Lojistik Yönetim Danışmanlık Hizmetlerimiz Gıda Güvenliğinde Lojistiğin Yeri. Sorun varsa çözüm bizde; Hep yanınızdayız

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Lojistik Yönetim Danışmanlık Hizmetlerimiz Gıda Güvenliğinde Lojistiğin Yeri. Sorun varsa çözüm bizde; Hep yanınızdayız"

Transkript

1 Lojistik Yönetim Danışmanlık Hizmetlerimiz Gıda Güvenliğinde Lojistiğin Yeri

2 4. Parti Lojistik 4PL, kendi organizasyonunun kaynaklarını, yeteneklerini ve teknolojisini; Üretici firma, Üretici firmaların Tedarikçileri ve üçüncü taraf lojistik(3pl) şirketleri ile bir araya getiren ve tüm zincirinin tasarımını ve yönetimini üstlenen bir anlayışla, Dördüncü Parti danışmanlık hizmetleri vermektedir.

3 Lojistik Ürünlerimiz 1. Lojistik Yönetim Danışmanlık Hizmetlerimiz, 2. Check-Up Hizmetlerimiz, 3. Lojistik Eğitim Hizmetlerimiz, 4. Katma değer Paketleme ve Elleçleme Hizmetlerimiz, 5. Sezonluk Ürün Lojistik hizmetlerimiz, SPL (Seasonal Products Logistic) 6. Özel Lojistik Hizmetlerimiz, 7. Araç Tedarik Hizmetlerimiz, (Kiralık)

4 Referanslarımız

5 Depolama ve Fason Paketleme

6 Güvenli Gıda Gıda Güvenliğinde Lojistiğin Yeri

7 Güvenli Gıda Tedarik Zincirinin herhangi bir aşamasında soğuk zinciri kırılmış gıda GÜVENLİ GIDA olarak nitelendirilemez! Sosyal Sorumluluk Tedarik Zincirinin her aşamasında azami hassasiyet ve dikkat gösterilmesi kaçınılmaz bir zorunluluktur...

8 Soğuk Zincirin Önemi Sıcaklık özellikle et, süt, balık ve donuk ürünler gibi hassas gıdaların korunmasında çok önemlidir. Sıcaklık değişimleri ve hijyenik olmayan koşullar mikro organizmaların üremesine neden olurlar. Ürünlerin fiziksel, duyusal, kimyasal yapılarının bozulmaması ve mikroorganizmaların ürememesi için soğuk zincirin üretimden tüketime kadar tüm aşamalarda kırılmaması ve tüm operasyonun hijyenik şartlarda yapılması gerekir.

9 Firmaların Sorumlulukları Hammadenin üretildiği yerden, Bakımından, Hammaddenin depolamasından, Yarı mamul alımlarından, Hammaddenin taşımasından, Mamüllerin depolamasından, Mamüllerin dağıtımdan, Bayi, Distribütör alanlarından, Satış noktalarındaki yerlerden, (Marketlerde vs.) Tüketicinin bilinçlendirilmesinden, Gıda güvenliğine uygunluğu sağlayacak ortamları sağlamak, kontrol etmek, izlemek, bilgilendirmek firmaların sorumluluğundadır. Tedarik Zincirini Yönetimi iyi ve hızlı yapan kazanmaktadır.

10 İşin Anahtarı Üründür! Tüm Tedarik Zinciri, Ürüne göre dizayn edilir. Ürün ambalajları, Reklamlar, Araç kasa özelliklerini, kasa içi düzeni, Hidrolik platform, kapı sayısı, taşıma kapasitesi vs. Depo içi raf, iş makinası, taşıma sistemlerini, ısı sistemleri, derecesi, zemin, güvenlik, rampa sayısı, kapı sistemi vs. Satış yapacağı tedarikçinin yeri, deposunu ve dağıtımını, Kaliteyi izleyecek ve kontrol edecek sistemlerini, Tedarikçisini, Ürünün özelliklerine göre belirler.

11 Operasyonlarda Tüm Gıdalar; Uygun sıcaklıklarda, Hijyen ortamda; Ürünler teslim alınmalı, Sevk edilmeli, İadeler alınmalı, Depolanmalı, Teslim edilmelidir. Tüm aşamalarda Gıda güvenliği nin gereği uygulanmalı ve Tüm Personel sürekli eğitilmeli ve bilgilendirilmelidir.

12 İzlenebilirlik Hammade Taşımada, Depolamada, Dağıtımda, bayilerde, satış yerlerinde (Marketlerde); İnsan tüketimine özgü hızlı-dondurulmuş gıda maddelerinin maruz kaldıkları hava sıcaklıklarını sık ve düzenli aralıklarla izlemek için, uygun bir kayıt cihazı ile donanımlı olmalıdır. Bu kayıtlar en az bir yıl saklanmalıdır. Ölçüm cihazları, EN ve EN standartları ile uyumlu olmalıdır.

13 Personelin eğitimi ve yüklemenin önemi Araca yüklenen mamul taşıma sıcaklığında olmalı, Araç mal yüklemeden önce ön soğutma yapılmalı, Mamuller, etrafında hava sirkülasyonu rahat yapılabilecek şekilde yerleştirilmeli, Aracın tabanında aralıklı araç kasalar (palet) ile mamuller, tabandan uzaklaştırılmalıdır. Mal yüksekliği, üfleme havasını engellememeli ve Evaporatör emisi mal ile kapatılmamalıdır. Malların, dağıtım noktasına taşınması esnasında çok kısa sürede boşaltma yapılmalı, Gerekirse ısı perdeleri takılmalı,

14 Çift Rejimli Araçlar Depolarımızda ve Dağıtımda; Depolama ve Dağıtım yapılacak ürüne göre her şey dizayn edilir. Donuk, Soğuk, Kuru, Tehlikeli ürün Normal oda sıcaklığı ya da sadece ısı koşullandırması gerektiren mamullerin süreçlerinin yönetilmesinde uygulanan çalışma modelidir. Genellikle margarin, çikolata, kaplamalı ürünler, yaş sebze ve meyve ürün klasmanlarındaki mamuller için kullanılmaktadır Soğuk, ancak donma ısı derecesi üzerinde muhafaza edilmesi gereken ürün kategorilerdeki mamullerin tedarik zinciri süreçlerinin yönetildiği çalışma modelidir. Genellikle süt ürünleri, şarküteri, taze balık gibi ürünler için kullanılmaktadır. Şoklama sonucu çekirdek sıcaklığı -18C ve altına düşürülmüş olan donuk ürünlerin uygun ısı koşullarında muhafaza edilip dağıtımının yapıldığı, en üst seviyede uzmanlık gerektiren çalışma modelimizdir. Et, donmuş sebze, pizza vb. ürünlerin lojistik süreçlerinde kullanılmaktadır.

15 Çift Rejimli Araçlar

16 Personelin eğitimi önemi Soğutucuların düzenli bakımı, çalışması,(depo-araç) Alınan ürünlerin ısı derecesi bilinmesi ve takibi, Isı ve nem derece düşmesi halinde uyarı sistemleri, (Depo-Araç) Isı cihazlarının kalibrasyonları, Temizlik, Pest Kontroller, Mamüllerin özelliğine göre, tüm personelinin düzenli peryodik eğitimlerden geçirilmesi ve eğitimlerin kayıt altına alınması önemlidir. Tüm Unvanlara göre görev tanımları hazırlanmalı, anlatılmalı, imza karşılığında teslim edilmeli, Hepsinin personel tarafından güncellemesi hususunda yaşam biçimi getirilmeli,

17 Alınan Değer Sayısı : 126 Ortalama Sıcaklık : 18,5 C 30 06SZ715 Ankara-Batıkent-Merkez-Yenimahalle-Depo Sefer Başlangıç 20 Sefer Bitiş Derece 15 Sefer Başlangıç Kapak açık Kapak Açık Sefer Bitiş 06SZ Veri Sayısı 17

18 Araç Kasa ve Soğutucunun önemi Araç kasası ile Soğutucu bir bütündür. Birinin iyi olması, diğerinin zayıf olması ısı kaybına neden olur. Isı kaybına neden olan ortam kaldırılmalı, Kesinlikle araçlarınızın ürünün özelliğini bozmayacak şekilde olup olmadığını kontrol ettirin, Araç içi ısı cıhazı ve kablolar doğru yere konmalı ve çekilmelidir.

19 Kalite Sistemleri

20 Hidrolik Lift

21 Rulotlar

22 Araç İçi Ayraçlar

23 Rampa ve yükleme yeri Mal hazırlama alanları ve rampalarda ısı derece kaybına engel olacak şekilde düzenlenmeli,

24 Soğuk Hava Depolarının Özellikleri Soğuk hava depoları betonarme veya prefabrik olarak inşa edilebilen yapılardır. Soğuk hava depoları ısı izolasyonu ve buhar difüzyonu (geçirgenliği) yalıtım standartlara uygun yapılır. Birim alana istiflenebilecek gıda yükü belirlenmiştir.(ton/m2) Soğutma sisteminde amonyak veya freon (R22, R404) türevi soğutucu akışkanlar kullanılabilir. Soğuk depolarda soğutma aralığı + 15 C ile -5 C arasındadır. Soğuk depolarda dondurma aralığı 0 C ile - 40 C arasındadır. Soğuk depo ve odalarda nem kontrolü gıda maddesinin türüne göre ayarlanacak şekilde tasarlanır. Bütün soğutma sistemi tam otomatik kontrollü ve aşırı yük korumalı şekilde tasarlanabilir. Araçların boşaltma ve yükleme yapmasına uygun platformları vardır. Birbirinden bağımsız kullanılabilen soğutma ve dondurma odaları mevcuttur. Hızlı dondurmanın ( şoklama ) standartlara uygun odaları mevcuttur. Soğuk odalar homojen bir ortam sıcaklığına sahiptir. Soğuk depolar çabuk ve kolay temizlenebilecek alt yapıya uygun tasarlanırlar. Kaynak; SDR Firması

25 Soğuk Hava Depolarındaki Enerji Sorunu Soğuk hava depoları son zamanlarda yaşanan enerji sorunu dikkate alınarak en ideal şekilde soğutma yapılması planlanmalıdır. Soğutma yapılırken maalesef ciddi enerji kayıpları yaşanmaktadır. Bu enerji kayıplarının başlıca nedenleri: Doğru soğuk oda depo hesaplarının yapılmaması, Kaliteyi ikinci planda bırakarak doğru ve gerekli malzemenin kullanılmaması, Soğutma sisteminin çalışmasını sağlayan otomasyon sisteminin doğru tasarlanamaması Kaynak; SDR Firması

26 Kalite Sistemleri Soğutucu Mamüllerin; Mal kabulü, Depoya yerleştirmesi, Mamüllerin sevkiyat için toplanması, Mamüllerin depo içi taşınması, İş makinaların kullanılması, Araç yükleme ve teslim şartlarını, Depo ve Ürün güvenlik, Yangın vs. Talimat ve prosedürler hazırlanmalı, güncelliğine göre revize edilmesi vs.

27 HACCP Yönetim Sistemi Standardı "ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri-Gıda Zincirindeki Tüm Kuruluşlar İçin Şartlar" adı ile uluslararası bir HACCP Yönetim Sistemi Standardı olarak 1 Eylül 2005 tarihinde yayımlanmıştır. ISO Standardı'nın temel yaklaşımı, tüketicinin gıda kaynaklı hastalıklara maruz kalmaması için geliştirilmiş, gıda zinciri içerisindeki tüm prosesleri altyapı, personel ve ekipman gibi tüm etkileyenleriyle birlikte kontrol altında tutan önleyici bir sistemin kuruluşlarda uygulanmasıdır. Gıda zincirine doğrudan veya dolaylı biçimde dahil olan tüm kuruluşlar tarafından bu belgeyi alabilir.

28 IFS (INTERNATIONAL FOOD STANDART) IFS (INTERNATIONAL FOOD STANDART) NEDIR? Gıda Perakendecileri ve toptancıları kendi özel marka etiketli ürünlerinin tedarikçilerini gıda güvenliği yönünden bağımsız denetçi kuruluşlar tarafından denetimlerini sağlıyorlar. IFS LOGISTIC IFS Lojistik, IFS tarafından 2006 yılında yayınlanmıştır. Gıda ve gıda ürünlerinin tüm lojistik faaliyetlerinin; taşıma, depolama, dağıtım, yükleme- boşaltma vb. gıda zincirinde kontrolünü sağlamak için oluşturulmuştur. Soğuk, sıcak veya dondurulmuş ürünlerinin karayolu, demiryolu ve deniz taşımacılık aracılık ile sevk edilmesi sırasındaki aktiviteleri kapsar. Eğer gıda üreticilerinin faaliyetleri arasında depolama, taşıma, sevkiyat yer alıyorsa bu standart değil IFS gıda uygulanır. Ancak bu faaliyetler için hizmet başka bir firmadan satın alınıyorsa, ilgili firmalarda bu standart uygulanabilir.

29 BRC Kaltite Standartı BRC (British Retail Consortium) 1998 yılında İngiliz Perakendeciler Birliği (BRC) tarafından oluşturulan standart tedarikçilerin dikkatini, ürün güvenliği ile ilgili konulara çevirmek için oluşturulmuştur. Kuruluşlar, NİSSERT e belgelendirme başvurusu yaparlarken bu kategorileri inceleyip kendileri için uygun alanda başvuru yapmalıdırlar. BRC Depolama ve Dağıtım Standardı- Storage & Distribution Ürünlerin taşıması ve depolamasını gerçekleştiren kuruluşların uyması gereken gereklilikleri açıklayan standarttır.

30 ATP Başlangıcı ve Amacı Türkiye Bozulabilir Gıda Maddelerinin Uluslararası Taşımacılığı Ve Bu Taşımacılık Faaliyetinde Kullanılacak Özel Ekipmana İlişkin Anlaşma (ATP Konvansiyonu) için kanun tasarısını 10 Mayıs 2012 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe girdi. ATP, Uluslararası uygulaması bozulabilir gıda maddelerin taşıması sırasında saklama koşullarının iyileştirilmesini ve koşulların iyileştirilmesinin, bozulabilir gıda ticaretinin gelişmesini teşvik eder.

31 ATP neleri belirler? Taşınması gereken gıda maddelerini listeler. ilgi maddelerin taşınabilecekleri olası en yüksek ısı derecelerini belirtir. Standartlara uyulması için ilgili ekipmanlara yapılması gereken testleri belirtir. Standartlara uygun ekipmanlara sertifika sağlayan bir sistem kurulmasını sağlar.

32 ATP Araç Sınıflandırması ve Sertifikasyon

33 Yurt içinde ATP nin Durumu Yurt içinde ATP Konvansiyon şartları uygulanmamaktadır. Kasa standardı zorunluluğu bulunmamakta ve denetlenmemektedir. Araç aldığınız firmalara, ATP konvansiyoni FRC belgeli ve bu şartları yerine getiren firmalar tercih etmenizde fayda var. ATP standartlarına göre, bir denetim yapılsa normlara uymayan çok sayıda araç olduğu görülecektir. Türkiye de ATP test merkezi olmaması ayrı büyük bir sorundur. Gencer kasa, Ecofrigo vs.

34 FRC ve IR Belgeler Bazı belgeler yeni yeni verilmekte, FRC Nedir? FRC, ATP konvansiyonundaki 30 u aşkın sınıftan biridir. FRC diğer sınıfların hepsini kapsadığı için en yaygın kullanılanıdır. FRC mekanik soğutucu üniteli, yüksek izolasyonlu ve +12 ila -20 derece arasında yük taşıma sınıfı dır. IR Nedir? IR, FRC nin soğutucu ünitesiz halidir. Yeni aldığınız treyleri ünitesiz almanız durumunda size ATP-IR belgesi verilir. Bu treyler teste tabi tutularak ATP- FRC sertifikası verilebilir. IR sertifikasına sahip bütün treylerler FRC belgesi alabilmektedir. Atlıhan Limited şirketi yılında yaptığı yatırımlarla Germanischer Lloyd'un (Alman Loydu) Almanya dışındaki tek temsilcisi olmayı başarmıştır.

35 Check-Up Önemi Sağlınız için Check-Up Hayat Kurtarır. Depo ve Dağıtımda Check-Up paranızın değerini artırır. İşletme körlülüğünün önüne geçmek, Depo ekibinizi denetlemek, yön vermek İşletme verimliliğini arttırmak, Kaçak-Kayıp-hasarlı ürünlerin tespiti ve çözümleri, Atıl stokların tespiti, Sipariş toplama ve yükleme hız kontrolü, Depo Yönetimi Sistem yeterlilik kontrolü, (WMS) Vizyonunuza göre, darboğazlarınızın tespiti, İş makinası, raf vs. yeterliliği kontrolü için, İki yılda bir Depolarınızı Check-Up yaptırmayı unutmayın.

36 TEŞEKKÜRLER 4PL DANIŞMANLIK ve LOJİSTİK HİZMETLERİ

DONDURULMUŞ GIDA ÜRÜNLERİNE YÖNELİK DAĞITIM KARARLARI

DONDURULMUŞ GIDA ÜRÜNLERİNE YÖNELİK DAĞITIM KARARLARI DONDURULMUŞ GIDA ÜRÜNLERİNE YÖNELİK DAĞITIM KARARLARI Öğr.Gör.İsmail KARAYÜN Akdeniz Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Işılay TALAY DEĞİRMENCİ

Detaylı

HIZLI SERVİS RESTORANLARINDA SOĞUK ZİNCİR

HIZLI SERVİS RESTORANLARINDA SOĞUK ZİNCİR SÖZÜMÜZÜ TUTARIZ HIZLI SERVİS RESTORANLARINDA SOĞUK ZİNCİR DERMAN AYDOĞAN 0 530 662 91 88 İŞ GELİŞTİRME DIREKTÖRÜ DERMAN.AYDOGAN@HAVILOG.COM AJANDA HAVI LOJİSTİK HAVI LOJİSTİK HİZMETLERİMİZ MÜŞTERİLERİMİZ

Detaylı

Eğittimci tarafından yazıldı Çarşamba, 12 Ağustos :20 - Son Güncelleme Cumartesi, 10 Ekim :19

Eğittimci tarafından yazıldı Çarşamba, 12 Ağustos :20 - Son Güncelleme Cumartesi, 10 Ekim :19 Gıda Güvenlik Yönetim Sistemi ISO 22000/ HACCP Nedir? HACCP sistemi ve ISO 22000, BRC Tüketici Ürünleri, BRC Global- Gıda, BRC /IoP Ambalaj, BRC Depolama- sevkiyat, IFS Gıda Güvenliği standartları (IFS

Detaylı

Bir tık uzağınızdayız...

Bir tık uzağınızdayız... Türkiye nin Lojistikte İlk ve Tek Marka Patentli 4.Parti Lojistik Şirketi Bize Ulaşın: 0212 873 87 47 www.4pl.com.tr Bir tık uzağınızdayız... Hakkımızda 2012 yılında kurulmuş olan 4PL hizmet alan ve veren

Detaylı

Tanımı Rolü Temel Fonksiyonları Afet Yönetiminde Lojistik. Afete Hazırlık Süreci Afet Müdahale Süreci Afet Müdahale Sonrası

Tanımı Rolü Temel Fonksiyonları Afet Yönetiminde Lojistik. Afete Hazırlık Süreci Afet Müdahale Süreci Afet Müdahale Sonrası AFET LOJİSTİĞİ LOJİSTİK Tanımı Rolü Temel Fonksiyonları Afet Yönetiminde Lojistik Afete Hazırlık Süreci Afet Müdahale Süreci Afet Müdahale Sonrası Kızılay Lojistik Yönetim Sistemi LOJİSTİK NEDİR? İhtiyaçları

Detaylı

DEPO YÖNETİMİ VE DEPO YÖNETİM SİSTEMLERİ ÖNEMİ

DEPO YÖNETİMİ VE DEPO YÖNETİM SİSTEMLERİ ÖNEMİ DEPO YÖNETİMİ VE DEPO YÖNETİM SİSTEMLERİ ÖNEMİ Depo nedir? Depo Hizmeti alan iç ve dış müşteriler için, depo tam zamanlı ve müşteri odaklı çalışan stratejik destek bir birimdir. Depo, katma değer üretilen

Detaylı

2. Hafta DEPOLAR VE DEPOLAMA 1. DEPO VE DEPOLAMA KAVRAMLARI. 2. Hafta

2. Hafta DEPOLAR VE DEPOLAMA 1. DEPO VE DEPOLAMA KAVRAMLARI. 2. Hafta Öğr. Gör. Murat BURUCUOĞLU Gerek üretim hattı için gereken malzeme ve hammaddeler, gerekse dağıtım için bekleyen tamamlanmış ürünleri genel olarak stok olarak tanımlamaktayız. Stoklar ekonomik gelişmenin

Detaylı

DEPOLAMA UYGULAMALARI. Fırat ÖZEL, Gıda Mühendisi 2006

DEPOLAMA UYGULAMALARI. Fırat ÖZEL, Gıda Mühendisi 2006 DEPOLAMA UYGULAMALARI Fırat ÖZEL, Gıda Mühendisi 2006 1 Gıda Maddelerinin Depolanması Gıda maddeleri canlı kaynaklı maddelerdir. Bu nedenle özel olarak saklanması gerekir. Aksi durumda büyük miktarlarda

Detaylı

ISO / TS 22003:2013 un Yeniliklerinin Gıda İşletmeleri, Belgelendirme Kuruluşları ve Akreditasyon Faaliyetleri Açısından İrdelenmesi

ISO / TS 22003:2013 un Yeniliklerinin Gıda İşletmeleri, Belgelendirme Kuruluşları ve Akreditasyon Faaliyetleri Açısından İrdelenmesi ISO / TS 22003:2013 un Yeniliklerinin Gıda İşletmeleri, Belgelendirme Kuruluşları ve Akreditasyon Faaliyetleri Açısından İrdelenmesi Dr. Füsun Zehra ÖZKAN, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK), Başkent Üniversitesi

Detaylı

1. YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ HAKKINDA GENEL BİLGİ

1. YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ HAKKINDA GENEL BİLGİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MEYVE, SEBZE ÜRÜN, KAP VE AMBALAJ STANDARTLARI REHBERİ 1. YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜ HAKKINDA GENEL BİLGİ Tarım ve Gıda kavramları aşağıdaki şekilde tanımlanmaktadır (URL-1):

Detaylı

Soğuk Depolamada Gıda Güvenliğinin Önemi

Soğuk Depolamada Gıda Güvenliğinin Önemi Soğuk Depolamada Gıda Güvenliğinin Önemi Gıda güvenliği, insan gıdası ve hayvan yemi olarak kullanılan her türlü hammadde, yarı mamul ve mamul maddelerin çiftlikte yetiştirilmesi, üretimi, bakımı, hasadı

Detaylı

Tehlikeli Madde Lojistiği ve Süreçleri

Tehlikeli Madde Lojistiği ve Süreçleri Tehlikeli Madde Lojistiği ve Süreçleri Jan Devrim Operasyonlar Koordinatörü twitter.com/jandevrim Jandevrim.blogspot.com 1 R3 Kasım 2011 Tank Storage Istanbul Alışan Group Aktiviteleri Alışan Group Lojistik

Detaylı

En Yakın ve En Güvenilir Gıda Hijyeni Danışmanınız

En Yakın ve En Güvenilir Gıda Hijyeni Danışmanınız En Yakın ve En Güvenilir Gıda Hijyeni Danışmanınız FİRMA PROFİLİ Akademik Hijyen Ltd. Şti., İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özer Ergün ün başkanlığında bir grup akademisyen tarafından, her

Detaylı

18 Ekim 2014 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından:

18 Ekim 2014 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: 18 Ekim 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29149 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ HIZLI DONDURULMUŞ GIDALAR TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2014/47) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı;

Detaylı

Soğuk Zincir Lojistiğindeki Zorluklar ve Çözümler

Soğuk Zincir Lojistiğindeki Zorluklar ve Çözümler Soğuk Zincir Lojistiğindeki Zorluklar ve Çözümler lojistikokulu.wordpress.com 1 SOĞUK ZİNCİR LOJİSTİĞİ Soğuk Zincir Nedir? Ulusal Ulaştırma Kamu Araştırma Programı nın yaptığı tanıma göre soğuk zincir;

Detaylı

MEYVE VE SEBZE TAŞIMADA: İZLENEBİLİRLİK

MEYVE VE SEBZE TAŞIMADA: İZLENEBİLİRLİK MEYVE VE SEBZE TAŞIMADA: İZLENEBİLİRLİK PROF. DR. FATİH ŞEN EGE ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ fatih.sen@ege.edu.tr Meyve ve sebzeler, hasat edildikten sonra da metabolik olaylarını

Detaylı

Soğuk zincirinizde tam kontrol sağladığınıza emin misiniz?

Soğuk zincirinizde tam kontrol sağladığınıza emin misiniz? Soğuk zincirinizde tam kontrol sağladığınıza emin misiniz? testo Saveris Retail Chain: kalite yönetiminizde izlenebilirlik ve maksimum verimlilik için dijital çözüm. Kalite yönetiminizi bugün nasıl gerçekleştiriyorsunuz?

Detaylı

Alış. ışan Group Aktiviteleri

Alış. ışan Group Aktiviteleri Tehlikeli Madde Lojistiği ve Süreçleri Jan Devrim Operasyonlar Koordinatörü twitter.com/jandevrim Jandevrim.blogspot.com 1 R3 Kasım 2011 Tank Storage Istanbul Alış ışan Group Aktiviteleri 2 Temel Bilgiler

Detaylı

GIDA PERAKENDECİLİĞİ ve LOJİSTİK. Prof.Dr.Harun AKSU

GIDA PERAKENDECİLİĞİ ve LOJİSTİK. Prof.Dr.Harun AKSU GIDA PERAKENDECİLİĞİ ve LOJİSTİK Prof.Dr.Harun AKSU En son bağımsız verilere göre, Türk perakende sektörünün (gıda ve gıda dışı) cirosu 2006 yılında 136,9 milyar ABD Doları olarak gerçekleştirilmiştir

Detaylı

HAZIR AMBALAJLI MAMULLERİN HACİM VE AĞIRLIK ESASINA GÖRE NET MİKTAR TESPİTİNE DAİR YÖNETMELİK (76/211/AT) GAZİANTEP Ağustos 2013

HAZIR AMBALAJLI MAMULLERİN HACİM VE AĞIRLIK ESASINA GÖRE NET MİKTAR TESPİTİNE DAİR YÖNETMELİK (76/211/AT) GAZİANTEP Ağustos 2013 HAZIR AMBALAJLI MAMULLERİN HACİM VE AĞIRLIK ESASINA GÖRE NET MİKTAR TESPİTİNE DAİR YÖNETMELİK (76/211/AT) GAZİANTEP Ağustos 2013 Sunum Planı Mevzuat Tanımlar Hazır Ambalajlı Mamullerin Kontrolü Sektörün

Detaylı

Gıda Güvenliğinin Gerekliliği ve Sağlanması. Gıda Güvenliğinin Gerekliliği ve Sağlanması

Gıda Güvenliğinin Gerekliliği ve Sağlanması. Gıda Güvenliğinin Gerekliliği ve Sağlanması Murat Özdemir (2.2.2001) İçindekiler Gıda Üretiminin Ahlaki ve Yasal Sorumlulukları... 1 Gıda Güvenliği Yönetimi... 2 Gıda Güvenliğinin Sağlanmasında Kalite Güvencenin Görevleri... 2 Temel Gıda Tehlikeleri...

Detaylı

TSE den Aldığınız Helal Gıda Uygunluk Belgesi İle Tüketicilere Güvenle Ulaşın. TSE Helal Gıda Belgeli Ürünleri Güvenle Tüketin STANDARD ÇALIŞMALARI

TSE den Aldığınız Helal Gıda Uygunluk Belgesi İle Tüketicilere Güvenle Ulaşın. TSE Helal Gıda Belgeli Ürünleri Güvenle Tüketin STANDARD ÇALIŞMALARI TSE ve HELAL GIDA Gıdaların, helal hassasiyeti taşıyan insanlara; hammaddenin üretiminden başlayarak, tüm üretim süreçleri dahil olmak üzere, ambalajlama, nakil, depolama ve sunum zincirinde sürdürülebilir

Detaylı

Lojistikte yeni bir düşünce biçimi. Quattro!

Lojistikte yeni bir düşünce biçimi. Quattro! Lojistikte yeni bir düşünce biçimi. Quattro! Quattro Hakkında Müşterilerimizin ihtiyaçlarını anlayarak, onlara beklentilerinin ötesinde bir hizmet sunmaktayız. Quattro Lojistik; 2012 yılında %100 Türk

Detaylı

BRC 6. Versiyon değişiklikler

BRC 6. Versiyon değişiklikler PARS EĞİTİM & DANIŞMANLIK BRC 6. Versiyon değişiklikler Madde içerikleri Güray zomp / Fırat ÖZEL 2/26/2012 GSM. 0 507 454 33 57 Tel. 0 236 239 04 53 firatozel@gmail.com http://firatozel.wordpress.com/

Detaylı

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ KISA ÖZET KOLAYAOF DİKKAT Burada ilk 4 sayfa gösterilmektedir. Özetin tamamı için sipariş veriniz www.kolayaof.com 2 Kolayaof.com 0 362 2338723 Sayfa 2 İÇİNDEKİLER 1. ÜNİTE- TEDARİK

Detaylı

Yeşil Lojistiğin Tersine Lojistik ile İlişkisi ve Sürdürülebilir Kalkınma İçin Önemi. Araş.Gör. Güneş KÜÇÜKYAZICI Yrd.Doç.Dr. Murat BASKAK YAEM, 2010

Yeşil Lojistiğin Tersine Lojistik ile İlişkisi ve Sürdürülebilir Kalkınma İçin Önemi. Araş.Gör. Güneş KÜÇÜKYAZICI Yrd.Doç.Dr. Murat BASKAK YAEM, 2010 Yeşil Lojistiğin Tersine Lojistik ile İlişkisi ve Sürdürülebilir Kalkınma İçin Önemi Araş.Gör. Güneş KÜÇÜKYAZICI Yrd.Doç.Dr. Murat BASKAK Sunum Plânı Tedârik Zinciri ve Tedârik Zinciri Yönetimi Lojistik

Detaylı

Hakkımızda. www.kita.com.tr. KITA, 1995 te kurulmuş entegre bir lojistik hizmet üreticisidir.

Hakkımızda. www.kita.com.tr. KITA, 1995 te kurulmuş entegre bir lojistik hizmet üreticisidir. İstanbul, 2013 Hakkımızda KITA, 1995 te kurulmuş entegre bir lojistik hizmet üreticisidir. KITA, taşıma ve lojistik hizmetlerinde mükemmelliği hedef alarak ve kalifiye insan kaynağını en etkin şekilde

Detaylı

HAKKIMIZDA.

HAKKIMIZDA. HAKKIMIZDA Yekaş&Fides Global Logistics olarak, yola çıktığımız 1998 yılından bu yana, hizmet çeşitliliğimizi her geçen gün artırarak şeffaf, güvenilir ve müşteri odaklı lojistik hizmetleri sunuyoruz.

Detaylı

Raf ömrü çalışmaları

Raf ömrü çalışmaları Raf ömrü çalışmaları Prof. Dr. İsmail Sait DOĞAN Gıda grupları Bozulurluğu yüksek olan gıdalar (raf ömrü günlerle ölçülür). Süt, et, yeşil sebze Orta derecede bozulabilir gıdalar (raf ömrü haftalar ile

Detaylı

KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KERİM ÖZBEYAZ

KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KERİM ÖZBEYAZ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KERİM ÖZBEYAZ 3.4.4. Toplam Kalite Yönetiminin Başarısını Etkileyen Faktörler 1. İç Faktörler: A. Misyon: B. Vizyon: C. Liderlik Tarzı D. Motivasyon E. Koordinasyon F. Ortak Kültür

Detaylı

ISO 13485:2016 TIBBİ CİHAZLAR KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU

ISO 13485:2016 TIBBİ CİHAZLAR KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU ISO 13485:2016 TIBBİ CİHAZLAR KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU Dünyaca kabul görmüş medikal cihazlar endüstrisi kalite yönetim sistemi standardı olan ISO 13485'in final versiyonu Şubat 2016 da yayınlandı.

Detaylı

GAZ REGULATORÜ BELGELENDİRME TEKNİK ŞARTNAMESİ UBTKŞ-005

GAZ REGULATORÜ BELGELENDİRME TEKNİK ŞARTNAMESİ UBTKŞ-005 SAYFA 2/8 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu teknik şartname, UGETAM ürün belgelendirme sistemine belgelendirme için başvuru yapan tedarikçilerin üretmiş oldukları gaz regülatörlerinin karşılaması gereken şartları TS

Detaylı

Motosiklet Servis Belgelendirme Standardı CZTURK 10013

Motosiklet Servis Belgelendirme Standardı CZTURK 10013 Centro Zaragoza Motosiklet Tamiri Genel Kriterleri kapsamında sınıflandırma ve uzmanlık alanlarına göre belirlenecek servislerin CZTURK Motosiklet Servis Standardıdır. Yayınlama tarihi : Ocak 2013 İstanbul,

Detaylı

İlk Bakışta BRC Belgesi BRC Tarihi 1998 yılında BRC Standart denetim standardı şeklinde yayını yapıldı 1999 yılında EN akreditasyonlu ilk Deneti

İlk Bakışta BRC Belgesi BRC Tarihi 1998 yılında BRC Standart denetim standardı şeklinde yayını yapıldı 1999 yılında EN akreditasyonlu ilk Deneti 1999 dan beri Bilgilendiriyoruz, Belgelendiriyoruz İlk Bakışta BRC Belgesi BRC Tarihi 1998 yılında BRC Standart denetim standardı şeklinde yayını yapıldı 1999 yılında EN 45004 akreditasyonlu ilk Denetim

Detaylı

Mağaza Yöneticisi Geliştirme Programı

Mağaza Yöneticisi Geliştirme Programı Mağaza Yöneticisi Geliştirme Programı Temel Perakendeye Giriş Perakende Satış ve Mağazacılığa Giriş Perakendeciliğin ve Mağazacılığın Temel Kavramları Stratejik Perakende Konsepti Nasıl Oluşturulur Segmentesyon

Detaylı

Ulusal ve Uluslararası pazarlar için, USB sizin çözüm ortağınızdır

Ulusal ve Uluslararası pazarlar için, USB sizin çözüm ortağınızdır TANITIM DOSYASI Ulusal ve Uluslararası pazarlar için, USB sizin çözüm ortağınızdır USB; uluslararası temsilcilikleri, geniş bilgi ve tecrübeye sahip profesyonel denetçi ve eğitmen kadrosu ile hizmet veren

Detaylı

TREND LOJİSTİK. Gelişen Lojistik Uygulamalar. ATİLLA YILDIZTEKİN Lojistik Yönetim Danışmanı atillayildiztekin@yahoo.com

TREND LOJİSTİK. Gelişen Lojistik Uygulamalar. ATİLLA YILDIZTEKİN Lojistik Yönetim Danışmanı atillayildiztekin@yahoo.com TREND LOJİSTİK Gelişen Lojistik Uygulamalar Depo Yönetimi LOGIMEX 11 1 Mart 2012 ATİLLA YILDIZTEKİN Lojistik Yönetim Danışmanı atillayildiztekin@yahoo.com 1 Depolamanın Yeri Tedarik Zinciri Lojistik Depolama

Detaylı

Kara Yolu. KITA, başta Avrupa olmak üzere Ortadoğu ve BDT ülkeleriyle karşılık olarak çalışmaktadır.

Kara Yolu. KITA, başta Avrupa olmak üzere Ortadoğu ve BDT ülkeleriyle karşılık olarak çalışmaktadır. TANITIM Kıta Ulaştırma Hizmetleri A.Ş. 1995 te kurulmuş bir lojistik hizmet firmasıdır. Kıta, verdiği taşıma ve lojistik hizmetlerinde mükemmelliği hedef almış, kalifiye insan kaynağını en etkin şekilde

Detaylı

SOĞUK DEPO SĐSTEMLERĐ

SOĞUK DEPO SĐSTEMLERĐ SOĞUK DEPO SĐSTEMLERĐ Soğuk oda,özel anlamı ile gıda maddelerinin normal şartlarda saklanabilir sürelerinden daha uzun süre saklanabilmesi için ihtiyaca uygun şartlarda soğutulan ve nem durumu kontrol

Detaylı

SOĞUK DEPO SİSTEMLERİ

SOĞUK DEPO SİSTEMLERİ SOĞUK DEPO SİSTEMLERİ MİNİ SOĞUK DEPOLAR Mini Soğuk Depolar, küçük ve orta büyüklükteki ürünleri ergonomik tasarım ve aynı zamanda endüstriyel soğutma mantığıyla saklamaya ihtiyaç duyan kişilere göre tasarlanmıştır.

Detaylı

ÜRETİM TESİSİ İMALAT KONTROL DEFTERİ

ÜRETİM TESİSİ İMALAT KONTROL DEFTERİ Ek- 1 ÜRETİM TESİSİ İMALAT KONTROL DEFTERİ İLAÇ ADI: Sıra no İmalat Partisinin Tarih Şarj No Miktar Form. şekli Vardiye Aktif madde miktarı Fiziksel analiz değerleri Kimyasal analiz değerleri Tarih Kontrol

Detaylı

LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM-ORGANİZASYON VE FİLO YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM VE ORGANİZASYON

LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM-ORGANİZASYON VE FİLO YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM VE ORGANİZASYON LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM-ORGANİZASYON VE FİLO YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1.1. Lojistik Kavramı 1.2. İş Hayatında Lojistiğin Artan Önemi 1.3. Lojistik

Detaylı

DOKÜMAN KOTROLÜ. Çeviri: Elif KILIÇ, Gıda Müh. Düzenleme: Fırat ÖZEL, Gıda Müh.

DOKÜMAN KOTROLÜ. Çeviri: Elif KILIÇ, Gıda Müh. Düzenleme: Fırat ÖZEL, Gıda Müh. BRC Gıda standardında geçen gerekliliklerin bir kısmına yönelik olarak açıklayıcı klavuzlar BRC tarafından yayınlandı. Bu klavuzlardan biri olan bu dokümanın Türkçe çevirisi Sayın ELİF KILIÇ tarafından

Detaylı

Tedarikçi Tarafından Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları. Mayıs 2016 Dağıtım Merkezleri Kalite Yönetim

Tedarikçi Tarafından Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları. Mayıs 2016 Dağıtım Merkezleri Kalite Yönetim Tedarikçi Tarafından Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Mayıs 2016 Dağıtım Merkezleri Kalite Yönetim 1 İçindekiler Migros Ticaret A.Ş. Dağıtım Merkezlerine ve Mağazalarına transit sevkiyatlarınızda sıkça

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM: TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİNE GİRİŞ

BİRİNCİ BÖLÜM: TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİNE GİRİŞ İÇİNDEKİLER Önsöz... v İçindekiler... vii BİRİNCİ BÖLÜM: TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİNE GİRİŞ 1.1 Tedarik Zincirinin Temel Fonksiyonları... 8 1.1.1 Üretim... 8 1.1.2 Envanter Yönetimi... 16 1.1.3 Taşıma ve

Detaylı

OTOMATİK ROBOTLU YÜKLEME / STOKLAMA / BOŞALTMA SİSTEMLERİ

OTOMATİK ROBOTLU YÜKLEME / STOKLAMA / BOŞALTMA SİSTEMLERİ OTOMATİK ROBOTLU YÜKLEME / STOKLAMA / BOŞALTMA SİSTEMLERİ Firma Tanıtımı DİMAK DİREN MAKİNA AR-GE Yarım asırlık köklü geçmişi ve sahip olduğu bilgi birikimi ile ülkemiz ekonomisine katkıda bulunan Dimes

Detaylı

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Tedarik Zinciri Temel Kavramlar

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Tedarik Zinciri Temel Kavramlar TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Tedarik Zinciri Temel Kavramlar Arş.Gör. Duran GÜLER Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Tedarik İşletmelerin ihtiyacı olan girdilerin (hammadde, malzeme,

Detaylı

DÜZ SADE YAĞLARI SADEYAĞ ÜRÜN TANIMI DÖK. NO ÜT-01 TARİH 01.01.2015 REVİZYON 00 SAYFA 1/2 ÜRÜN İŞLETME ONAY BELGESİ NUMARASI TANIM REFERANS FİZİKSEL ÖZELLİKLER KİMYASAL ÖZELLİKLER BİYOLOJİK ÖZELLİKLER

Detaylı

GIDA GÜVENLĠĞĠ YÖNETĠM SĠSTEMLERĠNĠN TÜRKĠYE DE GIDA GÜVENLĠĞĠ ÜZERĠNE ETKĠSĠ

GIDA GÜVENLĠĞĠ YÖNETĠM SĠSTEMLERĠNĠN TÜRKĠYE DE GIDA GÜVENLĠĞĠ ÜZERĠNE ETKĠSĠ GIDA GÜVENLĠĞĠ YÖNETĠM SĠSTEMLERĠNĠN TÜRKĠYE DE GIDA GÜVENLĠĞĠ ÜZERĠNE ETKĠSĠ Samim Saner 24.11.2011 7. Gıda Mühendisliği Kongresi Ankara 1 Ġçerik Giriş Türkiye de Gıda Güvenliği - SWOT analizi Gıda Tedarik

Detaylı

HİZMETLERİMİZ;

HİZMETLERİMİZ; 1-2- 3-4- 5-6- 7-8- 9-10- 11- HİZMETLERİMİZ; ENDÜSTRİYEL GÖZETİM VE DENETİM SİSTEM BELGELENDİRME ÜRÜN BELGELENDİRME TEKNİK DANIŞMANLIK EĞİTİM İSG VE ÇEVRESEL ÖLÇÜMLER PERİYODİK KONTROLLER TAHRİBATSIZ TESTLER

Detaylı

ÇİĞ SÜT TOPLAMA LOJİSTİĞİ Tehditler & Fırsatlar. 20 Mayıs 2014 - Ankara

ÇİĞ SÜT TOPLAMA LOJİSTİĞİ Tehditler & Fırsatlar. 20 Mayıs 2014 - Ankara ÇİĞ SÜT TOPLAMA LOJİSTİĞİ Tehditler & Fırsatlar 20 Mayıs 2014 - Ankara İçerik Netlog Lojistik Grubu Sektör Özeti Temel Kavramlar Çiğ Süt Lojistiği nedir? Çiğ Süt Lojistiği temel kriterleri Vizyon 2 Netlog

Detaylı

Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır.

Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır. Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır. Standart ürünlerde çevre dostu R407c soğutucu akışkan kullanılmaktadır. Su sıcaklık rejimine veya isteğe göre farklı soğutucu akışkan ile sistem oluşturulabilmektedir.

Detaylı

ŞİRKET PROFİLİ KET PROFİLİ ŞİRKET PROFİLİ ŞİRKET PROFİLİ ŞİRKET PROFİLİ ŞİRKET PROFİLİ ŞİRKET PROFİLİ

ŞİRKET PROFİLİ KET PROFİLİ ŞİRKET PROFİLİ ŞİRKET PROFİLİ ŞİRKET PROFİLİ ŞİRKET PROFİLİ ŞİRKET PROFİLİ zzet երանգ aku Saveur APORE Bкус SMAK γεύση aroma γεύση вкус Lezzet स व द smag Flavor geschmack SAPORE Saveur երանգ hangi dilde olursa olsun lezzet ŞİRKET PROFİLİ KET PROFİLİ ŞİRKET PROFİLİ ŞİRKET PROFİLİ

Detaylı

Standart Belgelendirme Firması Belge geçerlilik tarihi. Lütfen çalıştığınız danışmanın adını yazınız

Standart Belgelendirme Firması Belge geçerlilik tarihi. Lütfen çalıştığınız danışmanın adını yazınız Firma Bilgi Formu TÜV Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş. 1. Genel Bilgiler Kuruluşun Adı (Tescilli ünvanı) : Kuruluşun Bağlı Olduğu Grup (Eğer varsa) : Merkezinin Adresi : Telefon : Faks: Vergi numarası/dairesi

Detaylı

SU ÜRÜNLERİNDE GIDA GÜVENLİĞİ

SU ÜRÜNLERİNDE GIDA GÜVENLİĞİ SU ÜRÜNLERİNDE GIDA GÜVENLİĞİ Sudan Sofraya Balık Güvenliği Ülkeler, insan yaşamı ve sağlığı için yüksek düzeyde bir koruma güvencesi sağlamak zorundadırlar. Bu yaklaşım çerçevesinde güvenli ve sağlıklı

Detaylı

Notice Belgelendirme Muayene ve Denetim Hiz. A.Ş Onaylanmış Kuruluş 2764

Notice Belgelendirme Muayene ve Denetim Hiz. A.Ş Onaylanmış Kuruluş 2764 ISO 13485:2016 MEDİKAL CİHAZ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU Notice Belgelendirme Muayene ve Denetim Hiz. A.Ş Onaylanmış Kuruluş 2764 Notice Belgelendirme Muayene ve Denetim Hizmetleri A.Ş. ; ISO

Detaylı

Kalite doğru ürün yada hizmeti, müşterinin eline doğru zamanda ve doğru fiyatla koymaktır. Charles A. Mills

Kalite doğru ürün yada hizmeti, müşterinin eline doğru zamanda ve doğru fiyatla koymaktır. Charles A. Mills CATERING16:Layout 1 12/15/15 1:02 PM Page 1 Kalite doğru ürün yada hizmeti, müşterinin eline doğru zamanda ve doğru fiyatla koymaktır. Charles A. Mills CATERING16:Layout 1 12/15/15 1:02 PM Page 2 02 CATERING16:Layout

Detaylı

Çözdürme kabini. Electrolux Çözdürme Kabini

Çözdürme kabini. Electrolux Çözdürme Kabini Mutfakta iyi sonuç elde etmek için iki temel prensibi dikkate almak gerekir: Özen ve kaliteli malzeme. Her zaman yüksek kalitede yemekler için taze malzemenin tek çözüm olduğu düşünülür. Ancak yeni dondurma

Detaylı

Teknik Dosya İçeriği, Kullanma Klavuzu, CE İşareti. - Ürüne ait teknik şartnamelerin listesi ve/veya ilgili direktif şartname listesi.

Teknik Dosya İçeriği, Kullanma Klavuzu, CE İşareti. - Ürüne ait teknik şartnamelerin listesi ve/veya ilgili direktif şartname listesi. Teknik Dosya İçeriği, Kullanma Klavuzu, CE İşareti Teknik dosya içeriğinde aşağıda belirtilen hususları içerir; - Ürüne ait genel tanımlama, - Tasarıma ait çizimler, ürünlerin /üretim prosedürüne ilişkin

Detaylı

Biyosidal Ürün Üretim Yerleri Mevzuatı ve Kaliteye Katkısı. Dr. Hüseyin İLTER Daire Başkanı

Biyosidal Ürün Üretim Yerleri Mevzuatı ve Kaliteye Katkısı. Dr. Hüseyin İLTER Daire Başkanı Biyosidal Ürün Üretim Yerleri Mevzuatı ve Kaliteye Katkısı Dr. Hüseyin İLTER Daire Başkanı İÇERİK İmalat Tesisi, Birimleri ve Genel Özellikleri Dokümantasyon, Personel Eğitimi ve Sağlık Kontrolü İmalat

Detaylı

1. Kozmetik Kongresi, 18-20 Subat 2011, Antalya. EGM DANISMANLIK HIZMETLERI www.egmdanismanlik.com

1. Kozmetik Kongresi, 18-20 Subat 2011, Antalya. EGM DANISMANLIK HIZMETLERI www.egmdanismanlik.com KOZMETĐKTE GMP UYGULAMALARI ĐYĐ ÜRETĐM TEKNIKLERI www.egmdanismanlik.com GMP Nedir? Personel, Eğitim ve Hijyen Tesis ve Alt Yapı Ekipmanlar Hammaddeler ve Ambalaj Malzemeleri Üretim Bitmiş Ürünler Kalite

Detaylı

Buharlı Chill Therm. Electrolux Thermetic Cihazlar

Buharlı Chill Therm. Electrolux Thermetic Cihazlar Chilltherm, Electrolux Thermaline'ın yeni kaynatma kazanıdır. Entegre soğutma sistemi sayesinde "Cook & Chill" prosesi için geleneksel ekipmanlar yerine tek bir ekipman kullanılması yeterlidir. Bir tek

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON *İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Daire Başkanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü 'İstanbul Gedik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İş Güvenliği ve Sağlığı Doktora Programı İŞ SAĞLIĞI VE

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ PROSEDÜRLER

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ PROSEDÜRLER 01.11.2013 00-1-6 KYS.07 1.0 AMAÇ EKER Süt Ürünlerinde EYS gereği üretimin zamanında ve eksiksiz yapılması, gıda güvenliği, kalitesi ve yasallığı ile müşteri talep ve şartlarına uyması için gereken uygulamaları

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ 01.03.2016 00-1- 6 KYS.04 EK-2 TEDARİKÇİ DETAYLARI Tedarikçi Adı: Adres: Kontak Kişi: Ünvan : Tel No: Fax No: Email Adres: Web Sitesi: Fabrika Tesis Detayları- Eğer yukarıdakinden farklı ise Tesis Adı:

Detaylı

TS EN 1555-3 PE EKLEME PARÇALARI BELGELENDİRME TEKNİK ŞARTNAMESİ UBTKŞ-02

TS EN 1555-3 PE EKLEME PARÇALARI BELGELENDİRME TEKNİK ŞARTNAMESİ UBTKŞ-02 SAYFA 2/11 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu teknik şartname, UGETAM ürün belgelendirme sistemine belgelendirme için başvuru yapan tedarikçilerin PE ekleme parçalarının karşılaması gereken şartları CEN/TS 1555-7 Plastics

Detaylı

Tedarikçi Tarafından Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları. Mayıs 2016 Dağıtım Merkezleri Kalite Yönetim

Tedarikçi Tarafından Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları. Mayıs 2016 Dağıtım Merkezleri Kalite Yönetim Tedarikçi Tarafından Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Mayıs 2016 Dağıtım Merkezleri Kalite Yönetim 1 İçindekiler Migros Ticaret A.Ş. Dağıtım Merkezlerine ve Mağazalarına transit sevkiyatlarınızda sıkça

Detaylı

KURUMSAL. Misyonumuz. Vizyonumuz

KURUMSAL. Misyonumuz. Vizyonumuz 1 2 3 HAKKIMIZDA 4 KURUMSAL Misyonumuz Sağlıklı çalışma koşullarında, kalitesine güvenilen malzemeleri, bilinçli ve kusursuz işçilik ile işleyerek, sağlıklı ve lezzetli beslenme ilkesi ile sürekli müşteri

Detaylı

Depo Yatırım Planlaması

Depo Yatırım Planlaması Depo Yatırım Planlaması Depo yatırım planlamasında bulunan işletmelerin zorlandıkları alanların başında ürün-depo-müşteri etkileşiminin düzeyinin tespiti gelmektedir. Bu düzey, depo hizmeti sunmak isteyen

Detaylı

Gıdaların Raf Ömründe Soğuk Zincirin Önemi

Gıdaların Raf Ömründe Soğuk Zincirin Önemi Gıdaların Raf Ömründe Soğuk Zincirin Önemi Prof. Dr. Y. Onur Devres (onur@devres.net) Devres Teknoloji ve Danışmanlık Ltd. Şti. İstanbul, Türkiye Mersin Ticaret ve Sanayi Odası 2 Yaşadığımız Topraklar

Detaylı

GIDA GÜVENCESİ-GIDA GÜVENLİĞİ

GIDA GÜVENCESİ-GIDA GÜVENLİĞİ GIDA GÜVENLİĞİ GIDA GÜVENCESİ-GIDA GÜVENLİĞİ Dünyada 800 Milyon İnsan Kronik Yetersiz Beslenme, 1.2 Milyar İnsan Açlık Korkusu Yaşamakta, 2 Milyar İnsan Sağlıklı, Yeterli ve Güvenli Gıda Bulma Konusunda

Detaylı

ÜRÜNLERİN SOĞUKTA MUHAFAZASI VE NEMLENDİRMENİN ÖNEMİ

ÜRÜNLERİN SOĞUKTA MUHAFAZASI VE NEMLENDİRMENİN ÖNEMİ ÜRÜNLERİN SOĞUKTA MUHAFAZASI VE NEMLENDİRMENİN ÖNEMİ Meyve ve Sebzeler, hasatlarından sonra da yaşamlarını sürdürürler, solunumları devam eder. Bunun sonucunda niteliklerini kaybederek bozulurlar. Bu bozulmayı

Detaylı

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER VE DENETİM MEKANİZMASI TÜLAY ÖZEL METRO CASH&CARRY KALİTE GÜVENCE NİSAN 2016

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER VE DENETİM MEKANİZMASI TÜLAY ÖZEL METRO CASH&CARRY KALİTE GÜVENCE NİSAN 2016 COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER VE DENETİM MEKANİZMASI TÜLAY ÖZEL METRO CASH&CARRY KALİTE GÜVENCE NİSAN 2016 25 Ülkede METRODA ÜRÜN GÜVENLİĞİ YAKLAŞIMI Asgari yasal gerekliliklerden fazlası METRO ÜRÜN GÜVENLİĞİ

Detaylı

BÖLÜM 1 TEDARİK ZİNCİRİ

BÖLÜM 1 TEDARİK ZİNCİRİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 TEDARİK ZİNCİRİ 1.1. Niçin Tedarik Zinciri?... 1 1.2. Tedarik Zinciri ve Tedarik Zinciri Yönetimi... 3 1.3. Tedarik Zinciri Yapısı... 5 1.4. İş Modelleri... 6 Kaynaklar... 7 BÖLÜM 2

Detaylı

TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI LOJİSTİĞİ

TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI LOJİSTİĞİ TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI LOJİSTİĞİ Günümüzün parlayan yıldızı konumundaki lojistiğin önemi dünyada her geçen gün daha fazla kavranmakta ve lojistik alanda yapılan iyileştirme ve inovasyon çalışmaları

Detaylı

3. LOJİSTİKTE OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ SEMİNERİ DEPOLAMADA TEKNOLOJİ KULLANIMI

3. LOJİSTİKTE OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ SEMİNERİ DEPOLAMADA TEKNOLOJİ KULLANIMI 3. LOJİSTİKTE OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ SEMİNERİ DEPOLAMADA TEKNOLOJİ KULLANIMI Dr. İsmail KARAKIŞ LODER Genel Sekreteri 06.11.2014, İstanbul İçerik Neden Depo ve Depolarda Teknoloji? Konvansiyonel / Otomatik

Detaylı

ürün çözümleri ETİKET AMBALAJ TEK KULLANIMLIK ÜRÜNLER

ürün çözümleri ETİKET AMBALAJ TEK KULLANIMLIK ÜRÜNLER ürün çözümleri ETİKET AMBALAJ TEK KULLANIMLIK ÜRÜNLER SİSTEM ENTEGRASYONU HİJYEN GÜVENİLİRLİK KALİTE GÜVENCESİ ZAMANINDA TESLİMAT TEKNİK DANIŞMANLIK TASARIM DESTEK PLANLAMA ÇEVREYE DUYARLILIK LOJİSTİK

Detaylı

ALTYAPI MALZEMELERİNDE MUAYENE HİZMETLERİ VE ÖNEMİ 02.12.2015 İSTANBUL UYGULAMALI GAZ VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA MÜHENDİSLİK SAN. VE TİC. A.Ş.

ALTYAPI MALZEMELERİNDE MUAYENE HİZMETLERİ VE ÖNEMİ 02.12.2015 İSTANBUL UYGULAMALI GAZ VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA MÜHENDİSLİK SAN. VE TİC. A.Ş. ALTYAPI MALZEMELERİNDE MUAYENE HİZMETLERİ VE ÖNEMİ 02.12.2015 İSTANBUL UYGULAMALI GAZ VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA MÜHENDİSLİK SAN. VE TİC. A.Ş. Muayene Nedir? UGETAM ve Muayene Muayenenin Aşamaları

Detaylı

TEBLİĞ. a) 29/12/2011 tarihli ve 28157 3 üncü mükerrer sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine dayanılarak,

TEBLİĞ. a) 29/12/2011 tarihli ve 28157 3 üncü mükerrer sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine dayanılarak, 15 Ağustos 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29089 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ TÜRK GIDA KODEKSİ DEVAM FORMÜLLERİ TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2014/32) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; devam

Detaylı

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Yürürlük i: 16.07.2012 ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/5 Revizyon Açıklaması - Revize edildi - Yeni eklendi Madde No - 4.6, 4.11-4.9 KAPSAM: Eczane Hazırlayan Ecz. Mevlüde KAVVAS Eczacı Kontrol

Detaylı

Hava kanallı termal güneş panelli - Isı geri kazanımlı, Destek ısıtmalı, tam otomatik Meyve - Sebze Kurutma Kabini PSM 8Mini

Hava kanallı termal güneş panelli - Isı geri kazanımlı, Destek ısıtmalı, tam otomatik Meyve - Sebze Kurutma Kabini PSM 8Mini Hava kanallı termal güneş panelli - Isı geri kazanımlı, Destek ısıtmalı, tam otomatik Meyve - Sebze Kurutma Kabini PSM 8Mini Meyve ve sebzeler mevsiminde ziyan olmasın diye tasarlandı Hızlı ve sağlıklı

Detaylı

ÜCRET TARİFESİ TALİMATI

ÜCRET TARİFESİ TALİMATI ÜCRET TARİFESİ TALİMATI ÜBPR 03 TL01, Revizyon 01, 30.03.2016 De Control Denetim ve Belgelendirme Limited Şirketi Camikebir Mah. 48. Sk. No:4 İç Kapı No:8 35460 Seferihisar - İzmir, Türkiye Tel : +90-232

Detaylı

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Ömer Faruk GÖRÇÜN Kadir Has Üniversitesi Örnek Olay ve Uygulamalarla TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ II Yayın No : 2874 İşletme-Ekonomi Dizisi : 573 1. Baskı - Ekim 2010 - İSTANBUL 2. Baskı - Mart 2013 - İSTANBUL

Detaylı

LODER 1.LOJİSTİK VAK A YARIŞMASI 2004

LODER 1.LOJİSTİK VAK A YARIŞMASI 2004 Aşağıdaki vakayı okuyup tartışarak soruları yanıtlayınız : Teslim Tarihi : 26 Aralık 2003 Teslim Şekli : e-posta KONU : İnşaat Boyaları Üreten Bir Şirketin Dağıtım Lojistiğinin İyileştirilmesi AÇIKLAMA:

Detaylı

Akıllı Derin Dondurucular 400 litre

Akıllı Derin Dondurucular 400 litre Electrolux Prostore buzdolabı serisi GN küvetlere uygun buzdolabı ihtiyacı olan mutfak profesyonelleri için üretilir. Buradaki ekipman yelpazesi 400 litre kapasiteli, AISI 304 paslanmaz çelik buzdolaplarından

Detaylı

SOĞUK DEPO PANELLERİ:

SOĞUK DEPO PANELLERİ: SOĞUK DEPO PANELLERİ: KİLİTLİ VE KİLİTSİZ SOĞUK DEPO PANELİ UYGULAMALARIMIZ: İTS GRUP olarak ; Endüstriyel yapının tasarımında ilk önce yapının kullanım amacına göre soğuk depo mimari projeyi hazırlıyoruz.

Detaylı

LABORATUVAR HİZMETLERİ

LABORATUVAR HİZMETLERİ Özgeçmiş: 1976 İstanbul doğumluyum. ilk orta ve liseyi İstanbul'da tamamladım. Trakya üniversitesi, Yüzüncüyıl Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Preston Üniversitesi olmak üzere bir çok üniversitede

Detaylı

UGD Kilometre taşları

UGD Kilometre taşları UGD Kilometre taşları 1994 Filo operatörümüz GREENEKS Kuruldu. 1994 15 Adet Araç alınarak 15 Araçlık Tır Filosu oluşturuldu. 1994 Almanya ve Hollanda Acentelik anlaşmaları yapıldı. 1995 İtalya ve Avusturya

Detaylı

YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR

YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR Çağrı Dönemi Tedbir 3: Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar Sektör 3-3: Kanatlı

Detaylı

STOK YÖNETİMİ Adem ÖZTÜRK Performans Yönetimi ve Kalite Geliștirme Daire Bașkanlığı 13-14 / 08 / 2009 - Ankara Stok nedir? SUNUM PLANI Stok Yönetiminin amacı Stok Yönetiminin faydaları Stok Yönetim Sisteminin

Detaylı

sizi ve işinizi önemsiyoruz.

sizi ve işinizi önemsiyoruz. sizi ve işinizi önemsiyoruz. DOĞA İş Güvenliği Kimdir? İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü nün oluşması, iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesi ve olumsuz etkilerinin azaltılması, çalışma

Detaylı

Elektrikli Chill Therm

Elektrikli Chill Therm Chilltherm, Electrolux Thermaline'ın yeni kaynatma kazanıdır. Entegre soğutma sistemi sayesinde "Cook & Chill" prosesi için geleneksel ekipmanlar yerine tek bir ekipman kullanılması yeterlidir. Bir tek

Detaylı

Yunus KISA İSG Uzmanı

Yunus KISA İSG Uzmanı ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME ENSTİTÜSÜ BAŞKANLIĞI Yunus KISA İSG Uzmanı Laboratuvar Yetkilendirme Kapsam

Detaylı

GIDA GÜVENLİĞİNDE NEREDEYİZ? MEVCUT DURUM-ÖNERİLER

GIDA GÜVENLİĞİNDE NEREDEYİZ? MEVCUT DURUM-ÖNERİLER GIDA GÜVENLİĞİNDE NEREDEYİZ? MEVCUT DURUM-ÖNERİLER Gözde SEVİLMİŞ Giriş Dünya nüfusunun hızla artması, gelişen teknolojiye bağlı çevre kirliliği, ekonomik güçsüzlük ve eğitim yetersizliği beslenme sorunlarını

Detaylı

C N G. Dönüşüm Kalite Güvence Süreci

C N G. Dönüşüm Kalite Güvence Süreci C N G Dönüşüm Kalite Güvence Süreci CNG DÖNÜŞÜM KALİTE GÜVENCE SÜRECİ ECE - R 110 Uluslar arası standartlara göre üretim ECE - R110 CNG Dönüşüm ekipmanlarının en yüksek tasarım, test ve imalat standardıdır

Detaylı

TEHLİKELİ KİMYASAL MADDELERİN OLUŞTURDUĞU RİSKLER İÇİN GENEL ve ÖZEL ÖNLEME YÖNTEMLERİ

TEHLİKELİ KİMYASAL MADDELERİN OLUŞTURDUĞU RİSKLER İÇİN GENEL ve ÖZEL ÖNLEME YÖNTEMLERİ TEHLİKELİ KİMYASAL MADDELERİN OLUŞTURDUĞU RİSKLER İÇİN GENEL ve ÖZEL ÖNLEME YÖNTEMLERİ Dr. Fatma IŞIK COŞKUNSES İSG Uzmanı / İSGÜM Kimyasal maddeler sanayimizin ve günlük yaşantımızın içinde bir çok alanda

Detaylı