SİLAHTAN SANATA DOĞRU: BİREYSEL SİLAHSIZLANMA. PROJE KOORDİNATÖRÜ Öznur NESİPOĞLU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SİLAHTAN SANATA DOĞRU: BİREYSEL SİLAHSIZLANMA. PROJE KOORDİNATÖRÜ Öznur NESİPOĞLU"

Transkript

1 SİLAHTAN SANATA DOĞRU: BİREYSEL SİLAHSIZLANMA PROJE KOORDİNATÖRÜ Öznur NESİPOĞLU

2 FELSEFE GRUBU ARAŞTIRMA

3 ÜLKEMİZDE VE AVRUPA ÜLKELERİNDE SİLAH SAHİBİ OLMANIN YASAL YOLLARININ ARAŞTIRILMASI

4 ARAŞTIRMA GRUBU ÖĞRENCİLERİ Naz PAKKAL Beste KARLI Oya PAKKAL Nihal KAZAR DANIŞMAN ÖĞRETMEN Baldan PARTENER

5 ÜLKEMİZDE İNSANLARIN SİLAH SAHİBİ OLMA NEDENLERİ Bu soruya verilen en yaygın cevap güvenlik tir. Bakırköy Psikiyatri ve Tedavi Araştırma Merkezi nin (BAPAM), silah ruhsatı başvurusu üzerinde yaptığı bir araştırmada silah sahibi olma nedenleri şöyle sıralanıyor: İş riski nedeniyle % 35 Evde bulunsun diye % 23,6 Merak ve hobi olarak % 16,7 Avcılık veya atıcılık gerekçesiyle % 12,7 Meslek gereği % 6,8 Hatıra yani intikal nedeniyle % 5,2

6 ÜLKEMİZİN BİREYSEL SİLAHLANMADAKİ DURUMU Silah sahip olma sıralamasında Türkiye tüm dünya ülkeleri sıralamasında 20. sıradadır. Türkiye de ortalama her 65 kişiden biri silah taşımakta Türkiye de ruhsatlı ve ruhsatsız silah sayısı son 10 yılda yaklaşık 10 kat artmıştır. Türkiye'de 2,5 milyonun üzerinde ruhsatlı silah olduğu bilinmektedir.

7 ÜLKEMİZDEKİ SİLAH KANUNUNA GÖRE SİLAH SAHİBİ OLMANIN YASAL YOLU Tek atımlık av tüfeği için 18, tabanca için 21 yaşını bitiren, Sağlık bakımından bir engeli olmayan, Silahın kanuni yollardan temin edildiğini belgelendiren, Silah edinmek için haklı bir nedene sahip olan, Silahın güvenli korunması için fiziki tedbir almış olanlar silah ruhsatı alabiliyor.

8 Ülkemizde polis ve jandarma bölgesinde bulunan ruhsatlı silah sayısı yaklaşık 2,5 milyondur. * Türkiye de kişilerin kullanımında bulunan toplam silah sayısı ortalama 7 ile 10 milyon arasındadır.

9

10 AVRUPA DA SİLAH SAHİBİ OLMANIN YASAL YOLU

11 İNGİLTERE İngiltere de sivil vatandaşlar bireysel silahlanma hakkına sahip değildir. Birleşik Krallık ta yalnız polis ve Buckingham Sarayı nda görev yapan askerler silah taşıma hakkına sahiptir.

12 YUNANİSTAN Yunanistan da silah ruhsatı polis teşkilatınca veriliyor.

13 FRANSA Silah ruhsatı talep eden kişinin, mesleği gereği güvenliğinin ciddi biçimde tehlikede olması gerekiyor. Sahip olduğu ruhsatlı silahın başkalarının eline geçmemesi için evinde çelik kasa bulundurma zorunluluğu var.

14 BELÇİKA Belçika da, izne tabi ateşli silah alımı için atış kulübüne üye olmak gerekiyor.

15 SONUÇ Ülkemizde bir günde 8 yurttaşımız bireysel silahlarla hayatını kaybederken, 2 si yaralanıyor. Her yıl 4 bin kişi silahla hayatını kaybederken, 10 binlerce kişi yaralanıyor. Ateşli silahların % 66 ila 75,6'sının ruhsatsız olduğu biliniyor. Cinayetlerin yarısı ateşli silahlarla gerçekleştiriliyor.

16 TÜRKÇE-EDEBİYAT İNCELEME

17 ÇALIŞMA GRUBU Ayşenur HACIALİOĞLU Deniz TORAMAN Ömer Yiğit KUROĞLU Miray KARABULUT Lisa ARCHİBALD Melis BAYKARA Deniz Naz BAYRAM DANIŞMAN ÖĞRETMENLER Gülhiz BİNİCİ, Deniz ERTEN

18 TÜRK KÜLTÜRÜNDE SİLAHIN YERİ NEDİR? TÜRK EDEBİYATINDA SİLAH NE ŞEKİLDE İŞLENMİŞTİR?

19 ÇALIŞMA GRUBU Ayşenur HACIALİOĞLU Deniz TORAMAN Ömer Yiğit KUROĞLU Eserin künye bilgileri Eserin adı: Türk Kültüründe Silah Yazarı: Erkan GÖKSU Yayınevi: Ötüken Basım yılı: 2008 Sayfa sayısı: 548

20 TÜRK KÜLTÜRÜNDE SİLAHIN YERİ * Türklerde silah güç, kuvvet ve kudreti temsil eder. * Eski Türkler için en önemli silahlar ise; ok, yay, kılıç, mızrak, gürz, hançer, sapan, kement, zırh, miğfer ve kalkandır. * Silah adları; yer, boy ve aşiret adı olarak kullanılmıştır.

21 * Türklerde büyük öneme sahip olan ant merasimleri silah kullanılarak ve silahın önünde yemin edilerek gerçekleştirilmiştir. * Silah üzerine yemin edilen bu merasimleri konu alan birçok Türk destanı vardır. Manas Destanı, buna verebilecek en iyi örnektir.

22 * Silah, Türkler arasında en değerli armağanlardan biri olarak kabul edilmiştir. * Silah aynı zamanda sadakat ve itaat sembolüdür. * Anadolu da silah adı geçen bazı yer adları: Baltaköy, Sapanca, Kılıçdere, Bozok, Cebeci

23 SONUÇ * Türkler ve Türk kültürü için silahın toplumsal yaşamda büyük bir önemi ve yeri vardır. * Devlet yapılanmasından, edebiyata, sanata kadar her konuda Türklerin hayatında kutsal bir sembol olan silah, devlet ve toplum hayatında çok önemli kültürel işlevlere sahip olmuştur. Yüzyıllar öncesine dayanan bu kültür, bugün hala etkisini sürdürmektedir.

24 ÇALIŞMA GRUBU Miray KARABULUT Lisa ARCHİBALD Melis BAYKARA Deniz Naz BAYRAM Eserin künye bilgileri Eserin adı: Tarih Boyunca Türk Toplumunda Silah Kavramı ve Osmanlı İmparatorluğunda Kullanılan Silahlar Yazarı: T. Nejat ERALP Yayınevi: Atatürk Kültür Merkezi Yayınları Basım yılı: 1993 Sayfa sayısı: 276

25 OSMANLI DÖNEMİNDE SİLAH TÜRLERİ *Osmanlı döneminde silah; savaş aracı ve üstün zenginlik göstergesi olarak kullanılmıştır. * O dönemde en önemli silah kılıçtır, Hz. Muhammed in kılıç hakkında hadisleri kılıcın üstün görülmesinin nedenlerinden biridir.

26 ATEŞLİ SİLAHLAR * Türk tarihinde ateşli silahların kullanılmaya başlanması Hicret ten sonra Mekke'ye yapılan taarruzlarda barutun kullanılması ve Türklerin barutun varlığını öğrenmesiyle başlar. * Ateşli silahlar dendiğinde akla ilk top gelir.

27 SAVUNMA SİLAHLARI * Silahın Türk tarihindeki yeri İslamiyet ten önceki döneme kadar uzanır. * Zırhların, miğferlerin ve silahların üstündeki kabartmalar ve yazılarla Türk kültürü yansıtılmıştır. * Savunma silahları, savaş alanında koruma işlevinin yanı sıra sosyal ve askeri statü göstergesidir.

28 OSMANLILARIN SİLAHLARDA KULLANDIKLARI MADENLER İLE SİLAHLARA UYGULANAN YAPIM VE SÜSLEME TEKNİKLERİ * Türklerin tarih boyunca kullandıkları silahlarda Türk tipi formların ve Türk süsleme sanatının şaheser örnekleri ortaya konulmuştur.

29 SONUÇ * Silahlar, tarih boyunca üzerindeki kabartmalar ve yazılarla Türk kültürünü yansıtmış, dini inançlar ve ifadeler silahları süslemiştir. * İslamiyet öncesine dayanan ve 19. yüzyıla kadar devam eden süreçte silahlar, savaşçı ruhlarıyla tanınan Türk milleti için savaş alanında korunma işlevinin yanı sıra; sosyal, askeri, dini, kültürel güç ve statülerin göstergesi haline gelmiştir.

30 REHBERLİK BİRİMİ FEN BİLİMLERİ ZÜMRESİ BEDEN EĞİTİMİ ZÜMRESİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME BİRİMİ ARAŞTIRMA ANKET HAZIRLAMA UYGULAMA

31 UYGULANAN ANKETLER 1. Oyun ve Oyuncak Seçimi Anketi 2. Bilgisayar Oyunları ve Televizyon Dizileri Anketi 3. Maç ve Düğünlerden Sonra Silah Kullanımına Türk Toplumunun Yaklaşımı Anketi

32 GÖREV ALAN ÖĞRENCİLER Naz PAKKAL Barış ŞENKAL Nihal KAZAR S. Celin SİVRİKAYA Elifnaz KAYHAN Oya PAKKAL Beray ÇAKIROĞLU Gamze Nur İŞERİ Çağdaş GÜNER Yonca ÇOPUROĞLU DANIŞMAN ÖĞRETMENLER Songül ÖZTÜRK Sevda YILMAZ Ahmet ÇETİN

33 REHBERLİK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

34 YAPILAN BİR ARAŞTIRMADA ÖĞRENCİLERİN, SİLAHLI ŞİDDETE EN FAZLA TANIK OLDUKLARI ALANLARDAN BAZILARI * Filmler (% 39,9), * Televizyon (% 20,5), * Polis memurları (% 11,6), * Gazete haberleri (% 10,0), * Bilgisayar ve video oyunları (% 6,3)

35 ÇOCUKLARIN YAŞINA KADAR GÜNDE ORTALAMA 1-2 SAAT ÇİZGİ FİLM İZLEDİKLERİ, ÇOCUĞUN SALDIRGAN DAVRANIŞLARI TAKLİT ETTİĞİ BELİRLENMİŞTİR (AKARCALI, 1996).

36 EN ÇOK SATILAN OYUNCAKLARDAN BAZILARI Araba (% 13), Bebek (% 10), Pelüş oyuncak (% 7), Oyun hamuru (% 4), Tabanca (% 2), Lego (% 2), Pokemon (% 1) olmuştur.

37 OYUNCAK SEÇİMİNDE ŞİDDETİ DESTEKLEMEYEN VE BUNA DİKKAT EDEN ANNE ORANI 63,6 DIR. (GLASSY AND ROMANO,2003)

38 FEN BİLİMLERİ ZÜMRESİ NİN ÇALIŞMALARI

39 YÖNERGEMİZ Oyuncaklar ve oyuncak silahların çocukların iletişim becerilerine etkisi nasıldır? Çocukların ve gençlerin hayatında yer alan oyuncak ve bilgisayar oyunlarında silahın yeri nedir? Oyuncak silah ve bilgisayar oyunlarında silah kullanımı çocukları ya da gençleri nasıl etkiler?

40 Çocukların hayatlarında en çok yer alan bilgisayar ve televizyonun, çocukları nasıl etkilediğini öğrenmek için onlarla konuştuk ve gözlemler yaptık. Bunun sonucunda da anket sorularımızı hazırladık

41 Anketlerimizi yaş gruplarına göre hazırladık ve uyguladık. * Oyun ve Oyuncak Seçimi anketimizi 1-5. sınıflara, * Oyun, Oyuncak Seçimi ve Bilgisayar Oyunları, Televizyon ve Siz anketini 6-8. sınıflara, * Bilgisayar Oyunları, Televizyon ve Siz anketini lise öğrencilerine uyguladık.

42 ANKET SORULARI HAZIRLANIRKEN

43 ANKET SORULARIMIZDAN ÖRNEKLER Oyun, Oyuncak Seçimi anketinden? Oynadığınız oyuncaklar, davranışlarınızı etkiliyor mu? Evet ( ) Hayır ( )? Oyuncak silah ile oynamak beni: Etkilemez ( ) Olumlu etkiler ( ) Olumsuz etkiler ( )

44 ANKET SORULARIMIZDAN ÖRNEKLER Bilgisayar Oyunları, Televizyon ve Siz anketinden? Oynadığınız oyunda silah varsa sizce bu oyun şiddet içeren bir oyun olarak sınıflandırılabilir mi? Evet ( ) Hayır ( )? Bu oyunların sizi şiddete yönelttiğini düşünüyor musunuz? Evet ( ) Hayır ( )

45 ANKET SORULARI UYGULANIRKEN

46 SONUÇ OLARAK Çalışmalar için hazırlanan anketler toplam 608 kişiye uygulanmıştır.

47 BEDEN EĞİTİMİ ZÜMRESİ NİN ÇALIŞMALARI

48 YÖNERGEMİZ Türk toplumunun, maç ve düğünlerden sonra silah kullanımına bakışı nasıldır?

49 Beden Eğitimi Zümresi olarak okulumuzda yürütülen Silahtan Sanata Doğru: Bireysel Silahsızlanma adlı proje kapsamında toplumun spor ve silah ilişkisine bakışını araştırdık. Maç ve düğünlerden sonra silah kullanımından yola çıkarak silahın toplumdaki yerini öğrenmek üzere anketimizi hazırladık. Anket, İstanbul Anadolu yakasının çeşitli semtlerinde 18 yaş üstüne 242 kişiye uygulandı.

50 ANKETİ UYGULARKEN

51 ANKET SORULARI Silah kullanıyor musunuz? Koşullarınız elverse silah satın almak ister misiniz? Bireysel silahsızlanmayı destekliyor musunuz? Silahın sevinç unsuru olarak kullanımını onaylıyor musunuz? Çevrenizde hiç bireysel silahsızlanmayla ilgili çalışmalar yapıldığını duydunuz mu? Bireysel silahsızlanma adına bir çalışmaya katılmayı düşünüyor musunuz? Düğün ve maçlarda kullanılan ateşli sevinç ünlemleri hiç size veya yakınlarınıza zarar verdi mi? EVET HAYIR EVET HAYIR KARARSIZ EVET HAYIR KARARSIZ EVET HAYIR KARARSIZ EVET HAYIR EVET HAYIR EVET HAYIR

52 SONUÇ İstanbul Anadolu Yakası nın çeşitli semtlerinde 242 kişiye uygulanan anket sonuçlarına göre silah kullanımının az olması, kişilerde silah satın alma isteğinin olmaması ve bireysel silahsızlanmaya destek görünüyor. Ayrıca sevinç unsuru olarak silah kullanımı da ankete katılan kişilerce onaylanmıyor. Ankete katılanların bireysel silahsızlanma çalışmalarından habersiz olması bu çalışmaların yaygınlaşması gerektiğini ortaya koyuyor. Bunların hepsinden öte toplum bilinçlendirildiği sürece silahsızlanma hareketi istenen noktaya gelecektir.

53 MATEMATİK ZÜMRESİ VERİLERİ GRAFİĞE DÖKME ANALİZ ETME

54 AMAÇ Silahtan Sanata Doğru: Bireysel Silahsızlanma adlı projede Matematik Zümresi nin amacı; uygulanan anket sonuçlarının sayısal analizini yaparak verileri tablo haline getirmek, tablolama işleminden elde edilen sonuçları grafiğe dökmek ve grafikleri yorumlamaktı.

55 HAZIRLAYAN ÖĞRENCİ BARIŞ ŞENKAL DANIŞMAN ÖĞRETMEN ESRA ÖZBAYRI

56 OYUN VE OYUNCAK SEÇİMİ ANKETİ SONUÇLARI UYGULANAN YAŞ GRUBU: 7-11 YAŞ ARASI (ÖZEL IRMAK İLKÖĞRETİM OKULU 1. KADEME) ANKETE KATILAN KİŞİ SAYISI: 170

57 OYUN VE OYUNCAK SEÇİMİ ANKETİ Oyuncaklar ve oyuncak silahlar, çocukların iletişim becerilerini nasıl etkiler? sorusuna yanıt aranan anket, 7-11 yaş arası Özel Irmak İlköğretim Okulundan 170 öğrenciye uygulandı.

58 100 Erkek ve kız öğrencilerin olumlu yanıt oranları ,54 39,02 50 Erkekler Kızlar ,96 43,15 41, ,49 Oyuncak olarak silah tercihi Oyuncak silah ilerde şiddete yöneltir Silahlı bilgisayar oyunları şiddete yöneltir

59 BİLGİSAYAR OYUNLARI VE TELEVİZYON DİZİLERİ ANKETİ SONUÇLARI UYGULANAN YAŞ GRUBU: YAŞ ARASI (ÖZEL IRMAK İLKÖĞRETİM OKULU 2.KADEME VE ÖZEL IRMAK ANADOLU LİSESİ ) ANKETE KATILAN KİŞİ SAYISI: 196

60

61 100 Erkek ve kız öğrencilerin olumlu yanıt oranları % 28,2 % 22,0 Kızlar Erkekler % 21,8 Silah içerikli oyunların gençleri şiddete yönelttiğini düşünüyorum % 1,7 % 7,6 Bilgisayar oyunlarında silaha ulaşmanın kolaylığı Beni silah almaya teşvik ediyor % 11,2 % 12,8 Bence yaş sınırı olan oyunlara ulaşım engelleniyor % 3,4 % 20,1 Silah içeren bir bilgisayar oyunda rahatça adam öldürmek bana GÜÇ ve OTORİTE hissi veriyor % 28,5 Silah içerikli bilgisayar oyunlarında karakterim öldüğünde veya kaybettiğimde oyunu daha hırslı oynamaya başladım

62 TOPLUMDA SİLAHIN YERİ ANKETİ SONUÇLARI UYGULANAN YAŞ GRUBU: 18 YAŞ ÜSTÜ (İSTANBUL ANADOLU YAKASI) ANKETE KATILAN KİŞİ SAYISI: 242

63 TÜRK TOPLUMUNUN, MAÇ VE DÜĞÜNLERDEN SONRA SİLAH KULLANIMINA YAKLAŞIMI ANKETİ Türk toplumunun, maç ve düğünlerden sonra silah kullanımına bakışı nasıldır? sorusuna yanıt aranan anket, İstanbul Anadolu Yakası nın çeşitli semtlerinde yaşayan 18 yaş üstü 242 kişiye uygulandı.

64

65 GÖRSEL SANATLAR ZÜMRESİ

66 HAZIRLAYAN ÖĞRENCİLER Ege ALTUN Eda VATAN Eda SEZER Yonca Lina ÇOPUROĞLU Gamze Nur İŞERİ Nihal KAZAR DANIŞMAN ÖĞRETMENLER Emel ASLIBAY Funda DÜKMENLER Saadet İNAN UYAR Aslı KORUR YÜKSEL

67 1. ÖZEL IRMAK OKULLARI NDA KARİKATÜR ÇALIŞMASI 2. PENDİK ORHAN SİNAN HAMZAOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU NDA KARİKATÜR ÇALIŞMASI 3. ÜÇ BOYUTLU ÇALIŞMA

68 KARİKATÜRİST VAROL YAŞAROĞLU NUN YÖNLENDİRMESİYLE OKULUMUZ UN 3. SINIF ÖĞRENCİLERİ ŞİDDET NESNELERİNİ DÖNÜŞTÜRÜRKEN

69

70

71

72

73 ÖZEL IRMAK OKULLARI GÖRSEL SANATLAR ZÜMRESİ NİN YÖNLENDİRMESİYLE PENDİK ORHAN SİNAN HAMZAOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİ ŞİDDET NESNELERİNİ DÖNÜŞTÜRÜRKEN İ

74

75 ŞİDDET NESNELERİNİN DÖNÜŞÜMÜ

76

77 ÇOCUKLAR, BÜYÜKLERDEN NEDEN OYUNCAK SİLAH İSTER?

78 ÜÇ BOYUTLU ÇALIŞMALARDA FARKLI OKULLARIN BİREYSEL SİLAHSIZLANMA KONUSUNDAKİ YORUMLAMALARI

79 SABANCI ÜNİVERSİTESİ EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI NDAKİ SUNUMDAN GÖRÜNTÜLER

80 SABANCI ÜNİVERSİTESİ SUNUM POSTERİ

81 John Lennon Imagine Imagine there's no heaven, it's easy if you try No hell below us, above us only sky Imagine all the people living for today ah Imagine there's no countries, it isn't hard to do Nothing to kill or die for And no religion too Imagine all the people living life in peace You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will be as one Imagine no posession, I wonder if you can No need for greed or hunger, a brotherhood of man Imagine all the people sharing all the world You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will live as one

82 PENDİK ORHAN SİNAN HAMZAOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU

83 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI Bizim Silahımız

84 EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI Savaş ve Sanat

85 MEF OKULLARI Beynimizdeki Silah

86 TERAKKİ VAKFI OKULLARI Rest in Peace

87 TÜRK EĞİTİM VAKFI İNANÇ TÜRKEŞ ÖZEL LİSESİ Ucube

88 ÖZEL IRMAK OKULLARI Yalnız Ağaç

SİLAHTAN SANATA DOĞRU: BİREYSEL SİLAHSIZLANMA

SİLAHTAN SANATA DOĞRU: BİREYSEL SİLAHSIZLANMA SİLAHTAN SANATA DOĞRU: BİREYSEL SİLAHSIZLANMA SĠLAHIN TÜRK KÜLTÜRÜNDEKĠ YERĠ Silah, insanların ve toplumların bir başka insana veya toplumlara karşı savunma ya da saldırı amaçlı kullandığı bir araçtır.

Detaylı

PROJE RAPORU. 1. Proje içeriğinin zümreler arasında paylaşılarak görev dağılımının yapılması,

PROJE RAPORU. 1. Proje içeriğinin zümreler arasında paylaşılarak görev dağılımının yapılması, PROJE RAPORU Silahtan Sanata Doğru Bireysel Silahsızlanma Projesinin Amacı: Proje ile bireysel silahlanmanın yaşama hakkı nı tehdit eden önemli sosyal sorunlardan biri olduğuna dikkat çekmek amaçlandı.

Detaylı

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE REHBERLİK PROGRAMI İHTİYAÇ ANALİZİ FORMU (Anne-Baba Formu) Çocuğun Kaç Aylık Olduğu :. /. / 20 Cinsiyeti :

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE REHBERLİK PROGRAMI İHTİYAÇ ANALİZİ FORMU (Anne-Baba Formu) Çocuğun Kaç Aylık Olduğu :. /. / 20 Cinsiyeti : FORM-A ÖLÇME DEĞERLENDİRME İLE İLGİLİ FORMLAR EK-4 OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE REHBERLİK PROGRAMI İHTİYAÇ ANALİZİ FORMU (Anne-Baba Formu) Çocuğun Kaç Aylık Olduğu :. /. / 20 Cinsiyeti : Sayın anne-baba / veli,

Detaylı

2013-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2013-LYS) SONUÇLARI

2013-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2013-LYS) SONUÇLARI 2013-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2013-LYS) SONUÇLARI 2013 LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI SAYISAL VERİLERİ 2013-LYS ADAY SAYILARI YGS Sonrası LYS ye Girmeye Hak Kazanan Aday Sayısı 1.232.679 Sınavsız Geçiş

Detaylı

Silah Ruhsatı Başvurularında Narsisistik Özellikler ve Mizaç Özellikleri

Silah Ruhsatı Başvurularında Narsisistik Özellikler ve Mizaç Özellikleri Silah Ruhsatı Başvurularında Narsisistik Özellikler ve Mizaç Özellikleri *Dr Sibel Koçbıyık, **Dr Sedat Batmaz *Ankara Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi **Mersin Devlet Hastanesi Giriş-I İlk çağlardan

Detaylı

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi.

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. ANKET SONUÇLARI Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. Bu anket, çoğunluğu Ankara Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Meslek Lisesi öğrencisi olmak üzere toplam 130 öğrenci üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya

Detaylı

KOCAELİ 1. ÜNİVERSİTE TANITIM FUARI VE KARİYER GÜNLERİ FİNAL RAPORU

KOCAELİ 1. ÜNİVERSİTE TANITIM FUARI VE KARİYER GÜNLERİ FİNAL RAPORU KOCAELİ 1. ÜNİVERSİTE TANITIM FUARI VE KARİYER GÜNLERİ FİNAL RAPORU Bu yıl birincisi düzenlenen Üniversite Tanıtım Fuarı ve Kariyer Günleri organizasyonunun katılımcılar ve ziyaretçiler gözünden etkililiğin

Detaylı

Matematik ile İlgili Ne Öğrenmek İstiyoruz? Ege S. : Matematik işaretlerinin nasıl kullanıldığını öğrenmek Göksun Deniz T. : Labirent çalışmalarının n

Matematik ile İlgili Ne Öğrenmek İstiyoruz? Ege S. : Matematik işaretlerinin nasıl kullanıldığını öğrenmek Göksun Deniz T. : Labirent çalışmalarının n Matematik ile İlgili Ne Biliyoruz? Ege S. : Nesnelerle toplama yapmayı biliyorum. Göksun Deniz T. : 20 ye kadar saymayı biliyorum. Meliha Melis Y. : Şekillerin yönlerini biliyorum. Efe Yağız K. : Sayıları

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ DESTEK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNCE AYDA BİR ÇIKARILIR İlk Çıkış Tarihi: 09/01/1939 CİLT: 76 SAYI: 2664-2675 2013 YILI 76. CİLDİN FİHRİSTİ Konusu Çıkış Yeri

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2017-LYS) SONUÇLARI

2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2017-LYS) SONUÇLARI 2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2017-LYS) SONUÇLARI 11.07.2017 2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2017-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS Sonrası Herhangi Bir LYS ye Girmeye Hak Kazanan Aday Sayısı:

Detaylı

ŞUBAT 2018 AYLIK BÜLTEN

ŞUBAT 2018 AYLIK BÜLTEN ŞUBAT 2018 AYLIK BÜLTEN 06.02.2018 BASKETBOL VE VOLEYBOL TAKIMLARI ALL STARS SPORTS CAMP TA 2018 sömestr tatilinde Kuşadası'nda düzenlenen kış kampına Ülkem Koleji basketbol ve voleybol takımları katıldı.

Detaylı

MECİDİYEKÖY ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI

MECİDİYEKÖY ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI MECİDİYEKÖY ANADOLU LİSESİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI İÇİNDEKİLER 1.BÖLÜM...4 OKULA İLİŞKİN GENEL BİLGİLER...4 II. BÖLÜM...5 OKULUN TARİHÇESİ...5 OKULUN/KURUMUN ÖZELLİKLERİ...5 III.BÖLÜM...6

Detaylı

5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014

5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014 5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014 5. Sınıf Haftalık Ders Programı İngilizce: 12+5 +1= 18 saat (3 öğretmen) Türkçe: 6 saat Matematik: 5 saat Fen: 4 saat Sosyal Bilgiler: 3 saat Din Kültürü: 2 saat

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ DESTEK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNCE AYDA BİR ÇIKARILIR İlk Çıkış Tarihi: 09/01/1939 CİLT: 75 SAYI: 2652-2663 2012 YILI 75. CİLDİN FİHRİSTİ Konusu Çıkış Yeri

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI

2015-2016 AKADEMİK YILI T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 201 2016 AKADEMİK YILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI KONTENJANLARI HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM Kurumsal İletişim İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler, Reklamcılık,

Detaylı

İDARECİ VE ÖĞRETMEN ARKADAŞLARA

İDARECİ VE ÖĞRETMEN ARKADAŞLARA T.C. KAĞITHANE KAYMAKAMLIĞI İstinye Anadolu Lisesi SAYI : 326283.13-.755.02.06/ KONU : Komisyon-Kurul Görevleriniz 16.09.2016 Orta Öğretim kurumları Yönetmeliği gereğince 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı

Detaylı

OKULUMUZUN TANITIMI VE TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TANITIMI VE TARİHÇESİ OKULUMUZUN TANITIMI VE TARİHÇESİ Okulumuz 26.08.1996 tarihinde eğitim-öğretime başlamıştır. Okulumuz 26.08.1996 yılında Çankaya İlçesi, Yıldız semtinde Yıldız Anadolu Lisesi adı altında eğitimöğretime

Detaylı

Vatandaşlık Eğitimi Merkezi (CCE) Varşova, 22 Ekim 2013

Vatandaşlık Eğitimi Merkezi (CCE) Varşova, 22 Ekim 2013 Vatandaşlık Eğitimi Merkezi (CCE) Varşova, 22 Ekim 2013 CCE Hakkında bir sivil toplum kuruluşudur; 1994 yılında kurulmuştur; demokratik devletlerde gerekli olduğu düşünülen vatandaşlık bilgi ve becerilerini

Detaylı

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA OKUTULACAK DERSLERDE UYGULANACAK ÖĞRETİM PROGRAMLARI

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA OKUTULACAK DERSLERDE UYGULANACAK ÖĞRETİM PROGRAMLARI AÇIKLAMALAR Haftalık ders çizelgeleri, 2014 2015 eğitim ve öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının 9-10. sınıflarından başlamak üzere kademeli olarak uygulanacaktır. Haftalık ders çizelgelerinde ortak

Detaylı

GÜZEL SANATLAR LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (MÜZİK) DERSLER

GÜZEL SANATLAR LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (MÜZİK) DERSLER İ ORTAK DERSLER SEÇMELİ DERSLER D GÜZEL SANATLAR LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (MÜZİK) DERSLER 9. 10. 11. 12. DİL ANLATIM 2 2 2 2 TÜRK EDEBİYATI 3 3 3 3 DİN KÜLTÜRÜ AHLAK BİLGİSİ 1 1 1 1 TARİH 2 2 - -

Detaylı

ÜRGÜP İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE BAĞLI EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM BÖLGELERİ ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU ÇALIŞMA TAKVİMİ

ÜRGÜP İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE BAĞLI EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM BÖLGELERİ ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU ÇALIŞMA TAKVİMİ ÜRGÜP İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE BAĞLI EĞİTİM KURUMLARI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM BÖLGELERİ ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU ÇALIŞMA TAKVİMİ 1.TOPLANTI EĞİTİM KURUMU SINIF/ALAN ZÜMRE TOPLANTILARI

Detaylı

SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ

SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ ANASINIFI SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ 21 Eylül Veli Toplantısı Anasınıfı Zümresi Okul İçi 10 Ekim Malatya Park AVM Anasınıfı Zümresi Okul Dışı 26 Ekim Aileler

Detaylı

SON BEŞ YIL İÇİNDE YAPILAN LİSANS YERLEŞTİRME (LYS) SINAVLARI İLE ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ (ÖABT) SINAVLARI ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ

SON BEŞ YIL İÇİNDE YAPILAN LİSANS YERLEŞTİRME (LYS) SINAVLARI İLE ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ (ÖABT) SINAVLARI ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ 2. Alt Probleme Ait Bulgular Son beş yılın verileri incelenmiş ve gerekli matematiksel işlemler yapılmıştır. Bu doğrultuda elde edilen verilere göre SON BEŞ YIL İÇİNDE YAPILAN LİSANS YERLEŞTİRME () SINAVLARI

Detaylı

ÇANKIRI TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİMDE KALİTENİN OKUL-AİLE İŞBİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ YÖNTEMİYLE ARTTIRILMASI VELİ ANKETİ SONUÇLARI

ÇANKIRI TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİMDE KALİTENİN OKUL-AİLE İŞBİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ YÖNTEMİYLE ARTTIRILMASI VELİ ANKETİ SONUÇLARI ÇANKIRI TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİMDE KALİTENİN OKUL-AİLE İŞBİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ YÖNTEMİYLE ARTTIRILMASI VELİ ANKETİ SONUÇLARI Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen AB Projesi kapsamında okulumuz

Detaylı

BARTIN BİLİM VE SANAT MERKEZİ (BİLSEM) 2014

BARTIN BİLİM VE SANAT MERKEZİ (BİLSEM) 2014 BARTIN BİLİM VE SANAT MERKEZİ (BİLSEM) 2014 "Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüce bir sosyal toplum hâlinde yaşatır veya bir milleti esaret ve sefalete terk eder. Mustafa Kemal ATATÜRK

Detaylı

2 de PDR ÇALIŞMALARIMIZ. 6 da ARALIK AYI 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ ARALIK AYI ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ. sayfa. sayfa

2 de PDR ÇALIŞMALARIMIZ. 6 da ARALIK AYI 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ ARALIK AYI ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ. sayfa. sayfa ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ sayfa 2 de PDR ÇALIŞMALARIMIZ 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ sayfa 6 da ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ Sınıflarımızda "Duygularımı Tanıyorum" etkinliğini uyguladık. Etkinlikte öğrencilerimizin

Detaylı

ASLI ÜZÜMCÜOĞLU Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik İlkokul Bölümü. E-Posta: E-Posta:

ASLI ÜZÜMCÜOĞLU Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik İlkokul Bölümü. E-Posta: E-Posta: ASLI ÜZÜMCÜOĞLU Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik İlkokul Bölümü E-Posta: asli.uzumcuoglu@itugvo.k12.tr DUYGU MÜNEVİS Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anaokulu Bölümü Koordinatörü E-Posta: duygu.munevis@itugvo.k12.tr

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( KOLEJ-FEN LİSESİ-ORTAOKUL-İLKOKUL-OKUL ÖNCESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ

2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( KOLEJ-FEN LİSESİ-ORTAOKUL-İLKOKUL-OKUL ÖNCESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ E Y L Ü L HAF 2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( KOLEJ-FEN LİSESİ-ORTAOKUL-İLKOKUL-OKUL ÖNCESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ GÜN Y A P I L A C A K E T K İ N L İ K L E R E T K İ N L İ K

Detaylı

ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ ORTAK DERSLER SEÇMELİ DERSLER ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ 12. SINIF DERSLER 9. 10. 11. SINIF SINIF SINIF DİL VE ANLATIM 2 2 2 2 TÜRK EDEBİYATI 3 3 3 3 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 1 1 1 1 TARİH

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 27 KASIM 2015

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 27 KASIM 2015 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 27 KASIM 2015 ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI Öğretmenler Günü nü çok değerli öğretmenlerimiz ile Bilkent Otel de gerçekleştirdiğimiz bir yemek ile kutladık. Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler

Detaylı

Türev ve İntegralin Yaşam İçindeki Uygulamaları

Türev ve İntegralin Yaşam İçindeki Uygulamaları TÜRKİYE BİLİMSEL ve TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU (TUBİTAK) LİSE ÖĞRENCİLERİ ARASI ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI Türev ve İntegralin Yaşam İçindeki Uygulamaları Hazırlayan: Uğur KILIÇ - Z. Efşan BAŞER Danışman:

Detaylı

İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ İMAM HATİP LİSELERİ VE ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ 2014-2015 YILINDA 11. SINIFLARDA UYGULANACAK HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ ORTAK DERSLER İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER 11. SINIF DİL VE

Detaylı

Devlet okullarında İngilizce eğitiminde sorunlar British Council-TEPAV İhtiyaç Analizi Çalışması Sonuçları

Devlet okullarında İngilizce eğitiminde sorunlar British Council-TEPAV İhtiyaç Analizi Çalışması Sonuçları tepav Devlet okullarında İngilizce eğitiminde sorunlar British Council-TEPAV İhtiyaç Analizi Çalışması Sonuçları Efşan Nas Özen Ankara, 07.05.2014 Çerçeve Neden böyle bir çalışmaya ihtiyaç duyduk? İngilizce

Detaylı

Faaliyet Arama Sonucu

Faaliyet Arama Sonucu Faaliyet Arama Sonucu 1 2 3 4 5 6 Kurum Bilgileri Faaliyetin Bilgileri Faaliyeti Veren : Edebiyat Öğretmeni-Kısa Film Çalışması Katılımcı Sayısı : 7 Kurs-Faaliyet Saati : 8 Ay/Dönem : ARALIK / 2012-2013

Detaylı

Yılı Guz Dönemi Başvuru Sonuçları

Yılı Guz Dönemi Başvuru Sonuçları TÜRK UYRUKLU ÖĞRENCİLER 1 19*******64 MURAT CAN BAŞARAN Türkiye ALES-SOZ : 78,12 YDS-İngilizce : 67,50 75,00 93,00 78,13 1.Kazandı 2 32*******02 Nihal Sevindim Türkiye ALES-SOZ : 80,15 YÖKDİL - İngilizce

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ Değerli Velimiz, 10 Kasım Atatürk ü Anma Günü töreni hazırlıkları, ortaokul öğrencilerimizin 1. deneme

Detaylı

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni her ay için

Detaylı

2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI. 30 Haziran 2015

2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI. 30 Haziran 2015 2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI 30 Haziran 2015 2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2015-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS sonrası herhangi bir LYS ye girmeye hak kazanan aday

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 13 ( 15 Mayıs 29 Mayıs 2017 ) Sayfa 1 ATLETİZM 17 Mayıs Çarşamba günü okulumuz atletizm sahasında Sarıyer İlçesi Gençlik Yarışları yapıldı. Yarışlarda okulumuzu iki takım ile ENKA Lisesi temsil

Detaylı

2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI. 27 Haziran 2014

2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI. 27 Haziran 2014 2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI 27 Haziran 2014 2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2014-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS sonrası herhangi bir LYS ye girmeye hak kazanan aday

Detaylı

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI ÖZEL BEYLİKDÜZÜ AK İLKOKULU ÖZEL BEYLİKDÜZÜ AK ORTAOKULU ÖZEL BEYLİKDÜZÜ AK ANADOLU LİSESİ

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI ÖZEL BEYLİKDÜZÜ AK İLKOKULU ÖZEL BEYLİKDÜZÜ AK ORTAOKULU ÖZEL BEYLİKDÜZÜ AK ANADOLU LİSESİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI ÖZEL BEYLİKDÜZÜ AK İLKOKULU ÖZEL BEYLİKDÜZÜ AK ORTAOKULU ÖZEL BEYLİKDÜZÜ AK ANADOLU LİSESİ " Okul, genç beyinlere insanlığa saygıyı, millet ve ülkeye sevgiyi,

Detaylı

Yüksek lisans ve Doktora Tez Konusu. Bilgisayar var mı?

Yüksek lisans ve Doktora Tez Konusu. Bilgisayar var mı? T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İLK VE ORTAÖĞRETİM OKULLARI İÇİN REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YILSONU ÇALIŞMA RAPORU Okulunuzda rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri kapsamında yürütülen

Detaylı

2015-2016 YILINA AİT ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINDA OKUTULACAK DERS KİTAPLARININ KURUM BAZINDA DAĞITIM LİSTESİ

2015-2016 YILINA AİT ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINDA OKUTULACAK DERS KİTAPLARININ KURUM BAZINDA DAĞITIM LİSTESİ VAN İPEKYOLU 9991168 ÖZEL DOĞA İLKU HAFIZİYE MAH. CAMBAZOĞLU 1. SOKAK NO:3 VAN Kurum Telefon: 43178800 43178800 100010 Pamuk Şekerim 1 Eğitim Aracı 60 10000 Pamuk Şekerim Eğitim Aracı 60 100110 Müzik 1-3

Detaylı

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI GÜZ DÖNEMİ HAFTALIK DERS PROGRAMI

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI GÜZ DÖNEMİ HAFTALIK DERS PROGRAMI NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI 2016 2017 GÜZ DÖNEMİ HAFTALIK DERS PROGRAMI 1.SINIF PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA 1 08:30 09:15 2 09:30

Detaylı

Hazırlayan: Psikolojik Danışman Bilge YILDIZ

Hazırlayan: Psikolojik Danışman Bilge YILDIZ AİLE İ SEMİNERİMİZE İ İ İ HOŞGELDİNİZ Hazırlayan: Rehber Öğretmen ve Psikolojik Danışman Bilge YILDIZ www.fkgal.meb.k12.tr k12 YAPILAN ÇALIŞMALAR EĞİTSEL REHBERLİKİ MESLEKİ REHBERLİK KİŞİSEL SOSYAL REHBERLİK

Detaylı

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SOSYAL BİLGİLER DERSİ 5. SINIF YILLIK PLANI

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SOSYAL BİLGİLER DERSİ 5. SINIF YILLIK PLANI 07-11.10.201 0.09/01-04.10.201 2-27.09.201 09-20.09.201 TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU 201 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SÜRE ÖĞRENME ALANI: Birey ve Toplum ÜNİTE: Haklarımı Öğreniyorum ARA DİSİPLİNLER

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI KPSS YE HAZIRLIK (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR LİSANS) KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI...

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ ANAOKULU SINIF ETKİNLİKLERİ MERKÜR Fen ve Doğa Etkinliği dersinde büyüteçlerle bire bir gözlem yaparak etkinliği tamamladılar.

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 11. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 11. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 11. VELİ BÜLTENİ Bu hafta anaokulu öğrencilerimiz, Meslekler Söyleşisi nde farklı meslek dallarını tanıdılar. Mesleklerle

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI 23 TEMMUZ PAZARTESİ 24 TEMMUZ SALI 25 TEMMUZ ÇARŞAMBA 26 TEMMUZ PERŞEMBE 27 TEMMUZ CUMA *Deniz mavisi, çimen yeşili Hayatımızda renklerin yerini araştırıyoruz. Renk tonlarının ne olduğunu öğreniyoruz.

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisine Yolculuk TÜRKÇE Karşılaştırma Cümleler Konu Tarama Testini Akıllı Türkçe Atölyem Ayın kitabı: KÜTÜPHANE

HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisine Yolculuk TÜRKÇE Karşılaştırma Cümleler Konu Tarama Testini Akıllı Türkçe Atölyem Ayın kitabı: KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, Güzel dilekler ve hayallerle girilen yeni yılın ilk haftasında derslerin yanı sıra etkinlikler, sınavlar ve uygulamalarımız vardı. Yetenekler Sahnede performans gösterisi için hazırlıklar

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şekli ile oyun etkinliklerine yer verdik. 1-10 arası rakamları tanıma ve 1-5 arası sayıları

Detaylı

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TOROSLAR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 BRİFİNG DOSYASI

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TOROSLAR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 BRİFİNG DOSYASI T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TOROSLAR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 BRİFİNG DOSYASI... - 2013 Okul /Kurum Haritası I. BÖLÜM KURUMUN ADI : TOROSLAR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ İLİ : MERSİN İLÇESİ : TOROSLAR ADRES : AKBELEN

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 9 ( 12 Ocak 23 Ocak 2015 ) Sayfa 1 ATLETİZM 22 Ocak Perşembe günü, Ataköy Aslı Çakır Alptekin Kapalı Atletizm Sahası nda, Avrupa Yakası İstanbul un En Hızlısı Yarışması Cheetos sponsorluğunda

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ İMAM HATİP ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ İMAM HATİP ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ İMAM HATİP ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ Kutlu Doğum Haftası Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(s.a.v) i hatırlama, anlama ve anlatma amacı ile düzenlediğimiz

Detaylı

SINAV TARİHİ VE SAATİ:

SINAV TARİHİ VE SAATİ: SINAV TARİHİ VE SAATİ 02.11.2017-1300 KANİN Radyo, Televizyon ve Sinema Sıra No Öğrenci No Adı Soyadı İmza 1 145312021 TALİP KUL 2 145313020 TANSU GÜNEŞ 3 145313027 TUNA MENEVŞE 4 145314093 GÖNENDEN 5

Detaylı

ERTUNÇ BEKTAŞ SANİYE TOPÇU ARZU EREN OĞUZ ÖZCAN HAZAL NUR HAKALMAZ

ERTUNÇ BEKTAŞ SANİYE TOPÇU ARZU EREN OĞUZ ÖZCAN HAZAL NUR HAKALMAZ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I GRUPLARI Sınıf Grubu Rehber Öğretim Elemanı Okulun Adı Günü 1.Grup Yrd. Doç. Dr. İbrahim COŞKUN Şükrüpaşa İlkokulu Perşembe-Sabah 4/A 2.Grup Yrd. Doç. Dr. Suat YAPALAK Trakya Birlik

Detaylı

Taraf DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ D-35 FARABİ 01

Taraf DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ D-35 FARABİ 01 Taraf DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ D-35 FARABİ 01 Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Banu DURUKAN E-posta: banu.durukan@deu.edu.tr Tel: 0 232 412 10 29 Fax: 0 232 412 10 56 res: Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Cumhuriyet

Detaylı

ULUSAL VE ULUSLAR ARASI PROJE YARIŞMALARI (ÖĞRENCİLERE YÖNELİK)

ULUSAL VE ULUSLAR ARASI PROJE YARIŞMALARI (ÖĞRENCİLERE YÖNELİK) ULUSAL VE ULUSLAR ARASI PROJE YARIŞMALARI (ÖĞRENCİLERE YÖNELİK) PROJE YARIŞMASININ ADI KATEGORİ ALANI BAŞLAMA BİTİŞ X. Bu Benim Eserim Proje 5. 6. 7. 8. Sınıf 08.12.2014 09.01. 46. Tübitak Ortaöğretim

Detaylı

Suriyeli Mülteciler Anketinin Sonuçları

Suriyeli Mülteciler Anketinin Sonuçları Suriyeli Mülteciler Anketinin Sonuçları Suriyeli Mülteciler Anketinin Sonuçları Suriyeli mülteciler anketinin sonuçları iki bölümde verilmektedir. İlk bölümde ankete katılanların dağılımları ile ilgili

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6

Detaylı

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 )

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

2012-2013 AKADEMİK YILI. Ders Öğretim Elemanı ve Ders Yardımcısı

2012-2013 AKADEMİK YILI. Ders Öğretim Elemanı ve Ders Yardımcısı 2012-2013 AKADEMİK YILI 1. SINIF 1.DÖNEM (Güz) A BÖTE 101 Eğitimde Bilişim Teknolojileri I 3 2 4 8 Öğr. Gör. Mefule Gökçe Enformatik Bölüm Başkanlığı A BÖTE 103 Matematik I 2 2 3 6 Yrd. Doç. Dr. Fatih

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? KARNE TÖRENİ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ FEN ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ İLKÖĞRETİM ORYANTASYON ECO SCHOOL OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 16 ( 30 Mayıs 15 Haziran 2016 ) Sayfa 1 SPORCU ÖDÜL TÖRENİ 09 Haziran Perşembe günü, tüm okulun katılımı ile Sporcu Ödül Törenimizi coşku ile gerçekleştirdik. Atletizm, basketbol, eskrim, binicilik,

Detaylı

lkokul Eğitim Koordinatörü

lkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

2015-2016 Bahar Dönemi (ÖSYM Taban Puanı) Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları PSİKOLOJİ KONTENJAN:11 MÜTERCİM-TERCÜMANLIK KONTENJAN:4

2015-2016 Bahar Dönemi (ÖSYM Taban Puanı) Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları PSİKOLOJİ KONTENJAN:11 MÜTERCİM-TERCÜMANLIK KONTENJAN:4 1 015-016 Bahar Dönemi (ÖSYM Taban Puanı) Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları PSİKOLOJİ KONTENJAN:11 NO ADI SOYADI BAŞVURDUĞU BÖLÜM GİRİŞ YILI ÖSYM PUANI YAŞAR TABAN 1 YAĞMUR DOYURAN PSİKOLOJİ 015 353,71466

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu olarak; 2016 yılının kasım ayını da yoğun bir gündemle geride bıraktık. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta da yeni konular ve etkinliklerle zamanın nasıl geçtiğini fark etmedik. Yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizle oldukça yoğun

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Mayıs ayında Duyularımla Hissediyorum, Haziran ayında Açık Hava Oyunları temalarımızı işledik.elif Öğreniyor

Detaylı

Paydaşlarına Göre İMAM-HATİP ORTAOKULLARINDA DİN EĞİTİMİ

Paydaşlarına Göre İMAM-HATİP ORTAOKULLARINDA DİN EĞİTİMİ Paydaşlarına Göre İMAM-HATİP ORTAOKULLARINDA DİN EĞİTİMİ Eserin Her Türlü Basım Hakkı Anlaşmalı Olarak Ensar Neşriyat a Aittir. ISBN : 978-605-4036-86-8 Kitabın Adı: Paydaşlarına Göre İMAM-HATİP ORTAOKULLARINDA

Detaylı

Biyoloji, İleri Biyoloji derslerinde; Talim ve Terbiye Kurulunun tarih ve 12 sayılı

Biyoloji, İleri Biyoloji derslerinde; Talim ve Terbiye Kurulunun tarih ve 12 sayılı MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM OKUL VE KURUMLARINDA 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 10 UNCU SINIFLARDAN BAŞLAYARAK UYGULANACAK HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİNE AİT AÇIKLAMALAR Haftalık ders çizelgelerinde ortak

Detaylı

Belediyeler Salon Atletizm Yarışmaları

Belediyeler Salon Atletizm Yarışmaları Yarışma Bilgileri Yarışma Adı : Yarışmanın Yapıldığı İl : İSTANBUL Tarih : Katılan Sporcu Sayısı : Katılan Takım Sayısı : 12 Mart 2016 34 7 Sıra No Göğüs No Yarışma : 60 Metre Doğum Tarihi Adı ve Soyadı

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı SAYI : 6 SAYI : 18 76 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı TARİH : 27.01.2014 KONU: Genel Lise, Anadolu Lisesi, Hazırlık Sınıfı Bulunan Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Sosyal Bilimler

Detaylı

DARICA ANADOLU LİSESİ 9. SINIF REHBERLİK PLANI

DARICA ANADOLU LİSESİ 9. SINIF REHBERLİK PLANI OCAK ARALIK KASIM EKİM EYLÜL AY HAFTA DARICA ANADOLU LİSESİ 9. SINIF REHBERLİK PLANI ETKİNLİKLER YETERLİK ALANLARI KAZANIM NUMARASI VE KAZANIMLAR UYGULAMA Öğrencilerle tanışılması, okulun tanıtılması,

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı SAYI : 6 SAYI : 18 76 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı TARİH : 27.01.2014 KONU: Genel Lise, Anadolu Lisesi, Hazırlık Sınıfı Bulunan Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Sosyal Bilimler

Detaylı

City Security Group OKUL GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI

City Security Group OKUL GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI City Security Group OKUL GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI Ağustos 2013 Araştırma Künyesi PROJE ADI ARAŞTIRMA EVRENİ AMAÇ CSG OKUL GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI İstanbul da Yaşayan 18 Yaş Üzeri Bireyler. Katılımcıların 68

Detaylı

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ Kariyer Günleri kapsamında lise öğrencilerimize 14.05.2014 Salı günü tıp fakültesi tanıtımı yapıldı. Tanıtıma,TED Kayseri Koleji Vakfı yönetim kurulu üyesi Sayın Op. Dr. Suat

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ TEMALARIMIZ KALELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI Kale

Detaylı

YAZ DEMEDEN ÖNCE. Gülsemin ERGÜN KUCBA Türkçe Öğretmeni. gulseminkucba@terakki.org.tr. Terakki Vakfı Okulları 2. Yazma Becerileri Sempozyumu

YAZ DEMEDEN ÖNCE. Gülsemin ERGÜN KUCBA Türkçe Öğretmeni. gulseminkucba@terakki.org.tr. Terakki Vakfı Okulları 2. Yazma Becerileri Sempozyumu YAZ DEMEDEN ÖNCE Gülsemin ERGÜN KUCBA Türkçe Öğretmeni gulseminkucba@terakki.org.tr AMACIMIZ Okuma ve yazma eylemlerini temellendirmek, Yaratımla ilgili her aşamada yaratıcılığın bireyin gözlem ve birikimlerine

Detaylı

Yaşam Temelli Öğrenme. Yazar Figen Çam ve Esra Özay Köse

Yaşam Temelli Öğrenme. Yazar Figen Çam ve Esra Özay Köse Bilginin hızla yenilenerek üretildiği çağımızda birey ve toplumun geleceği, bilgiye ulaşma, bilgiyi kullanma ve üretme becerilerine bağlı bulunmaktadır. Bu becerilerin kazanılması ve hayat boyu sürdürülmesi

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı

Türk Eğitim Derneği. TED Malatya Koleji Veli Görüşleri Anketi 3

Türk Eğitim Derneği. TED Malatya Koleji Veli Görüşleri Anketi 3 Türk Eğitim Derneği TED Malatya Koleji Veli Görüşleri Anketi 3 Eylül, 2013 VELİ GÖRÜŞLERİ ANKETİ-2013 (VGA-2013) 1. ANKETİN AMACI TED Okulları Veli Görüşleri Anketi, TED velilerinin çocuğunun eğitim gördüğü

Detaylı

İlköğretim Fen ve Teknoloji Öğretim Programı. Fen ve Teknoloji Program ve Planlama Dersi

İlköğretim Fen ve Teknoloji Öğretim Programı. Fen ve Teknoloji Program ve Planlama Dersi İlköğretim Fen ve Teknoloji Öğretim Programı Fen ve Teknoloji Program ve Planlama Dersi Türk Milli Eğitiminin Genel Amaçları 1. Ataturk inkılap ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Ataturk milliyetciliğine

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 9 (03 Mart - 16 Mart 2014) Sayfa 1 ATLETİZM İSTANBUL GENÇLER PUANLI ATLETİZM SALON YARIŞLARI SONUÇLARI 04-05 MART 2014 ASLI ÇAKIR A. ATLETİZM SALONU ADI VE SOYADI SONUÇ YARIŞTIĞI BRANŞ DERECESİ

Detaylı

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü HAYAT BİLGİSİ:

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü HAYAT BİLGİSİ: Değerli Velilerimiz, Güzel dilekler ve hayallerle girilen yeni yılın ilk haftasında derslerin yanı sıra etkinlikler, sınavlar ve uygulamalarımız vardı. Yetenekler Sahnede performans gösterisi için hazırlıklar

Detaylı

2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı. Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi

2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı. Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi 2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi Amacı öğrenmeye ilgi uyandırmak olan anaokulu; bilgi aktaran değil, çocukta var olan

Detaylı

GENEL LİSE HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER

GENEL LİSE HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER DERS KATEGORİLERİ GENEL LİSE HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ 9. 10. 11. 12. DİL VE ANLATIM 2 2 2 2 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 1 1 1 1 T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK - - 2 - SAĞLIK BİLGİSİ 1 - - - YABANCI

Detaylı

ALKEV Ozel. Ilkokulu

ALKEV Ozel. Ilkokulu ALKEV Ozel Ilkokulu 2014-2015 AG-Broschure 1 ve 2. SINIF KULÜPLERİ ÇİZGİLERDEN RESİMLERE YOLCULUK Kulübümüzde aşamalı çizgileri kullanarak çocuklarımıza resim yapmayi öğretmek hem kolay hem de eğlenceli

Detaylı

T.C. Niğde Üniversitesi

T.C. Niğde Üniversitesi T.C. Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi (TBTF) Lisans Öğrenci iyet Anketi 2015-2016 Bu veri toplama aracı, Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi

Detaylı

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN TEMA: YAZ, ANNELER GÜNÜ, MÜZELER HAFTASI, ENGELLİLER HAFTASI, TRAFİK HAFTASI 02.05.2017 03.05.2017 ÖĞRENME TAKVİMİ Çocuklarla sabah sporu yapılır. çeşitli bilmeceler sorulur. Hikaye

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

KAYI OKULLARI. Haftalı NİSAN Her çocuk bir fidan; hepimiz bir orman!

KAYI OKULLARI. Haftalı NİSAN Her çocuk bir fidan; hepimiz bir orman! KAYI OKULLARI Haftalı 10-14 NİSAN 2017 Her çocuk bir fidan; hepimiz bir orman! Her çocuk bir fidan; hepimiz bir orman! KAYI Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Anadolu Lisesi öğrencilerimiz, KAYI Okulları

Detaylı