Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download ""

Transkript

1 Özel bir boya ve yalıtım şirketi 3. fabrikası için Balıkesir e yatırımda bulundu. Balıkesir OSB de 70 bin metrekarelik alanda 120 milyonluk yatırım ile gerçekleştirilen fabrikanın arsa tahsis imza törenine firma yetkilileri ve il protokolü katıldı. Balıkesir Sanayi Odası Konferans Salonu nda düzenlenen yer tahsis imza töreninde açılış konuşmasını BSO Başkanı İsmail Uğur yaptı. Başkan Uğur gururlu, mutlu ve heyecanlı olduklarını belirterek "Burada sayın valimiz, sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir OSB ve Balıkesir Sanayi Odası çalışanlarımızla çok güzel bir ekibimiz var, vizyonumuz var heyecanımız olduğu içinde hamdolsun böyle güzel projelerde arka arkaya geliyor. Yatırımcı firma ile inşallah bugün imzayı atacağız ve Balıkesir de yatırıma başlayacak. İnşallah bu yatırımın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bildiğiniz gibi 7 Şubat ta Cumhurbaşkanımız TOBB da Milli İstihdam Seferberliği ilan etti ve Balıkesir e de 15 bin kişilik bir hedef verdi inşallah bu hedefi gerçekleştireceğiz de de yaklaşık Balıkesir OSB de 12 fabrikamız, 2 fabrikamızda Bandırma OSB de devreye girecek ve inşallah hedefimizi gerçekleştireceğiz. Sanayicinin yatırımcının umudu ümidi olduğu zaman güzel bir ekiple sinerji içinde vizyonla çalıştığı zaman başaramayacağı bir şey yok. İnşallah bende bu yatırım için misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Meslek liseli öğrencilere diyorum ki fabrikalar hazır sizleri bekliyor. Bu gün meslek liseli öğrencilerle geleceğimizle beraberiz. Yatırımın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi. Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler heyecanlı olduklarını Balıkesir ve ülke ekonomisi için çok önemli bir yatırım olduğunu belirterek, "Aslında Balıkesir e sadece bir fabrika gelmiyor bir sektör geliyor. Türkiye için enerjiyle ilgili önemli bir ısı yalıtımıyla ilgili bir yatırım geliyor. Bu yatırımın Balıkesir e gelmesiyle ilgili öncelikle şirket çalışanları ve ekibine teşekkür ediyorum burada oldukları için. Türkiye yi bir kaba sokmaya çalışıyorlar ekonomi ile ilgili biz konuşarak cevap vermiyoruz, işte

2 böyle yatırımlarla istihdamla ekonomimizi ve ihracatımızı arttırmakla cevap veriyoruz. Bu yatırım da bunun örneği ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. "Balıkesir i imara açıyoruz" Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da katılımcılara hitap ederek, Balıkesir e gelen önemli yatırım nedeniyle heyecanlı olduklarını söyledi. Başkan Uğur, Bu tarz yatırımların Balıkesir e gelmesinin yanında, yan sanayilerinde Balıkesir e geleceğini düşünüyoruz. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak bir an önce izolasyon malzemesinin Balıkesir de üretmesini bekliyoruz. Balıkesir in yeni 5 binlik imar planlarını yaparken, Balıkesir i imara açıyoruz. İnşaat sektörü önümüzdeki günlerde daha da hızlanacak. Çünkü bir çok çimentocuda Balıkesir e gelmeye başladı. Neden? Çünkü Balıkesir deki yatırımları görüyorlar. Bir taraftan özel sektör bir taraftan Büyükşehir yatırımları, bunların hepsinin izolasyon malzemesine ihtiyacı var diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi nin gibi Balıkesir e yatırım yapacak olan firmaların üst düzey yöneticilerinin Balıkesir de yaşamaları için çalışmalar yaptığını hatırlatan Başkan Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: Bu yöneticilerin sosyal hayata ihtiyacı var. Oturacak bir ev bulsun, rezidans bulsun. İcabında bir villa bulabilsin. Alışverişe çıkabileceği güzel bir çarşısı olsun, spor yapabileceği alanlar olsun istiyoruz. Konsere gidebileceği, tiyatro seyredebileceği, yeni İstanbul u, İzmir i aratmayan bir Balıkesir. Hedefimiz bu. Bu çalışmalarımız hızla devam ediyor. Önümüzdeki günlerde kongre merkezimiz, Çay Deresi, Alışveriş Merkezleri, hepsi sıra ile açılacak. Yeni yapılan inşaatlar başlıyor dedi. Vali Yazıcı: Türkiye yi yolundan geri koymak kimsenin haddine değil Son olarak ise Vali Ersin yazıcı bir konuşma yaptı. Konuşmasına Türkiye nin devlerinin Balıkesir e yapacakları yatırımlara dikkat çeken Yazıcı, 15 temmuz gibi hain kalkışmadan sonra, o hain günden sonra ülkede bir ekonomik kriz oluşturma gayreti içerisinde olan dış güçler var. Biz yolumuza devam ediyoruz. Ülkede kriz falan çıkartmak, ülke ekonomisini berbat etmek, Türkiye yi yolundan geri koymak kimsenin haddine değil. Biz kamu yöneticileri olarak buna inanıyoruz. Ve görüyoruz ki pek çok kuruluşta buna inanıyor. Türkiye çok kısa sürede Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak. Bunu bu firmalarımız sayesinde gerçekleştireceğiz dedi. Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler ve şirket yetkililerin katılımı ile yer tahsis imzaları atıldı. Tören sonunda çekilen hatıra fotoğrafı ardından günün anlam ve önemine karşılık hediyeler takdim edildi.

3 Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ bünyesindeki Filli Boya, Balıkesir'de 120 milyon liralık yalıtım malzemesi üretecek tesis yatırımı yapacak. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılması planlanan tesisin yer tahsisiyle ilgili Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmali Uğur, odanın hizmet binasında bir araya geldi. İmza töreni öncesinde yatırımla ilgili bilgi veren Küçükoğlu, Filli Boya olarak ülkede boya ve mantolama sektörünün lideri olduklarını belirtti. Küçükoğlu, Türkiye'ye güvenerek, cesaretle yatırım yaparak ve tutkuyla işlerine sarılarak bulundukları mertebeye geldiklerini, bu felsefeyle mantolamada sadece Türkiye'nin değil aynı zamanda Avrupa'nın da en büyüğü olduklarını vurguladı. Bulundukları konumu daha ileriye götürebilmeleri için büyük bir heyecanla bugün Balıkesir'de olduklarını ifade eden Küçükoğlu, "Balıkesir'de gerçekleştireceğimiz yatırımla mantolama konusundaki Avrupa'nın en büyüğü olma unvanımızı, dünya çapında örnek oluşturma mertebesine yükseltmek arzusundayız." diye konuştu. "Avrupa'nın en büyüğü olmamız tesadüf değil" Küçükoğlu, Balıkesir'in ileriki dönemde ülkenin sanayileşmesinde ve çağdaşlaşmasında çok kilit bir rol oynayacağını belirterek, şöyle devam etti:

4 "Mantolama konusunda Avrupa'nın en büyüğü olmamız tesadüf değil. Biz bu konuya 2003'te sosyal sorumluluk bilinciyle girdik. Biz sanayi kuruluşuyuz, ticari sonuçlar bizim için önemli ama mantolama öyle bir konu ki ülkemizin 75 milyar dolar enerji ithalatı var. Bu enerji ithalatının azaltılması lazım. En büyük enerji tasarrufu konutlarda oluyor. Burada 22 milyar dolarlık bir enerji tüketimi var. Bu enerji tüketiminin yarı yarıya azaltılması mantolama ile sağlanacak. Bunda hane halkı kazanıyor. Bugüne kadar yaptığımız 125 milyon metrekare yalıtımla hane halkı 5 milyar lira tasarruf etti. 4,9 milyon vatandaşımız mantolamadan yararlandı." "Cari açığın azalmasına faydamız var" Çevreye muazzam etkilerinin bulunduğunu anlatan Küçükoğlu, "Bugüne kadar yaptığımız mantolamayla 8,9 milyon ton daha az karbondioksit atmosfere salındı. Bu Bolu ormanlarının 6,5 katı büyüklüğünde ormanın gördüğü temizleme işlemine eşit. Bütün bu motivasyonlar, cari açığın azalmasına faydamız var. Bu yaptığımız işlerle birlikte 2003'ten buyana tam 4,3 milyar liralık daha az doğal gazın ithal edilmesini sağladık. Tüm bu yönleriyle bir sosyal sorumluluk motivasyonuyla çalıştık. Ülkemize, çevremize, vatandaşlarımıza faydalı oluyoruz. Dolayısıyla da buradaki yatırımdan bu heyecanımızı dünya ölçeğindeki mertebeye taşıyacağı için gerçekten çok gururlu ve heyecanlıyız." ifadelerini kullandı. "200 kişilik istihdam sağlayacak" Küçükoğlu, Balıkesir'e yapacakları yatırımın, mantolamada kendilerini dünya ölçeğinde örnek olmaya götüreceğini, bunun gerçekten çok önemli olduğunu belirterek, "Yaklaşık 120 milyon liralık yatırmadan bahsediyoruz. Bizim sektörümüz için çok önemli bir yatırım. Yan kotayla birlikte 200 kişilik istihdam sağlayacak. Balıkesir önümüzdeki dönemde gelişen ulaşım hatlarıyla, lojistikle ve Balıkesir'in sahip olduğu vizyonel projelerle, Balıkesir'in ülkemiz ekonomisinin gelişmesinde önemli bir rol oynayacağını düşünüyoruz ve bu sebeple de Balıkesir bu yatırımda alternatifsiz olarak ön planda tuttuğumuz yer oldu." değerlendirmesinde bulundu. "Balıkesir ve ülkemiz için önemli yatırım" Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur da Filli Boya'nın Balıkesir'e yatırım yapmasının sevindirici olduğunu söyledi. Uğur ise Filli Boya firmasıyla yer tahsisi imza töreni için bir araya geldiklerini belirterek, "Balıkesir ve ülkemiz için önemli yatırımlardan. Özellikle bugünlerde yatırımları desteklediğimiz, istihdam seferberliğine başladığımız dönem. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi son dönemlerde ciddi yatırımlar almaya başladı. Bunlardan birisi Filli Boya. Filli Boya Avrupa'nın en önemli markalarından biri. Balıkesir'e yatırım yapmasından dolayı da memnunuz. Filli Boya sadece Balıkesir'e yatırım yapmıyor aynı zamanda Türkiye'nin geleceğine yatırım yapıyor. 'Ülkeme güveniyorum, yatırım yapıyorum.' diyor. Biz de teşekkür ediyoruz." diye konuştu. Konuşmaların ardından yer tahsisi için imzalar atıldı.

5 Betek Boya bünyesindeki Filli Boya, Balıkesir'de 120 milyon liralık yalıtım malzemesi üretecek tesis yatırımı yapacak. Şirket, bu yatırımıyla 200 kişiye iş sağlayacak. Balıkesir'de yapılacak tesisin yer tahsisiyle ilgili Betek Boya Kimya ve Sanayi Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu ile Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ile imzalar atıldı. Genel Müdür Küçükoğlu, mantolamada sadece Türkiye'nin değil aynı zamanda Avrupa'nın da en büyüğü olduklarını vurguladı.

6 BETEK Grubu'na bağlı Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, Gebze ve Kayseri üretim tesislerinden sonra üçüncü yalıtım fabrikası için Balıkesir'i seçti. Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, 2 yıl içinde hizmete açılacak tesisin 120 milyon TL'ye malolacağını açıkladı. Filli Boya'nın Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde 70 bin metrekarelik alana kuracağı fabrikanın arsa tahsis imza töreni, bugün törenle imzalandı. Sanayi Odası'ndaki imza törenine; Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Edip Uğur, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ve Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler katıldı. Törende konuşan Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Filli Boya'nın sektöründe Avrupa'nın en önemli firmalarından biri olduğunu vurgularken, "Kale Grubu ve Şişe Cam'ın ardından bir dünya markası olan Filli Boya'nın da Balıkesir'i seçmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Futbol deyimiyle hattrick yaptık diyebilirim. Filli Boya'yı sadece Balıkesir'e değil, Balıkesir ve Türkiye'nin geleceğine yatırım yaptığı için kutluyorum" dedi. Başkan Uğur, istihdam seferberliğine de dikkat çekerken, "Cumhurbaşkanımızın milli istihdam seferberliği kapsamında Balıkesir için belirlediği 15 bin kişilik istihdam hedefini sanayicilerimizin desteğiyle yakalayacağımıza inanıyoruz. Eylül ayında Balıkesir'de 12, Bandırma'da da 2 fabrika daha üretime geçecek. İnşallah hedefimizi gerçekleştireceğiz" dedi. Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, 2003'te ısı yalıtımı alanındaki faaliyetlere başladıklarını belirtirken, bu sektörü Türkiye'nin geleceği adına bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini vurguladı. Küçükoğlu, özetle şunları söyledi: "Biz ülkemizdeki boya sektörüne en son giren firmalardan bir tanesiyiz. Ülkemize dünyadaki en iyileri getirme rolüyle geldik ve kısa sürede sektör lideri olduk yılından bu yana ülkemizdeki boya sektörünün lideriyiz yılından itibaren de ülkemizin ihtiyaç duyduğu ısı yalıtım seferberliğini başlattık. Mantolama alanında da Avrupa'nın en büyüğü olduk yılından bu yana yaklaşık 165 bin binaya, 125 milyon metrekarelik ısı yalıtımı uygulaması yaptık. Bu sayede 4.2 milyar metreküp daha az doğalgaz kullanılmasını 4.9 milyon hane halkının toplamda yaklaşık 5 milyar TL tasarruf etmesine aracılık ettik. Bu ısı yalıtımıyla 8.9 milyon ton karbondioksitin atmosfere salınmasını engelledik." Türkiye çapında bin 200 çalışanla faaliyet gösterdiklerini belirten Küçükoğlu, Balıkesir OSB'ye dünya çapında bir tesis kuracaklarını ve tesisin 2 yıl içinde hizmete açılacağını bildirdi. Yatırımın 120 milyon TL'ye malolacağını açıklayan Küçükoğlu, Balıkesir yatırımı ile birlikte şehre, yan kollarıyla beraber 200 kişilik bir istihdam sağlanacağına dikkat çekti. 'BİZ YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ' Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise "Filli Boya'nın Balıkesir'e gelmesinin yanında, yan sanayilerinde Balıkesir'e geleceğini düşünüyoruz. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bir an önce Filli Boya'nın izolasyon malzemesini Balıkesir'de üretmesini bekliyoruz" konuştu. Betek Grubu yöneticilerini Balıkesir'e yatırım yaptıkları için kutlayan Vali Ersin Yazıcı, "15 Temmuz'daki hain kalkışmadan sonra ülkede bir ekonomik kriz yaratma gayreti içerisinde olan dış güçler var. Ama Betek A.Ş. ve Türkiye'nin bir çok firması şunu adeta onların yüzüne bağıra bağıra ifade ediyor. Biz yolumuza devam ediyoruz. Ülkede kriz çıkartmak, ülke ekonomisini berbat etmek, Türkiye'yi yolundan geri koymak kimsenin haddine değil. Biz kamu yöneticileri olarak buna inanıyoruz. Görüyoruz ki Betek A.Ş. gibi pek çok kuruluşta buna inanıyor. Türkiye çok kısa sürede dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak. Bunu bu firmalarımız sayesinde gerçekleştireceğiz" dedi. Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ve Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler'in katılımı ile yer tahsis imzaları atıldı. Tören sonunda çekilen hatıra fotoğrafı ardından günün anlam ve önemine karşılık hediyeler sunuldu.

7 Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ bünyesindeki Filli Boya, Balıkesir'de 120 milyon liralık yalıtım malzemesi üretecek tesis yatırımı yapacak. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılması planlanan tesisin yer tahsisiyle ilgili Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmali Uğur, odanın hizmet binasında bir araya geldi. İmza töreni öncesinde yatırımla ilgili bilgi veren Küçükoğlu, Filli Boya olarak ülkede boya ve mantolama sektörünün lideri olduklarını belirtti. BALIKESİR KİLİT İL Bulundukları konumu daha ileriye götürebilmeleri için büyük bir heyecanla bugün Balıkesir'de olduklarını ifade eden Küçükoğlu, Balıkesir'in ileriki dönemde ülkenin sanayileşmesinde ve çağdaşlaşmasında çok kilit bir rol oynayacağını söyledi. Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur da Filli Boya'nın Balıkesir'e yatırım yapmasının sevindirici olduğunu söyledi. Uğur, "Filli Boya sadece Balıkesir'e yatırım yapmıyor aynı zamanda Türkiye'nin geleceğine yatırım yapıyor. 'Ülkeme güveniyorum, yatırım yapıyorum.' diyor. Biz de teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

8 Filli Boya Capatect ısı yalıtım sistemleri, Gebze ve Kayseri üretim tesislerinden sonra yeni fabrika yatırımı için Balıkesir i seçti. 70 bin metrekare alanda 120 milyon TL lik yatırımla kurulacak olan ısı yalıtım tesisinin arsa tahsis sözleşmesi, Balıkesir OSB ile Filli Boya arasında Balıkesir OSB de imzalandı. Tesisin 2019 yılında devreye alınması planlanıyor. Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler'in katıldığı imza töreninde konuşan Tayfun Küçükoğlu, 2003 yılında ısı yalıtım alanında faaliyetlerine başladıklarını ve yalıtım alanındaki çalışmalarıyla Türkiye ve Avrupa da lider oldukların söyledi. Küçükoğlu, Başta Filli Boya Capatect markası ile Betek Grubu, yenilikçi ürün ve teknolojilerle yalıtım sektörüne girdiği 2003 ten bu yana yaklaşık 165 bin binaya 125 milyon metrekare ısı yalıtım uygulaması sağladı. Bu sayede binaların sadece ısıtmadan elde ettiği tasarruf ile 4.2 milyar metreküp daha az doğalgaz kullanılmasını ve 4.9 milyon hane halkının toplamda yaklaşık 5 milyar TL tasarruf etmesine aracılık ettik. Ayrıca uygulanan ısı yalıtım ile 8.9 milyon ton karbondioksitin atmosfere salınmasını engelledik şeklinde konuştu. Her zaman Türkiye ye ve geleceğine inandıklarını belirten Küçükoğlu, Balıkesir yatırımı ile şehre, yan kollarıyla beraber 200 kişilik bir istihdam sağlanacak. Ülkemizin sanayileşmesinde ve çağdaşlaşmasında Balıkesir çok kilit bir rol oynayacak. Bu yatırım, mantolama alanında bizi dünya ölçeğinde örnek bir şirket olma konumuna ulaştıracak. Sektörümüz için çok önemli bir yatırım dedi. Balıkesir in geleceği için çalışmaya devam edeceğiz Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur da son dönemde Kale Grubu, HEG Gıda, Şişecam gibi sektörünün öncülerinin yaptığı yatırımlardan sonra Filli Boya nın yatırımının Balıkesir in

9 geleceği adına kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Uğur, istihdam seferberliği kapsamında Balıkesir için belirlenen 15 bin kişilik istihdam hedefini sanayicilerin desteğiyle yakalayacaklarına inandığını kaydetti. Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ bünyesindeki Filli Boya, Balıkesir'de 120 milyon liralık yalıtım malzemesi üretecek tesis yatırımı yapacak. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılması planlanan tesisin yer tahsisiyle ilgili Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmali Uğur, odanın hizmet binasında bir araya geldi. İmza töreni öncesinde yatırımla ilgili bilgi veren Küçükoğlu, Filli Boya olarak ülkede boya ve mantolama sektörünün lideri olduklarını belirtti. Küçükoğlu, Türkiye'ye güvenerek, cesaretle yatırım yaparak ve tutkuyla işlerine sarılarak bulundukları mertebeye geldiklerini, bu felsefeyle mantolamada sadece Türkiye'nin değil aynı zamanda Avrupa'nın da en büyüğü olduklarını vurguladı. Bulundukları konumu daha ileriye götürebilmeleri için büyük bir heyecanla bugün Balıkesir'de olduklarını ifade eden Küçükoğlu, "Balıkesir'de gerçekleştireceğimiz yatırımla mantolama konusundaki Avrupa'nın en büyüğü olma unvanımızı, dünya çapında örnek oluşturma mertebesine yükseltmek arzusundayız." diye konuştu. - "Avrupa'nın en büyüğü olmamız tesadüf değil" Küçükoğlu, Balıkesir'in ileriki dönemde ülkenin sanayileşmesinde ve çağdaşlaşmasında çok kilit bir rol oynayacağını belirterek, şöyle devam etti: "Mantolama konusunda Avrupa'nın en büyüğü olmamız tesadüf değil. Biz bu konuya 2003'te sosyal sorumluluk bilinciyle girdik. Biz sanayi kuruluşuyuz, ticari sonuçlar bizim için önemli ama mantolama

10 öyle bir konu ki ülkemizin 75 milyar dolar enerji ithalatı var. Bu enerji ithalatının azaltılması lazım. En büyük enerji tasarrufu konutlarda oluyor. Burada 22 milyar dolarlık bir enerji tüketimi var. Bu enerji tüketiminin yarı yarıya azaltılması mantolama ile sağlanacak. Bunda hane halkı kazanıyor. Bugüne kadar yaptığımız 125 milyon metrekare yalıtımla hane halkı 5 milyar lira tasarruf etti. 4,9 milyon vatandaşımız mantolamadan yararlandı." - "Cari açığın azalmasına faydamız var" Çevreye muazzam etkilerinin bulunduğunu anlatan Küçükoğlu, "Bugüne kadar yaptığımız mantolamayla 8,9 milyon ton daha az karbondioksit atmosfere salındı. Bu Bolu ormanlarının 6,5 katı büyüklüğünde ormanın gördüğü temizleme işlemine eşit. Bütün bu motivasyonlar, cari açığın azalmasına faydamız var. Bu yaptığımız işlerle birlikte 2003'ten buyana tam 4,3 milyar liralık daha az doğal gazın ithal edilmesini sağladık. Tüm bu yönleriyle bir sosyal sorumluluk motivasyonuyla çalıştık. Ülkemize, çevremize, vatandaşlarımıza faydalı oluyoruz. Dolayısıyla da buradaki yatırımdan bu heyecanımızı dünya ölçeğindeki mertebeye taşıyacağı için gerçekten çok gururlu ve heyecanlıyız." ifadelerini kullandı. - "200 kişilik istihdam sağlayacak" Küçükoğlu, Balıkesir'e yapacakları yatırımın, mantolamada kendilerini dünya ölçeğinde örnek olmaya götüreceğini, bunun gerçekten çok önemli olduğunu belirterek, "Yaklaşık 120 milyon liralık yatırmadan bahsediyoruz. Bizim sektörümüz için çok önemli bir yatırım. Yan kotayla birlikte 200 kişilik istihdam sağlayacak. Balıkesir önümüzdeki dönemde gelişen ulaşım hatlarıyla, lojistikle ve Balıkesir'in sahip olduğu vizyonel projelerle, Balıkesir'in ülkemiz ekonomisinin gelişmesinde önemli bir rol oynayacağını düşünüyoruz ve bu sebeple de Balıkesir bu yatırımda alternatifsiz olarak ön planda tuttuğumuz yer oldu." değerlendirmesinde bulundu. - "Balıkesir ve ülkemiz için önemli yatırım" Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur da Filli Boya'nın Balıkesir'e yatırım yapmasının sevindirici olduğunu söyledi. Uğur ise Filli Boya firmasıyla yer tahsisi imza töreni için bir araya geldiklerini belirterek, "Balıkesir ve ülkemiz için önemli yatırımlardan. Özellikle bugünlerde yatırımları desteklediğimiz, istihdam seferberliğine başladığımız dönem. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi son dönemlerde ciddi yatırımlar almaya başladı. Bunlardan birisi Filli Boya. Filli Boya Avrupa'nın en önemli markalarından biri. Balıkesir'e yatırım yapmasından dolayı da memnunuz. Filli Boya sadece Balıkesir'e yatırım yapmıyor aynı zamanda Türkiye'nin geleceğine yatırım yapıyor. 'Ülkeme güveniyorum, yatırım yapıyorum.' diyor. Biz de teşekkür ediyoruz." diye konuştu. Konuşmaların ardından yer tahsisi için imzalar atıldı.

11 TÜRKİYE NİN PARLAYAN YILDIZI BALIKESİR E FİLLİ BOYA DAN 120 MİLYON TL LİK FABRİKA YATIRIMI Filli Boya Yalıtım alanındaki hamlelerinde hız kesmiyor. Şirket, üçüncü yalıtım fabrikası için, yatırımcının gözbebeği Balıkesir i seçti. Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, Gebze ve Kayseri üretim tesislerinden sonra bu kez sanayi yatırımlarının cazibe merkezi Balıkesir de, 120 milyon TL yatırımla, üçüncü yalıtım fabrikasını ülkemize kazandırmaya hazırlanıyor yılında ısı yalıtımı alanındaki faaliyetlerine başlayan ve Türkiye nin geleceği adına bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğü yalıtım alanındaki çalışmalarıyla sektörde liderlik görevini üstlenen Filli Boya, Balıkesir de m2 lik bir alanda üçüncü yalıtım fabrikasını kurmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Filli Boya nın üçüncü yalıtım fabrikasının arsa tahsis imza töreni; Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler in katılımıyla Balıkesir de gerçekleştirildi.

12 Arsa tahsis imza töreninde bir konuşma yapan Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Balıkesir de yapacakları yatırım ile, sadece Türkiye de değil Avrupa da da mantolama sektörüne örnek alınacak bir Tesis hayata geçireceklerini ifade etti. Türkiye çapında 1200 çalışanıyla faaliyet gösterdiklerine değinen Küçükoğlu, Balıkesir yatırımı ile birlikte şehre, yan kollarıyla beraber 200 kişilik bir istihdam sağlanacağına dikkat çekti. Tayfun Küçükoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: Yapılan yatırımlarla beraber ülkemizin sanayileşmesinde ve çağdaşlaşmasında Balıkesir çok kilit bir rol oynayacak. Balıkesir e yapacağımız yatırım, mantolama alanında bizi dünya ölçeğinde örnek bir şirket olma konumuna ulaştıracak. Sektörümüz için çok önemli bir yatırım. Yaklaşık 120 milyon TL lik bir yatırımdan söz ediyoruz. Balıkesir önümüzdeki dönemde gelişen ulaşım hatları ve lojistik üstünlüğüyle, vizyoner projeleriyle ülkemiz ekonomisinde ve gelişmesinde önemli bir rol oynayacak. Mantolama konusunda Filli Boya nın bugüne kadar yürüttüğü çalışmalarla, ülkemizin cari açığının azaltılmasında, tüketicilerin enerjiyle ilgili yaptığı harcamaların düşürülmesinde önemli katkıları olduğuna da değenin Küçükoğlu, Ülkemizde 75 milyar dolar enerji ithalatı var. Bu enerji ithalatının azalması lazım. En büyük enerji tasarrufu konutlarda olabiliyor. Konutlarda enerji tüketiminin yarı yarıya azalması mantolamayla söz konusu olacak. Bugüne kadar yaptığımız 125 milyon kare yalıtımla hane halkı 5 milyar lira tasarruf etti. 4.9 milyon vatandaşımız mantolamadan yararlandı. Çevreye muazzam bir etkimiz var. Bugüne kadar yaptığımız mantolamayla 8,9 milyon ton karbondioksitin atmosfere daha az salındı. Bu, Bolu ormanlarının 6,5 katı büyüklükteki bir ormanı atmosferi temizleme vazifesini gördük demektir. Yaptığımız işle 2003 yılından bu yana tam 4.3 milyar liralık daha az doğalgazın ithal edilmesine vesile olduk. Tüm bu yönleriyle bir sosyal sorumluluk motivasyonuyla çalışıyoruz dedi. Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ise Tören de yaptığı konuşmada şunları söyledi: Bugün Balıkesir ekonomisi için önemli günlerden biri. Filli Boya nın yeni yatırımı, istihdam seferberliğiyle birlikte Balıkesir bölgesi için çok daha önemli bir yatırım haline geldi. Balıkesir, sanayi yatırımlarının cazibe merkezi. Organize Sanayii Bölgemiz, son 1 yıl içinde önemli yatırımlar almaya başladı. Filli Boya yı Balıkesir de ağırlamaktan, yatırım yapmasından çok mutluyuz. Filli Boya sadece Balıkesir e yatırım yapmıyor, aynı zamanda Türkiye nin geleceğine de yatırım yapıyor.diğer yatırımcıları da Balıkesir e bekliyoruz. Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, Gebze ve Kayseri üretim tesislerinden sonra Balıkesir yatırımıyla ülkemizdeki ısı yalıtım sektörünün büyümesinde büyük rol oynamaya devam edecek. Geniş ürün yelpazesi ve yüksek performansa sahip ürünleriyle yalıtım sektöründe ülkemiz gelişimine katkılarını sürdürüyor.

13 Filli Boya Isı Yalıtımıyla Ülkemiz Geleceğine Büyük Katkı Sağlıyor Başta Filli Boya Capatect markası ile Betek Grubu, yenilikçi ürün ve teknolojilerle ısı yalıtım sektörüne girdiği 2003 yılından bu yana yaklaşık binaya, 125 milyon m 2 ısı yalıtımı uygulaması yapılmasını sağladı. Bu sayede binaların sadece ısıtmada elde ettiği tasarruf ile 4,2 milyar m 3 daha az doğalgaz kullanılmasını ve 4,9 milyon hane halkının toplamda yaklaşık 5 milyar TL tasarruf etmesine aracılık etti. Ayrıca uygulanan ısı yalıtımı ile 8,9 milyon ton karbondioksitin atmosfere salınmasını engelledi. Bu rakam Bolu Ormanları nın yıllık karbondioksit emiliminin yaklaşık 6,5 katına eşdeğerken, Türkiye de toplamda 21 milyon hektar alana yayılı tüm ormanların bir yılda soğurduğu karbondioksitin yüzde 16 sına eşit durumda bulunuyor. Her zaman ülkemize ve geleceğine güvenerek hareket eden Betek, yatırım çalışmalarını hız kesmeden sürdürmeye devam ediyor. Altın Çemberin Kalbi Balıkesir Bor un başkenti, rüzgârın merkezi olan Balıkesir, sanayisiyle de güçlü ve emin adımlarla ilerlemektedir. Üretimin ve tüketimin yoğunlukla olduğu Marmara ve Ege Bölgesi aksının ortasında yer alan Balıkesir, aynı zamanda Osmangazi Köprüsü nün açılması, İstanbul-İzmir otobanının tamamlanması ve Çanakkale Boğazı üzerine inşa edilen 1915 Köprüsü nün bu otobana Balıkesir de bağlanacak olmasıyla, Marmara ticari ringinin merkezi konumunda olacak. Yatırımcının gözbebeği olan bu şehir, kentsel yaşam ile sosyal ve kültürel yaşama olumlu katkılar sunacak olan Büyükşehir Belediyesinin vizyon projelerini bir bir hayata geçirmesiyle de geleceğe güvenle bakmaktadır.

14 Bor un Başkenti, Rüzgârın merkezi olan Balıkesir, sanayisiyle de güçlü ve emin adımlarla ilerliyor. Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, Gebze ve Kayseri üretim tesislerinden sonra üçüncü fabrikasını Balıkesir e kuracak. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi ne inşa edilecek olan ve iki yıl sonra faaliyete geçecek fabrika için imzalar atıldı yılında ısı yalıtımı alanındaki faaliyetlerine başlayan ve Türkiye nin geleceği adına bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğü yalıtım alanındaki çalışmalarıyla sektörde liderlik görevini üstlenen Filli Boya nın 70 bin metrekarelik alana kuracağı yeni fabrika Avrupa nın en büyük ve modern ısı yalıtım sistemi üreten tesislerinden olacak. Sanayi Odası Konferans Salonu nda düzenlenen yer tahsis imza töreni Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, BAUN Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ve Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler in katılımı ile gerçekleştirildi. İmza töreni saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı nın okunması ile başladı. Betek Boya tanıtım filminin izlenmesi ardından Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur açılış konuşması yaptı. Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur konuşmasında Betek Ailesi adına Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu na ülkemize duydukları güven ve yatırım için Balıkesir i tercih etmelerinden dolayı teşekkür etti. Son dönemde Kale Grubu, HEG Gıda, Şişecam gibi sektörünün öncülerinin yaptığı yatırımlardan sonra Avrupa nın bir numarası, ülkemizin gururu Filli Boya nın yatırımı, Balıkesir in geleceği adına bizleri mutlu etti.. Filli Boya sadece Balıkesir e değil, Balıkesir ve Türkiye nin geleceğine yatırım yapmış oluyor. Betek, Türkiye ye ve geleceğine güveniyorum, meslek liselerimize güveniyorum diyor ve bu fabrikayı Balıkesir e yaptığını söylüyor. Balıkesir Valimiz, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız, Balıkesir Sanayi Odamız, Balıkesir Ticaret Odamız yöneticileri ve ekibiyle yakaladığımız sinerjiye, heyecanımızı da ekleyerek ülkemizin ve Balıkesir in geleceği için çalışmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın Milli İstihdam Seferberliği kapsamında Balıkesir için belirlediği kişilik istihdam hedefini sanayicilerimizin desteğiyle yakalayacağımıza inanıyoruz. Eylül 2017 de Balıkesir e de 12 fabrikamız, Bandırma da da 2 fabrikamız üretime geçecek. İnşallah hedefimizi gerçekleştireceğiz. Umutluyuz..Niyetimiz salih, heyecanımız mevcut, gayretimiz daim çok şükür bunların karşılığını da Balıkesir e gelen yatırımlarla alıyoruz. Tekrar tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyor, Betek Boya nın yatırımının Filli Boya Ailesine, Türkiyemize ve Balıkesirimize hayırlı olmasını temenni ediyorum dedi. Uğur un ardından Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler kürsüye gelerek heyecanlı olduklarını dile getirdi. Balıkesir ve ülke ekonomisi için önemli bir yatırımın Balıkesir e geleceğini belirten Ermişler, Balıkesir e sadece bir fabrika gelmiyor, bir

15 sektör geliyor. Türkiye için önemli bir yatırım geliyor. Öncelikle Betek A.Ş. çalışanları ve ekibine teşekkür ediyoruz. Türkiye yi ekonomiyle ilgili bir kalıba sokmak istiyorlar. Ama biz konuşarak cevap vermiyoruz. Bu tür yatırımlar ile istihdam ile ekonomi ve ihracatı arttırarak cevap veriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi. Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu da bir konuşma yaparak Balıkesir in Türkiye ekonomisi için önemine değindi. Balıkesir de ruh halinin gücüne dikkat çeken Küçükoğlu, Sanayi Odası Başkanımızın burada yatırım yapmamız için duyduğu heyecan. Edip başkanımızın bize verdiği destek. Sayın Valimizin önümüzü açmak için gösterdiği çabalar beni hem Balıkesir, hem de ülkemiz adına heyecanlandırdı, ümidimizi arttırdı, memnun etti. Biz ülkemizdeki boya sektörüne en son giren firmalardan bir tanesiyiz. Ülkemize dünyadaki en iyileri getirme rolüyle geldik ve kısa sürede sektör lideri olduk yılından bu yana ülkemizdeki boya sektörünün lideriyiz yılından itibaren de ülkemizin ihtiyaç duyduğu ısı yalıtım seferberliğini başlattık. Mantolama alanında da Avrupa nın en büyüğü olduk. Kendimize, ülkemize güvendik ve her zaman yatırım yapmaktan kaçmadık. Cesaretli yatırım yaptık şeklinde konuştu. İmza töreni öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da katılımcılara hitap ederek, Balıkesir e gelen önemli yatırım nedeniyle heyecanlı olduklarını söyledi. Filli Boya nın Avrupa nın en büyüğü olduğuna dikkat çeken Başkan Uğur, Filli Boya nın Balıkesir e gelmesinin yanında, yan sanayilerinde Balıkesir e geleceğini düşünüyoruz. Yalnız Filli Boya ile kalmayacak bu yatırım. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak bir an önce Filli Boya nın izolasyon malzemesini Balıkesir de üretmesini bekliyoruz. Balıkesir i n yeni 5 binlik imar planlarını yaparken, Balıkesir i imara açıyoruz. İnşaat sektörü önümüzdeki günlerde daha da hızlanacak. Çünkü bir çok çimentocuda Balıkesir e gelmeye başladı. Neden? Çünkü Balıkesir deki yatırımları görüyorlar. Bir taraftan özel sektör bir taraftan Büyükşehir yatırımları, bunların hepsinin izolasyon malzemesine ihtiyacı var diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi nin Filli Boya gibi Balıkesir e yatırım yapacak olan firmaların üst düzey yöneticilerinin Balıkesir de yaşamaları için çalışmalar yaptığını hatırlatan Başkan Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: Bu yöneticilerin sosyal hayata ihtiyacı var. Oturacak bir ev bulsun, rezidans bulsun. İcabında bir villa bulabilsin. Alışverişe çıkabileceği güzel bir çarşısı olsun, spor yapabileceği alanlar olsun istiyoruz. Konsere gidebileceği, tiyatro seyredebileceği, yeni İstanbul u, İzmir i aratmayan bir Balıkesir. Hedefimiz bu. Bu çalışmalarımız hızla devam ediyor. Önümüzdeki günlerde kongre merkezimiz, Çay Deresi, Alışveriş Merkezleri, hepsi sıra ile açılacak. Yeni yapılan inşaatlar başlıyor. Ülkeye güvenmenin önemli olduğunu ifade eden Uğur, sanayici olarak Türkiye de sürekli krizler ile karşı karşıya geldiklerini söyledi. 94 krizi, 2001 krizi yaşadıklarını söyleyen Uğur, Kriz geçici ama değişim sürekli. Sanayici olarak değişimi yakalayabiliyorsanız başarılı oluyorsunuz. Bende sanayici olarak hep krizlerden değişimi yakalayarak başarılı çıktık. Bu çok önemli. Bu değişimi yakalaması Filli Boya yı Avrupa nın birincisi yaptı. Ülkeye güveniyor. Maalesef 15 Temmuz geçirdik.

16 15 Temmuz dan sonra kararsız ve belirsiz bir ortam. Bir taraftan devletimizin, hükümetimizin yapmış olduğu yatırımlar; köprüler, otoyollar, bölünmüş yollar, yapılan üniversite hava alanları vs. Balıkesir i de önemli bir konuma getirdi. Balıkesirli nin ülkeye olan güvenini arttırıyor, sanayicinin güvenini arttırıyor. Bizler Belediye olarak yatırımcılara kapımız hep açık şeklinde konuştu. Son olarak ise Vali Ersin yazıcı bir konuşma yaptı. Konuşmasına Türkiye nin devlerinin Balıkesir e yapacakları yatırımlara dikkat çeken Yazıcı, şöyle konuştu: Filli Boya yı yatırım için tebrik ediyorum. 15 temmuz gibi hain kalkışmadan sonra, o hain günden sonra ülkede bir ekonomik kriz yaratma gayreti içerisinde olan dış güçler var. Ama Filli Boya, Betek A.Ş. ve Türkiye nin bir çok firması şunu adeta onların yüzüne bağıra bağıra ifade ediyor. Biz yolumuza devam ediyoruz. Ülkede kriz falan çıkartmak, ülke ekonomisini berbat etmek, Türkiye yi yolundan geri koymak kimsenin haddine değil. Biz kamu yöneticileri olarak buna inanıyoruz. Ve görüyoruz ki Betek A.Ş. gibi pek çok kuruluşta buna inanıyor. Türkiye çok kısa sürede Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak. Bunu bu firmalarımız sayesinde gerçekleştireceğiz. Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ve Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler in katılımı ile yer tahsis imzaları atıldı. Tören sonunda çekilen hatıra fotoğrafı ardından günün anlam ve önemine karşılık hediyeler takdim edildi. Sektörde lider olan firma Balıkesir yatırımıyla ülkemizdeki ısı yalıtım sektörünün büyümesinde büyük rol oynamaya devam edecek. Geniş ürün yelpazesi ve yüksek performansa sahip ürünleriyle yalıtım sektöründe hem şehir hem de ülke gelişimine katkı sağlayacak.

17 Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri 3. fabrikasını Balıkesir OSB de 70 bin m2 lik alanda 120 milyonluk dünya devi ve teknolojik yatırımı ile gerçekleştirecek. Fabrikanın arsa tahsis imza töreni Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler in katılımıyla yapıldı. Balıkesir Sanayi Odası Konferans Salonu nda düzenlenen yer tahsis imza töreninde açılış konuşmasını BSO Başkanı İsmail Uğur yaptı. Başkan Uğur gururlu, mutlu ve heyecanlı olduklarını belirterek "Burada sayın valimiz, sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir OSB ve Balıkesir Sanayi Odası çalışanlarımızla çok güzel bir ekibimiz var, vizyonumuz var heyecanımız olduğu içinde hamdolsun böyle güzel projelerde arka arkaya geliyor. Bu gün BETEK Filli Boya Avrupa'nın en önemli markalarından biri. İnşallah bu gün imzayı atacağız ve Balıkesir'de yatırıma başlayacak. KALE Gurubu, Şişe Cam ve ondan sonra futbol tabiri ile Hat-trick yapmış oluyoruz. 3 tane Türkiye markası Balıkesir'e gelmiş oluyor. Filli Boya bu gün sadece Balıkesir'e değil, Balıkesir ve Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmış oluyor. Bende Türkiye ve geleceğimize güveniyorum, meslek liselerimize güveniyorum diyor ve onun için bu fabrikayı Balıkesir'de yapıyorum. İnşallah bu yatırımın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bildiğiniz gibi 7 Şubat ta Cumhurbaşkanımız TOOB'da Milli İstihdam Seferberliği ilan etti ve Balıkesir'e de 15 bin kişilik bir hedef verdi inşallah bu hedefi gerçekleştireceğiz. 2017'de de yaklaşık Balıkesir OSB'de 12 fabrikamız, 2 fabrikamızda Bandırma OSB'de devreye girecek ve inşallah hedefimizi gerçekleştireceğiz. Sanayicinin yatırımcının umudu ümidi olduğu zaman güzel bir ekiple sinerji içinde vizyonla çalıştığı zaman başaramayacağı bir şey yok. İnşallah bende Filli Boya gurubuna bu yatırımları için çok teşekkür ediyorum. Meslek liseli öğrencilere diyorum ki fabrikalar hazır sizleri bekliyor. Bu gün meslek

18 liseli öğrencilerle geleceğimizle beraberiz. Yatırımın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi. BALIKESİR'E FABRİKA DEĞİL BİR SEKTÖR GELİYOR Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler heyecanlı olduklarını Balıkesir ve ülke ekonomisi için çok önemli bir yatırım olduğunu belirterek " Aslında Balıkesir'e sadece bir fabrika gelmiyor bir sektör geliyor. Türkiye için enerjiyle ilgili önemli bir ısı yalıtımıyla ilgili bir yatırım geliyor. Bu yatırımın Balıkesir'e gelmesiyle ilgili öncelikle BETEK A.Ş çalışanları ve ekibine teşekkür ediyorum burada oldukları için. Türkiye'yi bir kaba sokmaya çalışıyorlar ekonomi ile ilgili biz konuşarak cevap vermiyoruz işte böyle yatırımlarla istihdamla ekonomimizi ve ihracatımızı arttırmakla cevap veriyoruz. Bu yatırım da bunun örneği ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. CESARETLE YATIRIM YAPTIK BETEK Boya ve Kimya Sanayi A.Ş Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu Balıkesir'in Türkiye için önemine değinerek " Balıkesir tabiki ülkemiz için fevkalade önemli hem bu gün hem ülkemizin geleceği için. Ayrıca bundan daha önemli olan buradaki ruh hali. Buraya geldiğimiz ilk günden itibaren bunu iliklerimize kadar hissettim gurur duydum mutlu oldum. Sanayi Odası Başkanımız İsmail kardeşimizin burada yatırım yapmamız için duyduğu heyecan, Edip Başkanımızın bize verdiği destek, sayın valimizin önümüzü açmak için gösterdiği çabalar beni hem Balıkesir hem ülkemiz adına fevkalade heyecanlandırdı ümidimizi arttırdı memnun etti minnettarım teşekkür ederim. Gençler mesajım size. Kendimize güvendik, ülkemize güvendik, her zaman yatırım yapmaktan kaçmadık cesaretle yatırım yaptık. Ülkemiz gelişiminde enerji ithalatı en önemli darboğaz. Enerjinin en büyük kısmı binalarda tüketiliyor. 25 milyar dolarlık enerji ulaşımdan daha fazla binalarda tüketiliyor. Ülkemizin cari açığını küçültmesi lazım bunun için de enerji tüketiminin azaltılması gerekiyor. Bu yaptığımız işle 2003 yılından bu yana 4.9 milyon vatandaşımızın evini yalıttık. Bu 4.9 milyon vatandaşımız daha konforlu evlerde oturmaya başladı. Bu 4.9 milyon vatandaşımız 5

19 milyar TL lik daha az yakıt harcadı cebine para girdi bununla gururduyuyoruz. 4.5 milyar TL lik daha az doğalgaz aldık. Yaptıklarımız sayesinde atmosfere 8.9 milyon ton daha az karbondioksit çıktı. Balıkesir yönetiminin duyduğu heyecanla ve Balıkesir in potansiyeli ile berabere burada olmaktan dolayı memnunuz. Yatırımın Balıkesir e, sektöre ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. BALIKESİR İ İMARA AÇIYORUZ Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur da katılımcılara hitap ederek, Balıkesir e gelen önemli yatırım nedeniyle heyecanlı olduklarını söyledi. Filli Boya nın Avrupa nın en büyüğü olduğuna dikkat çeken Başkan Uğur Filli Boya nın Balıkesir e gelmesinin yanında, yan sanayilerinde Balıkesir e geleceğini düşünüyoruz. Yalnız Filli Boya ile kalmayacak bu yatırım. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak bir an önce Filli Boya nın izolasyon malzemesini Balıkesir de üretmesini bekliyoruz. Balıkesir in yeni 5 binlik imar planlarını yaparken, Balıkesir i imara açıyoruz. İnşaat sektörü önümüzdeki günlerde daha da hızlanacak. Çünkü bir çok çimentocuda Balıkesir e gelmeye başladı. Neden? Çünkü Balıkesir deki yatırımları görüyorlar. Bir taraftan özel sektör bir taraftan Büyükşehir yatırımları, bunların hepsinin izolasyon malzemesine ihtiyacı var diye konuştu. BÜYÜKŞEHİR BALIKESİR İN SOSYAL HAYATINI İNŞA EDİYOR Büyükşehir Belediyesi nin Filli Boya gibi Balıkesir e yatırım yapacak olan firmaların üst düzey yöneticilerinin Balıkesir de yaşamaları için çalışmalar yaptığını hatırlatan Başkan Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: Bu yöneticilerin sosyal hayata ihtiyacı var. Oturacak bir ev bulsun, rezidans bulsun. İcabında bir villa bulabilsin. Alışverişe çıkabileceği güzel bir çarşısı olsun, spor yapabileceği alanlar olsun istiyoruz. Konsere gidebileceği, tiyatro seyredebileceği, yeni İstanbul u, İzmir i aratmayan bir Balıkesir. Hedefimiz bu. Bu çalışmalarımız hızla devam ediyor. Önümüzdeki günlerde kongre merkezimiz, Çay Deresi, Alışveriş Merkezleri, hepsi sıra ile açılacak. Yeni yapılan inşaatlar başlıyor dedi.

20 UĞUR: DEVLETİMİZ VE HÜKÜMETİMİZİN YATIRIMLARI GÜVENİ ARTTIRIYOR Ülkeye güvenmenin önemli olduğunu ifade eden Uğur, sanayici olarak Türkiye de sürekli krizler ile karşı karşıya geldiklerini söyledi. 94 krizi, 2001 krizinde yaşadıklarını söyleyen Uğur, Kriz geçici ama değişim sürekli. Sanayici olarak değişimi yakalayabiliyorsanız başarılı oluyorsunuz. Bende sanayici olarak hep krizlerden değişimi yakalayarak başarılı çıktık. Bu çok önemli. Bu değişimi yakalaması Filli Boya yı Avrupa nın birincisi yaptı. Ülkeye güveniyor. Maalesef 15 Temmuz geçirdik. 15 Temmuz dan sonra kararsız ve belirsiz bir ortam. Bir taraftan devletimizin, hükümetimizin yapmış olduğu yatırımlar; köprüler, otoyollar, bölünmüş yollar, yapılan üniversite hava alanları vs. Balıkesir i de önemli bir konuma getirdi. Balıkesirli nin ülkeye olan güvenini arttırıyor, sanayicinin güvenini arttırıyor. Bizler Belediye olarak yatırımcılara kapımız hep açık şeklinde konuştu. VALİ YAZICI: TÜRKİYE Yİ YOLUNDAN GERİ KOYMAK KİMSENİN HADDİNE DEĞİL Son olarak ise Vali Ersin yazıcı bir konuşma yaptı. Konuşmasına Türkiye nin devlerinin Balıkesir e yapacakları yatırımlara dikkat çeken Yazıcı, şöyle konuştu: Filli Boya yı yatırım için tebrik ediyorum. 15 temmuz gibi hain kalkışmadan sonra, o hain günden sonra ülkede bir ekonomik kriz yaratma gayreti içerisinde olan dış güçler var. Ama Filli Boya, Betek A.Ş. ve Türkiye nin bir çok firması şunu adeta onların yüzüne bağıra bağıra ifade ediyor. Biz yolumuza devam ediyoruz. Ülkede kriz falan çıkartmak, ülke ekonomisini berbat etmek, Türkiye yi yolundan geri koymak kimsenin haddine değil. Biz kamu yöneticileri olarak buna inanıyoruz. Ve görüyoruz ki Betek A.Ş. gibi pek çok kuruluşta buna inanıyor. Türkiye çok kısa sürede Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak. Bunu bu firmalarımız sayesinde gerçekleştireceğiz dedi. Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Sanayi Odası Başkanı İsmail

21 Uğur ve Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler in katılımı ile yer tahsis imzaları atıldı. Tören sonunda çekilen hatıra fotoğrafı ardından günün anlam ve önemine karşılık hediyeler takdim edildi. Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri 3. fabrikasını Balıkesir OSB de 70 bin m2 lik alanda 120 milyonluk dünya devi ve teknolojik yatırımı ile gerçekleştirecek. Fabrikanın arsa tahsis imza töreni Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler in katılımıyla yapıldı.

22 Balıkesir Sanayi Odası Konferans Salonu nda düzenlenen yer tahsis imza töreninde açılış konuşmasını BSO Başkanı İsmail Uğur yaptı. Başkan Uğur gururlu, mutlu ve heyecanlı olduklarını belirterek "Burada sayın valimiz, sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir OSB ve Balıkesir Sanayi Odası çalışanlarımızla çok güzel bir ekibimiz var, vizyonumuz var heyecanımız olduğu içinde hamdolsun böyle güzel projelerde arka arkaya geliyor. Bu gün BETEK Filli Boya Avrupa'nın en önemli markalarından biri. İnşallah bu gün imzayı atacağız ve Balıkesir'de yatırıma başlayacak. KALE Gurubu, Şişe Cam ve ondan sonra futbol tabiri ile Hat-trick yapmış oluyoruz. 3 tane Türkiye markası Balıkesir'e gelmiş oluyor. Filli Boya bu gün sadece Balıkesir'e değil, Balıkesir ve Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmış oluyor. Bende Türkiye ve geleceğimize güveniyorum, meslek liselerimize güveniyorum diyor ve onun için bu fabrikayı Balıkesir'de yapıyorum. İnşallah bu yatırımın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bildiğiniz gibi 7 Şubat ta Cumhurbaşkanımız TOOB'da Milli İstihdam Seferberliği ilan etti ve Balıkesir'e de 15 bin kişilik bir hedef verdi inşallah bu hedefi gerçekleştireceğiz. 2017'de de yaklaşık Balıkesir OSB'de 12 fabrikamız, 2 fabrikamızda Bandırma OSB'de devreye girecek ve inşallah hedefimizi gerçekleştireceğiz. Sanayicinin yatırımcının umudu ümidi olduğu zaman güzel bir ekiple sinerji içinde vizyonla çalıştığı zaman başaramayacağı bir şey yok. İnşallah bende Filli Boya gurubuna bu yatırımları için çok teşekkür ediyorum. Meslek liseli öğrencilere diyorum ki fabrikalar hazır sizleri bekliyor. Bu gün meslek liseli öğrencilerle geleceğimizle beraberiz. Yatırımın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi. BALIKESİR'E FABRİKA DEĞİL BİR SEKTÖR GELİYOR Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler heyecanlı olduklarını Balıkesir ve ülke ekonomisi için çok önemli bir yatırım olduğunu belirterek " Aslında Balıkesir'e sadece bir fabrika gelmiyor bir sektör geliyor. Türkiye için enerjiyle ilgili önemli bir ısı yalıtımıyla ilgili bir yatırım geliyor. Bu yatırımın Balıkesir'e gelmesiyle ilgili öncelikle BETEK A.Ş çalışanları ve ekibine teşekkür ediyorum burada oldukları için. Türkiye'yi bir kaba sokmaya çalışıyorlar ekonomi ile ilgili biz konuşarak cevap vermiyoruz işte böyle yatırımlarla istihdamla ekonomimizi ve ihracatımızı arttırmakla cevap veriyoruz. Bu yatırım da bunun örneği ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. CESARETLE YATIRIM YAPTIK BETEK Boya ve Kimya Sanayi A.Ş Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu Balıkesir'in Türkiye için önemine değinerek " Balıkesir tabiki ülkemiz için fevkalade önemli hem bu gün hem ülkemizin geleceği için. Ayrıca bundan daha önemli olan buradaki ruh hali. Buraya geldiğimiz ilk günden itibaren bunu iliklerimize kadar hissettim gurur duydum mutlu oldum. Sanayi Odası Başkanımız İsmail kardeşimizin burada yatırım yapmamız için duyduğu heyecan, Edip Başkanımızın bize verdiği destek, sayın valimizin önümüzü açmak için gösterdiği çabalar beni hem Balıkesir hem ülkemiz adına fevkalade heyecanlandırdı ümidimizi arttırdı memnun etti minnettarım teşekkür ederim. Gençler mesajım size. Kendimize güvendik, ülkemize güvendik, her zaman yatırım yapmaktan kaçmadık cesaretle yatırım yaptık. Ülkemiz gelişiminde enerji ithalatı en

23 önemli darboğaz. Enerjinin en büyük kısmı binalarda tüketiliyor. 25 milyar dolarlık enerji ulaşımdan daha fazla binalarda tüketiliyor. Ülkemizin cari açığını küçültmesi lazım bunun için de enerji tüketiminin azaltılması gerekiyor. Bu yaptığımız işle 2003 yılından bu yana 4.9 milyon vatandaşımızın evini yalıttık. Bu 4.9 milyon vatandaşımız daha konforlu evlerde oturmaya başladı. Bu 4.9 milyon vatandaşımız 5 milyar TL lik daha az yakıt harcadı cebine para girdi bununla gururduyuyoruz. 4.5 milyar TL lik daha az doğalgaz aldık. Yaptıklarımız sayesinde atmosfere 8.9 milyon ton daha az karbondioksit çıktı. Balıkesir yönetiminin duyduğu heyecanla ve Balıkesir in potansiyeli ile berabere burada olmaktan dolayı memnunuz. Yatırımın Balıkesir e, sektöre ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. BALIKESİR İ İMARA AÇIYORUZ Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur da katılımcılara hitap ederek, Balıkesir e gelen önemli yatırım nedeniyle heyecanlı olduklarını söyledi. Filli Boya nın Avrupa nın en büyüğü olduğuna dikkat çeken Başkan Uğur Filli Boya nın Balıkesir e gelmesinin yanında, yan sanayilerinde Balıkesir e geleceğini düşünüyoruz. Yalnız Filli Boya ile kalmayacak bu yatırım. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak bir an önce Filli Boya nın izolasyon malzemesini Balıkesir de üretmesini bekliyoruz. Balıkesir in yeni 5 binlik imar planlarını yaparken, Balıkesir i imara açıyoruz. İnşaat sektörü önümüzdeki günlerde daha da hızlanacak. Çünkü bir çok çimentocuda Balıkesir e gelmeye başladı. Neden? Çünkü Balıkesir deki yatırımları görüyorlar. Bir taraftan özel sektör bir taraftan Büyükşehir yatırımları, bunların hepsinin izolasyon malzemesine ihtiyacı var diye konuştu. BÜYÜKŞEHİR BALIKESİR İN SOSYAL HAYATINI İNŞA EDİYOR Büyükşehir Belediyesi nin Filli Boya gibi Balıkesir e yatırım yapacak olan firmaların üst düzey yöneticilerinin Balıkesir de yaşamaları için çalışmalar yaptığını hatırlatan Başkan Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: Bu yöneticilerin sosyal hayata ihtiyacı var. Oturacak bir ev bulsun, rezidans bulsun. İcabında bir villa bulabilsin. Alışverişe çıkabileceği güzel bir çarşısı olsun, spor yapabileceği alanlar olsun istiyoruz. Konsere gidebileceği, tiyatro seyredebileceği, yeni İstanbul u, İzmir i aratmayan bir Balıkesir. Hedefimiz bu. Bu çalışmalarımız hızla devam ediyor. Önümüzdeki günlerde kongre merkezimiz, Çay Deresi, Alışveriş Merkezleri, hepsi sıra ile açılacak. Yeni yapılan inşaatlar başlıyor dedi. UĞUR: DEVLETİMİZ VE HÜKÜMETİMİZİN YATIRIMLARI GÜVENİ ARTTIRIYOR Ülkeye güvenmenin önemli olduğunu ifade eden Uğur, sanayici olarak Türkiye de sürekli krizler ile karşı karşıya geldiklerini söyledi. 94 krizi, 2001 krizinde yaşadıklarını söyleyen Uğur, Kriz geçici ama değişim sürekli. Sanayici olarak değişimi yakalayabiliyorsanız başarılı oluyorsunuz. Bende sanayici olarak hep krizlerden değişimi yakalayarak başarılı çıktık. Bu çok önemli. Bu değişimi yakalaması Filli Boya yı Avrupa nın birincisi yaptı. Ülkeye güveniyor. Maalesef 15 Temmuz geçirdik. 15 Temmuz dan sonra kararsız ve belirsiz bir ortam. Bir taraftan devletimizin, hükümetimizin yapmış olduğu yatırımlar; köprüler, otoyollar, bölünmüş yollar, yapılan üniversite hava alanları vs. Balıkesir i de önemli bir konuma getirdi.

24 Balıkesirli nin ülkeye olan güvenini arttırıyor, sanayicinin güvenini arttırıyor. Bizler Belediye olarak yatırımcılara kapımız hep açık şeklinde konuştu. VALİ YAZICI: TÜRKİYE Yİ YOLUNDAN GERİ KOYMAK KİMSENİN HADDİNE DEĞİL Son olarak ise Vali Ersin yazıcı bir konuşma yaptı. Konuşmasına Türkiye nin devlerinin Balıkesir e yapacakları yatırımlara dikkat çeken Yazıcı, şöyle konuştu: Filli Boya yı yatırım için tebrik ediyorum. 15 temmuz gibi hain kalkışmadan sonra, o hain günden sonra ülkede bir ekonomik kriz yaratma gayreti içerisinde olan dış güçler var. Ama Filli Boya, Betek A.Ş. ve Türkiye nin bir çok firması şunu adeta onların yüzüne bağıra bağıra ifade ediyor. Biz yolumuza devam ediyoruz. Ülkede kriz falan çıkartmak, ülke ekonomisini berbat etmek, Türkiye yi yolundan geri koymak kimsenin haddine değil. Biz kamu yöneticileri olarak buna inanıyoruz. Ve görüyoruz ki Betek A.Ş. gibi pek çok kuruluşta buna inanıyor. Türkiye çok kısa sürede Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak. Bunu bu firmalarımız sayesinde gerçekleştireceğiz dedi. Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ve Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler in katılımı ile yer tahsis imzaları atıldı. Tören sonunda çekilen hatıra fotoğrafı ardından günün anlam ve önemine karşılık hediyeler takdim edildi.

25 Ticari ringin yeni merkezi Balıkesir e bir yatırımda Filli Boya dan. Yalıtım alanındaki hamlelerine devam eden Filli Boya, 120 milyonluk yatırım maliyeti olan üçüncü yalıtım fabrikası için, yatırımcının gözbebeği Balıkesir i seçti yılında ısı yalıtımı alanındaki faaliyetlerine başlayan ve Türkiye nin geleceği adına bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğü yalıtım alanındaki çalışmalarıyla sektörde liderlik görevini üstlenen Filli Boya, Balıkesir de metre karelik bir alanda üçüncü yalıtım fabrikasını kurmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Filli Boya nın üçüncü yalıtım fabrikasının arsa tahsis imza töreni; Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler in katılımıyla Balıkesir de gerçekleştirildi. CUMHURBAŞKANINDAN BALIKESİR E 15 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM HEDEFİ Törende ilk olarak konuşan Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir in Valisiyle, Büyükşehir Belediye Başkanı, Sanayi ve Ticaret Odaları ile güzel ve vizyonu olan bir ekibe sahip olduğunu söyledi. Uğur, Betek ve Filli Boya Avrupa nın en önemli markalarından biri. İnşallah bugün imzayı atıp Balıkesir de üretime başlayacak. Kale Gurubu, Şişecam ve ardından Betek ile üç dünya markası Balıkesir e gelmiş oluyor. Filli Boya sadece Balıkesir e değil, Balıkesir ve Türkiye nin geleceğine yatırım yapmış oluyor. Betek, Türkiye ye ve geleceğine güveniyorum, meslek liselerimize güveniyorum diyor ve bu fabrikayı Balıkesir e yaptığını söylüyor. Cumhurbaşkanımız Milli İstihdam Seferberliği ilan etti. Balıkesir e de 15 bin kişilik bir hedef verdi. Bu hedefi inşallah gerçekleştireceğiz. Eylül 2017 de Balıkesir e de 12 fabrikamız, Bandırma da da 2 fabrikamız üretime geçecek. İnşallah hedefimizi gerçekleştireceğiz. Umutluyuz diye konuştu. ERMİŞLER: BALIKESİR E FABRİKA DEĞİL BİR SEKTÖR GELİYOR Uğur un ardından Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler kürsüye gelerek heyecanlı olduklarını dile getirdi. Balıkesir ve ülke ekonomisi için önemli bir yatırımın

26 Balıkesir e geleceğini belirten Ermişler, Balıkesir e sadece bir fabrika gelmiyor, bir sektör geliyor. Türkiye için önemli bir yatırım geliyor. Öncelikle Betek A.Ş. çalışanları ve ekibine teşekkür ediyoruz. Türkiye yi ekonomiyle ilgili bir kalıba sokmak istiyorlar. Ama biz konuşarak cevap vermiyoruz. Bu tür yatırımlar ile istihdam ile ekonomi ve ihracatı arttırarak cevap veriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi DEN BU YANA SEKTÖRÜN LİDERİ BETEK OLDU Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu da bir konuşma yaparak Balıkesir in Türkiye ekonomisi için önemine değindi. Balıkesir de ruh halinin gücüne dikkat çeken Küçükoğlu, Sanayi Odası Başkanımızın burada yatırım yapmamız için duyduğu heyecan. Edip başkanımızın bize verdiği destek. Sayın Valimizin önümüzü açmak için gösterdiği çabalar beni hem Balıkesir, hem de ülkemiz adına heyecanlandırdı, ümidimizi arttırdı, memnun etti. Biz ülkemizdeki boya sektörüne en son giren firmalardan bir tanesiyiz. Ülkemize dünyadaki en iyileri getirme rolüyle geldik ve kısa sürede sektör lideri olduk yılından bu yana ülkemizdeki boya sektörünün lideriyiz yılından itibaren de ülkemizin ihtiyaç duyduğu ısı yalıtım seferberliğini başlattık. Mantolama alanında da Avrupa nın en büyüğü olduk. Kendimize, ülkemize güvendik ve her zaman yatırım yapmaktan kaçmadık. Cesaretli yatırım yaptık şeklinde konuştu. BAŞKAN UĞUR: FİLLİ BOYA BALIKESİR E YAN SANAYİ YATIRIMLARI DA GETİRECEK İmza töreni öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da katılımcılara hitap ederek, Balıkesir e gelen önemli yatırım nedeniyle heyecanlı olduklarını söyledi. Filli Boya nın Avrupa nın en büyüğü olduğuna dikkat çeken Başkan Uğur, Filli Boya nın Balıkesir e gelmesinin yanında, yan sanayilerinde Balıkesir e geleceğini düşünüyoruz. Yalnız Filli Boya ile kalmayacak bu yatırım. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak bir an önce Filli Boya nın izolasyon malzemesini Balıkesir de üretmesini bekliyoruz. Balıkesir i n yeni 5 binlik imar planlarını yaparken, Balıkesir i imara açıyoruz. İnşaat sektörü önümüzdeki günlerde daha da hızlanacak. Çünkü bir çok çimentocuda Balıkesir e gelmeye başladı. Neden? Çünkü Balıkesir deki yatırımları görüyorlar. Bir taraftan özel sektör bir taraftan Büyükşehir yatırımları, bunların hepsinin izolasyon malzemesine ihtiyacı var diye konuştu.

27 BÜYÜKŞEHİR BALIKESİR İN SOSYAL HAYATINI İNŞA EDİYOR Büyükşehir Belediyesi nin Filli Boya gibi Balıkesir e yatırım yapacak olan firmaların üst düzey yöneticilerinin Balıkesir de yaşamaları için çalışmalar yaptığını hatırlatan Başkan Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: Bu yöneticilerin sosyal hayata ihtiyacı var. Oturacak bir ev bulsun, rezidans bulsun. İcabında bir villa bulabilsin. Alışverişe çıkabileceği güzel bir çarşısı olsun, spor yapabileceği alanlar olsun istiyoruz. Konsere gidebileceği, tiyatro seyredebileceği, yeni İstanbul u, İzmir i aratmayan bir Balıkesir. Hedefimiz bu. Bu çalışmalarımız hızla devam ediyor. Önümüzdeki günlerde kongre merkezimiz, Çay Deresi, Alışveriş Merkezleri, hepsi sıra ile açılacak. Yeni yapılan inşaatlar başlıyor. UĞUR: DEVLETİMİZ VE HÜKÜMETİMİZİN YATIRIMLARI GÜVENİ ARTTIRIYOR Ülkeye güvenmenin önemli olduğunu ifade eden Uğur, sanayici olarak Türkiye de sürekli krizler ile karşı karşıya geldiklerini söyledi. 94 krizi, 2001 krizi yaşadıklarını söyleyen Uğur, Kriz geçici ama değişim sürekli. Sanayici olarak değişimi yakalayabiliyorsanız başarılı oluyorsunuz. Bende sanayici olarak hep krizlerden değişimi yakalayarak başarılı çıktık. Bu çok önemli. Bu değişimi yakalaması Filli Boya yı Avrupa nın birincisi yaptı. Ülkeye güveniyor. Maalesef 15 Temmuz geçirdik. 15 Temmuz dan sonra kararsız ve belirsiz bir ortam. Bir taraftan devletimizin, hükümetimizin yapmış olduğu yatırımlar; köprüler, otoyollar, bölünmüş yollar, yapılan üniversite hava alanları vs. Balıkesir i de önemli bir konuma getirdi. Balıkesirli nin ülkeye olan güvenini arttırıyor, sanayicinin güvenini arttırıyor. Bizler Belediye olarak yatırımcılara kapımız hep açık şeklinde konuştu. VALİ YAZICI: TÜRKİYE Yİ YOLUNDAN GERİ KOYMAK KİMSENİN HADDİNE DEĞİL Son olarak ise Vali Ersin yazıcı bir konuşma yaptı. Konuşmasına Türkiye nin devlerinin Balıkesir e yapacakları yatırımlara dikkat çeken Yazıcı, şöyle konuştu: Filli Boya yı yatırım için tebrik ediyorum. 15 temmuz gibi hain kalkışmadan sonra, o hain günden sonra ülkede bir ekonomik kriz yaratma gayreti içerisinde

28 olan dış güçler var. Ama Filli Boya, Betek A.Ş. ve Türkiye nin bir çok firması şunu adeta onların yüzüne bağıra bağıra ifade ediyor. Biz yolumuza devam ediyoruz. Ülkede kriz falan çıkartmak, ülke ekonomisini berbat etmek, Türkiye yi yolundan geri koymak kimsenin haddine değil. Biz kamu yöneticileri olarak buna inanıyoruz. Ve görüyoruz ki Betek A.Ş. gibi pek çok kuruluşta buna inanıyor. Türkiye çok kısa sürede Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak. Bunu bu firmalarımız sayesinde gerçekleştireceğiz. Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ve Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler in katılımı ile yer tahsis imzaları atıldı. Tören sonunda çekilen hatıra fotoğrafı ardından günün anlam ve önemine karşılık hediyeler takdim edildi. Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri 3. fabrikasını Balıkesir OSB de 70 bin m2 lik alanda 120 milyonluk dünya devi ve teknolojik yatırımı ile gerçekleştirecek. Fabrikanın arsa tahsis imza töreni Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Balıkesir Valisi Ersin

29 Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler in katılımıyla yapıldı. Balıkesir Sanayi Odası Konferans Salonu nda düzenlenen yer tahsis imza töreninde açılış konuşmasını BSO Başkanı İsmail Uğur yaptı. Başkan Uğur gururlu, mutlu ve heyecanlı olduklarını belirterek Burada sayın valimiz, sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir OSB ve Balıkesir Sanayi Odası çalışanlarımızla çok güzel bir ekibimiz var, vizyonumuz var heyecanımız olduğu içinde hamdolsun böyle güzel projelerde arka arkaya geliyor. Bu gün BETEK Filli Boya Avrupa nın en önemli markalarından biri. İnşallah bu gün imzayı atacağız ve Balıkesir de yatırıma başlayacak. KALE Gurubu, Şişe Cam ve ondan sonra futbol tabiri ile Hat-trick yapmış oluyoruz. 3 tane Türkiye markası Balıkesir e gelmiş oluyor. Filli Boya bu gün sadece Balıkesir e değil, Balıkesir ve Türkiye nin geleceğine yatırım yapmış oluyor. Bende Türkiye ve geleceğimize güveniyorum, meslek liselerimize güveniyorum diyor ve onun için bu fabrikayı Balıkesir de yapıyorum. İnşallah bu yatırımın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bildiğiniz gibi 7 Şubat ta Cumhurbaşkanımız TOOB da Milli İstihdam Seferberliği ilan etti ve Balıkesir e de 15 bin kişilik bir hedef verdi inşallah bu hedefi gerçekleştireceğiz de de yaklaşık Balıkesir OSB de 12 fabrikamız, 2 fabrikamızda Bandırma OSB de devreye girecek ve inşallah hedefimizi gerçekleştireceğiz. Sanayicinin yatırımcının umudu ümidi olduğu zaman güzel bir ekiple sinerji içinde vizyonla çalıştığı zaman başaramayacağı bir şey yok. İnşallah bende Filli Boya gurubuna bu yatırımları için çok teşekkür ediyorum. Meslek liseli öğrencilere diyorum ki fabrikalar hazır sizleri bekliyor. Bu gün meslek liseli öğrencilerle geleceğimizle beraberiz. Yatırımın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum dedi. BALIKESİR E FABRİKA DEĞİL BİR SEKTÖR GELİYOR Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler heyecanlı olduklarını Balıkesir ve ülke ekonomisi için çok önemli bir yatırım olduğunu belirterek Aslında Balıkesir e sadece bir fabrika gelmiyor bir sektör geliyor. Türkiye için enerjiyle ilgili önemli bir ısı yalıtımıyla ilgili bir yatırım geliyor. Bu yatırımın Balıkesir e gelmesiyle ilgili öncelikle BETEK A.Ş çalışanları ve ekibine teşekkür ediyorum burada oldukları için. Türkiye yi bir kaba sokmaya çalışıyorlar ekonomi ile ilgili biz konuşarak cevap vermiyoruz işte böyle yatırımlarla istihdamla ekonomimizi ve ihracatımızı arttırmakla cevap veriyoruz. Bu yatırım da bunun örneği ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum şeklinde konuştu.

30 CESARETLE YATIRIM YAPTIK BETEK Boya ve Kimya Sanayi A.Ş Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu Balıkesir in Türkiye için önemine değinerek Balıkesir tabiki ülkemiz için fevkalade önemli hem bu gün hem ülkemizin geleceği için. Ayrıca bundan daha önemli olan buradaki ruh hali. Buraya geldiğimiz ilk günden itibaren bunu iliklerimize kadar hissettim gurur duydum mutlu oldum. Sanayi Odası Başkanımız İsmail kardeşimizin burada yatırım yapmamız için duyduğu heyecan, Edip Başkanımızın bize verdiği destek, sayın valimizin önümüzü açmak için gösterdiği çabalar beni hem Balıkesir hem ülkemiz adına fevkalade heyecanlandırdı ümidimizi arttırdı memnun etti minnettarım teşekkür ederim. Gençler mesajım size. Kendimize güvendik, ülkemize güvendik, her zaman yatırım yapmaktan kaçmadık cesaretle yatırım yaptık. Ülkemiz gelişiminde enerji ithalatı en önemli darboğaz. Enerjinin en büyük kısmı binalarda tüketiliyor. 25 milyar dolarlık enerji ulaşımdan daha fazla binalarda tüketiliyor. Ülkemizin cari açığını küçültmesi lazım bunun için de enerji tüketiminin azaltılması gerekiyor. Bu yaptığımız işle 2003 yılından bu yana 4.9 milyon vatandaşımızın evini yalıttık. Bu 4.9 milyon vatandaşımız daha konforlu evlerde oturmaya başladı. Bu 4.9 milyon vatandaşımız 5 milyar TL lik daha az yakıt harcadı cebine para girdi bununla gururduyuyoruz. 4.5 milyar TL lik daha az doğalgaz aldık. Yaptıklarımız sayesinde atmosfere 8.9 milyon ton daha az karbondioksit çıktı. Balıkesir yönetiminin duyduğu heyecanla ve Balıkesir in potansiyeli ile berabere burada olmaktan dolayı memnunuz. Yatırımın Balıkesir e, sektöre ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum dedi. BALIKESİR İ İMARA AÇIYORUZ Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur da katılımcılara hitap ederek, Balıkesir e gelen önemli yatırım nedeniyle heyecanlı olduklarını söyledi. Filli Boya nın Avrupa nın en büyüğü olduğuna dikkat çeken Başkan Uğur Filli Boya nın Balıkesir e gelmesinin yanında, yan sanayilerinde Balıkesir e geleceğini düşünüyoruz. Yalnız Filli Boya ile kalmayacak bu yatırım. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak bir an önce Filli Boya nın izolasyon malzemesini Balıkesir de üretmesini bekliyoruz. Balıkesir in yeni 5 binlik imar planlarını yaparken, Balıkesir i imara açıyoruz. İnşaat sektörü önümüzdeki günlerde daha da hızlanacak. Çünkü bir çok çimentocuda Balıkesir e gelmeye başladı. Neden? Çünkü Balıkesir deki yatırımları görüyorlar. Bir taraftan özel sektör bir taraftan Büyükşehir yatırımları, bunların hepsinin izolasyon malzemesine ihtiyacı var diye konuştu. BÜYÜKŞEHİR BALIKESİR İN SOSYAL HAYATINI İNŞA EDİYOR

31 Büyükşehir Belediyesi nin Filli Boya gibi Balıkesir e yatırım yapacak olan firmaların üst düzey yöneticilerinin Balıkesir de yaşamaları için çalışmalar yaptığını hatırlatan Başkan Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: Bu yöneticilerin sosyal hayata ihtiyacı var. Oturacak bir ev bulsun, rezidans bulsun. İcabında bir villa bulabilsin. Alışverişe çıkabileceği güzel bir çarşısı olsun, spor yapabileceği alanlar olsun istiyoruz. Konsere gidebileceği, tiyatro seyredebileceği, yeni İstanbul u, İzmir i aratmayan bir Balıkesir. Hedefimiz bu. Bu çalışmalarımız hızla devam ediyor. Önümüzdeki günlerde kongre merkezimiz, Çay Deresi, Alışveriş Merkezleri, hepsi sıra ile açılacak. Yeni yapılan inşaatlar başlıyor dedi. UĞUR: DEVLETİMİZ VE HÜKÜMETİMİZİN YATIRIMLARI GÜVENİ ARTTIRIYOR Ülkeye güvenmenin önemli olduğunu ifade eden Uğur, sanayici olarak Türkiye de sürekli krizler ile karşı karşıya geldiklerini söyledi. 94 krizi, 2001 krizinde yaşadıklarını söyleyen Uğur, Kriz geçici ama değişim sürekli. Sanayici olarak değişimi yakalayabiliyorsanız başarılı oluyorsunuz. Bende sanayici olarak hep krizlerden değişimi yakalayarak başarılı çıktık. Bu çok önemli. Bu değişimi yakalaması Filli Boya yı Avrupa nın birincisi yaptı. Ülkeye güveniyor. Maalesef 15 Temmuz geçirdik. 15 Temmuz dan sonra kararsız ve belirsiz bir ortam. Bir taraftan devletimizin, hükümetimizin yapmış olduğu yatırımlar; köprüler, otoyollar, bölünmüş yollar, yapılan üniversite hava alanları vs. Balıkesir i de önemli bir konuma getirdi. Balıkesirli nin ülkeye olan güvenini arttırıyor, sanayicinin güvenini arttırıyor. Bizler Belediye olarak yatırımcılara kapımız hep açık şeklinde konuştu. VALİ YAZICI: TÜRKİYE Yİ YOLUNDAN GERİ KOYMAK KİMSENİN HADDİNE DEĞİL Son olarak ise Vali Ersin yazıcı bir konuşma yaptı. Konuşmasına Türkiye nin devlerinin Balıkesir e yapacakları yatırımlara dikkat çeken Yazıcı, şöyle konuştu: Filli Boya yı yatırım için tebrik ediyorum. 15 temmuz gibi hain kalkışmadan sonra, o hain günden sonra ülkede bir ekonomik kriz yaratma gayreti içerisinde olan dış güçler var. Ama Filli Boya, Betek A.Ş. ve Türkiye nin bir çok firması şunu adeta onların yüzüne bağıra bağıra ifade ediyor. Biz yolumuza devam ediyoruz. Ülkede kriz falan çıkartmak, ülke ekonomisini berbat etmek, Türkiye yi yolundan geri koymak kimsenin haddine değil. Biz kamu yöneticileri olarak buna inanıyoruz. Ve görüyoruz ki Betek A.Ş. gibi pek çok kuruluşta buna inanıyor. Türkiye çok kısa sürede Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak. Bunu bu firmalarımız sayesinde gerçekleştireceğiz dedi. Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ve Ticaret

32 Odası Başkanı Fahri Ermişler in katılımı ile yer tahsis imzaları atıldı. Tören sonunda çekilen hatıra fotoğrafı ardından günün anlam ve önemine karşılık hediyeler takdim edildi Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, Gebze ve Kayseri üretim tesislerinden sonra bu kez sanayi yatırımlarının cazibe merkezi Balıkesir de, 120 milyon TL yatırımla, üçüncü yalıtım fabrikasını ülkemize kazandırmaya hazırlanıyor yılında ısı yalıtımı alanındaki faaliyetlerine başlayan ve Türkiye nin geleceği adına bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğü yalıtım alanındaki çalışmalarıyla sektörde liderlik görevini üstlenen Filli Boya, Balıkesir de m2 lik bir alanda üçüncü yalıtım fabrikasını kurmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Filli Boya nın üçüncü yalıtım fabrikasının arsa tahsis imza töreni; Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler in katılımıyla Balıkesir de gerçekleştirildi. Arsa tahsis imza töreninde bir konuşma yapan Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Balıkesir de yapacakları yatırım ile, sadece Türkiye de değil Avrupa da da mantolama sektörüne örnek alınacak bir Tesis hayata geçireceklerini ifade etti. Türkiye çapında 1200 çalışanıyla faaliyet gösterdiklerine değinen Küçükoğlu, Balıkesir yatırımı ile birlikte şehre, yan kollarıyla beraber 200 kişilik bir istihdam sağlanacağına dikkat çekti. Tayfun Küçükoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: Yapılan yatırımlarla beraber ülkemizin sanayileşmesinde ve çağdaşlaşmasında Balıkesir çok kilit bir rol oynayacak. Balıkesir e yapacağımız yatırım, mantolama alanında bizi dünya ölçeğinde örnek bir şirket olma konumuna ulaştıracak. Sektörümüz için çok önemli bir yatırım. Yaklaşık 120 milyon TL lik bir yatırımdan söz ediyoruz. Balıkesir önümüzdeki dönemde gelişen ulaşım hatları ve lojistik üstünlüğüyle, vizyoner projeleriyle ülkemiz ekonomisinde ve gelişmesinde önemli bir rol oynayacak. Mantolama konusunda Filli Boya nın bugüne kadar yürüttüğü çalışmalarla, ülkemizin cari açığının azaltılmasında, tüketicilerin enerjiyle ilgili yaptığı harcamaların düşürülmesinde önemli katkıları olduğuna da değenin Küçükoğlu, Ülkemizde 75 milyar dolar enerji ithalatı var. Bu enerji ithalatının azalması lazım. En büyük enerji tasarrufu konutlarda olabiliyor. Konutlarda enerji tüketiminin yarı yarıya azalması mantolamayla söz konusu olacak. Bugüne kadar yaptığımız 125 milyon kare yalıtımla hane halkı 5 milyar lira tasarruf etti. 4,9 milyon vatandaşımız mantolamadan yararlandı. Çevreye muazzam bir etkimiz var. Bugüne kadar yaptığımız mantolamayla 8,9 milyon ton karbondioksitin atmosfere daha az salındı. Bu, Bolu ormanlarının 6,5 katı büyüklükteki bir ormanı atmosferi temizleme vazifesini gördük demektir. Yaptığımız işle 2003 yılından bu yana tam 4.3 milyar liralık daha az doğalgazın ithal edilmesine vesile olduk. Tüm bu yönleriyle bir sosyal sorumluluk motivasyonuyla çalışıyoruz dedi.

33 Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ bünyesindeki Filli Boya, Balıkesir de 120 milyon liralık yalıtım malzemesi üretecek tesis yatırımı yapacak. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi nde yapılması planlanan tesisin yer tahsisiyle ilgili Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmali Uğur, odanın hizmet binasında bir araya geldi. İmza töreni öncesinde yatırımla ilgili bilgi veren Küçükoğlu, Filli Boya olarak ülkede boya ve mantolama sektörünün lideri olduklarını belirtti. Küçükoğlu, Türkiye ye güvenerek, cesaretle yatırım yaparak ve tutkuyla işlerine sarılarak bulundukları mertebeye geldiklerini, bu felsefeyle mantolamada sadece Türkiye nin değil aynı zamanda Avrupa nın da en büyüğü olduklarını vurguladı. Bulundukları konumu daha ileriye götürebilmeleri için büyük bir heyecanla bugün Balıkesir de olduklarını ifade eden Küçükoğlu, Balıkesir de gerçekleştireceğimiz yatırımla mantolama konusundaki Avrupa nın en büyüğü olma unvanımızı, dünya çapında örnek oluşturma mertebesine yükseltmek arzusundayız. diye konuştu. Avrupa nın en büyüğü olmamız tesadüf değil

34 Küçükoğlu, Balıkesir in ileriki dönemde ülkenin sanayileşmesinde ve çağdaşlaşmasında çok kilit bir rol oynayacağını belirterek, şöyle devam etti: Mantolama konusunda Avrupa nın en büyüğü olmamız tesadüf değil. Biz bu konuya 2003 te sosyal sorumluluk bilinciyle girdik. Biz sanayi kuruluşuyuz, ticari sonuçlar bizim için önemli ama mantolama öyle bir konu ki ülkemizin 75 milyar dolar enerji ithalatı var. Bu enerji ithalatının azaltılması lazım. En büyük enerji tasarrufu konutlarda oluyor. Burada 22 milyar dolarlık bir enerji tüketimi var. Bu enerji tüketiminin yarı yarıya azaltılması mantolama ile sağlanacak. Bunda hane halkı kazanıyor. Bugüne kadar yaptığımız 125 milyon metrekare yalıtımla hane halkı 5 milyar lira tasarruf etti. 4,9 milyon vatandaşımız mantolamadan yararlandı. Cari açığın azalmasına faydamız var Çevreye muazzam etkilerinin bulunduğunu anlatan Küçükoğlu, Bugüne kadar yaptığımız mantolamayla 8,9 milyon ton daha az karbondioksit atmosfere salındı. Bu Bolu ormanlarının 6,5 katı büyüklüğünde ormanın gördüğü temizleme işlemine eşit. Bütün bu motivasyonlar, cari açığın azalmasına faydamız var. Bu yaptığımız işlerle birlikte 2003 ten buyana tam 4,3 milyar liralık daha az doğal gazın ithal edilmesini sağladık. Tüm bu yönleriyle bir sosyal sorumluluk motivasyonuyla çalıştık. Ülkemize, çevremize, vatandaşlarımıza faydalı oluyoruz. Dolayısıyla da buradaki yatırımdan bu heyecanımızı dünya ölçeğindeki mertebeye taşıyacağı için gerçekten çok gururlu ve heyecanlıyız. ifadelerini kullandı. 200 kişilik istihdam sağlayacak Küçükoğlu, Balıkesir e yapacakları yatırımın, mantolamada kendilerini dünya ölçeğinde örnek olmaya götüreceğini, bunun gerçekten çok önemli olduğunu belirterek, Yaklaşık 120 milyon liralık yatırmadan bahsediyoruz. Bizim sektörümüz için çok önemli bir yatırım. Yan kotayla birlikte 200 kişilik istihdam sağlayacak. Balıkesir önümüzdeki dönemde gelişen ulaşım hatlarıyla, lojistikle ve Balıkesir in sahip olduğu vizyonel projelerle, Balıkesir in ülkemiz ekonomisinin gelişmesinde önemli bir rol oynayacağını düşünüyoruz ve bu sebeple de Balıkesir bu yatırımda alternatifsiz olarak ön planda tuttuğumuz yer oldu. değerlendirmesinde bulundu. Balıkesir ve ülkemiz için önemli yatırım Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur da Filli Boya nın Balıkesir e yatırım yapmasının sevindirici olduğunu söyledi. Uğur ise Filli Boya firmasıyla yer tahsisi imza töreni için bir araya geldiklerini belirterek, Balıkesir ve ülkemiz için önemli yatırımlardan. Özellikle bugünlerde yatırımları desteklediğimiz, istihdam seferberliğine başladığımız dönem. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi son dönemlerde ciddi yatırımlar almaya başladı. Bunlardan birisi Filli Boya. Filli Boya Avrupa nın en önemli markalarından biri. Balıkesir e yatırım yapmasından dolayı da memnunuz. Filli Boya sadece Balıkesir e yatırım yapmıyor aynı zamanda Türkiye nin geleceğine yatırım yapıyor. Ülkeme güveniyorum, yatırım yapıyorum. diyor. Biz de teşekkür ediyoruz. diye konuştu. Konuşmaların ardından yer tahsisi için imzalar atıldı.

35 Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ bünyesindeki Filli Boya, Balıkesir'de 120 milyon liralık yalıtım malzemesi üretecek tesis yatırımı yapacak. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılması planlanan tesisin yer tahsisiyle ilgili Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmali Uğur, odanın hizmet binasında bir araya geldi. İmza töreni öncesinde yatırımla ilgili bilgi veren Küçükoğlu, Filli Boya olarak ülkede boya ve mantolama sektörünün lideri olduklarını belirtti. Küçükoğlu, Türkiye'ye güvenerek, cesaretle yatırım yaparak ve tutkuyla işlerine sarılarak bulundukları mertebeye geldiklerini, bu felsefeyle mantolamada sadece Türkiye'nin değil aynı zamanda Avrupa'nın da en büyüğü olduklarını vurguladı. Bulundukları konumu daha ileriye götürebilmeleri için büyük bir heyecanla bugün Balıkesir'de olduklarını ifade eden Küçükoğlu, "Balıkesir'de gerçekleştireceğimiz yatırımla mantolama konusundaki Avrupa'nın en büyüğü olma unvanımızı, dünya çapında örnek oluşturma mertebesine yükseltmek arzusundayız." diye konuştu.

36 "Avrupa'nın en büyüğü olmamız tesadüf değil" Küçükoğlu, Balıkesir'in ileriki dönemde ülkenin sanayileşmesinde ve çağdaşlaşmasında çok kilit bir rol oynayacağını belirterek, şöyle devam etti: "Mantolama konusunda Avrupa'nın en büyüğü olmamız tesadüf değil. Biz bu konuya 2003'te sosyal sorumluluk bilinciyle girdik. Biz sanayi kuruluşuyuz, ticari sonuçlar bizim için önemli ama mantolama öyle bir konu ki ülkemizin 75 milyar dolar enerji ithalatı var. Bu enerji ithalatının azaltılması lazım. En büyük enerji tasarrufu konutlarda oluyor. Burada 22 milyar dolarlık bir enerji tüketimi var. Bu enerji tüketiminin yarı yarıya azaltılması mantolama ile sağlanacak. Bunda hane halkı kazanıyor. Bugüne kadar yaptığımız 125 milyon metrekare yalıtımla hane halkı 5 milyar lira tasarruf etti. 4,9 milyon vatandaşımız mantolamadan yararlandı." "Cari açığın azalmasına faydamız var" Çevreye muazzam etkilerinin bulunduğunu anlatan Küçükoğlu, "Bugüne kadar yaptığımız mantolamayla 8,9 milyon ton daha az karbondioksit atmosfere salındı. Bu Bolu ormanlarının 6,5 katı büyüklüğünde ormanın gördüğü temizleme işlemine eşit. Bütün bu motivasyonlar, cari açığın azalmasına faydamız var. Bu yaptığımız işlerle birlikte 2003'ten buyana tam 4,3 milyar liralık daha az doğal gazın ithal edilmesini sağladık. Tüm bu yönleriyle bir sosyal sorumluluk motivasyonuyla çalıştık. Ülkemize, çevremize, vatandaşlarımıza faydalı oluyoruz. Dolayısıyla da buradaki yatırımdan bu heyecanımızı dünya ölçeğindeki mertebeye taşıyacağı için gerçekten çok gururlu ve heyecanlıyız." ifadelerini kullandı. "200 kişilik istihdam sağlayacak" Küçükoğlu, Balıkesir'e yapacakları yatırımın, mantolamada kendilerini dünya ölçeğinde örnek olmaya götüreceğini, bunun gerçekten çok önemli olduğunu belirterek, "Yaklaşık 120 milyon liralık yatırmadan bahsediyoruz. Bizim sektörümüz için çok önemli bir yatırım. Yan kotayla birlikte 200 kişilik istihdam sağlayacak. Balıkesir önümüzdeki dönemde gelişen ulaşım hatlarıyla, lojistikle ve Balıkesir'in sahip olduğu vizyonel projelerle, Balıkesir'in ülkemiz ekonomisinin gelişmesinde önemli bir rol oynayacağını düşünüyoruz ve bu sebeple de Balıkesir bu yatırımda alternatifsiz olarak ön planda tuttuğumuz yer oldu." değerlendirmesinde bulundu. "Balıkesir ve ülkemiz için önemli yatırım" Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur da Filli Boya'nın Balıkesir'e yatırım yapmasının sevindirici olduğunu söyledi. Uğur ise Filli Boya firmasıyla yer tahsisi imza töreni için bir araya geldiklerini belirterek, "Balıkesir ve ülkemiz için önemli yatırımlardan. Özellikle bugünlerde yatırımları desteklediğimiz, istihdam seferberliğine başladığımız dönem. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi son dönemlerde ciddi yatırımlar almaya başladı. Bunlardan birisi Filli Boya. Filli Boya Avrupa'nın en önemli markalarından biri. Balıkesir'e yatırım yapmasından dolayı da memnunuz. Filli Boya sadece Balıkesir'e yatırım yapmıyor aynı zamanda Türkiye'nin geleceğine yatırım yapıyor. 'Ülkeme güveniyorum, yatırım yapıyorum.' diyor. Biz de teşekkür ediyoruz." diye konuştu. Konuşmaların ardından yer tahsisi için imzalar atıldı.

37 Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ bünyesindeki Filli Boya, Balıkesir'de 120 milyon liralık yalıtım malzemesi üretecek tesis yatırımı yapacak. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılması planlanan tesisin yer tahsisiyle ilgili Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmali Uğur, odanın hizmet binasında bir araya geldi. İmza töreni öncesinde yatırımla ilgili bilgi veren Küçükoğlu, Filli Boya olarak ülkede boya ve mantolama sektörünün lideri olduklarını belirtti. Küçükoğlu, Türkiye'ye güvenerek, cesaretle yatırım yaparak ve tutkuyla işlerine sarılarak bulundukları mertebeye geldiklerini, bu felsefeyle mantolamada sadece Türkiye'nin değil aynı zamanda Avrupa'nın da en büyüğü olduklarını vurguladı. Bulundukları konumu daha ileriye götürebilmeleri için büyük bir heyecanla bugün Balıkesir'de olduklarını ifade eden Küçükoğlu, "Balıkesir'de gerçekleştireceğimiz yatırımla mantolama konusundaki Avrupa'nın en büyüğü olma unvanımızı, dünya çapında örnek oluşturma mertebesine yükseltmek arzusundayız." diye konuştu. - "Avrupa'nın en büyüğü olmamız tesadüf değil" Küçükoğlu, Balıkesir'in ileriki dönemde ülkenin sanayileşmesinde ve çağdaşlaşmasında çok kilit bir rol oynayacağını belirterek, şöyle devam etti: "Mantolama konusunda Avrupa'nın en büyüğü olmamız tesadüf değil. Biz bu konuya 2003'te sosyal sorumluluk bilinciyle girdik. Biz sanayi kuruluşuyuz, ticari sonuçlar bizim için önemli ama mantolama öyle bir konu ki ülkemizin 75 milyar dolar enerji ithalatı var. Bu enerji ithalatının azaltılması lazım. En büyük enerji tasarrufu konutlarda oluyor. Burada 22 milyar dolarlık bir enerji tüketimi var. Bu enerji tüketiminin yarı yarıya azaltılması mantolama ile sağlanacak. Bunda hane halkı kazanıyor. Bugüne kadar yaptığımız 125 milyon metrekare yalıtımla hane halkı 5 milyar lira tasarruf etti. 4,9 milyon vatandaşımız mantolamadan yararlandı." - "Cari açığın azalmasına faydamız var"

38 Çevreye muazzam etkilerinin bulunduğunu anlatan Küçükoğlu, "Bugüne kadar yaptığımız mantolamayla 8,9 milyon ton daha az karbondioksit atmosfere salındı. Bu Bolu ormanlarının 6,5 katı büyüklüğünde ormanın gördüğü temizleme işlemine eşit. Bütün bu motivasyonlar, cari açığın azalmasına faydamız var. Bu yaptığımız işlerle birlikte 2003'ten buyana tam 4,3 milyar liralık daha az doğal gazın ithal edilmesini sağladık. Tüm bu yönleriyle bir sosyal sorumluluk motivasyonuyla çalıştık. Ülkemize, çevremize, vatandaşlarımıza faydalı oluyoruz. Dolayısıyla da buradaki yatırımdan bu heyecanımızı dünya ölçeğindeki mertebeye taşıyacağı için gerçekten çok gururlu ve heyecanlıyız." ifadelerini kullandı. - "200 kişilik istihdam sağlayacak" Küçükoğlu, Balıkesir'e yapacakları yatırımın, mantolamada kendilerini dünya ölçeğinde örnek olmaya götüreceğini, bunun gerçekten çok önemli olduğunu belirterek, "Yaklaşık 120 milyon liralık yatırmadan bahsediyoruz. Bizim sektörümüz için çok önemli bir yatırım. Yan kotayla birlikte 200 kişilik istihdam sağlayacak. Balıkesir önümüzdeki dönemde gelişen ulaşım hatlarıyla, lojistikle ve Balıkesir'in sahip olduğu vizyonel projelerle, Balıkesir'in ülkemiz ekonomisinin gelişmesinde önemli bir rol oynayacağını düşünüyoruz ve bu sebeple de Balıkesir bu yatırımda alternatifsiz olarak ön planda tuttuğumuz yer oldu." değerlendirmesinde bulundu. - "Balıkesir ve ülkemiz için önemli yatırım" Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur da Filli Boya'nın Balıkesir'e yatırım yapmasının sevindirici olduğunu söyledi. Uğur ise Filli Boya firmasıyla yer tahsisi imza töreni için bir araya geldiklerini belirterek, "Balıkesir ve ülkemiz için önemli yatırımlardan. Özellikle bugünlerde yatırımları desteklediğimiz, istihdam seferberliğine başladığımız dönem. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi son dönemlerde ciddi yatırımlar almaya başladı. Bunlardan birisi Filli Boya. Filli Boya Avrupa'nın en önemli markalarından biri. Balıkesir'e yatırım yapmasından dolayı da memnunuz. Filli Boya sadece Balıkesir'e yatırım yapmıyor aynı zamanda Türkiye'nin geleceğine yatırım yapıyor. 'Ülkeme güveniyorum, yatırım yapıyorum.' diyor. Biz de teşekkür ediyoruz." diye konuştu. Konuşmaların ardından yer tahsisi için imzalar atıldı.

39 Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ bünyesindeki Filli Boya, Balıkesir de 120 milyon liralık yalıtım malzemesi üretecek tesis yatırımı yapacak. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi nde yapılması planlanan tesisin yer tahsisiyle ilgili Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmali Uğur, odanın hizmet binasında bir araya geldi. İmza töreni öncesinde yatırımla ilgili bilgi veren Küçükoğlu, Filli Boya olarak ülkede boya ve mantolama sektörünün lideri olduklarını belirtti. Küçükoğlu, Türkiye ye güvenerek, cesaretle yatırım yaparak ve tutkuyla işlerine sarılarak bulundukları mertebeye geldiklerini, bu felsefeyle mantolamada sadece Türkiye nin değil aynı zamanda Avrupa nın da en büyüğü olduklarını vurguladı. Bulundukları konumu daha ileriye götürebilmeleri için büyük bir heyecanla bugün Balıkesir de olduklarını ifade eden Küçükoğlu, Balıkesir de gerçekleştireceğimiz yatırımla mantolama konusundaki Avrupa nın en büyüğü olma unvanımızı, dünya çapında örnek oluşturma mertebesine yükseltmek arzusundayız. diye konuştu. Avrupa nın en büyüğü olmamız tesadüf değil Küçükoğlu, Balıkesir in ileriki dönemde ülkenin sanayileşmesinde ve çağdaşlaşmasında çok kilit bir rol oynayacağını belirterek, şöyle devam etti: Mantolama konusunda Avrupa nın en büyüğü olmamız tesadüf değil. Biz bu konuya 2003 te sosyal sorumluluk bilinciyle girdik. Biz sanayi kuruluşuyuz, ticari sonuçlar bizim için önemli ama mantolama öyle bir konu ki ülkemizin 75 milyar dolar enerji ithalatı var. Bu enerji ithalatının azaltılması lazım. En büyük enerji tasarrufu konutlarda oluyor. Burada 22 milyar dolarlık bir enerji tüketimi var. Bu enerji tüketiminin yarı yarıya azaltılması mantolama ile sağlanacak. Bunda hane halkı kazanıyor. Bugüne kadar yaptığımız 125 milyon metrekare yalıtımla hane halkı 5 milyar lira tasarruf etti. 4,9 milyon vatandaşımız mantolamadan yararlandı. Cari açığın azalmasına faydamız var Çevreye muazzam etkilerinin bulunduğunu anlatan Küçükoğlu, Bugüne kadar yaptığımız mantolamayla 8,9 milyon ton daha az karbondioksit atmosfere salındı. Bu Bolu ormanlarının 6,5 katı büyüklüğünde ormanın gördüğü temizleme işlemine eşit. Bütün bu motivasyonlar, cari açığın azalmasına faydamız var. Bu yaptığımız işlerle birlikte 2003 ten buyana tam 4,3 milyar liralık daha az doğal gazın ithal edilmesini sağladık. Tüm bu yönleriyle bir sosyal sorumluluk motivasyonuyla çalıştık. Ülkemize, çevremize, vatandaşlarımıza faydalı oluyoruz. Dolayısıyla da buradaki yatırımdan bu heyecanımızı dünya ölçeğindeki mertebeye taşıyacağı için gerçekten çok gururlu ve heyecanlıyız. ifadelerini kullandı.

40 200 kişilik istihdam sağlayacak Küçükoğlu, Balıkesir e yapacakları yatırımın, mantolamada kendilerini dünya ölçeğinde örnek olmaya götüreceğini, bunun gerçekten çok önemli olduğunu belirterek, Yaklaşık 120 milyon liralık yatırmadan bahsediyoruz. Bizim sektörümüz için çok önemli bir yatırım. Yan kotayla birlikte 200 kişilik istihdam sağlayacak. Balıkesir önümüzdeki dönemde gelişen ulaşım hatlarıyla, lojistikle ve Balıkesir in sahip olduğu vizyonel projelerle, Balıkesir in ülkemiz ekonomisinin gelişmesinde önemli bir rol oynayacağını düşünüyoruz ve bu sebeple de Balıkesir bu yatırımda alternatifsiz olarak ön planda tuttuğumuz yer oldu. değerlendirmesinde bulundu. Balıkesir ve ülkemiz için önemli yatırım Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur da Filli Boya nın Balıkesir e yatırım yapmasının sevindirici olduğunu söyledi. Uğur ise Filli Boya firmasıyla yer tahsisi imza töreni için bir araya geldiklerini belirterek, Balıkesir ve ülkemiz için önemli yatırımlardan. Özellikle bugünlerde yatırımları desteklediğimiz, istihdam seferberliğine başladığımız dönem. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi son dönemlerde ciddi yatırımlar almaya başladı. Bunlardan birisi Filli Boya. Filli Boya Avrupa nın en önemli markalarından biri. Balıkesir e yatırım yapmasından dolayı da memnunuz. Filli Boya sadece Balıkesir e yatırım yapmıyor aynı zamanda Türkiye nin geleceğine yatırım yapıyor. Ülkeme güveniyorum, yatırım yapıyorum. diyor. Biz de teşekkür ediyoruz. diye konuştu. Konuşmaların ardından yer tahsisi için imzalar atıldı. Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ bünyesindeki Filli Boya, Balıkesir'de 120 milyon liralık yalıtım malzemesi üretecek tesis yatırımı yapacak. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılması planlanan tesisin yer tahsisiyle ilgili Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmali Uğur, odanın hizmet binasında bir araya geldi. İmza töreni öncesinde yatırımla ilgili bilgi veren Küçükoğlu, Filli Boya olarak ülkede boya ve mantolama sektörünün lideri olduklarını belirtti. Küçükoğlu, Türkiye'ye güvenerek, cesaretle yatırım yaparak ve tutkuyla işlerine sarılarak bulundukları mertebeye geldiklerini, bu felsefeyle mantolamada sadece Türkiye'nin değil aynı zamanda Avrupa'nın da en büyüğü olduklarını vurguladı. Bulundukları konumu daha ileriye götürebilmeleri için büyük bir heyecanla bugün Balıkesir'de olduklarını ifade eden Küçükoğlu, "Balıkesir'de gerçekleştireceğimiz yatırımla mantolama konusundaki Avrupa'nın en büyüğü olma unvanımızı, dünya çapında örnek oluşturma mertebesine yükseltmek arzusundayız." diye konuştu.

41 - "Avrupa'nın en büyüğü olmamız tesadüf değil" Küçükoğlu, Balıkesir'in ileriki dönemde ülkenin sanayileşmesinde ve çağdaşlaşmasında çok kilit bir rol oynayacağını belirterek, şöyle devam etti: "Mantolama konusunda Avrupa'nın en büyüğü olmamız tesadüf değil. Biz bu konuya 2003'te sosyal sorumluluk bilinciyle girdik. Biz sanayi kuruluşuyuz, ticari sonuçlar bizim için önemli ama mantolama öyle bir konu ki ülkemizin 75 milyar dolar enerji ithalatı var. Bu enerji ithalatının azaltılması lazım. En büyük enerji tasarrufu konutlarda oluyor. Burada 22 milyar dolarlık bir enerji tüketimi var. Bu enerji tüketiminin yarı yarıya azaltılması mantolama ile sağlanacak. Bunda hane halkı kazanıyor. Bugüne kadar yaptığımız 125 milyon metrekare yalıtımla hane halkı 5 milyar lira tasarruf etti. 4,9 milyon vatandaşımız mantolamadan yararlandı." - "Cari açığın azalmasına faydamız var" Çevreye muazzam etkilerinin bulunduğunu anlatan Küçükoğlu, "Bugüne kadar yaptığımız mantolamayla 8,9 milyon ton daha az karbondioksit atmosfere salındı. Bu Bolu ormanlarının 6,5 katı büyüklüğünde ormanın gördüğü temizleme işlemine eşit. Bütün bu motivasyonlar, cari açığın azalmasına faydamız var. Bu yaptığımız işlerle birlikte 2003'ten buyana tam 4,3 milyar liralık daha az doğal gazın ithal edilmesini sağladık. Tüm bu yönleriyle bir sosyal sorumluluk motivasyonuyla çalıştık. Ülkemize, çevremize, vatandaşlarımıza faydalı oluyoruz. Dolayısıyla da buradaki yatırımdan bu heyecanımızı dünya ölçeğindeki mertebeye taşıyacağı için gerçekten çok gururlu ve heyecanlıyız." ifadelerini kullandı. - "200 kişilik istihdam sağlayacak" Küçükoğlu, Balıkesir'e yapacakları yatırımın, mantolamada kendilerini dünya ölçeğinde örnek olmaya götüreceğini, bunun gerçekten çok önemli olduğunu belirterek, "Yaklaşık 120 milyon liralık yatırmadan bahsediyoruz. Bizim sektörümüz için çok önemli bir yatırım. Yan kotayla birlikte 200 kişilik istihdam sağlayacak. Balıkesir önümüzdeki dönemde gelişen ulaşım hatlarıyla, lojistikle ve Balıkesir'in sahip olduğu vizyonel projelerle, Balıkesir'in ülkemiz ekonomisinin gelişmesinde önemli bir rol oynayacağını düşünüyoruz ve bu sebeple de Balıkesir bu yatırımda alternatifsiz olarak ön planda tuttuğumuz yer oldu." değerlendirmesinde bulundu. - "Balıkesir ve ülkemiz için önemli yatırım" Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur da Filli Boya'nın Balıkesir'e yatırım yapmasının sevindirici olduğunu söyledi. Uğur ise Filli Boya firmasıyla yer tahsisi imza töreni için bir araya geldiklerini belirterek, "Balıkesir ve ülkemiz için önemli yatırımlardan. Özellikle bugünlerde yatırımları desteklediğimiz, istihdam seferberliğine başladığımız dönem. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi son dönemlerde ciddi yatırımlar almaya başladı. Bunlardan birisi Filli Boya. Filli Boya Avrupa'nın en önemli markalarından biri. Balıkesir'e yatırım yapmasından dolayı da memnunuz. Filli Boya sadece Balıkesir'e yatırım yapmıyor aynı zamanda Türkiye'nin geleceğine yatırım yapıyor. 'Ülkeme güveniyorum, yatırım yapıyorum.' diyor. Biz de teşekkür ediyoruz." diye konuştu. Konuşmaların ardından yer tahsisi için imzalar atıldı.

42 Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ bünyesindeki Filli Boya, Balıkesir'de 120 milyon liralık yalıtım malzemesi üretecek tesis yatırımı yapacak. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılması planlanan tesisin yer tahsisiyle ilgili Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmali Uğur, odanın hizmet binasında bir araya geldi. İmza töreni öncesinde yatırımla ilgili bilgi veren Küçükoğlu, Filli Boya olarak ülkede boya ve mantolama sektörünün lideri olduklarını belirtti. Küçükoğlu, Türkiye'ye güvenerek, cesaretle yatırım yaparak ve tutkuyla işlerine sarılarak bulundukları mertebeye geldiklerini, bu felsefeyle mantolamada sadece Türkiye'nin değil aynı zamanda Avrupa'nın da en büyüğü olduklarını vurguladı. Bulundukları konumu daha ileriye götürebilmeleri için büyük bir heyecanla bugün Balıkesir'de olduklarını ifade eden Küçükoğlu, "Balıkesir'de gerçekleştireceğimiz yatırımla mantolama konusundaki Avrupa'nın en büyüğü olma unvanımızı, dünya çapında örnek oluşturma mertebesine yükseltmek arzusundayız." diye konuştu. - "Avrupa'nın en büyüğü olmamız tesadüf değil" Küçükoğlu, Balıkesir'in ileriki dönemde ülkenin sanayileşmesinde ve çağdaşlaşmasında çok kilit bir rol oynayacağını belirterek, şöyle devam etti: "Mantolama konusunda Avrupa'nın en büyüğü olmamız tesadüf değil. Biz bu konuya 2003'te sosyal sorumluluk bilinciyle girdik. Biz sanayi kuruluşuyuz, ticari sonuçlar bizim için önemli ama mantolama öyle bir konu ki ülkemizin 75 milyar dolar enerji ithalatı var. Bu enerji ithalatının azaltılması lazım. En büyük enerji tasarrufu konutlarda oluyor. Burada 22 milyar dolarlık bir enerji tüketimi var. Bu enerji tüketiminin yarı yarıya azaltılması mantolama ile sağlanacak. Bunda hane halkı kazanıyor. Bugüne kadar yaptığımız 125 milyon metrekare yalıtımla hane halkı 5 milyar lira tasarruf etti. 4,9 milyon vatandaşımız mantolamadan yararlandı." - "Cari açığın azalmasına faydamız var" Çevreye muazzam etkilerinin bulunduğunu anlatan Küçükoğlu, "Bugüne kadar yaptığımız mantolamayla 8,9 milyon ton daha az karbondioksit atmosfere salındı. Bu Bolu ormanlarının 6,5 katı büyüklüğünde ormanın gördüğü temizleme işlemine eşit. Bütün bu motivasyonlar, cari açığın azalmasına faydamız var. Bu yaptığımız işlerle birlikte 2003'ten buyana tam 4,3 milyar liralık daha az doğal gazın ithal edilmesini sağladık.

43 Tüm bu yönleriyle bir sosyal sorumluluk motivasyonuyla çalıştık. Ülkemize, çevremize, vatandaşlarımıza faydalı oluyoruz. Dolayısıyla da buradaki yatırımdan bu heyecanımızı dünya ölçeğindeki mertebeye taşıyacağı için gerçekten çok gururlu ve heyecanlıyız." ifadelerini kullandı. - "200 kişilik istihdam sağlayacak" Küçükoğlu, Balıkesir'e yapacakları yatırımın, mantolamada kendilerini dünya ölçeğinde örnek olmaya götüreceğini, bunun gerçekten çok önemli olduğunu belirterek, "Yaklaşık 120 milyon liralık yatırmadan bahsediyoruz. Bizim sektörümüz için çok önemli bir yatırım. Yan kotayla birlikte 200 kişilik istihdam sağlayacak. Balıkesir önümüzdeki dönemde gelişen ulaşım hatlarıyla, lojistikle ve Balıkesir'in sahip olduğu vizyonel projelerle, Balıkesir'in ülkemiz ekonomisinin gelişmesinde önemli bir rol oynayacağını düşünüyoruz ve bu sebeple de Balıkesir bu yatırımda alternatifsiz olarak ön planda tuttuğumuz yer oldu." değerlendirmesinde bulundu. - "Balıkesir ve ülkemiz için önemli yatırım" Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur da Filli Boya'nın Balıkesir'e yatırım yapmasının sevindirici olduğunu söyledi. Uğur ise Filli Boya firmasıyla yer tahsisi imza töreni için bir araya geldiklerini belirterek, "Balıkesir ve ülkemiz için önemli yatırımlardan. Özellikle bugünlerde yatırımları desteklediğimiz, istihdam seferberliğine başladığımız dönem. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi son dönemlerde ciddi yatırımlar almaya başladı. Bunlardan birisi Filli Boya. Filli Boya Avrupa'nın en önemli markalarından biri. Balıkesir'e yatırım yapmasından dolayı da memnunuz. Filli Boya sadece Balıkesir'e yatırım yapmıyor aynı zamanda Türkiye'nin geleceğine yatırım yapıyor. 'Ülkeme güveniyorum, yatırım yapıyorum.' diyor. Biz de teşekkür ediyoruz." diye konuştu. Konuşmaların ardından yer tahsisi için imzalar atıldı. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi nde yapılması planlanan tesisin yer tahsisiyle ilgili Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmali Uğur, odanın hizmet binasında bir araya geldi. İmza töreni öncesinde yatırımla ilgili bilgi veren Küçükoğlu, Filli Boya olarak ülkede boya ve mantolama sektörünün lideri olduklarını belirtti.

44 Küçükoğlu, Türkiye ye güvenerek, cesaretle yatırım yaparak ve tutkuyla işlerine sarılarak bulundukları mertebeye geldiklerini, bu felsefeyle mantolamada sadece Türkiye nin değil aynı zamanda Avrupa nın da en büyüğü olduklarını söyledi. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılması planlanan tesisin yer tahsisiyle ilgili Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmali Uğur, odanın hizmet binasında bir araya geldi. İmza töreni öncesinde yatırımla ilgili bilgi veren Küçükoğlu, Filli Boya olarak ülkede boya ve mantolama sektörünün lideri olduklarını belirtti. Küçükoğlu, Türkiye'ye güvenerek, cesaretle yatırım yaparak ve tutkuyla işlerine sarılarak bulundukları mertebeye geldiklerini, bu felsefeyle mantolamada sadece Türkiye'nin değil aynı zamanda Avrupa'nın da en büyüğü olduklarını söyledi. Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ Genel Müdürü Küçükoğlu:- "Balıkesir'de gerçekleştireceğimiz yatırımla mantolama konusundaki Avrupa'nın en büyüğü olma unvanımızı, dünya çapında örnek oluşturma mertebesine yükseltmek arzusundayız"- "Yaklaşık 120 milyon liralı Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ bünyesindeki Filli Boya, Balıkesir'de 120 milyon liralık yalıtım malzemesi üretecek tesis yatırımı yapacak. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılması planlanan tesisin yer tahsisiyle ilgili Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmali Uğur, odanın hizmet binasında bir araya geldi. İmza töreni öncesinde yatırımla ilgili bilgi veren Küçükoğlu, Filli Boya olarak ülkede boya ve mantolama sektörünün lideri olduklarını belirtti. Küçükoğlu, Türkiye'ye güvenerek, cesaretle yatırım yaparak ve tutkuyla işlerine sarılarak bulundukları mertebeye geldiklerini, bu felsefeyle mantolamada sadece Türkiye'nin değil aynı zamanda Avrupa'nın da en büyüğü olduklarını vurguladı.

45 Bulundukları konumu daha ileriye götürebilmeleri için büyük bir heyecanla bugün Balıkesir'de olduklarını ifade eden Küçükoğlu, "Balıkesir'de gerçekleştireceğimiz yatırımla mantolama konusundaki Avrupa'nın en büyüğü olma unvanımızı, dünya çapında örnek oluşturma mertebesine yükseltmek arzusundayız." diye konuştu. - "Avrupa'nın en büyüğü olmamız tesadüf değil" Küçükoğlu, Balıkesir'in ileriki dönemde ülkenin sanayileşmesinde ve çağdaşlaşmasında çok kilit bir rol oynayacağını belirterek, şöyle devam etti: "Mantolama konusunda Avrupa'nın en büyüğü olmamız tesadüf değil. Biz bu konuya 2003'te sosyal sorumluluk bilinciyle girdik. Biz sanayi kuruluşuyuz, ticari sonuçlar bizim için önemli ama mantolama öyle bir konu ki ülkemizin 75 milyar dolar enerji ithalatı var. Bu enerji ithalatının azaltılması lazım. En büyük enerji tasarrufu konutlarda oluyor. Burada 22 milyar dolarlık bir enerji tüketimi var. Bu enerji tüketiminin yarı yarıya azaltılması mantolama ile sağlanacak. Bunda hane halkı kazanıyor. Bugüne kadar yaptığımız 125 milyon metrekare yalıtımla hane halkı 5 milyar lira tasarruf etti. 4,9 milyon vatandaşımız mantolamadan yararlandı." - "Cari açığın azalmasına faydamız var" Çevreye muazzam etkilerinin bulunduğunu anlatan Küçükoğlu, "Bugüne kadar yaptığımız mantolamayla 8,9 milyon ton daha az karbondioksit atmosfere salındı. Bu Bolu ormanlarının 6,5 katı büyüklüğünde ormanın gördüğü temizleme işlemine eşit. Bütün bu motivasyonlar, cari açığın azalmasına faydamız var. Bu yaptığımız işlerle birlikte 2003'ten buyana tam 4,3 milyar liralık daha az doğal gazın ithal edilmesini sağladık. Tüm bu yönleriyle bir sosyal sorumluluk motivasyonuyla çalıştık. Ülkemize, çevremize, vatandaşlarımıza faydalı oluyoruz. Dolayısıyla da buradaki yatırımdan bu heyecanımızı dünya ölçeğindeki mertebeye taşıyacağı için gerçekten çok gururlu ve heyecanlıyız." ifadelerini kullandı. - "200 kişilik istihdam sağlayacak" Küçükoğlu, Balıkesir'e yapacakları yatırımın, mantolamada kendilerini dünya ölçeğinde örnek olmaya götüreceğini, bunun gerçekten çok önemli olduğunu belirterek, "Yaklaşık 120 milyon liralık yatırmadan bahsediyoruz. Bizim sektörümüz için çok önemli bir yatırım. Yan kotayla birlikte 200 kişilik istihdam sağlayacak. Balıkesir önümüzdeki dönemde gelişen ulaşım hatlarıyla, lojistikle ve Balıkesir'in sahip olduğu vizyonel projelerle, Balıkesir'in ülkemiz ekonomisinin gelişmesinde önemli bir rol oynayacağını düşünüyoruz ve bu sebeple de Balıkesir bu yatırımda alternatifsiz olarak ön planda tuttuğumuz yer oldu." değerlendirmesinde bulundu. - "Balıkesir ve ülkemiz için önemli yatırım" Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur da Filli Boya'nın Balıkesir'e yatırım yapmasının sevindirici olduğunu söyledi.

46 Uğur ise Filli Boya firmasıyla yer tahsisi imza töreni için bir araya geldiklerini belirterek, "Balıkesir ve ülkemiz için önemli yatırımlardan. Özellikle bugünlerde yatırımları desteklediğimiz, istihdam seferberliğine başladığımız dönem. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi son dönemlerde ciddi yatırımlar almaya başladı. Bunlardan birisi Filli Boya. Filli Boya Avrupa'nın en önemli markalarından biri. Balıkesir'e yatırım yapmasından dolayı da memnunuz. Filli Boya sadece Balıkesir'e yatırım yapmıyor aynı zamanda Türkiye'nin geleceğine yatırım yapıyor. 'Ülkeme güveniyorum, yatırım yapıyorum.' diyor. Biz de teşekkür ediyoruz." diye konuştu. Konuşmaların ardından yer tahsisi için imzalar atıldı. Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ bünyesindeki Filli Boya, Balıkesir de 120 milyon liralık yalıtım malzemesi üretecek tesis yatırımı yapacak. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi nde yapılması planlanan tesisin yer tahsisiyle ilgili Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmali Uğur, odanın hizmet binasında bir araya geldi. İmza töreni öncesinde yatırımla ilgili bilgi veren Küçükoğlu, Filli Boya olarak ülkede boya ve mantolama sektörünün lideri olduklarını belirtti. Küçükoğlu, Türkiye ye güvenerek, cesaretle yatırım yaparak ve tutkuyla işlerine sarılarak bulundukları mertebeye geldiklerini, bu felsefeyle mantolamada sadece Türkiye nin değil aynı zamanda Avrupa nın da en büyüğü olduklarını vurguladı. Bulundukları konumu daha ileriye götürebilmeleri için büyük bir heyecanla bugün Balıkesir de olduklarını ifade eden Küçükoğlu, Balıkesir de gerçekleştireceğimiz yatırımla mantolama konusundaki Avrupa nın en büyüğü olma unvanımızı, dünya çapında örnek oluşturma mertebesine yükseltmek arzusundayız. diye konuştu. Avrupa nın en büyüğü olmamız tesadüf değil Küçükoğlu, Balıkesir in ileriki dönemde ülkenin sanayileşmesinde ve çağdaşlaşmasında çok kilit bir rol oynayacağını belirterek, şöyle devam etti: Mantolama konusunda Avrupa nın en büyüğü olmamız tesadüf değil. Biz bu konuya 2003 te sosyal sorumluluk bilinciyle girdik. Biz sanayi kuruluşuyuz, ticari sonuçlar bizim için önemli ama mantolama öyle bir konu ki ülkemizin 75 milyar dolar enerji ithalatı var. Bu enerji ithalatının azaltılması lazım. En büyük enerji tasarrufu konutlarda oluyor. Burada 22 milyar dolarlık bir enerji tüketimi var. Bu enerji tüketiminin yarı yarıya azaltılması mantolama ile sağlanacak. Bunda hane halkı kazanıyor. Bugüne kadar yaptığımız 125 milyon metrekare yalıtımla hane halkı 5 milyar lira tasarruf etti. 4,9 milyon vatandaşımız mantolamadan yararlandı. Cari açığın azalmasına faydamız var Çevreye muazzam etkilerinin bulunduğunu anlatan Küçükoğlu, Bugüne kadar yaptığımız mantolamayla 8,9 milyon ton daha az karbondioksit atmosfere salındı. Bu Bolu ormanlarının 6,5

47 katı büyüklüğünde ormanın gördüğü temizleme işlemine eşit. Bütün bu motivasyonlar, cari açığın azalmasına faydamız var. Bu yaptığımız işlerle birlikte 2003 ten buyana tam 4,3 milyar liralık daha az doğal gazın ithal edilmesini sağladık. Tüm bu yönleriyle bir sosyal sorumluluk motivasyonuyla çalıştık. Ülkemize, çevremize, vatandaşlarımıza faydalı oluyoruz. Dolayısıyla da buradaki yatırımdan bu heyecanımızı dünya ölçeğindeki mertebeye taşıyacağı için gerçekten çok gururlu ve heyecanlıyız. ifadelerini kullandı. 200 kişilik istihdam sağlayacak Küçükoğlu, Balıkesir e yapacakları yatırımın, mantolamada kendilerini dünya ölçeğinde örnek olmaya götüreceğini, bunun gerçekten çok önemli olduğunu belirterek, Yaklaşık 120 milyon liralık yatırmadan bahsediyoruz. Bizim sektörümüz için çok önemli bir yatırım. Yan kotayla birlikte 200 kişilik istihdam sağlayacak. Balıkesir önümüzdeki dönemde gelişen ulaşım hatlarıyla, lojistikle ve Balıkesir in sahip olduğu vizyonel projelerle, Balıkesir in ülkemiz ekonomisinin gelişmesinde önemli bir rol oynayacağını düşünüyoruz ve bu sebeple de Balıkesir bu yatırımda alternatifsiz olarak ön planda tuttuğumuz yer oldu. değerlendirmesinde bulundu. Balıkesir ve ülkemiz için önemli yatırım Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur da Filli Boya nın Balıkesir e yatırım yapmasının sevindirici olduğunu söyledi. Uğur ise Filli Boya firmasıyla yer tahsisi imza töreni için bir araya geldiklerini belirterek, Balıkesir ve ülkemiz için önemli yatırımlardan. Özellikle bugünlerde yatırımları desteklediğimiz, istihdam seferberliğine başladığımız dönem. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi son dönemlerde ciddi yatırımlar almaya başladı. Bunlardan birisi Filli Boya. Filli Boya Avrupa nın en önemli markalarından biri. Balıkesir e yatırım yapmasından dolayı da memnunuz. Filli Boya sadece Balıkesir e yatırım yapmıyor aynı zamanda Türkiye nin geleceğine yatırım yapıyor. Ülkeme güveniyorum, yatırım yapıyorum. diyor. Biz de teşekkür ediyoruz. diye konuştu. Konuşmaların ardından yer tahsisi için imzalar atıldı. Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, Gebze ve Kayseri üretim tesislerinden sonra üçüncü fabrikasını Balıkesir e kuracak. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi ne inşa edilecek olan ve iki yıl sonra faaliyete geçecek fabrika için imzalar atıldı. İmza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Filli Boya nın Balıkesir e gelmesinin yanında, yan sanayilerinde Balıkesir e geleceğini düşünüyoruz. Yalnız Filli Boya ile kalmayacak bu yatırım dedi. Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, Gebze ve Kayseri üretim tesislerinden sonra üçüncü fabrikasını Balıkesir e kuracak. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi ne inşa edilecek olan ve iki yıl sonra faaliyete geçecek fabrika için imzalar atıldı. 70 bin metrekarelik alana kurulacak olan yeni fabrika Avrupa nın en büyük ve modern ısı yalıtım sistemi üreten tesislerinden olacak. Sanayi Odası Konferans Salonu nda düzenlenen yer tahsis imza töreni Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, BAUN Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ve Ticaret Odası

http://www.yeniasir.com.tr/surmanset/2017/02/21/istihdam-icin-sahaya-indiler Cumhurbaşkanı Erdoğan ın istihdam seferberliği çağrısına Balıkesir den tam destek geldi. Balıkesir Valisi Yazıcı, Sanayi Odası

Detaylı

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/mesleki-egitim-tanitim-ve-isbirligi-protokolu-balikesir- 1685591/ Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü Meslek lisesi Organize Sanayi Bölgesi ile İl Milli

Detaylı

http://m.iha.com.tr/istanbul-haberleri/gunaydin-grouptan-demiryolu-atagi-1757210/ Lojistik sektörünün güçlü kuruluşu Günaydın Group, Balıkesir Lojistik Köyü nde üçüncü demiryolu lojistik merkezini açtı.

Detaylı

Sanayicilerden destek

Sanayicilerden destek Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) üyeleriyle bir araya geldi. Uğur, Balıkesir Sanayi Odası'nın, iş dünyası ile sürekli istişare halinde

Detaylı

ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN

ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi, 124 okulda 6 bin ilkokul birinci sınıf öğrencisine çanta ve kırtasiye malzemesi dağıttı. Başkan Mahçiçek, Çocuklar,

Detaylı

DEVLET SANAYİCİNİN YANINDA

DEVLET SANAYİCİNİN YANINDA DEVLET SANAYİCİNİN YANINDA Marmara nın ulaşım üçgeninde yer alan Balıkesir, Organize Sanayi Bölgesi ile yatırımlar açısından büyük bir heyecan uyandırmaya başladı. Son zamanlarda bölgeye yapılan yatırımlar

Detaylı

http://www.yeniasir.com.tr/ekonomi/2016/12/27/balikesire-100-milyonluk-yatirim Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ile HEG ve MAYSEL firmaları arasında toplam 88 bin metrekare alan üzerine 100 milyon

Detaylı

http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/marangozlar-sitesi-icin-imzalar-atildi-balikesir-1799796/ Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur un girişimleri ile kurulan S. S. Altıeylül Ağaç

Detaylı

İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı!

İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı! İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı! Türkiye ve Kıbrıs'ta lisans düzeyinde denizcilik eğitimi veren 20 Üniversitenin yanı sıra Ulaştırma,

Detaylı

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı.

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Basın Bülteni Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Şişecam, Yenişehir Cam Kompleksi nde yer alan Anadolu Cam Fabrikası 4. Cam

Detaylı

http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/is-dunyasi-bso-iftarinda-bulustu-balikesir-1730409/ Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur un ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar yemeğinde

Detaylı

BAKAN IŞIK STK TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU

BAKAN IŞIK STK TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU http://www.tv100.com.tr/milli-savunma-bakani-isik-stk-temsilcileri-ile-bulustu/11970/ BAKAN IŞIK STK TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU TÜRKİYE VE BALIKESİR DAHA GÜZEL YERLERE GELECEK Milli Savunma Bakanı Fikri

Detaylı

HASAN KABLI GÖREVE BAŞLADI, PERSONEL İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ

HASAN KABLI GÖREVE BAŞLADI, PERSONEL İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ HASAN KABLI GÖREVE BAŞLADI, PERSONEL İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ 9 Şubat Pazar günü gerçekleştirilen seçimler ile Bodrum Şöförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanı seçilen Hasan Kablı, Aytekin Çanakcı dan

Detaylı

http://www.tv100.com.tr/guclu-sanayi-guclu-balikesir/12798/ SANAYİCİLER GÖNEN DE BİR ARAYA GELDİ Hem Türkiye hem de Balıkesir in 2023 hedeflerini gerçekleştirmesi için yoğun çaba sarfeden Balıkesir sanayicisi

Detaylı

/

/ http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/insan-kaynaklari-ve-istihdam-fuari-acildi-balikesir- 1655425/ Balıkesir Büyükşehir Belediyesi nin de katkı sunduğu Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı

Detaylı

http://www.trthaber.com/foto-galeri/balikesirdeki-yerli-helikopter-projesi/13610/sayfa-1.html Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yerli helikopter üretimi için Ar-Ge çalışmalarına başlayan firmanın

Detaylı

BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu

BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu B.B. Bodrumspor ile Ortakent Yahşi mahallesinde bulunan Bimeks Teknoloji Mağazaları arasında sponsorluk anlaşması yapıldı. B.B. Bodrumspor un Gümbet Mahallesinde

Detaylı

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 02.12.2016 / Ankara TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 1/6 geçirilecek olan KOBİ lere Nefes Kredisi için imzalar, Başbakanlık Çankaya Köşkü nde düzenlenen lansman

Detaylı

http://www.hurriyet.com.tr/balikesirde-agartma-topragi-tesisi-acildi-40424435 BALIKESİR' de yemeklik yağ sektörü için ağartma toprağı, ihracat ambalajları için kurutucu kil, kağıt ve döküm sektörleri için

Detaylı

http://www.milliyet.com.tr/sanayiciler-meslek-liseli-ogrenci-ariyor-balikesir-yerelhaber-2066674/ Sanayicilerin ihtiyacı olan nitelikli ara personel temini için ortaokul öğrencilerini Meslek Liselerinde

Detaylı

KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ

KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ BASINDAN EKONOMİ HABERLERİ 24 MAYIS 2016 SALI KIBRIS GENÇ TV (23.05.2016) KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ Kalkınma Bankası'nın Türkiye Kalkınma Bankası ile yürüttüğü Teknik İşbirliği Programı kapsamında;

Detaylı

Şehit yakınları ve gaziler için iş kurası

Şehit yakınları ve gaziler için iş kurası Şehit yakınları ve gaziler için iş kurası Temmuz 15, 2015-4:50:00 Başbakan Ahmet Davutoğlu, salonda bulunanlara, "Bayrama ulaşmadan önce bir bayramı daha sizlerle yapabilmek için bu atama merasimi gerçekleştirme

Detaylı

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ Bu yıl 26 30 ekim tarihleri arasında 7. Kez düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarı Antalya Expo Center Fuar ve Kongre Merkezinde yapıldı. Türkiye nin birçok

Detaylı

TOBB Balıkesir Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir e katkı

TOBB Balıkesir Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir e katkı TOBB Balıkesir Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir e katkı koyan herkese olduğu gibi kadın girişimcilerimize de

Detaylı

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Isparta Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce düzenlenen Sosyal Güvenlik Reformunun

Detaylı

İTO Başkanı İbrahim Çağlar: İstanbul yerli ve yabancı yatırımcıya muazzam fırsatlar sunuyor

İTO Başkanı İbrahim Çağlar: İstanbul yerli ve yabancı yatırımcıya muazzam fırsatlar sunuyor İstanbul görkemli maketi ve inşaat firmalarıyla MIPIM Fuarı nda İTO Başkanı İbrahim Çağlar: İstanbul yerli ve yabancı yatırımcıya muazzam fırsatlar sunuyor "Nasıl ki Nuri Bilge, Cannes film festivalinin

Detaylı

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı.

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. 2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. Binanın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul

Detaylı

TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ün 1928 yılında Ankara

Detaylı

TOPLU KONUTLARIN TEMELİ, 12 ŞUBAT RUHUYLA ATILDI

TOPLU KONUTLARIN TEMELİ, 12 ŞUBAT RUHUYLA ATILDI TOPLU KONUTLARIN TEMELİ, 12 ŞUBAT RUHUYLA ATILDI Kahramanmaraş Merkez Onikişubat Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için başlatılan toplu konut projesinin temeli, Sağlık Bakanı

Detaylı

'BU YATIRIMLARIN ARTMASINI BEKLİYORUZ'

'BU YATIRIMLARIN ARTMASINI BEKLİYORUZ' Kale Grubu şirketlerinden Kalekim in, Balıkesir OSB ye kuracağı fabrikanın imzaları atıldı. Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ve

Detaylı

SGK Mutfağına Gıda Güvenliği ve Yönetimi Kalite Belgesi

SGK Mutfağına Gıda Güvenliği ve Yönetimi Kalite Belgesi SGK Mutfağına Gıda Güvenliği ve Yönetimi Kalite Belgesi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: - ŞUANDA TÜRKİYE DE ÖRNEK ALINMASI GEREKEN BİR KURUM VARSA BU SOSYAL GÜVENLİK KURUMUDUR - BU BELGEYİ ALMAMIZA

Detaylı

BALIKESİR OSB DEN DÜNYAYA

BALIKESİR OSB DEN DÜNYAYA Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Organize Sanayi Bölgesi ndeki fabrikaları ziyaret etti. Türkiye ekonomisinin giderek güçlendiğini söyleyen Uğur, Biz de sanayiciler olarak hükümetimizin 15 Temmuz

Detaylı

ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı

ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ: -VATANDAŞLAR ALO 170 HATTI SAYESİNDE HER TÜRLÜ SORU VE SORUNLARINI OLDUKLARI YERDEN BİR TELEFONLA ÇÖZEBİLİYORLAR -AÇILAN ÇAĞRI

Detaylı

Gülağaç SGM Açıldı -SOSYAL GÜVENLİK KURUMU OLARAK AÇMAYI PLANLADIĞIMIZ 583 MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN 475 İNCİSİNİ AÇIYORUZ

Gülağaç SGM Açıldı -SOSYAL GÜVENLİK KURUMU OLARAK AÇMAYI PLANLADIĞIMIZ 583 MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN 475 İNCİSİNİ AÇIYORUZ Gülağaç SGM Açıldı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -SOSYAL GÜVENLİK KURUMU OLARAK AÇMAYI PLANLADIĞIMIZ 583 MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN 475 İNCİSİNİ AÇIYORUZ -FİNANSAL KRİZLERİN KURUMLARIN

Detaylı

TEKNOVERSİTE YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA!

TEKNOVERSİTE YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA! TEKNOVERSİTE YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA! KOSGEB ile İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) arasında Ar-Ge ve İnovasyon İşbirliği protokolü imzalandı Küçük

Detaylı

8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu

8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu 8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu 29-30 Mayıs 2016, Kudüs, Ramallah, Nablus Türkiye-Filistin İş Forumu Ramallah Toplantısı 1 29-30 Mayıs 2016, Kudüs, Ramallah, Nablus Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)

Detaylı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile ortak basın toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile ortak basın toplantısında konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile ortak basın toplantısında konuştu Ekim 06, 2017-6:44:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Çarşamba, 02 Şubat :27 - Son Güncelleme Cumartesi, 05 Şubat :13

hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Çarşamba, 02 Şubat :27 - Son Güncelleme Cumartesi, 05 Şubat :13 Divan Başkanlığını Belediye Meclis Üyesi Yusuf Uzunlar,Başkan Yardımcılığını, Fatsa Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Özgen,Katip Üyeliklerini,Perşembe Muhtarlar Dernek Başkanı Namık Canik ve Korgan muhtarlar

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Şubat 03, 2017-5:56:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi'nin ve yapımı tamamlanan

Detaylı

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi, Bodrum Ticarete Odası ve Bodrum Belediyesinin katkıları ile tamamlanan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Detaylı

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA İLGİLİ HER BİREYİN VE TOPLUMUN BİR TAKIM ÇALIŞMALARDA BULUNMASI

Detaylı

Hopa Sosyal Güvenlik Merkezi Açıldı.

Hopa Sosyal Güvenlik Merkezi Açıldı. Hopa Sosyal Güvenlik Merkezi Açıldı. Artvin in Hopa ilçesinde yaklaşık 1,5 yılda yapımı tamamlanan ve 1 milyon 600 bin liraya mal olan Hopa Sosyal Güvenlik Merkezi Hizmet binası 25 Ağustos 2014 tarihinde

Detaylı

http://www.haber18.com

http://www.haber18.com http://www.haber18.com Haberin Ayrıntıları: 5 Haziran Dünya Çevre Günü Karatekin Parkı nda Çankırı Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla kutlandı. Programa Valimiz Vahdettin

Detaylı

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR 13.01.2018 Sayın Valim, Sayın TOKİ Başkan Yardımcım, Sayın Ticaret Odası Başkanım, Sayın Rektörlerim, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve Dostları

Detaylı

MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi

MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle yaptığı 1 milyon liralık araç yatırımı kapsamında 10 adet damperli

Detaylı

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi

Detaylı

Türkmenistan ata yurdumuz

Türkmenistan ata yurdumuz Türkmenistan ata yurdumuz Ağustos 15, 2013-5:41:17 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Türkiye, Türkmenistan'ı ata yurdumuz olarak görüyoruz. Türkmenistan'ın her başarısından en az Türkmenistan kadar büyük

Detaylı

Betek Boya ve Kimya San. A.Ş E-Fatura Başarı Hikayesi

Betek Boya ve Kimya San. A.Ş E-Fatura Başarı Hikayesi "e-fatura ve e-defter Bilgilendirme Semineri" Betek Boya ve Kimya San. A.Ş E-Fatura Başarı Hikayesi İsmail POLAT Muhasebe Müdürü 19.06.2013 BETEK BOYA İsmini Beton ve Teknoloji kelimelerinin ilk hecelerinden

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :15. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :5. Syf. SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :5. Syf. Sportmen ilavesi Sayfası :2. Syf Sayfası :31. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :İnternet Sitesi İZTO dan Selvitopu ve ekibine

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Ankara YHT Garı açılış töreninde konuştu

Başbakan Yıldırım, Ankara YHT Garı açılış töreninde konuştu Başbakan Yıldırım, Ankara YHT Garı açılış töreninde konuştu Ekim 29, 2016-6:32:00 Başbakan Binali Yıldırım, "Bu modern Ankara Tren Garı yap-işlet-devret modeliyle 725 trilyon harcanarak, bu hale geldi.

Detaylı

Yerli otomobil hedefi

Yerli otomobil hedefi Otomotiv ve havacılık firmalarına parça üreten Alman devi PD Grup, Balıkesir OSB de 100 milyon Euro luk yatırımla üretim tesisi kuracak. Airbus uçaklarının camları, Mercedes, BMW gibi otomotiv devlerinin

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Türkiye genelinde 40 İlçeye Doğalgaz Dağıtım Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Türkiye genelinde 40 İlçeye Doğalgaz Dağıtım Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Türkiye genelinde 40 İlçeye Doğalgaz Dağıtım Töreni nde konuştu Kasım 06, 2016-7:47:00 Başbakan Binali Yıldırım, "Erzincan can şehirdir, canların şehridir. Erzincan Türkiye'nin, Erzincan

Detaylı

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI 01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI ALIŞVERİŞ GÜNLERİ YAKINDA BAŞLIYOR SAYFA 1 EĞİTİM İÇİN AKSARAY'A GELDİLER SAYFA 2 ATSO SENDİKA ZİYARETLERİ SAYFA 3 ATSO'DAN ALMANYA'YA ÇIKARMA SAYFA 4 KOÇAŞ AYKAŞ'I

Detaylı

Aslında, benim perakende sektöründeki kariyerim bir anlamda 12 yaşında sahibi olduğumuz süpemarkette yaz tatillerinde çalışmamla başladı.

Aslında, benim perakende sektöründeki kariyerim bir anlamda 12 yaşında sahibi olduğumuz süpemarkette yaz tatillerinde çalışmamla başladı. Değerli Basın Mensupları, Kıymetli Konuklar, İstanbul, 14 Temmuz 2008 Öncelikle Real Hipermarketleri Türkiye Genel Müdürü olarak gerçekleştirdiğimiz ilk basın toplantımıza katılımınız için çok teşekkür

Detaylı

Erdoğan ve Maduro görüşmesinin ayrıntıları neler?

Erdoğan ve Maduro görüşmesinin ayrıntıları neler? Erdoğan ve Maduro görüşmesinin ayrıntıları neler? Cumhurbaşkanı Erdoğan: Halkın iradesinin üzerinde güç olmadığına inanıyoruz 07.10.2017 / 09:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm Latin dostlarımızın barış içinde

Detaylı

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ NİN (İSTE) AKADEMİK YILI KAPANIŞ TÖRENİ COŞKU İÇİNDE YAPILDI

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ NİN (İSTE) AKADEMİK YILI KAPANIŞ TÖRENİ COŞKU İÇİNDE YAPILDI İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ NİN (İSTE) 2015 2016 AKADEMİK YILI KAPANIŞ TÖRENİ COŞKU İÇİNDE YAPILDI İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 2015 2016 Eğitim-Öğretim Yılı Kapanış Töreni Hatay Vali Yardımcısı

Detaylı

BODTO, HİJYEN EĞİTİMLERİ BAŞLADI

BODTO, HİJYEN EĞİTİMLERİ BAŞLADI BODTO, HİJYEN LERİ BAŞLADI Bodrum Ticaret Odası BODTO, Yönetmenliği kapsamında, gıda hijyeni konusunda Muğla Üniversitesi ile işbirliği içerisinde verilen eğitim çalışmaları başladı. Muğla Üniversitesi

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-16. Syf Yayın Tarihi :06.12.2013 Sayfası :10.Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :7. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-11. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası

Detaylı

Pazartesi İzmir Basın Gündemi

Pazartesi İzmir Basın Gündemi 16.01-2017 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Kurumsal Dış Değerlendirme Süreci Tamamlandı Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği Gereği, 2016 yılında 20 üniversite ile başlanan kurumsal dış değerlendirme

Detaylı

Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği

Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği Yunanistan ın Kos Belediye Başkanı George Kritsis, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon u ziyaret ederek Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği

Detaylı

Genel Müdürümüz Sayın İsmail GÜNEŞ Isparta ve Burdur da Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimine İştirak Etti

Genel Müdürümüz Sayın İsmail GÜNEŞ Isparta ve Burdur da Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimine İştirak Etti 1 Genel Müdürümüz Sayın İsmail GÜNEŞ Isparta ve Burdur da Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimine İştirak Etti Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Isparta ve Burdur da açılış ve temel

Detaylı

Anadolu Bacıları ndan Tam Destek

Anadolu Bacıları ndan Tam Destek Pancar İle İlgili Tarımsal Üretime Dayalı Ürün Geliştirme - PANPEK Projesinin Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi Ankara Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen, Polatlı Ticaret Odası, Başkent Üniversitesi,

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Ocak 05, 2017-4:11:00 Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen metro açılış töreninde yaptığı konuşmada, nüfusu

Detaylı

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu İlçesi nde bulunan 92 Mahalle nin muhtarlarıyla ile bir araya geldi.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu İlçesi nde bulunan 92 Mahalle nin muhtarlarıyla ile bir araya geldi. Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu İlçesi nde bulunan 92 Mahalle nin muhtarlarıyla ile bir araya geldi. TESK Otelde gerçekleştirilen toplantıya Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :8. Syf Sayfası :11. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :İnternet Sitesi Meslekdaşlardan Selvitopu na Ziyaret Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi yönetimi, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin

Detaylı

KALKINMA HABERLERİ 20-21 MART 2012 REUTERS TÜRKİYE KALKINMA BANKASI İLE LİMAK ÇİMENTO 12 YIL VADELİ 38.25 MLN KREDİ ANLAŞMASI İMZALADI ANKARA, 20 Mart (Reuters) - Türkiye Kalkınma Bankası KLMNA.IS ve Limak

Detaylı

Önümüzdeki aylarda hizmete açılacak olan Türkiye Cumhuriyeti Kamu Hastaneleri Kurumu Karabük İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Karabük Üniversitesi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne

Detaylı

Türkiye birden fazla yerli araç üretecek kabiliyette

Türkiye birden fazla yerli araç üretecek kabiliyette Türkiye birden fazla yerli araç üretecek kabiliyette Ocak 18, 2012-12:42:00 Otomobil sektörünün Türkiye'deki durumuyla ilgili önceden çok kapsamlı açıklamalar yaptıklarını ve bu dönemde hükümet programında

Detaylı

Kahramanmaraş Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı Açıldı

Kahramanmaraş Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı Açıldı Kahramanmaraş Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı Açıldı Kahramanmaraş Tekstilde Dünya Markasıdır Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, Tekstilde sadece Türkiye de değil

Detaylı

HAVRAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI ARALIK AYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI ARALIK AYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI ARALIK AYI FAALİYET RAPORU A- YAPIM İŞLERİ: 1- İlçemize bağlı Tekke Mahallesi Tekke Cami yanı Çevre duvar, Abdestlik, Bay Bayan WC, Bahçe karo taş döşeme çalışmaları

Detaylı

Pazartesi İzmir Basın Gündemi

Pazartesi İzmir Basın Gündemi 12.12.2016 Pazartesi İzmir Basın Gündemi İKÇÜ'DEN Teröre Lanet! Hafta sonunda İstanbul'da gerçekleştirilen hain terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi çalışanları

Detaylı

Kahramanmaraş mutlaka devler liginde olacak

Kahramanmaraş mutlaka devler liginde olacak Kahramanmaraş mutlaka devler liginde olacak Sami Altınkaya nın Bloomberg TV de canlı olarak yayınlanan çıkış yolu programına katılan KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük: 2023 te Kahramanmaraş ın 5 milyar dolar

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :5. Syf Sayfası :8. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :10. Syf Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar Belediyesi tam kadro halk gününde Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, belediye başkan yardımcıları,

Detaylı

Meclis toplantısında darbe girişimini kınayan Balıkesir Sanayi Odası, Yatırıma ve üretime devam mesajı verdi

Meclis toplantısında darbe girişimini kınayan Balıkesir Sanayi Odası, Yatırıma ve üretime devam mesajı verdi Meclis toplantısında darbe girişimini kınayan Balıkesir Sanayi Odası, Yatırıma ve üretime devam mesajı verdi Balıkesir Sanayi Odası'nın son meclis toplantısında 15 Temmuz'daki darbe kalkışmasının etkileri

Detaylı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan Düzce'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan Düzce'de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan Düzce'de 22.11.2017-22:35 Son Güncelleme: 22.11.2017-22:35 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, 2019 a giden yolda dava uğruna daha fazla mücadele edeceğiz

Detaylı

http://aa.com.tr/tr/ekonomi/balikesir-osb-ile-isbir-arasinda-arsa-sozlesmesi-imzalandi-/885117 Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) iştiraki İŞBİR Elektrik Sanayi AŞ ile Balıkesir Organize

Detaylı

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Kocaeli nin ardından 11. durağı olarak Zonguldak a ulaştı. Uğur Mumcu Kavşağında bulunan TIR, Zonguldaklı vatandaşlar ile buluşuyor. Bodrum

Detaylı

BANDIRMA ONYEDI EYLÜL ÜNIVERSITESI REKTÖRÜ PROF. DR. SÜLEYMAN...

BANDIRMA ONYEDI EYLÜL ÜNIVERSITESI REKTÖRÜ PROF. DR. SÜLEYMAN... BANDIRMA ONYEDI EYLÜL ÜNIVERSITESI REKTÖRÜ PROF. DR. SÜLEYMAN... Portal : www.bansesgazetesi.com İçeriği : Haber Tarih : 13.11.2018 Adres : http://www.bansesgazetesi.com/bandirma-onyedi-eylul-universitesi-rektoru-prof-dr-suleyman-ozdemir-kahvaltida

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

Üst Yöneticiler Değerlendirme ve İstişare Toplantısı Yapıldı

Üst Yöneticiler Değerlendirme ve İstişare Toplantısı Yapıldı 1 Üst Yöneticiler Değerlendirme ve İstişare Toplantısı Yapıldı 14-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlenen Üst Yöneticiler Değerlendirme ve İstişare Toplantısı Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof.

Detaylı

Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK:

Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: -BU FORUM KASIM AYINDA KATAR DA DÜZENLENECEK DÜNYA SOSYAL GÜVENLİK FORUMU NA IŞIK TUTACAKTIR -TÜRKİYE BUGÜN DÜNYANIN

Detaylı

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni GSO-TOBB-TEPAV Girişimcilik Merkezinin Açılışı Kredi Garanti Fonu Gaziantep Şubesi nin Açılışı Proje Değerlendirme ve Eğitim Merkezi nin Açılışı Dünya Bankası Gaziantep Bilgi Merkezi Açılışı 23 Temmuz

Detaylı

81 İl Müdürü Ankara da (1)

81 İl Müdürü Ankara da (1) 81 İl Müdürü Ankara da (1) SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -PERSONELİMİZ OLMADAN BİZİM GERÇEK BİR BAŞARIYA ULAŞMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL. PERSONELİMİZE DEĞER VERMEMİZ GEREKİYOR -CEZALANDIRMA,

Detaylı

BAKA BULUŞMALARI -I-

BAKA BULUŞMALARI -I- BAKA BULUŞMALARI -I- Onur Konuğu Isparta Belediye Başkanı Y. Mimar Yusuf Ziya GÜNAYDIN Tarih 01 Ekim 2010 Cuma Saat 10:00 Katılımcılar Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve Uzmanları Batı Akdeniz

Detaylı

MAHÇİÇEK TEN 2015 MÜJDELERİ

MAHÇİÇEK TEN 2015 MÜJDELERİ MAHÇİÇEK TEN 2015 MÜJDELERİ Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ilçede görev yapan 128 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek 2014 ün değerlendirmesini yaptı. Geride kalan yılı birbirinden güzel

Detaylı

MÜSİAD TEKİRDAĞ ŞUBESİ GENEL KURULU Sayın Valim, Kaymakamım, Büyükşehir Belediye Başkanım,

MÜSİAD TEKİRDAĞ ŞUBESİ GENEL KURULU Sayın Valim, Kaymakamım, Büyükşehir Belediye Başkanım, MÜSİAD TEKİRDAĞ ŞUBESİ GENEL KURULU 23.11.2017 Sayın Valim, Kaymakamım, Büyükşehir Belediye Başkanım, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, ve MÜSİAD Dostları, İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve

Detaylı

Park Ayazma Villaları için start verildi

Park Ayazma Villaları için start verildi Park Ayazma Villaları için start verildi 01 Haziran 2015 Haber Linki: http://www.buyuktire.com/haber-5982- %E2%80%98park_ayazma_villalari%E2%80%99_icin_start_verildi.html Batı Koop. tarafından Tire Maltepe

Detaylı

1 2 Eylül 2018, Bişkek

1 2 Eylül 2018, Bişkek T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın Kırgızistan a Resmi Ziyareti Vesilesiyle Özel Sektör Heyet Programı ve 1 2 Eylül 2018, Bişkek 2 T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın 1 2 Eylül

Detaylı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu Grubu Isparta Meyve Suyu Üretim Tesisleri nin açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu Grubu Isparta Meyve Suyu Üretim Tesisleri nin açılışında konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu Grubu Isparta Meyve Suyu Üretim Tesisleri nin açılışında konuştu Ağustos 12, 2017-5:19:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen Anadolu

Detaylı

Cuma İzmir Gündemi

Cuma İzmir Gündemi 26.09.2014 Cuma İzmir Gündemi PARAVANLI REKTÖR ODASINDAN, DEV ÜNİVERSİTEYE Sağlık Muhabirleri Derneği (SMD) İzmir Temsilciliği üyeleri ile buluşan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof.Dr.

Detaylı

http://www.tv100.com.tr/bakan-faruk-celik-balikesir-organize-sanayi-bolgesi-ni-ziyaret-etti/11108/ Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik,Balıkesir deki temasları kapsamında il merkezinde ilk olarak

Detaylı

KUSADASl - demokrat 12 Mart 2010 Sayfa 5 AYDIN'DA SEKTÖR TOPLANTILARI 'Ekonomi, sanayi ve ticaret' konulu toplantı Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı Vali Coş: Kriz döneminde, kredi notu yükseltilen ender

Detaylı

İl başkanlarına hükümetin tarım politikalarını anlattı

İl başkanlarına hükümetin tarım politikalarını anlattı İl başkanlarına hükümetin tarım politikalarını anlattı Mart 08, 2012-7:46:36 Bakan Eker, tarımın zannedildiği gibi sadece üreticilerle değil, gıdadan dolayı toplumun tamamını ilgilendiren bir konu olduğunu,

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :1-5 Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar 5 Yılda Modern Hale Dönüşecek Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu hedefinin Karabağlar ı

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :1-4. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :10. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :11. Syf Sayfası :13. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar modern hizmet binası için gün sayıyor Karabağlar

Detaylı

/

/ http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/milli-istihdam-seferberligi-toplantisi-yapildi-balikesir- 1625187/ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın çağrısı ile başlayan Milli İstihdam Seferberliği ile ilgili

Detaylı

Sektörün Beklenen Projesi 5 Litre Kombo Rotary Şişirme Dolum Kapatma Makinesi şişe/saat

Sektörün Beklenen Projesi 5 Litre Kombo Rotary Şişirme Dolum Kapatma Makinesi şişe/saat Sayı: 3 Sektörün Beklenen Projesi 5 Litre Kombo Rotary Şişirme Dolum Kapatma Makinesi 5.000 şişe/saat Anahtar tesl m projem z Bademl Su Tes s nde sevk yat aşamasındayız. Kalabak Su 16.000 ş şe/saat komple

Detaylı

- SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR

- SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan 3. Yaş Baharı Kongresine Katıldı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: - SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR

Detaylı

ÇANAKKALE KARA SAVAŞLARI 100.YIL ANMA TÖRENİ

ÇANAKKALE KARA SAVAŞLARI 100.YIL ANMA TÖRENİ S.1 ÇANAKKALE KARA SAVAŞLARI 100.YIL ANMA TÖRENİ / NATO ÜYESİ ÜLKELER DIŞİŞLERİ BAKANLARI ZİRVESİ S.2 SAMSUNG GALAXY S6 VE GALAXY S6 EDGE LANSMAN AKTİVİTELERİ S.3 TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ULULARARASI

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı