EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ÜMİT YÜCEL ESİN ALPER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ÜMİT YÜCEL ESİN ALPER"

Transkript

1 EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ÜMİT YÜCEL ESİN ALPER OCAK 2012

2 ARALIK AYINDA NELER YAPTIK? AYIN SORUSU OCAK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik-Orff Görsel Sanatlar Bilgisayar Beden Eğitimi Satranç Bale/Modern Dans Mind Lab KİTAP ÖNERİLERİ REHBERLİK BİRİMİ SEVGİ MENÜSÜ DOĞUM GÜNLERİMİZ

3 ARALIK AYINDA NELER YAPTIK? Çocuk kitapları yazarı Sara ŞAHİNKANAT la söyleşi yaptık. Okulumuzun 126. yaşını kutladık. Planetoryum a gittik.

4 ARALIK AYINDA NELER YAPTIK? Kendi uzay resimlerimizi yaptık. Güneş sistemini öğrendik. Hayalimizdeki uzaylı yı yaptık. Kozmik dansımızı yaptık.

5

6 A SINIFI Nisan KARAOĞLAN; Miki nin klüp evinin oyuncağını isterdim. Ulaş ÇELİK; araba isterdim. Bora KİTAPÇI; yılbaşı ağacı oyuncağı isterdim. Efe KURT; dinozor kostümü isterdim. Baran MARANGOZ; hediye paketi içinde oyuncak ve seker isterdim. Teoman CEREDA; bisiklet isterdim. Yasemin ÖZÜT; Winx kostümü isterdim. Zeynep AKIN; köpeğim olmasını isterdim. Deniz Ceren GÜVENÇ; oyuncak bir ayıcık isterdim. Ceren BÜTÜNER: oyuncak bir bebek isterdim. Ela BAHADIR; annem babam ve arkadaşlarımla yemek yemek isterdim. Melis TÜRK; prenses oyuncağı isterdim. Petra Selin ALİABET; çam ağacı isterdim. Yiğit Emre YÖNDEN; yarış arabası isterdim. Alp GÜRSOY; noel baba gelsin isterdim. Deniz AKTAN; Noel babayı görmek isterdim. Kaya Can PEKER; parti olmasını isterdim. Eliz HEPHIZ; Noel babanın gelmesini isterdim.

7 B SINIFI Melis YÜKSEK; yeni yılda evime evcilik köşesinin alınmasını isterdim. Efe ÇOBAN; yeni yılda lego oyuncağımın olmasını dilerim. Ahmet YÖRÜK; yeni yılda babamın bana kedi almasını diliyorum. Defne FİDANCI; yeni yılda Winks oyuncağımın olmasını dilerim. Aksel NASİ; yeni yılda bana pusula ve saat alınmasını dilerim. Ayşe DUMAN; yeni yılda yürüyen Pony min olmasını istiyorum. (Pinky Pay) Nazmi Yiğit İŞLEK; yeni yılda çam ağacımın ve ağaç evimin olmasını diliyorum. Sıla KATRANCI; sihirlerin olmasını diliyorum. Aslı ÇİÇEKDAĞI; yeni yılda çiçeğimin olmasını dilerim. Lara KUŞÇU; yeni yılda kocaman bir yılbaşı ağacımın olmasını diliyorum. Nil GÜVEN; yeni yılda babaannemin Ponylerin kraliçesini almasını dilerim. Berk BATUR; yeni yılda uzaya gitmek istiyorum. Ahmetcan AYGEN; yeni yılda bana kitap alınmasını dilerim. Selin GÖKSOY; yeni yılda kar yağmasını dilerim. Ömer ALGIER; yeni yılda oyuncak araba alınmasını dilerim. Kerem AKSOY; noel babanın bana oyuncak araba getirmesini dilerim. Efe AKDAMAR; yeni yılda dişimin düşmesini dilerim.

8 C SINIFI Çağan Efe GENÇ; gerçek bir arabam olmasını istiyorum. Batuhan TAMBAY; b-blade ve uzaktan kumandalı helikopter isterim. Natali VALANSİ; kedi almak istiyorum. Leyla ÖZEL; ; Barbie almak istiyorum Arcan DEMİRAL; hediye istiyorum. Eşyan Elif UZUNOĞLU; bir tane kuzucuk ve taç olmasını istiyorum. Ali KURT; uzaktan kumandalı helikopter istiyorum. Mert TUNA;zengin olmak istiyorum. Çağan UYSAL; b-blade istiyorum. Mehmet Özgür AĞIR; playstation ve b-blade almak isterdim. Ayşe Defne ALGAN; saçlarını boyamak için bir Barbie istiyorum. Pia SELEKLER; Barbie almak istiyorum. Deflin ÖZİLHAN; yeni, bir Barbie istiyorum. Defne ŞENOL; büyük bir Barbie bebek almak istiyorum. Erinay ÖZKÖSE;Minnoş un eve gelmesini istiyorum. Sude KAYALAK; Barbie nin rüya evini istiyorum. Elif SAVCI; oyuncak almak isterdim. Can Cengiz ÇAĞLAYAN; zengin olmak istiyorum. Kerem Demir UÇAN; b-blade istiyorum.

9 D SINIFI Can ACAR;küçük uzaktan kumandalı Mc Queen arabası isterim. Miray GİRAY;annemle ve babamla resim yapmak isterim. Işık Eda PEHLİVAN;annemle birlikte Puzzle yapmak,oyun oynamak. Eylül Turan;annemle Babamla tatile çıkmak İsak Aksel ŞALOM;noel Baba ile dolaşmak isterim. Melis DURGUN;yeni yılda doğum günüm olsa mutlu olurdum. Ece ÇELİKGÜN;kedimin olması beni mutlu eder. Oliver Efe AVŞAR;annem babamla ve Noel baba ile kızağında gezmek beni mutlu eder. Kerem OVADYA;karın yağması beni mutlu eder. Elif Ece ÖZER:annemle ve babamla denize gitmek tatilde ve Annemle geziye çıkmak. Ada ALEMDAR;evimizde annemle birlikte su kaplumbağası beslemek. Teoman KARABEL;gerçek bir araba olsa.gözleri ve ağzı olsa ismi de MC Rocket olsa. İrem Deniz KAYNAK;benim doğum günümün olması ve bir katil balık görmek isterim Kerem KUZGUN;ağaç süslemek isterim.kar topu oynamak isterim Eliz GENÇAL;annemle Babamla Bodrum da sörf yapmak isterim Deniz ARSLAN;arabamın olmasını isterim. Nisan Deniz KAYIM;arkadaşlarımla birlikte kar yağdığında oynamak Efe Bican ORTAÇ;arkadaşlarımla oyun oynamak beni mutlu eder.

10 E SINIFI Ali Arhan TAŞKINSOY; noel babanın gerçekten olmasını istiyorum ve ailemle tatile gitmek istiyorum. Azra KAYA; noel babanın gelmesini ve kar yağmasını istiyorum. Ali Bora AKIN; noel baba bana hediye getirsin. Didem DİNÇER; annem ve babamla dışarıda gezmek istiyorum. Bartu GÜZEL; noel babanın gelmesini istiyorum, hediyeler getirmesini istiyorum. Defne TOPCUOĞLU; ailemle tatile gitmek istiyorum. Kerem KULABER; noel baba gelince bana hediye vermesini istiyorum. Deniz ŞENGEÇ; noel babanın gelmesini ve hediyeler getirmesini istiyorum. Hepsinde değişik değişik barbie olsun. Can Sarp TUZCU; oyuncak ayı istiyorum. Derin GÜRDAL; noel babanın gelmesini istiyorum, hediye getirsin. Mustafa Mete YALÇINKAYA; hediye arabalar istiyorum. Naz GÜNDOĞDU; uçak seti istiyorum. Eyal BENEFRAHİM; kar yağmasını ve yılbaşını ağacını süslemeyi istiyorum. Elif YANARDAĞ; ailemle tatile gitmek istiyorum. Tan Taylan YAMANEL; ailemle oyun oynamak ve noel babayla tatile gitmek istiyorum. Maya Deniz DEMİR; noel babanın gelmesini istiyorum. Şafak SANDIKÇI; ayakkabı istiyorum. İpek Deren ÖZER; okula gitmek istiyorum, okul çok eğlenceli. Yeni yılda ailemle tatile gitmek ve her zaman mutlu olmak istiyorum. Ozan Tibet DİŞLİ; hediye istiyorum. Hediyelerin içinde oyuncak olsun.

11 F SINIFI Arda VURAL; bana Şimşek Mcqueen Arabalar 2 den Profesör Z nin gelmesini isterim. Nilsu CANDAN; uçmak ve Noel babanın kızağıyla gezmek, geyiklerini ve hediyelerini görmek isterim. Ali Ekber BASRİ; bana sihirli bubbles baloncuklar getirmesini isterim. Işıl ASLAN; annemin ve babamın bana yılbaşı ağacı almasını isterim. Yiğit PEKER; bütün ailemin bir arada olmasını isterim. Derin ÜRETEN; bütün ailemle bir arada olmayı isterim. Mert Arda KORKMAZ; oyuncak Noel baba getirmesini isterim. Pelin Su YAVUZ; annemin oyuncak bir bebek almasını isterim. Ali Berke KAYACIK; çam ağacı yapmayı, bir de hediye olabilir.(ben 10,korku filmi gibi ) Ada DİNLER; annemin bana lego almasını isterim. Arda ÖZTÜRK; timsah oyuncağım olmasını isterim. İrem KARAHALLI; annem ve babamın bana gerçek bir köpek almasını dilerim. Yavuz KARABULUT; Sına Spıelzeug oyunundan ve Hot whells oyuncağından getirmesini isterim. Asya KAHRAMAN; bir tane büyük Poni dövmesi isterim. Toprak Yankı KULAK; Johnny Test getirmesini isterim. Asya YETER; mutluluk olsun isterim. Kaan DOĞDAŞ; Noel babanın hediye dağıtmasını isterim. Defne ALGIM; Poni oyuncağım olmasını isterim. Ufuk Tan DOĞAN; top getirmesini isterim.

12 G SINIFI Efe Babek ÇETİNEL; PSP ve şimşeğin fırlatmalı arabasını istiyorum. Bir de 100 Milyar para istiyorum yeni yıldan. Selim ARDAÇ; yeni yılda ne olsa beğenirim ben aslında. Getirdiğim oyuncağın serisini bitirmeme 2 tane kaldı. Mustafa Kerem BAL; Noel Baba dan satranç takımı istiyorum. Çünkü evde satranç takımım yok. Emre SÜMER; yeni yıldan itibaren böyle elinde tutup aşağı aşağı indirilen bir oyuncak var ya hani ondan istiyorum. Can İNAN; annemin bana kardan adam oyuncağı almasını istiyorum. Efe SEZGİN; yeni yılda kardan adam yapmak istiyorum. Kardeşim, annem ve babamla. Ekin BALİOĞLU; yeni ılda çam ağacı süslemek istiyorum. Mina ÇAĞANLAR; yeni yılda çam ağacı istiyorum. Ona bakacağım. Ekin ÇANAK; yeni yılda hareket eden Hello Kitty istiyorum. Zeynep CEYLAN; yeni yıldaki dileğim,bir tane çam ağacı almamız. Onu süsleyip yeni yıla hazırlanacağım. Cerensu ÖZCAN; yeni yılda annemle doğum günümü yapmak istiyorum. Defne KILIÇ; yeni yıldan içine i-pad koyulan, defter ve kalem olabilen ve müzik çalan bir yastık istiyorum. Eytan HODARA; yeni yılda çam ağacı ve kardan adam istiyorum. Ada ATAKAN; yılbaşı ağacı diliyorum. Onu evde süsleyeceğim. Ama gerçek ağaç olsun. Ela TABANLI; Noel Baba nın bana oyuncak getirmesini istiyorum. Ata Erdal YAZGAN; yeni yılda uçan bir helikopter oyuncağı istiyorum. Elanur MUTLU; Noel Baba dan berbie dilerim. Erim GÖK; yeni yılda Türk bayramı ve satrançtakımı istiyorum. Annem evde oynamak istiyorum.

13 H SINIFI Selen JAKOP ; oyuncak bir bebek istiyorum. Lal Yasmin YAMANEL ; kitap istiyorum. Ege ÖZGÜN ; helikopter istiyorum. Zeynep İleri ; tarak istiyorum. Umay ÖZGÜNER ; uzaya çıkmak istiyorum. Lal Duru İNANÇ ; oyuncak bir bebek istiyorum. Maya KOSOVA ; yeni yıl barbiesi bebeği istiyorum. Sarp UĞURLUOĞLU ; kutu oyunu istiyorum. Vatan SEZGİN ; oyuncak araba istiyorum. Ali PEKKOÇ ; lego istiyorum. Yiğit ATAKAN ; vii oyuncağı istiyorum. Defne Deniz DURLANIK ; araba istiyorum. Menevşe Ceren METİN ; küpe ve kolye istiyorum. Ege GENÇER ; gerçek bir köpek istiyorum. Beril İKİZLER ; kardeşime köpek oyuncak; kendime de küp istiyorum. Michael Cem FEENEY ; araba istiyorum. Zeynep ALTINTAŞ ; bebek istiyorum. Mehmed Eren ÇAVUŞOĞLU ; güzel bir araba istiyorum. Dersu ERGÜT ; psp oyunu istiyorum.

14 OCAK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ AYLIK TEMAYA İLİŞKİN ETKİNLİKLER *Zaman *Saat *Problem Çözme *Takvim *Mevsimler *Gece-Gündüz *Olay Sıralama

15 OCAK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ FEN VE MATEMATİK KAVRAMLAR Renk-Şekil-Sayı Kavramları Zıt Kavramlar: Kızgın-Mutlu, Dün- Bugün-Yarın, Hızlı-Yavaş, Önce- Sonra, Büyük-Küçük, İnce Kalın, Açık Kapalı, Deniş-Dar, Az Çok Gece-Gündüz Deneyi Kum Saatlerinin İncelenmesi Kum Saati yapma Bahçeye Güneş Saati Yapma Geri dönüşüm işaretinin tanınması Geri dönüşüm ile ilgili hikaye okunması Güneş ve rüzgar enerjisinin tanınması Sihirli Okul Otobüsü Geri dönüşüm çizgi filminin izlenmesi Bir dakikada kaç daire çizdin? Üç dakikada kaç daire çizdin? Montessori saat çalışması Mevsimler yer değiştirsin oyunu Mevsim Ağaçları kitapçığı yapımı Montessori Bir gün şeridi Montessori Zaman şeridi

16 SOSYAL BECERİLER Olumlu / olumsuz duygu ve düşüncelerini uygun şekilde ortaya koyması Bugün kendini nasıl hissediyorsun? Duygu zarı ile hikâye oluşturulması Duygular ile ilgili sıralama kartının oluşturulması Duygu üçgeni draması Duygu kuklaları yapımı Gece-gündüz oyununun oynanması Çalar saat oyununun oynanması OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK Asetattan zıt kavramlar ile ilgili hikâye anlatma. Zıt kavramlar ile ilgili sunum izlenmesi Zıt kavramlar ile ilgili poster hazırlama Montessori Ondalık Sistem Montessori Kuşbakışı Görünüm Montessori Banka Oyunu Montessori Geometri Çekmeceleri Olay sıralama ile ilgili çalışmalar yapılması Dün-bugün-yarın kitabı oluşturma Saat draması Sence devamı ne olmalı? Kart oyunu

17 OCAK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ YAŞAYAN DEĞERLER *Barış Posterleri Oluşturma GELENEKSEL TÜRK ÇOCUK OYUNLARI * Ebe Tura EĞİTİM RUTİNLERİ *100 Gün Etkinliği GELİŞİMSEL ARŞİV (PORTFOLYO) *Ayın Sorusu: Nelerin zamanı vardır? Nelerin zamanı yoktur? * En ler Kitapçığı *Benim Çocuğum.Yapabilir. *İlk çizim defterim *Özel Gün Etkinlikleri *Duygu Panoları * Haftanın Günleri ve Yoklama

18 OCAK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ ÖNEMLİ GÜN VE KUTLAMALAR *Enerji Tasarrufu Haftası (Ocak ayının ikinci haftası) AYIN PARTİSİ *Anne Babanın Giysisini Giy Partisi GEZİ GÖZLEM ETKİNLİKLERİ *Papağan Paffin Gezici Kitap Evi (12-13 Ocak 2012) MUTFAK ETKİNLİĞİ *Kek Yapımı

19

20 BEDEN EĞİTİMİ *Tırmanma parkurunda tırmanma, salınma, *Amut hareketi için ön hazırlık, (kol kaslarımıza yönelik kuvvet çalışmaları) *Minder üzerinde yardımlı amut hareketi, *Balık ağı ve Don-Ateş oyunları MÜZİK-ORFF Lapa Lapa Kar adlı şarkı (Piyano eşliği ile) Konser izleme kurallarını pekiştirme Ses Jestleri» Orff çalışmaları BALE VE MODERN DANS *Salon Dansları ile uygulamalar *Ritim farklılıklarının algılanması *Gördüğünü yapabilme GÖRSEL SANATLAR *Oyun hamuru ile çalışmalar *Renkli çalışmalar (Kış resmi) *Renkli çalışmalar (Kış resmi) SATRANÇ *Satranç taşlarının puanları ve önemi, *Taşları isteme ve koruma yolları, *Bir hamlelik matlar MIND LAB *'TARADIDLE' oyunu üzerinde özellikleri tanımlayabilme ve gruplama. *'QUARTO' oyununun öğrenilmesi. *Benzer ama farklı özellikleri ayırt etme. *Belli özelliklere göre sınıflama ve gruplama yapma. BİLGİSAYAR *Hayvanlar ile ilgili boyama, *Resim albümleri, hayvan sesleri, beslenme şekillerini içeren oyunlar oynama,

21 SONG: MUST BE SANTA. Who's got a beard that's long and white? Santa's got a beard that's long and white. Who comes around on a special night? Santa comes around on a special night. Special night, beard that's white... Must be Santa, must be Santa, Must be Santa, Santa Claus. Who wears boots and a suit of red? Santa wears boots and a suit of red. Who wears a long cap on his head? Santa wears a long cap on his head. Cap on head, suit that's red, Special night, beard that's white... Must be Santa, must be Santa, Must be Santa, Santa Claus. İNGİLİZCE The children enjoyed learning these songs this month. (Çoçuklar aşağıda yer alan şarkıları çok sevdiler.) SONG:TROUSERS,TROUSERS. Trousers,trousers! Where are you? In the cupboard, I look for you. Coat, shoes and a red scarf too. In the cupboard, I look for you. Trousers, trousers! Where are you? In the cupboard, I look for you. In the cupboard, I look for you! Who's got a big red cherry nose? Santa's got a big red cherry nose. Who laughs this way, "Ho, ho, ho!"? Santa laughs this way, "Ho, ho, ho!". Ho, ho, ho, cherry nose, Cap on head, suit that's red, Special night, beard that's white... Must be Santa, must be Santa, Must be Santa, Santa Claus. Who very soon will come our way, Santa very soon will come our way, Eight little reindeers on his sleigh, Eight little reindeers on his sleigh, Reindeer sleigh, come our way, Ho, ho, ho, cherry nose, Cap on head, suit that's red, Special night, beard that's white... Must be Santa, must be Santa,must be Santa, Santa Claus. Gloves, gloves! Where are you? In the cupboard I look for you. Coat, shoes and a red scarf too. In the cuboard I look for you. Gloves, gloves! Where are you? In the cupboard I look for you. In the cupboard I look for you!

22 İNGİLİZCE We have learned lots of new vocabulary: (Pek çok yeni kelimeler öğrendik). SONG: TİME FOR ANOTHER YEAR, Gems chant: Penguins Penguins walk like this and that. They are very short. They are very fat. Black and white. They dive in the sea. Looking for fish. To eat for tea. January, February, March and April, May, June and July, August, September, October November, December. January, February, March and April, May, June and July, August, September, October November, December. These are the months of the year, oh these are the months of the year, fill them with joy and cheer, the months of the year.

23 Clothes Vocabulary: Pants / trousers coat boots hat gloves t-shirt shoes socks scarf GEMS Concept (Penguins) fish penguins sea penguin eggs fat penguins walking penguins İNGİLİZCE Clothes Catwalk Hello, what is your name? My name is. What are you wearing? I m wearing. Holiday: candy present candle tree beard boots special night suit cherry nose Toys: kite doll ball teddy bear scooter robot boat train

24 İNGİLİZCE AT JANUARY In January we will be introducing your children to: *Food (fruits and vegetables vocabulary) *Songs related to food for example, Lets go to the Market and Fruits and vegetable". *Story: The Very Hungry Caterpillar (Eric Carle) *Patch unit 6 Food

25

26 KOLAY BİLİM NEREDE? TÜRKİYE İŞ BANKASI YAYINLARI Yazar: Co CONNOR Dünya sorularla dolu. Bilim dünyasına yumuşak bir giriş yaparken, her zaman merak ettiğiniz soruların cevaplarını öğrenmeye ne dersiniz? Firavunlar nerede yaşar? Nerede gece 24 saat sürüyor? Dinozorlar nereye gitti? Rahat anlaşılan metinler ve eğlenceli resimlerle, her şeyi öğrenmek daha kolay.

27 GİZLİ ANLARIN YOLCUSU/EVEREST YAYINLARI Yazar:Ayşe KULİN Çağdaş edebiyatımızın en sevilen yazarlarından Ayşe Kulin, Gizli Anların Yolcusu ile bir kez daha okurlarını şaşırtıcı gerçeklerle yüzleşmeye zorluyor. Bu kitap yerleşik ve düzenli hayatlarımızın nasıl da pamuk ipliğine bağlı olduğunu, bir anda yıkılıp gidebileceğini gösteriyor bize... Acı bir kaza... Bir anda ağızdan kaçan bir söz... Ansızın yayınevine gelen bir dosya... Birbirine dolanmış eşarplar... Bütün bunlar, aykırı bir aşkın başını ve sonunu belirlemeye yeter mi? Gizli Anların Yolcusu, pek çoğumuzun anlamakta zorlandığı, yargılamakta ısrar ettiği bir aşkın romanı. Ayşe Kulin her zamanki ustalığıyla yaklaşmaya korkulan bir konunun üstüne giderek tabuları yıkmayı deniyor. Bu romanda sadece aşkı değil, toplumun zorladığı hayatları, harcanmış çocuklukları, kendi içindeki sırlarla en yakınlarını yaralayan ailelerin öykülerini soluk kesen bir tempoyla okuyacaksınız.

28 REHBERLİK BİRİMİ KİM O? BABAM MI? Tarihsel zaman dilimi, gösteriyor ki babalık kavramı değişime uğramış. Babanın ne olduğundan ziyade babalığın ne işlevi olduğu daha tartışılır hale geldi. Ya da daha anlaşılır cevapları vermeye başladık. Evet, anne çocuğun gelişiminde yadsınamayacak öneme sahip ancak birçok faktör gösteriyor ki anne kadar baba da önemli. Çünkü anne bağlanma figürü ancak baba da öyle Çocukların gelişiminde anne özdeşim figürü, baba da öyle Çocukların gelişmesinde anne sosyal taklit; baba da öyle Bu da gösteriyor ki annelerin çocuklarıyla kurduğu sağlıklı iletişim kadar babaların da eşleriyle ve çocuklarıyla kurduğu iletişim çocuğun gelişimi açısından önemlidir.

29 REHBERLİK BİRİMİ KISACA TARİHTEN Babalarla ilgili çalışmalar 1980 li yıllardan önce başlamakla birlikte, 1990 lı yıllarda bu konu uluslararası düzeyde daha yaygın bir biçimde konuşulup tartışılmaya başlanmıştır. Günümüzde ise, pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de babalara yönelik yayınlar ve etkinlikler çoğaldı. Ancak ne ilginç bir durumdur ki, babalara karşı bu ilginin artması ve babalık rolünün değişmesinde en önemli etken yine kadındır. Büyük olasılıkla kadının toplum içindeki konumunun değişime uğraması babanın rolünün değişmesini zorlamıştır. İşte ilk anda akla gelenler; -Ekonomik alandaki değişimlerin kadın-erkek rollerini etkilemesi -Çalışan kadın sayısının artması -Kadının tam gün dışarıda çalışmasına bağlı olarak, erkeklerin evle ilgili sorumlulukları paylaşmaları zorunluluğunun oluşması, dolayısıyla çocukların bakımı ile ilgili yeni düzenlemelerin gerekli olması -Evin idaresinin çoğunlukla kadında olması -Kadının yüksek eğitim görmesi ve iş bulabilir olması -Ekonomik açıdan erkeklerden daha bağımsız hale gelmesi

30 REHBERLİK BİRİMİ -Özellikle batılı toplumlarda daha çok sayıda boşanmış ya da dul erkeğin tek başlarına çocuklarının bakım ve eğitim sorumluluğunu üstlenmeleri gerekliliği -Geleneksel aile yapısının çekirdek aileye dönüşmesi, aile destek sistemlerinin zayıflaması ve çekirdek aile içindeki bireye düşen rol ve sorumlulukların değişmesi -Küreselleşen dünyada göçün artması Toplumun değer yargıları, analık ve babalık rolü tanımlamaları vb. pek çok şey değiştikçe, iyi bir anne ya da iyi bir babadan anlaşılan da değişime uğramaktadır. Konuyla ilgili örneklerden biri ABD de yapılan çalışmalardan verilebilir; Amerikan toplumuna 18: yy. döneminden başlayarak günümüze kadar babalık kavramı dört farklı aşama geçirmiş. *Ahlak öğretmeni babalar (18. Yy. 19. Yy başları) *Evinin ekmeğini kazanan babalar (19. Yy başları -20. Yy. ın ortaları) *Çocuğun cinsel kimliğini kazanmasına yardımcı olan babalar (1940 ile 1965 yılları arası) *Çocuklarına bakan babalar (1965 ten günümüze).

31 REHBERLİK BİRİMİ GÜNÜMÜZDE BABALAR ÇOCUKLAR VE BAĞLANMA Çocuğun, bağlanma figürünün bulunduğu ve stres düzeyinin düşük olduğu ortamlarda oyuna ve çevresini tanımaya daha fazla yönelmesi beklenir. Babalarla ilgili yapılan çalışmalar ve geliştirilen modellerde babaya bağlanmanın bu iki işlevin yakın ilişkisine dayandığı belirtilmektedir. Çocukların hem anneleri hem de babaları ile güvenli bağlanma ilişkisi geliştirebildiği; ancak bunun, farklı yollardan gerçekleştiği kabul edilmektedir. Anne- çocuk bağlanması bakım verme, baba-çocuk bağlanması ise oyun yoluyla gerçekleşmektedir. Güvenli bağlanmanın temelinde yatan duyarlılık özelliğinin baba- çocuk bağlanmasında da belirleyici olduğu vurgulanmaktadır. Birincil bakım veren kişinin, çocuğun temel gereksinimlerine duyarlı olması ve çocuğun o anda ihtiyaç duyduğu biçimde davranabilmesi gibi babanın da çocukla oynarken onun oyun bağlamında ne istediğini anlayıp ona göre davranması son derece önemlidir. Duyarlılık / ilgili olma özelliğinin, her iki ebeveyn ile farklı yollardan kurulan bağlanma ilişkisinde ortak ve belirleyici role sahip olduğu belirtilmektedir. Babaya bağlanma, katılımdan daha çok yukarıda sözünü ettiğimiz duyarlılık özelliği ile ilişkili bulunmuştur. Başka bir deyişle, çocuğun babaya güvenli bağlanması babanın onunla birlikte geçirdiği zamandan çok ona gösterdiği duyarlılıkla ilişkilidir. Babaların çocuklarıyla etkileşimi çoğunlukla oyun yoluyla olduğundan babanın çocuğa oyun sırasında gösterdiği duyarlılık önem kazanmaktadır. Bu nedenle, anneye bağlanmanın değerlendirilmesinde kullanılması, çalışmaların geçerliğini azaltmaktadır. Son dönemde babaya bağlanmanın ölçülmesinde kullanılacak, babanın oyun sırasındaki duyarlılığına dayanan yeni yöntemlerin geliştirilmeye başlandığı görülmektedir.

32 REHBERLİK BİRİMİ Ebeveynlerin çocuk yetiştirmede dikkat etmeleri gereken iki ana boyut olan sıcaklık ve kontrol, babaların boğuşma oyunlarında yer almaktadır. İyi dengelenmiş bir boğuşma oyununda baba, çocuğa iki mesajı birlikte vermektedir: Seni seviyorum ve Senden güçlüyüm. Bu iki mesajı birlikte iletebilen ve çocuğun zaman zaman yenmesine izin veren bir baba, çocuğun psiko-sosyal gelişimine önemli katkılar sağlar. Bu oyunlar, babaların disiplin kurmada yararlandıkları son derece etkili araçlardır. Oyunun kontrolünü elinde tutan baba oyunda kuralları koyandır. Farklı alanlarda çocuklara sınır koymanın olumlu sonuçlar doğurması gibi bu oyun sırasında da baba tarafından sınırlar konması ve aynı zamanda çocuğun gereksinimlerine duyarlı olunması çocuk açısından önem kazanmaktadır. Babasının ondan güçlü olduğunu bilen çocuk, bu durumla başa çıkmayı öğrenir. Bunu öğrenmesi de duygularını, özellikle de öfkesini kontrol etmeyi öğrenmesiyle mümkündür. Öfke kontrolünü öğrenmede babanın, anneden daha etkin olduğu bildirilmektedir. Babası onun yenmesine izin verdiğinde ise çocuğun yeterlik duygusu pekişmekte; herhangi bir olayın üstesinden gelme konusunda kendine duyduğu oyunları oynayan çocukların yaygın kanının tersine daha az saldırgan davranış gösterdiği ve yaşıtlarıyla daha olumlu ilişkiler kurabildikleri gözlenmiştir. Unutulmamalıdır ki, anne babanın rol modelleri, çocukların algılayışı bakımından, birbirinden farklılık gösterir. Bu durum, anne babanın birbirinden farklılığına da kaynaktır. Baba ne anne gibi olmalı ne de anne, baba gibi davranmamalıdır. Gösterilen duyarlılık aynı olmakla birlikte anne babanın farklılığı çocuğun ne zaman nerede özdeşim kuracağını ayırt etmesi anlamında önemlidir. Kaynakça; Özkardeş, G, Oya; Baba Olmak Remzi Kitapevi, İstanbul, Cihanoğlu, M; Bağlanma, Evlilik ve Aile Psikolojisi Ed; Solmuş T. Sistem Yayıncılık, İstanbul, 2010

33 DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN OCAK AYINDA DOĞANLAR AYŞE DUMAN Teoman CEREDA Alp GÜRSOY Azra KAYA Eyal BENEFRAHİM Miray GİRAY Defne Deniz DURLANIK Selim ARDAÇ

34 Gülmek kadar a[lamakta doğaldır. Ağladığında bunu bebeklikle, mızmızlıkla yada kız vb. olmakla ilişkilendirmeyin üzüntüsünü anlamaya çalışın. Eşinize ve çocuğunuza 2010 yılıyla ilgili dileklerinizi ifade eden bir yeni yıl kartı hediye edin yılında çekilmiş olan bir fotografınızı 2010 yılı hatırası olarak seçin. Resim hakkında çocuğunuza bilgi verin ve bize gönderin. Peçeteleri kaç şekilde katlayabilirsiniz? DENEYİN... Yeni yıl için evinizdeki bir kapı ya da camı çocuğunuzun eserleri ve zevki ile süsleyin. Bakalım ne kadar yaratıcısınız. Bir kutudan neler yapabileceğinizi görmek istiyoruz. Yaratıcı Kutular sergimize gönderin. Çocuğunuz ya da eşiniz size bir şey anlatırken onu gerçekten dinleyin, başka bir şeyle uğraşmayın, gözünün içine bakın. Aile bireylerine ait özel günleri takvimde işaretleyin. Çocuğunuz henüz okuma bilmediği için anlayabileceği işaretler kullanın. Rakamları, sayıları nerelerde görebiliriz? Bunu ailece tartışın, listeleyin ve ay sonunda bize gönderin. Sen zaten her zaman... yaparsın vb diye başlayan suçlamalar ve etiketlemeler çocuğunuzun kendisini değersiz hissetmesine neden olur. Bundan kaçının. Beraber dans edin. Gerektiğinde samimiyetle özür dilemekten çekinmeyin. Eşiniz ve çocuğunuzla beraber hayatta nelerden vazgeçemeyeceğinizi konuşun. Beraberce krem karamel yapın. Karışımın nasıl değişime uğradığına dikkat çekin. Aile Etkileşim Programı Prof. Dr. Belma TUĞRUL

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN EBRU SÖYÜK ESİN ALPER

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN EBRU SÖYÜK ESİN ALPER EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN EBRU SÖYÜK ESİN ALPER OCAK 2012 ARALIK AYINDA NELER YAPTIK? AYIN SORUSU OCAK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik-Orff Beden Eğitimi

Detaylı

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ESİN ALPER AMELİTA AKYAR

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ESİN ALPER AMELİTA AKYAR EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ESİN ALPER AMELİTA AKYAR OCAK 2012 BRANŞ ETKİNLİKLERİ MONTESSORI FELSEFESİ ARALIK AYINDA ÇALIŞTIĞIMIZ MONTESSORI MATERYALLERİNDEN ÖRNEKLER Pratik Yaşam

Detaylı

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN NURÇİN DOĞAN ESİN ALPER

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN NURÇİN DOĞAN ESİN ALPER EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN NURÇİN DOĞAN ESİN ALPER OCAK 2012 KASIM AYINDA NELER YAPTIK? AYIN SORUSU ARALIK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik-Orff Bilgisayar

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU 2013-2014 HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015-2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL - VEDALAŞMA Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler

Detaylı

İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ

İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL - VEDALAŞMA Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2014 2015 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI HAZİRAN AYI BÜLTENİ HAZİRAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Babalar günü hediyelerimizi ailelerimize sunduk. Babalarımızın bizim için neler yaptığını tartıştık.

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ GEMS ETKİNLİĞİMİZ: KUTUP HAYVANLARI DEĞERLER EĞİTİMİ ETKİNLİĞİMİZ: PAYLAŞMA KİTAP ATÖLYESİ: YAZAR ETKİNLİĞİMİZ GEZİLERİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015 2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI KONULARIMIZ: *Babalar Gününü Niçin Kutluyoruz? Baba Sevgisi Babamızın

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 1 Yaş Grubu : 5-6 EYLÜL 2014 İÇİNDEKİLER Merhaba, KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı

Detaylı

UZAY VE GÖKYÜZÜ ZAMAN DİLİMLERİ VE ZAMANI GÖSTEREN ARAÇLAR TUTUM VE YATIRIM HAFTASI YENİ YIL KIŞ MEVSİMİ

UZAY VE GÖKYÜZÜ ZAMAN DİLİMLERİ VE ZAMANI GÖSTEREN ARAÇLAR TUTUM VE YATIRIM HAFTASI YENİ YIL KIŞ MEVSİMİ UZAY VE GÖKYÜZÜ ZAMAN DİLİMLERİ VE ZAMANI GÖSTEREN ARAÇLAR TUTUM VE YATIRIM HAFTASI YENİ YIL KIŞ MEVSİMİ Eski yılda neler yaptık? Yeni yılda neler yapacağız? Zaman bildiren araçlar (Saat-takvim) Zaman

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ GEMS ETKİNLİĞİMİZ: KUTUP HAYVANLARI DEĞERLER EĞİTİMİ ETKİNLİĞİMİZ: PAYLAŞMA KİTAP ATÖLYESİ: YAZAR ETKİNLİĞİMİZ GEZİLERİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ AYI BÜLTENİ Hazırlayan: İnci Değer YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde

Detaylı

HAZIRLIK GRUPLARI EKİM AYI BÜLTENİ

HAZIRLIK GRUPLARI EKİM AYI BÜLTENİ HAZIRLIK GRUPLARI EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ EVİMİZ-AİLEMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI Ev nedir? Evin bölümlerini söyleme Ev adresini öğrenme Evimizde kimler

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Hediyelerimizi ailelerimize sunduk. Annelerimizin bizim için neler yaptığını tartıştık. Annemize

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI Beni de bir ana doğurmadı mı? Türk anaları daha nice Mustafa Kemal'ler doğurur. TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN 2016-2017

Detaylı

YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ

YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Hayvanlar hakkında neler bildiğimizi ifade ettik. Hayvanları isimlendirdik. Suda yaşayan hayvanları gösterdik. Ormanda yaşayan hayvanlara

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEĞİ GRUBU

ÖZEL EFDAL ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEĞİ GRUBU ÖZEL EFDAL ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEĞİ GRUBU İLGİ KÖŞELERİ Fen ve doğa köşesi Yapboz köşesi Uzay köşesi Yerli Malı köşesi Zaman araçları köşesi Evcilik köşesi Kitap köşesi Blok köşesi Trafik

Detaylı

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZ BAHÇE ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ FEN

Detaylı

TED SAMSUN KOLEJİ ÖZEL ANAOKULU BÜLTEN OCAK 4

TED SAMSUN KOLEJİ ÖZEL ANAOKULU BÜLTEN OCAK 4 TED SAMSUN KOLEJİ ÖZEL ANAOKULU BÜLTEN OCAK 4 2013-2014 KASIM AYINDA TEMAMIZ EVLERİMİZ BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR Yeni Yıl ( 1 Ocak) Enerji Tasarrufu Haftası ( 11-18 Ocak) KAVRAMLARIMIZ SAYI KAVRAMI: 1-10

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ TEMALARIMIZ KALELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI Kale

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. öze

ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. öze KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. özelliklerine göre saydık,

Detaylı

12 Oryantasyon (Tüm Okul) GEZİ Okul bölümlerinin gezilmesi

12 Oryantasyon (Tüm Okul) GEZİ Okul bölümlerinin gezilmesi EYLÜL SEPTEMBER TESİ EYLÜL SEPTEMBER RTESİ 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 25 26 27 28 29 02 03 04 05 06 07 08 09 Kokteyl Oryantasyon (Tüm Okul) 10 Oryantasyon (Tüm Okul)

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3-4 YAŞ GRUBU ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ ARALIK-OCAK-ŞUBAT AYI DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: Kendimizi İfade Etme Yollarımız ANA FİKİR: Çocuklar, oyunla kendilerini ifade eder

Detaylı

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZ BAHÇE ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ FEN

Detaylı

5-6 YAŞ HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 1-5 HAZİRAN 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Hazine Sandığı (Gems) Kavramlar Eş anlamlılar Zıt Anlamlılar Sıra Sayılar 1-100 arası ritmik sayma Sağ - Sol Kavramı Yapı materyal Kavramı 1-20

Detaylı

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014 2015 ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ ARKADAŞLIK HAFTASI CUMHURİYET BAYRAMI BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Kale nedir? Kaleler ne için yapılır?

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul bahçemizde yürüyüş yaptık. Hayvanlar sergisini oluşturduk ve inceledik.

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ CUMHURİYET BAYRAMI Kale nedir? Ev ve kale resimlerini inceleme Nasıl bir evde yaşadığını

Detaylı

NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Hayvanları isimlendirdik. Suda yaşayan hayvanları gösterdik. Ormanda yaşayan hayvanlara örnek verdik. Çiftlik hayvanların

NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Hayvanları isimlendirdik. Suda yaşayan hayvanları gösterdik. Ormanda yaşayan hayvanlara örnek verdik. Çiftlik hayvanların KELEBEK VE UĞUR BÖCEĞİ GRUPLARI NİSAN AYI BÜLTENİ NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Hayvanları isimlendirdik. Suda yaşayan hayvanları gösterdik. Ormanda yaşayan hayvanlara örnek verdik. Çiftlik hayvanlarını

Detaylı

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ ARI-ÇİÇEK-TAVŞAN GRUPLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ BÜLTENİ VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ Sınıfta kız,erkek çocuğuna ait pano hazırlama Vücudun bölümlerini resimlerle göstererek isimlerini söyleme İskelet üzerinde vücudun

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK * 10-16 Mayıs Engelliler haftası hakkında sohbet edildi. *Alçak-Yüksek kavramlarını öğrendik.

Detaylı

EĞİTİM YILI HAZIRLIK SINIFI HAZİRAN AYI EĞİTİM BÜLTENİ

EĞİTİM YILI HAZIRLIK SINIFI HAZİRAN AYI EĞİTİM BÜLTENİ 2017-2018 EĞİTİM YILI HAZIRLIK SINIFI HAZİRAN AYI EĞİTİM BÜLTENİ KONULARIMIZ: SORGULAMA MADDELERİMİZ: 1. Yaz Mevsimi *yaz mevsiminde doğada olan değişiklikler *yaz mevsiminde yediklerimize nasıl dikkat

Detaylı

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ÜMİT YÜCEL ESİN ALPER HAZİRAN 2012

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ÜMİT YÜCEL ESİN ALPER HAZİRAN 2012 EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ÜMİT YÜCEL ESİN ALPER HAZİRAN 2012 MAYIS AYINDA NELER YAPTIK? AYIN SORUSU HAZİRAN AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik-Orff Görsel

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 2016-2017 ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar

Detaylı

ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014

ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014 ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014 SEVGİ GÜLEN DİŞLER SÜT Sevgi nedir? Sevgini nasıl gösterirsin? Birinin seni sevdiğini nasıl anlarsın? Kendimde en çok sevdiğim şeyler. Arı grubu neleri seviyor? Arkadaşına

Detaylı

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI 31Kasım- 04 Aralık 2015 5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: HAVA DURUMU (GEMS) Kavramlar Satır - Sütun Önce - Şimdi - Sonra Gece - Gündüz Dün- Bugün Yarın Mevsimler

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Gösterimizi ailelerimize sunduk. *Gösteri sonrasında harika çocuklar Partisi

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN 26.12.2016-30.12.2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Televizyonun yararları ve zararları hakkında sohbet ettik. *Kar nasıl oluşur öğrendik. *Güneş sistemimiz

Detaylı

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2012-2013 DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç

Detaylı

Ф MUTFAK ETKİNLİKLERİ Ф ÖZEL KUTLAMALARIMIZ Ф SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARIMIZ

Ф MUTFAK ETKİNLİKLERİ Ф ÖZEL KUTLAMALARIMIZ Ф SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARIMIZ Ф KAVRAMLARIMIZ Ф ETKİNLİK ÖRNEKLERİMİZ Ф PROJEMİZ Ф MUTFAK ETKİNLİKLERİ Ф AYIN PARTİSİ Ф GEZİ GÖZLEMLER Ф ÖZEL KUTLAMALARIMIZ Ф SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARIMIZ Ф SEVGİ MENÜSÜ Ф KİTAP ÖNERİLERİ Ф ANNE-BABA

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ GEMS ETKİNLİĞİMİZ: FİLLER TUTUM-YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASI OTANTİK EŞYA SERGİMİZ ETİ PETİTO ETKİNLİĞİMİZ DÜZENLİ ODA ETKİNLİĞİMİZ

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şekli ile oyun etkinliklerine yer verdik. 1-10 arası rakamları tanıma ve 1-5 arası sayıları

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 00.GÜN SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER TAŞITLAR-MESLEKLER Okulumuzun 00. Günü için ailemizle 00 parçalı ürünler hazırladık. Okulumuzda 00.gün sergimizi

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU ŞUBAT AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEĞİ GRUBU İLGİ KÖŞELERİ Fen ve doğa köşesi Tatil panosu köşesi Değerler eğitimi köşesi 100. gün etkinlikleri köşesi Yapboz köşesi Sevgi köşesi Diş sağlığı

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2015 MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtlar konusunda neler bildiğimizi akıl haritasında resimledik. Trafik kurallarını ve işaretlerini öğrendik.

Detaylı

PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Meltem DÖKÜLMEZ ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; Her gece yatarken o gün size söylenen ve sizin söylediğiniz en güzel sözü hatırlayın O

Detaylı

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI 01 Aralık - 05 Aralık 2014 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI Tema: Hava Durumu (GEMS) Kavramlar Sorumluluk Eğitimi Portfolyo Dil Gelişimi Etkinlikleri Görsel Sanat Teknikleri

Detaylı

ARALIK AYINDA NELER YAPTIK?

ARALIK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

2017 HAZİRAN / 1. HAFTA KONU

2017 HAZİRAN / 1. HAFTA KONU YAZ MEYVELERİ 2017 HAZİRAN / 1. HAFTA KONU 01.06.2017 Dokun Hisset kartlarıyla Oynuyorum. 02.06,2017 MONTESSORI ETKİNLİK Pirinç ve Mercimekleri ayırma çalışmasını Kavramlar Kitabımızdan Sıcak-Soğuk Kavramına

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ EVİMİZ- AİLEMİZ Evimizin özelliklerini, Evimizin bölümlerini, Evimizdeki sorumluluklarım Aile kavramının ne olduğunu, Ailemizde

Detaylı

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI 28 Kasım -02 Araık 2016 5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: HAVA DURUMU (GEMS) Kavramlar Satır - Sütun Önce - Şimdi - Sonra Gece - Gündüz Dün- Bugün Yarın Mevsimler

Detaylı

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ SİNEMA PARTİ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ SINIF İÇİ ETKİNLİKLERİMİZ Okulumuz 06.09.2017, Çarşamba günü

Detaylı

EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ DUVARI EĞİTİMİMİZ YÜZME ETKİNLİĞİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON SINIF ETKİNLİKLERİMİZ PARTİ ETKİNLİKLERİMİZ YÜZME ETKİNLİĞİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme Sınıfını

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ 2.PORTFOLYO SUNUMLARIMIZ SORGULAMA ÜNİTEMİZ OKUMA YAZMA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ GEZİLERİMİZ SAHNE PROVALARIMIZ BAHÇE ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

TÜRKÇE ETKİNLİĞİ Tekerleme, bilmece, şiir, parmak oyunu, grup konuşması, çeşitli hikâye anlatma teknikleri ile hikâye anlatma, hikâye oluşturma, hikây

TÜRKÇE ETKİNLİĞİ Tekerleme, bilmece, şiir, parmak oyunu, grup konuşması, çeşitli hikâye anlatma teknikleri ile hikâye anlatma, hikâye oluşturma, hikây OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

ÖĞRETİM YILI PENGUEN GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ

ÖĞRETİM YILI PENGUEN GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ 2015 2016 ÖĞRETİM YILI PENGUEN GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ KIŞ MEVSİMİ ENERJİ TASARRUFU HAFTASI Kış resimlerini inceleyerek mevsimler ve özellikleri hakkında konuştuk. Neler öğrenmek istediğimizi ifade ettik.

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ARALIK 2014 Sevgili Veliler; Bizler Aralık ayını da dolu dolu yaşadık. Önemli gün ve haftaları büyük bir coşku, sevinçle yaşadık. Sınıf içi etkinliklerimize tüm çocuklarımız keyifle katıldılar. Etkinliklerimizle

Detaylı

Ф MUTFAK ETKİNLİKLERİ Ф ÖZEL KUTLAMALARIMIZ Ф SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARIMIZ

Ф MUTFAK ETKİNLİKLERİ Ф ÖZEL KUTLAMALARIMIZ Ф SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARIMIZ Ф KAVRAMLARIMIZ Ф ETKİNLİK ÖRNEKLERİMİZ Ф PROJEMİZ Ф MUTFAK ETKİNLİKLERİ Ф AYIN PARTİSİ Ф DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN Ф AİLE KATILIMI Ф ÖZEL KUTLAMALARIMIZ Ф SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARIMIZ Ф SEVGİ MENÜSÜ

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİÇEK GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİÇEK GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİÇEK GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ UZAY GERİ DÖNÜŞÜM YENİ YIL TUTUM VE YATIRIM HAFTASI İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI Tutumlu olmak nedir? Nasıl tutumlu olabiliriz? Elektrik,su

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik Sonbahar

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ PARTİ TİYATRO GEZİ SİNEMA SINIF ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ ANAOKULU SINIF ETKİNLİKLERİ MERKÜR Fen ve Doğa Etkinliği dersinde büyüteçlerle bire bir gözlem yaparak etkinliği tamamladılar.

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ YUNUS GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç ve gereçleri kullanıldığını

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Yerli malını kutladık. *Tutum ve yatırımın kelime anlamlarını öğrendik. *Tutumlu olmayı,

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2013 Sayın Velilerimiz, 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında, ilk öğrencilerimizle olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz.

Detaylı

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK?

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK? ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK? TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ Atatürk, Sonbahar, Dünya Çocuk Kitapları Haftası ve Sağlıklı Beslenme konularıyla ilgili sohbet ettik.

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ UMUTLAR NEREDE BÜYÜRSE MUCİZELER ORADA ÇİÇEK AÇAR OKULUM BENİM HAKKIMDA HERŞEY EVİMİZ-AİLEMİZ İLKÖĞRETİM HAFTASI Okulunu tanıma Okulunun

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

YENİ BİLİM AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ

YENİ BİLİM AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ YENİ BİLİM AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ 2015-2016 ŞUBAT AYI BÜLTENİ STAR CLASS BU AYIN TEMASI KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ ANA HATLARIMIZ *Toplumların ve bireylerin ihtiyaçları farklı meslekleri ortaya çıkarır

Detaylı

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim Sohbetler *Tatilde neler yaptık? *Hava nedir? Hangi duyu organımızla hissederiz? *Tatildeyken hava nasıl değişimler oldu? *Müzik dendiğinde

Detaylı

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul bahçemizde yürüyüş yaptık. Hayvanlar sergisini inceledik. Hayvanlar için evler

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. VELİ BÜLTENİ REHBERLİK Değerler eğitimi programı kapsamında sorumluluk değeri üzerinde çalışmalarımızı yaptık. SINIF

Detaylı

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI 05-09- Ekim 2015 5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Ağaç Evler (GEMS) Özel Gün ve Kutlamalar: Hayvanları Koruma Günü Dünya Çocuk Hakları Günü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ AYICIK HASTANESİ YERLİ MALI ETKİNLİĞİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ BRANŞ DERSLERİMİZ AİLE KATILIMI ETKİNLİKLERİMİZ YILBAŞI PARTİMİZ OCAK AYI ÖNERİLERİMİZ Hayvanlar ve Bitkiler

Detaylı

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN.

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN. YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN. ÖZEL EFDAL ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU ARALIK AYI ARALIK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Gökyüzünde neler gördüğümüzü ifade ettik. Gökyüzünde gördüklerimizi resimledik. Havada duran nesneleri

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik. Rüzgâr

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM, BEN VE ARKADAŞLARIM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme

Detaylı

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI KELEBEK GRUBU BÜLTENİ TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ Kule nedir? Kule resimlerini inceleme

Detaylı

OCAK AYINDA NELER YAPTIK?

OCAK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ NİSAN AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ AİLE KATILIMI ETKİNLİKLERİMİZ ECO ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ Çubukların ucuna

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Mayıs ayında Duyularımla Hissediyorum, Haziran ayında Açık Hava Oyunları temalarımızı işledik.elif Öğreniyor

Detaylı

EKİM 2015/2016 ANASINIFI BÜLTENİ. Ekim 2015 Bülten

EKİM 2015/2016 ANASINIFI BÜLTENİ. Ekim 2015 Bülten EKİM 2015/2016 ANASINIFI BÜLTENİ AYIN TEMASI -Ben kimim ve fiziksel özelliklerim -Ailem -Sonbahar Mevsimi -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı BEN KĠMĠM VE AĠLEM Aile resimlerimizi okula getirerek ailemizi arkadaşlarımıza

Detaylı

2014-2015 ÇİÇEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

2014-2015 ÇİÇEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 19 MAYIS ATATÜRK Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ANNELER GÜNÜ TRAFİK VE TAŞITLAR DÜNYA SÜT GÜNÜ MÜZELER HAFTASI Mustafa Kemal Atatürk ün hayatı ve ülkemize kazandırdıkları

Detaylı

ÇOCUĞUNUZLA BİRLİKTE OYNAMANIN YARARLARI

ÇOCUĞUNUZLA BİRLİKTE OYNAMANIN YARARLARI ÇOCUĞUNUZLA BİRLİKTE OYNAMANIN YARARLARI Çocuğunuzla oyun oynamak anne babalara neler kazandırır? Ondaki değişimleri ve gelişimleri gözlemleyebilir, Oyun yoluyla çocuğundaki sınır ve kuralların oluşmasına

Detaylı

ÇĠÇEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENĠ. Hazırlayan: Ġnci Değer

ÇĠÇEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENĠ. Hazırlayan: Ġnci Değer ÇĠÇEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENĠ Hazırlayan: Ġnci Değer 19 MAYIS ATATÜRK Ü ANMA GENÇLĠK VE SPOR BAYRAMI ANNELER GÜNÜ TRAFĠK VE TAġITLAR DÜNYA SÜT GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün hayatı ve ülkemize kazandırdıkları

Detaylı

OKUL DOĞRU-YANLIŞ LİSTESİ (Puan sıralı)

OKUL DOĞRU-YANLIŞ LİSTESİ (Puan sıralı) İZMİR ÇİĞLİ Amerikan Kültür Koleji 1484 - O 24 1 271 2173 Genel Ortalama 12 7 12,44 8 11 8,9 9 11 8,67 12 8 11,98 13 7 12,86 13 7 12,54 59 47 367,441 Okul Ortalaması 16 4 15,5 14 5 14,43 13 7 13,9 18 2

Detaylı

KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2012-2013 KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ SPOR ANNELER GÜNÜ TRAFİK HAFTASI SÜT-DÜNYA SÜT GÜNÜ MÜZELER HAFTASI İLKBAHAR 19 MAYIS ATATÜRK Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI Spor nedir? Çeşitli spor dallarını

Detaylı

PEK ANAOKULU HAZİRAN AYI EĞİTİM PLANI

PEK ANAOKULU HAZİRAN AYI EĞİTİM PLANI PEK ANAOKULU HAZİRAN AYI EĞİTİM PLANI KONULARIMIZ: Yaz mevsimi Babalar günü Yaz tatili Genel tekrar SORGULAMA HATLARIMIZ *Yaz mevsimi nedir? *Doğada değişiklik gösteren şeyler *Kıyafetlerimizdeki değişiklikler

Detaylı

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI BÜLTENİ

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK ANAOKULU 4 YAŞ SINIFI BÜLTENİ KAVRAMLAR Renk Kavramı; Kırmızı-Sarı-Mavi Zıt Kavramlar; Büyük-Küçük, Sıcak-Soğuk, Kirli-Temiz Duyu Kavramı; Pürüzlü-Pürüzsüz Şekil Kavramı; Daire-Kare-Üçgen Miktar; Ağır-Hafif GELİŞİMSEL ARŞİV (Portfolyo)

Detaylı

ARI- ÇİÇEK- TAVŞAN GRUPLARI 2011 MAYIS AYI BÜLTENİ 2010

ARI- ÇİÇEK- TAVŞAN GRUPLARI 2011 MAYIS AYI BÜLTENİ 2010 ARI- ÇİÇEK- TAVŞAN GRUPLARI 2011 MAYIS AYI BÜLTENİ 2010 NELER ÖĞRENDİK? Anne Sevgisi Anneler gününün önemi. Mustafa Kemal ATATÜRK ÜN devrimleri Kurtuluş Savaşından sonra ülkemizde neler değişti? Taşıt

Detaylı