6360 sayılı Ondört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmiyedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "6360 sayılı Ondört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmiyedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair"

Transkript

1 6360 sayılı Ondört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmiyedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

2 14 Yeni Büyükşehir Belediyesi Kuruldu Aydın, Denizli, Malatya, Kahramanmaraş, Muğla, Trabzon, Van Balıkesir, Hatay, Manisa, Mardin, Tekirdağ, Şanlıurfa Ordu Mevcut ve Yeni Kurulan Büyükşehir Belediyelerinin Sınırı İl Mülki Sınırı Olarak Genişletildi.

3 Yeni SUKİ ler Bakanlar Kurulu nca 31/03/2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 2014/6072 sayılı karar ile büyükşehire dönüşen yerlerde su ve kanalizasyon idaresi kurulmasına karar verildi. Bu kararda ayrıca kurulan su ve kanalizasyon idarelerine 6360 sayılı Kanunun Geçici 1 inci maddesi kapsamında yapılacak tüm devirlerin her türlü vergi, resim ve harçtan muaf olduğu da hüküm altına alındı Yeni Su ve Kanalizasyon İdareleri Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ) Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DESKİ) Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) 7 Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) 8 Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU) Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ) Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ) Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ) Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ)

4 SUKİ YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ Memur olmayanların atanması Devlet Personel Bşk. görüşü

5 Büyükşehir Sınırları İçinde; BELDE BELEDİYELERİ Mahalleleriyle birlikte tek mahalle olarak KÖYLER Mahalle olarak İlçe belediyesine bağlandı

6 Mahalle kurulması/bölünmesi-tbb Görüşü Büyükşehir ilçe belediyelerine dâhil edilen beldelerde yeni mahalle kurulması/bölün mesinin mümkün mü?? Belediye meclisinin kararı ve kaymakamın görüşü üzerine valinin onayı ile 6360 sayılı Kanunla tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüşen beldelerin, nüfusu 500 ün altında olmamak ve belde ismini bölünen mahallede muhafaza etmek kaydıyla birden fazla mahalleye ayrılabileceği

7 2000 in altındaki belediyeler TUİK 2011 verilerine göre (Ocak 2012 de açıklanan) Nüfusu 2000 in altındaki belde belediyeleri ilk mahalli idareler genel seçiminden itibaren (30 Mart 2014) KÖYE dönüştürüldü.

8 Personel 2000 in altındaki belediyelerin tasfiyesi Her türlü taşınır ve taşınmaz malları İl özel idaresine devredilecek Hak, alacak ve borçları Tahsis edilen hazine taşınmazları il özel idaresi veya köylere Taşınmaz, araç ve gereçleri GBVG Payları İl Özel İdaresi/Köy İhtiyaç duyan köy tüzel kişiliğine Kamu borçlarının ödenmesi amacıyla 5 yıl süreyle İl özel idaresine

9 30 il özel idaresi kaldırıldı Mevcut Büyükşehirlerde ve Yeni Büyükşehir Belediyesi Kurulan İllerde İl Özel İdarelerinin Tüzelkişiliği Kaldırıldı.

10 Ruhsatlar 30 İlde; Maden Kanununa Göre Verilen I(a) Grubu Maden Ruhsatı (I. Grup madenler /a) İnşaat ile yol yapımında kullanılan ve tabiatta doğal olarak bulunan kum ve çakıl) Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Ruhsatları Valiliklerce düzenlenecek. Maden üretim faaliyetleri ile bu faaliyetlere dayalı ruhsat sahasındaki tesisler için işyeri açma ve çalışma ruhsatı yetki ve görevleri, valiliklerce yürütülecek.

11 Genel bütçeye kaydedilen maden haklarının kullanımı Bu faaliyetlerden elde edilecek tahmini gelirler esas alınarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesine ödenek konulacak. Bu ödenekler, madenin veya jeotermal ve doğal mineralli su kaynaklarının bulunduğu yere en yakın yerleşim yerlerinin altyapı ve mahalli müşterek ihtiyaçlarında kullanılmak üzere İçişleri Bakanlığı bütçesine aktarılacak. Aktarılan tutarlar Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları aracılığı ile kullanılır.

12 İl Özel İdarelerinin görevleri hangi kurumlara? Bakanlıklar, Bakanlıkların bağlı veya ilgili kuruluşları ile bunların taşra teşkilatı, Hazine, Valilikler, Büyükşehir belediyeleri ve bağlı kuruluşları veya ilçe belediyeleri tarafından yerine getirilecek. Davalarda muhatap, devredilen kurumlar olacak.

13 Emlak vergisinden ayrılan paylar 2863 sayılı Kanunun kapsamında il özel idarelerince kullanılan haklar ve yetkiler ile yürütülen görevler, il özel idaresi bulunmayan illerde Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca kullanılır ve yürütülür. Toplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı tutarları (emlak vergisinin % 10'u), defterdarlıklar bünyesinde açılan emanet hesaplarına aktarılır. Toplanan paraların yüzde % 20 si Kültür ve Turizm Bakanlığının öncelik vereceği projelerde kullanılır. (Yıl içinde proje karşılığı tahsis edilmeyen miktar aynı amaçla kullanılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesine aktarılır. )

14 Şartlı bağışlar İl özel idaresi, Belediye Köy tüzel kişiliklerine Tüzel kişiliği kaldırılan; şartlı olarak bağışı yapılan taşınır ve taşınmazların devrinin yapıldığı kurum veya kuruluş, bu taşınır ve taşınmazların bağış amacına uygun olarak kullanılmasını sağlayacak. Diğer bağış ve yardımlar hakkında 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümlerine göre işlem yapılır.(gelir kaydedilir, nakdi olmayanlar değerlemeye tabi tutularak kayıt altına alınır.)

15 İlçe belediyeleri veya Tip mimari projeler (Mahalleye Dönüşen köylerde) (İlçe belediyelerinin talep etmeleri hâlinde) büyükşehir belediyeleri Ticari amaç taşımayan yapılar için Yürürlükteki imar mevzuatı doğrultusunda Yörenin geleneksel, kültürel ve mimari özelliklerine uygun Tip mimari projeler yapar veya yaptırır.

16 Tip mimari projeler-2 Tip mimari projenin uygulanacağı alan sınırını ilçe belediyesi belirler. Belediye mühendislik projelerini de yapar veya yaptırır. Projeler başvuru sahiplerine ücretsiz verilir ve uygulaması denetlenir. Yapılacak inşaatlarda tip projeler dışında özel proje uygulanmak istenmesi durumunda bu projeler yürürlükteki mevzuat uyarınca ilçe belediyesi tarafından onaylanır.

17 Afet Riski Taşıyan Binalarda görev ve sorumluluklar Büyükşehir Belediyesi Kanunu z) Afet riski taşıyan veya can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturan binaları insandan tahliye etmek ve yıkmak. İlçe belediyelerinin görevlerine alındı. z) Afet riski taşıyan veya can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturan binaları tahliye etme ve yıkım konusunda ilçe belediyelerinin talepleri hâlinde her türlü desteği sağlamak f) Afet riski taşıyan veya can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturan binaları tahliye etmek ve yıkmak.

18 Temizlik ve Karla Mücadele Yetki Alanındaki Yolların Temizliği ve Karla Mücadele hizmetlerini Büyükşehir Belediyesi yapacak. Mahalleleri (köy-belde) ilçe merkezine bağlayan yolların yapım ve bakımı büyükşehir belediyesine verilmektedir.

19 Tarım ve Hayvancılığa Destek Büyükşehir ve Büyükşehir ilçe belediyeleri Tarım ve hayvancılığı desteklemek amacıyla her türlü faaliyet ve hizmette bulunabilecekler.

20 Çiftçi Malları Koruma Başkanlığına Yer Tahsisi

21 Çiftçi Malları Koruma Meclisinin görevleri devam ediyor mu?

22 Mabetler 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu Madde 7- n) Gerektiğinde mabetler ile sağlık, eğitim ve kültür hizmetleri için bina ve tesisler yapmak, kamu kurum ve kuruluşlarına ait bu hizmetlerle ilgili bina ve tesislerin her türlü bakımını, onarımını yapmak ve gerekli malzeme desteğini sağlamak. (BÜYÜKŞEHİR) d) Birinci fıkrada belirtilen hizmetlerden; mesleki eğitim ve beceri kursları açmak; mabetler ile sağlık, eğitim, kültür tesis ve binalarının yapım, bakım ve onarımı ile kültür ve tabiat varlıkları ve tarihi dokuyu korumak; kent tarihi bakımından önem taşıyan mekanların ve işlevlerinin geliştirilmesine ilişkin hizmetler yapmak.(büyükşehir İLÇE) 5393 sayılı Belediye Kanunu- Madde 14 b) Devlete ait her derecedeki okul binalarının inşaatı ile bakım ve onarımını yapabilir veya yaptırabilir, her türlü araç, gereç ve malzeme ihtiyaçlarını karşılayabilir; sağlıkla ilgili her türlü tesisi açabilir ve işletebilir; mabetlerin bakımı, yapabilir. yapımı, onarımını

23 Mabetlere İndirimli ya da Ücretsiz İçme/kullanma suyu Belediye ve su ve kanal idareleri, meclis kararı ile mabetlere indirimli bedelle ya da ücretsiz olarak içme ve kullanma suyu temin edebilecekler.

24 Amatör Spor Kulüplerine Nakdi Yardım Yapılabilecek Büyükşehir Belediyeleri bir önceki yıl GBVG nin binde yedisini, Diğer belediyeler binde on ikisini geçmemek üzere amatör spor kulüplerine nakdi yardim yapabilecekler.

25 Sporu teşvik için ödül Belediyeler; Sporu teşvik etmek amacıyla gençlere spor malzemesi verebilir. Müsabakalarda başarılı olan teknik yönetici, antrenör, sporculara, öğrencilere ödül verebilir.

26 Büyükşehir Belediyesinin İlçelere Yetki Devri Büyükşehir belediyeleri; Terminal, Otopark, Mezarlık, Hal, Mezbaha, Temizlik, Adres ve numaralandırmaya, ilişkin görevlerini meclisi kararı ile ilçe belediyelerine devredebilirler veya birlikte yapabilirler.

27 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu (Belediye Şirketlerine devredilen işletmeler-2886 sayılı Kanun) Mevcut Önceki Değişiklik Son Durum Şirket kurulması MADDE Büyükşehir belediyesi, kendine ait büfe, otopark ve çay bahçelerini işletebilir; ya da bu yerlerin belediye veya bağlı kuruluşlarının % 50 sinden fazlasına ortak olduğu şirketler ile bu şirketlerin % 50 sinden fazlasına ortak olduğu şirketlere, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine tabi olmaksızın belediye meclisince belirlenecek süre ve bedelle işletilmesini devredebilir. Şirket kurulması MADDE 26- Büyükşehir belediyesi, mülkiyeti veya tasarrufundaki hafriyat sahalarını, toplu ulaşım hizmetlerini, sosyal tesis, büfe, otopark ve çay bahçelerini işletebilir; ya da bu yerlerin belediye veya bağlı kuruluşlarının yüzde 50 sinden fazlasına ortak olduğu şirketler ile bu şirketlerin yüzde 50 sinden fazlasına ortak olduğu şirketlere, 8/9/1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine tabi olmaksızın belediye meclisince belirlenecek süre ve bedelle işletilmesini devredebilir. Şirket kurulması MADDE 26-.Büyükşehir belediyesi, mülkiyeti veya tasarrufundaki hafriyat sahalarını, toplu ulaşım hizmetlerini, sosyal tesis, büfe, otopark ve çay bahçelerini işletebilir; ya da bu yerlerin belediye veya bağlı kuruluşlarının yüzde 50 sinden fazlasına ortak olduğu şirketler ile bu şirketlerin yüzde 50 sinden fazlasına ortak olduğu şirketlere, 8/9/1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine tabi olmaksızın belediye meclisince belirlenecek süre ve bedelle işletilmesini devredebilir. Ancak bu yerlerin belediye şirketlerince üçüncü kişilere devri 2886 sayılı Kanun hükümlerine tabidir.

28 Otopark Gelirleri Büyükşehir Belediyesine Büyükşehirlerde otopark gelirleri büyükşehir belediyelerine aktarılacak. Tahsilatı izleyen 45 gün içinde aktarılacak. Otopark gelirleri otopark tesisi için gerekli arsa alımları ile bölge ve genel otoparkların inşasında kullanılacak.

29 Konuk Evleri Açma Zorunluluğu Mevcut düzenlememizde nüfusu in üzerindeki belediyelerin sığınma evi açabilecekleri düzenlenmiş idi sayılı Kanunla; Büyükşehir belediyeleri ile nüfusu üzerindeki belediyelerin kadınlar ve çocuklar için konuk evi açmak zorunda oldukları düzenlenmiştir. Diğer belediyeler de mali durumları ve hizmet önceliklerine göre kadınlar ve çocuklar için konuk evleri açabilecekler.

30 Ayrılmada nüfus kriteri 5393 sayılı Belediye Kanunu Mevcut Madde 8- (4) Büyükşehir belediyesi bulunan yerlerde ayrılma yoluyla yeni bir belde kurulması için belde nüfusunun 'den aşağı düşmemesi ve yeni kurulacak beldenin nüfusunun 'den az olmaması şarttır. Değişiklik Madde 8- (4) Büyükşehir belediyesi bulunan yerlerde ayrılma yoluyla yeni bir belde kurulması için belde nüfusunun 'den aşağı düşmemesi ve yeni kurulacak beldenin nüfusunun 'den az olmaması şarttır. NOT: Büyükşehir belediyelerinde belde kurulamayacağından maddedeki belde yi ilçe olarak algılamak gerekir.

31 Mahallelere nüfus kriteri MADDE 9- (1) (2) Belediye sınırları içinde mahalle kurulması, kaldırılması, birleştirilmesi, bölünmesi, adlarıyla sınırlarının tespiti ve değiştirilmesi, belediye meclisinin kararı ve kaymakamın görüşü üzerine valinin onayı ile olur sayılı BELEDİYE KANUNU MADDE 9- (1) (2) Belediye sınırları içinde mahalle kurulması, kaldırılması, birleştirilmesi, bölünmesi, adlarıyla sınırlarının tespiti ve değiştirilmesi, belediye meclisinin kararı ve kaymakamın görüşü üzerine valinin onayı ile olur. Belediye sınırları içinde nüfusu 500 ün altında mahalle kurulamaz sayılı Kanun gereği mahalli olacak belediye veya köylerin 500 nüfus kriterini sağlaması aranmaz.

32 Orman köylüsü Mahalleye dönüşen orman köylerine orman mevzuatı nedeniyle tanınan haklar ve sorumluluklar devam eder. (6525 sayılı Kanunla mahalleye dönüşen belediye halkı da yararlanacak) Mahalleye dönüşen köy, köy bağlısı ve belediyelerce kullanılan mera, yaylak, kışlak gibi yerlerden bu mahalle sakinleri ve varsa diğer hak sahipleri 4342 sayılı Mera Kanunu hükümleri çerçevesinde yararlanmaya devam eder.

33 Yer Seçim Belgesi Belediye ve mücavir alana sınırları içinde tesis edilecek elektronik haberleşme istasyonlarına kent ve yapı estetiği ile elektronik haberleşme hizmetinin gerekleri dikkate alınarak ücret karşılığında yer seçim belgesi verme yetkisi belediyelere verildi. Ücret Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca belirlenecek. Büyükşehir sınırları içinde yer seçim belgesi vermeye ve ücretini almaya büyükşehir belediyeleri yetkilidir.

34 Dernek ve vakıflarla işbirliği /c) Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan dernekler, özürlü dernek ve vakıfları, Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınmış vakıflar ve 507 sayılı Esnaf ve Küçük Sanatkarlar Kanunu kapsamına giren meslek odaları ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirebilir /c) Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan dernekler, ( ) Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınmış vakıflar ve 7/6/2005 tarihli ve 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu kapsamına giren meslek odaları ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirebilir. Diğer dernek ve vakıflar ile gerçekleştirilecek ortak hizmet projeleri için mahallin en büyük mülki idare amirinin izninin alınması gerekir.

35 Engelli dernekleriyle işbirliği-tbb görüşü

36 Genel Bütçe Vergi payları Mevcut MADDE 2- (2) Genel bütçe vergi gelirleri tahsilatı toplamının; yüzde 2,85'i büyükşehir dışındaki belediyelere, yüzde 2,50'si büyükşehir ilçe belediyelerine ve yüzde 1,15'i il özel idarelerine ayrılır. (3) "Büyükşehir belediye sınırları içinde yapılan genel bütçe vergi gelirleri tahsilatı toplamının yüzde 5'i ile genel bütçe vergi gelirleri tahsilatı toplamı üzerinden büyükşehir ilçe belediyelerine ayrılan payların yüzde 30'u büyükşehir belediye payı olarak ayrılır SAYILI KANUN Değişiklik MADDE 2- (2) Genel bütçe vergi gelirleri tahsilâtı toplamının yüzde 1,50 si büyükşehir dışındaki belediyelere, yüzde 4,50 si büyükşehirlerdeki ilçe belediyelerine ve yüzde 0,5 i il özel idarelerine ayrılır. (3) büyükşehir belediye sınırları içinde yapılan genel bütçe vergi gelirleri tahsilâtı toplamının yüzde 6 sı ile genel bütçe vergi gelirleri tahsilâtı toplamı üzerinden büyükşehirlerdeki ilçe belediyelerine ayrılan payların yüzde 30 u büyükşehir belediye payı olarak ayrılır.

37 Payların dağıtımı Mevcut Büyükşehir ilçe belediyeleri payı, nüfus esasına göre dağıtılır. Hesaplanan tutardan yüzde 30'luk büyükşehir belediyesi payı ayrıldıktan sonra kalan miktar büyükşehir ilçe belediyelerinin hesabına İller Bankası tarafından aktarılır. İVGP- Yüzde 70'i doğrudan ilgili büyükşehir belediyesi hesabına aktarılır. Kalan yüzde 30'luk kısmı ise büyükşehir belediyeleri arasında nüfus esasına göre dağıtılır. Değişiklik Büyükşehirlerdeki ilçe belediyeleri payının; yüzde 90 lık kısmı ilçelerin nüfusuna, yüzde 10 luk kısmı ise ilçelerin yüzölçümüne göre dağıtılır. Hesaplanan tutardan yüzde 30 luk büyükşehir belediyesi payı ayrıldıktan sonra kalan miktar büyükşehir ilçe belediyelerinin hesabına İlbank A.Ş. tarafından aktarılır. Yüzde 6 lık büyükşehir belediye payının yüzde 60 ı doğrudan ilgili büyükşehir belediyesi hesabına aktarılır. Kalan yüzde 40 lık kısmının yüzde 70 i nüfusa, yüzde 30 u yüzölçümü esasına göre büyükşehir belediyeleri arasında dağıtılır.

38 Artırımlı GBVG Payları 6360 sayılı Kanunla yeni kurulan büyükşehir ilçelerine seçim ayını müteakip payları üç kat gönderilmektedir. (25 sayılı Liste- Örn. Antakya, Defne vs. Bel.)

39

40

41 Denkleştirme ödeneği (Binde 1) Eski Kesinleşmiş en son genel bütçe vergi gelirleri tahsilatı toplamının binde biri Maliye Bakanlığı bütçesine belediyeler denkleştirme ödeneği olarak konulur. Maliye Bakanlığı, bu ödeneği, mart ve temmuz aylarında iki eşit taksit halinde dağıtılmak üzere, İller Bankası hesabına aktarır. Bu ödeneğin yüzde 60'ı, nüfusu 5.000'e kadar olan belediyelere, yüzde 40'ı ise nüfusu arasında olan belediyelere eşit şekilde dağıtılır. Yeni nüfusu e kadar olan belediyeler için kullanılmak üzere denkleştirme ödeneği olarak konulur. Maliye Bakanlığı, bu ödeneği, mart ve temmuz aylarında iki eşit taksit hâlinde dağıtılmak üzere, İlbank A.Ş. hesabına aktarır. İlbank A.Ş., hesabına aktarılan ödeneğin yüzde 65 ini eşit şekilde, yüzde 35 ini ise nüfus esasına göre dağıtır.

42 Acil Çağrılar Tüm acil çağrıları karşılamak üzere; Büyükşehirlerde Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Başkanlığı bünyesinde, Diğer illerde ise valilikler bünyesinde 112 acil çağrı merkezleri kurulur.

43 Yol Harcamalarına Katılma Payları Yol harcamalarına katılma payı alınması belediyelerin (meclisin) takdirine bırakıldı. (Geçici 1- (27) Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce yolların inşa, tamir ve genişletilmesi nedeniyle tarh edilmemiş harcamalara katılma paylarının alınması belediye meclislerinin takdirine bırakıldı. (AYM 2013/19 E. sayılı davada Anayasa ya aykırı olduğuna ve İPTALİNE, karar verildi.)

44 Diplomatik pasaport Valiler Büyükşehir belediye başkanları diplomatik pasaport alabilecek.

45 Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Büyükşehir belediyelerinin bulunduğu illerde kurulacak Kamu kurum ve kuruluşlarının yatırım ve hizmetlerinin etkin olarak yapılması, izlenmesi ve koordinasyonu, Acil çağrı, Afet ve acil yardım hizmetlerinin koordinasyonu ve yürütülmesi, İlin tanıtımı, Gerektiğinde merkezi idarenin taşrada yapacağı yatırımların yapılması ve koordine edilmesi, Temsil, tören, ödüllendirme ve protokol hizmetlerinin yürütülmesi, İldeki kamu kurum ve kuruluşlarına rehberlik edilmesi ve bunların denetlenmesini gerçekleştirmek

46 Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı-2 Valiye bağlı olacak, Vali veya vali yardımcısı idare edecek, İçişleri Bakanlığına konulacak ödeneği kullanacak.

47 DEVİR, TASFİYE VE PAYLAŞTIRMA KOMİSYONU Vali yardımcısı başkanlığında Valinin uygun göreceği kurum ve kuruluş temsilcileri İlgili belediye başkanlarından oluşacak. Bu komisyona yardımcı olmak üzere alt komisyonlar da kurulabilir.

48 Komisyona ilgili belediye başkanı çağrılmadan karar alınmışsa; Devir ve paylaştırma, 6360 sayılı Kanuna uygun yapılmamışsa; Belediyelerin Komisyon kararlarına itiraz yolu düzenlenmemiştir ancak düzeltici/ek karar alınabileceği düşünülmektedir. Bu yollardan amaca ulaşılamaması durumunda dava konusu yapabileceği değerlendirilmektedir.

49 BÜYÜKŞEHİR SINIRLARINA DAHİL OLDUKLARI İÇİN TÜZEL KİŞİLİĞİ KALDIRILACAK BELEDİYE VE KÖYLER

50 Personel, hak, alacak ve borçlar Belediye ve köylerin Personeli, Taşınır ve taşınmaz malları, Hak, alacak ve borçları Komisyon kararıyla ilgisine göre; Bakanlıklara, Büyükşehir belediyesi, Bağlı kuruluşu veya İlçe belediyesine devredilecek.

51 Mahalleye Dönüşen Köylerde Mevcut Yapıların Durumu-1 -Ulusal Adres Bilgi Sistemine kayıtlı veya - Uydu fotoğraflarıyla tespit edilen, Entegre tesis niteliğinde olmayan tarım ve hayvancılık amaçlı yapılardaki işletmeler ile Bakkal, manav, berber, fırın, kahve, lokanta, tanıtım, yerleşim yeri halkı tarafından kurulan ve işletilen kooperatifler ve teşhir büfeleri işletme ruhsatı almış sayılacak.

52 SORU; İşyeri açma ruhsatı almış sayılan işyerlerine ruhsatların doğrudan mı yoksa işyeri sahiplerinin müracaatları ile mi verileceği, bu işyerlerinden ruhsat harcı alınıp alınmayacağı, ruhsat için Yönetmelikte bahsedilen evrakların istenip istenmeyeceği, kolluk kuvvetlerince yapılan denetimlerde ruhsatsız olduklarına dair tutanak tutularak belediyeye gönderilmesi halinde belediye tarafından hangi işlemlerin yapılması gerekir? CEVAP TBB; bahsi geçen işyerlerinin 6360 sayılı Kanunda sayılanlardan olması halinde, işyeri ruhsatı almış sayılacağı ve belediyelerce bu işyerlerinden herhangi bir harç alınmayacağı, bu işyerleri için belediyelerce ruhsat düzenlenmeyeceği için ruhsatlandırmaya esas evrakların da istenmeyeceği, re'sen ruhsatlandırılmış sayılan işyerlerinin ruhsatsız olduklarından bahisle kolluk kuvvetlerince tutanak tutularak belediyeye gönderilmesi halinde de belediyece herhangi bir işlem yapılmayacağı ancak bu işyerlerinin tespit edilmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir.

53 Mahalleye Dönüşen Köylerde Mevcut Yapıların Durumu-2 Bu işletmelerin bulunduğu binalar ile Konutlardan, Kanunun yayımlandığı tarihe kadar bitirilmiş olanlardan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Belediye Üniversiteler tarafından

54 Mahalleye Dönüşen Köylerde mevcut yapıların durumu-3 fen ve sanat kuralları ile ilgili mevzuat hükümlerine uygun yapıldığı tespit edilenler ruhsatlandırılmış sayılır. Ayrıca bu yapılar elektrik, su ve bunun gibi kamu hizmetlerinden yararlandırılır.

55 KÖYLERDEKİ YAPILAR

56 KÖYLERDEKİ YAPILAR 6360 Sayılı Kanunun geçici 1 inci maddesinin 14 üncü fıkrasında belirtilen ruhsatlandırma işlemleri doğrultusunda Valiliğinin /... Belediyesinin.../.../... tarih ve... sayılı yazısıyla görevlendirilen heyetimizce,... ili,... ilçesi, Köyünde ikamet eden...'na (TC Kimlik No:...) ait binaya./.../ tarihinde gidilerek tespitlerde bulunulmuş olup, kanun hükümleri doğrultusunda "binaya ruhsat verilmesi idari açıdan uygun görülmüştür." / "yukarıda...,...,...,...,... maddelerinde belirtilen nedenlerden dolayı binaya ruhsat verilmesi idari açıdan uygun görülmemiştir."

57 ÇEVRE BAKANLIĞINA YAZI Bakanlığınızca çıkarılan 2013/5 sayılı Genelge ekinde yer alan Tespit ve Değerlendirme Raporunda binaya ruhsat verilmesi idari açıdan uygun görülmüştür/. maddelerinde belirtilen nedenlerden dolayı binaya ruhsat verilmesi idari açıdan uygun görülmemiştir ibarelerinin yer alması madde kapsamındaki binalara belediyelerce ayrıca ruhsat düzenlenmesi mecburiyetini de beraberinde getirmektedir. Oysa yukarıda da belirtildiği üzere 6360 sayılı Kanun yapıların sadece fen ve sanat kuralları ile ilgili mevzuat hükümlerine uygun yapıldığının tespitini öngörmüştür. Yukarıda arz edilen nedenlerle 2013/5 sayılı Genelge eki Tespit ve Değerlendirme Raporunun ilgili bölümünün yapı fen ve sanat kuralları ile ilgili mevzuat hükümlerine uygun yapılmıştır/ nedenlerle yapı fen ve sanat kuralları ile ilgili mevzuat hükümlerine uygun yapılmamıştır şeklinde yeniden düzenlenmesinin uygulamada yaşanan tereddütleri gidereceği düşünülmektedir.

58 Köylerde Vergi ve Harçlar Tüzel Kişiliği Kaldırılan Emlak vergisi 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım payları İçme ve kullanma suları için alınacak ücret 5 yıl süreyle en düşük tarifenin % 25'ini geçmeyecek 5 yıl süreyle alınmayacak 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun geçici 2 nci maddesi ile köy tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüştürülen yerlerde de bu fıkra hükmü uygulanır.

59 Köylerden Alınan Emlak Vergileri

60 YENİ BÜYÜKŞEHİRLERDE EMLAK VERGİSİ ORANLARI

61 YENİ BÜYÜKŞEHİRLERDE E. V. KİM TAHSİL EDECEK 1 TAKSİT TAHSİL EDEN ÖDENECEK İlçe Belediyesi (30 Mart tan sonra) Büyükşehir Belediyesi 2 İl Belediyesi (30 Mart tan önce) İlçe Belediyesi

62 ÇTV-Maliye Bak. Görüşü KULLANICI YILI ORANI İŞYERİ VE DİĞER ŞEKİLERDE KULLANILAN BİNALAR 2014 Normal tarife 30 Mart tan sonra ilk defa mükellefiyette Büyükşehirler için geçerli tarife 2015 Büyükşehirler için geçerli tarife 30 Mart a kadar Normal tarife KONUTLAR 30 Mart a kadar Büyükşehirler için geçerli tarife

63 Büyükşehir belediyelerine dâhil olan yerleşim yerlerine özel yatırım bütçesi Büyükşehir, Büyükşehir İlçe Belediyeleri Bağlı İdareler Yatırım Bütçelerinin En Az % 10 unu 10 Yıl Süre ile Bu Kanun Kapsamında Belediye Sınırlarına Dâhil Olan Yerleşim Yerlerinin Altyapı Hizmetleri İçin Ayırmak ve Kullanmak Zorundadır

64 İl belediyesinin varlıkları Büyükşehir Belediyesine Dönüşen İl Belediyesinin Personeli ve varlıkları Büyükşehir Belediyesi PAYLAŞTIRMA İlçe Belediyeleri Bağlı Kuruluşlar

65 Ulaşım-atık-su/kanal Su, Kanalizasyon, Katı Atık Depolama ve Bertaraf, Ulaşım, Her Çeşit Yolcu ve Yük Terminalleri, Toptancı Halleri, Mezbaha, Mezarlık İtfaiye Hizmetleri Personel, Bu hizmetlere ilişkin; Taşınır ve taşınmaz mallar Bu hizmetlerle ilgili yatırım, alacak ve borçlar Komisyonca ilgisine göre bşb ve bağlı kuruluş arasında PAYLAŞTIRILIR.

66 DEVREDİLEN PERSONELİN ATAMASI Devredilen personelin devredildiği kurumda aynı unvanlı kadrolara atanması zorunludur. Boş veya uygun kadro olmaması halinde 5393 sayılı Kanunun 50 nci maddesinde yer alan hükümler uygulanacaktır M. 50- Kadro unvanları üç ay içerisinde ilgili belediye meclisi veya il genel meclisince aynı sınıf içerisinde kalmak kaydıyla değiştirilir. Bu değişiklikten itibaren bir ay içerisinde ilgililerin durumlarına uygun kadrolara atamaları yapılır. Bir kadroya atanıncaya kadar eski kadrolarına ait mali haklarını almaya devam ederler.

67 Devredilen Memurların Mali Hakları Müdür ve daha üstü yönetici unvanlı kadrolarda bulunup, 6360 sayılı Kanunla belediyeye devredilen personelin atandığı kadro ile devredildiği tarihteki mali hakları arasında fark varsa, bu fark giderilinceye kadar tazminat olarak farkı alacak. Kadro unvanı veya pozisyonlarında isteğe bağlı olarak herhangi bir değişiklik olanlarla, başka kurumlara geçenlere şahsa bağlı hak uygulaması ile fark tazminatı ödenmesine son verilir. (SDT DİKKATE ALINMAZ)

68 Devredilen Memurların Mali Hakları Devredilen personelden memur statüsünde görev yapanların, atandıkları yeni kadrolarının aylık, ek gösterge, her türlü zam ve tazminatları ile diğer mali hakları toplamının net tutarının, eski kadrolarına bağlı olarak en son ayda almakta oldukları aylık, ek gösterge, her türlü zam ve tazminatları ile diğer mali hakları toplamı net tutarından az olması halinde aradaki fark giderilinceye kadar atandıkları kadrolarda kaldıkları sürece herhangi bir kesintiye tabi olmaksızın tazminat olarak ödenir. (SDT DİKKATE ALINMAZ)

69 İhtiyaç fazlası personel Devredilen Personelden Norm Kadro ve İhtiyaç Fazlası Olanlar, İlgili Belediye ve Bağlı Kuruluş tarafından En Geç 3 Ay İçinde Valiliğe Bildirilecek. Bu süre 30 Haziranda bitecek

70 İçişleri B. ve DPB nca belirlenen esaslar Komisyon tarafından devir veya paylaştırılan personelin göreve başlatılıp başlatılmamasında idarenin takdir yetkisi bulunmamaktadır. Komisyon kararına göre personelin derhal göreve başlatılması gerekmektedir. Devredilen veya paylaştırılan personel nedeniyle ilgili kurumun norm kadro sayılarının aşılması, söz konusu personelin göreve başlatılmasına engel teşkil etmez.

71 GEÇİCİ İŞÇİLER Tüzel kişiliği kaldırılan mahalli idareler ile mahalli idare birliklerinde geçici işçi pozisyonlarında istihdam edilen personel toplamda beş ay yirmi dokuz günü aşmayacak şekilde kalan sürelerini tamamlamak üzere devre konu olabileceklerdir.

72 Komisyon kararlarının mahiyeti Devir, tasfiye ve paylaştırma komisyonlarının vali tarafından onaylanan kararları kesin olup, ilgili kurumlarca uygulanması zorunludur. Komisyon görevlerini yerine getirirken gerekli görmesi halinde her türlü araştırma ve incelemeyi yapmaya yetkilidir. İlgili kurumlar komisyon tarafından talep edilen bilgi ve belgeleri istenilen sürede vermekle yükümlüdür

73 06/12/2012 den sonra işe alınan personel Tüzel kişiliği kaldırılan mahalli idareler ile mahalli idare birliklerinde, 06/12/2012 tarihinden sonra Kanuna aykırı olarak göreve başlayan her statüdeki personel paylaştırmaya, devre ve nakle konu edilmeyecektir. Söz konusu hükme aykırı işlem tesis edenlerin sorumluluğu saklıdır.

74 PAYLAŞTIRMAYA TABİ PERSONEL Büyükşehir belediyesine dönüştürülen il belediyeleri ile büyükşehir ilçe belediyesine dönüştürülen belediyelerin personeli sadece paylaştırmaya konu olup, norm kadro ve ihtiyaç fazlası olarak değerlendirilmeyeceğinden bunlar nakil kapsamı dışındadır.

75 İçişleri B. ve DPB nca belirlenen esaslar Devredilen personelin dışında kalan personel norm kadro ve ihtiyaç fazlası olarak komisyonlara bildirilmeyecektir.

76 SÖZLEŞMELİLERİN NAKİL YASAĞI 6495 sayılı Kanun kapsamında 657 sayılı Kanuna tabi memur kadrolarına atanan personelin beş yıl süreli nakil yasağının kalan süresi, devir, paylaştırma veya nakil suretiyle atandıkları kurumda tamamlanır.

77 Devirlerle Norm Kadro Sayısı Aşılırsa; Norm Kadro Yönetmeliği 6360 sayılı Kanunun uygulaması GEÇİCİ MADDE 7- (1) 6360 sayılı Kanunun geçici 1 inci maddesinin dokuzuncu fıkrası gereğince yapılacak atamalar için işçi ve memur norm kadro sayısının gruplar ve unvanlar itibariyle aşılması durumunda, söz konusu kadrolar geçici 3 üncü madde çerçevesinde dondurulmuş sayılır. Ancak, personelin nakil amacıyla bildirilebilmesi için norm ve ihtiyaç fazlası olması zorunludur.

78 Komisyonun değerlendirme kriterleri Komisyon, 5393 sayılı Kanunun 49 uncu maddesindeki oranlar, Kurumun bütçe dengesi, Norm kadrosu Yürütmekle görevli olduğu hizmetin gereği Nüfus kriterlerini değerlendirmek suretiyle ihtiyaç fazlası personelin tespitini yapar.

79 Nakil süreci Devir/ DPB na bildirim İçişleri Bakanlığına bildirim paylaştırma 3 ay (30 Haziran 2014) Norm ve ihtiyaç fazlası personelin bildirilmesi Nakle konu personelin atama teklifleri, tercih ettikleri il dikkate alınarak yapılacaktır. 10 gün Komisyon çalışması Vali onayı 45 gün

80 Memur personel 90 gün içinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilecek sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun değişik 22 nci maddesinin ikinci, üçüncü ve beşinci fıkralarında belirtilen esas ve usuller çerçevesinde devredilecek. Kazanılmış hak aylık derecesinden aşağı olmamak kaydıyla tespit edilen boş kadroya, Özel yarışma sınavı ile mesleğe girenler, görev unvanına uygun kadroya, Almakta oldukları mali haklar, atandıkları kadronun mali haklarından fazla ise, aradaki fark tazminat olarak ödenir. (sosyal denge tazminatı dikkate alınmaz) 657 sayılı Kanunda belirtilen sürelerde göreve başlamayanlarla ilgili memuriyetten çekilme prosedürü işletilir. Personel nakledildiği kurumda göreve başlayıncaya kadar eski kurumunda çalışmaya devam eder ve bu personelin her türlü mali ve sosyal hakları çalıştıkları kurum tarafından karşılanır.

81 Tam zamanlı sözleşmeliler Bu personel; kamu kurum ve kuruluşlarına 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel olarak atanacak. Bildirim unvanı esas alınacak. mali ve sosyal hakları sözleşme süresi sonuna kadar devredildiği tarihteki sözleşme hükümlerine göre ödenir. Bu personelin yeni sözleşmeleri ise 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi çerçevesinde yapılır. NOT: 6495 sayılı Kanundan sonra bu düzenlemenin uygulama alanı oldukça daraldı.

82 Sürekli işçiler-1 Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında unvanları belirlenecek kadrolara atanacak, Bu işçiler, atama emirlerinin tebliğini izleyen günden itibaren beş iş günü içinde yeni görevlerine başlamak zorundadırlar. Bu işçiler, YENİ GÖREV YERLERİNE BAŞLAYACAĞI TARİHE KADAR İLGİLİ BELEDİYE VEYA BAĞLI KURULUŞUN İŞÇİSİ sayılır.

83 Sürekli işçiler-2 Yeni görevine başlamayanların iş sözleşmeleri, ihbar süresi beklenilmeksizin ve ihbar tazminatı ödenmeksizin sona erdirilir, Fesih iradesi belediye veya bağlı kuruluş tarafından kullanılacak. DEVREDİLEN VEYA NAKLEDİLEN İŞÇİLERİN MALÎ VE SOSYAL HAKLARI; TİS varsa yenisi düzenleninceye kadar TİS hükümleri, Toplu iş sözleşmesi yoksa Eylül 2012 tarihindeki bireysel iş sözleşmesi uygulanır.

84 Devredilen işçilerin sendika üyeliği

85 Nakilden önceki borçlar Nakil tarihinden önce doğmuş ve nakil tarihinde ödenmesi gereken borçlardan nakledilen kurum sorumlu tutulmayacak. Kıdem tazminatına ilişkin hükümler saklı.

86 Tüzel Kişiliği Kaldırılan mahalli idarelerin kurduğu Birliklerin durumu 30 Mart 2014 ten önce Tüzüklerindeki hükümlere göre tasfiye olunacaktır, Tüzüklerinde hüküm yoksa 6360 sayılı Kanunun devir, tasfiye ve paylaştırmaya ilişkin hükümleri uygulanacaktır.

87 Görevde yükselmede süreler MAHALLİ İDARELER PERSONELİNİN GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK Görevde yükselme sınavına tabi olarak atanacaklarda aranacak özel şartlar MADDE 7- (1) 5 inci maddenin birinci fıkrasında sayılan unvanlara görevde yükselme suretiyle yapılacak atamalarda aşağıdaki özel şartlar aranır. GEÇİCİ MADDE 3 (1) Tüzel kişilikleri sona eren mahalli idarelerden devrolunan personel için, 7 nci maddede belirtilen sürelerin hesabında, tüzel kişiliği sona eren mahalli idarelerdeki çalışma süresi de dikkate alınır.

88 Devredilen personelin atamasının usulsüz olması Lise mezunu müdür

89 TEŞEKKÜRLER Av. Zeliha MERCİMEK TBB Hukuk İşleri Müdürü

6360 sayılı Ondört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmiyedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair

6360 sayılı Ondört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmiyedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair 6360 sayılı Ondört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmiyedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 14 Yeni Büyükşehir Belediyesi Kuruldu Aydın,

Detaylı

6360 SAYILI KANUN UYARINCA 31/03/2014 TARİHİ İTİBARİYLE TÜZEL KİŞİLİĞİ SONA ERECEK KÖY, İL ÖZEL İDARESİ VE BELEDİYELERDE İSTİHDAM EDİLEN PERSONELİN

6360 SAYILI KANUN UYARINCA 31/03/2014 TARİHİ İTİBARİYLE TÜZEL KİŞİLİĞİ SONA ERECEK KÖY, İL ÖZEL İDARESİ VE BELEDİYELERDE İSTİHDAM EDİLEN PERSONELİN 6360 SAYILI KANUN UYARINCA 31/03/2014 TARİHİ İTİBARİYLE TÜZEL KİŞİLİĞİ SONA ERECEK KÖY, İL ÖZEL İDARESİ VE BELEDİYELERDE İSTİHDAM EDİLEN PERSONELİN DEVİR VE NAKİL SÜRECİ Devir ve Nakil Süreci Kapsamında

Detaylı

İL ÖZEL İDARELERİNE VE BELEDİYELERE GENEL BÜTÇE VERGİ GELİRLERİNDEN PAY VERİLMESİ HAKKINDA KANUN

İL ÖZEL İDARELERİNE VE BELEDİYELERE GENEL BÜTÇE VERGİ GELİRLERİNDEN PAY VERİLMESİ HAKKINDA KANUN 10371 İL ÖZEL İDARELERİNE VE BELEDİYELERE GENEL BÜTÇE VERGİ GELİRLERİNDEN PAY VERİLMESİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5779 Kabul Tarihi : 2/7/2008 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 15/7/2008 Sayı : 26937

Detaylı

Cari: 5393 Sayılı. Belediye Kanunu

Cari: 5393 Sayılı. Belediye Kanunu Cari: 5393 Sayılı Belediye Kanunu a) Belediye: Belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idarî ve

Detaylı

İL ÖZEL İDARELERİNE VE BELEDİYELERE GENEL BÜTÇE VERGİ GELİRLERİNDEN PAY VERİLMESİ HAKKINDA KANUN

İL ÖZEL İDARELERİNE VE BELEDİYELERE GENEL BÜTÇE VERGİ GELİRLERİNDEN PAY VERİLMESİ HAKKINDA KANUN 10371 İL ÖZEL İDARELERİNE VE BELEDİYELERE GENEL BÜTÇE VERGİ GELİRLERİNDEN PAY VERİLMESİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5779 Kabul Tarihi : 2/7/2008 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 15/7/2008 Sayı : 26937

Detaylı

6360 SAYILI 14 İLDE BÜYÜKŞEHİR VE 27 İLÇE KURULMASI HAKKINDA KANUN. (06/12/2012 tarih ve 28489 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır)

6360 SAYILI 14 İLDE BÜYÜKŞEHİR VE 27 İLÇE KURULMASI HAKKINDA KANUN. (06/12/2012 tarih ve 28489 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) 6360 SAYILI 14 İLDE BÜYÜKŞEHİR VE 27 İLÇE KURULMASI HAKKINDA KANUN (06/12/2012 tarih ve 28489 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) Neler Değişti? (1) 14 Yeni Büyükşehir Belediyesi kuruldu. Mevcutlar

Detaylı

6360 sayılı Kanuna Göre Belediyelere Devredilen Personelin Durumu

6360 sayılı Kanuna Göre Belediyelere Devredilen Personelin Durumu Hayrettin GÜNGÖR TBB Genel Sekreteri 6360 sayılı Kanuna Göre Belediyelere Devredilen Personelin Durumu Büyükşehir belediyelerinin sınırının genişlemesi ve yeni büyükşehir belediyelerinin kurulması nedeniyle,

Detaylı

2013 YILI EMLAK VERGİSİ BİRİNCİ TAKSİDİ ÖDEME SÜRESİ 31 MAYIS 2013 DE SONA ERİYOR

2013 YILI EMLAK VERGİSİ BİRİNCİ TAKSİDİ ÖDEME SÜRESİ 31 MAYIS 2013 DE SONA ERİYOR Sirküler Rapor 27.05.2013/117-1 2013 YILI EMLAK VERGİSİ BİRİNCİ TAKSİDİ ÖDEME SÜRESİ 31 MAYIS 2013 DE SONA ERİYOR ÖZET : 2013 yılı Emlak Vergisi ile Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Katkı Payı

Detaylı

YENİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ KURULMASINA İLİŞKİN YASA HAZIRLIKLARI

YENİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ KURULMASINA İLİŞKİN YASA HAZIRLIKLARI YENİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ KURULMASINA İLİŞKİN YASA HAZIRLIKLARI Bu yasa hazırlığı ile ilgili tartışmaya açılmış bir taslak bulunmamaktadır. Ancak hükümetin bir çalışma yaptığı ve bu çalışmanın tamamlanma

Detaylı

6360 SAYILI 14 İLDE BÜYÜKŞEHİR VE 27 İLÇE KURULMASI HAKKINDA KANUN. (06/12/2012 tarih ve 28489 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır)

6360 SAYILI 14 İLDE BÜYÜKŞEHİR VE 27 İLÇE KURULMASI HAKKINDA KANUN. (06/12/2012 tarih ve 28489 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) 6360 SAYILI 14 İLDE BÜYÜKŞEHİR VE 27 İLÇE KURULMASI HAKKINDA KANUN (06/12/2012 tarih ve 28489 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) Neler Değişti? (1) 14 Yeni Büyükşehir Belediyesi kuruldu. Mevcutlar

Detaylı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KANUNU

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KANUNU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KANUNU Halkla İlişkiler Başkanlığı TA K D İ M Değerli; Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları MKYK üyemiz, Bakan Yardımcımız, Milletvekilimiz, Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı. Sayı : [38-7] /11/2016 Konu : YİKOB Alacakları DAĞITIM YERLERİNE

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı. Sayı : [38-7] /11/2016 Konu : YİKOB Alacakları DAĞITIM YERLERİNE T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı Sayı : 69358343-010.06.01[38-7]-122157 18/11/2016 Konu : YİKOB Alacakları DAĞITIM YERLERİNE TAHSİLAT İÇ GENELGESİ (SERİ NO:2016/3).VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA

Detaylı

Sirküler Rapor 27.05.2014/128-1 2014 YILI EMLAK VERGİSİ BİRİNCİ TAKSİDİ ÖDEME SÜRESİ 31 MAYIS 2014 DE SONA ERİYOR

Sirküler Rapor 27.05.2014/128-1 2014 YILI EMLAK VERGİSİ BİRİNCİ TAKSİDİ ÖDEME SÜRESİ 31 MAYIS 2014 DE SONA ERİYOR Sirküler Rapor 27.05.2014/128-1 2014 YILI EMLAK VERGİSİ BİRİNCİ TAKSİDİ ÖDEME SÜRESİ 31 MAYIS 2014 DE SONA ERİYOR ÖZET : 2014 yılı Emlak Vergisi ile Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Katkı Payı

Detaylı

2016 YILI EMLAK VERGİSİ BİRİNCİ TAKSİDİ ÖDEME SÜRESİ 31 MAYIS 2016 GÜNÜ SONA ERİYOR

2016 YILI EMLAK VERGİSİ BİRİNCİ TAKSİDİ ÖDEME SÜRESİ 31 MAYIS 2016 GÜNÜ SONA ERİYOR Sirküler Rapor Mevzuat 26.05.2016/73-1 ÖZEL SİRKÜLER: 2016 YILI EMLAK VERGİSİ BİRİNCİ TAKSİDİ ÖDEME SÜRESİ 31 MAYIS 2016 GÜNÜ SONA ERİYOR ÖZET : 2016 yılı Emlak Vergisi ile Taşınmaz Kültür Varlıklarının

Detaylı

Belediyeler. Doç. Dr. Aslı Yağmurlu

Belediyeler. Doç. Dr. Aslı Yağmurlu Belediyeler Doç. Dr. Aslı Yağmurlu Tür Sayı Büyükşehir Belediyesi 30 Büyükşehir İlçe Belediyesi 519 İl Belediyesi 51 İlçe Belediyesi 400 Belde (Kasaba) Belediyesi 397 Türkiye nüfusu: 74.724.269 Köy: 12.045.518

Detaylı

6360 SAYILI ON DÖRT İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ YEDİ İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

6360 SAYILI ON DÖRT İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ YEDİ İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA 6360 SAYILI ON DÖRT İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ YEDİ İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNA İLİŞKİN REHBER 23/06/2014 İÇİNDEKİLER 1-

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 15 Aralık 2004 Çarşamba. Kanunlar

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 15 Aralık 2004 Çarşamba. Kanunlar Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluş : 7 Ekim 1920 15 Aralık 2004 Çarşamba Sayı : 25671 YASAMA BÖLÜMÜ Kanunlar Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu Konut Kanununda Değişiklik

Detaylı

2017 YILI EMLAK VERGİSİ BİRİNCİ TAKSİDİ ÖDEME SÜRESİ 31 MAYIS 2017 ÇARŞAMBA GÜNÜ SONA ERİYOR

2017 YILI EMLAK VERGİSİ BİRİNCİ TAKSİDİ ÖDEME SÜRESİ 31 MAYIS 2017 ÇARŞAMBA GÜNÜ SONA ERİYOR 24.05.2017/66-1 2017 YILI EMLAK VERGİSİ BİRİNCİ TAKSİDİ ÖDEME SÜRESİ 31 MAYIS 2017 ÇARŞAMBA GÜNÜ SONA ERİYOR ÖZET : 2017 yılı Emlak Vergisi ile Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Katkı Payı I. Taksitinin

Detaylı

KANUN NO: 3796 30 Nisan 1992 (Resmi Gazete ile neşir ilanı:5 Mayıs 1992-Sayı:21219) 5.t. Düstur, c.31-s.

KANUN NO: 3796 30 Nisan 1992 (Resmi Gazete ile neşir ilanı:5 Mayıs 1992-Sayı:21219) 5.t. Düstur, c.31-s. KANUN NO: 3796 30 Nisan 1992 (Resmi Gazete ile neşir ilanı:5 Mayıs 1992-Sayı:21219) 5.t. Düstur, c.31-s. Amaç ve Kapsamı Madde 1- Bu kanun İstanbul Kentinin uluslararası olimpik anlaşma şartlarına uygun

Detaylı

İSTANBUL KENTİNDE YAPILACAK OLİMPİYAT OYUNLARI KANUNU

İSTANBUL KENTİNDE YAPILACAK OLİMPİYAT OYUNLARI KANUNU 7269 İSTANBUL KENTİNDE YAPILACAK OLİMPİYAT OYUNLARI KANUNU Kanun Numarası : 3796 Kabul Tarihi : 30/4/1992 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 5/5/1992 Sayı : 21219 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt :

Detaylı

İL ÖZEL İDARELERİ PAYININ DAĞITIM VE KULLANIM ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

İL ÖZEL İDARELERİ PAYININ DAĞITIM VE KULLANIM ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK İL ÖZEL İDARELERİ PAYININ DAĞITIM VE KULLANIM ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 10/06/1997 Yayımlandığı Resmi Gazete No: 23015 BİRİNCİ KISIM : Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde

Detaylı

Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması ile Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünün Kaldırılması Hakkında Kanunu, Yasası

Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması ile Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünün Kaldırılması Hakkında Kanunu, Yasası Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması ile Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünün Kaldırılması Hakkında Kanunu, Yasası 5273 sayılı, numaralı, nolu kanun, yasa Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu

Detaylı

adla belediye kurulmuştur.

adla belediye kurulmuştur. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI Büyükşehir belediyesi kurulması ve sınırlarının belirlenmesi MADDE 1- (1) Aydın,

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I Karar No : 488 KONUSU: 2. Plan ve Bütçe Komisyon Raporlarının görüşülmesi. o) Seydikemer ilçe Belediye Başkanlığına ait 2017 yılı bütçesi ve gelir

Detaylı

SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU

SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU Plan ve Bütçe Komisyonumuz 24/11/2016 tarihinde saat 11:00'de Şeyh Mahallesi Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

Sayı : 69358343-010.06[38-1]-61770 26/06/2015 TAHSİLAT İÇ GENELGESİ. (Seri No: 2015/4)

Sayı : 69358343-010.06[38-1]-61770 26/06/2015 TAHSİLAT İÇ GENELGESİ. (Seri No: 2015/4) T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı Sayı : 69358343-010.06[38-1]-61770 26/06/2015 Konu : Tahsilat İç Genelgesi (Seri No: 2015/4) TAHSİLAT İÇ GENELGESİ (Seri No: 2015/4)...VALİLİĞİNE (Defterdarlık

Detaylı

Mahalli İdareler Seçimi Sonrasında Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Belediyelere Verilecek Paylar

Mahalli İdareler Seçimi Sonrasında Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Belediyelere Verilecek Paylar İbrahim HALICI İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü ibrahimhalici@gmail.com Mahalli İdareler Seçimi Sonrasında Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Belediyelere Verilecek Paylar I. GİRİŞ II. PAYLARIN HESAPLANMASI

Detaylı

KALKINMA AJANSLARININ HİZMETLERİNE İLİŞKİN KANUN (1)

KALKINMA AJANSLARININ HİZMETLERİNE İLİŞKİN KANUN (1) 9685 KALKINMA AJANSLARININ HİZMETLERİNE İLİŞKİN KANUN (1) Kanun Numarası : 5449 Kabul Tarihi : 25/1/2006 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 8/2/2006 Sayı : 26074 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 45

Detaylı

T.C. BALÇOVA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. BALÇOVA BELEDİYESİ MECLİS KARARI T.C. BALÇOVA BELEDİYESİ MECLİS KARARI TARİH : 08/09/2017 BİRLEŞİM NO : 1 OTURUM NO : 1 KARAR NO : 55 Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısının 1 inci birleşim ve 1 inci oturumunda görüşülmesine geçilen

Detaylı

YÖNETMELİK KARAYOLU YAPIMI AMAÇLI KAMULAŞTIRMALARDA HAZİNE TAŞINMAZLARININ TRAMPASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK KARAYOLU YAPIMI AMAÇLI KAMULAŞTIRMALARDA HAZİNE TAŞINMAZLARININ TRAMPASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM 30 Ocak 2016 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29609 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: Amaç YÖNETMELİK KARAYOLU YAPIMI AMAÇLI KAMULAŞTIRMALARDA HAZİNE TAŞINMAZLARININ TRAMPASI HAKKINDA YÖNETMELİK

Detaylı

GELİR VERGİSİ KANUNU NDA YER ALAN MAKTU TUTARLAR 2018 YILI İÇİN ARTTIRILDI

GELİR VERGİSİ KANUNU NDA YER ALAN MAKTU TUTARLAR 2018 YILI İÇİN ARTTIRILDI 02.01.2018/4-1 GELİR VERGİSİ KANUNU NDA YER ALAN MAKTU TUTARLAR 2018 YILI İÇİN ARTTIRILDI ÖZET : 302 seri No lu Gelir Vergisi Genel Tebliğinde, 2018 yılında uygulanacak Gelir Vergisi Kanunu nda yer alan

Detaylı

Kurumsal Sınıflandırma. Fin. Tipi. Fonksiyonel Sınıflandırma

Kurumsal Sınıflandırma. Fin. Tipi. Fonksiyonel Sınıflandırma 46 BELEDİYE 650.000.000,00 46 BALIKESİR İLİ 650.000.000,00 46 BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 650.000.000,00 ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ 3.224.503,00 46 10 01 02 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 3.224.503,00 46 10 01

Detaylı

T.C. ANTAKYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

T.C. ANTAKYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK T.C. ANTAKYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kuruluş İlkeleri Amaç

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : HUKUK KOMİSYONU-BÜTÇE VE Rapor No : 2012 / 1 TARİFE KOMİSYONU MÜŞTEREK RAPORU

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : HUKUK KOMİSYONU-BÜTÇE VE Rapor No : 2012 / 1 TARİFE KOMİSYONU MÜŞTEREK RAPORU SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 03.01.2012 HUKUK KOMİSYONU-BÜTÇE VE Rapor No : 2012 / 1 TARİFE KOMİSYONU MÜŞTEREK RAPORU KONU : Fazla Çalışma Ücreti. TEKLİFİN ÖZÜ : Sultanbeyli Belediye Meclisi nin

Detaylı

ÖZEL ÇEVRE KORUMA KURUMU BAŞKANLIĞI BÜTÇE, GELİR VE GİDER USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

ÖZEL ÇEVRE KORUMA KURUMU BAŞKANLIĞI BÜTÇE, GELİR VE GİDER USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 16.04.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24728 ÖZEL ÇEVRE KORUMA KURUMU BAŞKANLIĞI BÜTÇE, GELİR VE GİDER USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu Yönetmelik, Özel Çevre

Detaylı

Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmelik

Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmelik Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmelik 13 Nisan 2005 Tarihli Resmî Gazete Sayı: 25785 Birinci Bölüm Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, belediyelerin

Detaylı

Erkan KARAARSLAN www.erkankaraarslan.org

Erkan KARAARSLAN www.erkankaraarslan.org BELEDİYE KANUNUNA GÖRE BELEDİYE GELİRLERİ VE BUNLARDAN HACZEDİLEMEYECEK OLANLAR Erkan KARAARSLAN www.erkankaraarslan.org GİRİŞ Belediyelerimiz, ilk kuruluşundan bu yana amaçlananın aksine mahallî kamu

Detaylı

KAVAKYOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI

KAVAKYOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI I TARİHİ 02.10.2014 NO 29 KONUSU BELEDİYEMİZE AİT TABANCANIN EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE HİBE EDİLMESİ Belediye Başkanının sözlü teklifi ile Belediyemize ait olan Kırıkkale marka 74126631 seri numaralı 7/65

Detaylı

Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Konya Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Kabul Tarihi: 18/04/2008 Kabul Sayısı: 183 Sayılı Belediye Meclis Kararı Yayım Tarihi:

Detaylı

mali açıklamalar YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş.

mali açıklamalar YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2013/072 31.12.2013 Konu: Gelir Vergisi Uygulamasında 2014 Yılında Geçerli Olacak Bazı Had Ve Tutarlar Gelir vergisi uygulamasında 2014 yılında geçerli olacak bazı had ve tutarları belirleyen 285 no.lu

Detaylı

Yeni Yönetmelik, aşağıda verilmiştir.

Yeni Yönetmelik, aşağıda verilmiştir. TARİH ---------------------------- SAYI KONU 25.08.2015 2015 / / 1 SİRKÜLER ÖZETİ : Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmelik yayımlandı. Yönetmelikte emlak vergisine ilave

Detaylı

GENELGE. 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 3 üncü Maddesi Uyarınca Yapılacak Ek Ödemenin Uygulanmasına İlişkin Genelge

GENELGE. 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 3 üncü Maddesi Uyarınca Yapılacak Ek Ödemenin Uygulanmasına İlişkin Genelge Sayı Konu T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü : B.07.0.BMK.0.15-115456-6 : Ek ödeme 22/10/2008*16352 GENELGE 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 3 üncü Maddesi Uyarınca Yapılacak

Detaylı

KALKINMA AJANSLARININ HİZMETLERİNE İLİŞKİN KANUN (1)

KALKINMA AJANSLARININ HİZMETLERİNE İLİŞKİN KANUN (1) 9685 KALKINMA AJANSLARININ HİZMETLERİNE İLİŞKİN KANUN (1) Kanun Numarası : 5449 Kabul Tarihi : 25/1/2006 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 8/2/2006 Sayı : 26074 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 45

Detaylı

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun (4864 sayılı, numaralı, nolu yasası)

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun (4864 sayılı, numaralı, nolu yasası) Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunu, Yasası 4864 sayılı, numaralı, nolu kanun, yasa Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Kanun No. 4864 Kabul Tarihi : 29.5.2003 MADDE 1.

Detaylı

YÖNETMELİK ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK

YÖNETMELİK ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK 1. 30 Aralık 2009 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27448 YÖNETMELİK Çevre ve Orman (Şehircilik) Bakanlığından: ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK Kapsam MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik; 18/7/1997

Detaylı

KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Bütçe Kesin 2016 Hesabı Mali Hizmetler Müdürlüğü İçindekiler İlgili Mevzuat...4 Bütçe Kesin Hesap Özeti...5 Bütçe Gideri Kesin Hesap Cetveli (Ekonomik Kodun 1. Düzeyi)...6

Detaylı

İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü AMASYA

İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü AMASYA Kurum Adı Amasya İl Özel Kısa Bilgi Sulama, kullanma ve işlenerek veya doğal haliyle içme suyu olarak satılmak üzere çıkarılan yeraltı suları ile kaynak sularının kiraya verilmesi. İl Özel Ruhsat ve Denetim

Detaylı

KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 6360 SAYILI KANUN KAPSAMINDA (İl Özel İdarelerinin Tasfiyesi Gereği) ESKİŞEHİR VALİLİĞİ NCE OLUŞTURULAN DEVİR, TASFİYE VE PAYLAŞTIRMA KOMİSYONU KARARLARI HAKKINDA KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 12

Detaylı

HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞI HAKKINDA KANUN

HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞI HAKKINDA KANUN 7475 HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 4070 Kabul Tarihi : 16/2/1995 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 19/2/1995 Sayı : 22207 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt :

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ Ankara, 14 Kasım 2013 PERSONEL BİRİMLERİ TÜM ÇALIŞANLARIN; İşe alınmaları, İstihdamı, sözleşmelerinin tanzimi ve uygulanması, Atama, yükselme ve diğer özlük hakları, Sosyal haklar ve

Detaylı

BAZI KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA AİT SAĞLIK BİRİMLERİNİN SAĞLIK BAKANLIĞINA DEVREDİLMESİNE DAİR KANUN

BAZI KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA AİT SAĞLIK BİRİMLERİNİN SAĞLIK BAKANLIĞINA DEVREDİLMESİNE DAİR KANUN BAZI KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA AİT SAĞLIK BİRİMLERİNİN SAĞLIK BAKANLIĞINA DEVREDİLMESİNE DAİR KANUN Kanun No. 5283 Kabul Tarihi : 6.1.2005 19 Ocak 2005 ÇARŞAMBA - Sayı : 25705 Mükerrer Amaç MADDE 1.

Detaylı

Belediyelerde Özel Kalem Müdürü Atamaları

Belediyelerde Özel Kalem Müdürü Atamaları www.mevzuattakip.com.tr Belediyelerde Özel Kalem Müdürü Atamaları Bu makale, belediyelerdeki özel kalem müdürü kadrolarının hukuki durumu, bu kadrolara atama yapılması ve diğer hususları içermektedir.

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat /5-1 GELİR VERGİSİ KANUNU NDA YER ALAN MAKTU TUTARLAR ARTIRILDI

Sirküler Rapor Mevzuat /5-1 GELİR VERGİSİ KANUNU NDA YER ALAN MAKTU TUTARLAR ARTIRILDI Sirküler Rapor Mevzuat 04.01.2016/5-1 GELİR VERGİSİ KANUNU NDA YER ALAN MAKTU TUTARLAR ARTIRILDI ÖZET : 290 Seri No lu Gelir Vergisi Genel Tebliğinde, 2016 yılında uygulanacak Gelir Vergisi Kanunu nda

Detaylı

Sirküler Rapor /232-1 GELİR VERGİSİ KANUNU NDA YER ALAN MAKTU TUTARLAR ARTIRILDI

Sirküler Rapor /232-1 GELİR VERGİSİ KANUNU NDA YER ALAN MAKTU TUTARLAR ARTIRILDI Sirküler Rapor 31.12.2014/232-1 GELİR VERGİSİ KANUNU NDA YER ALAN MAKTU TUTARLAR ARTIRILDI ÖZET : 287 Seri No lu Gelir Vergisi Genel Tebliğinde, 2015 yılında uygulanacak Gelir Vergisi Kanunu nda yer alan

Detaylı

NORM KADRO NEDİR? VE BELEDİYELER AÇISINDAN NORM KADRO KİMLERİ KAPSAR?

NORM KADRO NEDİR? VE BELEDİYELER AÇISINDAN NORM KADRO KİMLERİ KAPSAR? NORM KADRO NEDİR? VE BELEDİYELER AÇISINDAN NORM KADRO KİMLERİ KAPSAR? İsmet Kayahan KAZANCIOĞLU Serbest Muhaseci Mali Müşavir Giriş Son dönemde mizden Norm Kadro konusuyla ilgili bir hayli soru gelmiştir.

Detaylı

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Sayısı : 2 Yayımlandığı Resmî Gazetenin Tarihi - Sayısı : 10/7/

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Sayısı : 2 Yayımlandığı Resmî Gazetenin Tarihi - Sayısı : 10/7/ GENEL KADRO VE USULÜ HAKKINDA CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Sayısı : 2 Yayımlandığı Resmî Gazetenin Tarihi - Sayısı : 10/7/2018-30474 Amaç MADDE 1 (1) Bu Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı; Espiye Belediyesi İtfaiye teşkilatının kuruluş,

Detaylı

TEBLİĞ. Maliye Bakanlığından: GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 285)

TEBLİĞ. Maliye Bakanlığından: GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 285) 30 Aralık 2013 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28867 (Mükerrer) Maliye Bakanlığından: TEBLİĞ GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 285) 31/12/1960 tarihli ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 21, 23/8,

Detaylı

İHTİYAÇ FAZLASI İŞÇİLERİN NAKLİNE İLİŞKİN REHBER (6111 SAYILI KANUNUN 166 NCI MADDESİNE GÖRE)

İHTİYAÇ FAZLASI İŞÇİLERİN NAKLİNE İLİŞKİN REHBER (6111 SAYILI KANUNUN 166 NCI MADDESİNE GÖRE) İHTİYAÇ FAZLASI İŞÇİLERİN NAKLİNE İLİŞKİN REHBER (6111 SAYILI KANUNUN 166 NCI MADDESİNE GÖRE) Sayfa 1 / 18 İçindekiler 1-GİRİŞ... 3 2-DEVREDİLECEK İŞÇİLER... 3 3-İHTİYAÇ FAZLASI İŞÇİLERİN TESPİTİ... 4

Detaylı

GELİR VERGİSİ KANUNU NDA YER ALAN MAKTU TUTARLAR ARTIRILDI

GELİR VERGİSİ KANUNU NDA YER ALAN MAKTU TUTARLAR ARTIRILDI 02.01.2017/5-1 GELİR VERGİSİ KANUNU NDA YER ALAN MAKTU TUTARLAR ARTIRILDI ÖZET : 296 Seri No lu Gelir Vergisi Genel Tebliğinde, 2017 yılında uygulanacak Gelir Vergisi Kanunu nda yer alan had ve tutarlar

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 22.02.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26442

Resmi Gazete Tarihi: 22.02.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26442 Resmi Gazete Tarihi: 22.02.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26442 BELEDİYE VE BAĞLI KURULUŞLARI İLE MAHALLİ İDARE BİRLİKLERİ NORM KADRO İLKE VE STANDARTLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

Kanun Numarası: 545 Kabul Tarihi: 26/1/2006 Yayımlandığı R.Gazete:3/2/2006 Sayı : 26069 Yayımlandığı Düstur Tertip5 Cilt : 45

Kanun Numarası: 545 Kabul Tarihi: 26/1/2006 Yayımlandığı R.Gazete:3/2/2006 Sayı : 26069 Yayımlandığı Düstur Tertip5 Cilt : 45 KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA BAĞLI OKULLARIN MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA DEVREDİLMESİ İLE BAZI KANUNLARDA VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİKYAPILMASINA DAİR KANUN Kanun Numarası: 545 Kabul Tarihi:

Detaylı

GELİR VERGİSİ 285 GENEL TEBLİĞİ

GELİR VERGİSİ 285 GENEL TEBLİĞİ GELİR VERGİSİ 285 GENEL TEBLİĞİ 30 Aralık 2013 Resmî Gazete Sayı: 28867 (Mükerrer) 31.12.1960 tarihli ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 21, 23/8, 31, 47, 48, mükerrer 80, 82, 86 ve 103. maddelerinde

Detaylı

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 -

Detaylı

MERKEZİ İDARE VERGİ GELİRLERİNDEN ALINAN PAYLAR

MERKEZİ İDARE VERGİ GELİRLERİNDEN ALINAN PAYLAR MERKEZİ İDARE VERGİ GELİRLERİNDEN ALINAN PAYLAR MAHALLİ İDARELER MALİ İSTATİSTİK EĞİTİMİ GENEL YÖNETİM MALİ İSTATİSTİK ŞUBESİ Soner ÖZKIR Maliye Uzmanı 18-23/11/2012 ANTALYA AMAÇ İlgili tüm kurumlarda

Detaylı

KANUN ON ÜÇ İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ ALTI İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

KANUN ON ÜÇ İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ ALTI İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN 6 Aralık 2012 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28489 KANUN ON ÜÇ İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ ALTI İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi.

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi. KONU : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi. İNCELEME : Belediye Meclisimizin 03.10.2016 günlü birinci Birleşiminde Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğünün

Detaylı

MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU İLE İLGİLİ BAZI DÜZENLEMELER HAKKINDA KANUN (1)

MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU İLE İLGİLİ BAZI DÜZENLEMELER HAKKINDA KANUN (1) 9947 MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU İLE İLGİLİ BAZI DÜZENLEMELER HAKKINDA KANUN (1) Kanun Numarası : 5544 Kabul Tarihi : 21/9/2006 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 7/10/2006 Sayı : 26312 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

Sirküler Rapor /17-1 GELİR VERGİSİ KANUNU NDA YER ALAN MAKTU TUTARLAR ARTIRILDI

Sirküler Rapor /17-1 GELİR VERGİSİ KANUNU NDA YER ALAN MAKTU TUTARLAR ARTIRILDI Sirküler Rapor 02.01.2014/17-1 GELİR VERGİSİ KANUNU NDA YER ALAN MAKTU TUTARLAR ARTIRILDI ÖZET : 285 Seri No lu Gelir Vergisi Genel Tebliğinde, 2014 yılında uygulanacak Gelir Vergisi Kanunu nda yer alan

Detaylı

ON DÖRT İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ YEDİ İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN (1)

ON DÖRT İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ YEDİ İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN (1) 11741 ON DÖRT İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ YEDİ İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN (1) Kanun Numarası : 6360 Kabul Tarihi : 12/11/2012

Detaylı

MUĞLA VALĠLĠĞĠ YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI ĠLE ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA DAĠR YÖNERGE

MUĞLA VALĠLĠĞĠ YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI ĠLE ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA DAĠR YÖNERGE MUĞLA VALĠLĠĞĠ YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI ĠLE ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA DAĠR YÖNERGE BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

KONU: 2014 YILINDA KULLANILACAK GELİR VERGİSİ TARİFESİ VE GELİR VERGİSİ KANUNUNDA YER ALAN DİĞER HAD VE TUTARLAR

KONU: 2014 YILINDA KULLANILACAK GELİR VERGİSİ TARİFESİ VE GELİR VERGİSİ KANUNUNDA YER ALAN DİĞER HAD VE TUTARLAR KONU: 2014 YILINDA KULLANILACAK GELİR VERGİSİ TARİFESİ VE GELİR VERGİSİ KANUNUNDA YER ALAN DİĞER HAD VE TUTARLAR 285 seri nolu Gelir Vergisi Genel Tebliğine göre belirlenen had ve tutarlar aşağıdaki gibidir;

Detaylı

ON ÜÇ İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ ALTI İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

ON ÜÇ İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ ALTI İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN ON ÜÇ İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ ALTI İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun Numarası : 6360 Kabul Tarihi : 12.11.2012 Resmi Gazete

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.10.0.THG.0.70.00.04/3360 23 Ocak 2012 Konu : Ek Ödeme GENELGE 2012/7

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.10.0.THG.0.70.00.04/3360 23 Ocak 2012 Konu : Ek Ödeme GENELGE 2012/7 Konu : GENELGE 212/7 İlgi : 15/4/211 tarihli ve 1748 sayılı 211/32 Nolu Genelge. Bilindiği üzere, 12/5/26 tarihli ve 26166 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında

Detaylı

T.C. AFYONKARAHİSAR İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ 17. OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GÜNDEMİ SALI

T.C. AFYONKARAHİSAR İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ 17. OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GÜNDEMİ SALI BİRİNCİ OTURUM; T.C. 1. 07.05.2013 tarihli 16ncı olağan Birlik Meclis Toplantısı na ait Tutanak Özetinin okunması. 2. 2014 Yılı Bütçe Teklifinin Plan ve Bütçe Komisyonu na havale edilmesi. 3. Üye Belediyelerin

Detaylı

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYI TEŞVİK KANUNU

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYI TEŞVİK KANUNU 6891 SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYI TEŞVİK KANUNU Kanun Numarası : 3294 Kabul Tarihi : 29/5/1986 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 14/6/1986 Sayı : 19134 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 25 Sayfa

Detaylı

ON DÖRT İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ YEDİ İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN (1)

ON DÖRT İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ YEDİ İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN (1) 11741 ON DÖRT İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ YEDİ İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN (1) Kanun Numarası : 6360 Kabul Tarihi : 12/11/2012

Detaylı

21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 58 inci maddesinin üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 58 inci maddesinin üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır. Madde 1-21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 58 inci maddesinin üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır. Madde 2-6183 sayılı Kanunun geçici 8 inci maddesinin

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2014/1 TARİH:

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2014/1 TARİH: VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2014/1 TARİH: 02.01.2014 KONU Gelir Vergisi Kanununda Yer Alan Maktu Had Ve Tutarlar İle Menkul Sermaye İradının Beyanında Dikkate Alınacak İndirim Oranı Uygulamasına İlişkin 285 No.lu

Detaylı

SİRKÜLER 2013/ Gelir Vergisine Tabi Gelirlerin Vergilendirilmesinde Esas Alınan Tarife

SİRKÜLER 2013/ Gelir Vergisine Tabi Gelirlerin Vergilendirilmesinde Esas Alınan Tarife SİRKÜLER 2013/69 31/12/2013 Sayın Yetkili; Ücretlerin Vergilendirilmesinde Uygulanacak Tarife de Dahil Olmak Üzere Gelir Vergisi Kanunu'nda Yer Alan Çeşitli Had ve Tutarlar 2014 Yılında Uygulanmak Üzere

Detaylı

Kanun No. 6360 Kabul Tarihi: 12/11/2012

Kanun No. 6360 Kabul Tarihi: 12/11/2012 ON ÜÇ İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ ALTI İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No. 6360 Kabul Tarihi: 12/11/2012 Büyükşehir belediyesi

Detaylı

ON ÜÇ İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ ALTI İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

ON ÜÇ İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ ALTI İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN ON ÜÇ İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ ALTI İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No : 6360 Kabul Tarihi : 12.11.2012 R.G.Yayım Sayısı

Detaylı

632 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN UYGULANMASINA İLİŞKİN REHBER

632 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN UYGULANMASINA İLİŞKİN REHBER 632 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN UYGULANMASINA İLİŞKİN REHBER 2/6/2011 tarihli ve 632 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü Maddesinin (B) Fıkrası ile 4924 Sayılı Kanun Uyarınca Sözleşmeli Personel

Detaylı

EVSEL KATI ATIK TOPLAMA VE NAKLİ HİZMET BEDELİ TARİFELERİNİN BELİRLENMESİ İLE İLGİLİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU

EVSEL KATI ATIK TOPLAMA VE NAKLİ HİZMET BEDELİ TARİFELERİNİN BELİRLENMESİ İLE İLGİLİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU T.C. ANTAKYA BELEDİYE MECLİSİ DÖNEMİ ARALIK 2014 BİRLEŞİM 21 OTURUM 1 TOPLANTI TARİHİ 05.12.2014 GÜNDEM MADDE NO 1 KARAR NO 84 ÖZÜ ANTAKYA BELEDİYESİ EVSEL KATI ATIK BERTARAF TESİSLERİ TARİFESİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2010 / 23 İST, 08.02.2010. Bazı Kanunlarda değişiklik yapan 5951 sayılı Kanun yayımlandı.

SİRKÜLER NO: POZ-2010 / 23 İST, 08.02.2010. Bazı Kanunlarda değişiklik yapan 5951 sayılı Kanun yayımlandı. SİRKÜLER NO: POZ-2010 / 23 İST, 08.02.2010 ÖZET: Bazı Kanunlarda değişiklik yapan 5951 sayılı Kanun yayımlandı. BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPAN 5951 SAYILI KANUN YAYIMLANDI 05 Şubat 2010 tarihli Resmi

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2013 TAŞRA TEŞKİLATI YÖNETİCİLERİNİN YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU 1/7

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2013 TAŞRA TEŞKİLATI YÖNETİCİLERİNİN YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU 1/7 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2013 TAŞRA TEŞKİLATI YÖNETİCİLERİNİN YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU 1/7 2013 TAŞRA TEŞKİLATI YÖNETİCİLERİNİN YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU Bu Kılavuz, aşağıdaki

Detaylı

TEBLİĞ. 2. Büyükşehir Belediyelerinin Bulunduğu İllerde Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtlara İlişkin Yapılacak İşlemler

TEBLİĞ. 2. Büyükşehir Belediyelerinin Bulunduğu İllerde Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtlara İlişkin Yapılacak İşlemler 8 Nisan 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28966 Maliye Bakanlığından: TEBLİĞ MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 44) 18/2/2009 tarihli ve 5838 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında

Detaylı

İhtisas komisyonları

İhtisas komisyonları İhtisas komisyonları Belediye meclisi, üyeleri arasından en az üç en fazla beş kişiden oluşan ihtisas komisyonları kurabilir. Komisyonların bir yılı geçmemek üzere ne kadar süre için kurulacağı aynı meclis

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİN. 09/07/2014 TARİHLİ TOPLANTISININ 1. ve 14/07/2014 TARİHLİ

T.C. KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİN. 09/07/2014 TARİHLİ TOPLANTISININ 1. ve 14/07/2014 TARİHLİ T.C. KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİN 09/07/2014 TARİHLİ TOPLANTISININ 1. ve 14/07/2014 TARİHLİ 2.BİRLEŞİMİNDE ALINAN KARARLARA AİT ÖZETLER ALINAN KARAR NUMARASI: 2014/85 ÖZETİ: İl Özel İdare

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İL/İLÇE MİLLÎ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLERİNİN 2015 YILI YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İL/İLÇE MİLLÎ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLERİNİN 2015 YILI YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İL/İLÇE MİLLÎ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLERİNİN 2015 YILI YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU Bu Kılavuz, il/ilçe millî eğitim şube müdürlerinin 2015 yılı yer değiştirme

Detaylı

Belediyenin gelirleri

Belediyenin gelirleri Belediyenin gelirleri a) Kanunlarla gösterilen belediye vergi, resim, harç ve katılma payları. b) Genel bütçe vergi gelirlerinden ayrılan pay. c) Genel ve özel bütçeli idarelerden yapılacak ödemeler. d)

Detaylı

6245 sayılı Harcırah Kanununun 3 üncü maddesinin (g) fıkrasında yer alan memuriyet mahalli tanımı 11/9/2014 tarih ve (mükerrer) sayılı Resmi

6245 sayılı Harcırah Kanununun 3 üncü maddesinin (g) fıkrasında yer alan memuriyet mahalli tanımı 11/9/2014 tarih ve (mükerrer) sayılı Resmi ARALIK 2014 6245 sayılı Harcırah Kanununun 3 üncü maddesinin (g) fıkrasında yer alan memuriyet mahalli tanımı 11/9/2014 tarih ve 29116 (mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6552 sayılı İş Kanunu

Detaylı

ÖZELLEŞTİRME UYGULAMALARI SEBEBİYLE SÖZLEŞMELİ PERSONEL POZİSYONLARINA ATAMA VE GEÇİŞ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN REHBER

ÖZELLEŞTİRME UYGULAMALARI SEBEBİYLE SÖZLEŞMELİ PERSONEL POZİSYONLARINA ATAMA VE GEÇİŞ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN REHBER ÖZELLEŞTİRME UYGULAMALARI SEBEBİYLE SÖZLEŞMELİ PERSONEL POZİSYONLARINA ATAMA VE GEÇİŞ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN REHBER 657 SAYILI KANUNA GÖRE İSTİHDAM TÜRLERİ Sözleşmeli Personel, 657 sayılı Devlet Memurları

Detaylı

GÖRÜŞ BİLDİRME FORMU

GÖRÜŞ BİLDİRME FORMU Konusu: İlgili Mevzuat: Bakanlığımız 4/B Sözleşmeli Personellerine ödenen Ek Ödemeden sigorta prim kesintisi kesilip kesilmeyeceği, 31.05.2006 tarihli 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası

Detaylı

Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtların Teslimine İlişkin Genel Tebliğ Resmi Gazete de Yayımlandı. DUYURU NO:2014/25

Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtların Teslimine İlişkin Genel Tebliğ Resmi Gazete de Yayımlandı. DUYURU NO:2014/25 İstanbul, 08.04.2014 Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtların Teslimine İlişkin Genel Tebliğ Resmi Gazete de Yayımlandı. DUYURU NO:2014/25 08.04.2014 tarih ve 28966 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 29361

Resmî Gazete Sayı : 29361 20 Mayıs 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29361 TEBLİĞ Orman ve Su İşleri Bakanlığından: HAVZA YÖNETİM HEYETLERİNİN TEŞEKKÜLÜ, GÖREVLERİ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

HAVRAN İLÇESİ ESELER MAHALLESİ 106 ADA 60 PARSELE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI RAPORU

HAVRAN İLÇESİ ESELER MAHALLESİ 106 ADA 60 PARSELE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI RAPORU HAVRAN İLÇESİ ESELER MAHALLESİ 106 ADA 60 PARSELE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI RAPORU İçerik 1. GEREKÇE ve KAPSAMI... 2 2. KONUM... 3 3. MÜLKİYET DURUMU VE MERİ DURUMU... 4 4. PLAN DEĞİŞİKLİĞİ...

Detaylı

2019 YILI ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ TUTARLARI

2019 YILI ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ TUTARLARI 02.01.2019/5-1 2019 YILI ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ TUTARLARI 2019 yılında uygulanacak çevre temizlik vergisi tutarları arttırıldı. Verginin mükellefi, binaları kullananlardır. Konutlara ait çevre temizlik

Detaylı

1 TEMMUZ 2013 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANACAK ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ

1 TEMMUZ 2013 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANACAK ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ Sirküler Rapor 03.07.2013/146-1 1 TEMMUZ 2013 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANACAK ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ ÖZET : 01.07.2013-31.12.2013 tarihleri arasında uygulanacak

Detaylı

DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME

DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME 691 DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME Kanun Hükmünde Kar.nin Tarihi : 19/6/1994, No : 540 Yetki Kanununun Tarihi : 16/6/1994, No : 4004 Yayımlandığı R.G.Tarihi

Detaylı