2017 Yılı Temmuz Ayı Bülteni

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2017 Yılı Temmuz Ayı Bülteni"

Transkript

1 2017 Yılı Temmuz Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: tarihinde Afyonkarahisar Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Oruçoğlu Termal Resort Otel de yapılan İl Proje Değerlendirme Jürisi ve Ödül Töreni programına Borsamız Genel Sekreteri Hüseyin EKER katıldı tarihinde Afyonkarahisar Valiliği tarafından Büyük Zafer in 95. Yıldönümü Kutlama Programını görüşmek üzere yapılan Zafer Haftası Toplantısına Borsamız Genel Sekreteri Hüseyin EKER katıldı tarihinde Ege Bölgesindeki Oda ve Borsa Başkanları TOBB İkiz Kulelerde düzenlenen Ege Bölgesi İstişare Toplantısında buluştu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler ve Genel Sekreter Hüseyin Eker katıldı. TOBB İkiz Kuleler de gerçekleştirilen toplantıda TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Oda ve Borsa arası işbirliğine vurgu yaparak oda ve borsa faaliyetlerinin öneminden bahsetti. Toplantıda TOBB öncülüğünde, oda ve borsaların katılımı ile başlatılan ve Başvuruları başlayan Nefes Kredisi hakkında bilgilendirmede bulunulurken, Ekonomik Koordinasyon Kurulu nun tedbir paketindeki konular istişare edildi. Ayrıca TOBB Dijital Dönüşüm Projesi, Şirket Kuruluşlarında Tek Durak Ofis Projesi, Mesleki Eğitim Faaliyetleri ile Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) ne ilişkin sunumlar yapıldı. Avrupa nın küresel krizden bu yana ilk defa bu kadar büyüme gösterdiğini bildiren TOBB Başkanı, Türkiye nin ihracatının yüzde 50 sinin bu pazara olduğuna işaret etti. Hisarcıklıoğlu hükümetin aldığı ekonomik tedbirlerin etkilerinin görülmeye başladığını ifade ederken, yüzde 5 lik büyüme rakamının sevindirici olduğundan bahsetti. Bu büyümede en büyük payın özel sektöre ait olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu oda ve borsa başkanlarından bu rakamlara ve trende sahip çıkmalarını istedi. Büyümenin aynı zamanda istihdam anlamına geldiğini kaydeden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Şubat ayında TOBB da düzenlenen ticaret ve sanayi şurasında Sayın Cumhurbaşkanımız bizden bir talepte bulundu. Herkes en az bir kişiyi daha istihdam etsin dedi. İlk 6 ayda müthiş bir başarı hikâyesi yazdınız. 1 milyon 200 kişiyi işe aldınız. Bu dünyada bir rekor. Başka hiçbir ülkede bunun bir örneği yok diye konuştu.

2 tarihinde Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası nda 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Günü nün yıldönümü ile ilgili TOBB ve 365 Oda-Borsa olarak 81 ilde yapılan ortak basın toplantısına Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Meclis Başkanı Mehmet Sıtkı Merdivenci, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu İl

3 Temsilcisi (TÜRK-İŞ) Muharrem Uslu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu İl Temsilcisi (TESK) Abdülkadir Konak, Memur Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi (MEMUR-SEN) Abdülkadir Hız, HAK- İşçi Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi (HAK-İŞ) Cemil Eser, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı (TZOB) Ahmet Çankaya, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi (TİSK) Erdem Gökkuş, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi (Türkiye KAMU-SEN) Abdullah Umurhan, Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tabak, Çay Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kaygısız, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hakan Uyan, Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Aktepe, Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özer, Bolvadin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Boyar, Sandıklı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Şahin katıldı.

4 tarihinde Afyonkarahisar Valiliği tarafından Korel Thermal Hotel de yapılan 15 Temmuz Şehitleri Anma Günü programına Borsamız Genel Sekreteri Hüseyin EKER katıldı tarihinde Kırşehir ve Tarsus Ticaret Borsası, Borsa personelleri arasında iletişimi ve kaynaşmayı arttırmak, iyi uygulamaları yerinde görüp paylaşmak adına Borsamızı ziyaret ederek kıyaslama çalışmasında bulundular. ATB de düzenlenen kıyaslama toplantısının ardından üç borsanın ilgili birimleri arasında uygulama farklılıkları yerinde görülerek, personeller arasında istişareler yapıldı. Toplantıda konuşan ATB Genel Sekreteri Hüseyin Eker, Akreditasyon, borsa hizmetlerimizde katma değer yaratarak ve üyelerimize daha kaliteli hizmet sunmamızı sağlamaktadır. Bu tür çalışmalarda amacımız kurumlar arası iyi uygulamaları paylaşmak ve üyelerimize daha kaliteli hizmet sunarak kurumsallaşma vizyonunu geliştirmektir dedi. Ayrıca Kırşehir Ticaret Borsası ve Tarsus Ticaret Borsası personellerine, bu yıl yapımı tamamlanan ve açılışı yapılacak olan ATB Canlı Hayvan Borsası hizmet binası gezdirilerek, borsanın faaliyetleri, projeleri ve akreditasyon çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Kırşehir Ticaret Borsası ve Tarsus Ticaret Borsası nın bilgi paylaşım ve kıyaslama çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu tarz ikili ilişkilerin artırılması yönündeki temennilerini dile getirdi.

5 tarihinde yürekleriyle destan yazan Türk Milletinin darbe girişimine gösterdiği direnişin yıl dönümü olan 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamalarında meydanlar boş kalmadı. Akşam saatlerinden itibaren toplanmaya başlayan vatandaşlar gruplar halinde meydana yürüdüler. Milyonların buluştuğu gecede Türk Milletinin bölünmez gücünü yine Türk Milleti gösterdi. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ve Afyonkarahisar Ticaret Borsası işbirliğinde Afyonkarahisar Cumhuriyet Meydanı nda demokrasi nöbetine katılan halkımıza etli pilav ve ayran ikram edildi. Borsamız tarafından Dinar da da meydanda nöbet tutan halkımıza etli pilav ve ayran ikramında bulunuldu.

6 tarihinde Afyonkarahisar Valiliği tarafından düzenlenen 10.Ege İlleri Tanıtım Günleri ile ilgili toplantıya Borsamız Genel Sekreteri Hüseyin EKER ve Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz GÖKTAŞ katıldı.

7 tarihinde Afyonkarahisar Valiliği tarafından düzenlenen Afyonkarahisar Tanıtım Günleri ile ilgili toplantıya Borsamız Genel Sekreteri Hüseyin EKER ve Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz GÖKTAŞ katıldı tarihinde Afyonkarahisar Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu Yönetmeliği hakkında yapılan toplantıya Borsamız Genel Sekreteri Hüseyin EKER katıldı tarihinde Afyonkarahisar Valiliği tarafından Büyük Zafer in 95. Yıldönümü Kutlama Programını görüşmek üzere yapılan Zafer Haftası Toplantısına Borsamız Meclis Üyesi İhsan ŞENGÜL katıldı tarihinde TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde, TOBB Genel Sekreterler Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıya, Borsamız Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz GÖKTAŞ katıldı. Toplantının açılışında konuşan TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz ise eğitime katılan genel sekreterlere eğitimin içeri ile ilgili bilgiler verdi. Hisarcıklıoğlu, 81 il ve 160 ilçedeki Oda ve Borsa camiası olarak tek bir aile olduklarını belirterek, Türkiye nin her kesiminden, her sektöründen şirketleri, girişimcileri temsil eden, tek meslek örgütü olduklarını söyledi. TOBB un gücünün birliğinden ve birbirlerine sımsıkı kenetlenmiş olmalarından geldiğini vurgulayarak, Birliğimiz, gücümüz ve etkinliğimiz, bizim, yani bu camianın farkıdır. Başka kurumlardan bizi ayrıştıran, bizi öne çıkartan en büyük özelliğidir dedi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TOBB camiasının Türkiye nin en demokratik kurumu olduğunu, son seçimlerde oda ve borsa başkanları düzeyinde neredeyse yarı yarıya, delege bazında ise üçte ikiye yakın değişim yaşadıklarını söyledi. Ekim-Kasım aylarında iller ve ilçelerdeki oda/borsalarda seçimler olacağını anımsatan Hisarcıklıoğlu, bu seçimlerin makam kapma yarışı değil, camiaya ve Türkiye ye hizmet yolunda bir bayrak yarışı olduğunu vurguladı. Hisarcıklıoğlu, Türkiye deki oda/borsa sisteminin dünyaya örnek olduğunu, hem kurumsal yapısıyla hem de üyelere verdikleri hizmetlerle örnek model alınır hale geldiğini söyledi.

8 tarihinde İlimize yeni atanan Sayın Valimiz Mustafa TUTULMAZ ın katılımı ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası nda yapılan tanışma toplantısına Borsamız Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz GÖKTAŞ katıldı. ATB Canlı Hayvan Borsası Temmuz Ayında Yapılan Çalışmalar: Doğalgaz bağlantıları ve abonelikleri tamamlanarak denemeleri yapılmış olup, bina içi doğalgaz kullanıma açılmıştır. Kamera kablo bağlantıları yapılmaya başlanmıştır. Türk Telekom fiber optik bağlantıları kontrol edilip, aksaklıklar giderilmiştir. Tüm saha ve bina içi temizliği yapılmış olup, kullanır duruma getirilmiştir tarihinden itibaren Borsa Üyelerimizin fatura tescil işlemleri ATB Canlı Hayvan Borsasında aktif şekilde yapılmaktadır.

9

10

11 Üyelik İşlemleri : 2017 Temmuz ayında 8 yeni üye kaydı yapılmıştır sonu itibariyle faal olan üye sayımız 446 olmuştur. Borsamıza yeni kayıt olan üyelerimize üyeliğinin hayırlı olmasını dileriz. Sicil No 1296 MUSTAFA SERDAR CEYLANER 2017/TEMMUZ AYINDA BORSAMIZA YENİ KAYIT OLAN ÜYELERİMİZ Ünvanı Adresi İli İlçesi ORG.SAN.BÖL.3.CAD. YENİ SUCUKÇULAR SİTESİ NO:33 2-A AFYONKARAHİSAR MERKEZ 1297 ULUÇAY TOPTAN ET VE GIDA HAYVANCILIK AKAR. İNŞ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. KURTULUŞ MAH. AFYON CAD. NO:5/2 AFYONKARAHİSAR ŞUHUT 1298 ALİ GÜNÇAR YUNUS EMRE MAH. SUSAM SOK. NO:36/ GAZLIGÖL BELDESİ AFYONKARAHİSAR İHSANİYE 1299 EVVA MİMARLIK VE İNŞAAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 2.CAD. NO:9 AFYONKARAHİSAR MERKEZ 1300 RABİA UĞUR - BEREKET TARIM ÜRÜNLERİ STADYUM MAH. GÜNEŞ ÖNGÜT CAD. DEPREM EVLERİ 93 NO:4/6 AFYONKARAHİSAR DİNAR 1301 SEYDİ TUNCER - TUNCER TARIM ÜRÜNLERİ PINARBAŞI MAH. 1.ÇİMEN SOK. NO:10/2 AFYONKARAHİSAR DİNAR 1302 TAHİR ÇİLDİR - ÇİLDİR YÜN YAPAK DERİ TİCARETİ MENDERES MAH. ATATÜRK CAD. NO:62/1 AFYONKARAHİSAR EMİRDAĞ 1303 TERZİOĞLU TARIM HAYVANCILIK İNŞAAT GIDA NAKLİYE SAN. TİC. LTD. ŞTİ. MARULCU MAH. YEŞİLYOL CAD. NO:44/B AFYONKARAHİSAR MERKEZ Afyonkarahisar Tahıl, Un, Yem ve Tedarikçileri, Tavukçuluk ve Yumurta, Hayvancılık, İşlenmiş Et ve Süt Ürünleri Sektörü İhracat Kümelenme Projesi Afyonkarahisar Tahıl, Un, Yem ve Tedarikçileri Sektörü İhracat Kümelenme Projesi adı altında Borsamız üyeleri için yürütülen UR-GE projesi hazırlanarak destek almak üzere Ekonomi Bakanlığı nca kabul edilmiş olup, bu sektörde katılım sağlayan Borsamız üyeleriyle ilk etapta uzman kuruluşlarca yapılması gereken İhtiyaç Analizi Başlangıç Toplantısı tarihinde Borsamız konferans salonunda firma yetkilisi Yasemin DEMİRDAĞ tarafından yapıldı. Toplantıda; üyelerimize Türkiye ihracat değerleri, proje takvimi, Urge destekleri (İhtiyaç analizi, eğitim/danışmanlık, yurtdışı pazarlama, alım heyeti, istihdam, bireysel danışmanlık) v.b konuları anlatıldı.

12 Toplantının ardından Yasemin DEMİRDAĞ tarafından proje dahilindeki ilgili firmalar ziyaret edilerek yüzyüze görüşmeler yapıldı. Ayrıca Afyonkarahisar Ticaret Borsası Hayvancılık, İşlenmiş Et ve Süt Ürünleri Sektörü İhracat Kümelenme Projesi başvuruları ise İhtiyaç Analizi başlayana kadar devam etmektedir. Yürütülmekte olan projelerin amacı; projeye iştirak eden sektördeki üyelerimizin kümelenerek, uluslararası arenada rekabetçiliğini ve ihracatını artırmaktır. UR-GE projemizde eğitim ve danışmanlık, ihtiyaç analizi, yurtdışı pazarlama ve inceleme gezileri, alım-heyeti programları faaliyetleri yürütülecek ve projeye başvuru yaparak katılım sağlayan firmaların tüm faaliyet giderlerinin % 75 i Ekonomi Bakanlığınca karşılanarak hibe edilecek, %25 i ise firmalar tarafından karşılanacaktır. İhtiyaç analizleri tamamlandıktan sonra, uzman kişilerce eğitimler verilecek, hedef pazarlar ve ülkeler belirlenecek ve daha sonrada 10 adete kadar yurtdışı pazarlama gezi ve ziyaretleri (ortak Pazar araştırmaları, hedef Pazar ziyaretleri, ticaret heyetleri, yurtdışı fuar ziyaretleri, tanıtım faaliyetleri v.b) yapılacaktır. Afyonkarahisar Tavukçuluk ve Yumurta Sektörü İhracat Kümelenme Projesi adı altında Borsamız üyeleri için yürütülen UR-GE projesi hazırlanarak destek almak üzere Ekonomi Bakanlığı nca kabul edilmiştir. Bu sektör için İhtiyaç Analizi başvuru talebimiz Bakanlık ça onaylanmış olup, onaylanmasının ardından katılım sağlayan Borsamız üyeleriyle ilk etapta uzman kuruluşlarca yapılması gereken İhtiyaç Analizi Başlangıç Toplantısı tarihinde Borsamız konferans salonunda firma yetkilisi Barış Cihan BAŞER tarafından yapıldı. Toplantıda; üyelerimize Türkiye ihracat değerleri, proje takvimi, teknik geziler, Urge destekleri (İhtiyaç analizi, eğitim/danışmanlık, yurtdışı pazarlama, alım heyeti, istihdam, bireysel danışmanlık)v.b konuları anlatıldı. Toplantının ardından projeye katılımcı üyeler, danışman firma yetkilisi tarafından ziyaret edilerek firmalarla satış-pazarlama, ihracat, dış ticaret pazarlaması ve genel sektörel yeterlilikler v.b konularla ilgili durum değerlendirilmesi yapıldı.

13 7020 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İle Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun İle İlgili Üyelerimizin Bilgilendirmesi Kapsamında Yapılan Çalışmalar tarihli 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Anılan Kanun un 4. Maddesinin 7. Fıkrası ile Oda-Borsalara olan aidat ve borsa tescil ücretleri de dahil edilmiştir. Bu çerçevede; tarihine kadar ödenmesi gerektiği halde ödenmemiş aidat ve tescil ücreti borcu bulunan üyelerimizin kanunun tanıdığı bu haktan yararlanabilmeleri için, aidat ve tescil ücreti borç asıllarının ödenmemiş kısmının birinci taksitini 31 Ağustos 2017 tarihine kadar ödediklerinde, aylık

14 dönemler halinde azami 6 eşit taksitte ödeyebilecekler ve bu borçlarına gecikme zammı tahakkuku yapılmayacaktır. 2. Üyelerimizin kanunun tanıdığı bu haktan yararlanabilmeleri için, 31 Temmuz 2017 tarihine kadar Borsamıza başvurmaları gerekmektedir. Bununla birlikte, bu kapsamda ödenmesi gereken tutarların öngörülen süre ve şekilde kısmen veya tamamen ödenmemesi halinde, ödenmemiş alacak asılları ile bunlara ilişkin gecikme zamlarının tahsili ilgili mevzuat hükümlerine göre yapılacaktır. 3. Taksitli ödeme yapmak istemeyen üyeler, başvuru dilekçelerinde belirtilmek kaydıyla, ilk taksit ödeme süresi (31 Ağustos 2017) sonuna kadar aidat ve tescil ücreti borcu aslının tamamını yatırarak bu kanun hükmünden yararlanabileceklerdir. 4. Kanunun tanıdığı bu imkândan yararlanmak isteyen borçluların belirtilen şartları yerine getirmelerinin yanı sıra dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri ve kanun yollarına başvurmamaları şarttır. 5. Borsa aidat borçları nedeniyle icra işlemlerinin başlatılmış olması durumunda taksitlendirme için başvuran üyelerin icra işlemleri durdurulur. Bu kapsamda mahkeme icra masrafları ile vekalet ücretini ilk taksit tutarı ile birlikte ödemeleri şarttır. Kanunla ilgili olarak yazı ve ekleri web sayfamızda yayınlanmış ve üyelerimize sms olarak gönderilmiştir. Tescil İşlemleri: 2017 Temmuz ayında; ,63.-TL lik tescil işlem hacmine ulaşılmıştır Temmuz ayına göre % 8,13 lük bir artış gerçekleşmiştir. Aşağıdaki grafikte, 2016 ile 2017 yıllarının Temmuz ayında gerçekleşen işlem hacimlerimizin karşılaştırması yapılmıştır.

15 TL Aşağıdaki grafikte; 2016 ile 2017 yıllarının ilk 7 aylık toplam tescil işlem hacimleri karşılaştırması yapılmış ve 2016 yılının aynı dönemine göre % 11,24 lük bir artışın olduğu görülmektedir. Aşağıdaki grafikte; son 5 yılın Temmuz aylarında gerçekleşen işlem hacmi tutarları ile bir önceki yılın Temmuz ayına göre artış oranları verilmiştir ,00 Son 5 Yıl Temmuz Ayları İşlem Hacmi Karşılaştırması , , , , ,00 0, Yılı 2014 Yılı 2015 Yılı 2016 Yılı 2017 Yılı İşlem TL , , , , ,63 Değişim% -7,48 39,70-0,07-2,50 8,13

16 Temmuz/2017 ayında üyelerimizin gerçekleştirmiş olduğu işlem hacimlerine göre ilk 10 sırada yer alan firmalar aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. 2017/TEMMUZ AYINDA YÜKSEK İŞLEM HACMİ GERÇEKLEŞTİREN ÜYELERİMİZ SIRA FİRM A ÜNVANI FAALİYETİ 1 ORUÇOĞLU YAĞ SAN. VE TİC. A.Ş. BİTKİSEL YAĞ İMALATI 2 ABDULLAH BAĞIRKAN TAHIL TİCARETİ 3 LİDER GÜRCANLAR UN GIDA TARIM ÜRN.TİC.PAZ.LTD.ŞTİ. TAHIL TİCARETİ 4 COŞKUN BESİCİLİK VE TARIM SAN. TİC. LTD. ŞTİ. CANLI HAYVAN TİCARETİ 5 POSTALCIOĞLU ET ÜRÜN.HAYV.TEKSTİL TUR.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. ET VE ET ÜRN.TİC. 6 ORUÇOĞLU YEM SAN. VE TİC. A.Ş. YEM İMALATI 7 ULUÇAY TOPTAN ET VE GIDA HAYVANCILIK AKAR. İNŞ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ET VE ET ÜRN.TİC. 8 BAŞYEM BAŞMAKÇI YEM SAN. VE TİC. A.Ş. YEM İMALATI 9 ÜSTÜN ÇİFTLİĞİ GIDA TÜK. MAD. TAR. ÜRN. HAYV. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. YUMURTA ÜRETİMİ 10 ÇİFTÇİLER YAĞ SAN. TİC. LTD. ŞTİ. BİTKİSEL YAĞ İMALATI Aşağıda Borsamızda önemli miktarda işlem gören Yem in 2010/Temmuz ayından 2017/Temmuz ayına kadar aylık ortalama fiyatı ile işlem miktarı tablosu verilmiştir. BORSAMIZDA TESCİL EDİLEN YEM İSTATİSTİKLERİ Aylık İşlem Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Yıllık İşlem ORT.TL ORT.TL ORT.TL ORT.TL ORT.TL ORT.TL ORT.TL ORT.TL 0,436 0,564 0,643 0,739 0,736 0,793 0,802 0,890 0,461 0,582 0,626 0,776 0,764 0,799 0,813 0,943 0,454 0,601 0,622 0,772 0,775 0,797 0,833 0,969 0,463 0,616 0,620 0,755 0,782 0,808 0,826 0,941 0,482 0,609 0,631 0,753 0,773 0,819 0,810 0,968 0,484 0,615 0,635 0,742 0,796 0,822 0,811 0,989 0,459 0,608 0,639 0,740 0,824 0,838 0,894 0,959 0,482 0,610 0,671 0,748 0,808 0,818 0,884 0,951 0,473 0,635 0,659 0,743 0,810 0,820 0,891 0,526 0,624 0,748 0,740 0,805 0,839 0,883 0,557 0,660 0,733 0,729 0,783 0,808 0,889 0,515 0,616 0,744 0,727 0,780 0,824 0,868 0,483 0,612 0,664 0,747 0,786 0,815 0,850 MİK.(TON) MİK.(TON) MİK.(TON) MİK.(TON) MİK.(TON) MİK.(TON) MİK.(TON) MİK.(TON) Aşağıdaki grafikte Yem in 2013 yılından 2017 yılı Temmuz ayına kadar Borsamızda işlem gördüğü aylık ortalama fiyat grafiği verilmiştir.

17 Oca.13 Mar.13 May.13 Tem.13 Eyl.13 Kas.13 Oca.14 Mar.14 May.14 Tem.14 Eyl.14 Kas.14 Oca.15 Mar.15 May.15 Tem.15 Eyl.15 Kas.15 Oca.16 Mar.16 May.16 Tem.16 Eyl.16 Kas.16 Oca.17 Mar.17 May.17 Tem.17 TL Son 5 Yıl Yem Ortalama Fiyat Grafiği 1,200 1,000 0,800 0,600 0,400 0,200 0,000 Temmuz ayı içerisinde 72 çeşit ürünün tescil işlemi gerçekleştirilmiş, tutar bakımından ilk 10 sırada yer alanlar aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. TEMMUZ/2017 İLK 10 MADDE İŞLEM TUTARI (TL) İŞL.HAC.PAYI 1 Yumurta ,29 13,47 2 B.Baş Canlı Hayvan ,59 11,62 3 Buğday ,64 11,62 4 B.Baş Et ,68 10,11 5 Yem ,79 7,54 6 Arpa ,85 6,50 7 Ayçiçek Yağı ,28 5,77 8 İnek Sütü ,67 5,11 9 Mısır ,73 4,49 10 Kiraz ,42 2,19 11 Diğer Ürünler ,69 21,59 TOPLAM ,63 100,00

2016 Yılı Haziran Ayı Bülteni

2016 Yılı Haziran Ayı Bülteni 2016 Yılı Haziran Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 01.06.2016 tarihinde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan Toprak Koruma Kurulu Toplantısına Genel

Detaylı

2017 Yılı Mart Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler:

2017 Yılı Mart Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 2017 Yılı Mart Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 14-15 Mart 2017 tarihlerinde Afyonkarahisar Ticaret Borsası konferans salonunda yapılan TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim

Detaylı

2015 Yılı Nisan Ayı Bülteni

2015 Yılı Nisan Ayı Bülteni 2015 Yılı Nisan Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 4 Nisan 2015 tarihinde ATSO da düzenlenen Güneş Enerjisi Bilgilendirme Semineri Borsamızı temsilen Egemen ARSLANKIRAY

Detaylı

2015 Ağustos Ayı Bülteni

2015 Ağustos Ayı Bülteni 2015 Ağustos Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 05.08.2015 tarihinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Zafer Toplantı Salonunda saat 15:00 te Toprak Koruma Kurulu

Detaylı

2015 Temmuz Ayı Bülteni

2015 Temmuz Ayı Bülteni 2015 Temmuz Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 08.07.2015 tarihinde AFSİAD ın düzenlediği iftar yemeğine Borsamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet MÜHSÜRLER katılım

Detaylı

2016 Yılı Eylül Ayı Bülteni

2016 Yılı Eylül Ayı Bülteni 2016 Yılı Eylül Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 06.09.2016 tarihinde Borsamız meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda; 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren,

Detaylı

2015 Ekim Ayı Bülteni

2015 Ekim Ayı Bülteni 2015 Ekim Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 01.10.2015 tarihinde Borsamız, TE - TA Teknik Tarım aracılığıyla Üyelerimize ve Bölgedeki Sektör ilgililerine hitaben " Hayvancılıkta

Detaylı

2015 Yılı Şubat Ayı Bülteni

2015 Yılı Şubat Ayı Bülteni 2015 Yılı Şubat Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 1 Şubat 2015 tarihinde Başbakanımız Sayın Ahmet DAVUTOĞLU nun Afyonkarahisar Ziyaretine geldiği sırada Yön. Kur. Bşk.

Detaylı

2015 Yılı Mart Ayı Bülteni

2015 Yılı Mart Ayı Bülteni 2015 Yılı Mart Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 8 Mart 2015 tarihinde Kadınlar Günü olması vesilesiyle Borsamızda Nedim SABAN ın konuşmacı olarak katıldığı ve Etkili

Detaylı

2015 Yılı Mayıs Ayı Bülteni

2015 Yılı Mayıs Ayı Bülteni 2015 Yılı Mayıs Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 01.05.2015 tarihinde düzenlenen TOBB 71. Genel Kuruluna Meclis Başkanımız Fahrettin ZOBALI, Yönetim Kurulu Başkanımız

Detaylı

2016 Yılı Mayıs Ayı Bülteni

2016 Yılı Mayıs Ayı Bülteni 2016 Yılı Mayıs Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 04.05.2016 tarihinde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan Toprak Koruma Kurulu Toplantısına Genel

Detaylı

2016 Yılı Şubat Ayı Bülteni

2016 Yılı Şubat Ayı Bülteni 2016 Yılı Şubat Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: AFYONKARAHİSAR TİCARET BORSASI TOBB KALİTE AKREDİTASYON BELGESİNİ ALDI. 03.02.2016 tarihinde Afyonkarahisar Ticaret Borsasının

Detaylı

2017 Yılı Nisan Ayı Bülteni

2017 Yılı Nisan Ayı Bülteni 2017 Yılı Nisan Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 05.04.2017 tarihinde Afyonkarahisar Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Erenler de düzenlenen

Detaylı

2016 Yılı Aralık Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler:

2016 Yılı Aralık Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 2016 Yılı Aralık Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 02-03.12.2016 tarihlerinde Oda ve Borsaların kişisel ve kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve bireysel becerilerini

Detaylı

2015 Eylül Ayı Bülteni

2015 Eylül Ayı Bülteni 2015 Eylül Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 03.09.2014 tarihinde B20 Türkiye Konferansı, B20 Türkiye ve TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı

Detaylı

2016 Yılı Kasım Ayı Bülteni

2016 Yılı Kasım Ayı Bülteni 2016 Yılı Kasım Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 10.11.2016 tarihinde TOBB Kalite ve Akreditasyon sistemi çerçevesinde Karaman Ticaret Borsası ev sahipliğinde Borsalar

Detaylı

BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI

BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI AY L I K H A B E R D E R G İ S İ Y I L - 1 S AY I - 7 ( E Y L Ü L 2 0 1 6 ) Topraklık Mah. Kayalık Cad. Uluçarşı İş Merkezi No: 3 Kat: 5 20150 Pamukkale /DENİZLİ Telefon:

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (23.06.2017-27.07.2017) I- KAYIT, DEĞİŞİKLİK ve TERKLER: 23.06.2017-27.07.2017 tarihleri arasında Odamıza; 42 yeni üye kaydedilmiş, 71 üyenin kayıtlarında değişiklik yapılmış,

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ODAMIZDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI GÜNLERİ HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ODAMIZDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI GÜNLERİ HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI ODAMIZDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI GÜNLERİ HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI Odamızda 12 Ağustos 2016 Cuma günü zeytin ve zeytinyağı ile iştigal eden üyelerimizin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.toplantıda

Detaylı

2016 Yılı Temmuz Ayı Bülteni

2016 Yılı Temmuz Ayı Bülteni 2016 Yılı Temmuz Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 06.07.2016 tarihinde Ramazan Bayramı münasebetiyle Valilik tarafından düzenlenen BayramlaĢma programına Borsamız Genel

Detaylı

2015 Haziran Ayı Bülteni

2015 Haziran Ayı Bülteni 2015 Haziran Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 02.062015 tarihinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.10.2017-23.11.2017) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 23 Kasım 2017 tarih ve 57 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 27.10.2017-23.11.2017

Detaylı

2016 Yılı Mart Ayı Bülteni

2016 Yılı Mart Ayı Bülteni 2016 Yılı Mart Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 03.03.2016 tarihinde Afyonkarahisar Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Anonim Şirketi nin 2013-2014 ve 2015

Detaylı

2017 Yılı Eylül Ayı Bülteni

2017 Yılı Eylül Ayı Bülteni 2017 Yılı Eylül Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 11.09.2017 tarihinde Afyonkarahisar Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Toprak Koruma ve Arazi

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN HAZİRAN 2017 YIL 2 SAYI 28

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN HAZİRAN 2017 YIL 2 SAYI 28 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN HAZİRAN 2017 YIL 2 SAYI 28 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:28 (02.06.2017) SÜLEYBE-ŞEFİK ÖZTÜRK HUZUREVİ MÜDÜRÜNDEN YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.09.2017-26.10.2017) Oda Meclisimizin 26 Ekim 2017 tarih ve 56 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 29.09.2017-26.10.2017

Detaylı

2017 Yılı Ocak Ayı Bülteni

2017 Yılı Ocak Ayı Bülteni 2017 Yılı Ocak Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 02.01.2017 tarihinde Afyonkarahisar Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Destekleri

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.12.2017-25.01.2018) Oda Meclisimizin 25 Ocak 2018 tarih ve 59 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 26.01.2018-22.02.2018 Oda Meclisimizin 22 Şubat 2018 tarih ve 60 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

MALKARA TİCARET BORSASI AYLIK E-BÜLTEN web: / e-posta:

MALKARA TİCARET BORSASI AYLIK E-BÜLTEN web:  / e-posta: Sayfa 1/8 01 AĞUSTOS 2016 PAZARTESİ GÜNÜ, İLK ÜRÜN AYÇİÇEĞİ SATIŞ SEANSI GERÇEKLEŞTİ. DOLUKÖY MAHALLEMİZDEN MEHMET KOŞAR IN GETİRDİĞİ AYÇİÇEĞİ BEŞERLER TARIM ÜRÜN. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. HÜSEYİN BEŞER TARAFINDAN

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry NİSAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II- İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MART / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

BURSA TİCARET BORSASI

BURSA TİCARET BORSASI Özer Matlı; Kadın Girişimcileri Cesaretlendirmek İçin Elimizden Geleni Yapacağız... Bursa Ticaret Borsası nın (BTB) Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)

Detaylı

2015 Yılı Kasım Ayı Bülteni

2015 Yılı Kasım Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 2015 Yılı Kasım Ayı Bülteni 05.11.2015 tarihinde Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özkök ve beraberindeki heyet borsa idari binamızı

Detaylı

TOBB da Akdeniz Bölge Toplantısı yapıldı

TOBB da Akdeniz Bölge Toplantısı yapıldı TOBB da Akdeniz Bölge Toplantısı yapıldı Akdeniz Bölgesi ndeki oda ve borsaların katılımıyla TOBB İkiz Kuleler de gerçekleştirilen istişare toplantısında konuşan TOBB Başkanı M. Rİfat Hisarcıklıoğlu, ekonomide

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2017 GÜNDEM - TOBB 73. Genel Kuruluna katıldık. -İstanbul Yapı Fuarı na katıldık. - KOSGEB Kredisini en çok kullandıran ilçe olduk. - 666 aileye Ramazan

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

Torba Yasa Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Torba Yasa Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı Torba Yasa Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle, 6552 Sayılı Kanun kapsamında bulunan borçların yeniden yapılandırılması

Detaylı

MALATYA TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

MALATYA TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU MALATYA TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Gürsel ÖZBEY Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kurulduğu tarih olan 1969 yılından itibaren artan bir hızda bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.04.2017-25.05.2017) Oda Meclisimizin 25 Mayıs 2017 tarih ve 51 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 28.04.2017-25.05.2017

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.07.2017-24.08.2017) Oda Meclisimizin 24 Ağustos 2017 tarih ve 54 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 28.07.2017-24.08.2017

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100.

İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100. İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100. yıldönümü kapsamında Çanakkale Valiliği öncülüğünde, 2015 Koordinasyon

Detaylı

SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR

SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR 1 Sirküler Tarihi: 24.08.2016 Sirküler No : 2016/21 SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR 6736 SAYILI KANUN HÜKÜMLERİ ÇERÇEVESİNDE SSK BORÇLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI Bilindiği üzere 6736 Sayılı Bazı Alacakların

Detaylı

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ S.NO TARİH KONU İLETİŞİME GEÇİLEN/GÖRÜŞ BİLDİRİLEN MAKAM SONUÇ GÖZDEN GEÇİRMEYE YÖNELİK DEĞERLENDİRME 1 10/01/2017 6802 Sayılı Gider Vergisi Kanunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hukuk Müşavirliğimiz

Detaylı

TEMMUZ - AĞUSTOS - EYLÜL 2017

TEMMUZ - AĞUSTOS - EYLÜL 2017 bülten e YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ HARUN HALICI YA M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU NDAN DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, 48 yaşına giren Boğazlıyan Ticaret

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (22.11.2018-27.12.2018) AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY ÜYE İSTATİSTİKİ 22.11.2018-27.12.2018 tarihleri arasında Odamıza; 54 yeni üye kaydedilmiş, 89 üyenin

Detaylı

2018 Yılı Ocak Ayı Bülteni

2018 Yılı Ocak Ayı Bülteni 2018 Yılı Ocak Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 09.01.2018 tarihinde Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Kocatepe Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası,

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ŞUBAT 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 OCAK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ARALIK AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 15 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.11.2017-28.12.2017) Oda Meclisimizin 28 Aralık 2017 tarih ve 58 sayılı toplantısının gündeminde yer alan,

Detaylı

SÖKE TİCARET BORSASI (SOKE COMMODITY EXCHANGE) E- DERGİ 2017 TEMMUZ-EYLÜL HAZIRLAYAN: HÜLYA ERMAN AYDOĞAN YAYIN NO:7

SÖKE TİCARET BORSASI (SOKE COMMODITY EXCHANGE) E- DERGİ 2017 TEMMUZ-EYLÜL  HAZIRLAYAN: HÜLYA ERMAN AYDOĞAN YAYIN NO:7 SÖKE TİCARET BORSASI (SOKE COMMODITY EXCHANGE) E- DERGİ 2017 TEMMUZ-EYLÜL WWW.SOKETB.ORG.TR HAZIRLAYAN: HÜLYA ERMAN AYDOĞAN YAYIN NO:7 TANITIM Söke Ticaret Borsası 10.09.1966 günü faaliyete geçmiştir.

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK 2014 0 İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2014 EKİM / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin Ekim ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 artışla

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN TEMMUZ 2016 YIL 1 SAYI 17 10.08.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:17 UZUNKÖPRÜ DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKIYOR (18.07.2016) 18 Temmuz 2016 Pazartesi

Detaylı

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1 OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR e-dergi Sayfa 1 1. SEÇİMLERİNİ TAMAMLADI 2. NDAN Rifat HİSARCIKLIOĞLU NA ZİYARET 3. AKREDİTE BORSA OLDU 4. YÖNETİMİNDEN ANKARA ZİYARETLERİ 5. YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry HAZİRAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MAYIS / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 27-30 Nisan tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açtı. Üreticinin yeni teknolojilerle buluştuğu fuarı ilk gün

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.04.2018-24.05.2018) 27.04.2018-24.05.2018 tarihleri arasındaki faaliyetleri ve çalışmalarımız bilgilerinize sunulmaktadır. AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY

Detaylı

TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Temmuz ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 65 Kapasite Raporu, 18 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

AKHİSAR TİCARET BORSASI

AKHİSAR TİCARET BORSASI AKHİSAR TİCARET BORSASI 2014 YILI RAPORU HAZIRLAYAN: GÖKBEN DİKİLİ ALTAŞ / GENEL SEKRETER ÜYELİK FAALİYET ALANI ÜYE SAYISI (2014 Yılı) %DAĞILIM Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda et perakende

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry KASIM 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 EKİM / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

2013 YILI TEKNİK DESTEK VE DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMLARI (2013 TD DFD)

2013 YILI TEKNİK DESTEK VE DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMLARI (2013 TD DFD) 2013 YILI TEKNİK DESTEK VE DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMLARI (2013 TD - 2013 DFD) BİLGİLENDİRME VE EĞİTİM TOPLANTILARI GENEL DEĞERLENDİRME RAPORU 03.07.2013 Kütahya 1 / 13 Bu rapor, 2013 Yılı Teknik

Detaylı

SDI Audit &Financial

SDI Audit &Financial Sayı &Tarih : S.Ö.B.22.G.4-24.10.2013 Özet Bülten : :Trafik Para Cezalarının Yeniden Yapılandırılması (6495 Sayılı Kanun Geç. Md.2/2) Hakkında Değerli Müşterimiz; Trafik Para Cezalarının Yeniden Yapılandırılması

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret İLÇEMİZ KAYMAKAMI ODAMIZI ZİYARET ETTİ.

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret İLÇEMİZ KAYMAKAMI ODAMIZI ZİYARET ETTİ. İLÇEMİZ KAYMAKAMI ODAMIZI ZİYARET ETTİ. İlçemiz Kaymakamı sayın Ali SIRMALI odamızı ziyaret e. Ziyaret sırasında kurumların ortak düzenlediği faaliyetler değerlendirilerek,edremit Güç Ortaklığı (EGO) pla

Detaylı

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

DİĞER ALACAKLARIN YAPILANDIRILMASI

DİĞER ALACAKLARIN YAPILANDIRILMASI DİĞER ALACAKLARIN YAPILANDIRILMASI 7020 SAYILI KANUN HÜKÜMLERI DİĞER ALACAKLAR 31/3/2017 TARIHINDEN ÖNCE BU KANUNUN YAYIMI TARIHI ITIBARIYLA ÖDENMEMIŞ BULUNAN *** 4458 SAYILI GÜMRÜK KANUNU VE ILGILI DIĞER

Detaylı

Tarımsal sulama aboneleri için Ödeme Planı aşağıda gösterilmektedir.

Tarımsal sulama aboneleri için Ödeme Planı aşağıda gösterilmektedir. 6824 SAYILI KANUN'UN 2 MADDESİNE İSTİNADEN, ELEKTRİK DAĞITIM/PERAKENDE SATIŞ ŞİRKETLERİNDEN DEVİR ALINAN ELEKTRİK ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI Amaç Madde 1-6824

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI 02 No.lu Meclis Toplantısı 1 Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (23.03.2018-26.04.2018) Oda Meclisimizin

Detaylı

NİĞDE TİCARET BORSASI

NİĞDE TİCARET BORSASI NİĞDE TİCARET BORSASI 2015 FAALİYET RAPORU 1 Efendiler! Milletimiz çiftçidir. Milletin çiftçilikteki çalışmasını yeni ekonomik tedbirlerle son hadde eriştirmeliyiz. Köylünün çalışmasının neticeleri ve

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

Sirküler Tarihi : Sirküler No : : 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Hak.

Sirküler Tarihi : Sirküler No : : 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Hak. Sirküler Tarihi : 23.08.2016 Sirküler No : 2016-36 Konu : 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Hak. (Diğer Borçlar) Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin

Detaylı

7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile İlgili Kanun

7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile İlgili Kanun 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile İlgili Kanun 31.05.2017 /2017-43 / Alacakların Yapılandırılması Özet 27 Mayıs 2017 tarihli Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren, Bazı Alacakların

Detaylı

Faaliyet Raporu 2015

Faaliyet Raporu 2015 Faaliyet Raporu 2015 İç Yazışma Kime: Yönetim Kurulu, Genel Sekreter Bilgi: Meclis Başkanı Kimden: Semra Ispartaloğlu Tarih: 28.01.2015 Konu: 27.01.2015 tarihli memnuniyet anketine ilişkin değerlendirme

Detaylı

e-bülten BORSA DAN HABERLER BURSA TİCARET BORSASI 2016/3 Kasım/2016 BTB Oda, Borsa Genel Sekreterlerini Ağırladı

e-bülten BORSA DAN HABERLER BURSA TİCARET BORSASI 2016/3 Kasım/2016 BTB Oda, Borsa Genel Sekreterlerini Ağırladı BTB Oda, Borsa Genel Sekreterlerini Ağırladı Bursa ilindeki ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsaların genel sekreterleri, Bursa Ticaret Borsası nın ev sahipliğinde bir araya geldi. Bursa Ticaret

Detaylı

2017 YILI AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU İŞ GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI Başkanlardan Birlik Mesajı. 2017 YILI AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU 02.08.2017 tarihinde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO), Antalya Ticaret Borsası(ATB), Alanya Ticaret ve Sanayi

Detaylı

SİRKÜLER 2017/34. Söz konusu Yasada düzenlenen konular ana hatları itibariyle aşağıdaki gibidir:

SİRKÜLER 2017/34. Söz konusu Yasada düzenlenen konular ana hatları itibariyle aşağıdaki gibidir: SİRKÜLER 2017/34 27.05.2017 KONU : Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Yayımlandı. 7020 sayılı Bazı Alacakların

Detaylı

2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ

2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ 2017 ŞUBAT AYI E-BÜLTENİ 06.02.2017 TARİHİNDE ANKARA DA DÜZENLENEN "AKREDİTASYON SİSTEMİ TANITIM EĞİTİMİ" NE BORSAMIZ AKREDİTASYON İZLEME KOMİTESİ OLARAK KATILIM SAĞLADIK. 7 Şubat 2017 Salı günü TOBB konferans

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (31.03.2017-27.04.2017) Oda Meclisimizin 27 Nisan 2017 tarih ve 50 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 31.03.2017-27.04.2017 tarihleri arasındaki

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

DENET İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK SİRKÜLERİ

DENET İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK SİRKÜLERİ DENET İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK SİRKÜLERİ Sirküler Tarihi : 31.05.2017 Sirküler No : 2017/069 BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI İLE BAZI KANUNLARDA VE BİR KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR

SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR 1 Sirküler Tarihi: 30.09.2016 Sirküler No : 2016/25 SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR DAVA SAFHASINDA BULUNAN VERGİ ALACAKLARINDA VERGİ AFFI UYGULAMASI Bilindiği üzere vergi affı yasası olarak bilinen 6736 sayılı

Detaylı

7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Özet 27 Mayıs 2017 tarihli Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

e-bülten BORSA DAN HABERLER BURSA TİCARET BORSASI 2017/1 Aralık/2016 Finansmana Erişim Kolaylaşıyor

e-bülten BORSA DAN HABERLER BURSA TİCARET BORSASI 2017/1 Aralık/2016 Finansmana Erişim Kolaylaşıyor Finansmana Erişim Kolaylaşıyor Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Türkiye`de gelişen şartlar doğrultusunda KGF nin üzerine düşeni

Detaylı

MALKARA TİCARET BORSASI AYLIK E-BÜLTEN web: / e-posta:

MALKARA TİCARET BORSASI AYLIK E-BÜLTEN web:  / e-posta: Sayfa 1/10 06 ŞUBAT 2017 TARİHİNDE ANKARA DA YAPILAN TOBB ODA BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ TANITIM EĞİTİMİ NE KATILDIK. 07 ŞUBAT 2017 TARİHİNDE ANKARA DA YAPILAN TOBB TÜRKİYE EKONOMİ ŞURASI NA MECLİS BAŞKANIMIZ

Detaylı

BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI

BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI A Y L I K H A B E R D E R G İ S İ Y I L - 1 S A Y I - 3 ( M A Y I S 2 0 1 6 ) Topraklık Mah. Kayalık Cad. Uluçarşı İş Merkezi No: 3 Kat: 5 20150 Pamukkale /DENİZLİ

Detaylı

Tarih: Sayı: 2014/33

Tarih: Sayı: 2014/33 Tarih: 19.09.2014 S İ R K Ü L E R R A P O R Sayı: 2014/33 Konu: 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve İlgili Diğer Kanunlar Kapsamında Gümrük Yükümlülüğü Doğan ve 6183 Sayılı Kanun Hükümlerine Göre Takip Edilen

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry AĞUSTOS 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.07.2015-27.08.2015)

Detaylı

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Ağustos ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 40 Kapasite Raporu, 7 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi

Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi FUAR ÖZET RAPORU Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 4 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK YAPISI 4 2. GENEL FUAR BİLGİLERİ 4 3.

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ OCAK AYI PERSONEL TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK 14.01.2015 orsamızın 2015 yılı ocak ayı personel Btoplantısı Yönetim Kurulu Başkanımız Egemen Aslan ın başkanlığında Bölüm Sorumluları

Detaylı