MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM KATALOĞU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ http://mse.cankaya.edu.tr 2014 BÖLÜM KATALOĞU"

Transkript

1 MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM KATALOĞU

2 Hayatımızı daha güvenli, daha rahat, daha keyifli hale getirecek yeni ürünleri ve teknolojileri geliştirmek için varolan malzemeleri en iyi şekilde kullanmak ve gelecekteki yeni ihtiyaçlar için farklı özelliklere sahip, yeni malzemeler geliştirmek malzeme biliminin temel amacıdır. Malzeme bilimi, malzemeleri atomik veya moleküler düzeyden üstün mühendislik tasarımlarına, fiziksel ve kimyasal özelliklerinden mekanik ve elektriksel özelliklerine kadar inceleyen, diğer bilim ve mühendislik alanları ile iç içe ve sıkı bir ilişki içerisinde olan disiplinlerarası veya üstü bir bilim dalıdır.

3 Çankaya Üniversitesi, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü 2011 yılı Eylül ayında eğitime başlamıştır. nde, lisans programı yürütülmekte olup, öğrencilerimize başka bölümlerimizde çift anadal ve yandal yapabilme imkanı da sunulmaktadır. Uzun vadede yüksek lisans ve doktora programlarının da açılması planlanan bölümümüzde kurulan araştırma laboratuvarlarında nanomalzemeler, kompozitler, biyomalzemeler, elektronik ve manyetik malzemeler üzerine araştırmalar yürütülmektedir.

4 ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MİSYONUMUZ Endüstrinin, akademinin ve ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda uluslararası düzeyde çok yönlü mühendislik eğitimi ve araştırma olanakları sunmak, disiplinlerarası takımlarda çalışabilme ve araştırma yapabilme kabiliyeti kazanmış, işbirliğine açık, bilimsel bilgi ve analitik düşünme yeteneklerini birleştirerek toplum problemlerine en etkin çözümü getirme kabiliyeti olan, sosyal sorumluluk ve meslek etiğinin bilincinde, akademik ve profesyonel iş hayatında öncelikli olarak tercih edilen kalifiye malzeme bilimcilerini ve mühendislerini yetiştirmek, öğrencilerimize araştırma ve alanlarında uzmanlaşma imkânı tanımak ve öğrencilerimizin bilim ve teknoloji alanında önemli bilimsel çalışmalarda yer almalarını, bilimsel gelişmelere katkıda bulunmalarını ve önemli mühendislik problemlerine çözüm üretmelerini sağlamaktır.

5 EĞİTİM Çankaya Üniversitesi, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü İngilizce Hazırlık ve 4 yıllık eğitim dönemini kapsamaktadır. Ders programımız uygulamalı ve teorik dersleri içerir. Bölümümüz bünyesinde kurulan eğitim ve araştırma laboratuvarlarımız sayesinde öğrencilerimize hem uygulamalı hem de teorik bilgi sunulmaktadır. Müfredatımız 2 yaz stajını içermektedir. Öğrencilerimiz için Erasmus (Uluslararası üniversitelerle işbirliği), yandal ve çift anadal olanakları bulunmaktadır.

6 ERASMUS OLANAKLARI Erasmus olanakları (Uluslararası üniversitelerle Öğrenci Değişimi) mevcuttur. Bölümümüz ile Mondragon Üniversitesi (Mondragon Unibertsitatea, İspanya), Girit Üniversitesi (University of Crete, Yunanistan), Ostrava Teknik Üniversitesi (VSB-Technical Universty of Ostrava, Çek Cumhuriyeti) ve Averio Üniversitesi (Universidade de Averio, Portekiz) Malzeme Mühendisliği Bölümleri arasında Erasmus Anlaşması imzalanmıştır. Bu anlaşma kapsamında her dönem için sekiz Lisans öğrencisi değişimi gerçekleşecektir.

7 Olanaklar: ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ BÖLÜM LABORATUVARLARIMIZ Nanoteknoloji Araştırma Laboratuvarı (NanoTAL) Parr yüksek sıcaklık -basınç reaktörü (350 o C-200 bar) Nanovak NVTE-35 PVD cihazı Retsch PM100 Öğütme cihazı Wab turbula karıştırıcı Mini vakumlu ark ergitme sistemi MAM -1 Nanomagnetics atomik kuvvet mikroskobu Gaz karıştırma ve analiz sistemi (Extorr) Ocean Optics HR4000CG-UV-NIR Spectrometre Newport W Solar Simülator Laurell WS650-23NPP Spin Kaplama Cihazı Keithley 2400 Source metre Atmosfer Kontrollü Eldivenli Dolaplar (labconco&teknomar)

8 Metalografi Laboratuvarı Olanaklar: Dijital kameralı optik mikroskop (x1000) (Nikon Eclipse LV150) Clemex görüntü analiz sistemi Zımparalama ve parlatma cihazları (Metkon Vorcipol 2V) Gömme cihazı (Metkon Ecopres 50) Kesiciler (Metkon Metacut 250) Stereo mikroskop Ultrasonik banyo

9 Olanaklar: Mekanik ve Isıl İşlem Laboratuvarı MTS üniversal mekanik test cihazı (100 kn) Innovatest üniversal makro sertlik cihazı Hidrolik presler (15&30 tons) Protherm atmosfer kontrollü tüp fırınlar (1200,1400&1600 o C) Protherm kamara tip ısıl işlem fırını (1200 o C)

10 Olanaklar: Fizik ve Kimya Laboratuvarları Hava masaları ve setleri Elektrik devre ve elektrik alan deney setleri Vakumlu kurutma fırını (Nüve EV18) Elektrokimya deney setleri Genel Laboratuvar cihazları: -Manyetik karıştırıcılar -Saf Su cihazı -Hassas teraziler (Sartarius&Precisa)

11 Olanaklar: Hesaplamalı Malzeme Bilimi Laboratuvarı 8 core Dual Xeon İşlemci 64 GB RAM Sunucu 12 adet Thin Client SunRAY İstemci Oracle LINUX Çeşitli Yazılımlar

12 Olanaklar: Paralel ve Bilimsel Hesaplama Laboratuvarı Total CPUs: 232 Total Memory: GB Total Disk: GB Scientific LINUX Çeşitli Yazılımlar (Gaussian, VASP, PGI derleyici, Intel derleyici Gaussview, Chemcraft, openmpi, mpich, opencl,...)

13 DERS PROGRAMI BİRİNCİ YIL İKİNCİ YIL I. YARIYIL II. YARIYIL III. YARIYIL IV. YARIYIL Kodu Dersin Adı T U K AKTS Kodu Dersin Adı T U K AKTS PHYS 131 Fizik I PHYS 132 Fizik II MCS 155 Mühendislik için Genel MCS 156 Mühendislik için Matematik I Genel Matematik II CHEM 103 Mühendislik için Kimya CHEM 104 Mühendislik için I Kimya II ME 115 Bilgisayar Destekli CENG 198 Bilgisayar Tek. Res. Temelleri Programlamaya Giriş ESR 101 Etik ve Sosyal MSE 102 Malzeme Bil. ve Sorumluluk Müh. Oryantasyonu ACS 205 Akademik İletişim ACS 206 Akademik İletişim Becerileri III Becerileri IV TURK 101 Türkçe I TURK 102 Türkçe II Toplam Kredi Toplam Kredi Kodu Dersin Adı T U K AKTS Kodu Dersin Adı T U K AKTS MSE 201 Malzeme Bilimi I MSE 202 Malzeme Bilimi II ME 211 Termodinamik I MSE 204 Termodinamik ve Faz Dengeleri MCS 258 Diferansiyel MSE 206 Malzeme Denklemlere Giriş Karakterizasyonu I IE 230 Olasılık ve İstatistiğe ECE 281 Elektrik Devreleri Giriş ve Inst. + Lab ME 251 Statik ve Malzemelerin RPW 306 Araştırma Makalesi Mukavemeti Yazma II RPW 305 Araştırma Makalesi HIST 202 Atatürk İlkeleri ve Yazma I İnkilap Tarihi II HIST 201 Atatürk İlkeri ve İnkilap Tarihi I Toplam Kredi Toplam Kredi ÜÇÜNCÜ YIL DÖRDÜNCÜ YIL V. YARIYIL VI. YARIYIL VII. YARIYIL VIII. YARIYIL Kodu Dersin Adı T U K AKTS Kodu Dersin Adı T U K AKTS MSE 200 Yaz Stajı I MSE 302 Malzeme Süreçleri II MSE 301 Malzeme Süreçleri I MSE 310 Kinetik ve İç Yapı Oluşumu MSE 303 Taşınma MSE 312 Polimer Bilimi ve Mekanizmaları Teknolojisine Giriş MSE 307 Malzeme MSE 318 Seramik Malzemeler Karakterizasyonu II MSE 309 Faz Diyagramları MSE 320 Malzemelerin Mekanik Davranışı RTW 405 Rapor Yazma PCS 406 Profesyonel İletişim Becerileri Seçmeli1 Sosyal Bilimler Seçmeli2 Serbest Seçmeli Seçmeli Toplam Kredi Toplam Kredi Kodu Dersin Adı T U K AKTS Kodu Dersin Adı T U K AKTS MSE 300 Yaz stajı II MSE 402 İleri Malzemeler ve Kompozitler MSE 401 Malzeme MSE 408 Mezuniyet Projesi II Mühendisliğinde Dizayn MSE 403 Nanoyapıların Bilim ve IE 446 Proje Mühendisliği Teknolojisi Yönetimi MSE 407 Mezuniyet Projesi I Seçmeli5 Bölüm Seçmelisi II IE 345 Mühendislik Ekonomisi Seçmeli6 Bölüm Seçmelisi III Seçmeli3 Bölüm Seçmelisi I Seçmeli7 Mühendislik Seçmelisi II Seçmeli4 Mühendislik Seçmelisi I Seçmeli8 Mühendislik Seçmelisi III Toplam Kredi Toplam Kredi

14 Bölümümüz Mezunları İş Olanakları Demir çelik ve demir dışı metal üretimi ile ilgili edüstriler Geleneksel ve ileri teknolojik cam, seramik, refrakter, polimer malzeme üretim tesislerinde Plastik ve /veya kompozit malzemelerin üretimi Otomotiv ve otomotiv yan sanayii Savunma ve havacılık sanayii Biyomedikal malzemelerin üretimi ve tıp alanlarında Elektrik-elektronik malzemelerinin üretimi Manyetik malzemelerin üretimi Malzeme araştırma ve geliştirme merkezleri

15 Bölüm Personeli BAĞ, Esra: BSc. ODTÜ BÜTEV, Ezgi: BSc. ODTÜ ÇAKIR, Koray: BSc. ODTÜ Akademik Kadro ÇETİNER,Pembegül: BSc.Çankaya Üniv. ESEN, Ziya: Ph.D. ODTÜ GÜLER, İpek: Ph.D. ODTÜ GÜNDÜZ, Hakan: BSc. ODTÜ KALAY, İlkay: Ph.D. Iowa State University KARAKAŞ, M. Serdar: Ph.D. ODTÜ KARA, Nazan: MSc. ODTÜ KEBABCI, T. Yusuf: BSc. Marmara Üniv. KİRACI, Ali: MSc. Abant İzzet Baysal Üniv. ÖZDOĞAN, Cem: Ph.D. ODTÜ (Bölüm Başkanı) ÖZKAN, Mihrimah: Ph.D. UC San Diego ÖZKAN, Cengiz: Ph.D. Stanford University İdari Kadro KİPER, Bilim

16 ZİYA ESEN Doç. Dr. Ofis: NB-16 Tel: E-posta: Doktora- Metalurji ve Malzeme Müh., ODTÜ (2007) Y.Lisans-Metalurji ve Malzeme Müh., ODTÜ (2002) Lisans- Metalurji ve Malzeme Müh., ODTÜ (1999) Araştırma Alanları Fiziksel Metalurji, İç yapı-özellik İlişkileri, Biyomedikal Malzemeler, Akıllı Kompozitler Patent 2009/ "Bir gözenekli titanyum ve alaşım köpüklerini üretme yöntemi, Tarık Aydoğmuş, Ziya Esen, Şakir Bor Seçilmiş Yayınlar Ziya Esen, Burak Dikici, Özgür Duygulu, Arcan F. Dericioğlu, '' Titanium-magnesium based composites: mechanical properties and in-vitro corrosion response in Ringer's solution'' Materials Science and Engineering A, Accepted February Ziya Esen, Effect of Processing Routes on the Structure and Properties of Mg-TiNi Composites Materials Science and Engineering A 558, 2012, Z. Esen, Ş. Bor, Characterization of Ti6Al4V Foams Synthesized by Space Holder Technique, Materials Science and Engineering A 528, 2011, Z. Esen, Ş. Bor, Processing of Titanium Foams Using Magnesium Spacer Particles, Scripta Materialia 2007; 56; 341. Ödüller&Burslar ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Birinciliği Ödülü1999; Tübitak Yurt içi Doktora Programı Bursiyerliği, Structural & Functional Materials Lab. - Biomaterials Lab.

17 Intensity (a.u.) Absorbance (a.u.) refractive index ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ İPEK GÜLER Yrd. Doç. Dr. Ofis: NB-15 Tel: E-posta: NH 3 (sccm) 0,75 1,00 1,25 1,50 2,00 2,50 3,00 3, Enerji (ev) Lisans- Fizik., Ankara Üniversitesi (2002) Yüksek Lisans (Tezsiz) Fizik Öğretmenliği (2003) Doktora (bütünleşik)- Fizik, ODTÜ (2011) İlgi Alanları Silikon nitrat ince filmler içinde gömülü nanoparçacıklar oluşturmak Bazı dörtlü talyum ikili-kalkojenlerin optik ve elektriksel karakterizasyonunu yapmak Seçilmiş Yayınlar I.Guler " Optical analysis of TlInS 2x Se 2(1-x) mixed crystals" Journal Of Applied Physics 115, , I. Guler, M. Ambrico, T. Ligonzo, N. M. Gasanly " Temperature Dependent Absorption Edge and Photoconductivity of Tl 2 In 2 Se 3 S Layered Single Crystals" Journal of Alloys and Compounds M. Işık,I. Guler, N. M. Gasanly " Temperature and Excitation Intensity Tuned Photoluminescence in Ga 0.75 In 0.25 Se Crystals" Optical Materials SiN SiNH Si-H Dalga say isi (cm -1 ) NH 3 (sccm) 3,45 3,00 2,50 2,00 1,50 1,25 1,00 0,75 N-H Ödüller&Burslar Öğretim Yılı Prof. Dr. Mustafa N. Parlar ODTÜ Yılın Tezi Ödülü 62. Lindau Nobel toplantısına katılım desteği, TÜBİTAK-Lindau Destek Programı (01-06 Temmuz 2012). TÜBİTAK 1001, Doktora Sonrası Araştırmacı Bursiyeri, Bilkent Üniversitesi Wavelength (nm) Optical and Electrical Characterization Lab.

18 Doktora: Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Iowa State University, A.B.D., 2010 Y. Lisans: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, 2004 Lisans: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, 2001 İlkay KALAY Yrd. Doç. Dr., N-B11, Çankaya Üniversitesi Tel: +90 (312) E-posta: Araştırma Alanları Metalik camsı alaşımların ve nanokompozitlerinin sentezlenmesi, yapı ve özellik karakterizasyonları, kinetik ve faz dönüşümleri incelemeleri Seçilmiş Yayınlar 1.J. Hwang, Z. H. Melgarejo, Y. E. Kalay, I. Kalay, M. J. Kramer, D. S. Stone, P. M. Voyles, "Nanoscale structure and structural relaxation in Zr50Cu45Al5 bulk metallic glass, Physical Review Letters, vol. 108, issue 19, , (Highlighted article) 2. Y.E. Kalay, I. Kalay, J. Hwang, P.M. Voyles, M.J. Kramer, Local Chemical and Topological Order in Al-Tb and its Role in Controlling Nanocrystal Formation, Acta Materialia, vol. 60, , (Featured on Advances in Engineering) 3.I. Kalay, M. J. Kramer, R. E. Napolitano, "High-accuracy X-ray diffraction analysis of phase evolution sequence during devitrification of Cu50Zr50 metallic glass", Metallurgical and Materials Transactions A- Physical Metallurgy and Materials Science, vol. 42A, issue 5, , Amorphous and Nanocrystalline Metallic Alloys Laboratory!!!

19 RESİM M. SERDAR KARAKAŞ Yrd. Doç. Dr. Ofis: N-B09 Tel: E-posta: Doktora - Metalurji ve Malzeme Müh., ODTÜ (2007) Y.Lisans - Metalurji ve Malzeme Müh., İTÜ (2001) Lisans - Metalurji Müh., İÜ (1999) İlgi Alanları Malzemelerin mekanik davranışları, Hasar analizi, Triboloji, Metal esaslı kompozit malzemeler, Toz metalurjisi Seçilmiş Yayınlar Çalık, A., Karakaş, M.S.,Uçar, N., Aytar, Ö.B., The effect of boronizing on the magnetization behaviour of low carbon microalloyed steels, J. Magnetics 17 (2012), Karakaş, S., Analysis of a heat exchanger coil tube in a petrochemical reactor after fire, High Temp. Mater. Proc. 29 (2010), Yılbaş, B.S., Khan, S., Raza K., Keleş, O., Übeyli, M., Demir, T.,Karakaş, M.S., Laser cutting of 7050 Al alloy reinforced with Al2O3 and B4C composites, Int. J. Adv. Manuf. Technol. 50 (2010), Karakaş, M.S, Acır, A., Übeyli, M., Ögel, B., Effect of cutting speed on tool performance in milling of B4Cp reinforced aluminum metal matrix composites, J. Mater. Proc. Tech. 178 (2006), Structural and Functional Materials Lab. Biomaterials Lab.

20 ALİ KİRACI Öğr. Gör. Ofis: N-C11 Tel: E-posta: Doktora - Fizik, ODTÜ (Tez Aşaması) Y. Lisans - Fizik, Abant İzzet Baysal Üniversitesi(2008) Lisans - Fizik, Abant İzzet Baysal Üniversitesi(2005) İlgi Alanları Faz geçişleri yakınında, çeşitli sıcaklık ve basınç koşulları altında ferroelektrik kristallerin ve sönüm katsayısının kritik davranışı araştırılmaktadır. Seçilmiş Yayınlar 1-) H. Yurtseven, A. Kiraci, Temperature Dependence of the Polarization and the Dielectric Constant Near the Paraelectric- Ferroelectric Transitions in BaTiO3, Journal of Molecular Modeling, 19, , (2013). 2-) A. Kiraci, H. Yurtseven, Temperature dependence of the raman frequency, damping constant and the activation energy of a soft-optic mode in ferroelectric barium titanate,ferroelectrics, 432, 14-21, (2012). 3-) H. Karaçalı, H. Yurtseven, A. Kiracı, Calculation of the damping constant and activation energy for Raman mode in (NH 4 ) 2 SO 4, International Journal of Modern Physics B.,25, , (2011). Ödüller&Burslar Türk Fizik Derneği Bursu (Lisans), ( ). Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Üniversite Dönem Birincisi (2005). TÜBİTAK Yüksek Lisans Bursu, ( ). TÜBİTAK Doktora Bursu (2009-). cm B 1 LO 2 B 1 TO 2 B 1 LO 1 B 1 TO T(K) Calculated (Eq.4) Observed [16]

21 RESİM CEM ÖZDOĞAN Doç. Dr. Ofis: NB-08 Tel: E-posta: Doktora - Fizik, ODTÜ (2002) Y.Lisans - Fizik, ODTÜ (1996) Lisans - Fizik, ODTÜ (1994) Araştırma Alanları Elektronik yapı hesaplamaları, kuantum kimyasal hesaplamalar, paralel hesaplama, karbon ve bor tabanlı malzemeler Seçilmiş Yayınlar Alarifi, H. A., Atis, M., Özdoğan, C., Hu, A., Yavuz, M., Zhou, Y., Determination of Complete Melting and Surface Premelting Points of Silver Nanoparticles by Molecular Dynamics Simulation, J. Phys. Chem. C 117, 2289 (2013) Kunstmann, J., Özdoğan, C., Quandt, A., Fehske, H., Stability of edge states and edge magnetism in graphene nanoribbons, Phys. Rev. B 83, art. no (2011) Özdoğan C., Atiş, M., Güvenç, Z. B., Surface modification by 1 kev ion impact: molecular dynamics study of Ar+-Ni(100) collision system, Modelling Simul. Mater. Sci. Eng. 16, , (2008) Dereli, G., Özdoğan, C., Structural Stability and Energetics of Single-Walled Carbon Nanotubes Under Uniaxial Strain, Phys. Rev. B 67 (3), art. no , (2003) Parallel and Scientific Computation Lab. - Computational Materials Science Lab.

22 MİHRİMAH ÖZKAN Prof. Dr. (Misafir Öğretim Üyesi) Araştırma Alanları Hibrid organik/inorganik sistemler Doktora - Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği, University of California, ABD Y.Lisans - Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Illinois-Urbana University Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Stanford University, ABD Lisans - Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, ODTÜ CENGİZ ÖZKAN Prof. Dr. (Misafir Öğretim Üyesi) Araştırma Alanları İnce film mekaniği ve nanoteknoloji Doktora - Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Stanford University, ABD Lisans - Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, ODTÜ

23 RESİM ESRA BAĞ Uzman Ofis: N-B12 Tel: E-posta: Y. Lisans - Kimya, ODTÜ (2014) Lisans - Kimya, ODTÜ (2010) İlgi Alanları Çok katmanlı polimer filmler, Organik-inorganik çok katmanlı filmler, Katman-katman tekniği, ph ve sıcaklık hassas filmler Eğitim&Öğretim CHEM103 Genel Kimya Laboratuvarı CHEM104 Genel Kimya Laboratuvarı PHYS131 Genel Fizik Laboratuvarı PHYS132 Genel Fizik Laboratuvarı

24 RESİM EZGİ BÜTEV Uzman Ofis: N-B10 Tel: E-posta: Y.Lisans - Metalurji ve Malzeme Müh., ODTÜ (halen) Lisans - Metalurji ve Malzeme Müh., ODTÜ (2012) İlgi Alanları Malzeme karakterizasyonu.biyomedikal titanyum ve titanyum alaşımlarında ısıl işlem ve yüzey aktivasyonu, gözenekli malzeme üretimi Verilen. Dersler MSE 206- Malzeme Karakterizasyonu-1 (Asistanlık) MSE 225- Malzeme Bilimine Giriş (Asistanlık) Kimya 103- Genel Kimya (Asistanlık) Fizik 132 Genel Fizik -2 (Asistanlık) Tez Konusu Highly porous Ti6Al7Nb alloy scaffolds having 40-70% pore contents were produced through the spacer holder technique as a result of evaporation of Mg powder having average particle size of 322 μm from the Ti6Al7Nb-Mg powder mixtures. Additionally, to make the surface of manufactured foams more suitable for biomedical applications Ti6Al7Nb alloy foams were exposed to different hydrothermal treatments which aimed to form calcium and sodium titanate layers on the surfaces by NaOH and CaCl 2 aqueous solution treatments at various temperatures. Then, the morphology, structure and chemical composition of the resultant titanate layers were characterized by using SEM, X-Ray and XPS techniques. According to mechanical testing, produced Ti6Al7Nb alloy foams had elastic moduli and yield strength very close to that of bone which makes them suitable for biomedical application because of the lessened stress shielding problem. Ödüller Burslar Güz Dönemi Şeref Öğrencisi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, ODTÜ TÜBİTAK 112M341 nolu Biyomedikal uygulamalar için gözenekli Ti6Al7Nb implant alaşımlarının hidrotermal yöntemlerle yüzey aktivasyonu ve karakterizasyonu konulu projede yarı zamanlı bursiyer. Structural & Functional Materials Lab. - Biomaterials Lab.

25 RESİM KORAY ÇAKIR Arş. Gör. Ofis: N-C09 Tel: E-posta: Y.Lisans - Nanoteknoloji ve Nanotıp, Hacettepe Üniversitesi (halen) Lisans - Fizik, ODTÜ (2012) İlgi Alanları Yarı iletkenler, p n junction, Liquid cyristals, Raman scattering, nanoyapıların karakterizasyonu Seçilmiş Yayınlar Yurtseven, H., Çakir, K., The Raman Frequency Shifts Related to The Order Parameter for The Lattice Modes Near The Melting Point in Biphenyl, International Journal of Chemistry; 39, (2013)[3], p. 39 Yurtseven, H., Çakir, K., Temperature Dependence of the Orientational Order Parameter in Binary Mixtures of Liquid Crystals, Journal of Condensed Matter Physics; (2013) 1(1): 1-5 Eğitim&Öğretim PHYS131 Physics 1-Laboratuvar (Asistanlık) PHYS132 Physics 2-Laboratuvar (Asistanlık)

26 HAKAN GÜNDÜZ Uzman Ofis: N-B10 Tel: E-posta: Y.Lisans - Fizik Müh., Hacettepe Üniveristesi (halen) Lisans - Fizik, ODTÜ (2012) İlgi Alanları Nanobilim/Nanoteknoloji, Katıhal fiziği Eğitim&Öğretim PHYS131 Physics 1-Laboratuvar (asistanlık) PHYS132 Physics 2-Laboratuvar (asistanlık)

27 NAZAN KARA Arş. Gör. Ofis: N-B12 Tel: E-posta: Doktora - Fizik, ODTÜ (halen) Y.Lisans - Fizik, ODTÜ (2013) Y.Lisans (Tezsiz) - Fizik Öğretmenliği, ODTÜ Lisans - Fizik Öğretmenliği, ODTÜ İlgi Alanları Yoğunluk Fonksiyoneli Teorisi Sm M Co N (M+N 3) Mikrotopaklarının Yapısal, Elektronik ve Manyetik Özellikleri Eğitim&Öğretim Verilen Dersler: Genel Fizik 1 (Mekanik Laboratuvarı) Genel Fizik 2 (Elektrik Laboratuvarı)

28 TAHA YUSUF KEBAPCI Araştırma Görevlisi Ofis: N-B10 Tel: E-posta: Lisans: Fizik, Marmara Üniversitesi ( ) Yüksek lisans: Fizik, İstanbul üniversitesi (Tez aşaması) Araştırma Alanları Atom ve molekül fiziği, Neobium elementi ince yapısı Yardımcı olduğu dersler PHYS131 Physics 1-Laboratuar PHYS132 Physics 2-Laboratuar

29 RESİM RESİM Pembegül Pembegül ÇETİNER ÇETİNER Uzman Uzman Ofis: NC-08 Ofis: NC-08 Tel: Tel: E-posta: E-posta: Lisans: Lisans: Matematik-Bilgisayar& Bilgisayar Bilgisayar Mühendisliği(Çift Mühendisliği(Çift Anadal),Çankaya Anadal),Çankaya Üniversitesi Üniversitesi İdari Personel İdari Personel Bilim KİPER Bilim KİPER Bölüm Sekreteri Bölüm Sekreteri Ofis: N-B19 Ofis: N-B19 Tel: Tel: E-posta: E-posta:

30 ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Topluluğu (NANOÇANKAYA) Amacımız Dünyadaki malzeme bilimi ve nanoteknoloji alanındaki uygulamaları izleyerek öğrencilerimizin akademik gelişimlerine katkıda bulunmak, toplumda malzeme bilimi ve nanoteknoloji ile ilgili bilgi birikiminin arttırılmasına katkıda bulunmak ve kazanılmış olan bilgi ve becerilerin takım çalışması ve birlik ruhuyla topluluk üyeleri arasında paylaşımını sağlamaktır. Bize katılın, sizin de Nanoteknoloji de iziniz olsun!

31 Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Topluluğu (NANOÇANKAYA) Çalışmalarımız Teknik Geziler Çankaya Üniversitesi Malzeme ve Nanoteknoloji günleri Malzeme Bölümü Tanıtım günleri Malzeme ve nanoteknoloji alanındaki gelişmelerin takibi Seminer ve söyleşiler Sosyal ve geleneksel faaliyetler Bilim şenliklerine ve yarışmalara katılım

32 İLETİŞİM, Çankaya Üniversitesi, Mühendislik Binası-3, N Blok, Kat B, Eskişehir Yolu 29.km, 06810, Yenimahalle/ANKARA Telefon: +90(312) E-posta: mse@cankaya.edu.tr Web:

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği. h$p://www.mse.cankaya.edu.tr

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği. h$p://www.mse.cankaya.edu.tr Malzeme Bilimi ve Mühendisliği 1 h$p://www.mse.cankaya.edu.tr Malzeme Bakır Çağı (M.Ö. 5000-3000) Tunç Çağı (M. Ö. 3000-1000) Demir Çağı (M.Ö. 1190-330 ) 2 Malzeme Günümüzde birçok malzeme çeşidi bulunmaktadır.

Detaylı

MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ http://mse.cankaya.edu.tr 2014 BÖLÜM KATALOĞU

MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ http://mse.cankaya.edu.tr 2014 BÖLÜM KATALOĞU MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ http://mse.cankaya.edu.tr 2014 BÖLÜM KATALOĞU Hayatımızı daha güvenli, daha rahat, daha keyifli hale getirecek yeni ürünleri ve teknolojileri geliştirmek için varolan

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ PROGRAMI

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ PROGRAMI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ PROGRAMI Parantez içerisinde İngilizcesi yazılı olan dersler gerektiğinde İngilizce olarak da açılabilecektir. BİRİNCİ YARIYIL NO DERS ADI Z/S

Detaylı

Ziya Esen Doç. Dr. Çankaya Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği e-mail: ziyaesen@cankaya.edu.tr Tel: 0312 233 1395 Ofis: NB-16

Ziya Esen Doç. Dr. Çankaya Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği e-mail: ziyaesen@cankaya.edu.tr Tel: 0312 233 1395 Ofis: NB-16 Ziya Esen Doç. Dr. Malzeme Bilimi ve e-mail: ziyaesen@cankaya.edu.tr Tel: 0312 233 1395 Ofis: NB-16 Adres: Eskişehir Yolu 29. Km, Yukarıyurtçu Mahallesi Mimar Sinan Caddesi No:4 06790 Etimesgut/ANKARA

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 2002-2003 Tezsiz Yüksek Lisans, Eğitim Fakültesi, Fizik Öğretmenliği, Ankara Üniversitesi

ÖZGEÇMİŞ. 2002-2003 Tezsiz Yüksek Lisans, Eğitim Fakültesi, Fizik Öğretmenliği, Ankara Üniversitesi ÖZGEÇMİŞ ADI SOYADI: İpek Güler EMAIL: ipekkocerguler@gmail.com ipekguler@cankaya.edu.tr EĞİTİM: 2004-2011 Bütünleşik Doktora Eğitimi, Fizik Bölümü, ODTÜ Şubat-Mayıs 2008 Araştırmacı, Fizik Bölümü, Bari

Detaylı

1.SINIF 1. DÖNEM DERS MÜFREDATI

1.SINIF 1. DÖNEM DERS MÜFREDATI 1.SINIF 1. DÖNEM MÜFREDATI (3)SINIFI : 1 İN ADI MATH 101 Matematik I Calculus I Zorunlu 4-6 PHYS 101 Fizik I Physics I Zorunlu 3 2 6 MSE 101 Malzeme Mühendisliğine Giriş Introduction to Materials Engineering

Detaylı

İLKAY KALAY. Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü, Çankaya Üniversitesi. Ofis: N-B11 Ofis Tel: +90 312 233 1397 E-mail: ikalay@cankaya.edu.

İLKAY KALAY. Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü, Çankaya Üniversitesi. Ofis: N-B11 Ofis Tel: +90 312 233 1397 E-mail: ikalay@cankaya.edu. İlkay Kalay 1/7 İLKAY KALAY Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Çankaya Üniversitesi Ofis: N-B11 Ofis Tel: +90 312 233 1397 E-mail: ikalay@cankaya.edu.tr EĞİTİM Doktora Malzeme Bilimi ve Mühendisliği,

Detaylı

EĞİTİM AKADEMİK GÖREVLER

EĞİTİM AKADEMİK GÖREVLER İlkay Kalay 1/9 İLKAY KALAY Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Çankaya Üniversitesi, Ankara, TURKEY Ofis: N-B11 Ofis Tel: +90 312 233 1397 E-mail: ikalay@cankaya.edu.tr EĞİTİM Doktora Malzeme Bilimi

Detaylı

DOĞA BİLİMLERİ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRETİM PLANI 1. YARIYIL. Uyg./Lab (U/L) Zor./Seç.

DOĞA BİLİMLERİ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRETİM PLANI 1. YARIYIL. Uyg./Lab (U/L) Zor./Seç. DOĞA BİLİMLERİ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRETİM PLANI 1. YARIYIL AİT 101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 Z Pirinciples of Ataturk and Revolution History

Detaylı

FİZ 101 Fizik I Autumn 7. KİM 101 Kimya I Autumn 5. Malzeme Bilimi ve Mühendisliğine Giriş MSE 115. Autumn 4. İNG 101 Akademik İngilizce I Autumn 3

FİZ 101 Fizik I Autumn 7. KİM 101 Kimya I Autumn 5. Malzeme Bilimi ve Mühendisliğine Giriş MSE 115. Autumn 4. İNG 101 Akademik İngilizce I Autumn 3 1 st Year MAT 101 Matematik I Autumn 7 FİZ 101 Fizik I Autumn 7 KİM 101 Kimya I Autumn 5 MSE 115 Malzeme Bilimi ve Mühendisliğine Giriş Autumn 4 İNG 101 Akademik İngilizce I Autumn TAR 101 Atatürk İlkeleri

Detaylı

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLDİRİM FORMU

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLDİRİM FORMU T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLDİRİM FORMU 1.YARIYIL Dersin Adı HIS101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I Zorunlu 2 0 NC 2 Okt.Alper KÜÇÜKDURMAZ MAT101

Detaylı

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ İKÇÜ-MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü 2012 yılında kurul ve aynı yıl ilk öğrencilerini alarak programına

Detaylı

1. YARIYIL / SEMESTER 1

1. YARIYIL / SEMESTER 1 T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, METALURJİ VEMALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, 2018-2019 AKADEMİK YILI ÖĞRETİM PLANI T.C. NECMETTIN ERBAKAN UNIVERSITY ENGINEERING AND ARCHITECTURE

Detaylı

Doç.Dr. Tarık Aydoğmuş

Doç.Dr. Tarık Aydoğmuş Doç.Dr. Tarık Aydoğmuş ÖZGEÇMİŞ DOSYASI KİŞİSEL BİLGİLER Doğum Yılı : Doğum Yeri : Sabit Telefon : Faks : E-Posta Adresi : Web Adresi : Posta Adresi : 1977 Sivrihisar/Eskişehir T: 432444506528253 432225172628253

Detaylı

EZGİ BÜTEV. Doğum Yeri ve Tarihi: Ankara, 1989 Medeni Durum: Bekar Uyruk: T.C. Sürücü Belgesi: B EĞİTİM

EZGİ BÜTEV. Doğum Yeri ve Tarihi: Ankara, 1989 Medeni Durum: Bekar Uyruk: T.C. Sürücü Belgesi: B EĞİTİM EZGİ BÜTEV Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü, Çankaya Üniversitesi, NC-09, 06810, Ankara, Türkiye İletişim: +90 505 962 36 13 E-mail: butevezgi@gmail.com Doğum Yeri ve Tarihi: Ankara, 1989 Medeni Durum:

Detaylı

FİNAL PROGRAMI (BÜTÜN DÖNEMLER) 29.Ara Ara Ara Oca Oca.15 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma

FİNAL PROGRAMI (BÜTÜN DÖNEMLER) 29.Ara Ara Ara Oca Oca.15 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma FİNAL PROGRAMI (BÜTÜN DÖNEMLER) BIL110 MAT201 MBM 201 MSE 321 Bilgisayara Giriş Matematik III Malzeme Bilimi I BIL110 MAT201 MBM 201 MSE 321 Bilgisayara Giriş Matematik III Malzeme Bilimi I MBM 345 MSE

Detaylı

EĞİTİM AKADEMİK GÖREVLER

EĞİTİM AKADEMİK GÖREVLER İlkay Kalay 1/10 İLKAY KALAY Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Çankaya Üniversitesi, Ankara, TURKEY Ofis: N-B15 Ofis Tel: +90 312 233 1394 E-mail: ikalay@cankaya.edu.tr EĞİTİM Doktora Malzeme Bilimi

Detaylı

Gözenekli Titanyum ve Ti-6Al-4V Alaşımının Üretimi Ve Karakterizasyonu Yüksek Lisans Tezi, 2006, ODTÜ Prof. Dr. Şakir BOR

Gözenekli Titanyum ve Ti-6Al-4V Alaşımının Üretimi Ve Karakterizasyonu Yüksek Lisans Tezi, 2006, ODTÜ Prof. Dr. Şakir BOR CURRICULUM VITAE Adı Soyadı : Güher TAN Address (home) : Oran M. Ali Fuat Cebesoy S. 7/3 Çankaya ANKARA Adres (work) : Metalurji ve Malzeme Müh. (E Blok) Mersin Üniv. Çiftlikköy Kampusu 33343 Yenisehir

Detaylı

MALZEME BİLİMİ ve MÜHENDİSLİĞİ. 2013/2014 GÜZ Ders Programı PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA FİZ (D4) MAT (Z02) MAT (Z11)

MALZEME BİLİMİ ve MÜHENDİSLİĞİ. 2013/2014 GÜZ Ders Programı PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA FİZ (D4) MAT (Z02) MAT (Z11) MALZEME BİLİMİ ve MÜHENDİSLİĞİ 2013/2014 GÜZ Ders Programı I. DÖNEM 09.00-09.50 MAT 101-4 (Z05) MAT 101-4 (Z02) MAT 101-5 (Z10) TÜR 101 (D5) 10.00-10.50 11.00-11.50 MAT 101-4 (Z05) MAT 102-1 (Z02) MAT

Detaylı

FİNAL PROGRAMI (BÜTÜN DÖNEMLER) 29.Ara Ara Ara Oca Oca.15 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma

FİNAL PROGRAMI (BÜTÜN DÖNEMLER) 29.Ara Ara Ara Oca Oca.15 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma FİNAL PROGRAMI (BÜTÜN DÖNEMLER) BIL110 MAT201 MBM 201 MSE 321 Bilgisayara Giriş Matematik III Malzeme Bilimi I BIL110 MAT201 MBM 201 MSE 321 Bilgisayara Giriş Matematik III Malzeme Bilimi I MBM 345 MSE

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl 1. Adı Soyadı : Ziya Esen 2. Unvanı : Doç. Dr. 3. Öğrenim Durumu : Doktora 4. Çalıştığı Kurum : Çankaya Üniversitesi ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Metalurji ve Malzeme Müh. ODTÜ, Ankara/TÜRKİYE

Detaylı

EĞİTİM AKADEMİK GÖREVLER

EĞİTİM AKADEMİK GÖREVLER İlkay Kalay 1/10 İLKAY KALAY Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Çankaya Üniversitesi, Ankara, TURKEY Ofis: N-B15 Ofis Tel: +90 312 233 1394 E-mail: ikalay@cankaya.edu.tr EĞİTİM Doktora Malzeme Bilimi

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI Saat/Hafta

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI Saat/Hafta Ders Kodu MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ 2016-2017 EĞİTİM PLANI Dersin Adı Kuramsal Uygulama Saat/Hafta Pratik/ Laboratuvar Yıl 1 / Yarıyıl 1 507001012006 Türk Dili I 2 0 0 2 2 2 Zorunlu 507001022006

Detaylı

Uzay Mühendisliği Eğitimi. Nevsan Şengil Doç.Dr. THK Üniversitesi Uzay Mühendisliği Bölüm Başkanı

Uzay Mühendisliği Eğitimi. Nevsan Şengil Doç.Dr. THK Üniversitesi Uzay Mühendisliği Bölüm Başkanı Uzay Mühendisliği Eğitimi Nevsan Şengil Doç.Dr. THK Üniversitesi Uzay Mühendisliği Bölüm Başkanı 1 Türk Hava Kurumu Üniversitesi Uzay Mühendisliği Bölümü olarak amacımız; Türkiye'nin kendi uzay araçlarını

Detaylı

1 BEÜ./ÖĞR.İŞL FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ BÖLÜM KODU : 3111 HAZIRLIK SINIFI

1 BEÜ./ÖĞR.İŞL FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ BÖLÜM KODU : 3111 HAZIRLIK SINIFI HAZIRLIK SINIFI 01.Yarıyıl Dersleri 02.Yarıyıl Dersleri *FİZ000 Hazırlık Preparatory Course 30 *FİZ000 Hazırlık Preparatory Course 30 * İngilizce hazırlık isteğe bağlıdır. 1 BEÜ./ÖĞR.İŞL. 01.Yarıyıl Dersleri

Detaylı

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü 2014/2015 Güz Dönemi Lisans Ders Programı I.DÖNEM

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü 2014/2015 Güz Dönemi Lisans Ders Programı I.DÖNEM Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü 2014/2015 Güz Dönemi Lisans Ders Programı I.DÖNEM BIL110(TEO)(D5) BIL110(TEO)(D5) 11.00-12.00 MAT 101-1(AMFİ-1) MAT 101-5 (AMFİ-1) FİZ 151-2(LAB) 12.00-13.00 MAT 101-1(AMFİ-1)

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DOKTORA PROGRAMI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DOKTORA PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL MLZ-6501 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 MLZ-6601 TEZ HAZIRLIK ÇALIŞMASI Z 0 1 1 0 1 MLZ-6001 MÜHENDİSLİK MATEMATİĞİ *** Z 3 0 3 3 5 20 1 21 12 30 ***: Yüksek Lisansta Mühendislik

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI Saat/Hafta

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI Saat/Hafta MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ 2017-2018 EĞİTİM PLANI Ders Kodu Dersin Adı Kuramsal Uygulama Saat/Hafta Pratik/ Laboratuvar Yıl 1 / Yarıyıl 1 507001012006 Türk Dili I 2 0 0 2 2 2 Zorunlu 507001022006

Detaylı

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü http://metalurji.beun.edu.tr/ Misyon Temel metalurji ve malzeme mühendisliği eğitimi alan, bilimsel ve çok boyutlu düşünebilen, bilgileri

Detaylı

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Adres: Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi,, 38039, Talas / Kayseri. Tel: 0352 207 66 66-32925 Web: http://mbm.erciyes.edu.tr Mail: malz.muh@erciyes.edu.tr 1 Malzeme Nedir? Erciyes Üniversitesi

Detaylı

1.Yarıyıl. 2.Yarıyıl

1.Yarıyıl. 2.Yarıyıl 1.Yarıyıl 1 ENG 101 YABANCI DİL 1 4 0 0 2 Zorunlu 2 FİZ-103 FİZİK-I 4 0 0 6 Zorunlu 3 FİZ-156 FİZİK LABORATUVARI 0 0 2 2 Zorunlu 4 İMM-151 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TEKNİK RESİM 3 1 0 4 Zorunlu 5 İMM-153 ÖLÇME

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM PLANI

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM PLANI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 14-15 EĞİTİM PLANI Ders Kodu Dersin Adı Saat/Hafta Kuramsal Uygulama Pratik/ Laboratuvar Toplam AKTS Dersin Türü Yıl 1 / Yarıyıl 1 57116 Türk Dili I 5716

Detaylı

2009 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ. Ders Kodu Dersin Adı T P K ECTS Ders Tipi

2009 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ. Ders Kodu Dersin Adı T P K ECTS Ders Tipi 2009 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ Aİ 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I 2 0 2 2 ZORUNLU MM 101 GENEL MATEMATİK-I 3 0 3 5 ZORUNLU MM 103 LİNEER

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM TANITIM BİLGİLERİ ZONGULDAK 2015 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Detaylı

MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI %30 İNGİLİZCE DERS PLANI

MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI %30 İNGİLİZCE DERS PLANI MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI %30 İNGİLİZCE DERS PLANI BİRİNCİ YIL Birinci Dönem İkinci Dönem MTH 1301 Mathematics I (4+0) 4 6 PHY 1301 Physics I (2+2) 3 5 KIM 1311 Genel Kimya

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇİFT ANADAL EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇİFT ANADAL EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇİFT ANADAL 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI I. YARIYIL MM 101 GENEL MATEMATİK-I- 3 0 4 4 MM 103 LİNEER CEBİR 2 0 4 4 13 MM 105

Detaylı

Tablo 5.1. Sekiz Yarıyıllık Lisans Eğitim-Öğretim Planı

Tablo 5.1. Sekiz Yarıyıllık Lisans Eğitim-Öğretim Planı Tablo 5.1. Sekiz Yarıyıllık Lisans Eğitim-Öğretim Planı HİTİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL Ders

Detaylı

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü 2014/2015 Güz Dönemi Vize Sınav Programı I.DÖNEM

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü 2014/2015 Güz Dönemi Vize Sınav Programı I.DÖNEM Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü 2014/2015 Güz Dönemi Vize Sınav Programı I.DÖNEM 8.00-9.00 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi BIL110 (17 KASIM ) KİM 103 (20 KASIM) TÜR 101 (21 KASIM)

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü. http://metalurji.beun.edu.tr/ facebook.com/groups/beunmetalurji

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü. http://metalurji.beun.edu.tr/ facebook.com/groups/beunmetalurji BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü http://metalurji.beun.edu.tr/ facebook.com/groups/beunmetalurji Misyon Temel metalurji ve malzeme mühendisliği eğitimi alan, bilimsel

Detaylı

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ. Bursa Teknik Üniversitesi BURSA / TÜRKİYE

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ. Bursa Teknik Üniversitesi BURSA / TÜRKİYE METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BURSA / TÜRKİYE Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü malzeme tasarım, sentez, üretim ve karakterizasyonu alanlarında yetkin birer

Detaylı

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS PROGRAMI (Türkçe Programlar) I. YARIYIL

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS PROGRAMI (Türkçe Programlar) I. YARIYIL (Türkçe Programlar) I. YARIYIL Lab. Lab. Lab. Lab. Not: Türk Dili I, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Yabancı Dil I, Güzel Sanatlar I ve Beden Eğitimi I dersleri Uzaktan Eğitim Programı kapsamındadır.

Detaylı

English for Academic Reading & Speaking I İngilizce Akademik Okuma ve Konuşma I. Introduction to Civil Engineering İnşaat Mühendisliğine Giriş

English for Academic Reading & Speaking I İngilizce Akademik Okuma ve Konuşma I. Introduction to Civil Engineering İnşaat Mühendisliğine Giriş T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-16 GÜZ YARIYILI VE SONRASINDA UYGULANACAK LİSANS PROGRAMI (%100 İNGİLİZCE) BİRİNCİ YIL 1. DÖNEM Ön

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YANDAL EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YANDAL EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YANDAL 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI I. YARIYIL MM 101 GENEL MATEMATİK-I- 3 0 4 4 MM 103 LİNEER CEBİR 2 0 4 4 MM 105 FİZİK-I

Detaylı

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü http://metalurji.beun.edu.tr/ facebook.com/groups/beunmetalurji Misyon Temel metalurji ve malzeme mühendisliği eğitimi alan, bilimsel

Detaylı

Tablo 5.1. Sekiz Yarıyıllık Lisans Eğitim-Öğretim Planı

Tablo 5.1. Sekiz Yarıyıllık Lisans Eğitim-Öğretim Planı Tablo 5.1. Sekiz Yarıyıllık Lisans Eğitim-Öğretim Planı HİTİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL Ders

Detaylı

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü. ( Eğitim-Öğretim Yılı)

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü. ( Eğitim-Öğretim Yılı) Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü (2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı) Biyomedikal Mühendisliği bölümü, tıp, biyoloji mühendislik, fizik, kimya, matematik gibi bilimlerden

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Yüksek Lisans-Tezli İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/MAKİNE FAKÜLTESİ 1969

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Yüksek Lisans-Tezli İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/MAKİNE FAKÜLTESİ 1969 ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: LEVON JOZEF ÇAPAN Doğum Tarihi: 17.06.1943 Ünvanı: PROFESÖR Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisansüstü MAKİNA (İMALAT) İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 1969 PhD Doktora MAKİNE

Detaylı

FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI 1. YARIYIL:

FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI 1. YARIYIL: 1. YARIYIL: ALINABİLMESİ İÇİN ADI T+U+L KREDİ 0010090001 Makine Mühendisliğine Giriş 2+0+0 2 2 0010090002 Bilgisayar Destekli Teknik Resim 1 3+1+0 3,5 6 0010090003 Temel Bilgi Teknolojisi 2+0+0 2 4 0010090004

Detaylı

tarih ve 163 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-2

tarih ve 163 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-2 .11.16 tarih ve 163 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki- HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BOLOGNA LİSANS EĞİTİM PROGRAMI GÜZ 1. YARIYIL. YARIYIL BAHAR Dersin Kodu Dersin

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI (NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM)

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI (NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM) MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI (NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM) I. YARIYIL MAK1001 Matematik I 4 2 6 MAK1003 Fizik I 3 1 5 MAK1005 Genel Kimya 2 1 4 MAK1007 Lineer Cebir 3 0 3 MAK1009

Detaylı

1. SINIF 1.YARIYIL DERSİN ADI T+U+L KREDİ

1. SINIF 1.YARIYIL DERSİN ADI T+U+L KREDİ SEYDİŞEHİR AHMET CENGİZ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI VE KREDİLERİ NORMAL ÖĞRETİM 1. SINIF 1.YARIYIL 0370020008 Bilgisayar Destekli Teknik

Detaylı

MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ 2015/2016 GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI/LİSANS. 29 Aralık Salı

MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ 2015/2016 GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI/LİSANS. 29 Aralık Salı MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ FİNAL SINAV PROGRAMI/LİSANS 28 Aralık 29 Aralık 30 Aralık 31 Aralık 1 Ocak MBM-201 MSE-441 MSE-101 () MSE-461 ING-310, MBM-201 MSE-441 KIM-103 D-6 ve (Prof. Dr. Mahmut Durmuş'un

Detaylı

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ve Misyon Temel metalurji ve malzeme mühendisliği eğitimi alan, bilimsel ve çok boyutlu düşünebilen, bilgileri sentezleyerek

Detaylı

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Eğitiminde Nanoteknolojinin Yeri

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Eğitiminde Nanoteknolojinin Yeri Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Eğitiminde Nanoteknolojinin Yeri Göknur Büke, Ersin Emre Ören, Turgut Baştuğ Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi 3mes, Anadolu

Detaylı

English for Academic Reading & Speaking I İngilizce Akademik Okuma ve Konuşma I. Introduction to Civil Engineering İnşaat Mühendisliğine Giriş

English for Academic Reading & Speaking I İngilizce Akademik Okuma ve Konuşma I. Introduction to Civil Engineering İnşaat Mühendisliğine Giriş T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-16 GÜZ YARIYILI VE SONRASINDA UYGULANACAK LİSANS PROGRAMI (%100 İNGİLİZCE) BİRİNCİ YIL 1. DÖNEM Ön

Detaylı

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI 2+0+0 2 2 3+1+0 3,5 6 2+0+0 2 4 2+0+0 2 2

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI 2+0+0 2 2 3+1+0 3,5 6 2+0+0 2 4 2+0+0 2 2 1. YARIYIL 0010090001 0010090002 0010090003 ADI T+U+L KREDİ Makine Mühendisliğine Giriş Bilgisayar Destekli Teknik Resim 1 Temel Bilgi Teknolojisi 3+1+0 3,5 6 2+0+0 2 4 0010090004 İngilizce 1 0010090005

Detaylı

UŞAK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

UŞAK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ UŞAK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM TANITIMI SUNUMU MAYIS 2017 - UŞAK Kimya Mühendisliği Tanımı Kimya bilimi ile matematik, fizik, biyoloji ve ekonomi bilimlerini kullanarak

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ FORD OTOSAN İHSANİYE OTOMOTİV MYO YÜZEY İŞLEMLERİ AR-GE LABORATUVARI

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ FORD OTOSAN İHSANİYE OTOMOTİV MYO YÜZEY İŞLEMLERİ AR-GE LABORATUVARI KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ FORD OTOSAN İHSANİYE OTOMOTİV MYO YÜZEY İŞLEMLERİ AR-GE LABORATUVARI YILLIK RAPOR/ 2017 Kocaeli Üniversitesi, Ford Otosan İhsaniye MYO, Makine ve Metal Teknolojileri İÇİNDEKİLER 1.

Detaylı

Ön şart D. Kodu Dersin Adı T U L AKTS MAT101. English for Academic Reading & Speaking I İngilizce Akademik Okuma ve Konuşma I

Ön şart D. Kodu Dersin Adı T U L AKTS MAT101. English for Academic Reading & Speaking I İngilizce Akademik Okuma ve Konuşma I BİRİNCİ YIL 1. DÖNEM T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-16 GÜZ YARIYILI VE SONRASINDA UYGULANACAK LİSANS PROGRAMI (%100 İNGİLİZCE) Ön

Detaylı

Hazırlık Sınıfı. 1.Sınıf / Güz Dönemi

Hazırlık Sınıfı. 1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2012 %25 V3 DERS PLANI (2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN) Hazırlık Sınıfı

Detaylı

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Polimer Mühendisliği Bölümü. Polimer Nedir?

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Polimer Mühendisliği Bölümü. Polimer Nedir? Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Polimer Mühendisliği Bölümü Polimer Nedir? Monomer olarak adlandırılan basit moleküllerin kimyasal bağlarla bağlanması sonucu oluşan yüksek molekül ağırlıklı maddelerdir.

Detaylı

Fizik Bölümü Öğretim Planı

Fizik Bölümü Öğretim Planı Hazırlık Sınıfı 01.Yarıyıl leri 02.Yarıyıl leri FİZ000 Hazırlık Preparatory Course 30 FİZ000 Hazırlık Preparatory Course 30 1 01.Yarıyıl leri 02.Yarıyıl leri FİZ 111 Fizik I Physics I 4 2 5 6 FİZ112 Fizik

Detaylı

1. Sınıf I. YARIYIL Dersin Kodu Dersin Adı Kredisi AKTS. 1. Sınıf II. Yarıyıl Dersin Kodu Dersin Adı Kredisi AKTS

1. Sınıf I. YARIYIL Dersin Kodu Dersin Adı Kredisi AKTS. 1. Sınıf II. Yarıyıl Dersin Kodu Dersin Adı Kredisi AKTS T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Fakültesi Dekanlığı Fizik Bölümü 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı I&II. Öğretim Güz Ve Bahar Yarıyıllarda Okutulacak Dersler 1. Sınıf I. YARIYIL 2703151/270151 MEKANİK

Detaylı

1 BEÜ./ÖĞR.İŞL. FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ BÖLÜM KODU : 307 (TÜRKÇE PROGRAMI) HAZIRLIK SINIFI 01.Yarıyıl Dersleri

1 BEÜ./ÖĞR.İŞL. FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ BÖLÜM KODU : 307 (TÜRKÇE PROGRAMI) HAZIRLIK SINIFI 01.Yarıyıl Dersleri HAZIRLIK SINIFI 01.Yarıyıl Dersleri 02.Yarıyıl Dersleri Ders Kodu Ders Adı İngilizce Ders Adı TE PR KR Ders Kodu Ders Adı İngilizce Ders Adı TE PR KR FİZ000 Hazırlık Preparatory Course FİZ000 Hazırlık

Detaylı

Makine Mühendisliği Bölümü

Makine Mühendisliği Bölümü BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Makine Mühendisliği Bölümü Tanıtım Bülent Ecevit Üniversitesi, Makina Mühendisliği Bölümü lisans programı, 1 yıl isteğe bağlı hazırlık sınıfı eğitiminden

Detaylı

Hazırlık Sınıfı. 1.Sınıf / Güz Dönemi

Hazırlık Sınıfı. 1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2012 %25 V2 DERS PLANI (2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN) Hazırlık Sınıfı

Detaylı

1 BEÜ./ÖĞR.İŞL FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ BÖLÜM KODU : 307 (TÜRKÇE PROGRAMI) HAZIRLIK SINIFI 01.

1 BEÜ./ÖĞR.İŞL FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ BÖLÜM KODU : 307 (TÜRKÇE PROGRAMI) HAZIRLIK SINIFI 01. FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ BÖLÜM KODU : 30 (TÜRKÇE PROGRAMI) HAZIRLIK SINIFI 01.Yarıyıl Dersleri 02.Yarıyıl Dersleri Ders Kodu Ders Adı İngilizce Ders Adı TE PR KR Ders Kodu Ders Adı İngilizce

Detaylı

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü. ( Eğitim-Öğretim Yılı)

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü. ( Eğitim-Öğretim Yılı) Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü (2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı) Biyomedikal Mühendisliği bölümü, tıp, biyoloji mühendislik, fizik, kimya, matematik gibi bilimlerden

Detaylı

MMM 2011 Malzeme Bilgisi

MMM 2011 Malzeme Bilgisi MMM 2011 Malzeme Bilgisi Yrd. Doç. Dr. Işıl BİRLİK Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü isil.kayatekin@deu.edu.tr Materials Science and Engineering: An Introduction W.D. Callister, Jr., John Wiley

Detaylı

I. YARIYIL (1. SINIF GÜZ DÖNEMİ) 2012 %25 DERS PLANI. Ders Saati İle İlgili Komisyon Görüşü Uygun Uygun Değil

I. YARIYIL (1. SINIF GÜZ DÖNEMİ) 2012 %25 DERS PLANI. Ders Saati İle İlgili Komisyon Görüşü Uygun Uygun Değil EK-1 Muafiyet Formu Açıklama: un ders saatini muafiyet için uygun görmemesi durumunda dersin içeriğinin uygunluk kontrolüne gerek bulunmamaktadır. Öğrenci No: Sayfa 1/4 I. YARIYIL (1. SINIF GÜZ DÖNEMİ)

Detaylı

2013 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op.

2013 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. 2013 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ AI 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - I 2013 2 0 2 2 Z ETM 101 MATEMATİK I 2013 3 0 4 4 Z

Detaylı

LEVON JOZEF ÇAPAN PROFESÖR

LEVON JOZEF ÇAPAN PROFESÖR LEVON JOZEF ÇAPAN ÖZGEÇMİŞ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU 05.03.2014 Adres Telefon E-posta Türkoba Mahallesi Erguvan Sokak No26 / K 34537 Tepekent - Büyükçekmece İstanbul-Türkiye 2128672500-1134 Doğum Tarihi 17.06.1943

Detaylı

Doç.Dr. Tarık Aydoğmuş

Doç.Dr. Tarık Aydoğmuş Doç.Dr. Tarık Aydoğmuş ÖZGEÇMİŞ DOSYASI KİŞİSEL BİLGİLER Doğum Yılı : Doğum Yeri : Sabit Telefon : Faks : E-Posta Adresi : Web Adresi : Posta Adresi : 1977 Sivrihisar/Eskişehir T: 432444506528253 432225172628253

Detaylı

1.Sınıf / Güz Dönemi

1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2015 %25 V1 DERS PLANI (2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFTAN İTİBAREN) Açıklama:

Detaylı

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 1. Sınıf

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 1. Sınıf Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 1. Sınıf CENGİZ FIZ 102-Fizik II FIZ 102-Fizik II FIZ 102-Fizik II KIM 206-Analitik Kimya KIM 206-Analitik Kimya KIM 206-Analitik Kimya ERHAN CENGİZ ERHAN CENGİZ ERHAN

Detaylı

tarih ve 257 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki

tarih ve 257 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki 0.04.017 tarih ve 57 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki Tablo 1 Ö ĞRETİM PRO GRAMI TABLO SU Fen Fakültesi İstatistik Bölümü Lisans Programı GÜZ BAHAR DERSİN KO DU VE ADI T P K AKTS ** DERSİN KO DU VE ADI

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Misyon & Vizyon Misyon Havacılık ve uzay sektörü ile işbirliği içinde dünya standartlarında eğitim ve araştırma yapmak ve değişen dünyaya adapte olabilen, öncü ve aranan Bilgisayar

Detaylı

NANO KURġUN ÜRETĠMĠ VE KARAKTERĠZASYONU

NANO KURġUN ÜRETĠMĠ VE KARAKTERĠZASYONU NANO KURġUN ÜRETĠMĠ VE KARAKTERĠZASYONU AHMET GÜNGÖR MERSĠN ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ KĠMYA MÜHENDĠSLĠĞĠ ANA BĠLĠM DALI YÜKSEK LĠSANS TEZĠ MERSĠN TEMMUZ 2015 NANO KURġUN ÜRETĠMĠ VE KARAKTERĠZASYONU

Detaylı

2014 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op.

2014 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. 2014 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ AI 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - I 2014 2 0 2 2 Z ETM 101 MATEMATİK - I 2014 3 0 4 4

Detaylı

2016 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op.

2016 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. 2016 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ AI 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - I 2016 2 0 2 2 Z ETM 101 MATEMATİK - I 2016 3 0 4 4

Detaylı

FİZİK BÖLÜMÜ 2018 MÜFREDATI

FİZİK BÖLÜMÜ 2018 MÜFREDATI FİZİK BÖLÜMÜ 2018 MÜFREDATI 1. YARIYIL FIZ1111 Fizik 1 Meslek Dersi 6 4 2 0 5 9 MAT1071 Matematik 1 Temel Bilimler 5 3 2 0 4 6 KIM1170 Genel Kimya Temel Bilimler 5 3 0 2 4 5 FIZ1121 Mesleki İngilizce 1

Detaylı

Malzemelerin Yüzey İşlemleri (MATE 464) Ders Detayları

Malzemelerin Yüzey İşlemleri (MATE 464) Ders Detayları Malzemelerin Yüzey İşlemleri (MATE 464) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Malzemelerin Yüzey İşlemleri MATE 464 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul

Detaylı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi. Fen Fakültesi Kimya Bölümü Akademik Kurul Toplantısı Aralık - 2013

İstanbul Medeniyet Üniversitesi. Fen Fakültesi Kimya Bölümü Akademik Kurul Toplantısı Aralık - 2013 İstanbul Medeniyet Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Akademik Kurul Toplantısı Aralık - 2013 Akademik Personel Mesut Görür Arş. Gör. Ayşe Demir Uzman Dr. Kübra Demir Uzman Büşra Şennik Arş. Gör.

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Sıra Numarası Dersin ön koşulu var mı? *** Dersin önceki eğitim programında eşdeğer bir dersi var mı? **** Kuramsal Uygulama ve Laboratuvar TOPLAM SAAT Ulusal kredi AKTS Kredisi ANKARA ÜNİVERSİTESİ ANADAL

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİNCİ VE İKİNCİ EĞİTİM PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİNCİ VE İKİNCİ EĞİTİM PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİNCİ VE İKİNCİ EĞİTİM PROGRAMI 1-11 EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI I. YARIYIL MM 11 GENEL MATEMATİK-I- 3 3 MM 13 LİNEER CEBİR MM 15 FİZİK-I

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE YAYINLAR

ÖZGEÇMİŞ VE YAYINLAR ÖZGEÇMİŞ VE YAYINLAR Yrd. Doç. Dr. Afşın Alper CERİT AKADEMİK GEÇMİŞİ Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü İmalat ve Konstrüksiyon Anabilim Dalı Adana Yolu Üzeri E-90 Karayolu

Detaylı

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü 2015/2016 Güz Dönemi Lisans Ders Programı I. YARIYIL

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü 2015/2016 Güz Dönemi Lisans Ders Programı I. YARIYIL Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü I. YARIYIL SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA 09:00 Çevre Müh. Amfi 1 FİZ121 2 D2 FİZ121 4 D4 Z02 MSE 101 D5 TUR 101 D5 FİZ121 1 D3 FİZ121 5 D3 MAT 101 4 D3

Detaylı

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ. Bursa Teknik Üniversitesi BURSA / TÜRKİYE

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ. Bursa Teknik Üniversitesi BURSA / TÜRKİYE METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BURSA / TÜRKİYE Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü malzeme tasarım, sentez, üretim ve karakterizasyonu alanlarında yetkin birer

Detaylı

1.Sınıf / Güz Dönemi

1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2012 %25 V5 DERS PLANI (2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ve ÜST SINIFLAR) Açıklama:

Detaylı

MALZEME BİLİMİ. 2014-2015 Güz Yarıyılı Kocaeli Üniversitesi Ford Otosan Ġhsaniye Otomotiv MYO. Yrd. Doç. Dr. Egemen Avcu

MALZEME BİLİMİ. 2014-2015 Güz Yarıyılı Kocaeli Üniversitesi Ford Otosan Ġhsaniye Otomotiv MYO. Yrd. Doç. Dr. Egemen Avcu MALZEME BİLİMİ 2014-2015 Güz Yarıyılı Kocaeli Üniversitesi Ford Otosan Ġhsaniye Otomotiv MYO Yrd. Doç. Dr. Egemen Avcu Bilgisi DERSĠN ĠÇERĠĞĠ, KONULAR 1- Malzemelerin tanımı 2- Malzemelerinseçimi 3- Malzemelerin

Detaylı

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz ve Bahar Dönemi Muhtemel Bitirme Çalışması Konuları. Tasarım Projesi Konusu Bitirme Çalışması Konusu Özel Koşullar

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz ve Bahar Dönemi Muhtemel Bitirme Çalışması Konuları. Tasarım Projesi Konusu Bitirme Çalışması Konusu Özel Koşullar 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz ve Bahar Dönemi Muhtemel Bitirme Çalışması Konuları Proje No Tasarım Projesi Konusu Bitirme Çalışması Konusu Özel Koşullar 1 Soğuk spray kaplama düzeneğinin tasarlanması

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ MÜFREDATI

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ MÜFREDATI SINIF-DÖNEM : 1. Sınıf - Güz DERS KODU MATH 101 PHYS 101 CHEM 101 MCE 101 MCE 103 ENG 101 TDL 101 Matematik I Calculus I Z 4 0 6 Fizik I Physics I Z 3 2 6 Genel Kimya General Chemistry Z 3 0 5 Makina Mühendisliğine

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl ÖZ GEÇMİŞ FORMUÖDoç. Dr. Mustafa KAHYAOĞLU 1. Adı Soyadı: Aynur AKER 2. Doğum Tarihi: 06.0.1980 3. Unvan: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Doktora Lisans Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Fen Edebiyat

Detaylı

(A Grubu) T1 (B Grubu) T Salı Fizik II (A/B/C)

(A Grubu) T1 (B Grubu) T Salı Fizik II (A/B/C) METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ 1. SINIF (I. ve II.Ö.) 2017-2018 ÖĞRETİM YILI Türk Dili (I.Ö.) Türk Dili (II.Ö.) Analitik Kimya (A/B) T4 Cuma Matematik II (A/B 1. ÖĞR:) Matematik II (2. ÖĞR:) T2 Pazartesi

Detaylı

SINAV SAATİ. DİM Yrd. Doç. Dr. MUSTAFA TOKAÇ Fizik I Lab A/103 Yrd. Doç. Dr. MUSTAFA TOKAÇ İşletme Mühendisliğine Giriş

SINAV SAATİ. DİM Yrd. Doç. Dr. MUSTAFA TOKAÇ Fizik I Lab A/103 Yrd. Doç. Dr. MUSTAFA TOKAÇ İşletme Mühendisliğine Giriş İŞLETME MÜH. ATA MAT 1. SINIF İN SORUMLUSU Atatürk İlkeleri 08.01.2018 09.00 A/103 Okutman ve İnkılap REMZİYE Tarihi I BETÜL TARLACI Matematik I 08.01.2018 15.00 A/103/108 Yrd. Doç. Dr. ERCAN ŞERİF KAYA

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Y. Lisans Makine Mühendisliği Dokuz Eylül Universitesi 1996

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Y. Lisans Makine Mühendisliği Dokuz Eylül Universitesi 1996 1. Adı Soyadı: İsmail Özdemir 2. Doğum Tarihi: 02.03.1971 3. Unvanı: Prof.Dr. 4. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Makine Mühendisliği Dokuz Eylül Üniversitesi 1993 Y. Lisans Makine

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ 2015-2016 EĞİTİM PLANI Saat/Hafta

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ 2015-2016 EĞİTİM PLANI Saat/Hafta MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ 2015-2016 EĞİTİM PLANI Saat/Hafta Ders Kodu Dersin Adı Pratik/ Kuramsal Uygulama Laboratuva r Yıl 1 / Yarıyıl 1 Kredisi AKTS Kredisi Toplam Dersin Türü 507001012006

Detaylı

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AKIŞ DİYAGRAMI

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AKIŞ DİYAGRAMI İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AKIŞ DİYAGRAMI Programa Kabul Lisansüstü Danışmanı nın belirlenmesi Kayıt Tez Danışmanı Tez Konusu 1. Yarıyıl Ders 2. Yarıyıl Ders Tez Danışmanı ve Tez Konusu

Detaylı

1.Sınıf / Güz Dönemi

1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2012 %25 V4 DERS PLANI (2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NDAN İTİBAREN) 1.Sınıf / Güz

Detaylı