Temel İlkeleri İnsan Kaynakları Yönetimi Nedir? İşgücü örgütler için en önemli faktörlerden biridir.

Detaylı

ETİK DEĞERLER VE DÜRÜSTLÜK

ETİK DEĞERLER VE DÜRÜSTLÜK Etik Kavramı ETİK DEĞERLER VE DÜRÜSTLÜK Etik kelimesi köken olarak Eski Yunan'a kadar gider. Etik evrensel olarak kabul gören kurallardır. Etik; doğruyla yanlışı, haklı ile haksızı, iyiyle kötüyü, adil

Detaylı

Öncelikle KalDer in kuruluşundan bu yana varlığının sürdürülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Öncelikle KalDer in kuruluşundan bu yana varlığının sürdürülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. KalDer de yeni bir dönem Bu yıl KalDer in 20 nci yılını doldurduğu tarihi bir süreci yaşıyoruz. Bu nedenle 29 Nisanda yapılan genel kurulumuzu çok önemli ve anlamlı bir toplantı olarak değerlendiriyorum.

Detaylı

Vizyon, Misyon, Strateji, Değerler

Vizyon, Misyon, Strateji, Değerler Vizyon, Misyon, Strateji, Değerler Vizyonumuz Müşterilerin ürünlerini ve çevrelerini korumak ve güzelleştirmek için güvendikleri, yüksek kalitede, yenilikçi ve sürdürülebilir çözümleri tutarlı şekilde

Detaylı

Şirket. Profili. Bir Bakışta MCI. Finansal Bilgiler. Sektör Bilgileri. Online ve Offline Arasında Köprü Kurmak. Basın Kiti 2015

Şirket. Profili. Bir Bakışta MCI. Finansal Bilgiler. Sektör Bilgileri. Online ve Offline Arasında Köprü Kurmak. Basın Kiti 2015 Şirket Profili Basın Kiti 2015 Bir Bakışta MCI MCI, stratejik ilişki ve aktivasyon çözümleri sunma hususunda dünya lideri olup toplantı, etkinlik, dernek ve kongre sektörlerinde 1987'den beri yeniliklere

Detaylı

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU 1. Genel Bilgiler a) Misyon Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, bilim ve teknolojiden yararlanan, evrensel ve toplumsal değerlere

Detaylı

Son aylarda Asya da gerçekleşen sel felaketleri, Amerika kıtasındaki eşi görülmemiş kasırgalar, İstanbul da dakikalar içinde yaşanan son 32

Son aylarda Asya da gerçekleşen sel felaketleri, Amerika kıtasındaki eşi görülmemiş kasırgalar, İstanbul da dakikalar içinde yaşanan son 32 V. SÜRDÜRÜLEBİLİR FİNANS FORUMU Mustafa Seçkin Yönetim Kurulu Başkanı 29 Eylül 2017 Zorlu Center Sayın Başbakan Yardımcım, Değerli konuklar, Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ve UNEP-FI iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz

Detaylı

ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ ENERJİ TÜKETİMİ

ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ ENERJİ TÜKETİMİ ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ Enerji, modern kişisel yaşamın, üretim ve iletişim süreçlerinin en önemli aktörlerinden biri. Enerjinin tüketimi küresel düzeyde hızla artmaya devam ederken üç ana ihtiyaç baş gösteriyor:

Detaylı

2015 Eğitim Takvimi Biymed Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri

2015 Eğitim Takvimi Biymed Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri 2015 Eğitim Takvimi BiYMED Eğitim ve Danışmanlık BiYMED Danışmanlık, uzman kadrosu ile danışmanlık, eğitim ve yazılım hizmetleri sağlar. BiYMED Danışmanlık, müşterilerine hizmet almak istedikleri alanlarda

Detaylı

PROJE YAPIM VE YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 09071067 ŞEYMA GÜLDOĞAN

PROJE YAPIM VE YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 09071067 ŞEYMA GÜLDOĞAN PROJE YAPIM VE YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 09071067 ŞEYMA GÜLDOĞAN İnsan kaynakları bir organizasyondaki tüm çalışanları ifade eder. Diğer bir deyişle organizasyondaki yöneticiler, danışmanlar,

Detaylı

28.10.2009. 1. Rakamlarla İş Bankası. 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı. 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz

28.10.2009. 1. Rakamlarla İş Bankası. 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı. 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz Yetenek Yönetimi Bölümü 27 Ekim 2009 1. Rakamlarla İş Bankası 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı 3. Yeni İK İş Modeli 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz 5. Yetenek Yönetimi Yaklaşımımız

Detaylı

TAMFA İNŞAAT YÖNETİM SİSTEMLERİ ÖNSÖZ

TAMFA İNŞAAT YÖNETİM SİSTEMLERİ ÖNSÖZ TAMFA İNŞAAT YÖNETİM SİSTEMLERİ ÖNSÖZ ÖNSÖZ Her kuruluş faaliyet gösterme şeklini geliştirmek ister. Bu, pazar payını büyütmek veya maliyetleri azaltmak anlamına gelebileceği gibi riski daha etkili bir

Detaylı

GLOBAL COMPACT NETWORK TURKEY COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) İLERLEME BİLDİRİMİ

GLOBAL COMPACT NETWORK TURKEY COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) İLERLEME BİLDİRİMİ 1 Genesis 2016 GLOBAL COMPACT NETWORK TURKEY COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) İLERLEME BİLDİRİMİ 2016 2 ÖMER AVNİ MAHALLESİ İNEBOLU SOKAK NO: 69 SÜMBÜL KONAK AP. KAT: 2 DAİRE: 3 34427 BEYOĞLU - İSTANBUL

Detaylı

KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI

KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI yılların birikimi tek bir çatı altında KARPA & VENA YAPI ORTAK GİRİŞİMİ hakkımızda İnşaat sektöründe 20 yılı aşkın süredir geniş bir yelpazede hizmet veren KARPA YAPI VE VENA

Detaylı

PROJE KATALOĞU

PROJE KATALOĞU PROJE KATALOĞU www.promesmuhendislik.com.tr promes@promesmuhendislik.com.tr 0 212 222 0 333 Hakkımızda Promes Mühendislik, Türkiye ve Yurt dışında, elektrik taahhüt ve projelendirme konusunda, en yaygın

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARIMIZ

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARIMIZ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARIMIZ Daha iyi bir yaşam için Sürdürülebilirlik yolculuğumuzun uzun olduğunu biliyor ve biz, bu yolu paydaşlarımız ile beraber yürüyerek öncelikli alanlarımızı güçlendiriyoruz.

Detaylı

2 İNSAN KAYNAKLARI PLANLANMASI

2 İNSAN KAYNAKLARI PLANLANMASI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 TEMEL KAVRAMLAR11 1.1. İnsan Kaynakları 12 1.1.1. Tanımı 12 1.1.2. Kapsamı 13 1.2. İnsan Kaynakları Yönetiminin Tarihçesi 14 1.2.1. Klasik Kuram 14 1.2.2.İnsani İlişkiler

Detaylı

YÖN GRUP wwww.yongrup.com

YÖN GRUP wwww.yongrup.com Geleceğe birlikte YÖN verelim YÖN GRUP wwww.yongrup.com HAKKIMIZDA 2000 yılında kurulan Yön Grup, merkez ofisi Ankara da bulunan ve bünyesinde farklı kuruluşları barındıran bir grup şirketidir. Şirketimiz

Detaylı