Muhasebe Entegrasyon Tanımlarının Yapılması. Stok Programından Yapılan Muhasebe Entegrasyon Tanımları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Muhasebe Entegrasyon Tanımlarının Yapılması. Stok Programından Yapılan Muhasebe Entegrasyon Tanımları"

Transkript

1 Muhasebe Entegrasyon Tanımlarının Yapılması Cari, fatura, çek/senet, kasa ve banka gibi modülerden hareket girişleri yapıldığında bu hareketler anlık olarak muhasebe programına entegre edilerek muhasebe fişleri kesilebilir. Entegrasyon işleminin yapılması için modül badında muhasebe entegrasyon tanımları yapılmalıdır. Bu tanımlamaları modül bazında inceleyelim. Stok Programından Yapılan Muhasebe Entegrasyon Tanımları Stok programında muhasebe bağlantı tanımları kullanım şekline göre üç ayrı şekilde yapılır. Bunlar Stok Kartındaki bağlantı tanımlarına göre, depo gruplarına göre ve ana gruba göre. Bu bağlantının hangi şekle göre olacağı, Şirket Bilgileri Modülü Servis/Sabit Tanımlar/Parametreler/Genel Parametreler/Stok Genel Parametreleri bölümünde bulunan Muhasebe Hesapları Bağlantı Bilgileri parametresinden belirlenir. Bu bölümden seçilen parametreye göre program stok içeren işlemlerde muhasebe bağlantısı yapar.(örn. Fatura kesilmesi gibi.) Bağlantı Şekli: Stok Kartından Stok bağlantı şekli stok kartından olduğu durumlarda program stok içeren hareketlerin muhasebe bağlantısını yaparken Stok Kartının Bağlantılar sayfasında bulunan Muhasebe Kodları bölümünden tanımlanan hesaplara göre muhasebe ye bağlantı yapar.

2 Şekilde dikkat edilirse her fatura tipi için muhasebe kodları belirtilmiştir. Ayrıca depolar için alış ve satışlarda muhasebe kodları farklılık gösteriyor ise depo kodları ve fatura tipleri ayrı ayrı belirtilip karşılarına muhasebe kodları yazılarak entegrasyon sağlanabilir. Stok kartlarında kullanılan muhasebe kodları belli bir gruba bağlı olarak aynı ise stok kartlarına tek tek her bir fatura tipi için ayrı muhasebe kodu belirtmek yerine muhasebe grupları tanımlanır. Tanımlanan bu gruplar stok kartının bu sayfasındaki Grup Kodu alanına yazılır. Muhasebe grup tanımları, Stok modülünde Servis/Sabit Tanımlar/Muhasebe Bağlantıları/Muhasebe Grup Tanımları bölümünden yapılır. Bu bölümde hesaplar fatura tipine göre belirlenir. Grup tanımı kayıt edilirken farklı isimler kullanılır ve stok kartlarında bu isimler grup koduna yazılır. Bağlantı Şekli: Depo Grubundan

3 Stok bağlantı şekli depo grubundan olduğu durumlarda, Stok modülü Servis/Sabit Tanımlar/Depo Grup Tanımları bölümüne girilerek her bir depo için muhasebe grup tanımımı belirtilir. Program bu durumda kullanılan depo ya göre muhasebe grup tanımına bakar ve muhasebe entegrasyonunda bu hesapları kullanır. Bağlantı Şekli: Ana Grup Stok bağlantı şekli Ana Grup olduğu durumlarda Stok Genel Parametrelerindeki Muhasebe Bağlantı Grubu parametresinde yazan muhasebe bağlantı grubuna göre entegrasyon işlemi gerçekleştirilir.

4 Cari Programından Yapılan Muhasebe Entegrasyon Tanımları Cari programında muhasebeye entegrasyon tanımları cari kartlar ve cari hareket fişleri için yapılır. Cari Kart İçin Muhasebe Entegrasyon Tanımı Cari kartlar için muhasebe entegrasyon hesabı, cari kartın bağlantılar sayfasında yazılır. Bu sayfada, Muhasebe Bağlantı Kodlarındaki, Muhasebe Kodu bölümüne yazılan koda göre muhasebeye bağlantı yapılır. Cari Hareketler İçin Muhasebe Bağlantı Tanımları Cari hareket fişlerinin muhasebeye entegre olabilmesi için, cari kartlarda muhasebe kodlarının tanımlanmasının yanında fişlerde kullanılan işlem tiplerinin de muhasebe kodları tanımlanmalıdır. Bunun için Cari modülünde Servis/Sabit Tanımlar/Muhasebe Bağlantıları bölümüne girilerek Cari Muhasebe Entegrasyon Grubu tanımlanır. Hazırda tanımlanmış gruplar vardır. Yapılması gereken bu gruplardan cari için belirlenmiş olanına muhasebe kodlarını tanımlamaktır.

5 İlgili grup tanımı seçildiğinde; Yukarıdaki şekilde görüldüğü gibi her işlem türü için muhasebe kodu belirlenir. Bu bölüm kayıt edildikten sonra Servis/Sabit Tanımlar/Fiş Tip Tanımları bölümünde her fiş tipi için hangi muhasebe entegrasyon grubunun kullanılacağı belirtilir.

6 Ayrıca işlem tipleri için muhasebe kodları, cari hareket fişi girişi sırasında ilgili kalemlerdeki muhasebe kodu bölümüne manüel yazılarak ta muhasebe bağlantısı sağlanabilir. Fatura Programından Yapılan Muhasebe Entegrasyon Tanımları Fatura programında, fatura kesildiğinde kdv muhasebe hesapları, iskonto muhasebe hesapları, masraf muhasebe hesapları vb. neler olacak bunlar tanımlanır. Bu işlem için Servis/Sabit Tanımlar/Muhasebe Bağlantıları/Fatura Grup Tanımları bölümüne girilir. Daha önceki grup tanımlarında olduğu gibi ilgili işlemlerin muhasebe hesap kodları tanımlanarak kayıt edilir. Bu bölümde dikkat edilmesi gereken, grup tanımının iki sayfadan oluşmasıdır. 1 sayfa da fatura bilgileri ile ilgili muhasebe kodları tanımlanır. İkinci sayfada ise kdv oranlarına bağlı olarak muhasebe kodları tanımlanır.

7 Fatura muhasebe grup tanımları grup kodu değiştirilerek farklı isimlerde türetilebilir. Bu bölüm kayıt edildikten sonra, Servis/Sabit Tanımlar/Fiş Tip Tanımları bölümünden, muhasebe grup kodu fiş tipine bağlanır. Çek/Senet Programından Yapılan Muhasebe Entegrasyon Tanımları Çek/senet programında muhasebe kodları pozisyon kodlarına göre tanımlanır. Bu tanımlama için Servis/Sabit Tanımlar/Pozisyon Tanımları bölümünden Çek yada Senet Pozisyon Tanımları seçilir. Bu bölümde pozisyon kodlarının karşılığı olan muhasebe kodu tanımlanır. Dikkat edilmesi gereken bu bölümün birden fazla sayfadan oluştuğudur. Giriş Fişleri, Çıkış Fişleri, iade fişleri ve kapama fişleri için ayrı sayfalar mevcuttur. Her sayfadaki pozisyon kodlarına uygun muhasebe kodları doldurulur. Çek/senet fişlerinde belirlenen masraf ya da gelir tutarları için muhasebe kodları ise Şirket Bilgileri modülünden Servis/Sabit Tanımlar/Parametreler/Genel Parametreler/Çek/Senet Genel Parametreleri bölümüne girilerek tanımlanır. Bu bölümde muhasebe entegrasyon parametreleri sayfasına geçilir. Çek yada senet için masraf muhasebe kodları ilgili alanlara yazılır.

8 Kasa Programından Yapılan Muhasebe Entegrasyon Tanımları Kasa kartları için muhasebe hesap kodu, kasa kartının Ek Bilgiler sayfasındaki muhasebe hesap kodu bölümüne yazılır ve kasa hareketleri yapıldığında muhasebeye bu hesap üzerinden bağlantı yapılır.

9 Kasa Hareketleri İçin Muhasebe Bağlantı Tanımları Kasa hareket fişlerinin muhasebeye entegre olabilmesi için, kasa kartlarında muhasebe kodlarının tanımlanmasının yanında fişlerde kullanılan işlem tiplerinin de muhasebe kodları tanımlanmalıdır. Bunun için Kasa modülünde Servis/Sabit Tanımlar/Muhasebe Bağlantıları bölümüne girilerek Kasa Muhasebe Entegrasyon Grubu tanımlanır. Hazırda tanımlanmış gruplar vardır. Yapılması gereken bu gruplardan kasa için belirlenmiş olanına muhasebe kodlarını tanımlamaktır. İlgili grup tanımı seçildiğinde; Yukarıdaki şekilde görüldüğü gibi her işlem türü için muhasebe kodu belirlenir. Bu bölüm kayıt edildikten sonra Servis/Sabit Tanımlar/Fiş Tip Tanımları bölümünde her fiş tipi için hangi muhasebe entegrasyon grubunun kullanılacağı belirtilir. Ayrıca işlem tipleri için muhasebe kodları, kasa hareket fişi girişi sırasında ilgili kalemlerdeki muhasebe kodu bölümüne manüel yazılarak ta muhasebe bağlantısı sağlanabilir. Banka Programından Yapılan Muhasebe Entegrasyon Tanımları Banka kartları için muhasebe hesap kodu, banka kartının Ek Bilgiler sayfasındaki bağlantı bilgileri bölümündeki muhasebe hesap koduna yazılır ve bu banka ile ilgili fiş kesildiğinde muhasebeye bu hesap üzerinden bağlantı yapılır.

10 Yine aynı bölümde bulunan Çek Muhasebe Kodu bölümüne ise bu banka kartının firma çeki kullanılıyor ise muhasebe koduna firma çekleri ile ilgili hesap tanımlanır. Banka Hareketleri İçin Muhasebe Bağlantı Tanımları Banka hareket fişlerinin muhasebeye entegre olabilmesi için, banka kartlarında muhasebe kodlarının tanımlanmasının yanında fişlerde kullanılan işlem tiplerinin de muhasebe kodları tanımlanmalıdır. Bunun için Banka modülünde Servis/Sabit Tanımlar/Muhasebe Bağlantıları bölümüne girilerek Banka Muhasebe Entegrasyon Grubu tanımlanır. Hazırda tanımlanmış gruplar vardır. Yapılması gereken bu gruplardan kasa için belirlenmiş olanına muhasebe kodlarını tanımlamaktır. İlgili grup tanımı seçildiğinde;

11 Yukarıdaki şekilde görüldüğü gibi her işlem türü için muhasebe kodu belirlenir. Bu bölüm kayıt edildikten sonra Servis/Sabit Tanımlar/Fiş Tip Tanımları bölümünde her fiş tipi için hangi muhasebe entegrasyon grubunun kullanılacağı belirtilir. Ayrıca işlem tipleri için muhasebe kodları, banka hareket fişi girişi sırasında ilgili kalemlerdeki muhasebe kodu bölümüne manüel yazılarak ta muhasebe bağlantısı sağlanabilir.

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL 24 Mart 2011 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer ETA:V.8-SQL ve ETA:SQL ile HUGIN POS CİHAZI ARASINDA VERİ TRANSFERİ Süpermarket, benzin istasyonu, market ve çeşitli

Detaylı

9 Ekim 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Cari II

9 Ekim 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Cari II 9 Ekim 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Cari II CARĐ BAZLI FĐYAT TANIMLAMA YÖNTEMLERĐ Cari bazlı fiyat takibi sayesinde programımız, her cari için ayrı ayrı fiyat tanımlamaya

Detaylı

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo)

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) 10 Ekim 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : ÖKC Modülü YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) Programlarımızda Ödeme Kaydedici Cihazlar modülünü kullanarak,

Detaylı

KDV kısım numaraları Pos cihazındaki KDV departman numaralarına göre tanımlandıktan sonra F2-Kaydet butonu ile bu bölüm kayıt edilir.

KDV kısım numaraları Pos cihazındaki KDV departman numaralarına göre tanımlandıktan sonra F2-Kaydet butonu ile bu bölüm kayıt edilir. 18 Kasım 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Transfer ETA:V.8-SQL ve ETA:SQL ile ĐNTER-POS CĐHAZI ARASINDA VERĐ TRANSFERĐ Süpermarket, benzin istasyonu shop/market ve çeşitli

Detaylı

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER 11 Mayıs 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer EnRoutePlus TAN METİN DOSYALARININ AKTARIMI (FATURA, NAKİT, ÇEK, SENET) Univera firmasının EnRoutePlus programından

Detaylı

1. Medisoft ile ETS arasındaki bütünle ik yapı : hatasız ve hızlı ETS hastane otomasyonu için neden çok önemlidir :

1. Medisoft ile ETS arasındaki bütünle ik yapı : hatasız ve hızlı ETS hastane otomasyonu için neden çok önemlidir : ETS hastaneler için geliştirilmiş kullanımı kolay ve Medisoft ile bütünleşik çalışan bir kurumsal kaynak planlama sistemidir. Amacımız; Medisoft ile sağlanan eksiksiz hastane otomasyonunu tam entegre bir

Detaylı

DEMİRBAŞ ALIŞ VE SATIŞ MUHASEBE ENTEGRASYONU

DEMİRBAŞ ALIŞ VE SATIŞ MUHASEBE ENTEGRASYONU 16 Mart 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Demirbaş DEMİRBAŞ MUHASEBE ENTEGRASYONU DEMİRBAŞ ALIŞ VE SATIŞ MUHASEBE ENTEGRASYONU Demirbaş-Muhasebe entegrasyonu, elimizdeki

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Haziran 2012 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat

Detaylı

İşlem Adımları. 18 Mart 2016

İşlem Adımları. 18 Mart 2016 18 Mart 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe II, Muhasebe E-Fatura / E-Arşiv Dosyalarından Muhasebe Fişi Oluşturulması Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları

Detaylı

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura 23 Haziran 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Dış Ticaret, E-Fatura, Stok, Cari, Fatura İHRACAT İŞLEMLERİNDE E-FATURA DÜZENLENMESİ 01 Temmuz 2017 tarihi itibari ile e-fatura

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 21 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV 2 BEYANNAMESİ, KATMA DEĞER VERGİSİ KESİNTİSİ YAPILANLARA AİT BİLDİRİM Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2)

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV1 BEYANNAMESİ KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen

Detaylı

Cari, Fatura ve Çek/Senet modüllerinin Muhasebe programı ile entegre çalışabilmesi için gerekli olan tanımlamaların nasıl yapılacağını görelim:

Cari, Fatura ve Çek/Senet modüllerinin Muhasebe programı ile entegre çalışabilmesi için gerekli olan tanımlamaların nasıl yapılacağını görelim: Đlgili Versiyon/lar : Versiyon 7 Đlgili Modül/ler : Cari, Fatura, Çek/Senet ENTEGRASYON ĐŞLEMLERĐ Cari, Fatura ve Çek/Senet modüllerinin Muhasebe programı ile entegre çalışabilmesi için gerekli olan tanımlamaların

Detaylı

18 Haziran 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Muhasebe

18 Haziran 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Muhasebe 18 Haziran 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Muhasebe ÖRNEKLER ĐLE FĐŞ CAMBAZI Fiş cambazları muhasebe fişlerini işlerken hızlı, pratik ve hatasız işlememizi sağlayan ETA

Detaylı

18 Ekim Programlarımız ile Uyumlu Olan Yazar Kasa Modelleri. Profilo VX 680 E-1 Profilo YK-8200 Farex FR-8300 Telestar TLS-8100

18 Ekim Programlarımız ile Uyumlu Olan Yazar Kasa Modelleri. Profilo VX 680 E-1 Profilo YK-8200 Farex FR-8300 Telestar TLS-8100 18 Ekim 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : ÖKC Modülü YENİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLAR (E-Data / Profilo) Programlarımızda Ödeme Kaydedici Cihazlar modülünü kullanarak,

Detaylı

11 Mayıs İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Veri Aktarma

11 Mayıs İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Veri Aktarma 11 Mayıs 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Veri Aktarma SONRADAN MUHASEBELEŞTİRME VERİ AKTARMA MODÜLÜYLE MUHASEBE ENTEGRASYONU Veri Aktarım modülü kullanarak Cari ve Fatura

Detaylı

Program ile birlikte 4 adet örnek Excel dosyası ve bu dosyaları transfer etmekte kullanılan örnek dizaynlar verilmektedir.

Program ile birlikte 4 adet örnek Excel dosyası ve bu dosyaları transfer etmekte kullanılan örnek dizaynlar verilmektedir. 27 Mayıs 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Veri Aktarma, Muhasebe MUHASEBE FİŞİNE EXCEL DEN FATURA TRANSFERİ Excel de bulunan fatura verilerinin muhasebe fişine toplu olarak

Detaylı

WORKCUBE V14 VERSİYON DEVİR İŞLEMLERİ

WORKCUBE V14 VERSİYON DEVİR İŞLEMLERİ WORKCUBE V14 VERSİYON DEVİR İŞLEMLERİ Düzenleme : Metin Sancarbarlaz Düzenleme Tarihi : 11.01.2017 DÖNEM VE BAKIM İŞLEMLERİ İşlemler yılsonunda yapılmakta olup bulunduğunuz dönemi kapatarak yeni döneme

Detaylı

Dolayısıyla fatura düzenlemek veya fatura almak isteyen mükelleflerin karşılıklı olarak sistemde tanımlı olmaları gerekmektedir.

Dolayısıyla fatura düzenlemek veya fatura almak isteyen mükelleflerin karşılıklı olarak sistemde tanımlı olmaları gerekmektedir. 24 Ekim 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura e-fatura Hazırlama Uygulaması (GİB Portal Yöntemine Göre) Elektronik Fatura Uygulaması, önceden tanımlanmış kullanıcıların

Detaylı

TEKLĐ TRANSFER ĐŞLEMLERĐ

TEKLĐ TRANSFER ĐŞLEMLERĐ 31 Mart 2010 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Sistem Yönetimi TRANSFER ĐŞLEMLERĐ V-7 ve EFW VERSĐYONLARIMIZDAN ETA:SQL ve ETA:V.8-SQL VERSĐYONLARIMIZA Transfer işlemleri için

Detaylı

Asist Satış Yönetim Sistemi. Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı

Asist Satış Yönetim Sistemi. Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı 1. Muhasebe Hesap Tanımları Asistte muhasebe kullanımını kolaylaştırmak amacıyla, Servisler/Servis Çalıştır/Muhasebe bölümüne Muhasebe Hesap Tanımları servisi eklenmiştir.

Detaylı

ECZACI İSKONTOSU UYGULAMASI

ECZACI İSKONTOSU UYGULAMASI ECZACI İSKONTOSU UYGULAMASI Amaç ve Fayda Yayın Tarihi Kategori Ürün Grubu Bu uygulama ile, ecza depolarının eczacılara kestikleri satış faturalarında, ilaçların perakende ve depo satış fiyatları baz alınarak,

Detaylı

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV 20 Mayıs 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV İNDİRİLECEK KDV LİSTESİ İndirilecek KDV Listesi raporu özellikle ihraç kayıtlı mal satan, ihracat yapan, yatırım

Detaylı

ETA Work İLE ETA CEBİNİZDE

ETA Work İLE ETA CEBİNİZDE ETA Work İLE ETA CEBİNİZDE Hangi platformlarda çalışır? Uygulama ios ve Android işletim sistemi destekli tüm cep telefonlarında ve tabletlerde çalışır. Çalışma Özellikleri İNTERNET BAĞLANTISI ŞART DEĞİL!

Detaylı

Toplu Şirket Oluşturma : Bu bölümden V7/EFW versiyonundaki şirketler, toplu olarak ETA:SQL/ETA.V8:SQL versiyonlarında oluşturulması sağlanır.

Toplu Şirket Oluşturma : Bu bölümden V7/EFW versiyonundaki şirketler, toplu olarak ETA:SQL/ETA.V8:SQL versiyonlarında oluşturulması sağlanır. 5 Haziran 2007 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Genel TOPLU TRANSFER ĐŞLEMLERĐ Toplu transfer işlemleri üç alt bölümde incelenecektir. Toplu Şirket Oluşturma : Bu bölümden

Detaylı

İşlem Adımları. 19 Eylül İlgili Modül/ler : Muhasebe IV / İşletme. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL

İşlem Adımları. 19 Eylül İlgili Modül/ler : Muhasebe IV / İşletme. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL 19 Eylül 2018 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV / İşletme MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAME HAZIRLAMA İŞLEMLERİ Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi, vergi kanunlarına

Detaylı

5 Haziran Kıymetli ETA Dostu Bayimiz,

5 Haziran Kıymetli ETA Dostu Bayimiz, 5 Haziran 2007 Kıymetli ETA Dostu Bayimiz, Sizlere, müşterilerimize sunduğunuz Eğitim ve Destek kalitesini arttırmanıza katkıda bulunmak ve teknik çalışmalarınıza destek olmak üzere hazırladığımız Teknik

Detaylı

KDV1 Tevkifatı Genel Açıklama:

KDV1 Tevkifatı Genel Açıklama: Datasoft Yazılım Klasik Ticari Entegre Programı KDV Tevkifatına Tabi Satış ve Alış Đşlemlerde Stok Kartlarının Tanımı, Alış/Satış Faturalarını Düzenlenme Entegrasyon Parametrelerini Tanımlama Kılavuzu

Detaylı

Kredi modülü, kullanılan bu kredilerin ödemelerinin düzenli takibini sağlar.

Kredi modülü, kullanılan bu kredilerin ödemelerinin düzenli takibini sağlar. KREDİ MODÜLÜ İşletmelerin faaliyetlerini sürdürürken, karşılaştıkları finansal ihtiyaçların giderilmesinde sıklıkla başvurulan kredilerin sağlıklı takibi, gecikme veya erken ödeme gibi durumlarda ödenmek

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Karma Koli

DESTEK DOKÜMANI. Karma Koli Karma Koli Malzemeler alış/satış yöntemlerine ve şekillerine göre de farklılıklar gösterir. Karma koli bir satış yöntemidir. Firmanın elindeki ürünleri birleştirerek yeni bir sepet, paket oluşturmasıdır.

Detaylı

Personel Net Ödenecek ve Kesinti Entegrasyonunda Yenilik

Personel Net Ödenecek ve Kesinti Entegrasyonunda Yenilik Personel Net Ödenecek ve Kesinti Entegrasyonunda Yenilik Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori [X] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu @6 Uygulama Personel entegrasyonunda,

Detaylı

Programımızda Müstahsil Alım Faturası düzenleyebilmek için yapılması gereken işlemler şunlardır:

Programımızda Müstahsil Alım Faturası düzenleyebilmek için yapılması gereken işlemler şunlardır: 11 Mayıs 2010 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Fatura MÜSTAHSĐL MAKBUZU Müstahsil makbuzu gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçilerden satın aldıkları malların bedelini

Detaylı

13 Mayıs 2009. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Genel

13 Mayıs 2009. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Genel 13 Mayıs 2009 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Genel DİNAMİK EXCEL BAĞLANTISI Kendi raporlarınızı oluşturmak son derece kolay. Açık veritabanı platformuna sahip programınız

Detaylı

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 da e-fatura ile ilgili Yapılan Değişiklikler 1. Cari Hesap Sistemi Parametreler; Cari Hesap Sistemi\Parametreler menüsünde yer alan

Detaylı

IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu

IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu IdeaSoft E-Ticaret ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu ISLE IdeaSoft E-Ticaret siteniz ile Logo Yazılımınız (GO 3, Tiger 3, Tiger 3 Enterprise) arasında veri aktarımını sağlayan bir yazılımdır.

Detaylı

GEÇİCİ HESAPLARI DÜZENLEME İŞLEMLERİ

GEÇİCİ HESAPLARI DÜZENLEME İŞLEMLERİ GEÇİCİ HESAPLARI DÜZENLEME İŞLEMLERİ Bildiğiniz gibi Luca Net Ticari Yazılım dahilinde girilen tüm finansal hareketlerin Luca Mali Müşavir Paketine Yevmiye Kayıtları olarak aktarılabilmesi için Luca Net

Detaylı

Hesapların Belirlenmesi Bölümünde Kayıtlı Gelen Entegrasyon Tablosu Dosyaları Listesi

Hesapların Belirlenmesi Bölümünde Kayıtlı Gelen Entegrasyon Tablosu Dosyaları Listesi 22 Ekim 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Bordro BORDRO MUHASEBE ENTEGRASYONU Bordro modülünü kullanan müşterilerimiz bordroya ait bilgileri otomatik olarak Muhasebe modülüne

Detaylı

Bazı Ulusal Marketlere Ait Örnek Tanımlamalar

Bazı Ulusal Marketlere Ait Örnek Tanımlamalar 21 Mayıs 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Ulusal Marketler ile Çalışanların Programımızdan e-fatura Hazırlaması Ulusal Marketler tedarikçilerinden yaptığı alımlar

Detaylı

SOFTFİNANS UYGULAMASINDA YENİ YILA GEÇİŞ İŞLEMLERİ. Bu doküman 2015 yılından 2016 yılına geçiş işlemleri içindir.

SOFTFİNANS UYGULAMASINDA YENİ YILA GEÇİŞ İŞLEMLERİ. Bu doküman 2015 yılından 2016 yılına geçiş işlemleri içindir. SOFTFİNANS UYGULAMASINDA YENİ YILA GEÇİŞ İŞLEMLERİ Bu doküman 2015 yılından 2016 yılına geçiş işlemleri içindir. 20/06/2015 tarih ve 29392 sayılı Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren 454 Sıra Nolu

Detaylı

ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu

ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu https://www.masraff.co ile LOGO Ticari Yazılım Entegrasyon Kullanım Kılavuzu MasraffToLogo entegrasyon programı https://www.masraff.co sistemi ile Logo Yazılımınız (GO3, Tiger 3, Tiger 3 Enterprise) arasında

Detaylı

ETA:ŞİRKET BİLGİLERİ PROGRAM MODÜLÜ

ETA:ŞİRKET BİLGİLERİ PROGRAM MODÜLÜ Sayfa 1 / 67 ETA:ŞİRKET BİLGİLERİ PROGRAM MODÜLÜ ETA:ŞİRKET, çalışılan şirket ile ilgili muhtelif tanımların yapıldığı bir program modülüdür. Programda işyeri/şube kartları, ortaklara ait kartlar, masraf

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün :

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün : Taksitli Satış Đşlemleri Taksitli Satış sistemi adı üzerinde tüm taksitle satış yapan firmalarda kullanılabilir. Bunun yanısıra peşin fiyatı belirli ancak vadeli fiyatı ve taksit sayısı bilinmeyen tüm

Detaylı

SysMondPOS Kurulum ve Kullanım Klavuzu

SysMondPOS Kurulum ve Kullanım Klavuzu SysMondPOS Kurulum ve Kullanım Klavuzu Murat YALÇINSOY Ayhan UYSAL www.sysmond.com.tr [30.11.2012] Revizyon No: 0 İçindekiler SYSPCPOS KURULUM KLAVUZU... 3 SysPCPOS Ayarları... 3 SysMOND Ayarları ve Tanımlamaları...

Detaylı

02 Temmuz İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler: Muhasebe IV

02 Temmuz İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler: Muhasebe IV 02 Temmuz 2018 İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler: Muhasebe IV MUHASEBE IV MODÜLÜ İNDİRİMLİ ORANLARA AİT SATIŞ LİSTESİ İndirimli Oranlara ait Satış Listesi raporu 405 (İndirimli

Detaylı

ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3

ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3 İçindekiler Tablosu ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3 1. Özellikler.. 3 2. Kullanım...4 2.1. Elektra Fatura Aktarım Modülü.5 2.2. Mahsup Fişi Modülü.7 2.3. Bavel Fatura XML Modülü.9 2 ELEKTRA LOGO AKTARIM

Detaylı

LUCA BİLGİSAYARLI MUHASEBE PROGRAMI DERS NOTLARI

LUCA BİLGİSAYARLI MUHASEBE PROGRAMI DERS NOTLARI KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU LUCA BİLGİSAYARLI MUHASEBE PROGRAMI DERS NOTLARI ÖĞR. GÖR. COŞKUN ALİYAZICIOĞLU EYLÜL 2016 - TRABZON SLAYT 3 Fiş Girişi KDV Ayırma İşlemi PEŞİN

Detaylı

1) Mal alımı faturasının kaydedilmesi ile faturada kullanılan stok ve cari kartları hangi taraflarından hareket görürler? Kısaca açıklayınız

1) Mal alımı faturasının kaydedilmesi ile faturada kullanılan stok ve cari kartları hangi taraflarından hareket görürler? Kısaca açıklayınız TUZLA SÜLEYMAN DEMİREL TİCARET MESLEK LİSESİ MAÖL MUHASEBE FİNANSMAN ALANI BİLGİSAYARLI MUHASEBE DALI İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ I.DÖNEM TELAFİ EĞİTİMİ VE BECERİ SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMASI II.BÖLÜM SORULAR

Detaylı

STOK YÖNETİMİ. Stok Hareket Ekstresi

STOK YÖNETİMİ. Stok Hareket Ekstresi STOK YÖNETİMİ Stok Hareket Ekstresi Stok hareketlerinizin detaylarını alabileceğiniz rapordur. Nereye ne kadar, hangi fiyatla ürün satıldığını veya alındığını görüntüleyebilirsiniz. İçeriğinde; tarih,

Detaylı

Stok Modülü Muhasebeleştirme İşlemleri

Stok Modülü Muhasebeleştirme İşlemleri Stok Modülü leştirme İşlemleri 1- Stok girişlerinin(tesellüm/faturalar) muhasebeleştirilmesi Stoktan muhasebeleştirme işlemi için öncelikle tanımlamaların tam ve doğru şekilde yapılması gerekmektedir.

Detaylı

Bulunduğunuz dönemde çalışıyorsanız ve bu şirket ile yeni dönemde de çalışmaya devam etmek istiyorsanız dönemi açmanız gerekmektedir.

Bulunduğunuz dönemde çalışıyorsanız ve bu şirket ile yeni dönemde de çalışmaya devam etmek istiyorsanız dönemi açmanız gerekmektedir. 1-Muhasebe Dönemi Ekle: Bulunduğunuz dönemde çalışıyorsanız ve bu şirket ile yeni dönemde de çalışmaya devam etmek istiyorsanız dönemi açmanız gerekmektedir. Şirket: İlgili şirket Dönem Adı: Yeni dönem

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

BİLNEX YAZILIM. Bilnex POS v3 Satış Ekranı Destek Dökümanı

BİLNEX YAZILIM. Bilnex POS v3 Satış Ekranı Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Bilnex POS v3 Satış Ekranı Destek Dökümanı 2016 BİLNEX QUANTUM V3 PROGRAMLARINDA PERAKANDE SATIŞ Bilnex Pos perakende satış noktalarında (market, mağaza, kırtasiye, kuruyemişçi, hediyelik

Detaylı

1. Defter detaylarına ait bilgilerin, örneğin yevmiye kayıtlarının olduğu dosya 2. Bir nevi kapak sayfası diyebileceğimiz Berat dosyası

1. Defter detaylarına ait bilgilerin, örneğin yevmiye kayıtlarının olduğu dosya 2. Bir nevi kapak sayfası diyebileceğimiz Berat dosyası 12 Kasım 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Defter e-defter Hazırlama Uygulaması E-Defter, şekil hükümlerinden bağımsız olarak Vergi Usul Kanununa ve/veya Türk Ticaret

Detaylı

6 Ocak 2014. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : E-Fatura

6 Ocak 2014. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : E-Fatura 6 Ocak 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Özel Entegratör ile e-fatura Uygulaması e-fatura uygulama yöntemlerinden biriside; firmaların özel entegratörler vasıtası

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Muhasebe Bağlantı Kodları. Ürün : Go Plus/ Tiger Plus / Tigerenterprise Bölüm : Muhasebe Bağlantı Kodları

DESTEK DOKÜMANI. Muhasebe Bağlantı Kodları. Ürün : Go Plus/ Tiger Plus / Tigerenterprise Bölüm : Muhasebe Bağlantı Kodları Muhasebe Bağlantı Kodları Muhasebe bağlantı kodları bölümü ile muhasebe entegrasyonu için gerekli olan hesap kodlarının ilgili kart ve fişlere otomatik olarak atanması ve muhasebe fişi entegrasyonun kolay

Detaylı

Fiş birleştirme işlemine başlamadan önce mutlaka yedek alınmalıdır.

Fiş birleştirme işlemine başlamadan önce mutlaka yedek alınmalıdır. 16 Mart 2010 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Muhasebe MUHASEBEDE FĐŞ BĐRLEŞTĐRME Cari, Fatura, Çek/Senet, Kasa, Banka modüllerinde girilen evrakların muhasebe entegrasyonu

Detaylı

ABONE (ÜYE TAKİP PROGRAMI)

ABONE (ÜYE TAKİP PROGRAMI) ABONE (ÜYE TAKİP PROGRAMI) HER BİR ABONE İÇİN CARİ HESAP TANIMLANIR. TANIMLANAN CARİ HESAPLARIN TİPİ ÜYE OLMALIDIR. ABONE CARİ HESAP KARTI ÜZERİNDE GEREKLİ BİLGİLER DOLDURULUR. ÖZELLİKLE ABONENİN ( M2)

Detaylı

08268 Muhasebe Teknik ve Ticari Yazılımlar. Genel Kavramlar

08268 Muhasebe Teknik ve Ticari Yazılımlar. Genel Kavramlar Genel Kavramlar Muhasebe işlerini bilgisayarla yapabilmek için de muhasebe programlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Paket program, bir sektördeki çok sayıda işletmenin kullanabileceği yapıda hazırlanmış programdır.

Detaylı

Netsis Cari Muhasebe Açıklama Kayıtları

Netsis Cari Muhasebe Açıklama Kayıtları Netsis Cari Muhasebe Açıklama Kayıtları Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori [X] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu @6 Uygulama Yardımcı programlar modülüne eklenen bu işlem

Detaylı

NetPos ver:4.0 Yenilikleri

NetPos ver:4.0 Yenilikleri NetPos ver:4.0 Yenilikleri Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Yeni Fonksiyon @6 Uygulama Kampanya Uygulamaları Mağazalarda çoğunlukla uygulanan satış

Detaylı

Muhasebeleştirme LOGO Haziran 2008

Muhasebeleştirme LOGO Haziran 2008 Muhasebeleştirme LOGO Haziran 2008 İçindekiler LOGO-GO Muhasebeleştirme...3 Muhasebe Bağlantı Kodları...4 Muhasebe kodlarının kartlar üzerinden girilmesi...4 Muhasebe bağlantı kodları seçeneği ile...4

Detaylı

Mikro Personel Programında Bordro hesaplaması ve tanımlamalar

Mikro Personel Programında Bordro hesaplaması ve tanımlamalar Mikro Personel Programında Bordro hesaplaması ve tanımlamalar 1-Öncelikle personel kartı tanımlamalarının yapılması gerekir a-personel kodu b-personel adi c-personel ssk d-iş grubu öncelikle yukarıdaki

Detaylı

DATASOFT MUHASEBE PROGRAMI ADEM ŞANLI MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENİ

DATASOFT MUHASEBE PROGRAMI ADEM ŞANLI MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENİ DATASOFT MUHASEBE PROGRAMI ADEM ŞANLI MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENİ KURULUM DEMO KURULUM DOSYALARI: Kurulum dosyası «datasoft_seri2015_kur» tıklandıktan sonra kurulum yukarıdaki pencereyle başlar. Kullanıcı

Detaylı

LKS2. Muhasebeleştirme

LKS2. Muhasebeleştirme LKS2 Muhasebeleştirme LOGO Ocak 2007 İçindekiler Muhasebeleştirme...3 Muhasebe Bağlantı Kodları...4 Muhasebe kodlarının kartlar üzerinden girilmesi...4 Muhasebe bağlantı kodları seçeneği ile...4 Bağlantı

Detaylı

BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir.

BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir. BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir. Standart Paket, her işletmenin rahatlıkla kullanabileceği, içerisinde olmazsa

Detaylı

BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ

BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ Bay-t Entegre PRO serisinin yeni modülü Dokunmatik Hızlı Satış, perakende satış yapan tüm işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak dokunmatik ekranlara

Detaylı

Doğrudan Borçlanma Sistemi

Doğrudan Borçlanma Sistemi Doğrudan Borçlanma Sistemi DOĞRUDAN BORÇLANDIRMA SİSTEMİ Doğrudan Borçlandırma Sistemi (DBS), ana firmanın elektronik ortamda bankaya gönderdiği fatura bilgilerine göre fatura tarihlerinde müşteri hesaplarından

Detaylı

Ekran 1: Ziraat Bankasından alınan Excel formatındaki ZIRAATBANKASI.XLS isimli dosya

Ekran 1: Ziraat Bankasından alınan Excel formatındaki ZIRAATBANKASI.XLS isimli dosya 16 Ocak 2010 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL BANKA EKSTRELERĐ Đlgili Modül/ler : Banka, Cari, Muhasebe BANKA EKSTRELERĐNĐN MUHASEBE, CARĐ VE BANKA FĐŞLERĐNE AKTARILMASI Banka hesap ekstrelerinin

Detaylı

Proje Yönetim Modülü Destek Dökümanı

Proje Yönetim Modülü Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Proje Yönetim Modülü Destek Dökümanı Hazırlayan Sinan Karagöz h t t p : / / w w w. b i l n e x. c o m. t r PROJE YÖNETİMİ MODÜLÜ Proje Yönetimi modülü inşaat, taahhüt, dekorasyon, tadilat

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu Uygulamanın Đçeriği: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı 19 Aralık 2012 tarih ve 28502 sayılı Resmi gazetede yayınladığı

Detaylı

2 Ekim 2009. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Bordro

2 Ekim 2009. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Bordro 2 Ekim 2009 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Bordro 05084 ve 85615 SAYILI TEŞVİK KANUNU UYGULAMASI Bu kanunun amacı bazı illerde vergi ve sigorta primi teşvikleri uygulamak

Detaylı

COLLECTOR...2. 1. Özellikleri... 2. 1.1. Teknik Özellikler... 4. 1.2. Ürün Özellik Seti... 4

COLLECTOR...2. 1. Özellikleri... 2. 1.1. Teknik Özellikler... 4. 1.2. Ürün Özellik Seti... 4 COLLECTOR...2 1. Özellikleri... 2 1.1. Teknik Özellikler... 4 1.2. Ürün Özellik Seti... 4 2. Kullanım... 5 2.1. Ayarlar... 5 2.1.1. Şablon Tanımı... 5 2.2 Aktarım... 13 2.2.1. Manuel Aktarım... 13 2.2.2.

Detaylı

NetPOS REM Yazarkasa Entegrasyonu

NetPOS REM Yazarkasa Entegrasyonu NetPOS REM Yazarkasa Entegrasyonu Ürün Grubu [X] Entegre.Net [X] RedCode Standart [X] RedCode Enterprise Kategori [X] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu 4.0.14 ve üstü Amaç NetPOS - REM yazarkasa entegrasyonu,

Detaylı

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI Logo Turkcell Akıllı Faks Entegrasyonu Logo Turkcell Akıllı Faks entegrasyonu ile, faks cihazına ihtiyaç duymadan, GO Plus, GO 3, Tiger Plus ve Tiger

Detaylı

Fatura FiĢ GiriĢi ĠÇERĠK

Fatura FiĢ GiriĢi ĠÇERĠK Doküman Kodu : FSG004 İlk Yayın Tarihi : Ocak 2017 Revizyon Tarihi : Ocak 2017 Revizyon No : 1 ĠÇERĠK Genel Bilgi Fatura Girişleri Fatura Başlığı Fatura Detayı Alım Fatura Girişi Satış Fatura Girişi Fatura

Detaylı

ÜRETİM ve MALİYET ANALİZİ:

ÜRETİM ve MALİYET ANALİZİ: ÜRETİM ve MALİYET ANALİZİ: Analiz süresince üretim ve maliyet muhasebesi işlemleri tartışılmış, Login deki iş akışı ile karşılaştırılmıştır. ÜRETİM VE MALİYET MUHASEBESİ MODÜLÜ Rotalar/Tanımlar/İşletmeler:

Detaylı

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları LKS2 Kredi Kartı Uygulamaları LOGO Kasım 2006 İçindekiler LKS2 Kredi Kartı Uygulamalarında kullanılan parametreler... 3 Banka Hesabı Kayıt Türleri... 3 Geri Ödeme Planları... 4 Geri Ödeme Plan Bilgileri...

Detaylı

Elektra Devre Mülk & Devre Tatil Yönetim Sistemi. Devre Tatil Satış Sözleşmesi & Satış CRM & Primler & Ödemeler ve Tahsilatlar & Finans

Elektra Devre Mülk & Devre Tatil Yönetim Sistemi. Devre Tatil Satış Sözleşmesi & Satış CRM & Primler & Ödemeler ve Tahsilatlar & Finans Elektra Devre Mülk & Devre Tatil Yönetim Sistemi Devre Tatil Satış Sözleşmesi & Satış CRM & Primler & Ödemeler ve Tahsilatlar & Finans Devre Mülk ve Tatil Yönetim Sistemi Dairelerin dönemlere göre doluluk

Detaylı

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız MHRS (MERKEZİ HASTANE RANDEVU SİSTEMİ) Kurum üzerinden MHRS entegrasyonunun yapılabilmesi için ; WEB Tabanlı Sistemimizi kullanan Kurumlar WebHBYS ekranından Menü / Program Parametreleri ekranından Sağlık

Detaylı

SysPOS KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU. www.sysmond.com.tr MERT YAZILIM LTD. ŞTİ. Erkan GÖZEN [10.09.2015] Revizyon No: 0

SysPOS KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU. www.sysmond.com.tr MERT YAZILIM LTD. ŞTİ. Erkan GÖZEN [10.09.2015] Revizyon No: 0 SysPOS KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU MERT YAZILIM LTD. ŞTİ. Erkan GÖZEN www.sysmond.com.tr [10.09.2015] 1 Revizyon No: 0 İçindekiler SysPOS Kurulumu Ve Kullanımı... Kurulum Kılavuzu... SysPOS Ayarları...

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm TEMEL MUHASEBE BİLGİLERİ

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm TEMEL MUHASEBE BİLGİLERİ İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm TEMEL MUHASEBE BİLGİLERİ 1. Muhasebenin Tanımı ve İşlevleri... 1 2. Muhasebe Türleri... 2 2.1. Genel Muhasebe... 2 2.2. Maliyet Muhasebesi... 3 3. Muhasebe ile İlgili Taraflar...

Detaylı

ASYA-SOFT & NETSİS ENTEGRASYONLARI

ASYA-SOFT & NETSİS ENTEGRASYONLARI ASYA-SOFT & NETSİS ENTEGRASYONLARI Asya-Soft ile Netsis programları arasındaki Entegrasyon üç şekilde gerçekleşmektedir. 1 Önbüro Gelir Faturalarının Netsis e Entegrasyonu Netsis de Etkilenen Hesaplar

Detaylı

VEGAWIN YENİ ÇIKARILAN MODÜL VE ÖZELLİKLERİ EXPERT VE UST PAKETLER SHOPSTAR

VEGAWIN YENİ ÇIKARILAN MODÜL VE ÖZELLİKLERİ EXPERT VE UST PAKETLER SHOPSTAR VEGAWIN YENİ ÇIKARILAN MODÜL VE ÖZELLİKLERİ EXPERT VE UST PAKETLER SHOPSTAR 1-HERŞEYDEN ÖNCE VEGAWIN TARAFINDA DEPO TANIMLARI VE ŞUBE / KASA TANIMLARI PARELEL TANIMLANMALIDIR SATIŞ PERSONELLERİ TANIMLANMALIDIR

Detaylı

BAY.T ENTEGRE PRO V5.3 YENİLİKLER

BAY.T ENTEGRE PRO V5.3 YENİLİKLER BAY.T ENTEGRE PRO V5.3 YENİLİKLER GENEL 5.2 versiyonuna kadar \entegre\rapor\rapor.rpr olarak adlandırılan raporlama için kullanılan uygulama \entegre altına rapor.dll olarak değiştirildi. 5.2 versiyona

Detaylı

800,00 $ 125,00 $ 300,00 $ 450,00 $ bağımsız)programı Smartpos Programı (arka

800,00 $ 125,00 $ 300,00 $ 450,00 $ bağımsız)programı Smartpos Programı (arka MODÜLLER Temel Modüller Tek Kullanıcı Banka Programı 180,00 $ 45,00 $ 108,00 $ 162,00 $ Cari Hesap Programı 240,00 $ 60,00 $ 144,00 $ 216,00 $ Çek/Senet Programı 120,00 $ 30,00 $ 72,00 $ 108,00 $ Fatura

Detaylı

Bu dosyalar sizlere yardımcı olması için hazırlanmış örnek tanımlardır. Bu dosyaların içeriklerini firmanıza özel tanımlayabilirsiniz.

Bu dosyalar sizlere yardımcı olması için hazırlanmış örnek tanımlardır. Bu dosyaların içeriklerini firmanıza özel tanımlayabilirsiniz. 22 Ekim 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Bordro BORDRO ĐŞLETME ENTEGRASYONU Bordro modülünü kullanan müşterilerimiz bordroya ait bilgileri otomatik olarak Đşletme modülüne

Detaylı

Her iki yöntemde de, istenildiği kadar fiş kaydı yapılarak el terminali (araç) içinde Stok miktarlarının istenilen değere ulaşması sağlanabilir.

Her iki yöntemde de, istenildiği kadar fiş kaydı yapılarak el terminali (araç) içinde Stok miktarlarının istenilen değere ulaşması sağlanabilir. İŞLEMLER BÖLÜMÜ CARİ KARTLAR -Yeni cari kart tanımı yapılabilir. Yeni müşteri bulan satış elemanı(plasiyer) hemen cari kart tanımlayıp, fatura veya tahsilat fişlerini kayıt edip, merkezi güncelleme de

Detaylı

SLCM - Modül (Ders) Grubu Yaratılması

SLCM - Modül (Ders) Grubu Yaratılması Bir eğitim programı kapsamında verilecek olan dersler zorunlu, bölüm seçmeli, serbest seçmeli gibi farklı gruplamalar altında tanımlanmaktadır. SAP sisteminde bu gruplamalar Modül Grubu denilen yapılar

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN

MUHASEBE VE FİNANSMAN T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MUHASEBE VE FİNANSMAN KASA, BANKA, ÇEK/SENET 344MV0030 Ankara, 2011 AÇIKLAMALAR GİRİŞ KOD ALAN MUHASEBE-FİNANSMAN DAL/MESLEK BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI MODÜLÜN ADI KASA,

Detaylı

BİLGİSAYARLI MUHASEBE DERS NOTLARI MUHASEBE MODÜLÜ (ETASQL)

BİLGİSAYARLI MUHASEBE DERS NOTLARI MUHASEBE MODÜLÜ (ETASQL) BİLGİSAYARLI MUHASEBE DERS NOTLARI MUHASEBE MODÜLÜ (ETASQL) http://egitim-akademisi.blogspot.com Öğr. Gör. Aytekin KAYA 2012 1 Öğr. Gör. Aytekin KAYA (NSBMYO) MUHASEBE MODÜLÜ Öncelikle ETASQLSYS sistem

Detaylı

Bu sisteme uygun veri girişi ve veri entegrasyonu İşletme Defter modülünden yapılabilmektedir.

Bu sisteme uygun veri girişi ve veri entegrasyonu İşletme Defter modülünden yapılabilmektedir. 26 Mart 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : İşletme Defteri DEFTER-BEYAN SİSTEMİ ENTEGRASYONU Defter-Beyan Sistemi, serbest meslek erbabı, işletme hesabı esasına göre defter

Detaylı

Detaylı yardıma programın herhangi bir bölümünde iken Shift+F1 ya da üst menüden Yardım/Büyük Yardım bölümünden ulaşılabilir.

Detaylı yardıma programın herhangi bir bölümünde iken Shift+F1 ya da üst menüden Yardım/Büyük Yardım bölümünden ulaşılabilir. 3 Ekim 2007 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL Đlgili Modül/ler : Genel ETA:SQL ĐLE ĐLGĐLĐ EN SIK SORULAN 100 SORU, 100 CEVAP ETA nın en gelişmiş versiyonu olan ETA:SQL in kullanımı yaygınlaştıkça bize ulaşan

Detaylı

Market Paketleri Tek Kullanıcı İlave 1 Kullanıcı 3 Kullanıcı 5 Kullanıcı Market Ekspres 950,00 $ 237,50 $ 570,00 $ 855,00 $

Market Paketleri Tek Kullanıcı İlave 1 Kullanıcı 3 Kullanıcı 5 Kullanıcı Market Ekspres 950,00 $ 237,50 $ 570,00 $ 855,00 $ MARKET Market Paketleri Tek Kullanıcı Market Ekspres 950,00 $ 237,50 $ 570,00 $ 855,00 $ Ajanda, Cari Hesap, Fatura, Kasa, Stok, Depo, Sayım, Barkod, Chat Market Standart 2.000,00 $ 500,00 $ 1.200,00 $

Detaylı

İrsaliye Modülü Dizayn Dökümanı. Turquaz Muhasebe. Versiyon 0.2. Hüseyin Ergün. 16 Eylül 04

İrsaliye Modülü Dizayn Dökümanı. Turquaz Muhasebe. Versiyon 0.2. Hüseyin Ergün. 16 Eylül 04 İrsaliye Modülü Dizayn Dökümanı Turquaz Muhasebe Versiyon 0.2 Hüseyin Ergün 16 Eylül 04 Turquaz Muhasebe, İrsaliye Modülü Dizayn Dökümanı Sayfa 2 İÇİNDEKİLER GEÇMİŞ DEĞİŞİKLİKLER 3 1. GİRİŞ 4 1.1 AÇIKLAMA

Detaylı

15xx versiyonu Tarihli Arşivin İçeriği

15xx versiyonu Tarihli Arşivin İçeriği 15xx versiyonu 18.09.2017 Tarihli Arşivin İçeriği 1- Muhasebe modülünde yer alan Ana Hesap Mizanından Muhasebe Hesap Hareket Föyüne ve Muhasebe Hesap Tanıtım Kartına erişim özelliği eklenmiştir. Ana Hesap

Detaylı

Nebim Winner Kobi/Kampanya Fiyat Listesi

Nebim Winner Kobi/Kampanya Fiyat Listesi Nebim Winner Kobi/Kampanya Fiyat Listesi Son Güncelleme: 28 Aralık 11 Winner Sektörel Kobi... 2 Winner Ticari Hesap Kobi... 4 Winner Tek Mağaza Kobi... Winner Üretim Yönetimi Kobi... 7 Winner Tedarik Yönetimi

Detaylı

ZİRVE İŞLETME DEFTERİ

ZİRVE İŞLETME DEFTERİ ZİRVE İŞLETME DEFTERİ İşletme defterinde kayıt yapılabilmesi için firma bilgileri bölümünden tanımlanan firmada defter türü; İ olarak seçilmesi gerekmektedir. Firma bilgileri sayfasında Beyanname bilgileri(f10)

Detaylı

TEKLĐ TRANSFER ĐŞLEMLERĐ

TEKLĐ TRANSFER ĐŞLEMLERĐ 31 Mart 2010 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Sistem Yönetimi TRANSFER ĐŞLEMLERĐ (DETAY) V-7 ve EFW VERSĐYONLARIMIZDAN ETA:SQL ve ETA:V.8-SQL VERSĐYONLARIMIZA Bu bölümde, transfer

Detaylı

VEGA AKARYAKIT OTOMASYON PROGRAMI

VEGA AKARYAKIT OTOMASYON PROGRAMI VEGA AKARYAKIT OTOMASYON PROGRAMI PROGRAMI ÇALIŞTIRILDIĞINDA ; ŞEKLİNDEKİ MENÜ İLE KARŞILAŞACAĞIZ. ÖNCELİKLE AYARLAR MANÜSÜNDEN ÇALIŞMA PARAMETRELERİ AYARLANMALIDIR. ŞUBE =VEGAWIN TARAFINDA TANIMLANMIŞ

Detaylı