Servis Açıklaması Kurumsal Temel Kurulum Hizmetleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Servis Açıklaması Kurumsal Temel Kurulum Hizmetleri"

Transkript

1 Servis Açıklaması Kurumsal Temel Kurulum Hizmetleri Giriş Dell, Kurumsal Temel Kurulum Hizmetleri Kurumsal Çözümler (Sunucu, Depolama, Ağ, Birleşik) için sunmaktan memnuniyet duyar. Bu Servis Açıklaması ( Servis Açıklaması ) ile uyumlu olan ( Servis(ler) ). Bu belge, genel teklifleri, kapsamı ve Servisler için verilecekleri açıklar. Teklifiniz, sipariş formunuz veya karşılıklı kabul ettiğiniz diğer fatura veya sipariş onayı formu, (uygun biçimde, Sipariş Formu ) servislerin adını ve satın aldığınız kullanılabilir servis seçeneklerini içerir. İlave yardım veya bu belgedeki spesifik bir servisin bölge ya da ülkenizde olup olmadığını öğrenmek için Dell Teknik Desteği ya da satış temsilciniz ile temasa geçin. İçindekiler Giriş... 1 İçindekiler... 1 Hüküm ve Koşullar... 2 Genel Servis İletim Hususları... 4 Servis Saatleri... 4 Teslimat Metodolojisi... 4 Fiziksel Kurulum... 5 Genel Müşteri Sorumlulukları... 5 Genel Servis İstisnaları... 6 Servis Açıklamaları... 6 PowerEdge C-Serisi PCIE Kasasının Kurulumu ve Yapılandırılması... 6 Bir Dell PowerEdge Sunucusu'nun ve Microsoft Windows İşletim Sistemi'nin Kurulumu... 6 Bir Dell Rafa Monteli Cihazın Montajı... 7 Bir Dell Destekli Rafın Kurulumu... 7 Bir Dell Rafa Monteli Cihazın Sökümü... 7 Mevcut bir Dell Kurumsal Cihazının Yükseltilmesi... 7

2 Hüküm ve Koşullar Bu Servis Açıklaması, müşteri olarak siz ( siz veya Müşteri ) ile bu Servisin satışına ilişkin faturanızda belirtilen Dell tüzel kişiliği arasında geçerlidir. Bu Servis Müşteri'nin Dell ile imzaladığı ve Servisin satışını açık bir şekilde yetkilendiren ayrı ana servis anlaşması uyarınca sunulmaktadır. Böyle bir sözleşmenin olmaması halinde, söz konusu Servis Müşterinin bulunduğu yere bağlı olarak ya Dell'in Ticari Satış Hükümlerine ya da Dell'in standart Ana Servis Sözleşmesine (uygun biçimde Sözleşme ) tabi olacaktır. Bu Servis Açıklamasının, Anlaşmanın herhangi bir hükmüyle çelişmesi halinde bu Servis Açıklamasının hükümleri geçerli olacaktır; yalnız bu sadece belirli çelişkiyi kapsayacak ve Sözleşmenin içeriğindeki, bu Servis Açıklaması ile özel olarak çelişmeyen başka bir hükmün yerine geçmesi söz konusu olmayacaktır. Lütfen Anlaşmanızın konumlandırılabileceği Müşteri konumuna ilişkin URL'leri listeleyen, aşağıdaki tabloya bakın. Taraflar, bu çevrimiçi hükümleri okuduklarını ve kabul ettiklerini beyan ederler. Müşteri ayrıca Servis'i yenilediğinde, değiştirdiğinde, uzattığında veya ilk belirlenen sürenin ötesinde kullanmaya devam ettiğinde, Servis'in adresinde incelenebilecek geçerli Servis Açıklamasına tabi olacağını kabul eder. Servis siparişi verdiğinizde, Servisleri veya bunlarla ilişkili yazılımı kullandığınızda ya da alışverişinizle bağlantılı olarak Dell.com web sitesinde veya Dell yazılımı arabiriminde Kabul Ediyorum düğmesini tıkladığınızda veya kutusunu işaretlediğinizde, bu Servis Açıklamasının ve buraya referans olarak eklenen anlaşmaların sizi bağladığını kabul etmiş olursunuz. Bu Servis Açıklamasında temsil ettiğiniz ve imza yetkisine sahip olduğunuz bir şirket veya bir tüzel kişi adına yer alıyorsanız, bu durumda "siz" ya da Müşteri söz konusu tüzel kişiyi ifade eder. Bu Servis Açıklamasını almanın yanı sıra, belirli ülkelerdeki Müşterilerin imzalanmış bir Sipariş Formu da hazırlamaları gerekebilir.

3 Müşteri'nin Konumu Dell Servislerini Satın Alımınız için Geçerli Hüküm ve Koşullar Dell Servislerini Doğrudan Dell'den Satın Alan Müşteriler Dell Servislerini Yetkili bir Dell Satıcısından Alan Müşteriler Amerika Birleşik Devletleri Kanada Latin Amerika & Karayıp Ülkeleri (İngilizce) (Kanada Fransızcası) (İngilizce) (Kanada Fransızcası) Asya-Pasifik- Japonya Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Ayrıca, Fransa, Almanya ve İngiltere'deki müşteriler aşağıdan geçerli URL'yi seçebilirler: Fransa: Almanya: İngiltere: Servis Açıklaması ve satıcınızdan alabileceğiniz diğer Dell servis belgeleri siz ve Dell arasında bir anlaşma oluşturmaz; ancak, sadece satıcınızdan aldığınız Servisin içeriğini, Servisin alıcısı olarak sizin yükümlülüklerinizi ve bu Servisin sınırlarını ve kısıtlamalarını açıklar. Bunun sonucunda, bu Servis Açıklaması'nda ve herhangi başka Dell servis belgelerinde "Müşteri"ye yapılacak tüm atıflar, bu bağlamda sizi işaret etmektedir ve Dell'e yapılacak tüm göndermeler ise yalnız satıcınız adına Servis sağlayan servis sağlayıcısı olarak kabul edilecektir. Burada açıklanan Servisle ilgili olarak Dell ile doğrudan sözleşmeye dayalı bir ilişkiniz olmayacaktır. Şüpheleri ortadan kaldırmak için, yapısı itibariyle yalnız doğrudan alıcı ve satıcı için geçerli ödeme şartları veya başka sözleşme koşulları sizin için geçerli olmayacak ve bunlar sizinle satıcı arasında kararlaştırıldığı şekilde olacaktır. Servis Açıklaması ve satıcınızdan alabileceğiniz diğer Dell servis belgeleri siz ve Dell arasında bir anlaşma oluşturmaz; ancak, sadece satıcınızdan aldığınız Servisin içeriğini, Servisin alıcısı olarak sizin yükümlülüklerinizi ve bu Servisin sınırlarını ve kısıtlamalarını açıklar. Bunun sonucunda, bu Servis Açıklaması'nda ve herhangi başka Dell servis belgelerinde "Müşteri"ye yapılacak tüm atıflar, bu bağlamda sizi işaret etmektedir ve Dell'e yapılacak tüm göndermeler ise yalnız satıcınız adına Servis sağlayan servis sağlayıcısı olarak kabul edilecektir. Burada açıklanan Servisle ilgili olarak Dell ile doğrudan sözleşmeye dayalı bir ilişkiniz olmayacaktır. Şüpheleri ortadan kaldırmak için, yapısı itibariyle yalnız doğrudan alıcı ve satıcı için geçerli ödeme şartları veya başka sözleşme koşulları sizin için geçerli olmayacak ve bunlar sizinle satıcı arasında kararlaştırıldığı şekilde olacaktır. * Müşteriler yerel web sitesine bulundukları yerde İnternet erişimi olan bir bilgisayardan web sitesine giderek veya adresindeki "Bir Bölge/Ülke Seç" seçeneklerden birini belirleyerek erişebilirler.

4 Genel Servis İletim Hususları Servis Saatleri Bir Dell temsilcisi bu Servisin zaman planını hazırlamak için Müşteri ile bağlantıya geçecek ve planlama, mevcut kaynaklar üzerinde karşılıklı mutabakatı esas alacak ve Servisin başlamasından önce makul bir süre bırakılacaktır. Aşağıda aksi belirtilmedikçe, bu Servis Pazartesi - Cuma günleri arasında, Dell'in normal mesai saatleri içerisinde (08:00-18:00 Müşterinin yerel zamanı) verilecektir. Normal Dell çalışma saatleri dışındaki faaliyetler ilave bir ücrete tabidir. Satış ekibi ve Dell proje yöneticisi aracılığıyla başka düzenlemeler yapılmadığı sürece, yerel, bölgesel ve/veya ulusal tatillerde hiçbir faaliyet yürütülmeyecektir. Normal Dell çalışma saatlerine dair istisnalar Ülke Dell'in çalışma saatleri St. Kitts, St. Lucia, St. Vincent, Trinidad, Virgin Adaları, Karayiplerin İngilizce konuşulan diğer yerleri 07:00-16:00 Barbados, Bahamalar, Belize, Kosta Rika, El Salvador, Grand Cayman, Guatemala, Honduras, Jamaica, Panama, Puerto Rico, Dominik Cumhuriyeti Surinam, Turks ve Caicos Avustralya, Bermuda, Çin, Haiti, Hong Kong, Japonya, Kore, Malezya, Hollanda, Antiller, Yeni Zelanda, Singapur, Tayvan, Tayland 08:00-17:00 09:00-17:00 Arjantin, Hindistan, Paraguay, Uruguay 09:00-18:00 Bolivya, Şili 09:00-19:00 Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Kuveyt, Lübnan, Mısır, Ürdün, Umman, Yemen, Irak Pazar'dan Perşembe'ye 09:00-17:30 arası Müşteri, servislerin hafta içi gece vakti, hafta sonları ya da tatiller gibi Normal Dell Çalışma Saatleri dışındaki zamanlarda verilmesini talep edebilir. Dell, isteğe yanıt verebilirse ilave ücret talep edilecektir. Daha fazla bilgi için, lütfen hesap temsilcinize başvurun. Teslimat Metodolojisi Servisler, saha teknisyenleri tarafından müşterinin lokasyonunda verilir. Temel kurulum servisleri sadece aşağıdaki bölümde belirtilen kapsam dahilinde fiziksel yüklemeye yöneliktir. Web bağlantısı veya uzaktan yardım gerektiren yapılandırma servisleri ile birlikte satılmışsa, müşteri ağına bağlantıyı kapsayan ilave bir iş söz konusu olabilir.

5 Fiziksel Kurulum Saha teknisyenleri aşağıdakileri temel kurulum servislerinin bir parçası olarak yürütecektir: Tüm donanımın ambalajını açın ve inceleyin Varsa, Dell'in verdiği raf(lar)ı açın ve monte edin Dell tarafından Servis ile birlikte satılmış ise, gerekli raf donanımını da desteklenen rafa takın Fiziksel kurulum Servislerinin, aksi spesifik servis belgelerinde belirtilmediği sürece, mevcut ekipmanın yeniden konumlanmasını ya da kablolarının çekilmesini içermediğini unutmayın. Raf montaj ekipmanına gelen yükü azaltmak için kasa parçalarını (blade'ler, güç kaynakları ve sürücüler) çıkarın. Raf montaj prosedürü sırasında üründen çıkarılan diğer kasa parçalarını yerine takın Çözüme yönelik kasa parçalarını (ör., HBA'lar, NIC'ler, CNA'lar, vb.) uygun şekilde takın Satın alınan hizmet dahilinde belirtildiği üzere müşterinin temin ettiği ekipmanları takılması Çözümle alakalı elektrik ve ara bağlantı kablolarını ekipmanın hemen yakınından geçirin ve takın Çözüm yönetim portlarını Müşterinin verdiği ağ noktalarına takın Çözüm ekipmanını açın ve hiçbir arıza göstergesinin olmadığından emin olarak temel işlevi inceleyin a. Bazı ürünlerde ilave kontrol adımları yürütülebilir, örneğin, bant sürücüleri ve bant oto. yükleyicilerde robotikleri kontrol ve sabit sürücü değişimi/yükseltimi sonrası LUN'ları kontrol vb. Tüm kurulum ambalajlarını kurulum yerinin yakınında Müşteri tarafından belirlenmiş bir alana taşıyın veya Müşteriyle birlikte Müşteri tarafından atılmasını kararlaştırın Genel Müşteri Sorumlulukları Uygun şekilde çözüm entegrasyonu ile alakalı veri merkezi ve kurumsal bileşenlere ilişkin bilgisi olan kişileri sahada bulundurun ("Teknik Uzmanlar"). Saha teknisyenlerine Proje sahasına makul ve güvenli bir erişim olanağı, güvenli bir çalışma ortamı, yeterli bir ofis alanı ve gerekirse park imkanı sağlayın. Dell'e erişim sorunlarını ve güvenlik önlemlerini bildirin ve tüm gerekli donanım ve tesise erişim sağlayın. Rafa konulacak ekipmanları konulacakları rafın hemen yakınına yerleştirin. Gerekli elektrik prizlerinin ve güç dağıtım ünitelerinin ("PDU'lar") kurulduğundan ve çalışır olduğundan emin olun. Kurulum kaldırma servisleri için: Cihaz ambalajlanacak ise ambalaj malzemelerini sağlayın. Cihazın kapatılması Müşteri konumundan çıkarma ve bertaraf etme Tüm ilgili veriler, uygulamalar, ağ yapılandırmaları, politikalar, güvenlik yapılandırmaları veya etkilenebilecek altyapı ayarları ve verilerinin yedeklendiğinden emin olun. Dell'in standart plastik kablo bağlantıları dışındaki malzemeler kullanıldıysa, tüm kablo ve kablo bağlantılarını temin edin Etiketleme gerekirse ön basılı etiketleri sağlayın

6 Genel Servis İstisnaları Satın alınan spesifik servis kapsamında aksi belirtilmedikçe, bu belgedeki servisler için aşağıdakiler istisnai faaliyetlerdir: Kurulacak ekipmanı kabul etmek için Dell haricinde bir rafın modifikasyonu Herhangi bir ürünü desteklenmeyen bir rafa kurma ya da sökme Mevcut bir rafa diğer parçaların yeniden konumlanması Rafın dışındaki kabloların takılması Sökülen sistemin Müşteri'nin tesisinden çıkarılması Ağ altyapısı yapılandırması ya da sorun giderme Bir kurulum öncesi saha incelemesi Fiziksel kurulum kaldırma, yeniden yapılandırma, bağlantı, sorun giderme, vb. gibi mevcut müşteri veri merkezi ortamı ile alakalı faaliyetler. Performans ayarı, optimizasyon, komut dosyası oluşturma, veri toplama ve bildirim Bellenim, yazılım, uygulama ve İS güncelleme (yama yükleme) Küme oluşturma ayarı, artıklık, yük devretme, takım çalışması ve yük dengeleme Microsoft Exchange, Microsoft IIS, Microsoft SQL Server, POSTGres, MySQL, Apache Web Server, vb. gibi uygulamaların kurulması. Veri geçerleme, yapılandırma, aktarım, anlık görüntüler, çoğaltma, yeniden çalışma, klonlama ve diğer veri ile alakalı aktiviteler Kabloların duvarlardan, tavanlardan ya da odaların arasından geçirilmesi DNS, LDAP veya diğer dizin servislerinin entegrasyonu On (10) ayak (3 metre)'den büyük bir yüksekliğe iç Erişim Noktalarının (AP'ler) montajı veya dış AP'lerin on beş (15) ayaktan (4,572 metre) yüksek bir yere montajı (Merdiven ile erişilmelidir). Servis Açıklamaları PowerEdge C-Serisi PCIE Kasasının Kurulumu ve Yapılandırılması Bu servis, bir Dell PowerEdge C-Serisi PCIE Kasasının ( Kasa ) ve Sunucu Arayüz Kartı ( HIC ) ve Genel Amaçlı Grafik İşlem Üniteleri ( GPGPU ) dahil olmak üzere ilgili cihazlarının kurulum ve yapılandırılmasını sağlar. Kurulumun ardından yukarıda belirtilen Fiziksel Kurulum adımlarına geçilir. Yapılandırma, fiziksel topoloji, bellenim seviyeleri, IP adreslerinin, BMC, IPASS ve çalışan tanılamaların yapılandırılmasını içerir. Bir Dell PowerEdge Sunucusu'nun ve Microsoft Windows İşletim Sistemi'nin Kurulumu Bu servis, bir Dell PowerEdge sunucusunun veya blade'in ve Dell destekli bir Microsoft Windows ağ işletim sisteminin ("NOS") fiziksel kurulumunu sağlar. Kurulum yukarıda belirtilen Fiziksel Kurulum adımlarını izler. Bu Servis; sunucunun fiziksel kurulumunu (dikey şasi dahil, bir blade kasasının içine, veya Dell destekli bir rafın içine), ihtiyaca göre Müşteri tarafından sağlanan Dell güç dağıtım ürünlerinin ( PDU ar) kurulumunu, temel tanılama testlerini, sunucu donanımının yapılandırmasını, Müşteri tarafından sağlanan NOS'un kurulumunu, Müşteri'nin ağına sunucunun bağlanması ve maksimum beş kullanıcı girişinin oluşturulmasını içerir.

7 Bir Dell Rafa Monteli Cihazın Montajı Bu servis, bir Dell rafa monteli cihazın fiziksel montajını sağlar. Servis, yukarıda açıklanan Fiziksel Kurulum adımlarını takip eder. Kapsanan ürünler şunları içerir (sınırlı olmayacak şekilde): Dell PowerEdge sunucusu (R-serisi, C-serisi, uygun braketler ile monte edilebilir T-serisi, veya M-serisi kasa) Dell Depolama cihazları (diziler, denetleyiciler, ağa bağlı depolama, muhafazalar) Dell Ağ cihazları Uygun braketlerle rafa monte edilebilir Dell İş İstasyonları Klavye video fare ("KVM") cihazları ve kesintisiz güç kaynağı ("UPS") gibi Dell ve onaylı 3. taraf çevre aygıtları Bir Dell Destekli Rafın Kurulumu Bu servis, seviye ayar vidalarının ve stabilizatör bileziğinin takılması dahil tek bir Dell destekli rafın montajını sağlar. Servis, bu Servis ile birlikte Dell'den satın alınmışsa aşağıdaki rafa takılabilir öğelerin kurulumunu içerir: tek raflı bir fan kiti, tek raf kaplini/ganging kiti, dört adede kadar güç dağıtım ünitesi ( PDU lar), iki adede kadar kesintisiz güç kaynağı ( UPS ) tek bir klavye/video/fare ( KVM ) anahtarı tek bir tabla/raf (KVM veya diğer cihazlar için) Bir Dell Rafa Monteli Cihazın Sökümü Bu sistem; bir Dell Rafa monteli cihazın sökümünü ve kutuların Müşteri tarafından tedarik edilmesi halinde eski sistemin ambalajlanmasını sağlar. Mevcut bir Dell Kurumsal Cihazının Yükseltilmesi Bu servis, ilave bileşenlerin mevcut bir Dell Kurumsal Cihazına fiziksel kurulumunu sağlar. Bileşenler arasında bunlarla sınırlı olmamak üzere, bellek, işlemciler, bilgi işlem blade'ler, depolama blade'leri, disk sürücüler, bant sürücüleri, arka paneller, RAID kartı, NIC'ler ve diğer G/Ç kartları yer alabilir. Bu servis, yukarıdaki Fiziksel Kurulum bölümünde açıklanan kasa bileşen adımlarını takip eder.

Dell Compellent SAN Sağlık Denetimi

Dell Compellent SAN Sağlık Denetimi Dell Compellent SAN Sağlık Denetimi Giriş Dell, bu Servis Açıklamasına ( Servis Açıklaması ) uygun olarak, Dell SAN Sağlık Denetimi'ni ("Hizmet(ler)") sunmaktan mutluluk duyar. Teklifiniz, sipariş formunuz

Detaylı

Bu belge Kurum ("Servis" veya "Servisler") için Ana Dağıtımın Servis Açıklamasını ("Servis Açıklaması) belirtmektedir.

Bu belge Kurum (Servis veya Servisler) için Ana Dağıtımın Servis Açıklamasını (Servis Açıklaması) belirtmektedir. Servis Açıklaması Dell ProDeploy Kurumsal Paketi: Kurum için Ana Dağıtım Giriş Bu belge Kurum ("Servis" veya "Servisler") için Ana Dağıtımın Servis Açıklamasını ("Servis Açıklaması) belirtmektedir. Bu

Detaylı

Dell Copilot Optimize

Dell Copilot Optimize Dell Copilot Optimize Giriş Dell, bu Servis Açıklamasına ( Servis Açıklaması ) uygun olarak, Dell Copilot Optimize'ı ("Servis(ler)") sunmaktan mutluluk duyar. Teklifiniz, sipariş formunuz veya karşılıklı

Detaylı

Servis açıklaması. Dell PowerEdge VRTX Uzaktan Uygulaması. Giriş. Bu Servisin Kapsamı

Servis açıklaması. Dell PowerEdge VRTX Uzaktan Uygulaması. Giriş. Bu Servisin Kapsamı Servis açıklaması Dell PowerEdge VRTX Uzaktan Uygulaması Giriş Dell, bu Servis Açıklaması ("Servis Açıklaması") uyarınca bir Dell PowerEdge VRTX Uzaktan Uygulamasını ("Servisler") sunmaktan mutluluk duyar.

Detaylı

Servis açıklaması. Dell PowerEdge C Serisi Sunucuların Kurulumu. Giriş. Bu Servisin Kapsamı

Servis açıklaması. Dell PowerEdge C Serisi Sunucuların Kurulumu. Giriş. Bu Servisin Kapsamı Servis açıklaması Dell PowerEdge C Serisi Sunucuların Kurulumu Giriş Dell, bu Servis Açıklaması'na ( Servis Açıklaması ) uygun olarak Dell PowerEdge C Serisi Sunucuları ( Servisler ) takdim etmekten mutluluk

Detaylı

Bu yapılandırma Servisinin süresi, Dell ile Müşterinin karşılıklı anlaşmaya vardığı iki saatlik iki ayrı bölüme ayrılmış halde toplam dört saattir.

Bu yapılandırma Servisinin süresi, Dell ile Müşterinin karşılıklı anlaşmaya vardığı iki saatlik iki ayrı bölüme ayrılmış halde toplam dört saattir. Servis açıklaması Bir Dell KACE Aygıtının Uzaktan Uygulanması Servis anlaşmanıza giriş Bu servis, işbu Servis Açıklamasında daha spesifik olarak belirtildiği gibi, tek bir Dell KACE K Serisi Aygıtının

Detaylı

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1:

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

Servis Açıklaması. SAP HANA Ölçüm Veritabanı için Yazılım Entegrasyon Servisi. Giriş. İşbu Servisin Kapsamı

Servis Açıklaması. SAP HANA Ölçüm Veritabanı için Yazılım Entegrasyon Servisi. Giriş. İşbu Servisin Kapsamı Servis Açıklaması SAP HANA Ölçüm Veritabanı için Yazılım Entegrasyon Servisi Giriş Dell EMC Servisleri bu Servis Tanımlaması ( Servis Tanımı ) ile uyumlu olarak SAP HANA Ölçüm Veritabanı için Yazılım Entegrasyon

Detaylı

Dell Storage MD1400 ve MD1420 Kasalari Başlangıç Kılavuzu

Dell Storage MD1400 ve MD1420 Kasalari Başlangıç Kılavuzu Dell Storage MD1400 ve MD1420 Kasalari Başlangıç Kılavuzu Resmi Model: E03J Series and E04J Series Resmi Tip: E03J001 and E04J001 Notlar, Dikkat Edilecek Noktalar ve Uyarılar NOT: NOT, bilgisayarınızı

Detaylı

UFRS 16 KİRALAMA STANDARDI, ŞİRKETİNİZE ETKİSİ

UFRS 16 KİRALAMA STANDARDI, ŞİRKETİNİZE ETKİSİ UFRS 16 KİRALAMA STANDARDI, ŞİRKETİNİZE ETKİSİ İÇİNDEKİLER NEDEN BU STANDARDA İHTİYAÇ VAR? 3 YENİ STANDART KİMLER İÇİN GEÇERLİ? 3 YENİ STANDART, KİRACI OLARAK SİZİN İÇİN NE ANLAMA GELİYOR? 4 ÖNEMLİ KAVRAMLARA

Detaylı

HP CloudSystem Matrix Yükseltme Uygulama Hizmetleri

HP CloudSystem Matrix Yükseltme Uygulama Hizmetleri HP CloudSystem Matrix Yükseltme Uygulama Hizmetleri HP Hizmetleri Teknik veriler HP CloudSystem Matrix ortamınızı yükseltirken, ortamınızdaki her bileşenin uygun ve ilgili ürün yazılımı sürümüne yükseltildiğinden

Detaylı

UMUMA HUSUSİ HİZMET DİPLOMATİK A.B.D Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var. AFGANİSTAN Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var

UMUMA HUSUSİ HİZMET DİPLOMATİK A.B.D Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var. AFGANİSTAN Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var VİZE TABLOSU Pasaport Vize Tablosu MAVİ YEŞİL GRİ KIRMIZI ÜLKE UMUMA HUSUSİ HİZMET DİPLOMATİK MAHSUS DAMGALI A.B.D Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var AFGANİSTAN Vize Var Vize Var Vize Var Vize Var ALMANYA

Detaylı

Dell XC720xd Başlangıç Kılavuzu

Dell XC720xd Başlangıç Kılavuzu Dell XC720xd Başlangıç Kılavuzu Resmi Model: E14S Series Resmi Tip: E14S001 Notlar, Dikkat Edilecek Noktalar ve Uyarılar NOT: NOT, bilgisayarınızı daha iyi kullanmanızı sağlayan önemli bilgileri anlatır.

Detaylı

Giriş. Servis açıklaması. Ürün vey. yapılandırma. VEYA. Dell Fluid. Mevcut

Giriş. Servis açıklaması. Ürün vey. yapılandırma. VEYA. Dell Fluid. Mevcut Servis açıklaması Dell EqualLogic FS7xxx Uzaktan Uygulaması veya Kopyalaması Giriş Dell, işbu Servis açıklaması ( Servis Açıklaması ) uyarınca, tek bir Dell EqualLogic FS7xxx cihazınınn Uzaktan Uygulamasınıı

Detaylı

Türkiye den Vize İstemeyen Ülkeler - Vizesiz Ülkeler Haritası 2017

Türkiye den Vize İstemeyen Ülkeler - Vizesiz Ülkeler Haritası 2017 Son güncelleme: 07.03.2017 Türkiye den Vize İstemeyen ler - Vizesiz ler Haritası 2017 Bu sayfada Türkiye'den vize istemeyen, vizesiz ülkelerin 2017 yılı itibariyle güncel listesini ve haritasını bulabilirsiniz.

Detaylı

Servis Tanımı. Garanti Dışı Teknik Destek. Giriş. Servis Anlaşmanızın Kapsamı

Servis Tanımı. Garanti Dışı Teknik Destek. Giriş. Servis Anlaşmanızın Kapsamı Servis Tanımı Garanti Dışı Teknik Destek Giriş Dell bu Hizmet Tanımı'na ("Servis Tanımı") uygun olarak Garanti Dışı Teknik Destek ("Servis(ler)") sunmaktan memnuniyet duyar. Teklifiniz, sipariş formunuz

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ DÜNYA TUTARI DÜNYADAKİ 1.264.850 452.261 36% DÜNYA 1 1 Amerika Birleşik MEVCUT YE TUTARI NİN NİN DÜNYA MEVCUT DEKİ LAR TUTAR TUTAR

Detaylı

Vize Rejim Tablosu YEŞİL (HUSUSİ) PASAPORT. Vize Yok (90 gün) Vize Yok (90 gün) Vize Yok (90 gün) Vize Yok (90 gün) Vize Yok (90 gün)

Vize Rejim Tablosu YEŞİL (HUSUSİ) PASAPORT. Vize Yok (90 gün) Vize Yok (90 gün) Vize Yok (90 gün) Vize Yok (90 gün) Vize Yok (90 gün) Vize Rejim Tablosu ÜLKE ÇİPLİ (UMUMA MAHSUS) PASAPORT YEŞİL (HUSUSİ) PASAPORT GRİ (HİZMET) PASAPORT LACİVERT (DİPLOMATİK) PASAPORT A.B.D AFGANİSTAN ALMANYA ANDORRA ANGOLA ANTİGUA-BARBUDA ANTİLLER ARJANTİN

Detaylı

TÜİK VERİLERİNE GÖRE ESKİŞEHİR'İN SON 5 YILDA YAPTIĞI İHRACATIN ÜLKELERE GÖRE DAĞILIMI (ABD DOLARI) Ülke

TÜİK VERİLERİNE GÖRE ESKİŞEHİR'İN SON 5 YILDA YAPTIĞI İHRACATIN ÜLKELERE GÖRE DAĞILIMI (ABD DOLARI) Ülke TÜİK VERİLERİNE GÖRE ESKİŞEHİR'İN SON 5 YILDA YAPTIĞI İHRACATIN ÜLKELERE GÖRE DAĞILIMI (ABD DOLARI) Ülke 2008 Yılı 2009 Yılı 2010 Yılı 2011 Yılı 2012 Yılı Sayısı Ulke adı İhracat Ulke adı İhracat Ulke

Detaylı

HP Insight Control için HP Kurulum ve Başlatma Hizmeti

HP Insight Control için HP Kurulum ve Başlatma Hizmeti HP Insight Control için HP Kurulum ve Başlatma Hizmeti HP Care Pack Hizmetleri Teknik veriler HP Insight Control için HP Kurulum ve Başlatma Hizmeti, HP ProLiant ML serisi sunucular, HP ProLiant DL serisi

Detaylı

TÜRKİYE DEKİ YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLİKLERİ

TÜRKİYE DEKİ YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLİKLERİ Ülke TÜRKİYE DEKİ YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLİKLERİ Temsilcilik Türü Şehir Telefon Faks e-posta A.B.D. Başkonsolosluk Adana (0322) 346 62 62 (0322) 346 79 16 A.B.D. Büyükelçilik Ankara 455 55 55 467 00 19 A.B.D.

Detaylı

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) - (KÜMÜLATİF)

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) - (KÜMÜLATİF) ALTINDAN MAMUL MÜCEVHERCİ VE KUYUMCU EŞYASI 1 BİRLEŞİK ARAP EMİRLİ 269.665.223,68 305.580.419,69 13,32 ALTINDAN MAMUL MÜCEVHERCİ VE KUYUMCU EŞYASI 2 IRAK 155.240.675,64 92.044.938,69-40,71 ALTINDAN MAMUL

Detaylı

2016 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU

2016 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU 2016 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 ARALIK /

Detaylı

UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL

UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL UNCTAD Dünya Yatırım Raporu Türkiye Lansmanı Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü nün (UNCTAD) Uluslararası Doğrudan Yatırımlar

Detaylı

Borsada rayici olmayan yabancı paraların tarihi itibariyle değerlenmesinde kullanılacak kurlar açıklandı.

Borsada rayici olmayan yabancı paraların tarihi itibariyle değerlenmesinde kullanılacak kurlar açıklandı. S İ R K Ü L E R R A P O R Tarih: 14.01.2010 Sayı: 2010/10 Konu: Borsada rayici olmayan yabancı paraların 31.12.2009 tarihi itibariyle değerlenmesinde kullanılacak kurlar açıklandı. Özet: Bankalar dışındaki

Detaylı

Windows Storage Server 2012 R2 çalıştıran Dell Depolama Ağa Bağlı Depolama (NAS) Sistemleri Sorun Giderme Kılavuzu

Windows Storage Server 2012 R2 çalıştıran Dell Depolama Ağa Bağlı Depolama (NAS) Sistemleri Sorun Giderme Kılavuzu Windows Storage Server 2012 R2 çalıştıran Dell Depolama Ağa Bağlı Depolama (NAS) Sistemleri Sorun Giderme Kılavuzu Notlar, Dikkat Edilecek Noktalar ve Uyarılar NOT: NOT, bilgisayarınızı daha iyi kullanmanızı

Detaylı

Dell PowerEdge VRTX Depolama Alt Sistemi Uyumluluk Matrisi

Dell PowerEdge VRTX Depolama Alt Sistemi Uyumluluk Matrisi Dell PowerEdge VRTX Depolama Alt Sistemi Uyumluluk Matrisi Genel Bakış Bu belge, Dell PowerEdge VRTX depolama alt sisteminin minimum sürücü ve bellenim gereksinimlerini listeler. En son sürücü ve dell.com/support

Detaylı

Bu belge Kurum ( Servis veya Servisler ) için ProDeploy Plus Servis Açıklamasını ( Servis Açıklaması ) belirtmektedir.

Bu belge Kurum ( Servis veya Servisler ) için ProDeploy Plus Servis Açıklamasını ( Servis Açıklaması ) belirtmektedir. Servis Açıklaması Dell ProDeploy Kurumsal Paketi: Kurum için ProDeploy Plus Giriş Bu belge Kurum ( Servis veya Servisler ) için ProDeploy Plus Servis Açıklamasını ( Servis Açıklaması ) belirtmektedir.

Detaylı

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) - (KÜMÜLATİF)

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) - (KÜMÜLATİF) ALTINDAN MAMUL MÜCEVHERCİ VE KUYUMCU EŞYASI 1 BİRLEŞİK ARAP EMİRLİ 521.361.708,54 519.945.727,22-0,27 ALTINDAN MAMUL MÜCEVHERCİ VE KUYUMCU EŞYASI 2 IRAK 308.690.215,23 226.634.279,98-26,58 ALTINDAN MAMUL

Detaylı

Dell DL1000 Cihazı Başlangıç Kılavuzu

Dell DL1000 Cihazı Başlangıç Kılavuzu Dell DL1000 Cihazı Başlangıç Kılavuzu Resmi Model: E10S Series Resmi Tip: E10S003 Notlar, Dikkat Edilecek Noktalar ve Uyarılar NOT: NOT, bilgisayarınızı daha iyi kullanmanızı sağlayan önemli bilgileri

Detaylı

Bu belge Kurum ("Servis" veya "Servisler") için ProDeploy Servis Açıklamasını ("Servis Açıklaması) belirtmektedir.

Bu belge Kurum (Servis veya Servisler) için ProDeploy Servis Açıklamasını (Servis Açıklaması) belirtmektedir. Servis Açıklaması Dell ProDeploy Kurumsal Paketi: Kurum için ProDeploy Giriş Bu belge Kurum ("Servis" veya "Servisler") için ProDeploy Servis Açıklamasını ("Servis Açıklaması) belirtmektedir. Bu Servis,

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Sistem ve Ağ Uzmanlığı Eğitimi İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Sistem ve Ağ Uzmanlığı Eğitimi İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU Sistem ve Ağ Uzmanlığı Eğitimi İçeriği BÖLÜM 1 KİŞİSEL BİLGİSAYAR DONANIMI 1.1. Kişisel Bilgisayarlar ve Uygulamalar Bilgisayarların Kullanım Şekli ve Yeri Bilgisayar Tipleri (Sunucular,

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarihi:11/02/2016 Yıl 2015 YILI (OCAK-ARALIK) HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarihi:11/02/2016 Yıl 2015 YILI (OCAK-ARALIK) HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret Rapor tarihi:11/02/2016 ABD 1.213.773 78.470 109 5 869.143 775.224 511 467 690810 ABD 2.411 139 100 5 2.074 1.841 3.205 2.844 ABD 153.405.707 7.747.676 77.068 3.951 52.525.397 47.327.904 75.673 67.506

Detaylı

SİRKÜLER NO: 2014 / 05. Konu: tarihli döviz ve efektif kurları hk.

SİRKÜLER NO: 2014 / 05. Konu: tarihli döviz ve efektif kurları hk. SİRKÜLER NO: 2014 / 05 Konu:31.12.2013 tarihli döviz ve efektif kurları hk. 23.01.2014 Borsada rayici olmayan yabancı paraların, 4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunu gereğince 2013 yılı için

Detaylı

Yazılım Destek Hizmetleri - İçindekiler

Yazılım Destek Hizmetleri - İçindekiler Yazılım Destek Hizmetleri - İçindekiler Yazılım Desteği Parça Numarası Listesi... 2 Destek Hattı Olanakları... 3 Microsoft Windows veya Linux için Destek Hattı... 6 Orta Ölçekli Disk Depolama için Destek

Detaylı

TR33 Bölgesi nin Üretim Yapısının ve Düzeyinin Tespiti ve Analizi. Ek 5: Uluslararası Koşulların Analizi

TR33 Bölgesi nin Üretim Yapısının ve Düzeyinin Tespiti ve Analizi. Ek 5: Uluslararası Koşulların Analizi TR33 Bölgesi nin Üretim Yapısının ve Düzeyinin Tespiti ve Analizi Ek 5: Uluslararası Koşulların Analizi Sektörün genel özellikleri Kümes hayvanlarının etleri ve yenilen sakatatı Ürünler dünyada ortalama

Detaylı

SIRA NO DÖVİZLER KUR (TL) 1 ABD Doları 2,3189. 1 Arjantin Pesosu 0,27135. 1 Arnavutluk Leki 0,02018

SIRA NO DÖVİZLER KUR (TL) 1 ABD Doları 2,3189. 1 Arjantin Pesosu 0,27135. 1 Arnavutluk Leki 0,02018 Geçici vergi uygulamasına ilişkin olarak yayımlanan 217 seri no lu Gelir Vergisi Genel Tebliğinde, yabancı paraların ve yabancı para cinsinden olan borç ve alacakların değerlemesinin T.C. Merkez Bankasınca

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 15 İST,

SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 15 İST, SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 15 İST, 25.01.2018 ÖZET: 2017 yılı 4. geçici vergi dönem sonu (31.12.2017) itibariyle yapılacak değerlemelerde kullanılacak döviz kurları. 2017 YILI 4. GEÇİCİ VERGİ DÖNEM SONU (31.12.2017)

Detaylı

Türkiye den Vize İstemeyen Ülkeler - Vizesiz Ülkeler Haritası 2017

Türkiye den Vize İstemeyen Ülkeler - Vizesiz Ülkeler Haritası 2017 Son güncelleme: 04.08.2017 Türkiye den Vize İstemeyen ler - Vizesiz ler Haritası 2017 Bu sayfada Türkiye'den vize istemeyen, vizesiz ülkelerin 2017 yılı itibariyle güncel listesini ve haritasını bulabilirsiniz.

Detaylı

Bu belge Kurum ("Servis" veya "Servisler") için ProDeploy Servis Açıklamasını ("Servis Açıklaması") belirtmektedir.

Bu belge Kurum (Servis veya Servisler) için ProDeploy Servis Açıklamasını (Servis Açıklaması) belirtmektedir. Servis Açıklaması Dell ProDeploy Kurumsal Paketi: Kurum için ProDeploy Giriş Bu belge Kurum ("Servis" veya "Servisler") için ProDeploy Servis Açıklamasını ("Servis Açıklaması") belirtmektedir. Bu Servis,

Detaylı

Dell PowerEdge VRTX Depolama Alt Sistemi Uyumluluk Matrisi

Dell PowerEdge VRTX Depolama Alt Sistemi Uyumluluk Matrisi Dell PowerEdge VRTX Depolama Alt Sistemi Uyumluluk Matrisi Resmi Model: E24S Resmi Tip: E24S001 Notlar, dikkat edilecek noktalar ve uyarılar NOT: NOT, ürününüzü daha iyi kullanmanıza yardımcı olacak önemli

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ TUTAR 1000$ 'NİN DAKİ 1.203.101 466.269 38,756% YE 'NİN TUTAR BİRİM TUTAR 1 1 Çin 755.033 399.367 62,7572% Dünya 755.033 3.857.570 196

Detaylı

ÜLKE NORMAL PASAPORT HUSUSİ VE HİZMET PASAPORTU DİPLOMATİK PASAPORT ABD Vize gerekiyor Vize gerekiyor Vize gerekiyor Afganistan Vize gerekiyor Vize

ÜLKE NORMAL PASAPORT HUSUSİ VE HİZMET PASAPORTU DİPLOMATİK PASAPORT ABD Vize gerekiyor Vize gerekiyor Vize gerekiyor Afganistan Vize gerekiyor Vize ÜLKE NORMAL PASAPORT HUSUSİ VE HİZMET PASAPORTU DİPLOMATİK PASAPORT ABD Vize gerekiyor Vize gerekiyor Vize gerekiyor Afganistan Vize gerekiyor Vize gerekiyor Vize gerekmiyor Afrika Cumhuriyeti Vize gerekiyor

Detaylı

Sirküler No: 2017/14 Tarih:

Sirküler No: 2017/14 Tarih: Sirküler No: 2017/14 Tarih: 10.02.2017 Konu: 31.12.2016 TARİHİ İTİBARİYLE YAPILACAK DEĞERLEMELERDE ESAS ALINACAK DÖVİZ KURLARI HAKKINDA 2 8 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 477 sıra numaralı

Detaylı

Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu

Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu Windows 7 Kurulumu Dell bilgisayarınız Microsoft Windows 7 işletim sistemiyle yapılandırılmış olarak gelir. Windows Vista işletim sistemini ilk kez kurmak için,

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2 690721 ABD 121.201.978 5.919.468 183.351 9.561 36.358.373 33.291.590 60.931 55.611 690722 ABD 2.013.654 112.572 67.890 3.140 654.446 609.369 82.674 78.128 690723 ABD 2.805.625 204.888 17.952 1.700 1.092.601

Detaylı

Dell PowerVault MD3060e Depolama Muhafazası Başlangıç Kılavuzu

Dell PowerVault MD3060e Depolama Muhafazası Başlangıç Kılavuzu Dell PowerVault MD3060e Depolama Muhafazası Başlangıç Kılavuzu Resmi Model: E08J Series Resmi Tip: E08J001 Notlar, Dikkat Edilecek Noktalar ve Uyarılar NOT: NOT, bilgisayarınızı daha iyi kullanmanızı sağlayan

Detaylı

HP Depolama Ortamı Sanal Birim Tasarım ve Uygulama Hizmeti

HP Depolama Ortamı Sanal Birim Tasarım ve Uygulama Hizmeti HP Depolama Ortamı Sanal Birim Tasarım ve Uygulama Hizmeti HP Care Pack Hizmetleri Teknik veriler Depolama ortamı donanımının doğru yapılandırılması, depolama ortamı aygıtlarınızın verimliliğini geliştirmeye

Detaylı

HP StoreEasy 1000/3000 Ağ Depolama Çözümü Kurulum ve Başlatma Hizmeti

HP StoreEasy 1000/3000 Ağ Depolama Çözümü Kurulum ve Başlatma Hizmeti HP StoreEasy 1000/3000 Ağ Depolama Çözümü Kurulum ve Başlatma Hizmeti HP Hizmetleri Teknik veriler HP StoreEasy 1000/3000 Ağ Depolama Çözümü Kurulum ve Başlatma Hizmeti, HP StoreEasy 1000/3000 ve X1000/3000

Detaylı

Bu belge Kurum ("Servis" veya "Servisler") için ProDeploy Servis Açıklamasını ("Servis Açıklaması") belirtmektedir.

Bu belge Kurum (Servis veya Servisler) için ProDeploy Servis Açıklamasını (Servis Açıklaması) belirtmektedir. Servis Açıklaması Dell ProDeploy Enterprise Suite: Kurum için ProDeploy Giriş Bu belge Kurum ("Servis" veya "Servisler") için ProDeploy Servis Açıklamasını ("Servis Açıklaması") belirtmektedir. Bu Servis,

Detaylı

31.12.2011 Tarihi İtibariyle Yabancı Para Cinsi Hesapların Değerlemelerinde Esas Alınacak Döviz Kurları Açıklandı

31.12.2011 Tarihi İtibariyle Yabancı Para Cinsi Hesapların Değerlemelerinde Esas Alınacak Döviz Kurları Açıklandı 31.12.2011 Tarihi İtibariyle Yabancı Para Cinsi Hesapların Değerlemelerinde Esas Alınacak Döviz Kurları A 31.12.2011 Tarihi İtibariyle Yabancı Para Cinsi Hesapların Değerlemelerinde Esas Alınacak Döviz

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. Teklif edilen her bir sunucu aşağıdaki teknik özellikleri karşılayacaktır;

TEKNİK ŞARTNAME. Teklif edilen her bir sunucu aşağıdaki teknik özellikleri karşılayacaktır; TEKNİK ŞARTNAME Bu şartname, Kurum ihtiyaçlarını karşılamak üzere satın alınacak olan 15 (onbeş) adet sunucu, 8 (sekiz) adet CNA kart ve 1 (bir) adet kabinetin minimum teknik özelliklerini tanımlar. 1.

Detaylı

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık No : 2011-008 Tarih : 20.01.2011 Konu : 2010 Yılı Değerlemelerine Esas Alınacak Dönem Sonu Kurlarına İlişkin Yayımlanan 404 Seri Numaralı VUK Genel Tebliği Bilindiği ve 130 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu

Detaylı

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Cihazınızın kurulumunu tamamlamak için bu ilave talimatları kullanın. Disc Publisher cihazınızdaki Blu- ray sürücü (leri) bilgisayara bağlamak için esata kullanılır.

Detaylı

Devletin Bilgi Talepleri ile ilgili Rapor

Devletin Bilgi Talepleri ile ilgili Rapor Devletin Bilgi Talepleri ile ilgili Rapor Temmuz - Aralık Apple da, verilerinizi koruma konusundaki taahhüdümüzü son derece ciddiye alıyoruz ve size mümkün olan en güvenli donanımları, yazılımları ve hizmetleri

Detaylı

KURU MEYVE RAPOR (EGE)

KURU MEYVE RAPOR (EGE) Sayı : 73445262-TİM.EİB.GSK.15.1/6686 İzmir, 03/08/2015 Konu : Kuru Meyve Haftalık İhracat İstatistikleri SİRKÜLER EGE KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİNE Sayın Üyemiz, 2014/15 sezonu

Detaylı

2016 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU

2016 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU 2016 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 TEMMUZ /

Detaylı

Dell Lojistik Servisleri, Desteklenen Ürünler için Dell tarafından sağlanır ve sınırlı olmamak kaydıyla aşağıdakileri içerir:

Dell Lojistik Servisleri, Desteklenen Ürünler için Dell tarafından sağlanır ve sınırlı olmamak kaydıyla aşağıdakileri içerir: Servis Açıklaması Dell Lojistik Servisleri Giriş Dell Lojistik Servisleri (tek başına "Servis veya "Lojistik Servisi; birlikte "Servisler veya "Lojistik Servisleri"), Dell Müşterisinin satın alma deneyimini

Detaylı

KONU: 31.12.2012 Tarihi İtibariyle Yabancı Para Cinsi Hesapların Değerlemelerinde Esas Alınacak Döviz Kurlarının Yer Aldığı VUK Tebliği Yayımlandı.

KONU: 31.12.2012 Tarihi İtibariyle Yabancı Para Cinsi Hesapların Değerlemelerinde Esas Alınacak Döviz Kurlarının Yer Aldığı VUK Tebliği Yayımlandı. Tarih : 05.02.2013 Sayı : İST.YMM.2013/255 Sirküler No : İST.YMM.2013/15 Konu : 423 no lu VUK Genel Tebliği. KONU: 31.12.2012 Tarihi İtibariyle Yabancı Para Cinsi Hesapların Değerlemelerinde Esas Alınacak

Detaylı

tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 477 sıra no lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ni kapsamaktadır.

tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 477 sıra no lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ni kapsamaktadır. Vezin Sirküler 2017 006 Sirkülerimizin konusunu Borsada Rayici Olmayan Yabancı Paraların Vergi Usul Kanunu Gereğince 2016 Yılı İçin Yapılacak Değerlemelerine Esas Oluşturacak Kurların Tespiti Hususu oluşturmaktadır.

Detaylı

Servis Açıklaması. Copilot Destek Hüküm ve Koşulları. Servis Anlaşmanıza Giriş. Servis Anlaşmanızın Kapsamı. Donanım ve Yazılım Desteği

Servis Açıklaması. Copilot Destek Hüküm ve Koşulları. Servis Anlaşmanıza Giriş. Servis Anlaşmanızın Kapsamı. Donanım ve Yazılım Desteği Servis Açıklaması Copilot Destek Hüküm ve Koşulları Servis Anlaşmanıza Giriş Dell, bu Servis Açıklamasına ( Servis Açıklaması ) uygun olarak, Copilot Destek'i ("Servis(ler)") sunmaktan mutluluk duyar.

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

2018 EYÜL DIŞ TİCARET RAPORU

2018 EYÜL DIŞ TİCARET RAPORU 2018 EYÜL DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI ve ye göre dış ticaret İhracat İhracat İhracat 690721 ABD 205.907.319 10.016.491 545.647 26.090 61.237.372 54.367.866 442.498 388.194 690722 ABD 3.805.776 224.607 67.890 3.140 1.177.009 1.052.756 82.674

Detaylı

KONU : 2012 DÖNEMİNDE DEĞERLEMEYE ESAS ALINACAK KURLAR

KONU : 2012 DÖNEMİNDE DEĞERLEMEYE ESAS ALINACAK KURLAR KONU : 2012 DÖNEMİNDE DEĞERLEMEYE ESAS ALINACAK KURLAR tarih ve 28540 sayılı resmi gazetede 2012 yılı için yapılacak değerlemelerde esas alınacak kurlar 423 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile yayımlanmıştır.

Detaylı

380 Nolu, VUK Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği. Seri, Sıra Numarası, No : 380 Sayılı Tebliğ, 22 Ocak Ocak 2008 SALI. Sayı : TEBLİĞ

380 Nolu, VUK Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği. Seri, Sıra Numarası, No : 380 Sayılı Tebliğ, 22 Ocak Ocak 2008 SALI. Sayı : TEBLİĞ 380 Nolu, VUK Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Seri, Sıra Numarası, No : 380 Sayılı Tebliğ, 22 Ocak 2008 22 Ocak 2008 SALI Resmi Gazete Sayı : 26764 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: VERGİ USUL KANUNU GENEL

Detaylı

31/12/2016 Tarihi İtibariyle Yapılacak Değerlemelerde Esas Alınacak Döviz Kurları

31/12/2016 Tarihi İtibariyle Yapılacak Değerlemelerde Esas Alınacak Döviz Kurları 13.2.2017 31/12/2016 Tarihi İtibariyle Yapılacak Değerlemelerde Esas Alınacak Döviz Kurları Gaziosmanpaşa Bulvarı No: 9/206 Çankaya Konak İzmir T (0232) 4836222 F (0232) 4831618 info@muratkoseoglu.com.tr

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ. (Sıra No:423)

SİRKÜLER RAPOR VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ. (Sıra No:423) SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi : 29.01.2013 Sirküler No : 2013 / 7 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (Sıra No:423) 26.01.2013 tarih ve 28540 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 423 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için DataPage+ 2012 için Son Güncelleme: 29 Ağustos 2012 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım 2: Lisans

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2009/7 TARİH:

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2009/7 TARİH: VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2009/7 TARİH: 21.01.2009 KONU 2008 Yılı Dönem Sonu Değerleme Kurları Maliye Bakanlığı 17.01.2009 tarih, 27113 sayılı Resmi Gazete de Vergi Usul Kanunu 390 Sıra Numaralı Genel Tebliğini

Detaylı

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018 18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI 2-5 Kasım 2018 Fuar Hakkında 2-5 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan 18. İran Uluslararası Elektrik Fuarı, yerli ve yabancı çok sayıda firmanın katılımıyla alanındaki

Detaylı

2015 MART DIŞ TİCARET RAPORU

2015 MART DIŞ TİCARET RAPORU 2015 MART DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 MART / TÜRKİYE

Detaylı

Servis Tanımı. Temel Donanım Servisi. Giriş. Servis Anlaşmanızın Kapsamı

Servis Tanımı. Temel Donanım Servisi. Giriş. Servis Anlaşmanızın Kapsamı Servis Tanımı Temel Donanım Servisi Giriş Dell, bu Servis Açıklamasına ( Servis Açıklaması ) uygun olarak, Temel Donanım Servisi'ni ( Servisler ) sunmaktan mutluluk duyar. Teklifiniz, sipariş formunuz

Detaylı

VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ. (Sıra No: 380)

VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ. (Sıra No: 380) SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi: 25.01.2008 Sirküler No: 2008/16 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (Sıra No: 380) 22.01.2008 tarih ve 26764 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 380 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu

Detaylı

DiBos 8, SCSI Upgrade Kit DBEK061. Kurulum Kılavuzu

DiBos 8, SCSI Upgrade Kit DBEK061. Kurulum Kılavuzu DiBos 8, SCSI Upgrade Kit DBEK061 tr Kurulum Kılavuzu DiBos 8, SCSI Upgrade Kit Içindekiler tr 3 Içindekiler 1 Giriş 4 2 Güvenlik notları 4 3 Upgrade Kit DBEK061 4 4 DiBos yükseltmesi 5 4.1 Hazırlıklar

Detaylı

TARİHİ İTİBARİYLE YAPILACAK DEĞERLEMELERE ESAS OLMAK ÜZERE UYGULANACAK KURLAR HAKKINDA DUYURU Duyuru No : 2006/03

TARİHİ İTİBARİYLE YAPILACAK DEĞERLEMELERE ESAS OLMAK ÜZERE UYGULANACAK KURLAR HAKKINDA DUYURU Duyuru No : 2006/03 1 İstanbul, 06.02.2006 31.12.2005 tarihli döviz mevcudu (kasa, banka) ve dövizli alacak ve borç tutarlarının değerlenmesinde dikkate alınacak olan kurlara ilişkin 355 seri no.lu VUK Genel Tebliği ekte

Detaylı

2015 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU

2015 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU 2015 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 EKİM / TÜRKİYE

Detaylı

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. SİRKÜLER NO:2014/12 23/1/2014 İçindekiler: * 2013 Yıl sonu döviz değerleme kurları. 2013 YIL SONU DÖVİZ DEĞERLEME KURLARI : Gelir İdaresi Başkanlığı nca 23 Ocak 2014 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ. (Sıra No :404)

SİRKÜLER RAPOR VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ. (Sıra No :404) SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi : 20.01.2011 Sirküler No : 2011 / 10 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (Sıra No :404) 20.01.2011 tarih ve 27821 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 404 Sıra No.lu Vergi Usul

Detaylı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı 2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı Kullanım Kılavuzu DS-11900 Sürüm 1.0 İçindekiler 1 GİRİŞ... 3 1.1 ÖZELLİKLER... 3 1.2 FİZİKSEL ÇİZİMİ... 3 1.3 PAKET İÇİNDEKİLER... 4 2 TEKNİK ÖZELLİKLER...

Detaylı

1.Baskı Çözümleri: 2. Bilgisayar Bileşenleri: 1.Baskı Ürünleri. 1.1. Faks Cihazları. 1.2. Fotokopi Cihazları. 1.3. Tarayıcılar. 1.4.

1.Baskı Çözümleri: 2. Bilgisayar Bileşenleri: 1.Baskı Ürünleri. 1.1. Faks Cihazları. 1.2. Fotokopi Cihazları. 1.3. Tarayıcılar. 1.4. Yıldırım Bilişim - 2014 1.Baskı Çözümleri: 1.Baskı Ürünleri 1.1. Faks Cihazları 1.2. Fotokopi Cihazları 1.3. Tarayıcılar 1.4. Yazıcılar 2. Bilgisayar Bileşenleri: 2.1. Anakartlar 2.2. Bellekler 2.3. Ekran

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2009/ 20 İstanbul, 19 Ocak 2009 KONU :31.12.2008 Tarihi İtibariyle

Detaylı

Safety and Certifications

Safety and Certifications 007-07-003.qxd 5.03.004 9:37 Uhr Seite (,) xxxx Başlamadan önce: Aşağıdaki parçaların da DSL kitinizle birlikte verildiğinden emin olun: SpeedStream SpeedStream Safety and Certifications Safety and Certifications

Detaylı

HP Superdome 2 için HP Kurulum ve Başlatma Hizmeti

HP Superdome 2 için HP Kurulum ve Başlatma Hizmeti HP Superdome 2 için HP Kurulum ve Başlatma Hizmeti HP Hizmetleri Teknik veriler HP Superdome 2 için HP Kurulum ve Başlatma Hizmeti, HP Superdome 2 Sunucusunun yerinde kurulmasına yönelik hizmet sağlamak

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu 1. Adım Windows Server 2012'yi Yükleme Bilgisayarınız Windows Server 2012 yüklenmiş olarak teslim edildiyse, 1. Adım'ı atlayabilirsiniz. Yükleme Yönergeleri Yükleme yönergeleri,

Detaylı

HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT

HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT 200 MBPS EL KITABI NI-707525 TÜRKÇE HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT 200 MBPS Öncelikle bu ICIDU Homeplug adaptörünü satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu 200 Mbps Homeplug

Detaylı

Uludağ Hazır Giyim Ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği İhracat Raporu (Ağustos / Ocak-Ağustos 2017)

Uludağ Hazır Giyim Ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği İhracat Raporu (Ağustos / Ocak-Ağustos 2017) Uludağ Hazır Giyim Ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği İhracat Raporu (Ağustos / Ocak-Ağustos 2017) UİB Ar-Ge Şubesi 1 Eylül 2017 Sayfa 1 / 15 İÇİNDEKİLER AYLIK İHRACAT DEĞERLENDİRMESİ... AĞUSTOS 2017

Detaylı

Servis Açıklaması Kuru Piller için Garanti Dışı Pil Değişim Servisi (BRS)

Servis Açıklaması Kuru Piller için Garanti Dışı Pil Değişim Servisi (BRS) Servis Açıklaması Kuru Piller için Garanti Dışı Pil Değişim Servisi (BRS) Giriş Dell, Kuru Piller için Pil Değişim Servisi ( Servis(ler) ) sağlamaktan mutluluk duyar bu Servis Açıklaması ( Servis Açıklaması

Detaylı

Rapor tarihi:13/06/ HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret. İhracat Miktar 1. İhracat Miktar 2. Yıl HS6 HS6 adı Ulke Ulke adı Ölçü adı

Rapor tarihi:13/06/ HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret. İhracat Miktar 1. İhracat Miktar 2. Yıl HS6 HS6 adı Ulke Ulke adı Ölçü adı TÜRKİYE İSTATİ DIŞ TİCARET İSTATİST Rapor tarihi:13/06/ 2017 HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret Yıl HS6 HS6 adı Ulke Ulke adı Ölçü adı İhracat Miktar 1 İhracat Miktar 2 2017 690721 Seramikten döşeme veya kaplama

Detaylı

2015 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU

2015 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU 2015 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 OCAK / TÜRKİYE

Detaylı

HP L-sınıf Sunucuiçin montaj kiti AR8013A

HP L-sınıf Sunucuiçin montaj kiti AR8013A HP L-sınıf Sunucuiçin montaj kiti AR8013A Bu kit bir HP L-sınıfı veya rp5400 serisi sunucunun bir NetShelter SX veya VX muhafazasına monte edilmesi için kullanılır. Envanter M6 12 Torx vida (16) M6 kafesli

Detaylı

Dell Vostro 330. Kurulum ve Özelliklerle İlgili Bilgiler. Uyarılar Hakkında. Önden ve Arkadan Görünüm

Dell Vostro 330. Kurulum ve Özelliklerle İlgili Bilgiler. Uyarılar Hakkında. Önden ve Arkadan Görünüm Dell Vostro 330 Kurulum ve Özelliklerle İlgili Bilgiler Uyarılar Hakkında UYARI: UYARI, meydana gelebilecek olası maddi hasar, kişisel yaralanma veya ölüm tehlikesi anlamına gelir. Önden ve Arkadan Görünüm

Detaylı

Türkiye den Vize İstemeyen Ülkeler - Vizesiz Ülkeler Haritası 2016

Türkiye den Vize İstemeyen Ülkeler - Vizesiz Ülkeler Haritası 2016 Son güncelleme: 19.12.2016 1. esky.com.tr 2. Seyahat Rehberi Uçuşlar Uçak bileti Bagaj Check-in ve uçuşa hazırlık Gümrük ve vize bilgileri Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları Yurtdışı temsilciliklerimiz

Detaylı

2015 YILI OCAK EYLÜL DÖNEMİ EV TEKSTİLİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

2015 YILI OCAK EYLÜL DÖNEMİ EV TEKSTİLİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ 2015 YILI OCAK EYLÜL DÖNEMİ EV TEKSTİLİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ Ocak Eylül 2015 Dönemi Ev Tekstili Genel İhracatı 2015 Ocak - Eylül Dönemi KG M² USD EURO TL TOPLAM EV TEKSTİLİ İHRACATI 227.814.574 274.117.940

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2011/4 TARİH:

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2011/4 TARİH: VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2011/4 TARİH: 21.01.2011 KONU Borsada rayici olmayan yabancı paraların ve bu paralarla olan senetli ve senetsiz alacak ve borçların değerlemesinde 2010 yılı sonu itibariyle uygulanacak

Detaylı

Servis. "Servisler") Sabit Disk. mevcuttur. Kurtarılan verile. verileri kurtarmak için. Açıklaması. koşullardan geçerli olup unutmayın.

Servis. Servisler) Sabit Disk. mevcuttur. Kurtarılan verile. verileri kurtarmak için. Açıklaması. koşullardan geçerli olup unutmayın. Servis Açıklaması Sabit Disk Veri Kurtarma Servisi Servise Genel Bakış Dell, bu Servis Açıklaması uyarınca, seçilen ürünler (aşağıda tanımlandığıı şekliyle "Desteklenen Ürünler") için Sabit Disk Veri Kurtarma

Detaylı

Eğitim-Öğretim yılından itibaren aşağıdaki koşullar kapsamında öğretim elemanı ve öğrenci değişimi gerçekleştirilecektir:

Eğitim-Öğretim yılından itibaren aşağıdaki koşullar kapsamında öğretim elemanı ve öğrenci değişimi gerçekleştirilecektir: 2017-2018 Eğitim- yılından itibaren aşağıdaki koşullar kapsamında öğretim elemanı ve öğrenci değişimi gerçekleştirilecektir: Aşağıdaki tabloda belirtilen 57 ülkeyle öğrenci değişimi belirtilen alanlarda

Detaylı

Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sistem Yönetim Uzmanı Görev Tanımı

Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sistem Yönetim Uzmanı Görev Tanımı Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sistem Yönetim Uzmanı Görev Tanımı Formal Doküman Detayları Hazırlanma Tarihi 17 Eylül 2012 Yayın Taslak Hazırlayan Ersun Ersoy Doküman Numarası

Detaylı

HP StoreEasy 5000 Ağ Depolama Çözümü Yükleme ve Başlatma Hizmeti

HP StoreEasy 5000 Ağ Depolama Çözümü Yükleme ve Başlatma Hizmeti HP StoreEasy 5000 Ağ Depolama Çözümü Yükleme ve Başlatma Hizmeti HP Hizmetleri Teknik veriler HP StoreEasy 5000 Ağ Depolama Çözümü Yükleme ve Başlatma Hizmeti, HP StoreEasy 5530 veya X5520 G2 Ağ Depolama

Detaylı