Daha iyi bir yaşam için... DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Daha iyi bir yaşam için... DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU"

Transkript

1 Daha iyi bir yaşam için... DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU

2 İÇİNDEKİLER DYO BOYA HAKKINDA YÖNETİM KURULU BAŞKANI NDAN YÖNETİM Kısaca Dyo Boya 3 Dyo Boya nın İlk leri 4 Dyo Boya nın Rekabet Avantajları 5 Paylaşılan Değer 6 Dyo Boya nın Tarihinden Satırbaşları 8 Yaşar Topluluğu 10 Yönetim Kurulu Başkanı nın Mesajı 12 Yönetim Kurulu 13 Üst Yönetim ve Komiteler Dünyamı Yeniliyor RENKLERLE BÜYÜYORUZ DYO BOYA NIN TARİHİ 1927 DE KURULAN DURMUŞ YAŞAR MÜESSESİ NE DAYANIR. DYO BOYA, EN KALİTELİ, EN YENİLİKÇİ ÜRETİMİ GERÇEKLEŞTİRMEKTE VE MÜŞTERİLERİN İHTİYAÇLARINA YÖNELİK EN UYGUN ÇÖZÜMLERİ SUNMAKTADIR. Raporun İlgili Olduğu Hesap Dönemi Ticaret Unvanı Dyo Boya Fabrikaları San. ve Tic. A.Ş. Ticaret Sicil ve Numarası İzmir Ticaret Sicili K:1336 Kayıtlı Sermaye Tavanı ,00 TL Ödenmiş Sermayesi ,00 TL

3 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU DYO BOYA HAKKINDA YILINDA KURUMSAL YÖNETİM FİNANSAL BİLGİLER ek Yılında Türkiye Ekonomisi ve Sektör Yılı Faaliyetleri 37 Yönetim 41 Risk Yönetimi, İç Kontrol Sistemi ve İç Denetim Faaliyetleri 42 Hukuki Açıklamalar 44 Kurumsal Yönetim İlkeleri Uyum Raporu Yönetim Kurulunun Yıllık Faaliyet Raporuna İlişkin Bağımsız Denetçi Raporu Bağımsız Denetçi Raporu GEÇMİŞTEN BUGÜNE TAŞIDIĞI TECRÜBESİNİ GELİŞEN TEKNOLOJİYLE BİRLEŞTİRDİĞİ YOLCULUĞUNA KÜÇÜK BİR BOYA İMALATHANESİNDE BAŞLAYAN DYO BOYA NIN DA ÜYESİ OLDUĞU YAŞAR BOYA GRUBU, BUGÜN DEV TESİSLERDE DEĞİŞİK ÜRÜN, AMBALAJ VE FARKLI RENK İLE BU YOLCULUĞA DEVAM ETMEKTE VE SEKTÖRDEKİ ÖNCÜ KİMLİĞİNİ BAŞARIYLA YAŞATMAKTADIR. 40 ÜLKEYE PAZARLADIĞI ÜRÜNLERİYLE ULUSLARARASI ALANDA DA SÖZ SAHİBİ OLAN DYO BOYA, TÜRKİYE PAZARINDA TÜM ALT SEKTÖRLERDE FAALİYET GÖSTEREN TEK BOYA ŞİRKETİDİR. İletişim Bilgileri Merkez Şehit Fethibey Caddesi No: 120 Alsancak - İzmir Tel: (232) Faks: (232) Fabrika - İzmir Sokak No: 2 A.O.S.B. Çiğli - İzmir Tel: (232) Faks: (232) Fabrika - Kocaeli D.O.S.B. 2. Kısım Fırat Caddesi No: 11 Dilovası - Kocaeli Tel: (262) Faks: (262) Fabrika - Turgutlu 1.Organize Sanayi Bölgesi 1071 Cad. No:9 Turgutlu - Manisa Tel: (236) Faks: (236)

4 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU DYO BOYA HAKKINDA 2 KISACA DYO BOYA TÜRK BOYA SEKTÖRÜNÜN KURUCUSU VE LİDERİ OLAN DYO BOYA YENİLİKÇİ BİR ANLAYIŞLA VE EN SON TEKNOLOJİYLE SUNDUĞU ÜRÜNLERİ İLE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ SÜREKLİ ARTIRMAYI HEDEFLEMEKTEDİR. DYO BOYA NIN ORTAKLIK YAPISI (%) DİĞER 25,47 YAŞAR HOLDİNG A.Ş. 74,53 Pay Oranı Pay Tutarı Pay Sahibi (%) (TL) Yaşar Holding A.Ş. 74, ,69 Diğer 25, ,31 Toplam 100, ,00 Şirket sermayesi, A grubu nama ve hamiline, B grubu hamiline paylardan oluşmakta olup, genel kurul toplantılarında A grubu nama yazılı paylar sahiplerine 3 er oy bahşeder. B grubu hamiline yazılı paylar sahiplerine 1 er oy bahşeder den bugüne Türkiye de boya sektörünün öncüsü olan Dyo Boya, ürünlerini müşterilerinin beklentilerini en üst seviyede karşılayacak biçimde ihtiyaca uygun, yenilikçi bir anlayışla ve en son teknolojiyle üretmektedir. Dyo Boya yetkin insan kaynağından oluşan teknik servis desteğiyle, ürünün müşteriyle buluştuğu ilk andan tüketildiği son ana dek tüm süreçlerde tüketicinin yanında yer almaktadır. Güçlü bir rekabetin yaşandığı boya sektöründe öncülüğünü ve liderliğini her geçen gün sağlamlaştıran Dyo Boya, ürünleriyle Türkiye dışında 40 ülkeye pazarlanmakta ve Yaşar Topluluğu Boya Grubu nun dünyaya açılan pencerelerinden biri olmaktadır. Halen Mısır, Romanya ve Rusya pazarında faaliyetlerini sürdüren Dyo Boya, bu vizyonuna uygun olarak yurt dışı pazarlarda yatırımlar gerçekleştirmeye devam etmektedir. Üretim ve üretim sonrası aşamalarda önce kaliteyi yaratıp ve ardından bunu kalıcı hale getirmek ilkesiyle hareket eden Dyo Boya nın önderi olduğu Yaşar Topluluğu Boya Grubu, tüketicilerine 5 şirketi ile Dyo, Dewilux ve Casati markaları altında değişik ürün, ambalaj ve farklı renk sunmakta, sektörde kişiye (2014 yılı ortalama) istihdam sağlamaktadır. Dyo Boya; inşaat boyaları sanayi boyaları mobilya boyaları oto tamir boyaları deniz boyaları polyester toz boya bobin boyaları alanlarında üretim yapmaktadır. Satış öncesi, kullanım sırası ve satış sonrasında sunduğu teknik desteğin yanı sıra, Dyo Boya renk ve dekorasyon konularındaki önerileriyle de müşteri memnuniyetini sürekli artırmayı hedeflemektedir. Dyo Boya, Türkiye nin en büyük ve en saygın gruplarından Yaşar Topluluğu nun bir üyesidir.

5 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU DYO BOYA HAKKINDA 3 DYO BOYA NIN İLK LERİ TÜRKİYE NİN İLK BOYA MARKASI OLAN DYO BOYA, SEKTÖRÜNDE DE İLKLERİN YARATICISI OLMAYI SÜRDÜRMEKTEDİR. DYO BOYA, AYNI ZAMANDA TÜRKİYE DEKİ İLK BOYA FABRİKASININ DA SAHİBİDİR. DYO BOYA TÜRKİYE NİN, SATIŞ NOKTALARINDA MAKİNE İLE RENKLENDİRME YAPABİLME KONSEPTİNE, ISO-9003 KALİTE GÜVENCE BELGESİ NE, ÖZGÜN BOYA SATIŞ NOKTALARINA, NANOTEKNOLOJİ İLE ÜRETİLMİŞ BOYALARA, GSM ALTYAPILI BAĞLILIK SİSTEMİNE, AR-GE MERKEZİ BELGESİNE, TS ISO 10002:2006 MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ NE TÜRKİYE MÜKEMMELLİK ÖDÜLLERİ NDE 5 YILDIZ YETKİNLİK BELGESİ NE SAHİP OLAN, BAYİ VE BAYİ ÇALIŞANLARINA SATIŞ VE KİŞİSEL GELİŞİMLERİNE YÖNELİK EĞİTİM PROGRAMI VEREN EFQM MÜKEMMELLİK MODELİNİ KURUMSAL YÖNETİM BİÇİMİ OLARAK BENİMSEYEN, TÜRK AKREDİTASYON KURUMUNDAN AKREDİTE EDİLEREK, MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU TARAFINDAN MESLEKİ YETERLİLİK SINAV MERKEZİ OLARAK YETKİLENDİRİLEN İLK BOYA ŞİRKETİDİR.

6 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU DYO BOYA HAKKINDA 4 DYO BOYA NIN REKABET AVANTAJLARI DYO BOYA, GÜÇLÜ BİR REKABETİN YAŞANDIĞI BOYA SEKTÖRÜNDE ÖNCÜLÜĞÜNÜ VE LİDERLİĞİNİ HER GEÇEN GÜN SAĞLAMLAŞTIRMAKTADIR. MARKA BİLİNİRLİĞİ GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ-GÜÇLÜ DAĞITIM AĞI ÇEVRE VE İŞ SAĞLIĞINI GÖZETEN BİR ÜRETİCİ Dyo Boya, yenilikçi özelliğiyle pazarda yeni kategoriler açarak faaliyet gösterdiği boya sektörüne yön vermektedir. Dyo Boya nın teknoloji liderliği, ürün geliştirme kabiliyeti, çevreye duyarlı ürünleri, güçlü marka mirası, kaliteli boya imajı, teknolojik ürün geliştirme yetkinliği önemli rekabet avantajları olarak öne çıkmaktadır. Müşterilerinin talep ve ihtiyaçlarına en etkin şekilde cevap veren Dyo Boya, sahip olduğu güçlü lojistik ve dağıtım ağı sayesinde onlara geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır. Şirket bu kapsamda satış sonrası teknik hizmet, satış öncesi renk ve dekorasyon konusunda rehberlik, yüksek marka güvenilirliği, yüksek müşteri memnuniyeti, bayi yapısında markaya olan bağlılık, tecrübe ve bilgi birikimi, etkin ve hızlı çözüm ortaklığı, yaygın ve vefalı bayi teşkilatı, müşteriye özel çözüm üretebilme yetkinliği ile sektördeki güçlü konumunu sürdürmektedir. Kurulduğu günden bu yana çevre ve iş sağlığına büyük önem atfeden Dyo Boya, çalışanları için en uygun ve en sağlıklı iş ortamını oluşturmayı ve üretimlerini çevreye duyarlı bir yaklaşımla gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.

7 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU DYO BOYA HAKKINDA 5 PAYLAŞILAN DEĞER DYO BOYA KURULUŞUNDAN BU YANA; YENİLİKÇİ ÜRÜN VE EKSİKSİZ HİZMETİYLE SEKTÖRÜ İLKLERLE TANIŞTIRMAKTA VE ONA YÖN VERMEKTEDİR. GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ SAYESİNDE MÜŞTERİLERİNİN VE TÜKETİCİLERİNİN FARKLI SEGMENTLERDEKİ İHTİYAÇLARINA ETKİN BİR BİÇİMDE CEVAP VERMEKTEDİR. YÜRÜTTÜĞÜ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ VE ÇEVRECİ YAKLAŞIMI İLE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEĞİN OLUŞTURULMASINA DESTEK OLMAKTADIR.

8 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU DYO BOYA HAKKINDA 6 DYO BOYA NIN TARİHİNDEN SATIRBAŞLARI 88 yıldır hayata en güzel renkler Yasaş Gebze Fabrikası açıldı. TEMELLERİ 1927 YILINDA ATILAN DYO BOYA PİYASAYA YÖN VEREN YENİLİKÇİ YAKLAŞIMI VE ÖNCÜ KİMLİĞİ İLE SEKTÖRÜNÜN LİDERİDİR Durmuş Yaşar tarafından ilk boya mağazası açıldı Durmuş Yaşar tarafından ilk boya imalathanesi kuruldu, Yaşarin ve Hazırlanmış Boya markaları Türkiye nin ilk boya markaları oldu Türkiye nin ilk boya fabrikasının temeli Dyo Boya markası ile İzmir Bornova da atıldı Mikronize Mineraller Fabrikası açıldı ve Dyo Boya Harris Fırça Fabrikası üretime başladı Dyosad Fabrikası kuruldu, ilk bayiler toplantısı gerçekleştirildi Birinci Dyo Resim Yarışması yapıldı Dyo Boya Matbaa Mürekkepleri Fabrikası açıldı Akril Fabrikası açıldı Akmaden Tesisleri kuruldu Satış noktalarında makine ile renklendirme yapabilme konsepti tüketiciye sunuldu Yasaş Boyacılık Okulu kuruldu Dyo Boya, boyacılık sektöründeki ilk ISO Kalite Güvence Belgesini aldı Dyo Boya TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini aldı Kemipex, Rus pazarına yönelik çalışmalar yapmak amacıyla Moskova da bir Yaşar Boya Grubu şirketi olarak kuruldu Yaşar Boya Grubu, 300 milyon ABD dolarlık cirosu ile dünyanın 27., Avrupa nın 10. en büyük boya grubu unvanını aldı Türk Yıldızları ekibinin gösterilerinde kullandığı kırmızı beyaz boyalar Türkiye de ilk kez Dyo Boya tarafından üretildi. Sektörde ilk özgün boya satış noktaları olan Dyo Boya Renk Evleri kuruldu ve uygulamacı bayilik sistemi faaliyete geçti Yaşar Basf, OYAK Renault tarafından Lider İkmalci ; Mercedes-Benz Aksaray Fabrikası nda ise Tek Tedarikçi seçildi Yaşar Üniversitesi eğitim ve öğretime başladı. Selçuk Yaşar Boyacılık ve Endüstri Meslek Lisesi açıldı.

9 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU DYO BOYA HAKKINDA YILI İTİBARIYLA 88 YILLIK BİR GEÇMİŞE SAHİP OLAN, TÜRK BOYA SANAYİSİNİN ÖNCÜ KURUCUSU DYO BOYA, TÜRKİYE NİN SANAYİLEŞME SÜRECİNDE DE İTİCİ GÜÇLERDEN BİRİSİ OLMUŞTUR İlk Dünya Boya Üreticileri Zirvesi Bahamalar da yapıldı, konuşmacı olarak zirveye Türkiye den sadece Yaşar Boya Grubu davet edildi Türkiye nin ilk PTFE katkılı boyası Teknoplast Türk boyacılık sektörüne kazandırıldı Dyo Boya, Mısır da üretime başladı, Mısır inşaat sektörünün lideri Sipes Grubu ile yapılan ortaklık sonucunda Kuzey Afrika otomobil ve mobilya boyaları sektöründe yerini aldı. Dyo Boya, Türk boya sektöründe bir ilke daha imza atarak Türkiye nin nanoteknoloji ile üretilmiş ilk boyalarını pazara sundu Dyo Boya, Klimatherm markası ile ısı yalıtım sektörüne girdi Dyo Boya nanoteknolojik ürünleri Avrupa ya ihraç etmeye başladı Dyo Boya, fotokatalitik boyalarda solgel yöntemiyle, nanoteknoloji alanında Avrupa Patent Ofisi nden ve Türk Standartları Enstitüsü nden incelemeli patent alma başarısını gösteren ilk ve tek Türk markası oldu. Dyo ve Dewilux markaları Turquality kapsamına alındı Avrupa Birliği standartlarında sertifikalı usta yetiştirmeyi amaçlayan Dyo AKADEMİ açıldı. GSM altyapısı ile oluşturulan DYOLOG usta bağlılık modeli hayata geçirildi Rusya da inşaat boyası üretimi başladı. TS 18001:2008 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, TS EN ISO 14001: 2004 Çevre Yönetim Sistemi ve TS ISO 10002:2006 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgeleri alındı Boya ve boyamayla ilgili ihtiyaç duyulan bilgiye konunun uzmanlarından ve ilk elden ulaşılmasını sağlamak amacıyla www. birbilenesorun.com.tr sitesi hizmete açıldı. Uzun süren araştırmalar sonucu yaratılan hibrid teknolojili ürün Dyojen pazara sunuldu. Çiğli Kampüs içerisinde Dyo Eğitim ve Uygulama Merkezi açıldı. Su ve solvent bazlı seçenekleriyle Massiveline Ahşap Serisi pazarın beğenisine sunuldu. Pinosan Ahşap Sistemleri yeni yüzüyle pazara sunuldu Dyo Boya, Dilovası ndaki fabrikası ile Çevre Ödülü nü aldı. Dyo inşaat boyaları ürün etiketleri yeni tasarımı ile pazara sunulmaya başlandı. TS ISO Enerji Yönetim Sistemi Belgesi alındı Toptancı bayi ve bayi çalışanlarına, kişisel gelişimden satış tekniklerine, müşteri ilişkileri yönetiminden liderliğe kadar farklı alanlarda Zafer Yolu eğitim programı organize edildi. Casati markasının Türkiye deki kullanım hakkı alındı. Türkiye Mükemmellik Ödülleri nde iyi bir performans gösteren Dyo Boya, başvurusunun ilk yılında tarihinde düzenlenen ödül töreninde 5 Yıldız Yetkinlik Belgesi ni aldı Çiğli Fabrikası içerisinde yeni bobin boyaları üretim tesisi kuruldu Turgutlu Toz Boya Fabrikası açıldı. Türkiye Kalite Derneği İzmir Şubesi nin düzenlediği 15. Mükemmelliği Arayış Sempozyumu nda açıklanan Ege Bölgesi Mükemmellik Büyük Ödülü nü Dyo kazandı. TS-EN ISO/IEC Standardı kapsamında Türk Akreditasyon Kurumu ndan akredite edilerek MYK tarafından yetkilendirilen DYO Akademi Belgelendirme Bölümü inşaat boyacılarının başvurularını kabul etmeye başladı. Perakendeci bayi ve bayi çalışanlarına, kişisel gelişimden satış tekniklerine, müşteri ilişkileri yönetiminden liderliğe kadar farklı alanlarda Zafer Yolu eğitim programı organize edildi. Toptancı bayi kadrolarına yönelik Zafer Yıldızları adıyla hedeflerle yönetim anlayışı ile oluşturuldu yeni ödül/prim sistemi hayata geçirildi

10 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU DYO BOYA HAKKINDA 8 YAŞAR TOPLULUĞU farklı sektörlerde en çok bilinen markalar 21 ŞİRKETİ, 23 FABRİKASI VE TESİSİ, 2 VAKFI VE ÇALIŞANI İLE YAŞAR TOPLULUĞU; BAŞTA GIDA, İÇECEK VE BOYA OLMAK ÜZERE TARIM, HAYVANCILIK, BALIKÇILIK, KAĞIT, TURİZM, DIŞ TİCARET VE ENERJİ İŞ KOLLARINDA FAALİYET GÖSTEREN LİDER MARKALARIN SAHİBİDİR. SELÇUK YAŞAR SPOR VE EĞİTİM VAKFI TARAFINDAN KURULAN YAŞAR ÜNİVERSİTESİ DE DEN FAZLA ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERMEKTEDİR. Gıda ve içecek ile boya, Yaşar Topluluğu nun ana iş kollarıdır. Topluluğun lider markaları Pınar ve Dyo, Türkiye de tüketici tarafından en çok bilinen markalar sıralamasında ilk sıralarda yer almaktadır. Birçok ilke imza atan bir topluluk Yaşar Topluluğu, Onursal Başkanı Selçuk Yaşar ın liderliğinde Türkiye de bir çok ilk e imza atmıştır. İlk boya fabrikası ve markası, DYO Uluslararası standartta ilk özel sektör süt fabrikası, PINAR SÜT İlk yataklı turizm tesisi, ALTIN YUNUS ÇEŞME İlk özel sektör kompoze gübre fabrikası, İlk özel sektör kağıt fabrikası İlk tek yönlü ambalajda kaynak suyu İlk özel sektör entegre et tesisi İlk kültür balıkçılığı tesisi ve ilk kültür balığı üretimi Çevreye ve topluma değer veren bir yaklaşım Yaşar Topluluğu, her türlü ekonomik ve ticari faaliyetinin çevre üzerindeki etkisini en aza indirmek için çalışmakta, çevrenin korunması ve faaliyetlerden dolayı ortaya çıkabilecek çevre kirliliğinin azaltılması konusundaki tüm kanun ve yönetmeliklere uymaktadır. Yaşar Topluluğu ayrıca eğitime, spora, kültür ve sanata destek sağlayan birçok kurumsal sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmektedir. Kurumsal sorumluluğu, ekonomik sorumluluğu ile özdeş gören Yaşar Topluluğu, 12 Kasım 2007 de gönüllülük esasına dayalı olan BM Küresel İlkeler Sözleşmesi ağına katılmış, bu kapsamda 2009 ve 2010 yılları için İlerleme Bildirimi Raporu, 2011, 2012 ve 2013 yılları için ise Sürdürülebilirlik Raporu yayınlanmıştır yılında Kadını Güçlendirme İlkeleri CEO Destek Beyannamesi imzalanmış, 2013 yılında İşte Eşitlik Bildirgesi kapsamında kadın işgücünün artırılması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi gibi iyi bir kurumsal vatandaş olmanın gerektirdiği doğru cinsiyet politikaları konusunda taahhütlerde bulunulmuştur. Topluluğun Küresel İlkeler Sözleşmesi kapsamında yayınladığı ilerleme bildirimleri ve sürdürülebilirlik raporlarına adresindeki kurumsal web sitesinden ulaşılabilir. Borsa İstanbul da işlem gören 6 şirket Yaşar Holding A.Ş. iştiraklerinden Pınar Süt, Pınar Et, Pınar Su, Dyo Boya, Viking Kağıt ve Altın Yunus Çeşme nin payları Borsa İstanbul da işlem görmektedir.

11 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU DYO BOYA HAKKINDA 9 YAŞAR TOPLULUĞU NUN MİSYONU, GÜVENİLİR MARKALARIYLA TÜKETİCİLERİN YAŞAMINA DEĞER KATAN KALİTELİ ÜRÜN VE HİZMETLER SUNMAKTIR. GIDA VE İÇECEK GRUBU EN SEVİLEN LEZZETLER, EN SAĞLIKLI ÜRÜNLER, EN SON TEKNOLOJİ BOYA GRUBU TEKNOLOJİK LİDERLİK, GÜÇLÜ MARKALAR VE DAĞITIM AĞI TEMİZLİK KAĞITLARI GRUBU ÇEVRE DOSTU ÜRETİM, YENİLİKÇİ ÜRÜNLER Pınar Süt Pınar Et Pınar Su Çamlı Yem Besicilik Yaşar Birleşik Pazarlama Pınar Foods GmbH HDF FZCO Dyo Boya Fabrikaları Dyo Matbaa Mürekkepleri Kemipex Joint-Stock Co. S.C. Dyo Balkan SRL Dyo Africa Paints and Varnishes Viking Kağıt TİCARET VE HİZMET GRUBU ÜSTÜN HİZMET ANLAYIŞI VAKIFLAR SORUMLU KURUMSAL VATANDAŞ Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı Altın Yunus Çeşme Bintur Yaşar Dış Ticaret YADEX International GmbH Desa Enerji

12 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU DYO BOYA HAKKINDA 10 YÖNETİM KURULU BAŞKANI NIN MESAJI Değerli paydaşlarımız, gelecek SEKTÖRÜMÜZÜN ÖNCÜSÜ OLARAK YENİLİKÇİ VE YÜKSEK KALİTE ODAKLI ÜRETİMİMİZLE SEKTÖRÜMÜZÜ İLERİ TAŞIMAK, AYNI ZAMANDA MARKA DEĞERİMİZİ PEKİŞTİRMEK ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE DE TEMEL HEDEFİMİZDİR. Sektörümüzün ilk milli üreticisi ve öncüsüyüz. Türk boya sektöründe lider olan Dyo Boya, 60 yıldır sektöre sadece ürün ve teknoloji olarak değil; hizmet, sistem, altyapı gibi konularda da yenilikler getiren, pek çok ilki hayata geçiren bir markadır. Dyo Boya Türkiye nin en büyük sanayi kuruluşları ve en değerli markaları arasında yer almaktadır. Sektörümüz üretim yapısı ve teknolojisiyle güçlü bir konumdadır. Türkiye boya sektörü 2014 yılında 3,4 milyar TL lik büyüklüğe ve 750 bin tonluk hacme ulaşmıştır. BOSAD ın 2011 yılına ilişkin verilerine göre boya pazarının segment dağılımı %56 inşaat boyaları, %14 mobilya boyaları, %10 sanayi boyaları, %9 otomotiv boyaları, %7 toz boyalar şeklindedir. Sektörümüz gelişmiş üretim teknolojisi ve kalite standartları ile dünya genelinde güçlü bir konuma sahiptir yılında da Avrupa nın en büyük 6. üreticisi konumunu sürdürülmüştür. Avrupa pazarında daralmanın da etkisi ile üretim rakamları paralel bir seyir izlemektedir. Bu durumun da etkisi ile 5. üretici konumunda olan İspanya ya yakınlaşılmıştır. Yenilikleri takip etme konusundaki dinamik yapının yanı sıra ülkemiz coğrafyasının sunduğu lojistik avantajlar Türk boya sektörünün geleceği açısından olumlu sinyaller vermektedir. Boya sektörünün temel sorunlarından biri, parçası olduğumuz tüm kimya sektörü ile ortak olarak hammaddede ithalata bağımlılıktır. Üretime dayalı büyüme modeli ile yerli üretimin desteklenmesine yönelik adımlar bu sorunun çözümü açısından olumlu sonuçlar ortaya çıkaracaktır. Sektörümüzün büyümesini ivmelendirecek unsurların başında yenilikçi, katma değerli, teknolojik üretimin geldiğini düşünüyoruz. İnşaat boyalarının yanı sıra özellikle sanayi boyalarında gerçekleştirilecek atılımlar genel anlamda boya sektörünün gerek yurt içi gerekse yurt dışı piyasalarda gücünü pekiştirecektir. Ülkemizin son yıllarda gündemine oturan kentsel dönüşüm projelerinin boya tüketimini artıracağı tahmin edilmektedir. Bu da sektörde dolaylı yoldan büyüme ivmesi kazandıracak bir başka önemli etkendir yılını başarılı sonuçlarla kapattık. Dyo Boya 2014 yılını başarılı finansal sonuçlara imza atarak tamamlamıştır. Toplam aktiflerimiz 2014 yılında bir önceki yıla oranla %6,6 seviyesinde artışla 667,7 milyon TL seviyesine ulaşmıştır yılında tonaj bazında net satışlarımız 2013 yılına oranla %16,3 gibi güçlü bir

13 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU DYO BOYA HAKKINDA 11 ELDE ETTİĞİ YÜKSEK SATIŞ RAKAMLARI SAYESİNDE 2014 YILI BÜYÜME HEDEFLERİNE ULAŞAN DYO BOYA, TÜM SEGMENTLERDE PAZARDAKİ GÜÇLÜ KONUMUNU PEKİŞTİRMİŞTİR. büyüme sergileyerek 147,2 bin tona ulaşmıştır. Ciro bazında net satışlar ise %20,5 seviyesinde bir artışla 686 milyon TL ye yükselmiştir. Mevcut işlerdeki büyümenin yanı sıra, Casati markalı ürün satışları ve yol çizgisi boyası satışlarının büyümeye etkisi görülmüştür. Elde ettiği yüksek satış rakamları sayesinde 2014 yılı büyüme hedeflerine ulaşan Dyo Boya, tüm segmentlerde pazardaki güçlü konumunu pekiştirmiştir yılında boya sektöründe büyüyen tek firma olan Dyo Boya, inşaat boyaları cirosunda %15,7 oranında artış sağlamıştır. Sanayi boyaları segmentinde %15,5 lık büyümesi ile pazarın üzerinde bir büyüme sergilenmiştir. Oto tamir boyaları segmentinde ise %16,6 artış elde edilmiştir. 25 milyon TL yatırım gerçekleştirdiğimiz 2014 yılında net kârımızda 2013 yılına kıyasla elde ettiğimiz %55,5 lik yükseliş ve ulaşılan 17,6 milyon TL lik seviye kayda değer bir başarıdır. Toz boya yatırımımızı tamamladık. Dyo Boya, sektörün farklı segmentlerinde üretim yapabilen tek şirketidir. Şirketimiz bu ayrıcalıklı konumunu yepyeni bir pazar olan toz boyaları segmentine girerek kuvvetlendirmeyi hedeflemektedir. Yüksek bir büyüme hızı ile global çapta 6 milyar ABD doları seviyesinde bir pazar büyüklüğüne ulaşan toz boya segmenti boya dünyasının yıldızı parlayan alanlarından biridir. Toz boyaların tüm dünyada boya sektörü içindeki payı %6,6, Avrupa da ise %12 seviyesine ulaşmıştır. Bu potansiyeli değerlendirmeyi hedefleyen Dyo Boya, toz boya sektörüne giriş kararını almış ve Manisa nın Turgutlu ilçesinde yer alan ve başlangıç kapasitesi ton olan yatırımını 2014 yılında tamamlayarak üretim faaliyetine başlamıştır. Yeni bobin boyaları tesisimiz üretime başladı yılında hayata geçirdiğimiz bir diğer proje bobin boyaları alanındadır. Toplam 7 milyon TL yatırımla, sıfırdan yeni bir üretim hattı ve makine parkuru kurarak yıllık 15 bin ton üretim kapasitesine sahip bobin boyaları üretim tesisimiz faaliyete geçmiştir. Bobin boyaları; hem ülkemizde hem dünyada hızla gelişen, potansiyeli yüksek bir sektördür. Özellikle inşaat ve otomotiv sektörlerinde kullanılan önceden renklendirilmiş metal bobinleri çok fazla talep görmektedir. Dyo Boya diğer segmentlerdeki başarılı performansını bu alana da taşıyacaktır. Ar-Ge Merkezimiz sektöründe ilk sırada Türk boya sektöründe ilk olma özelliğini taşıyan Ar-Ge Merkezimiz Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nın bu yıl ilk defa Türkiye deki 154 Ar-Ge Merkezinin performans endeksini açıkladığı değerlendirme sonucunda kimya sektöründe 1 inciliğe layık görülmüş ve bu alanda en başarılı Ar-Ge Merkezi seçilmiştir. Mükemmellik ödülü DYO nun Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi nin düzenlediği 15. Mükemmelliği Arayış Sempozyumu nda açıklanan Ege Bölgesi Mükemmellik Büyük Ödülü nü 2014 yılında Dyo Boya kazanmıştır. Böylece 2006 yılından beri sahibini bekleyen bu büyük ödüle layık görülerek önemli bir başarıya da imza atmıştır. Toplam Kalite Yönetimi uygulamalarımız ve EFQM Mükemmellik Modelinin öngördüğü süreç yönetimi ile kusursuz bir iş modeli yaratmak için çabamız sürecektir. Mesleki eğitim ve bağlılık modelleri sektör gelişimine katkı sağlıyor yılından beri inşaat boyaları sektörünün profesyonellerini bir araya getiren büyük bir platform olan DYOLOG Sistemi ne ek olarak 2014 yılında CASATİ M-Usta Bağlılık Sistemi ve Oto Tamir Boyaları kullanıcıları için Otodyolog Bağlılık Sistemi ni uygulamaya koyduk. Söz konusu sistemler kapsamında verdiğimiz eğitimlerin sektörümüzün gelişimi açısında önemli olduğuna inanıyoruz. Dyo Boya, 2014 yılında bir ilki daha gerçekleştirerek Türkiye çapındaki 50 bine yakın boya ustasının Mesleki Yeterlilik Belgesi almalarının önünü açacak önemli bir adım atmıştır. TS-EN ISO/IEC Standardı kapsamında Türk Akreditasyon Kurumu ndan akredite edilerek MYK tarafından yetkilendirilmiş DYO Akademi Belgelendirme Bölümü İnşaat boyacısı ustaların belgelendirilmesi amacıyla 2014 yılında faaliyete geçmiştir. Dyo Resim Yarışması resim sanatının gelişimine katkıda bulunuyor. Dyo Boya olarak, sektörel başarılarının yanı sıra sosyal sorumluluk alanında da önemli projelere imza atmaya ve bu konuda süreklilik sağlamaya odaklıyız. Kurumsal sosyal sorumluluk proje ve yaklaşımlarını topluma geri verme ilkesi çerçevesinde oluşturmuştur. Bu kapsamda 1967 yılından bu yana Türk resim sanatının gelişiminde ayrıcalıklı bir yere sahip olan Dyo Resim Yarışması nı 36. sını 2014 yılında gerçekleştirdik. Yarışmaya 992 sanatçının eserle rekor katılım sağlaması bizim için sevinç ve gurur kaynağı olmuştur. Hayata renk katmaya devam ediyoruz. Sektörümüzün öncüsü olarak yenilikçi ve yüksek kalite odaklı üretimimizle sektörümüzü ileri taşımak, aynı zamanda marka değerimizi pekiştirmek önümüzdeki dönemde de temel hedefimizdir. Hayata yeni ve güzel renkler katmanın verdiği coşkuyla yeni başarılara koşmaya kararlıyız. Bizimle beraber bu coşkuyu yaşayan hissedarlarımıza, çalışanlarımıza, müşterilerimize ve tüm iş ortaklarımıza şahsım ve Yönetim Kurulumuz adına teşekkür ederim. Saygılarımla, Mustafa Selim Yaşar Yönetim Kurulu Başkanı

14 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU DYO BOYA HAKKINDA 12 YÖNETİM KURULU, ÜST YÖNETİM VE KOMİTELER Mustafa Selim Yaşar Başkan İdil Yiğitbaşı Başkan Vekili Mehmet Kahya Bağımsız Üye Cengiz Erol Bağımsız Üye Yılmaz Gökoğlu Üye Mehmet Aktaş Üye Ahmet Fahri Yiğitbaşı Üye

15 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU DYO BOYA HAKKINDA 13 Yönetim Kurulu ve Görev Süreleri Adı Soyadı Unvan Görev Süreleri Mustafa Selim Yaşar Başkan yıl İdil Yiğitbaşı Başkan Vekili yıl Mehmet Kahya Bağımsız Üye yıl Cengiz Erol Bağımsız Üye yıl Yılmaz Gökoğlu Üye yıl Mehmet Aktaş Üye yıl Ahmet Fahri Yiğitbaşı Üye yıl Yetki Sınırları: Gerek Yönetim Kurulu Başkanı ve gerekse Yönetim Kurulu Üyeleri, Türk Ticaret Kanunu nun ilgili maddeleri ve Ana Sözleşmenin 11. ve 12. maddesinde belirlenen yetkileri haizdirler. Üst Yönetim Adı Soyadı Görev Serdar Oran Ercümend Emir Atakay Hasan Şerefhan Burhan Kuran Mehmet Mutlu Uysal Ahmet Yaşar Örs Hüseyin Alp Korkmaz Bülent Tomaç Hasan Garipler Fahri Özgür Arıs Özlem Düzyatan Özlem Yaylalı Cem Gürkan Cenk Tekşal Genel Müdür Sanayi Boyaları Fabrika Direktörü İnşaat Boyaları Fabrika Direktörü İnşaat Boyaları Grup Satış Direktörü Sanayi Boyaları Satış Direktörü Mobilya Boyaları Satış Direktörü Oto Tamir Boyaları Satış Direktörü Casati Satış ve Pazarlama Direktörü Toz Boya ve Boya Teknik Eğitimler Direktörü Mali İşler ve Finans Direktörü Satınalma Direktörü İnsan Kaynakları Direktörü İnşaat Boyaları İhracat ve İş Geliştirme Direktörü Sanayi Boyaları İhracat Direktörü Denetimden Sorumlu Komite Adı Soyadı Görev Kurumsal Yönetim Komitesi Adı Soyadı Görev Riskin Erken Saptanması Komitesi Adı Soyadı Görev Mehmet Kahya Başkan Mehmet Kahya Başkan Cengiz Erol Başkan Cengiz Erol Üye Cengiz Erol Üye Mehmet Kahya Üye Yılmaz Gökoğlu Üye Yılmaz Gökoğlu Üye Fahri Özgür Arıs Üye * Yönetim Kurulu ve Üst Yönetim özgeçmiş bilgileri sayfa 37 de yer almaktadır.

16 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU DYO BOYA HAKKINDA YILINDA TÜRKİYE EKONOMİSİ VE SEKTÖR dünya boya pazarında %2 pay GSYH GELİŞME HIZI - SABİT FİYATLARLA (%) 4,1 ENFLASYON (%) 7,40 8,17 İHRACAT (MİLYAR ABD DOLARI) 158 2,8 6,16 6,97 6,36 2,1 2, (9 ay) TÜFE Yİ-ÜFE (2012: ÜFE) TÜRKİYE EKONOMİSİ AZALAN BİR İVMEYLE BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRMÜŞTÜR. Türkiye ekonomisi 2014 yılında büyümede ivme kaybı yaşarken, bir önceki yıl %4,1 olarak gerçekleşen GSYH büyümesi, 2014 ün ilk dokuz ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %2,8 olarak gerçekleşmiştir. Büyüme kompozisyonu, TL deki değer kaybının da etkisiyle ihracat lehine değişmiştir. TCMB nin faiz politikası ve BDDK nın kredi/kredi kartı uygulamalarında getirdiği sınırlamalarla tüketim harcamalarının büyümeye katkısı giderek azalmıştır. TÜFE 2013 SEVİYESİNİN ÜZERİNDE GERÇEKLEŞMİŞTİR. Üretici fiyat endeksindeki artış bir önceki yılın bir miktar altında gerçekleşirken, tüketici tarafında enflasyon bir önceki yıl seviyelerini aşmıştır yılında, bir önceki yıl sonuna göre Yİ-ÜFE %6,36, TÜFE %8,17 oranında artış göstermiştir. İTHALAT (MİLYAR ABD DOLARI) BÜYÜMEYE EN FAZLA KATKIYI İHRACAT YAPMIŞTIR yıl sonu geçici verilerine göre ihracat 157,7 milyar ABD doları, ithalat ise 242,2 milyar ABD doları olarak kaydedilirken, dış ticaret açığı %15,4 azalışla 84,5 milyar ABD dolarına gerilemiştir. İhracatın ithalatı karşılama oranı 4,8 yüzde puan yükselerek %65,1 e çıkmıştır. Cari açık, 2014 yılında bir önceki yıla göre %29 azalarak 45,8 milyar ABD dolarına gerilemiştir

17 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU DYO BOYA HAKKINDA 15 TÜRKİYE BOYA SANAYİ Büyüklüğü yaklaşık 100 milyar ABD doları olan dünya boya sektöründe Türkiye boya sektörü yaklaşık %2 oranında bir paya sahiptir. Bugün 20 ye yakın büyük ölçekli ve gelişmiş üretim teknolojisine sahip firmanın faaliyet gösterdiği Türkiye boya sektörü 2014 yılında 3,4 milyar TL lik büyüklüğe ve 750 bin tonluk hacimle Avrupa nın en büyük 6. üreticisi konumuna ulaşmıştır. Kişi başı boya tüketiminin kg/yıl olarak gerçekleştiği ve çok sayıda ekonomik oyuncuya ev sahipliği yapan boya sektöründe 600 kadar da küçük ve orta ölçekli işletme üretim yapmaktadır. Sektörde en büyük pay inşaat boyalarının olurken, yıllık boya üretiminin yaklaşık %82 si büyük ve orta ölçekli kuruluşlar, vernik ve tiner ağırlıklı üretimi kapsayan %18 i ise küçük ölçekli kuruluşlar tarafından gerçekleştirilmektedir. Sektörün ortalama kapasite kullanım oranı %65 seviyesindedir. Türkiye de boya sektörü birçok sektöre doğrudan hizmet sunmakta; inşaat, mobilya, otomotiv, ağır sanayi ve matbaacılık boya sektörü ile direkt ilişki içinde üretim gerçekleştirmektedir. BOSAD 2011 tarihli verilerine göre boya pazarının segment dağılımı %56 inşaat boyaları, %14 mobilya boyaları, %10 sanayi boyaları, %9 otomotiv boyaları, %7 toz boyalardır. Sektörde titan, solvent, monomer, reçine, katkı maddeleri ve pigmentler ana girdileri oluştururken Avrupa, Uzak Doğu, Hindistan ve Çin kaynaklı hammadde alımları yapılmaktadır. Satış kanallarına bakıldığında ise 2014 yılında da sektörün en büyük satış kanalını bayiler oluşturmuştur. Bayi kanalındaki satışların toplam satışlar içindeki oranı ortalama %80 seviyesindedir. Son 5 yılda sektöre giren veya çıkan bir firma bulunmamakla birlikte yabancı firmaların sektöre ilgisi sürmektedir. Bu durum önümüzdeki dönemde pazara yeni girişler olabileceğine işaret etmektedir. Ancak özellikle B ve C segmentinde bulunan bazı firmaların yetersiz ciro ve kârsızlık nedeniyle sektörden çıkma eğiliminde oldukları tespit edilmiştir. Dolayısıyla, özellikle B ve C segmentlerinde faaliyet gösteren firmaların markalarını satma yolu ile şirketlerini devre dışı bırakmaları söz konusu olmuştur. Türkiye boya sektörü ağırlıklı olarak inşaat boyaları ve ısı yalıtım sistemlerine yatırım yapmayı 2014 yılında da sürdürmüştür. Firmalar çevreye olan olumsuz etkilerini en aza indirmek ve müşterilerden gelen çevreci ürün talebini karşılamak amacıyla çevre dostu ürünler geliştirmeye başlamış ve bu sayede yüksek solitli ürünlerin, toz boyaların ve VOC düşük ürünlerin sayısının giderek artmasını sağlamışlardır. Bunun yanında yine çevreci özellikli su bazlı sistemlerin pazardaki payı da yükselmektedir yılı itibarıyla inşaat boyaları pazarının %85 i su bazlı, %15 i solvent bazlıdır. Dekorasyonun artan oranda önem kazanması ve çeşitlenmesine paralel olarak boya sektörü de gelişmektedir. Renklendirme sistemleri daha da çeşitlendirilmekte; dekoratif, koruyucu amaçlı ve yeni teknikler içeren boyalar ön plana çıkmaktadır. Müşterilerin taleplerine cevap veren ürünler geliştirmeyi sürdüren boya sektörünün müşteri segmentasyonu ise şu şekildedir: Dağıtım kanalı (toptancı, perakendeci, uygulamacı bayi, alt bayi, yapı marketler, inşaat şirketleri) Boya ustaları Cilacı ustaları Hane halkı Mimarlar Giderek artan tüketici bilinci ve değişen pazar trendleri, üretici firmaların müşteri odaklı çalışmalarını, müşteri hizmetleri birimleri ve çözüm grupları oluşturmalarını zorunlu hale getirmiştir. Müşteri beklentilerindeki çeşitlenme ve artışların yanı sıra Ar Ge ve inovasyona yapılan yatırımlardaki artışlar, mevcut yapı stokunda yapılan ve yapılması planlanan iyileştirmeler, enerji verimliliği sağlama ve görsel kirliliği giderme gibi konularda sektöre katkı sunan en önemli değişikliklerdir. Yakın bir zamana kadar, ısı yalıtımının boya sektöründe yeni bir alan yarattığı gerçeği piyasaya hakim olmuştur. Enerji verimliği vaat eden ısı yalıtımı, enerji fiyatlarının sürekli artması ile tüketicilerin dikkatini çeken önemli bir segment olmuştur. Türkiye de inşaat sektörünü hareketlendirmesi beklenen Kentsel Dönüşüm Projeleri de boya sektörünün gündemini meşgul etmektedir. Kentsel dönüşüm sürecinin boya tüketimini artıracağı tahmin edilmektedir. Bu da sektöre dolaylı yoldan olumlu etkide bulunacak bir başka önemli etkendir. Firmalar çevreye olan olumsuz etkilerini en aza indirmek ve müşterilerden gelen çevreci ürün talebini karşılamak amacıyla çevre dostu ürünler geliştirmeye başlamıştır.

18 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU DYO BOYA HAKKINDA YILI FAALİYETLERİ Tüm paydaşlarımız için YILINDA DYO BOYA; SATIŞLARINI 2014 YILINDA 2013 YILINA KIYASLA %20,5 ORANINDA ARTIRMIŞTIR. PAZAR PAYINI ARTIRMIŞTIR. TÜRKİYE NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU SIRALAMASINDA 16 BASAMAK BİRDEN YÜKSELEREK 157. SIRADA YER ALMIŞTIR. FORTUNE 500 LİSTESİNDE 2013 YILINDA ULAŞTIĞI NET SATIŞ RAKAMI İLE 13 BASAMAK BİRDEN YÜKSELEREK 223. SIRAYA ÇIKMIŞTIR. TOZ BOYA FABRİKASI FAALİYETE GEÇMİŞ, BÖYLELİKLE SANAYİ BOYALARINDAKİ ÜRÜN GAMI GENİŞLETİLMİŞTİR. PİYASAYA YÖN VEREN YENİLİKÇİ YAKLAŞIMI VE ÖNCÜ KİMLİĞİ İLE ÜRÜNLERİNİN KALİTESİNİ SÜREKLİ OLARAK ARTIRMAYA DEVAM ETMİŞTİR.

19 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU DYO BOYA HAKKINDA 17 DYO BOYA 2014 YILINI BAŞARILI FİNANSAL SONUÇLARA İMZA ATARAK TAMAMLAMIŞTIR. %31,2 NET SATIŞLAR (MİLYON TL) 686,1 TOPLAM ÖZKAYNAKLAR (MİLYON TL) 117,6 BRÜT KÂR MARJI İSE %31,2 SEVİYESİNDE GERÇEKLEŞMİŞTİR. 569,4 95,6 486,3 62, DYO BOYA NIN NET SATIŞLARI 2014 YILINDA %20,5 ORANINDA ARTIŞ GÖSTERMİŞTİR. 117,6 MİLYON TL YE ULAŞAN TOPLAM ÖZKAYNAKLARIN BÜYÜME ORANI %23,0 DIR. TOPLAM AKTİFLER (MİLYON TL) 667,7 NET KÂR (MİLYON TL) 17,5 17,6 626,1 555,9 11, TOPLAM AKTİFLER %6,6 ORANINDA ARTIŞLA 667,7 MİLYON TL YE ULAŞMIŞTIR. %55,5 ORANINDA ARTIŞ GÖSTEREN NET KÂR 17,6 MİLYON TL OLMUŞTUR.

20 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU DYO BOYA HAKKINDA YILI FAALİYETLERİ 17,6 DYO BOYA 2014 YILINDAKİ GÜÇLÜ PERFORMANSI NETİCESİNDE 17,6 MİLYON TL NET KÂR ELDE ETMİŞTİR. NET SATIŞLARDA %20,5 BÜYÜME Dyo Boya nın toplam aktifleri 2014 yıl sonunda bir önceki yıla kıyasla %6,6 oranında artışla 667,7 milyon TL ye yükselmiştir. Dyo Boya nın özkaynakları 2014 yılı sonunda 117,6 milyon TL ye ulaşarak bir önceki yıla göre %23,0 oranında artış sergilemiştir. Rasyolar Brüt Kâr Marjı %34,5 %31,2 Net Kâr Marjı %2,0 %2,6 Cari Oran 1,3 1,2 Asit Test Oranı 1,0 0,9 Finansal Kaldıraç Oranı 0,8 0,8 Borç/Özkaynak 5,6 4,7 Net satışlar 2013 yılına göre %20,5 oranında artarak 686,1 milyon TL seviyesine ulaşmıştır. Casati markalı ürün satışları ve yol çizgisi boyası satışlarının büyümeye etkisi görülmüştür. Dyo Boya nın brüt kârı 2014 yılında bir önceki yıla göre %8,9 artış göstermiş; brüt kâr marjı ise %31,2 seviyesinde gerçekleşmiştir yılında beklentilerin altında seyreden hammadde fiyatlarını takiben, 2014 yılında, devalüasyonun da etkisiyle hammadde maliyetleri artmış ve bu artışlar büyük ölçüde fiyatlara yansıtılmıştır. Brüt kâr marjındaki değişim ana olarak ürün miksindeki değişimden kaynaklanmaktadır. Dyo Boya 2014 yılındaki güçlü performansı neticesinde 17,6 milyon TL net kâr elde etmiştir.

21 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU DYO BOYA HAKKINDA 19 ELDE ETTİĞİ YÜKSEK SATIŞ RAKAMLARI SAYESİNDE 2014 YILI BÜYÜME HEDEFLERİNE ULAŞAN DYO BOYA, TÜM SEGMENTLERDE PAZARDAKİ GÜÇLÜ KONUMUNU PEKİŞTİRMİŞTİR. %4,1 DYO BOYA, 2014 YILINDA İHRACATINI BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE ABD DOLARI BAZINDA %4,1 ARTIRMIŞTIR. TÜM SEGMENTLERDE GÜÇLÜ PAZAR KONUMU Elde ettiği yüksek satış rakamları sayesinde 2014 yılı büyüme hedeflerine ulaşan Dyo Boya, tüm segmentlerde pazardaki güçlü konumunu pekiştirmiştir. Büyümede ulaştığı hedeflerinin yanı sıra dağıtım ağındaki gücünü sürdürmeye ve müşterilerine daha kaliteli ve yenilikçi ürünler sunma yönündeki çalışmalarına devam eden Şirket, müşteri memnuniyeti ve bağlılığını da artırmıştır. Dyo Boya, yeni müşteri ve pazarlar hedefleyerek satış ve pazar paylarını yükseltecek çalışmalar gerçekleştirmiş; ayrıca, yeni teknik servis kadroları oluşturarak, müşteriye verimlilik ve sorun giderme anlamında daha etkin çözümler sunmuştur. YENİ İHRAÇ PAZARLARI HEDEFİ Dyo Boya, 2014 yılında ihracatını bir önceki yıla göre ABD doları bazında %4,1 artırırken, yurt dışı satışların toplam satışlar içindeki payı %6 seviyesinde gerçekleşmiştir. Dyo Boya 2014 yılında Avrupa, Türki Cumhuriyetler, Orta Doğu ve Afrika da 40 ülkeye ihracat yaparak hem yeni pazarlarda boy göstermiş hem de dış pazardaki büyümesini sürdürmüştür. Yurtdışında yeni pazarlara açılım hedefini sürdüren Dyo Boya önümüzdeki dönemde ihracat yaptığı ülkelerin sayısını artırmayı ve yurtdışı satış hacmini daha yükseltmeyi öngörmektedir. ISO 500 VE FORTUNE 500 DE YÜKSELİŞ Dyo Boya, 2014 yılında açıklanan ve İstanbul Sanayi Odası tarafından 2013 yılı rakamlarına göre belirlenen Türkiye nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında 16 basamak birden yükselerek 157. sırada yer almıştır. Diğer taraftan, Dyo Boya, Fortune Türkiye nin açıkladığı Fortune 500 Türkiye listesinde, 2013 yılında ulaştığı net satış rakamı ile 13 basamak birden yükselerek 223. sıraya çıkmıştır. YATIRIMLAR 2014 yılında toplam yatırım tutarı bin TL dir. Bu yatırımlar içerisinde demirbaş yatırımlarının önemli bir kısmı Renk Pınarı ve bayilere verilen tabelalardan oluşmuştur. Binalar, yeraltı ve yerüstü düzenleri 535 bin TL, makina ve tesisler bin TL, demirbaşlar bin TL, haklar 289 bin TL dir. Dyo Boya nın ayrıca bin TL tutarında yapılmakta olan yatırımları mevcuttur.

22 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU DYO BOYA HAKKINDA YILI FAALİYETLERİ Müşterilerimiz ve tüketicilerimiz için DYO BOYA ÜRÜN PORTFÖYÜ İNŞAAT BOYALARI Su bazlı iç cephe sonkat boyalar Su bazlı dış cephe sonkat boya ve kaplamalar Yol çizgi boya ve tineri Sentetik bazlı sonkat boyalar Dr. Dyo problem çözücü ürünler Ahşap koruyucu ve vernikler Su bazlı ve sentetik astarlar Macunlar Tinerler Boya uygulama aletleri (fırçalar, rulolar ve yardımcı malzemeler) Renk pınarı baz ve pastaları Klimatherm ısı yalıtım sistemleri SANAYİ BOYALARI Solvent bazlı, su bazlı sonkatlar ve astarlar Yüksek katılı solvent bazlı sonkatlar ve astarlar Solvent bazlı vernikler Solventsiz sonkatlar Polyester bazlı macunlar UV kürlenmeli vernikler Yardımcı ürünler Bobin boyaları Toz boyalar Genel sanayi tipi mix sistemleri Antikorozif ürün grubu Yanma direnci yüksek sonkatlar MOBİLYA BOYALARI Su bazlı vernik, sonkat, astar, macun ve ahşap koruyucular Solvent bazlı vernik, sonkat, astarlar Solvent bazlı renklendiriciler Yardımcı ürünler UV kürlenmeli sistemler Poliüretan bazlı multicoat vernik ve boya sistemi * Akrilik bazlı multicoat vernik ve boya sistemi * Mix sistemler * Zemin ve sonkat olarak kullanılabilen tek bir ürün

23 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU DYO BOYA HAKKINDA 21 DYO BOYA NIN LİDERİ OLDUĞU YAŞAR BOYA GRUBU, TÜKETİCİLERİNE 5 ŞİRKETİ İLE DYO, DEWİLUX VE CASATİ MARKALARI ALTINDA DEĞİŞİK ÜRÜN, AMBALAJ VE FARKLI RENK SUNMAKTADIR. SENTETİK REÇİNELER Doymuş polyester reçineler Kompozit sektörüne yönelik doymamış polyester reçineler-termoset sistemler Kısa, orta ve uzun yağlı alkid sistemler Modifiye alkid sistemler Termoplastik akrilik reçineler Termoset akrilik reçineler Akrilik polioller Epoksi esterler Melamin formaldehit ve üre formaldehit reçineler Solgel-inorganik reçineler, nanokompozitler Poliüretan reçineler UV kürlenebilir sistemler Macun reçineleri Stiren akrilik kopolimerler Saf akrilik kopolimerler Vinil akrilikler Terpolimerler OTO TAMİR BOYALARI Solvent bazlı sonkat, vernik, astar ve macunlar Yüksek katılı sonkat ve astarlar Polyester bazlı macunlar Yardımcı ürünler 2K su bazlı sonkat Reçine bazlı taban altı boyası Oto tamir boyaları mix sistemleri DENİZ BOYALARI Solvent bazlı sonkat, vernik, astar ve macunlar Yardımcı ürünler

24 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU DYO BOYA HAKKINDA YILI FAALİYETLERİ %15, YILINDA BOYA SEKTÖRÜNDE BÜYÜYEN TEK FİRMA OLAN DYO BOYA, İNŞAAT BOYALARI CİROSUNDA %15,7 ORANINDA ARTIŞ SAĞLAMIŞTIR YILINDA SEGMENT BAZINDA GELİŞMELER İnşaat Boyaları 2014 yılında boya sektöründe büyüyen tek firma olan Dyo Boya, inşaat boyaları cirosunda %15,7 oranında artış sağlamıştır. Dyo Boya nın inşaat boyalarında hedef müşteri kitlesi bayi kanalı, son kullanıcı (hane halkı) ve profesyonel kullanıcı (boya ustası) olmak üzere üç ana segment olarak belirlenmiştir. Müşterilerine en yüksek faydayı sağlamak için onlarla duygusal bağ kurmayı ilke edinen Dyo Boya nın inşaat boyaları segmentinde müşteri memnuniyet oranı 2014 yılında %97 e ulaşmıştır. Dyo Boya üst düzey müşteri memnuniyetini ve sadakatini sağlamak için kurumsal yaklaşımını ve hizmet kalitesini en üst seviyede tuttuğu bağlılık modelinin en önemli aktörlerinden biridir yılında; Renk pınarı makina parkuru genişletilerek tüketiciye daha hızlı ve kaliteli hizmet sunulması, satış noktalarındaki renk stoklarının en aza indirilmesi konularında başarıya ulaşılmıştır. Bayilerin çalışma şartlarını daha da iyileştirilmiş, Dyo Boya ürünlerinin pazardaki bulunurluğu artırılmıştır. Tüketici ile daha sıcak ve yoğun iletişim kurmak, eğilim ve talepleri daha iyi kavrayabilmek için sosyal medya etkin kullanımı sürdürülmüştür. Tüketicilerin renk ve dekorasyon konusunda danışma platformu olarak kullandıkları tr web sitesi tüketicilere hizmet vermeye devam etmiştir. Perakendeci bayi kanalının geleneksel iş yapış şekline ve elde ettiği sonuçlara katkı sağlamak için Zafer Yolu eğitim semineri hayata geçirilmiş ve perakendeci bayilerin tüm kadrolarına kişisel gelişim, satış ve müşteri ilişkileri konularında kapsamlı eğitimler verilmiştir. Toptancı bayi kadrolarının satış ve müşteri ilişkileri konularındaki gelişimi hedefi ile 2013 yılında hayata geçirilen eğitim programının iş sonuçlarına katkısını ölçmek ve teşvik etmek amacı ile 2014 yılında Zafer Yıldızları adıyla hedeflerle yönetim anlayışı ile oluşturulmuş yeni bir ödül/prim sistemi hayata geçirilmiştir. Dyo Boya, Ar-Ge merkezine sahip bir şirket olarak, pazarın beklentilerine uygun yeni ürünler geliştirmeyi, mevcut ürünlerin optimizasyonunu sağlamayı, iç ve dış pazarda bulunan rakip firma ürünlerini kendi ürünleri ile kıyaslayarak ürünlerinin performanslarını değerlendirmeyi başlıca misyonu olarak kabul etmektedir.

25 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU DYO BOYA HAKKINDA 23 DYO BOYA, 2014 YILINDA İNŞAAT BOYALARINDA İÇ PAZAR VE DIŞ PAZAR İHTİYAÇLARI BELİRLEYEREK BU PAZARLARA UYGUN YENİ ÜRÜNLER GELİŞTİRMİŞTİR. %97 DYO BOYA NIN İNŞAAT BOYALARI SEGMENTİNDE MÜŞTERİ MEMNUNİYET ORANI 2014 YILINDA %97 E ULAŞMIŞTIR. CASATİ MARKALI ÜRÜNLERİ İÇİN DYO ÜRÜNLERİNE BENZER RENKLENDİRME MAKİNELERİ OLAN CASATİ COLORLİNE RENKLENDİRME SİSTEMİ GELİŞTİRİLMİŞTİR. Dyo Boya, 2014 yılında inşaat boyalarında iç pazar ve dış pazar ihtiyaçları belirleyerek bu pazarlara uygun yeni ürünler geliştirmiştir. İç pazar için; Massiveline serisinde ahşap yürüme yolları için su ve yağ bazlı Deck Vernikleri Dr. Dyo serisinde su yalıtımı ve özellikle çatı izolasyonu için yapısındaki elyaf sayesinde mekanik darbelere karşı daha dayanıklı olarak, Dyoflex Elyaflı Dyoplast ürünü yapısı akrilik bağlayıcı ve silikon reçine ile çalışılarak Dyoplast Silikonlu İç Cephe Boyası Su bazlı parlak boya özelliğine sahip Hidrolux İç cephe son kat boya grubuna Dyoplast Silikonlu Mat İç Cephe Boyası Dış cephe kaplamalarına Dinamik Grenli Yarı mat görünümlü saf akrilik dış cephe boyası Akromax Casati markalı iç cephe macunu Casati markalı dış cephe macunu Casati Tavan Overline Dönüşüm Astarı Vivaline Viva Astar Rusya pazarı için; Rusya fabrikada üretilen örtücülüğü ve beyazlığı yüksek iç cephe boyası Iceberg, maliyeti uygun, tekstüre desenli Akrostar Texture Silikonlu, ürünleri geliştirilmiş ve piyasaya sunulmuştur. Ayrıca Casati markalı ürünleri için Dyo ürünlerine benzer renklendirme makineleri olan Casati Colorline Renklendirme Sistemi geliştirilmiştir. Dyo Boya ürünlerini son kullanıcıya ulaştıran bayi kanalına yönelik pazarlama çalışmalarına 2014 yılında da devam etmiştir. Satışların artırılması tabela, raf, branding, POP, hediye/seyahat kampanyaları (bağlantı kampanyaları) ve promosyon gibi uygulamalarla sağlanmaya çalışılmıştır. Satış noktalarında yer alan tabela ve raf gibi kurumsal kimliği yansıtan öğelerin tasarımları ve logoları yenilenerek marka bilinirliğini artırmaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Dyo Boya hane halkını temsil eden son kullanıcı için imaj odaklı pazarlama faaliyetlerini 2014 yılında da sürdürmüştür. Bu doğrultuda, Massmedia kampanyaları TV program sponsorlukları ve diğer sponsorluklar, Fuarlar, Web siteleri, Mobil aplikasyonlar ing Facebook ve Twitter kampanyaları Outdoor uygulamaları ve yarışmalar sitesi

26 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU DYO BOYA HAKKINDA YILI FAALİYETLERİ %14,3 DYO BOYA 2014 YILINDA MOBİLYA BOYALARI SEGMENTİNDE CİRODA %14,3 ARTIŞ ELDE ETMİŞTİR. %16,6 DYO BOYA, 2014 YILINDA OTO TAMİR BOYALARI SEGMENTİNDE 2014 YILINDA CİRODA %16,6 ARTIŞ ELDE EDİLMİŞTİR. Dyo Boya nın son kullanıcısına ulaştığı önemli kanallardan bazılarıdır. Bunun yanı sıra Dyo Boya, özellikle hafta sonlarında gerçekleştirilen yapı market aktiviteleri ile son kullanıcıya ürünlerini tanıtmayı amaçlamıştır. Profesyonel kullanıcılara özel gerçekleştirilen pazarlama faaliyetleri kapsamında boya ustalarından oluşan profesyonel kullanıcılara yönelik DYOLOG Bağlılık Sistemi ve promosyon malzemeleri kullanılmakta, Dyo Akademi ve bölgesel usta seminerleri düzenlenmektedir. Boya sektöründe öncü bir rol üstlenen Dyo Boya, bir ilki daha gerçekleştirerek Türkiye çapındaki 35 binin üzerindeki boya ustasının Mesleki Yeterlilik Belgesi almalarının önünü açacak önemli bir adım atmıştır. TS-EN ISO/IEC Standardı kapsamında Türk Akreditasyon Kurumu ndan akredite edilerek Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilen DYO Akademi Belgelendirme Bölümü Ulusal Yeterliliklere göre sınav ve belgelendirme faaliyetlerine başlamıştır yılında 145 usta sınava girmiştir. Sanayi Boyaları Dyo Boya 2014 yılında sanayi boyaları segmentinde %15,5 luk büyümesi ile pazarın üzerinde bir büyüme sergilemiştir yılında sanayi boyalarında Su bazlı profil, iskele, kolektör, beyaz eşya plastik boyası 2K solvent bazlı boru, profil boyası 2K solvent bazlı epoksi astar galvaniz yüzeyler için, trafo akıtma sistemleri için, shop primer, 2K Yüksek katılı akrilik vernik, yüksek katılı yanma dirençli akrilik sonkat, akrilik 2K plastik astarı, astar ve sonkat, tampon boyası 2K polyester sonkat 2K antikorrosif özellikli sonkat 2K solventsiz içme suyu boru iç kaplaması, kendinden yayılan yer kaplaması, zemin verniği, kimyasal dirençli fenolik Akrilik aerosol boyası Sanayi, Antikorrozif ve Redüktör sektörü için mix sistemleri ürünleri geliştirilmiştir.

27 DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU DYO BOYA HAKKINDA 25 DYO BOYA NIN ARTAN MÜŞTERİ TALEPLERİNİ DAHA İYİ KARŞILAYABİLMEK ADINA KURDUĞU TON/YIL KAPASİTEYE SAHİP YENİ BOBİN BOYALARI ÜRETİM ÜNİTESİ OCAK 2014 TE FAALİYETİNE BAŞLAMIŞTIR. Mobilya Boyaları Dyo Boya 2014 yılında mobilya boyaları segmentinde ciroda %14,3 artış elde etmiştir. Boya pazarındaki daralmaya rağmen Dyo Boya nın sektörde büyümesini sağlayan en önemli etken müşteri kazanımına yönelik gerçekleştirilen faaliyetler olmuştur. Bu çalışmalar doğrultusunda, potansiyeli yüksek yeni bayilikler verilmesinin yanı sıra, daha önce çalışma fırsatı bulunamayan birçok sanayici müşteriye ürün satışı yapılmaya devam edilmiş, bazılarındaysa ana tedarikçi pozisyonuna ulaşılmıştır. Mobilya boyalarında Uygulandıktan bir gün sonra parlatılabilir poliüretan parlak son kat boya Lazer silindir uygulaması için UV kürlenmeli pigmentli mat son kat boya, UV kürlenmeli parlak vernik MDF kesitlerine uygulanmak üzere UV kürlenmeli beyaz astar Özellikle panel kapılara kaplama görüntüsü vermek üzere tasarlanmış su bazlı patina Su bazlı UV kürlenmeli metalik son kat boya Dış doğrama için geliştirilmiş su bazlı renkli vernik sistemi Maliyet ve kalite olarak rakip ürünler ile rekabet edebilecek 2+1 poliüretan çizilmez vernik seti Selülozik boya uygulandıktan yarım saat sonra üzerine uygulanabilir ve uygulandıktan bir gün sonra parlatılabilir akrilik ürünleri geliştirilmiştir yılında mobilya boyalarında 9 ilde, 468 cilacıya toplam saat eğitim verilmiştir. Oto Tamir Boyaları Dyo Boya, 2014 yılında oto tamir boyaları segmentinde 2014 yılında ciroda %16,6 artış elde edilmiştir. Yıl içinde Türkiye genelinde bayi, alt bayi, özel servis gibi kullanıcılarda 181 adet mix makinası kurulumu yapılmıştır. Oto tamir bayilerine yönelik pazara sunulan MetalMix, değişik sistemlerde ürün yapabilme özelliğiyle müşteri bağlılığını daha da artırmıştır yılında kurulu mix makinası sayısı 108 e ulaşmıştır yılında oto tamir boyalarında Ekonomik vernik ve sertleştirici Metalik plastik yüzey astarı Metalik polyester macun Pütürlü tampon boyası Zımpara grubu Beyaz akrilik astar Su bazlı son kat boya High tech serisi mixline astar, vernik ve sertleştirici ürünleri geliştirilmiştir. Ayrıca; kutu boyada 41 adet, Dyo Mixline serisinde 36 adet yeni renk ilave edilmiştir. Mevcut kutu boyalarında 173 adet renk güncellenmiştir. Metal piyasa grubunda rapid son kat boya galon ambalajda sunulmuştur. Sentetik Reçineler Reçinelerini kendisi üreten Dyo Boya, bu sayede ciddi bir maliyet avantajı sağlamakta ve dışa bağımlılığını ciddi ölçüde azaltabilmektedir. Şirket in son teknolojiye sahip, otomasyonu yüksek, geniş reçine gruplarının üretilebildiği modern reçine üretim tesisinde, hem pazarın hem de müşterinin ihtiyacına yönelik boya ve kaplamalar için özel reçineler üretilmektedir. Çok fonksiyonlu ve estetik nitelikteki reçine ürünleriyle pazara yön veren Dyo Boya, yetkin Ar Ge si sayesinde müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap veren ürünler tasarlarken, çevreyi ve insan sağlığını da gözetmektedir. Bobin Boyaları İnşaat ve beyaz eşya sektörlerinde, yassı galvaniz ve alüminyum bobinlerin şekillendirilme öncesinde boyanarak kullanılmasının giderek yaygınlaşması gerçeğinden hareketle Dyo Boya, 2011 yılında Ar Ge merkezini genişletmiş ve bobin boyaları segmentine yönelik ürünleri piyasaya sunmuştur. Dyo Boya nın artan müşteri taleplerini daha iyi karşılayabilmek adına kurduğu ton/yıl kapasiteye sahip yeni Bobin Boyaları Üretim Ünitesi Ocak 2014 te faaliyetine başlamıştır yılında bobin boyalarında Polyester sonkat boya Polyester astar boya Epoksi polyester backcoat Epoksi backcoat Su bazlı bobin boyası PVDF sistemler ürünleri geliştirilmiştir.

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2014 Yılı Finansal Sunumu

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2014 Yılı Finansal Sunumu DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2014 Yılı Finansal Sunumu Dyo Boya nın Gücü Kaliteli, yenilikçi, pazar odaklı ürünler Birçok segmente hitap eden geniş ürün portföyü 1.000 farklı ürün, 60.000 renk seçeneği İlk

Detaylı

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2015 1. Yarıyıl Finansal Sunumu

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2015 1. Yarıyıl Finansal Sunumu DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2015 1. Yarıyıl Finansal Sunumu 2015-1Y Başlıca Gelişmeler 1 2015 yılının ilk yarısında, Türkiye Boya Pazarı %2-3 aralığında büyüdü. Sektörde seçim ortamının getirdiği, siyasal

Detaylı

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2014 1. Yarı Yıl Finansal Sunumu

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2014 1. Yarı Yıl Finansal Sunumu DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2014 1. Yarı Yıl Finansal Sunumu Dyo Boya nın Gücü Kaliteli, yenilikçi, pazar odaklı ürünler Birçok segmente hitap eden geniş ürün portföyü 1.000 farklı ürün, 60.000 renk seçeneği

Detaylı

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2014 9 Aylık Finansal Sunumu

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2014 9 Aylık Finansal Sunumu DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2014 9 Aylık Finansal Sunumu Dyo Boya nın Gücü Kaliteli, yenilikçi, pazar odaklı ürünler Birçok segmente hitap eden geniş ürün portföyü 1.000 farklı ürün, 60.000 renk seçeneği

Detaylı

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş Yılı Finansal Sunumu.

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş Yılı Finansal Sunumu. DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2016 Yılı Finansal Sunumu yatirimciiliskileri@dyo.com.tr 2016 Başlıca Gelişmeler - I 1 Türkiye Boya Pazarı Petrol Fiyatları ve Hammadde Maliyetleri Verimlilik

Detaylı

2016-3Ç Finansal Sunumu.

2016-3Ç Finansal Sunumu. DYO DYO BOYA BOYA FABRİKALARI A.Ş. A.Ş. 2016-3Ç Finansal Sunumu yatirimciiliskileri@dyo.com.tr 2016 3Ç Başlıca Gelişmeler - I 1 Türkiye Boya Pazarı Petrol Fiyatları Hammadde Maliyetleri 2016-9A Finansal

Detaylı

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş Yılı Finansal Sunumu

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş Yılı Finansal Sunumu DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2013 Yılı Finansal Sunumu Dyo Boya nın Gücü Kaliteli, yenilikçi, pazar odaklı ürünler Birçok segmente hitap eden geniş ürün portföyü 1.000 farklı ürün, 60.000 renk seçeneği Ürün

Detaylı

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş Y Finansal Sunumu

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş Y Finansal Sunumu DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2016-1Y Finansal Sunumu 2016 1Y Başlıca Gelişmeler 2016 yılının ilk yarısında Türkiye Boya Pazarı %2-3 aralığında büyümüştür. 1 2016 yılının ilk yarısında jeopolitik riskler devam

Detaylı

Tüm paydaşlarımız için...

Tüm paydaşlarımız için... DYO BOYA 2014 FAALİYET RAPORU 2014 YILINDA 16 2014 YILI FAALİYETLERİ Tüm paydaşlarımız için... 2014 YILINDA DYO BOYA; SATIŞLARINI 2014 YILINDA 2013 YILINA KIYASLA %20,5 ORANINDA ARTIRMIŞTIR. PAZAR PAYINI

Detaylı

Daha iyi bir yaşam için...

Daha iyi bir yaşam için... Daha iyi bir yaşam için... Dyo Boya Faaliyet Raporu 2012 Daha iyi bir yaşam için yenilikçi ürünler Temelleri 1927 yılına dayanan Dyo Boya, öncü bir boya markası olmanın çok ötesinde müşterilerinin ve tüketicilerinin

Detaylı

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş Y Finansal Sunumu.

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş Y Finansal Sunumu. DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2017-1Y Finansal Sunumu yatirimciiliskileri@dyo.com.tr 2017-1Y Başlıca Gelişmeler 1 Türkiye Boya Pazarı Petrol* Fiyatları ve Hammadde Maliyetleri Verimlilik

Detaylı

Dünyamı Yeniliyor Dyo Boya Faaliyet Raporu 2013

Dünyamı Yeniliyor Dyo Boya Faaliyet Raporu 2013 Dünyamı Yeniliyor Dyo Boya Faaliyet Raporu 2013 Hayata renk katabilmek için 1927 yılında küçük bir boya imalathanesi ile üretime başlayan Dyo Boya, bugün uluslararası bir marka olarak müşterilerine hizmet

Detaylı

Dünyamı Yeniliyor Dyo Boya Faaliyet Raporu 2013

Dünyamı Yeniliyor Dyo Boya Faaliyet Raporu 2013 Dünyamı Yeniliyor Dyo Boya Faaliyet Raporu 2013 Hayata renk katabilmek için 1927 yılında küçük bir boya imalathanesi ile üretime başlayan Dyo Boya, bugün uluslararası bir marka olarak müşterilerine hizmet

Detaylı

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş Ç Finansal Sunumu.

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş Ç Finansal Sunumu. DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2017-1Ç Finansal Sunumu yatirimciiliskileri@dyo.com.tr 2017-1Ç Başlıca Gelişmeler 1 Türkiye Boya Pazarı Petrol Fiyatları ve Hammadde Maliyetleri Verimlilik

Detaylı

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2012 1Y Finansal Sunum

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2012 1Y Finansal Sunum DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2012 1Y Finansal Sunum 1 Dyo Boya nın Gücü Kaliteli, yenilikçi, pazar odaklı ürünler Birçok segmente hitap eden geniş ürün portföyü 1.000 farklı ürün, 60.000 renk seçeneği Ürün

Detaylı

HAZİRAN 2016 Gebze Ticaret Odası Ticaret Bölümü

HAZİRAN 2016 Gebze Ticaret Odası Ticaret Bölümü HAZİRAN 2016 Gebze Ticaret Odası Ticaret Bölümü Sayı: 2016/1 TÜRKİYE DE VE DÜNYA DA BOYA SEKTÖRÜ Son dönemde dünya boya sanayisi önemli değişikliklere sahne olmaktadır. Sektörde konsantrasyon, uzmanlaşma,

Detaylı

Her yeni günde, hep birlikte...

Her yeni günde, hep birlikte... Her yeni günde, hep birlikte... Dyo Boya Faaliyet Raporu 2011 İçindekiler 1 Dyo Boya Hakkında 2 Kısaca Dyo Boya 3 Dyo Boya nın Rekabet Avantajları 4 Yaşar Topluluğu 6 Türkiye nin İlk Boya Fabrikası Olan

Detaylı

Bölüm III DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş.

Bölüm III DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. Bölüm III DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. Tarihçe 1927 Durmuş Yaşar tarafından ilk boya mağazası açılmıştır. 1941 Durmuş Yaşar tarafından ilk boya imalathanesi kurulmuş, Yaşarin ve Hazırlanmış Boya markaları

Detaylı

DYO BOYA 2015 FAALİYET RAPORU

DYO BOYA 2015 FAALİYET RAPORU DYO BOYA 2015 FAALİYET RAPORU Raporun İlgili Olduğu Hesap Dönemi 01.01.2015-31.12.2015 Ticaret Unvanı Dyo Boya Fabrikaları San. ve Tic. A.Ş. Ticaret Sicil ve Numarası İzmir Ticaret Sicil Memurluğu 41998/K-1336

Detaylı

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2011 1. Yarıyıl Yatırımcı Sunumu

DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2011 1. Yarıyıl Yatırımcı Sunumu DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. 2011 1. Yarıyıl Yatırımcı Sunumu Dyo Boya nın Gücü Kaliteli, yenilikçi, pazar odaklı ürünler Birçok segmente hitap eden geniş ürün portföyü 1.000 farklı ürün, 60.000 renk seçeneği

Detaylı

Dyo Boya. Finansal Sunum Y

Dyo Boya. Finansal Sunum Y Dyo Boya Finansal Sunum 2018-1Y BİR BAKIŞTA DYO BOYA %2 Türkiye nin 2 farklı lokasyonunda üretim tesisi ÇİĞLİ GEBZE - Turgutlu tesisi Nisan 2018 itibarıyla Çiğli tesisine taşındı. 2 BAŞLICA GELİŞMELER

Detaylı

Pazar Dinamikleri. Türkiye Boya Pazarı Segment Dağılımı. Türk Boya sektöründe ortalama toplam üretim 520 bin tondur.

Pazar Dinamikleri. Türkiye Boya Pazarı Segment Dağılımı. Türk Boya sektöründe ortalama toplam üretim 520 bin tondur. DYO BOYA FABRİKALARI A.Ş. Dyo Boya nın Gücü Sayfa 1 Pazar Dinamikleri Türkiye Boya Pazarı Segment Dağılımı Toz Boya; 7% Diğer; 4% Türk Boya sektöründe ortalama toplam üretim 520 bin tondur. Otomotiv; 9%

Detaylı

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş Ç Finansal Sunumu

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş Ç Finansal Sunumu PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. 2016-1Ç Finansal Sunumu 2016-1Ç Başlıca Gelişmeler 1 2016 birinci çeyreğinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ciro bazında %0,1, tonaj bazında %7,2 daralış gösteren,

Detaylı

Dyo Boya. Finansal Sunum 2018

Dyo Boya. Finansal Sunum 2018 Dyo Boya Finansal Sunum BİR BAKIŞTA DYO BOYA %2 Üretim Tesisleri DİLOVASI ÇİĞLİ 2 BAŞLICA GELİŞMELER 1,071 milyar TL CİRO %16 CİRO BÜYÜMESİ 149,9 milyon TL FAVÖK %65 FAVÖK BÜYÜMESİ 24,2 milyon TL YATIRIM

Detaylı

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı.

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Basın Bülteni Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Şişecam, Yenişehir Cam Kompleksi nde yer alan Anadolu Cam Fabrikası 4. Cam

Detaylı

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş.

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. yatirimciiliskileri@pinaret.com.tr PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. 2016 Yılı Finansal Sunumu 2016 Başlıca Gelişmeler 1 İşlenmiş Et Ürünleri Pazarı* Tüketici Fiyatları Endeksi Kırmızı Et Fiyatları 2016

Detaylı

DÜNYADA VE TÜRKİYE DE BOYA SEKTÖRÜ

DÜNYADA VE TÜRKİYE DE BOYA SEKTÖRÜ DÜNYADA VE TÜRKİYE DE BOYA SEKTÖRÜ Haziran 2015 BOYA SANAYİCİLERİ DERNEĞİ Bosad 2003 yılında kurulmuştur. Üyeleri hem boya üreticileri hem de hammadde ve hizmet tedarikçileridir. 100 e yakın üye ile sektörün

Detaylı

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş.

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. yatirimciiliskileri@pinaret.com.tr PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. 2016-3Ç Finansal Sunumu 2016-3Ç Başlıca Gelişmeler 1 İşlenmiş Et Ürünleri Pazarı* Tüketici Fiyatları Endeksi Kırmızı Et Fiyatları 2016-9A

Detaylı

Tüm paydaşlarımız için

Tüm paydaşlarımız için Tüm paydaşlarımız için %17 Net satışlarda %17 büyüme 2013 Yılında Dyo Boya Satışlarını 2013 yılında 2012 yılına kıyasla %17 oranında artırmıştır. Pazar payını artırmıştır. Türkiye nin 500 Büyük Sanayi

Detaylı

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş Yılı Finansal Sunumu

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş Yılı Finansal Sunumu PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. 2015 Yılı Finansal Sunumu 2015 Başlıca Gelişmeler 2015 yılında ciro bazında %13 büyüyen, tonaj bazında %1 daralış gösteren işlenmiş et ürünleri pazarının* miktar olarak

Detaylı

Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri

Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri ÜLKE Dünya Seramik Kaplama Malzemeleri Üretiminde İlk 1 Ülke 29 21 211 212 212 Dünya /212 Üretiminden Aldığı Pay Değişim (%) (%) 1 ÇİN

Detaylı

1960 lardan... 1966: İlk Türk yapımı otomobil; Anadol

1960 lardan... 1966: İlk Türk yapımı otomobil; Anadol 1960 lardan... 1966: İlk Türk yapımı otomobil; Anadol 1966 yılında, Koç Topluluğu, ilk Türk yapımı otomobil Anadol u Otosan A.Ş. fabrikalarında üretti. Büyük bir coşkuyla karşılanan ve üretildiği yıllar

Detaylı

PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş. 2015 3. Çeyrek Finansal Sunumu

PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş. 2015 3. Çeyrek Finansal Sunumu PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş. 2015 3. Çeyrek Finansal Sunumu 2015 3Ç - Başlıca Gelişmeler Toplam süt ürünleri pazarı 2015 yılının ilk dokuz aylık döneminde ciro bazında %6 oranında büyüdü ancak yoğurt

Detaylı

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş Y Finansal Sunumu

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş Y Finansal Sunumu PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. 2016-1Y Finansal Sunumu 2016-1Y Başlıca Gelişmeler 1 İşlenmiş et ürünleri pazarı 2016 yılının ilk altı aylık döneminde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ciro bazında

Detaylı

PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş.

PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş. yatirimciiliskileri@pinarsut.com.tr PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş. 2016 Yılı Finansal Sunumu 2016 Başlıca Gelişmeler 1 Süt Ürünleri Pazarı* 2016 yılında ciro bazında %5,6 tonaj bazında ise %4,9 büyüme

Detaylı

PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş. 2015 1. Yarıyıl Finansal Sunumu

PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş. 2015 1. Yarıyıl Finansal Sunumu PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş. 2015 1. Yarıyıl Finansal Sunumu 2015 1Y - Başlıca Gelişmeler Toplam süt ürünleri pazarı 2015 yılının ilk altı aylık döneminde ciro bazında %9,9 oranında büyüdü ancak yoğurt

Detaylı

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş.

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. yatirimciiliskileri@pinaret.com.tr PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. 2017-1Y Finansal Sunumu 2017-1Y Başlıca Gelişmeler 1 Şarküteri* Pazarı Tüketici Fiyatları Endeksi Kırmızı Et Fiyatları 2017-1Y Finansal

Detaylı

ENDÜSTRİYEL KORUYUCU BOYALAR. Bosad Genel Sekreterliği

ENDÜSTRİYEL KORUYUCU BOYALAR. Bosad Genel Sekreterliği ENDÜSTRİYEL KORUYUCU BOYALAR Bosad Genel Sekreterliği SEKTÖR ANALİZİ Endüstriyel koruyucu boyalar talep hacminin %5 ini ve küresel boya satışlarının %7 sini oluşturmaktadır. Koruyucu boyaların hacimsel

Detaylı

PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş Y Finansal Sunumu

PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş Y Finansal Sunumu PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş. 2016-1Y Finansal Sunumu * Toplam süt, sürülebilir peynir, yoğurt, ayran ve tereyağından oluşmaktadır. (BİM&A101 hariç, Nielsen) 2016-1Y Başlıca Gelişmeler 1 2016 yılının

Detaylı

PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş.

PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş. yatirimciiliskileri@pinarsut.com.tr PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş. 2016-3Ç Finansal Sunumu 2016-3Ç Başlıca Gelişmeler 1 Süt Ürünleri Pazarı* Tüketici Fiyatları Endeksi Çiğ Süt Taban Fiyatları 2016-9A

Detaylı

AKSA AKRİLİK KİMYA SANAYİ A.Ş. 30 HAZİRAN 2008 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

AKSA AKRİLİK KİMYA SANAYİ A.Ş. 30 HAZİRAN 2008 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU AKSA AKRİLİK KİMYA SANAYİ A.Ş. 30 HAZİRAN 2008 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 1- KISACA AKSA Faaliyet Konusu Ana faaliyet konusu akrilik esaslı tow, tops ve elyaf

Detaylı

Tüm paydaşlarımız için

Tüm paydaşlarımız için Tüm paydaşlarımız için %16 Net satışlarda %16 büyüme 2012 Yılında Dyo Boya Satışlarını 2012 yılında 2011 yılına kıyasla %16 oranında artırmıştır. Pazar payını artırmıştır. Türkiye nin 500 Büyük Sanayi

Detaylı

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş Yılı 3. Çeyrek Sunumu

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş Yılı 3. Çeyrek Sunumu PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. 2015 Yılı 3. Çeyrek Sunumu 2015 3Ç Başlıca Gelişmeler Toplam işlenmiş et pazarı* 2015 yılının ilk dokuz aylık döneminde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ciro bazında

Detaylı

Fiyat Listesi 2012-13

Fiyat Listesi 2012-13 Fiyat Listesi 202-3 Yaşamın bütün r... Boya'da Nanoteknolojk Sistem 202-3 SELÜLOZ VE RAPİD SONKAT BOYALAR VE ASTARLAR RAPİD END. SON KAT BOYA LUX Rapid alkyd esaslı, çabuk kuruma özelliği olan parlak yapışma

Detaylı

FİNANS KOÇ HOLDİNG 2013 FAALİYET RAPORU

FİNANS KOÇ HOLDİNG 2013 FAALİYET RAPORU FİNANS Koç-Amerikan Bank ile 1980 li yıllarda büyümeye başladığımız bankacılık sektöründe ülkemiz ekonomisi ve sektördeki değişimleri doğru okuduk ve 2005 yılında Yapı Kredi Bankası nı bünyemize katarak

Detaylı

PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş.

PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş. yatirimciiliskileri@pinarsut.com.tr PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş. 2017-1Ç Finansal Sunumu 2017-1Ç Başlıca Gelişmeler 1 Süt Ürünleri Pazarı* Tüketici Fiyatları Endeksi Çiğ Süt Taban Fiyatları 2017-1Ç

Detaylı

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. 2014 Yıl Sonu Finansal Sunumu

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. 2014 Yıl Sonu Finansal Sunumu PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. 2014 Yıl Sonu Finansal Sunumu Pınar Et in Gücü Yenilikçi ve öncü kimlik 300 den fazla SKU AR-GE deneyimi Ürün Portföyü En itibarlı markalar içerisinde ilk 10 da* Türkiye

Detaylı

KÜRESEL OTOMOTİV OEM BOYALARI PAZARI. Bosad Genel Sekreterliği

KÜRESEL OTOMOTİV OEM BOYALARI PAZARI. Bosad Genel Sekreterliği KÜRESEL OTOMOTİV OEM BOYALARI PAZARI Bosad Genel Sekreterliği SEKTÖR ANALİZİ Otomotiv OEM boyaları dünyanın en büyük boya segmentlerinden biridir. Otomotiv OEM boyaları, 2011 yılında toplam küresel boya

Detaylı

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. 2015 Yılı 1. Çeyrek Finansal Sunumu

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. 2015 Yılı 1. Çeyrek Finansal Sunumu PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. 2015 Yılı 1. Çeyrek Finansal Sunumu Pınar Et in Gücü Yenilikçi ve öncü kimlik 300 den fazla SKU AR-GE deneyimi Ürün Portföyü En itibarlı markalar içerisinde ilk 10 da*

Detaylı

PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş.

PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş. yatirimciiliskileri@pinarsut.com.tr PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş. 2017-1Y Finansal Sunumu 2017-1Y Başlıca Gelişmeler Süt Ürünleri Pazarı* Tüketici Fiyatları Endeksi Çiğ Süt Taban Fiyatları 2017-1Y Finansal

Detaylı

TÜRKĠYE DÜNYANIN BOYA ÜRETĠM ÜSSÜ OLMA YOLUNDA

TÜRKĠYE DÜNYANIN BOYA ÜRETĠM ÜSSÜ OLMA YOLUNDA TÜRKĠYE DÜNYANIN BOYA ÜRETĠM ÜSSÜ OLMA YOLUNDA Nurel KILIÇ Türk boya sektörü; Avrupa nın altıncı büyük boya üreticisi konumundadır. Türkiye de 50 yılı aşkın bir geçmişi olan boya sektörümüz, AB entegrasyon

Detaylı

yeniliklerin öncüsü Türkiye nin ilk boya fabrikası olarak kurulan Dyo Boya, sektöründe yeniliklerin öncüsü olarak güçlü bir yer edinmiştir.

yeniliklerin öncüsü Türkiye nin ilk boya fabrikası olarak kurulan Dyo Boya, sektöründe yeniliklerin öncüsü olarak güçlü bir yer edinmiştir. Dyo Boya Faaliyet Raporu 2009 içindekiler 2 Kısaca Dyo Boya 3 Türkiye nin İlk Boya Fabrikası Olan Dyo Boya nın Tarihinden Satırbaşları 4 Dyo Boya nın Rekabet Avantajları 5 Dyo Boya nın ilk leri 6 Rakamlarla

Detaylı

İSO İNOVASYON ÖDÜLLERİ: BÜYÜK ÖDÜL. VİKO Elektrik ve Elektronik Endüstrisi San. Tic. A.Ş.

İSO İNOVASYON ÖDÜLLERİ: BÜYÜK ÖDÜL. VİKO Elektrik ve Elektronik Endüstrisi San. Tic. A.Ş. İSO İNOVASYON ÖDÜLLERİ: BÜYÜK ÖDÜL VİKO Elektrik ve Elektronik Endüstrisi San. Tic. A.Ş. Sektörünün lider kuruluşu VİKO 1980 yılında kurulmuş olup, İstanbul Sancaktepe'de 60.000 metrekare kapalı alanda

Detaylı

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş Yılı 1. Yarıyıl Sunumu

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş Yılı 1. Yarıyıl Sunumu PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. 2015 Yılı 1. Yarıyıl Sunumu 2015 1Y Başlıca Gelişmeler 1 Toplam işlenmiş et pazarı 2015 yılının ilk altı aylık döneminde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ciro bazında

Detaylı

Kalite kimse bakmadığında da doğru olanı yapmaktır. Henry FORD

Kalite kimse bakmadığında da doğru olanı yapmaktır. Henry FORD 1 Hakkımızda STARMET YAPI SAN. VE TİC. A.Ş. ; Uzman ve güçlü insan kaynağı ile Yassı Çelik Sektöründe çözüm ortağı ve tedarik merkezi olabilmek adına, özellikle İhracat ve imalata dayalı sanayi kuruluşlarına

Detaylı

FINANS SEKTÖRÜNDE HIZMET AĞINI SÜREKLI GELIŞTIREREK, MÜŞTERISINE EN IYI ÜRÜN VE HIZMETI SUNMAK IÇIN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN

FINANS SEKTÖRÜNDE HIZMET AĞINI SÜREKLI GELIŞTIREREK, MÜŞTERISINE EN IYI ÜRÜN VE HIZMETI SUNMAK IÇIN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN 74 KOÇ HOLDİNG 2014 FAALİYET RAPORU biz değilsek KIM FINANS SEKTÖRÜNDE HIZMET AĞINI SÜREKLI GELIŞTIREREK, MÜŞTERISINE EN IYI ÜRÜN VE HIZMETI SUNMAK IÇIN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN BIZIZ KOÇ HOLDİNG 2014 FAALİYET

Detaylı

YurtbaY Şİrketler Grubu.Ş.

YurtbaY Şİrketler Grubu.Ş. Yurtbay Şİrketler Grubu.Ş. Mutluluğa Mutluluğa açılan kapı YURTBAY ŞİRKETLER GRUBU Süreklİ ve sürdürülebilir büyümesini tescilleyen, Türkİye nin 507. büyük sanayi kuruluşu. Yurtbay Yapı A.Ş., Yurtbay Şirketler

Detaylı

Şirket Raporu Temmuz 2018

Şirket Raporu Temmuz 2018 Şirket Raporu Temmuz 2018 DYO BOYA FABRİKALARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (DYOBY) Dyo Boya Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Dyo Boya, Şirket) nin ana faaliyet konusu; tesislerinde üretilen boya, vernik,

Detaylı

PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş.

PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş. yatirimciiliskileri@pinarsut.com.tr PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş. 2017-3Ç Finansal Sunumu 2017-3Ç Başlıca Gelişmeler 1 Süt Ürünleri Pazarı* Tüketici Fiyatları Endeksi Çiğ Süt Taban Fiyatları Finansal

Detaylı

içindekiler 10 Yönetim Kurulu Başkanı nın Mesajı 12 Yönetim 12 Yönetim Kurulu 13 Üst Yönetim ve Denetim Kurulu

içindekiler 10 Yönetim Kurulu Başkanı nın Mesajı 12 Yönetim 12 Yönetim Kurulu 13 Üst Yönetim ve Denetim Kurulu Dyo Boya Faaliyet Raporu 2010 içindekiler 1 Dyo Boya Hakkında 2 Kısaca Dyo Boya 4 Türkiye nin İlk Boya Fabrikası Olan Dyo Boya nın Tarihinden Satır Başları 6 Dyo Boya nın Rekabet Avantajları 8 Rakamlarla

Detaylı

PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş Ç Finansal Sunumu

PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş Ç Finansal Sunumu PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş. 2016-1Ç Finansal Sunumu 2016-1Ç Başlıca Gelişmeler 1 2016 yılının ilk çeyreğinde süt ürünleri pazarında* ciro bazında %5,5 lik büyüme görülürken tonaj bazında %3,6 büyüme

Detaylı

SU BAZLI SONKAT BOYALAR - ASTARLAR

SU BAZLI SONKAT BOYALAR - ASTARLAR SU BAZLI SONKAT BOYALAR - ASTARLAR Kardelen Plastik KÜF ÖNLEYİCİ Akrilik kopolimer esaslı, su bazlı, örtücülüğü yüksek, dekoratif mat iç cephe boyası. 1 20 kg 131.00 1 10 kg 67.00 4 3.5 kg 25.40 Aura Plastik

Detaylı

Küresel Toz Boya Pazarı. Bosad Genel Sekreterliği

Küresel Toz Boya Pazarı. Bosad Genel Sekreterliği Küresel Toz Boya Pazarı Bosad Genel Sekreterliği SEKTÖR ANALİZİ Küresel olarak toz boyaların 2011 yılı değeri 2.661 milyon litrede yaklaşık olarak 8.105 milyon $ dır. 2011 de toz boyalar hem hacimsel hem

Detaylı

Pınar Et. Finansal Sunum 2018

Pınar Et. Finansal Sunum 2018 Pınar Et Finansal Sunum BİR BAKIŞTA PINAR ET %2 %1 2 BAŞLICA GELİŞMELER 700,7 MİLYON TL CİRO 56,5 MİLYON TL FAVÖK 33.560 TON SATIŞ 2,1 MİLYAR TL PERAKENDE İŞLENMİŞ ET ÜRÜNLERİ PAZARI* - yılının ilk yarısında

Detaylı

Solvent bazlı, sentetik reçine esaslı, hava kurumalı, kurşun içermeyen, örtme gücü yüksek, parlak bir son kat boyadır.

Solvent bazlı, sentetik reçine esaslı, hava kurumalı, kurşun içermeyen, örtme gücü yüksek, parlak bir son kat boyadır. www.tekboya.com SOLVENT BAZLI Boyalar Solvent bazlı, sentetik reçine esaslı, hava kurumalı, kurşun içermeyen, örtme gücü yüksek, parlak bir son kat boyadır. - Tek Süper Sentetik Yağlı Boya 12 1/4 6,70

Detaylı

Her yeni günde paydaşlarımız için sürdürülebilir büyüme yaratmak için çalışıyoruz.

Her yeni günde paydaşlarımız için sürdürülebilir büyüme yaratmak için çalışıyoruz. 2011 Yılında Dyo Boya Her yeni günde paydaşlarımız için sürdürülebilir büyüme yaratmak için çalışıyoruz. Dyo Boya 2011 yılında faaliyette bulunduğu tüm segmentlerde pazar büyümesinin üzerinde, yüksek satış

Detaylı

Cam Sektörü 2013 Yılı Değerlendirmesi

Cam Sektörü 2013 Yılı Değerlendirmesi Cam Sektörü 2013 Yılı Değerlendirmesi Temmuz 2014 1 Milyar $ I. Cam Sektörü Hakkında 80 yıllık bir geçmişe sahip olan Türk Cam Sanayii, bugün camın ana gruplarını oluşturan düzcam (işlenmiş camlar dahil),

Detaylı

AKSA AKRİLİK KİMYA SANAYİ A.Ş. 30 EYLÜL 2008 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

AKSA AKRİLİK KİMYA SANAYİ A.Ş. 30 EYLÜL 2008 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU AKSA AKRİLİK KİMYA SANAYİ A.Ş. 30 EYLÜL 2008 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 1- KISACA AKSA Faaliyet Konusu Ana faaliyet konusu akrilik esaslı tow, tops ve elyaf

Detaylı

DYO BOYA 2015 FAALİYET RAPORU

DYO BOYA 2015 FAALİYET RAPORU DYO BOYA 2015 FAALİYET RAPORU 01 İÇİNDEKİLER Raporun İlgili Olduğu Hesap Dönemi 01.01.2015-31.12.2015 Ticaret Unvanı Dyo Boya Fabrikaları San. ve Tic. A.Ş. Ticaret Sicil ve Numarası İzmir Ticaret Sicil

Detaylı

Pınar Et. Finansal Sunum Y

Pınar Et. Finansal Sunum Y Pınar Et Finansal Sunum 2018-1Y BİR BAKIŞTA PINAR ET %2 %1 824 2018-1Y ÇALIŞAN SAYISI 2 BAŞLICA GELİŞMELER 338,4 MİLYON TL CİRO 28,3 MİLYON TL FAVÖK 16.843 TON SATIŞ 1,0 MİLYAR TL 2018-1Y PERAKENDE İŞLENMİŞ

Detaylı

FİNANS 2013 yılında bankacılık sektörü Koç Topluluğu Finans Grubu 2013

FİNANS 2013 yılında bankacılık sektörü Koç Topluluğu Finans Grubu 2013 FİNANS KOÇ-AMERIKAN BANK ILE 1980 LI YILLARDA BÜYÜMEYE BAŞLADIĞIMIZ BANKACILIK SEKTÖRÜNDE ÜLKEMIZ EKONOMISI VE SEKTÖRDEKI DEĞIŞIMLERI DOĞRU OKUDUK VE 2005 YILINDA YAPI KREDI BANKASI NI BÜNYEMIZE KATARAK

Detaylı

Baykal Makine Tanıtım Sunumu

Baykal Makine Tanıtım Sunumu Baykal Makine Tanıtım Sunumu İçindekiler Kurumsal Yapı Markalar, Global Faaliyet Ağı ve Pazar Konumu Teknoloji ve Yenilikler Kurumsal Sosyal Sorumluluk Kurumsal Yapı Logo-Type Hakkımızda Misyonumuz Vizyonumuz

Detaylı

Sizin Seçiminiz HAKKIMIZDA. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz

Sizin Seçiminiz HAKKIMIZDA. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz Bizim İşimiz Sizin Seçiminiz Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız Mesleki yeterliliğini sağlamış insan kaynağına, teknik bilgiye ve donanıma sahibiz. HAKKIMIZDA Fonte Group 2016'da kurulmuş

Detaylı

Pınar Süt. Finansal Sunum 2018

Pınar Süt. Finansal Sunum 2018 Pınar Süt Finansal Sunum 1 BİR BAKIŞTA PINAR SÜT %1 1,488 milyar TL Net Satış 47,4 milyon dolar İhracat Cirosu 20,0% Ciro Büyümesi 67,6 milyon TL Yatırım BAŞLICA GELİŞMELER 112,9 milyon TL FAVÖK 1.062

Detaylı

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. 2014 Yılı 3. Çeyrek Finansal Sunumu

PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. 2014 Yılı 3. Çeyrek Finansal Sunumu PINAR ENTEGRE ET VE UN SAN. A.Ş. 2014 Yılı 3. Çeyrek Finansal Sunumu Pınar Et in Gücü Yenilikçi ve öncü kimlik 300 den fazla SKU AR-GE deneyimi En itibarlı markalar içerisinde ilk 10 da* Türkiye nin en

Detaylı

PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş.

PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş. PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş. Yatırımcı Sunumu Haziran 08 1 SUNUM PLANI Yaşar Grubuna Genel Bakış Et & Et Ürünleri Sektörü AB Uyum Süreci Şirkete Genel Bakış Finansal Göstergeler Satış Prosedürü

Detaylı

DOĞRU PROJELER DOĞRU ADIMLAR.

DOĞRU PROJELER DOĞRU ADIMLAR. DOĞRU PROJELER DOĞRU ADIMLAR www.insayyapi.com Herşey hayal etmekle başlar... Geleceğimize kalıcı eserler bırakmak adına tüm gücümüzle çalışıyoruz. Değer katan yapılar inşa eder... İnsay Yapı Grubumuzun

Detaylı

T.C. Kalkınma Bakanlığı

T.C. Kalkınma Bakanlığı T.C. Kalkınma Bakanlığı 2023 Vizyonu Çerçevesinde Türkiye Tarım Politikalarının Geleceği- Turkey s Agricultural Policies at a Crossroads with respect to 2023 Vision 2023 Vision, Economic Growth and Agricultural

Detaylı

www.novusens.com 2012, Novusens

www.novusens.com 2012, Novusens www.novusens.com İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK ENSTİTÜSÜ Vizyon... Ulusal ve uluslararası paydaşları ile sürdürülebilir büyüme ve rekabeti amaçlayan, ekonomiye ve toplumsal kalkınmaya katma değer yaratacak

Detaylı

Türkiye Ekonomisindeki Son Gelişmeler

Türkiye Ekonomisindeki Son Gelişmeler Türkiye Ekonomisindeki Son Gelişmeler Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ekonomik Analiz ve Değerlendirme Dairesi TÜRKİYE EKONOMİSİ BÜYÜME VE MİLLİ GELİR Kişi Başına GSYH, cari fiyatlarla 2010 yılında

Detaylı

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU ENFLASYON EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU % TÜFE ÜFE Ekim 2011 2012 2011 2012 Yıllık 7,66 7,80 12,58 2,57 Yıllık Ort. 5,93 9,53 10,26 7,80 Aylık

Detaylı

KÜRESEL DEKORATİF BOYA PAZARI. Bosad Genel Sekreterliği

KÜRESEL DEKORATİF BOYA PAZARI. Bosad Genel Sekreterliği KÜRESEL DEKORATİF BOYA PAZARI Bosad Genel Sekreterliği SEKTÖR ANALİZİ Dekoratif boyalar küresel anlamda 2011 yılı için, yaklaşık hacimce %56 ve değerce %44 lük oranla, dünyanın en büyük boya segmentidir.

Detaylı

Pınar Süt. Finansal Sunum 2018 yılı 3. Çeyrek

Pınar Süt. Finansal Sunum 2018 yılı 3. Çeyrek Pınar Süt Finansal Sunum 2018 yılı 3. Çeyrek 1 BİR BAKIŞTA PINAR SÜT %1 1.114,1 milyon TL Net Satış 34,5 milyon Dolar İhracat Cirosu 24,2% Ciro Büyümesi 23,9 milyon TL Yatırım BAŞLICA GELİŞMELER 80,5 milyon

Detaylı

DYO BOYA FAALİYET RAPORU

DYO BOYA FAALİYET RAPORU DYO BOYA 2016 FAALİYET RAPORU Raporun İlgili Olduğu Hesap Dönemi 01.01.2016-31.12.2016 Ticaret Unvanı Dyo Boya Fabrikaları San. ve Tic. A.Ş. Ticaret Sicil ve Numarası İzmir Ticaret Sicil Memurluğu 41998/K-1336

Detaylı

HAKKIMIZDA. Üretim Planı. Misyon Vizyon. Showroom. Ülkeler. Standlar. İnovasyon

HAKKIMIZDA. Üretim Planı. Misyon Vizyon. Showroom. Ülkeler. Standlar. İnovasyon institutional AQUA COSMETICS TM Copyright 2014 aquacosmetic.com 04 Üretim Planı Avrupa kalite standartlarına uygun, en gelişmiş çevre dostu donanımları ve kozmetik ürünlerinin otomatik üretimi, ambalaj

Detaylı

Fiyat Listesi 2019/1

Fiyat Listesi 2019/1 Fiyat Listesi 09/ İÇ CEPHE SON KAT G ALLEGRO İPEK Akrilik emülsiyon esaslı, ipek mat dekoratif son kat iç cephe boyasıdır. Onluk/37,5 L 5 L 90.80 54.90 484.80 G7 ALLEGRO SİLİKONLU PLASTİK Silikon katkılı,

Detaylı

AKSA ve AR-GE. Mustafa YILMAZ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür AKSA Akrilik Kimya Sanayi A.Ş.

AKSA ve AR-GE. Mustafa YILMAZ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür AKSA Akrilik Kimya Sanayi A.Ş. AKSA ve AR-GE Mustafa YILMAZ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür AKSA Akrilik Kimya Sanayi A.Ş. İTÜ AR-GE SEMİNERLERİ 10.03.2010 KISACA AKSA AR-GE TÜRKİYE VE AKSA AKSA AR-GE MERKEZİ KARBON ELYAF PROJESİ

Detaylı

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU ENFLASYON AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU % TÜFE ÜFE Ocak 2011 2012 2011 2012 Yıllık 4,90 10,61 10,80 11,13 Yıllık Ort. 8,28 6,95 8,89 11,11 Aylık 0,41 0,56 2,36 0,38 Yeni

Detaylı

2006 YILI EGE BÖLGESİ NİN 100 BÜYÜK FİRMASI

2006 YILI EGE BÖLGESİ NİN 100 BÜYÜK FİRMASI 2006 YILI EGE BÖLGESİ NİN 100 BÜYÜK FİRMASI Ege Bölgesi Sanayi Odası nın 1982 den beri sürdürmekte olduğu Ege Bölgesi nin 100 Büyük Sanayi Kuruluşu çalışması, bölgemiz sanayiinin içinde bulunduğu duruma,

Detaylı

Boya & Sıva Fiyat Listesi 2012-1

Boya & Sıva Fiyat Listesi 2012-1 Boya & Sıva Fiyat Listesi 0 - Kale Boya & Sıva 0 - Fiyat Listesi Kale Boya & Sıva 0 - Fiyat Listesi İçindekiler 0 İç Cephe Boyaları 03 Dekoratif ler 04 Dış Cephe Boya ve Kaplamaları 06 Dekoratif Dış Cephe

Detaylı

1Y12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı. 1 Ağustos 2012

1Y12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı. 1 Ağustos 2012 1Y12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı 1 Ağustos 2012 Ajanda Son Gelişmeler Haydar Yenigün Global Ford ve Güncel Pazar Verileri Grant Belanger 1Y12 Finansal Sonuçları Oğuz Toprakoğlu Soru & Cevap Sayfa

Detaylı

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU ENFLASYON % TÜFE ÜFE Temmuz 2011 2012 2011 2012 Yıllık 6,31 9,07 10,34 6,13 Yıllık Ort. 6,37 9,11 9,59 9,88 Aylık -0,41-0,23-0,03-0,31 2012

Detaylı

sektörün üzerinde büyüme ve artan kârlılık

sektörün üzerinde büyüme ve artan kârlılık 18- Dyo Boya Faaliyet Raporu 2010 2010 Yılı Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi sektörün üzerinde büyüme ve artan kârlılık Sektördeki büyümeden daha yüksek bir oranda büyüme 2008 ve 2009 yıllarında ekonomide

Detaylı

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU ENFLASYON % TÜFE ÜFE Mayıs 2011 2012 2011 2012 Yıllık 7,17 8,28 9,63 8,06 Yıllık Ort. 6,64 8,68 9,21 10,57 Aylık 2,42-0,21 0,15 0,53 2012

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2013 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU ENFLASYON % TÜFE ÜFE Nisan 2011 2012 2011 2012 Yıllık 4,26 11,14 8,21 7,65 Yıllık Ort. 6,79 8,59 9,17 10,72 Aylık 0,87 1,52 0,61 0,08 2012

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 5 Aralık 2016, Sayı: 47. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 5 Aralık 2016, Sayı: 47. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 47 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Kalite kimse bakmadığında da doğru olanı yapmaktır. Henry FORD

Kalite kimse bakmadığında da doğru olanı yapmaktır. Henry FORD 1 Hakkımızda STARMET YAPI SAN. VE TİC. A.Ş. ; Uzman ve güçlü insan kaynağı ile Yassı Çelik Sektöründe çözüm ortağı ve tedarik merkezi olabilmek adına, özellikle İhracat ve imalata dayalı sanayi kuruluşlarına

Detaylı

TÜRKİYE'NİN İLK 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU 2012

TÜRKİYE'NİN İLK 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU 2012 İstanbul Sanayi Odası tarafından bu yıl 45 incisi hazırlanan TÜRKİYE NİN İLK 500 BÜYÜK KURULUŞU içerisinde bu yılda 2011 yılına göre değişiklik olmamış ve 487 özel, 13 de kamu sanayi kuruluşu yer almaktadır.

Detaylı

LOGO YAZILIM SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. 1 Ocak-31 Mart 2013 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

LOGO YAZILIM SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. 1 Ocak-31 Mart 2013 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU LOGO YAZILIM SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. 1 Ocak-31 Mart 2013 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Sayfa No: 3 1. Çeyrek Özeti LOGO, üç yıldır sürdürdüğü çift haneli büyüme ivmesini 2013 yılının ilk çeyreğine de taşıdı.

Detaylı