TURBOTEK EĞİTİM AMAÇLI RÜZGAR TÜNELİ (Versiyon 1.0)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TURBOTEK EĞİTİM AMAÇLI RÜZGAR TÜNELİ (Versiyon 1.0)"

Transkript

1 TURBOTEK EĞİTİM AMAÇLI RÜZGAR TÜNELİ (Versiyon 1.0) TURBOTEK TurboMakina Teknolojileri Ltd. Şti. ODTÜ Teknokent KOSGEB SEM2 Binası B10 Tel: Fax: web:

2 Temel Ürün Maksimum Akım Hızı 85 m/sn Deney Odası Kesiti 300 x 300 mm 2 Deney Odası uzunluğu 1000 mm Toplam Uzunluk ~6000 mm Tünelin toplam Ağırlığı ~300 kg Daralma oranı 10 dan büyük INLET kesiti 1000 x 1000 mm 2 Tünel malzeme ve üretim yapısı 3 m difuzör 2 parçalı ve cam elyaftan yekparedir (Paketlemeyi küçük tutmak için). Tüm iç yüzeyleri pürüzsüz ve parlaktır. Yaklaşık 1 m uzunluktaki daralma konisi cam elyaftan yekparedir. Daralma konisi tek parçadır, honeycomb ve 2 adet ağ konulabilecektir. Tüm iç yüzeyleri pürüzsüz ve parlaktır. Test kesitinin 4 kenarı saydam malzemelerden üretilmiştir, ön yüzdeki kenar açılabilir saydam malzemeden olacaktır. Ayrıca üst ve alt saydam kenarın yerine geçecek değişik testlerde değiştirilecek alüminyum kenarları vardır. Test odası öncesi ve sonrasında kolayca sistemlerin takılabileceği alüminyum kesitleri vardır. Tüm taşıyıcı sistemler alüminyum profillerden oluşmaktadır.

3 Honeycomb Akım Düzelticileri Aluminyum honeycombdan üretilmiş olacak, Kalınlığı yaklaşık 10 cm olacak, Temizlik ve değiştirilebilmesi amacı ile kolay sökülebilir olacak. Türbülans azaltıcı Çelik Ağlar Tünelde 2 adet sökülebilir çelik ağ yerleştirme bölümleri olacak, 6 adet alternatif ağ olacak, Bunlardan en az bir çifti ile türbülans değeri %0,2 ye düşürülebilecektir. Difüzör ve Daralma Konisi Daralma Konisi daralma oranı yaklaşık 10 dur, (Yaklaşık 1 m) Difüzör genişleme açısı 7 dereceyi geçmemektedir, (Yaklaşık 3 m) Daralma konisi ve difüzörde ayrılma yoktur. Statik Basınç İstasyonları Bir adeti test odası girişi olmak üzere 4 kesit de statik basınç ölçüm istasyonları vardır. Motor ve Fan Yüksek verimli 15 kw gücünde elektrik motoru, Yüksek verimli 1 m çapında fan, 9 adet alüminyum alaşım kanatlı, Fan 800 Pascal da m3/saat debi üretebilmektedir, Hızın, devrin ya da gücün kontrol edilebilmesi için motor frekans kontrol sistemi vardır. Türbülans seviyesi Taşıyıcı Sistem Kullanışlılık % 0.2 den az (Değişik ağ konfigürasyonların da farklı değerler elde edilebilecek, ODTÜ Laboratuarlarında test edilip onaylanacaktır.) Tekerlekli, gereksiz alanlarda camlı ve camsız dolaplar olacak. Tüm sistemler kolay kullanılabilir olacaktır.

4 EK SİSTEMLER Veri Toplama, Görüntüleme ve Kontrol Sistemi HP Sunucu (rack mount, sallantı ve titreşimden etkilenmemesi için), Sabitlenmiş LCD monitör, Veri toplama sistemi NI (National Instruments), 10 adet Honeywell Pressure Transducer, Besleme sistemleri ve transducerların bulunduğu NI Modul kasası, Bilgisayar üstünde tüm sistemlerin kontrol edilebildiği (LABVIEW executable file) kontrol yazılımı. 6 Bileşenli Kuvvet/Moment Balans sistemi Fx, Fy, Fz, Mx, My, Mz kuvvet ve momentleri anlık olarak ölçülüp görselleştirilebiliyor ve istenilen formda kayıt edilebiliyor, Balans Sistemi Model Tutucu sistem şeklinde, yaklaşık 15 mm çapında, Kuvvetler 1/100 N, Momentler 1/8000 Nm hassasiyetinde olacaktır, Maksimum ölçülebilen kuvvet 20 N, moment 1 Nm dir, Sistem 800 N kuvvete ve 19 Nm momente dayanabilmektedir, Kuvvet/Moment Sensörü kolayca sökülüp başka sistemlerde kullanmaya uygundur.

5 Model Pozisyonlama Sistemleri İz arkasından tutulan sistemlerin motorlu (Bilgisayarla kontrol edilebilen) hücüm açısı değiştirme (yada dönme) sistemi, Test odası tabanında motorlu (Bilgisayarla kontrol edilebilen) döner tabla sistemi, Sadece açı değiştirmenin yanında, devamlı dönmede sağlanabilir, İz arkası sistemlerde yan açıların değiştirilmesi, Duvardan duvara test modellerinde (Tabandan tavana) dönme (spin) ve hücüm açısı kontrolü.

6 Ölçüm Cihazı Pozisyonlama (Traverse) Sistemi 2 eksende hareket modülü (30x30cm); Test odası tavanına montajlanacak (tünele uygun girişleri içeren alüminyum tavan plakasına takılacak), Tünel kesiti yz taraması (pressure tab ile), Tünel kesiti xz taraması (Boundary Layer testi). Akış Görüntüleme, Üfleme ve Emme Sistemleri Sis üretme sistemi, (Yağlı sistem), Test odası tabakalı sis gönderme kanal ve aparatları, Sislerin görselleşmesi için ışık sistemleri, Yukarıdan aşağıya (Sisli ve duvardan duvara modellerde) oluşturulan görsellemeler de kullanılmak üzere ayna sistemi, Modellere gönderilecek emme ve üflemeyi yapabilen yardımcı fan, Hava kanalları ve borular.

7 Ölçüm Cihazları Multi-Manometre; 24 tüplü, SI birimlerine göre kolay okumalı. Tünelin tüm basınç ölçümü için uygun, Pitot-Statik Probe; 3 mm çapında, 6 statik basınç deliği olan standartlara uygun ve tünele takılması kolay, Yaw Probe;3 basınç portu w/60 ayrılma, çapı 32 mm, Tünele takılmaya uygun, Wake Rake; 2.3 mm çapında 18 adet total pressure tap, Mini Total Pressure Probe; 2.3 mm çapında geniş açılı dönüş ve daha kalın taşıyıcı kollu (traverse ile tarayarak ölçüme uygun) Türbülans Küresi; aslında 6 bileşenli kuvvet/moment sensörlü desteğe bağlanan 10 cm çapında parlak yüzeyli bir küre modelidir, ölçülen drag değeri ile türbülans değeri hakkında ilişki kurulabilmektedir. Multi Manometre, Pitot-statik, mini total basınç, Yaw, Wake Rake probe Test Modelleri 1/64 ölçekli F16 model, Arkadan destekli; 6 bileşenli kuvvet/moment balansına takılıyor, Rijit, hafif ve parlak yüzeyli, Hücum açısı ve yan (side) açılar motor ile kontrollü, Farklı akış hızları ve hücum açılarında model üzerindeki kaldırma ve sürtünme kuvvetleri ve momentleri ölçmek için Slatlı ve Flaplı arkadan destekli kanat (Clark Y-14); 6 bileşenli kuvvet / Moment balansına takılıyor, Rijit, hafif ve parlak yüzeyli, Hücüm açısı ve yan (side) açılar motor ile kontrollü. 2 boyutlu kanat alternatifi için yanlarına düz levhalar eklenebiliyor.

8 Drag Model seti, Arkadan destekli; backward cup, sphere, forward cup ve circular flat plate, 6 bileşenli kuvvet / Moment balansına takılıyor, Rijit, hafif ve parlak yüzeyli, Hücum açısı ve yan (side) açılar motor ile kontrollü yapılarak sürtünme kuvvetinin ölçümü yapılacaktır. Delta ve Dikdörtgen kanat, Arkadan Destekli; Dik takılabiliyor ve Duman ile görselleme yapılabiliyor. 10 cm çaplı, 24 basınç delikli silindir modeli; Dik yerleştirme, döner tablaya takılıyor, İçinde basınç prizleri var, Basınç prizleri çıkarılarak dumanla görselleme yapılabiliyor aynı zamanda döner tabla dönerek dönen silindir testi yapılabiliyor. Boyu 20 cm 9 cm veterli, 24 basınç delikli (Clark Y-14)kanat modeli; Dik yerleştirme, içinde basınç prizleri var, döner tablaya takılıyor, dumanla görselleme yapılabiliyor. Boyu 20 cm (basınç dağılımı ve kanat profili uzerindeki ayrılmadan dolayı basınç kaybı incelenmesi yapılır)

9 Boundary Layer Plate; Test odası alt döner tablaya takılıyor. Üst kenar alüminyum levhası takılıyor, traverse sistemi ile mini pressure probe sınır tabaka profillerini tarayabiliyor. (plate sınır tabakası ve sınır tabaka büyümesi incelenmesi yapılabilir) 2 boyutlu üfleme yapabilen flaplı kanat; Döner tablaya dik takılıyor 2 boyutlu olması için yanlarında levhaları olan ve üzerindeki deliklerle üfleme yapan duman görsellemesi amaçlı model 2 boyutlu emme kanallı kanat; Döner tablaya dik takılıyor 2 boyutlu olması için yanlarında levhaları olan ve üzerindeki deliklerle üfleme yapan duman görsellemesi amaçlı model Venturi model kanal; Döner tablaya dik olarak takılıyor, dumanla görselleme amaçlı model

10 Pervane Test Sistemi 12cm çaplı 2 palli örnek pervane modeli Dxf-3D modelini çıkartan pervane tasarım ve analiz programı Yüksek devirli ayarlanabilir hızlı elektrik motoru Pervane sistem taşıyıcısı (tork ve itki ölçümü) (Pervanenin statik ve dinamik testleri)

11 Rüzgar Türbini Test Sistemi 12cm çaplı 3 palli örnek türbin modeli Dxf-3D modelini çıkartan rüzgar türbini tasarım ve analiz programı Fren sistemi ( devir kontrollü, devir ölçümü) Sistem taşıyıcısı ( tork ve sürükleme ölçümü ) (türbin pervanelerinin yarattığı tork ve RPM, sürükleme kuvvetinden dolayı direğe gelen yük ölçümü)

12 TURBOTEK TURBOMAKİNA TEKNOLOJİLERİ TAS. MÜH. DAN. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ODTÜ TEKNOKENT SEM2 BİNASI B10-11 ÇANKAYA / ANKARA TeL: Fax: turbotek@turbotek.com.tr Web:

TURBOTEK EĞİTİM AMAÇLI RÜZGAR TÜNELLERİ

TURBOTEK EĞİTİM AMAÇLI RÜZGAR TÜNELLERİ TURBOTEK EĞİTİM AMAÇLI RÜZGAR TÜNELLERİ TURBOTEK TurboMakina Teknolojileri Ltd. Şti. ODTÜ Teknokent KOSGEB SEM2 Binası B10 Tel:0312 210 14 49 Fax:0312 210 11 54 Eposta:turbotek@turbotek.com.tr web:www.turbotek.com.tr

Detaylı

HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVAR CİHAZLARI ALIM İŞİ TEKNİK ŞARTNAME. Genel Çalışma Koşulları: 0-40 C. Sıcaklık

HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVAR CİHAZLARI ALIM İŞİ TEKNİK ŞARTNAME. Genel Çalışma Koşulları: 0-40 C. Sıcaklık HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVAR CİHAZLARI ALIM İŞİ TEKNİK ŞARTNAME Genel Çalışma Koşulları: Sıcaklık 0-40 C Nem 80% (31 C altında) 50% (40 C da) Elektrik Teknik şartnamede listelenen CİHAZ 1-12

Detaylı

DENEYSAN EĞİTİM CİHAZLARI SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

DENEYSAN EĞİTİM CİHAZLARI SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 1 DENEY FÖYLERİ DENEYSAN EĞİTİM CİHAZLARI SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Küçük Sanayi sitesi 12 Ekim Cad. 52.Sok. No:18/A- BALIKESİR Tel:0266 2461075 Faks:0266 2460948 http://www.deneysan.com mail: deneysan@deneysan.com

Detaylı

LABORATUVARDA YAPILAN ANALİZLER

LABORATUVARDA YAPILAN ANALİZLER Laboratuvar Adı: Yapı Malzemesi ve Beton Laboratuvarı Bağlı Olduğu Kurum: Mühendislik Fakültesi- İnşaat Mühendisliği Bölümü Laboratuvar Sorumlusu: Yrd. Doç. Dr. M. Haluk Saraçoğlu E-Posta: mhsaracoglu@dpu.edu.tr

Detaylı

JET FANLAR [PAF-J SERİSİ ÜRÜN KATALOĞU] Havalandırma Lüks Değil!

JET FANLAR [PAF-J SERİSİ ÜRÜN KATALOĞU] Havalandırma Lüks Değil! Havalandırma Lüks Değil! Her geçen gün katlanarak artan şehir yaşamı bazı ihtiyaçları da beraberinde getirmiştir. Fert başına gittikçe daralan yaşam alanları insanları iç içe yaşamaya zorlamaktadır. Hem

Detaylı

Titreşim Deney Düzeneği

Titreşim Deney Düzeneği Titreşim Deney Düzeneği DENEY DÜZENEĞI PROJE SÜREÇLERI Kavramsal Tasarım Standart/Ürün Taraması Sistem Planlaması Geliştirme Süreci Test platformunun elektromekanik tasarımı Ölçüm/veri toplama sistemi

Detaylı

PLUG FANLI ASPİRATÖRLER

PLUG FANLI ASPİRATÖRLER Havalandırma Lüks Değil! Her geçen gün katlanarak artan şehir yaşamı bazı ihtiyaçları da beraberinde getirmiştir. Fert başına gittikçe daralan yaşam alanları insanları iç içe yaşamaya zorlamaktadır. Hem

Detaylı

Ek bilgi Internet:.../elgl

Ek bilgi Internet:.../elgl Hava yatakları sayesinde hassas pozisyonlama ve doğrusallık Hava yataklarınınmanyetiköngerilmesiylefrenkilitleme fonksiyonu Tek eksende birden çok tașıma mümkündür Karșıt ve senkron hareketler mümkündür

Detaylı

GÜÇ-TORK. KW-KVA İlişkisi POMPA MOTOR GÜCÜ

GÜÇ-TORK. KW-KVA İlişkisi POMPA MOTOR GÜCÜ Bu sayfada mekanikte en fazla kullanılan formülleri bulacaksınız. Formüllerde mümkün olduğunca SI birimleri kullandım. Parantez içinde verilenler değerlerin birimleridir. GÜÇ-TORK T: Tork P: Güç N: Devir

Detaylı

ANKA FAN. Pervane Adedi: 6 Kanat Çapı: 1240 mm Motor: 1.5 HP 1.10 KW EnxBoy: Kapasite : m3/h

ANKA FAN. Pervane Adedi: 6 Kanat Çapı: 1240 mm Motor: 1.5 HP 1.10 KW EnxBoy: Kapasite : m3/h FAN SİSTEMİ ANKA FAN Havalandırma Fan (140 140 cm) Tünel ve geçiş havalandırmalarında kullanılan yüksek kapasiteli egzoz fanlardır. Kümeslerin soğutulmasında ve istenilen hava hızının elde edilmesi amacı

Detaylı

Şekil 1:Havacılık tarihinin farklı dönemlerinde geliştirilmiş kanat profilleri

Şekil 1:Havacılık tarihinin farklı dönemlerinde geliştirilmiş kanat profilleri TEORİ Şekil 1:Havacılık tarihinin farklı dönemlerinde geliştirilmiş kanat profilleri İlk motorlu uçuşun yolunu açan ihtiyaç duyulan taşımayı sağlayacak kanat profillerinin geliştirilmesi doğrultusunda

Detaylı

Aksiyal. AKDF Serisi Kanal Tipi Aksiyal Duman Tahliye Fanları 200 C / 2 h - 300 C / 2 h - 400 C / 2 h. Fan Gövde Yapısı.

Aksiyal. AKDF Serisi Kanal Tipi Aksiyal Duman Tahliye Fanları 200 C / 2 h - 300 C / 2 h - 400 C / 2 h. Fan Gövde Yapısı. ENDÜTRİYEL AKİYAL FAN AKDF erisi Kanal Tipi Aksiyal Duman Tahliye Fanları C / h C / h C / h Genel Tahliye ve besleme sistemlerinde, çift yönlü model imkanıyla geniş kullanım alanına sahip fanlardır. Yüksek

Detaylı

SALYANGOZ FANLAR [PSF SERİSİ ÜRÜN KATALOĞU] Havalandırma Lüks Değil!

SALYANGOZ FANLAR [PSF SERİSİ ÜRÜN KATALOĞU] Havalandırma Lüks Değil! Havalandırma Lüks Değil! Her geçen gün katlanarak artan şehir yaşamı bazı ihtiyaçları da beraberinde getirmiştir. Fert başına gittikçe daralan yaşam alanları insanları iç içe yaşamaya zorlamaktadır. Hem

Detaylı

AÇIK VE AÇIK JET ODALI RÜZGAR TÜNELLERİNİN TASARIMI, ÜRETİMİ VE KARAKTERİZASYON SONUÇLARI

AÇIK VE AÇIK JET ODALI RÜZGAR TÜNELLERİNİN TASARIMI, ÜRETİMİ VE KARAKTERİZASYON SONUÇLARI IV. ULUSAL HAVACILIK VE UZAY KONFERANSI 12-14 Eylül 2012, Hava Harp Okulu, İstanbul UHUK-2012-1210 AÇIK VE AÇIK JET ODALI RÜZGAR TÜNELLERİNİN TASARIMI, ÜRETİMİ VE KARAKTERİZASYON SONUÇLARI Yashar OSTOVAN

Detaylı

YATAY ATIŞLI ÇATI TİPİ FANLAR TH-MIXVENT Serisi

YATAY ATIŞLI ÇATI TİPİ FANLAR TH-MIXVENT Serisi Çatı tipi karma akışlı fanlar standart olarak egzost fanlarıdır. ve 8 modelleri kalın ve takviyeli enjeksiyonla kalıplanmış plastikten, 13 ve 2 modelleri ise yüksek kalite preslenmiş çelik sacdan mamuldür.

Detaylı

OAG 122 5 MT AÇIK KANAL VE MODÜLLERİ. www.ogendidactic.com

OAG 122 5 MT AÇIK KANAL VE MODÜLLERİ. www.ogendidactic.com 2012 OAG 122 5 MT AÇIK KANAL VE MODÜLLERİ www.ogendidactic.com OAG-122 AÇIK KANAL EĞİTİM SETİ VE UYGULAMA MODÜLLERİ GİRİŞ Bu akış kanalı ve aparatları, öğrencilere barajlar, yapay suyolları, nehirlerin

Detaylı

AKSİYAL ISITMA APAREYLERİ

AKSİYAL ISITMA APAREYLERİ Yüksekten Uçuyoruz! Ekonomik ısıtma çözümlerinin vazgeçilmez argümanı olan hava apareyleri radyal ve aksiyal olarak iki değişin yapıda imal edilir. Uzun mesafelere hava atışı gerçekleştirmek için radyal

Detaylı

Radyal. RKD Serisi Motor Hava Akımı Dışında Prizmatik Kanal Tipi Fanlar 120 ºC. Fan Gövde Yapısı. Hava Akış Yönü R K D S 80 B 4 T ST 40

Radyal. RKD Serisi Motor Hava Akımı Dışında Prizmatik Kanal Tipi Fanlar 120 ºC. Fan Gövde Yapısı. Hava Akış Yönü R K D S 80 B 4 T ST 40 ENDÜSTRİYEL RADYAL FAN RKD Serisi Motor Hava Akımı Dışında Prizmatik Kanal Tipi Fanlar 12 ºC Filtreler galvaniz çelik kasa içerisindedir. Kaset tipi değiştirilebilir şekildedir. Bakım kapağı mevcuttur.

Detaylı

AKM 205 BÖLÜM 6 - UYGULAMA SORU VE ÇÖZÜMLERİ Doç.Dr. Ali Can Takinacı Ar.Gör. Yük. Müh. Murat Özbulut

AKM 205 BÖLÜM 6 - UYGULAMA SORU VE ÇÖZÜMLERİ Doç.Dr. Ali Can Takinacı Ar.Gör. Yük. Müh. Murat Özbulut AKM 205 BÖLÜM 6 - UYGULAMA SORU VE ÇÖZÜMLERİ Doç.Dr. Ali Can Takinacı Ar.Gör. Yük. Müh. Murat Özbulut 1. Bir püskürtücü dirsek, 30 kg/s debisindeki suyu yatay bir borudan θ=45 açıyla yukarı doğru hızlandırarak

Detaylı

T-490 HAVA TÜNELİEĞİTİM SETİ DENEY FÖYLERİ

T-490 HAVA TÜNELİEĞİTİM SETİ DENEY FÖYLERİ 1 T-490 HAVA TÜNELİEĞİTİM SETİ DENEY FÖYLERİ DENEYSAN EĞİTİM CİHAZLARI SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. Küçük Sanayi sitesi 12 Ekim Cad. 52.Sok. No:18A BALIKESİR Tel:0266 2461075 Faks:0266 2460948 http://www.deneysan.com

Detaylı

Kayar Mesnetler GS F 1G Kayar Mesnet GS F 2G Kayar Mesnet GS 2G-PL Kayar Mesnet

Kayar Mesnetler GS F 1G Kayar Mesnet GS F 2G Kayar Mesnet GS 2G-PL Kayar Mesnet Kayar Mesnetler 6Kayar Mesnet DestekleriKılavuzlu bir Desteğin bir Simotec Kiriş Kesiti 100 veya 120 den ya da 100 ila 120 mm arasında bir flanş genişliğine sahip başka bir çelik kirişten askıya alınması

Detaylı

Döner Mekanizmalar. Teknik Bilgiler. www.fee.de. Stand: Januar 2010

Döner Mekanizmalar. Teknik Bilgiler. www.fee.de. Stand: Januar 2010 Stand: Januar 2010 Teknik Bilgiler Döner Mekanizmalar Elektrotech Engineering Automation Robotik Informatik + Systeme Solar- und Energietechnik F.EE GmbH In der Seugn 10 u. 20 D-92431 Neunburg v. W. Tel.:

Detaylı

MUKAVEMET-2 DERSİ BAUN MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ VİZE ÖNCESİ UYGULAMA SORULARI MART Burulma 2.Kırılma ve Akma Kriterleri

MUKAVEMET-2 DERSİ BAUN MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ VİZE ÖNCESİ UYGULAMA SORULARI MART Burulma 2.Kırılma ve Akma Kriterleri MUKAVEMET-2 DERSİ BAUN MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ VİZE ÖNCESİ UYGULAMA SORULARI MART-2019 1.Burulma 2.Kırılma ve Akma Kriterleri UYGULAMA-1 Şekildeki şaft C noktasında ankastre olarak sabitlenmiş ve üzerine tork

Detaylı

TD-SILENT SERİSİ YENİ

TD-SILENT SERİSİ YENİ KNL TİPİ KRM KIŞLI NLR TD-SILNT SRİSİ YNİ TD-SILNT Serisi fanlar, kendinden susturuculu, karma akışlı fanlardır. Son derece sessizdirler. Yüksek mukavemetli, ön gerilmeli plastikten mamuldürler. an gövdesi

Detaylı

TGT Serisi Kanat Açısı Ayarlanabilir

TGT Serisi Kanat Açısı Ayarlanabilir TGT - A4_EN 146-155 TGT 06.07.2011 12:13 Page 246 KANAL TİPİ AKSİYAL FANLAR TGT Serisi Kanat Açısı Ayarlanabilir TGT Serisi ayarlanabilir kanat açılı kanal tipi aksiyal fanların gövdesi çelik sacdan mamuldür.

Detaylı

KANAL TİPİ FANLAR [PKF SERİSİ ÜRÜN KATALOĞU] Havalandırma Lüks Değil!

KANAL TİPİ FANLAR [PKF SERİSİ ÜRÜN KATALOĞU] Havalandırma Lüks Değil! Havalandırma Lüks Değil! Her geçen gün katlanarak artan şehir yaşamı bazı ihtiyaçları da beraberinde getirmiştir. Fert başına gittikçe daralan yaşam alanları insanları iç içe yaşamaya zorlamaktadır. Hem

Detaylı

OAG 100A HİDROLOJİ EĞİTİM SETİ ANA ÜNİTE

OAG 100A HİDROLOJİ EĞİTİM SETİ ANA ÜNİTE 2012 OAG 100A HİDROLOJİ EĞİTİM SETİ ANA ÜNİTE www.ogendidactic.com Giriş OAG-100 Hidroloji Tezgahı ve çeşitli yardımcı modül üniteleri ile Akışkanlar Mekaniği derslerinde ayrıntılı ve kapsamlı deneysel

Detaylı

AKSİYAL FANLAR [PAF SERİSİ ÜRÜN KATALOĞU] Havalandırma Lüks Değil!

AKSİYAL FANLAR [PAF SERİSİ ÜRÜN KATALOĞU] Havalandırma Lüks Değil! Havalandırma Lüks Değil! Her geçen gün katlanarak artan şehir yaşamı bazı ihtiyaçları da beraberinde getirmiştir. Fert başına gittikçe daralan yaşam alanları insanları iç içe yaşamaya zorlamaktadır. Hem

Detaylı

SİLİNDİRİK GÖVDELİ AKSİYEL FANLAR THGT Serisi

SİLİNDİRİK GÖVDELİ AKSİYEL FANLAR THGT Serisi F4-12 F3-12 F2-12 THGT serisi kanat açısı ayarlanabilir, silindirik li aksiyal fanlar yangın koşullarında duman boşaltmak için tasarlanmıştır ve F4-12, F3-12 ve F2-12 özellikleri E belgelidir. Tüm modellerde

Detaylı

Paslanmaz çelik. Küçük panolar. Kompakt panolar. Pano sistemleri. Kumanda panelleri. Taşıyıcı kol sistemi

Paslanmaz çelik. Küçük panolar. Kompakt panolar. Pano sistemleri. Kumanda panelleri. Taşıyıcı kol sistemi Küçük panolar Buton delikli panolar...176 Terminal kutuları KL...177 BUS kutular BG...178 Kompakt panolar Kompakt panolar AE...179 Pano sistemleri TS 8 modüler pano sistemleri...182 TS 8 modüler pano sistemleri,

Detaylı

RADYAL TİP ISITMA APAREYİ

RADYAL TİP ISITMA APAREYİ Havalandırma Lüks Değil! Her geçen gün katlanarak artan şehir yaşamı bazı ihtiyaçları da beraberinde getirmiştir. Fert başına gittikçe daralan yaşam alanları insanları iç içe yaşamaya zorlamaktadır. Hem

Detaylı

Konsol sistemleri/ PC pano sistemleri/

Konsol sistemleri/ PC pano sistemleri/ Konsol sistemleri/ PC pano sistemleri/ Endüstriyel iş istasyonları TopPult sistemi TP Montaj elemanlarına genel bakış...109 Kombinasyon seçenekleri...110 600 mm genişlik...111 800 mm genişlik...112 1200

Detaylı

AKUSTİK KABİNLİ FANLAR CAB Serisi

AKUSTİK KABİNLİ FANLAR CAB Serisi Yüksek kalite galvaniz çelikten imal edilen ve 5 mm kalınlığındaki yanmaz akustik izolasyona sahip olan akustik kabinli fanlar. Fan kabini hava sızdırmazdır, kolay ve pratik montaj, demontaj ve müdahale

Detaylı

AKM BÖLÜM 11 - UYGULAMA SORU VE ÇÖZÜMLERİ Doç.Dr. Ali Can Takinacı

AKM BÖLÜM 11 - UYGULAMA SORU VE ÇÖZÜMLERİ Doç.Dr. Ali Can Takinacı AKM 205 - BÖLÜM 11 - UYGULAMA SORU VE ÇÖZÜMLERİ Doç.Dr. Ali Can Takinacı 1. Bir arabanın 1 atm, 25 C ve 90 km/h lik tasarım şartlarında direnç katsayısı büyük bir rüzgar tünelinde tam ölçekli test ile

Detaylı

DÜŞÜK BASINÇLI DİREKT AKUPLE RADYAL FANLAR CBM Serisi

DÜŞÜK BASINÇLI DİREKT AKUPLE RADYAL FANLAR CBM Serisi Çift emişli, direkt akuple, düşük basınçlı radyal fanlar galvanizli çeliktendir. Tüm modellerde rotorlar öne eğik, sık kanatlı ve galvanizli çeliktendir. IP44 korumalı, Class F yalıtımlı motorlar uzun

Detaylı

mtse Serisi Network Kabinleri

mtse Serisi Network Kabinleri mtse Serisi Network Kabinleri Teknoloji Özellikleri ve Fonksiyonları: ANSI/EIAR-310-D, DIN41491: Part1, IEC297-2, DIN41494: Dart7, GB/T3047-92, standartlarına, 19" uluslararası standartlara, metrik sistem

Detaylı

TEZGAH ÜSTÜ EMİŞ SİSTEMLERİ

TEZGAH ÜSTÜ EMİŞ SİSTEMLERİ Tüm ortamlar için tezgah üstü emiş sistemleri. Nederman tezgâh üstü sistemler, lehimleme dumanlarının emildiği montaj istasyonlarından çok aşırı ya da zehirli gazlara karşı korumanın hayati olduğu laboratuarlara

Detaylı

Burulma (Torsion): Dairesel Kesitli Millerde Gerilme ve Şekil Değiştirmeler

Burulma (Torsion): Dairesel Kesitli Millerde Gerilme ve Şekil Değiştirmeler ifthmechanics OF MAERIALS 009 he MGraw-Hill Companies, In. All rights reserved. - Burulma (orsion): Dairesel Kesitli Millerde Gerilme ve Şekil Değiştirmeler ifthmechanics OF MAERIALS ( τ ) df da Uygulanan

Detaylı

Teknik Bilgiler. 1. Fan Hava Akış Şekilleri. 2. Nominal Akım Çıkış Değerleri. 3. Aksesuarlar. 4. Birim Dönüşümleri 5. Motor Gücü Hesabı.

Teknik Bilgiler. 1. Fan Hava Akış Şekilleri. 2. Nominal Akım Çıkış Değerleri. 3. Aksesuarlar. 4. Birim Dönüşümleri 5. Motor Gücü Hesabı. Teknik Bilgiler 1. Fan Hava Akış Şekilleri 2. Nominal Akım Çıkış Değerleri 3. Aksesuarlar 4. Birim Dönüşümleri 5. Motor Gücü Hesabı Motor Gücü Toplam Basınç Hava Debisi Hava Yoğunluğu * Teknik özellileri

Detaylı

AAP - RAP. Aksiyel ve Radyal Isıtıcı Apareyler. Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır

AAP - RAP. Aksiyel ve Radyal Isıtıcı Apareyler. Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır AAP - RAP Aksiyel ve Radyal Isıtıcı Apareyler Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır KAPAK arkası baskısız AAP - RAP Aksiyel ve Radyal Isıtıcı Apareyler Sessiz ve güvenli Malzeme ve Özellikleri GÖVDE AAP ve

Detaylı

GERİYE EĞİK RADYAL FANLAR CHVB / CHVT Serisi

GERİYE EĞİK RADYAL FANLAR CHVB / CHVT Serisi CHV/CHVT model fanlar, filtreli ve damperli sistemler gibi yüksek sistem kayıplarının olduğu her tür genel havalandırma uygulaması için uygundur. İki cidar arasına M yanmazlık sınıfına sahip, 17 mm cam

Detaylı

Dişli veya takmak/kaynatmak için koruyucu boru (çok parçalı) DIN 43772'ye göre model Form 2, 3, 2G, 3G Tipler TW35-2, TW35-3, TW35-4, TW35-5

Dişli veya takmak/kaynatmak için koruyucu boru (çok parçalı) DIN 43772'ye göre model Form 2, 3, 2G, 3G Tipler TW35-2, TW35-3, TW35-4, TW35-5 Koruyucu borular Dişli veya takmak/kaynatmak için koruyucu boru (çok parçalı) DIN 43772'ye göre model Form 2, 3, 2G, 3G Tipler TW35-2, TW35-3, TW35-4, TW35-5 WIKA Bilgi formu TW 95.35 Uygulamalar Kimya,

Detaylı

Müdürler: T. Mesut Yalçın, Frank Uwe Scholz...

Müdürler: T. Mesut Yalçın, Frank Uwe Scholz... Karayolu ve Demiryolunda Çalışabilen DeBOA Demiryolu Bakım ve Onarım Aracı TEREX 1604 Ekskavatör, Seri 168 DeBOA Demiryolu Bakım ve Onarım Aracı zemin üzerinde veya raylar üzerinde gidebilir. Bu sebeple

Detaylı

Endüstriyel Balans. High Technology

Endüstriyel Balans. High Technology Endüstriyel Balans M500-2A Endüstriyel Yatay Balans 860 mm 1000 mm En Küçük Parça Çapı 70 mm (1000 D/d) En Küçük Parça Çapı 70 mm (1000 D/d) 500 kg 500 kg En Küçük Parça Ağırlığı 0,25 kg (1000 D/d ve üzeri)

Detaylı

DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR IRB-IRT Serisi

DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR IRB-IRT Serisi Montaj alanının çok kısıtlı olduğu veya fanın dikdörtgen kanala montaj edilmesinin gerektiği genel havalandırma uygulamalarına uygun dikdörtgen kanal tipi fanlar. Yüksek performanslı radyal fanlar. Bütün

Detaylı

ATEX. Radyal. RCEY Serisi Dahili Motorlu Radyal Yatay Atışlı Exproof Çatı Tipi Fan. Fan Gövde Yapısı. Hava Akış Yönü.

ATEX. Radyal. RCEY Serisi Dahili Motorlu Radyal Yatay Atışlı Exproof Çatı Tipi Fan. Fan Gövde Yapısı. Hava Akış Yönü. ENDÜSTRİYEL RADYAL FAN RCEY Serisi Dahili Motorlu Radyal Yatay Atışlı Exproof Çatı Tipi Fan EXPROOF ATEX Kodlama Anahtarı Genel Çatılarda ve dış mahalde kullanılmak üzere tasarlanmış çok yönlü vantilatörlerdir.

Detaylı

MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ AKIŞKANLAR MEKANİĞİ II FİNAL SINAVI 22.05.2015 Numara: Adı Soyadı: SORULAR-CEVAPLAR

MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ AKIŞKANLAR MEKANİĞİ II FİNAL SINAVI 22.05.2015 Numara: Adı Soyadı: SORULAR-CEVAPLAR MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ AKIŞKANLAR MEKANİĞİ II FİNAL SINAVI 22.05.2015 Numara: Adı Soyadı: 1- (24 Puan) Şekildeki 5.08 cm çaplı 38.1 m uzunluğunda, 15.24 cm çaplı 22.86 m uzunluğunda ve 7.62 cm çaplı

Detaylı

M320D2. Caterpillar M320D2 Lastik Tekerlekli Ekskavatör. Cat C7.1 ACERT Net Beygir Gücü. Motor kw / 168 hp Kepçe Kapasitesi

M320D2. Caterpillar M320D2 Lastik Tekerlekli Ekskavatör. Cat C7.1 ACERT Net Beygir Gücü. Motor kw / 168 hp Kepçe Kapasitesi Motor Cat C7.1 ACERT Net Beygir Gücü 123.5 kw / 168 hp Kepçe Kapasitesi 0.35-1.18 m 3 M320D2 Çalısma Ağırlığı * 18 850-19 800 kg * Çalısma ağırlığı ve kepçe makine konfigürasyonuna göre değisebilir. Caterpillar

Detaylı

MUKAVEMET-I DERSİ BAUN MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ FİNAL ÖNCESİ UYGULAMA SORULARI ARALIK-2018

MUKAVEMET-I DERSİ BAUN MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ FİNAL ÖNCESİ UYGULAMA SORULARI ARALIK-2018 MUKAVEMET-I DERSİ BAUN MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ FİNAL ÖNCESİ UYGULAMA SORULARI ARALIK-2018 UYGULAMA-1 AB ve CD çelik çubuklar rijit BD platformunu taşımaktadır. F noktasından uygulanan 10 Kip yük etkisinde

Detaylı

Setüstü Elektrikli Benmariler

Setüstü Elektrikli Benmariler 700XP 700XP serisi, en üst düzeyde performans, güvenilirlik, enerji tasarrufu, güvenlik standartları ve ergonomik operasyonu garantilemek üzere tasarlanmış 100'den fazla modelden oluşur. Bu kavramlar modülerlik,

Detaylı

Burulma (Torsion): Dairesel Kesitli Millerde Gerilme ve Şekil Değiştirmeler

Burulma (Torsion): Dairesel Kesitli Millerde Gerilme ve Şekil Değiştirmeler Burulma (orsion): Dairesel Kesitli Millerde Gerilme ve Şekil Değiştirmeler Endüstiryel uygulamalarda en çok rastlanan yükleme tiplerinden birisi dairsel kesitli millere gelen burulma momentleridir. Burulma

Detaylı

ASİSTAN ARŞ. GÖR. GÜL DAYAN

ASİSTAN ARŞ. GÖR. GÜL DAYAN ASİSTAN ARŞ. GÖR. GÜL DAYAN VİSKOZİTE ÖLÇÜMÜ Viskozite, bir sıvının iç sürtünmesi olarak tanımlanır. Viskoziteyi etkileyen en önemli faktör sıcaklıktır. Sıcaklık arttıkça sıvıların viskoziteleri azalır.

Detaylı

MAK-204. Üretim Yöntemleri. Frezeleme Đşlemleri. (11.Hafta) Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt.

MAK-204. Üretim Yöntemleri. Frezeleme Đşlemleri. (11.Hafta) Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt. MAK-204 Üretim Yöntemleri Freze Tezgahı Frezeleme Đşlemleri (11.Hafta) Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt. Bölümü Freze tezgahının Tanımı: Frezeleme işleminde

Detaylı

7. BÖLÜMLE İLGİLİ ÖRNEK SORULAR

7. BÖLÜMLE İLGİLİ ÖRNEK SORULAR 7. BÖLÜMLE İLGİLİ ÖRNEK SORULAR 1) Denver, Colorao da (rakım 1610 m) yerel atmosfer basıncı 8.4 kpa dır. Bu basınçta ve 0 o C sıcaklıktaki hava, 120 o C sıcaklıkta ve 2.5m 8m boyutlarında düz bir plaka

Detaylı

Skoda Octavia 1.6 FSI Elegance

Skoda Octavia 1.6 FSI Elegance İlan no: 290138 Skoda Octavia 1.6 FSI Elegance Sahibinden ILK SAHIBINDEN 0 AYARINDA KAZASIZ ANKARA ARABASI 42.500 TL İlan tarihi: 20 Mayıs 2016 İlan detayları İlan detayları İl Model yılı Ocak 2009 Km

Detaylı

AKIŞKANLAR MEKANİĞİ-II

AKIŞKANLAR MEKANİĞİ-II AKIŞKANLAR MEKANİĞİ-II Şekil 1. Akışa bırakılan parçacıkların parçacık izlemeli hızölçer ile belirlenmiş cisim arkasındaki (iz bölgesi) yörüngeleri ve hızlarının zamana göre değişimi (renk skalası). Akış

Detaylı

MCG-5XM. Ø600 mm BEŞİK TİPİ TABLALI 5 EKSENLİ DİK İŞLEME MERKEZİ. Üretici: Buffalo Machinery Co.,Ltd. / Tayvan

MCG-5XM. Ø600 mm BEŞİK TİPİ TABLALI 5 EKSENLİ DİK İŞLEME MERKEZİ. Üretici: Buffalo Machinery Co.,Ltd. / Tayvan MCG-5XM Ø600 mm BEŞİK TİPİ TABLALI 5 EKSENLİ DİK İŞLEME MERKEZİ Üretici: Buffalo Machinery Co.,Ltd. / Tayvan Türkiye yetkili satıcısı: ÇELİK MAKİNA TİCARET A.Ş. İMES Sanayi Sitesi, A-Blok, 101 Sokak, No.11,

Detaylı

REFLEKTIF TRAFIK LEVHALARI

REFLEKTIF TRAFIK LEVHALARI REFLEKTIF TRAFIK LEVHALARI Reflectra markalı reflektif trafik levhalarımız trafik ve yol güvenliği standartlarına uygun olarak üretilmektedir. Türkiye de 81 şehirde ve Dünya da 50 den fazla ülkede Reflectra

Detaylı

Kompakt panolar. Kompakt panolar AE. Kompakt sistem panoları CM. Plastik panolar KS. Kompakt panolar AE...46

Kompakt panolar. Kompakt panolar AE. Kompakt sistem panoları CM. Plastik panolar KS. Kompakt panolar AE...46 Kompakt panolar Kompakt panolar AE Kompakt panolar AE...46 Kompakt sistem panoları CM Genişlik 600 800 mm...50 Genişlik 1000 1200 mm...51 Plastik panolar KS Plastik panolar KS...52 Rittal Katalog 34/Endüstriyel

Detaylı

Aksiyal. AWD, AQD Serisi Duvar Tipi Aksiyal Fanlar. Fan Gövde Yapısı. Hava Akış Yönü ENDÜSTRİYEL AKSİYAL FAN. AWD Genel AQD. Motor. Gövde.

Aksiyal. AWD, AQD Serisi Duvar Tipi Aksiyal Fanlar. Fan Gövde Yapısı. Hava Akış Yönü ENDÜSTRİYEL AKSİYAL FAN. AWD Genel AQD. Motor. Gövde. ENDÜSTRİYEL AKSİYAL FAN AWD, AQD Serisi Duvar Tipi Aksiyal Fanlar AWD Genel AQD 1 m³/h6.m³/h arası geniş üretim aralığı ve mm mm arası 19 farklı çapta üretim seçeneği mevcuttur. Çift yönlü model imkanı

Detaylı

ESEN MAKİNA CAM İŞLEME MAKİNA CAM ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

ESEN MAKİNA CAM İŞLEME MAKİNA CAM ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. ESEN MAKİNA CAM İŞLEME MAKİNA CAM ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. ESEN MAKİNA ÜRÜN KATALOĞU 2013 CNC TEK KAFA YATAY MATKAP Matkap Çapı Maksimum İşleme Hızı Maksimum Spindle Hızı Eksen Kontrolleri Hareket

Detaylı

Trend donanım seviyesine ek olarak. 15 çelik jantlar Karartılmış arka camlar Yolcu tarafında sürgülü yan kapı Yukarı doğru açılan arka kapı

Trend donanım seviyesine ek olarak. 15 çelik jantlar Karartılmış arka camlar Yolcu tarafında sürgülü yan kapı Yukarı doğru açılan arka kapı Trend Entegre dönüş sinyalli yan aynalar Paçalıklar 15 çelik jantlar Yolcu tarafında sürgülü yan kapı 90 ve 180 derece açılabilen arka kapılar Yol bilgisayarı Elektrikli ön camlar 2 adet 2 litrelik şişe

Detaylı

Trend donanım seviyesine ek olarak. 15 çelik jantlar Karartılmış arka camlar Yolcu tarafında sürgülü yan kapı Yukarı doğru açılan arka kapı

Trend donanım seviyesine ek olarak. 15 çelik jantlar Karartılmış arka camlar Yolcu tarafında sürgülü yan kapı Yukarı doğru açılan arka kapı Trend Entegre dönüş sinyalli yan aynalar Paçalıklar 15 çelik jantlar Yolcu tarafında sürgülü yan kapı 90 ve 180 derece açılabilen arka kapılar Yol bilgisayarı Elektrikli ön camlar 2 adet 2 litrelik şişe

Detaylı

AP Hücreli Aspiratörler

AP Hücreli Aspiratörler AP Hücreli Aspiratörler AP-EKO Ekonomik Tip Hücreli Aspiratör AP-EKO serisi hücreli aspiratörleri, ısıtma ve soğutma istenmeyen yerlerde, ortam havasını tazelemek için veya tahliye etmek için, düşük veya

Detaylı

SİLİNDİRİK GÖVDELİ AKSİYEL FANLAR TGT Serisi - KANAT AÇISI AYARLANABİLİR

SİLİNDİRİK GÖVDELİ AKSİYEL FANLAR TGT Serisi - KANAT AÇISI AYARLANABİLİR - KNT ÇISI YRLNİLİR serisi fanlar aerofoil kanatlı, kanat açısı ayarlanabilir, silindirik li aksiyal fanlardır. Tüm modellerde ler levha çelikten silindirlenerek yapımı tamamlanıp korozyona karşı sıcak

Detaylı

Ford Focus 1.6 TDCi 109 HP Titanium 4 Kapı

Ford Focus 1.6 TDCi 109 HP Titanium 4 Kapı Ford Focus 1.6 TDCi 109 HP Titanium 4 Kapı Sahibinden Ford Focus 1.6 TDCi 115 İlan no: 186963 İlan detayları 72.000 TL 17 Şub 2014 72.000 TL 15 Şub 2014 75.000 TL HP Titanium 4 Kapı (2013) İlan tarihi:

Detaylı

Trend donanım seviyesine ek olarak. 15 çelik jantlar Karartılmış arka camlar Yolcu tarafında sürgülü yan kapı Yukarı doğru açılan arka kapı

Trend donanım seviyesine ek olarak. 15 çelik jantlar Karartılmış arka camlar Yolcu tarafında sürgülü yan kapı Yukarı doğru açılan arka kapı Trend Entegre dönüş sinyalli yan aynalar Paçalıklar 15 çelik jantlar Yolcu tarafında sürgülü yan kapı 90 ve 180 derece açılabilen arka kapılar Yol bilgisayarı Elektrikli ön camlar 2 adet 2 litrelik şişe

Detaylı

Boru bağlantı elemanları, profil bağlama elemanı

Boru bağlantı elemanları, profil bağlama elemanı oru bağlantı elemanları, profil bağlama elemanı 623 Termoplastik boru bağlantı sistemi için teknik bilgi oru bağlantı sistemi, iddialı tasarımı ve özel düşürücü kovan konsepti ile ön plana çıkmaktadır.

Detaylı

Trend donanım seviyesine ek olarak. 15 çelik jantlar Karartılmış arka camlar Yolcu tarafında sürgülü yan kapı Yukarı doğru açılan arka kapı

Trend donanım seviyesine ek olarak. 15 çelik jantlar Karartılmış arka camlar Yolcu tarafında sürgülü yan kapı Yukarı doğru açılan arka kapı Trend Entegre dönüş sinyalli yan aynalar Paçalıklar 15 çelik jantlar Yolcu tarafında sürgülü yan kapı 90 ve 180 derece açılabilen arka kapılar Yol bilgisayarı Elektrikli ön camlar 2 adet 2 litrelik şişe

Detaylı

Ek bilgi Internet:.../egsk. İtme kuvveti [N]

Ek bilgi Internet:.../egsk. İtme kuvveti [N] Elektrikli eksenler EGK/EGP on derece rijit, kılavuz rayı olarak da kullanılan U-șeklinde çelik profil Entegre yatak ve mil somunlu tașıma sayesinde kompakt tasarım Tekrarlama hassasiyeti 3 10 μm Gelișmiș

Detaylı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı IGK cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını karşılamak amacı ile tasarlanmış alüminyum

Detaylı

Akış armatürleri. Kısa açıklama Serisi. Veri Sayfası Sayfa 1/6. Bizim aralığımızda ilave armatürler

Akış armatürleri. Kısa açıklama Serisi. Veri Sayfası Sayfa 1/6. Bizim aralığımızda ilave armatürler JUMO GmbH & Co. KG JUMO Ölçü Sistemleri ve Otomasyon San. ve Tic. Ltd. Şti. Gönderi adresi: Mackenrodtstraße 14, Adres: Yenişehir Mah. Ataşehir TEM Yanyol, JUMO GmbH & Co. KG JUMO Instrument Co. Ltd. JUMO

Detaylı

DUVAR TİPİ AKSİYEL FANLAR HXBR / HXTR Serisi

DUVAR TİPİ AKSİYEL FANLAR HXBR / HXTR Serisi HXBR / HXTR serisi duvar tipi aksiyal fanlar yüksek kaliteli galvanizli çelikten preslenerek ve rotorları orak kanatlı olarak üretiliştir. Düşük ses seviyeli, korozyona karşı kataforize primer üzerine

Detaylı

PLAZMA YÜZEY TEKNOLOJİSİ. made in GERMANY

PLAZMA YÜZEY TEKNOLOJİSİ. made in GERMANY PLAZMA YÜZEY TEKNOLOJİSİ made in GERMANY UYGULAMA ALANLARI Analitik (REM, TEM) Arkeoloji Otomotiv Sanayi AR-GE Departmanları Yarıiletken Teknolojisi Medikal Teknolojisi Plastik Sanayi Küçük Ölçekli Üretim

Detaylı

OAG 111 5 MT AÇIK KANAL VE MODÜLLERİ

OAG 111 5 MT AÇIK KANAL VE MODÜLLERİ 2012 OAG 111 5 MT AÇIK KANAL VE MODÜLLERİ www.ogen.com.tr OAG-111 AÇIK KANAL EĞİTİM SETİ VE UYGULAMA MODÜLLERİ 1 GİRİŞ Bu akış kanalı ve aparatları, öğrencilere barajlar, yapay su yolları ve nehirlerin

Detaylı

MAKİNE TEKNİK ÖZELLİKLERİ ERK /

MAKİNE TEKNİK ÖZELLİKLERİ ERK / MAKİNE TEKNİK ÖZELLİKLERİ ERK / 8060 4 TOPLAM GÜÇ : DİL GRUBU : MAX. KALIP BOYUTLARI : 800 x 580 mm ÜST REZİSTANS GRUBU : 80 kw TURKISH MAKİNA AĞIRLIĞI : 19.200 kg ALT REZİSTANS GRUBU : 80 kw ENGLISH MAX.

Detaylı

ACT RADYAL FANLI SU SOĞUTMA KULELERİ. İklimlendirme Sistemleri. SU SOĞUTMA KONDENSERLİ SOĞUTMA GRUBU BULUNAN TÜM TESİSLERDE

ACT RADYAL FANLI SU SOĞUTMA KULELERİ. İklimlendirme Sistemleri.  SU SOĞUTMA KONDENSERLİ SOĞUTMA GRUBU BULUNAN TÜM TESİSLERDE ACT RADYAL FANLI SU SOĞUTMA KULELERİ SU SOĞUTMA KONDENSERLİ SOĞUTMA GRUBU BULUNAN TÜM TESİSLERDE İklimlendirme Sistemleri ACT ACT -6 H:1.80 m Her hakkı mahfuzdur. Kapasite ve ölçüler haber verilmeksizin

Detaylı

reflectra REFLECTRA Reflectra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır

reflectra REFLECTRA Reflectra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır REFLECTRA reflectra R e f l e k t i f T r a f i k L e v h a l a r ı 2 2018 www.asyatrafik.com.tr Reflectra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır. ÜRÜN KATALOĞU 2018 REFLECTRA R e f l e k t i f T r a f i k L

Detaylı

ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ

ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ GENEL ÖZELLİKLER KOMPAKT üniteleri kompakt tasarımı sayesinde daha az yer kaplar. Tüm aksesuarlarını üzerinde bulunduran tak/çalıştır

Detaylı

İÇİNDEKİLER/INDEX. College. College Rec. Electron. Electron Large Electron Water. College Class. Octagonal. Radon. Ecology.

İÇİNDEKİLER/INDEX. College. College Rec. Electron. Electron Large Electron Water. College Class. Octagonal. Radon. Ecology. ÜRÜN KATALOĞU 2015 İÇİNDEKİLER/INDEX Ecology Çekerocak Kimyasal Malzeme Dolabı Malzeme Dolabı Radon College College Rec 03 11 College Electron 15 Electron & Water Electron Large 17 Electron Large Electron

Detaylı

ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ

ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ GENEL ÖZELLİKLER KOMPAKT üniteleri kompakt tasarımı sayesinde daha az yer kaplar. Tüm aksesuarlarını üzerinde bulunduran tak/çalıştır

Detaylı

600MG Model Mercedes-Benz OM 926 LA (FAZ III A) Tip 4 zamanlı, turbo şarjlı, direk enjeksiyonlu, intercooler su soğutmalı dizel motor Silindir sayısı 6 Sıra Piston Çapı ve Stroku 106 mm x 136 mm Motor

Detaylı

SICAK HAVA APAREYLERİ

SICAK HAVA APAREYLERİ SICAK HAVA APAREYLERİ Kullanılan fanlara göre radyal ve aksiyal fanlı olmak üzere iki tip cihaz vardır. KDA KTA : Radyal fanlı sıcak hava apareyi : Aksiyal fanlı sıcak hava apareyi TEKNİK ÖZELLİKLER Gövde

Detaylı

CAM KORKULUK SİSTEMLERİ

CAM KORKULUK SİSTEMLERİ 0 CAM KORKULUK SİSTEMLERİ Profiller - Zemine Monte Edilen (Zemin Üzeri) Cam Korkuluklar 5-57mm Alt Baza 80mm Alt Baza 00mm Takviyeli Alt Baza 00mm Takviyeli Uzun Alt Baza Zemine Gömülen (Zemin İçi) Cam

Detaylı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı IGK cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını karşılamakta amacı ile tasarlanmış özel

Detaylı

Universal Tip Susturucu Yuvarlak Şekil

Universal Tip Susturucu Yuvarlak Şekil Universal Tip Susturucu Yuvarlak Şekil ÖZET ÜRÜN BİLGİSİ EGSAN ürünü Üniversal Tip Susturucu: olumsuz iç ve dış etkenlere ve korozif koşullara dayanıklı, tamamen alüminyum kaplı sac gövde ve borudan oluşur.

Detaylı

DUVAR VE PENCERE TİPİ FANLAR. Her ortama uyum sağlayan şık tasarım. Tabi Havalandırma Pozisyonu. Çift Yön. Panjur

DUVAR VE PENCERE TİPİ FANLAR. Her ortama uyum sağlayan şık tasarım. Tabi Havalandırma Pozisyonu. Çift Yön. Panjur DUVAR VE PENCERE TİPİ FANLAR HV-STYLVENT Serisi Duvar veya pencere montaj uygulamaları için geliştirilmiş aksiyal fanlardır. Tüm fanlar ABS plastik ızgaralı, panjurludur. Fan motorları, monofaze 230V-50Hz,

Detaylı

KLİMA SANTRALLERİNDEKİ BOŞ HÜCRELER İÇİN TASARLANAN BİR ANEMOSTAT TİP DİFÜZÖRÜN AKIŞ ANALİZİ

KLİMA SANTRALLERİNDEKİ BOŞ HÜCRELER İÇİN TASARLANAN BİR ANEMOSTAT TİP DİFÜZÖRÜN AKIŞ ANALİZİ KLİMA SANTRALLERİNDEKİ BOŞ HÜCRELER İÇİN TASARLANAN BİR ANEMOSTAT TİP DİFÜZÖRÜN AKIŞ ANALİZİ Ahmet KAYA Muhammed Safa KAMER Kerim SÖNMEZ Ahmet Vakkas VAKKASOĞLU Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik

Detaylı

Raylı Dolap ve Çerçeve Kapak Sistemleri Sürme Kapak Mekanizmaları T E L E F O N. dekomaks.com.tr

Raylı Dolap ve Çerçeve Kapak Sistemleri Sürme Kapak Mekanizmaları T E L E F O N. dekomaks.com.tr Raylı Dolap ve Çerçeve Kapak Sistemleri Sürme Kapak Mekanizmaları 2012 T E L E F O N 0312 348 90 30 dekomaks.com.tr Maksimum hız Maksimum kalite Maksimum estetik Hakkımızda 2006 dan günümüze... Dekomaks,

Detaylı

: 12,5 mm. alçıpan üzeri vinil(paperback/textileback) kaplama

: 12,5 mm. alçıpan üzeri vinil(paperback/textileback) kaplama MBD 70 OMEGALI BÖLME DUVAR SİSTEMLERİ Aspen mamulü MBD 70 Demonte Bölme Duvar Sistemi ; alüminyum bitiş profilleri, galvaniz çelik taşıyıcı konstrüksiyon profiller ile dolu modül, sisteme uygun monoblok

Detaylı

MINI Cooper S 1.6 175 HP

MINI Cooper S 1.6 175 HP MINI Cooper S 1.6 175 HP Sahibinden SAHİBİNDEN HATASIZ KAZASIZ F1 SANZIMAN İlan no: 236189 57.000 TL İlan tarihi: 28 Mayıs 2015 İlan detayları İlan detayları İl Antalya, Konyaaltı Model yılı Ocak 2008

Detaylı

İKLİM ODASI SOĞUK KİRİŞ ÇÖZÜMLERİ. Ekim 2014 Sayı 69

İKLİM ODASI SOĞUK KİRİŞ ÇÖZÜMLERİ. Ekim 2014 Sayı 69 Ekim 2014 Sayı 69 Sayın Okurumuz, Bu bültenle, çalışma alanımızda Alarko Carrier ve iş ortaklarımızın teknik ve geliştirme çalışmalarımızın açıklandığı makaleleri sizlerle paylaşmak istiyoruz. Amacımız

Detaylı

VAV DEĞİŞKEN DEBİLİ HAVA DAMPERLERİ

VAV DEĞİŞKEN DEBİLİ HAVA DAMPERLERİ DEĞİŞKEN DEBİLİ HAVA DAMPERLERİ VAV değişken debi damperi tek kanalda yüksek hızlarda değişken debi veya değişken akış oranlı uygulamalar için dizayn edilmiş olup hem üfleme hem de emiş için kullanılabilir.

Detaylı

EX-PROOF FANLAR TCDH EXD Serisi

EX-PROOF FANLAR TCDH EXD Serisi Çatı tipi ex-proof fanlardır. Patlayıcı ve zehirli gazların havalandırması veya tahliyesi için özel olarak tasarlanmıştır. Çalışma sıcaklığı +4 C ye kadardır. Doğrudan tahrikli, geriye eğik seyrek kanatlı

Detaylı

1972 den beri Yüksek Teknoloji... ENDÜSTRİYEL BALANS

1972 den beri Yüksek Teknoloji... ENDÜSTRİYEL BALANS 1972 den beri Yüksek Teknoloji... ENDÜSTRİYEL BALANS HAKKIMIZDA ZORMAK Balans Teknolojileri, 1972 yılında Hüseyin ZOR tarafından kuruldu. İmalatına ilk olarak Seyyar Tekerlek Balans Makineleri ile 1973

Detaylı

Santrifüj Pompalar: MEKANİK ENERJİYİ, AKIŞKANDA KİNETİK ENERJİYE ÇEVİREN VE AKIŞKANLARI TRANSFER EDEN MAKİNALARDIR.

Santrifüj Pompalar: MEKANİK ENERJİYİ, AKIŞKANDA KİNETİK ENERJİYE ÇEVİREN VE AKIŞKANLARI TRANSFER EDEN MAKİNALARDIR. KSB DÜNYASINA D HOŞGELD GELDİNİZ SANTRİFÜJ J POMPALAR Santrifüj Pompalar: MEKANİK ENERJİYİ, AKIŞKANDA KİNETİK ENERJİYE ÇEVİREN VE AKIŞKANLARI TRANSFER EDEN MAKİNALARDIR. POMPA KESİT T RESMİ POMPA ANA PARÇALARI

Detaylı

Chapter 22: Tornalama ve Delik Açma. DeGarmo s Materials and Processes in Manufacturing

Chapter 22: Tornalama ve Delik Açma. DeGarmo s Materials and Processes in Manufacturing Chapter 22: Tornalama ve Delik Açma DeGarmo s Materials and Processes in Manufacturing 22.1 Giriş Tornalama, dışı silindirik ve konik yüzeylere sahip parça işleme sürecidir. Delik açma, işleme sonucunda

Detaylı

AKUSTİK KABİNLİ FAN CVAB-N / CVAT-N Serisi

AKUSTİK KABİNLİ FAN CVAB-N / CVAT-N Serisi Ticari mutfaklar ve endüstriyel uygulamaların havalandırılması için tasarlanmış CVAB/CVAT serisi akustik kabinli radyal fanların kabinleri galvaniz çelik sacdan mamul ve çift cidarlıdır. Alüminyum profillerden

Detaylı

Clever made! Ev otomasyonu için etkin çözüm. Merkezi,taşınabilir ve güvenli. Birlikte daha kolay.

Clever made! Ev otomasyonu için etkin çözüm. Merkezi,taşınabilir ve güvenli. Birlikte daha kolay. Clever made! Ev otomasyonu için etkin çözüm. Merkezi,taşınabilir ve güvenli. Birlikte daha kolay. B-Tronic Motorlar Çift-yönlü alıcı entegreli motorlar B01 Serisi Çift yönlü kablosuz alıcı ve hafıza fonksiyonu

Detaylı