Planlarda Kullanılan Renkler ve Emsal (KAKS)-TAKS Kavramları. Tarih: Şehir Planlamasına Giriş Dersi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Planlarda Kullanılan Renkler ve Emsal (KAKS)-TAKS Kavramları. Tarih: 12.12.12 Şehir Planlamasına Giriş Dersi"

Transkript

1 Planlarda Kullanılan Renkler ve Emsal (KAKS)-TAKS Kavramları Tarih: Şehir Planlamasına Giriş Dersi

2 Plan süreci Mevcut durumun ortaya koyulması Eldeki veriler ışığında çalışma alanının sorun ve potansiyellerinin belirlenmesi Amaç, hedef ve politikaların oluşturulması ve projeksiyon yılı için gerekli hesapların yapılması Plan kararlarının netleştirilmesi Kararların mekansallaştırılarak, rapor ve plan notlarıyla birlikte planın elde edilmesi

3 bu süreçte; Plan yapımına ait esaslara dair yönetmelik Planlı alanlar Tip İmar Yönetmeliği Plansız alanlar Tip İmar Yönetmeliği Belediyelerin kendilerine ait imar yönetmelikleri (izmir büyükşehir belediyesi tip imar yönetmeliği)

4 Plan yapımına ait esaslara dair yönetmelik

5 Plan yapımına ait esaslara dair yönetmelik

6 Plan yapımına ait esaslara dair yönetmelik

7 Plan yapımına ait esaslara dair yönetmelik

8 UİP Ölçeğinde (Planlı alanlar tip imar yönetmeliği) Parsel cephesi: Parselin üzerinde bulunduğu yoldaki cephesidir. Köşe başına rastlayan parsellerde geniş yol üzerindeki kenar, parsel cephesidir. İki yolun genişliklerinin eşit olması halinde dar kenar, parsel cephesidir. Parsel derinliği: Parsel ön cephe hattına arka cephe hattı köşe noktalarından indirilen dik hatların uzunluklarının ortalamasıdır.

9 Planlı alanlar tip imar yönetmeliği

10 Planlı alanlar tip imar yönetmeliği

11 Yol genişlikleri&kat adedi (Planlı alanlar tip imar yönetmeliği) İmar planlarında kat adetleri veya bina yükseklikleri belirtilmemiş yerlerde bina yükseklikleri ve bunlara tekabül eden kat adetleri aşağıda gösterilen miktarları aşmamak üzere tesbit olunur. İmar planına göre genişliği: (7.00) m.'ye kadar olan yollarda: Bina yüksekliği (6.50) m.'den, kat adedi bodrum hariç 2'den fazla, (7.00) m. ve daha geniş yollarda: Bina yüksekliği (9.50) m.'den, kat adedi bodrum hariç 3'den fazla, (9.50) m. ve daha geniş yollarda: Bina yüksekliği (12.50 m.'den, kat adedi bodrum hariç 4'den fazla, (12.00) m. ve daha geniş yollarda: Bina yüksekliği (15.50) m.'den kat adedi bodrum hariç 5'den fazla, (14.50) m. ve daha geniş yollarda: Bina yüksekliği (18.50) m.'den, kat adedi bodrum hariç 6'dan fazla, (17.00) m. ve daha geniş yollarda: Bina yüksekliği (21.50) m. den, kat adedi bodrum hariç 7'den fazla, (19.50) m. ve daha geniş yollarda: Bina yüksekliği (24.50) m.'den, kat adedi bodrum hariç 8'den fazla, olamaz.

12 Plan kararları; Renkler ve Taramalarla Planda yerini bulmuştur.

13

14

15

16

17

18

19

20

21 nedir emsal/taks/kaks ve nasıl hesaplanır 3030 sayılı kanun kapsamı dışında kalan belediyeler TİP İMAR YÖNETMELİĞİ ( Bayındırlık ve İskan Bakanlığı) tarihinde; Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği olarak değiştirilmiştir.-imar planı bulunan alanlarda uygulanır.

22 Planlı alanlar tip imar yönetmeliğine göre tanımlar Taban alanı: yapının parsele oturacak bölümünün yatay izdüşümünde kaplayacağı alandır. parsel Bahçede yapılan eklenti ve müştemilat; taban alanı içinde sayılır. b= müştemilat a=ana yapı Taban alanı=a+b a b

23 Planlı alanlar tip imar yönetmeliğine göre tanımlar Taban alanı kat sayısı (T.A.K.S): Yapı Taban alanı/imar Parseli (a+b)/parsel alanı parsel a b Yapı İnşaat Alanı: Işıklıklar hariç, bodrum kat, asma kat, çatı arasında yer alan mekanlar ve ortak alanlar dahil yapının inşa edilen tüm katlarının toplam alanıdır.

24 Planlı alanlar tip imar yönetmeliğine göre tanımlar Kat Alanı Kat Sayısı (K.A.K.S=EMSAL): Yapının bütün katlardaki alanları toplamı/parsel alanı Katlar alanı, bodrum kat, asma kat, çekme ve çatı katı ve kapalı çıkmalar dahil, kullanılabilen bütün katların ışıklıklar çıktıktan sonraki alanları toplamıdır. Açık çıkmalar, iç yüksekliği 1.80 m yi aşmayan ve yalnızca tesisatın geçirildiği, tesisat galerileri ve katları, ticari amacı olmayan ve yapının kendi ihtiyacı için otopark olarak kullanılan bölüm ve katlar, yangın merdivenleri, asansörler, kalorifer dairesi, kömürlük, sığınak, su deposu ve hidrofor bu alana katılmazlar. Kullanılabilen katlar deyiminden; konut, işyeri, eğlenme ve dinlenme yerleri gibi oturmaya, çalışmaya, eğlenmeye ve dinlenmeye ayrılmak üzere yapılan bölümler ile bunlara hizmet veren depo ve benzeri alanlar anlaşılır. KAKS= EMSAL=[(a*a nın kat adedi)+(b*b nin kat adedi)]/parsel alanı b parsel a

25 İzmir büyükşehir belediyesi tip imar yönetmeliği Brüt İnşaat Alanı (Toplam İnşaat Alanı): Bodrum kat ve çatı arasındaki bölümler dahil olmak üzere yapının inşa edilen tüm katlarının toplamıdır. Işıklıklar, hava bacaları, saçaklar ve iç bahçeler hariç, bütün ortak alanlar ve açık ve kapalı çıkmalar bu alana dahildir.

26 İzmir büyükşehir belediyesi tip imar Kazanılmış toplam inşaat alanı: yönetmeliği İmar planlarında yapı emsali verilmeyen ve kazanılmış toplam inşaat alanına göre uygulama yapılması öngörülen yerlerde; kazanılmış alan, imar durumuna göre yapılması uygun görülen bina veya binaların; bodrum katları ile çatı arası kullanımları hariç olmak üzere, taban alanına katların alanları (çıkmalar dahil edilerek) eklenerek hesaplanır. Yeni yapılacak yapının inşaat alanı hesaplanırken ise, bodrum katta yapılan sığınak ve otopark hariç olmak üzere, Brüt İnşaat Alanı (Toplam İnşaat Alanı) tanımı esas alınır.

27 Planlı alanlar tip imar yönetmeliği Yapı yaklaşma sınırı: Planda ve yönetmelikte belirtilmiş olan yapının komşu parsellere en fazla yaklaşabileceği sınır Yüksek katlı bina: 10 kat ve daha yüksek katlı binadır.

28 Planlı alanlar tip imar yönetmeliği Blok veya ayrık yapı nizamına tabi olan ve imar planı ile ölçü ve emsal verilmemiş yerlerde taban alanı kat sayısı % 40'ı hiç bir şekilde geçemez. Ayrık yapı nizamına tabi olan yerlerde yapılacak yapıların max. bina cephesi (30.00) m. dir. İkili veya üçlü blok yapılması gereken yerlerde, daha uygun çözüm yolları bulmak maksadı ile bir kaç dar parseli birlikte değerlendirerek o yer için tespit edilen yapı karakterine uyacak bir düzenden uzaklaşmamak üzere bina cepheleri toplamı (30.00) m. olan ikili veya üçlü bloklar teşkil etmeye belediye yetkilidir. Blok yapı nizamına tabi olan yerlerde ise azami blok boyu (50.00) m. dir.

29 değerlendirme Emsal daha çok site düzeninde yapılaşmalarda kullanılmaktadır. Emsal verilen yapı adalarında hmax un ifade edilmediği durumlarda kat yüksekliği serbesttir. Emsalle çözülen adalarda çekme mesafeleri belirlenir ve yapılaşmanın bu alan içerisinde gerçekleşmesi şarttır. Meskun alanlarda; emsal ya da hmax verilmeksizin, sadece çekme mesafelerinin belirlendiği, emsalin planda değil; plan notlarında/raporunda verildiği durumlarla karşılaşılabilir.

30 değerlendirme TAKS/KAKS daha çok parselasyon düzeninde kullanılmaktadır. TAKS/KAKS ve Blok Yapılaşma Kararının aynı anda kullanıldığı adalarda problemlerle karşılaşılabilmektedir. Y koşullu adalarda inşaat hakları kadastral parsel üzerinden hesaplanırken; Y koşulu danıştay kararıyla yürürlükten kaldırılmıştır. Hmax, emsal ve çekme mesafeleri; plan üzerinde detaylı olarak gösterilmediği zaman, uygulayıcıya göre farklı çözümler oluşmasına neden olmaktadır. Emsal verilen adalarda çekme mesafeleri ve yükseklik ilgili yönetmeliklere bağlı olarak belirlenmelidir. Hedeflenenden fazla kat adedi çıkması, yapının yüksek yapılar kategorisine girmesine dolayısıyla çekme mesafelerinin yeniden belirlenmesinin gerekmesine neden olabilmektedir.

31 değerlendirme HMAX= Kat adedi olarak / Kat Yüksekliği olarak/her ikisi birden EMAX= 0.05/%5 olarak Maksimum Toplam İnşaat Alanı ayrıca verilebilmektedir. Kullanım türlerine göre; konutsa şu, turizmse bu emsal şeklinde ayrım yapılabilmektedir. Plan notlarında; minimum parsel büyüklüğü belirtilebilir. Alt ölçekli planlardaki kararlar üst ölçek planların öngördüğü sınırlar dahilindedir. İlişkili olunan değişkenler; kat adedi, yoğunluk, yapı adası büyüklüğü, çekme mesafeleri, toplam inşaat alanı, yapı taban alanı ya da yapı düzensiz bir mimariye sahipse her bir kat alanıdır.

32 Planlarda emsal-taks-kaks

33 örnek sorular TAKS=0.30 KAKS=0.90 Yapı kaç katlıdır? Yapı taban alanı/parsel alanı=0.30 Kat alanı toplamı/parsel alanı=0.90 Parsel alanı=yapı taban alanı/0.30 Parsel alanı=kat alanı toplamı/0.90 Yapı taban alanı/0.30=kat alanı toplamı/0.90 Kat alanı toplamı/taban alanı=0.90/0.30=3

34 örnek sorular Taban alanı 0.30 olan bir yapı parsele nasıl oturur?

35 E=1.20 Hmax=19.00 Yapı adası=parsel= m2 Toplam İnşaat alanı=? E=Kat alanları Toplamı/Parsel Alanı 1.20=Kat alanları Toplamı/10.000m2 Kat alanları toplamı=12000 m2 hmax=19m=6 katlı bir yapı örnek sorular 12000/6=2000 m2 taban alanlı bir yapı çekme mesafeleriyle belirlenen alan içerisine yerleşecek.

36 Yoğunluğu 200 kişi/ha olan bir yapı adasının büyüklüğü m2 dir. Bu yapı adasının emsali yaklaşık kaç olabilir? Hektarda yani m2 de 200 kişi yaşadığına göre; m2 de kaç kişi yaşamalıdır=400 kişi. Ortalama hane halkı büyüklüğü=4 olsa ve ortalama daire büyüklüğü 100 m2 olsa; her katta 2 daireden 200 m2 de 8 kişi yaşadığına göre; 400 kişinin yaşaması için 400/8=50 katlı bir yapı= 50*200= m2. E=KAT ALANLARI TOPLAMI/YAPI ADASI ALANI=10.000/20.000=0,5 tir. örnek sorular

37 Yapı adası=5000 m2 Hmax=13 olan Taban alanı 2000 m2 lik yapının oturacağı alanın Emsal değeri kaçtır? Yapı 4 katlıdır. Taban alanı=2000 den 2000*4=8000 m2 inşaat alanına sahiptir. 8000/5000=1.6 Emsale sahiptir. örnek sorular

İ L A N. 10.10.2014 Tarih ve 416 Sayılı Belediye Meclis Kararı ile Karaman 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planlarına ait Plan Notları;

İ L A N. 10.10.2014 Tarih ve 416 Sayılı Belediye Meclis Kararı ile Karaman 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planlarına ait Plan Notları; İ L A N 10.10.2014 Tarih ve 416 Sayılı Belediye Meclis Kararı ile Karaman 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planlarına ait Plan Notları; II. Yapılaşma Hükümlerinin 11.5 maddesinin ikinci bendine

Detaylı

Belediye ve mücavir alan sınırları içindeki ve dışındaki imar planı bulunan alanlarda uygulanır

Belediye ve mücavir alan sınırları içindeki ve dışındaki imar planı bulunan alanlarda uygulanır TİP İMAR YÖNETMELİĞİ Belediye ve mücavir alan sınırları içindeki ve dışındaki imar planı bulunan alanlarda uygulanır İmar planlarında yönetmelikte yer alan tanımlara ve ruhsatla ilgili hükümler aykırı

Detaylı

KADIKÖY MERKEZ E-5 (D100) OTOYOLU ARA BÖLGESİ UYGULAMA İMAR PLANI VE PLAN NOTLARI - 11.05.2006

KADIKÖY MERKEZ E-5 (D100) OTOYOLU ARA BÖLGESİ UYGULAMA İMAR PLANI VE PLAN NOTLARI - 11.05.2006 KADIKÖY MERKEZ E-5 (D100) OTOYOLU ARA BÖLGESİ UYGULAMA İMAR PLANI VE PLAN NOTLARI - 11.05.2006 MİKROBÖLGELEME PROJESİNE GÖRE UYGULAMA YAPILACAĞINA DAİR PLAN NOTU TADİLATI - 21.06.2011 GENEL HÜKÜMLER 23

Detaylı

İmar planı ve yönetmeliklere aykırı yapı yapılamaz

İmar planı ve yönetmeliklere aykırı yapı yapılamaz İmar planı ve yönetmeliklere aykırı yapı yapılamaz Belediyelere bırakılmış olan takdir yetkileri ve sorumlulukları belediye başkanlığına aittir. Yönetmelik hükümlerine aykırı olmayan hükümleri uygulanır.

Detaylı

PLAN NOTLARI

PLAN NOTLARI PLAN NOTLARI 1. YAPI ADASI İÇERİSİNDE, BİNA DERİNLİĞİNİN 10 M.'DEN AZ ÇIKMASI DURUMUNDA MEVCUT DOKU DİKKATE ALINARAK ARKA BAHÇE MESAFESİ 2 M. YE KADAR UYGULANABİLİR. 2. GENİŞLİĞİ 26 M. DEN AZ OLAN BİTİŞİK

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA tarihinde saat 13.00 de Emirbeyazit Mahallesi Uğur Mumcu Bulvarı Muğla Büyükşehir Belediyesi 2 No.lu Hizmet Binasında toplanan Komisyonumuzca; İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I Karar No : 148 KONUSU: 1. İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporlarının görüşülmesi. ç) 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi

Detaylı

Kaman Meslek Yüksekokulu Harita ve Kadastro Programı Öğr. Gör. Emre İNCE

Kaman Meslek Yüksekokulu Harita ve Kadastro Programı Öğr. Gör. Emre İNCE Kaman Meslek Yüksekokulu Harita ve Kadastro Programı Öğr. Gör. Emre İNCE İmar Terimleri Parsel Cephesi: Parselin üzerinde bulunduğu yoldaki cephesini ifade eder. Parselin üzerinde bulunduğu yoldaki cephesidir.

Detaylı

MİSİNLİ PLAN NOTLARI

MİSİNLİ PLAN NOTLARI MİSİNLİ PLAN NOTLARI A UYGULAMA HÜKÜMLERİ A.01- Uygulama net parsel üzerinden yapılacaktır. Uygulama imar planlarında yapılara kot binanın oturacağı tabii zemin ortalaması esas alınarak verilecektir. A.02-

Detaylı

METRO KUZEYİ UYGULAMA İMAR PLANI HÜKÜMLERİ

METRO KUZEYİ UYGULAMA İMAR PLANI HÜKÜMLERİ METRO KUZEYİ UYGULAMA İMAR PLANI HÜKÜMLERİ A- GENEL HÜKÜMLER A1- Yapılacak her türlü binada Afet Bölgelerinde Yapılacak yapılar Hakkındaki yönetmelik hükümlerine uyulacaktır. A2- Bağımsız çekme katı ve

Detaylı

SİLİVRİ MERKEZ 1/1000 ÖLÇEKLİ PLAN NOTLARI

SİLİVRİ MERKEZ 1/1000 ÖLÇEKLİ PLAN NOTLARI SİLİVRİ MERKEZ 1/1000 ÖLÇEKLİ PLAN NOTLARI TANIMLAR VE KOŞULLAR *AZAMİ BİNA SAHASI: PARSEL İÇERİSİNDE PLAN VE YÖNETMELİK HÜKÜMLERİNE GÖRE BİNANIN TESVİYE EDİLMİŞ ZEMİNDE İŞGAL EDEBİLECEĞİ EN BÜYÜK SAHADIR.

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 3.TOPLANTI YILI ŞUBAT AYI TOPLANTILARININ 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 3.TOPLANTI YILI ŞUBAT AYI TOPLANTILARININ 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: 19.04.2013 onanlı 1/1000 Ölçekli Kartal Güneyi Revizyon Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliğine İlişkin Teklif. TEKLİF: Plan ve Proje Müdürlüğü'nün 27.01.2016 tarih, 2016/2559 sayılı teklifi.

Detaylı

KONUTLARDA NET FAYDALI ALAN HESABI VE KDV ORANLARI

KONUTLARDA NET FAYDALI ALAN HESABI VE KDV ORANLARI Tarih: 15.10.2015 Sayı : 2015/194 KONUTLARDA NET FAYDALI ALAN HESABI VE KDV ORANLARI 3065 sayılı KDV kanunun 28. maddesi 6322 Sayılı Kanun un 22. maddesiyle kısmen değiştirilmiştir. Bu değişiklikle Bakanlar

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ, KARESİ İLÇESİ, KUVAYİ MİLLİYE MAHALLESİ I19-C-08-D-3-A / I19-C-08-D-4-B PAFTALAR 6163 ADA / 6 VE 7 PARSELLERE AİT 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU ŞUBAT

Detaylı

T.C. ÖDEMĠġ BELEDĠYESĠ PLANLI ALANLAR TĠP ĠMAR YÖNETMELĠĞĠNE ĠLAVE ĠMAR YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

T.C. ÖDEMĠġ BELEDĠYESĠ PLANLI ALANLAR TĠP ĠMAR YÖNETMELĠĞĠNE ĠLAVE ĠMAR YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak T.C. ÖDEMĠġ BELEDĠYESĠ PLANLI ALANLAR TĠP ĠMAR YÖNETMELĠĞĠNE ĠLAVE ĠMAR YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1- (1) Bu yönetmelik, yapıların sıhhi ve fenni gereklere uygun olarak

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ, KARESİ İLÇESİ, KUVAYİ MİLLİYE MAHALLESİ I19-C-08-D-3-A PAFTA 5786 ADA / 1-2-3-4-5-6-7-8 PARSELLERE AİT 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU AĞUSTOS 2018 T.C.

Detaylı

İLAN DURUMUNDA BİRLEŞMEDEN ÖNCEKİ PARSELLERE AİT EMSAL ORANINA BU ALANLARIN

İLAN DURUMUNDA BİRLEŞMEDEN ÖNCEKİ PARSELLERE AİT EMSAL ORANINA BU ALANLARIN İLAN 04/01/2017 Tarih ve 28 Sayılı Belediye Meclis Kararı ile, Karaman 1/1000 Ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planı Plan Notlarının tamamını kapsayacak şekilde aşağıda belirtildiği gibi değişiklik

Detaylı

NİLÜFER BELEDİYESİ ÜRÜNLÜ MAHALLESİ KENTSEL VE ARKEOLOJİK SİT ALANLARI 1/1000 ÖLÇEKLİ KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI

NİLÜFER BELEDİYESİ ÜRÜNLÜ MAHALLESİ KENTSEL VE ARKEOLOJİK SİT ALANLARI 1/1000 ÖLÇEKLİ KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI NİLÜFER BELEDİYESİ ÜRÜNLÜ MAHALLESİ KENTSEL VE ARKEOLOJİK SİT ALANLARI 1/1000 ÖLÇEKLİ KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI VE YAKIN ÇEVRESİ 1/1000 ÖLÇEKLİ İMAR PLANI PLAN NOTLARI OCAK 2013 A. KENTSEL VE ARKEOLOJİK

Detaylı

ODUNPAZARI BELEDİYESİ UYGULAMA İMAR PLANI PLAN NOTLARI REVİZYONU 1) a) Özel kanunlara tabi alanlarda yer alan ve alacak tüm yapılaşma ve uygulamalarda ilgili tüm mevzuat, özel kanun hükümleri ve görüşleri

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No : 22 M.Atilla ÖZKAYA, Hilmi BAYER, Sibel UYAR, Ertan SAYAR, Aysel NART, KARAR 22 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 7. Maddesinin birinci fıkrasında Büyükşehir Belediyesinin görev ve yetkileri

Detaylı

ORTAKÖY 1.ETAP KONUT ALANLARI

ORTAKÖY 1.ETAP KONUT ALANLARI ORTAKÖY 1.ETAP KONUT ALANLARI GELİŞME KONUT ALANLARI Taban alanı kat sayısı(taks):0.15 Kat alanları kat sayısı(kaks):0.30 Yapı nizamı:ayrık nizam Kat adedi:2kat-hmax:6.50m Ön bahçe mesafesi:5m Yan bahçe

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ, KARESİ İLÇESİ, KUVAYİ MİLLİYE MAHALLESİ I19-C-08-D-4-A PAFTA 6202 ADA VE 5-6-7 PARSELLER İLE 6203 ADA 6-7-8-9 PARSELLERE AİT 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA

Detaylı

MARMARACIK 1. ETAP UYGULAMA İMAR PLANI REVİZYONUNDA YAPILAN UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU

MARMARACIK 1. ETAP UYGULAMA İMAR PLANI REVİZYONUNDA YAPILAN UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU MARMARACIK 1. ETAP UYGULAMA İMAR PLANI REVİZYONUNDA YAPILAN UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU 1.PLANLAMA ALANININ YERİ : Planlama alanı; Tekirdağ ili, Ergene ilçesi, Marmaracık

Detaylı

1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı. Tarih:10.03.2008 Yer:PLN 302 Şehir Planlama Stüdyosu Saat: 13.15

1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı. Tarih:10.03.2008 Yer:PLN 302 Şehir Planlama Stüdyosu Saat: 13.15 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Tarih:10.03.2008 Yer:PLN 302 Şehir Planlama Stüdyosu Saat: 13.15 Tanım Onaylı halihazır haritalar üzerine Kadastral durumu işlenmiş olan Nazım İmar Planına uygun olarak

Detaylı

MARMARACIK MAHALLESİ 469 ADA 8 PARSEL İLE 9 PARSELE AİT UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU

MARMARACIK MAHALLESİ 469 ADA 8 PARSEL İLE 9 PARSELE AİT UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU MARMARACIK MAHALLESİ 469 ADA 8 PARSEL İLE 9 PARSELE AİT UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU PLANLAMA ALANI : Planlama alanı; Tekirdağ ili, Ergene ilçesi, Marmaracık Mahallesi,

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU PLAN AÇIKLAMA RAPORU PLANLAMA ALANININ YERİ: Planlama alanı Tekirdağ İli, Ergene İlçesi, Yeşiltepe Mahallesi, F19C06A3B pafta, 880 ada, 99 ve 105 numaralı parsellerdir. Alanın doğusunda, Çorlu Deri OSB

Detaylı

YENİ İNEGÖL REVİZYON-İLAVE UYGULAMA İMAR PLANI; AKHİSAR MAHALLESİ, 1947 (E:663) ADA, NOLU PARSELLERE AİT PLAN DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU

YENİ İNEGÖL REVİZYON-İLAVE UYGULAMA İMAR PLANI; AKHİSAR MAHALLESİ, 1947 (E:663) ADA, NOLU PARSELLERE AİT PLAN DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU YENİ İNEGÖL REVİZYON-İLAVE UYGULAMA İMAR PLANI; AKHİSAR MAHALLESİ, 1947 (E:663) ADA, 1-2-5-6-7 NOLU PARSELLERE AİT PLAN DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU Bursa İli, İnegöl İlçesi, Akhisar Mahallesi, 1947 (E:663)

Detaylı

C. KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI UYGULAMA KOŞULLARI

C. KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI UYGULAMA KOŞULLARI C. KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI UYGULAMA KOŞULLARI BÖLÜM 1 : Genel Hükümler AMAÇ Madde 1: Konya Karatay Belediyesi, Nakipoğlu Camii ve çevresi Koruma Amaçlı İmar Planı sınırları içindeki uygulamaların; 5226-3386

Detaylı

Plan Değişikliğine Konu Alanın Konumu. Şekil 1: Plan Değişikliğine Konu Alanın Konumu

Plan Değişikliğine Konu Alanın Konumu. Şekil 1: Plan Değişikliğine Konu Alanın Konumu GEMLİK İLÇESİ, ORHANİYE VE YENİ MAHALLELERDEKİ 3-4-5-6-8-9-17-18-19-20-21-22-23-25-26-27-28-29-30-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42-46-47-48-49-50-51-54-60-61-62-63-245-316-317-344-345-348-373-374 VE 901 NOLU

Detaylı

TUZLA ŞİFA MAHALLESİ REVİZYON UYGULAMA İMAR PLANI ( T.T T.T.)

TUZLA ŞİFA MAHALLESİ REVİZYON UYGULAMA İMAR PLANI ( T.T T.T.) PLAN NOTLARI: 1. GENEL HÜKÜMLER TUZLA ŞİFA MAHALLESİ REVİZYON UYGULAMA İMAR PLANI (16.05.2011 T.T.-25.11.2011 T.T.) 1.1.Şifa Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı; plan paftaları, plan raporu ve

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞI 234 ADA 107 NOLU PARSEL

T.C. BAŞBAKANLIK ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞI 234 ADA 107 NOLU PARSEL T.C. BAŞBAKANLIK ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞI 234 ADA 107 NOLU PARSEL BALIKESİR İLİ BANDIRMA İLÇESİ ÇINARLI BELDESİ 234 ADA 107 NO LU PARSEL TANITIM DÖKÜMANI Kasım 2010 1 TAŞINMAZ HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Detaylı

KARABAĞLAR 1. ETAP REVİZYON İMAR PLANLARI PLAN NOTLARI

KARABAĞLAR 1. ETAP REVİZYON İMAR PLANLARI PLAN NOTLARI KARABAĞLAR 1. ETAP REVİZYON İMAR PLANLARI PLAN NOTLARI KARABAĞLAR 1/1000 ÖLÇEKLİ 1. ETAP ÜÇKUYULAR-ŞEHİTLER MAHALLESİ REVİZYON İMAR PLANI PLAN NOTLARI (TEKNİK DÜZELTME EKLENMİŞ HALİ) PLAN UYGULAMA HÜKÜMLERİ

Detaylı

ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYE MECLİSİNİN TARİH VE 409 SAYILI KARARI

ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYE MECLİSİNİN TARİH VE 409 SAYILI KARARI ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYE MECLİSİNİN 04.10.2018 TARİH VE 409 SAYILI KARARI Gündemin 17. Maddesi Karar No.409 Özü: A-4 yapılaşma koşullu konut kullanımlı 877 ada 62 parselde yapılaşma koşulunun 5/A- 4/3

Detaylı

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PLANSIZ ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİ

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PLANSIZ ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PLANSIZ ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam Amaç Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde imar planı dışında, yerleşik

Detaylı

BÖLGEYE AİT ÖZEL PLAN NOTU BULUNMAMAKTADIR.

BÖLGEYE AİT ÖZEL PLAN NOTU BULUNMAMAKTADIR. BÖLGEYE AİT ÖZEL PLAN NOTU BULUNMAMAKTADIR. İZMİR PLANI GENEL PLAN NOTLARI UYGULAMA İMAR PLANI ÖLÇEK 1/1000 ÖZEL İŞARETLER HUDUTLAR : İDARİ HUDUTLAR -BELEDİYE HUDUDU (İSKAN HUDUDU) -ÖZEL ŞARTLARA TABİ

Detaylı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü Sayı : 90852262-301.03- a dil, / Konu: Kepez Varsak Eğitim Kampüsü UIP. V EXP02016 0 3 /07/2015

Detaylı

Vezin Sirküler

Vezin Sirküler Vezin Sirküler 2017 002 Sirkülerimizin konusunu Yargı Kararı Işığında Konutlarda uygulanacak KDV oranı ve KDV İadesi Sürecinde 150 m2 lik Net Alan Tespitinde Son Durum oluşturmaktadır. KAPSAM : Danıştay

Detaylı

KARABAĞLAR 1/1000 ÖLÇEKLİ 1. ETAP VATAN - ALİ FUAT CEBESOY MAHALLESİ REVİZYON İMAR PLANI PLAN NOTLARI

KARABAĞLAR 1/1000 ÖLÇEKLİ 1. ETAP VATAN - ALİ FUAT CEBESOY MAHALLESİ REVİZYON İMAR PLANI PLAN NOTLARI KARABAĞLAR 1/1000 ÖLÇEKLİ 1. ETAP VATAN - ALİ FUAT CEBESOY MAHALLESİ REVİZYON İMAR PLANI PLAN NOTLARI PLAN UYGULAMA HÜKÜMLERİ 1.1. GENEL HÜKÜMLER: 1.1.1. Karabağlar 1/1000 ölçekli 1. Etap Vatan - Ali Fuat

Detaylı

VELİMEŞE BELEDİYESİ REVİZE İMAR PLANI PLAN NOTLARINA İLİŞKİN UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ - PLAN AÇIKLAMA RAPORU

VELİMEŞE BELEDİYESİ REVİZE İMAR PLANI PLAN NOTLARINA İLİŞKİN UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ - PLAN AÇIKLAMA RAPORU VELİMEŞE BELEDİYESİ REVİZE İMAR PLANI PLAN NOTLARINA İLİŞKİN UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ - PLAN AÇIKLAMA RAPORU 1.PLANLAMA ALANININ YERİ : Planlama alanı; Tekirdağ ili, Ergene ilçesi, Velimeşe Mahallesinde,

Detaylı

T.C. EDİRNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI VE 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI PLAN HÜKÜMLERİ

T.C. EDİRNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI VE 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI PLAN HÜKÜMLERİ T.C. EDİRNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI VE 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI PLAN HÜKÜMLERİ MADDE 1. KAPSAM: Birinci Bölüm Genel Hükümler 1.1. 3194 sayılı imar kanunu ve ilgili

Detaylı

POSTANE MAHALLESİ 2. ETAP UYGULAMA İMAR PLANI ( T.T.) PLAN HÜKÜMLERİ GENEL HÜKÜMLER

POSTANE MAHALLESİ 2. ETAP UYGULAMA İMAR PLANI ( T.T.) PLAN HÜKÜMLERİ GENEL HÜKÜMLER POSTANE MAHALLESİ 2. ETAP UYGULAMA İMAR PLANI (19.03.2013 T.T.) PLAN HÜKÜMLERİ GENEL HÜKÜMLER 1. 1/1000 ölçekli Postane Mahallesi Uygulama İmar Planı; plan paftaları, hükümleri ve plan raporu ile bir bütündür.

Detaylı

KEPEZ BELEDİYESİ GÖKSU MAHALLESİ ADA, İPARSEL 1 / ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU

KEPEZ BELEDİYESİ GÖKSU MAHALLESİ ADA, İPARSEL 1 / ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU mmmmta İ t KEPEZ BELEDİYESİ GÖKSU MAHALLESİ 2 7 3 5 4 ADA, İPARSEL 1 /5 0 0 0 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU 1.PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI Planlama alanı Antalya İli Kepez ilçesi

Detaylı

Konu: Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği nin uygulamaları hakkında.

Konu: Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği nin uygulamaları hakkında. Tarih : 16.04.2014 Sayı : 04-14-390 T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ne ANKARA Konu: Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği nin uygulamaları hakkında. Bakanlığınız tarafından

Detaylı

ÇEKMEKÖY 1/1000 ÖLÇEKLİ REVİZYON İLAVE İMAR PLANI NOTLARI

ÇEKMEKÖY 1/1000 ÖLÇEKLİ REVİZYON İLAVE İMAR PLANI NOTLARI ÇEKMEKÖY 1/1000 ÖLÇEKLİ REVİZYON İLAVE İMAR PLANI NOTLARI I. GENEL HÜKÜMLER 1. Planlama alanında İSKİ İçme Suyu Havzaları Koruma Yönetmeliği esaslarına göre uygulama yapılacaktır. 2. Kamu için ayrılan

Detaylı

Madde 22 Katlar alanı hesabına dahil edilmeyen kullanımlar bölümü ile ilgili olarak;

Madde 22 Katlar alanı hesabına dahil edilmeyen kullanımlar bölümü ile ilgili olarak; Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği İle İlgili Çelişkiye Düşülen Konular Soru 1) Madde 69, 2. bendi kapsamı dışında kalan, ilgili idarelerce çıkarılacak olan yönetmelikler le değiştirilebilen maddeler, Büyükşehir

Detaylı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA / T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü n r EXP02016 ANTALYA Sayı : 90852262-301.03- Konu: Kaş İlçesi, Kalkan Mahallesi 1044 parsel. - f l BAŞKANLIK

Detaylı

KARABAĞLAR 1/1000 ÖLÇEKLİ 1. ETAP BASINSİTESİ VE CİVARI REVİZYON İMAR PLANI PLAN NOTLARI

KARABAĞLAR 1/1000 ÖLÇEKLİ 1. ETAP BASINSİTESİ VE CİVARI REVİZYON İMAR PLANI PLAN NOTLARI KARABAĞLAR 1/1000 ÖLÇEKLİ 1. ETAP BASINSİTESİ VE CİVARI REVİZYON İMAR PLANI PLAN NOTLARI PLAN UYGULAMA HÜKÜMLERİ 1.1. GENEL HÜKÜMLER: 1.1.1. Karabağlar 1/1000 ölçekli 1. Etap Basınsitesi ve Civarı Revizyon

Detaylı

SELİMPAŞA PLAN NOTLARI

SELİMPAŞA PLAN NOTLARI SELİMPAŞA PLAN NOTLARI I.ETAP PLAN NOTLARI Onay Tarihi : 23.10.1992 UYGULAMA ŞARTLARI Katlar planda verileni aşamaz. Çatı ve çekme katı yapılamaz. Planda yapı adalarında tek bir yuvarlak içinde yapı düzeni

Detaylı

TEKİRDAĞ- MALKARA. G-17-b-13-b PAFTA. Kültür Merkezi Alanı Oluşturulması ve Yeşil Alan Yer Değişikliği NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU

TEKİRDAĞ- MALKARA. G-17-b-13-b PAFTA. Kültür Merkezi Alanı Oluşturulması ve Yeşil Alan Yer Değişikliği NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU TEKİRDAĞ- MALKARA G-17-b-13-b PAFTA Kültür Merkezi Alanı Oluşturulması ve Yeşil Alan Yer Değişikliği NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU 1. PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI İlçemiz Yenimahalle,

Detaylı

T.T. ORHANLI 1 NOLU UYGULAMA İMAR PLANI REVİZYONU ( T.T.) PLAN NOTLARI 1 KONUT ALANLARI

T.T. ORHANLI 1 NOLU UYGULAMA İMAR PLANI REVİZYONU ( T.T.) PLAN NOTLARI 1 KONUT ALANLARI ORHANLI 1 NOLU UYGULAMA İMAR PLANI REVİZYONU (28.05.2003 T.T.) 1 KONUT ALANLARI 1.1 A LEJANDI İLE GÖSTERİLEN YERLEŞİK KONUT ALANLARINDA 1.1.1 E= 1.20 DİR 1.1.2 YAPI NİZAMI SERBEST OLUP MEVCUT TEŞEKÜLE

Detaylı

İZMİR UYGULAMA İMAR PLANI ÖLÇEK 1/1000 ÖZEL İŞARETLER

İZMİR UYGULAMA İMAR PLANI ÖLÇEK 1/1000 ÖZEL İŞARETLER İZMİR UYGULAMA İMAR PLANI ÖLÇEK 1/1000 ÖZEL İŞARETLER HUDUTLAR: İDARİ HUDUTLAR BELEDİYE HUDUDU(İSKAN HUDUDU) ÖZEL ŞARTLARA TABİ BÖLGELER HUDUDU PROTOKOL ALANI SİT ALANI GECEKONDU ÖNLEME BÖLGESİ GECEKONDU

Detaylı

BURSA İLİ, İNEGÖL İLÇESİ, YENİCEKÖY MAHALLESİ 4290 NUMARALI PARSEL VE 546 ADA 5,6,7 VE 8

BURSA İLİ, İNEGÖL İLÇESİ, YENİCEKÖY MAHALLESİ 4290 NUMARALI PARSEL VE 546 ADA 5,6,7 VE 8 BURSA İLİ, İNEGÖL İLÇESİ, YENİCEKÖY MAHALLESİ 4290 NUMARALI PARSEL VE 546 ADA 5,6,7 VE 8 PARSELLERE AİT 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU 1.PLANLAMA ALANININ TANIMI Planlama

Detaylı

K.A.K.S a kısaca inşaat emsali veya inşaat yoğunluğu da denir.

K.A.K.S a kısaca inşaat emsali veya inşaat yoğunluğu da denir. INSAAT-IMAR-RUHSAT T.A.K.S ve K.A.K.S nedir? T.A.K.S. : İmar planı üzerinde yazılı taban alanı katsayısı o imar adasındaki imar parselinde yapılacak inşaatın toprak üzerinde kaplayacağı en büyük bina sahasını

Detaylı

İNEGÖL UYGULAMA İMAR PLANI; 652 ADA, 134 NOLU PARSEL İLE 1493 ADA, 10 NOLU PARSELİN BİR KISMINA AİT PLAN DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU

İNEGÖL UYGULAMA İMAR PLANI; 652 ADA, 134 NOLU PARSEL İLE 1493 ADA, 10 NOLU PARSELİN BİR KISMINA AİT PLAN DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU İNEGÖL UYGULAMA İMAR PLANI; 652 ADA, 134 NOLU PARSEL İLE 1493 ADA, 10 NOLU PARSELİN BİR KISMINA AİT PLAN DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU Bursa İli, İnegöl İlçesi, Osmaniye Mahallesi, 652 Ada, 134 Nolu Parsel,

Detaylı

TASTİK TARİHLİ PLAN TADİLATINA İTİRAZ EDİLMİŞTİR.

TASTİK TARİHLİ PLAN TADİLATINA İTİRAZ EDİLMİŞTİR. TASTİK TARİHLİ PLAN TADİLATINA İTİRAZ EDİLMİŞTİR. 1/1000 ÖLÇEKLİ KADIKÖY İLÇESİ FİKİRTEPE VE ÇEVRESİ UYGULAMA İMAR PLANI VE TADİLATLARI T.T. 02.08.2013 (12984 sayılı BAKANLIK OLURU ile) T.T. (21485 sayılı

Detaylı

YEŞİLTEPE MAHALLESİ 469 ADA 10 VE 11 PARSELLER İLE 3531, 3532 VE 3533 PARSELLERE AİT UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU

YEŞİLTEPE MAHALLESİ 469 ADA 10 VE 11 PARSELLER İLE 3531, 3532 VE 3533 PARSELLERE AİT UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU YEŞİLTEPE MAHALLESİ 469 ADA 10 VE 11 PARSELLER İLE 3531, 3532 VE 3533 PARSELLERE AİT UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU PLANLAMA ALANI : Planlama alanı; Tekirdağ ili, Ergene

Detaylı

Komisyon kararına esas olan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çıkışlı Başkanlık Yazısı özet metni:

Komisyon kararına esas olan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çıkışlı Başkanlık Yazısı özet metni: T.C. ÇANKAYA BELEDİYESİ BELEDİYE MECLİSİ KARAR NO :592 02 EYLÜL 2016 - K A R A R Beytepe Mahallesi Akçalı Arsa ve Konut Yapı Kooperatifine ait alanlarda teklif edilen 1/1000 ölçekli uygulama imar planı

Detaylı

SAĞLIK MAHALLESİ 2827 ADA 4 PARSELE AİT UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU

SAĞLIK MAHALLESİ 2827 ADA 4 PARSELE AİT UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU SAĞLIK MAHALLESİ 2827 ADA 4 PARSELE AİT UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU PLANLAMA ALANI : Planlama alanı; Tekirdağ ili, Ergene ilçesi, Sağlık Mahallesinde bulunan, mülkiyeti

Detaylı

TEKİRDAĞ 1/1000 ÖLÇEKLİ REVİZYON VE İLAVE UYGULAMA İMAR PLANI NOTLARI

TEKİRDAĞ 1/1000 ÖLÇEKLİ REVİZYON VE İLAVE UYGULAMA İMAR PLANI NOTLARI TEKİRDAĞ 1/1000 ÖLÇEKLİ REVİZYON VE İLAVE UYGULAMA İMAR PLANI NOTLARI 1. UYGULAMA HÜKÜMLERİ 1.1. PLANLAMA ALANINDAKİ UYGULAMALAR İMAR PARSELİ ÜZERİNDEN YAPILACAKTIR. 1.2. KAMU DONATI ALANLARI KAMU ELİNE

Detaylı

1/1000 ÖLÇEKLİ KADIKÖY İLÇESİ FİKİRTEPE VE ÇEVRESİ UYGULAMA İMAR PLANI VE TADİLATLARI

1/1000 ÖLÇEKLİ KADIKÖY İLÇESİ FİKİRTEPE VE ÇEVRESİ UYGULAMA İMAR PLANI VE TADİLATLARI 1/1000 ÖLÇEKLİ KADIKÖY İLÇESİ FİKİRTEPE VE ÇEVRESİ UYGULAMA İMAR PLANI VE TADİLATLARI T.T. 02.08.2013 (12984 sayılı BAKANLIK OLURU ile) T.T. (21485 sayılı BAKANLIK OLURU ile) T.T. 23.06.2014 (10055 sayılı

Detaylı

PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ

PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ 19/08/2008 tarihli ve 26972 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile 3030 sayılı Kanun Kapsamı Dışında Kalan Tip İmar Yönetmeliği nin adı "Planlı

Detaylı

Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: ( /18916 sayılı Mükerrer R.G.) PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: ( /18916 sayılı Mükerrer R.G.) PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: (2.11.1985/18916 sayılı Mükerrer R.G.) PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Madde 1- (19.08.2008 tarih ve 26972 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan

Detaylı

Üst Ölçekli Planlar Mekansal Strateji Planı

Üst Ölçekli Planlar Mekansal Strateji Planı Üst Ölçekli Planlar Mekansal Strateji Planı Mevcut yasal düzenlemelere göre mekânsal planlama kademelenmesinin en üst düzeyinde yeni bir plan türü olarak mekânsal strateji planı yer almaktadır. Mekânsal

Detaylı

1.1/1000 ölçekli Ünalan Mahallesi Güneyi Uygulama İmar Planı; plan paftaları, plan raporu, plan uygulama hükümleri ile bir bütündür.

1.1/1000 ölçekli Ünalan Mahallesi Güneyi Uygulama İmar Planı; plan paftaları, plan raporu, plan uygulama hükümleri ile bir bütündür. PLAN UYGULAMA HÜKÜMLERİ A.GENEL HÜKÜMLER 1.1/1000 ölçekli Ünalan Mahallesi Güneyi Uygulama İmar Planı; plan paftaları, plan raporu, plan uygulama hükümleri ile bir bütündür. 2.Planda belirlenen sosyal

Detaylı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü A n ta ly a B üyükşehir B elediyesi P la n la m a Ş u b e M üdürlüğü S ayı: 9 0 8 5 2 2 6 2-3 0 1.0 3 -E.4 1 1 7 Tarih: 3 0.1 2.2 0 1 6 19:1 2 D o sya N u m arası: 2 0 1 6-1 0 2 9 0 T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR

Detaylı

BELEDİYE M ECLİS KARARI

BELEDİYE M ECLİS KARARI BELEDİYE M ECLİS KARARI Karar Tarihi : 02/08/2018 Karar No : 2018/74 Belediye Meclisini Teşkil Eden Üyelerin Adı ve Soyadı Belediye Başkanı : Mustafa İsmet UYSAL Üyeler : Halil İbrahim TELLİOĞLU, Hakkı

Detaylı

t.c. V w 7 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA

t.c. V w 7 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA a «e o» t.c. V w 7 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EXp^ Q16 İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü Sayı : 90852262-301.03- Konu: Döşemealtı, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı plan

Detaylı

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ. Deprem Risk Yönetimi Ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı OCAK 2014 PLANI HÜKÜMLERİ

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ. Deprem Risk Yönetimi Ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı OCAK 2014 PLANI HÜKÜMLERİ ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deprem Risk Yönetimi Ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı OCAK 2014 PLANI HÜKÜMLERİ (13.01.2014 GÜN 36 SAYILI ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS KARARI İLE ONAYLANAN

Detaylı

3030 SAYILI KANUN KAPSAMI DIŞINDA KALAN BELEDİYELER TİP İMAR YÖNETMELİĞİ

3030 SAYILI KANUN KAPSAMI DIŞINDA KALAN BELEDİYELER TİP İMAR YÖNETMELİĞİ 3030 SAYILI KANUN KAPSAMI DIŞINDA KALAN BELEDİYELER TİP İMAR YÖNETMELİĞİ Bayındırlık ve İskan Bakanlığı: Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 02/11/1985 Yayımlandığı Resmi Gazete No: 18916 (Mükerrer) Yönetmelik

Detaylı

KENTTASARIM ŞEHİR PLANLAMA MÜHENDİSLİK MİMARLIK İNŞAAT TURİZM SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ A Grubu Şehir Planlama

KENTTASARIM ŞEHİR PLANLAMA MÜHENDİSLİK MİMARLIK İNŞAAT TURİZM SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ A Grubu Şehir Planlama KENTTASARIM ŞEHİR PLANLAMA MÜHENDİSLİK MİMARLIK İNŞAAT TURİZM SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ A Grubu Şehir Planlama 1 Adres : Sakarya Mahallesi Uluyol Caddesi Şevki İpekten Plaza No:28 Kat:3/304-305 Osmangazi/BURSA

Detaylı

Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: (2.11.1985/18916 sayılı Mükerrer R.G.) 3030 SAYILI KANUN KAPSAMI DIŞINDA KALAN BELEDİYELER TİP İMAR YÖNETMELİĞİ

Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: (2.11.1985/18916 sayılı Mükerrer R.G.) 3030 SAYILI KANUN KAPSAMI DIŞINDA KALAN BELEDİYELER TİP İMAR YÖNETMELİĞİ Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: (2.11.1985/18916 sayılı Mükerrer R.G.) 3030 SAYILI KANUN KAPSAMI DIŞINDA KALAN BELEDİYELER TİP İMAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Madde 1-3194 sayılı İmar

Detaylı

Belediye Meclisine havalesini arz ederim.

Belediye Meclisine havalesini arz ederim. Antalya Büyükşelıir Belediyesi Planlama Şube Mudürlüğü Sayı: 90852262-301 03-E 3339 Tarih. 04.12.2017 Dosya Numarası 2017-^25768...... (K A N T A LYA B U YU K ŞEH IR BELEDİYE B A ŞK A N LIĞ I ^ İmar ve

Detaylı

ÇANAKKALE İli, AYVACIK İLÇESİ, KÜÇÜKKUYU BELDESİ,BEYBAĞLAR MEVKİİ. 50 K IVa PAFTA, 130 ADA 1,2,3,12,13,14,17,18,20,21 PARSELLERE AİT

ÇANAKKALE İli, AYVACIK İLÇESİ, KÜÇÜKKUYU BELDESİ,BEYBAĞLAR MEVKİİ. 50 K IVa PAFTA, 130 ADA 1,2,3,12,13,14,17,18,20,21 PARSELLERE AİT ÇANAKKALE İli, AYVACIK İLÇESİ, KÜÇÜKKUYU BELDESİ,BEYBAĞLAR MEVKİİ 50 K IVa PAFTA, 130 ADA 1,2,3,12,13,14,17,18,20,21 PARSELLERE AİT TADİLAT İMAR PLANI AÇIKLAMA RAPORU Ö:1/1000 29/05/2014 Küçüksu Mah.Tekçam

Detaylı

3030 SAYILI KANUN KAPSAMI DIŞINDA KALAN BELEDİYELER TİP İMAR YÖNETMELİĞİ

3030 SAYILI KANUN KAPSAMI DIŞINDA KALAN BELEDİYELER TİP İMAR YÖNETMELİĞİ Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: 3030 SAYILI KANUN KAPSAMI DIŞINDA KALAN BELEDİYELER TİP İMAR YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete ile Neşir ve İlânı : 2 Kasım 1985 - Sayı: 18916 Mükerrer BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU BURSA İLİ, NİLÜFER İLÇESİ, ERTUĞRUL MAHALLESİ H21C.04C.1A-1B PAFTA, 1018 ADA 3 PARSEL VE 924 ADA 26 PARSEL 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU ŞUBAT 2016 BURSA İLİ, NİLÜFER

Detaylı

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE SINIRLARI İÇİNDE KALAN BELEDİYELERDE UYGULANACAK İMAR YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE SINIRLARI İÇİNDE KALAN BELEDİYELERDE UYGULANACAK İMAR YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE SINIRLARI İÇİNDE KALAN BELEDİYELERDE UYGULANACAK İMAR YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I AMAÇ-KAPSAM-YASAL DAYANAK-İSTİSNALAR: MADDE 1: Genel Hükümler... 6 1.01: Amaç... 6

Detaylı

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÖPRÜBAŞI İLÇESİ (BEŞKÖY MAHALLESİ) 1/5000 ÖLÇEKLİ REVİZYON NAZIM İMAR PLANI PLAN HÜKÜMLERİ

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÖPRÜBAŞI İLÇESİ (BEŞKÖY MAHALLESİ) 1/5000 ÖLÇEKLİ REVİZYON NAZIM İMAR PLANI PLAN HÜKÜMLERİ 1. PLANLAMANIN KAPSAMI TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÖPRÜBAŞI İLÇESİ (BEŞKÖY MAHALLESİ) 1/5000 ÖLÇEKLİ REVİZYON NAZIM İMAR PLANI PLAN HÜKÜMLERİ Bu plan hükümleri 1/25000 ölçekli nazım imar planında 4.

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞI 232 ADA 15 NOLU PARSEL

T.C. BAŞBAKANLIK ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞI 232 ADA 15 NOLU PARSEL T.C. BAŞBAKANLIK ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞI 232 ADA 15 NOLU PARSEL BALIKESİR İLİ EDREMİT İLÇESİ ZEYTİNLİ BELDESİ 232 ADA 15 NO LU PARSEL TANITIM DÖKÜMANI Kasım 2010 1 TAŞINMAZ HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Detaylı

GÖLMARMARA MAHALLESİ, 6920 VE 6921 PARSELLERE AİT

GÖLMARMARA MAHALLESİ, 6920 VE 6921 PARSELLERE AİT GÖLMARMARA (MANİSA) GÖLMARMARA MAHALLESİ, 6920 VE 6921 PARSELLERE AİT NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU HAZIRLAYAN etüdproje TEL/FAKS:0 236 713 09 36 M. PAŞA CAD. UĞURSOY İŞHANI KAT:2 NO:146/217

Detaylı

POSTANE MAHALLESİ 1. ETAP UYGULAMA İMAR PLANI ( T.T.)

POSTANE MAHALLESİ 1. ETAP UYGULAMA İMAR PLANI ( T.T.) POSTANE MAHALLESİ 1. ETAP UYGULAMA İMAR PLANI (19.03.2013 T.T.) PLAN HÜKÜMLERİ GENEL HÜKÜMLER 1) 1/1000 ölçekli Postane Mahallesi 1 Etap Uygulama İmar Planı; plan paftaları, hükümleri ve plan raporu ile

Detaylı

PLN 302 SEHIR PLANLAMA PROJESI IV FINAL RAPORU 30 / 31.05.2006

PLN 302 SEHIR PLANLAMA PROJESI IV FINAL RAPORU 30 / 31.05.2006 PLN 302 SEHIR PLANLAMA PROJESI IV FINAL RAPORU 30 / 31.05.2006 2003516001 ONUR ACAR 1/1000 UYGULAMA İMAR PLANI RAPORU 2005 yılının sonunda PLN 301 Şehir Planlama Projesi III kapsamında yaptığımız 1/10000

Detaylı

VELİMEŞE MAHALLESİ 525 ADA 1 VE 2 PARSELLER İLE 526 ADA 1 VE 2 PARSELLERE AİT UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU

VELİMEŞE MAHALLESİ 525 ADA 1 VE 2 PARSELLER İLE 526 ADA 1 VE 2 PARSELLERE AİT UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU VELİMEŞE MAHALLESİ 525 ADA 1 VE 2 PARSELLER İLE 526 ADA 1 VE 2 PARSELLERE AİT UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU PLANLAMA ALANI : Planlama alanı; Tekirdağ ili, Ergene ilçesi,

Detaylı

1/1000 ÖLÇEKLİ ÜSDÜDAR BOĞAZİÇİ GERİGÖRÜNÜM ve ETKİLENME BÖLGESİ KORUMA AMAÇLI REVİZYON UYGULAMA İMAR PLANI ( t.t. li)

1/1000 ÖLÇEKLİ ÜSDÜDAR BOĞAZİÇİ GERİGÖRÜNÜM ve ETKİLENME BÖLGESİ KORUMA AMAÇLI REVİZYON UYGULAMA İMAR PLANI ( t.t. li) 1/1000 ÖLÇEKLİ ÜSDÜDAR BOĞAZİÇİ GERİGÖRÜNÜM ve ETKİLENME BÖLGESİ KORUMA AMAÇLI REVİZYON UYGULAMA İMAR PLANI (04.09.2013 t.t. li) UYGULAMA HÜKÜMLERİ GENEL HÜKÜMLER 1. 1/1000 ölçekli Boğaziçi Geri Görünüm

Detaylı

7.Tüm kamu ve özel mülkiyete konu yapılarda parsel bazında jeolojik ve jeoteknik etüdler yapılmadan uygulama yapılamaz.

7.Tüm kamu ve özel mülkiyete konu yapılarda parsel bazında jeolojik ve jeoteknik etüdler yapılmadan uygulama yapılamaz. TUZLA EVLİYA ÇELEBİ, YAYLA, İSTASYON VE CAMİ MAHALLELERİ II. ETAP UYGULAMA İMAR PLANI (15.10.2012 T.T.) PLAN HÜKÜMLERİ GENEL HÜKÜMLER 1.1/1000 ölçekli Evliya Çelebi, Yayla, İstasyon ve Cami Mahalleleri

Detaylı

TEPEBAŞI BELEDİYESİ REVİZYON UYGULAMA İMAR PLANI PLAN NOTLARI

TEPEBAŞI BELEDİYESİ REVİZYON UYGULAMA İMAR PLANI PLAN NOTLARI TEPEBAŞI BELEDİYESİ REVİZYON UYGULAMA İMAR PLANI PLAN NOTLARI 1-) Teşekkül Yapı: Bir yapı adasında cephe alınan yol boyunca yer alan ve 01.01.1998 tarihinde yürürlüğe giren "afet bölgelerinde yapılacak

Detaylı

3030 SAYILI KANUN KAPSAMI DIŞINDA KALAN BELEDİYELER TİP İMAR YÖNETMELİĞİ

3030 SAYILI KANUN KAPSAMI DIŞINDA KALAN BELEDİYELER TİP İMAR YÖNETMELİĞİ 3030 SAYILI KANUN KAPSAMI DIŞINDA KALAN BELEDİYELER TİP İMAR YÖNETMELİĞİ Bayındırlık ve İskan Bakanlığı: Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 02/11/1985 Yayımlandığı Resmi Gazete No: 18916 (Mükerrer) Yönetmelik

Detaylı

T.C SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE SINIRLARI İÇİNDE KALAN BELEDİYELERDE UYGULANACAK İMAR YÖNETMELİĞİ

T.C SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE SINIRLARI İÇİNDE KALAN BELEDİYELERDE UYGULANACAK İMAR YÖNETMELİĞİ 2011 T.C SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE SINIRLARI İÇİNDE KALAN BELEDİYELERDE UYGULANACAK İMAR YÖNETMELİĞİ 0 SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE SINIRLARI İÇİNDE KALAN BELEDİYELERDE

Detaylı

POSTANE MAHALLESİ 2. ETAP UYGULAMA İMAR PLANI ( T.T.) PLAN HÜKÜMLERİ GENEL HÜKÜMLER

POSTANE MAHALLESİ 2. ETAP UYGULAMA İMAR PLANI ( T.T.) PLAN HÜKÜMLERİ GENEL HÜKÜMLER POSTANE MAHALLESİ 2. ETAP UYGULAMA İMAR PLANI (19.03.2013 T.T.) PLAN HÜKÜMLERİ GENEL HÜKÜMLER 1. 1/1000 ölçekli Postane Mahallesi Uygulama İmar Planı; plan paftaları, hükümleri ve plan raporu ile bir bütündür.

Detaylı

ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYE MECLİSİNİN TARİH VE 408 SAYILI KARARI

ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYE MECLİSİNİN TARİH VE 408 SAYILI KARARI ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYE MECLİSİNİN 04.10.2018 TARİH VE 408 SAYILI KARARI Gündemin 16. Maddesi Karar No. 408 Özü: E=1.50 yapılaşma koşullu konut kullanımlı 1499 ada 7 parselde E=1.50 değiştirilmeden

Detaylı

AYDINTEPE MAHALLESİ UYGULAMA İMAR PLANI NOTLARI :

AYDINTEPE MAHALLESİ UYGULAMA İMAR PLANI NOTLARI : Onay Tarihi : 03.12.2004 AYDINTEPE MAHALLESİ UYGULAMA İMAR PLANI NOTLARI : 1. GENEL HÜKÜMLER 1.1. Aydıntepe Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı; plan paftaları, plan raporu ve plan uygulama hükümleri

Detaylı

GECEKONDU KANUNU UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

GECEKONDU KANUNU UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK GECEKONDU KANUNU UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK Elektronik Resmi Gazete 02.09.1999 Perşembe Sayı: 23804 (Asıl) Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: Madde 1-17/10/1996 tarihli

Detaylı

* 3386 SAYILI KANUNLA DEĞİŞİK 2863 SAYILI KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI KORUMA KANUNU

* 3386 SAYILI KANUNLA DEĞİŞİK 2863 SAYILI KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI KORUMA KANUNU 5. ETAP PLAN NOTLARI 1.GENEL HÜKÜMLER I.1. BU PLAN KAPSAMINDA: * 3194 SAYILI İMAR KANUNU * 2634 SAYILI TURİZMİ TEŞVİK KANUNU * 06/07/2000 TARİH VE 24101 SAYILI TURİZM TESİSLERİ YÖNETMELİĞİ * 3386 SAYILI

Detaylı

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UYGULAMA İMAR PLAN NOTLARI VE LEJANTI

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UYGULAMA İMAR PLAN NOTLARI VE LEJANTI KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UYGULAMA İMAR PLAN NOTLARI VE LEJANTI *Bu plan notları Kayseri Büyükşehir Belediyesi sınırlarında uygulama imar planı bulunan alanlarda, İmar planında ve açıklama raporunda

Detaylı

ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYE MECLİSİNİN TARİH VE 366 SAYILI KARARI

ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYE MECLİSİNİN TARİH VE 366 SAYILI KARARI ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYE MECLİSİNİN 07.09.2018 TARİH VE 366 SAYILI KARARI Gündemin 16. Maddesi Karar No. 366 Özü: İ-3, 0.30/0.90 yapılaşma koşullu, kuzeybatıdan 3 m., kuzeydoğudan 5 m. ve güneybatıdan

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM : GENEL HÜKÜMLER

BİRİNCİ BÖLÜM : GENEL HÜKÜMLER BİRİNCİ BÖLÜM : GENEL HÜKÜMLER MADDE 1- AMAÇ 1 MADDE 2- KAPSAM 1 MADDE 3- İMAR PLANI VE YÖNETMELİKTE OLMAYAN HUSUSLAR 1 MADDE 4- DİĞER İLGİLİ MEVZUATIN GEÇERLİLİĞİ 1 MADDE 5- İSTİSNALAR 1-2 MADDE 6- YÖNETMELİKTE

Detaylı

ÇANAKKALE İli, AYVACIK İLÇESİ, KÜÇÜKKUYU BELDESİ, HÜSEYİN TEPESİ MEVKİİ, İ17-d-18-c-4-a PAFTA, 509 ADA, 42 PARSELE AİT KONUT ALANI YAPIMI AMAÇLI

ÇANAKKALE İli, AYVACIK İLÇESİ, KÜÇÜKKUYU BELDESİ, HÜSEYİN TEPESİ MEVKİİ, İ17-d-18-c-4-a PAFTA, 509 ADA, 42 PARSELE AİT KONUT ALANI YAPIMI AMAÇLI ÇANAKKALE İli, AYVACIK İLÇESİ, KÜÇÜKKUYU BELDESİ, HÜSEYİN TEPESİ MEVKİİ, İ17-d-18-c-4-a PAFTA, 509 ADA, 42 PARSELE AİT KONUT ALANI YAPIMI AMAÇLI UYGULAMA İMAR PLANI AÇIKLAMA RAPORU Ö:1/1000 26/05/2014

Detaylı

T.C. ÇORUM BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. ÇORUM BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI TOPLANTI DÖNEMİ 2013/ EYLÜL - SAAT : 14.30 KARAR NO 103-104-105-106-107-108-109-110-111-112-113-114-115-116-117-118-119-120-121-122-123-124-125-126 DİVAN TOPLANTIYA KATILANLAR TOPLANTIYA KATILMAYANLAR

Detaylı

ERGENE-YEŞİLTEPE MAHALLESİ 880 ADA 99 VE 105 NOLU PARSELLERE AİT İLAVE UYGULAMA İMAR PLANINDA, ERGENE BELEDİYE MECLİSİ NİN 02.05

ERGENE-YEŞİLTEPE MAHALLESİ 880 ADA 99 VE 105 NOLU PARSELLERE AİT İLAVE UYGULAMA İMAR PLANINDA, ERGENE BELEDİYE MECLİSİ NİN 02.05 ERGENE-YEŞİLTEPE MAHALLESİ 880 ADA 99 VE 105 NOLU PARSELLERE AİT İLAVE UYGULAMA İMAR PLANINDA, ERGENE BELEDİYE MECLİSİ NİN 02.05.2018 TARİH VE 77 SAYILI KARARINA İSTİNADEN HAZIRLANAN UYGULAMA İMAR PLANI

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I Karar No : 160 KONUSU: 1. İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporlarının görüşülmesi. c) Seydikemer İlçesi, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Hükmü

Detaylı

(İkiyüzbin Yeni Türk Lirası)

(İkiyüzbin Yeni Türk Lirası) Sn... A.Ş Mah... Cad. No:... / İstanbul Konu : Değerleme Raporu Talebiniz üzerine Bostanlı Mah... Sk No:.. Apt. D:.. Karşıyaka İzmir adresindeki a ait mülk 2014 tarihinde gezilerek dikkatle incelenmiştir.

Detaylı