Flexline. Klima Santrali

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Flexline. Klima Santrali"

Transkript

1 Flexline Klima Santrali

2 2 Flexline Klima Santrali Seçim Programı Systemair HSK, Her projenin gerektirdiği klimatizasyon şartlarını oluşturacak Klima Santrali doğru seçilmelidir ilkesinden hareketle AIRWARE yazılım ailesinin içinde olan Systemair HSK Klima Santrali Seçim Programını geliştirdi. Bu program hızlı, doğru seçim ve kolay kullanılabilme özellikleriyle bütün Klima Santrali uygulamalarında rahatlıkla kullanılabilmektedir. Windows tabanlı Klima Santrali Seçim Programı, her türlü kullanıma ve detaya uygun olarak dizayn edilen Klima Santrali uygulamalarına cevap verebilmekte ve Systemair HSK tarafından geliştirilen Klima Santrali dizaynlarına bağlı olarak güncellenmektedir. CNC Makine parkı Systemair HSK, modern tesislerinde CNC tezgahlarda sağlanan hızlı, hassas ve esnek üretim, TSE kalite uygunluk belgesi, TSE imalat yeterlilik belgesi ve Kalite Yönetim Sistemi ISO 9001:2008 ile belgelenmiştir. Performans Test Laboratuvarı 2000 yılında Systemair HSK AR-GE ekibi tarafından Amerikan AMCA / ASHARE standartlarına uygun olarak oluşturulan Hava Debisi Performans Test Laboratuvarı Türkiye de yalnızca Systemair HSK da bulunmaktadır. Systemair HSK bu sayede ürünlerinin performanslarını belirli periyotlarla (1/200 santral) test ederek proje şartlarına uygun Klima Santrali üretimi yapmaktadır. Yatırımcılara, şahitli test yapma olanağı sunularak satın aldıkları ürünü, fabrikadan çıkmadan çalışır ve istenen değerleri sağlar durumda görebilmeleri sağlanmaktadır.

3 Flexline 3 Frame Drill Teknolojisi Systemair HSK mühendisleri tarafından tasarlanan, CNC üretim makinası olan FRAME DRILL tezgahı ile Systemair HSK nın Klima Santrali Üretim Teknolojisi 2007 yılında patent altına alınmıştır. (Patent No: 2007/01635) Frame Drill, Klima Santrali gövde profillerinin hassasiyetle ve standart olarak işlenmesini sağlamaktadır. Bu sayede Frame Drill teknolojisi ile üretilen bir santral yalnızca basit bir el aleti ile dünyanın herhangi bir yerinde de monte edilebilmektedir. Klima Santrallerinin demonte sevk edilmesi maliyetlerini de düşürmektedir. Systemair HSK atılımcı, gelişimci ve yenilikçi yapısıyla, gelişen müşteri talepleri doğrultusunda, dünya çapında kabul görmüş standartları referans alarak Flexline Serisi Klima Santrallerini geliştirdi. 50 mm kaya yünü dolgulu paneller kullanılarak yüksek ısıl köprüleme değeri elde edilmektedir. Bu sayede panel yüzeylerinde yoğuşma olması engellenmiştir. Ayrıca düşük ısı transfer katsayısı ile gövde ısı kaçağı minimuma indirilmiştir. Gövde profilleri üzerine yerleştirilen özel contalar yardımıyla gövde hava kaçağı azaltılmıştır. Modülerlik Standart filtre ölçüleri göz önüne alınarak santral alın kesiti 306 mm nin katları ile boyutlandırılmıştır. Bu sayede filtre bypass kaçakları minimum seviyeye indirilerek en yüksek filtreleme sınıfı elde edilmiştir. Alın Kesiti = n x 306 Boy = t x 153 Isı Köprüsüzlük Yoğuşmaya bağlı korozyon, klima santrallerinin ömrü açısından en büyük tehlikedir. Systemair HSK yeni dizaynıyla; iç ortam ile dış ortam arası ısı köprülerini ortadan kaldırmıştır. Uygulamanın temel ilkesi metal-metal temasına engel olmaktır. Yeni panel dizaynı, dış cidar sacı ile iç cidar sacı arasına ısı geçirme katsayısı düşük PVC profiller konulmasıyla oluşturulmuştur. Taşıyıcı karkas, ısı köprülerini ortadan kaldırmak için 50 mm kalınlığındaki panellerle dıştan kaplanmıştır. Kullanılan ısıl izolasyon elemanı A1 yangın sınıfındaki kaya yünüdür. Panellerin karkasa montajında kullanılan vidaların korozyonunu önlemek üzere plastik esaslı vida kapakları kullanılmıştır. Panellerin karkas profillerine bağlantısında kullanılan contalar, profilleri dış ortamdan soyutlayarak tam izolasyon sağlamaktadır.

4 4 Flexline Konstrüksiyon Systemair HSK Flexline Klima Santrali, panel dizaynı başta olmak üzere galvanizli çelik karkas profilleri ve izoleli yoğuşma tavası ile ön plana çıkmaktadır. Karkas Karkasın rijitliğini arttırmak ve panellerin montajını sağlamak için 30x30-30x60 boyutlarında, 2mm et kalınlığında galvanizli çelik kutu profiller kullanılmaktadır. Profillerin bağlantıları döküm alüminyum malzemeden köşe elemanlarıyla yapılmaktadır. Panelleri karkasa bağlantısı koruyucu kapaklarla korozyona karşı önlem alınmış vidalarla sağlanmaktadır. Ayrıca panellerin profille montaj yüzeylerinde özel sızdırmazlık contaları kullanılmaktadır. Yoğuşma Tavası Standart paslanmaz çelik sacdan imal edilen yoğuşma tavası, çift eğimli yapısıyla kuru tava dizaynına sahiptir. Systemair HSK Flexline Santralinin önemli konstrüktif özelliklerinden biridir. Bu sayede tava içerisinde su birikmesi önlenmiştir. Tavanın ısıl izolasyonu da taş yünü ile yapılmaktadır. Ayrıca U sifon standarttır. Paneller Paneller, 50 mm kalınlığında A1 yangın sınıfında, proje talepleri doğrultusunda farklı yoğunluk alternatiflerinde kaya yünü ile izole edilmektedir. İç ve dış yüzey sacları EN Fe DX52D+Z standardına uygun galvanizlidir. Dış sac galvaniz üzeri 5 mikron epoksi astar, astar yüzeyi RAL 7035 renk kodunda 20 mikron polyester fırın boya ve boya üzeri film kaplamalıdır. İç ve dış sac kalınlıkları 0,90 1,2 mm aralığında ihtiyaca ve kullanım yerine uygun olarak seçilebilmektedir. İç ve dış sacın aralarına yüksek ısı transfer direnci olan ABS malzemeden köşe ve PVC kenar profilleri kullanılmaktadır. Filtreler Filtreler üzerindeki hızı minimum düzeyde tutmak amacıyla filtre kesiti, hava akış kesitini tam kaplayacak şekilde boyutlandırılmıştır. Filtrelere kolay servis verilmesi ve üst düzeyde sızdırmazlık sağlanması için yeni filtre kaset dizaynı yapılmıştır. Kullanım yerine ve ihtiyaca bağlı olarak farklı tip ve ölçülerde filtre kullanılabilmektedir. (panel filtre, metalik filtre, torba filtre, rijit tip filtre, aktif karbon filtre, hepa, vs.)

5 Flexline 5 Ekipmanlar Radyal Fanlar İleriye ve geriye eğik kanatlı, çift emişli radyal fanlar kullanılmaktadır. Fanlar en az saat çalışma ömrüne sahip rulmanlarla yataklanmıştır. Fanlar, isteğe bağlı olarak kıvılcım yaratmayan spark Proof yapıda kullanılabilir. Motor Elektrik motorları kullanım yerine ve isteğe bağlı olarak IP54, IP55, IP65 koruma, EFF1, EFF2 enerji sınıfında seçilebilmektedir. Standart motorlar F izolasyon sınıfındadır. 380v 50hz üç fazlı, tam kapalı, kısa devre rotorlu ve fan soğutmalıdır. Alüminyum gövde yapısı sayesinde motor daha kolay soğutulmaktadır. Elektrik motoru seçimleri, fanın çektiği mil gücüne bağlı olarak %12 25 fazlası kadar aktarma kayıpları ilave edilerek yapılmaktadır. Bu sayede kasnak ve kayış kayıpları ile yataklama kayıpları göz önüne alınmış olur. İsteğe bağlı olarak kullanılan kayış - kasnak muhafazası ile kullanıcı için maksimum güvenlik sağlanır. Kayış ve kasnaklar DIN 2215 normuna uygundur. Plug Fan Fan rotoru, motor mile doğrudan bağlı olduğu için frekans konvertörü ile sürülmektedir. Böylelikle kayış ve kasnak kayıpları ortadan kaldırılmıştır. Kolay temizlenebilirlik özelliği nedeni ile özellikle hijyen santrallerde kullanılmaktadır. Bu tür hücrelerde herhangi bir yüzeyden hava atışı yapılabilir. Bataryalar Proje gereksinimlerine göre bakır boru alüminyum kanat veya çelik kanatlı bataryalar kullanılır. Bataryalar, lamelleri epoxy boyalı, bakır kollektörlü, boyalı ve paslanmaz çerçeveli olarak da ihtiyaca göre kullanılabilmektedir. Değişen kapasitelere göre sıra sayısı 8 e kadar çıkmaktadır. Özel çift eğimli kuru tava dizaynı ile yoğuşan su drene edilir ve tavada su birikmesi önlenir. 135 C ye kadar dayanıklı ithal polipropilen damla tutucular kullanılmaktadır. Bu sıcaklığın üzerindeki sıcaklıklarda ise paslanmaz çelik boyalı galvaniz ve alüminyum damla tutucular ihtiyaca göre kullanılabilmektedir.

6 6 Flexline Ekipmanlar Elektrikli Isıtıcılar Standart olarak elektrikli ısıtıcılar, paslanmaz çelik borulu ve çelik boru üzeri olarak üretilmektedir. Emniyet termistörü ve fark basınç presostatı elektrikli ısıtıcı hücresinde standart olarak bulunmaktadır. Isıtıcı hücre üzerine montajlı ve rezistans bağlantılarının yapılmasını sağlayan bağlantı panosu da mevcuttur. Bu sayede tüm korumaların yer aldığı bina ana panosu ile kolaylıkla bağlantı yapılabilmektedir. Isı Geri Kazanımı İç ortamdan atılan ve dış ortamdan alınan hava beraberinde ihtiyaç duyulan enerjiyi de taşımaktadır. İşte bu enerjiyi eşanjörler yardımı ile geri kazanmak mümkündür. Bu amaçla farklı özellikte ve yapıda eşanjörler kullanılmaktadır. Bunlar; Plakalı Tip: Kalıpla şekillendirildikten sonra sızdırmaz şekilde kenetlenmiş alüminyum plakalardan üretilmiştir. %60 a kadar duyulur ısı verimi alınabilir. Isı Tekerleği: Ondüle edilmiş alüminyum folyonun dairesel şekilde sarılması ile üretilmektedir. Ekseni çevresinde düşük hızda döndürülerek her iki yarısından geçen farklı sıcaklıktaki havanın ısı transferini %80 e varan verimle gerçekleştirir. Sulu Batarya: Taze hava ile egzost hattında bulunan kapalı devre ve içerisinde pompa yardımıyla su dolaşan bataryalardan oluşmaktadır. Kontrol Damperi Standart olarak alüminyumdan üretilmektedir. Zıt yönde hareketli kanatları sayesinde hassas şekilde hava debisini ayarlayabilir. Kanatlar hava akışına karşı direnç meydana getirmeyecek yapıdadır. Kendisi bir ses kaynağı oluşturmaz. Kanatlar gövde içerisine gizli dişli yataklar ve burçlar yardımı ile bağlanmıştır. Gizli dişli yapısı sayesinde hareketli parçalar toz ve kirden korunmuştur ve bu sayede uzun ömürlü olması sağlanmıştır. Ayrıca kanatlar üzerinde montajlı özel sızdırmazlık contaları mevcuttur. Standart olarak hava karışımlı uygulamalarda mekanizma kolu bulunmaktadır. Ayrıca damperin konum ayarının yapılması için alüminyum döküm ay klape kolu kullanılmaktadır.

7 Flexline 7 Nemlendiriciler Nemlendirme amacı ile farklı tipte nemlendiriciler kullanılabilmektedir. Adyabatik Buharlaştırmalı Nemlendiriciler Su havuzu isteğe bağlı olarak paslanmaz çelik veya galvanizli sac üzeri elektrostatik fırın boyalı olarak imal edilmektedir. Sistemde özel dizayn edilmiş selülozik nemlendirme petekleri kullanılmaktadır. Havuz içerisinde suyun peteklere gönderilmesini sağlayan daldırma tip pompa ve dağıtım kolektörleri mevcuttur. Havuz içerisinde azalan suyun tamamlanmasını sağlayan bir adet flatör ve bununla beraber taşma, tahliye su giriş ve çıkışları da bulunmaktadır. Ultrasonik Nemlendiriciler Ultrasonik nemlendiriciler, su damlacıklarının mekanik olarak havanın kolayca absorbe edebileceği çok küçük zerrecikler halinde parçalanması prensibi ile çalışmaktadır. Cihaz içerisindeki diyafram yüzeyinin yüksek hızda titreşmesine bağlı olarak su yüzeyinden çok küçük su zerrelerinin atomizasyonu sağlanmış olur. Üretilen nem hava tarafından kolaylıkla absorbe edilir. Bu tip nemlendiriciler, demineralize su ile beslenmektedir. Buharlı Nemlendiriciler Buhar silindiri, daldırma tip elektrotlar, paslanmaz buhar distrübitörü ve elektronik kumanda modülü standarttır. Buhar ünitesine su giriş - çıkış bağlantıları yapılır. Buhar silindirinde üretilen buhar, distrübitör yardımı ile havaya gönderilir. Nemlendirme ihtiyacına göre distrübitör sayıları ve buhar silindirleri değişmektedir. Adyabatik Yıkayıcılı (Su Püskürtmeli) Nemlendiriciler İsteğe bağlı olarak su havuzu paslanmaz çelik veya galvanizli sac üzeri elektrostatik fırın boyalı olarak imal edilmektedir. Suyun fıskiyelere gönderilmesini sağlayan pompası bulunmaktadır. Havuz içerisinde azalan suyun tamamlanmasını sağlayan bir adet flatör ve bununla beraber taşma, tahliye su giriş ve çıkışları da bulunmaktadır. Hava giriş ve çıkışlarında su damlacıklarının taşınmasını engellemek amacı ile özel damla tutucular kullanılmaktadır. Ayrıca fıskiye ve damla tutucuların bulundukları hücre içerisinde sızdırmazlığı sağlamak için özel iç cidar ve sızdırmazlık contaları kullanılmaktadır. Bu sayede santral nemlendirme hücresinde su kaçağı olması engellenmiştir.

8 8 Flexline Isı Geri Kazanım Üniteleri Isı Borulu Isı Geri Kazanım Ünitesi: Rejeneratif tarzda çalışmaktadır. Bu sistemde ısıyı transfer etmek için soğutucu akışkan kullanılmaktadır. Sistem, dönüş havası ile karşılaşan akışkanın buharlaşıp tüp içinde yükselmesi ve soğuk havaya ısısını transfer edip tekrar yoğuşması mantığı ile çalışmaktadır. Sistem, -30 C ile 55 C arasında sorunsuz çalışabilmektedir. Hava akışını kontrol edebilmek amacı ile geri kazanım hücresinde by-pass damperi mevcuttur. Isı borusu yan yana yatay tip veya üst üste dikey tipte kullanılabilmektedir. Yatay olan tipler, gerektiğinde yaz aylarında ısı geri kazanımı yapabilecek şekilde tasarlanabilmektedir. Ekonomik olabilmesi için minimum %65 oranında ısı geri kazanımı sağlanmalıdır. Rotorlu Tip Isı Geri Kazanım Ünitesi: Rejeneratif tarzda çalışmaktadır. Rotor, havanın geçebilmesi için gözeneklere sahip dairesel bir alüminyum kütleden oluşmaktadır. Isı geri kazanımı rotorun dönüşü ile sağlanmaktadır. Isı değiştirici rotorun dönüş hareketi ile egzoz havasının devamı sayesinde taze havaya aktarılır. Aynı cihaz ile kışın yapılan ısı transferi dışında, yaz aylarında da enerji tasarrufu sağlamak ve nem alma prosesi gerçekleştirmek mümkündür. Isı tekerleği genellikle hız kontrollü olarak kumanda edilmektedir. Rotorlu ısı geri kazanım sistemlerinde ısı geri kazanım oranının % aralığında olması tercih edilir. Egzoz tarafına damla tutucu yerleştirilmektedir. Paslanmaz çelikten imal edilen yoğuşma suyu tavası bulunmaktadır. Bu tavanın drenaj borusu (paslanmaz çelik) hava sızdırmaz bir biçimde gövde dışına alınmaktadır. Kirlenmeyi önlemek üzere ısı geri kazanım serpantini öncesinde filtre yerleştirilmesi tavsiye edilmektedir. Atnalı Isı Geri Kazanım Ünitesi: Bir tür ısı borulu geri kazanım ünitesidir. Bağıl nemin ve dış sıcaklığın yüksek olduğu yerlerde kullanılmaktadır. Bu sistemde soğutma bataryası, atnalı ısı geri kazanım ünitesinin ön soğutma ve yeniden ısıtma kısımları arasında kalacak şekilde santral içerisine yerleştirilir. Sıcak ve nemli hava ilk önce ön soğutma bataryasından geçerek soğutulur. Daha sonra soğutma bataryasından geçen hava yeniden ısıtma bataryasından geçerek istenilen sıcaklık ve bağıl nem şartlarına getirilir. Sistemde hareketli hiçbir parça bulunmamaktadır. Proses, ısı geri kazanımı atnalı sistemi içerisinde sıcaklık farkı nedeniyle doğal akış yapan, soğutucu akışkanın taşıdığı ısı enerjisi ile sağlanmaktadır.

9 Flexline 9 Aksesuarlar Flexline Klima Santrallerinde Genel Olarak Kullanılan Aksesuarlar Bakım Şalteri Toplu Sifon Yaylı Titreşim İzolatörü Esnek Fan Bağlantısı Mapa Çatı Sacı PTC Termistör Hood Servo Motor CTP Yürüme Yolu CTP Yükleme Yolu Flanş Gözetleme Camı Kayış Kasnak Muhafazası Difüzör Manometre Fan Koruma Kapısı Aydınlatma Deprem İzolatörü Frekans Konventörü Kapı Kilidi Flanş Panik Butonu Donma Termostatı Gözetleme Camı Donma Termostatı Fark Basınç Presostatı Kapı Klidi Fark Basınç Presostatı Hızlı Seçim Tablosu 1000 m 3 /h ile m 3 /h arası değişen geniş debi aralığında seçim imkânı. 2,8 m/s batarya alın hızı ile düşük santral içi basınç kaybı. FL 100 x 110 FL 100 x 100 FL 90 x 100 FL 90 x 90 FL 80 x 90 FL 80 x 80 FL 70 x 80 FL 70 x 70 FL 60 x 70 FL 60 x 60 FL 50 x 60 FL 50 x 50 FL 40 x 50 FL 40 x 40 FL 30 x 40 FL 30 x 30 FL 20 x 30 FL 20 x 20 1 Hız Dağılımı 2-2,8 2, Debi m 3 /h (x1000)

10 10 Flexline Boyutlar MODEL BOYUTLAR H B AS VA PF1 PF2 IB EI SB IS PAF D1 D2 D3 TF1 TF2 AKF1 AKF2 AKF3 LDF HF S1 S2 S3 YN PN BN PR RR BH FL20x FL20x FL30x FL30x FL40x FL40x FL50x FL50x FL60x FL60x FL70x FL70x FL80x FL80x FL90x FL90x FL100x FL100x Hava Geçiş Kesiti Aspiratör A = 75 mm Standart Hücre A = 150 mm Sulu Nemlendirme A = 300 mm AS/VA Aspiratör / Vantilatör PF1/PF2 Plug (Asp-Vant) Fan EI Elektirikli Isıtıcı IB Isıtıcı Batarya SB Soğutucu Batarya AKF-1 / AKF-2 / AKF-3 Aktif Karbon Filtre PAF Panel Filtre LDF Düşük Derinlikli Yüzeyi Genişletilmiş Filtre HF Hepa Filtre S1 / S2 / S3 Soğutucu

11 Flexline 11 Hücre Ağırlıkları MODEL HÜCRE AĞIRLIKLARI AS VA PF1 PF2 IB EI SB IS PAF D1 D2 D3 TF1 TF2 AKF1 AKF2 AKF3 LDF HF S1 S2 S3 YN PN BN PR RR BH (kg) FL20x FL20x FL30x FL30x FL40x FL40x FL50x FL50x FL60x FL60x FL70x FL70x FL80x FL80x FL90x FL90x FL100x FL100x IS Isıtıcı & Soğutucu Batarya D1 Tek Damperli Filtre D2 Çift Damperli Filtre D3 Filtre Karışım TF1 / TF2 Torba Filtre YN Yıkayıcılı Nemlendirme PN Pedli Nemlendirme BN Buharlı Nemlendirme PR Plakalı Isı Geri Kazanım RR Rotatif Isı Geri Kazanım BH Boş Hücre

12 Fabrika Ömerli Mah. İhsangazi Sok. Hadımköy Yolu No: Hadımköy / İstanbul Tel : Faks : Merkez Ofis Tel : Faks : Ankara Bölge Müdürlüğü Tel : Faks : Adana Bölge Müdürlüğü Tel : Faks : systemairhsk@systemairhsk.com.tr Flexline Şubat 2013

KANAL TİPİ KTS 021001 TK. Teba

KANAL TİPİ KTS 021001 TK. Teba KANAL TİPİ KLİMA SANTRALI TLPU-P Teba 1 KANAL TİPİ KLİMA SANTRALLARI Kanal tipi klima santralları, orta büyüklükteki alanların ısıtma, soğutma ve havalandırma ihtiyacını karşılar. Yüksekliklerinin az olması

Detaylı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Systemair HSK Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Sistemi kısaca IGH olarak adlandırılmaktadır. IGH, ısı enerjisini eşanjörler ve fanlar yardımı ile geri kazanarak enerji

Detaylı

HRV-IP. Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-IP. Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-IP Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-IP Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı Tavan tipi ısı pompalı ısı geri kazanım cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını

Detaylı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Systemair HSK Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Sistemi kısaca IGH olarak isimlendirilmektir. IGH, ısı enerjisini eşanjörler ve fanlar yardımı ile geri kazanarak enerji

Detaylı

AP-RT. Çatı Tipi Paket Klima Santrali

AP-RT. Çatı Tipi Paket Klima Santrali AP-RT Çatı Tipi Paket Klima Santrali AP-RT Çatı Tipi Paket Klima Santrali AP-RT serisi; % 20 taze havalı, tek fanlı, soğutma kapasite aralığı 13 kw - 164 kw olan 12 adet modelden oluşmaktadır. serisi;

Detaylı

AP Hücreli Aspiratörler

AP Hücreli Aspiratörler AP Hücreli Aspiratörler AP-EKO Ekonomik Tip Hücreli Aspiratör AP-EKO serisi hücreli aspiratörleri, ısıtma ve soğutma istenmeyen yerlerde, ortam havasını tazelemek için veya tahliye etmek için, düşük veya

Detaylı

GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI

GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI GENEL ÜRÜN KATALOĞU ... HAKKIMIZDA MBS Klima Isıtma Soğutma Havalandırma Ekipmanları 2008 yılında Dudullu / Ümraniye İstanbul da Faaliyete

Detaylı

ECOMFORT 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Enerji Ekonomisi. Modeller

ECOMFORT 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Enerji Ekonomisi. Modeller ECOMFORT Fonksiyonu Küçük ve orta büyüklükteki iklimlendirme uygulamalarında iç ortamın ısıtılması/soğutulması ve filtrelenmesi için kullanılmaktadır. Asma tavana montaj imkanı vardır, hava dağıtımı asma

Detaylı

KSC HÜCRE KONSTRUKSİYON YAPISI

KSC HÜCRE KONSTRUKSİYON YAPISI HÜCRE KONSTRUKSİYON YAPISI Klima santralleri, kullanım alanları olarak oldukça geniş yelpazeye sahiptir. Bu alanlardan bazıları oteller,hastaneler,alışveriş merkezleri, büyük spor salonları, iş merkezleri

Detaylı

PLC HAVAC HAVUZ TİP NEM ALMA SANTRALLERİ

PLC HAVAC HAVUZ TİP NEM ALMA SANTRALLERİ HAVAC HAVUZ TİP NEM ALMA SANTRALLERİ Gelişen yaşam şartlarının doğurduğu özel ortamlardan biride kapalı yüzme havuzlarıdır. Bu havuzlar yüzme sporun yaz kış aralıksız devam etmesini sağlamaktadır. Buna

Detaylı

GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI

GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI HÜCRELİ ASPİRATÖRLER MBS Hücreli Aspiratör MBS Hücreli Aspiratörler 500 m³/h ile 100.000 m³/h debiler arasında değişik boyutta standart

Detaylı

EVHRAC 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Modeller

EVHRAC 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Modeller EVHRAC Fonksiyonu Bilindiği gibi binalarda hava kalitesinin arttırılması için iç ortam havasının egzost edilmesi ve yerine taze hava verilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Her ne kadar ısı geri kazanım cihazları

Detaylı

APHS. Kapalı Yüzme Havuzu Nem Alma Santrali

APHS. Kapalı Yüzme Havuzu Nem Alma Santrali Kapalı Yüzme Havuzu Nem Alma Santrali Serisi Kapalı Yüzme Havuzu Nem Alma Santrali Nem Kontrolü Neden Önemlidir? Kapalı yüzme havuzlarında ortam şartları, havuz yüzey alanı ve havuz aktivitelerinden kaynaklı

Detaylı

APHS. Kapalı Yüzme Havuzu Nem Alma Santrali

APHS. Kapalı Yüzme Havuzu Nem Alma Santrali memnuniyet üretir Kapalı Yüzme Havuzu Nem Alma Santrali Serisi Kapalı Yüzme Havuzu Nem Alma Santrali Nem Kontrolü Neden Önemlidir? Kapalı yüzme havuzlarında ortam şartları, havuz yüzey alanı ve havuz

Detaylı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı IGK cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını karşılamakta amacı ile tasarlanmış özel

Detaylı

Mediline Paket Hijyen. Klima Santrali

Mediline Paket Hijyen. Klima Santrali Klima Santrali Genel Özellikler Mediline Serisi Paket Hijyen Klima Santralleri, çağımız koşullarında gelişen tıp teknolojisi ve temiz oda gereksinimlerini karşılamak amacı ile Systemair HSK tarafından

Detaylı

Fan Coil. Genel Özellikler. Kolay takılabilen opsiyonel sac ayakları. Kolay asılabilmesi için askı şablonu

Fan Coil. Genel Özellikler. Kolay takılabilen opsiyonel sac ayakları. Kolay asılabilmesi için askı şablonu Fan Coil Fan Coil KD Systemair HSK Fan Coil cihazları üstün performansları ile konutlar, oteller, restaurantlar, mağazalar, ofisler vb. yapıların ısıtma, soğutma ve havalandırma ihtiyaçlarını ekonomik

Detaylı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı IGK cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını karşılamak amacı ile tasarlanmış alüminyum

Detaylı

Daikin klima santralleri tasarımı ve eşsiz esnekliğiyle birlikte ne amaçla kullanılırsa kullansın her türlü binanın tüm gereksinimlerini tam olarak

Daikin klima santralleri tasarımı ve eşsiz esnekliğiyle birlikte ne amaçla kullanılırsa kullansın her türlü binanın tüm gereksinimlerini tam olarak Daikin klima santralleri tasarımı ve eşsiz esnekliğiyle birlikte ne amaçla kullanılırsa kullansın her türlü binanın tüm gereksinimlerini tam olarak karşılayacak şekilde yapılandırılabilir ve birleştirilebilir.

Detaylı

TEKNOPOOL. Havuz Nem Alma Cihazları

TEKNOPOOL. Havuz Nem Alma Cihazları TEKNOPOOL Havuz Nem Alma Cihazları İçindekiler Teknogen Teknopool... 3 Bileşenler... 4 Otomasyon... 6 Projelendirme... 9 Isıtma, Soğutma ve Havalandırma sektörünün önde gelen üreticilerinden olan TEKNOGEN,

Detaylı

AP-FC-GDT. Gizli Döşeme Tipi Fan Coil Üniteleri

AP-FC-GDT. Gizli Döşeme Tipi Fan Coil Üniteleri AP-FC-GDT Gizli Döşeme Tipi Fan Coil Üniteleri AP-FC-GDT Gizli Döşeme Tipi Fan Coil Üniteleri AIRPLUS AP-FC-GDT merkezi sistemlerin kurulu olduğu yapılarda bireysel kullanımlı mahallerin iklimlendirme

Detaylı

KFC DİK TİP KLİMA SANTRALLERİ. İklimlendirme Sistemleri.

KFC DİK TİP KLİMA SANTRALLERİ. İklimlendirme Sistemleri. KFC DİK TİP KLİMA SANTRALLERİ İNŞAAT VE YAPI SEKTÖRÜ, ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ, TURİZM SEKTÖRÜ, EĞİTİM KURUMLARI, ÖZEL PROSES SİSTEMLER, ENDÜSTRİYEL TESİSLER İklimlendirme Sistemleri KFC KFC 3 H:1.80 m Her

Detaylı

AP-HRT. Paket Tip Hijyenik Klima Santrali

AP-HRT. Paket Tip Hijyenik Klima Santrali AP-HRT Paket Tip Hijyenik Klima Santrali AP-HRT Paket Tip Hijyenik Klima Santrali AP-HRT serisi; %100 taze havalı, toplam soğutma kapasitesi aralığı 29 kw - 117 kw olan 7 adet ısı geri kazanım modüllü

Detaylı

AAP - RAP. Aksiyel ve Radyal Isıtıcı Apareyler. Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır

AAP - RAP. Aksiyel ve Radyal Isıtıcı Apareyler. Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır AAP - RAP Aksiyel ve Radyal Isıtıcı Apareyler Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır KAPAK arkası baskısız AAP - RAP Aksiyel ve Radyal Isıtıcı Apareyler Sessiz ve güvenli Malzeme ve Özellikleri GÖVDE AAP ve

Detaylı

Hava Terminal Üniteleri UNAT SERİSİ

Hava Terminal Üniteleri UNAT SERİSİ UNAT SERİSİ UNAT Serisi Yüksek Basınçlı Hava Terminal Ünitesi 8,4 kw - 31,5 kw 26,5 kw 88 kw 150 Pa a kadar geniş aralıkta cihaz dışı statik basınçta çalışma imkânı Cihaz gövdesi ses ve ısıya karşı izole

Detaylı

BGK BY-PASS DAMPERLİ ISI GERİ KAZANIM CİHAZI. Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır

BGK BY-PASS DAMPERLİ ISI GERİ KAZANIM CİHAZI. Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır BGK BY-PASS DAMPERLİ ISI GERİ KAZANIM CİHAZI Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır Yurt içi ve yurt dışında mekânlar, Doğu İklimlendirme ile nefes alıyor! 1999 yılında İzmir de havalandırma ve iklimlendirme

Detaylı

YÜZME HAVUZU KLİMA VE NEM ALMA SANTRALLERİ THNS GENEL BİLGİLER

YÜZME HAVUZU KLİMA VE NEM ALMA SANTRALLERİ THNS GENEL BİLGİLER GENEL BİLGİLER tipi paket üniteler kapalı yüzme havuzlarında satıh buharlaşmasından meydana gelen aşırı nemi gidermek ve havuz mahallinde yıl boyunca optimum konforu temin etmek üzere tasarlanmış özel

Detaylı

Teknogen. İçindekiler. Fancoil Kaset Tip Fancoil Döşeme Tip Fancoil Gizli Tavan Tipi Yüksek Basınçlı Tip...

Teknogen. İçindekiler. Fancoil Kaset Tip Fancoil Döşeme Tip Fancoil Gizli Tavan Tipi Yüksek Basınçlı Tip... Fancoil Üniteleri İçindekiler Teknogen Fancoil... 3 Kaset Tip Fancoil... 4 Döşeme Tip Fancoil... 6 Gizli Tavan Tipi... 8 Basınçlı Tip... 10 Duvar tipi... 12, ve landırma sektörünün önde gelen üreticilerinden

Detaylı

Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır.

Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır. Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır. Standart ürünlerde çevre dostu R407c soğutucu akışkan kullanılmaktadır. Su sıcaklık rejimine veya isteğe göre farklı soğutucu akışkan ile sistem oluşturulabilmektedir.

Detaylı

TEKNOPOOL. Havuz Nem Alma Cihazları

TEKNOPOOL. Havuz Nem Alma Cihazları TEKNOPOOL Havuz Nem Alma Cihazları 1 İçindekiler Teknogen Kimiz? Ne iş yaparız? Teknopool... 1 Otomasyon... 2 Projelendirme... 3 Bileşenler... 4 BY ISITMA SOĞUTMA KLİMA HAVALANDIRMA SAN TİC. A.Ş. tescilli

Detaylı

IGK ISI GERİ KAZANIM CİHAZI. Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır

IGK ISI GERİ KAZANIM CİHAZI. Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır IGK ISI GERİ KAZANIM CİHAZI Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır KAPAK ARKASI BASKISIZ IGK - Isı Geri Kazanım Cihazı Sessiz ve yüksek verimli Genel Özellikler Daha düşük enerji tüketimi için yüksek verimli

Detaylı

ECV-H / ECV-V. Kompakt Santral - Karşıt Akışlı Isı Geri Kazanımlı

ECV-H / ECV-V. Kompakt Santral - Karşıt Akışlı Isı Geri Kazanımlı ECV-H / ECV-V Kompakt Santral - Karşıt Akışlı Isı Geri Kazanımlı İçindekiler ECV-H //0// Kompakt Santral - Karşıt Akışlı Isı Geri Kazanımlı Kontrol Sistemi ECV-H / ECV-V ENECON Kontrol Ünitesi; Isı Geri

Detaylı

KONDENSER ÜNİTESİ KATALOĞU

KONDENSER ÜNİTESİ KATALOĞU En Direk Soğutma!! İklimlendirme ve soğutma alanında hızla gelişen teknoloji bu alanda arge faaliyetleri yapılmasının önünü açmıştır. Kondanser ve evaparatör sistemlerinin daha efektif hale gelmesi ve

Detaylı

IHRA-HP modeli ısı pompalı ısı geri kazanım üniteleri 6 ana model ile 750 m /h'ten 4000m /h'e kadar çok geniş bir uygulama alanını kapsarlar.

IHRA-HP modeli ısı pompalı ısı geri kazanım üniteleri 6 ana model ile 750 m /h'ten 4000m /h'e kadar çok geniş bir uygulama alanını kapsarlar. IHRA-HP IHRA-HP modeli ısı pompalı ısı geri kazanım ünitelerindeki temel prensip, egzost edilen hava ile taze havanın ısıtılıp veya soğutularak ısı geri kazanım yapılmasının yanında, ısı pompası sayesinde

Detaylı

TBOX. Hücreli Aspiratör

TBOX. Hücreli Aspiratör TBOX Hücreli Aspiratör İçindekiler Teknogen TBOX... 3 Teknik Özellikler... 3 Performans Değerleri... 4 Bileşenler... 5 Ölçüler... 6 Aksesuarlar... 6 Isıtma, Soğutma ve Havalandırma sektörünün önde gelen

Detaylı

Teknogen. İçindekiler. Fancoil Kaset Tip Fancoil Döşeme Tip Fancoil Gizli Tavan Tipi Yüksek Basınçlı Tip...

Teknogen. İçindekiler. Fancoil Kaset Tip Fancoil Döşeme Tip Fancoil Gizli Tavan Tipi Yüksek Basınçlı Tip... Fancoil Üniteleri İçindekiler Teknogen Fancoil... 3 Kaset Tip Fancoil... 4 Döşeme Tip Fancoil... 6 Gizli Tavan Tipi... 8 Basınçlı Tip... 10 Duvar tipi... 12, ve landırma sektörünün önde gelen üreticilerinden

Detaylı

YÜZME HAVUZU KLİMA ve NEM ALMA SANTRALLARI HNS

YÜZME HAVUZU KLİMA ve NEM ALMA SANTRALLARI HNS HNS GENEL BİLGİLER HNS tipi paket üniteler kapalı yüzme havuzlarında satıh buharlaşmasından meydana gelen aşırı nemi gidermek ve havuz mahallinde yıl boyunca optimum konforu temin etmek üzere tasarlanmış

Detaylı

ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI

ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI Enerjiyi Ziyan Etmeyelim! Hayatın her alanına hitap eden teknolojik gelişmeler iklimlendirme sektörünü de etkisi altına alarak devam etmektedir. Dünya genelinde enerji kaynaklarının hızla azalması var

Detaylı

IGK Isı Geri Kazanım Cihazı. Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır

IGK Isı Geri Kazanım Cihazı. Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır IGK Isı Geri Kazanım Cihazı Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır Mekânlar Doğu İklimlendirme ile nefes alıyor! 1999 yılında İzmir de havalandırma ve iklimlendirme ekipmanları üretimine başlayan Doğu İklimlendirme,

Detaylı

DHR - ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI

DHR - ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI DHR - ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI Hem enerji ekonomisinin sağlanması, hem de iç hava kalitesinin arttırılabilmesi için ısı geri kazanımlı havalandırma cihazları yüksek verimli ve yıllarca sorunsuz çalışabilecek

Detaylı

Havalandırma, Klima santrali ve Fan coil bakım servisi

Havalandırma, Klima santrali ve Fan coil bakım servisi Havalandırma, Klima santrali ve Fan coil bakım servisi Havalandırma sistemleri, Klima santralleri ve Fan coil ünitelerinin bakımı neden gereklidir Havalandırma sistemleri, klima santralleri ve fan coil

Detaylı

ACT RADYAL FANLI SU SOĞUTMA KULELERİ. İklimlendirme Sistemleri. SU SOĞUTMA KONDENSERLİ SOĞUTMA GRUBU BULUNAN TÜM TESİSLERDE

ACT RADYAL FANLI SU SOĞUTMA KULELERİ. İklimlendirme Sistemleri.  SU SOĞUTMA KONDENSERLİ SOĞUTMA GRUBU BULUNAN TÜM TESİSLERDE ACT RADYAL FANLI SU SOĞUTMA KULELERİ SU SOĞUTMA KONDENSERLİ SOĞUTMA GRUBU BULUNAN TÜM TESİSLERDE İklimlendirme Sistemleri ACT ACT -6 H:1.80 m Her hakkı mahfuzdur. Kapasite ve ölçüler haber verilmeksizin

Detaylı

AP-FC-GTT-O. Orta Statik Basınçlı Gizli Tavan Tipi Fan Coil Üniteleri

AP-FC-GTT-O. Orta Statik Basınçlı Gizli Tavan Tipi Fan Coil Üniteleri AP-FC-GTT-O Orta Statik Basınçlı Gizli Tavan Tipi Fan Coil Üniteleri AP-FC-GTT-O Orta Statik Basınçlı Gizli Tavan Tipi Fan Coil Üniteleri AIRPLUS AP-FC-GTT-O Merkezi sistemlerin kurulu olduğu yapılarda

Detaylı

BGK By-Pass Damperli Isı Geri Kazanım Cihazı. Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır

BGK By-Pass Damperli Isı Geri Kazanım Cihazı. Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır BGK By-Pass Damperli Isı Geri Kazanım Cihazı Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır Mekânlar Doğu İklimlendirme ile nefes alıyor! 1999 yılında İzmir de havalandırma ve iklimlendirme ekipmanları üretimine başlayan

Detaylı

FOUR - CFHR Yüksek Verimli Karşıt Akışlı Isı Geri Kazanım Cihazı SEASON. Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır

FOUR - CFHR Yüksek Verimli Karşıt Akışlı Isı Geri Kazanım Cihazı SEASON. Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır FOUR - CFHR Yüksek Verimli Karşıt Akışlı Isı Geri Kazanım Cihazı SEASON Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır FOUR - CFHR Yüksek Verimli Karşıt Akışlı Isı Geri Kazanım Cihazı Egzoz hava filtresi Karşıt akışlı

Detaylı

PRİZMATİK VE SİLİNDİRİK KANAL TİPİ ELEKTRİKLİ ISITICI DTIK-01-02

PRİZMATİK VE SİLİNDİRİK KANAL TİPİ ELEKTRİKLİ ISITICI DTIK-01-02 PRİZMATİK VE SİLİNDİRİK KANAL TİPİ ELEKTRİKLİ ISITICI DTIK-01-02 DTIK-01 DTIK-02 MALZEME : Kasa 1 mm. Kalınlıkta galvaniz veya paslanmaz malzemeden ısıtıcı rezistanslar paslanmaz malzemeden imal edilir.

Detaylı

STANDART ve DİĞER ÜRÜNLER 2014 FİYAT LİSTESİ

STANDART ve DİĞER ÜRÜNLER 2014 FİYAT LİSTESİ STANDART ve DİĞER ÜRÜNLER 2014 FİYAT LİSTESİ MC - HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA GRUBU CİHAZ SOĞUTMA KAPASİTESİ NET LİSTE MODELİ KCAL/H KW FİYAT ( ) FİYATI ( ) MC 251 47.400 55,2 12.250 15.250 MC 301 56.200

Detaylı

ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI

ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI 1 ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI Tavan tipi ısı geri kazanım cihazları, enerji tasarrufu sağlamanın yanında, yüksek iç hava kalitesi elde etmek için tasarlanmıştır. Isı geri kazanımlı

Detaylı

EVER AC. Tavan Tipi Isı Pompalı Enerji Geri Kazanım Cihazı (Selülozik Eşanjörlü)

EVER AC. Tavan Tipi Isı Pompalı Enerji Geri Kazanım Cihazı (Selülozik Eşanjörlü) EVER AC Tavan Tipi Isı Pompalı Enerji Geri Kazanım Cihazı (Selülozik Eşanjörlü) İçindekiler EVER AC Tavan Tipi Isı Pompalı Enerji Geri Kazanım Cihazı (Selülozik Eşanjörlü) - Cihaz Bileşenleri - Performans

Detaylı

TEKNOPOOL. Havuz Nem Alma Cihazları

TEKNOPOOL. Havuz Nem Alma Cihazları TEKNOPOOL Havuz Nem Alma Cihazları İçindekiler Teknogen Teknopool... 3 Bileşenler... 4 Otomasyon... 6 Projelendirme... 9 Isıtma, Soğutma ve Havalandırma sektörünün önde gelen üreticilerinden olan TEKNOGEN,

Detaylı

VAV DEĞİŞKEN DEBİLİ HAVA DAMPERLERİ

VAV DEĞİŞKEN DEBİLİ HAVA DAMPERLERİ DEĞİŞKEN DEBİLİ HAVA DAMPERLERİ VAV değişken debi damperi tek kanalda yüksek hızlarda değişken debi veya değişken akış oranlı uygulamalar için dizayn edilmiş olup hem üfleme hem de emiş için kullanılabilir.

Detaylı

AirHome Serisi Paket Tip Isı Pompaları

AirHome Serisi Paket Tip Isı Pompaları AirHome Serisi Paket Tip Isı Pompaları Apartman, siteler gibi toplu konut projelerinde ve Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için 20 kw'a kadar performans aralığında Tesisat ekipmanları

Detaylı

TETA & TEDA. Sıcak Hava Apareyleri

TETA & TEDA. Sıcak Hava Apareyleri TETA & TEDA Sıcak Hava Apareyleri İçindekiler Teknogen Kimiz? Ne iş yaparız? Genel Özellikler... 1 Teknik Özellikler... 1 Bileşenler... 2 Montaj ve Bakım... 3 Elektrik Bağlantı Şeması... 3 Ölçüler... 4

Detaylı

Teknik Bilgiler. 1. Fan Hava Akış Şekilleri. 2. Nominal Akım Çıkış Değerleri. 3. Aksesuarlar. 4. Birim Dönüşümleri 5. Motor Gücü Hesabı.

Teknik Bilgiler. 1. Fan Hava Akış Şekilleri. 2. Nominal Akım Çıkış Değerleri. 3. Aksesuarlar. 4. Birim Dönüşümleri 5. Motor Gücü Hesabı. Teknik Bilgiler 1. Fan Hava Akış Şekilleri 2. Nominal Akım Çıkış Değerleri 3. Aksesuarlar 4. Birim Dönüşümleri 5. Motor Gücü Hesabı Motor Gücü Toplam Basınç Hava Debisi Hava Yoğunluğu * Teknik özellileri

Detaylı

KLİMA SANTRALLERİ POWERVENT SERİSİ ÜRÜN KATALOĞU] Havalandırma Lüks Değil!

KLİMA SANTRALLERİ POWERVENT SERİSİ ÜRÜN KATALOĞU] Havalandırma Lüks Değil! Havalandırma Lüks Değil! Gittikçe artan şehir yaşamı artan nüfus yoğunluğuna bağlı olarak kamu ve toplu yaşam binalarının inşaat alanları artmıştır. Artan inşaat alanları iklimlendirme cihazlarının kapasitelerini

Detaylı

ROOF TOP - ÇATI TİPİ PAKET KLİMALAR

ROOF TOP - ÇATI TİPİ PAKET KLİMALAR ROOF TOP - ÇATI TİPİ PAKET KLİMALAR GPH Serisi Roof Top Paket Klima Cihazları modern binaların özel gereksinimlerini karşılamak amacıyla dizayn edilmiştir. GPH serisi ozon tabakasına zarar vermeyen R407C

Detaylı

TESA GT 6-10 HS YÜKSEK BASINÇLI FAN COIL SERİSİ

TESA GT 6-10 HS YÜKSEK BASINÇLI FAN COIL SERİSİ TESA GT 6-10 HS YÜKSEK BASINÇLI FAN COIL SERİSİ FCH 021104 TK TESA GT 6-10 HS YÜKSEK BASINÇLI FAN COIL SERİSİ TESA GT 6-10 HS Yüksek Basınçlı Fan Coil Serisi, yüksek dış statik basınçlı kanal bağlantılı

Detaylı

YATAY ATIŞLI ÇATI TİPİ FANLAR TH-MIXVENT Serisi

YATAY ATIŞLI ÇATI TİPİ FANLAR TH-MIXVENT Serisi Çatı tipi karma akışlı fanlar standart olarak egzost fanlarıdır. ve 8 modelleri kalın ve takviyeli enjeksiyonla kalıplanmış plastikten, 13 ve 2 modelleri ise yüksek kalite preslenmiş çelik sacdan mamuldür.

Detaylı

Ürettiğimiz ve satışını yaptığımız ürünler CE, ISO 9001 ve TSE belgelerine sahiptir.

Ürettiğimiz ve satışını yaptığımız ürünler CE, ISO 9001 ve TSE belgelerine sahiptir. Masvent, gelişen teknolojiye uyum sağlayarak, uzmanlaşmış kadrosu ve modern makina parkuruyla yürüttüğü imalatlarıyla havalandırma sektöründe başarıyla hizmet vermektedir. Firmamız; Klima Santralleri,

Detaylı

ATIK HAVA TEMİZLEME SANTRALİ

ATIK HAVA TEMİZLEME SANTRALİ Havanızı Yıkayın! İç içe girmiş şehir yaşantısı bireylerin birbirleriyle etkileşimini arttırmıştır. Kalabalık nüfusun bir sonucu olarak insanlar kısıtlı alanlarda yaşamaya çalışmaktadır. Temiz hava ve

Detaylı

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU www.ayteksogutma.com CT SERİSİ SOĞUTMA CT serisi chiller cihazları sayesinde her enjeksiyon makinesinin kalıbında ayrı ayrı su sıcaklıkları ile çalışılabilir.

Detaylı

Paket Tip Isı Pompaları

Paket Tip Isı Pompaları Paket Tip Isı Pompaları Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için Tesisat ekipmanları aynı gövdenin içine yerleştirilmiş Yüksek verim değerleri ile elektrik tüketimi düşük Isıtma,

Detaylı

GİRİŞ SAYFASI > Ürünler > Kontrol üniteleri > VARYCONTROL > VAV terminal üniteleri > Type TVR. Type TVR

GİRİŞ SAYFASI > Ürünler > Kontrol üniteleri > VARYCONTROL > VAV terminal üniteleri > Type TVR. Type TVR GİRİŞ SAYFASI > Ürünler > Kontrol üniteleri > VARYCONTROL > VAV terminal üniteleri > Type TVR Type TVR STANDART HAVA DEBISI ARALIKLARI ILE ILGILI OLARAK ÇOK ÇEŞITLI UYGULAMALAR IÇIN Değişken hava debisi

Detaylı

Radyal. RKD Serisi Motor Hava Akımı Dışında Prizmatik Kanal Tipi Fanlar 120 ºC. Fan Gövde Yapısı. Hava Akış Yönü R K D S 80 B 4 T ST 40

Radyal. RKD Serisi Motor Hava Akımı Dışında Prizmatik Kanal Tipi Fanlar 120 ºC. Fan Gövde Yapısı. Hava Akış Yönü R K D S 80 B 4 T ST 40 ENDÜSTRİYEL RADYAL FAN RKD Serisi Motor Hava Akımı Dışında Prizmatik Kanal Tipi Fanlar 12 ºC Filtreler galvaniz çelik kasa içerisindedir. Kaset tipi değiştirilebilir şekildedir. Bakım kapağı mevcuttur.

Detaylı

S Kule Gövdesi Aksiyal Fanlý Su Soðutma Kuleleri oðutma ve klima sistemlerinde kullanýlan su soðutma kulelerinde suyun soðutulmasý hava ve suyun çapraz akýþlý bir sistemde temasý sonucu saðlanmaktadýr.

Detaylı

Gizli Tavan Tipi Fancoil

Gizli Tavan Tipi Fancoil Gizli Tavan i Fancoil Fancoil Arçelik Fancoil üniteleri, ortamı ısıtma ve soğutma amaçlı kullanılabilme özelliğiyle, değişken mevsim sıcaklıklarına en verimli şekilde uyum sağlayarak kullanıcılara konforlu

Detaylı

Teknogen. İçindekiler. Klima Santrali... 1. Gövde Bölümü... 2. Fan motor Bölümü... 3. Damper Bölümü... 4. Filtre Bölümü... 4

Teknogen. İçindekiler. Klima Santrali... 1. Gövde Bölümü... 2. Fan motor Bölümü... 3. Damper Bölümü... 4. Filtre Bölümü... 4 Klima Santrali İçindekiler Teknogen Kimiz? Ne iş yaparız? Klima Santrali... 1 Gövde Bölümü... 2 Fan motor Bölümü... 3 Damper Bölümü... 4 Filtre Bölümü... 4 Isıtıcı / Soğutucu Batarya Bölümü... 6 Elektrikli

Detaylı

PLUG FANLI ASPİRATÖRLER

PLUG FANLI ASPİRATÖRLER Havalandırma Lüks Değil! Her geçen gün katlanarak artan şehir yaşamı bazı ihtiyaçları da beraberinde getirmiştir. Fert başına gittikçe daralan yaşam alanları insanları iç içe yaşamaya zorlamaktadır. Hem

Detaylı

DEMK-V Serisi. Diko Elektrikli Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. www.diko.com.tr 01.01.2010

DEMK-V Serisi. Diko Elektrikli Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. www.diko.com.tr 01.01.2010 2010 DEMK-V Serisi Diko Elektrikli Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. www.diko.com.tr 01.01.2010 DEMK-V SERİSİ VİLLA TİPİ ELEKTRİKLİ ISITMA KAZANLARI STANDART ÖZELLİKLER OPSİYONEL EKİPMAN VE TALEP SEÇENEKLERİ

Detaylı

AKSİYAL ISITMA APAREYLERİ

AKSİYAL ISITMA APAREYLERİ Yüksekten Uçuyoruz! Ekonomik ısıtma çözümlerinin vazgeçilmez argümanı olan hava apareyleri radyal ve aksiyal olarak iki değişin yapıda imal edilir. Uzun mesafelere hava atışı gerçekleştirmek için radyal

Detaylı

DPE - DIŞ HAVA PANJURLARI

DPE - DIŞ HAVA PANJURLARI DPE DIŞ HAVA PANJURU DPE Dış Hava Panjurları havalandırma ve klima sistemlerinde tercihen dış ortama açılan hava atış ve emiş ağızlarında duvar montajı uygulamalarında kullanılmak üzere dizayn edilmiştir.

Detaylı

TEKNİK HİZMETLER KLİMA BAKIM İŞLETME BİRİMİ TALİMATLARI

TEKNİK HİZMETLER KLİMA BAKIM İŞLETME BİRİMİ TALİMATLARI SAYFA NO 1/7 1.AMAÇ VE KAPSAM : Klima santrallerinin bakımının nasıl yapıldığının tanımlanması. Hastanemiz dahilindeki klima santrallerini kapsar. 2.GÖREV VE SORUMLULUK : Teknik hizmetler Müdürlüğü Klima

Detaylı

STANDART ve DİĞER ÜRÜNLER 2015 FİYAT LİSTESİ

STANDART ve DİĞER ÜRÜNLER 2015 FİYAT LİSTESİ STANDART ve DİĞER ÜRÜNLER 2015 FİYAT LİSTESİ (HAZIRLAYAN : S.DAĞOĞLU) AHRV - ISI GERİ KAZANIM CİHAZI FİYAT LİSTESİ ( ) CİHAZ TİPİ AHRV 500 AHRV 750 AHRV 1000 AHRV 1500 AHRV 2000 AHRV 2500 AHRV 3000 AHRV

Detaylı

KLİMA HAVALANDIRMA SAN. İÇ ve DIŞ TİC. LTD. ŞTİ :52

KLİMA HAVALANDIRMA SAN. İÇ ve DIŞ TİC. LTD. ŞTİ :52 KLİMA HAVALANDIRMA SAN. İÇ ve DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. 2.05.2014 16:52 KLİMA HAVALANDIRMA SAN. İÇ ve DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. Kanal Tip pisıtıcılar Kanal tipi ısıtıcılar yuvarlak ve dikdörtgen kesitlerde özel ölçülerde

Detaylı

40 60 ( ), 3. 779 : G4- : F7 V : F 9 V

40 60 ( ), 3. 779 : G4- : F7 V : F 9 V KLS PAKET TİP HİJYENİK KLİMA CİHAZI Temiz oda tekniği sağlık, gıda sektöründe ve endüstride bazı hassas cihazların üretimlerinde kullanılmaktadır. Temiz oda cihazlarının özellikleri belirlenirken kullanım

Detaylı

EDH Paket Tipi Nem Alma Cihazı

EDH Paket Tipi Nem Alma Cihazı Paket Tipi Nem Alma Cihazı ENEKO İçindekiler Paket Tipi Nem Alma Cihazı - Cihaz Bileşenleri - Cihaz Modları - Teknik Özellikler - Cihaz Ölçüleri - Kontrol Sistemi 3 5 6 7 8 Paket Tipi Nem Alma Cihazı Kapalı

Detaylı

KLS HAVUZ NEM ALMA SANTRALİ

KLS HAVUZ NEM ALMA SANTRALİ KLS HAVUZ NEM ALMA SANTRALİ KLS Havuz Nem Alma Santralleri kapalı havuz mahalleri ve nem alma ihtiyacının olduğu özel yerlerde rutubetin alınması için özel olarak tasarlanmıştır. Kapalı yüzme havuzlarında

Detaylı

IGH FX / IGH FX EC. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı

IGH FX / IGH FX EC. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Systemair HSK Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Sistemi kısaca IGH FX olarak adlandırılmaktadır. Systemair HSK EC Fanlı Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Sistemi IGH FX

Detaylı

AP-HA. Sıcak Hava Apareyleri

AP-HA. Sıcak Hava Apareyleri AP-HA Sıcak Apareyleri AP-HA Sıcak Apareyleri AP-HA-A: Aksiyal Fanlı Sıcak Apareyi AP-HA-R: Radyal Fanlı Sıcak Apareyi Ürün Malzemesi Kullanım Özellikleri Ürün kasası, dışı elektrostatik toz boyalı galvaniz

Detaylı

HAVUZ NEM ALMA SANTRALİ BOREAS HAVUZ NEM ALMA SANTRALİ BRS-AHU-042015

HAVUZ NEM ALMA SANTRALİ BOREAS HAVUZ NEM ALMA SANTRALİ BRS-AHU-042015 HAVUZ NEM ALMA SANTRALİ Merkez Ofis Teknoklima Genel Müdürlük Defterdar Mah. Otakçılar Cad. Flatofis No: 78 Kat: 2A, C Blok No: 2A1 Eyüp Merkez / İstanbul T : 0212 608 17 17 F : 0212 437 80 71 Fabrika

Detaylı

LAMİNER FLOW HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ

LAMİNER FLOW HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ AMİNER FO AVAANDIRMA SİSTEMERİ Türkiye de aminer flow dizayn ve imalatında bir ilk olan GÖNKA sürekli yaptığı AR-GE çalışmaları ile dünya standartlarını takip ederek, ameliyathane gereksinimlerini karşılayacak

Detaylı

OLGUN KLİMA. Sağlıklı Bir Nefes, Huzur ve Güvenli Yaşam

OLGUN KLİMA. Sağlıklı Bir Nefes, Huzur ve Güvenli Yaşam OLGUN KLİMA Sağlıklı Bir Nefes, Huzur ve Güvenli Yaşam OLGUN www.olgunklima.com Olgun Klima Ltd. Şti., iklimlendirme sektöründeki faaliyetlerini proje, üretim, tedarik, montaj ve servis hizmeti olarak

Detaylı

TEKNOPOOL. Havuz Nem Alma Cihazları

TEKNOPOOL. Havuz Nem Alma Cihazları TEKNOPOOL Havuz Nem Alma Cihazları Teknogen İÇİNDEKİLER 1. SİSTEM ÖZELLİKLERİ... 1 2. CİHAZ TEKNİK ÖZELLİKLERİ...2 2.1. FAN BÖLÜMÜ:...3 2.2. ISI GERİ KAZANIM BÖLÜMÜ:...3 2.3. NEM ALMA BÖLÜMÜ:...3 3. CİHAZ

Detaylı

www.emak.com.tr GENEL ÖZELLİKLER

www.emak.com.tr GENEL ÖZELLİKLER www.emak.com.tr GENEL ÖZELLİKLER Aksine bir talep olmadığı taktirde tüm aksiyal fanlarımız direk akuple olarakimal edilir. Talep üzerine kayış kasnaklı (AX) modellerimiz de vardır (opsiyonel) Fan kasetlerinin

Detaylı

Geri dönüşsüz damperler

Geri dönüşsüz damperler ,1 X X testregistrierung Geri dönüşsüz damperler Tipi Kanal sistemin içine monte Geri dönüşsüz damperler, sistem çalışır durumda değilken istenilen hava akış yönüne karşı istenmeyen hava akışlarını önler.

Detaylı

PRİZMATİK VE SİLİNDİRİK KANAL TİPİ ELEKTRİKLİ ISITICI

PRİZMATİK VE SİLİNDİRİK KANAL TİPİ ELEKTRİKLİ ISITICI PRİZMATİK VE SİLİNDİRİK KANAL TİPİ ELEKTRİKLİ ISITICI PRİZMATİK VE SİLİNDİRİK KANAL TİPİ ELEKTRİKLİ ISITICI DTIK-01-02 DTIK-01 DTIK-02 MALZEME : Kasa 1 mm. Kalınlıkta galvaniz veya paslanmaz malzemeden

Detaylı

Dolaylı Adyabatik Soğutma Sistemi

Dolaylı Adyabatik Soğutma Sistemi Soğutma 400 kw a kadar Kapasitesi 50-400kW EC ADYABATİK EC FAN Canovate Dolaylı Adyabatik Soğutma Sistemi -IAC Serisi Canovate Veri Merkezi Klima Santrali Çözümleri Canovate IAC serisi İndirekt Adyabatik

Detaylı

AirMaxi Serisi Isı Pompaları

AirMaxi Serisi Isı Pompaları AirMaxi Serisi Isı Pompaları Otel, tatil köyü, okul, yurt, hastane ve iş merkezleri gibi hizmet binaları, Rezidans, ofis, AVM karışımlı plazalar, Apartman ve siteler gibi toplu konut projeleri için 100-1000

Detaylı

AirMidi Serisi Isı Pompaları

AirMidi Serisi Isı Pompaları AirMidi Serisi Isı Pompaları Otel, tatil köyü, okul, yurt, hastane ve iş merkezleri gibi hizmet binaları, Rezidans, ofis, AVM karışımlı plazalar, Apartman, siteler gibi toplu konut projeleri ve Daire,

Detaylı

2. Teori Hesaplamalarla ilgili prensipler ve kanunlar Isı Transfer ve Termodinamik derslerinde verilmiştir. İlgili konular gözden geçirilmelidir.

2. Teori Hesaplamalarla ilgili prensipler ve kanunlar Isı Transfer ve Termodinamik derslerinde verilmiştir. İlgili konular gözden geçirilmelidir. PANEL RADYATÖR DENEYİ 1. Deneyin Amacı Binalarda ısıtma amaçlı kullanılan bir panel radyatörün ısıtma gücünü oda sıcaklığından başlayıp kararlı rejime ulaşana kadar zamana bağlı olarak incelemektir. 2.

Detaylı

Klima Santrali TKS MODÜLER KLİMA SANTRALİ

Klima Santrali TKS MODÜLER KLİMA SANTRALİ Klima Santrali TKS MODÜLER KLİMA SANTRALİ İçindekiler Teknogen Klima Santrali... 3 Gövde Bölümü... 4 Fan motor Bölümü... 5 Damper Bölümü... 6 Filtre Bölümü... 7 Isıtıcı / Soğutucu Batarya Bölümü... 8 Elektrikli

Detaylı

VGY - PRİZMATİK YANGIN DAMPERİ (K-90 SINIFI)

VGY - PRİZMATİK YANGIN DAMPERİ (K-90 SINIFI) VGY - PRİZMATİK YANGIN DAMPERİ (K-90 SINIFI) ÇALIŞMASI VGY - Prizmatik Yangın Damperi (K-90 SINIFI) yangın esnasında üzerinde yer alan ısıl sigortanın 72 o C da erimesi sonucunda klapesini kapayarak yangın

Detaylı

SICAK AKIŞKAN (Kızgın Yağ, Kaynar Su) POMPALARI SAP

SICAK AKIŞKAN (Kızgın Yağ, Kaynar Su) POMPALARI SAP SICAK AKIŞKAN (Kızgın Yağ, Kaynar Su) POMPALARI SAP 32 250 Yüksek verim, Uzun ömür, Üstün kalite, DIN 24255 normunda (TS EN 733 standardında) salyangoz gövde, DIN 2533 normuna (TS EN 1092-2 ve TS EN 1092-1)

Detaylı