Avrupa Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Bord Sınavı. (European Board Examination of Otorhinolaryngology Head and Neck Surgery= EBE ORL)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Avrupa Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Bord Sınavı. (European Board Examination of Otorhinolaryngology Head and Neck Surgery= EBE ORL)"

Transkript

1 Avrupa Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Bord Sınavı (European Board Examination of Otorhinolaryngology Head and Neck Surgery= EBE ORL) Prof. Dr. Onur Çelik Genel Bilgi Avrupa Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi (KBB BBC) Bordu Avrupa Tıp Uzmanları Birliği Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Bölümü (European Union of Medical Specialists Section Otorhinolaryngology Head and Neck Surgery = UEMS ORL) tarafından 2008 yılında oluşturulmuştur. Daha sonra Avusturya Anayasasının sivil toplum kuruluşları prensiplerine göre yapılandırılmıştır. Bord, temel olarak, Uzmanlık eğitimlerini KBB BBC alanında almış uzmanların eğitim düzeylerinin Avrupa Standartlarına uygun olup olmadığını test edip, başarılı olanlara sertifika vermektedir. Yazılı ve sözlü sınavları başarmış olanlardan uzmanlık eğitimini tamamlamış olanlar Fellow of the European Board of ORL HNS ünvanını ve bunu belirten sertifikayı almaktadırlar. Verilen sertifika, Avrupa Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Bord Üyesi olduğunu gösteren bir belgedir (Şekil 1). Sınavları başarmış, ancak henüz uzmanlık belgesini almamış olanlar (UEMS üyesi ülkelerden birinde son yıl KBB ve BBC asistanı olanlar) ise Diploma of the European Board of Otorhinolaryngology belgesi almaktadırlar.

2 Şekil 1. Avrupa KBB ve BBC bord belgesi örneği. Bu belgeyi almak için adayların uygun belgelerle ve ücret yatırarak Avrupa Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Bord Sınavına katılmak üzere başvurmaları ve yapılacak sınavlarda başarılı olmaları gerekmektedir. Yazılı sınava giriş ücreti 300 Avrodur. Sözlü sınava giriş ücreti 400 Avrodur. Sınavda başarılı olanların sertifika/diploma almak için ayrıca 200 Avro daha ödemeleri gerekmektedir. Avrupa Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Bord Sınavı ilk defa yazılı sınav olarak 29 Haziran 2009 yılında 1. Avrupa Akademisi Kongresi sırasında 80 adayın katılımı ile Mannheim da yapılmıştır. Yazılı sınavlar daha sonra sırasıyla Pampolana, Barcelona, Toulouse, Nice ve Viyana da yapılmıştır (Tablo 1). Sözlü sınavlar ise, özel bir altyapı ve uzun bir hazırlık gerektirmesi nedeniyle, her defasında Viyana da yapılmaktadır. Sınava başvuru için sınava başvuru ile ilgili formun doldurulması ve şu belgelerin; kimlik belgesi, fotoğraflı özgeçmiş, doldurulmuş ve imzalanmış asistan karnesi, uzman (veya son yıl asistanı) olduğuna dair belge ve sınav ücretinin yatırıldığına dair dekont istenmektedir. Son yıl asistanlarının başvurusu sadece UEMS üyesi ülkeler için söz konusudur ve Türkiye bu ülkelerden biridir.

3 Sınav Tekniği Avrupa Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Bord Sınavı iki aşamalı olarak yapılmaktadır: 1. Teorik bilgilerin sınandığı yazılı sınav ve 2. Bilgilerin kullanılabilme becerilerinin değerlendirildiği sözlü sınav. Her iki sınavın dili İngilizcedir. Yazılı sınavlar uluslararası bir bilimsel toplantıya eklenerek yapılmaktadır. Toplantı tarihinde ve toplantı yerinde sınav gerçekleştirilmektedir. Yazılı sınavlar şimdiye kadar yılda bir defa yapılmıştır; ancak önümüzdeki yıldan itibaren yılda iki defa. Örneğin 2014 yılında ilk sınav Avrupa Larengoloji Kongresine eklemlenmiş biçimde, 12 Nisan 2014 tarihinde Antalya da ve ikinci sınav ise 19 Temmuz 2014 tarihinde Varşova da yapılacaktır. Sözlü sınavlar ise her zaman sonbaharda Viyana da yapılmaktadır. Viyana Müzik ve Sanat Üniversitesi (University of Music and Art) sözlü sınavın yapıldığı yerdir ve şu ana kadar bu yer hep sabit kalmıştır (Şekil 2). Şekil 2. Sözlü sınavların sabit adresi olan Viyana Müzik ve Sanat Üniversitesi nin lokalizasyonu. Yazılı sınav 3 saat sürmektedir ve İngilizce olarak hazırlanmış tek doğru yanıtın söz konusu olduğu çoktan seçmeli 100 sorunun yanıtlanması beklentisiyle uygulanmaktadır. Sınavdan önce, katılımın zorunlu olmadığı, ancak yararlı olan ve sınav ile ilgili genel bilgilendirmenin yapıldığı bir Sınav Öncesi Açıklayıcı Toplantı yapılmaktadır. Adayların bu oturuma katılmalarını öneririm. Sınavın

4 uygulandığı mekanda defter, kitap, cep telefonu, bilgisayar vb kişisel eşyaların bulundurulması kesinlikle yasaklanmıştır. Sözlü sınava başvuran adaylar sabah ve öğleden sonra grubu olarak ikiye ayrılırlar. Sorulacak sorular bu her iki grup için de dengelenmiş biçimde farklıdır. Sorular her iki gruptaki adaylara sınav öncesinde topluca verilir ve ön hazırlık yapmak üzere yarım saat süre tanınır. Sabah ve akşam grubu Otoloji, Baş ve Boyun ve Rinoloji olmak üzere 3 ayrı salonda rotasyon içinde sınava girerler. Sınav aynı anda başlar ve her salonda aynı süre içinde aynı sayıda soru yanıtlanmak durumundadır. Adaya her salonda 4 soru sorulur, her soruyu yanıtlamak üzere 6 dakikalık süre verilir ve dolayısıyla adayın otoloji, baş ve boyun ve rinoloji salonlarında 24 er dakikadan üç etapta sınavı yapılmış olur. Her aday için, 3 X 4 = 12 soruyu yanıtlamak üzere, toplam sınav süresi 72 dakikadır. Her masada adaya dörder soru sorulur. Önceden hazırlanmış olan bu sorular sabah sınava giren tüm adaylar için aynıdır. Öğleden sonra sınava giren adaylar için de kendi içlerinde aynı benzerlik söz konusudur. Böylece bir aday otoloji salonunda bir masada iki sınav yapıcı tarafından her birinin sorduğu ikişer soru (toplam dört soru) ile sınanmak durumundadır. Aday için aynı işlem diğer iki salonda baş ve boyun ve rinoloji için de tekrarlanmaktadır. Aday, her salonda bir masada iki sınav yapıcının önünde oturarak kendisine yöneltilen soruları yanıtlamaktadır. Yani, 3 ayrı salonda ikişer kişiden oluşan toplam 6 sınav yapıcı tarafından 3 X 4 =12 soru ile sınanmaktadır. Adayın bir salondaki sınavı tamamlandığında salonun ortasında beklemekte ve aynı salondaki tüm adaylar birlikte bir sonraki salona götürülmektedir. Bu transfer sırasında sınav yapıcılar da adayın o sınavdaki sınavdan aldığı sonucu kayda geçirmekte ve kararlarını vermektedirler. Sınavda uzmanın (bord adayının) İngilizce bilgisi ölçülmemektedir; dil becerisi dikkate alınmamaktadır. Bununla birlikte, adayın soruyu anlaması ve söyleyeceklerini sınav yapıcıya istenen sürede aktarabilmesi kaçınılmaz biçimde belli bir dil yeterliliğine sahip olmasını gerektirmektedir. Girdiğim sınavlarda

5 başarısız olanların yarıdan biraz çoğunun dil konusunda da yeterli olmamaları dikkatimi çekmiştir. Sorular Yazılı sınav test sınavı olarak yapılmaktadır ve her soru için 5 yanıt seçeneğinin sunulduğu çoktan seçmeli ve tek doğru yanıtın olduğu 100 soru sorularak yapılmaktadır. Sorular temel bilgiler (%5), otoloji (%22), burun ve paranazal sinüsler (%17), larenks ve trakeobronşiyal sistem (%17), oral kavite, farenks ve özofagus (%17), baş ve boyun ve fasiyal plastik cerrahi (%22) alanlarından sorulmaktadır. Türk KBB ve BBC Yeterlik Kurulu Uzmanlık Çekirdek Eğitim Programına göre eğitim almış bir adayın bu sınavlarda başarılı olması kuvvetle olasıdır. Bu sorular sınav yapıcılar tarafından yıl boyunca hazırlanarak çalışma grubuna gönderilmektedir. Her soru önce çalışma grubu tarafından değerlendirilmekte ve daha sonra Heidelberg Üniversitesinin ilgili departmanı tarafından teknik analizden geçirilmektedir. Bu süreci tamamlayan soru, gerektiğinde revize edilerek, soru bankasına aktarılmaktadır. Hali hazırda birkaç bin yazılı sınav sorusu bankada bulunmaktadır. Yazılı sınav soruları 4 5 yıl uzmanlık eğitimi almış olan bir Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanının teorik bilgi düzeyinin Avrupa standartlarında olup olmadığını ölçmeye yöneliktir. Bu sınavı geçmek sözlü sınava başvurmak için bir zorunluluktur. Sözlü sınav soruları da yine bord kurulu üyeleri yani sınav yapıcılar tarafından hazırlanmakta ve benzer bir analiz ve revizyon sürecinden geçirilmektedir. Sözlü sınav soruları 4 5 yıl uzmanlık eğitimi almış olan bir Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanının tıbbi bilgileri uygulama becerilerinin Avrupa standartlarında bir düzeyde olup olmadığını ölçmeye yöneliktir. Bu sınava ancak yazılı sınavda başarılı olmuş adayların başvurma hakkı vardır. Sözlü sınav adayın yazılı sınavı geçmiş olması nedeniyle, zaten gerekli teorik bilgiye sahip olduğu varsayımı ile, tanı koyma becerisinin, tedavi seçeneklerini bilip bilmediğinin, klinik ve laboratuar bulgularını yorumlama becerisinin ölçüldüğü bir biçimde tasarlanmaktadır. Diğer bir deyişle, uzmanın hasta ile ve hastalıkla başa çıkma düzeyini ölçmek için yapılandırılmış bir sınavdır.

6 Sözlü sınavda uzmanın en sık görüleni, en ciddi olanı (örneğin ani sensorinöral işitme kaybında vestibüler schwannoma ve multipl skleroz) bilip bilmediğinin görülmesi, tanı ve tedavide makul bir algoritmaya sahip olup olmadığının araştırılması ve hasta güvenliğinin tehlikeye sokulmadığından emin olunması amaçlanmaktadır. Hasta güvenliğinin tehlikeye sokulma olasılığı tanıda major bir hata yapıp yapmadığına, ayırıcı tanıda önemli bir hastalığın atlanıp atlanmadığına ve tedavi seçeneklerinden haberdar olup olmadığına bakılarak araştırılmaktadır. Adayın ileri bir cerrahinin teknik ayrıntılarına hakim olup olmaması, hatta endikasyon koyma becerisi araştırılmamaktadır. Önümüzdeki yıllarda sözlü sınav sorularının şu dört tipten birisinden olması planlanmaktadır: 1. Özgün bir patoloji hakkında olabilecektir. Örneğin Bana Meniere hastalığı hakkında bildiklerinizi anlatınız gibi. 2. Semptomun değerlendirilmesi hakkında olabilecektir. Örneğin İşitme kayıplı bir hastayı nasıl araştırırsınız? gibi. 3. Bir hastalığın tedavisi hakkında olabilecektir. Örneğin T2N0M0 dudak kanserinde tedavi seçenekleri nelerdir? gibi. 4. Cerrahi teknik hakkında olabilecektir. Örneğin Tonsillektomiyi nasıl yaparsınız? gibi. Sınav Yapıcılar Avrupanın farklı ülkelerinden seçilerek oluşturulanavrupa Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Bord Kurulu bulunmaktadır. Bu kurulun üyeleri bord sınavlarını uygulamaktadırlar. Bord kurulu sınav yapıcılardan oluşur. Bu bord kurulunun, üyeleri içinden ve kurul tarafından seçilen ve 6 kişiden oluşan bir çalışma grubu bulunmaktadır. Çalışma grubu, hazırlanmış soruların teknik analizlerinin yapılmasını, sınav sorularının belirlenmesini, yazılı ve sözlü sınavların organize edilmesini ve nihayet sınav sonuçlarının duyurulmasını ve istatistiklerin yapılmasını yürütmektedir.

7 Yazılı sınavlarda, sınav sadece supervise edilmek durumunda olduğu için, çalışma grubundan 2 4 üye görev almaktadır. Sözlü sınav ise, adaylarla teke tek ve yüz yüze yapılan bir sınav olması nedeniyle, daha geniş bir kurul tarafından yürütülmektedir. Her sözlü sınavda yardımcılar ve supervisor lar ile birlikte 100 den fazla kurul üyesi görev almaktadırlar. Geçmiş Sınavların Sonuçları Bu yıl (2013) yapılan sözlü sınava 117 başvuru yapılmış, ancak 110 aday sınava girmiştir. Tümü daha önceden yazılı sınavı başarmış ve dolayısıyla teorik bilgisinin yeterli olduğuna karar verilmiş olan bu adaylardan 85 tanesi sözlü sınavı başarmıştır. Başarı oranı %77 olmuştur. Bu oran önceki yıllarda daha yüksek, geçen yıl ise daha düşük olmuştur (Tablo 1). Tablo 1. Geçmiş Bord Sınavları SINAV YERİ YAZILI SÖZLÜ TARİH BAŞVURAN GEÇEN KALAN Mannheim Yazılı Pampolana Yazılı Vienna Sözlü Barcelona Yazılı Vienna Sözlü Toulouse Yazılı Vienna Sözlü Nice Yazılı Vienna Yazılı Vienna Sözlü

8 Sınava Girecekler İçin Yararlı Olabilecek İpuçları Önemli veya belli başlı klinik tabloların ayırıcı tanılarını en önemlileri ve en sık görülenleri atlamayacak biçimde ezberleyiniz. Hastalıkların klinik değerlendirmelerini sistematik ve mantıklı bir algoritma ile özetleyecek bilgiler edininiz. Önce öykü (özellikle hastaya nelerin sorulacağını belirtebilecek durumda olunuz), klinik muayene (bu muayenenin tam ve sistematik olması önemli), laboratuar incelemeler. Tedavi seçenekleri hakkında bilginiz olsun. Belli başlı ameliyat görüntülerine hakim olunuz. Örneğin boyun diseksiyonunda büyük damar ve sinirlerini, kulak cerrahisinde mastoid kavitede bir yapıyı veya timpanik kavite içindeki landmarkları, orta meatusta etmoid bullayı tanıyacak kadar cerrahi alan hakimiyetiniz olsun. Tanıda veya tedavide hasta sağlığını riske edecek hatalardan kaçınmak çok önemli. Sınavda kalmak için böyle bir tane hata yapılması yeterlidir. Örneğin kafa içi basınç artışı gösteren bir klinik senaryonun tanı işlemlerinde lomber ponksiyon yapılır dememeniz veya sorulursa hayır yapılmaz diye yanıtlamanız gereklidir. Güncel ve daha ayrıntılı bilgi edinmek için bordun şu web adresinden bilgi edinebilir: hns.org

KULAK BURUN BOĞAZ ANABİLİM DALI TIPTA UZMANLIK EĞİTİM PROGRAMLARI. KBB-007 KBB Ab.D. Burun ve Paranazal Sinüs Hastalıkları Teorik Dersleri

KULAK BURUN BOĞAZ ANABİLİM DALI TIPTA UZMANLIK EĞİTİM PROGRAMLARI. KBB-007 KBB Ab.D. Burun ve Paranazal Sinüs Hastalıkları Teorik Dersleri KULAK BURUN BOĞAZ ANABİLİM DALI TIPTA UZMANLIK EĞİTİM PROGRAMLARI KBB-001: KBB Ab.D. KBB nin temelleri Teorik Dersleri KBB-002: KBB Ab.D. Seminer, Makale ve Olgu tartışması saati KBB-003: KBB Ab.D. KBB

Detaylı

Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi Derneği. Kulak Burun Boğaz Okulları. Rinoloji-Rinoplasti-Alerji-Uyku Okulu Çalışma İlkeleri. 1.

Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi Derneği. Kulak Burun Boğaz Okulları. Rinoloji-Rinoplasti-Alerji-Uyku Okulu Çalışma İlkeleri. 1. Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi Derneği Kulak Burun Boğaz Okulları Rinoloji-Rinoplasti-Alerji-Uyku Okulu Çalışma İlkeleri 1. Amaç Rinoloji-Rinoplasti-Alerji-Uyku Okulu Türkiye çapında görev

Detaylı

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Staj Programı Grup 1(28.09.2015-16.10.2015)

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Staj Programı Grup 1(28.09.2015-16.10.2015) Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Staj Programı Grup 1(28.09.2015-16.10.2015) 28.09.2015 Pazartesi 09:00-12:00 Pratik: KBB Baş ve Boyun Bölgesi Muayenesi( Prof.Dr.İbrahim Aladağ) 13:00-16:00

Detaylı

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ DERNEĞİ BAŞ BOYUN CERRAHİSİ KONGRELERİNE ASİSTAN KATILIM DESTEĞİ YÖNERGESİ

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ DERNEĞİ BAŞ BOYUN CERRAHİSİ KONGRELERİNE ASİSTAN KATILIM DESTEĞİ YÖNERGESİ TÜRK Sayfa 1 / 6 Tanım Madde 1 Bu yönergede Türk Ulusal Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Kongrelerine katılım desteği verilecek asistanlara, bu desteğin hangi şartlarda sağlanacağı belirtilmektedir.

Detaylı

TÜRK NÖROLOJİ YETERLİLİK KURULU (BOARD) İÇ YÖNERGESİ

TÜRK NÖROLOJİ YETERLİLİK KURULU (BOARD) İÇ YÖNERGESİ TÜRK NÖROLOJİ YETERLİLİK KURULU (BOARD) İÇ YÖNERGESİ Türkiye de Nörolojide uzmanlık eğitimini düzenleyen Türk Nöroloji Yeterlilik üst Kurulu (Board u) özerk çalışan, kar amacı olmayan, sivil bir kurul

Detaylı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Öğretim Yılı. Dönem 5 STAJ TANITIM REHBERİ

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Öğretim Yılı. Dönem 5 STAJ TANITIM REHBERİ İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Dönem 5 STAJ TANITIM REHBERİ Hazırlayan: Kulak Burun Boğaz Baş ve Boyun Cerrahisi Anabilim Dalı 1 KULAK BURUN BOĞAZ BAŞ VE BOYUN

Detaylı

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAġ BOYUN CERRAHĠSĠ DERNEĞĠ YETERLĠK KURULU SINAV KOMĠSYONU YÖNERGESĠ

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAġ BOYUN CERRAHĠSĠ DERNEĞĠ YETERLĠK KURULU SINAV KOMĠSYONU YÖNERGESĠ Sayfa 1 / 10 BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönergenin amacı Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi (KBB ve BBC) uzmanlık eğitimi sonrasında yapılacak olan

Detaylı

Ders Yılı Dönem-V Göğüs Cerrahisi Staj Programı

Ders Yılı Dönem-V Göğüs Cerrahisi Staj Programı 2018 2019 Ders Yılı Dönem-V Göğüs Cerrahisi Staj Programı DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM 5 GÖĞÜS CERRAHİSİ STAJI EĞİTİM PROGRAMI Stajın adı Stajın süresi Öğretim yeri Anabilim Dalı Başkanı Staj

Detaylı

DÖNEM V EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI BAŞKOORDİNATÖR. Prof. Dr. Onur URAL DÖNEM V KOORDİNATÖRÜ. Prof. Dr.

DÖNEM V EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI BAŞKOORDİNATÖR. Prof. Dr. Onur URAL DÖNEM V KOORDİNATÖRÜ. Prof. Dr. DÖNEM V 2018-2019 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI BAŞKOORDİNATÖR Prof. Dr. Onur URAL DÖNEM V KOORDİNATÖRÜ Prof. Dr. Mustafa KOPLAY KOORDİNATÖR YARDIMCILARI Doç. Dr. Murat AKAND Dr.Öğr. Üyesi Faruk

Detaylı

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ DERNEĞİ YETERLİK YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI KARAR FORMU

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ DERNEĞİ YETERLİK YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI KARAR FORMU Sayfa 1 / 7 1- Açılış yapıldı ve Gündem okundu. Toplantıya Yürütme Kurulu Üyeleri Dr. Adil Eryılmaz, Dr. Özgür Yiğit, Dr. Çağatay Oysu, Dr. Tayyar Kalcıoğlu, Dr. Tamer Erdem, Dr. M. Cem Miman, Dr. Necdet

Detaylı

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE. BAġ BOYUN CERRAHĠSĠ DERNEĞĠ. BAġ BOYUN CERRAHĠSĠ KONGRELERĠNE ASĠSTAN KATILIM DESTEĞĠ YÖNERGESĠ

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE. BAġ BOYUN CERRAHĠSĠ DERNEĞĠ. BAġ BOYUN CERRAHĠSĠ KONGRELERĠNE ASĠSTAN KATILIM DESTEĞĠ YÖNERGESĠ Sayfa 1 / 4 Tanım Madde 1 Bu yönergede Türk Ulusal Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Kongrelerine katılım desteği verilecek asistanlara, bu desteğin hangi şartlarda sağlanacağı belirtilmektedir.

Detaylı

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ DERNEĞİ YETERLİK YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI KARAR FORMU

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ DERNEĞİ YETERLİK YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI KARAR FORMU Sayfa 1 / 6 1- Açılış yapıldı ve Gündem okundu. Toplantıya Yürütme Kurulu Üyeleri Dr. Adil Eryılmaz, Dr. Özgür Yiğit, Dr. Çağatay Oysu, Dr. Tayyar Kalcıoğlu, Dr. Tamer Erdem, Dr. Necdet Fazıl Ardıç ve

Detaylı

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Bilimsel Araştırma ve Proje Destek Programı

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Bilimsel Araştırma ve Proje Destek Programı Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Bilimsel Araştırma ve Proje Destek Programı Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği'mizin temel hedeflerinden birisi de ülkemizdeki kalp damar cerrahlarının eğitimlerine

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Dönem VI Ön Hekimlik Boğaz Hastalıkları (Seçmeli) Uygulama Dilimi Eğitim Programı Eğitim Başkoordinatörü: Dönem Koordinatörü: Koordinatör Yardımcısı: Doç. Dr. Erkan Melih ŞAHİN Doç. Dr. Erkan Melih ŞAHİN

Detaylı

STAJIN ADI: KULAK BURUN BOĞAZ. Tanım ve Amaç

STAJIN ADI: KULAK BURUN BOĞAZ. Tanım ve Amaç Staj süresi: 3 hafta Dönem V Staj sorumlusu: Doç. Dr. Selim S. Erbek STAJIN ADI: KULAK BURUN BOĞAZ Tanım ve Amaç Kulak, burun, nazal geçiş, sinüsler, larinks, ağız boşluğu ile yüz ve boyunda yer alan yapıların

Detaylı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Öğretim Yılı. Dönem 5. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi STAJ TANITIM REHBERİ

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Öğretim Yılı. Dönem 5. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi STAJ TANITIM REHBERİ İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Dönem 5 Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi STAJ TANITIM REHBERİ Hazırlayan Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim

Detaylı

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Bilimsel Araştırma ve Proje Destek Programı

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Bilimsel Araştırma ve Proje Destek Programı Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Bilimsel Araştırma ve Proje Destek Programı Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği'mizin temel hedeflerinden birisi de ülkemizdeki kalp damar cerrahlarının eğitimlerine

Detaylı

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ DERNEĞİ KULAK BURUN BOĞAZ OKULLARI LARİNGOLOJİ-FONİATRİ OKULU YÖNERGESİ

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ DERNEĞİ KULAK BURUN BOĞAZ OKULLARI LARİNGOLOJİ-FONİATRİ OKULU YÖNERGESİ Sayfa 1 / 7 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1. Bu yönerge, Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi Derneği Tüzüğünde 15 Nisan 2014 tarihinde yapılan düzenlemelerle kurulan

Detaylı

TÜRKİYE ÇOCUK CERRAHİSİ YETERLİK SINAVI YÖNERGESİ. 29 Ekim BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE ÇOCUK CERRAHİSİ YETERLİK SINAVI YÖNERGESİ. 29 Ekim BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE ÇOCUK CERRAHİSİ YETERLİK SINAVI YÖNERGESİ 29 Ekim 2016 Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Türkiye Çocuk Cerrahisi Yeterlik Kurulu (TÇCYK) tarafından

Detaylı

TÜRK PLASTİK REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHİ YETERLİK KURULU BİRİM ADI

TÜRK PLASTİK REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHİ YETERLİK KURULU BİRİM ADI TÜRK PLASTİK REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHİ YETERLİK KURULU EĞİTİM PROGRAMLARI VE EĞİTİM KURUMLARINI DEĞERLENDİRME KURULU Mezuniyet Sonrası Eğitimin Değerlendirmesi için Başvuru Formu BİRİM ADI ZİYARET

Detaylı

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ YETERLİK KURULU YENİDEN BELGELENDİRME YÖNERGESİ

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ YETERLİK KURULU YENİDEN BELGELENDİRME YÖNERGESİ TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ YETERLİK KURULU YENİDEN BELGELENDİRME YÖNERGESİ Madde 1. Dayanak: Bu yönerge Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi (Türk KBB ve BBC) Yeterlik Kurulu

Detaylı

KALP ve DAMAR CERRAHİSİ UZMANLIK ANA DALINDA YETERLİK SINAV YÖNETMELİĞİ

KALP ve DAMAR CERRAHİSİ UZMANLIK ANA DALINDA YETERLİK SINAV YÖNETMELİĞİ TÜRK KALP DAMAR CERRAHİSİ YETERLİK KURULU KALP ve DAMAR CERRAHİSİ UZMANLIK ANA DALINDA YETERLİK SINAV YÖNETMELİĞİ SINAV ÖNCESİ 1. YETERLİK SINAVININ AMAÇLARI Kalp ve damar cerrahisi uzmanlık alanında toplumun

Detaylı

YETERLİK KURULU YÖNERGESİ

YETERLİK KURULU YÖNERGESİ YETERLİK KURULU YÖNERGESİ GİRİŞ Türkiye de Kalp ve Damar Cerrahisi alanında uzmanlık eğitimini düzenleyen Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Yeterlik Kurulu, Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği yönetim kurulu

Detaylı

KALP ve DAMAR CERRAHİSİ UZMANLIK ANA DALINDA YETERLİK SINAV YÖNETMELİĞİ

KALP ve DAMAR CERRAHİSİ UZMANLIK ANA DALINDA YETERLİK SINAV YÖNETMELİĞİ TÜRK KALP DAMAR CERRAHİSİ YETERLİK KURULU KALP ve DAMAR CERRAHİSİ UZMANLIK ANA DALINDA YETERLİK SINAV YÖNETMELİĞİ SINAV ÖNCESİ 1. YETERLİK SINAVININ AMAÇLARI Kalp ve damar cerrahisi uzmanlık alanında toplumun

Detaylı

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ DERNEĞİ YETERLİK YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI KARAR FORMU

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ DERNEĞİ YETERLİK YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI KARAR FORMU Sayfa 1 / 5 1) Açılış yapıldı ve Gündem okundu. Toplantıya Yürütme Kurulu Üyeleri Dr. Adil Eryılmaz, Dr.Özgür Yiğit, Dr.Çağatay Oysu, Dr.Tayyar Kalcıoğlu, Dr. M. Cem Miman,, Dr.Fazıl Necdet Ardıç, Eğitim

Detaylı

Ders Yılı Dönem-V Üroloji Staj Programı

Ders Yılı Dönem-V Üroloji Staj Programı 2018 2019 Ders Yılı Dönem-V Üroloji Staj Programı DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM 5 ÜROLOJİ STAJI EĞİTİM PROGRAMI Stajın adı Stajın süresi Öğretim yeri Anabilim dalı başkanı Staj sorumluları Eğiticiler

Detaylı

19. Haziran BAŞ BOYUN KANSERLERI DERNEĞI FAALIYET RAPORU

19. Haziran BAŞ BOYUN KANSERLERI DERNEĞI FAALIYET RAPORU 19. Haziran. 2017 BAŞ BOYUN KANSERLERI DERNEĞI FAALIYET RAPORU 2015-2017 Baş boyun kanserleri derneği 2015 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Dernek Genel Kurulunda, Kurucu olarak seçilen Yönetim Kurulu

Detaylı

İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ Dönem 6 Öğrenim Esasları. A. Genel Tanıtım B. Çalışma Kılavuzu C. Rotasyon Tablosu D.Dönem Kurulu E.

İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ Dönem 6 Öğrenim Esasları. A. Genel Tanıtım B. Çalışma Kılavuzu C. Rotasyon Tablosu D.Dönem Kurulu E. İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ Dönem 6 Öğrenim Esasları A. Genel Tanıtım B. Çalışma Kılavuzu C. Rotasyon Tablosu D.Dönem Kurulu E. İletişim A. GENEL TANITIM Dönem 6, tıp eğitiminin önceki 5 yılında edinilen bilgi,

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI (TEDÜ - İYS)

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI (TEDÜ - İYS) TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI (TEDÜ - İYS) TEDÜ-İYS ileri düzey bir İngilizce sınavı olup, üniversitemizde lisans eğitimi almak için başvuran öğrencilerin ilgili fakültelerdeki bölümlerinde

Detaylı

11.İNFEKSİYON HASTALIKLARI VE KLİNİK MİKROBİYOLOJİ YETERLİK SINAVI 12.YIL TÜRK KLİNİK MİKROBİYOLOJİ VE İNFEKSİYON HASTALIKLARI (KLİMİK) DERNEĞİ

11.İNFEKSİYON HASTALIKLARI VE KLİNİK MİKROBİYOLOJİ YETERLİK SINAVI 12.YIL TÜRK KLİNİK MİKROBİYOLOJİ VE İNFEKSİYON HASTALIKLARI (KLİMİK) DERNEĞİ 12.YIL TÜRK KLİNİK MİKROBİYOLOJİ VE İNFEKSİYON HASTALIKLARI (KLİMİK) DERNEĞİ İNFEKSİYON HASTALIKLARI VE KLİNİK MİKROBİYOLOJİ EĞİTİM VE YETERLİK KURULU (İHKMEYK) 11.İNFEKSİYON HASTALIKLARI VE KLİNİK MİKROBİYOLOJİ

Detaylı

ll iihimnm:\%:h ., Yazılı Anlatım

ll iihimnm:\%:h ., Yazılı Anlatım 3 ll iihimnm:\%:h Karşılıklı Konuşma, ses kayıtları yoluyla adaylara yöneltilen ve adayların sözlü olarak yanıtlaması beklenen soruların yer aldığı düzlemdir. Karşılıklı konuşma bölümünde kişisel bilgiler,

Detaylı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Atatürk EAH de Eğitim Süreci

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Atatürk EAH de Eğitim Süreci İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Atatürk EAH de Eğitim Süreci Dr. Pınar ŞEN İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Eğitim

Detaylı

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Bilimsel Araştırma ve Proje Destek Programı

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Bilimsel Araştırma ve Proje Destek Programı Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Bilimsel Araştırma ve Proje Destek Programı Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği'mizin temel hedeflerinden birisi de ülkemizdeki kalp damar cerrahlarının eğitimlerine

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Dönem VI Ön Hekimlik Psikiyatri (Seçmeli) Uygulama Dilimi Eğitim Programı Eğitim Başkoordinatörü: Dönem Koordinatörü: Koordinatör Yardımcısı: Doç. Dr. Erkan Melih ŞAHİN Doç. Dr. Erkan Melih ŞAHİN Doç.

Detaylı

ICO un ileri düzey sınavı ile ilgili bilgiler

ICO un ileri düzey sınavı ile ilgili bilgiler ICO un ileri düzey sınavı ile ilgili bilgiler Oftalmolojistler için halen mevcut olan INTERNATIONAL COUNCIL OF OPHTHALMOLOGY (ICO)sınavlarına ek olarak daha geniş kapsamlı ve daha ileri düzeyde bir yeterlik

Detaylı

c) Yabancı Uyruklu Adaylar İçin:

c) Yabancı Uyruklu Adaylar İçin: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 20152016 EğitimÖğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. (09.12.2015

Detaylı

6. TOPLANTI. Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Yeterlilik Kurulu Yürütme Kurulu 6. toplantısı Manisa, 16 17 Aralık 2006

6. TOPLANTI. Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Yeterlilik Kurulu Yürütme Kurulu 6. toplantısı Manisa, 16 17 Aralık 2006 6. TOPLANTI Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Yeterlilik Kurulu Yürütme Kurulu 6. toplantısı Manisa, 16 17 Aralık 2006 Gündem 1 Açılış 2 Gündeme eklenecek maddeler ve gündemin oya sunulması

Detaylı

TÜRK KLİNİK MİKROBİYOLOJİ VE İNFEKSİYON HASTALIKLARI (KLİMİK) DERNEĞİ

TÜRK KLİNİK MİKROBİYOLOJİ VE İNFEKSİYON HASTALIKLARI (KLİMİK) DERNEĞİ 11.YIL TÜRK KLİNİK MİKROBİYOLOJİ VE İNFEKSİYON HASTALIKLARI (KLİMİK) DERNEĞİ İNFEKSİYON HASTALIKLARI VE KLİNİK MİKROBİYOLOJİ EĞİTİM VE YETERLİK KURULU (İHKMEYK) 10.İNFEKSİYON HASTALIKLARI VE KLİNİK MİKROBİYOLOJİ

Detaylı

ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ UZMANLIK EĞİTİMİ PROGRAMLARINI DEĞERLENDİRME ANKETİ

ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ UZMANLIK EĞİTİMİ PROGRAMLARINI DEĞERLENDİRME ANKETİ ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ UZMANLIK EĞİTİMİ PROGRAMLARINI DEĞERLENDİRME ANKETİ* Sayın katılımcı bu anket, bölümümüzdeki araştırma görevlilerinin uzmanlık eğitim programları hakkındaki duygu ve düşüncelerini

Detaylı

EĞİTİM KURUMU ve PROGRAMI DEĞERLENDİRME FORMU (Akreditasyon için başvuracak kurum için Form)

EĞİTİM KURUMU ve PROGRAMI DEĞERLENDİRME FORMU (Akreditasyon için başvuracak kurum için Form) EĞİTİM KURUMU ve PROGRAMI DEĞERLENDİRME FORMU (Akreditasyon için başvuracak kurum için Form) 1. Kurum Adı: 2. Eğitim programınız asistan karnesinde yazılı amaç ve hedeflere uygun mudur? 3. Kurumdan son

Detaylı

İNŞAAT İŞÇİSİ S2 ŞARTNAMESİ

İNŞAAT İŞÇİSİ S2 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname İnşaat İşçisi (Seviye 2) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve belgelendirme

Detaylı

Yönetmelik Maliye Bakanlığından: İç Denetçi Adayları Belirleme, Eğitim ve Sertifika Yönetmeliği İKİNCİ BÖLÜM

Yönetmelik Maliye Bakanlığından: İç Denetçi Adayları Belirleme, Eğitim ve Sertifika Yönetmeliği İKİNCİ BÖLÜM Yönetmelik Maliye Bakanlığından: İç Denetçi Adayları Belirleme, Eğitim ve Sertifika Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, iç denetçi adaylarının belirlenmesini,

Detaylı

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAġ BOYUN CERRAHĠSĠ DERNEĞĠ YETERLĠK KURULU YENĠDEN BELGELENDĠRME YÖNERGESĠ

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAġ BOYUN CERRAHĠSĠ DERNEĞĠ YETERLĠK KURULU YENĠDEN BELGELENDĠRME YÖNERGESĠ Sayfa 1 / 5 BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Yaşam boyu öğrenmeyi ve sürekli mesleki gelişimi teşvik etmek, bilgi ve beceri düzeyini artırıp koruyucu ve tedavi edici

Detaylı

Müzik ve Fotoğraf bölümünü seçen adaylar tek tercih yapabilirler. Yabancı Uyruklu

Müzik ve Fotoğraf bölümünü seçen adaylar tek tercih yapabilirler. Yabancı Uyruklu T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015-2016 Eğitim - Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları Koşul ve Esasları 1. BÖLÜMLER, ÖĞRENCİ SAYILARI VE ÖN KAYIT Fakültenin Resim, Resim (II. Öğretim),

Detaylı

ÖĞRENİM HEDEFLERİ Öğrenciler 4. ve 5. sınıf stajları sonunda;

ÖĞRENİM HEDEFLERİ Öğrenciler 4. ve 5. sınıf stajları sonunda; 4. SINIF ve 5. SINIF VE Staj kurullarında öğrencilerin farklı kliniklerde, uygun sürelerde gerçekleştireceği stajlarda hastaların öyküsünü alma ve sistemik muayenesini yapma, hekimlik uygulamalarını geliştirme,

Detaylı

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ DERNEĞİ KULAK BURUN BOĞAZ OKULLARI YÖNETMELİĞİ

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ DERNEĞİ KULAK BURUN BOĞAZ OKULLARI YÖNETMELİĞİ Sayfa 1 / 7 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kuruluş, İlkeler, Tanımlar ve Kısaltmalar Kuruluş ve İlkeler Madde 1 Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği (TKBBBBCD) Yönetim Kurulu nun 24 Kasım 2012 tarihli

Detaylı

T.C İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU

T.C İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU T.C İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU MALATYA- 2017 T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ

Detaylı

Hekim, Tıp Fakültesinden mezun olarak, diploma sahibi olan kişidir.

Hekim, Tıp Fakültesinden mezun olarak, diploma sahibi olan kişidir. UZMANLIK ÖĞRENCİLERİNİN TIBBİ MÜDAHALE YETKİSİ ve HUKUKİ SORUMLULUKLARI Uz.Dr. Ziya T. GÜNEŞ-Sağlık Hukuku Yüksek Lisans Programı Tıbbi Müdahale; Meslek icrasına yetkili bir sağlık personeli tarafından,

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İÇ HASTALIKLARI A.D. İNTÖRN DOKTOR STAJ KARNESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İÇ HASTALIKLARI A.D. İNTÖRN DOKTOR STAJ KARNESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İÇ LIKLARI A.D. İNTÖRN DOKTOR STAJ KARNESİ İNTÖRN DOKTORUN ADI-SOYADI İNTÖRN DOKTOR İLETİŞİM BİLGİLERİ GSM: e-mail: İÇ LIKLARI STAJI BAŞLAMA TARİHİ İÇ LIKLARI STAJI BİTİŞ

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Öğrenci Kontenjanları, Yatay Geçiş Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Sınav Esasları

Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Öğrenci Kontenjanları, Yatay Geçiş Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Sınav Esasları T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLANI 2016-20117 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Öğrenci Kontenjanları, Yatay Geçiş Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Sınav

Detaylı

5- SAHA EPİDEMİYOLOJİSİ EĞİTİM PROGRAMININ İÇERİĞİNDE NELER

5- SAHA EPİDEMİYOLOJİSİ EĞİTİM PROGRAMININ İÇERİĞİNDE NELER 1- SAHA EPİDEMİYOLOJİSİ EĞİTİM PROGRAMI NEDİR? Saha epidemiyolojisi; toplumun sağlık düzeyini korumak, geliştirmek ve ortaya çıkan tehditleri belirleyip ortadan kaldırmak için güvenilir bilimsel incelemeler

Detaylı

ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER

ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER Yükseköğretim: Ortaöğretime dayalı ve en az dört yarı yılı kapsayan her kademedeki eğitimöğretimin tümüdür. Yükseköğretimde önlisans, lisans ve lisansüstü düzeylerde eğitim

Detaylı

1- TÜRKİYE SAHA EPİDEMİYOLOJİSİ SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMI

1- TÜRKİYE SAHA EPİDEMİYOLOJİSİ SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMI NEDİR? 1- TÜRKİYE SAHA EPİDEMİYOLOJİSİ SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMI Türkiye Saha Epidemiyolojisi Sertifikalı Eğitim Programı; toplumun sağlık düzeyini korumak, geliştirmek ve ortaya çıkan tehditleri belirleyip

Detaylı

T.C. İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU

T.C. İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU T.C. İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU İZMİR - 2018 T.C. İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Detaylı

Prof.Dr.Abdurrahman Oğuzhan. Doç.Dr. Mehmet Güngör KAYA

Prof.Dr.Abdurrahman Oğuzhan. Doç.Dr. Mehmet Güngör KAYA ERCIYES ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ Kardiyoloji Anabilim Dalı I. GENEL BĠLGĠLER Dersin Adı MED 607 KARDİYOLOJİ STAJI Yerel Kredi: Yıl ve Dönemi 011-01 6. SINIF AKTS Kredi:3 Öğretim Üyeleri Prof.Dr.Abdurrahman

Detaylı

Türk Ortopedi ve Travmatoloji Eğitim Konseyi (TOTEK) Kurum Ziyaretleri ve Akreditasyon Programı Esasları. ve Akreditasyon Standartları

Türk Ortopedi ve Travmatoloji Eğitim Konseyi (TOTEK) Kurum Ziyaretleri ve Akreditasyon Programı Esasları. ve Akreditasyon Standartları Türk Ortopedi ve Travmatoloji Eğitim Konseyi (TOTEK) Kurum Ziyaretleri ve Akreditasyon Programı Esasları ve Akreditasyon Standartları Sağlık sisteminde verilen eğitimin niteliği, hizmetin niteliğini belirleyen

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Dönem VI Ön Hekimlik Psikiyatri (Zorunlu) Uygulama Dilimi Eğitim Programı Eğitim Başkoordinatörü: Dönem Koordinatörü: Koordinatör Yardımcısı: Doç. Dr. Erkan Melih ŞAHİN Doç. Dr. Erkan Melih ŞAHİN Doç.

Detaylı

Ders Yılı Dönem-V Beyin ve Sinir Cerrahisi Staj Programı

Ders Yılı Dönem-V Beyin ve Sinir Cerrahisi Staj Programı 2018 2019 Ders Yılı Dönem-V Beyin ve Sinir Cerrahisi Staj Programı DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM 5 BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ STAJI EĞİTİM PROGRAMI Stajın adı Stajın süresi Öğretim yeri Anabilim

Detaylı

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAġ BOYUN CERRAHĠSĠ DERNEĞĠ KULAK BURUN BOĞAZ OKULLARI YÖNETMELĠĞĠ

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAġ BOYUN CERRAHĠSĠ DERNEĞĠ KULAK BURUN BOĞAZ OKULLARI YÖNETMELĠĞĠ Sayfa 1 / 7 BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, KuruluĢ, Ġlkeler, Tanımlar ve Kısaltmalar KuruluĢ ve Ġlkeler Madde 1 Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği (TKBBBBCD) Yönetim Kurulu nun 24 Kasım 2012 tarihli

Detaylı

Ders Yılı Dönem-V Plastik Cerrahi Staj Programı

Ders Yılı Dönem-V Plastik Cerrahi Staj Programı 2018 2019 Ders Yılı Dönem-V Plastik Cerrahi Staj Programı DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM 5 PLASTİK, REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHİ STAJI EĞİTİM PROGRAMI Stajın adı Stajın süresi Öğretim yeri

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ Eğitim - Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları Koşul ve Esasları

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ Eğitim - Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları Koşul ve Esasları T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2016-2017 Eğitim - Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları Koşul ve Esasları 1. BÖLÜMLER, ÖĞRENCİ SAYILARI VE ÖN KAYIT Fakültenin Resim, Resim (II. Öğretim),

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı ve Soyadı: Gözde ORHAN KUBAT Doğum Tarihi: 18.04.1983 Doğum Yeri: Almanya Akademik Unvanı: Uzman Doktor İş Telefonu: (0452) 423 3030 Cep Telefonu: 0536 222 5297

Detaylı

EĞİTİM KURUMLARI ZİYARET PROGRAMI

EĞİTİM KURUMLARI ZİYARET PROGRAMI 1 EĞİTİM KURUMLARI ZİYARET PROGRAMI 1. Eğitim Merkezinin gereken belgeleri hazırlayarak Yeterlik Yürütme Kuruluna (TKDCD-YYK) başvurusu (Her yıl 15 Mart akşamına kadar yapılan başvurular TKDCD-YYK tarafından

Detaylı

GENÇ CERRAHLARA DESTEK

GENÇ CERRAHLARA DESTEK GENÇ CERRAHLARA TÜRK CERRAHİ DERNEĞİ DESTEK Türk Cerrahi Derneği Ödül ve Destek Programı 2007 yılında Türkiye deki genç genel cerrahların bilimsel faaliyetlerini, klinik ve deneysel araştırmalarını desteklemek

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Dönem VI Ön Hekimlik Acil Tıp Hekimliği Uygulama Dilimi (Seçmeli) Eğitim Programı Eğitim Başkoordinatörü: Dönem Koordinatörü: Koordinatör Yardımcısı: Doç. Dr. Erkan Melih ŞAHİN Doç. Dr. Okhan AKDUR Doç.

Detaylı

Revizyon Tarihi : Personel belgelendirme kapsamımızda, ölçme-değerlendirme ve sonuçların değerlendirilmesi faaliyetlerini tanımlamaktır.

Revizyon Tarihi : Personel belgelendirme kapsamımızda, ölçme-değerlendirme ve sonuçların değerlendirilmesi faaliyetlerini tanımlamaktır. 06..26 13.02.27 1.0 AMAÇ: Personel belgelendirme kapsamımızda, ölçme-değerlendirme ve sonuçların değerlendirilmesi faaliyetlerini tanımlamaktır. 2.0 UYGULAMA: lar değerlendirecek soru ve yöntemlerle, teorik

Detaylı

İLMİ HÜVİYET TESPİTİ ve YAPILANDIRILMIŞ KLİNİK SINAV KILAVUZU

İLMİ HÜVİYET TESPİTİ ve YAPILANDIRILMIŞ KLİNİK SINAV KILAVUZU YÜKSEKÖĞRETİM KURULU 2017 YURTDIŞI YÜKSEKÖĞRETİM DİPLOMALARI TANIMA VE DENKLİK YÖNETMELİĞİ UYARINCA SEVİYE VE YETERLİLİK BELİRLEME SİSTEMİ KAPSAMINDA YAPILAN İLMİ HÜVİYET TESPİTİ ve YAPILANDIRILMIŞ KLİNİK

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 20152016 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. 1İSTENİLEN

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Banu BAŞ Ünvanı: Arş. Gör. Öğrenim Durumu: Yüksek Lisans Çalıştığı Kurum: Ankara Yıldırım Beyazıt -Sağlık Bilimleri- Odyoloji Bölümü Derece Bölüm/Program

Detaylı

TÜRK KALP VE DAMAR CERRAHİSİ DERNEĞİ YETERLİK KURULU EĞİTİM KURUMLARI VE PROGRAMI DEĞERLENDİRME KOMİSYONU

TÜRK KALP VE DAMAR CERRAHİSİ DERNEĞİ YETERLİK KURULU EĞİTİM KURUMLARI VE PROGRAMI DEĞERLENDİRME KOMİSYONU 1 FORM-1 TÜRK KALP VE DAMAR CERRAHİSİ DERNEĞİ YETERLİK KURULU EĞİTİM KURUMLARI VE PROGRAMI DEĞERLENDİRME KOMİSYONU EĞİTİM KURUMU (ANABİLİM DALI/KLİNİK) ve PROGRAMI DEĞERLENDİRME FORMU (UEMS ve ACGME Eğitim

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 20142015 EğitimÖğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. 1İSTENİLEN

Detaylı

KULAK, BURUN VE BOĞAZ HASTALIKLARI STAJI

KULAK, BURUN VE BOĞAZ HASTALIKLARI STAJI KULAK, BURUN VE BOĞAZ HASTALIKLARI STAJI STAJIN TANITIMI EĞİTİM DÖNEMİ STAJ SÜRESİ YERLEŞKE EĞİTİM BİRİMLERİ DERSHANE : Dönem V : 10 iş günü : İbni Sina Hastanesi : Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Eğitim Yılı Dönem V Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Stajı Eğitim Programı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Eğitim Yılı Dönem V Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Stajı Eğitim Programı ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017-2018 Eğitim Yılı Dönem V Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Stajı Eğitim Programı GENEL BİLGİLER: Staj Eğitim Sorumlusu Staj süresi AKTS kredisi : Yrd.

Detaylı

ASİSTAN SAYILARINDAKİ AZALMA VE FAKÜLTEMİZ ÜZERİNE ETKİLERİ

ASİSTAN SAYILARINDAKİ AZALMA VE FAKÜLTEMİZ ÜZERİNE ETKİLERİ ASİSTAN SAYILARINDAKİ AZALMA VE FAKÜLTEMİZ ÜZERİNE ETKİLERİ Mart 2014, Kocaeli Bilindiği gibi tıp fakültelerinin en önemli fonksiyonlarından birisi öğrenci eğitiminin yanı sıra ana dal ve yan dal uzmanlık

Detaylı

Uzmanlık Eğitiminde Birlikte Kullanım ve İşbirliğine Sağlık Bakanlığı Eğitim Araştırma Hastanesi Eğitim Görevlisi Bakışı

Uzmanlık Eğitiminde Birlikte Kullanım ve İşbirliğine Sağlık Bakanlığı Eğitim Araştırma Hastanesi Eğitim Görevlisi Bakışı Uzmanlık Eğitiminde Birlikte Kullanım ve İşbirliğine Sağlık Bakanlığı Eğitim Araştırma Hastanesi Eğitim Görevlisi Bakışı Prof.Dr.Fulya Çakalağaoğlu İzmir Atatürk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Patoloji

Detaylı

Eğiticilerin Eğitimi Projesi

Eğiticilerin Eğitimi Projesi Eğiticilerin Eğitimi Projesi (Eğitim İçi Ölçme Değerlendirme Modelinin Yaygınlaştırılması) Hazırlık-Gelişim ve Uygulama süreci Melek Demir KLİMUD-TTMYK- Yürütme Kurulu 4. Ulusal Klinik Mikrobiyoloji Kongresi

Detaylı

2.3. YERİNİ ALACAK KİŞİ: Gö üs Cerrahisi uzmanı tarafından görevlendirilen bir ba ka 1.yıl asistanı

2.3. YERİNİ ALACAK KİŞİ: Gö üs Cerrahisi uzmanı tarafından görevlendirilen bir ba ka 1.yıl asistanı 1. GÖREV ÜNVANI: Gö üs Cerrahisi 1.Yıl Asistanı 2. ÇALIŞTIĞI BÖLÜM: Gö üs Cerrahisi Anabilim Dalı 2.1. BAĞLI OLDUĞU KİŞİ: Gö üs Cerrahisi Uzmanı 2.2. KENDİSİNE BAĞLI KADROLAR: 2.3. YERİNİ ALACAK KİŞİ:

Detaylı

Ders Yılı Dönem-V Anesteziyoloji ve Reanimasyon Staj Programı

Ders Yılı Dönem-V Anesteziyoloji ve Reanimasyon Staj Programı 2018 2019 Ders Yılı Dönem-V Anesteziyoloji ve Reanimasyon Staj Programı DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM 5 ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON STAJI EĞİTİM PROGRAMI Stajın adı Stajın süresi Öğretim yeri

Detaylı

UÜ-SK KALP VE DAMAR CERRAHİSİ ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI

UÜ-SK KALP VE DAMAR CERRAHİSİ ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI Rev. No : 03 Rev.Tarihi : 28 Şubat 2012 1 / 6 1. HİZMET : Kalp ve Damar Cerrahisi AD, her yaş grubundaki ayaktan ve yatan hastalara tanı ve tedavi hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmet haftada 7 gün ve 24

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM YILI DÖNEM IV PLASTİK, REKONSTRÜKTİF ve ESTETİK CERRAHİ STAJ EĞİTİM PROGRAMI

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM YILI DÖNEM IV PLASTİK, REKONSTRÜKTİF ve ESTETİK CERRAHİ STAJ EĞİTİM PROGRAMI 2017-2018 EĞİTİM YILI DÖNEM IV PLASTİK, REKONSTRÜKTİF ve ESTETİK CERRAHİ STAJ EĞİTİM PROGRAMI Eğitim Baş koordinatörü: Dönem Koordinatörü: Koordinatör Yardımcısı: Doç. Dr. Erkan Melih ŞAHİN Yrd. Doç. Dr.

Detaylı

2010-2011 AKADEMİK YILI I. YARIYILI İÇİN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU BİLGİLERİ. 1) BAŞVURU TARİHİ : 10 Mayıs 9 Haziran 2010

2010-2011 AKADEMİK YILI I. YARIYILI İÇİN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU BİLGİLERİ. 1) BAŞVURU TARİHİ : 10 Mayıs 9 Haziran 2010 2010-2011 AKADEMİK YILI I. YARIYILI İÇİN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU BİLGİLERİ 1) BAŞVURU TARİHİ : 10 Mayıs 9 Haziran 2010 2) SINAV TARİHLERİ a) Bilim Sınavı : 15-25 Haziran 2010* b) İngilizce Yeterlik

Detaylı

TÜRK OFTALMOLOJİ DERNEĞİ- TÜRK OFTALMOLOJİ YETERLİK KURULU GENEL SINAV KILAVUZU (Adaylar için hazırlanmıştır)

TÜRK OFTALMOLOJİ DERNEĞİ- TÜRK OFTALMOLOJİ YETERLİK KURULU GENEL SINAV KILAVUZU (Adaylar için hazırlanmıştır) TÜRK OFTALMOLOJİ DERNEĞİ- TÜRK OFTALMOLOJİ YETERLİK KURULU GENEL SINAV KILAVUZU (Adaylar için hazırlanmıştır) TÜRK OFTALMOLOJİ YETERLİK KURULU (TOYK) Türk Oftalmoloji Yeterlik Kurulu (TOYK), Türk Oftalmoloji

Detaylı

5- SAHA EPİDEMİYOLOJİSİ EĞİTİM PROGRAMININ İÇERİĞİNDE NELER

5- SAHA EPİDEMİYOLOJİSİ EĞİTİM PROGRAMININ İÇERİĞİNDE NELER 1- SAHA EPİDEMİYOLOJİSİ EĞİTİM PROGRAMI NEDİR? Saha epidemiyolojisi; toplumun sağlık düzeyini korumak, geliştirmek ve ortaya çıkan tehditleri belirleyip ortadan kaldırmak için güvenilir bilimsel incelemeler

Detaylı

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE TÜRK Sayfa 1 / 5 Tanım Madde 1- Bu yönerge, Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği nin ulusal kongre eğitsel kurslarını tanımlar. Amaç Madde 2- Ulusal Kongre Eğitsel Kurslarıyla Kulak Burun

Detaylı

EPE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 23 AĞUSTOS,2017

EPE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 23 AĞUSTOS,2017 EPE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 23 AĞUSTOS,2017 1.AŞAMA 6 Eylül,2017,Çarşamba 1.aşama sınavıından %65 ve üzeri alan öğrencilerimiz öğleden sonraki 2.aşama sınavına katılmaya hak kazanacaklardır 2.AŞAMA 6

Detaylı

ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE EĞİTİCİ OLMAK Prof. Dr. Fatma Ulutan

ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE EĞİTİCİ OLMAK Prof. Dr. Fatma Ulutan ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE EĞİTİCİ OLMAK Prof. Dr. Fatma Ulutan Sunum planı 1. Ülkemizde İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık eğitimi çalışmalarının özeti 2. Günümüzde uzmanlık eğitimini

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Öğrenci Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Sınav Esasları. Lisansüstü Programlar ve Kontenjanları

Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Öğrenci Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Sınav Esasları. Lisansüstü Programlar ve Kontenjanları T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLANI 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Öğrenci Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Sınav Esasları Güzel Sanatlar

Detaylı

SIK SORULAN SORULAR. A) NEBOSH Hakkında

SIK SORULAN SORULAR. A) NEBOSH Hakkında SIK SORULAN SORULAR A) NEBOSH Hakkında 1. NEBOSH Nedir? National Examination Board Occupational Safety and Health kelimeleirinin kısaltmasıyla tanımlanan NEBOSH, İngiltere nin Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği

Detaylı

İç hastalıkları eğitiminde sorunlar ve son TUKMOS önerileri

İç hastalıkları eğitiminde sorunlar ve son TUKMOS önerileri İç hastalıkları eğitiminde sorunlar ve son TUKMOS önerileri Asistan eğitimindeki sorunlar Hayriye Esra Ataoğlu SBÜ. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi SUAM İç Hastalıkları : İç hastalıkları tıp fakültesi

Detaylı

2016- TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (TUS) SONBAHAR BAŞVURU KILAVUZU - YABANCI UYRUKLU KONTENJANI

2016- TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (TUS) SONBAHAR BAŞVURU KILAVUZU - YABANCI UYRUKLU KONTENJANI 2016- TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (TUS) SONBAHAR BAŞVURU KILAVUZU - YABANCI UYRUKLU KONTENJANI Azerbaycanlı Hekimler Derneği tarafından hazırlanmıştır. Tablo Açıklamaları Tablolar 7 sütun hâlinde

Detaylı

İşyeri Hekimliği Temel Eğitim Programı (Toplam: 220 saat) Yüz yüze eğitim (90 Saat) Eşzamansız (%90)

İşyeri Hekimliği Temel Eğitim Programı (Toplam: 220 saat) Yüz yüze eğitim (90 Saat) Eşzamansız (%90) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TEMEL EĞİTİM PROGRAMI Programın amacı, işyeri hekimi olmak isteyen hekimlere; mesleki becerilerini işyerlerinde uygulayabilmeleri için gerekli iş sağlığı ve güvenliği bilgisini kazandırmaktır.

Detaylı

Türk Cerrahi Derneği GENEL CERRAHİ ALANI İLE İLİŞKİLİ DERNEKLER TANITIM FORMU

Türk Cerrahi Derneği GENEL CERRAHİ ALANI İLE İLİŞKİLİ DERNEKLER TANITIM FORMU Türk Cerrahi Derneği GENEL CERRAHİ ALANI İLE İLİŞKİLİ DERNEKLER TANITIM FORMU ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Lütfen aşağıdaki

Detaylı

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem IV Staj Programları Güncel Durum, Planlar ve Öneriler. Çalıştay, 9 Mayıs 2013

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem IV Staj Programları Güncel Durum, Planlar ve Öneriler. Çalıştay, 9 Mayıs 2013 Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem IV Staj Programları Güncel Durum, Planlar ve Öneriler Çalıştay, 9 Mayıs 2013 IV. Dönem Staj Programı l Toplam süre 40 hafta - Güz dönemi 20 hafta - Bahar dönemi

Detaylı

EĞİTİM KURUMLARI İÇİN DENKLİK BAŞVURUSU

EĞİTİM KURUMLARI İÇİN DENKLİK BAŞVURUSU EĞİTİM KURUMLARI İÇİN DENKLİK BAŞVURUSU EĞİTİM KURUMLARI İÇİN DENKLİK BAŞVURUSU Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARD) Denklik ve Ziyaret Kurulu; Anesteziyoloji ve Reanimasyon alanında eğitim

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Öğrenci Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Sınav Esasları. Lisansüstü Programlar ve Kontenjanları

Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Öğrenci Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Sınav Esasları. Lisansüstü Programlar ve Kontenjanları T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLANI 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Öğrenci Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Sınav Esasları Güzel Sanatlar

Detaylı

TIPTA UZMANLIK KURULU. 23/06/2010 tarih ve 82 sayılı Karar Sayfa 1 / 20

TIPTA UZMANLIK KURULU. 23/06/2010 tarih ve 82 sayılı Karar Sayfa 1 / 20 3/06/00 tarih ve 8 sayılı Karar Sayfa / 0 a Gönderen Alanı Yılı Acil Tıp Anesteziyoloji ve Reanimasyon Genel Cerrahi Göğüs Hastalıkları İç Hastalıkları Kardiyoloji 3 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları 3 Kadın

Detaylı

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe ve İngilizce Tıp Programları

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe ve İngilizce Tıp Programları T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe ve İngilizce Tıp Programları 4. ve 5. Sınıf Stajları Öğrenci Değerlendirme Anket Analizi 2014-2015 Bahar Yarıyılı Anket Analizi 2014-2015 Bahar

Detaylı

Mesleki Yeterlik ve Mesleki Eğitim Uygulamaları. Metin KARAMAN Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı

Mesleki Yeterlik ve Mesleki Eğitim Uygulamaları. Metin KARAMAN Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Mesleki Yeterlik ve Mesleki Eğitim Uygulamaları Metin KARAMAN Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Gelişmiş toplumların en önemli göstergelerinden biri de nitelikli insan kaynağıdır. Nitelikli insan

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : KULAK-BURUN-BOĞAZ HAST.-1 Ders No : 0130040041 Teorik : 4 Pratik : 0 Kredi : 4 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

UNIVERSAL BELGELENDİRME MESLEKİ YETERLİLİK VE PERİYODİK MUAYENE HİZMETLERİ SAN.VE TİC.A.Ş.

UNIVERSAL BELGELENDİRME MESLEKİ YETERLİLİK VE PERİYODİK MUAYENE HİZMETLERİ SAN.VE TİC.A.Ş. Programının Adı Programının Amacı Elektrik Pano Montajcisi Programı Bu ulusal yeterliliğin amacı; çalışanların ve adayların Elektrik Pano Montajcısı (Seviye 3-4-5) mesleğinde başarılı olmak için gereken

Detaylı