OMCADAN KADEHE ŞARAP YAPILIŞI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "OMCADAN KADEHE ŞARAP YAPILIŞI"

Transkript

1

2 TARİHÇEMİZ Pamukkale şarapçılık, 1962 yılında Denizli nin Güney ilçesinde litre/yıl kapasite ile Fevzi Tokat ın önderliğinde üretime başlamıştır. Başlangıçta sadece dökme şaraplar üretirken, 1967 yılında ürünlerini şişeli olarak piyasaya sunar yılında yönetimi Yasin Tokat devralmıştır. Yasin Tokat vizyonunu ve eğitimini hem Bölge Bağcılığına hem de Pamukkale Şaraplarına aktarabilmiş ve Denizli nin Güney ilçesinin Türkiye nin en önemli bağ bölgesi olmasını sağlamıştır. Bu gün Pamukkale Şarapları, ürünleri ile uluslar arası yarışmalarda altın madalyalar alan, modern bir şaraphaneye sahip 4500 ton/yıl kapasitesi ile ülkenin önemi üreticilerinden biridir.

3

4 OMCADAN KADEHE ŞARAP YAPILIŞI Şarapçılık "Üretildiği üzümün özelliklerini en iyi şekilde şaraba aktarabilme sanatıdır." Pamukkale Şarapçılık, tüm üretiminde, bunu ilke edinmiştir. Bunun için dünyada şarap üretiminde kullanılan son teknolojileri yakından takip eder. Sahip olduğu ileri teknolojisi ve 4,5 milyon lt/yıl üretim kapasitesi ile Türkiye nin ve Avrupa nın en modern tesislerinden birine sahiptir.

5

6 Pamukkale Şarapçılık olarak sadece kendi bağlarımızın ve bütün bir yıl birlikte çalıştığımız ve takip ettiğimiz sözleşmeli bağların üzümlerini kullanırız. Yurdumuzda bağbozumu Ağustos ayı başından Ekim ayı sonuna kadar devam eder. Bağların seyrini çok sıkı bir şekilde kontrol ederek, üzümlerimizin cinsine ve yapılacak şarabın türüne göre en ideal şeker/asit oranını ve tadı yakaladığımızda hasata başlarız. Üzümler olgunlaştıkça içerdikleri şeker oranı artar, buna karşın asit miktarında azalma olur. Bu nedenle üzümlerin toplanma zamanı, yapılacak şarabın kalitesi açısından son derece önemlidir.

7

8 Kabul kriterlerini karşılayan üzümlerin hızla ve hırpalanmadan nakledilmesi ve boşaltılması üretim sürecinin ilk adımıdır. Bu aşamada bize tüm şarap yapım sürecinde rehberlik edecek analizler yapılır.

9

10 Işletmeye alınan üzümler kontrol edildikten sonra saplarından ayıklanır ve şırasının kolay çıkmasını sağlamak için ezici marifetiyle fiziksel bütünlüğü bozularak kırmızı ve roze ise fermentasyon küvlerine, beyaz ise doğrudan preslere aktarılır.

11

12 Beyaz şarap yapımında, salkım ayırıcıdan gelen üzüm taneleri sıkma işleminin gerçekleşeceği preslere gönderilir. Birçok farklı tipte beyaz şarap presi vardır. Bunlarda temel amaç çekirdeğe zarar vermeden istenilen kalitede en fazla miktarda şıra elde etmektir. Ek olarak bu işlemi mümkün olduğunca kısa süre içinde bitirip oksijen ile teması önlemektir.

13

14 Genelde kırmızı üzümlerin şırası da açık sarı renklidir. Presleme işlemi gerçekleşmeden, kırmızı şaraba gerekli renk ve tanenin geçmesi için şıranın bir süre kırılmış tanelerle birlikte fermentasyona tabi tutulması gerekir. Üzümün cinsine, yapılacak şarabın türüne göre değişen sürelerde gerçekleşen fermantasyon boyunca şıra, üzümün cibresinden gelen renk, koku ve lezzetin yanı sıra tanen ve dolgunluk kazanır. Cibreli maserasyon sonunda, taneler şıradan ayrılarak preslere gönderilir. Şıra ise fermantasyonunu tamamlamak üzere fermantasyon tanklarına pompalanır.

15 Roze şaraplar da kırmızı şarapların tabi tutulduğu cibreli fermantasyon süresi çok daha kısadır. Genelde bir kaç saat içinde, şıranın arzu edilen pembeliği kazanmasından sonra, taneler ayrılır, şıra ise aynen beyaz şarap gibi fermantasyona devam eder.

16

17 Fermantasyon sıcaklık kontrollü olarak üretilecek şarabın cinsine göre üzümden gelen şeker istenilen seviyeye düşünceye kadar devam eder. Bu zaman gün arasında değişir.

18

19 Fermantasyonu takiben şaraplar bir kaç kez aktarılarak, dibe çöken maya ve fermentasyon boyunca oluşan diğer tortulardan ayrılır. Şarabı, içerisinde oluşan çeşitli tortulardan arındırmak için üretim sürecinin çeşitli aşamalarında farklı filtrasyon sistemleri kullanılmaktadır.

20 Yaşayan bir varlık olan şarapta yıllanma süresi boyunca süregelen çeşitli kimyasal reaksiyonlar, şarabın bünyesinde önemli değişikliklere yol açar. Her şarabın farklı bir yaşam eğrisi, dolayısıyla da farklı bir olgunlaşma süresi vardır. Olgunlaşma esnasında şarabın içinde bulunduğu kabın cinsi ve hacmi de çok önemlidir. Meşe fıçılar şaraba çok önemli katkılar sağlarlar. Genelde ufak hacimli meşe fıçılarda olgunlaşma daha süratli olur. Yıllanma sonucunda şarapların tat, koku, renk ve dokusunda gelişimler oluşur. Şarap yapım süreci boyunca bu değişimler, periyodik olarak gerçekleştirilen tadımlar ve laboratuvar analizleri ile gözlemlenir.

21

22

23 Bekleme süresi sona eren şaraplar, şişelemeden önce çeşitli gözenek çapındaki filtrelerden geçerek, pırıl pırıl berrak hale getirilir. Şişelemenin en önemli hususlarından biri de, doğru mantar kullanımıdır. Gözenekli ve esnek bir yapıya sahip olan mantar, eskitilen şarapların gereksinim duydukları çok az miktarda oksijenin şaraba geçmesini sağladığından yüzyıllardan beri şarapçılıkta kullanılmaktadır. Dolum esnasında şarabın havayla temas ederek okside olmasını önlemek için, azot veya karbondioksit gibi koruyucu gazlar kullanılır ve dolum işleminden sonra şişede kalan hava vakumlanır. Şişelendikten sonra kavlarda dinlendirilmeye alınan şaraplar şarap severlerin beğenisine sunulmaya hazır hale gelirler.

24

25

26

27 ÜZÜM ÇEŞİTLERİ RENGİNE GÖRE 2 YE AYRILIR. 1.BEYAZ ÜZÜM 2.KIRMIZI ÜZÜM

28 BEYAZ ÜZÜMLER

29 EMİR İç Anadolu Bölgemizde, Nevşehir ve Niğde civarında yetişen Emir üzümü, Anadolu ya özgü çeşitlerin en kalitelilerinden biri olarak bilinir. Köpüren şarap yapımına oldukça elverişli olan bu çeşitten primeur ve sek şaraplar da üretilmektedir. Emir şarapları, yeşil-sarı ya da açık sarı renkte, serinletici ve içimi kolay şaraplardır.

30 Batı Anadolu Bölgesi nde, özellikle Manisa ve Denizli taraflarında yetişen, genellikle sofralık ve kurutmalık olarak bilinen, az asitli çekirdeksiz bir üzümdür. Son yıllarda sek ve dömisek şarap yapımında kullanılan Sultaniye, oldukça hafif, hoş içimli ve meyve aromalı şaraplar vermektedir.

31 NARİNCE Tokat, Amasya dolaylarında ve Yeşilırmak kıyılarında, karasal iklimin hakim olduğu, kumlu ve çakıllı topraklarda yaygın olarak yetiştirilen, hem şaraplık hem de sofralık değere sahip bir çeşittir. Çok kaliteli sek ve dömisek şaraplar veren yerli üzüm çeşitlerinden biri olan Narince, köpüklü şarap yapımında da kullanılmaktadır. Narince şarapları zengin ve dengeli bir yapıya sahiptir. Tahta fıçıda gelişmeye ve yıllandırılmaya çok müsait olan bu şaraplar zaman içinde kompleks bir buke kazanırlar. Renkleri yeşil-sarı olup ince meyve aromaları içerir.

32 Şarapçılık dünyasının en önemli beyaz çeşitlerinden biri olan Sauvignon Blanc, güçlü, sek ve asiditesi yüksek şaraplar verir. Çoğunlukla genç içilmeye uygun olan bu şaraplar yıllandırılmaktan yarar görüp Sauvignon Blanc, Türkiye nin nispeten en serin bağcılık bölgesi olan Trakya da yetiştirilmektedir. Genellikle, çimen, bektaş üzümü, kuşkonmaz, yeşil fasulye, amonyak aromaları içerir.

33 CHARDONNAY(ŞARDONE) Beyaz üzümlerin kraliçesi olarak bilinen Chardonnay, dünyanın en çok tanınan üzüm çeşitlerinden biridir. Yüksek adaptasyon kabiliyeti ve dayanıklılığı nedeniyle, bağcılar tarafından tercih edilen ve pek çok farklı coğrafyada yetiştirilen bir çeşittir. Serin iklimlerde daha hafif ve sek şaraplar verirken sıcak iklimlerde dolgun ve güçlü olurlar. Chardonnay da sıklıkla rastlanan aromalar arasında elma, armut, asitli meyveler, kavun, ananas, şeftali, ıhlamur, ayva, fındık, tereyağı, bal ve vanilya aromaları sayılabilir.

34 HASANDEDE Ankara, Çankırı ve Çorum yöresinde yetiştirilen bu beyaz üzüm hem şaraplık hem de sofralık bir çeşittir. Nispeten düşük asitli ve orta kalitede şaraplar verir. Oldukça tatlı ve kendine özgü aromaları olan Hassandede nin bağ alanları son yıllarda çok azalmıştır.

35 MUSCAT(MİSKET) Muscat, şaraplık üzümlerin en parfümlüsü ve en aromatik olanıdır. Bu özelliğini şarabına da yansıtır. Sek, dömisek ve tatlı şaraplar veren bu çeşidin en yaygın aromaları portakal, gül, bergamot ve kuş üzümüdür. Ülkemizde Misket olarak bilinen ve hem şaraplık hem de sofralık bir çeşit olan Muscat de Frontignan izmir ve çevresinde yetişmektedir. Küçük taneli ve aromatik bu beyaz çeşidin kalın kabukları ve olgunlaşınca renkleri kırmızıya çalan taneleri olur.

36 Alman kökenli bir çeşit olan Riesling, güçlü, aromatik ve asiditesi yükse kolan bir beyaz çeşittir. Yıllandırılmaya elverişli olan Riesling şarapları, yaşlarından, şeker oranlarından ve üzümlerin geldiği coğrafyadan bağımsız olarak mutlaka meyvemsi olurlar. Aromaları yeşil elma, pişmiş elma, şeftali, kayısı, portakal, ıhlamur, ayva, bal, petrol ve kızarmış ekmektir. Yıllandıkça petrol ve bal aromaları genellikle daha da belirginlik kazanır. Sekten tatlı şaraba kadar geniş bir yelpazede şarap veren bu çeşit Tekirdağ ilimiz civarında sınırlı miktarda yetiştirilmekte olup az sayıda şaraba imza atmaktadır.

37

38 Orta Anadolu nun en kaliteli kırmızı şaraplık çeşididir. Ankara, Kalecik ve Kırıkkale dolaylarında yetiştirilen bu üzüm, floksera hastalığından zarar görüp uzun yıllar kaybolmaya yüz tuttuktan sonra yeniden canlandırılmış ve bu üzümden üretilen şaraplar neredeyse bir prestij şarabı olmuştur. Kapadokya, Tekirdağ, Çanakkale ve Denizli de oluşturlan kimi bağlarda da yetiştirilmeye başlanan Kalecik Karası, kırmızı meyve aromalarını taşıyan, dolgun, bukeli ve dengeli sek şaraplar vermektedir.

39 Elazığ ve Malatya illerimizde yetişen şaraplık ve sofralık bir çeşittir. Adını, üzüm tanelerinin iri yapısından almıştır. Renk açısından, nispeten açık renkli bir sepaj olan Pinot Noir a benzemektedir. Alkol oranı düşük, asiditesi yüksek ve hoş bukeli şaraplar verir. Meyve ve çiçek aromalarına sahip olan bu şaraplar oldukça yumuşak ve içimi kolaydır. Genellikle aynı bölgelerin üzümü olan Boğazkere ile kupaja girip onu dengelemkle birlikte, monosepaj şarap yapımında da kullanılmaktadır.

40 Merlot cinsi üzümden, Cabernet Sauvignon a kıyasla daha az tanenli, daha yumuşak, daha meyvemsi ve daha erken olgunlaşan şaraplar üretilir. Genellikle, Cabernet Sauvignon la kupaja girerek onun tanenli ve gövdeli yapısını yumuşatan Merlot tan, ülkemizde de gerek bu geleneği yansıtan örnekler gerekse varietal şaraplar üretilmektedir. Aromaları Cabernet Sauvignon ile benzerlik göstermekle birlikte erik, nane ve gül kokuları ağır basmaktadır.

41 Avustralya ve Güney Afrika da Şiraz olarak bilinen Syrah ın anavatanı Fransa dır. Ülkemizin ilk Şiraz Şarabı, Denizli de oluşturulan bağlardan elde edilen üzümlerle Pamukkale Şarapçılık tarafından üretilmiştir. Tipik aromaları vişne, baharat, tütün, çimen ve çaydır.

42 Dünyanın en popüler üzüm çeşitlerinden biri olan ve Üzümlerin Kralı olarak tanımlanan Cabernet Sauvignon, koyu renkli ve kalın kabuklu bir çeşittir. Cabernet Sauvignon üzümlerinden elde edilen şaraplar, yüksek tanenli, dolgun, gövdeli ve yıllandırmaya müsaittirler. Frenk üzümü, sedir, puro kutusu, kurşun kalem, yeşil biber, nane, marmelat, siyah çikolata, tütün ve zeytin kokuları tipik aromalarıdır.

43 Diyarbakır ın kırmızı şaraplık üzümü olan Boğazkere, ülkemizde kaliteli şarap yapımında yaygın olarak kullanılan çeşitlerden biridir. Adını, damakta bıraktığı burukluk hissinden alır. Asiditesinin düşüklüğü nedeniyle, yakın zamana kadar şarap yapımında tek başına kullanılmayıp yüksek asiditeli Öküzgözü ile harmanlanmıştır. Ancak, son yıllarda, pek çok üreticimiz, bu üzümden monosepaj şarap üretmeye başlamıştır. Boğazkere, karakteristik olarak buruk, gövdeli, yoğun, zengin aromalı ve yıllandırılmaya elverişli şarap vermektedir.

44 Trakya Bölgesinde yetiştirilen şaraplık ve sofralık bir çeşittir. Kaliteli, dolgun, koyu renkli ve renkli ve rahat içimli sek şaraplar verme potansiyeline sahip olmakla birlikte, son yıllarda bağ alanlarının daralması sonucunda üretimi oldukça kısıtlanmıştır.

45 Denizli Bölgesi nin şaraplık ve kurutmalık bir çeşidi olan Çalkarası, orta kalitede koyu renkli ve düşük asitli şaraplar verir. Bu üzüm daha çok roze şarap üretiminde kullanılmaktadır. Çalkarası şarapları genellikle çilek, gül, kırmızı meyve ve frenk üzümü aromaları içeren taze ve canlı şaraplardır.

46 Şaraplarımız 6 gruba ayrılır. 1. HARMAN 2. SENFONİ 3. ANFORA 4. MERİDİES 5. RESERVE 6. NODUS

47

48 o Denizli nin Güney ilçesinde yetiştirilen Çalkarası ve Boğazkere üzümlerinden yapılmıştır. Kırmızı meyve kokuları olan taze, kolay içimli bir şaraptır. Kırmızı et yemekleri ve bazı peynirler ile uyum sağlar derecede servis edilmesi önerilir.

49 Denizli nin Güney bölgesinde yetiştirilen Sultaniye üzümlerinden yapılmıştır. Güçlü meyve kokularına sahip, asitli, taze ve yumuşak yapılı bir şaraptır. Izgara alabalık, deniz mahsulleri ve ızgara tavukla iyi uyum sağlar. 6-8 derecede servis edilmesi önerilir.

50 Denizli nin Güney ilçesinde yetiştirilen Çalkarası üzümlerinden yapılmıştır. Uçuk pembe renkli, taze, diri asitli, çiçeksi ve meyvemsi tonlara sahip aromaları olan hafif ve ferahlatıcı bir şaraptır. Her türlü hafif yemekler, av etleri ve Akdeniz tatları ile uyum sağlar. İdeal içim sıcaklığı 6-8 derecedir.

51

52 Denizli nin Güney ilçesinde yetiştirilen Shiraz, Merlot, Kalecik Karası ve Boğazkere üzümlerinden yapılmıştır. Dolgun, meyvemsi bir şaraptır. Her türlü kırmızı et ızgara ve peynir çeşitleriyle uyum sağlar derecede servis edilmesi önerilir.

53 Denizli Bölgesi Sultaniye üzümlerinden yapılmıştır. Ihlamur, narenciye aromalarıyla dengeli, diri, ve kıvamlı bir şaraptır. Beyaz etler, peynir çeşitleri ve çerezlerle tavsiye edilir. 6-8 derecede servis edilmesi önerilir.

54 Denizli nin Güney ilçesinde yetiştirilen Çalkarası ve Shiraz üzümlerinden yapılmıştır. Meyvemsi, taze ve rahat içimli bir şaraptır. Her türlü hafif yemek ve ızgara et ile tüketilir. 6-8 derecede servis edilmesi önerilir.

55 Denizli Bölgesi Sultaniye üzümlerinden yapılmış, meyvemsi aromalara sahip bir şaraptır. Tadı taze üzüm suyunu andırır. Aperitif olarak alınabileceği gibi bütün yemeklerle içilebilir. 6-8 derecede servis edilmesi önerilir.

56 Denizli nin Güney ilçesinde yetişen Çalkarası üzümünden yapılmıştır. Meyvemsi, baharatlı, yumuşak ve rahat içmli bir şaraptır. Aperitif olarak içilir. Meyve, pasta ve bazı peynir çeşitleri ile güzel uyum sağlar derecede servis edilmesi önerilir.

57 Denizli Bölgesi nin bağda bekletilmiş Sultaniye üzümlerinden yapılmıştır. Güçlü mey kokuları olan yuvarlak ve dengeli bir şaraptır. Aperitif olarak içilir. Meyve, pasta ve bazı peynir çeşitleri ile güzel uyum sağlar. 6-8 derecede servis edilmesi önerilir.

58

59 Denizli nin Güney ilçesinde yetiştirilen Cabernet Sauvignon üzümlerinden yapılmıştır. Burunda yeşilbiber, tütün, fındık, yoğun siyah meyve ve aromaları hissedilen, yuvarlak, gövdeli, tanenli, yoğun meyvemsiliği olan bir kırmızı şaraptır. Dömiglas ve mantar soslu ya da sossuz dana eti, eski kaşar, keçi peyniri ile 18 derecede servis edilerek eşleştirilebilir. Havalandırılmalıdır. Yıllandırmaya müsaittir.

60 Denizli nin Güney ilçesinde yetiştirilen Kalecik Karası üzümlerinden yapılmıştır. Burunda kiraz, muz, frambuaz ve vişne aromalarının hissedildiği, yuvarlak, kadifemsi, zarif, ferah ve kalıcı bir şaraptır. Balıklar, tavuk, keklik, bıldırcın, güvercin ve dana sote ile iyi uyum sağlar. Servis sıcaklığı 16 derecedir.

61 Denizli nin Güney ilçesinde yetiştirilen Merlot üzümlerinden yapılmıştır. Burunda yeşil biber, bitter çikolata, kırmızı ve siyah meyvelerin aromaları hissedilen, yapılı fakat yuvarlak, asitli ve çok hafif buruk, yoğun ve kalıcı bir şaraptır. Dana pirzola, et sote, kuzu kol fırın, kebap ve antrikot ile eşleştirilebilir. Servis sıcaklığı derecedir. Servis edilmeden önce havalandırılmalıdır. Yıllandırılmaya müsaittir.

62 Denizli nin Güney ilçesinin Shiraz üzümlerinden yapılmıştır. Burunda vanilya, baharat, dağ çileği, böğürtlen ve kakao aromaları sunan, damakta ise yapılı, tanenli, asitliği belirgin, kişilikli, gövdeli ve uzun bitişli bir şaraptır. Av etleri, kebap, köfte, kuzu pirzola, kuzu kavurma gibi yemelerle derecede servis edilerek eşleştirilebilir. İçmeden önce havalandırılmalıdır. Yıllandırılmaya müsaittir.

63 Denizli nin Güney ilçesinde yetiştirilen Sauvignon Blanc üzümlerinden üretilmiştir. Burunda nektarin, kayısı, ananas, ve armut hissedilen;damakta canlı, yapılı ve Güney terruarının kattığı asit ve mineral tonlara sahip, uzun kalıcılıkta bir şaraptır. Kerevit, somon gibi deniz mahsulleri, deniz mahsullü pizza, salata ve makarnalar, tavuklu salatalar, şarküteri etleri ve sushi ile mükemmel eşleşecektir. 10 derecede servis edilmelidir.

64 Denizli nin Güney ilçesinde yetiştirilen Chardonnay üzümlerinden üretilmiştir. Fermantasyonunu bir ay boyunca yeni Fransız meşe fıçıda tamamladıktan sonra çelik tanklara aktarılmıştır. Ön burunda kızarmış ekmek gibi fıçıdan gelen kavrulmuş kokuların hakim olduğu; damakta kavrulmuş tatların, yeşil elma, armut ve yeşil limonla beraber hissedildiği; tipik yağlı Chardonnay özelliğinde yuvarlak, Güney terruarının kattığı güçlü asit ve mineral tonlara sahip; uzun kalıcılıkta bir şaraptır. Levrek, lüfer,lagos ve kalkan gibi balıklar, dana, tavuk şinitsel, kremalı tavuk ve her türlü beyaz peynirle mükemmel eşleşecektir. 12 derecede servis edilmelidir. Yıllandırmaya müsaittir.

65 Denizli nin Güney ilçesinin Öküzgözü ve Boğazkere üzümlerinden yapılmıştır. Burunda vişne, çilek, sandal, ve ardıç kokuları hissedilmektedir. Damakta ferah, diri, tanenli, yapılı, canlı ve uzun bitişli bir şaraptır. Kuzu pirzola, kebaplar, acıszı ve hafifi acılı köfte, patlıcan yemekleri, bolonez soslu makarna gibi yemekler ile iyi uyum sağlar derecede servis edilmelidir. Sunulmadan önce havalandırılmalıdır. Yıllandırılmaya müsaittir.

66 Denizli nin Güney ilçesinin Shiraz, Kalecik Karası ve Cabernet Sauvignon üzümlerinden yapılmıştır. Burunda tarçın, bibe, çilek, tütün ve vişne kokuları hissedilen, gövdeli, yuvarlak, dengeli ve zarif tanenleri olan bir şaraptır. Dana ızgara, tavuk çevirme, tavuk ızgara, bolonez soslu makarna, pide ve etli pizza gibi yemekler ile iyi uyum sağlar. Servis sıcaklığı derecedir.

67 Denizli nin Güney İlçesi nde yetiştirilen Chardonnay - Narince Sauvignon Blanc üzümlerinin kupajıdır. Chardonnay Sauvignon Blanc ve Güney terruarına çok iyi uyum sağlamış Anadolu nun önemli üzümlerinden Narince birlikte harmanlanmıştır. Burunda sarı elma, ayva, armut, ananas ve greyfurt aromalarının hissedildiği; canlı, gövdeli, mineral tonlara sahip; dengeli ve uzun kalıcılıkta bir şaraptır. Somon ve palamut dâhil tüm balıklarla, tavuk yemekleri, zeytinyağlı yemekler ve her türlü beyaz peynirle mükemmel eşleşecektir C de servis edilmelidir.

68 Denizli nin Güney İlçesi nin Shiraz Kalecik Karası ve Cabernet Sauvignon üzümlerinden yapılmıştır. Uçuk pembe renkli kırmızı meyve kokuları içeren (dağ çileği, kiraz ) diri asiditeli dolgun, gövdeli ve dengeli bir şaraptır. Kırmızı et, beyaz etler, salata ve peynir ile uyum sağlar. 6-8 C de servis yapılır.

69 Kalecik Karası ndan üretilmiş beyaz şarap ile Shiraz ın mükemmel birlikteliğinde, baştan çıkarıcı rengiyle, Anfora Bush burunda çilek, vişne ve bahar çiçeklerinin zarif aromaları damakta Bodrum mandalinası, yeşil elma tatları olan dengeli ve rahat içimli bir şaraptır. Izgara ve tava balıklar, sebzeli pizza, ızgara tavuk ve yeşil salatalar, beyaz ve tuzlu peynirlere lezzet katacaktır. 6-8 C de servis edilmelidir.

70 Denizli nin Güney İlçesi nde yetiştirilen Sultaniye üzümlerinden yapılan bu taze ve kolay içimli şarap, egzotik meyve ve çiçeksi aromalarıyla, kutlamaların vazgeçilmezidir. Meyve ve tatlılar ile iyi gider. 4 6 C de servis edilmelidir.

71 Yüksek rakımlı Toros Dağları ndaki vişne bahçelerinde özenle yetiştirilen vişneler ile Denizli nin Güney Platosu nda düşük verimli yetiştirilen Merlot üzümlerinden yapılmıştır.yoğun kırmızı içinde sarı hareler olan; vişne, acı badem, vişne çekirdeği ve nane kokuları sahiptir. Ağızda ferah, canlı ve tanelidir. Soğutularak pastalar ve çikolata ile veya aperatif olarak içilebilir.

72

73 Bağlarımızın hemen yanındaki şaraphanemizde, Güney de karakteri tam anlamıyla kendini bulmuş olan Anadolu nun Zarif Kalecik Karası ve 12 ay yeni Fransız medium toasted fıçıda dinlendirdiğimiz üzümlerin kraliçesi Shiraz ı özenle kupajladığımız bu şarap burunda çilek, böğürtlen, kiraz ve erik aromalarının hissedildiği, damakta kavrulmuş tonlarla buluşan, yuvarlak yapıda, zarif tanenleri olan, dengeli bir şaraptır. Kuzu ve süt dana ile hazırlanmış yemeklere, beyaz av etlerine mükemmel eşlik edecektir derecede servis edilmelidir.

74 Bağlarımızın hemen yanındaki şaraphanemizde, Anadolu nun güçlü Boğazkeresine karbonik maserasyon uyguladık ve 12 ay yeni Fransız medium toasted fıçıda dinlendirdiğimiz asil Cabernet Franc la kupajladık. Burunda yaban mersini, kiraz, frambuaz ve bitter çikolata aromalarının hissedildiği, damakta yeşilbiber ve kavrulmuş tonlarla buluşan, güçlü tanenleri olan, dengeli, uzun finale sahip bir şaraptır. Gouda, eski kaşar, gravyer, comte gibi peynirlerle eşleştireceğiniz gibi; krema, domates veya mantar soslu da olabilen, her türlü kırmızı etlerle; özellikle böfstrogonof ve cafe de paris soslu biftekle iyi uyum sağlayacaktır derecede servis edilir.

75 Bağlarımızın hemen yanı başındaki şaraphanemizde, Bölgemize çok iyi uyum sağlamış, Anadolu nun asil Narincesi ile vahşi Sauvignon Blanc ı kupajladık. Burunda elme, limon, ananas aromaları, damakta kasisle finalize olurken; yüksek asiditesiyle canlı, diri ve kalıcılığı uzun bir şaraptır. Barbun, hamsi,, uskumru, somon ve palamutla olduğu kadar deniz kabuklularından midye ve karidese de mükemmel eşlik edecektir.

76 Bağlarımızın hemen yanı başındaki şaraphanemizde, Anadolu nun önemli üzümlerinden Güney e mükemmel adapte olmuş Öküzgözü ile üzümlerin kralı Cabernet Sauvignon u kupajladık. Saatlerle sınırlı süre içinde presledik. Burunda portakal çiçeği, frambuaz ve çilek, damakta tatlı yeşil biberin hissedildiği kompleks aromaları ile dolgun gövdeli, uzun finale sahip bir şaraptır. Somon, palamut gibi yağlı veya tekir, istavrit, sardalye gibi tavada yapılmış balıklar ve deniz kabukluları ile tavuk etleri ile hazırlanmış yemek ve salatalar ile mükemmel uyum sağlar derecede servis edilmelidir.

77

78 Denizli nin Güney ilçesinde yetiştirilen Siraz üzümlerinden yapılmıştır. 18 ay meşe fıçılarda olgunlaştırılan bu şarap tatlı baharatlar ve mürdüm eriği aromaları içerir. Karamelize bukesi ve olgun tanenleri ile damakta yuvarlak, dolgun ve dengelidir. Her türlü peynir, ızgara veya soslu kırmızı ve beyaz etler ile uyum sağlar C de servis edilir. Havalandırılmalıdır. Yıllandırmaya müsaittir.

79 Denizli nin Güney İlçesi nde yetiştirilen Chardonnay üzümlerinden yapılmıştır.18 ay meşe fıçılarında dinlendirilmiştir. Muz ve ayva aromaları tropik ve kuru meyve bukeleri içerir. Damakta gövdeli, dengeli ve kalıcıdır. Deniz ürünleri ve tüm ızgara çeşitleri ile uyum sağlar C de servis edilmelidir. Havalandırılmalıdır. Yıllandırmaya müsaittir.

80

81 7 yaşındaki bağlarımızda, sabah erken saate hasat edilerek şaraphanemize getirilen Shiraz üzümleri titizlikle işlendi. Klasik Fransız usulü soğutmalı beton tanklarda maserasyon ve fermantasyonunu tamamladıktan sonra, fıçıda 12 ay daha dinlendirilen bu şarap sadece 12 fıçı üretildi. Burunda menekşe, tane kırmızı biber, erik, böğürtlen ve kiraz gibi siyah meyvelerin baskın olduğu; damakta kırmızı meyvelerle harmanlanmış vanilya aromaları hissedilen; güçlü yapıda, dengeli, asitli ve kuvvetli tanen yapısına sahip, kalıcılığı uzun bir şaraptır. İdeal servis sıcaklığı derecedir.

82 7 yaşındaki bağlarımızdan sabah erken saatte özenle toplanan düşük verimli Cabernet Sauvignon üzümlerimiz şaraphanemizde özenle işlendi. Klasik Fransız usulü soğutmalı beton tanklarda maserasyon ve fermantasyonunu tamamladıktan sonra fıçıda 14 ay daha dinlendirilen bu şarap sadece 12 fıçı üretildi. Burunda yeşil biber, erik ve kiraz gibi kırmızı meyvelerin baskın olduğu; damakta kavrulmuş fındık aromaları hissedilen; güçlü gövdeyle güçlü tanenin mükemmel uyumuna sahip, kalıcılığı uzun bir şaraptır. İdeal servis sıcaklığı derecedir.

83 7 yaşındaki bağlarımızdan sabah erken saatte özenle toplanan düşük verimli Merlot ve Cabernet Sauvignon üzümlerimiz şaraphanemizde özenle işlendi. Klasik Fransız usulü soğutmalı beton tanklarda maserasyon ve fermantasyonunu tamamladıktan sonra fıçıda malolaktik fermantasyonunu tamamlamasından sonra 12 ay daha dinlendirilen bu şarap sadece 12 fıçı üretildi. Burunda menekşe, kırmızı elma, dut ve kiraz gibi kırmızı meyvelerin baskın olduğu; damakta zarif, vanilya ile harmanlanmış yeşil biber, asitle uyumlu tanenlerin hissedildiği; dengeli, yuvarlak, zarif ve kalıcılığı uzun bir şaraptır. İdeal servis sıcaklığı derecedir.

84 7 yaşındaki bağlarımızdan sabah erken saatte özenle toplanan düşük verimli Chardonnay üzümlerimiz şaraphanemizde özenle işlendi. Fermantasyonunun tümünü 300 lt lik yeni Fransız meşe fıçıda tamamladı ve 6 ay daha tortu üzerinde bekletilen bu şarap sadece 12 fıçı üretildi. Burunda elma, ayva, ananas ve iğde; damakta mineral tonların hissedildiği, vanilya, lime ve kavrulmuş fındık ile harmanlanmış zengin aromalara sahip; güçlü, gövdeli, yuvarlak ve dengeli yapısıyla kalıcılığı uzun bir şaraptır. İdeal servis sıcaklığı derecedir

85 1. TEKLİF: müşteriye yemeğiyle uygun olabilecek bir şarap tavsiye edin. Menünüzdeki şaraplara göz atması için menünüzü mutlaka müşteriye veriniz. 2. SUNUM: müşterinin seçtiği şarabı kendisine sunun şarabın adını ve bağ bozumu tarihini görebilmesi için şişeyi gösteriniz. 3.AÇMA: şişeyi masada müşterini yanında açın ve mantarı müşteriye verin. Bunun nedeni müşterinin şarabın iyi saklandığını anlaması içindir. Mantarın bir tarafı ıslak diğer taraf ise kuru olmalıdır. Koklamaya gerek yoktur. 4. SERVİS: Sunuma siparişi veren müşteriden başlayın ve şarabı tatması için kadehini 1 parmak kalınlığında dolduracak kadar doldurun. Müşteri onay verdikten sonra masadaki şarap severlerin hepsine şişedeki şarabı paylaştırın. Şişe bittikten sonra boşta müşteri kalmasını kimse istemez. Şişe bitmeden önce yeni bir şişe isteyip istemediklerini sorun. Bu sayede servis kesintisiz hale gelir.

86 Orta/ gövdeli kırmızı şarapların : derecede, Hafif, meyvemsi kırmızı şarapların: derecede, Orta/gövdeli beyaz şarapların : derecede, Hafif beyaz şarapların : 8-10 derecede, Köpüklü şarapların : 4 derecede servis edilmesi önerilir.

87 Sek şaraplar: 1 litresinde % 0.4 veya daha az oranda şeker bulunan şaraplardır. Dömisek şaraplar: 1 litresinde % 5-12 oranında şeker bulunan şaraplardır. Yarı tatlı şaraplar: 1 litresinde % oranında şeker bulunana şaraplardır. Tatlı şaraplar: 1 litresinde % 41 veya daha fazla oranda şeker bulunan şaraplardır.

88 Mantar meşesi Portekiz,,Cezayir, İspanya, Fransa, İtalya ve Güney Afrika nın bir kısmında yetişmektedir. Portekiz mantar üretiminin başında gelir. Dünyada mantar üretiminin %80 ini Portekiz karşılamaktadır. Türkiye de doğal olarak yetişmeyen mantar meşesi Antalya da yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Mantar, mantar meşesinin en dış kabuğundan elde edilir. Bölgeye bağlı olmakla birlikte 9-11 yılda bir elle veya baltayla ağaçtan dikkatlice soyulur. 200 yaşına kadar yaşayabilen mantar meşeleri 100 yaşlarına kadar mantar üretebilirler. Ağaçtan soyulan mantar tabakaları temiz ve pürüzsüz olması için suda kaynatılır ve birkaç gün süreyle stabilize edildikten sonra kalite seçimi yapılır. Sonra mantar tıpa elde etmek için enine kesilir. Daha sonra bu kümeler levhalar halinde kesilerek ısı izolasyonunda, akustik düzenlemelerde, titreşim yalıtımında, kimyasal ve gıdasal maddelerin depolanmasında, soğuk hava depolarında, klima cihazlarında, rutubet önlenmesinde, istenilen sıcaklıkların korunmasında kullanılmaktadır.

89

90 Aromatik persistans: Şarabın yutulduktan sonra ağızda bıraktığı tadın etkinliği ve kalıcılığını anlatmakta kullanılan bir terimdir. Boisé(buse): Meşe kokulu Buke: Daha çok olgun ya da olgunlaşmakta olan şarapların kokusunu anlatmakta kullanılır. Dekantasyon: Bir şarabın tortudan arındırılması ya da havalandırılması amacıyla şişede karafa boşaltılması işlemidir. Dömi-sek: Hafif tatlı şaraplar için kullanılan bir terimdir. Kav: Şarapların bekletildikleri mahzene verilen addır. Küv: Şarapların olgunlaştırılması ya da saklanmasında kullanılan beton kaplara verilen addır. Monosepaj: Ağırlıklı olarak tek bir üzüm çeşidinden üretilen şaraplara verilen addır. Kupaj: Farklı özellikteki küvlerin veya fıçıların şaraplarının harmanlanması işlemidir.

Üzüm : %98 Sangıovese Grosso, % 2 Merlot Alkol : 13,6 Yaşlandırma süresi : 12 ay meşe fıçı Tadım Notu : Parlak kırmızı yakut renkli, kırmızı

Üzüm : %98 Sangıovese Grosso, % 2 Merlot Alkol : 13,6 Yaşlandırma süresi : 12 ay meşe fıçı Tadım Notu : Parlak kırmızı yakut renkli, kırmızı Vino Daniels Üzüm : %98 Sangıovese Grosso, % 2 Merlot Alkol : 13,6 Yaşlandırma süresi : 12 ay meşe fıçı Tadım Notu : Parlak kırmızı yakut renkli, kırmızı meyve,erik, menekşe notalarını barındırır. Ahşabıngetirdiği

Detaylı

Ezel Şarapçılık Tarım Ürünleri Gıda ve Alkollü Ürünler San. Tic. Ltd. Şti. 2 No'lu Küme Evleri No: 1 Kaş Mevkii Selcen Kasabası Çal / Denizli

Ezel Şarapçılık Tarım Ürünleri Gıda ve Alkollü Ürünler San. Tic. Ltd. Şti. 2 No'lu Küme Evleri No: 1 Kaş Mevkii Selcen Kasabası Çal / Denizli Ezel Şarapçılık Tarım Ürünleri Gıda ve Alkollü Ürünler San. Tic. Ltd. Şti. 2 No'lu Küme Evleri No: 1 Kaş Mevkii Selcen Kasabası Çal / Denizli ezelsarap@mynet.com Tel: 0 258 751 3948 Gsm: 0 532 4715379

Detaylı

İçecekler. Alkolsüz İçecekler

İçecekler. Alkolsüz İçecekler İçecekler Alkolsüz İçecekler 1. Su 0,75 l 6, TL 2. Maden suyu 0,25 l 4,- TL. 3. Maden suyu 0,75 l 6,- TL. 4. Coca Cola/ Fanta/ Sprite 0,25 l 6,- TL. 5. Meyva suyu 0,25 l 6,- TL. 6. Taze portakal suyu 0,25

Detaylı

Kırmızı Şaraplar / Red Wines

Kırmızı Şaraplar / Red Wines Kırmızı Şaraplar / Red Wines 1. ANGORA KIRMIZI 35cl 70 cl Carignan-Alicante-Cabernet Sauvignon-Merlot, Ege (Aegean) Yoğun kırmızı meyve ve hafif baharat aromaları ile yumuşak tanenli, diri ve dengeli Round,

Detaylı

PEYNİR TABAKLARI SALATALAR

PEYNİR TABAKLARI SALATALAR PEYNİR TABAKLARI Deluxe Peynir Tabağı / Deluxe Cheese Plate İthal peynirlerin Türk peynirleriyle eşsiz uyumu, Pastırma ve Marine edilmiş Dana eti (Parmesan, Gouda, Rokfor, Van Otlu, Ezine Keçi, Füme Peynir)

Detaylı

kahvaltı çorbalar Günün Çorbası (az) Günün Tam Çorbası Balık Çorba (az) Balık Çorba Lahana Çorba(az) Lahana Çorba

kahvaltı çorbalar Günün Çorbası (az) Günün Tam Çorbası Balık Çorba (az) Balık Çorba Lahana Çorba(az) Lahana Çorba kahvaltı Kahvaltı Yöresel Tabak Kahvaltı (Tek Kişilik) : Serpme Kahvaltı : Siyah zeytin, yeşil zeytin, bal, 2 çeşit reçel, kaşar peyniri, ezine peynir, burgu peynir,tulum peynir,tahin pekmez, süzme pekmez,salatalık,domates,

Detaylı

ÇORBALAR KAHVALTI SALATALAR

ÇORBALAR KAHVALTI SALATALAR ÇORBALAR GÜNÜN ÇORBASI BORÇ ÇORBA 5 TL 6 TL KAHVALTI KAHVALTI TABAĞI ( Zeytin, Beyaz Peynir, Domates, Salatalık, Salam, Tavuk, Jambon, Haşlanmış Yumurta, Kaşar Peyniri, Çilek Reçeli, Tereyağ, Bal, Tahin,

Detaylı

Beyin Salatası Süt Danası Beyni Zeytinyağı, Limon Ve Maydanoz ile Havuç Tarama. Cevizli Kereviz. Çerkez Tavuğu. Midyeli Lahana Dolma.

Beyin Salatası Süt Danası Beyni Zeytinyağı, Limon Ve Maydanoz ile Havuç Tarama. Cevizli Kereviz. Çerkez Tavuğu. Midyeli Lahana Dolma. SALATALAR Todori Salata Roka, Göbek Salata, Dereotu, Maydanoz, Taze Soğan, Domates, Siyah Zeytin, Zeytinyağı, Limon Sos ile Çoban Salata Domates, Soğan, Sivri Biber, Salatalık, Maydanoz, Zeytinyağı Limon

Detaylı

Asgari süre Fırın sıcaklığı Aromatize etmek Kızartmak Tarif bilgisi. Biberiye Kekik Zeytinyağı Biberiye Kekik Zeytinyağı sonra çok sıcak tavada

Asgari süre Fırın sıcaklığı Aromatize etmek Kızartmak Tarif bilgisi. Biberiye Kekik Zeytinyağı Biberiye Kekik Zeytinyağı sonra çok sıcak tavada DANA SIĞIR Tek parça fileto Fileto madalyon Tek parça sığır fileto Sığır fileto madalyon 2 sa az pişmiş: 55 C orta pişmiş: 59 C bakınız tarif «Baharat mantolu dana fileto», Sayfa 38 2 sa bakınız tarif

Detaylı

MENÜ Pitahaya Mutfak Food & Wine Restaurant Türkbükü / BODRUM

MENÜ Pitahaya Mutfak Food & Wine Restaurant Türkbükü / BODRUM MENÜ BAŞLANGIÇLAR MİDYELİ LAHANA DOLMA (ADET) 10TL DENİZ BÖRÜLCELİ LEVREK MARİN SARMA (ADET) 15TL NAR EKġİLİ USKUMRU 17TL ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR 17TL USKUMRU SUCUK 18TL LAKERDA 25TL SOMON FÜME 25TL LABNELİ

Detaylı

Böbrek Hastalıklarında BESLENME. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ

Böbrek Hastalıklarında BESLENME. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ Böbrek Hastalıklarında BESLENME TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ Böbrek Hastalıklarında BESLENME Diyetiniz günlük enerji gereksiniminize

Detaylı

BAŞLANGIÇLAR SÜZME MERCİMEK ÇORBA GÜNÜN SPESİYAL ÇORBASI

BAŞLANGIÇLAR SÜZME MERCİMEK ÇORBA GÜNÜN SPESİYAL ÇORBASI MÖNÜ KAHVALTILAR (BREAKFAST) KAHVALTI TABAĞI Beyaz peynir, kaşar peyniri, siyah ve yeşil zeytin, domates, salatalık, dana jambon, salam, tereyağı, reçel, haşlanmış yumurta OMLET ÇEŞİTLERİ Sade, karışık,

Detaylı

YİYECEKLER MİKTAR PORSİYON KARBONHİDRAT PROTEİN YAĞ KALORİ

YİYECEKLER MİKTAR PORSİYON KARBONHİDRAT PROTEİN YAĞ KALORİ TAHIL VE EKMEK ÜRÜNLERİ Tam Buğday Ekmeği 25g 1 dilim 10.68g 3.11g 0.88g 63kcal Çavdar Ekmeği 25g 1 dilim 12.07g 2.12g 0.82g 65kcal Tahıllı Ekmek 25g 1 dilim 10.84g 3.34g 1.06g 66kcal Kepekli Ekmek 25g

Detaylı

Aylara Göre Meyve, Sebze ve Balık Tüketimi

Aylara Göre Meyve, Sebze ve Balık Tüketimi Aylara Göre Meyve, Sebze ve Balık Tüketimi OCAK Balık: Kefal, tekir,kırlangıç, istrongilos, levrek, Sebze: Kereviz, lahana, brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, kara turp, kırmızı turp

Detaylı

Menü 1 DÜĞÜN PASTASI LİMİTLİ YERLİ İÇKİ MÜZİK GRUBU MASA SANDALYE SÜSLEMELERİ GELİN - DAMAT MASASI GELİN YOLU - BALAYI ODASI

Menü 1 DÜĞÜN PASTASI LİMİTLİ YERLİ İÇKİ MÜZİK GRUBU MASA SANDALYE SÜSLEMELERİ GELİN - DAMAT MASASI GELİN YOLU - BALAYI ODASI Menü 1 Amerikan Salata, Acılı Ezme Tarator Çerkez Tavuğu, Dil Peyniri Beyaz Peynir, Dana Füme Biber Dolma, Alabalık Füme Sebzeli Çin Böreği Domatesli Pesto Sosu ile Yeşil Bahçe Salata Zeytinyağı-Limon

Detaylı

KÖPÜKLÜ araplarklü ŞKöpü

KÖPÜKLÜ araplarklü ŞKöpü KÖPÜKLÜ 198 HENKELL Dünyaca ünlü köpüklü şarap Henkell in hikâyesi, Adam Henkell in Bordeaux ve Burgonya ya şarap yapımını öğrenmeye gitmesiyle başlıyor. 1832 yılında ülkesine döndüğünde şarap üretime

Detaylı

Zengin Açık Büfe Çeşitleri 17.50

Zengin Açık Büfe Çeşitleri 17.50 Zengin Açık Büfe Çeşitleri 17.50 Kahvaltı Tabağı 15.00 Tam yağlı beyaz peynir, kaşar peyniri siyah ve yeşil zeytin, oltu peynir, dana jambon, tavuk jambon, macar salam, domates, salatalık, vişne reçeli,

Detaylı

Cafe Restaurant R Waffle Kahvaltı Tabagı Bal & Kaymak Serpme Kahvaltı Güne Başlarken... Kahvaltı Tabağı (Klasik) Beyaz Peynir, Taze Kaşar Peyniri, Siyah Zeytin,Yeşil Zeytin, Salam-Sosis, Domates,

Detaylı

Kalite Çakırkeyff te Tadılır.

Kalite Çakırkeyff te Tadılır. Kalite Çakırkeyff te Tadılır. Et & Balık & Mangal Restaurant info@cakirkeyff.com www.cakirkeyff.com (0312) 255 77 77 cakirkeyff44 Muhabbetin Koyusu, Bardağın Dolusu, Çakırkeyff Doğrusu Kaşık Ayva Karpuz

Detaylı

ODA SERVİSİ MENÜ YUMURTA(SUCUKLU VEYA PASTIRMALI)PATATES TAVA

ODA SERVİSİ MENÜ YUMURTA(SUCUKLU VEYA PASTIRMALI)PATATES TAVA MENÜ KAHVALTI TÜRK KAHVALTI TABAĞI Beyaz peynir, Taze kaşar, Tulum Peyniri, Zeytin, Tereyağ, Reçel, Bal, Dana jambon, Domates, Salatalık, Nutella, Mini Poğaça, Ekmek Çeşitleri, Taze sıkılmış portakal suyu,

Detaylı

Cihangir Sosyal Tesisi

Cihangir Sosyal Tesisi Cihangir Sosyal Tesisi İstanbul un Prestij Mekanları Arnavutköy Avcılar Avcılar Deniz Köşk Beykoz Koru Beykoz Sahil Büyükçekmece Cihangir Çamlıca Dragos Fethipaşa Florya Gözdağı Haliç İstinye Kasımpaşa

Detaylı

PEYNİR TABAKLARI SALATALAR

PEYNİR TABAKLARI SALATALAR PEYNİR TABAKLARI Deluxe Peynir Tabağı / Deluxe Cheese Plate İthal peynirlerin Türk peynirleriyle eşsiz uyumu, Pastırma ve Marine edilmiş Dana eti (Parmesan, Gouda, Rokfor, Van Otlu, Ezine Keçi, Füme Peynir)

Detaylı

DÜĞÜN MENÜ 1. Ispanak ve Dağ Mantarlı Krep, Krem Sos ve Tatlı Mısır Taneleri ile. Bebek Roka Salatası, Parmesan Peyniri ve Balsamik Sos ile

DÜĞÜN MENÜ 1. Ispanak ve Dağ Mantarlı Krep, Krem Sos ve Tatlı Mısır Taneleri ile. Bebek Roka Salatası, Parmesan Peyniri ve Balsamik Sos ile DÜĞÜN MENÜ 1 Zeytinyağlı Enginar ve Dolma Tabağı Sebze ile Doldurulmuş Zeytinyağlı Enginar, Mini İmam Bayıldı, Yaprak Sarma, Biber Dolma, Naneli Kese Yoğurdu, Limon, Domates, Salatalık, Ispanak ve Dağ

Detaylı

Kahvaltı. Çorbalar. Süzme Mercimek Çorbası Baharatlı & Şehriyeli Günün Çorbası

Kahvaltı. Çorbalar. Süzme Mercimek Çorbası Baharatlı & Şehriyeli Günün Çorbası lezzette zirve Köfteli Den Çorbası Kahvaltı Spesiyal Kahvaltı Beyaz peynir, kaşar peynir, siyah zeytin, yeşil zeytin, tereyağı, bal, ev reçelleri, haşlanmış yumurta, domates, salatalık, biber, maydanoz,

Detaylı

SICAK MEZELER ANA YEMEKLER BEYAZ ET. Piliç Şiş. Cordon Bleu. Piliç But Izgara. Girit Ekmek. Todori Usulü Kuzu Ciğer Tava. Sebzeli Tavuklu Ege Börek

SICAK MEZELER ANA YEMEKLER BEYAZ ET. Piliç Şiş. Cordon Bleu. Piliç But Izgara. Girit Ekmek. Todori Usulü Kuzu Ciğer Tava. Sebzeli Tavuklu Ege Börek SALATALAR Todori Salata Roka, Göbek Salata, Dereotu, Maydanoz, Taze Soğan, Domates, Siyah Zeytin, Zeytinyağı, Limon Sos ile Çoban Salata Domates, Soğan, Sivri Biber, Salatalık, Maydanoz, Zeytinyağı Limon

Detaylı

İFTAR MENÜ 1. Serpme İftarlıklar Gül reçeli, çam balı, tereyağı, ramazan pidesi

İFTAR MENÜ 1. Serpme İftarlıklar Gül reçeli, çam balı, tereyağı, ramazan pidesi İFTAR MENÜ 1 Serpme İftarlıklar İftar Tabağı yeşil zeytin, beyaz peynir, kaşar peynir, kısır ve hurma Ezogelin çorba Saray usulü piliç sarma Tereyağlı pilav, baharatlı domates ve sote sebze ile Cevizli

Detaylı

Günün Çorbası Nachos Tavuklu Nachos Etli Quesadillas Tavuklu Quesadillas Etli Soğan Halkası Mozzarella Sticks Çıtır Hot Balls

Günün Çorbası Nachos Tavuklu Nachos Etli Quesadillas Tavuklu Quesadillas Etli Soğan Halkası Mozzarella Sticks Çıtır Hot Balls Beyoğlu mmmmmmm... Combo Platter Günün Çorbası Nachos Tavuklu Nachos Etli Quesadillas Tavuklu Quesadillas Etli Soğan Halkası Mozzarella Sticks Çıtır Hot Balls 6 adet Jalapeno Poppers 6 adet Combo Platter

Detaylı

PİZZA WRAP BURGER SALATA MAKARNA TATLI İÇECEK GELATO GEL AL SERVİSTE 23 CM PİZZA İTALYAN MUTFAĞI GEL AL SERVİSTE 33 CM PİZZA PAKET SERVİS 285 0 475 www.barigelato.com.tr FUNGI BURGER Burger eti, sote mantar,

Detaylı

RAMAZAN BÜFESİ TL (%18 KDV eklenecektir)

RAMAZAN BÜFESİ TL (%18 KDV eklenecektir) RAMAZAN BÜFESİ 1 120 TL (%18 KDV eklenecektir) İftariyelik (Serpme) Beyaz peynir, tulum peyniri, kaşar, pastırma, sucuk, kuru kayısı, kuru incir, kuru erik, hurma, ceviz, gül reçeli, portakal reçeli, tereyağı,

Detaylı

T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK İHR , KG 12,000.

T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK İHR , KG 12,000. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-16 ARPA YEMLİK İHR 0.30 0.30 0.3000 40,000.00 KG 12,000.00 1 ARPA YEMLİK MTS 0.30 0.2269 69,280.00 KG 15,720.00 3 ARPA YEMLİK MS 0.29 0.30 0.2997 46,460.00 KG 13,922.40

Detaylı

KAHVALTI. Kahvaltı Tabağı. Sucuk şiş Elma dilim patates ile. Melemen. Sahanda Yumurta Çeşitleri

KAHVALTI. Kahvaltı Tabağı. Sucuk şiş Elma dilim patates ile. Melemen. Sahanda Yumurta Çeşitleri Kafe Mönüsü KAHVALTI Kahvaltı Tabağı 30.00 TL Beyaz peynir, taze kaşar peyniri, eski kaşar peyniri,dil peyniri, sebzeli tavuk jambon, dana jambon, Macar salam, haşlanmış yumurta, domates, salatalık, kuru

Detaylı

İznikli Zeytin ve Zeytinyağı

İznikli Zeytin ve Zeytinyağı İznikli Zeytin ve Zeytinyağı Zeytinin yolculuğu Bahar ve yaz aylarında çiçeklerle süslenen zeytin ağaçlarımız bakım ve budama döneminden sonra kasım ayında hasat ile yolculuğuna başlar; Gün ağardıktan

Detaylı

KLASİK MENÜ. Karşılama Kokteyli

KLASİK MENÜ. Karşılama Kokteyli KLASİK MENÜ Ezine beyaz peynir, taze kaşar, tavuk jambon, dana jambon, patlıcan salatası, acılı ezme, amerikan salatası, yoğurtlu semizotu tepsi böreği, mini köfte Tavuk ve et soteli hünkar beğendi Mantar

Detaylı

474 VERGİ HADDİ ÖLÇÜ BİRİMİ

474 VERGİ HADDİ ÖLÇÜ BİRİMİ POZİSYON NO EŞYANIN TANIMI ÖLÇÜ BİRİMİ 474 VERGİ HADDİ 1 2 3 4 08.01 Hindistan cevizi, Brezilya cevizi ve Kaju cevizi ( taze veya kuru - tulmuş) (kabuğu çıkarılmış veya kabuğu soyulmuş olsun olmasın):

Detaylı

EKİM 2015 ÜRÜN LİSTESİ

EKİM 2015 ÜRÜN LİSTESİ EKİM 2015 ÜRÜN LİSTESİ ADETLERİ YAZ OTOMATİK TOPLASIN ÜRÜNLER Birim Fiyat Özel Not ADET / KG ZEYTİNYAĞLARI ZEYTİNYAĞI MENGENE 3 LT PET ŞİŞE 48,00 TL YENİ ÜRÜN ZEYTİNYAĞI MENGENE 5 LT PET ŞİŞE 80,00 TL

Detaylı

MALTA KÖŞKÜ RAMAZAN A LA CARTE İFTAR MENÜSÜ BAŞLANGIÇLAR

MALTA KÖŞKÜ RAMAZAN A LA CARTE İFTAR MENÜSÜ BAŞLANGIÇLAR MALTA KÖŞKÜ RAMAZAN A LA CARTE İFTAR MENÜSÜ HURMA, PASTIRMA, KAŞAR PEYNİR, BEYAZ PEYNİR,, SİYAH ZEYTİN, YEŞİL ÇİZİK ZEYTİN, BAL, KAYMAK, TAHİN, PEKMEZ, GÜNÜN ZEYTİNYAĞLISI VE GÜNÜN MEZESİ İÇECEKLER GÜNÜN

Detaylı

Ataşehir m m m m m m m m ...

Ataşehir m m m m m m m m ... Ataşehir mmmmmmm... Combo Platter Günün Çorbası Nachos Tavuklu Nachos Etli Quesadillas Tavuklu Quesadillas Etli Soğan Halkası Mozzarella Sticks Çıtır Hot Balls 6 adet Jalapeno Poppers 6 adet Bira Yanı

Detaylı

TARİH: SABAH KAHVALTISI: Kcal ÖĞLE YEMEĞİ: Kcal

TARİH: SABAH KAHVALTISI: Kcal ÖĞLE YEMEĞİ: Kcal TARİH: SABAH KAHVALTISI: ÖĞLE YEMEĞİ: 10 EYLÜL PAZARTESİ Kahvaltı Tabağı 1,Peynirli Poğaça, Portakal Suyu 535 Patlıcan oturtma,pirinç pilavı, cacık, karpuz 733 11 EYLÜL SALI Kahvaltı Tabağı 2,Tereyağlı

Detaylı

Keyifli Kahvaltılar. Omlet. Serpme Kahvaltı (En Az 2 Kişilik) 1 Kişi: 24,00. Hafif Kahvaltı Tek Kişilik: 18,00

Keyifli Kahvaltılar. Omlet. Serpme Kahvaltı (En Az 2 Kişilik) 1 Kişi: 24,00. Hafif Kahvaltı Tek Kişilik: 18,00 ME MENՄ NU Bazen saatlerce süren bir kahvaltıdır mutluluk, keyif kahvesini yudumlarken bir başka gün devam etmek üzere bitirilen Bazen küçük bir tatlı kaçamağı, yoğun iş temposunda sıcak bir kahve, keyifli

Detaylı

SOĞUTULMUŞ ÜRÜNLER İÇİN ÖNERİLEN KOŞULLAR

SOĞUTULMUŞ ÜRÜNLER İÇİN ÖNERİLEN KOŞULLAR SOĞUTULMUŞ ÜRÜNLER İÇİN ÖNERİLEN KOŞULLAR Donma Isısı Havalandırma Ürün Raf Ömrü Etilen Üretim Aktif Maya 0-0.5 / +1 Hiçbiri 14 Ambalajlanmış Et -1.5-1.5 / 0 70 Hiçbiri Ambalajlanmış Kuzu ve Koyun Eti

Detaylı

BÜLTEN NO : 1 MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI

BÜLTEN NO : 1 MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI HUBUBATLAR ARPA ARPA 0,25 0,39 0,312 662.670,00 KG 206.889,50 HTS 30,00 ARPA 0,20 0,35 0,243 809.690,00 KG 196.858,84 HMSGT 67,00 ARPA 0,17 0,31 0,230 2.070.980,00 KG 477.067,38 HMS 225,00 ARPA 0,26 0,35

Detaylı

A meal without wine is like a day without sunshine... Jean Anthelme Brillat-Savarin, French gastronome, (1755-1826), The Physiology of Taste

A meal without wine is like a day without sunshine... Jean Anthelme Brillat-Savarin, French gastronome, (1755-1826), The Physiology of Taste A meal without wine is like a day without sunshine... Jean Anthelme Brillat-Savarin, French gastronome, (1755-1826), The Physiology of Taste Champagne & Sparkling Wines Şampanya & Köpüklü Şaraplar Mumm

Detaylı

OBASAN GIDA SANAYİİ TARAFINDAN SUNULAN YEMEKLERİN BİR PORSİYONLARININ YAKLAŞIK KALORİ DEĞERLERİ

OBASAN GIDA SANAYİİ TARAFINDAN SUNULAN YEMEKLERİN BİR PORSİYONLARININ YAKLAŞIK KALORİ DEĞERLERİ OBASAN GIDA SANAYİİ TARAFINDAN SUNULAN YEMEKLERİN BİR PORSİYONLARININ YAKLAŞIK KALORİ DEĞERLERİ ÇORBALAR Beyaz Tel Şehriye Çorba 122 Mercimek Çorba 197 Domatesli Arpa Şehriye Çorbası 147 Romen Çorba 160

Detaylı

Dolu Teminatı için Sigortaya Son Kabul Tarihleri

Dolu Teminatı için Sigortaya Son Kabul Tarihleri Dolu Teminatı için Sigortaya Son Kabul Tarihleri Ana Sınıf Ürün adı Alt Sınıf İL TARİH Tarla Ürünleri Buğday (Makarnalık) Tahıllar Adana, Osmaniye, Mersin, Antalya, Muğla 31.Mar Tarla Ürünleri Buğday (Makarnalık)

Detaylı

1800 KALORİLİK ZAYIFLAMA DİYETİ ÖRNEK YEMEK LİSTESİ

1800 KALORİLİK ZAYIFLAMA DİYETİ ÖRNEK YEMEK LİSTESİ 1800 KALORİLİK ZAYIFLAMA DİYETİ BİR GÜNDE ALINMASI GEREKEN YİYECEK MİKTARLARI BESİN GRUBU DEĞİŞİM MİKTARI SÜT 3 ET 5 EKMEK VE EKMEK YERİNE GEÇEN 10 SEBZE YEMEĞİ 2 MEYVE 5 YAĞ 4 SABAH: ÖRNEK YEMEK LİSTESİ

Detaylı

PERSONEL GECE KAHVALTISI HASTA SABAH KAHVALTISI PERSONEL AKŞAM YEMEĞİ HASTA VE PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİ HASTA DİYET ÖĞLE HASTA DİYET AKŞAM REJİM 2 EKİM

PERSONEL GECE KAHVALTISI HASTA SABAH KAHVALTISI PERSONEL AKŞAM YEMEĞİ HASTA VE PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİ HASTA DİYET ÖĞLE HASTA DİYET AKŞAM REJİM 2 EKİM HASTA VE ÖĞLE Beyaz Peynir Şehriye Çorbası Kremalı Mantar Çorbası Şehriye Çorba Etli Taze Fasulye Hasanpaşa Köfte Çay 1 Siyah Zeytin Tavuk Izgara Etli Taze Fasulye Yoğurt Şehriyeli Pirinç Pilavı Bulgur

Detaylı

Peynirli Pataşular Gougeres Peynirli 8 adet hamur topları. Kalamar Kızarmış kalamar, tartar ve domates sos

Peynirli Pataşular Gougeres Peynirli 8 adet hamur topları. Kalamar Kızarmış kalamar, tartar ve domates sos Menü BAŞLANGIÇLAR Peynirli Pataşular Gougeres Peynirli 8 adet hamur topları Kalamar Kızarmış kalamar, tartar ve domates sos Keçi Peyniri ve Domates Tart Ilık tart üzerinde fırınlanmış domates, taze keçi

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 62,506.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 62,506. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-16 ARPA YEMLİK MTS 0.75 1.12 0.7601 82,230.00 KG 62,506.32 2 ARPA YEMLİK ı: 62,506.32 2 ARPA ı 62,506.32 2 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.19 0.24 0.2007 1,077,149.00

Detaylı

T.C. ISPARTA TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat MAKARNALIK BUĞDAYLAR , KG 51,177.

T.C. ISPARTA TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat MAKARNALIK BUĞDAYLAR , KG 51,177. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-13 ARPA YEMLİK MTS 0.60 0.60 0.6000 4,500.00 KG 2,700.00 1 ARPA YEMLİK ı: 2,700.00 1 ARPA ı 2,700.00 1 BUĞDAY MAKARNALIK BUĞDAYLAR BUĞDAY MTS 0.85 0.95 0.9018 56,750.00

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 17,628.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 17,628. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-15 ARPA YEMLİK MTS 0.46 0.46 0.4552 38,730.00 KG 17,628.66 1 ARPA YEMLİK ı: 17,628.66 1 ARPA ı 17,628.66 1 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.1 0.1 0.188 802,770.00 KG

Detaylı

T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK İHR , KG 6,046.

T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK İHR , KG 6,046. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-19 ARPA YEMLİK İHR 0.87 0.87 0.8700 6,950.00 KG 6,046.50 1 ARPA YEMLİK MTS 0.56 0.70 0.5841 375,020.60 KG 219,066.40 50 ARPA YEMLİK MS 0.56 0.57 0.5600 500,119.80

Detaylı

HER TABAKTA LEZZET SANATI

HER TABAKTA LEZZET SANATI HER TABAKTA LEZZET SANATI AŞK TAN GELEN LEZZETLER KAHVALTI Saat 08:00 ile 17:00 arasında servis edilir. 1 2 3 4 5 6 7 Kahvaltı Tabağı (1 Kişilik) 3 Çeşit Peynir, 2 Çeşit Reçel, Domates, Salatalık, Yeşil

Detaylı

Lezzet. Keyif. /emretbursa Mudanya Yolu, Bademli Girişi, Trend Park

Lezzet. Keyif. /emretbursa  Mudanya Yolu, Bademli Girişi, Trend Park Lezzet Emr-et te usta eller tarafından özel yöntemlerle hazırlanan klasik ve modern sunumlu etlerimiz ağzınıza lezzet katacak. Etin en güzel hali! Keyif Aileniz ve sevdiklerinizle beraber neşe içinde yemeğinizi

Detaylı

EKİM AYI ARA ÖĞÜN ÖNERİLERİ EKİM AYI BESLENME İÇİN MEYVE VE SEBZE ÖNERİLERİ

EKİM AYI ARA ÖĞÜN ÖNERİLERİ EKİM AYI BESLENME İÇİN MEYVE VE SEBZE ÖNERİLERİ EKİM AYI ARA ÖĞÜN ÖNERİLERİ Salatalık Üzüm Armut EKİM AYI BESLENME İÇİN MEYVE VE SEBZE ÖNERİLERİ, salatalık, yeşil biber, patlıcan, domates, kırmızı biber, mantar, yerelması, lahana, pırasa, karnabahar

Detaylı

neolokal şarap wine beyaz / white MARMARA EGE / AEGEAN BÜYÜLÜBAĞ Sultaniye 2013 AVŞA ADASI ARCADIA GRI Sauvignon Gris, Pinot Gris 2012 LÜLEBURGAZ

neolokal şarap wine beyaz / white MARMARA EGE / AEGEAN BÜYÜLÜBAĞ Sultaniye 2013 AVŞA ADASI ARCADIA GRI Sauvignon Gris, Pinot Gris 2012 LÜLEBURGAZ beyaz / white BÜYÜLÜBAĞ Sultaniye 2013 AVŞA ADASI ARCADIA GRI Sauvignon Gris, Pinot Gris 2012 LÜLEBURGAZ 92 99 ARCADIA Pinot Gris 2012 LÜLEBURGAZ PAŞAELİ Yapıncak 2015 TEKİRDAĞ CHAMLIJA Narince 2014 KIRKLARELİ

Detaylı

YEMEK LİSTESİ VE GRAMAJ TABLOSU S.NO YEMEK ADI MALZEMELERİ PORSİYON GRAMAJ BİRİMİ

YEMEK LİSTESİ VE GRAMAJ TABLOSU S.NO YEMEK ADI MALZEMELERİ PORSİYON GRAMAJ BİRİMİ EK A YEMEK LİSTESİ VE GRAMAJ TABLOSU S.NO YEMEK ADI MALZEMELERİ PORSİYON GRAMAJ BİRİMİ.... 1 ÇOBAN KAVURMA.... 2.. PATATES.. 2 SULU İZMİR KÖFTE YEŞİL BİBER. SALÇA... 2... 0,25 Adet Maydanoz 10 Demet 3

Detaylı

YEMEK LİSTESİ. 01 Ekim 2018 Pazartesi 02 Ekim 2018 Salı 03 Ekim 2018 Çarşamba 04 Ekim 2018 Perşembe 05 Ekim 2018 Cuma

YEMEK LİSTESİ. 01 Ekim 2018 Pazartesi 02 Ekim 2018 Salı 03 Ekim 2018 Çarşamba 04 Ekim 2018 Perşembe 05 Ekim 2018 Cuma 01 Ekim 2018 Pazartesi 02 Ekim 2018 Salı 03 Ekim 2018 Çarşamba 04 Ekim 2018 Perşembe 05 Ekim 2018 Cuma SÜT IHLAMUR ÇAYI SİYAH ÇAY NAR ÇİÇEĞİ ÇAYI SÜT ELİF BÖREĞİ KAŞARLI OMLET SOSLU SOSİS HAŞLANMIŞ YUMURTA

Detaylı

DÜĞÜN MENÜLERİ PİLİÇ MENÜLER DÜĞÜN YEMEĞİ TAVUK MENÜSÜ 1

DÜĞÜN MENÜLERİ PİLİÇ MENÜLER DÜĞÜN YEMEĞİ TAVUK MENÜSÜ 1 PİLİÇ MENÜLER DÜĞÜN YEMEĞİ TAVUK MENÜSÜ 1 kruditeleri, dip sos eşliğinde peynir ve zeytin şişler, kavun ve karpuz meyve topları. Ege Mezeleri Tabağı Ege Yeşillikleri üzerinde Cherry Domates ve Salatalık

Detaylı

MÕLA CUNDA HOTEL KAHVALTI MENÜSÜ

MÕLA CUNDA HOTEL KAHVALTI MENÜSÜ MÕLA CUNDA HOTEL KAHVALTI MENÜSÜ Serpme Kahvaltı Kişi Başı 35 TL Yöresel Peynir ve Zeytin Çeşitleri, Domates-Salatalık-Yeşillik, Jambon, Ev Yapımı Reçeller, Tereyağ, Kahvaltılık Salça, Bal-Kaymak, Salçalı

Detaylı

Index. Besin Grubu kalori Cetveli. 1... Süt ve Süt Ürünleri. 5... Meyveler. 4... Sebzeler. 6... Yağlar. 3...Tahıllar. 7...

Index. Besin Grubu kalori Cetveli. 1... Süt ve Süt Ürünleri. 5... Meyveler. 4... Sebzeler. 6... Yağlar. 3...Tahıllar. 7... Sayfa Besin Grubu kalori Cetveli 1... Süt ve Süt Ürünleri Index 1... Tatlılar 2... Et Gurubu 3...Tahıllar 3...Sebzeler 4... Sebzeler 5... Meyveler 6... Yağlar 7... Kahvaltılıklar 8... Erişteli Ayran Aşı

Detaylı

B U R U C I Y E O T E L & S P A ODA SERVİSİ MENÜSÜ

B U R U C I Y E O T E L & S P A ODA SERVİSİ MENÜSÜ B U R U C I Y E O T E L & S P A ODA SERVİSİ MENÜSÜ Saat 00:00'a kadar tüm menüden 00:00'dan sonra tostlar ve sandviçler sayfasından yemek siparişi verebilirsiniz. ÇORBALAR Günün Çorbası Lütfen Sorunuz...

Detaylı

ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER VE ALKALİ GIDA LİSTESİ ph değerinin sağlığımız için önemi nedir? Asidik bir vücut hastalıkları kendine çeken güçlü bir mıknatıstır. Bu nedenle de vücudun ph

Detaylı

Sağlıklı Kilo Verdiren Diyet!

Sağlıklı Kilo Verdiren Diyet! On5yirmi5.com Sağlıklı Kilo Verdiren Diyet! Ender Saraç'tan sağlıklı kilo verdiren diyet... Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2011 Pazar (oluşturma : 11/19/2015) Sağlıklı Kilo Verdirici Diyet 1. Gün Diyet Listesi

Detaylı

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN AYI : HAZİRAN 06 BÜLTEN NO : 6 SAYFA NO : GÖREN MADDELERİN HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0,60 0,8 0,77 44.8 KG 88.,8 HMS BUĞDAY 0,78 0,97 0,87.66.40 KG.08.70, HTS BUĞDAY 0,8 0,8 0,8 67.0 KG 46.987,4 M.G.T

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı FERMENTE VE DİSTİLE İÇECEK SERVİS ELEMANI YETİŞTİRME KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı FERMENTE VE DİSTİLE İÇECEK SERVİS ELEMANI YETİŞTİRME KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı FERMENTE VE DİSTİLE İÇECEK SERVİS ELEMANI YETİŞTİRME KURS PROGRAMI ANKARA 2011 : KURUMUN ADRESİ : KURUCUSUNUN ADI : PROGRAMIN ADI : Fermente

Detaylı

T.C. DÜZCE TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ. 01/08/ /08/2016 Şube Adı: Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Ortalama Fiyat. Ençok Fiyat.

T.C. DÜZCE TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ. 01/08/ /08/2016 Şube Adı: Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Ortalama Fiyat. Ençok Fiyat. HUBUBAT ARPA ARPA BİRALIK Sayfa: 1-8 ARPA MTS 0.68 0.70 0.6823 938,890.00 KG 640,567.49 372 ARPA BİRALIK ı: 640,567.49 372 ARPA YEMLİK ARPA YEMLİK MTS 0.72 0.72 0.7173 57,520.00 KG 41,258.60 17 ARPA YEMLİK

Detaylı

Başlangıç. Peynir Tabağı Uluslararası ve Türk peynirleri Siyah üzüm, ceviz ve kuru kayısı 26,-

Başlangıç. Peynir Tabağı Uluslararası ve Türk peynirleri Siyah üzüm, ceviz ve kuru kayısı 26,- Başlangıç Peynir Tabağı Uluslararası ve Türk peynirleri Siyah üzüm, ceviz ve kuru kayısı Akdeniz Meze Tabağı Humus, zeytinli ahtapot salatası, acılı ezme, haydari, patlıcan salatası Kerevizli karides salatası,

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 8,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 8, HUBUBAT MISIR MISIR T.C. Sayfa: 1-15 MISIR MTS 2.00 2.00 2.0000 220.00 KG 440.00 1 MISIR BEYAZ MTS 2.55 3.07 2.662 562.00 KG 1,509.62 2 MISIR YAŞ MTS 0.1 0.1 0.100 730.00 AD 591.30 1 MISIR ı: 2,540.92

Detaylı

T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK TTS , KG 45,470.

T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK TTS , KG 45,470. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/0/2007 T.C. Sayfa: 1-13 ARPA YEMLİK TTS 0.30 0.46 0.3347 13,860.00 KG 4,470.00 12 ARPA YEMLİK ı: 4,470.00 12 ARPA ı 4,470.00 12 MISIR MISIR MISIR YEMLİK MTS 0.31 0.46 0.3710

Detaylı

20,00 TL + kdv. 30,00 TL + kdv. 120,00 TL + kdv. 100 ml TADIM NUMUNESİ. 500 ml KOYU CAM ŞİŞE 5 LT TENEKE

20,00 TL + kdv. 30,00 TL + kdv. 120,00 TL + kdv. 100 ml TADIM NUMUNESİ. 500 ml KOYU CAM ŞİŞE 5 LT TENEKE 100 ml TADIM NUMUNESİ 20,00 TL + kdv 500 ml KOYU CAM ŞİŞE 30,00 TL + kdv 5 LT TENEKE 120,00 TL + kdv ÜRÜN KODU: 13100 ÜRÜN KODU: 13500 KOLİ İÇİ ADEDİ: 12 ÜRÜN KODU: 13005 KOLİ İÇİ ADEDİ: 4 NATÜREL SIZMA

Detaylı

T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat MISIR 604.80 KG 1

T.C. KARAMAN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat MISIR 604.80 KG 1 HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-15 ARPA YEMLİK MTS 0.25 0.35 0.2992 116,60.00 KG 3,893.73 1 ARPA YEMLİK TTS 0.28 0.61 0.311 572,115.00 KG 195,152.60 35 ARPA YEMLİK ı: 230,06.33 9 ARPA ı 230,06.33

Detaylı

BAHÇE ÜRÜNLERİNDE HASAT & DERİM PROF.DR.NURDAN TUNA GÜNEŞ

BAHÇE ÜRÜNLERİNDE HASAT & DERİM PROF.DR.NURDAN TUNA GÜNEŞ BAHÇE ÜRÜNLERİNDE HASAT & DERİM PROF.DR.NURDAN TUNA GÜNEŞ HASAT & DERİM Olgunlaşmış olan meyvenin ana bitkiden ayrılması, Nasıl yapılmalı???? Ürünün hassaslığı Hasadın hızı Hasat yönteminin maliyeti Hasat

Detaylı

YEMEK LİSTESİ. 03 Aralık 2018 Pazartesi 04 Aralık 2018 Salı 05 Aralık 2018 Çarşamba 06 Aralık 2018 Perşembe 07 Aralık 2018 Cuma

YEMEK LİSTESİ. 03 Aralık 2018 Pazartesi 04 Aralık 2018 Salı 05 Aralık 2018 Çarşamba 06 Aralık 2018 Perşembe 07 Aralık 2018 Cuma 03 Aralık 2018 Pazartesi 04 Aralık 2018 Salı 05 Aralık 2018 Çarşamba 06 Aralık 2018 Perşembe 07 Aralık 2018 Cuma BÖĞÜRTLEN ÇAYI SÜT SİYAH ÇAY SÜT IHLAMUR ÇAYI MENEMEN HAŞLANMIŞ YUMURTA ELMA DİLİM PATATES

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.37 0.88 0.59 29.425.656 KG 16.837.257.8 HMA 1988 BUĞDAY 0.46 0.84 0.60 15.138.551 KG 4 8.939.062.27 HTS 175 BUĞDAY 0.45 0.48 0.47 684.153 KG 317.993.85

Detaylı

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 9 SAYFA NO : 1

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 9 SAYFA NO : 1 BÜLTEN AYI : EYLÜL 06 BÜLTEN NO : 9 SAYFA NO : GÖREN MADDELERİN HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0,68,00 0,79 8..96 KG 6.98.78,89 HMS BUĞDAY 0,7 0,88 0,8.78.690 KG.6.98,79 HTS BUĞDAY 0,8 0,99 0,90 69.98 KG.,9 KOOP.A

Detaylı

KAHVEZEN KAHVALTI 2 KİŞİLİK

KAHVEZEN KAHVALTI 2 KİŞİLİK KAHVEZEN KAHVALTI 2 KİŞİLİK Sıcacık pankek Nutella, fındık kreması, bal, kaymak, yeşil ve siyah zeytin,tereyağı, vişne, çilek reçeli, sosis, salam, kaşar, beyaz, üçgen ve örgü peyniri, çilek, muz, domates,

Detaylı

Kadıköy m m m m m m m m ...

Kadıköy m m m m m m m m ... Kadıköy mmmmmmm... Combo Platter Günün Çorbası Nachos Tavuklu Nachos Etli Quesadillas Tavuklu Quesadillas Etli Soğan Halkası Mozzarella Sticks Çıtır Hot Balls 6 adet Jalapeno Poppers 6 adet Combo Platter

Detaylı

AYLIK BORSA BÜLTENİ HAZİRAN Dök. No: 7.5 S1 F05 Rev. No: SAKARYA TİCARET BORSASI. Fiyat(TL) Satiş Şekli.

AYLIK BORSA BÜLTENİ HAZİRAN Dök. No: 7.5 S1 F05 Rev. No: SAKARYA TİCARET BORSASI. Fiyat(TL) Satiş Şekli. AYLIK BORSA BÜLTENİ 3.07.2018 HAZİRAN-2018 1 HUBUBATLAR BUĞDAY YUMUŞAK BUĞDAY (EKMEKLİK) TS 0.900 1.120 1.007 896,220.00 Kg 901,384.00 19 YEMLİK BUĞDAY GMS 0.820 0.820 0.820 2,020.00 Kg 1,656.40 1 YEMLİK

Detaylı

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 10 SAYFA NO : 1

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 10 SAYFA NO : 1 BÜLTEN AYI : EKİM 0 BÜLTEN NO : 0 SAYFA NO : HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0,5 0,70 0,59.06.95 KG 6.58.889,89 HMS BUĞDAY 0,59 0,90 0,6 4.64.470 KG.94.97,6 HTS BUĞDAY 0,58 0,59 0,58 5.800 KG 5.000,00 K.A.G.T BUĞDAY

Detaylı

ZAYIFLAMA DiYETi. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ

ZAYIFLAMA DiYETi. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ ZAYIFLAMA DiYETi TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ ZAYIFLAMA DiYETi Diyetiniz günlük enerji gereksiniminize göre size özgü planlanmıştır.

Detaylı

Kahve nin yeni tanımı...

Kahve nin yeni tanımı... Kahve nin yeni tanımı... Bir çekirdekle başladı bizim öykümüz... Kahveye olan tutkumuz; işimizi seçmemizde bizlere yol gösterdi. Bu AŞK ile çok kısa bir sürede yeni ailemizi oluşturarak 2015 yılında modern

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat MISIR , AD 1,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat MISIR , AD 1, HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/0/201 T.C. Sayfa: 1-13 ARPA YEMLİK MTS 0.90 0.90 0.9021 28,80.00 KG 26,043.10 1 ARPA YEMLİK TTS 0.95 0.95 0.9500 26,910.00 KG 25,564.50 1 ARPA YEMLİK ı: 51,60.60 2 ARPA ı 51,60.60

Detaylı

Tahıllı ve Unlu Gıdalar (100 gr için) Kalori Et ve Et Ürünleri Kalori. yufka 152 Pişmiş Et-Balık-Tavuk (100gr)

Tahıllı ve Unlu Gıdalar (100 gr için) Kalori Et ve Et Ürünleri Kalori. yufka 152 Pişmiş Et-Balık-Tavuk (100gr) beyaz ekmek 68 tavuk 215 beyaz un 368 kuzu pirzola 263 biskuvi 418 ördek 404 cavdar ekmegi 55 hindi 160 çikolatali pasta 300 dana eti 223 elmali tart 276 domuz pirzola 513 kepek 213 biftek 156 makarna

Detaylı

Başlangıçlar. Keçi peynirli ve kavun soslu dana pastırma...32 t

Başlangıçlar. Keçi peynirli ve kavun soslu dana pastırma...32 t Başlangıçlar Keçi peynirli ve kavun soslu dana pastırma...32 t Kırmızı pancarlı somon tartar...70 t Somon, kırmızı pancar, portakal, greyfurt, kapari, salatalık, taze fesleğen, kayısılı hardal sos ile

Detaylı

ARAP, CAM. Vural Yiğit

ARAP, CAM. Vural Yiğit ARAP, CAM VE R Vural Yiğit Şarap Nedir? Şarap, üzüm ve bazı meyve sularının fermente edilmesi ile elde edilen alkollü bir içecektir. Tarih boyunca tüketilen en eski içecektir. Şarap içerisinde %87 oranında

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.05 1.00 0.43 39.640.549 KG 17.308.811.8 HMA 723 BUĞDAY 0.35 0.85 0.47 14.180.581 KG 4 6.849.000.85 HTS 191 BUĞDAY 0.33 0.53 0.45 3.533.447 KG 1.527.601.55

Detaylı

RESTAURANT. Keyif veren mekanlarda, damakta iz bırakan tatlar

RESTAURANT. Keyif veren mekanlarda, damakta iz bırakan tatlar Keyif veren mekanlarda, damakta iz bırakan tatlar RESTAURANT Değerli Müşterilerimiz, Ticaret hayatına Samsun da 1970 yılında kuyumculuk mesleği ile başlayan Gülhan ailesi 1993 yılında içerisinde akaryakıt

Detaylı

SENTEZ KOLEJİ SABAH KAHVALTISI - ÖĞLE YEMEĞİ - İKİNDİ MENÜSÜ SABAH KAHVALTISI ve İKİNDİ MENÜSÜ SADECE ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNE VERİLMEKTEDİR.

SENTEZ KOLEJİ SABAH KAHVALTISI - ÖĞLE YEMEĞİ - İKİNDİ MENÜSÜ SABAH KAHVALTISI ve İKİNDİ MENÜSÜ SADECE ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNE VERİLMEKTEDİR. SENTEZ KOLEJİ KAHVALTISI - YEMEĞİ - MENÜSÜ KAHVALTISI ve MENÜSÜ SADECE ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNE VERİLMEKTEDİR. PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA 09.02.2015 10.02.2015 11.02.2015 12.02.2015 13.02.2015

Detaylı

Lezzet Ustası; Kek s Bakery

Lezzet Ustası; Kek s Bakery Lezzet Ustası; Kek s Bakery Herkes pasta yapabilir ancak, pastayı sanat eserine dönüştürmek ustalık ister. Kek s Bakery kurulduğundan bu güne 18 yıldır ustalık gerektiren lezzetleri beğenilere sunuyor.

Detaylı

KURU İNCİR DÜNYA ÜRETİMİ TÜRKİYE ÜRETİMİ

KURU İNCİR DÜNYA ÜRETİMİ TÜRKİYE ÜRETİMİ KURU İNCİR DÜNYA ÜRETİMİ İncir, ilk kültüre alınan meyvelerden birisi olarak, anavatanı Anadolu dan, önce Suriye ve Filistin e sonrasında buradan da Çin ve Hindistan a yayılmıştır. Dünya kuru incir üretimine

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 3,596.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 3,596. HUBUBAT. ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-15 ARPA YEMLİK MTS 1.02 1.02 1.0217 3,520.00 KG 3,59.51 2 ARPA YEMLİK ı: 3,59.51 2 ARPA ı 3,59.51 2 MISIR MISIR MISIR MTS 0.78 0.78 0.7753 1,580.00 AD 1,225.00 1

Detaylı

TARTI WEB. PLATFORMLAR İşletim sisteminden bağımsız. YAZICILAR Sisteminizde çalışan AKSESUAR. KİŞİSELLEŞTİRME Kişiye özel opsiyonel avantajlar

TARTI WEB. PLATFORMLAR İşletim sisteminden bağımsız. YAZICILAR Sisteminizde çalışan AKSESUAR. KİŞİSELLEŞTİRME Kişiye özel opsiyonel avantajlar TARTI WEB Bulut teknolojisi Tanita vücut analiz cihazları için İnternet of things projesidir. Veri Kaybına Son Dahili Veri Depolama Kablosuz Veri Transferi Detaylı Raporlama Çoklu Ekran Yönetimi Çevrimdışı

Detaylı

SMAKSAK. Yemek Tarifleri Kitabı

SMAKSAK. Yemek Tarifleri Kitabı TR SMAKSAK Yemek Tarifleri Kitabı TÜRKÇE 3 İçindekiler İpuçları ve yararlı bilgiler 3 Önceden haber verilmeksizin değişiklik yapma hakkı saklıdır. İpuçları ve yararlı bilgiler UYARI! Güvenlik bölümlerine

Detaylı

KURUTULMUŞ ÜRÜNLER KATALOĞU

KURUTULMUŞ ÜRÜNLER KATALOĞU KURUTULMUŞ ÜRÜNLER KATALOĞU KURUCUM GIDA Adres: Gül Sanayi Sitesi J ADA 3. BLOK NO:3 ISPARTA Telefon: 02462330790 Web Adresi: www.kurucum.com E-mail: bilgi@kurucum.com KURUTULMUŞ ÜRÜNLER KATALOĞU KURUCUM

Detaylı

Son 40 yıl için teşekkür ederiz

Son 40 yıl için teşekkür ederiz Son 40 yıl için teşekkür ederiz Mövenpick Salata Büfesi Leziz yeşillikler ve çiğ sebze çeşitlerinden oluşan, Rose Island, Fransız veya İtalyan soslarının eşlik ettiği salata büfemizden seçiminizi yapabilirsiniz.

Detaylı

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 10 SAYFA NO : 1

T.C. KÜTAHYA TİCARET BORSASI A Y L I K B Ü L T E N BÜLTEN NO : 10 SAYFA NO : 1 BÜLTEN AYI : EKİM 0 BÜLTEN NO : 0 SAYFA NO : GÖREN MADDELERİN HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0,0 0,70 0,6 0.65.56 KG 6.59.07,78 HMS BUĞDAY 0,5 0,7 0,65 6.8.995 KG.0.9,06 HTS BUĞDAY 0,5 0,69 0,6.968.77 KG..57,7

Detaylı

Azerbaycan hoşgeldiniz sofrası

Azerbaycan hoşgeldiniz sofrası Azerbaycan hoşgeldiniz sofrası Azerbaycan peynir tabağı Azerbaycan şarküteri tabağı Patlıcan Sarma Ispanak Teresi Mangal Ezmesi Mevsim Yeşillikleri Çorbalar (Bakü) Düşberesi el yapımı kıymalı mini mantılar,

Detaylı

Günün Çorbası Nachos Tavuklu Nachos Etli Quesadillas Tavuklu Quesadillas Etli Soğan Halkası Mozzarella Sticks Çıtır Hot Balls. Jalapeno Poppers 6 adet

Günün Çorbası Nachos Tavuklu Nachos Etli Quesadillas Tavuklu Quesadillas Etli Soğan Halkası Mozzarella Sticks Çıtır Hot Balls. Jalapeno Poppers 6 adet mmmmmmm... Combo Platter Günün Çorbası Nachos Tavuklu Nachos Etli Quesadillas Tavuklu Quesadillas Etli Soğan Halkası Mozzarella Sticks Çıtır Hot Balls 6 adet Jalapeno Poppers 6 adet Combo Platter Çıtır

Detaylı

Toplantı Katılım Sonuç Raporu*

Toplantı Katılım Sonuç Raporu* Sayfa : 1 / 8 Konu: Yer : Tarih: Saat: Sayı : Türü: 6 NOLU MESLEK KOMİTESİ OLAĞAN TOPLANTISI BODTO TOPLANTI SALONU 22.09.2014 14.00 17 OLAĞAN TOPLANTI Görevli Personel: Katılımcılar: Adı/Soyadı ALTAN ATİLLA

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 72,524.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 72,524. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK - 3/07/206 T.C. Sayfa: - 4 ARPA YEMLİK MTS 0.72 0.75 0.7384 37,060.00 KG 27,364.38 2 ARPA YEMLİK TTS 0.83 0.83 0.8300 24,490.00 KG 20,326.70 2 ARPA YEMLİK ı: 47,69.08 4 ARPA ı

Detaylı