İLK KAYIT RANDEVU ÇİZELGESİ VE KAYITLARDA İLGİLİ BİRİMLERCE YAPILACAK İŞLEMLER EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İLK KAYIT RANDEVU ÇİZELGESİ VE KAYITLARDA İLGİLİ BİRİMLERCE YAPILACAK İŞLEMLER EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI"

Transkript

1 İLK KAYIT RANDEVU ÇİZELGESİ VE KAYITLARDA İLGİLİ BİRİMLERCE YAPILACAK İŞLEMLER EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE / BÖLÜM / MYO/ PROGRAM KAYIT TARİHİ KAYIT YERİ MAKİNE FAKÜLTESİ Endüstri Mühendisliği Bölümü (*) Endüstri Mühendisliği Bölümü (İngilizce) (**) Mekatronik Mühendisliği Bölümü (*) Mekatronik Mühendisliği Bölümü (İngilizce) (**) 15 Ağustos 2016 Pazartesi Yıldız Kampüsü- Makine Fakültesi 16 Ağustos 2016 Salı Yıldız Kampüsü- Makine Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü (*) 17Ağustos 2016 Çarşamba Yıldız Kampüsü -Makine Fakültesi GEMİ İNŞAATI VE DENİZCİLİK FAKÜLTESİ Gemi İnş.ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü (*) 15 Ağustos 2016 Pazartesi Yıldız Kampüsü Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Fakültesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü (*) 16 Ağustos 2016 Salı Yıldız Kampüsü Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Fakültesi İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü (*) YTÜ İLK KAYIT RANDEVU TAKVİMİ ÇİZELGESİ FORMU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 15 Ağustos 2016 Pazartesi Davutpaşa Kampüsü- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü (*) İktisat Bölümü (*) 16 Ağustos 2016 Salı Davutpaşa Kampüsü- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Davutpaşa Kampüsü- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü (İng.) (**) MİMARLIK FAKÜLTESİ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü (*) 15 Ağustos 2016 Pazartesi Yıldız Kampüsü-Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü (*) Mimarlık Bölümü (İngilizce) (**) ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ Elektrik Mühendisliği Bölümü (*) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü (*) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü (*) Kontrol ve Otomasyon Müh. Bölümü (*) Kontrol ve Otomasyon Müh. Bölümü (İngilizce) (**) EĞİTİM FAKÜLTESİ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Programı (*) 16 Ağustos 2016 Salı Yıldız Kampüsü-Mimarlık Fakültesi Davutpaşa Kampüsü- Elektrik-Elektronik Fakültesi Davutpaşa Kampüsü- Elektrik-Elektronik Fakültesi Davutpaşa Kampüsü- Elektrik-Elektronik Fakültesi Davutpaşa Kampüsü- Elektrik-Elektronik Fakültesi Davutpaşa Kampüsü Eğitim Fakültesi 15 Ağustos 2016 Pazartesi Davutpaşa Kampüsü Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Programı (*) Davutpaşa Kampüsü Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı (***) Fen Bilgisi Öğretmenliği Programı (***) 16 Ağustos 2016 Salı Davutpaşa Kampüsü Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı (***) 16 Ağustos 2016 Salı Davutpaşa Kampüsü Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Programı (***) 18 Ağustos 2016 Perşembe Davutpaşa Kampüsü Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Programı (***) 18 Ağustos 2016 Perşembe Davutpaşa Kampüsü Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Programı (***) 19 Ağustos 2016 Cuma Davutpaşa Kampüsü Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Programı (***) 19 Ağustos 2016 Cuma Davutpaşa Kampüsü Eğitim Fakültesi

2 FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü - Müt.Tercümanlık Programı (Fransızca) 15 Ağustos 2016 Pazartesi Davutpaşa Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü (*) 15 Ağustos 2016 Pazartesi Davutpaşa Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü (***) 18 Ağustos 2016 Perşembe Davutpaşa Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü (*) 16 Ağustos 2016 Salı Davutpaşa Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü (*) 18 Ağustos 2016 Perşembe Davutpaşa Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü (*) Davutpaşa Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü (İngilizce) (**) Davutpaşa Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik (***) 16 Ağustos 2016 Salı Davutpaşa Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi KİMYA-METALÜRJİ FAKÜLTESİ Kimya Mühendisliği Bölümü (*) Kimya Mühendisliği Bölümü (İngilizce) (**) Biyomühendislik Bölümü (*) Biyomühendislik Bölümü (İngilizce) (**) Gıda Mühendisliği (*) 15 Ağustos 2016 Pazartesi Davutpaşa Kampüsü Kimya-Metalürji Fakültesi 15 Ağustos 2016 Pazartesi Davutpaşa Kampüsü Kimya-Metalürji Fakültesi 16 Ağustos 2016 Salı Davutpaşa Kampüsü Kimya-Metalürji Fakültesi Matematik Mühendisliği Bölümü (*) Matematik Mühendisliği Bölümü (İngilizce) (**) Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü (*) Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü (İngilizce ) (**) Davutpaşa Kampüsü Kimya-Metalürji Fakültesi 16 Ağustos 2016 Salı Davutpaşa Kampüsü Kimya-Metalürji Fakültesi İNŞAAT FAKÜLTESİ Harita Mühendisliği Bölümü (*) Davutpaşa Kampüsü- İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü (*) İnşaat Mühendisliği Bölümü (İngilizce) (**) 16 Ağustos 2016 Salı Davutpaşa Kampüsü- İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü (*) 15 Ağustos 2016 Pazartesi Davutpaşa Kampüsü- İnşaat Fakültesi SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ İletişim Tasarımı (***) Davutpaşa Kampüsü- Kışla Binası-Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Yönetimi (***) Davutpaşa Kampüsü- Kışla Binası-Sanat ve Tasarım Fakültesi (*) Programın öğretim dili en az %30 İngilizcedir. İngilizce Hazırlık öğretimine tabidir. (**) Programın öğretim dili %100 İngilizcedir. İngilizce Hazırlık öğretimine tabidir. (***) Programın öğretim dili Türkçedir. İngilizce Hazırlık Öğretimine tabi değildir.

3 KAYITLARDAN ÖNCE BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞINCA YAPILACAK İŞLEMLER Yerleştirme Sonuçlarının açıklanmasından sonra; 1. ÖSYM ce sonuçların açıklanmasından sonra üniversitemizi kazanan adaylara ilişkin bilgilerin ÖSYM sisteminden alınarak Üniversitemiz otomasyon sistemine aktarılması ve öğrenci numaralarının verilmesi, 2. Yerleşen öğrencilerin T.C.Kimlik no, Numara, ad, soyad, bölüm, puan, sıra, yüzdelik dilim, kontenjan türü, AOBP bilgilerinin yer aldığı listelerin (Lisans / Önlisans için) Bölüm / Program bazında hazırlanması ve e-posta ile ÖİDB ye gönderilmesi, 3. Her bir öğrenci için numara, ad, soyad, fakülte, bölüm ve adres bilgileri bulunan etiketlerin basılması ve ÖİDB ye gönderilmesi, 4. Şifre zarflarının basılması ve ÖİDB ye gönderilmesi, KAYITLARDAN ÖNCE ÖİDB CE YAPILACAK İŞLEMLER Kontenjanlara göre kayıt zarflarının lisans ve önlisans sayıları dikkate alınarak hazırlanması, BİDB ce basılan etiket ve şifre zarflarının ve başka yükseköğretim kurumunda kayıtlı olanların (var ise) listelerinin kayıt yapacak birimlere gönderilmesi. KAYITLARDAN ÖNCE KAYIT BİRİMLERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER 1. Kayıt merkezlerinin Dekanlıklar ve Bölüm Başkanlıkları seviyesinde hazırlanması, 2. Her bir kayıt merkezinde yeterli miktarda bilgisayar, yazıcı, bir telefon bulundurulması, 3. Üniversitemizi kazanan öğrencilerin yer aldığı listelerin kayıt merkezlerinde uygun yerlere asılması ve kayıt merkezlerini gösteren yazılı yönlendirici yön levhalarının uygun yerlere önceden konulması gerekmektedir. 4. ÖİDB ce gönderilen etiketlerin her bir öğrenci için gönderilen kayıt zarfı üzerine yapıştırılarak kayıttan önce hazırlanmalıdır.

4 TAKVİM Ağustos 2016 Ön kayıt Üniversitemiz Otomasyon Sistemi USİS üzerinden ( ön kayıt işlemi yapılacaktır Ağustos 2016 Kayıtlar (Kayıtlar Dekanlıklar / ilgili Bölüm Başkanlıklarınca yapılacaktır. (Bölüm / Programlara göre randevulu kayıt takvimi ilk sayfada yer almaktadır.) 01 Eylül 2016 İngilizce Yeterlik Sınavı (İYS): En az %30 İngilizce Öğretim yapan (%100 İngilizce öğretim yapan programlar dahil) Lisans programlarını kazanan öğrenciler bu sınava gireceklerdir. Sınav Saati: 10:00 02 Eylül 2016 İngilizce I-II Yeterlik Sınavı (Türkçe öğretim yapan lisans programlarını kazanan öğrenciler bu sınava gireceklerdir.) Sınav Saati: (İYS ile ilgili tüm duyurular adresinden takip edilmelidir.) 01 Eylül 2016 İngilizce Öğretmenliği Yeterlik (Yazılı) Sınavı (İÖYS): YTÜ Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngilizce Öğretmenliği lisans programını kazanan öğrenciler için Sınav Saati: 10:00 Sınav Yeri: Davutpaşa Kampüsü Eğitim Fakültesi 02 Eylül 2016 İngilizce Öğretmenliği Yeterlik (Sözlü) Sınavı (İÖYS): YTÜ Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngilizce Öğretmenliği lisans programını kazanan öğrenciler için Sınav Saati: 10:00 Sınav Yeri: Davutpaşa Kampüsü Eğitim Fakültesi (İÖYS sınavı ile ilgili tüm duyurular edilmelidir.) adresinden takip DİKKAT!!! Yukarıda belirtilen tüm İngilizce Yeterlik Sınavlarına, ÖN KAYIT sırasında USİS Otomasyon sistemi üzerinden alınacak olan "ÖĞRENCİ KAYIT BİLGİLERİ FORMU" ile girilecektir. Ön Kayıt İşlemini yapmayan ve "ÖĞRENCİ KAYIT BİLGİLERİ FORMU"nun çıktısı yanında bulunmayanlar sınavlara alınmayacaklardır. Sınava Giriş İçin Gerekli Belgeler: 1- Öğrenci Kayıt Bilgileri Formu 2- Özel Kimlik Belgesi (T.C. Kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı, ehliyet ya da pasaport)

5 22 Ağustos 2016 İlgili birimlerce Ek1-, Ek-2 ve Ek-3 de bulunan Kayıt Evrakı Teslim Tutanaklarının çıktılarının alınarak doldurulması ve kayıt yaptıran / yaptırmayan adaylara ait tüm dosyaların ve kayıt yaptırmayan adaylara ait şifrelerin tutanak ekinde ÖİDB ye gönderilmesi Eylül 2016 Bölümlerce yeni kayıt olan öğrencilerin eğitim-öğretim ve diğer sorunlarıyla ilgilenmek üzere sistemde danışman atanması. (*) Sanat ve Tasarım Fakültesince Özel Yetenek Sınavı Sonuçlarına göre kesin kayıt yaptıranların ad, soyad ve T.C. Kimlik numaralarının ÖİDB ye bildirilmesi. (*) ÖSYS Özel Yetenek Sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan yükseköğretim programlarına kesin kayıt yaptıran adayların ÖİDB ce YÖK e bildirilmesi için son gün. Özel Yetenek Sınavı Sonuçlarına göre kesin kayıt yaptıranların ad, soyad ve T.C. Kimlik numaralarının ÖSYM ye bildirilmesi için son gün. (*) İşaretli alanlarda belirtilen işler için, ÖSYM ce bilgilerin istenildiği tarihler dikkate alınacaktır. KAYITLARIN YAPILMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR Yukarıda belirtilen tarihlerde; Elektronik kayda uygun olmayan programlara (Özel Yetenek Sınavı sonucuna göre öğrenci kabul edilen programlar ve sağlık raporu istenilen programlar) kayıt hakkı kazananlar ile Elektronik kaydı tercih etmeyenlerin kayıtları yapılacaktır. Ortaöğretim Kurumlarından mezun olamayarak Bütünleme veya Tek Ders Sınavına Kayıt merkezine kazanan adayların listesini asınız. Öğrenci numaralarına ilişkin liste Başkanlığımız web sayfasında ( Kayıtlar / Yeni Kazananlar başlığı altından görülebilecektir. Öğrenci numarasını öğrenmemiş olan adaylar kayıt merkezlerinde asılan listelerden öğrenci numaralarını öğrenebilirler. Kayıtlar adresinde yer alan Kayıt başlığı altında yer alan Yeni Öğrenci İlk Kayıt modülü aracılığı ile yapılacaktır. Her birim kendi kullanıcı kodu ve şifresini kullanarak kayıt ekranına erişebilecektir. Ayrıca kayıt olan tüm öğrencilerin öğrenci belgesi olarak kullanabilmeleri amacıyla Yeni Kayıt Olanlar İçin Kesin Kayıt Belgesi imzalı ve mühürlü en az 3 adet verilecektir. Nüfus kağıdı sureti ile ekrandaki bilgiler ve kayıt bilgileri formundaki nüfus bilgilerini karşılaştırınız, gerekirse ekrandaki/formdakini düzeltiniz. Diğer bilgilerde de bir değişiklik olması durumunda gerekli düzeltme yapılmalıdır. Kayıt olan öğrencinin herhangi bir engeli olması durumunda bu bilginin Kayıt Bilgileri Formunda işaretli olup, olmadığının mutlaka kontrol edilerek herhangi bir engeli var ise işaretlenmesinin sağlanması ve konuya ilişkin raporun bir kopyasının Öğrenci Kayıt zarfı içine konulması gerekmektedir.

6 Öğrenci Ön Kayıt Bilgileri Formu adresinde yer alan Öğrenci Ön Kayıt Bilgileri Formu öğrenci tarafından kayda gelmeden önce doldurularak bir çıktısı alınacak ve imzalı şekilde kayıt görevlisine teslim edilecektir. (Formun yer aldığı web adresi kayıtlar süresince açık tutulacaktır. Ön kayıt girişi yapamayan öğrencilere kayıt bürosunda bir bilgisayar temin edilerek bu konuda yardımcı olunmalıdır.) Kayıt zarfı (Sarı zarf) üzerinde yer alan Öğrenci Kimlik Bilgileri öğrenci tarafından kayıt sırasında doldurulacaktır. Gerekli belgeleri kontrol ediniz. (kayıt için gerekli belgeler kılavuzun sonraki sayfalarında yer almaktadır) Kesinlikle eksik evrak ile kayıt yapılmaz. Bu nedenle belirtilen belgeleri kayıt sırasında teslim edemeyenlerin kaydı kesinlikle yapılmayacaktır. En geç 19 Ağustos 2016 tarihinde belirtilen belgelerle kayıt için gelmeleri durumunda kayıtları yapılabilir. Diploma Kayıp Belgesi ile kayıt yaptıranların ÖİDB ce takibinin yapılabilmesi için bir liste halinde (Öğrenci no, ad, soyad ve bölüm) diğer kayıt evrakı ile birlikte ÖİDB ye gönderilmesi gerekmektedir. Ders seçiminde kullanılacak şifre zarfı ve Öğrenci Kimlik Kartını öğrenciye imza karşılığı veriniz, Öğrenci yerine kayıt için başkasının gelmesi durumunda, vekalet ile kaydını yapınız (18 yaşın altında olan öğrenciler için vekalet aranmaz). Herhangi bir nedenle kaydını randevu takvimine göre yapamayan öğrenciye kayıt süresi boyunca kayıt yapabilmesi için yardımcı olunuz. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER A- ÖSYM SONUÇ BELGESİ (YERLEŞTİRİLDİĞİNİ GÖSTEREN): Kayıt için gelinmeden önce Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi nin internet üzerindeki web sayfasından ( Üniversitemize yerleştirildiğini gösteren belgenin 2 adet çıktısı alınacak ve kayıt görevlisine teslim edilecektir. B- ÖĞRENCİ ÖN KAYIT BİLGİLERİ FORMU: Kayıt için gelinmeden önce adresinde yer alan Öğrenci Ön Kayıt Bilgileri Formu doldurularak 2 adet çıktısı (1 nüshası öğrenci tarafından saklanacaktır) alınacak ve imzalanarak 1 nüshası kayıt görevlisine teslim edilecektir.(formun yer aldığı web adresi Ağustos 2016 tarihleri arasında aktif olacaktır.) C- LİSE DİPLOMASININ veya MEZUNİYET BELGESİNİN NOTER ONAYLI ÖRNEĞİ: Mezun olunan okuldan alınan diploma ya da diploma yerine verilen mezuniyet belgesinin noter onaylı örneği. Belgenin aslı alınmayacaktır. Diplomasını kaybedenlere mezun oldukları lise den KAYIP BELGESİ verilmektedir. ONAYLI Kayıp Belgesi de Lise Diploması olarak kabul edilir ve bu belge ile kayıt yapılır. D- Aynı anda iki önlisans, lisans programında kayıtlı olunamayacağından, (örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim programlarının kontenjan sınırlaması olan programlarda kayıtlı olanlar), bu durumda olan adayların, üniversitemizdeki programa kayıt için gelmeden önce, önceki programdan kaydını sildirmesi gerekmektedir.

7 E- TRANSKRİPT VE DERS İÇERİKLERİ: Daha önceki yıllarda herhangi bir Yüksek öğretim kurumunda öğrenim görmüş ya da mezun olanların; öğrenim gördükleri süre içerisinde aldıkları ve başarılı oldukları dersler arasında, kayıt yaptırdıkları YTÜ bölümünün derslerine içerik ve kredi bakımından eşdeğer ders varsa, bu derslerden, (Bölümün intibak komisyonunun önerisi ve Fakülte Yönetim Kurulu nun uygun görmesi halinde) muaf sayılabilirler. Bunun için, bir dilekçe ve daha önceki yükseköğretim kurumundan alınacak onaylı transkript ve ders içerikleri ile birlikte, ilgili Bölüm Başkanlığına başvuru yapılacaktır. (Ders seçimi işlemi açısından bu işlemin ders kayıtlarından önce yapılması gerekmektedir.) F- NÜFUS HÜVİYET CÜZDANI ASLI İLE ÖN VE ARKA YÜZÜNÜN FOTOKOPİSİ: Nüfus Hüviyet Cüzdanınızın fotokopisi. G- FOTOĞRAFLAR: 6 adet (4.5x6) Fotoğrafların son altı ay içinde, yüzü açık, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde cepheden çekilmiş olması gereklidir. H- ASKERLİK BELGESİ: 1988 ve öncesi doğumlu erkek öğrenciler, bağlı oldukları Askerlik Şubesinden bir fakülte veya yüksekokula kaydolmanızda askerlik yönünden sakınca olmadığı na dair belgeyi getireceklerdir. İ- SPORCU BİLGİ FORMU: Spor faaliyetleri için, kayda gelmeden önce bu kılavuzun son sayfasında yer alan Sporcu Bilgi Formu nu mutlaka doldurarak kayıt görevlisine teslim etmeniz gerekmektedir. J- SAĞLIK KURULU RAPORU (Yalnızca ENGELLİ adaylar için) : Herhangi bir engeli bulunan adayların engel durumlarını gösterir SAĞLIK KURULU RAPORU nun fotokopisi. Herhangi bir engeli bulunmayan adaylardan Sağlık Kurulu Raporu istenmez. K- Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümüne kesin kayıt yaptırmak için başvuran adayların, mevcut kayıt belgelerine ilave olarak; Sağlık durumunun denizciliğe elverişli olduğunu, Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğünden alınacak Gemi Adamı Sağlık Yoklama Belgesi ibaresi taşıyan Sağlık Raporu ile belgelemeleri gerekmektedir. KAYIT İŞLEMLERİNİN TAMAMLANMASINDAN SONRA YAPILACAK İŞLEMLER Aşağıda belirtilen işlemler yapılarak, istenilen belgeler kayıtların bitiminden sonra en geç 22 Ağustos 2016 tarihinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına iletilmelidir. LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN kayıt dosyaları numara sırasına konulmalı, kaydı yapılmayan öğrencilerin kayıt dosyaları, şifre zarfları ile birlikte LYS sonuçlarına göre kazanan adaylara ilişkin kayıt evrakı teslim tutanağı (bkz. Ek-1) ekinde ve kayıt sırasında kullanılan isim listesi de eklenerek ÖİDB ye iletilmelidir. SPORCU BİLGİ FORMU (Ek-2) Beden Eğitimi Bölüm Başkanlığına gönderilmelidir. HERHANGİ BİR ENGELİ BULUNAN ADAYLARIN (Ek-3) ile engel durumlarını gösterir SAĞLIK KURULU RAPORU fotokopisi ile birlikte liste yapılarak (Önlisans ve Lisans) ÖİDB ye bağlı Harç Bürosuna ve SKSDB ye gönderilmelidir.

8 EK-1 LYS SONUÇLARINA GÖRE KAZANAN ADAYLARA İLİŞKİN KAYIT EVRAKI TESLİM TUTANAĞI FORMU YILI FAKÜLTESİ BÖLÜMÜ KAZANAN ADAY SAYISI (Okul Birincisi Dahil) KAYDI YAPILAN ADAY SAYISI BOŞ KALAN KONTENJAN KAYDI YAPILMAYAN ADAYLARIN NOT: Kayıt yaptırmayan öğrenci sayısının 13 den fazla olması durumunda bu formun arka yüzü de kullanılabilir. ÖĞRENCİ NO ADI VE SOYADI ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI NA İADE EDİLEN KAYIT EVRAKI 1.KAYDI YAPILAN ADAYLARA AİT: - Kayıt Dosyası :... adet - Şifre Zarfı Dağıtım Listesi :... sayfa 2.KAYDI YAPILMAYAN ADAYLARA AİT - Kullanılmayan Kayıt Zarfı :... adet AÇIKLAMALAR: Bu form, kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra kayıt görevlisince doldurulmalı ve kayıtları yapılan öğrencilere ait kayıt dosyaları numara sırasına (küçükten büyüğe) konulmalıdır. Kayıt görevlisince imzalanan bu form, ilgili Fakülte Sekreterince de onaylandıktan sonra, kayıt dosyaları ile birlikte Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı na (A Blok giriş kat) teslim edilmelidir. Uygulamaya ilişkin sorunlar için Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı nın 2229 veya 2227 no lu telefonlarından bilgi alınabilir. TESLİM EDEN ONAY TESLİM ALAN Kayıt Görevlisi Fakülte Sekreteri Öğrenci ve Not İşl.Şube Müd. (Adı, Soyadı, Tarih ve İmza) (Adı, Soyadı, Tarih ve İmza) (Adı, Soyadı, Tarih ve İmza) (Form No: FR-0373; Revizyon Tarihi: ; Revizyon No:01)Fo

9 EK-2 BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ SPORCU BİLGİ FORMU ( Eğitim-Öğretim Yılı ) Fotoğraf T.C. Kimlik No :... Adı ve Soyadı :... Doğum Tarihi ve Yılı :... Cinsiyeti : Kız Erkek Uyruğu :... Fakülte / Bölümü :... Üniversite Öğrenci No :... Telefon No : Ev:... GSM:... e - mail :.. Daha Önce Hangi Sporları Yaptınız? :... Lisanslı iseniz Branş ve Kulüp Adı :... Faaliyette Bulunmak İstediğiniz Sporlar :... Boy :... Kilo:... Kan Grubu :... (Bu form spor faaliyetlerinde bulunmak isteyen öğrenciler tarafından doldurulacak ve bir fotoğraf yapıştırılacaktır.) * Bedensel engeli bulunan öğrencilerimiz için farklı spor dallarına yönlendirme yapılabileceğinden, bu durumda olan öğrencilerimizin Beden Eğitimi Bölümü Başkanlığına (Davutpaşa Kampusu) müracaat etmeleri gerekmektedir. (Form No: FR-0543; Revizyon Tarihi: ; Revizyon No:01)

10 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZE KAYIT OLAN ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN LİSTESİ Ek-3 ÖĞRENCİ NO AD SOYAD FAKÜLTE/MYO BÖLÜM / PROGRAM Önlisans ve Lisans programları için raporlar ve listelerden birer nüsha ÖİDB ye bağlı Harç Bürosuna, birer nüsha SKSDB ye gönderilecektir.

11 İNGİLİZCE HAZIRLIK ÖĞRETİMİNE İLİŞKİN BİLGİLER A- İngilizce Hazırlık Öğretimi: En az %30 İngilizce öğretim yapan lisans programlarına kabul edilen öğrencilerden, İYS de başarılı olamayanlar İngilizce Hazırlık Öğretimine devam ederler. Hazırlık Öğretimi sonunda başarısız olan öğrencilerden İYS ye girme haklarını kullanmak istemeyenler ile İYS hakları sonunda başarılı olamayan öğrenciler, talep etmeleri durumunda Yükseköğretim Kurulu nun belirlediği kurallara göre ÖSYM tarafından aynı adı taşıyan ve öğretim dili Türkçe olan programlara yerleştirilirler. Geçiş için başvuruda bulunmayan adayların Üniversite ile ilişikleri kesilir. B- Muaf Sayılma: İngilizce Hazırlık Öğretimi ve Zorunlu İleri İngilizce I ve İleri İngilizce II derslerinden muafiyet için İYS den alınması gereken en düşük notlar aşağıdaki Tablo 1 de gösterilmiştir: Tablo 1 Sınav türü Muafiyet için Alınması Gereken Puanlar Hazırlık İleri İngilizce I ve İleri İngilizce II İYS 60 (CB / 2.50) 70 (BB / 3.00) İYS başarı puanlarının harf karşılığı değerleri aşağıdaki tabloda verilmiştir: BAŞARI PUANLARI VE HARF KARŞILIĞI DEĞERLERİ Standart Yüzdesel Aralıklar Harfsel Sayısal Sözel AA 4.00 Başarılı BA 3.50 Başarılı BB 3.00 Başarılı CB 2.50 Başarılı 0-59 Başarısız YTÜ ye ilk defa kayıt yaptıran öğrencilerden aşağıdaki koşullardan herhangi birini yerini getirenler İngilizce Hazırlık öğretiminden muaf sayılırlar ve kayıt yaptırmış oldukları fakültelerde lisans öğrenimlerine başlarlar. Bu koşullar; Güz Yarıyıl başında yapılan İYS den en az 60 puan almış olmak,

12 Son 3 yıl içinde YTÜ de İngilizce Hazırlık Öğretiminden başarılı olduğunu gösterir belgeye sahip olmak (Senato kararıyla başarılı olanlar hariç), Ana dilin İngilizce olduğu bir ülkede, o ülke vatandaşlarının devam ettiği ortaöğretim kurumlarında eğitim görüp ortaöğrenimini bu kurumlarda tamamlamış olmak (bu öğrenciler aynı zamanda zorunlu İngilizce derslerinden de AA başarı notu ile muaf olurlar), YTÜ Senatosu tarafından İYS ye eşdeğer kabul edilen ulusal ya da uluslararası sınavların birinden son 3 yıl içinde yeterli puanı almış olmak. YTÜ Senatosu tarafından İYS ye eşdeğer kabul edilen sınavlar ile Hazırlık Öğretiminden muafiyet için gereken puan aralıkları ve işlenecek başarı notları tablo-2 de belirtilmiştir: Tablo-2 ( tarih ve 2015 / Sayılı Senato Kararı ile Kabul Edilen Son hali) Sınavlar CB BB BA AA YTÜ İYS KPDS/ÜDS/YDS TOEFL IBT PTE Akademik CAE C B A - CPE - - C B-A e-yds YTÜ İngilizce Hazırlık Öğretiminden en az CB harf notu ile başarılı olan öğrenciler, AODK (Avrupa Ortak Dil Kriterleri) kapsamında B1 yeterlik düzeyinin gerektirdiği dil becerilerine sahip olduklarını belgelendirmiş olurlar. Muafiyet sağlayan belgelerin asıllarının YTÜ Akademik Takviminde belirtilen ilgili döneme ait İYS sınavından en geç bir hafta sonra Temel İngilizce Bölüm Başkanlığı na teslim edilmesi gerekmektedir. Söz konusu tarihten sonra getirilen belgelerin kabulü YDYO Yönetim Kurulu kararına bağlıdır. Bu belgeler geçerli olduğu döneme işlenir. İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMINA KAYIT OLACAKLARIN İNGİLİZCE HAZIRLIK ÖĞRETİMİNE İLİŞKİN BİLGİLER A- İngilizce Hazırlık Öğretimi: İngilizce Öğretmenliği lisans programlarına kayıtlı öğrenciler için İÖYS de başarılı olamayanlar İngilizce Hazırlık Öğretimine devam ederler. B- Muaf Sayılma: YTÜ İngilizce Öğretmenliği programına ilk defa kayıt yaptıran öğrencilerden aşağıdaki koşullardan herhangi birini yerini getirenler İngilizce Hazırlık öğretiminden muaf sayılırlar ve lisans öğrenimlerine başlarlar. Bu koşullar; Güz Yarıyıl başında yapılan İÖYS den en az 60 puan almış olmak, YTÜ Senatosu tarafından İÖYS ye eşdeğer kabul edilen uluslararası sınavların birinden son 2 yıl içinde yeterli puanı almış olmak

13 Öğrencilerin Hazırlık öğretiminden muaf olabilmeleri için İÖYS den almaları gereken en düşük puan ile bu puanların harf karşılığı değerleri Tablo-1 de verilmiştir: Tablo-1 Sınav türü Muafiyet için Alınması Gereken Puanlar Hazırlık İÖYS 60 (CC / 2.00) İÖYS başarı puanlarının harf karşılığı değerleri aşağıdaki tabloda verilmiştir: Tablo-2 BAŞARI PUANLARI VE HARF KARŞILIĞI DEĞERLERİ Standart Yüzdesel Aralıklar Harfsel Sayısal Sözel AA 4.00 Başarılı BA 3.50 Başarılı 76-3 BB 3.00 Başarılı CB 2.50 Başarılı CC 2.00 Başarılı 0-59 Başarısız YTÜ Senatosu tarafından İÖYS ye eşdeğer kabul edilen sınavlar ile Hazırlık Öğretiminden muafiyet için gereken puan aralıkları ve işlenecek başarı notları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir İngilizce Dil Sınavlarının Eşdeğerliğine İlişkin Puan Aralıkları Tablosu Tablo - 3 Sınavlar CC CB BB BA AA YTÜ İÖYS TOEFL IBT PTE AKADEMİK CPE - - C B A Muafiyet sağlayan belgelerin asıllarının YTÜ Akademik Takviminde belirtilen ilgili döneme ait İÖYS sınavından en geç bir hafta önce Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanlığı na teslim edilmesi gerekmektedir. Söz konusu tarihten sonra getirilen belgelerin kabulü Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Kurulu kararına bağlıdır. Bu belgeler geçerli olduğu döneme işlenir.

E-DEVLET ÜZERİNDEN ÜNİVERSİTEMİZE KAYIT OLACAKLAR İÇİN İLGİLİ BİRİMLERCE YAPILACAK İŞLEMLER EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

E-DEVLET ÜZERİNDEN ÜNİVERSİTEMİZE KAYIT OLACAKLAR İÇİN İLGİLİ BİRİMLERCE YAPILACAK İŞLEMLER EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI E-DEVLET ÜZERİNDEN ÜNİVERSİTEMİZE KAYIT OLACAKLAR İÇİN İLGİLİ BİRİMLERCE YAPILACAK İŞLEMLER 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNEMLİ AÇIKLAMA: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alınan yazı ile 2015-2016

Detaylı

E-DEVLET ÜZERİNDEN ÜNİVERSİTEMİZE KAYIT OLACAKLAR İÇİN İLGİLİ BİRİMLERCE YAPILACAK İŞLEMLER 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

E-DEVLET ÜZERİNDEN ÜNİVERSİTEMİZE KAYIT OLACAKLAR İÇİN İLGİLİ BİRİMLERCE YAPILACAK İŞLEMLER 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI E-DEVLET ÜZERİNDEN ÜNİVERSİTEMİZE KAYIT OLACAKLAR İÇİN İLGİLİ BİRİMLERCE YAPILACAK İŞLEMLER 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNEMLİ AÇIKLAMA: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alınan yazı ile 2015-2016

Detaylı

2014- ÖSYM EK YERLEŞTİRME SONUCUNA GÖRE ÜNİVERSİTEMİZE KAYIT OLACAKLAR İÇİN İLGİLİ BİRİMLERCE YAPILACAK İŞLEMLER

2014- ÖSYM EK YERLEŞTİRME SONUCUNA GÖRE ÜNİVERSİTEMİZE KAYIT OLACAKLAR İÇİN İLGİLİ BİRİMLERCE YAPILACAK İŞLEMLER 2014- ÖSYM EK YERLEŞTİRME SONUCUNA GÖRE ÜNİVERSİTEMİZE KAYIT OLACAKLAR İÇİN İLGİLİ BİRİMLERCE YAPILACAK İŞLEMLER TAKVİM 29 Eylül 01 Ekim 2014 Ön kayıt (ÖSYM sonuçlarına göre üniversitemizi kazananlar USİS

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2016- ÖSYM SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEMİZ LİSANS PROGRAMLARINA (ŞAHSEN) KAYIT OLACAKLAR İÇİN İLK KAYIT İŞLEMLERİ Ağustos,2016 Yıldız Teknik Üniversitesi

Detaylı

İLK KAYIT RANDEVU ÇİZELGESİ VE KAYITLARDA İLGİLİ BİRİMLERCE YAPILACAK İŞLEMLER 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

İLK KAYIT RANDEVU ÇİZELGESİ VE KAYITLARDA İLGİLİ BİRİMLERCE YAPILACAK İŞLEMLER 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLK KAYIT RANDEVU ÇİZELGESİ VE KAYITLARDA İLGİLİ BİRİMLERCE YAPILACAK İŞLEMLER 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE / BÖLÜM / MYO/ PROGRAM KAYIT TARİHİ KAYIT YERİ MAKİNE FAKÜLTESİ Endüstri Mühendisliği

Detaylı

İLK KAYIT RANDEVU ÇİZELGESİ VE KAYITLARDA İLGİLİ BİRİMLERCE YAPILACAK İŞLEMLER EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

İLK KAYIT RANDEVU ÇİZELGESİ VE KAYITLARDA İLGİLİ BİRİMLERCE YAPILACAK İŞLEMLER EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLK KAYIT RANDEVU ÇİZELGESİ VE KAYITLARDA İLGİLİ BİRİMLERCE YAPILACAK İŞLEMLER 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YTÜ İLK KAYIT RANDEVU TAKVİMİ ÇİZELGESİ FORMU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE / BÖLÜM

Detaylı

E-DEVLET ÜZERİNDEN ÜNİVERSİTEMİZE KAYIT OLACAKLAR İÇİN İLGİLİ BİRİMLERCE YAPILACAK İŞLEMLER EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

E-DEVLET ÜZERİNDEN ÜNİVERSİTEMİZE KAYIT OLACAKLAR İÇİN İLGİLİ BİRİMLERCE YAPILACAK İŞLEMLER EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI E-DEVLET ÜZERİNDEN ÜNİVERSİTEMİZE KAYIT OLACAKLAR İÇİN İLGİLİ BİRİMLERCE YAPILACAK İŞLEMLER 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNEMLİ AÇIKLAMA: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alınan yazı ile 2015-2016

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2016- ÖSYM SONUCUNA GÖRE ÜNİVERSİTEMİZ LİSANS PROGRAMLARINA (E-DEVLET ÜZERİNDEN) KAYIT OLACAKLAR İÇİN İLK KAYIT İŞLEMLERİ Ağustos,2016 Yıldız

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2016- ÖSYM SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEMİZ LİSANS PROGRAMLARINA (ŞAHSEN) KAYIT OLACAKLAR İÇİN İLK KAYIT İŞLEMLERİ Ağustos,2016 Yıldız Teknik Üniversitesi

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2016- ÖSYM SONUCUNA GÖRE ÜNİVERSİTEMİZ LİSANS PROGRAMLARINA (E-DEVLET ÜZERİNDEN) KAYIT OLACAKLAR İÇİN İLK KAYIT İŞLEMLERİ Ağustos,2016 Yıldız

Detaylı

YENİ KAZANAN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU

YENİ KAZANAN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı YENİ KAZANAN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU (LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN) (Çevre Müh. Öğrencileri için bazı kısımları kısaltılmıştır) (2013 2014 Eğitim-Öğretim

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖSYM SONUCUNA GÖRE ÜNİVERSİTEMİZ PROGRAMLARINA KAYIT OLACAKLAR İÇİN İLK KAYIT İŞLEMLERİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖSYM SONUCUNA GÖRE ÜNİVERSİTEMİZ PROGRAMLARINA KAYIT OLACAKLAR İÇİN İLK KAYIT İŞLEMLERİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2017- ÖSYM SONUCUNA GÖRE ÜNİVERSİTEMİZ PROGRAMLARINA KAYIT OLACAKLAR İÇİN İLK KAYIT İŞLEMLERİ Ağustos,2017 Yıldız Teknik Üniversitesi / İSTANBUL Sevgili Öğrencimiz, Üniversitemize

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak ve Kapsam

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak ve Kapsam YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak ve Kapsam Dayanak Madde 1 (1) Bu yönerge 06/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Kanunun 14 üncü, 20 nci,

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2017 2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, Enstitümüzün aşağıda

Detaylı

T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü. Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı

T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü. Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında, Enstitümüzün aşağıda verilen Anabilim Dallarındaki üstü

Detaylı

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI Kontenjanlar Anabilim Dalı T.C. Vatandaşı Yabancı Uyruklu 1/5 Biyoloji 7 - -

Detaylı

BAŞVURU ve KESİN KAYIT TARİHLERİ Başlama Bitiş

BAŞVURU ve KESİN KAYIT TARİHLERİ Başlama Bitiş T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2018 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, Enstitümüzün

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü 2015-2016 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü 2015-2016 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ALES PUAN T.C. Uyruklu Yabancı Uyruklu ÜNİP * T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü 2015-2016 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ANABİLİM DALLARI PROGRAMA

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME (EK MADDE-1) PUANIYLA YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ VE ESASLARI

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME (EK MADDE-1) PUANIYLA YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ VE ESASLARI 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME (EK MADDE-1) PUANIYLA YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ VE ESASLARI A-BAŞVURU TAKVİMİ BAŞVURU TARİHLERİ: 01-15 Ağustos 2017 İNGİLİZCE SINAV TARİHİ: 17 Ağustos

Detaylı

YTÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

YTÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Sayfa 1/9 BİRİNCİ BÖLÜM DAYANAK ve KAPSAM DAYANAK Madde 1 Bu yönerge 06/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Kanunun 14 üncü, 20 nci, 21 inci, 49 uncu maddeleri ile 04/12/2008-27074 ve 28/06/2009-27272 sayılı

Detaylı

T.C BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM İLANI

T.C BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM İLANI T.C BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM İLANI 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 23-27 Temmuz 2018 tarihleri arasında Enstitüye

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ve KONTENJANLARI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ve KONTENJANLARI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ve KONTENJANLARI ANABİLİM KONTENJANLAR DALLARI MATEMATİK VE ALES TEZLİ FEN BİLİMLERİ

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz lisansüstü öğretim programlarına 2014 2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. alınacak programlar,

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır. Öğrenci başvurularına ilişkin,

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZDÖNEMİ İLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZDÖNEMİ İLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZDÖNEMİ İLANI Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü öğretimi için 2014-2015 eğitim-öğretim yılı güz döneminde

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS) PROGRAM İLANI

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS) PROGRAM İLANI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ (, / ) PROGRAM İLANI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 23 Temmuz-27 Temmuz 2018 tarihleri arasında Enstitüye

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2017 2018 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılı üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 20172018 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılında, Enstitümüz Anabilim Dallarındaki

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü ne 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı nda Tezli Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır.

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013 2014 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLAR VE KOŞULLARI

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

AMASYA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları AMASYA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 2019 Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılı üstü Öğrenci Kontenjanları Program Anabilim Dalı / Programı ALES Taban Puanı ve Türü YDS-ÜDS Puanı Kontenjan Açıklama/Müracaat

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz lisansüstü öğretim programlarına 2013 2014 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. alınacak

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

AMASYA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları AMASYA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017 2018 Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılı üstü Öğrenci Kontenjanları Program Anabilim Dalı / Programı ALES Taban Puanı ve Türü YDS-ÜDS Puanı Kontenjan Açıklama/Müracaat

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Cumhuriyet Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmenliği hükümleri uyarınca 2017 2018 Eğitim Öğretim Bahar Yarıyılında Tezli

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ İLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ İLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ İLANI Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü öğretimi için 2016-2017 eğitim-öğretim yılı güz döneminde

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 08 09 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Lisansüstü Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Başvuruya Esas Teşkil Eden Programlar Lisansüstü

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Yüksek Lisans Doktora Yatay Geçiş (Yüksek Lisans) Tezsiz yüksek lisans T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Cumhuriyet Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmenliği

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Tezli Yüksek Lisans. Yük. Yabancı Dil Puan Şartı. Çevre Mühendisliği 12 1 40* -

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Tezli Yüksek Lisans. Yük. Yabancı Dil Puan Şartı. Çevre Mühendisliği 12 1 40* - HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Güz Yarıyılında Fen ve Sosyal Bilimleri Enstitülerinin Anabilim Dallarına Yüksek ve Doktora programlarına öğrenci alınacaktır. Anabilim Dalı Tezli

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı Anabilim Dallarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı Anabilim Dallarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Lisansüstü Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Başvuruya Esas Teşkil Eden Programlar Lisansüstü

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları Toplantı Tarihi: 10.06.2014 Toplantı Sayısı : 26 Karar No: 19 2014-2015 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında lisansüstü programlara

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURU İLANI

SAĞLIK BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURU İLANI ANABİLİM DALLARI Kalp Damar Cerrahisi (Perfüzyon Teknolojisi) SAĞLIK BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURU İLANI TEZLİ YÜKSEK LİSANS DOKTORA PROGRAMLARI PROGRAMLARI ALES Asgari 6 SAY

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ HİTİT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Hitit Üniversitesine

Detaylı

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen Bilim/Sanat Dallarına Tezli Yüksek Lisans ile Doktora öğrencisi alınacaktır. LİSANSÜSTÜ

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ALANLARI VE ŞARTLARI

GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ALANLARI VE ŞARTLARI 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ALANLARI VE ŞARTLARI Anabilim Dalı (ABD) Yatay Geçiş (Y. Lisans) Başvuru Alanları ve Başvuru Şartları Biyomedikal Teknolojileri Biyomedikal Teknolojileri

Detaylı

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI KAPSAMINDA AKADEMİK TAKVİM, AÇILACAK PROGRAMLAR, ALANLAR VE KONTENJANLARA İLİŞKİN UYGULAMA

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Tezli Yüksek Lisans Doktora Tezsiz yüksek lisans Yatay Geçiş T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Cumhuriyet Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmenliği hükümleri

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ALANLARI VE ŞARTLARI

GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ALANLARI VE ŞARTLARI 2017-2018 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI Anabilim Dalı (ABD) Biyomedikal Teknolojileri Biyomedikal Teknolojileri 10 2 - - YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ALANLARI VE ŞARTLARI Yatay Geçiş (Y. Lisans) 5 2 - - Mühendislik,

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır.

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programları aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına 2014 2015 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılında öğrenci

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜS Yönetim Kurulu Kararları

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜS Yönetim Kurulu Kararları Karar No:02 a) 2016-2017 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında lisansüstü programlara alınacak öğrenci kontenjanları ve başvuru şartları üzerinde görüşüldü. Enstitümüz lisansüstü programlarına 2016-2017

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır.

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2013 2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları Toplantı Tarihi: 16.12.2014 Toplantı Sayısı : 56 Karar No: 02 2014-2015 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında lisansüstü programlara

Detaylı

İngilizce Yeterlik Sınavı Ağustos Başvuruların Değerlendirilmesi Eylül Sonuçların İlanı 11 Eylül 2018

İngilizce Yeterlik Sınavı Ağustos Başvuruların Değerlendirilmesi Eylül Sonuçların İlanı 11 Eylül 2018 İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ İLANI Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle

Detaylı

2018-YKS İLE ÜNİVERSİTEMİZ PROGRAMLARINA YERLEŞTİRİLEN ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ KAYIT ÖNCESİ YAPILACAK İŞLEMLER

2018-YKS İLE ÜNİVERSİTEMİZ PROGRAMLARINA YERLEŞTİRİLEN ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ KAYIT ÖNCESİ YAPILACAK İŞLEMLER 2018-YKS İLE ÜNİVERSİTEMİZ PROGRAMLARINA YERLEŞTİRİLEN ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ KAYIT ÖNCESİ YAPILACAK İŞLEMLER Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının http://obs.kirklareli.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURU İLANI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURU İLANI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ANABİLİM DALLARI FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURU İLANI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI Kontenjan Ales Kontenjan DOKTORA PROGRAMLARI

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü'ne 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında aşağıda belirtilen sayıda tezli yüksek lisans ve doktora programı öğrencisi

Detaylı

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için Fen Bilimleri Enstitüsü ne bağlı Yüksek Lisans (Tezli-Tezsiz) ve

Detaylı

T.C. UYRUKLU ALAN DIŞI ALAN

T.C. UYRUKLU ALAN DIŞI ALAN ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ANABİLİM DALI Ortaöğretim Sosyal

Detaylı

T.C. AHİEVRAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS / DOKTORA BAŞVURU KOŞULLARI

T.C. AHİEVRAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS / DOKTORA BAŞVURU KOŞULLARI T.C. AHİEVRAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 20152016 EĞİTİMÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI / BAŞVURU KOŞULLARI 0 İÇİNDEKİLER 1. Başvuru Tarihi... 1 2. Başvuruda İzlenecek Yol... 1 3. İletişim Bilgileri...

Detaylı

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU Kimler Başvurabilir? Yükseköğretim Genel Kurulu nun 25.11.2015

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2009 2010 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

Üniversitemize yerleşen öğrencilerimizi tebrik ediyor, Kesin Kayıt için BVU kayıt günlerinde Merkez Kampüsümüze bekliyoruz.

Üniversitemize yerleşen öğrencilerimizi tebrik ediyor, Kesin Kayıt için BVU kayıt günlerinde Merkez Kampüsümüze bekliyoruz. Üniversitemize yerleşen öğrencilerimizi tebrik ediyor, Kesin Kayıt için BVU kayıt günlerinde Merkez Kampüsümüze bekliyoruz. BVU Adres: Adnan Menderes Bulvarı Vatan Caddesi 34093 Fatih/İstanbul Telefon:

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR ANABİLİM DALLARI Tıbbi Biyoloji Tıbbi Mikrobiyoloji SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR TEZLİ YÜKSEK LİSANS DOKTORA

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı Güz Yarıyılında, Sosyal Bilimler Enstitüsüne aşağıdaki anabilim dallarına lisansüstü eğitim için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları Toplantı Tarihi: 19.07.2018 Toplantı Sayısı : 31 Karar No:01 2018-2019 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 27.06.2018 tarihli

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI Lisansüstü Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Başvuruya Esas Teşkil Eden Programlar

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ALES PUAN TÜRÜ T.C. Uyruklu ÜNİP * ALES PUANI MEZUNİYET NOT ORTALAMASI MÜLAKAT T.C 2017-2018 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları DEĞERLENDİRME % İlköğretim Anabilim Dalı/Temel

Detaylı

T.C. BOZOK ÜNĠVERSĠTESĠ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI LĠSANSÜSTÜ ÖĞRENCĠ ALIM ĠLANI

T.C. BOZOK ÜNĠVERSĠTESĠ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI LĠSANSÜSTÜ ÖĞRENCĠ ALIM ĠLANI T.C. BOZOK ÜNĠVERSĠTESĠ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü 2017-2018 ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI LĠSANSÜSTÜ ÖĞRENCĠ ALIM ĠLANI Kontenjanlar Anabilim Dalı T.C. VatandaĢı Yabancı Uyruklu Biyoloji 11-6 - -

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı Anabilim Dallarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 20162017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır.

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2010 2011 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI Kontenjanları, Başvuru Şartları, Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisans Programları Ve Akademik Takvimi 1. Kontenjanlar

Detaylı

Başvuru Tarihi Başlangıcı 20 Temmuz 2015. Başvuru Tarihi Sonu 31 Temmuz 2015. Sonuçların İlan Tarihi 10 Ağustos 2015

Başvuru Tarihi Başlangıcı 20 Temmuz 2015. Başvuru Tarihi Sonu 31 Temmuz 2015. Sonuçların İlan Tarihi 10 Ağustos 2015 İLAN AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İLE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ/ KAFKAS ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ARASINDA ORTAKLAŞA AÇILAN ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA

Detaylı

İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI

İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ALANLARI VE ŞARTLARI Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Yatay Geçiş (Y. Lisans) T.C T.C Makine Mühendisliği İKÇÜ-CBÜ

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 2015-2016 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları DEĞERLENDİRME %

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 2015-2016 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları DEĞERLENDİRME % ALES PUAN TÜRÜ. Uyruklu ÜNİP * ALES PUANI MEZUNİYET NOT ORTALAMASI MÜLAKAT 015-016 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları DEĞERLENDİRME % ANABİLİM DALLARI Türk Dili ve Edebiyatı

Detaylı

Sonuçların İlan Tarihi 13 Ağustos 2015. Kesin Kayıt Hakkı Kazananlar İçin Yerleştirme Tarihleri 14-19 Ağustos 2015

Sonuçların İlan Tarihi 13 Ağustos 2015. Kesin Kayıt Hakkı Kazananlar İçin Yerleştirme Tarihleri 14-19 Ağustos 2015 T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ALINACAK ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU TARİHLERİ, KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI İlgili Tarihler Başvuru Tarihi

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

2015-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 201-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. BAŞVURU TARİHLERİ Başvuruların kabulü, 29 Ocak 2016 Cuma günü saat 17.00

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS) PROGRAM İLANI

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS) PROGRAM İLANI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ ) PROGRAM İLANI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 31 Temmuz-04 Ağustos 2017 tarihleri

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ /TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ /TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ /TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI ANABİLİM DALI / PROGRAMI TC UYRUKLU ALAN ALAN İÇİ DIŞI YABANCI UYRUKLU ALAN ALAN İÇİ DIŞI

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2015-2016 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Güz Yarıyılında, Sosyal Bilimler Enstitüsü ne aşağıdaki anabilim dallarına lisansüstü eğitim için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

Başvuru Tarihi Başlangıcı 17 Temmuz Başvuru Tarihi Sonu 28 Temmuz Sonuçların İlan Tarihi 08 Ağustos 2017

Başvuru Tarihi Başlangıcı 17 Temmuz Başvuru Tarihi Sonu 28 Temmuz Sonuçların İlan Tarihi 08 Ağustos 2017 İLAN AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İLE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/ KAFKAS ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ARASINDA AÇILAN ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA

Detaylı

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU HAZİRAN-2013 1 2013-2014 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU Ek kontenjan ile Üniversitemize yerleşen öğrenciler, 31 Ağustos - 04 Eylül 2015 tarihleri arasında yerleştiği akademik birime

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Yatay Geçiş Yönetmeliği Ek Madde-1 (Merkezi Yerleştirme Puanı İle) Yatay Geçiş Duyurusu

Eğitim-Öğretim Yılı Yatay Geçiş Yönetmeliği Ek Madde-1 (Merkezi Yerleştirme Puanı İle) Yatay Geçiş Duyurusu 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Yatay Geçiş Yönetmeliği Ek Madde-1 (Merkezi Yerleştirme Puanı İle) Yatay Geçiş Duyurusu Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş,

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI Lisansüstü Programlara Başvurularının Alınması Mülakat Sınavına Girmeye Hak Kazanan Öğrenci

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün aşağıda isimleri yazılı Anabilim Dallarına 018-019 Akademik Yılı Güz Yarıyılında ve Doktora öğrencisi alınacaktır.

Detaylı

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ ) PROGRAM İLANI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 06-10 Temmuz 2015 tarihleri arasında

Detaylı

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Lisansüstü Programlara Başvuru Koşulları ve Kontenjanları TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU VE KABUL

Detaylı

2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI

2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI 20152016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ALANLARI VE ŞARTLARI Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Yatay Geçiş (Y. Lisans) T.C T.C Makine Mühendisliği İKÇÜCBÜ Ortak Yüksek Lisans Programı

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2016-2017 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için kurum içi ve kurum

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları DEĞERLENDİRME %

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları DEĞERLENDİRME % ALES PUAN TÜRÜ T.C. Uyruklu ÜNİP * ALES PUANI MEZUNİYET NOT ORTALAMASI MÜLAKAT T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 2017-2018 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ KAYIT İLANI

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ KAYIT İLANI SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ KAYIT İLANI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ALES PUAN TÜRÜ T.C. UYRUKLU YABANCI UYRUKLU YATAY GEÇİŞ TOPLAM REHABİLİTASYON TEZLİ 25 4 4 33 MOLEKÜLER TIP TEZLİ

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI TC YABANCI YATAY ALES ANABİLİM DALI UYRUKLU UYRUKLU GEÇİŞ PUAN TÜRÜ ALAN ALAN ALAN ALAN

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Yatay Geçiş (Y. Lisans) T.C T.C Makine Mühendisliği Ortak Yüksek Lisans Programı (İKÇÜ-CBÜ) Malzeme Bilimi ve Mühendisliği A.B.D Mekanik BD 3 Mekatronik ve Kontrol BD

Detaylı

TC ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

TC ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ TC ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Enstitümüz Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Matematik ve Moleküler Biyoloji ve Genetik ana bilim

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KURUMLAR ARASI (NOT ORTALAMASINA İLE) YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KURUMLAR ARASI (NOT ORTALAMASINA İLE) YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KURUMLAR ARASI (NOT ORTALAMASINA İLE) YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 1. SÜREÇ TAKVİMİ 14-25 Ağustos 2017 Başvuruların alınması 24-25 Ağustos 2017 İngilizce

Detaylı

BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ALANLARI VE ŞARTLARI

BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ALANLARI VE ŞARTLARI Anabilim Dalı (ABD) 2017-2018 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ALANLARI VE ŞARTLARI Yatay Geçiş (Y. Lisans) Başvuru Alanları ve Başvuru Şartları Biyomedikal Teknolojileri Elektrik Elektronik

Detaylı