15. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, Los Vivancos isimli grubun gösterisiyle sona erdi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "15. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, Los Vivancos isimli grubun gösterisiyle sona erdi"

Transkript

1 15. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, Los Vivancos isimli grubun gösterisiyle sona erdi Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce Bodrum da düzenlenen etkinlik kapsamında, İspanyol dans topluluğu Los Vivancos, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği nde seyircilerin arasından dolaşarak alkışlar ile sahneye çıktı. Topluluk, özgün koreografileri ile Born to Dance isimli gösterilerini sundu. Birbirinden seçkin dans ve bale örneklerinin sahnelendiği, 15. Uluslararası Bodrum Bale Festivalinde, son gösteri, İspanya dan gelen ünlü konuk topluluk Los Vivancos oldu. Ara vermeden süren gösterinin ardında izleyiciler İspanyol kardeşler Los Vivankos ekibini dakikalarca ayakta alkışladılar. İspanyol 7 kardeş in İspanyol dansının tüm özeliklerini ustaca sahneledikleri sahneler büyük beğeni topladı. 24 Temmuz-12 Ağustos ta düzenlenen festivalin son etkinliği olan tek perdelik dans gösterisini, aralarında eski bakanlardan Şinasi Altıner in de olduğu yaklaşık bin 600 kişi izledi.

2

3 ULUSLARARASI BODRUM BALE FESTİVALİ NDE UYUYAN GÜZEL SANATSEVERLER İLE BULUŞTU İstanbul Devlet Opera ve Balesi, beyaz Rus balesi Uyuyan Güzel i Çaykovski nin eşsiz müzikleri eşliğinde Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde sahneledi. Teknik ve estetik açıdan bale repertuvarının en önemli eserlerinden biri kabul edilen eseri, İstanbul Bale başkoreografı Ayşem Sunal Savaçkurt, Marius Petipa koreografisi ile sahneye uyarlandı.

4 Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde sahnelenen gösteriyi eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Şinasi Altıner, Emekli Paşa Aytaç Yalman, Bale Sanatçısı Oktay Keresteci, Çağla Şikel in de yer aldığı yaklaşık bin altıyüz sanatsever ilgi ile izledi. Müzik, dekor, kostüm ve koreografisiyle seyirciye bir masal dünyasına kapılarını açan eserin konusu, bir Avrupa masalından esinlenerek Charles Perrault tarafından oluşturuldu. Dekor Tasarım Adnan Öngün, Kostüm Tasarım Çimen Somuncuoğlu, Işık Tasarım Önder Arık. Prenses Aurora Gizem A. Tuncay, Prens Florimund, Melih Mertel, Carabosse, M. Nuri Arkan. Festival, 4 Ağustos tarihinde Kazakistan Bale Topluluğunun sahneleyeceği Tango Ateşi adlı gösteri devam edecek.

5

6

7

8

9 15. ULUSLARARASI BODRUM BALE FESTİVALİ BİR BAŞYAPIT ZORBA BALESİ İLE BAŞLADI Nikos Kazancakis in aynı adlı başyapıtından Mikis Theodorakis in muhteşem müzikleri ile Türkiye prömiyeri ard arda iki gece gerçekleştirilecek olan Zorba balesini Ankara Devlet Opera ve Balesi sahneye taşıdı. Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde sahnelenen Zorba yı eski

10 bakanlardan İmren Aykut, Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, sinema sanatçısı Salih Kalyon ile Tamer Levent inde aralarında yer aldığı yaklaşık bin altı yüz kişi izledi. Sevgiyle, aşkla, umutla zorluklara karşı ayakta durmayı öğrenen ve öğreten Alexis Zorba nın öyküsü, ünlü İtalyan koreograf Lorca Massine nin yorumuyla sahnelendi. Lorca Massine Zorba için, kültürler arasında bir köprü tanımlamasını yapıyor. SİRTAKİDEN MAZURKAYA TANGOYA, FLAMENKODAN FADOYA, CHA CHA DAN, SON ONDÖRT YILIN EN ZENGİN PROGRAMI BODRUM KALESİ NDE Dans ve Müzikleriyle Unutulmayacak Bir Küba gecesi programın devamında izleyicilere sunulacak. Sanatseverler, Temmuz 2017 Cuma, Cumartesi geceleri iki gece Küba rüzgarına kapılacak. Kübalı sanatçı ve koreograf Lizt Alfonso tarafından kurulan Lizt Alfonso Dans Küba topluluğu, etnikten moderne uzanan; habanera, danzon, caz, tango, flamenko dans gösterileri ile festivaldeler. Dansın ve müziğin efsanevi ülkesi Küba nın hiç bitmeyen dansları, Afro-Küba davulu ve ritüelleri, İspanyol ların gitar ritmleri, Akdeniz in cıvıltılı tonları ve Afro-Amerikan cazıyla renklenen zengin, enerjik dans ve müzikleri Bodrumluları coşturmaya hazırlanıyor.

11

12

13

14

15

16

17

18 23 NİSAN ÇOCUK BALESİ ETKİNLİKLERİ İÇİN DUYURU DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 23 NİSAN 2015 ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİĞİ Dünya çocuklarının yegane bayramı olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü nce 2016 dan itibaren çocuk balesi etkinlikleri düzenlenecektir Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenecek gösterilere Türkiye nin pek çok yöresinden klasik ve modern çocuk balesi grupları, DOB Seçici Kurulu onayını almak şartıyla çalışmalarını sahneleyebileceklerdir. Detaylı Katılım şartları ve başvuru formu bilgileri adresinden öğrenilebilir. 13.Uluslararası Bodrum Bale Festivalinde 7 İspanyol Kardeş Ayakta alkışlandı İspanyol dansçılar ile selfi Birbirinden seçkin dans ve bale örneklerinin sahnelendiği, 13.

19 Uluslararası Bodrum Bale Festivalinde, son gösteri, Bodrum a 3 üncü kez gelen ve 13 yılda yaptıkları 6 gösteri ile İspanya dan gelen ünlü konuk topluluk Los Vivancos oldu. 90 dakika ara vermeden süren gösterinin ardında protokol ve diğer izleyiciler İspanyol kardeşler Los Vivankos ekibini dakikalarca ayakta alkışladılar. Birçok bayan gösteri sonunda sahne önüne gelen İspanyol 7 kardeş ile kimi selfi, kimi hatıra fotoğrafı çektirdi. Bazı seyircilerde güvenlik görevlilerine rağmen oyunculara dokunma keyfi yaşadılar. Muğla Valiliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Bodrum Belediye Başkanlıklarının katkılarıyla Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 1 Ağustos 2015 tarihinde Los Vivankos gösterisi ile sona erdi. Tarihi Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde bulunan Konser alanında düzenlenen gösteriyi aralarında Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Orman, Belediye Kültür Hizmetleri Koordinatörü Mehmet Kocair, eski enerji Bakanı Şinasi Altıner ve emekli orgeneral Aytaç Yalman ın bulunduğu yaklaşık bin 500 kişi coşkuyla izledi. da İspanyol 7 kardeş in İspanyol dansının tüm özeliklerini ustaca sahneledikleri sahneler dakikalarca ayıklandı. 7 İspanyol erkek dansçı, en güzel perfomansların dan oluşan Best of Los Vivancos gösterilerinde, birbirinden güzel ritim, müzik, koreagrafi ve ışık gösterisi eşliğinde muhteşem bir şölene dönen büyülü bir gece sahnelediler. İspanyol ekip Ülkemizde Bodrum, İstanbul, Ankara, Mersin, Bursa ve Kuzey Kıbrıs ta toplam 30 gösteri sundular.

20

21 13 Uluslararası Bodrum Bale Festivalinde 7 İspanyol Kardeş! Birbirinden seçkin dans ve bale örneklerinin sahnelendiği, 13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 28 Temmuz 2015, Salı gecesi, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Hamlet eserinin ardından İspanya dan gelen ünlü konuk topluluk Los Vivancos u ağırlayacak. Ankara Devlet Opera ve Balesi nin sanat sezonunda Dünya Prömiyeri gerçekleştirilen, Sheakespeare in oyunundan hareketle Revaz Gabichvadzea ın bestelediği ve koreograf Nugzar Magalashvili nin sahneye koyduğu Hamlet balesi, Bodrumlu seyirciden büyük beğeni alırken, devam eden festivalde sırada Los Vivancos topluluğu var. 31 Temmuz- 1 Ağustos 2015 tarihlerinde, Cuma ve Cumartesi geceleri, iki temsil ile festivalde yer alacak Los Vivancos topluluğu, aynı zamanda son temsilleriyle de, 13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali nin kapanışı da gerçekleştirecek. Yedi kardeşten oluşan ve dünya sahnelerinde tanınmış bir Flamenko topluluğu olan Los Vivancos, en güzel perfomanslarından oluşan Best of Los Vivancos gösterisi ile sanatseverlere büyülü iki gece yaşatacak. Muğla Valiliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Bodrum Belediye Başkanlıklarının değerli katkılarıyla Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 1 Ağustos 2015 tarihinde sona erecek. Temsiller 21: 45 te başlayacak. Festival Biletleri ve adreslerinden ve web sayfamızda ilan

22 edilen bilet satış noktalarımızdan temin edebilirsiniz. 13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali Hamlet ile Devam Etti Birbirinden seçkin dans ve bale gösterilerinin sahnelendiği, 13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Hamlet eseri ile devam etti. Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde sahnelenen gösteriyi aralarında Emekli Orgeneral Aytaç Yalman ile eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Şinasi Altıner inde bulunduğu yaklaşık bin 500 kişi izledi. Sheakespeare in oyunundan hareketle Revaz Gabichvadzea ın bestelediği ve koreograf Nugzar Magalashvili nin sahneye koyduğu eserde kralın vefatı sonrası ailesinde yaşanan kıskançlık, iktidar olma mücadelesini anlatır. Danimarka da, Elenor Sarayın da, babasının ani ölüm haberini alan Hamlet; bu acının hemen arkasından amcası Cladius un tahta çıkacağını ve annesi Gertrude ile evlenme kararı aldıklarını duyarak yıkılır. Babasının ölümünün üzerinden daha kırk gün bile geçmeden başlayan düğün hazırlıkları karşısında Hamlet, gördüklerine ve duyduklarına inanamaz. Düğün öncesinde ve sonrasında sergilediği gergin tavırlar, amcası Cladius u sinirlendirmekte ve korkutmakta, annesi Gertrude ise büyük bir huzursuzlukla kıvranmaktadır. Hamlet, onlara bu ihanetlerini her ne pahasına olursa olsun ödetmeye and içmiştir. Bu uğurda

23 sevdiklerine ve masum insanlara zarar vermekten çekinmez. Muğla Valiliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Bodrum Belediye Başkanlıklarının değerli katkılarıyla Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 1 Ağustos 2015 tarihine kadar devam edecek.

24 Bodrum Bale Festivali nde Rus rüzgarı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Uluslararası Bodrum Bale Festivali Carmen ile devam etti. Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde sahnelenen gösteriyi yaklaşık bin beşyüz kişi izledi. Rusya Federasyonu ndan gelen Devlet Opera ve Balesi Krasnoyarsk Tiyatrosu nun sahnelediği Carmen balesi, iki gün ard arda gerçekleşen temsiller ile sahnelendi. George Bizet nin ünlü Carmen operası üzerine Sergey Bobrov un koreografisi ile şekillenen bu sıra dışı Carmen, beğeni topladı.. Carmen bu güne kadar, etkileyici müziği, güçlü ve bağımsız kadın betimiyle tahtını günümüze kadar korumakla kalmamış, müziğin ve hikayenin koreografik dil ile kusursuz uyumu, bale uyarlamalarının yapılmasına da yol açıyor. Eserin bu özelliklerinden sonuna kadar yararlanan Rus koreograf Sergey Bobrov un Carmen i ise, çok daha enerjik, dansın ateşi ve sarhoş edici etkisiyle bezeli, tutkulu varyasyonlar ve ensemble lardan oluşan sıra dışı bir koreografi. 1 Ağustos 2015 tarihine kadar, bale sanatının uluslararası arenada başarılı temsilcilerini yakından izlemenin mümkün olduğu festivalin devamındaki temsil, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek Hamlet balesi olacak. Muğla Valiliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Bodrum Belediye Başkanlıklarının katkılarıyla gerçekleşiyor.

25

26 Bodrum Bale Festivali nde Büyülü Geceler Devam Ediyor! Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Muğla Valiliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Bodrum Belediye Başkanlıklarının katkılarıyla gerçekleştirilen 13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, birbirinden seçkin eserlerle devam ediyor. Seyirciden gelen yoğun ilgi ile 21 Temmuz, Salı gecesi, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Gökkuşağı temsilinin ardından festivalde Rus rüzgarı esecek. Rusya Federasyonu ndan gelen Devlet Opera ve Balesi Krasnoyarsk Tiyatrosu nun sahneleyeceği Carmen balesi, Temmuz 2015 Cuma ve Cumartesi geceleri iki temsil ile sahnede olacak. George Bizet nin ünlü Carmen operası üzerine Sergey Bobrov un koreografisi ile şekillenen bu sıra dışı Carmen, Bodrumluları bekliyor yılınsa, Paris te Çingene Kızı Carmen ile ilk kez tanışan opera seyircisinin, alışkın olduğu klasik hikayelerden ve kahramanlardan bir hayli farklı olan Carmen eserini beğenmemesi ve eserin dünya prömiyerinin büyük fikasko ile sonlanması, bestecisi George Bizet yi bir hayli üzse de Rus besteci Çaykovski adeta geleceği görerek: Carmen, bir dönemin müzik zevkini kusursuzca yansıtan nadir eserlerden biridir. On sene içinde Carmen dünyanın en ünlü operası olacaktır. demiştir. Gerçekten de Carmen bu güne kadar, etkileyici müziği, güçlü ve bağımsız kadın betimiyle tahtını günümüze kadar korumakla kalmamış, müziğin ve hikayenin koreografik dil ile kusursuz uyumu, bale uyarlamalarının yapılmasına da yol açmıştır. Eserin bu özelliklerinden sonuna kadar yararlanan Rus

27 koreograf Sergey Bobrov un Carmen i ise, çok daha enerjik, dansın ateşi ve sarhoş edici etkisiyle bezeli, tutkulu varyasyonlar ve ensemble lardan oluşan sıra dışı bir koreografi. 1 Ağustos 2015 tarihine kadar, bale sanatının uluslararası arenada başarılı temsilcilerini yakından izlemenin mümkün olduğu festivalin devamındaki temsil, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek Hamlet balesi olacak. Temsiller 21: 45 te başlayacak. ULUSLARARASI BODRUM BALE FESTİVALİ GÖKKUŞAĞI BÜYÜK BEĞENİ ALDI 13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Gökkuşağı gecesi adlı bale gösterisiyle devam etti. Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Bodrum Belediye Başkanlıklarının katkılarıyla, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği yine muhteşem bir gösteriye sahne oldu..

28 İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından üç ayrı eserin sahnelendiği Gökkuşağı gecesinin ilk eseri Just One of Those Things oldu. Müzikleri Irving Berlin ve Cole Porter a ait bu performansı koreograf Christopher D Amboise, kalabalık bir bale topluluğu için tasarlamış. Broadway tarzı bu eğlenceli gösteriyi Ayşem Sunal ile Demet Gökçelik sahneye koydu. Gecenin ikinci eseri, günlük yaşamın insan ruhunda yarattığı çelişki ve zıtlıklara değinen Contrast. Koreograf Young Soon Hue un sahnelediği eserin müzikleri John Adams, Alva Noto ve Ryuichi Sakamoto ya ait. İlk çağ ve Kızıldereli ritüellerine göndermeler yapan gecenin son eseri ise Troy Game oldu. Robert North un koreografisi ve Bob Downes un müzikleri üzerine oluşturulan bu eser; Brezilya, Afrika ve Kızılderili ritimlerini klasik baleden, dövüş sanatları formlarına vardıran bir çeşitlilikle seyirci ile buluştu. Gösteriyi aralarında Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu nun da olduğu yaklaşık bin 500 kişi izledi. Festival, Krasnoyarsk Tiyatrosu, Carmen balesi ile Temmuz Cuma ve Cumartesi geceleri iki temsil ile devam edecek.

Bodrum Bale Festivali nde Büyülü Geceler Devam Ediyor!

Bodrum Bale Festivali nde Büyülü Geceler Devam Ediyor! Bodrum Bale Festivali nde Büyülü Geceler Devam Ediyor! Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Muğla Valiliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Bodrum Belediye Başkanlıklarının katkılarıyla

Detaylı

2015 EN İYİ ÇEVRE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ ÖDÜLÜ

2015 EN İYİ ÇEVRE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ ÖDÜLÜ 2015 EN İYİ ÇEVRE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ ÖDÜLÜ MİLTA BODRUM MARİNA NIN Milta Bodrum Marina 16. Kez Mavi Bayrağını göndere çekti. Yenilenen Mavi Bayrak Panosuyla, Milta Bodrum Marina misafirlerine

Detaylı

Büyükşehir den Destek Kart

Büyükşehir den Destek Kart Büyükşehir den Destek Kart Muğla Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlamında çok önemli bir hizmet olan Destek Kart projesini hayata geçirdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara

Detaylı

The Food Club Türkbükü ne yeni bir lezzet açıldı!

The Food Club Türkbükü ne yeni bir lezzet açıldı! The Food Club Türkbükü ne yeni bir lezzet açıldı! Türk turizminin başkenti Bodrum, şu sıralar en hareketli günlerini yaşıyor. Deniz, kum, müzik ve eğlence tutkunları, favori tatil yörelerine akıyor. Bodrum

Detaylı

12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başladı

12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başladı 12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başladı Bodrum da, bu yıl 12 incisi düzenlenen Uluslararası Bale Festivali, Çalıkuşu isimli gösteri ile başladı. 19 Temmuz 6 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek

Detaylı

KÜÇÜK EBRU SANATÇISI İLK SERGİSİNİ ANNESİ İLE BİRLİKTE AÇTI

KÜÇÜK EBRU SANATÇISI İLK SERGİSİNİ ANNESİ İLE BİRLİKTE AÇTI KÜÇÜK EBRU SANATÇISI İLK SERGİSİNİ ANNESİ İLE BİRLİKTE AÇTI Bodrum lu usta sanatçı İkbal Gülşah Cesur un kızı Neslişah ile birlikte Nesilden Nesile Sanat isimli sergisini Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz

Detaylı

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği Klasik Müzik Korosu tarafından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği nde Bestekar Erol Sayan Özel Konseri düzenlendi.

Detaylı

D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ

D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ Kurucu destekçiliğini Doğuş Grubu nun, Sanat Yönetmenliğini Yücel Canyaran ın üstlendiği D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 31 Temmuz/ 1-2-3

Detaylı

OPERA VE BALE MARDİN DE

OPERA VE BALE MARDİN DE OPERA VE BALE MARDİN DE Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl aralık ayında Ankara Devlet Opera ve Balesi nin Mardin de sahnelediği dünyaca ünlü Azeri besteci

Detaylı

GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI Bodrum, Global Run ile festival coşkusuna hazırlanıyor Global Yatırım Holding in, Bodrum Cruise Port ev sahipliğinde 4 üncü kez gerçekleştireceği Global Run Bodrum

Detaylı

FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI

FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI Bu yıl 10 uncusu düzenlenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 31 Temmuz/1-2-3 Ağustos tarihleri arasında Bodrum da gerçekleştiriliyor. Festivalin açılış

Detaylı

1) Mustafa Kemal Atatürk ve Latife Hanım ın Vals Dansı ile Festival Açılışı (Özel makyaj, kostüm, görsel efekt kurgusu ile) 2) Dans Yarışmaları *NTV

1) Mustafa Kemal Atatürk ve Latife Hanım ın Vals Dansı ile Festival Açılışı (Özel makyaj, kostüm, görsel efekt kurgusu ile) 2) Dans Yarışmaları *NTV 1) Mustafa Kemal Atatürk ve Latife Hanım ın Vals Dansı ile Festival Açılışı (Özel makyaj, kostüm, görsel efekt kurgusu ile) 2) Dans Yarışmaları *NTV Spor Canlı Yayını İle (90 Dakika) Türkiye Dans Sporları

Detaylı

Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönem de Sevgi Gönül Kültür Merkezimiz sanatla dolu bir sezon geçirdi.

Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönem de Sevgi Gönül Kültür Merkezimiz sanatla dolu bir sezon geçirdi. Aylık Elektronik Haber Servisi Ocak 2012 Sanatla dolu geçen bir dönem daha: Sevgi Gönül Kültür Merkezi Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönem de Sevgi Gönül Kültür Merkezimiz sanatla dolu bir sezon

Detaylı

Naptorun Pansiyon İzleyiciden Tam Not Aldı

Naptorun Pansiyon İzleyiciden Tam Not Aldı Naptorun Pansiyon İzleyiciden Tam Not Aldı Sahne Gari organizasyonu olarak Naptorun Pansiyon adlı tiyatro oyunu Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi gösteri salonunda sahnelendi. Bodrum da yaşayan

Detaylı

İZMİR ENTERNASYONAL FUARI 86. KEZ KAPILARINI AÇIYOR

İZMİR ENTERNASYONAL FUARI 86. KEZ KAPILARINI AÇIYOR İZMİR ENTERNASYONAL FUARI 86. KEZ KAPILARINI AÇIYOR İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 18-27 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 86. İzmir Enternasyonal Fuarı on gün sürecek

Detaylı

Sanat Güneşi Zeki Müren 20. ölüm yıldönümünde Bodrum da Anıldı

Sanat Güneşi Zeki Müren 20. ölüm yıldönümünde Bodrum da Anıldı Sanat Güneşi Zeki Müren 20. ölüm yıldönümünde Bodrum da Anıldı Tüm mal varlığını Türk Eğitim Vakfı ve TSK Mehmetçik Vakfı na bağışlayan Zeki Müren, ölüm yıldönümü olan 24 Eylül de Bodrum da düzenlenen

Detaylı

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Bodrum Antik Tiyatro da sanatseverlerle buluştu. 12 yıldır Bodrum un Gümüşlük beldesinde gerçekleştirilen

Detaylı

İki yaka birleşiyor. ve İstanbul'un iki yakasını birbirine. içine de ray döşendi. olan 13.5 kilometrelik. Programa göre,

İki yaka birleşiyor. ve İstanbul'un iki yakasını birbirine. içine de ray döşendi. olan 13.5 kilometrelik. Programa göre, İki yaka birleşiyor İSTANBUL UN ve dolayısıyla Beşiktaşlılarında yaşadığı trafik sıkıntısına Marmaray'la çözüm bulunması bekleniyor. İki kıtayı ve İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan Marmaray'da

Detaylı

Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü nün Yunanlılara karşı kazandığı zaferler, İnönü de anılmaktadır.

Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü nün Yunanlılara karşı kazandığı zaferler, İnönü de anılmaktadır. GÖSTERİ SANATLARI Festivaller ve Yerel Etkinlikler MART Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri Her sene Mart ayında Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle düzenlenen Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri

Detaylı

Gümüşlük te Gitaristler Antik Taş Ocağında buluştu

Gümüşlük te Gitaristler Antik Taş Ocağında buluştu Gümüşlük te Gitaristler Antik Taş Ocağında buluştu Denizbank ana sponsorluğunda düzenlenen 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamındaki Kumda Gitar Konserleri serisinde sahne alan gitaristler,

Detaylı

Sanat Güneşi Zeki Müren 20. ölüm yıldönümünde Bodrum da Anıldı

Sanat Güneşi Zeki Müren 20. ölüm yıldönümünde Bodrum da Anıldı Sanat Güneşi Zeki Müren 20. ölüm yıldönümünde Bodrum da Anıldı Tüm mal varlığını Türk Eğitim Vakfı ve TSK Mehmetçik Vakfı na bağışlayan Zeki Müren, ölüm yıldönümü olan 24 Eylül de Bodrum da düzenlenen

Detaylı

FIRST BALLET SCHOOL-1661

FIRST BALLET SCHOOL-1661 Sevgili Ogrencilerim, Size bu yeni evimizden seslenmek cok guzel, sizler okullarınızla dershanemiz arasında koşturup dururken vakit bulupta bir çok konuyu konuşamıyoruz bir türlü. Sitemiz sizlere bu imkanı

Detaylı

Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi.

Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. Uluslararası İzmir Film Festivalinin Tarihçesi Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. İzmir Film Festivali, 11

Detaylı

BODRUM DA TÜRK-YUNAN ŞARKILARI DOSTLUK KONSERİ

BODRUM DA TÜRK-YUNAN ŞARKILARI DOSTLUK KONSERİ BODRUM DA TÜRK-YUNAN ŞARKILARI DOSTLUK KONSERİ Bodrum Kalesi Kuzey hendeğinde düzenlenen konserde, Türk ve Yunan ezgileri yükseldi. Bodrum da düzenlenen ve 5 Yunanlı sanatçı nın da katıldığı konser büyük

Detaylı

Bodrumlu Sanatçılar Bodrum a Sahip Çıkıyor

Bodrumlu Sanatçılar Bodrum a Sahip Çıkıyor Bodrumlu Sanatçılar Bodrum a Sahip Çıkıyor Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu bir açıklama yaparak, 28 Mayıs Cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında Bodrum Belediye Meydanı nda, Bodrumlu

Detaylı

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ Klasik Türk süsleme sanatçısı Gülşah İkbal Özkeskin Cesur un, Bodrum Kalesi nde 13 üncü kişisel sergisini açtı. Sergi açılışında sanatçının 9 yaşındaki kızı Neslişah

Detaylı

DEVLET OPERA VE BALESİ 4. ULUSLARARASI İSTANBUL OPERA FESTİVALİ 25 HAZİRAN DA BAŞLIYOR

DEVLET OPERA VE BALESİ 4. ULUSLARARASI İSTANBUL OPERA FESTİVALİ 25 HAZİRAN DA BAŞLIYOR BASIN BÜLTENİ 13 HAZİRAN 2013 DEVLET OPERA VE BALESİ 4. ULUSLARARASI İSTANBUL OPERA FESTİVALİ 25 HAZİRAN DA BAŞLIYOR Her yıl Türk ve dünya operalarının seçkin yapıtlarını sanatseverlerle buluşturan Uluslararası

Detaylı

GENÇ YETENEKLER SES YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

GENÇ YETENEKLER SES YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU GENÇ YETENEKLER SES YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU Bodrum Belediyesi tarafından Zeki Müren anısına Ustalara Saygı / Ulusal Türk Müziği Genç Yetenekler Ses Yarışması finalistleri belirlendi. Yetenekli

Detaylı

D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ, GÜMÜŞ STEVİE ÖDÜLÜ NE LAYIK GÖRÜLDÜ!

D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ, GÜMÜŞ STEVİE ÖDÜLÜ NE LAYIK GÖRÜLDÜ! D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ, GÜMÜŞ STEVİE ÖDÜLÜ NE LAYIK GÖRÜLDÜ! Doğuş Grubu nun kurucu destekçiliğiyle 10 yıldır düzenlenen; 2012 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri nde Yılın

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK PROGRAMI TARİH ETKİNLİK ETKİNLİK YERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK PROGRAMI TARİH ETKİNLİK ETKİNLİK YERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK PROGRAMI TARİH ETKİNLİK ETKİNLİK YERİ UYUM HAFTASI 12 15 EYLÜL 2017 SKS Hizmet ve Destekleri

Detaylı

21. GAZİEMİR ULUSAL VE ULUSLARARASI ÇOCUK ŞENLİĞİ PROGRAMI

21. GAZİEMİR ULUSAL VE ULUSLARARASI ÇOCUK ŞENLİĞİ PROGRAMI 21. GAZİEMİR ULUSAL VE ULUSLARARASI ÇOCUK ŞENLİĞİ PROGRAMI 18 Nisan 2018 (Çarşamba) - Azerbaycan ın Gelişi 19 Nisan 2018 (Perşembe) - Litvanya nın Gelişi 20 Nisan 2018 CUMA EKİPLERİN GELİŞİ - Rusya, Bulgaristan

Detaylı

Sonrası. Jewett, Keman. Özcan Ulucan, Keman. Tuba Özkan, Viyola. Ozan Tunca, Cello. Program ile ilgili detaylar ise

Sonrası. Jewett, Keman. Özcan Ulucan, Keman. Tuba Özkan, Viyola. Ozan Tunca, Cello. Program ile ilgili detaylar ise Işık Tünelinin Sonrası Fulya SanatMerkezinde birbirinden güzel etkinlikler sanatseverler ile buluşuyor. Aralıkayının ilk haftası yine yoğun programlarıyla FulyaSanat Merkezi odak noktasıydı. Bu etkinliklerden

Detaylı

Kurumsal Müzikal Projesi

Kurumsal Müzikal Projesi Kurumsal Başarı Hikayesi Kurumsal Müzikal Projesi >> PROJE ADI KURUMSAL MÜZİKAL >> PROJE TÜRÜ MÜZİKAL >> PROJENİN KISACA TANIMI Projemiz; şirketinizin değerlerini, misyon ve vizyonunu yansıtan (yaşayan),

Detaylı

Aralık Gün ANKARA İSTANBUL İZMİR MERSİN ANTALYA SAMSUN Gün

Aralık Gün ANKARA İSTANBUL İZMİR MERSİN ANTALYA SAMSUN Gün 0 T.C. Aralık BREMEN MIZIKACILARI KİTAP NA! ARȘIN MAL ALAN (*) TOSCA ATATÜRK EVİ KONSERİ HAYDİ ÇOCUKLAR OPERAYA IV. MURAT TANZİMAT TAN GÜNÜMÜZE OPERA SERÜVENİ (*) DANS GÖSTERİSİ (Dünya Engelliler Günü)

Detaylı

Şampiyonaları Ağustos 2017 tarihlerinde Bodrum da

Şampiyonaları Ağustos 2017 tarihlerinde Bodrum da Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonaları 05-06 Ağustos 2017 tarihlerinde Bodrum da Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonaları Bodrum da Belediye meydanında Belediye Başkanı Mehmet Kocadon tarafından verilen magazin

Detaylı

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren AKM Klasik Türk Sanat Müziği Korosunun Şef Mitat

Detaylı

7. ÜNİVERSİTELER DANS YARIŞMASI

7. ÜNİVERSİTELER DANS YARIŞMASI 7. ÜNİVERSİTELER DANS YARIŞMASI ŞARTNAME A) Üniversite Adı: İl: Adres: Telefon: Faks: E-Posta: 7. ÜNİVERSİTELER DANS YARIŞMASI nın aşağıda yer alan, 33 maddeden oluşan şartnamesi, tarafımızca incelenmiş

Detaylı

9. ÜNİVERSİTELER DANS YARIŞMASI

9. ÜNİVERSİTELER DANS YARIŞMASI 9. ÜNİVERSİTELER DANS YARIŞMASI ŞARTNAME A) Üniversite Adı: İl: Adres: Telefon: Faks: E-Posta: 9. ÜNİVERSİTELER DANS YARIŞMASI nın aşağıda yer alan, 32 maddeden oluşan şartnamesi, tarafımızca incelenmiş

Detaylı

Türkiye nin köklü şirketlerinden PET HOLDİNG 40 yaşında

Türkiye nin köklü şirketlerinden PET HOLDİNG 40 yaşında Türkiye nin köklü şirketlerinden PET HOLDİNG 40 yaşında 23 Nisan 2014 Çarşamba 17:23 Devremülk Turizm inden Sağlık Turizm ine, madencilik ve mermerden gayrimenkule kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK REHBERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK REHBERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK REHBERİ TARİH ETKİNLİK UYUM HAFTASI ETKİNLİK YERİ 12 15 EYLÜL 2017 Fen SKS Hizmet ve Destekleri

Detaylı

BARIŞ KÜLTÜRÜMÜZ OLSUN TEK DÜNYA TEK KAZDAĞLARI TEK ŞANS

BARIŞ KÜLTÜRÜMÜZ OLSUN TEK DÜNYA TEK KAZDAĞLARI TEK ŞANS BARIŞ KÜLTÜRÜMÜZ OLSUN TEK DÜNYA TEK KAZDAĞLARI TEK ŞANS 09 AĞUSTOS 2012 PERŞEMBE 19.30 KORTEJ Güzergâh: Belediye Önü Demircioğlu Cad. İnönü Cad.- Çarşı Cad. Şakirin Yeri - Truva Atı Önü Halk Dansları

Detaylı

BODRUM DAN TÜRKÜLERLE HER COĞRAFYAYA

BODRUM DAN TÜRKÜLERLE HER COĞRAFYAYA BODRUM DAN TÜRKÜLERLE HER COĞRAFYAYA Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği ndeki, Kral Grubunun 20. Yıl Kutlamaları çerçevesinde düzenlenen konserler kapsamında Halk müziği grubu Kardeş Türküler sahneye çıktı. Farklı

Detaylı

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan "Çanakkale Tanıtım Günleri"nde Gelibolu standı ilgi odağı oldu. Kazan başına

Detaylı

BKSTV SPONSORLUK DOSYASI

BKSTV SPONSORLUK DOSYASI BKSTV SPONSORLUK DOSYASI BURSA CULTURE ART AND TOURISM FOUNDATION Açık Hava Tiyatrosu Altı, Kültürpark, Osmangazi Bursa, TÜRKİYE Tel: (0224) 234 49 12 Fax: (0224) 234 49 11 www.bkstv.org.tr Sayın ;.. Bilindiği

Detaylı

ORÇUN SAKARYA ile TANGO

ORÇUN SAKARYA ile TANGO ORÇUN SAKARYA ile TANGO ORÇUN SAKARYA Orçun Sakarya, dans hayatına ilkokul yıllarında halk dansları ile başlayıp, serbest stil danslarla devam ettirdi. 1997 yılında Anadolu Üniversitesi Klasik Arkeoloji

Detaylı

İEF DE SOKAKLAR ŞENLENECEK

İEF DE SOKAKLAR ŞENLENECEK İEF DE SOKAKLAR ŞENLENECEK Türkiye nin ilk ve tek genel ticaret fuarı; İzmir Enternasyonal Fuarı etkinlikleri kapsamında 18 ülkeden 600 e yakın sanatçı İzmir e gelecek; eğlence, ticaret, inovasyon ve daha

Detaylı

Okullar hayat buluyor. öğrencilere açık. 'Okullar Hayat Olsun. Orgeneral Kami ve Saadet Güzey İlköğretim Okulu. bir kitapçık halinde.

Okullar hayat buluyor. öğrencilere açık. 'Okullar Hayat Olsun. Orgeneral Kami ve Saadet Güzey İlköğretim Okulu. bir kitapçık halinde. Okullar hayat buluyor Bakanlığın 'Okullar Hayat Olsun Projesi' kapsamında okul bahçelerinin yeniden düzenlenmesi, okulların hafta sonu ve tatillerde de açık kalması, derslik ve spor salonlarında etkinlikler

Detaylı

Her güne bir tematik parti

Her güne bir tematik parti CLUB DIAMOND AÇILDI! Bodrum eğlence hayatının yeni cazibe merkezi Club Diamond, 18 Haziran gecesi düzenlenen büyük bir partiyle yaza merhaba dedi. Partiye, Miss & Mr Fashion TV 2014 finalistleriyle birlikte

Detaylı

Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı

Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı Muğla Valisi Amir Çiçek in katılımı ile Menteşe Belediyesi nin katkıları ile Konakaltı Kültür Merkezi nde gerçekleştirilen törenle sanatçı Eda Özdemir in Bir Kadın Üç Sanat

Detaylı

2015 YILI ETKİNLİK LİSTESİ

2015 YILI ETKİNLİK LİSTESİ 2015 YILI ETKİNLİK LİSTESİ Konser 15 Ocak 2015 15 Ocak 2015 Antalya Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı Dönem sonu konseri gerçekleştirdi. Konser 16 Ocak 2015 16 Ocak

Detaylı

Festivalin Tarihçesi

Festivalin Tarihçesi Festivalin Tarihçesi Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. İzmir Film Festivali, 11 yıl boyunca dünyadan ve

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Açık Kapı Günleri

Beşiktaş Gazetesi. Açık Kapı Günleri 20 Açık Kapı Günleri BEŞİKTAŞ Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin düzenlediği Açık Kapı Günleri Beşiktaş kentlisini ağırlamaya devam ediyor. Kasım ayının ilk haftasında Açık Kapı Günleri'nin ilk toplantısı

Detaylı

TARİH YENİDEN GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

TARİH YENİDEN GÜN YÜZÜNE ÇIKTI TARİH YENİDEN GÜN YÜZÜNE ÇIKTI Tarihi ve doğa güzellikleriyle bilinen Gümüşlük Mahallesinde yılda birkaç defa görülen olay deniz altındaki tarihi gün yüzüne çıkardı. İlçeye bağlı Gümüşlük beldesinde yaşanan

Detaylı

86. İZMİR ENTERNASYONAL FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

86. İZMİR ENTERNASYONAL FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU 86. İZMİR ENTERNASYONAL FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU 18-27 Ağustos 2017 FUARCILIK ŞEFLİĞİ 1 86. İZMİR ENTERNASYONAL FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU GİRİŞ VE GENEL BİLGİLER Fuarın Partner Ülkesi: Rusya Onur Konuğu

Detaylı

17:30-18:00 METRODA "FLASH MOB" Taksim metrosu Anında katılıma açık!

17:30-18:00 METRODA FLASH MOB Taksim metrosu Anında katılıma açık! SAAT ETKİNLİK MEKAN BİLET SATIŞ REZERVASYON 9 EKİM SALI 13:00-16:00 ATÖLYE 01 LeeLa Petronio Beden müziğinin keşfi I Bu Atölye'nin 2. bölümü 11-Ekim Perşembe 13:00-16:00, ortak gösteri perşembe 19:00'da

Detaylı

FESTİVALİMİZ BU YIL 21-22-23 AĞUSTOS TARİHLERİNDE YAPILIYOR

FESTİVALİMİZ BU YIL 21-22-23 AĞUSTOS TARİHLERİNDE YAPILIYOR FESTİVALİMİZ BU YIL 21-22-23 AĞUSTOS TARİHLERİNDE YAPILIYOR 1 / 29 konuklara kültürel Geleneksel 43.sü ulusal varlıklarımızın düzenlenecek çapta ev hale sahipliği da gelmiş, adını yapmaya olan duyurmuş

Detaylı

BALE DANSÇISI TANIM A- GÖREVLER

BALE DANSÇISI TANIM A- GÖREVLER TANIM Bale dansçısı, bir öyküde rolünü üstlendiği karakterin duygu ve düşüncelerini müzik eşliğinde vücut hareketleri ile sahnede canlandıran kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ,GEREÇ VE EKİPMAN - Sahnede

Detaylı

NEDEN DANS? Dans, kendini konuşmadan ifade etme şeklidir.

NEDEN DANS? Dans, kendini konuşmadan ifade etme şeklidir. NEDEN DANS? Dans, kendini konuşmadan ifade etme şeklidir. Konuşma dilinin olmadığı zamanlardan beri varlığını korumuştur. En eski iletişim aracıdır. Dolayısıyla, Dans, İletişim kurmaktır, Estetiktir, Mutluluktur

Detaylı

BODRUM DA OKUL YARARINA ZEKİ MÜREN KONSERİ DÜZENLENDİ

BODRUM DA OKUL YARARINA ZEKİ MÜREN KONSERİ DÜZENLENDİ BODRUM DA OKUL YARARINA ZEKİ MÜREN KONSERİ DÜZENLENDİ TÜRK SANAT MÜZİĞİNİN UNUTULMAZ SESİ ZEKİ MÜREN İN ŞARKILARI, OKUL YARARINA SESLENDİRİLDİ Türk Sanat Müziğinin unutulmaz ismi sanat güneşi Zeki Müren,

Detaylı

ANKARA ÜNĐVERSĐTESĐ 20. KÜLTÜR VE SANAT GÜNLERĐ PROGRAMI

ANKARA ÜNĐVERSĐTESĐ 20. KÜLTÜR VE SANAT GÜNLERĐ PROGRAMI ANKARA ÜNĐVERSĐTESĐ 20. KÜLTÜR VE SANAT GÜNLERĐ PROGRAMI TARĐH SAAT ETKĐNLĐK ETKĐNLĐK YERĐ 01 Nisan 2013 17:00 SKS Türk Halk Müziği Korosu (Açılış Konseri.) DTCF Farabi Salonu Ankara Görsel Sanat Günleri

Detaylı

23 NİSAN DÜNYA ÇOCUKLARI KARATE TURNUVASINDA BÜYÜK BAŞARI

23 NİSAN DÜNYA ÇOCUKLARI KARATE TURNUVASINDA BÜYÜK BAŞARI 23 NİSAN DÜNYA ÇOCUKLARI KARATE TURNUVASINDA BÜYÜK BAŞARI Türkiye Karate Federasyonu 2016 yılı Karate Faaliyet Programına alınan 23 Nisan Dünya Çocukları Karate Turnuvası 30 Nisan 1 Mayıs 2016 tarihlerinde

Detaylı

KOMEDİ TRAJEDİ ...VE AŞK...VE İHTİRAS...VE SAVAŞ BİRAZ SENİN HİKÂYEN GİBİ... GERÇEK AŞK İÇİN HİÇ BEDEL ÖDEDİN Mİ?

KOMEDİ TRAJEDİ ...VE AŞK...VE İHTİRAS...VE SAVAŞ BİRAZ SENİN HİKÂYEN GİBİ... GERÇEK AŞK İÇİN HİÇ BEDEL ÖDEDİN Mİ? GERÇEK AŞK İÇİN HİÇ BEDEL ÖDEDİN Mİ? Geçmişine yolculuk yapan bir kadının gerçek aşkı bulma hikâyesi... TRAJEDİ KOMEDİ...VE AŞK...VE İHTİRAS...VE SAVAŞ KUĞU GÖLÜ VE İBRAHİM TATLISES, YILDIZ TİLBE VE CARMEN

Detaylı

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ Klasik Türk süsleme sanatçısı Gülşah İkbal Özkeskin Cesur un, Bodrum Kalesi nde 13 üncü kişisel sergisini açtı. Sergi açılışında sanatçının 9 yaşındaki kızı Neslişah

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ MART 2015

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ MART 2015 KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ MART 2015 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gazete msjı, sms ve anons metni hazırlandı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Türk Kadınlar Birliği tarafından

Detaylı

1974 Ankara Devlet Konservatuvarı bale bölümünden mezun oldu ve Ankara Devlet Balesi kadrosuna katıldı.

1974 Ankara Devlet Konservatuvarı bale bölümünden mezun oldu ve Ankara Devlet Balesi kadrosuna katıldı. Müride AKSAN 17.08.1955 /Ankara 1974 Ankara Devlet Konservatuvarı bale bölümünden mezun oldu ve Ankara Devlet Balesi kadrosuna katıldı. 1978 ADK Bale Bölümü Yüksek Devre sınavlarını vererek 11 yıllık bale

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 03 Aralık, Pazartesi, 13:30 TÖREN Minik Sporcular Projesi Ödül Töreni ve Dünya Engelliler Günü Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 06 Aralık, Perşembe,

Detaylı

TİYATRO AKADEMİ BAŞVURU FORMU

TİYATRO AKADEMİ BAŞVURU FORMU TİYATRO AKADEMİ BAŞVURU FORMU TARİH: / /2017 1. Öncelikle adınız nedir? Adınızın anlamı nedir? 2. Annenizden doğma, babanızdan olma, sizden başka evde yaşayan biri var mı? Varsa sizden büyük mü küçük mü?

Detaylı

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNERGESİ

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNERGESİ ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Misyon Amaç ve Kapsam Madde 1- (1)Bu Yönergenin amacı;

Detaylı

BODRUM ODA ORKESTRASI. 24 Ocak 2019 Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / BÜYÜK SALON

BODRUM ODA ORKESTRASI. 24 Ocak 2019 Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / BÜYÜK SALON www.aassm.org.tr AASSM KONSERLERİ BODRUM ODA ORKESTRASI 24 Ocak 2019 Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / BÜYÜK SALON HAKKINDA Konser Yunanlı şef Nikos Haliassas tarafından yönetilecek. Türkiye'den

Detaylı

DR CANAN KARATAY, MESLEKTEN MEN HABERLERİNİ YANITLADI

DR CANAN KARATAY, MESLEKTEN MEN HABERLERİNİ YANITLADI DR CANAN KARATAY, MESLEKTEN MEN HABERLERİNİ YANITLADI Prof. Dr. Canan Karatay, hamilelikte şeker yükleme testinin zararlı olduğu yönündeki açıklaması nedeniyle meslekten men cezası aldığı haberini yalanladı

Detaylı

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ Kariyer Günleri kapsamında lise öğrencilerimize 14.05.2014 Salı günü tıp fakültesi tanıtımı yapıldı. Tanıtıma,TED Kayseri Koleji Vakfı yönetim kurulu üyesi Sayın Op. Dr. Suat

Detaylı

DOĞUDA VE BATIDA ORYANTALİZM

DOĞUDA VE BATIDA ORYANTALİZM DOĞUDA VE BATIDA ORYANTALİZM Bodrum Belediyesi nin etkinlik takviminde yerini alan ve yedincisi gerçekleşen olan Karsanat Barok Müzik Festivali, bu yıl da Antik Tiyatro da 9 ve 10 Eylül de halka açık ve

Detaylı

GENÇLİK HAFTASI PROGRAMI

GENÇLİK HAFTASI PROGRAMI GENÇLİK HAFTASI PROGRAMI 15 MAYIS 2015 Gençlik Haftası Çelenk Sunma Töreni ve Valilik Makamını Ziyaret: Yer : Cumhuriyet Meydanı Saat : 10.00 (Çelenk Sunumu) Saat : 10.15 (Valilik Makamını Ziyaret), İl

Detaylı

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali Karnaval Havasında Uçurtma Festivali Bodrum da bu yıl 6 ıncısı gerçekleştirilen Ver elini Bodrum, Çocuklar Ölmesin Uçurtma Uçursun festivali renkli görüntülere sahne oldu. Sabah erken saatlerden akşama

Detaylı

Konserin sonunda TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Pultaş ve orkestra şefi Prof. Rinat

Konserin sonunda TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Pultaş ve orkestra şefi Prof. Rinat 33 Konserin sonunda TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Pultaş ve orkestra şefi Prof. Rinat Halitov'a Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan ile Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Çelik ve Prof. Dr. Süheyla

Detaylı

SELÇUK BELEDİYESİ EFES TİYATRO FESTİVALİ BAŞVURU FORMU

SELÇUK BELEDİYESİ EFES TİYATRO FESTİVALİ BAŞVURU FORMU SELÇUK BELEDİYESİ EFES TİYATRO FESTİVALİ BAŞVURU FORMU TOPLULUĞUN: Tam Adı: Adresi: Telefon: Cep Telefonu: e-mail: Konumu (Belediye-Özel-Üniversite-Amatör-Profesyonel): Faaliyet Süresi: TOPLULUK SORUMLUSUNUN:

Detaylı

Şerif Kocadon için mevlit

Şerif Kocadon için mevlit Şerif Kocadon için mevlit 85 yaşında aramızdan ayrılan Bekir Şerif Kocadon için evinde mevlit okundu. Bodrum eşrafından merhum Mehmet Kocadon un oğlu, Fatma Kocadon un eşi; Bodrum Belediye Başkanı Mehmet

Detaylı

BODRUM DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

BODRUM DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR TİYATROHAYAL@ BODRUM DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR İstanbul dan gelip, Bodrum un Akyarlar Mahallesine yerleşen tiyatro sanatçıları Ececan Gümeci ve Aykut Ünal ın ilk projesi Şahin Örgel in yazdığı iki kişilik oyunu

Detaylı

The Marmara Collection otellerinde kusursuz bir düğünle "Evet" demek...

The Marmara Collection otellerinde kusursuz bir düğünle Evet demek... The Marmara Collection otellerinde kusursuz bir düğünle "Evet" demek... Hayalinizdeki düğün ister bir kır düğünü olsun, ister ihtişamlı bir balo... The Marmara Collection, en mutlu gününüzü benzersiz

Detaylı

Valeler bezdirdi!..

Valeler bezdirdi!.. 12.01.2013 Valeler bezdirdi!.. Bebek Mahallesi sakinleri eski hallerini özlediklerini, valelerin tavırlarından, araç gürültüsünden rahatsızlık duyduklarını söyledi. Bebek Mahallesi'nde yaşayan Ahmet Karalı

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ ENGLISH DAY ETKİNLİĞİMİZ GEMS ETKİNLİKLERİMİZ UĞURBÖCEKLERİ OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ İLKOKUL ORYANTASYON ÇALIŞMALARIMIZ SİNEMA GÜNLERİMİZ BRANŞ

Detaylı

31.ULUSLARARASI ÇORUM HİTİT FUAR VE FESTİVALİ PROGRAM

31.ULUSLARARASI ÇORUM HİTİT FUAR VE FESTİVALİ PROGRAM 31.ULUSLARARASI ÇORUM HİTİT FUAR VE FESTİVALİ PROGRAM 6 TEMMUZ 2011 ÇARŞAMBA Toplu Sabah Kahvaltısı-İNCİ PARK Tüm Katılımcı Konuklar Festival Açılış Yürüyüşü Belediye Önünden Anıta 14:20 Açılış Töreni-ANIT

Detaylı

Kültür Dairesi nin Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü Kapsamında 2017 Yılı İçin Yapacağı Yardımlar

Kültür Dairesi nin Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü Kapsamında 2017 Yılı İçin Yapacağı Yardımlar KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ Kültür Dairesi nin Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü Kapsamında 2017 Yılı İçin Yapacağı Yardımlar

Detaylı

13 Uluslararası Bodrum Bale

13 Uluslararası Bodrum Bale 13 Uluslararası Bodrum Bale Festivalinde 7 İspanyol Kardeş! Birbirinden seçkin dans ve bale örneklerinin sahnelendiği, 13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 28 Temmuz 2015, Salı gecesi, Ankara Devlet

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 01 Nisan, Pazartesi, 10:00 SUNUM Topluma Hizmet Uygulamaları Kapsamında Gerçekleştirilmiş Sosyal Sorumluluk Projeleri Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Detaylı

Günlük Kent Gazetesi

Günlük Kent Gazetesi 23 NİSAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler 23 Nisan coşkusu Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin en değer verilen ulusal bayramlarından biridir. Cumhuriyetimizin

Detaylı

Sanatın adresi Fulya!..

Sanatın adresi Fulya!.. Sanatın adresi Fulya!.. Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat 2012-2013 sezonunu açtı. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile İstanbul Devlet Opera ve Balesi yine Beşiktaş'ta! Dünya kalitesinde tasarlanan Beşiktaş

Detaylı

Yüksek bir insan toplulugu olan Türk Milleti nin tarihi bir özelligi de, güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir. M.

Yüksek bir insan toplulugu olan Türk Milleti nin tarihi bir özelligi de, güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir. M. PROJENİN TANIMI & AMACI TÜRKİYE de DANS Kavramına İlgiyi, Sevgiyi, İsteği arttırmak, Dans Etmek isteyen insanların sayısını daha da yukarılara çekebilmek. KURUMSAL FİRMALARI, Dans Kavramı temelinde bir

Detaylı

KURS KAYITLARI BAŞLIYOR

KURS KAYITLARI BAŞLIYOR DUYURU KURS KAYITLARI BAŞLIYOR Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünde ÇOCUK ve SANAT Projesi kapsamında ÇOCUK KOROSU, ÇOCUK BALESİ ÇOCUK ORKESTRASI ve ÇOCUK RESİM-TASARIM kursları için kayıtlar başlamıştır.

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ Sevgili Velimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin kapılarını ilk kez açtığı gün olan 23 Nisan ı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve

Detaylı

Ofspor maçı hazırlığı

Ofspor maçı hazırlığı Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 29.10.2012 Ofspor maçı hazırlığı BEŞİKTAŞ, Ofspor maçı hazırlıklarına akşam gerçekleştirdiği antrenmanla başladı. Teknik Direktör Samet Aybaba nın yönetiminde kondisyon

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 03.11.2012 Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Belediyesi'nde belgesel film gösterimleri tüm hızıyla devam ediyor. Levent Kültür Merkezi'nde sinema gösterimleri için de Salkım

Detaylı

BODRUM DA, RUSLAR ANILDI

BODRUM DA, RUSLAR ANILDI BODRUM DA, RUSLAR ANILDI Bodrum da yaşayan Ruslar, noel kutlamalarını iptal ederken, suikaste kurban giden büyük elçi ve uçak kazasında ölen vatandaşlarını andılar. çocuk tiyatro gösterinde bir konuşma

Detaylı

12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali sona erdi

12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali sona erdi 12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali sona erdi Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Bodrum Belediyesi nin desteği ve Deniz Bank ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 12.

Detaylı

Başkan Kocadon Konacık'ta incelemelerde bulundu

Başkan Kocadon Konacık'ta incelemelerde bulundu Başkan Kocadon Konacık'ta incelemelerde bulundu Başkan Mehmet Kocadon, mahallelere yaptığı ziyaretler dahilinde Konacık Mahallesi ni de ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet

Detaylı

19 MAYIS 2010 ATATÜRK Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI 91. YIL KUTLAMA PROGRAMI

19 MAYIS 2010 ATATÜRK Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI 91. YIL KUTLAMA PROGRAMI 19 MAYIS 2010 ATATÜRK Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI 91. YIL KUTLAMA PROGRAMI A ÇELENK SUNMA TÖRENİ - Çelenk sunma töreni, 19 Mayıs 2010 Çarşamba günü saat 09.30 da Vilayet Alanı Atatürk Anıtı önünde

Detaylı

MANİSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 24 ÜNCÜ VERGİ HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI (Resimler için lütfen ilgili etkinliğe tıklayınız.)

MANİSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 24 ÜNCÜ VERGİ HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI (Resimler için lütfen ilgili etkinliğe tıklayınız.) MANİSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 24 ÜNCÜ VERGİ HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI (Resimler için lütfen ilgili etkinliğe tıklayınız.) 25 ŞUBAT 2013 Pazartesi 09.00 Atatürk Anıtına Çelenk konulması 09.30 Valilik Makamını

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 07 Ocak, Pazartesi, 19:00 MÖTBE Konseri İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü * Etkinlik ücretlidir. Biletler için www.biletiva.com 30 Ocak, Çarşamba, 19:00

Detaylı

ÖZEL PEK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI BÜLTENİ. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

ÖZEL PEK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI BÜLTENİ. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! ÖZEL PEK ANAOKULU 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI BÜLTENİ İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! BU AY NELERİ SORGULAYACAĞIZ? İnsanlar duygularını olaylar

Detaylı

DOWN SENDROMLULARDAN ANLAMLI MESAJ

DOWN SENDROMLULARDAN ANLAMLI MESAJ DOWN SENDROMLULARDAN ANLAMLI MESAJ 21 Mart Down Sendromlular gününde sahne alan özel çocuklar, ilgi ve sevginin gücüyle aşılamayacak hiçbir engel olmadığını kanıtlayarak, bu hayatta biz de varız mesajı

Detaylı