SİRKÜLER NO: POZ-2017 / 109 İST, Bazı vergi kanunlarında değişiklik yapılmasını öngören kanun tasarısı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SİRKÜLER NO: POZ-2017 / 109 İST, Bazı vergi kanunlarında değişiklik yapılmasını öngören kanun tasarısı"

Transkript

1 SİRKÜLER NO: POZ-2017 / 109 İST, ÖZET: Bazı vergi kanunlarında değişiklik yapılmasını öngören kanun tasarısı BAZI VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASININ ÖNGÖREN KANUN TASARISI Kanun tasarısı ektedir. Ancak tasarı kanunlaşıncaya kadar geçen aşamalarda değişikliğe uğrayabileceği, hatta bazı maddelerinin tasarıdan çıkarılabileceği olasılığıda gözönünde bulundurulmalıdır. 1- Gelir Vergisi Kanununda öngörülen değişiklikler: a- GVK nun 74. maddesinde yer alan ve gayrimenkul sermaye iradı için geçerli olan götürü gider oranı % 25 ten % 15 e düşürülüyor. Tasarıda bu değişikliğin 01 Ocak 2017 tarihinden itibaren elde edilen gelirlere uygulanması öngörülüyor. b- Gelir vergisi tarifesinin 3 üncü gelir dilimine uygulanan % 27 oranı % 30 a çıkarılıyor. Tasarıda bu değişikliğin ücret dışındaki gelirler için 01 Ocak 2017 tarihinden itibaren elde edilen gelirlere uygulanması öngörülüyor. Ücret gelirleri içinse 01 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerliolacaktır. c- GVK nun 94 üncü maddesinde değişiklik yapılarak; tam mükellef kurumlar tarafından elde edildiği hesap dönemine ilişkin kurumlar vergisi beyannamesinin verilmesi gereken ayı izleyen ikinci ayın sonuna kadar sermayeye eklenmeyen ve/veya kar dağıtımına konu edilmeyen dağıtılabilir kurum kazançlarından kurum bünyesinde tevkifat yapılması düzenlenmiştir. Bu kazançların tevkifata tabi tutulduktan sonra; sermayeye eklenmesi halinde sermayeye eklenen tutara isabet eden tevkifat tutarı iade edilecektir. Dağıtılması halinde ise dağıtılan kazanç üzerinden bu düzenleme uyarınca yapılan tevkifatın dağıtılan kazançlar üzerinden 94.üncü maddenin 6/(b.i) ve6/ (b.ii) alt bentleri ile Kurumlar Vergisi Kanununun 15 inci ve 30 uncu maddeleri uyarınca hesaplanan vergiden mahsup edileceği mahsuptan sonra kalan kısmın kuruma red ve iade olunacaktır.

2 Bu düzenleme kanunun yayımlandığı tarihten sonra verilmesi gereken kurumlar vergisi beyannamelerinin ait olduğu hesap döneminde elde edilen kurum kazançlarına uygulanacaktır. d- Gelir vergisi tarifesi nedeniyle net ücret geliri 1.404,06 TL nın altına düşenlerin bu tutarın altına düşen tutarın ilave asgari geçim indirimi ile giderilmesi imkanı getirilmektedir. Yürürlük tarihi ise 1 Eylül 2017 olacaktır. 2- Kurumlar Vergisi Kanununda öngörülen değişiklikler: a- %20 olan kurumlar vergisi oranı, bankalar, finansal kiralama şirketleri, faktoring şirketleri, finansman şirketleri, ödeme ve elektronik para kuruluşları, yetkili döviz müesseseleri, varlık yönetim şirketleri, sermaye piyasası kurumları ile sigorta ve reasürans şirketleri ve emeklilik şirketleri için %22 ye yükseltilmektedir. Bakanlar Kuruluna %22 oranını, %20 oranına kadar indirmeye ve tekrar %22 oranına kadar getirmeye yetki verilmektedir. Bu madde 01 Ocak 2018 tarihinden sonra verilecek beyannamelerde beyan edilmesi gereken kazançlara uygulanacaktır. b- İmalat sanayi yatırımları için Kurumlar Vergisi Kanununun 32/A maddesi kaapsamındaki yatırım teşviklerinden daha yüksek oranlarda yararlanabilmesine imkan veren düzenlemenin 2018 yılında da devam etmesi sağlanmıştır. Bu madde yayımı tarihinde yürürlüğe girecektir. c- Kurumların, en az iki tam yıl süreyle aktiflerinde yer alan taşınmazların satışından doğan kazançlarına uygulanan istisna %75 den %50 ye indirilmektedir. d- Bankalara borçları olan kurumlar ile bunların kefillerinin bu borçlara karşılık taşınmaz ve iştirak hisselerinin bankalara devrinden sağlanan kazançların tamamına tanınan istisna, finansal kiralama ve finansman şirketlerini de kapsayacak şekilde genişletilmektedir. Bu düzenlemede yer alan %75 istisna oranı taşınmazlar için %50, diğer kıymetler için %75 olarak yeniden belirlenmektedir. e- Kooperatiflerin risturn istisnasına ilişkin madde de yeniden düzenlenmektedir. 3- Vergi Usul Kanununda öngörülen değişiklikler: a- VUK nun 101 inci maddesinde düzenlenen bilinen adres tanımına mükelleflerin MERNİS kayıtlarında yer alan yerleşim yeri adresleri de dahil edilmiştir. b- VUK nun 102 inci maddesinde düzenlenen, tebliğ yapılacak kişilerin işyerlerinde veya yerleşim yerlerinde bulunamamsı halinde tebliğin nasıl yapılacağı konusu yeniden düzenlenmektedir.

3 c- VUK nun 103 üncü maddesinde düzenlenen ilanen tebliğ yapılacak hallere MERNİS teki kayıtlarında yer alan yerleşim yeri adresnin bulunmaması da dahil edilmiştir. 4- Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununda öngörülen değişiklikler: a- Taşıt değeri, taşıtlann teslimi, ilk iktisabı ve ithalinde hesaplanacak özel tüketim vergisi hariç, katma değer vergisi matrahını oluşturan unsurlardan teşekkül eden değer şeklinde yeniden tanımlnmıştır. b- 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren olmak üzere; tarihinden önce kayıt ve tescil ettirilen otomobil, kaptıkaçta, arazi taşıtları ve benzerlerine ilişkin MTV tutarları %40 oranında artırılıyor. c- MTV Kanununda yer alan (I) sayılı tarifenin otomobil, kaptıkaçta, arazi taşıtları ve benzerlerine ilişkin bölüme iki sütun eklenerek 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren kayıt ve tescil edilecek bu taşıtların sadece motor silindir hacmine göre değil, aynı zamanda taşıtların değerlerine göre de farklı olarak vergilendirilmesi düzenlenmiştir. 5- Katma Değer Vergisi Kanununda öngörülen değişiklikler: a- KDV Kanunun 9 uncu maddesine eklenen cümle ile; Türkiye'de ikametgâhı, işyeri, kanuni merkezi ve iş merkezi bulunmayanlar tarafından katma değer vergisi mükellefi olmayan gerçek kişilere elektronik ortamda sunulan hizmetlere ilişkin katma değer vergisi, bu hizmeti sunanlar tarafından beyan edilip ödeneceği konusu düzenlenmiştir. b- Mobil telefonu abonelerinin yurt dışında yaptıkları kullanımlara ilişkin olarak uluslararası roaming anlaşmaları çerçevesinde yurt dışından alınan roaming hizmetleri ile bu hizmetlerin Türkiye'deki müşterilere yansıtılması KDV den istisna edilmiştir. c- İmalat sanayi yatırımları için 2017 yılında yapılacak inşaat harcamaları için yüklenilecek KDV nin iadesi uygulamasının 2018 yılında da devam etmesi sağlanmıştır. d- Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında yapılan mal ve hizmet alımlarında uygulanmak üzere KDV ve bazı diğer (özel iletişim vergisi, damga vergisi, harçlar, özel tüketim vergisi gibi) mali yükümlülükler için istisna getirilmiştir. 6- Damga Vergisi Kanununda öngörülen değişiklikler: a- Kamu özel iş birliği projelerinin finansmanı için yurtdışında ihraç edilen menkul kıymetler karşılığında fon temin etmek üzere kurulan özel amaçlı kuruluşlann, bu fonlan proje yüklenicisi firmalara kullandırmasına ilişkin olarak düzenlenen kağıtlar ile bunlann teminatı ve geri ödenmesine ilişkin işlemler nedeniyle düzenlenen kağıtlar." damga vergisinden istisna edilmiştir.

4 7- Harçlar Kanununda öngörülen değişiklikler: a- Kamu özel iş birliği projelerinin finansmanı için yurtdışında ihraç edilen menkul kıymetler karşılığında fon temin etmek üzere kurulan özel amaçlı kuruluşların, bu fonları proje yüklenicisi firmalara kullandırmasına ilişkin işlemler ile bunlann teminatı ve geri ödenmesine ilişkin işlemler, yargı harçları hariç, bu Kanunda yazılı harçlardan istisna edilmiştir. b- Transfer fiyatlandırması ile ilgili yöntem belirleme anlaşması harçları yürürlükten kaldırıldı. 8- Emlak Vergisi Kanununda öngörülen değişiklikler: a- Takdir komisyonlarınca 2017 yılında 2018 yılı için takdir edilen asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin, 2017 yılı için uygulanan birim değerlerinin %50'sinden fazlasını aşması durumunda, 2018 yılına ilişkin bina ve arazi vergi değerlerinin hesabında, 2017 yılı için uygulanan asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin %50 fazlası esas alınacağı hüküm altına alınmıştır. Takip eden 2019, 2020 ve 2021 yıllarında da bina ve arazi vergisi matrahları ile asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin hesaplanmasında 2018 yılı için belirlenen değerler üzerinden hesaplanması sağlanmıştır. 9- Gider Vergileri Kanununda öngörülen değişiklikler: a- Gider Vergileri Kanunu nun 39 uncu maddesinde yapılan düzenleme ile, her bir hizmet için %25, %15, %5 olarak uygulanan özel iletişim oranları, her bir hizmet için %7,5 olarak aynı oranda belirlenmiştir. b- "Türkiye'de kurulu borsalarda gerçekleştirilen" ibaresi yürürlükten kaldırılarak, vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri sonucunda lehe alınan paralar işlemin yapıldığı yere bakılmaksızın banka ve sigorta muameleleri vergisinden istisna edilmektedir. 10- Veraset ve İntikal Vergisi Kanununda öngörülen değişiklikler: a sayılı Kanunda tanımlanan şans oyunları ile gerçek ve tüzel kişilerce düzenlenen yarışma ve çekilişlerde kazanılan ikramiyelerde uygulanan % 10 oranı %20 ye çıkarılıyor sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda öngörülen değişiklikler: a- Bankaların, kamu alacaklarının kredi kartı ile ödenmesi sırasında kamu borçlusundan komsyon alabilmeleri sağlanmaktadır. b- İhtiyati hacze dava açma süresi (md.15) 7 günden 15 güne çıkarılıyor.

5 c- Ödeme emri ile borçlusuna 7 gün içinde ödenmesi veya mal bildiriminde bulunulması yönünde bildirimde bulunulacağı hükmünde yer alan (md. 55) 7 günlük süre 15 güne çıkarılıyor. d- Teminatlı alacakların paraya çevrilmeden önce borçluya yapılan verilen tebliğle verilen (md. 56) verilen 7 günlük süre 15 güne çıkarılıyor. e- Ödeme emrine dava açma süresi (md. 58) ve davası reddedilenler için mal bildiriminde bulunma süreleri 7 günden 15 güne çıkarılıyor. f- 60 ıncı maddede yer alan; mal bildiriminde bulunmayanlar hakkında uygulanacak hapsen tazyik kararı alınması için geçmesi gereken 7 günlük süre 15 güne çıkarılıyor. Kanun tasarısına ve madde gerekçelerine aşağıdaki word dosyasından ulaşabilirsiniz. Saygılarımızla Yeni-Torba-Kanun Bazi-Vergi Kanunla

Bazı Vergi Kanunlarında Değişiklik Öngören Torba Kanun Tasarısı

Bazı Vergi Kanunlarında Değişiklik Öngören Torba Kanun Tasarısı Özet: 13.10.2017 01/10/2017 tarihinde Plan ve Bütçe Komisyonu na sunulan (Esas No:1/884), Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair çok sayıda vergi düzenlemesi

Detaylı

7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN TORBA KANUN İLE GETİRİLEN ÖZET DÜZENLEMELER. Kanun No: 7061 Y.T. :

7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN TORBA KANUN İLE GETİRİLEN ÖZET DÜZENLEMELER. Kanun No: 7061 Y.T. : 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN TORBA KANUN İLE GETİRİLEN ÖZET DÜZENLEMELER Kanun No: 7061 Y.T. : 05.12.2017 İYMMO-21.12.2017 YMM TALHA APAK I-VERGİ USUL KANUNU MADDE 16-17-18-19-20-

Detaylı

BAZI VERGİ KANUNLARI İLE KANUN VE KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI HAKKINDA BİLGİ NOTU-I

BAZI VERGİ KANUNLARI İLE KANUN VE KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI HAKKINDA BİLGİ NOTU-I Kuzey YMM ve Bağımsız Denetim A.Ş. Maslak Mahallesi Eski Büyükdere Cad. Orjin Plaza No: 27 Kat: 1-3 Daire: 52-53-56 34485 Sarıyer / İstanbul - Türkiye Tel: +90 212 315 3000 Fax: +90 212 234 1067 ey.com

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/56 TARİH: 06/12/2017

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/56 TARİH: 06/12/2017 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/56 TARİH: 06/12/2017 KONU 7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (Torba Kanun) Yayımlanmıştır. 5 Aralık 2017 tarihli ve 30261

Detaylı

Yeni Torba Tasarının Vergi Düzenlemeleri

Yeni Torba Tasarının Vergi Düzenlemeleri PwC Türkiye Vergi Bülteni Tarih: 29.09.2017 Sayı: 2017/68 www.pwc.com.tr Yeni Torba Tasarının Vergi Özet Çok sayıda vergi düzenlemesi de öngören Bazı Vergi Kanunları İle Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/150 Ref: 4/150. Konu: YENİ TORBA KANUN TASARISI İLE VERGİ KANUNLARINDA ÖNGÖRÜLEN BAZI DEĞİŞİKLİKLER

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/150 Ref: 4/150. Konu: YENİ TORBA KANUN TASARISI İLE VERGİ KANUNLARINDA ÖNGÖRÜLEN BAZI DEĞİŞİKLİKLER SİRKÜLER İstanbul, 09.10.2017 Sayı: 2017/150 Ref: 4/150 Konu: YENİ TORBA KANUN TASARISI İLE VERGİ KANUNLARINDA ÖNGÖRÜLEN BAZI DEĞİŞİKLİKLER Birçok vergi kanununda ve diğer pek çok kanunda ve kanun hükmünde

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ /

MEVZUAT SİRKÜLERİ / BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN İLE GETİRİLEN DÜZENLEMELER Vergi kanunlarında ve diğer kanunlarda değişiklikler içeren 7061 sayılı Kanun tasarısı 05.12.2017

Detaylı

Sayı: İstanbul, Konu: Bazı Vergi Kanunlarında değişiklikler içeren Yasa Tasarısı nın Kurumlar Vergisi Kanunu ile ilgili düzenlemeleri.

Sayı: İstanbul, Konu: Bazı Vergi Kanunlarında değişiklikler içeren Yasa Tasarısı nın Kurumlar Vergisi Kanunu ile ilgili düzenlemeleri. Sayı: 2017 106 İstanbul, 2017 Konu: Bazı Vergi Kanunlarında değişiklikler içeren Yasa Tasarısı nın Kurumlar Vergisi Kanunu ile ilgili düzenlemeleri. Sayın; Mükellefimiz, Başta bazı Vergi Kanunları olmak

Detaylı

KONU: Bazı Vergi Kanunları İle Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı

KONU: Bazı Vergi Kanunları İle Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM AŞ Şehit Ersan Cad. No: 28 / 5 06680 Çankaya- Ankara. Tel:+90 312 4688150 Faks: +90 312 4270847 Ticaret Sicil No: Ankara-170606 www.aa-ymm.com SİRKÜLER Tarih,29/09/2017 Sayı:2017/46

Detaylı

SİRKÜLER Sayılı Gider Vergileri Kanununda Özel iletişim Vergisinde Oran ve Yetki Bazında Değişiklikler Yapılmıştır:

SİRKÜLER Sayılı Gider Vergileri Kanununda Özel iletişim Vergisinde Oran ve Yetki Bazında Değişiklikler Yapılmıştır: SİRKÜLER Sayı: 2017/52 Konu: MTV, Damga Vergisi, Emlak Vergisi Kanunu, Harçlar Kanunu, Veraset İntikal Kanunu ve Gider Vergisi Kanunu Düzenlemeleri (7061 Sayılı Kanun Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı

Detaylı

Aşağıda söz konusu Kanun un Katma Değer ve Özel Tüketim Vergisi Kanunları mevzuatına ilişkin düzenlemeleri sirkülerimizin konusunu oluşturmaktadır:

Aşağıda söz konusu Kanun un Katma Değer ve Özel Tüketim Vergisi Kanunları mevzuatına ilişkin düzenlemeleri sirkülerimizin konusunu oluşturmaktadır: 28 Kasım 2017 tarihinde TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 5 Aralık 2017 tarih ve 30261 sayılı Resmi

Detaylı

Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat 5 Şişli - İstanbul ALFA GENELGE 2017/28

Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat 5 Şişli - İstanbul ALFA GENELGE 2017/28 alfa ymm Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat 5 Şişli - İstanbul Ofis : (0212) 343 65 65 (Pbx) Fax : (0212) 343 31 41 ALFA GENELGE 2017/28 İstanbul, 05/10/2017 Konu: 27 Eylül 2017

Detaylı

Yeni Torba Tasarının Vergi Düzenlemelerinde Son Durum

Yeni Torba Tasarının Vergi Düzenlemelerinde Son Durum PwC Türkiye Vergi Bülteni Yeni Torba Tasarının Vergi nde Son Durum Tarih: 30.10.2017 Sayı: 2017/74 www.pwc.com.tr Özet Çok sayıda vergi düzenlemesi de öngören Bazı Vergi Kanunları İle Kanun ve Kanun Hükmünde

Detaylı

tarihli Resmi Gazetede 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayınlanmıştır.

tarihli Resmi Gazetede 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayınlanmıştır. İZMİR 05.12.2017 Sayı : YMM.03.2017-66 Konu: 7061 sayılı Kanun ile Vergi Kanunlarında Değişiklik Yapılmıştır. Muhasebe Müdürlüğüne, 05.12.2017 tarihli Resmi Gazetede 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları İle

Detaylı

Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat 5 Şişli - İstanbul ALFA GENELGE 2017/29

Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat 5 Şişli - İstanbul ALFA GENELGE 2017/29 alfa ymm Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat 5 Şişli - İstanbul Ofis : (0212) 343 65 65 (Pbx) Fax : (0212) 343 31 41 ALFA GENELGE 2017/29 İstanbul, 06/12/2017 Konu: Torba Kanun

Detaylı

Konu: 7061 Sayılı Torba Kanun İle Kdv, Ötv, Mtv Ve Gider Vergileri Kanunlarında Yapılan Değişiklikler

Konu: 7061 Sayılı Torba Kanun İle Kdv, Ötv, Mtv Ve Gider Vergileri Kanunlarında Yapılan Değişiklikler Sayı: 2017/72 Konu: 7061 Sayılı Torba Kanun İle Kdv, Ötv, Mtv Ve Gider Vergileri Kanunlarında Yapılan Değişiklikler (7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/100. Yeni Torba Kanun ile Vergi Kanunlarında Öngörülen Düzenlemeler.

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/100. Yeni Torba Kanun ile Vergi Kanunlarında Öngörülen Düzenlemeler. DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Deloitte Values House Maslak No1 34398 İstanbul Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

Sayı: YMM Konu: Bazı vergi kanunları ile kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı

Sayı: YMM Konu: Bazı vergi kanunları ile kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı İZMİR 28.09.2017 Sayı: YMM.03.2017-57 Konu: Bazı vergi kanunları ile kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı Muhasebe Müdürlüğüne, Bazı vergi kanunları ile kanun

Detaylı

Aşağıda söz konusu Kanun un Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunları mevzuatına ilişkin düzenlemeleri sirkülerimizin konusunu oluşturmaktadır:

Aşağıda söz konusu Kanun un Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunları mevzuatına ilişkin düzenlemeleri sirkülerimizin konusunu oluşturmaktadır: 28 Kasım 2017 tarihinde TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 5 Aralık 2017 tarih ve 30261 sayılı Resmi

Detaylı

Torba Yasa dan çıkan vergiler

Torba Yasa dan çıkan vergiler Kuzey YMM ve Bağımsız Denetim A.Ş. Eski Büyükdere Cad. Orjin Maslak No:27 Maslak, Sarıyer 34398 İstanbul - Turkey Tel: +90 212 315 3000 Fax: +90 212 234 1067 ey.com Ticaret Sicil No : 479919 Mersis No:

Detaylı

SİRKÜLER 2017/60. Söz konusu Kanun un vergi mevzuatına ilişkin düzenlemeleri özetle aşağıdaki gibidir:

SİRKÜLER 2017/60. Söz konusu Kanun un vergi mevzuatına ilişkin düzenlemeleri özetle aşağıdaki gibidir: SİRKÜLER 2017/60 06/12/2017 7061 Sayılı Kanun un Vergi Mevzuatına İlişkin Düzenlemeleri. Kamuoyunda Torba Kanun olarak bilinen, 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına

Detaylı

Konu : 7061 Sayılı Kanun İle Yapılan Önemli Değişiklikler (Torba Yasa)

Konu : 7061 Sayılı Kanun İle Yapılan Önemli Değişiklikler (Torba Yasa) 07.12.2017 Sirküler, 2017/23 Sayın Meslektaşımız; Konu : 7061 Sayılı Kanun İle Yapılan Önemli Değişiklikler (Torba Yasa) 05.12.2017 tarih ve 30261 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 7061 Sayılı Bazı Vergi

Detaylı

TBMM'ye Sunulan Kanun Tasarısındaki Vergi Düzenlemeleri

TBMM'ye Sunulan Kanun Tasarısındaki Vergi Düzenlemeleri Tax WWW. O N E R Y M M.COM. TR 2017 26 TBMM'ye Sunulan Kanun Tasarısındaki Vergi Düzenlemeleri Özet TBMM ye 27 Eylül 2017 tarihinde sunulmuş bulunan Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde

Detaylı

Sirküler No: 2017 / 74 Tarih:

Sirküler No: 2017 / 74 Tarih: Sirküler No: 2017 / 74 Tarih: 06.12.2017 Konu: : 7061 SAYILI KANUN İLE BAZI VERGİ MEVZUATINDA YAPILAN DÜZENLEMELER 2 Özet Tablo: Kurumlar vergisi oranının belirli bir süre için %22 uygulanması Taşınmazların

Detaylı

BAZI VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

BAZI VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER 1 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN KAPSAMINDA; BAZI VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER Hazırlayan : Mustafa ÇOTAK Vergi Danışmanı 1 2 7061

Detaylı

Bazı Vergi Kanunları İle Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı

Bazı Vergi Kanunları İle Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Sayfa 1 / 12 Bazı Vergi Kanunları İle Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Hükümet tarafından 27 Eylül 2017 tarihinde TBMM Başkanlığı na sunulan Torba Kanun

Detaylı

6728 SAYILI KANUNLA KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU İLE DİĞER BAZI VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN DÜZENLEMELER 09/08/2016 tarih ve sayılı Resmi Gazete

6728 SAYILI KANUNLA KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU İLE DİĞER BAZI VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN DÜZENLEMELER 09/08/2016 tarih ve sayılı Resmi Gazete 6728 SAYILI KANUNLA KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU İLE DİĞER BAZI VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN DÜZENLEMELER 09/08/2016 tarih ve 29796 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 6728 sayılı Yatırım Ortamının

Detaylı

Sirkülerimizin konusunu 6824 Sayılı Vergi Kanunlarında Gerçekleştirilen Düzenlemeler oluşturmaktadır.

Sirkülerimizin konusunu 6824 Sayılı Vergi Kanunlarında Gerçekleştirilen Düzenlemeler oluşturmaktadır. Vezin Sirküler 2017 016 Sirkülerimizin konusunu 6824 Sayılı Vergi Kanunlarında Gerçekleştirilen Düzenlemeler oluşturmaktadır. KAPSAM : 8/3/2017 tarihli ve 30001 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

Sayı : 2017/226 6 Tarih : Ö Z E L B Ü L T E N

Sayı : 2017/226 6 Tarih : Ö Z E L B Ü L T E N Sayı : 2017/226 6 Tarih : 02.10.2017 Ö Z E L B Ü L T E N Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısında Yapılması Düşünülen Vergisel Düzenleme

Detaylı

Konu: 17 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile Yapılan Açıklamalar.

Konu: 17 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile Yapılan Açıklamalar. Sayı: 2018/16 Konu: 17 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile Yapılan Açıklamalar. 31 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

Detaylı

Özet: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair (Seri No.17) Tebliğde;

Özet: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair (Seri No.17) Tebliğde; ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340 00 86 Fax : 0.216.340

Detaylı

5520 SAYILI KURUMLAR VERGİSİ KANUNU DÜZENLEMELERİ

5520 SAYILI KURUMLAR VERGİSİ KANUNU DÜZENLEMELERİ Tarih : 11.12.2017 No : 2017/ 62 Konu : 7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hk. 05.12.2017 tarih ve 30261 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

7061 Sayılı Kanun Resmi Gazetede Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi

7061 Sayılı Kanun Resmi Gazetede Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi 7.12.2017 7061 Sayılı Kanun Resmi Gazetede Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi Gaziosmanpaşa Bulvarı No: 9/206 Çankaya Konak İzmir T (0232) 4836222 F (0232) 4831618 info@muratkoseoglu.com.tr www.muratkoseoglu.com.tr

Detaylı

Sayın Üyemiz,

Sayın Üyemiz, 8.12.2017 Sayın Üyemiz, Vergi mevzuatı ve diğer bazı mevzuatta yeni düzenleme ve değişiklikler içeren 7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 5 Aralık

Detaylı

A) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu Düzenlemeleri

A) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu Düzenlemeleri İHSAN AKAR YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR ULUDAĞ BAĞIMSIZ DENETİM VE Y.M.M A.Ş 23 Nisan Mh. 242 Sk. Rızvanoğlu-Paçacı Sit. No:12/A Blok Kat: 2 D: 3 Nilüfer/Bursa Tel: 0 541 3966882-0 224 2401329(pbx.) 0224 2401329

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR ( )

SİRKÜLER RAPOR ( ) DMF SYSTEM INTERNATIONAL INDEPENDENT AUDITING, CONSULTING & CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTING CO.. www.dmf.com.tr& dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara :Eskişehir Yolu 9. Km. Tepe Prime

Detaylı

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. SİRKÜLER NO:2018/23 1/Şubat/2018 İçindekiler: * KDV Genel Uygulama Tebliğinde değişiklikler yapıldı. KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik

Detaylı

DENET VERGİ DUYURU TORBA KANUN İLE YAPILMASI ÖNGÖRÜLEN BAZI VERGİSEL DÜZENLEMELER. Duyuru Tarihi : Duyuru No : 2017/112

DENET VERGİ DUYURU TORBA KANUN İLE YAPILMASI ÖNGÖRÜLEN BAZI VERGİSEL DÜZENLEMELER. Duyuru Tarihi : Duyuru No : 2017/112 DENET VERGİ DUYURU Duyuru Tarihi : 29.09.2017 Duyuru No : 2017/112 TORBA KANUN İLE YAPILMASI ÖNGÖRÜLEN BAZI VERGİSEL DÜZENLEMELER Kamuoyunda Torba Kanun olarak nitelendirilen Bazı Vergi Kanunları İle Kanun

Detaylı

SİRKÜLER ( ) (7061 sayılı Kanunu nun 1 nci maddesiyle yapılan değişiklik olup, bu değişiklik, tarihinde yürürlüğe girmektedir.

SİRKÜLER ( ) (7061 sayılı Kanunu nun 1 nci maddesiyle yapılan değişiklik olup, bu değişiklik, tarihinde yürürlüğe girmektedir. 11.12.2017 SİRKÜLER (2017 66) Konu: Vergi Kanunlarında ve Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7061 Sayılı Kanunla Mali Konularda Değişiklik Yapılan Maddeleri. 7061 Sayılı Vergi Kanunlarında

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 24 İST,

SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 24 İST, SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 24 İST, 02.02.2018 ÖZET: 31 Ocak 2018 tarih ve 30318 sayılı Resmi Gazete de 17 seri no.lu Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ yayımlandı.

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/ Sayılı Kanun Resmi Gazete de Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi.

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/ Sayılı Kanun Resmi Gazete de Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi. DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Deloitte Values House Maslak No1 34398 İstanbul Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

Sirküler Rapor / YILINDA UYGULANACAK VERASET VE İNTİKAL VERGİSİ TARİFESİ VE İSTİSNA TUTARLARI

Sirküler Rapor / YILINDA UYGULANACAK VERASET VE İNTİKAL VERGİSİ TARİFESİ VE İSTİSNA TUTARLARI Sirküler Rapor 02.01.2014/14-1 2014 YILINDA UYGULANACAK VERASET VE İNTİKAL VERGİSİ TARİFESİ VE İSTİSNA TUTARLARI ÖZET : 2014 yılında uygulanacak Veraset Ve İntikal Vergisi Kanununda yer alan had ve tarifelerin

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2019/2

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2019/2 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 02.01.2019 Sayı : 2019/2 Değerli Müşterimiz; Son günlerde mevzuatımızda meydana gelen gelişmeler, konu başlıkları itibariyle aşağıdadır. A. Konu Başlıkları; -İmar Barışında

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 17)

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 17) KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 17) Duyuru No: 2018/17 İstanbul 31.01.2018 Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) tarafından 31/01/2017 tarihli

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 17)

BAKIŞ MEVZUAT KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 17) BAKIŞ MEVZUAT BAŞLIK KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 17) Sayı 2018/21 ÖZET 3 No lu KDV Beyannamesi uygulaması, tevkifat uygulamasının genişletilmesi,

Detaylı

SİRKÜLER 2017/16. Bu sirkülerimizde, 6770 Sayılı Kanun ile yapılan düzenlemeler özetlenmiştir.

SİRKÜLER 2017/16. Bu sirkülerimizde, 6770 Sayılı Kanun ile yapılan düzenlemeler özetlenmiştir. SİRKÜLER 2017/16 30/01/2017 Sayın Yetkili; 6770 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Yayımlandı. 27.01.2017

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2004 / 33 İST, 17/02/2004

SİRKÜLER NO: POZ-2004 / 33 İST, 17/02/2004 SİRKÜLER NO: POZ-2004 / 33 İST, 17/02/2004 ÖZET: Kar Paylarının Vergilendirilmesi ve Beyanı Bilindiği üzere; 4842 sayılı kanunla Kar payları üzerinden yapılan vergi tevkifatı, kar payına kaynak teşkil

Detaylı

Konu:TBMM Genel Kurulu nda kabul edilen 7061 sayılı Kanun un vergi mevzuatında yapılan yeni düzenlemeler

Konu:TBMM Genel Kurulu nda kabul edilen 7061 sayılı Kanun un vergi mevzuatında yapılan yeni düzenlemeler 4 Aralık 2017 Pazartesi ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2017/70 Konu:TBMM Genel Kurulu nda kabul edilen 7061 sayılı Kanun un vergi mevzuatında yapılan yeni düzenlemeler Başta bazı

Detaylı

Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen Yasa Tasarısı ile vergi mevzuatında yapılması planlanan değişiklikler

Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen Yasa Tasarısı ile vergi mevzuatında yapılması planlanan değişiklikler Kuzey YMM ve Bağımsız Denetim A.Ş. Eski Büyükdere Cad. Orjin Maslak No:27 Maslak, Sarıyer 34398 İstanbul - Turkey Tel: +90 212 315 3000 Fax: +90 212 234 1067 ey.com Ticaret Sicil No : 479919 Mersis No:

Detaylı

KONU: 17 Seri No lu KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Yayımlandı.

KONU: 17 Seri No lu KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Yayımlandı. AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM AŞ Şehit Ersan Cad. No: 28 / 5 06680 Çankaya- Ankara. Tel:+90 312 4688150 Faks: +90 312 4270847 Ticaret Sicil No: Ankara-170606 www.aa-ymm.com SİRKÜLER Tarih,31/01/2018 Sayı:2018/11

Detaylı

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş.

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. (Not: Mali açıklama, makale ve pratik bilgilerin toplu mail olarak paylaşıldığı listemize dahil olmak için info@yontemymm.com.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.) 2018/008 01.02.2018 Konu: Yurtdışından

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/4

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/4 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 12.01.2018 Sayı : 2018/4 Değerli Müşterimiz; Son günlerde mevzuatımızda meydana gelen gelişmeleri özetle bilgilerinize sunuyoruz. 1. 7061 Sayılı Kanunla, 6183 Sayılı Tahsilat

Detaylı

3) Yarışma ve çekilişlerde kazanılan ikramiyeler için uygulanan %10 nispetindeki veraset ve intikal vergisi oranının % 20 ye çıkarıldı.

3) Yarışma ve çekilişlerde kazanılan ikramiyeler için uygulanan %10 nispetindeki veraset ve intikal vergisi oranının % 20 ye çıkarıldı. 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARI İLE KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNDA VERGİ MEVZUATINA YÖNELİK YAPILAN DÜZENLEME VE DEĞİŞİKLİKLER 5 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazetede

Detaylı

2017 YILINDA UYGULANACAK MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ TUTARLARI:

2017 YILINDA UYGULANACAK MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ TUTARLARI: TARİH : 28/12/2016 SİRKÜLER NO : 2016/158 2017 YILINDA UYGULANACAK MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ TUTARLARI: 27 Aralık 2016 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 47 Seri No lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği

Detaylı

: KDV Genel Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

: KDV Genel Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Sirküler No : 2018-18 Sirküler Tarihi : 02.02.2018 Konu : KDV Genel Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 31.01.2018 tarihli ve 30318 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 17 Seri No.lu Katma

Detaylı

2019 YILI ÇEVRE TEMİZLİK-MOTORLU TAŞIT VE VERASET VE İNTİKAL VERGİLERİ

2019 YILI ÇEVRE TEMİZLİK-MOTORLU TAŞIT VE VERASET VE İNTİKAL VERGİLERİ Tarih : 04/01/2019 Sayı : 2019/07 2019 YILI ÇEVRE TEMİZLİK-MOTORLU TAŞIT VE VERASET VE İNTİKAL VERGİLERİ Maliye Bakanlığı yayınladığı Tebliğlerle 2019 yılı Motorlu Taşıt Vergilerini, Belediyelerce Tahsil

Detaylı

Konu: 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YAYINLANMIŞTIR

Konu: 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YAYINLANMIŞTIR DUYURU Sayı: 2017/105 BURSA, 08.12.2017 Konu: 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YAYINLANMIŞTIR Birçok vergi kanunlarında ve diğer pek çok kanunda

Detaylı

Kabul Tarihi: 31/12/2004 Resmi Gazete Tarihi : 31/12/2004

Kabul Tarihi: 31/12/2004 Resmi Gazete Tarihi : 31/12/2004 Kanun No : 5281 Resmi Gazete No : 25687 (3. Mük.) Kabul Tarihi: 31/12/2004 Resmi Gazete Tarihi : 31/12/2004 VERGİ KANUNLARININ YENİ TÜRK LİRASINA UYUMU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA

Detaylı

FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez.

FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez. S İ R K Ü L E R R A P O R FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez. SİRKÜLER TARİHİ : 05 / 12 / 2017 SİRKÜLER SAYISI : 2017

Detaylı

YÜKSEL YMM. Yüksel Denetim Danışmanlık ve Yeminli Mali Müşavirlik Limited Şirketi

YÜKSEL YMM. Yüksel Denetim Danışmanlık ve Yeminli Mali Müşavirlik Limited Şirketi YÜKSEL YMM Yüksel Denetim Danışmanlık ve Yeminli Mali Müşavirlik Limited Şirketi Sülün Sokak No : 20 34330 1. Levent / İSTANBUL Tel: 212. 282 9163 Fax: 212. 282 9164 E-mail: info@yukseldenetim.com.tr Konu:

Detaylı

7061 SAYILI KANUNLA VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER R.G

7061 SAYILI KANUNLA VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER R.G 7061 SAYILI KANUNLA VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER R.G. 05.12.2017 YMM FATİH DURAL VERGİ KONSEYİ BAŞKAN YRD. ECOVİS DEĞER YÖNETİM KURULU BAŞKANI İÇİNDEKİLER 1 - GİRİŞ 2 Gelir Vergisi Kanunu

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2018/19. KONU : Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No : 17)

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2018/19. KONU : Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No : 17) TARİH : 01.02.2018 NUMARA : 2018/19 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2018/19 KONU : Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No : 17) 31.01.2018 tarihli ve 30318 sayılı

Detaylı

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. SİRKÜLER NO:2018/14 9/Ocak/2018 İçindekiler: * 2018 yılında uygulanacak; - motorlu taşıtlar vergisi tutarları, - veraset ve intikal vergisi tarifesi ve istisna tutarları, - çevre temizlik vergisi tutarları,

Detaylı

5520 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1) nde Değişiklik Tebliğ Adı. Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 14)

5520 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1) nde Değişiklik Tebliğ Adı. Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 14) Sirküler Numarası 2017 / 57 Kanun Adı 5520 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1) nde Değişiklik Tebliğ Adı Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 14) Konusu 5520 sayılı

Detaylı

DUYURU. Söz konusu tebliğin tam metni aşağıda yer almaktadır. Üyelerimize ve Kamuoyuna önemle duyurulur. ESKĠġEHĠR TĠCARET ODASI

DUYURU. Söz konusu tebliğin tam metni aşağıda yer almaktadır. Üyelerimize ve Kamuoyuna önemle duyurulur. ESKĠġEHĠR TĠCARET ODASI DUYURU 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 41 inci maddesiyle 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunun 9 uncu maddesinin (1) numaralı fıkrasında

Detaylı

A. Kira Gelirlerinde Götürü Gider Oranı %25 den %15 e Düşürülmüştür: (Yürürlük Tarihi: )

A. Kira Gelirlerinde Götürü Gider Oranı %25 den %15 e Düşürülmüştür: (Yürürlük Tarihi: ) Rehber 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNDA YER ALAN VERGİSEL DÜZENLEMELER 05.12.2017 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 7061 Sayılı Bazı Vergi

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR ( )

SİRKÜLER RAPOR ( ) DMF SİSTEM ULUSLARARASIBAĞIMSIZDENETİMDANIŞMANLIKVE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİKA.Ş. www.dmf.com.tr& dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara :Eskişehir Yolu 9. Km. Tepe Prime B Blok No: 100

Detaylı

2013 MALİ YILI SİRKÜLER LİSTESİ

2013 MALİ YILI SİRKÜLER LİSTESİ Tarih No İçerik 30.12.2013 117 2013 MALİ YILI SİRKÜLER LİSTESİ Kayıtların Elektronik Ortamda Oluşturulması, Muhafazası ve İbrazına Dair Usul ve Esaslar Hakkında 431 Sıra Numaralı VUK Genel Tebliği Yayımlanmıştır

Detaylı

GELİR VERGİSİ KANUN TASARISINDA GERÇEK KİŞİLERİN VERGİLENDİRİLMESİ İLE İLGİLİ YENİ HÜKÜMLER GVK TASARI MADDE 51-88

GELİR VERGİSİ KANUN TASARISINDA GERÇEK KİŞİLERİN VERGİLENDİRİLMESİ İLE İLGİLİ YENİ HÜKÜMLER GVK TASARI MADDE 51-88 GELİR VERGİSİ KANUN TASARISINDA GERÇEK KİŞİLERİN VERGİLENDİRİLMESİ İLE İLGİLİ YENİ HÜKÜMLER GVK TASARI MADDE 51-88 HÜSEYİN F. SALTIK İSTANBUL YMM ODASI İSTANBUL, 18.02.2016 Page 1 Emsal Kira Bedeli Esası

Detaylı

İstanbul Y.M.M.O

İstanbul Y.M.M.O 01.01.2017-27.09.201 TARİHLERİ ARASINDA VERGİ MEVZUATIMIZDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER İLE SON TORBA YASA TASARISI HAKKINDA BİLGİLENDİRME İstanbul Y.M.M.O. 28.09.2017 I.6770 SAYILI TÜRKİYE CUMHURİYETİ EMEKLİ

Detaylı

Sirküler no: 013 İstanbul, 3 Şubat 2009

Sirküler no: 013 İstanbul, 3 Şubat 2009 Sirküler no: 013 İstanbul, 3 Şubat 2009 Konu: Dar mükellef kurumlara yapılan ödemelerdeki tevkifat uygulamasında değişiklikler yapıldı. (KVK md. 30) Özet: 3 Şubat 2009 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

7061 Sayılı Torba Kanun (Vergi Düzenlemeleri) M. Yavuz Öner Vergi, Şirket Ortağı

7061 Sayılı Torba Kanun (Vergi Düzenlemeleri) M. Yavuz Öner Vergi, Şirket Ortağı 7061 Sayılı Torba Kanun (Vergi Düzenlemeleri) M. Yavuz Öner Vergi, Şirket Ortağı 7061 Sayılı Kanun Torba Kanunun Vergi ile İlgili Düzenlemeleri Vergi Güvenliği Ve Uyum Düzenlemeleri Vergi Kolaylıkları

Detaylı

Sirküler no: 044 İstanbul, 27 Mayıs 2010

Sirküler no: 044 İstanbul, 27 Mayıs 2010 Sirküler no: 044 İstanbul, 27 Mayıs 2010 Konu: Yatırım indirimi istisnası, ilgili yıl kazancının % 25 i ile sınırlandırılıyor. Özet: Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN UYGULAMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN UYGULAMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN UYGULAMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR 23 Aralık 2017 Tarihli 30279 Sayılı Resmi Gazete de 1 Seri No lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği nde Değişiklik Yapılmasına

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 16)

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 16) Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 16) MADDE 1-26/4/2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete de

Detaylı

No: 2017/72 Tarih:

No: 2017/72 Tarih: No: 2017/72 Tarih: 05.12.2017 ERK Denetim ve Yeminli Mali MüĢavirlik Hizmetleri Ltd. ġti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

I. STOPAJ YÖNTEMĠNE TABĠ MENKUL SERMAYE GELĠRLERĠ VE DEĞER ARTIġ KAZANÇLARI

I. STOPAJ YÖNTEMĠNE TABĠ MENKUL SERMAYE GELĠRLERĠ VE DEĞER ARTIġ KAZANÇLARI I. STOPAJ YÖNTEMĠNE TABĠ MENKUL SERMAYE GELĠRLERĠ VE DEĞER ARTIġ KAZANÇLARI Gelir Vergisi Kanununa eklenen Geçici 67. madde ile 01.01.2006 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 31.12.2015 tarihine kadar;

Detaylı

FİNANSAL EKSEN E-BÜLTEN LİSTESİ

FİNANSAL EKSEN E-BÜLTEN LİSTESİ FİNANSAL EKSEN E-BÜLTEN LİSTESİ 2016 E-BÜLTEN SAYI KONU 2016-01 İhracat İşlemlerinde E-Fatura Düzenleme Zorunluluğunun 1/7/2017 Tarihine Ertelenmesi 2016-02 Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 295) 2016-03

Detaylı

No: 2017/69 Tarih:

No: 2017/69 Tarih: No: 2017/69 Tarih: 31.10.2017 ERK Denetim ve Yeminli Mali MüĢavirlik Hizmetleri Ltd. ġti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/033 Ref: 4/033

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/033 Ref: 4/033 SİRKÜLER İstanbul, 15.02.2017 Sayı: 2017/033 Ref: 4/033 Konu: GELİR VE KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMELERİ ÜZERİNDEN VERGİ İNDİRİMİ, YABANCILARA KONUT SATIŞINDA KDV İSTİSNASI DÜZENLEMELERİNİ DE İÇEREN BİR KANUN

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2018 / 32

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2018 / 32 İstanbul, 31 Ocak 2018 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2018 / 32 KONU : 17 Seri Nolu Tebliğ İle KDV Genel Uygulama Tebliğinde Yapılan Değişiklikler Hk. 1. Yurt Dışından Elektronik Ortamda Hizmet Sunanlara KDV

Detaylı

86 SERİ NO'LU GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞ TASLAĞI

86 SERİ NO'LU GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞ TASLAĞI 86 SERİ NO'LU GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞ TASLAĞI 4/6/2008 tarihli ve 5766 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun[1] 25 inci maddesi

Detaylı

3 NO LU KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ UYGULAMASI BAŞLIYOR

3 NO LU KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ UYGULAMASI BAŞLIYOR 01.02.2018/36-1 3 NO LU KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ UYGULAMASI BAŞLIYOR ÖZET : Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde yapılan değişiklikle Türkiye de ikametgâhı, işyeri, kanuni merkezi ve iş

Detaylı

VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN 7061 SAYILI KANUN UN AÇIKLAMASI

VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN 7061 SAYILI KANUN UN AÇIKLAMASI VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN 7061 SAYILI KANUN UN AÇIKLAMASI 05/12/2017 Değerli üyemiz, Bazı vergi kanunlarında değişiklik yapan 7061 sayılı Kanun bu gün (05/12/2017) Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2011 / 32 İST,

SİRKÜLER NO: POZ-2011 / 32 İST, SİRKÜLER NO: POZ-2011 / 32 İST, 01.03.2011 ÖZET: Yıllık gelir vergisi beyannamesinde ücretlerin beyan edilmesi halinde gelir vergisinin nasıl hesaplanacağı açıklandı. YILLIK GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİNDE

Detaylı

VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN 7061 SAYILI KANUN UN AÇIKLAMASI

VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN 7061 SAYILI KANUN UN AÇIKLAMASI VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN 7061 SAYILI KANUN UN AÇIKLAMASI 05/12/2017 Değerli üyemiz, Bazı vergi kanunlarında değişiklik yapan 7061 sayılı Kanun bu gün (05/12/2017) Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2013/59

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2013/59 DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Sun Plaza No:24 34398 Maslak İstanbul, Türkiye Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

15. BEYANNAME ÖZETLERİ

15. BEYANNAME ÖZETLERİ 15. BEYANNAME ÖZETLERİ 15.1. Gelirden Alınan Vergilere İlişkin Yıllık Beyanname Özetleri 2003 yılı vergilendirme dönemine ait bilgi giriş işlemi sonuçlandırılmış Türkiye genelindeki Gelir Vergisi, Gelir

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2005/31 İstanbul, 4 Mart 2005 KONU : Gecikme Zammı ve Tecil

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİNİN SON VERSİYONUNDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİNİN SON VERSİYONUNDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİNİN SON VERSİYONUNDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Beyanname düzenleme programının yeni versiyonu 01.04.2014 tarihinde güncellenmiştir. Kurumlar vergisi beyannamesi doldurmadan

Detaylı

09/03/2017 SİRKÜLER 2017/31. Sayın Yetkili; Mükelleflere Vergi İndirimi de Sağlayan Torba Kanun Yayımlandı.

09/03/2017 SİRKÜLER 2017/31. Sayın Yetkili; Mükelleflere Vergi İndirimi de Sağlayan Torba Kanun Yayımlandı. SİRKÜLER 2017/31 09/03/2017 Sayın Yetkili; Mükelleflere Vergi İndirimi de Sağlayan Torba Kanun Yayımlandı. 08/03/2017 tarihli ve 30001 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6824 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden

Detaylı

mali açıklamalar 2012/ Konu: Vergi Kanunlarında ve Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapıldı

mali açıklamalar 2012/ Konu: Vergi Kanunlarında ve Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapıldı 2012/042 15.06.2012 Konu: Vergi Kanunlarında ve Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapıldı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına ilişkin 6322 no.lu Kanun

Detaylı

İÇİNDEKİLER GİRİŞ...1 I.

İÇİNDEKİLER GİRİŞ...1 I. İÇİNDEKİLER GİRİŞ...1 I. ZAMANAŞIMI TEORİSİ...3 A. Kavram... 3 1.Tanımı... 3 2. Vergi Hukukunda Zamanaşımının Diğer Kanunlardaki Zamanaşımı ve Benzeri Müesseseler İle Karşılaştırılması... 5 a. Özel Hukuktaki

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2009/26 İstanbul, 11 Şubat 2009 KONU : Gelir Vergisi Kanununun

Detaylı

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNDA 2016 YILINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNDA 2016 YILINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNDA 2016 YILINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER 1 Bölgesel Yönetim Merkezleri Kurumlar Vergisinden Muaf Tutulmuştur. 2 01/01/2017 tarihinden itibaren faaliyete geçen özel kreşler ve gündüz

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2006/95 İstanbul,13 Kasım 2006 KONU : 2006 Yılına İlişkin Arsa

Detaylı

Konu: 49 Seri No'lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği tarih ve Mükerrer sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

Konu: 49 Seri No'lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği tarih ve Mükerrer sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır. No: 2018/1 Tarih: 01.01.2018 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER. Dr. Nedim TÜRKMEN Yeminli Mali Müşavir

VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER. Dr. Nedim TÜRKMEN Yeminli Mali Müşavir VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER Dr. Nedim TÜRKMEN Yeminli Mali Müşavir nturkmen@turkmenymm.com SUNUM PLANI - 7061 SAYILI TORBA YASADA YER ALAN DÜZENLEMELER - TASARIDAN ÇIKARILAN DÜZENLEMELER

Detaylı

Sirküler no: 068 İstanbul, 3 Ağustos 2010

Sirküler no: 068 İstanbul, 3 Ağustos 2010 Sirküler no: 068 İstanbul, 3 Ağustos 2010 Konu: Maliye Bakanlığı, 2010 yılı ücret gelirlerine uygulanacak gelir vergisi tarifesi ile ilgili açıklamalar yaptı. Özet: 1 Ağustos 2010 tarihli Resmi Gazete

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/165 Ref: 4/165

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/165 Ref: 4/165 SİRKÜLER İstanbul, 01.09.2016 Sayı: 2016/165 Ref: 4/165 Konu: 6741 SAYILI TÜRKİYE VARLIK FONU YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ NİN KURULMASI İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YAYINLANMIŞTIR

Detaylı