15. GELENEKSEL KIZILDERE FUTBOL TURNUVASI YÖNETMELİĞİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "15. GELENEKSEL KIZILDERE FUTBOL TURNUVASI YÖNETMELİĞİ"

Transkript

1 TOKAT İLİ DERNEKLERİ 15. GELENEKSEL KIZILDERE FUTBOL TURNUVASI YÖNETMELİĞİ

2 TOKAT İLİ DERNEKLERİ 15.GELENEKSEL KIZILDERE FUTBOL TURNUVASI YÖNETMELİĞİ Yönetim Kurulu Onay Tarihi:.../.../2013 Sayı:... Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı, Tokat İli Dernekleri nin ve üyelerinin; Aralarındaki centilmenlik ve dostluğun pekişmesini, a) Mevcut sevgi ve saygı bağlarını geliştirmelerini, b) Geleneksel kültür, örf ve adetlere sahip çıkmalarını, c) Birbirleri ile tanışıp iletişim kurmalarını, d) Sportif faaliyetlerde bulunmalarını, e) Stresten uzaklaşabilmelerini teşvik etmek ve sağlıklı bir Yaşam sürdürmelerine katkıda bulunmak için düzenlenecek Futbol Turnuvası nın esaslarını belirlemektir. Kapsam Madde 2 Tokat İli, İlçe, belde ve köy derneklerimizin katılabileceği takımdan oluşan futbol turnuvasını kapsar. Dayanak Madde 3 Bu yönetmelik, Tokat ili Dernekleri tüzüklerine dayanılarak hazırlanmıştır. Tanımlar Madde 4 T o k a t İ l i D e r n e k l e r i 1 5. G e l e n e k s e l K ı z ı l d e r e F u t b o l t u r n u v a s ı T e r t i p k o m i t e s i bundan böyle T e r t i p K o m i t e s i olarak anılacaktır. Tertip Komitesi (Spor Komisyonu): K ı z ı l d e r e Derneği Yönetim Kurulu, Yönetim Kurulu Üyelerinden bir kişiyi Turnuva Sorumlusu olarak Görevlendirir. Tertip Komitesi, turnuva sorumlusu ile beraber her köyden birer temsilcilerden oluşur. Turnuva ile ilgili tüm kararlar komisyon tarafından alınır. Yapılan itirazlar komisyon tarafından değerlendirmeye alınarak karara bağlanır. Ancak Tertip Komitesi K ı z ı l d e r e D e r n e ğ i Yönetim Kuruluna karşı sorumlu olduğundan itirazları değerlendirirken Kızıldere Derneği Yönetim kurulunun görüşüne de başvurabilir.centilmenlik: Turnuvadaki davranışlara ve görülen kartlara göre değerlendirilen, turnuvanın en anlamlı kupası olan centilmenlik kupasıyla ödüllendirilen sportif durumdur. İKİNCİ BÖLÜM Turnuvaya Katılım Şartları

3 Katılım Şartları Madde 5 Turnuvaya katılım şartları aşağıda belirtilmiştir. a) Turnuvada oyuncu olarak yer alan sporcuların, sportif aktivitelerde bulunmalarına engel teşkil eden herhangi bir sağlık sorunlarının bulunmaması gerekmektedir. Bu konuda katılımcıların beyanı esas olup, aksi halde meydana gelebilecek herhangi bir sonuçtan Derneklerin Yönetim Kurulları, Turnuva Sorumlusu veya Tertip Komitesi sorumlu tutulamaz. b) Takımlar sadece Tokat İline Bağlı İl, İlçe, Belde ve Köy derneklerine üye ve o yerin nüfus kütüğüne bağlı oyuncu oynatabilirler. c) Turnuvaya katılımda yaş sınırı yoktur. Ancak gerektiğinde Tertip Komitesi Turnuvaya katılacak sporcular için yaş sınırı belirlemeye yetkilidir. Turnuva Kuralları ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Turnuva ve Oyun Kuralları Madde 6 - Futbol turnuvasına katılan takımlar aşağıdaki kuralları kabul etmiş sayılır. a) Takım kadroları en az 10, en fazla 16 oyuncudan oluşur. Sahaya 7 kişilik as kadro ile çıkılıp yedeklerle beraber maç kadrosu 16 kişiden oluşur. b) Karşılaşmalarda 1 orta hakem 2 yan hakem görev alır, sarı ve kırmızı kart uygulaması geçerlidir. c) Takımlar turnuva başlamadan önce oyuncu listelerini ve oyuncuların kimlik fotokopilerini Tertip Komitesine vermek zorundadırlar. Tertip komitesi gerekirse 18 yaşından küçük oyuncular için ailelerinden muvafakatname isteyebilir. d) Oyuncular, turnuvaya başvuru sırasında verilen takım listelerinde belirtilen forma numaraları ile maçlara çıkarlar. e) Takım listeleri Tertip Komitesince teslim alındıktan sonra, zorunlu bir durum dışında takım kadrosunda değişiklik yapılamaz. Bu konuda takdir yetkisi Tertip Komitesine aittir. f) Karşılaşmalar sırasında takımın başında mutlaka bir yöneticisi bulunur. Aksi takdirde yönetimden takım kaptanı sorumludur. g) Bir takımda oynayan oyuncu veya herhangi bir sıfatla görev alan kişi, turnuva boyunca başka bir takımda oynayamaz veya görev alamaz. Oyun Kuralları Madde 7 Turnuva aşağıda bulunan oyun kurallarına göre oynanır. A- GENEL ŞARTLAR 1) Turnuvada centilmenlik ve disiplin esastır. 2) Karşılaşmalarda galibiyete 3 (üç), beraberliğe 1 (bir) puan verilir. Mağlubiyet halinde puan verilmez. 3) Maçlar 30 ar dakikalık çift devre halinde oynanır. İki devre arasındaki dinlenme süresi ve maç araları 10 (On) dakikayı geçemez. 4) Bir takım kaleci dahil 7 (Yedi) oyuncu ile oynar. En az 5 (Beş) futbolcu ile oyuna başlayabilir. Oyun esnasında bir takımın oyuncu sayısının 4 (Dört) kişiye düşmesi halinde maç tatil edilir. Sonuç, maçın tatiline neden olan takım aleyhine 3 0 (üç sıfır) olarak tescil edilir.

4 Maçın tatil edildiği anda rakip takımın attığı gol farkı üçten fazla ise bu skor aynen geçerli sayılır. 5) Turnuva süresince 2 (iki)maça çıkmayan takım turnuvadan ihraç edilir. Turnuvadan ihraç edilen takımın oynadığı ve oynanacak olan maçların tamamı aleyhine 3-0 hükmen mağlup sayılır. İhraç edilmiş takımla oynayacak olan rakip takım lehine 3-0 hükmen galibiyet yazılır. İhraç edilmiş takımı farklı skorlarla yenen takım sonuç ne olursa olsun 3-0 hükmen galip sayılır. 6) Takımlar maç saatinden 15 dakika önce sahada hazır bulunur. Maçın başlama saatini 10 dakika geçtiği halde asgari 5 (Beş) kişilik maç kadrosu tamamlamayan takım müsabakaya çıkamaz ve 3 0 (üç sıfır) hükmen yenik sayılır. 7) Takımlar, isimleri maç listesinde yazılı olmak kaydı ile kaleci dahil en çok 4 (Dört) oyuncu değiştirebilir. Kaleci değişikliği dışında 3 (Üç) oyuncu değiştirilebilir. Çıkan oyuncu tekrar oyuna dahil olamaz. 8) Puan eşitliği halinde genel gol averajına bakılır. Averaj eşitse iki takım arasındaki averaja bakılır. Eşitse centilmenlik durumuna bakılır. Centilmenlik de eşitlik olursa iki takım arasında baraj maçı yapılır. 9) Elemeli maçlarda beraberlik halinde 10 ar dakikalık iki devre halinde uzatma uygulanır. Uzatma devreleri sonunda eşitlik halinde karşılıklı 5 (beş) seri penaltı atışına geçilir. Yine eşitlik söz konusu ise eşitlik bozulana kadar penaltı atışına devam edilir. Müsabakada görev alacak hakem ve gözlemcileri Tertip Komitesi tespit eder. 10) Grup maçlarının fikstürü, finale kadar olan grup ve eşleşmelerin şekli Tertip Komitesi tarafından tespit edilir. Turnuva başlamadan önce takım yöneticilerine duyurulur. 11) Final maçını kazanan takım Turnuva Şampiyonu olur. 12) Maçlarda ofsayt, taç ve kaleciye geri pas kuralları geçerlidir. 1) Oyuncu Değiştirme Yöntemi B) OYUN ŞARTLARI Bir oyuncuyu yedek oyuncu ile değiştirme aşağıdaki şartlarda yapılmalıdır: a) En fazla (Kaleci Hariç) 3 oyuncu değişikliği yapılabilir. b) Değiştirme yapılmadan önce hakeme haber verilir, c) Yedek oyuncu, ancak yerini alacağı oyuncu oyun alanından çıktıktan ve hakemden gir işaretini aldıktan sonra oyun alanına girer, d) Yedek oyuncu, yalnız oyunun durduğu bir anda ve orta saha çizgisi hizasından oyun alanına girer, e) Oyuncu değiştirme, yedek oyuncu sahaya girince tamamlanmış olur, f) Oyun alanına giren yedek oyuncu o andan itibaren oyuncu kabul edilir, oyun alanından çıkanın oyuncu niteliği bitmiş olur, g) Yedek oyuncu ile yer değiştiren oyuncu tekrar oyuna giremez, h) Bütün yedek oyuncular, oyuna girsin veya girmesin, hakemin otorite ve karar yetkisine tabidir. 2. Kaleci Değiştirme a) Diğer oyunculardan herhangi biri, b) Hakeme önceden haber verilmek, c) Değişme oyunun durduğu bir anda yapılmak şartı ile kalecisi ile yer değiştirebilir.

5 d) Kalecinin Kırmızı Kart görmesi halinde oyun içinden bir oyuncu ile değiştirilir. 3. İhlaller/Cezalar 3.1. Eğer bir yedek oyuncu oyun alanına hakemin izni olmaksızın girerse: a) Oyun durdurulur. b) Girene ihtar verilip sarı kart gösterilir ve oyun alanından çıkartılır, c) Oyun durdurulduğu anda topun olduğu yerden bir hakem atışı ile tekrar başlanır Eğer bir oyuncu, önceden hakemin iznini almadan, kaleci ile yer değiştirirse: a) Oyun devam eder, b) İhlali yapan oyunculara, topun ilk oyun dışı olduğu anda ihtar verilip sarı sart gösterilir. Bu kuralın diğer bütün ihlallerinde: ihlali yapan oyunculara ihtar verilip sarı kart gösterilir. 4. Oyunun Tekrar Başlaması Eğer oyun hakem tarafından bir ihtar vermek için durdurulmuşsa: Oyun, hakemin oyunu durdurduğu anda, topun olduğu yerden, rakip takımın bir oyuncusu tarafından yapılacak bir endirekt serbest vuruşla tekrar başlatılır. 5. Oyuncu ve Yedek Oyuncuların İhracı Oyun başlamadan önce ihraç edilen bir oyuncunun yerine ismi bildirilmiş bir yedek oyuncu alınabilir. Eğer ismi bildirilmiş bir yedek oyuncu, maçın başlamasından önce veya sonra ihraç edilmişse, yerine başka yedek oyuncu alınmaz. 6. Oyuncuların Giysi ve Gereçleri a) Güvenlik Bir oyuncu, kendisine veya bir başka oyuncuya tehlikeli olabilecek her hangi bir giysi giymemeli veya (her çeşit takılar da dahil) gereçler taşımamalıdır. b) Gerekli Giysiler Bir oyuncunun gerekli olan giysileri -Forma veya gömlek, -Şort (eğer tayt giyilirse, taytın rengi şortun esas renginde olmalı), -Tozluklar, -Tekmelikler, -Futbol ayakkabılarından oluşur. -Tekmelikler tozluklar ile tamamen örtülmelidir.

6 -Uygun bir maddeden (lastik, plastik veya benzeri) yapılmalıdır. -Yeterli bir koruma sağlamalıdır. c) Kaleciler Her kaleci, kendisini diğer oyunculardan, hakemden ve yardımcı hakemlerden ayırt edecek renkte giyinir. 1. Oyunun Devreleri C.OYUN SÜRESI Hakem ve oynayan iki takım aralarında başka şekilde anlaşmamışlarsa bir oyun 30'ar dakikalık iki eşit devreden oluşur. Oyunun devre sürelerini değiştirmek için karar (örneğin, havanın kararması yüzünden 25'er dakikalık iki devreye indirmek) verilmesi oyun başlamadan önce verilmeli ve müsabaka yönetmeliklere uygun olmalıdır. 2. Devre Arası Oyuncuların devre arası dinlenmeye hakları vardır. Devre arası 10 dakikadan uzun olmamalıdır. Müsabaka yönetmeliklerinde devre arası zaman süresi belirtilmelidir. Devre arası zamanı ancak hakemin izni ile değiştirilebilir. 3.Kayıp Zaman İçin Uzatma Aşağıdaki durumlar nedeniyle kaybolan süre ait olduğu devreye eklenecektir. a) Oyuncu değiştirmeleri b) Oyuncuların sakatlanmaları, c) Sakatlanan oyuncuların tedavi için oyun alanından çıkarılmaları, d) Zaman geçirilmesi, e) Herhangi bir diğer neden dolayısıyla. Eklenecek süre hakemin takdirine bağlı olup, gerekirse süreyi uzatmadan maçı bitirebilir. 4.Penaltı Vuruşu Her iki devrenin veya uzatma devrelerinin sonunda yapılacak penaltı vuruşu için gerekli süre eklenecektir. 5. Uzatma Devreleri Müsabaka yönetmelikleri bir oyuna iki eşit uzatma devresi ilave edilmesi gerektiğini içerebilir. 7.Tatil Edilen Maç

7 Müsabaka yönetmeliği aksini belirtmedikçe, tatil edilmiş bir maç tekrar edilir. Maçın tekrar edilmesi kararını Turnuva Komitesi verir. D. OYUNUN BAŞLAMASI Başlama Vuruşundan önce para atışı yapılır ve atışı kazanan takım birinci yarıda hücum edeceği kaleyi seçer. Diğer takım oyunun başlama vuruşunu yapar. Para atışını kazanan takım ikinci yarıda başlama vuruşunu yapar. Maçın ikinci yarısında takımlar kalelerini değiştirip diğer kaleye hücum ederler. 1.Başlama Vuruşu Oyunu başlatmak veya tekrar başlatmak için yapılan başlama vuruşu: a) Oyunun başlangıcında, b) Bir gol atıldıktan sonra, c) Maçın ikinci yarısının başlangıcında, d) Eğer oynanırsa, her iki uzatma devresinin başlangıcında yapılır, Başlama vuruşundan doğrudan doğruya bir gol yapılabilir. 2.Yöntem a) Bütün oyuncular kendi yarı alanlarında bulunacaklardır, b) Başlama vuruşunu yapan takımın rakipleri top oyuna girinceye kadar toptan en az 9.15 metre uzakta olurlar, c) Top orta noktada hareketsiz bir şekilde duracaktır, d) hakem bir işaret verecektir. e) top, vuruş yapılıp ileri doğru hareket ettiği anda oyunda olacaktır. f) vuruşu yapan oyuncu, top bir başka oyuncuya dokunmadan önce topa ikinci kez dokunmayacaktır. Bir takımın kazandığı her golden sonra başlama vuruşu diğer takım tarafından yapılacaktır. 3. İhlaller / Cezalar Eğer vuruşu yapan oyuncu top bir başka oyuncuya dokunmadan önce ikinci kez dokunursa: rakip takım lehine ihlalin yapıldığı yerden bir endirekt serbest vuruş verilecektir. Başlama vuruşu yönteminin herhangi bir başka surette ihlali durumunda: vuruşu tekrar edilecektir. 4. Hakem Atışı Oyun, top oyunda iken şayet Oyun Kurallarında belirtilmeyen bir nedenle geçici olarak durdurulmuşsa oyuna yeniden bir hakem atışı ile devam edilecektir.

8 E- TOPUN OYUNDA VE OYUN DIŞI OLMASI 1.Topun Oyun dışı Olması Top aşağıdaki hallerde oyun dışında olacaktır: 1. Top kale çizgisini veya taç çizgisini, havadan veya yerden, tamamen geçtiği zaman oyun hakem tarafından durdurulduğu zaman. 2. Topun Oyunda Olması Top: - kale direklerine, üst direğe veya köşe bayrak direklerinden birisine çarpıp oyun alanı içine döndüğü oyun alanı içinde bulundukları sırada hakem veya yardımcı hakemlerden birisine çarptığı, durum da dahil olmak üzere, oyun dışı olmadığı bütün durumlarda oyundadır. 3. Gol Yapma Yöntemi Gol Yapma Bir gol, golü atan takımın gol öncesi oyun kurallarını ihlal etmemiş olması şartıyla, topun tamamının kale direkleri arasından ve üst direğin altından geçmesi ile yapılır. 4. Kazanan Takım Bir maçta daha fazla gol atan takım maçı kazanmış sayılır. Eğer her iki takım eşit sayıda gol atmış veya hiç gol atılmamış ise maç berabere sonuçlanmış olur. 5.Ofsayd Ofsayd Pozisyonu Sadece ofsayd pozisyonunda bulunmak bir ihlal değildir. Bir oyuncu eğer: - Rakip kale çizgisine toptan ve sondan ikinci rakip oyuncudan daha yakın ise ofsayd pozisyonundadır. - Bir oyuncu eğer: kendi yarı alanından ise veya - Sondan ikinci rakip oyuncu ile aynı hizada ise Veya son iki rakip oyuncu ile aynı hizada ise, ofsayd pozisyonunda değildir. 6.İhlal Ofsayd pozisyonundaki bir oyuncu, topun takım arkadaşına dokunduğu veya takım arkadaşı tarafından oynandığı anda, hakemin kanısına göre,oyuna müdahale ederek veya rakibe müdahale (tesir) ederek veya bulunduğu pozisyondan avantaj elde ederek, aktif oyunun içinde olursa ofsayd olarak cezalandırılır.

9 7.İhlal Olmaması Eğer top, bir oyuncuya doğrudan doğruya kale vuruşundan veya taç atışından veya köşe vuruşundan, gelirse bir ofsayd ihlali yoktur. 8.İhlaller / Cezalar / Faul 9. Futbol Oyun Kuralları Direkt, endirekt ya da penaltı vuruşu ile cezalandırılan faul ve fena hareketler, karşı tarafa zarar verme amacı taşıması halinde ihtar ve ihraçla da sonuçlanabilir. Fauller ve Fena Hareketler aşağıdaki şekillerde cezalandırılır: Direkt Serbest Vuruş Eğer, bir oyuncu aşağıda belirtilen 6 ihlalden birisini hakemin kanaatince dikkatsiz, kontrolsüz veya aşırı güç kullanarak yaparsa rakip takım lehine bir direkt serbest vuruş verilir: 1- Rakibe tekme atarsa veya tekme atmaya teşebbüs ederse, 2- Rakibi çelmelerse veya çelmelemeye teşebbüs ederse, 3- Rakibin üstüne sıçrarsa, 4- Rakibe şarj yaparsa, 5- Rakibe vurursa veya vurmaya teşebbüs ederse, 6- Rakibini iterse. Ayrıca, eğer bir oyuncu aşağıdaki 4 ihlalden birini yaparsa, rakip takım lehine bir direkt serbest vuruş verilir: 7- Topu kazanmak için ayakla müdahale ederken (tackle) topa dokunmadan önce rakibe dokunursa, 8- Rakibini tutarsa, 9- Rakibe tükürürse, 10- Topu eliyle bilerek oynarsa (kendi ceza alanındaki kaleci hariç). Direkt serbest vuruş ihlalin olduğu yerden yapılır. 10.Penaltı Vuruşu Eğer yukarıda belirtilen 10 ihlalden birisi bir oyuncu tarafından kendi ceza alanı içinde yapılırsa, topun oyunda olması koşuluyla, topun pozisyonuna bakılmaksızın bir penaltı vuruşu verilir. 11. Endirekt Serbest Vuruş Kaleci, kendi ceza sahasında, aşağıdaki 5 ihlalden birini yaparsa, rakip takım lehine bir endirekt serbest vuruş verilir: Topu eliyle kontrol ettikten sonra altı saniye içinde oyuna bırakmazsa Topu oyuna bıraktıktan sonra, top başka bir oyuncuya değmeden önce, topa tekrar eliyle dokunursa, Takım arkadaşı tarafından ayakla bilerek kendisine verilen topa eliyle dokunursa, Takım arkadaşının taç atışından doğrudan gelen topa eliyle dokunursa, zaman geçirirse. Eğer bir oyuncu hakemin kanaatine göre aşağıdaki ihlallerden birini yaparsa rakip takım lehine bir endirekt serbest vuruş verilir.

10 Tehlikeli tarzda oynarsa, Rakibinin ilerlemesine mani olursa, Kalecinin elindeki topu oyuna sokmasına engel olursa, 12.maddede belirtilmeyen bir nedenden dolayı oyuncunun ihtar veya ihraç edilmesi için oyun durdurulduğunda. Endirekt serbest vuruş ihlalin olduğu yerden yapılır. 12. Disiplin Cezaları İhtar Verilecek Haller Eğer, bir oyuncu aşağıdaki 7 ihlalden birini yaparsa ihtar verilip sarı kart gösterilir: 1- Sportmenliğe aykırı davranıştan suçlu ise, 2- Hakeme veya hakemin kararlarına sözle veya hareketle itiraz ederse, 3- Oyun kurallarını devamlı ihlal ederse, 4- Oyunun tekrar başlamasını geciktirirse, 5- Oyun bir köşe vuruşu veya serbest vuruş ile tekrar başlarken gerekli mesafeye açılmaz ise, 6- Hakemin izni olmaksızın oyun alanına ilk kez girer veya tekrar girerse, 7- Hakemin izni olmaksızın oyun alanını kasıtlı olarak terk ederse. İhraç Verilecek Haller Eğer, bir oyuncu aşağıdaki 7 ihlalden birini yaparsa ihraç edilip kırmızı kart gösterilir: 1- Ciddi faullü oyundan suçlu ise, 2- Şiddetli hareketten suçlu ise, 3- Rakibe veya bir başkasına tükürürse, 4- Topa bilerek elle oynayıp rakip takımın bariz golünü veya gol atma şansını önlerse (kendi ceza alanındaki kaleci hariç) 5- Kaleye doğru ilerleyen rakibin bariz gol atma şansını serbest vuruş veya penaltı vuruşu gerektiren bir ihlal ile önlerse, 6- Saldırgan, hakaret edici veya küfürlü bir şekilde konuşursa ve/veya jest ve el kol hareketleri yaparsa, 7- Aynı maçta ikinci bir ihtar alırsa. Disiplin Suç ve Cezaları Madde 8 DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Disiplin Hükümleri a) Tertip Komitesi üyelerine, hakemlere, oyunculara, yöneticilere ve seyircilere sözlü veya fiili hareketlerde bulunan oyuncu ve yöneticiler, Tertip Komitesince alınacak karar gereği, süresi 2 (iki) maçtan az olmamak kaydı ile turnuva dışında bırakılırlar. b) Saha dışında bulunan yedek ve değiştirilmiş oyuncular da, normal oyuncu statüsünde olup oyun kurallarına aynen uymak zorundadırlar.

11 c) Turnuva süresince alınacak tüm disiplin hükümleri Tertip Komitesi tasarrufunda olup kesindir. Alınan kararlar maçlardan sonraki ilk salı günü yazılı olarak veya internet sitesi aracılığıyla tebliğ edilir. d) Oyun içinde veya dışında direkt kırmızı kart gören futbolcu, yedek futbolcu veya teknik sorumluya Tertip Komitesince maç cezası verilebilir. e) Maç esnasında sarı kartı kırmızı karta dönüşen veya 4 (dört) maç sarı kart gören futbolcu, yedek futbolcu ve teknik sorumluya Tertip Komitesince bir maç ceza verilir. f) Centilmenlik kurallarına aykırı hareketten dolayı direkt kırmızı kart cezası alan sporcu Tertip Komitesince turnuvadan men edilir. g) Maçlarda hakem kararı kesin olup, hakem ve gözlemci raporları dâhilinde Tertip Komitesi takımlara para, futbolculara ise eylemleri dâhilinde para ve maç oynamama cezası verebilir. Madde 9- BEŞİNCİ BÖLÜM İtirazlar a) Müsabaka ile ilgili her türlü itirazlar, Müsabakanın oynandığı tarihten sonraki ikinci iş günü sonuna kadar, takım yöneticisi veya takım kaptanı tarafından yazılı olarak Tertip komitesine yapılır, Tertip Komitesi takip eden iki iş günü içinde itirazı karara bağlar ve taraflara yazılı olarak bildirir. Tertip Komitesinin bu konudaki kararı kesindir. b) Bu yönetmelikte yer almayan konularla ilgili olarak Tertip Komitesinin alacağı kararlar kesindir Ödüllendirme ALTINCI BÖLÜM Ödüllendirme Hükümleri Madde 10 - Turnuva sonunda birincilik (şampiyonluk), ikincilik, üçüncülük ve en anlamlı kupa olan Centilmenlik kupası olmak üzere 4 (dört) kupa verilir. Turnuva sonucunda gol kralı olan sporcu başarı plaketiyle ödüllendirilir. Turnuva Yeri YEDİNCİ BÖLÜM Turnuva Yeri, Katılım Bedeli, Yürürlük ve Yürütme Madde 11 - Turnuvaların yeri, tarihi ve maç saatleri Tertip Komitesi tarafından turnuva başlamadan en az 15 gün önce ilan edilir. Katılım Bedeli Madde 12 - Turnuvanın giderlerini karşılamak için Yönetim Kurulunun gözetim ve denetimi altında Tertip Komitesi katılım bedeli belirleyebilir. Katılım bedeli turnuva başlamadan önce Tertip Komitesi tarafından tahsil edilir. 1. İlk Takımdan katılım bedeli olarak 300,00 TL Tahsil edilir. 2. Tur atlayan her takımdan, atladığı tur başına 100,00 TL Tahsil edilir.

12 Yürürlük Madde 13 - Bu Yönetmelik /../.2013 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girer. Yürütme Madde 14 - Bu Yönetmelik hükümleri Tokat İli Dernekleri Kızıldere Futbol Turnuvası Tertip Komitesi tarafından yürütülür. Çeşitli ve Son Hükümler Madde 15 - SEKİZİNCİ BÖLÜM Çeşitli ve Son Hükümler a) Turnuvanın asil amacı olan centilmenlik ve dostluğun pekişmesi olduğu için bu amaca aykırı davranan oyuncu, takımlar ve yöneticiler Tertip Komitesi tarafından cezalandırılır. b) Her hafta maçların değerlendirmesini yapmak üzere Tertip Komitesi maçların bitiminden sonra KIZILDERE DERNEK Merkezinde veya komisyonun uygun göreceği bir yerde toplanır. c) Futbolcu sakatlanmalarına karşı gerekli tedbirleri almak, takım yöneticilerinin sorumluluğundadır. TOKAT İLİ DERNEKLERİ 15.GELENEKSEL KIZILDERE FUTBOL TURNUVASI TERTİP KOMİTESİ

Macahel Eğitim Kültür ve DayanıĢma Vakfı

Macahel Eğitim Kültür ve DayanıĢma Vakfı Macahel Eğitim Kültür ve DayanıĢma Vakfı FUTBOL TURNUVA YÖNETMELĠĞĠ Mütevelli Heyeti Onay Tarihi: 11.01.2009 Sayı: 02 BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

2. YUSUF ALKAN FUTBOL TURNUVASI KURALLARI ve KATILIM FORMU

2. YUSUF ALKAN FUTBOL TURNUVASI KURALLARI ve KATILIM FORMU Sayfa1 2. YUSUF ALKAN FUTBOL TURNUVASI KURALLARI ve KATILIM FORMU *TURNUVA 16 TAKIMDAN OLUŞACAKTIR. *TURNUVA 4 TEMMUZ 1 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞECEKTİR. *MÜSABAKALAR SALI ve PERŞEMBE GÜNLERİ

Detaylı

RTE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

RTE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ RTE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 2013 YILI SONBAHAR DÖNEMİ FUTBOL TURNUVASI KATILIM ŞARTLARI VE OYUN KURALLARI Hastanemiz personelleri arasında düzenlenmesi planlanan geleneksel " Sonbahar

Detaylı

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Amirliğince öngörülen hükümlere, Uluslararası Kurallara, Yarışma Talimatlarına

Detaylı

ANTALYA OSB CUP HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI ŞARTNAMESİ

ANTALYA OSB CUP HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI ŞARTNAMESİ ANTALYA OSB CUP 2017 2. HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI ŞARTNAMESİ A. TURNUVANIN AMACI Antalya OSB bölgesinde faaliyet gösteren şirketleri bir araya getirmek, kaynaştırmak ve çalışanlarının spor yaşantılarının

Detaylı

FUTSAL OYUN KURALLARI UYGULAMALARI

FUTSAL OYUN KURALLARI UYGULAMALARI FUTSAL OYUN KURALLARI UYGULAMALARI KURAL 1 OYUN ALANI 2 3 4 Tüm Çizgiler 8 cm genişliğinde olmalıdır 5 KURAL 2 TOP Oyun başlangıcında 400-440 gr. Basıncı 0.4-0.6 atm. 2 m den bırakıldığında sıçrama yüksekliği

Detaylı

PAMUKKALE BELEDİYESİ PAMUKKALE DE 7. FUTBOL ŞÖLENİ İLKBAHAR 2018 HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI STATÜSÜ

PAMUKKALE BELEDİYESİ PAMUKKALE DE 7. FUTBOL ŞÖLENİ İLKBAHAR 2018 HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI STATÜSÜ PAMUKKALE BELEDİYESİ PAMUKKALE DE 7. FUTBOL ŞÖLENİ İLKBAHAR 2018 HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI STATÜSÜ MADDE 1 GENEL HÜKÜMLER 1. Pamukkale Belediyesi 7. Futbol Şöleni İlkbahar 2018 Halı Saha Turnuvası Pamukkale

Detaylı

FUTSAL BRANŞ TALİMATI

FUTSAL BRANŞ TALİMATI K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi FUTSAL BRANŞ TALİMATI 1- Müsabakalar Uluslararası

Detaylı

ZABITA FUTBOL TURNUVASI MÜSABAKA VE DİSİPLİN TALİMATI

ZABITA FUTBOL TURNUVASI MÜSABAKA VE DİSİPLİN TALİMATI ZABITA FUTBOL TURNUVASI MÜSABAKA VE DİSİPLİN TALİMATI - 2016 Amaç: Madde 1 Bu talimatın amacı, Zabıta Futbol Turnuvası futbol müsabakalarını Uluslararası Futbol Oyun Kurallarına göre gerçekleştirmek, disiplini

Detaylı

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 5. SPOR ŞENLİĞİ MÜSABAKALARI

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 5. SPOR ŞENLİĞİ MÜSABAKALARI ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 5. SPOR ŞENLİĞİ MÜSABAKALARI ÖĞRENCİ BASKETBOL (24 Mart 11 Nisan 2014) 1. Eğitim Fakültesi 2. Orman Fakültesi 3. Fen Edebiyat Fakültesi

Detaylı

3. Müsabakada takımlar sahaya 7 kişi çıkamaması durumunda sahaya en az 6 kişi ile çıkabilirler. Bu sayının altında takım sahaya çıkması durumunda

3. Müsabakada takımlar sahaya 7 kişi çıkamaması durumunda sahaya en az 6 kişi ile çıkabilirler. Bu sayının altında takım sahaya çıkması durumunda Üniversitemiz çalışanları arasında birlik ve beraberliği ile birimler arası kaynaşmayı sağlamak, çalışma motivasyonunu artırmak amacıyla SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI bünyesinde Personel Halı

Detaylı

K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi

K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi FUTBOL AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli

Detaylı

ZABITA FUTBOL TURNUVASI MÜSABAKA VE DİSİPLİN TALİMATI

ZABITA FUTBOL TURNUVASI MÜSABAKA VE DİSİPLİN TALİMATI ZABITA FUTBOL TURNUVASI MÜSABAKA VE DİSİPLİN TALİMATI - 2017 Amaç: Madde 1 Bu talimatın amacı, Zabıta Futbol Turnuvası futbol müsabakalarını Uluslararası Futbol Oyun Kurallarına göre gerçekleştirmek, disiplini

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALARI

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALARI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A)

FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A) 2012-2013 FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A) (Aday Hakemler) 1- Oyun alanı üzerinde hakemi aldatmaya yönelik yapıldığı tespit edilen her türlü hareket sportmenlik dışı davranış olarak değerlendirilecektir.

Detaylı

Oyun Kurallarında Temel Değişiklikler

Oyun Kurallarında Temel Değişiklikler Oyun Kurallarında Temel Değişiklikler Bariz Gol Şansının Engellenmesi - DOGSO Kural 12 - BGŞ Bir bariz gol şansının engellenmesi Elle oynama (Nerede olduğu önemli değil): kırmızı kart Ceza alanı dışında

Detaylı

FUTBOL OYUN KURALLARI KURAL-3 OYUNCULARIN SAYISI DERS NOTLARI

FUTBOL OYUN KURALLARI KURAL-3 OYUNCULARIN SAYISI DERS NOTLARI FUTBOL OYUN KURALLARI KURAL-3 OYUNCULARIN SAYISI DERS NOTLARI HAZIRLAYAN CELALETTİN LÜTFİ BEKTAŞ 2017 1 Futbol müsabakalarında Oyuncu sayısı kaçtır? Oyun, biri Kaleci olmak üzere her biri En çok 11 oyuncudan

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KUPASI BASKETBOL BRANŞI GENEL KURALLAR

MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KUPASI BASKETBOL BRANŞI GENEL KURALLAR MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KUPASI BASKETBOL BRANŞI GENEL KURALLAR 1-Müsabakalar Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü ndeki Büyük Spor Salonu nda oynanacaktır. 2-Müsabakalarda Forma renkleri ve modelleri

Detaylı

1993 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 14 MART TIP BAYRAMI

1993 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 14 MART TIP BAYRAMI 1993 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 14 MART TIP BAYRAMI FUTBOL TURNUVASI 2013 ANKARA 1 KATILAN ÜNİVERSİTELER Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Fatih Üniversitesi

Detaylı

KIRŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL 1. HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI

KIRŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL 1. HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI KIRŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL 1. HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI Kırşehir Belediyesi Geleneksel 1.Halı Saha Futbol Turnuvası Talimatnamesi 1. GENEL İŞLEYİŞ a) Turnuva katılım sayısına göre grup usulüne uygun

Detaylı

FKMD AKPORT LOJİSTİK HALI SAHA TURNUVASI

FKMD AKPORT LOJİSTİK HALI SAHA TURNUVASI FKMD AKPORT LOJİSTİK HALI SAHA TURNUVASI MÜSABAKA YÖNETMELİKLERİ VE OYUN KURALLARI Amaç Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı FKMD AKPORT LOJİSTİK Halı Saha Turnuvasında oynanan tüm Halı Saha Futbol Müsabakalarının

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ REKTÖRLÜK KUPASI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ REKTÖRLÜK KUPASI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI. Turnuvanın yürütülmesinden Beden Eğitimi Bölümü sorumludur. Her türlü olay karşısında Beden Eğitimi Bölümü tarafından alınan kararlar uygulanacaktır..

Detaylı

2014-2015 ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTSAL BRANŞ AÇIKLAMALARI

2014-2015 ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTSAL BRANŞ AÇIKLAMALARI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

Futbol Futbol oyun kuralları Futbol sahası ve kullanılan malzemeler

Futbol Futbol oyun kuralları Futbol sahası ve kullanılan malzemeler FUTBOL Futbol Futbol oyun kuralları Futbol sahası ve kullanılan malzemeler Futbol; On birer oyuncudan oluşan iki takım arasında, kendine özgü küresel bir topla oynanan takım sporudur. 21. yüzyıl itibarıyla

Detaylı

Kocaeli SMMM Odası Çim Halı Saha Futbol Turnuvası Yönergesidir.

Kocaeli SMMM Odası Çim Halı Saha Futbol Turnuvası Yönergesidir. 1.MADDE Amaç ve Kapsam: Kocaeli SMMM Odası Çim Halı Saha Futbol Turnuvası Yönergesidir. Bu yönergenin amacı; odaya kayıtlı meslek mensubu, stajyer ve oda bölgesi içinde Muhasebe ve Müşavirlik mesleği konusunda

Detaylı

FUTBOL AÇIKLAMALAR. Gençler kategorisi kız ve erkek takımları arasında oynanacaktır. Yıldız Kız/Erkek :(

FUTBOL AÇIKLAMALAR. Gençler kategorisi kız ve erkek takımları arasında oynanacaktır. Yıldız Kız/Erkek :( K.K.T.C. MĠLLĠ EĞĠTĠM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon ġubesi FUTBOL AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim ve

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ 6. KÜLTÜR SANAT VE SPOR ŞENLİĞİ SPOR MÜSABAKA TALİMATLARI HALI SAHA FUTBOL MÜSABAKA TALİMATI HALI SAHA FUTBOL YÜRÜTME KURULU

AMASYA ÜNİVERSİTESİ 6. KÜLTÜR SANAT VE SPOR ŞENLİĞİ SPOR MÜSABAKA TALİMATLARI HALI SAHA FUTBOL MÜSABAKA TALİMATI HALI SAHA FUTBOL YÜRÜTME KURULU AMASYA ÜNİVERSİTESİ 6. KÜLTÜR SANAT VE SPOR ŞENLİĞİ SPOR MÜSABAKA TALİMATLARI TERTİP KOMİTESİ BAŞKAN : Prof. Dr. M. Akif ZİYAGİL Bed. Eğt. ve Spor Böl.Bşk. ÜYE : Ünal AYDOĞAN Sağ.Kül.ve Spor Dai. Bşk.

Detaylı

BİRİMLER ARASI PERSONEL FUTBOL TURNUVASI YARIŞMA TALİMATI

BİRİMLER ARASI PERSONEL FUTBOL TURNUVASI YARIŞMA TALİMATI BİRİMLER ARASI PERSONEL FUTBOL TURNUVASI YARIŞMA TALİMATI 1- TURNUVANIN AMACI: Necmettin Erbakan Üniversitesi Akademik ve İdari Personelin birlikte sosyal bir aktivite içerisinde yer alması ve aynı zamanda

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTSAL BRANŞ AÇIKLAMALARI

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTSAL BRANŞ AÇIKLAMALARI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

TSB BASKETBOL TURNUVASI

TSB BASKETBOL TURNUVASI TSB BASKETBOL TURNUVASI SİSTEM Turnuva boyunca tüm maçlar Akatlar/Şişli Terakki Vakfı Lisesi (Ebulula Mardin Caddesi Öztürk Sokak, No.2 34335 Levent-İstanbul) Kapalı Basketbol Salonunda oynanacaktır. Turnuvada

Detaylı

FKMD FUTSAL TURNUVASI 2013 MÜSABAKA YÖNETMELİKLERİ VE OYUN KURALLARI

FKMD FUTSAL TURNUVASI 2013 MÜSABAKA YÖNETMELİKLERİ VE OYUN KURALLARI FKMD FUTSAL TURNUVASI 2013 MÜSABAKA YÖNETMELİKLERİ VE OYUN KURALLARI Amaç Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı, FKMD Futsal Turnuvasında oynanan tüm Futsal Müsabakalarının hazırlığı, oynanması ve tescili ile

Detaylı

2013-2014 ÖĞRETİM YILI OKUL SPORLARI FUTBOL AÇIKLAMALAR

2013-2014 ÖĞRETİM YILI OKUL SPORLARI FUTBOL AÇIKLAMALAR 2013-2014 ÖĞRETİM YILI OKUL SPORLARI FUTBOL AÇIKLAMALAR 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatları ile Spor Faaliyetleri

Detaylı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Bayanlar Ligi Statüsü (23 Mart 2011 tarih ve 95/2010-2011 sayılı Yönetim Kurulu genelgesiyle düzenlenmiştir.) Madde 1 - Amaç ve Kapsam: 2010 2011 Futbol Sezonu Bayanlar Ligi

Detaylı

Fédération Internationale de Football Association

Fédération Internationale de Football Association Fédération Internationale de Football Association Futbol Oyun Kuralları 2015/2016 FUTBOL OYUN KURALLARI 2015/2016 Fédération Internationale de Football Association Başkan: Joseph S. Blatter Genel Sekreter:

Detaylı

SEZONU ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ

SEZONU ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ 2018 2019 SEZONU ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ MADDE 1 KUPANIN OLUŞUMU ve KATILIM ŞARTLARI (1) TFF nin ulusal düzeyde düzenlediği kupanın ismi Ziraat Türkiye Kupası dır. Türkiye Kupası nın

Detaylı

ENDA SPORTS 2015 KIŞ TURNUVASI KURALLARI

ENDA SPORTS 2015 KIŞ TURNUVASI KURALLARI ENDA SPORTS 2015 KIŞ TURNUVASI KURALLARI 1. AMAÇLAR VE GÖREVLER ENDA CUP kupası (ileride Kupa olarak adı geçecektir) aşağıdaki amaçlar doğrultusunda yapılır: Kulüpler ile eğitim-antrenmanı kampı ve maçları

Detaylı

2008/2009 Oyun Kuralları

2008/2009 Oyun Kuralları 2008/2009 Oyun Kuralları Temmuz 2008 Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) tarafından onaylanmıştır. Bu kitapçık, FIFA nın izni olmadan herhangi bir şekilde tamamen veya kısmen çoğaltılamaz veya tercüme

Detaylı

Halısaha Oyun Kuralları 2009/2010

Halısaha Oyun Kuralları 2009/2010 Halısaha Oyun Kuralları 2009/2010 1 Değişiklikler Ulusal federasyonun anlaşmasına bağlı olarak yürürlükteki kurallar ile ilgilendirilen ve uygulanan kurallar, kendi liglerindeki 16 yaş altı, bayan futbolcular

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.2011 28.07.2013 Doğu_Takım_Şmp_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası Takım

Detaylı

FUTSAL OYUN KURALLARI (2010-2011)

FUTSAL OYUN KURALLARI (2010-2011) FUTSAL OYUN KURALLARI (2010-2011) KURAL 1 - OYUN ALANI Alan Zemini Maçlar, müsabaka yönetmelikleri doğrultusunda, düz, aşındırıcı olmayan ve tercihen ahşap veya suni malzemeden yapılmış zeminde oynanmalıdır.

Detaylı

FUTSAL BRANġ AÇIKLAMALAR

FUTSAL BRANġ AÇIKLAMALAR K.K.T.C. MĠLLĠ EĞĠTĠM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon ġubesi FUTSAL BRANġ AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar

Detaylı

Anahtar Kavramlar. Alan Zemini Kale Çizgisi Taç Çizgisi Kale Alanı Ceza Alanı Orta Yuvarlak Köşe Yayı Köşe Bayrak Direği

Anahtar Kavramlar. Alan Zemini Kale Çizgisi Taç Çizgisi Kale Alanı Ceza Alanı Orta Yuvarlak Köşe Yayı Köşe Bayrak Direği Kural 1 Oyun Alanı Anahtar Kavramlar Alan Zemini Kale Çizgisi Taç Çizgisi Kale Alanı Ceza Alanı Orta Yuvarlak Köşe Yayı Köşe Bayrak Direği Alan Zemini Alan zemini, müsabaka talimatlarının izin verdiği

Detaylı

Aşağıdakilerden hangisi kalecinin topa sahip olduğu durumu içermez?

Aşağıdakilerden hangisi kalecinin topa sahip olduğu durumu içermez? 2012-2013 FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A) (Üst, A, B, C, Uzman Yardımcı Hakemler) 1- Bariz gol şansının engellenmesiyle ilgili olarak hakemler aşağıdaki hangi durumu göz önüne almamalıdır?

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALARI

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALARI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu onaylı bu kitapçık FIFA'nın izni olmaksızın tamamen veya kısmen çoğaltılamaz veya tercüme edilemez.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu onaylı bu kitapçık FIFA'nın izni olmaksızın tamamen veya kısmen çoğaltılamaz veya tercüme edilemez. 0 1 Uluslararası Futbol Birliği Kurulu onaylı bu kitapçık FIFA'nın izni olmaksızın tamamen veya kısmen çoğaltılamaz veya tercüme edilemez. Yayınlayan Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği FIFA-Strasse

Detaylı

ESBBL 3x3 Oyun Kuralları

ESBBL 3x3 Oyun Kuralları ESBBL 3x3 Oyun Kuralları Kasım 2018 ESBBL 3x3 Resmi Oyun Kuralları nda belirtilmeyen her durum için en son yayınlanan FIBA Resmi Basketbol Oyun Kuralları geçerlidir. Madde 1. Saha ve Top 1.1. Müsabaka

Detaylı

TÜRKİYE GÖRME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU FUTBOL BRANŞI B2/B3 DÜZEYİ KURALLARI 2014-2017

TÜRKİYE GÖRME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU FUTBOL BRANŞI B2/B3 DÜZEYİ KURALLARI 2014-2017 TÜRKİYE GÖRME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU FUTBOL BRANŞI B2/B3 DÜZEYİ KURALLARI 2014-2017 Arş. Gör. Mücahit FİŞNE Futbol Eğitim Kurulu Başkanı Cumhuriyet Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu,

Detaylı

SEZONU TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ

SEZONU TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ 2017 2018 SEZONU TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ MADDE 1 KUPANIN OLUŞUMU ve KATILIM ŞARTLARI (1) TFF nin ulusal düzeyde düzenlediği kupanın ismi Türkiye Kupası dır. Türkiye Kupası nın isimlendirme

Detaylı

BASKETBOL BRANŞ TALİMATI

BASKETBOL BRANŞ TALİMATI K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi BASKETBOL BRANŞ TALİMATI 1- Müsabakalar, Milli Eğitim

Detaylı

Herkes için Futbol Turnuvaları Disiplin Kılavuzu

Herkes için Futbol Turnuvaları Disiplin Kılavuzu Herkes için Futbol Turnuvaları Disiplin Kılavuzu Nisan, 2009 Türkiye Futbol Federasyonu 1 Herkes için Futbol Disiplin Talimatı na ilişkin Açıklamalar HiFDT Madde 5. Sorumluluk Bir HiF turnuvasına katılan

Detaylı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ FUTBOL BRANġ AÇIKLAMALARI

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ FUTBOL BRANġ AÇIKLAMALARI 1. YarıĢmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

ASMMMO FUTBOL LİGİ YÖNETMELİK VE DİSİPLİN TALİMATI

ASMMMO FUTBOL LİGİ YÖNETMELİK VE DİSİPLİN TALİMATI ASMMMO FUTBOL LİGİ YÖNETMELİK VE DİSİPLİN TALİMATI MADDE 1 - AMAÇ ve KAPSAM 1.1. Bu yönetmelik ve disiplin talimatı; Meslek mensuplarının, kaynaşması, tanışması, sporun kitlelere yayılması, spora ilginin

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ MADDE 1 GENEL HÜKÜMLER (1) Halı Saha Ligi TFF tarafından düzenlenir. Futbol Gelişim Direktörlüğü bu statüde yer alan hususlarda karar vermeye yetkilidir.

Detaylı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Sezonu U17 (17 Yaş-altı) Ligi Statüsü

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Sezonu U17 (17 Yaş-altı) Ligi Statüsü Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu 2017-2018 Sezonu U17 (17 Yaş-altı) Ligi Statüsü Madde 1 - Amaç ve Kapsam: Bu statü; Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu na ilgili sezon için kayıt yaptıran Süper Lig, 1.Lig ve

Detaylı

REKTÖRLÜK KUPASI SALON FUTBOLU (ERKEK) TURNUVASI BAŞVURU FORMU

REKTÖRLÜK KUPASI SALON FUTBOLU (ERKEK) TURNUVASI BAŞVURU FORMU 2018-2019 REKTÖRLÜK KUPASI SALON FUTBOLU (ERKEK) TURNUVASI BAŞVURU FORMU Fakülte/ Yüksekokul / MYO Adı : Sorumlu Kişi Adı : GSM ve Dahili İletişim Bilgileri : E-posta (güncel) : Belgegeçer : ERKEK SALON

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU FUTSAL OYUN KURALLARI ( )

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU FUTSAL OYUN KURALLARI ( ) KURAL 1 - OYUN ALANI Alan Zemini Maçlar, müsabaka yönetmelikleri doğrultusunda, düz, aşındırıcı olmayan ve tercihen ahşap veya suni malzemeden yapılmış zeminde oynanmalıdır. Beton veya asfalt zeminden

Detaylı

2019 REKTÖRLÜK KUPASI FUTBOL (ERKEK) TURNUVASI PERSONEL BAŞVURU FORMU

2019 REKTÖRLÜK KUPASI FUTBOL (ERKEK) TURNUVASI PERSONEL BAŞVURU FORMU 2019 REKTÖRLÜK KUPASI FUTBOL (ERKEK) TURNUVASI PERSONEL BAŞVURU FORMU Sorumlu Kişi Adı : GSM ve Dahili İletişim Bilgileri : E-posta (güncel) : Belgegeçer : ERKEK FUTBOL PERSONEL TAKIM LİSTESİ 1 2 3 4 5

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 10.SPOR ŞENLİKLERİ PROGRAMI ( NİSAN 2017 )

BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 10.SPOR ŞENLİKLERİ PROGRAMI ( NİSAN 2017 ) KAMPÜS STADYUMU BOZOK ÜNİVERSİTESİ 06 07 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 0.SPOR ŞENLİKLERİ PROGRAMI ( 0- NİSAN 07 ) BOZOK ÜNİVERSİTESİ FUTBOL MÜSABAKA MAÇ LİSTESİ 0:00 MÜH. MİM.FAK. SAĞLIK YÜKSEKOKULU :30 BESYO SORGUN

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.2011 20.07.2012 Doğu_Lig_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası Tenis Ligi Talimatı

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU SALON FUTBOLU DEPLASMANLI LİG ÜNİLİG MÜSABAKA TALİMATI

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU SALON FUTBOLU DEPLASMANLI LİG ÜNİLİG MÜSABAKA TALİMATI TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU SALON FUTBOLU DEPLASMANLI LİG ÜNİLİG MÜSABAKA TALİMATI Madde 1. Amaç ve Kapsam Bu Talimat, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenecek olan Salon

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 8. SPOR ŞENLİĞİ MÜSABAKALARI

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 8. SPOR ŞENLİĞİ MÜSABAKALARI SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 8. SPOR ŞENLİĞİ MÜSABAKALARI ÖĞRENCİ BASKETBOL 2. Sağlık Bilimleri Fakültesi 3. Artvin MYO 4. Arhavi MYO 5. Borçka Acarlar MYO BASKETBOL TURNUVASI GRUPLAR 1 Borçka

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ MADDE 1 GENEL HÜKÜMLER (1) Halı Saha Ligi TFF tarafından düzenlenir. Futbol Gelişim Direktörlüğü bu statüde yer alan hususlarda karar vermeye yetkilidir.

Detaylı

2013 2014 SEZONU ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ

2013 2014 SEZONU ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ 2013 2014 SEZONU ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ MADDE 1 KUPANIN OLUŞUMU ve KATILIM ŞARTLARI (1) TFF nin ulusal düzeyde düzenlediği kupanın ismi Türkiye Kupası dır. Türkiye Kupası nın isimlendirme

Detaylı

KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU SEZONU U21 BÖLGESEL 1'inci LİG STATÜSÜ

KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU SEZONU U21 BÖLGESEL 1'inci LİG STATÜSÜ KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU 2017-2018 SEZONU U21 BÖLGESEL 1'inci LİG STATÜSÜ Madde 1 - Amaç ve Kapsam: Bu statü; 1'inci Lig ve BTM grubunda tescilli futbol takımlarında bulunan kulüplerin A takım kategorisinin

Detaylı

TÜRKİYE MASTER SÜPER LİGİ SEZONU TÜRKİYE ŞAMPİYONASI TALİMATLARI

TÜRKİYE MASTER SÜPER LİGİ SEZONU TÜRKİYE ŞAMPİYONASI TALİMATLARI A. ŞAMPİYONA YERİ VE KATILIM ŞARTLARI 1. Türkiye Şampiyonası 23-29 Nisan 2018 tarihleri arasında, Antalya/Manavgat, Side de, Starlight Resort Hotel de gerçekleştirilecektir. 2. Takımlar otele 23 Nisan

Detaylı

KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU SEZONU U21 BÖLGESEL 1'inci LİG STATÜSÜ

KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU SEZONU U21 BÖLGESEL 1'inci LİG STATÜSÜ KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU 2017-2018 SEZONU U21 BÖLGESEL 1'inci LİG STATÜSÜ Madde 1 - Amaç ve Kapsam: Bu statü; 1'inci Lig ve BTM grubunda tescilli futbol takımlarında bulunan kulüplerin A takım kategorisinin

Detaylı

KULÜPLER ARASI ÇOCUKLAR, YILDIZLAR VE GENÇLER TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KULÜPLER ARASI ÇOCUKLAR, YILDIZLAR VE GENÇLER TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 1 KULÜPLER ARASI ÇOCUKLAR, YILDIZLAR VE GENÇLER TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI Kapsam Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu talimat, kulüpler arası Çocuklar, Yıldızlar ve Gençler Takım Şampiyonasının

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ MADDE 1 GENEL HÜKÜMLER (1) Halı Saha Ligi TFF tarafından düzenlenir. TFF bu statüde yer alan hususlarda karar vermeye yetkilidir. (2) Halı Saha Ligi, Türkiye

Detaylı

NEYMAR JR S FIVE 2017 OYUN KURALLARI

NEYMAR JR S FIVE 2017 OYUN KURALLARI NEYMAR JR S FIVE 2017 OYUN KURALLARI NEYMAR JR S FIVE OYUN KURALLARI 1. OUTPLAY 2. MAÇ SAHASI 3. KALE 4. OYUNCU SAYISI 5. OYUNCU EKİPMANLARI 6. TOP 7. HAKEM 8. MAÇ SÜRESİ 9. MAÇ BAŞLANGICI VE YENİDEN BAŞLAMASI

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ MADDE 1 GENEL HÜKÜMLER TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ (1) Halı Saha Ligi TFF tarafından düzenlenir. TFF bu statüde yer alan hususlarda karar vermeye yetkilidir. (2) Halı Saha Ligi, Türkiye

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU ÜNİLİG SALON FUTBOLU MÜSABAKA TALİMATI

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU ÜNİLİG SALON FUTBOLU MÜSABAKA TALİMATI TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU ÜNİLİG SALON FUTBOLU MÜSABAKA TALİMATI Madde 1. Amaç ve Kapsam Bu Talimat, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenecek olan ÜNİLİG Salon Futbolu

Detaylı

Madde 2. Takımlar Her takım 4 oyuncudan oluşur (3 oyuncu sahada, bir oyuncu yedek).

Madde 2. Takımlar Her takım 4 oyuncudan oluşur (3 oyuncu sahada, bir oyuncu yedek). 3x3 Resmi Oyun Kuralları Ocak 2015 Resmi FIBA Basketbol oyun kuralları sadece bu belgede belirtilen 3x3 oyun kuralları için değil bütün oyun durumları için geçerlidir. Madde 1. Saha ve Top Müsabaka 3x3

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ MADDE 1 GENEL HÜKÜMLER TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ (1) Halı Saha Ligi TFF tarafından düzenlenir. TFF bu statüde yer alan hususlarda karar vermeye yetkilidir. (2) Halı Saha Ligi, Türkiye

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU SUTOPU DEPLASMANLI LİG MÜSABAKA TALİMATI

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU SUTOPU DEPLASMANLI LİG MÜSABAKA TALİMATI TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU SUTOPU DEPLASMANLI LİG MÜSABAKA TALİMATI Madde 1. Amaç ve Kapsam Bu Talimat, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenecek olan Sutopu Deplasmanlı

Detaylı

e) Disiplin Kurulu: İşbu talimat hükümlerine göre disiplin cezası verme hususunda yetkili kılınmış olan kurulu,

e) Disiplin Kurulu: İşbu talimat hükümlerine göre disiplin cezası verme hususunda yetkili kılınmış olan kurulu, TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HiF DİSİPLİN TALİMATI MADDE 1 - Amaç ve Kapsam Bu Talimat, Herkes için Futbol turnuvaları kapsamında yapılan müsabakalarda disiplini sağlamak, disiplin kurullarının oluşumunu,

Detaylı

KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU SEZONU U21 SÜPER LİG STATÜSÜ

KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU SEZONU U21 SÜPER LİG STATÜSÜ KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU 2018-2019 SEZONU U21 SÜPER LİG STATÜSÜ Madde 1 - Amaç ve Kapsam: Bu statü; Süper Lig grubunda tescilli futbol takımlarında bulunan kulüplerin A takım kategorisinin bir alt-kategorisi

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTSAL BRANŞ TALİMATI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTSAL BRANŞ TALİMATI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen ve ilan edilen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU KULÜPLER ARASI YILDIZLAR TENİS LİGİ TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU KULÜPLER ARASI YILDIZLAR TENİS LİGİ TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU KULÜPLER ARASI YILDIZLAR TENİS LİGİ TALİMATI Kapsam Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu talimat, kulüpler arası Yıldızlar tenis liglerinin düzenlenmesini, idari

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTBOL BRANŞ TALİMATI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTBOL BRANŞ TALİMATI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen ve ilan edilen hükümlere, Ulusal/Uluslararası federasyon branş müsabaka Kurallarına

Detaylı

RED BULL NEYMAR JR S FIVE OYUN KURALLARI 2019 VERSİYON 1.0

RED BULL NEYMAR JR S FIVE OYUN KURALLARI 2019 VERSİYON 1.0 RED BULL NEYMAR JR S FIVE OYUN KURALLARI 2019 VERSİYON 1.0 RED BULL NEYMAR JR S FIVE OYUN KURALLARI 2019 Red Bull Neymar Jr s Five Turnuvasının, kendine özgü kuralları vardır. Bunlar, Red Bull Neymar JR

Detaylı

Ekteki dokümanda, Plaj Futbolu Oyun Kurallarıyla ilgili kabul edilen başlıca değişikliklerin ve hakemler için rehber özetini bulacaksınız.

Ekteki dokümanda, Plaj Futbolu Oyun Kurallarıyla ilgili kabul edilen başlıca değişikliklerin ve hakemler için rehber özetini bulacaksınız. FIFA üyelerine Sirküler no. 1434 Rio De Janeiro, 4 Temmuz 2014 SG/jya Plaj Futbolu Oyun Kuralları Değişiklikleri 2014 Sevgili Bay veya Bayan Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) Alt Komitesi ve FIFA

Detaylı

FUTBOL SEZONU HAKEM KURAL SINAVI

FUTBOL SEZONU HAKEM KURAL SINAVI Merkez Hakem Kurulu 2015-2016 FUTBOL SEZONU HAKEM KURAL SINAVI Sınava Girecek Hakemin Adı Soyadı Lisans Numarası İli İmzası :. :. :. :. SINAV TİPİ (1) 10.06.2015 SINAV TALİMATI 1.Kural sınavı ile ilgili

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTBOL BRANŞ TALİMATI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTBOL BRANŞ TALİMATI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen ve ilan edilen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına

Detaylı

SEZONU TÜRKİYE MASTERLER VE VETERANLAR FUTBOL FEDERASYONU TÜRKİYE ŞAMPİYONASI STATÜSÜ

SEZONU TÜRKİYE MASTERLER VE VETERANLAR FUTBOL FEDERASYONU TÜRKİYE ŞAMPİYONASI STATÜSÜ 2017 2018 SEZONU TÜRKİYE MASTERLER VE VETERANLAR FUTBOL FEDERASYONU TÜRKİYE ŞAMPİYONASI STATÜSÜ MADDE 1 TAKIM SAYISI, GRUPLARIN OLUŞUMU 2017 2018 sezonu TMVFL Türkiye Şampiyonası Grup Müsabakaları 24 takımın

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU ÜNİLİG VOLEYBOL MÜSABAKA TALİMATI

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU ÜNİLİG VOLEYBOL MÜSABAKA TALİMATI TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU ÜNİLİG VOLEYBOL MÜSABAKA TALİMATI Madde 1. Amaç ve Kapsam Bu Talimat, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenecek olan ÜNİLİG Voleybol una katılım

Detaylı

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ HOKEY BRANġ AÇIKLAMALARI

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ HOKEY BRANġ AÇIKLAMALARI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

SEZONU TÜRKİYE MASTERLER VE VETERANLAR FUTBOL LİGİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI STATÜSÜ

SEZONU TÜRKİYE MASTERLER VE VETERANLAR FUTBOL LİGİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI STATÜSÜ 2016 2017 SEZONU TÜRKİYE MASTERLER VE VETERANLAR FUTBOL LİGİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI STATÜSÜ MADDE 1 TAKIM SAYISI, GRUPLARIN OLUŞUMU 2016 2017 sezonu TMVFL Türkiye Şampiyonası Grup Müsabakaları 16 takımın

Detaylı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu. Kadınlar Ligi Statüsü

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu. Kadınlar Ligi Statüsü Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Kadınlar Ligi Statüsü ŞUBAT 2017 2016 2017 Futbol Sezonu Kadınlar Ligi Statüsü Madde 1 - Amaç ve Kapsam: Bu statü; KTFF'na tescilli Süper Lig, 1.Lig ile diğer futbol takımlarında

Detaylı

İZVET İZMİR VETERAN MASA TENİSÇİLERİ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ EGE FERDİ RATİNG LİGİ TALİMATI

İZVET İZMİR VETERAN MASA TENİSÇİLERİ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ EGE FERDİ RATİNG LİGİ TALİMATI İçindekiler Sayfa No. 1.0 Amaç-Kapsam 2 2.0 Tanım 2 3.0 Sorumluluklar -Kısaltmalar 2 4.0 Uygulama 2,3,4.5 Hazırlayan : İzvet Turnuva Tertip Komitesi Onay : Başkan Değişiklik Kayıtları: Yayın No Değişiklik

Detaylı

TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ

TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ MADDE 1- KUPANIN OLUŞUMU ve KATILIM ŞARTLARI (1) TFF nin ulusal düzeyde oynattığı profesyonel lig müsabakalarından sonraki kupa müsabakalarının ismi Türkiye Kupası dır.

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU RAGBİ DEPLASMANLI LİG MÜSABAKA TALİMATI

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU RAGBİ DEPLASMANLI LİG MÜSABAKA TALİMATI TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU RAGBİ DEPLASMANLI LİG MÜSABAKA TALİMATI Madde 1. Amaç ve Kapsam Bu Talimat, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenecek olan Ragbi Deplasmanlı

Detaylı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Sezonu U15 (15 Yaş-altı) Ligi Statüsü

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Sezonu U15 (15 Yaş-altı) Ligi Statüsü Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu 2016-2017 Sezonu U15 (15 Yaş-altı) Ligi Statüsü Madde 1 - Amaç ve Kapsam: Bu statü; Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu na ilgili sezon için kayıt yaptıran Süper Lig, 1.Lig ve

Detaylı

SINAV TİPİ (1) HAKEM KURAL SINAVI 2008 TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU. Sınava Girecek Hakemin. Adı Soyadı :... Lisans No. :...

SINAV TİPİ (1) HAKEM KURAL SINAVI 2008 TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU. Sınava Girecek Hakemin. Adı Soyadı :... Lisans No. :... TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU HAKEM KURAL SINAVI 2008 Sınava Girecek Hakemin Adı Soyadı :... Lisans No. :... İli :... İmza :... SINAV TİPİ (1) SINAV TALİMATI 1. Kural sınavı ile ilgili

Detaylı

SINAV TİPİ (4) HAKEM KURAL SINAVI 2008 TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU. Sınava Girecek Hakemin. Adı Soyadı :... Lisans No. :...

SINAV TİPİ (4) HAKEM KURAL SINAVI 2008 TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU. Sınava Girecek Hakemin. Adı Soyadı :... Lisans No. :... TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU HAKEM KURAL SINAVI 2008 Sınava Girecek Hakemin Adı Soyadı :... Lisans No. :... İli :... İmza :... SINAV TİPİ (4) SINAV TALİMATI 1. Kural sınavı ile ilgili

Detaylı

SINAV TİPİ (3) HAKEM KURAL SINAVI 2008 TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU. Sınava Girecek Hakemin. Adı Soyadı :... Lisans No. :...

SINAV TİPİ (3) HAKEM KURAL SINAVI 2008 TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU. Sınava Girecek Hakemin. Adı Soyadı :... Lisans No. :... TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU HAKEM KURAL SINAVI 2008 Sınava Girecek Hakemin Adı Soyadı :... Lisans No. :... İli :... İmza :... SINAV TİPİ (3) SINAV TALİMATI 1. Kural sınavı ile ilgili

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ 1- Halı Saha Ligi Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenir. TFF tarafından atanacak Organizasyon Komitesi bu statüde yer alan hususlarda karar

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI VE BİREYSEL TENİS LİGİ TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI VE BİREYSEL TENİS LİGİ TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI VE BİREYSEL TENİS LİGİ TALİMATI İLK YAYIN TARİHİ DEĞİŞİKLİK TARİHİ TALİMAT SERİ NUMARASI 18.08.2011 20.06.2017 Doğu_Lig_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası ve Bireysel

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTBOL BRANŞ TALİMATI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTBOL BRANŞ TALİMATI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen ve ilan edilen hükümlere, Ulusal/Uluslararası federasyon branş müsabaka Kurallarına

Detaylı

VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER

VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER HAZIRLAYAN CELALETTİN LÜTFİ BEKTAŞ 2017 1 Voleybol,File ile ikiye bölünmüş bir Oyun Alanı üzerinde İki (2) Takım tarafından oynanan bir Spordur. Voleybol Oyununun

Detaylı

HiF TURNUVALARI TALİMATI

HiF TURNUVALARI TALİMATI TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HiF TURNUVALARI TALİMATI A. BAŞLANGIÇ HÜKÜMLERİ Madde 1. Amaç ve Kapsam Bu Talimat, Türkiye genelinde yürütülecek olan Herkes için Futbol faaliyetleri kapsamında düzenlenecek

Detaylı