METİN SABANCI OKULLARI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÇALIŞMALARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "METİN SABANCI OKULLARI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÇALIŞMALARI"

Transkript

1 METİN SABANCI OKULLARI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÇALIŞMALARI

2 BEDEN EĞİTİMİ NEDİR?

3 BEDEN EĞİTİMİ NEDİR? İnsanları hem ruhen, hem fikren ve bedenen olgunlaştıran, geliştiren, en az yorgunluğa karşılık en çok fayda sağlayan jimnastik, oyun ve spor faaliyetlerini içine alan bir ilimdir.

4 Bireyin hareket gereksinmesini karşılamak bireyi bedensel, psikolojik ve sosyolojik açıdan sağlıklı kılmak için yapılan tüm etkinliklerini kapsamaktadır. İnsanın toplum kurallarına uygun olarak yaşaması birbirleriyle olan ilişkilerinin iyi örneğini verebilmesi, yardım sever, insan haklarına saygılı, dürüst davranması, zeki, ruhsal ve bedensel yapı itibariyle sağlıklı olmasıyla bağlantılıdır. Beden eğitimi insanın sosyalleşebilmesi ve kişiliğini bulup doğru bir çizgi üzerinde rol almasında büyük rol oynar. Kısacası beden eğitimi bireyin beden sağlığını, beden becerilerini geliştirmeye yönelik, gerektiğinde çevresel koşullara ve katılımcıların özelliklerine göre değiştirilebilen esnek kurallara dayalı oyuna, jimnastiğe, spora dönük alıştırma ve çalışmaların tümünü kapsayan geniş tabanlı bir etkinliktir.

5 Okullarda Beden Eğitimi ve Sporun Temel Amacı Nedir?

6 Öğrencilerin fiziksel etkinlikler, yani hareketler yolu ile gelişim ve eğilimlerini sağlayarak her öğrencinin hareket kapasitesinin en üst düzeye ulaşmasına yardımcı olmaktır. Eğitimde amaçların gerçekleştirilmesinde öğrencilerin zihinsel ve duygusal eğitimleri içinde şartların düzenlenmesine bağlıdır. Bu nedenle beden eğitimi ve spor genel eğitimin ayrılamaz bir parçasıdır. Günümüzde beden eğitimi ve spor yetişmekte olan yeni nesillerin temel kaynağı olan insana, fikren ve bedenen sağlık kazandıran bir etkinlik planı olarak kabul edilmektedir.

7 Beden Eğitiminin Yararları

8 1. Sağlığa Destek : Beden Eğitimi, etkinliklere katılımı ile çocuğun bedensel formunu ve iskelet sistemini geliştirir. 2. Aktif Yaşam Tarzı : Çocuk Beden Eğitimi etkinliklerine katılarak mutlu bir çocuk olabilir. Aynı zamanda bireysel sorumluluğu gelişir. 3. Pozitif Etkileşim : Beden Eğitimi, ortak ve kurallara uygun oyun becerilerini destekleyen doğal bir öğrenme ortamı sağlar, hareket eğitimi etkinlikleri ile çocukların birbirleriyle iletişim kurma becerisi gelişir 4. Kendine Güve ve Kendini Gerçekleştirme : Beden Eğitimi etkinlikleri çocuklara kendine değer verme duygusunu aşılar. 5. Akademik Başarı : Beden Eğitimi aktif beden, aktif beyin ilkesini benimser.

9 ZİHİNSEL ÖĞRENME YETERSİZLİĞİ OLAN ÇOCUKLARDA BEDEN EĞİTİMİ

10 Zihinsel öğrenme yetersizliği olan çocukların bedensel gelişimlerinin yetersizliği olmayan çocuklara göre yavaş olduğu, bedensel olarak daha zayıf ve güçsüz oldukları ve motor becerileri yönünden belirgin bir farklılık gösterdikleri bilinmektedir. Bunun bir nedeni de bu çocukların çevrelerinde gerekli hareket ve egzersiz ortamını yakalayamamış olmalarıdır. Bu nedenle Beden Eğitimi dersi zihinsel öğrenme yetersizliği olan öğrencilerin eğitiminde önemli bir yer tutmaktadır. Beden Eğitimi dersi zihinsel öğrenme yetersizliği olan çocukların motor becerilerinin gelişimini sağlarken aynı zamanda sosyal yaşama uyum sağlamalarına, kendilerini tanımalarına, kendilerine güven duymalarına ve bağımsız biçimde yaşamalarına da katkıda bulunur. Toplumsal yaşam alanlarında daha aktif ve katılımcı bir biçimde rol almalarını sağlar.

11 BEDEN EĞİTİMİ DERSİ İŞLERKEN

12 Beden Eğitimi dersindeki etkinliklerin süresi öğrencileri yormayacak, usandırmayacak uzunlukta olmalı ve onların dikkat sürelerine uygun olarak plânlanmalıdır. Çalışmalar sırasında, her bir becerinin net, basit ve kısa yönergelerle öğretilmesi, öğrenilen yönergelerin ve becerilerin sık sık tekrarlanması gerekmektedir. Ayrıca beden eğitimi etkinliklerinde, ritim araçları ve müzikten yararlanılmalı, Beden Eğitimi dersi mümkün olduğunca çeşitli araç gereçlerle desteklenerek işlenmelidir. Ayrıca, araçların kullanımı sırasında ortaya çıkabilecek tehlikelere karşı öğrenciler bilgilendirilmeli ve çeşitli önlemler alınmalıdır. Beden Eğitimi dersinde öğrencilerin rahat hareket etmesini sağlayacak şekilde giyinmeleri (eşofman, tişört, şort vb.) sağlanmalıdır.

13 GENEL AMAÇLAR Bu programı başarıyla tamamlayan her öğrenci; 1. İyi duruş alışkanlığı kazanır. 2. Sporla ilgili temel bilgi, beceri ve alışkanlıklar kazanır. 3. Ritm ve müzik eşliğinde düzenli hareketler yapma becerisi kazanır. 4. İşbirliği içinde çalışma ve birlikte davranma alışkanlığı kazanır. 5. Görev ve sorumluluk alma, dostça oynama ile ilgili tavır ve alışkanlıklar kazanır. 6. Sinir, kas ve eklem koordinasyonunu geliştirir. 7. Vücut sistemlerini güçlendirir ve geliştirir. 8. Boş zamanlarını spor etkinlikleri ile değerlendirmeye istekli olur.

14 ÖZEL AMAÇLAR 1. Vücudun bölümlerini tanır. 2. Vücut bölümlerini hareket ettirme çalışmaları yapar. 3. Temel duruşlarla ilgili beceriler geliştirir. 4. Yerinde dönüşler yapar. 5. Çeşitli şekillerde dizilmeler yapar. 6. Vücut bölümlerinin esnekliğini geliştirir. 7. Yürüme çalışmaları yapar. 8. Koşu çalışmaları yapar. 9. Sıçrama çalışmaları yapar. 10. Atlama çalışmaları yapar. 11. Tırmanma çalışmaları yapar. 12. Top yuvarlama çalışmaları yapar.

15 13. Top atma çalışmaları yapar. 14. Top tutma çalışmaları yapar. 15. Top zıplatma çalışmaları yapar. 16. Top sürme çalışmaları yapar. 17. Topa ayakla vurma çalışmaları yapar. 18. Minder hareketleri yapar. 19. İple hareketler yapar. 20. Çemberle hareketler yapar. 21. "Jimnastik sırası"nda denge geliştirici hareketler yapar. 22. Taklidi hareketler yapar. 23. Eğitsel oyunlar oynama becerisi geliştirir. 24. Halk dansları oynama becerisi geliştirir. 25. Oyunlarda dostça oynamaya özen gösterir. 26. Basketbol oyunu ile ilgili çalışmalar yapar.

16 27. Voleybol oyunu ile ilgili çalışmalar yapar. 28. Futbol oyunu ile ilgili çalışmalar yapar. 29. Sportif oyunlar oynama becerisi geliştirir. 30. Spor araç gereçlerin tanır. 31. Spor araç gereçlerinin kullanımına özen gösterir. 32. Spor yapmanın sağlık açısından önemini bilir. 33. Sağlığını korumaya özen gösterir.

17 AMAÇ ve DAVRANIŞLAR (1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. ve 8. Yıl) ÜNİTE I. VÜCUT HAREKETLERİ Amaç 1. Vücudun bölümlerini tanır. Davranışlar 1. Adı söylenen bölümü gösterir. 2. Gösterilen bölümün adını söyler. Amaç 2. Vücut bölümlerini hareket ettirme çalışmaları yapar. Davranışlar 1. Vücudun bir bölümüyle diğer bir bölümüne dokunur. 2. Vücudun bir bölümüyle çevresindeki nesnelere dokunur. 3. Adı söylenen vücut bölümünü hareket ettirir.

18 ÜNİTE II. DÜZEN ALIŞTIRMALARI Amaç 3. Temel duruşlarla ilgili beceriler geliştirir. Davranışlar 1. "Rahat ol" duruşu yapar. 2. "Hazır ol" duruşu yapar. 3. Tek ayak üzerinde durur. 4. Parmak uçlarında durur. 5. Kartal duruşu yapar. 6. Plânör duruşu yapar. 7. Çömelik duruşu yapar. 8. Diz üstü duruşu yapar.

19 Amaç 4. Yerinde dönüşler yapar. Davranışlar 1. Yerinde sağa döner. 2. Yerinde sola döner. 3. Yerinde geriye döner. Amaç 5. Çeşitli şekilde dizilmeler yapar. Davranışlar 1. Geniş kolda sıra olur. 2. Derin kolda sıra olur. 3. Geniş kolda açılır. 4. Derin kolda açılır.

20 ÜNİTE III. TEMEL HAREKETLER YAPAR Amaç 6. Vücut bölümlerinin esnekliğini geliştirir. Davranışlar 1. Yatarak baş hareketleri yapar. 2. Yatarak omuz hareketleri yapar. 3. Yatarak kol hareketleri yapar. 4. Yatarak bacak hareketleri yapar. 5. Ayakta baş hareketleri yapar. 6. Ayakta omuz hareketleri yapar. 7. Ayakta kol hareketleri yapar. 8. Ayakta bilek hareketleri yapar. 9. Ayakta parmak hareketleri yapar. 10. Ayakta bacak hareketleri yapar.

21 Amaç 7. Yürüme çalışmaları yapar. Davranışlar 1. Serbest şekilde yürür. 2. Tempoya uygun yürür. 3. Elindeki nesne ile yürür. 4. İki paralel çizgi arasından yürür. 5. Geri geri yürür. 6. Yan yan yürür. 7. Büyük adımlarla yürür. 8. Parmak ucunda yürür. 9. Topuk üzerinde yürür. 10. Çizgi üzerinde yürür. 11. Engelleri aşarak yürür. 12. Belirlenen şekillere basarak yürür.

22 Amaç 8. Koşu çalışmaları yapar. Davranışlar 1. Serbest şekilde koşar. 2. Tempoya uygun koşar. 3. Hedefe doğru koşar. 4. Geri geri koşar. 5. Yan yan koşar. 6. Çizgi üzerinde koşar. 7. Elindeki nesne ile koşar. 8. Engellerin arasından koşar. 9. Parmak ucunda koşar. 10. Dizlerini karnına çekerek koşar. 11. Topuklarını kalçaya vurarak koşar.

23 Amaç 9. Sıçrama çalışmaları yapar. Davranışlar 1. Çift ayakla olduğu yerde sıçrar. 2. Çift ayakla ileriye sıçrar. 3. Çift ayakla geriye sıçrar. 4. Çift ayakla yana sıçrar. 5. Tek ayakla olduğu yerde sıçrar. 6. Tek ayakla ileriye sıçrar. 7. Tek ayakla geriye sıçrar. 8. Tek ayakla yana sıçrar.

24 Amaç 10. Atlama çalışmaları yapar. Davranışlar 1. Yumuşak zemine koşarak atlar. 2. Üstüne çıktığı belli yükseklikteki araçtan atlar. 3. Belli yükseklikteki engel üzerinden tek ayakla atlar. 4. Belli yükseklikteki engel üzerinden çift ayakla atlar. Amaç 11. Tırmanma çalışmaları yapar. Davranışlar 1. Parmaklıktan tırmanır. 2. Eğimli yüzeyden tırmanır.

25 ÜNİTE IV. TOP ALIŞTIRMALARI Amaç 12. Top yuvarlama çalışmaları yapar. Davranışlar 1. Oturarak yerden çift elle top yuvarlar. 2. Ayakta yerden çift elle top yuvarlar. 3. Oturarak yerden tek elle top yuvarlar. 4. Ayakta yerden tek elle top yuvarlar. Amaç 13. Top atma çalışmaları yapar. Davranışlar 1. Topu öne çift elle atar. 2. Topu geriye çift elle atar.

26 3. Topu yukarıya çift elle atar. 4. Topu aşağıya çift elle atar. 5. Topu öne tek elle atar. 6. Topu geriye tek elle atar. 7. Topu yukarıya tek elle atar. 8. Topu aşağıya tek elle atar. Amaç 14. Top tutma çalışmaları yapar. Davranışlar 1. Oturarak yerden atılan topu tutar. 2. Ayakta yerden atılan topu tutar. 3. Oturarak göğüs hizasından atılan topu tutar. 4. Ayakta göğüs hizasından atılan topu tutar. 5. Yukarıya atılan topu tutar. 6. Zıplayan topu tutar.

27 Amaç 15. Top zıplatma çalışmaları yapar. Davranışlar 1. Çift elle topu zıplatır. 2. Tek elle topu zıplatır. Amaç 16. Top sürme çalışmaları yapar. Davranışlar 1. Belirlenen hedefe kadar çift elle top sürer. 2. Belirlenen hedefe kadar tek elle top sürer.

28 Amaç 17. Topa ayakla vurma çalışmaları yapar. Davranışlar 1. Duran topa ayağının ucu ile vurur. 2. Duran topa ayağının dışı ile vurur. 3. Duran topa ayağının içi ile vurur. 4. Hareketli topa ayağının ucu ile vurur. 5. Hareketli topa ayağının dışı ile vurur. 6. Hareketli topa ayağının içi ile vurur. 7. Topu belirlenen hedefe atar.

29 ÜNİTE V. ARAÇLA JİMNASTİK Amaç 18. Minder hareketleri yapar. Davranışlar 1. Minderde yuvarlanır. 2. Minderde yüzükoyun sürünür. 3. Minderde kalça üzerinde sürünür. 4. Minderde düz takla atar. 5. Minderde ters takla atar. 6. Minderde köprü duruşunda durur. 7. Minderde amut duruşunda durur.

30 Amaç 19. İple hareketler yapar. Davranışlar 1. İpi önde sallar. 2. İpi yanda sallar. 3. İpi arkada sallar. 4. İpi önde çevirir. 5. İpi yanda çevirir. 6. İpi arkada çevirir. 7. Çift ayakla ip atlar. 8. Tek ayakla ip atlar.

31 Amaç 20. Çemberle hareketler yapar. Davranışlar 1. Dik tutulan çemberin içinden geçer. 2. Tuttuğu çemberin içinden geçer. 3. Çemberle ip atlar. 4. Çemberi yuvarlar. 5. Çemberi kolunda çevirir. 6. Çemberi ayağında çevirir. 7. Çemberi belinde çevirir.

32 Amaç 21. "Jimnastik sırası"nda denge geliştirici hareketler yapar. Davranışlar 1. "Jimnastik sırası"nda ileri yürür. 2. "Jimnastik sırası"nda yüzükoyun öne sürünür. 3. "Jimnastik sırası"nda yüzükoyun arkaya sürünür. 4. "Jimnastik sırası"nda kalça üzerinde öne sürünür. 5. "Jimnastik sırası"nda kalça üzerinde yana sürünür. 6. "Jimnastik sırası"nda kalça üzerinde arkaya sürünür. 7. "Jimnastik sırası"nda araç taşıyarak yürür. 8. "Jimnastik sırası"nda sağa döner. 9. "Jimnastik sırası"nda sola döner. 10. "Jimnastik sırası"nda arkaya döner.

33 ÜNİTE VI. OYUN OYNUYORUM Amaç 22. Taklidi hareketler yapar. Davranışlar 1. Adı söylenen hayvanın hareketini taklit eder. 2. İnsan hareketini taklit eder. 3. Adı söylenen aracın hareketini taklit eder. Amaç 23. Eğitsel oyunlar oynama becerisi geliştirir. Davranışlar 1. Oyuna uygun giyinir. 2. Oyun düzenini alır. 3. Kurallarına uygun olarak oyunun hareketlerini yapar.

34 Amaç 24. Halk dansları oynama becerisi geliştirir. Davranışlar 1. Oyuna uygun giyinir. 2. Oyun düzenini alır. 3. Oyunun ezgisine uygun figürleri yapar/oyunun sözlerine ve ezgisine uygun figürleri yapar. Amaç 25. Oyunlarda dostça oynamaya özen gösterir. Davranışlar 1. Oyunun kurallarına uymaya istekli olur. 2. Oyunun kurallarına uymayanları uyarır. 3. Oyun oynarken arkadaşlarıyla uyumlu olur. 4. Oyun ve yarışmalarda kazanan kişiyi/grubu alkışlar.

35 ÜNİTE VII. TAKIM SPORLARI Amaç 26. Basketbol oyunu ile ilgili çalışmalar yapar. Davranışlar 1. Top sürer. 2. Potaya top atar. 3. Potadan dönen topu tutar. 4. Arkadaşından gelen topu tutar. 5. Arkadaşına top atar. 6. Turnikeye girer.

36 Amaç 27. Voleybol oyunu ile ilgili çalışmalar yapar. Davranışlar 1. Parmakla paslaşır. 2. Manşetle paslaşır. 3. Parmaklarıyla topu filenin üzerinden geçirir. 4. Manşetle topu filenin üzerinden geçirir. 5. Elinin içiyle servis atar. 6. Elinin dışıyla servis atar.

37 Amaç 28. Futbol oyunu ile ilgili çalışmalar yapar. Davranışlar 1. Ayakla paslaşır. 2. Top sürer. 3. Kaleye şut atar. 4. Gelen topa başıyla vurur. 5. Gelen topa diziyle vurur. 6. Gelen topu ayak tabanıyla yakalar.

38 Amaç 29. Sportif oyunlar oynama becerisi geliştirir. Davranışlar 1. Takım oyununa uygun giyinir. 2. Takım oyununa uygun oyun düzeni alır. 3. Takım oyununun kurallarına uygun hareketler yapar. ÜNİTE VIII. SPOR ARAÇ GEREÇLERİ VE KULLANIMI Amaç 30. Spor araç gereçlerini tanır. Davranışlar 1. Adı söylenen spor araç gerecini gösterir. 2. Gösterilen spor araç gericinin adını söyler.

39 Amaç 31. Spor araç gereçlerinin kullanımına özen gösterir. Davranışlar 1. Yaptığı spor faaliyetine uygun araç gereci kullanır. 2. Spor araç gerecini kullandıktan sonra yerine koyar. ÜNİTE IX.SPOR VE SAĞLIK BİLGİLERİ Amaç 32. Spor yapmanın sağlık açısından önemini bilir. Davranışlar 1. Spor yapmanın bedenimizin gelişimine yardımcı olduğunu söyler. 2. Spor yapmanın ruh sağlığımız için yararlı olduğunu söyler. 3. Spor yapmanın kaslarımızı kuvvetlendirdiğini söyler. 4. Spor yapmanın vücuda enerji sağladığını söyler.

40 Amaç 33. Sağlığını korumaya özen gösterir. Davranışlar 1. Hava şartlarına uygun giyinir. 2. Beden eğitimi çalışmaları bitiminde üzerini değiştirir. 3. Terliyken soğuk içecekler içmez

41 1)Beden Eğitiminde Yıllık Plan: Eğitim öğretim yılına başlamadan önce yıllık planlarımızı hazır hale getiriyoruz.

42 TSCV METİN SABANCI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER İLKOKULU../A SINIFI 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI TARİH AMAÇLAR DAVRANIŞLAR ÜNİTE VE KONULAR EYLÜL/ HAZİRAN AMAÇ1. Çevresinde hareket eden varlıkları gözlemleyerek hareketlerindeki farklılıkları ayırt eder. AMAÇ2. Hareket ederken vücut ve alan farkındalığı gösterir. Davranışlar 1 Öğrencilerin birbirlerine çarpmalarını engellemek için gerekli önlemler alınır. 2 Adı söylenen hayvanın hareketini taklit eder 3 İnsan hareketini taklit eder 4 Adı söylenen aracın hareketini taklit eder DAVRANIŞLAR 1 Belirli alanda yürüme, koşma, sıçrama vb. hareketleri kimseye çarpmadan, duraklamadan, geri geri, yan yan, ve farklı yönlere doğru yapılır. HAREKET BİLGİ VE BECERİLERİ TEKNİK VE YÖNTEM 1-Açık anlatım 2-Soru cevap 3-Gözlem 4Tekrarlama 5-Bireysel çalışmalar 6-Gösterip yaptırma 7-Model olma 8-Sözel ipucu 9-Fiziksel yardım ARAÇ VE GEREÇ Spor salonu minder BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR İlköğretim haftası eylül aynının 3. Haftası Hayvanları koruma günü 4 ekim Dünya çocuk günü ekim ayının ilk pazartesi DEĞERLENDİRME 1 Geri bildirim 2 Gözlem 3 İşlem Basamaklarının işlenmesi 4 Kontrol listesi

43 TSCV METİN SABANCI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER İLKOKULU /A SINIFI 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI TARİH AMAÇLAR DAVRANIŞLAR ÜNİTE VE KONULAR EYLÜL/ HAZİRAN AMAÇ3- Vücudunun farklı bölümlerini kullanarak nesneleri kontrol eder. DAVRANIŞLAR 1 Oturarak baş hareketlerini yapar 2 Oturarak onuz hareketlerini yapar 3 Oturarak kol hareketlerini yapar 4 Oturarak bacak hareketlerini yapar 5 Ayakta baş hareketlerini yapar 6 Ayakta kol hareketlerin yapar 7 Ayakta onuz hareketlerini yapar 8 Ayakta bilek hareketleri 9 Ayakta parmak hareketleri 10 Ayakta bacak hareketleri 11 El ile nesneleri (top, balon, gülle, disk vb.) fırlatma, raketle nesnelere (top, tüy top vb.) vurma, ayakla nesnelere (top, balon vb.) vurma, yuvarlama vb. hareketleri yapar. 12 Atılan nesneleri,(top, balon ve vb.) el, ayak, baş ve gövde ile tutma hareketleri üzerinde durulmalıdır. TEMEL HAREKETLER TEKNİK VE YÖNTEM 1-Açık anlatım 2-Soru cevap 3-Gözlem 4Tekrarlama 5-Bireysel çalışmalar 6-Gösterip yaptırma 7-Model olma 8-Sözel ipucu 9-Fiziksel yardım ARAÇ VE GEREÇ Spor salonu minder Ve top BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR Cumhuriyet Bayramı 29 Ekim Atatürk Haftası 10 Kasım Öğretmenler günü 24 Kasım DEĞERLENDİRME 1 Geri bildirim 2 Gözlem 3 İşlem basamaklarının işlenmesi 4 Kontrol listesi

44 TSCV METİN SABANCI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER İLKOKULU /A SINIFI 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI TARİH AMAÇLAR DAVRANIŞLAR ÜNİTE VE KONULAR EYLÜL/ HAZİRA N AMAÇ 4 Destekle yürüme çalışmaları yapar Dengeleme hareketlerini yapar. Yer değiştirme hareketlerini yapar. AMAÇ 5 Top yuvarlama çalışmaları yapar DAVRANIŞLAR 1 Destekle serbest şekilde yürür 2 Destekle,elindeki nesne ile yürür 3 Destekle,iki paralel çizgi arasında yürür 4 Destekle çizgi üzerinde yürür 5 Yürüme, koşma, kayma, sekme, tırmanma, sıçrama vb. hareketleri yapar. DAVRANIŞLAR 1 Oturarak yerden çift elle top yuvarlar 2 Ayakta yerden çift elle top yuvarlar 3 oturarak yerden tek elle top yuvarlar 4 Ayakta yerden tek elle top yuvarlar TEMEL HAREKET BİLGİ VE BECERİLERİ TEKNİK VE YÖNTEM 1-Açık anlatım 2-Soru cevap 3-Gözlem 4Tekrarlama 5-Bireysel çalışmalar 6-Gösterip yaptırma 7-Model olma 8-Sözel ipucu 9-Fiziksel yardım ARAÇ VE GEREÇ Spor salonu ve top BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası 10 Aralık gününü içne alan hafta Yeni yıl 31 Aralık 1 ocak Enerji tasarrufu Haftası ocak ayının 2 haftası DEĞERLENDİRME 1 Geri bildirim 2 Gözlem 3 işlem basamaklarının işlenmesi 4 Kontrol listesi

45 TSCV METİN SABANCI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER İLKOKULU /A SINIFI 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI TARİH AMAÇLAR DAVRANIŞLAR ÜNİTE VE KONULAR EYLÜL/ HAZİRAN AMAÇ 6- Top atma çalışmaları yapar AMAÇ 7- Top tutma çalışmaları yapar DAVRANIŞLAR 1 Topu öne çift elle atar 2 Topu geriye çift elle atar 3 Topu yukarıya çift elle atar 4 Topu aşağıya çift elle atar 5 Koşarken kendisine yerden ya da yüksekten atılan nesneleri (top, balon vb). tutma yapar DAVRANIŞLAR 1.Oturarak yerden atılan topu tutar 2 Ayakta yerden atılan topu tutar 3 Oturarak göğüs hizasından atılan topu tutar 4 Ayakta göğüs hizasından atılan topu tutar TOP ALIŞTIRMALARI TEKNİK VE YÖNTEM 1-Açık anlatım 2-Soru cevap 3-Gözlem 4Tekrarlama 5-Bireysel çalışmalar 6-Gösterip yaptırma 7-Model olma 8-Sözel ipucu 9-Fiziksel yardım ARAÇ VE GEREÇ Spor salonu VE Top BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR Orman haftası mart Dünya tiyatrolar günü 27 mart Kütüphaneler haftası mart ayının son pazartesi günü DEĞERLENDİRME 1 Geri bildirim 2Gözlem 3 İşlem basamaklarının işlenmesi 4 Kontrol listesi

46 TSCV METİN SABANCI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER İLKOKULU /A SINIFI 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI TARİH AMAÇLAR DAVRANIŞLAR ÜNİTE VE KONULAR EYLÜL/ HAZİRAN AMAÇ 8 Minder hareketleri yapar AMAÇ 9 Taklidi hareketler yapar Davranışlar 1 Minderde yuvarlanır 2 minderde yüzü koyun sürünür 3 minderde kalça üstünde sürünür 4 Minder üzerinde emekler DAVRANIŞLAR 1 Adı söylenen hayvanın hareketlerini taklit eder. 2. insan hareketini taklit eder. 3. adı söylenen aracın hareketini taklit eder. JİMNASTİK EĞİTSEL OYUN TEKNİK VE YÖNTEM 1-Açık anlatım 2-Soru cevap 3-Gözlem 4Tekrarlama 5-Bireysel çalışmalar 6-Gösterip yaptırma 7-Model olma 8-Sözel ipucu 9-Fiziksel yardım ARAÇ VE GEREÇ Spor salonu minder BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR Dünya kitap günü 23 nisanı içeren hafta Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan DEĞERLENDİRME 1 Geri bildirim 2 Gözlem 3 İşlem Basamaklarının işlenmesi 4 Kontrol listesi

47 TSCV METİN SABANCI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER İLKOKULU...A SINIFI 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI TARİH AMAÇLAR DAVRANIŞLAR ÜNİTE VE KONULAR EYLÜL/ HAZİRAN AMAÇ 10 temel duruşlarla ilgili beceriler geliştirir. AMAÇ 11 yön algısını geliştirici becerileri kazanır. Davranışlar 1. Rahat ol duruşu yapar. 2. Hazırol duruşu yapar. 3. Tek ayak üzerinde durur. 4. Parmak uçlarında durur. 5. Çömelik duruşu yapar. 6. Dizüstü duruşu yapar. DAVRANIŞLAR 1. Kendi bedeninde sağ-sol kavramını bilir. 2. Bulunduğu mekanda sağ-sol kavramını bilir. 3. Yerinde sağa döner. 4. Yerinde sola döner. 5. Yerinde geriye döner. Düzen alıştırmaları TEKNİK VE YÖNTEM 1-Açık anlatım 2-Soru cevap 3-Gözlem 4Tekrarlama 5-Bireysel çalışmalar 6-Gösterip yaptırma 7-Model olma 8-Sözel ipucu 9-Fiziksel yardım ARAÇ VE GEREÇ Spor salonu BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR Trafik ve ilk yardım haftası- mayıs ayının ilk haftası Anneler günümayıs ayının ikinci haftası Engelliler haftası mayıs Müzeler haftası mayıs DEĞERLENDİRME 1 Geri bildirim 2 Gözlem 3 İşlem Basamaklarının işlenmesi 4 Kontrol listesi

48 TSCV METİN SABANCI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER İLKOKULU /A SINIFI 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI TARİH AMAÇLAR DAVRANIŞLAR ÜNİTE VE KONULAR EYLÜL/ HAZİRAN AMAÇ 12 İple hareketler yapar. AMAÇ 13 ulusal bayramların coşkusunu rontlar, halk oyunları, dans ve spor etkinliklerine katılarak gösterir. Davranışlar 1. ipi kavrar. 2. İpi iki elini kullanarak çeker. 3. İple bağlı nesneyi çekerek yer değiştirir. 4. İpi önde sallar. 5. İpi yanda sallar. 6. İpi arkada sallar. 7. İpi önde çevirir. 8. İpi yanda çevirir. 9. İpi arkada çevirir. 10. Değişik yükseklikteki ipin üstünden atlar. DAVRANIŞLAR 1. Sınıfça bayram kutlanır. 2. Atatürk ün spor sevgisini bilir. ARAÇLA JİMNASTİK TEKNİK VE YÖNTEM 1-Açık anlatım 2-Soru cevap 3-Gözlem 4Tekrarlama 5-Bireysel çalışmalar 6-Gösterip yaptırma 7-Model olma 8-Sözel ipucu 9-Fiziksel yardım ARAÇ VE GEREÇ Spor salonu BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR Çevre koruma haftasıhaziran ayının 2. Haftası Babalar günühaziran ayının 3. Pazar günü DEĞERLENDİRME 1 Geri bildirim 2 Gözlem 3 İşlem Basamaklarının işlenmesi 4 Kontrol listesi

49 TSCV METİN SABANCI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER İLKOKULU /A SINIFI 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI TARİH AMAÇLAR DAVRANIŞLAR ÜNİTE VE KONULAR EYLÜL/ HAZİRAN AMAÇ 14 Yürüme çalışmaları yapar Davranışlar 1 Değişik zeminlerde yürür 2 Eğimli zeminlerde yürür 3 Değişik genişlikteki iki çizgi arasında yürür 4 Değişik şekillerdeki çizgi üzerinde yürür 5 Çizgi üzerinde adımlama yapar 6 Ritimle yürüme yapar Yürüme çalışmaları TEKNİK VE YÖNTEM 1-Açık anlatım 2-Soru cevap 3-Gözlem 4Tekrarlama 5-Bireysel çalışmalar 6-Gösterip yaptırma 7-Model olma 8-Sözel ipucu 9-Fiziksel yardım ARAÇ VE GEREÇ Spor salonu BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR DEĞERLENDİRME 1 Geri bildirim 2 Gözlem 3 İşlem Basamaklarının işlenmesi 4 Kontrol listesi ÖZLEM EVGİN PAMUKÇU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ FAİK BENLİ OKUL MÜDÜRÜ

50 2)Beden Eğitimi ve Oryantasyon: Okulun ilk haftası beden eğitimi dersinde de oryantasyon çalışmaları yapıyoruz. Bu yıl ilk iki günü (pazartesi ve Salı) sınıflarda öğrencileri gözlemleyerek, diğer üç gün ise (Çarşamba, Perşembe ve Cuma) öğrencileri spor salonuna alarak her sınıf bir kere derse girecek şekilde 40 dk lık öğretmenleriyle birlikte bir aktivite gerçekleştirdik.

51 3)Bep süreci:eylül ayı boyunca öğrencilerin büyük kas becerilerindeki performansına göre bir bep planı hazırlıyoruz. Bu bep planlarını hazırlarken kendimize ait kaba değerlendirme formuna göre alıyoruz. Ekim ayı başıylada bep toplantı süreci günde 2 öğrenci olucak şekilde başlıyor ve yaklaşık 2 ay süre sonrada bitiyor. Her öğrenci için fizyoterapistimizle beraber büyük kas için 5-6 amaç alıyoruz.

52 4)Ders süreleri: Beden eğitimi ve spor dersleri 40 dk.lık ders dilimlerinde gerçekleşiyor. Hafif düzey zihinsel engellilerde beden eğitimi dersi 1,2 ve 3. Sınıflarda 4 saat, 4.sınıflarda 1 saat olarak işleniyor. Uygulama okulunda ise ilkokul 1,2,3,4. Sınıflarda 3 saat, ortaokul 5,6,7,8. Sınıflarda 2 şer saat olarak işleniyor.

53 5)Beden Eğitimi Dersinin İşlenişi: Derslerde haftanın dört günü(pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe)1 Beden eğitimi öğretmeni 1 Fizyoterapist ve bu seneki yıl için 4 fizyoterapist stajeri bulunuyordu. Pazartesi ve Salı günkü dersleri spor salonunda, Çarşamba ve Perşembe günkü derslerimizi ise duyu odasında gerçekleştirdik. Cuma günleri ise 1 Beden Eğitimi Öğretmeni ve 1 yardımcı öğretmen derse giriyordu. Ders aktivitesine göre 1 stajerden de yardım istenilebiliyor.

54 Grup etkinliği yapılan aktivitelerde neredeyse 1 öğrenciye 1 öğretmen ihtiyacı oluyor. Bunuda bu yıl fizyoterapi stajerlerinden destek alarak gerçekleştirdik.

55 6)40 DK LIK DERS SÜRESİ BOYUNCA: Derslere ısınmalarla başliyoruz. Fizyoterapistimiz çocukların pozisyonlanmalarını sağlayarak (oturma düzenlenmeleri vs.)derse başliyoruz. Hafif düzey zihinsel engelliler sınıfında daha çok vücut bölümlerini hareket ettirme(baş,boyun,kol,bacak vb. ),uygulama okulunda ise vücuda dokunarak sıralı yavaş hızlı vücut bölümlerine dokunarak ısınma hareketlerini gerçekleştiriyoruz.

56 Dersin ilk 10 dk.sı ısınma hareketleri ile başlıyoruz. Daha sonra yıllık plana göre aldığımız amaçlar doğrultusunda dersi işliyoruz.

57 7)Hangi Aktiviteleri Yapıyoruz:Grup aktiviteleri (paraşüt oyunu,müzik aletleriyle ritim tutma,halka atma oyunu gibi grup aktiviteleri), denge çalışmaları(denge tahtasında yürüme, hareketli zemin üzerinde dengede kalma, tek ayak ayakta kalma süreleri, trambolin üzerinde bağımsız zıplama),yürüme çalışmaları(çeşitli değişik yüzeydeki zemin üzerinde yürüme çalışmaları, nesneler arası yürüme çalışmaları,asılma sallanmalarla koordinasyonu geliştirme,çeşitli top aktiviteleri(hedefe top atma,tek el,çift el top atma alıştırmaları)iple koordinasyonu geliştirme aktiviteleri,minder üzerinde (sürünme,dönme,emekleme çalışmaları)yapıyoruz.

58 Beden Eğitimi dersindeki ilk amacımız,sıra alma becerisi kazandırmak.

59 ÇEŞİTLİ GRUP AKTİVİTELERİ

60

61 TIRMANMA ÇALIŞMALARI

62 ÖZEL BİSİKLETLERLE BİSİKLETE BİNME

63

64 MİNDER ÜZERİNDE SÜRÜNME YUVARLANMA VE EMEKLEME ÇALIŞMALARI

65

66

67 HEDEFE TOP ATMA ALIŞTIRMALARI

68

69

70

71

72

73 DEĞİŞİK YUMUŞAKLIKTAKİ ZEMİNDE YÜRÜME ÇALIŞMALARI

74

75 ASILMA VE SALLANMALARLA KOORDİNASYON GELİŞTİRME ÇALIŞMASI

76 İP ÇEKMEYLE KOORDİNASYON GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI

77

78 NOT: KULLANILAN RESİMLERİN AİLELERİN ONAYI OLUP OLMADIĞI BİLİNMEMEKTEDİR

Eğitim Uygulama Okulu Eğitim Programı

Eğitim Uygulama Okulu Eğitim Programı Eğitim Uygulama Okulu Eğitim Programı BEDEN EĞİTİMİ DERSİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Ağır düzeyde zihinsel öğrenme yetersizliği olan çocukların bedensel gelişimlerinin yetersizliği olmayan çocuklara göre yavaş

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULU BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK BİREYSEL DERS PLANI

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULU BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK BİREYSEL DERS PLANI 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULU EYLÜL 3. DÜZEN ALIŞTIRMALARI Ayakta duruşlarla ilgili beceriler geliştirir Çeşitli şekillerde diziliş 1. Rahat ol duruşu 2. Hazır ol duruşu 1. Yan yana birerli dizilir.

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ 2019 KISA DEĞERLENDİRME:

BEDEN EĞİTİMİ 2019 KISA DEĞERLENDİRME: BEDEN EĞİTİMİ 2019 KISA DEĞERLENDİRME: Şimdi sıra beden eğitimi notlarımızda. Maalesef kolay görünen bu derste başarı oranımız düşük. Bunda en büyük neden aşırı ayrıntıya dayalı soruların çıkmasıdır 914

Detaylı

AYLIK PLAN (36-48 AYLAR) BULUT GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK

AYLIK PLAN (36-48 AYLAR) BULUT GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK AYLIK PLAN (36-48 AYLAR) BULUT GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI DÜNYA V Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR ÖZEL GÜNLER İlköğretim Haftası Hayvanları Koruma

Detaylı

AYLIK PLAN (48-60 AYLAR) GÜNEŞ GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK

AYLIK PLAN (48-60 AYLAR) GÜNEŞ GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK AYLIK PLAN (48-60 AYLAR) GÜNEŞ GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI DÜNYA V Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR ÖZEL GÜNLER İlköğretim Haftası Hayvanları Koruma

Detaylı

OKULÖNCESİ DÖNEMDE BEDEN EĞİTİMİ

OKULÖNCESİ DÖNEMDE BEDEN EĞİTİMİ OKULÖNCESİ DÖNEMDE BEDEN EĞİTİMİ Harekete Sürükleyici Etkinlikler- 5 dak. İşlevsel Etkinlikler- 10 dak. Grup Etkinlikleri 20 dak. Tüm sınıf Etkinlikleri 5 dak. HAREKETE SÜRÜKLEYİCİ ETKİNLİKLER Yürüme ve

Detaylı

Temel Hareketler Kontrol Listeleri Yer değiştirme hareketleri: Gerçekleşti Gerçekleşmedi

Temel Hareketler Kontrol Listeleri Yer değiştirme hareketleri: Gerçekleşti Gerçekleşmedi GÜRSEL, F., YILDIZ, N., Temel Hareketler Kontrol Listeleri Güvenirlik Çalışması. 199. SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi, 2008, VI (4) 199-205. TEMEL HAREKET BECERİLERİ KONTROL LİSTESİ Temel

Detaylı

BEP Plan Hazırla T.C Selçuk Kaymakamlığı Atatürk İlkokulu Müdürlüğü Beden Eğitimi ve Spor (Yeni Müfredat) Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı

BEP Plan Hazırla T.C Selçuk Kaymakamlığı Atatürk İlkokulu Müdürlüğü Beden Eğitimi ve Spor (Yeni Müfredat) Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı BEP Plan Hazırla T.C Selçuk Kaymakamlığı Atatürk İlkokulu Müdürlüğü Beden Eğitimi ve Spor (Yeni Müfredat) Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : Osman Aras Günaydın Uzun Dönemli Amaç : Hareket

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLK OKULU 4. SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLK OKULU 4. SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI - Ekim 0 EKİM -9 Ekim 0 08- Ekim 0 0-0 Ekim 0-8 Eylül 0 EYLÜL 7- Eylül 0 ve ve ve ve ve ve B.. Atatürk ve B.. Düzenli B.. Düzenli B.. Atatürk ve 0-0 VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLK OKULU. SINIFLAR

Detaylı

Dr. Yeşim BULCA : Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi

Dr. Yeşim BULCA : Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dr. Yeşim BULCA : Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Hareket Eğitiminin Amacı Çocuğun spor faaliyetlerinde veya aktiviteler sırasında hareket etme niteliğini artırmak Çocuğun hareket ederken

Detaylı

BEDENSEL YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLER İÇİN PERFORMANS BELİRLEME FORMU

BEDENSEL YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLER İÇİN PERFORMANS BELİRLEME FORMU T.C Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü BEDENSEL YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLER İÇİN PERFORMANS BELİRLEME FORMU 2009 PROGRAMDA YER ALAN MODULLÜR VE SÜRELERİ Modülün

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS ORTA OKULU 5.SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS ORTA OKULU 5.SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI - Kasım 0 0-08 Kasım 0 EKİM-KASIM 0 Ekim-0 Kasım 0 - Ekim 0 07- Ekim Ekim 0 0 Eylül Ekim 0 EYLÜL -7 Eylül 0 6-0 Eylül 0 ve ve ve ve ve A.. Sportif B.. Düzenli B.. Atatürk ve A.. Sportif A.. Sportif B..

Detaylı

Eğitim Uygulama Okulu Müzik Dersi Öğretim Programı MÜZİK DERSİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Eğitim Uygulama Okulu Müzik Dersi Öğretim Programı MÜZİK DERSİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Eğitim Uygulama Okulu Müzik Dersi Öğretim Programı MÜZİK DERSİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Müzik, yetersizliği olan çocukların eğitimlerinde kullanılan ve tüm gelişim alanlarını da destekleyen bir disiplin

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkatini çeken nesne/durum/olaya

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL ANTAKYA ATA İLKOKULU 4. SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL ANTAKYA ATA İLKOKULU 4. SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 06-07 VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL ANTAKYA ATA İLKOKULU. SINIFLAR BEDEN İ VE SPOR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI KONU / KAVRAMLAR TEKNOLOJİLE Rİ. EKİM EYLÜL 9- Eylül 06 6-0 Eylül 06 0-07 Ekim 06 0- Ekim 06

Detaylı

OCAK : ÇOCUK GEZEGENİ KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR BİLİŞSEL GELİŞİM

OCAK : ÇOCUK GEZEGENİ KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR BİLİŞSEL GELİŞİM OKUL : ÇOCUK GEZEGENİ YAŞ GRUBU : 4 - YAŞ AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım1:Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır.

Detaylı

Çocukların. Büyüme ve Gelişmesinde. Hareketli Yaşamın Önemi

Çocukların. Büyüme ve Gelişmesinde. Hareketli Yaşamın Önemi Çocukların Büyüme ve Gelişmesinde Çocuklara küçük yaşlardan itibaren fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak ileriki yaşamlarında onların aktif bireyler olmalarını sağlar. Düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL ANTAKYA ATA ORTAOKULU 6. SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL ANTAKYA ATA ORTAOKULU 6. SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 06-07 VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL ANTAKYA ATA ORTAOKULU KONU / KAVRAMLAR EYLÜL EKİM 9- Eylül 06 6-0 Eylül 06 0-07 Ekim 06 0- Ekim 06 7- Ekim 06-8 Ekim 06 - Düzenli fiziksel aktivite yaşam i yaşam yaşam i yaşam

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLKOKULU 1.SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EYLÜL SÜRE

2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLKOKULU 1.SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EYLÜL SÜRE ELÜL 0-03 EĞİİM VE ÖĞREİM ILI ÖZEL BÇELİEVLER İL İLKOKULU.INILR BEDEN EĞİİMİ DERİ ÜNİELENDİRİLMİŞ ILLIK PLNI ÜNİE: REKE BİLGİİ DERİ: REKE EĞİİMİ ÜRE KZNIMLR KONULR ÖĞRENME-ÖĞREME ÖNEM ve EKNİKLERİ KULLNILN

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL ANTAKYA ATA LİSESİ 9. SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ DERSİ YILLIK PLANI

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL ANTAKYA ATA LİSESİ 9. SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ DERSİ YILLIK PLANI EYLÜL EKİM 9- Eylül 06 6-0 Eylül 06 0-07 Ekim 06 0- Ekim 06 7- Ekim 06-8 Ekim 06 ve ve ve ve ve ve Hareket B.. Spor Bilinci ve Organizasyonları B.. Atatürk ve Ulusal ve Resmi Bayramlar Hareket. B. Kişisel

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MAYIS 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MAYIS 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MAYIS 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkat edilmesi gereken

Detaylı

BÜYÜME VE GELİŞMEDE DÖNEMLER

BÜYÜME VE GELİŞMEDE DÖNEMLER BÜYÜME VE GELİŞMEDE DÖNEMLER 0-2 Yaş Süt çocukluğu 2-5 Yaş Oyun çocukluğu veya okul öncesi 6-12,14 Yaş Okul çağı veya büyük çocukluk 4-5 yıl Ergenlik dönemi 23-26 Yaş Gençlik veya ergenlik sonu 2-5 YAŞ

Detaylı

11.03.2012 OYUNUN ÇOCUĞUN GELİŞİMİNE OLAN ETKİLERİ. Oyunun Çocuğun Fiziksel ve Psikomotor Gelişimine Olan Etkileri

11.03.2012 OYUNUN ÇOCUĞUN GELİŞİMİNE OLAN ETKİLERİ. Oyunun Çocuğun Fiziksel ve Psikomotor Gelişimine Olan Etkileri OYUNUN ÇOCUĞUN GELİŞİMİNE OLAN ETKİLERİ Oyun, çocuğun beden ruh ve moral gelişimini sağlamanın yanında çocukta haz ve neşe yaratır. Toplum içinde iyi davranışlar ve alışkanlıklar kazandırır. Oyunun çocuğun

Detaylı

TANIM. Aşağıdaki gelişim alanlarının bir kaçında ağır ve yaygın yetersizlik ile karekterize edilir;

TANIM. Aşağıdaki gelişim alanlarının bir kaçında ağır ve yaygın yetersizlik ile karekterize edilir; OTİZM TANIM Aşağıdaki gelişim alanlarının bir kaçında ağır ve yaygın yetersizlik ile karekterize edilir; Sosyal etkileşim becerileri, İletişim becerileri Basma kalıp ilgiler, aktiviteler ya da davranışların

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UTKU KOLEJİ İLKOKULU 1.,2. 3. VE 4. SINIFLARIMIZIN UYGULAMALI DERSLER EKİM AYI ETKİNLİK PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UTKU KOLEJİ İLKOKULU 1.,2. 3. VE 4. SINIFLARIMIZIN UYGULAMALI DERSLER EKİM AYI ETKİNLİK PROGRAMI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UTKU KOLEJİ İLKOKULU 1.,2. 3. VE 4. SINIFLARIMIZIN UYGULAMALI DERSLER EKİM AYI ETKİNLİK PROGRAMI 1. SINIFLAR EKİM AYI UYGULAMALI DERSLER BÜLTENİ DERSLER MÜZİK OYUN VE SPOR

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkatini çeken nesne/durum/olayı

Detaylı

BASKETBOL. Rehber Öğretmen: Ali KAYAR Çalışma Zamanı: Çarşamba 4. ve 5. saat Çalışma Yeri: Büyük Spor Salonu

BASKETBOL. Rehber Öğretmen: Ali KAYAR Çalışma Zamanı: Çarşamba 4. ve 5. saat Çalışma Yeri: Büyük Spor Salonu BASKETBOL Rehber Öğretmen: Ali KAYAR Çalışma Yeri: Büyük Spor Salonu Basketbol öğrencilerimizin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine yardımcı olur. Basketbol özgüvenin ve yaşama sevincinin artması,

Detaylı

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken

Detaylı

Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ Uzun Dönemli Amaçlar: 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar

Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ Uzun Dönemli Amaçlar: 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar Adı Soyadı: Sınıfı: HAFİF ZİHİNSEL 4/... No: Ders/Ünite:MATEMATİK ÖLÇÜLER Uzun Dönemli Amaçlar 1. Ölçüleri kavrar Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar Öğretim

Detaylı

ANAOKULU BİRİMİ AY: MART YIL:2017

ANAOKULU BİRİMİ AY: MART YIL:2017 AY: MART YIL:2017 ANAOKULU BİRİMİ ÖZLEM KAYA(Kurucu müdür) HÜLYA ÖNDER(Kurucu müdür) FATMA KIVRAK(Lider öğretmen) BAHAR ÇALIK(Lider öğretmen) ŞİRİN GÖK(Lider öğretmen) EZGİ ATEŞ(Lider öğretmen) HİLAL BİNALİ(Lider

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI KİMLİK BİLGİLERİ Öğrencinin Adı Soyadı:. Doğum Tarihi,Yeri. Anne / Baba Adı :. Ev Adresi :. Engel Durumu: Hafif Düzeyde Zihinsel Yetersizlik R.A.M Kaynaştırma Dosya

Detaylı

Ek 3. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU

Ek 3. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ Okul Adı : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU Tarih : MAYIS AYI Yaş Grubu (Ay) : 36-66 AY Öğretmen Adı : AYLAR MAYIS

Detaylı

ÖĞRETİM YILI ORTAOKULU.. SINIFI KAYNAŞTIRMA ÖĞRENCİSİ E AİT BEDEN EĞİTİMİ DERSİ YILLIK BEP ÇALIŞMA PROGRAMIDIR

ÖĞRETİM YILI ORTAOKULU.. SINIFI KAYNAŞTIRMA ÖĞRENCİSİ E AİT BEDEN EĞİTİMİ DERSİ YILLIK BEP ÇALIŞMA PROGRAMIDIR 2014 2015 ÖĞRETİM YILI ORTAOKULU.. SINIFI KNAŞTIRMA ÖĞRENCİSİ E AİT BEDEN EĞİTİMİ DERSİ YILLIK BEP ÇALIŞMA PROGRAMIDIR ARAÇ DEĞERLENDİR ME 1. Kurallara uyma ve yönergeleri takip sürecine katılarak, belirlenen

Detaylı

BÜYÜME VE GELİŞMEDE DÖNEMLER

BÜYÜME VE GELİŞMEDE DÖNEMLER BÜYÜME VE GELİŞMEDE DÖNEMLER 0-2 Yaş Süt çocukluğu 2-5 Yaş Oyun çocukluğu veya okul öncesi 6-12,14 Yaş Okul çağı veya büyük çocukluk 4-5 yıl Ergenlik dönemi 23-26 Yaş Gençlik veya ergenlik sonu 2-5 YAŞ

Detaylı

60-72 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU

60-72 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU 60-72 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU () Bağımsız yapabiliyor (/) Yardımla Yapabiliyor (-) Henüz Yapamıyor PSİKOMOTOR GELİŞİM / - Denge tahtasında ileri - geri ve yan yan yürür. Başlama ve durma komutlarına

Detaylı

OKUL BAHÇELERİ DÜZENLEME İLKELERİ, İHTİYAÇ PROGRAMLARI AÇIKLAMALARI VE ÖRNEK PROJELER. (Ek 1)

OKUL BAHÇELERİ DÜZENLEME İLKELERİ, İHTİYAÇ PROGRAMLARI AÇIKLAMALARI VE ÖRNEK PROJELER. (Ek 1) OKUL BAHÇELERİ DÜZENLEME İLKELERİ, İHTİYAÇ PROGRAMLARI AÇIKLAMALARI VE ÖRNEK PROJELER (Ek 1) 1 OKUL BAHÇELERİ DÜZENLEME İLKELERİ, İHTİYAÇ PROGRAMLARI AÇIKLAMALARI VE ÖRNEK PROJELER Çağımızda eğitim ve

Detaylı

FİZİKSEL AKTİVİTENİN ENGELLİ BİREYLER ÜZERİNDEKİ KATKILARI

FİZİKSEL AKTİVİTENİN ENGELLİ BİREYLER ÜZERİNDEKİ KATKILARI FİZİKSEL AKTİVİTENİN ENGELLİ BİREYLER ÜZERİNDEKİ KATKILARI Dilara Özer Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ÖZEL GEREKSİNİMİ OLAN ÇOCUKLAR Bedensel Engel İşitme Engeli Zihinsel Engel

Detaylı

EN EĞLENCELİ YAZ KAMPI KIDZANIA DA!

EN EĞLENCELİ YAZ KAMPI KIDZANIA DA! EN EĞLENCELİ YAZ KAMPI KIDZANIA DA! BİRBİRİNDEN EĞLENCELİ AÇIK HAVA AKTİVİTELERİ SIRA DIŞI VE KEYİFLİ ATÖLYE ÇALIŞMALARI 18 Haziraons 31 Ağust Hafta içi: 8.15-18.30 KIDZANIA HER ÇOCUĞUN HAKKI! KidZania,

Detaylı

2-6 YASINDA MOTOR GELISIM YRD. DOC. DR. SELCUK AKPINAR

2-6 YASINDA MOTOR GELISIM YRD. DOC. DR. SELCUK AKPINAR 2-6 YASINDA MOTOR GELISIM YRD. DOC. DR. SELCUK AKPINAR Temel hareketler donemi Temel beceriler, koşma, adama, sıçrama. sekme, yakalama, fırlatma, topa ayakta vurma gibi hareketlerdir. Tüm çocuklarda bulunan

Detaylı

TERAKKİ VAKFI ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ ANAOKULU 2031-2014 EĞİTİM YILI Bilgi Bülteni Sayı:7 4 5 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM BASAMAKLARI

TERAKKİ VAKFI ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ ANAOKULU 2031-2014 EĞİTİM YILI Bilgi Bülteni Sayı:7 4 5 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM BASAMAKLARI TERAKKİ VAKFI ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ ANAOKULU 2031-2014 EĞİTİM YILI Bilgi Bülteni Sayı:7 4 5 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM BASAMAKLARI Okul öncesi dönem genel anlamda tüm gelişim alanları açısından temellerin atıldığı

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MART 2018 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MART 2018 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MART 2018 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

BURCU ÇELĠK YUSUF DĠLEK AHMET CEMAL KUL

BURCU ÇELĠK YUSUF DĠLEK AHMET CEMAL KUL BURCU ÇELĠK YUSUF DĠLEK AHMET CEMAL KUL ORTAÖĞRETĠM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR DERSĠ ESKĠ VE YENĠ ÖĞRETĠM PROGRAMLARININ 1 A.1.1. Genel ısınmanın ve soğumanın gerekliliğini bilir. A.1.2. Temel

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI BEDEN EĞİTİMİ İLKOKUL 3. SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI BEDEN EĞİTİMİ İLKOKUL 3. SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI -8 Ekim 0 7- Ekim 0 EKİM 0- Ekim 0 0-07 Ekim 0 6-0 Eylül 0 EYLÜL 9- Eylül 0 0-0 VE ÖĞRETİM YILI BEDEN İ İLKOKUL. SINIFLAR BEDEN İ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 5 ve ve ve ve ve ve B.. Düzenli B..

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL ANTAKYA ATA ORTAOKULU 7. SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL ANTAKYA ATA ORTAOKULU 7. SINIFLAR BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 06-07 VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL ANTAKYA ATA ORTAOKULU KONU / KAVRAMLAR TEKNOLOJİLERİ. EYLÜL EKİM 9- Eylül 06 6-0 Eylül 06 0-07 Ekim 06 0- Ekim 06 7- Ekim 06-8 Ekim 06 yaşam yaşam yaşam ilgili yaşam yaşam ilgili

Detaylı

Basketbol öğrencilerimizin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine yardımcı olur.

Basketbol öğrencilerimizin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine yardımcı olur. MEF LİSESİ WEB SAYFASI KULÜPLER KISMINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER BASKETBOL Rehber Öğretmen: İsmail DÜKKANCI Çalışma Yeri: Büyük Spor Salonu Basketbol öğrencilerimizin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine yardımcı

Detaylı

.. Özel Eğitim Uygulama Merkezi. Kaba Değerlendirme Formu

.. Özel Eğitim Uygulama Merkezi. Kaba Değerlendirme Formu .. Özel Eğitim Uygulama Merkezi Kaba Değerlendirme Formu Öğrenci Adı-Soyadı: Değerlendirme Tarihi: Sınıfı: Değerlendiren: AMAÇLAR +/- AÇIKLAMA 1. Ellerini yıkar. 2. Ellerini kurular. 3. Yüzünü yıkar. 4.

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI Ayşe BAL DOĞUM TARİHİ 06/08/2003 YAŞI 9 KİMLİK BİLGİLERİ ANNE BABA ADI- SOYADI Sabiha Ali DOĞUM TARİHİ 09/06/1973 12/05/1970 MESLEĞİ Ev hanımı

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız.

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. SAYI:8 ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. BİTKİLER (4-5-6 Yaş): Bitki çeşitlerini,

Detaylı

Katılımcı Gelişim Modeli (Istvan Balyi den adapte, 1997)

Katılımcı Gelişim Modeli (Istvan Balyi den adapte, 1997) Katılımcı Gelişim Modeli (Istvan Balyi den adapte, 1997) Aktif başlangıç (3-5) Temel eğitim (eğlence ile) (6-8/9) Antrenman için öğrenme (8/9-12) Antrenman için antrenman (12-16/17) Yarışmak için antrenman

Detaylı

2011-2012 EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI ÖZEL BAHÇELĠEVLER ĠHLAS ĠLKÖĞRETĠM OKULU 5. SINIFLAR BEDEN EĞĠTĠMĠ DERSĠ ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI

2011-2012 EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI ÖZEL BAHÇELĠEVLER ĠHLAS ĠLKÖĞRETĠM OKULU 5. SINIFLAR BEDEN EĞĠTĠMĠ DERSĠ ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI -8 Ekim 0 7- Ekim 0 EKĠM 0- Ekim 0 0-07 Ekim 0 6-0 Eylül 0 EYLÜL 9- Eylül 0 5 ve Katılım ve ve Katılım ve Katılım ve ve Katılım 0-0 VE ÖĞRETĠM YILI ÖZEL BAHÇELĠEVLER ĠHLAS ĠLKÖĞRETĠM OKULU B.. Atatürk

Detaylı

MERSİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ÇEKÜSH ŞUBESİ ÇOCUK GELİŞİMCİ DAMLA ATAMER

MERSİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ÇEKÜSH ŞUBESİ ÇOCUK GELİŞİMCİ DAMLA ATAMER MERSİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ÇEKÜSH ŞUBESİ ÇOCUK GELİŞİMCİ DAMLA ATAMER BEBEKLİK DÖNEMİNDE (0 3 YAŞ) ERKEN TANI İÇİN KRİTİK DÖNEMLER Bebeklik dönemi, gelişimin en hızlı ilerlediği dönemdir. Çevrelerine

Detaylı

İÇERİK Hareket Eğitimi Nedir? Niçin Hareket Eğitimi? Hareket Eğitiminin Faydaları Hareket Eğitiminin Amacı Temel Hareketler -Lokomotor Hareketler

İÇERİK Hareket Eğitimi Nedir? Niçin Hareket Eğitimi? Hareket Eğitiminin Faydaları Hareket Eğitiminin Amacı Temel Hareketler -Lokomotor Hareketler 2013 İÇERİK Hareket Eğitimi Nedir? Niçin Hareket Eğitimi? Hareket Eğitiminin Faydaları Hareket Eğitiminin Amacı Temel Hareketler -Lokomotor Hareketler -Lokomotor Olmayan Hareketler -Manipulatif Hareketler

Detaylı

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu Başarının Önsöz ü 1 2 Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu 1200 m² kullanım alanı, oyun salonları, çalışma sınıfları, sınıfların dışında açık ve kapalı oyun bahçesi, kum havuzu, bilim atölyesi, spor salonu,

Detaylı

Voleybolda, rakip sahaya doğru vurularak yapılan bir hücum tekniğidir.

Voleybolda, rakip sahaya doğru vurularak yapılan bir hücum tekniğidir. Voleybolda smaç vurma, smaç nasıl atılır nasıl vurulur. Voleybolda, rakip sahaya doğru vurularak yapılan bir hücum tekniğidir. Çok etkili bir hücum tekniği olup, direk sayı almada çok etkilidir. Smaç için

Detaylı

BİREYSEL GELİŞİM RAPORU *

BİREYSEL GELİŞİM RAPORU * BİREYSEL GELİŞİM RAPORU * AÇIKLAMALAR 1. Her tür ve kademedeki okullara devam eden ve devam ettiği okulda özel eğitim tedbiri kararı alınmış olan ö ğrenciler için Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği'nin

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI Beni de bir ana doğurmadı mı? Türk anaları daha nice Mustafa Kemal'ler doğurur. TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN 2016-2017

Detaylı

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Çocuğun kas gelişimini sağlayan, enerjisinin boşalmasına yol açan oyun, arkadaşları ile iletişimi ve işbirliğini de sağlayarak onun dünyasını biçimlendirir. Piaget e göre oyun, çocuğun

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI KONULARIMIZ: *Babalar Gününü Niçin Kutluyoruz? Baba Sevgisi Babamızın

Detaylı

OYUNUN ÇOCUĞUN GELİŞİMİNE OLAN ETKİLERİ

OYUNUN ÇOCUĞUN GELİŞİMİNE OLAN ETKİLERİ Ünite 8 OYUNUN ÇOCUĞUN GELİŞİMİNE OLAN ETKİLERİ Öğr. Gör. Hatice Elif ALTUNTAŞLI OYUNUN ÇOCUĞUN GELİŞİMİNE OLAN ETKİLERİ Oyun, çocuk için gerçek dünya ve hayal dünyası arasındaki bir köprüdür. Oyun oynayan

Detaylı

STEP HAREKETLERİ TABLO : (1x8) 8 defa adımlama yapılır (sağ adımla başlanır).

STEP HAREKETLERİ TABLO : (1x8) 8 defa adımlama yapılır (sağ adımla başlanır). STEP HAREKETLERİ TABLO : 1 Müziği : Dabduka (Harem) Süresi : 3 dk. 56 sn. 1. (1x8) 8 defa adımlama yapılır (sağ adımla başlanır). 2. (2x4) Sağ adım yana açılarak sağ ayağın topuğu yere vurulur. Sol dizden

Detaylı

İSTANBUL PROF.FAİK SOMER SPOR LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YETENEK SINAV KILAVUZU

İSTANBUL PROF.FAİK SOMER SPOR LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YETENEK SINAV KILAVUZU İSTANBUL PROF.FAİK SOMER SPOR LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YETENEK SINAV KILAVUZU Okulumuza öğrenci seçiminde; yetenek sınavı ( 1.Fiziksel uygunluk, 2.Ritim, 3.Sporcu geçmişi ) puanının %70 i ile

Detaylı

1. OKUL /KULÜP TAKIMLARINA SPORCU SEÇİMİ SPORCU ÖĞRENCİ LİSTESİNİN OLUŞTURULMASI.

1. OKUL /KULÜP TAKIMLARINA SPORCU SEÇİMİ SPORCU ÖĞRENCİ LİSTESİNİN OLUŞTURULMASI. 1. OKUL /KULÜP TAKIMLARINA SPORCU SEÇİMİ SPORCU ÖĞRENCİ LİSTESİNİN OLUŞTURULMASI. Her eğitim yılı açılışını takip eden 15 gün içersinde okullarda/kulüpte yapılan yukarıda belirtilen tüm spor branşlarında

Detaylı

OTİZMLİ ÇOCUĞA SAHİP OLAN EBEVEYNLERİN, ÇOCUKLARININ HAREKET EĞİTİMİYLE SOSYALLEŞME DÜZEYLERİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ

OTİZMLİ ÇOCUĞA SAHİP OLAN EBEVEYNLERİN, ÇOCUKLARININ HAREKET EĞİTİMİYLE SOSYALLEŞME DÜZEYLERİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ OTİZMLİ ÇOCUĞA SAHİP OLAN EBEVEYNLERİN, ÇOCUKLARININ HAREKET EĞİTİMİYLE SOSYALLEŞME DÜZEYLERİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ Elif ÜNAL, Cüneyt İNCE, Yeşim BULCA Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği

Detaylı

Çocukların hareket gelişimi ve spora başlaması

Çocukların hareket gelişimi ve spora başlaması Çocukların hareket gelişimi ve spora başlaması Gallahue nin Motor Gelişim Dönemleri 14 yaş ve üstü 11-13 yaş 7-10 yaş Spor Hareketleri Dönemi Uzmanlık dönemi Genel dönem Özel dönem 6-7 yaş 4-5 yaş 2-3

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız.

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. SAYI:8 SOHBET SAATLERİ ETKİNLİKLERİMİZ ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. BİTKİLER: Bitki çeşitlerini, bitkilerin

Detaylı

KOD 45 GELİŞİM MR (61-72 AY) xxxxxxx. "Çocuğun gelişimini takip edin."

KOD 45 GELİŞİM MR (61-72 AY) xxxxxxx. Çocuğun gelişimini takip edin. KOD 45 GELİŞİM MR (61-72 AY) xxxxxxx "Çocuğun gelişimini takip edin." KİŞİSEL BİLGİLER xxxxxxx Doğum Tarihi 30.4.2009 Cinsiyet Kız Okul xxxxxxx Sınıf xxxxxxx İl İstanbul İlçe Kadıköy I. Uygulama Tarihi

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

Atlama Masasından Açık Bacak Geçiş ve Kapalı Bacak Geçiş

Atlama Masasından Açık Bacak Geçiş ve Kapalı Bacak Geçiş Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Atlama Masasından Açık Bacak Geçiş ve Kapalı Bacak Geçiş Ders : Artistik Cimnastik Öğretim Üyeleri : Doç.Dr. Ufuk ALPKAYA Sevim FĠDAN Hazırlayanlar

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI KASIM 2016 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI KASIM 2016 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI KASIM 2016 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri Ø Dikkat edilmesi

Detaylı

PEK ANAOKULU HAZİRAN AYI EĞİTİM PLANI

PEK ANAOKULU HAZİRAN AYI EĞİTİM PLANI PEK ANAOKULU HAZİRAN AYI EĞİTİM PLANI KONULARIMIZ: Yaz mevsimi Babalar günü Yaz tatili Genel tekrar SORGULAMA HATLARIMIZ *Yaz mevsimi nedir? *Doğada değişiklik gösteren şeyler *Kıyafetlerimizdeki değişiklikler

Detaylı

MART 2015 BÜLTENİ. Merhaba! Mart ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz. bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu. içindeyiz.

MART 2015 BÜLTENİ. Merhaba! Mart ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz. bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu. içindeyiz. MART 2015 BÜLTENİ Merhaba! Mart ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu içindeyiz. DİĞER ETKİNLİKLERİMİZ Drama ve Müzik dersleri her hafta

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI SATRANÇ EĞİTİM PLANI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI SATRANÇ EĞİTİM PLANI Okul Adı :.............. Tarih :.............. Yaş Grubu (Ay) : 60 72 AY Konu : Satranç ve Bilgisayarla Tanışma Öğretmen Adı : Nilgün DİRİM MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI

Detaylı

TEMEL HAREKETLER DÖNEMİ. Başlangıç Evresi: 2-3 Yaş İlk Evre: 3-4 Yaş Olgun Evre : 5-6 yaş

TEMEL HAREKETLER DÖNEMİ. Başlangıç Evresi: 2-3 Yaş İlk Evre: 3-4 Yaş Olgun Evre : 5-6 yaş TEMEL HAREKETLER DÖNEMİ Başlangıç Evresi: 2-3 Yaş İlk Evre: 3-4 Yaş Olgun Evre : 5-6 yaş TEMEL HAREKET BECERİLERİ Denge Yakalama Durarak Uzun Atlama Tenis Topu Fırlatma Koşu Topa Ayakla Vurma Sıçrama

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR KAZANIM VE GÖSTERGELER

Detaylı

Yaralanmaları Önleyici Egzersizler

Yaralanmaları Önleyici Egzersizler Yaralanmaları Önleyici Egzersizler 11 EGZERSİZ HAZIRLAYAN: Dr. Ali KIZILET 1- KÖPRÜ 2 - YAN KÖPRÜ Başlama pozisyonu: Baş, omuzlar, sırt ve kalça düz bir çizgi halinde yere paralel bir konumdadır. Kolların

Detaylı

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Okul: Öğretmen: Grup: AYLAR Kazanım 1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. + + + + + + + + + + Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar.

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız.

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. SAYI:8 SOHBET SAATLERİ ETKİNLİKLERİMİZ ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. BİTKİLER: Bitki çeşitlerini, bitkilerin

Detaylı

PEK OKULLARI 1A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

PEK OKULLARI 1A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! PEK OKULLARI 1A 2018 2019 KASIM İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! 1.SINIF HAT BİLGİSİ ÜNİTE ADI: EVİMİZDE HAT KAZANIMLAR ETKİNLİK VE AÇIKLAMALAR DEĞERLER

Detaylı

EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI YARIMBAĞ ORTAOKULU 6. SINIFLAR BEDEN EĞĠTĠMĠ DERSĠ ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI

EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI YARIMBAĞ ORTAOKULU 6. SINIFLAR BEDEN EĞĠTĠMĠ DERSĠ ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI 6-0 Ekim 0 9- Ekim 0 EKĠM -6 Ekim 0 0-09 Ekim 0 8 Eylül 0 Ekim 0 yaşam yaşam i yaşam i yaşam - Düzenli fiziksel aktivite yaşam 0-06 VE ÖĞRETĠM YILI YARIMBAĞ ORTAOKULU 6. SINIFLAR BEDEN Ġ DERSĠ ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili ATLETİZM Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer

Detaylı

SPORCU EĞİTİM MERKEZLERİ Eğitim ve Öğretim Yılı TEK AŞAMALI JUDO SINAV TALİMATI

SPORCU EĞİTİM MERKEZLERİ Eğitim ve Öğretim Yılı TEK AŞAMALI JUDO SINAV TALİMATI SPORCU EĞİTİM MERKEZLERİ 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı TEK AŞAMALI JUDO SINAV TALİMATI ANTROPOMETRİK ÖLÇÜMLER Boy (cm) Ağırlık (kğ) Doğum Tarihi Antropometrik ölçümler puanlamaya dahil değildir. 1-

Detaylı

HAZİRAN AYI AYLIK PLAN

HAZİRAN AYI AYLIK PLAN Okul dı : Tarih : HZİRN Yaş Grubu (y) : Öğretmen dı HZİRN YI YLIK PLN KZNIMLR VE GÖSTERGELERİ H Z İ R N BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 4. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 4. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 6-20 Ekim 207 ( 5. Hafta) EKİM 09-3 Ekim 207 ( 4. Hafta) FARKLI MÜZİK TÜRLERİ 02-06 Ekim 207 ( 3. Hafta) DİNLEME- SÖYLEME- ÇALMA 25-29 Eylül 207 ( 2. Hafta) EYLÜL 8-22 Eylül 207 (. Hafta) İSTİKLÂL MARŞI

Detaylı

xxxxx GELİŞİM MR (60-72 AY) "Çocuğun gelişimini takip edin."

xxxxx GELİŞİM MR (60-72 AY) Çocuğun gelişimini takip edin. GELİŞİM MR (60-72 AY) Hareket Gelişimi Sosyal-Duygusal Gelişim Dil Gelişimi Bilişsel Gelişim Özbakım Becerileri Gelişimi KOD xxxxx xxxxx "Çocuğun gelişimini takip edin." KİŞİSEL BİLGİLER xxxxx Doğum Tarihi

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI:

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI: BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI: BEP HAZIRLAMA TARİHİ: Öğrencinin şu anki performans düzeyi: Dil ve anlatımı başarır. Sözcükte anlam bilgisini kavramaz. Kendini basitçe

Detaylı

EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI YARIMBAĞ ORTAOKULU 7. SINIFLAR BEDEN EĞĠTĠMĠ DERSĠ ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI

EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI YARIMBAĞ ORTAOKULU 7. SINIFLAR BEDEN EĞĠTĠMĠ DERSĠ ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI 6-0 Ekim 0 9- Ekim 0 EKĠM -6 Ekim 0 0-09 Ekim 0 8 Eylül 0 Ekim 0 yaşam yaşam - Fiziksel etkinlik kavramları, ilkeleri ve ilgili yaşam yaşam - Fiziksel etkinlik kavramları, ilkeleri ve ilgili yaşam yaşam

Detaylı

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır Öğrencinin ilgi alanları, becerileri ve yetenekleri düşünüldüğü zaman kendi öğrenme yöntemlerine göre akademik ve/veya kültürel alanda başarılı olabilir.

Detaylı

ÇOCUK VE OYUN 4.HAFTA

ÇOCUK VE OYUN 4.HAFTA ÇOCUK VE OYUN 4.HAFTA Oyun Evreleri Çocukların, yaşlarına ve gelişim özelliklerine göre farklılık gösteren oyun evreleri birçok araştırmacı tarafından incelenerek farklı şekillerde açıklanmıştır. Bütün

Detaylı

OCAK AYI AYLIK EĞİTİM PLANI

OCAK AYI AYLIK EĞİTİM PLANI AYI AYLIK EĞİTİM PLANI Okul Adı : Tarih : Yaş Grubu (Ay) Öğretmen Adı : KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI Ders ismi Ders kodu Dönem Teori+Pratik Kredi AKTS Beden Eğitimi ve Spor Kültürü

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM BÜLTENİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM BÜLTENİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI KONULARIMIZ: *Babalar gününü niçin kutluyoruz? Baba sevgisi

Detaylı

ÇOCUKLARDA FİZİKSEL GELİŞİM

ÇOCUKLARDA FİZİKSEL GELİŞİM ÇOCUKLARDA FİZİKSEL GELİŞİM 1 2 Büyüme ve Gelişme Çocukluk ve ergenlik döneminde değişkenlik gösteren büyüme ve gelişme özellikleri, çocuk sporcuların fizyolojik standartlarının oluşturulmasında, performans

Detaylı

ÇOCUK VE OYUN. Doç. Dr. Ayperi Sığırtmaç. Ç.Ü. Eğitim Fak. İlköğretim Böl. Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı

ÇOCUK VE OYUN. Doç. Dr. Ayperi Sığırtmaç. Ç.Ü. Eğitim Fak. İlköğretim Böl. Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı ÇOCUK VE OYUN Doç. Dr. Ayperi Sığırtmaç Ç.Ü. Eğitim Fak. İlköğretim Böl. Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Çocuk için çok ciddi bir uğraş olan oyun, aynı zamanda bir eğlence ve öğrenme kaynağıdır.

Detaylı

EĞİTSEL DEĞERLENDİRME İSTEĞİ FORMU (Okul Öncesi) T.C Milli Eğitim Bakanlığı Okulu Müdürlüğü REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNE

EĞİTSEL DEĞERLENDİRME İSTEĞİ FORMU (Okul Öncesi) T.C Milli Eğitim Bakanlığı Okulu Müdürlüğü REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNE EĞİTSEL DEĞERLENDİRME İSTEĞİ FORMU (Okul Öncesi) T.C Milli Eğitim Bakanlığı Okulu Müdürlüğü Sayı: Konu: Eğitsel Değerlendirme İsteği / /20 REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNE Adı. Soyadı ve T.C

Detaylı

36-48 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU

36-48 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU 36-48 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU 36-48 Aylık Çocuklar için Gelişim Formu (+) Bağımsız yapabiliyor (/) Yardımla Yapabiliyor (-) Henüz Yapamıyor ÖĞRENCİ AD-SOYAD : KUZEY BERAT BEYAZ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 4. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 4. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EKİM 7-2 EKİM (5. Hafta) EKİM 0-4 EKİM (4. Hafta) FARKLI MÜZİK TÜRLERİ EKİM 03-07 EKİM (3.Hafta) DİNLEME- SÖYLEME- ÇALMA EYLÜL 26-30 EYLÜL (2. Hafta) EYLÜL 9-23 EYLÜL (. Hafta) İSTİKLÂL MARŞI MIZI DOĞRU

Detaylı

36-48 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU

36-48 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU 36-48 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU 36-48 Aylık Çocuklar için Gelişim Formu (+) Bağımsız yapabiliyor () Yardımla Yapabiliyor (-) Henüz Yapamıyor ÖĞRENCİ AD-SOYAD : DORUK ATEŞ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ + - PSİKOMOTOR

Detaylı

NİSAN 2015 BÜLTENİ. Merhaba! Nisan ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz. bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu. içindeyiz.

NİSAN 2015 BÜLTENİ. Merhaba! Nisan ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz. bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu. içindeyiz. NİSAN 2015 BÜLTENİ Merhaba! Nisan ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu içindeyiz. DİĞER ETKİNLİKLERİMİZ 3 / 4-4/5 VE 5/6 YAŞ GRUBU BASKETBOL

Detaylı