EĞİTİMDE GÖRME ENGELLİLER DERNEĞİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EĞİTİMDE GÖRME ENGELLİLER DERNEĞİ"

Transkript

1 EĞİTİMDE GÖRME ENGELLİLER DERNEĞİ Telefon : Mobil: Web Adresi : E-posta : iletisim@egitimdegormeengelliler.org Adres : Atatürk Bulvarı Sanlıhan 105/605 Kızılay Çankaya/ANKARA

2 Biz Kimiz? Eğitimde Görme Engelliler Derneği nin (EGED) temelini, 16 Haziran 2009 tarihinde görme engelli bireylerin eğitim-öğretim hayatında fiziki engelleri sebebiyle karşılaştığı sorunları tespit ederek bunların giderilebilmesi için çözüm önerileri geliştirmek ve geliştirilen çözüm önerilerinin hayata geçirilmesini sağlamak için aktif rol oynamak maksadıyla ülkemizin çeşitli üniversitelerinde yaşayan görme engelli öğrenciler tarafından internet üzerinde kurulan Görme Engelli Öğrenciler Platformu oluşturmaktadır. Bu oluşum, ilk olarak internet üzerinde paylaşım ağları oluşturarak ilköğretim, ortaöğretim, lisans ve lisansüstü eğitim alan görme engelli öğrencileri bir araya getirmiş, farklı kademelerde öğrenim gören görme engelli öğrencilerin eğitim-öğretim hayatında karşılaştığı sorunları belirleyerek bunların çözümünde izlenecek yolu kararlaştırabilmek için fikir alışverişinde bulunulmasını sağlamış, ülkemizde görme engelli öğrencilerin sorunlarını dile getirebilmek için ihtiyaç duydukları paylaşım ortamını oluşturarak bu alanda oluşan önemli bir boşluğu doldurmuştur. İlerleyen süreçte aramıza görme engelli öğretmen ve akademisyenler de katılmış, bu oluşum onların sorunlarının da ele alındığı bir platform haline gelmiştir. İnternet üzerinde bir araya gelen bu kitle daha sonra aşağıda farklı kategorilerde açıklanan etkinlikler ve projeler geliştirerek ilgi alanındaki kesime yararlı olmaya çabalamıştır. Neden Bir Dernek? Platform döneminde 18 ilde temsilcilikler oluşturan ve yaklaşık 700 kişilik bir kitleye sahip olan, gerçekleştirdiği çalışmaları sivil bir inisiyatif hareketi olarak yürüten, kurulduğu zamandan buyana hiçbir kurum veya kuruluşa bağlı olmaksızın faaliyetlerini sürdüren bu oluşum, gelinen noktada sorunların çözümünde daha fazla söz sahibi olabilmek, karar alma süreçlerine dahil olabilmek ve daha büyük kitleleri içerisine alan projelerin yürütülmesini sağlayabilmek için tüzel bir kimliğe ihtiyaç duymuş ve su ana kadar bir öğrenci hareketi olarak sürdürdüğü çalışmalarına üyelerinin talebi üzerine eğitim-öğretimin diğer öznelerini de dahil ederek Eğitimde Görme Engelliler Derneği adıyla örgütlenerek devam etme kararı almıştır. Derneğimiz görme engelliler alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarından farklı olarak yalnızca eğitim-öğretimde karşılaşılan sorunları çalışma alanı olarak belirlemiş olup, benzer amaçlı diğer sivil toplum kuruluşlarıyla sürekli ilişki halinde bulunarak ortak bir mücadele yürütülebilmesi için üzerine düşen görevleri yerine getirecektir. Eğitimde Görme Engelliler Derneği ne (EGED), görme engelli öğrenci, öğretmen, akademisyen ve avukatlar başta olmak üzere birçok meslek grubundan arkadaşımız tecrübeleriyle katkı sağlamaktadır.

3 Eğitimde Görme Engelliler Derneği nin Amaçları ve Faaliyet Alanları: Eğitimde Görme Engelliler Derneği nin, ilkelerini, amaçları ve faaliyet alanları şu şekilde sıralamıştır: A) Derneğin Tanımı: Derneğin adı "Eğitimde Görme Engelliler Derneği"; kısa adı "EGED", genel merkezi Ankara'dır. Dernek, amaçları doğrultusunda yurt içinde ve yurt dışında temsilcilikler ve şubeler açabilir. B) Derneğin İlkeleri: 1) Çalışmalarını gerçekleştirirken, hak temelli yaklaşımı, şeffaflığı ve katılımcılığı esas alır. 2) Irk, etnik köken, dil, dini inanış, renk, cinsiyet, cinsel yönelim, yaş, engellilik, toplumsal statü, siyasi görüş vb. nedenlerle yapılan ayrımcılığı reddeder. C) Derneğin Amaçları: 1) Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına yönelik her türlü tedbirin alınması için gerekli çalışmaları yapmayı, bu bağlamda görme engelli bireylerin eğitim hayatında karşılaşmış olduğu sorunlar için çözüm önerileri geliştirmeyi ve geliştirdiği bu çözüm önerilerinin hayata geçirilmesini sağlamak amacıyla aktif rol oynamayı, 2) Genel eğitim politikalarının belirlenmesinde görme engelli olanlar başta olmak üzere tüm öğrencilerin ihtiyaç ve beklentilerinin dikkate alınmasını sağlayacak çalışmalar yapmayı, 3) Görme engelli bireylerin eğitimini destekleyici faaliyetlerde bulunmayı, 4) Eğitimde kullanılmak üzere geliştirilen yeni teknolojilerden görme engelli öğrenci ve öğretmenlerin, engelli olmayan öğrenci ve öğretmenlerle eşit şekilde faydalanmalarını sağlamayı, 5) Görme engelli öğretmenlerin yaşadığı her türlü mesleki sorunun çözümlenmesi için girişimlerde bulunmayı, bu sorunlara kamuoyunun dikkatini çekerek farkındalık oluşturmayı ve görme engelli öğretmenlerin, görme engelli oldukları için mesleki alanlarını ilgilendiren çeşitli konularla ilgili olarak mağdur edilmelerinin önlenmesini, 6) Engellilik ve engellilerin eğitimi alanında, ihtiyaç olduğunu düşündüğü her konuda uygulanabilir projeler geliştirmeyi, bu doğrultuda geliştirilen projelere katılmayı, ortak olmayı veya bunları desteklemeyi, 7) Engelliliğin maddi ya da manevi olarak istismarıyla mücadele etmeyi, 8) Başta engelli bireyler olmak üzere herkesin maruz kalabileceği, her türlü ayrımcı uygulamayla mücadele etmeyi amaçlar. D) Derneğin Faaliyet Alanları: Dernek, görme engelli bireylerin eğitimi, engelli hakları, ayrımcılıkla mücadele, genel eğitim politikaları ve gençlik çalışmaları alanlarında faaliyet gösterir.

4 Dernek Yönetim Kurulu tarihinde gerçekleşen Eğitimde Görme Engelliler Derneği 1. Olağan Genel Kurulu nda, derneğin Yönetim Kurulu üyeliklerine seçilen kişiler aşağıda belirtilmiştir: Emre TAŞGIN: MEB bünyesinde Sosyal Bilgiler Dersi öğretmeni olarak görev yapıyor ve Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Bölümünde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. AV. Bayram Şahin AYDIN: Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi nden mezun oldu. Bir hukuk bürosunda danışman avukat olarak görev yapan AYDIN, aynı zamanda Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesinde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Derneğin Genel Sekreterliği görevini yürütmektedir. Kübra EREN: MEB bünyesinde Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Öğretmeni olarak görev yapıyor. Derneğin Mali Sekreterliği görevini yürütmektedir. Gökhan ÇAPANOĞLU: MEB bünyesinde Türkçe Dersi öğretmeni olarak görev yapıyor. Derneğin Eğitim ve Öğretim Sekreterliği görevini yürütmektedir. Turgay GÜMÜŞ: Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü mezunu. Derneğin Örgütlenme ve Sosyal İşler Sekreterliği görevini yürütmektedir. Şebnem AYNA: Ahi Evran Üniversitesi Türkçe Eğitimi Bölümü öğrencisi. Derneğin Halkla İlişkiler ve İletişim Sekreterliği görevini yürütmektedir. Muharrem OCAL: Bilkent Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü mezunu. Derneğin Uluslararası İşler Sekreterliği görevini yürütmektedir. Ayrıca Sağlık Bakanlığı bünyesinde Psikolog olarak görev yapıyor.

5 Etkinliklerimiz Platformumuz, internet üzerinde sağladığı örgütlenmeyi yüz yüze etkinliklerle pekiştirerek görme engelli öğrenci ve öğretmenler arasındaki dayanışma duygusunu geliştirmeyi, ortak faaliyetlerde bulunarak toplumda kamuoyu yaratmayı ve gerçekleştirdiği toplantılarda ele aldığı konular üzerine çalışmalarda bulunmayı amaçlamış, bu doğrultuda farklı etkinlikler düzenlemiştir. Aşağıda bu etkinliklere ait detaylı bilgiler verilmiş ve resimlerle detaylandırılmıştır. Etkinliklerimizle ilgili bilgiler verilirken yakın tarihten başlamak suretiyle kronolojik bir yol takip edilmiştir: Bartın Üniversitesi nin daveti üzerine, Engelliler Haftası dolayısıyla 11 Mayıs 2015 tarihinde düzenlenen etkinliğe derneğimiz adına katılan Emre Taşgın, TOPLUMDAKİ ENGELLİLİK ALGISI VE ENGELLİ BİREYLERİN SOSYAL HAYATA KATILIMI başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.

6 Samsun il temsilciliğimizin de desteğiyle, 7 Mayıs 2015 tarihinde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde bir dizi etkinlik gerçekleştirdik. Uzaktan Eğitim Merkezi ve bilişim ofisiyle internet uygulamalarının erişilebilirliği konusunda işbirliğinde bulunma yönünde mutabakata varırken; katılımcı öğrencilerle ise "Engellilik algısı ve Engelli Üniversite Öğrencileri İnisiyatifi" başlıklı bir söyleşi yaptık.

7 6 Mayıs 2015 tarihinde Çankaya Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen bilişim günlerine, "Görme engelli öğrenci ve öğretmenlerin hayatında teknolojinin yeri" başlıklı sunumumuzla katıldık.

8 Sakarya Üniversitesi nde 5 Mayıs 2015 tarihinde düzenlenen Engelin ve Engellinin Anlaşılması konulu konferansa, derneğimiz üyelerinden Hamza Göncüoğlu konuşmacı olarak katıldı. 30 Nisan - 1 Mayıs 2015 tarihleri arasında, Muğla - Sıtkı Koçman Üniversitesinde Düzenlenen 9. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı'na " Türkiye'deki Üniversiteler Tarafından Gerçekleştirilen Erişilebilirlik Uygulamalarının Engelli Üniversite Öğrencilerinin Bakış Açısından Değerlendirilmesi " başlıklı sunumumuzla katıldık.

9 Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı tarafından desteklenen ve Engelsiz ODTÜ Topluluğu ortaklığında yürütülen, farklı engel gruplarına sahip üniversite öğrencilerinin bir araya gelerek sorunlarını örgütlü biçimde dile getirmelerini amaçlayan Engelli Üniversite Öğrencileri İnisiyatifi adlı projemizin 2. Toplantısı Nisan 2015 tarihlerinde Ankara da gerçekleştirildi.

10 Eğitimde Görme Engelliler Derneği olarak 11 Nisan 2015 tarihinde Mithat Enç Görme Engelliler İlköğretim Okulunda Görme Engelli Öğretmenlerin Karşılaştığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri Konulu Çalıştay düzenledik.

11 12-13 Mart 2015 tarihleri arasında, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde düzenlenen 13. Engelsiz Üniversiteler Bölge Toplantısı'na, "Engelli Üniversite Öğrencileri İnisiyatifi ve Engelli Hakları Bağlamında Son Dönemde Elde Edilen Kazanımlar" başlıklı sunumumuzla katıldık.

12 17 Şubat 2015 tarihinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen FATİH Projesi Engelsiz EBA - Engelliler İçin Dijital Eğitim İmkânları Çalıştayı'na katılarak görme engelliler ve engelli öğretmenler odak gruplarında görüşlerimizi ifade ettik. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, açılış konuşmasında Eğitimde Görme Engelliler Derneği olarak FATİH Projesi kapsamında yaptığımız çalışmalara da atıfta bulundu.

13 tarihinde Görme Engelli Bireylerin Bağımsız Hareket Deneyimleri söyleşisini gerçekleştirdik.

14 Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı tarafından desteklenen ve Engelsiz ODTÜ Topluluğu ortaklığında yürütülen, farklı engel gruplarına sahip üniversite öğrencilerinin bir araya gelerek sorunlarını örgütlü biçimde dile getirmelerini amaçlayan Engelli Üniversite Öğrencileri İnisiyatifi adlı projemizin 1. Toplantısı Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul da gerçekleştirildi.

15 13-15 Kasım 2014 tarihlerinde Kastamonu Üniversitesi tarafından düzenlenen 12. Genişletilmiş Engelsiz Üniversiteler Bölge Çalıştayı na katılarak derneğimiz ve yürütmekte olduğumuz Engelli Üniversite Öğrencileri İnisiyatifi projemiz hakkında sunum gerçekleştirdik.

16 tarihinde, İzmir/Aşık Veysel Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu'nda, Eğitimde Görme Engelliler Derneği olarak, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediğimiz "FATİH Projesi Değerlendirme ve Görme Engelli Öğretmenlerin Sorunları" başlıklı toplantıyı gerçekleştirdik.

17 Görme engelli bireylerin matematik kaynaklarına erişim sorununa teknolojik bir çözüm getiren ve Japonya da geliştirilen bilgisayar yazılımı İnfty, Eğitimde Görme Engelliler Derneği organizasyonuyla Ağustos 2014 tarihlerinde Ankara ya geldi.

18 Üniversiteye hazırlanan engelli öğrencilerin tercih döneminde yaşadığı sorunlarla ilgili rehberlik öğretmenlerinin bilgilendirilmesi amacıyla, 3 Mayıs tarihinde, Boğaziçi Üniversitesi nde bir seminer düzenlenmiştir.

19 Görme engelli gençlerin toplumda daha üretken bireyler olarak yer alabilmeleri ve kişisel gelişimine katkı sağlayacak yurt dışı fırsatları hakkında fikir sahibi olabilmeleri için, konuyla ilgili uzman kişilerin bilgisine ve daha önce yurt dışı deneyimi yaşamış görme engelli bireylerin izlenimlerine yer verildiği Görme Engelli Gençler İçin Yurt Dışı Fırsatları başlıklı seminer programı düzenlenmiştir.

20 18 Ocak 2014 Cumartesi tarihinde, Eğitimde Görme Engelliler Derneği İzmir Temsilciliği tarafından, görme engelli öğretmenlerin sorunlarına ilişkin çözüm önerilerinin paylaşılmasına yönelik gerçekleştirilen toplantıda görme engelli öğretmenlerin idari personel, öğrenci ve velilerle ilişkisi ele alındı.

21 Uluslararası bir körler derneği olan ve Eğitimde Görme Engelliler Derneği olarak üye olduğumuz VİEWS International adlı kuruluşun faaliyetlerini izlemek üzere, derneğimiz Yönetim Kurulu üyeleri Emre TAŞGIN ve Muharrem OCAL, 4-16 Kasım 2013 tarihlerinde, 12 günlük bir program çerçevesinde, derneğin merkezi olan Belçika nın Liege şehrine gittiler.

22 Eğitimde Görme Engelliler Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan 2013 engelli öğretmen alımı sırasında, geçmiş yıllarda kamuya atanan ve 2012 ÖMSS puanı kullanmayan engelli öğretmen adaylarının söz konusu atamaya başvuru yapamaması sebebiyle oluşan mağduriyete ilişkin T.C. Danıştay Başkanlığı nda görülmek üzere dava açılmıştır. Açılan davada ilk karar yürütmenin durdurulması şeklinde çıkmış ve böylece haklılığımız hukuk önünde kanıtlanmıştır. Bu sayfada söz konusu açıklamaya ilişkin bazı fotoğraflar yer almaktadır.

23 Eğitimde Görme Engelliler Derneği, üye ve takipçilerinin bir araya gelerek keyifli vakit geçirmesi amacıyla "EGED Gençlik ve Bahar Şenlikleri" adı altında etkinlikler düzenleme kararı aldı ve ilk olarak Tarihinde, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesinde bir program düzenledi. Programda görme engelli bireyler için sunulan hizmetler tanıtıldı ve sonrasında müzikli, sohbetli, eğlenceli bir gün yaşandı. Aynı yıl 26 Mayıs tarihinde İzmir de, 9 Haziran tarihinde Ankara da kaynaşma etkinlikleri düzenlendi.

24 Eğitimde Görme Engelliler Derneği, Tarihinde, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) engelli adaylara sınavlarda yaşattığı eşitsiz ve ayrımcılığa yol açan uygulamalarına karşı çıkmak amacıyla ÖSYM Başkanlığı önünde bir basın açıklaması düzenledi. Engelliler alanında faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği basın açıklamamız, şiddetli yağmura rağmen coşkusundan hiçbir şey kaybetmedi.

25 Eğitimde Görme Engelliler Derneği'nin 1. Olağan Genel Kurulu, tarihinde Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi C Blokta gerçekleştirildi. Genel Kurul toplantısına dernek üyelerinin yanı sıra birçok takipçimiz katıldı. Genel Kurul'un en önemli kazanımı, dernek faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde rol alacak kişilerin birbirlerini daha yakından tanıması ve kaynaşmanın pekişmesi oldu.

26 3 Aralık 2012 tarihinde engelli öğretmen adaylarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çeşitli ön yargılar belirtilmek suretiyle atanmalarına engel olunmasına tepki olarak Mithatpaşa Köprüsü nde buluşarak Milli Eğitim Bakanlığı na yürüyüş gerçekleştirdik ve bakanlık önünde basın açıklamamızı okuduk. Bu yürüyüş yazılı ve görsel basının oldukça ilgisini çekti.

27 Platformumuzun kuruluşunun 3. yılı dolayısıyla Ankara Mogan Gölü Parkı nda düzenlemiş olduğumuz pikniğimize yaklaşık 50 kişi katılmıştır. Katılımcılar arasında şehir dışından birçok üyemiz de bulunmaktadır.

28 Okuma alışkanlığının teşvik edilmesi, görme engelli bireylerin toplumdaki algılanış biçimlerinin değiştirilmesi ve okumak için engel yok mesajının verilmesi için gerçekleştirilen okuma etkinliklerimiz Ankara, İstanbul ve İzmir de düzenlenmiştir. Bu etkinliğe gören kişiler düz yazılı kitaplarla, görme engelli bireyler kabartma (Braille)

29 alfabesiyle basılmış kitaplarla katılmışlardır. Bu fotoğraf Ankara Kızılay Metro İstasyonu nda 4 Aralık 2011 yılında gerçekleştirilen etkinliğimize aittir. 2. Yıl etkinliklerimiz çerçevesinde düzenlenen etkinliğimizde platformumuzun dünü, bugünü ve yarını adlı forum gerçekleştirildi.

30 18 Aralık 2010 tarihinde platformumuz tarafından Bilkent Üniversitesi nde gerçekleştirilen Engelsiz Üniversiteler Buluşması na farklı üniversitelerden öğrenciler katılmış ve Engelsiz Üniversite Çalıştayı nda sunulan bildirimizde değinilecek konular bu toplantıda belirlenmişti.

31 Platformumuz yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, temsilcilikleri bulunan illerdeki görme engelli öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelerek o ilde düzenlenecek

32 etkinliklerin planını yapmak ve üniversiteyi yeni kazanan öğrencilerle tanışmak amacıyla Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Başlangıç Etkinliği adı altında toplantılar düzenlemektedir. Bu etkinlikler 2010 yılından itibaren Ankara, İstanbul ve İzmir şehirlerinde aralıksız olarak düzenlenmektedir.

33 Faaliyetlerimiz Eğitimde Görme Engelliler Derneği nin kitlesini oluşturan Görme Engelli Öğrenciler Platformu, tüzel bir kimlik olmaksızın birçok alanda çeşitli projeler geliştirmiş, etkinlikler düzenlemiş, panel, seminer, konferans vb. toplantılarda sunumlar gerçekleştirmiş, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), Ölçme Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) vb. kurumların yetkilileriyle görüşmelerde bulunmuş, faaliyetleriyle görsel ve yazılı basında yer almıştır. Aşağıda başlıklar halinde gerçekleştirmekte olduğumuz projeler ve düzenlenen etkinliklerimize ait bilgiler yer almıştır: A) İnternet Uygulamalarımız: 1. E-posta Grubumuz: Daha önce de belirtildiği üzere örgütlenmemizin temeli internet uygulamalarına dayanmaktadır. Teknolojinin hızla gelişmesine bağlı olarak internetin farklı yerlerde yaşayan kitleleri bir araya getirmek için önemli bir araç olmasıyla birlikte, bilgisayar ve interneti etkin biçimde kullanan görme engelli bireylerin de bu yolla örgütlenmesi sağlanmış, 16 Haziran 2009 tarihinde bir e-posta grubu oluşturularak grubun çeşitli platformlarda tanıtımı yapılmış, görsel, işitsel ve yazılı basınla sürekli iletişim halinde bulunularak daha geniş kitlelere ulaşılması amaçlanmış ve zamanla bu hedef gerçekleştirilmiştir. 4 yılı aşkın bir süredir faaliyet sürdüren e-posta grubumuzda her kademeden öğrenci, öğretmen ve çeşitli meslek grubundan kişiler, eğitim ve görme engelliler ekseninde fikir ve bilgi alışverişinde bulunmakta, görme engelliler ve eğitim dünyasına ilişkin son gelişmeleri paylaşmakta, ders materyallerine erişim konusunda birbirlerine yol göstermektedirler. Bunun yan ısıra görme engelli çocuğu olan aileler, görme engelliler eğitimi üzerine akademik araştırma yapan kişiler ve bu alanda faaliyet göstermek isteyen gönüllü kişiler de grubumuza üye olarak değinilen konularda bilgi sahibi olmuş ve sorularına cevap bulmuşlardır. Eğitimde Görme Engelliler Derneği nin çıkış noktasını oluşturan bu platformda şu an itibariyle yaklaşık 600 üyemiz bulunmaktadır. 2. Web Sitemiz: Görme Engelli Öğrenciler Platformu web sitesi, kurulduğu günden itibaren görme engelliler ve eğitim dünyasına ilişkin en son haberleri bünyesinde barındırarak bu alanda bir haber portali, görme engelli bireylerin eğitim hayatında kullanabileceği dosyaları bulundurarak dosya merkezi, görme engelli bireylerin eğitimine yönelik internette yayınlanan videoları derleyerek video portali, görme engelliler eğitimi üzerine yayınlanan doküman ve makaleleri bünyesinde barındırarak bilgi bankası vazifesi görmektedir. adresi üzerinden yayın yapmakta olan web sitemiz geniş bir kitle tarafından takip edilmektedir. 3. Radyomuz: Görme engelli öğrenci ve öğretmenlerin bilgi düzeylerinin yükseltilmesi amacıyla eğitimöğretim hayatında kullanabilecekleri teknolojik materyallerin tanıtımı, tartışma programları, genel kültür yayınları ve eğitici ses kayıtlarından oluşan bir akışla internet üzerinden yayın yapan radyomuz, ilgi alanımız dahilindeki kesim tarafından ilgi ile takip edilmektedir. Şu anda adresi üzerinden yayın yapmakta olan radyomuz, derneğimizin kurulmasıyla birlikte yeni yayın dönemine girecektir.

34 4. Sosyal Medya Ağları: Sosyal medya kavramının gün geçtikçe önemli bir yere sahip olduğunun bilinciyle hareket ederek Facebook ve Twitter sayfalarını oluşturan platformumuz, bu sayfalarda görme engelliler ve eğitim dünyasına ilişkin son haberler ve gerçekleştirdiğimiz etkinliklere ait duyuru ve bilgiler takipçilerimizle paylaşılmaktadır. internet adresi üzerinden Facebook sayfamıza, internet adresi üzerinden Twitter sayfamıza ulaşılabilir. 5. Online Sesli Toplantılar: Bizler, tüm kararlarımızı demokratik biçimde, üyelerimizin aktif katılımıyla aldık. Belirlenen konular üzerinde gerçekleştirdiğimiz online toplantılarımıza üyelerimiz TeamTalk adlı sesli konferans yazılımı aracılığıyla katılmakta ve platformumuzun yol haritasını belirlemektedirler. Toplantılarımızda alınan her türlü kararı mümkün olan en kısa zamanda uygulamaya çabalayan platformumuz, en son gerçekleştirilen toplantısında alınan karar doğrultusunda yoluna Eğitimde Görme Engelliler Derneği adıyla bir dernek çatısı altında devam etmektedir.

35 Projelerimiz 4 Yılı aşkın bir süredir faaliyetlerini sürdüren platformumuz, görme engelli bireylerin eğitimöğretim hayatında karşılaşılan güçlüklerin en aza indirilebilmesi için çeşitli projeler gerçekleştirmiştir. Bunlar aşağıdaki şekilde sıralanmıştır: 1. Engelli Üniversite Öğrencileri İnisiyatifi Projesi: Engelli üniversite öğrencileri arasında bir örgütlenme meydana getirebilmek amacıyla Sabancı Vakfı desteği ve Engelsiz ODTÜ Topluluğu işbirliğiyle Engelli Üniversite Öğrencileri İnisiyatifi adlı proje yürütülmektedir. 2. YGS-LYS Uzaktan Eğitim Projesi: İnternet imkanı olan görme engelli üniversite adaylarının YGS-LYS ye hazırlık sürecine katkıda bulunabilmek amacıyla gönüllü öğretmenlerimizin desteğiyle, Akdeniz Üniversitesi tarafından tarafımıza tahsis edilen bir sunucu üzerinde, TeamTalk isimli sesli konferans yazılımı aracılığıyla kurslar verilmektedir. Şu anda bu projemize 11 gönüllü öğretmenimiz destek vermekte, yaklaşık 20 öğrencimiz kurs almaktadır. Öğretmen arkadaşlarımızın geneli görme engelli olup çeşitli üniversitelerde öğrenim görmektedirler. Uzaktan Eğitim Projesi web adresi: 3. Gönüllü Ağı: Bu proje aracılığıyla eğitim-öğretim hayatında ders materyallerine erişim, sınavlarda okuyucu bulamama, kütüphanelerde araştırma yapma, kitap seslendirilmesi vb. konularda çeşitli engellerle karşılaşan görme engelli öğrencilerle, görme engelliler alanında gönüllü faaliyet göstermek isteyen kişileri bir araya getiriyoruz. Projenin işleyişi şu şekildedir: Görme engelli kişiler taleplerini bir form aracılığıyla iletirler. İletilen talep Gönüllü Ağı na yönlendirilir ve söz konusu talebi yerine getirmek isteyen bir gönüllü arkadaşımız olduğu takdirde görme engelli kişiyle iletişim kurması sağlanır. Şu anda farklı şehirlerden yaklaşık 120 gönüllü arkadaşımız bu projeye katkı sunmaktadır. Gönüllü Ağı Projesi web site adresi: 4.Engelsiz Bakış Projesi: Görme engelliler okullarında öğrenim gören 8. Sınıf öğrencilerinin lise hayatında karşılaşacağı sorunlarla ilgili endişelerini giderebilmek amacıyla, üniversite öğrencisi görme engelli kişiler tarafından verilen bir seminer olarak planlanmıştır. Bu çalışma Göreneller Görme Engelliler İlköğretim Okulu ve Türkan Sabancı Görme Engelliler İlköğretim Okulu nda gerçekleştirilmiş ve başarıya ulaşıldığı görülmüştür.

36 Yayınladığımız Rapor ve Bildiriler Platformumuz dönem dönem tepki göstermiş olduğu olaylara dair kamuoyu oluşturabilmek amacıyla basın bildirileri yayınlamıştır. Bunlardan bazılarına ait detaylar aşağıda belirtilmiştir: Yüksek Öğretimden Beklentilerimizi İçeren Raporumuz Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi ne taraf olmuş bir ülke olan Türkiye de görme engelli bireylerin de herkesle birlikte, eşit olanaklar dahilinde öğrenim görmesi gerekirken, halen birçok üniversitede çeşitli erişilebilirlik sorunları bulunmaktadır. Bu sorunları ortaya koyan ve çözüm önerilerinin de belirtildiği bildirimiz 2011 yılında Ankara Üniversitesi nde gerçekleştirilen 5. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı nda sunuldu. ÖSYM den Beklentilerimizi İçeren Raporumuz YGS-LYS, ALES, KPDS, ÜDS vb. ÖSYM tarafından yapılan sınavlara giren görme engelli bireylerin yaşadığı en büyük engel sınavlarda tahsis edilen okuyucuların yetersizliği sebebiyle insan faktörünün sınav sonucunu etkilemesidir. Bununla birlikte farklı sınav alternatiflerinin görme engelli bireylere sağlanması da gerekmektedir. Bu raporumuzda ÖSYM den kaynaklı sorunları ve çözüm önerilerini ayrıntılı olarak belirttik. Söz konusu rapor 11 Haziran tarihinde ÖSYM binası önünde gerçekleştirilen bir basın açıklamasıyla kamuoyuna sunuldu. Görme Engelliler Adına Para Toplanmasına Yönelik Tepki İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarına görme engellilere yardım toplamak amacıyla çeşitli engelli dernekleri tarafından zarlar gönderilmekte, çeşitli ürünlerin satılması istenmekte, konserler verilmektedir. Bu durumu körlüğün istismarı olarak kabul eden platformumuz tepki mahiyetindeki bildirisini kamuoyuyla paylaşmıştır. Engelli Öğretmen Adaylarının Atanma Mağduriyetlerine Yönelik Tepki 3 Aralık tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı önünde okunan basın açıklamamızda, engelli bireylerin çeşitli ön yargılar belirtilmek suretiyle öğretmenlik mesleğini yapması engellenmektedir. Bu durumu bir hak gaspı olarak gören platformumuz yaklaşık 100 kişilik bir grupla Milli Eğitim Bakanlığı na yürümüş ve burada okunan basın açıklamasıyla tepkisini dile getirmiştir. Bu yürüyüş ve açıklama basında geniş yankılar uyandırmıştır EKPSS Uygulamalarına Yönelik Talep Raporu Eğitimde Görme Engelliler Derneği Öğretmenlik ve İstihdam Komisyonu tarafından hazırlanan bu raporda, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlenmeden önce, sınavın yapılış biçimi, yerleştirme döneminde yaşanması muhtemel sorunlar ve bunların çözümüne yönelik Eğitimde Görme Engelliler Derneği'nin görüşleri bulunmaktadır. Raporumuz Aile ve

37 Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve buna bağlı olan Devlet Personel Başkanlığı'na iletilmiştir. Engelli Öğretmen Atamasında 2012 ÖMSS Puanını Kullanmayan Memurların Mağduriyeti Engelli öğretmen atamasında 2012-ÖMSS puanını kullanmayan memurların yaşadığı mağduriyete yönelik yayınladığımız raporumuzun değerlendirmeye alınmaması üzerine Danıştay Dairesi Başkanlığı'nda görülmek üzere dava açtık. İzmir Görme Engelli Öğretmenler Toplantısı Sonuç Raporu 18 Ocak 2014 Cumartesi tarihinde, Eğitimde Görme Engelliler Derneği İzmir Temsilciliği tarafından, Sosyal Projeler Dairesi/Abi Abla Kardeş Toplantı Salonu'nda görme engelli öğretmenlerin sorunlarına ilişkin çözüm önerilerinin paylaşılmasına yönelik gerçekleştirilen toplantıda görme engelli öğretmenlerin idari personel, öğrenci ve velilerle ilişkisi ele alındı. Mevzuattan Uygulamaya Engelli Hakları İzleme Raporu Engelli Hakları İzleme Grubu Projesi, Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği ile İstanbul Bilgi Üniversitesi ortaklığıyla hazırlanmış, engellilik üzerine doğrudan ya da dolaylı faaliyet gösteren STK'ların katılımıyla yürütülmüş bir proje olup, Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı tarafından desteklenmiştir. Derneğimiz bu projede katılımcı STK olarak yer almıştır. Projede kapsamlı bir rapor yayın haline getirilmiştir.

38 Katıldığımız Organizasyonlar Platformumuz çeşitli toplantılarda sunumlar gerçekleştirmiş veya izleyici olarak yer almıştır. A. Platform Dönemimizde Katıldığımız Organizasyonlar Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı 2011 Tarihinde Ankara Üniversitesi nde, 2012 yılında ise Yeditepe Üniversitesi nde gerçekleştirilen Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı nda çeşitli sunumlar gerçekleştirdik Yılında Yüksek Öğretimden Beklentilerimizi içeren raporumuzu sunduk Yılında ise üniversitelerde yaşanan uygulama örnekleri ve hukuki haklarımızı içeren sunumlar gerçekleştirdik. GÜTOG Engellenemeyenler Atağı na Katıldık Gazi Üniversitesi Toplum Gönüllüleri kulübü tarafından engelli teması dahilinde düzenlenen etkinlikte toplumdaki engelli algısı adlı bir sunum gerçekleştirdik. Ayrıca oluşturulan empati standında yer aldık. Engellilerin Sorunları Panelinde Yer Aldık Yapı Sanatevi tarafından düzenlenen Engellilerin Sorunları adlı panelde eğitimde erişilebilirlik üzerine bir sunum gerçekleştirdik. STGM Sivil Toplum, Demokrasi Ve Hak Temelli Yaklaşım Eğitimine Katıldık Sivil Toplum Geliştirme Merkezi nin Ocak 2011 tarihinde Ankara da gerçekleştirdiği Sivil Toplum, Demokrasi Ve Hak Temelli Yaklaşım Eğitimine Görme Engelli Öğrenciler Platformu adına Ankara temsilcimiz Emre TAŞGIN ve platform üyemiz Oğuz AKKAYA katılmıştır. 2 Günlük eğitim süresinde çeşitli alanlarda faaliyetlerini sürdüren sivil toplum kuruluşlarıyla iletişim kurulmuş, STGM ile bağlantılarımız geliştirilmiş ve platformumuz broşür ve sunumlarımızla katılımcılara tanıtılmıştır. Gençlik ve İstihdam Konferansı ndaydık Görme Engelli Öğrenciler Platformu'na yapılan davet üzerine 29 Mart 2012 tarihinde İLO (Uluslararası İş Örgütü) tarafından düzenlenen Gençler için İnsana Yakışır İş: Ulusal Gençlik İstihdamı Konferansı'na katıldık. Burada bir oturum sırasında söz alarak engelli istihdamının da önemli bir sorun olduğunu ve bu alana da eğilinerek çalışmalar yapılması gerektiğini belirttik. Ayrıca, ÖMSS ve onun bizde yarattığı soru işaretlerine değindik.

39 "FATİH Projesi Geleceğin Eğitimi" Çalıştayındaydık Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen ve teknolojinin eğitim-öğretimde kullanımını amaçlayan FATİH Projesi nin görme engellilere uygulanış biçimiyle ilgili görüşlerimizi gerek bu çalıştayda, gerekse bakanlık yetkilileriyle yapılan görüşmelerimizde dile getirdik. B. Derneğimiz Kurulduktan Sonra Katıldığımız Organizasyonlar 7. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı: Derneğimiz, Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından düzenlenen 7. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı nda katılımcı olarak yer almıştır. Engelsiz Fizik Çalıştayı: Katılımcılar arasında engellilik konusunda farkındalık oluşturmak ve fizik eğitiminin daha engelsiz olabilmesi için çözümler ortaya koymak amacıyla gerçekleştirilen Engelsiz Fizik Çalıştayı nda destekçi olarak yer almıştır. Engelsiz Bilişim Sempozyumu Celal Bayar Üniversitesi sekreteryasında ve İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Engelsiz Bilişim Sempozyumu na sunum yapmak suretiyle katılım sağlanmıştır. Kamu Denetçiliği Çalıştayı: Kamu Denetçiliği Kurumu nca düzenlenen Engelli Bireylerin İdarelerle Yaşadıkları Sorunların Çözümünde Yeni Bir Mekanizma: Kamu Denetçiliği Kurumu başlıklı çalıştaya katılım sağlanmıştır. Uluslararası Kent ve Engelliler Çalıştayı'na Katıldık Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kent ve Engelliler Çalıştayı'na derneğimiz adına katılan Emre Taşgın, üniversitelerdeki erişilebilirlik üzerine bir sunum yaptı. 8. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı Erzurum-Atatürk Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen 8. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı'nda derneğimiz 6 üyesiyle yer aldı.

40 Dahil Olduğumuz Ağlar Eğitimde Görme Engelliler Derneği, benzer amaçlı diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde olmanın, arzu edilen kazanımların elde edilmesini kolaylaştırdığını düşünmektedir. Bu nedenle faaliyet gösterdiği alanlarda çalışmalar yürüten ulusal ve uluslararası çeşitli ağlara dahil olmuştur. Derneğimizin, görme engelli gençlerin eğitimi ve sosyal yaşama dahil edilmesi gibi alanlarda faaliyet yürüten ve merkezi Belçika'nın Liege şehrinde bulunan Views İnternational adlı uluslararası bir derneğe yaptığı üyelik başvurusu kabul edilmiştir. Başta engelli bireyler olmak üzere herkesin maruz kalabileceği, her türlü ayrımcı uygulamayla mücadele etmeyi temel amaçları arasında sayan derneğimiz, Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği'nin sekretaryasını yürüttüğü Ayrımcılığı Önleme ve Mücadele Platformu'nun üyesidir. Derneğimiz, ülkemizde engelliler alanında yürütülen bilişim çalışmalarına yön vermek amacıyla oluşturulan Engelsiz Bilişim Platformu'nun aktif bir üyesidir. Derneğimiz, Sabancı Vakfı'nın desteklediği, Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği ve Bilgi Üniversitesi ortaklığında yürütülen Engelli Hakları İzleme Grubu'nda katılımcı olarak yer almaktadır.

EYPRO BÜLTENİ. Engelsiz Yaşam Uygulama ve Araştırma Merkezi. Sayı 6, EKİM-KASIM 2017 İçindekiler

EYPRO BÜLTENİ. Engelsiz Yaşam Uygulama ve Araştırma Merkezi. Sayı 6, EKİM-KASIM 2017 İçindekiler EYPRO BÜLTENİ Engelsiz Yaşam Uygulama ve Araştırma Merkezi İstanbul Aydın Üniversitesi Engelsiz Yaşam Araştırma Ve Uygulama Merkezi engelli bireylerin bağımsız yaşama koşullarına erişme ve kent yaşamına

Detaylı

Trans Terapi Toplantıları Devam Ediyor

Trans Terapi Toplantıları Devam Ediyor Biz Kimiz? Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) bireylerin insan haklarının yanı sıra sosyal ve ekonomik haklarıyla

Detaylı

ENGELSİZ BİR ÜNİVERSİTE İÇİN TESPİT VE ÖNERİLER EL KİTABI

ENGELSİZ BİR ÜNİVERSİTE İÇİN TESPİT VE ÖNERİLER EL KİTABI ENGELSİZ BİR ÜNİVERSİTE İÇİN TESPİT VE ÖNERİLER EL KİTABI ENGELSİZ BİR ÜNİVERSİTE İÇİN TESPİT VE ÖNERİLER EL KİTABI Eğitimde Görme Engelliler Derneği Hazırlayanlar Engelli Üniversite Öğrencileri İnisiyatifi

Detaylı

ENGELLİ KADINLARIN HAK TEMELLİ MÜCADELE ADIMLARI PROJESİ

ENGELLİ KADINLARIN HAK TEMELLİ MÜCADELE ADIMLARI PROJESİ ENGELLİ KADINLARIN HAK TEMELLİ MÜCADELE ADIMLARI PROJESİ Proje Hakkında Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında desteklenen Engelli Kadınların Hak Temelli Mücadele Adımları projemiz Orta

Detaylı

Fark Ettikçe, Birlikte Güçleniyoruz...

Fark Ettikçe, Birlikte Güçleniyoruz... Kadın Örgütlerinin Engelli Kadınlarla İlgili Farkındalıklarının Arttırılması Projesi Fark Ettikçe, Birlikte Güçleniyoruz... Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında desteklenen Kadın Örgütlerinin

Detaylı

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi Ruh sağlığı uzmanlarıyla beraber yürütülen 40 saatlik çalıştay programının, trans danışanlara yönelik beşinci ve son kısmı; 3 Kasım'da İstanbul Bilgi

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2016 YILI ETKİNLİKLERİ SONUÇ RAPORU Giriş Engellilik insanların yaşam sürecinde karşılaşabilecekleri bir deneyimdir. Herkes yaşamının bir döneminde geçici veya kalıcı biçimde engelli olabilir veya ilerleyen

Detaylı

2010 2012 ETKİNLİK RAPORU. 29.1.2010 tarihli olağan Genel Kurulda bizlere bu derneği adımıza yaraşır bir biçimde yönetmek üzere görevlendirdiniz.

2010 2012 ETKİNLİK RAPORU. 29.1.2010 tarihli olağan Genel Kurulda bizlere bu derneği adımıza yaraşır bir biçimde yönetmek üzere görevlendirdiniz. ÇOCUK İSTİSMARINI VE İHMALİNİ ÖNLEME DERNEĞİ 2010 2012 ETKİNLİK RAPORU 29.1.2010 tarihli olağan Genel Kurulda bizlere bu derneği adımıza yaraşır bir biçimde yönetmek üzere görevlendirdiniz. Bu nedenle

Detaylı

Aktivist Programı - Başvuru. Kimler Başvurabilir

Aktivist Programı - Başvuru. Kimler Başvurabilir Aktivist Programı - Başvuru Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Türkiye deki aktif bireylerin, sivil toplum örgütlerinin ve platformların desteklenmesi amacıyla 2012 yılı sonlarında Sivil Düşün AB Programını

Detaylı

İçindekiler. Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler

İçindekiler. Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler w İçindekiler Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler Çalışma Grupları Eğitim Programları İhtisas Programları Anadolu Seminerleri Kurumsal Yönetim Kütüphanesi Yayınlar Zirve ve Paneller

Detaylı

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED-MEB İngilizce Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED Genel Merkezimiz ve MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 21 Ekim 2014 tarafından imzalanan protokol kapsamında,

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

Yönetim Kurulunun Atanması. DİMER Kuruluş. Merkezin Kuruluşu Atamaların Yapılması Amaçları. YK atamaları 10 Kasım 2009 da yapılmıştır.

Yönetim Kurulunun Atanması. DİMER Kuruluş. Merkezin Kuruluşu Atamaların Yapılması Amaçları. YK atamaları 10 Kasım 2009 da yapılmıştır. (DİMER) Bilgilendirme Toplantısı Kültür Merkezi R Salonu 7 Nisan 202, Sıhhiye-ANKARA Merkezin Kuruluşu Atamaların Yapılması Amaçları Doç. Dr. S. Sadi SEFEROĞLU, Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri

Detaylı

İÇİNDEKİLER. AtakanSeniz. Türk medyasını Üniversite Medya Birliği şekillendirecek. HAKKIMIZDA YÖNETİM KURULU EKİPLERİMİZ

İÇİNDEKİLER. AtakanSeniz. Türk medyasını Üniversite Medya Birliği şekillendirecek. HAKKIMIZDA YÖNETİM KURULU EKİPLERİMİZ 03 04 06 08 09 10 12 13 HAKKIMIZDA YÖNETİM KURULU EKİPLERİMİZ DESTEKÇİLERİMİZ ve İŞ ORTAKLARIMIZ İSTATİSTİKLERİMİZ NERELERDEYİZ? ETKİNLİKLERİMİZDEN BASINDA BİZ İÇİNDEKİLER Türk medyasını Üniversite Medya

Detaylı

KADIN ve TOPLUMSAL CİNSİYET ÇALIŞMALARI BİRİMİ BİZ KİMİZ?

KADIN ve TOPLUMSAL CİNSİYET ÇALIŞMALARI BİRİMİ BİZ KİMİZ? KADIN ve TOPLUMSAL CİNSİYET ÇALIŞMALARI BİRİMİ BİZ KİMİZ? Aralık 2011 de kurulan Türk Psikologlar Derneği Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Birimi (TPD-KTCÇB),TPD bünyesinde düzenlenecek toplumsal

Detaylı

Üniversiteler İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu İzmir 11.12.2015 - KOÇ ÜNİVERSİTESİ

Üniversiteler İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu İzmir 11.12.2015 - KOÇ ÜNİVERSİTESİ Üniversiteler İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu İzmir 11.12.2015 - KOÇ ÜNİVERSİTESİ Biz kimiz Neden platform? Üniversitelerde; İSG farkındalığını nasıl arttırabiliriz? İSG kültürünü nasıl geliştirebiliriz?

Detaylı

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü. 2013 Yılı Hizmetiçi Eğitim Faaliyet Raporu

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü. 2013 Yılı Hizmetiçi Eğitim Faaliyet Raporu Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü 2013 Yılı Hizmetiçi Eğitim Faaliyet Raporu Ankara-2014 2013 T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Mesleki Gelişimi

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi nde öğrenim gören engelli öğrencilerin öğrenim

Detaylı

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde

Detaylı

KOCAELİ 1. ÜNİVERSİTE TANITIM FUARI VE KARİYER GÜNLERİ FİNAL RAPORU

KOCAELİ 1. ÜNİVERSİTE TANITIM FUARI VE KARİYER GÜNLERİ FİNAL RAPORU KOCAELİ 1. ÜNİVERSİTE TANITIM FUARI VE KARİYER GÜNLERİ FİNAL RAPORU Bu yıl birincisi düzenlenen Üniversite Tanıtım Fuarı ve Kariyer Günleri organizasyonunun katılımcılar ve ziyaretçiler gözünden etkililiğin

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

TMMOB METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB METALURJİ VE MALZEME MESLEK ÖRGÜTÜ NEDİR? Siyasi partiler; ideolojik örgütlerdir. Sendikalar; ekonomik çıkarı aynı olan kişilerden oluşan sınıf temelli örgütlerdir. Meslek Odaları; Farklı sınıflardan

Detaylı

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti SPoD un ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle düzenlenen Trans Terapi Toplantısı nın yedincisi 4 Eylül Çarşamba

Detaylı

Kesişen Yollar Derneği Deniz Yıldızı Proje Yarışması

Kesişen Yollar Derneği Deniz Yıldızı Proje Yarışması Kesişen Yollar Derneği Deniz Yıldızı Proje Yarışması Resmi Kurallar Bu yarışma sadece Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı na bağlı liselerde okuyan uygunluk kriterlerine uyan öğrencilerin ve danışmanlarının

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sağlık, Kültür

Detaylı

SURİYELİ KADIN ve KIZ ÇOCUKLARI İÇİN GÜVENLİ ALANLAR PROJESİ Merkezlerimize ve etkinliklerimize ilişkin bazı fotoğraflar

SURİYELİ KADIN ve KIZ ÇOCUKLARI İÇİN GÜVENLİ ALANLAR PROJESİ Merkezlerimize ve etkinliklerimize ilişkin bazı fotoğraflar SURİYELİ KADIN ve KIZ ÇOCUKLARI İÇİN GÜVENLİ ALANLAR PROJESİ Merkezlerimize ve etkinliklerimize ilişkin bazı fotoğraflar 1 2 3 4 5 PROJE KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTIRILEN ETKINLIKLER ÇOCUK YAŞTA EVLİLİKLER PANELİ

Detaylı

SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı. SPoD Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu nun Basın Açıklamasındaydı

SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı. SPoD Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu nun Basın Açıklamasındaydı SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı İnsan Hakları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Helsinki Yurttaşlar Derneği, Af Örgütü ve Hakikat Adalet Hafıza Derneği'nin her ay düzenledikleri

Detaylı

TR www.gencyasaminsesleri.org

TR www.gencyasaminsesleri.org 2014 YILI FAALİYETLERİ GENÇ YAŞAMIN SESLERİ DERNEĞİ 2014 YILI FAALİYETLERİ TR www.gencyasaminsesleri.org BİZ KİMİZ? 2009 yılında kurulan derneğimiz Kastamonu gençliğinin ufkunu genişletmek, özgüvenlerini

Detaylı

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi KATILIMCI DEMOKRASİDE YEREL YÖNETİM-STK İŞBİRLİĞİ 1. TOPLANTI

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi KATILIMCI DEMOKRASİDE YEREL YÖNETİM-STK İŞBİRLİĞİ 1. TOPLANTI Sivil Toplum Geliştirme Merkezi KATILIMCI DEMOKRASİDE YEREL YÖNETİM-STK İŞBİRLİĞİ 1. TOPLANTI 25-26 Kasım 2005, İstanbul Sivil Toplumun Geliştirilmesi İçin Örgütlenme Özgürlüğünün Güçlendirilmesi Projesi,

Detaylı

Malzeme Şenliği' Mart 2018

Malzeme Şenliği' Mart 2018 Malzeme Şenliği'18 8-9-10-11 Mart 2018 YAPIT Nedir? Kilis 7 Aralık Üniversitesi Yapı Topluluğu, kısa adıyla YAPIT, 2013 yılında kurulmuş bir öğrenci topluluğudur. Kurulduğundan bu yana seminerler, belgesel

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

tarihinde 200 lise öğrencisine Üniversite ve Kampüs Yaşamı başlıklı Bahçelievler RAM Kariyer Günleri düzenlenmiştir.

tarihinde 200 lise öğrencisine Üniversite ve Kampüs Yaşamı başlıklı Bahçelievler RAM Kariyer Günleri düzenlenmiştir. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK EĞİTİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA AİT FAALİYETLERİNE İLİŞKİN BİLGİLERİN AÇIKLAMASI 26.09.2014 tarihinde İAÜ Florya Yerleşkesinde İstanbul

Detaylı

YÖNETMELİK YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 14 Şubat 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28913 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÖNETMELİK YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ (11.01.2017 tarih ve 2017-001 nolu Senato Karar ) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar Amaç Madde 1. Bu Yönergenin amacı; Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

Aktivist Programı Destek Talep Rehberi

Aktivist Programı Destek Talep Rehberi Aktivist Programı Destek Talep Rehberi Aktivist Programı - Destek Talebi Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Türkiye deki aktif bireylerin, sivil toplum örgütlerinin, ağlar ve platformların desteklenmesi

Detaylı

Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi

Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi Avrupa Birliği Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi (DVİHE) Hibe Programı Proje No: TR2009-0136.01-02-136 (HRE-136) Bu yayının

Detaylı

Amerika Birleşik Devletleri nin saygın yüksek öğretim kurumlarından Yale Üniversitesi nde tarih bölümü öğretim üyesi olarak çalışan ve eski LGBT

Amerika Birleşik Devletleri nin saygın yüksek öğretim kurumlarından Yale Üniversitesi nde tarih bölümü öğretim üyesi olarak çalışan ve eski LGBT Amerika Birleşik Devletleri nin saygın yüksek öğretim kurumlarından Yale Üniversitesi nde tarih bölümü öğretim üyesi olarak çalışan ve eski LGBT çalışmaları kürsüsü başkanı Prof. Dr. George Chauncey, SPOD

Detaylı

TED OKULLARI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ BÖLGESEL EĞİTİMLERİ

TED OKULLARI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ BÖLGESEL EĞİTİMLERİ TED OKULLARI ÖĞRETMENLERİ EĞİTİMLERİ İNGİLİZCE BÖLGESEL 10.01.2015 tarihinde TED okullarında görev yapan İngilizce öğretmenlerimizin mesleki yeterliliklerini arttırmak amacıyla TED Samsun Koleji nde Bölgesel

Detaylı

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi Ruh sağlığı uzmanlarıyla beraber yürütülen 40 saatlik çalıştay programının, trans danışanlara yönelik beşinci ve son kısmı; 3 Kasım'da İstanbul Bilgi

Detaylı

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları. Bilgilendirme Toplantıları

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları. Bilgilendirme Toplantıları Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Bilgilendirme Toplantıları Ulusal Ajans olarak da bilinen AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Avrupa Komisyonu tarafından yürütülen Eğitim

Detaylı

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK AMAÇ MADDE 1- Bu yönergenin amacı; Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi nde öğrenim gören

Detaylı

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED Okulları müdürleri arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen TED Okulları Müdürler Toplantıları nın on dördüncüsü,

Detaylı

Haberler / News. Balkan Ülkeleri Kütüphanelerarası

Haberler / News. Balkan Ülkeleri Kütüphanelerarası Bilgi Dünyası 2008, 9(2):570-572 Haberler / News ÜNAK'08 "Bilgi: Farklılık ve Farkındalık" Toplantısı 2002 yılından beri her yıl farklı üniversitelerde gerçekleştirilen ÜNAK Genel Toplantıları bu yıl 9-11

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÖNETMELİK 1 BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Bursa Teknik Üniversitesi

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim gören özürlü öğrencilerin öğrenim

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLE DENİZLİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA DÜZENLENEN EĞİTİMDE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLE DENİZLİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA DÜZENLENEN EĞİTİMDE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLE DENİZLİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA DÜZENLENEN EĞİTİMDE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ EKİM-2017 AMAÇ Madde 1- Bu protokolün amacı, birbirine kaynaklık teşkil eden kurumların

Detaylı

NAMIK KEMAL ORTAOKULU

NAMIK KEMAL ORTAOKULU T.C. ÇİNE KAYMAKAMLIĞI NAMIK KEMAL ORTAOKULU -SOSYAL OKUL, SOSYAL İNSAN- 2014 201 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2014 201 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NAMIK KEMAL ORTAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK HİZMETLERİ ÇERÇEVE

Detaylı

Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) Çalışma Usulleri Belgesi

Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) Çalışma Usulleri Belgesi Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) Çalışma Usulleri Belgesi 1. BAŞLIK Platformun adı: Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) 2. AMAÇ SİTAP ın kuruluş amacı, afet risklerinin azaltılması, afet sonrası müdahale

Detaylı

STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı. Arka Plan. Program Hakkında

STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı. Arka Plan. Program Hakkında TACSO Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek - 2 (TACSO 2) AB IPA Ülkeleri; EuropeAid/133642/C/SER/Multi STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı

Detaylı

TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ MERKEZ TRAVMA BİRİMİ GEZİ PARKI EYLEMLERİNDEN ETKİLENENLERE YÖNELİK PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI. 1 Haziran-30 Ağustos 2013

TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ MERKEZ TRAVMA BİRİMİ GEZİ PARKI EYLEMLERİNDEN ETKİLENENLERE YÖNELİK PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI. 1 Haziran-30 Ağustos 2013 TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ MERKEZ TRAVMA BİRİMİ GEZİ PARKI EYLEMLERİNDEN ETKİLENENLERE YÖNELİK PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI 1 Haziran-30 Ağustos 2013 Türk Psikologlar Derneği Travma, Afet ve Kriz Birimi

Detaylı

Çocuğa karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı

Çocuğa karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı 2015 2016 2017 Çocuğa karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı 2015 2017 2015 Gösterge temelli izleme ve raporlama eğitimleri, toplantılar, yayınlar... I1. Genel Kurul, 8 Mayıs, Ankara Çalışma grupları

Detaylı

Bu emektubun devamını okumaktan zevk almanız dileğiyle! Dördüncü e-mektup, RACE Projesi, Kasım 2013

Bu emektubun devamını okumaktan zevk almanız dileğiyle! Dördüncü e-mektup, RACE Projesi, Kasım 2013 Dördüncü e-mektup, RACE Projesi, Kasım 2013 Engelli İstihdam Fırsatlarını ve Farkındalığını Artırma Türkiye de Engellilerin PROJE ORTAKLARI CRM Yönetim Danışmanlık, Türkiye EASPD, Belçika Dolunay, Türkiye

Detaylı

www.eurolab.org/cookbooks.aspx EUROLAB kısa haberler bülteni 3 ayda bir yayınlanmaktadır. Bunlarda TURKLAB haberleri de yer almaktadır.

www.eurolab.org/cookbooks.aspx EUROLAB kısa haberler bülteni 3 ayda bir yayınlanmaktadır. Bunlarda TURKLAB haberleri de yer almaktadır. Modern Laboratuvarlar izole olarak çalışmamalıdırlar. Çalışmalarına yön verecek bilgi erişimi ve paylaşımı için bir çatı örgütü altında buluşmalıdırlar. Türkiye'de özel ve kamu sektörüne hizmet sunan tüm

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) 2018 Yılı Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) 2018 Yılı Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının

Detaylı

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde 2011 Şubat ayında kurulan Tarım Topluluğu, Ziraat Mühendisliği eğitimi alan öğrencilerin her alanda

Detaylı

SPoD, Dünya Seks İşçileri Günü Etkinliğine Katıldı. Türkiye'de LGBT Bireylerin Sosyal ve Ekonomik Sorunları Araştırması Devam Ediyor

SPoD, Dünya Seks İşçileri Günü Etkinliğine Katıldı. Türkiye'de LGBT Bireylerin Sosyal ve Ekonomik Sorunları Araştırması Devam Ediyor SPoD, Dünya Seks İşçileri Günü Etkinliğine Katıldı 1-2 Mart tarihlerinde SPoD adına Deniz Şapka, Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği'nin 3 Mart Dünya Seks İşçileri Günü etkinliğine katıldı.

Detaylı

YA S NRA 18. İNSAN YÖNETİMİ KONGRESİ

YA S NRA 18. İNSAN YÖNETİMİ KONGRESİ YA S NRA 18. İNSAN YÖNETİMİ KONGRESİ 6-7 Aralık 2017 18. İNSAN YÖNETİMİ KONGRESİ 06 07.12.2017 PERYÖN (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği), Türkiye de çağdaş insan kaynakları yönetimi anlayışlarının yaygınlaştırılmasına

Detaylı

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR EĞİTİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR EĞİTİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 18.07.2015 Resmi Gazete Sayısı: 29419 ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR EĞİTİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Suriye de insan hakları ihlallerinin

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Suriye de insan hakları ihlallerinin 1 Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Suriye de insan hakları ihlallerinin sistematik olarak artması ışığında, Haziran 2011 de kurulan, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütüdür. SNHR, mağdurların haklarının

Detaylı

Trans Grup Terapisi Devam Ediyor. IGLYO Genel Kurulu ve Yıllık Konferansına Katılım Sağlandı

Trans Grup Terapisi Devam Ediyor. IGLYO Genel Kurulu ve Yıllık Konferansına Katılım Sağlandı Biz Kimiz? Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) bireylerin insan haklarının yanı sıra sosyal ve ekonomik haklarıyla

Detaylı

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu (ECZACILIK FAKÜLTESİ) A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının niteliğinin 2021

Detaylı

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNDE GERİ SAYIM BAŞLADI KAMPANYASI DAHA ADİL BİR DÜNYA İÇİN YANIMDA OL

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNDE GERİ SAYIM BAŞLADI KAMPANYASI DAHA ADİL BİR DÜNYA İÇİN YANIMDA OL Arka Plan: BM Kadın, UNDP ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ortaklığında yürütülmekte olan Türkiye de Cinsiyet Eşitliği ne Yönelik Elverişli Ortamın Teşvik Edilmesi Ortak Programı kapsamında

Detaylı

ULUSAL GENÇLİK PARLAMENTOSU ÇALIŞMA YÖNERGESİ

ULUSAL GENÇLİK PARLAMENTOSU ÇALIŞMA YÖNERGESİ ULUSAL GENÇLİK PARLAMENTOSU ÇALIŞMA YÖNERGESİ 1. BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç: Madde - 1: Bu çalışma yönergesinin amacı Ulusal Gençlik Parlamentosu'nun oluşumunu, organlarını, çalışma usul ve esaslarını

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELSĠZ ÜNĠVERSĠTE BĠRĠMĠ

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELSĠZ ÜNĠVERSĠTE BĠRĠMĠ HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELSĠZ ÜNĠVERSĠTE BĠRĠMĠ EYLÜL 2010 RAPORU ENGELLĠ ÖĞRENCĠLERE YÖNELĠK YAPILAN FAALĠYETLER Engelli Öğrencilere Yönelik Yapılan Fiziki Ortamlar Mühendislik Fakültesi bina girişinde

Detaylı

Saygılarımızla, Genç Barış İnisiyatifi Derneği adına, M. Emre Akkaş Genel Başkan

Saygılarımızla, Genç Barış İnisiyatifi Derneği adına, M. Emre Akkaş Genel Başkan Genç Barış İnisiyatifi Derneği tüm insanlığın ortak gayesi olan dünya barışının temin edilmesine katkı sağlamak isteyen, insanlığa din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeksizin faydalı olmayı hedeflemiş,

Detaylı

Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı 2015

Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı 2015 Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı Çağrı Mektubu Eğitim, dış dünyadan aldığı dönütler doğrultusunda kendisini değiştirerek yenileyen açık bir sistemdir. Günümüz eğitiminin vizyonu, kabul görmüş düşünceleri

Detaylı

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Ahi Evran Üniversitesi bünyesinde yürütülen basın ve halkla ilişkiler faaliyetlerinin yürütülmesi ile ilgili esasları belirlemektir. 2. KAPSAM Bu prosedür, Ahi Evran

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım İstanbul Ü. 2007

ÖZGEÇMİŞ. İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım İstanbul Ü. 2007 ÖZGEÇMİŞ 1.Adı Soyadı : Gülnur KAPLAN ESEN 2.Doğum Tarihi : 29 Ekim 1968 3.Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4.Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Mimar Sinan

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİLER BİRİMİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- Bu Yönerge, Anadolu Üniversitesi Engelli Öğrenciler Biriminin çalışma usul ve esaslarını

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Yönergesi Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, eğitim fakültelerinde

Detaylı

8 LİSANS PROGRAMI 6 LİSANS PROGRAMI 5 LİSANS PROGRAMI 19 LİSANS PROGRAMI İKTİSAT FAKÜLTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ

8 LİSANS PROGRAMI 6 LİSANS PROGRAMI 5 LİSANS PROGRAMI 19 LİSANS PROGRAMI İKTİSAT FAKÜLTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ 8 LİSANS PROGRAMI FELSEFE SOSYOLOJİ TARİH TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ SAĞLIK YÖNETİMİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK SOSYAL HİZMET 19 LİSANS PROGRAMI İKTİSAT

Detaylı

5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014

5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014 5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014 5. Sınıf Haftalık Ders Programı İngilizce: 12+5 +1= 18 saat (3 öğretmen) Türkçe: 6 saat Matematik: 5 saat Fen: 4 saat Sosyal Bilgiler: 3 saat Din Kültürü: 2 saat

Detaylı

ALT BAŞLIKLAR DİPLOMASİ. -Sosyal Medya ve Diplomasi. -Kamu Diplomasisinin Gelişimi. - Diplomasinin 11 Eylülü : Wikileaks. -Önleyici Diplomasi

ALT BAŞLIKLAR DİPLOMASİ. -Sosyal Medya ve Diplomasi. -Kamu Diplomasisinin Gelişimi. - Diplomasinin 11 Eylülü : Wikileaks. -Önleyici Diplomasi Kongre Kapsamı Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Öğrenci Kongresi, uluslararası ilişkiler ve diğer ilgili bölümlerde öğrenimlerini sürdürmekte olan lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki

Detaylı

TED Kayseri Koleji nde Cumhuriyet Coşkusu

TED Kayseri Koleji nde Cumhuriyet Coşkusu TED Kayseri Koleji nde Cumhuriyet Coşkusu Türkiye Cumhuriyeti nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün eşsiz dehasıyla kurulan Cumhuriyetin 92. yıl dönümü TED Kayseri Koleji nde velilerin,

Detaylı

SPoD, Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonuna Katıldı. SPoD Robert Koleji'ndeydi

SPoD, Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonuna Katıldı. SPoD Robert Koleji'ndeydi SPoD, Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonuna Katıldı SPoD, 3-4 Nisan tarihlerinde Ankara'da Kaos-GL ve Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği ev sahipliğinde Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu'na katıldı.

Detaylı

ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu

ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu ACM (Association for Computing Machinery) 100.000 i aşkın üyesiyle alanında dünyanın en büyüğü olma özelliğine sahip, eğitsel ve bilimsel bir bilişim topluluğudur. 1947

Detaylı

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER PAYLAŞIMI İSTANBUL 2012

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER PAYLAŞIMI İSTANBUL 2012 EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER PAYLAŞIMI İSTANBUL 2012 KARANLIK DÜNYALARI AYDINLATALIM PROJESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK Küçükçekmece FAHREDDİN KERİM GÖKAY ANADOLU LİSESİ BİLGE YILDIZ YAŞAR ÇAYANOĞLU A Ğ

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SİNOP ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SİNOP ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Sinop Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım İstanbul Ü. 2007

ÖZGEÇMİŞ. İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım İstanbul Ü. 2007 ÖZGEÇMİŞ 1.Adı Soyadı : Gülnur KAPLAN ESEN 2.Doğum Tarihi : 29 Ekim 1968 3.Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4.Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Mimar Sinan

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

Etkinlik hakkında. Enver ALTIN. Y. Boran PUHALOĞLU. enver.altin@linux.org.tr. boranp@cs.bilgi.edu.tr

Etkinlik hakkında. Enver ALTIN. Y. Boran PUHALOĞLU. enver.altin@linux.org.tr. boranp@cs.bilgi.edu.tr Etkinlik hakkında Türkiye'nin en büyük Özgür Yazılım ve Linux odaklı etkinliklerini 2002 yılından beri gerçekleştiren İstanbul Bİlgi Üniversitesi ve Linux Kullanıcıları Derneği'nin, 2. defa tek çatı ve

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 7. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 02 Temmuz 2011 tarihinde, Van da düzenlenen Van, Hakkâri, Muş, Ağrı, Bitlis İlleri Enerji Forumu na Temsilcilik heyeti ve üyelerce

Detaylı

İŞTE OTİZM VE ASPERGER SENDROMU BİRLİĞİ

İŞTE OTİZM VE ASPERGER SENDROMU BİRLİĞİ İŞTE OTİZM VE ASPERGER SENDROMU BİRLİĞİ Otizm ve Asperger Sendromu Birliği otistik çocuklar, gençler ve yetişkinler için daha iyi koşullar yaratmaya çalışır. ÜYE OLARAK BİLGİ paylaşımı, topluluğa erişim

Detaylı

ÖĞRENCİLERE ENGELLİLER İLE İLGİLİ TOPLUMSAL BİLİNÇ OLUŞTURULMASI

ÖĞRENCİLERE ENGELLİLER İLE İLGİLİ TOPLUMSAL BİLİNÇ OLUŞTURULMASI Faaliyet Ve Proje Bilgileri Özürlülük sadece belli bir kesimin çalışma konusu değildir, tüm toplumun her alanını ilgilendiren sosyal bir konudur. Özürlü bireyleri ihtiyaç sahibi olarak değil, eşit haklara

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER TC MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1 Bu yönergenin amacı, Maltepe Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimininçalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

Detaylı

KASIM 2009 DA YÖK ÜN 2008 YAYIN SAYILARI VE LİSTEYE YENİ EKLEDİĞİ ÜNİVERSİTELERLE İLGİLİ VERİLER DE KULLANILARAK YENİ SIRALAMA İLAN EDİLECEKTİR

KASIM 2009 DA YÖK ÜN 2008 YAYIN SAYILARI VE LİSTEYE YENİ EKLEDİĞİ ÜNİVERSİTELERLE İLGİLİ VERİLER DE KULLANILARAK YENİ SIRALAMA İLAN EDİLECEKTİR TÜRK ÜNİVERSİTELERİ NİN AKADEMİK PERFORMANSA GÖRE SIRALAMASI TOPLAM PUAN TABLOLARI (HAZİRAN - 2009 ) Tabloların hazırlanmasında kullanılan 9 indikatörle ilgili tüm verilere www.uralalkbulut.com.tr adresindeki

Detaylı

İLETİŞİM TASARIMI UZMANI

İLETİŞİM TASARIMI UZMANI TANIM Kurum, kuruluş ve işletmelerin politikaları doğrultusunda, teknoloji kullanımını tasarım becerisiyle birleştirerek etkili mesaj hazırlayan ve bu mesajı sunan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ,

Detaylı

EYLÜL - EKİM BÜLTENİ

EYLÜL - EKİM BÜLTENİ EYLÜL - EKİM BÜLTENİ İSTANBUL GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ Mecidiyeköy Mahallesi Şehit Er Cihan Namlı Caddesi No: 39/8 Şişli/İstanbul 1 GBİ ARTIK BM KÜRESEL İŞBİRLİĞİ AĞI ÜYESİ! DÜNYA BARIŞ GÜNÜNDE FESTİVAL

Detaylı

Yönetim Kurulu Strateji Belgesi

Yönetim Kurulu Strateji Belgesi Yönetim Kurulu Strateji Belgesi AĞUSTOS 2017 1 "Kamu Yönetiminin Yapısal ve İşlevsel Sorunlarına Çözüm Üreterek Katkı Sağlamak amacıyla yola çıkan Kamu Yönetimi Araştırma Derneğinin Haziran 2017 döneminde

Detaylı

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası Öğrenmek İstiyorum Kampanyası TRABZON DA KAMPANYAYA İLGİ ARTIYOR sağlık üreme sağlığı bilgilerinin girmesine yönelik olarak başlanan Öğrenmek İstiyorum Kampanyası kapsamında Trabzon da ilgi gün geçtikçe

Detaylı

GençKal

GençKal KalDer Türkiye Kalite Derneği GençKal KalDer Ana Faaliyet Alanları Rekabet Gücünü Artırmada Destek Faaliyetleri Ulusal Kalite Hareketi Rehberlik Değerlendirme Hizmetleri Kıyaslama Çalışmaları Ulusal ve

Detaylı

SPoD LGBTİ, Yabancı Uyruklu Mahpuslar Ağı Toplantısı na Katıldı. Trans Grup Terapisi Devam Ediyor

SPoD LGBTİ, Yabancı Uyruklu Mahpuslar Ağı Toplantısı na Katıldı. Trans Grup Terapisi Devam Ediyor Biz Kimiz? Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) bireylerin insan haklarının yanı sıra sosyal ve ekonomik haklarıyla

Detaylı

SPOR İÇİN BİSİKLET SAĞLIK İÇİN HAREKET PROJESİ

SPOR İÇİN BİSİKLET SAĞLIK İÇİN HAREKET PROJESİ T.C. 19 MAYIS KAYMAKAMLIĞI Atatürk Ortaokulu Müdürlüğü SPOR İÇİN BİSİKLET SAĞLIK İÇİN HAREKET PROJESİ HAZIRLAYAN: 19 MAYIS ATATÜRK ORTAOKULU Hasan KAYA- Okul Müdürü Özgür CİNEL - Beden Eğitimi Öğretmeni

Detaylı

KONGRE KAYIT AÇILIŞ TÖRENİ MÜZİK KONSERİ. 11:30-12:30 Helen Padgett COMPUTATIONAL THINKING AND THE INTEGRATION OF TECHNOLOGY INTO EDUCATION

KONGRE KAYIT AÇILIŞ TÖRENİ MÜZİK KONSERİ. 11:30-12:30 Helen Padgett COMPUTATIONAL THINKING AND THE INTEGRATION OF TECHNOLOGY INTO EDUCATION Perşembe 12 Eylül 2008 Hall A Hall B Hall C Hall D 08:40-09:00 09:00-09:20 09:20-09:40 KONGRE KAYIT 09:40-10:00 10:00-10:30 10:30-10:50 AÇILIŞ TÖRENİ 10:50-11:10 11:10-11:30 MÜZİK KONSERİ 11:30-11:50 11:50-12:50

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu Yönergenin amacı; Bitlis Eren Üniversitesi nde öğrenim gören özel gereksinimli

Detaylı

FAALİYET RAPORU

FAALİYET RAPORU FAALİYET RAPORU 2015-2016 1 İÇERİK Başkanın Mesajı 3 Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyeleri 4 Hakkımızda 5 Vakıf Faaliyetleri 6-8 Yeminli Mali Müşavir Onaylı Mali Tablolar 9-14 2017 Vakıf Hedefleri

Detaylı