Motor Standartları Hakkında Genel Bilgiler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Motor Standartları Hakkında Genel Bilgiler"

Transkript

1 Motor Standartları Hakkında Genel Bilgiler Elektrik Motorlarının standartlarını belirleyen ve bunları yayınlayan iki temel kurum IEC ve NEMA ' dır. IEC (International Electrotechnical Commission) Avrupa tabanlı bir kuruluş iken NEMA (National Electrical Manufacturers Association) Amerikan standartlarını için çalışmaktadır. Aşağıda açıklanan bilgiler IEC standartlarına dayanarak hazırlanmıştır. NEMA standartlarının IEC standartlarına çevrimi veya IEC standartlarındaki karşılıkları için değişik kaynaklardan araştırma yapılmalıdır. Türkiye'de ise konu ile ilgili düzenleme Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından IEC'ye dayanarak yapılmıştır.

2 Koruma Sınıfları IEC 34 5 : Motorlar, koruma derecelerine göre I P koduyla sınıflandırılmışlardır. I P (Ingress Progress) diziminde ilk rakam katı maddelere karşı korumayı tarif ederken ikinci rakam sıvılara karşı korumayı belirtmektedir. Aşağıda anlatılan standardın Türk Standartlarındaki (TS) karşılığı TSE'nin TS3209 / Nisan 1999 kitapçığında detaylı olarak anlatılmıştır.

3 IP Rakamlarının anlamları İlk Rakam Katı Maddelere Karşı İkinci Rakam Sıvı Maddelere Karşı 0 - Korumasız 0 - Korumasız 1-50 mm'den büyük cisimlere karşı koruma. El teması gibi. 1 - Dikey olarak gelen sulara karşı koruma. Su damlaması gibi mm'den büyük cisimlere karşı koruma. Parmak gibi mm'den büyük cisimlere karşı koruma. El aletleri gibi. 4-1 mm'den büyük cisimlere karşı koruma. İnce teller gibi. 2 - Dikeyden 15 ye kadar açıyla gelen sulara karşı koruma. 3 - Dikeyden 60 ye kadar açıyla gelen sulara karşı koruma. 4 - Tüm yönlerden gelen sıçrayan sulara karşı koruma. 5 - Toza karşı koruma 5 - Tüm yönlerden gelen fışkıran sulara karşı koruma. 6 - Toza karşı tam koruma 6 - Tüm yönlerden gelen güçlü su fışkırmalarına karşı koruma. 7 - Geçici süre suya daldırmaya karşı koruma m. ile 1 m. arası. 8 - Sürekli suya daldırmaya karşı koruma.

4 İzolasyon Sınıfları IEC 34 1 : IEC standartlarının 34 1 bölümünün içerisinde izolasyon değerlerinin derecelendirilmesi de yer verilmiştir. Motorların sargıları ve kullanılan izolasyon malzemeleri dayandıkları ısıya göre sınıflandırılmış ve bu ayrım harflerle ifade edilmiştir.

5 İzolasyon sınıfını belirleyen harfler ve anlamları İzolasyon Sınıfı A E B F H Isı yüksekliği Maksimum sargı ısısı Ortam ısısı Kızgın nokta için sınır Pek kullanım alanları bulunmasa da Y ve C sınıfı izolasyon sınıfları da mevcuttur. Bunlardan Y sınıfı (eski gösterimi O'dur) 90 C sıcaklık sınırını belirtirken, C sınıfı 180 C'den büyük sıcaklık sınırını belirtmektedir.

6 Yukarıdaki tabloda belirtilen değerlerin grafiksel gösterimi ise aşağıdaki gibidir. Yukarıda anlatılan standardın Türk Standartlarındaki (TS) karşılığı TSE'nin TS3336 / Mart 1979 kitapçığında detaylı olarak anlatılmıştır.

7 Rakıma göre motorların çalışma performansı değişir. Standart motorlar 40 C ortam ısısına ve 1000 m. rakım yüksekliğine göre imal edilmişlerdir. Bu değerleri aşan çalışma şartları motorun performansına etki edecektir. Etkilenme oranları yandaki tablolarda belirtilmiştir.

8 40 C nin üzerindeki ortam ısılarının motor gücüne etkisi (1000 m.'den düşük rakımlar için) Ortam Isısı Önerilen Çıkış C Gücü % % 50 93% 55 90% % 70 79%

9 1000 m. nin üzerindeki rakım yüksekliklerinin motor gücüne etkisi (40 C ' den düşük ortam ısıları için) Rakım Yüksekliği Önerilen Çıkış Gücü 1000 m. 100% 1500 m. 97% 2000 m % 2500 m. 92% 3500 m % 4000 m % Uzun yılların tecrübelerine ve gözlemlerine dayanarak ısınma ve izolasyon hakkında şu iki saptama yapılabilir ; 1 Motor yükündeki % 4 lük bir artış, ısıda % 10' luk bir artışa neden olmaktadır. 2 İzolasyon sınıfının, kızgın noktasının % 10 aşılması, izolasyon ömrünün % 50 kısalması ile sonuçlanmaktadır.

10 Çalışma Rejimleri (Duty) IEC 34 1 : NEMA standarttı çalışma rejimini sadece sürekli, aralıklı ve özel (genelde dakika ile ifade edilir) olarak üçe ayırmış iken IEC bunu 8 kısımda derecelendirmiştir. Bunlar ; S1 Sürekli çalışma. Motor sabit yükte ısı dengesine ulaşmaya yetecek zaman kadar çalışır. S2 Kısa süreli çalışma. Motor sabit yükte ısı dengesine ulaşmaya yetecek zaman bulamadan çalışır. Durma süreleri motorun ortam ısısına dönmesine yetecek zaman kadardır. S3 Aralıklı periyodik çalışma. Sabit yük ile, ardışık (birbirini izleyen), özdeş çalışma ve durma dönemleri. Isı denge noktasına asla ulaşılmaz. Başlangıç akımının ısı yükselmesine çok az etkisi vardır. S4 Kalkışlı, aralıklı periyodik çalışma. Sabit yük ile, ardışık, özdeş kalkma, çalışma ve durma dönemleri. Isı dengesine asla ulaşılmaz fakat kalkış akımı ısı yükselmesi üzerinde etkilidir. S5 Elektrik frenleme ile aralıklı periyodik çalışma. Ardışık, özdeş kalkış dönemleri, sabit yükte çalışma, elektrik frenleme ve durma. Isı denge noktasına ulaşılmaz.

11 S6 Aralıklı yük ile sürekli çalışma. Sabit yükte ve yüksüz, ardışık, özdeş çalışma dönemleri. Durma periyodu yoktur. S7 Elektrik frenleme ile sürekli çalışma. Ardışık, özdeş kalkış dönemleri, sabit yükte çalışma ve elektrik frenleme. Durma periyodu yoktur. S8 Yük ve hızda periyodik değişmeler ile sürekli çalışma. Ardışık, özdeş kalkış, sabit yükte ve belli bir hızda çalışma, diğer bir yük ve hızda çalışma dönemleri. Durma yoktur. TSE tarafından yayımlanan TS3205 / Nisan 1978 kitapçığında aynı bahis derinlemesine şekillerle ve çizelgelerle yer almaktadır. En sık kullanılanlar açısından kısaca özetlemek gerekirse; S2 türü çalışma rejimi için simgeden sonra rejim süresi belirtilir. Örnek S2 30 dakika. S3 ve S6 çalışma rejimi türleri için simgelerinden sonra çalışma katsayısı verilir. Örnek S3 % 25, S6 % 40 gibi. Yukarıdaki paragrafta belirtilen çalışma rejimlerinin genelde (standart değer değildir) motor çıkış gücüne katsayı olarak etkileri ise aşağıdaki tabloda verildiği gibidir.

12 Kat sayı tablosu Çalışma Rejimi S2 S3 S6 Açıklama 10 dk. 30 dk. 60 dk. Kısa süreli çalışma Aralıklı periyodik çalışma Aralıklı yük ile sürekli çalışma Motor Çıkış Gücü Katsayısı Süre (toplam çalışma süresinin % si) 10% 20% 40% 60%

13 Soğutma Şekilleri IEC 34 6 : IEC standartlarının 34-6 bölümü elektrik motorlarının soğutma şekillerine ayrılmıştır. International Cooling'in kısaltması olan IC harfleri ile ifade edilen bölümde kısaltmayı iki haneli rakamlar takip eder. Bunlardan birincisi soğutma devresinin düzenlemesini, ikincisi ise soğutucunun dolaşımını sağlayan gücün beslenme yöntemini gösterir. Konu ile ilgili detaylı bilgi TSE 3210/Nisan 1978 kitapçığında bulunmaktadır. Bu rakamların anlamlarını içeren tablo ektedir.

14 İlk Rakam soğutma devresinin düzeni Rakamların anlamları 0 - Serbest dolaşım. 0 - Serbest yayılımlı 1 - Giriş borulu havalandırma. 1 - Kendinden dolaşımlı İkinci Rakam soğutucu gücün beslenme yöntemi 2 - Çıkış borulu havalandırma. 2 - Havalandırma, motordan ayrılmaz olan ve ayrı bir mile bağlanmış aygıt ile sağlanmış 3 - Giriş ve çıkış borulu havalandırma. 3 - Havalandırma, motor üzerine takılmış bağımlı bir düzen ile sağlanmış. 4 - Gövde yüzeyinden soğutma. 4 - Kullanılmıyor 5 - Çevreleyen ortam kullanılarak, motoru, motordan ayrılmaz bir soğutucu ile soğutma 6 - Çevreleyen ortam kullanılarak, motoru, motor üzerine takılmış bir aygıt ile soğutma 7 - Çevreleyen ortam kullanılmadan, motoru, motordan ayrılmaz bir aygıt ile soğutma 8 - Çevreleyen ortam kullanılmadan, motoru, motor üzerine takılmış bir aygıt ile soğutma 9 - Bağımsız monte edilmiş soğutma aygıtı ile havalandırma. 5 - Havalandırma, motordan ayrılmaz olan bağımsız bir düzen ile sağlanmış 6 - Havalandırma, motorun üzerine takılmış bağımsız bir düzen ile sağlanmış 7 - Havalandırma, motordan bağımsız ve ayrı bir aygıt ile sağlanmış 8 - Havalandırma, bağıl yer değiştirme ile sağlanmış.

15 Soğutma düzenekleri ile ilgili ayrıntılar Soğutma şeklini daha detaylı ifade eden karmaşık düzenlemeler mevcut iken (örneğin, soğutucu akışkanının cinslerinde hava A ile, hidrojen H ile, azot N ile, karbondioksit C ile, su W ile, yağ U ile kısaltılmaktadır) bu tür ayrıntılara burada girilmemiştir. Son olarak, bazı NEMA standartlarının IEC 34-6'ya karşılıkları ise şöyledir : IC 01 ifadesi NEMA'nın açık dizayn (open design) karşılığıdır. IC 40 ifadesi NEMA'nın TENV (Totally Enclosed Non-Ventilated) karşılığıdır. IC 41 ifadesi NEMA'nın TEFC (Totally Enclosed Fan Cooled) karşılığıdır. IC 48 ifadesi NEMA'nın TEAO (Totally Enclosed Over) karşılığıdır.

16 Yapı Şekilleri IEC 34 7 : Motorların yapım (inşa) tiplerinin ve kurma (montaj) düzenlemelerinin çeşitlerinin sınıflandırılması IEC 34 7 bölümünde yayınlanmıştır ve kolaylık açısından IM (International Mounting) olarak kısaltılmıştır. Bu bölümün simgelemesi iki ayrı kodlamadan oluşmuştur. Kod I : Yalnızca yan kapaklardan yataklanmış ve tek mil çıkıntılı motorları kapsamaktadır. B harfi yatay milli motorları ifade ederken, V harfi düşey motorları simgelemek için seçilmiştir. Bu tip motorlar (yan kapaklardan yataklanmış ve tek mil çıkıntılı) B veya V harflerini takip eden bir sayı ile gösterilir. En çok kullanılan bazıları aşağıda belirtilmiştir. Kod II : Bu kısım genel ve özel kullanım için tasarlanmış tüm elektrik motorlarını kapsamaktadır. IM harflerini takip eden 4 adet rakam ile sınıflandırılmıştır. Rakamların anlamları ise aşağıda belirtilmiştir. 1. rakam Yapım tipinin sınıfını gösterir 2. ve 3. rakam Kurulma (montaj) düzenini gösterir 4. rakam Mil uzantısını gösterir

17 1. rakam 2. ve 3. rakam 4. rakam 1 - Yalnızca yan kapak yataklı ayaklı motorlar 2 - Yalnızca yan kapak yataklı ayak ve flanş üzerine kurulu makineler 3 - Flanşı yan kapak üzerinde olan yalnızca yan kapak yataklı ve flanş üzerine kurulu makineler 4 - Flanşı gövde üzerinde olan yalnızca yataklı flanşı üzerine kurulu makineler Pek çok kombinasyon mevcut olduğundan detaya girilmemiştir. (bkz. TS 3211 çizelge 1-9) 0 - Mil uzantısı yok 1 - Silindirik bir tek mil uzantısı 2 - Silindirik iki mil uzantısı 3 - Konik bir tek mil uzantısı 5 - Yataksız makineler 4 - Konik iki mil uzantısı 6 - Yan kapaklı ve ayaklı yataklı makineler 5 - Flanşlı bir tek mil uzantısı 7 - Yalnızca ayaklı yataklı makineler 6 - Flanşlı iki mil uzantısı sayılarında kapsanma yan düşey makineler 7 - D-ucu uzantısı flaşlı N-ucu uzantısı silindirik 9 - Özel kurulma düzenli makineler 8 - Diğer tüm mil uzantısı

18 Kod I ile Kod II arasındaki bağıntıyı gösteren tablo ise aşağıdadır Kod I Kod II Kod I Kod II IM B 3 IM 1001 IM V 6 IM 1031 IM B 5 IM 3001 IM V 8 IM 9111 IM B 6 IM 1051 IM V 9 IM 9131 IM B 7 IM 1061 IM V 10 IM 4011 IM B 8 IM 1071 IM V 14 IM 4031 IM B 9 IM 9101 IM V 15 IM 2011 IM B 10 IM 4001 IM V 16 IM 4131 IM B 14 IM 3601 IM V 18 IM 3611 IM B 15 IM 1201 IM V 19 IM 3631 IM B 20 IM 1101 IM V 21 IM 3015 IM B 30 IM 9201 IM V 30 IM 9211 IM B 34 IM 2101 IM V 31 IM 9231 IM B 35 IM 2001 IM V 36 IM 2031

19 Gürültü Sınırları IEC 34 9 : Elektrik motorlarının (1 KW 400 KW arası güçler için geçerlidir) 600 r.p.m. ile 3750 r.p.m. hız aralığında ve boşta çalışırken hava ortamına yaydıkları ses gücü düzeyinin maksimum sınırlarını ve yine hava ortamında yaydıkları ve motor yüzeyinden 1 metre mesafe uzaklıktaki gürültü için ortalama ses basıncının maksimum sınırları IEC'nin 34-9 bölümünde anlatılmıştır. Bahsi geçen değerlerin tablo halinde gösterimi IEC'nin bahsi geçen bölümünde anlatıldığı gibi TS'nin 3213 kitapçığında da belirtilmiştir. Konu edilen tablolara genişliğinden dolayı burada yer verilmemiştir. İstek halinde Femsan'dan talep edilmesi rica olunur.

20 Titreşim Değerleri Sınırları IEC : Elektrik motorlarının (56 mm eksen yüksekliğinden büyükler için geçerlidir) 600 r.p.m. ile 3600 r.p.m. hız aralığında ve boşta çalışırken sahip olmaları gereken maksimum mekanik titreşim değerleri IEC kısmında ve TS 9555 / Kasım 1991 kitapçığında belirtilmiştir. Ölçüm yapılacak motor serbest asılma ile elastik şekilde monte edilmiş olmalıdır. Kama yuvasına yarım kama takılmalıdır. Doğru akım motorları nominal hızında çalışacağı voltajla beslenmelidir. Ölçüm yapılması gereken noktalar atıfta bulunulan standartların detayında belirtilmiştir. Elde edilmesi gereken maksimum değerlerin belirtildiği tablo ise aşağıdadır.

21 Titreşim değerleri tablosu Derece Nominal Hız Devir / dakika 56 H < H 225 H > 225 Normal > Düşük > Özel > Değerler mm/s (milimetre saniye) cinsindendir.

Elektrik motorlarında harcanan toplam enerjinin %80 i 1,1-90 kw 2 ve 4 kutuplu motorlar tarafından tüketilmektedir.

Elektrik motorlarında harcanan toplam enerjinin %80 i 1,1-90 kw 2 ve 4 kutuplu motorlar tarafından tüketilmektedir. Asenkron Elektrik Motorlarında Verim İfadesi : Verim (%) = P2 / P1 x 100 P1 = Giriş Gücü P2 = Çıkış Gücü Kayıpların Toplanması Yöntemi ile verim hesabı P1 P2 = Kayıplar Elektrik Motorlarında Kayıplar :

Detaylı

elektrik Teknik Bülten No: 4 ŞUBAT 2011

elektrik Teknik Bülten No: 4 ŞUBAT 2011 Teknik Bülten No: 4 ŞUBAT 2011 elektrik E lektrik motorları, elektrik enerjisini mekanik enerjiye dönüştüren aygıtlardır. elektrik motoru biri sabit (Stator) ve diğeri kendi çevresinde dönen (Rotor ya

Detaylı

1. Bir Elektrikli Tahrikin Esas Kısımları

1. Bir Elektrikli Tahrikin Esas Kısımları 1. Bir Elektrikli Tahrikin Esas Kısımları Bir elektrikli tahrik bir iş makinesinden, onu çalıştıran elektrik motorundan, gücü motordan iş makinesine ileten aktarma elemanlarından ve motorun besleme, koruma,

Detaylı

ASENKRON MOTORLARIN KISA TANITIMI. Bu bölümde kısaca motorlar ve kullanılan terimler tanıtılacaktır.

ASENKRON MOTORLARIN KISA TANITIMI. Bu bölümde kısaca motorlar ve kullanılan terimler tanıtılacaktır. ASENKRON MOTORLARIN KISA TANITIMI Bu bölümde kısaca motorlar ve kullanılan terimler tanıtılacaktır. MOTOR PARÇALARI 1. Motor Gövdesi 2. Stator 3. Stator sargısı 4. Mil 5. Aluminyum kafesli rotor 6.

Detaylı

IP 23 ELEKTRİK MOTORLARI ÜÇ FAZLI ASENKRON SİNCAP KAFESLİ IEC 225-315. ELSAN ELEKTRİK SAN. ve TİC. A.Ş.

IP 23 ELEKTRİK MOTORLARI ÜÇ FAZLI ASENKRON SİNCAP KAFESLİ IEC 225-315. ELSAN ELEKTRİK SAN. ve TİC. A.Ş. IP 3 ELEKTRİK MOTORLARI ÜÇ FAZLI ASENKRON SİNCAP KAFESLİ IEC 5-315 ELSAN ELEKTRİK SAN. ve TİC. A.Ş. GENEL BİLGİLER A. STANDARTLAR Bu tipteki motorlarımız aşağıdaki standart ve normlara uygun olarak imal

Detaylı

ÜÇ FAZLI ASENKRON SİNCAP KAFESLİ TAM KAPALI IEC ELSAN Elektrik San. ve Tic. A.Ş.

ÜÇ FAZLI ASENKRON SİNCAP KAFESLİ TAM KAPALI IEC ELSAN Elektrik San. ve Tic. A.Ş. KAT.NMXF.12.11 FRENLİ ELEKTRİK MOTORLARI ÇİFT HIZLI FRENLİ ELEKTRİK MOTORLARI ÜÇ FAZLI ASENKRON SİNCAP KAFESLİ TAM KAPALI IEC 90-200 ELSAN Elektrik San. ve Tic. A.Ş. www.elsanas.com.tr Etiler Mah. 1458.

Detaylı

TRANSFORMATÖRLER İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER

TRANSFORMATÖRLER İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER TRANSFORMATÖRLER İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER Tüm sarımlarda bakır iletken kullanılır ve bu iletkenlerin izolasyon malzemeleri belirlenmiş izolasyon sınıflarına uygundur. Genellikle tüm ELEKTRA transformatörleri

Detaylı

ELEKTRİK MAKİNELERİ (MEP 112 (ELP211) ) Yazar: Yrd. Doç. Dr. Mustafa Turan S1

ELEKTRİK MAKİNELERİ (MEP 112 (ELP211) ) Yazar: Yrd. Doç. Dr. Mustafa Turan S1 ELEKTRİK MAKİNELERİ (MEP 112) Yazar: Yrd. Doç. Dr. Mustafa Turan S1 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Adapazarı Meslek Yüksekokulu Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı

ABSOLUTE ROTARY ENKODER Çok Turlu Absolute Enkoder, Manyetik Ölçüm GENEL ÖZELLİKLER

ABSOLUTE ROTARY ENKODER Çok Turlu Absolute Enkoder, Manyetik Ölçüm GENEL ÖZELLİKLER ABSOLUTE ROTARY ENKODER Çok Turlu Absolute Enkoder, Manyetik Ölçüm MAS Analog Çıkışlı MAS-S 50 MAS-S 58 MAS-B 50 MAS-B 58 Manyetik prensiple absolute (mutlak) ölçüm 50 mm veya 58 mm gövde çapı seçenekleri

Detaylı

Dalgıç pompalarda soğutma ceketi uygulaması

Dalgıç pompalarda soğutma ceketi uygulaması TEKNİK MAKALE Dalgıç pompalarda soğutma ceketi uygulaması Hazırlayan: Ali Umut Çakıcı Dünyanın öncü kuruluşlarından Grundfos olarak ürettiğimiz her bir dalgıç pompanın karşılığında uygun vasıflarda mevcut

Detaylı

Ölçüm sistemi gösterim aralığı (AB) 350 C gösterim aralığı (AB) ³ 400 C Zaman sabiti t 0.632

Ölçüm sistemi gösterim aralığı (AB) 350 C gösterim aralığı (AB) ³ 400 C Zaman sabiti t 0.632 Veri Sayfası 608201 Sayfa 1/8 İbreli Termometre Özellikler - Panel veya yüzey montaj için sıcaklık göstergesi -Sınıf 1.5 - IP65 koruması - Gövde boyutları: 60 mm çapında, 80 mm çapında ve 100 mm çapında.

Detaylı

IE1 Sınıfı: Standart Verim IE2 Sınıfı: Yüksek Verim IE3 Sınıfı: Premium Verim IE4 Sınıfı: Süper Premium Verim

IE1 Sınıfı: Standart Verim IE2 Sınıfı: Yüksek Verim IE3 Sınıfı: Premium Verim IE4 Sınıfı: Süper Premium Verim 1 Motorlarda Verimlilik Sınıfları IE = International Efficiency Uluslararası Verimlilik IE1 Sınıfı: Standart Verim IE2 Sınıfı: Yüksek Verim IE3 Sınıfı: Premium Verim IE4 Sınıfı: Süper Premium Verim 2 3

Detaylı

TGT Serisi Kanat Açısı Ayarlanabilir

TGT Serisi Kanat Açısı Ayarlanabilir TGT - A4_EN 146-155 TGT 06.07.2011 12:13 Page 246 KANAL TİPİ AKSİYAL FANLAR TGT Serisi Kanat Açısı Ayarlanabilir TGT Serisi ayarlanabilir kanat açılı kanal tipi aksiyal fanların gövdesi çelik sacdan mamuldür.

Detaylı

KONDENSER ÜNİTESİ KATALOĞU

KONDENSER ÜNİTESİ KATALOĞU En Direk Soğutma!! İklimlendirme ve soğutma alanında hızla gelişen teknoloji bu alanda arge faaliyetleri yapılmasının önünü açmıştır. Kondanser ve evaparatör sistemlerinin daha efektif hale gelmesi ve

Detaylı

Ortam havası ile soğutma sistemleri

Ortam havası ile soğutma sistemleri Ortam havası ile soğutma sistemleri TopTherm fan-filtreler TopTherm fan-filtre üniteleri...20 55 m 3 /h...316 TopTherm fan-filtre üniteleri...105 180 m 3 /h...317 TopTherm fan-filtre üniteleri...230 550

Detaylı

İngiliz Bilim Müzesinde gösterimde olan orijinal AC Tesla İndüksiyon Motorlarından biri.

İngiliz Bilim Müzesinde gösterimde olan orijinal AC Tesla İndüksiyon Motorlarından biri. Levent ÖZDEN ASENKRON MOTORLARA GENEL BİR BAKIŞ Alternatif akım makinelerinin isimlendirilmesi ürettikleri döner manyetik alanın (stator manyetik alanı), döner mekanik kısım (rotor) ile eş zamanlı oluşu

Detaylı

RULMANLI YATAKLAR. Dönme şeklindeki izafi hareketi destekleyen ve yüzeyleri arasında yuvarlanma hareketi olan yataklara rulman adı verilir.

RULMANLI YATAKLAR. Dönme şeklindeki izafi hareketi destekleyen ve yüzeyleri arasında yuvarlanma hareketi olan yataklara rulman adı verilir. RULMANLI YATAKLAR Yataklar iki eleman arasındaki bir veya birkaç yönde izafi harekete minimum sürtünme ile izin veren fakat kuvvet doğrultusundaki harekete engel olan destekleme elemanlarıdır. Dönme şeklindeki

Detaylı

Genişlik=600mm Derinlik=1000mm

Genişlik=600mm Derinlik=1000mm 9 DYNAmic TX Dikili Tip Kabinetler Genişlik W: 600 mm. Derinlik D: 000 mm. Genişlik=600mm Derinlik=000mm Yük Taşıma Kapasitesi: 600 kg. Standart Yükseklikler: 3 farklı U yüksekliği: 26U, 36U, Standartlar

Detaylı

Aksiyal. AWD, AQD Serisi Duvar Tipi Aksiyal Fanlar. Fan Gövde Yapısı. Hava Akış Yönü ENDÜSTRİYEL AKSİYAL FAN. AWD Genel AQD. Motor. Gövde.

Aksiyal. AWD, AQD Serisi Duvar Tipi Aksiyal Fanlar. Fan Gövde Yapısı. Hava Akış Yönü ENDÜSTRİYEL AKSİYAL FAN. AWD Genel AQD. Motor. Gövde. ENDÜSTRİYEL AKSİYAL FAN AWD, AQD Serisi Duvar Tipi Aksiyal Fanlar AWD Genel AQD 1 m³/h6.m³/h arası geniş üretim aralığı ve mm mm arası 19 farklı çapta üretim seçeneği mevcuttur. Çift yönlü model imkanı

Detaylı

SENKRON ALTERNATÖRLER

SENKRON ALTERNATÖRLER SENKRON ALTERNATÖRLER 160 SERİSİ 4 KUTUPLU 50/60 Hz - TRİFAZE Teknik Katalog ÖZELLİKLER VE OPSİYONEL STANDARTLAR: Genpower senkron alternatörler, IEC 34.1/34.2-U.T.E.NF C51.111-VDE 530-B.S. 499965000-

Detaylı

ÇİFT HIZLI ELEKTRİK MOTORLARI

ÇİFT HIZLI ELEKTRİK MOTORLARI KAT.NMSC.05.09 ÇİFT HIZLI ELEKTRİK MOTORLARI ÜÇ FAZLI ASENKRON SİNCAP KAFESLİ TAM KAPALI IEC 90-315 ELSAN Elektrik San. ve Tic. A.Ş. www.emtas.com.tr tr Etiler Mah. 1458. Sokak No: 40 Etimesgut/06790/ANKARA

Detaylı

50 Hz. DOC - DIWA - DOMO DOMO GRI - DN - DL Serisi ELEKTRİKLİ DRENAJ VE PİS SU POMPALARI

50 Hz. DOC - DIWA - DOMO DOMO GRI - DN - DL Serisi ELEKTRİKLİ DRENAJ VE PİS SU POMPALARI 50 Hz DOC - DIWA - DOMO DOMO GRI - DN - DL Serisi ELEKTRİKLİ DRENAJ VE PİS SU POMPALARI Kod 191004441 Rev.A Baskı 12/2009 Temiz ve az kirli su için Dalgıç tipi Elektrikli Pompalar DIWA Serisi Temiz ve

Detaylı

Radyal. RKD Serisi Motor Hava Akımı Dışında Prizmatik Kanal Tipi Fanlar 120 ºC. Fan Gövde Yapısı. Hava Akış Yönü R K D S 80 B 4 T ST 40

Radyal. RKD Serisi Motor Hava Akımı Dışında Prizmatik Kanal Tipi Fanlar 120 ºC. Fan Gövde Yapısı. Hava Akış Yönü R K D S 80 B 4 T ST 40 ENDÜSTRİYEL RADYAL FAN RKD Serisi Motor Hava Akımı Dışında Prizmatik Kanal Tipi Fanlar 12 ºC Filtreler galvaniz çelik kasa içerisindedir. Kaset tipi değiştirilebilir şekildedir. Bakım kapağı mevcuttur.

Detaylı

SENKRON ALTERNATÖRLER

SENKRON ALTERNATÖRLER SENKRON ALTERNATÖRLER 450 SERİSİ 4 KUTUPLU 50/60 Hz - TRİFAZE Teknik Katalog ÖZELLİKLER VE OPSİYONEL STANDARTLAR: Genpower senkron alternatörler, IEC 34.1/34.2-U.T.E.NF C51.111-VDE 530-B.S. 499965000-

Detaylı

REDÜKTOR & DİŞLİ İMALATI. Ürün Kataloğu

REDÜKTOR & DİŞLİ İMALATI. Ürün Kataloğu REDÜKTOR & DİŞLİ İMALATI Ürün Kataloğu Hakkımızda 2007 yılında kurulan PARS MAKSAN, 2009 yılına kadar talaşlı imalat, alüminyum döküm, model yapımı alanlarında faaliyet göstermiştir. 2009 yılında üretim

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI BİLGİ BELGE MERKEZİ(BBM)

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI BİLGİ BELGE MERKEZİ(BBM) TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI BİLGİ BELGE MERKEZİ(BBM) Döküman Bilgileri EMO BBM Yayın Kodu : 222 Teknik Bilginin Adı : TRAFO - TRANSFORMATÖRLER İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER ; Yayın Dili ELECTRA : Türkçe

Detaylı

AC MOTOR ATÖLYE BAKIM/ONARIM RAPORU

AC MOTOR ATÖLYE BAKIM/ONARIM RAPORU AC MOTOR ATÖLYE BAKIM/ONARIM RAPORU Rapor Kodu: XXXXX.XX.XX.XX GENEL BİLGİLER İşletme Adı: İşletme Adresi: Ekipman: XXXXXX XXXXXX XXXXXX MOTOR ETİKET BİLGİLERİ Marka: SCHORCH Tip: AN5200L-GZ023-Z Seri

Detaylı

SENKRON ALTERNATÖRLER

SENKRON ALTERNATÖRLER SENKRON ALTERNATÖRLER 355 SERİSİ 4 KUTUPLU 50/60 Hz - TRİFAZE Teknik Katalog ÖZELLİKLER VE OPSİYONEL STANDARTLAR: Genpower senkron alternatörler, IEC 34.1/34.2-U.T.E.NF C51.111-VDE 530-B.S. 499965000-

Detaylı

ÜÇ FAZ ASENKRON MOTORDA FAZ DİRENÇLERİNİ ÖLÇME

ÜÇ FAZ ASENKRON MOTORDA FAZ DİRENÇLERİNİ ÖLÇME DENEY-1 ÜÇ FAZ ASENKRON MOTORDA FAZ DİRENÇLERİNİ ÖLÇME Kapaksız raporlar değerlendirilmeyecektir. 1. Teorik Bilgi Asenkron Motorların Genel Tanımı Asenkron makinalar motor ve jeneratör olarak kullanılabilmekle

Detaylı

SENKRON ALTERNATÖRLER

SENKRON ALTERNATÖRLER SENKRON ALTERNATÖRLER 315 SERİSİ 4 KUTUPLU 50/60 Hz - TRİFAZE Teknik Katalog ÖZELLİKLER VE OPSİYONEL STANDARTLAR: Genpower senkron alternatörler, IEC 34.1/34.2-U.T.E.NF C51.111-VDE 530-B.S. 499965000-

Detaylı

PRİZMATİK VE SİLİNDİRİK KANAL TİPİ ELEKTRİKLİ ISITICI DTIK-01-02

PRİZMATİK VE SİLİNDİRİK KANAL TİPİ ELEKTRİKLİ ISITICI DTIK-01-02 PRİZMATİK VE SİLİNDİRİK KANAL TİPİ ELEKTRİKLİ ISITICI DTIK-01-02 DTIK-01 DTIK-02 MALZEME : Kasa 1 mm. Kalınlıkta galvaniz veya paslanmaz malzemeden ısıtıcı rezistanslar paslanmaz malzemeden imal edilir.

Detaylı

ATEX. Radyal. RCEY Serisi Dahili Motorlu Radyal Yatay Atışlı Exproof Çatı Tipi Fan. Fan Gövde Yapısı. Hava Akış Yönü.

ATEX. Radyal. RCEY Serisi Dahili Motorlu Radyal Yatay Atışlı Exproof Çatı Tipi Fan. Fan Gövde Yapısı. Hava Akış Yönü. ENDÜSTRİYEL RADYAL FAN RCEY Serisi Dahili Motorlu Radyal Yatay Atışlı Exproof Çatı Tipi Fan EXPROOF ATEX Kodlama Anahtarı Genel Çatılarda ve dış mahalde kullanılmak üzere tasarlanmış çok yönlü vantilatörlerdir.

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI KONU VE KAPSAM: Alçak gerilim dağıtım panoları, bina içinde kullanılan, zemine montajlı, serbest dikili tip olarak prefabrik standart fonksiyonel

Detaylı

Isı eşanjörleri. WL Tipi. Dairesel kesitli kanal sistemindeki hava akışının yeni den ısıtılması için. 02/2016 DE/tr K

Isı eşanjörleri. WL Tipi. Dairesel kesitli kanal sistemindeki hava akışının yeni den ısıtılması için. 02/2016 DE/tr K .1 X X testregistrierung Isı eşanjörleri Tipi Dairesel kesitli kanal sistemindeki hava akışının yeni den ısıtılması için TVR Tipi VAV terminal üniteleri ve RN veya VFC Tipi gücünü mekanik olarak kendi

Detaylı

DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR IRB-IRT Serisi

DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR IRB-IRT Serisi Montaj alanının çok kısıtlı olduğu veya fanın dikdörtgen kanala montaj edilmesinin gerektiği genel havalandırma uygulamalarına uygun dikdörtgen kanal tipi fanlar. Yüksek performanslı radyal fanlar. Bütün

Detaylı

3) Isı kazancının eşit dağılımı, küte volanı ve solar radyasyon kaynaklı ısı yükü (Q radyasyon )

3) Isı kazancının eşit dağılımı, küte volanı ve solar radyasyon kaynaklı ısı yükü (Q radyasyon ) 3) Isı kazancının eşit dağılımı, küte volanı ve solar radyasyon kaynaklı ısı yükü (Q radyasyon ) Genellikle, bir soğuk hava deposunun çeşitli duvarlarından giren ısı kazancının bu duvarlara eşit dağılması

Detaylı

Yatay Tek Kademeli Santrifüj Pompalar. EA Serisi

Yatay Tek Kademeli Santrifüj Pompalar. EA Serisi Yatay Tek Kademeli Santrifüj Pompalar EA Serisi Tecrübe Pompa teknolojileri alanındaki 35 yılı aşkın AR-GE, üretim ve uygulama deneyimi, uzman satış ve satış sonrası hizmetlerimiz ile kaliteden ödün vermeden

Detaylı

DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR ILB / ILT Serisi

DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR ILB / ILT Serisi Galvaniz çelikten imal edilen ve motor gövdesini kanal bağlantısından sökmeden motor ve kanat bölümüne müdahale edilmesine olanak sağlayan müdahale kapağına sahip olan dikdörtgen kanal tipi fanlar. Tüm

Detaylı

1000 V a kadar Çıkış Voltaj. 500 V a kadar İzolasyon Sınıfı. F 140C İzolasyon Malzemesi IEC EN 60641-2 Çalışma Frekansı. 50-60 Hz.

1000 V a kadar Çıkış Voltaj. 500 V a kadar İzolasyon Sınıfı. F 140C İzolasyon Malzemesi IEC EN 60641-2 Çalışma Frekansı. 50-60 Hz. BİR ve İKİ FAZLI İZOLASYON TRANSFORMATÖR Bir ve İki fazlı olarak üretilen emniyet izolasyon transformatör leri insan sağlığı ile sistem ve cihazlara yüksek güvenliğin istenildiği yerlerde kullanılır. İzolasyon

Detaylı

Bobin Gövdesi. Flanşı Tork Ayar Vidası. Balata. Dişli. Montaj Vidası

Bobin Gövdesi. Flanşı Tork Ayar Vidası. Balata. Dişli. Montaj Vidası Kompakt bir yapıya sahip olan serisi frenler kontrollü veya kontrolsüz elektrik kesilmelerinde devreye giren kolay montajlı sistemlerdir. Vinç ve otomasyon sistemlerinde, asansörlerde, tekstil, tarım,

Detaylı

industrial sectional door letoon endustriyel SEKSiYONEL kapı Door Point Letoon Hangar

industrial sectional door letoon endustriyel SEKSiYONEL kapı   Door Point Letoon Hangar letoon endustriyel SEKSiYONEL kapı www.letoonyapi.com.tr Seksiyonel Kapı Genel Özellikleri Yoğun poliüretan izolasyonlu kapı panellerinden oluşan seksiyonel kapı, yapının duvar, tavan ve diğer özelliklerine

Detaylı

GENEL BĐLGĐLER. Rakım [m] Düzeltme fakt., k2. ÖRNEK Anma (etiket) gücü Ortam sıcaklığı Rakım

GENEL BĐLGĐLER. Rakım [m] Düzeltme fakt., k2. ÖRNEK Anma (etiket) gücü Ortam sıcaklığı Rakım KAT.DKPM.01.11 UYGULAMA VE GENEL BĐLGĐLER Yerin derinliklerinden suyu çıkartan derin kuyu dik türbin pompaları; zirai sulamada, içme ve kullanma suyu temininde en etkili ve en fazla kullanılan pompa türüdür.

Detaylı

ELEKTRİK MOTORLARI İLE İLGİLİ ÇEVREYE DUYARLI TASARIM GEREKLERİNE DAİR TEBLİĞ (SGM-2012/2)

ELEKTRİK MOTORLARI İLE İLGİLİ ÇEVREYE DUYARLI TASARIM GEREKLERİNE DAİR TEBLİĞ (SGM-2012/2) 7 Şubat 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28197 TEBLİĞ Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: ELEKTRİK MOTORLARI İLE İLGİLİ ÇEVREYE DUYARLI TASARIM GEREKLERİNE DAİR TEBLİĞ (SGM-2012/2) Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

TS EN ISO SNM / SNM-V. Monoblok Santrifüj Pompalar ATEX SNM 02 04-10

TS EN ISO SNM / SNM-V. Monoblok Santrifüj Pompalar ATEX SNM 02 04-10 TS EN ISO 9905 SN / SNV onoblok Santrifüj ompalar ATEX SN 02 0410 Genel Bilgiler SN / SNV Basılabilen Sıvılar SN / SNV pompalar içinde katı parçacıklar ve elyaf bulunmayan, temiz veya çok hafif kirli,

Detaylı

SNL HAT TİPİ (IN-LINE) POMPALAR

SNL HAT TİPİ (IN-LINE) POMPALAR HAT TİPİ (IN-LINE) POMPALAR Basılabilen Sıvılar pompalar temiz veya çok hafif kirli düşük viskoziteli sıvıları basmaya uygundur. Teknik Bilgiler Basma Flanşı Debi Basma Yüksekliği Hız Motor Gücü Çalışma

Detaylı

KANAL TİPİ RADYAL FANLAR ILHB-ILHT Serisi

KANAL TİPİ RADYAL FANLAR ILHB-ILHT Serisi Uygulamalar Yangın durumunda duman ve sıcak gaz egzozu Ticari ve endüstriyel tesislerdeki kirli havanın atımı. Profesyonel mutfaklarda kirli havanın atımı. Tüm pozisyonlarda ve tüm yüzlerdeki bağlantılarda

Detaylı

REDÜKTOR & DİŞLİ İMALATI. Ürün Kataloğu

REDÜKTOR & DİŞLİ İMALATI. Ürün Kataloğu REDÜKTOR & DİŞLİ İMALATI Ürün Kataloğu Hakkımızda 2007 yılında kurulan PARS MAKSAN, 2009 yılına kadar talaşlı imalat, alüminyum döküm, model yapımı alanlarında faaliyet göstermiştir. 2009 yılında üretim

Detaylı

PATLAMA KORUMALI RADYAL VANTILATORLER

PATLAMA KORUMALI RADYAL VANTILATORLER PATLAMA KORUMALI RADYAL VANTILATORLER 2017 IZMIR TEK EMIŞLI PATLAMA KORUMALI FANLAR RSD 18F/4.Ex Fan Modeli Max. Debi 1380 m3/h Minimum Statik Basınç 50 Pa Maksimum Statik Basınç 200 Pa Maksimum Çalışma

Detaylı

MODEL 1500 Tek Kanallı Askıda Katı Madde Ölçüm Sistemi

MODEL 1500 Tek Kanallı Askıda Katı Madde Ölçüm Sistemi MODEL 1500 Tek Kanallı Askıda Katı Madde Ölçüm Sistemi Optik ve Dijital Sıfıra Yakın Sensör Sapması Sarf Malzeme Yok Hareketli Parça Yok MLSS (Aktif Çamur), RAS (Geri Devir), WAS (Atık Aktif Çamur) Ölçümleri

Detaylı

SENKRON ALTERNATÖRLER

SENKRON ALTERNATÖRLER SENKRON ALTERNATÖRLER 0 SERİSİ 4 KUTUPLU 50/60 Hz - TRİFAZE Teknik Katalog ÖZELLİKLER VE OPSİYONEL STANDARTLAR: Genpower senkron alternatörler, IEC 34.1/34.2-U.T.E.NF C51.111-VDE 5-B.S. 499965000- NEMA

Detaylı

IN-LINE TİP YANDAN EMİŞLİ SALYANGOZLU MONOBLOK SANTRİFÜJ POMPALAR YEP

IN-LINE TİP YANDAN EMİŞLİ SALYANGOZLU MONOBLOK SANTRİFÜJ POMPALAR YEP IN-LINE TİP YANDAN EMİŞLİ SALYANGOZLU MONOBLOK SANTRİFÜJ POMPALAR YEP 0 200 Yüksek verim, Uzun ömür, Üstün kalite, DIN 2533 ve TS EN 092-2 ve TS EN 092- normlarına uygun flanşlar, IEC, VDE normlarına uygun

Detaylı

MAKĠNE ELEMANLARI II REDÜKTÖR PROJESĠ

MAKĠNE ELEMANLARI II REDÜKTÖR PROJESĠ T.C PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKĠNE ELEMANLARI II REDÜKTÖR PROJESĠ Öğrencinin; Adı: Cengiz Görkem Soyadı: DENGĠZ No: 07223019 DanıĢman: Doç. Dr. TEZCAN ġekercġoğlu

Detaylı

TS EN ISO. Düz Boruya Monte Edilen SNL. Santrifüj Pompalar ATEX SNL 02 04-10

TS EN ISO. Düz Boruya Monte Edilen SNL. Santrifüj Pompalar ATEX SNL 02 04-10 TS EN ISO 9905 Düz Boruya Monte Edilen Santrifüj Pompalar ATEX 02 0-10 Genel Bilgiler Basılabilen Sıvılar pompalar temiz veya çok hafif kirli düşük viskoziteli sıvıları basmaya uygundur. Teknik Bilgiler

Detaylı

HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA GRUBU. İklimlendirme Sistemleri.

HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA GRUBU. İklimlendirme Sistemleri. MC HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA GRUBU İNŞAAT VE YAI SEKTÖRÜ, TURİZM SEKTÖRÜ, EĞİTİM KURUMLARI, FABRİKALAR, HASTANELER, ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ, İDARİ BİNALAR, SOSYAL TESİSLER. İklimlendirme Sistemleri MC MC

Detaylı

AKSİYAL FANLAR [PAF SERİSİ ÜRÜN KATALOĞU] Havalandırma Lüks Değil!

AKSİYAL FANLAR [PAF SERİSİ ÜRÜN KATALOĞU] Havalandırma Lüks Değil! Havalandırma Lüks Değil! Her geçen gün katlanarak artan şehir yaşamı bazı ihtiyaçları da beraberinde getirmiştir. Fert başına gittikçe daralan yaşam alanları insanları iç içe yaşamaya zorlamaktadır. Hem

Detaylı

Kompakt panolar. Kompakt panolar AE. Kompakt sistem panoları CM. Plastik panolar KS. Kompakt panolar AE...46

Kompakt panolar. Kompakt panolar AE. Kompakt sistem panoları CM. Plastik panolar KS. Kompakt panolar AE...46 Kompakt panolar Kompakt panolar AE Kompakt panolar AE...46 Kompakt sistem panoları CM Genişlik 600 800 mm...50 Genişlik 1000 1200 mm...51 Plastik panolar KS Plastik panolar KS...52 Rittal Katalog 34/Endüstriyel

Detaylı

Motorlu Redüktör Çeşitlerimiz

Motorlu Redüktör Çeşitlerimiz Motorlu Redüktör Çeşitlerimiz Ayak / Flanş Bağlantılı Redüktörler PA/PF Serisi Ayak montajlı, helisel dişlili redüktörler ( pa) Flanş montajlı, helisel dişlili redüktörler ( pf) Robus döküm gövde sağlam

Detaylı

MONTAJ NOTLARI. MONTAJ VE BAKIM NOTLARI ACG-AltiLED KAÇ ADET ARMATÜR KULLANILMALI

MONTAJ NOTLARI. MONTAJ VE BAKIM NOTLARI ACG-AltiLED KAÇ ADET ARMATÜR KULLANILMALI KAÇ ADET ARMATÜR KULLANILMALI Amerikan Aydınlatma Mühendisleri Topluluğu (IESNA) nun tavsiye ettiği aydınlanma seviyeleri aşağıdaki gibidir: - Üretimin yapılmadığı lobi, hol v.b. genel alanlar (50-100

Detaylı

Isı eşanjörleri. WT Tipi. Dikdörtgen kesitli kanal sistemindeki hava akışının yeniden ısıtılması için. 02/2016 DE/tr K

Isı eşanjörleri. WT Tipi. Dikdörtgen kesitli kanal sistemindeki hava akışının yeniden ısıtılması için. 02/2016 DE/tr K .1 X X testregistrierung Isı eşanjörleri Tipi Dikdörtgen kesitli kanal sistemindeki hava akışının yeniden ısıtılması için TVR, TZ-Silenzio, TVJ veya TVT Tipi VAV terminal üniteleri ve EN Tipi gücünü mekanik

Detaylı

ÇEVRE SICAKLIĞININ SOĞUTMA ÇEVRİMİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ

ÇEVRE SICAKLIĞININ SOĞUTMA ÇEVRİMİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇEVRE SICAKLIĞININ SOĞUTMA ÇEVRİMİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ 02065678 Necati ÇALIŞKAN TERMODİNAMİK ve ISI TEKNİĞİ ANABİLİM DALINDA HAZIRLANAN LİSANS

Detaylı

SENKRON ALTERNATÖRLER

SENKRON ALTERNATÖRLER SENKRON ALTERNATÖRLER 225 SERİSİ 4 KUTUPLU 50/60 Hz - TRİFAZE Teknik Katalog ÖZELLİKLER VE OPSİYONEL STANDARTLAR: Genpower senkron alternatörler, IEC 34.1/34.2-U.T.E.NF C51.111-VDE 530-B.S. 499965000-

Detaylı

MONOFAZE TRANSFORMATÖRLER

MONOFAZE TRANSFORMATÖRLER TRANSFORMATÖRLER MONOFAZE TRANSFORMATÖRLER EMNİYET İZOLASYON TİPİ TRANSFORMATÖRLER Genel kullanıma yönelik olarak tasarlanan emniyet-izolasyon tipi transformatörler, endüstride voltaj dönüşümüne veya izolasyonuna

Detaylı

Türbin modeli : LARUS45. Güç: 45 kw. (Maksimum) Kanat çapı: 15,6 m., 3 kanat.

Türbin modeli : LARUS45. Güç: 45 kw. (Maksimum) Kanat çapı: 15,6 m., 3 kanat. TEKNİK BİLGİLER Türbin modeli : LARUS45 Güç: 45 kw. (Maksimum) Kanat çapı: 15,6 m., 3 kanat. Kule : Bakım ve kurulum eğilmesi yapılabilen, hidrolik piston monte edilebilen, galvanizli çelik kule. Yükseklik

Detaylı

Yavru şanzıman, genel görünüm. Genel bilgiler. Tanımlama EK 730 P

Yavru şanzıman, genel görünüm. Genel bilgiler. Tanımlama EK 730 P Genel bilgiler Bu belge Scania yavru şanzıman hakkındaki en önemli teknik ayrıntıların bir derlemesini içerir. Tanımlama Yavru şanzımanların tanımlanması, aşağıdaki örnekte olduğu gibi bir karakter kombinasyonundan

Detaylı

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu kılavuzun amacı bir motoru çalıştırmak üzere bir sürücünün kurulması için gerekli temel bilgileri sunmaktır. Lütfen www.controltechniques.com/userguides veya www.leroy-somer.com/manuals adresinden indirebileceğiniz

Detaylı

Faaliyet Konularımız

Faaliyet Konularımız 1 Faaliyet Konularımız ISI TRANSFER ÜRÜNLERİ Plakalı Eşanjör Lehimli Eşanjör Borulu ve Tübüler Eşanjör Daire Giriş İstasyonları BASINÇLI KAPLAR Boyler Akümülasyon Tankları Genleşme Tankları Paslanmaz Proses

Detaylı

RAY MEKANİK ISI SAYACI (KALORİMETRE)

RAY MEKANİK ISI SAYACI (KALORİMETRE) (KALORİMETRE) UYGULAMA Enerji ve debi ölçümü için çark tarama özelliğine sahip tamamıyla elektronik bir ısı sayacıdır. 5-90 C arası ısıtma ve/veya soğutma hatlarındaki faturalandırma için kullanılacak

Detaylı

Aksiyal. AKDF Serisi Kanal Tipi Aksiyal Duman Tahliye Fanları 200 C / 2 h - 300 C / 2 h - 400 C / 2 h. Fan Gövde Yapısı.

Aksiyal. AKDF Serisi Kanal Tipi Aksiyal Duman Tahliye Fanları 200 C / 2 h - 300 C / 2 h - 400 C / 2 h. Fan Gövde Yapısı. ENDÜTRİYEL AKİYAL FAN AKDF erisi Kanal Tipi Aksiyal Duman Tahliye Fanları C / h C / h C / h Genel Tahliye ve besleme sistemlerinde, çift yönlü model imkanıyla geniş kullanım alanına sahip fanlardır. Yüksek

Detaylı

YÜKSEK DEBİLİ JET NOZUL

YÜKSEK DEBİLİ JET NOZUL YÜKSEK DEBİLİ JET NOZUL YÜKSEK DEBİLİ JET NOZUL DTD-19 Malzeme: Kullanım yeri: Montaj Özellikleri: Kaplama: Aksesuarlar: Özel sertleştirilmiş aluminyum sacdan imal edilir Havalandırma sistemlerinde üfleme

Detaylı

OFFLINE SERIES GLOBAL STANDARD COOLER

OFFLINE SERIES GLOBAL STANDARD COOLER OFFLINE SERIES GLOBAL STANDARD COOLER AC-MOTORLU VE POMPALI YAĞ VE HAVA SOĞUTMA SİSTEMLERİ ÜRÜN BİLGİLERİ AKG-Line, yüksek performanslı endüstriyel alüminyum radyatör sistemlerinde piyasa lideri olan kuruluşumuzun

Detaylı

Online teknik sayfa PBS-RB100SG2SS0BMA0Z PBS BASINÇ SENSÖRLERI

Online teknik sayfa PBS-RB100SG2SS0BMA0Z PBS BASINÇ SENSÖRLERI Online teknik sayfa PBS-RB100SG2SS0BMA0Z PBS A B C D E F Resimler farklı olabilir Sipariş bilgileri Tip Stok no. PBS-RB100SG2SS0BMA0Z 6041615 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/pbs H I J K

Detaylı

ED12-REGÜLATÖRLER 2013

ED12-REGÜLATÖRLER 2013 ED12-REGÜLATÖRLER 2013 Regülatörler Şebeke gerilimindeki yükselme düşme gibi dengesizlikleri önleyip gerilim regülasyonu yapan elektriksel cihazlara regülatör denir. Regülatörler elektrik enerjisini içerisindeki

Detaylı

Yüksek verimli içme suyu pompası. Calio-Therm S. Tip Kitapçığı

Yüksek verimli içme suyu pompası. Calio-Therm S. Tip Kitapçığı Yüksek verimli içme suyu pompası Calio-Therm S Tip Kitapçığı Baskı Tip Kitapçığı Calio-Therm S Tüm hakları saklıdır. Bu kitabın içeriği üreticinin izni olmadan dağıtılamaz, çoğaltılamaz, düzenlenemez veya

Detaylı

ABSOLUTE ROTARY ENKODER Tek Turlu Absolute Enkoder, Manyetik Ölçüm GENEL ÖZELLİKLER

ABSOLUTE ROTARY ENKODER Tek Turlu Absolute Enkoder, Manyetik Ölçüm GENEL ÖZELLİKLER ABSOLUTE ROTARY ENKODER Tek Turlu Absolute Enkoder, Manyetik Ölçüm SAS Analog Çıkışlı SAS-S (ŞAFTLI) SAS- B (YARI HOLLOW ŞAFTLI) SAS-K (KOLLU) GENEL ÖZELLİKLER SAS serisi enkoderler absolute olarak çalışırlar.

Detaylı

250-280 GÖVDE PİK MOTOR SERİSİ

250-280 GÖVDE PİK MOTOR SERİSİ 250-280 GÖVDE PİK SERİSİ WAT markasının bilinen ve güvenilen kalite ve performansıyla kw 250 gövde büyüklüğüne kadar motor üretimini gerçekleştiren Arçelik, yoğun tasarım çalışmalarını tamamladıktan sonra

Detaylı

Teknik Resim TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU. 9. Alıştırma Toleransları. Yrd. Doç. Dr. Garip GENÇ. [ ES (es) = EBÖ AÖ ]

Teknik Resim TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU. 9. Alıştırma Toleransları. Yrd. Doç. Dr. Garip GENÇ. [ ES (es) = EBÖ AÖ ] TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU Teknik Resim Toleransın Tanımı ve Önemi Elde edilen ölçü ve şekil, çizim üzerinde belirtilen değerden biraz büyük veya biraz küçük olabilir. İşte bu iki sınır arasındaki

Detaylı

IN-LINE TİP YANDAN EMİŞLİ SALYANGOZLU MONOBLOK SANTRİFÜJ POMPALAR YEP

IN-LINE TİP YANDAN EMİŞLİ SALYANGOZLU MONOBLOK SANTRİFÜJ POMPALAR YEP IN-LINE TİP YANDAN EMİŞLİ SALYANGOZLU MONOBLOK SANTRİFÜJ POMPALAR YEP 40 200 Yüksek verim, Uzun ömür, Üstün kalite, DIN 2533 ve TS EN 1092-2 ve TS EN 1092-1 normlarına uygun flanşlar, IEC, VDE normlarına

Detaylı

PRİZMATİK VE SİLİNDİRİK KANAL TİPİ ELEKTRİKLİ ISITICI

PRİZMATİK VE SİLİNDİRİK KANAL TİPİ ELEKTRİKLİ ISITICI PRİZMATİK VE SİLİNDİRİK KANAL TİPİ ELEKTRİKLİ ISITICI PRİZMATİK VE SİLİNDİRİK KANAL TİPİ ELEKTRİKLİ ISITICI DTIK-01-02 DTIK-01 DTIK-02 MALZEME : Kasa 1 mm. Kalınlıkta galvaniz veya paslanmaz malzemeden

Detaylı

JET FANLAR [PAF-J SERİSİ ÜRÜN KATALOĞU] Havalandırma Lüks Değil!

JET FANLAR [PAF-J SERİSİ ÜRÜN KATALOĞU] Havalandırma Lüks Değil! Havalandırma Lüks Değil! Her geçen gün katlanarak artan şehir yaşamı bazı ihtiyaçları da beraberinde getirmiştir. Fert başına gittikçe daralan yaşam alanları insanları iç içe yaşamaya zorlamaktadır. Hem

Detaylı

KAYIŞ KASNAKLI HÜCRELİ FANLAR CVTT Serisi

KAYIŞ KASNAKLI HÜCRELİ FANLAR CVTT Serisi KYIŞ KSNKLI HÜCRELİ FNLR Galvanizli çelik sacdan imal edilmiş, içte melamin akustik izolasyon (M1) ile kaplanmış öne eğik kayış tahrikli hücreli fanları. Tüm modellerde titreşim önleme sistemine monte

Detaylı

EVS Serisi Dikey Çok Kademeli Komple Paslanmaz Çelik Santrifüj Pompalar

EVS Serisi Dikey Çok Kademeli Komple Paslanmaz Çelik Santrifüj Pompalar EVS Serisi Dikey Çok Kademeli Komple aslanmaz Ürüne Genel Bakış EVS serisi, su ile temas eden bütün parçaları paslanmaz çelik olan yüksek verimli, sessiz, sürekli çalışmaya uygun çok kademeli santrifüj

Detaylı

Geri dönüşsüz damperler

Geri dönüşsüz damperler ,1 X X testregistrierung Geri dönüşsüz damperler Tipi Kanal sistemin içine monte Geri dönüşsüz damperler, sistem çalışır durumda değilken istenilen hava akış yönüne karşı istenmeyen hava akışlarını önler.

Detaylı

Kapalı Ürün AB Gürültü Mevzuatına Göre Test 2000/14/EC sayılı. Voltage kva kw kva kw 400/

Kapalı Ürün AB Gürültü Mevzuatına Göre Test 2000/14/EC sayılı. Voltage kva kw kva kw 400/ TANITIM 4 ZAMANLI SU SOĞUTMALI DİZEL MOTOR,MEKANİK FANLI VE KORUYUCU KAFESLİ RADYATÖR,AKÜ İLE ÇALIŞTIRMA,AKÜ KABLOLARI VE SEHPASI,ŞARJ ALTERNATÖRÜ,MEKANİK GOVERNOR,MOTOR SUYU ISITICISI,ESNEK RADYATÖR HORTUMLARI,TİTREŞİM

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Döşeme tipi ünite EEDTR FVQ-C

Klima. Teknik Bilgiler. Döşeme tipi ünite EEDTR FVQ-C Klima Teknik Bilgiler Döşeme tipi ünite EEDTR3-00 FVQ-C İç Ünite Döşeme tipi ünite FVQ-C İÇİNDEKİLER FVQ-C Özellikler................................................2 2 Teknik Özellikler........................................3

Detaylı

Online teknik sayfa. PBSH-CB2X5SHGEFD5A0Z PBS Hygienic BASINÇ SENSÖRLERI

Online teknik sayfa. PBSH-CB2X5SHGEFD5A0Z PBS Hygienic BASINÇ SENSÖRLERI Online teknik sayfa PBSH-CB2X5SHGEFD5A0Z PBS Hygienic A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Resimler farklı olabilir Ayrıntılı teknik bilgiler Özellikler Ortam Basınç türü Ölçüm mesafesi Aşırı direnç dayanımı

Detaylı

RELAYrack. Açık sistem çatı D=600 - D=800 - D=1000. RELAYrack tekli çatı, D= 600 mm. RELAYrack çiftli çatılar, D= 800 mm

RELAYrack. Açık sistem çatı D=600 - D=800 - D=1000. RELAYrack tekli çatı, D= 600 mm. RELAYrack çiftli çatılar, D= 800 mm RELAYrack / Açık sistemler, network teknolojisi ve elektronik alanında sayısız uygulama için, uygun maliyetli ve montaj dostu çözümler sunar 19 standart cihazların montajı için tasarlanmıştır. Ekipmanlara

Detaylı

11 - KONDANSATÖR - AKIM TRAFOLARI

11 - KONDANSATÖR - AKIM TRAFOLARI 11 - KONDANSATÖR - AKIM TRAFOLARI KONDANSATÖR - AKIM TRAFOLARI NİSAN 2016 T-KON Serisi Güç Kondansatörleri T-KON Serisi Güç Kondansatörleri Teknik Bilgiler Standartlar IEC 60831-1/2 Çalışma Ömrü Çalışma

Detaylı

Dış hava panjurları. WG-KUL Tipi. Geri dönüşsüz damper ile kombinasyon

Dış hava panjurları. WG-KUL Tipi. Geri dönüşsüz damper ile kombinasyon ,1 X X testregistrierung Tipi Geri dönüşsüz damper ile kombinasyon ile geri dönüşsüz damperlerin kombinasyonları, yağmurun, yaprakların ve kuşların girmesine karşı koruma sağlar ve havanın istenilen hava

Detaylı

JUMO ecoline Ci Genel su mühendisliği için endüktif iletkenlik ve sıcaklık sensörü

JUMO ecoline Ci Genel su mühendisliği için endüktif iletkenlik ve sıcaklık sensörü E-mail: Fax: +49 661 6003-607 Veri Sayfası 202943 Sayfa 1/9 JUMO ecoline Ci Genel su mühendisliği için endüktif iletkenlik ve sıcaklık sensörü Kısa açıklama Sensör bir proses sıvısının elektrolitik iletkenliğini

Detaylı

Ar-Ge Teknik Bülten No: 1 FANLAR. Ar-Ge Teknik Bülten No: 2 ISI GERİ KAZANIMI. Ar-Ge Teknik Bülten No: 3 EUROVENT SERTİFİKASYONU

Ar-Ge Teknik Bülten No: 1 FANLAR. Ar-Ge Teknik Bülten No: 2 ISI GERİ KAZANIMI. Ar-Ge Teknik Bülten No: 3 EUROVENT SERTİFİKASYONU İÇİNDEKİLER 3 9 23 39 53 61 67 73 83 Ar-Ge Teknik Bülten No: 1 FANLAR Ar-Ge Teknik Bülten No: 2 ISI GERİ KAZANIMI Ar-Ge Teknik Bülten No: 3 EUROVENT SERTİFİKASYONU Ar-Ge Teknik Bülten No: 4 ELEKTRİK MOTORLARI

Detaylı

PC / PC-VM PC -VM AB ATIK SU / PROSES POMPALARI. Basılabilen Sıvılar. Teknik Bilgiler. Tasarım Özellikleri.

PC / PC-VM PC -VM AB ATIK SU / PROSES POMPALARI. Basılabilen Sıvılar. Teknik Bilgiler. Tasarım Özellikleri. ATIK SU / PROSES POMPALARI Basılabilen Sıvılar Endüstriyel ve evsel ham atık sular, katı ve lifli parçalar içeren sıvılar. Teknik Bilgiler Basma Flanşı DN 40...DN mm Arkadan sökülebilir tasarım sayesinde,

Detaylı

Online teknik sayfa. PBSH-RP200ST1S0BMA0Z PBS Hygienic BASINÇ SENSÖRLERI

Online teknik sayfa. PBSH-RP200ST1S0BMA0Z PBS Hygienic BASINÇ SENSÖRLERI Online teknik sayfa PBSH-RP200ST1S0BMA0Z PBS Hygienic A B C E F H I J K L M N O P Q R S T Resimler farklı olabilir Ayrıntılı teknik bilgiler Özellikler Ortam Basınç türü Ölçüm mesafesi Aşırı direnç dayanımı

Detaylı

UPA 150C. Kullanım Alanları. Derinkuyu Dalgıç Pompaları 150 mm (6 inç) Kuyular için. 50 Hz. İşletme Bilgileri. Dizayn. Tanımlama (Örnek) Sertifika

UPA 150C. Kullanım Alanları. Derinkuyu Dalgıç Pompaları 150 mm (6 inç) Kuyular için. 50 Hz. İşletme Bilgileri. Dizayn. Tanımlama (Örnek) Sertifika Tip Kitapçığı 3400.52/4-82 Kullanım Alanları Temiz yada hafif kirli suların transferinde kullanılır: - evsel su temini - genel su temini - tarımsal sulama ve fıskiye sistemlerinde - yüzey sularının seviyesinin

Detaylı

Mekanik Sabit Debi Ayar Damperi CM-R / CM-Q

Mekanik Sabit Debi Ayar Damperi CM-R / CM-Q Mekanik Sabit Debi Ayar Damperi CM-R / CM-Q Mekanik Sabit Debi Ayar Cihazı CM-Q/R Model: CM-R (Dairesel Kesitli Mekanik CAV) CM-Q (Dikdörtgen Kesitli Mekanik CAV) Mekanik olarak kendi kontrolünü kendisi

Detaylı

VDS Onaylı Yangın Pompaları

VDS Onaylı Yangın Pompaları VDS Onaylı Yangın Pompaları Cobra V VDS Onaylı Pompa Özellikleri Önden emişli, üstten basmalı, arkadan çekip çıkartılabilen, yatay salyangoz gövdeli santrifüj tip pompalardır. Özel dizaynı sayesinde pompa

Detaylı

FWV01DATN6V3/TV6V3 ... Soğutma Toplam kapasite Yüksek kw 1.54 (1)

FWV01DATN6V3/TV6V3 ... Soğutma Toplam kapasite Yüksek kw 1.54 (1) FWV01DATN6V3/TV6V3 KASETLİ DÖŞEME TİPİ FAN COİL CİHAZLARI FWV01DATN6V3/TV6V3 Soğutma Toplam kapasite Yüksek kw 1.54 (1) Nom. kw 1.24 (1) Düşük kw 1.04 (1) Duyulur kapasite Yüksek kw 1.20 (1) Nom. kw 0.97

Detaylı

KD 50. Standby 50 kva DİZEL JENERATÖR GRUPLARI. 3 Phase Ratings, 50 Hz, PF 0,8. Motor: Ricardo Alternator: Katana Kontrol sistem: Datakom 309 TANITIM

KD 50. Standby 50 kva DİZEL JENERATÖR GRUPLARI. 3 Phase Ratings, 50 Hz, PF 0,8. Motor: Ricardo Alternator: Katana Kontrol sistem: Datakom 309 TANITIM TANITIM 4 ZAMANLI SU SOĞUTMALI DİZEL MOTOR,MEKANİK FANLI VE KORUYUCU KAFESLİ RADYATÖR,AKÜ İLE ÇALIŞTIRMA,AKÜ KABLOLARI VE SEHPASI,ŞARJ ALTERNATÖRÜ,MEKANİK GOVERNOR,MOTOR SUYU ISITICISI,ESNEK RADYATÖR HORTUMLARI,TİTREŞİM

Detaylı

Freze tezgahları ve Frezecilik. Page 7-1

Freze tezgahları ve Frezecilik. Page 7-1 Freze tezgahları ve Frezecilik Page 7-1 Freze tezgahının Tanımı: Frezeleme işleminde talaş kaldırmak için kullanılan kesici takıma freze çakısı olarak adlandırılırken, freze çakısının bağlandığı takım

Detaylı

Su ile soğutma sistemleri

Su ile soğutma sistemleri Su ile soğutma sistemleri Hava/su ısı değiştiriciler Duvara monte...300 500 W...354 Duvara monte...600 1000 W...355 Duvara monte...1250 3000 W...356 Duvara monte...3000 5000 W...357 Duvara monte...7000

Detaylı

GENEL BİLGİLER UYGULAMA VE GENEL BİLGİLER

GENEL BİLGİLER UYGULAMA VE GENEL BİLGİLER KAT.DKPM.01.11 UYGULAMA VE GENEL BİLGİLER Yerin derinliklerinden suyu çıkartan derin kuyu dik türbin pompaları; zirai sulamada, içme ve kullanma suyu temininde en etkili ve en fazla kullanılan pompa türüdür.

Detaylı