AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER TÜZÜĞÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER TÜZÜĞÜ"

Transkript

1 AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER TÜZÜĞÜ tarih ve 2006/10330 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe giren "Ağır ve Tehlikeli İşler Tüzüğünün Yürürlükten Kaldırılması Hakkında Tüzük" (R.G: /26512) ile yürürlükten kaldırılmıştır. Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi No: 7/6174 Dayandığı Kanunun Tarihi No: 1475 Yayımlandığı R. Gazetenin Tarihi No: KAPSAM: Madde 1 - Hangi işlerin ağır ve tehlikeli işlerden sayılacağı, kadınlarla 16 yaşını doldurmuş fakat 18 yaşını bitirmemiş çocukların, hangi çeşit ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılabilecekleri bu Tüzükte belirtilmiştir. (Ağır ve Tehlikeli İşler Tüzüğü Madde:1) - KADIN ÇOCUK ÇALIŞTIRMA: Madde 2 - Ağır ve tehlikeli işler, bu Tüzüğe bağlı cetvelde gösterilmiştir. bu cetvelde, karşısında (K) harfi bulunmayan işlerde kadınlar ve (Ç) harfi bulunmayan işlerde de 16 yaşını doldurmuş fakat 18 yaşını bitirmemiş çocuklar çalıştırılmaz. 16 yaşını doldurmamış çocukların ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılması yasaktır. Şu kadar ki, ihtisas ve meslek öğrenimini veren okulları bitirip o konudaki işi meslek edinmiş kadınlarla 16 yaşını doldurmuş çocuklar ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılabilir. İlgili Bakanlıklarca yeterliği kabul edilen kursları bitirip, o işi meslek edinmiş olan bu gibiler cetvelin 35 inci sırasından 62 inci sırasına kadar (62 dahil) belirtilen işlerde çalıştırılabilir. (Ağır ve Tehlikeli İşler Tüzüğü Madde:2) - SAĞLIK RAPORU: Madde 3 - Ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılacak işçiler (Kadınlar dahil) ve 16 yaşını doldurmuş fakat 18 yaşını bitirmemiş çocukların işe girişlerinde, işin niteliğine ve şartlarına göre bedence bu işlere elverişli ve dayanıklı olduklarının hekim raporu ile saptanması zorunludur. İşin devam süresince de bu işlerde çalıştırılmalarında bir sakınca olmadığının; 16 yaşını doldurmamış fakat 18 yaşını bitirmemiş çocuklar için en az 6 ayda bir, diğerleri için de en az yılda bir defa hekim raporu ile saptanması zorunludur. Bu raporlar işyeri hekimi, işçi sağlığı dispanserleri, bunların bulunmadığı yerlerde sırasıyla en yakın Sosyal Sigortalar Kurumu Sağlık tesisleri ve hekimleri, sağlık ocağı, Hükümet veya belediye doktorları tarafından verilir. Raporlarda hangi bilgilerin bulunacağı Çalışma ve Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlıklarınca birlikte saptanır.

2 Bir işçinin, ağır ve tehlikeli işlerde çalışanlara ait sağlık durumu raporu olmadıkça ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılması yasaktır. İşlerin gerek ilk işe girişlerinde gerekse ara muayenelerinde saptanan sağlık durumları bu rapora işlenir. Bu raporlar, teftişe yetkili memurların her istediğinde gösterilmek üzere işveren veya yetkili tarafından gizliliklerine halel gelmeyecek bir surette işlerindeki kişisel sağlık dosyalarında saklanır. İşyeri hekimi tarafından verilen rapora itiraz halinde, işçi en yakın Sosyal Sigortalar Kurumu Hastanesi Sağlık Kurulunca muayeneye tabi tutulur; verilen rapor kesindir. İşyerinden ilişkileri kesilerek yeni bir işe giren işçilerin bu raporları veya örnekleri yeni işveren veya vekilinin isteği halinde o işyerine gönderilir. (Ağır ve Tehlikeli İşler Tüzüğü Madde:3) -AY HALİ: Madde 4 - Kadınlar, ay hali günlerinde ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılamazlar. Bu günlerin sayısı 5 gün olarak hesap edilir. Daha fazlası için hekim raporuna göre hareket edilir. Ay halinin başlangıcı işçinin ihbar tarihidir. (Ağır ve Tehlikeli İşler Tüzüğü Madde:4) -İŞÇİLERİN KİMLİK CÜZDANLARI: Madde 5 - İşveren veya vekili, ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırdığı işçilerin nüfus kimlik cüzdanlarının onaylı örneklerini saklayacak, bunları teftiş ve denetlemeye yetkili makam ve memurlarının her isteyişinde göstermekle ödevlidir. (Ağır ve Tehlikeli İşler Tüzüğü Madde:5) -KADIN ÇOCUK ÇALIŞTIRMA YASAĞI: Madde 6 - Bu Tüzükte belirtilen şartlara aykırı olarak, ağır ve tehlikeli işlerde kadın ve çocuk işçi çalıştırdığı veya çalışan işçinin sağlık durumu itibariyle böyle bir işte çalıştırılmamasının gerektiği saptandığında, bunlar çalışmaktan alı konur. (Ağır ve Tehlikeli İşler Tüzüğü Madde:6) -YÜRÜRLÜK:

3 Madde günlü ve 1475 sayılı İş Kanununun 78 inci maddesine dayanılarak Çalışma ve Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlıklarınca Düzenlenen ve Danıştay ca incelenmiş olan bu Tüzük hükümleri, Resmi Gazete ile yayımı gününde yürürlüğe girer. (Ağır ve Tehlikeli İşler Tüzüğü Madde:7) -YÜRÜTME: Madde 8 - Bu Tüzük hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür. (Ağır ve Tehlikeli İşler Tüzüğü Madde:8) AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLERE AİT CETVEL 16 yaşını doldurmuş fakat 18 yaşını bitirmemiş çocukların çalıştırılabilecekleri işler: Kadınların çalıştırılabilecekleri işler: Arama ve sondaj işleri: Kömür, petrol, tabii gaz, su, her çeşit maden filizleri ve mineralleri arama ve her çeşit sondaj işleri. (Bu işlerin yalnız yerüstünde yapılan yardımcı hizmetlerinde kadın ve çocuk çalıştırılabilir.) Kömür, petrol, tabii gaz, su maden filizleri ve mineralleri ile taş, toprak, kum ve benzeri maddelerin çıkarılması ve üretimi işleri Kömür, petrol, tabii gaz, su, her çeşit maden filizleri mineralleri ile taş, toprak, kum ve benzeri maddelerin çıkartılması ve üretimi ve bu işlerin yapılmasında tamamlayıcı nitelikte olan kırma, yıkama, zenginleştirme, taşıma, depolama ve benzeri işler. (Elle yapılan basit ayıklama işlerinde kadın çalıştırılabilir.) Metalürji Sanayii İle İlgili İşler:

4 Demir ve demirden başka metallerin ve metalsilerin filiz ve minerallerinden itibaren pirometalüjisel, kimyasal, elektrolitik usullerle üretimi işleri ve bunlarla ilgili işler Demir ve demirden başka metallerin ve metalsilerin eritilmesi, saflaştırılması, alaşımlarının üretimi ve bu maksatlarla yapılan her çeşit işler Demir, çelik ve alaşımlarının, demirden, başka metal ve alaşımlarının, metalsi ve alaşımlarının her çeşit döküm (Adi döküm,pres döküm gibi) ve haddeleme, presleme suretiyle sıcak ve soğuk olarak standart şekillendirilmeleri işleri Demir, çelik ve alaşımlarına demirden başka metal ve alaşımlarına, metalsi ve alaşımlarına, (Külçe veya takoz halinde veya şekillendirilmiş olanlarına) uygulanan ısı işleri. (Tav, su verme ve benzeri işlemler.) Kükürdün eritme yoluyla üretimi, öğütülmesi, ambalajı ve depolanma ve bunlarla ilgili işler. Taş ve Toprak Sanayii ile İlgili İşler: Taş ocaklarında her çeşit taşın çıkartılması ve işlenmesi işleri. (Kırma, kesme, taşıma, yontma, öğütme, cilâlama ve benzeri işler dahil süs ve hatıra eşyası yapımında kullanılan taşların işlenmesi işleri hariç.) Çimento fabrikalarında; taş ocaklarında dinamitleme, konkasör ve yağcılığı, konkasöre vagon devirme, ve monitör havai hat yağcılığı, ekskavatör işleri ile çimento üretiminde kalker silosu, kalsinatör, klinker elevatörü, ambalaj, gezer vinç, kaynak, santralde ocakçılık ve külcülük, ocak ve fırın duvarcılığı ve tamirciliği, yükleme ve boşaltma, su kulesi, baca ve boya tamiri, bakım işleri Kireç ve alçı taşının yakılması ve bunların öğütme ve ekleme işleri. Ç K 11- Toprağın değiştirilmesi suretiyle imal olunan kiremit, tuğla, ateş tuğlası, boru, pota, künk ve benzeri inşaat ve mimari malzeme işleri. Ç K 12- Çanak, çömlek, çini, fayans, porselen ve seramik imaline ait işler. Ç K 13- Cam, şişe, optik ve benzeri malzeme fabrika ve imalathanelerinde üretime ilişkin işler ,12 ve 13 numaralı bentlerde belirtilen işlerden fırın işleri ile silis tozları saçan işler. Metal ve Metalden Mamul Eşya Sanayii ile İlgili İşler: Ağır saç levhaları bağlama, perçinleme ve presleme işleri ile kalafat işleri, kara, deniz ve hava taşıtlarının tamir veya imalinde kullanılan malzemenin özellikleri itibariyle bir kişi tarafından idare edilemeyen işler, Gemi inşaat ve tamiratında iskele, dikme ve kızak işleri ile vinçler, işçi iskeleleri, bumbalar, direkler, demir ve zincirler ve sair teçhizata ait işler İskeleler, çarpantlar, köprüler, motorlar, makinalar ve kazanlar imali ve bunların fabrika tecrübeleri ve montajları işleri.

5 Ç K 18- Demir tel ve çubuktan malzeme imalatı işleri (çivi, zincir, vida, vb. gibi) Demiri ısıtıp döverek şekillendirme veya presleme suretiyle çeşitli eşya işleri Soğuk demircilik ve her çeşit kaynak işleri: (Oksijen, elektrik, punta ve dikiş kaynağı işleri gibi) Bakır, pirinç, alüminyum malzemeden eşya imalatı işleri (Mutfak ve ev eşyası ile süs eşyası imalatında kadın ve çocuk çalıştırılabilir.) Kurşun kaynak işleri, seri ve devamlı lehim işleri. (Radyo, televizyon, elektrik ve elektronik cihazların imalinde ve onarımında yapılan seri ve devamlı lehim işlerinde kadın çalıştırılabilir.) Font, çelik ve di~er madenleri ve alaşımlarını eritip potalara dökmek suretiyle çeşitli parça eşya imali işleri Kg. aşan tornacılık; tesviyecilik ve taşlama işleri Her türlü madeni kablo imali, çelik tel ve çelik şerit soğuk haddeleme, bıçak ve emsali demir eşya imali işleri. - K 26- Muharrik kuvvetle işleyen tam otomatik soğuk şekillendirme tezgahlarında yapılan işler Metal yüzeylerde yapılan, mekanik ve kimyasal temizlik işleri ile elektroliz yolu ile yapılan koruyucu kaplama (Nikelaj, kromaj ve kadmiyum kaplama vb.) sıcak daldırma yolu ile yapılan koruyucu kaplama (Kurşun, kalay, çinko vb.) çeşitli kimyasal maddelerle yapılan diğer koruyucu kaplama (fosfatlama, eloksal vb.) ve emaye işleri. Ağaç ve tahta işleri ile bunlarda mamul eşya sanayii ile ilgili işler Muharrik kuvvetle çalışan her türlü testereler ile kesici yontucu, soyucu, delici makinalar ve hızarlarla yapılan işler. Ç K 29- Kurutma işleri ile yapıştırma, kontrplak, kontrabla ve suni tahta imali işleri. Yapı İşleri: Bina, duvar, set, baraj, yol, demiryolu inşası ve tamiri işleri. (yardımcı işlerde çocuk çalıştırılabilir.) Havai hat, tünel, köprü, iskele, liman, dalgakıran, kanalizasyon, lağım, kuyu, kanal ve benzerleri yerüstü ve yeraltı su üstü ve su altı inşaatı ve tamiratı işleri ile tazyikli hava ile temel inşaat ve yıkım işleri Kireç, beton, asfalt ve benzerleri gibi yapı, malzeme ve maddeleri ihzar ve tatbikatına ait işler Asbest tozları ile yapılan her çeşit imalatın (Dam tecrit malzemesi, çimento ve asbest esaslı borular, kauçuklu ve plastikli yer döşemeleri imali gibi.) asbest hazırlama ve hamur yapma,işleri. (Hamurun şekillendirilmiş ve bu suret zararlı etkisi giderilmiş kademelerinde kadın ve çocuk çalıştırılabilir.)

6 Toprak kazma, yarma ve doldurma işleri. Kimya sanayi ile ilgili işler: Klorür asidi, sülfat asidi, nitrat asidi ve benzer her çeşit tahriş edici ve yakıcı asitler ile sodyum ve potasyum hidroksit, amonyak gibi alkalilerin üretimi ve bunlarla yapılan işler Aldehitler ketonlar, eterler, karbon sülfür, analin, alkoller, solventler, tinerler, trikloretilen ve benzerleri gibi uçucu ve parlayıcı maddelerin imali ve bunlarla yapılan işler Ham petrol ve katranların distilasyonu, bitum, madeni yağlar ve her türlü akaryakıt ve rafinasyon işleri. (Maddelerin küçük miyaslarda yağlama, silme işleri gibi kullanılmasına ilişkin işlerde kadın ve çocuklarda çalıştırılabilir.) Odun ve kömürlerin gazlaştırılmaları, koklaştırılmaları ve bunlardan elde edilen bitum, katran gibi ara ve art ürünlerin distilasyonu işleri Havagazı, yer gazı, biogaz ve asetilen üretimi işleri Asfalt ile dam tecrit maddeleri ve yağlamaya özgü, olup petrol tasfiyehanelerinde elde edilemeyen sıvı ve katı yağların imali işleri Her türlü patlayıcı madde ve mühimmatın imali, depolanması ve nakli işleri Her türlü zehirli gazları ve harp gazlarının üretimi kullanılması depolanması ve nakli işleri Aktif kömürlerin diğer aktif maddelerin ve çeşitli kimyasal maddelerin emprenyasyon işleri Her türlü patlayıcı maddenin kullanıldığı işler ile toz ve gaz maskeleri, koruyucu başlık ve elbiseler kullanılması zorunlu bulunan işler Piroteknik malzemesi hazırlama ve imali işleri (Aydınlatma ve işaret fişekleri, havai fişekler şenlik maytapları, tabanca mantarları benzerleri) Kibrit imaline ait işler. (Kimyasal maddelerin karıştırılması, hamur yapma ve kurutma işleri dışındaki işlerde kadın ve çocuk çalıştırılabilir.) Her türlü organik ve anorganik zehirli veya tahriş edici maddelerle boya ve vernik imali ve bunlardan meydana gelen zehirli ve tahriş edici boyaların kullanılması işleri Kimyasal gübrelerin istihsali ve istihzarı işleri Selülozik boya imali işleri Selüloit imali ve lak nitroselülozu ile yapılan çeşitli kimyasal maddelerin imali işleri Ensektisit, rodentisit ve tarımsal mücadele ilaçları istihsali ve istihzarı işleri Flor, klor, brom, iyot üretimi ve bunların muharriş türevlerinin imali işleri Organik ve anorganik pigmentlerin imali işleri İnsan sağlığına zarar verici kimyasal maddelerin yükleme boşaltma ve nakli işleri.

7 Akümülatör imali ve seri olarak akümülatörlerin bakım ve şarj işleri. - K 56- Uyuşturucu maddelerin imali işleri Bitkisel ve hayvansal yağların üretimi ve bunlardan yapılan maddelerin imaline ilişkin işler. (Karbon sülfür gibi parlayıcı veya tahriş edici solventlerle yapılan prine ve benzeri yağlı maddelerden ekstraksiyon ile yağ üretimi işlerinde ekstraksiyon kademelerinde kadın ve çocuk çalıştırılamaz.) Suni lifler ve diğer sentetik lifler ile plastik maddelerin imali işleri Tabakhaneler ile her çeşit deri fabrika ve imalathanelerinde tabaklama, nakil ve depolama işleri Ham kükürtleri işleme ve boyama işleri. - K 61- Kauçuk ve lastik sanayiinde, lastik hamurunun hazırlanmasından her çeşit şekillendirilmiş mamul yapımına kadar bütün işler. (Lastik hamurunun hazırlanmasında kadın çalıştırılamaz.) Ç K 62- Plastik maddelerin şekillendirilmesi ve plastik eşya imali işleri. (Bu tip imalatta meydana gelen ara veya ana mamul bir kişi tarafından idare edilemeyecek büyüklük ve ağırlıkta ise bu işlerde kadın ve çocuk çalıştırılamaz.) İplik ve Dokuma Sanayii ile İlgili İşler: Ç K 63- Çırçır fabrikalarındaki işler. - K 64- Pamuk keten, yün, ipek, paçavra ve benzerleri temizleme ve harman işleri ile bunların döküntülerini ayırma ve didikleme işleri. - K 65- Pamuk, keten, yün ipek ve benzerleriyle bunların döküntülerini hallaç, haşıl, tarak ve kolalama tezgahtarında yapılan işler. Ç K 66- Pamuk, keten, yün, ipek ve benzerleriyle bunların döküntülerinin hallaç tarak ve kolalama tezgahlarından bölme ile ayrılmış ve fenni iklim ve aspirasyon tesisatı olan iplikhane ve dokuma hazırlama işleri. - K 67- Her türlü ilkel ve mamul maddelerin boyanması, gazlanması ve ağartılması işleri Suni ipek imalinde hazırlama ve üretme işleri. - K 69- Tafta, vernikli ve su geçmez bezler ve muşamba imali işleri. - K 70- Kıl mensucat, her türlü keçe ve aba imali işleri. Kağıt ve Selüloz Sanayii İle İlgili İşler: Ç K 71- Kâğıt hamuru ve odun hamuru üretimi işleri. Ç K 72- Selüloz üretimi işleri Kâğıt ve selüloz üretiminde klor, hipoklorit, kükürtdioksit, hiposülfit gibi tahriş edici ve zararlı maddelerin üretimi ile çözeltilerinin hazırlanması, kullanılması ve geri kazanılması işleri. - K 74- Seri olarak otomatik makinalarla kâğıt, karton, mukavva imali işleri Gıda ve içki sanayi ile ilgili işler.

8 Ç K 75- Zahire depolarındaki işler ile un ve çeltik fabrikalarındaki işler Ekmek ve maya fırın ve fabrikalarındaki hazırlama ve imale ait işler Mezbaha işleri, sakatat atölye ve fabrikalarındaki işler. Ç K 78- Balıkhane işleri Soğuk hava depolarındaki işler Tuzlalarda su içinde çalışma işleri ile tuz doldurma ve hamallık işleri. Ç K 81- Şeker fabrikalarında hazırlama ve üretime ait işler. - K 82- Alkol ve her türlü alkollü içkilerin imali işleri. Tüm Sanayii İle İlgili İşler: Balyaların depolara taşınması işleri İmalathane ve depolardaki aktarma işleri. - K 85- Sigara imalathane ve fabrikalarında yaprak tütün rutubetlendirme daireleri, ayırma ve temizleme makineleri, tütün filtreleri işleri. - K 86- Tütün harman ve kıyımhane işleri. Enerji üretimi, nakli ve dağıtımı ile ilgili işler: Buhar, gaz ve sair muharrik kuvvet üretimiyle ilgili işler Elektriğin üretimi, nakli ve dağıtımı işleri ile akümülatör dairelerinde yapılan her türlü işler Hareket halinde bulunan makine, motor ve aksamı ile transmisyon tertibatının yağlanması, tamiri ve temizlenmesi gibi işler. Nakliye ve benzeri işler: Araçsız olarak yirmibeş kilodan, elli kiloya kadar (elli kilo dahil) ağırlık taşıma, boşaltma ve yükleme işleri El arabası gibi araçlarla elli kilodan yukarı ağırlık taşıma, boşaltma ve yükleme işleri Üç ve dört tekerlekli ve pedallı arabalarla altmış kilodan yukarı ağırlık taşıma, boşaltma ve yükleme işleri En çok % 10 rampalı yerlerde vagonetlerle 300 kilodan yukarı ağırlık taşıma, boşaltma ve yükleme işleri. Ç K 94- Çuvallama, fıçılama, istifleme ve benzeri işler. - K 95- İnsan ve eşya taşımaya özgü taşıt araçlarında pilotluk, kaptanlık, şoförlük ve bunlara yardımcılık işleri. - K 96- Her türlü taşıt araçlarında makinistlik, arabacılık, frencilik, makasçılık ve bunlara yardımcılık işleri. Çeşitli İşler: Denizlerde, göllerde ve nehirlerde balık ve diğer hayvanların ve bitkilerin

9 Sünger avcılığı işleri İtfaiye işleri. avlanması, toplanması, üretilmesi ve dalyan işleri Ocakçılık, ateşçilik işleri ile ocak ve baca temizleme, işleri. - K 101 Büyük çamaşırhanelerde yapılan işler Lağım işleri Çöpçülük işleri Hayvansal gübre işleri. - K 105 Paçavracılık işleri Bataklık kurutma, su altı ve toprak altı işler ile suya girilerek yapılan her türlü işler Düşme tehlikesi fazla olan yüksek yerlerde yapılan inşaat ve tamirat işleri. - K 108 Radyoloji işleri ile radyum ve radyoaktif maddelerle yapılan işler. - K 109 Vahşi veya zehirli hayvan bulunduran bahçelerdeki ve hayvan terbiyesi müesseselerindeki işler. - K 110 Film, plak ve benzeri cisimlerin tutuşucu cinsten maddelerle yapılması ve kullanılması ile ilgili işler ve projeksiyon işleri. Ç K 111 Matbaa mürekkebi imali işleri. - K 112 Keten, kenevir ve jütten iplik, cisim, halat imali ve bunlarla yapılan dokuma işleri. - K 113 Hastane, bakteriyoloji ve kimya laboratuarları ve eczacılık işleri. - K 114 Hayvan tahniti işleri. - K 115 Kemik, boynuz, tırnak ve hayvan kanı ile ilgili üretim işleri. Ç K 116 Tutkal, jelatin ve kola imali işleri Metalden matbaa harfi imali ve klişe imali işleri. - K 118 Tüylü olarak kullanılacak derileri hazırlama işleri. - K 119 Kuş ve hayvan tüyü kıllarının temizlenmesi didiklenmesi, ayrılması ve bunlara benzer işler. - K 120 Süngerleri temizleme, yıkama, beyazlatma ve boyama işleri. Ç K 121 Deri sanayiinde mamul derilere yüz ve fantezi fason yapma ve derileri perdahlama işleri. - K 122 Makinasız deniz nakil araçlarında (Mavna, şât ve benzerleri.) yapılan bütün işler Yüzen vinç ve taraklarda yapılan işler. - K 124 Hava alanlarındaki uçuşa hazırlık işleri ile yer hizmetleri ve bakım işleri. - K 125 Uçaklarda yapılan bütün işler. 29/3/1973 TARİH VE 7/6174 SAYILI BAKANLAR KURULU KARARI İLE YÜRÜRLÜĞE KONULAN TÜZÜĞE EK VE DEĞİŞİKLİK GETİREN TÜZÜKLERİN YÜRÜRLÜĞE GİRİŞ TARİHLERİNİ GÖSTEREN ÇİZELGE Ek ve Değişiklik Getiren Tüzüğü Yürürlüğe Koyan Kararnamenin Tarihi Numarası Farklı Tarihte Yürürlüğe Giren Maddeleri Yürürlüğe Giriş Tarihi

10 12/5/ / /5/1991

1 Petrol, tabii gaz, su, her çeşit maden, maden filizleri ve mineralleri arama ve her çeşit sondaj işleri.

1 Petrol, tabii gaz, su, her çeşit maden, maden filizleri ve mineralleri arama ve her çeşit sondaj işleri. Ek 1 MESLEKİ EĞİTİM ALINACAK İŞLERE AİT ÇİZELGE ARAMA VE SONDAJ İŞLERİ 1 Petrol, tabii gaz, su, her çeşit maden, maden filizleri ve mineralleri arama ve her çeşit sondaj 2 3 Petrol, tabii gaz, su ve her

Detaylı

M E S L E K İ E Ğ İ T İ M AL I N A C A K İ Ş L E R E Aİ T Ç İ Z E L GE

M E S L E K İ E Ğ İ T İ M AL I N A C A K İ Ş L E R E Aİ T Ç İ Z E L GE ARAMA VE SONDAJ İŞLERİ 1 Petrol, tabii gaz, su, her çeşit maden, maden filizleri ve mineralleri arama ve her çeşit sondaj işleri. 2 Petrol, tabii gaz, su ve her çeşit maden ve maden filizleri ve mineralleri

Detaylı

YÖNETMELİKLER. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

YÖNETMELİKLER. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: Sayfa : 4 RESMÎ GAZETE 13 Temmuz 2013 Sayı : 28706 YÖNETMELİKLER Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR

Detaylı

AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER TÜZÜĞÜ AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER TÜZÜĞÜNÜN YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMASI HAKKINDA TÜZÜK. Resmi Gazete: 28 Nisan Sayı : 26152

AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER TÜZÜĞÜ AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER TÜZÜĞÜNÜN YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMASI HAKKINDA TÜZÜK. Resmi Gazete: 28 Nisan Sayı : 26152 AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER TÜZÜĞÜNÜN YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMASI HAKKINDA TÜZÜK Resmi Gazete: 28 Nisan 2006 - Sayı : 26152 MADDE 1 29/3/1973 tarihli ve 7/6174 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan

Detaylı

TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK

TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 13.07.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28706 Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK

TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK 13 Temmuz 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28706 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: YÖNETMELİK TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR

Detaylı

TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK

TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK 13 Temmuz 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28706 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: YÖNETMELİK TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 17 nci ve 30 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 17 nci ve 30 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır. 13 Temmuz 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28706 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: YÖNETMELİK TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR

Detaylı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK Resmi Gazete Sayısı 28706 Resmi Gazete Tarihi 13.07.2013 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE

YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE 13 Temmuz 2013 Resmî Gazete Sayı : 28706 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK

TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK (13.07.2013 tarihli ve 28706 sayılı Resmî Gazete de

Detaylı

TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK

TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK Amaç Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: 13.07.2013/28706 MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK

TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 13.07.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28706 TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK

TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK Amaç Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: 13.07.2013/28706 MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: 13 Temmuz 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28706 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR

Detaylı

Kaynak: Resmi Gazete --- Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs Sayfa: 1/5

Kaynak: Resmi Gazete --- Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs Sayfa: 1/5 TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK (Resmi Gazete Tarihi: 13.07.2013 Sayısı: 28706) Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 20/6/2012

Detaylı

TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK

TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK Amaç Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: 13.07.2013/28706 www.isguvenligi.com MADDE 1 (1)

Detaylı

TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK

TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği

Detaylı

TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK

TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK ANASAYFA MEVZUAT TÜRÜ RESMİ GAZETE SIK KULLANILAN KANUNLAR KANUNLAR FİHRİSTİ FAYDALI LİNKLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM Mevzuat metni İlişkili mevzuat Dayandığı Mevzuat Metin içerisinde ara: Resmi Gazete Tarihi:

Detaylı

TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK

TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 13.07.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28706 Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

YÖNETMELİK TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR YÖNETMELİK 13 Temmuz 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28706 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: YÖNETMELİK TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR

Detaylı

AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖNETMELİĞİ

AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖNETMELİĞİ www.isvesosyalguvenlik.com Mevzuat Bilgi Kültür - Haber Platformu AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 16.06.2004 Resmi Gazete Sayısı: 25494 (Bu Yönetmelik, 08/02/2013 tarihli ve 28553

Detaylı

XXXII. Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların. Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmelik. iş SAĞLIĞI VE GÜVENLiĞi MEVZUATI

XXXII. Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların. Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmelik. iş SAĞLIĞI VE GÜVENLiĞi MEVZUATI XXXII Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmelik b) 12/3/2013 tarihli ve 28585 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Aktif İşgücü Hizmetleri

Detaylı

Ağır Ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği

Ağır Ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği Resmi Gazete Tarihi: 16.06.2004 Resmi Gazete Sayısı: 25494 Ağır Ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1 Bu Yönetmelik, hangi işlerin ağır ve tehlikeli işlerden

Detaylı

GENÇ KİŞİLERİN İSTİHDAMI TÜZÜĞÜ

GENÇ KİŞİLERİN İSTİHDAMI TÜZÜĞÜ GENÇ KİŞİLERİN İSTİHDAMI TÜZÜĞÜ [(26.9.2002 R.G. 94 EK III A.E. 563 Sayılı Tüzüğün), (26.12.2002 R.G. 126 EK III A.E. 763), (25.12.2009 R.G. 218 EK III A.E. 898) ve (28.2.2014 R.G. 49 EK III A.E. 155)

Detaylı

GENÇ KİŞİLERİN İSTİHDAMI TÜZÜĞÜ R.G.:94 Ek:III A.E.:563 26.09.2002

GENÇ KİŞİLERİN İSTİHDAMI TÜZÜĞÜ R.G.:94 Ek:III A.E.:563 26.09.2002 GENÇ KİŞİLERİN İSTİHDAMI TÜZÜĞÜ R.G.:94 Ek:III A.E.:563 26.09.2002 İŞ YASASI (22/1992, 30/1993, 25/2000 Sayılı Yasalar) 37. Madde Altında Yapılan Tüzük Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu 30/1993,

Detaylı

AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER

AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği, hangi işlerin ağır ve tehlikeli işlerden sayılacağına, kadınlarla 16 yaşını doldurmuş fakat 18 yaşını bitirmemiş genç işçilerin hangi çeşit

Detaylı

AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖNETMELİĞİNİN YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMASINA DAİR YÖNETMELİK. Resmi Gazete Tarihi: 08.02.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28553

AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖNETMELİĞİNİN YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMASINA DAİR YÖNETMELİK. Resmi Gazete Tarihi: 08.02.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28553 AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖNETMELİĞİNİN YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMASINA DAİR YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 08.02.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28553 MADDE 1 16/6/2004 tarihli ve 25494 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan

Detaylı

TEHLĠKELĠ VE ÇOK TEHLĠKELĠ SINIFTA YER ALAN ĠġLERDE ÇALIġTIRILACAKLARIN MESLEKĠ EĞĠTĠMLERĠNE DAĠR YÖNETMELĠK

TEHLĠKELĠ VE ÇOK TEHLĠKELĠ SINIFTA YER ALAN ĠġLERDE ÇALIġTIRILACAKLARIN MESLEKĠ EĞĠTĠMLERĠNE DAĠR YÖNETMELĠK TEHLĠKELĠ VE ÇOK TEHLĠKELĠ SINIFTA YER ALAN ĠġLERDE ÇALIġTIRILACAKLARIN MESLEKĠ EĞĠTĠMLERĠNE DAĠR YÖNETMELĠK Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği

Detaylı

TEHLĠKELĠ VE ÇOK TEHLĠKELĠ SINIFTA YER ALAN ĠġLERDE. ÇALIġTIRILACAKLARIN MESLEKĠ EĞĠTĠMLERĠNE DAĠR YÖNETMELĠK

TEHLĠKELĠ VE ÇOK TEHLĠKELĠ SINIFTA YER ALAN ĠġLERDE. ÇALIġTIRILACAKLARIN MESLEKĠ EĞĠTĠMLERĠNE DAĠR YÖNETMELĠK TEHLĠKELĠ VE ÇOK TEHLĠKELĠ SINIFTA YER ALAN ĠġLERDE ÇALIġTIRILACAKLARIN MESLEKĠ EĞĠTĠMLERĠNE DAĠR YÖNETMELĠK Amaç Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: 13.07.2013/28706 MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

TEHLĠKELĠ VE ÇOK TEHLĠKELĠ SINIFTA YER ALAN ĠġLERDE. ÇALIġTIRILACAKLARIN MESLEKĠ EĞĠTĠMLERĠNE DAĠR YÖNETMELĠK

TEHLĠKELĠ VE ÇOK TEHLĠKELĠ SINIFTA YER ALAN ĠġLERDE. ÇALIġTIRILACAKLARIN MESLEKĠ EĞĠTĠMLERĠNE DAĠR YÖNETMELĠK TEHLĠKELĠ VE ÇOK TEHLĠKELĠ SINIFTA YER ALAN ĠġLERDE ÇALIġTIRILACAKLARIN MESLEKĠ EĞĠTĠMLERĠNE DAĠR YÖNETMELĠK Amaç Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: 13.07.2013/28706 MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

TEHLĠKELĠ VE ÇOK TEHLĠKELĠ SINIFTA YER ALAN ĠġLERDE. ÇALIġTIRILACAKLARIN MESLEKĠ EĞĠTĠMLERĠNE DAĠR YÖNETMELĠK

TEHLĠKELĠ VE ÇOK TEHLĠKELĠ SINIFTA YER ALAN ĠġLERDE. ÇALIġTIRILACAKLARIN MESLEKĠ EĞĠTĠMLERĠNE DAĠR YÖNETMELĠK TEHLĠKELĠ VE ÇOK TEHLĠKELĠ SINIFTA YER ALAN ĠġLERDE ÇALIġTIRILACAKLARIN MESLEKĠ EĞĠTĠMLERĠNE DAĠR YÖNETMELĠK Amaç Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: 13.07.2013/28706 MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

TEHLĠKELĠ VE ÇOK TEHLĠKELĠ SINIFTA YER ALAN ĠġLERDE. ÇALIġTIRILACAKLARIN MESLEKĠ EĞĠTĠMLERĠNE DAĠR YÖNETMELĠK

TEHLĠKELĠ VE ÇOK TEHLĠKELĠ SINIFTA YER ALAN ĠġLERDE. ÇALIġTIRILACAKLARIN MESLEKĠ EĞĠTĠMLERĠNE DAĠR YÖNETMELĠK TEHLĠKELĠ VE ÇOK TEHLĠKELĠ SINIFTA YER ALAN ĠġLERDE ÇALIġTIRILACAKLARIN MESLEKĠ EĞĠTĠMLERĠNE DAĠR YÖNETMELĠK Amaç Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: 13.07.2013/28706 MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

(*16/06/2004 tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır)

(*16/06/2004 tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği * (*16/06/2004 tarih ve 25494 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1 Bu Yönetmelik,

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 25494

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 25494 Resmi Gazete Tarihi: 16.06.2004 Resmi Gazete Sayısı: 25494 AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1 Bu Yönetmelik, hangi işlerin ağır ve tehlikeli işlerden

Detaylı

AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖNETMELİĞİ. (16/06/2004 tarihli, 25494 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.)

AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖNETMELİĞİ. (16/06/2004 tarihli, 25494 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.) AĞIR VE TEHLİELİ İŞLER YÖNETMELİĞİ (16/06/2004 tarihli, 25494 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, apsam ve Dayanak Amaç Madde 1 Bu Yönetmelik, hangi işlerin ağır ve tehlikeli işlerden

Detaylı

EK - I AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLERE AİT ÇİZELGE

EK - I AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLERE AİT ÇİZELGE E - I AĞIR VE TEHLİELİ İŞLERE AİT ÇİZELGE 1 2 3 4 5 6 7 8 9 adınların çalıştırılabilecekleri işler 16 yaşını doldurmuş fakat 18 yaşını bitirmemiş genç işçilerin çalıştırılabilecekleri işler ARAMA VE SONDAJ

Detaylı

AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖNETMELİĞİ

AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖNETMELİĞİ AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi/Numarası:16.06.2004/25494 Son Değişiklik: Resmi Gazete Tarihi:03.04.2012 - Sayı:28253 www bilgit.com BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde

Detaylı

Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 23 Ekim 2004 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 25622 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik MADDE 1 16/6/2004 tarihli ve 25494

Detaylı

B/1475E.665 R.Gazete No. 25494 R.G. Tarihi: 16.6.2004 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından :

B/1475E.665 R.Gazete No. 25494 R.G. Tarihi: 16.6.2004 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından : B/1475E.665 R.Gazete No. 25494 R.G. Tarihi: 16.6.2004 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından : AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1 Bu Yönetmelik, hangi

Detaylı

Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği Resmi gazete Tarihi/Numarası:16.06.2004/25494 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1 Bu Yönetmelik, hangi işlerin ağır ve tehlikeli işlerden sayılacağına,

Detaylı

EK - I AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLERE AİT ÇİZELGE

EK - I AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLERE AİT ÇİZELGE E - I AĞIR VE TEHLİELİ İŞLERE AİT ÇİZELGE 1 2 3 4 5 6 7 8 9 adınların çalıştırılabilecekleri işler 16 yaşını doldurmuş fakat 18 yaşını bitirmemiş genç işçilerin çalıştırılabilecekleri işler ARAMA VE SONDAJ

Detaylı

(*16/06/2004 tarih ve 25494 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

(*16/06/2004 tarih ve 25494 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: Ağır ve Tehlikeli ĠĢler Yönetmeliği * (*16/06/2004 tarih ve 25494 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1 Bu Yönetmelik,

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM...2 İKİNCİ BÖLÜM...10 ÜÇÜNCÜ BÖLÜM...20

BİRİNCİ BÖLÜM...2 İKİNCİ BÖLÜM...10 ÜÇÜNCÜ BÖLÜM...20 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM...2 Amaç...2 Kapsam ve İstisnalar...2 İşverenin Genel Yükümlülüğü...3 Risklerden Korunma İlkeleri...4 İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri...5 Çalışanların Bilgilendirilmesi...6

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, apsam ve Dayanak Amaç Madde 1 Bu Yönetmelik, hangi işlerin ağır ve tehlikeli işlerden sayılacağına, kadınlarla 16 yaşını doldurmuş fakat 18 yaşını bitirmemiş genç işçilerin hangi çeşit

Detaylı

Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği. Resmi Gazete: 16 Haziran 2004 Çarşamba, Sayı: 25494 BİRİNCİ BÖLÜM

Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği. Resmi Gazete: 16 Haziran 2004 Çarşamba, Sayı: 25494 BİRİNCİ BÖLÜM Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: Resmi Gazete: 16 Haziran 2004 Çarşamba, Sayı: 25494 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, apsam ve Dayanak Amaç Madde 1 Bu Yönetmelik, hangi

Detaylı

YÖNETMELİK. TEHLĠKELĠ VE ÇOK TEHLĠKELĠ SINIFTA YER ALAN ĠġLERDE

YÖNETMELİK. TEHLĠKELĠ VE ÇOK TEHLĠKELĠ SINIFTA YER ALAN ĠġLERDE 13 Temmuz 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28706 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: YÖNETMELİK TEHLĠKELĠ VE ÇOK TEHLĠKELĠ SINIFTA YER ALAN ĠġLERDE ÇALIġTIRILACAKLARIN MESLEKĠ EĞĠTĠMLERĠNE DAĠR

Detaylı

TEHLĠKELĠ VE ÇOK TEHLĠKELĠ SINIFTA YER ALAN ĠġLERDE ÇALIġTIRILACAKLARIN MESLEKĠ EĞĠTĠMLERĠNE DAĠR YÖNETMELĠK

TEHLĠKELĠ VE ÇOK TEHLĠKELĠ SINIFTA YER ALAN ĠġLERDE ÇALIġTIRILACAKLARIN MESLEKĠ EĞĠTĠMLERĠNE DAĠR YÖNETMELĠK ÇalıĢma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: TEHLĠKELĠ VE ÇOK TEHLĠKELĠ SINIFTA YER ALAN ĠġLERDE ÇALIġTIRILACAKLARIN MESLEKĠ EĞĠTĠMLERĠNE DAĠR YÖNETMELĠK (13.07.2013 tarihli ve 28706 sayılı Resmî Gazete de

Detaylı

Gümrük Laboratuvar Tahlil ÜCRETLERİ EK-24

Gümrük Laboratuvar Tahlil ÜCRETLERİ EK-24 Gümrük Laboratuvar Tahlil ÜCRETLERİ EK-24 YENİSİ--EK-24 TARİFE POZİSYONU TAHLİLİ YAPACAK LABORATUVAR EŞYANIN TANIMI TAHLİL FİYATI (TL) (KDV dahil) 4. FASIL GIDA 8. FASIL GIDA SÜT ÜRÜNLERİ, KUŞ VE KÜMES

Detaylı

KİRLİLİK KATSAYISI. 4 KOİ, AKM, Yağ-Gres, ph

KİRLİLİK KATSAYISI. 4 KOİ, AKM, Yağ-Gres, ph SEKTÖR GIDA SANAYİ ALT SEKTÖR KİRLİLİK KATSAYISI KİRLİLİK PARAMETRELERİ Nişasta,Un ve Makarna Üretimi 4 KOİ, AKM, ph Maya Üretimi KOİ, AKM, Yağ-Gres, Top-N, Top-P, ph Sitrik Asit Üretimi KOİ, AKM, Yağ-Gres,

Detaylı

Resmi Gazete Tarih ve No : 16.06.2004 / 25494 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: Ağır ve Tehlikeli Đşler Yönetmeliği

Resmi Gazete Tarih ve No : 16.06.2004 / 25494 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: Ağır ve Tehlikeli Đşler Yönetmeliği Resmi Gazete Tarih ve No : 16.06.2004 / 25494 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: Ağır ve Tehlikeli Đşler Yönetmeliği BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, apsam ve Dayanak Amaç Madde 1 Bu Yönetmelik, hangi işlerin

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 25494

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 25494 Resmi Gazete Tarihi: 16.06.2004 Resmi Gazete Sayısı: 25494 AĞIR VE TEHLİELİ İŞLER YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, apsam ve Dayanak Amaç Madde 1 Bu Yönetmelik, hangi işlerin ağır ve tehlikeli işlerden sayılacağına,

Detaylı

Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği Resmi gazete Tarihi/Numarası: / BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği Resmi gazete Tarihi/Numarası: / BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği Resmi gazete Tarihi/Numarası:16.06.2004/25494 www.bilgit.com BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, apsam ve Dayanak Amaç Madde 1 Bu Yönetmelik, hangi işlerin ağır ve tehlikeli işlerden

Detaylı

Gaz arıtımı sonucu oluşan ve tehlikeli maddeler içeren çamurlar ve filtre kekleri dışındaki gaz arıtımı sonucu oluşan çamurlar

Gaz arıtımı sonucu oluşan ve tehlikeli maddeler içeren çamurlar ve filtre kekleri dışındaki gaz arıtımı sonucu oluşan çamurlar Düzenli Depolama - 1. Sınıf (Tehlikeli Atık Düzenli Depolama) 01 03 04* Sülfürlü cevherlerin işlenmesinden kaynaklanan asit üretici maden atıkları 01 03 05* Tehlikeli madde içeren diğer maden atıkları

Detaylı

AĞIR VE TEHLĠKELĠ ĠġLER YÖNETMELĠĞĠ. (16/06/2004 tarihli, 25494 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.) BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

AĞIR VE TEHLĠKELĠ ĠġLER YÖNETMELĠĞĠ. (16/06/2004 tarihli, 25494 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.) BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak AĞIR VE TEHLĠELĠ ĠġLER YÖNETMELĠĞĠ (16/06/2004 tarihli, 25494 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.) BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, apsam ve Dayanak Amaç Madde 1 Bu Yönetmelik, hangi işlerin ağır ve tehlikeli işlerden

Detaylı

TEHLĠKELĠ VE ÇOK TEHLĠKELĠ SINIFTA YER ALAN ĠġLERDE ÇALIġTIRILACAKLARIN MESLEKĠ EĞĠTĠMLERĠNE DAĠR YÖNETMELĠK

TEHLĠKELĠ VE ÇOK TEHLĠKELĠ SINIFTA YER ALAN ĠġLERDE ÇALIġTIRILACAKLARIN MESLEKĠ EĞĠTĠMLERĠNE DAĠR YÖNETMELĠK TEHLĠKELĠ VE ÇOK TEHLĠKELĠ SINIFTA YER ALAN ĠġLERDE ÇALIġTIRILACAKLARIN MESLEKĠ EĞĠTĠMLERĠNE DAĠR YÖNETMELĠK Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: 13.07.2013/28706 Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

ÇEV 455 Tehlikeli Atık Yönetimi

ÇEV 455 Tehlikeli Atık Yönetimi ÇEV 455 Tehlikeli Atık Yönetimi (*) * Ders notları 12.10.2018 tarihinde güncellenmiştir. Dr. Öğr. Üyesi Özgür ZEYDAN http://cevre.beun.edu.tr/zeydan/ Kanunlar 1983: 2872 sayılı Çevre Kanunu 2006: 5491

Detaylı

HOLLANDA BİLGİ RAPORU

HOLLANDA BİLGİ RAPORU HOLLANDA BİLGİ RAPORU Dış Ticaret Servisi AĞUSTOS 2018 KONYA İLE TİCARETİ Konya Hollanda 2017 Yılı İhracat Kalemleri S.N. ÜRÜN DOLAR 1 Motorlu kara taşıtları, traktörler, bisikletler, motosikletler ve

Detaylı

Sanayi, Ticaret, Tarım ve Orman İşlerinden Sayılan İşlere İlişkin Yönetmelik

Sanayi, Ticaret, Tarım ve Orman İşlerinden Sayılan İşlere İlişkin Yönetmelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: Sanayi, Ticaret, Tarım ve Orman İşlerinden Sayılan İşlere İlişkin Yönetmelik Resmi Gazete Tarihi Sayısı Değişiklik Açıklaması İlk Yayın 28 Şubat 2004 25387 BİRİNCİ

Detaylı

16 Temmuz 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28709 YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

16 Temmuz 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28709 YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: 16 Temmuz 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28709 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: SAĞLIK KURALLARI BAKIMINDAN GÜNDE AZAMİ YEDİ BUÇUK SAAT VEYA DAHA AZ ÇALIŞILMASI GEREKEN İŞLER HAKKINDA

Detaylı

Sağlık Kuralları Bakımından Günde Azami Yedi Buçuk Saat veya Daha Az Çalışılması Gereken İşler Hakkında Yönetmelik

Sağlık Kuralları Bakımından Günde Azami Yedi Buçuk Saat veya Daha Az Çalışılması Gereken İşler Hakkında Yönetmelik MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler İçindekiler Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1 Amaç Madde 2 Kapsam Madde 3 Dayanak İkinci Bölüm - Genel Hükümler Madde 4 Günde azami yedi buçuk saat çalışılabilecek

Detaylı

Dersin Amacı Ağır ve tehlikeli işlerin nasıl belirleneceği ve bu işlerde çalışanlara mahsus düzenlemeleri öğrenmek.

Dersin Amacı Ağır ve tehlikeli işlerin nasıl belirleneceği ve bu işlerde çalışanlara mahsus düzenlemeleri öğrenmek. AĞIR VE TEHLİELİ İŞLER YÖNETMELİĞİ Dersin Amacı Ağır ve tehlikeli işlerin nasıl belirleneceği ve bu işlerde çalışanlara mahsus düzenlemeleri öğrenmek. Öğrenim Hedefleri Ağır ve tehlikeli işler, Ağır ve

Detaylı

XXX. Sağlık Kuralları Bakımından Günde Azami Yedi Buçuk Saat veya Daha Az. Çalışılması Gereken İşler Hakkında Yönetmelik

XXX. Sağlık Kuralları Bakımından Günde Azami Yedi Buçuk Saat veya Daha Az. Çalışılması Gereken İşler Hakkında Yönetmelik XXX Sağlık Kuralları Bakımından Günde Azami Yedi Buçuk Saat veya Daha Az Çalışılması Gereken İşler Hakkında Yönetmelik 6) İçinde kurşun ve arsenik bulunan boya ve vernik gibi maddelerin kullanıldığı emaye,

Detaylı

Sayılan İşlere İlişkin Yönetmelik

Sayılan İşlere İlişkin Yönetmelik Sanayi, Ticaret, Tarım ve Orman İşlerinden Sayılan İşlere İlişkin Yönetmelik (Resmi Gazete: 28 Şubat 2004 Cumartesi, Sayı : 25387) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından : BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan aynı adlı Yönetmelik ile yürürlükten kaldırılmıştır.

tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan aynı adlı Yönetmelik ile yürürlükten kaldırılmıştır. 3.9.2008 tarih ve 26986 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan aynı adlı Yönetmelik ile yürürlükten kaldırılmıştır. SANAYİ, TİCARET, TARIM VE ORMAN İŞLERİNDEN SAYILAN İŞLERE İLİŞKİN YÖNETMELİK Resmi Gazete:28.02.2004-25387

Detaylı

18 Yaş Altı İş.i Çalıştırma Durumu

18 Yaş Altı İş.i Çalıştırma Durumu 18 Yaş Altı İş.i Çalıştırma Durumu Türkiye de, birçoğu sağlıksız koşullarda çalışmakta olan yaklaşık 3 milyon 850 bin çocuk işçi olduğu tahmin ediliyor. Anayasamızın 50. maddesi; kimsenin yaşına, cinsiyetine

Detaylı

FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMI UYGULAMASI

FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMI UYGULAMASI FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMI UYGULAMASI 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu nun 40 ıncı maddesinde Fiili hizmet süresi zammı düzenlenmiştir. Bu maddeye göre aşağıda belirtilen işyerlerinde

Detaylı

DIŞ TİCARET ARAŞTIRMA SERVİSİ

DIŞ TİCARET ARAŞTIRMA SERVİSİ İSTANBUL TİCARET ODASI DIŞ TİCARET ARAŞTIRMA SERVİSİ PERU ÜLKE RAPORU Güncelleme Tarihi: Nisan 2005 Ülke No: 504 C.A. I- GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Peru Cumhuriyeti Yönetim Şekli : Cumhuriyet Coğrafi Konumu

Detaylı

ATIK KODLARI VE LİSANS L

ATIK KODLARI VE LİSANS L ÇEVRE YÖNETY NETİMİ GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ İZİN N VE DENETİM M DAİRES RESİ BAŞKANLI KANLIĞI ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI L ŞUBESİ ATIK KODLARI VE LİSANS L KONULARI Murat ŞAHİN ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE İZİN VE LİSANSI

Detaylı

BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 06.04.2004 Resmi Gazete Sayısı: 25425 ÇOCUK VE GENÇ İŞÇİLERİN ÇALIŞTIRILMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

SEÇME, ELEME KRİTERLERİ UYGULANACAK PROJELER LiSTESİ

SEÇME, ELEME KRİTERLERİ UYGULANACAK PROJELER LiSTESİ SEÇME, ELEME KRİTERLERİ UYGULANACAK PROJELER LiSTESİ ( Ek I. Listesinde yer alan alt sınırlar bu listede üst sınır olarak alınır.) Kimya, petrokimya, ilaç ve atıklar 1-a) Kimyasalların üretimi, petrolden

Detaylı

16 Temmuz 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28709

16 Temmuz 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28709 16 Temmuz 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28709 SAĞLIK KURALLARI BAKIMINDAN GÜNDE AZAMİ YEDİ BUÇUK SAAT VEYA DAHA AZ ÇALIŞILMASI GEREKEN İŞLER HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

Detaylı

ÇİMENTO FABRİKALARINDA ALTERNATİF YAKIT OLARAK KULLANILACAK ATIK KODLARI

ÇİMENTO FABRİKALARINDA ALTERNATİF YAKIT OLARAK KULLANILACAK ATIK KODLARI ÇİMENTO FABRİKALARINDA ALTERNATİF YAKIT OLARAK KULLANILACAK ATIK KODLARI ATIK KODU ATIK AÇIKLAMASI 16 01 03 Ömrünü tamamlamış lastikler 08 03 19* Dağıtıcı yağ 08 04 17* Reçine yağı KULLANILMIŞ LASTİKLER

Detaylı

http://www.mevzuat.gov.tr/metin.aspx?mevzuatkod=7.5.5482&mevzuatiliski=0&so...

http://www.mevzuat.gov.tr/metin.aspx?mevzuatkod=7.5.5482&mevzuatiliski=0&so... Page 1 of 9 ANASAYFA MEVZUAT TÜRÜ RESMİ GAZETE SI ULLANILAN ANUNLAR ANUNLAR FİHRİSTİ FAYDALI LİNLER HAIMIZDA İLETİŞİM Mevzuat metni İlişkili mevzuat Dayandığı Mevzuat Metin içerisinde ara: Resmi Gazete

Detaylı

Çocuk Ve Genç İşçilerin Çalıştırılma Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik

Çocuk Ve Genç İşçilerin Çalıştırılma Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik Çocuk Ve Genç İşçilerin Çalıştırılma Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik ÇOCUK VE GENÇ İŞÇİLERİN ÇALIŞTIRILMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

ÇOCUK VE GENÇ İŞÇİLERİN ÇALIŞTIRILMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. (06/04/2004 tarih ve 25425 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır)

ÇOCUK VE GENÇ İŞÇİLERİN ÇALIŞTIRILMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. (06/04/2004 tarih ve 25425 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: ÇOCUK VE GENÇ İŞÇİLERİN ÇALIŞTIRILMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK (06/04/2004 tarih ve 25425 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) BİRİNCİ KISIM Genel

Detaylı

İşyerlerinde çalışanlarımızın sağlığını olumsuz yönde tehdit eden, üretimi etkileyen ve İşletmeye zarar veren toz, gaz, duman, buhar, sis, gürültü,

İşyerlerinde çalışanlarımızın sağlığını olumsuz yönde tehdit eden, üretimi etkileyen ve İşletmeye zarar veren toz, gaz, duman, buhar, sis, gürültü, TOZ İşyerlerinde çalışanlarımızın sağlığını olumsuz yönde tehdit eden, üretimi etkileyen ve İşletmeye zarar veren toz, gaz, duman, buhar, sis, gürültü, Termal Konfor gibi unsurlardan biriside Tozdur. Organik

Detaylı

Çevre İçin Tehlikeler

Çevre İçin Tehlikeler Çevre ve Çöp Çevre Bir kuruluşun faaliyetlerini içinde yürüttüğü hava, su, toprak, doğal kaynaklar, belirli bir ortamdaki bitki ve hayvan topluluğu, insan ve bunlar arasındaki faaliyetleri içine alan ortamdır.

Detaylı

KURULLARIN OLUŞTURULACAĞI İŞYERLERİNİN ÖZELLİKLERİ

KURULLARIN OLUŞTURULACAĞI İŞYERLERİNİN ÖZELLİKLERİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARI KURULLARIN OLUŞTURULACAĞI İŞYERLERİNİN ÖZELLİKLERİ İşyerlerinin İş Kanununa Tabi Olması İşyerlerinin İş Kanununda Sanayiden Sayılan İşyerleri Arasında Yer Alması İşyerinde

Detaylı

Soruda. Çocuk ve Genç İşçilere Özel Çalışma Koşulları

Soruda. Çocuk ve Genç İşçilere Özel Çalışma Koşulları 30 Soruda Çocuk ve Genç İşçilere Özel Çalışma Koşulları 05 2 30 Soruda Çocuk ve Genç İşçilere Özel Çalışma Koşulları 05 numaralı el kitabı serisi gi- riş 30 Soruda Çocuk ve Genç İşçilere Özel Çalışma Koşulları

Detaylı

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YASASININ EĞİTİM KURUMLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YASASININ EĞİTİM KURUMLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YASASININ EĞİTİM KURUMLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ Bitirme Projesi Ebru İDMAN 131101389 Bölüm: İş Sağlığı ve

Detaylı

Sağlık Kuralları Bakımından Günde Ancak Yedi buçuk Saat veya Daha Az Çalışılması Gereken İşler Hakkında Yönetmelik

Sağlık Kuralları Bakımından Günde Ancak Yedi buçuk Saat veya Daha Az Çalışılması Gereken İşler Hakkında Yönetmelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: Sağlık Kuralları Bakımından Günde Ancak Yedi buçuk Saat veya Daha Az Çalışılması Gereken İşler Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde

Detaylı

ÇOCUK VE GENÇ İŞÇİLERİN ÇALIŞTIRILMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

ÇOCUK VE GENÇ İŞÇİLERİN ÇALIŞTIRILMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK ÇOCUK VE GENÇ İŞÇİLERİN ÇALIŞTIRILMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete: 6/4/2004-25425 BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 1 / 21 Amaç Madde 1 Bu

Detaylı

SAĞLIK KURALLARI BAKIMINDAN GÜNDE ANCAK YEDİBUÇUK SAAT VEYA DAHA AZ ÇALIŞILMASI GEREKEN İŞLER HAKKINDA YÖNETMELİK

SAĞLIK KURALLARI BAKIMINDAN GÜNDE ANCAK YEDİBUÇUK SAAT VEYA DAHA AZ ÇALIŞILMASI GEREKEN İŞLER HAKKINDA YÖNETMELİK SAĞLIK KURALLARI BAKIMINDAN GÜNDE ANCAK YEDİBUÇUK SAAT VEYA DAHA AZ ÇALIŞILMASI GE SAĞLIK KURALLARI BAKIMINDAN GÜNDE ANCAK YEDİBUÇUK SAAT VEYA DAHA AZ ÇALIŞILMASI GEREKEN İŞLER HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi

Detaylı

HAFTALIK İŞ GÜNLERİNE BÖLÜNEMEYEN ÇALIŞMA SÜRELERİ TÜZÜĞÜ

HAFTALIK İŞ GÜNLERİNE BÖLÜNEMEYEN ÇALIŞMA SÜRELERİ TÜZÜĞÜ 2177 HAFTALIK İŞ GÜNLERİNE BÖLÜNEMEYEN ÇALIŞMA SÜRELERİ TÜZÜĞÜ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 28/2/1973, No: 7/5941 Dayandığı Kanunun Tarihi : 25/8/1971, No: 1475 Yayımlandığı R. Gazetenin Tarihi :

Detaylı

Daha Az Çalışılması Gereken İşler Hakkında Yönetmelik. 15.04.2004 Perşembe Sayı: 25434 (Asıl) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

Daha Az Çalışılması Gereken İşler Hakkında Yönetmelik. 15.04.2004 Perşembe Sayı: 25434 (Asıl) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: Sağlık Kuralları Bakımından Günde Ancak Yedibuçuk Saat veya Daha Az Çalışılması Gereken İşler Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete 15.04.2004 Perşembe Sayı: 25434 (Asıl) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

Detaylı

T.C. BURSA VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü TESİSE KABUL EDİLECEK TEHLİKESİZ ATIK KODLARI LİSTESİ

T.C. BURSA VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü TESİSE KABUL EDİLECEK TEHLİKESİZ ATIK KODLARI LİSTESİ TESİSE KABUL EDİLECEK TEHLİKESİZ ATIK KODLARI LİSTESİ EK-2 01 01 01, Metalik maden kazılarından kaynaklanan 01 01 02, Metalik olmayan maden kazılarından kaynaklanan 01 03 08, 01 03 07 dışındaki diğer tozumsu

Detaylı

TÜRKİ CUMHURİYETLER & TÜRKİYE MAKİNE VE AKSAMLARI DIŞ TİCARETİ

TÜRKİ CUMHURİYETLER & TÜRKİYE MAKİNE VE AKSAMLARI DIŞ TİCARETİ TÜRKİ CUMHURİYETLER & TÜRKİYE MAKİNE VE AKSAMLARI DIŞ TİCARETİ Azerbaycan Kazakistan Kırgızistan Özbekistan Türkmenistan Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği 1 TÜRKİ CUMHURİYETLER İN GENEL

Detaylı

T. C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI. 30Soruda. Çocuk ve Genç İşçilere Özel Çalışma Koşulları

T. C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI. 30Soruda. Çocuk ve Genç İşçilere Özel Çalışma Koşulları T. C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI Ç? Ç - NE KADARDIR? Ç - NE ZAMAN? Ç NASIL? Ç K? İ NELERDİR? Ç HANGİ- LERİDİR? İ NASIL -? Ç? TEKSTİL VE HAZIR GİYİM SEKTÖRÜNDE KOBİ

Detaylı

İŞVERENİN FİİLİ HİZMET SÜRESİNİ BİLDİRME YÜKÜMLÜLÜĞÜ

İŞVERENİN FİİLİ HİZMET SÜRESİNİ BİLDİRME YÜKÜMLÜLÜĞÜ İŞVERENİN FİİLİ HİZMET SÜRESİNİ BİLDİRME YÜKÜMLÜLÜĞÜ 5510 S.K. MD. 40 Aşağıda belirtilen işyerlerinde ve işlerde 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında çalışan sigortalıların

Detaylı

AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖNETMELİĞİNİN YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMASINA DAİR YÖNET

AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖNETMELİĞİNİN YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMASINA DAİR YÖNET 8 Şubat 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28553 YÖNETMELİ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: AĞIR VE TEHLİELİ İŞLER YÖNETMELİĞİNİN YÜRÜRLÜTEN ALDIRILMASINA DAİR YÖNET MADDE 1 16/6/2004 tarihli ve 25494

Detaylı

KONYA TİCARET ODASI KIRGIZİSTAN CUMHURİYETİ ÜLKE RAPORU

KONYA TİCARET ODASI KIRGIZİSTAN CUMHURİYETİ ÜLKE RAPORU KONYA TİCARET ODASI KIRGIZİSTAN CUMHURİYETİ Dış Ticaret Servisi Ocak 2013 KTO - Dış Ticaret Servisi KIRGIZİSTAN ÜLKE PROFİLİ Resmi Adı : Kırgızistan Cumhuriyeti Yönetim Biçimi : Parlamenter Cumhuriyet

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ PATLAYICI ORTAMLAR MURAT YAPICI. Elektrik Mühendisi EMO İzmir Şube murat.yapici@emo.org.

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ PATLAYICI ORTAMLAR MURAT YAPICI. Elektrik Mühendisi EMO İzmir Şube murat.yapici@emo.org. TMMOB PATLAYICI ORTAMLAR YÖNETMELİKLER ÜLKEMİZDEKİ UYGULAMALAR MURAT YAPICI Elektrik Mühendisi EMO İzmir Şube murat.yapici@emo.org.tr Rafineriler, Petrokimya, Boya Kozmetik Kozmetik fabrikasında yangın,

Detaylı

Özgü İnsan Kaynakları

Özgü İnsan Kaynakları Ticaret Sicil No: 477056-424638 Özel İstihdam Sicil No:194 Tar: 04.12.2006 Özgü İnsan aynakları Mesleki Uyum Eğitimleri ÖZGÜ İNSAN AYNALARI 13 Haziran 2011 Özgü İnsan aynakları Mesleki Uyum Eğitimleri

Detaylı

BOLVADİN TİCARET VE SANAYİ ODASI NACE KODLARINA GÖRE ÜYE SAYILARI

BOLVADİN TİCARET VE SANAYİ ODASI NACE KODLARINA GÖRE ÜYE SAYILARI KISIM A: TARIM, ORMANCILIK VE HAYVANCILIK 01: BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM İLE AVCILIK VE İLGİLİ HİZMET FAALİYETLERİ 01.1 Tek yıllık (uzun ömürlü olmayan) bitkisel ürünlerin yetiştirilmesi 5 01.4 Hayvansal

Detaylı

DIŞ TİCARETİN GÖRÜNÜMÜ: TÜRKİYE KUVEYT

DIŞ TİCARETİN GÖRÜNÜMÜ: TÜRKİYE KUVEYT DIŞ TİCARETİN GÖRÜNÜMÜ: TÜRKİYE KUVEYT TÜRKİYE KUVEYT DIŞ TİCARET VERİLERİ 19 Şubat 2012 T.C. KUVEYT BÜYÜKELÇİLİĞİ TİCARET MÜŞAVİRLİĞİ DIŞ TİCARETİN GÖRÜNÜMÜ: TÜRKİYE KUVEYT TÜRKİYE KUVEYT DIŞ TİCARET

Detaylı

04.K21 Normal beyaz afyon mermer. 85,00 TL/m2 (2 cm kalınlıkta) 04.K22 Normal beyaz afyon mermer

04.K21 Normal beyaz afyon mermer. 85,00 TL/m2 (2 cm kalınlıkta) 04.K22 Normal beyaz afyon mermer 01.K01 Mütehassıs usta 13,09 TL/sa 01.K02 Mütehassıs usta yardımcısı 6,16 TL/sa 04.K01 Çam kereste 1.sınıf 875,00 TL/m3 04.K02 Çam kereste 2.sınıf 700,00 TL/m3 04.K03 Çam kereste 3.sınıf 435,00 TL/m3 04.K04

Detaylı

Konu: Kabul Kredili, Vadeli Akreditif ve Mal Mukabili İthalatta Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu

Konu: Kabul Kredili, Vadeli Akreditif ve Mal Mukabili İthalatta Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu İSTANBUL, 16.04.2015 SİRKÜLER (2015/26) Konu: Kabul Kredili, Vadeli Akreditif ve Mal Mukabili İthalatta Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu 10 Nisan 2015 tarih 29322 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 2015/7511

Detaylı

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI PROJE MESLEKİ DENETİM ÜCRETLERİ

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI PROJE MESLEKİ DENETİM ÜCRETLERİ TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI PROJE MESLEKİ DENETİM ÜCRETLERİ 28 1. ARAÇ PROJELENDİRME MESLEKİ DENETİM ÜCRETLERİ a. Münferit Tadilat Projeleri a.1. Her türlü araç tadilat projeleri 10. 00 TL b. Seri

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü TESİSE KABUL EDİLECEK ATIKLAR VE KODLARI

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü TESİSE KABUL EDİLECEK ATIKLAR VE KODLARI TESİSE KABUL EDİLECEK ATIKLAR VE KODLARI 01 03 09 01 03 07 dışındaki alüminyum oksit üretiminden çıkan kırmızı çamur 01 04 10 01 04 07 dışındaki tozumsu ve pudramsı atıklar 01 05 04 Temizsu sondaj ı ve

Detaylı