DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI"

Transkript

1

2 DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI *Cihazlar taşınma esnasında kesinlikle sürüklenmemeli ve takla attırılmamalıdır *Kamyon ve taşıma araçları üzerine dengeli bir şekilde koyulmalıdır. Aksi takdirde kasıntı ve dengesiz yüklemelerden dolayı cihaz zarar görebilir. Kamyon ve taşıma araçlarının kasalarına sağlam bir şekilde bağlanmalıdır *Yükleme ve sevkiyatlarda cihazları üst üste koymayınız.*cihazlar yükleme yapılan araca sıkıca bağlanmalıdır. Nakliye anında sarsıntı ve devrilmeler olabilir. *Üst üste istiflenen cihazların arasına mutlaka koruyucu maddeler koyunuz.*klima santralleri nakliye aracı üzerinden vinçle kaldırıldığı durumlarda kesinlikle çelik halat kullanmayınız. Kaldırma aparatlarının arasına koruyucu malzemeler koyunuz. Klima santrali hücrelerinin genişliğinden daha uzun kaldırma palangası kullanınız(bkz şekil-2) *Cihazları vinçle kaldırırken kaldırma aparatlarının uzunluklarını toleranslı tutunuz. Kısa bağlanan durumlarda cihaz deforme olabilir. Roof top klima cihazlarını kaldırırken 4 noktadan uzun bağlantı halatlarıyla kaldırınız. (Bkz şekil-2)

3 ŞEKİL 3 *Roof top klima cihazlarını forkliftle taşınırken hava damperinin, damper kollarının ısıtıcı soğutucu batarya kollektör borularının ve elektrik pano kapağının ön tarafa gelmemesine dikkat ediniz. Hava damperi veya kondanser yüzeyleri forkliftin kaldırma aparatlarına temas ettiği zaman damper kanatlarında deformasyon olabilir. Kanatları tahrik eden dişli çarklar zarar görebilir. (Bkz şekil-3) *Cihazları taşıma araçları üzerine yan koymayınız. Vinçle kaldırma durumlarında cihazları düz olarak kaldırınız.yan yatırılan cihazlarda yaylı titreşim izolatörleri kırılabilir veya yerinden çıkabilir. *Daimi montajı yapılmayan cihazları ıslak ve aşırı tozdan arındırılmış depolarda muhafaza ediniz. (Bkz şekil-4) *Taşıma prosedürlerine uyulmalıdır. Doğabilecek hasarlardan FİRMAMIZ sorumlu değildir.

4 UYARILAR * Roof top klima cihazlarının kurulumu ve devreye alınması için yetkili servislerimiz dışında başka kimselerden yardım almayınız. *Elektrik bağlantılarını EN normlarına uygun şekilde yektin kişilere yaptırınız. *Roof topl klima cihazlarında kullanılacak besleme kablolarının kesitlerini firmamızın katoloklarıdnan bakarak uygun nitelikteki kabloyu çektiriniz. Cihaz ve kumanda ünitesi arasında kullanılan kablonun gümüş örgülü olmasına dikkat ediniz. *Elektrik kablosu cihaza bağlanırken standartlara uyulmalıdır. *Muhtemel kaçak akım tehlikelerine karşı cihaza mutlaka topraklama kablosu çekilmelidir. *Fan çalışırken dönüş yönünü elle kontrol etmeyiniz, cihazın tamamen durduğundan emin olunuz. *Cihaz çalışırken geniş ve salaş elbiselerle döner akşamlara müdahale etmeyiniz. * Cihazı çalıştırmadan önce evaparotör ve kondanser hücresi içinde herhangi bir yabancı cisim olup olmadığını dikkatli bir şekilde kontrol ediniz. *Elektrik kablosu hücre içindeki kayış, kasnak, fan çarkı ve elektrik motoru gibi haraketli ve aşındırıcı nesnelerden uzak tutulmalıdır.*cihazı montaj yerine mutlaka sabitleyiniz. *Montaj kılavuzunu mutlaka okuyunuz.* *Roof top klima cihazlarının montajı yapıldıktan sonra drenaj hattına en az 150 mm sifon yapınız veya toplu sifon kullanınız. MONTAJ DETAYLARI; *Klima santralleri montaj yerine (çelik sehpa veya düz beton zemin) tam paralel bir şekilde oturtulmalıdır. (Bkz şekil-8)

5 ŞEKİL 7 *Cihazın filtrelerinin olduğu yüzeyler kondanser bataryasının olduğu yüzeyler ve müdahale kapaklarının olduğu yüzeylerin yakınlarında duvar vs gibi unsurlar varsa en yakın nesneye en az cihazın genişliği kadar müdahale kapağı olmayan yüzeylerde ise en yakın nesneye 400 mm boşluk bırakılmalıdır.(bkz şekil:7) *Sıcak su bataryalı modellerde sıcak su mekanik montajları yapılırken şekil 12 deki bağlantı prensip şemasına göre bağlantı yapılmalıdır. Cihazın batarya su giriş bölümlerine mutlaka pislik tutucu montajı yapılmalıdır. Isıtıcı bataryalara bağlanan çelik boruların cihaza yüklememek için taşıyıcı konsollar kullanınız.boru bağlantılarını yaparken kontrol kapılarının açılmasına engel olmayacak şekilde dizayn ediniz.. (Bkz Şekil 12)

6 ŞEKİL 12 ŞEKİL 6 *Roof top klima cihazının hava emiş ve üfleme bölümüne hava kanalı bağlantısı yapılırken hava emiş ve üfleme hattına bağlanan hava kanallarında minumum 300 mm genişliğinde esnek bağlantı elemanları kullanılması sistemin doğru çalışması açısından önemlidir. Radyal fanın çalışırken meydana gelen mikro titreşimler hava kanalını kullanarak iç mekana ulaşabilir. Konfor şartlarını bozmasının yanı sıra alçı panel malzemelerden yapılmış tavan ve duvarlarda çatlaklar oluşturabilir. (Bkz şekil-6)

7 *Taşıma ve montaj işlemleri tam olarak bittiği zaman cihazı çalıştırmadan evvel güvenlik aparatlarını sökünüz. Fan ve motor grubunun vibrasyonu tam olarak absorbe ettiğinden emin olun.. (Bkz şekil-4). *Kontrol kapılarının çalışma eksenleri önüne herhangi bir duvar, askı, demir, boru ve sökülüp takılmayı engelleyecek unsurlar olmamalıdır. (Bkz şekil-7) *Bina içi montaj uygulamalarında kondanser havasının dış ortama taşınmmasını ve mekana yeterli miktarda taze hava sevk edilmesini sağlayınız. Aksiyal tipli kondanser fanı olan modellere çok uzun kanal bağlamayınız. Bağlanabilir maksimum kanal uzunluğu 4 metreyi geçmemelidir. *Tüm roof top klima cihazları besleme hattı üzerinde mutlaka manyetik koruma elemanları kullanınız. *Besleme kablonun bağlantısı için kullanılan klamens vidalarını gevşek bırakmayınız. *Elektrik bağlantılarını mutlaka yetkili servislerimize yaptırınız. (Bkz şekil-5) * Cihazları delmeyiniz. *Hava kanalı bağlantı flanşını sökmeyiniz, hava kanallarını cihaza vidalamayınız. *Roof top klima modüllerini birleştirirken harici parçalar kullanmayınız. Firmamız tarafından montaj kılavuzlarında belirtilen standartlar doğrultusunda dıştan bağlantılı hücre birleştirici parçalar ile monte ediniz. *Roof top klima cihazlarının kurulum işlemleri tam olarak bittikten sonra ekli tabloya göre kayış gerginliklerini ayarlayınız. Gevşek bırakılan kayışlar performans düşüklüğü yapabilir. Sürtünme

8 oranı artacağından dolayı kasnaklar üzerinde aşırı ısınmalar olabilir. Çok gergin kullanılan kayışlar rulman eksenlerine aşırı kuvvet uygulanmasına neden olur fan ve motorlarda kullanılan rulmanlar bozulabilir. (Bkz şekil-11) BAKIM İŞLEMLERİNİN TANIMI *Tahrik sisteminde bulunan V kayışlarının gerginlik ve aşınma durumlarını kontrol ediniz kayış yüksekliği 2 mm den fazla aşınmışsa kayışı değiştiriniz.(en az 3 ayda bir) (bkz şekil 9)

9 *Tüm fan kanatçıklarının tozlardan arındırılması statik ve dinamik balans kontrolü (her yıl) *Elektrik besleme hatalarının kontrolü bağlantı klamenslerinin kontrolü (her yıl) *Tüm döner yatak ve rulmanların kontrolü ve yağlanması (her yıl) *Hava kanalı esnek bağlantılarının kontrolü (her yıl). *Fan motorlarının akımlarının ölçülmesi (hey altı ay) *Soğutma sisteminde bulunan soğutkanın şarj miktarın kontrol edilmesi gerekmektedir(her altı ay) *Kompresör ve fan motorlarının elektrik bağlantı soket lerine herhangi bir ark ve oksitlenme olup olmadığının kontrolü(her altı ay) *alçak ve yüksek basınç ölçüm cihazlarının doğru çalışıp çalışmadığının kontrol edilmesi(her yıl) *Kompresörlerin akım değerlerinin kontrolü(her altı ay) *Evaparatör ve kondanser bataryalarının basınçlı hava veya su yardımı ile temizlenerek ısıl iletkenliklerinin arttırılması(her altı ay) *Titreşim testlerinin yapılması titreşime bağlı olarak bakır boru kondanser ve evaparatör bataryaları üzerinde oluşabilecek mikro çatlakların kontrol edilmesi(her yıl) *Topraklama sistemi ve statik elektrik birikmelerinin kontrol edilmesi.(her yıl) *Drenaj toplama haznesinin elektronik seviye flatörünün ve bağlantı parçalarını kontrolü.(hey altı ay) *Ana elektronik kart ile duvar tipi uzaktan kumanda modülü arasında bulunan belendajlı iletişim kablosunun gerilim düşümlerini kontrol ediniz. Kontrol kablosunun yakınında yüksek voltaj kaynağı olup olmadığını kontrol ediniz.(hey yıl) *Performans ve testler (her yıl) *Duysal ve işitsel kontroller (her yıl) *Yağ tutucu metal filtrelerin temizlenmesi (her ay) *Motor ve fan kasnaklarının birbirleriyle hem yüz olmasına dikkat ediniz. Ekseni bozuk olan sistemlerde kayışlar çok hızlı aşınır. Fan ve motor rulmanlarına aşırı kuvvet uygulanmış olur.(bkz şekil 10)

10 *Sulu bataryalı roof top klima cihazları batarya bağlantıları üzerinde bulunan pislik tutucuların temizlenmesi gerekmektedir. Isıtma tesisatı içinde bulunan pas ve korozif maddeler serpantin borularının tıkanmasına veya iç yüzeylerinin kirlenmesine neden olur bundan dolayı yeterli ısı transferi yapılamaz..(bkz şekil 13) ŞEKİL 13 CİHAZI GARANTİ KAPSAMINA ÇIKARTAN UNSURLAR *Sevkiyat sırasında cihazın zarar görmesinden kaynaklanan arızalar. *Yüksek voltaj gelmesinden kaynaklanan arızalar. *Cihazın yüksek nemli ortamlarda ve yağmurlu ortamlarda çalıştırılmasından kaynaklanan arızalar. * Hatalı ve bilinçsiz kullanımlardan kaynaklanan arızalar. * Yanlış hesaplanan hava kanalı basınç kayıplarından kaynaklanan şikayetler. *Dışardan müdahale sonucunda oluşabilecek arızlar. *Cihazların asitli ortamlarda kullanılmasından kaynaklanan arızalar. * Hava kanalı bağlantı ağızlarında esnek eleman kullanılmamışsa buna bağlantılı oluşabilecek şikayetler. *Cihazların kataloğunda yazan nitelikte kablo ve sigorta kullanılmak zorundadır bunlara

11 bağlı arızalar ürünü garanti kapsamı dışına çıkartır. *Cihazın maksadına uygun olarak kullanılmamasından kaynaklanacak arızalar. *Üretici firmanın sağlayacağı yedek parçaların dışında bir malzemenin kullanımından kaynaklanan arızalar GARANTİ DAHİLİNDEKİ UNSURLAR; *Kullanım kılavuzunda yer alan sevkiyat, depolama, taşıma, kurulum, işletim, bakım, güvenlik ve arızalara ilişkin dikkat edilmesi gereken noktalara uyulması durumunda; *Tüm mekanik ve elektromekanik aksamlarla ilgili üretici firma tarafından kaynaklanan arızalar, Cihazın müşteriye yetkili servis devreye formu ile teslim tarihinden itibaren 2 yıl süre ile FİRMAMIZ garantisi altındadır. KUMANDA FONSİYONLARI *Aç/Kapa Butonu: Cihazın AÇ/KAPA fonksiyonlarını yönetir. *Aşağı yukarı ayar tuşları: Menülerdeki parametreleri yukarı aşağı ayarlar. Set sıcaklığını ayarlar. *Menu Butonu: *Ok Butonu: Ayarlar Menusune yönlendirir. Tamam butonu genelde onay için kullanılır. *Cihaz Mod Değiştirmek: *Cihaz açık konumdayken Mode butonuna basarak istediğiniz modu (Cool, Heat, Fan) seçin. *Set Sıcaklığını Değiştirmek: *Cihaz açık konumdayken Yukarı veya Aşağı butonları ile set sıcaklık değerini seçin. *Fan Hızını Değiştirmek: *Cihaz açık konumdayken Menu butonuna basın. *Fan Speed ekranından Yukarı veya Aşağı butonları ile fan hızını (3 kademe) seçin. *Ok butonuna basarak çıkın.

12 CİHAZ PARAMETRE KONTROL SİSTEMİ *Cihaz çalışıyorken panel üzerinden Menu butonuna basın. *Gelen ayarlar menusunden Cihaz Takip seçeneğini seçin. *Ekran üzerindeki parametrelerden cihazı takip edebilirsiniz. *INT: İç Ortam sıcaklığı. *EVP: Evaparator sıcaklığı. *PG : Basma Gazı Sıcaklığı *KIN: Kondanser giriş sıcaklığı *KOT: Kondanser çıkış sıcaklığı *DMP: Damper durum *E.H : Elektrikli ısıtıcı durum *SEL : Selenoid durum *CP1 : Kompresor 1 durum *CP2 : Kompresor 2 durum *EF1 : Dış Fan 1 durum *EF2 : Dış Fan 2 durum *4WV : 4 Yollu Vana durum *IF1 : İç Fan 1. Kademe *IF2 : İç Fan 2. Kademe *IF3 : İç Fan 3. Kademe *LPR : Alçak Basınç Arıza giriş *HPR : Yüksek Basınç Arıza giriş *EHS : Elektrikli ısıtıcı termik Giriş Bilgisi *FT1 : Dış Fan 1 Termik Giriş Bilgisi * *FT2 : Dış Fan 2 Termik Giriş Bilgisi *CMP : Kompresör Termik Giriş Bilgisi *PHS : Faz Arıza Giriş Bilgisi *DRN : Drenaj Arıza Giriş Bilgisi *Cihaz Aç/Kapa butonuna basarak çıkın.

13 CİHAZ ÇALIŞMA DURUMLARI *Cihaz çalışırken ana ekranda sağ üst köşede cihazın anlık çalışma durumunu takip edebilirsiniz. *S0: Cihaz Kapalı *S1: Soğutma Modu Başlangıç Bekleme (10sn bekler) *S2: Soğutma Modu Damper Açılıyor (60sn bekler) *S3: Soğutma Modu Fan Çalışıyor (60sn bekler) *S4: Soğutma Modu Normal Çalışma *Damperler açık fanlar set edilen değerde çalışacak. *Eğer set edilen sıcaklık iç sıcaklıktan sıcaklıktan düşükse kompresörler çalışacak. (2 kademe) *Eğer set edilen sıcaklık iç sıcaklıktan sıcaklıktan büyükse veya eşitse kompresörler duracak. *Kompresör devreye girme süresi 120 sn. *Kompresör devreden çıkma süresi 10 sn. *Kondenser giriş ve çıkış sensörlerinin güdümünde de hareket eder. *S5: Soğutma Modu Fan ve Kompresörler Kapanıyor. (Damper %50 60 sn bekler.) *S6: Soğutma Modu Damper Kapanıyor.(Damper kapanır 2 dakika bekler.) *S11: Isıtma Modu Başlangıç Bekleme (10sn bekler) *S12: Isıtma Modu Damper Açılıyor (60sn bekler) *S13: Isıtma Modu Fan Çalışıyor (60sn bekler) *S14: Isıtma Modu Normal Çalışma *Eğer set edilen sıcaklık iç sıcaklıktan sıcaklıktan yüksekse kompresörler çalışacak ve elektrikli ısıtıcı çalışacak. *Eğer set edilen sıcaklık iç sıcaklıktan sıcaklıktan küçükse veya eşitse kompresörler duracak, İç ünite fanı 30 Hz de çalışmaya devam edecek ve elektrikli ısıtıcı kapanacak. *Kompresör devreye girme süresi 120 sn. *Kompresör devreden çıkma süresi 10 sn. Not: Evap Sıcaklığı eğer 30 derecenin altındaysa İç Ünite Fan Kapalı olacak ve 0 Hz çıkış verecek.

14 * Evap Sıcaklığı eğer 30 derece veya üstüydeyse İç ünite fanı açık ve set edilen değerde olacak. *Kompresör çıkış sıcaklığı 72 derece ve üstüne çıkarsa selenoid çalıştırılır. *Kompresör çıkış sıcaklığı 72 derecenin altına düşerse selenoid kapatılır. *Kompresör çıkış sıcaklığı 78 derece veya üstüne çıkarsa dış fan 1 çıkışı kapanır. 77 derecenin altına inerse dış fan 1 çıkışı çalışır. *Kompresör çıkış sıcaklığı 80 derecenin üstüne çıkarsa kompresör çıkışını ve iç ünite fanının devreden çıkarır ve cihaz kapanır. Cihaz resetlenene kadar bir daha çalışmaz. Ekranda E06 hatası görünür. *Kondanser giriş sıcaklığı 42 derece ve üzerine çıkarsa dış fan 1 çıkışı kapanır. *Kondanser giriş sıcaklığı 42 nin altında düşerse dış fan 1 çıkışını açar. *Dış Fan 2 kompresör ile paralel çalışır. *Dış Fan 1 kompresör 1 ile paralel çalışır. *Kondenser giriş ve çıkış sensörlerinin güdümünde de hareket eder. *S15: Isıtma Modu Fan ve Kompresörler Kapanıyor. (Damper %50 60 sn bekler.) *S16: Isıtma Modu Damper Kapanıyor.( Damper kapanır 2 dakika bekler.) *S17: Isıtma Modu Vana Kapanıyor. (Vana kapanır 4 dakika bekler) *S21: Fan Modu Başlangıç Bekleme (10sn bekler) *S22: Fan Modu Damper Açılıyor (60sn bekler) *S23: Fan Modu Fan Çalışıyor (60sn bekler) *S24: Fan Modu Normal Çalışma (İç Ünite fanı set edilen değerde çalışır.) *S25: Fan Modu Fan Kapanıyor (10sn bekler) *S26: Fan Modu Damper Kapanıyor.( Damper kapanır 2 dakika bekler.) *S31: Cihaz Arıza Konumunda(Cihaz özel arıza durumlarında bu konuma gelir. Cihaz enerjisi kesilmeden bu arıza gitmez. ARIZA KODLARI. *1-E1:Su akış problemi Arızası:flow sviçten gelen bilgiye göre çalışır. *2-E2:Alçak basınç arızası.kombine otomatikten gelen bilgiye göre çalışır. *3-E3:Yüksek basınç arızası.kombine otomatikten gelen bilgiye göre çalışır. *4-E4:Faz koruma arızası.faz koruma rölesinden gelen bilgiye göre çalışır.

15 *5-E5:Donma arızası.evapaeratör sensöründen gelen bilgiye göre çalışır. *6-E6:Hararet arızası.basma gazı sensöründen gelen bilgiye göre çalışır. *7-E7:Drenaj arızası.drenaj şamandrasından gelen bilgiye göre çalışır. *8-E8:filtre kirlilik bildirimi arızası.fark basınç anahtarından gelen bilgiye göre çalışır. *9-E9:Kayış koptu arızası..fark basınç anahtarından gelen bilgiye göre çalışır *10-E10:Termik arızası..manyetik motor koruma termiğinden gelen bilgiye göre çalışır *11-E11:Ortam sersörü arızası. Dönüş havası ve kumanda üzerindeki sensörlerden herhangi biri bozuk olduğunda yada sistem sensörü görmediği zaman oluşur. *12-E12:Evap sersörü arızası. Evap sensörü bozuk olduğunda yada sistem sensörü görmediği zaman oluşur. *13-E13:Basma gazı sersörü arızası.basma gazı sensörü bozuk olduğunda yada sistem sensörü görmediği zaman oluşur BU arıza Aquavent serisi senaryosundaki 1 ve 2 no lu basma gazı sensörlerinide kapsar *14-E14:Kondanser sersörü arızası. Kondanser giriş ve çıkışında bulunan sensörlerden herhangi biri bozuk olduğunda yada sistem sensörü görmediği zaman oluşur. *15-E15 Vantilatör termik arıza bilgisi vantilatör manyetik termik çıkış bilgisi. *16-E16 Aspiratör termik arıza bilgisi vantilatör manyetik termik çıkış bilgisi. *17-E17:Dış ortam sersörü arızası. Dış ortam sensörü bozuk olduğunda yada sistem sensörü görmediği zaman oluşur. *18-E18 duman dedektörü arızası.duman dedektöründen geri dönüş bilgisi gelirse yanar. *19-E19 limit termik arızası:elektrikli ısıtıcı için takılan limit termik bilgisine göre çalışır. *20-E20 hepa flitre kirli bildirimi.hepa box üzerindeki fark basınç anahtarından gelen bilgi ile çalışır. *21-E21 Defrost sensörü arzası. defrost sensörü bozuk olduğunda yada sistem sensörü görmediği zaman oluşur.bu arıza Aquavent serisi senaryosundaki 1 ve 2 nolu defrost sensörlerinide kapsar. *22-E22 Kayış koptu arızası. Kayış için takılan fark basınç svicinden gelen bilgiye göre çalışır. *23-E 23 İletişim sorunu. Ana kart ile dış ünite kartları arasındaki iletişimsel sorunlar esnasında yanar *24-E-24 Donma termostadından geri besleme aldığında yanar ve ekranda E24 ikazı belirir

16 MODBUS HABERLEŞME AYARI *Cihaz kapalı ekranındayken Panel üzerinden yukarı ve aşağı butonlarına aynı anda basın *Modbus ID ekranından Yukarı ve Aşağı butonlarıyla modbus Id sini seçin. *Ok butonuna basarak Modbus Baudrate ekranına geçin. *Modbus Baudrate ekranından Yukarı ve Aşağı butonlarıyla haberleşme hızını seçin. *Ok butonuna basarak çıkın. *Not: Modbus Haberleşme parametrelerinde haberleşme hızı 1200bps, 2400bps, 4800bps, 9600bps, 19200bps, 38400bps değerlerinde seçilebilir. Diğer ayarlar aşağıdaki gibidir. Data Bits:8, None Parity Stop Bit 1 ROOFTOP MODBUS RTU KONTROL ADRESLERI Komut Data Tipi Adres Durum Bilgileri Cihaz Acma/Kapama W/R 0 0:Kapat--1:Aç Set Sıcaklığı W/R C Cihaz Çalışma Modu W/R 2 Isıtma, Soğutma,Fan Anlık Fan Hızı R Fan Hızı W/R Karbondiyoksit Değeri R Ortam Sıcaklığı R Kompresor 1 Durum R Arıza Kodu R 10 Cihaz Durumu R 11 Evap Sıcaklığı R Basma Gazı Kondanser Giriş Sıcaklığı R Kondanser Çıkış Sıcaklığı R Röle Çıkışları R 16 Dijital Girişler R 17

17 Termistörler: 1: S-2 2.ortam sensörü(10 k ntc): cihazının hava emiş ağzına yerleştirilecek 10 k ntc. 2: S-3 Evap sensörü(10 k ntc): evaparatör üzerindeki ısıyı ölçer. 3: S-4 Basma gazı sensörü(10 k ntc): Kompresör çıkış sıcaklığını ölçer. 4: S-6 Kondanser çıkış sensörü(10 k ntc): Soğutma modu açıkken Kondanser gaz çıkış sıcaklığını ölçer. 5: S-7 Kondanser giriş sensörü (10 k ntc): ısıtma modu açıkken Kondanser gaz giriş sıcaklığını ölçer. Kuru Kontak Çıkışler: 1:KOMPRESÖR 1 2: KOMPRESÖR 2 3: DIŞ FAN 1 4: DIŞ FAN 2 5: 4 YOLLU VANA 6- İÇ FAN 1 7- İÇ FAN 2 8- İÇ FAN 3 9- SELENOID 10-ELEKTRİKLİ ISITICI 11-DAMPER MOTORU Kuru Kontak Girişler: 1-ALÇAK BASINÇ PREOSTADI 2- YÜKSEK BASINÇ PREOSTADI 3-ELEKTRİKLİ ISITICI LİMİT TERMİĞİ 4-KAYIŞ İÇİN İÇİN TAKILAN FARK BASINÇ ANAHTARI 5-FİLTRE İÇİN TAKILAN FARK BASINÇ ANAHTARI 6-KOMPRESÖR MANYETİK TERMİĞİ 7-FAZ KORUMA RÖLESİNDEN GELEN SİNYAL GİRİŞİ

18 Oransal Girişler/Çıkışlar 1-ORANSAL CO2 DUYAR ELEMANI (0-10V) GİRİŞ 1-ORANSAL DAMPER MOTORU (0-10V) ÇIKIŞ ÖNEMLİ UYARI: CİHAZ 24VDC ENERJİ İLE BESLENMEKTEDİR. YÜKSEK VOLTAJ VERMEYİNİZ. DİJİTAL SİNYAL GİRİŞLERİNİ HARİCİ 24VDC GÜÇ KAYNAĞINDAN BESLENMESİ DAHA SAĞLIKLI OLACAKTIR.

19 ROOT KLİMA KONFİGÜRASYONLARI STANDART HEAT PUMP KONFİGÜRASYONU - 1 -

20 2 DOĞAL GAZ YAKICILI KONFİGÜRASYON

21 3 SULU BATARYALI KONFİGÜRASYON

22 ISI GERİ KAZANIMLI KONFİGÜRASYON

23

*Cihazları vinçle kaldırırken kaldırma aparatlarının uzunluklarını toleranslı tutunuz. Kısa bağlanan durumlarda cihaz deforme olabilir.

*Cihazları vinçle kaldırırken kaldırma aparatlarının uzunluklarını toleranslı tutunuz. Kısa bağlanan durumlarda cihaz deforme olabilir. - 1 - DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI *Cihazlar taşınma esnasında kesinlikle sürüklenmemeli ve takla attırılmamalıdır *Kamyon ve taşıma araçları üzerine dengeli bir şekilde koyulmalıdır. Aksi taktir de

Detaylı

DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI

DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI - 1 - DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI *Cihazlar taşınma esnasında kesinlikle sürüklenmemeli ve takla attırılmamalıdır *Kamyon ve taşıma araçları üzerine dengeli bir şekilde koyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI

DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI - 1 - DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI *Cihazlar taşınma esnasında kesinlikle sürüklenmemeli ve takla attırılmamalıdır *Kamyon ve taşıma araçları üzerine dengeli bir şekilde koyulmalıdır. Aksi taktir de

Detaylı

DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI

DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI - 1 - DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI *Cihazlar taşınma esnasında kesinlikle sürüklenmemeli ve takla attırılmamalıdır *Kamyon ve taşıma araçları üzerine dengeli bir şekilde koyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI

DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI - 1 - - 1 - DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI *Cihazlar taşınma esnasında kesinlikle sürüklenmemeli ve takla attırılmamalıdır *Kamyon ve taşıma araçları üzerine dengeli bir şekilde koyulmalıdır. Aksi taktirde

Detaylı

Havalandırma, Klima santrali ve Fan coil bakım servisi

Havalandırma, Klima santrali ve Fan coil bakım servisi Havalandırma, Klima santrali ve Fan coil bakım servisi Havalandırma sistemleri, Klima santralleri ve Fan coil ünitelerinin bakımı neden gereklidir Havalandırma sistemleri, klima santralleri ve fan coil

Detaylı

AKSİYAL ISITMA APAREYLERİ

AKSİYAL ISITMA APAREYLERİ Yüksekten Uçuyoruz! Ekonomik ısıtma çözümlerinin vazgeçilmez argümanı olan hava apareyleri radyal ve aksiyal olarak iki değişin yapıda imal edilir. Uzun mesafelere hava atışı gerçekleştirmek için radyal

Detaylı

3. D.Ü. kontrol kartını değiştiriniz. 2.Akımdan dolayı giriş voltajı çok düşük

3. D.Ü. kontrol kartını değiştiriniz. 2.Akımdan dolayı giriş voltajı çok düşük Hisense Inverter Ticari Seri Kaset ve Kanallı Tip Split Klima Arıza Kodları 1. Dış Ünite Hata Kodu Dış Ünite veya iç ünite durduğunda, kompressör durur. Dış ünite ekranında aşağıdaki kodu belirir. Hata

Detaylı

AP-RT. Çatı Tipi Paket Klima Santrali

AP-RT. Çatı Tipi Paket Klima Santrali AP-RT Çatı Tipi Paket Klima Santrali AP-RT Çatı Tipi Paket Klima Santrali AP-RT serisi; % 20 taze havalı, tek fanlı, soğutma kapasite aralığı 13 kw - 164 kw olan 12 adet modelden oluşmaktadır. serisi;

Detaylı

KONDENSER ÜNİTESİ KATALOĞU

KONDENSER ÜNİTESİ KATALOĞU En Direk Soğutma!! İklimlendirme ve soğutma alanında hızla gelişen teknoloji bu alanda arge faaliyetleri yapılmasının önünü açmıştır. Kondanser ve evaparatör sistemlerinin daha efektif hale gelmesi ve

Detaylı

STANDART ve DİĞER ÜRÜNLER 2014 FİYAT LİSTESİ

STANDART ve DİĞER ÜRÜNLER 2014 FİYAT LİSTESİ STANDART ve DİĞER ÜRÜNLER 2014 FİYAT LİSTESİ MC - HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA GRUBU CİHAZ SOĞUTMA KAPASİTESİ NET LİSTE MODELİ KCAL/H KW FİYAT ( ) FİYATI ( ) MC 251 47.400 55,2 12.250 15.250 MC 301 56.200

Detaylı

ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri

ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri Sadece ısıtma ve sadece soğutma ayarı ON/OFF Kontrol Pil DC 3 V (2 1,5V AA Alkaline pil) Alıcı AC 250 V-10A (SPDT) Kullanım ABR 320 SET oda termostatları

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA Bireysel ve Ticari Tipler üzme Havuzu için Isıtma ve Soğutma Suyu sağlar. Kapasite Durumu 6 kw: 40m³ 8 kw: 50m³ BİREYSEL HAVUZ/SPA ISI POMPASI 12kW: 60~85m³ 14kW:

Detaylı

HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU ISI POMPALI ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI VHR DX SERİLERİ

HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU ISI POMPALI ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI VHR DX SERİLERİ HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU ISI POMPALI ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI SERİLERİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZUNU www.venco.com.tr ADRESİNDEN İNDİREREK OKUYUN ve SERVİS ELEMANININ KOLAYLIKLA

Detaylı

AKSİYEL FAN HIZ KONTROL ÜNİTESİ

AKSİYEL FAN HIZ KONTROL ÜNİTESİ AKSİYEL FAN & HIZ KONTROL ÜNİTESİ SFW0S 300 BROŞÜR TEKNİK ÖZELLİKLER SALİKS SFW0S 300 Fan yaygın olarak pano ve server odaları, elekrik panoları gibi endüstriyel makine soğutmalarında, aynı zamanda yaşamsal

Detaylı

AE SERİSİ FANCOIL FİYAT LİSTESİ 2 BORULU FANCOIL LİSTE FİYATI

AE SERİSİ FANCOIL FİYAT LİSTESİ 2 BORULU FANCOIL LİSTE FİYATI AE SERİSİ FANCOIL FİYAT LİSTESİ 2 BORULU FANCOIL LİSTE FİYATI FANCOIL TİPİ SOĞUTMA ISITMA **0 **1 **2 **4 AE 100 1960 6730 275 275 253 253 AE 200 2690 7965 297 297 270 270 AE 300 3275 9685 308 308 281

Detaylı

AE SERİSİ FANCOIL FİYAT LİSTESİ 2 BORULU FANCOIL LİSTE FİYATI

AE SERİSİ FANCOIL FİYAT LİSTESİ 2 BORULU FANCOIL LİSTE FİYATI AE SERİSİ FANCOIL FİYAT LİSTESİ 2 BORULU FANCOIL LİSTE FİYATI FANCOIL TİPİ SOĞUTMA ISITMA **0 **1 **2 **4 AE 100 1960 6730 275 275 253 253 AE 200 2690 7965 297 297 270 270 AE 300 3275 9685 308 308 281

Detaylı

2012 FİYAT LİSTESİ YAYINLANMA TARİHİ : 15 MART 2012 (HAZIRLAYAN : OKAN ÖNAL)

2012 FİYAT LİSTESİ YAYINLANMA TARİHİ : 15 MART 2012 (HAZIRLAYAN : OKAN ÖNAL) 2012 FİYAT LİSTESİ YAYINLANMA TARİHİ : 15 MART 2012 () CİHAZ TİPİ AHRV 500 AHRV 750 AHRV 1000 AHRV 1500 AHRV 2000 AHRV 2500 AHRV 3000 AHRV 4000 AHRV 5000 HAVA DEBİSİ (M3/H) 500 750 1000 1500 2000 2500

Detaylı

Üfleme Havası Kontrolü Uygulamaları

Üfleme Havası Kontrolü Uygulamaları L-ION İçindekiler Giriş...1 Üfleme Havasından Kontrol Senaryosu...2 Analog Giriş Parametreleri...3 Dijital Giriş Parametreleri...4 Analog Oransal ve Yüzer Çıkış Parametreleri...4 Kontrol Tanımı Parametreleri...5

Detaylı

Dönüş Havası Kontrölü Uygulamaları

Dönüş Havası Kontrölü Uygulamaları L-ION İçindekiler Giriş...1 Dönüş (Mahal) Havasından Kontrol Senaryosu...2 Analog Giriş Parametreleri...3 Dijital Giriş Parametreleri...4 Analog Oransal ve Yüzer Çıkış Parametreleri...4 Kontrol Tanımı

Detaylı

KANAL TİPİ KTS 021001 TK. Teba

KANAL TİPİ KTS 021001 TK. Teba KANAL TİPİ KLİMA SANTRALI TLPU-P Teba 1 KANAL TİPİ KLİMA SANTRALLARI Kanal tipi klima santralları, orta büyüklükteki alanların ısıtma, soğutma ve havalandırma ihtiyacını karşılar. Yüksekliklerinin az olması

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler 1. Giriş...1 2. montajı...2 3. Kurucu menüsünde kodların ayarlanması...5 4. Teknik özellikler...9 1. Giriş Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı

HT 500 HT 500 01 HT 500 02 HT 500 03

HT 500 HT 500 01 HT 500 02 HT 500 03 LCD li Kablosuz Ev Otomasyon Kontrolleri Sadece ısıtma ve sadece soğutma ayarı ON/OFF Kontrol Ana Ünite 0 V (AC) A (SPDT) Oda Ünitesi V (DC) (x,v AA Alkaline pil) HT 00 HT 00 0 HT 00 0 HT 00 0 Kullanım

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTWA

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTWA 1 1 2 2 60 mm/2.36 inch 87 mm/3.43 inch ±1.5 m ±60 inch >0.2 m >8 inch 3 34 mm/1.34 inch 125 mm/4.92 inch 3 İngilizce metin asıl talimattır. Diğer diller asıl talimatların çevirileridir. İçindekiler 1.

Detaylı

AKE KONVEKSİYONEL FIRIN KONTROL ÜNİTESİ (ELEKTRİKLİ) KULLANIM KILAVUZU

AKE KONVEKSİYONEL FIRIN KONTROL ÜNİTESİ (ELEKTRİKLİ) KULLANIM KILAVUZU AKE.324.006 KONVEKSİYONEL FIRIN KONTROL ÜNİTESİ (ELEKTRİKLİ) KULLANIM KILAVUZU AKE.324.006 KONVEKSİYONEL FIRIN KONTROL ÜNİTESİ (ELEKTRİKLİ) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1-MİKA ETİKET 2-BAĞLANTI

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın veya aksesuarların

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.02.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL

Detaylı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı IGK cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını karşılamakta amacı ile tasarlanmış özel

Detaylı

-- - - KULLANIM KILAVUZU

-- - - KULLANIM KILAVUZU --- - -- - - KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TAN itim 2 GARANTİ ŞARTLAR! 2 KGK'NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ ŞEKİLLERİ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

FOUR - CFHR Yüksek Verimli Karşıt Akışlı Isı Geri Kazanım Cihazı SEASON. Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır

FOUR - CFHR Yüksek Verimli Karşıt Akışlı Isı Geri Kazanım Cihazı SEASON. Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır FOUR - CFHR Yüksek Verimli Karşıt Akışlı Isı Geri Kazanım Cihazı SEASON Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır FOUR - CFHR Yüksek Verimli Karşıt Akışlı Isı Geri Kazanım Cihazı Egzoz hava filtresi Karşıt akışlı

Detaylı

ECOMFORT 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Enerji Ekonomisi. Modeller

ECOMFORT 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Enerji Ekonomisi. Modeller ECOMFORT Fonksiyonu Küçük ve orta büyüklükteki iklimlendirme uygulamalarında iç ortamın ısıtılması/soğutulması ve filtrelenmesi için kullanılmaktadır. Asma tavana montaj imkanı vardır, hava dağıtımı asma

Detaylı

MİDEA MARKA ISI POMPASI- TİCARİ TİPLER YALNIZ SICAK SU ISITMA

MİDEA MARKA ISI POMPASI- TİCARİ TİPLER YALNIZ SICAK SU ISITMA MİDEA MARKA ISI POMPASI- TİCARİ TİPLER YALNIZ SICAK SU ISITMA 1ph/50Hz:10kW 3ph/50Hz:20kW 3ph/50Hz:43kW 1. Kapasite: Monofaze 10kW; trifaze 20/43kW. 2. Yüksek Verim; COP= 4 ( Dış Ortam Sıcaklığı: 20/15⁰C,

Detaylı

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.002.01.01 MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.002.04.01 MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.002.04.01 MİKSER

Detaylı

AP Hücreli Aspiratörler

AP Hücreli Aspiratörler AP Hücreli Aspiratörler AP-EKO Ekonomik Tip Hücreli Aspiratör AP-EKO serisi hücreli aspiratörleri, ısıtma ve soğutma istenmeyen yerlerde, ortam havasını tazelemek için veya tahliye etmek için, düşük veya

Detaylı

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz

Detaylı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı IGK cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını karşılamak amacı ile tasarlanmış alüminyum

Detaylı

STANDART ve DİĞER ÜRÜNLER 2015 FİYAT LİSTESİ

STANDART ve DİĞER ÜRÜNLER 2015 FİYAT LİSTESİ STANDART ve DİĞER ÜRÜNLER 2015 FİYAT LİSTESİ (HAZIRLAYAN : S.DAĞOĞLU) AHRV - ISI GERİ KAZANIM CİHAZI FİYAT LİSTESİ ( ) CİHAZ TİPİ AHRV 500 AHRV 750 AHRV 1000 AHRV 1500 AHRV 2000 AHRV 2500 AHRV 3000 AHRV

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE.207.001.04.01 MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE.207.001.04.01 MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ

Detaylı

PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301

PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301 PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma

Detaylı

COK-0240K Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti

COK-0240K Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti COK-0240K Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti, gerçek bir otomobildeki elektrik tesisatını incelemeye, oluşturulacak arızaları gözlemlemeye uygun yapıdadır. Tüm modüller

Detaylı

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. Dokunmatik

Detaylı

1- Su ve elektrik tesisatının yukarıda anlatıldığı şekilde yapıldığını kontrol ediniz. 2- Hidroforun besleyeceği tesisattaki tüm muslukları kapatınız.

1- Su ve elektrik tesisatının yukarıda anlatıldığı şekilde yapıldığını kontrol ediniz. 2- Hidroforun besleyeceği tesisattaki tüm muslukları kapatınız. ÇALIŞTIRMA 1- Su ve elektrik tesisatının yukarıda anlatıldığı şekilde yapıldığını kontrol ediniz. 2- Hidroforun besleyeceği tesisattaki tüm muslukları kapatınız. 3- Hidrofor emme hattındaki vanayı tamamen

Detaylı

RU1000 Kepenk Güç Kaynağı. Uzaktan Kumandalı Kepenk Güç Kaynağı KULLANIM KILAVUZU

RU1000 Kepenk Güç Kaynağı. Uzaktan Kumandalı Kepenk Güç Kaynağı KULLANIM KILAVUZU RU1000 Uzaktan Kumandalı KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TANITIM 2 GÜÇ KAYNAĞI' NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN KUMANDAYI

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

HT 150 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım

HT 150 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım HT 150 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 150 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas

Detaylı

RADYAL TİP ISITMA APAREYİ

RADYAL TİP ISITMA APAREYİ Havalandırma Lüks Değil! Her geçen gün katlanarak artan şehir yaşamı bazı ihtiyaçları da beraberinde getirmiştir. Fert başına gittikçe daralan yaşam alanları insanları iç içe yaşamaya zorlamaktadır. Hem

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU BOXER SERİSİ KVA

KULLANMA KILAVUZU BOXER SERİSİ KVA KULLANMA KILAVUZU BOXER SERİSİ 10-20 KVA KULLANMA KILAVUZU BOXER SERİSİ 10-20 KVA AG SD-69 Doküman Y. No:1 Rev:1 Kılavuz Hakkında Bu kılavuz, Boxer 10-20 kva kullanıcıları için hazırlanmıştır. Yardımcı

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

AKE GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.03 GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.03 GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 AKE.370.502.01.03

Detaylı

MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014

MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014 MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014 Modern Klima Isı Pompası Teknik Yayınlar 2014/5 MCAC-RTSM-2014-1 Tri-Thermal İçindekiler 1. Bölüm Genel Bilgiler... 1 2. Bölüm Teknik Özellikler ve Performans...

Detaylı

TEKNİK HİZMETLER KLİMA BAKIM İŞLETME BİRİMİ TALİMATLARI

TEKNİK HİZMETLER KLİMA BAKIM İŞLETME BİRİMİ TALİMATLARI SAYFA NO 1/7 1.AMAÇ VE KAPSAM : Klima santrallerinin bakımının nasıl yapıldığının tanımlanması. Hastanemiz dahilindeki klima santrallerini kapsar. 2.GÖREV VE SORUMLULUK : Teknik hizmetler Müdürlüğü Klima

Detaylı

HT 250 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım

HT 250 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım HT 250 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 250 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas

Detaylı

ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI

ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI Enerjiyi Ziyan Etmeyelim! Hayatın her alanına hitap eden teknolojik gelişmeler iklimlendirme sektörünü de etkisi altına alarak devam etmektedir. Dünya genelinde enerji kaynaklarının hızla azalması var

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

Elektronik Kontrol Paneli

Elektronik Kontrol Paneli Elektronik Kontrol Paneli L-ION-EF21 Mikrokontrolör esaslı dijital teknoloji Gelişmiş kullanıcı arabirimi 2x16 Dijital LCD gösterge Kullanışlı Türkçe menü yapısı Parametre ayarları ile çok çeşitli sistemlere

Detaylı

KANAL TİPİ FANLAR [PKF SERİSİ ÜRÜN KATALOĞU] Havalandırma Lüks Değil!

KANAL TİPİ FANLAR [PKF SERİSİ ÜRÜN KATALOĞU] Havalandırma Lüks Değil! Havalandırma Lüks Değil! Her geçen gün katlanarak artan şehir yaşamı bazı ihtiyaçları da beraberinde getirmiştir. Fert başına gittikçe daralan yaşam alanları insanları iç içe yaşamaya zorlamaktadır. Hem

Detaylı

HRV-IP. Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-IP. Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-IP Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-IP Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı Tavan tipi ısı pompalı ısı geri kazanım cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını

Detaylı

FLR Serisi Duvar Tipi Split Klima Montaj, İşletme, Bakım

FLR Serisi Duvar Tipi Split Klima Montaj, İşletme, Bakım FLR Serisi Duvar Tipi Split Klima Montaj, İşletme, Bakım İÇİNDEKİLER 0. Genel Bilgiler 5 I. Ürünleri Görünüşleri 6 II. Çalışma Prensibi 8 II.1. Soğutma 8 II.2. Isıtma 8 II.3. Sistem Şeması 9 III. Teknik

Detaylı

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş.

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. Osmangazi Mh. Limni Sk. No: 1 Kıraç - Esenyurt - İstanbul Tel: 0212 577 22 43 Faks: 0 212 549 32 39 info@gpsendustriyel.com.tr

Detaylı

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

HT 200. LCD li Oda Termostat Kontrolleri. Kullanım

HT 200. LCD li Oda Termostat Kontrolleri. Kullanım HT 200 LCD li Oda Termostat Kontrolleri HT 200 kablolu oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas sıcaklık ölçme

Detaylı

LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TÜRKÇE LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARI : ❶ ❷ ❶ ❷ ❸ ❸ ❶ ❷ ❸ i GÜVENLIK ÖNLEMLERI - ii iii iv LK-1900AN Serisini daha güvenli şekilde kullanmak için alınması

Detaylı

AirMidi Serisi Isı Pompaları

AirMidi Serisi Isı Pompaları AirMidi Serisi Isı Pompaları Otel, tatil köyü, okul, yurt, hastane ve iş merkezleri gibi hizmet binaları, Rezidans, ofis, AVM karışımlı plazalar, Apartman, siteler gibi toplu konut projeleri ve Daire,

Detaylı

B O Y A M A V E K U R U T M A K A B İ N L E R İ P E R İ Y O D İ K B A K I M K I L A V U Z U

B O Y A M A V E K U R U T M A K A B İ N L E R İ P E R İ Y O D İ K B A K I M K I L A V U Z U .0 B O Y A M A V E K U R U T M A K A B İ N L E R İ P E R İ Y O D İ K B A K I M K I L A V U Z U MÜŞTERİ / SERVİS ADI : KABİN TİPİ /MARKASI ADRES :.. :...... TELEFON :.. FAX :. VERGİ DAİRE / NO :. BAKIM

Detaylı

AKE ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.01 ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.01 ELEKTRİKLİ DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE

Detaylı

STANDART ve DİĞER ÜRÜNLER 2017 FİYAT LİSTESİ

STANDART ve DİĞER ÜRÜNLER 2017 FİYAT LİSTESİ STANDART ve DİĞER ÜRÜNLER 2017 FİYAT LİSTESİ (HAZIRLAYAN : S.DAĞOĞLU) AHRV - ISI GERİ KAZANIM CİHAZI FİYAT LİSTESİ CİHAZ TİPİ AHRV 500 AHRV 750 AHRV 1000 AHRV 1500 AHRV 2000 AHRV 2500 AHRV 3000 AHRV 4000

Detaylı

MBS100 DONANIM KILAVUZU

MBS100 DONANIM KILAVUZU MBS100 DONANIM KILAVUZU MBS100 MODBUS GATEWAY Serisi 07 / 2017 MIKRODEV_HM_MBS100 İÇİNDEKİLER ŞEKİL LİSTESİ... 2 Önsöz... 3 Mikrodev i Tanıyalım... 4 UYARI!... 5 1 MBS100 GENEL BİLGİLER... 6 1.1 Fiziksel

Detaylı

DÖNER EKMEK FIRINI KONTROL KARTI (7 SEG TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-T7-DEF-001

DÖNER EKMEK FIRINI KONTROL KARTI (7 SEG TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-T7-DEF-001 DÖNER EKMEK FIRINI KONTROL KARTI (7 SEG TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-T7-DEF-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır

Detaylı

Isı Geri Kazanım Cihazları

Isı Geri Kazanım Cihazları Klimacı Mert Talatpaşa Bulvarı No:5/A Alsancak İZMİR T. 3 5 39 65 6 F. 3 7 9 www.klimacimert.com.tr info@klimacimert.com.tr VRS3 Vent Isı Geri Kazanımlı Cihazları, sağlıklı iç mekan havalandırması için

Detaylı

SALYANGOZ FANLAR [PSF SERİSİ ÜRÜN KATALOĞU] Havalandırma Lüks Değil!

SALYANGOZ FANLAR [PSF SERİSİ ÜRÜN KATALOĞU] Havalandırma Lüks Değil! Havalandırma Lüks Değil! Her geçen gün katlanarak artan şehir yaşamı bazı ihtiyaçları da beraberinde getirmiştir. Fert başına gittikçe daralan yaşam alanları insanları iç içe yaşamaya zorlamaktadır. Hem

Detaylı

GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0

GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0 GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0 1 1. TUŞLAR : YUKARI/AŞAĞI TUŞLARI: Cihaza yeni değer girişi bu tuşlar ile yapılır. SICAKLIK AYARI: Kazan sıcaklık set değeri bu tuş ile

Detaylı

BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ)

BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ) KULLANMA VE BAKIM KİTABI BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ) Profesyonellere Profesyonelce AÇIKLAMA Bu kılavuzdaki talimatlar cihazın emniyetli montajı, kullanımı, temizliği ve bakımı hakkında önemli bilgiler

Detaylı

AKE ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU

AKE ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU AKE.343.502 ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU AKE.343.502 ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ AKE.343.502

Detaylı

EVHRAC 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Modeller

EVHRAC 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Modeller EVHRAC Fonksiyonu Bilindiği gibi binalarda hava kalitesinin arttırılması için iç ortam havasının egzost edilmesi ve yerine taze hava verilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Her ne kadar ısı geri kazanım cihazları

Detaylı

ÇATI TİPİ KLİMA CİHAZLARI (ROOF-TOP)

ÇATI TİPİ KLİMA CİHAZLARI (ROOF-TOP) İklimlendirme de Yenilikçi Çözüm! Şehirler artık tüm yaşamsal aktiviteleri bünyesinde barındıran alış veriş merkezleri ile donatılmış durumdadır. Haftanın yedi günü alış veriş sinema tiyatro restoran hatta

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR MS-4125 MASSIVE OTO SİSTEMİ

KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR MS-4125 MASSIVE OTO SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR MS-4125 4CH 1800W Max Güç Yüksek Performans Klas-AB Amplifikatör MASSIVE OTO SİSTEMİ TEBRİKLER Tebrikler! En iyi oto amplifikatörü olan MASSIVE MS Serisi Amplifikatör satın

Detaylı

IHRA-HP modeli ısı pompalı ısı geri kazanım üniteleri 6 ana model ile 750 m /h'ten 4000m /h'e kadar çok geniş bir uygulama alanını kapsarlar.

IHRA-HP modeli ısı pompalı ısı geri kazanım üniteleri 6 ana model ile 750 m /h'ten 4000m /h'e kadar çok geniş bir uygulama alanını kapsarlar. IHRA-HP IHRA-HP modeli ısı pompalı ısı geri kazanım ünitelerindeki temel prensip, egzost edilen hava ile taze havanın ısıtılıp veya soğutularak ısı geri kazanım yapılmasının yanında, ısı pompası sayesinde

Detaylı

6303 5765 10/2004 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü SM10 EMS için Solar Modül. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6303 5765 10/2004 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü SM10 EMS için Solar Modül. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6303 5765 10/2004 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü SM10 EMS için Solar Modül Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz İçindekiler 1 Emniyetiniz İçin................................. 3 1.1

Detaylı

AP-FC-GDT. Gizli Döşeme Tipi Fan Coil Üniteleri

AP-FC-GDT. Gizli Döşeme Tipi Fan Coil Üniteleri AP-FC-GDT Gizli Döşeme Tipi Fan Coil Üniteleri AP-FC-GDT Gizli Döşeme Tipi Fan Coil Üniteleri AIRPLUS AP-FC-GDT merkezi sistemlerin kurulu olduğu yapılarda bireysel kullanımlı mahallerin iklimlendirme

Detaylı

GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI

GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI GENEL ÜRÜN KATALOĞU ... HAKKIMIZDA MBS Klima Isıtma Soğutma Havalandırma Ekipmanları 2008 yılında Dudullu / Ümraniye İstanbul da Faaliyete

Detaylı

Airbox. Klimalar için elektrik tasarruf cihazı

Airbox. Klimalar için elektrik tasarruf cihazı Klimalar için elektrik tasarruf cihazı %20 - %40 arasında enerji tasarrufu 9.000 48.000 btu duvar, pencere, dolap, tavan klimaları ve ufak güç merkezli klimalara uygun Isıtma ve soğutma konumunda etkili

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

KONVEYÖRE ENTEGRE FOLYO MAKİNESİ MODEL : HSTEND.50.120

KONVEYÖRE ENTEGRE FOLYO MAKİNESİ MODEL : HSTEND.50.120 KONVEYÖRE ENTEGRE FOLYO MAKİNESİ MODEL : HSTEND.50.120 ÜRETİCİ FİRMA BİLGİLERİ : HİSTORY LTD STİ. AYAZ ELEKTRONİK BİLGİSAYAR SAN. VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ. Www.ayazshop.com bilgi@ayazshop.com Tel: +90 212 6909894

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH1149 TH1149SA TH1149SB TH1149RF TH1149MSA TH1149MSB DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli

Detaylı

OTOMATİK TRANSFER ŞALTERLERİ

OTOMATİK TRANSFER ŞALTERLERİ OTOMATİK TASFE ŞALTELEİ Otomatik Transfer Şalterleri MAU Otomatik Transfer Şalterleri İçindekiler Genel Bilgi.... 71 Modüler Otomatik Transfer Şalteri (100A den 800A e kadar)... 73 İzleme & Kontrol...

Detaylı

PLC HAVAC HAVUZ TİP NEM ALMA SANTRALLERİ

PLC HAVAC HAVUZ TİP NEM ALMA SANTRALLERİ HAVAC HAVUZ TİP NEM ALMA SANTRALLERİ Gelişen yaşam şartlarının doğurduğu özel ortamlardan biride kapalı yüzme havuzlarıdır. Bu havuzlar yüzme sporun yaz kış aralıksız devam etmesini sağlamaktadır. Buna

Detaylı

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 130. Elektronik Termostat. www.devi.com

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 130. Elektronik Termostat. www.devi.com Kurulum Kılavuzu DEVIreg 130 Elektronik Termostat www.devi.com İçindekiler 1 Giriş.................... 3 1.1 Teknik Özellikler......... 4 1.2 Güvenlik Talimatları....... 5 2 Montaj Talimatları...........

Detaylı

Eşanjör Kontrolü Uygulamaları

Eşanjör Kontrolü Uygulamaları L-ION İçindekiler Giriş...1 Isıtma Eşanjörü Kontrol Senaryosu...2 Analog Giriş Parametreleri...2 Dijital Giriş Parametreleri...3 Analog Oransal ve Yüzer Çıkış Parametreleri...3 Kontrol Tanımı Parametreleri...4

Detaylı

Montaj kılavuzu. Isı pompası konvektörü için 2 yollu vana kiti EKVKHPC

Montaj kılavuzu. Isı pompası konvektörü için 2 yollu vana kiti EKVKHPC Isı pompası konvektörü için yollu vana kiti Isı pompası konvektörü için yollu vana kiti Montajdan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın

Detaylı

ROOF TOP - ÇATI TİPİ PAKET KLİMALAR

ROOF TOP - ÇATI TİPİ PAKET KLİMALAR ROOF TOP - ÇATI TİPİ PAKET KLİMALAR GPH Serisi Roof Top Paket Klima Cihazları modern binaların özel gereksinimlerini karşılamak amacıyla dizayn edilmiştir. GPH serisi ozon tabakasına zarar vermeyen R407C

Detaylı

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 132. Elektronik Termostat. www.devi.com

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 132. Elektronik Termostat. www.devi.com Kurulum Kılavuzu DEVIreg 132 Elektronik Termostat www.devi.com İçindekiler 1 Giriş.................... 3 1.1 Teknik Özellikler......... 4 1.2 Güvenlik Talimatları....... 5 2 Montaj Talimatları...........

Detaylı

5-14 KURULUM AYARLARI CALIŞMA FONKSİYONLARI MEKANÝK KURULUM ARIZA DURUMLARI GÜVENLÝK UYARILARI TEKNÝK ÖZELLÝKLER

5-14 KURULUM AYARLARI CALIŞMA FONKSİYONLARI MEKANÝK KURULUM ARIZA DURUMLARI GÜVENLÝK UYARILARI TEKNÝK ÖZELLÝKLER 3 4 5-14 2 KURULUM AYARLARI 15-16 CALIŞMA FONKSİYONLARI 17-20 MEKANÝK KURULUM 21-22 ARIZA DURUMLARI 23 GÜVENLÝK UYARILARI 24 TEKNÝK ÖZELLÝKLER 25 3 07 08 06 10 11 09 Perde Radar ( Opsiyonel) 4 07 Kayış

Detaylı

SEYREK KANATLI HÜCRELİ ASPİRATÖRLER

SEYREK KANATLI HÜCRELİ ASPİRATÖRLER Havalandırma Lüks Değil! Her geçen gün katlanarak artan şehir yaşamı bazı ihtiyaçları da beraberinde getirmiştir. Fert başına gittikçe daralan yaşam alanları insanları iç içe yaşamaya zorlamaktadır. Hem

Detaylı