Sayı: S12 16 İstanbul, Sayın Üyemiz, Konu 1: Gümrüklerde Acil Durum Planına İlişkin 2012/6 Sayılı Genelge

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sayı: S12 16 İstanbul, 03.04.2012. Sayın Üyemiz, Konu 1: Gümrüklerde Acil Durum Planına İlişkin 2012/6 Sayılı Genelge"

Transkript

1 Sayı: S12 16 İstanbul, Sayın Üyemiz, Konu 1: Gümrüklerde Acil Durum Planına İlişkin 2012/6 Sayılı Genelge Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün 2012/6 Sayılı Acil Durum Planı konulu genelgesi yayımlanmıştır. Bu kapsamda, tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Elektronik Gümrük İşlemleri Acil Durum Tebliği (Seri No:1) ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ndaki bilgisayar işlemlerinde ortaya çıkabilecek yerel, bölgesel veya merkezi arıza hallerinde gümrük işlemlerinin aksatılmaksızın yürütülmesine ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir. Söz konusu Genelge ve ilgili hükümler internet sayfamızdaki ilgili haberin ( ekinde yer almaktadır. Konu 2: İtalya Römork Çektirme Ödül Belge Başvuruları Hakkında 2012 yılı Ocak-Şubat-Mart dönemi İtalya Römork Çektirme Ödül Belgeleri başvurularının aşağıdaki hususlara dikkat edilerek en geç tarihinde kadar Derneğimize yapılması gerekmektedir. İtalyan kontrol makamlarınca mühürlenmiş römork çektirme belgesinin aslı ibraz edilecektir. İtalyan taşımacı tarafından kesilen faturanın aslı veya ikinci sureti geçiş belgesi ekinde yer almalıdır. Faturalar çekme işlemini yapan ve İtalyan Taşımacılar Birliği ne kayıtlı bir şirket tarafından düzenlenecektir. Fatura üzerinde römork çektirme belgesinin numarası, çektirmeyi gerçekleştiren İtalyan çekicinin plakası, firmanın İtalyan Taşımacılar Birliği ndeki kayıt numarası, römorkun hareket ve varış yerlerinin (ve tersi) yazılı olması şarttır. Tüm belgeler UND ye ait oldukları dönem içinde ve bir asıl + 2 kopya şeklinde olmak üzere ayrı ayrı hazırlanmış 3 dosya şeklinde teslim edilecektir. Teslim edilen belgelere ilişkin firmalar tarafından taşımalara ilişkin bilgileri içerir bir liste hazırlanmalıdır. Söz konusu liste ekte sunulmaktadır. Bu listenin bir örneğini mail ortamında, belgeleri teslim ettiğiniz gün veya öncesinde meric.katman@und.org.tr ve cansu.baki@und.org.tr adreslerine göndermeniz önem arz etmektedir. Derneğimize yapılacak ödül belge başvurularında yukarıdaki belirtilen evrakların eksik olması, söz konusu döneme ait olmaması ya da 10 Nisan 2012 tarihi geçtikten sonra gönderilmesi durumunda firmaların başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecektir.

2 Konu 3: Gümrük Yönetmeliği nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayınlanan Gümrük Yönetmeliği nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile birlikte Gümrük Yönetmeliğimizin bazı maddelerinde değişikliğe gidilmiştir. Gümrük Yönetmeliği nde yapılan değişikliklerden ilki, Özet Beyan Verilmesi başlıklı 63 üncü maddesinde olmuştur. Söz konusu maddenin 9 uncu fıkrasında yapılan değişiklik ile birlikte Türkiye Gümrük Bölgesi ne giriş yapan araç içerisinde özet beyan verilmeksizin eşya getirilmesi halinde özet beyanın verilmesi koşulları, Türkiye Gümrük Bölgesi ne getiren ya da taşıma sorumluluğunu üstlenen kişi tarafından Gümrük Yönetmeliği nin 67 inci maddesinde belirtilen sürelerden sonra ve eşyanın boşaltılmasına izin verilmesinden önce bildirilmesi durumunda bu kapsamdaki eşya için özet beyan verilmesine izin verileceği şeklinde değiştirilmiştir. Önceki hükümde yer alan ve özet beyan vermeden gelen araçların ödemek zorunda olduğu Gümrük Kanunu'nun 241'inci maddesinin 32üncü fıkrasının (d) bendinde belirtilen para cezası artık uygulanmayacaktır. Yapılan değişikliklerden biri de, Süre Sınırları ile ilgili Gümrük Yönetmeliği nin 67 inci maddesinde yapılmış ve (c) fıkrası Fransa nın denizaşırı illeri, Azorlar, Madeira ve Kanarya Adaları haricindeki Karadeniz ya da Akdeniz üzerindeki yabancı ülke limanları ile Türkiye Gümrük Bölgesi ndeki limanlar arasında yapılan taşımalar şeklinde değiştirilmiştir. Gümrük Yönetmeliği nin 82 No lu Ekinde yer alan Kanunun 241 inci Maddesi nin Birinci Fıkrası Uyarınca Usulsüzlük Cezasını Gerektiren Fiiller tablosuna aşağıdaki satırlar eklenmiştir: Varış bildiriminin, taşıma aracının eşyanın boşaltılacağı gümrük idaresine ulaşmasından sonraki altı saatten daha sonra verilmesi. Çıkış bildiriminin, taşıtın Türkiye Gümrük Bölgesi ni terk etmesinden sonra verilmesi. Özet beyanın Ek-10 a uygun olarak doldurulmaması. Varış bildiriminin, öncesinde verilmiş olan özet beyanların tespiti için gereken bilgileri içermemesi. Çıkış bildiriminin, öncesinde verilmiş olan gümrük beyannamesi, beyanname yerine geçen belge veya özet beyanın tespiti için gereken bilgileri içermemesi tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayınlanan söz konusu Gümrük Yönetmeliği nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin ve diğer değişikliklerin detayları internet sitemizdeki ilgili haberin ekinde ( ) yer almaktadır.

3 Konu 4: III. Saraybosna Uluslararası Yatırım Konferansı ve İş Forumu TOBB tarafından iletildiği üzere, Bosnia Bank International (BBI) ve İslam Kalkınma Bankası organizasyonuyla, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Bosna Hersek Dışişleri Bakanlığı işbirliğinde, Mayıs 2012 tarihlerinde, Saraybosna da, III. Saraybosna Uluslararası Yatırım ve İş Forumu Konferansı gerçekleştirileceği belirtilmektedir. Güneydoğu Avrupa ülkeleri arasında ekonomik ilişkileri geliştirmek, yatırım ve ticari ilişkileri artırmak amacıyla düzenlenen Konferans ın geçmiş yıllardaki katılımcıları arasında, Başbakan Sn. Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Sn. Ivo Josipovic, Sırbistan Başbakanı Sn.Mirko Cvetkovic, Başbakan Yardımcısı Sn. Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Sn.Ahmet Davutoğlu, Eski ABD Başkanı Sn.Bill Clinton, İslam Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. Şeyh Salih Kamil yer almaktadır. Başta altyapı, enerji (hidro enerji santralleri), ahşap sanayi, tarım, turizm ve eğitim sektörleri olmak üzere çeşitli yatırım projelerinin ele alınacağı ve iş adamları arasında ikili iş görüşmelerinin gerçekleştirileceği Konferans a, Bosna Hersek, Hırvatistan, Sırbistan, Slovenya, Karadağ ve Makedonya dan üst düzey hükümet temsilcilerinin yanı sıra bölgenin önde gelen işadamlarının katılımı beklenmektedir. Konferans hakkında daha detaylı bilgiye, Konferans ın resmi internet sitesinden ( ulaşılabilmektedir. Güneydoğu Avrupa bölgesinde kamu ve özel sektör arasında işbirlikleri kurulmasıyla, bölgenin ekonomik olarak kalkınmasını hedefleyen Konferans a, üyelerimizin katılım sağlamasında fayda görülmektedir. Uzman Meriç KATMAN, / Dahili:315 Konu 5: Tescil İşlemleri Ardından Yaşanan Geçiş Belgesi Sorunu Bilindiği üzere, ihracat taşıması yapmakta olan araçlar yurtdışında izleyecekleri güzergâha ilişkin geçiş belgelerini de çıkış yaptıkları gümrüklerde bulunan ilgili Ticaret Odalarından tedarik etmektedir. Ticaret Odaları tarafından kullanılmakta olan GEBOS Sistemi ile Bakanlıklarına ait U- Net sistemi birbirine entegre faaliyet göstermekte olup, GEBOS Sistemi üzerinden geçiş belgesi talep etmekte olan aracın plakası sorgulanmakta ve U-Net sisteminden onay alındığı takdirde ilgili geçiş belgeleri verilmektedir. Ancak, özellikle deniz çıkış kapılarımızın saha yapıları sebebiyle ihraç çıkış yapacak olan araçlar öncelikle gümrük işlemlerini tamamlamakta ve ardından geçiş belgesi almak üzere Ticaret Odalarına başvurmaktadır. Hal böyle iken, söz konusu araç plakasına geçiş belgesi tahsisi GEBOS sistemi üzerinden U-Net e bağlanarak sorgulatıldığı takdirde ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı na ait sistem ilgili plakanın yurtdışında olduğuna dair bir uyarı vermektedir. Yurtdışına çıkış yapmış araca geçiş belgesi tahsis edilmediğinden ötürü, araç yurtdışına çıkış yapmayıp hali hazırda limanda dahi olsa sistemdeki uyarı sebebiyle Ticaret Odası bu araca belge tahsisi yapmamakta idi.

4 Bakanlık ile yapılan görüşme neticesinde GEBOS ile U-Net sistemi arasındaki entegrasyonun tamamlandığı ve yurtdışına çıkış işlemi gerçekleşmiş olan araçlara sistemden gelen bir uyarı sayesinde geçiş belgesi tahsisi yapılmayacağı bilgisi alınmıştır. Mevcut sorun yaşayan araçların mağduriyetinin giderilmesi amacıyla ise söz konusu uygulama Bakanlık tarafından 2 Nisan 2012 tarihinden itibaren işleme koyulacaktır. Bu çerçevede, 2 Nisan 2012 tarihinden itibaren çıkış işlemlerini gerçekleştirmekte olan araçların öncelikle ilgili Ticaret Odalarına giderek geçiş belgelerini temin etmeleri, ardından tescil işlemlerini gerçekleştirmeleri önemle rica olunur. Aksi takdirde araçlar yurtdışı çıkış işlemlerini tamamlamış oldukları için hiçbir ülkeye ait geçiş belgesi alamayacaktır. Uzman Meriç KATMAN, meric.katman@und.org.tr / Dahili:315 Konu 6: Polonya-Belarus Sınırında Yaşanan Yoğunluk Hakkında IRU dan Polonya nın Belarus a geçiş kapısı olan Kuznica Bialostocka sınırında bekleyen 500 araçlık bir tır kuyruğu oluştuğu bilgisi alınmıştır. Yoğunluğun sebebi, Belarus un duyurmuş olduğu, komşu Bobrowniki de 20 Mart ile 20 Nisan tarihleri arasında geçerli olacak tek dingilde en çok 9 ton ağırlığa müsaade edileceği yönündeki kısıtlamalar ve bu hafta Avrupa genelinde gerçekleşen ulusal tatillerdir. Bu nedenle araçların Polonya-Belarus ve Ukrayna sınırı olan Koroszczyn sınırını kullanmaları tavsiye edilmektedir. Ancak tek dingilde en çok 9 ton ve altında ağırlığa sahip araçlar Bobrowniki sınırını kullanabilmektedirler. Öte yandan, Polonya yetkilileri günlük 300 aracın çıkış işlemlerini tamamlayabilirken Belarus yetkilileri günlük 250 aracın giriş işlemlerini tamamlayabilmektedirler. Uzman Yardımcısı Cansu BAKİ, cansu.baki@und.org.tr / Dahili:301 Konu 7: Dünya Gazetesi Lojistik Başarı Ödülleri İçin Başvuru Süreci Başladı Dünya Gazetesi çatısı altında buluşan sektör temsilcileri, Türk lojistik sektörünün başarılı firmalarına yönelik bir ödül süreci başlatmıştır. Bu kapsamda Lojistik Başarı Ödülleri başlığı altında 13 farklı kategoride ödül dağıtılacaktır. Dünya Lojistik Başarı Ödülleri Ana Kategoriler: 1-) TAŞIMACILIK ÖDÜLÜ A) Karayolu Yük Taşımacılığı B) Hava Kargo Taşımacılığı C) Demiryolu Yük Taşımacılığı D) Denizyolu Yük Taşımacılığı E) Intermodal (Kombine) Taşımacılık

5 2-) TAŞIMA İŞLERİ ORGANİZATÖRÜ ÖDÜLÜ 3-) GÜMRÜK MÜŞAVİRLİKLERİ ÖDÜLÜ 4-) DEPOLAMA ÖDÜLÜ 5-) KARGO VE KURYE ÖDÜLÜ 6-) LOJİSTİK EKİPMAN ÜRETİCİLERİ ÖDÜLÜ 7-) PROJE TAŞIMACILIĞI ÖDÜLÜ 8-) LİMAN VE TERMİNAL İŞLETMECİLİĞİ ÖDÜLÜ 9-) YILIN EN BAŞARILI LOJİSTİK ŞİRKETİ Jüri Özel Ödülü: Sektörün gelişimine bireysel katkıda bulunan kişi veya kişilere verilecektir. Ödül süreci ile ilgili ayrıntılı bilgi için adresini ziyaret edebilirsiniz. İcra Kurulu Üyesi Evren BİNGÖL, Dahili 302 Konu 8: ADR Eğitimi 11 Nisan 2012 Çarşamba Günü Başlayacaktır 11 Nisan 2012 Çarşamba günü başlayacak olan ADR Eğitimine kayıt için başvurular mevzuat gereği 06 Nisan 2012 Cuma günü saat de sona erecektir. Gerekli Belgeler : 1 adet fotoğraf (JPEG formatında veya orijinal hali) SRC 3 veya SRC 4 Belgesinin fotokopisi Ehliyet fotokopisi Kimlik fotokopisi ADR Eğitimine katılacak sürücülerin SRC 3 veya SRC 4 Belgesine sahip olmaları yasa gereği zorunludur! Katılım kontenjan ile sınırlı olup, kayıtlar başvuru önceliğine göre alınacaktır. Konu 9: ÜDY 3 Eğitimi 14 Nisan 2012 Cumartesi Günü Başlayacaktır Lojistik Sektörüne Giriş Sertifika Programı olarak da bildiğimiz Üst Düzey Yönetici Eğitim Programı toplam 130 saatten ibaret olup, sektöre girmek isteyen ve sektörün içinde olup bilgisine ve donanımına artı değer katmak isteyenler için ideal bir eğitimdir. Taşımacılık ve Lojistik Sektörünün ana temasını içeren birçok konu başlığının yer aldığı müfredat içerik bakımından eşine az rastlanır zenginliğe sahiptir. Konusunda uzman ve sektörü yakından tanıyan eğitmen kadrosuyla verilen eğitimlerimize ilgi her geçen gün daha da artmaktadır. Türkiye de Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği IRU tarafından akredite edilen ilk eğitim kuruluşu olarak bizleri tercih eden binlerce katılımcımız, verdiğimiz IRU Sertifikaları ile iş dünyasında hep bir adım önde olmanın gururunu yaşadılar. Son Başvuru Tarihi : 09 Nisan 2012 Pazartesi Detaylı Bilgi ve Kayıt İçin: ibrahim.colak@und.org.tr; meltem.aslan@und.org.tr veya numaralı telefonlar üzerinden lütfen irtibata geçiniz. e-posta adresleri

Sayı: S12 17 İstanbul, 10.04.2012

Sayı: S12 17 İstanbul, 10.04.2012 Sayı: S12 17 İstanbul, 10.04.2012 Sayın Üyemiz, Konu 1: İtalya Römork Çektirme Ödül Belge Başvuruları Hakkında 2012 yılı Ocak-Şubat-Mart dönemi İtalya Römork Çektirme Ödül Belgeleri başvurularının aşağıdaki

Detaylı

Sayı: S12 15. İstanbul, 27.03.2012. Sayın Üyemiz, Konu 1: KDGM 3 Genelge Asgari Kapasite Hesabında Değişiklik

Sayı: S12 15. İstanbul, 27.03.2012. Sayın Üyemiz, Konu 1: KDGM 3 Genelge Asgari Kapasite Hesabında Değişiklik Sayı: S12 15 Sayın Üyemiz, İstanbul, 27.03.2012 Konu 1: KDGM 3 Genelge Asgari Kapasite Hesabında Değişiklik Bilindiği üzere, Ulaştırma Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü bugün (19.03.2012) asgari

Detaylı

Konu 1: Mersin-Mısır Ro-Ro Hattı 26 Nisan 2012 Tarihinde Faaliyette!

Konu 1: Mersin-Mısır Ro-Ro Hattı 26 Nisan 2012 Tarihinde Faaliyette! Sayın Üyemiz, Konu 1: Mersin-Mısır Ro-Ro Hattı 26 Nisan 2012 Tarihinde Faaliyette! Malumları olduğu üzere Ülkemiz limanları ile Mısır Limanları arasında Ro-Ro hattı oluşturulması ve söz konusu hattın ülkemizin

Detaylı

Sayı: S12 26 İstanbul, 12.06.2012. Konu 1: Gümrük Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Sayı: S12 26 İstanbul, 12.06.2012. Konu 1: Gümrük Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Sayı: S12 26 İstanbul, 12.06.2012 Sayın Üyemiz, Konu 1: Gümrük Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 12.06.2012 tarih ve 28321 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan haber ile Gümrük Yönetmeliği'nde

Detaylı

Konu I: Schengen Vize Müracaatları Hakkında Önemli Bilgilendirme

Konu I: Schengen Vize Müracaatları Hakkında Önemli Bilgilendirme Sayı: S12 01 İstanbul, 03.01.2012 Sayın Üyemiz, Konu I: Schengen Vize Müracaatları Hakkında Önemli Bilgilendirme Bildiğiniz gibi, 13 Ekim 2011 tarihinde AB Komisyonu tarafından bir bilgilendirme yayınlanmış

Detaylı

Haftalık Bülten. Bu sayıda: 05.10.2012 - Cuma Sayı: 560. Uluslararası Nakliyeciler Derneği

Haftalık Bülten. Bu sayıda: 05.10.2012 - Cuma Sayı: 560. Uluslararası Nakliyeciler Derneği Haftalık Bülten Uluslararası Nakliyeciler Derneği Bu sayıda: Türkiye -Romanya KUKK Toplantısı Gerçekleştirildi UND 2011 201 Sektör Raporu Hazırlanıyor LPG İhtisas Gümrükleri Hakkında UND Üyelerine Ücretsiz

Detaylı

Sayı: S12 44 İstanbul, 23.10.2012

Sayı: S12 44 İstanbul, 23.10.2012 Sayı: S12 44 İstanbul, 23.10.2012 Sayın Üyemiz, Konu 1: Kazakistan Geçiş Belgeleri! Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği sistemine göre dağıtım ofislerimizde toplam 222 adet Kazakistan ikili geçiş belgesi

Detaylı

ULUSLARARASI NAKLİYECİLER DERNEĞİ. Sayı: S12 18 İstanbul, 17.04.2012

ULUSLARARASI NAKLİYECİLER DERNEĞİ. Sayı: S12 18 İstanbul, 17.04.2012 Sayın Üyemiz, Konu 1: Bulgaristan da Ağır Vasıtalar İçin Yürüme Yasağı Bulgaristan da kutlanan resmi tatillerde, tatilin öncesindeki son işgünü ve tatilin son günü, saat 16:00 22:00 saatleri arasında,

Detaylı

Sayı: S12 31 İstanbul, 24.07.2012

Sayı: S12 31 İstanbul, 24.07.2012 Sayı: S12 31 İstanbul, 24.07.2012 Sayın Üyemiz, Konu 1: Özbekistan a Gerçekleştirilecek Taşımalar Hakkında Derneğimiz tarafından daha önce yapılan duyurularda 01.08.2012 tarihi itibari ile Özbekistan a

Detaylı

Sayı: S12 28 İstanbul, 26.06.2012

Sayı: S12 28 İstanbul, 26.06.2012 Sayı: S12 28 İstanbul, 26.06.2012 Sayın Üyemiz, Konu 1: UND, Üyelerine Özel Yeni Hizmet ve Avantajlar Sağlayacak DKV Şirketi ile İşbirliği Protokolü İmzaladı! Sektör maliyetlerini düşürmek ve üyelerine

Detaylı

Sayı: S12 27 İstanbul, 19.06.2012. Konu 1: UBAK Belgesi İcmal Tablolarını İletmeyen Firmalara Uygulanan Cezalar Hakkında Önemli Uyarı

Sayı: S12 27 İstanbul, 19.06.2012. Konu 1: UBAK Belgesi İcmal Tablolarını İletmeyen Firmalara Uygulanan Cezalar Hakkında Önemli Uyarı Sayı: S12 27 İstanbul, 19.06.2012 Sayın Üyemiz, Konu 1: UBAK Belgesi İcmal Tablolarını İletmeyen Firmalara Uygulanan Cezalar Hakkında Önemli Uyarı Bilindiği üzere, Derneğimiz tarafından, UBAK belgesi ile

Detaylı

Sayı: S12 05 İstanbul, 31.01.2012

Sayı: S12 05 İstanbul, 31.01.2012 Sayı: S12 05 İstanbul, 31.01.2012 Sayın Üyemiz, Konu 1: Kazakistan da Nakliye ve Olumsuz Hava Koşulları Astana Ticaret Müşavirliğimizden Kazakistan daki olumsuz hava koşullarına ilişkin olarak aşağıdaki

Detaylı

Konu 1: Mısır a Ro-Ro ile Gerçekleştirilecek Operasyonlarda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar!

Konu 1: Mısır a Ro-Ro ile Gerçekleştirilecek Operasyonlarda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar! Sayın Üyemiz, Konu 1: Mısır a Ro-Ro ile Gerçekleştirilecek Operasyonlarda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar! 26.04.2012 tarihinde Mersin den Ro-Ro yla Mısır a yola çıkan araçlarımız sorunsuz bir şekilde

Detaylı

Konu 2: Rusya, Beyaz Rusya ve Kazakistan Arasındaki Gümrük Birliğindeki Elektronik Ön Bildirim Zorunluluğu

Konu 2: Rusya, Beyaz Rusya ve Kazakistan Arasındaki Gümrük Birliğindeki Elektronik Ön Bildirim Zorunluluğu Sayı: S12 13 İstanbul, 13.03.2012 Sayın Üyemiz, Konu 1: Karayolu Taşıma Mevzuatı Çalışma Grubu Toplantısı 14 Mart 2012 Çarşamba günü (yarın) saat 10.00 da Derneğimiz merkezinde Karayolu Taşıma Mevzuatı

Detaylı

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY Özet Beyan 2013 AB Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık A.Ş Uzmanları Tarafından Hazırlanmıştır Tüm Hakları Saklıdır. https://www.abcustoms.eu SUNUŞ Dış ticaret mevzuatı sıklıkla revizyona tabi tutulması

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK.ARGE/001676 21/05/2013 Konu : Sirküler ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013/146 Sayın Üyemiz, 1. Türk-Sudan İş Forumu

Detaylı

Haftalık Bülten. Uluslararası Nakliyeciler Derneği. IRU Genel Kurulu Cenevre de Gerçekleştirildi Makedonya Derneği Amerit, Derneğimizi Ziyaret Etti

Haftalık Bülten. Uluslararası Nakliyeciler Derneği. IRU Genel Kurulu Cenevre de Gerçekleştirildi Makedonya Derneği Amerit, Derneğimizi Ziyaret Etti Haftalık Bülten Uluslararası Nakliyeciler Derneği Sayfa: 2 Sayfa: 2 IRU Genel Kurulu Cenevre de Gerçekleştirildi Makedonya Derneği Amerit, Derneğimizi Ziyaret Etti Sayfa: 3 Sayfa: 4 Sayfa: 4 Sayfa: 5 Sayfa:

Detaylı

Sayı: S12 24 İstanbul, 29.05.2012. Konu 1: UND ve ASMAP Arasındaki İlk Çalışma Grubu Toplantısı Hakkında!

Sayı: S12 24 İstanbul, 29.05.2012. Konu 1: UND ve ASMAP Arasındaki İlk Çalışma Grubu Toplantısı Hakkında! Sayı: S12 24 İstanbul, 29.05.2012 Sayın Üyemiz, Konu 1: UND ve ASMAP Arasındaki İlk Çalışma Grubu Toplantısı Hakkında! Malumları olduğu üzere UND ve ASMAP arasında 14.05.2012 tarihinde Moskova da gerçekleşen

Detaylı

T.C. BASBAKANLIK Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı :B.02.1.GÜM.0.06.12.00-156.04.v13 14.01.2011 Konu :Damga Vergisi GENELGE (2011/2 )

T.C. BASBAKANLIK Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı :B.02.1.GÜM.0.06.12.00-156.04.v13 14.01.2011 Konu :Damga Vergisi GENELGE (2011/2 ) T.C. BASBAKANLIK Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı :B.02.1.GÜM.0.06.12.00-156.04.v13 14.01.2011 Konu :Damga Vergisi GENELGE (2011/2 ) Bilindiği üzere, 02.12.2010 tarihli 27773 sayılı Resmi

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI. Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü SAYI :98694136 22691.12.2012 GENELGE (2013/KDGM- 01/GENEL)

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI. Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü SAYI :98694136 22691.12.2012 GENELGE (2013/KDGM- 01/GENEL) T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü SAYI :98694136 22691.12.2012 KONU :Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması GENELGE (2013/KDGM- 01/GENEL) 4925 sayılı

Detaylı

EK: VII ONAYLANMIŞ KİŞİ STATÜ BELGESİ DEĞERLENDİRME FORMU MÜRACAAT DOSYASINDA; 1- TİCARET SİCİL GAZETELERİ:

EK: VII ONAYLANMIŞ KİŞİ STATÜ BELGESİ DEĞERLENDİRME FORMU MÜRACAAT DOSYASINDA; 1- TİCARET SİCİL GAZETELERİ: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (GÜMRÜK İŞLEMLERİ) (SERİ NO:52) MADDE 1 23/1/2004 tarihli ve 25355 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 31 Seri No lu Gümrük Genel Tebliği (Gümrük

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 07.10.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27369 (Mükerrer) GÜMRÜK YÖNETMELİĞİ ÜÇÜNCÜ KİTAP BİRİNCİ KISIM. Özet Beyan

Resmi Gazete Tarihi: 07.10.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27369 (Mükerrer) GÜMRÜK YÖNETMELİĞİ ÜÇÜNCÜ KİTAP BİRİNCİ KISIM. Özet Beyan Resmi Gazete Tarihi: 07.10.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27369 (Mükerrer) GÜMRÜK YÖNETMELİĞİ ÜÇÜNCÜ KİTAP Gümrük Bölgesine Getirilen Eşyanın Gümrükçe Onaylanmış Bir İşlem veya Kullanıma Tabi Tutulmasına Kadar

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü Sayı : 62030549-125[6-2016/423]-91026 03.04.2017 Konu : Serbest bölgede üretilen yazılım

Detaylı

(LÜTFEN FORMU EKSİKSİZ DOLDURUNUZ)

(LÜTFEN FORMU EKSİKSİZ DOLDURUNUZ) Türkiye- KİK 2. İş ve Yatırım Forumu, TOBB, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), FGCCC, Bahreyn Ticaret ve Sanayi Odası (BCCI) ve KİK işbirliğinde, Bahreyn Başbakanı Şeyh Khalifa bin Salman Al Khalifa

Detaylı

Sayı: S12 25 İstanbul, 05.06.2012

Sayı: S12 25 İstanbul, 05.06.2012 Sayı: S12 25 İstanbul, 05.06.2012 Sayın Üyemiz, Konu 1: Irak Taşımalarında Kalite Kontrol ve Gözetim Belgesi! Şırnak Valiliği, Habur Mülki İdare Amirliğinin Derneğimizin sektörümüzü bilgilendirmesi amacıyla

Detaylı

B) Çimento ve Toprak Mamulü İhraç Taşımaları: Irak, Suriye ve Bulgaristan a ihracatı yapılacak olan asgari 500 ton miktarındaki;

B) Çimento ve Toprak Mamulü İhraç Taşımaları: Irak, Suriye ve Bulgaristan a ihracatı yapılacak olan asgari 500 ton miktarındaki; 9330 06/07/2009 GENELGE (2009/KUGM- 19/EŞYA) Bilindiği üzere, ülkemizden ihraç edilen ürünlerin taşınması; 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve 11/6/2009 tarihli ve 27255 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak

Detaylı

BAZI KATMA DEĞER VERGİSİ İSTİSNASI UYGULAMALARINDA TEBLİĞ İLE YAPILAN DÜZENLEMELER

BAZI KATMA DEĞER VERGİSİ İSTİSNASI UYGULAMALARINDA TEBLİĞ İLE YAPILAN DÜZENLEMELER 14.09.2006 / 164 BAZI KATMA DEĞER VERGİSİ İSTİSNASI UYGULAMALARINDA TEBLİĞ İLE YAPILAN DÜZENLEMELER 14 Eylül 2006 tarih ve 26289 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 100 seri No lu Katma Değer Vergisi Genel

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü. Sayı : 52707093-10.06.01 24/07/2013 GENELGE (2013/28)

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü. Sayı : 52707093-10.06.01 24/07/2013 GENELGE (2013/28) GENELGE (2013/28) 4458 sayılı Gümrük Kanununun 176 ncı maddesinin ikinci fıkrası ve Gümrük Yönetmeliğinin 418 inci maddesine göre, serbest dolaşımda bulunan yakıt, yağlar ve kumanyalar ile donatım ve işletme

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü / GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü / GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE Sayı :74428289-172.01/ 3065 Konu : T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü 13.09.2013 / 16509 GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 'nden alınan

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. Gümrükler Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. Gümrükler Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE Sayı :21558579-010.06.02 Konu :Limanlarda Doğrulanmış Brüt Ağırlık (VGM) Uygulamasına İlişkin Genelge GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme

Detaylı

Sayı: S12 38 İstanbul, 18.09.2012

Sayı: S12 38 İstanbul, 18.09.2012 Sayı: S12 38 İstanbul, 18.09.2012 Sayın Üyemiz, Konu 1: Rus Transit Geçiş Belgeleri Hakkında! 18.09.2012 tarihi itibarıyla geçiş belgeleri dağıtım ofislerimizde 195 adet Rusya transit geçiş belgesi, 1.060

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı :96603261-120.01.04 Konu :2016/8368 Sayılı BKK, Azerbaycan Yükünün Azerbaycan Plakalı Araçlarla Taşınması. 23.05.2017 / 25175742 DAĞITIM YERLERİNE

Detaylı

Rusya İkili, Transit ve Kazakistan Geçiş Belgelerinde Son Durum

Rusya İkili, Transit ve Kazakistan Geçiş Belgelerinde Son Durum 11 Kasım 2011 Sayı: 513 HAFTALIK BÜLTEN ULUSLARARASI NAKLİYECİLER DERNEĞİ Rusya İkili, Transit ve Kazakistan Geçiş Belgelerinde Son Durum Bilindiği üzere Rusya transit ve ikili geçiş belgelerinin bitmek

Detaylı

2 SERİ NO LU 3218 SAYILI SERBEST BÖLGELER KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI

2 SERİ NO LU 3218 SAYILI SERBEST BÖLGELER KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 11.08.2010 / 96-1 2 SERİ NO LU 3218 SAYILI SERBEST BÖLGELER KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI ÖZET : 2 Seri No.lu 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanunu Genel Tebliğinde Serbest Bölge Faaliyet

Detaylı

DEMİRYOLU TAŞIMALARINDA TEHLİKELİ MADDE FAALİYET BELGESİ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE

DEMİRYOLU TAŞIMALARINDA TEHLİKELİ MADDE FAALİYET BELGESİ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE DEMİRYOLU TAŞIMALARINDA TEHLİKELİ MADDE FAALİYET BELGESİ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Tehlikeli

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü 31 CCT 2014 19:24 FRCM TC ITKİB P.O1 05 T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü 31 Ekilİ! Sayı : 31429883-105.01 TELEFAKS Konu Dahilde İşleme Rejimihk. 0000120007512 - TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ

Detaylı

EK: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı nın 2017/7 sayılı Genelgesi

EK: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı nın 2017/7 sayılı Genelgesi No: 2017/54 Tarih: 29.06.2017 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü GENELGE (2011/KUGM- 01 /GENEL)

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü GENELGE (2011/KUGM- 01 /GENEL) Sayı : B.11.0.KUG.0.00.17.00/230-16669 22/12/2010 Konu : Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması GENELGE (2011/KUGM- 01 /GENEL) Karayolu Taşıma Kanununun 26 ncı maddesinde yer alan İdari Para Cezalarının,

Detaylı

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞINCA BÜROKRATİK İŞLEMLERİ AZALTAN 2012/1 NO LU GENELGE YAYIMLANDI

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞINCA BÜROKRATİK İŞLEMLERİ AZALTAN 2012/1 NO LU GENELGE YAYIMLANDI Sirküler Rapor 04.04.2012/77-1 GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞINCA BÜROKRATİK İŞLEMLERİ AZALTAN 2012/1 NO LU GENELGE YAYIMLANDI ÖZET : Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca çıkarılan 2012/1 No lu Genelgede, ticaret

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 20/10/2014 Sayı: 2014/80 Ref : 6/80. Konu: İTHALAT REJİMİ KARARI NA EK KARAR YÜRÜRLÜĞE KONULMUŞTUR

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 20/10/2014 Sayı: 2014/80 Ref : 6/80. Konu: İTHALAT REJİMİ KARARI NA EK KARAR YÜRÜRLÜĞE KONULMUŞTUR GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 20/10/2014 Sayı: 2014/80 Ref : 6/80 Konu: İTHALAT REJİMİ KARARI NA EK KARAR YÜRÜRLÜĞE KONULMUŞTUR 18/10/2014 tarihli ve 29149 sayılı Resmi Gazete de 13/10/2014 tarihli ve 2014/6884

Detaylı

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü. Sayı : 21902444-010.06.01/ 69668 23/12/2014 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü. Sayı : 21902444-010.06.01/ 69668 23/12/2014 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Sayı : 21902444-010.06.01/ 69668 23/12/2014 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması GENELGE (2014/KDGM- 10/GENEL) 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu nun 26 ncı maddesinde

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2015/140 Ref: 4/140

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2015/140 Ref: 4/140 SİRKÜLER İstanbul, 02.09.2015 Sayı: 2015/140 Ref: 4/140 Konu: STRATEJİK YATIRIMLARA DAİR YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTIR 27.08.2015 tarih ve 29458 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

: 464 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. : Tebliğde aracı hizmet sağlayıcıları, bankalar, internet reklamcılığı hizmet

: 464 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. : Tebliğde aracı hizmet sağlayıcıları, bankalar, internet reklamcılığı hizmet SİRKÜLER TARİH : 28.12.2015 SAYI : 2015-12-3 KONU : 464 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. ÖZETİ : Tebliğde aracı hizmet sağlayıcıları, bankalar, internet reklamcılığı hizmet aracıları,

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü GENELGE (2009/KUGM- 23 /YOLCU) ĠLGĠ: 29/12/2006 tarihli ve 2007/KUGM-21/YOLCU Numaralı Genelge, Bilindiği gibi, ülkemizde Bölgesel Hava Taşımacılığı nın gösterdiği hızlı gelişmeye paralel olarak, havayolu

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 03/11/2014 Sayı: 2014/83 Ref : 6/83

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 03/11/2014 Sayı: 2014/83 Ref : 6/83 GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 03/11/2014 Sayı: 2014/83 Ref : 6/83 Konu: POLİETİLEN TEREFTALAT (PET) İTHALATINDA KORUNMA ÖNLEMİ UYGULANMASINA İLİŞKIN KARAR YÜRÜRLÜĞE KONULMUŞTUR 1. Genel Bilgi 31/10/2014 tarihli

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 24/11/2014 Sayı: 2014/102 Ref : 6/102

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 24/11/2014 Sayı: 2014/102 Ref : 6/102 GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 24/11/2014 Sayı: 2014/102 Ref : 6/102 Konu: POLİETİLEN TEREFTALAT (PET) İTHALATINDA AÇILAN TARİFE KONTENJANININ UYGULAMA USUL VE ESASLARI BELİRLENMİŞTİR A. Polietilen Tereftalat

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK GÜMRÜK MÜSTEŞARLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü. Sayı :B.02.1.GÜM /1524 ANKARA Konu :.../.../2000 GENELGE 2000/22

T.C. BAŞBAKANLIK GÜMRÜK MÜSTEŞARLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü. Sayı :B.02.1.GÜM /1524 ANKARA Konu :.../.../2000 GENELGE 2000/22 T.C. BAŞBAKANLIK GÜMRÜK MÜSTEŞARLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı :B.02.1.GÜM.0.06.00.33.961/1524 ANKARA Konu :.../.../2000 GENELGE 2000/22 04.11.1999 tarih ve 23866 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Sayı : 21902444-010.06.02-81364 04/12/2015 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Sayı : 21902444-010.06.02-81364 04/12/2015 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Sayı : 21902444-010.06.02-81364 04/12/2015 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması GENELGE (2015/KDGM- 06/GENEL) 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu nun 26 ncı maddesinde

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul,

SİRKÜLER İstanbul, SİRKÜLER İstanbul, 22.01.2018 Sayı: 2018/030 Ref:4/030 Konu: TÜRKİYE DE İKAMET ETMEYENLERE ÖZEL FATURA İLE YAPILAN SATIŞLAR (BAVUL TİCARETİ) İLE YOLCU BERABERİ EŞYA (TÜRKİYE DE İKAMET ETMEYENLERE KDV HESAPLANARAK

Detaylı

Bu Karar yayımı tarihinde( tarihi) yürürlüğe girmektedir.

Bu Karar yayımı tarihinde( tarihi) yürürlüğe girmektedir. ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax :0.216.340 00 87 E-posta: info@erkymm.com No: 2015/37

Detaylı

Sayı: S12 29 İstanbul, 10.07.2012

Sayı: S12 29 İstanbul, 10.07.2012 Sayı: S12 29 İstanbul, 10.07.2012 Sayın Üyemiz, Konu 1: Özbekistan a Gerçekleştirilecek Taşımalar Hakkında! 09.07.2012 tarihinde Özbekistan ekonomi basınında yayımlanan haberlerde Özbekistan a 01.08.2012

Detaylı

OMSAN Müşterilerin ihtiyaç duyduğu tüm lojistik hizmetlerin entegre biçimde sağlanması Sayfa 3 2012

OMSAN Müşterilerin ihtiyaç duyduğu tüm lojistik hizmetlerin entegre biçimde sağlanması Sayfa 3 2012 OYAK Türkiye nin ilk ve en büyük bireysel emeklilik fonu olup 1961 yılında kurulmuştur. Türkiye nin ikinci en büyük endüstriyel grubudur. Otomotiv, demir-çelik, lojistik, çimento, inşaat, beton, tarım

Detaylı

TARIM TİCARETİNİN DESTEĞE İHTİYACI VAR

TARIM TİCARETİNİN DESTEĞE İHTİYACI VAR ARALIK 2013 SAYI 48 TARIM TİCARETİNİN DESTEĞE İHTİYACI VAR Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyelerinin sorunlarının öğrenilip çözümü için çaba sarf edilmesi amacıyla düzenlenen 2013 yılı bölgesel

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 02/09/2014 Sayı: 2014/60 Ref : 6/60

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 02/09/2014 Sayı: 2014/60 Ref : 6/60 GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 02/09/2014 Sayı: 2014/60 Ref : 6/60 KONU: TEREFTALİK ASİT İTHALATINDA AÇILAN VE SÖZ KONUSU EŞYAYI ÜRETİMDE GİRDİ OLARAK KULLANANLARA DAĞITILABİLECEK TARİFE KONTENJANININ BAŞVURU,

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 09.03.2012 Sayı: 2012/55 Ref: 4/55

SİRKÜLER İstanbul, 09.03.2012 Sayı: 2012/55 Ref: 4/55 SİRKÜLER İstanbul, 09.03.2012 Sayı: 2012/55 Ref: 4/55 Konu: ULUSLARARASI TAŞIMACILIK İSTİSNASININ KAPSAMI İLE İSTİSNANIN TEVSİKİ VE İADE İÇİN İBRAZI GEREKEN BELGELER HAKKINDA K.D.V SİRKÜLERİ YAYINLANMIŞTIR

Detaylı

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ ÜYELERİNE SİRKÜLER NO: 325

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ ÜYELERİNE SİRKÜLER NO: 325 ULUDAĞ ÜYELERİNE SİRKÜLER NO: 325 WEB / E-POSTA T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü nden alınan 27.08.2015 tarih ve 103635 sayılı yazıda ; Bilindiği üzere; 27/1/2005 tarihli ve 25709 sayılı

Detaylı

SİRKÜLER: 2014/041 BURSA, 07.06.2014

SİRKÜLER: 2014/041 BURSA, 07.06.2014 SİRKÜLER: 2014/041 BURSA, 07.06.2014 Konu: Bazı KDV den İstisna Teslimler için KDV İade Talebi Olmasa Dahi, Vergi Dairesine İstisnayı Tevsik Edici Belgelerin Sunulmasının Zorunlu Hale Getirilmesi Hakkında

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/32

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/32 DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Sun Plaza No:24 34398 Maslak İstanbul, Türkiye Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 10.09.2015 Sayı: 2015/146 Ref: 4/146

SİRKÜLER İstanbul, 10.09.2015 Sayı: 2015/146 Ref: 4/146 SİRKÜLER İstanbul, 10.09.2015 Sayı: 2015/146 Ref: 4/146 Konu: TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE KORE CUMHURİYETİ ARASINDA İMZALANAN SOSYAL GÜVENLİK ANLAŞMASI 1 HAZİRAN 2015 DEN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİR

Detaylı

HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ)

HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) IV.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (BURSA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 B2 YETKİ 9- Varsa şube ile ilgili bilgilerin (adres, sorumlu)

Detaylı

SİRKÜLER 29.07.2015. Sirküler No : TMGD-07-15/002 Konu : Tehlikeli Madde Taşımacılığında Yol Kenarı denetimlerinde uygulanacak İdari Para Cezaları

SİRKÜLER 29.07.2015. Sirküler No : TMGD-07-15/002 Konu : Tehlikeli Madde Taşımacılığında Yol Kenarı denetimlerinde uygulanacak İdari Para Cezaları 29.07.2015 Sirküler No : TMGD-07-15/002 Konu : Tehlikeli Madde Taşımacılığında Yol Kenarı denetimlerinde uygulanacak İdari Para Cezaları SİRKÜLER Sıra No Yönetmelik Maddesi Yönetmelik maddesinin hükmü

Detaylı

Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğünün 2017/TMKTDGM-03/DENETİM sayılı Genelgesi (Tehlikeli Madde Taşımacılığı Denetimleri)

Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğünün 2017/TMKTDGM-03/DENETİM sayılı Genelgesi (Tehlikeli Madde Taşımacılığı Denetimleri) Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğünün 2017/TMKTDGM-03/DENETİM sayılı Genelgesi (Tehlikeli Madde Taşımacılığı Denetimleri) T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli

Detaylı

ANTALYA ULA TIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ANTALYA ULA TIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 2 3 VATANDA A SUNULAN HİZMETİN ADI C 1 Yetki Belgesi Verme ( İştigal konusu ile ilgili Uluslararası eşya taşımacılığı yapacaklara verilir.) C 2 Yetki Belgesi Verme ( Eşyanın durumuna göre Uluslararası

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI 1 İHRACAT BELGELERİ ONAYI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1- İhracat gerçekleştirilecek ülkeye düzenlenecek belge (A.TR, EUR.1, EUR- MED, FORM- A, MENŞE ŞAHADETNAMESİ) 2- İhracata ait

Detaylı

III.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (İZMİR) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

III.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (İZMİR) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER III.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (İZMİR) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIR AN O HİZMETİN ADI 1 B2 YETKİ BELGESİ BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 9- Varsa şube ile ilgili bilgilerin (adres, sorumlu) Ticaret Sicil Gazetesinde

Detaylı

BİLGİ NOTU /

BİLGİ NOTU / BİLGİ NOTU 18.05.2016/2016-08 MALİ TATİL UYGULAMASI 5604 Sayılı Malî Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun ile mali mevzuatta belirtilen sürelerden mali tatil içinde işlemeyenler ile ilgili yeni düzenlemeler

Detaylı

YETKİLENDİRİLMİŞ GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞLERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (GÜMRÜK İŞLEMLERİ) SERİ NO: 79

YETKİLENDİRİLMİŞ GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞLERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (GÜMRÜK İŞLEMLERİ) SERİ NO: 79 11 Şubat 2011 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 27843 Başbakanlık (Gümrük Müsteşarlığı) tan: YETKİLENDİRİLMİŞ GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞLERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (GÜMRÜK İŞLEMLERİ) SERİ

Detaylı

DUYURU: /30

DUYURU: /30 1 DUYURU: 16.05.2016/30 04.05.2016 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliği nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No:1) ile, binek otomobiller

Detaylı

ANKARA ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ANKARA ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ANKARA ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 C 1 Yetki Belgesi Verme ( İştigal

Detaylı

Tebliğ, 01/01/2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Tebliğ, 01/01/2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir. GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 05/01/2015 Sayı: 2015/15 Ref : 6/15 Konu: FİLİSTİN ULUSAL YÖNETİMİ MENŞELİ BAZI TARIM VE İŞLENMİŞ TARIM ÜRÜNLERİ İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü. SAYI : B.11.0.KUG.0.00.17.00/230-9541 09/07/2009 KONU : A Türü Yetki Belgeleri

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü. SAYI : B.11.0.KUG.0.00.17.00/230-9541 09/07/2009 KONU : A Türü Yetki Belgeleri GENELGE (2009/KUGM- 21 /YOLCU) Bilindiği üzere, Karayolu Taşıma Yönetmeliği ekonomik, sosyal ve ticari hayatın gereklerine göre yeniden düzenlenerek 11 Haziran 2009 tarihinde yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

Detaylı

DIŞ TİCARET VE ULUSLARARASI TAŞIMACILIKTAKİ GELİŞMELER TAŞIMA İŞLERİ ORGANİZATÖRLÜĞÜ

DIŞ TİCARET VE ULUSLARARASI TAŞIMACILIKTAKİ GELİŞMELER TAŞIMA İŞLERİ ORGANİZATÖRLÜĞÜ DIŞ TİCARET VE ULUSLARARASI TAŞIMA İŞLERİ ORGANİZATÖRLÜĞÜ LOJİSTİK Müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere her türlü ürün, servis hizmeti ve bilgi akışının, ham maddenin başlangıç noktasından, ürünün

Detaylı

II.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANKARA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

II.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANKARA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU II.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANKARA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1. HİZMETİN ADI B2 YETKİ BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 9- Varsa şube ile ilgili bilgilerin (adres, sorumlu) Ticaret Sicil Gazetesinde 10-

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 40)

SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 40) SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK KANUNU GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 22.12.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26384 (SIRA NO: 40) A) İHRAÇ MALI TAŞIYAN

Detaylı

(10/04/2014 tarih ve 15341 sayılı Bakanlık Makam Onayı ile Yürürlüğe girmiştir.)

(10/04/2014 tarih ve 15341 sayılı Bakanlık Makam Onayı ile Yürürlüğe girmiştir.) (10/04/2014 tarih ve 15341 sayılı Bakanlık Makam Onayı ile Yürürlüğe girmiştir.) TEHLİKELİ MADDE FAALİYET BELGESİ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

XII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (SİVAS) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

XII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (SİVAS) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU XII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (SİVAS) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 B2 YETKİ 9- Varsa şube ile ilgili bilgilerin (adres, sorumlu)

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ 9 Şubat 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28908 BAKANLAR KURULU KARARI Karar : 2014/5860 Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü ve Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketinin görevlendirilmesiyle ilgili

Detaylı

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. SİRKÜLER NO: 2015/94 24.Aralık.2015 İçindekiler: * İnternet üzerinden satış yapanların e.arşiv uygulamasına geçme zorunluluğuna ilişkin kapsam genişletildi. * İnternet ticaretine ve reklamlarına aracılık

Detaylı

VII.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (G.ANTEP) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

VII.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (G.ANTEP) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU VII.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (G.ANTEP) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 2 D1 YETKİ 7- Varsa Yetkili Makamlarca Tescil Edilmiş Kısa

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ SİRKÜLER (G / 2019)

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ SİRKÜLER (G / 2019) ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: 70430465-TİM.OAİB.GSK.2019/102-00604 Ankara, 15/01/2019 Konu: 2010-6 Sayılı Tebliğin Genelgesinde Yapılan Değişiklik SİRKÜLER (G / 2019) Sayın

Detaylı

RESMĠ GAZETE Tarihi Sayısı (2009/5) DeğiĢiklik Tebliğleri

RESMĠ GAZETE Tarihi Sayısı (2009/5) DeğiĢiklik Tebliğleri RESMĠ GAZETE Tarihi 14.02.2009 Sayısı 27141 (2009/5) DeğiĢiklik Tebliğleri Tarihi Sayısı 17.02.2011 27849 (2009/5) 01.03.2018 30347 (2018/3) 13.04.2018 30390 (2018/3) 13.06.2018 30390 (2018/3) Ekonomi

Detaylı

GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI VE ISO 27001 BGYS E ETKİSİ

GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI VE ISO 27001 BGYS E ETKİSİ GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI VE ISO 27001 BGYS E ETKİSİ *Bu yazı nin taslak değişikliğinin Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ne olası etkilerini paylaşmak için hazırlanmıştır.

Detaylı

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TARAFINDAN DÜZENLENMESİ GEREKEN SERBEST BÖLGE FAALİYET TASDİK RAPORU NA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TARAFINDAN DÜZENLENMESİ GEREKEN SERBEST BÖLGE FAALİYET TASDİK RAPORU NA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 04.01.2010 / 9-1 YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TARAFINDAN DÜZENLENMESİ GEREKEN SERBEST BÖLGE FAALİYET TASDİK RAPORU NA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : 42 seri No lu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 580 22/02/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013 / 63 Sayın Üyemiz, 1. Macaristan 7. Tarım

Detaylı

464 SIRA NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI

464 SIRA NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor Mevzuat 25.12.2015/168-1 464 SIRA NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI ÖZET : Tebliğ ile Mal veya hizmetlerin alınması, satılması, kiralanması veya dağıtımı işlemlerinin gerçekleştirilmesine

Detaylı

SM - Serbest Muhasebecilik, SMMM - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve YMM - Yeminli Mali Müşavirli

SM - Serbest Muhasebecilik, SMMM - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve YMM - Yeminli Mali Müşavirli SM - Serbest Muhasebecilik, SMMM - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve YMM - Yeminli Mali Müşavirli 40 Nolu, SM, Serbest Muhasebecilik, SMMM, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve YMM, Yeminli Mali Müşavirlik

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ İstanbul, 01.03.2013 Sayı: 2013/ 5 Ref: 6/5

GÜMRÜK SİRKÜLERİ İstanbul, 01.03.2013 Sayı: 2013/ 5 Ref: 6/5 GÜMRÜK SİRKÜLERİ İstanbul 01.03.2013 Sayı: 2013/ 5 Ref: 6/5 Konu : GÜMRÜK KANUNU NUN 242. MADDESİ ÇERÇEVESİNDE GÜMRÜK VERGİLERİ/İTHALAT VERGİLERİNDE YARGISAL İTİRAZ YOLUNA BAŞVURULMADAN ÖNCE İDARİ İTİRAZ

Detaylı

Karar, 01/01/2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir. B. İthalat Rejimi Kararı na Ekli Liste ve Eklerin Yürürlükten Kaldırılması

Karar, 01/01/2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir. B. İthalat Rejimi Kararı na Ekli Liste ve Eklerin Yürürlükten Kaldırılması GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 12/01/2015 Sayı: 2015/19 Ref : 6/19 Konu: İTHALAT REJİMİ KARARINA EK KARAR ÇIKARILMIŞTIR A. Genel Bilgi 31/12/2014 tarihli ve 29222 (2 nci mükerrer) sayılı Resmi Gazete de 15/12/2014

Detaylı

POSTA VE HIZLI KARGO MUAFİYETLERİ FİHRİST

POSTA VE HIZLI KARGO MUAFİYETLERİ FİHRİST POSTA VE HIZLI KARGO MUAFİYETLERİ FİHRİST 1-) KANUNİ DAYANAK 2-) POSTA/HIZLI KARGO EŞYASI İÇİN MUAFİYETİN KAPSAMI NEDİR? 3-)VERGİLERİ ÖDENMEK SURETİYLE POSTA YA DA HIZLI KARGO TAŞIMACILIĞI YOLUYLA SERBEST

Detaylı

Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2012/1) de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2018/1) yayımlanmıştır.

Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2012/1) de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2018/1) yayımlanmıştır. Sayı: 2018/63 Konu: Yeminli Mali Müşavir Raporu Veren YTB li Yatırımcılardan Bazı Belgelerin Aranmayacağına Dair Tebliğ Düzenlemesi Mevzuat: Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararı Web: http://taxauditingymm.com/sirkuler.aspx

Detaylı

Sirküler No: 2017 / 91 Tarih:

Sirküler No: 2017 / 91 Tarih: Sirküler No: 2017 / 91 Tarih: 29.12.2017 Konu: 7061 sayılı Kanun un; engelli ÖTV istisnası ve FATİH projesi ÖTV istisnasına ilişkin hükümleri hakkında açıklamalar yapıldı. 2 Özet: 27 Aralık 2017 tarihli

Detaylı

T.C. Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır CUMHURBAŞKANLIĞINA VEKÂLET ETME İŞLEMİ

T.C. Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır CUMHURBAŞKANLIĞINA VEKÂLET ETME İŞLEMİ Resmî Gazete Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır 18 Ekim 2014 CUMARTESİ Sayı : 29149 Mükerrer YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ CUMHURBAŞKANLIĞINA VEKÂLET ETME İŞLEMİ 68244839-140.01-14-515

Detaylı

YÖNETMELİK ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK

YÖNETMELİK ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK 1. 30 Aralık 2009 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27448 YÖNETMELİK Çevre ve Orman (Şehircilik) Bakanlığından: ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK Kapsam MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik; 18/7/1997

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2012/165 Ref: 4/165

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2012/165 Ref: 4/165 SİRKÜLER İstanbul, 03.07.2012 Sayı: 2012/165 Ref: 4/165 Konu: GELİR VERGİSİ KANUNU VE KURUMLAR VERGİSİ KANUNU NDA YER ALAN BAZI TEVKİFAT KONU VE ORANLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN BAKANLAR KURULU KARARI YAYINLANMIŞTIR

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2018/59

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2018/59 1 Haziran 2018/Cuma ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2018/59 KONU: Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 30/06/2014 Sayı: 2014/27 Ref : 6/27

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 30/06/2014 Sayı: 2014/27 Ref : 6/27 GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 30/06/2014 Sayı: 2014/27 Ref : 6/27 Konu: TEREFTALİK ASİT İTHALATINDA KORUNMA ÖNLEMİ UYGULANMASINA İLİŞKİN KARAR YAYIMLANMIŞTIR. A. Genel Bilgi 30/06/2014 tarihli ve 29046 sayılı

Detaylı

TEBLİĞ. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: SANAYİ SİCİL TEBLİĞİ (SGM 2014/11) BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hususlar

TEBLİĞ. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: SANAYİ SİCİL TEBLİĞİ (SGM 2014/11) BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hususlar 25 Ekim 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29156 TEBLİĞ Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: SANAYİ SİCİL TEBLİĞİ (SGM 2014/11) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hususlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş.

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. (Not: Mali açıklama, makale ve pratik bilgilerin toplu mail olarak paylaşıldığı listemize dahil olmak için info@yontemymm.com.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.) 2018/053 09.07.2018 Konu: Gümrüksüz

Detaylı

Tebliğ, 01/01/2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Tebliğ, 01/01/2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir. GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 05/01/2015 Sayı: 2015/7 Ref : 6/7 Konu: AVRUPA BİRLİĞİ MENŞELİ BAZI TARIM ÜRÜNLERİ İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNUNDA YER ALAN TAŞIMACILIK İSTİSNASI VE UYGULAMASI

KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNUNDA YER ALAN TAŞIMACILIK İSTİSNASI VE UYGULAMASI KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNUNDA YER ALAN TAŞIMACILIK İSTİSNASI VE UYGULAMASI Ertunç AKSÜMER* 25 ÖZ Taşımacılık İstisnası 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu nun 14. Maddesinde düzenlenmiştir. İlgili yasal

Detaylı