ÜRÜN TANITIM DÖKÜMANI. Barsis Mobile El Terminali Yazılımı Özellikleri Ve Kullanım Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÜRÜN TANITIM DÖKÜMANI. Barsis Mobile El Terminali Yazılımı Özellikleri Ve Kullanım Kılavuzu"

Transkript

1 ÜRÜN TANITIM DÖKÜMANI Barsis Mobile El Terminali Yazılımı Özellikleri Ve Kullanım Kılavuzu

2 Ürün ana başlıkları: *Malzeme yönetimi *Satınalma *Satış ve dağıtım *Finans *Sistem işletmeni *Raporlar *Satış rotası *Mesajlar Klasik Menü; Alternatif Menü; Ürün özellikleri ve kullanım amacı: Logo Ticari Programı ile direk entegre şekilde çalışan Barsis Mobile el terminali yazılımı saha satışı, depo ve mağaza içi takip için geliştirilen bir çözümdür. Logo Start, Go, GoPlus, Tıger2, TıgerPlus ve Tıger Enterprise serisinin tüm versiyonları ile entegre olabilen Barsis Mobile, Windows Mobile-ce 5.0 ve üzeri tüm sürümlerde çalışabilir. Ticari sistemin kurulu olduğu bilgisayarın işletim sisteminde, IIS servis sağlayıcı hizmetini desteklemesi gerekmektedir. Sistemde el terminali ile ticari sistem arasındaki senkronizasyonu, Barsis Mobile Server adı verilen arka planda çalışan.exe sağlamaktadır. Başka kullanılacak olan herhangi bir ara yazılım yoktur.

3 Sadece el terminali kısmı için ücretlendirme mevcuttur. Ürün çalışması için başka herhangi bir ücretlendirme yapılmamaktadır. Barsis Mobile On-Line ve Off-Line yapısı ile bilgi senkronizasyonu, ister otomatik ister kullanıcı bazlı kullanılabilir. Veri aktarımı cradle,wf veya gprs şeklinde olabilir. Ticari sisteme girilen bir kayıt cihaz online ise, 3-5 saniye içerisinde el terminaline otomatik olarak iletiliyor. El terminalinde girilen bir kayıt da yine aynı şekilde 3-5 saniye içerisinde Logo ticari sistemine iletiliyor. Ticari sistem ile el terminali arasında bağlantı yok ise program kendi bünyesinde çalışabiliyor, bağlantı sağlanınca birikmiş kayıtlar ticari sistem ile senkronize ediliyor. MALZEME YÖNETİMİ Malzeme yönetimi ile ürün bilgileri, ambar transfer, ambar sayım ve barkod basım fişlerinin girildiği ekrandır. Ana Kayıtlar->Malzemeler; Ürünlerin kodu veya adına göre aratma yapılım aylık bazda tüm dönem içerisindeki satış toplamlarının görülebileceği ekrandır. Filtrelenecek bölüm olan kod veya ad seçilerek ürün bilgisinin tamamı veya belli bir kısmı yazılarak bul butonuna basılır. Ekrana gelen malzemelerin stok durumları v butonu ile sorgulana bilir. İlgili ürün seçilerek dönem içerisindeki satışları satışlar sekmesine girilerek veri al butonu ile listelenebilir.

4 Hareketler->Malzeme Yönetim Fişleri; Ürünlerin ambarlar arasında transferi için kullanılan fiş türüdür. Malzeme yönetim fişleri içerisinde açılan menüde, daha önce kaydedilmiş belgeleri görebilir ve inceleyebilirsiniz. Ekran üzerinde tarih ve cari bilgisine göre süzen filtre ekranları bulunmaktadır. Mevcut belgeler eğer aktarım şekli manüel ve henüz aktarılmamışsa silinebilir veya değiştirilebilir. Yeni bir kayıt girmek için ekle butonuna basılır. Açılan ekranda; İrsaliye Belge No Logo ticari sistemine aktarılacak belge no, Çıkış Ambar Çıkış yapılacak ambar, Giriş Ambar Giriş yapılacak ambar, Fiş Özel Kodu Logo dan girilen özel kodlar buradan seçilebilir. Ürünler sekmesi ile giriş yapılacak ürünlerin barkodları veya seri numaraları( seri kutucuğu işaretlenerek) cihazın barkod okuyucusu ile okutulur veya el ile girilir. Seçilen ürünün Logo ticari sistemindeki bağlı öncelik ve sıra numarasına göre fiyatı gelecektir. Kullanıcı yetkisi var ise, fiyat ve miktar kısmı el ile değiştirilebilir. Eğer ürün barkodu bilinmiyorsa butonuna basılarak ekrana gelen malzeme filtre kısmından ürün ismi veya kodundan aratma yapılabilir. Toplam sekmesi ile belge toplamları incelenebilir. Detaylar sekmesi ile belge açıklamaları girilebilir ve bölüm numarası seçilebilir. İşlem kaydedildikten sonra girilen belge otomatik olarak Logo ya aktarılacaktır.

5 İşlemler->Ambar Sayım,Barkod Basım; Ambar sayım belgeleri ile ürünlerin stok miktarlarını sayılıp, sayım belgeleri oluşturulur. İstenirse belgeler birleştirilip sayım işlemi gerçekleştirilir, istenirse ayrı ayrı olarak sayım belgeleri onaylanabilir. Belgeleri birleştirmenin nedeni, farklı belgelerde aynı ürünlerden sayım gerçekleştirilmesidir. Ambar sayım belgelerini onaylamak veya birleştirmek için sistem bilgisayarındaki BarsisMobileApp kullanılır. Ambar Sayım butonu ile ilgili kısıma girilir ve ekle butonu ile yeni bir belge açılır. Açılan ekranda; İrsaliye Belge No Logo ticari sistemine aktarılacak belge no, Çıkış Ambar Sayım yapılacak ambar, Fiş Özel Kodu Logo dan girilen özel kodlar buradan seçilebilir. Ürünler sekmesi ile giriş yapılacak ürünlerin barkodları veya seri numaraları( seri kutucuğu işaretlenerek) cihazın barkod okuyucusu ile okutulur veya el ile girilir. Seçilen ürünün Logo ticari sistemindeki bağlı öncelik ve sıra numarasına göre fiyatı gelecektir. Kullanıcı yetkisi var ise, fiyat ve miktar kısmı el ile değiştirilebilir. Eğer ürün barkodu bilinmiyorsa butonuna basılarak ekrana gelen malzeme filtre kısmından ürün ismi veya kodundan aratma yapılabilir. Toplam sekmesi ile belge toplamları incelenebilir. Detaylar sekmesi ile belge açıklamaları girilebilir ve bölüm numarası seçilebilir. İşlem kaydedildikten sonra girilen belge otomatik olarak Logo ya aktarılacaktır. Seri numara ile sayım işlemi; Seri takipte olan bir ürün sayılacaksa menüdeki Seri kutucuğu işaretlenerek ürün seri numarası okutulur veya el ile yazılır. Seri takipteki ürünün girilen serileri dışında kalan seri numaralarının sayım eksiği ve fazlası fişi otomatik olarak oluşturulacaktır.

6 Barkod Basım; Barkod basım belgelerinden, barkod yazıcıdan ürünlere, raf veya ürün etiketleri basılabilir. Bu işlem için terminal kısmında barkod basılacak miktar ve ürünler girilerek barkod basım belgesi oluşturulur. Ürünler sekmesine ile ürünler girilerek barkod basım belgeleri oluşturulur. Barkod basım belgelerini yazdırmak için sistem bilgisayarındaki BarsisMobileApp kullanılır. SATINALMA Programın satınalma ile ilgili sipariş,irsaliye ve fatura hareketlerinin girilebileceği bölümdür.

7 Satınalma->Hareketler->Satınalma Siparişleri; Verilen siparişlerin girildiği fiş türüdür. Satınalma Siparişleri içerisinde açılan menüde, daha önce kaydedilmiş belgeleri görebilir ve inceleyebilirsiniz. Ekran üzerinde tarih ve cari bilgisine göre süzen filtre ekranları bulunmaktadır. Mevcut belgeler, eğer aktarım şekli manüel ve henüz aktarılmamışsa silinebilir veya değiştirilebilir. Yeni bir kayıt girmek için ekle butonuna basılır. Açılan ekranda; Bul butonu ile cari kod girilerek cari seçimi yapılabilir. Cari kod bilinmiyorsa butonuna basılarak ekrana gelen cari filtre kısmından, cari ismi veya kodu ile aratma yapılabilir.

8 Sipariş No Logo ticari sistemine aktarılacak belge no, Çıkış Ambar İşlem yapılacak ambar, Fiş Özel Kodu Logo dan girilen özel kod seçim kısmıdır.

9 Ürünler sekmesi ile giriş yapılacak ürünlerin barkodları, cihazın barkod okuyucusu ile okutulur veya el ile girilir. Seçilen ürünün Logo ticari sistemindeki bağlı öncelik ve sıra numarasına göre fiyatı gelecektir. Kullanıcı yetkisi var ise, fiyat ve miktar kısmı el ile değiştirilebilir. Eğer ürün barkodu bilinmiyorsa butonuna basılarak ekrana gelen malzeme filtre kısmından ürün ismi veya kodundan aratma yapılabilir. Toplam sekmesi ile belge toplamları incelenebilir. Detaylar sekmesi ile belge açıklamaları girilebilir,bölüm numarası seçilebilir,logo ticari sistemde tanımlı olan sevkiyat hesabı ve sevkiyat adresi seçilebilir.sipariş esnasında ilgili ürünün, seçilen cari veya tüm carilere ne kadar tutardan sipariş edildiği görülebilir(fiyat kısmındaki? işareti ile) İşlem kaydedildikten sonra girilen belge otomatik olarak Logo ya aktarılacaktır. Satınalma->Hareketler->Satınalma İrsaliyeleri; Mal alım irsaliyesi, mal alım iade irsaliyesi ve müstahsil irsaliyesinin girildiği bölümdür. Satınalma İrsaliyeleri içerisinde açılan menüde, daha önce kaydedilmiş belgeler görebilir ve incelenebilir. Ekran üzerinde tarih ve cari bilgisine göre süzen filtre ekranları bulunmaktadır. Mevcut belgeler, eğer aktarım şekli manüel ve henüz aktarılmamışsa silinebilir veya değiştirilebilir. Yeni bir kayıt girmek için Fiş Türü (Mal alım irsaliyesi, mal alım iade irsaliyesi ve müstahsil irsaliyesi) seçilerek ekle butonuna basılır. Açılan ekranda; Bul butonu ile cari kod girilerek cari seçimi yapılabilir. Cari kod bilinmiyorsa butonuna basılarak ekrana gelen cari filtre kısmından, cari ismi veya kodu ile aratma yapılabilir. İrsaliye Belge No Logo ticari sistemine aktarılacak belge no, Çıkış Ambar İşlem yapılacak ambar, Fiş Özel Kodu Logo dan girilen özel kod seçim kısmıdır. Ürünler sekmesi ile giriş yapılacak ürünlerin barkodları, cihazın barkod okuyucusu ile okutulur veya el ile girilir. Eğer ürün barkodu bilinmiyorsa butonuna basılarak ekrana gelen malzeme filtre kısmından ürün ismi veya kodundan aratma yapılabilir. Seçilen ürünün Logo ticari sistemindeki bağlı öncelik ve sıra numarasına göre fiyatı gelecektir. Kullanıcı yetkisi var ise, fiyat ve miktar kısmı el ile değiştirilebilir. Belge esnasında ilgili ürünün, seçilen cari veya tüm carilerden ne kadar tutardan alındığı görülebilir(fiyat kısmındaki? işareti ile). İndirim bölümünün karşısındaki > butonları ile el ile ek indirimler veya Logo da tanımlı indirimler seçilebilir. İndirimler açılır menüden Satıra veya Genele seçilerek istenilen bölüme uygulanabilir. Toplam sekmesi ile belge toplamları incelenebilir. Detaylar sekmesi ile belge açıklamaları girilebilir,bölüm numarası seçilebilir,logo ticari sistemde tanımlı olan sevkiyat hesabı ve sevkiyat adresi seçilebilir. Belge içerisinden kontrollü mal kabul işlemi yapmak için sağ alt kısımda bulunan S butonuna basılarak ticari sistemde girilmiş olan satınalma siparişleri belge içerisine çağrılabilir.

10 Yapılan kontrollü mal kabul işleminden sonra Logo ticari sisteminden sipariş karşılama raporu ile siparişe istinaden alınan ürünlerin fazla veya eksik mi olduğu kontrol edilebilir. İşlem kaydedildikten sonra girilen belge otomatik olarak Logo ya aktarılacaktır. Satınalma->Hareketler->Satınalma Faturaları; Mal alım faturası ve mal alım iade faturasının girildiği bölümdür. Satınalma Faturaları içerisinde açılan menüde, daha önce kaydedilmiş belgeler görebilir ve incelenebilir. Ekran üzerinde tarih ve cari bilgisine göre süzen filtre ekranları bulunmaktadır. Mevcut belgeler, eğer aktarım şekli manüel ve henüz aktarılmamışsa silinebilir veya değiştirilebilir. Yeni bir kayıt girmek için Fiş Türü (Mal alım faturası ve mal alım iade faturası) seçilerek ekle butonuna basılır. Açılan ekranda; Bul butonu ile cari kod girilerek cari seçimi yapılabilir. Cari kod bilinmiyorsa butonuna basılarak ekrana gelen cari filtre kısmından, cari ismi veya kodu ile aratma yapılabilir. Fatura Belge No Logo ticari sistemine aktarılacak belge no, İrsaliye Belge No Logo ticari sistemine aktarılacak belge no, Çıkış Ambar İşlem yapılacak ambar, Fiş Özel Kodu Logo dan girilen özel kod seçim kısmıdır. Ürünler sekmesi ile giriş yapılacak ürünlerin barkodları, cihazın barkod okuyucusu ile okutulur veya el ile girilir. Eğer ürün barkodu bilinmiyorsa butonuna basılarak ekrana gelen malzeme filtre kısmından ürün ismi veya kodundan aratma yapılabilir. Seçilen ürünün Logo ticari sistemindeki bağlı öncelik ve sıra numarasına göre fiyatı gelecektir. Kullanıcı yetkisi var ise, fiyat ve miktar kısmı el ile değiştirilebilir. Belge esnasında ilgili ürünün, seçilen cari veya tüm carilerden ne kadar tutardan alındığı görülebilir(fiyat kısmındaki?

11 işareti ile). İndirim bölümünün karşısındaki > butonları ile el ile ek indirimler veya Logo da tanımlı indirimler seçilebilir. İndirimler açılır menüden Satıra veya Genele seçilerek istenilen bölüme uygulanabilir. Toplam sekmesi ile belge toplamları incelenebilir. Detaylar sekmesi ile belge açıklamaları girilebilir,bölüm numarası seçilebilir,logo ticari sistemde tanımlı olan sevkiyat hesabı ve sevkiyat adresi seçilebilir. İşlem kaydedildikten sonra girilen belge otomatik olarak Logo ya aktarılacaktır. SATIŞ VE DAĞITIM Programın satış ile ilgili sipariş,irsaliye ve fatura hareketlerinin girilebileceği bölümdür.

12 Satış ve Dağıtım->Hareketler->Satış Siparişleri; Alınan siparişlerin girildiği fiş türüdür. Satış Siparişleri içerisinde açılan menüde, daha önce kaydedilmiş belgeleri görebilir ve inceleyebilirsiniz. Ekran üzerinde tarih ve cari bilgisine göre süzen filtre ekranları bulunmaktadır. Mevcut belgeler, eğer aktarım şekli manüel ve henüz aktarılmamışsa silinebilir veya değiştirilebilir. Yeni bir kayıt girmek için ekle butonuna basılır. Açılan ekranda; Bul butonu ile cari kod girilerek cari seçimi yapılabilir. Cari kod bilinmiyorsa butonuna basılarak ekrana gelen cari filtre kısmından, cari ismi veya kodu ile aratma yapılabilir.

13 Sipariş No Logo ticari sistemine aktarılacak belge no, Çıkış Ambar İşlem yapılacak ambar, Fiş Özel Kodu Logo dan girilen özel kod seçim kısmı, Ödemeler Logo da tanımlı ödeme planı seçim kısmıdır. Ürünler sekmesi ile giriş yapılacak ürünlerin barkodları, cihazın barkod okuyucusu ile okutulur veya el ile girilir. Seçilen ürünün Logo ticari sistemindeki bağlı öncelik ve sıra numarasına göre fiyatı gelecektir. Kullanıcı yetkisi var ise, fiyat ve miktar kısmı el ile

14 değiştirilebilir. Eğer ürün barkodu bilinmiyorsa butonuna basılarak ekrana gelen malzeme filtre kısmından ürün ismi veya kodundan aratma yapılabilir. Toplam sekmesi ile belge toplamları incelenebilir ve fiş vadesi belirlenebilir. Detaylar sekmesi ile belge açıklamaları girilebilir,bölüm numarası seçilebilir,logo ticari sistemde tanımlı olan sevkiyat hesabı ve sevkiyat adresi seçilebilir.sipariş esnasında ilgili ürünün, seçilen cari veya tüm carilere ne kadar tutardan sipariş edildiği görülebilir(fiyat kısmındaki? işareti ile) İşlem kaydedildikten sonra girilen belge otomatik olarak Logo ya aktarılacaktır. Satış ve Dağıtım->Hareketler->Satış İrsaliyeleri; Toptan satış irsaliyesi, topran satış iade irsaliyesi, perakende satış irsaliyesi ve perakende satış iade irsaliyesinin girildiği bölümdür. Satış İrsaliyeleri içerisinde açılan menüde, daha önce kaydedilmiş belgeler görebilir ve incelenebilir. Ekran üzerinde tarih ve cari bilgisine göre süzen filtre ekranları bulunmaktadır. Mevcut belgeler, eğer aktarım şekli manüel ve henüz aktarılmamışsa silinebilir veya değiştirilebilir. Yeni bir kayıt girmek için Fiş Türü (Toptan satış irsaliyesi, topran satış iade irsaliyesi, perakende satış irsaliyesi ve perakende satış iade irsaliyesi) seçilerek ekle butonuna basılır. Açılan ekranda; Bul butonu ile cari kod girilerek cari seçimi yapılabilir. Cari kod bilinmiyorsa butonuna basılarak ekrana gelen cari filtre kısmından, cari ismi veya kodu ile aratma yapılabilir. İrsaliye Belge No Logo ticari sistemine aktarılacak belge no, Çıkış Ambar İşlem yapılacak ambar, Fiş Özel Kodu Logo dan girilen özel kod seçim kısmıdır. Ürünler sekmesi ile giriş yapılacak ürünlerin barkodları, cihazın barkod okuyucusu ile okutulur veya el ile girilir. Eğer ürün barkodu bilinmiyorsa butonuna basılarak ekrana gelen malzeme filtre kısmından ürün ismi veya kodundan aratma yapılabilir. Seçilen ürünün Logo ticari sistemindeki bağlı öncelik ve sıra numarasına göre fiyatı gelecektir. Kullanıcı yetkisi var ise, fiyat ve miktar kısmı el ile değiştirilebilir. Belge esnasında ilgili ürünün, seçilen cari veya tüm carilere ne kadar tutardan satıldığı görülebilir(fiyat kısmındaki? işareti ile). İndirim bölümünün karşısındaki > butonları ile el ile ek indirimler veya Logo da tanımlı indirimler seçilebilir. İndirimler açılır menüden Satıra veya Genele seçilerek istenilen bölüme uygulanabilir. Toplam sekmesi ile belge toplamları incelenebilir. Detaylar sekmesi ile belge açıklamaları girilebilir,bölüm numarası seçilebilir,logo ticari sistemde tanımlı olan sevkiyat hesabı ve sevkiyat adresi seçilebilir. Belge içerisinden kontrollü mal çıkış işlemi yapmak için sağ alt kısımda bulunan S butonuna basılarak ticari sistemde girilmiş olan satış siparişleri belge içerisine çağrılabilir.

15 Yapılan kontrollü mal çıkış işleminden sonra Logo ticari sisteminden sipariş karşılama raporu ile siparişe istinaden verilen ürünlerin fazla veya eksik mi olduğu kontrol edilebilir. Belge içerisine seri takipte bir ürün çağrılacak ise, seri kutucuğu işaretlenerek seri numarası yazılır veya barkod okuyucu ile okutulur. İşlem kaydedildikten sonra girilen belge otomatik olarak Logo ya aktarılacaktır. Satış ve Dağıtım->Hareketler->Satış Faturaları; Toptan satış faturası, toptan satış iade faturası, perakende satış faturası ve perakende satış iade faturasının girildiği bölümdür. Satış Faturaları içerisinde açılan menüde, daha önce kaydedilmiş belgeler görebilir ve incelenebilir. Ekran üzerinde tarih ve cari bilgisine göre süzen filtre ekranları bulunmaktadır. Mevcut belgeler, eğer aktarım şekli manüel ve henüz aktarılmamışsa silinebilir veya değiştirilebilir. Yeni bir kayıt girmek için Fiş Türü (Toptan satış faturası, topran satış iade faturası, perakende satış faturası ve perakende satış iade faturası) seçilerek ekle butonuna basılır. Açılan ekranda; Bul butonu ile cari kod girilerek cari seçimi yapılabilir. Cari kod bilinmiyorsa butonuna basılarak ekrana gelen cari filtre kısmından, cari ismi veya kodu ile aratma yapılabilir. Fatura Belge No Logo ticari sistemine aktarılacak belge no, İrsaliye Belge No Logo ticari sistemine aktarılacak belge no, Çıkış Ambar İşlem yapılacak ambar, Fiş Özel Kodu Logo dan girilen özel kod seçim kısmı, Ödemeler Logo da tanımlı ödeme planı seçim kısmıdır.

16 Ürünler sekmesi ile giriş yapılacak ürünlerin barkodları, cihazın barkod okuyucusu ile okutulur veya el ile girilir. Eğer ürün barkodu bilinmiyorsa butonuna basılarak ekrana gelen malzeme filtre kısmından ürün ismi veya kodundan aratma yapılabilir. Seçilen ürünün Logo ticari sistemindeki bağlı öncelik ve sıra numarasına göre fiyatı gelecektir. Kullanıcı yetkisi var ise, fiyat ve miktar kısmı el ile değiştirilebilir. Belge esnasında ilgili ürünün, seçilen cari veya tüm carilere ne kadar tutardan satıldığı görülebilir(fiyat kısmındaki? işareti ile). İndirim bölümünün karşısındaki > butonları ile el ile ek indirimler veya Logo da tanımlı indirimler seçilebilir. İndirimler açılır menüden Satıra veya Genele seçilerek istenilen bölüme uygulanabilir. Belge içerisine seri takipte bir ürün çağrılacak ise, seri kutucuğu işaretlenerek seri numarası yazılır veya barkod okuyucu ile okutulur. Toplam sekmesi ile belge toplamları incelenebilir ve fatura vadesi girilebilir. Detaylar sekmesi ile belge açıklamaları girilebilir,bölüm numarası seçilebilir,logo ticari sistemde tanımlı olan sevkiyat hesabı ve sevkiyat adresi seçilebilir. İşlem kaydedildikten sonra girilen belge otomatik olarak Logo ya aktarılacaktır.

17 FİNANS Cariler bilgilerin, cari hesap raporlarının, kredi kartı fişi, çek-senet bordrolarının, cari hesap tahsilat ve ödemesinin yapıldığı program bölümüdür. Finans->Ana Kayıtlar->Cari Hesaplar; Ad filtre kısmında cari isime göre arama yapılacağını belirtir. Kod filtre kısmında cari koduna göre arama yapılacağını belirtir. T tüm carileri listeler V cari hesapların bakiye bilgilerini gösterir Bul filtre kısmına girilen bilgilere uyan kayıtları listeler

18 Hareketler sekmesi ile seçilen cari hesabın dönem içerisindeki tüm ekstresi alınabilir ve istenilen fişlerin içeriği incelenebilir. Hesap özeti ile seçilen cari hesabın yerel veya döviz birimine göre hesap özeti alınabilir. Ayrıntılı Tahsilat sekmesi ile cari hesabın vadesi gelmiş ve geçen faturaları listelenebilir. Malzeme Satışları sekmesi ile cari hesaba en çok ve en az satılan ürünler tutarsal veya miktarsal olarak listelenebilir. Finans->Hareketler->Cari Hesap İşlemleri; Kredi kartı fişinin girildiği bölümdür. Cari Hesap İşlemleri içerisinde açılan menüde, daha önce kaydedilmiş belgeler görebilir ve incelenebilir. Ekran üzerinde tarih ve cari bilgisine göre süzen filtre ekranları bulunmaktadır. Mevcut belgeler, eğer aktarım şekli manüel ve henüz aktarılmamışsa silinebilir. Yeni bir kayıt girmek için Fiş Türü (Kredi Kartı Fişi) seçilerek ekle butonuna basılır. Açılan ekranda; Bul butonu ile cari kod girilerek cari seçimi yapılabilir. Cari kod bilinmiyorsa butonuna basılarak ekrana gelen cari filtre kısmından, cari ismi veya kodu ile aratma yapılabilir. İşyeri Logo ticari sistemindeki ilgili işyeri, Bölüm Logo ticari sistemindeki ilgili bölüm, Tarih İşlem tarihi, Banka KK Hs. Logo dan girilen kredi kartı hesabı seçim kısmı, Tutar İşlem tutarı. Açıklama Fiş açıklamasıdır. İşlem kaydedildikten sonra girilen belge otomatik olarak Logo ya aktarılacaktır. Finans->Hareketler->Çek/Senet Bordroları;

19 Çek-senet bordrolarının girildiği bölümdür. Çek/Senet Bordroları içerisinde açılan menüde, daha önce kaydedilmiş belgeler görebilir ve incelenebilir. Ekran üzerinde tarih ve cari bilgisine göre süzen filtre ekranları bulunmaktadır. Mevcut belgeler, eğer aktarım şekli manüel ve henüz aktarılmamışsa silinebilir. Yeni bir kayıt girmek için Fiş Türü (Çek Girişi,Senet Girişi) seçilerek ekle butonuna basılır. Açılan ekranda; Bul butonu ile cari kod girilerek cari seçimi yapılabilir. Cari kod bilinmiyorsa butonuna basılarak ekrana gelen cari filtre kısmından, cari ismi veya kodu ile aratma yapılabilir. İşyeri Logo ticari sistemindeki ilgili işyeri, Bölüm Logo ticari sistemindeki ilgili bölüm, Tarih Bordro tarihi, İşlemler Sekmesi İçerisinde; Seri No Alınan çek veya senetin seri numarası, Vade Vade tarihi Ödeme Yeri Çek veya senet kaşide yeri, Borçlu Evrağı veren firma bilgisi, Banka Adı Evrağın tahsil edileceği banka adı, Şube Kodu Banka şube kodu, Tutar Belge tutarıdır. Girilen bilgiler işlem satırlarına -, + butonları ile eklenip çıkartılabilir. İşlem kaydedildikten sonra girilen belge otomatik olarak Logo ya aktarılacaktır. Finans->Hareketler->Kasa İşlemleri; Cari hesap tahsilat veya cari hesap ödemelerinin yapıldığı bölümdür. Kasa İşlemleri içerisinde açılan menüde, daha önce kaydedilmiş belgeler görebilir ve incelenebilir. Ekran üzerinde tarih ve cari bilgisine göre süzen filtre ekranları bulunmaktadır. Mevcut belgeler, eğer aktarım şekli manüel ve henüz aktarılmamışsa silinebilir. Yeni bir kayıt girmek için Fiş Türü (Cari Hesap Tahsilat, Cari Hesap Ödeme) seçilerek ekle butonuna basılır. Açılan ekranda; Bul butonu ile cari kod girilerek cari seçimi yapılabilir. Cari kod bilinmiyorsa butonuna basılarak ekrana gelen cari filtre kısmından, cari ismi veya kodu ile aratma yapılabilir. İşyeri Logo ticari sistemindeki ilgili işyeri, Bölüm Logo ticari sistemindeki ilgili bölüm, Tarih İşlem tarihi, Kasa İşlemi yapılacağı Logo da tanımlı kasa hesabı, Tutar Belge tutarı, Ödeme No İşlem numarası, Açıklama Belge açıklamasının girildiği alandır.

20 İşlem kaydedildikten sonra girilen belge otomatik olarak Logo ya aktarılacaktır. SİSTEM İŞLEMLERİ Sistem İşlemleri->Genel Ayarlar; Programın bağlantı ayarlarının ve dil seçiminin(türkçe veya İngilizce) yapıldığı bölümdür. Sistem İşlemleri->Kullanıcı Şablonları; Barsis Mobile için yetkilendirmelerin yapıldığı şablonlardır. Menü kullanım hakları, birim fiyat giriş, indirim, satıcı vari bağlantı yetkilerinin verildiği bölümdür. Sistem İşlemleri->Çalışma Bilgileri; Barsis Mobile programındaki fiş numaralarının ve ek olarak parametrik çalışan işlemlerin seçim kısmıdır. Parametrik çalışan işlemler için seçim bölümleri aşağıdaki gibidir; *Veri Aktarım Dışarı-> OTOMATİK - MANUEL Girilen değere göre Logo ticari sistemine veri aktarımı sağlanır. Veri aktarımı OTOMATİK ise girilen işlemler hiçbir işlem yapmadan direk Logo ticari sistemine iletilir. MANUEL seçilmiş ise programda Veri Aktarımı Dışarı seçeneği ile işlemler Logo ticari sistemine aktarılır. *Veri Aktarım İçeri-> OTOMATİK - MANUEL Girilen değere göre Logo ticari sistemine veri aktarımı sağlanır. Veri aktarımı OTOMATİK ise Logo ticari sisteminde yapılan işlemler hiçbir işlem yapmadan direk el terminaline iletilir. MANUEL seçilmiş ise programda Veri Aktarımı İçeri seçeneği ile işlemler Logo ticari sisteminden el terminaline aktarılır. *Negatif Stok Kontrolü-> EVET - HAYIR Ürünler ile ilgili girilen hareketlerde (eksi) seviye kontrolünün yapılıp yapılmayacağı belirlenir.

21 *Terazili Ağırlıklı Ürün Flağı; Kullanılan terazili ürünlerin barkod flakları tanımlanır. *Miktarlar Toplanacak-> EVET HAYIR Belgelerde satıra eklenen aynı ürünlerin miktarlarının toplanacağı mı yoksa ayrı ayrı satırda mı görüneceği tanımlanır. *Maksimum Bilim Fiyat Sınırı; Belgelerde ürün fiyatına bu sınırdan fazla fiyat girilmesi sınırlanabilir. *Satış Fiyatı Öncelik No; Logo ticari sisteminde tanımlı öncelik numarası ile bu bölümdeki öncelik numarasını eşleştirerek belgelere tanımlı ürün satış fiyatını getirir. *Satış Fiyatı Sıralama No; Logo ticari sisteminde tanımlı sıralama numarası ile bu bölümdeki sıralama numarasını eşleştirerek belgelere tanımlı ürün satış fiyatını getirir. *Alış Fiyatı Öncelik No; Logo ticari sisteminde tanımlı öncelik numarası ile bu bölümdeki öncelik numarasını eşleştirerek belgelere tanımlı ürün alış fiyatını getirir. *Alış Fiyatı Sıralama No; Logo ticari sisteminde tanımlı sıralama numarası ile bu bölümdeki sıralama numarasını eşleştirerek belgelere tanımlı ürün alış fiyatını getirir. *Yazdıkça Bul-> EVET - HAYIR Belgelerde aratılan ürün veya carilerin yazdıkça filtrelenip filtrelenmeyeceğini belirler. *GPS Veri Toplama-> EVET - HAYIR Girilen satış işlemlerinin uydu üzerinden nerede kesildiği bilgileri Logo ticari sistemine iletilmesini sağlar. İletilen bilgilerle uydu üzerinden haritada belgelerin kesim yeri görüntülenebilir. *Rota Dışı Ziyaret-> EVET - HAYIR Logo kullanıcısı Tiger değilde Go serisi kullanıyorsa rota dışı ziyareti HAYIR yaparak Satış Rotası menüsünü kullanabilir. *Satıra Otomatik Ekle-> EVET - HAYIR Belgelerde ürün barkodu okutulduktan sonra belge satırına ürünlerin otomatik atılıp atılmayacağı belirlenir. *Sipariş Onay Bilgisi-> Öneri - Sevkedilemez Sevkedilebilir Programda girilen belgelerin, Logo ticari sistemine sipariş onay bilgisin öneri, sevkedilemez veya sevkedilebilir şeklinde aktarılmasını sağlar. *Menü Kullanımı-> Alternatif - Klasik Barsis Mobile yazılım ekranının değişik biçimlerde kullanılmasını sağlar. *Cari/Malzeme Toplam-> EVET - HAYIR Logo ticari yazılımındaki cari-malzeme toplamlarının el terminali üzerinde tutulup tutulmayacağını belirler. Bu sayede cihaz kendi bünyesine çektiği en son bakiyeleri kullanıcıya sunacaktır. Sistem İşlemleri->Yazıcı Tanımları; El terminaline bağlanabilecek bluetooth destekli yazıcı tanımlarının yapıldığı bölümdür. Sistem İşlemleri->Form Tanımlayıcı; Bu bölümde yazdırılacak belgelerin form tasarımları yapılır. Yapılan sayfa ayarları menü içerisinden yedeklenip başka bir cihaz üzerine aktarılabilir.

22 RAPORLAR El terminali bünyesindehi hareketlerin listelenebileceği çok fonksiyonlu raporlamaların bulunduğu bölümdür. Barsis Mobilede diğer menülerde alınan raporlar ile bu bölümdeki raporların farkı, sadece el terminalinden girilen kayıtların gösterilmesidir. Kullanıcıyla alakalı faaliyet raporu, cari hesap hareket dökümü ve ayrıntılı satış raporu alınabilir. SATIŞ ROTASI Satış rotası bölümünden açılan menüde Rut açılır menüsünden, Logo Tiger sürümlerinde tanımlanan satış rotası seçim kısmıdır. Tanımlı satış rotası seçildikten sonra gün içerisinde uğranacak carilerin listesinden ilgili cari hesap seçilerek Ziyarete Başla butonuna basılır. Açılan menüde kısayol butonları ile satış rotası dahilindeki cari hesaba tüm işlemler girilebilir. Ziyaret içerisinde Ziyaret Notları bölümüne ek notlar girilebilir. Km Başlangıç Km Bitiş kısımlarına girilen kilometre bilgileri ile kaç km yol gidildiği kontrol edilebilir. Cari ziyareti içerisinde işlemler bittikten sonra Ziyareti Bitir butonuna basılarak işlem bitirilir. Arka ofis kısmından plasiyerin caride ne kadar süre kaldığı, hangi carilere rut planı dahilinde uğramadığı gibi çeşitli raporlara ulaşılabilir.

23 MESAJLAR Bu bölüm ile merkez ofisten gelen mesajlar incelenebilir. Mesajlar için ek bir ücretlendirme yoktur. ÇIKIŞ Çıkış butonu ile program kapatılır. Programın en alt bölümünde kısayol butonları bulunmaktadır. Soldan sağa doğru kullanıcı değiştir,fiyat gör,veri aktarımı manuel olması durumunda içeri-dışarı aktarım,programın arka ofise bağlı olup olmadığı bilgisi,giriş çıkış hareketleri ve programı kapatma butonu bulunmaktadır.

24 Barsis Bilgisayar Otomasyon Sistemleri ve Tic.Ltd. Şti. Merkez : Uzun sok. Dr cemil Bulak Çıkmazı Sarılar İş Hanı: Kat:5/3 TRABZON Tel: Fax: Satış Noktası : Hızırbey mah.devlet Sahil Yolu Cad. No:151/b Tel:

Telif Hakkı. KL-Retail El Terminali programı Kalem Yazılım ın tescilli ticari markasıdır. İletişim:

Telif Hakkı. KL-Retail El Terminali programı Kalem Yazılım ın tescilli ticari markasıdır. İletişim: Telif Hakkı Copyright 2007-2013 KALEM YAZILIM Tüm hakları saklıdır. Bu kullanım kılavuzu ve içerisinde açıklanan yazılım, lisans kapsamında sunulmuş olup, sadece söz konusu lisans koşullarına göre kullanılabilir

Detaylı

Kullanıcı Giriş Ekranı

Kullanıcı Giriş Ekranı Tarih: 01.12.2010 Mobilteg Saha Satış Otomasyonu Terminal Kullanım Kılavuzu (V.2x) Aşağıda bilgilerini bulacağınız Saha Satış Otomasyonu El Terminali tarafı kullanım bilgileri o günkü sürüme göre hazırlanmıştır.

Detaylı

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9 İçindekiler Tablosu Kantar Otomasyonu... 3 1.Özellikler... 3 2.Kullanım... 3 2.1. Satış... 4 2.2. Kamyon Hareketleri... 8 2.2.1. Ağırlık Bilgisi... 9 2.3. Ayarlar... 10 2.3.1. Kullanıcı Tanımlama... 11

Detaylı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı Hazırlayan Sinan Karagöz BİLNEX QUANTUM V3 PROGRAMLARINDA SERİ NUMARASI TAKİBİ İŞLEMLERİ Bilnex Yazılım Programlarında bir ürün için tek bir stok kartı

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo)

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) 10 Ekim 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : ÖKC Modülü YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) Programlarımızda Ödeme Kaydedici Cihazlar modülünü kullanarak,

Detaylı

Mobil Saha Otomasyonu..3

Mobil Saha Otomasyonu..3 İçindekiler Tablosu Mobil Saha Otomasyonu..3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..4 2.1. Ana Sayfa İçeriği. 5 2.1.1. Sipariş 6 2.1.2. Cari Hesaplar.11 2.1.3. Depo 12 2.1.4. Rapor..13 2.1.5. Personel İşlemleri..13

Detaylı

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/25/2012 2.11 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Fişlere Birden Fazla Doküman Bağlanması TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARKLARI Fişlerde, Doküman

Detaylı

ETA Work İLE ETA CEBİNİZDE

ETA Work İLE ETA CEBİNİZDE ETA Work İLE ETA CEBİNİZDE Hangi platformlarda çalışır? Uygulama ios ve Android işletim sistemi destekli tüm cep telefonlarında ve tabletlerde çalışır. Çalışma Özellikleri İNTERNET BAĞLANTISI ŞART DEĞİL!

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/25/2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.11 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Fişlere Birden Fazla Doküman Bağlanması Fişlerde, Doküman İzleyicisi

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL 24 Mart 2011 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer ETA:V.8-SQL ve ETA:SQL ile HUGIN POS CİHAZI ARASINDA VERİ TRANSFERİ Süpermarket, benzin istasyonu, market ve çeşitli

Detaylı

GENEL BAKIŞ MOBILTECH

GENEL BAKIŞ MOBILTECH GENEL BAKIŞ MOBİL ÇÖZÜMÜMÜZ ile sağlanacak kazanımları sıralarsak; İşletme maliyetlerinizi azaltır, Daha verimli ve güncel bilgilerle çalışmasını sağlar, Anlık olarak merkezden hatasız bilgi alımını sağlar,

Detaylı

Turkcell Hizmetleri Logo Ocak 2016

Turkcell Hizmetleri Logo Ocak 2016 Turkcell leri Logo Ocak 2016 İçindekiler j-guar TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Fatura Eşleştirme Tabloları... 4 Online Fatura Aktarımları... 6 Fatura Şifre Talebi... 7 Turkcell leri 2 TURKCELL HİZMETLERİ j-guar

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün :

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün : Taksitli Satış Đşlemleri Taksitli Satış sistemi adı üzerinde tüm taksitle satış yapan firmalarda kullanılabilir. Bunun yanısıra peşin fiyatı belirli ancak vadeli fiyatı ve taksit sayısı bilinmeyen tüm

Detaylı

HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ

HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ Hesap işlemleri modülü İşletmelerde dönem içersinde gerçekleşen tüm hesap işlemlerini kayıt altına almak Bu modül 4 bölümden oluşur.(banka, Kasa, Çek,Senet) Banka Modülü, Bankalar

Detaylı

Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3

Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3 Tiger2 EK ÖZELLİK PAKETİ 3 Tiger2 Ek Özellik Paketi 3 İçeriği * : 1 Yeni Fonksiyonel Özellikler... 2 1.1 Sipariş Planlama - Satınalma Siparişleri İçin Şablon Tasarımı... 2 1.2 Emanet Ambarı ve Stok Fişlerinin

Detaylı

KL Retail D-POS. Kullanıcı El Kitabı

KL Retail D-POS. Kullanıcı El Kitabı KL Retail D-POS Kullanıcı El Kitabı Telif Hakkı Copyright 2007-2013 KALEM YAZILIM Tüm hakları saklıdır. Bu kullanım kılavuzu ve içerisinde açıklanan yazılım, lisans kapsamında sunulmuş olup, sadece söz

Detaylı

Muhasebeleştirme LOGO Haziran 2008

Muhasebeleştirme LOGO Haziran 2008 Muhasebeleştirme LOGO Haziran 2008 İçindekiler LOGO-GO Muhasebeleştirme...3 Muhasebe Bağlantı Kodları...4 Muhasebe kodlarının kartlar üzerinden girilmesi...4 Muhasebe bağlantı kodları seçeneği ile...4

Detaylı

LKS2. Muhasebeleştirme

LKS2. Muhasebeleştirme LKS2 Muhasebeleştirme LOGO Ocak 2007 İçindekiler Muhasebeleştirme...3 Muhasebe Bağlantı Kodları...4 Muhasebe kodlarının kartlar üzerinden girilmesi...4 Muhasebe bağlantı kodları seçeneği ile...4 Bağlantı

Detaylı

STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım

STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım STOK BİLGİLERİ Stok Kodu: Stokları takip etmek için kullanılan koddur, tüm stoklarda farklı olmak zorundadır.

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV1 BEYANNAMESİ KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

SysPOS KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU. www.sysmond.com.tr MERT YAZILIM LTD. ŞTİ. Erkan GÖZEN [10.09.2015] Revizyon No: 0

SysPOS KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU. www.sysmond.com.tr MERT YAZILIM LTD. ŞTİ. Erkan GÖZEN [10.09.2015] Revizyon No: 0 SysPOS KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU MERT YAZILIM LTD. ŞTİ. Erkan GÖZEN www.sysmond.com.tr [10.09.2015] 1 Revizyon No: 0 İçindekiler SysPOS Kurulumu Ve Kullanımı... Kurulum Kılavuzu... SysPOS Ayarları...

Detaylı

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER 11 Mayıs 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer EnRoutePlus TAN METİN DOSYALARININ AKTARIMI (FATURA, NAKİT, ÇEK, SENET) Univera firmasının EnRoutePlus programından

Detaylı

CARİ HESAP ANALİSTİ. Seçilmiş olan cariyi burada görebilirsiniz.

CARİ HESAP ANALİSTİ. Seçilmiş olan cariyi burada görebilirsiniz. CARİ HESAP ANALİSTİ Seçmiş olduğunuz cari hesabın firma için önem derecesini ve kapasitesini tespit edebileceğiniz bir analiz çalışmasıdır. Bu form sayesinde bir müşteri temsilcisi ilgili cari hesabı hiç

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2014 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/20/2014 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.23 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Kredi Kartı Fiş Tahsilatı - Firma Kredi Kartı Fiş Ödemesi Pencerelerinde

Detaylı

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları LKS2 Kredi Kartı Uygulamaları LOGO Kasım 2006 İçindekiler LKS2 Kredi Kartı Uygulamalarında kullanılan parametreler... 3 Banka Hesabı Kayıt Türleri... 3 Geri Ödeme Planları... 4 Geri Ödeme Plan Bilgileri...

Detaylı

START İçindekiler Kasa 2/17

START İçindekiler Kasa 2/17 Kasa LOGO Ocak 2012 İçindekiler Kasalar... 3 Kasa Bilgileri... 4 Kasa Hesap Özeti... 5 Hesap Özeti Grafiği... 5 Kasa Ekstresi... 6 Kasa İşlemleri... 7 Kasa İşlem Türleri... 8 Kasa Cari Hesap İşlemleri...

Detaylı

WOLVOX Mobil Satış PDA

WOLVOX Mobil Satış PDA AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 01.Mart.2011 Sayfa 1 İçindekiler Dizini 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ...3 2. BAĞLANTISI VE KULLANIMI...3 2.1. Ayarlar...3 2.2. Merkez

Detaylı

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2014 GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/20/2014 GO PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.23 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Kredi Kartı Fiş Tahsilatı - Firma Kredi Kartı Fiş Ödemesi Pencerelerinde

Detaylı

İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3

İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3 İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3 1.Özellikler..3 2.Kullanım 4 2.1. Nakit Akış Programı Ana Tablo İçeriği..4 2.2. Üst Menü İçeriği..6 2.2.1. Ayarlar Menü.....6 2.2.2. Yönetim Menü...8 2.3. Alt

Detaylı

AKINSOFT WOLVOX Mobil Satış PDA

AKINSOFT WOLVOX Mobil Satış PDA AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT WOLVOX Mobil Satış programı sayesinde, aktif saha çalışmalarında pazarlamacılarınız;

Detaylı

LKS2. Sabit Kıymetler

LKS2. Sabit Kıymetler LKS2 Sabit Kıymetler LOGO Ocak 2007 içindekiler Sabit Kıymetler...3 Sabit Kıymet Kartları...3 Sabit Kıymet Bilgileri...4 Sabit Kıymet Kayıt Bilgileri...6 Amortisman ve Değerleme Tabloları...7 Başlangıç

Detaylı

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 7/20/2012 GO PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.14 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Defter - i Kebir Raporunda Borç Bakiye ve Alacak Bakiye Alanları Defter-i

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Muhasebe Bağlantı Kodları. Ürün : Go Plus/ Tiger Plus / Tigerenterprise Bölüm : Muhasebe Bağlantı Kodları

DESTEK DOKÜMANI. Muhasebe Bağlantı Kodları. Ürün : Go Plus/ Tiger Plus / Tigerenterprise Bölüm : Muhasebe Bağlantı Kodları Muhasebe Bağlantı Kodları Muhasebe bağlantı kodları bölümü ile muhasebe entegrasyonu için gerekli olan hesap kodlarının ilgili kart ve fişlere otomatik olarak atanması ve muhasebe fişi entegrasyonun kolay

Detaylı

Logo Tiger Satın Alma. Pdf Dökümanına Bakmak İçin Tıklayınız.

Logo Tiger Satın Alma. Pdf Dökümanına Bakmak İçin Tıklayınız. Logo Tiger Satın Alma Pdf Dökümanına Bakmak İçin Tıklayınız. Satınalma Bölümünde Alınan sipariş kartları, Ürün alımlarında uygulanacak indirim,harcama ve promosyonları Ürünü satış fiyatları, Alış koşulları

Detaylı

DARA PLUS PARAKENDE MODULU

DARA PLUS PARAKENDE MODULU DARA PLUS PARAKENDE MODULU PARAKENDE SATIŞ MÜŞTERİ BİLGİLERİ GİRİŞ VE DEĞİŞİKLİK Peşin satış adında bir tane cari hesap oluşturulur kod 1 adı peşin soyadı satış olan. Yeni bir müşteri açmak için : yeni

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 3/20/2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.12 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Müstahsil Makbuzunda Borsa Payı nın Net veya Brüt Üzerinden Hesaplanması

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Karma Koli

DESTEK DOKÜMANI. Karma Koli Karma Koli Malzemeler alış/satış yöntemlerine ve şekillerine göre de farklılıklar gösterir. Karma koli bir satış yöntemidir. Firmanın elindeki ürünleri birleştirerek yeni bir sepet, paket oluşturmasıdır.

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Cari Hesap Listesi ekranındaki üst görsel menüden, yeni, değiştir, izle, sil, kopya butonları kullanıldığında cari hesap tanım ekranı açılmaktadır. D M H Cari kod listesi ekranında, mevcut seçili kayıt

Detaylı

18 Ekim Programlarımız ile Uyumlu Olan Yazar Kasa Modelleri. Profilo VX 680 E-1 Profilo YK-8200 Farex FR-8300 Telestar TLS-8100

18 Ekim Programlarımız ile Uyumlu Olan Yazar Kasa Modelleri. Profilo VX 680 E-1 Profilo YK-8200 Farex FR-8300 Telestar TLS-8100 18 Ekim 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : ÖKC Modülü YENİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLAR (E-Data / Profilo) Programlarımızda Ödeme Kaydedici Cihazlar modülünü kullanarak,

Detaylı

BORÇ TAKİP PROGRAMI..3

BORÇ TAKİP PROGRAMI..3 İçindekiler Tablosu BORÇ TAKİP PROGRAMI..3 1.Özellikler..3 2.Kullanım 3 2.1. Borç Takip Programı Menü İçeriği...3 2.1.1. Müşteri Borç Takip Sayfa İçeriği..4 2.1.1.1. İşlemler Bölümünde Bulunan Butonların

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş Liste Ekranları sipariş, irsaliye, fatura, tahsilat, ödeme, cari hareket, hizmet vb. fiş kayıtları ile ilgili detay, izleme, değiştirme ve yeni giriş işlemlerinin yapılmasına imkan sağlayan liste ekranlarıdır.

Detaylı

SATIŞ VE DAĞITIM İŞLEMLERİ

SATIŞ VE DAĞITIM İŞLEMLERİ Satış Fatura Özet Raporu SATIŞ VE DAĞITIM İŞLEMLERİ Herhangi bir cari hesaba düzenlenmiş fatura toplamları alınabildiği gibi belirli bir grup için düzenlenmiş fatura toplamları da alınabilmektedir. Amaç

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. G.M.K Bulvarı 87/17 Maltepe ANKARA Tel:0312 2210006 Fax:0312 2210007. www.tetramuh.com.tr 1

Kullanım Kılavuzu. G.M.K Bulvarı 87/17 Maltepe ANKARA Tel:0312 2210006 Fax:0312 2210007. www.tetramuh.com.tr 1 Kullanım Kılavuzu G.M.K Bulvarı 87/17 Maltepe ANKARA Tel:0312 2210006 Fax:0312 2210007 www.tetramuh.com.tr 1 MobetraPlus saha satış uygulamasına giriş nasıl yapılır? Cihaz açıldıktan sonra ana ekranda

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinden de hatırlanacağı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel butonlardan Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala ile kasa tahsilat ödeme ekranı açılır. Kasa tahsilat ve ödeme fişleri

Detaylı

TÜMOSAN Bayi Portalı Kullanım Kılavuzu TÜMOSAN BAYİ PORTALI Kullanım Kılavuzu

TÜMOSAN Bayi Portalı Kullanım Kılavuzu TÜMOSAN BAYİ PORTALI Kullanım Kılavuzu 01.09.2014 TÜMOSAN BAYİ PORTALI Kullanım Kılavuzu 1 İçindekiler 1. Giriş ve Genel Özellikler... 3 1.1. Giriş Ekranı... 3 1.2. Genel Özellikler... 5 2. Sipariş Menüsü... 6 2.1. Bayi Sipariş Talebi Ekranı...

Detaylı

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 21 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV 2 BEYANNAMESİ, KATMA DEĞER VERGİSİ KESİNTİSİ YAPILANLARA AİT BİLDİRİM Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2)

Detaylı

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 11/26/2012 GO PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.16 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Malzeme Kayıtları Kopyalanırken Ambar Parametrelerinin de Kopyalanması Malzeme

Detaylı

YENİ NESİL 720 SÜRÜMÜ e-irsaliye DEĞİŞİKLİKLERİ

YENİ NESİL 720 SÜRÜMÜ e-irsaliye DEĞİŞİKLİKLERİ YENİ NESİL 720 SÜRÜMÜ e-irsaliye DEĞİŞİKLİKLERİ FATURA SİSTEMİ Parametreler\Son Fatura, İrsaliye ve Sipariş Bilgileri E-İrsaliye Geçiş Tarihi, Geçici Kağıt İrsaliye Kesilsin parametreleri eklendi. e-irsaliye

Detaylı

BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir.

BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir. BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir. Standart Paket, her işletmenin rahatlıkla kullanabileceği, içerisinde olmazsa

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Haziran 2012 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat

Detaylı

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu Barkomatik Stok Yönetimi Ürün Yönetimi Kullanım Kılavuzu A- Ürün Menü İşlemleri... 4 1- Ürün Ekleme... 4 2- Ürün Silme... 6 3- Ürün Değiştirme... 6 4- Azalanlar... 7 5- Hareketler... 7 7- Barkod Yazdırma...

Detaylı

SysMondPOS Kurulum ve Kullanım Klavuzu

SysMondPOS Kurulum ve Kullanım Klavuzu SysMondPOS Kurulum ve Kullanım Klavuzu Murat YALÇINSOY Ayhan UYSAL www.sysmond.com.tr [30.11.2012] Revizyon No: 0 İçindekiler SYSPCPOS KURULUM KLAVUZU... 3 SysPCPOS Ayarları... 3 SysMOND Ayarları ve Tanımlamaları...

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinde anlatıldığı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel menüden Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala butonları kullanılırsa fiş giriş ekranı açılır. Fiş giriş ekranları kullanıldığı

Detaylı

GO Plus Muhasebeleştirme

GO Plus Muhasebeleştirme GO Plus Muhasebeleştirme LOGO Mart 2012 İçindekiler İçindekiler... 2 Muhasebeleştirme... 3 Muhasebe Bağlantı Kodları... 4 Muhasebe kodlarının kartlar üzerinden girilmesi... 4 Muhasebe bağlantı kodları

Detaylı

GO Plus Muhasebeleştirme

GO Plus Muhasebeleştirme GO Plus Muhasebeleştirme LOGO Kasım 2012 İçindekiler Muhasebeleştirme... 3 Muhasebe Bağlantı Kodları... 4 Muhasebe kodlarının kartlar üzerinden girilmesi... 4 Muhasebe bağlantı kodları seçeneği ile...

Detaylı

Her iki yöntemde de, istenildiği kadar fiş kaydı yapılarak el terminali (araç) içinde Stok miktarlarının istenilen değere ulaşması sağlanabilir.

Her iki yöntemde de, istenildiği kadar fiş kaydı yapılarak el terminali (araç) içinde Stok miktarlarının istenilen değere ulaşması sağlanabilir. İŞLEMLER BÖLÜMÜ CARİ KARTLAR -Yeni cari kart tanımı yapılabilir. Yeni müşteri bulan satış elemanı(plasiyer) hemen cari kart tanımlayıp, fatura veya tahsilat fişlerini kayıt edip, merkezi güncelleme de

Detaylı

TEKİR TİCARİ OTOMASYON KULLANICI KILAVUZU. Sürüm 1.0

TEKİR TİCARİ OTOMASYON KULLANICI KILAVUZU. Sürüm 1.0 TEKİR TİCARİ OTOMASYON KULLANICI KILAVUZU Sürüm 1.0 1 Yazarlar Ayten Gülen Bilge Altay Hakan Uygun Lisans Bu Doküman GNU FDL ile lisanslanmıştır. 2 İçindekiler Giriş...6 Başlangıç...6 Genel Yapı...6 MENÜLER...7

Detaylı

Fatura FiĢ GiriĢi ĠÇERĠK

Fatura FiĢ GiriĢi ĠÇERĠK Doküman Kodu : FSG004 İlk Yayın Tarihi : Ocak 2017 Revizyon Tarihi : Ocak 2017 Revizyon No : 1 ĠÇERĠK Genel Bilgi Fatura Girişleri Fatura Başlığı Fatura Detayı Alım Fatura Girişi Satış Fatura Girişi Fatura

Detaylı

BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ

BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ Bay-t Entegre PRO serisinin yeni modülü Dokunmatik Hızlı Satış, perakende satış yapan tüm işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak dokunmatik ekranlara

Detaylı

HESAPÇI. Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş.

HESAPÇI. Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş. HESAPÇI Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi 1 HESAPÇI KÜÇÜK İŞLETMELER İÇİN TİCARİ OTOMASYON PAKETİ ARTIK SİZİN DE BİR OTOMASYONA İHTİYACINIZ VAR. Ekonomik, pratik, becerikli. tam sizin için.,

Detaylı

Berqnet SATINALMA SİSTEMİ İŞ ORTAĞI KULLANMA REHBERİ

Berqnet SATINALMA SİSTEMİ İŞ ORTAĞI KULLANMA REHBERİ Berqnet SATINALMA SİSTEMİ İŞ ORTAĞI KULLANMA REHBERİ Sayfa : 2 / 6 1. TANIM İş Ortakları tarafından, ürün siparişlerinin oluşturulmasını ve sevkiyatlarının takip edilmesini sağlayan sistemdir. 2. KULLANIM

Detaylı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı B2B Portal - Eğitim Dökümanı Giriş Ekranı; http://www.sirius.info.tr/ ya da http://b2b.sirius.info.tr/ adresinden, verilen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Şifre Değiştirme; Şifre değişiklik işlemleri

Detaylı

e-arşiv Uygulaması Tarih: 24.02.2015 Her hakkı Logo Elektronik Ticaret Hizmetleri A.Ş' ye aittir.

e-arşiv Uygulaması Tarih: 24.02.2015 Her hakkı Logo Elektronik Ticaret Hizmetleri A.Ş' ye aittir. e-arşiv Uygulaması Tarih: 24.02.2015 Her hakkı Logo Elektronik Ticaret Hizmetleri A.Ş' ye aittir. Contents 1. e-arşiv UYGULAMASI NEDİR?... 3 1.1. e-arşiv FATURASI NEDİR?... 3 1.2. e-arşiv RAPORU NEDİR?...

Detaylı

2011 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI

2011 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2011 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 7/12/2011 2.08 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARKLARI 1. Cari hesap borç takip penceresinde kapatılmamış işlemlerin

Detaylı

GO3 Kullanım Dökümanı

GO3 Kullanım Dökümanı Ürün Bölüm GO3 Kullanım Dökümanı GO3 kısayolu tıklanarak programa giriş penceresi açılır. Çarpı işaretine basılarak giriş ekranından çıkılabilir. Kullanıcı kodu, şifresi,firma seçimi yapıldıktan sonra

Detaylı

BAY.T ENTEGRE PRO V5.3 YENİLİKLER

BAY.T ENTEGRE PRO V5.3 YENİLİKLER BAY.T ENTEGRE PRO V5.3 YENİLİKLER GENEL 5.2 versiyonuna kadar \entegre\rapor\rapor.rpr olarak adlandırılan raporlama için kullanılan uygulama \entegre altına rapor.dll olarak değiştirildi. 5.2 versiyona

Detaylı

Doğrudan Borçlanma Sistemi

Doğrudan Borçlanma Sistemi Doğrudan Borçlanma Sistemi DOĞRUDAN BORÇLANDIRMA SİSTEMİ Doğrudan Borçlandırma Sistemi (DBS), ana firmanın elektronik ortamda bankaya gönderdiği fatura bilgilerine göre fatura tarihlerinde müşteri hesaplarından

Detaylı

COLLECTOR...2. 1. Özellikleri... 2. 1.1. Teknik Özellikler... 4. 1.2. Ürün Özellik Seti... 4

COLLECTOR...2. 1. Özellikleri... 2. 1.1. Teknik Özellikler... 4. 1.2. Ürün Özellik Seti... 4 COLLECTOR...2 1. Özellikleri... 2 1.1. Teknik Özellikler... 4 1.2. Ürün Özellik Seti... 4 2. Kullanım... 5 2.1. Ayarlar... 5 2.1.1. Şablon Tanımı... 5 2.2 Aktarım... 13 2.2.1. Manuel Aktarım... 13 2.2.2.

Detaylı

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş: Program ilk açıldığında karşımıza çalışmak istediğimiz İşletme Çalışma Yılı ve Aidat Dönemi seçim bölümü gelir. İşletme Çalışma Yılı: İşletme defterinin yılı bu bölümden seçilir. Eğer kayıt yapılmamış

Detaylı

AKINSOFT Barkod 4. AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT Barkod 4. AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Barkod 4 programı, her türlü barkod etiketi, raf etiketi ya da reyon etiketi

Detaylı

HACİZLİ KIYMET REHİN ÇIKIŞI

HACİZLİ KIYMET REHİN ÇIKIŞI MERKEZİ KAYDİ SİSTEM KULLANICI KILAVUZU HACİZLİ KIYMET REHİN ÇIKIŞI İÇERİK I. REHİN TEMİNAT İŞLEMLERİ... 1 A. ve Genel İlkeleri... 1 1. Rehin Teminat Çıkış İşlemleri... 2 1.1. Hacizli Rehinden Çıkış...

Detaylı

1. e-fatura ve e-arşiv Tipleri :

1. e-fatura ve e-arşiv Tipleri : İÇİNDEKİLER 1. e-fatura ve e-arşiv Tipleri :... 2 1.1. Gelir İdaresinin Belirlediği Fatura Tipleri :... 2 2. Tiger ve Go Ürün Gruplarından Gönderilebilen e-fatura ve e-arşiv Faturası Türleri :... 8 2.1.

Detaylı

1 Barkomatik Barkod Otomasyon Sistemi 2009-2013

1 Barkomatik Barkod Otomasyon Sistemi 2009-2013 1 Barkomatik Barkod Otomasyon Sistemi 2009-2013 BarkomatikPOS Barkomatik Mucizesi olarak bilinen bilgisayarsız sistemlerimizin kolay ve hızlı kullanım özeliği olan yazılımlarına paralel olarak hazırlanan

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri...

İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri... 1 İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri... 5 Cihazdan Sayım İşlemleri... 8 Sayım Dosyasının Hitit e Okutulması...

Detaylı

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 da e-fatura ile ilgili Yapılan Değişiklikler 1. Cari Hesap Sistemi Parametreler; Cari Hesap Sistemi\Parametreler menüsünde yer alan

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Cari hesap, Stok, Hizmet, Kasa, Banka, Vergi, Döviz, Çek&Senet vb. master tanımlarda yeni kayıt girişi, değişiklik, izleme, silme ve kopya oluşturma ekranları kod tanım ekranı olarak adlandırılır. Kod

Detaylı

Logo Tiger Satış Ve Dağıtım. Pdf Dökümanına Bakmak İçin Tıklayınız.

Logo Tiger Satış Ve Dağıtım. Pdf Dökümanına Bakmak İçin Tıklayınız. Logo Tiger Satış Ve Dağıtım Pdf Dökümanına Bakmak İçin Tıklayınız. Ürün İçeriği Satış ve Dağıtım Satış ve Dağıtım Parametreleri Verilen Hizmet Kartları Verilen Hizmet Bilgileri Verilen Hizmet Muhasebe

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 3/20/2012 GO PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.12 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Müstahsil Makbuzunda Borsa Payı nın Net veya Brüt Üzerinden Hesaplanması

Detaylı

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 3/20/2012 2.12 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARKLARI 1. Müstahsil Makbuzunda Borsa Payı nın Net veya Brüt Üzerinden

Detaylı

EPDK BAYĐ MUTABAKAT 2011

EPDK BAYĐ MUTABAKAT 2011 EPDK BAYĐ MUTABAKAT 2011 1- BÖLÜME GĐRĐŞ: Stawiz kullanıcı menüsünde bulunan ĐŞLEMLER başlığı altındaki EPDK MUTABAKAT seçilerek girilir. Bu bölümü, EPDK ĐŞLEMLERĐ yetkisi olan kullanıcılar görebilir ve

Detaylı

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Oluşturma Tarihi : 01.03.2011 Düzenleme Tarihi : 01.03.2011 Sayfa 1 Copyright 2011 1. İŞLEMLER 1.1. Satış Ekranı AKINSOFT Programı,

Detaylı

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır.

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. BA&BS MUTABAKAT PROGRAMI Kurulumu 1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. 3. Server ayarlarının yapılacağı pencere açılır. 3.1 Server Adı\instance

Detaylı

MAĞAZAYA ÜRÜN TESLİMİ VE MAĞAZADAN ÜRÜN ÇIKIŞ TALİMATI. Dök. No 012 İlk Yayın Tarihi 16.11.2015 Rev. Yayın Tarihi Revizyon No 00 ONAY.

MAĞAZAYA ÜRÜN TESLİMİ VE MAĞAZADAN ÜRÜN ÇIKIŞ TALİMATI. Dök. No 012 İlk Yayın Tarihi 16.11.2015 Rev. Yayın Tarihi Revizyon No 00 ONAY. Amaç: Mağazaya gelen ürünlerin teslim alınması ve mağazadan ürün çıkartılması standardının oluşturulması, Kapsam: Tüm mağaza personelini kapsar. Uygulama: 1. Mağaza tarafından fabrikaya sipariş çekilir.

Detaylı

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ Önbilgi : Yapılan düzenlemenin devreye alınması neticesinde Distribütör Sistem Sorumluları tarafından öncelikli olarak, yeni modüle uygun fiş numaraları tanımlamaları yapılmalıdır.

Detaylı

Tema Etiket Programı Kullanım Kılavuzu

Tema Etiket Programı Kullanım Kılavuzu Tema Etiket Programı Kullanım Kılavuzu Programın kurulumu: http://appweb.lcwaikiki.com/temaetiket/publish.htm adresinden Install butonuna tıklandıktan sonra gelen pencerede tekrar Install seçeneği tıkanarak

Detaylı

5 Haziran Kıymetli ETA Dostu Bayimiz,

5 Haziran Kıymetli ETA Dostu Bayimiz, 5 Haziran 2007 Kıymetli ETA Dostu Bayimiz, Sizlere, müşterilerimize sunduğunuz Eğitim ve Destek kalitesini arttırmanıza katkıda bulunmak ve teknik çalışmalarınıza destek olmak üzere hazırladığımız Teknik

Detaylı

Bazı Ulusal Marketlere Ait Örnek Tanımlamalar

Bazı Ulusal Marketlere Ait Örnek Tanımlamalar 21 Mayıs 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Ulusal Marketler ile Çalışanların Programımızdan e-fatura Hazırlaması Ulusal Marketler tedarikçilerinden yaptığı alımlar

Detaylı

Bu talimatın amacı barkod okuyucu kullanımı ile ilgili bilgi vermek ve kullanım alanlarını belirlemektir.

Bu talimatın amacı barkod okuyucu kullanımı ile ilgili bilgi vermek ve kullanım alanlarını belirlemektir. 1. AMAÇ Bu talimatın amacı barkod okuyucu kullanımı ile ilgili bilgi vermek ve kullanım alanlarını belirlemektir. 2. KAPSAM Bu talimat depo ve şubelerde yapılan mal kabul, ürün sevki ve sayım süreçlerini

Detaylı

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Bu doküman Öztiryakiler şirketi için hazırlanmış B2B sayfalarının kullanım bilgilerini detaylı olarak anlatır. Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Soner Baştaş İçindekiler Doküman Geçmişi... 2 B2B ye Erişim...

Detaylı

Ürün kalemlerinin satırında sipariş aşaması sevk durumuna getirilir.

Ürün kalemlerinin satırında sipariş aşaması sevk durumuna getirilir. EPLATFORM FATURA KESİM İŞLEMLERİ Sipariş formu satış tarafından iletilir Workcube de sipariş numarasına göre sipariş bulunur Siparişin içerisine girilir, süreç kısmında süreç faturalandı seçilir. o İrsaliye

Detaylı

GO EK ÖZELLİK PAKETİ 2

GO EK ÖZELLİK PAKETİ 2 GO EK ÖZELLİK PAKETİ 2 13 Kasım 2009 da üretime yüklenecek olan GO Ek Özellik Paketi 2, 1.90 versiyonu ile kullanıma sunulmaktadır. Mevcut GO kullanıcılarımızın bu özelliklerden yararlanması için 1.90

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS)

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) AGENT KULLANIM DOKÜMANI HİZMETE ÖZEL 1/21 Rev. 1 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER 2 1.1. AYARLAR... 3 1.2. YENİLE... 7 1.3. BİLDİRİM VE GÖREVLER... 9 1.4. ENVİSİON ANA

Detaylı

GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI

GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI STOK CARİ BANKA KASA FATURA ÇEK/SENET PERSONEL TOPLU SMS RAPORLAR DÖVİZ KUR HESABI GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI GENEL ÖZELLİKLERİ Muhasebe Programı istediğiniz para biriminden

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ Satınalma Yönetimi Uygulaması fatura girişi ekranına, Sabit Kıymet Modülünde Sabit Kıymeti Görüntüle seçeneği eklenmiştir. (Proje No: 222317) Satınalma Fatura Bilgileri ekranında girişi yapılan Sabit Kıymet

Detaylı