Çağdaş Drama Derneği Aralık 2016 Bülteni

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Çağdaş Drama Derneği Aralık 2016 Bülteni"

Transkript

1 Çağdaş Drama Derneği Aralık 2016 Bülteni Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresi (ICES-UEBK) Nisan 2017 tarihlerinde Antalya da yapılacak 2. Genel başkanımız Ömer Adıgüzel in konulu atölyesi 3. MEB sınavı yapıldı 4. Aralık ayında genel merkezde başlayan atölyelerimiz 5. İstanbul Şubemizden Haberler 6. Eskişehir Şubemizde Sohbet Drama ise konuşacak çok şey var etkinliği 7. Erzincan Drama günleri 8. Kocaeli Temsilciliğimizden haberler 9. Antalya Temsilciliğimizden haberler 10. Bursa Temsilciliğimizden haberler 11. Kayseri Temsilciliğimizden haberler 12. Muğla Temsilciliğimiz yeni web adresi 13. İzmir Şubemizden haberler Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresi (ICES- UEBK) Nisan 2017 tarihlerinde Antalya da yapılacak. Belek Maritim Pine Beach Resort Otel de yapılacak olan kongrede Prof.Dr. Michael W. Apple, Prof.Dr. Richard A. Duschl ve Prof.Dr. Ziya Selçuk çağrılı konuşmacı olarak yer alacaktır. Kongrenin ana teması Küreselleşen Dünyada Eğitim olarak belirlendi. Kongre Karadeniz Teknik Üniversitesi, ULED (Ulusal Eğitim Dernekleri) Platformu ve Pegem Akademi işbirliği ile düzenlenmektedir. 26. Uluslarası Eğitim Bilimleri Kongresi (ICES/UEBK-2017) dünyadaki meslektaşlarla uzmanlık, deneyim ve bilimsel çalışmaların paylaşılmasını amaçlamaktadır. Programda; çağrılı konuşmacılara, panellere, sözlü bildirilere ve poster sunumlarına yer verilecektir. Derneğimiz kongrenin paydaşları arasında yer almakta olup, yaratıcı drama alanı kongrede ayrı bir başlıkta yer bulacaktır. Detaylı bilgi için e-posta adresi: ices-uebk.org

2 Aralık 2016 tarihlerinde, Ankara da genel merkezimizde çoğunlukla 5.aşama düzeyinde ya da 5. Aşamayı tamamlamış, Çağdaş Drama Derneği katılımcılarından oluşan bir grupla süreçsel drama ve teknikler atölyesi gerçekleştirildi. Farklı meslek gruplarından oluşan katılımcılar, süreçsel drama ile bir konunun, nasıl işlendiğini deneyimleyip, farklı bakış açıları geliştirmeye ve süreçsel dramada asıl amacın, tartışmak, araştırmak, irdelemek ve yazmak olduğunu öğrenmeye yönelik çalışmalar yaptılar. İki gün boyunca yaratıcı dramada kullanılan tekniklerlerden yararlanarak süreçsel drama yaklaşımı çalışmaları yaptılar Aralık ta Ankara da genel merkezimizde, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika programının kurs bitirme sınavı yapıldı. Sınava katılan 51 kişiden 49 u başarılı olmuştur. Yeni eğitmenlerimizi kutluyor, başarılar diliyoruz. 4. Ankara 5. Aşama atölyesi Ferhunde Demirkol eğitmenliğinde, 2. Aşama (A) atölyesi Murat Moroğlu eğitmenliğinde, 2. Aşama (B) atölyesi Ömer Çetinkaya eğitmenliğinde toplam 3 adet atölye açılmıştır Aralık 2016 tarihinde İstanbul Kültür Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekânı Prof. Dr. Hasan Şimşek, Okul Öncesi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Toran, ÇDD İstanbul Şubesi Yönetim Kurulundan Pınar Saatci ve Aynur Karamahmutoğlu'nun katılımıyla; 13 Mayıs 2017 tarihinde bir gün olarak gerçekleştirilmesi planlanan "Drama Günleri İstanbul" etkinliğinin ilk toplantısı gerçekleştirildi. Drama Günlerinden ayrı olarak, toplantıda çıkan kararla 11 Şubat 2017 tarihinde gönüllü liderlerimizle İstanbul Kültür Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği ve PDR Bölümlerinde öğrenim gören öğrencilere alanları ile ilgili eş zamanlı 18 atölye planlamaları başladı. 23 Nisan 2017 tarihinde Pera Müzesi'nde gerçekleştirmeyi planladığımız "Müze'de Yaratıcı Drama" etkinliğini planlamak üzere gönüllü liderlerimiz Bahar Gürey, Gülnaz Aktaş Bekâr ve Pera Müzesi Eğitim Programları Sorumlusu Eda Göknar'ın katılımıyla ilk toplantı gerçekleştirildi. 7 Aralık 2016 tarihinde İstanbul Şubesi Zümre Başkanları toplantısı yapıldı. Yatay ve dikey planlamalarla ilgili çalışmalar gerçekleştirildi. 10 Aralık 2016 tarihinde liderimiz Deniz Devrim Şahin Eğitim Sen 7 Nolu Şubesinde öğretmenlere yönelik üç saatlik Yaratıcı Dramayla tanışam atölyesi gerçekleştirdi.

3 20 saatlik gönüllülük kapsamında; Küçükçekmece Yenimahalle İlkokulu 1. ve 2.sınıf öğrencileriyle; Fulya Giray Sözen ve Cennet Eda Baş liderliğinde, Bahar Gürey danışmanlığında, Küçükçekmece Yenimahalle İlkokulu 3. ve 4.sınıf öğrencileriyle; Ayça Yavuzok liderliğinde, Merve Öztoprak danışmanlığında, Şişli Belediyesi Çimen Ev 7-9 yaş katılımcılarıyla; Kemal Altunboğa ve Dilşad Öztürk liderliğinde, Aslıhan Yılmaz danışmanlığında, ÇYDD Şile Şb.Genç Kızlar/Ev Kadınları ile; Hayriye Turhanlar ve Edibe Alsancak liderliğinde, Eylem İlgün Bekircan danışmanlığında, ÇYDD Dila Kurt Eğitim Evi yaş katılımcılarıyla; Gönül Çiftçi Özcan ve Gülçin Korkmaz liderliğinde, Aynur Karamahmutoğlu danışmanlığında, ÇYDD Dila Kurt Eğitim Evi Yetişkin (Veli) katılımcılarıyla; Mehmet Dostay ve Fadik Kaymak liderliğinde, Deniz Devrim Şahin danışmanlığında, Mülteciyim Hemşerim Dayanışma Ağı çocuk katılımcılarıyla; Emre Bilgiç ve Pelin Akman liderliğinde, Fisun Aykır danışmanlığında çalışmalar başladı ve devam ediyor. 6. Eskişehir şubemizde Sohbet Drama ise Konuşacak Çok Şey Var etkinliği yapılmıştır. Katılımcılar ile keyifli ikramlar eşliğinde samimi bir sohbet gerçekleştirilmiştir. Bizimle bir arada olan herkese teşekkür ederiz Drama Günleri Aralık 2016 tarihinde, Erzincan da yapılmıştır. 24 Aralık Cumartesi günü yapılan Okulöncesi ve Yaratıcı Drama atölyesine 14 kişi, Yöntem Olarak Yaratıcı Drama atölyesine ise 18 kişi katılmıştır. 25 Aralık Pazar günü Okulöncesi ve Yaratıcı Drama atölyesine ise 18 kişi katılmıştır. Drama günlerine, toplam 50 kişi katılmıştır. Katılımcıların çoğunluğu iki yıllık okulöncesi öğretmenliğine devam eden 1. ve 2. Sınıf öğrencilerinden oluşmuştur. Diğer katılımcılar ise öğretmenler ve öğretim üyeleridir.

4 Katılımcıların büyük çoğunluğu ilk defa drama ile karşılaştıklarını ifade etmişlerdir. Atölyelerin sonunda katılımcılardan alınan dönütlerde çok memnun kaldıklarını çok mutlu olduklarını ve bireysel olarak kendileri için bir şey yapmış olmanın güzelliğini dile getirmişlerdir. Bu çalışmanın süre olarak çok az olduğunu daha uzun soluklu yapılacak çalışmanın kendileri için çok daha iyi olacağını ifade etmişlerdir. 10. Erzincan Drama günlerinde atölyelerimizi, eğitmenlerimizden Ankara dan Semra Zaim Ünal ve Gönül Erdoğan ile Erzincan temsilcimiz Gül Olağan Kara yönetmişlerdir. Kendilerine teşekkür ederiz. 8. Yrd. Doç. Dr. Fatma Önalan Akfırat ile Kocaeli temsilciliğimizde Yaratıcı Drama ile Film Okumaları etkinliği düzenlenmiştir. 9. Antalya temsilciliği olarak 17 Aralık günü Önce Atölye Sonra Söyleşi toplantısı düzenlendi. Atölye çalışmasında Hatice Demet eğitmenlik yaptı. Atölyemizde Konuşan Eller konusunu Yaratıcı Drama yöntemiyle işledi. İşitme engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekerek, işaret dilini öğrenmek ve kullanmaya dair farkındalık geliştirildi. Toplantı bölümümüzde 25 ve 26 Şubat tarihlerinde Antalya da gerçekleştirmeyi planladığımız Drama Günleri için planlamalar yapıldı.

5 10. 4 Aralık 2016 tarihinde Bursa Podyum Parkta, Nilüfer Dernekler Yerleşkesinin yapmış olduğu etkinliğe Pelin Ilıkgün ve Nihan İraf Bilim, gönüllü olarak katılmıştır Aralık 2016 tarihleri arasında Çağdaş Drama Derneği Bursa Temsilciliği, Nilüfer Belediyesi ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yükümlüleri ile yaratıcı drama atölyeleri yapıldı. Yapılan çalışmalar, iletişim, güven, sorun çözme, ön yargı, öteki bilinci, bireysel farklılıklar ve takım olma becerileri başlıklarından oluştu. Atölyeler sonrasında katılımcılar, bu atölyede, kendilerini daha rahat ifade ettiklerini, eğlendiklerini aynı zamanda geliştirici etkinlikler yaptıklarını, iyi hissettiklerini, ilk başta çekindiklerini ama ilerleyen süreçte bunu aştıklarını, karşılaştıkları problemleri farklı bakış açıları ile değerlendirdiklerini ifade ettiler. Her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz. Ayrıca, bu projede emeği geçen gönüllülerimiz, Esra Uluocak Bayram, Sinan Işık, Gökhan Sekmen, Nazife Biçer, Koray Kahraman, Melek İltaş, Aysel Çavuş, Emel Hatipoğlu, Pelin Ilıkgün, Süeda Kuru Uzunoğlu ile Çiğdem Kırak Bozkaya ve Ceyhan Özer e katkılarından dolayı teşekkür ederiz. 11. Kayseri Temsilciliğimiz bu ay 24 Aralık Cumartesi Günü ODTÜ GVO Kayseri Okulları'nda çocuk grupları 4-6 yaş ile çalışmalara başlamıştır. 12. Muğla Temsilciliğimizin internetteki yeni adresi ve adlı Çağdaş Drama Derneği web sayfasındaki uzantılı adresi şu şekildedir: Tüm drama dostlarını yeni web sayfamızı ziyarete bekliyoruz. 13. Moris Moris Benjuya Otistik Merkezi Çalışma raporudur.çalışma Zuhal Acarkan liderliğinde yapılmış olup Geçen yıldan edinilen deneyimler değerlendirildiğinde; klasik anlamda yaratıcı drama atölyesi yapma denenmiş ama otizmli bireylerle bu mümkün olmamıştı. Bu okuldaki öğrencilerin ağır otizmli olduğu düşünüldüğünde bu konudaki başarısızlık normaldi. Bu nedenle yapılan atölye çalışmaları oyun oynama, dans etme uygulamalarıyla sınırlı kalmıştı. Böyle olmasına karşın atölyelere katılan öğrencilerin iletişim becerilerinde gözlenebilir bir ilerleme olduğu görülmüştü. Sınıf öğretmenlerinin düşünceleri de bu doğrultudaydı. Bu yaşananlardan kalkarak bu yıl yapılacak atölye çalışmalarının üç aşamada gerçekleşmesi düşünüldü. 1.Velilerle yapılacak atölyeler. 2.Öğretmenlerle yapılacak atölyeler.

6 3. Öğrencilerle yapılacak atölyeler. Velilerle yapılacak atölyelerin amacı; otizmli bir çocuğa sahip bir ebeveyn olarak yaşadıkları çatışmalar ve çocuklarının farklı olmasının bir felaket olmadığı hakkında farkındalık yaratmak, kendi aralarındaki iletişimi güçlendirmek, böylece çocuklarıyla ve okul yönetimiyle uyumlu olmalarını sağlamaktı. Atölyeler 24 Kasım 2016 da başladı. Haftada bir gün olarak planlandı. Katılım düşünülen boyutta olmasa da katılımcıların beklentilerinin ve güdülerinin yüksek olması atölyelere işlerlik getirdi. Devamlı katılan veli sayısı beş (5) kişiydi. Atölye çalışmaları 04 Aralık 2017 de bitmiştir. Gözlemlerimiz; Atölyelerin sonunda velilerin olaylara bakışında değişmeler olduğu değerlendirmelerde görülmüştür. Ayrıca velilerin atölyelerin devamı konusundaki israrları bu çalışmanın başarısının göstergesidir. Atölye konuları: 1.Uyum 2.Kişilerarası iletişim 3. Farklıyız. 4. Umut. Bu yıl okulun deneyimli öğretmen kadrosunun neredeyse tamamı değişmişti. Öğretmenlerle atölye yapmadaki amaç; Bir yıl önceki deneyim sonuçlarına dayanarak, öğrencilerle oyun oynayarak yapılacak sınıf içi çalışmalar için, bu oyun sürecini nasıl yönlendireceklerini öğretebilmekti. Kısaca; onlara çocuklarla oynayabilecekleri ve bir şeyler öğretebilecekleri bir çalışma için oyunlar gösterme olacaktı. Ne yazık ki bu konuda başarılı olamadık. Nedenleri; 1. Atölyenin dersten sonra yapılması. 2. Öğretmenlere atölye amacının iyi anlatılamamış olması. 3. Genel bir isteksizlik ve motivasyon bozukluğu. 4.Okul rehberlik hizmetlerinin çalışmayla uyumlu olamaması. 5.Öğretmen arkadaşların deneyimsiz olmaları. Öğretmenlerle yapılan atölyeler 02 Aralık 2016 da başladı, haftada bir gün olarak planlandı. 23 Aralık 2016 da sonlandırıldı. Öğrenciler için yapılacak atölyeler öğretim yılının ikinci yarısı için planlanmıştı. Öğretmen, rehberlik, ve bizler arasındaki çalışma uyumu sağlanamadığından ertelemek zorunlu olmuştur. Çalışmaları sürdürenler:

7 Zuhal Acarkan: Lider eğitmen. Güneş Alkan Kaya: Eğitmen. Sevgi Olukçu: Eğitmen

Çağdaş Drama Derneği Ocak 2017 Bülteni

Çağdaş Drama Derneği Ocak 2017 Bülteni Çağdaş Drama Derneği Ocak 2017 Bülteni 1. 26. Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresi (ICES-UEBK) 20-21-22-23 Nisan 2017 tarihlerinde Antalya da yapılacak 2. 13. Proje sunum günleri 3. 4. Proje kampı 4.

Detaylı

Çağdaş Drama Derneği Şubat 2018 Bülteni

Çağdaş Drama Derneği Şubat 2018 Bülteni 1. Genel Merkez 2. 11. Liderler Buluşması 3. Muğla Temsilciliği 4. Antalya Temsilciliği 5. İzmir Şube 6. İstanbul Şube 7. Bursa Temsilciliği Çağdaş Drama Derneği Şubat 2018 Bülteni 1. Genel Merkez Nurhan

Detaylı

Çağdaş Drama Derneği Ekim 2016 Bülteni

Çağdaş Drama Derneği Ekim 2016 Bülteni Çağdaş Drama Derneği Ekim 2016 Bülteni 1. 26. Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresi (ICES-UEBK) 20-21-22-23 Nisan 2017 tarihlerinde Antalya da yapılacak 2. IDEA Avrupa Toplantısı yapıldı 3. Zeki Özen

Detaylı

Çağdaş Drama Derneği Mayıs 2017 Bülteni

Çağdaş Drama Derneği Mayıs 2017 Bülteni Çağdaş Drama Derneği Mayıs 2017 Bülteni 1. Genel Merkez 2. İstanbul Şube 3. Antalya Temsilciliği 4. Trabzon Temsilciliği 5. Denizli Temsilciliği 1. Derneğimiz eğitmenleriden Murat Moroğlu' nun yönettiği

Detaylı

Çağdaş Drama Derneği Kasım 2016 Bülteni

Çağdaş Drama Derneği Kasım 2016 Bülteni Çağdaş Drama Derneği Kasım 2016 Bülteni 1. 26. Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresi (ICES-UEBK) 20-21-22-23 Nisan 2017 tarihlerinde Antalya da yapılacak 2. 27 Kasım Dünya Yaratıcı Drama Günü Ulusal Bildirgesi,

Detaylı

Çağdaş Drama Derneği Mart 2017 Bülteni

Çağdaş Drama Derneği Mart 2017 Bülteni Çağdaş Drama Derneği Mart 2017 Bülteni 1. 26. Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresi (ICES-UEBK) 20-21-22-23 Nisan 2017 tarihlerinde Antalya da yapılacak 2. 27. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Kongresi

Detaylı

Çağdaş Drama Derneği Mart 2018 Bülteni

Çağdaş Drama Derneği Mart 2018 Bülteni Çağdaş Drama Derneği Mart 2018 Bülteni 1. Çağdaş Drama Derneği Kuruluş Yıldönümü 2. Genel Merkez 3. 24. Bartın Tiyatro Festivali 4. 36. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri 5. 12. Ethos Ankara Uluslararası

Detaylı

Çağdaş Drama Derneği Temmuz-Ağustos-Eylül 2017 Bülteni

Çağdaş Drama Derneği Temmuz-Ağustos-Eylül 2017 Bülteni Çağdaş Drama Derneği Temmuz-Ağustos-Eylül 2017 Bülteni 1. Genel Merkez 2. Ġzmir ġube 3. Kocaeli Temsilciliği 4. Bursa Temsilciliği 5. EskiĢehir ġube 6. Antalya Temsilciliği 7. Trabzon Temsilciliği 8. Ġstanbul

Detaylı

ÇağdaĢ Drama Derneği Ocak 2018 Bülteni

ÇağdaĢ Drama Derneği Ocak 2018 Bülteni ÇağdaĢ Drama Derneği Ocak 2018 Bülteni 1. Genel Merkez 2. 15. Proje Sunum Günleri 3. Prof. Dr. Ömer Adıgüzel / Konulu Atölye 4. İstanbul Şube 5. İzmir Şube 6. Muğla Temsilciliği 7. Antalya Temsilciliği

Detaylı

Çağdaş Drama Derneği Kasım 2017 Bülteni

Çağdaş Drama Derneği Kasım 2017 Bülteni Çağdaş Drama Derneği Kasım 2017 Bülteni 1. Genel Merkez 2. Antalya Temsilciliği 3. Ġstanbul ġube 4. EskiĢehir ġube 5. Ġzmir ġube 6. Kocaeli Temsilciliği 7. Denizli Temsilciliği 1. Genel Merkezimizde; Murat

Detaylı

Sayı: 69 Aralık 2017

Sayı: 69 Aralık 2017 Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 69 Aralık 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

17.PROJE SUNUM GÜNLERİ PROGRAMI,19-20 OCAK 2019

17.PROJE SUNUM GÜNLERİ PROGRAMI,19-20 OCAK 2019 17.PROJE SUNUM GÜNLERİ PROGRAMI,19-20 OCAK 2019 Aylin Ürün Çocuklar Sorun Çözüyor Anasınıfı 5-6 Yaş Grubu Öğrencilerine Kişilerarası Sorun Çözme Becerilerinin Yaratıcı Drama Yöntemiyle Öğretimi Figan Yılmaz

Detaylı

ÇOCUK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Mersin Bilim Şenliği nde Yaratıcı Düşünme Atölye Liderliği Yürütüldü

ÇOCUK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Mersin Bilim Şenliği nde Yaratıcı Düşünme Atölye Liderliği Yürütüldü Mersin Bilim Şenliği nde Yaratıcı Düşünme Atölye Liderliği Yürütüldü 7 Haziran da Yenişehir CNR EXPO Fuar Alanı nda gerçekleşen ve hedefi milletin ihtiyacı olan sayı ve kalitede insan yetiştirebilmek için

Detaylı

Doç. Dr. Tuncay ERGENE Türk PDR-DER Genel BaĢkanı

Doç. Dr. Tuncay ERGENE Türk PDR-DER Genel BaĢkanı Doç. Dr. Tuncay ERGENE Türk PDR-DER Genel BaĢkanı 1964 yılında Ankara da doğmuştur. Lisans eğitimini 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Psikolojik Danışma ve

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED-MEB İngilizce Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED Genel Merkezimiz ve MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 21 Ekim 2014 tarafından imzalanan protokol kapsamında,

Detaylı

OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ SONUCU O.Ö.Ö 394,02348 ASİL MENDERES ÜNİ. AYŞE ARSLAN ADNAN MENDERS

OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ SONUCU O.Ö.Ö 394,02348 ASİL MENDERES ÜNİ. AYŞE ARSLAN ADNAN MENDERS ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM YILI TABAN PUANA GÖRE EK MADDE I YATAY GEÇİŞE HAK KAZANANAN ADAYLARIN LİSTESİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ Adı Soyadı ÖZGE ALÇI ADNAN O.Ö.Ö 394,02348

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesi JEUX DRAMATIQUES- YAŞANTILARDAN YOLA ÇIKARAK KENDİNİ İFADE ETME OYUNU

İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesi JEUX DRAMATIQUES- YAŞANTILARDAN YOLA ÇIKARAK KENDİNİ İFADE ETME OYUNU İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesi Helga Flohr ve Bahar Gürey in Yönetiminde JEUX DRAMATIQUES- YAŞANTILARDAN YOLA ÇIKARAK KENDİNİ İFADE ETME OYUNU Tiyatrosuz Tiyatro Yapmak Sizleri yeni bir

Detaylı

Menopoz kitabının satışı sürdürülmektedir. Sayı :1 FLORENCE NİGHTİNGALE HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU MEZUNLARI DERNEĞİ BÜLTENİ HAZİRAN 2003-2005 DÖNEMİNDEKİ FAALİYETLER 1. Mesleki Eğitim Araçlarının Hazırlanması

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ Adı - Soyadı: Doğum Tarihi: Ünvanı: Öğrenim Durumu: Akademik Ünvanlar : öğretim görevlisi öğretim görevlisi dr. yardımcı doçent.

ÖZGEÇMİŞ Adı - Soyadı: Doğum Tarihi: Ünvanı: Öğrenim Durumu: Akademik Ünvanlar : öğretim görevlisi öğretim görevlisi dr. yardımcı doçent. ÖZGEÇMİŞ Adı - Soyadı: Serpil ALPTEKİN Doğum Tarihi: 24-11-1974 Ünvanı: Yrd. Doç. Dr. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Özel Eğitim, Zihinsel Gazi Üniversitesi, Gazi (1992-1996) Engellilerin

Detaylı

Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı 2013 / 2014 SAYI: 19. Haftanın Bazı Başlıkları

Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı 2013 / 2014 SAYI: 19. Haftanın Bazı Başlıkları 2013 / 2014 SAYI: 19 İklim Değişikliği Konferansı Haftanın Bazı Başlıkları Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı Hayatın İçinde Öğreniyoruz İklim Değişikliği Konferansı Tanıdık ve Tanıttık Uludağ

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Girne Amerikan Üniversitesi. Üniversitesi. Doğu Akdeniz

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Girne Amerikan Üniversitesi. Üniversitesi. Doğu Akdeniz ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Çiğdem KARAGÜLMEZ SAĞLAM 2. Doğum Tarihi: 12.10.1978 3. Ünvanı: 4. Öğrenim Durumu: Doktora (Devam ediyor) Derece Alan Üniversite Yıl Doktora Beden Eğitimi Öğretimi Girne Amerikan

Detaylı

Mayıs 2012 UGLA da Eğitimler

Mayıs 2012 UGLA da Eğitimler Mayıs 2012 UGLA da Eğitimler 10-15 Mayıs 2012 tarihleri arasında Müzakere ve Arabuluculuk 3. Eğitmen Eğitimini tamamladık. Gönüllü olarak destek veren Sabancı Üniversitesi Uyuşmazlık Analizi ve Çözümü

Detaylı

KİŞİSEL ÖZGEÇMİŞ. Kişisel Bilgiler. Soyadı Adı : Mine TOPSAÇ. Akademik Unvanı : OKUTMAN. Doğum Yeri / Doğum Tarihi : Ankara/ Polatlı / 03.02.

KİŞİSEL ÖZGEÇMİŞ. Kişisel Bilgiler. Soyadı Adı : Mine TOPSAÇ. Akademik Unvanı : OKUTMAN. Doğum Yeri / Doğum Tarihi : Ankara/ Polatlı / 03.02. KİŞİSEL ÖZGEÇMİŞ Kişisel Bilgiler Soyadı Adı : Mine TOPSAÇ Akademik Unvanı : OKUTMAN Doğum Yeri / Doğum Tarihi : Ankara/ Polatlı / 03.0.975 Uyruğu : TC Ana Dil (ler) : Türkçe Cinsiyet : Bayan Tel : (53)

Detaylı

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE 2015-2016 Öğretim yılı Basketbol Liseli Genç Erkekler B Ligi müsabakaları 08.02.2016 Pazartesi günü başladı. Müsabakalara fırtına gibi başlayan takımımız namağlup

Detaylı

OKULUMUZDA DEPREM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

OKULUMUZDA DEPREM SEMİNERİ DÜZENLENDİ OKULUMUZDA DÜZENLENDİ DEPREM SEMİNERİ Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından 25.02.2014 Salı günü 3. ve 4. sınıf öğrencilerimize Deprem konulu sunum yapılmıştır. Verdikleri bilgilerden

Detaylı

ÖĞRENCİLERİMİZ ANTALYA DA

ÖĞRENCİLERİMİZ ANTALYA DA TAM EĞİTİM BURSLU ÖĞRENCİLERİMİZ ANTALYA DA TED Genel Merkezi öğrencilerimizin iletişimlerinin pekiştirilmesi ve kurumsal aidiyetlerinin desteklenmesi amacıyla 5-7 Şubat 2014 tarihlerinde Antalya da tam

Detaylı

VAKIF ÜNİVERSİTESİNİN ADI : T.C İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ

VAKIF ÜNİVERSİTESİNİN ADI : T.C İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ VAKIF ÜNİVERSİTESİNİN ADI : T.C İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ FORM-19 A 2014-2015 ÖĞRETİM YILINDA YAPILAN ULUSAL BİLİMSEL TOPLANTILAR VE BUNLARIN SAYISAL DAĞILIMI (KONGRE, SEMPOZYUM, SEMİNER, FORUM, WORKSHOP

Detaylı

Tüm Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz!

Tüm Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz! İLKOKUL BÜLTENİMİZ LİSE BÜLTENİMİZ İçindekiler Okulumuza Giriş Sınavı... 1 Ara Tatilimiz... 1 Meb Bursu Ve Müzik Eğitimi Başvuruları... 2 15. Geleneksel IB Günü İle Deneyimlerimizi Paylaştık... 2 Dünya

Detaylı

ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL SAVUNMA TATBİKATI İZLEDİLER

ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL SAVUNMA TATBİKATI İZLEDİLER ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL SAVUNMA TATBİKATI İZLEDİLER 25.02.2014 Salı günü 3. ve 4. sınıf öğrencilerimize okulumuzun bahçesinde Yangın Söndürme Tatbikatı yapılmıştır. Tatbikatı öğrencilerimiz ilgiyle izlemişlerdir.

Detaylı

tarihinde 200 lise öğrencisine Üniversite ve Kampüs Yaşamı başlıklı Bahçelievler RAM Kariyer Günleri düzenlenmiştir.

tarihinde 200 lise öğrencisine Üniversite ve Kampüs Yaşamı başlıklı Bahçelievler RAM Kariyer Günleri düzenlenmiştir. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK EĞİTİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA AİT FAALİYETLERİNE İLİŞKİN BİLGİLERİN AÇIKLAMASI 26.09.2014 tarihinde İAÜ Florya Yerleşkesinde İstanbul

Detaylı

Uyum Eğitim ve Araştırma Ltd.Şti. Prof.Dr.Ahmet Taner Kışlalı Mah cadde (Park caddesi) No:40 M Çayyolu/Çankaya Ankara

Uyum Eğitim ve Araştırma Ltd.Şti. Prof.Dr.Ahmet Taner Kışlalı Mah cadde (Park caddesi) No:40 M Çayyolu/Çankaya Ankara YRD.DOÇ.DR.AYNUR AKINCI AYDOĞAN İletişim Bilgileri : Adres : Üsküdar Üniversitesi SBF- Çocuk Gelişimi Bölümü Çarşı Yerleşkesi-Mimar Sinan Mh. Selman-ı Pak Cd. PK:34664 Üsküdar / İstanbul / +90 216 400

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 36. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 36. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 36. VELİ BÜLTENİ Bugün ilkokul öğrencilerimizin sergilemiş olduğu sahne performansları da bizleri ayrıca gururlandırdı.

Detaylı

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz.

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. 1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. Sınava sayılı günler kala heyecanı gözlerinden okunan 8.sınıf öğrencilerimize TEOG öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı

Detaylı

Lise Kısmı 2014-2015 Öğretim Yılı I. Dönem Sonu Sınav Takvimi için tıklayınız

Lise Kısmı 2014-2015 Öğretim Yılı I. Dönem Sonu Sınav Takvimi için tıklayınız Lise Kısmı 2014-2015 Öğretim Yılı I. Dönem Sonu Sınav Takvimi için tıklayınız TED KAYSERİ KOLEJİ 2014 2015 SINAV ADI ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM SONU BAŞARISIZ DERSİ OLAN VEYA İSTEKLİ ÖĞRENCİLER İÇİN AÇILAN SINAV

Detaylı

2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KADIKÖY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM SEMİNERLERİ

2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KADIKÖY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM SEMİNERLERİ 2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KADIKÖY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM SEMİNERLERİ 11 Eylül 2017 tarihinde İlçemiz özel eğitim öğretmenlerine, Biruni Üniversitesi öğretim görevlilerinden Işın Özdemir

Detaylı

TED OKULLARI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ BÖLGESEL EĞİTİMLERİ

TED OKULLARI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ BÖLGESEL EĞİTİMLERİ TED OKULLARI ÖĞRETMENLERİ EĞİTİMLERİ İNGİLİZCE BÖLGESEL 10.01.2015 tarihinde TED okullarında görev yapan İngilizce öğretmenlerimizin mesleki yeterliliklerini arttırmak amacıyla TED Samsun Koleji nde Bölgesel

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi Mezunlar Derneği

İstanbul Aydın Üniversitesi Mezunlar Derneği İAÜMED Başkanından, İstanbul Aydın Üniversitesi Mezunlar Derneği (İAÜMED) 13 Nisan 2007 tarihinde kuruldu. İstanbul Aydın Üniversitesi mezun ve mensup bireylerini bir arada tutmak ve mezunlarının üniversiteleri

Detaylı

BAHARA MERHABA. H. İlker DURU NİSAN 2017 İLKOKUL BÜLTENİ

BAHARA MERHABA. H. İlker DURU NİSAN 2017 İLKOKUL BÜLTENİ BAHARA MERHABA Toprağın ve suyun güneşle buluştuğu, doğanın canlandığı, aydınlık ve sıcak günlere kavuştuğumuz güzel bahar aylarına merhaba dedik. Baharın verdiği canlılık ve heyecanla eğitim- öğretim

Detaylı

Çağdaş Drama Derneği Ekim 2015 Bülteni 10. 11. 1.

Çağdaş Drama Derneği Ekim 2015 Bülteni 10. 11. 1. Çağdaş Drama Derneği Ekim 2015 Bülteni 1. 10 Ekim e ilişkin Kamuoyu duyurusu 2. Şube ve Temsilcilikler Toplantısı 3. Liderler Buluşması 4. Kokteyl İptali 5. Liderlerimizden Aynur Eğitmen in Elma Yayınları

Detaylı

DİYABETLE YAŞAM DERNEĞİ

DİYABETLE YAŞAM DERNEĞİ DİYABETLE YAŞAM DERNEĞİ 2010 FAALİYET RAPORU Diyabet 2020 Çalıştayı 16-17 Ocak tarihleri arasında Diyabetle Yaşam Derneği Bodrum, Şişli, Kahraman Maraş ve İskenderun şubelerinden temsilciler ile Diyabet

Detaylı

Haftalı NİSAN Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun!

Haftalı NİSAN Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! K A Y I O K U L L A R I Haftalı 17-21 NİSAN 2017 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı coşkuyla kutladık. Yarının aydınlık geleceği olan

Detaylı

Mesleki Eğitim İle Büyüyoruz

Mesleki Eğitim İle Büyüyoruz Temmuz 2015/Sayı:2 Bu Proje Avrupa Birliği Ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir Mesleki Eğitim İle Büyüyoruz Ahmet Şerif İZGÖREN den Öğretmenlerimize Seminer 3 Sektör 3Çalıştay Projemiz

Detaylı

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED Okulları müdürleri arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen TED Okulları Müdürler Toplantıları nın on dördüncüsü,

Detaylı

ÖĞRETMENLER İÇİN YARATICI DRAMA

ÖĞRETMENLER İÇİN YARATICI DRAMA ÖĞRETMENLER İÇİN YARATICI DRAMA ETKİN ÖĞRENCİ REHBER ÖĞRETMEN AKADEMİK BAŞARI ARS TRAINING OLARAK AMACIMIZ; MİLLİ EĞİTİM MÜFREDATINA UYGUN OLARAK GELİŞTİRİLEN YARATICI DRAMA PROGRAMINI, UYGUN ÖĞRENME YAŞANTILARI

Detaylı

Aziz Kocaoğlu. Dr. H. Gökhan Kutlu. Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğü

Aziz Kocaoğlu. Dr. H. Gökhan Kutlu. Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğü Birlikte Çekiyoruz İzmir Büyükşehir Belediyesi adına İmtiyaz Sahibi Aziz Kocaoğlu Yayın Koordinatörü / Sorumlu Müdür Dr. H. Gökhan Kutlu Paydaşlar İzmir Tarih Tasarım Atölyesi - İFOD Etkinlik Sorumlusu

Detaylı

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 68 Kasım 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 6. DİL BECERİLERİ: (1 den 5 e Kadar; 1=Temel Düzey, 5=İleri Düzey) DİL OKUMA YAZMA KONUŞMA YÖKDİL 2018 Sınavı : 75 Puan

ÖZGEÇMİŞ. 6. DİL BECERİLERİ: (1 den 5 e Kadar; 1=Temel Düzey, 5=İleri Düzey) DİL OKUMA YAZMA KONUŞMA YÖKDİL 2018 Sınavı : 75 Puan ÖZGEÇMİŞ 1 ADI SOYADI: MEHMET ASLAN 2 DOĞUM TARİHİ VE İ: 03.01.1983 / ANAMUR 3 UYRUĞU: T.C. 4 İLETİŞİM BİLGİLERİ : (TEL, E-POSTA,WEB ADRESİ) +90 507 553 2033 aileterapi@hotmail.com www.aslanpsikoloji.com

Detaylı

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016 Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri Okulumuzun Ana-B sınıfından Ada SEZGİN, Ana-D sınıfından Nil YÜCESAN ve 2-A. sınıfından Arda Hasan ÖRGÜ Türkiye genelinde düzenlenen Oxford Big Read kitap

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017 Değerli Velilerimiz, 23 Nisan Pazar günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenimiz saat 10:30-11:30 arasında çok amaçlı salonda 2.ve 3. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı

Detaylı

İBRAHİM ÖNAL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ 2011 LYS SONUÇLARI

İBRAHİM ÖNAL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ 2011 LYS SONUÇLARI İBRAHİM ÖNAL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ 2011 LYS SONUÇLARI S. N. ADI SOYADI ÜNİVERSİTE ADI FAKÜLTE BÖLÜM 1 OĞUZCAN EREN FATİH ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Tıp (Burslu) 2 ÖMER ÖZ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Tıp

Detaylı

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE Başarıyı, Başarının Kahramanları Anlattı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Başarıyı, başarının kahramanları anlatıyor. konulu söyleşiye TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Ortaokulundan 13 öğrencimiz

Detaylı

6. Tez Çalışmaları : Derece Bölüm/Program Yıl Doktora Animasyon Destekli Haritalarla Tarih Öğretiminin Öğrencilerin

6. Tez Çalışmaları : Derece Bölüm/Program Yıl Doktora Animasyon Destekli Haritalarla Tarih Öğretiminin Öğrencilerin ÖZGEÇMİŞ 1.Adı Soyadı : Tuba ŞENGÜL BİRCAN 2.Doğum Tarihi : 1979 3.Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4.Öğrenim Durumu : Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Doktora Tarih Eğitimi Gazi Üniversitesi 2013 Yüksek Lisans

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ DÖNEM SONU ORTAK SINAVLARI Sayın Veli, Sevgili Öğrencilerimiz, 01 Temmuz 2015 tarih ve 29403 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan MEB Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği

Detaylı

Haber Bülteni. Sayı: 8, Temmuz Saygıdeğer Üyelerimiz,

Haber Bülteni. Sayı: 8, Temmuz Saygıdeğer Üyelerimiz, ki Fen Eğitimi ve Araştırmaları Derneği Haber Bülteni Sayı: 8, Temmuz 2017 Saygıdeğer Üyelerimiz, 2017 yılının ilk altı ayına yönelik hazırladığımız bülten ile derneğimizle ilgili bilgi ve paylaşımları

Detaylı

GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ MAYIS AYI BÜLTENİ

GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYI BÜLTENİ 31 MAYIS 2014 GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ GENEL MERKEZİ Mecidiyeköy Mahallesi Şehit Er Cihan Namlı Cad.(Dereboyu Cad.) Alaca İş Merkezi 39/8 Şişli, İstanbul GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ Değerli Velilerimiz, İTÜ Geliştirme Vakfı Beylerbeyi Özel Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu; İTÜ Rektör

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ MAYIS 2015 ETKİNLİK PROGRAMI

EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ MAYIS 2015 ETKİNLİK PROGRAMI EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ MAYIS 2015 ETKİNLİK PROGRAMI 01,02,09,16,23,30 MOZART AKADEMİ MAYIS.2015 Çocuk Korosu ve Orf Eğitimleri YER : Seminer D Salonu 02,09,16,23,30 MAVİ SANAT MAYIS.2015

Detaylı

TÜRKER CEYHUN GÖKSÜGÜR. Telefon: Doğum Tarihi: 2 Haziran 1995

TÜRKER CEYHUN GÖKSÜGÜR.   Telefon: Doğum Tarihi: 2 Haziran 1995 TÜRKER CEYHUN GÖKSÜGÜR Email: cgoksugur@gmail.com Telefon: 5316745263 Doğum Tarihi: 2 Haziran 1995 EĞİTİM Orta Doğu Teknik Üniversitesi Lisans, Psikoloji 2013-Halen Hasan Ali Yücel Anadolu Öğretmen Lisesi

Detaylı

TEMA il toplantisi okulumuzda yapildi. TED KAYSERİ KOLEJİ 1-5 ŞUBAT 8. SINIF TEOG HAZIRLIK PROGRAMI

TEMA il toplantisi okulumuzda yapildi. TED KAYSERİ KOLEJİ 1-5 ŞUBAT 8. SINIF TEOG HAZIRLIK PROGRAMI TEMA il toplantisi okulumuzda yapildi. TEMA il toplantisi okulumuzda yapildi. Toplantiya il milli egitim sube muduru Osman Sekerci, TEMA il baskani E.Ü. ogretim gorevlisi Abdulkadir Dagli ve okullarda

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 6. SINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 6. SINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 6. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır

Detaylı

Öğretim Elemanının Unvanı, Adı- Dersin Adı T U K Şube Kodu

Öğretim Elemanının Unvanı, Adı- Dersin Adı T U K Şube Kodu Tablo 1. Fakülte Seçmeli Dersleri Tekrar Alacak Üçüncü ve Dördüncü Sınıf Öğrencileri İçin açılan İkinci Sınıf (Dördüncü Dönem) Birinci Öğretim SECF Kodlu Fakülte Seçmeli Dersleri Öğretim Elemanının Unvanı,

Detaylı

/ karcicegianaokulu.com

/ karcicegianaokulu.com 0216 314 14 76-79 / karcicegianaokulu.com İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır heyecanımızdan

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 9 MART 2018

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 9 MART 2018 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 9 MART 2018 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU ÖĞRENCİ ALIMI BİLGİLENDİRMESİ, Detayli bilgi için lütfen TIKLAYINIZ. VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR YEMEK MEMNUNİYET

Detaylı

ÇOCUK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

ÇOCUK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Okulum Beni Anlıyor Yeteneğimi Destek Odası İle Destekliyor Projesi Lansman Toplantısı Düzenlendi 12 destek eğitim odası donatılan, 20 toplamda 200 özel yetenekli öğrencinin öğretmenleri tarafından verilecek

Detaylı

BAŞKAN : Özcan KALAYCI Bülent YILDIRIM BAŞKAN: SAYMAN : Nesrin FİDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMİTELER TOPLANTI BİLGİLERİ

BAŞKAN : Özcan KALAYCI Bülent YILDIRIM BAŞKAN: SAYMAN : Nesrin FİDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMİTELER TOPLANTI BİLGİLERİ Binota-Kalyan BANERJEE Nilüfer&İsmail KAHYAOĞLU Demet Salih PEKER Bilge & Özcan KALAYCI U.R ve BÖLGE YÖNETİMİ YÖNETİM KURULU U.R. BAŞKANI Binota Kalyan BANERJEE 2430 GUVARNÖRÜ Nilüfer İsmail KAHYAOĞLU

Detaylı

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ 1. ULUSAL SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ Kongre Projeler Ka 7 Ma Ankara sspkongre.akf.org facebook.com/sspkongre DANIŞMA KURULU ÜYELERİ Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım Hacettepe Üniversitesi Prof. Dr. İlhan

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ ANASINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ ANASINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ ANASINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı

Detaylı

2010 2012 ETKİNLİK RAPORU. 29.1.2010 tarihli olağan Genel Kurulda bizlere bu derneği adımıza yaraşır bir biçimde yönetmek üzere görevlendirdiniz.

2010 2012 ETKİNLİK RAPORU. 29.1.2010 tarihli olağan Genel Kurulda bizlere bu derneği adımıza yaraşır bir biçimde yönetmek üzere görevlendirdiniz. ÇOCUK İSTİSMARINI VE İHMALİNİ ÖNLEME DERNEĞİ 2010 2012 ETKİNLİK RAPORU 29.1.2010 tarihli olağan Genel Kurulda bizlere bu derneği adımıza yaraşır bir biçimde yönetmek üzere görevlendirdiniz. Bu nedenle

Detaylı

ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 10. SINIFLAR

ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 10. SINIFLAR ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 10. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır heyecanımızdan kaybetmeden,

Detaylı

ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 12. SINIFLAR

ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 12. SINIFLAR ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 12. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır heyecanımızdan kaybetmeden,

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. : Cevizlik Mah. İzzet Molla Sok. 8/5 Bakırköy / İSTANBUL

ÖZGEÇMİŞ. : Cevizlik Mah. İzzet Molla Sok. 8/5 Bakırköy / İSTANBUL ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Onay Budak İletişim Bilgileri Adres Telefon Mail : Cevizlik Mah. İzzet Molla Sok. 8/5 Bakırköy / İSTANBUL : 0534 846 46 16 : onaybudak@gmail.com 2. Doğum Tarihi : 01.01.1987 3.

Detaylı

ÖZEL NASİBE ERYETİŞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ EYLÜL AYI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BÜLTENİ

ÖZEL NASİBE ERYETİŞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ EYLÜL AYI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BÜLTENİ ÖZEL NASİBE ERYETİŞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ EYLÜL AYI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BÜLTENİ REHBERLİK SERVİSİ NEDİR? Öğrencilerin gelişim süreci içerisinde karşılaştıkları güçlükleri, problem

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 1. SINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 1. SINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 1. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı

Detaylı

Ocak-Mart 2012 UGLA bülteni

Ocak-Mart 2012 UGLA bülteni Ocak-Mart 2012 UGLA bülteni Ocak Mart 2012 döneminde İstanbul, Alanya, Diyarbakır, Batman, İzmir, Aydın, Erzincan, Denizli, Adıyaman ve Eskişehir kentlerinde ve Şişli Yunus Emre Lisesi nde, UGLA eğitimleri

Detaylı

Mentorluk? Belirli bir konuda yaşam bilgeliğinin bir kişiden diğerine gönüllülük çerçevesinde taşındığı karşılıklı bir ilişkidir.

Mentorluk? Belirli bir konuda yaşam bilgeliğinin bir kişiden diğerine gönüllülük çerçevesinde taşındığı karşılıklı bir ilişkidir. Mentorluk? Belirli bir konuda yaşam bilgeliğinin bir kişiden diğerine gönüllülük çerçevesinde taşındığı karşılıklı bir ilişkidir. Mentorluk bilgisini, deneyimini, aklını paylaşmaya hazır bir kişinin bu

Detaylı

KORUNCUK-3 PROJESİ BOLLUCA ÇOCUK KÖYÜ ETKİNLİKLERİMİZ & YILBAŞI HEDİYELERİ SANAT ATÖLYELERİ ÇALIŞMALARIMIZ

KORUNCUK-3 PROJESİ BOLLUCA ÇOCUK KÖYÜ ETKİNLİKLERİMİZ & YILBAŞI HEDİYELERİ SANAT ATÖLYELERİ ÇALIŞMALARIMIZ KORUNCUK-3 PROJESİ BOLLUCA ÇOCUK KÖYÜ ETKİNLİKLERİMİZ & YILBAŞI HEDİYELERİ SANAT ATÖLYELERİ ÇALIŞMALARIMIZ BOLLUCA ÇOCUK KÖYÜ ETKİNLİKLERİMİZ & YILBAŞI HEDİYELERİ SANAT ATÖLYELERİ ÇALIŞMALARIMIZ MEF Lisesi

Detaylı

EK-3. Derece Alan Üniversite Yıl

EK-3. Derece Alan Üniversite Yıl EK ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Aynur Akıncı Aydoğan. Doğum Tarihi : 0.09.196. Unvanı : Dr. Öğretim Üyesi 4. Öğrenim Durumu : Doktora 5. Çalıştığı Kurum : İstanbul Kent Üniversitesi / Uyum Eğitim ve Araş.

Detaylı

Ocak-Şubat-Mart 2013 UGLA da Eğitimler ve Etkinlikler

Ocak-Şubat-Mart 2013 UGLA da Eğitimler ve Etkinlikler Ocak-Şubat-Mart 2013 UGLA da Eğitimler ve Etkinlikler 2013 yılının Ocak Şubat Mart aylarında, UGLA bünyesinde 5 farklı konuda yerel eğitimler verildi. Toplamda, akran eğitmenlerimiz ve kolaylaştırıcılarımız

Detaylı

2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SAMSUN Ö N S Ö Z 2012 2013 eğitim öğretim yılına sizlerle başlamanın heyecanı ve mutluluğu içindeyim. Tüm eğitim

Detaylı

JCI Bahçeşehir 2015 NİSAN MAYIS BÜLTENİMİZ

JCI Bahçeşehir 2015 NİSAN MAYIS BÜLTENİMİZ JCI Bahçeşehir 2015 NİSAN MAYIS BÜLTENİMİZ 01 Nisan Tarihin de www.jcibahcesehir.com Web Sitemiz Aktif hale geldi. ITS Group / JCI Kültür Genel Sekreteri Merve Akman a Çok Teşekkürler! 02 Nisan Tarihinde

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI Fen Bilgisi Öğretmenliği Modern Fiziğe Giriş Doç. Dr. Deniz Korkmaz A2-A3-A4-A5 BÖTE Bilgisayar Donanımı Öğrt. Gör. Ali Atalay A15 BÖTE Siyaset Bilimine Giriş Yrd. Doç. Dr. Halis A. Arslantaş A11-A12 İlköğretim

Detaylı

U.R BÖLGE KARADENİZ EREĞLİ ROTARACT KULÜBÜ DÖNEMİ 2. MUTAT TOPLANTI BÜLTENİ

U.R BÖLGE KARADENİZ EREĞLİ ROTARACT KULÜBÜ DÖNEMİ 2. MUTAT TOPLANTI BÜLTENİ U.R 2430. BÖLGE KARADENİZ EREĞLİ ROTARACT KULÜBÜ 2015-2016 DÖNEMİ 2. MUTAT TOPLANTI BÜLTENİ. Uluslararası Rotary Başkanı: K.R Ravi RAVINDRAN U.R 2430. Bölge Guvarnörü: Canan ERSÖZ U.R 2430. Bölge Rotaract

Detaylı

Kapanış ve Değerlendirme Toplantısı

Kapanış ve Değerlendirme Toplantısı Okul-Aile İşbirliği Aile Atölyeleri Projesi Kapanış ve Değerlendirme Toplantısı 25 Haziran 2012 Aile Atölyeleri Projesi Nedir? İstanbul da faaliyet gösteren 12 İş Okulu arasından seçilen 2 pilot okulda

Detaylı

2016 YARIYIL ATÖLYELERİ DEĞERLENDİRME RAPORU

2016 YARIYIL ATÖLYELERİ DEĞERLENDİRME RAPORU 201 YARIYIL ATÖLYELERİ DEĞERLENDİRME RAPORU 25 29 Ocak 201 tarihlerinde Vakıf merkezinde düzenlenen yarıyıl atölyelerinde 15 farklı atölye yapılmıştır. Öğretmen Akademisi Vakfı uzmanları ve eğitim sektörünün

Detaylı

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ GEDİZ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Merkezimiz, 2010 yılında, GEDİZ ÜNİVERSİTESİ nin sürekli eğitim programlarını düzenlemek ve bu yolla Üniversitemizin kamu, özel sektör ve

Detaylı

Başka Bir Okul Mümkün Derneği 1 SENEDE BBOM. Şubat Şubat 2019 ÖĞRETMEN DESTEK ÇALIŞMALARI TOPLULUK OLMA ÇALIŞMALARI YAYGINLAŞMA BBOM MODELİ

Başka Bir Okul Mümkün Derneği 1 SENEDE BBOM. Şubat Şubat 2019 ÖĞRETMEN DESTEK ÇALIŞMALARI TOPLULUK OLMA ÇALIŞMALARI YAYGINLAŞMA BBOM MODELİ Başka Bir Okul Mümkün Derneği 1 SENEDE BBOM Şubat 2018 - Şubat 2019 ÖĞRETMEN DESTEK ÇALIŞMALARI TOPLULUK OLMA ÇALIŞMALARI YAYGINLAŞMA BBOM MODELİ ÖĞRETMEN DESTEK ÇALIŞMALARI BBOM Öğretmen Köyü 2018 de

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 7. SINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 7. SINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 7. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır

Detaylı

EĞİTİYORUZ ÖĞRENİYORUZ (EOP) 2012

EĞİTİYORUZ ÖĞRENİYORUZ (EOP) 2012 EĞİTİYORUZ ÖĞRENİYORUZ (EOP) 2012 YÖRET Vakfı, İstanbul daki üniversitelerin PDR bölümü öğrencilerinden (İstanbul Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi,

Detaylı

Çağdaş Drama Derneği Eylül 2015 Bülteni 10. 11. 12. 13. 14. 1.

Çağdaş Drama Derneği Eylül 2015 Bülteni 10. 11. 12. 13. 14. 1. Çağdaş Drama Derneği Eylül 2015 Bülteni 1. Drama ve Toplum- Yaratıcı Biçim Vermek! (Theater und community- kreativ gestalten!) Kültürel Eğitim Alanında Türk-Alman İş Birliği 2. 26. Uluslararası Eğitimde

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 3. SINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 3. SINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 3. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 6. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 6. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 6. VELİ BÜLTENİ Yaptığımız çalışmalar sonucunda, ilkokul 3 ve 4. sınıflar ile ortaokul 1, 2 ve 3. sınıflarımızda öğrenim

Detaylı

TSM ÇOCUK KOROSU KONSER PROGRAMI

TSM ÇOCUK KOROSU KONSER PROGRAMI ESKİŞEHİR ODUNPAZARI MESERRET İNEL İLKOKULU ODUNPAZARI HALK EĞİTİM MERKEZİ TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU DESTEĞİYLE GURURLA SUNAR TSM ÇOCUK KOROSU KONSER PROGRAMI KORO ŞEFİ Tülây TÜRKMEN SANAT DANIŞMANI Hüseyin

Detaylı

TOBB İLKOKULU E-BÜLTEN. Mart 2015. TOBB ilkokulu SAYI 3. Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12.

TOBB İLKOKULU E-BÜLTEN. Mart 2015. TOBB ilkokulu SAYI 3. Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12. TOBB İLKOKULU SAYI 3 Mart 2015 Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12.tr TOBB ilkokulu Hanımefendilerden Anlamlı Ziyaret Sayın Valimizin eşi Hanife YAZICI ve beraberinde

Detaylı

Üyelerimizle kahvaltıda buluştuk. MMO Antalya Şube olarak üyelerimizle birlikte Geleneksel Kahvaltı etkinliğimizi Arıca Çiftlik te gerçekleştirdik.

Üyelerimizle kahvaltıda buluştuk. MMO Antalya Şube olarak üyelerimizle birlikte Geleneksel Kahvaltı etkinliğimizi Arıca Çiftlik te gerçekleştirdik. 27. Geleneksel Meslek Odaları Halı Saha Turnuvası nda Master ve Gençler kategorisinde 3 takımımız sahaya çıktı e-bülten 1-15 Nisan 2018 / Sayı 1 Üyelerimizle kahvaltıda buluştuk MMO Antalya Şube olarak

Detaylı

ÇağdaĢ Drama Derneği Haziran 2017 Bülteni

ÇağdaĢ Drama Derneği Haziran 2017 Bülteni ÇağdaĢ Drama Derneği Haziran 2017 Bülteni 1. Genel Merkez 2. İzmir Şube 3. İstanbul Şube 4. Muğla Temsilciliği 5. Antalya Temsilciliği 6. Trabzon Temsilciliği 7. MEB sınavı 8. 14. Proje Sunum Günleri 9.

Detaylı

MATE PROJE TOPLANTISI

MATE PROJE TOPLANTISI Çok Disiplinli Yaklaşım Kullanılarak Erken Çocukluk Eğitimi Bölümü Meslek Dersi Öğretmenlerinin Kapasitelerinin Geliştirilmesi. MATE PROJE TOPLANTISI Multidisciplinar Approach to improve the competences

Detaylı

ÇağdaĢ Drama Derneği Haziran 2017 Bülteni

ÇağdaĢ Drama Derneği Haziran 2017 Bülteni ÇağdaĢ Drama Derneği Haziran 2017 Bülteni 1. Genel Merkez 2. İzmir Şube 3. İstanbul Şube 4. Muğla Temsilciliği 5. Antalya Temsilciliği 6. Trabzon Temsilciliği 7. MEB sınavı 8. 14. Proje Sunum Günleri 9.

Detaylı

2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ UYGULAMA ÖĞRENCİ-DANIŞMAN LİSTESİ

2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ UYGULAMA ÖĞRENCİ-DANIŞMAN LİSTESİ Uygulama Danışmanı Tezsiz Yüksek Lisans Tezli Yüksek Lisans Doktora Prof. Dr. İlhan TOMANBAY Zühal ŞAHİN- Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Murat AKKAYA- Hande ALBAYRAK- Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi

Detaylı

Devam Eden Etkinlikler

Devam Eden Etkinlikler Devam Eden Etkinlikler Fakülte / Bölüm: Edebiyat Fakültesi/ Felsefe Tarih Konu: Havzalar, Kişiler ve Eserler ile İslam Felsefe-Bilim Tarihi Konuşmacılar: Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu Hedef Kitle: Akademisyenler,

Detaylı