ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ LABORATUAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ LABORATUAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI"

Transkript

1 ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ LABORATUAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2 Genel Kurallar Laboratuvar uygulamalarına %80 devam mecburiyeti vardır. Devamsızlık veya not ortalamasından kalan öğrenciler laboratuvardan kaldığı için tüm dersten devamsızlıktan kalmış olacaktır. Laboratuvar uygulamalarının derse etkisi %30 olması düşünülmektedir. Laboratuvar genel notu 100 puan üzerinden 60 dan aşağı olan öğrenciler laboratuvar dersinden kalmış olacaktır. Laboratuvar notunun belirlenmesinde ise; Quizler (5dk), Ödevler (varsa), Deneyler, Sonuç Raporları ve Laboratuvar sınavları etkili olacaktır.

3 Genel Kurallar Laboratuvar derslerinden dk. önce o haftaki deney konusu ile ilgili bir Kısa Sınav (Quiz) yapılacaktır. Quiz den başarısız olan öğrenciler laboratuvara alınmayacak ve o deneyden başarısız sayılacaktır. Fakat bu durum, öğrencilerin devamsızlığına etki etmeyecektir. Deneylerin başlama saatinden 5 dakikadan daha geç gelen öğrenciler laboratuvara alınmayacaktır. Yapılan deneyle ilgili sonuçlar ve yorumların yer aldığı Sonuç Raporu, bir sonraki hafta ders saatinde getirilecektir.

4 Genel Kurallar Öğrenciler derse gelirken o deneyde ihtiyaç duyulacak malzemeler (yedekli olması tavsiye edilir.) ve deney föyü ile birlikte gelecektir. Laboratuvar içerisinde huzuru bozacak şekilde davranan laboratuvardan çıkarılacak ve devamsız sayılacaktır. Deney masaları üzerinde kesinlikle yiyecek, içecek bulunmayacaktır. Laboratuvar içerisinde malzeme ve föy alışverişi, diğer gruplarla konuşmak, laboratuvardan izinsiz çıkmak ve laboratuvarda dolaşmak yasak ve dersten ihraç sebebidir.

5 Genel Kurallar Her grup kendi masasında ve kendilerine ayrılan cihazlarla çalışacaktır. Derse başlamadan önce masalarda bulunan cihazlar kontrol edilerek çalışmayanlar dersten sorumlu araştırma görevlilerine bildirilmelidir. Deneylerde elde ettiğiniz tüm ölçümler ve grafikleri hocalarınıza göstermeden devreleri sökmeyiniz. Kontrol edilmeyen hiçbir sonuç doğru kabul edilemez. Kontrol edilen sonuçları föyünüze not alarak sonuç raporu ile birlikte getirmeniz gerekmektedir.

6 Genel Kurallar Hocalarınız tarafından aksi söylenmediği halde deneyiniz bittikten sonra laboratuvarda bulunmanız yasaktır. Laboratuvarı terk etmeden önce masalarda bulunan cihazlar kapatılarak, masalar düzgün ve temiz bir şekilde bırakılmalıdır. Dersten devamsızlıktan kalan öğrenciler laboratuvarlara katılmak zorundadır. Daha önce laboratuvardan geçerek dersten kalan öğrenciler ise, hocaların onayı ve istekleri halinde laboratuvara katılabilirler. Ancak laboratuvara katılan öğrenciler için son alınan not geçerlidir.

7 Sayısal Elektronik-1 DERS SORUMLULARI Arş. Gör. Mehmet Yerlikaya Arş. Gör. Berat Yıldız LABORATUVAR GÜN VE SAATLERİ Cuma günleri; 13:35-15:15 ve 15:30-17:10 Quizler Saat:13:15 de başlayacaktır.

8 Sayısal Elektronik-1 Öğrenciler iki ayrı grupta ve dönüşümlü olarak laboratuvara alınacaktır. Öğrenciler 2 şer kişilik gruplar halinde deneylere gireceklerdir. Grup arkadaşlarını belirlemek öğrencilere aittir. 6 Ekim Cuma ya kadar grup arkadaşı belirtmeyen öğrenciler rastgele gruplara ayrılacaktır. Deney grupları dönem boyunca değişmeyecektir. İlk üç hafta lab. saatinde teorik ders işlenecek olup laboratuvar devamsızlığına etki edecektir. Ayrıca, işlenen derslerle alakalı olarak quiz ve ödevler verilecek ve lab. notuna etki edecektir.

9 Devre Analizi-1 DERS SORUMLULARI Arş. Gör. Hüseyin Duysak Arş. Gör. Mustafa Tekbaş LABORATUVAR GÜN VE SAATLERİ Çarşamba günleri; 13:35-15:15 ve 15:30-17:10 Quizler Saat:13:15 de başlayacaktır.

10 Devre Analizi-1 Öğrenciler iki ayrı grupta ve dönüşümlü olarak laboratuvara alınacaktır. Öğrenciler 2 şer kişilik gruplar halinde deneylere gireceklerdir. Grup arkadaşlarını belirlemek öğrencilere aittir. 2 Ekim Pazartesi ye kadar grup arkadaşı belirtmeyen öğrenciler rastgele gruplara ayrılacaktır. Deney grupları dönem boyunca değişmeyecektir.

11 Elektronik-2 DERS SORUMLULARI Arş. Gör. Muhammet Fatih Aslan Arş. Gör. Berat Yıldız LABORATUVAR GÜN VE SAATLERİ Cuma günleri; 8: Quizler Saat:8:30 da başlayacaktır.

12 Elektronik-2 Öğrenciler iki ayrı grupta ve dönüşümlü olarak laboratuvara alınacaktır. Öğrenciler 2 şer kişilik gruplar halinde deneylere gireceklerdir. Grup arkadaşlarını belirlemek öğrencilere aittir. 2 Ekim Pazartesi ye kadar grup arkadaşı belirtmeyen öğrenciler rastgele gruplara ayrılacaktır. Deney grupları dönem boyunca değişmeyecektir. Bazı haftalar lab. saatinde teorik ders işlenecek olup laboratuvar devamsızlığına etki edecektir.

13 Elektrik Makineleri-1 DERS SORUMLULARI Arş. Gör. Hüseyin Duysak Arş. Gör. Muhammet Fatih Aslan LABORATUVAR GÜN VE SAATLERİ Pazartesi günleri; 13:30-14:45 ve 15:00-16:15 Quizler Saat:13:15 de başlayacaktır.

14 Elektrik Makineleri -I Öğrenciler 8 grup oluşturacaktır. Her hafta 4 grup deneye alınacaktır. Öğrenciler 5 ve 6 şar kişilik gruplar halinde deneylere gireceklerdir. Grup arkadaşlarını belirlemek öğrencilere aittir. 2 Ekim Pazartesi ye kadar grup arkadaşı belirtmeyen öğrenciler rastgele gruplara ayrılacaktır. Deney grupları dönem boyunca değişmeyecektir. Laboratuvarda deneyler başlayıncaya kadar laboratuvar saatlerinde teorik dersin tekrarı veya soru çözümü yapılacaktır.

15 Elektrik Makineleri -I Laboratuvar notlarının hesaplanmasında quizler, uygulama sınavları, ödevler etki edecektir. Uygulama sınavları vize ve final olmak üzere iki defa yapılacaktır. Uygulama sınavlarında öğrenciler yaptıkları tüm deneylerden sorumlu olacaktır.

Y.T.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Bahar Yarıyılı Fizik Laboratuvarı-1. Adı - Soyadı : Grup No : DENEY Y TARİH İMZA NOT

Y.T.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Bahar Yarıyılı Fizik Laboratuvarı-1. Adı - Soyadı : Grup No : DENEY Y TARİH İMZA NOT Adı - Soyadı : Fotoğraf Öğrenci No : Grup No : DENEY Y TARİH İMZA NOT M1- BİR DENEYİN ANALİZİ M2- NEWTON HAREKET KANUNLARI M3- MEKANİK ENERJİNİN KORUNUMU (MAXWELL TEKERLEĞİ) M4- EĞİK ATIŞ HAREKETİ, ÇARPIŞMALAR

Detaylı

ESM 317 ENERJİ LABORATUVARI - II DENEY NUMARALARI ve DENEY ADLARI

ESM 317 ENERJİ LABORATUVARI - II DENEY NUMARALARI ve DENEY ADLARI ESM 317 ENERJİ LABORATUVARI - II DENEY NUMARALARI ve DENEY ADLARI DENEY NO YAPILACAK DENEY(LER)İN ADI DENEYİN YAPILACAĞI YER 1 Borularda Sürtünme Kaybı Deneyi 2 Hidrolik Elemanlarda Lokal Kayıp Deneyi

Detaylı

DENEY 5. Rezonans Devreleri

DENEY 5. Rezonans Devreleri ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EEM2104 Elektrik Devreleri Laboratuarı II 2017-2018 Bahar DENEY 5 Rezonans Devreleri Deneyi Yapanın Değerlendirme Adı Soyadı

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ FİZİK-I LABORATUVARI

GÜZ DÖNEMİ FİZİK-I LABORATUVARI 06.10.2016 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ FİZİK-I LABORATUVARI Bilgisayar Mühendisliği Fizik I dersi laboratuvar çalışmasına ilişkin bilgiler aşağıda verilmiştir: Öğrenciler grup numaralarını ilk tabloda bulabilirler.

Detaylı

DENEY 5. Pasif Filtreler

DENEY 5. Pasif Filtreler ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİKELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EEM24 Elektrik Devreleri Laboratuarı II 2425 Bahar DENEY 5 Pasif Filtreler Deneyi Yapanın Değerlendirme Adı Soyadı : Ön

Detaylı

Maltepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Nesneye Yönelik Programlama (BİL 202)

Maltepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Nesneye Yönelik Programlama (BİL 202) Maltepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Nesneye Yönelik Programlama (BİL 202) GENEL DERS BİLGİLERİ Öğretim Elemanı : Öğr. Gör. Kadir ÇAMOĞLU Arş. Gör. Derya ERSOY Ofis

Detaylı

ESM 317 ENERJİ LABORATUVARI - II DENEY NUMARALARI ve DENEY ADLARI

ESM 317 ENERJİ LABORATUVARI - II DENEY NUMARALARI ve DENEY ADLARI ESM 317 ENERJİ - II DENEY NUMARALARI ve DENEY ADLARI DENEY NO YAPILACAK DENEY(LER)İN ADI DENEYİN YAPILACAĞI YER 1 Borularda Sürtünme Kaybı Deneyi 2 Hidrolik Elemanlarda Sürtünme Kaybı Deneyi 3 Bernoulli

Detaylı

ŞUBE 1 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA Öğretim İlke ve Yönt. Yrd.Doç.Dr.MustafaCinoğlu. ÖĞLE ARASI Seçmeli II

ŞUBE 1 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA Öğretim İlke ve Yönt. Yrd.Doç.Dr.MustafaCinoğlu. ÖĞLE ARASI Seçmeli II AÇIKLAMA: SADECE İLK HAFTA İÇİN OCAK PERŞEMBE GÜNÜ OLAN DERSLER YENİ YIL TATİLİ DOLAYISIYLA TÜM ŞUBELER İÇİN CUMA GÜNÜ TELAFİ EDİLCEKTİR. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

KYM453 KİMYA MÜHENDİSLİĞİ LAB II (04) 2 Kredi GÜZ Yarıyılı KURALLAR VE DENEY PROGRAMI

KYM453 KİMYA MÜHENDİSLİĞİ LAB II (04) 2 Kredi GÜZ Yarıyılı KURALLAR VE DENEY PROGRAMI KYM453 KİMYA MÜHENDİSLİĞİ LAB II (04) 2 Kredi 2017-2018 GÜZ Yarıyılı KURALLAR VE DENEY PROGRAMI Laboratuvar tanıtımı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü yapılacak, deneyler 22 Eylül 2017 Cuma günü başlayacaktır.

Detaylı

KYM453 KİMYA MÜHENDİSLİĞİ LAB II (04) 2 Kredi GÜZ Yarıyılı KURALLAR VE DENEY PROGRAMI

KYM453 KİMYA MÜHENDİSLİĞİ LAB II (04) 2 Kredi GÜZ Yarıyılı KURALLAR VE DENEY PROGRAMI KYM453 KİMYA MÜHENDİSLİĞİ LAB II (04) 2 Kredi 2018-2019 GÜZ Yarıyılı KURALLAR VE DENEY PROGRAMI Laboratuvar tanıtımı 24 Eylül 2018 Pazartesi günü yapılacak, deneyler 28 Eylül 2018 Cuma günü başlayacaktır.

Detaylı

LABORATUAR DENEY ESASLARI VE KURALLARI

LABORATUAR DENEY ESASLARI VE KURALLARI GİRİŞ 425*306 Makine Mühendisliği Laboratuarı dersinde temel Makine Mühendisliği derslerinde görülen teorik bilgilerin uygulamalarının yapılması amaçlanmaktadır. Deneysel çalışmalar, Ölçme Tekniği, Malzeme

Detaylı

KYM453 KİMYA MÜHENDİSLİĞİ LAB II (04) 2 Kredi GÜZ Yarıyılı KURALLAR VE DENEY PROGRAMI

KYM453 KİMYA MÜHENDİSLİĞİ LAB II (04) 2 Kredi GÜZ Yarıyılı KURALLAR VE DENEY PROGRAMI p KYM453 KİMYA MÜHENDİSLİĞİ LAB II (04) 2 Kredi 2016-2017 GÜZ Yarıyılı KURALLAR VE DENEY PROGRAMI Laboratuvar tanıtımı 26 Eylül 2016 Pazartesi günü yapılacak, deneyler 30 Eylül 2016 Cuma günü başlayacaktır.

Detaylı

DENEY 1 Basit Elektrik Devreleri

DENEY 1 Basit Elektrik Devreleri ULUDAĞ ÜNİVESİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTİK-ELEKTONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EEM203 Elektrik Devreleri Laboratuarı I 205-206 DENEY Basit Elektrik Devreleri Deneyi Yapanın Değerlendirme Adı Soyadı : Deney

Detaylı

Ders İzlencesi 2014 2015 Eğitim Yılı ve Dönemi Program adı: İNTERNET VE AĞ TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI

Ders İzlencesi 2014 2015 Eğitim Yılı ve Dönemi Program adı: İNTERNET VE AĞ TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI Dersin adı: KARİYER GELİŞİMİ Dersin veriliş şekli: Yüz yüze Ders İzlencesi 2014 2015 Eğitim Yılı ve Dönemi Program adı: İNTERNET VE AĞ TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI Dersin genel içeriği: Performans değerlendirme

Detaylı

Ders İzlencesi 2014 2015 Eğitim Yılı Bahar Dönemi Program adı : ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI

Ders İzlencesi 2014 2015 Eğitim Yılı Bahar Dönemi Program adı : ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI Ders İzlencesi 2014 2015 Eğitim Yılı Bahar Dönemi Program adı : ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI Dersin adı: Dil Gelişimi Dersin veriliş şekli: Yüzyüze Dersin genel içeriği: Ders kapsamında 0 12 yaş çocuklarında

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ HARRAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ SAYISAL MANTIK TEMELLERİ LABORATUARI DENEY FÖYLERİ KİTAPÇIĞI Sayfa 0 İçindekiler Laboratuarda Uyulması Gereken Kurallar... 2 Deneylerde Kullanılacak Ekipmanların

Detaylı

T.C AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - GİRİŞ SINAVLARI ve KESİN KAYIT ESASLARI

T.C AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - GİRİŞ SINAVLARI ve KESİN KAYIT ESASLARI T.C AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - GİRİŞ SINAVLARI ve KESİN KAYIT ESASLARI 2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonuçlarına göre YGS

Detaylı

MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK DEVRELERİ LABORATUVARI DENEY FÖYÜ 3

MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK DEVRELERİ LABORATUVARI DENEY FÖYÜ 3 MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK DEVRELERİ LABORATUVARI DENEY FÖYÜ 3 LABORATUVARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR Laboratuvara kesinlikle YİYECEK VE İÇECEK getirilmemelidir.

Detaylı

Tıbbi Enstrumantasyon Tasarımı ve Uygulamaları

Tıbbi Enstrumantasyon Tasarımı ve Uygulamaları Tasarımı ve Uygulamaları www.sintef.no 1 Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü (12.02.2014) Ders Bilgileri Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Tamer Ölmez Ders Yardımcıları: Araş. Gör. Berat Doğan (Tıp Lab.

Detaylı

TOEFL PDS ÜDS IELTS CBT IBT PBT

TOEFL PDS ÜDS IELTS CBT IBT PBT 2012-2013 Eğitim - Öğretim Güz Yarıyılı Material Science and Mechanical Engineering (Malzeme Bilimi ve Makine Mühendisliği) Doktora (ingilizce) programının başvuruları başlamıştır. HANGİ PROGRAMLARDAN

Detaylı

Ders İzlencesi Eğitim Yılı ve Dönemi Program adı: DIŞ TİCARET PROGRAMI

Ders İzlencesi Eğitim Yılı ve Dönemi Program adı: DIŞ TİCARET PROGRAMI Dersin adı: MİKRO EKONOMİ Dersin veriliş şekli: Yüz yüze Dersin genel içeriği: Mikro Ekonomi dersi temel olarak tüketici ve üretici davranışlarını incelemektedir. Tüketim ve üretim fonksiyonlarının yardımı

Detaylı

DİJİTAL ELEKTRONİK LABORATUVARI DENEY FÖYÜ

DİJİTAL ELEKTRONİK LABORATUVARI DENEY FÖYÜ DİJİTAL ELEKTRONİK LABORATUVARI DENEY FÖYÜ OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2012 1 LABORATUVAR KURALLARI 1. Laboratuvarlar programda belirtilen giriş ve çıkış saatlerine

Detaylı

tarihçesini öğrenebilme.

tarihçesini öğrenebilme. Ders İzlencesi 2014 2015 Eğitim Yılı ve Dönemi Program Adı: SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI Dersin adı: Sağlık Kurumlarında İş Sağlığı ve Güvenliği Dersi veren öğretim görevlisi: Öğr. Gör. Ulaş

Detaylı

Ders İzlencesi 2014 2015 Eğitim Yılı ve Dönemi Program Adı: TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI

Ders İzlencesi 2014 2015 Eğitim Yılı ve Dönemi Program Adı: TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI Ders İzlencesi 2014 2015 Eğitim Yılı ve Dönemi Program Adı: TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI Dersin adı: Kalite Güvence Standartları Dersin veriliş şekli: Yüz yüze Dersin genel içeriği: Kalite

Detaylı

DENEY 3. Maksimum Güç Transferi

DENEY 3. Maksimum Güç Transferi ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EEM2104 Elektrik Devreleri Laboratuarı II 2014-2015 Bahar DENEY 3 Maksimum Güç Transferi Deneyi Yapanın Değerlendirme Adı

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELM222 DEVRE TEORİSİ II LABORATUVAR DERSİ Öğrencinin Numarası : Adı Soyadı : AÇIKLAMALAR : Laboratuvar finaline gelirken bu föyü beraberinde getirmeyenler

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1

Detaylı

Revizyon Tarihi : MYB tarafından gerçekleştirilen teorik ve performans ve mülakat sınav kurallarını tanımlamaktır.

Revizyon Tarihi : MYB tarafından gerçekleştirilen teorik ve performans ve mülakat sınav kurallarını tanımlamaktır. 1.0 AMAÇ: MYB tarafından gerçekleştirilen teorik ve performans ve mülakat sınav kurallarını tanımlamaktır. 2.0 KAPSAM: Sınavlara giren tüm adayların,gözetmen ve değerlendiricilerin faaliyetlerini kapsar.

Detaylı

Güz Dönemi İstatistik Bölümü Staj Başvuru Takvimi ile İlgili Açıklamalar:

Güz Dönemi İstatistik Bölümü Staj Başvuru Takvimi ile İlgili Açıklamalar: 2016-2017 Güz Dönemi İstatistik Bölümü Takvimi ile İlgili Açıklamalar: Sevgili Öğrenciler, *** Hafta içi 2 gün (ya hafta içi 1 gün + Cumartesi tam gün) staj yapacak öğrenciler en geç 17 Ekim 2016 haftasında

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TRABZON, 2013 DERS KAYIT Bölüme ait lisans ders programına, aşağıdaki link yardımıyla ulaşabilirsiniz. http://www.ktu.edu.tr/2014/endustri-lisansdersleri

Detaylı

SINAVLAR!HAKKINDA!ÖNEMLİ!HATIRLATMALAR!

SINAVLAR!HAKKINDA!ÖNEMLİ!HATIRLATMALAR! SINAVLARHAKKINDAÖNEMLİHATIRLATMALAR TÜMDERSLERİN1.VİZELERİORTAKVİZEHAFTASIOLAN9.HAFTA/19KASIM2018 PAZARTESİAŞAĞIDAKİTABLODABELİRTİLENSAATLERDEYAPILACAKTIR. o Vize sınav salonları sınavdan 2 gün önce "www.ybdyildiz.edu.tr"

Detaylı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tanışma Toplantısı. Bölümünüze Hoşgeldiniz!

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tanışma Toplantısı. Bölümünüze Hoşgeldiniz! Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tanışma Toplantısı Bölümünüze Hoşgeldiniz! 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Tanışma Toplantısı Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Detaylı

SINAVLAR HAKKINDA ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

SINAVLAR HAKKINDA ÖNEMLİ HATIRLATMALAR SINAVLAR HAKKINDA ÖNEMLİ HATIRLATMALAR v MDB1032/1132 VE MDB1052/1092/1042/1072/1082 DERSLERİNİN 1. VİZELERİ HER GRUBUN DERS GÜN VE SAATİNDE 18-22 MART 2019 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAKTIR. ANCAK MDB3032/3042

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK SPOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BİRİMİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ PLANLI DERS ÇALIŞMA

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK SPOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BİRİMİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ PLANLI DERS ÇALIŞMA YAŞAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK SPOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BİRİMİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ PLANLI DERS ÇALIŞMA Planlı Çalışma Nedir? Amacımıza ulaşmak için hangi dersi ne kadar

Detaylı

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI Dayanak MADDE 1- (1) Bu esaslar 28 Ağustos 2012 tarih ve

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI Dayanak MADDE 1- (1) Bu esaslar 28 Ağustos 2012 tarih ve 1 T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI Dayanak MADDE 1- (1) Bu esaslar 28 Ağustos 2012 tarih ve 28395 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Kafkas Üniversitesi

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

ÖĞRENCİ NUMARASI PUAN DURUM 20131046126 90 BAŞARILI 20131049098 90 BAŞARILI 20131042066 90 BAŞARILI 20131049044 85 BAŞARILI 20144011154 85 BAŞARILI

ÖĞRENCİ NUMARASI PUAN DURUM 20131046126 90 BAŞARILI 20131049098 90 BAŞARILI 20131042066 90 BAŞARILI 20131049044 85 BAŞARILI 20144011154 85 BAŞARILI ÖĞRENCİ NUMARASI PUAN DURUM 20131046126 90 BAŞARILI 20131049098 90 BAŞARILI 20131042066 90 BAŞARILI 20131049044 85 BAŞARILI 20144011154 85 BAŞARILI 20131049037 83,75 BAŞARILI 20131040027 83,75 BAŞARILI

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : FEN ÖĞRETİMİ LABORATUVAR UYGULAMALARI II Ders No : 0310190177 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders

Detaylı

DÖNEM İÇİ SINAV VE ETKİNLİK NOTLARI İLE DÖNEM SONU NOTLARININ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİNE GİRİŞİNE İLİŞKİN ESASLAR

DÖNEM İÇİ SINAV VE ETKİNLİK NOTLARI İLE DÖNEM SONU NOTLARININ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİNE GİRİŞİNE İLİŞKİN ESASLAR DÖNEM İÇİ SINAV VE ETKİNLİK NOTLARI İLE DÖNEM SONU NOTLARININ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİNE GİRİŞİNE İLİŞKİN ESASLAR 2014-2015 Eğitim-öğretim yılı Güz döneminden itibaren uygulamaya geçilecek olan dönem içi

Detaylı

S.Ü. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR

S.Ü. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR S.Ü. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR A. GENEL SORULAR 1. İşyeri eğitimi (İYE) nedir? Staj ile farkları nelerdir? Staj, 2. ve 3. Sınıf sonunda

Detaylı

ELEKTRONİK DEVRELER LABORATUVARI I DENEY 2

ELEKTRONİK DEVRELER LABORATUVARI I DENEY 2 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRONİK DEVRELER LABORATUVARI I DENEY 2 BJT TRANSİSTÖRÜN DC KARAKTERİSTİĞİNİN ELDE EDİLMESİ AÇIKLAMALAR Deneylere

Detaylı

MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRONİK DEVRELER LABORATUVARI DENEY FÖYÜ 2

MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRONİK DEVRELER LABORATUVARI DENEY FÖYÜ 2 MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRONİK DEVRELER LABORATUVARI DENEY FÖYÜ 2 LABORATUVARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR Laboratuvara kesinlikle YİYECEK VE İÇECEK getirilmemelidir.

Detaylı

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ Sınav Uygulama Esasları Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı, İstanbul Aydın Üniversitesinde ön lisans, lisans ve

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ Sınav Uygulama Esasları Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı, İstanbul Aydın Üniversitesinde ön lisans, lisans ve T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ Sınav Uygulama Esasları Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı, İstanbul Aydın Üniversitesinde ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarına kayıtlı öğrencilerin ve öğretim elemanlarının,

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI ESASLARI

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI ESASLARI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI ESASLARI A:SINAV ŞEKLİ VE PUANLAMA Özel yetenek giriş sınavı iki aşamadan oluşmaktadır.

Detaylı

Celal Bayar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü. Staj Bilgilendirme Toplantısı

Celal Bayar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü. Staj Bilgilendirme Toplantısı Celal Bayar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Staj Bilgilendirme Toplantısı 06.03.2019 Staj Komisyonu Üyeleri Dr. Öğr. Üye. Özlem UZUN ARAZ (Staj Komisyonu Başkanı) Dr. Öğr. Üye. Rahime SANCAR

Detaylı

LiSANSÜSTÜ NOT GİRİŞ İŞLEMLERİ KILAVUZU. İlgili eğitim-öğretim yılı başında, öğrencilere ilan edilen yıl içinin ortalamaya katkı oranı ve

LiSANSÜSTÜ NOT GİRİŞ İŞLEMLERİ KILAVUZU. İlgili eğitim-öğretim yılı başında, öğrencilere ilan edilen yıl içinin ortalamaya katkı oranı ve A) Ders İzleme Formu (Syllabus) Giriş İşlemleri LiSANSÜSTÜ NOT GİRİŞ İŞLEMLERİ KILAVUZU İlgili eğitim-öğretim yılı başında, öğrencilere ilan edilen yıl içinin ortalamaya katkı oranı ve değerlendirme sistemi,

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM İÇİ UYGULAMALI DERS TAKİP DEFTERİ 20... -20... EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI... YARIYILI Öğrenci ve Ders Tanıtım Formu Öğrencinin Foto Adı Soyadı T.C. Kimlik Numarası

Detaylı

T.C. ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Dayanak MADDE 1 - (1) Bu esaslar 30.05.2011 tarih ve 27949 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Altınbaş Üniversitesi

Detaylı

Dersin Amacı Fotogrametri, kartografya ve arazi yönetimine ilişkin uygulama becerilerinin pekiştirilmesidir. Öğrencilerin, bu dersi aldıktan sonra;

Dersin Amacı Fotogrametri, kartografya ve arazi yönetimine ilişkin uygulama becerilerinin pekiştirilmesidir. Öğrencilerin, bu dersi aldıktan sonra; 2018 İçerik Arazi Çalışması 2 Ders Amacı Uygulama planı Uygulamalar Çalışma alanı ve gruplar Lab kullanımı Ders notu değerlendirme ölçütleri Final Sınavı Ders notu sisteme aktarılması Dersin Amacı Fotogrametri,

Detaylı

DOLAPOĞLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ DOLAPOĞLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ

DOLAPOĞLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ DOLAPOĞLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ Günlük Plan Hazırlarken ve Uygularken Yapmanız Gerekenler DOLAPOĞLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ÖĞRENCİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA PLANLAMA VE UYGULAMALARI Planınıza öncelikle acil

Detaylı

ELEKTRİK DEVRE TEMELLERİ DENEY FÖYÜ

ELEKTRİK DEVRE TEMELLERİ DENEY FÖYÜ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK DEVRE TEMELLERİ DENEY FÖYÜ Yrd. Doç. Dr. Said Mahmut ÇINAR Arş. Grv. Burak ARSEVEN Afyonkarahisar 2018 Rapor

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM İÇİ UYGULAMALI DERS TAKİP DEFTERİ 20... -20... EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI... YARIYILI Öğrenci ve Ders Tanıtım Formu Öğrencinin Foto Adı Soyadı T.C. Kimlik Numarası

Detaylı

DERS TANIMLAMA FORMU. Eğitim ve Öğretim Yöntemleri (ECTS) Proje/Alan Çalışması. Yrd.Doç.Dr Yahya TAŞGIN

DERS TANIMLAMA FORMU. Eğitim ve Öğretim Yöntemleri (ECTS) Proje/Alan Çalışması. Yrd.Doç.Dr Yahya TAŞGIN DERS TANIMLAMA FORMU Dersin Kodu ve Adı : MMU 475 Makine Laboratuvarı Programın Adı: Makine Mühendisliği Bölümü Yarıyıl Eğitim ve Öğretim Yöntemleri (ECTS) Teori Uyg. Lab. Proje/Alan Çalışması Krediler

Detaylı

ÖĞRENCİ BÖLÜM MEMNUNİYETİ ANKETİ FORMU

ÖĞRENCİ BÖLÜM MEMNUNİYETİ ANKETİ FORMU ÖĞRENCİ BÖLÜM MEMNUNİYETİ ANKETİ FORMU çok fazla: 26,83 1. Soru çok az 17,07 26,83 2. Soru az; 14,63 az: 17,07 Az; 19,51 fazla: 21,95 orta: 17,07 24,39 14,63 çok fazla: 12,19 fazla: 41,46 3. Soru çok az:9,75

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Dönem V Nöroloji Staj Eğitim Programı Eğitim Başkoordinatörü: Dönem Koordinatörü: Koordinatör Yardımcısı: Doç. Dr. Erkan Melih ŞAHİN Yrd. Doç. Dr. Baran GENCER Yrd. Doç. Dr. Erkam KÖMÜRCÜ Yrd. Doç. Dr.

Detaylı

Ders İzlencesi Eğitim Yılı ve Dönemi Program adı : SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI

Ders İzlencesi Eğitim Yılı ve Dönemi Program adı : SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI Ders İzlencesi 2016 2017 Eğitim Yılı ve Dönemi Program adı : SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI Dersin adı: Yönetim Dersi veren öğretim görevlisi: Yrd. Doç. Dr. Osman N. Hazinedar Dersin veriliş şekli:

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS)

SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS) SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS) 1. Laboratuvarın işleyişi nasıl, yani hangi sıra ile deneyleri yapacağım? Cevap: 101 için: Temel ölçüm deneyi yapıldıktan sonra panodaki listeleri takip etmeye başlıyorsunuz.

Detaylı

MESEM BELGELENDİRME PROGRAMI, KURALLARI

MESEM BELGELENDİRME PROGRAMI, KURALLARI MESEM BELGELENDİRME PROGRAMI, KURALLARI PROGRAMIN KODU PROGRAMIN AMACI PRG1 Yiyecek içecek sektöründeki servis ve bar hizmetinin gerektirdiği bilgi, beceri, yetkinlikleri tanımlama, ölçme değerlendirme

Detaylı

Öğretim-Öğrenim Yönergesi

Öğretim-Öğrenim Yönergesi Öğretim-Öğrenim Yönergesi 2012 2013 Öğretim-Öğrenim Yılı Öğrenci Kılavuzu 1 Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Hazırlık Yılı Programı Öğretim - Öğrenim Yönergesi MADDE 1- (1) Öğrencilerin

Detaylı

T.C AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - GİRİŞ SINAVLARI ve KESİN KAYIT ESASLARI

T.C AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - GİRİŞ SINAVLARI ve KESİN KAYIT ESASLARI T.C AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - GİRİŞ SINAVLARI ve KESİN KAYIT ESASLARI 2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonuçlarına göre YGS

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

WEB PORTAL HİZMETLERİMİZ

WEB PORTAL HİZMETLERİMİZ 1 / 31 İÇERİK 1.BELGELENDİRME 1.1.Personel Belgelendirme 1.1.1.Belgelendirme kapsamı 1.1.2.Yeterlilik Birimleri ve Geçme Notları 1.1.3.Personel Belgelendirme Klavuzu 1.1.4.Sınavlara Başvuru 1.1.5.Sınav

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Dönem V Adli Tıp Staj Eğitim Programı Eğitim Başkoordinatörü: Dönem Koordinatörü: Koordinatör Yardımcısı: Doç. Dr. Erkan Melih ŞAHİN Staj Öğretim Üyeleri: Staj Eğitim Sorumlusu: Yrd.Doç.Dr. Esin KALKAN

Detaylı

Normal Hasılat Tablolarının Düzenlenmesi adlı II. Ödev için gerekli verilerin nasıl sağlanacağı aşağıda sırasıyla açıklanmıştır.

Normal Hasılat Tablolarının Düzenlenmesi adlı II. Ödev için gerekli verilerin nasıl sağlanacağı aşağıda sırasıyla açıklanmıştır. HASILAT BİLGİSİ DERSİNİ ALAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE 1) I., II. Ve III. haftalar Gövde Analizi konusu işlenmiş ve sayısal bir veri tablosu kullanılarak ödevin tüm aşamaları sırasıyla gösterilmiştir. İlk

Detaylı

ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA

ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA DERS KAYIT HAFTASI (19-23 EYLÜL 2018) DERSLERİN İLK HAFTASI (24-28 EYLÜL 2018 DERSLERİN İKİNCİ HAFTASI (1-3 EKİM 2018) ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELM221 DEVRE TEORİSİ I LABORATUVARI 2018 2019 GÜZ DÖNEMİ DENEY - 4 FÖYÜ 01.11.2018 Öğrencinin Numarası : Adı Soyadı : Grup Arkadaşının Adı Soyadı : AÇIKLAMALAR : Laboratuvar dersine gelirken bu föyü beraberinde

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ Doküman No ÖİYR-262 KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ İlk Yayın Tarihi 16.05.2015 Revizyon Tarihi - Revizyon No - Sayfa 1/6 KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME

Detaylı

TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU TANITIM 23 EYLÜL 2016

TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU TANITIM 23 EYLÜL 2016 TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU TANITIM 23 EYLÜL 2016 OKUL YERLEŞİM ALANI Okulumuz idari bina, akademik bina ve dersliklerin bulunduğu bina olmak üzere 3 binadan oluşmaktadır. Okulumuzda

Detaylı

Genel Yönetim Muhasebe Yetkilisi Sertifika Sınav Duyurusu (18/05/2013)

Genel Yönetim Muhasebe Yetkilisi Sertifika Sınav Duyurusu (18/05/2013) Genel Yönetim Muhasebe Yetkilisi Sertifika Sınav Duyurusu (18/05/2013) T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA SINAV İLANI Bakanlığımızca (Muhasebat Genel Müdürlüğü)

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Sayfa No 1 / 5 ABANT İZZET BAYSAL BÖLÜMÜ EĞİTİM- ÖĞRETİM VE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

Maltepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Ağları - 1 (BİL 403)

Maltepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Ağları - 1 (BİL 403) Maltepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Ağları - 1 (BİL 403) GENEL DERS BİLGİLERİ Öğretim Elemanı : Yrd.Doç. Dr. Birim BALCI Ofis : MUH 310 Ofis Saatleri : Telefon : 0216 626 10

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ Özel Eğitim Öğretmenliği Lisans Programı. İlkbahar

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ Özel Eğitim Öğretmenliği Lisans Programı. İlkbahar ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ Özel Eğitim Öğretmenliği Lisans Programı İlkbahar Öğrenme Güçlüğü ve Özel Yetenek 2 kredi (AKTS/ECTS: 4) Ders sorumlusu : Macid Ayhan

Detaylı

Ders İzlencesi 2014-2015 Eğitim Yılı ve Dönemi Program adı : BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ

Ders İzlencesi 2014-2015 Eğitim Yılı ve Dönemi Program adı : BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ Dersin adı: Masaüstü Yayıncılık Dersin veriliş şekli: Yüz yüze Dersin genel içeriği: Bu ders kapsamında afiş, broşür, ambalaj tasarımı ve kurumsal kimlik projeleri yapılması planlanmaktadır. Ders İzlencesi

Detaylı

İ.Ü. HUKUK FAKÜLTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI SINAV PROGRAMI

İ.Ü. HUKUK FAKÜLTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI SINAV PROGRAMI SINAV SÜRECİNDE ÖĞRENCİLERİN UYMASI GEREKEN KURALLAR 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI SINAV PROGRAMI 1. Sınav salonunda yanında telefonu olan öğrencilerin telefonları kesinlikle kapalı ve görünmeyen

Detaylı

Öğretim Görevlisi Rıdvan Yakut TEKNİK RESİME GİRİŞ

Öğretim Görevlisi Rıdvan Yakut TEKNİK RESİME GİRİŞ Öğretim Görevlisi Rıdvan Yakut TEKNİK RESİME GİRİŞ Teknik Resim Nedir? Makine elemanlarının, yapıların ve en genel haliyle mühendislik ürünlerinin biçimini ve boyutlarını tarif etmekte kullanılan bir dildir.

Detaylı

ESM 318 ENERJİ LABORATUVARI DENEY NUMARALARI ve DENEY ADLARI

ESM 318 ENERJİ LABORATUVARI DENEY NUMARALARI ve DENEY ADLARI ESM 318 ENERJİ DENEY NUMARALARI ve DENEY ADLARI DENEY NO YAPILACAK DENEY(LER)İN ADI DENEYİN YAPILACAĞI YER 1 1. Borularda Sürtünmeden Dolayı Enerji Kaybı 2. Borularda Sürtünme Katsayısı (λ) 3. Hidrolik

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BAĞIL DEĞERLENDİRME SİSTEMİ UYGULAMA YÖNERGESİ

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BAĞIL DEĞERLENDİRME SİSTEMİ UYGULAMA YÖNERGESİ 28.07.2010 SENATO 2010/7-I BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BAĞIL DEĞERLENDİRME SİSTEMİ UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Yönergenin amacı, ders başarı notunun saptanmasında bağıl değerlendirme sisteminin uygulanması

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI 22.10.2011 TOPLANTI PLANI 14:00 Veli Bilgilendirme Semineri Okul Müdürü 14:30 14:45 15:30 Sınıf Öğretmenleri Toplantısı Her sınıf kendi sınıfının dersliğinde

Detaylı

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Yıldız Teknik Üniversitesi. [Doktora Yeterlik Sınavına Dair Hususlar]

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Yıldız Teknik Üniversitesi. [Doktora Yeterlik Sınavına Dair Hususlar] Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Yıldız Teknik Üniversitesi [Doktora Yeterlik Sınavına Dair Hususlar] 1. Tanımlar... 2 2. Yeterlik sınavı... 2 3. Yeterlik yazılı ve sözlü sınav jürileri... 3 Yeterlik

Detaylı

6. Staja Giriş Sınavı

6. Staja Giriş Sınavı 6. Staja Giriş Sınavı Staja Giriş Sınavı için başvurular, her yılın Nisan, Ağustos ve Aralık aylarında yapılır. Staja Giriş Sınavına, 3568 sayılı Kanunun 4. ve 6. maddesi ile 5/A-a maddesindeki öğrenim

Detaylı

İŞLETME ANABİLİM DALI (İşletme Programı) İşletme Tezsiz 30 Lisans derecesine sahip olmak. Öğrenci Kabul Şartları

İŞLETME ANABİLİM DALI (İşletme Programı) İşletme Tezsiz 30 Lisans derecesine sahip olmak. Öğrenci Kabul Şartları Başvuru Tarihleri: 05-19 Ocak 2015 tarihleri arasında olup, Başvuru formu doldurulduktan sonra istenilen evraklar ile Sosyal Bilimler Enstitüsü ne bizzat yapılacaktır. Sınav Tarihleri: Yabancı Dil Sınavı

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME Ders No : 0310380127 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM İÇİ UYGULAMALI DERS TAKİP DEFTERİ 20... -20... EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI... YARIYILI 1/7 Öğrenci ve Ders Tanıtım Formu Öğrencinin Foto Adı Soyadı T.C. Kimlik Numarası

Detaylı

DGS Ek Kontenjan Öğrencileri için Hazırlık Sınıfı Oryantasyonu Cüneyt GAFFAROĞLU

DGS Ek Kontenjan Öğrencileri için Hazırlık Sınıfı Oryantasyonu Cüneyt GAFFAROĞLU DGS Ek Kontenjan Öğrencileri için Hazırlık Sınıfı Oryantasyonu 12.12.2017 Cüneyt GAFFAROĞLU 2. Kur 3. Kur 11 hafta 11.12.2017 08.03.2018 + 1 hafta telafi kuru 12-16.03.2018 11 hafta 19.03.2018 31.05.2018

Detaylı

TEOG. Kuralları. Yeni Sınav Sisteminin TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

TEOG. Kuralları. Yeni Sınav Sisteminin TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Yeni Sınav Sisteminin Kuralları Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Eğitimin doğasında var olan değişim

Detaylı

KBÜ. TBP107 Web Tasarımının Temelleri. Öğr. Gör. Dr. Abdullah ELEN KARABÜK ÜNİVERSİTESİ.

KBÜ. TBP107 Web Tasarımının Temelleri. Öğr. Gör. Dr. Abdullah ELEN KARABÜK ÜNİVERSİTESİ. KBÜ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TBP107 Web Tasarımının Temelleri «D E RS H A K K I N DA B İ LG İ L E R» Öğr. Gör. Dr. Abdullah ELEN Karabük Üniversitesi T.O.B.B. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Demir Çelik

Detaylı

***Bütünleme sınavlarına katılmayacak öğrenci, dilekçe vermek koşulu ile Bütünleme Haftasında (19-23 Haziran) staj yapabilir.

***Bütünleme sınavlarına katılmayacak öğrenci, dilekçe vermek koşulu ile Bütünleme Haftasında (19-23 Haziran) staj yapabilir. Değerli Öğrenciler, Staja başlamadan önce hazırlamanız gereken evraklar başvuru aşamaları için www.ist.yildiz.edu.tr/ist/8/staj/117 web sayfasındaki staj prosedürünü açıklayan dosyayı dikkatlice okuyunuz.

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELM221 DEVRE TEORİSİ I LABORATUVARI 2016 2017 GÜZ DÖNEMİ DENEY - 1 FÖYÜ Öğrencinin Numarası : Adı Soyadı : Grup Arkadaşının Adı Soyadı : AÇIKLAMALAR : Laboratuvar dersine gelirken bu föyü beraberinde getirmeyenler

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR. (Ortak Zorunlu Dersler için)

SIKÇA SORULAN SORULAR. (Ortak Zorunlu Dersler için) SIKÇA SORULAN SORULAR (Ortak Zorunlu Dersler için) Bartın Üniversitesi -2018 Ortak Zorunlu Derslerin Uzaktan Eğitimle Verilmesine Yönelik Kime Danışabilirim? Üniversitemizin fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulları

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GENEL FİZİK Ders No : 0310400041 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SONUÇLARINA KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLARIN KAYITLARI:

GAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SONUÇLARINA KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLARIN KAYITLARI: GAZİ ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SONUÇLARINA KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLARIN KAYITLARI: Özel Yetenek Sınavı Sonuçlarına göre Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği ve

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ORTAK SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ORTAK SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ORTAK SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç ve kapsam MADDE 1 - Bu Yönerge amacı; Mühendislik Fakültesi lisans eğitim-öğretim

Detaylı

YÖNETMELİK KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI

YÖNETMELİK KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI 31 Temmuz 2011 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28011 Kocaeli Üniversitesinden: YÖNETMELİK KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ARAZİ ÇALIŞMASI - 2 UYGULAMA PLANI İSTANBUL, 2018 Dersin Tanıtımı 1) Ders fotogrametri Kamu Ölçmeleri ve Kartografya Anabilim dalları

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELM221 DEVRE TEORİSİ I LABORATUVARI 2018 2019 GÜZ DÖNEMİ DENEY - 1 FÖYÜ Öğrencinin Numarası : Adı Soyadı : Grup Arkadaşının Adı Soyadı : AÇIKLAMALAR : Laboratuvar dersine gelirken bu föyü beraberinde getirmeyenler

Detaylı

ŞUBAT-2019 PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU

ŞUBAT-2019 PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU ŞUBAT-2019 PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU 18.01.2019 KAYIT TAKVİMİ ÖN KAYIT VE ÖN KAYIT BELGELERİNİN TESLİMİ 21 Ocak 2019 30 Ocak 2019 ASİL VE YEDEK LİSTELERİN İLAN 1 ŞUBAT 2019

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR. (Ortak Zorunlu Dersler için)

SIKÇA SORULAN SORULAR. (Ortak Zorunlu Dersler için) SIKÇA SORULAN SORULAR (Ortak Zorunlu Dersler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi-2018 Ortak Zorunlu Derslerin Uzaktan Eğitimle Verilmesine Yönelik Kime Danışabilirim?

Detaylı

2014-YGS SAYISAL BİLGİLER

2014-YGS SAYISAL BİLGİLER 2014-YGS SAYISAL BİLGİLER 1 2014-YGS Sayısal Bilgiler 2014-YGS ÖSYS Başvuran Aday Sayısı 2.086.115 Sınavsız Geçişe Başvuran Aday Sayısı 78.427 Sınava Giren Aday Sayısı 1.950.163 Sınava Girmeyen Aday Sayısı

Detaylı