KUR'AN-I KERİMLER. Kur'an-ı Kerim (Büyük boy) Kur'an-ı Kerim (Orta boy) Kur'an-ı Kerim (Cep Tipi) Ebat: 24 x33 cm. 70 gr. Şamua

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KUR'AN-I KERİMLER. Kur'an-ı Kerim (Büyük boy) Kur'an-ı Kerim (Orta boy) Kur'an-ı Kerim (Cep Tipi) Ebat: 24 x33 cm. 70 gr. Şamua"

Transkript

1

2 KUR'AN-I KERİMLER Kur'an-ı Kerim (Büyük boy) ISBN NO: Ebat: 24 x33 cm 70 gr. Şamua Fiyatı: YTL Hasan Rıza hattıyla basılmıştır. Kur'an-ı Kerim (Orta boy) Hasan Rıza hattıyla basılmıştır. ISBN NO: X Ebat: 17x24cm 70 gr. Şamua Fiyatı: YTL Kur'an-ı Kerim (Cep Tipi) ISBN NO: Fiyatı: 6.00 YTL Hasan Rıza hattıyla basılmıştır.

3 KUR'AN-I KERİMLER Kur'an-ı Kerim Meâli (Rahle Boy) Hazırlayanlar: Doç.Dr. Halil Altuntaş Dr. Muzaffer Şahin ISBN NO: Fiyatı: 15,00 YTL Kur'an-ı Kerim Meâli (Orta Boy) Hazırlayanlar: Doç.Dr. Halil Altuntaş Dr. Muzaffer Şahin Yüce Kitabımız Kur an-ı Kerim in meâli, sade bir Türkçeyle hazırlanmıştır. Meâl içinde gerekli yerlerde dipnot verilerek açıklamalar yapılmıştır. ISBN NO: x Ebat: 17x24cm 1. Hamur 120 gr. Fiyatı: YTL Kur'an-ı Kerim Meâli (Küçük boy) Hazırlayanlar: Doç.Dr. Halil Altuntaş Dr. Muzaffer Şahin ISBN NO: Fiyatı: 6.00 YTL.

4 KUR'AN-I KERİMLER Kur'an-ı Kerim Meâli (Cep Tipi) Hazırlayanlar: Doç.Dr. Halil Altuntaş Dr. Muzaffer Şahin ISBN NO: Ebat: 9.5X13.5 cm I. Hamur 45 gr. Şamua Fiyatı: 5.00 YTL Sadece Türkçe meâlin yer aldığı eser, sade bir dille yazılmıştır. Kur'an-ı Kerim Meâli (Cep Tipi-Metinli) Hazırlayanlar: Doç.Dr. Halil Altuntaş Dr. Muzaffer Şahin Arapçası ile birlikte Türkçe meâli verilmiştir. Arapça metin hattı Kayışzade Hafiz Osman'a aittir. Ebat: 9.5X13.5 cm I. Hamur 45 gr. Şamua Fiyatı: 5.00 YTL Braille Kur an-ı Kerim Ankara 2002 ISBN NO: (Tk) (Tk) (Tk) (1.c) (2.c) (3.c) (Tk) (Tk) (4.c) (5.c) Mevcudu kalmadı. Dokunma ile okunan kabartma yazılı Kur an-ı Kerim, görme engelliler için hazırlanmıştır.

5 KAYNAK ESERLER Kur an Yolu Türkçe Meâl ve Tefsir Prof.Dr. Hayreddin Karaman, Prof.Dr. Mustafa Çağrıcı, Prof.Dr. İbrahim Kâfi Dönmez, Prof.Dr. Sadrettin Gümüş 3. Baskı, Ankara 2007 ISBN NO: 1.Cilt Cilt Cilt x 4.Cilt Cilt Fiyatı: YTL Tamamı beş cilt olan Kur an Yolu Türkçe Meâl ve Tefsir adlı eserde Kur an metni, meâli ve tefsiri yer almaktadır. Alanlarında uzman bir heyet tarafından yazılan tefsir, mushaf tertibine göre hazırlanmıştır ve âyetler hakkında özlü bilgiler içermektedir. Eser, Kur an ı ibadet olarak okumanın yanında anlamayı hedefleyen her okuyucu için bir başvuru kaynağı mahiyetindedir. Dini Kavramlar Sözlüğü Doç.Dr. Fikret Karaman, Doç.Dr. İsmail Karagöz, Dr. İbrahim Paçacı, Dr. Mehmet Canbulat, Dr. Ahmet Gelişgen, İbrahim Ural 3. Baskı, Ankara 2007 ISBN NO: Fiyatı: YTL Kitapta dini kavramlar alfabetik sırayla verilmiştir. Kitap içinde yaklaşık iki bin kavram yer almaktadır. Sözlük mahiyetindeki eser, öğrenciler, din görevlileri ve temel dini kavramları öğrenmek isteyen kişiler için bir kaynak niteliğindedir.

6 KAYNAK ESERLER İslâm İlmihali Seyfettin Yazıcı - Lütfi Şentürk 13. Baskı, Ankara ISBN NO: Fiyatı: 8.00 YTL İslâm İlmihali kitabında itikat, ibadet, helaller ve haramlar, yapılması günah olan şeyler, ahlâk ve Peygamberimiz Hz. Muhammed bölümleri yer almaktadır. Kitabın bölümlerinde, Müslümanların gündelik hayatında karşılaşabileceği dini sorulara cevaplar yer almaktadır. Namaz İlmihali Doç.Dr. İsmail Karagöz Doç.Dr. Halil Altuntaş 2. Baskı, Ankara 2008 Kitapta namaz konusunda bilinmesi gereken ilmihal bilgileri yer almaktadır. Namazın dindeki yeri, önemi ve hikmetleri, namazın çeşitleri, namazların farz, vacip ve sünnetleri, kılınışı, cemaatle namaz, namazın kazası, yolculuk, hastalık ve özürlülük hallerinde namaz, namazda okunacak sûreler, dualar ve tesbihat kitapta yer alan konular arasındadır. Ayrıca kitabın sonunda abdestin alınışı ve namazın kılınışı resimlerle anlatılmaktadır. ISBN NO: Fiyatı: 3.00 YTL Oruç İlmihali Doç. Dr. Halil ALTUNTAŞ Doç. Dr. İsmail KARAGÖZ ISBN NO: Fiyatı: 2.00 YTL Eser, bir irade, sorumluluk, sabır ve samimiyet eğitimi olan oruç ibadetinin anlam ve önemini, oruçla ilgili dinî hükümleri içeren bir kaynak kitaptır.

7 KAYNAK ESERLER Hac İlmihali Doç. Dr. İsmail Karagöz Doç. Dr. Halil Altuntaş Doç. Dr. Mehmet Keskin 5. Baskı, Ankara 2007 ISBN NO: Mevcudu kalmadı. Hac İlmihali, hac farizasını yerine getirenlere rehberlik edecek bir eserdir. Haccın dindeki önemi, farz oluşu, geçerli oluşunun şartları, hükmü ve edası itibarıyla haccın çeşitleri, haccın farzları, vacipleri ve sünnetleri vb. konuların işlendiği ilmihal özelliğinde yazılan bir kitaptır. Kitapta ihram, tavaf, say, Arafat ve Müzdelife vakfesi, Mina daki görevler, ihsar ve fevat, bedel haccı, hac ve umrede kurallara aykırı davranışlar ve cezaları, umrenin şartları vb. pek çok konuda ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. İlâhi Hadisler Hasan Hüsnü Erdem 7. Baskı, Ankara 2005 Kitapta Hz. Peygamber'in Allah Teâlâ'ya nispet ettiği, manası Allah'a, sözleri Hz. Peygambere ait kudsi hadisler Arapça metinleri ve çevirileriyle birlikte yer almaktadır. ISBN NO: Fiyatı: 1.00 YTL Tabsıratü l- Edille Tercüme: Hüseyin Atay (1. cilt) Ankara 1993 Prof.Dr. Hüseyin Atay Prof.Dr. Şaban Ali Düzgün (2.cilt) Ankara 2003 ISBN NO: Fiyatı: C YTL C YTL Ebu'l- Muîn en-nesefî'nin kelâm ilmine dair hacimli bir eseridir. Eserde bilgi teorisi, âlemin yaratılması, Allah'ın varlığı ve sıfatları konuları yer almaktadır.

8 İLMİ ESERLER İslâm a Giriş, (Gençliğin İslâm Bilgisi) Prof. Dr. Hayati Hökelekli (editör) Ankara 2006 ISBN NO: Fiyatı: YTL İslâm ın temel bilgilerinin öğretilmesinde gençlerin muhatap kitle olarak hedeflendiği kitap, on bölümden oluşmaktadır. Bunlar Kendini Bilmek, Allah ı Bilmek, Kur an-ı Kerim i Bilmek, Hz. Muhammed i Bilmek, İslâm ı Bilmek, Varlığı Bilmek, Allah a Karşı Görevler, İnsanlara Karşı Görevler, Günlük Hayat, Çağımızda İslâm ve Güncel Meseleler başlıklarını taşımaktadır. İslâm ın doğru kaynaktan, sağlıklı bir bakış açısıyla öğretilmesini hedefleyen İslâm a Giriş serisi kitaplarından biri olan eserdeki bölümler, konularında uzman araştırmacılar tarafından kaleme alınmıştır. İslâm a Giriş (Ana Konulara Yeni Yaklaşımlar) Prof.Dr. Bünyamin Erul (editör) Ankara 2007 ISBN NO: Fiyatı: YTL İslâm da ana konuların, Diyanet İşleri Başkanlığının bilgi birikimi ve ilahiyat fakültelerinde üretilen müktesebat dikkate alınarak yeni bir yaklaşımla ele alınan kitap, beş bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler; Kaynaklar, İman, Ahlâk, İbadet ve Gündelik Hayat başlıklarını taşımaktadır. Kur an ın vahyin özü, sünnetin çağlarüstü örneklik, tevhidin kainatın dili, ibadetin insani varoluşun anlamı ve duanın varlığın özü olarak anlamlandırıldığı kitapta, diğer konuların da yeni bir perspektiften ele alındığını görmek mümkündür. İslâm ın doğru kaynaktan ve sağlıklı bir bakış açısıyla öğretilmesini hedefleyen eser, alanında uzman araştırmacılar tarafından kaleme alınmıştır.

9 İLMİ ESERLER İslam'a Giriş (Evrensel Mesajlar) Prof.Dr. Mehmet Paçacı (Editör) Ankara 2008 ISBN NO: Fiyatı: YTL Eser, sahasında uzman 35 bilim adamınca kaleme alındı Kaynaklar ve Öğreti, Medeniyet, Tarih ve Çağdaş Durum başlıklı dört ana bölüm ve bir dizinden oluşan geniş hacimli bir eserdir. İslama Giriş (Temel Esaslar) Prof.Dr. Süleyman Uludağ (Editör) Ankara 2007 ISBN NO: Fiyatı: YTL Eser; sade dili, anlaşılır üslubu, zengin içeriğiyle, İslâm ın bilgi, itikat, ibadet, ahlâk ve kültürü hakkında her tabakadan insanın istifade edebileceği bir başucu kitabıdır.

10 İLMİ ESERLER Müspet İlim Yönünden Tevrat, İnciller ve Kur'an Maurice Bucaile Doç.Dr. Mehmet Ali Sönmez (Terc.) ISBN NO: Mevcudu kalmadı. Eserin orijinal adı La Bible, le Coran et la Science... Eserin müellifi Maurice Bucaile Arapça, Sırpça, Hırvatça, Urduca, Farsça, Almanca, Bangladeş ve Endonezya dillerinde de çeşitli yayınevlerince basılan eserde üç büyük dinin kutsal kitabında yer alan bazı bilgilerin bugünkü bilimin ulaştığı neticeler açısından tetkiki yer almaktadır. İslâm Kelâmcılarına ve Filozoflarına Göre Allah'ın Varlığı: İsbat-ı Vacib Prof.Dr. Bekir Topaloğlu Eser; varlığı kendinden olup başka bir nesneye veya güce dayanmayan Allah ın bu yetkin var oluşunu açıklamak için gösterilen çabayı ifade eden isbat-ı vacib kavramının din alimleri ve düşünürlerince tahlilini içermekte Allah ın varlığı ve ispat delilleriyle ilgili ilmi bir eser ISBN NO: Fiyatı: 1.50 YTL İslâm da Din Hürriyetinin Temelleri Doç.Dr. Halil Altuntaş 5. Baskı, Ankara 2008 ISBN NO: Fiyatı: 1.50 YTL Kitapta din hürriyeti konusu, âyetler ışığında değerlendirilerek ele alınmaktadır. Birinci bölümde din hürriyetinin dinler arası boyutu, ikinci bölümde ise din içi boyutu işlenmektedir. Din hürriyeti bağlamında zikredilen âyetin hükmü hakkındaki farklı görüşler nelerdir? Mezheplerin konuya yaklaşımı nasıldır? Namaz ve zekat gibi ibadetleri terk etmenin hükmü, din içi hürriyet bağlamında nasıl değerlendirilebilir? Bu ve benzeri soruların cevaplarını kitapta bulmak mümkündür.

11 İLMİ ESERLER Ateizm ve Eleştirisi Dr. Aydın Topaloğlu 5. Baskı, Ankara 2004 ISBN NO: Fiyatı: 2.50 YTL Kitapta ateizm problemi, çeşitli yönleriyle ele alınmıştır. Ateizm nedir? Ateizmin türleri nelerdir? Ateizmin tutarsızlıkları nasıl anlaşılır? Deliller eşliğinde ateizm nasıl çürütülebilir? İslâm ın ateizme bakışı hakkında neler söylenebilir? Bütün bu soruların cevaplarını kitapta bulabilirsiniz. İlim, Felsefe ve Din Açısından Yaratılış ve Gayelilik Prof.Dr. Hüseyin Aydın 6. Baskı, Ankara 2004 Kitap üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde kainatın yaratılışı, ikinci bölümde hayatın yaratılışı ve üçüncü bölümde gayelilik (teleoloji) ele alınmaktadır. ISBN NO: Fiyatı: 2.50 YTL İslâm Hukukunda Mülkiyet Hakkı ve Servet Dağılımı Dr. Fahri Demir ISBN NO: Mevcudu kalmadı. Doktora tezi olan eserde Mülkiyet kavramının hukuki tahlili yapılmakta, İslâm da mülkiyet hakkı konusu ilmi bir üslupla ele alınmakta

12 İLMİ ESERLER İmam Şâfiî Hayatı ve Fıkıh Usûlü İlmindeki Yeri Prof.Dr. Şamil Dağcı Ankara 2004 ISBN NO: Fiyatı: 1.75 YTL Kitap dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde İmam Şafii nin doğumu, hayatı, tahsili, vefatı, ikinci bölümde kişisel meziyetleri ve edebi yönü, üçüncü bölümde eserleri, dördüncü bölümde ise ilmi kişiliği ve fıkıh usulü ilmindeki yeri ele alınmaktadır. Satanizm Prof.Dr. Ahmet Güç Ankara 2002 Kitap üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde Satanizmin tanımı ve tarihçesi, ikinci bölümde belli başlı Satanist gruplar, üçüncü bölümde Satanistlerin çeşitli konulardaki görüşleri ele alınmaktadır. Kitapta Satanist gruplar, geleneksel ve modern Satanizm, Satanistlerin cennet, cehennem, büyü, ahlâk anlayışları, kullandıkları semboller, Türkiye de Satanizm vb. konularda kapsamlı bilgiler yer almaktadır. ISBN NO: Fiyatı: 2.50 YTL Din ve Bilim Işığında Oruç ve Sağlık Prof.Dr. Alparslan Özyazıcı ISBN NO: Mevcudu kalmadı. Hz. Peygamberin Oruç tutunuz, sıhhat bulursunuz hadisi çerçevesinde orucun sağlığa yararları ilmi açıdan delillendirilmekte

13 İLMİ ESERLER Din Eğitiminde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Aytekin Bulut 2. Baskı, Ankara 2004 ISBN NO: Fiyatı: 1.50.YTL Kitap dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde rehberlik ve psikolojik danışmanlığın tarihi gelişimi, ikinci bölümde din eğitiminde rehberlik ve psikolojik danışmanlık konuları ele alınmaktadır. Üçüncü bölümde din eğitiminde rehberlik hizmet çeşitleri ve alanları işlenmekte, dördüncü bölümde ise din eğitiminde rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinde yapılan anketlerin sonuçları ve değerlendirilmesi yer almaktadır. Anadolu da Bir Arada Yaşama Tecrübesi Prof.Dr. Mehmet Şeker 3. Baskı, Ankara 2005 Kitap iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde Türkiye Selçuklularında bir arada yaşama tecrübesi, ikinci bölümde ise Osmanlılarda bir arada yaşama tecrübesi işlenmektedir. Kitap, tarih boyunca Anadolu topraklarında Müslim-gayri müslim ilişkilerini kapsamlı şekilde ele almaktadır. ISBN NO: Fiyatı: 2.00.YTL Ülkemizde Engelliler Gerçeği ve İslâm Doç.Dr. İsmail Karagöz (yayına hazırlayan) Ankara 2005 ISBN NO: Mevcudu kalmadı. Kitap, 2003 yılında Ankara da yapılan Ülkemizde Engelliler Gerçeği ve İslâm adlı sempozyumda sunulan tebliğ, müzakere ve değerlendirme metinlerinden oluşmaktadır. Bu metinlerde Kur an ın engellilere yaklaşımı, engellilerle ilgili hadislerin analizi, İslâm ın engellilere tanıdığı kolaylıklar, engellilerin ve ailelerin eğitimi ve rehabilitasyonu gibi konular ele alınmıştır.

14 İLMİ ESERLER Alkollü İçkiler Sigara ve Madde Bağımlılığı Prof.Dr. Alparslan Özyazıcı 8. Baskı, Ankara 2007 ISBN NO: Fiyatı: 2.00 YTL Bedenimiz ve ruhumuz, Allah ın bize bir emanetidir. O emaneti ne kadar iyi koruyoruz? Alkollü içkileri, sigara ve diğer bağımlılık yapan maddeleri tüketirsek, emanete ihanet etmiş olmazmıyız? İşte eser de, ilmi kriterleri göz önünde bulundurarak bu tür maddelerin vücudumuza ne kadar zararlı olduğunu ele alıyor ve dinimizin bu tür zararlı maddeleri yasaklamasındaki hikmetleri gözler önüne seriyor... Ebu Hanife Muhammed Ebu Zehra (çev. Osman Keskioğlu), 5. Baskı, Ankara 2005 Kitapta Ebu Hanife nin hayatı, eğitimi, hocaları ve öğrencileri, ilmi, fıkhı, İslâm hukukuna hizmetleri, ayrıntılı şekilde işlenmektedir. Hanefi fıkhını oluşturan düşünce ekolünde aklın kullanılışı örneklerle açıklanmaktadır. Kitap, Ebu Hanife nin hayatı, ilmi ve düşünce sistemini son derece kapsamlı bir şekilde ele almaktadır. ISBN NO: Fiyatı: 4.00 YTL Mâtürîdiyye Akaidi Nûreddin es-sâbûnî Prof.Dr. Bekir Topaloğlu, (Terc.) 8. Baskı, Ankara 2005, Türkçe - Arapça ISBN NO: Fiyatı: 3.00 YTL Kitapta giriş bölümünde Nûreddin es-sâbûnî nin hayatı ve eserleri anlatılmaktadır. Birinci bölümden itibaren Mâtürîdiyye Akaidi adlı eserin çevirisine yer verilmektedir. Kitabın bölümleri ilahiyat, nübüvvet, irade kaza ve kader bahislerinden ve imanın mahiyeti konularından oluşmaktadır.

15 İLMİ ESERLER Religion and Society: New Perspectives from Turkey Prof. Dr. Ali Bardakoğlu Ankara 2006 ISBN NO: Mevcudu kalmadı. Kitap, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu nun uluslararası konferanslarda sunduğu tebliğleri, davetli olduğu toplantılardaki açılış konuşmaları ve röportajlarından derlenen yazılarından oluşmaktadır. Kitap içindeki yazı başlıkları şunlardır: - Diyanet İşleri Başkanlığının Yapısı, Misyonu ve Sosyal Fonksiyonu - İslâm ın Ilımlı Algılaması ve Türkiye Diyanet Modeli - Barış İçinde Birlikte Yaşama Esasları - Din ile Özgürlük: Türkiye Deneyimi - Din, Değişim ve Modern Hayat - Diyaloğun İnşası ve Tolerans - Farklı Kültürler ve Dinlerle Bir Arada Varolma Sorunu: Türkiye ve Hindistan - Türkiye de İslâm ve Demokrasi - Modern Türkiye de Din ve Devlet - Din Barışı Teşvik Eder ve Şiddeti Kınar - İnanç, Dayanışma ve İşbirliği/Beraberlik - Küresel Ahlâk ve İslâm Yaşayan Dünya Dinleri Prof.Dr. Şinasi Gündüz (editör) 2. Baskı, Ankara 2007 ISBN NO: Fiyatı: YTL Kitapta İslâm, Hıristiyanlık, Yahudilik, Hinduizm, Budizm, Caynizm, Sih dini, Konfüçyanizm, Taoizm, Batıda ortaya çıkan yeni dini akımlar, İslâm dünyasında ortaya çıkan senkretik akımlar, Sabiilik, Maniheizm, Mecusilik, eski Türk dini ve İslâm öncesi Arap dini anlatılmaktadır. Kitabın okuyucularca anlaşılmasını kolaylaştırmak üzere, eserin sonunda kavramlar sözlüğü ve dizin yer almaktadır. Başta din görevlileri olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza rehberlik etmek amacıyla hazırlanan eserde alanında uzman araştırmacılar tarafından, bilimsel bir dille kaleme alınmıştır. Kitapta dünya dinleri, dinlerin kendi kaynaklarından hareketle tanıtılmıştır.

16 İLMİ ESERLER Kürsüden Öğütler 52 Konuda Vaaz Örnekleri Komisyon Ankara 2006 ISBN NO: Fiyatı: YTL Kitapta, özellikle din görevlileri için, irşat hizmetlerine yardımcı olacak vaaz örnekleri yer almaktadır. Vaaz konuları, iman esaslarından ibadetlere, güzel ahlâktan toplumsal sorunlara kadar çeşitlilik arzetmektedir. Toplumun Temelini Sarsan Belli Başlı Problemler Lütfi Doğan 7. Baskı, Ankara 2007 Toplumda huzur ve saadeti tesis etmenin esasları nelerdir? Kitapta, gençlik sorunlarından aile ilişkilerine, birlik olmanın lüzumundan anarşiye kadar pek çok konuya değinilmektedir. Ayrıca içki, kumar, israf gibi zararlı alışkanlıklardan iyi insan olabilmenin ilkelerine kadar bir çok toplumsal sorun ve bunların çözüm yolları ele alınmaktadır. ISBN NO: Fiyatı: 3.50 YTL İslâm ın Ana Kaynakları Kur an ve Sünnet Doç.Dr. İsmail Karagöz Ankara 2007 ISBN NO: Fiyatı: 1.50 YTL Kitapta ilk olarak Kur an tarihi anlatılmaktadır. Kur an, Hz. Muhammed e nasıl nazil oldu? Onu kimler, hangi malzemeler üzerine yazdı? Kim mushaf haline getirilmesini sağladı ve çoğalttı? Bu soruların cevabını, kitabın birinci bölümünde bulmak mümkündür. Kitabın diğer bölümlerinde vahiy kavramı, vahyin mahiyeti ve geliş şekilleri ele alınmakta, ardından Kur an ın tanımı, özellikleri, muhtevası ve icazı konularına değinilmektedir. Sünnet bölümünde ise sünnetin tanımı, kaynak olma değeri, muhtevası işlenmektedir. Kitabın son bölümünde, Kur an ve sünnet karşısında inananların görevleri anlatılmaktadır.

17 İLMİ ESERLER Esma-i Hüsna... Allah'ın en güzel isimleri... En güzel isimler Allah'ındır... Doç.Dr. İsmail Karagöz Ankara 2007 ISBN NO: Fiyatı: YTL Kitapta Allah ın isim ve sıfatları, âyet ve hadisler ışığında anlatılmaktadır. Birinci bölümde Kur an ve sünnette Allah ın nasıl ve hangi özelliklerle tanıtıldığı, ikinci bölümde Allah ın zâtî ve sübûtî sıfatları, üçüncü bölümde selbî/tenzihî sıfatlar, dördüncü bölümde ise haberî sıfatlar konusu işlenmekte... Uzun soluklu bir çalışmanın ürünü, geniş hacimli kaynak bir eser... Zengin bir bibliyografya... Kur an Meâlleri Sempozyumu I-II Komisyon Ankara 2007 Kitap, Diyanet İşleri Başkanlığınca 2003 yılında yapılan Kur an Meâlleri Sempozyumu bildiri ve müzakerelerini bir arada toplamaktadır. Kitapta yer alan metinlerde mevcut çevirilerin değerlendirmesi yapılmakta ve Kur an ın daha iyi bir meâli nasıl hazırlanabilir? sorusuna cevap aranmaktadır. ISBN NO: Fiyatı: YTL Âyetler ve Sûreler Arasındaki Münasebetler Doç.Dr. M. Faik Yılmaz 1. Baskı, Ankara 2005 ISBN NO: Fiyatı: Mevcudu kalmadı. Üç bölümden oluşan kitabın birinci bölümünde tenasüb ilmi ve tarihçesi anlatılmakta, ikinci bölümde âyetler, üçüncü bölümde ise sûreler arasındaki münasebetler işlenmektedir. Kitap, özellikle tefsir ilminde araştırma yapanlar için kaynak eser niteliğindedir.

18 İLMİ ESERLER Milli Mücadelede Din Adamları I-II Prof.Dr. Ali Sarıkoyuncu 5. Baskı, Ankara 2007 ISBN NO: Fiyatı: I. Cilt : 3.50 YTL II. Cilt : 5.00 YTL İslâm ve Çocuk Prof.Dr. Beyza Bilgin Kitapta, Milli Mücadele kıvılcımını ateşleyen din adamlarının Kurtuluş Savaşı sürecindeki önemli etkileri anlatılmaktadır. Kitabın birinci cildinde Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi, Ankara Müftüsü Mehmet Rifat Efendi, Amasya Müftüleri Hacı Tevfik ve Abdurrahman Kamil Efendilerin hayatı ve Milli Mücadele deki hizmetleri ele alınmaktadır. Kitabın ikinci cildinde ise din adamlarının Milli Mücadele yi teşvik edici mahiyette verdiği fetvalar ele alınmaktadır. Kitap, Milli Mücadele tarihimizin bir kesitini ortaya koyması bakımından önemli ilmî bir eserdir. İlk baskısı 1987 yılında yapılan eserde, yaratılış açısından insanın ortak özellikleri ve bir hedefe yönelişleri, İslâm dininin çocuğa verdiği önem, anne-babaların çocuklara, çocukların annebabalarına karşı görevleri, çocukların sahip oldukları özellikler ve yönelmiş oldukları hedefler anlaşılır bir üslup içinde ele alınmaktadır. ISBN NO: Mevcudu kalmadı. Peygamberlik ve Hz. Muhammed in Peygamberliği Yrd.Doç.Dr. Erdinç Ahatlı Ankara 2007 ISBN NO: Fiyatı: 2.50 YTL Kitap iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde nübüvvet kavramı, nübüvveti ispatta kullanılan metotlar ve Hz. Peygamber in nübüvvetini konu edinen bilim dalları anlatılmakta, ikinci bölümde ise muhaddislere göre Hz. Peygamber in peygamberliğinin delilleri ele alınmaktadır. Peygamberlik ve Hz. Muhammed in peygamberliği konusu, kitapta bilimsel bir dille işlenmektedir.

19 MESLEKİ KİTAPLAR Kur'an Okuma Rehberi (Elif-Bâ) Davut Kaya ISBN NO: Fiyatı: 1.25 YTL Eser; Kur an okumayı öğrenmek isteyenlere, Kur an-ı Kerim i Okuma Becerisi ni kazandıran dersleri ihtiva etmektedir. Eserde harfler, harflerin çıkış yerleri, harflerin özellikleri, harfleri seslendirmek için kullanılan hareke ve işaretler tanıtılıp anlatılmaktadır. Tecvidli Kur'an Okuma Rehberi Davut Kaya Eser; iki bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde Elif- Bâ, 2. bölümde ise Kur an-ı Kerîm i doğru ve usulüne uygun şekilde okuma kurallarının yer aldığı Tecvid konuları yer almaktadır. ISBN NO: Fiyatı: 2.00 YTL DİB. Kütüphanesi El Yazma Eserler Kataloğu (I-II) Abdullah Ceyhan Mevcudu kalmadı. Diyanet İşleri Başkanlığı kütüphanesinde yer alan el yazması ve nadide eserlerin kataloğundan ibarettir.

20 MESLEKİ KİTAPLAR Braille Kur'an Okumaya Giriş (Özürlüler için) Fiyatı: YTL Temel Dini Bilgiler (İtikad, İbadet, Ahlâk, Siyer) Seyfettin Yazıcı Özürlülere yönelik Braille alfabesiyle yazılmış Kur'an elif bâsı... Eserde; İslâm dininin inaç, ibadet, ahlâk ve siyer (peygamberimizin hayatı konularında temel dini bilgiler yer almaktadır. Sade anlaşılan bir dille kaleme alınan eserin sonunda resimlerle abdest alınışı ve namaz kılınışı bulunmaktadır. ISBN NO: Mevcudu kalmadı. Tecvîdü l Kur an Dr. Tayyar Altıkulaç 18. Baskı, Ankara 2006 ISBN NO: Fiyatı: 1.00 YTL Kitap, Kur an-ı Kerim i doğru okumak için gerekli olan tecvid ilmini içermektedir. Kitapta tecvid kuralları örneklerle açıklanmakta, sorular ve alıştırmalarla tecvid ilminin pekiştirilmesine yardımcı olunmaktadır.

21 MESLEKİ KİTAPLAR Yaz Kur an Kursları Öğretici Kılavuzu Alparslan Durmuş Hatice Işıldak Neriman G. Karatekin Ankara 2007 ISBN NO: Fiyatı: 2.50 YTL Yaz Kur an Kursları Öğretici Kılavuzu kitabı, Kur an kurslarında görev yapan öğreticiler ve bu kurslara katılan öğrenciler için hazırlanmıştır. Kitap, dini öğrenme sürecinde hem öğreticilere hem de öğrencilere yardımcı olacak bir içeriktedir. Dini bilgiler, kitapta eğlenerek öğretmeyi hedefleyen bir metotla sunulmaktadır. Temel İslâm Bilgileri, (İnancım) Komisyon Ankara 2007 Temel İslâm Bilgileri adlı kitap serisi, İnancım, Ahlâkım, Peygamberim, İbadetim adlı dört kitaptan oluşmaktadır. İnancım kitabında, İslâm dininin temel esaslarından olan iman konusu ele alınmaktadır. Üniteler halinde konuların işlendiği kitapta, İnsan ve Din, İman ve İnsan, Allah, İnsan ve Alem İlişkisi, Allah a İman, Meleklere İman, Kitaplara İman, Peygamberlere İman, Ahirete İman, Kader ve Kazaya İman bölümleri yer almaktadır ISBN NO: Fiyatı: 2.50 YTL Hac Görevlileri İçin Pratik Arapça Konuşma Kılavuzu 3. Baskı, Ankara 2006 ISBN NO: Fiyatı: 0.50 YTL Kitap, hac hizmetleri için görevlendirilen kişilere, pratik Arapça konuşmalarında rehberlik etmek üzere hazırlanmıştır. Kitapta havaalanında, pasaport işlemleri esnasında, Mekke ve Medine de ikamet esnasında, hastanede, alışveriş yerlerinde vb. gerekebilecek olan örnek Pratik Arapça konuşma alıştırmaları yer almaktadır.

22 MESLEKİ KİTAPLAR Minberden Öğütler Komisyon ISBN NO: Fiyatı: 7.50 YTL Dinî hayatımızda, dinî bilgi ve duyarlılığımızın gelişmesinde son derece önemli ve etkili bir rol ifa eden Cuma ve Bayram günlerinde minberden okunan hutbelerden örnekler Başta din görevlilerimiz olmak üzere herkesin istifade edebileceği ilmi bir eser Bir Din Eğitimi Kurum Olarak Kuran Kursu ISBN NO: Fiyatı: 3.00 YTL Eser, Diyanet İşleri Başkanlığı nın halkı din konusunda aydınlatma hususunda planlı programlı, düzenli eğitim yaptığı Kur an kurslarının sistem içindeki konumu, genel eğitim ve din eğitimi açısından yeri ve imkânları, eğitim politikası ve bu politika doğrultusunda din eğitimi anlayış ve uygulamaları gibi konularda çerçeve belirleyici bir işleve sahiptir. Eser, başta Kur an kursu öğreticilerimiz ve müftülerimiz olmak üzere herkesin istifade edebileceği kılavuz bir kitap niteliğindedir.

23 EDEBİ ESERLER Fuzûlî nin Su Kasidesi ve Şerhi Adem Çalışkan Ankara 1999 ISBN NO: Fiyatı: 1.50 YTL Kitap iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde Fuzûlî nin hayatı, edebi kişiliği ve eserleri işlenmektedir. Ayrıca edebi türler arasında kasidenin yeri ve tarihi gelişimine değinilmektedir. İkinci bölümde ise Fuzûlî nin meşhur Su Kasidesi ve şerhi ayrıntılı şekliyle ele alınmaktadır.

24 SANAT ESERLERİ Anadolu da İslâm Kültür ve Medeniyeti Komisyon Ankara 2007 ISBN NO: Fiyatı: YTL Kitap, eğitim, bilim, sanat, edebiyat, mimari, musiki ve sosyal hayat boyutlarıyla Anadolu da yeşeren İslâm medeniyetini tanıtıcı içerikte hazırlanmıştır. Kitap, medeniyetler beşiği olan Anadolu nun İslâm medeniyetine ait eserler bakımından da son derece zengin olduğunu hem yazınsal hem de görsel bir şölen eşliğinde sunmaktadır. Kitabın hazırlık aşamasında Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Halil İnalcık, Bayram Bilge Tokel gibi isimler danışmanlık yapmış, fotoğraflanmasında ise Ara Güler gibi sahasında yetkin isimler katkıda bulunmuştur. Hicaz Albümü, Fotoğraflarla Kutsal Topraklar Ahmet Özel (editör) 4. Baskı, Ankara 2007 ISBN NO: Fiyatı: 7.50 YTL Kitap, Mekke ve Medine deki ziyaret yerlerini, tarihi ve coğrafi özelliklerini dikkate alarak fotoğraflar eşliğinde tanıtmaktadır. Kitapta kutsal topraklardaki mekanlar, gezi mantığının ötesinde, tarihin derinliklerinden getirdikleri çağrıyı anlamaya yönelik bir üslupla takdim edilmektedir. Başta Mekke de Kabe, Mescid-i Haram, Safa ve Merve, Sevr, Hira, Mina, Cennetü l Mualla ve Medine de Mescid-i Nebevi, Cennetü l Baki, Mescid-i Kuba, Mescid-i Kıbleteyn, Uhud, Hendek, Bedir olmak üzere kutsal mekanların havası, kitabın sayfaları arasında teneffüs edilebilir.

25 Haccı Anlamak Doç.Dr. Bünyamin Erul Dr. Ekrem Keleş 5. Baskı, Ankara 2007 CEP KİTAPLARI ISBN NO: Fiyatı: 2.00 YTL Anlamak serisinin ilki olan eser, Haccı Anlamak, Haccın Yapılışı, Medineyi Yaşamak ve Hac Dönüşü ve Sonrası başlıklarını taşıyan dört bölümden oluşmaktadır. Eser haccın yapılışıyla ilgili gerekli bilgileri vermenin ötesinde, hacdaki ibadetleri, çeşitli sembolik davranışları anlamaya imkan vermektedir. Ayrıca kitapta, hac süresince gidilen mekanlar ve yapılan ibadetlerle ilgili resimler yer almaktadır. Namaz Sûrelerinin Türkçe Terceme ve Tefsiri Ahmet Hamdi Akseki 18. baskı, Ankara ISBN NO: X Fiyatı: 1.00 YTL Namazda okuduğumuz âyetlerin anlamını biliyor muyuz? Âyetlerin nazil olduğu ortamda insanların ondan ne anladıklarını biliyor muyuz? Namazda okuduğumuz âyetler, bugün bize ne gibi anlamlar fısıldar? Ruhumuzu nasıl dinlendirir ve maneviyata açar? İşte Namaz Sûrelerinin Türkçe Terceme ve Tefsiri kitabını okuduğunuzda, namaz sûrelerinin anlam ve önemini daha iyi kavramış olacaksınız. Merhum Ahmed Hamdi Akseki nin kaleminden çıkan bu eser, Diyanet İşleri Başkanlığının seçkin yayınları arasındadır.

26 CEP KİTAPLARI Model Şahsiyet Olarak Hz. Peygamber ve Hoşgörüsü Dr. Yaşar Yiğit ISBN NO: Mevcudu kalmadı. Sevgili Peygamberimizin engin hoşgörüsünü örnekleriyle anlatan, akıcı bir üslupta kaleme alınan küçük hacimli bir eser Cana Kıyma, Kan Davası ve İntihar Şükrü Özbuğday Ankara 2005 Kitapta, dinimizde insan hayatına verilen önem, kan davasını önlemek üzere dinimizin getirdiği tedbirler, Kur an ve sünnete göre intiharın yasak olması, ötenazi, ölüm orucu, çocuk aldırmak gibi konular ele alınmaktadır. Dinimizde canın dokunulmazlığı, insanın ruh ve beden olarak yaratılışının yüceliği anlatılmakta, intihar gibi olayların inanç boşluğu ve psikolojik-sosyal sıkıntıların bir sonucu olarak gerçekleşebildiği işlenmektedir. ISBN NO: Mevcudu kalmadı. Kutsal İklimde Dua Prof.Dr. Bünyamin Erul Dr. Ekrem Keleş 5. Baskı, Ankara 2007 ISBN NO: Mevcudu kalmadı. Kutsal yolculuk sonrasında gerçekleşen kutsal buluşma Hac... Hac ibadeti, hemen her aşamasında dua ibadetiyle de birleşince, sevapları artırmaktadır. İhrama girerken, ihramlı iken, Mekke ye girişte, Harem de, tavaf ve sayda, Arafatta, Müzdelife vakfesinde, Mina da, veda tavafından sonra ve Medine de hangi duaları okuyabilirsiniz? Kutsal İklimde Dua kitabında, kutsal yolculuk esnasında okunacak olan, çoğu Kur an ı Kerim ve hadisi şeriflerden alınmış duaları bulacaksınız.

27 CEP KİTAPLARI İslâm İnanç Esasları (Akaid) Lütfi Şentürk 2. Baskı, Ankara 2002 ISBN NO: Mevcudu kalmadı. Kitapta; din, iman ve iman esasları gibi konular ele alınmaktadır. Hacminin küçüklüğüne rağmen kitapta pek çok konuya yer verilmektedir. Din nedir? İmanın sahih olmasının şartları nelerdir? Allah ı görmek mümkün müdür? Cinler, melekler ve şeytanlar nasıl varlıklardır? Rızık nedir? Ömür uzar mı? vb. pek çok soruya, bu kitapta özlü yanıtlar bulabilirsiniz. Kur an-ı Kerim e ve Hadislere Göre Hz. İsa ve Hıristiyanlık Prof.Dr. Cemal Sofuoğlu 3. Baskı, Ankara 2005 Kitapta Hz. İsa nın doğumu, peygamberliği, mucizeleri, mesajı özlü olarak ele alınmaktadır. Ayrıca Hıristiyanlık hakkında temel bilgilere yer verilmektedir. ISBN NO: Fiyatı: 0.50 YTL Deprem Komisyon ISBN NO: Fiyatı: 0.75 YTL Sünnetullah-Kâinata Hakim Kanunlar, Allah'ın İradesi ve Mutlak Gücü, Depremin Oluşumu, Depremin İlâhî Yönü Deprem ve Şehitlik, Deprem İlâhî Bir İkaz ve Ceza mıdır? Depremden Çıkarılması Gereken Sonuçlar, Depremden Sonra Yapılması Gerekenler gibi konuların yer aldığı bir el kitabı.

28 ÇOCUK YAYINLARI Dinimi Öğreniyorum Komisyon 4. Baskı, Ankara 2005 ISBN NO: Fiyatı: 1.00 YTL Çocuklar için hazırlanan kitapta iman, ibadet ve ahlâk olmak üzere üç ana bölümde dinimizin temel esasları anlatılmaktadır. İman bölümünde Allah a, meleklere, kutsal kitaplara, peygamberlere, ahirete ve kaza-kadere iman konuları işlenmektedir. İbadet bölümünde namaz, oruç, zekat ve hac konuları anlatılmaktadır. Ahlâk bölümünde ise İslâm ın güzel ahlâkı gerektirdiği, Peygamberimizin ahlâkın kaynağı olduğu, kendimize, ailemize ve bütün insanlara karşı ahlâki görevlerimizin bulunduğu anlatılmaktadır. Peygamberimi Öğreniyorum Komisyon Resimleyen: Osman Turhan 4. Baskı, Ankara 2005 Çocuklar için hazırlanmış olan kitapta Peygamberimizin hayatı, doğuşu, gençlik dönemi, peygamber oluşu, Mekke den Medine ye hicreti, Medine deki şartlar, tekrar Mekke ye yerleşmesi ve vefat edişi ele alınmaktadır. Kitabın sonunda Peygamberimizin hayatındaki önemli olaylara, kronolojik olarak yer verilmektedir. Kitapta yer alan bol resimli sayfalar, konuların çocuklar için zevkle okunmasını sağlamakta ve içeriğin anlaşılmasına yardımcı olmaktadır. ISBN NO: Fiyatı: 1.25 YTL Kitabımı Öğreniyorum Osman Özbağçe Resimleyen: Dağistan Çetinkaya 4. Baskı, Ankara 2005 ISBN NO: Fiyatı: 1.25 YTL Kitabımı Öğreniyorum adlı eserde, yüce kitabımız Kur an-ı Kerim, dört bölüm halinde konu edilmektedir. Bu bölümler En Üstün Varlık İnsan, Kitabımızı Tanıyalım, Kur an-ı Kerim de Neler Var? ve Kıssalardan Hissemize Düşenler başlıklarını taşımaktadır. Bu başlıklar altında, Kur an ın adları, sûreleri, Kur an da anlatılan peygamber kıssaları, Kur an ın içinde hangi konuların yer aldığı ve Kur an ın bize mesajı gibi konular ele alınmaktadır. Kitap içinde yer alan resimler ise pek çok konunun işlenişini çocukların dünyasına yakınlaştırmakta ve kitap görsel ögelerle oldukça zengin bir içerik taşımaktadır.

29 ÇOCUK YAYINLARI Çocuklarımız İçin Din Bilgisi Dt. Macit Yaşaroğlu Ankara 2007 ISBN NO: Fiyatı: 3.00 YTL Prof.Dr. M. Said Hatipoğlu'nun takdimiyle başlayan iman, ibadet ve ahlâk konuları ele alınmakta, sevgili peygamberimizin hayatı ve örnek ahlâkı kısaca anlatılmaktadır. Cikciki nin Sevinci Sevim Ekinci Ankara 2008 Altı kitapçıktan oluşan seri, çocuklar için hazırlanmıştır. Muhtaç durumda olanlara yardım eden Cikciki nin maceralarının resimlendiği kitapta, çocukların resimlere bakarak hikayeleri yazacağı boşluklar yer almaktadır. Çocuklar bu seriyi izleyerek, cesur Cikciki ile yolculuğa çıkıp hikayeleri birlikte yazabilirler... ISBN NO: Fiyatı: 4.00 YTL Cemil Dede Namaz Sûrelerini Anlatıyor Mehmet Nezir Gül Resimleyen: Sevim Ekinci Ankara ISBN NO: Fiyatı: 7.00 YTL Çeşitli hikayeler ve resimler eşliğinde öğrenme çağındaki çocuklarımızın zevkle okuyacağı, namaz sûrelerini anlamları ile birlikte öğreneceği güzel bir set... on ayrı kitapçık halinde çocukların yanında, büyüklerin de rahatlıkla istifade edebileceği bir eser Bilinçli bir namaz için vazgeçilmez bir çalışma

30 ÇOCUK YAYINLARI Ümit Kuşağı Emrullah Emin Yılmaz Ankara 2005 ISBN NO: Fiyatı: 1.50 YTL Her insan, hayatta bir imtihanla sınanır. Engellilik de sınanma türlerinden biri Bu sınanmayı tecrübe eden yazar, kitapta, hayattan süzülen ümit ve varolma gayretlerini hikayeleştirerek bizlere sunuyor. Sabır, ümit, diğergamlık, şükür sözcüklerinin birer açıklaması olan hikayeler, engellilere yönelik hassasiyetimizi geliştirmeleri bakımından ayrıca okunmaya değer. Haydi Masal Okuyalım Sevim Ekinci Ankara 2005 Sevim Ekinci tarafından kaleme alınan ve resimlenen eserde, çeşitli hayvanların maceraları anlatılmaktadır. Hikayeler bol resim eşliğinde anlatıldığı için, kitap zevkle okunabilir. Şakacı filin, horozun, tembel tavşanın, tilkilerin ve şapkalı kurbağaların başından geçenleri hemen her çocuk merak eder. Çocuklarınızın hikayeler eşliğinde bazı doğru düşünce ve davranışlar kazanmasını istiyorsanız, bu kitabı onlara hediye edebilirsiniz. ISBN NO: Mevcudu kalmadı. Ufak Şeyler Dağıstan Çetinkaya Ankara 2007 ISBN NO: Fiyatı: 2.00 YTL Çocuklara yönelik olarak hazırlanan kitap, içindeki bol resimli ve renkli anlatımlar, çocukların küçük yaşta büyük öğütleri almasına yardımcı olacak niteliktedir. Kitabı okurken, resimli sayfalar arasında gezinirken, çocukların temel ahlâki davranışları, güzel düşünme şekillerini bir oyun oynar gibi kavraması mümkündür.

31 ÇOCUK YAYINLARI Allah a İman Ediyorum Naim Özgen Ankara 2007 ISBN NO: Fiyatı: 2.50 YTL Kitapta çocuklar için temel dini bilgiler, resimler eşliğinde anlatılmaktadır. Allah ın şefkat ve merhametinin sonsuzluğu, Rabbimizin sevgisi ve ona dua etmenin gerekliliği, insanın ve kainatın yaratılışı, Kur an da Allah ın sıfatları vb. konular, çocukların anlayabileceği bir dille ele alınmaktadır. İbn-i Sîna Orhan Dündar Ankara 2004 Resimli çizgi hikaye tarzındaki kitapta, büyük Türk bilgini İbn-i Sîna nın hayatı anlatılmaktadır. Çocuklar için resimlendirilerek hazırlanan kitapta; İbn-i Sîna nın ilmi, doktor olarak şöhret buluşu, başından geçen çeşitli olaylar, bugün dünyanın bir çok diline çevrilmiş olan kitapları hakkında bilgiler yer almaktadır. ISBN NO: Fiyatı: 3.00 YTL Yavuz Sultan Selim Bekir Erdem Çizen: Orhan Dündar Ankara 2004 ISBN NO: Fiyatı: 3.00 YTL Tarihi olayların çocuklar için resimlenerek anlatıldığı kitapta, Yavuz Sultan Selim in Şah İsmail ile olan mücadelesi ele alınmaktadır.

32 ÇOCUK YAYINLARI Resimli Seçme Masallar Abdurrahman Doğan Ankara 2004 ISBN NO: Fiyatı: 1.50 YTL Çocukların zevkle okuyacağı şekilde resimlerle donatılan kitapta, pek çok hikaye yer almaktadır. Hükümdar ile çoban, haylaz prens, ağacın şahitliği, on iki altın çivi, bu hikayelerden sadece birkaçıdır. Evliya Çelebi Azak ın Denizaltıları Dilaver Çelebi Çizen: Orhan-Erhan Dündar Ankara 2004 ISBN NO: Fiyatı: 1.50 YTL Kitapta, Türklerin, Azak kalesini Ruslar dan geri almak için verdiği mücadele anlatılmaktadır. Resimli Hayvan Masalları Abdurrahman Doğan Ankara 2004 ISBN NO: Fiyatı: 2.50 YTL Kitapta aslan ile fare, karga ile yılan, kurt ile leylek ve daha pek çok sevimli hayvanın başından geçenler anlatılmaktadır. Renkli ve sevimli çizgiler eşliğinde anlatılan hikayelerden çocukların alacağı çok ders var...

33 ÇOCUK YAYINLARI Çocuk Kahramanlar - Al Bayrak Erhan Dündar Orhan Dündar Ankara 2004 ISBN NO: Fiyatı: 2.50 YTL Kitapta; Milli Mücadele yıllarında, ülkemizin bağımsızlığı için ölümü göze alarak savaşan ve büyük bir kahramanlık örneği gösteren bir çocuğun hikayesi anlatılmaktadır. Köprülü Mehmet Paşa Ali Kafalı Ankara 2004 ISBN NO: Fiyatı: 1.50 YTL Kitapta, tarihi şahsiyetlerden Köprülü Mehmet Paşa nın hayatı hikaye edilmektedir. Hayvan Masalları Tilkinin Oyunu Orhan Dündar Ankara 2004 ISBN NO: Fiyatı: 2.50 YTL Kitapta, pek çok sevimli hayvanın başından geçenler renkli resimli çizgilerle hikaye edilmektedir.

34 HALK KİTAPLARI Sevgiliden (S.A.S) Prof.Dr. Şefaattin Severcan Prof.Dr. Erdoğan Pazarbaşı Doç.Dr. Celal Türer Yrd.Doç.Dr. Menderes Gürkan ISBN NO: Fiyatı: 1.50 YTL Kitap sevgili peygamberimizin örnek hayatı ve insanlığa sunduğu evrensel değerler çerçevesinde yazılan metinlerden oluşmaktadır. Kitap peygamberimizin aile hayatından inananlara ve gayri müslimlerle olan ilişkilerine, Kur'an'ın insanlara tebliğinden tevhid öğretisine kadar pek çok konuda bilgiler bulacaksınız... Fıkıh Tarihi ve İslâm Hukuku Osman Keskioğlu Eser, iki kısım halinde kaleme alınmıştır. Birinci kısımda başlangıcından günümüze kadar İslâm Hukuk Tarihinin gelişim safhalarına, ikinci kısımda da şahıs, aile, ticaret, miras hukuku gibi İslâm Hukukunun belli başlı konularına temas edilmiştir. Girişte fıkıh ve usul-i fıkıh ilminin tarifleri ile İslâm Hukukunun bölümleri üzerinde durulmuştur. ISBN NO: Mevcudu kalmadı. İslâm Hukukunda Temel Hak ve Hürriyetler Prof.Dr. Servet Armağan 6. Baskı, Ankara 2006 ISBN NO: Fiyatı: 3.00 YTL Kitapta birinci bölümde İslâm hukukunda temel hak ve hürriyetler ile eşitlik konusu işlenmektedir. İslâm hukuk kaynakları olarak Kur an, sünnet ve içtihatlar ele alınmakta, İslâm dünyasındaki insan hakları beyannameleri hakkında bilgi verilmektedir. İkinci bölümde ise temel hak ve hürriyetlerin sınıflandırılması konusu ele alınmaktadır. Bu başlık altında şahsi hürriyetler, manevi hürriyetler, iktisadi ve sosyal haklar ve hürriyetler ile siyasi haklar ve ödevler konularına yer verilmektedir.

35 HALK KİTAPLARI Vahdet-i Vücûd Prof.Dr. Ömer Ferit Kam Sad. Ethem Cebecioğlu Ankara 1994 ISBN NO: Mevcudu kalmadı. Edebi felsefi mahiyette değerli tetkikleri,türkçe ve Farsça özlü ve kuvvetli manzumeleri olan Ömer Ferit Kam tarafından kaleme alınan eserde; panteizm ve vahdet-i vücud hakkında Doğulu ve Batılı filozof ve mutasavvıfların görüşleri karşılaştırılmış, panteizmle vahdet-i vücudun farkı belirtilmiştir. Askere Din Kitabı A. Hamdi Akseki Fevzi Çakmak'ın talebi üzerine Atatürk'ün isteğiyle yazılan, İlk olarak 1925 tarihinde basılan eser, Teğmen ile hasan çavuş" arasında geçen soru/ cevaplar şeklinde düzenlenmiş sade bir dil ve kolay anlaşılır bir üslupta ISBN NO: Mevcudu kalmadı. Hz. Muhammed Niçin Çok Evlendi (İngilizce) M. Sadık Vicdani Ahmet Karadut (Terc.) ISBN NO: Fiyatı: 0.40 YTL M. Sadık Vicdani tarafından kaleme alınan eser; Hz. Peygamberin evlilikleri konusunu bir sohbet üslubuyla okuyucusuna sunmakta İlk olarak 1928 yılında basılan eserde; Hz. Muhammed in evlilikleri siyasî, dinî ve insanî sebeplerle tahlil edilmekte

36 HALK KİTAPLARI Siyer-i Nebi Osman Keskioğlu 23. Baskı, Ankara 2006 ISBN NO: Mevcudu kalmadı. Kitapta Hz. Peygamber in hayatı, temel bilgiler verilerek anlatılmaktadır. Hz. Peygamber in çocukluğu ve gençliği, vahiy alışından sonra Mekke ve Medine dönemlerinde yaşadıkları, tebliği, hicreti, savaşları, ahlâkı vb. konular, muhtasar olarak anlatılmaktadır. Kitabın son bölümlerinde Hz. Peygamber in ahirete irtihaline de değinilmektedir. Uncovering Islam Doç.Dr. Şaban Ali Düzgün-Eşref Sağlık Ankara 2004, İngilizce Kitapta, İslâm inanç ve öğretisi etrafındaki sorular ve cevapları yer almaktadır. İnanç bölümünde Allah a, meleklere, kutsal kitaplara, peygamberlere ve ahirete iman konularındaki sorulara cevap verilmektedir. İslâm ın temel şartlarından namaz, zekat, oruç, hac ibadetleri eksenindeki sorulara ikinci bölümde cevap aranmaktadır. Üçüncü bölümde Peygamberler hakkındaki sorular cevaplanmakta, dördüncü bölümde ise dört büyük halifenin hayatları aktarılmaktadır. Ardından Peygamberimizin eşlerinden Hz. Hatice, Hz. Aişe ve kızı Fatıma, üç büyük Müslüman kadın olarak anlatılmaktadır. Kitabın beşinci bölümünde ise İslâm da sosyal, ekonomik hayat ve ayrıca din ve bilim konuları etrafındaki sorulara cevaplar verilmektedir. ISBN NO: Fiyatı: 2.50 YTL Örnek Vaazlar I-II Lütfi Şentürk 3. Baskı, Ankara 2004 ISBN NO: Mevcudu kalmadı. Kitapta, din görevlileri için çeşitli konularda vaaz örnekleri bulunmaktadır. Dua, Allah a şükretmek, içki ve kumar gibi kötü alışkanlıklardan kaçınmak, güzel ahlâk, temizlik gibi konular, bu vaaz örneklerinden sadece bir kaçıdır. Vaaz örneklerinde âyet ve hadisler orijinal metniyle ve tercümesiyle birlikte verilmiştir. Bu vaaz örneklerinde âyet ve hadisler orijinal metniyle ve tercümesiyle birlikte verilmiştir.

37 HALK KİTAPLARI İslâm da Ahlâk ve Manevi Vazifeler Prof. Dr. İ. Agâh ÇUBUKÇU ISBN NO: Fiyatı: 2.00 YTL Yeniden gözden geçirilerek 9. baskısı yapılan eserde, insanın maddiyattan daha çok maneviyata önem vermesi gerektiği belirtilmiş, İslâm ahlâkının önemi vurgulanarak doğruluk, sabır, şefkat, merhamet, kardeşlik, dayanışma, vatan ve millet sevgisi gibi değerler üzerinde durulmuştur. Hz. Muhammed ve Evrensel Mesajı Prof.Dr. İbrahim Sarıçam 5. Baskı, Ankara 2007 Kitapta ilk olarak Hz. Muhammed in peygamber olarak gönderildiği ortam hakkında bilgi verilmektedir. Ardından peygamberlik dönemine kadar Hz. Muhammed in nasıl yaşadığı, kişiliği ve ahlâkı anlatılmaktadır. Peygamberliğin Mekke döneminin anlatıldığı bölümün ardından hicret ve Medine de İslâm toplumunun oluşumu ele alınmaktadır. Hz. Muhammed in İslâm a ve Müslümanlara yönelik saldırılarla mücadele dönemi teferruatıyla anlatılmaktadır. İslâm ın yayılışını anlatan bölümle birlikte tarihi çizgisi itibarıyla risalet ele alınmış olmaktadır. Hz. Muhammed in örnek kişiliği, aile hayatı ve yönetim şekli işlenmektedir. Toplumsal sorunlar karşısında Hz. Peygamber in nasıl tavır aldığının örneklendiği bölümlerin akabinde onun son günleri ve vefatı anlatılmaktadır. ISBN NO: Fiyatı: 5.00 YTL Hristiyanlık Propagandası ve Misyonerlik Faaliyetleri Doç.Dr. Osman Cilacı 6. Baskı, Ankara 2005 ISBN NO: Fiyatı: 2.00 YTL Kitapta; Hristiyan misyonerliği, misyonerlerin çalışma sistemleri ve faaliyetleri anlatılmaktadır. Kitabın son bölümünde, misyonerlik faaliyetleri karşısında neler yapılması gerektiği ele alınmaktadır.

38 HALK KİTAPLARI Peygamberimizin Hayatı İrfan Yücel 15. Baskı, Ankara 2006 ISBN NO: X Fiyatı: 2.00 YTL Kitapta Peygamberimizin hayatı, ayrıntılı şekilde sade ve akıcı bir üslupla anlatılmaktadır. Kitapta tarih sırası gözetilerek risalet öncesi Arabistan ın durumu, Peygamberimizin risalet öncesi ve sonrası dönemi, hicret sonrası dönemde gelişen olaylar aktarılmaktadır. Hatemü l-enbiyâ Hz. Muhammed ve Hayatı Ali Himmet Berki - O. Keskioğlu 24. Baskı, Ankara 2006 Kitapta Peygamber Efendimizin hayatı, edebi dil ve akıcı bir üslupta anlatılmaktadır. Yalnız kendi asrına değil, asırlara ışık tutan Hz. Peygamberin hayatını öğrenmek, her Müslüman ın öncelikli arzusudur. Bu kitapta; doğumu, aile hayatı, risaleti, hicreti, savaşları, barış imzaları, Müslümanlara bıraktığı insanlık mirası yönleriyle Hz. Peygamberin örnek hayatını okuyacaksınız. ISBN NO: Fiyatı: 4.00 YTL İnsan Din ve Peygamber Doç.Dr. İsmail Karagöz 2. Baskı, Ankara 2007 ISBN NO: Fiyatı: 1.00 YTL Kitapta sırayla insan, din ve peygamber konuları işlenmektedir. Peygamber başlıklı bölümde peygamberlerin din ile ilgili görevleri, Hz. Muhammed in örneklik misyonu ele alınmaktadır. Peygamberimizin takvası, adaleti, hilmi ve merhameti gibi ahlâkî özelliklerinin işlendiği kitap, sade bir dille ele alınmış küçük hacimli bir eserdir.

39 HALK KİTAPLARI Kuran'da Zikir Kavramı ve Allah'ı Zikir Doç.Dr. İsmail Karagöz ISBN NO: Fiyatı: 2.00 YTL İnsan, Allah nasıl zikreder? Allah'ın insanı zikretmesinden ne anlamalıyız? Kitapta âyet ve hadisler ışığında bu sorulara cevap aranmaktadır. Zikir kavramının genişçe ele alındığı kitapta; tehlil, tahmid kavramları da açıklanmaktadır. Gençlerle Söyleşi Mehmet Erdoğan 4. Baskı, Ankara 2008 Gençlerle Söyleşi, dini, milli ve kültürel hassasiyetlerin farkında olan bir genç neslin inşası için okunması ve okutulması gereken bir kitap... Bir sohbet havasında akıcı bir üslupla kaleme alınan hayata dair ipuçlarının yer aldığı kısa zamanda dördüncü baskısını yapan bir eser... En çok okunan eserler arasında... Kitapta, gençlerin hayatı okurken yönelteceği ateizmden misyonerliğe, satanizmden hurafelere pek çok sorunun cevabını içeren konular ele alınmaktadır. Kitapta ayrıca dil, din ve kültürün öneminden bahsedilmekte, milli önderlerin hayatları özlü şekilde anlatılarak, toplumsal inşa sürecinin yapı taşlarına değinilmektedir. ISBN NO: Fiyatı: 1.25 YTL Kulluğun Özü, İbadetin Ruhu Dualar Komisyon Ankara 2006 ISBN NO: X Fiyatı: 7.50 YTL Kitabın giriş bölümünde; duanın anlamı, önemi, çeşitleri, adabı, insan hayatına etkileri, dua konuları ve dua-kader ilişkisi ele alınmaktadır. Birinci bölümde ibadetlerle ilgili dualar, ikinci bölümde günlük hayatla ilgili dualar, üçüncü bölümde ihtiyaç halinde yapılabilecek dualar ve dördüncü bölümde âyet ve hadislerden seçme dualar yer almaktadır. Kitap, dua konusuyla ilgili teferruatlı bilgi vermenin yanında hayatın her anında yapılabilecek dualardan örnekler sunmaktadır.

40 HALK KİTAPLARI Din ve Vicdan Özgürlüğü Doç.Dr. İsmail Karagöz Ankara 2007 ISBN NO: Fiyatı: 2.00 YTL Kitap üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde din ve özgürlük, ikinci bölümde din ve ahlâk, üçüncü bölümde ise din ve terör konuları işlenmektedir. İnsanın dine olan ihtiyacı, dini seçme ve ibadet etme hürriyeti, cana kıymanın hükmü, cihadın teröre vasıta yapılamayacağı vb. konulardaki bilgileri kitapta bulabilirsiniz. Sünnetin Işığında Tebliğ ve Davet Doç.Dr. Fikret Karaman Ankara 2007 Kitabın giriş bölümünde; Hz. Muhammed in tebliğinde usul ve iman esasları konusuna yer verilmektedir. Burada Hz. Adem den itibaren peygamberlerin iman esaslarını tebliği anlatılmakta, ardından peygamberlerin davet ve tebliğlerindeki ortak özelliklere değinilmektedir. Kitabın birinci bölümünde tebliğ ve nübüvvet kavramları etraflıca ele alınmaktadır. İkinci bölümde Hz. Muhammed in Mekke dönemindeki tebliği işlenmektedir. Üçüncü bölümde Medine deki tebliğ çalışmalarına değinilmektedir. Kitabın son bölümünde ise İslâmi tebliğin usulü ve mübelliğde aranan şartlar anlatılmaktadır. ISBN NO: Mevcudu kalmadı. Pencereyi Işığa Açmak Doç.Dr. Halil Altuntaş Ankara 2007 ISBN NO: Fiyatı: 2.50 YTL Pencereyi Işığa Açmak kitabının alt başlığı Din- Düşünce-Yorum Yazıları ifadesini taşımaktadır. İçerik, bu alt başlığın yansıttığı şekilde yazarın düşünce ve yorumlarını derleyen yazılardan oluşmaktadır. Kitapta, maddenin ötesine geçemeyip pencereyi imana kapamanın, ruhu karanlığa mahkum etmenin hakiki engellilik olduğu; bu tür bir engellilik halinden kurtulmanın ise pencereyi ışığa açmakla mümkün olacağı anlatılmaktadır.

41 HALK KİTAPLARI Fetihlerle Anadolu nun Türkleşmesi ve İslâmlaşması Prof.Dr. Mehmet Şeker 6. Baskı, Ankara 2007 ISBN NO: Fiyatı: 2.50 YTL Üç bölümden oluşan kitapta Anadolu nun Askeri ve Siyasi Fethi, Anadolu da Türkleştirme ve İslâmlaştırma Hareketine Etki Eden Faktörler ve Türkleştirme ve İslâmlaştırmanın Oluşumu konuları yer almaktadır. Kitabın sonunda, bir sözlük mahiyetinde eserde geçen kelimelerin açıklamaları da yer almaktadır. Bu kitapta Anadolu nun Türk yurdu oluşunun tarihini bulacaksınız. İslâm da Sosyal Dayanışma Müesseseleri Prof.Dr. Mehmet Şeker 7. baskı, Ankara 2007 Kitap, toplumda sosyal dayanışmanın tesisinin nasıl mümkün olacağına dair kapsamlı bilgileri derlemektedir. Kitap içinde, insan ve toplum, İslâm da sosyal adalet ve dayanışma, İslâm a göre sosyal dayanışmayı engelleyen davranışlar, sosyal dayanışmayı gerçekleştiren ibadet müesseseleri konularına yer verilmektedir. Ayrıca Müslüman Türklerde sosyal dayanışma müessesesi olarak vakıflar ve esnaf, sanatkar ile avarız sandıkları konuları da anlatılmaktadır. Kitapta konular, âyet ve hadisler ışığında ele alınmaktadır. ISBN NO: Fiyatı: 3.00 YTL Yasin, Tebareke, Amme, Rahman, Vakıa, Kısa Sûre ve Dualar Doç.Dr. İsmail Karagöz Doç.Dr. Halil Altuntaş, Ankara 2007, Türkçe- Arapça ISBN NO: Fiyatı: 3.00 YTL Kitabın giriş bölümünde, kutsal kitabımız Kur anı Kerim ile ilgili özlü bilgiler verilmektedir. Kur an okumanın amacı nedir? Ücretle Kur an okunur mu? Yıpranan mushaflar ne yapılmalıdır? vb. soruların cevaplarını bu bölümde bulabilirsiniz. Kitabın birinci bölümünde bazı sûre ve âyetlerin meâlleri yer almaktadır. Ayrıca bu bölümde sûre ve âyetler hakkında özlü bilgilere yer verilmektedir. İkinci bölümde ise ezan, iftar, hatim, yemek duaları gibi bazı dualara yer verilmiştir. Ayrıca namazda okunan dualar da kitabın son bölümünde bulunmaktadır.

42 HALK KİTAPLARI Yasin, Tebareke, Amme, Rahman, Vakıa, Kısa Sûre ve Dualar, (cep tipi) Doç.Dr. İsmail Karagöz Doç.Dr. Halil Altuntaş Ankara 2007, Türkçe- Arapça ISBN NO: Fiyatı: 2.00 YTL Kitapta öncelikle Kur an-ı Kerim ile ilgili özlü bilgilere yer verilmiştir. Kur an okumanın amacı nedir? Ücretle Kur an okunur mu? Yıpranan mushaflar ne yapılmalıdır? gibi soruların cevapları bu bölümde yer almaktadır. Ardından kitabın birinci bölümünde, bazı sûre ve âyetlerin meâlleri verilmiştir. Ayrıca bu bölümde sûre ve âyetler hakkında özlü bilgiler yer almaktadır. İkinci bölümde ise ezan, iftar, hatim, yemek duaları gibi bazı dualara yer verilmiştir. Ayrıca namazda okunan dualar da kitabın son bölümünde bulunmaktadır. Neden Müslüman Oldum (İhtida Öyküleri) Aydoğan Arı - Yusuf Karabulut Editör: Prof.Dr. Ali Köse Ankara 2006 Farklı yollardan geçip İslâm'da buluşan insanların öyküsü... Farklı ırk ve kültürlerde insanların fıtrat dini İslâm'ı nasıl seçtiklerini anlatan bir öykü kitabı, rahatlığında, bir solukta okunabilecek herbiri birbirinde ilginç yaşanmış öyküler...hem de İslâm'ı seçenlerin kendi dilinden... ISBN NO: Fiyatı: 2.00 YTL Senin Adınla Zeynep Kayhan Ankara 2007 ISBN NO: Fiyatı: 1.50 YTL Senin Adınla isimli kitap, hayatı bir dindar olarak nasıl algılayabileceğimize dair kaleme alınmış denemelerden oluşuyor. Bu kitapta, Rabbin adıyla insanı ve kainatı anlamanın, Gül Muhammed in sevgisiyle hayatı anlamlandırmanın izlerini bulacaksınız.

T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı. (İl Müftülüğü)

T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı. (İl Müftülüğü) T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı Sayı Konu : 28941822-814-E.60422 : Ramazan Ayı Kitap Kampanyası. 21.05.2018 E. ^ Z ı ^.^ ^ A L İ L İ Ğ İ N E (İl Müftülüğü) Başkanlığımız yayınlarını tanıtmak,

Detaylı

7- Peygamberimizin aile hayatı ve çocuklarla olan ilişkilerini araştırınız

7- Peygamberimizin aile hayatı ve çocuklarla olan ilişkilerini araştırınız 4. SINIFLAR (PROJE ÖDEVLERİ) Öğrenci No 1- Dinimize göre Helal, Haram, Sevap ve Günah kavramlarını açıklayarak ilgili Ayet ve Hadis meallerinden örnekler veriniz. 2- Günlük yaşamda dini ifadeler nelerdir

Detaylı

5. SINIF DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ

5. SINIF DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ 5. SINIF DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ Allah İnancı Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD Hafta Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Allah Vardır ve Birdir Evrendeki mükemmel düzen ile Allahın (c.c.) varlığı ve birliği

Detaylı

Eğitim Programları ANA HATLARIYLA İSLAM DİNİ

Eğitim Programları ANA HATLARIYLA İSLAM DİNİ Eğitim Programları ANA HATLARIYLA İSLAM DİNİ Giriş Ana hatlarıyla İslam dini programı, temel sayılan programlardan sonra daha ileri düzeylere yönelik olarak hazırlanmıştır. Bu programı takip edecek ders

Detaylı

Gençlik Eğitim Programları 7. SINIF SİYER-İ NEBİ

Gençlik Eğitim Programları 7. SINIF SİYER-İ NEBİ Gençlik Eğitim Programları 7. SINIF SİYER-İ NEBİ Gençlik Programları 1. HAFTA SIYER NEDIR? Siyeri nasıl okuyalım? Niçin Peygamber gönderilmiştir? Hz. Peygamber i sevmek ve hayatının bilinmesi gerekliliğini

Detaylı

A-B GRUBU VE ÜNİVERSİTE CAMİLERİ KİTAP LİSTESİ DİB YAYINLARI S.N KİTAP İSMİ YAZAR

A-B GRUBU VE ÜNİVERSİTE CAMİLERİ KİTAP LİSTESİ DİB YAYINLARI S.N KİTAP İSMİ YAZAR A-B GRUBU VE ÜNİVERSİTE CAMİLERİ KİTAP LİSTESİ DİB YAYINLARI S.N KİTAP İSMİ YAZAR KUR'AN-I KERİM VE MEALLER 1. KUR AN-I KERİM (CAMİ BOY) HATTAT: KAYIŞZADE HAFIZ OSMAN 2. KUR AN-I KERİM (BÜYÜK BOY) HATTAT:

Detaylı

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KONU VE ININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ Öğrenme Alanı: İNANÇ 1. ÜNİTE: KAZA VE KADER EYLÜL Öğrencilerle Tanışma, Dersin Amacı ve İşleniş Şekli. Öğretmeni tanır ve dersin amacı, derste işlenecek

Detaylı

İÇİNDEKİLER İTİKAD ÜNİTESİ. Sorular

İÇİNDEKİLER İTİKAD ÜNİTESİ. Sorular İÇİNDEKİLER Takdim. 9 İTİKAD ÜNİTESİ Din Din Ne Demektir?... Dinin Çeşitleri... İslâm Dininin Bazı Özellikleri... I. BÖLÜM 11 11 11 II. BÖLÜM İman İmanın Tanımı... İmanın Şartları... Allah'a İman... Allah

Detaylı

2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KONU VE ININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ Öğrenme Alanı: İNANÇ 1. ÜNİTE: KAZA VE KADER EYLÜL Öğrencilerle Tanışma, Dersin Amacı ve İşleniş Şekli. İlk Ders Genelgesi 1. Allah Her Şeyi Bir Ölçüye

Detaylı

KUR AN-I KERİM ve MEALLER KAYNAK ESERLER İLMİ ESERLER MESLEKİ KİTAPLAR EDEBİ ESERLER SANAT ESERLERİ CEP KİTAPLARI ÇOCUK KİTAPLARI HALK KİTAPLARI TÜRK

KUR AN-I KERİM ve MEALLER KAYNAK ESERLER İLMİ ESERLER MESLEKİ KİTAPLAR EDEBİ ESERLER SANAT ESERLERİ CEP KİTAPLARI ÇOCUK KİTAPLARI HALK KİTAPLARI TÜRK 02 10 20 34 36 38 42 48 64 86 88 92 94 KUR AN-I KERİM ve MEALLER KAYNAK ESERLER İLMİ ESERLER MESLEKİ KİTAPLAR EDEBİ ESERLER SANAT ESERLERİ CEP KİTAPLARI ÇOCUK KİTAPLARI HALK KİTAPLARI TÜRK ve İSLAM BÜYÜKLERİ

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ Öğrenme Alanı: İNANÇ. ÜNİTE: KAZA VE KADER Öğrencilerle Tanışma, Dersin Amacı ve İşleniş Şekli. Öğretmeni tanır ve dersin amacı, derste işlenecek konular ve ders işleme teknikleri hakkında bilgi sahibi

Detaylı

ÖZEL BİLFEN İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

ÖZEL BİLFEN İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖZEL BİLFEN İLKÖĞRETİM OKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ TEST: 16 1. Hac ibadeti ne zaman farz olmuştur? A) Hicretin 9. yılında B) Hicretin 6. yılında C) Mekke nin fethinden

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 9. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 9. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 9. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı İnsanın Evrendeki

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI Z/S K/ Z/S K/ EK-1 T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI PROGRAMI Hazırlık 1. Yarıyıl İİH001 Arapça Dilbilgisi

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İSLÂMÎ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI 1. Yıl / I. Dönem Ders. Kur'an Okuma ve Tecvid I

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İSLÂMÎ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI 1. Yıl / I. Dönem Ders. Kur'an Okuma ve Tecvid I SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İSLÂMÎ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI 1. Yıl / I. Dönem 3801101 3802101 Kur'an Okuma ve Tecvid I 3801111 3802111 Arapça Dil Bilgisi I 2 2 3 3 3801112 3802112 Arapça Okuma-Anlama

Detaylı

KURAN I KERİMİN İÇ DÜZENİ

KURAN I KERİMİN İÇ DÜZENİ KURAN I KERİMİN İÇ DÜZENİ Kur an-ı Kerim : Allah tarafından vahiy meleği Cebrail aracılığıyla, son Peygamber Hz. Muhammed e indirilen ilahi bir mesajdır. Kur an kelime olarak okumak, toplamak, bir araya

Detaylı

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 06 07 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ AY EKİM KASIM HAFTA ARALIK DERS KONU ADI SAATİ Allah Her Şeyi Bir Ölçüye Göre Yaratmıştır Kader ve Evrendeki Yasalar İnsan İradesi ve Kader

Detaylı

CAMİ KÜTÜPHANESİ CAMİ KÜTÜPHANESİ KİTAP SİPARİŞ LİSTESİ

CAMİ KÜTÜPHANESİ CAMİ KÜTÜPHANESİ KİTAP SİPARİŞ LİSTESİ CAMİ KÜTÜPHANESİ CAMİ KÜTÜPHANESİ KİTAP SİPARİŞ LİSTESİ KUR AN-I KERİM DİYANET YAYINLARI D1236 KUR AN-I KERİM CAMİ BOY YAYIN İSMİ 13,75 D3992 ÇAĞDAŞ İNANÇ PROBLEMLERİ LİSTE FİYATI FİYATI SİPARİŞ 4,40 MİK.

Detaylı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT LİSANS MÜFREDAT PROGRAMI

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT LİSANS MÜFREDAT PROGRAMI HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT LİSANS MÜFREDAT PROGRAMI 1. SINIF 1. YARIYIL İLH101 KURAN OKUMA VE TECVİD I 4 0 4 4 İLH103 ARAP DİLİ VE BELAGATI I 4 0 4 4 İLH105 AKAİD ESASLARI 2 0 2 2

Detaylı

KELAM DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI

KELAM DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI 7. KELAM DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMININ UYGULANMASI 7.1. KELAM DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMININ TEMEL FELSEFESİ VE GENEL AMAÇLARI Kelam; naslardan hareketle inanç esaslarını ve insanın düşünce yapısına ilişkin temel

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ORTAÖĞRETİM TEMEL DİNÎ BİLGİLER DERSİ (İSLAM, I-II) ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ORTAÖĞRETİM TEMEL DİNÎ BİLGİLER DERSİ (İSLAM, I-II) ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ORTAÖĞRETİM TEMEL DİNÎ BİLGİLER DERSİ (İSLAM, I-II) ÖĞRETİM PROGRAMI ANKARA 2012 1.GİRİŞ Yaratılıştan itibaren hayata yön veren, temel hak

Detaylı

Ck MTP61 AYRINTILAR. 5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi. Konu Tarama No. 01 Allah İnancı - I. Allah inancı. 03 Allah İnancı - III

Ck MTP61 AYRINTILAR. 5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi. Konu Tarama No. 01 Allah İnancı - I. Allah inancı. 03 Allah İnancı - III 5. Sınıf 01 Allah İnancı - I 02 Allah İnancı - II 03 Allah İnancı - III Allah inancı 04 Ramazan ve Orucu - I 05 Ramazan ve Orucu - II Ramazan orucu 06 Ramazan ve Orucu - III 07 Adap ve Nezaket - I 08 Adap

Detaylı

İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜ BAYAN VAAZ ÇİZELGESİ ( 2014 YILI 1. DÖNEM )

İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜ BAYAN VAAZ ÇİZELGESİ ( 2014 YILI 1. DÖNEM ) İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜ BAYAN VAAZ ÇİZELGESİ ( 2014 YILI 1. DÖNEM ) TARİH GÜN SAAT İLÇE YER VAİZE ADI/SOYADI 01.01.2014 Çarşamba 10:30 Bornova Debre Camii Fatma Özmen ERGEN Ölüm ve Ömür Muhasebesi 01.01.2014

Detaylı

ÖĞRETİM YILI. MÜFTÜLÜĞÜ KUR AN KURSLARI İBADET DERSİ DÖNEM DÜZEYE GÖRE DERS PLÂNI

ÖĞRETİM YILI. MÜFTÜLÜĞÜ KUR AN KURSLARI İBADET DERSİ DÖNEM DÜZEYE GÖRE DERS PLÂNI EYLÜL EKİM KASIM İBADET VE MÜKELLEF T E M İ Z L İ K 1.İbadetin (Salih Amel) Tanımı 2.Amacı ve Önemi: İbadet Bize Ne Kazandırır? 4.Temizlik-İbadet İlişkisi 9 2 NAMAZ 1.DÖNEM 1. DÜZEY (KUR 1) 3. Temel İbadetler

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS SİYER II İLH 114 2 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

DİYANET İLMİ DERGi 32. CİLT TOPLU FİHRİSTİ (1996)

DİYANET İLMİ DERGi 32. CİLT TOPLU FİHRİSTİ (1996) DİYANET İLMİ DERGi 3. CİLT TOPLU FİHRİSTİ (1996) SA YILARA GÖRE SA YI MAKALENİN BAŞLIG I Sünnet ve Teşrideki Yeri YAZARI Lütfi ŞENTÜRK SAYFA 3-0 Kur'an'da Hak Kavramı Mehmed Akif ve Kur'an-ı Kerim Tercümesi

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KELAM VE İSLAM MEZHEPLERİ ILH

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KELAM VE İSLAM MEZHEPLERİ ILH DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KELAM VE İSLAM MEZHEPLERİ ILH 210 4 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İlâhiyat Fakültesi Dekanlığı. REKTÖRLÜK MAKAMINA (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı)

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İlâhiyat Fakültesi Dekanlığı. REKTÖRLÜK MAKAMINA (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı) T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İlâhiyat Fakültesi Dekanlığı Sayı : 34394187-399- 24/04/2015 Konu : Lisans Öğretim Programı Değişiklik Önerisi REKTÖRLÜK MAKAMINA (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı)

Detaylı

IÇERIK ÖNSÖZ. Giriş. Birinci Bölüm ALLAH A İMAN

IÇERIK ÖNSÖZ. Giriş. Birinci Bölüm ALLAH A İMAN IÇERIK ÖNSÖZ 13 Giriş DİN VE AKAİT Günümüzde Din Algısı Sosyal Bilimcilere Göre Din İslam Açısından Din Dinin Anlam Çerçevesi İslam Dini İslam ın İnanç Boyutu Akait İman İman-İslam Farkı İman Bakımından

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı.... VALİLİĞİNE (İl Müftülüğü)

T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı.... VALİLİĞİNE (İl Müftülüğü) Evrak Tarih ve Sayısı: 13/01/2016-E.1796 T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı *BEL9RFYY* Pin: 54681 Sayı :75718882-216- Konu :Cami Kitaplıkları/Kütüphaneleri... VALİLİĞİNE (İl Müftülüğü) İlgi : a)

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Takdim... 9 İTİKAD ÜNİTESİ. I. BÖLÜM Din Din Ne Demektir?... 11 Dinin Çeşitleri... 11 İslâm Dini nin Bazı Özellikleri...

İÇİNDEKİLER. Takdim... 9 İTİKAD ÜNİTESİ. I. BÖLÜM Din Din Ne Demektir?... 11 Dinin Çeşitleri... 11 İslâm Dini nin Bazı Özellikleri... IGMG Islamische Gemeinschaft Millî Görüş e. V. İslam Toplumu Millî Görüş Eğitim Başkanlığı İÇİNDEKİLER Ders Kitapları Serisi Takdim... 9 İTİKAD ÜNİTESİ Din Din Ne Demektir?... 11 Dinin Çeşitleri... 11

Detaylı

17.10.2014 11:30-12:30 24.10.2014 11:30-12:30 31.10.2014 11:30-12:30 7.11.2014 11:30-12:30 14.11.2014 11:30-12:30 AYHAN KAYA 21.11.

17.10.2014 11:30-12:30 24.10.2014 11:30-12:30 31.10.2014 11:30-12:30 7.11.2014 11:30-12:30 14.11.2014 11:30-12:30 AYHAN KAYA 21.11. MERSİN İL MÜFTÜLÜĞÜ İÇEL TV-YÖRÜK FM PROGRAM TABLOSU Cami ve Gençlik ( gençlerin camiye ilgisi,hz peygamber ve gençlik (kaynak : DİB cami-gençlik sayfası) İsraf duyarlılığı ya da Tüketim Ahlakı (Hasan

Detaylı

İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜ BAYAN VAAZ ÇİZELGESİ ( 2014 YILI 2. DÖNEM )

İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜ BAYAN VAAZ ÇİZELGESİ ( 2014 YILI 2. DÖNEM ) İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜ BAYAN VAAZ ÇİZELGESİ ( 2014 YILI 2. DÖNEM ) TARİH GÜN SAAT İLÇE YER VAİZE ADI/SOYADI D 1.4.2014 Salı 14:00 Bornova Yeşilova Camii Fatma Özmen ERGEN Sağlık ve Önemi 1.4.2014 Salı 14:00

Detaylı

DİNLER TARİHİ DERSİ ÖĞRETİM ROGRAMI

DİNLER TARİHİ DERSİ ÖĞRETİM ROGRAMI DİNLER TARİHİ DERSİ ÖĞRETİM ROGRAMI 4. DİNLER TARİHİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMININ UYGULANMASI 4.1. DİNLER TARİHİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMININ TEMEL FELSEFESİ VE GENEL AMAÇLARI Kültürler arası etkileşimin hızlandığı

Detaylı

Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar

Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar Mikat Sınırları Kâbe (Beytullah) Makam-ı İbrahim Safa ve Merve Tepeleri Zemzem Kuyusu Arafat Müzdelife Mina 1 Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar Mekke deki Önemli Ziyaret Mekânları

Detaylı

DİYANET UMRE. T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı

DİYANET UMRE. T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı DİYANET UMRE 2012 T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı DİYANET UMRE ORGANİZASYONUNDA ANA HEDEFİMİZ: > Usulune Uygun İbadet, > İrşad ve Rehberlik, > Güven ve Huzur, > Sağlıklı İntikal ve İkamet, > Zaman ve Mali

Detaylı

KUR AN KURSU ÖĞRETİCİ ve ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK TAVSİYE KİTAP LİSTESİ 1

KUR AN KURSU ÖĞRETİCİ ve ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK TAVSİYE KİTAP LİSTESİ 1 KUR AN KURSU ÖĞRETİCİ ve ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK TAVSİYE KİTAP LİSTESİ 1 Kur an kurslarımızda; Öğreticilerimizin mesleki bilgi ve formasyonlarına katkı sağlamak, Kur an kursları programlarımızdaki öğrenme

Detaylı

İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI 2. DÖNEM BAYAN VAAZ ÇİZELGESİ (NİSAN-MAYIS-HAZİRAN )

İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI 2. DÖNEM BAYAN VAAZ ÇİZELGESİ (NİSAN-MAYIS-HAZİRAN ) İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI 2. DÖNEM BAYAN VAAZ ÇİZELGESİ (NİSAN-MAYIS-HAZİRAN ) TARİH GÜN SAAT İLÇE YER VAİZE ADI/SOYADI KONULAR 01.04.2014 Salı 14:00 Bornova Yeşilova Camii Fatma Özmen ERGEN Sağlık

Detaylı

AKADEMİK YILI

AKADEMİK YILI Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2017-2018 AKADEMİK YILI Hazırlık Sınıfı 1. Dönem Adı Z / S Teo. Uyg Toplam Arapça Zorunlu Hazırlık (Arapça Dilbilgisi (Sarf) I) Z 4 0 4 4 4 Arapça Zorunlu Hazırlık (Arapça

Detaylı

2016 YILI 1. DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- IRŞAT PROGRAMI VAAZIN

2016 YILI 1. DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- IRŞAT PROGRAMI VAAZIN 2016 YILI 1. DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- IRŞAT PROGRAMI VAAZIN VAİZİN TARİHİ GÜNÜ VAKTİ ADI SOYADI ÜNVANI GÖREV YAPACAĞI YER KONUSU 1.01.2016 Cuma Öğleden Önce Şevket ŞİMŞEK Uzman Vaiz Mermerler Camii SORUMLU

Detaylı

GEREDE MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI IV. ÜNCÜ DÖNEM (EKİM-KASIM-ARALIK AYLARI) VAAZ PROGRAMI

GEREDE MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI IV. ÜNCÜ DÖNEM (EKİM-KASIM-ARALIK AYLARI) VAAZ PROGRAMI GEREDE MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI IV. ÜNCÜ DÖNEM (EKİM-KASIM-ARALIK AYLARI) VAAZ PROGRAMI TARİH GÜN VAKİT ADI SOYADI UNVANI VAAZIN KONUSU VAAZIN YAPILDIĞI YER 3.10.2014 CUMA ÖĞLEDEN ÖNCE HASAN İZMİRLİ İlçe Müftüsü

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Varlıklar Âlemi Meleklere İman Meleklerin

Detaylı

1 İslam ne demektir? Hazreti Peygamberimiz in (sallallahu aleyhi ve sellem) getirdiği din olup bunu kabul etmek, Allah a ve resulüne itaat etmektir.

1 İslam ne demektir? Hazreti Peygamberimiz in (sallallahu aleyhi ve sellem) getirdiği din olup bunu kabul etmek, Allah a ve resulüne itaat etmektir. İBADET 1 İslam ne demektir? Hazreti Peygamberimiz in (sallallahu aleyhi ve sellem) getirdiği din olup bunu kabul etmek, Allah a ve resulüne itaat etmektir. 2 İslam ın şartı kaçtır? İslam ın şartı beştir.

Detaylı

2.SINIF (2013 Müfredatlar) 3. YARIYIL 4. YARIYIL

2.SINIF (2013 Müfredatlar) 3. YARIYIL 4. YARIYIL ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 1.ve 2.Öğretim (2010 ve Sonrası) Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK) KODU DERSİN ADI T U Kredi AKTS İLH001 ARAPÇA 26 0 26 26 Konu

Detaylı

tarafından yazıldı. Pazartesi, 13 Ağustos :33 - Son Güncelleme Pazartesi, 13 Ağustos :52

tarafından yazıldı. Pazartesi, 13 Ağustos :33 - Son Güncelleme Pazartesi, 13 Ağustos :52 ASİLDER in organize ettiği ve çok sayıda genç üyemizin katılımı ile 2-16 Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleşen ASİLDER Umre Organizasyonumuz güzel bir şekilde tamamlanmıştır. Rabbim, bu güzel organizasyona

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : İSLAM FELSEFE TARİHİ I Ders No : 0070040158 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

UMRE YOLCULARI EĞĠTĠM PROGRAMI 2018 YILI UMRE ORGANĠZASYONUNUN SERVĠSLĠ (24 GÜNLÜK) 16. TURU UMRE SEMĠNER PROGRAMI

UMRE YOLCULARI EĞĠTĠM PROGRAMI 2018 YILI UMRE ORGANĠZASYONUNUN SERVĠSLĠ (24 GÜNLÜK) 16. TURU UMRE SEMĠNER PROGRAMI UMRE YOLCULARI EĞĠTĠM PROGRAMI 2018 YILI UMRE ORGANĠZASYONUNUN SERVĠSLĠ (24 GÜNLÜK) 16. TURU UMRE SEMĠNER PROGRAMI DERS SAATĠ KONULAR AMAÇLAR AÇIKLAMALAR KAYNAKLAR İbadetin ve bu bağlamda Umre ibadetinin

Detaylı

Ders Adı : DİN PSİKOLOJİSİ Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri

Ders Adı : DİN PSİKOLOJİSİ Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : DİN PSİKOLOJİSİ Ders No : 00004003 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS FIKIH I İLH

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS FIKIH I İLH DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS FIKIH I İLH 307 5 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

Değerli büyüğümüz Merhum Fatma ÖZTÜRK ün ruhunun şad olması duygu ve dileklerimizle Lisans Yayıncılık

Değerli büyüğümüz Merhum Fatma ÖZTÜRK ün ruhunun şad olması duygu ve dileklerimizle Lisans Yayıncılık Değerli büyüğümüz Merhum Fatma ÖZTÜRK ün ruhunun şad olması duygu ve dileklerimizle Lisans Yayıncılık II Editörler Prof. Dr. Salih Sabri Yavuz & Doç. Dr. Faruk Sancar İSLÂM İNANÇ ESASLARI Yazarlar Prof.

Detaylı

Konu Anlatımlı Diyanet Yeterlik Kitabı - İlyas Uçar - Ebû Rudeyha - Evvâh - Kişisel Bilgi Sitesi

Konu Anlatımlı Diyanet Yeterlik Kitabı - İlyas Uçar - Ebû Rudeyha - Evvâh - Kişisel Bilgi Sitesi Kitap Yazarı: Ziya Şen Yayınevi: Tibyan Yayıncılık Yayın Yılı: 2011 Türü: Sınav Sayfası: 420 Satış fiyatı ve yerleri: Kitap Yurdu (18.14), Ziya şen (15.00), Alternatif (15.90), Arapça Dağıtım (15.00) Açıklama:

Detaylı

ŞUHUT MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI II. DÖNEM (NİSAN-MAYIS-HAZİRAN) VA'Z VE İRŞAD PROGRAMI

ŞUHUT MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI II. DÖNEM (NİSAN-MAYIS-HAZİRAN) VA'Z VE İRŞAD PROGRAMI ŞUHUT MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI II. DÖNEM (NİSAN-MAYIS-HAZİRAN) VA'Z VE İRŞAD PROGRAMI AY S.N ADI VE SOYADI ÜNVANI VAAZ YAPACAĞI YER TARİHİ GÜNÜ VAKTİ Ana Konu Alt Konu Vaaz Konusu 1 H.Basri DÜZDAŞ Müezzin-Kayyım

Detaylı

2015 YILI İKİNCİ DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- İRŞAT PROGRAMI

2015 YILI İKİNCİ DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- İRŞAT PROGRAMI VAAZIN 2015 YILI İKİNCİ DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- İRŞAT PROGRAMI VAİZİN TARİHİ GÜNÜ VAKTİ ADI SOYADI ÜNVANI GÖREV YAPACAĞI YER KONUSU 2.4.2015 PerşembeÖğleden Önce Şevket ŞİMŞEK Uzman Vaiz Huzurevi Mescidi

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Hayat Amaçsız

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : KELAM TARİHİ Ders No : 0070040093 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

ÇALIŞAN GENÇLERLE EL ELE

ÇALIŞAN GENÇLERLE EL ELE ÇALIŞAN GENÇLERLE EL ELE TASLAK PROJE NİSAN 2014 PROJENİN ADI: ÇALIŞAN GENÇLERLE EL ELE PROJENİN AMACI: 1. Çeşitli nedenlerle eğitim hayatını sürdürmeyip çeşitli sektörlerde çalışan gençlerimize yönelik

Detaylı

A-B GRUBU VE ÜNİVERSİTE CAMİLERİ KİTAP LİSTESİ DİB YAYINLARI S.N KİTAP İSMİ YAZAR

A-B GRUBU VE ÜNİVERSİTE CAMİLERİ KİTAP LİSTESİ DİB YAYINLARI S.N KİTAP İSMİ YAZAR EK-1 A-B GRUBU VE ÜNİVERSİTE CAMİLERİ KİTAP LİSTESİ DİB YAYINLARI KUR'AN-I KERİM VE MEALLER 1. KUR AN-I KERİM (CAMİ BOY) HATTAT: KAYIŞZADE HAFIZ OSMAN 2. KUR AN-I KERİM (BÜYÜK BOY) HATTAT: KAYIŞZADE HAFIZ

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DİNLER TARİHİ I İLH Yüz Yüze / Zorunlu / Seçmeli

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DİNLER TARİHİ I İLH Yüz Yüze / Zorunlu / Seçmeli DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DİNLER TARİHİ I İLH 313 5 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu / Seçmeli

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KURÂN A ÇAĞDAŞ YAKLAŞIMLAR ILH333 5 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Seçmeli

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Eğitim Öğretim Yılı 1.ve 2.Öğretim (2010 ve Sonrası) Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK)

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Eğitim Öğretim Yılı 1.ve 2.Öğretim (2010 ve Sonrası) Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK) ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 01-014 Eğitim Öğretim Yılı 1.ve.Öğretim (010 ve Sonrası) Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK) KODU DERSİN ADI İLH001 ARAPÇA 0 Konu Başlıkları (Yıllık) T Sözlü

Detaylı

Üniversitemiz Senatosunun tarih ve 2018/19 2 sayılı karar eki

Üniversitemiz Senatosunun tarih ve 2018/19 2 sayılı karar eki İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSLAM VE DİN BİLİMLERİ-ULUSLARARASI İLAHİYAT PROGRAMI (%30 Arapça) (2016-2017 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN KAYITLI VE PEDAGOJİK

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Allah

Detaylı

10 KASIM 2018 (CUMARTESİ)

10 KASIM 2018 (CUMARTESİ) 10 KASIM 2018 (CUMARTESİ) 09:30 İLA109 Kuran İlimleri ve Tefsir Usulü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet ÇALIŞKAN (192)- / Salon Öğrenci Sayısı Z-12(30) ANFİ 1 (30) ANFİ 2 (30) İLHYT-Z309 Kelam II Dr. Öğr. Üyesi Halil

Detaylı

Editör. Din Eğitimi. Yazarlar Doç.Dr. Hacer Aşık Ev. Doç.Dr. Hasan Dam

Editör. Din Eğitimi. Yazarlar Doç.Dr. Hacer Aşık Ev. Doç.Dr. Hasan Dam Editör Doç.Dr. Hasan Dam Din Eğitimi Yazarlar Doç.Dr. Hacer Aşık Ev Doç.Dr. Hasan Dam Yrd.Doç.Dr. Adem Güneş Yrd.Doç.Dr. Ayşe İnan Kılıç Yrd.Doç.Dr. Banu Gürer Yrd.Doç.Dr. Fatih Çakmak Yrd.Doç.Dr. Gülsüm

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ SINAV PROGRAMI

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ SINAV PROGRAMI BİRİNCİ SINIF İN ADI 05 KASIM-13 KASIM 26 ARALIK-06 OCAK 16 OCAK-27 OCAK ILILA505 AKAİD ESASLARI 05.11.2016 08:30:09:30 26.12.2016 08:30:09:30 16.01.2017 08:30:09:30 ILILA503 UZAKTAN EĞİTİM LERİ 07.11.2016

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS HUKUK DOKTORİNLERİ VE İSLAM HUKUKU

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS HUKUK DOKTORİNLERİ VE İSLAM HUKUKU DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS HUKUK DOKTORİNLERİ VE İSLAM HUKUKU İLH322 6 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Türkçe Lisans Dersin Türü Yüz Yüze

Detaylı

Yard.Doç. Aralık 2000 İstanbul Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi. Doktora Ekim 1998 M.Ü.S.B. E. Temel İslam Bilimleri Hadis Anabilim Dalı

Yard.Doç. Aralık 2000 İstanbul Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi. Doktora Ekim 1998 M.Ü.S.B. E. Temel İslam Bilimleri Hadis Anabilim Dalı Adı Soyadı: Mustafa KARATAŞ Ünvanı: Doç.Dr. Ana Bilim Dalı: Hadis Ana Bilim Dalındaki Konumu: Öğretim Üyesi E-Posta: mkaratas@istanbul.edu.tr Web: www.mustafakaratas.com ÖĞRENİM DURUMU VE AKADEMİK ÜNVANLAR

Detaylı

Üniversitemiz Senatosunun tarih ve 2018/19 2 sayılı karar eki

Üniversitemiz Senatosunun tarih ve 2018/19 2 sayılı karar eki İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSLAM VE DİN BİLİMLERİ-ULUSLARARASI İLAHİYAT PROGRAMI (%30 Arapça) (2017-2018 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN 2.,3.,4. SINIF ÖĞRENCİLERİNE

Detaylı

Fakülte Kurulunun tarih ve 2018/02 1 sayılı karar eki İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Fakülte Kurulunun tarih ve 2018/02 1 sayılı karar eki İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EK.1 İSLAM VE DİN BİLİMLERİ-ULUSLARARASI İLAHİYAT PROGRAMI (2016-2017 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN KAYITLI VE PEDAGOJİK FORMASYON

Detaylı

Dersin Optik Kodu. Ders Dur. (Z/S) Kredi AKTS. Ulus. Kredi. Dersin Optik Kodu. Kredi AKTS. Ulus. Kredi. Ders Dur. (Z/S) Dersin Adı

Dersin Optik Kodu. Ders Dur. (Z/S) Kredi AKTS. Ulus. Kredi. Dersin Optik Kodu. Kredi AKTS. Ulus. Kredi. Ders Dur. (Z/S) Dersin Adı AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2017-2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DERSLER KATALOĞU ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL HAZIRLIK SINIFI 2. YARIYIL Ders Adı

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Kader ve

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Eğitim-Öğretim Yılı 1.ve 2. Öğretim Eğitim Planları

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Eğitim-Öğretim Yılı 1.ve 2. Öğretim Eğitim Planları ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı 1.ve 2. Öğretim Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK) KODU DERSİN ADI Kredi İLH001 ARAPÇA 26 0 26 26 Konu Başlıkları (Yıllık) T

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KURAN IKUMA VE TECVİD II İLH

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KURAN IKUMA VE TECVİD II İLH DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS KURAN IKUMA VE TECVİD II İLH 102 2 4+0 4 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu

Detaylı

2018 Yılı 1. Dönem Vaaz Listesi

2018 Yılı 1. Dönem Vaaz Listesi 2018 Yılı 1. Dönem Vaaz Listesi Personel Vaaz Konusu Tarih Cami Vakit ÇOKKTA BİRLİK CUMA NAMAZI 5.1.2018 ŞEHİTLER C. ONUN SÜNNETİ 12.1.2018 KEPEZ BLD. MERKEZ C. GÜZEL AHLAK SAHİBİ OLMAK 19.1.2018 MECİDİYE

Detaylı

Ü N İ T E L E N D İ R İ L M İ Ş Y I L L I K D E R S P L A N I

Ü N İ T E L E N D İ R İ L M İ Ş Y I L L I K D E R S P L A N I Ş U B A T 25.02.203 / 0.03.203 8.02.203 / 22.02.203 Tel : 0 26 39 59 38 Faks : 0 26 334 96 96 http://pamem.meb.k2.tr ÖĞRETİM YILI : 202 / 203 İN ADI : DİN KÜLTÜRÜ VE MESLEK AHLAKI ÖĞRETMENLERİ : YAVUZ

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2007 VE SONRASI MÜFREDAT PROGRAMI AKTS KODU

HİTİT ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2007 VE SONRASI MÜFREDAT PROGRAMI AKTS KODU HİTİT ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAÜLTESİ 2007 VE SONRASI MÜFREDAT PROGRAMI T U : Teorik ders saati : Uygulamalı ders saati : Dersin redisi : Avrupa redi Transfer Sistemi 1.SINIF 1.SINIF ODU I. YARIYIL/GÜZ

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DERSLER KATALOĞU. Dersin Optik. Kredi AKTS. Ulus.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DERSLER KATALOĞU. Dersin Optik. Kredi AKTS. Ulus. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DERSLER KATALOĞU ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL HAZIRLIK SINIFI 2. YARIYIL İLA011

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI YERKÖY İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ KUR AN KURSU DİNİ BİLGİLER (EK ÖĞRETİM) PROĞRAMINA GÖRE DERS PLANI

2015-2016 ÖĞRETİM YILI YERKÖY İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ KUR AN KURSU DİNİ BİLGİLER (EK ÖĞRETİM) PROĞRAMINA GÖRE DERS PLANI HAFTA 1 6 DİN, İMAN VE İNSAN 2 6 ALLAH-İNSAN VE ÂLEM İLİŞKİSİ 3 6 ALLAH A İMAN 4 6 MELEKLERE İMAN 5 6 KİTAPLARA İMAN 6 6 PEYGAMBERLERE İMAN 7 6 AHİRETE İMAN 8 6 KADER VE KAZAYA İMAN 1. Dinin İnsan Hayatındaki

Detaylı

T.C BAŞBAKANLIK. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü CAMİLERİN AÇIK TUTULMASI GENELGESİ

T.C BAŞBAKANLIK. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü CAMİLERİN AÇIK TUTULMASI GENELGESİ T.C BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : 75718882-216- 05.03.2013 0514 Konu : Camilerin Açık Tutulması CAMİLERİN AÇIK TUTULMASI GENELGESİ Başkanlığımızın görevleri

Detaylı

CEVAP ANAHTARI. Meleklerin Özellikleri ve Görevleri - Meleklere İman, Davranışların Güzelleşmesine Katkıda Bulunur

CEVAP ANAHTARI. Meleklerin Özellikleri ve Görevleri - Meleklere İman, Davranışların Güzelleşmesine Katkıda Bulunur Ünite 1 MELEKLER VE AHİRET İNANCI Varlıklar Âlemi - Meleklere İman 1- A 2-C 3-D 4-D 5-B 6-A 7-D 8-C 9-B 10-C Meleklerin Özellikleri ve Görevleri - Meleklere İman, Davranışların Güzelleşmesine Katkıda Bulunur

Detaylı

FİZİKİ HUKUKİ MANEVİ YOLCULUK ÖNCESİ HAZIRLIKLAR. Bedenimizi Hazırlama. Ruhumuzu Dinlendirelim. İbadet. Dua. Sabır

FİZİKİ HUKUKİ MANEVİ YOLCULUK ÖNCESİ HAZIRLIKLAR. Bedenimizi Hazırlama. Ruhumuzu Dinlendirelim. İbadet. Dua. Sabır FİZİKİ YOLCULUK ÖNCESİ HAZIRLIKLAR Yeşil Pasaport Sahiplerinin Yapması Gerekenler Gri Pasaport Sahiplerinin Yapması Gerekenler HUKUKİ Bedenimizi Hazırlama Yürüyüş Egzersiz Yanımıza Alacaklarımız İlaçlarımız

Detaylı

ESOGÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ HAZIRLIKLI İLAHİYAT 2010 YILINDAN İTİBAREN UYGULANAN PROGRAM DERSLERİ I.ÖĞRETİM I. DÖNEM

ESOGÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ HAZIRLIKLI İLAHİYAT 2010 YILINDAN İTİBAREN UYGULANAN PROGRAM DERSLERİ I.ÖĞRETİM I. DÖNEM ESOGÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ HAZIRLIKLI İLAHİYAT 2010 YILINDAN İTİBAREN UYGULANAN PROGRAM DERSLERİ I.ÖĞRETİM 1 I. DÖNEM 181111005 Türk Dili I Z 2 0 2 0 2 181111006 İngilizce I Z 2 0 2 0 2 181111007 Atatürk

Detaylı

7.SINIF SEÇMELİ KUR AN-I KERİM DERSİ ETKİNLİK (ÇALIŞMA) KÂĞITLARI (1.ÜNİTE)

7.SINIF SEÇMELİ KUR AN-I KERİM DERSİ ETKİNLİK (ÇALIŞMA) KÂĞITLARI (1.ÜNİTE) 7.SINIF SEÇMELİ KUR AN-I KERİM DERSİ ETKİNLİK (ÇALIŞMA) KÂĞITLARI (1.ÜNİTE) ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI: SINIFI: NO: 1 1. ETKİNLİK: BOŞLUK DOLDURMA ETKİNLİĞİ AYET-İ KERİME SÜNNET KISSA CENNET TEŞVİK HAFIZ 6236

Detaylı

MÂTÜRÎDÎ KELÂMINDA TEVİL

MÂTÜRÎDÎ KELÂMINDA TEVİL Önsöz Klasik ilimler geleneğimizin temel problemlerinden birine işaret eden tevil kavramını en geniş anlamıyla inanan insanın, kendisine hitap eden vahyin sesine kulak vermesi ve kendi idraki ile ilâhî

Detaylı

TEPEBAŞI İLÇESİ 2016 YILI RAZAMAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI

TEPEBAŞI İLÇESİ 2016 YILI RAZAMAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI S.NO TEPEBAŞI İLÇESİ 2016 YILI RAZAMAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI VAAZ EDENİN VAAZIN TARİH ADI SOYADI UNVANI YERİ VAKTİ KONUSU Tepebaşı Camii 1 05.06.2016 29 Şaban Nalbant Camii Rahman Camii Ramazan'a

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ /1322;

ÖZGEÇMİŞ /1322; ÖZGEÇMİŞ rege@ankara.edu.tr +90 312-2126800/1322; +90 312 221 01 91 Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Programını Okulöncesi

Detaylı

2016 YILI RAMAZAN AYI VAAZ VE İRŞAD PROGRAMI

2016 YILI RAMAZAN AYI VAAZ VE İRŞAD PROGRAMI TARİH GÜN VAKİT ADI-SOYADI UNVANI VAAZIN VERİLECEĞİ YER VAAZIN KONUSU AHMET ERDEM İL MÜFTÜSÜ ALİPAŞA CAMİİ Oruçlunun Dikkat Etmesi Gereken Hususlar ÜNAL TAN İL MÜF. YARD. ŞEHİTLER CAMİİ Oruçlunun Dikkat

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı İMAM HATİP ORTAOKULU TEMEL DİNÎ BİLGİLER DERSİ (İSLAM; 5, 6,7 ve 8.Sınıflar) ÖĞRETİM PROGRAMI ANKARA 2012 1.GİRİŞ Yaratılıştan itibaren hayata

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü *BE5FBY8BV* Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığı Sayı :27306776/100/ 10770 30/01/2018 Konu :Eğitim - Öğretim İşleri (Genel)

Detaylı

PEYGAMBERLERE İMAN... 96 Peygamberler Seçkin insanlardır... 100 Peygamberlerin Sayısı... 101 Peygamberler Arasında Derece Farkı Var Mıdır?...

PEYGAMBERLERE İMAN... 96 Peygamberler Seçkin insanlardır... 100 Peygamberlerin Sayısı... 101 Peygamberler Arasında Derece Farkı Var Mıdır?... PEYGAMBERLERE İMAN... 96 Peygamberler Seçkin insanlardır... 100 Peygamberlerin Sayısı... 101 Peygamberler Arasında Derece Farkı Var Mıdır?... 102 Dinsel Ve Tarihsel Bir Tespit...103 Vahiy Nedir?... 105

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ORTAOKUL TEMEL DİNÎ BİLGİLER DERSİ (İSLAM; I-II) ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ORTAOKUL TEMEL DİNÎ BİLGİLER DERSİ (İSLAM; I-II) ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ORTAOKUL TEMEL DİNÎ BİLGİLER DERSİ (İSLAM; I-II) ÖĞRETİM PROGRAMI ANKARA 2012 1.GİRİŞ Yaratılıştan itibaren hayata yön veren, temel hak ve

Detaylı

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI 1.YIL / 1. YARIYIL 1.YIL / 2. YARIYIL ILA101 Kur'an Okuma ve Tecvid-I 2 0 2 2 ILA102 Kur'an Okuma ve Tecvid-II 2 0 2 2 ILA103 Arap Dili

Detaylı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI 8. SINIF DĠN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BĠLGĠSĠ DERSĠ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIġMA TAKVĠMĠNE GÖRE DAĞILIM ÇĠZELGESĠ

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI 8. SINIF DĠN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BĠLGĠSĠ DERSĠ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIġMA TAKVĠMĠNE GÖRE DAĞILIM ÇĠZELGESĠ KASIM EKĠM EYLÜL Öğrenme Alanı: ĠNANÇ. ÜNĠTE: KAZA VE KADER Öğrencilerle TanıĢma, Dersin Amacı ve ĠĢleniĢ ġekli. Öğretmeni tanır ve dersin amacı, derste iģlenecek konular ve ders iģleme teknikleri hakkında

Detaylı

PEYGAMBERLERE VE İLAHİ KİTAPLARA İNANÇ 7. 10. Ey Resûl! Rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer bunu yapmazsan O nun elçiliğini yapmamış olursun. Allah seni insanlardan koruyacaktır. Doğrusu Allah, kâfirler

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS İSLAM EĞİTİM TARİHİ ILA323 5 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin

Detaylı

Dini Yayınlar Fuarında Çıkacak Yeni Kitaplar 2

Dini Yayınlar Fuarında Çıkacak Yeni Kitaplar 2 On5yirmi5.com Dini Yayınlar Fuarında Çıkacak Yeni Kitaplar 2 İşte Kubbealtı, Küre, Klasik, Erkam, Beyan, Fecr Yayınlarının fuarda yeni çıkacak kitapları. Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2012 Perşembe (oluşturma

Detaylı

Değerli öğrencilerimiz, Fakültemiz hazırlık sınıflarının 2. vize, diğer sınıfların final ve bütünleme sınav programının son hali sunulmuştur.

Değerli öğrencilerimiz, Fakültemiz hazırlık sınıflarının 2. vize, diğer sınıfların final ve bütünleme sınav programının son hali sunulmuştur. Değerli öğrencilerimiz, Fakültemiz hazırlık sınıflarının 2. vize, diğer sınıfların final ve bütünleme sınav programının son hali sunulmuştur. Daha önce size sunulan taslak programda kısmî değişiklikler

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Sayfa. http://d-nb.info/860392090

İÇİNDEKİLER. Sayfa. http://d-nb.info/860392090 İÇİNDEKİLER Sayfa Önsöz: Bu kitabı niçin yazdım? 11 1. İslam'dan önceki Arabistan 13 1.1. İlk müslümanlar 13 1.2. Dünyanın en eski kutsal yeri: Kabe.... 16 1.3. İslam'dan'önceki Arabistan 17 1.4. Muhammed'ten

Detaylı

EDİRNE İL MÜFTÜLÜĞÜ 2015 MERKEZ 4. DÖNEM VAAZ (EKİM, KASIM, ARALIK) VE İRŞAT PROGRAMI

EDİRNE İL MÜFTÜLÜĞÜ 2015 MERKEZ 4. DÖNEM VAAZ (EKİM, KASIM, ARALIK) VE İRŞAT PROGRAMI 5.10.2015 Pazartesi 06.10 2015 Salı Y.ÇİFTÇİ S.AL Y.ÇİFTÇİ 7.10.2015 Çarşamba Y.ÇİFTÇİ 15:00 8.10.2015 Perşembe S.AL S.AL 9.10.2015 Cuma E.ÜZÜM S.AL Y.ÇİFTÇİ 15:00 E.ÜZÜM (Siyer ) Mirac ve Hediyesi Namaz

Detaylı

ÇANKIRI MÜFTÜLÜĞÜ 15 TEMMUZ 2018 PROGRAMLARI

ÇANKIRI MÜFTÜLÜĞÜ 15 TEMMUZ 2018 PROGRAMLARI 15 TEMMUZ 2018 PROGRAMLARI www.cankiri.diyanet.gov.tr 15 TEMMUZ 2018 PROGRAMLARI ADI SOYADI UNVANI TARİH Lokman ARSLAN Yabancı Diller ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanı Davut KAYA Din İşleri Yüksek Kurulu

Detaylı