Ticaret Sinyalleri Hakkında Genel Bilgiler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ticaret Sinyalleri Hakkında Genel Bilgiler"

Transkript

1 Ticaret Sinyalleri Hakkında Genel Bilgiler MetaTrader 4 ve MetaTrader 5 platformlarında Ticaret sinyalleri hizmeti yatırımcıların yaptığı tüm işlemlerin tek bir sunucuda görüntülenmesini sağlar. Bazı tüccarların aktif ticaret için yeterli zamanı yok ve diğerleri piyasaya katılmak için bilgi veya deneyimi yok. Ticaret sinyalleri daha aktif olmak için yardımcı olacaktır. Bu hizmet nasıl çalışır? Hizmet otomatik olarak birden fazla alım satım sinyalleri üreten ve dağıtan, dünyada birden çok sunucudan oluşur. Bu sinyallere abone olabilirsiniz veya kendinize ek gelir elde etmek için dunya çapındaki tüm tüccarlara sinyal dağtabilirsiniz. MQL5.com sitesinde müşterilerin ve sinyallerin bir listesini bulacaksınız. Liste, her kullanıcının geçmişi hakkında detaylı istatistiklii bilgileri ve yayınlanan sinyalleri içerir. Eğer karar verirseniz, hızlı ve kolay abonelik yapabilirsiniz.

2 Bir sinyal abonesi olmak için sadece 3 adım gereklidir: 1. MQL5.com hesabı oluşturma. Gerçek adınızla, takma ad ile veya diğer farklı bir ad ile üye olabilirsiniz. 2. Brokerinizi seçin. Listeden, ticaret yaptığınız brokeri seçiniz. 3. Ajan sunucu üzerinden hesap numarasını belirtin. Sadece hesap numarası gerekir. Genel veya yatırımcı parolası gerekmemektedir. Bunlar bir sinyal aboneliği sağlamak için gerekli adımlardır. Herhangi bir kişisel bilgi girmeniz gerek yok. Sinyal sağlayıcılarının daha fazla kişisel bilgi belirtmeleri ve deneme sürecinden geçmeleri gerekir. Diğer yatırımcılar için yapılan sinyaller belli bir sorumluluk oluşturur. Abone müşterileri korumak için, sinyal sağlayıcılar aşağıdaki kişisel bilgileri sunmaları gerekir: isim и soyisim, adres, iletişim numarası ve kimlik belgesinin taranmış kopyası. Bilgiler, yatırımcıların ve sinyal sağlayıcıların arasında uyuşmamazlıklarda gerekli olabilir. Bu bilgiler üçüncü kişilere verilmeyecektir. Yeni bir sinyal gönderirken sinyal sağlayıcılar aşağıdaki bilgileri belirtmelidir: 1. Sinyal ismi; 2. Terminal MetaTrader 4 veya MetaTrader 5;

3 3. Kullandıkları brokerin ismi; 4. Sinyalleri yaratacakları hesap numarası; 5. Yatırımcı şifresi; Bu şifre sayesinde hesabınıza bağlanarak, hesabınız izlenebilir ve hesap geçmişiniz kontrol edilebilir. Şifre hesabı ve onun geçmişini izlemek yeterlidir. Aynı zamanda bu şifre bir işlem sağlanmasına izin vermez. Eğer yanlışlıkla ana parolayı girerseniz, sinyal aktif olmayacaktır. 6. Abonelik fiyat. Sinyal ücretli ise, bir aylık test süresinden geçmesi gerekir. Bu dönemde, sinyal sağlayıcısı bir möderatör tarafından onaylanıyor ve eğer kişisel bilgilerini belirti ise, bir satıcı olarak kayıt oluyor. Bu adımlar tamamlandıktan sonra sinyal Sağlayıcı tarafında sunulabilir: 1. Tedarikçi hem manul hem de uzman sistem kullanılarak sinyalleri yaratabilir; 2. İşlem bilgileri sinyal sunucusuna gönderilir; 3. İşaretler sunucu Sağlayıcı yatırımcı şifre ile brokere bağlanır ve gerçek zamanlı olarak tüm işlemleri alır;

4 4. Abone tüccarların platformları sinyalleri devamlı alabilmesi için sürekli bağlı olmalıdır; 5. Abonenin platformu sinyal alır ve taşır. Ticaret sinyallerinin ilk senkronizasyonu Terminal olası hatalardan tüccarlar korumak için tasarlanmıştır. Sinyal abonesi bir hesabınız var varsayalım. Tüm ticaret sinyalleri terminalde izin veriliyor ise, hesap bu sağlayıcı ile senkronize edilebilir. Senkronizasyon sırasında pozisyon açmamalısınız veya efekt işlemleri gerçekleştirmemelisiniz. Ancak bu tür işlemler yinede yapılır ise, senkronizasyon gerçekleşmez ve Terminal Trader penceresinde aşağıdaki görülür:

5 Bu senkronizasyon maksimum güvenlik sağlamak amacıyla, uygun piyasa koşullarında gerçekleştirilebilir. Sinyal sağlayıcısının her pozisyonu hesabına geliri negatif ya da sıfır olması durumunda otomatik senkronizasyon ile çalışır. Bu şekilde abonenin daha kotu bir fiyatla piyasaya girmeyeceği temin edilebilir. Tedarikçinin hesabı kâr akıbetinin ise, daha iyi piyasa koşulları için beklemek öneren, durumu açıklayan aşağıdaki pencere görünecektir. Tüccarlar riski kabul edebilir ve anında senkronizasyon sağlayabilir. Sinyallerinin kullanımı için onayı ile ilgili bilgiler ve zorla senkronizasyon terminal dergisinde yansıtılacaktır. Hizmet ticaret sinyalleri aracılığı ile girdiğiniz herhangi bir işlemin sonucuna dayalı sinyalin Yorum alanına adını koyacağız. Bu şekilde kolayca sinyal aracılığı ile gerçekleşen işlemleri tespit edebilirsiniz. Başlangıç senkronizasyon örnekleri: 1. Sinyal sağlayıcı 100 pip kar hedefi ile bir uzun pozisyon açtı. Şu anda fiyat 20 pips`e düştü.

6 Bu sağlayıcı fiyatın yakında yönünü değiştireceğine inanıyor ve istenilen kar ulaşmış olacağı anlamına gelir. Bu durumda, amaçlanan işlem açık ve hesapta olması istenilen fiyat düzeye ulaştığı durumunda 120 pips yerine 100 pips kar elde edilecektir. Sağlayıcı büyük kayıplardan korunmak için pozisyonu kapatır ise, abonenin pozisyonuda kapatılacaktır ama daha küçük zarar ile. Bu senkronizasyon metödünün sayesinde kopya kalitesi sinyalleri her zaman % 100 daha iyi olacak ve aboneler memnun kalacaktır. 2. Sinyal sağlayıcısı 100 pips kar hedef ile pozisyonu tekrar açmıştır. Şu anda fiyat 40 pips ile yükselmiştir ve sinyal sağlayıcısının belli bir gerçekleşmemiş karı var. Bu durumda platformda kaybı engellemek için pozisyon otomatik olarak açılmayacaktır. Sağlayıcı 100 puan elde ederken müşterinin 60 pips kazancı olacaktır. Her durumda abone hayal kırıklığına uğrayacaktır. Ne yazık ki tüccarlar genelikle ticaret psikolojisini göz önünde bulundurmaz ve sonuçları doğru değerlendirmez. Makul argümanlar ve matematiksel deliller ile psikolojiyi yenemeyiz. Bu ilk eşitleme hatalara karşı koruma kurulmasının ana sebebidir. Bağlantı başarısız olursa veya emir veya terminal blok yerleştirme amacıyla bir hata verir ise, hesap sinyalin sağlayıcısı ile yeniden senkronize olacaktır. Sağlayıcı ve Abone siparişlerin sırası tekrar kontrol edilecektir.sağlayıcı tarafından kapatılan işlemler, abone hesabındada otomatik olarak kapatılır. Abonenin yeni işlemleri, sağlayıcının pozisyonu açtığı fiyat daha kotu olmadığı zaman, aktif hale gelir.

7 Kaynakların yönetimi veya nasıl ticaret tutarı seçilir? Sinyal almakta en önemli soru hesabın hangi kısmı ile pozisyon açmalıyız. Bir sinyal abonesi olduğunuzda, onların çalışmalarına katılmak için mevduatı kendiniz seçebilirsiniz. Bu gerçekleştirimlesi zor bir işlemdir. Hacmin belirlemesinde belirli bir örneğe bakalım: 1. Sağlayıcı: Miktar $, kaldıraç 1:100; 1. Abone: Miktar , kaldıraç 1:200, sinyallerin pazarlama için kullanılabilir mevduat parçası:% 50; 2. Abone: Miktar 5 000, kaldıraç 1:50, sinyallerin pazarlama için kullanılabilir mevduat parçası:% 35; 2. EURUSD = Sağlayıcı ve Abone oranlarının hesaplaması: 1. Yüzdeler ile sinyallerde işlem için kullanılabilir uyumlu oran bakiyeleri: 1. Abone: (40 000*0.5)/ = (133.33%) 2.Abone : (5 000*0.35)/ = (11.66%) 2. Kullanılan kaldıraç göz önünde bulundurulmalıdır: 1.Abone: Abonenin kaldıraç (1:200) sağlayıcınn kaldıracından (1:100) daha yüksek ve bundan dolayı bu iki kaldıraç arasında korelasyon mümkün değildir. 2.Abone: *(50/100) = (5.83%) 3. Hesaplama anında geçerli olan oranı göz önünde bulundurur isek: 1. Abone: * = (169.33%) 2. Abone: * = (7.41%) 4. Toplam yüzdesi: 1. Abone: 160% veya 1.6 oran 2. Abone: 7%, veya 0.07 oran Eğer sağlayıcı bu koşullar altınta 1 lot ile işlem gerçekleştirir ise, bu şekilde kopyalanacaktır: 1. Abone için bu hacmin 160% anlamına gelecektir veya 1.6 lot. 2. Abone için bu hacmin 7% anlamına gelecektir veya 0.07 lot. Not: Yüzdesini ve ticaret hacimlerini belirlemek için kullanılan gerçek oranı karıştırmayın. Ticaret platformu, depozitonun talep ettiğiniz yüzdesini kullanmanıza izin verir. Bu yüzde hacimlerin oranının hesaplanması için kullanılır. Bu bilgiler platformun dergisinde saklanır ve aşağıdaki gibi gösterilir:

8 1. Abone :33:23 Signal ' ': percentage for volume conversion selected according to the ratio of balances and leverages, new value 160% :27:55 Signal ' ': signal provider has balance USD, leverage 1:100; subscriber has balance EUR, leverage 1: :27:54 Signal ' ': money management: use 50% of deposit, equity limit: 0.00 EUR, deviation/slippage: 1.0 spreads 2. Abone :33:23 Signal ' ': percentage for volume conversion selected according to the ratio of balances and leverages, new value 7% :27:55 Signal ' ': signal provider has balance USD, leverage 1:50; subscriber has balance EUR, leverage 1: :27:54 Signal ' ': money management: use 35% of deposit, equity limit: 0.00 EUR, deviation/slippage: 1.0 spreads MetaTrader 4 ve MetaTrader 5 platformlarında sinyal özellikleri: Platformlarda ticaret sinyal hizmetleri ile çalışlmanın özellikleri aynı anda sağlayıcılar ve sinyalleri kabul eden aboneler için geçerlidir: 1. Bir ticaret hesabı birden fazla sağlayıcıdan gelen sinyalleri kullanamaz. Aynı zamanda, çeşitli sağlayıcılardan gelen sinyalleri kullanma yasağı olasılığı beklenmeyen zararları önlemek amacıyla öne sürülmüştür. 2. Yatırımcıların farklı brokerler ile çeşitli ticari hesapları olabilir ve farklı sinyallerle onları yönetebilir. Tüm bu abonelikler tek bir MQL5.com hesabı tarafından yapılabilir ve ödenebilir. 3. Ticaret sinyallerinin ödemesi kolay ve şeffaftır. Sinyal aboneleri bu dönemde her ay veya her hafta sabit bir miktar karşılığında hizmet alır. Bireysel işlemlerde bir komisyon ödenmez ve spreadlerde uzantı olmaz. Bir kazanç gerçekleştirdiğinizde herhangi bir komisyon uygulanmamktadır. 4. Faturalandırma sistemi MQL5.com abonelikleri PayPal, WebMoney veya banka kartlarını satın almak için kullanılır. Eğer belirli bir sinyal için bir abonelik satın alırsanız, fonlar otomatik abonelik süresince hesap satıcı hesabına aktarılır ve abonelik süresi boyunca bloke edilir.bu tutardan mahsup edilen komisyon 20%`dir. Dönem sonunda paralar sağlayıcının hesabına aktarılır. Abone tarafından geçerli bir idda olmadığı durumunda, cari dönemin para miktarları hesabına iade edilecektir. 5. Önemli özelliklerinden biri sinyallerinin sağlayıcısı ve alıcının farklı sunucular üzerinden ticaret yapabilmeleridir. Sağlayıcı ile işlemlerin yürütülmesi ve sinyaller ile abone arasındaki gecikme en aza indirilir. Bu ağ bulut ilkesine dayalı ve dünyada çeşitli yerlerde mevcut sinyaller sayesinde mümkün. Sağlayıcı ve sinyal alıcı aynı sunucu üzerinden çalışsa bile işlem performansları yüksek kalitesini korur. 6. Abonelerin riskini azaltmak için her sağlayıcı bir ay denetim süresinden geçmelidir. Sağlayıcı bu dönemde iyi sonuçlar gösterir ise, sinyal yayına kabul edilir. Kötü sonuçlar (% 70 veya daha fazla kayıp) gösteren satıcılara sinyal sağlayıcsı olmalarına izin verilmez. Sinyal hizmetinin içerdiği sağlayıcılar, en yüksek performans gösteren sağlayıcılardır. Bu kötü sinyaller ve istenmeyen kayıplardan aboneleri korumak için bir ektir.

Ticaret sinyalleri-sıkça Sorulan Sorular

Ticaret sinyalleri-sıkça Sorulan Sorular Ticaret sinyalleri-sıkça Sorulan Sorular 1. Eğer kullanıcı herhangi bir sinyal için abone olur ise, nasıl bir fiyat ile Sağlayıcının sinyalleri ile senkronize edilecektir? Senkronizasyon abonenin açık

Detaylı

Ata Foreks Trader. Kullanım Kılavuzu

Ata Foreks Trader. Kullanım Kılavuzu Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu 1 İçindekiler 1. Program Kurulumu 2. Hesabınızın Tanımlanması 3. Meta Trader 4 Ekran Kullanım Özellikleri 4. Emir Gönderilmesi 2 1. Programın Bilgisayarımıza Kurulumu

Detaylı

MATRİKS TRADER FX İŞLEMLERİ (Mayıs 2012)

MATRİKS TRADER FX İŞLEMLERİ (Mayıs 2012) MATRİKS TRADER FX İŞLEMLERİ (Mayıs 2012) MATRİKS DENEME ORTAMI Matriks Trader Deneme Ortamı, Matriks Trader programının, sanal bir hesap yaratılarak gerçek hesaba giriş yapmadan kullanılmasına olanak sağlar.

Detaylı

FOREX TEMEL KAVRAMLAR

FOREX TEMEL KAVRAMLAR FOREX TEMEL KAVRAMLAR Kaldıraç: Kaldıraç yatırımcının parasının belli bir katına kadar işlem yapabilmesini sağlayan araçtır. Türkiye de Forex piyasasında, SPK tarafından düzenlenmiş bu oran maksimum 1:100

Detaylı

FOREX TEMEL KAVRAMLAR

FOREX TEMEL KAVRAMLAR FOREX TEMEL KAVRAMLAR Kaldıraç: Kaldıraç yatırımcının parasının belli bir katına kadar işlem yapabilmesini sağlayan araçtır. Türkiye de Forex piyasasında, SPK tarafından düzenlenmiş bu oran maksimum 1:100

Detaylı

MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu

MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu OCAK 2012 PLATFORMUN BAŞLATILMASI Program indirme linki: http://www.gedik.com/liveupdate/gedikforex4setup.zip Program çift tıklayarak başlatılır. Açılan pencere İleri butonu

Detaylı

VOB KALDIRAÇLI ALIM SATIM PLATFORMU

VOB KALDIRAÇLI ALIM SATIM PLATFORMU VOB KALDIRAÇLI ALIM SATIM PLATFORMU 1 Gündem Başlıkları İşlem Sistemi Tasarımı Modelin Genel Esasları İşlem Görmesi Planlanan Pariteler Teminatlandırma Esasları Üyelik Soru-Cevap 2 İşlem Sistemi Tasarımı

Detaylı

GDMFX MT4 İKİLİ OPSİYON YATIRIM KILAVUZU

GDMFX MT4 İKİLİ OPSİYON YATIRIM KILAVUZU GDMFX MT4 İKİLİ OPSİYON YATIRIM KILAVUZU İKİLİ OPSİYON HESABI AÇMAK 1. MetaTrader 4 platformu üzerinde tek bir hesapla hem İkili Opsiyon, hem de Forex ticareti yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken web

Detaylı

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 içindekiler Turkcell Hizmetleri...3 Toplu Mesaj Gönderimleri...4 Sicil Kartları Listesi nden SMS Gönderimleri...5 Raporlar...7 Durum Bilgisi...7 Başvurular...9 Turkcell

Detaylı

Platformda ilk adımlar

Platformda ilk adımlar Platformda ilk adımlar MetaTrader Platformu yüklemek istediğiniz cihaz türünü seçiniz: Masaüstü bilgisayar kılavuzu Android cihazlar kılavuzu ios cihazlar kılavuzu Masaüstü bilgisayar kılavuzu 1. Ticarete

Detaylı

MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011

MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011 MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011 Platformun Başlat latılması Program indirme linki: http://www.gedik.com/liveupdate liveupdate/gedikforex4setup. /gedikforex4setup.zip Program çift tıklayarak

Detaylı

Forex Semineri Mete TUNCA Serkan ULUDAĞ

Forex Semineri Mete TUNCA Serkan ULUDAĞ Forex Semineri Mete TUNCA Serkan ULUDAĞ FOREX nedir FOREX uluslararası bir yatırım piyasasıdır. Temel Pariteler (Major Pariteler): EUR/USD, GBP/USD, USD/CHF, USD/JPY Diğer Pariteler : USD/TRY, EUR/TRY,

Detaylı

OTP-Tek Kullanımlık Şifre Kullanım Kılavuzu

OTP-Tek Kullanımlık Şifre Kullanım Kılavuzu OTP-Tek Kullanımlık Şifre Kullanım Kılavuzu Tek kullanımlık şifre kullanımı işlem hesabınıza girişlerinizde ekstra güvenlik seviyesi sağlamaktadır. Kullanıcı, hesabına bağlanmak için her seferinde otomatik

Detaylı

YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU

YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU PLATFORMA GĐRĐŞ App Store aracılığı ile iphone üzerine MetaTrader 4 uygulaması indirilir. Đndirildikten sonra ekrana gelen MetaTrader 4 kısayolu tıklanır. MetaTrader

Detaylı

FOREX NEDİR?" FOREX FOR Forex

FOREX NEDİR? FOREX FOR Forex Forex Nedir? FOREX, kelime yapısı olarak İngilizce FOReign EXchange kelimelerinin kısaltılmasından oluşmuştur. Buna bağlı olarak, Forex piyasası, yabancı paraların birbiri arasındaki değişim oranından

Detaylı

iphone ve ipad İşletim Sistemlerinde MetaTrader 4 İşlem Platformu KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU

iphone ve ipad İşletim Sistemlerinde MetaTrader 4 İşlem Platformu KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU iphone ve ipad İşletim Sistemlerinde MetaTrader 4 İşlem Platformu KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1- KURULUM 2- HESABA GİRİŞ 3- KULLANIM DETAYLARI 4- İŞLEM AÇMA 5- İŞLEM KAPATMA 1.KURULUM itunes

Detaylı

METATRADER 4 ANDROİD SİSTEMİ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU

METATRADER 4 ANDROİD SİSTEMİ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU METATRADER 4 ANDROİD SİSTEMİ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1- KURULUM 2- HESABA GİRİŞ 3- KULLANIM DETAYLARI 4- İŞLEM AÇMA 5- İŞLEM KAPATMA 1.KURULUM Google Play aracılığı ile MetaTrader 4 aratılır

Detaylı

FX Matriks İşlem Platformu

FX Matriks İşlem Platformu FX Matriks İşlem Platformu 09/01/2017 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. İçerik Matriks FX İşlemleri... 2 1 FX Ana Menü... 2 2 Ayarlar... 2 3 FX Teminat İzleme Alanı:... 5 4 FX Açık Pozisyonlar:...

Detaylı

xoption Kullanım Kılavuzu

xoption Kullanım Kılavuzu xoption Kullanım Kılavuzu Option Trader arayüzü Komut barındaki 'View' menüsünde, pencerede görülebilecek olan Market, Portfolio, Chart alanlarını seçebilirsiniz. Market (Piyasa): listelenen enstrümanlar

Detaylı

İntegral Pro Sık Sorulan Sorular

İntegral Pro Sık Sorulan Sorular İntegral Pro Sık Sorulan Sorular 1 YARI-KOPYALAMA HAKKINDA SORULAR 1. Canlı İşaretler bölümünde sunulan işaretleri kim sağlıyor? İşaretler, İntegral Pro kullanan tüm strateji sağlayıcıları tarafından sağlanmaktadır.

Detaylı

ZiraatFX MT5 Platformu nda Zararı Durdur (S/L) ve Kar-Al (T/P) Seviyeleri Belirlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

ZiraatFX MT5 Platformu nda Zararı Durdur (S/L) ve Kar-Al (T/P) Seviyeleri Belirlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler ZiraatFX MT5 Platformu nda Zararı Durdur (S/L) ve Kar-Al (T/P) Seviyeleri Belirlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler 1. ZiraatFX MT5 Platformu nda aynı parite için aynı anda hem uzun hem de kısa pozisyon taşımak

Detaylı

BÖLÜM BİR BAŞLANGIÇ İÇİN FOREX

BÖLÜM BİR BAŞLANGIÇ İÇİN FOREX BÖLÜM BİR BAŞLANGIÇ İÇİN FOREX Forex kelimesi ingilizce döviz ticareti anlamına gelen foreign exchance kelimelerinin ilk hecelerinin kısaltılmasından oluşturularak türetilmiştir. Forex piyasaları dünya

Detaylı

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER A- META TRADER 4 HALKFX Iphone Uygulaması 1. HalkFX Iphone Uygulaması Kurulum ve Hesap İşlemleri 2.

Detaylı

Platformda ilk adımlar

Platformda ilk adımlar Platformda ilk adımlar MetaTrader Platformu yüklemek istediğiniz cihaz türünü seçiniz: Masaüstü bilgisayar kılavuzu Android cihazlar kılavuzu ios cihazlar kılavuzu Masaüstü bilgisayar kılavuzu 1. Ticarete

Detaylı

Express İthalat sistemi. Alıcı için kullanım kılavuzu

Express İthalat sistemi. Alıcı için kullanım kılavuzu Express İthalat sistemi Alıcı için kullanım kılavuzu TNT Express İthalat sistemi TNT Express İthalat Sistemi ile doküman, paket ve kargolarınızı 168 ülkeden "alıcı ödemeli" olarak toplatabilirsiniz. Siz-alıcı

Detaylı

İNTERNET ŞUBESİ KULLANIM KILAVUZU

İNTERNET ŞUBESİ KULLANIM KILAVUZU İNTERNET ŞUBESİ KULLANIM KILAVUZU İnternet Şubesi: ICBC Turkey İnternet Şubesi Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilde hizmet vermektedir. İnternet Şubesine web sitemiz (www.icbc.com.tr) üzerinden giriş

Detaylı

DARA PLUS PARAKENDE MODULU

DARA PLUS PARAKENDE MODULU DARA PLUS PARAKENDE MODULU PARAKENDE SATIŞ MÜŞTERİ BİLGİLERİ GİRİŞ VE DEĞİŞİKLİK Peşin satış adında bir tane cari hesap oluşturulur kod 1 adı peşin soyadı satış olan. Yeni bir müşteri açmak için : yeni

Detaylı

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu 1- Demo Hesap Açılışı 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı 7- Göstergeler

Detaylı

Platform Tanıtım Kılavuzu. Finplus bir Finansinvest markasıdır. v.2

Platform Tanıtım Kılavuzu. Finplus bir Finansinvest markasıdır. v.2 Platform Tanıtım Kılavuzu v.2 1 Finplus Nedir? Finplus, Finansinvest nezdinde döviz alım satım işlemlerinin yapıldığı online işlem platformudur. Finplus da, yurtiçi ve yurtdışı resmi tatiller hariç olmak

Detaylı

RESTORANINIZDA HIZ VAR, HATA YOK

RESTORANINIZDA HIZ VAR, HATA YOK RESTORANINIZDA HIZ VAR, HATA YOK Oteller, Restoranlar, Pastaneler, Fast Food Zincirleri, Barlar, Cafeler Konuk Ağırlama Sektöründeki Tüm İşletmeler İçin En Uygun Çözüm Donanım Bağımsız 7/24 Destek Opsiyonel

Detaylı

ÜCRET ve KOMİSYON TABLOSU (3 Şubat 2017 Tarihli )

ÜCRET ve KOMİSYON TABLOSU (3 Şubat 2017 Tarihli ) ÜCRET ve KOMİSYON TABLOSU (3 Şubat 2017 Tarihli ) 1. Genel Başlık Aylık Hesap İşletim i Nakit Hesaplardan 1000 TL nin altında para çekilmesi için komisyon BASIC, STANDARD, PROFESSIONAL BASIC PREMIUM, STANDARD

Detaylı

1. Sisteme giriş... 2. 2. Borsa fiyatı... 3. 3. Grafikler... 7. 4. Ticaret... 9. 5. İşlem geçmişi... 15. 6. Hesaplar... 17. 7. Ayarlar...

1. Sisteme giriş... 2. 2. Borsa fiyatı... 3. 3. Grafikler... 7. 4. Ticaret... 9. 5. İşlem geçmişi... 15. 6. Hesaplar... 17. 7. Ayarlar... İçindekiler: 1. Sisteme giriş... 2 2. Borsa fiyatı... 3 3. Grafikler... 7 4. Ticaret... 9 5. İşlem geçmişi... 15 6. Hesaplar... 17 7. Ayarlar... 22 8. Bildirimler... 23 9. Android tabletler versiyonu...

Detaylı

Garanti Yatırım FX Trader Java İşlem Platformu

Garanti Yatırım FX Trader Java İşlem Platformu Garanti Yatırım FX Trader Java İşlem Platformu Döküman İçeriği 2.13 Garanti FX Trader Java... 3 2.13.1 FX Ana Menü... 3 2.13.2 FX Fiyat İzleme ve Emir Ekranları:... 3 2.13.3 FX Teminat İzleme Alanı:...

Detaylı

OSMANLI MENKUL FX Trader IPhone

OSMANLI MENKUL FX Trader IPhone OSMANLI MENKUL FX Trader IPhone Döküman İçeriği 2.15 Osmanlı Menkul FX Trader IPhone Ekranları... 3 2.15.1 FX Ana Menü... 3 2.15.2 Fiyat İzleme Ekranı:... 4 2.15.3 Hesap Bilgisi Ekranı:... 5 2.15.4 Açık

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - WebTrader. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - WebTrader. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - WebTrader Ürün : TradeMaster FX - WebTrader Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon:

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

iphone 4 ve ipad İşletim Sistemlerinde Meta Trader 4 İşlem Platformunun Kullanılması

iphone 4 ve ipad İşletim Sistemlerinde Meta Trader 4 İşlem Platformunun Kullanılması iphone 4 ve ipad İşletim Sistemlerinde Meta Trader 4 İşlem Platformunun Kullanılması İçindekiler 1 - Kurulum 2. Sayfa 2 Hesaba Giriş 3. Sayfa 3 Kullanım Detayları 4. Sayfa 4 İşlem Açma 5. Sayfa 5 İşlem

Detaylı

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: 1- Demo Hesap Açılışı (Gerçek Hesap Girişi) 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı

Detaylı

Departman Adı - Tarih

Departman Adı - Tarih YF Viop İşlemleri Sunum Başlığı Arial Regular 20 pt Departman Adı - Tarih VİOP 2005 yılında İzmir merkezli olarak kurulan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB); 5 Ağustos 2013 yılında Borsa İstanbul Vadeli

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX iphone. TradeMasterFX iphone Kullanıcı Kılavuzu

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX iphone. TradeMasterFX iphone Kullanıcı Kılavuzu İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX iphone Ürün : TradeMasterFX iphone Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX iphone Kullanıcı Kılavuzu Gizlilik, Uyarı

Detaylı

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları LKS2 Kredi Kartı Uygulamaları LOGO Kasım 2006 İçindekiler LKS2 Kredi Kartı Uygulamalarında kullanılan parametreler... 3 Banka Hesabı Kayıt Türleri... 3 Geri Ödeme Planları... 4 Geri Ödeme Plan Bilgileri...

Detaylı

FXBOX METATRADER4 KULLANIM KILAVUZU. Mart 2012

FXBOX METATRADER4 KULLANIM KILAVUZU. Mart 2012 FXBOX METATRADER4 KULLANIM KILAVUZU Mart 2012 İçerik Tablosu 1. Oturum Açma, Kapatma ve Şifre Değiştirme 2. Çalışma Alanı 3. İşlem Yapma 4. Emir Türleri 5. Hesap Bilgileri 6. Grafik 1. Oturum Açma, Kapatma

Detaylı

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ RİSK BİLDİRİM FORMU

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ RİSK BİLDİRİM FORMU KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ RİSK BİLDİRİM FORMU ÖNEMLİ AÇIKLAMA Kaldıraçlı işlem, Müşteri nin yatırdığı teminat tutarının belirli bir katına kadar (kaldıraç) işlem yapmasına imkân sağlayan işlemlerdir.

Detaylı

27 Haziran da Pay Piyasasında Devreye Alınacak Uygulamalar

27 Haziran da Pay Piyasasında Devreye Alınacak Uygulamalar 27 Haziran da Pay Piyasasında Devreye Alınacak Uygulamalar Gedik Yatırım İnsan Kaynakları ve Eğitim Ercan Göçmen BISTECH değişiklikleri devam ediyor BISTECH Pay Piyasası, 30 Kasım 2015 de yeni bir işlem

Detaylı

Döviz Yatırım Rehberi

Döviz Yatırım Rehberi XFOREX Forex E Yeni Baslayanlar Icin Mini E-Kitap Döviz Yatırım Rehberi XForex sizin için eğitim niteliğindeki e- kitabımıza ait bir özet hazırladı. Bu mini e-kitapta amacımız XForex de hesap açtığınızda

Detaylı

Platform Tanıtım Kılavuzu. Finplus bir Finansinvest markasıdır. v.2

Platform Tanıtım Kılavuzu. Finplus bir Finansinvest markasıdır. v.2 Platform Tanıtım Kılavuzu v.2 1 Finplus Nedir? Finplus, Finansinvest nezdinde döviz alım satım işlemlerinin yapıldığı online işlem platformudur. Finplus da, yurtiçi ve yurtdışı resmi tatiller hariç olmak

Detaylı

Versiyon FOREXSTARTING.COM. Forex Marketing Ltd. KULLANIM KILAVUZU

Versiyon FOREXSTARTING.COM. Forex Marketing Ltd. KULLANIM KILAVUZU Versiyon 3 FOREXSTARTING.COM Forex Marketing Ltd. KULLANIM KILAVUZU FOREXSTARTING YAZILIMLARI Kullanıcı Rehberi Forex Marketing Ltd. Sofiysko Shose 38-4 2307 Pernik İçindekiler Kurulum Programı... 1 Kurulum

Detaylı

Güvenli Müşteri Alanı

Güvenli Müşteri Alanı Güvenli Müşteri Alanı Giriş Kılavuzu Genel Bilgi Size daha iyi hizmet sunabilmek için müşteri panelimiz yenilenmiştir. Daha fazla güvenlik sağlayan, birden fazla hesabı bulunan yatırımcılarımızın hesaplarını

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Android. TradeMasterFX Android Kullanıcı Kılavuzu

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Android. TradeMasterFX Android Kullanıcı Kılavuzu İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Android Ürün : TradeMasterFX Android Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Android Kullanıcı Kılavuzu Gizlilik,

Detaylı

OSMANLI MOBİL FX Trader

OSMANLI MOBİL FX Trader OSMANLI MOBİL FX Trader Döküman İçeriği 2.15 Osmanlı Mobil FX Trader Ekranları... 3 2.15.1 FX Ana Menü... 3 2.15.2 Fiyat İzleme Ekranı:... 4 2.15.3 Hesap Bilgisi Ekranı:... 5 2.15.4 Açık Pozisyonlar:...

Detaylı

İntegral Pro. Yarı-Kopyalamaya Hızlı Başlangıç Kılavuzu GİRİŞ

İntegral Pro. Yarı-Kopyalamaya Hızlı Başlangıç Kılavuzu GİRİŞ İntegral Pro Yarı-Kopyalamaya Hızlı Başlangıç Kılavuzu GİRİŞ Yarı-kopyalama, traderlerin gerçek zamanlı olarak deneyimli forex traderlerin al ve sat işaretlerini görüntülemesini sağlayan yenilikçi bir

Detaylı

VOB E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER

VOB E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER VOB E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ 1 İnternet Explorer web tarayıcısı kullanılarak www.integralmenkul.com.tr adresinden GİRİŞ sekmesinden giriş yapılır 2 Açılan pencerelerden, VOB seçilir. 3 E- Şube kullanımı

Detaylı

TÜREV ÜRÜNLER KATALOĞU

TÜREV ÜRÜNLER KATALOĞU TÜREV ÜRÜNLER KATALOĞU VADELİ DÖVİZ ALIM-SATIM İŞLEMİ (FORWARD) Belirli bir döviz tutarının, ileri bir tarihte, önceden anlaşılan fiyattan alım veya satımının yapılması işlemidir. tarihinde, piyasadaki

Detaylı

Bu Metatrader rehberi, sizin programı kurarken ve kullanırken daha kolay hareket etmeniz amacıyla hazırlanmıştır.

Bu Metatrader rehberi, sizin programı kurarken ve kullanırken daha kolay hareket etmeniz amacıyla hazırlanmıştır. Sayın Yatırımcı, Bu Metatrader rehberi, sizin programı kurarken ve kullanırken daha kolay hareket etmeniz amacıyla hazırlanmıştır. Dosyayı yükledikten sonra RUN (ÇALIŞTIR) tuşuna tıklayınız. Gelen pencerede

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi SATIN ALMA TALEBİ NASIL YAPILIR?

Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi SATIN ALMA TALEBİ NASIL YAPILIR? Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi SATIN ALMA TALEBİ NASIL YAPILIR? İnternet tarayıcınızdan www.deu.edu.tr adresine girip, açılan sayfada Bilişim Servisleri bölümüne

Detaylı

MATRİKS MARCO POLO NETWORKS ENTEGRASYON VE EMİR YÖNETİM SİSTEMİ

MATRİKS MARCO POLO NETWORKS ENTEGRASYON VE EMİR YÖNETİM SİSTEMİ MATRİKS MARCO POLO NETWORKS ENTEGRASYON VE EMİR YÖNETİM SİSTEMİ Yurtdışı Borsalara Emir İletim ve Yönetim Platformu Nisan 2012 MATRİKS MPN ENTEGRASYON VE EMİR YÖNETİM SİSTEMİ NEDİR? MPN Entegrasyon ve

Detaylı

META TRADER 4 IPHONE KURULUMU

META TRADER 4 IPHONE KURULUMU META TRADER 4 IPHONE KURULUMU ITunes üzerinden App/Store Metatrader 4 yazılarak araması yapılır. Uygulamanın yükleme işlemi bittikten sonra uygulama açıldığında karşımıza çıkacak Varolan Hesap ile Giriş

Detaylı

META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI. Kullanım Kılavuzu

META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI. Kullanım Kılavuzu META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1 Kurulum Meta Trader 4 mobil işlem platformunu cihazınıza kurmak için öncelikle uygulama marketine giriş

Detaylı

TÜREV ÜRÜNLER KATALOĞU

TÜREV ÜRÜNLER KATALOĞU TÜREV ÜRÜNLER KATALOĞU VADELİ DÖVİZ ALIM-SATIM İŞLEMİ (FORWARD) Belirli bir döviz tutarının, ileri bir tarihte önceden anlaşılan fiyattan alım veya satımının yapılması işlemidir. tarihinde, piyasadaki

Detaylı

Logsign Hotspot. Güvenli, izlenebilir, hızlı ve. bağlantısı için ihtiyacınız olan herşey Logsign Hotspot da!

Logsign Hotspot. Güvenli, izlenebilir, hızlı ve. bağlantısı için ihtiyacınız olan herşey Logsign Hotspot da! Logsign Hotspot Misafir Ağlar İçin Yeni Nesil Bütünleşik Erişim ve Analitik Çözümü Misafir ağların her geçen gün artan ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yeni nesil mimari ile tasarlanmış olan Logsign

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. TradeMasterFX Meta. Ürün : Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta

Kullanıcı Kılavuzu. Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. TradeMasterFX Meta. Ürün : Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Meta Ürün : TradeMasterFX Meta Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta Kullanıcı Kılavuzu Gizlilik, Uyarı ve

Detaylı

Cep T Para Ekranları. Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları

Cep T Para Ekranları. Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları Cep T Para Ekranları Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları Cep T Para ya Erişim Cep T Para, SIM kartlar üzerinde çalışan bir uygulama olduğu için, uygulamaya erişim için, müşterilerimizin kullandıkları telefonun

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ - BANK24 JET KART UYGULAMASI -

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ - BANK24 JET KART UYGULAMASI - DÜZCE ÜNİVERSİTESİ - BANK24 JET KART UYGULAMASI - Kart Özellikleri / Ön Yüz Fotoğraf Alanı EMV çip İçinde Elektronik Para Çoklu Uygulama Güvenlik MasterCard PayPass Temassız Hızlı İşlem Uluslararası Geçerlilik

Detaylı

fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt olur ve Giriş Yapabilirim?

fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt olur ve Giriş Yapabilirim? 1 fastpay nedir? Cep Telefonuma Nasıl Yükleyebilirim? fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt olur ve Giriş Yapabilirim? fastpay den Hangi İşlemleri Yapabilirim? fastpay Kampanyaları Sıkça sorulan sorular 2 Nedir?

Detaylı

CARİ HESAP ANALİSTİ. Seçilmiş olan cariyi burada görebilirsiniz.

CARİ HESAP ANALİSTİ. Seçilmiş olan cariyi burada görebilirsiniz. CARİ HESAP ANALİSTİ Seçmiş olduğunuz cari hesabın firma için önem derecesini ve kapasitesini tespit edebileceğiniz bir analiz çalışmasıdır. Bu form sayesinde bir müşteri temsilcisi ilgili cari hesabı hiç

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları. TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları. TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Platformları Ürün : TradeMasterFX Platformları Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu

Detaylı

Meta Trader 4 iphone Kurulum Detayları. itunes üzerinden AppStore / MetaTrader 4 aratılır.

Meta Trader 4 iphone Kurulum Detayları. itunes üzerinden AppStore / MetaTrader 4 aratılır. Meta Trader 4 iphone Kurulum Detayları itunes üzerinden AppStore / MetaTrader 4 aratılır. Yükleme işleminden sonra uygulama açılarak Login with existing account seçeneği tıklanır. Gelen Servers ekranına

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - Ipad. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - Ipad. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - Ipad Ürün : TradeMaster FX - Ipad Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon: 1,0 Özet:

Detaylı

Express İthalat sistemi. Gönderen için kullanım kılavuzu

Express İthalat sistemi. Gönderen için kullanım kılavuzu Express İthalat sistemi Gönderen için kullanım kılavuzu TNT Express İthalat sistemi Bu sistem, ithalat gönderilerinin organize edilmesi için hazırlanmıș, kullanımı kolay online bir programdır. TNT Express

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - BlackBerry. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - BlackBerry. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - BlackBerry Ürün : TradeMaster FX - BlackBerry Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon:

Detaylı

Kaldıraçlı Foreks İşlemleri: FXBox

Kaldıraçlı Foreks İşlemleri: FXBox Kaldıraçlı Foreks İşlemleri: FXBox 1 Yapı Kredi Yatırım da Kaldıraçlı FX İşlemleri Kaldıraçlı FX işlemleri; tezgahüstü piyasalarda işlem gören spread bazlı bir ürün olup, işlemler ağırlıklı olarak elektronik

Detaylı

Wolvox Web Entegrasyon. AKINSOFT Wolvox Web Entegrasyon Yardım Dosyası

Wolvox Web Entegrasyon. AKINSOFT Wolvox Web Entegrasyon Yardım Dosyası AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 07.05.01 Tarih : 11.05.2016 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİ AKINSOFT WOLVOX Web Entegrasyonu programı WOLVOX ERP programından stok XML gönderimi, AKINSOFT E-Ticaret

Detaylı

İmtiyazınızı Kullanmak

İmtiyazınızı Kullanmak İmtiyazınızı Kullanmak Hisse planı katılımcıları için hızlı başlangıç kılavuzu Opsiyon kullanmak; şirketinizin hissesini, hissenin opsiyon kullanma sırasındaki piyasa fiyatına bakmaksızın, önceden belirlenmiş

Detaylı

ÖZEL ENTEGRASYON MÜŞTERİSİ OLUŞTURMA

ÖZEL ENTEGRASYON MÜŞTERİSİ OLUŞTURMA İZİBİZ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş. ÖZEL ENTEGRASYON MÜŞTERİSİ OLUŞTURMA OPR-DIS-0001 Uygulama Prosedürü DOKÜMAN VERSİYONU 1.0.0 21.12.2013 İZİBİZ Bilişim Teknolojileri A.Ş. nin yazılı izni olmadan doküman

Detaylı

SİNAN KARAGÖZ. Bilnex V3 Perakende Satış Yönetimi Farklı Para Birimlerine Göre Çalışma ve Para Üstü Hesaplama Yardım Dökümanı

SİNAN KARAGÖZ. Bilnex V3 Perakende Satış Yönetimi Farklı Para Birimlerine Göre Çalışma ve Para Üstü Hesaplama Yardım Dökümanı SİNAN KARAGÖZ Bilnex V3 Perakende Satış Yönetimi Farklı Para Birimlerine Göre Çalışma ve Para Üstü Hesaplama Yardım Dökümanı BİLNEX QUANTUM V3 PROGRAMLARIN DA PERAKANDE SATIŞ Bilnex Pos perakende satış

Detaylı

SAXOTRADER PLATFORMUNDA CFD İŞLEMLERİ

SAXOTRADER PLATFORMUNDA CFD İŞLEMLERİ SAXOTRADER PLATFORMUNDA CFD İŞLEMLERİ Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş. Dereboyu Caddesi Meydan Sokak Beybi Giz Plaza K:30 Maslak-İstanbul Tel: 0 212 705 58 00 / 705 58 50 Fax: 0 212 290 21 70

Detaylı

BÖLÜM 1 BÖLÜM 2 VGM KREDİSİ SATIN ALMA, ÖDEME, EŞLEŞTİRME VE RAPORLAMA SÜREÇLERİ VGM İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR

BÖLÜM 1 BÖLÜM 2 VGM KREDİSİ SATIN ALMA, ÖDEME, EŞLEŞTİRME VE RAPORLAMA SÜREÇLERİ VGM İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1 VGM KREDİSİ SATIN ALMA, ÖDEME, EŞLEŞTİRME VE RAPORLAMA SÜREÇLERİ BÖLÜM 2 VGM İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VGM KREDİSİ SATIN ALMA, ÖDEME, EŞLEŞTİRME VE RAPORLAMA SÜREÇLERİ VGM Kredisi Satın

Detaylı

RENAISSANCE CAPITAL MENKUL DEĞERLER A.Ş.

RENAISSANCE CAPITAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU (Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdindeki işlemlere ilişkindir.) Önemli Açıklama: Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdinde

Detaylı

Osmanlı Yatırım da 3 ü 1 arada Matriks Trader

Osmanlı Yatırım da 3 ü 1 arada Matriks Trader Osmanlı Yatırım da 3 ü 1 arada Matriks Trader Osmanlı Yatırım Matriks Trader Tek şifre ile tüm piyasalara erişim 3 ü 1 arada izleme ve işlem yapma imkanı Ücretsiz kullanım ve anlık veri imkanı Gerçek portföy

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün :

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün : Taksitli Satış Đşlemleri Taksitli Satış sistemi adı üzerinde tüm taksitle satış yapan firmalarda kullanılabilir. Bunun yanısıra peşin fiyatı belirli ancak vadeli fiyatı ve taksit sayısı bilinmeyen tüm

Detaylı

Kullanıcı kodu mükellef olarak alınmış ise; internet vergi dairesi sistemine giriş yapılınca gelen bu ekranda faal olduğu vergi dairesi seçilir.

Kullanıcı kodu mükellef olarak alınmış ise; internet vergi dairesi sistemine giriş yapılınca gelen bu ekranda faal olduğu vergi dairesi seçilir. 413 Seri No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre, 01 Nisan tarihi itibariyle faal olan tüm ticari kazanç (basit usul mükellefleri hariç), zirai kazanç ve serbest meslek kazancı elde eden gelir vergisi

Detaylı

SAXOTRADER PLATFORMU İLE DÜNYA BORSALARINDA HİSSE SENEDİ İŞLEMİ

SAXOTRADER PLATFORMU İLE DÜNYA BORSALARINDA HİSSE SENEDİ İŞLEMİ SAXOTRADER PLATFORMU İLE DÜNYA BORSALARINDA HİSSE SENEDİ İŞLEMİ Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş. Dereboyu Caddesi Meydan Sokak Beybi Giz Plaza K:30 Maslak-İstanbul Tel: 0 212 705 58 00 / 705 58

Detaylı

AHMET YESEVİ ÜNİVERSİTESİ BİLİŞİM SİSTEMLERİ VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ LİSANS DÖNEM ÖDEVİ

AHMET YESEVİ ÜNİVERSİTESİ BİLİŞİM SİSTEMLERİ VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ LİSANS DÖNEM ÖDEVİ AHMET YESEVİ ÜNİVERSİTESİ BİLİŞİM SİSTEMLERİ VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ LİSANS DÖNEM ÖDEVİ TBIL-40-0 Nesneye Yönelik Sistem Çözümleme ve Tasarım HAZIRLAYAN 22325 Fahri DÖNMEZ DANIŞMAN

Detaylı

WOLVOX Mobil Satış PDA

WOLVOX Mobil Satış PDA AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 01.Mart.2011 Sayfa 1 İçindekiler Dizini 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ...3 2. BAĞLANTISI VE KULLANIMI...3 2.1. Ayarlar...3 2.2. Merkez

Detaylı

GENEL BAKIŞ MOBILTECH

GENEL BAKIŞ MOBILTECH GENEL BAKIŞ MOBİL ÇÖZÜMÜMÜZ ile sağlanacak kazanımları sıralarsak; İşletme maliyetlerinizi azaltır, Daha verimli ve güncel bilgilerle çalışmasını sağlar, Anlık olarak merkezden hatasız bilgi alımını sağlar,

Detaylı

ATM PROJECT ŞİFRE YA DA HESAP NUMARANIZ HATALI GİRİLMİŞTİR! HAKKINIZ KALDI!

ATM PROJECT ŞİFRE YA DA HESAP NUMARANIZ HATALI GİRİLMİŞTİR! HAKKINIZ KALDI! Program 2 Aktör üzerinden tasarlanacaktır. ATM PROJECT Müşteri (User) Bankacı (Admin) Program admin oyuncunun bir müşteri hesabı oluşturması ile test edilmeye başlanır. Sistem çalıştırıldığında karşımıza

Detaylı

I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU

I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU Öncelikle itunes ya da Apple Store da arama kısmına Meta Trader 4 yazılır. Arama sonuçlarında aşağıdaki gibi programın logosu ve adı görünecektir. İlgili sayfaya

Detaylı

BenchMark Social ve MetaTrader 4 platformları tamamen senkronize edilmiştir. MetaTrader 4 kullanıcı adı ve şifresi ile aynı anda her iki platformada

BenchMark Social ve MetaTrader 4 platformları tamamen senkronize edilmiştir. MetaTrader 4 kullanıcı adı ve şifresi ile aynı anda her iki platformada BenchMark Social ve MetaTrader 4 platformları tamamen senkronize edilmiştir. MetaTrader 4 kullanıcı adı ve şifresi ile aynı anda her iki platformada giriş yapabilirsiniz. BenchMark Social 7/24 Windows

Detaylı

Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu

Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu Page 1 of 13 İçindekiler 1.) Ata Foreks Trader Programının Kurulumu ve Platforma Giriş... 3 1.1.) Ata Foreks Trader Programının Kurulması...3 1.2.) Ata Foreks Trader

Detaylı

ANDROID CİHAZLAR İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU

ANDROID CİHAZLAR İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU ANDROID CİHAZLAR İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU Öncelikle android markete (https://play.google.com) gidilerek arama kısmına Meta Trader 4 yazılır. Arama sonuçlarında aşağıdaki gibi programın logosu

Detaylı

KAMU ELEKTRONİK ÖDEME SİSTEMİ UYGULAMA KILAVUZU

KAMU ELEKTRONİK ÖDEME SİSTEMİ UYGULAMA KILAVUZU KAMU ELEKTRONİK ÖDEME SİSTEMİ UYGULAMA KILAVUZU Bu kılavuzda gönderme emirlerinin KEÖS üzerinden Merkez Bankasına aktarılmasına ilişkin formlar hakkında bilgi verilmektedir. KEÖS Bilindiği üzere 18/06/2011

Detaylı

Başlangıç Ayarları. www.trippersoft.com

Başlangıç Ayarları. www.trippersoft.com Başlangıç Ayarları www.trippersoft.com Tripper > Kullanıcı Ayarları 1 LOGO Sys de TRİPPER kullanacaklar için birer kullanıcı açıyoruz. (Bu kullanıcıların her biri için LOGO programı içinde SATIŞ ELEMANI

Detaylı

En Çok Merak Edilen Varant Parametreleri

En Çok Merak Edilen Varant Parametreleri En Çok Merak Edilen Varant Parametreleri Varant Nasıl Seçilir? DUYARLILIK TETA (ZAMAN KAYBI DEĞERİ) ETKİN KALDIRAÇ ÇARPAN DELTA BAŞA BAŞ NOKTASI ÖRTÜK OYNAKLIK RİSK GRUBU Duyarlılık Duyarlılık hesaplanırken

Detaylı

Finans Yönetimi İçin Bilgi Sistemi Tasarımı

Finans Yönetimi İçin Bilgi Sistemi Tasarımı Finans Yönetimi İçin Bilgi Sistemi Tasarımı Finans ve Muhasebe Kavramları Finans, kişilerin veya kurumların maddi gelir elde etmeleri, yatırım yapmaları ve zaman içinde bu yatırımları değerlendirmeleriyle

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - Android. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - Android. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - Android Ürün : TradeMaster FX - Android Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon:

Detaylı

İnternetten Kredi Kartı İle Online Tahsilat

İnternetten Kredi Kartı İle Online Tahsilat İnternetten Kredi Kartı İle Online Tahsilat Bayileriniz kendi müşterilerine yaptıkları satışların tutarını sizin online tahsilat sisteminizden size ödeyecekler ve bayilerinizin satış ciroları direkt olarak

Detaylı

Çin, son dönemde kötü gelen tüm makro ekonomik dataların neticesinde Yuan ı zayıflatma gibi bir amaçlarının olmadığını açıkladı.

Çin, son dönemde kötü gelen tüm makro ekonomik dataların neticesinde Yuan ı zayıflatma gibi bir amaçlarının olmadığını açıkladı. Ekonomik Gündem Çin İmalat sektörü PMI son 6.5 yılın en düşük seviyesine indi ve kritik sınır olan 50 puan altında seyrine devam ediyor. 47 puana inen endekste Çin ekonomisi daralmaya devam ediyor. Çin,

Detaylı

FXnet Kullanıcı Kılavuzu Mobil Platform

FXnet Kullanıcı Kılavuzu Mobil Platform FXnet Kullanıcı Kılavuzu Mobil Platform 1-Hızlı Başlangıç PrimeTrade in kullanıcı dostu FXNet platformuna gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Mobil İşlem Platformumuzu tanımak için, lütfen biraz vakit

Detaylı

Belge, ABYSIS içinde kullanılan, kayıt, fiş, fatura, hesap kartı gibi bir tanımı veya bir işlemi ifade eden kayıt veya evraklardır.

Belge, ABYSIS içinde kullanılan, kayıt, fiş, fatura, hesap kartı gibi bir tanımı veya bir işlemi ifade eden kayıt veya evraklardır. Belge, ABYSIS içinde kullanılan, kayıt, fiş, fatura, hesap kartı gibi bir tanımı veya bir işlemi ifade eden kayıt veya evraklardır. ROBO Framework içinde uygulanan tüm belgeler aynı yapıdan miras yolu

Detaylı

Kaldıraçlı Alım Satım Esasları

Kaldıraçlı Alım Satım Esasları Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Kaldıraçlı Alım Satım Esasları Ürün : Kaldıraçlı Alım Satım Esasları Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: Kaldıraçlı alım satım esasları hakkında bilgi verilmiştir.

Detaylı