T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI DİCLE ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ ANONİM ŞİRKETİ DÖNEMİ DENETİM RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI DİCLE ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2013-28.06.2013 DÖNEMİ DENETİM RAPORU"

Transkript

1 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI DİCLE ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ ANONİM ŞİRKETİ DÖNEMİ DENETİM RAPORU

2 Bu rapor; tarih ve 4046 sayılı Kanun ile tarih ve 6085 sayılı Kanun uyarınca düzenlenmiģ, Rapor Değerlendirme Kurulu nun 02/07/2014 tarih ve 14 numaralı oturumunda kabul edilmiģtir.

3 KuruluĢun adı : Dicle Elektrik Perakende SatıĢ A.ġ Merkezi : Diyarbakır Bağlı olduğu kuruluģ Tü : Türkiye Elektrik Dağıtım A.ġ. Sermaye Durumu (X) Ortaklık Hisse adedi Taahhüt edilen Ödenen ÖdenmemiĢ TL % TL % TL % TEDAġ Toplam (X) ,00 TL olan ġirketin sermayesi ÖĠB nin tarihli Olur u ile artırılmıģtır.

4 Karar organındaki Unvanı Adı ve soyadı Temsil ettiği bakanlık veya kuruluģ Karar Organı (Yönetim Kurulu) KuruluĢtaki görevi veya mesleği Görevli bulunduğu süre BaĢlama tarihi Ayrılma tarihi 1- BaĢkan A.Melih YAVUZ ÖzelleĢtirme Ġ.B. ÖĠB BaĢkanlık MüĢaviri Üye Murat YĠĞĠT ÖzelleĢtirme Ġ.B. ÖĠB Uzmanı Üye Muharrem KALKAN ÖzelleĢtirme Ġ.B. Dicle EDAġ ġirket Müdürü Hilal YÜCEL ÖzelleĢtirme Ġ.B. ÖĠB Uzmanı Üye Haydar ÇETĠN ÖzelleĢtirme Ġ.B. ÖĠB Uzmanı D e n e t ç i l e r (*) Denetim organındaki ünvanı Adı ve soyadı Temsil ettiği bakanlık veya kuruluģ KuruluĢtaki görevi veya mesleği Görevli bulunduğu süre BaĢlama tarihi Ayrılma tarihi Denetçi (*) TTK hükümlerine göre denetçi seçimi veya ataması yapılmamıģtır.

5 Ġ Ç Ġ N D E K Ġ L E R Sayfa No I. TOPLU BAKIġ. I II. ġġrketġn KURULUġU VE ÖZELLEġTĠRĠLMES A-ġirketin kuruluģu B-ġirketin özelleģtirilmesi ve devir iģlemleri III. EKLER

6 KISALTMALAR KIS EPDK : Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ETKB : Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı EÜAġ : Elektrik Üretim Anonim ġirketi KHK ALTMALAR : Kanun Hükmünde Kararname KĠT : Kamu Ġktisadi TeĢebbüsü ÖĠB : ÖzelleĢtirme Ġdaresi BaĢkanlığı ÖYK : ÖzelleĢtirme Yüksek Kurulu TEDAġ : Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim ġirketi TEĠAġ : Türkiye Elektrik Ġletim Anonim ġirketi TEK : Türkiye Elektrik Kurumu TETAġ : Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Anonim ġirketi YPK : Yüksek Planlama Kurulu

7 I I.TOPLU BAKIġ 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ile elektriğin yeterli, kaliteli, sürekli, düģük maliyetli ve çevreyle uyumlu bir Ģekilde tüketicilerin kullanımına sunulması için, rekabet ortamında özel hukuk hükümlerine göre faaliyet gösterebilecek, mali açıdan güçlü, istikrarlı ve Ģeffaf bir elektrik enerjisi piyasasının oluģturulması ve bu piyasada bağımsız bir düzenleme ve denetimin sağlanması amaçlanmıģtır. Söz konusu Kanunun 14 üncü maddesi ile TEDAġ ve EÜAġ ile bunların müessese, bağlı ortaklık, iģtirak, iģletme ve iģletme birimleri ile varlıklarının özelleģtirme iģlemlerinin, 4046 sayılı ÖzelleĢtirme Uygulamaları Hakkında Kanun çerçevesinde ÖĠB tarafından yürütüleceği hükme bağlanmıģtır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının koordinatörlüğünde, DPT, Hazine MüsteĢarlığı, EPDK ve ÖĠB baģta olmak üzere diğer ilgili taraflarca Elektrik Enerjisi Sektörünün aynı zamanda AB topluluk müktesebatına uyum hedefi çerçevesinde serbestleģtirilmesi ve söz konusu sektörde yapılması planlanan reform ve özelleģtirmelerle ilgili olarak sürdürülen çalıģmalar neticesinde hazırlanan Elektrik Enerjisi Sektörü Reformu ve ÖzelleĢtirme Stratejisi Belgesi YPK nın tarih ve 2004/3 sayılı kararı ile onaylanmıģtır. Strateji Belgesi nde özelleģtirme uygulamalarına dağıtım bölgeleri baz alınarak kamu mülkiyetindeki elektrik iģletmelerinin yeniden yapılandırılması suretiyle elektrik dağıtım ve perakende satıģ hizmetlerinden baģlanacağı belirtilmiģ; TEDAġ bünyesinde bulunan dağıtım Ģebekesinin, 21 bölge olarak belirlenen dağıtım bölgelerinden, Kayseri haricindeki 20 dağıtım bölgesi eylem planına uygun olarak ÖYK nın tarih ve 2004/22 sayılı kararı ile özelleģtirme kapsam ve programına alınmıģ ve özelleģtirmenin satıģ, kiralama, iģletme hakkı devri ve iģin gereğince uygun sair hukuki tasarruf yöntemlerinden biri veya birkaçının birlikte ve/veya ayrı ayrı uygulanması suretiyle gerçekleģtirilmesi öngörülmüģtür Kayseri Ġli dıģında kalan 20 bölgede TEDAġ ın mevcut 64 müessese ve Ġstanbul Ġli Anadolu Yakası ndaki Koordinatörlük dahil 8 bağlı ortaklığı 4046 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi çerçevesinde yeniden yapılandırılarak, %100 hissesi TEDAġ a ait anonim Ģirket Ģeklinde 20 dağıtım Ģirketine dönüģtürülmüģtür. TEDAġ Yönetim Kurulu nun tarih, 7-84 sayılı kararı ile 1inci bölgede, Diyarbakır, ġanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve ġırnak Elektrik Dağıtım Müesseselerinin faaliyet alanı içerisinde, tarihinden itibaren elektrik enerjisinin dağıtımı, perakende satıģı ve perakende satıģ hizmeti faaliyetlerinde bulunmak üzere bölge merkezi Diyarbakır olarak belirlenen ve sermayesinin tamamı TEDAġ a ait Dicle Elektrik Dağıtım A.ġ. (DEDAġ) kurulmuģ ve 1. Bölgedeki faaliyet gösteren TEDAġ elektrik dağıtım müesseseleri bu Ģirkete bağlanmıģ, tarihinde sicil numarasıyla Diyarbakır Ticaret Sicilinde tescil edilmiģ, ġirket Ana SözleĢmesi de tarih ve 6256 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi nde yayımlanmıģtır.

8 II Sayıştay ÖYK nın tarih ve 2005/125 sayılı kararı ile TEDAġ ın özelleģtirme stratejisi belirlenmiģtir. Buna göre sermayesinin %100 ü TEDAġ a ait olan ve elektrik dağıtım bölgelerinde dağıtım lisansı ile TEDAġ ın uhdesinde bulunan dağıtım sisteminin iģletme hakkına sahip olan veya ileride sahip olacak dağıtım Ģirketlerinin hisselerinin blok satıģ yöntemi ile özelleģtirilmesine karar verilmiģtir. Sonuç olarak; Strateji Belgesi nde yer alan temel esaslara göre Türkiye elektrik piyasası, üretimi ve dağıtımı içeren, kapsamlı bir düzenleme, yeniden yapılandırma ve özelleģtirme sürecinden geçmektedir. Elektrik sektöründe hedeflenen serbest piyasa yapısının temel amacı, sistemin verimliliğini artırarak tarifelerin düģürülmesini sağlamaktır. ÖzelleĢtirmenin öncelikli amaçlarından biri de dağıtım sistem ve Ģebekesi üzerinde gerçekleģtirilmesi öngörülen yatırımların özel sektör tarafından karģılanması ve bu sayede devlet bütçesi üzerindeki yükün azaltılmasıdır. Öneriler : Dicle Elektrik Perakende SatıĢ Anonim ġirketinin dönemindeki çalıģmaları üzerinde SayıĢtay tarafından yapılan incelemeler sonunda; ġirketin özelleģtirilmesine yönelik taraflar arasında tarihinde tanzim ve imza edilerek akdedilmiģ bulunan Hisse SatıĢ SözleĢmesi nin eki, ġirket hisselerinin tümünün devrine iliģkin tutanak ile Muvakkat Hisse Senedi Ġlmühaberinin ciro ve teslim suretiyle özel yatırımcıya devir ve temlik edilmesinin yanı sıra belirtilen dönemdeki ġirket faaliyetlerinde inceleme ve soruģturmayı gerektiren bir hususa rastlanmaması nedeniyle ileriye yönelik her hangi bir öneriye yer verilmemiģtir. Sonuç : Dicle Elektrik Perakende SatıĢ Anonim ġirketinin; sermayesindeki %100 oranında Türkiye Elektrik Dağıtım A.ġ. hisse payı yapılan ihale sonunda satılan, ÖzelleĢtirme Yüksek Kurulunun tarih ve 2013/82 sayılı kararı ile satıģ iģlemi onaylanan ve tarihinde hisse devir iģlemi yapılan ġirketin bu durumu genel görüģmeye sunulur.

9 III II.ġĠRKETĠN KURULUġU VE ÖZELLEġTRĠLMESĠ A-ġirketin kuruluģu: Elektrik Dağıtım ġirketlerinin dağıtım ve perakende faaliyetlerini ayrı ayrı ġirketler altında yürütmesi konusunda Rekabet Kurulunun tarih ve 05-48/695-M sayılı Kararı nda; dağıtım Ģirketleri, 4628 sayılı Kanunun 3.maddesinde belirtildiği Ģekilde tarihine (geçiģ dönemi sonuna) kadar dağıtım faaliyetini ve diğer elektrik piyasası faaliyetlerini hukuken ayrıģtıracağını, EPDK ve ilgili diğer kurumların bu husustaki düzenlemelerine ve kararlarına uyacağını kabul beyan ve taahhüt eder. Rekabet Kurumunun ve Kurul un bu konudaki yetkileri saklıdır. DenilmiĢtir tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Elektrik Piyasası Kanunu ve Bazı Kanunlarda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun un 3 üncü maddesi ile 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun 3 üncü maddesine; Dağıtım ġirketleri, üretim ve perakende satıģ faaliyetlerini, tarihinden itibaren ancak ayrı tüzel kiģilikler altında yürütürler. Hükmü eklenmiģtir. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun tarihli toplantısında konu ile ilgili alınan 4019 sayılı karar eki; Dağıtım ve Perakende SatıĢ Faaliyetlerinin Hukuki AyrıĢtırmasına ĠliĢkin Usul ve Esaslar tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiģtir. T.C. BaĢbakanlık ÖzelleĢtirme Ġdaresi BaĢkanlığı nın TEDAġ Genel Müdürlüğüne hitaben yazdığı; tarih ve 5847, tarih ve 6858 sayılı yazıları ile; yayımlanan söz konusu usul ve esaslar doğrultusunda dağıtım ve perakende satıģ faaliyetlerinin ayrı tüzel kiģilik altında yürütülmesine iliģkin çalıģmaların yapılması ve yapılan iģlemler ile ilgili olarak ÖĠB ye bilgi verilmesi istenmiģtir. Bu hukuki düzenlemeler ve talimatlar doğrultusunda o tarihte TEDAġ Genel Müdürlüğüne bağlı olarak dağıtım faaliyetlerinde bulunan aralarında DĠCLE EDAġ ın da bulunduğu 8 Dağıtım ġirketi merkezinde 8 Elektrik Perakende SatıĢ ġirketi kurulmuģtur. Kurulan 8 adet ġirketin Esas SözleĢmeleri ÖzelleĢtirme Ġdaresi BaĢkanlığının tarihli kararı ile onaylanmıģtır. DĠCLE Elektrik Perakende SatıĢ Anonim ġirketi Ana SözleĢmesi ve Unvanı tarihinde Diyarbakır Ticaret Sicil Memurluğuna sicil no ile tescil ettirilmiģ olup; ġirket ana sözleģmesi tarih ve 8223 sayılı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinde yayımlanmıģtır. ġirket tarih ve Oda Sicil No ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasına da kayıt olmuģtur. ġirkete, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu nun tarih ve sayılı kararı ile tarihinden tarihine kadar geçerli olmak üzere; Diyarbakır, Mardin, ġanlıurfa, batman, Siirt, ġırnak illerinde elektrik perakende satıģ

10 IV Sayıştay faaliyeti göstermek üzere EPS/ /2514 Lisans Nolu Perakende satıģ Lisansı verilmiģtir. Bu Lisans; Dicle Elektrik Dağıtım A.ġ. ye verilen tarihli ve EPS/874-14/678 numaralı perakende satıģ lisansının sonlandırılarak eskisinin devamı mahiyetinde verilmiģtir. ġirket Yönetim Kurulu Üyeleri de TEDAġ Yönetim Kurulunun tarih ve 32/335 sayılı kararı ile atanmıģtır. ġirket Yönetim Kurulu Üyelerini gösteren çizelge Raporun baģ tarafındadır. DĠCLE Elektrik Perakende SatıĢ A.ġ. Yönetim Kurulunun tarih ve 1/3 sayılı kararı ile; Ģirketin amaç ve faaliyetlerinin yürütülmesinde DĠCLE Elektrik Dağıtım A.ġ. den hizmet alımı hususunda ġirket Müdürlüğünün yetkili kılınmasına, gerekli iģ ve iģlemlerin ġirket Müdürlüğünce ikmaline karar verilmiģtir. EPDK nın tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Dağıtım ve Perakende SatıĢ Faaliyetlerinin Hukuki AyrıĢtırmasına ĠliĢkin Usul ve Esaslar ın Lisans ĠĢlemleri baģlıklı 11 inci maddesinin 5 inci fıkrasında ; Perakende SatıĢ ġirketi tarihinden itibaren, kısmi bölünme ve diğer devir iģlemlerinin tamamlandığı tarihe kadar, ilgili mevzuat kapsamında sunmakla yükümlü olduğu hizmetleri dağıtım Ģirketinden hizmet alımı yoluyla temin eder. Ancak bu fıkra kapsamındaki hizmet alımı 6 (altı) aydan fazla olamaz hükmü gereğince 2013 Ocak ayı itibariyle ġirketler kurulmasına rağmen devir tarihi tarihine kadar hizmet alımı sürmüģtür tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6408 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ile Özel Tüketim Vergisi Kanununda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun un 1 inci maddesi ile 4628 sayılı Kanunun 3 üncü maddesine Ģu cümle eklenmiģtir. dağıtım ve perakende satıģ faaliyetlerinin ayrıģtırılması iģlemleri, bu kanuna istinaden belirlenen usul ve esaslar dahilinde, kayıtlı değerler üzerinden yapılması Ģartıyla, 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu kapsamında yapılan bölünme iģlemi sayılır. DĠCLE Elektrik Perakende SatıĢ A.ġ. Yönetim Kurulu nun tarih ve 2/5 sayılı kararı ile; DĠCLE EDAġ ın tarihli bilanço değerleri baz alınarak toplam Milyon TL tutarındaki aktif tutarının Milyon TL si DĠCLE EDAġ a, Milyon TL si de DĠCLE Elektrik Perakende SatıĢ A.ġ. nin olmak üzere ġirket Bilançosu bölünmüģtür. ġirketin bölünen bilançosunun ayrıntılarına aģağıda yer verilmiģtir.

11 V Aktif AyrıĢtırma AyrıĢtırma sonrası öncesi Dağıtım Perakende I. Dönen varlıklar : TL ,18 TL ,43 TL A- Hazır değerler 387,20 387,20 - B- Menkul değerler , , ,60 C- Ticari alacaklar , , ,08 D- Diğer alacaklar , ,04 - E- Stoklar , , ,00 F- Yıllara yaygın ĠnĢ. ve on.ma onarım G- Gelecek maliyetleri aylara ait gider ve gelir tahakkukları , ,98 - H- Diğer dönen varlıklar , , ,12 Toplam (I) , , ,23 II. Duran varlıklar : A- Ticari alacaklar , ,87 B- Diğer alacaklar C- Mali duran varlıklar D- Maddi duran varlıklar , ,54 E- Maddi olmayan duran varlıklar , ,37 F- Özel tükenmeye tabi varlıklar G- Gelecek yıllara ait gider ve gelir H- Diğer tahakkukları duran varlıklar Toplam (II) , ,78 - Genel toplam (I+II ) , , ,23 Nazım hesaplar , , ,62 Dicle EDAġ ın 2012 yıl sonu itibariyle 3.747,5 milyon TL olan aktif toplamının %51 oranında 1.911,2 Milyon TL si Dağıtım, %49 oranında 1.836,3 Milyon TL si Perakende ġirketine verilmiģtir. Perakende ġirketine verilen 1.836,3 Milyon TL nin tümü Dönen Varlıktır.

12 VI Sayıştay Pasif AyrıĢtırma öncesi TL AyrıĢtırma sonrası Dağıtım TL Perakende TL I. Kısa vadeli yabancı kaynaklar : A- Mali borçlar B- Ticari borçlar , , ,23 C- Diğer borçlar , , ,60 D- Alınan avanslar , ,79 - E- Yıllara yaygın inģaat ve onarım hakediģ. F- Ödenecek vergi ve diğer , , ,62 yükümlülükler G- Borç ve gider karģılıkları H- Gelecek aylara ait gelir ve gider tahakkukları , , ,33 I- Diğer kısa vadeli yabancı kaynaklar Toplam (I) , , ,77 II. Uzun vadeli yabancı kaynaklar : A- Mali borçlar B- Ticari borçlar , ,72 C- Diğer borçlar D- Alınan avanslar E- Borç ve gider karģılıkları F- Gelecek yıllara ait gelir ve gider tahakkukları G- Diğer uzun vadeli yabancı kaynaklar Toplam (II) , ,72 Toplam (I+II) , , ,77 III. Öz kaynaklar : A- ÖdenmiĢ sermaye , , ,00 B- Sermaye yedekleri C- Kar yedekleri , , ,46 D- GeçmiĢ yıllar karları E- GeçmiĢ yıllar zararları (-) , ,84 F- Dönem net karı veya (zararı) ( ,66) ( ,66) Toplam (III) , , ,46 Genel toplam (I+II+III) , , ,23 Nazım hesaplar , , ,62 Dicle EDAġ ın 2012 yıl sonu bilançosunun bölümünden sonra Perakende ġirketine kalan 1.836,3 Milyon TL tutarındaki pasif toplamının %95,3 oranında 1.749,3 Milyon TL si Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklara, kalan %4,7 oranında 87,0 Milyon TL si de öz kaynaklara aittir. Uzun Vadeli Yabancı Kaynak devredilmemiģtir. Öz kaynakların 1 Milyon TL si ġirketin kuruluģ aģamasında konan ödenmiģ sermaye olup ,7 Bin TL si de kar yedeklerinden gelmektedir. ġirkete, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu nun tarih ve sayılı kararı ile tarihinden tarihine kadar geçerli olmak üzere; Diyarbakır, Mardin, ġanlıurfa, batman, Siirt, ġırnak illerinde elektrik perakende satıģ faaliyeti göstermek üzere EPS/ /2514 Lisans Nolu Perakende satıģ Lisansı

13 VII verilmiģtir. Bu Lisans; Dicle Elektrik Dağıtım A.ġ. ye verilen tarihli ve EPS/874-14/678 numaralı perakende satıģ lisansının sonlandırılarak eskisinin devamı mahiyetinde verilmiģtir. B-ġirketin özelleģtirilmesi ve devir iģlemleri: T. Elektrik Dağıtım A.ġ. ye ait Dicle Elektrik Dağıtım A.ġ. deki %100 oranındaki hissesinin blok satıģ yöntemiyle özelleģtirilmesi amacıyla 18 Aralık 2012 tarihinden itibaren verilen ilanlarla ihale açılmıģtır. Ġhale ilanında sadece Dicle Elektrik Dağıtım A.ġ. nin %100 oranındaki hissesinin satıģı öngörülmesine rağmen; Dicle Elektrik Dağıtım A.ġ. nin %100 Oranındaki Hissesinin Blok Olarak SatıĢ Yöntemi ile ÖzelleĢtirilmesine ĠliĢkin Ġhale ġartnamesi nin Faaliyetlerin AyrıĢtırılması ve Alıcının Taahhüdü baģlıklı 16 ncı maddesinde devre konu olacak Ģirketler ayrıntılı olarak belirtilmiģtir. Madde Ģöyledir: Alıcı, Ek-5 de sunulan, Rekabet Kurulunun tarih ve 05-48/695-M sayılı Kararı nda ve 4628 sayılı Kanunun 3.maddesinde belirtildiği Ģekilde tarihine (geçiģ dönemi sonuna) kadar dağıtım faaliyetini ve diğer elektrik piyasası faaliyetlerini hukuken ayrıģtıracağını, EPDK ve ilgili diğer kurumların bu husustaki düzenlemelerine ve kararlarına uyacağını kabul beyan ve taahhüt eder. Rekabet Kurulunun ve Kurul un bu konudaki yetkileri saklıdır. Ancak, 4628 sayılı Kanunun 3.maddesinde yer alan Dağıtım Ģirketleri, üretim ve perakende satıģ faaliyetlerini, tarihinden itibaren ancak ayrı tüzel kiģilikler altında yürütürler. Hükmü gereğince, faaliyetlerin ayrı tüzel kiģilikler altında yürütülmesini teminen perakende satıģ Ģirketi için EPDK ya lisans baģvurusunda bulunulmuģ olup, Alıcı ile imzalanacak Hisse SatıĢ SözleĢmesi, perakende satıģ Ģirketinin hisselerinin satıģını da kapsayacaktır. Bu durumda Alıcı, ġirket hisseleri ile birlikte söz konusu perakende satıģ Ģirketinin hisselerini de devralmayı kabul, beyan ve taahhüt eder. Alıcı, ayrıģtırma iģlemini ve sonuçlarını aynen kabul edecek olup, hukuki, teknik, mali ve sair nedenlere dayanarak zarar, ziyan, ihale bedelinden indirim ve benzeri ad altında herhangi bir talepte bulunmayacağını kabul, beyan ve taahhüt eder. Alıcı, ġirketin dağıtım bölgesinde uygulanacak tarifeler, yatırımlar, hizmet kalitesi ve diğer elektrik piyasası faaliyetlerinde 4628 sayılı Kanun ve diğer ilgili mevzuata tabidir. Bu ġartnamedeki, ġirkete ve satıģa konu hisselere iliģkin düzenlemeler, elektrik dağıtım ve perakende satıģ faaliyetlerinin ayrı tüzel kiģilikler altında yürütülmesini teminen EPDK ya lisans baģvurusunda bulunulmuģ ve Hisse SatıĢ SözleĢmesi kapsamında hisseleri devredilecek olan perakende satıģ Ģirketi hakkında da uygulanacaktır. Bu madde nedeniyle ihaleye teklif veren firmalar iki Ģirketin devri için teklif verecek ve ihalede iki Ģirket için fiyat vereceklerdir. Ġhalede son teklif verme tarihi olan 19 ġubat 2013 itibariyle 6 teklif alınmıģtır. 15 Mart 2013 tarihinde yapılan nihai pazarlık görüģmeleri sonucunda alınan en yüksek

14 VIII Sayıştay teklif ABD Doları bedelle ĠĢkaya Doğu Ortak GiriĢim Grubu tarafından verilmiģtir. ÖzelleĢtirme Ġdaresi BaĢkanlığı nın baģ vurusu üzerine; Rekabet Kurulu tarih ve 13-21/ sayılı kararı ile; DĠCLE Elektrik Perakende SatıĢ A.ġ. nin %100 oranında hissesinin blok satıģ yöntemi ile özelleģtirilmesi kapsamında bahse konu hisselerin devralınması iģlemlerinin; 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun un 7. Maddesi ve bu maddeye dayanılarak çıkarılan 1998/4 sayılı özelleģtirme yoluyla Devralmaların Hukuki geçerlilik kazanabilmeleri Ġçin Rekabet Kurumuna yapılacak Ön Bildirimlerde ve Ġzin BaĢvurularında Takip Edilecek usul ve Esaslar hakkında Tebliğ kapsamında izne tabi olduğuna; Adı geçen teklif sahiplerinden herhangi biri tarafından gerçekleģtirilecek muhtemel devralma iģlemi sonucunda aynı Kanun maddesinde belirtilen nitelikte hakim durum yaratılmasının veya mevcut hakim durumun güçlendirilmesinin ve böylece rekabetin önemli ölçüde azaltılmasının söz konusu olmadığına, bu nedenle bildirim konusu iģleme izin verilmesinde sakınca bulunmadığına karar verilmiģtir. ÖzelleĢtirme Yüksek Kurulunun tarih ve 2013/82 sayılı kararı ile Ģirketin satıģına onay verilmiģ ve karar tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiģtir. ÖzelleĢtirme Yüksek Kurulu nun bu kararından sonra ĠĢkaya Doğu Ortak GiriĢim Grubu tarihinde Rekabet Kurulu na baģvurarak; DĠCLE EDAġ ı devralmak üzere Ġhale ġartnamesinin 19.maddesine uygun Ģekilde ortak giriģim grubunun %51 hisse oranı ile kontrol sahibi olacağı DĠCLE enerji Yatırım Sanayi ve Ticaret A.ġ. nin (DĠCLE Enerji) kurulduğu, DĠCLE Enerjinin kontrolü ve %51 oranındaki payları ortak giriģim grubuna ait iken %49 hissesinin ise KÖK Makine Sanayi ve Ticaret A.ġ. ye ait olduğu belirtilerek Ana SözleĢmesi sunulan yeni kurulan ġirketin Rekabet Kanunu na aykırı kurulup kurulmadığı konusunda görüģ istenmiģtir. Rekabet Kurumu I. Denetim ve Uygulama Dairesi BaĢkanlığı nın GiriĢim Grubuna yazdığı tarih ve 622 nolu yazılarının sonuç bölümü Ģöyledir: DĠCLE Enerjinin %10,2 oranındaki hissesi ĠĢkaya ĠnĢ. San. ve Tic. A.ġ. ye ait olacak; kalan toplam %89,8 hissesi ise Doğu Hattı Enerji Yatırım Sanayi ve Tic. A.ġ. (Doğu Hattı) ve bu teģebbüs ile aynı ekonomik bütünlük içinde bulunan KÖK makine tarafından iktisap edilecektir. Bu çerçevede, DĠCLE Enerjinin Doğu hattı tarafından tek baģına kontrol edilecek olması Rekabet Kurulu nun tarih ve sayılı Kararında esas alınan kontrol yapısında bir değiģiklik olmadığına iģaret etmektedir. Bu nedenle, baģvurunuza konu iģlemin 4054 sayılı Kanun ve aynı Kanunun 7. Maddesine dayanılarak çıkarılan 2010/4 sayılı Tebliğ kapsamında izne tabi bir devralma iģlemi olmadığının değerlendirildiği. BelirtilmiĢtir.

15 IX T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu nun tarih ve sayılı kararı ile Ģirketin devrine onay verilmiģtir. Kurul Kararı Ģöyledir: 1.Elektrik Piyasası Daire BaĢkanlığının tarih ve sayılı BaĢkanlık Makamına müzekkeresi çerçevesinde, ÖzelleĢtirme Yüksek Kurulunca tarih ve ED /677 numaralı dağıtım lisansına sahip Dicle Elektrik dağıtım Anonim ġirketi ile 27/12/2012 tarihli ve EPS/ /2514 sayılı perakende satıģ lisansına sahip Dicle Elektrik Perakende SatıĢ Anonim ġirketi ndeki Türkiye Elektrik dağıtım A.ġ. ye ait hisselerin tamamının 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve ikincil mevzuatı uyarınca gerekli iģlemler ikmal edilecek Ģekilde, Dicle Enerji Yatırım San. ve Tic. e devredilmesine onay verilmesine karar verilmiģtir. Bu kararlarla ġirketin devir süreci iģlemleri baģlamıģtır. T.C. BaĢbakanlık ÖzelleĢtirme Ġdaresi BaĢkanlığı nın Türkiye Elektrik Dağıtım A.ġ. Genel Müdürlüğü ne yazdığı tarih ve 4744 sayılı yazısında; Devir sürecinde Dicle Elektrik Dağıtım A.ġ. nin özelleģtirilmesine iliģkin ihale Ģartnamesinde yer alan düzenlemeler gereğince, itibariyle Dicle Elektrik Dağıtım A.ġ. ve Dicle Elektrik Perakende SatıĢ A.ġ. muhasebe kayıtlarında yer alan resmi daireler, belediyeler(iç tüketim ve içme suyu tesislerinden kaynaklanan alacakları) ve tarımsal sulama alacakları ile Dicle Elektrik Dağıtım A.ġ. ve Dicle Elektrik Perakende SatıĢ A.ġ. muhasebe kayıtlarında yer alan son ay (Mayıs 2013) faturası dıģında kalan Elektrik Üretim A.ġ. ve bağlı Ģirketleri, Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.ġ. ve Türkiye Elektrik Ġletim A.ġ.ye olan ticari borçların TEDAġ a aktarılması, ticari borçların ana teģekküle aktarılması sırasında, hazır değerler tutarının ticari borçlardan mahsup edilmesi, bu suretle oluģacak aktif-pasif farkının sermaye artıģı yapılması/zarar hesabına kayıt yoluyla dengelemesi hususları talimatlanmıģtır. ÖzelleĢtirme Ġdaresi BaĢkanlığının bu yazısında yer alan hususların yerine getirilmesi için TEDAġ Genel Müdürlüğünce tarih ve 3753 sayılı yazı ekinde DĠCLE Elektrik Perakende SatıĢ A.ġ. ye gönderilmiģtir. Konu ile ilgili olarak DĠCLE Elektrik Perakende SatıĢ A.ġ. Muhasebe ve Finansman Daire BaĢkanlığı tarafından hazırlanan önergeyi görüģen ġirket Yönetim Kurulu nun tarih ve 6/9 sayılı kararı ile; Hisse Devri ile ilgili olarak yapılması gereken iģler konusunda ġirket Müdürü, ġirket Müdür Yardımcısı ile Muhasebe ve Finansman Müdürünün yetkilendirilmesi kararlaģtırılmıģtır tarihi itibariyle devre esas bilanço rakamları aģağıdadır. TĠCARĠ ALACAKLAR Resmi Daireler : ,81 TL Belediyeler (Ġç tüketim ve içme suyu) : ,24 TL Tarımsal Sulama : ,18 TL TOPLAM : ,23 TL 131 Ortaklardan Alacaklar Hesabı : - (TEDAġ)

16 X Sayıştay TOPLAM ALACAK : ,23 TL TĠCARĠ BORÇLAR EÜAġ Enerji Bedeli : ,70 TL TETAġ Enerji Bedeli : ,47 TL -Mayıs Ayı fatura tutarı : ( ,56) TL -Hazır Değerler : ( ,72) TL TOPLAM TETAġ a net borç : ,19 TL TOPLAM TĠCARĠ BORÇ : ,23 TL 331 Ortaklara Borçlar Hesabı : (TEDAġ Kısmi Bölünme) TOPLAM BORÇ : ,89 TL FARK : ,00 TL MEVCUT SERMAYE : ,00 TL ĠLAVE : ,00 TL TOPLAM SERMAYE : ,00 TL ġirketin, tarihi itibariyle TEDAġ a devredilecek alacak tutarı ,23 TL dir. Aynı tarih itibariyle; ġirketin Hazır Değerleri Bin TL, son ay fatura tutarı da TL dir. ÖzelleĢtirme Ġdaresi BaĢkanlığının yayımladığı Ġhale ġartnamesinin 21/e maddesinde Ticari borçların TEDAġ a aktarılması sırasında, hazır değerler tutarı ticari borçlardan mahsup edilir. Denilmektedir tarihi itibariyle; ġirketin TETAġ a olan toplam borcu ,47 TL olup bu tutardan ,56 TL tutarındaki Mayıs ayı fatura bedeli ile ,72 TL tutarındaki Hazır Değerlerin düģülmesi ile ġirketin TEDAġ a devredilecek TETAġ a olan borç tutarı ,19 TL olarak, devredilecek toplam borç ise ,23 TL olarak gerçekleģmiģtir. Bu iģlemlerin sonunda devredilecek borç-alacak farkı ( , ,23= ,00) ,00 TL olarak gerçekleģmiģtir. Bu farkın sermayeye ilavesi ile ġirketin ,00 TL olan sermayesi ,00 TL ye yükselmiģtir. ÖzelleĢtirme Yüksek Kurulunun tarih ve 2013/82 sayılı kararı çerçevesinde, Dicle Elektrik Dağıtım A.ġ. ile Dicle Elektrik Perakende SatıĢ A.ġ. nin %100 oranındaki hissesinin ABD Doları bedelle Dicle Enerji Yatırım Sanayi ve Ticaret A.ġ.ye devrine iliģkin Hisse SatıĢ SözleĢmeleri tarihinde imzalanmıģtır.

17 XI DĠCLE Elektrik Perakende SatıĢ A.ġ. ġirket Müdürlüğü nün ġirket devri ile ilgili olarak ÖzelleĢtirme Ġdaresi BaĢkanlığı na yazdığı tarih ve 4183 sayılı yazıda devir tarihi itibariyle ġirket bünyesinde 4857 sayılı ĠĢ Kanunu na tabi olarak çalıģan personel bulunmadığı bildirilmiģtir. Dağıtım ve perakende satıģ faaliyetlerinin tarihinden itibaren ayrıģtırılmasına iliģkin yapılan çalıģmalar kapsamında, TEDAġ genel müdürlüğü ile dağıtım Ģirketleri arasında tarihinde imzalanmıģ olan ĠĢletme hakkı Devir SözleĢmesi (ĠHDS) konusunda TEDAġ Genel müdürlüğü, EPDK ve ÖĠB yetkililerinin katılımı ile çeģitli tarihlerde gerçekleģtirilen toplantılarda, mevcut mevzuat ve ĠHDS çerçevesinde faaliyetlerin ayrıģtırılması sonucunda oluģan elektrik perakende satıģ Ģirketleri ile TEDAġ Genel Müdürlüğü arasında da ĠHDS benzeri bir sözleģme veya protokol imzalanması sonucuna varılmıģtır. Bu kapsamda, elektrik perakende satıģ Ģirketleri ile TEDAġ genel Müdürlüğü arasında imzalanması gereken sözleģmenin hazırlanması için TEDAġ Genel Müdürlüğü nün tarihli Olur u ile elektrik dağıtım Ģirketlerinin mevcut ĠHDS lerin tadilinde iliģkin ek protokol düzenlenmesi için bir çalıģma grubu oluģturması uygun görülmüģtür. ÇalıĢma grubunun önerileri doğrultusunda, TEDAġ Genel Müdürlüğü ile elektrik perakende satıģ Ģirketleri arasında imzalanmak üzere Taslak iģletme hakkı Devir SözleĢmesi kapsamındaki varlıkların AyrıĢtırılarak Görevli Tedarik ġirketlerinin Kullanımına Verilmesine ĠliĢkin sözleģme ve daha önce elektrik dağıtım Ģirketleri ile imzalanmıģ olan ĠHDS e ilave olarak Taslak ĠĢletme hakkı Devir SözleĢmesine Ek protokol-1 hazırlanmıģtır. Bu konularla ilgili daha ayrıntılı açıklamalara, TEDAġ genel Müdürlüğünün 2013 Yılı SayıĢtay Denetim Raporunda yer verilmiģtir. Sonuç : Dicle Elektrik Perakende SatıĢ Anonim ġirketinin; sermayesindeki %100 oranında Türkiye Elektrik Dağıtım A.ġ. hisse payı yapılan ihale sonunda satılan, ÖzelleĢtirme Yüksek Kurulunun tarih ve 2013/82 sayılı kararı ile satıģ iģlemi onaylanan ve tarihinde hisse devir iģlemi yapılan ġirketin bu durumu genel görüģmeye sunulur.

18 XII Sayıştay III. EKLER 1- ġirketin özelleģtirilmesine iliģkin ÖzelleĢtirme Yüksek Kurulu kararı 2/a- Muvakkat Hisse Senedi Ġlmuhaberi Teslim-Tesellüm Tutanağı 2/b- Muvakkat Hisse Senedi Ġlmuhaberi

19 (Ek:1)

20 (Ek:2/a)

21 (Ek:2/b)

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI ARAS ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ A.Ş. 01.01.2013 28.06.2013 DÖNEMİ DENETİM RAPORU

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI ARAS ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ A.Ş. 01.01.2013 28.06.2013 DÖNEMİ DENETİM RAPORU T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI ARAS ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ A.Ş. 01.01.2013 28.06.2013 DÖNEMİ DENETİM RAPORU Bu rapor, 24.11.1994 tarih ve 4046 sayılı Kanun ile 03.12.2010 tarih ve 6085 sayılı Kanun uyarınca

Detaylı

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI TOROSLAR ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. 01.01.2013-30.09.2013 DÖNEMİ DENETİM RAPORU

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI TOROSLAR ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. 01.01.2013-30.09.2013 DÖNEMİ DENETİM RAPORU T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI TOROSLAR ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. 01.01.2013-30.09.2013 DÖNEMİ DENETİM RAPORU Bu rapor, 03.12.2010 tarih ve 6085 sayılı SayıĢtay Kanunu ile 24.11.1994 tarih ve 4046 sayılı Kanun uyarınca

Detaylı

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI VANGÖLÜ ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ A.Ş. 01.01.2013 26.07.2013 DÖNEMİ DENETİM RAPORU

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI VANGÖLÜ ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ A.Ş. 01.01.2013 26.07.2013 DÖNEMİ DENETİM RAPORU T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI VANGÖLÜ ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ A.Ş. 01.01.2013 26.07.2013 DÖNEMİ DENETİM RAPORU Bu rapor, 24.11.1994 tarih ve 4046 sayılı Kanun ile 03.12.2010 tarih ve 6085 sayılı Kanun uyarınca

Detaylı

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ESPARK ESKİŞEHİR PARK BAHÇE PEYZAJ, TEMİZLİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ESPARK ESKİŞEHİR PARK BAHÇE PEYZAJ, TEMİZLİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ESPARK ESKİŞEHİR PARK BAHÇE PEYZAJ, TEMİZLİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ekim 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI

Detaylı

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. 01.01.2013 26.07.2013 DÖNEMİ DENETİM RAPORU

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. 01.01.2013 26.07.2013 DÖNEMİ DENETİM RAPORU T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI VANGÖLÜ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. 01.01.2013 26.07.2013 DÖNEMİ DENETİM RAPORU Bu rapor, 24.11.1994 tarih ve 4046 sayılı Kanun ile 03.12.2010 tarih ve 6085 sayılı Kanun uyarınca düzenlenmiş,

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2009 30/06/2009 FAALİYET RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2009 30/06/2009 FAALİYET RAPORU VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2009 30/06/2009 FAALİYET RAPORU 1- Raporun dönemi, ortaklığın unvanı, dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan başkan ve üyelerin, murahhas üyelerin ad

Detaylı

Zorunlu çağrıyı doğuran pay edinimlerinden önceki ortaklık yapısı Adı Soyadı/Ticaret Unvanı. Sermaye Tutarı (TL)

Zorunlu çağrıyı doğuran pay edinimlerinden önceki ortaklık yapısı Adı Soyadı/Ticaret Unvanı. Sermaye Tutarı (TL) INFOTREND B TĠPĠ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.ġ. PAYLARININ ZORUNLU ÇAĞRI YOLUYLA VBG HOLDĠNG A.ġ. TARAFINDAN DEVRALINMASINA ĠLĠġKĠN BĠLGĠ FORMU 1. Çağrıya Konu ġirket e ĠliĢkin Bilgiler: a) Ticaret

Detaylı

HSBC Portföy Yönetimi A.Ş. 2006 YILI FAALİYET RAPORU

HSBC Portföy Yönetimi A.Ş. 2006 YILI FAALİYET RAPORU HSBC Portföy Yönetimi A.Ş. 2006 YILI FAALİYET RAPORU 27/3/2007 İÇİNDEKİLER Sayfa No I. GİRİŞ ve İDARİ FAALİYETLER 3 KISACA HSBC PORTFÖY YÖNETĠMĠ A.ġ. 3 YÖNETĠM ve DENETLEME KURULLARI 4 ÜST YÖNETĠM 5 SERMAYE

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 31/12/2010 FAALİYET RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 31/12/2010 FAALİYET RAPORU VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 31/12/2010 FAALİYET RAPORU 1- Raporun dönemi, ortaklığın unvanı, dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan başkan ve üyelerin, murahhas üyelerin ad

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2011 30.06.2011 FAALİYET RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2011 30.06.2011 FAALİYET RAPORU VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2011 30.06.2011 FAALİYET RAPORU 1- Raporun dönemi, ortaklığın unvanı, dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan başkan ve üyelerin, murahhas üyelerin ad

Detaylı

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI TOROSLAR ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ A.Ş. 01.01.2013-30.09.2013 DÖNEMİ DENETİM RAPORU

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI TOROSLAR ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ A.Ş. 01.01.2013-30.09.2013 DÖNEMİ DENETİM RAPORU T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI TOROSLAR ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ A.Ş. 01.01.2013-30.09.2013 DÖNEMİ DENETİM RAPORU Bu rapor, 03.12.2010 tarih ve 6085 sayılı Sayıştay Kanunu ile 24.11.1994 tarih ve 4046 sayılı

Detaylı

TEBLİĞ. ç) Hazinenin özel mülkiyetindeki taģınmaz: Tapuda Hazine adına tescilli taģınmazları,

TEBLİĞ. ç) Hazinenin özel mülkiyetindeki taģınmaz: Tapuda Hazine adına tescilli taģınmazları, 7 Şubat 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28906 Maliye Bakanlığından: TEBLİĞ MĠLLĠ EMLAK GENEL TEBLĠĞĠ (SIRA NO: 362) BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Genel Tebliğin amacı;

Detaylı

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI BOĞAZİÇİ ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ A.Ş. 01.01.2013 28.05.2013 DÖNEMİ DENETİM RAPORU

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI BOĞAZİÇİ ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ A.Ş. 01.01.2013 28.05.2013 DÖNEMİ DENETİM RAPORU T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI BOĞAZİÇİ ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ A.Ş. 01.01.2013 28.05.2013 DÖNEMİ DENETİM RAPORU Bu rapor, 24.11.1994 tarih ve 4046 sayılı Kanun ile 03.12.2010 tarih ve 6085 sayılı Kanun uyarınca

Detaylı

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 2. DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU...

Detaylı

T.C. ĠÇĠġLERĠ BAKANLIĞI Nüfus ve VatandaĢlık ĠĢleri Genel Müdürlüğü

T.C. ĠÇĠġLERĠ BAKANLIĞI Nüfus ve VatandaĢlık ĠĢleri Genel Müdürlüğü T.C. ĠÇĠġLERĠ BAKANLIĞI Nüfus ve VatandaĢlık ĠĢleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.05.0.NÜV.0.10.00.03/121/35404 13/04/2011 Konu : Adrese ĠliĢkin Ġdari Para Cezaları Maliye Bakanlığından konuya iliģkin alınan

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş FAALİYET RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş FAALİYET RAPORU VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2011 31.03.2011 FAALİYET RAPORU 1- Raporun dönemi, ortaklığın unvanı, dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan başkan ve üyelerin, murahhas üyelerin ad

Detaylı

BORSA ĠSTANBUL A.ġ. 07/12/2015 TARĠHLĠ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISINA ĠLĠġKĠN BĠLGĠLENDĠRME DOKÜMANI

BORSA ĠSTANBUL A.ġ. 07/12/2015 TARĠHLĠ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISINA ĠLĠġKĠN BĠLGĠLENDĠRME DOKÜMANI BORSA ĠSTANBUL A.ġ. 07/12/2015 TARĠHLĠ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISINA ĠLĠġKĠN BĠLGĠLENDĠRME DOKÜMANI ġirketimiz Ortaklık Yapısı ve Oy Hakları Şirket sermayesini temsil eden paylar A, B ve C olmak

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 31/03/2010 FAALİYET RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 31/03/2010 FAALİYET RAPORU VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 31/03/2010 FAALİYET RAPORU 1- Raporun dönemi, ortaklığın unvanı, dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan başkan ve üyelerin, murahhas üyelerin ad

Detaylı

CUMHURBAŞKANLIĞI 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

CUMHURBAŞKANLIĞI 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU CUMHURBAŞKANLIĞI 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2014 İÇİNDEKİLER KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU... 3 SAYIŞTAYIN

Detaylı

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2014 İÇİNDEKİLER KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU...

Detaylı

BİLGİ NOTU 17.03.2011/2011-05. Bu bilgi notumuzda anılan kanunun vergi alacakları ile ilgili düzenlemelerine yer verilecektir.

BİLGİ NOTU 17.03.2011/2011-05. Bu bilgi notumuzda anılan kanunun vergi alacakları ile ilgili düzenlemelerine yer verilecektir. BİLGİ NOTU 17.03.2011/2011-05 6111 SAYILI KANUN STOK BEYANI Kamuoyunda Af Kanunu olarak bilinen 6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Ġle Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu

Detaylı

Bu hüküm, sadece bilanço esasına göre defter tutan kurumlar vergisi mükelleflerini kapsamaktadır.

Bu hüküm, sadece bilanço esasına göre defter tutan kurumlar vergisi mükelleflerini kapsamaktadır. Sirküler No : 2016 / 19 Sirküler Tarihi : 02.09.2016 Konusu : 6736 Sayılı Kanun Kapsamında Kayıtlarda Yer Aldığı Halde İşletmede Mevcut Olmayan Kasa Mevcudu ve Ortaklardan Alacakların Beyanı Hakkında Bazı

Detaylı

T.C TARSUS BELEDĠYE MECLĠSĠ KARARI

T.C TARSUS BELEDĠYE MECLĠSĠ KARARI Karar No : 2017/11-1 (108) Gündem maddesi gereğince; Ġnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü nün 26/10/2017 tarih ve 35158 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; Belediye ve Bağlı KuruluĢları ile Mahalli

Detaylı

KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 2. DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU...

Detaylı

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI BOĞAZİÇİ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. 01.01.2013-28.05.2013 DÖNEMİ DENETİM RAPORU

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI BOĞAZİÇİ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. 01.01.2013-28.05.2013 DÖNEMİ DENETİM RAPORU T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI BOĞAZİÇİ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. 01.01.2013-28.05.2013 DÖNEMİ DENETİM RAPORU Bu rapor, 24.11.1994 tarih ve 4046 sayılı Kanun ile 03.12.2010 tarih ve 6085 sayılı Kanun uyarınca düzenlenmiş,

Detaylı

MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 2. DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU...

Detaylı

AKĠġ GAYRĠMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.ġ. / AKSGY [] 10.04.2015 16:53:00

AKĠġ GAYRĠMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.ġ. / AKSGY [] 10.04.2015 16:53:00 AKĠġ GAYRĠMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.ġ. / AKSGY [] 10.04.2015 16:53:00 ĠliĢkili Taraf ĠĢlemleri 1 MEHMET AKTAġ 2 NAĠLE BANUHAN YÜRÜKOĞLU Muhasebe Müdürü Genel Müdür Yardımcısı AKĠġ GAYRĠMENKUL YATIRIM

Detaylı

Konuyla Ġlgili Tebliğin Tam Metni Ekte Tarafınıza SunulmuĢtur.

Konuyla Ġlgili Tebliğin Tam Metni Ekte Tarafınıza SunulmuĢtur. ANKARAS-Sirküler/2013-32 09.12.2013, ANKARA KONU: SGK NIN ĠġVEREN UYGULAMA TEBLĠĞĠNDE DEĞĠġĠKLĠK HK. 28.11.2013 tarihli 28835 Sayılı Resmi Gazete' de yayınlanan İşveren Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 30/06/2010 FAALİYET RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 30/06/2010 FAALİYET RAPORU VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 30/06/2010 FAALİYET RAPORU 1- Raporun dönemi, ortaklığın unvanı, dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan başkan ve üyelerin, murahhas üyelerin ad

Detaylı

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI ORDU İL ÖZEL İDARESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI ORDU İL ÖZEL İDARESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI ORDU İL ÖZEL İDARESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU ARALIK 2013 T.C. SAYIġTAY BAġKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 30/09/2010 FAALİYET RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 30/09/2010 FAALİYET RAPORU VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 30/09/2010 FAALİYET RAPORU 1- Raporun dönemi, ortaklığın unvanı, dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan başkan ve üyelerin, murahhas üyelerin ad

Detaylı

T.C. SAYIġTAY BAġKANLIĞI. ĠSTANBUL ANADOLU YAKASI ELEKTRĠK PERAKENDE SATIġ Aġ 01.01.2013 31.07.2013 DÖNEMĠ DENETĠM RAPORU

T.C. SAYIġTAY BAġKANLIĞI. ĠSTANBUL ANADOLU YAKASI ELEKTRĠK PERAKENDE SATIġ Aġ 01.01.2013 31.07.2013 DÖNEMĠ DENETĠM RAPORU T.C. SAYIġTAY BAġKANLIĞI ĠSTANBUL ANADOLU YAKASI ELEKTRĠK PERAKENDE SATIġ Aġ 01.01.2013 31.07.2013 DÖNEMĠ DENETĠM RAPORU Bu rapor, 24.11.1994 tarih ve 4046 sayılı Kanun ile 03.12.2010 tarih ve 6085 sayılı

Detaylı

Ülkemiz Enerji Sektörü ÖzelleĢtirmelerinde Gelinen Nokta

Ülkemiz Enerji Sektörü ÖzelleĢtirmelerinde Gelinen Nokta T.C. BaĢbakanlık ÖzelleĢtirme Ġdaresi BaĢkanlığı Ülkemiz Enerji Sektörü ÖzelleĢtirmelerinde Gelinen Nokta Ġbrahim Halil KırĢan BaĢkan Yardımcısı Kasım, 2015 Türkiye de ÖzelleĢtirmenin Yasal ve Kurumsal

Detaylı

MERRILL LYNCH MENKUL DEĞERLER A.ġ. YÖNETĠM KURULU EYLÜL 2008 ARA DÖNEM FAALĠYET RAPORU

MERRILL LYNCH MENKUL DEĞERLER A.ġ. YÖNETĠM KURULU EYLÜL 2008 ARA DÖNEM FAALĠYET RAPORU MERRILL LYNCH MENKUL DEĞERLER A.ġ. YÖNETĠM KURULU EYLÜL 2008 ARA DÖNEM FAALĠYET RAPORU I. SUNUġ 1. Tarihsel GeliĢim, Ortaklık Yapısı ve Sermaye ve Ortaklık Yapısı DeğiĢimleri Merrill Lynch Menkul Değerler

Detaylı

YÖNETMELİK. e) Katılımcı: Yeterlilik kazanmak üzere sertifikalı eğitim programına katılan kiģiyi,

YÖNETMELİK. e) Katılımcı: Yeterlilik kazanmak üzere sertifikalı eğitim programına katılan kiģiyi, 4 Şubat 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28903 Sağlık Bakanlığından: YÖNETMELİK SAĞLIK BAKANLIĞI SERTĠFĠKALI EĞĠTĠM YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

Ruhsat Harcı (2015 yılı için Jeotermal kaynak iģletme harç miktarı; 7.028,45 TL., mineralli su iģletme ruhsat harç miktarı 3.514,25 TL.

Ruhsat Harcı (2015 yılı için Jeotermal kaynak iģletme harç miktarı; 7.028,45 TL., mineralli su iģletme ruhsat harç miktarı 3.514,25 TL. JEOTERMAL KAYNAK VE DOĞAL MĠNERALLĠ SULAR ARAMA RUHSATI MÜRACAATI Talep sahibince 1/25000 ölçekli pafta adı ve altı derecelik dilim esas alınarak yedi basamaklı koordinat sistemine göre yirmi noktayı ve

Detaylı

SĠRKÜLER (2019/39) Bilindiği üzere 6102 sayılı TTK nun 516,518,565 ve 610.ncu maddeleri hükümlerine göre;

SĠRKÜLER (2019/39) Bilindiği üzere 6102 sayılı TTK nun 516,518,565 ve 610.ncu maddeleri hükümlerine göre; Ġstanbul, 24.02.2019 SĠRKÜLER (2019/39) Konu Yıllık Faaliyet Raporları Bilindiği üzere 6102 sayılı TTK nun 516,518,565 ve 610.ncu maddeleri hükümlerine göre; Anonim ġirketler ve kooperatiflerde yönetim

Detaylı

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. 30 EYLÜL 2018 TARİHLİ ÖZEL AMAÇLI FİNANSAL TABLO VE DİPNOTLARI

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. 30 EYLÜL 2018 TARİHLİ ÖZEL AMAÇLI FİNANSAL TABLO VE DİPNOTLARI CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. 30 EYLÜL 2018 TARİHLİ ÖZEL AMAÇLI FİNANSAL TABLO VE DİPNOTLARI 30 EYLÜL 2018 TARİHLİ ÖZEL AMAÇLI FİNANSAL DURUM TABLOSU Bağımsız Denetimden Geçmemiş 30

Detaylı

KONU : Sermaye Piyasası Kurulu nun Seri : VIII, No:39 Sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır.

KONU : Sermaye Piyasası Kurulu nun Seri : VIII, No:39 Sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır. ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU Tarih 29 Ocak 2009 Ortaklığın Ünvanı / Ortakların Adı : TAT KONSERVE SANAYĠĠ A.ġ. Adresi : Sırrı Çelik Bulvarı No:3 34788-TaĢdelen ĠSTANBUL Telefon ve Fax No. : 0216 430 00 00

Detaylı

MİLLİ GÜVENLİK KURULU GENEL SEKRETERLİĞİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

MİLLİ GÜVENLİK KURULU GENEL SEKRETERLİĞİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU MİLLİ GÜVENLİK KURULU GENEL SEKRETERLİĞİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 2. DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN

Detaylı

Döviz Kazandırıcı Faaliyetlerde Uygulanmakta Olan Damga Vergisi ve Harç Ġstisnası Uygulaması GeniĢletildi.

Döviz Kazandırıcı Faaliyetlerde Uygulanmakta Olan Damga Vergisi ve Harç Ġstisnası Uygulaması GeniĢletildi. Döviz Kazandırıcı Faaliyetlerde Uygulanmakta Olan Damga Vergisi ve Harç Ġstisnası Uygulaması GeniĢletildi. Nesrin Yardımcı SARIÇAY Raporumuzda; konuya iliģkin yeni düzenlemeler, eski (1 Numaralı) ve yeni

Detaylı

FĠBA HAYAT SĠGORTA ANONĠM ġġrketġ Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu Dönem (01.01.2012-31.12.2012)

FĠBA HAYAT SĠGORTA ANONĠM ġġrketġ Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu Dönem (01.01.2012-31.12.2012) FĠBA HAYAT SĠGORTA ANONĠM ġġrketġ Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu Dönem (01.01.2012-31.12.2012) İşbu rapor Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenerek 28.08.2012 tarih ve 28395 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

TEKNOSA İÇ VE DIŞ TİC. AŞ. 30 EYLÜL 2016 TARİHLİ BİLANÇOLAR VE DİPNOTLARI

TEKNOSA İÇ VE DIŞ TİC. AŞ. 30 EYLÜL 2016 TARİHLİ BİLANÇOLAR VE DİPNOTLARI TEKNOSA İÇ VE DIŞ TİC. AŞ. 30 EYLÜL 2016 TARİHLİ BİLANÇOLAR VE DİPNOTLARI Bağımsız Denetimden Geçmemiş 30 Eylül 2016 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 385.951.135 Nakit ve Nakit Benzerleri (117.884.054) Ticari

Detaylı

TEBLİĞ. MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, gıda iģletmelerindeki yerel, marjinal ve sınırlı faaliyetlere iliģkin hususları belirlemektir.

TEBLİĞ. MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, gıda iģletmelerindeki yerel, marjinal ve sınırlı faaliyetlere iliģkin hususları belirlemektir. 27 Kasım 2014 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29188 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ GIDA ĠġLETMELERĠNDE YEREL, MARJĠNAL VE SINIRLI FAALĠYETLERĠN DÜZENLENMESĠNE DAĠR TEBLĠĞ (TEBLĠĞ NO: 2014/52)

Detaylı

TUNCELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU

TUNCELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU TUNCELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2013 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU Eylül 2014 İÇİNDEKİLER KAMU ĠDARESĠNĠN MALĠ YAPISI VE MALĠ TABLOLARI HAKKINDA BĠLGĠ... 1 DENETLENEN KAMU ĠDARESĠ YÖNETĠMĠNĠN SORUMLULUĞU... 1 SAYIġTAYIN

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Ġdari ve Mali ĠĢler Daire BaĢkanlığı ĠHALE ĠLANI

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Ġdari ve Mali ĠĢler Daire BaĢkanlığı ĠHALE ĠLANI T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Ġdari ve Mali ĠĢler Daire BaĢkanlığı Sıra No: 1 Ġhâle Edilecek Yerin Adı, Ġhâlenin Tarihi ve Saati, Ġhâlenin Yapılacağı Yer: Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz

Detaylı

İSTANBUL YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LİMİTED ŞİRKETİ

İSTANBUL YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LİMİTED ŞİRKETİ Ġstanbul, 05.02.2010 SİRKÜLER 2010 / 014 KONU: 5951 SAYILI KANUNLA YAPILAN DEĞĠġĠKLĠKLER 5951 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Ġle Bazı Kanunlarda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun

Detaylı

ERTÜRK YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK VE BAĞIMSIZ DENETĠM A.ġ.

ERTÜRK YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK VE BAĞIMSIZ DENETĠM A.ġ. 05.05.2014 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2014/72 KONU: İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında. Giriş : 24.12.2013 tarih ve 28861 sayılı Resmî Gazetede

Detaylı

TÜRK PATENT ENSTĠTÜSÜ. 2013 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU

TÜRK PATENT ENSTĠTÜSÜ. 2013 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU TÜRK PATENT ENSTĠTÜSÜ 2013 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU Ağustos 2014 İÇİNDEKİLER KAMU ĠDARESĠNĠN MALĠ YAPISI VE MALĠ TABLOLARI HAKKINDA BĠLGĠ... 1 DENETLENEN KAMU ĠDARESĠ YÖNETĠMĠNĠN SORUMLULUĞU... 2

Detaylı

ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. 30 EYLÜL 2018 TARİHİ İTİBARIYLA TTK 376 BİLANÇO VE DİPNOTLARI

ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. 30 EYLÜL 2018 TARİHİ İTİBARIYLA TTK 376 BİLANÇO VE DİPNOTLARI 30 EYLÜL 2018 TARİHİ İTİBARIYLA TTK 376 BİLANÇO VE DİPNOTLARI 1 ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2018 TARİHİ İTİBARIYLA TTK 376 BİLANÇOSU Bağımsız İncelemeden Geçmemiş

Detaylı

ADANA BÜYÜKŞEHİR SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

ADANA BÜYÜKŞEHİR SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU ADANA BÜYÜKŞEHİR SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ekim 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 2. DENETLENEN KAMU

Detaylı

KISMİ BÖLÜNME PLANI MADDE 1: KISMİ BÖLÜNMEYE KONU OLAN İŞTİRAK HİSSELERİNE AİT AÇIKLAMALAR:

KISMİ BÖLÜNME PLANI MADDE 1: KISMİ BÖLÜNMEYE KONU OLAN İŞTİRAK HİSSELERİNE AİT AÇIKLAMALAR: KISMİ BÖLÜNME PLANI Beylikdüzü Marmara Mah. Liman Cad. No:43 İstanbul adresinde bulunan ve İstanbul Ticaret Sicili Memurluğu na 162077 sicil numarası ile tescilli KUMPORT LİMAN HİZMETLERİ VE LOJİSTİK SANAYİ

Detaylı

Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları 31 MART 2012 TARĠHĠ ĠTĠBARĠYLE 3 AYLIK ARA DÖNEM FAALĠYET RAPORU

Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları 31 MART 2012 TARĠHĠ ĠTĠBARĠYLE 3 AYLIK ARA DÖNEM FAALĠYET RAPORU Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları 31 MART 2012 TARĠHĠ ĠTĠBARĠYLE 3 AYLIK ARA DÖNEM FAALĠYET RAPORU 1. Raporun Dönemi 01/01/2012 31/03/2012 2. Ortaklığın Ünvanı Global Yatırım

Detaylı

Sirküler Tarihi : Sirküler No : 2011/18 : Kesin Mizan Bilgilerinin Elektronik Ortamda Gönderilmesi Hk.

Sirküler Tarihi : Sirküler No : 2011/18 : Kesin Mizan Bilgilerinin Elektronik Ortamda Gönderilmesi Hk. AKKOR SİRKÜLER Akkor YMM LTD.ŞTİ. Tel: (216) 467 10 73 Bağdat Cad. No.353 D:8 Fax: (216) 467 01 73 34728 Caddebostan E-mail:info@akkorymm.com Kadıköy / İstanbul web:www.akkorymm.com.tr Sirküler Tarihi

Detaylı

01 OCAK EYLÜL 2011 DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU. I. Giriş. 1- Raporlama Dönemi :

01 OCAK EYLÜL 2011 DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU. I. Giriş. 1- Raporlama Dönemi : 01 OCAK 2011-30 EYLÜL 2011 DÖNEMİNE AİT YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU I. Giriş 1- Raporlama Dönemi : 01.01.2011-30.09.2011 2- Ortaklığın Unvanı : İş Portföy Yönetimi AŞ Şirket Hakkında Genel Bilgi ĠĢ

Detaylı

GALATASARAY ÜNĠVERSĠTESĠ 2018 YILI KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU

GALATASARAY ÜNĠVERSĠTESĠ 2018 YILI KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU GALATASARAY ÜNĠVERSĠTESĠ 2018 YILI KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU 7066 sayılı 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu 31.12.2017 tarihli ve 30287 Mükerrer sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak

Detaylı

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş.

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş. İstanbul, 09.02.2009 5520 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu nun 15. ve 30. Maddeleri Uyarınca Yapılacak Vergi Kesintilerine İlişkin 15 Seri No.lu Kurumlar Vergisi Kanunu Sirküleri Yayımlandı DUYURU NO:2009/21

Detaylı

Özet Bilgi: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu na sunulan mali tabloları hk.

Özet Bilgi: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu na sunulan mali tabloları hk. TARİH: 24/01/2013 TARİH: 29/01/2013 Özet Bilgi: Mali Suçları AraĢtırma Kurulu BaĢkanlığı tarafından ġirketimize Uygulanan Ġdari Para Cezasına Yönelik Açılan Davaya ĠliĢkin Mahkeme Kararı hakkında ġirketimizin

Detaylı

SEPETÇĠ REHABĠLĠTASYON-KIZILĠNLER VE ERENKÖY AĞAÇLANDIRMA PROJE SAHALARINDA ĠġÇĠ GÜCÜ ĠLE FĠDAN BAKIMI

SEPETÇĠ REHABĠLĠTASYON-KIZILĠNLER VE ERENKÖY AĞAÇLANDIRMA PROJE SAHALARINDA ĠġÇĠ GÜCÜ ĠLE FĠDAN BAKIMI İhale Şehri Eskişehir İş Şehri Eskişehir Kurum Çevre Ve Orman Bakanlığı Eskişehir İl Çevre Ve Orman Müdürlüğü İşin Adı/Konusu/Cinsi Ağaçlandırma Proje Sahalarında İşçi Gücü İle Fidan Bakımı Hizmeti Alınacaktır

Detaylı

17/08/2018. Teknik Görünüm:

17/08/2018. Teknik Görünüm: Sayfa 1 Teknik Görünüm: BIST 100 dünü %3.46 lık değer kaybıyla 87.143 puandan tamamladı. 88.600-88.150 desteği altında kapanıģ gerçekleģtiren endekste 88.600 altı kalıcılık oluģması durumunda satıģ baskısının

Detaylı

PAMUKKALE ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU

PAMUKKALE ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU PAMUKKALE ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU Ağustos 2015 ĠÇERĠK PAMUKKALE ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI DÜZENLĠLĠK DENETĠM RAPORU PAMUKKALE ÜNĠVERSĠTESĠ DÖNER SERMAYE ĠġLETMESĠ 2014 YILI DÜZENLĠLĠK

Detaylı

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 2. DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU...

Detaylı

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır.

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır. T..C.. SSAYIIġġTAY BAġġKANLIIĞII EDĠĠRNE ĠĠL ÖZEL ĠĠDARESSĠĠ 22001122 YIILII DENETĠĠM RAPPORU HAZİRAN 2013 T.C. SAYIġTAY BAġKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta:

Detaylı

DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ 2012YILI DENETİM RAPORU

DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ 2012YILI DENETİM RAPORU T.C. SAYIġTAY BAġKANLIĞI DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ 2012YILI DENETİM RAPORU ARALIK 2013 T.C. SAYIġTAY BAġKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr

Detaylı

2014/3 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI 02 KASIM 2014 PAZAR (09.0-12.0)

2014/3 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI 02 KASIM 2014 PAZAR (09.0-12.0) 2014/3 DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI 02 KASIM 2014 PAZAR (09.0-12.0) SORU 1: MEMLEKET Ticaret A.ġ. nin 30.1.2013 tarihli geçici mizanı, 2013 Aralık ayında

Detaylı

DUYURU. *406 sayılı Telgraf ve Telefon Kanununun Ek 37, Geçici 13 ve Ek 36 ncı maddelerinde değiģiklikler yapılmıģtır.

DUYURU. *406 sayılı Telgraf ve Telefon Kanununun Ek 37, Geçici 13 ve Ek 36 ncı maddelerinde değiģiklikler yapılmıģtır. DUYURU Kamuoyunda Motorlu TaĢıtlar Vergisinde vergileme esaslarının değiģikliği ile bağlantılı değiģikliklerin çokça tartıģıldığı Kanun Tasarısı olarak bilinen 7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer

Detaylı

DARDANEL ÖNENTAŞ GIDA SAN.A.Ş TARİHLİ SOLO BİLANÇOLAR VE DİPNOTLARI

DARDANEL ÖNENTAŞ GIDA SAN.A.Ş TARİHLİ SOLO BİLANÇOLAR VE DİPNOTLARI DARDANEL ÖNENTAŞ GIDA SAN.A.Ş 31.12.2015 TARİHLİ SOLO BİLANÇOLAR VE DİPNOTLARI Bağımsız Denetimden Geçmiş 31 Aralık 2015 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 45.428.521 Nakit ve Nakit Benzerleri 2.309.629 Ticari

Detaylı

TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER: BaĢkan V. II. BaĢkan: Kazım ÖZKAN Üyeler :Bahattin IġIK, Hakan GÜNAL, Adem KAMALI, Abdullah DÜNDAR, Erkan DEMĠRTAġ

TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER: BaĢkan V. II. BaĢkan: Kazım ÖZKAN Üyeler :Bahattin IġIK, Hakan GÜNAL, Adem KAMALI, Abdullah DÜNDAR, Erkan DEMĠRTAġ TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER: BaĢkan V. II. BaĢkan: Kazım ÖZKAN Üyeler :Bahattin IġIK, Hakan GÜNAL, Adem KAMALI, Abdullah DÜNDAR, Erkan DEMĠRTAġ BAġVURU SAHĠBĠ: Kadir POLAT, Sırrın Mah. 604.Sok. No: 2/5 ġanliurfa

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU BAġKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Emeklilik ĠĢlemleri Daire BaĢkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU BAġKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Emeklilik ĠĢlemleri Daire BaĢkanlığı T.C. SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU BAġKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Emeklilik ĠĢlemleri Daire BaĢkanlığı Tarih: 16/05/2008 Sayı : B.13.2.BKG.0.11.00.02/364114 Konu : 2022 sayılı Kanunun

Detaylı

HSBC Yatırım Menkul Değerler A.ġ. 2007 YILI FAALĠYET RAPORU

HSBC Yatırım Menkul Değerler A.ġ. 2007 YILI FAALĠYET RAPORU HSBC Yatırım Menkul Değerler A.ġ. 2007 YILI FAALĠYET RAPORU 27/3/2008 ĠÇĠNDEKĠLER Sayfa No I. GĠRĠġ ve ĠDARĠ FAALĠYETLER 3 1.1. KISACA HSBC YATIRIM MENKUL DEĞ. A.ġ. 3 1.2. YÖNETĠM ve DENETLEME KURULLARI

Detaylı

RASYO YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD.ŞTİ.

RASYO YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD.ŞTİ. T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu Sirküleri/15 Konusu : Bakanlar Kurulu Kararlarıyla Belirlenen Vergi Kesintisi Uygulamaları Tarihi : /02/2009 Sayısı İlgili

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. LİKİT EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 HAZİRAN 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. LİKİT EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 HAZİRAN 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR 30 HAZİRAN 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR Oyak Emeklilik A.ġ. Likit Emeklilik Yatırım Fonu Fon Kurulu na Giriş ARA DÖNEM FİNANSAL TABLOLARI HAKKINDA İNCELEME RAPORU Oyak Emeklilik A.ġ. Likit Emeklilik

Detaylı

EK-2 ANTALYA İL ÖZEL İDARESİ İMAR VE İNŞAAT DAİRESİ BAŞKANLIĞI. HĠZMETĠN ADI BAġVURUDA ĠSTENEN BELGELER HĠZMETĠN TAMAMLANMA SÜRESĠ (EN GEÇ)

EK-2 ANTALYA İL ÖZEL İDARESİ İMAR VE İNŞAAT DAİRESİ BAŞKANLIĞI. HĠZMETĠN ADI BAġVURUDA ĠSTENEN BELGELER HĠZMETĠN TAMAMLANMA SÜRESĠ (EN GEÇ) EK-2 ANTALYA İL ÖZEL İDARESİ İMAR VE İNŞAAT DAİRESİ BAŞKANLIĞI SIRA 21 Bina Aplikasyonu - Plankote ĠĢlemleri 1) Dilekçe 2) Aplikasyon krokisi 3) Plankote 22 Ġrtifak (Geçit) Hakkı Tesis Edilmesi ĠĢlemleri

Detaylı

REKABET KURULU (İHALE İTİRAZ MAKAMI) KARAR FORMU

REKABET KURULU (İHALE İTİRAZ MAKAMI) KARAR FORMU REKABET KURULU (İHALE İTİRAZ MAKAMI) KARAR FORMU Toplantı Tarihi : 19-09-2018 Karar Sayısı : 147/2018 Dosya No : 10-55/2018 Katılan ler : Selim ALTINCIK (BaĢkan) Doç. Dr. Figen YEġĠLADA (BaĢkan Yrd.) Kubilay

Detaylı

Sirküler Rapor /101-1 ELEKTRİK ÜRETİMİ LİSANS HARÇLARINA İLİŞKİN HARÇLAR KANUNU SİRKÜLERİ YAYIMLANDI

Sirküler Rapor /101-1 ELEKTRİK ÜRETİMİ LİSANS HARÇLARINA İLİŞKİN HARÇLAR KANUNU SİRKÜLERİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 10.04.2014/101-1 ELEKTRİK ÜRETİMİ LİSANS HARÇLARINA İLİŞKİN HARÇLAR KANUNU SİRKÜLERİ YAYIMLANDI ÖZET : 13 No lu Harçlar Kanunu Sirkülerinde; elektrik üretim lisansına sahip firmalarca her

Detaylı

SözleĢme Tarihi : 20/06/2016 SözleĢme No : 2016/02

SözleĢme Tarihi : 20/06/2016 SözleĢme No : 2016/02 SözleĢme Tarihi : 20/06/2016 SözleĢme No : 2016/02 BAĞIMSIZ DENETĠM SÖZLEġMESĠ SözleĢmenin tarafları olan, Acarlar Ticaret Sanayi ve Turizm Anonim ġirketi (sözleģmenin bundan sonraki bölümlerinde MüĢteri

Detaylı

SİRKÜLER. KONU : KDV Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ( Seri No 1) Yayımlandı.

SİRKÜLER. KONU : KDV Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ( Seri No 1) Yayımlandı. SAYI : 2014 / 49 SİRKÜLER İstanbul,16.10.2014 KONU : KDV Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ( Seri No 1) Yayımlandı. 16 Ekim 2014 tarihli ve 29147 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

HSBC Portföy Yönetimi A.ġ YILI FAALĠYET RAPORU

HSBC Portföy Yönetimi A.ġ YILI FAALĠYET RAPORU HSBC Portföy Yönetimi A.ġ. 2007 YILI FAALĠYET RAPORU 27/03/2008 ĠÇĠNDEKĠLER Sayfa No I. GĠRĠġ ve ĠDARĠ FAALĠYETLER 3 1.1. KISACA HSBC PORTFÖY YÖNETĠMĠ A.ġ. 3 1.2. YÖNETĠM ve DENETLEME KURULLARI 4 1.3.

Detaylı

HALK HAYAT VE EMEKLĠLĠK A.ġ. EMANET LĠKĠT KAMU EMEKLĠLĠK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

HALK HAYAT VE EMEKLĠLĠK A.ġ. EMANET LĠKĠT KAMU EMEKLĠLĠK YATIRIM FONU TANITIM FORMU HALK HAYAT VE EMEKLĠLĠK A.ġ. EMANET LĠKĠT KAMU EMEKLĠLĠK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLĠ BĠLGĠ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BĠLGĠLER, SERMAYE PĠYASASI KURULU TARAFINDAN.. TARĠH VE SAYI ĠLE ONAYLANAN,.

Detaylı

5951 Sayılı Torba Kanun Neler Getirdi?

5951 Sayılı Torba Kanun Neler Getirdi? 5951 Sayılı Torba Kanun Neler Getirdi? Ömer BENOKAN 05.02.2010 tarih ve 27484 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan, 28.1.2010 tarih ve 5951sayılı AMME ALACAKLARININ TAHSĠL USULÜ HAKKINDA KANUN ĠLE BAZI KANUNLARDA

Detaylı

MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ A.Ş. 31 ARALIK 2015 TARİHLİ TTK 376 BİLANÇOSU VE DİPNOTLARI

MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ A.Ş. 31 ARALIK 2015 TARİHLİ TTK 376 BİLANÇOSU VE DİPNOTLARI 31 ARALIK 2015 TARİHLİ TTK 376 BİLANÇOSU VE DİPNOTLARI VARLIKLAR 31 Aralık 2015 Dönen Varlıklar 91.109.610 Nakit ve Nakit Benzerleri 453.493 Ticari Alacaklar 40.930.687 Diğer Alacaklar 31.037.106 Stoklar

Detaylı

T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü. Sayı : B.02.0.PPG.0.12-010-06/5464 30 NĠSAN 2010 GENELGE 2010/11

T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü. Sayı : B.02.0.PPG.0.12-010-06/5464 30 NĠSAN 2010 GENELGE 2010/11 GENELGE 2010/11 Dokuzuncu Kalkınma Planında yer alan Ġstanbul un uluslararası finans merkezi olması hedefini gerçekleģtirmek üzere yapılan çalıģmalar kapsamında, Ġstanbul Uluslararası Finans Merkezi Stratejisi

Detaylı

GEBZE TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU

GEBZE TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU GEBZE TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU Ağustos 2015 ĠÇERĠK GEBZE TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ 2014 YILI DÜZENLĠLĠK DENETĠM RAPORU GEBZE TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ DÖNER SERMAYE ĠġLETMESĠ 2014 YILI

Detaylı

KEREVİTAŞ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHLİ KONSOLİDE TTK 376 BİLANÇOSU VE DİPNOTLARI

KEREVİTAŞ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHLİ KONSOLİDE TTK 376 BİLANÇOSU VE DİPNOTLARI 31 ARALIK 2013 TARİHLİ KONSOLİDE TTK 376 BİLANÇOSU VE DİPNOTLARI KONSOLİDE TTK 376 BİLANÇOSU VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş 31 Aralık 2013 Dönen Varlıklar 181.629.436 Nakit ve Nakit Benzerleri 11.921.100

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU (ESKİ ADIYLA OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU (ESKİ ADIYLA OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU (ESKİ ADIYLA OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU) 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR Oyak Emeklilik

Detaylı

T.C TARSUS BELEDĠYE MECLĠSĠ KARARI

T.C TARSUS BELEDĠYE MECLĠSĠ KARARI Karar No : 2018/10-1 (102) Gündem maddesi gereğince; Ġmar ve ġehircilik Müdürlüğü nün 24.10.2018 tarih ve 33152 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; Mersin Ġli, Tarsus Ġlçesi, Deliminnet Mahallesi 1960

Detaylı

2009/ Konu: 15 ve 30 ncu Maddedeki Tevkifat Oranlarıyla İlgili Düzenlemeleri Açıklayan Kurumlar Vergisi Sirküleri

2009/ Konu: 15 ve 30 ncu Maddedeki Tevkifat Oranlarıyla İlgili Düzenlemeleri Açıklayan Kurumlar Vergisi Sirküleri 2009/022 07.02.2009 Konu 15 ve 30 ncu Maddedeki Tevkifat Oranlarıyla İlgili Düzenlemeleri Açıklayan Kurumlar Vergisi Sirküleri Bilindiği gibi 3/2/2009 tarihli ve 27130 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak

Detaylı

ĠZMĠR BAYRAKLI BELEDĠYESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU

ĠZMĠR BAYRAKLI BELEDĠYESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU ĠZMĠR BAYRAKLI BELEDĠYESĠ 2014 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU Ekim 2015 ĠÇĠNDEKĠLER 1. KAMU ĠDARESĠNĠN MALĠ YAPISI VE MALĠ TABLOLARI HAKKINDA BĠLGĠ... 1 2. DENETLENEN KAMU ĠDARESĠ YÖNETĠMĠNĠN SORUMLULUĞU...

Detaylı

SOMA ELEKTRİK ÜRETİM VE TİCARET AŞ (SEAŞ) 2012 YILI RAPORU

SOMA ELEKTRİK ÜRETİM VE TİCARET AŞ (SEAŞ) 2012 YILI RAPORU HĠZMETE ÖZEL T.C. SAYIġTAY BAġKANLIĞI SOMA ELEKTRİK ÜRETİM VE TİCARET AŞ (SEAŞ) 2012 YILI RAPORU Bu rapor; 03.12.2010 tarih ve 6085 sayılı Kanun ile 08.06.1984 tarih ve 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararname

Detaylı

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 2. DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU...

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. LİKİT EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. LİKİT EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR Oyak Emeklilik A.ġ. Likit Emeklilik Yatırım Fonu Fon Kurulu na Giriş ARA DÖNEM FİNANSAL TABLOLARI HAKKINDA İNCELEME RAPORU Oyak Emeklilik A.ġ. Likit Emeklilik

Detaylı

Muhasebe Müdürlüğü ne Tarih : SİRKÜ /12

Muhasebe Müdürlüğü ne Tarih : SİRKÜ /12 Muhasebe Müdürlüğü ne Tarih : 07.09.1998 SİRKÜ -1998 /12 Bilindiği üzere 29.07.1998 tarih ve mükerrer 23417 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 4369 sayılı kanun ile G.V.K. nun 1, 2 ve 82/2

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR ARA DÖNEM FİNANSAL TABLOLARI HAKKINDA İNCELEME RAPORU Oyak Emeklilik A.ġ. Gelir Amaçlı Kamu Borçlanma Araçları Emeklilik

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETĠME TABĠ ġġrketlerġn ĠNTERNET SĠTESĠ AÇMASI ve ĠNTERNET SĠTESĠNDE BULUNMASI GEREKEN ZORUNLU HUSUSLAR

BAĞIMSIZ DENETĠME TABĠ ġġrketlerġn ĠNTERNET SĠTESĠ AÇMASI ve ĠNTERNET SĠTESĠNDE BULUNMASI GEREKEN ZORUNLU HUSUSLAR BAĞIMSIZ DENETĠME TABĠ ġġrketlerġn ĠNTERNET SĠTESĠ AÇMASI ve ĠNTERNET SĠTESĠNDE BULUNMASI GEREKEN ZORUNLU HUSUSLAR 1. GĠRĠġ Teknolojinin geliģmesi hayatın her alanında bilgi akıģını ve bilgiye ulaģımı

Detaylı

ÇAMSAN AĞAÇ SANAYĠ VE TĠCARET ANONĠM ġġrketġ

ÇAMSAN AĞAÇ SANAYĠ VE TĠCARET ANONĠM ġġrketġ ÇAMSAN AĞAÇ SANAYĠ VE TĠCARET ANONĠM ġġrketġ Çamsan Ağaç Sanayi ve Ticaret Anonim ġirketi Yönetim Kurulu BaĢkanlığı ndan Olağanüstü Genel Kurul Ġlanı ġirketimiz Yönetim Kurulu tarafından kararlaģtırılan

Detaylı

TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER: BaĢkan V. II. BaĢkan: Kazım ÖZKAN Üyeler :Bahattin IġIK, Hakan GÜNAL, Adem KAMALI, Abdullah DÜNDAR, Erkan DEMĠRTAġ

TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER: BaĢkan V. II. BaĢkan: Kazım ÖZKAN Üyeler :Bahattin IġIK, Hakan GÜNAL, Adem KAMALI, Abdullah DÜNDAR, Erkan DEMĠRTAġ TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER: BaĢkan V. II. BaĢkan: Kazım ÖZKAN Üyeler :Bahattin IġIK, Hakan GÜNAL, Adem KAMALI, Abdullah DÜNDAR, Erkan DEMĠRTAġ BAġVURU SAHĠBĠ: Kutlubey Harita ĠnĢ. Mühendislik San. Tic.

Detaylı

ANONİM ŞİRKETLERDE KISMİ BÖLÜNME

ANONİM ŞİRKETLERDE KISMİ BÖLÜNME Mutlu KAĞITCIOĞLU ANONİM ŞİRKETLERDE KISMİ BÖLÜNME (6102 Sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu na Göre) İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR... XVII GİRİŞ...1 Birinci Bölüm KISMİ BÖLÜNME KAVRAMI

Detaylı

SOMA ELEKTRİK ÜRETİM VE TİCARET AŞ (SEAŞ) 2011 YILI RAPORU

SOMA ELEKTRİK ÜRETİM VE TİCARET AŞ (SEAŞ) 2011 YILI RAPORU SOMA ELEKTRİK ÜRETİM VE TİCARET AŞ (SEAŞ) 2011 YILI RAPORU Bu rapor, 03.12.2010 tarih ve 6085 sayılı Kanun ile 08.06.1984 tarih ve 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca düzenlenmiģtir. Şirketin

Detaylı

İÇTÜZÜK TADİL METNİ DOW JONES İSTANBUL 20 A TİPİ BORSA YATIRIM FONU İÇTÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

İÇTÜZÜK TADİL METNİ DOW JONES İSTANBUL 20 A TİPİ BORSA YATIRIM FONU İÇTÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ İÇTÜZÜK TADİL METNİ DOW JONES İSTANBUL 20 A TİPİ BORSA YATIRIM FONU İÇTÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ Finansbank A.ġ. Dow Jones Istanbul 20 A Tipi Borsa Yatirim Fonu içtüzüğünün 1.2, 5.3, 5.4, 10.2, 10.3, 10.4, 14.1,

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU (ESKİ ADIYLA OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU (ESKİ ADIYLA OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU (ESKİ ADIYLA OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU) 30 HAZİRAN 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR Oyak Emeklilik

Detaylı