BÜYÜK MENDERES BÜLTENİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BÜYÜK MENDERES BÜLTENİ"

Transkript

1 BÜYÜK MENDERES BÜLTENİ Bu Bülten, Büyük Menderes Platformu yayınıdır. Bültende yer alan haberler, çeşitli haber ajanslarından derlenen katkılarla oluşturulmuş olup tarih sırası izlememektedir. TAŞKIN ÖZEL SAYISI Şubat 2009 Büyük Menderes taştı! Büyük Menderes Nehri nin yağan yağmurlarla taşması, Havzada taşkın yönetiminin çok modern olmadığı tezimizi doğrular nitelikte olmuştur. Haklı olmak bu gibi durumlarda arzu edilen bir şey olmadığı gibi, taşkının maddi zararının ve can kayıplarının olması, elbette son derece üzücüdür. Kuraklıkta olduğu gibi, aşırı yağmur ve taşkınlarda da herhangi bir önlem alınmaması ayrıca bir üzüntü kaynağı olmuştur. Durumdan ders çıkarılarak, set gibi, ıslah gibi yöntemlerin ancak taşkınları daha da şiddetlendirdiğinin görülmüş olmasını ve çağdaş bir taşkın yönetimine geçilebilmesini diliyoruz. Büyük Menderes Nehri'nin taşması ile Söke Ovası; göle dönüştü. Ekili alanlara zarar verdiği için bir çok çiftçiyi mağdur eden taşkından en fazla yararlananlar ise balıkçılar oldu. Büyük Menderes Nehrinin taşkın suları ile karaya sürüklenen balıklar ise pamuk ekilen verimli topraklarda yüzmeye başladı. Su yüksekliğinin 1-1,5 metreyi bulduğu tarlalarda üreticiler teknelerle balık avına çıkıyor. Özellikle Söke'ye bağlı Akçakaya Köylüleri tarla içine ağlarını atıp, günde 4-5 kg balık ile evlerine dönüyor. Sökeli üreticiler kış aylarında taşkın ile birlikte evlerinin rızkını balık avı ile çıkardıklarını belirtirken köylüler; Kuraklık nedeniyle yaşanılan verim kaybıyla bu yıl pamuk üretiminde yüzümüz gülmedi. Taşkın ile birlikte evimizin ekmeğini balık avından götürüyoruz diye konuştular. Hemen hemen her sene taşkının vurduğu Akçakaya Köylüleri evlerinin önünden teknelerini, bahçelerinde ise balık ağlarını eksik etmiyor. Söke Ovası'nın göle dönen tarlalarından sarıbalık, çapak ve Meriç adı verilen tatlı su balıkları çıkıyor.

2 Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap; Aydın, Muğla ve Denizli illerindeki su depolama alanlarındaki doluluk oranının Aralık ayında önceki yılın altında olduğunu hatırlatarak, Son 2 ay içerinde etkili olan yağışlar sayesinde su mevcudu olarak geçen yılki seviyeye ulaştı dedi. Geçtiğimiz yıllarda etkili olan kuraklıktan en fazla etkilen bölgelerin başında gelen Ege Bölgesi'nde son 2 ay içerisinde etkili yağışların ardından yerleşim merkezleri ve tarım arazilerine içme ve sulama suyu sağlanan baraj ve göletlerdeki su seviyesi geçen yılın aynı dönemiyle eşit duruma geldi. DSİ 21. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre Büyük Menderes Nehri ve bölgede işletmeye açılmış baraj ve göletlerde Aralık ayında önceki yıllar ortalamasının altında olan ve yaz aylarında ölü hacme yaklaşan su seviyesinde önemli ölçüde artış gözlendi. Yağışların barajlar ve gölleri doldurmaya başladığını açıklayan DSİ Bölge Müdürü İndap; Aydın, Muğla ve Denizli illerindeki baraj ve göllerdeki su rezervlerinin geçen yılın aynı dönemindeki orana ulaştığını söyledi. Son yağışların ardından su seviyesince ciddi bir artış olduğunu açıklayan İndap, Geyik Barajı'nda geçen yıl bu dönemde yüzde 58 olan ve Aralık ayında yüzde 40'a seviyelerine yükselen doluluk oranının bu yıl yüzde 100"e ulaştı. Topçam Barajı'nda geçen yıl yüzde 30 ve Aralık"ta 13 olan oran yüzde 35'e, Karpuzlu Yaylakavak Barajı'nda geçen yıl 76 ve Aralık"ta 16 olan oran yüzde 83'e, Adıgüzel Barajı'nda geçen yıl yüzde 18 ve Aralık"ta 10 olan oran yüzde 15'e, Kemer Barajı'nda geçen yıl yüzde 47 ve Aralık"ta da yüzde 15 olan oran 41'e, Mumcular Barajı'nda geçen yıl yüzde 34 ve Aralık"ta yüzde 14 olan oran yüzde 31'e ve Gökpınar Barajı'nda geçen yıl yüzde 53 ve Aralık"ta yüzde 31olan doluluk oranının bu yıl da yüzde 53"e ve Işıklı Barajı"nda ise geçen yıl yüzde 50 ve Aralık"ta yüzde 31 olan oran 2009 Şubat ayı itibariyle yüzde 58'e ulaştı. Ayrıca bölgemizde bu yıl hizmete sokulan Bayır Barajı"nda doluluk oranı yüzde 51"e ve Cindere Barajı"nda ise yüzde 11"e yükseldi diye konuştu. Geçen yıl bu dönemde yüzde 61 olan ve Aralık ayında yüzde 21 olarak gerçekleşen göletlerdeki doluluk oranının 2009 Şubat ayı itibariyle yüzde 73"lere yükseldiğine değinen İndap, geçen yılın bu döneminde ve Aralık ayında yüzde 15"de kalan barajların doluluk oranının ise bu yıl yüzde 30 seviyelerine ulaştığını kaydetti. İndap, beklenen yağışlarla birlikte bu rakamların daha da yükselmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

3 VALİ ERKMEN SEL BÖLGESİNDE Denizli Merkeze bağlı Aşağışamlı Beldesi nde meydana gelen ve yaklaşık 1800 hektar tarım arazisinin olumsuz etkilendiği ve 7 konut ve 2 ahırın su altında kalmasına neden olan sel baskınının ardından Vali Yavuz Erkmen bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Denizli de Ocak 2008 tarihlerinde meydana gelen yoğun yağışlar nedeniyle Merkeze bağlı Aşağışamlı Beldesi nde meydana gelen sel felaketinin ardından Vali Yavuz Erkmen bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Sel bölgesinde yapılan incelemeye Vali Yavuz Erkmen in yanı sıra, Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Ticaret Borsası başkanı İbrahim Tefenlili, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yüceliş, Akköy Kaymakamı Musa Evin, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Edip Yılmazlı, DSİ 212. Teknik Şube Müdürü Nuri Ünlü, İl Tarım Müdürü Yusuf Gülsever, Aşağışamlı Belediye Başkanı Yakup Akbaba, Aşağışamlı Köyü Muhtarı Feridun Kaygusuz ve vatandaşlar katıldı. Burada sel bölgesindeki son durum hakkında Vali Erkmen e bilgi veren DSİ 212. Teknik Şube Müdürü Nuri Ünlü, beldenin içinden geçen dere yatağında, yoğun yağışlar nedeniyle, belde çıkışında taşkınlar meydana geldiğini, kanal olmayan bir bölümde de suyun tarlalara girerek ekili alanlara zarar verdiğini söyledi. Yaklaşık 4 kilometrelik bu alana kanal yapılması gerektiği bilgisini veren Ünlü, kanalın yapılması durumunda sel baskını riskinin ortadan kalkacağını ifade etti. Vali Yavuz Erkmen, gerekli bilgileri aldıktan sonra DSİ Genel Müdürlük yetkilileri arayarak, 4 kilometrelik kanalın yapılmasının acil ihtiyaç olduğunu ve gerekli çalışmaların yapılarak ihtiyaç olan kanalın en kısa zamanda yapılması gerektiğini DSİ Genel Müdürlük Yetkililerine iletti. Yetkililer de en kısa zamanda çalışma yapılacağını Vali Erkmen e ilettiler. Vali Erkmen ve beraberindeki yetkililer, daha sonra dere yatağının geçtiği ve taşkının meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu ve Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek bölgeden ayrıldılar. Yoğun yağışlar nedeniyle Aşağışamlı Beldesi nde meydana gelen sel baskınında ilk belirlemelere göre, 9 çiftçiye ait 374 Dekar mısır ekili alan ile 10 çiftçiye ait 942 dekar buğday ekili alan zarar gördü. Pamuk tarlasında balık avı Söke ye bağlı Bağarası beldesi Akçakaya köyündeki tarlalar, Büyük Menderes Nehri'nin taşması ile sular altında kaldı. Köylüler, bölgedeki binlerce dönüm pamuk ekili tarlalarda balık avlamaya başladı. Büyük Menderes'in taşmasından en fazla etkilenen Söke ilçesine 20 kilometre mesafedeki Akçakaya köyünde, taşkın suları köyün kenar mahallerindeki evlerin avlusuna kadar girdi. Su dolu tarlalarına ağ atan Akçakaya köylüleri, tuttukları sarı sazan ve çapak türü tatlı su balıklarını kilosunu 2-5 TL arasında satarak ek gelir elde etmeye başladı.

4 Akçakaya köylülerinden Arif Kemiklioğlu, günde kg balık yakaladıklarını belirterek, şunları söyledi: ''Daha iki üç gün öncesine kadar pamuk topladığımız tarlalarımızda şimdi kayıklarla balık tutuyoruz. Köyümüzde 10 tekne ile her gün kayıklarla su dolu pamuk tarlalarımıza ağ atarak hem yiyeceğimiz hem de satacağımız balığı avlıyoruz. Aslında bu ortama yabancı da değiliz. Her yıl görmeye alışığız.'' Aynı köyden Hikmet Kemiklioğlu da Çine Barajı'nın bitirilememesinin su taşkınlarına neden olduğunu, her su taşkını sonucu tarlalarda balıkların görüldüğünü ifade etti. Köylüler, daha önceki su taşkınlarında tarlalarda daha büyük boy balık avladıklarını, bu kez balıkların boylarının daha küçük olduğunu kaydettiler. (aa) TAŞKIN YOLU KAPATTI Son dönemde meydana gelen yoğun yağışlar sonrasında Büyük Menderes Nehri nin taşmasıyla birlikte Söke Ovası nı sular altında bırakan taşkın suları Söke-Bağarası Karayolu nu trafiğe kapattı. Yolun üzerinden aşmaya başlayan sular nedeniyle Karayolları Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sabahın erken saatlerinden itibaren gerekli tedbirleri alarak, karayolunu ulaşıma kapattı. Söke ile Bağarası beldesi başta olmak üzere, Koçarlı ilçesi ile çevrede bulunan köylerle ulaşım kesildi. Geçici olarak günlük tedbir olarak yolun trafiğe kapatıldığını ve birkaç gün su seviyesi düşene kadar yolun trafiğe kapalı kalacağını belirten İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan; vatandaşlarımızdan bir süre alternatif yolları kullanmalarını istiyoruz. Son Yağışlar yoğun şekilde oldu. Menderes Nehri taşkını ile meydana gelen sıkıntıların kalıcı çözümü Çine Barajı. Çine Barajının bitirilmesini temenni ediyoruz. İnşallah barajların bitmesi ile taşkınlar olmayacaktır. Bölgenin en büyük ve verimli ovası olan Söke Ovasının korunması için barajların tamamlanması şart. Su seviyesinin düşmekte olduğu belirtiliyor ama yağışların süreceğini de meteorolojiden öğrenmiş bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın taşkın olan alanlara girmemelerini istiyoruz dedi. Sabırlar taşıyor! Son günlerde çiftçinin tamamının yüzünü güldüren sağanak yağış, Çine Çayı çevresinde tarlası bulunan çiftçilere de zarar verdi. Çine Çayı nın taşması üzerine, binlerce dekar arazi sular altında kaldı. Çine Çayı çevresinde arazisi bulunan köylerin muhtarları ile Çine İlçe Tarım Müdürü Özkan Atıgan Çine Çayı nın taştığı bazı bölgelerde incelemelerde bulundu. Çaltı Köyü Muhtarı Cavit Türk, Saraçlar Köyü Muhtarı Rahmi Dağtekin, Yörükler Köyü Muhtarı Nazmi Acar, Bucak Köyü Muhtarı Erdoğan Madran, incelemede köylülerinin taşkınlardan büyük zararlar gördüğünü söyledi. Muhtarlar, son taşkının Çine Barajının bir an önce tamamlanıp, su tutmasının ne kadar acil ve önemli olduğunu anımsatarak, Artık Çine Barajı su tutsun diye konuştu. Çine İlçe Tarım Müdürü Özkan Atıgan, taşkın zararlarının tespit çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. (MADRAN AJANS)

5 Motosikletli kurye nehre düşerek kayboldu Aydın'da şiddetli yağışlar sonucu Büyük Menderes Nehri'nde meydana gelen taşkın nedeniyle yolun kapalı olan bölümünden geçmeye çalışan motosikletli kurye, nehre düşerek kayboldu. Alınan bilgiye göre, kurye Mustafa Ali Kara, dün Söke'ye bağlı Özbaşı ile Çalıköy arasındaki bölgeden motosikletiyle geçerken, Büyük Menderes'teki taşkın nedeniyle yolun kapalı bölümüne geldi. Buradan geçmeye çalışan Kara, motosikletin kayması sonucu nehre düşerek, akıntıya kapıldı. Olayı gören Özbaşı köyündeki vatandaşların bağlantı kurduğu muhtar Halim Özev, jandarmayı aradı. Bu arada, Kara'nın çalıştığı firma ile yapılan görüşmede, GPR bulunan motosikletin kaybolduğu bölgenin aynı yer olduğu teyit edildi. Motosiklet sürücüsünü arama çalışmaları sonuç vermeyince Aydın Sivil Savunma Müdürlüğü ile Muğla Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Marmaris dalgıç ekibinden yardım istendi. Ekiplerin bugün bölgeye geldiği, Kara'yı arama çalışmalarının başlatıldığı öğrenildi. (aa) ÜRETİCİ MAĞDUR NEHİR yatağındaki su seviyesinin yükselmesiyle birlikte nehrin sığ olduğu yerlerde yaşanan taşkınlar yaklaşık 2 bin dönüm ekili alanın sular altında kalmasına neden oldu. Geçen yıllarda kuraklık nedeniyle zor günler geçiren üreticiler, bu yıl da ekli arazilerine su basması nedeniyle mağdur oldu. Aylar sonra yağan yağmurlara meydana gelen taşkınlar nedeniyle sevinemeyen üreticiler, yazın kuraklık kışında yağışlar nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, yaşanan taşkınların önlenmesi için Çine Barajı'nın biran önce tamamlanmasını istedi. Büyük Menderes Nehri'nin taşmasıyla birlikte Aydın, Koçarlı ve Söke Ovalarında bulunan buğday ve arpa ekili araziler olmak üzere marul, pırasa ve karnabahar gibi kış sebzelerinin ekili olduğu araziler sular adlında kaldı. Sularla kaplı arazilerde gömülü kalan mahsuller çürümesinden endişe eden çiftçiler, traktörlerle arazilerinde biriken suyu tahliye etme çabasına girdi. Mağdur olduklarını ifade eden 58 yaşındaki üretici Ayşe Demir, "Tarlamın birisine yonca ektim, su kestiği için kurudu. Şimdi ise tarlalara içinde su olduğu için gidemiyoruz. Su biriktikçe zarar da büyüyor" dedi. Koçarlı Ovası da sular altında Aydın da yaklaşık 2 haftadır aralıklarla devam eden yağışlar nedeniyle taşan Menderes Nehri, Koçarlı Ovası nı da sular altında bıraktı. Yaşanan taşkın nedeniyle binlerce dönüm ekili alanın sular altında kaldığını belirten Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan, yetkililerden yardım isteyerek, taşkından zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelenmesini istedi. Şiddetli yağış ve sel, Ege Bölgesi'nde çiftçileri zor durumda bıraktı. Son dönemde meydana gelen yoğun yağışların ardından Büyük Menderes Nehri'nin taşmasıyla birlikte Koçarlı Ovası'nı sular altında bırakan taşkın son yıllarda pamuk ekiminden zarar görerek buğdaya yönelen çiftçileri vurdu. Çine Barajının tamamlanmaması ve İkizdere Barajı nın su tutmaması nedeniyle Koçarlı ovasının beşinci su baskınını yaşadığını ifade eden Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan, "Bölgemiz pamuk deposu halindeyken, üreticilerinin son yıllarda pamuk ekiminden zarar görmesinden dolayı buğdaya yöneldi. Bu nedenle buğday ekimi yüzde 60 lara ulaştı. Barajların su tutmaması nedeniyle çiftçilerimizin ürünleri son yağışlarla tamamen sular altında kaldı dedi. Çiftçilerin borçlarının ertelenmesi gerektiğini söyleyen Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan "Çiftçilerimizin bu zarara karşılık, Türkiye genelinde 31 vilayetinde Tarım Kredi ve Ziraat Bankası borçlarının ertelendiği gibi, ilimizde de çiftçilerimizin bu ertelemeden yararlanmasını istiyoruz" ifadelerine yer verdi. (iha)

Muğla 15 Mart 18 Adet Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi (9 adedi sulama, 1 adedi içmesuyu, 8 adedi taşkın koruma tesisi)

Muğla 15 Mart 18 Adet Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi (9 adedi sulama, 1 adedi içmesuyu, 8 adedi taşkın koruma tesisi) Muğla 15 Mart 18 Adet Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi (9 adedi sulama, 1 adedi içmesuyu, 8 adedi taşkın koruma tesisi) Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli

Detaylı

Saygıdeğer Mesai arkadaşlarım, hanımefendiler, beyefendiler, basınımızın değerli temsilcileri.

Saygıdeğer Mesai arkadaşlarım, hanımefendiler, beyefendiler, basınımızın değerli temsilcileri. Aydın Merkez 15 Adet Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi ( 1 sulama, 1 içmesuyu, 13 t.k. tesisi) Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın

Detaylı

BÜYÜK MENDERES BÜLTENİ

BÜYÜK MENDERES BÜLTENİ BÜYÜK MENDERES BÜLTENİ Bu Bülten, Büyük Menderes Platformu yayınıdır. Bültende yer alan haberler, çeşitli haber ajanslarından derlenen katkılarla oluşturulmuş olup tarih sırası izlememektedir. Sayı 7 Mart

Detaylı

ULUSAL HUBUBAT KONSEYİ 2018 ÜLKESEL HUBUBAT REKOLTE DEĞERLENDİRME RAPORU

ULUSAL HUBUBAT KONSEYİ 2018 ÜLKESEL HUBUBAT REKOLTE DEĞERLENDİRME RAPORU ULUSAL HUBUBAT KONSEYİ 2018 ÜLKESEL HUBUBAT REKOLTE DEĞERLENDİRME RAPORU (21.05.2018) Türkiye Geneli Bitki Gelişimi Türkiye de 2017-2018 Ekim sezonunda buğday ekim alanlarının geçen yılki rakamdan daha

Detaylı

BULGARİSTAN DA BARAJ ÇÖKMESİ VE TÜRKİYE YE ETKİLERİ (Devam eden Olay)

BULGARİSTAN DA BARAJ ÇÖKMESİ VE TÜRKİYE YE ETKİLERİ (Devam eden Olay) BULGARİSTAN DA BARAJ ÇÖKMESİ VE TÜRKİYE YE ETKİLERİ (Devam eden Olay) Hazırlayan: Nilay Ö. ERGENÇ KENTSEL RİSK VE DEPREM İZLEME BİRİMİ 2012, İSTANBUL I) Bulgaristan da Baraj Çökmesi ve Çevre Ülkelere Etkisi

Detaylı

Genel Müdürümüz Sayın İsmail GÜNEŞ Isparta ve Burdur da Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimine İştirak Etti

Genel Müdürümüz Sayın İsmail GÜNEŞ Isparta ve Burdur da Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimine İştirak Etti 1 Genel Müdürümüz Sayın İsmail GÜNEŞ Isparta ve Burdur da Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimine İştirak Etti Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Isparta ve Burdur da açılış ve temel

Detaylı

Balıkesir (Edremit) 12 Mart 8 Adet Tesisin Temel Atma Merasimi (3 adedi sulama, 5 adedi taşkın koruma tesisi,)

Balıkesir (Edremit) 12 Mart 8 Adet Tesisin Temel Atma Merasimi (3 adedi sulama, 5 adedi taşkın koruma tesisi,) Balıkesir (Edremit) 12 Mart 8 Adet Tesisin Temel Atma Merasimi (3 adedi sulama, 5 adedi taşkın koruma tesisi,) Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim,

Detaylı

Madoors. Innovative Engineering. Page 1

Madoors. Innovative Engineering. Page 1 Madoors Innovative Engineering Page 1 Biz Madoors uz Dünya Bizim Güvende Madoors, Türkiye de ve yurt dışında ürün çeşitlemesiyle her geçen gün referans sayısını artıran bir kuruluş olarak hizmet vermektedir.

Detaylı

İlk olarak Şebinkarahisar ilçesi Uğurca Köyü ne giden Vali Şahin, burada vatandaşlar tarafından coşku ve alkışla karşılandı.

İlk olarak Şebinkarahisar ilçesi Uğurca Köyü ne giden Vali Şahin, burada vatandaşlar tarafından coşku ve alkışla karşılandı. VALİ ŞAHİN DEN 3 KÖYE ZİYARET Bir dizi ziyaret ve inceleme için Şebinkarahisar ilçesine giden Vali Dursun Ali Şahin, 12 Eylül Çarşamba günü ilçeye bağlı üç köyü ziyaret ederek, köylülerin sorunları yerinde

Detaylı

Tokat 29 Tesisin Açılış ve 7 Tesisin Temel Atma Merasimi 4 Ekim 2013, Cuma 15:00

Tokat 29 Tesisin Açılış ve 7 Tesisin Temel Atma Merasimi 4 Ekim 2013, Cuma 15:00 Tokat 29 Tesisin Açılış ve 7 Tesisin Temel Atma Merasimi 4 Ekim 2013, Cuma 15:00 Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Belediye Başkanım, Genel Müdürlerim, değerli konuklar, hanımefendiler,

Detaylı

NİSAN 2017 ÜLKESEL BUĞDAY GELİŞİM RAPORU

NİSAN 2017 ÜLKESEL BUĞDAY GELİŞİM RAPORU Türkiye Geneli Bitki Gelişimi Türkiye de 2016-2017 Ekim sezonunda buğday ekim alanlarının geçen yılki rakamı koruyacağı hatta çok azda olsa özellikle İç Anadolu Bölgesinde artış olacağı tahmin edilmektedir.

Detaylı

Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım,

Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım, Manisa (Alaşehir) 13 Mart 26 Adet Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi ( 21 temel, 5 açılış) (1 adedi baraj, 2 adedi büyük sulama, 1 adedi gölet, 14 adedi gölet ve sulama, 1 adedi gölet sulaması, 7 adedi

Detaylı

MERİÇ NEHRİ TAŞKIN ERKEN UYARI SİSTEMİ

MERİÇ NEHRİ TAŞKIN ERKEN UYARI SİSTEMİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü MERİÇ NEHRİ TAŞKIN ERKEN UYARI SİSTEMİ Dr. Bülent SELEK, Daire Başkanı - DSİ Etüt, Planlama ve Tahsisler Dairesi Başkanlığı, ANKARA Yunus

Detaylı

Hidrolojik Erken Uyarı Sistemleri ve DSİ Genel Müdürlüğü Uygulamaları

Hidrolojik Erken Uyarı Sistemleri ve DSİ Genel Müdürlüğü Uygulamaları T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Hidrolojik Erken Uyarı Sistemleri ve DSİ Genel Müdürlüğü Uygulamaları Akif ÖZKALDI DSİ Genel Müdür Yardımcısı II. Ulusal Taşkın Sempozyumu/Afyonkarahisar

Detaylı

Antalya Kepez 1 Mart 9 Adet Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi (1 adedi baraj, 3 adedi içme suyu tesisi, 5 adedi taşkın koruma tesisi)

Antalya Kepez 1 Mart 9 Adet Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi (1 adedi baraj, 3 adedi içme suyu tesisi, 5 adedi taşkın koruma tesisi) Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım, Antalya Kepez 1 Mart 9 Adet Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi (1 adedi baraj, 3 adedi içme

Detaylı

Ankara 16 Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi 28 Ağustos 2013, Çarşamba 18:00

Ankara 16 Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi 28 Ağustos 2013, Çarşamba 18:00 Ankara 16 Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi 28 Ağustos 2013, Çarşamba 18:00 Sayın Başbakan Yardımcım, Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Genel Müdürlerim,

Detaylı

Bolu 6 Adet Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi 20 Temmuz 2014, Pazar 19:00

Bolu 6 Adet Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi 20 Temmuz 2014, Pazar 19:00 Bolu 6 Adet Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi 20 Temmuz 2014, Pazar 19:00 Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Belediye Başkanım, Genel Müdürlerim, değerli konuklar, hanımefendiler,

Detaylı

Bodrum son yılların en şiddetli yağışının ardından yaralarını sarıyor

Bodrum son yılların en şiddetli yağışının ardından yaralarını sarıyor Bodrum son yılların en şiddetli yağışının ardından yaralarını sarıyor Bodrum bölgesinde, dere yataklarının taşması nedeniyle yaşanan sel felaketi can kaybı yaşanmamasına rağmen çok büyük zarara yol açtı.

Detaylı

hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Çarşamba, 02 Şubat :27 - Son Güncelleme Cumartesi, 05 Şubat :13

hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Çarşamba, 02 Şubat :27 - Son Güncelleme Cumartesi, 05 Şubat :13 Divan Başkanlığını Belediye Meclis Üyesi Yusuf Uzunlar,Başkan Yardımcılığını, Fatsa Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Özgen,Katip Üyeliklerini,Perşembe Muhtarlar Dernek Başkanı Namık Canik ve Korgan muhtarlar

Detaylı

Sayfa 130,131,132,133,134,1 35,136,137 Sular

Sayfa 130,131,132,133,134,1 35,136,137 Sular Sayfa 130,131,132,133,134,1 35,136,137 Sular 1. ETKİNLİK 1 Yere kökleriyle tutunarak yaşayan canlıların genel adı, bitki. NEBAT 2 Çok yüksek, çok büyük olan. ULU 3 Suyu toplama, sulama ve elektrik üretmek

Detaylı

HALK PLAJINDA KOYUN YÜZDÜRDÜ

HALK PLAJINDA KOYUN YÜZDÜRDÜ HALK PLAJINDA KOYUN YÜZDÜRDÜ Türkücü Aydın Aydın Halk plajında kurbanlık koyunları denizde yüzdürdü. Türkücü Aydın Aydın, turizm incisi Bodrum da kurbanlık koyunlarla beraber önce lüks yata binip, daha

Detaylı

Kuraklık Pamuğu da Vurdu

Kuraklık Pamuğu da Vurdu Kuraklık Pamuğu da Vurdu Bilindiği gibi pamuk dünyada söz sahibi olduğumuz ürünlerimizden biri. İhracatımızda önemli paya sahip ve lokomotif sektörlerimizden olan tekstil ve konfeksiyon başta olmak üzere

Detaylı

MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU

MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU Bodrum da yaşanan motosiklet kazası nda 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Konacık mahallesi Atatürk bulvarında süratli bir şekilde ilerleyen İsmet Özbaş yönetimindeki

Detaylı

w w w. m u s. b e l. t r

w w w. m u s. b e l. t r Kızıl ziyaret ve Kaniya Dengi kaynaklarından 6 kilometre çelik boru döşendiği ve 5 adet kapitaj yapıldığını ifade eden Başkan Necmettin Dede, ayrıca Erikli Bağı ve Kumluk mevkiinde de 3 adet kapitaj yapıldığını

Detaylı

Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım,

Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım, İzmir 14 Mart Bayındır 9 Adet Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi ( 6 temel, 3 açılış) (1 adedi sulama, 1 adedi içmesuyu tesisi, 2 adedi gölet, 3 adedi gölet ve sulama, 1 adedi rehabilitasyon, 1 adedi

Detaylı

SEZONU EGE BÖLGESİ ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI REKOLTESİ TAHMİN HEYETİ RAPORU

SEZONU EGE BÖLGESİ ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI REKOLTESİ TAHMİN HEYETİ RAPORU 2004-2005 SEZONU EGE BÖLGESİ ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI REKOLTESİ TAHMİN HEYETİ RAPORU 2004 2005 sezonu zeytin ve zeytinyağı rekoltesini tespit etmekle görevlendirilen heyetimiz, çalışmalarına 06.09.2004 tarihinde

Detaylı

DEVLET DESTEKLİ SERA SİGORTASI TEKNİK ŞARTLAR, TARİFE VE TALİMATLAR

DEVLET DESTEKLİ SERA SİGORTASI TEKNİK ŞARTLAR, TARİFE VE TALİMATLAR DEVLET DESTEKLİ SERA SİGORTASI TEKNİK ŞARTLAR, TARİFE VE TALİMATLAR Bu sigorta, 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanununun 12 nci maddesine istinaden Bakanlar Kurulu kararı ile kapsama alınan risklerin, Bakanlıkça

Detaylı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser başkanlığındaki heyet görevi devralmalarının ardından nezaket ziyaretlerini sürdürüyor.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser başkanlığındaki heyet görevi devralmalarının ardından nezaket ziyaretlerini sürdürüyor. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser başkanlığındaki heyet görevi devralmalarının ardından nezaket ziyaretlerini sürdürüyor. Serteser ve beraberindeki heyet dün de Vali Belediye

Detaylı

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI NDAN HABERLER

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI NDAN HABERLER Aydın ve Muğla İllerindeki Aşırı Yağışlar, Barajlar Sayesinde Taşkın Felaketine Dönüşmeden Atlatıldı 6 ve 7 Ocak 2012 tarihlerinde Muğla ve Aydın da meydana gelen aşırı yağışlar, Dalaman Akköprü, Çine

Detaylı

Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi

Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi Denize en çok MAVİ yakışır sloganıyla Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen ve Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinin çalışmalarıyla gerçekleştirilen Bodrum Deniz Dibi

Detaylı

SEZONU TÜRKİYE ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI REKOLTESİ TAHMİN RAPORU

SEZONU TÜRKİYE ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI REKOLTESİ TAHMİN RAPORU 2009-2010 SEZONU TÜRKİYE ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI REKOLTESİ TAHMİN RAPORU 2009 2010 Türkiye zeytin ve zeytinyağı rekoltesi tespit çalışmaları İzmir Ticaret Borsası koordinatörlüğünde İzmir Ticaret Odası, Ege

Detaylı

SEZONU ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI REKOLTESİ TAHMİN RAPORU

SEZONU ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI REKOLTESİ TAHMİN RAPORU 2008-2009 SEZONU ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI REKOLTESİ TAHMİN RAPORU 2008 2009 Türkiye zeytin ve zeytinyağı rekoltesi tespit çalışmaları İzmir Ticaret Borsası koordinatörlüğünde İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı

Detaylı

BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK

BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK OLDU KOCADON: HALKIN İSTEMEDİĞİ PROJE, BODRUM DA OLMAZ BODRUM BELEDİYE BAŞKANI KOCADON, RES KONUSUNDAKİ TAVRINI KOYDU: MÜCADELEYE DEVAM KOCADON, ŞİRKETİN BELEDİYE BİZİ BAĞLAMAZ

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :1-4. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :10. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :11. Syf Sayfası :13. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar modern hizmet binası için gün sayıyor Karabağlar

Detaylı

Mısır alım fiyatı açıklandı

Mısır alım fiyatı açıklandı Mısır alım fiyatı açıklandı Ağustos 28, 2012-1:42:57 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) mısırın tonunu 595 liraya almaya hazır olduğunu bildirerek, bunun geçen

Detaylı

Devlet Destekli Sera Sigortası Teknik Şartları, Tarife ve Talimatları Cuma, 15 Ekim :28

Devlet Destekli Sera Sigortası Teknik Şartları, Tarife ve Talimatları Cuma, 15 Ekim :28 Bu sigorta, 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanununun 12 nci maddesine istinaden Bakanlar Kurulu kararı ile kapsama alınan risklerin, Bakanlıkça uygulanan Çiftçi Kayıt Sistemine entegre olarak çalışan Kontrollü

Detaylı

B İ L G İ N O T U. : Sayın Ahmet Ülkü KUTENGİN (Marmaris Çevrecileri Derneği) MUĞLA İLİ - MARMARİS İLÇESİ - KAZAN DERESİ

B İ L G İ N O T U. : Sayın Ahmet Ülkü KUTENGİN (Marmaris Çevrecileri Derneği) MUĞLA İLİ - MARMARİS İLÇESİ - KAZAN DERESİ B İ L G İ N O T U Talep Sahibi : Sayın Ahmet Ülkü KUTENGİN (Marmaris Çevrecileri Derneği) Talebi İleten Makam : Özel Kalem Müdürlüğü Talep Tarihi : 17.10.2016 Hazırlayan Birim : DSİ 21. Bölge Müdürlüğü

Detaylı

1- Üreticiye prim desteği isteği Tekirdağ Şafak

1- Üreticiye prim desteği isteği Tekirdağ Şafak 1- Üreticiye prim desteği isteği Tekirdağ Şafak 10.07.2015 2-20 Milyonluk Yatırım Türkiye Erzurum Baskısı - 11.07.2015 3- Et Fiyatları Esnafı Zorluyor HaberTürk Ank. 13.07.2015 4- Bayraktar Ciddi fiyat

Detaylı

ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN

ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi, 124 okulda 6 bin ilkokul birinci sınıf öğrencisine çanta ve kırtasiye malzemesi dağıttı. Başkan Mahçiçek, Çocuklar,

Detaylı

Afyonkarahisar 29 Ocak / Saat 10:30 Doğancık Göleti ve Sulaması Temel Atma Merasimi

Afyonkarahisar 29 Ocak / Saat 10:30 Doğancık Göleti ve Sulaması Temel Atma Merasimi Afyonkarahisar 29 Ocak / Saat 10:30 Doğancık Göleti ve Sulaması Temel Atma Merasimi Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanlarım, Mesai arkadaşlarım, Saygıdeğer Afyonkarahisarlılar, değerli konuklar, hanımefendiler,

Detaylı

ÇYDD: su, değeri artan stratejik bir nitelik kazanacaktır.

ÇYDD: su, değeri artan stratejik bir nitelik kazanacaktır. ÇYDD: su, değeri artan stratejik bir nitelik kazanacaktır. 2017 Dünya Su Günü Bildirisi 2016 yılı, ilk kayıtların tutulduğu 1880 yılından bu yana en sıcak yıl olarak kayda geçti. 2 yüzyıl, dünya ortalama

Detaylı

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2012 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yenice Belde Belediye Başkanı Ali Kuru yu makamında ziyaret

Detaylı

MUSKİ, Vatandaşların İstek ve Sıkıntılarını Yerinde Dinliyor

MUSKİ, Vatandaşların İstek ve Sıkıntılarını Yerinde Dinliyor MUSKİ, Vatandaşların İstek ve Sıkıntılarını Yerinde Dinliyor Milas ilçesinin Bozalan, Çökertme ve Türkevleri Mahallelerinde bulunan yazlık sitelerin içme suyu sıkıntılarını çözmek için bilgilendirme toplantısı

Detaylı

Harita 12 - Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası

Harita 12 - Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası AFET YÖNETİMİ Kütahya ve çevresi illeri yoğun deprem kuşağında olan illerdir. Bu çevrede tarih boyunca büyük depremler görülmüştür. Kütahya ve çevre iller doğal afet riski taşıyan jeolojik ve topografik

Detaylı

ULUSAL HUBUBAT KONSEYİ HAZİRAN ÜLKESEL BUĞDAY GELİŞİM RAPORU

ULUSAL HUBUBAT KONSEYİ HAZİRAN ÜLKESEL BUĞDAY GELİŞİM RAPORU ULUSAL HUBUBAT KONSEYİ HAZİRAN- 2017 ÜLKESEL BUĞDAY GELİŞİM RAPORU (12.06.2017) Türkiye Geneli Bitki Gelişimi Türkiye de 2016-2017 Ekim sezonunda buğday ekim alanlarının geçen yılki rakamı koruyacağı hatta

Detaylı

EDİRNE UZUNKÖPRÜ DOĞAL ORTAMI TEMİZ HAVASI İLE SÜPER BİR YAŞAM BURADA UZUNKÖPRÜ DE. MÜSTAKİL TAPULU İMARLI ARSA SATIŞI İSTER YATIRIM YAPIN KAZANIN

EDİRNE UZUNKÖPRÜ DOĞAL ORTAMI TEMİZ HAVASI İLE SÜPER BİR YAŞAM BURADA UZUNKÖPRÜ DE. MÜSTAKİL TAPULU İMARLI ARSA SATIŞI İSTER YATIRIM YAPIN KAZANIN EDİRNE UZUNKÖPRÜ MÜSTAKİL TAPULU İMARLI ARSA SATIŞI Yunanistan sınırına 6 kilometre uzaklıkta yer alan Edirne nin Uzunköprü ilçesi, Osmanlı İmparatorluğu nun Trakya daki ilk yerleşimlerinden biri. Ergene

Detaylı

SONUN BAŞLANGICI KÜRESEL ISINMA HÜLYA KUZU METİN ÇİVİLER LİSESİ/ANTALYA

SONUN BAŞLANGICI KÜRESEL ISINMA HÜLYA KUZU METİN ÇİVİLER LİSESİ/ANTALYA SONUN BAŞLANGICI KÜRESEL ISINMA HÜLYA KUZU METİN ÇİVİLER LİSESİ/ANTALYA Küresel ısınma nedeniyle ortaya çıkan trajik görüntüler 31 Temmuz 2009 Humboldt buzulunun erimesinden sonra geriye kalanlar. 27 Ekim

Detaylı

3. ULUSAL TAŞKIN SEMPOZYUMU. Sıtkı ERAYDIN Dağlık Alan Yönetimi Şube Müdürlüğü sitkieraydin@ogm.gov.tr

3. ULUSAL TAŞKIN SEMPOZYUMU. Sıtkı ERAYDIN Dağlık Alan Yönetimi Şube Müdürlüğü sitkieraydin@ogm.gov.tr 3. ULUSAL TAŞKIN SEMPOZYUMU Sıtkı ERAYDIN Dağlık Alan Yönetimi Şube Müdürlüğü sitkieraydin@ogm.gov.tr İSTANBUL- NİSAN 2013 TAŞKIN VE SEL KORUMADA YUKARI HAVZADA ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILAN

Detaylı

TAŞKIN YÖNETİMİNDE MODELLEME ÇALIŞMALARI

TAŞKIN YÖNETİMİNDE MODELLEME ÇALIŞMALARI T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞKIN YÖNETİMİNDE MODELLEME ÇALIŞMALARI Tuğçehan Fikret GİRAYHAN Orman ve Su İşleri Uzmanı 17.11.2015- ANTALYA İÇERİK Taşkın Kavramı ve Türkiye

Detaylı

Muğla Büyükşehir Belediyesi UKOME Kurulu ticari araç sahipleri için çalışma izin belgesi alma süresini ya kadar uzattı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi UKOME Kurulu ticari araç sahipleri için çalışma izin belgesi alma süresini ya kadar uzattı. UKOME DEN ŞOFÖR SEVİNDİREN HABER ESNAFINI Muğla Büyükşehir Belediyesi UKOME Kurulu ticari araç sahipleri için çalışma izin belgesi alma süresini 31.03.2016 ya kadar uzattı. UKOME Kurulu 29.02.2016 tarihli

Detaylı

Bodrum-Datça Feribot Seferleri Başladı

Bodrum-Datça Feribot Seferleri Başladı Bodrum-Datça Feribot Seferleri Başladı Yasal düzenlemeler tamamlanmadığı için bir süredir aksayan Bodrum ile Datça arasındaki Feribot seferleri karşılıklı olarak başladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum-Datça

Detaylı

3. Ulusal Taşkın Sempozyumu, 29-30 Nisan 2013, İstanbul

3. Ulusal Taşkın Sempozyumu, 29-30 Nisan 2013, İstanbul 3. Ulusal Taşkın Sempozyumu, 29-30 Nisan 2013, İstanbul Taşkınların Sebepleri, Ülkemizde Yaşanmış Taşkınlar ve Zararları, CBS Tabanlı Çalışmalar Taşkın Tehlike Haritaları Çalışmaları Sel ve Taşkın Strateji

Detaylı

SÖKE OVASI SULAMA BİRLİĞİ Birliğimiz 1998 yılında kurulmuştur Ha alan içerisinde 2 İlçe ve 22 mahalle yer almakta olup 78 meclis üyemiz ile

SÖKE OVASI SULAMA BİRLİĞİ Birliğimiz 1998 yılında kurulmuştur Ha alan içerisinde 2 İlçe ve 22 mahalle yer almakta olup 78 meclis üyemiz ile SÖKE OVASI SULAMA BİRLİĞİ Birliğimiz 1998 yılında kurulmuştur. 37000 Ha alan içerisinde 2 İlçe ve 22 mahalle yer almakta olup 78 meclis üyemiz ile temsil edilmektedir. 34 Daimi, 16 Hizmet alımı toplam

Detaylı

Kuraklıkta Son Durum. Esin ERTEK TSKB Ekonomik Araştırmalar erteke@tskb.com.tr

Kuraklıkta Son Durum. Esin ERTEK TSKB Ekonomik Araştırmalar erteke@tskb.com.tr Esin ERTEK TSKB Ekonomik Araştırmalar erteke@tskb.com.tr Ağustos 2014 2013-2014 kış döneminde ülke genelinde etkisi hissedilen meteorolojik kuraklık, 2014 ün ilk yarısında bölgesel olarak devam etti. Türkiye

Detaylı

BUĞDAY PİYASALARI ve TMO

BUĞDAY PİYASALARI ve TMO BUĞDAY PİYASALARI ve TMO 01.04.2016 1 DÜNYA BUĞDAY DENGE TABLOSU Dünya buğday üretimi üç yıl üst üste rekor seviyelerde gerçekleşti, stoklar yükseliyor (Milyon Ton) 800 700 600 500 400 300 200 100 0 699

Detaylı

Hatay Afet Planının Hazırlanması Projesi

Hatay Afet Planının Hazırlanması Projesi HATAY İL AFET ve ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ Hatay Afet Planının Hazırlanması Projesi Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 2010 Yılı Teknik Destek Programı Belediye Kanunu, Büyükşehir Belediyesi Kanunu, İl Özel İdaresi

Detaylı

17.05.2013 CUMA İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

17.05.2013 CUMA İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 17.05.2013 CUMA İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Katip Çelebi ye Bakanlıktan araştırma gemisi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından

Detaylı

Gümüşhane Kelkit ilçesinde Doğu Keredeniz 1. Organik Tarım Kongresi başladı.

Gümüşhane Kelkit ilçesinde Doğu Keredeniz 1. Organik Tarım Kongresi başladı. DOĞU KARADENİZ 1. ORGANİK TARIM KONGRESİ BAŞLADI. Gümüşhane Kelkit ilçesinde Doğu Keredeniz 1. Organik Tarım Kongresi başladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gümüşhane Valiliği, Aydın Doğan Vakfı,

Detaylı

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi

Detaylı

İl başkanlarına hükümetin tarım politikalarını anlattı

İl başkanlarına hükümetin tarım politikalarını anlattı İl başkanlarına hükümetin tarım politikalarını anlattı Mart 08, 2012-7:46:36 Bakan Eker, tarımın zannedildiği gibi sadece üreticilerle değil, gıdadan dolayı toplumun tamamını ilgilendiren bir konu olduğunu,

Detaylı

Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım,

Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım, Uşak - Eşme 19 Mart 2014 17 Tesisin Temel Atma, 4 Adet Tesisin Açılış Merasimi (1 adedi Baraj, 2 adedi Gölet, 11 adedi Gölet ve Sulaması, 4 adedi Gölet Sulaması, 2 adedi Yerüstü Sulama tesisi, 1 adedi

Detaylı

Tarım alanlarının bölünmesi 50 bin kişiye sorulacak

Tarım alanlarının bölünmesi 50 bin kişiye sorulacak Tarım alanlarının bölünmesi 50 bin kişiye sorulacak Şubat 29, 2012-1:29:29 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'nin her yıl arazi bölünmesinden, parsel küçülmesinden dolayı yaklaşık 8 milyar

Detaylı

Diyarbakır Ticaret Borsası Laboratuar Rapor No:002-08

Diyarbakır Ticaret Borsası Laboratuar Rapor No:002-08 2008 Diyarbakır Ticaret Borsası Laboratuar Rapor No:002-08 Diyarbakır Ticaret Borsası Laboratuar Rapor No:002-08 GÜNEYDOĞU ANADOLU PROJESİ SON DURUMU( GAP): Dünyadaki toplam su tüketiminin %70 i sulama

Detaylı

İzmir ve Ege Bölgesinde Kuraklık Alarmı. Şebnem BORAN. Küresel ısınma korkutmaya devam ediyor.

İzmir ve Ege Bölgesinde Kuraklık Alarmı. Şebnem BORAN. Küresel ısınma korkutmaya devam ediyor. 2007 MART BÖLGESEL İzmir ve Ege Bölgesinde Kuraklık Alarmı Şebnem BORAN Küresel ısınma korkutmaya devam ediyor. 22. yüzyılın kuraklık yüzyılı olacağı, küresel ısınmanın birçok ülkede tarım faaliyetlerinin

Detaylı

Tekirdağ 19 Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi 25 Mayıs 2013, Cumartesi 10:30

Tekirdağ 19 Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi 25 Mayıs 2013, Cumartesi 10:30 Tekirdağ 19 Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi 25 Mayıs 2013, Cumartesi 10:30 Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Belediye Başkanlarım, Genel Müdürlerim, değerli konuklar, hanımefendiler, beyefendiler,

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 29361

Resmî Gazete Sayı : 29361 20 Mayıs 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29361 TEBLİĞ Orman ve Su İşleri Bakanlığından: HAVZA YÖNETİM HEYETLERİNİN TEŞEKKÜLÜ, GÖREVLERİ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

İsterlerse Hristiyan öğrencilerimize de din kültürü sorusu sorabiliriz

İsterlerse Hristiyan öğrencilerimize de din kültürü sorusu sorabiliriz Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, 8. sınıf öğrencilerinin girdiği ortak sınavlara ilişkin, "Sınav sonuçlarını, ocak ayının ilk haftası, hatta şunu söyleyebilirim, 2 Ocak Cuma 18.00'de

Detaylı

EÜAŞ ADANA VE YÖRESİ HES İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ

EÜAŞ ADANA VE YÖRESİ HES İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ EÜAŞ ADANA VE YÖRESİ İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çukurova Elektrik A.Ş. arasında imzalanan imtiyaz sözleşmesinin şirket kusuru nedeniyle 12.06.2003 tarihinde feshedilmesi

Detaylı

İzmir 13 Mayıs Saat 14:30 Çeşme Karareis Barajı Temel Atma Merasimi

İzmir 13 Mayıs Saat 14:30 Çeşme Karareis Barajı Temel Atma Merasimi İzmir 13 Mayıs Saat 14:30 Çeşme Karareis Barajı Temel Atma Merasimi Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Belediye Başkanlarım, Saygıdeğer İzmir liler, değerli konuklar, hanımefendiler,

Detaylı

Eşsiz bir manzarada doyumsuz lezzetler

Eşsiz bir manzarada doyumsuz lezzetler KUSADASl - demokrat 27 Ağustos 2011 Sayfa 3 SÖKE TEKZEN YENİDEN KAPILARINI MÜŞTERİLERİNE AÇTI - NİSAN AYI İÇİNDE YANAN SÖKE TEKZEN MAĞAZASI YENİDEN SÖKELİLER VE MÜŞTERİLERİ İLE BULUŞTU - Perakende satışın

Detaylı

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET S. ESKİCİ GÖREVİNDEN AYRILDI. ÜYELERİMİZİ İLGİLENDİREN MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLEİNİN DUYURULARI YAPILDI

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET S. ESKİCİ GÖREVİNDEN AYRILDI. ÜYELERİMİZİ İLGİLENDİREN MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLEİNİN DUYURULARI YAPILDI Faaliyet Bülteni Nisan 2016 FAALİYETLER YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET S. ESKİCİ GÖREVİNDEN AYRILDI. ÜYELERİMİZİ İLGİLENDİREN MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLEİNİN DUYURULARI YAPILDI. TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Detaylı

Aile Bülteni. ANKA Çocuk Destek Programı nın Tanıtımı Yapıldı. aile.gov.tr

Aile Bülteni. ANKA Çocuk Destek Programı nın Tanıtımı Yapıldı. aile.gov.tr Aylık Süreli Elektronik Yayın ANKA Çocuk Destek Programı nın Tanıtımı Yapıldı Bakan İslam, 2015 yılı sonuna kadar, yurt ve yuvalarda şu anda kalmakta olan bin civarında çocuğumuzun da çocuk evlerine geçişini

Detaylı

2015 Ayçiçeği Raporu

2015 Ayçiçeği Raporu 2015 Ayçiçeği Raporu İçindekiler 1.AYÇİÇEĞİ EKİM ALANI... 2 1.1. Türkiye de Ayçiçeği Ekim Alanı... 2 1.2. TR83 Bölgesinde Ayçiçeği Ekim Alanı... 5 1.3. Samsun da Ayçiçeği Ekim Alanı... 6 1.3.1. Samsun

Detaylı

Dünyanın ısısı düzenli olarak artıyor. Küresel ortalama yüzey ısısı şu anda15 santigrat derece civarında. Jeolojik ve diğer bilimsel kanıtlar,

Dünyanın ısısı düzenli olarak artıyor. Küresel ortalama yüzey ısısı şu anda15 santigrat derece civarında. Jeolojik ve diğer bilimsel kanıtlar, Dünyanın ısısı düzenli olarak artıyor. Küresel ortalama yüzey ısısı şu anda15 santigrat derece civarında. Jeolojik ve diğer bilimsel kanıtlar, geçmişte yüzey ısısının en yüksek 27 santigrat,en düşük de

Detaylı

(3 il, 52 ilçe, 24 belde ve 263 köy olmak üzere toplam

(3 il, 52 ilçe, 24 belde ve 263 köy olmak üzere toplam İZMİR MANİSA UŞAK DİĞER TOPLAM NÜFUS 4 061 074 1 359 463 346 508-5 767 045 YÜZÖLÇÜMÜ (km 2 ) 12 012 13 096 5 341 133 30 582 Ülkemizin Nüfus olarak % 7,5 unu, Yüzölçümünün % 4 ünü kapsamaktadır (3 il, 52

Detaylı

ACIBADEM BODRUM A ONKOLOJİ MERKEZİ AÇTI

ACIBADEM BODRUM A ONKOLOJİ MERKEZİ AÇTI ACIBADEM BODRUM A ONKOLOJİ MERKEZİ AÇTI SAĞLIK TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLMASI BEKLENİYOR Muğla ve Ege Bölgesi için büyük önem taşıyan Onkoloji Merkezi, Acıbadem Bodrum Hastanesi bünyesinde hizmete

Detaylı

MENTEŞE YÖRESİ Kıyı Ege Bölgesinün Büyük Menderes Oluğu güneyinde kalan kesimine "Menteşe Yöresi" denilmektedir. 13. yüzyılda Manteşe yöresi

MENTEŞE YÖRESİ Kıyı Ege Bölgesinün Büyük Menderes Oluğu güneyinde kalan kesimine Menteşe Yöresi denilmektedir. 13. yüzyılda Manteşe yöresi MENTEŞE YÖRESİ MENTEŞE YÖRESİ Kıyı Ege Bölgesinün Büyük Menderes Oluğu güneyinde kalan kesimine "Menteşe Yöresi" denilmektedir. 13. yüzyılda Manteşe yöresi Bizanslıların elinde bulunuyordu. Bizanslıların

Detaylı

Kelaynakların Hazin Öyküsü

Kelaynakların Hazin Öyküsü Kelaynakların Hazin Öyküsü Hazin bir öykü anlatacağım bu kez sizlere... Bir varmış bir yokmuş... Uçsuz bucaksız bir ova varmış. Fırat ın sularıyla bereket bulmaya çalışan bu topraklar, fakir köylünün tek

Detaylı

Değerli Müşterimiz, Sel/Su Baskınından Korunma Önlemleri

Değerli Müşterimiz, Sel/Su Baskınından Korunma Önlemleri Değerli Müşterimiz, Geçtiğimiz günlerde özellikle Marmara Bölgesi ni etkisi altına alan yoğun yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketi sonucu ülke olarak önemli can kayıpları ve büyük çapta hasarlar

Detaylı

Karadeniz ve Ortadoğu Bölgesel Ani Taşkın Erken Uyarı Projesi

Karadeniz ve Ortadoğu Bölgesel Ani Taşkın Erken Uyarı Projesi Karadeniz ve Ortadoğu Bölgesel Ani Taşkın Erken Uyarı Projesi Hayreddin BACANLI Araştırma Dairesi Başkanı 1/44 İçindekiler Karadeniz ve Ortadoğu Ani Taşkın Erken Uyarı Projesi. Gayesi. Model Genel Yapısı.

Detaylı

Türkiye bir gölünü daha göz göre göre öldürdü!

Türkiye bir gölünü daha göz göre göre öldürdü! Türkiye bir gölünü daha göz göre göre öldürdü! Yusuf Yavuz Yılardır kirlilikle boğuşarak yetkililerin gözü önünde can çekişen Bafa Gölü sonunda isyan etti. Yaz aylarında gölde oluşan alg patlamaları ve

Detaylı

BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI

BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI BORSA GÜNDEM DENİZLİ TİCARET BORSASI A Y L I K H A B E R D E R G İ S İ Y I L - 1 S A Y I - 3 ( M A Y I S 2 0 1 6 ) Topraklık Mah. Kayalık Cad. Uluçarşı İş Merkezi No: 3 Kat: 5 20150 Pamukkale /DENİZLİ

Detaylı

INS13204 GENEL JEOFİZİK VE JEOLOJİ

INS13204 GENEL JEOFİZİK VE JEOLOJİ 1 INS13204 GENEL JEOFİZİK VE JEOLOJİ Yrd.Doç.Dr. Orhan ARKOÇ e-posta: orhan.arkoc@kirklareli.edu.tr Web : http://personel.kirklareli.edu.tr/orhan-arkoc 2 BÖLÜM 12 Baraj Jeolojisi 3 Barajlar ve Baraj inşaatlarında

Detaylı

İtfaiyeden Keçi Kurtarma Operasyonu

İtfaiyeden Keçi Kurtarma Operasyonu İtfaiyeden Keçi Kurtarma Operasyonu Menteşe İlçesi Düğerek Mahallesinde su kuyusuna düşen keçiyi, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri kurtardı. Vatandaşlar, Düğerek Mahallesi

Detaylı

KENTLERDE SU YÖNETİMİ İLE UYUM POLİTİKALARI. Dr. Tuğba Ağaçayak

KENTLERDE SU YÖNETİMİ İLE UYUM POLİTİKALARI. Dr. Tuğba Ağaçayak KENTLERDE SU YÖNETİMİ İLE UYUM POLİTİKALARI Dr. Tuğba Ağaçayak İÇERİK Türkiye Ortalama Sıcaklık, Yağış Değerleri İklim Değişikliği ve Su Sorunları Kentler ve İklim Değişikliği Türkiye de Su Kaynakları

Detaylı

Bodrum Yıldırım Satranç Birinciliği

Bodrum Yıldırım Satranç Birinciliği 2015-2016 Bodrum Yıldırım Satranç Birinciliği 2015-2016 Bodrum Yıldırım Satranç Birinciliği Bodrum Harvard Özel Eğitim Hizmetlerinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Turnuvada dereceye giren sporcular;

Detaylı

ĠKLĠM DEĞĠġĠKLĠĞĠ ve TARIM VE GIDA GÜVENCESĠ

ĠKLĠM DEĞĠġĠKLĠĞĠ ve TARIM VE GIDA GÜVENCESĠ TÜRKĠYE NĠN BĠRLEġMĠġ MĠLLETLER ĠKLĠM DEĞĠġĠKLĠĞĠ ÇERÇEVE SÖZLEġMESĠ NE ĠLĠġKĠN ĠKĠNCĠ ULUSAL BĠLDĠRĠMĠNĠN HAZIRLANMASI FAALĠYETLERĠNĠN DESTEKLENMESĠ PROJESĠ ĠKLĠM DEĞĠġĠKLĠĞĠ ve TARIM VE GIDA GÜVENCESĠ

Detaylı

Eber Gölü (Bolvadin-Afyonkarahisar) (10-11 Mayıs 2008) Yazan ve fotoğraflayan: Hüseyin Sarı, http://eng.ankara.edu.tr/~hsari

Eber Gölü (Bolvadin-Afyonkarahisar) (10-11 Mayıs 2008) Yazan ve fotoğraflayan: Hüseyin Sarı, http://eng.ankara.edu.tr/~hsari Eber Gölü (Bolvadin-Afyonkarahisar) (10-11 Mayıs 2008) Yazan ve fotoğraflayan: Hüseyin Sarı, http://eng.ankara.edu.tr/~hsari 10-11 Mayıs 2008 tarihleri arasında Fotoğraf Sanatı Kurumu organizasyonunda

Detaylı

Bölge bazında yer alan ekim alanlarında yapılan tarla gözlemlerimizden elde ettiğimiz bilgiler özetle şöyledir;

Bölge bazında yer alan ekim alanlarında yapılan tarla gözlemlerimizden elde ettiğimiz bilgiler özetle şöyledir; EGE BÖLGESİ VE ÇEVRESİNİN 2006 2007 DÖNEMİ PAMUK EKİLİ ALANLARININ VE ÜRÜN REKOLTESİNİN UZAKTAN ALGILAMA TEKNİĞİ- UYDU VERİLERİ KULLANILARAK BELİRLENMESİ İzmir Ticaret Borsası ve Ege Üniversitesi Ziraat

Detaylı

Ordu'da Ziraat Bankası tarafından tarımsal

Ordu'da Ziraat Bankası tarafından tarımsal Ziraat Bankası Muhtarları ve çifçileri bilgilendirdi. Ordu'da T.C. Ziraat Bankası Samsun Bölge Müdürlüğü TESK Otelde tarımsal krediler bilgilendirme toplantısı yapıldı. Ziraat Bankası Samsun Bölge Müdürü

Detaylı

Gülağaç SGM Açıldı -SOSYAL GÜVENLİK KURUMU OLARAK AÇMAYI PLANLADIĞIMIZ 583 MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN 475 İNCİSİNİ AÇIYORUZ

Gülağaç SGM Açıldı -SOSYAL GÜVENLİK KURUMU OLARAK AÇMAYI PLANLADIĞIMIZ 583 MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN 475 İNCİSİNİ AÇIYORUZ Gülağaç SGM Açıldı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -SOSYAL GÜVENLİK KURUMU OLARAK AÇMAYI PLANLADIĞIMIZ 583 MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN 475 İNCİSİNİ AÇIYORUZ -FİNANSAL KRİZLERİN KURUMLARIN

Detaylı

BARAJLAR. T.C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DSİ 4. BÖLGE BARAJLAR VE HES ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 1/ 33

BARAJLAR. T.C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DSİ 4. BÖLGE BARAJLAR VE HES ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 1/ 33 T.C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DSİ 4. BÖLGE BARAJLAR VE HES ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ BARAJLAR 4. Bölge Müdürlüğü - KONYA 1/ 33 BARAJ NEDİR NE İŞE YARAR? Barajlar, eski zamanlardan

Detaylı

geçici listesine alındı

geçici listesine alındı Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi, UNESCO geçici listesine alındı Muğla nın Bodrum ilçesindeki Bodrum Kalesi ve içinde bulunan Sualtı Arkeoloji Müzesi, UNESCO nun Geçici Miras Listesi ne alındı

Detaylı

BODRUM EMNİYET MÜDÜRÜ HALUK BAŞ HAKKARİYE TAYİN OLDU

BODRUM EMNİYET MÜDÜRÜ HALUK BAŞ HAKKARİYE TAYİN OLDU BODRUM EMNİYET MÜDÜRÜ HALUK BAŞ HAKKARİYE TAYİN OLDU 2017 yılı Ocak ayından beri Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Haluk Baş, Emniyet Genel Müdürlüğü nün 2017 Normal Şark Atama Tayinleri kapsamında

Detaylı

KAYIP KIZI BODRUM POLİSİ BULDU

KAYIP KIZI BODRUM POLİSİ BULDU KAYIP KIZI BODRUM POLİSİ BULDU İstanbul da bir süre önce evini terk eden genç kızı Bodrum polisi buldu. Ulusal televizyon kanallarında kızının eviden ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmediğini açıkladığını

Detaylı

08 Kasım 2010 BAYANLAR TRİBÜNLERDEKİ KÜFÜRÜN ÖNÜNE GEÇTİ KUSADASl - demokrat Sayfa 4 AB YOLUNDA KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ MASYA YATIRILDI - AYDIN VALİ YARDIMCISI HALİL SERDAR CEVHEROĞLU, - BREZİLYA'DA BİR KADININ

Detaylı

MISIR TOHUMU EKİMİ 19.Eki.2016

MISIR TOHUMU EKİMİ 19.Eki.2016 MISIR TOHUMU EKİMİ 19.Eki.2016 Mısır yetiştiriciliğinde üretimin temel taşını toprak özellikleri oluşturmaktadır. Toprağın elverişliliğinden hemen sonra ise misir ekim öncesinde yapılan toprak hazırlığı

Detaylı

Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım,

Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım, Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım, Adıyaman 7 Mart 14 Adet Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi ( 4 adet temel

Detaylı

5. SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM TESTİ. 1- VADİ: Akarsuların yataklarını derinleştirerek oluşturdukları uzun yarıklardır.

5. SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM TESTİ. 1- VADİ: Akarsuların yataklarını derinleştirerek oluşturdukları uzun yarıklardır. 1- VADİ: Akarsuların yataklarını derinleştirerek oluşturdukları uzun yarıklardır. PLATO: Çevresine göre yüksekte kalmış, akarsular tarafından derince yarılmış geniş düzlüklerdir. ADA: Dört tarafı karayla

Detaylı

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİ HİZMET ALANI

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİ HİZMET ALANI SAMSUN SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİ HİZMET ALANI 5216 sayılı yasadan önceki Belediye Hizmet Alanı (7.000 ha) 5747 sayılı yasadan sonra Büyükşehir Belediyesi Mücavir Alan Çizgisi (79.000 ha) 6360 sayılı

Detaylı