G E N E L G E. No:695

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "G E N E L G E. No:695"

Transkript

1 T.C. TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ G E N E L G E No: /.11../ 2012 Konu: 2012 Yılı sonu sayımları Genel Müdürlüğümüz ve bağlı Müesseselerimizin 2012 Yılı Bilançosunda yer alacak Hazır Değerler, Stoklar ve Maddi Duran Varlıklarının 213 sayılı Vergi Usul Kanununun değerleme maddeleri gereğince yapılacak yıl sonu sayımlarına ait genel esaslar aşağıda sıralanmıştır. 1-Sayımın Genel Esasları: 1.1-)Sayımlar; ilgili Daire Başkanlıkları, Müessese ve Şube Müdürleri ile müstakil Servis Şeflerinin kontrol ve sorumluluğu altında, işyerleri tarafından oluşturulacak ekiplerce yapılacaktır. Ancak, sayım memurları yaptıkları bu sayımlardan doğrudan sorumlu olup, sayımı takiben yeniden yapılacak herhangi bir tespitte çıkacak sayım noksanı veya sayım fazlasından ötürü kusurlu görülenlere rücu edilecek ve mevzuat dahilinde gerekli cezai müeyyide uygulanacaktır. Sayımın doğruluğu ve güvenliği açısından; imkanlar ölçüsünde ekip şeflerinin işin özelliğine göre, sayım ekibinin ise sayımı yapılacak işyerinin haricinde kalan ve benzer işleri yapan elemanlardan oluşturulması tercih edilecektir. 1.2-)Sayımı yapılacak işyerinin sorumlu memurları, o yerin sayım ekibine gözlemci olarak katılmak, ekiplere gerekli kolaylığı göstermek ve istenilen bilgiyi vermek zorunda olup, ayrıca sayım sonucunda oluşabilecek fazla ve noksanlara ait bonolar ile envanter cetvellerini imzalayacaklardır. 1.3-)Bu Genelge kapsamında kurulacak ekipler ve görev yerlerini belirten listeler, ilgili işyerleri tarafından Genelgenin yayınlanmasını takip eden beş gün içinde Müesseselerde Muhasebe Şube Müdürlüklerine ve buradan da Teftiş Kurulu Başkanlığı na, Genel Müdürlükte ise Muhasebe Dairesi Başkanlığı ile Teftiş Kurulu Başkanlığı na bildirilecektir. 1.4-)İş amirleri, sayımların belirtilen günde bitirilmesini teminen gerekli bütün tedbirleri alacaklar ve sayım işinin başlangıcından bitimine kadar bir program dahilinde sonuçlanmasını ve nihayet sayımların gününde tamamlanmasını sağlayacaklardır.

2 1.5-)Sayımlarda görev alacak personele, gerektiğinde sayım sonunda iade edilmek üzere iş elbisesi verilecektir. 1.6-)Genel Müdürlük ile Müesseselerimizde sayım işlemlerinin mevzuat çerçevesinde yürütülmesi, Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından takip olunacak ve bütün sayımları kapsayan sürekli bir kontrol sağlanacaktır. 1.7-)Bilançonun zamanında hazırlanabilmesi için ilgili birimler sayım sonuçlarını; Genel Müdürlükte Muhasebe Daire Başkanlığına, Müesseselerde Muhasebe Şube Müdürlüklerine belirlenen tarihlerde yazı ile göndereceklerdir. 1.8-)Sayım listelerinde silinti ve kazıntı suretiyle yapılacak düzeltmelere yer verilmeyecektir. Zorunlu hallerde ise düzeltmeler usulünce yapılıp parafe edilecek ve sayım ekibine imzalatılacaktır. 1.9-)Sayım memurları malzeme, nakit ve demirbaş gibi kıymetleri görerek ve sayarak miktar tespiti yapacaklardır. Sayımın sonunda, önceki kayıtlar ile sayımı yapılan tüm kıymetler bir daha gözden geçirilmek suretiyle kontrol edilip, sayıma tabi tutulmamış hiçbir kıymet bırakılmayacaktır. 2-Maddi Duran Varlıkların sayımları: 2.1-)Sayıma 19 Kasım 2012 Pazartesi sabahı başlanacaktır. 2.2-)Sayımın başladığı tarihten itibaren kesin bir zorunluluk olmadıkça bir işyerinden diğer bir işyerine hiçbir suretle Demirbaş ve Kayda Tabi Malzeme nakli yapılmayacaktır. Ancak gerekli olan hallerde sayım ekip şefinin imzasını taşıyan Demirbaş ve Kayda Tabi Malzeme nakli yapılacak, nakil fişinin bir nüshası sayım ekibinde muhafaza edilecektir. 2.3-) sonu itibariyle işyerlerine ait mevcut envanter cetvelleri ve kartlar; dönem başı bilgileri olarak kabul edilip, sayımların daha doğru ve çabuk sonuçlanması sağlanacaktır. 2.4-)Sayımın başladığı tarihten evvel yapılmış olan nakillerin sayım fazlası veya noksanı gösterilmemesi için; a)başka işyerlerinden naklen gelip envanter cetvellerinde kaydı olmayanlar, b)başka işyerlerine verilip envanter cetvellerinde kaydı olanlar başlığı altında iki ayrı liste tanzim edilecektir. 2.5-)258.Gruba kayıtlı olup henüz demirbaş malzeme hesaplarına alınmamış yatırım malzemeleri, sayım fazlası gösterilmeyecektir. ( tarihinden tarihine kadar alınanlar) 2.6-)Yönetim Kurulumuzun tarih ve 177 sayılı kararları ile kabul edilen Kurumumuz Maddi Duran Varlıklar Yönergesi nin 23. Maddesi gereğince İşletme ve İdare Teçhizatı olarak vasıflandırılan Kayda Tabi Malzemelerin sayımları, aynı ekipler tarafından yapılacak ve sayım cetvelleri ayrıca tanzim edilecektir.

3 2.7-)Sayımı bitiren işyerleri; a tarihinden sonra kayıtlara alınan, b Yılı içerisinde başka işyerlerine verilen, c Yılı içerisinde başka işyerlerinden alınan, d- Sayım fazlası, e- Sayım Noksanı, olan Maddi Duran Varlıkları, Genelgeye ekli cetvellere uygun olarak tanzim edecek ve en geç Pazartesi günü akşamına kadar Müesseselerde Muhasebe Şube Müdürlüklerine, Genel Müdürlükte ise Muhasebe Dairesi Başkanlığı na gönderecektir. 2.8-)7.maddede belirtilenlerin dışında gereksiz listeler tanzim edilmeyecektir. Maddi Duran Varlıkların sayım sonuçları diğer sayım sonuçları ile ilişkilendirilmeden gönderilecektir. 2.9-)Maddi Duran Varlıklarla ilgili sayım noksan ve fazlaları, Muhasebe birimlerince muvakkat hesaplara intikal ettirilecek ve Bilanço eki düzenlenerek tablolarda gösterilmesi sağlanacaktır. 3-Maden Kömürü Stokları Sayımı: 3.1-)Kömür stoklarının büyüklüğü dikkate alınarak ölçme ekibince kömür cinslerinin sayımına başlanacak ve günü akşamına kadar mutlaka bitirilecektir. Her Müessesenin stok sahasında kömür sayımı yapılacak ve varsa stok noksanı ile fazlası kayıtlara alınacaktır. Müesseselerdeki kömür stokları, İşletmeler Dairesi Başkanlığınca Genel Müdürlük ve Müessese elemanlarından oluşan ölçme ekibince kübaj metodu ile ölçülecektir. 3.2-)Bu ölçümler, İşletmeler Daire Başkanlığı Üretim Planlama ve İzleme Şube Müdürü, Labaratuvar Şube Müdürü ve Müessese Lavvar Şube Müdürü veya Yetkilisinden teşekkül ettirilecek bir komisyon nezaretinde yapılacaktır. 3.3-)Kömür stok sayımlarında Kömür cinslerinin yoğunlukları; Labaratuvar Şube Müdürlüğünce stokun o andaki sıkışıklık, sertlik gibi fiziki durumları dikkate alınarak alınan numunelere göre hesaplanacaktır. 3.4-)Ölçme ekibi tarafından ölçümü yapılan kömür cinsleri, kendi yoğunlukları ile ilişkilendirilerek tonajları hesaplanacaktır. 3.5-)Yapılan ölçüm neticesinde ortaya çıkan kömür miktarları, 3.2-) maddesinde belirtilen komisyon tarafından Lavvar kayıtlarıyla karşılaştırılacaktır. Kayıtlar arasında doğabilecek fark tolerans dahilinde ise Lavvar kayıtları esas alınacak, tolerans limitini aştığı takdirde ise konu komisyon tarafından Teftiş Kurulu Başkanlığına intikal ettirilecektir.

4 3.6-)Stok sayımlarının, zorunlu nedenlerle tarihinden önceki günlerde yapılması halinde, sayımın bütünlüğü ve yılın son günü itibariyle kayıtlara alınacak olması açısından; sayım tarihinde belirlenen kömür stoklarına, yılın son gününe kadar üretimden gelecek kömürlerin ilavesi ile satılacak ve iç tüketime verilecek kömürlerin tenzili yapılmak ve müesseselerle de mutabakata varılmak suretiyle tarihindeki nihai kömür stok miktarları İşletmeler Dairesi Başkanlığınca müesseslere bildirilecektir. 3.7-)Lavvarların yıllık üretim rutubet ortalaması ile stok ölçümü sırasındaki kömürün rutubet ortalaması arasındaki fark stok hesaplarında göz önüne alınacaktır. 3.8-) Genel Müdürlüğe bağlı Zonguldak Limanı ve diğer stok sahalarında satışa arz edilmek üzere kömür stoklarının bulunması halinde, yukarıdaki madde açıklamaları kapsamında İşletmeler Dairesi Başkanlığınca bu kömürlerin de sayımı yaptırılarak tarihindeki nihai stok miktarları ilgili Müesseselere bildirilecektir. 3.9-) Kayıtlarda görünmemesine rağmen stok sahasında kömür bulunması halinde, bu kömür cinsleri stok fazlası olarak kayıtlara alınacaktır )İşletmeler Dairesi Başkanlığınca ölçümü yapılan stoklarla ilgili tutanaklar ve ekleri, 11 Ocak 2013 tarihine kadar ilgili Müesseselerin Muhasebe Şube Müdürlüklerine ve Muhasebe Dairesi Başkanlığına gönderilecektir. 4-Malzeme Ambarı Sayımı : Malzeme Ambarı Sayımlarına 3 Aralık 2012 Pazartesi günü başlanacaktır. 4.1-)Genel Müdürlük ve Müessese malzeme ambarlarının sayımı, birimlerin kendilerince teşkil edecekleri ekipler tarafından yapılacak ve sayım ekiplerinin listeleri Makine ve İkmal Dairesi Başkanlığı na bildirilecektir 4.2-)Genel Müdürlük ve Müesseselerin malzeme stok birimleri tarafından hazırlanan malzeme listeleri; Etinorm sırası ile ambar kartotekslerine uygun şekilde sıralanarak sayım ekibine teslim edilecektir. Sayım listelerine malzemenin kayıttaki miktarı yazılmayacaktır. 4.3-)Sayım, ambarların günlük giriş, çıkış ve diğer işlerini aksatmayacak şekilde yapılacak ve bu hareketler her zaman olduğu gibi kayıtlara intikal ettirilecektir. 4.4-)Sayımlar, sayılacak kıymetlerin kaydına esas olan ölçülere göre yapılacaktır. Örneğin; Kilogram, metre, adet, metrekare, metreküp gibi sayımlara esas olan ölçülerin en küçük birimleri de tespit olunacaktır. Orijinal ambalajı bozulmamış olan malzemeler ambalajın üzerinde yazılı miktara göre sayılabilecektir.

5 4.5-)Sayım ekiplerinin tespit ettikleri mevcutlar, kayıtlarla karşılaştırılarak fazlalık veya noksanlıklar için bonolar tanzim edilecektir. 4.6-)Sayım esnasında malzeme listesinde kaydı bulunmayan malzemeye rastlandığında; ilgili evraklarına ulaşılmak suretiyle bulunan kıymetleri, kıymeti bulunamadığı takdirde rayiç bedeli, rayiç bedeli de tespit edilemediği takdirde takdiri değeri ile kayıtlara intikal ettirilir. Bu suretle sayımlarda kayıt dışı malzeme bırakılmaz. 4.7-) tarih ve 590 nolu Genelgede belirtilen bütün hurda malzemelerin sayımları yapılacak, kayıt harici tespit edilenler kayıtlara intikal ettirilecektir. 4.8-)Ambar kayıtlarında olup, sayım esnasında çürümüş, bozulmuş, özelliklerini kısmen veya tamamen kaybetmiş ve uzun zamandan beri kullanılmamış malzemeler; sayım tutanağına yazılacak, bu malzemeler için açıklamalı listeler düzenlenecek ve muhasebe birimlerince de Karşılıkların tesis, mahsup ve iptal yönetmeliği gereği zarar hesaplarına aktarılmak suretiyle kayıtlardan çıkarılacaktır. 4.9-) Pazartesi gününden yıl sonuna kadar kesin olarak ambarlar arası malzeme nakli yapılmayacaktır. Malzeme Stok Kontrol Servisleri bonoları Cuma gününe kadar işleme sokmuş olacaktır )Bütün ambarlardan Pazartesi günü akşamından sonra Fevkalade haller müstesna hiç bir malzeme çekilmeyecek, ambar çıkış bonosu işleme girmeyecektir. (Kredili malzemeler dahil) tarihine kadar ambarlarda işlem gören bonolar günü akşamına kadar Malzeme Stok Kontrol Servisine teslim edilecek ve en geç gününe kadar aynı serviste işlenecektir )Sayımlarda oluşabilecek sayım fazlası ve noksanlarına ait bonolar ambarlarda derhal düzenlenecek ve bu bonolar Malzeme Stok Kontrol Servisince tarihine kadar işlenecektir. 5-Direk Ambarları Sayımı : 5.1-)Müessese Müdürlüklerince görevlendirilecek ekipler vasıtasıyla Müessese Direk Ambarlarının sayımına en geç tarihinde başlanacak ve günü akşamına kadar bitirilecektir. Sayımlara İşletmeler Dairesi Başkanlığı Direk İşleri Şube Müdürlüğünce yeterli sayıda uzman elemanın gözlemci olarak katılması sağlanacaktır. Sayımlar, bütün Müesseselerce ekli numuneye uygun şekilde maden direklerinin cinslerine, çaplarına ve boylarına göre ayrı ayrı yapılacaktır. Tanzim edilen sayım listeleri, Pazartesi günü akşamına kadar Müesseselerin Muhasebe Şube Müdürlüklerine ve İşletmeler Dairesi Başkanlığı Direk İşleri Şube Müdürlüğüne gönderilecektir. 5.2-)Direk alımına ait protokol anlaşması gereği, Orman İşletmelerine yıl içinde ödemesi yapılmış ve tarihi itibariyle henüz kurum stoklarına taşınmamış direklerin 2013

6 yılındaki tespit ve takibi işlemleri; İşletmeler Dairesi Başkanlığı Direk İşleri Şube Müdürlüğünce yapılacaktır. 6-Koltuk Ambarlarını Sayımı : 6.1-)Sayım ekipleri marifetiyle işyerlerindeki tüm malzemelerin sayımına tarihinde başlanacaktır. 6.2-)Ambar sayımlarını kolaylaştırmak için, işyerleri daha evvel tespit ettikleri ihtiyaçları olan malzemeyi önceden alacaklardır. 6.3-)Koltuk ambarında bulunan mevcut malzemeler; etinorm grubuna göre ayrı ayrı listeler halinde 2 şer nüsha olarak tanzim edilecek ve 12 Malzeme geri verme bonosu düzenlenerek gününe kadar ana ambarlarına iade edilecektir. Ancak, koltuk ambarlarında bulunup yeterli araç ve personel bulunamaması nedeniyle iade edilemeyen malzemelerin yıl sonu sayımlarına dahil edilebilmeleri için; koltuk ambarı ve işletme ambarı sorumluları, Materyal Şube Müdürü ve ilgili Müessese Müdür Yardımcısının onaylayacakları bir sayım tutanağı ile birlikte 12 Malzeme geri verme bonosu düzenlenerek malzemelerin iade işlemi yapılacak, yeni yılda ise aynı malzemelerin 22 Malzeme alma bonosu karşılığında topluca çıkışı yapılabilecektir. 6.4-)Büyük ölçüde mevcudu bulunan basılı evraklarda tarihine kadar sayıma tabi tutulacaktır. 6.5-)Muhasebe birimlerince verilen özel hesaplar altında izlenen ambar mevcudu malzemeler var ise, bu malzemelerin de sayımı yapılarak sayım listeleri muhasebe birimlerine gönderilecektir. 6.6-)Kredili işler için koltuk ambarı malzemesi söz konusu olmadığından sayımı yapılmayacaktır. 7-Nakit ve Kıymetli Evrak Sayımı : 7.1-)Genel Müdürlük ve Müesseselerin para ve kıymetli evrak kasaları, görevlendirilecek ekipler vasıtasıyla tarihinde sayılacak ve örneği ekli 3 er nüsha tutanakla tespit olunacak ve tarihine kadar Müesseselerde Muhasebe Şube Müdürlüklerine Genel Müdürlükte ise Muhasebe Dairesi Başkanlığına gönderilecektir. 7.2-)Genel Müdürlüğümüz ve bağlı Müesseselerimiz bünyesinde kullanılan küçük kasalar; görevlendirilecek ekiplerce tarihinde sayılacak ve örneği ekli 3 er nüsha tutanakla tespit edilerek tarihine kadar Müesseselerde Muhasebe Şube Müdürlüklerine Genel Müdürlükte ise Muhasebe Dairesi Başkanlığına gönderilecektir. 7.3-)İşletmeler Dairesi Başkanlığı Direk İşleri Şube Müdürlüğü harici bürolarındaki küçük kasa mutemetleri günü bakiyelerini merkeze göndermeyecek, sayım sonucu örneği ekli 5 er nüsha tutanakla tespit edilecek ve adı geçen Müdürlükçe onaylanacaktır.

7 7.4-)Sayım memurlarının düzenleyip ekip şefine teslim ettikleri el sayım cetvelleri ayrı bir dosya halinde (Sayımı yapılan işyerlerinde) saklanacaktır. 8-Sonuç : 8.1-)Yıl sonu sayımlarına ait Genelge yeterince bastırılacak ve sayım memurlarına sayım yapılan işyeri yetkilisince imza karşılığı verilecektir. 8.2-)Aralık 2012 ayı malzeme depuymanlarının tarihi itibariyle çıkarılabilmesi, materyalciler ve ambar yetkililerinin 4.9-madde hükmüne göre işlem yapmalarına bağlı bulunduğundan, işyeri amirliğince önceden gerekli önlemleri almaları sağlanacak ve kontrol edilecektir. 8.3-) Genelge esasları gereğince yapılacak sayımlarda meydana gelecek tüm sayım noksan ve fazlaları, muhasebe hesap planında yer alan ilgili sayım noksan ve fazlalıkları hesaplarına kaydedilecek ve Müesseselerde Muhasebe Şube Müdürlüğü, Genel Müdürlükte ise Muhasebe Daire Başkanlığı tarafından incelenmek üzere Teftiş Kurulu Başkanlığına gönderilecek ve Başkanlığın inceleme raporu sonucuna göre muvakkat hesaplar tasfiye edilecektir. 8.4-)Sayımlara yukarıda belirtilen tarihlerde mutlaka başlanılacak ve istenilen esaslar dahilinde yürütülmesi sağlanacaktır. Sayım görevlileri sayım işlemlerinin başladığı tarihten bitimine kadar görevlerini titizlikle yerine getireceklerdir. 8.5-)Bu hususlara uymayanlar hakkında yürürlükteki mevzuat hükümleri uyarınca işlem yapılacaktır. 8.6-)Bu Genelge yayımı tarihinden itibaren yürürlüğe girdiğinden 2011 ve öncesi Genelgeleri yürürlükten kaldırılmıştır Yılı Bilançosu ile Kar Zarar Tablosunun zamanında Genel Müdürlüğümüzde bulundurulması için bu Genelgede belirtilen hususların aynen ve titizlikle yerine getirilmesini önemle rica ederim. Burhan İNAN GENEL MÜDÜR

8 Ekler :Sayım Tutanağı Örneği (8 Adet) DAĞITIM:Tüm birimlere ve Sayım Ekiplerine. A.ZEKİ ÇOLAK / M.ATALI Ek:1... MÜESSESESİ 2012 YILI SONU KÖMÜR STOK SAYIM TUTANAĞI Kömür Cinsleri Miktar Miktar (M3) (Ton) 10/ /150...

9 0/10... Filtrasyon TOPLAM Yukarıda cins ve miktarları yazılı kömür miktarları kübaj metodu ile tarafımızdan tespit edilmiştir... Sayım Ekibi Başkanı Sayım Memuru Sayım Memuru ( ) ( ) ( ) Sayım Memuru (Müessese Görevlisi) Sayım Memuru (Merkez Laboratuvarı) Üretim Plan ve İzleme Şube Müdürü Plan Bürosu ve Tasman Başmühendisi İşletmeler Dairesi Başkanı Ek:2 T U T A N A K

10 ... Müessesesinin 2012 Yılsonu kömür stokları sayımı için ölçüye İşletmeler Dairesi Başkanlığının... Arşiv nolu planında ölçü bazından faydalanılarak ışınsal-enkesit hattı metodu ile.../.../... tarihinde saat... de başlamış ve.../.../... tarihinde saat... de bitirilmiştir. Ayrıca stoku temsilen yoğunluk ve nem tespiti için... adet numune Merkez Labaratuvarları elemanınca alınmıştır. İş bu tutanak tarafımızdan tutularak imza altına alınmıştır. Sayım Ekibi Başkanı Sayım Memuru Sayım Memuru Sayım Memuru (Müessese Görevlisi) Sayım Memuru (Merkez Labaratuar Görevlisi)

11 Ek:3... Kasasının Yılı sonu itibariyle Devir Tutanağı Paranın Cinsi Adedi Tutarı Toplam Kasasının bugün yapılan sayımında yukarıda küpürleri yazılı toplam TL... nin mevcut olduğu. Sayım Memuru Sayım Memuru Sayım Memuru

12 Ek:4 SAYIM NOKSANLARI İÇİN YAPILACAK CETVEL Cinsi Hesap No. Kütük No. Demirbaş No. Fabrika No. Bedel Amortisman Noksanlığın Sebebi Not: İşyerleri itibariyle hesaplar sıra takip ettirilerek cetveller tanzim edilecektir.

13 Sayım Memuru Sayım Memuru Sayım Memuru Sorumlu Memuru Amirliği Ek:5 SAYIM FAZLALARI İÇİN YAPILACAK CETVEL Hesap No. Demirbaş No. Fabrika No. Cinsi Bedel (Takdiri) Fazlalığın Sebebi Not: İşyerleri itibariyle hesaplar sıra takip ettirilerek cetveller tanzim edilecektir.

14 Sayım Memuru Sayım Memuru Sayım Memuru Sorumlu Memuru Amirliği Ek:6 BAŞKA SERVİS VE MÜESSESELERE NAKLEDİLİP ENVANTER CETVELLERİNDE KAYDI OLANLAR Gittiği Servis Kütük No. Hesap No. Demirbaş No. Cinsi Bedel Birikmiş Amortisman

15 Not: İşyerleri itibariyle hesaplar sıra takip ettirilerek tanzim edilecektir. Sayım Memuru Sayım Memuru Sayım Memuru Sorumlu Memuru Amirliği Ek:7 BAŞKA SERVİS VE MÜESSESELERDEN NAKLEN GELİP ENVANTER CETVELLERİNDE KAYDI OLMAYANLAR CETVELİ Geldiği Servis Kütük No. Hesap No. Demirbaş No. Fabrika No. Cinsi Bedel Birikmiş Amortisman

16 Not: İşyerleri itibariyle hesaplar sıra takip ettirilerek tanzim edilecektir. Sayım Memuru Sayım Memuru Sayım Memuru Sorumlu Memuru Amirliği Ek:8... Müessesesi Direk Ambarlarının 2012 Yıl sonu Sayım Cetveli SAYIM AMBAR AMBAR AMBAR STOK ADI ÖLÇÜ MEMURU MEMURU NOKSANI FAZLASI KIYMETİ

17 Sayım Memuru Sayım Memuru Sayım Memuru Sorumlu Memuru Ami

1. RESMİ YAZIŞMA SÜRECİ

1. RESMİ YAZIŞMA SÜRECİ 2. RESMİ MÜHÜR YAPTIRMA SÜRECİ 1. RESMİ YAZIŞMA SÜRECİ BAŞLAMA Gelen yazının içeriğine göre gerekli cevabı yazıp metnini hazırlamak İlgililerin paraflarını ve imza aşamalarını sağlamak Giden evrak zimmet

Detaylı

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU MALİ HİZMETLER BAŞKAN YARDIMCILIĞI DÖNER SERMAYE, BÜTÇE VE MUHASEBE İŞLEMLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI MERKEZ SAYMANLIK MÜDÜRLÜĞÜ MUHASEBE YETKİLİSİ ALİ YILDIRIM YIL SONU İŞLEMLERİ

Detaylı

TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ

TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ 1. SATIN ALINAN TAŞINIRIN GİRİŞ İŞLEMİ 1.1. İHTİYAÇ TESPİTİ VE SATIN ALINMASI İŞLEMİ 1.2. TAŞINIRIN MUAYENE VE KABUL İŞLEMLERİ 2. BAĞIŞ VE YARDIM YOLUYLA EDİNİLEN TAŞINIR İŞLEMLERİ

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Prosedür Numarası İİBF.PRS.02 Yayın Tarihi Sayfa Numarası 1/3 Revizyon Numarası 01

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Prosedür Numarası İİBF.PRS.02 Yayın Tarihi Sayfa Numarası 1/3 Revizyon Numarası 01 1. AMAÇ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Prosedür Numarası İİBF.PRS.02 Sayfa Numarası 1/3 Prosedürün amacı, Fakülte demirbaşına kayıtlı, ekonomik ömrünü tamamlamış, teknik ve fiziki nedenlerle kullanılması

Detaylı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 3 Aylık Tüketim Malzemeleri Çıkış Raporu Bildirim İşlemleri 3 Dk. Tüketim malzemelerine ait Tüketim Malzemesi Çıkış Raporu, 3 aylık dönemler itibari ile düzenlenir ve Harcama Yetkilisinin onayına sunulur.

Detaylı

T.C. TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Konu: Yeraltı elektrik teçhizatı 01/03/2010. GENELGE No: 671

T.C. TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Konu: Yeraltı elektrik teçhizatı 01/03/2010. GENELGE No: 671 T.C. TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Konu: Yeraltı elektrik teçhizatı 01/03/2010 GENELGE No: 671 Kablo Başlıkları Ocaklarda standartlara uygun kablolar kullanılacaktır. Kablo başlıkları kablolara

Detaylı

2- Her malzemenin kaydı ayrı ayrı yazılacak ve her malzemeye demirbaş numarası verilecektir.

2- Her malzemenin kaydı ayrı ayrı yazılacak ve her malzemeye demirbaş numarası verilecektir. Genelge No : 2 Genelge Tarihi : 17/01/2006 İL-İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA Bilindiği gibi, Devlet malı olan demirbaş eşyaların kullanılması, korunması, sorumlularınca usulüne uygun olarak kayıtlarının

Detaylı

1. Birim deposunda fiili sayım yapılmak suretiyle İhtiyaç duyulan taşınırlar belirlenir.

1. Birim deposunda fiili sayım yapılmak suretiyle İhtiyaç duyulan taşınırlar belirlenir. İŞ AKIŞ ANALİZİ TAŞINIR MAL YÖNETİMİ İŞLEMLERİ 1- Satın Alınan Taşınırın Giriş İşlemi 1.1- İhtiyaç Tespiti ve Satın Alınması İşlemi 1. Birim deposunda fiili sayım yapılmak suretiyle İhtiyaç duyulan taşınırlar

Detaylı

MİLLİ PİYANGO İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KASA İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

MİLLİ PİYANGO İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KASA İŞLEMLERİ YÖNERGESİ MİLLİ PİYANGO İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KASA İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü ve Şubelerinde tahsil ve tediyelere ilişkin kasa işlemlerinin düzenlenmesini

Detaylı

OCAK AYI İŞLEMLERİ. Erkan KARAARSLAN www.erkankaraarslan.org

OCAK AYI İŞLEMLERİ. Erkan KARAARSLAN www.erkankaraarslan.org OCAK AYI İŞLEMLERİ Erkan KARAARSLAN Ocak Ayı Sonuna Kadar Sayıştaya Gönderilecek Dökümanlar Hesap dönemi başında verilecek bilgiler şunlardır: a) Muhasebe birimlerini gösterir cetvel. b) Muhasebe yetkililerinin

Detaylı

Dönem sonu işlemleri ENVANTER

Dönem sonu işlemleri ENVANTER Dönem sonu işlemleri ENVANTER Dönemsonu/Envanter İşlemlerinin Gerekliliği Muhasebe sürecinin çıktıları olan, bilanço ve gelir tablosu ve açıklayıcı notların işletmenin anlık durumunu doğru ifade edebilmesi

Detaylı

- Demirbaş malzemelerin kullanıldığı mahallerde oda listelerinin yapılmadığı veya güncellenmediği,

- Demirbaş malzemelerin kullanıldığı mahallerde oda listelerinin yapılmadığı veya güncellenmediği, T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı SAYI : B100İMİ0000011/ KONU: Ayniyat İşlemlerinde Uyulması gereken esaslar Bilindiği gibi, Bakanlığımız merkez teşkilatı birimlerinin hizmet

Detaylı

TÜRKIYE TASKÖMÜRÜ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜÖÜ ZONGULDAK. GENELGE No: 540

TÜRKIYE TASKÖMÜRÜ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜÖÜ ZONGULDAK. GENELGE No: 540 'i TÜRKIYE TASKÖMÜRÜ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜÖÜ ZONGULDAK Konu: Safha maliyeti 31 /011200 i GENELGE No: 540 Kurumumuz Müesseselerindeki üretim faaliyetlerinin saglikli biçimde degerlendirilebilmesi ve maliyetlerin

Detaylı

Kapsam. Müdürlüğünün ( ) taşınır mallarının kayda alınması ile bunların yönetim ve denetiminde özel mevzuatındaki hükümler uygulanır.

Kapsam. Müdürlüğünün ( ) taşınır mallarının kayda alınması ile bunların yönetim ve denetiminde özel mevzuatındaki hükümler uygulanır. 08/11/2012 tarih ve 28461 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Taşınır Mal Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile yapılan düzenlemeler Taşınır Mal Yönetmeliği Önceki Metin Değişiklik Kapsam

Detaylı

T.C TÜRKİYE RADYO - TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı

T.C TÜRKİYE RADYO - TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı T.C TÜRKİYE RADYO - TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Sayı : 60913391-811.01/297-2457 02.04.2015 Konu : Telefon Tahsisi GENELGE (2015/1599) İlgi :a) Yönetim Kurulu

Detaylı

İŞLEM SÜRECİ BAŞLANGIÇ

İŞLEM SÜRECİ BAŞLANGIÇ BİRİM ADI Ana Süreç Adı Harcama birimimizce satın alınan tüketim malzemesi ve dayanıklı taşınırlar iş süreci Satın alınan malzemelerin muayene komisyonuna sunulması Muayene Komisyonu Kabulü yapılanları

Detaylı

BAŞLANGIÇ. Taşınır istek belgesi düzenlenerek malzemenin alınacağı kurum/birime gönderilir. İstek kabul edildi mi?

BAŞLANGIÇ. Taşınır istek belgesi düzenlenerek malzemenin alınacağı kurum/birime gönderilir. İstek kabul edildi mi? Ömer alisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler nstitüsü Devir Malzeme Giriş/Çıkış İşleri TOPLAM SÜR 80 Dk. İŞ SÜRCİ Taşınır istek belgesi düzenlenerek malzemenin alınacağı kurum/birime gönderilir Muayene

Detaylı

TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ

TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ BESYO TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ FORM : D RİSK Taşınırların giriş kaydının yapılması Taşınırların giriş kaydına esas olmak üzere düzenlenen taşınır işlem fişlerinin muhasebe birimine

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü T.C. MALİYE BAKANLIĞI Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü Sayı : 26660611-640-[15189]-4721 16/03/2015 Konu : Yazışma Usul ve Esasları ve Dosyalama İşlemleri İÇ GENELGE (2015/2) I - YAZIŞMALARDA

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI ESKİŞEHİR TİCARET ODASI İŞLETMELERDE FİİLİ ENVANTER DENETİMİ VE SONUÇLARI I- GENEL OLARAK İŞLETMELERDE FİİLİ VE KAYDİ ENVANTER İŞLEMLERİ : 213 sayılı Vergi Usul Kanunun Envanter Çıkartmak başlıklı 186.

Detaylı

DÖNER SERMAYE BİRİMİ GÖREV, İŞ TANIMLARI VE GEREKLERİ BELGELERİ

DÖNER SERMAYE BİRİMİ GÖREV, İŞ TANIMLARI VE GEREKLERİ BELGELERİ DÖNER SERMAYE BİRİMİ GÖREV, İŞ TANIMLARI VE GEREKLERİ BELGELERİ DÖNER SERMAYE MUHASEBE YETKİLİSİ Sayfa No ~ 1 ~ İŞİN KISA TANIMI: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenen amaç, ilke ve

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/59

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/59 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 26.07.2018 Sayı : 2018/59 Değerli Müşterimiz; Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun Genel Tebliği (Seri No:1) 26.05.2018 tarih

Detaylı

Fen Bilimleri Enstitüsü

Fen Bilimleri Enstitüsü Ömer alisdemir Üniversitesi Taşınır İstek Talep İşleri TOPLAM SÜR 7 gün 1 saat 3 Taşınır Kayıt kontrol Resmi talep yazısı. Taşınır Kayıt kontrol Kayıttan Düşme Teklif Komisyonu Taşınır İstek Belgesi Birimlerden

Detaylı

MAKİNA VE KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜK VE TAŞRA TEŞKİLATI MİSAFİRLERİNE YAPILAN İKRAM YÖNERGESİ

MAKİNA VE KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜK VE TAŞRA TEŞKİLATI MİSAFİRLERİNE YAPILAN İKRAM YÖNERGESİ MAKİNA VE KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜK VE TAŞRA TEŞKİLATI MİSAFİRLERİNE YAPILAN İKRAM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Esaslar Amaç MADDE 1-(1) Makina ve Kimya Endüstrisi

Detaylı

Yürürlüğe giriş tarihi: 25/06/2004 tarih ve 21 sayılı OLUR ORMAN ÜRÜNLERİNE VERİLECEK TEZKERELERE AİT TALİMAT

Yürürlüğe giriş tarihi: 25/06/2004 tarih ve 21 sayılı OLUR ORMAN ÜRÜNLERİNE VERİLECEK TEZKERELERE AİT TALİMAT Yürürlüğe giriş tarihi: 25/06/2004 tarih ve 21 sayılı OLUR ORMAN ÜRÜNLERİNE VERİLECEK TEZKERELERE AİT TALİMAT Amaç ve Kapsam Madde 1-Orman Ürünlerine Verilecek Taşıma Belgelerine Ait Yönetmeliğin 36. maddesi

Detaylı

ALFA GENELGE 2010/30. Konunun önemine binaen, bu yazımızda, yasa tasarısının Stok Affı ve Kasa Affı hükümleri değerlendirilecektir.

ALFA GENELGE 2010/30. Konunun önemine binaen, bu yazımızda, yasa tasarısının Stok Affı ve Kasa Affı hükümleri değerlendirilecektir. İstanbul, 08/12/2010 ALFA GENELGE 2010/30 Konu : Stok Affı Ve Kasa Affı Bilindiği üzere, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Ve Diğer Bazı Kanun

Detaylı

Sirküler Tarihi : Sirküler No : 2011/24 : Stok Beyanları, Kasa Mevcudu ve Ortaklardan Alacaklar Hk.

Sirküler Tarihi : Sirküler No : 2011/24 : Stok Beyanları, Kasa Mevcudu ve Ortaklardan Alacaklar Hk. AKKOR SİRKÜLER Akkor YMM LTD.ŞTİ. Tel: (216) 467 10 73 Bağdat Cad. No.353 D:8 Fax: (216) 467 01 73 34728 Caddebostan E-mail:info@akkorymm.com Kadıköy / İstanbul web:www.akkorymm.com.tr Sirküler Tarihi

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu TC SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Sayı : 88701720/0100701 Konu : 2015 Mali Yılsonu İşlemleri Kurumumuz halk sağlığı müdürlüklerinin ve sağlık kurumları döner sermaye saymanlıklarının yılsonu

Detaylı

MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 43) HESABA AKTARMA SURETİYLE ÖDEME

MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 43) HESABA AKTARMA SURETİYLE ÖDEME 11 Mart 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29292 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 43) HESABA AKTARMA SURETİYLE ÖDEME Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/155 Ref: 4/155. Konu: İŞLETME KAYITLARININ (KASA, ORTAKLAR CARİ, STOKLAR VE SABİT KIYMETLER) DÜZELTİLMESİ

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/155 Ref: 4/155. Konu: İŞLETME KAYITLARININ (KASA, ORTAKLAR CARİ, STOKLAR VE SABİT KIYMETLER) DÜZELTİLMESİ SİRKÜLER İstanbul, 22.08.2016 Sayı: 2016/155 Ref: 4/155 Konu: İŞLETME KAYITLARININ (KASA, ORTAKLAR CARİ, STOKLAR VE SABİT KIYMETLER) DÜZELTİLMESİ 19.08.2016 tarih ve 29806 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan

Detaylı

ĐKĐNCĐ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar

ĐKĐNCĐ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar TÜRKĐYE RADYO-TELEVĐZYON KURUMU AVRUPA BĐRLĐĞĐ VE ULUSLARARASI KURULUŞLARIN KAYNAKLARINDAN KURUMUMUZA PROJE KARŞILIĞI AKTARILAN HĐBE TUTARLARININ HARCANMASI VE MUHASEBELEŞTĐRĐLMESĐNE ĐLĐŞKĐN USUL VE ESASLAR

Detaylı

T.C. BUCA BELEDİYESİ İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. BUCA BELEDİYESİ İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ GENEL GÖREVLERİ İM.GT.01 SAYFA NO: 1/15 NO: 02 1. Yemekhane hazırlama ve günlük yemek dağılımını sağlamak. 2. Yemekhanenin temizliğinden sorumlu olmak. 3. Yemekler ile ilgili talep ve şikâyetleri dikkate

Detaylı

1-14-Taşınır Çıkış İşlemleri İş Akış Şemaları. a) Tüketim Suretiyle Çıkış İşlemleri İş Akış Şeması

1-14-Taşınır Çıkış İşlemleri İş Akış Şemaları. a) Tüketim Suretiyle Çıkış İşlemleri İş Akış Şeması 1-14-Taşınır Çıkış İşlemleri İş Akış Şemaları a) Tüketim Suretiyle Çıkış İşlemleri İş Akış Şeması Tüketim malzemeleri, Taşınır İstek Belgesi karşılığında düzenlenecek Taşınır İşlem Fişi çıkış kaydedilir.

Detaylı

TAŞINIR İŞ AKIŞI. İş Akışı Adımları. Taşınırlar, Tedarikçi Firma Tarafından Fatura/İrsaliye İle Birlikte Taşınır Kayıt Yetkilisine Teslim Edilir

TAŞINIR İŞ AKIŞI. İş Akışı Adımları. Taşınırlar, Tedarikçi Firma Tarafından Fatura/İrsaliye İle Birlikte Taşınır Kayıt Yetkilisine Teslim Edilir Sayfa 1/7 lar, Tedarikçi Firma Tarafından Fatura/İrsaliye İle Birlikte ne Teslim Edilir Teslim Alınan lar Muayene Kabul u Tarafından İncelenir M.Kabul u lar İstenilen Kalite ve Teknik Özellilere Uygun

Detaylı

Mal Teslim Alma İş Akış Şeması

Mal Teslim Alma İş Akış Şeması Mal Teslim Alma İş Akış Şeması Fatura ve Muayene Kabul Komisyonu Oluru Satınalma birimi tarafından düzenlenen fatura ve muayene kabul komisyonu olurlarının Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisine gelir Malın

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU Hurda Yoluyla Malzeme Çıkış Süreci İş Akış Şeması (Taşınır Kayıt Kontrol Birimi)

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU Hurda Yoluyla Malzeme Çıkış Süreci İş Akış Şeması (Taşınır Kayıt Kontrol Birimi) BÜLNT CVİT ÜNİVRSİTSİ UYGULAMALI BİLİMLR YÜKSKOKULU urda Yoluyla Malzeme Çıkış Süreci İş Akış Şeması URDA YOLUYLA MALZM ÇIKIŞ İŞLMİNİ urdaya ayrılacak malzemeleri değerlendirmek üzere arcama Yetkilisi

Detaylı

I- İŞLETMEDE MEVCUT OLDUĞU HALDE, KAYITLARDA YER ALMAYAN EMTİA, MAKİNE, TEÇHİZAT VE DEMİRBAŞLARIN KAYDA ALINMASI Kimler yararlanabilir?

I- İŞLETMEDE MEVCUT OLDUĞU HALDE, KAYITLARDA YER ALMAYAN EMTİA, MAKİNE, TEÇHİZAT VE DEMİRBAŞLARIN KAYDA ALINMASI Kimler yararlanabilir? Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanunla; I- İşletmede mevcut olduğu halde, kayıtlarda yer almayan emtia, makine, teçhizat ve demirbaşların, II- Kayıtlarda yer aldığı halde,

Detaylı

Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri

Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri Bayram KESER Mali Hizmetler Uzmanı Kuşadası, Eylül 2014 1 Seminer Sunum PLANI

Detaylı

DÖNER SERMAYE BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI

DÖNER SERMAYE BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI DÖNER SERMAYE BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI TAHSİLATLAR BİRİMİ GTHB.045. İLM.İKS.ŞMA.10/01.01 YAZAR KASA FIŞI İLE PARA TAHSILAT Mal veya Hizmet Karşılığı Ücretin Alınması Ticari Mal Ticari Mal Ücreti mi? Hizmet

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ SÖZLEŞMESİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ SÖZLEŞMESİ PROJE KOD NO: 2012-.. -.. -.... /.. /2012 I TARAFLAR Madde 1: 2547 sayılı kanunun değişik 58. maddesine dayanılarak çıkarılan Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri Hakkında Yönetmeliğin

Detaylı

SİRKÜLER (2018/60) İşletmelerinde fiilen bulunduğu halde kayıtlarında görülmeyen, Kayıtlarda yer aldığı halde işletmede fiilen bulunmayan,

SİRKÜLER (2018/60) İşletmelerinde fiilen bulunduğu halde kayıtlarında görülmeyen, Kayıtlarda yer aldığı halde işletmede fiilen bulunmayan, İSTANBUL, 17.08.2018 Konu: 7143 Sayılı Kanuna Göre Stok Affı SİRKÜLER (2018/60) 18.05.2018 tarih 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Sayı Konu : B0İMİ0000014-2032 : Bakanlığımıza Bağlı Eğitim ve Dinlenme Tesislerinden (Kamplardan) Yararlanma GENELGE 2005/57 04.04.2005 Bakanlığımız,

Detaylı

T.C. ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı HARCAMA İŞLEMLERİ GENELGESİ (2011/01)

T.C. ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı HARCAMA İŞLEMLERİ GENELGESİ (2011/01) KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ HARCAMA İŞLEMLERİ GENELGESİ (2011/01) İlgi a) 31.12.2005 tarih ve 26040 4. Mükerrer Sayılı Resmi Gazete de yayımlan Harcama Yetkilileri Hakkında Genel Tebliği(Seri No:1) b) Maliye

Detaylı

SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR

SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR 1 Sirküler Tarihi: 20.09.2016 Sirküler No : 2016/24 SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR İŞLETMEDE MEVCUT OLDUĞU HALDE KAYITLARDA YER ALMAYAN EMTİA, MAKİNE, TEÇHİZAT VE DEMİRBAŞLARIN VERGİ AFFI KAPSAMINDA KAYITLARA

Detaylı

SİRKÜLER 2018/70. Taşınmazların Yeniden Değerlemeye Tabi Tutulabilmesine İlişkin VUK. Tebliği Yayımlanmıştır.

SİRKÜLER 2018/70. Taşınmazların Yeniden Değerlemeye Tabi Tutulabilmesine İlişkin VUK. Tebliği Yayımlanmıştır. SİRKÜLER 2018/70 10/07/2018 Taşınmazların Değerlemeye Tabi Tutulabilmesine İlişkin VUK. Tebliği Yayımlanmıştır. 06.07.2018 tarihli ve 30470 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 500 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu

Detaylı

TAŞINIR MAL SEMİNER NOTLARI

TAŞINIR MAL SEMİNER NOTLARI TAŞINIR MAL SEMİNER NOTLARI 1- Müdürlüğümüze bağlı tüm kurum ve kuruluşlar; Okul ve Kurum Müdürlüklerine Muhasebe Müdürlüğünce verilen Say2000İ Kurum kotlarını kesinlikle değiştirmeyecekler ve şu anki

Detaylı

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Döner Sermaye Bütçe ve Muhasebe İşlemleri Daire Başkanlığı Tek Düzen Muhasebe Birimi

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Döner Sermaye Bütçe ve Muhasebe İşlemleri Daire Başkanlığı Tek Düzen Muhasebe Birimi TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Döner Sermaye Bütçe ve Muhasebe İşlemleri Daire Başkanlığı Tek Düzen Muhasebe Birimi MUHASEBEDE SIK YAPILAN HATALAR VE SIKÇA SORULAN SORULAR MEHMET DEVİREN & ADİL DUMANLILAR

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı. Sayın: Firma Yetkilisi

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı. Sayın: Firma Yetkilisi T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı *BE84EM49* Sayı : 85027752-934.02- Konu : Fiyat Tespiti Sayın: Firma Yetkilisi 8 Mart 2016 Tarihinde düzenlenecek olan Dünya Kadınlar

Detaylı

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAYIM TUTANAĞI İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI(09.01.2015) Toplam Süre 8 Gün 1 Gün 5 Gün 1 gün 1 Gün *Satın alınan, bağış yapılan, birimler arası devir yoluyla gelen veya daha önceki yıldan devreden malzemelerin

Detaylı

Kasım 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : TEBLİĞ

Kasım 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : TEBLİĞ Kasım 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29522 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 47) AMORTİSMAN VE TÜKENME PAYLARI Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı,

Detaylı

6736 SAYILI KANUN RESMİ GAZETE Tarih : 19/8/2106 Sayı : 29806

6736 SAYILI KANUN RESMİ GAZETE Tarih : 19/8/2106 Sayı : 29806 6736 SAYILI KANUN RESMİ GAZETE Tarih : 19/8/2106 Sayı : 29806 SUNUM KONUSU İŞLETME KAYITLARININ DÜZELTİLMESİ Haydar ÇAMALAN Yeminli Mali Müşavir Alâattin KÜREN Mali Müşavir Eylül 16 1 6736 SAYILI KANUNUN

Detaylı

(SATINALMA YOLU İLE MALZEME GİRİŞİ) Malzemeler ilgili firmalar tarafından fatura İle teslim edilir.

(SATINALMA YOLU İLE MALZEME GİRİŞİ) Malzemeler ilgili firmalar tarafından fatura İle teslim edilir. (SATINALMA YOLU İLE MALZEME GİRİŞİ) Malzemeler ilgili firmalar tarafından fatura İle teslim edilir. Satın Alma Onaylı Sipariş Fişi İle sayılarak teslim alınır. Muayene Kabul Komisyonu, Malzemelerin Teknik

Detaylı

TAŞINIR İŞLEMLERİ (Mal Alım ve Teslim, Sayım, Kayıt Altına Alım, Hurdaya Ayırma İşlemleri)

TAŞINIR İŞLEMLERİ (Mal Alım ve Teslim, Sayım, Kayıt Altına Alım, Hurdaya Ayırma İşlemleri) TAŞINIR İŞLEMLERİ (Mal Alım ve Teslim, Sayım, Kayıt Altına Alım, Hurdaya Ayırma İşlemleri) DOK. NO: BİD-İ-10 YÜRÜRLÜK TARİHİ:23.02.2015 REVİZYON NO: 00/- İşlemin Sorumlusu Bilgi Teknolojileri,İnsan Kaynakları

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU. Doküman No: KFS-ST 8.2.5.2 Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih:

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU. Doküman No: KFS-ST 8.2.5.2 Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih: MALI İŞLR BİRİMİ TAŞINIR KAYIT KONTROL İŞLMLRİN İLİŞKİN SÜRÇ AKIŞI Doküman No: KFS-ST 8.2.5.2 Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih: 1. Amaç 2. Kapsam Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünde

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE (2007/23)

T.C. BAŞBAKANLIK Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE (2007/23) T.C. BAŞBAKANLIK Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı : B.02.1.GÜM.0.06.00.18.541.157-4 Konu : Deniz ve Hava Taşıtlarına İhracat Teslimleri 01.06.2007 GENELGE (2007/23) Müsteşarlığımıza intikal

Detaylı

SAYMANLIK PERSONELİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLAR

SAYMANLIK PERSONELİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLAR SAYFA NO 1/6 1.POZİSYON ADI: Saymanlık Personeli 2.BAĞLI OLDUĞU ÜST POZİSYON: Maliye Bakanlığı 3.KENDİSİNE BAĞLI ALT POZİSYONLAR: Saymanlık Müdür Yardımcısı, Muhasebe memuru, Veznedar. 4.GÖREV : Bu Yönetmelik,

Detaylı

MATRAH ARTIRIMINA İLİŞKİN MUHASEBE İŞLEMLERİ

MATRAH ARTIRIMINA İLİŞKİN MUHASEBE İŞLEMLERİ MATRAH ARTIRIMINA İLİŞKİN MUHASEBE İŞLEMLERİ ÖZET; Bilindiği üzere Vergi ve Diğer Bazı ların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanuna göre, mükelleflerin 2013-2017 yıllarında beyan ettikleri;

Detaylı

DEVLET MALZEME OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN NEYFCÖRF SON TEKLİF MALZEMENİN GRUBU MİKTAR ^ 3! VERME ALINACAĞI TARİHİ

DEVLET MALZEME OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN NEYFCÖRF SON TEKLİF MALZEMENİN GRUBU MİKTAR ^ 3! VERME ALINACAĞI TARİHİ DEVLET MALZEME OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN Aşağıda cinsi ve miktarı yazılı malzeme teknik şartnamesi ve ticari şartnamesi ile ihale ek şartları dahilinde iç ve dış piyasadan açık teklif isteme usulüne göre

Detaylı

MALİYE BAKANLIĞI GELİR VE VERGİ DAİRESİ. Sayı: VD.25 Tarih: 8/12/2004 YETKİLİ MUHASİP MURAKIPLARA GENELGE NO: M.M.85/2004

MALİYE BAKANLIĞI GELİR VE VERGİ DAİRESİ. Sayı: VD.25 Tarih: 8/12/2004 YETKİLİ MUHASİP MURAKIPLARA GENELGE NO: M.M.85/2004 MALİYE BAKANLIĞI GELİR VE VERGİ DAİRESİ Sayı: VD.25 Tarih: 8/12/2004 YETKİLİ MUHASİP MURAKIPLARA GENELGE NO: M.M.85/2004 Konu: 39/2004 sayılı Türk Lirası nın Yeni Türk Lirası na Dönüştürülmesi Yasası hk.

Detaylı

SATINALMA YOLU İLE MALZEME GİRİŞİ

SATINALMA YOLU İLE MALZEME GİRİŞİ SATINALMA YOLU İL MALZM GİRİŞİ Malzemeler ilgili firmalar tarafından fatura ile teslim edilir. Satın alma onaylı sipariş fişi ile sayılarak teslim alınır Muayene kabul komisyonu, malzemelerin teknik şartnameye

Detaylı

HIZLANIRICI TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜ Taşınır Kayıt ve Kontrol İşleri

HIZLANIRICI TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜ Taşınır Kayıt ve Kontrol İşleri IZLANIRICI TKNOLOJİLRİ NSTİTÜSÜ DVİR YOLUYLA TAŞINIR GİRİŞ ŞMASI Taşınır İstek Belgesi düzenlenerek malzemenin alınacağı kurum/birime gönderilir. İstek kabul edildi mi? Devir yoluyla alım işleminden vazgeçilir.

Detaylı

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI TAŞINIR MAL KAYIT VE KULLANIMI HAKKINDA YÖNERGE

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI TAŞINIR MAL KAYIT VE KULLANIMI HAKKINDA YÖNERGE BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI TAŞINIR MAL KAYIT VE KULLANIMI HAKKINDA YÖNERGE BURSA-HAZİRAN 2014 Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Madde 1. Bu yönergenin amacı, Ajansa ait taşınır malların

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Tanımlar ve İstisnalar

İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Tanımlar ve İstisnalar TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU AMBAR HİZMETLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR (Yönetim Kurulunun 20/05/2009 tarih ve 2009/191 sayılı Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar ve İstisnalar Amaç MADDE 1

Detaylı

Çevre Denetimi Yönetmeliği

Çevre Denetimi Yönetmeliği Çevre Bakanlığından : Yayımlanacak Metin: Çevre Denetimi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, tesislerin kurulması, faaliyete geçmesi ve üretimin

Detaylı

VI-8 MERKEZİ YÖNETİM MUHASEBE YÖNETMELİĞİ GENEL TEBLİĞİ (SAYI: 2)

VI-8 MERKEZİ YÖNETİM MUHASEBE YÖNETMELİĞİ GENEL TEBLİĞİ (SAYI: 2) VI-8 MERKEZİ YÖNETİM MUHASEBE YÖNETMELİĞİ GENEL TEBLİĞİ (SAYI: 2) MERKEZİ YÖNETİM MUHASEBE YÖNETMELİĞİ GENEL TEBLİĞİ (SAYI: 2) R.G. Tarihi : 07/03/2009 R.G. Sayısı : 27162 I- Giriş (1) Merkezi Yönetim

Detaylı

alfa ymm İstanbul, 17/05/2018 ALFA GENELGE 2018/23 Konu : Stok Affı ve Kasa, Ortaktan Alacaklar Affı

alfa ymm İstanbul, 17/05/2018 ALFA GENELGE 2018/23 Konu : Stok Affı ve Kasa, Ortaktan Alacaklar Affı alfa ymm Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat. 5 Şişli - İstanbul Ofis : (0212) 343 65 65 (Pbx) Fax : (0212) 343 31 41 İstanbul, 17/05/2018 ALFA GENELGE 2018/23 Konu : Stok Affı

Detaylı

AYIKLAMA VE İMHA İŞLEMLERİ

AYIKLAMA VE İMHA İŞLEMLERİ AYIKLAMA VE İMHA İŞLEMLERİ AYIKLAMA: Arşiv Malzemesi ile cari işlemleri devresinde bir değere sahip olduğu halde, hukuki kıymetini ve bir delil olma vasfını kaybetmiş, ileride kullanılmasına ve muhafazasına

Detaylı

Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER)

Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER) www.gib.gov.tr 1 Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER) 444 0 189 www.gib.gov.tr Bu rehber, yayın tarihinde yürürlükte olan mevzuat dikkate alınarak hazırlanmıştır. Başkanlığımızın internet

Detaylı

İŞLETMEDE BULUNDUĞU HÂLDE KAYITLARDA YER ALMAYAN EMTİA, MAKİNE, TEÇHİZAT VE DEMİRBAŞLARIN KAYIT ALTINA ALINMASI

İŞLETMEDE BULUNDUĞU HÂLDE KAYITLARDA YER ALMAYAN EMTİA, MAKİNE, TEÇHİZAT VE DEMİRBAŞLARIN KAYIT ALTINA ALINMASI İŞLETMEDE BULUNDUĞU HÂLDE KAYITLARDA YER ALMAYAN EMTİA, MAKİNE, TEÇHİZAT VE DEMİRBAŞLARIN KAYIT ALTINA ALINMASI 6736 sayılı Kanunun 6/1 Maddesinin ile bazı mükelleflere; işletmelerinde mevcut olduğu hâlde

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu Temiz Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü

Ömer Halisdemir Üniversitesi Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu Temiz Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Hurdaya Ayırma İşlemi erkezi üdürlüğü 5 gün 10 dakika Hurdaya ayrılacak taşınırları değerlendirmek üzere harcama yetkilisi tarafından en az üç kişiden oluşan komisyonun kurulması ve kişilere bildirilmesi.

Detaylı

Bekad Yayınları Yayın No: 28 TAŞINIR MAL SİSTEMİ. Erman TAŞCI

Bekad Yayınları Yayın No: 28 TAŞINIR MAL SİSTEMİ. Erman TAŞCI Bekad Yayınları Yayın No: 28 TAŞINIR MAL SİSTEMİ Erman TAŞCI 2017 İÇİNDEKİLER I. BÖLÜM... 1 KAMUDA TAŞINIR MAL SİSTEMİNİN ÇERÇEVESİ... 1 A. GİRİŞ... 3 B. YENİ TAŞINIR MAL SİSTEMİ ÖNCESİ DURUM (AYNİYAT

Detaylı

ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ 24 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 25 İÇİNDEKİLER 1 KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ 1 2 DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU 3 3

Detaylı

T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI HARCAMA YETKİLİSİ GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİSİ

T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI HARCAMA YETKİLİSİ GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİSİ T.C SAĞLIK KÜLTÜR SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI HARCAMA YETKİLİSİ GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİSİ SATINALMAVE TAHAKKUK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SATINALMA BÜROLARI TAHAKKUK BÜROSU TKKY BÜROSU BÜRO 1 BÜRO 2 MÜBAYAA Gülcay ÇALIŞKAN

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE RADYO-TELEVİZYON KURUMU AVANS İŞLEMLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR ( Yönetim Kurulunun 06/02/2014 tarih ve 2014/29 sayılı kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

Çevre Denetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik

Çevre Denetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik ÇEVRE DENETİMİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete : 05.01.2001 tarih ve 24631 sayı (mükerrer) BİRİNCİ BÖLÜM İKİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Denetime Tabi Kuruluş ve İşletmeler ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Çevre Denetiminin

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMÎ PANSİYONLU OKULLARDA 2018 MALÎ YILI GELİR-GİDER CETVELİ HAZIRLAMA REHBERİ

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMÎ PANSİYONLU OKULLARDA 2018 MALÎ YILI GELİR-GİDER CETVELİ HAZIRLAMA REHBERİ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMÎ PANSİYONLU OKULLARDA 2018 MALÎ YILI GELİR-GİDER CETVELİ HAZIRLAMA REHBERİ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMÎ PANSİYONLU OKULLARDA 2018 MALÎ YILI GELİR-GİDER CETVELİ

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR BELEDİYESİ KÜTÜPHANE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

T.C. ÜSKÜDAR BELEDİYESİ KÜTÜPHANE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç MADDE 1-(1) Bu Yönetmeliğin amacı; Üsküdar Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü nün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını

Detaylı

TAŞINIR SAYIM VE YILSONU İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ FORMU İŞLEM ( Süreç Akış İŞ AKIŞ SÜRECİ. Uygun Değil. Uygun

TAŞINIR SAYIM VE YILSONU İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ FORMU İŞLEM ( Süreç Akış İŞ AKIŞ SÜRECİ. Uygun Değil. Uygun SÜREÇ NO 1 TAŞINIR SAYIM VE YILSONU İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ FORMU İŞLEM ( Süreç Akış Şeması ) İŞ AKIŞ SÜRECİ Kamu idarelerine ait taşınırların, taşınır kayıt kontrol yetkililerinin görevlerinden ayrılmalarında,

Detaylı

Hurdaya Ayırma İşlemi TOPLA SÜRE 5 gün 10 dakika Hurdaya ayrılacak taşınırları değerlendirmek üzere harcama yetkilisi tarafından en az üç kişiden oluş

Hurdaya Ayırma İşlemi TOPLA SÜRE 5 gün 10 dakika Hurdaya ayrılacak taşınırları değerlendirmek üzere harcama yetkilisi tarafından en az üç kişiden oluş Devir Alma Yoluyla Giriş İşlemi TOPLA SÜRE 3 gün 2 saat 15 dakika ın alınacağı kurum/ birime taşınır istek yazısının gönderilmesi İstek kabul edildi mi? İstek Yazısı Devir yoluyla alım işleminden vazgeçilmesi.

Detaylı

BİLGİ NOTU: /

BİLGİ NOTU: / BİLGİ NOTU: 20.09.2016/2016-15 6736 SAYILI KANUN İŞLETME KAYITLARININ DÜZELTİLMESİ 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun 19.08.2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

ET VE BALIK KURUMU GENELMÜDÜRLÜĞÜ KIYMETLĐ EVRAK YÖNETMELĐĞĐ YÖNETMELĐK NO:40 BĐRĐNCĐ KISIM GENEL HÜKÜMLER I. BÖLÜM

ET VE BALIK KURUMU GENELMÜDÜRLÜĞÜ KIYMETLĐ EVRAK YÖNETMELĐĞĐ YÖNETMELĐK NO:40 BĐRĐNCĐ KISIM GENEL HÜKÜMLER I. BÖLÜM Sayfa No :1/7 BĐRĐNCĐ KISIM GENEL HÜKÜMLER I. BÖLÜM Yönetmeliğin Amacı ve Uygulama Alanı Madde l. Amaç Bu yönetmeliğin amacı, sözleşme, ticari senetler, teminat mektupları ile diğer tüm kıymetli evrakın

Detaylı

ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER BÜRO AMİRLİĞİ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER BÜRO AMİRLİĞİ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER BÜRO AMİRLİĞİ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE Amaç BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK ve TANIMLAR Madde 1- Bu yönergenin amacı; Denizli

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu

Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Ömer alisdemir Üniversitesi Niğde Zübeyde anım Sağlık Üç aylık Tüketim Malzemeleri Çıkış Raporu Bildirim İşlemleri TOPLAM SÜR 60 İŞ SÜRCİ er yıl Üç (3) er aylık periyotlar halinde TKYS den harcama yönetim

Detaylı

İşletme Kayıtlarının Düzeltilmesi (Madde: 6)

İşletme Kayıtlarının Düzeltilmesi (Madde: 6) 09.06.2018/24 İşletme Kayıtlarının Düzeltilmesi (Madde: 6) Açıklamalar: 18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fen debiyat Fakültesi Devir Yoluyla Taşınır Mal Çıkışı TOPLAM SÜR 28 dk İŞ SÜRCİ Gerçekleştirme Görevlendirmesi BYS den gelen Taşınır istek belgesi arcama Yetkilisinin onayı alındıktan sonra ayniyat birimine

Detaylı

İŞ AKIŞI ŞEMASI FORMU

İŞ AKIŞI ŞEMASI FORMU Birimin Adı: Taşınır Kayıt Birimi 130.14.1 Sürecin Adı ve Kodu Ambar Giriş Çıkış İşlemleri İhtiyaç Bildiren Birim Harcama Yetkilisi Taşınır Kayıt İşlemleri İhtiyaç Bildiren Birim Harcama Yetkilisi İlgili

Detaylı

BANKA MUHASEBESİ 2 YATIRIM AMAÇLI DEĞERLER VE DİĞER AKTİFLER. Yrd. Doç. Dr. Figen Esin

BANKA MUHASEBESİ 2 YATIRIM AMAÇLI DEĞERLER VE DİĞER AKTİFLER. Yrd. Doç. Dr. Figen Esin BANKA MUHASEBESİ 2 YATIRIM AMAÇLI DEĞERLER VE DİĞER AKTİFLER Yrd. Doç. Dr. Figen Esin 2 YATIRIM AMAÇLI DEĞERLER VE DİĞER AKTİFLER Kısa vade içinde likide çevrilebilme kabiliyeti taşımayan veya kısa vadede

Detaylı

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü. Sayı : 90192509-010.03-14955 31/12/2014 Konu : Muhasebe Yönetmelikleri

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü. Sayı : 90192509-010.03-14955 31/12/2014 Konu : Muhasebe Yönetmelikleri T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü Sayı : 90192509-010.03-14955 31/12/2014 Konu : Muhasebe Yönetmelikleri Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin idare hesaplarının Sayıştaya verilmesi

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Kuruluş, Dayanak ve Tanımlar

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Kuruluş, Dayanak ve Tanımlar KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Kuruluş, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE (1)- Bu yönetmelik Yazı İşleri Müdürlüğü nün görev ve

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü KAMU İDARELERİNE AİT TAŞINMAZLARIN ENVANTERİ KILAVUZU

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü KAMU İDARELERİNE AİT TAŞINMAZLARIN ENVANTERİ KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü KAMU İDARELERİNE AİT TAŞINMAZLARIN ENVANTERİ KILAVUZU 16.09.2014 V1 KAMU İDARELERİNE AİT TAŞINMAZLARIN ENVANTERİ KILAVUZU GİRİŞ 13/09/2006 tarihli ve 2006/10970

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ

SİİRT ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ SİİRT ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Yönetim ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1)Bu Yönergenin amacı, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 58.Maddesine

Detaylı

TAŞINIR KAYIT KONTROL YETKİLİSİ İŞ AKIŞ SÜRECİ

TAŞINIR KAYIT KONTROL YETKİLİSİ İŞ AKIŞ SÜRECİ TAŞINIR KAYIT KONTROL YTKİLİSİ İŞ AKIŞ SÜRCİ SATIN ALMA YOLU İL MALZM GİRİŞİ Malzemeler ilgili firmalar tarafından fatura ile teslim edilir. Satın alma onaylı sipariş fişi ile sayılarak teslim alınır.

Detaylı

Yıl Sonu Terkin ve Mal Sayımı İş Akış süreci

Yıl Sonu Terkin ve Mal Sayımı İş Akış süreci Yıl Sonu Terkin ve Mal Sayımı İş Akış süreci Akış No:1 Her Yılın son ayında sayım komisyonunda yer alacak personelin Dekan tarafından belirlenmesi Harcama Yetkilisi belirlenen personeli onaylaması ile

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü. Sayı : 90192509-010.03-4167 27/04/2015 Konu : Taşınmaz Tahsis İşlemleri.

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü. Sayı : 90192509-010.03-4167 27/04/2015 Konu : Taşınmaz Tahsis İşlemleri. T.C. MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü Sayı : 90192509-010.03-4167 27/04/2015 Konu : Taşınmaz Tahsis İşlemleri. İlgi : 31/12/2014 tarihli ve 90192509-010.03-14955 sayılı genel yazı. 23/12/2014

Detaylı

alfa ymm İstanbul, 04/06/2018 ALFA GENELGE 2018/26 Konu : Stok Affı ve Kasa, Ortaktan Alacaklar Affı

alfa ymm İstanbul, 04/06/2018 ALFA GENELGE 2018/26 Konu : Stok Affı ve Kasa, Ortaktan Alacaklar Affı alfa ymm Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat. 5 Şişli - İstanbul Ofis : (0212) 343 65 65 (Pbx) Fax : (0212) 343 31 41 İstanbul, 04/06/2018 ALFA GENELGE 2018/26 Konu : Stok Affı

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ TANIM ÇİZELGESİ. Ahmet SAKIZLI Şube Müdürü

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ TANIM ÇİZELGESİ. Ahmet SAKIZLI Şube Müdürü 907.SKSDB.İTF 16.02.2018 16.02.2018 1 1 / 13 REVİZYON DURUM Revizyon Tarihi Revizyon Açıklama 16/02/2018 1 Başlangıç 907.SKSDB.İTF 16.02.2018 16.02.2018 1 2 / 13 Adı Vekil Adı Yapılan Yapılma 1 Birimlerden

Detaylı

TAŞINIR KAYIT KONTROL YETKİLİSİ İŞ AKIŞ SÜRECİ

TAŞINIR KAYIT KONTROL YETKİLİSİ İŞ AKIŞ SÜRECİ TAŞINIR KAYIT KONTROL YTKİLİSİ İŞ AKIŞ SÜRCİ SATINALMA YOLU İL MALZM GİRİŞİ Malzemeler İlgili Firmalar Tarafından Fatura İle Teslim dilir. Satın Alma Onaylı Sipariş Fişi İle Sayılarak Teslim Alınır. Muayene

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı GENELGE 2008/39

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı GENELGE 2008/39 Sayı : B.13.1.SGK.0.08.902.04.00/143605 15/05/2008 Konu: Muhasebe Yetkilileri, Veznedarlar ve Muhasebe Birimleri Arasındaki Devir İşlemleri GENELGE 2008/39 Kurumumuzun teşkilat ve kadrolarının 5502 sayılı

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Meslek Yüksekokulu

Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Meslek Yüksekokulu Ömer alisdemir Üniversitesi Üç Aylık Tüketim Malzemeleri Çıkış Raporu Bildirim İşlemleri TOPLAM SÜR 5 Dk. İŞ SÜRCİ Taşınır Kayıt ve Kontrol Birimi Personeli Taşınır Kayıt ve Kontrol Birimi yetkilisi tarafından

Detaylı

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇE VE MUHASEBE YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇE VE MUHASEBE YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇE VE MUHASEBE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler AMAÇ Madde 1-20/11/1998 tarih ve 2560 Sayılı Kanununun geçici 10.uncu

Detaylı