MONSANTO Europe S.A.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MONSANTO Europe S.A."

Transkript

1 Sayfa:1/8 1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMI Ürün ismi Roundup Ultra Ürün kullanımı Bitki ilacı Kimyasal ismi Uygulanamaz Benzer isimler Uygulanamaz Şirket/(Satış Bürosu) MONSANTO Europe S.A. Haven 627, Scheldelaan 460, B-2040 Antwerp, Belçika Tel: +32(0) Faks: +32 (0) Acil durum telefon numaraları Tel: Belçika için +32 (0) MONSANTO Europe S.A. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün 2. TERKİP MADDELERİNİN BİLEŞİMİ/BİLGİSİ Aktif terkip maddesi N-(fosfonometil)glisinin Izopropilamin tuzu; (glifosatın isopropilamin tuzu) Bileşimi Bileşenler CAS No. EINECS/ ELINCS No. Glifosatın isopropilamin tuzu Ağırlık %'si (yaklaşık) Bileşenlerin AB sembolleri ve R ibareleri N; R51/53; (b) Surfaktan 16 R53; (a) Su TEHLİKELERİN TANIMLANMASI AB Etiketi (imalatçının kendi sınıflandırması) - Sınıflandırma AB Tehlikeli Maddeler Yönetmeliği 1999/45/EC ye uygun olarak yapılmıştır. Tehlikeli olarak sınıflandırılmamıştır. Potansiyel sağlık etkileri Olası maruz kalma yolları Deri ile temas, göz ile temas Gözle temas, kısa süreli Tavsiye edilen kullanım talimatlarına uyulduğunda önemli ters etkiler yapması beklenmemektedir. Deri ile temas, kısa süreli Tavsiye edilen kullanım talimatlarına uyulduğunda önemli ters etkiler yapması beklenmemektedir. İçe solunma, kısa süreli Tavsiye edilen kullanım talimatlarına uyulduğunda önemli ters etkiler yapması beklenmemektedir.

2 Sayfa:2/8 Potansiyel çevresel etkileri Tavsiye edilen kullanım talimatlarına uyulduğunda önemli ters etkiler yapması beklenmemektedir. Toksikolojik bilgiler için bölüm 11'e ve çevresel bilgiler için bölüm 12'ye bakınız. 4. İLK YARDIM ÖNLEMLERİ Gözle temas Derhal bol su ile gözleri çalkalayın. Mümkünse kontakt lensleri çıkarın. Deri ile temas Ürünün bulaştığı elbiseleri, kol saatini ve mücevherleri çıkarın. Etkilenen deriyi bol su ile yıkayın. Yeniden giymeden önce elbiseleri yıkayın. İçe soluma Açık havaya çıkarın. Yutma Derhal su içtirmeye çalışın. Bilinci yerinde olmayan kişiye asla ağızdan bir şey vermeye çalışmayın. Sağlık personeli tarafından tavsiye edilmedikçe kusturmaya ÇALIŞMAYIN. Belirtiler meydana gelirse, tıbbi yardıma başvurun. Doktorlara tavsiye Bu ürün kolinesteraz inhibitörü değildir. Panzehir Atropin ve oksimlerle tedavi uygun değildir. 5. YANGINLA MÜCADELE ÖNLEMLERİ Parlama noktası Parlamaz. Söndürme şekli Tavsiye edilen: Su, köpük, kuru kimyasallar, karbon dioksit (CO2) Beklenmedik yangın ve patlama tehlikeleri Çevrenin kirlenmesini önlemek için mümkün olduğunca az su kullanın. Çevresel önlemler için: bakınız bölüm 6. Yanma sonucu oluşan tehlikeli ürünler Karbon monoksit (CO), fosfor oksitleri (PxOy), nitrojen oksitleri (NOx) Yangınla mücadele ekipmanı Serbest hareket etmeye müsaade eden taşınabilir tip solunum cihazı. Kullanıldıktan sonra ekipman tamamen kirden arındırılmalıdır. 6. KAZARA DÖKÜLMEYE KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER Kişisel önlemler Bölüm 8'de tavsiye edilen kişisel korunma önlemlerini uygulayınız.

3 Sayfa:3/8 Çevresel önlemler KÜÇÜK MİKTARLARDA: Düşük çevresel tehlike vardır. BÜYÜK MİKTARLARDA: Yayılmayı en aza indirmeye çalışın. Kanalizasyonlardan, atık su borularından, arklardan ve su yollarından uzak tutun. Yetkililere haber verin. Temizleme yöntemleri Sızdıran kapların taşınması için daha büyük sızdırmaz varillere yerleştirin. KÜÇÜK MİKTARLARDA: Dökülen bölgeyi suyla yıkayarak temizleyin. BÜYÜK MİKTARLARDA: Dökülen ürünün toprak, kum veya emici bir malzeme ile emilmesini sağlayın. Ürünün ciddi şekilde kirlettiği toprağı kazıp çıkarın. Atmak için kaplara toplayın. Kullanılacak kap türleri için bölüm 7'ye bakınız. Artıkları az miktarlarda su ile yıkayıp temizleyin. Çevresel kirlenmeyi en aza indirmek için mümkün olduğunca az su kullanın. Dökülen malzemenin nasıl atılacağına dair bilgi için bölüm 13'e bakınız. 7. TAŞIMA VE DEPOLAMA Bina temizliği ve kişisel hijyen konularında iyi endüstriyel uygulamalara özen gösterilmelidir. Taşıma Ürünü kullanırken yemek yemeyin, herhangi bir şey içmeyin ve sigara kullanmayın. Ürünü kullandıktan veya ürünle temas ettikten sonra ellerinizi iyice yıkayın. Tekrar kullanmadan önce ürünün bulaştığı giysileri yıkayın. Kullandıktan sonra ekipmanı iyice temizleyin. Durulama suyunu ekipmandan atarken kanalizasyonları, arkları ve su yollarını kirletmeyin. Durulama suyunun bertaraf edilmesi ile ilgili bilgi için bölüm 13'e bakınız. Boşalan kaplarda gaz ve ürün artıkları kalmaktadır. Kaplar temizlenip tekrar eski durumuna getirilene veya imha kadar etikette bulunan tüm önlemleri alın. Depolama Minimum depolama ısısı: -15 C Maksimum depolama ısısı: 50 C Depolama için uygun materyaller: paslanmaz çelik, alüminyum, cam elyafı, plastik ve cam muhafazalar. Depolama için uygun olmayan materyaller: galvanize çelik, astarlanmamış yumuşak çelik, bakınız bölüm 10. Çocukların erişebileceği yerlerden uzak tutunuz. Yiyeceklerden, içeceklerden ve hayvan yemlerinden uzak tutunuz. Sadece orijinal kabının içinde saklayınız. Minimum depolama ısısının altında uzun süreli olarak depolandığında kısmi kristalleşme meydana gelebilir. Eğer donmuş durumdaysa, sıcak bir odaya koyun ve solüsyon durumuna getirmek için sık sık sallayın. Minimum raf ömrü: 5 yıl 8. MARUZ KALMA KONTROLLERİ/KİŞİSEL KORUNMA Havadan maruz kalma limitleri Bileşenler Maruz kalma ile ilgili aydınlatıcı bilgiler Glifosatın izopropilamin tuzu Bu bileşen ile ilgili olarak özel bir mesleki maruz kalma limiti belirlenmemiştir.

4 Sayfa:4/8 Surfaktan Su Bu bileşen ile ilgili olarak özel bir mesleki maruz kalma limiti belirlenmemiştir. Bu bileşen ile ilgili olarak özel bir mesleki maruz kalma limiti belirlenmemiştir. Sınai kontroller Tavsiye edilen şekilde kullanıldığında özel bir koruma gerektirmemektedir. Göz korunması Tavsiye edilen şekilde kullanıldığında özel bir koruma gerektirmemektedir. Deri korunması Eğer tekrarlanan veya uzun süreli bir temas söz konusu ise: Kimyasal maddelere karşı dirençli eldivenler giyin. Solunumun korunması Tavsiye edilen şekilde kullanıldığında özel bir koruma gerektirmemektedir. Tavsiye edildiğinde, belirli bir uygulama için uygun türde ekipmanı belirlemek üzere kişisel korunma ekipmanı imalatçısına danışınız. 9. FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLER Aşağıda yer alan fiziksel veriler test edilen materyale dayanmaktadır, ancak bir numuneden diğerine farklılık gösterebilirler. Tipik değerler, herhangi bir ürün partisinin analiz sonuçlarına teminat olarak veya ürün şartnamesi olarak kabul edilmemelidir. Renk/Renk skalası: Fiziksel durum: Koku: Kaynama noktası: Parlama noktası: Özgül ağırlık: Dinamik viskozite: Erime: ph: Bölünme katsayısı (log Pow): Sarımsı kahverengi Sıvı Topraksı C Ürün parlamaz. 1.17@20 C/4 C 65 mpa. S Su: Tamamen suya karışabilir. 80 g/l 25 C (glifosat) 10. KARARLILIK VE REAKTİVİTE Kararlılık Normal taşıma ve depolama koşulları altında ürün kararlıdır. Tehlikeli ayrışma ürünleri Isı ile ayrışma: Yanma ile oluşan tehlikeli ürünler: bakınız bölüm 5. Kullanılmaması gereken materyaller/reaktivite Galvanize çelik ve astarlanmamış yumuşak çelik ile reaksiyona girerek, patlama olasılığı bulunan ve son derece kolay alev alan bir gaz olan hidrojeni oluşturur. 11. TOKSİKOLOJİK BİLGİLER Bu bölüm toksikoloji uzmanları ve diğer uzman sağlık görevlileri için hazırlanmıştır. Ürün ve bileşenleri üzerine elde edilen veriler aşağıda özetlenmiştir.

5 Sayfa:5/8 Akut oral toksisite Sıçan, LD50: >5,000 mg/kg vücut ağırlığı Ölüme rastlanmamıştır. Akut dermal toksisite Sıçan, LD50: >5,000 mg/kg vücut ağırlığı Ölüme rastlanmamıştır. Deri tahrişi Tavşan, 6 hayvan, OECD 404 testi: Kızarıklık, ortalama AB puanı: 0.11 Şişme, ortalama AB puanı: 0.00 İyileşme süresi: 3 gün Gözde tahriş Tavşan, 6 hayvan, OECD 405 testi: Konjektival kızarıklık, ortalama AB puanı: 1.11 Konjektival şişme, ortalama AB puanı: 0.00 Korneada matlaşma, ortalama AB puanı: 0.00 İris lezyonları, ortalama AB puanı: 0.00 İyileşme süresi: 7 gün Deride hassasiyet Gine domuzu, 9-indüksiyon Buehler testi: Pozitif olay: %0 N-(fosfonometil)glisin;(glifosat) Mutajenite In vitro ve in vivo mutajenite test(ler)i: Ürün mutajenik değildir. Tekrarlanan doz toksisitesi Tavşan, cilt, 21 gün: NOAEL toksisite: >5,000 mg/kg vücut ağırlığı/gün Hedef organlar/sistemler: Yok Diğer etkiler: Yok Sıçan, oral, 3 ay: NOAEL toksisite: >20,000 mg/kg diet Hedef organlar/sistemler: Yok Diğer etkiler: Yok Kroik etkiler/kanserojenlik Fare, oral, 24 ay: NOEL tümör: >30,000 mg/kg diet NOAEL toksisite: ~ 5,000 mg/kg diet Tümörler: Yok Hedef organlar/sistemler: Karaciğer Diğer etkileri: kilo alma hızının düşmesi, histopatalojik etkiler Sıçan, oral, 24 ay: NOEL tümör: >20,000 mg/kg diet NOAEL toksisite: ~ 8,000 mg/kg diet Tümörler: Yok Hedef organlar/sistemler: Gözler Diğer etkileri: kilo alma hızının düşmesi, histopatalojik etkiler Üreme/doğurganlık yönünden toksisite Sıçan, oral, 2 jenerasyon: NOAEL toksisite: 10,000 mg/kg beslenme NOAEL üreme: > 30,000 mg/kg beslenme Ebeveynlerde hedef organlar/sistemler: Yok Ebeveynlerde diğer etkiler: kilo alımının azalması Yavrularda hedef organlar/sistemler: yoktur Yavrularda diğer etkiler: kilo alımının azalması Döllenmiş yavrularda etkiler sadece annedeki toksisiteye bağlı olarak gözlemlenmiştir.

6 Sayfa:6/8 Gelişmeye bağlı toksisite/teratojenisite Sıçan, oral, 6-19 günlük hamilelik dönemi: NOAEL toksisite: 1,000 mg/kg vücut ağırlığı NOAEL gelişme: mg/kg vücut ağırlığı Anne hayvanda diğer etkiler: kilo alma hızının düşmesi, hayatta kalma süresinin azalması Gelişmeye bağlı etkiler: kilo kaybı, implantasyon sonrası kayıp, geciken kemikleşme Döllenmiş embriyo üzerindeki etkiler sadece annedeki zehirlenmeye bağlı olarak gözlemlenmiştir. Tavşan, oral, 6-27 günlük hamilelik dönemi: NOAEL toksisite: 175 mg/kg vücut ağırlığı NOAEL gelişme: 175 mg/kg vücut ağırlığı Anne hayvanda hedef organlar/sistemler: Yok Anne hayvanda diğer etkiler: Hayatta kalma süresinin azalması Gelişmeye bağlı etkiler: Yok 12. EKOLOJİK BİLGİLER Bu bölüm ekoloji uzmanlarının ve diğer çevre uzmanlarının yararlanması için hazırlanmıştır. Ürün ve bileşenleri üzerine elde edilen veriler aşağıda özetlenmiştir. Suda toksisite, balık Çelikbaş alabalık (Oncorhynchus mykiss): Akut toksisite, 96 saat, akışkan suda, LC50: > 989 mg/l Common carp (Cyprinus carpio): Akut toksisite, 96 saat, akışkan suda, LC50: > 895 mg/l Suda toksisite, omurgasızlar Su biti (Daphnia magna): Akut toksisite, 48 saat, akışkan suda, EC50: 676 mg/l Suda toksisite, yosun/su bitkileri: Yeşil yosun (Selenastrum capricornutum): Akut toksisite, 72 saat, statik suda, ErC50 (büyüme hızı): 393 mg/l Havada toksisite Mallard ördeği (Anas platyrhynchos): Beslenmeye bağlı toksisite, 5 gün, LC50: > 5,620 mg/kg diet Bobwhite bıldırcını (Colinus virginianus): Beslenmeye bağlı toksisite, 5 gün, LC50: > 5,620 mg/kg diet Eklembacaklılarda toksisite Bal arısı (Apis mellifera): Oral, 48 saat, LD50: > 254 µg/arı Bal arısı (Apis mellifera): Temas, 48 saat, LD50: > 330 µg/arı Toprakta yaşayan organizmalarda toksisite etkileri, omurgasızlar Toprak kurdu (Eisenia foetida): Akut toksisite, 14 gün, LC50: > 1,250 mg/kg kuru toprakta Toprakta yaşayan organizmalarda toksisite etkileri, mikroorganizmalar Nitrojen ve karbon transformasyon testi: 53 L/ha, 28 gün: Toprakta nitrojen ve karbon transformasyonunda %25'ten az etki mevcuttur. N-(fosfonometil)glisin;(glifosat) Biyolojik birikme Bluegill güneş balığı (Lepomis macrochirus): Tümbalık:BCF:<1 Önemli biyolojik bir birikme beklenmemektedir. Dağılma Toprak, arazi: Yarılanma ömrü: gün Koc: ,000 L/kg Toprak tarafından kuvvetli bir şekilde emilir.

7 Sayfa:7/8 Su, aerobik: Yarılanma ömrü: < 7 gün 13. ATIK BİLGİLERİ Ürün Uygun tesisler/ekipman mevcutsa ürünü geri dönüştürün. Özel, kontrollü yüksek ısıda çalışan bir kazanda yakınız. Tehlikeli endüstriyel atık kapsamında atınız. Kanalizasyonlardan, arklardan ve su yollarından uzak tutunuz. Tüm yerel/bölgesel/ulusal/uluslararası yönetmeliklere uyunuz. Kaplar Boş kapları basınçlı su ile temizleyiniz. Durulama suyunu püskürtme tankına boşaltınız. Onaylı çöp atma görevlileri tarafından teslim alınana kadar saklayınız. Tehlikeli olmayan endüstriyel atık olarak bertaraf ediniz. Kapları tekrar KULLANMAYINIZ. Tüm yerel/bölgesel/ulusal/uluslararası yönetmeliklere uyunuz. 14. NAKLİYE BİLGİLERİ Bu bölümde sunulan veriler sadece bilgi vermek amacıyla sunulmuştur. Lütfen sevkiyatınızı uygun şekilde sınıflandırmak için ilgili yönetmelikleri uygulayın. Nakliye yönetmeliği bulunmamaktadır. 15. YÖNETMELİK BİLGİLERİ AB Etiketi (imalatçının kendi sınıflandırması) - Sınıflandırma AB Tehlikeli Maddeler Yönetmeliği 1999/45/EC ye uygun olarak yapılmıştır. Tehlikeli olarak sınıflandırılmamıştır. 16. DİĞER BİLGİLER Burada verilen bilgiler detaylı olmayıp ilgili, güvenilir verileri temsilen sunulmuştur. Tüm yerel/bölgesel/ulusal/uluslararası yönetmeliklere uyunuz. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa, lütfen satıcınıza danışınız. Bu Güvenlik Bilgi Formu, 91/155/EEC sayılı AB Yönetmeliğine ve son tadil metni olan 2001/58/EC sayılı AB Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanmıştır. Bu belgede İngiliz yazım kılavuzu uygulanmıştır. tescilli ticari marka Bir önceki baskıya nazaran değişiklikler Bileşenlerin EU Sembolü ve Bileşen Glifosat izopropilamin tuzu Surfaktan R ibareleri Bileşenlerin EU Sembolü ve R deyimleri N- Çevre için tehlikeli maddeler R51/53 Suda yaşayan canlılar için toksik olup, su ortamında uzun süreli yan etkilerin oluşmasına neden olabilir. R53 Su ortamında uzun süreli yan etkilerin oluşmasına neden olabilir. Su

8 Sayfa:8/8 Son notlar. {a} EU etiketi (imalatçı otomatik-tanımlama) {b} EU etiketi (Ek 1) {c} Ulusal sınıflandırma En çok kullanılan kısaltmaların tam açıklaması: BCF (Biyolojik konsantrasyon faktörü), BOD (Biyokimyasal oksijen talebi), COD (Kimyasal oksijen talebi), EC50 (%50 etkili konsantrasyon), ED50 (%50 etkili doz), I.M. (kas içine), I.P. (peritoneal içine), I.V. (damar içine), Koc (toprak emme katsayısı), LC50 (%50 öldürücülük konsantrasyonu), LD50 (%50 öldürücü doz), LDLo (öldürücü dozun aşağı limiti), LEL (Alt maruz kalma limiti), LOAEC (Gözlemlenen en düşük ters etki konsantrasyonu), LOAEL (Gözlemlenen en düşük ters etki seviyesi), LOEC (Gözlemlenen en düşük etki konsantrasyonu), LOEL (Gözlemlenen en düşük etki seviyesi), MEL (Maksimum maruz kalma sınırı), MTD (Maksimum tolere edilebilen doz), NOAEC (Gözlemlenen ters etki yaratacak konsantrasyon mevcut değil), NOAEL (Gözlemlenen ters etki seviyesi mevcut değil), NOEC (Gözlemlenen ters etki konsantrasyonu mevcut değil), NOEL (Gözlemlenen ters etki seviyesi mevcut değil), OEL (Mesleki maruz kalma sınırı), PEL (İzin verilen maruz kalma sınırı), PII (Primer Tahriş Endeksi), Pow (Bölünme katsayısı n-oktanol/su), S.C. (sübkutan), STEL (Kısa vadeli maruz kalma sınırı), TLV-C (Eşik sınırı değer-tavanı), TLV-TWA (Eşik sınırı değeri - Zaman ağırlıklı ortalama), UEL (Üst maruz kalma sınırı). Burada yer alan bilgiler ve tavsiyeler (bundan sonra "Bilgiler" olarak anılacak) iyi niyetle sunulmuş olmasına ve sunulma tarihi itibariyle doğru olduklarına inanılmamasına rağmen, MONSANTO Company bu bilgilerin tam veya doğru olduğu hususunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bilgiler, bu bilgileri alan insanların ürünü kullanmadan önce kullanma amaçlarına uygun olup olmadığını kendilerinin belirlemesi koşulu altında verilmiştir. Hiçbir durumda MONSANTO Company bu bilgilerin kullanılmasından veya bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden kaynaklanan zarar ziyan için sorumlu olmayacaktır. BİLGİLER VEYA BU BİLGİLERİN TEKABÜL ETTİĞİ ÜRÜN İLE İLGİLİ OLARAK AÇIK YA DA KAPALI BİR BİÇİMDE, HİÇBİR TİCARETE UYGUNLUK VEYA BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK GİBİ BİR TASDİK VEYA GARANTİ VERİLMEMEKTEDİR

MONSANTO Europe S.A. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün

MONSANTO Europe S.A. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün Sayfa:1/9 MONSANTO Europe S.A. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün 1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMI Ürün ismi Monitor 75 WG Ürün kullanımı Bitki ilacı Kimyasal ismi Uygulanamaz Benzer isimler Uygulanamaz

Detaylı

1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMI Ürün ismi Roundup Star

1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMI Ürün ismi Roundup Star 1 Sayfa MONSANTO Europe S.A. Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün 1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMI Ürün ismi Roundup Star CLP Ek VI İndeks No. Uygulanamaz. C&L ID No. Kullanılmıyor EC No. Uygulanamaz. REACH Kay. No.

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. ŞİRKET VE ÜRÜN TANIMI 12.04.2012 ÜRÜN İSMİ : FİRE 48 SL AKTİF MADDE : GLYPHOSATE IPA ÜRÜN KODU : ERTKİM 010 ÜRÜN TİPİ : HERBİSİT ŞİRKET ADI : ERTAR KİMYA TARIM URUNLERİ LTD. ADRES : HACI SABANCI ORGANİZE

Detaylı

MONSANTO Europe S.A. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün

MONSANTO Europe S.A. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün Sayfa:1/9 MONSANTO Europe S.A. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün 1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMI Ürün ismi Monitor 75 WG CLP Ek VI İndeks No. C&L ID No. Kullanılmıyor EC No. REACH Kay. No. CAS No. Ürün

Detaylı

MONSANTO Europe S.A./N.V.

MONSANTO Europe S.A./N.V. MONSANTO Europe S.A./N.V. Sayfa: 1 / 10 1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMLAMA 1.1. Product identifier Roundup Turbo 1.1.1. Kimyasal madde adı Bir karışım için uygulanabilir değil. 1.1.2. Eşanlamlılar Yok 1.1.3.

Detaylı

MONSANTO Europe S.A. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün

MONSANTO Europe S.A. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün MONSANTO Europe S.A. Sayfa 1/11 MONSANTO Europe S.A. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ticari Ürün 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Ürün ismi Guardian CLP Ek VI İndeks No. Uygulanamaz. C&L ID No. Kullanılmıyor EC No.

Detaylı

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/5 Ticari İsmi Kullanım Alanı : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz Mah. 109. Sokak No: 8-12 Esenyurt

Detaylı

Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 Versiyon: 01

Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 Versiyon: 01 Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIM Ürün Bilgisi Ticari Adı Ürün Kodu Spesifikasyon Kullanım Ruhsat Sahibi Üretici Firma İMPOTEK DİFLUBENZURON SC Acil

Detaylı

Bilinen özel tehlikeleri yoktur. Tehlike uyarı sembol yada tanımlarını gerektirmez. Bileşen CAS-No. EINECS-No. Konsantrasyon Sınıflandırma

Bilinen özel tehlikeleri yoktur. Tehlike uyarı sembol yada tanımlarını gerektirmez. Bileşen CAS-No. EINECS-No. Konsantrasyon Sınıflandırma Revizyon tarihi 08.01.2016 Baskı tarihi 11.01.2016 No6/1 Esenyurt, İstanbul, Turkey Tel +90 212 451 57 91 (pbx) Fax +90 212 451 57 96 Sayfa 1/5 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Ticari İsmi Kullanım Alanı Endüstriyel

Detaylı

MONSANTO Europe S.A./N.V.

MONSANTO Europe S.A./N.V. MONSANTO Europe S.A./N.V. Sayfa: 1 / 10 1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMLAMA 1.1. Product identifier Platoon 1.1.1. Kimyasal madde adı Bir karışım için uygulanabilir değil. 1.1.2. Eşanlamlılar Yok 1.1.3. CLP Ek

Detaylı

: NF 62 PLASTISOL FLOK TUTKALI

: NF 62 PLASTISOL FLOK TUTKALI 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/5 Ticari İsmi Kullanım Alanı : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz Mah. 109. Sokak No: 8-12 Esenyurt

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 7 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Kimtoks Mollussisit, Kepek şeklinde toz Tarkim Bitki Koruma

Detaylı

BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı. BÖLÜM 2: Tehlikelerin Tanıtımı. BÖLÜM 3: Bileşimi/İçindekiler Hakkında Bilgi

BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı. BÖLÜM 2: Tehlikelerin Tanıtımı. BÖLÜM 3: Bileşimi/İçindekiler Hakkında Bilgi BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Temizleme maddesi. özel kullanım için. 1.3. Şirket/İş

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 7 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Sülfür 80 WP Suda ıslanabilir toz Formülasyon Tarkim Bitki

Detaylı

FİBRO GEL YayınTarihi: 01.08.2009

FİBRO GEL YayınTarihi: 01.08.2009 1. ÜRÜN ve ŞİRKET TANITIMI Ürün Adı : Kullanım Amacı : İnsektisit Kimyasal Grubu : phenylpyrazole Üretici ve Ruhsat Sahibi: Koru -San Çevre Koruma Kimyasalları San.ve Tic.Ltd.Şti Adres: : 104.Cadde No:138

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Setrax SG

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Setrax SG Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile CAS No : Fosfanat : 7758-29-4 EINECS No : 231-838-7 1.2. Madde /

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Tarih: 11.11.2010 L/C No: 941AA00085 Ürün Adı: METADEX PELLET Aktif maddenin kimyasal adı (IUPAC): r-2,c-4, c-6, c-8-tetramethyl-1,3,5,7-tetroxocane

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS

MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS BÖLÜM 1 KİMYASAL ÜRÜN VE FİRMA TANIMI ÜRÜN KİMLİĞİ Gram s Lugol Çözeltisi ÜRÜN KODU CB6075 02 ÜRETİCİ FİRMA Bilge Kimyevi Laboratuvar Ürünleri İmalat Danışmanlık ve Analiz Hizmetleri

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Roundup Star

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Roundup Star 1 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün Adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım Herbisit. 1.3.

Detaylı

YAYINLANMA TARİHİ: REVİZYON TARİHİ : -

YAYINLANMA TARİHİ: REVİZYON TARİHİ : - 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün adı: Sens Sıvı Sabun Lavanta Maddenin / Preparatın Kullanımı: Sıvı El Yıkama Sabunu Üretici / Tedarikçi: Eczacıbaşı Girişim Pazarlama Tüketim Ürünleri

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS. ÜRETİCİ FİRMA Bilge Kimyevi Laboratuar Ürünleri İmalat Danışmanlık ve Analiz Hizmetleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti.

MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS. ÜRETİCİ FİRMA Bilge Kimyevi Laboratuar Ürünleri İmalat Danışmanlık ve Analiz Hizmetleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti. MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS BÖLÜM 1 KİMYASAL ÜRÜN VE FİRMA TANIMI ÜRÜN KİMLİĞİ Krom 6+ Test Kiti ÜRÜN KODU: CB5125 ÜRETİCİ FİRMA Bilge Kimyevi Laboratuar Ürünleri İmalat Danışmanlık ve Analiz Hizmetleri

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması : EC No.: 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş

Detaylı

REVİZYON : 02 YAYINLANMA TARİHİ: REVİZYON TARİHİ :

REVİZYON : 02 YAYINLANMA TARİHİ: REVİZYON TARİHİ : 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün adı: Maratem 106 Dezenfekte Edici El Yıkama Ürünü Maddenin / Preparatın Kullanımı: Profesyonel sanayii ve ticarette temizleme uygulamalarında kullanılacak

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 6 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS

MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS BÖLÜM 1 KİMYASAL ÜRÜN VE FİRMA TANIMI ÜRÜN KİMLİĞİ Presumptive Phenolphthalein Blood Test Kit Ürün Kodu CB8126 ÜRETİCİ FİRMA Bilge Kimyevi Laboratuvar Ürünleri İmalat Danışmanlık

Detaylı

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/6 Ticari İsmi Kullanım Alanı REACH Kayıt No : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları : Mevcut değil Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz

Detaylı

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444 Sayfa 1/5 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 8 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Efdal Kimarsol Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Fungusit Islanabilir Toz Formülasyon Tarkim Bitki

Detaylı

MONCUT 40 SC (EU-D), FLUTOLANIL40SC (EU-D), MSDS No:535-44(M08-20), 9 Aralık 2009 1/4 GÜVENLİK BİLGİSİ

MONCUT 40 SC (EU-D), FLUTOLANIL40SC (EU-D), MSDS No:535-44(M08-20), 9 Aralık 2009 1/4 GÜVENLİK BİLGİSİ MONCUT 40 SC (EU-D), FLUTOLANIL40SC (EU-D), MSDS No:535-44(M08-20), 9 Aralık 2009 1/4 Belge Tarihi: 26 Haziran 2008 Revizyon Tarihi (V.2): 9 Aralık 2009 GÜVENLİK BİLGİSİ MSDS No. 535-44 (M08-20) 1. MADDENİN

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/7 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: DONA KLOR 90 Ürünün uygulama alanı: Havuz Kimyasalı Üretici/Tedarikçi:UKM Uğur Kimya Makina Bilgi merkezi:

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU AGRIMATCO TARIM SAN VE TİC. AŞ.

GÜVENLİK BİLGİ FORMU AGRIMATCO TARIM SAN VE TİC. AŞ. AGRIMATCO TARIM SAN VE TİC. AŞ. 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/ İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1 Madde/ Müstahzarın Tanıtımı: Kimyasal İsmi : 1 gr Gibberellic Asit Formülü : Cas no : 77-06-5 (aktif madde) Einecs/Elincs

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU W 443 BEYAZ

GÜVENLİK BİLGİ FORMU W 443 BEYAZ Versiyon : 1.1 Revizyon Tarihi : 01.11.2016 BÖLÜM 1 : Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Ürün Tanıtımı Ürün Adı Sayfa : 1/5 1.2. Maddenin veya Karışımın Tanımlanan Kullanma Biçimleri

Detaylı

: SOFTES GÜVENLİK BİLGİ FORMU

: SOFTES GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1- Madde/Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : Ürün Kodu : AK10006 Kullanım Alanı : Evsel temizlik malzemesi, Çamaşır yumuşatıcısı Üretici Firma : ACAR KİMYA - HALİT ACAR Adres : 8780/22

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 9 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Fenos Nematosit Emülsiyon Konsantre Tarkim Bitki Koruma

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU DEMİR-3-KLORÜR SOLÜSYON GBF NO : 200-011 TARİH : EYLÜL 98 CAS NO: 7705-08-0 1-) KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI

GÜVENLİK BİLGİ FORMU DEMİR-3-KLORÜR SOLÜSYON GBF NO : 200-011 TARİH : EYLÜL 98 CAS NO: 7705-08-0 1-) KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI 1-) KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI Ürün adı : Demir-3-Klorür Solüsyon Formulü : FeCl 3 2-) KİMYASAL BİLEŞİMİ Maddenin kimyasal adı : Demir-3-klorür (FeCl 3 ) Sinonimleri : Demir (III) Klorür

Detaylı

ECOFLEX F Fiksatör Güvenlik Bilgi Formu

ECOFLEX F Fiksatör Güvenlik Bilgi Formu ECOFLEX F Fiksatör Güvenlik Bilgi Formu İlk Hazırlama Tarihi: Şubat 2013 Düzenleme No : 00 Uras Tekstil Kimya Turizm San. Ve Tic. A.Ş. Bağlar Mah. Fidan Sok. No:2/C Bağcılar/İstanbul Tel : +90 212 489

Detaylı

Eskişehir Karayolu 5. km Bozüyük 11300 BİLECİK Telefon: 0228 314 63 00 Fax: 0228 314 63 05

Eskişehir Karayolu 5. km Bozüyük 11300 BİLECİK Telefon: 0228 314 63 00 Fax: 0228 314 63 05 1 Ürün ve şirket tanımlaması Ürün bilgisi: Epoksi Bazlı Derz Dolgusu Ürün ticari ismi: Şirket ünvanı: VitraFix Epoxy Koramic Yapı Kimyasalları Eskişehir Karayolu 5. km Bozüyük 11300 BİLECİK Telefon: 0228

Detaylı

:TEKNOMER 400 Astar :Bitüm esaslı, su bazlı, astar. CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) Asfalt

:TEKNOMER 400 Astar :Bitüm esaslı, su bazlı, astar. CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) Asfalt 1. MALZEME VE ÜRETİCİ KURULUŞ HAKKINDA BİLGİLER Ürün ÜrünTanımı :TEKNOMER 400 Astar :Bitüm esaslı, su bazlı, astar 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) Semboller

Detaylı

SELİN SIVI SABUN YAYINLANMA TARİHİ: REVİZYON TARİHİ : - REVİZYON : Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı

SELİN SIVI SABUN YAYINLANMA TARİHİ: REVİZYON TARİHİ : - REVİZYON : Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün adı: Selin Sıvı Sabun Elegance Lilium Selin Sıvı Sabun Elegance Orkide Selin Sıvı Sabun Elegance Beyaz Gül Selin Sıvı Sabun Naturals Lavanta /Turunç

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU KEMECTANT EB3

GÜVENLIK BILGI FORMU KEMECTANT EB3 Sayfa: 1 Derleme tarihi: 13/02/2015 Revize numarasi: 1 Bölüm 1: Madde/karisimin ve sirket/müteahhitin tanimlanmasi 1.1. Ürün belirleyici Ürün ismi: Ürün kodu: LK-EB3 1.2. Madde veya karisim ile ilgili

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ürün Güvenlik Bilgi Formu 91/155/EEC- ISO 11014-1 ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usül ve Esasları Tebliğine uygun olarak hazırlanmıştır. Sayfa 1 of 5 MSDS No. 1868879 V000 Revizyon tarihi: 01.07.2011

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ FORM NO : FUNG.014 Sayfa 1 /5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: FUNGUSİT(MANTAR İLACI ) 1.3. Firmanın

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Ürünün ticari ismi MOBILGEAR 600 XP 460 ExxonMobile MOBILGEAR 634 ExxonMobile Kısaltma: 555325; 1004542

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 7 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Efdal Isofosat 48 SL Herbisit, SL Üretici Firma Tarkim Bitki Koruma Sanayi

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155 EC

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155 EC MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155 EC Basım Tarihi: 10.02.2010 Page: 1/6 1- Firma ve Ürün tanımı Ürün Bilgileri Ürün İsmi: ALÜMİNYUM SÜLFAT Üretici/Kaynak Firma bilgileri : Ardıçlı evler, Yeryüzü Mah,

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1503 Ürün Adı INTERFLEX PRIMER (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler Acil Durum telefon numarası İKİ BİLEŞENLİ,

Detaylı

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444 Sayfa 1/5 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Detaylı

Zehirlenme durumunda UZEM in 114 no lu telefonunu arayın.

Zehirlenme durumunda UZEM in 114 no lu telefonunu arayın. Yeni Düzenleme Tarihi : Kaçıncı Düzenleme Olduğu : Form No : RFM018 Sayfa No : 1 / 6 1.Madde / müstahzar ve Şirketin Tanıtımı : TOMCAT 2 4 MEVSİM BLOK YEM Kullanım Amacı : Rodentisit Üretici Firma : Bell

Detaylı

TARİH VE SAYILI YÖNETMELİK KAPSAMINDA HAZIRLANAN MALZEME GÜVENLİK FORMU GÜVENLİK BİLGİ FORMU

TARİH VE SAYILI YÖNETMELİK KAPSAMINDA HAZIRLANAN MALZEME GÜVENLİK FORMU GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. ÜRÜN ve ŞİRKET TANITIMI Ürün Adı : CHRYSA-FİBRON GEL Kullanım Amacı : İnsektisit Kimyasal Grubu : Phenylpyrazole Üretici ve Ruhsat Sahibi: Chrysamed Kimya San. ve Dış Tic. Ltd. Şti. Adres: Atatürk Mah.

Detaylı

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 25.08.2015 25.08.2015 Versiyon

Detaylı

: Teknomer 300 : Su izolasyonunda. CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) CMIT/MIT Karışımı 0,001 T,C,N R23/24/25, 34, 43, 50/53

: Teknomer 300 : Su izolasyonunda. CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) CMIT/MIT Karışımı 0,001 T,C,N R23/24/25, 34, 43, 50/53 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Madde/Müstahzarın tanıtılması Ürün Adı Ürün Kullanım Alanı : Teknomer 300 : Su izolasyonunda 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ CAS No. EC No.

Detaylı

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması Fenoxaprop-p-ethyl 6,5 71283-80-2 Xi,N R43, R50

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması Fenoxaprop-p-ethyl 6,5 71283-80-2 Xi,N R43, R50 FORM NO : HERB.040 Sayfa 1 /5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: HERBİSİT (YABANCI OT İLACI ) 1.3.

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA TRANSFER Tarihi : 12.09..2005 ASTARI Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA TRANSFER Tarihi : 12.09..2005 ASTARI Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-592 Sayfa No : 1/ 7 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA TRANSFER ASTARI 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı : Su bazlı, akrilik dönüşüm

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU AGRIMATCO TARIM SAN VE TİC. AŞ.

GÜVENLİK BİLGİ FORMU AGRIMATCO TARIM SAN VE TİC. AŞ. AGRIMATCO TARIM SAN VE TİC. AŞ. 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/ İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1 Madde/ Müstahzarın Tanıtımı: Kimyasal İsmi : Trifloxystrobin 50% WDG Formülü : C20H19F3N204 Cas no : 141517-21-7

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-350 Sayfa No : 1/ 6 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA A1 AKRİLİK Su bazlı akrilik dış cephe boyası 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı

Detaylı

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine göre hazırlanmıştır.

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine göre hazırlanmıştır. 1. MALZEME VE ÜRETİCİ KURULUŞ HAKKINDA BİLGİLER Malzeme Adı: Tekno Kalıp Yağı Malzemenin Kullanım Amacı: Kalıp Ayırıcı 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA GENEL BİLGİ Bileşenlerin Genel Tanımı: Komplex

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1202 Ürün Adı FIXCRETE (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler Acil Durum telefon numarası İKİ BİLEŞENLİ, ÇİMENTO

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıcı Bilgiler Ürün Kodu 1103 Ürün Adı HYFIX FLEXIL (A Bileşeni) İKİ BİLEŞENLİ, LİF TAKVİYELİ, ÇİMENTO BAZLI KİMYASAL VE FİZİKSEL Tanımlama/ Kullanım SU YALITIM MALZEMESİ

Detaylı

TK.201772. Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. Laboratuar reaktifi olarak kullanımı.

TK.201772. Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. Laboratuar reaktifi olarak kullanımı. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 29.06.2015 29.06.2015 Versiyon

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu SIEGE GEL. 1. Madde/preparasyon ve firma adõ. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler

Güvenlik Bilgi Formu SIEGE GEL. 1. Madde/preparasyon ve firma adõ. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/8 1. Madde/preparasyon ve firma adõ SIEGE GEL Kullanõm: tarõm ilaçlarõ Firma: BASF Aktiengesellschaft - D-67056 Ludwigshafen Germany İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya San.

Detaylı

1.4. Acil Durum Telefonu (Mesai Saatleri İçerisinde)

1.4. Acil Durum Telefonu (Mesai Saatleri İçerisinde) Güvenlik Bilgi Formu " Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkındaki Yönetmeliğe ( 26.12.2008-.No.27092)" uygun olarak hazırlanmıştır. ATAMER

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 7 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Himeksol 30 L Fungusit Tarkim Bitki Koruma Sanayi ve Ticaret

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 8.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Roksan-M Herbisit Tarkim Bitki Koruma Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı 1.3. Şirket/İş sahibinin tanıtımı

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 7 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Sunol 70 EO Yağda su, Emülsiyonu EO Tarkim Bitki Koruma

Detaylı

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması Zetacypermethrin. <5 257-842-9 52315-07-8 Xn,N R25, R20-48/22, R43,R50/53

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması Zetacypermethrin. <5 257-842-9 52315-07-8 Xn,N R25, R20-48/22, R43,R50/53 FORM NO : ITH.02 Sayfa 1 /5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün adı: MARSHAL POWER (EW) 1.1. Madde / Müstahzarat Kullanımı : INSEKTISIT 1.2. Firmanın Tanıtımı : FMC CHEMICAL Sprl

Detaylı

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır.

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır. 1. MALZEME VE ÜRETİCİ KURULUŞ HAKKINDA BİLGİLER Malzeme Adı : Teknobond 200 P A Bileşen Malzemenin Kullanım Amacı : Su İzolasyonu 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA GENEL BİLGİ İhtiva Ettiği Tehlikeli

Detaylı

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır.

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır. 1. MALZEME VE ÜRETİCİ KURULUŞ HAKKINDA BİLGİLER Malzeme Adı : TEKNOLATEX 500 Malzemenin Kullanım Amacı : Beton Harç Katkısı Üretici Kuruluş : Tekno Yapı Kimyasalları San. Tic. A.Ş. İstanbul Deri OSB. Arıtma

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. 1. Ürün ve Firma Tanıtımı SAYFA-1/7 Ürün Hakkında Bilgiler Ürün Adı Ürün Türü EFDAL AZBİN SC Fungusit Kullanımı/Uygulama Alanı Mantar İlacı Üretici / İthalatçı / Teslimatı yapan: Firma Adı Tarkim Bitki

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 2226995 Buffer Powder Pillows ph 4.01 Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 2226995 Buffer Powder Pillows ph 4.01 1.2. Madde/Müstahzarın

Detaylı

ECOFLEX Zemin Boyası Güvenlik Bilgi Formu

ECOFLEX Zemin Boyası Güvenlik Bilgi Formu ECOFLEX Zemin Boyası Güvenlik Bilgi Formu İlk Hazırlama Tarihi: Şubat 2013 Düzenleme No : 00 Uras Tekstil Kimya Turizm San. Ve Tic. A.Ş. Bağlar Mah. Fidan Sok. No:2/C Bağcılar/İstanbul Tel : +90 212 489

Detaylı

Cas No EC No Risk ve Güvenlik Terimleri Diflubenzuron 480 35367-38- 252-529-3 R 20/22/48/50/53 S2/13/20/21/60/61

Cas No EC No Risk ve Güvenlik Terimleri Diflubenzuron 480 35367-38- 252-529-3 R 20/22/48/50/53 S2/13/20/21/60/61 1. ÜRÜN ve ġġrket TANITIMI Ürün Adı : Voltaj 48 SC Kullanım Amacı : Larvasit Kimyasal Grubu : Benzoylphenylurea Ruhsat Sahibi : Hazar Çevre Sağlığı Hiz. Ticaret Yılmaz HASGÜL Adres : İnönü Cad. No:550/B

Detaylı

ADABEY KİMYA A.Ş.-STEEL WHİTE MSDS FORMU Düzenleme tarihi:15/kasim/2010 Revizyon No:1

ADABEY KİMYA A.Ş.-STEEL WHİTE MSDS FORMU Düzenleme tarihi:15/kasim/2010 Revizyon No:1 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/TEŞEBBÜS TANITIMI Ürün tipi : Keten takviyeli Sızdırmazlık Macunu Ticari Adı : STEEL WHİTE Üretici : Adabey Kimya Doğalgaz Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Üretici Adres :Öz

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Jaxpel 405

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Jaxpel 405 01 Sayfa No : 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı Kimyasal Aile : : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Leke çıkartıcı ön daldırma maddesi. 1.3. Firmanın Tanıtımı

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU SAYFA 1/5 Bölüm 1. Kimyasal Maddenin / Karışım ve Şirketin / İşletmenin Tanımlanması 1.1. Ürün kimliği: 1.2. Madde veya karışımın önerilen ve önerilmeyen kullanımı: Su bazlı sistemler için köpük önleyici

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU (1907/2006 No lu yönetmeliğe (AB) göre)

GÜVENLİK BİLGİ FORMU (1907/2006 No lu yönetmeliğe (AB) göre) 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ticari ismi :PETROBAND Kullanım : Endüstriyel kullanım Üretici Bilgileri : Evonik Goldschmidt GmbH Goldschmidtstr. 100 45127 Essen Telephone: +4920117301

Detaylı

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması Clofentezine 42 277-728-2 74115-24-5 - -

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması Clofentezine 42 277-728-2 74115-24-5 - - FORM NO : INS.069 Sayfa 1 /5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: AKARİSİT 1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 8 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Düedd Fungusit Sıvı Konsantre Tarkim Bitki Koruma Sanayi

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 8 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Efdal Nokab 10G Fumigant İthalatçı Firma Tarkim Bitki Koruma Sanayi ve Ticaret

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. ŞİRKET VE ÜRÜN TANIMI 09.10.2012 ÜRÜN İSMİ : ERTAR CAPTAN 50 SC AKTİF MADDE : CAPTAN ÜRÜN KODU : ERTKİM 01 (Revize) ÜRÜN TİPİ : FUNGUSİT ŞİRKET ADI : ERTAR KİMYA TARIM URUNLERİ LTD. ADRES : HACI SABANCI

Detaylı

Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444

Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444 Sayfa 1/6 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Telefon ++49 +5664/9496-0 Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP CRYSTAL Ürün

Detaylı

GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU. 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı

GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU. 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Form No: MSDS0855 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: CLAX SPOTLESS BOYA VE YAĞ ÇÖZÜCÜ Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen

Detaylı

TRILUBGREASE LX - MSG 692-460 801023

TRILUBGREASE LX - MSG 692-460 801023 Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS) 1 - Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : TRILUBGREASE LX - MSG 692-460 Artikel Numarası: Firma adı : Trilub Kimya İmalat San. ve Tic. Ltd.

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa No : 1/5 1. MADDE/MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1 Madde / Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı FUGAMATİK 1.2 Madde / Müstahzarın Kullanımı Kullanımı Çimento esaslı flex derz dolgusu 1.3

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-103 ENDÜSTRİYEL BULAŞIK MAKİNESİ DURULAMA MADDESİ

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-103 ENDÜSTRİYEL BULAŞIK MAKİNESİ DURULAMA MADDESİ Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması FORM NO : FUNG.080 Sayfa 1 /5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: FUNGİSİT(MANTAR İLACI ) 1.3. Firmanın

Detaylı

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği. Ürün numarası 29304

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği. Ürün numarası 29304 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı Ürün numarası 29304 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU MOIL BLUE

GÜVENLİK BİLGİ FORMU MOIL BLUE 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1 Madde/ Müstahzarın Tanıtılması Ürün adı 1.2 Madde / Müstahzarın Kullanımı Adblue 1.3 Firmanın Tanıtımı MİLAN PETROL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 10013

Detaylı

2.2. Maddenin Adı: Thiacloprid IUPAC Adı: (Z)-3-(6-chloro-3-pyridylmethyl)-1,3-thiazolidin-2-ylidenecyanamide

2.2. Maddenin Adı: Thiacloprid IUPAC Adı: (Z)-3-(6-chloro-3-pyridylmethyl)-1,3-thiazolidin-2-ylidenecyanamide Sayfa 1 / 5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: İNSEKTİSİT (BÖCEK İLACI ) 1.3. Firmanın Tanıtımı :

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması CAS No.: EC No.: 7440-44-0 231-153-3 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı

Detaylı

: TOPMATIC. Kod: Revizyon: 3 Yayın Tarihi: 21 Ekim Kimyasal Bileşimi / Bileşimdeki Tehlikeli ve Sağlığa Zararlı Maddeler Hakkında Bilgi

: TOPMATIC. Kod: Revizyon: 3 Yayın Tarihi: 21 Ekim Kimyasal Bileşimi / Bileşimdeki Tehlikeli ve Sağlığa Zararlı Maddeler Hakkında Bilgi 1. Ürünün ve Firmanın Tanımı Ürünün ticari ismi Firmanın tanımı : Endüstriyel Bulaşık Makineleri için Sıvı Deterjan Sadece profesyonel kullanım içindir. : Ecolab Temizleme Sistemleri Ltd. Şti. Altayçeşme

Detaylı

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır.

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır. BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı Ürün Özelliği Öncesinde dezenfekte edilen tüm yüzeylerin ve zeminlerin, hastaneler ve bakımevleri gibi

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Forest G 302

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Forest G 302 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile CAS No : Karışım : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı