T.C GİRESUN ÜNİVERSİTESİ GÖRELE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C GİRESUN ÜNİVERSİTESİ GÖRELE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU"

Transkript

1 T.C GİRESUN ÜNİVERSİTESİ GÖRELE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU GENEL BİLGİLER FAKÜLTE TANITIMI: Görele Güzel Sanatlar Fakültesi, Giresun Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak 14 Ağustos 2008 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur. Mevcut binası eğitim-öğretim yılında hizmete girmiştir. Yükseköğretim Kurulu kararı ile eğitim öğretim yılında fakültemizin Resim ve Baskı Sanatları Bölümü ile Grafik Tasarım Bölümü ne Özel Yetenek Sınavıyla öğrenci alımı yapılacaktır. TANIMLAR Orta Öğretim Bașarı Puanı (OBP): Adayların orta öğretim bașarı puanlarının mezun oldukları lise türüne göre belirlenmiș puandır. LYS sonuç belgesinde yer alır. Adaylar LYS'ye girmese bile LYS sonucunu almaları gerekmektedir. Özel Yetenek Sınav Puanı (ÖYSP): Adayların Özel yetenek sınavları sonunda aldıkları puandır. Sınav Jürisi: Adayların sınavlarını yapmak üzere Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı tarafından belirlenen ve öğretim üyelerinden olușturulan jüridir. Sınav Yürütme Kurulu: Fakülte Dekanı bașkanlığında sınavları yürütmek üzere kurulmuș olan kuruldur. Anasanat Dalı (ASD): Programın adını ifade eder.

2 BAŞVURULAR: 6-27 Temmuz 2015 Tarihleri arasında yapılacaktır. BAŞVURU ŞARTLARI 1- Ortaöğretim mezunu olmak. 2- YGS 2015 Puan türlerinin herhangi birinden en az 140 Puan almış olmak. BAŞVURU ŞEKLİ 1- Başvurular internet adresi ile elektronik ortamda yapılacaktır. Şahsen başvuru da kabul edilecektir. 2- Belgeler, internet adresine PDF ve JPG formatında (belgenin taranarak yada fotoğrafı çekilerek ) yüklenecektir. 3- Elektronik işlemin online onaylanması sonrası Başvuru Belgesi çıktısının alınması gereklidir. KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER 1-YGS 2015 Sonuç Belgesi 2- Sınav Giriş Belgesi ( adresinden alınmış çıktı) 3- Nüfus Cüzdanı veya Pasaport 4- Ortaöğretim Diploması 5- Vesikalık Fotoğraf (Son 6 Ay içinde ve yüz hatları kolaylıkla tanınabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır). Not: Kesin kayıtlarda, 2 Adet vesikalık fotoğraf ve diğer belgelerin aslı ile beraber 1 Adet fotokopisi dosyalanmış olarak kayıt bürosuna teslim edilecektir. Elektronik ortam başvurusu yapmayan,şahsen başvuruda bulunmayan veya kesin kayıtta gerekli evrakı teslim etmeyen adayın başvuruları geçersiz sayılacaktır.

3 SINAV TARİHLERİ, YERİ VE SONUÇLARIN İLANI Sınavlar 30 Temmuz 2015 Tarihlerinde Görele Güzel Sanatlar Fakültesinde gerçekleştirilecektir. Sınav sonuç listeleri Fakülte binası ile Üniversitemizin ve Fakültemizin WEB sitesinde 03 Ağustos 2015 Pazartesi Günü ilan edilecektir. ÖZEL YETENEK SINAVI TAKVİMİ 6-27 Temmuz 2015 Ön kayıt Tarihleri (Online başvuru) 30 Temmuz 2015 Özel Yetenek sınav Tarihleri 03 Agustos 2015 Sınav Sonuçlarının Duyurulması 07 Agustos 2015 Sınav Sonuçlarının Duyurulmasının Son Tarihi Agustos 2015 Asil Adayların Kesin Kayıt Tarihleri Agustos 2015 Yedek Adayların Kesin Kayıt Tarihleri KESİN KAYIT YERİ Kesin kayıtlar, T. C. Giresun Üniversitesi Görele Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından yapılacaktır. RESİM VE BASKI SANATLARI BÖLÜMÜ Resim ve Baskı Sanatları Bölümü nde öğrencinin yaratıcı kimliğini öne çıkaran eğitim programı uygulanmaktadır. Bölümün eğitim programı çeşitlilik ve disiplinlerarası sanat anlayışı temel alınarak oluşturulmuştur. Resim ve baskı sanatlarının tarihi ve kuramı uygulama bütünlüğü içerisinde verilmektedir. Deneysel ağırlıklı programlar, konferans, seminer, sergi ve uygulamalarla desteklenmektedir. Evrensel düzeyde özgün yapıtlar ortaya çıkaracak, çağdaş sanatçılar yetiştirme yönünde eğitimimiz, resim sanatının geleneksel öğrenim yollarıyla başlar. Buna ek olarak

4 başlangıcından bu yana sanatsal davranış biçimlerini çözümleyen çalışmalarla birlikte, çağdaş dünya sanatının anlamını ve bağlantılarını ortaya koyan bilgilendirmelerin desteğinde, öğrencinin kendine özgü duyarlığını öne çıkararak, yaratıcılığını geliştirmesine olanak sağlayacak bir ortamda kuramsal ve uygulamalı olarak sürdürülür. Baskı sanatlarına ait tüm teknik ve uygulamalar en modern araç gereçlerin kullanılması sureti ile çağı yakalayan sanatçılar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.bu bölümü bitiren öğrenciler sanatçı, akademisyen, öğretmen, sanat danışmanı gibi pek çok unvan ile kamu ve özel kuruluşlarda görev alabileceklerdir. GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ Programın amacı, öğrencilerin iletişim stratejilerini geliştirip her türlü tasarım sorununu çözebilecek düzeyde, araştırıcı ve yaratıcı güce sahip, kültürlü ve yetenekli bir görsel iletişim tasarımcısı olarak yetişmelerini sağlamaya yöneliktir. Bölüm, yazılım ve donanım açısından gelişmiş MAC ve PC bilgisayar laboratuvarlarına, baskı resim ve tasarım atölyelerine, fotoğraf stüdyo ve laboratuvarlarına sahiptir. Öğrenciler, Grafik Tasarım-Proje, Baskı Resim, Tipografi, İllüstrasyon, Animasyon, Fotoğraf, Oyun Tasarımı, Video, Mültimedya, Reklam Fotoğrafı, Portfolyo, Staj, Grafik Tasarım Tarihi, Göstergebilim, Tasarım Hukuku, Yaratıcı Yazarlık gibi uygulamalı, teorik ve problem çözme yetisini geliştiren dersler almaktadırlar. Bu programı bitirenler, tanıtım ajanslarında, matbaalarda, televizyonlarda, bankalarda, resmi kurumlarda ve pek çok sektörde sanat yönetmeni, grafik tasarımcı, sanat danışmanı ve serbest sanatçı olarak çalışabilirler. KONTENJANLAR Resim ve Baskı Sanatları Bölümü: 40 Grafik Tasarımı Bölümü: 40 Her iki bölüme toplam 80 öğrenci alınacaktır.

5 SINAVA BAŞVURU VE ÖNKAYITLAR Ön kayıt Tarihleri: Temmuz 2015 Sınav Tarihleri: 30 Temmuz 2015 Sınav Saati: Sınav Yeri: Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Derslikleri Eğitim-Öğretim yılında Giresun Üniversitesi Görele Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim ve Baskı Bölümü 40, Grafik Tasarım Bölümü 40 öğrenci olarak özel yetenek sınavı ile toplamda 80 öğrenci alınacaktır. Sınav başvurusu ve ön kayıtlar üniversitemiz resmi web ( ) adresinde yer alan linkler üzerinden yapılacaktır. Ön kayıt, kayıt ve yerleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar kılavuzu İNTERNET üzerinden takip ediniz özel yetenek sınavı ile ilgili ilke, kural ve uygulamalar hakkında sizleri daha çok bilgilendirmek ve sınava daha iyi hazırlanabilmeniz için düzenlenen bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz. 1- İnternet üzerinden başvuruda bulunacak adayların sistemde belirtilen yönergenin tüm basamaklarını doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmaları zorunludur. 2- Adayların LYS sınav sonuç belgesi (2015 yılı YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS-6 puan türlerinin herhangi birinden en az 140 puan alındığını gösterir belge), Ortaöğretim diploması ve son altı ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğrafının taranarak sisteme yüklemeleri gerekmektedir. 3- Tüm işlemler tamamlandıktan sonra aday tarafından çıktısı alınan aday sınav giriş belgesinin sınav günü adayın yanında bulundurması zorunludur ÖSYM de merkezi sistemle veya özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş adayların, (Sınavsız geçiş ile meslek yüksekokulları veya açık öğretimin kontenjan sınırlaması olmayan programları hariç) durumlarını ön kayıt esnasında bildirmeleri gerekmektedir. Bu durumu bildirmedikleri saptanan adayların kayıtları silinecektir.

6 5- Yanlış ve eksik beyandan kurumumuz sorumlu değildir.. 6- Adayların kayıt sırasında kodladıkları bilgileri, T.C. Kimlik numaralarını kullanarak internet adresinden kontrol etmeleri gerekmektedir. Bu bilgilerinde düzeltme yapacak adaylar, 27 Temmuz 2015 günü saat 13:00 a kadar Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrenci İşlerine müracaat etmeleri gerekmektedir. Sistemdeki bilgilerde yanlışlık olan ve gerekli düzeltmeyi yapmayan adayların değerlendirme işlemleri, sistemdeki bilgiler doğrultusunda yapılacaktır. 7- Adayın ön kayıt sırasında beyan ve teslim ettiği bilgi ve belgeler ile kesin kayıt sırasında teslim ettiği belgeler arasında farklılık olması halinde aday sınavı kazanmış olsa dahi sınavı iptal edilecektir. SINAV 1. SINAVA GIRECEK ADAY, KENDISINE VERILEN GÜN VE SAATTE SINAVA GIRMEK ZORUNDADIR. Bu nedenle sınav sırası geldiğinde her ne sebeple olursa olsun sınav yerinde bulunmayan adaylar kesinlikle sınavlara alınmayacak ve sınav hakkını kaybedeceklerdir. Mazeretler geçerli değildir. 2. Adaylar sınav süresince Sınava Giriş Belgesi ile birlikte resimli özel kimlik belgelerini de yanlarında taşımak zorundadırlar. Özel kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, pasaport) olmayan ve sınav giriş belgesini kaybeden adaylar sınavlara alınmazlar. 3. Her sınav öncesinde kimlik kontrolü yapılacaktır. Sınav kimlik kartları sınav bitiminde adaylardan geri alınacaktır. Kimlik kartını iade etmeyen adayların sınavları geçersiz sayılacaktır. 4. Adaylar sınav için yanlarında, kurşun kalem, tükenmez kalem, silgi, kalem açacağı, kağıt kıskacı (klips) getirmelidirler. 5. Sınavda kullanılacak 35X50 cm boyutlarında duralit ve sınav kağıdı kurumumuzca temin edilecektir. 6. Sınavlarda kurşun kalem kullanılır. 7. Her aday çalışmaya başlamadan önce, salon başkanının duyurusu ile sınav kâğıdının ad-soyadı, aday numarası ve imzasının yer aldığı bölümü tükenmez kalemle doldurarak sınav sonuna kadar açık tutar. Bu bölümü, kâğıdını teslim

7 ederken görevlilerin gözü önünde bilgiler içte kalacak biçimde katlayarak kenarlarından yapıştırır. 8. Sınav çalışması, aday bilgilerinin yazıldığı yüzeye yapılır. 9. Sınav kâğıdı üzerinde soruda istenilenler dışında, kimlik belirtecek herhangi bir işaret kullanılamaz. Aksi halde bu sınav kâğıdı değerlendirme dışı bırakılır. 10. Görevliler hiçbir adayın çalışmasına müdahale edemez. Her türlü açıklama ve bilgilendirme sınav başlangıcında yapılır. 11. Jürilerin toplantı mekânına görevliler dışında kimse giremez. 12. Jüriler, sınavın gerektirdiği gizliliği gözeterek, sınav öncesi bir araya gelir, gereken hazırlığı yapar. 13. Sınav soruları, adayların sınav salonlarına alınmasından sonra, Giriş Sınavları Yürütme Komisyonu Başkanlığı tarafından sınav salonlarına dağıtılmak üzere tutanakla teslim edilir. 14. Sınav salonlarına gözetmenler ve Giriş Sınavları Yürütme Komisyonu görevlilerinin dışında kimse bulunamayacağı gibi jüri üyeleri de giremezler. 15. Birinci Aşama Eleme Sınavı ve İkinci Aşama Seçme Sınavları, önceden ilan edilmiş gün, saat ve yerde Giriş Sınavları Yürütme Komisyonu Başkanlığınca yapılır. 16. Sınav başlamadan önce, sınav sırasında uygulanması gereken kurallar gözetmenler tarafından adaylara okunur. 17. Sınavlar ilan edilen saatten önce başlatılamaz. Sınavın ilk 15 dakikasından sonra gelen adaylar sınav salonuna alınmaz. 18. Adaylar, sınav salonunu sınavın başlangıcından sonraki ilk 30 dakika içinde terk edemezler. 19. Sınav salonlarında sigara içilmez. 20. Adaylar sınav salonuna hiçbir ses ve görüntü kaydedici cihaz, cep telefonu, kamera ve benzeri elektronik aygıtlarla giremez. 21. Sınav sırasında kurallara uymayanlar, sınavın herhangi bir aşamasına katılmayanlar, sınav disiplinini bozanlar, kopya çekme girişiminde bulunanların sınavları geçersiz sayılır. Bu durum gözetmen tarafından tutanağa işlenir ve Giriş Sınavları Yürütme Komisyonu Başkanı na teslim edilir. 22. Sınavın herhangi bir aşamasına katılmayan adaylar için mazeretleri ne olursa olsun, yeni sınav yapılamaz. 23. Adaylar salondan ayrılırken sınav salon tutanağını imzalamak zorundadırlar.

8 TASNİF 1. Sınav sonunda sınav salonundan gelen kâğıtlar, ilgili komisyonca teslim alınır, harmanlanır ve değerlendirmeye geçilir. 2. Salonlardan isim köşeleri yapıştırılmış kapalı olarak gelen cevap kâğıtları Sınav Değerlendirme Komisyonu nca harmanlandıktan sonra 001 den başlayarak numaralandırılır. 3. Kime ait olduğu bilinmeyen ve komisyon tarafından numaralandırılan sınav kâğıtları büyük bir salonda yan yana sıralanır. DEĞERLENDİRME 1. Sınav Değerlendirme Komisyonu puanlarını, sınav kâğıtları üzerindeki bu numaralara verir. 2. Sınav soruları ve sınavın süresi Üniversite Sınav Üst Kurulu nun görevlendirdiği Sınav Yürütme Komisyonu tarafından sınavın yapılacağı gün belirlenir. 3. Sınav sonuçlarının değerlendirilmesi yine aynı kurul tarafından görevlendirilen Sınav Değerlendirme Komisyonu tarafından sınavın bitiminden hemen sonra yapılır ve ilan edilir. 4. Özel Yetenek Sınavı iki aşamalı şekilde yapılacaktır. Birinci aşama tüm bölümler için ortak bir ön eleme sınavı niteliğindedir. Bu sınavında yer alan görsel algılama, görsel bellek ve kurgulama yetilerini değerlendirir. Bölüm kontenjanlarının üç katı sayıda aday İkinci aşama sınavına girmeye hak kazanır. İkinci aşama sınavları da ortak yapılacaktır. 5. Sınav sonunda sonuçlar, adayların aldıkları puanlar ÖSYS nin Özel Yetenek Gerektiren Yükseköğretim Programları na Öğrenci Alımına İlişkin Usul ve Esaslar çerçevesinde değerlendirilerek duyurulur. 6. I. SINAV: Birinci Aşama Sınavı, ağırlıklı olarak adayların potansiyellerini, sanatsal yetilerini ortaya çıkarmak ve ölçmek amacıyla yapılır. II. SINAV: İkinci Aşama Sıralama Sınavı, adayların

9 kapasitelerini ve sanatsal yeterliklerini görmek ve tespit etmek amaçlı yapılır. Adayların imgesel resim yetileri değerlendirir. 7. Sınav Değerlendirme Komisyonu, sınav saatine kadar sınav sorusu ve sınava ilişkin hazırlıkları tamamlar. 8. Adaylar ön kayıt sırasında bilgisayardan çıktısını aldıkları Sınava Giriş Belgesi, özel kimlik belgesi (nüfus cüzdanı veya geçerli pasaport) ile karşılaştırılarak salona alınır. 9. Değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır. 10. Komisyon üyelerinin verdikleri puanların aritmetik ortalaması alınarak sınav kâğıdı üzerine yazılır. Bu aynı zamanda adayların ÖYSP (Özel Yetenek Sınav Puanı) puanıdır. Yerleştirmeye esas olan puanın hesaplanması için aşağıdaki üç puan türü belirli ağırlıklarla çarpılarak toplamı alınacaktır. Bunlar: ÖYSP Standart Puanı (ÖYSP-SP) Ortaöğretim Başarı Puanı 2015-YGS Puanı (YGS-P) (YGS puanlarının en büyüğü) Özel Yetenek Sınavı Puanının (ÖYSP) ağırlıklandırmaya girebilmesi için bu puanların standart puanlara çevrilmesi gerekir. 11. ÖYSP lerin standart puana çevrilmesi için önce ÖYSP dağılımının ortalaması ve standart sapması hesaplanacak, daha sonra da her aday için aşağıdaki formül kullanılarak ÖYSP Standart Puanı hesaplanacaktır. Bu durumda her adayın bir ÖYSP Standart Puanı (ÖYSPSP) olacaktır. ÖYSP-SP dağılımının ortalaması 50, standart sapması 10 dur. Yerleştirmeye esas olacak puan (Yerleştirme puanı = YP) aşağıdaki formül kullanılarak hesaplanacaktır. 12. Aday aynı alandan geliyorsa (Örneğin, aday Güzel Sanatlar Lisesi nin Resim alanından geliyorsa) YP = ( 1,17 x ÖYSP-SP ) + ( 0,11 x OBP ) + ( 0,22 YGS-P ) + ( 0,03 x OBP ) 13. Aday diğer alanlardan geliyorsa (Örneğin, aday genel lisenin Sosyal Bilimler alanından geliyorsa) YP = ( 1,17 x ÖYSP-SP ) + ( 0,11 x OBP ) + ( 0,22 YGS-P )

10 ÖSYS de, YGS/LYS puanı veya özel yetenek sınavı sonucu ile örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adayların ortaöğretim başarı puanları ile ilgili katsayıları yarıya düşürülecektir. 15. Bu kural, açık öğretim programları için de uygulanacaktır ÖSYS de, sınavsız geçiş hakkı ile meslek yüksekokulları veya açık öğretim ön lisans programlarına yerleştirilen adaylara bu kural uygulanmayacaktır. 17. Adaylar YP puanlarına göre en yüksek puandan başlamak üzere sıraya konacak ve kontenjan sayısı kadar aday sınavı kazanmış olacaktır. 18. Sıralaması belirlenmiş asil ve yedek aday listeleri Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı tarafından incelenir ve onaylanmak üzere Rektörlüğe iletilir. 19. Rektörlük tarafından onaylanan listeler Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığınca ilan edilir. İletişim Telefonları Yrd.Doç.Dr. Merve Yıldırım İş: /5417 GSM: Yrd.Doç.Dr. Erol Murat Yıldız GSM: Yrd.Doç.Dr. Gülcan Başar İş: /5419 GSM:

GİRİŞ/ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU 2014-2015 ÖĞRETİM YILI. SINAV PROGRAMI Sınav Tarihi. Sınav Yeri. Sınav Saati 10.00 14.00. I. Aşama 24 Temmuz 2014

GİRİŞ/ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU 2014-2015 ÖĞRETİM YILI. SINAV PROGRAMI Sınav Tarihi. Sınav Yeri. Sınav Saati 10.00 14.00. I. Aşama 24 Temmuz 2014 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GİRİŞ/ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU SINAV PROGRAMI Sınav Tarihi I. Aşama 24 Temmuz 2014 II. Aşama 25 Temmuz 2014 Sınav Saati 10.00 14.00 Sınav Yeri OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi OMÜ

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ

ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu yönerge Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin lisans programlarına Yetenek Sınavıyla

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015 2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI UYGULAMA ESASLARI

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015 2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI UYGULAMA ESASLARI T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015 2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI UYGULAMA ESASLARI ÖĞRENCİ KONTENJANI: GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ: 40 HEYKEL BÖLÜMÜ: 15 1-ÖN KAYIT KOŞULLARI VE GEREKLİ

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GİRİŞ / ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GİRİŞ / ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GİRİŞ / ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU GİRİŞ 2013-2014 Eğitim-Öğretim

Detaylı

FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ

FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SANAT TASARIM ve MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ (04.05.2017 tarih, 482 sayılı ve 16 numaralı Üniversite Senato Kararı Kabul Edilmiştir.) Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin

Detaylı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi. Özel Yetenek Sınavları Yönergesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi. Özel Yetenek Sınavları Yönergesi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavları Yönergesi 2018-2019 T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESİ

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 1 T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU SINAV BAŞVURU KOŞULLARI 1. Lise yada dengi

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 1 T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU SINAV BAŞVURU KOŞULLARI 1. Lise yada dengi

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Necmettin Erbakan Üniversitesi

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 1 T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 2017 SINAV BAŞVURU KOŞULLARI 1. Ortaöğretim

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN EĞİTİM FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN EĞİTİM FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN EĞİTİM FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Eğitim Fakültesinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Programına 2016-2017

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ Senato: 21 Haziran 2011 / 292-4-E Amaç MADDE 1 (1) Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin giriş sınavları

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TÜRK MÜZİĞİ LİSANS PROGRAMI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TÜRK MÜZİĞİ LİSANS PROGRAMI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TÜRK MÜZİĞİ LİSANS PROGRAMI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU Özel yetenek sınavı başvuruları 17 21 Ağustos 2015 tarihleri

Detaylı

T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ

T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Munzur Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin lisans programlarına özel

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN EĞİTİM FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN EĞİTİM FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN EĞİTİM FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Eğitim Fakültesinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Programına 2015

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİİ 1 T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU 2018 SINAV BAŞVURU KOŞULLARI 1. Ortaöğretim

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ Sayfa 1 / 7 EK-2 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI UYGULAMA ESASLARI KILAVUZU Sayfa 2 / 7 BÖLÜM VE ÖĞRENCİ SAYISI Üniversitemiz

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI UŞAK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVINA ÖĞRENCİ ALIMI VE SINAV UYGULAMA ESASLARI

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI UŞAK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVINA ÖĞRENCİ ALIMI VE SINAV UYGULAMA ESASLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI UŞAK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVINA ÖĞRENCİ ALIMI VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BÖLÜM VE ÖĞRENCİ SAYISI Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesine

Detaylı

T.C BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ

T.C BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ T.C BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu

Detaylı

RESİM- İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK SINAVI

RESİM- İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK SINAVI ÖZEL YETENEK SINAVI Sınav ve sınav sonrası işlemlere ilişkin kurallar bu kılavuzda yer almaktadır. Başvuru formunu teslim ettikten sonra, kayıt ve yerleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar kılavuzu İNTERNET

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ A) GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı, Necmettin Erbakan Üniversitesi

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI AKSARAY ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU I. KONTENJAN ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

Detaylı

İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Özel Yetenek Sınavları Kılavuzu

İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Özel Yetenek Sınavları Kılavuzu İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Özel Yetenek Sınavları Kılavuzu İçindekiler 1. Fakülte ve bağlı bölümler 2. Bölümlerin kontenjanları 3. Ön kayıt koşulları 4. Sınav tarihleri

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU SAYIN ADAY: Bülent Ecevit Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı tarafından

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge, Sinop Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin özel yetenek sınavı ile öğrenci alınmasına

Detaylı

T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ (01.06.2015 tarih ve10/38 sayılı Üniversite Senato kararı)

T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ (01.06.2015 tarih ve10/38 sayılı Üniversite Senato kararı) T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ (01.06.2015 tarih ve10/38 sayılı Üniversite Senato kararı) Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Ardahan Üniversitesi

Detaylı

T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ

T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Munzur Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi lisans programlarına özel yetenek

Detaylı

RESİM- İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK SINAVI

RESİM- İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK SINAVI RESİM- İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK SINAVI Sınav ve sınav sonrası işlemlere ilişkin kurallar bu kılavuzda yer almaktadır. Başvuru formunu teslim ettikten sonra, kayıt ve yerleştirme işlemleri

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI UYGULAMA KLAVUZU

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI UYGULAMA KLAVUZU T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI UYGULAMA KLAVUZU Sınavın Duyurulması Güzel Sanatlar Fakültesine ÖYS ile öğrenci alınacak lisans programları ve öğrenci

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi 2015 ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU. Sayfa 1 / 7

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi 2015 ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU. Sayfa 1 / 7 T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi 2015 ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU Sayfa 1 / 7 GİRİ Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı ve sınav sonrası işlemlere ilişkin kurallar

Detaylı

ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU

ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU SAYIN ADAY: Bülent Ecevit Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı tarafından

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ Senato:16 Mayıs 2014 / 324-3-A

MARMARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ Senato:16 Mayıs 2014 / 324-3-A MARMARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ Senato:16 Mayıs 2014 / 324-3-A Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin

Detaylı

T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ ( tarih ve sayılı Üniversite Senato kararı)

T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ ( tarih ve sayılı Üniversite Senato kararı) T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ ( tarih ve sayılı Üniversite Senato kararı) Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Ardahan Üniversitesi Güzel Sanatlar

Detaylı

SINAV PROGRAMI I.AŞAMA (Ön Eleme Sınavı) Tarih: 07 Temmuz 2015 Salı Saat: 10.30* Yer: OMÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Kampüsü

SINAV PROGRAMI I.AŞAMA (Ön Eleme Sınavı) Tarih: 07 Temmuz 2015 Salı Saat: 10.30* Yer: OMÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Kampüsü T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 1967

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU SELÇUK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU KONYA 2014 Selçuk Üniversitesi Rektörlüğünden Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin aşağıda

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI UYGULAMA ESASLARI

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI UYGULAMA ESASLARI T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2018 2019 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI UYGULAMA ESASLARI GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ KONTENJANI: 40 RESİM BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ KONTENJANI: 20 HEYKEL BÖLÜMÜ

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ 2015 ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU Sınav ve sınav sonrası işlemlere ilişkin kurallar bu kılavuzda yer almaktadır. Başvuru formunu

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2012 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2012 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2012 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU Kastamonu Caddesi, Kırkevler Mahallesi, No:148, Çankırı Telefon :0 376 212 94 11 Faks :0 376 212 76 88 www.karatekin.edu.tr

Detaylı

T.C ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YETENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

T.C ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YETENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. T.C ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YETENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Güzel Sanatlar Fakültesinin Baskı Sanatları, Cam, Çizgi Film (Animasyon), Grafik,

Detaylı

19 MAYIS SAMSUN DEVLET KONSERVATUVARI

19 MAYIS SAMSUN DEVLET KONSERVATUVARI ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 19 MAYIS SAMSUN DEVLET KONSERVATUVARI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GİRİŞ/ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU SINAV PROGRAMI Sınav Tarihi I. Aşama 21-22-23 Temmuz 2014 II. Aşama 24-25 Temmuz

Detaylı

ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU

ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU GİRESUN-2017 1 İÇİNDEKİLER 1. GÜZEL SANATLAR

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ HEYKEL BÖLÜMÜ VE RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ HEYKEL BÖLÜMÜ VE RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ HEYKEL BÖLÜMÜ VE RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU Ön kayıt Bilgileri Heykel ve Resim Bölümlerine ön kayıtlar, 17 24 Temmuz 2017 tarihleri

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ

ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu yönerge Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin lisans programlarına Yetenek Sınavıyla

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi (9) BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi (9) BİRİNCİ BÖLÜM T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi (9) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Dayanak Madde 1- Akdeniz Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin

Detaylı

1-BAŞVURU İŞLEMLERİ ÖN KAYIT KOŞULLARI

1-BAŞVURU İŞLEMLERİ ÖN KAYIT KOŞULLARI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ RESİM VE BASKI SANATLARI BÖLÜMLERİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - YETENEK SINAVI UYGULAMA ESASLARI Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI UYGULAMA KLAVUZU

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI UYGULAMA KLAVUZU T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI UYGULAMA KLAVUZU Sınavın Duyurulması Güzel Sanatlar Fakültesine ÖYS ile öğrenci alınacak lisans programları ve öğrenci

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN EĞİTİM FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YETENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN EĞİTİM FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YETENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN EĞİTİM FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YETENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Eğitim Fakültesinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Programına 2018

Detaylı

Madde 6- Yerleştirmeye esas olan puanın hesaplanması için aşağıdaki üç puan belli ağırlıklarla çarpılarak toplamı alınacaktır.

Madde 6- Yerleştirmeye esas olan puanın hesaplanması için aşağıdaki üç puan belli ağırlıklarla çarpılarak toplamı alınacaktır. MUTFAK SANATLARI VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ KABULÜ VE YERLEŞTİRME PUANLARININ TESPİTİ ESASLARI (2013-2014 Öğretim Yılı) Madde 1- Başvuracak adayların ön kayıt işlemlerinde, içinde Ortaöğretim Başarı Puanı

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACIBEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK VE SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ MÜZİK ANASANAT DALI

T.C. NEVŞEHİR HACIBEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK VE SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ MÜZİK ANASANAT DALI T.C. NEVŞEHİR HACIBEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK VE SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ MÜZİK ANASANAT DALI 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU NEVŞEHİR T.C. NEVŞEHİR HACIBEKTAŞ

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESİ* Amaç MADDE 1 (1) İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Detaylı

Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır.

Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır. Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır. İÇİNDEKİLER SAYFA 1- BAŞVURU İŞLEMLERİ 4 Ön Kayıt Koşulları 4 Ön Kayıt İçin Gerekli Belgeler 5 Önemli Uyarılar 6 2-

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2014 ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2014 ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2014 ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU GİRİŞ Sınav ve sınav sonrası işlemlere ilişkin kurallar bu kılavuzda yer almaktadır. Başvuru formunu teslim ettikten sonra,

Detaylı

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 10:00

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 10:00 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 01/08/2016-18391 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU *BENUFENR* Oturum Tarihi 28/07/2016 Oturum Saati 10:00 Oturum Sayısı 16

Detaylı

ADAY KABUL ŞARTLARI YETENEK SINAVI TARİHİ VE YERİ. Online Ön Kayıt Tarihleri 27 Temmuz-11 Ağustos 2017

ADAY KABUL ŞARTLARI YETENEK SINAVI TARİHİ VE YERİ. Online Ön Kayıt Tarihleri 27 Temmuz-11 Ağustos 2017 T.C. İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Ön Kayıt ve Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu ADAY KABUL ŞARTLARI a) Türkiye

Detaylı

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2016 ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU RESİM BÖLÜMÜ GELENEKSEL TÜRK SANATLARI BÖLÜMÜ SERAMİK BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

T.C İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU

T.C İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU T.C İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU MALATYA- 2017 T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2011 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2011 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2011 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU Cumhuriyet Mah, Şehit Pilot Üsteğmen Erdem Öztürk Sok, No:12 ÇANKIRI Telefon :0 376 213 26 26 Faks :0 376

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2017 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2017 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2017 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU Cumhuriyet Mah. Şehit Pilot Üsteğmen Erdem Öztürk Sok. No. 12, 18100 ÇANKIRI gsf.karatekin.edu.tr - www.karatekin.edu.tr

Detaylı

Sevgili Öğrenci Adayları;

Sevgili Öğrenci Adayları; Sevgili Öğrenci Adayları; Bülent Ecevit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2010 yılında öğretime başlamıştır. Resim, Heykel ve Grafik Bölümleri bulunan Fakültemizde halen Resim bölümünde öğrenim devam

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKIN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2013 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU

ÇANKIRI KARATEKIN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2013 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU ÇANKIRI KARATEKIN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2013 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU Kastamonu Caddesi, Kırkevler Mahallesi, No:148, Çankırı Telefon: 0 376 212 94 11 - Faks : 0 376 212 76 88

Detaylı

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2016-2017 ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAV YÖNERGESİ

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAV YÖNERGESİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAV YÖNERGESİ AMAÇ VE KAPSAM Madde 1 Bu yönerge Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi nin Lisans programlarına

Detaylı

SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU KONYA 2015 Sayfa 1 / 6 Selçuk Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesinin aşağıda belirtilen bölümlerine 2015-2016 eğitimöğretim

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2010 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2010 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2010 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU Cumhuriyet Mah, Şehit Pilot Üsteğmen Erdem Öztürk Sok, No:12 ÇANKIRI Telefon :0 376 213 26 26 Faks :0 376

Detaylı

ADAY KABUL ŞARTLARI YETENEK SINAVI TARİHİ VE YERİ

ADAY KABUL ŞARTLARI YETENEK SINAVI TARİHİ VE YERİ T.C. İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Programı 2016 2017 Eğitim Öğretim Yılı Ön Kayıt ve Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu ADAY KABUL ŞARTLARI a) Türkiye

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK VE CAM BÖLÜMÜ SERAMİK ANASANAT DALI

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK VE CAM BÖLÜMÜ SERAMİK ANASANAT DALI T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK VE CAM BÖLÜMÜ SERAMİK ANASANAT DALI 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU NEVŞEHİR T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ

Detaylı

T.C. UġAK ÜNĠVERSĠTESĠ

T.C. UġAK ÜNĠVERSĠTESĠ T.C. UġAK ÜNĠVERSĠTESĠ SENATO KARARLARI TOPLANTI SAYISI: 14 KARAR TARĠHĠ: 20.06.2018 KARAR 2018/113 Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavına Öğrenci Alımı

Detaylı

T.C. NEVŞİHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

T.C. NEVŞİHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ T.C. NEVŞİHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI RESİM BÖLÜMÜ RESİM ANASANAT DALI NEVŞEHİR 1 SINAVLARIN DUYURULMASI Nevşehir Hacı

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları Koşul ve Esasları

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları Koşul ve Esasları AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları Koşul ve Esasları 1. BÖLÜMLER, ÖĞRENCİ SAYILARI VE ÖN KAYIT Fakültenin Resim, Resim II. Öğretim, Heykel,

Detaylı

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi Amaç ve Kapsam: MADDE 1 - (1) İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Plastik

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKIN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU

ÇANKIRI KARATEKIN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU ÇANKIRI KARATEKIN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU Cumhuriyet Mah. Şehit Pilot Üsteğmen Erdem Öztürk Sok. No. 12 Kat: 3 ÇANKIRI P.K. 18100 www.karatekin.edu.tr

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI TAKVİMİ VE ESASLARI

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI TAKVİMİ VE ESASLARI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİGÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI TAKVİMİ VE ESASLARI Resim Bölümü Resim Bölümü 4 yıllık lisans eğitimi

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ 2014 ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU Sınav ve sınav sonrası işlemlere ilişkin kurallar bu kılavuzda yer almaktadır. Başvuru formunu

Detaylı

SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI

SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU KONYA 2014 Selçuk Üniversitesi Rektörlüğünden Selçuk Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesinin aşağıda belirtilen

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 19 MAYIS SAMSUN DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ GELENEKSEL TÜRK MÜZİKLERİ ANASANAT DALI LİSANS PROGRAMI

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 19 MAYIS SAMSUN DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ GELENEKSEL TÜRK MÜZİKLERİ ANASANAT DALI LİSANS PROGRAMI ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 19 MAYIS SAMSUN DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ GELENEKSEL TÜRK MÜZİKLERİ ANASANAT DALI LİSANS PROGRAMI 2015/2016 AKADEMİK YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU SAMSUN - 2015

Detaylı

T.C İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU

T.C İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU T.C İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU MALATYA- 2015 T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ

Detaylı

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2017-2018 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ Başvuru Tarihleri: 08.01.2018 17.01.2018 Sınav Tarihleri: Resim Anasanat Dalı Akademik ve Sanatsal Dosya Değerlendirme

Detaylı

Düzce Üniversitesi Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Rehberi

Düzce Üniversitesi Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Rehberi Düzce Üniversitesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Rehberi Sevgili Adaylar, 2017-2018 eğitim-öğretim bahar yarıyılında üniversitemizde lisansüstü eğitim başvuruları

Detaylı

OMÜ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ, EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ VE 19 MAYIS SAMSUN DEVLET KONSERVATUVARI ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESİ

OMÜ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ, EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ VE 19 MAYIS SAMSUN DEVLET KONSERVATUVARI ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESİ OMÜ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ, EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ VE 19 MAYIS SAMSUN DEVLET KONSERVATUVARI ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

T.C AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - GİRİŞ SINAVLARI ve KESİN KAYIT ESASLARI

T.C AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - GİRİŞ SINAVLARI ve KESİN KAYIT ESASLARI T.C AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - GİRİŞ SINAVLARI ve KESİN KAYIT ESASLARI 2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonuçlarına göre YGS

Detaylı

ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SERAMİK BÖLÜMÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÖZEL YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ ALACAKTIR. BÖLÜM KONTENJANI:

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI Samsun Ondokuz

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GRAFİK BÖLÜMÜ EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GRAFİK BÖLÜMÜ EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GRAFİK BÖLÜMÜ 2017-2018 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU Bölümümüzde; evrensel ölçütler doğrultusunda sanat ve tasarım eğitimi- öğretimi

Detaylı

T.C ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YETENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

T.C ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YETENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. T.C ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YETENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Güzel Sanatlar Fakültesinin Baskı Sanatları, Cam, Çizgi Film (Animasyon), Grafik,

Detaylı

Sınav Tarihi ve Saati Eylül 2018 Saat: 08:30 Sınavın Yapılacağı Yer

Sınav Tarihi ve Saati Eylül 2018 Saat: 08:30 Sınavın Yapılacağı Yer T.C. İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Ön Kayıt ve Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu ADAY KABUL ŞARTLARI a) Türkiye

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, İstanbul Arel Üniversitesi Güzel

Detaylı

sınavda uygulanması gereken önemli noktalar

sınavda uygulanması gereken önemli noktalar sınavda uygulanması gereken önemli noktalar Başlık ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ NE ÖNKAYIT VE ÖZEL YETENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Özel Yetenek Sınavı Güzel Sanatlar Fakültesinin

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ. 2015 Yılı Özel Yetenek Giriş Sınavları Uygulama Esasları

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ. 2015 Yılı Özel Yetenek Giriş Sınavları Uygulama Esasları T.C ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015 Yılı Özel Yetenek Giriş Sınavları Uygulama Esasları A- BAŞVURU ŞARTLARI 1. Güzel Sanatlar Fakültesi Bölümleri İki farklı grup olarak

Detaylı

13.03.2015 SENATO 2015 /2-IX

13.03.2015 SENATO 2015 /2-IX 13.03.2015 SENATO 2015 /2-IX BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SPOR BILIMLERI FAKÜLTESI ÖZEL YETENEK SINAV YÖNERGESİ

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SPOR BILIMLERI FAKÜLTESI ÖZEL YETENEK SINAV YÖNERGESİ KARAR 2015/96 2015-2016 eğitim öğretim yılında Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesinde eğitim alacak öğrencileri belirlemek amacıyla yapılması planlanan özel yetenek sınavı yönergesinin aşağıdaki yeni

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU ( )

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU ( ) DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU (2017-2018) Tanımlar Bu kılavuzda geçen; a) AOBP: Adayın Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanını, b) Bölüm:

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2018 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2018 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2018 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU Cumhuriyet Mah. Şehit Pilot Üsteğmen Erdem Öztürk Sok. No. 12, 18100 ÇANKIRI gsf.karatekin.edu.tr - www.karatekin.edu.tr

Detaylı

T.C AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - GİRİŞ SINAVLARI ve KESİN KAYIT ESASLARI

T.C AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - GİRİŞ SINAVLARI ve KESİN KAYIT ESASLARI T.C AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - GİRİŞ SINAVLARI ve KESİN KAYIT ESASLARI 2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonuçlarına göre YGS

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU KONYA 2015 Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin aşağıda belirtilen bölümlerine 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için ön kayıt ve özel

Detaylı

EK-1 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR

EK-1 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR Sayfa 1 / 11 EK-1 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ve TASARIM FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Genel Hükümler Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin

Detaylı

YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ HEYKEL BÖLÜMÜ VE RESİM BÖLÜMÜ 2018-2019 YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU Ön kayıt Bilgileri Heykel ve Resim Bölümlerine ön kayıtlar, 13-17 Ağustos

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Özel Yetenek Sınav Yönergesi BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Özel Yetenek Sınav Yönergesi BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Özel Yetenek Sınav Yönergesi BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER Amaç ve dayanak Madde 1: (1) Bu yönergenin amacı; Safranbolu Fethi

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ DERS YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ DERS YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU 1 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2018-2019 DERS YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU Akdeniz Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi 29.06.2018 1 2 İÇİNDEKİLER 1. YETENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALAN

Detaylı

RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI TAKVİMİ

RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI TAKVİMİ RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI TAKVİMİ ÖN KAYIT 03-07 AĞUSTOS 2015 TABAN PUAN TÜRÜ 2015 YGS EN AZ 180 PUAN DEYÖS SÖZEL EN AZ 30 PUAN SINAV ÖNCESİ KURS 08-15 AĞUSTOS

Detaylı