Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi - Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi - Proje Gerçek Bütçe Belirleme Kriterleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi - Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi - Proje Gerçek Bütçe Belirleme Kriterleri"

Transkript

1 A-) Genel ler Değerlendirilen Proje İle İlgili Bilgiler Proje MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ Proje Başlığı Proje Yürütücüsü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi - Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi - Proje Gerçek Bütçe Belirleme leri ler İle İlgili Açıklamalar Önerilen bütçe, proje amacı, kapsamı ve yöntemi açısından abartılı mı? Proje daha düşük bir bütçe ile gerçekleştirilebilir mi? Çok Abartılı = 0 Puan Kısmen Abartılı = 3 Puan Uygun = 5 Puan A-) Genel ler Projenin başlığı ile projede satın alınması talep edilen malzemeler arasında doğrudan bir ilişki kurulabiliyor mu? Bütçe talebi ve gerekçesi formu ile bütçe tertibi formu birbiriyle uyumlu mu? Bütçe gerekçesi ve talebi formunda talebin gerekçesi açıkça yazılmış ve proje amaç, kapsam ve materyal-yöntem kısmı ile ilişkilendirilirmiş mi? Kurulabiliyor = 5 Puan Kısmen Kurulabiliyor = 3 Puan Kurulamıyor = 0 Puan Uyumlu = "X" yazınız Uyumlu Değil = 0 Puan "A" ana başlık altında Yüzde Oran EN AZ % 51 olmalıdır. Bu şartı sağlamayan projeler RET EDİLİR! GENEL KRİTER ALT BAŞLIĞI, LÜTFEN İLGİLİ ALT BAŞLIĞI DEĞERLENDİRİNİZ!

2 B-) Mankul Mal, Gayrimaddi Hak Alım, Bakım ve Onarım Giderleri Mamul Mal Alımı ler İle İlgili Açıklamalar B-) Mankul Mal, Gayrimaddi Hak Alım, Bakım ve Onarım Giderleri Mamul Mal Alımı Proje dahilinde satın alınması planlanan makine/teçhizat/demirbaşlar ilgili birim/fakülte/müdürlük/laboratuvar adına bir alt yapı hazırlamak için mi? Proje dahilinde satın alınması planlanan makine/teçhizat/demirbaş veya yazılım programları proje amaç, kapsam ve materyal-yöntem kısmı ile ilişkilendirilmiş mi? Proje dahilinde satın alınması planlanan makine/teçhizat/demirbaş veya yazılım programları sayı veya adet olarak uygun mu? Bu sayılar öneride gerekçelendirilmiş mi? Proje dahilinde BAP yönetmeliğine/yönergesine uymayan veya satın alınması komisyon kararınca desteklenmeyen bilgisayar, yazıcı, monitör, fotoğraf makinası vb. makineteçhizatlar talep edilmiş mi? İlgili birimin demirbaş kayıtlarında benzer/birebir özelliklerde bulunan ve proje dahilinde de tekrardan satın alınması talep edilen makine/teçhizat/demirbaşlar mevcut mu? İlgili birime/fakülteye/müdürlüğe/laboratuvara tekrardan satın alınması planlanan makine/teçhizat/demirbaşlar için talebin gerekçesi ayrıntılı bir biçimde yazılmış ve istenen bu cihaz(-lar) projenin sürdürülebilmesi/yürütülebilmesi için olmazsa olmaz mı? Hayır = "X" Yazınız Hayır = "X" Yazınız "B" ana başlık altında Yüzde Oran EN AZ % 60 olmalıdır. Bu şartı sağlamayan projelere BÜTÇE REVİZYONU öneriler!

3 C-) Yolluklar - Saha /Arazi Çalışmaları ler İle İlgili Açıklamalar Proje dahilinde yurt içi arazi çalışması/saha çalışması vb. için yolluk (araç kiralama hizmet alımı) yevmiye ve konaklama kalemleri ayrılmış mı? Ayrılan yolluk (araç kiralama hizmet alımı) yevmiye ve konaklama kalemleri proje amaç, kapsam ve materyal-yöntem kısmı ile ilişkilendirilmiş mi? Ayrılan yolluk (araç kiralama hizmet alımı) yevmiye ve konaklama kalemleri harcırah kanunundaki rayiç bedellerle uyumlu mu? Hayır = 0 Puan Evet = "X" Yazınız C-) Yolluklar - Saha /Arazi Çalışmaları Ayrılan yolluk (araç kiralama hizmeti alımı) yevmiye ve konaklama kalemleri gün/kişi sayısı açısından gerçekçi mi? Proje dahilinde yurt dışı arazi çalışması/saha çalışması vb. için yolluk yevmiye ve konaklama kalemleri ayrılmış mı? Ayrılan yolluk yevmiye ve konaklama kalemleri proje amaç, kapsam ve materyal-yöntem kısmı ile ilişkilendirilmiş mi? Ayrılan yolluk yevmiye ve konaklama kalemleri harcırah kanunundaki rayiç bedellerle uyumlu mu? Ayrılan yolluk yevmiye ve konaklama kalemleri gün/kişi sayısı açısından gerçekçi mi? Bu kalemler için ayrılan toplam bütçe, proje destek üst limitinin (sadece Araştırma ve Ar - Ge Projeleri için geçerlidir) % 10'nu aşmış mı? - Teşvik Projelerinde limit yoktur! Hayır = 0 Puan Evet = "X" Yazınız (Bu kriter sadece Bireysel Araştırma - Grup Araştırma ve Ar-Ge Projeleri için değerlendirilecektir. Diğer projelerde yurtdışı saha çalışması komisyon kararınca desteklenmemektedir. Böyle bir durum ile karşılaşılırsa lütfen bu kriter için "0" puan veriniz ve açıklama kısmına "Bu projede Yurt dışı arazi çalışması/saha çalışması vb. desteklenememektedir!" ibaresini yazınız.) Hayır = "X" Yazınız "C" ana başlık altında Yüzde Oran EN AZ % 70 olmalıdır.bu şartı sağlamayan projelere BÜTÇE REVİZYONU öneriler!

4 D-) Yolluklar - Kongre Katılım Desteği E-) Tüketime Yönelik Mal ve Malzeme Alımı ler İle İlgili Açıklamalar D-) Yolluklar - Kongre Katılım Desteği Proje bütçesi sadece kongreye katılım desteği kalemlerinden mi oluşmuş? HAYIR Proje dahilinde kongreye katılım adına proje bütçesinden yolluk yevmiye ve konaklama kalemleri ve de hizmet alımı kaleminden kongre katılım desteği ücreti talep edilmiş mi? Ayrılan bu kalemler sadece 1(bir) kongre ve 1(bir) kişi için mi? Ayrılan yolluk yevmiye ve konaklama kalemleri gün sayısı açısından gerçekçi mi? Bu kalemler için ayrılan toplam bütçe, proje destek üst limitinin % 20 sini (Lisansüstü Tez Projeleri için) veya % 10'nu (Diğer Araştırma Projeleri için) aşmış mı? - Teşvik Projelerinde limit yoktur! Evet ise 0 Puan ve diğer soruları cevaplamayınız! Hayır ise bu soruda puanlama yapmayarak lütfen diğer soruları cevaplayınız ve "X" Yazınız! Evet ise lütfen bir sonraki soruları puanlayınız! Evet = 5 Puan Hayır = 0 Puan Evet ise 5 Puan Hayır veya Belirtilmemiş ise 0 Puan (Kongre Başlangıç Tarihinden 1 gün önce ve Kongre Bitiş Tarhinden 1 gün sonra - Bu iki tarih arasındaki toplam gün sayısı) Bu kalemler için ayrılan toplam bütçe, proje üst limitinin % 20 sini aşmış ise öneri bütçe açsından reddilir ve iade edilir! Hayır = "X" Yazınız "D" ana başlık altında Yüzde Oran EN AZ % 100 olmalıdır. Bu şartı sağlamayan projelere BÜTÇE REVİZYONU öneriler! ler İle İlgili Açıklamalar E-) Tüketime Yönelik Mal ve Malzeme Alımı Proje dahilinde satın alınması talep edilen sarf malzemeleri (kimyasal malemeler, laboratuvar yardımcı araç ve gereçleri,kitap, dergi, flaş bellek, toner veya kartuş vb.) proje kapsam ve materyal-yöntem kısmı ile uyumlu ve ilişkilendirilmiş mi? Proje dahilinde satın alınması talep edilen sarf malzemeler (kimyasal malemeler, laboratuvar yardımcı araç ve gereçleri,kitap, dergi, flaş bellek, toner veya kartuş vb.) için belirlenen sayı/miktar/adet açısından proje kapsam ve materyal-yöntem kısmı ile ilişkilendirilebilmiş mi? Proje dahilinde talep edilen kağıt/fotokopi/tez ciltleme vb. kırtasiye malzemeleri proje kapsam ve materyal-yöntem kısmı ile uyumlu ve ilişkilendirilmiş mi? Proje dahilinde talep edilen kağıt/fotokopi/tez ciltleme vb. kırtasiye malzemeleri için belirlenen sayı/miktar/adet açısından proje kapsam ve materyal-yöntem kısmı ile uyumlu ve ilişkilendirilmiş mi? Proje dahilinde talep edilen kitaplar için ayrılan toplam bütçe, proje destek üst limitinin % 20 sini aşmış mı? İstenen bu kitaplardan herbirinin birden fazlasının satın alınması talep edilmiş mi? - Teşvik Projelerinde limit yoktur! (0 veya 3 Puan Alınan Kısımlar İçin Lütfen Açıklama ve lütfen açıklama kısmınında bazı kitapların iptal edilmesi gerektiğini belirtiniz. Hayır = "X" Yazınız "E" ana başlık altında Yüzde Oran EN AZ % 50 olmalıdır. Bu şartı sağlamayan projelere BÜTÇE REVİZYONU öneriler!

5 F-) Hizmet Alımı G-) Proje Personelinin Yeterliliği ler İle İlgili Açıklamalar F-) Hizmet Alımı Proje dahilinde hizmet alımı yoluyla yaptırılması planlanan bilimsel incelemeler (numune analizleri, anket çalışmaları vb.) proje amaç, kapsam ve materyal-yöntem kısmı ile uyumlu ve ilişkilendirilmiş mi? Proje dahilinde hizmet alımı yoluyla yaptırılması planlanan bilimsel incelemelerin (numune analizleri, anket çalışmaları, yazılım hizmetleri vb.) belirlenen sayı/miktar/adet açısından proje amaç, kapsam ve materyal-yöntem kısmı ile uyumlu ve ilişkilendirilmiş mi? Proje dahilinde kurs, seminer, sempozyum ve eğitim vb. etkinliklere katılım veya sertifikasyon giderlerinin karşılanması gibi kalemler talep edilmiş mi? Seminer, kongre ve sempozyum vb. etkinliklere proje yürütücüsü/araştırmacısı bildiri sunmadan sadece katılımcı olarak mı katılıyor? Kurs, seminer ve sertifikasyon giderlerlerinin karşılanması talep edilmiş mi? (0 veya 3 Puan Alınan Kısımlar İçin Lütfen Açıklama Evet ise lütfen bir sonraki soruları puanlayınız! ve lütfen açıklama kısmınında bu kalemin iptal edilmesi gerektiğini belirtiniz. Hayır = "X" Yazınız ve lütfen açıklama kısmınında bu kalemin iptal edilmesi gerektiğini belirtiniz. Hayır = "X" Yazınız "F" ana başlık altında Yüzde Oran EN AZ % 80 olmalıdır. Bu şartı sağlamayan projelere BÜTÇE REVİZYONU öneriler! ler İle İlgili Açıklamalar Proje yürütücüsünün daha önceden yürüttüğü BAP projeleri kapsamında SCI/SCI- Expanded/SSCI/AHCI ve/veya alan indexleri (Sosyal Bilimler için) türünde yaptığı yayın var mı? Evet = 5 Puan G-) Proje Personelinin Yeterliliği Proje yürütücüsünün daha önceden yürüttüğü BAP projeleri kapsamında SCI/SCI- Expanded/SSCI/AHCI ve/veya alan indexleri (Sosyal Bilimler için) türünde yaptığı yayın sayısı Proje yürütücüsü daha önceden kurum içerisinde BAP projeleri kapsamında hakem olarak proje değerlendirmiş mi? Proje yürütücüsü daha önceden kurum içerisinde BAP projeleri kapsamında hakem olarak kaç hakemlik görevinde bulundu? Sunulan Proje daha önceden TÜBİTAK, SAN-TEZ, GEKA vb. dış destekli projelere sunulmuş ve belli bir puan alarak ret edilmiş mi? 3 ve üzeri yayın varsa ise 5 Puan 2 yayını varsa ise 4 Puan 1 yayını varsa 3 Puan (Eğer Proje değerlendirme daveti gönderilmişse!) Evet ise 5 Puan ---- Hayır ise 0 Puan 5 ve üzeri hakemlik görevi var ise 5 Puan 4 haklemlik görevi için 4 Puan 3 hakemlik görevi için 3 Puan 2 hakemlik görevi için 2 Puan 1 hakemlik görevi için 1 Puan Proje daha önceden sunulmuş ise puanlama yapılabilir ve Puan değeri 5 dir. "G" ana başlık altında Yüzde Oran EN AZ % 60 olmalıdır. Bu şartı sağlamayan projelere BÜTÇE REVİZYONU öneriler!

6 H-) Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) Projeleri Genel Görüş ve Karar ler İle İlgili Açıklamalar H-) Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) Projeleri Önerilen Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) Projesinin içeriği, MSKÜ BAP Yönergesinin 9-f maddesinde belirtilen Ar-Ge projeleri kapsamına uygun mu? BAP Yönergesi 9 - f maddesi : Üniversitemizin teknolojik rekabet edilebilirliğini geliştirmek; patent alma, patent başvurusu yapabilme, fikri ve sinai ürün geliştirmeye veya bir fikri ticarileştirmeye yönelik amaçlar için desteklenen proje mi? Belirlenen lere Uygun = 5 Puan Belirlenen lere Belirlenen leri İçermiyor = 0 Puan "H" ana başlık altında Yüzde Oran EN AZ % 100 olmalıdır. Bu şartı sağlamayan projeler RET EDİLİR! AR-GE PROJESİ BAŞLIĞI PROJE BÜTÇE DEĞERLENDİRME SONUCU Genel Görüş ve Karar GENEL Bütçe Değerlendirme Puan Yüzdesi veya Genel Yüzdesel Oran (%) Proje önerisisin değerlendirmeye alınabilmesi için BÜTÇE DEĞERLENDİRME PUAN YÜZDESİ VEYA GENEL YÜZDESEL ORANI (%) EN AZ 70 OLMALIDIR. Aksi takdirde öneri bütçe açısından reddedilir ve iade edilir. Ayrıca, her alt başlıktan alınması gerekli minimum puan yüzdesi sağlanmalıdır. Alt başlık başına yeterli puanı sağlayamayan öneriler de bütçe açısından rededilir ve iade edilir. PROJE NOT: PROJE BÜTÇE DEĞERLENDİRME ÖZETİ AŞAĞIDAKİ SAYFADA BULUNMAKTADIR. Bütçe Değerlendirmesini Yapan Komisyon Üyesinin Adı Soyadı (Unvan) Görevi Tarih İmza

7 Bütçe Belirleme leri Proje Bütçe Değerlendirme Özet Formu ALT KRİTER KODU ALT KRİTER BAŞLIĞI DEĞERLENDİRME SONUCU Alınması Gereken Min Puan Alınan Puan Değerlendirme Yapan Öğretim Üyesinin Görüşü veya Parafı Bütçe Belirleme leri GENEL KRİTER ALT BAŞLIĞI, A GENEL KRİTER 51 LÜTFEN İLGİLİ ALT BAŞLIĞI DEĞERLENDİRİNİZ! MANKUL MAL, GAYRİMADDİ HAK ALIM, B BAKIM VE ONARIM GİDERLERİ MAMUL MAL ALIMI YOLLUKLAR C 70 SAHA/ARAZİ ÇALIŞMALARI D D YOLLUKLAR KONGRE KATILIM DESTEĞİ KONGRE KATILIM DESTEĞİ ÖZEL KRİTER KONGRE DESTEĞİ ALT BAŞLIĞI E TÜKETİME YÖNELİK MAL VE MALZEME ALIMI 50 F HİZMET ALIMI 80 G PROJE PERSONELİNİN YETERLİLİĞİ Özel H ARAŞTIRMA GELİŞTİRME (AR - GE) PROJELERİ AR-GE PROJESİ BAŞLIĞI 100 GENEL PROJE BÜTÇE DEĞERLENDİRMESİ PROJE Bütçe Değerlendirmesini Yapan Komisyon Üyesinin Adı Soyadı (Unvan) Görevi Tarih İmza

TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ

TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ 1. Proje Hakkında Genel Bilgi PROJE BAŞLIĞI: Başvuru Formu PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ: BAĞLI BULUNDUĞU BİRİM: (Bölüm, Fakülte) DESTEKLEYEN DİĞER KURULUŞLAR: (Kuruluşun

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞVURU FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞVURU FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞVURU FORMU 1. TANITICI BİLGİLER 1.1 Proje Alanı Proje alanı seçmek için tıklayınız 1.2 Proje

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902B) BAŞLANGIÇ PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU SUNUMU

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902B) BAŞLANGIÇ PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU SUNUMU T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902B) BAŞLANGIÇ PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU SUNUMU 1. BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ ÖNERİ ÖZETİ VE ANAHTAR KELİMELER: (Projenin literatürdeki yeri, özgün değeri, amacı, yöntem,

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 YILI UYGULAMA ESASLARI

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 YILI UYGULAMA ESASLARI YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 YILI UYGULAMA ESASLARI A. Genel İlkeler Destek Programlarına Kimler Başvurabilir: Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyeleri,

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902) KARİYER PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU FORMU. Etik Kurul İzin Belgesi Var, ekte sunuldu Gerekli değil

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902) KARİYER PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU FORMU. Etik Kurul İzin Belgesi Var, ekte sunuldu Gerekli değil T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902) KARİYER PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU FORMU Proje No: (Proje Yönetimi Ofisi tarafından verilir) Proje Başlığı Proje Alanı Sağlık Bilimleri Fen ve Mühendislik Bilimleri

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU-DEĞERLENDİRME-DESTEK MANİSA-2014

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU-DEĞERLENDİRME-DESTEK MANİSA-2014 CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU-DEĞERLENDİRME-DESTEK MANİSA-2014 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ NEDİR? Yükseköğretim Kurumları nda

Detaylı

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ NE İSKENDERUN.. başlıklı Yönlendirilmiş Proje nin (YP)* desteklenmesini talep etmekteyim. Bilgilerinize ve gereğini arz ederim... /.. /. Proje Yürütücüsü Adı Soyadı / İmza

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2016 PROJE DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI ARAŞTIRMACI BİLGİLENDİRME KLAVUZU

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2016 PROJE DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI ARAŞTIRMACI BİLGİLENDİRME KLAVUZU T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2016 PROJE DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI ve ARAŞTIRMACI BİLGİLENDİRME KLAVUZU ARALIK 2015 DESTEKLENECEK PROJE TÜRLERİ ve DESTEK MİKTARLARI

Detaylı

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BİRİMİ BAP ÖNERİ FORMU

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BİRİMİ BAP ÖNERİ FORMU Projenin Sunuluş Tarihi Proje Kabul Karar Tarihi/Nosu Proje Kod Numarası Bu bölümü BAP Komisyonu dolduracaktır. I TANITICI BİLGİLER Bilimsel Araştırma Projesinin Başlığı: Bilimsel Araştırma Projesinin

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2017 YILI PROJE DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI ARAŞTIRMACI BİLGİLENDİRME KLAVUZU

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2017 YILI PROJE DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI ARAŞTIRMACI BİLGİLENDİRME KLAVUZU T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2017 YILI PROJE DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI ve ARAŞTIRMACI BİLGİLENDİRME KLAVUZU 2017 DESTEKLENECEK PROJE TÜRLERİ ve DESTEK MİKTARLARI

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞVURU FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞVURU FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞVURU FORMU 1. TANITICI BİLGİLER 1.1 Proje Alanı 1.2 Proje Başlığı 1.3 Proje Türü 1.4

Detaylı

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi. Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi. BAP02 Hızlı Destek Projesi

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi. Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi. BAP02 Hızlı Destek Projesi BAP01 Temel Araştırma Projesi BAP02 Hızlı Destek Projesi Öğretim nın kurum dışı destekli proje sayılarını ve yüksek etki değerli dergilerde makale sayılarını artırmaya yönelik olarak desteklenen araştırma

Detaylı

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) KOMİSYONU ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) KOMİSYONU ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) KOMİSYONU ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu yönerge; Muş Alparslan Üniversitesi öğretim üyeleri ile doktora ya

Detaylı

2. Destek Programlar Çerçevesinde Yürütülen Projeler

2. Destek Programlar Çerçevesinde Yürütülen Projeler IŞIK ÜNİVERSİTESİ PROJE YÜRÜTME YÖNERGESİ KAPSAM Bu esaslar, Işık Üniversitesi akademik ve idari birimleri ile bunların mensupları ve öğretim elemanlarınca yürütülen, kısmen veya tamamen yurt içi ve yurt

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI PROJE ÖNERİSİ PROJE KAYIT VE KONTROL DEĞERLENDİRME RED KABUL SÖZLEŞME SATIN ALMA DEĞİŞİKLİK TALEPLERİ TALEBİN ALINMASI KONTROLÜ VE DEĞERLENDİRMESİ EK SÜRE-EK ÖDENEK

Detaylı

Proje başvuruları : 01 Eylül Ekim 2016 Proje değerlendirmeleri : 10 Ekim Aralık 2016 Proje Sözleşmeleri : 15 Aralık Ocak 2017

Proje başvuruları : 01 Eylül Ekim 2016 Proje değerlendirmeleri : 10 Ekim Aralık 2016 Proje Sözleşmeleri : 15 Aralık Ocak 2017 II.DÖNEM PROJE BAŞVURU TAKVİMİ Proje başvuruları : 01 Eylül 2016 03 Ekim 2016 Proje değerlendirmeleri : 10 Ekim 2016 09 Aralık 2016 Proje Sözleşmeleri : 15 Aralık 2016 15 Ocak 2017 NOT: Başvuru tarihleri

Detaylı

KONGRE, SEMPOZYUM DÜZENLEME PROJESİ (KSP) PROJE BAŞVURU FORMU

KONGRE, SEMPOZYUM DÜZENLEME PROJESİ (KSP) PROJE BAŞVURU FORMU KONGRE, SEMPOZYUM DÜZENLEME PROJESİ (KSP) PROJE BAŞVURU FORMU Projenin Başlığı ( 1 ) Projenin Yürütücüsü ( 2 ) Birim/Bölüm/ABD ( 3 ) Çalışmanın Süresi (ay) Proje Grubu Fen ve Mühendislik Bilimleri Tıp

Detaylı

1. Araştırmayı Yürüten Kişinin Bilimsel Özgeçmişi 2. Etik Kurul Onay Belgesi 3. Alınacak Kit Veya Hizmet İçin Proforma Faturaları İçeren Dosya

1. Araştırmayı Yürüten Kişinin Bilimsel Özgeçmişi 2. Etik Kurul Onay Belgesi 3. Alınacak Kit Veya Hizmet İçin Proforma Faturaları İçeren Dosya TÜRK DERMATOLOJİ DERNEĞİ UZMANLIK ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEK BURSU BAŞVURU FORMU Ad Soyad Ünvan Doğum Tarihi Çalıştığınız Kurum E-posta Telefon Asistanlığa başlangıç tarihi Eğitim sorumlusu/ad

Detaylı

Proje başvuruları : 26 Ocak Mart 2017 Proje değerlendirmeleri : 26 Ocak Mayıs 2017 Proje Sözleşmeleri : 26 Ocak Haziran 2017

Proje başvuruları : 26 Ocak Mart 2017 Proje değerlendirmeleri : 26 Ocak Mayıs 2017 Proje Sözleşmeleri : 26 Ocak Haziran 2017 BAP PROJELERİ BAŞVURU TAKVİMİ I.DÖNEM PROJE BAŞVURU TAKVİMİ Proje başvuruları : 26 Ocak 2017 17 Mart 2017 Proje değerlendirmeleri : 26 Ocak 2017 02 Mayıs 2017 Proje Sözleşmeleri : 26 Ocak 2017 16 Haziran

Detaylı

Form 1a: T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU FORMU PROJENİN NUMARASI KABUL TARİHİ ONAYLANAN BÜTÇE

Form 1a: T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU FORMU PROJENİN NUMARASI KABUL TARİHİ ONAYLANAN BÜTÇE Form 1a: T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU FORMU PROJENİN NUMARASI KABUL TARİHİ ONAYLANAN BÜTÇE PROJENİN ADI PROJE YÖNETİCİSİNİN Unvanı Adı ve Soyadı Fakültesi/Yüksekokulu,

Detaylı

2018 YILI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME VE YÜRÜTME İLKELERİ

2018 YILI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME VE YÜRÜTME İLKELERİ 2018 YILI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME VE YÜRÜTME İLKELERİ 2018 yılı Bilimsel Araştırma Projelerinin kabulü ve desteklenmesine ilişkin BAP Komisyonu kararlarında dikkate alınacak ilkeler şunlardır:

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2017 YILI BAP UYGULAMA ESASLARI GENEL İLKELER

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2017 YILI BAP UYGULAMA ESASLARI GENEL İLKELER AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2017 YILI BAP UYGULAMA ESASLARI GENEL İLKELER BAP Koordinasyon Birimi tarafından sağlanan proje destekleri bu belgede belirtilen

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİNDE BÜTÇE HAZIRLAMA VE KULLANIM İLKELERİ

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİNDE BÜTÇE HAZIRLAMA VE KULLANIM İLKELERİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİNDE BÜTÇE HAZIRLAMA VE KULLANIM İLKELERİ Ç. Ü. Bilimsel Araştırma Projeleri bütçesinin hazırlanması ve kullanımında uyulması gereken ilkeler aşağıda belirtilmiştir.

Detaylı

ESOGÜ BAP 2015 YILI UYGULAMA ESASLARI

ESOGÜ BAP 2015 YILI UYGULAMA ESASLARI ESOGÜ BAP 2015 YILI UYGULAMA ESASLARI A TÜRÜ ARAŞTIRMA PROJELERİ 1. Projeler için belirlenen üst limit A1 türü projelerde 10.000,00 TL, A2 türü projelerde 25.000,00 TL'dir. 2. Başvurular: 2015 Yılı İçin

Detaylı

Ar-Ge Destekleri. Bilgi Dokümanı SAN-TEZ PROGRAMI TÜBİTAK TEYDEB DESTEK PROGRAMLARI. Huriser BALCI Ar-Ge Koordinatörü

Ar-Ge Destekleri. Bilgi Dokümanı SAN-TEZ PROGRAMI TÜBİTAK TEYDEB DESTEK PROGRAMLARI. Huriser BALCI Ar-Ge Koordinatörü Ar-Ge Destekleri Bilgi Dokümanı SAN-TEZ PROGRAMI TÜBİTAK TEYDEB DESTEK PROGRAMLARI Huriser BALCI Ar-Ge Koordinatörü BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SAN-TEZ PROGRAMI DESTEK ORANI : Bakanlık tarafından

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE VE DESTEKLER

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE VE DESTEKLER KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE VE DESTEKLER BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 3 PROJE SAYILARI

Detaylı

T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEK BAŞVURU FORMU

T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEK BAŞVURU FORMU T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEK BAŞVURU FORMU PROJE YÖNETİCİSİNİN ÜNVANI, ADI, SOYADI: BAĞLI BULUNDUĞU BİRİM: PROJENİN SUNULDUĞU BİRİM:(Fakülte/Enstitü/Yüksekokul) Proje Kodu:

Detaylı

BÜTÇE GİDERLERİ KESİN HESAP CETVELİ AÇIKLAMASI YILI : 2012 4207 REKABET KURUMU

BÜTÇE GİDERLERİ KESİN HESAP CETVELİ AÇIKLAMASI YILI : 2012 4207 REKABET KURUMU YILI : REKABET KURUMU 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4 Özel Kalem Müdürlüğü Memurlar Tertibine Konulan 4.0 TL Bütçe Ödeneğinden., TL Harcama Yapılmıştır. Harcama Bütçe Ödeneğinin %9,'İ Seviyesinde

Detaylı

TÜBİTAK ARDEB SOBAG DENEYİM PAYLAŞIMI. Prof. Dr. Tülin GENÇÖZ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ. 23 Mayıs 2018

TÜBİTAK ARDEB SOBAG DENEYİM PAYLAŞIMI. Prof. Dr. Tülin GENÇÖZ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ. 23 Mayıs 2018 TÜBİTAK ARDEB SOBAG DENEYİM PAYLAŞIMI Prof. Dr. Tülin GENÇÖZ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 23 Mayıs 2018 SUNUM ÖZETİ DÖNEMSEL BAŞVURU PROGRAMLARI 1001 1005 3501 SÜREKLİ BAŞVURUYA AÇIK PROGRAMLAR 1002 3001

Detaylı

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ PROJE BAŞLIĞI. Proje No: Uluslararası Bilimsel Araştırma İşbirliği Projesi SONUÇ RAPORU

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ PROJE BAŞLIĞI. Proje No: Uluslararası Bilimsel Araştırma İşbirliği Projesi SONUÇ RAPORU T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞLIĞI Proje No: Uluslararası Bilimsel Araştırma İşbirliği Projesi SONUÇ RAPORU Proje Yürütücüsü: Adı Soyadı Birimi/Bölümü

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ RAPORU- 2017

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ RAPORU- 2017 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ RAPORU- 2017 Üniversitemizde görev yapan akademik personelin kurumdan memnuniyet ve beklenti düzeylerini belirlemek amacıyla Süleyman Demirel

Detaylı

Doç. Dr. Timuçin UĞURLU Dekan Yardımcısı

Doç. Dr. Timuçin UĞURLU Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Timuçin UĞURLU Dekan Yardımcısı AKADEMİK KURUL-HAZİRAN 2017 2016 YILI GENEL AKADEMİK PERFORMANS Temel Eczacılık Bilimleri SCI Kapsamındaki Dergilerde Yayın 14 SCI Dışındaki Uluslararası Hakemli

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İÇ ARAŞTIRMA DESTEKLERİ PROJE ÖNERİ FORMU

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İÇ ARAŞTIRMA DESTEKLERİ PROJE ÖNERİ FORMU MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İÇ ARAŞTIRMA DESTEKLERİ PROJE ÖNERİ FORMU PROJE BİLGİLERİ Proje Başlığı: Proje Süresi: PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ* Adı ve Soyadı Birimi Tel Faks E-Posta Ünvanı Adresi Başvuru Tarihi İmza Bölüm/Program

Detaylı

UŞAK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ 2015 YILI UYGULAMA ESASLARI

UŞAK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ 2015 YILI UYGULAMA ESASLARI UŞAK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ 2015 YILI UYGULAMA ESASLARI PROJE DESTEK ÜST LİMİTLERİ 1. 2015 yılında proje destek üst limitleri KDV dâhil olarak aşağıdaki gibidir: UBAP 01 Araştırma Projesi:

Detaylı

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI Hazırlayan: Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü Bilimsel Destek Ofisi : http://www.yalova.edu.tr/i.aspx?q=601 Son Başvuru Tarihi: 02 MART 2012

Detaylı

PROJE BAŞVURU PROSEDÜRÜ

PROJE BAŞVURU PROSEDÜRÜ Doküman No BPF-1041 İlk Yayın Tarihi 01.09.2018 PROJE BAŞVURU PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi Revizyon No Sayfa 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Kırklareli Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) komisyonu

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) KAYNAK KULLANIMI YÖNERGESİ

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) KAYNAK KULLANIMI YÖNERGESİ Karar Tarihi :07.05.2014 Karar No : B.30.2.OGÜ.0.05.01.00-15/01 ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) KAYNAK KULLANIMI YÖNERGESİ AMAÇ VE KAPSAM MADDE 1-Bu Yönerge, Eskişehir

Detaylı

BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ VE YAYINLARI ÖZENDİRME DESTEĞİ (BEYÖD) YÜRÜTME İLKELERİ

BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ VE YAYINLARI ÖZENDİRME DESTEĞİ (BEYÖD) YÜRÜTME İLKELERİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ VE YAYINLARI ÖZENDİRME DESTEĞİ (BEYÖD) YÜRÜTME İLKELERİ AMAÇ Madde 1. Bu ilkelerin amacı, Ankara Üniversitesi nde çalışan araştırmacıların gerçekleştirdiği bilimsel etkinliklerinin/yayınlarının

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA DESTEĞİ PROJE BAŞVURU FORMU

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA DESTEĞİ PROJE BAŞVURU FORMU İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA DESTEĞİ PROJE BAŞVURU FORMU PROJE KODU (boş bırakınız) PROJE YÖNETİCİSİNİN ÜNVANI, ADI, SOYADI PROJE YÖNETİCİSİNİN E-POSTA ADRESİ PROJE YÖNETİCİSİNİN

Detaylı

DOKTORA ÖĞRENCİLERİ VE ARAŞTIRMACILAR İÇİN TÜBİTAK 1002 HIZLI DESTEK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

DOKTORA ÖĞRENCİLERİ VE ARAŞTIRMACILAR İÇİN TÜBİTAK 1002 HIZLI DESTEK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DOKTORA ÖĞRENCİLERİ VE ARAŞTIRMACILAR İÇİN TÜBİTAK 1002 HIZLI DESTEK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak C.Ü. Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü 1 TÜBİTAK 1002 BİLGİLENDİRME

Detaylı

PROJE YÖNETİMİ OFİSİ BAŞKANLIĞI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ

PROJE YÖNETİMİ OFİSİ BAŞKANLIĞI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ BAŞKANLIĞI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLERİ Proje Kodu: 1901-Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Destekleme Programı Projeleri Proje Özelliği: Proje yürütücülerinin OMÜ içinden

Detaylı

ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMA İŞBİRLİĞİ PROJESİ (UBAIP) PROJE BAŞVURU FORMU

ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMA İŞBİRLİĞİ PROJESİ (UBAIP) PROJE BAŞVURU FORMU ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMA İŞBİRLİĞİ PROJESİ (UBAIP) PROJE BAŞVURU FORMU Projenin Başlığı Proje Yürütücüsü Birim/Bölüm/ABD ( 1 ) Araştırmacı(lar) Proje Türü Proje Grubu Fen ve Mühendislik Bilimleri

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE ÖNERGESİ BAŞVURU FORMU (FORM-1)

GAZİOSMANPAŞA TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE ÖNERGESİ BAŞVURU FORMU (FORM-1) Dokümanın Kodu :YÖN.FR.106 Yayın Tarihi : 18.02.2015 Revizyon Tarihi : - Revizyon No : 00 Sayfa 1 / 7 Proje Yöneticisi : EPK tarafından doldurulacaktır. Bölüm : Proje No : 1. GENEL BİLGİLER Bilimsel Araştırma

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERTSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERTSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERTSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönerge, İstanbul AREL Üniversitesinde tam zamanlı

Detaylı

04.08.2009 Tarihli Senato Kararı ( Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Öğrenci Odaklı Araştırma Projesi Desteği (ÖPD) Uygulama İlkeleri )

04.08.2009 Tarihli Senato Kararı ( Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Öğrenci Odaklı Araştırma Projesi Desteği (ÖPD) Uygulama İlkeleri ) 04.08.2009 Tarihli Senato Kararı ( Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Öğrenci Odaklı Araştırma Projesi Desteği (ÖPD) Uygulama İlkeleri ) ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM DESTEĞİ UYGULAMA ESASLARI

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM DESTEĞİ UYGULAMA ESASLARI T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM DESTEĞİ UYGULAMA ESASLARI Amaç ve kapsam MADDE 1- Düzce Üniversitesi Bilimsel Etkinliklere Katılım Desteği Uygulama Esasları, Düzce Üniversitesine

Detaylı

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Komisyonunun tarihli 2016/06 sayılı toplantısı ile belirlenen Bilimsel Etkinliklere

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Komisyonunun tarihli 2016/06 sayılı toplantısı ile belirlenen Bilimsel Etkinliklere Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Komisyonunun 22.09.2016 tarihli 2016/06 sayılı toplantısı ile belirlenen Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Ölçütleri Görevlendirmeler 2547 sayılı

Detaylı

BĐLĐM VE TEKNOLOJĐ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

BĐLĐM VE TEKNOLOJĐ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. BĐLĐM, SANAYĐ VE TEKNOLOJĐ BAKANLIĞI BĐLĐM VE TEKNOLOJĐ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĐLĐM VE TEKNOLOJĐ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Gülgün ÇELĐK Şube Müdürü Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğünce Yürütülen Ar-Ge Destek Programları

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYIN ve ARAŞTIRMA TEŞVİK PROJELERİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYIN ve ARAŞTIRMA TEŞVİK PROJELERİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYIN ve ARAŞTIRMA TEŞVİK PROJELERİ ÜNİVERSİTE-SEKTÖR Yayın ve Araştırma Teşvik İŞBİRLİĞİ? Projesi Yayın ve Araştırma Teşvik Projeleri, üniversitemiz Stratejik Planı nda belirtilen;

Detaylı

ARDEB Projeleri Harcama Kalemleri, Proje Bütçe ve Takvimin Kurgulanması

ARDEB Projeleri Harcama Kalemleri, Proje Bütçe ve Takvimin Kurgulanması ARDEB Projeleri Harcama Kalemleri, Proje Bütçe ve Takvimin Kurgulanması HAZIRLAYAN Yrd. Doç. Dr. Serkan GÜLSOY SDÜ Orman Fakültesi Toprak İlmi ve Ekoloji Anabilim Dalı TÜBİTAK TAN TALEP EDİLEN BÜTÇE KALEMLERİ

Detaylı

T.C. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ UYGULAMA USUL ve ESASLARI. 1. Genel Usul ve Esaslar

T.C. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ UYGULAMA USUL ve ESASLARI. 1. Genel Usul ve Esaslar T.C. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ UYGULAMA USUL ve ESASLARI 1. Genel Usul ve Esaslar 1.1. Başvuru Tarihleri Akademik Destek Projesi (ADEP) haricindeki proje önerileri

Detaylı

YAYIN BAŞARI ÖDÜLÜ BAŞVURU FORMU

YAYIN BAŞARI ÖDÜLÜ BAŞVURU FORMU EK-1: YAYIN BAŞARI ÖDÜLÜ BAŞVURU FORMU Unvanı, Adı ve Soyadı Bölüm/Anabilim Dalı :.. BAŞVURUDA YER ALAN YAYINLAR: Sıra No Başlık Dergi Adı, Cilt, Sayfa No., Yıl Yazar Sayısı Yazarlar (yayında yer aldığı

Detaylı

Prof. Dr. Özgen Ü. Çolak BAP Koordinatörü

Prof. Dr. Özgen Ü. Çolak BAP Koordinatörü Prof. Dr. Özgen Ü. Çolak BAP Koordinatörü Bilimsel Araştırma Proje Türleri Proje Başvuruları Proje Değerlendirme Projelerin yürütülmesi Projelerin Sonuçlandırılması 2013 Başvuruları I) Yüksek Lisans Tez

Detaylı

BOREN PROJE ÇAĞRILARI İLE İLGİLİ USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE 1

BOREN PROJE ÇAĞRILARI İLE İLGİLİ USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE 1 BOREN PROJE ÇAĞRILARI İLE İLGİLİ USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE 1 Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; BOREN öncelikleri doğrultusunda Yönetim Kurulu kararları dikkate alınarak, belirlenecek alanlarda

Detaylı

Kafkas Üniversitesi. Akademik ve Bilimsel/Sanatsal Etkinlikleri Teşvik Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

Kafkas Üniversitesi. Akademik ve Bilimsel/Sanatsal Etkinlikleri Teşvik Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Kafkas Üniversitesi Akademik ve Bilimsel/Sanatsal Etkinlikleri Teşvik Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu yönerge; Kafkas Üniversitesi nde görevli öğretim elemanları

Detaylı

KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ (İLKELER VE KRİTERLER)

KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ (İLKELER VE KRİTERLER) 1. AMAÇ KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ (İLKELER VE KRİTERLER) Bu yönergenin amacı, belirlenen akademik ilkeler ve kriterler ile Kütahya Sağlık Bilimleri

Detaylı

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi PROJE BAŞVURU FORMU

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi PROJE BAŞVURU FORMU T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi PROJE BAŞVURU FORMU Projenin Başlığı Proje Yürütücüsü Araştırmacı(lar) Proje Türü 1. ÖZET ve ANAHTAR KELİMELER:

Detaylı

EK-2 T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM DESTEĞİ UYGULAMA ESASLARI

EK-2 T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM DESTEĞİ UYGULAMA ESASLARI EK-2 T.C. BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM DESTEĞİ UYGULAMA ESASLARI Amaç ve kapsam MADDE 1- Düzce Üniversitesi Bilimsel Etkinliklere Katılım Desteği Uygulama Esasları, Düzce Üniversitesine bağlı birimlerde

Detaylı

YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞ. Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Birim Koordinatörü

YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞ. Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Birim Koordinatörü YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞ Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Birim Koordinatörü Yakın Doğu Üniversitesi, DESAM Kurucu Üyesi Celal Bayar Üniversitesi, Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji AD Manisa YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞİ. Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Koordinatörü

YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞİ. Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Koordinatörü YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞİ Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Koordinatörü Yakın Doğu Üniversitesi, DESAM Kurucu Üyesi Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji AD Manisa YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLİMSEL VE YÖNETSEL FAALİYETLER BAŞARI TEŞVİK YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurul Tarihi: 29/12/2014; Karar Sayısı: 2014/22) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Amaç Madde 1 -(1)

Detaylı

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN İYİ LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN İYİ LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ MUNZUR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN İYİ LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönerge, Munzur Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde hazırlanacak olan lisansüstü tezlerin

Detaylı

BAP NEDİR? ODÜ-BAP, Ocak 2012 den bu güne faaliyetlerini artırarak yürütmektedir.

BAP NEDİR? ODÜ-BAP, Ocak 2012 den bu güne faaliyetlerini artırarak yürütmektedir. ODÜ-BAP 2018-2019 BAP NEDİR? Üniversite kaynaklarının öğretim elemanları tarafından hazırlanan, katma değeri yüksek, bilimsel/sanatsal/sosyal içerikli projeleri kapsamında kullanılmasını düzenleyen bir

Detaylı

TÜBİTAK / TEYDEB ULUSLARARASI SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI

TÜBİTAK / TEYDEB ULUSLARARASI SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI TÜBİTAK / TEYDEB www.novicor.com T : +90 212 709 0850 Eski Büyükdere Cad. No:67 4.Levent Plaza Kat:5/B 4.Levent / İstanbul Programın Amacı Nedir?: Uluslararası Ar-Ge ve yenilik projeleri yapan Türkiye

Detaylı

PROJE KESİN RAPORUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ PROJENİN SONLANDIRILMASI

PROJE KESİN RAPORUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ PROJENİN SONLANDIRILMASI PROJE BAŞVURUSU PROJENİN HAVUZA KOMİSYON TOPLANTISI GÜNDEM HAZIRLANMASI KOMİSYON TOPLANTISI SATIN ALMA İŞLEMLERİ PROTOKOL İMZALANMASI PROJENİN KABUL EDİLMESİ GÜNDEMİN KOMİSYONDA VE PROJEYE UYGUN ONAY BELGESİ

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) BİLİMSEL ETKİNLİKLERDE GÖREVLENDİRME VE HARCAMA YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) BİLİMSEL ETKİNLİKLERDE GÖREVLENDİRME VE HARCAMA YÖNERGESİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) BİLİMSEL ETKİNLİKLERDE GÖREVLENDİRME VE HARCAMA YÖNERGESİ AMAÇ VE KAPSAM MADDE 1- Bu Yönerge, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEU) bünyesinde

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA BAŞVURACAK ADAYLARIN AKADEMİK ETKİNLİKLERİNİ DEĞERLENDİRME FORMU

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA BAŞVURACAK ADAYLARIN AKADEMİK ETKİNLİKLERİNİ DEĞERLENDİRME FORMU CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA BAŞVURACAK ADAYLARIN AKADEMİK ETKİNLİKLERİNİ DEĞERLENDİRME FORMU Müracaat Eden Adayın Adı Soyadı : Adayın Şu andaki Başvurduğu Unvanı Kadrosu Fakülte/Yüksekokul/MYO

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDE ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA BAŞVURMA İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDE ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA BAŞVURMA İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDE ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA BAŞVURMA İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ PROFESÖR, DOÇENT VE YARDIMCI DOÇENT KADROLARINA BAŞVURABİLMEK İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR A. Profesör kadrosuna

Detaylı

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI Hazırlayan: Proje Destek Ofisi www.pdo.yildiz.edu.tr Son Başvuru Tarihi: 7 Eylül 2012 TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI MAYIS 2016 Üniversitemizde Yürütülen Projeler ve Destekleyen Kuruluşlar PROJELER DESTEKLEYEN KURULUŞ BAP TUBĠTAK AB SAN-TEZ DĠĞER KURUMLARCA DESTEKLENEN PROJELER

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ İÇ DESTEKLİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE TASARIM PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ İÇ DESTEKLİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE TASARIM PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ (25.12.2018 gün ve 14 sayılı Senato Kararı) ATILIM ÜNİVERSİTESİ İÇ DESTEKLİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE TASARIM PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsa-Dayanak-Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönerge

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 1 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ Telefon : (442) 231 6100-02 Faks : (442) 231 6203 e-posta : bap@atauni.edu.tr web Vergi Dairesi : bap.atauni.edu.tr :

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu yönerge, Üniversitemiz öğretim üyeleri ile Doktora, Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık ya da Sanatta Yeterlilik

Detaylı

T.C ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ T.C ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ AMAÇ : MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bünyesinde Bilimsel Araştırma Proje ödeneğinden

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ UYGULAMA ESASLARI

EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ UYGULAMA ESASLARI EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNERGESİ UYGULAMA ESASLARI Bilimsel araştırma projeleri ek süreler dâhil en çok otuz altı ay içerisinde

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 01 Ocak Aralık 2016 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri)

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 01 Ocak Aralık 2016 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 01 Ocak 2016 31 Aralık 2016 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) Aşağıda teşvik başvurularının eksiksiz yapılması amacıyla hazırlanmış

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ ARAŞTIRMA ÖNERİ FORMU

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ ARAŞTIRMA ÖNERİ FORMU BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ ARAŞTIRMA ÖNERİ FORMU PROJE YÖNETİCİSİNİN ÜNVANI, ADI, SOYADI: PROJE YÖNETİCİSİNİN SİCİL NUMARASI: BAĞLI BULUNDUĞU BİRİM: PROJENİN SUNULDUĞU BİRİM: (Fakülte/Enstitü/Yüksekokul)

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURT İÇİ VE YURT DIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURT İÇİ VE YURT DIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURT İÇİ VE YURT DIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Ankara Sosyal Bilimler

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak Aralık 2017 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri)

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak Aralık 2017 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak 2017 31 Aralık 2017 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) Aşağıda teşvik başvurularının eksiksiz yapılması amacıyla hazırlanmış

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnsan Araştırmaları Etik Kurulu Başvuru Formu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnsan Araştırmaları Etik Kurulu Başvuru Formu Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnsan Araştırmaları Etik Kurulu Başvuru Formu Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde yapılan ve/ya ODTÜ çalışanları/öğrencileri tarafından yürütülen ve insan katılımcılardan

Detaylı

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞLIĞI. Proje No:

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞLIĞI. Proje No: T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞLIĞI Proje No: Uluslararası Bilimsel İşbirliği Geliştirme Desteği SONUÇ RAPORU Proje Yürütücüsü: Adı Soyadı

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE-SANAYİ-KAMU İŞBİRLİGİ GELİŞTİRME UYGULAMA ve ARAŞTIRMAMERKEZİ (ÜSKİM) YÖNERGESİ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE-SANAYİ-KAMU İŞBİRLİGİ GELİŞTİRME UYGULAMA ve ARAŞTIRMAMERKEZİ (ÜSKİM) YÖNERGESİ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE-SANAYİ-KAMU İŞBİRLİGİ GELİŞTİRME UYGULAMA ve ARAŞTIRMAMERKEZİ (ÜSKİM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde

Detaylı

PROJEM VAR. Mehmet KOÇ /Girişimci İşadamları Vakfı Başkanı. Projenin Adı :. Sayfa 1 / 13

PROJEM VAR. Mehmet KOÇ /Girişimci İşadamları Vakfı Başkanı. Projenin Adı :. Sayfa 1 / 13 PROJEM VAR Farklı düşünmek, sermayeden ve bilgi birikiminden, bir konuda uzman olmaktan daha önemli bir hal almış bulunmaktadır. Girişimci İşadamları Vakfı olarak elimizdekilerin paylaşıldıkça bereketleneceğinden

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ 2013 YILI UYGULAMA ESASLARI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ 2013 YILI UYGULAMA ESASLARI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ 2013 YILI UYGULAMA ESASLARI 1. GENEL İLKELER Destek Programlarına Kimler Başvurabilir: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğretim

Detaylı

Teknogirişim Sermayesi Destekleri Mevzuat

Teknogirişim Sermayesi Destekleri Mevzuat Teknogirişim Sermayesi Destekleri Mevzuat Doç. Dr. A. Egemen YILMAZ Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Etik Kurulu Başvuru Formu

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Etik Kurulu Başvuru Formu T.C. 1 BAŞVURUNUN Tarihi Türü İlk Başvuru Yeniden Başvuru ARAŞTIRMANIN Başlığı 2 Niteliği 3 Yüksek Lisans Tezi Doktora Tezi Münferit Araştırma Diğer( ) Nicel Araştırma Görgül Araştırma Diğer( ) Türü 4

Detaylı

BAP PROJELERİ BAŞVURU TAKVİMİ I.DÖNEM PROJE BAŞVURU TAKVİMİ

BAP PROJELERİ BAŞVURU TAKVİMİ I.DÖNEM PROJE BAŞVURU TAKVİMİ BAP PROJELERİ BAŞVURU TAKVİMİ I.DÖNEM PROJE BAŞVURU TAKVİMİ Proje başvuruları : 15 Şubat 2016 15 Mart 2016 Proje değerlendirmeleri : 21 Mart 2016 23 Mayıs 2016 Proje Sözleşmeleri : 01 Haziran 2016 01 Temmuz

Detaylı

PROJE SÜREÇLERİ YÖNETİM SİSTEMİ

PROJE SÜREÇLERİ YÖNETİM SİSTEMİ PROJE SÜREÇLERİ YÖNETİM SİSTEMİ İçerik 0 Kullanıcı Bilgileri 0 Destek Başvurusu İşlemleri 0 Talep, Rapor ve Yayın İşlemleri 0 Harcama İşlemleri 0 Eski Projelere Yönelik İşlemler Kullanıcı Bilgileri 0 HÜ

Detaylı

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Ar-Ge Harcamalarının GSYİH ya Oranı Hızla Artmaktadır* *TÜİK (Aralık, 2014) 23. BTYK Kararı: 2011/101 Ulusal Yenilik

Detaylı

Değerli Öğretim Üyeleri

Değerli Öğretim Üyeleri 23.12.2016 Değerli Öğretim Üyeleri Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Komisyonu nun, 30 Kasım 2016 tarih ve 2016-34 sayılı, 07 Aralık 2016 tarih ve 2016-35 sayılı ve 14 Aralık 2016 tarih ve 2016/36 sayılı

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YENİDEN ATANMALARINDA UYGULANACAK USUL VE KRİTERLERE İLİŞKİN YÖNERGE

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YENİDEN ATANMALARINDA UYGULANACAK USUL VE KRİTERLERE İLİŞKİN YÖNERGE MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YENİDEN ATANMALARINDA UYGULANACAK USUL VE KRİTERLERE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1- Bu yönergenin

Detaylı

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 16:00

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 16:00 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 15/03/2017-7999 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU *BE8RUFRJ* Oturum Tarihi 14/03/2017 Oturum Saati 16:00 Oturum Sayısı 34 KARAR

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ SAFİYE ÇIKRIKÇIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ODEMENİN DAGITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

desteklenen akademik ve mesleki faaliyetlerini teşvik eder. öğretim ve araştırma görevlerini aksatmamaları gereklidir.

desteklenen akademik ve mesleki faaliyetlerini teşvik eder. öğretim ve araştırma görevlerini aksatmamaları gereklidir. TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ ÜNİVERSİTE DIŞI AKADEMİK VE MESLEKİ FAALİYETLER YÖNERGESİ Amaç MADDE - 1 Bu yönergenin amacı, TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ (Üniversite) Öğretim Elemanlarının

Detaylı

OMÜ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ BAŞKANLIĞI

OMÜ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ BAŞKANLIĞI OMÜ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ BAŞKANLIĞI İÇİNDEKİLER 1- OMÜ BAP DESTEK TÜRLERİ 2- PROJE BAŞVURULARI 3- PROJE BAŞVURULARININ HAZIRLANMASI AŞAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR 4- PROJE BAŞVURULARININ HAZIRLANMASI

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ YURTİÇİ VE YURTDIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIMI DESTEKLEME USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ YURTİÇİ VE YURTDIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIMI DESTEKLEME USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ YURTİÇİ VE YURTDIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIMI DESTEKLEME USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1-(1) Bu yönerge, Sinop Üniversitesine

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Yüksek İhtisas Üniversitesi öğretim üyeleri

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ DEĞERLENDİRME ESASLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ DEĞERLENDİRME ESASLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ DEĞERLENDİRME ESASLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI Bursa Teknik Üniversitesi Senatosunun 12.08.2011 tarih ve 19 sayılı oturumunda alınan 8 nolu karar ile uygun bulunmuştur.

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL/SANATSAL ETKİNLİKLERE KATILIMI DESTEKLEME YÖNERGESİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL/SANATSAL ETKİNLİKLERE KATILIMI DESTEKLEME YÖNERGESİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL/SANATSAL ETKİNLİKLERE KATILIMI DESTEKLEME YÖNERGESİ 1. Amaç; Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğretim elemanlarının, bilimsel ve sanatsal etkinliklere katılımına

Detaylı

TUJJB PROJE ÖNERİSİ (İKİNCİ AŞAMA) İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

TUJJB PROJE ÖNERİSİ (İKİNCİ AŞAMA) İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR TUJJB PROJE ÖNERİSİ (İKİNCİ AŞAMA) İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR TUJJB ye verilen araştırma projesi önerileri, DDYK tarafından bir ön değerlendirmeden geçirilir. Bu çalışma sonucunda, ikinci aşama değerlendirilmeye

Detaylı