BU PANEL EĞĠTĠM SUNUMUNDA SADECE PFR OLUġTURUP EKLEME ĠġLEMĠ ANLATILMAKTADIR.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BU PANEL EĞĠTĠM SUNUMUNDA SADECE PFR OLUġTURUP EKLEME ĠġLEMĠ ANLATILMAKTADIR."

Transkript

1

2 BU PANEL EĞĠTĠM SUNUMUNDA SADECE PFR OLUġTURUP EKLEME ĠġLEMĠ ANLATILMAKTADIR. 2

3 İçindekiler PFR ekranına giriģ 1. PROJE BĠLGĠLERĠ 1.1. Bu bir (zorunlu alan) 1.2. Bu proje ile ilgili sorumlu kiģi (Zorunlu Alan): 1.3. Sorumlu kiģinin eposta adresi (Zorunlu Alan): Sorumlu kiģinin eposta adresinin diğer Soroptimistlerin görebileceği Ģekilde SIE(Avrupa Soroptimist Federasyonu) websitesi üyeler alanında gösterilmesine izin veriyor musunuz? (Zorunlu Alan): 1.4. Proje BaĢlığı (Zorunlu Alan): 1.5. Proje (Zorunlu Alan): BaĢlangıç tarihi (Zorunlu Alan): BitiĢ tarihi(zorunlu Alan): Devam eden proje 1.6. Projenin Yeri (Zorunlu Alan): Bu proje, SIE Federasyonu içerisindeki bir ülkede gerçekleģti Bu proje, SIE Federasyonu dıģında gerçekleģti 3

4 Bu proje için baģka bir Soroptimist Kulübü veya harici kuruluģ gibi bir ortağınız var mı? Bu proje için Soroptimist ortak eklemek için tıklayınız TSKF ye bağlı kulüpler SIE Ünyonları SIE Kulüpleri SI (SIE dıģı) ortaklıklar Proje Yaptığı Kulüpler Bu proje için Harici ortak eklemek için tıklayınız. 2.PROGRAM AMAÇLARI Lütfen, bize projenizin ne ile ilgili olduğunu söyleyin (Zorunlu Alan) Seçtiğiniz amaca göre açılan Program, Savunma ve Lobicilik seçenekleri alanından seçme iģlemi (Zorunlu Alan)

5 3.PROJE BĠLGĠLERĠ 3.8.Lütfen bir cümle içinde projenizi özetleyin(zorunlu Alan) 3.9.Kulübünüz/ Ünyonunuz bu projeyi yapmayı neden tercih etti? Bu projede hangi sorunun üstesinden geldiniz? (Zorunlu Alan) 3.10.Bu projeyi nasıl hayata geçirdiniz?önceki soruda bahsedilen sorunun üstesinden gelmek için hangi somut adımları attınız?(zorunlu Alan) 3.11.Projeyi organize ederken ya da yürütürken herhangi bir sorunla karģılaģtınız mı?cevabınız evet ise, karģılaģtığınız sorunu belirtiniz Bu sorunu nasıl çözdünüz?kulübünüz/ünyonunuz bu sorunların çözümünden aynı durum ile karģılaģabilecek diğer soroptimistler ile paylaģmak isteyeceğiniz neler öğrendi? Kulübünüz/Ünyonunuzun üyeleri bu projeyi bir baģarı olarak değerlendirdi mi? Nedenini açıklayınız 3.14.Tahmini proje Bütçesi ne kadardır? (EURO) (Zorunlu Alan): 5

6 6 4.PROJE SONUÇLARI 4.15.Projemizin ana hedefi: (ilgili olanların tümünü iģaretleyin) (Zorunlu alan) 4.16.Projenizden toplamda kaç kiģi yararlandı?( Projenin daha geniģ kitleye ulaģması durumunda aģağıdaki kategorilerden seçim yapın) (Zorunlu alan) Projenizin kaç kiģiye ulaģtığına dair net rakam biliyorsanız; Projenizin kaç kiģiye ulaģtığına dair net rakam bilmiyorsanız ve geniģ bir kitleye ulaģtıysa ; Bu proje için yaratılann gelir ne kadardır?(fonlar,ayni katkı, nakit vb...)(euro) Proje için ne kadar süre harcandı? (Saat) (Zorunlu Alan): 5.BAĞLANTILI PFR alanındaki Ġlgili PFR numaralarını yazınız alanını doldurmak 6.YARDIMCI MATERYALLER 6.18.Buradan herhangi bir resim ekleyebilirsiniz 6.19.Buradan herhangi bir bağlantı ekleyebilirsiniz 6.20.Buradan herhangi bir dosya ekleyebilirsiniz Kadınların Sesleri: Bu projeden doğrudan yararlanmıģ bir kadın ya da kızdan güzel bir hikaye ya da alıntınız var mı? Evet ise, bunu aģağıdaki alanla bizimle paylaģın

7

8 Arama çubuğuna aģağıdaki adresi girip enter tuģuna bastığınızda, Sitemizin ana sayfasına yönlendirme gerçekleģtirilecektir.

9 9 Sitemizin ana sayfasına ulaģtıktan sonra aģağıdaki görseldeki belirtilen kullanıcı adı ve Ģifre alanına PFR eklemeye yetkisi olan kullanıcılar kullanıcı adı ve Ģifrelerini girerek sisteme eriģebilirler. Kullanıcı adı: ġifre: Bilgilerini girdikten sonra iģaretlenen GiriĢ butonuna tıkladığınızda PFR oluģturma ekranına gidebilmek için yetkiniz olacaktır.

10 10 Bu aģamada PFR ekleme iģleminde takip edilmesi gereken aģamalar anlatılacaktır. Sitemize kullanıcı adı ve Ģifreniz ile giriģ yaptıktan sonra aģağıdaki ekranda belirtilen alana tıklamanız gerekmektedir.

11 Belirtilen alana tıkladığınızda OnaylanmıĢ PFR lerin listelendiği aģağıdaki sayfa açılacaktır. 11

12 Açılan bu sayfada PFR oluģturabilmek için aģağıdaki görselde belirtilen alana tıklamanız gerekmektedir. 12

13 Belirtilen alana tıkladığınızda karģınıza sisteme eriģmiģ olduğunuz kullanıcı adı ve Ģifrenin ait olduğu kullanıcının girmiģ olduğu PFR lerin olduğu liste ekranı gelecektir. 13

14 Açılan ekranda PFR oluģturmak için aģağıdaki görselde belirtilen alana tıklamanız gerekmektedir. 14

15 Belirtilen alana tıklandığınızda karģınıza PFR ekleyebileceğiniz aģağıdaki ekran gelecektir. 15

16 Gelen bu ekranda aģağıda anlatılan yönlendirmeleri takip ederek PFR ekleme iģleminizi gerçekleģtirebileceğiniz ilk sayfa bulunmaktadır.

17 17 1.PROJE BİLGİLERİ 1. Bu bir (Zorunlu Alan): OluĢturduğunuz PFR ile ilgili olarak Ġlk aģamada projenizin içerdiği bilgilere göre eğer PFR niz bir TSKF projesi ise aģağıdaki belirtilen alanı iģaretlemeniz gerekmektedir.

18 Belirtilen alanı iģaretlediğinizde ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır. 18

19 OluĢturduğunuz PFR ile ilgili olarak ilk alanı iģaretlemiyorsanız ikinci aģamada, Kulüp seçebilmek için aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alandaki aģağıya doğru olan ok iģaretine tıklamanız gerekmektedir. 19

20 Belirtilen ok iģaretine tıklandığınızda kulüplerin bulunduğu aģağıdaki görselde bulunan liste açılacaktır. 20

21 Açılan bu listeden, kulübü seçebilmek için görselde belirtilen alanlardaki oklara tıklayarak listeyi aģağıya ya da yukarıya hareket ettirebilirsiniz. 21

22 Listeden istediğiniz kulübü bulduktan sonra; bu kulübün adının üzerine gelip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. 22

23 Ġstediğiniz kulübün üzerine gelip bir kere tıkladıktan sonra ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. Bu sor için kesinlikle 1 alanı doldurmanız gerekmektedir. Ya TSKF projesidir iģaretlemeniz ya da bir kulüp seçmeniz gerekmektedir. 1.soru için seçme iģleminizi tamamlamıģ bulunmaktasınız. 2.soruya geçebilirsiniz. 23

24 24 PROJE BĠLGĠLERĠ alanındaki 1. Bu bir (Zorunlu Alan) Sorusunu cevaplamak(alanını doldurmak)zorunludur. Bu alanı doldurduğunuzdan emin olunuz. Doldurduysanız bir sonraki soruya geçebilirsiniz.

25 25 2. Bu proje ile ilgili sorumlu kiģi (Zorunlu Alan): Belirtilen soru ile ilgili cevabınızı yazabilmek için aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alanda herhangi bir yere tıklamanız gerekmektedir.

26 26 Belirtilen alana tıkladıktan sonra sorulan soruya vereceğiniz cevabınızı aģağıdaki alana klavyeden yazmanız gerekmektedir. Yazma iģleminizi tamamladıktan sonra ekran aģağıdaki gibi olacaktır.

27 27 PROJE BĠLGĠLERĠ alanındaki 2. Bu proje ile ilgili sorumlu kiģi (Zorunlu Alan): Sorusunu cevaplamak(alanını doldurmak) zorunludur. Bu alanı doldurduğunuzdan emin olunuz. Doldurduysanız bir sonraki soruya geçebilirsiniz.

28 28 3. Sorumlu kiģinin posta adresi (Zorunlu Alan): Belirtilen soru ile ilgili cevabınızı yazabilmek için aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alanda herhangi bir yere tıklamanız gerekmektedir.

29 29 Belirtilen alana tıkladıktan sonra sorulan soruya vereceğiniz cevabınızı aģağıdaki alana klavyeden yazmanız gerekmektedir. Yazma iģleminizi tamamladıktan sonra ekran aģağıdaki gibi olacaktır.

30 30 PROJE BĠLGĠLERĠ alanındaki 3. Sorumlu kiģinin eposta adresi (Zorunlu Alan): Sorusunu cevaplamak(alanını doldurmak)zorunludur. Bu alanı doldurduğunuzdan emin olunuz. Doldurduysanız bir sonraki soruya geçebilirsiniz.

31 31 Sorumlu kiģinin eposta adresinin diğer Soroptimistlerin görebileceği Ģekilde SIE(Avrupa Soroptimist Federasyonu) websitesi üyeler alanında gösterilmesine izin veriyor musunuz? Soruna vereceğiniz cevabı aģağıda ki görselde bulunan alandan seçmeniz gerekmektedir.

32 Sorumlu kiģinin eposta adresinin diğer Soroptimistlerin görebileceği Ģekilde SIE(Avrupa Soroptimist Federasyonu) websitesi üyeler alanında gösterilmesine izin veriyor musunuz? Ġzin veriyorsanız aģağıdaki görseldeki kırmızı kutu içerisindeki beyaz daire içine bir kez tıklamanız gerekmektedir. 32

33 33 Sorumlu kiģinin eposta adresinin diğer Soroptimistlerin görebileceği Ģekilde SIE(Avrupa Soroptimist Federasyonu) websitesi üyeler alanında gösterilmesine izin veriyor musunuz? Ġzin vermiyorsanız aģağıdaki görseldeki kırmızı kutu içerisindeki beyaz daire içine bir kez tıklamanız gerekmektedir.

34 34 PROJE BĠLGĠLERĠ alanındaki Sorumlu kiģinin eposta adresinin diğer Soroptimistlerin görebileceği Ģekilde SIE(Avrupa Soroptimist Federasyonu) websitesi üyeler alanında gösterilmesine izin veriyor musunuz? (Zorunlu Alan): Sorusunu cevaplamak(alanını doldurmak) zorunludur. Bu alanı doldurduğunuzdan emin olunuz. Doldurduysanız bir sonraki soruya geçebilirsiniz.

35 35 4. Proje BaĢlığı (Zorunlu Alan): Belirtilen soru ile ilgili cevabınızı yazabilmek için aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alanda herhangi bir yere tıklamanız gerekmektedir.

36 36 Belirtilen alana tıkladıktan sonra sorulan soruya vereceğiniz cevabınızı aģağıdaki alana klavyeden yazmanız gerekmektedir. Yazma iģleminizi tamamladıktan sonra ekran aģağıdaki gibi olacaktır.

37 37 PROJE BĠLGĠLERĠ alanındaki 4. Proje BaĢlığı (Zorunlu Alan): Sorusunu cevaplamak(alanını doldurmak)zorunludur. Bu alanı doldurduğunuzdan emin olunuz. Doldurduysanız bir sonraki soruya geçebilirsiniz.

38 5. Proje (Zorunlu Alan): Projenizin BaĢlangıç ve BitiĢ tarihini seçip Devam eden bir proje olup olmadığının bilgisinin verildiği alandır. 38

39 Ġlk aģamada BaĢlangıç tarihi seçilmesi gerekmektedir. AĢağıdaki görselde belirtilen Kırmızı kutu içerisindeki beyaz alana tıklandığında baģlangıç tarihini seçebilmeniz için takvim açılacaktır 39

40 40 Açılan takvimde aģağıdaki görselde belirtilen oklar yardımıyla daha önceki aylara ya da gelecek aylara ulaģabilirsiniz. Sol taraftaki oka tıkladığınızda geçmiģ aylara ve yıllara, sağ taraftaki oklara tıklarsanız gelecek tarihteki aylara ve yıllara ulaģabilir, PFR nizin bilgisine göre seçiminizi gerçekleģtirebilirsiniz.

41 41 Projenizin baģlangıç tarihi olarak belirlediğiniz tarihin üzerine gelip 1 kere tıkladığınızda BaĢlangıç tarihini seçmiģ olursunuz

42 Ġkinci aģamada BitiĢ tarihi seçilmesi gerekmektedir. AĢağıdaki görselde belirtilen Kırmızı kutu içerisindeki beyaz alana tıklandığında bitiģ tarihini seçebilmeniz için takvim açılacaktır 42

43 43 Açılan takvimde aģağıdaki görselde belirtilen oklar yardımıyla daha önceki aylara ya da gelecek aylara ulaģabilirsiniz. Sol taraftaki oka tıkladığınızda geçmiģ aylara ve yıllara, sağ taraftaki oklara tıklarsanız gelecek tarihteki aylara ve yıllara ulaģabilir, PFR nizin bilgisine göre seçiminizi gerçekleģtirebilirsiniz.

44 44 Projenizin bitiģ tarihi olarak belirlediğiniz tarihin üzerine gelip 1 kere tıkladığınızda BitiĢ tarihini seçmiģ olursunuz

45 45 Projenizin devam edip etmediğine dair bilgi vermek için imleci aģağıdaki görseldeki alandaki kutu içerisine getirip bir kere tıklamanız gerekmektedir. Projeniz devam etmiyorsa Devam eden proje alanını boģ bırakıp sonraki aģamaya geçebilirsiniz.

46 46 Projeniz devam ediyorsa belirtilen alana tıkladıktan sonra ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır BitiĢ tarihi bilgisini girmediyseniz devam eden proje alanını kesinlikle iģaretlemek zorunda olduğunuzu unutmayınız.

47 47 PROJE BĠLGĠLERĠ alanındaki 5. Proje (Zorunlu Alan): (Zorunlu Alan): Sorusunu cevaplamak(alanını doldurmak) zorunludur. Bu alanı doldurduğunuzdan emin olunuz. Doldurduysanız bir sonraki soruya geçebilirsiniz.

48 48 6. Projenin Yeri (Zorunlu Alan): Ġlk aģamada, Projenin Yeri bilgisini girebileceğiniz 2 seçenek bulunmaktadır. Bu 2 seçenek içerisinden 1 tanesini seçebilirsiniz. Eğer Projenizi SIE federasyonu bir ülkede gerçekleģtirdiyseniz aģağıdaki görselde belirtilen soruyu cevaplamanız gerekmektedir. Bu proje, SIE Federasyonu içerisindeki bir ülkede gerçekleģti

49 49 SIE Federasyonu içerisindeki bir ülkeden seçebilmek için; AĢağıdaki görselde belirtilen beyaz alandaki aģağıya doğru olan ok iģaretine tıklamanız gerekmektedir.

50 Belirtilen ok iģaretine tıklandığınızda SIE Federasyonu içerisindeki ülkelerin bulunduğu aģağıdaki görselde bulunan liste açılacaktır. 50

51 Açılan bu listeden, ülke seçebilmek için görselde belirtilen alanlardaki oklara tıklayarak listeyi aģağıya ya da yukarıya hareket ettirebilirsiniz. 51

52 Listeden istediğiniz ülkeyi bulduktan sonra; bu ülkenin adının üzerine gelip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. 52

53 Ġstediğiniz ülkenin üzerine gelip bir kere tıkladıktan sonra ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. Projeniz için seçme SIE Federasyonu içerisinde bir ülke seçme iģleminizi tamamlamıģ bulunmaktasınız. 53

54 54 5. Projenin Yeri (Zorunlu Alan): Daha önce Projenin Yeri bilgisi ile ilgili olarak 2 seçenek bulunduğu ve bu 2 seçenek içerisinden 1 tanesini seçebileceğiniz belirtilmiģti. Eğer Projeniz SIE federasyonu dıģında gerçekleģtirdiyseniz aģağıdaki görselde belirtilen soruyu cevaplamanız gerekmektedir. Bu proje, SIE Federasyonu dıģında gerçekleģti

55 55 SIE Federasyonu dıģındaki bir ülkeden seçebilmek için; AĢağıdaki görselde belirtilen beyaz alandaki aģağıya doğru olan ok iģaretine tıklamanız gerekmektedir.

56 Belirtilen ok iģaretine tıklandığınızda SIE Federasyonu dıģındaki ülkelerin bulunduğu aģağıdaki görselde bulunan liste açılacaktır. 56

57 Açılan bu listeden, ülke seçebilmek için görselde belirtilen alanlardaki oklara tıklayarak listeyi aģağıya ya da yukarıya hareket ettirebilirsiniz. 57

58 Listeden istediğiniz ülkeyi bulduktan sonra; bu ülkenin adının üzerine gelip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. 58

59 Ġstediğiniz ülkenin üzerine gelip bir kere tıkladıktan sonra ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. Projeniz için seçme SIE Federasyonu dıģında bir ülke seçme iģleminizi tamamlamıģ bulunmaktasınız. 59

60 60 PROJE BĠLGĠLERĠ alanındaki 6. Projenin Yeri (Zorunlu Alan): (Zorunlu Alan): Sorusunu cevaplamak(alanını doldurmak) zorunludur. Bu alan içerisinde projenize uygun olan seçeneği seçtiğinizden emin olunuz. Ġlgili alanı doldurduysanız bir sonraki soruya geçebilirsiniz.

61 Bu proje için baģka bir Soroptimist Kulübü veya harici kuruluģ gibi bir ortağınız var mı? Bu soruyu cevaplamanız zorunlu değildir, Proje bilginize göre girebileceğiniz, görselde belirtilen 2 seçenek bulunmaktadır Bu proje için Soroptimist ortak eklemek için tıklayınız Bu proje için Harici ortak eklemek için tıklayınız. Projenizin bilgisine göre bu iki alandan herhangi birisinden ya da her ikisinden de aynı anda seçim yapabilirsiniz, ya da hiçbir alandan seçme iģlemi yapmayabilirsiniz.

62 62 Projenizin bilgisine göre bu iki alandan herhangi birisinden ya da her ikisinden de aynı anda seçim yapabilirsiniz ya da hiçbir alnadna seçme iģlemi yapmayabilirsiniz. Ġlk adımda projenize sadece Soroptimist ortak ekleyeceğinizi varsayarak aģamalar anlatılacaktır. Ġkinci adımda projenize sadece Harici ortak ekleyeceğinizi varsayarak aģamalar anlatılacaktır. Üçüncü adımda projenize hem Soroptimist ortak hem de Harici Ortak ekleyeceğinizi varsayarak aģamalar anlatılacaktır.

63 Bu aģamada 6.soruyu doldurduktan sonra 7.soruya geçtiğinizi ve 7.soruda projenize sadece Soroptimist ortak ekleyeceğinizi varsayarak aģamalar anlatılacaktır. 63

64 AĢağıdaki görselde belirtilen alanın üzerine gelip 1 kere tıklamanız gerekmektedir. 64

65 Görselde belirtilen alanın üzerine gelip 1 kere tıkladığınızda ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır. 65

66 Bu proje için baģka bir Soroptimist Kulübü veya harici kuruluģ gibi bir ortağınız var mı? 1.7.1Bu proje için Soroptimist ortak eklemek için : Açılan bu ekranda projeniz için ekleyebileceğiniz aģağıdaki baģlıklarda Soroptimist ortaklar bulunmaktadır. AĢağıda belirtilen Soroptimist ortak baģlıkları arasından istediğiniz baģlıktaki ortağı eklebilirsiniz,(yani isterseniz hepsini seçebilirsiniz,istemezseniz hiçbirini de seçmeyebilirsiniz.ġsterseniz sadece bir tane ya da isterseniz 2tane ya da isterseniz 3 tanesini de seçebilirsiniz) eklediğiniz ortaktan istediğiniz sayıda ekleme yapabilirsiniz TSKF ye bağlı kulüpler SIE Ünyonları SIE Kulüpleri SI (SIE dıģı) ortaklıklar Proje Yaptığı Kulüpler

67 Bu proje için Soroptimist ortak eklemek için : Açılan bu ekranda projeniz için ekleyebileceğiniz Soroptimist ortaklardan: TSKF ye bağlı kulüpler arasından Soroptimist ortak eklemek istiyorsanız Ġlk aģamada aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alandaki aģağıya doğru olan ok iģaretine tıklamanız gerekmektedir.

68 Belirtilen ok iģaretine tıklandığınızda kulüplerin bulunduğu aģağıdaki görselde bulunan liste açılacaktır. 68

69 Açılan bu listeden, istediğiniz kulübü seçebilmek için görselde belirtilen alanlardaki oklara tıklayarak listeyi aģağıya ya da yukarıya hareket ettirebilirsiniz. 69

70 Listeden istediğiniz kulübü bulduktan sonra; bu kulübün adının üzerine gelip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. 70

71 71 Ġstediğiniz kulübün üzerine gelip bir kere tıkladıktan sonra ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. Projeniz için Soroptimist ortak olarak TSKF ye bağlı kulüpler arasından seçme iģleminizi tamamlamıģ bulunmaktasınız. Ancak seçtiğiniz TSKF ye bağlı kulüp henüz tam olarak eklenmemiģtir. Ekleme iģleminizin tamamlanması için: yani projenize Soroptimist Ortak olarak TSKF ye bağlı kulüplerden ortak ekleme iģleminizin tamamlanması için; seçtiğiniz TSKF ye bağlı kulübün Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirtmeniz gerekmektedir.

72 Projenize Soroptimist Ortak olarak TSKF ye bağlı kulüplerden ortak ekleme iģleminizin tamamlanması için seçtiğiniz TSKF ye bağlı kulübünüzün Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirlerken seçtiğiniz Kulübün olduğu satırda aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alandaki aģağıya doğru olan ok iģaretine tıklamanız gerekmektedir. 72

73 Belirtilen ok iģaretine tıkladığınızda eklemek istediğiniz TSKF ye bağlı kulübün Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığına dair bilginizi seçebileceğiniz liste aģağıdaki görselde belirtildiği Ģekilde açılacaktır. 73

74 Bu listeden kulübünüze uygun olan bilginin (Evet Ya da Hayır) üzerine gelip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. 74

75 Ġstediğiniz bilginin üzerine gelip 1 kere tıkladıktan sonra ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. 75

76 76 Projeniz için Soroptimist ortak olarak TSKF ye bağlı kulüpler arasından seçme iģleminizin ardından, seçtiğiniz kulüp için Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirlemiģ bulunmaktasınız. Ancak henüz ekleme iģleminiz tamamlanmamıģtır. Ekleme iģleminizin tamamlanması için; aģağıdaki görselde belirtilen alandaki + iģaretine kesinlikle tıklamanız gerekmektedir.

77 77 Belirtilen alandaki + iģaretine tıkladıktan sonra ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır. Eklediğiniz kulüp ve bu kulübe ait Soropitimist dostluk bağlantısı olup olmadığı bilgisi listelenmektedir. Bu sayede Soroptimist ortak eklerken TSKF ye bağlı kulüpler arasından hangi kulübü seçtiğinizi ve bu kulübe dair Soroptimist dostluk bağlantısının olup olmadığına iliģkin girdiğiniz bilgileri görebilirsiniz.

78 78 Projeniz için Soroptimist ortak eklerken birden fazla TSKF ye bağlı kulüp eklemek isterseniz; Projenize Soroptimist ortak olarak yeni bir TSKF ye bağlı kulüp daha eklemek için; AĢağıdaki görselde belirtilen beyaz alandaki aģağıya doğru olan ok iģaretine tıklamanız gerekmektedir.

79 Belirtilen ok iģaretine tıklandığınızda kulüplerin bulunduğu aģağıdaki görselde bulunan liste tekrar açılacaktır. 79

80 Açılan bu listeden, eklemek istediğiniz yeni kulübü seçebilmek için görselde belirtilen alanlardaki oklara tıklayarak listeyi aģağıya ya da yukarıya hareket ettirebilirsiniz. 80

81 Listeden eklemek istediğiniz yeni kulübü bulduktan sonra; bu kulübün adının üzerine gelip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. 81

82 82 Ġstediğiniz kulübün üzerine gelip bir kere tıkladıktan sonra ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. Projeniz için TSKF ye bağlı kulüpler arasından yeni bir kulüp daha eklemek için seçme iģleminizi tamamlamıģ bulunmaktasınız. Ancak seçtiğiniz bu yeni kulüp henüz tam olarak eklenmemiģtir. Yeni TSKF ye bağlı kulüp ekleme iģleminizin tamamlanması için; yani projenize Soroptimist Ortak olarak yeni bir TSKF ye bağlı kulüp daha ekleme iģleminizin tamamlanması için seçtiğiniz bu yeni kulübün Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirtmeniz gerekmektedir.

83 Projenize Soroptimist Ortak olarak yeni bir TSKF ye bağlı kulüp ekleme iģleminizin tamamlanması için: seçtiğiniz bu yeni TSKF ye bağlı kulübün Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirlerken; seçtiğiniz yeni TSKF ye bağlı kulübün olduğu satırdaki aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alandaki aģağıya doğru olan ok iģaretine tıklamanız gerekmektedir. 83

84 Belirtilen ok iģaretine tıkladığınızda seçtiğiniz yeni TSKF ye bağlı kulüp için Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığına dair bilginin seçileceği liste aģağıdaki görselde belirtildiği Ģekilde açılacaktır. 84

85 Seçtiğiniz yeni TSKF ye bağlı kulüp için soroptimist dostluk bağlantısının olup olmadığına dair uygun olan bilginin (Evet Ya da Hayır) üzerine gelip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. 85

86 Projenize uygun olan bilginin üzerine gelip bir kere tıkladıktan sonra ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. 86

87 Projeniz için Soroptimist ortak olarak TSKF ye bağlı kulüpler arasından yeni bir kulüp daha seçme iģleminizin ardından, seçtiğiniz bu yeni kulüp için Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını da belirlemiģ bulunmaktasınız. Eklemek istediğiniz her yeni kulüp için, o kulübe ait Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını o kulüp için özel olarak gerçekleģtirmeniz gerektiğini unutmayınız. Soroptimist ortak olarak eklemek istediğiniz yeni TSKF ye bağlı kulüp Ekleme iģleminiz henüz tamamlanmamıģtır.ekleme iģlemizin tamamlanması için; aģağıdaki görselde belirtilen alandaki + iģaretine kesinlikle tıklamanız gerekmektedir. 87

88 88 Belirtilen alandaki + iģaretine tıkladıktan sonra ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır. Seçtiğiniz kulüplere ve seçtiğiniz bu kulüplerin Soropitimist dostluk bağlantısı olup olmadığı bilgisi listelenmektedir. Bu sayede Soroptimist ortak eklerken TSKF ye bağlı kulüpler arasından hangi kulüpleri seçtiğinizi ve bu kulüplere dair Soroptimist dostluk bağlantısının olup olmadığına iliģkin girdiğiniz bilgileri görebilirsiniz.

89 Projeniz için Soroptimist ortak olarak TSKF ye bağlı kulüpler arasından kulüp seçme iģleminizin ardından, seçtiğiniz her kulüp için ayrı ayrı olacak Ģekilde Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığının bilgisinin verildiği aģağıdaki görselde bulunan liste içerisinden, Soroptimist ortak olarak eklemiģ olduğunuz TSKF ye bağlı kulüpler arasından herhangi birini silmek isterseniz; Ġmlecinizi silmek istediğiniz bilginin olduğu satırdaki Ġptal butonuna yani aģağıdaki görselde belirtilen alan üzerine getirip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. 89

90 90 Görselde belirtilen alan üzerine gelip bir kere tıkladıktan sonra, projenize Soroptimist ortak olarak eklemiģ olduğunuz TSKF ye bağlı kulüpler arasında istediğiniz kulübü silmiģ olacaksınız. Ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır.

91 Bu proje için Soroptimist ortak eklerken : Açılan bu ekranda projeniz için ekleyebileceğiniz Soroptimist ortaklardan: SIE Ünyonları arasından Soroptimist ortak eklemek istiyorsanız Ġlk aģamada aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alandaki aģağıya doğru olan ok iģaretine tıklamanız gerekmektedir.

92 Belirtilen ok iģaretine tıklandığınızda SIE Ünyonu ülkelerinin bulunduğu aģağıdaki görselde bulunan liste açılacaktır. 92

93 Açılan bu listeden, ülke seçebilmek için görselde belirtilen alanlardaki oklara tıklayarak listeyi aģağıya ya da yukarıya hareket ettirebilirsiniz. 93

94 Listeden soroptimist ortak olarak eklemek istediğiniz SIE ünyon ülkeyi bulduktan sonra; bu ülkenin adının üzerine gelip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. 94

95 Soroptimist ortak olarak eklemek istediğiniz SIE ünyon ülkenin üzerine gelip bir kere tıkladıktan sonra ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. 95

96 96 Projeniz için Soroptimist ortak olarak SIE Ünyon ülkeleri arasından seçme iģleminizi tamamlamıģ bulunmaktasınız. Ancak Soroptimist ortak olarak seçtiğiniz SIE Ünyonu ülke henüz tam olarak eklenmemiģtir. Ekleme iģleminizin tamamlanması için; Soroptimist ortak olarak seçtiğiniz SIE Ünyon ülkesinin Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirtmeniz gerekmektedir.

97 Projenize Soroptimist Ortak olarak SIE Ünyon ülkeri arasından seçtiğiniz SIE Ünyon ülkesinin Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirlerken; seçtiğiniz SIE Ünyonu ülkesinin olduğu satırda aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alandaki aģağıya doğru olan ok iģaretine tıklamanız gerekmektedir. 97

98 Belirtilen ok iģaretine tıkladığınızda eklediğiniz SIE Ünyon ülkesinin dostluk bağlantısı olup olmadığına dair bilginin seçileceği liste aģağıdaki görselde belirtildiği Ģekilde açılacaktır. 98

99 Seçtiğiniz SIE Ünyon ülkesine uygun olan bilginin (Evet Ya da Hayır) üzerine gelip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. 99

100 Ġstediğiniz bilginin üzerine gelip bir kere tıkladıktan sonra ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. 100

101 Projeniz için Soroptimist ortak olarak SIE Ünyon ülkeleri arasından seçme iģleminizin ardından, seçtiğiniz SIE Ünyon ülkesi için Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirlemiģ bulunmaktasınız. Ancak henüz Soroptimist ortak olarak SIE ünyon ülkesini ekleme iģleniz tamamlanmamıģtır. SIE Ünyon ekleme iģleminizin tamamlanması için; aģağıdaki görselde belirtilen alandaki + iģaretine kesinlikle tıklamanız gerekmektedir. 101

102 Belirtilen alandaki + iģaretine tıkladıktan sonra ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır. Eklediğiniz SIE Ünyon ülkesi ve seçtiğiniz bu SIE Ünyon ülkesine dair Soropitimist dostluk bağlantısı olup olmadığı bilgisi listelenmektedir. Bu sayede Soroptimist ortak eklerken SIE Ünyon ülkeler arasından hangi SIE Ünyon ülkesini seçtiğinizi ve bu SIE Ünyon ülkesine dair Soroptimist dostluk bağlantısının olup olmadığına iliģkin girdiğiniz bilgileri görebilirsiniz. 102

103 Projeniz için Soroptimist ortak eklerken birden fazla SIE Ünyon Ülkesi ekleyecekseniz; Yeni SIE Ünyonunuzu eklerken;aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alandaki aģağıya doğru olan ok iģaretine tekrar tıklamanız gerekmektedir.

104 Belirtilen ok iģaretine tıkladığınızda SIE Ünyon ülkelerinin bulunduğu aģağıdaki görselde bulunan liste açılacaktır. 104

105 Açılan bu listeden, yeni Soroptimist ortak olarak SIE Ünyon ülkesi seçebilmek için görselde belirtilen alanlardaki oklara tıklayarak listeyi aģağıya ya da yukarıya hareket ettirebilirsiniz. 105

106 Listeden istediğiniz yeni SIE Ünyon ülkesini bulduktan sonra; bu yeni SIE Ünyon ülkesinin adının üzerine gelip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. 106

107 Eklemek istediğiniz yeni SIE Ünyon ülkesinin üzerine gelip bir kere tıkladıktan sonra ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. 107

108 108 Projeniz için Soroptimist ortak olarak SIE Ünyon ülkeleri arasından yeni bir SIE Ünyon ülke seçme iģleminizi tamamlamıģ bulunmaktasınız. Ancak seçtiğiniz yeni SIE Ünyon ülkesi henüz tam olarak eklenmemiģtir. Yeni SIE Ünyon ülkenizi ekleme iģleminizin tamamlanması için; projenize Soroptimist Ortak olarak seçtiğiniz yeni SIE ünyon ülkesine dair Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirtmeniz gerekmektedir.

109 Projenize Soroptimist Ortak olarak yeni bir SIE Ünyon ülkesi eklme iģleminizin tamamlanması için seçtiğiniz yeni SIE Ünyon ülkesine dair Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirlerken; Yeni seçtiğiniz SIE Ünyon ülkesinin olduğu satırda aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alandaki aģağıya doğru olan ok iģaretine tıklamanız gerekmektedir. 109

110 Belirtilen ok iģaretine tıkladığınızda yeni eklediğiniz SIE Ünyon ülkesinin dostluk bağlantısı olup olmadığına dair bilginin seçileceği liste aģağıdaki görselde belirtildiği Ģekilde açılacaktır. 110

111 Seçtiğiniz yeni SIE ünyon ülkesine uygun olan bilginin (Evet Ya da Hayır) üzerine gelip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. 111

112 Ġstediğiniz bilginin üzerine gelip bir kere tıkladıktan sonra ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. 112

113 Projeniz için Soroptimist ortak olarak SIE Ünyon ülkeleri arasından seçme iģleminizin ardından; seçtiğiniz yeni SIE Ünyon ülkesi için Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirlemiģ bulunmaktasınız. Ancak soroptimist ortak olarak yeni seçtiğiniz SIE Ünyon ülkesi tam olarak eklenmemiģtir. Soroptimist ortak olarak eklemek istediğiniz yeni SIE ünyon ülkesi ve bu SIE ünyon ülkesine dair Soroptimist dostluk bağlantısı bilgisini ekleme iģleminizin tamamlanması için; aģağıdaki görselde belirtilen alandaki + iģaretine kesinlikle tıklamanız gerekmektedir. 113

114 Belirtilen alandaki + iģaretine tıkladıktan sonra ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır. Eklediğiniz yeni SIE Ünyon ülkesi ve seçtiğiniz bu yeni SIE Ünyon ülkesinin Soropitimist dostluk bağlantısı olup olmadığı bilgisi listelenmektedir. Bu sayede Soroptimist ortak eklerken SIE Ünyonlar arasından hangi SIE Ünyon ülkelerini seçtiğinizi ve bu SIE Ünyon ülkelerinin herbirisine dair Soroptimist dostluk bağlantısının olup olmadığına iliģkin girdiğiniz bilgileri görebilirsiniz. 114

115 115 Projeniz için Soroptimist ortak olarak SIE Ünyon ülkeleri arasından yeni SIE Ünyon ülkesi seçme iģleminizin ardından, seçtiğiniz her SIE Ünyon ülkesi için ayrı ayrı olacak Ģekilde Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını görebildiğiniz bu listeden; Soroptimist ortak olarak eklemiģ olduğunuz SIE Ünyon ülkelerinden herhangi birisini silmek isterseniz; Ġmlecinizi aģağıdaki görselde belirtilen alan üzerine getirip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır.

116 Görselde belirtilen alan üzerine gelip bir kere tıkladıktan sonra projenize Soroptimist ortak olarak eklemiģ olduğunuz SIE Ünyon ülkeleri arasından istediğiniz SIE Ünyon ülkesini silmiģ olacaksınız. Ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. 116

117 1.7.1.Bu proje için Soroptimist ortak eklemek için : Açılan bu ekranda projeniz için ekleyebileceğiniz Soroptimist ortaklardan: SIE Kulüpleri arasından Soroptimist ortak eklemek istiyorsanız ; Ġlk aģamada aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alandaki aģağıya doğru olan ok iģaretine tıklamanız gerekmektedir. 117

118 Belirtilen ok iģaretine tıklandığınızda SIE Kulüplerinin bulunduğu aģağıdaki görselde bulunan liste açılacaktır. 118

119 Açılan bu listeden, SIE kulüp seçebilmek için görselde belirtilen alanlardaki oklara tıklayarak listeyi aģağıya ya da yukarıya hareket ettirebilirsiniz. 119

120 Listeden istediğiniz SIE kulübü bulduktan sonra; bu kulübün adının üzerine gelip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. 120

121 Ġstediğiniz SIE kulubün üzerine gelip bir kere tıkladıktan sonra ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. 121

122 Projeniz için Soroptimist ortak olarak SIE Kulüpleri arasından seçme iģleminizi gerçekleģtirmiģ bulunmaktasınız. Ancak seçtiğiniz Soroptimist ortak olarak SIE Kulübü henüz tam olarak eklenmemiģtir. Ekleme iģleminizin tamamlanması için; yani projenize Soroptimist Ortak olarak SIE Kulüpleri arasından kulüp ekleme iģleminizin tamamlanması için: Seçtiğiniz SIE Kulübe dair Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirtmeniz gerekmektedir. 122

123 Projenize Soroptimist Ortak olarak SIE Kulüpleri arasından ortak ekleme iģleminizin tamamlanması için seçtiğiniz SIE Kulübünün Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirlerken; Seçtiğiniz SIE Kulübünün olduğu satırda aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alandaki aģağıya doğru olan ok iģaretine tıklamanız gerekmektedir. 123

124 Belirtilen ok iģaretine tıkladığınızda eklediğiniz SIE Kulübünün dostluk bağlantısı olup olmadığına dair bilginin seçileceği liste aģağıdaki görselde belirtildiği Ģekilde açılacaktır. 124

125 Seçtiğiniz SIE Kulübe uygun olan bilginin (Evet Ya da Hayır) üzerine gelip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. 125

126 Ġstediğiniz bilginin üzerine gelip bir kere tıkladıktan sonra ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. 126

127 Projeniz için Soroptimist ortak olarak SIE Kulüpleri arasından seçme iģleminizin ardından, Seçtiğiniz SIE Kulübü için Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirlemiģ bulunmaktasınız. Ancak soroptimist ortak olarak belirlediğiniz SIE kulüp ekleme iģleminiz henüz tamamlanmamıģtır. Soroptimist ortak olarak SIE Kulüp Ekleme iģleminizin tamamlanması için; aģağıdaki görselde belirtilen alandaki + iģaretine kesinlikle tıklamanız gerekmektedir. 127

128 128 Belirtilen alandaki + iģaretine tıkladıktan sonra ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır. Eklediğiniz SIE Kulübü ve seçtiğiniz bu SIE Kulüplerinin Soropitimist dostluk bağlantısı olup olmadığı bilgisi listelenmektedir. Bu sayede Soroptimist ortak eklerken SIE Kulüpler arasından hangi SIE Kulübü seçtiğinizi ve bu SIE Kulübe dair Soroptimist dostluk bağlantısının olup olmadığına iliģkin girdiğiniz bilgileri görebilirsiniz.

129 SIE Kulüpleri arasından yeni bir SIE kulüp ortak eklemek istiyorsanız; AĢağıdaki görselde belirtilen beyaz alandaki aģağıya doğru olan ok iģaretine tıklamanız gerekmektedir. 129

130 Belirtilen ok iģaretine tıklandığınızda SIE Kulüplerinin bulunduğu aģağıdaki görselde bulunan liste açılacaktır. 130

131 Açılan bu listeden, yeni bir SIE kulüp daha seçebilmek için görselde belirtilen alanlardaki oklara tıklayarak listeyi aģağıya ya da yukarıya hareket ettirebilirsiniz. 131

132 Listeden istediğiniz yeni kulübü bulduktan sonra; ekleyeceğiniz bu yeni kulübün adının üzerine gelip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. 132

133 Ġstediğiniz yeni kulübün üzerine gelip bir kere tıkladıktan sonra ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. 133

134 Projeniz için Soroptimist ortak olarak SIE Kulüpleri arasından yeni bir SIE Kulübü seçme iģleminizi gerçekleģtirmiģ bulunmaktasınız. Ancak seçtiğiniz yeni SIE Kulübü için henüz tam olarak eklenmemiģtir. Soroptimist ortak olarak yeni SIE Kulüp Ekleme iģleminizin tamamlanması için; projenize Soroptimist Ortak olarak SIE Kulüpleri arasından yeni SIE Kulübü ekleme iģleminizin tamamlanması için; Seçtiğiniz yeni SIE Kulübünüzün Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirtmeniz gerekmektedir. 134

135 Projenize Soroptimist Ortak olarak SIE Kulüpleri arasından yeni ortak ekleme iģleminizin tamamlanması için; seçtiğiniz yeni SIE Kulübünün Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirlerken: seçtiğiniz yeni SIE Kulübünün olduğu satırda aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alandaki aģağıya doğru olan ok iģaretine tıklamanız gerekmektedir. 135

136 Belirtilen ok iģaretine tıkladığınızda eklediğiniz yeni SIE Kulübünün dostluk bağlantısı olup olmadığına dair bilginin seçileceği liste aģağıdaki görselde belirtildiği Ģekilde açılacaktır. 136

137 Eklemek istediğiniz yeni SIE Kulübe dair uygun olan bilginin (Evet Ya da Hayır) üzerine gelip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. 137

138 Ġstediğiniz bilginin üzerine gelip bir kere tıkladıktan sonra ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. 138

139 Projeniz için Soroptimist ortak olarak SIE Kulüpleri arasından yeni SIE Kulübü seçme iģleminizin ardından, seçtiğiniz yeni SIE Kulübü için Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirlemiģ bulunmaktasınız. Ancak soroptimist ortak olarak eklediğiniz yeni SIE kulüp ekleme iģleminiz henüz tamamlanmamıģtır. Soroptimist ortak olarak yeni SIE Kulüp Ekleme iģleminizin tamamlanması için; aģağıdaki görselde belirtilen alandaki + iģaretine kesinlikle tıklamanız gerekmektedir. 139

140 Belirtilen alandaki + iģaretine tıkladıktan sonra ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır. Eklediğiniz yeni SIE Kulübü ve seçtiğiniz bu yeni SIE Kulübünün Soropitimist dostluk bağlantısı olup olmadığı bilgisi listelenmektedir. Bu sayede Soroptimist ortak eklerken SIE Kulüpler arasından hangi SIE Kulüplerini seçtiğinizi ve bu SIE Kulüplere dair Soroptimist dostluk bağlantısının olup olmadığına iliģkin girdiğiniz bilgileri görebilirsiniz. 140

141 Projeniz için Soroptimist ortak olarak SIE Kulüpler arasından SIE Kulüp seçme iģleminizin ardından, seçtiğiniz her SIE Kulüp için ayrı ayrı olacak Ģekilde Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirlediğiniz listeden; EklemiĢ olduğunuz SIE Kulüpleri arasından herhangi birini silmek isterseniz; 141

142 Ġmlecinizi aģağıdaki görselde olduğu gibi silmek istediğiniz SIE kulübün olduğu satırdaki Ġptal butonunun üzerine getirip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. 142

143 Görselde belirtilen alan üzerine gelip bir kere tıkladıktan sonra projenize Soroptimist ortak olarak eklemiģ olduğunuz SIE Kulüpleriniz arasında istediğiniz SIE Kulübü silmiģ olacaksınız. Ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. 143

144 Bu proje için Soroptimist ortak eklemek için : Açılan bu ekranda projeniz için ekleyebileceğiniz Soroptimist ortaklardan: SI (SIE) Ortaklık arasından Soroptimist ortak eklemek istiyorsanız;

145 Ġlk aģamada aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alandaki aģağıya doğru olan ok iģaretine tıklamanız gerekmektedir. 145

146 Belirtilen ok iģaretine tıklandığınızda SI(SIE dıģı)ülkelerinin bulunduğu aģağıdaki görselde bulunan liste açılacaktır. 146

147 Açılan bu listeden, istediğiniz ülkeyi seçebilmeniz için görselde belirtilen alanlardaki oklara tıklayarak listeyi aģağıya ya da yukarıya hareket ettirebilirsiniz. 147

148 Listeden istediğiniz ülkeyi bulduktan sonra; bu ülkenin adının üzerine gelip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. 148

149 Ġstediğiniz ülkenin üzerine gelip bir kere tıkladıktan sonra ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. 149

150 Projeniz için Soroptimist ortak olarak SI (SIE dıģı) ortaklık Ülkeleri arasından seçme iģleminizi gerçekleģtirmiģ bulunmaktasınız. Ancak seçtiğiniz SI (SIE dıģı) ortaklık için seçtiğiniz ülke henüz tam olarak eklenmemiģtir. Ekleme iģleminizin tamamlanması için; yani projenize Soroptimist Ortak olarak SI (SIE dıģı) ortak ekleme iģleminizin tamamlanması için seçtiğiniz SI(SIE dıģı)ortağın Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirtmeniz gerekmektedir. 150

151 Projenize Soroptimist Ortak olarak SI (SIE dıģı) ortaklık Ülkeleri arasından ortak ekleme iģleminizin tamamlanması için; seçtiğiniz SI (SIE dıģı) ortaklık ülkelerinin Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirlerken; seçtiğiniz SI (SIE dıģı) ortaklık ülkesinin olduğu satırda aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alandaki aģağıya doğru olan ok iģaretine tıklamanız gerekmektedir. 151

152 Belirtilen ok iģaretine tıkladığınızda eklediğiniz SI(SIE dıģı) ortaklık ülkelerinin dostluk bağlantısı olup olmadığına dair bilginin seçileceği liste aģağıdaki görselde belirtildiği Ģekilde açılacaktır. 152

153 Seçtiğiniz SI(SIE dıģı)ortaklık ülkenize uygun olan bilginin (Evet Ya da Hayır) üzerine gelip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. 153

154 Ġstediğiniz bilginin üzerine gelip bir kere tıkladıktan sonra ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. 154

155 155 Projeniz için Soroptimist ortak olarak SI (SIE dıģı) ortaklık Ülkeleri arasından seçme iģleminizin ardından, Seçtiğiniz SI(SIE dıģında) ortaklık Ülkesi için Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirlemiģ bulunmaktasınız.

156 Soroptimist ortak olarak SI (SIE dıģı) ortaklık Ülkesi Ekleme iģleminizin tamamlanması için; aģağıdaki görselde belirtilen alandaki + iģaretine kesinlikle tıklamanız gerekmektedir 156

157 Belirtilen alandaki + iģaretine tıkladıktan sonra ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır. Eklediğiniz SI(SIE dıģı) ortak ülkesi ve seçtiğiniz bu SI(SIE dıģı ) ortak ülkesinin Soropitimist dostluk bağlantısı olup olmadığı bilgisi listelenmektedir. 157

158 Bu sayede Soroptimist ortak eklerken SI(SIE dıģı) ortak ülkeleri arasından hangi SI(SIE dıģı) ortak ülkesini seçtiğinizi ve bu SI(SIE dıģı) ortak ülkesine dair Soroptimist dostluk bağlantısının olup olmadığına iliģkin girdiğiniz bilgileri görebilirsiniz. 158

159 Projeniz için Soroptimist ortak eklerken birden fazla SI(SIE dıģı) Ortak ekleyecekseniz; AĢağıdaki görselde belirtilen beyaz alandaki aģağıya doğru olan ok iģaretine tekrar tıklamanız gerekmektedir. 159

160 Belirtilen ok iģaretine tıklandığınızda SI(SIE dıģı) ortak ülkelerin bulunduğu aģağıdaki görselde bulunan liste açılacaktır. 160

161 Açılan bu listeden, yeni ekleyeceğiniz SI(SIE dıģı)ortağı ülkesini seçebilmek için görselde belirtilen alanlardaki oklara tıklayarak listeyi aģağıya ya da yukarıya hareket ettirebilirsiniz. 161

162 Listeden istediğiniz yeni SI(SIE dıģı) ortak ülkeyi bulduktan sonra; bu SI(SIE dıģı) ortak ülkenin adının üzerine gelip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. 162

163 Ġstediğiniz yeni SI(SIE dıģı) ortak ülkesinin üzerine gelip bir kere tıkladıktan sonra ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. 163

164 164 Projeniz için SI(SIE dıģı) ortaklık ülkeleri arasından yeni bir SI(SIE dıģı) ortak ülkesi seçme iģleminizi tamamlamıģ bulunmaktasınız. Ancak seçtiğiniz yeni SI(SIE dıģı) ortaklık ülkesi ekleme iģleminiz henüz tam olarak gerçekleģmemiģtir. Soroptimist ortak olarak yeni SI(SIE dıģı) ortak ülke Ekleme iģleminizin tamamlanması için; projenize Soroptimist Ortak olarak yeni SI(SIE dıģı) ortaklık ülkelerinden bir ortak ekleme iģleminizin tamamlanması için: Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirtmeniz gerekmektedir.

165 Projenize Soroptimist Ortak olarak yeni SI(SIE dıģı) ortaklık ekleme iģleminizin tamamlanması için: seçtiğiniz yeni SI(SIE dıģı) ortaklık ülkesinin Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirlerken; seçtiğiniz yeni SI(SIE dıģı) ortaklık ülkesinin olduğu satırda görselde belirtilen beyaz alandaki aģağıya doğru olan ok iģaretine tıklamanız gerekmektedir. 165

166 166

167 Belirtilen ok iģaretine tıkladığınızda yeni seçtiğiniz SI(SIE dıģı)ortaklık Ülkesinin Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığına dair bilginin seçileceği liste görselde belirtildiği Ģekilde açılacaktır. 167

168 168

169 Seçtiğiniz yeni SI(SIE dıģı )ortaklık ülkesine uygun olan bilginin (Evet Ya da Hayır) üzerine gelip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. 169

170 Ġstediğiniz bilginin üzerine gelip bir kere tıkladıktan sonra ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. 170

171 171 Projeniz için Soroptimist ortak olarak yeni SI(SIE dıģı) ortak seçme iģleminizin ardından, seçtiğiniz yeni SI(SIE dıģı)ortak Ülkesi için Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirlemiģ bulunmaktasınız. Ancak soroptmist ortak olarak eklemek istediğiniz yeni SI(SIE dıģı) ortak henüz tam olarak eklenmemiģtir.

172 Soroptimist ortak olarak yeni SI(SIE dıģı)ortak ülkeleri Ekleme iģleminizin tamamlanması için; aģağıdaki görselde belirtilen alandaki + iģaretine kesinlikle tıklamanız gerekmektedir. 172

173 173 Belirtilen alandaki + iģaretine tıkladıktan sonra ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır. Eklediğiniz yeni SI (SIE dıģı) ortaklık ülkesi ve seçtiğiniz bu yeni SI (SIE dıģı) ortaklık ülkelerinin Soropitimist dostluk bağlantısı olup olmadığı bilgisi listelenmektedir. Bu sayede Soroptimist ortak olarak hangi SI (SIE dıģı) ortaklık ülkelerini seçtiğinizi ve bu SI (SIE dıģı) ortaklık ülkelerine dair Soroptimist dostluk bağlantısının olup olmadığına iliģkin girdiğiniz bilgileri görebilirsiniz.

174 174

175 Projeniz için Soroptimist ortak olarak SI (SIE dıģı) ortaklık ülkesi seçme iģleminizin ardından, seçtiğiniz her SI (SIE dıģı) ortaklık ülkesi için ayrı ayrı olacak Ģekilde Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını görebildiğiniz bu listeden; EklemiĢ olduğunuz bu SI (SIE dıģı) ortaklık ülkelerinden herhangi birini silmek isterseniz; 175

176 Ġmlecinizi silmek istediğiniz SI(SIE dıģı) ortağın olduğu satırdaki Ġptal butonu üzerine getirip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. 176

177 Görselde belirtilen alan üzerine gelip bir kere tıkladıktan sonra Soroptimist ortak olarak eklemiģ olduğunuz istediğiniz SI (SIE dıģı) ortaklık ülkesini silmiģ olacaksınız. Ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. 177

178 178

179 Bu proje için Soroptimist ortak eklemek için : Açılan bu ekranda projeniz için ekleyebileceğiniz Soroptimist ortaklardan: Proje Kulüpleri arasından Soroptimist ortak eklemek istiyorsanız

180 Ġlk aģamada aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alana 1 kez tıklamanız gerekmektedir. 180

181 Belirtilen alana tıkladıktan sonra sorulan soruya vereceğiniz cevabınızı aģağıdaki alana klavyeden yazmanız gerekmektedir. 181

182 Yazma iģleminizi tamamladıktan sonra ekran aģağıdaki gibi olacaktır. 182

183 183 Projeniz için Soroptimist ortak olarak Proje Yaptığı Kulübü klavyeden yazarak belirleme iģleminizi tamamlamıģ bulunmaktasınız. Ancak Soroptimist ortak olarak Proje Yaptığı kulüp eklemek için yazdığınız Kulüp henüz tam olarak eklenmemiģtir. Soroptimist ortak olarak Proje Yaptığı Kulübü Ekleme iģleminizin tamamlanması için yazdığınız Proje Yaptığı kulübünün Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirtmeniz gerekmektedir.

184 184 Projenize Soroptimist Ortak olarak eklemek üzere yazdığınız Proje Yaptığı Kulüp ekleme iģleminizin tamamlanması için; Yazdığınzı Proje Yaptığı Kulüp için Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirlerken: Yazdığınız Proje Yaptığı Kulübün olduğu satırda aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alandaki aģağıya doğru olan ok iģaretine tıklamanız gerekmektedir.

185 185

186 Belirtilen ok iģaretine tıkladığınızda yazdığınız Proje Yaptığı Kulübün dostluk bağlantısı olup olmadığına dair bilginin seçileceği liste görselde belirtildiği Ģekilde açılacaktır. 186

187 187

188 Yazdığınız Proje yaptığı kulüp için uygun olan bilginin (Evet Ya da Hayır) üzerine gelip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. 188

189 Ġstediğiniz bilginin üzerine gelip bir kere tıkladıktan sonra ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. 189

190 190 Projeniz için Soroptimist ortak olarak yazdığınız Proje Yaptığı Kulüpler olarak belirleme iģleminizin ardından, yazdığınız Proje Yaptığı Kulüpler için Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirlemiģ bulunmaktasınız. Ancak Soroptimist ortak olarak eklemek üzere yazdığınız Proje Yaptığı kulüp henüz tam olarak eklenmemiģtir.

191 Soroptimist ortak olarak Proje Yaptığı kulüp Ekleme iģleminizin tamamlanması için; aģağıdaki görselde belirtilen alandaki + iģaretine kesinlikle tıklamanız gerekmektedir. 191

192 192 Belirtilen alandaki + iģaretine tıkladıktan sonra ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır. Yazdığınız Proje Yaptığı Kulüp ve yazdığınız bu kulübün Soropitimist dostluk bağlantısı olup olmadığı bilgisi listelenmektedir. Bu sayede Soroptimist ortak eklerken Proje Yaptığı Kulüp olarak yazdığınız Proje Yaptığı Kulübü ve bu Proje Yaptığı Kulübe dair Soroptimist dostluk bağlantısının olup olmadığına iliģkin girdiğiniz bilgileri görebilirsiniz.

193 193

194 Projeniz için Soroptimist ortak eklerken birden fazla Proje Yaptığı kulüp ekleyecekseniz; AĢağıdaki görselde belirtilen beyaz alana 1 kez tıklamanız gerekmektedir. 194

195 Belirtilen alana tıkladıktan sonra Soroptimist ortak olarak eklemek istediğiniz yeni Proje Yaptığı kulübü ekleyebilmeniz için aģağıdaki alana cevabınızı klavyeden yazmanız gerekmektedir. 195

196 Yazma iģleminizi tamamladıktan sonra ekran aģağıdaki gibi olacaktır. 196

197 197 Projeniz için soroptimist olarak yeni Proje Yaptığı Kulübü klavyeden yazarak iģleminizi tamamlamıģ bulunmaktasınız. Ancak Soroptimist ortak eklemek için yazdığınız yeni Proje Yaptığı Kulüp henüz tam olarak eklenmemiģtir. Ekleme iģleminizin tamamlanması için; yazdığınız yeni Proje Yaptığı kulübünün Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirtmeniz gerekmektedir.

198 198 Projenize Soroptimist Ortak olarak yazdığınız yeni Proje Yaptığı Kulüp ekleme iģleminizin tamamlanması için; Yazdığınız yeni Proje Yaptığı Kulüp için Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirlerken: Yazdığınız yeni Proje Yaptığı Kulübün olduğu satırda aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alandaki aģağıya doğru olan ok iģaretine tıklamanız gerekmektedir.

199 199

200 Belirtilen ok iģaretine tıkladığınızda yazdığınız yeni Proje Yaptığı Kulübünüzün dostluk bağlantısı olup olmadığına dair bilginin seçileceği liste görselde belirtildiği Ģekilde açılacaktır. 200

201 201

202 Soroptimist ortak olarak eklemek istediğini yeni Proje yaptığı kulüp için uygun olan bilginin (Evet Ya da Hayır) üzerine gelip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. 202

203 Ġstediğiniz bilginin üzerine gelip bir kere tıkladıktan sonra ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. 203

204 Projeniz için Soroptimist ortak olarak yeni Proje Yaptığı Kulüp yazma iģleminizin ardından, Yazdığınız yeni Proje Yaptığı Kulüp için Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını belirlemiģ bulunmaktasınız. Ancak Soroptimist oratk olarak yeni bir proje yaptığı kulüp ekleme iģleminiz tamamlanmamıģtır. 204

205 Soroptimist ortak olarak eklemek istediğiniz yeni proje yaptığı kulüp Ekleme iģleminizin tamamlanması için; aģağıdaki görselde belirtilen alandaki + iģaretine kesinlikle tıklamanız gerekmektedir. 205

206 206 Belirtilen alandaki + iģaretine tıkladıktan sonra ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır. Yazdığınız yeni Proje Yaptığı Kulüp ve eklediğiniz yeni Proje Yaptığı Kulübün Soropitimist dostluk bağlantısı olup olmadığı bilgisi listelenmektedir. Bu sayede Soroptimist ortak eklerken yazdığınız Proje Yaptığı Kulüpleri ve Proje Yaptığı Kulüplere dair Soroptimist dostluk bağlantısının olup olmadığına iliģkin girdiğiniz bilgileri görebilirsiniz.

207 207

208 Projeniz için Soroptimist ortak olarak Proje yaptığı kulüpler ekleme iģleminizin ardından, eklediğiniz her proje yaptığı kulüp için ayrı ayrı olacak Ģekilde Soroptimist dostluk bağlantısı olup olmadığını görebildiğiniz bu listeden; EklemiĢ olduğunuz Proje yaptığı kulüpler herhangi birisini silmek isterseniz; 208

209 209 Ġmlecinizi silmek istediğiniz proje yaptığı kulübün olduğu satırdaki aģağıdaki görselde belirtilen Ġptal butonu alan üzerine getirip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır.

210 Silmek istediğiniz proje yaptığı kulübün olduğu saturdaki Görselde belirtilen iptal butonu üzerine gelip bir kere tıkladıktan sonra; projenize Soroptimist ortak olarak eklemiģ olduğunuz proje yaptığı kulüpler arasında istediğiniz proje yaptığı kulübü silmiģ olacaksınız. Ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. 210

211 211

212 212 Bu aģamada 7.soru ile projenize sadece Soroptimist ortak ekleyeceğiniz varsayılmıģtı. Bu doğrultuda projenize aģağıda bulunan baģlıklar arasından dilediğiniz baģlık ya da baģlıklardan dilediğiniz sayıda sadece Soroptimist ortak eklediniz. Ve 7.sorunuzu tamamladığınız varsayılmaktadır Bu proje için Soroptimist ortak eklemek için tıklayınız TSKF ye bağlı kulüpler SIE Ünyonları SIE Kulüpleri SI (SIE dıģı) ortaklıklar Proje Yaptığı Kulüple

213 Bu aģamada 6.soruyu doldurduktan sonra 7.soruya geçtiğinizi ve 7.soruda projenize sadece Harici ortak ekleyeceğinizi varsayarak aģamalar anlatılacaktır. 213

214 1.7.2.Bu proje için Harici ortak eklemek için tıklayınız AĢağıdaki görselde belirtilen alanın üzerine gelip 1 kere tıklamanız gerekmektedir. 214

215 Görselde belirtilen alanın üzerine gelip 1 kere tıkladığınızda ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır. 215

216 Bu proje için baģka bir Soroptimist Kulübü veya harici kuruluģ gibi bir ortağınız var mı? Bu proje için Harici ortak eklemek için aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alana 1 kez tıklamanız gerekmektedir.

217 Belirtilen alana tıkladıktan sonra sorulan soruya vereceğiniz cevabınızı aģağıdaki beyaz alana klavyeden yazmanız gerekmektedir. 217

218 Yazma iģleminizi tamamladıktan sonra ekran aģağıdaki gibi olacaktır. 218

219 219 Projeniz için Harici ortak olarak yazdığınız DıĢ ortaklar (Sivil Toplum örgütü,ģirketler, yerel idare vb.) ekleme iģleminiz henüz tamamlanmamıģtır. Ekleme iģleminizin tamamlanması için; aģağıdaki görselde belirtilen alandaki + iģaretine kesinlikle tıklamanız gerekmektedir.

220 Belirtilen alandaki + iģaretine tıkladıktan sonra ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır. Yazdığınız DıĢ ortaklar (Sivil Toplum örgütü,ģirketler, yerel idare vb.) projenize eklemiģ bulunmaktasınız. 220

221 221 Projeniz için Harici ortak eklerken birden fazla DıĢ ortaklar (Sivil Toplum örgütü,ģirketler, yerel idare vb.) ekleyecekseniz; AĢağıdaki görselde belirtilen beyaz alana 1 kez tıklamanız gerekmektedir.

222 Belirtilen alana tıkladıktan sonra sorulan soruya vereceğiniz cevabınızı aģağıdaki alana klavyeden yazmanız gerekmektedir. 222

223 Yazma iģleminizi tamamladıktan sonra ekran aģağıdaki gibi olacaktır. 223

224 224 Projeniz için Harici ortak olarak yazdığınız yeni DıĢ ortaklar (Sivil Toplum örgütü,ģirketler, yerel idare vb.) ekleme iģleminiz henüz tamamlanmamıģtır. Ekleme iģleminizin tamamlanması için; aģağıdaki görselde belirtilen alandaki + iģaretine kesinlikle tıklamanız gerekmektedir.

225 Belirtilen alandaki + iģaretine tıkladıktan sonra ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır. Yazdığınız yeni DıĢ ortaklar (Sivil Toplum örgütü,ģirketler, yerel idare vb.) projenize eklemiģ bulunmaktasınız. 225

226 226 Projeniz için Harici ortak olarak DıĢ ortaklar (Sivil Toplum örgütü,ģirketler, yerel idare vb.) ekleme iģleminizin ardından, Eklediğiniz her DıĢ ortaklar (Sivil Toplum örgütü,ģirketler, yerel idare vb.) için ayrı ayrı olacak Ģekilde Harici ortak listesi görüntülenmektedir. EklemiĢ olduğunuz bu DıĢ ortaklar (Sivil Toplum örgütü,ģirketler, yerel idare vb.) arasından herhangi birisini silmek isterseniz;

227 Ġmlecinizi silmek istediğiniz harici oratğın olduğu satırdaki iptal butonu aģağıdaki üzerine getirip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. 227

228 Görselde belirtilen alan üzerine gelip bir kere tıkladıktan sonra projenize Harici ortak olarak eklediğiniz DıĢ ortaklar (Sivil Toplum örgütü,ģirketler, yerel idare vb.) arasında istediğiniz DıĢ ortaklar (Sivil Toplum örgütü,ģirketler, yerel idare vb.) silmiģ olacaksınız. Ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. 228

229 229 Bu aģamada 7.soru ile projenize sadece Harici ortak ekleyeceğiniz varsayılmıģtı. Bu doğrultuda projenize dilediğiniz baģlıkta dileğiniz sayıda sadece Harici ortak eklediniz. Ve 7.sorunuzu tamamladığınız varsayılmaktadır.

230 Bu aģamada 6.soruyu doldurduktan sonra 7.soruya geçtiğinizi ve 7.soruda projenize hem Soroptimist ortak hem de Harici Ortak ekleyeceğinizi varsayarak aģamalar anlatılacaktır. 230

231 231 6.soruyu doldurduktan sonra projenize hem soroptimist ortak hem de Harici ortak eklemeniz için: 7.soruda Soroptimist ortak ekleme iģlemlerinin adımları aynı Ģekilde takip edilecektir.anlatılan bu adımları takip ederek istediğiniz baģlıkta ve istediğiniz sayıda soroptimist ortak ekledikten sonra ekran görüntünüz aģağıdaki gibi olacaktır.

232 232

233 233 Soroptimist ortak eklerken anlatılan aģamalara uyarak dilediğiniz kadar soroptimist ortak ekledikten sonra,projenize Harici ortak eklemek için: Eklediğiniz Soroptimist ortakların da göründüğü aģağıdaki görseldeki belirtilen alana tıklamanız gerekmektedir.

234 234

235 Kurallara uyarak dilediğiniz kadar soroptimist ortak ekledikten sonra harici ortak eklemek için görselde belirtilen alana tıkladıktan sonra ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır. 235

236 236

237 Kurallara uyarak projenize eklediğiniz soroptimist ortaklardan sonra harici ortak eklemek için: anlatılan Harici ortak ekleme kurallarına uymanız gerekmektedir. Anlatılan kurallara uyarak dilediğiniz sayıda Harici ortak ekledikten sonra ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır. 237

238 238

239 239 Bu aģamada 7.soru ile projenize dilediğiniz baģlıklar arasından dileğiniz sayıda Soroptimist ortak eklediniz, Soroptimist ortak ekledikten sonra,dilediğiniz kadar Harici ortak eklediniz, Böylece 7.Soruda projenize hem Soroptimist ortak hem de Harici ortak eklemiģ oldunuz.

240 240 6.soruyu doldurduktan sonra, 7.soruyu doldurmanız için sunulan 3 seçenekten herhangi 1 ini tercih edip, 1. Sadece soroptimist ortak ekleme, 2. Sadece harici ortak ekleme, 3. Hem soroptimist hem harici ortak ekleme Tercih ettiğiniz bu seçenekteki anlatılan kurallara uygun olarak 7.soruyu cevapladığınız ve tamamladığınız varsayılmaktadır.

241 241 1.PROJE BĠLGĠLERĠ alanındaki 1.1. Bu bir (zorunlu alan) 1.2. Bu proje ile ilgili sorumlu kiģi (Zorunlu Alan): 1.3. Sorumlu kiģinin eposta adresi (Zorunlu Alan): Sorumlu kiģinin eposta adresinin diğer Soroptimistlerin görebileceği Ģekilde SIE(Avrupa Soroptimist Federasyonu) websitesi üyeler alanında gösterilmesine izin veriyor musunuz? (Zorunlu Alan): 1.4. Proje BaĢlığı (Zorunlu Alan): 1.5. Proje (Zorunlu Alan): BaĢlangıç tarihi (Zorunlu Alan): BitiĢ tarihi(zorunlu Alan): 1.6. Projenin Yeri (Zorunlu Alan): Bu proje, SIE Federasyonu içerisindeki bir ülkede gerçekleģti Bu proje, SIE Federasyonu dıģında gerçekleģti Alanlarını doldurmak zorunludur. Bu alanları doldurduğunuzdan emin olunuz. Bu alanları doldurduysanız bir sonraki aģamaya ileri butonuna tıklayarak geçebilirsiniz.

242 242

243 243 2.PROGRAM AMAÇLARI 1.PROJE BĠLGĠLERĠNĠN tamamlanmasının ardından ileri butonuna tıklayarak bir sonraki aģamaya 2.PROGRAM AMAÇLARI nı gireceğiniz alana yönlendirilmiģ olacaksınız. Ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır.

244 244

245 245 2.PROGRAM AMAÇLARI Lütfen bize projenizin ne ile ilgili olduğunu söyleyin (Zorunlu Alan): AĢağıdaki belirtilen alanlardan projenize uygun olan amaç hangisi ise o amacı iģaretlemeniz gerekmektedir. AĢağıdaki görselde belirtilen 5 seçenekten sadece 1 ini seçebilirsiniz. 1 den fazla seçim gerçekleģtiremezsiniz. AĢağıdaki görselde projenize uygun cevaba göre belirtilen alan üzerine imlecinizi getirip bir kere tıkladığınızda seçiminiz gerçekleģmiģ olacaktır.

246 246 Belirtilen 5 alandan projenize uygun olan amacı iģaretlediğinizde,iģaretlemiģ olduğunuz amaca göre Program baģlığı altında değiģen seçenekler, Savunma ve Lobicilik baģlığı altında değiģen seçenekler olduğunu göreceksiniz. Örnek olarak Eğitim amacını seçtimizi varsayalım. Bu amacı seçtiğimizde değiģen seçeneklerin ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır.

247 247

248 248 Açılan bu amaçlardan istediğiniz baģlık atında istediğiniz sayıda seçeneği iģaretleyebilirsiniz. ĠĢaretleme iģlemini gerçekleģtirmek için: AĢağıdaki görselde belirtilen alanda: projenize eklemek istediğiniz amacın olduğu satırın baģındaki kutucuğun üzerine gelip, 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır.

249 249

250 Görselde belirtilen proje amacınıza uygun olan satırın baģındaki kutucuğun üzerine imleci getirip 1 kere tıkladığınızda ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır. 250

251 Buna ek olarak: Seçtiğiniz program amaçlarınıza dair eklemek istediğiniz baģka bilgi daha var ise; aģağıdaki görselde bulunan Diğer yazan satırın baģındaki kutucuğu seçmeniz gerekmektedir. 251

252 Diğer kutucuğunu seçtikten sonra Diğer yazısının altındaki aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alan üzerine imlecinizi getirip 1 kere tıklamanız gerekmektedir. 252

253 Bu alana yazı yazabilmeniz için kesinlikle Diğer satırının baģındaki kutucuğu seçmeniz gerektiğiniz unutmayınız. Diğer seçeneğinin baģındaki kutucuğu seçmenzseniz bu alana yazı yazamazsınız. 253

254 Diğer seçeneğinin bulunduğu satırdaki kutucuğu iģaretledikten sonra yazı yazabilmek için belirtilen alana tıkladıktan sonra, yazmak istediğiniz bilgiyi klavyeden yazdıktan sonra ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır. 254

255 255 2.PROGRAM AMAÇLARI alanındaki 2.1.Lütfen, bize projenizin ne ile ilgili olduğunu söyleyin (Zorunlu Alan) 2.2.Seçtiğiniz amaca göre açılan Program, Savunma ve Lobicilik seçenekleri alanından seçme iģlemi (Zorunlu Alan) Alanlarını doldurmak zorunludur. Bu alanları doldurduğunuzdan emin olunuz. Doldurduysanız bir sonraki aģamaya ileri butonuna tıklayarak geçebilirsiniz.

256 Bir sonraki aģamaya geçmek için aģağıdaki görselde belirtilen Ġleri butonuna tıklamanız gerekmektedir. 256

257 257 3.PROJENİZİN HİKAYESİ 2.PROGRAM AMAÇLARI nın tamamlanmasının ardından ileri butonuna tıklayarak; 3.PROJENĠZĠN HĠKAYESĠ bilgilerini gireceğiniz alana yönlendirilmiģ olacaksınız. Ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır.

258 258

259 Lütfen bir cümle içinde projenizi özetleyin (Zorunlu Alan): Belirtilen soru ile ilgili cevabınızı yazabilmek için aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alanda herhangi bir yere tıklamanız gerekmektedir.

260 Belirtilen alan tıkladıktan sonra sorulan soruya vereceğiniz cevabınızı aģağıdaki alana klavyeden yazmanız gerekmektedir. Yazma iģleminizde 140 karakterden fazla kullanamazsınız. Yazma iģleminiz gerçekleģirken kaç karakter kullanım hakkınız kaldığı bilgisi verilmektedir. 140 karaktrden fazla kullanırsanız fazla kullandığınız karakterler yazılmayacaktır. Soru ile ilgili cevabınızı tamamladıktan sonra ekran aģağıdaki gibi olacaktır. 260

261 261 3.PROJENĠZĠN HĠKAYESĠ alanındaki 3.8.Lütfen bir cümle içinde projenizi özetleyin (Zorunlu Alan): Alanını doldurmak zorunludur. Bu alanı doldurduğunuzdan emin olunuz. Doldurduysanız bir sonraki soruya geçebilirsiniz.

262 Kulübünüz/ Ünyonunuz bu projeyi yapmayı neden tercih etti? Bu projede hangi sorunun üstesinden geldiniz? (Zorunlu Alan): Belirtilen soru ile ilgili cevabınızı yazabilmek için aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alanda herhangi bir yere tıklamanız gerekmektedir.

263 263 Belirtilen alan tıkladıktan sonra sorulan soruya vereceğiniz cevabınızı aģağıdaki alana klavyeden yazmanız gerekmektedir. Soru ile ilgili cevabınızı tamamladıktan sonra ekran aģağıdaki gibi olacaktır.

264 264 3.PROJENĠZĠN HĠKAYESĠ alanındaki 3.9.Kulübünüz/Ünyonunuz bu projeyi yapmayı neden tercih etti? Bu projede hangi sorunun üstesinden geldiniz? (Zorunlu Alan): Alanını doldurmak zorunludur. Bu alanı doldurduğunuzdan emin olunuz. Doldurduysanız bir sonraki soruya geçebilirsiniz.

265 Bu projeyi nasıl hayata geçirdiniz?önceki soruda bahsedilen sorunun üstesinden gelmek için hangi somut adımları attınız?(zorunlu Alan): Belirtilen soru ile ilgili cevabınızı yazabilmek için aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alanda herhangi bir yere tıklamanız gerekmektedir.

266 266 Belirtilen alan tıkladıktan sonra sorulan soruya vereceğiniz cevabınızı aģağıdaki alana klavyeden yazmanız gerekmektedir. Soru ile ilgili cevabınızı tamamladıktan sonra ekran aģağıdaki gibi olacaktır.

267 267 3.PROJENĠZĠN HĠKAYESĠ alanındaki 3.10.Bu projeyi nasıl hayata geçirdiniz?önceki soruda bahsedilen sorunun üstesinden gelmek için hangi somut adımları attınız?(zorunlu Alan): Alanını doldurmak zorunludur. Bu alanı doldurduğunuzdan emin olunuz. Doldurduysanız bir sonraki soruya geçebilirsiniz.

268 Projeyi organize ederken ya da yürütürken herhangi bir sorunla karģılaģtınız mı?cevabınız evet ise, karģılaģtığınız sorunu belirtiniz. Bir sorunla karģılaģmadıysanız bu alanı boģ bırakınız. Yani; Bu alanı doldurmanız zorunlu değildir Belirtilen soru ile ilgili cevabınızı yazabilmek için aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alanda herhangi bir yere tıklamanız gerekmektedir.

269 269 Belirtilen alan tıkladıktan sonra sorulan soruya vereceğiniz cevabınızı aģağıdaki alana klavyeden yazmanız gerekmektedir. Soru ile ilgili cevabınızı tamamladıktan sonra ekran aģağıdaki gibi olacaktır.

270 270 3.PROJENĠZĠN HĠKAYESĠ alanındaki 3.11.Projeyi organize ederken ya da yürütürken herhangi bir sorunla karģılaģtınız mı?cevabınız evet ise, karģılaģtığınız sorunu belirtiniz. Alanını doldurmak zorunlu değildir. Sorunun cevabına yönelik olarak bir sonraki soruya geçebilirsiniz.

271 Bu sorunu nasıl çözdünüz?kulübünüz/ünyonunuz bu sorunların çözümünden aynı durum ile karģılaģabilecek diğer soroptimistler ile paylaģmak isteyeceğiniz neler öğrendi? 3.11.Sorudaki cevabınız Bir sorunla karģılaģmadığınıza dair ise bu alanı boģ bırakınız. Yani; Bu alanı doldurmanız zorunlu değildir Belirtilen soru ile ilgili cevap yazmak istiyorsanız aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alanda herhangi bir yere tıklamanız gerekmektedir.

272 272 Belirtilen alan tıkladıktan sonra sorulan soruya vereceğiniz cevabınızı aģağıdaki alana klavyeden yazmanız gerekmektedir. Soru ile ilgili cevabınızı tamamladıktan sonra ekran aģağıdaki gibi olacaktır.

273 273 3.PROJENĠZĠN HĠKAYESĠ alanındaki 3.12.Bu sorunu nasıl çözdünüz? Kulübünüz/Ünyonunuz bu sorunların çözümünden aynı durum ile karģılaģabilecek diğer soroptimistler ile paylaģmak isteyeceğiniz neler öğrendi? Alanını doldurmak zorunlu değildir. Sorunun cevabına yönelik olarak bir sonraki soruya geçebilirsiniz.

274 Kulübünüz/Ünyonunuzun üyeleri bu projeyi bir baģarı olarak değerlendirdi mi? Nedenini açıklayınız Bu alanı doldurmanız zorunlu değildir Belirtilen soru ile ilgili cevap yazmak istiyorsanız aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alanda herhangi bir yere tıklamanız gerekmektedir.

275 275 Belirtilen alan tıkladıktan sonra sorulan soruya vereceğiniz cevabınızı aģağıdaki alana klavyeden yazmanız gerekmektedir. Soru ile ilgili cevabınızı tamamladıktan sonra ekran aģağıdaki gibi olacaktır.

276 276 3.PROJENĠZĠN HĠKAYESĠ alanındaki Kulübünüz/Ünyonunuzun üyeleri bu projeyi bir baģarı olarak değerlendirdi mi? Nedenini açıklayınız Alanını doldurmak zorunlu değildir. Sorunun cevabına yönelik olarak bir sonraki soruya geçebilirsiniz.

277 Tahmini proje Bütçesi ne kadardır? (EURO) (Zorunlu Alan): Belirtilen soru ile ilgili cevabınızı yazabilmek için aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alanda herhangi bir yere tıklamanız gerekmektedir.

278 278 Belirtilen alan tıkladıktan sonra sorulan soruya vereceğiniz cevabınızı aģağıdaki alana klavyeden yazmanız gerekmektedir. Yazma iģleminizde soru ile ilgili cevabınızı tamamladıktan sonra ekran aģağıdaki gibi olacaktır.

279 279 3.PROJENĠZĠN HĠKAYESĠ alanındaki 3.14.Tahmini proje Bütçesi ne kadardır? (EURO) (Zorunlu Alan): Alanını doldurmak zorunludur. Bu alanı doldurduğunuzdan emin olunuz. Doldurduysanız bir sonraki soruya geçebilirsiniz.

280 280 3.PROJENĠZĠN HĠKAYESĠ alanındaki 3.8.Lütfen bir cümle içinde projenizi özetleyin(zorunlu Alan) 3.9.Kulübünüz/ Ünyonunuz bu projeyi yapmayı neden tercih etti? Bu projede hangi sorunun üstesinden geldiniz? (Zorunlu Alan) 3.10.Bu projeyi nasıl hayata geçirdiniz?önceki soruda bahsedilen sorunun üstesinden gelmek için hangi somut adımları attınız?(zorunlu Alan) 14.Tahmini proje Bütçesi ne kadardır? (EURO) (Zorunlu Alan) Alanlarını doldurmak zorunludur. Bu alanları doldurduğunuzdan emin olunuz. Bu alanları doldurduysanız bir sonraki aģamaya ileri butonuna tıklayarak geçebilirsiniz.

281 Bir sonraki aģamaya geçmek için aģağıdaki görselde belirtilen Ġleri butonuna tıklamanız gerekmektedir. 281

282 282 4.PROJE SONUÇLARI 3.PROJENĠZĠN HĠKAYESĠ bilgilerinizi girme iģleminiz tamamlanmanızın ardından ileri butonuna tıklayarak; 4.PROJE SONUÇLARI bilgilerini gireceğiniz alana yönlendirilmiģ olacaksınız. Ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır.

283 283

284 284 4.PROJE SONUÇLARI 4.15.Projemizin ana hedefi: (ilgili olanların tümünü iģaretleyin) (Zorunlu alan) AĢağıdaki belirtilen alanlardan projenize uygun olan hedef ya da hedefler hangisi ise o hedefleri iģaretlemeniz gerekmektedir. Belirtilen 4 hedeften istediğiniz kadarını seçebilirsiniz. AĢağıdaki görselde projenize uygun cevaba göre imlecinizi hedefin bulunduğu satırın baģındaki belirtilen kutucuğun üzerine getirip bir kere tıkladığınızda seçiminiz gerçekleģmiģ olacaktır.

285 285 Belirtilen bu hedeflerden istediğiniz kadarını iģaretleyebilirsiniz. ĠĢaretleme iģlemini gerçekleģtirmek için: Projenize eklemek istediğiniz hedef ya da hedeflerin olduğu satırın baģındaki kutucuğun üzerine gelip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. Proje hedef ya da hedeflerine uygun olan satırın baģındaki kutucuğun üzerine imleci getirip 1 kere tıkladığınızda ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır.

286 286 4.PROJE SONUÇLARI alanındaki 4.15.Projemizin ana hedefi: (ilgili olanların tümünü iģaretleyin) (Zorunlu alan) AlanInı doldurmak zorunludur. Bu alanı doldurduğunuzdan emin olunuz. Doldurduysanız bir sonraki geçebilirsiniz.

287 Projenizden toplamda kaç kiģi yararlandı?( Projenin daha geniģ kitleye ulaģması durumunda aģağıdaki kategorilerden seçim yapın) (Zorunlu alan) Projenizin kaç kiģiye ulaģtığına dair net rakam biliyorsanız; AĢağıdaki görselde belirtilen alana imlecinizi getirip 1 kere tıklamanız gerekmektedir.

288 288 Belirtilen alana imlecinizi getirip tıkladıktan sonra soru ile ilgili net rakam cevabınızı bu alana yazmanız gerekmektedir. Net rakam bilindiği varsayılarak belirtilen alana kalvyeden cevap yazdıktan sonra ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır.

289 Projenizin kaç kiģi ulaģtığının net rakamını biliyorsanız: Kalvyeden girmiģ olduğunuz cevap sisteme kaydedecektir. Net rakam bilmiyorsanız aģağıdaki görseldeki belirtilen alanı boģ bırakmanız ve bir sonraki slaytta anlatılacak olan net rakam bilmiyorsanız yönlendirmelerini takip etmeniz gerekmektedir. 289

290 Projenizden toplamda kaç kiģi yararlandı?( Projenin daha geniģ kitleye ulaģması durumunda aģağıdaki kategorilerden seçim yapın) (Zorunlu alan) Projenizin kaç kiģiye ulaģtığına dair net rakam bilmiyorsanız ve projeniz geniģ bir kitleye ulaģtıysa ; Ġmlecinizi aģağıdaki görselde belirtilen aģağı doğru olan ok iģareti üzerine getirip 1 kere tıklamanız gerekmektedir.

291 291 Belirtilen alana imlecinizi getirip tıkladıktan sonra soru ile ilgili cevabınızı seçebilmeniz için seçenekler açılacaktır. Seçeneklerin açıldığı ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır.

292 Projenizin kaç kiģi ulaģtığının net rakamını bilmiyorsanız: Açılan bu seçeneklerden projenize uygun olan seçeneğin üzerine imlecinizi getirip 1 kere tıklamınız gerekmektedir. Tıklama iģleminizden sonra ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır. Sistem cevabınızı bu Ģekilde kaydedecektir. 292

293 293 4.PROJE SONUÇLARI alanındaki 4.16.Projenizden toplamda kaç kiģi yararlandı?( Projenin daha geniģ kitleye ulaģması durumunda aģağıdaki kategorilerden seçim yapın) (Zorunlu alan) Projenizin kaç kiģiye ulaģtığına dair net rakam biliyorsanız Projenizin kaç kiģiye ulaģtığına dair net rakam bilmiyorsanız ve geniģ bir kitleye ulaģtıysa ya da Alanlarından 1 sini kesinlikle doldurmak zorunludur. Bu alanlardan ini doldurduğunuzdan emin olunuz. Doldurduysanız bir sonraki soruya geçebilirsiniz.

294 Bu proje için yaratılann gelir ne kadardır?(fonlar,ayni katkı, nakit vb...)(euro) Bu alanı doldurmanız zorunlu değildir Belirtilen soru ile ilgili cevap yazmak istiyorsanız aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alanda herhangi bir yere tıklamanız gerekmektedir.

295 295 Belirtilen alan tıkladıktan sonra sorulan soruya vereceğiniz cevabınızı aģağıdaki alana klavyeden yazmanız gerekmektedir. Soru ile ilgili cevabınızı tamamladıktan sonra ekran aģağıdaki gibi olacaktır.

296 296 4.PROJE SONUÇLARI alanındaki 4.17.Bu proje için yaratılann gelir ne kadardır?(fonlar,ayni katkı, nakit vb...)(euro) Alanını doldurmak zorunlu değildir. Sorunun cevabına yönelik olarak bir sonraki soruya geçebilirsiniz.

297 297 Proje için ne kadar süre harcandı? (Saat) (Zorunlu Alan): Belirtilen soru ile ilgili cevabınızı yazabilmek için aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alanda herhangi bir yere tıklamanız gerekmektedir.

298 298 Belirtilen alan tıkladıktan sonra sorulan soruya vereceğiniz cevabınızı aģağıdaki alana klavyeden yazmanız gerekmektedir. Yazma iģleminizde soru ile ilgili cevabınızı tamamladıktan sonra ekran aģağıdaki gibi olacaktır.

299 299 4.PROJE SONUÇLARI alanındaki Proje için ne kadar süre harcandı? (Saat) (Zorunlu Alan): Alanını doldurmak zorunludur. Bu alanı doldurduğunuzdan emin olunuz. Doldurduysanız bir sonraki soruya geçebilirsiniz.

300 300 4.PROJE SONUÇLARI alanındaki 15.Projemizin ana hedefi: (ilgili olanların tümünü iģaretleyin) (Zorunlu alan) 16.Projenizden toplamda kaç kiģi yararlandı?( Projenin daha geniģ kitleye ulaģması durumunda aģağıdaki kategorilerden seçim yapın) (Zorunlu alan) Proje için ne kadar süre harcandı? (Saat) (Zorunlu Alan): Alanlarını doldurmak zorunludur. Bu alanları doldurduğunuzdan emin olunuz. Bu alanları doldurduysanız bir sonraki aģamaya ileri butonuna tıklayarak geçebilirsiniz.

301 Bir sonraki aģamaya geçmek için aģağıdaki görselde belirtilen Ġleri butonuna tıklamanız gerekmektedir. 301

302 302 5.BAĞLANTILI PFR 4.PROJE SONUÇLARI bilgilerinizi girme iģleminiz tamamlanmanızın ardından ileri butonuna tıklayarak; 5.BAĞLANTILI bilgilerini gireceğiniz alana yönlendirilmiģ olacaksınız ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır.

303 303 Ġleri butonuna tıklmanızın ardından gelen ekran aģağıdaki gibi olacaktır.

304 304 Ġlgili PFR numaralarını yazınız Bu alanı doldurmanız zorunlu değildir Belirtilen soru ile ilgili PFR numarası yazmak istiyorsanız aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alanda herhangi bir yere tıklamanız gerekmektedir.

305 305 Belirtilen alan tıkladıktan sonra sorulan soruya vereceğiniz cevabınızı aģağıdaki alana klavyeden yazmanız gerekmektedir. Yazma iģleminizde soru ile ilgili cevabınızı tamamladıktan sonra ekran aģağıdaki gibi olacaktır.

306 306 YazmıĢ olduğunuz Ġlgili PFR numarasının ekleme iģlemi henüz tamamlanmamıģtır. Yazdığınız Ġlgili PFR numarasının PFR nize Ekleme iģleminizin tamamlanması için; aģağıdaki görselde belirtilen alandaki + iģaretine kesinlikle tıklamanız gerekmektedir. Belirtilen + iģaretine tıklanmazsa Ġlgili PFR numarası kaydedilmeyecektir.

307 Belirtilen alandaki + iģaretine tıkladıktan sonra ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır.eklemek istediğiniz ilgili PFR numarası eklenmiģtir. 307

308 308 Yeni Ġlgili PFR numarası daha eklemek istiyorsanız Bu alanı doldurmanız zorunlu değildir Belirtilen soru ile ilgili ekleyeceğiniz yeni PFR numarasını yazmak için aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alanda herhangi bir yere tıklamanız gerekmektedir.

309 309 Belirtilen alan tıkladıktan sonra sorulan soruya vereceğiniz yeni cevabınızı aģağıdaki alana klavyeden yazmanız gerekmektedir. Yazma iģleminizde soru ile ilgili yeni cevabınızı tamamladıktan sonra ekran aģağıdaki gibi olacaktır.

310 310 YazmıĢ olduğunuz yeni Ġlgili PFR numarasının ekleme iģlemi henüz tamamlanmamıģtır. Yazdığınız yeni Ġlgili PFR numarasının PFR nize Ekleme iģleminizin tamamlanması için; aģağıdaki görselde belirtilen alandaki + iģaretine kesinlikle tıklamanız gerekmektedir. Belirtilen + iģaretine tıklanmazsa yeni Ġlgili PFR numarası kaydedilmeyecektir.

311 Belirtilen alandaki + iģaretine tıkladıktan sonra ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır.eklemek istediğiniz yeni ilgili PFR numarası eklenmiģtir. 311

312 Projeniz için ilgili PFR numaralarını ekleme iģleminizin ardından, eklediğiniz her ilgili PFR numaralarının göründüğü bu listeden herhangi bir ilgili PFR numarasını silmek isterseniz; AĢağıdaki görselde belirtilen eklediğiniz PFR listesindeki silmek istediğiniz ilgili PFR numarasının olduğu satırın baģında bulunan Ġptal butonuna 1 kere tıklamanız gerekmektedir. 312

313 Silmek istediğiniz ilgili PFR numarasının olduğu satırdaki görselde belirtilen iptal butonu üzerine gelip bir kere tıkladıktan sonra silmek istediğiniz ilgili PFR numarasını silmiģ olacaksınız. Ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. 313

314 314 5.BAĞLANTILI PFR alanındaki Ġlgili PFR numaralarını yazınız alanını doldurmak zorunlu değildir. Sorunun cevabına yönelik olarak bir sonraki aģamaya ileri butonuna tıklayarak geçebilirsiniz.

315 Bir sonraki aģamaya geçmek için aģağıdaki görselde belirtilen Ġleri butonuna tıklamanız gerekmektedir. 315

316 316 6.YARDIMCI MATERYALLER 5.BAĞLANTILI PFR bilgilerinizi girme iģleminiz tamamlanmanızın ardından ileri butonuna tıklayarak; 6.YARDIMCI MATERYALLER bilgilerini gireceğiniz alana yönlendirilmiģ olacaksınız ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır.

317 317

318 Buradan herhangi bir resim ekleyebilirsiniz Bu alanı doldurmanız zorunlu değildir PFR nize resim eklemek istiyorsanız aģağıdaki görselde belirtilen Gözat butonuna 1 kez tıklamanız gerekmektedir.

319 PFR nize resim eklemek istiyorsanız aģağıdaki görselde belirtilen Gözat butonuna 1 kez tıkladıktan sonra bilgisayarınızdaki eklemek istediğiniz görseli seçebileceğiniz aģağıdaki gibi bir ekran açılacaktır. 319

320 Açılan bu ekranda eklemek istediğiniz görsel hangi alandaysa bulmanız ve bulduktan sonra imlecinizi görselin üzerine gelip 1 kere tıklamanız gerekmektedir. 320

321 Görselin üzerine imleci getirip 1 kere tıkladıktan sonra, imlecinizi aģağıdaki görselde belirtilen Aç butonu üzerine getirip 1 kez de buraya tıklamanız gerekmektedir. 321

322 Görseli seçme iģleminizin ardından ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır. 322

323 323 Eklemek istediğiniz resim seçilmiģtir. ancak henüz tam olarak eklenmemiģtir. Seçtiğiniz resmin ekleme iģleminin tamamlanması için aģağıdaki görselde bulunan Resim Ekle butonuna tıklanılması gerekmektedir.

324 Belirtilen Resim Ekle butonuna tıklandıktan sonra resim ekleme iģleminiz tamamlanmıģtır. AĢağıdaki görselden seçmiģ olduğunuz resmin eklendiğini görebilirsiniz. 324

325 Buradan herhangi bir resim ekleyebilirsiniz Bu alanı doldurmanız zorunlu değildir PFR nize yeni bir resim daha eklemek istiyorsanız aģağıdaki görselde belirtilen Gözat butonuna 1 kez tıklamanız gerekmektedir.

326 PFR nize yeni resim eklemek istiyorsanız aģağıdaki görselde belirtilen Gözat butonuna 1 kez tıkladıktan sonra bilgisayarınızdaki eklemek istediğiniz yeni görseli seçebileceğiniz aģağıdaki gibi bir ekran açılacaktır. 326

327 Açılan bu ekranda eklemek istediğiniz yeni görsel hangi alandaysa bulmanız ve bulduktan sonra imlecinizi görselin üzerine gelip 1 kere tıklamanız gerekmektedir. 327

328 Eklemek istediğiniz yeni görselin üzerine imleci getirip 1 kere tıkladıktan sonra, imlecinizi aģağıdaki görselde belirtilen Aç butonu üzerine getirip 1 kez de buraya tıklamanız gerekmektedir. 328

329 Yeni görseli seçme iģleminizin ardından ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır. 329

330 330 Eklemek istediğiniz yeni resim seçilmiģtir. Ancak henüz tam olarak eklenmemiģtir. Seçtiğiniz yeni resmin ekleme iģleminin tamamlanması için aģağıdaki görselde bulunan Resim Ekle butonuna tıklanılması gerekmektedir.

331 Belirtilen Resim Ekle butonuna tıklandıktan sonra yeni resim ekleme iģleminiz tamamlanmıģtır. AĢağıdaki görselden seçmiģ olduğunuz yeni resmin eklendiğini görebilirsiniz. 331

332 Projeniz için eklediğiniz resimler ayrı ayrı olacak Ģekilde liste halinde görüntülenmektedir. EklemiĢ olduğunuz bu resimler arasından istediğiniz herhangi bir resmi silmek isterseniz; Ġmlecinizi silmek istediğiniz resmin olduğu satırdaki sil butonu aģağıdaki üzerine getirip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. 332

333 Ġmleci görselde belirtilen Sil butonu üzerine getirip bir kere tıkladıktan sonra, eklediğiniz resimlerden istediğinizi silmiģ olacaksınız. Ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. 333

334 334 6.YARDIMCI MATERYALLER alanındaki 6.18.Buradan herhangi bir resim ekleyebilirsiniz Alanını doldurmak zorunlu değildir. Sorunun cevabına yönelik olarak bir sonraki aģamaya ileri butonuna tıklayarak geçebilirsiniz.

335 Buradan herhangi bir bağlantı ekleyebilirsiniz Bu alanı doldurmanız zorunlu değildir PFR nize bağlantı eklemek istiyorsanız aģağıdaki görselde belirtilen alana 1 kez tıklamanız gerekmektedir.

336 336 Belirtilen alana eklenmek istenen linkin yazılması gerekmektedir. Bağlantı ekleme için link yazma iģleminizin ardından ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır.

337 337 Eklemek istediğiniz bağlantının URL adresi yazılmıģtır. Ancak henüz tam olarak bağlantınız eklenmemiģtir. Bağlantı eklemek için; yazdığınız Url adresi ekleme iģleminin tamamlanması için aģağıdaki görselde bulunan Bağlantı Ekle butonuna tıklanılması gerekmektedir.

338 Belirtilen Bağlantı Ekle butonuna tıklandıktan sonra bağlantı ekleme iģleminiz tamamlanmıģtır. AĢağıdaki görselden seçmiģ olduğunuz bağlantının eklendiğini görebilirsiniz. 338

339 Buradan herhangi yeni bir bağlantı ekleyebilirsiniz Bu alanı doldurmanız zorunlu değildir PFR nize yeni bağlantı eklemek istiyorsanız aģağıdaki görselde belirtilen alana 1 kez tıklamanız gerekmektedir.

340 340 Alınan yeni eklenecek bağlatının Url sinin belirtilen alana yazılması ya da yapıģtırılması gerekmektedir. Yeni bağlantı ekleme için yeni URL adresini yazma iģleminizin ardından ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır.

341 341 Eklemek istediğiniz yeni bağlantının URL adresi yazılmıģtır. Ancak henüz tam olarak yeni bağlantınız eklenmemiģtir. Yeni bağlantı eklerken yazdığınız yeni Url adresinin ekleme iģleminin tamamlanması için: aģağıdaki görselde bulunan Bağlantı Ekle butonuna tıklanılması gerekmektedir.

342 Belirtilen Bağlantı Ekle butonuna tıklandıktan sonra yeni bağlantı ekleme iģleminiz tamamlanmıģtır. AĢağıdaki görselden seçmiģ olduğunuz yeni bağlantının da eklendiği listeyi görebilirsiniz. 342

343 Projeniz için eklediğiniz bağlantılar ayrı ayrı olacak Ģekilde liste halinde görüntülenmektedir. EklemiĢ olduğunuz bu bağlantılar arasından istediğiniz herhangi bir bağlantıyı silmek isterseniz; Ġmlecinizi silmek istediğiniz bağlantının olduğu satırdaki sil butonu aģağıdaki üzerine getirip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. 343

344 Ġmleci görselde belirtilen Sil butonu üzerine getirip bir kere tıkladıktan sonra eklediğiniz bağlantılardan istediğinizi silmiģ olacaksınız. Ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. 344

345 345 6.YARDIMCI MATERYALLER alanındaki 6.19.Buradan herhangi bir bağlantı ekleyebilirsiniz Alanını doldurmak zorunlu değildir. Sorunun cevabına yönelik olarak bir sonraki aģamaya ileri butonuna tıklayarak geçebilirsiniz.

346 Buradan herhangi bir dosya ekleyebilirsiniz Bu alanı doldurmanız zorunlu değildir PFR nize dosya eklemek istiyorsanız aģağıdaki görselde belirtilen Gözat butonuna 1 kez tıklamanız gerekmektedir.

347 PFR nize dosya eklemek istiyorsanız aģağıdaki görselde belirtilen Gözat butonuna 1 kez tıkladıktan sonra bilgisayarınızdaki eklemek istediğiniz dosyayı seçebileceğiniz aģağıdaki gibi bir ekran açılacaktır. 347

348 Açılan bu ekranda eklemek istediğiniz dosya hangi alandaysa bulmanız ve bulduktan sonra imlecinizi dosyanın üzerine getirip 1 kere tıklamanız gerekmektedir. 348

349 Dosyanın üzerine imleci getirip 1 kere tıkladıktan sonra, imlecinizi aģağıdaki görselde belirtilen Aç butonu üzerine getirip 1 kez de buraya tıklamanız gerekmektedir. 349

350 Dosya seçme iģleminizin ardından ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır. 350

351 351 Eklemek istediğiniz dosya seçilmiģtir. Ancak henüz tam olarak eklenmemiģtir. Seçtiğiniz dosyanın ekleme iģleminin tamamlanması için: AĢağıdaki görselde bulunan Dosya Ekle butonuna tıklanılması gerekmektedir.

352 Belirtilen Dosya Ekle butonuna tıklandıktan sonra dosya ekleme iģleminiz tamamlanmıģtır. AĢağıdaki görselden seçmiģ olduğunuz dosyanın eklendiğini görebilirsiniz. 352

353 Buradan herhangi bir dosya ekleyebilirsiniz Bu alanı doldurmanız zorunlu değildir PFR nize yeni bir dosya daha eklemek istiyorsanız aģağıdaki görselde belirtilen Gözat butonuna 1 kez tıklamanız gerekmektedir.

354 PFR nize yeni dosya daha eklemek istiyorsanız aģağıdaki görselde belirtilen Gözat butonuna 1 kez tıkladıktan sonra; bilgisayarınızdaki eklemek istediğiniz yeni dosyayı seçebileceğiniz aģağıdaki gibi bir ekran açılacaktır. 354

355 Açılan bu ekranda eklemek istediğiniz yeni dosya hangi alandaysa bulmanız ve bulduktan sonra imlecinizi dosyanın üzerine getirip 1 kere tıklamanız gerekmektedir. 355

356 Eklemek istediğiniz yeni dosyanın üzerine 1 imleci getirip 1 kere tıkladıktan sonra, imlecinizi aģağıdaki görselde belirtilen Aç butonu üzerine getirip 1 kez de buraya tıklamanız gerekmektedir. 356

357 Yeni dosyayı seçme iģleminizin ardından ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır. 357

358 358 Eklemek istediğiniz yeni dosya seçilmiģtir. Ancak henüz tam olarak eklenmemiģtir. Seçtiğiniz yeni dosyanın ekleme iģleminin tamamlanması için; aģağıdaki görselde bulunan Dosya Ekle butonuna tıklanılması gerekmektedir.

359 Belirtilen Dosya Ekle butonuna tıklandıktan sonra yeni dosya ekleme iģleminiz tamamlanmıģtır. AĢağıdaki görselden seçmiģ olduğunuz yeni dosyanın da eklendiğini görebilirsiniz. 359

360 Projeniz için eklediğiniz dosyalar ayrı ayrı olacak Ģekilde liste halinde görüntülenmektedir. EklemiĢ olduğunuz bu dosyalar arasından istediğiniz herhangi bir dosyayı silmek isterseniz; Ġmlecinizi silmek istediğiniz dosyanın olduğu satırdaki sil butonu aģağıdaki üzerine getirip 1 kere tıklamanız yeterli olacaktır. 360

361 Ġmleci görselde belirtilen Sil butonu üzerine getirip bir kere tıkladıktan sonra eklediğiniz dosyalardan istediğinizi silmiģ olacaksınız. Ekran aģağıda bulunan görseldeki gibi olacaktır. 361

362 362 6.YARDIMCI MATERYALLER alanındaki 6.20.Buradan herhangi bir dosya ekleyebilirsiniz Alanını doldurmak zorunlu değildir. Sorunun cevabına yönelik olarak bir sonraki aģamaya ileri butonuna tıklayarak geçebilirsiniz.

363 363 Kadınların Sesleri: Bu projeden doğrudan yararlanmıģ bir kadın ya da kızdan güzel bir hikaye ya da alıntınız var mı? Evet ise, bunu aģağıdaki alanla bizimle paylaģın Bu alanı doldurmanız zorunlu değildir Belirtilen soru ile ilgili cevap yazmak istiyorsanız aģağıdaki görselde belirtilen beyaz alanda herhangi bir yere tıklamanız gerekmektedir.

364 364 Belirtilen alan tıkladıktan sonra sorulan soruya vereceğiniz cevabınızı aģağıdaki alana klavyeden yazmanız gerekmektedir. Soru ile ilgili cevabınızı tamamladıktan sonra ekran aģağıdaki gibi olacaktır.

365 365 6.YARDIMCI MATERYALLER alanındaki Kadınların Sesleri: Bu projeden doğrudan yararlanmıģ bir kadın ya da kızdan güzel bir hikaye ya da alıntınız var mı? Evet ise, bunu aģağıdaki alanla bizimle paylaģın Alanını doldurmak zorunlu değildir. Sorunun cevabına yönelik olarak bir sonraki iģleme geçebilirsiniz.

366 366 6.YARDIMCI MATERYALLER alanındaki 6.18.Buradan herhangi bir resim ekleyebilirsiniz 6.19.Buradan herhangi bir bağlantı ekleyebilirsiniz 6.20.Buradan herhangi bir dosya ekleyebilirsiniz Kadınların Sesleri: Bu projeden doğrudan yararlanmıģ bir kadın ya da kızdan güzel bir hikaye ya da alıntınız var mı? Evet ise, bunu aģağıdaki alanla bizimle paylaģın Alanlarını doldurmak zorunlu değildir. Bu alanları doldurmadan da bir sonraki iģleminize geçebilirsiniz.

367 367 Onaya gönder PFR ekleme iģleminizde zorunlu alanların tümünü doğru olarak doldurduğunuzdan eminseniz doldurduğunuz PFR Onaya gönderilmeye hazırdır. AĢağıdaki görseldeki Onaya gönder butonuna tıkladığınızda PFRniz onaya gönderilecektir.

368 368 Kaydet / Sonra Devam et PFR ekleme iģleminize daha sonra devam etmek için AĢağıdaki görseldeki Kaydet/ sonra Devam et butonuna tıkladığınızda PFRniz kaydedilecektir. Belirtilen butona tıklamanızın ardından açılacak ekrandaki listeden PFR nizi düzenleyebileceksiniz.

369 369 OluĢturduğunuz PFR ye ait temel bilgilerin bulunduğu ve daha sonra kullanmak üzere almak isteyeceğiniz PFR bilgileriniz aģağıdaki görselde belirtilen alanda bulunmaktadır. Belirtilen bu bilgilerin çıktısını almak için ise aģağıdaki görselde belirtilen alana tıklamanız gerekmektedir.

370 OluĢturduğunuz PFR ye göre seçmiģ olduğunuz seçeneğe göre tıkladığınız butonun (onaya gönder ya da Kaydet / Sonra Devam et ) ardından ekran görüntüsü aģağıdaki gibi olacaktır. 370

371 Bu sayfada onaya gönderdiğiniz(onaya Gönderildi), oluģturmaya baģladığınız ancak onaya göndermediğiniz(kaydedildi Beklemede) ve Reddedilen (Reddedildi) PFR lerin bulunduğu listenin olduğu sayfa açılacaktır. Burada sadece sizin kullanıcı adınız ve Ģifreniz ile oluģturulmuģ olan yani sadece sizin oluģturduğunuz PFR ler görüntülenmektedir. 371

372 372 Bu sayfada kendi oluģturduğunuz PFR ler arasında istediğiniz PFR yi PFR ID numarasına ve Proje baģlığına göre arayabilirsiniz. AĢağıdaki görselde belirtilen alana aramak istediğiniz PFR nin ID numarasını yazıp Filtrele butonuna tıklarsanız ; aramak istediğiniz PFR yi seçmiģ olacaksınız.

373 373 Bu sayfada kendi oluģturduğunuz PFR ler arasında istediğiniz PFR yi PFR ID numarasına ve Proje baģlığına göre arayabilirsiniz. AĢağıdaki görselde belirtilen alana aramak istediğiniz Proje baģlığını yazıp Filtrele butonuna tıklarsanız ; aramak istediğiniz PFR yi seçmiģ olacaksınız.

374 374 AĢağıdaki görselde belirtilen alana tıklarsanız, OnaylanmıĢ PFR lerin göründüğü sayfaya gidebilirsiniz

375 375 AĢağıdaki görselde belirtilen alana tıklarsanız, Yeni bir PFR oluģturacağınız sayfaya yönlendirilirsiniz.

376 376 AĢağıdaki görselde belirtilen alana tıklarsanız, PFR nizi oluģtururken daha önce oluģturmuģ olduğunuz PFR lerden yararlanmak için oluģturduğunuz PFR lerin olduğu Liste sayfasına eriģebilirsiniz. Yeni bir PFR oluģturacağınız sayfaya yönlendirilirsiniz.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

Yüksek Seçim Kurulu. Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu. Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu

Yüksek Seçim Kurulu. Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu. Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu Yüksek Seçim Kurulu Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu İçindekiler Ekranlar ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

SANAYİ SİCİL BİLGİ SİSTEMİNDE KULLANICI ADI İLE SİSTEME GİRİŞ

SANAYİ SİCİL BİLGİ SİSTEMİNDE KULLANICI ADI İLE SİSTEME GİRİŞ SANAYİ SİCİL BİLGİ SİSTEMİNDE KULLANICI ADI İLE SİSTEME GİRİŞ Kırmızı yazı ile belirtilmiģ olan Kullanıcı Adı ve Parola alanları doldurulup GiriĢ yazısına basarak sisteme giriģ yapabilirsiniz. ġekil 1

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

Bu kılavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Kontrol listesi:

Bu kılavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Kontrol listesi: Ders seçimi yapmadan önce, GSIS kullanıcı adınızı ve şifrenizi kayıt yaptırmış olduğunuz bölümden şahsen 1 temin etmelisiniz. (Öğrenci numaranız kaydınızı yapan görevli tarafından size kayıt esnasında

Detaylı

www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu

www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu İnternet tarayıcınıza(internet Explorer vb.) www.wikispaces.com adresini yazıp enter tuşuna bastığınızda yukarıdaki ekranla karşılaşacaksınız. Önceden oluşturmuş olduğunuz

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR Avrasya Üniversitesi Moodle Sistemi Kullanım Klavuzu Hazırlayan Tuncay AYDEMİR Moodle Nedir? Moodle; Öğrenci eğitimci arasında internet ortamında paylaşımların yapılabilmesini sağlayan bir sistemdir. Eğitimci

Detaylı

Kontrol listesi: Bu klavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Ders kaydınızı:

Kontrol listesi: Bu klavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Ders kaydınızı: Öğrenci numaranız kaydınızı yapan görevli tarafından size verilecektir. Kaydınızı yaptırdığınız günü takip eden ilk iş günü (11:00 den sonra), GSIS öğrenci kullanıcı adınız ve şifrenizin olduğu kapalı

Detaylı

Almaya karar verdiğiniz derslerin kodlarını not etmeyi unutmayınız, GSIS te derslere kayıt yaptırırken bu kodlara ihtiyacınız olacak!

Almaya karar verdiğiniz derslerin kodlarını not etmeyi unutmayınız, GSIS te derslere kayıt yaptırırken bu kodlara ihtiyacınız olacak! YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YENİ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KLAVUZU Öğrenci numaranız kaydınızı yapan görevli tarafından size verilecektir. GSIS öğrenci kullanıcı adınız ve şifrenizin olduğu

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YENİ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KLAVUZU Öğrenci numaranız kaydınızı yapan görevli tarafından size verilecektir. GSIS öğrenci kullanıcı adınız ve şifrenizin olduğu

Detaylı

TESTOSİS KULLANIM KLAVUZU Sisteme Giriş: http://testosmart.com/testosis.asp adresinden yapılmaktadır.

TESTOSİS KULLANIM KLAVUZU Sisteme Giriş: http://testosmart.com/testosis.asp adresinden yapılmaktadır. TESTOSİS KULLANIM KLAVUZU Sisteme Giriş: http://testosmart.com/testosis.asp adresinden yapılmaktadır. Bu ekranda görüldüğü gibi butonlara basarak işlem yapabilirsiniz. Yeni Kayıt Ekleme Yeni Servis-Kalibrasyon

Detaylı

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU Hazırlayanlar Mahmut ÖZDEMĠR Sezgin SERPEN Yönetim Paneli Kullanımı Sistemin yönetim paneline giriģ

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ 1-)Kullanıcı,tarayıcının adres çubuğuna, bağlı bulunduğu ilin sytp linkini yazdığı zaman karşısına ilk olarak sağ taraftaki gibi bir ekran gelir. 2-)Sisteme üye olacak olan eczane kullanıcısı sağ taraftaki

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğrenci 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem Seçili haftaya öğretim elemanının eklediği bir canlı ders varsa dersin başlığı üzerine tıklayınız açılan

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 4 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 4 4. SAYFA YAPISI

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 4 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 4 4. SAYFA YAPISI ÖĞRENME FAALĠYETĠ 4 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 4 Bu faaliyette verilen bilgiler doğrultusunda hazırlamıģ olduğunuz belgenin özelliğine göre sayfa yapısı ve yazdırma ayarlarını hatasız yapabileceksiniz. ARAġTIRMA

Detaylı

İŞLETME İŞLEMLERİ KULLANIM KLAVUZU. İşletme Yardımcı Klavuz

İŞLETME İŞLEMLERİ KULLANIM KLAVUZU. İşletme Yardımcı Klavuz İŞLETME İŞLEMLERİ KULLANIM KLAVUZU İşletme Yardımcı Klavuz 4/3/2013 İÇİNDEKİLER 1- Sisteme Girebilmek için Nasıl Kullanıcı Oluşturulur?... 2 1.1.1 Yeni İşletme Kullanıcısı... 3 1.1.2 Kullanıcı Adı ile

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA Pencerenin ortasında bulunan beyaz sayfa, slayt tasarımında kullanacağımız sayfamızdır. Sol panelde bu slayt sayfasının küçültülmüş halde bir

Detaylı

Admin. Admin.

Admin. Admin. Admin İçindekiler VeduBox Admin... 3 Ana Sayfa... 3 Ayarlar... 3 Genel... 3 Ödeme... 4 Ders... 4 Sms-Email... 4 Diğer... 5 Şube Yetkilileri... 5 Öğretmenler... 5 Kullanıcı İşlemleri... 5 Şubeler... 5 Şube

Detaylı

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme:

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: 01.01.2018 Sistem isg.zorlucenter.com çalışma onaylarının verildiği, kullanıcı, iş sağlığı ve güvenliği

Detaylı

SERVĠS KULLANIM KĠTAPCIĞI. www.hemende.com. Websiteniz için Arama Motoru Optimizasyon Merkezi

SERVĠS KULLANIM KĠTAPCIĞI. www.hemende.com. Websiteniz için Arama Motoru Optimizasyon Merkezi SERVĠS KULLANIM KĠTAPCIĞI www.hemende.com Websiteniz için Arama Motoru Optimizasyon Merkezi 2016 hemende.com 0212 911 65 17 Backlink Alım / Satım Servisleri Backlink Nedir? İnternet üzerinde alan adı tahsisi

Detaylı

ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU- PROLİZ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KILAVUZU

ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU- PROLİZ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KILAVUZU ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU- PROLİZ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KILAVUZU 1 OTOMASYON SİSTEMİNE GİRİŞ https://obs.acibadem.edu.tr/oibs/ogrenci/ linkine tıklayınız. Otomasyona

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğretim Elemanı Yeni 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem mebis.medipol.edu.tr adresine girdiğinizde sol alt tarafta bulunan seçeneklerden "Muzem

Detaylı

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Rakiplerinizden bir adım önde olun Profiliniz ile dikkat çekin Performansınızı ölçün İçerik Oturumunuzu açın

Detaylı

Şifre Almak için tıklayın bağlantısı ile şifre talebinde bulunulur.

Şifre Almak için tıklayın bağlantısı ile şifre talebinde bulunulur. Şifre Almak için tıklayın bağlantısı ile şifre talebinde bulunulur. Daha sonrasında gelen sayfadan e- mail adresinizi yazarak şifre talebinde bulunun. Bu onayı aldığınıza emin olunuz! Talep ile birlikte

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU moodle.baskent.edu.tr BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Hazırlayan: Yrd. Doç. Dr. Halil Ersoy BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ İİBF / TEKNOLOJİ VE BİLGİ YÖNETİMİ BÖLÜMÜ BİLGİ

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Sistemi Genel Bilgi... 2 Giriş İşlemleri... 2 Sınav Seçme... 4 Bina Bilgileri... 5 Bina Ekleme...

Detaylı

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir.

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Akademik Bilgi Sistemi ne http://mf.nigde.edu.tr/akbis adresinden

Detaylı

MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU

MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU Mayıs 2016 MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU Bu dokümanda SMS Gönderimi, Rehber aktarımı, Raporlama ve buna benzer özelliklerin nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler yer almaktadır. İÇİNDEKİLER Markam

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) RİZE BAROSU

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) RİZE BAROSU RİZE BAROSU Adalet Sarayı Kat : 2 Merkez / Rize Telefon : (0464) 217 24 80 Faks : (0464) 217 24 04 Internet : www.rizebarosu.org.tr E-mail : info@rizebarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu

Detaylı

ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014. www.assam.org.tr ASSAM

ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014. www.assam.org.tr ASSAM YÖNERGESİNE EK-T ASSAM WEB SİTESİ YÖNERGESİNE LAHİKA-2 WEB SİTESİ MAKALE EKLEME KILAVUZU 8.4.2014 ASSAM İçindekiler Önsöz... 3 ASSAM Web Sitesinde Makale Yayınlamak... 4 ASSAM Web Sitesine Nasıl Girerim?...

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

Uzaktan Eğitim Kılavuzu

Uzaktan Eğitim Kılavuzu Uzaktan Eğitim Kılavuzu Değerli Öğrenciler, Uzaktan eğitim sistemine katılanabilmeniz için gerekli tüm bilgiler aşağıda yer almaktadır. Uzaktan eğitim sistemimiz size bazı konularda bilgilendirme e-postaları

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI İHRAÇÇI UYGULAMALAR KILAVUZU-I

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI İHRAÇÇI UYGULAMALAR KILAVUZU-I KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI İHRAÇÇI UYGULAMALAR KILAVUZU-I 2011 İçindekiler 1.e-Yönet Portalı na Giriş... 3 2. e-yönet Portalı Fonksiyonlarını Kullanım... 4 2.1 Benim Sayfam... 4 2.2

Detaylı

Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır.

Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır. Üye Girişi Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır. Giriş Sayfası Sayfa ayarlarını buradan yapabilirsiniz. Anahtar

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) MERSİN BAROSU ADLİYE SARAYI KAT:2 MERKEZ/MERSİN Telefon : 03242313127 Fax : 03242382959 Internet : www.mersinbarosu.org.tr E-mail : info@mersinbarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler Vodafone Cep Sağlık Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. Sayfa Adı Sayfa Numarası Kullanıcı Girişi 2 Profilim 3 Acil Durum Sağlık Bilgilerim 4 Özlük Bilgilerim 5 Sağlık

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) Adalet Sarayı Zemin Kat ANTAKYA/HATAY Telefon : 0326 215 18 77 Fax : 0326 214 30 96 http:\\www.hataybarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) İçindekiler Baronet Giriş 3 CMK İşlemleri

Detaylı

B2B BAYİ PANELİ KULLANIMI

B2B BAYİ PANELİ KULLANIMI B2B BAYİ PANELİ KULLANIMI Adres çubuğuna www.teknolojikurdu.com yazarak girdiğiniz internet sitemizin ana sayfasında, bayi girişi yapmadan önce görmüş olduğunuz tüm fiyatlar perakende fiyatlarıdır. Toptan

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ISPARTA BAROSU FATİH MH. YENİ ADLİYE SARAYI KAT:3 MERKEZ/ISPARTA Telefon : 02462285410-11 Fax : 02462285412 Internet : http://www.ispartabarosu.org.tr E-mail : ispartabarosu@gmail.com CMK Asistan Atama

Detaylı

SINAV BAŞVURU KILAVUZU

SINAV BAŞVURU KILAVUZU SINAV BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5. E-Posta Adresimi Unuttum 6. Sisteme Giriş Süreci 1. Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

TTR BİLİŞİM HİZMETLERİ MERKEZİ VERİ TABANI HİZMETİ (MTHS) KULLANIM KILAVUZU

TTR BİLİŞİM HİZMETLERİ MERKEZİ VERİ TABANI HİZMETİ (MTHS) KULLANIM KILAVUZU MERKEZİ VERİ TABANI HİZMETİ (MTHS) 1 İÇİNDEKİLER 1. Sunuş 3 2. Mths Sistemine Erişim.... 4 3. Mths Sistemi Anasayfa...... 5 4. Mths Sistemine Giriş....... 6 5. Mths Sistemi Genel.... 7 6. Firma Bilgileri

Detaylı

BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı

BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı BIP, BSH Ev Aletleri bayilerinin kullanımı için hazırlanan; mevcut uygulamalara tek ekrandan giriş yapmalarını sağlamak; sıkça kontrol ettikleri Stok Durumu,

Detaylı

Kayıt Ol menüsüne tıklayınız.

Kayıt Ol menüsüne tıklayınız. Özel Yetenek Sınavı Sistemi Kılavuzu Yeni Online Başvuru Sistemini kullanarak hatasız bir şekilde başvuru yapabilmeniz için aşağıda adımları izleyiniz. 1. Adım : Tarayıcınızın adres kısmına ozelyetenekbasvuru.uludag.edu.tr

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ESKİŞEHİR BAROSU

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ESKİŞEHİR BAROSU ESKİŞEHİR BAROSU Adliye Sarayı Kat:3 No:346 ESKİŞEHİR Telefon : (0222) 240 14 00 Fax : (0222) 240 71 70 Internet : www.eskisehirbarosu.org.tr E-mail : info@eskisehirbarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Üsküdar EBYS sistemine giriş için, kullanıcı ismi ve şifre gereklidir. Kullanıcı İsmi: Bu alana, EBYS kullanıcı isminizi giriniz. Bu alan, eğer

Detaylı

adresinden ÖĞRETİM ÜYESİ GİRİŞİ

adresinden ÖĞRETİM ÜYESİ GİRİŞİ Sisteme giriş yapabilmek için butonunu tıklayınız. http://turtep.yesevi.edu.tr/ adresinden ÖĞRETİM ÜYESİ GİRİŞİ Açılan pencerede ilgili kısımlara kullanıcı adınızı ve şifrenizi girip Giriş butonunu tıklayınız.

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) MARDİN BAROSU 13 Mart mah. İl müftülüğü arkası 48. Sok. No:8 Yenişehir/MARDİN Telefon : 04822136043 Fax : 04822121876 Internet : www.mardinbarosu.org.tr E-mail : info@mardinbarosu.org.tr CMK Asistan Atama

Detaylı

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti.

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti. Çağrı Takip Sistemi Bilin Çağrı Takip Sistemi ne, Internet Explorer adres sahasına http://www.bilin.com yazarak ulaşabilirsiniz. Açılan sayfada Çağrı Sistemine girebilmeniz için gerekli olan Kullanıcı

Detaylı

Silmek istediğiniz satır/sütun/hücre yi seçin ve aşağıdaki adımlardan birini takip edin:

Silmek istediğiniz satır/sütun/hücre yi seçin ve aşağıdaki adımlardan birini takip edin: Satır/Sütun/Hücre Ekleme Paket Programlar Not_04 Oluşturduğunuz tabloya satır, sütun ve hücre ekleyebilirsiniz. Bunun için ekleme yapacağınız hücreye tıklayın ve aşağıdaki adımlardan birini takip edin:

Detaylı

ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ

ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ ATATÜRK ÜNĠVERSĠTESĠ Lisansüstü Programlar Online Ön Kayıt Kılavuzu Sevgili Öğrencimiz, Enstitümüze hoģ geldiniz. 2010-2011 eğitim-öğretim yılında Enstitümüze lisansüstü eğitim görmek üzere müracaat edecek

Detaylı

KORHABER ONLINE E BÜLTEN ABONELİĞİ TANITIM VE KULLANIM REHBERİ

KORHABER ONLINE E BÜLTEN ABONELİĞİ TANITIM VE KULLANIM REHBERİ 12.9.2011 SELLER MEDYA VE YAYINCILIK KORHABER ONLINE E BÜLTEN ABONELİĞİ TANITIM VE KULLANIM REHBERİ Telif Hakları SELLER MEDYA ve YAYINCILIK DEĞERLĠ KORHABER ONLĠNE ABONELERĠ online.korhaber.com Bilgi

Detaylı

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU Kampüs Kart, Kampüs araç giriş-çıkışlarında, kantinler ve yemekhane gibi ödeme ve kontrol noktalarında ihtiyaçların karşılanmasına yönelik hem kimlik kartı, hem de temassız

Detaylı

SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

Moodle MOODLE ÖĞRENCİ EL KİTABI HAZIRLAYAN ULAŞ REMZİ KORALAY

Moodle MOODLE ÖĞRENCİ EL KİTABI HAZIRLAYAN ULAŞ REMZİ KORALAY Moodle MOODLE ÖĞRENCİ EL KİTABI HAZIRLAYAN ULAŞ REMZİ KORALAY İÇİNDEKİLER 1. ÖĞRETİMİN AMAÇLARI 2. MOODLE NEDİR? 3. MODDLE YAZILIMINA ÖDEV EKLEME-İNDİRME 4. MOODLE YAZILIMINA VİDEO EKLEME-İNDİRME 5. MOODLE

Detaylı

GOSS SORU BANKASI ÖNERİ HAVUZU OLUŞTURMA KILAVUZU

GOSS SORU BANKASI ÖNERİ HAVUZU OLUŞTURMA KILAVUZU SPARK Bilgi İşlem Sistemleri A.Ş. Tarih:2011-02-04 Sayfa:1 T. C. BAŞBAKANLIK DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI DENİZ ULAŞTIRMASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GOSS SORU BANKASI ÖNERİ HAVUZU OLUŞTURMA KILAVUZU Sürüm: V-2011/1

Detaylı

UZMAN VERGİ KULLANIM KILAVUZU

UZMAN VERGİ KULLANIM KILAVUZU UZMAN VERGİ KULLANIM KILAVUZU HSD KARAS Yazılım Arge Ve Danışmanlık Ticaret A.Ş. YTÜ Teknopark B2 Blok No:124 Esenler / İSTANBUL 0 212 483 74 64 www.uzmanvergi.com www.twitter.com/uzmanvergi www.facebook.com/uzmanvergi

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BĠR DÜNYA ÜNĠVERSĠTESĠ YAZ OKULU ÖN KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 07.06.2018 / 12:00 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. ÖN KAYIT ve ÜCRET ÖDEME İŞLEMLERİ...

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ANKARA BAROSU ADLİYE SARAYI KAT:5 SIHHİYE/ANKARA Telefon : 4167200 Fax : 3092237 Internet : www.ankarabarosu.org.tr E-mail : ankarabarosu@ankarabarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu

Detaylı

kullanımınızda şifrenizi değiştirmeniz nedenle şifrenizi kimseye vermeyiniz.

kullanımınızda şifrenizi değiştirmeniz nedenle şifrenizi kimseye vermeyiniz. Klavyeden F5 tuşu ile girişe başlanılır. Programı ilk kez kullanacak hekimlerin Kullanıcı Kod ve şifreleri Doktor kodları ile aynı olup bu bilgiyi Bilgi İşlem Merkezimizden veya sekreterlerinizden öğrenebilirsiniz.

Detaylı

ÖĞRENCĠ BĠLGĠ SĠSTEMĠ (ÖBS) KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCĠ BĠLGĠ SĠSTEMĠ (ÖBS) KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCĠ BĠLGĠ SĠSTEMĠ (ÖBS) KULLANIM KILAVUZU Ders Kayıt ve Ekle/Bırak Aşamaları (Öğrenci Modülü) Bel.Ver. :KK.OM01.01 Ġçindekiler İçindekiler... 2 Öğrenci Ders Kayıt Aşamaları... 3 İşlem 1: Giriş... 3

Detaylı

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz.

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz. BLOG PROJE ÖDEVİ BLOG NASIL AÇILIR? 1.Adım: Kayıt Olma Üst menüde yer alan Kaydol butonuna basarak kayıt işlemini başlatın. Diğer bir seçenek ise Web Sitesi Oluştur butonuna basmak. İki butonda aynı yere

Detaylı

B2B KULLANIM TALİMATI

B2B KULLANIM TALİMATI 1. AMAÇ ADO Grup şirketleri bayilerinin pazarlama ya da satış uygulamalarını yürüttüğü B2B sisteminin kullanım esaslarının belirlenmesi. 2. UYGULAMA ESASLARI 2.1. LOGİN İŞLEMLERİ 2.1.1. B2B sistemimize

Detaylı

e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu

e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu 1 e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu 2 İÇİNDEKİLER 1. e-icraproplus Nedir?... 3 2. e-icraproplus İle UYAP Üzerinde Takip Açma... 3 2.1 Vekalet Görselinin İcraPro ya

Detaylı

Bu kılavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Kontrol listesi:

Bu kılavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Kontrol listesi: Ders seçimi yapmadan önce, GSIS kullanıcı adınızı ve şifrenizi kayıt yaptırmış olduğunuz bölümden şahsen 1 temin etmelisiniz. (Öğrenci numaranız kaydınızı yapan görevli tarafından size kayıt esnasında

Detaylı

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER 1.WEB PANELE GİRİŞ www.okuladı.meb.k12.tr/mebpanel Resim1: Okul Web Siteleri Yönetim Paneli [MebWeb] Giriş Ekranı AÇIKLAMA: Okulunuzun web

Detaylı

CRM Yazılımı - Anasayfa

CRM Yazılımı - Anasayfa CRM Yazılımı - CRM Yazılımı İçerisinde Barındırdığı Özellikler *. Personel Bilgileri *. Müşteri Bilgileri *. Kartvizit Bilgileri *. Çözüm Ortakları *. Ajanda *. Randevu Bilgileri *. Hatırlatma Bilgileri

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ANTALYA BAROSU Meltem Mah. 3822 Sok. Baro Han 2.KAT MERKEZ / ANTALYA Tel : 0 242 238 61 55 Faks : 0 242 237 10 73 İnternet:http://www.antalyabarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

Detaylı

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan Harita Güncelleme Bu broşür DAİİCHİ marka Navigasyon ünitesine sahip olan Hyundai modellerimizin, Navigasyon programındaki haritanın güncelleme işleminin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirme amacıyla

Detaylı

MUHTAR ADAYI İÇİN KULLANIM KILAVUZU

MUHTAR ADAYI İÇİN KULLANIM KILAVUZU MUHTAR ADAYI İÇİN KULLANIM KILAVUZU MUHTARIMIZ 2018 MUHTARIMIZ SİSTEMİNE NASIL KAYIT OLABİLİRİM? muhtarimiz.com anasayfasında üstteki menüde bulunan KAYIT OL butonuna tıklayınız. Butona tıkladığınızda

Detaylı

Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması Nedir? Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması na Nasıl Ulaşırsınız?

Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması Nedir? Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması na Nasıl Ulaşırsınız? Ege Orman Vakfı E-Kart Uygulaması Nedir? Ege Orman Vakfı E-Kart uygulaması; kişi veya firmaların sisteme üye olarak sevdiklerine, dostlarına, çözüm ortaklarına, personeline fidan bağışını e-kart olarak

Detaylı

ÖBİSİS KULLANMA KILAVUZU

ÖBİSİS KULLANMA KILAVUZU ÖBİSİS KULLANMA KILAVUZU SİSTEME GİRİŞ EKRANI Öğrenci bilgi sistemine girebilmek için http://obisis.erciyes.edu.tr adresini web tarayıcınızın adres kısmına yazınız veya Erciyes Üniversitesi ana sayfasına

Detaylı

T.C. BĠLĠM, SANAYĠ VE TEKNOLOJĠ BAKANLIĞI BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRESĠ BAġKANLIĞI. ġġrketler BĠLGĠ SĠSTEMĠ (ġbs) PROJESĠ

T.C. BĠLĠM, SANAYĠ VE TEKNOLOJĠ BAKANLIĞI BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRESĠ BAġKANLIĞI. ġġrketler BĠLGĠ SĠSTEMĠ (ġbs) PROJESĠ Sayfa : 1/36 T.C. BĠLĠM, SANAYĠ VE TEKNOLOJĠ BAKANLIĞI BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRESĠ BAġKANLIĞI ġġrketler BĠLGĠ SĠSTEMĠ (ġbs) - 0064 PROJESĠ YAZILIM KULLANIM KILAVUZU (GĠRĠġĠMCĠ) Sayfa : 2/36 ĠÇĠNDEKĠLER 1. GĠRĠġ...

Detaylı

21 23 ŞUBAT 2018 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ

21 23 ŞUBAT 2018 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ 21 23 ŞUBAT 2018 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ Daha önce e-mail adresinize gönderilen giriş bilgilerinizi yazıp (E-mail - Şifre), «Giriş Yap» butonuna tıklayınız. Visitor HB

Detaylı

Sözleşmeli Personel Karşılıklı Yer Değişikliği Başvuru Kılavuzu

Sözleşmeli Personel Karşılıklı Yer Değişikliği Başvuru Kılavuzu Sözleşmeli Personel Karşılıklı Yer Değişikliği Başvuru Kılavuzu 1-Personel Uygulamalarına Giriş UYAP kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra "Personel Uygulamalarına" giriş yapınız. 2-Atanma

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI

TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI Bu programa müşterilerinizi ekleyerek müşterilerinizin listesini takip edebilirsiniz, aynı zamanda müşterilerinize sms gönderebilir ve arayan müşterilerinizin listesini

Detaylı

Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Elektronik İşlemler - III

Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Elektronik İşlemler - III Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Elektronik İşlemler - III İÇİNDEKİLER DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR... 2 1. ADIM: KULLANICI GİRİŞİ... 3 2. ADIM: TAAHHÜTNAME İŞLEMLERİ... 6 3. ADIM: DOKÜMANLARIN İNCELENMESİ...

Detaylı

UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI

UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI ios UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI İçerikler Uygulamaya Giriş... 3 Klasörler... 6 Belge Görüntüleme ve İşlemler... 7 Paraf İşlemi... 7 Red İşlemi... 8 Mobil İmza İşlemi... 8 İlgi ve Ek Görüntüleme... 9 Havale

Detaylı

19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları. Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu

19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları. Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

ŞEFİM ADİSYON SİSTEMİ SATIŞ EKRANI-MASA SATIŞ

ŞEFİM ADİSYON SİSTEMİ SATIŞ EKRANI-MASA SATIŞ ŞEFİM ADİSYON SİSTEMİ SATIŞ EKRANI-MASA SATIŞ Masa satış modülü işletmenizde masaya oturup garsonlarınız tarafından servis alarak hizmet verildiğinde kullanılan modülümüzdür. Bu modülümüz için sarı işaretli

Detaylı

KURSİYER İSMEK ONLİNE KAYIT MODÜLÜ YARDIM DÖKÜMANI

KURSİYER İSMEK ONLİNE KAYIT MODÜLÜ YARDIM DÖKÜMANI KURSİYER İSMEK ONLİNE KAYIT MODÜLÜ; İSMEK kursiyerlerinin internet üzerinden kurslara ön kayıt yapmalarına olanak sağlayan modüldür. Bu modül ile ilçedeki kurs merkezleri, kurs merkezlerindeki branşları,

Detaylı

TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ(TKYS)KULLANMA KILAVUZU

TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ(TKYS)KULLANMA KILAVUZU TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ(TKYS)KULLANMA KILAVUZU (Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü nce hazırlanmıştır) Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemi sayfası, en iyi Mozilla Firefox tarayıcısında

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

NASIL PROJE GİRİŞİ YAPABİLİR?

NASIL PROJE GİRİŞİ YAPABİLİR? EĞİTİM DOSTLARI www.egitimdostlari.org ÖĞRETMENLER NASIL PROJE GİRİŞİ YAPABİLİR? ADIM: 1 SİTEYE GİRİŞ Giriş butonu sayfanın sol üst tarafında bulunmaktadır. Üye girişi veya kayıt yapmak için buraya tıklayınız.

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 8 ÖĞRENME FAALĠYETĠ ÖZELLEġTĠRME

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 8 ÖĞRENME FAALĠYETĠ ÖZELLEġTĠRME ÖĞRENME FAALĠYETĠ 8 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 8 Bu faaliyette verilen bilgiler ile kelime iģlemci programının daha etkin kullanımını artıracak seçenekleri kullanabileceksiniz. ARAġTIRMA Belge özelleģtirme

Detaylı

ULUSAL EUROPASS MERKEZİ EUROPASS HAREKETLİLİK BELGESİ ARACI KULLANICI KILAVUZU

ULUSAL EUROPASS MERKEZİ EUROPASS HAREKETLİLİK BELGESİ ARACI KULLANICI KILAVUZU 2016 ULUSAL EUROPASS MERKEZİ EUROPASS HAREKETLİLİK BELGESİ ARACI KULLANICI KILAVUZU Sayın Yararlanıcı, Bu kılavuz, Europass Hareketlilik Belgelerinin hazırlanmasında size yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU Bu kılavuz, online başvuru sistemini kullanarak ön başvurunuzu nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Lisansüstü ön başvurunuzu: Uyarılar: İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan, Başvuru haftası

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU Bu kılavuz, online başvuru sistemini kullanarak ön başvurunuzu nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Lisansüstü ön başvurunuzu: Uyarılar: İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan, Başvuru haftası

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Sayın Bologna Birim Sorumlusu, HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM PROGRAMLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Bu kılavuz Üniversitemizde Bologna Sürecine uyum çalışmaları kapsamında hazırlanan Program

Detaylı

GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ

GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ SİSTEME GİRİŞ okulsportal.gsb.gov.tr Yukarıda belirtilen adresten Okul Sporları Bilgi Yönetim Sistemine tıklayarak oturum açma sayfasını görebiliriz. OKUL SPORLARı

Detaylı

WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler

WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler 1. Başlarken 2. Blogunuzu gösterme 3. Yaz ekranındandaki öğeler ve yeni kayıt ekleme 4. Resim ekleme 5. Video ekleme 6. Yeni sayfa ekleme 7. Bağlantı ekleme

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU TERME-2015 1. GĠRĠġ MOS modülü 6111 Sayılı Kanun Teşviki kanunu

Detaylı

BU CİHAZ BİLGİSAYAR BAĞLANTILI SİSTEM OLMAYIP, BAĞLI OLDUĞU BİLGİSAYAR İLE DEVAMLI İLETİŞİM YAPMAMAKTADIR. Mali Onaylı Yazarkasa

BU CİHAZ BİLGİSAYAR BAĞLANTILI SİSTEM OLMAYIP, BAĞLI OLDUĞU BİLGİSAYAR İLE DEVAMLI İLETİŞİM YAPMAMAKTADIR. Mali Onaylı Yazarkasa Hugin ALPHA Alpha ER-425TX ER-350N BU CİHAZ BİLGİSAYAR BAĞLANTILI SİSTEM OLMAYIP, BAĞLI OLDUĞU BİLGİSAYAR İLE DEVAMLI İLETİŞİM YAPMAMAKTADIR. Mali Onaylı Yazarkasa 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 Bilgisayar

Detaylı

LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM

LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM Erzurum 2012-2013 ÖNSÖZ Bu kitapçık Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezince uzaktan eğitim verecek Öğretim elemanlarının ders içeriklerini

Detaylı

V1 KING DEVRİYE KONTROL SİSTEMİ PROGRAM KULLANIM KILAVUZU

V1 KING DEVRİYE KONTROL SİSTEMİ PROGRAM KULLANIM KILAVUZU V1 KING DEVRİYE KONTROL SİSTEMİ PROGRAM KULLANIM KILAVUZU Öncelikle OnurEgs yi ve ürünümüzü tercih ettiğinizden dolayı teģekkür ederiz. Program kullanım kılavuzumuz siz değerli müģterilerimiz için programın

Detaylı

VELİ KULLANIM KILAVUZU

VELİ KULLANIM KILAVUZU Serviscell Mobil Uygulaması VELİ KULLANIM KILAVUZU İÇINDEKILER Giriş Ekranı... 4 Şifre Al... 5 Giriş... 6 Şifremi Unuttum... 7 Menü... 8 Bildirimler... 9 Öğrencim Gelmeyecek...12 Öğrenciler...13 Evim...14

Detaylı