"ÖSYM sisteminden puanlar değiştirilebilir"

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download ""ÖSYM sisteminden puanlar değiştirilebilir""

Transkript

1 On5yirmi5.com "ÖSYM sisteminden puanlar değiştirilebilir" Sanal dünyanın dijital eylemcileri kamu kurumlarının, bankaların ve istihbarat örgütlerinin korkulu riyası oldu. THY'yi çökerten Anonymous grubu konuştu. Yayın Tarihi : 7 Eylül 2012 Cuma (oluşturma : 10/26/2015) Yasemin Güneri / Habertürk Anonymous, Yasemin Güneri'ye neden THY'yi neden çökerttiklerini, bundan sonra hedeflerinde hangi kamu kurumu olduğunu açıkladı. Grup ÖSYM'ye girip puanların değiştirilebileceğini ve İSKİ'ye girip su borçlarının silinebileceğini de belirtti. Anonymous Türk Hava Yolları sitesine neden saldırdı? "Bu saldırıları işten haksız çıkartılma, çalışanların grev hakkının elinden alınmasından dolayı. Bir siteyi çökertmeyi amaçlarken, kriterleriniz neler oluyor? "Bu kriterlerimiz olayın durumuna göre değişiyor. eğer zarar verilmekse amaç farklı duyuruluyor, amaç sadece duyuru vermekse farklı. THY ye amaç zarar vermekti. O nedenle THY sitesi kapatıldı. Anayasa Mahkemesinin sitesi sadece bir iki saat kapatıldı. THY online check in yapamadı. Bir çok işlemi durur. Havayollarındaki check in bölümlerine kadar gidilebilir. Ne kadarlık bir zarara neden oldunuz? Günlük satış rakamlarını biz bilemeyiz. basında geçen 400 bin liralık bir zarar. Anonymous kimdir, nasıl bir eğitimden geçtiniz? Sertifikasyon eğitimi de aldık. Amacımız, toplumun haksızlığa uğradığı konularda tepkimizi dile getirmek. Bu, bazı durumlarda zarar vererek oluyor bazı durumlarda duyuru yaparak oluyor. Alanında uzmanlar var. Bilgisayar bilişim uzmanları da var. Nasıl bir araya geldiniz? Daha önce takılan gruplar vardı. Forumlara üye oluyorsunuz. Bir süre sonra arkadaşlıklar ilerliyor. Aslında anonymous grubuna isteyen dünyanın dört bir tarafından katılabiliyor. Hackerlar birbirine saldırır mı? Tabii ki. Farklı amaçları olduktan sonra. Devlete ait sitelere saldırdıktan sonra kurumlar güvenlik önlemlerini arttırdı mı? Giremeyeceğiniz site var mı? Giremeyeceğimiz site hem vardır, hem de yoktur. Yüzde yüz güvenlik hiçbir zaman yoktur. KARŞI TARAFTA DA ÇOK CİDDİ ÇALIŞANLAR VAR. Her yere girmek mümkün değil. YA DA ÇOK UZUN ÇABA gerektiren yerler var. Girilmeyecek yerler tabii ki var.

2 Bankaları sormak istiyorum... Bankalara, THY' ye yapılanın bir benzeri yapılabilir. Bankaların hacklenmesi, veri tabanının dışarı sızdırılması müşterilere zarar verebilecek birşey. Bankanın, THY' nin dos sistemine kapatılması, bankaların eft havale gibi işlemleri yapamaması bankalara zarar verebilir. Bankadaki paranın başkasının hesabına aktarılması gibi şey mümkün mü? Türkiyedeki bankalar dünyada en önde gelen bankalar. Bankacılık sektörünü geliştiren gelişmeler dünyada ilk sırada olmasa da Türkiye de deneniyor. Türkiye'nin bankacılık tarafında güvenlik çok yüksek. Diğer kurumlara baktığımız zaman bankalar daha güvenli. İnternet üzerinden bir sürü kişi alışveriş yapıyor. Para nakilleri çok yapılıyor. Kişisel hesaplar veriliyor... Kişisel hesaplar anlamında alışveriş yaparken her siteye güvenmemek gerekiyor. Sertifikasını görmek gerekiyor. Bu sitelerin de bilindik site olması önemli. Gerçi her bilindik siteye de güvenmemek gerekiyor. Kredi kartının veri tabanının saklanması yasaktır. Ama bazı siteler, yurtdışı ve yurtiçi siteleri kredi kartı bilgilerini tutuyorlar. Bu sistem de gelişti. Kredi securitiy sistemi var. Biraz daha güvenli hale geldi. Bu tür sitelere yapılacak sonrası veri tabanları elde edilebilir mi? Tabii ki elde edilebilir. Bu bilgileri elde etmeye yönelik çalışan hacker grupları var mı? Buna yönelik çalışan hacker grupları muhakkak vardır ama amaçları farklıdır. Kimisi sadece sesini duyurmak ister, kimisi sadece cebini doldurur. Peki sizin amacınız ne sadece sesinizi duyurmak mı? Amacımız sesimizi duyurmak. Bunu duyurmak için sosyal medya çok iyi bir alan oldu. D-dos bir hack yöntemi değil. Basit bir yeri kapattığınız da haberciler bunu bekler. çok basit bir sesini duyurma sistemi Mart ayı içerisinde Başbakanlık'ın sitesine sizin tarafınızdan bir saldırı olduğu ve sitenin güvenlik önlemlerinin arttırılarak 4-5 bilişim uzmanıyla bunun engellendiği belirtildi. Olay gerçek miydi? 4-5 kahraman kişinin siteyi kurtardığı söylendi.... Oldukça güldük o habere. O olay gerçek miydi? tabii ki değildi. Film izliyor olmalılar. Bizim tarafımızdan olmadı. Başkaları tarafından oldu mu bilemem. Ama sektörün içinden olanlar buna güldü sadece. Başbakanlık'taki gizli yazışmalara sizin girip almanız mümkün mü? Mümkün. Başbakanlık olmasa da o çeşit devlet kurumlarına girip gizli yazışmaları almak mümkün. Bu üst kurumlarda tespit ettiğimiz girilmeye müsait yerler var. Her site içine girebilirsin, içinde birşey çıkmayabilir. Sadece anasayfasını değiştirebilirsin. Bu hiçbir işe yaramaz. Bu sadece ses duyurma olur. Gizli verilere ulaşma olmaz. Sitelerin kullanımına bağlı. iç yazışmalar her zaman ana sitede tutulmaz. Ulaşacağınız verinin nerde olduğunu bilmeniz gerekiyor. İç server da tutulur. Her zaman

3 veriler sitenin içinde olmaz. Başbakanlık'ın sitesine girmediğinizi söylüyorsunuz. Girmiş olsaydınız ve Türkiye'yi uluslararası arenada zor duruma düşürecek belgelere ulaşmış olsaydınız bunları yayınlar mıydınız? Wikileaks gibi... Belgesine göre değişir aslında. Açık olmaktan yanayım. Saldırıya yapanlar buna karar verir. İnternet bağlantısı olmayan bir siteyi çökertmeniz mümkün görünmüyor bu durumda... Kapalı devre çalışan sistemlerde, 81 vilayet var. Bunlar birbirleriyle koordineli çalışmak istiyorsa, kapalı devre de olsa bir içlerinde ağ var. Kapalı devrenin bir zayıf halkası var. Vpn olabilir. Bu makinalara erişmek demek sisteme erişmek demek. Bir tane zayıf halka, bütün sistemin mahvolmasına neden olabilir. Kamu kurumları sizlerden yardım istiyor mu? Hayır. Resmi veya gayri resmi... Yok hayır. Aslında bu şekilde uyarılarda bulunduğumuzda da 'sen kimsin ki bize böyle birşey söylüyorsun" diyorlar. 'sisteminizde böyle bir açık var. Siz kapatacaksınız buyrun, yardımcı da oluruz' diyoruz. Ya çoğu zaman cevap alamıyoruz ya da 'siz kim oluyorsunuz' yanıtını alıyoruz. Türkiye de özellikle en güvenli sisteme sahip kamu kurumu hangisi. Belge ve bilgilerini en iyi şekilde saklayan ve sizin girmeyi deneyip de giremediğiniz... RTÜK diyebilirim. Bugüne kadar resmi sitelerde sicili en temiz olan RTÜK dür. Girilememesinin güvenlik sistemi güzel. Ayrıca benim tespit ettiğim İSKİ'nin sitesi de d-dos saldırılarına karşı birçok büyük siteden daha iyi. Vatandaşların elektrik, su borçları bu tür yerlere girilerek silinebilir mi? Evet silinebilir. Ama şu vardır. Mutlaka yedek alınıyordur. En azından öyle umut ediyorum. Yedeklerin de silinmesi mümkün. Ama mutlaka yedekliyorlardır. ÖSYM nin sitesine girip puanlarda değiştirme yapılabilir mi? Yapılabilir. Puanlarda tek tük değiştirmeler yapılsa 1,5-2 milyon öğrencinin girdiği sınavda tek tük değişiklik yapılsa ortaya çıkmaz aslında. Yapılabilir mi? Tabii. Denezdiniz mi? Hayır. Amacımız, herhangi bir suçu olmayan bir kuruma zarar vermek değil. Ama kötü niyetli biri bu şekilde bir işlem yapabilir. Bir hacker nasıl yetişir? Nasıl bir eğitimden geçtiniz?

4 Bu, eğitimden ziyade meraklı olmakla alakalı bir durum. çok klişedir. Bütün olay meraklı olmakta. Bilgisayarla ne zaman tanıştınız? İlk olarak 11 yaşında tanıştım. Kendi kendine keşfedilecek bir şey değil. Okuduklarını denersin. Deneme yanılmayla başlar. Yaptıkça olabildiğini görüyorsun. Sonucun işine yarayıp yaramamasına göre hareket ediyorsun. Sizin, güvenlik sistemini zayıf gördüğünüz site hangisi? Resmi kurumlardan zayıf halka olarak anayasa.gov. tr'yi söyleyebilirim. Sadece yayın akışını mı durduruyorsunuz. Bütününe sızılabilir. Bütün kararlara ulaşılabilir. Sızmanın yapılabileceği açık yerleri var. İstihbarat birimlerinin sitelerine girmek, bilgilere ulaşmak mümkün müdür? Bu tarz şeylerde, bilgilerin nerede saklandığını bilmediğinden dolayı pek mümkün görünmüyor. MİT, gizli belgelerini sitenin altında tutmuyordur. Önce bunu öğrenmek gerek. Bunun için ya MİT'in içinde olmak ya da oraya sızmak gerek. İstihbarat birimleri sizleri çalıştırmayı teklif etti mi? Bu aslında bir efsane. Ben pek şahit olmadım. Yurtdışında daha yaygın olduğu söylenir. Bu yapılmış mıdır? Bilemem Size böyle bir teklif gelse... Kabul etmem. Neden? Çünkü ben zaten ona karşıyım. bizim amacımız zaten buna karşı mücadele etmek. devletin tarafına geçersem, tam tersi tarafa geçmiş olacağım. Redhack kendini kızıl sosyalist olarak tanımlıyor. Sizin bir ideolojiniz var mı? Yok hayır. Hiçbir ideolojimiz yok. Amacımız, sadece haksızlıklara karşı durmak. Bunlara tepki vermek, duyurmak. Veya THY da olduğu gibi zarar vermek. Redhack kendini sosyalist olarak tanımladığı için soruyorum. Muhafazakâr hackerlar da var mı? Var. Milliyetçi muhafazakarlar da var. Onlar, Müslümanlığa karşı olanlarla mücadele ediyorlar. Bir hacker nasıl para kazanır? Para kazanabiliyor musunuz? Para kazanma açısından bakarsanız hackerla ilgim yok. Ben sözcüyüm. Benim mesleğim var. Programlar yapıyorum ve kazanıyorum. İnterente bağlı bir bilgisayarda kendimizi nasıl koruyabiliriz? Evimizde? Ev kullanıcısının yapabileceği standart şeyler vardır. Mutlaka bir antivirüs kullanmalı. Ve düzenli güncellemeli. Lisanslı olmalı. Firewall kullanılabilir ücretsiz.

5 Bundan sonraki hedefiniz? Bunu söyleyemeyiz. Bunu söylerseniz en azından o kurumlar şimdiden tedbir almaya başlar, tedbirin yeterli olup olmadığını görürüz. Önce bir kontrol edelim. Onu söylemem doğru olmaz. Toplumsal tepki anlamında sizi en çok kızdıran kişiler kimler. Polisler... Habertürk Bu dökümanı orjinal adreste göster "ÖSYM sisteminden puanlar değiştirilebilir"

Siber Güvenlik Ülkemizde Neler Oluyor?

Siber Güvenlik Ülkemizde Neler Oluyor? SOME Siber Olaylara Müdahele Ekibi Siber Güvenlik Ülkemizde Neler Oluyor? Türkiye dünya genelinde siber saldırıya uğrayan ve siber saldırı başlatan ülkeler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Siber

Detaylı

BİLİŞİM SUÇLARI. Teknoloji kullanarak dijital ortamda kişi veya kurumlara maddi veya manevi olarak zarar vermek bilişim suçları olarak tanımlanabilir.

BİLİŞİM SUÇLARI. Teknoloji kullanarak dijital ortamda kişi veya kurumlara maddi veya manevi olarak zarar vermek bilişim suçları olarak tanımlanabilir. BİLİŞİM SUÇLARI BİLİŞİM SUÇLARI Teknoloji kullanarak dijital ortamda kişi veya kurumlara maddi veya manevi olarak zarar vermek bilişim suçları olarak tanımlanabilir. Bilişim suçları nelerdir? Şimdi bilişim

Detaylı

KPSS'de çok konuşulan 'vitamin' sorusu ve çözümü

KPSS'de çok konuşulan 'vitamin' sorusu ve çözümü On5yirmi5.com KPSS'de çok konuşulan 'vitamin' sorusu ve çözümü Kaç gündür bir 'vitamin' sorusudur gidiyor. İşte geçtiğimiz günlerde yapılan KPSS sorularında yer alan 'vitamin' sorusu ve çözümü... Yayın

Detaylı

5 milyon kişi online ticarete 31 milyar lira harcıyor

5 milyon kişi online ticarete 31 milyar lira harcıyor Tarih: 06.10.2013 Sayı: 2013/16 Türkiye de e-ticaret Raporu na göre online alışveriş beş yılda 3 e katlandı 5 milyon kişi online ticarete 31 milyar lira harcıyor İSMMMO nun Türkiye de e-ticaret adlı raporuna

Detaylı

Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi

Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi Sunumumuza Bir Soru İle Başlayalım Laptop Tablet Masaüstü Pc Akıllı Telefon Soru1: Hangisini Kullanıyorsunuz? Laptop Tablet Masaüstü Pc Akıllı Telefon Soru2:

Detaylı

Çalıştayda konuşan YEĞİTEK Genel Müdürü Tırnakçı, öğretmen atamaları döneminde çoğu yurt dışından yoğun siber saldırılara maruz kaldıklarını söyledi.

Çalıştayda konuşan YEĞİTEK Genel Müdürü Tırnakçı, öğretmen atamaları döneminde çoğu yurt dışından yoğun siber saldırılara maruz kaldıklarını söyledi. SİBER GÜVENLİK VE SOSYAL MEDYANIN DOĞRU KULLANIMI ÇALIŞTAYI: GÜVENDE MİSİN?, MEB ZÜBEYDE HANIM HİZMET İÇİ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ, ATAŞEHİR/İSTANBUL, 17 18 ŞUBAT 2018 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim

Detaylı

Mobil ödemeler ve dijital cüzdan uygulamaları ödeme sistemlerinin geleceğini belirleyecek

Mobil ödemeler ve dijital cüzdan uygulamaları ödeme sistemlerinin geleceğini belirleyecek BKM Genel Müdürü Canko: Mobil ödemeler ve dijital cüzdan uygulamaları ödeme sistemlerinin geleceğini belirleyecek Son üç yılda İnternet ten ödeme hacminin dünyada yüzde 16, Türkiye de ise 41 büyüme gösterdiğini

Detaylı

Öğrencilerin çektiği fotokopiye yasal formül şart!

Öğrencilerin çektiği fotokopiye yasal formül şart! On5yirmi5.com Öğrencilerin çektiği fotokopiye yasal formül şart! Üniversitelerin açılmasıyla birlikte geçen hafta İstanbul Polisi, Beyazıt ve Beşiktaş'ta bir dizi korsan fotokopi baskını gerçekleştirildi.

Detaylı

Peki şirketler kendilerini bu tip ataklara karşı nasıl koruyabilir?

Peki şirketler kendilerini bu tip ataklara karşı nasıl koruyabilir? DDoS - Distributed Denial of Service (Dağıtık Hizmet Engelleme) saldırıları, tamamen bilgi güvenliği unsurlarından erişilebilirliği hedef almaktadır. Öncesinde sadece DoS (Denial of Service), yani tek

Detaylı

İnternet te Güvenli Alışveriş İçin. Alper Başaran basaranalper@gmail.com www.alperbasaran.com Twitter: @basaranalper

İnternet te Güvenli Alışveriş İçin. Alper Başaran basaranalper@gmail.com www.alperbasaran.com Twitter: @basaranalper İnternet te Güvenli Alışveriş İçin. Alper Başaran basaranalper@gmail.com www.alperbasaran.com Twitter: @basaranalper Nasıl okumalı? Slaytlar sırasıyla öneriler ve Hacker ın bakış açısını ortaya koymaktadır.

Detaylı

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular Sıkça Sorulan Sorular - Zaten Alarm Sistemim var, Alarm Haber Alma Merkezi(AHM) Hizmeti ne gibi artılar sağlayabilir? Haber alma hizmeti olmayan bir alarm sistemi potansiyel koruma sağlayan bir sistem

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ Eğitim Ücreti: Ücretsiz Eğitim Programının Amacı: SEO Sosyal Medya Dijital Pazarlama Sanatı

Detaylı

TOEFL Hakkında Herşey!

TOEFL Hakkında Herşey! On5yirmi5.com TOEFL Hakkında Herşey! TOEFL sınavına girmek istiyor ama ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız işte size yol gösterecek bir yazı... Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma (oluşturma : 10/27/2015)

Detaylı

Yaz l Bas n n Gelece i

Yaz l Bas n n Gelece i Emre Aköz Yeni Okur-Yazarlar ve Gazetelerin Geleceği ABD li serbest gazeteci Christopher Allbritton õn yaşadõklarõ bize yazõlõ medyanõn (ki bu tabirle esas olarak gazeteleri kastediyorum) geleceği hakkõnda

Detaylı

BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI. İşbirlikli Yazarlık Çoklu Ortam Paylaşımları Web Günceleri Etiketleme ve Sosyal İmleme Sosyal Medya Dijital Kimlik

BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI. İşbirlikli Yazarlık Çoklu Ortam Paylaşımları Web Günceleri Etiketleme ve Sosyal İmleme Sosyal Medya Dijital Kimlik BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI İşbirlikli Yazarlık Çoklu Ortam Paylaşımları Web Günceleri Etiketleme ve Sosyal İmleme Sosyal Medya Dijital Kimlik İŞBİRLİKLİ YAZARLIK İçeriğinin kullanıcıların katkılarıyla oluşturulduğu

Detaylı

Şimdi olayı şöyle düşünün. Temel ile Dursun iddiaya giriyor. Temel diyor ki

Şimdi olayı şöyle düşünün. Temel ile Dursun iddiaya giriyor. Temel diyor ki Bildiğiniz üzere Deutsche bank'ın arzı ile varantlar İMKB'de işlem görmeye başladı. Bu konuda çok soru gelmiş. Basit bir şekilde ne olduğunu açıklamak da bize farz oldu. Fakat hemen şunu belirteyim ki;

Detaylı

Konu: Bilgi Paylaşım Araçları. Aydın MUTLU İstanbul

Konu: Bilgi Paylaşım Araçları. Aydın MUTLU İstanbul Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 6.Sınıf Konu: Bilgi Paylaşım Araçları 8.-14.Hafta Aydın MUTLU 2016 - İstanbul 1- İŞBİRLİKLİ YAZARLIK İçeriğinin kullanıcıların katkılarıyla oluşturulduğu bilgi paylaşım

Detaylı

ORGANİK HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ

ORGANİK HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ Mobil pazarlama nedir? Mobil pazarlama, tüke4cide sa7n alma isteği yaratma amacıyla, mobil mecra üzerinden ve/ veya mobil ürünler kullanılarak yapılan faaliyetler olarak tanımlanmaktadır. Bir başka ifadeyle;

Detaylı

SAKARYA TİCARET BORSASI ÜYE MEMNUNİYETİ ARAŞTIRMASI

SAKARYA TİCARET BORSASI ÜYE MEMNUNİYETİ ARAŞTIRMASI SAKARYA TİCARET BORSASI ÜYE MEMNUNİYETİ ARAŞTIRMASI Faaliyette bulunduğunuz sektör hangisidir? 29,2 3 25,0 kn 21,3 13,9 14,9 15,0 8,4 7,9 4,5 5,0 1.MESLEK GRUBU 2.MESLEK GRUBU 3.MESLEK GRUBU 4.MESLEK GRUBU

Detaylı

11- Tasarlayacağımız yer hakkında bilgilere nasıl ulaşabiliriz? Yanıt-11 Lütfen şartnameyi bir kez daha inceleyiniz.

11- Tasarlayacağımız yer hakkında bilgilere nasıl ulaşabiliriz? Yanıt-11 Lütfen şartnameyi bir kez daha inceleyiniz. Değerli Akademisyen ve Öğrenciler. Çalışmaların son teslim tarihinin 15 Haziran 2012 olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Basılı şartname sayfa 10 daki 1 Ağustos günü deyişini lütfen dikkate almayınız.

Detaylı

BRIC ÜLKELERİ VE TÜRKİYE FEYZULLAH ALTAY

BRIC ÜLKELERİ VE TÜRKİYE FEYZULLAH ALTAY BRIC (Brasil, Russia, India, China) ve TÜRKİYE (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin) 2010-2012 döneminde, BRIC ülkeleri içinde en yüksek kişi başına gelir düzeyi Rusya'da. Türkiye'ninki Rusya dışında kalanlardan

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ. Bu bolümde;

BİLGİ GÜVENLİĞİ. Bu bolümde; Bilgi Güvenliği Bu bolümde; Bilgi güvenliğinin önemini açıklayacak, Bilgi güvenliğine yönelik tehditleri kavrayacak, Sayısal dünyada kimlik yönetimi konusunda güvenlik acısından yapılması gerekenleri listeleyecek,

Detaylı

Ahmet Hamdi ATALAY Mayıs 2013 SİBER GÜVENLİK. SİBER SUÇLAR ve SİBER SAVAŞLAR

Ahmet Hamdi ATALAY Mayıs 2013 SİBER GÜVENLİK. SİBER SUÇLAR ve SİBER SAVAŞLAR Ahmet Hamdi ATALAY Mayıs 2013 SİBER GÜVENLİK SİBER SUÇLAR ve SİBER SAVAŞLAR Ahmet Hamdi ATALAY Mayıs 2013 Sunum Planı Siber Evren Siber Güvenlik Siber Suçlar Siber Savaşlar Siber Zararın Boyutu Ahmet Hamdi

Detaylı

SİBER GÜVENLİK FARKINDALIĞI

SİBER GÜVENLİK FARKINDALIĞI SİBER GÜVENLİK FARKINDALIĞI BİR ZİNCİR EN ZAYIF HALKASI KADAR SAĞLAMDIR! GÜNÜMÜZDEKİ TEHDİT TRENDLERİ DDOS Saldırıları Phishing / Ransomware Saldırıları Bilgi Sızdırma / Bilgi Hırsızlığı Saldırıları DDOS

Detaylı

E-DEVLET VE SİBER GÜVENLİK

E-DEVLET VE SİBER GÜVENLİK E-DEVLET VE SİBER GÜVENLİK 02.06.2013 Suzan Şahin - 07110516 Bilgisayar Mühendisi BİL 588 1 İçerik Siber Saldırı ve Amaçları Siber Savaşlar ve Terörizm Türkiye'ye Yapılan Siber Saldırılar Güvenlik Politikaları

Detaylı

(... GÜÇLÜ KORUMA, DÜŞÜK SİSTEM KAYNAĞI KULLANIMI...)

(... GÜÇLÜ KORUMA, DÜŞÜK SİSTEM KAYNAĞI KULLANIMI...) (... GÜÇLÜ KORUMA, DÜŞÜK SİSTEM KAYNAĞI KULLANIMI...) Programın Özellikleri; En son online tehditlere karşı korunun Endişelenmeden e-posta alıp gönderin, sohbet edin ve web'de gezinin - Norton İtibar Hizmeti:

Detaylı

Misyonumuz. Vizyonumuz

Misyonumuz. Vizyonumuz Misyonumuz Bütçeleri ne olursa olsun eğlence ve iş gezilerinde kullanıcıların dünya çapında kalabileceği en iyi yerleri kolaylıkla keşfetmesini, rezervasyon yapmasını ve buralarda gezilerinin tadını çıkarmasını

Detaylı

KURUM AĞLARINI ÖNEMLĠ ZARARLI YAZILIM SALDIRILARINDAN KORUMA. Osman PAMUK

KURUM AĞLARINI ÖNEMLĠ ZARARLI YAZILIM SALDIRILARINDAN KORUMA. Osman PAMUK KURUM AĞLARINI ÖNEMLĠ ZARARLI YAZILIM SALDIRILARINDAN KORUMA Osman PAMUK Ġçerik Giriş Örnek Zararlı Yazılımlar Conficker Stuxnet Önemli zararlı yazılım sızma noktaları ve korunma yöntemleri Taşınabilir

Detaylı

Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim Velimizi Sen Bilmezsin Biz Bağış Alamıyoruz Cümlelerini kurarken bir daha düşüneceksiniz.

Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim Velimizi Sen Bilmezsin Biz Bağış Alamıyoruz Cümlelerini kurarken bir daha düşüneceksiniz. Aşağıda Emek vererek Yazmış olduğumuz yazı ve bilgileri 5 dakika ayırıp okur inceler ve bizden ücretsiz bir örnek kayıt dosyası talep ederseniz. Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim

Detaylı

Basit Kılavuzu Eliberato bir Kitap Yayıncılık www.eliberato.com. Eylül 2010 50'den fazla dile çevrildi

Basit Kılavuzu Eliberato bir Kitap Yayıncılık www.eliberato.com. Eylül 2010 50'den fazla dile çevrildi Basit Kılavuzu Eliberato bir Kitap Yayıncılık www.eliberato.com Eylül 2010 50'den fazla dile çevrildi Içindekiler 1. Ne Eliberato olduğunu 2. Will Eliberato benim kitap yayınlayabilir miyim? 3. Ne malzeme

Detaylı

https://www.turkiye.gov.tr E-SENDİKA HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ

https://www.turkiye.gov.tr E-SENDİKA HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ https://www.turkiye.gov.tr E-SENDİKA HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ Soru: İşçi sendikasına üye olmanın şartları nelerdir? Cevap: a.15 yaşını doldurmuş olmak b. 4857 sayılı İş Kanunu çerçevesinde; bir iş sözleşmesine

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ. İsmail BEZİRGANOĞLU İdari ve Mali İşler Müdürü Türkeli Devlet Hastanesi

BİLGİ GÜVENLİĞİ. İsmail BEZİRGANOĞLU İdari ve Mali İşler Müdürü Türkeli Devlet Hastanesi BİLGİ GÜVENLİĞİ İsmail BEZİRGANOĞLU İdari ve Mali İşler Müdürü Türkeli Devlet Hastanesi 2015 20.10.2012 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Ulusal Siber Güvenlik Çalışmalarının Yürütülmesi, Yönetilmesi

Detaylı

Blogger bunu uyguluyor!

Blogger bunu uyguluyor! Giriş Merhaba backlinkagi.com projemizin ilk adımını atmış bulunmaktasınız. Aramıza hoş geldiniz diyorum. Öncelikle sizlere bu projenin nasıl geliştiğini ve neye dayanarak oluşturulduğunu anlatacağım.

Detaylı

Her yıl kaç vize veriliyor? Türkiye deki Alman temsilcilikleri her yıl yaklaşık 160 bin vize veriyor.

Her yıl kaç vize veriliyor? Türkiye deki Alman temsilcilikleri her yıl yaklaşık 160 bin vize veriyor. Her yıl kaç vize veriliyor? Türkiye deki Alman temsilcilikleri her yıl yaklaşık 160 bin vize veriyor. Ticari, turistik ve diğer vize türlerine nasıl dağılıyor bu sayı? Ticari vizeler toplam rakamın yaklaşık

Detaylı

Ortak Dersler Sanal Sınıf Sistemi Kullanım Kılavuzu

Ortak Dersler Sanal Sınıf Sistemi Kullanım Kılavuzu Ortak Dersler Sanal Sınıf Sistemi Kullanım Kılavuzu Ortak Dersler, tüm üniversite bölümlerinde fakülte ve meslek yüksekokulu farkı gözetmeksizin, aynı olan bazı derslerin tek bir sistem üzerinden öğretimin

Detaylı

> The Human dimension. Bilgi guvenliginde insana dair

> The Human dimension. Bilgi guvenliginde insana dair > The Human dimension Bilgi guvenliginde insana dair Eminim hepiniz benimle bu konuda hemfikir olacaksiniz. bilgi güvenliği açığı şirket güvenliği açığı kredibilite kaybı bilgilerimizi, ticari sırlarımızı,

Detaylı

1/9. Türkiye E- Ticaret Araştırması Ocak 2010. 13 Ocak 2010, Webrazzi Gündem: E- Ticaret 2010 Crenvo Bilişim Danışmanlık Reklam ve Tic. Ltd. Şti.

1/9. Türkiye E- Ticaret Araştırması Ocak 2010. 13 Ocak 2010, Webrazzi Gündem: E- Ticaret 2010 Crenvo Bilişim Danışmanlık Reklam ve Tic. Ltd. Şti. 1/9 Türkiye E- Ticaret Araştırması Ocak 2010 13 Ocak 2010, Webrazzi Gündem: E- Ticaret 2010 Crenvo Bilişim Danışmanlık Reklam ve Tic. Ltd. Şti. 2/9 Araştırma Hakkında Araştırma verisi 81 ilden 2070 kişinin

Detaylı

Biz Kimiz? www.atluniversal.com

Biz Kimiz? www.atluniversal.com Web Tasarım İçin... Biz Kimiz? ATL Universal, çeşitli sektörler için internet yazılımları geliştirerek profesyonel web siteleri yapan bir web tasarım rmasıdır. Bizi ayıran farklılığımız geliştirdiğimiz

Detaylı

Ajanda. Siber Güvenlik Nedir? Siber Suç Ne Demek7r? Sosyal Ağlardaki Tehditler Nelerdir? Nasıl Önlem Alabiliriz? Bilgisayar Kullanımında E7k Değerler

Ajanda. Siber Güvenlik Nedir? Siber Suç Ne Demek7r? Sosyal Ağlardaki Tehditler Nelerdir? Nasıl Önlem Alabiliriz? Bilgisayar Kullanımında E7k Değerler Bülent Şenver 1 Ajanda Siber Güvenlik Nedir? Siber Suç Ne Demek7r? Sosyal Ağlardaki Tehditler Nelerdir? Nasıl Önlem Alabiliriz? Bilgisayar Kullanımında E7k Değerler Siber Güvenlik İh7yacı Aşağıdaki linkteki

Detaylı

BİLİŞİM SUÇLARI ve ALINACAK TEDBİRLER

BİLİŞİM SUÇLARI ve ALINACAK TEDBİRLER BİLİŞİM SUÇLARI ve ALINACAK TEDBİRLER Bilişim Suçu Nedir? Bilgisayar, çevre birimleri, pos makinesi, cep telefonu gibi her türlü teknolojinin kullanılması ile işlenen suçlardır. Kullanıcı Hesapları İle

Detaylı

ATM Kullanım Kılavuzu

ATM Kullanım Kılavuzu ATM Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER ATM DEN PARA ÇEKME İŞLEMİ NASIL YAPABİLİRİM ATM Kullanmaya Nasıl Başlayabilirim? ATM Kartsız Giriş Nasıl Yapılır? ATM Kartlı Giriş Nasıl Yapılır? ATM Uyarı Ekranı Nedir

Detaylı

10SORUDA AİLE SİGORTASI

10SORUDA AİLE SİGORTASI 10 SORUDA AİLE SİGORTASI T.C. ANAYASASI MADDE 60: Herkes, sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet, bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar. 1. AİLE SİGORTASI Nedir? Aile Sigortası,

Detaylı

İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI. İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri

İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI. İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri İNTERNET NEDİR? İNTERNET NEDİR? Dünya genelindeki bilgisayar ağlarını ve kurumsal bilgisayar sistemlerini birbirine bağlayan

Detaylı

------------------------------------------------- [SUB-TITLE 1] Özellikler

------------------------------------------------- [SUB-TITLE 1] Özellikler [TITLE] CitiDirect CitiDirect Online Bankacılık sistemi birçok alanda ödül almış, çok uluslu şirketlere ve finansal kuruluşlara sorunsuz, verimli ve web-tabanlı global bankacılık hizmetlerine güvenli erişim

Detaylı

Forex Ek Kazanç Sistemi

Forex Ek Kazanç Sistemi 106 Forex Ek Kazanç Sistemi Bu anlatacağımız sistem Türkiye de tamamen yasal ve 4 aydır uygulamada olan ve giderek büyüyen bir sistem. ProjeX ProjeX Nedir? ProjeX bir kazanç sistemi; şu şekilde çalışıyor

Detaylı

Sadece isim ve soyad kullanarak internet üzerinden herkesin kişisel bilgilerine ulaşmak mümkün. İşte e-devletin yanlış uygulamasının sonucu...

Sadece isim ve soyad kullanarak internet üzerinden herkesin kişisel bilgilerine ulaşmak mümkün. İşte e-devletin yanlış uygulamasının sonucu... Yeni Sayfa 10 Kişisel Bilgileriniz İfşa Durumda Sadece isim ve soyad kullanarak internet üzerinden herkesin kişisel bilgilerine ulaşmak mümkün. İşte e-devletin yanlış uygulamasının sonucu... Kimlik numarasından

Detaylı

F.Ü. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ADLİ BİLİŞİM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

F.Ü. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ADLİ BİLİŞİM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Soru 1. Adli Bilişim Mühendisliği nedir? Cevap1: Günümüz dünyasında internetin yaygınlaşması, kişisel bilgisayarlarla akıllı cihazların kullanım oranının artması ve kişisel bilgilerin sayısal ortamlarda

Detaylı

AG DANIŞMANLIK HAKKINDA

AG DANIŞMANLIK HAKKINDA AG DANIŞMANLIK HAKKINDA AG DANIŞMANLIK; Bilişim sektörü üreticileri ve iş ortaklarına, yurtiçi ve yurtdışında danışmanlık, kurulum, eğitim, bilişim güvenliği ve dış kaynak sağlama(outsource) alanlarında,

Detaylı

Penetrasyon Testi (Pentest) Nedir, Ne Değildir? Kurumlar için Neden Önemlidir? Neden Kurumlar Pentester Arıyorlar? İyi Bir Pentester Nasıl Olunur? Sonuç http://www.mertsarica.com http://twitter.com/mertsarica

Detaylı

Lisanssız yazılımlar ve içerikler (müzik, resim, fotoğraf video vs.) kullanmayın. Çeşitli yollarla kırılmış, içeriği değiştirilmiş veya güvenilir

Lisanssız yazılımlar ve içerikler (müzik, resim, fotoğraf video vs.) kullanmayın. Çeşitli yollarla kırılmış, içeriği değiştirilmiş veya güvenilir Lisanssız yazılımlar ve içerikler (müzik, resim, fotoğraf video vs.) kullanmayın. Çeşitli yollarla kırılmış, içeriği değiştirilmiş veya güvenilir olmayan yazılımlar yüklemeyin. Bilgisayar sistemini korumaya

Detaylı

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular Sıkça Sorulan Sorular EBS Online Başvuru Sistemi 1. EBS on-line başvuru sisteminde yeni bir hesap nasıl açabilirim? Öncelikle dili seçin. (İngilizce ya da Türkçe) Yeni Kullanıcı Oluştur seçeneğini tıklayın

Detaylı

VPN NEDIR? NASıL KULLANıLıR?

VPN NEDIR? NASıL KULLANıLıR? VPN NEDIR? NASıL KULLANıLıR? VPN NEDIR? VPN, Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ ın kısaltılmasıdır. VPN sayesinde ağlara uzaktan erişim sağlanır. VPN sanal bir ağ uzantısı oluşturduğu için ağa

Detaylı

1 2 3 4 ASAN xidmət merkezleri Azerbaycan Cumhuriyeti cumhurbaşkanı nın Vatandaşlara hizmet ve Sosyal yenilikler Devlet Ajansı 13 temmuz 2012 685 sayılı dayanarak kanun ile kurulmuştur. Devlet memuru vatandaş

Detaylı

Samsung ilk akademisini Bayrampaşa'da açtı

Samsung ilk akademisini Bayrampaşa'da açtı On5yirmi5.com Samsung ilk akademisini Bayrampaşa'da açtı Samsung Akademi, Bayrampaşa'da kalifiyeli eleman yetiştiriyor. Yayın Tarihi : 21 Mart 2013 Perşembe (oluşturma : 7/9/2016) Abdullah Güner'in röportajı

Detaylı

Sevgi evlerinde kalan kardeşlerimize konser düzenledik. Huzurevi ziyaretlerimiz ara sıra oluyor,gönül Köprüsü diye bir proje de yer alıyoruz.

Sevgi evlerinde kalan kardeşlerimize konser düzenledik. Huzurevi ziyaretlerimiz ara sıra oluyor,gönül Köprüsü diye bir proje de yer alıyoruz. Hitit Üniversitesi Aktif Yaşam Kulübü olarak,engelli kardeşlerimize farklı eğlenceler düzenledik. Farkındalık programları yaptık, 2 yılda 5 okula kitap yardımında bulunduk. Sevgi evlerinde kalan kardeşlerimize

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

IP NİZİ NASI GİZLERSİNİZ?

IP NİZİ NASI GİZLERSİNİZ? IP NİZİ NASI GİZLERSİNİZ? İnternette herhangi bir maile kullanıcısına bir foruma yada mail grubuna Amannnn.Beni nerden bulacaklar???? deyip kahrolsun falanca gibi tehlikeli şeyler yazdınız. Birkaç saat

Detaylı

5. Sınıflar 1. Dönem Çalışma Soruları

5. Sınıflar 1. Dönem Çalışma Soruları 5. Sınıflar 1. Dönem Çalışma Soruları 1- Bilişim Teknolojilerinin kullanıldığı alanlara örnek veriniz. Aşağıdaki boşluklara sadece 3 (üç) tanesini yazınız. 1. 2. 3. 2- Aşağıda bilişim teknolojisinin kullanıldığı

Detaylı

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kluzem Panel Kullanımı Öğrenci Sürümü 2 Hazırlayan: Uzman Süleyman ASLAN Uzaktan Eğitim Merkezi İletişim Bilgileri Kluzem Müdürü Yrd.

Detaylı

Dijital Dönüşüm Araştırması

Dijital Dönüşüm Araştırması Dijital Dönüşüm Araştırması Mart, 2017 Digital Age Dijital Dönüşüm Araştırması, ZENNA Kurumsal Marka Yönetimi Araştırmaları ve Danışmanlığı tarafından gerçekleştirilmiştir. Araştırma, Türkiye nin önde

Detaylı

KAMU SİBER GÜVENLİK GÜNÜNE HOŞGELDİNİZ

KAMU SİBER GÜVENLİK GÜNÜNE HOŞGELDİNİZ KAMU SİBER GÜVENLİK GÜNÜNE HOŞGELDİNİZ SİBER GÜVENLİK FARKINDALIĞI 01.11.2013 Koray ATSAN korayatsan@kamusgd.org.tr Derneğimiz hakkında Kamu Siber Güvenlik Derneği 2013 yılında kuruldu. Temel Amaç : Ülkemizde

Detaylı

RAPORU HAZIRLAYANLAR: Azime Acar & Ender Bölükbaşı

RAPORU HAZIRLAYANLAR: Azime Acar & Ender Bölükbaşı - 'Büyük haber gazetecinin ayağına gelmezse o büyük haberin ayağına nasıl gider? - Söz ağzınızdan bir kez kaçınca rica minnet yemin nasıl işe yaramaz? - Samimi bir itiraf nasıl harakiri ye dönüştü? - Evren

Detaylı

BÖLÜM 8. Bilişim Sistemleri Güvenliği. Doç. Dr. Serkan ADA

BÖLÜM 8. Bilişim Sistemleri Güvenliği. Doç. Dr. Serkan ADA BÖLÜM 8 Bilişim Sistemleri Güvenliği Doç. Dr. Serkan ADA Bilişim Sistemleri Güvenlik Açıkları Güvenlik bilişim sistemlerine yönelik yetkisiz erişimi, değiştirmeyi, hırsızlığı veya fiziksel hasarları engellemek

Detaylı

Biz Kimiz? Şirketimiz 2015 de kurulmuş olup, sermayesi 2017 yılında TL çıkarılmıştır.

Biz Kimiz? Şirketimiz 2015 de kurulmuş olup, sermayesi 2017 yılında TL çıkarılmıştır. Biz Kimiz? Şirketimiz 2015 de kurulmuş olup, sermayesi 2017 yılında 1.000.000 TL çıkarılmıştır. Genel Merkezi Çorum Teknokent te, Ankara Şubesi Azel Kulededir. Yazılım Franchising işi yapan şirketimiz,

Detaylı

Internet / Network Güvenlik Sistemleri

Internet / Network Güvenlik Sistemleri Internet / Network Güvenlik Sistemleri v.5 11/2007 Internet den gelen tehditlerin ve Internet güvenliğinin önemini ve ciddiyetini vurgulamak maksadıyla, birkaç çarpıcı tesbit yapalım ; Internet artık Vahşi

Detaylı

İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI. Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri İnternet Nedir?

İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI. Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri İnternet Nedir? İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri İnternet Nedir? BİLGİSAYAR AĞI NEDİR? İki ya da daha fazla bilgisayarın birbirine bağlanmasıyla oluşan yapıya bilgisayar ağı denir. Ağ üzerindeki

Detaylı

Necla Akgökçe den bilgi aldık. - İlk olarak ülkede kadınların iş gücüne katılım ve istihdam konusuyla başlayalım isterseniz

Necla Akgökçe den bilgi aldık. - İlk olarak ülkede kadınların iş gücüne katılım ve istihdam konusuyla başlayalım isterseniz İstanbul YDK: 1 Mayıs itibariyle başlamış olan Eme(K)adın kampanyamız kapsamında güvencesiz, görünmeyen ve yok sayılan kadın emeği üzerine araştırmalar yapmaya devam ediyoruz. Bu kez bu konuda sendikal

Detaylı

2010 YILINA DAMGASINI VURAN OLAYLAR. Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği ne giriş süreci. Terör olayları. Türkiye-İsrail krizi

2010 YILINA DAMGASINI VURAN OLAYLAR. Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği ne giriş süreci. Terör olayları. Türkiye-İsrail krizi MTM Medya Takip Merkezi, 2010 yılında medyanın gündemini belirleyen konu ve olayları derledi. İki bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde periyodik olarak yapılan takip sonuçları, yıl boyunca

Detaylı

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz, ilimiz Derince ilçesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde faaliyet göstermektedir.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz, ilimiz Derince ilçesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde faaliyet göstermektedir. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz, ilimiz Derince ilçesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde faaliyet göstermektedir. Telefon & Faks : 0(262) 229 0706 e-posta:kocaeli155@egm.gov.tr siber.kocaeli@egm.gov.tr

Detaylı

Siber Güvenlik Risklerinin Tanımlanması / Siber Güvenlik Yönetişimi

Siber Güvenlik Risklerinin Tanımlanması / Siber Güvenlik Yönetişimi KURUMLAR İÇİN SİBER GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ÖLÇME TESTİ DOKÜMANI Kurumlar İçin Siber Güvenlik Önlemlerini Ölçme Testi Dokümanı, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör temsilcilerinin siber güvenlik adına

Detaylı

ÖZEL ÜMRANİYE İRFAN ANADOLU LİSESİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI VELİ BÜLTENİ

ÖZEL ÜMRANİYE İRFAN ANADOLU LİSESİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI VELİ BÜLTENİ ÖZEL ÜMRANİYE İRFAN ANADOLU LİSESİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI VELİ BÜLTENİ Kasım 2012 www.irfankoleji.com Sayfa 1 / 5 GENCİN TEKNOLOJİYLE İMTİHANI Gençler Dile Geldi adında İntel in düzenlemiş olduğu

Detaylı

LYS'de kaç net yaparsam nereye girerim?

LYS'de kaç net yaparsam nereye girerim? On5yirmi5.com LYS'de kaç net yaparsam nereye girerim? LYS başvuruları 30 Nisan'da sona eriyor. 2013 verileriyle LYS'de testlerin yaklaşık puan değerleri ve kaç netle nereye yerleşebilirsiniz? Yayın Tarihi

Detaylı

1- Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Bu işe nasıl başladınız?

1- Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Bu işe nasıl başladınız? 1- Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Bu işe nasıl başladınız? Ben Merve Yıldız Topal.1985 kayseri doğumluyum.uzun bir iş hayatım olduktan sonra oğlum doğduktan sonra iş hayatını bıraktım. Evde ne

Detaylı

Bekar Evli Boşanmış Eşi ölmüş Diğer. İlkokul Ortaokul Lise Yüksekokul Fakülte Yüksek Lisans

Bekar Evli Boşanmış Eşi ölmüş Diğer. İlkokul Ortaokul Lise Yüksekokul Fakülte Yüksek Lisans Form no : Tarih : Bu anket hastalığınızı daha iyi anlayabilmek ve sizlere daha yararlı olabilmek için düzenlenmiştir. Lütfen olabildiğince nesnel (objektif) yanıtlamaya özen gösterin. Ankete kimliğinizi

Detaylı

14.74- Kalkınma Politikasının Temelleri

14.74- Kalkınma Politikasının Temelleri MIT OpenCourseWare http://ocw.mit.edu 14.74- Kalkınma Politikasının Temelleri Bahar 2009 Ders materyallerini alıntılamak için bilgi almak ya da Kullanım Koşulları nı öğrenmek için lütfen aşağıdaki siteyi

Detaylı

İnternet te Bireysel Güvenliği Nasıl Sağlarız? Rauf Dilsiz Bilgi Güvenliği Uzmanı

İnternet te Bireysel Güvenliği Nasıl Sağlarız? Rauf Dilsiz Bilgi Güvenliği Uzmanı İnternet te Bireysel Güvenliği Nasıl Sağlarız? Rauf Dilsiz Bilgi Güvenliği Uzmanı İçerik Kişisel Bilgilerin Korunması İnternet üzerinden saldırganların kullandığı yöntemler Virüsler Trojan (Truva Atı)

Detaylı

KPSS Hakkında Bilmeniz Gerekenler

KPSS Hakkında Bilmeniz Gerekenler On5yirmi5.com KPSS Hakkında Bilmeniz Gerekenler Ülkemizde kamu personeli olarak çalışmak isteyenlerin yolu mutlaka KPSS'den geçer. Peki nedir bu KPSS? Kimler katılabilir, ne zaman yapılır ya da nasıl sorular

Detaylı

DGS Konu Başlıklarına Dön

DGS Konu Başlıklarına Dön DGS Konu Başlıklarına Dön Sıra 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. Soru ve Cevaplar 4 yıllık üniversite okuyorum 2. yılını başarıyla tamamladım.2 yıllık diploma aldım ve DGS ye başvuru yapabilir miyim?

Detaylı

KULLANICI DENEYİMİ ARAŞTIRMASI

KULLANICI DENEYİMİ ARAŞTIRMASI HASTA EĞİTİMİ DERSİ KULLANICI DENEYİMİ ARAŞTIRMASI Kullanıcı Deneyimi Araştırması Raporu 03 Örgün Öğrencilerin Aldıkları Uzaktan Eğitim Dersi Hakkındaki HASTA EĞİTİMİGörüşleri DERSİ KULLANICI DENEYİMİ

Detaylı

Finans Sektörüne Yönelik Yeni Nesil Tehditler. Burç Yıldırım Mart 2015

Finans Sektörüne Yönelik Yeni Nesil Tehditler. Burç Yıldırım Mart 2015 Finans Sektörüne Yönelik Yeni Nesil Tehditler Burç Yıldırım Mart 2015 Gündem Tehdit Belirleme Güncel Tehditler Kullanıcı Ödeme Sistemleri ATM 2 Tehdit Belirleme 3 Neden? Sayısallaşan teknoloji iş yapış

Detaylı

Türkiye Haber Siteleri Reklam Performans Durum Raporu - 2007

Türkiye Haber Siteleri Reklam Performans Durum Raporu - 2007 Türkiye Haber Siteleri Reklam Performans Durum Raporu - 2007 Aytaç MESTÇİ Beykent Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü aytacmestci@beykent.edu.tr aytac@internetpazarlama.net Giriş Haber; her

Detaylı

Türkiye İnternet Raporu 2005

Türkiye İnternet Raporu 2005 Türkiye İnternet Raporu 2005 Aytaç MESTÇİ İş Geliştirme Direktörü Aytac.Mestci@TiMNET.com.tr Şubat, 2006 İçerik Türkiye de İnternet Kullanıcısı Çoğalıyor Avrupa da İnternet Türkiye deki Bilgisayar & İnternet

Detaylı

Kadın Girişimcilerimizin Yolunu Aydınlatıyoruz!...

Kadın Girişimcilerimizin Yolunu Aydınlatıyoruz!... KADIN GİRİŞİMCİ BULUŞMALARI 08 Kadın Girişimcilerimizin Yolunu Aydınlatıyoruz!... PINAR KAPRALI GÖRSEV TEKNOLOJİ KULLANIMI VE GETİRDİKLERİ Teknoloji Korkutucu mu? Teknolojik gelişme hızı artarak büyüyor.

Detaylı

Yetenekleriniz Konuşsun!

Yetenekleriniz Konuşsun! On5yirmi5.com Yetenekleriniz Konuşsun! ÖSS'de istediğiniz puanı alamadınız, yerleştirmelerde de açıkta kaldınız..."tamam, benim üniversite maceram buraya kadarmış" diyorsanız, yanılıyorsunuz. Yayın Tarihi

Detaylı

Her başarılı işin ortak bir noktası vardır

Her başarılı işin ortak bir noktası vardır Bu sunum dosyasını sadece www.mobrabus.com adresinden indirdiyseniz güncel ve doğru olarak kabul edin. Her başarılı işin ortak bir noktası vardır Elbette Mo Brabus size hiçbir kesin gelirgarantisi veremez,

Detaylı

UniTravel Sistem Yapısı

UniTravel Sistem Yapısı UniTravel Sistem Yapısı 1. UniTravel Sistemi 2. Müşteriler 3. Tedarikçiler Modüller 1. Web Sitesi 2. Satış ve Tedarik Modülleri 2.1. Uçak Modülü 2.2. Otel Modülü 2.3. Tur Modülü 2.4. Transfer Modülü 2.5.

Detaylı

DEVLET BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ BABACAN: TÜRKİYE, İŞ YAPMAK, HİZMET ÜRETMEK, ÜRÜN ÜRETMEK, PARA KAZ

DEVLET BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ BABACAN: TÜRKİYE, İŞ YAPMAK, HİZMET ÜRETMEK, ÜRÜN ÜRETMEK, PARA KAZ DEVLET BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ BABACAN: TÜRKİYE, İŞ YAPMAK, HİZMET ÜRETMEK, ÜRÜN ÜRETMEK, PARA KAZ Şubat 17, 2007-12:00:00 DEVLET BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ BABACAN: ''TÜRKİYE, İŞ YAPMAK, HİZMET ÜRETMEK,

Detaylı

FRANSA DA ÜNİVERSİTE SİSTEMİ

FRANSA DA ÜNİVERSİTE SİSTEMİ FRANSA DA ÜNİVERSİTE SİSTEMİ Fransa da üniversitelerin hepsi devlet üniversitesidir ve eğitim ücretsizdir. Grandes Ecoles lerin bir kısmı özel bir kısmı da devlet okuludur, devlete ait olanlar da eğitim

Detaylı

İstediği üniversiteye giremeyenlere 4 farklı öneri

İstediği üniversiteye giremeyenlere 4 farklı öneri On5yirmi5.com İstediği üniversiteye giremeyenlere 4 farklı öneri İstediği üniversite ve bölüme yerleşemeyen adaylar yatay geçiş, dikey geçiş, çift anadal ya da yurtdışından Türkiye'deki üniversitelere

Detaylı

Kaç senedir PMI'a üyesisiniz?

Kaç senedir PMI'a üyesisiniz? sonuclari PMP Anket Sonuçları Temmuz.2009 Mart ayı başında www.erdemseherler.com/pmp/pmp-anket/ adresinde yayınlanmış olan anket sorularına 24 Temmuz 2009 tarihine kadar 35 PMP tarafından doldurulmuştur.

Detaylı

Soyak Olimpiakent Sitesi Sakinleri için Bankacılık Teklifleri

Soyak Olimpiakent Sitesi Sakinleri için Bankacılık Teklifleri AKBANK hakkında Akbank, toplam 935 şubesi ve 15bin'in üzerinde personeliyle yurt içinde güçlü ve yaygın bir dağıtım ağına sahip olup, faaliyetlerini İstanbul daki genel müdürlüğü ve yurt çapındaki 23 bölge

Detaylı

Anket 2: Şirketteki yabancı dil ihtiyaçları hakkında bilgi verebilecek kişilere yöneliktir

Anket 2: Şirketteki yabancı dil ihtiyaçları hakkında bilgi verebilecek kişilere yöneliktir Anket 2: Şirketteki yabancı dil ihtiyaçları hakkında bilgi verebilecek kişilere yöneliktir Sayın ilgili, Bu anket çalışmasının çıktıları Avrupa daki inşaat sektörü çalışanlarının dil becerilerini ve çalışma

Detaylı

> > ADAM - Yalnız... Şeyi anlamadım : ADAMIN ismi Ahmet değil ama biz şimdilik

> > ADAM - Yalnız... Şeyi anlamadım : ADAMIN ismi Ahmet değil ama biz şimdilik KISKANÇLIK KRİZİ > > ADAM - Kiminle konuşuyordun? > > KADIN - Tanımazsın. > > ADAM - Tanısam sormam zaten. > > KADIN - Tanımadığın birini neden soruyorsun? > > ADAM - Tanımak için. > > KADIN - Peki...

Detaylı

NİTELİKLİ EĞİTİMİN TOPLUMUN REFAH SEVİYESİNE ETKİSİ. Prof.Dr. Muammer Kaya, ESOGÜ Rektör Adayı, mkaya@ogu.edu.tr

NİTELİKLİ EĞİTİMİN TOPLUMUN REFAH SEVİYESİNE ETKİSİ. Prof.Dr. Muammer Kaya, ESOGÜ Rektör Adayı, mkaya@ogu.edu.tr NİTELİKLİ EĞİTİMİN TOPLUMUN REFAH SEVİYESİNE ETKİSİ Prof.Dr. Muammer Kaya, ESOGÜ Rektör Adayı, mkaya@ogu.edu.tr Öncelikle nüfusa ve bu nüfusun ne kadarının genç olduğunu anlatan rakamlara bakalım 2013

Detaylı

2015 DİJİTAL SAĞLIK REHBERİ

2015 DİJİTAL SAĞLIK REHBERİ 2015 DİJİTAL SAĞLIK REHBERİ Teknolojinin ilerlemesiyle beraber değişen dünyada her sektörün değişmesiyle beraber sağlık sektörü de değişmektedir. Fakat sağlık sektörü diğer sektörlere göre biraz daha yavaş

Detaylı

Biz yeni anayasa diyoruz

Biz yeni anayasa diyoruz Biz yeni anayasa diyoruz Ocak 05, 2015-9:32:00 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Biz 'anayasa değişikliği' demiyoruz, 'yeni anayasa' diyoruz. Türkiye'nin anayasayla ilgili sorunu ancak

Detaylı

Acronis True Image Echo ile Sanallastırma

Acronis True Image Echo ile Sanallastırma Acronis True Image Echo ile Sanallastırma Bildiğiniz gibi günümüzün en önemli bilişim konularından biri sanallaştırma ve bir çok firma sanallaştırma üzerine çalışmalar yapıyor. Yedeklemeye getirdiği farklı

Detaylı