Tüm üretim standartlara göre yapılmakta ve ilgili kuruluşlarca kontrol edilmektedir. Ürünlerimiz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ayrıca Bilim,

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Tüm üretim standartlara göre yapılmakta ve ilgili kuruluşlarca kontrol edilmektedir. Ürünlerimiz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ayrıca Bilim,"

Transkript

1 Dogal ve Kaliteli

2 Tüm üretim standartlara göre yapılmakta ve ilgili kuruluşlarca kontrol edilmektedir. Ürünlerimiz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ayrıca Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sertifikalıdır. Firmamız; ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ISO 22000:2005 Gıda Güvenlik Sistemi Helal Gıda Üretim Sertifikaları ile donanımlıdır. Kaliteye, teknolojiye ve müşteri memenuniyetine olan bağlılığımız, şirketimiz için en büyük öncelik olmaya devam edecektir.

3 Sunuş Sürekli ve istikrarlı ürün kalitesi, ceşitli ürün portföyü, profesyonel yönetim anlayışı ile GIDA - UN sektöründe kendine önemli bir yer edinen AMASYA UN GIDA SANAYİ ve TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 2006 yılında, Amasya nın Yıldızköy Buğday Pazarı Mevkiinde günlük 450 ton/yıl buğday kırma kapasitesi ile üretim faaliyetine başlamıştır. Faaliyetine geçtiği tarihten itibaren birinci önceliği istikrar ve kalite olan şirketimizin, ürünleri kısa zamanda aranan, tercih edilen bir marka olma onuruna erişmiştir. Sürekli üretim teknolojisini geliştiren, stoklama kapasitesi 2500 ton dökme, 2000 ton çuvallanmış mamül madde depolama alanı ile gün geçtikce kapasitesini arttıran firmamız ton hammadde stoklama kapasitesi ile Türk çiftçisine de hizmet etme bilinci içerisindedir. Üretim tesislerimize 2 km olan demir yolu ve 120 km mesafedeki Samsun limanı ile yurt içi ve yurt dışı pazarlara ulaşımını çok rahat sağlamaktadır. Yurt çapında ise oluşturduğu 4 şube, 2 hammade alım noktası ile çok sayıda bayiilerle toptan va perakende satışlar yapmaktadır yılın da, başta Afrika ülkeleri olmak üzere bir çok komşu ve diğer ülkelere başlayan ihracat faaliyetlerimiz çeşitli özel amaçlı ve ekmeklik un üretimlerimiz ile artarak devam etmektedir. Şirketimizin kurucusu İbrahim Gür den sonra görevi devralan 2. kuşak yöneticilerin kontrolünde kurumsal bir kimliğe kavuşmuş deneyimli ve profesyonel çalışanlarının Sürekli ve Kaliteli ilkesinden ödün vermeden gerek iç piyasa gerekse yıllardır dünya un ticaretinde 1. sırada yer alan ülkemizin un ihracatına ve ekmonomimize önemli ölçüde katkı sağlamaktadır.

4 4 BUĞDAY IN HİKAYESİ Buğdayın orjini kesinlikle bilinmemektedir.bunun yanında, Anadolu nun kurak alanlarından, Suriye ve Filistin in dağlık bölgelerinden dağıldığına dair bazı sağlam deliller vardır. Özellikle Anadolu, Mısır ve Irak ta yapılan arkeolojik kazılarda, kömürleşmiş buğday tanelerine rastlanmıştır.anadolu kazılarında, Alacahöyük ve Alişarhöyük te özellikle aestivum ve compactum türlerine ait kömürleşmiş tanelere rastlanmıştır.alişarhöyük te bunlara ilaveten az miktarda durum buğdayına rastlanmıştır. Romalı lar devrinde buğday tarımı diğer tahıla göre hakim duruma geçmiştir. Bu nedenle Roma ya Buğday İmparatorluğu da denir.fakat daha sonraları Kuzey Göçleri ile Orta Çağda çavdar Avrupa ya hakim olmuştur.amerika ya ancak keşfiyle beraber giren buğdayın, buradaki ziraati 17. yüzyılda başlamıştır. Ekmek yapım teknolojisinin tarihi gelişimi ile birlikte, un verimi en yüksek ve ekmek için en uygun tahılın buğday olduğu anlaşıldıktan sonra buğday istihdamı süratle arttı.buğday tüketen toplumlar daha medeni olarak vasıflandırıldılar. Nihayet günümüzde buğday ekonomik ve politik istikrarın sembolü olarak, insanlığın beslenme problemine ışık tutan beynelmilel stratejik bir ürün, bir unsur olarak ilgi görmektedir. BUĞDAY COĞRAFYASI VE BUĞDAY TÜRLERİ Buğdayın coğrafi yayılışı bakımından 30 ile 60 kuzey ve 27 ile 40 güney enlemleri arasında yoğun ziraati sözkonusudur. Deniz seviyesinden 5000 metre yükseklikte ve tropik bölgelerden kutuplara çok yakın yerlere kadar yetişebilen çeşitleri vardır. Derin killi, tınlı-killi topraklar en iyi yetişme alanlarıdır. Optimum iklim isteği ise yağışın çoğunlukla bahara düşmesi şartıyla yıllık cm arasında bulunması, yetişme devresi sıcaklık ortalamasının 15 C dolaylarında bulunmasıdır. Ekonomik ve ticari öneme sahip olarak kültürlü yapılan buğday çeşitleri botanik yönden üç türe dahil edilmektedir. 1. Triticum aestivum 2. Triticum durum 3. Ttiticum compactum Türler ve çeşitler arasındaki kalite farkları elde edilen unların kullanım amaçlarını tayin etmektedir. Üç tür içerisinde en yaygın olarak yetiştirilen, renk, sertlik, yumuşaklık, dona-kurağahastalıklara mukavemet, olgunlaşma periyodu, öğütme özellikleri, protein miktarı ve kalitesi gibi özellikler bakımından en geniş varyasyon gösteren Triticum aestivum türü, ekmeklik buğdaylar olarak değerlendirilmektedir. Triticum durum türüne ait buğday çeşitleri makarnalık buğdaylar, Triticum compactum türüne ait buğday çeşitleri de bisküvilik buğdaylardır.

5 BUĞDAY UNU Buğday unu, temizlenmiş ve tavlanmış buğdayın öğütülmesiyle elde edilen yan içlenmiş bir gıdadır. Unun kaynağı tane endospermidir. Un ifadesi aksi belirtilmedikçe buğday ununu karşılamaktadır. Esas unsur olarak buğday ununu ihtiva eden gıdalar, çeşitli tip ve özellikteki ekmekler, kahvaltılık tahıllar, makarna tipi ürünler, kek, kraker ve bisküviler, börekler, baklava ve lokma gibi tatlılar olmak üzere birkaç grupta toplanabilir. Yüzlerce çeşidi oluşturan bu ürünlerden her birinin istenilen son ürün kalitesi diğerlerinden farklı olup ayrı kalitede una ihtiyaç duyulmaktadır. Başta ekmek olmak üzere buğday unu kaynaklı gıdaların son ürün kalitesi bu ürünlerin elde edileceği unun kalitesi ile sınırlıdır. Un kalitesi; geniş anlamda unun, imalat şartlarında her zaman rekabet edilebilir fiyatta, arzu edilen özellikte, üniform, cazip bir son ürün meydana getirebilme kabiliyeti olup son ürünün çeşidine ve kullananlara göre farklı anlamlar ifade etmektedir. Un kalitesi, genellikle unun ve hamurun ölçülebilir nitelikteki fiziksel, kimyasal ve teknolojik özellikleri ile tahmin edilmektedir. Genellikle kaliteli un deyimi ile kuvvetli un ifadesi karıştırılmakta olup unun kuvvetli oluşu özellikle ekmekçilikte protein miktarı ve kalitesi ile ilişkilidir. Unların rengi, protein miktarı, protein kalitesi, üniformitesi, su absorpsiyonu, yoğurma ve fermentasyon toleransı, hamurun gaz meydana getirme kabiliyeti, glutenin gaz tutma kapasitesi ve diastatik aktivitesi ekmeklik unların kalitesini gösteren başlıca kriterlerdir. Unlar tabii olarak dinlendirilmesi sonucunda, oksidasyona uğramakta, bununda sonucunda; un rengi ağarmakta, hamur kolay işlenebilirlik kazanmakta hamurun fermentasyon töleransı artmakta, daha kaliteli ve verimli ekmek elde edilmektedir. Buğday Unu, ilk bakıldığında beyaz ve homojen bir yapıda görünür. Aslında çok sayıda bileşenden meydana gelir. Bileşenler unun ekmeklik kalitesinde etkilidir. Her bir buğday unu diğerlerine göre farklılıklar gösterir. Gelişmiş laboratuara sahip modern değirmenler standart kalitede un üretimi yapsalar dahi, buğday kalitesi sonucu mutlaka etkileyecektir. BUĞDAYIN BİLEŞENLERİ Buğdayın ve diğer tahılların kimyasal bileşenlerinin tanenin morfolojik kısımlarına göre dağılışı farklıdır. Buğdayın başlıca bileşenlerinin ana morfolojik tabakalarına göre dağılımı tabloda verilmiştir. Morfolojik Miktarı Nişasta Protein Selüloz Yağ Kül Kısımlar % % % % % % Pericarp Testa Alöron Endosperm Embriyo Scutellum Tablo-2 Buğdayın ana morfolojik tabakalarında başlıca bileşenlerinin dağılımı. Buğday tanesinin morfolojik yapısı incelendiği zaman 3 temel katmandan meydana geldiği görülmektedir. 1. Endosperm (Unsu kısım) % Bran (Kepek kısmı) % Ruşeym ya da germ (Tohum kısmı) % 2-3 oranlarındadır. 5

6 ATA - ODUN ATA EKMEKLİK Özel AMaçlı Buğday UNU Her çeşit ekmek yapımında kullanılmaktadır. Yüksek dirençli extra buğday paçalı ile üretilmiştir. Karafırın (odun ateşi) da pişirildiği için ateşe dayanma direnci ve süresi yüksek olan hamur yapımında kullanılır. Renk - Görünüş : Geniş iç hacimli, kendine özgü renk ve görünüşte doğal. : Özünün yüksek ve sağlam olması, uzun süre dayanma özelliği sayesinde odun ateşinde kara fırında : PROTEİN ( min. ) : 0.11 KÜL ( min. ) :

7 TRABZON (Vakfıkebir) - EKMEKLİK Özel AMaçlı Buğday UNU Karadeniz, Trabzon Vakfıkebir ekmeği farklı lezzeti, uzun süre bayatlamayan ve herçeşit ekşi mayalı ekmek ve pide yapımında kullanılır. Renk - Görünüş : Geniş iç hacimli kendine özgü renk ve görünüşte, doğal. : : PROTEİN ( min. ) : 10.5 KÜL ( mak. ) :

8 SARI - SERT BUĞDAY UNU Özel AMaçlı Buğday UNU Güneydoğu Anadolu bölgesinin seçkin durum buğdaylarından özenle seçilerek düşük randımanlı olarak ekmekte sarımtırak renk ve homojen gözenekli lezzet isteyen tüketicilerimiz için özel olarak üretilmiştir. Karafırın larda ve herçeşit sarımtırak renk ekmek ve pide yapımında kullanılır. Renk - Görünüş : Sarı renk yapısı homojen iç gözenekleri, geniş hacimli kendine özgü renk ve görünüşte doğal. : Özünün yüksek ve sağlam olması, uzun süre dayanma özelliği sayesinde odun ateşinde kara fırında : PROTEİN ( min. ) : 10.5 KÜL ( mak. ) :

9 TAŞFIRIN - LÜKS KARA FIRIN EKMEKLİK Özel AMaçlı Buğday UNU Her çeşit taşfın özelliğine sahip, odun ateşinde pişen ekmek yapımında kullanılır. Renk - Görünüş : Kendine özgü renk ve görünüşte doğal. PROTEİN ( min. ) : 11.0 KÜL ( mak. ) :

10 HÜNER - KARAFIRIN EKMEKLİK Özel AMaçlı Buğday UNU Her çeşit ekmek yapımında kullanılır. Tat - Koku: Kendine özgü tat ve kokuda doğal. Renk - Görünüş: Kendine özgü renk ve görünüşte doğal. PROTEİN ( min. ) : 10.5 KÜL ( mak. ) :

11 BEREKETLİ - SOMUN EKMEKLİK Özel AMaçlı Buğday UNU Her çeşit ekmek yapımında kullanılır. Renk - Görünüş : Sarı renk yapısı homojen bir şekilde gözenekleri, geniş hacimli kendine özgü renk ve görünüşte doğal. PROTEİN ( min. ) : 10.5 KÜL ( mak. ) :

12 YAYLA - Tip 850 EKmeklik Buğday unu Her çeşit ekmek yapımında kullanılır. Renk - Görünüş : Kendine özgü renk ve görünüşte doğal. PROTEİN ( min. ) : 10.5 KÜL ( mak. ) :

13 kayalar un KAYALAR - Tünel ekmeklik Özel AMaçlı Buğday UNU Her çeşit paçallık ekmek yapımında kullanılır. Renk - Görünüş : Kendine özgü renk ve görünüşte doğal. PROTEİN ( min. ) : 10.5 KÜL ( mak. ) :

14 Zer Un Zerce - BORULU FIRIN EKMEKLİK Özel AMaçlı Buğday UNU Karafırın - Borulu tip fırınlar için. Her çeşit ekmek yapımında kullanılır. Renk - Görünüş : Kendine özgü renk ve görünüşte doğal. PROTEİN ( min. ) : 10.4 KÜL ( mak. ) :

15 Zer Un Zerde - DÖNERLİ ve MATADOR EKMEKLİK Özel AMaçlı Buğday UNU Tünel - Matador - Dönerli tip fırınlar için. Her çeşit ekmek yapımında kullanılır. Renk - Görünüş : Kendine özgü renk ve görünüşte doğal. PROTEİN ( min. ) : 10.2 KÜL ( mak. ) :

16 Zer Un ZerTAN - ESMER EKMEKLİK Özel AMaçlı Buğday UNU Her çeşit ekmek yapımında kullanılır. Renk - Görünüş : Kendine özgü renk ve görünüşte doğal. PROTEİN ( min. ) : 10.5 KÜL ( mak. ) :

17 TİP 650 EKMEKLİK BUĞDAY UNU Her çeşit ekmek yapımında kullanılır. Tat - Koku : Kendine özgü tat ve kokuda doğal. Renk - Görünüş : Kendine özgü renk ve görünüşte doğal. PROTEİN ( min. ) : 10.5 KÜL ( mak. ) :

18 ALTINELEK - BAKLAVALIK VE BÖREKLİK Özel AMaçlı Buğday UNU Her çeşit Baklava ve Börek imalatında, endüstriyel ve nihai tüketim ler iyi sonuçlar vermektedir. Yırtılmadan elastikiyeti yüksek kolay açılma özelliğine sahiptir. Börek, Baklava, Tulumba, Lokma ve diğer tatlı çeşitlerinde ve ev tipi kullanımlarda gelenekten şaşmadan farklılık isteyenler için üretilmektedir. Renk - Görünüş : Kendine özgü renk ve görünüşte doğal. : : PROTEİN ( min. ) : 11.0 KÜL ( mak. ) :

19 NARİN - YUFKALIK Özel AMaçlı Buğday UNU Kullanım Alanları Her çeşit Yufka imalatında yırtılmadan açılma özelliğine sahip, yüksek kapasiteli elastikiyeti ve kuvvetli, standart hamur istenen imalatlar da kullanılmaktadır. Renk - Görünüş : Kendine özgü renk ve görünüşte doğal. : : PROTEİN ( min. ) : 11.0 KÜL ( mak. ) :

20 İPEK - PASTALIK ve Böreklik Özel AMaçlı Buğday UNU Her çeşit pasta, özellikle endüstriyel pasta üretimi yapan ve pastane tarzı pasta, börek gibi işleri için kullanılmaktadır. Renk - Görünüş : Kendine özgü renk ve görünüşte doğal. : : PROTEİN ( min. ) : 10.5 KÜL ( mak. ) :

21 Pizzger - PİZZALIK ve HAMBURGERLİK Özel AMaçlı Buğday UNU Her çeşit pizza hamuru, Hamburger, Sandviç gibi mamullerin yapımında kullanılır. Endüstriyel pizza ve hamburger ekmeği, benzeri tarz da üretim yapan tesislerde kullanılmak üzere üretilmiş bir üründür. Renk - Görünüş : Kendine özgü renk ve görünüşte doğal. Özünün yüksek ve sağlam olması, uzun süre dayanma özelliği sayesinde odun ateşinde kara fırında PROTEİN ( min. ) : 11.0 KÜL ( mak. ) :

22 ZARİF - KADAYIFLIK Özel AMaçlı Buğday UNU Her çeşit ince ve kalın Kadayıf yapımı için kullanılmaktadır. Endüstriyel ince ve kalın tip Kadayıf üretimi için özel olarak üretilmiştir. Parlak ve beyaz bir kadayıf rengi sağlar Özellikle kadayıf imalatı için üretildiğinden hamuru akışkan olup, kolay işlenir. Pişirilmesi esnasında kızarma performansı çok yüksektir. Renk - Görünüş : Kendine özgü renk ve görünüşte doğal. Hamur sıcaklığı 22 0C nin altında olmamalı kışın sıcak, yazın soğuk suyla sıcaklık 22 0C ye Hamur %65 nisbi nem ve C sıcaklıkta dinlendirilmelidir. PROTEİN ( min. ) : 0.7 KÜL ( mak. ) :

23 MANTİMA - MANTILIK, Milföylük ve Eriştelik Özel AMaçlı Buğday UNU Her çeşit mantı yapımında kullanılır. Kendine has özellikleri sayesinde mantı yapımı için idealdir. Renk - Görünüş : Kendine özgü renk ve görünüşte doğal. Hamur sıcaklığı 22 0C nin altında olmamalı kışın sıcak, yazın soğuk suyla sıcaklık 22 0C ye Hamur %65 nisbi nem ve C sıcaklıkta dinlendirilmelidir. PROTEİN ( min. ) : 11.0 KÜL ( mak. ) :

24 NADİDE - PİDELİK VE LAVAŞLIK ÖZEL AMAÇLI BUĞDAY UNU Her çeşit Pide ve Lavaş yapımında kullanılmaktadır. Renk - Görünüş : Kendine özgü renk ve görünüşte doğal. : : PROTEİN ( min. ) : 10.5 KÜL ( mak. ) :

25 ÇITIR - SİMİTLİK ÖZEL AMAÇLI BUĞDAY UNU Her Çeşit Simit yapımında kullanılmaktadır. Renk - Görünüş : Kendine özgü renk ve görünüşte doğal. PROTEİN ( min. ) : 10.5 KÜL ( mak. ) :

26 KITIR - Kek, bisküvi lik ÖZEL AMAÇLI BUĞDAY UNU Her çeşit bisküvi, kek, kornet, gofretlik yapımında kullanılır. Renk - Görünüş : Kendine özgü renk ve görünüşte doğal. Özünün yüksek ve sağlam olması, uzun süre dayanma özelliği sayesinde odun ateşinde kara fırında Hamur sıcaklığı 22 0C nin altında olmamalı kışın sıcak, yazın soğuk suyla sıcaklık 22 0C ye Hamur %65 nisbi nem ve C sıcaklıkta dinlendirilmelidir. PROTEİN ( min. ) : 0.7 KÜL ( mak. ) :

27 2 NUMARA - TANDIRLIK 1-2 ÖZEL AMAÇLI BUĞDAY UNU Her çeşit tandır ekmeği yapımında kullanılır. Renk - Görünüş : Kendine özgü renk ve görünüşte doğal. PROTEİN ( min. ) : 10.0 KÜL ( mak. ) :

28 Kepekli un ÖZEL AMAÇLI BUĞDAY UNU Kepekli buğday unu herhangi bir ekmek katkısı kullanmaya gerek kalmaksızın mükemmel pişirme performansı sağlar. Daha yumuşak ve homojen şekildeki gözeneklere sahiptir. Diğer hamur işlerinde de kullanılarak tüketilmektedir. Birçok sağlık problemi olan tükteciler tarafından özellikle tercih edilmektedir. Fırınlarda ve evlerde köy ekmekleri ve bu tip doğal unlu mamullerin üretiminde kullanılır. Lifli yapısı nedeniyle; hazmı kolaylaştırır, sindirimi düzenler, mide de şişmesi ile tokluk hissi verir. İçerdiği polisakkkaritlerden dolayı kan şekerini düzenler. Yemek sonrası hissedilen uyku ve yorgunluk azalır. Vücutta daha az yağ depolanmasını sağlar. Sağlığınızı ve formumuzu korur. Yüksek besinsel lif değeri ve buğdayın tüm natürel minerallerini içerir. B grubu vitamin yönünden zengindir. Enerji değeri düşüktür. Doğal esmer renk verir. Diğer rafineri unlara göre ekmeği daha geç bayatlar. Başlıca tükedildiği yerler; Ekmek üretim tesisleri, karafırınlar, köy fırınları muhtelif imalathaneler. Tat - Koku: Kendine özgü tat ve kokuda doğal. Renk - Görünüş: Kendine özgü renk ve görünüşte doğal. PROTEİN ( min. ) : 10.0 KÜL ( mak. ) : 1.6 TAM un ÖZEL AMAÇLI BUĞDAY UNU Her türlü tam buğday ekmeği yapımında kullanılır. Tam un buğday unu herhangi bir ekmek katkısı kullanmaya gerek kalmaksızın mükemmel pişirme performansı sağlar.daha yumuşak ve homojen şekildeki gözeneklere sahiptir. Diğer hamur işlerinde de kullanılarak tüketilmektedir.birçok sağlık problemi olan tükteciler tarafından özellikle tercih edilmektedir. Fırınlarda ve evlerde köy ekmekleri ve bu tip doğal unlu mamullerin üretiminde kullanılır. Lifli yapısı nedeniyle; Hazmı kolaylaştırır. Sindirimi düzenler. Midede şişmesi ile tokluk hissi verir. İçerdiği polisakkkaritlerden dolayı kan şekerini düzenler. Yemek sonrası hissedilen uyku ve yorgunluk azalır. Vücutta daha az yağ depolanmasını sağlar. Sağlığınızı ve formumuzu korur. Yüksek besinsel lif değeri ve buğdayın tüm natürel minerallerini içerir. B grubu vitamin yönünden zengindir. Enerji değeri düşüktür. Doğal esmer renk verir. Diğer rafineri unlara göre ekmeği daha geç bayatlar. Başlıca tüketildiği yerler; Ekmek üretim tesisleri, karafırınlar, köy fırınları muhtelif imalathaneler. Tat - Koku: Kendine özgü tat ve kokuda doğal. Renk - Görünüş: Kendine özgü renk ve görünüşte doğal. PROTEİN ( min. ) : 10.5 KÜL ( mak. ) :

29 Mix Unlar RUŞEYM MİX ÇAVDAR MİX Ev Tüketimleri için HÜNER li - Çeşitlik özel amaçlı buğday unu Kullanım Alanları Her çeşit ev yapımı baklava, börek, pasta, poğaça, açma, mantı gibi ve diğer unlu mamullerin yapımında kullanılmaktadır. Ambalaj Şekli 50 kg kg kg. - 5 kg - 1 kg. lık P.P ve KRAFT PAKETLERDE TAHIL MİX YULAF MİX 29

30 EMKA İştiraklerimiz Kardeş Şirketimiz, Emka Hasbirlik Tarım ve Hayvancılık Limited Şirketi, 2011 yılında Amasya merkeze bağlı Kayabaşı Köyü Kılçak Bağları mevkiinde bulunan 500 baş açık ve kapalı besi üretim çiftliği alınarak ticari faaliyetine başlamıştır m2 alan üzerine kurulu açık ve kapalı hayvan besihaneleri, yem depoları,hangarlar ile mevcuttur. Ülkemizin tarım ve hayvancılığına katkı sağlamak, bunlarla ilgili belirlenen et, süt ürünlerini en modern ve ekonomik şartlarda üreterek ülkemizin et, süt sektöründe giderek büyüyen, saygın, dürüst, insan sağlığına önem veren bir lider üretici olmaktır. 30

31 Kral Kaya Mezarları Hellenistik Dönem de, Harşena Dağı nın güney eteklerindeki kalker kayalara oyulmuş anıt mezarlardır. Antik Çağ yazarı Strabon, bu mezarın krallara ait olduğunu belirtmektedir. Hitit Fırtına Tanrısı Teşup Heykelciği Doğantepe Beldesi ndeki höyükte 1962 yılında bulunmuştur. AMASYA Yapılan arkeolojik araştırmalar ve kazılardan elde edilen veriler ışığında, kentin tarihi Kalkolitik Çağ a uzanmaktadır (MÖ MÖ 3800). Günümüze kadar gelen tarihi süreç içerisinde Tunç Çağ ından itibaren (MÖ MÖ 3200); MÖ 1680 lerde Hitit, MÖ 1200 lerde Frig, MÖ 700 lerde Kimmer - İskit, MÖ 585 li yıllarda Med - Pers, MÖ 331 yılından itibaren de Helenistik Çağ da Pers - Pontus hakimiyetine geçmiş, MÖ 291 den itibaren Amasya Pers - Pontus Krallığına başkentlik yapmış, MÖ 29 - MS 395 yılları arasında Roma egemenliğinde kaldıktan sonra, Melik Ahmed Danişmend Gazi 1075 yılında 700 yıllık Bizans hakimiyetine son vererek ilk Türk egemenliğine kurmuştur te Selçukluların Kösedağ Savaşı ndaki yenilgisi sonrasında, bölge Moğol hakimiyetine girmiştir yılında Eretna Beyliği nin egemenliğine geçen Amasya, 1386 da Şehzade Yıldırım Beyazid tarafından Osmanlı topraklarına katılmıştır deki Ankara Savaşı ndan sonra Osmanlı yönetiminde meydana gelen karışıklıklar ve şehzadeler arasında yaşanan mücadeleler sonrasında, o sırada Amasya Valisi olan Çelebi Mehmet duruma hakim olmuş, ikinci defa Osmanlı birliğini sağlamıştır. 31

32 Dogal ve Kaliteli Fabrika/Merkez : Mecitözü Yolu Üzeri 18.Km No.5 Yıldızköy / AMASYA (Pbx) info@amasyaun.com.tr Amasya Şubesi : Hacılar Meydanı No.42/B Merkez / AMASYA amasyasube@amasyaun.com.tr Fatsa Şubesi : Kurtuluş Mh. Sahil Cd. No.367 Fatsa / ORDU fatsasube@amasyaun.com.tr Ezinepazar Şubesi : Sanayi Sitesi Yanı No.5 Ezinepazar / AMASYA ezinesube@amasyaun.com.tr EMKA HASBİRLİK TARIM ve HAYVANCILIK Besi Üretim Tesisleri : Mecitözü Yolu Üzeri 15 Km. No.5 Kayabaşı / AMASYA info@hasbirlik.com.tr MAYIS 2012

"Kökümüzü topraktan, gücümüzü sizden alarak büyümeye devam ediyoruz"

Kökümüzü topraktan, gücümüzü sizden alarak büyümeye devam ediyoruz "Kökümüzü topraktan, gücümüzü sizden alarak büyümeye devam ediyoruz" www.tellioglu.com.tr TELLİOĞLU markası 1982 yilinda Balikesir'de Tellioglu Un Fabrikasi'nin kurulmasıyla doğmuştur. 110 bin metrekarelik

Detaylı

Hikayemiz SÖKE FABRİKA ANKARA FABRİKA

Hikayemiz SÖKE FABRİKA ANKARA FABRİKA Hikayemiz Değirmencilikteki 5 yılı aşkın uzmanlığı ve tecrübesiyle üretimin her aşamasında yüksek kaliteyi odağında tutan Söke, çevreye ve insana karşı saygı ve güven anlayışıyla gerçekleştirdiği dünya

Detaylı

BUĞDAYIN TARİHÇESİ BUĞDAY COĞRAFYASI VE BUĞDAY TÜRLERİ

BUĞDAYIN TARİHÇESİ BUĞDAY COĞRAFYASI VE BUĞDAY TÜRLERİ İÇİNDEKİLER BUĞDAYIN TARİHÇESİ... 2 BUĞDAY COĞRAFYASI VE BUĞDAY TÜRLERİ... 2 BUĞDAYIN BESİN DEĞERLERİ VE FAYDALARI... 3 DÜNYA BUĞDAY VE UN PAZARI... 3 DÜNYA BUĞDAY ÜRETİMİ VE BAŞLICA ÜRETİCİ ÜLKELER...

Detaylı

Doğadan sofralarınıza gelen lezzet

Doğadan sofralarınıza gelen lezzet Doğadan sofralarınıza gelen lezzet ÖZ UN Gıda San.Tic.A.Ş., kapasitesi ile Türkiye ve Ortadoğu nun tek çatı altında kurulmuş olan en büyük üretime sahip un fabrikası konumundadır. Günlük 1200 tonluk üretim

Detaylı

Un Sektörü nün Ülkemiz Genelinde Değerlendirilmesi

Un Sektörü nün Ülkemiz Genelinde Değerlendirilmesi Un Sektörü nün Ülkemiz Genelinde Değerlendirilmesi UNUN TARİHÇESİ Un, tahılların öğütülmesi ile elde edilen değerli bir ürün olup, modern insanın kullandığı ilk besindir. Buğday, basit değirmen taşları

Detaylı

A. Tahıl ve Tahıl Ürünlerinin Sınıflandırılması B. Mikrobiyel Bozulmalar C. Depolama Koşulları

A. Tahıl ve Tahıl Ürünlerinin Sınıflandırılması B. Mikrobiyel Bozulmalar C. Depolama Koşulları A. Tahıl ve Tahıl Ürünlerinin Sınıflandırılması B. Mikrobiyel Bozulmalar C. Depolama Koşulları TAHIL ve TAHIL ÜRÜNLERİNİN SINIFLANDIRILMASI Tahıl, Graminiae familyasının tohumları olan buğday, çavdar,

Detaylı

Unsuz Olmaz ÜRÜN KATALOĞU

Unsuz Olmaz ÜRÜN KATALOĞU Unsuz Olmaz ÜRÜN KATALOĞU EKMEK YAPIMI İÇİN ÖZEL LEZZET KARIŞIMLARI KEPEKLİ UN 3 TAM BUĞDAY UNU 4 ORGANİK TAM BUĞDAY UNU 5 ÇAVDARLI UN 6 ALMAN ÇAVDAR EKMEĞİ UNU 7 BOL TAHILLI UN 8 AY ÇEKİRDEKLİ UN 9 RUŞEYMLİ

Detaylı

Modern Tesisler. Hijyenik Üretim. Kalite Kontrol NEDEN AVŞAR SİMİT

Modern Tesisler. Hijyenik Üretim. Kalite Kontrol NEDEN AVŞAR SİMİT NEDEN AVŞAR SİMİT Avşar Simit; Müşterilerinin isteklerini zamanında ve eksiksiz karşılayan, bu amaçla ulusal ve uluslararası üretim standartlarının gerekliliklerini her koşulda yerine getirmeyi, sürekli

Detaylı

Ekmeklik Un Buğday Ununun Bileşenleri

Ekmeklik Un Buğday Ununun Bileşenleri BUĞDAY UNU yabancı maddelerden temizlenmiş ve tavlanmış buğdayların (TS 2974) tekniğine uygun olarak öğütülmesiyle elde edilen üründür. Buğday kalitesi ile öğütüldüğü unun kalitesi arasında sıkı bir ilişki

Detaylı

MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ

MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ Müşterilerine, 1997 yılından bu yana Tekbaş A.Ş. bünyesinde TEKBAŞ UN markasıyla hizmet vermekte olan şirketimiz, kısa zamanda çalışma sahasında üncü konuma gelmeyi başarmıştır. Bugün Türkiye nin her tarafında

Detaylı

Ekmekçilik Açısından Una Bakıldığında Şu Kriterler Önem Arz Eder

Ekmekçilik Açısından Una Bakıldığında Şu Kriterler Önem Arz Eder Ekmekçilik Açısından Una Bakıldığında Şu Kriterler Önem Arz Eder Unun protein kalitesi ve miktarı Unun normal nişasta ve zedelenmiş nişasta miktarı Unda bulunacak enzim miktarı (diastatik aktivitesi) Unun

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ BUĞDAY UNU RAPORU

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ BUĞDAY UNU RAPORU ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ BUĞDAY UNU RAPORU MART 2015 HAZIRLAYAN: MELİKE ALPAN-BURÇAY ENGÜZEL UZMAN-UZMAN YARDIMCISI AR-GE ŞUBESİ 1 İÇİNDEKİLER 1 DÜNYA TİCARETİ... 3-4-5-6-7-8-9-10

Detaylı

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yetiştirilen Farklı Buğday Tiplerinin Yaş Gluten Miktarları Bakımından Kalitelerinin Belirlenmesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yetiştirilen Farklı Buğday Tiplerinin Yaş Gluten Miktarları Bakımından Kalitelerinin Belirlenmesi Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yetiştirilen Farklı Buğday Tiplerinin Yaş Gluten Miktarları Bakımından Kalitelerinin Belirlenmesi doi: 10.17932/ IAU.IAUD.m.13091352.2015.7/26.41-46 Hayrettin KANIT 1* Murat

Detaylı

ÖZEL KULLANIM AMAÇLI EKMEKLER DERSİ ÇALIŞMA SORULARI. a. Buğdayın Türü. b. Unun randımanı. c. Presleme. d. Suyun yapısı. a. Tuz. b. Yağ. c.

ÖZEL KULLANIM AMAÇLI EKMEKLER DERSİ ÇALIŞMA SORULARI. a. Buğdayın Türü. b. Unun randımanı. c. Presleme. d. Suyun yapısı. a. Tuz. b. Yağ. c. ÖZEL KULLANIM AMAÇLI EKMEKLER DERSİ ÇALIŞMA SORULARI 1. Aşağıdakilerden hangisi özel amaçlı ekmeklerden değildir? a. Zenginleştirilmiş ekmek b. Yöresel ekmek c. Tıbbi ekmek d. Hafif ekmek 2. Tahıl unlarına,

Detaylı

Ekmek, buğday ununa; su, tuz, maya (Saccharomyces cerevisiae) gerektiğinde şeker, enzimler, enzim kaynağı olarak malt unu, vital gluten ve izin

Ekmek, buğday ununa; su, tuz, maya (Saccharomyces cerevisiae) gerektiğinde şeker, enzimler, enzim kaynağı olarak malt unu, vital gluten ve izin EKMEK İSRAFI Ekmek, buğday ununa; su, tuz, maya (Saccharomyces cerevisiae) gerektiğinde şeker, enzimler, enzim kaynağı olarak malt unu, vital gluten ve izin verilen katkı maddeleri ilave edilip bu karışımın

Detaylı

OKYANUS Danışmanlık. Türk Gıda Kodeksi - EKMEK VE EKMEK ÇEŞİTLERİ TEBLİĞİ

OKYANUS Danışmanlık. Türk Gıda Kodeksi - EKMEK VE EKMEK ÇEŞİTLERİ TEBLİĞİ T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği Resmi Gazete Tarihi Sayısı Değişiklik Açıklaması İlk Yayın 15.02.2002 24672 1. Değişiklik 15.10.2003 25260 Madde 5 3b

Detaylı

Sapore Softgrain Multigrain

Sapore Softgrain Multigrain Sapore Softgrain Multigrain Kullanıma hazır, ekşi hamur ile tatlandırılmış tam tahıllar Yeni fikirleriniz için güvenilir ortağınız Sapore Softgrain Multigrain Sağlıklı, leziz ekmekler için... Ekşi hamur

Detaylı

Sağlıklı Un. ve Ekmek Çeşitleri. Uz.Dyt.Dilara Koçak. 23 Mart 2013 www.dilarakocak.com.tr

Sağlıklı Un. ve Ekmek Çeşitleri. Uz.Dyt.Dilara Koçak. 23 Mart 2013 www.dilarakocak.com.tr Sağlıklı Un 1 ve Ekmek Çeşitleri Uz.Dyt.Dilara Koçak 23 Mart 2013 www.dilarakocak.com.tr Ağacın kökü toprak İnsanın kökü EKMEK tir. 2 UN ÇEŞİTLERİ BUĞDAY UNU ÇAVDAR UNU YULAF UNU MISIR UNU GALETA UNU ARPA

Detaylı

Ekmek, buğday ununa; su, tuz, maya (Saccharomyces cerevisiae) gerektiğinde şeker, enzimler, enzim kaynağı olarak malt unu, vital gluten ve izin

Ekmek, buğday ununa; su, tuz, maya (Saccharomyces cerevisiae) gerektiğinde şeker, enzimler, enzim kaynağı olarak malt unu, vital gluten ve izin EKMEK İSRAFI Ekmek, buğday ununa; su, tuz, maya (Saccharomyces cerevisiae) gerektiğinde şeker, enzimler, enzim kaynağı olarak malt unu, vital gluten ve izin verilen katkı maddeleri ilave edilip bu karışımın

Detaylı

www.iqven.com FIRINDA AKILLI TEKNOLOJİ

www.iqven.com FIRINDA AKILLI TEKNOLOJİ www.iqven.com FIRINDA AKILLI TEKNOLOJİ IQ / 5 TEPSİLİ KONVEKSİYONEL FIRIN 200 120 100 IQVEN akıllı panel sayesinde hayal gücünüzde ne varsa siz söyleyin en büyük yardımcınız gerçekleştirsin. 9 veya 5 tepsi

Detaylı

ÜRÜN KATALOĞU www.meritsut.com

ÜRÜN KATALOĞU www.meritsut.com ÜRÜN KATALOĞU www.meritsut.com Hakkımızda Kuruluşumuz 1998 yılında Merih Gıda Süt Ürünleri Yem Hayvancılık Ltd. Şti. ünvanıyla 278 kg süt ile üretimine başlamıştır. Mutlak kalite ve lezzet prensibi ile

Detaylı

EKMEK ÜRETİMİNDE DÜZENLEMELER DERSİ ÇALIŞMA SORULARI

EKMEK ÜRETİMİNDE DÜZENLEMELER DERSİ ÇALIŞMA SORULARI EKMEK ÜRETİMİNDE DÜZENLEMELER DERSİ ÇALIŞMA SORULARI 1. Ekmeğin besin değeri için aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? a. Ekmek tam bir besin kaynağıdır. b. Ekmekte sadece E vitamini ve mineral maddeler

Detaylı

Emekten. ekmege den. gelecege...

Emekten. ekmege den. gelecege... Emekten ekmege 1798 den gelecege... ektasun.com.tr /ektasun DEĞERLERİMİZ Paylaşımcılık Şeffaflık Bağlılık İnovasyon Güven Saygı Ekip Ruhu İnsan ekmeğin fiyatını bilmeden de yaşayabilir. Ama değerini bilmeden

Detaylı

UŞAK DÖRTLER EKMEK UNLU MAMULLERİ

UŞAK DÖRTLER EKMEK UNLU MAMULLERİ UŞAK DÖRTLER EKMEK UNLU MAMULLERİ Yiyiniz, içiniz israf etmeyiniz... UDE UŞAK DÖRTLER EKMEK UNLU MAMULLERİ ÜRÜN ÇEŞİTLERİ EKMEK ÇEŞİTLERİ Francala Ekmek Somun Ekmek Kepekli Ekmek Çavdar Ekmek Light Ekmek

Detaylı

Türkiye`de Hububat Alanları

Türkiye`de Hububat Alanları BUĞDAY DOSYASI Türkiye, birçok ürünün yetiştirilmesine imkan veren iklim ve ekolojik özellikleri nedeniyle tarımsal üretim açısından avantajlı bir ülke olup, toplam istihdamın %24,6`sı tarım sektöründe

Detaylı

GİRİŞ. Sağlıklı Beslenme ve Vücudumuzun Sağlıklı Beslenme Piramidi. Ana Gıda Grupları

GİRİŞ. Sağlıklı Beslenme ve Vücudumuzun Sağlıklı Beslenme Piramidi. Ana Gıda Grupları SAĞLIKLI BESLENME GİRİŞ Sağlıklı Beslenme ve Vücudumuzun Sağlıklı Beslenme Piramidi Ana Gıda Grupları Meyve ve Sebzeler Hububat ve Bakliyat Süt ürünleri Nişasta, Şeker ve Yağlar Vitaminler ve Mineraller

Detaylı

KURU İNCİR DÜNYA ÜRETİMİ TÜRKİYE ÜRETİMİ

KURU İNCİR DÜNYA ÜRETİMİ TÜRKİYE ÜRETİMİ KURU İNCİR DÜNYA ÜRETİMİ İncir, ilk kültüre alınan meyvelerden birisi olarak, anavatanı Anadolu dan, önce Suriye ve Filistin e sonrasında buradan da Çin ve Hindistan a yayılmıştır. Dünya kuru incir üretimine

Detaylı

ORTA ANADOLU ĠHRACATÇI BĠRLĠKLERĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ

ORTA ANADOLU ĠHRACATÇI BĠRLĠKLERĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ ORTA ANADOLU ĠHRACATÇI BĠRLĠKLERĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ DEĞİRMENCİLİK ÜRÜNLERİ SEKTÖR RAPORU HAZĠRAN- 2010 1 ĠÇĠNDEKĠLER 1) DÜNYA TİCARETİ...3 1.1) Dünya İthalatı...3 1.2) Dünya İhracatı...4 2) TÜRKİYE NİN

Detaylı

Ege Sahil Kuşağına Uygun Kavuzsuz Yulaf Çeşidinin Geliştirilmesi Beslenme Yaklaşımı

Ege Sahil Kuşağına Uygun Kavuzsuz Yulaf Çeşidinin Geliştirilmesi Beslenme Yaklaşımı Ege Sahil Kuşağına Uygun Kavuzsuz Yulaf Çeşidinin Geliştirilmesi Beslenme Yaklaşımı 07.10.2016 Özge YILDIZ Gıda Yük. Müh. Aydın İMAMOĞLU, Seda PELİT Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü İzmir Proje:

Detaylı

Marifetli aşçıların sırrı

Marifetli aşçıların sırrı Marifetli aşçıların sırrı Selva nın üretim teknolojisi, dört mevsim aynı lezzet ve aynı kaliteyi sunar. İnsanoğlunun tarih boyunca sürecek lezzet yolculuğundaki en büyük keşfi Tarladaki hasattan, mutlu

Detaylı

YEMEKLİK TANE BAKLAGİLLERİN KALİTE BİLEŞENLERİ

YEMEKLİK TANE BAKLAGİLLERİN KALİTE BİLEŞENLERİ YEMEKLİK TANE BAKLAGİLLERİN KALİTE BİLEŞENLERİ Tüketicinin dikkate aldığı faktörler: Bu kalite bileşenleri tüketici talepleri ile ilişkilidir. Bunlar fiziksel faktörler (tohumun görünüşü, rengi, kokusu,

Detaylı

Küçük İşletmelere Büyük Çözümler

Küçük İşletmelere Büyük Çözümler PFS Küçük İşletmelere Büyük Çözümler Unlu mamül ürünlerinde lezzetin sırrı; kaliteli hammadde ve iyi ustalık becerilerinin yanında; verimi ve pişirme özellikleri ile sizi yolda bırakmayacak bir fırın tercih

Detaylı

BİZ KİMİZ? Mildo Gıda Amacımız Vizyonumuz Misyonumuz,

BİZ KİMİZ? Mildo Gıda Amacımız Vizyonumuz Misyonumuz, BİZ KİMİZ? Mildo Gıda uzun yıllar fırıncılık ve pastacılık ürünleri sektörünün önde gelen çok uluslu firmalarında üst düzey yönetici olarak tecrübe kazanmış bireylerden oluşan grubumuz tarafından 2013

Detaylı

Tebliğ. TÜRK GIDA KODEKSĠ EKMEK ve EKMEK ÇEġĠTLERĠ TEBLĠĞĠ Taslak (2011/.)

Tebliğ. TÜRK GIDA KODEKSĠ EKMEK ve EKMEK ÇEġĠTLERĠ TEBLĠĞĠ Taslak (2011/.) Tebliğ TÜRK GIDA KODEKSĠ EKMEK ve EKMEK ÇEġĠTLERĠ TEBLĠĞĠ Taslak (2011/.) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: Amaç MADDE 1- (1) Bu Tebliğin amacı, tüketime sunulan ekmek ve ekmek çeşitlerinin tekniğine

Detaylı

Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Elde Edilen Farklı Buğday Çeşitlerinde Gluten Miktarlarının Kalite Standartlarına Uygunluklarının Belirlenmesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Elde Edilen Farklı Buğday Çeşitlerinde Gluten Miktarlarının Kalite Standartlarına Uygunluklarının Belirlenmesi ISSN: 2148-0273 Cilt 3, Sayı 1, 2015 Vol. 3, Issue 1, 2015 Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Elde Edilen Farklı Buğday Çeşitlerinde Gluten Miktarlarının Kalite Standartlarına Uygunluklarının Belirlenmesi Hayrettin

Detaylı

KURU İNCİR. Hazırlayan Çağatay ÖZDEN 2005. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

KURU İNCİR. Hazırlayan Çağatay ÖZDEN 2005. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi KURU İNCİR Hazırlayan Çağatay ÖZDEN 2005 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi KURU İNCİR Türkiye de Üretim İncir, ilk kültüre alınan meyvelerden birisi olarak, anavatanı

Detaylı

Mardin İlinde Üretilen Pilavlık ve Köftelik Bulgurların Kimyasal Özelliklerinin Türk Standartlarına Uygunluğunun Belirlenmesi

Mardin İlinde Üretilen Pilavlık ve Köftelik Bulgurların Kimyasal Özelliklerinin Türk Standartlarına Uygunluğunun Belirlenmesi Mardin İlinde Üretilen Pilavlık ve Köftelik Bulgurların Kimyasal Özelliklerinin Türk Standartlarına Uygunluğunun Belirlenmesi Zuhal CAN 1, Murat ÇİMEN 1*, Şerzan ASLAN 1, Birol ÖZTÜRK 1 Özet Bu araştırma

Detaylı

ÖDEMİŞ İLÇESİNDE PATATES ÜRETİMİ, KOŞULLAR ve SORUNLAR

ÖDEMİŞ İLÇESİNDE PATATES ÜRETİMİ, KOŞULLAR ve SORUNLAR ÖDEMİŞ İLÇESİNDE PATATES ÜRETİMİ, KOŞULLAR ve SORUNLAR GİRİŞ Solanaceae familyasına ait olduğu bilinen patatesin Güney Amerika`nın And Dağları nda doğal olarak yetiştiği; 16. yüzyılın ikinci yarısında

Detaylı

Eşsiz Lezzet & Sağlık

Eşsiz Lezzet & Sağlık Eşsiz Lezzet & Sağlık Yeni fikirleriniz için güvenilir ortagınız Yüksek Lif Sağlık konusundaki tüketici talepleri doğrultusunda geliştirdiğimiz Puravita ürün grubumuzda, lezzetten ödün vermeden sağlıklı

Detaylı

ARR Bir Hububat Depolama ve Ticaret Şirketi olan ELEWARR ın Neden ve Nasıl Sahibi Oldu?

ARR Bir Hububat Depolama ve Ticaret Şirketi olan ELEWARR ın Neden ve Nasıl Sahibi Oldu? ARR Bir Hububat Depolama ve Ticaret Şirketi olan ELEWARR ın Neden ve Nasıl Sahibi Oldu? Roman Wenerski Tarım Piyasası Kurumu Başkanı Sunumun Amacı 1. ARR nin Depolama ve hububat ticareti yapan şirketlerdeki

Detaylı

BUĞDAY UNU MEVZUATI Ahmet KAVAK Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı

BUĞDAY UNU MEVZUATI Ahmet KAVAK Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı BUĞDAY UNU MEVZUATI Ahmet KAVAK Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı 13.03.2013 1 BUĞDAY UNU TEBLİĞİ(TASLAK/2013)-GEREKÇE Türk Gıda Kodeksi -Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği (Tebliğ No:2012/2)

Detaylı

Ustasından Geleneksel Ekmekler

Ustasından Geleneksel Ekmekler Ustasından Geleneksel Ekmekler Yeni fikirleriniz için güvenilir ortağınız Geleneksel ekmek lezzetini özleyenlere Hazır endüstriyel mayadan önce, ekmekler doğal ekşi maya ile yapılırdı; ekmeğe tadına doyulmaz

Detaylı

TMO NUN HUBUBAT ROLÜ PİYASALARINDAKİ

TMO NUN HUBUBAT ROLÜ PİYASALARINDAKİ TMO NUN HUBUBAT ROLÜ PİYASALARINDAKİ 30/03/2012 1 TMO NUN TARİHÇESİ 1929 1933 1938 1939-45 1984 1993 2008 2011 2012 2 TMO NUN GÖREVLERİ Hububat piyasalarını düzenlemek, Afyon ve uyuşturucu maddelere konulan

Detaylı

MATADOR ÇOK KATLI EKMEK FIRINLARI

MATADOR ÇOK KATLI EKMEK FIRINLARI Undan... Pişkin Lezzete. Sağlıkla! MATADOR ÇOK KATLI EKMEK FIRINLARI MV Çok katlı, çok amaçlı, yüksek verimli, siklotermik ısıtma sistemli fırınlar MV-50 MATADOR Çok Katlı Ekmek Fırını MV-100 MATADOR Çok

Detaylı

Dünya Mısır Pazarı ve Türkiye

Dünya Mısır Pazarı ve Türkiye Dünya Mısır Pazarı ve Türkiye Günümüzde çok amaçlı bir kullanım alanına sahip olan Mısır, Amerika Kıtası keşfedilene kadar dünya tarafından bilinmemekteydi. Amerika Kıtasının 15. yüzyıl sonlarında keşfedilmesiyle

Detaylı

Zayıflama sırasında light ya da kalorisi azaltılmış ürünleri kullanabilir miyiz?

Zayıflama sırasında light ya da kalorisi azaltılmış ürünleri kullanabilir miyiz? Zayıflama sırasında light ya da kalorisi azaltılmış ürünleri kullanabilir miyiz? Prof. Dr. M. Emel Alphan Şişmanlığın neden olduğu hastalıkların tedavisinde, diyet ile birlikte, fiziksel aktivitenin artırılması,

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ GELİŞTİRME VAKFI İKTİSADİ İŞLETMELERİ YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ GELİŞTİRME VAKFI İKTİSADİ İŞLETMELERİ YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ GELİŞTİRME VAKFI İKTİSADİ İŞLETMELERİ YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ Tasarım : Arş. Gör. Görkem TILIÇ Fotoğraflar : Coşkun PINARBAŞI - Hasan Eren ÇALIŞKAN BÜGEV, hazır yemek, unlu mamüller

Detaylı

YULAF YETİŞTİRİCİLİĞİ

YULAF YETİŞTİRİCİLİĞİ YULAF YETİŞTİRİCİLİĞİ Yulafın Kökeni Yulafın vatanını Decandolle Doğu Avrupa ve Tataristan; Hausknecht ise orta Avrupa olduğunu iddia etmektedir. Meşhur tasnifçi Kornicke ise Güney Avrupa ve Doğu Asya

Detaylı

KASIM YEMEK LİSTESİ 06/11/2018 SALI. Süzme Beyaz Peynir Siyah Zeytin Çeri Domates Havuç Çubukları Süt Omlet Bal

KASIM YEMEK LİSTESİ 06/11/2018 SALI. Süzme Beyaz Peynir Siyah Zeytin Çeri Domates Havuç Çubukları Süt Omlet Bal 05/11/2018 06/11/2018 07/11/2018 08/11/2018 09/11/2018 Ekmek Sade Açma Krep Dil Peyniri Ekmek Ezogelin Mantı Ispanak Yemeği laç Yayla Yeşil Mercimek Fırında Piliç Baget Makarna Mercimek Biber Dolma Patatesli

Detaylı

KASIM YEMEK LİSTESİ 06/11/2018 SALI. Süzme Beyaz Peynir Siyah Zeytin Çeri Domates Havuç Çubukları Süt Omlet Bal

KASIM YEMEK LİSTESİ 06/11/2018 SALI. Süzme Beyaz Peynir Siyah Zeytin Çeri Domates Havuç Çubukları Süt Omlet Bal 05/11/2018 06/11/2018 07/11/2018 08/11/2018 09/11/2018 Ekmek Sade Açma Krep Dil Peyniri Ekmek Mantı Ispanak Yemeği laç Yeşil Mercimek Fırında Piliç Baget Makarna Biber Dolma Patatesli Peynirli Kol Böreği

Detaylı

HUBUBAT T.C. GÖNEN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 31/03/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. GÖNEN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 31/03/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/0/2017-1/0/2017 T.C. Sayfa: 1-8 ARPA YEMLİK MTS 0.70 0.86 0.78 21,410.00 KG 16,770.05 ARPA YEMLİK TTS 0.79 0.79 0.7871 299,760.00 KG 25,949.79 1 ARPA YEMLİK ı: 252,719.84 4

Detaylı

BİTKİSEL YAĞLAR ÜRÜN KATALOĞU

BİTKİSEL YAĞLAR ÜRÜN KATALOĞU BİTKİSEL YAĞLAR ÜRÜN KATALOĞU 40 YILDIR HIZ KESMEDEN GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ! Ülkemiz için, ileriye dönük vizyonumuzla akaryakıttan gayrimenkule, gıdadan enerjiye, dış ticaretten Türkiye nin en büyük

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 07/11/13 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 139127 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) İHALE İLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 11/11/13 TARİHİ, SAAT 17:00 'E/A

Detaylı

2011 yılı dünya buğday üretimi, bir önceki yıla göre 42 milyon tonluk rekor bir artışla 695 milyon ton olarak gerçekleşmişti.

2011 yılı dünya buğday üretimi, bir önceki yıla göre 42 milyon tonluk rekor bir artışla 695 milyon ton olarak gerçekleşmişti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehmet Mehdi EKER'in 2012 Dönemi Hububat Politikaları Kamuoyu Açıklaması Değerli Basın Mensupları ve Değerli Katılımcılar, 2011 yılı dünya buğday üretimi, bir önceki

Detaylı

Türkiye de ve Dünyada Makarnalık (Durum) Buğdayı Pazarı

Türkiye de ve Dünyada Makarnalık (Durum) Buğdayı Pazarı Türkiye de ve Dünyada Makarnalık (Durum) Buğdayı Pazarı Makarna ve bulgurun üretiminde ana hammadde olarak kullanılan durum buğdayına olan talep giderek artmaktadır. 2013/14 sezonunda dünya durum buğdayı

Detaylı

TEMİZLEME ÜNİTESİ KIRMA ÜNİTESİ DEĞİRMEN ÜNİTESİ Çöp sasörü Kırıcı valsler Vals

TEMİZLEME ÜNİTESİ KIRMA ÜNİTESİ DEĞİRMEN ÜNİTESİ Çöp sasörü Kırıcı valsler Vals GRUP: 10 10.61 Öğütülmüş hububat ve sebze ürünleri imalatı 1- Un Üretimi a) Buğday Unu Makina ve tesisat tablosunda, tesiste mevcut valslerin top adetleri, vals uzunlukları, devirleri ve motor güçlerinin

Detaylı

Ankara Cad. 16. Km Kestel/Bursa/Türkiye. /cinarkonserve. Faks : +90 (224) 384 10 84 Web : www.cinarkonserve.com. Tel. : +90 (224) 384 10 80 (4 Lines)

Ankara Cad. 16. Km Kestel/Bursa/Türkiye. /cinarkonserve. Faks : +90 (224) 384 10 84 Web : www.cinarkonserve.com. Tel. : +90 (224) 384 10 80 (4 Lines) Ankara Cad. 16. Km Kestel/Bursa/Türkiye Tel. : +90 (224) 384 10 80 (4 Lines) Faks : +90 (224) 384 10 84 Web : www.cinarkonserve.com /cinarkonserve Unutulmayacak Tatlar 1968 yılında Bursa da kurulmuş olan

Detaylı

İDMA 2015 SONUÇ RAPORU. www.idma.com.tr. Parantez Fuarcılık / Fair

İDMA 2015 SONUÇ RAPORU. www.idma.com.tr. Parantez Fuarcılık / Fair İDMA 2015 SONUÇ RAPORU 6. Uluslararası Un, İrmik, Pirinç, Mısır, Bulgur, Yem Değirmen Makineleri ve Bakliyat, Makarna, Bisküvi Teknolojileri Fuarı 23-26 Nisan 2015 İstanbul Fuar Merkezi Salon 1-2-3 Yeşilköy

Detaylı

TÜRKİYE DE EN FAZLA GÖRÜLEN BESLENME HATALARI

TÜRKİYE DE EN FAZLA GÖRÜLEN BESLENME HATALARI TÜRKİYE DE EN FAZLA GÖRÜLEN BESLENME HATALARI Türkiye beslenme durumu yönünden hem gelişmekte olan, hem de gelişmiş ülkelerin sorunlarını birlikte içeren bir görünüme sahiptir. Ülkemizde halkın beslenme

Detaylı

w w w. t i l m e n b i b e r. c o m

w w w. t i l m e n b i b e r. c o m www.tilmenbiber.com Mutluluk veren lezzetleri, hayatınıza tat katsın diye üretiliyor; İslahiye nin biber ve salça sektöründe büyüyen lezzet markası Tilmen Biber, hayatımıza mutluluk katan bu lezzetleri

Detaylı

40 GRAM PROTEİNLİ NORMAL POTASYUMLU, FOSFORDAN SINIRLI DİYET Değişim Değişim sayısı Süt 1 Yumurta 1 Et 2 Ekmek 6 Makarna (30 gr) 2 Şehriye (15 gr) 1

40 GRAM PROTEİNLİ NORMAL POTASYUMLU, FOSFORDAN SINIRLI DİYET Değişim Değişim sayısı Süt 1 Yumurta 1 Et 2 Ekmek 6 Makarna (30 gr) 2 Şehriye (15 gr) 1 40 GRAM PROTEİNLİ NORMAL POTASYUMLU, FOSFORDAN SINIRLI DİYET Değişim Değişim sayısı Süt 1 Yumurta 1 Et 2 Ekmek 6 Makarna (30 gr) 2 Şehriye (15 gr) 1 *Sebze ve meyve normal potasyumlu diyette serbest ama

Detaylı

YAĞ HAMMADDELERİ VE YAĞLI TOHUMLARA DEĞER BİÇİLMESİ

YAĞ HAMMADDELERİ VE YAĞLI TOHUMLARA DEĞER BİÇİLMESİ YAĞ HAMMADDELERİ VE YAĞLI TOHUMLARA DEĞER BİÇİLMESİ Yağ Hammaddeleri İklim ve toprak koşullarının uygun olması nedeni ile ülkemizde ayçiçeği, pamuk tohumu (çiğit), susam, haşhaş, kanola (kolza), keten,

Detaylı

SICAK ÜRÜNLER. Unmaş Unlu Mamuller Sanayi ve Ticaret A. Ş.

SICAK ÜRÜNLER. Unmaş Unlu Mamuller Sanayi ve Ticaret A. Ş. SICAK ÜRÜNLER Unmaş Unlu Mamuller Sanayi ve Ticaret A. Ş. İSTANBUL Yukarı Dudullu Mah. Organize Sanayi Bölgesi 2. Cadde No: 25 Ümraniye 34775 - İstanbul Telefon: 444 1 UNO (444 1 866) Faks: 0216 415 46

Detaylı

TMO ALIM POLİTİKALARI ve KALİTE. 12 MART 2011 Antalya

TMO ALIM POLİTİKALARI ve KALİTE. 12 MART 2011 Antalya TMO ALIM POLİTİKALARI ve KALİTE 12 MART 2011 Antalya 1 Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü (TMO) 1938 den beri faaliyette bulunan, Buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, mısır, çeltik, haşhaş kapsülü,

Detaylı

İSTANBUL DA EKMEKÇİLİK SEKTÖRÜ, SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

İSTANBUL DA EKMEKÇİLİK SEKTÖRÜ, SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ İSTANBUL DA EKMEKÇİLİK SEKTÖRÜ, SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ Prof.Dr. M. Ömer AZABAĞAOĞLU Prof.Dr. M. Ömer Azabağaoğlu 1970 yılında Edirne nin Havsa ilçesinde doğdu. 1992 yılında Çukurova Üniversitesi Ziraat

Detaylı

Taþ fýrýnýn sultaný...

Taþ fýrýnýn sultaný... Taþ fýrýnýn sultaný... Neden SULTAN taþ fýrýn? O C ÝDEALDÝR... Enerji kaynaklarý arasýnda dönüþüm yapma imkanýna sahiptir. Fuel-oil, motorin, doðalgaz, lpg ve odun gibi, temel ýsý kaynaklarýný kullanabilir.

Detaylı

PEYNiR....gıdanıza değer katan çözümler... www.apack.com.tr

PEYNiR....gıdanıza değer katan çözümler... www.apack.com.tr PEYNiR...gıdanıza değer katan çözümler... Peynir uzmanlık ister... Hayvansal kaynaklı gıdalar arasında önemli bir yeri olan peynir, toplumumuz tarafından sevilen ve zevkle tüketilen bir gıdadır. Son yıllarda

Detaylı

İçerik. 1. Un Üretiminde Enzim Kullanımı. 2. Ekmek ve Unlu Mamullerde Enzim Kullanımı. 3. İyileştirmede Dikkate Alınması Gereken Faktörler

İçerik. 1. Un Üretiminde Enzim Kullanımı. 2. Ekmek ve Unlu Mamullerde Enzim Kullanımı. 3. İyileştirmede Dikkate Alınması Gereken Faktörler 1 İçerik 1. Un Üretiminde Enzim Kullanımı 2. Ekmek ve Unlu Mamullerde Enzim Kullanımı 3. İyileştirmede Dikkate Alınması Gereken Faktörler 4. Enzimler Genel Bakış 5. Farklı Bir Bakış 1. UN ÜRETİMİNDE ENZİM

Detaylı

Türkiye'de Toprakların Kullanımı

Türkiye'de Toprakların Kullanımı On5yirmi5.com Türkiye'de Toprakların Kullanımı Türkiye de arazi kullanımı dağılışı nasıldır? Yayın Tarihi : 14 Kasım 2012 Çarşamba (oluşturma : 12/13/2018) Ülkemiz topraklarının kullanım amacına göre dağılımı

Detaylı

CAFE & RESTAURANT 2015 ÜRÜN KATALOĞU

CAFE & RESTAURANT 2015 ÜRÜN KATALOĞU DONUKFIRINCILIK CAFE & RESTAURANT 2015 ÜRÜN KATALOĞU UNO Cafe & Restaurant Kataloğu - 2015 1 2 UNO Cafe & Restaurant Kataloğu - 2015 DONUK FIRINCILIK Değerli iş ortağımız, Buğday sofralarımızın vazgeçilmez

Detaylı

AHUDUDUNUN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ

AHUDUDUNUN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ AHUDUDUNUN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ Yrd. Doç. Dr. Mehmet ZENGİN AHUDUDU Ahududu, üzümsü meyveler grubundandır. Ahududu, yurdumuzda son birkaç yıldır ticari amaçla yetiştirilmektedir. Taze tüketildikleri

Detaylı

Vizyonumuz misyonumuzdur...

Vizyonumuz misyonumuzdur... www.binbasgida.com Vizyonumuz misyonumuzdur... GRUP FİRMALARIMIZ / Nigeria B Maher BİNBAŞ Binbaş Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Binbaş Gıda, firma sahibi Maher Hüseyin Binbaş tarafından, 2012 yılında MERSİN

Detaylı

1. Süt, süt ürünleri ve süt bazlı ürünler 1.1. İçme sütü

1. Süt, süt ürünleri ve süt bazlı ürünler 1.1. İçme sütü EK-1 Mikrobiyolojik Kriterler Gıda 1. Süt, süt ürünleri ve süt bazlı ürünler 1.1. İçme sütü 1.1.1. Pastörize süt Mikroorganizmalar Numune alma planı Limitler ( 1 ) n c m M E. coli ( 3 ) 5 0

Detaylı

Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı

Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı Nüfus ve İşgücü Katkısı Üretim ve Verim Katkısı Toplum Beslenmesine Katkı Sanayi Sektörüne Katkı Milli Gelire Katkı Dış Ticaret Katkısı Nüfus ve İşgücü Katkısı

Detaylı

BASİT SÜTLÜ TATLILARI HAZIRLAMA

BASİT SÜTLÜ TATLILARI HAZIRLAMA BASİT SÜTLÜ TATLILARI HAZIRLAMA Ana malzemesi süt olan un, nişasta, pirinç unu vb katkı malzemeleri kullanılarak hazırlanan tatlı çeşitleridir. Süt; iyi kalite protein, mineral madde ve vitamin yönünden

Detaylı

Bulgur Türklere has bir gıda maddesidir ve ülkemizde tüketimi önemli bir yer

Bulgur Türklere has bir gıda maddesidir ve ülkemizde tüketimi önemli bir yer BAŞAY MAKİNA BULGUR YAPIMI tutar. Bulgur Türklere has bir gıda maddesidir ve ülkemizde tüketimi önemli bir yer Buna karşın kalitesi her zaman istenilen düzeyde mümkün olamamaktadır. Bunun çeşitli nedenleri

Detaylı

UN FABRİKALARINDA TAVLAMA VE TAV SİLOLARI ÜZERİNE YAPILAN BİR ARAŞTIRMA

UN FABRİKALARINDA TAVLAMA VE TAV SİLOLARI ÜZERİNE YAPILAN BİR ARAŞTIRMA SELÇUK TEKNİK ONLİNE DERGİSİ / ISSN 1302 6178 Volume 1, Number: 3 2001 UN FABRİKALARINDA TAVLAMA VE TAV SİLOLARI ÜZERİNE YAPILAN BİR ARAŞTIRMA ÖZET Yrd. Doç.Dr. A.Lütfi KURŞUNEL S.Ü. Tek. Bil. M.Y.O. Un

Detaylı

SEN HAZIRLA, SENOVEN PİŞİRSİN MUTFAĞIN YENİ NESİL USTALARI

SEN HAZIRLA, SENOVEN PİŞİRSİN MUTFAĞIN YENİ NESİL USTALARI HAZIRLA, OVEN PİŞİRSİN MUTFAĞIN YENİ NESİL USTALARI Ustaların takdirini kazanmış, 40 yıllık bir tecrübeyle üretilmiş Şengün Makina ürünleriyle tanışın. Şengün Makina nın ürettiği ürünlerin her parçasında

Detaylı

Değirmenciliğin gelişmiş olduğu ülkelerden olan Belçika da ise hali hazırda 100 ile 150 arasında değirmenin bulunduğu tahmin ediliyor.

Değirmenciliğin gelişmiş olduğu ülkelerden olan Belçika da ise hali hazırda 100 ile 150 arasında değirmenin bulunduğu tahmin ediliyor. ABD de tarım sektörü, küresel ölçekte değerlendirildiğinde önemli bir üretim potansiyeline sahiptir. Bugün dünyanın en büyük buğday, mısır ve sorgum ihracatçısı olan ülkede, 170 civarında değirmen bulunduğu

Detaylı

Çayın Bitkisel Özellikleri

Çayın Bitkisel Özellikleri Çayın Bitkisel Özellikleri Bir asırlık bir ömre sahip bulunan çay bitkisi doğada büyümeye bırakıldığında zaman bir ağaç görünümünü alır. Görünüş itibarı ile dağınık bir görünüm arz eden bitki yapısı tek

Detaylı

ZORUNLU MAKİNE VE TEÇHİZAT TEMİZLEME ÜNİTESİ KIRMA ÜNİTESİ DEĞİRMEN ÜNİTESİ Çöp sasörü Kırıcı valsler Vals

ZORUNLU MAKİNE VE TEÇHİZAT TEMİZLEME ÜNİTESİ KIRMA ÜNİTESİ DEĞİRMEN ÜNİTESİ Çöp sasörü Kırıcı valsler Vals GRUP: 3116 1- Un Üretimi a) Buğday Unu Un fabrikalarında kapasite günde 24 saat, yılda 300 iş günü çalışma esası üzerinden aşağıda belirtilen esaslara göre tespit edilir. ZORUNLU MAKİNE VE TEÇHİZAT TEMİZLEME

Detaylı

Buğdayın Dış Görünüşü

Buğdayın Dış Görünüşü Buğdayın Dış Görünüşü 1. Renk Buğday tanesi beyaz, açık sarı, sarı kırmızı, kehribar ve esmer olmak üzere muhtelif renklerde olur. Tane rengi dış kabuktan değil tohum kabuğundan ileri gelir. Tanede renk

Detaylı

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/08/2013. Tarih: Sayı: 8 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/08/2013. Tarih: Sayı: 8 Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/0/2013 T.C. Sayfa: 1-11 ARPA YEMLİK MTS 0.54 0.60 0.5723 534,397.00 KG 305,20.17 30 ARPA YEMLİK TTS 0.57 0.61 0.5970 460,403.00 KG 274,45.5 13 ARPA YEMLİK ı: 50,665.75 43 ARPA

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ EKMEK VE EKMEK ÇEŞİTLERİ TEBLİĞİ

TÜRK GIDA KODEKSİ EKMEK VE EKMEK ÇEŞİTLERİ TEBLİĞİ TÜRK GIDA KODEKSİ EKMEK VE EKMEK ÇEŞİTLERİ TEBLİĞİ Yetki Kanunu : Türk Gıda Kodeksi Yayımlandığı Resmi Gazete: 04.01.2012-28163 TÜRK GIDA KODEKSİ EKMEK VE EKMEK ÇEŞİTLERİ TEBLİĞİ Tebliğ No: 2012/2 Kapsam

Detaylı

AVUSTURYA VE MACARİSTAN DA TAHIL VE UN PAZARI

AVUSTURYA VE MACARİSTAN DA TAHIL VE UN PAZARI AVUSTURYA VE MACARİSTAN DA TAHIL VE UN PAZARI Avusturya da un üretimi sağlayan 180 civarında değirmen olduğu tahmin edilmektedir. Yüzde 80 kapasiteyle çalışan bu değirmenlerin ürettiği un miktarı 500 bin

Detaylı

Ekmeklik Buğdayda Başak

Ekmeklik Buğdayda Başak Ekmeklik Buğdayda Başak Ekmeklik Buğdayda Başak Ekmeklik Buğdayda Başak Ekmeklik Buğdayda Başak SARIPAS SARIPAS SARIPAS Çavdar ve Bezelye Ekili Tarla Buğday tarlası Yulafta Salkım Serin İklim

Detaylı

HUBUBAT TEKNOLOJİSİ Buğdayın tanesinin oluşumu 3 devrede meydana gelir; Buğdayın tanesinin oluşumu 3 devrede meydana gelir;

HUBUBAT TEKNOLOJİSİ Buğdayın tanesinin oluşumu 3 devrede meydana gelir; Buğdayın tanesinin oluşumu 3 devrede meydana gelir; HUBUBAT TEKNOLOJİSİ Buğdayın tanesinin oluşumu 3 devrede meydana gelir; 1. Süt Olum Evresi: Döllenmeden sonraki 3-4 haftayı kapsar. Bu dönem sonunda su içeriği %60'dır. Dane içi kıvamlı bir sıvı ile doludur.

Detaylı

Bebeğinizin Beslenme Sağlığı ve Zeytin Yağı

Bebeğinizin Beslenme Sağlığı ve Zeytin Yağı Bebeğinizin Beslenme Sağlığı ve Zeytin Yağı Bebek beslenmesinde 0-3 yaş arası kritik bir dönemdir. Bu dönemde annelerin her konuda olduğu gibi beslenme konusunda bebekleri için mümkün olan en 1 / 7 iyi

Detaylı

TÜRKİYE EKONOMİSİ. Prof.Dr. İlkay Dellal Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü. Ankara

TÜRKİYE EKONOMİSİ. Prof.Dr. İlkay Dellal Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü. Ankara TÜRKİYE EKONOMİSİ Prof.Dr. İlkay Dellal Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü 1 Ankara Ülke Ekonomisinde Etkili Olan Faktörler Tarih Doğal Kaynaklar Coğrafi yer Büyüklük Arazi şekilleri

Detaylı

T.C. KARAPINAR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA BEYAZ ,859, KG 3,442,689.

T.C. KARAPINAR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA BEYAZ ,859, KG 3,442,689. ARPA ARPA YEMLİK 0/0/2006-3/2/2006 T.C. Sayfa: - 8 ARPA YEMLİK MTS 0.2 0.27 0.2238 2,068,365.00 KG 462,975.63 85 ARPA YEMLİK TTS 20 8,940.00 KG 4,583.48 ARPA YEMLİK ı: 467,559. 86 ARPA BEYAZ ARPA BEYAZ

Detaylı

MAYIS YEMEK LİSTESİ 30/04/2019 SALI. Pınar Beyaz Siyah Zeytin Domates Süt Kaşarlı Omlet. Sebze Çorbası Piliç Baget Izgara Köfte Pirinç Pilavı Meyve

MAYIS YEMEK LİSTESİ 30/04/2019 SALI. Pınar Beyaz Siyah Zeytin Domates Süt Kaşarlı Omlet. Sebze Çorbası Piliç Baget Izgara Köfte Pirinç Pilavı Meyve 29/04/2019 30/04/2019 01/05/2019 02/05/2019 05/04/2019 Pınar Beyaz EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ Labne Peynir Krep Düğün Çorbası Ispanak Borani Yeşil Mercimek Soslu Makarna Cevizli İrmik Helvası Sebze Çorbası

Detaylı

EKOLOJİ MARKET TANITIMI

EKOLOJİ MARKET TANITIMI EKOLOJİ MARKET TANITIMI 23.09.2016 1 Baslarken 2003 yılından beri organik tarım sektörünün içinde bulunan Ekoloji Market in en temel özelliği bir aile şirketi olmasıdır. 23.09.2016 2 Ekoloji Market, bugün

Detaylı

UHD HELAL GIDA BELGELENDİRİLMESİ YAPILACAK ÜRÜN GRUPLARI

UHD HELAL GIDA BELGELENDİRİLMESİ YAPILACAK ÜRÜN GRUPLARI Sayfa No 1/4 REVİZYON ve ONAY TAKİP TABLOSU Rev. No. Revizyon Gerekçesi Tarih Sayfa No 2/4 HELAL GIDA BELGELENDİRİLMESİ Ürün Grupları Birincil Üretim İkincil Üretim 1- Et ve Et Ürünleri 2-Süt ve Süt Ürünleri

Detaylı

Gıda Piyasalarının Değişen Dinamikleri. Türkiye Tarım/Gıda Sanayii nin Rekabet Gücü

Gıda Piyasalarının Değişen Dinamikleri. Türkiye Tarım/Gıda Sanayii nin Rekabet Gücü Gıda Piyasalarının Değişen Dinamikleri Türkiye Tarım/Gıda Sanayii nin Rekabet Gücü Uluslararası ve Ulusal Gıda Piyasalarının Değişen Dinamikleri Global Mal Ticareti, 2010 yılı itibariyle US$15 trilyon

Detaylı

ANKARA TİCARET BORSASI AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ SEKTÖR ARAŞTIRMALARI RAPOR NO:2 ANKARA NIN AYÇİÇEĞİ (ÇEREZLİK-YAĞLIK) PROFİLİ

ANKARA TİCARET BORSASI AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ SEKTÖR ARAŞTIRMALARI RAPOR NO:2 ANKARA NIN AYÇİÇEĞİ (ÇEREZLİK-YAĞLIK) PROFİLİ ANKARA TİCARET BORSASI AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ SEKTÖR ARAŞTIRMALARI RAPOR NO:2 ANKARA NIN AYÇİÇEĞİ (ÇEREZLİK-YAĞLIK) PROFİLİ Hazırlayan Handan KAVAKOĞLU (ATB AR-GE, Gıda Yüksek Mühendisi) Yasemin OKUR (ATB AR-GE,

Detaylı

Yeterli ve Dengeli Beslen!

Yeterli ve Dengeli Beslen! Yeterli ve Dengeli Beslen! Hareketli Ol, Egzersiz Yap! Kişisel Bakımına ve Günlük Hijyenine Özen Göster! Uyku Düzenine Dikkat Et! Stresten Uzak Dur! Yeterli ve dengeli beslenme «4 Yapraklı Yonca» içerisindeki

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı,

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2013 0 BİSKÜVİ 1. SEKTÖRÜN TANIMI SITC NO ARMONİZE NO : 048.42(tatlı bisküviler) : 1905.31 (tatlı bisküviler), 1905.90.45(bisküviler) Bisküvi kelime olarak Latince

Detaylı

axia tohum Axia Tohum

axia tohum Axia Tohum axia tohum HAKKIMIZDA Axia Tohum A.Ş. olarak misyonumuz yüksek performanslı çeşitler geliştirerek üreticilerimiz için değer yaratmaktır. Bu nedenle, moleküler marker yöntemi ve diğer ıslah teknolojilerini

Detaylı

BUĞDAYIN TEMİZLENMESİ

BUĞDAYIN TEMİZLENMESİ Türkiye değirmencilik endüstrisinin önemli diagramcılarından Noyan Erik, bir yazısında Değirmencilik sanatı, doğru buğdayı seçmek ve doğru fiyata alabilmekle başlar. Bu aşamadan sonra süreç, buğdayın doğru

Detaylı

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/10/2016. Tarih: Sayı: 10 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/10/2016. Tarih: Sayı: 10 Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-15 ARPA YEMLİK MTS 0.31 0.75 0.6576 1,494,620.00 KG 982,827.50 16 ARPA YEMLİK MTS- 0.70 0.70 0.7000 18,000.00 KG 12,600.00 1 GT ARPA YEMLİK TTS 0.69 0.78 0.7186 9,509,750.00

Detaylı