TÜM DERSLER. Dizgi Yazarlar

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜM DERSLER. Dizgi Yazarlar"

Transkript

1 TÜM DERSLER Yazarlar Dizgi

2

3 TEST 1 BÖLÜM - I 1.? 4. - TÜRKÇE ? ? 6. - A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5 1

4 TÜRKÇE ? ? 7. -?

5 TEST 2 BÖLÜM - I 1. -? - TÜRKÇE ? A) - B) C) D) - E) 3

6 TÜRKÇE - A) I - III B) II - III C) IV - V D) I - V E) II - IV - B) Bir su - 8.? ?

7 TEST 3 BÖLÜM - I TÜRKÇE ? ?

8 TÜRKÇE ? ? 6

9 TEST 4 BÖLÜM - I TÜRKÇE ?

10 TÜRKÇE ? A) I - II B) II - III C) IV - V D) III - V E) II - V 9.? ?

11 TEST 5 BÖLÜM - I TÜRKÇE A) I-II B) III-IV C) I-III D) II-III E) I-IV A) I - II B) III - IV C) I - V D) III - V E) II - IV 6.?

12 TÜRKÇE ?

13 TEST 2 BÖLÜM - II A) I B) II C) III D) IV E) V TÜRKÇE ?

14 TÜRKÇE ? ? 14

15 TEST 5 BÖLÜM - II 4. TÜRKÇE ? ? ? ? 6. D) Dobra 19

16 TÜRKÇE A) I B) II C) III D) IV E) V

17 TEST 10 BÖLÜM - II TÜRKÇE ? 6.? 29

18 TÜRKÇE A) I - II B) II - III C) I - III D) II - IV E) IV - V A) I B) II C) III D) IV E) V

19 TEST 4 BÖLÜM - IV TÜRKÇE

20 TÜRKÇE

21 TEST 10 BÖLÜM - IV 3. TÜRKÇE ? ? ?

22 TÜRKÇE 7.? ? ? na ? 82

23 TEST 1 BÖLÜM - I ? 5. 2.?

24 ?

25 TEST 2 BÖLÜM - III

26 7. - -? ?

27 TEST 1 BÖLÜM - IV 1. -? ?

28 ? ? 114

29 TEST 4 BÖLÜM - IV ?

30

31 TEST 1 BÖLÜM - V ? 2.?

32

33 TEST 3 BÖLÜM - V ?

34 ?

35 TEST 1 BÖLÜM - VI ka

36

37 TEST 1 BÖLÜM - II IV I 30 o II 20 o 10 o 0 o 10 o V 20 o III 30 o o 10 o 10 o 0 o 10 o 20 o X Y 10 o? 0 o A) B) C) D) E) o 20 o 10 o 0 o 10 o 20 o 30 o A) 10 o 10 o B) 10 o X C) E) 10 o 50 o 50 o 30 o Y Y X 30 o X D) 0 o 10 o 40 X o Y 20 o 30 o 40 o 20 o Y 0 o 10 o 20 o Y 0 o X 0 o 137

38 ? -? a b c 8. - d 0 a b 11. -? 138

39 TEST 1 BÖLÜM - III III I II 2. V Ekvator IV? B) Renklendirilirler II IV V III I -? -?

40 A) B) C) D) E) ? ? D) Meteoroloji E) Siyasi

41 TEST 2 BÖLÜM - III 1.? - - a b c d f ? A) ? B) C) D) E) ? I V A) Brezilya B) Kanada C) D) Arjantin E) Japonya II III IV

42 ? A) B) C) D) E) ?

43 TEST 3 BÖLÜM - III ? D) Vadi E) Boyun K 600? ? 3. K M R P O T S N U L 6.? -? 145

44 7. D 10. E C A B A) B) C) D) E) I. III. 40 o 90 o V. 50 o 10 o 20 o 80 o 45 o 55 o 30 o II. IV. 70 o 10 o 40 o 83 o 80 o 40 o 50 o 20 o 70 o 60 o - -? A) B) Boyun C) Vadi Çukur ? - 73 o -?

45 TEST 2 BÖLÜM - IV 1. -? ? o 33 o 23 o 27 0 o 23 o o o -? ? 149

46 A 0 o 60 o 90 o 11. -? ileri olurdu C) Ankara E) Çanakkale B -? ?

47 TEST 1 BÖLÜM - V 1.? 5.? A) D) ? 4. - IV I II V? Ekvator III

48 m. Kal a alt s n Kuzey 3200 m. 400 m. Güney Kuzey Kal a alt s n 2200 m. Güney? ? o C) I II III IV V ? 152

49 TEST 8 BÖLÜM - V Ekvator B) Muson 6. -? 3. - A) B) C) D) E)

50 8. - Ya ( ) Ya ( ) M N M - S cak k ( C) S cak k ( C) 300 O 11. H T A E E K A II V IV III Ekvator I -? III I IV V II Ekvator Ekvator III II IV I V - 166

51 TEST 2 BÖLÜM - I FELSEFE

52 FELSEFE

53 TEST 3 BÖLÜM - I FELSEFE

54 FELSEFE

55 TEST 2 Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Al

56 B 6.D 8.C 9.C

57 TEST 5 Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi

58 6. - mek A 5.B 8.D 9.D

59 TEST , 02, 03, 0, , 003, g A) 45 B) 55 C) 65 D) 85 E) 105 A) D) B) E) C) h A = 3+ ve B = h A) 10 B) 9 C) 8 D) 7 E) A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) x 1 15 A) 4 B) 2 C) 0 D) 2 E) , A) 15 B) C) 2 3 D) 1 E) m t t n A) 21 2 D) 24 5 B) 22 3 E) 25 6 C) 23 4 m III. n D) I ve II E) II ve III 197

60 008, 9. 01, 006, 04, 003, A) 0,5 B) 0,25 C) 0,12 D) 0,15 E) 0, d , n 005, 005, A) B) C) 1 D) E) < 2 + c mF A) 10 B) 9 C) 0 D) 8 E) A) 13 6 B) 2 C) 15 8 D) E) a. b =, b. c = ve a. c = A) b < a < c B) a < b < c C) a < c < b D) b < c < a E) c < a < b 15. A 0, 5, B 4, 9 ve C 0, 22 C A 1 < A F$ < F B 1 3 A) 13, B) 2,7 C) 3 D) 35, E) 4,2 12. x 4, 143, y 2, 214, z 3, 642 A) 9 B) 10 C) 11 D) 12 E) $ c1 m$ c1 m$ c1 mgc1 m A) 2 1 B) 1 C) 2 D) 34 5 E) C 2.A 3.C 4.D 5.E 6.E 7.A 8.B 9.D 10.B 11.A 12.B 13.A 14.E 15.B 16.D

61 TEST c m c m c m c + m A) 2 B) 1 C) 0 D) 1 E) a =, b = ve c = A) a < b < c B) b < a < c C) b < c < a D) c < a < b E) c < b < a R 1 V 1 S 1 + W 4 2. S 2 W S 06, 3 1 W S 2 W 1 S 1 W T 3 X A) 2 B) 5 C) 1 D) 2 1 E) , mn 0, nm 0, m 0, n 80 A) 99 B) 5 4 C) 9 8 D) 10 9 E) , 5 048, 021, 024, 0, A) 4 1 B) 3 1 C) 2 1 D) 1 E) A = A) 5 A B) 4 A C) 3 A D) A + 2 E) A c1 + mc1 + m c1 mc1 + + m A) B) C) D) E) c1 mc1 mc 1 mgc1 m c1 + mc1 + mc 1 + mgc1 + m A) B) C) D) E)

62 9. 232, 3, 514 4, 1342 A) 3 B) 6 C) 9 D) 12 E) A 40 - A) 175 B) 325 C) 572 D) 825 E) m = 4 1 n k. c1 m n = 2 1 m c1 mc1 mc1 mc1 m A) B) C) D) E) 7 8 A) D) B) E) C) M, T, N a =, b =, c =, d = A) N < T < M B) M < T < N C) N < M < T D) M < N < T E) T < N < M c036, m c036, + m A) D) B) E) C) 345 h h A) 22 5 B) 23 6 C) 24 7 D) 25 8 E) A 2.C 3.A 4.E 5.E 6.C 7.A 8.C 9.D 10.C 11.B 12.E 13.A 14.D 15.C 16.E

63 TEST x = A) B) C) 1 D) E) 2 5. a(a 3) + (a + 3)x = 5a a x = x A) 2 B) 1 C) 1 D) 2 E) 3 3. A) B) C) 1 D) E) 2 5 x x 6. 2 ; 1 ^2 + xhe = 2 2 A) 3 B) 1 C) 0 D) 1 E) 3 7. a. b = 24 ve b. c = 36 A) 62 B) 36 C) 24 D) 16 E) 5 4. m+ 2n = 4 n m n 6n+ m b1 l$ b1 l$ c m n m n 8. 1 = x A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5 A) 1 B) 0 C) 1 D) 2 E) 3 205

64 9. (3a 2b + 1 )x + (2a + b 11)y = 0 - A) 5 B) 4 C) 3 D) 2 E) 1 4 x ^x 4h 81^x 4h 13. = x 3 x 3 A) 0 B) 1 C) 2 D) 3 E) x 15y 60y 2 = z z xy + z y + x + x y y x x y A) 2 B) 1 C) 1 D) 2 E) 3 A) 5 B) 3 C) 1 D) 3 E) x m = 15 x 2 - A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) a b = 7 b c = 5 a + c = 13 A) 6 B) 7 C) 8 D) 9 E) a 2 + 5b = 4 3a ab = A) B) C) 1 D) E) (2x + 3y + 3) 2 + (x 2y + 1) 2 = 0 A) 2 B) 1 C) 0 D) 1 E) B 2.A 3.E 4.B 5.A 6.A 7.D 8.B 9.A 10.A 11.B 12.D 13.C 14.C 15.A 16.C

65 TEST 2 1. m m A) 3 B) 4 C) 5 D) 6 E) 7 5. D) II ve III E) I, II ve III a a A) 74 B) 68 C) 60 D) 56 E) b < 0 < a < 1 I. a. b > b II. a 2 > b 2 a III. b < b 6. 4 < x < 6 3 < y < 8 A) 23 B) 25 C) 30 D) 34 E) < a < 5 ve 3a + b 1 = 0 A) ( 14, 11) B) ( 14, 7) C) ( 14, 5) D) ( 11, 4) E) ( 11, 6) A) n m m m n c < 0 a b c < 0 A) b < 0 B) b < c C) b < a D) a < b E) a > 0 n t II. > 0 t m III. m. t + t 2 D) I ve III E) II ve III 213

66 9. 0 < m < t m t I. n n III. 2 m$ t < m+ t D) II ve III E) I, II ve III acb < caa caa < abc - A) a < b = c B) a = b < c C) a = c < b D) a < b < c E) b < a < c 11. x 13. y D) II ve III E) I ve III 15. b < b a < a A) b < 0 B) b 2 < a C) a + b < 0 D) a. b < 0 E) 2a b > < a < b < 1 I. a. b < b II. a 3 < b III. b 3 < b 2 D) II ve III E) I, II ve III < y < x < 0 y x m = x A) 1 < m < 0 B) m > 0 C) m < 1 D) m > 2 E) 1 < m < D 2.A 3.D 4.D 5.D 6.D 7.A 8.B 9.D 10.C 11.D 12.E 13.E 14.A 15.D 16.B

67 TEST 4 1. x < y 2 < 0 xy 1 0 z x 1 0 y z 4. x. y 2 < x 2. y < 0 I. y 2 < x 2 II. x y > 0 y III. 1 x D) I ve II E) II ve III 2. D) I, II ve III E) II, III ve IV 5. b a > a b a > c - A) a < b < c B) c < b < a C) b < c < a D) a < c < b E) c < a < b 3. 1 < x < 0 I. x 2 < x 1 1 II. 3 x x 1 III. x > 0 x D) I ve III E) II ve III 6. 1 b a a + b = A) (1, 5) B) c, 5m C) c, 6m 6 5 D) (4, 5) E) (5, 6) 217

68 7. x < 1 < y < 0 M = x y T = x 2 x. y N = x. y y a + 2ab+ b 9-3a+ 3b+ 9 A) 21 B) 20 C) 19 D) 18 E) 17 - A) N < T < M B) M < T < N C) M < N < T D) T < M < N E) N < M < T 8. x = n m m 1 y = n m = n < m 2 < 4m 3 A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) ^ n 1 1h + n + 1 A = ) x! R 1 x 1 3 n n n A) (1, 2) B) c, m C) c1, m D) R E) Ø A) 60 B) 61 C) 62 D) 63 E) a + b + c = A) 1 B) C) D) E) a+ b a c a A) 1 1 B) 1 1 C) 1 1 c b a b b c D) 1 1 E) 1 1 b c a c C 2.B 3.C 4.E 5.E 6.E 7.C 8.D 9.D 10.C 11.C 12.D 13.E 14.D

69 TEST A) 8 B) 7 C) 6 D) 5 E) m m + m 4 m A) 2 B) 1 C) 0 D) 1 E) 2 2. x x C), y! 0 y y 6. M < T - A) 10 B) 2 C) 0 D) 2 E) < x < k 4m + 2m 2k 3m 3k k m - A) 2 B) 2x C) 2x 2 A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 6 D) 2x 1 E) 1 2x 4. m 6 4m $ 3 2m 2 m A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) A) 2 B) 2 C) 1 2 D) 2 2 E) 0 219

70 9. A) 3y x + 1 B) y x + 1 C) 3x + 1 D) y x 1 E) y 3x A = 1 2 B = 2 3 C = 2 3 D = 3 5 A) 1 B) 0 C) 2 D) 2 3 E) A) 2m + 3 B) 2m 9 C) D) 7 2m E) 5 m 11. A) 12 B) 18 C) 20 D) 24 E) m n + m m 2 D) 0 E) 2m 12. A) 7 B) 10 C) 14 D) 18 E) a 2a 3 a 1 1 A) 2 B) 1 C) 0 D) 1 E) B 2.D 3.C 4.C 5.E 6.B 7.C 8.D 9.E 10.D 11.E 12.E 13.E 14.A 15.B 16.B

71 TEST 3 1. x 2 < 5 3 A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5 5. A) 24 B) 120 C) 400 D) 500 E) x 2 x 2 + x x 1 A) x 1 x B) x 1 1 D) x 1 E) 1 x + 1 C) x 1 6. A) 2 B) 1 C) 1 D) 1 E) < a < 6 A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) x+ 9x = 3x a+ 4b a 2 + b 2 2ab = 12 - A) 6 B) 4 C) 3 D) 4 E) 6 223

72 9. A) 7 B) 10 C) 12 D) 14 E) A) 2 B) 1 C) 0 D) 1 E) A) 8 4 B) 4 C) 0 D) 3 3 E) x 13 + x A) 52 B) 25 C) 27 D) 53 E) A) a b B) b a C) a 15. D) 0 E) b A) 2a + 1 B) 2a + 5 C) 2a 1 D) 2b + 6 C) 2a + 2b > a IV. a b 16. x y 2 x+ 3y = A) 8 B) 10 C) 22 D) 36 E) D 2.D 3.D 4.E 5.C 6.B 7.A 8.B 9.A 10.D 11.E 12.B 13.B 14.D 15.D 16.B

73 TEST 1 1. A F C 44 m B D n 66 E m( ABC ) 44 m( FED ) 66 m( BCD ) m m( CDE ) n m + n = A 3α F 2α x G D 80 C 140 B E m( DAC ) 3a m( CAE ) 2a m( DCA ) 80 m( DBE ) 140 m( FDG ) x m( FDG ) x - 2. A B 40 C 80 x D E F 110 m( ABC ) 40 m( BCD ) 80 m( DEF ) 110 m( CDE ) x m( CDE ) x - 5. B A d 20 2 C D E x 25 d F 1 G 1 m( ABC ) 20 m( BCD ) 160 m( CDE ) 95 m( EFG ) 25 m( DEF ) x m( DEF ) x - 3. B a E A m( BEG ) a m( ACD ) b 6. d 2 B 80 C a A D d 3 1 m( ABF ) 80 m( CDG ) a C F b G 130 D m( AFG ) 130 d 1 K 2b L G E 5a F H m( CFH ) 5a m( KGL ) 2b 247

74 7. A C m n t E B D m( BAE ) m m( AEC ) t m( ECD ) n 10. C D E F B 25 x A d 2 d 1 1 m( BCD ) 25 m( CDE ) 35 m( DEF ) 100 m( CBA ) x m( CBA ) x - 8. A B m( DAC ) m( CAB ) 108 D x C m( DEC ) m( CEF ) I I E F m( ADE ) 108 m( ACE ) x m( A CE ) x H m G m( HGF ) m m( GFB ) n n F m( FBA ) t t k A B C D E m( KDE ) k 9. O G 50 F A B x E 140 C D m( GAF ) 50 m( BCD ) 140 m( FOE ) m( EBC ) x m( EOD ) B E II II x C 42 D F A m( CED ) m( DEF ) m( DBA ) 42 m( ECD ) x m( EBC ) x - m( ECD ) x - 248

75 TEST 3 1. A 15 D B 6 x C ABC bir üçgen [DB] [AB] m( CAB ) 15 AD = 2 BC DC = 6 birim CB = x 4. B A x 30 6v2 D 45 C [AB] [BD] m( DBA ) 30 m( ACB ) 45 BC = 6 2 cm AD = x A) 3 3 B) C) D) E) A) 28 B) 26 C) 24 D) 22 E) A D 2. A 5 D x C v3 3 B m( DAB ) 30 m( CBA ) 30 AD = 5 birim CB = 3 birim AB = 8 3 birim DC = x A) 5 B) 6 C) 7 D) 8 E) 9 18 I I B E C AB - A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5 I F I 3. A ABC üçgen [BD] [BC] II II x D AD = DC AB = 2 BC m( ABD ) x B C m( ABD ) x - A) 75 B) 60 C) 45 D) 30 E) x A 30 B 6 E 2v3 D 5 C [AB] [BC] [AE] [ED] [ED] [DC] m( BAE ) 30 AE = 6 birim CD = 5 birim ED = 2 3 birim AB = x A) B) 5 3 C) D) 4 3 E)

76 7. B 30 8v3 A x E C D [AB] [AD] [BC] [CD] [CE] [BD] m( ABD ) 30 m( ADC ) 135 AB = 8 3 cm EC = x A) 3 B) 4 C) 5 D) 6 E) 7 D C B A x 30 E AKB, BKC, CKD ve m( AKB ) 30 m( BKC ) 30 m( CKD ) 30 K m( DKE ) 30 AK = 9 birim A) 8 B) 7 C) 6 D) 5 E) 4 8. B 5 2 A E D C [BA] [AC] [AE] [BD] m( DBC ) 25 m( ACB ) 50 AE = 2 5 birim A) 10 B) 15 C) 20 D) 25 E) A) 7 B) 8 C) 9 D) 10 E) A B E C D [AB] [BD] [CE] [ED] m( ACB ) 60 m( EDB ) 60 ^12 4 3h A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) A E D D A 8 60 B C B C A) 2 B) 2 3 C) 3 D) 4 E) 4 3 E

77 TEST 2 1. A ABC ikizkenar üçgen 4. A ABC ikizkenar üçgen AB = AC = 20 birim AB = AC E BC = 4 birim CE = 16 birim x E BD = DC [DE] [AC] B x C 4 D BD = x B II 4v2 D II 4 C DE = 4 2 birim EC = 4 birim AB = x - A) 10 B) 11 C) 12 D) 13 E) 14 A) 12 B) 16 C) 18 D) 20 E) A ABC ikizkenar üçgen AB = AC 2. B 13 A 12 D C AB AD = AC = 13 cm BD = 12 cm DC = 10 cm 2 B F 2v2 135 D 4v2 E C [FD] [AB] [AC] [DE] m( FDE ) 135 FD = 2 2 cm DE = 4 2 cm A) 12 B) 11 C) 10 D) 9 E) 8 A) 60 B) 66 C) 72 D) 75 E) A ABC ikizkenar üçgen x x AB = AC = 24 birim F E CD = 16 birim CF = DE B C 16 D AF = AE = x 6. A B 5 D 5 E 6 C ABC ikizkenar üçgen D, E d [BC] AB = AC = 10 cm BD = DE = 5 cm EC = 6 cm 2 A) 30 2 B) 27 2 C) 24 2 A) 6 B) 8 C) 10 D) 12 E) 14 D) 20 2 E)

78 7. B 12 II A 5 E D x II C [AB] [AC] [ED] [BC] BD = DC AE = 5 birim AB = 12 birim ED = x 10. B 8 D 8 A II x II 15 C ABC bir üçgen D d [AB] BC = DC AD = DB = 8 cm AC = 15 cm BC = x A) 3 10 B) 4 5 C) 6 2 D) 8 E) 2 13 A) 97 B) 6 4 C) 3 10 D) 6 5 E) A ABC bir üçgen 11. A A B II II 36 x II AB = BD = AC D d [BC] AD = x birim D C y A) B) C) D) E) L B K C C L B K AB = AC ve BC = 60 cm olan = A) 111 B) 113 C) 115 D) 117 E) B 30 A I I 4v2 x D 2v2 E C ABC bir üçgen m( BAD ) m( DAC ) [AD] [BD] [DE] // [AC] m( ABD ) 30 DE = 2 2 cm 12. A 20 B 32 II 20 II x E 45 C 8 D ABC ve ECD ikizkenar üçgenler m( EDB ) 45 AB = AC = 20 cm BC = 32 cm AD = 4 2 cm AC = x A) 5 2 B) 6 2 C) 7 2 D) 12 2 E) 15 2 CD = 8 cm AE = x A) 2 29 B) 3 29 C) 4 29 D) 4 30 E)

79 TEST dk dl X Y Y Z Y Z Z Y ) 25 Y Z 75 - X Y Y Z Y Z Y Z Z Y Z Y 297

80 6. Y VX V Y A) dx gisi - d le olamaz t A) D) Y Y Z Z Y Z A) A 7.D

81 TEST A) D)

82 dk d L 3 4 D) 2 3 X Y Y Z Y Z Y Z Z Y Y Z Y - VX V Y A) Dm X m D) X A 6.A

83 TEST X Y Y Z Y Z Y Z Z Y Z Y 2. 3 ) A) D)

84 ) 304

85 TEST P A) D) F P A) D) F K PK P A) L D) A) D) 311

86 FKL F LM A) j - j D) VK - V L A) D) L A) X Y A) F > F Y > F Z Z > F Y > F = F Y = F Z Y > F > F Z D) F Z > F = F Y - PK P - FK F L D)

87 TEST A) D) X Y Y Z Y Z A) D) 4 7 Z Y Z Y Z Y A) D) X Y Y Z Z Y Y Z Y Z Z Y 313

88 K L 9. 2 K D) P K P L A) D) 10. PK P L 8. - A) Y P P K L ora A 6.D

89 TEST X Y ara- Y Z Y Z Z Y Y Z Z Y 2. X Y ara- F X Y Z Y Z Y Z Y Y Z Y Z A) F > F Y > F Z = F Y = F Z Y > F > F Z D) F = F Y > F Z Z > F Y > F X Y ara- Z Y Y Z Y Z Y Y Z mx m D) Y 317

90 6. 9. A) A) D) VX V Y D) D 5.D 7.D

91 TEST m X m Y m A) m > m Y > m Z m > m Z > m Y m Y > m > m Z m Z > m > m Y D) m Y > m Z > m A) D) m m Y m Z DVK DV L A) ,-,, m X m Y m A) m > m Y = m Z m = m Z > m Y m Z > m > m Y D) m > m Y > m Z m > m Z > m Y I., 329

92 DEPX DEPY D) Dr1 Dr 2 A) ,, 2, - 10., 1, 2, 3 A), >, 2 >,, >, 2 >,, =, 2 =, D), >, >, 2 - i, 2 >, >, A) D) i 8., K L M K K L M K L M L K M M L K M K L - 2 m X m Y m A) m > m Y > m Z m > m Z > m Y m Z > m Y m Y > m > m Z D) m Z > m > m Y D 7.A

93 TEST > P Y ). m 2 3 P P K L Gaz P A) P D) A) P = P 2 2 = P 2 2 > P 2 2 D) P = P > P 2 335

94 5. K 8. L PK PL A) F Y) Y ) X TY T A) D) A) D) A TY

95 TEST 3 Kimya Bilgisi I. Yeni maddelerin sentezlenmesi A) I a II b II a III b II b III a D) I b I a 6. III a 3. I. Kristallendirme III b - II. Vinterezasyon 343

96 C I. Korozif maddedir Gezegen Metal A) Ay Demir 9. Karbon tetraklorür Kükürt trioksit dir D 8.A 12.D

97 TEST 5 Kimya Bilimi O Y T 4 2 O Z 4 ) 2 2 O IV. Na O Kuru X A) Fotokimya D) Adli kimya - maddelere denir. A) Fizokimya alan maddeye denir. 347

98 D) K Fosfortriklorür I. II. III I. Kolonya IV. Potas Kostik V. Deodorant III. Dalton A) B) G C) Au D) E) A 5.D 7.D 9.D

99 TEST 1 Atom ve Periyodik Sistem BÖLÜM - II 1. - tir malar ile ilgili;

100 H Al N S F He Ar 12. X X denir. d I. X metalse d A 4.D 7.D

101 TEST 3 Atom ve Periyodik Sistem BÖLÜM - II X288 h h h II YII Y A) D) I 6. X285 h h h

102 7. H 1 e b n = 1 n = 2 n = 3 e 10. Enerjisi Y Z X dedi. 9. II. Metal aktiflik 12. A) N D) D 5.A 6.A 8.D 11.A 12.A

103 TEST 4 Atom ve Periyodik Sistem BÖLÜM - II b a

104 A) 2888 h h h h h h h h D) 2816 h h h h h denir M elektron ilgisi denir H He F Cl K 9. X X Y Y - dx A) X2 h Yh2h5 Zh2h8h 7 D) Th2h8h8h1 Q28 h h D 3.D 4.D 6.A 11.D 12.D

105 TEST 4 1. Madde Kimyasal Tür 2 O molekülü I. Li H Li + H 5. O C O O H H II. F H H F 2 2 III O) F) A) K 17 D) P

106 Ar) I. + Cl II. Mg 2+ O H H III. H O H H O H ) + 2X 2 O O 9. I. HCI HCI II. III. NH 3 CH 3 OH NH 3 H 2 O O O 2 O D 5.A 7.D 9.D 11.D 12.D

107 TEST 1 Bilim-Bilimsel Yöntem

108

109 TEST K + L + M X + L + Y X Z Z Z Y

110 O O 1 10 ml H 2 O ml H 2 O ml H 2 O CO

111 TEST I II III IV

112 A C B

113 TEST T - 37 C ph:10 I 77 C ph:9 II 35 C ph:3 III 0 C ph:2 IV 37 C ph:7 V - 379

114 Su - Su + - Su - Su NAD - Su - Su

115 TEST A A A I DNA II III IV RNA - 385

116

117 TEST A 30 B

118 10. I II III X Y Z A B

119 TEST N I II III IV V

120 T Y X

2. Matematiksel kavramları organize bir şekilde sunarak, bu kavramları içselleştirmenizi sağlayacak pedagojik bir alt yapı ile yazılmıştır.

2. Matematiksel kavramları organize bir şekilde sunarak, bu kavramları içselleştirmenizi sağlayacak pedagojik bir alt yapı ile yazılmıştır. Sevgili Öğrenciler, Matematik ilköğretimden üniversiteye kadar çoğu öğrencinin korkulu rüyası olmuştur. Buna karşılık, istediğiniz üniversitede okuyabilmeniz büyük ölçüde YGS ve LYS sınavlarında matematik

Detaylı

AB yönlü doğru parçası belirtilmiş olur. Doğrultusu, uzunluğu ve yönünden söz edilebilir.

AB yönlü doğru parçası belirtilmiş olur. Doğrultusu, uzunluğu ve yönünden söz edilebilir. HAZİNE-1 HAZİNE-2 Doğrunun A ve B noktaları ile bunların arasında kalan bütün noktalarından oluşan kümeye [AB] DOĞRU PARÇASI denir. Doğrultusu (üzerinde bulunduğu doğru) ve uzunluğundan söz edilebilir.

Detaylı

2. ÖRNEK: 1. ÖRNEK: DC BC k 2 2. m k ÇÖZÜMLÜ ÖRNEKLER: AD = DC m(bda)=45 o. m(bao)=m(oac)=20 o m(bco)=30 o ve m(oca)=10 o m(obc)=x kaç derecedir?

2. ÖRNEK: 1. ÖRNEK: DC BC k 2 2. m k ÇÖZÜMLÜ ÖRNEKLER: AD = DC m(bda)=45 o. m(bao)=m(oac)=20 o m(bco)=30 o ve m(oca)=10 o m(obc)=x kaç derecedir? ÇÖZÜMLÜ ÖRNEKLER: 1. ÖRNEK: 2. ÖRNEK: AD = DC m(bda)=45 o m(bad)=m(dbc)=x kaç derecedir? m(bao)=m(oac)=20 o m(bco)=30 o ve m(oca)=10 o m(obc)=x kaç derecedir? 1. AB yi uzatıp, C den CE AE çizelim. AEC

Detaylı

Tanım Bir A kümesinin her elemanı, bir B kümesinin de elamanı ise, A kümesine B kümesinin alt kümesi denir.

Tanım Bir A kümesinin her elemanı, bir B kümesinin de elamanı ise, A kümesine B kümesinin alt kümesi denir. BÖLÜM 1 KÜMELER CEBİRİ Küme, iyi tanımlanmış ve farklı olan nesneler topluluğudur. Yani küme, belli bir kurala göre verilmiş nesnelerin listesidir. Nesneler reel veya kavramsal olabilir. Kümede bulunan

Detaylı

8. SINIF KAZANIM TESTLERİ 1. SAYI. Ar-Ge Birimi Çalışmasıdır ŞANLIURFA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DİZGİ & TASARIM İBRAHİM CANBEK MEHMET BOZKURT

8. SINIF KAZANIM TESTLERİ 1. SAYI. Ar-Ge Birimi Çalışmasıdır ŞANLIURFA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DİZGİ & TASARIM İBRAHİM CANBEK MEHMET BOZKURT 8. SINIF ŞANLIURFA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKÇE MATEMATİK T.C İNKİLAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK FEN VE TEKNOLOJİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ İNGİLİZCE KAZANIM TESTLERİ Ar-Ge Birimi Çalışmasıdır 1. SAYI

Detaylı

LYS 2016 GEOMETRİ ÇÖZÜMLERİ

LYS 2016 GEOMETRİ ÇÖZÜMLERİ LYS 016 GEOMETRİ ÇÖZÜMLERİ Dikdörtgenin içinde köşegeni çizerek alanı iki eşit parçaya ayırabiliriz. 7 / 36 BED üçgeni ile DEC üçgeninin alanlarının oranı, tabanları arasındaki orana eşittir. Buna göre;

Detaylı

81 Permütasyon 1C- 2A-3C-4D- 5B-6C -7B- 8C - 9C -10D-11C -12D -13D-14C-15D-16C-17C -18C-19A-20E

81 Permütasyon 1C- 2A-3C-4D- 5B-6C -7B- 8C - 9C -10D-11C -12D -13D-14C-15D-16C-17C -18C-19A-20E 101 102 103 104 105 106 107 1B- 2E-3D-4C- 5E-6D -7B- 8B - 9E-10E-11B -12E-13C-14B -15C -16D 1C- 2E-3E-4B- 5A-6D -7B- 8C- 9D-10D-11B -12D 1D-2C-3A-4E-5A-6A -7C-8E- 9D -10C-11E-12B -13A-14D -15A -16E -17C

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 18. MATEMATİK YARIŞMASI 10. SINIF TEST SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 18. MATEMATİK YARIŞMASI 10. SINIF TEST SORULARI . a 6 b a b 8 ifadesinin açılımında b çarpanının bulunmadığı terim aşağıdakilerden hangisidir?. Bir toplulukta en az iki kişinin yılın aynı ayı ve haftanın aynı gününde doğduğu kesin bilindiğine göre,

Detaylı

Türkiye Ulusal Matematik Olimpiyatları DENEME SINAVI. 4. Deneme

Türkiye Ulusal Matematik Olimpiyatları DENEME SINAVI. 4. Deneme Türkiye Ulusal Matematik Olimpiyatları Birinci Aşama Zor Deneme Sınavı 11 Haziran 2016 DENEME SINAVI 4. Deneme Soru Sayısı: 32 Sınav Süresi: 210 dakika Başarılar Dileriz... Page 1 of 9 DENEME SINAVI (4.

Detaylı

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 18 Haziran Matematik II Soruları ve Çözümleri. = 1 olur.

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 18 Haziran Matematik II Soruları ve Çözümleri. = 1 olur. Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 8 Haziran 6 Matematik II Soruları ve Çözümleri x, x. f(x) x ise fonksiyonu için,, x olduğuna göre, a b kaçtır? lim + x f ( x) a ve lim x f ( x) b A) B) C) D) E) Çözüm x x için

Detaylı

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 7 Nisan Matematik Soruları ve Çözümleri

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 7 Nisan Matematik Soruları ve Çözümleri Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 7 Nisan 996 Matematik Soruları ve Çözümleri. 0,09 ın karekökü kaçtır? A) 0,008 B) 0,08 C) 0,8 D) 0, E) 0,0 Çözüm 0,09 9 00 ² 0² ( )² 0, 0 0 0. Rakamları faklı, üç basamaklı

Detaylı

7. ÜNİTE DOĞRUDA VE ÜÇGENDE AÇILAR

7. ÜNİTE DOĞRUDA VE ÜÇGENDE AÇILAR 7. ÜNİTE DOĞRUDA VE ÜÇGENDE AÇILAR KONULAR 1. DOĞRUDA AÇILAR 2. Açı 3. Açının Düzlemde Ayırdığı Bölgeler 4. Açı Ölçü Birimleri 5. Ölçülerine Göre Açılar 6. Açıortay 7. Tümler Açı 8. Bütünler Açı 9. Ters

Detaylı

X. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı

X. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı X. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı B 1. Bir kentten diğerine giden bir otobüs, yolun ilk yarısını 40 km/saat, ikinci yarısını ise 60 km/saat hızla gittiyse, otobüsün ortalama hızı kaç km/saat olmuştur?

Detaylı

2004 II. MATEMATİK YARIŞMASI I. AŞAMA SORULARI

2004 II. MATEMATİK YARIŞMASI I. AŞAMA SORULARI 4 II MATEMATİK YARIŞMASI I AŞAMA SORULARI 4? 4 4 A B denkleminde A ve B birbirinden farklı pozitif tam sayılar olduğuna göre, A + B toplamı kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? 5 A) B) C) - D) E) - 8 4 x x

Detaylı

SERİMYA II. MATEMATİK YARIŞMASI I. AŞAMA SORULARI

SERİMYA II. MATEMATİK YARIŞMASI I. AŞAMA SORULARI SERİMYA - 4 II. MATEMATİK YARIŞMASI I. AŞAMA SORULARI. 4? 4 4. A B denkleminde A ve B birbirinden farklı pozitif tam sayılar olduğuna göre, A + B toplamı kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? A) 6 B) 8 C) D)

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 17. MATEMATİK YARIŞMASI 10. SINIF TEST SORULARI A) 80 B) 84 C) 88 D) 102 E) 106

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 17. MATEMATİK YARIŞMASI 10. SINIF TEST SORULARI A) 80 B) 84 C) 88 D) 102 E) 106 1. n bir doğal sayı olmak üzere, n! sayısının sondan k basamağı 0 dır. Buna göre, k tamsayısı aşağıdakilerden hangisi olamaz? 3. (x+y+z+t ) 6 ifadesinin açılımında kaç terim vardır? A) 80 B) 84 C) 88 D)

Detaylı

SAYILAR MATEMATİK KAF03 BASAMAK KAVRAMI TEMEL KAVRAM 01. İki basamaklı en küçük sayı : İki basamaklı en büyük negatif sayı :.

SAYILAR MATEMATİK KAF03 BASAMAK KAVRAMI TEMEL KAVRAM 01. İki basamaklı en küçük sayı : İki basamaklı en büyük negatif sayı :. SAYILAR BASAMAK KAVRAMI İki basamaklı en küçük sayı : İki basamaklı en büyük negatif sayı :. Üç basamaklı rakamları farklı en küçük sayı :. SORU 5 MATEMATİK KAF03 TEMEL KAVRAM 01 Üç basamaklı birbirinden

Detaylı

2016 UOMO 1. Aşama. A) 15 B) 17 C) 19 D) 21 E) 23 Çözüm. Denklemi düzenleyelim:

2016 UOMO 1. Aşama. A) 15 B) 17 C) 19 D) 21 E) 23 Çözüm. Denklemi düzenleyelim: 016 UOMO 1. Aşama 1. Bir ABC üçgeninde BE ve CD kenarortayları birbirine dik ve BE = 18, CD = 7 ise AF kenarortayının uzunluğu kaçtır? A) 43 B) C) 45 D) 3 E) 4 Çözüm. Üçgenin ağırlık merkezi G olmak üzere,

Detaylı

YGS KARNESİ 114 T.C. KİMLİK GRUP ORT. 22,01 5,60 2,79 4,49 34,87 16,88 YGS1 YGS2 YGS3 YGS4 YGS5 YGS6

YGS KARNESİ 114 T.C. KİMLİK GRUP ORT. 22,01 5,60 2,79 4,49 34,87 16,88 YGS1 YGS2 YGS3 YGS4 YGS5 YGS6 SELİM ORHU TOPLMI 32 8 3 0 3 9,25 6 3 5,25 8 3 7,25 56 7 5,75 33 4 32,00 4 7 2,25,75 8 5 6,75 57 7 52,75 Geo. 0 373,649 363,436 37,60 362,824 38,44 382,00 4 4 3 4 4 4 CcEDECCEEBDEEeDaDEbcCCEdDDDCcEECEEDc

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ 13. OKULLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 8. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ 13. OKULLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 8. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI 1. x,y,z pozitif tam sayılardır. 1 11 x + = 8 y + z olduğuna göre, x.y.z açtır? 3 B) 4 C) 6 D)1 3 1 4. {,1,1,1,...,1 } 1 ümesinin en büyü elemanının diğer 1 elemanın toplamına oranı, hangi tam sayıya en

Detaylı

dir. AO = AH olduğunu gösteriniz. ve H diklik merkezi olduğundan CAH = α dır. olduğundan ACH = 30

dir. AO = AH olduğunu gösteriniz. ve H diklik merkezi olduğundan CAH = α dır. olduğundan ACH = 30 Bir İçaçısı 60 Olan Üçgenlerlerle İlgili Bazı Özellikler (H.İ.AYANA) Problem1: ABC üçgenininde A = 60 dir. AO = AH olduğunu gösteriniz. Çözüm[H.İ.AYANA]: OAB = α olsun. BCA = 90 α ve H diklik merkezi olduğundan

Detaylı

YGS KDS - 5 SINAV SONUÇ BELGESİ

YGS KDS - 5 SINAV SONUÇ BELGESİ 0- YGS KDS - 5 Türkçe 40 21 10 18,50 % 46,25 Tarih 15 6 2 5,50 % 36,67 Coğrafya 12 0 0 0,00 % 0,00 Felsefe 8 1 2 0,50 % 6,25 Felsefe (Dev) 5 1 0 1,00 % 20,00 Matematik 32 5 0 5,00 % 15,63 Fizik 14 1 0

Detaylı

TÜM DERSLER. Dizgi Yazarlar

TÜM DERSLER.  Dizgi Yazarlar TÜM DERSLER 978-605-82679-5-4 Yazarlar Dizgi www.metinyayinlari.com 7 25 47 57 67 87 97 207 245 249 277 279 285 295 TEST 1 Eylem - Fiil / Eylem Çekimi 1. Eylemler mutlaka bir kiple çekimlenen sözcüklerdir.

Detaylı

a.c = 48 3a + 2b c = 37 ise, a nın alacağı en küçük değer kaçtır?

a.c = 48 3a + 2b c = 37 ise, a nın alacağı en küçük değer kaçtır? . a,b,c birbirinden farklı tamsayılar ve a sıfırdan. a, b, c R olmak üzere farklı olmak üzere, a.b = 0 c

Detaylı

1. Hem % 15 i, hem de % 33 ü tam sayı olan en küçük pozitif sayı nedir? c)

1. Hem % 15 i, hem de % 33 ü tam sayı olan en küçük pozitif sayı nedir? c) TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI 10. ULUSAL İLKÖĞRETİM MATEMATİK OLİMPİYATI SINAVI - 2005 Soru kitapçığı türü A 1. Hem % 15 i, hem de % 33

Detaylı

ÜN TE II ÇOKGENSEL BÖLGELER N ALANLARI

ÜN TE II ÇOKGENSEL BÖLGELER N ALANLARI ÜN TE II ÇOKGENSEL BÖLGELER N ALANLARI 1. ÇOKGENSEL BÖLGELER N ALANLARI 2. D KDÖRTGEN N ALANI 3. ÜÇGENSEL BÖLGELER N ALANI 4. ÜÇGENSEL ALAN PROBLEMLER ÇÖZÜLÜRKEN KULLANILACAK FORMÜLLER 5. PARALELKENARIN

Detaylı

ONLiNE OLiMPiYAT

ONLiNE OLiMPiYAT ONLiNE OLiMPiYAT 010-011 4.DENEME SINAVI 16. ULUSAL ĐLKÖĞRETĐM MATEMATĐK OLĐMPĐYATI TÜRKĐYE GENELĐ ONLĐNE DENEME SINAVI - 4 1. Aşama Soru Kitapçığı SINAV TARĐHĐ : 4-7 Mart 011 ÖĞRENCĐNĐN ADI SOYADI : OKULU/SINIFI

Detaylı

ÜN TE II UZAYDA DO RULARIN VE DÜZLEMLER N D KL

ÜN TE II UZAYDA DO RULARIN VE DÜZLEMLER N D KL ÜN TE II UZAYDA DO RULARIN VE DÜZLEMLER N D KL 1. DO RULARIN D KL 2. B R DO RUNUN B R DÜZLEME D KL a. Tan m b. Düzlemde Bir Do ru Parças n n Orta Dikme Do rusu c. Bir Do runun Bir Düzleme Dikli ine Ait

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 16. MATEMATİK YARIŞMASI 10. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 16. MATEMATİK YARIŞMASI 10. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI. MATEMATİK YARIŞMASI 0. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI 5. sayısının virgülden sonra 9 99 999 5. basamağındaki rakam kaçtır? A) 0 B) C) 3 D) E) 8!.!.3!...4! 4. A= aşağıdaki hangi

Detaylı

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 19 Nisan Matematik Soruları ve Çözümleri

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 19 Nisan Matematik Soruları ve Çözümleri Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 9 Nisan 99 Matematik Soruları ve Çözümleri. Üç basamaklı bir sayının iki basamaklı bir sayıyla çarpımı en az kaç basamaklı bir sayı olur? A) B) C) D) 6 E) 7 Çözüm I. Yol basamaklı

Detaylı

Olimpiyat Eğitimi TUĞBA DENEME SINAVI

Olimpiyat Eğitimi TUĞBA DENEME SINAVI TUSİ Ortaöğretim Öğretmenleri için Olimpiyat Eğitimi TUĞBA DENEME SINAVI 10.01.2014-17.01.2014 2 1. Tuğba üç test yapar. İlkinde, 25 sorudan %60 ını, ikinci de 30 sorudan ve %70 ini ve son olarak 45 sorudan

Detaylı

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 18 Haziran Matematik Soruları ve Çözümleri 13 E) 11

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 18 Haziran Matematik Soruları ve Çözümleri 13 E) 11 Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 8 Haziran 2000 Matematik Soruları ve Çözümleri. 2, 0,2 2, + işleminin sonucu kaçtır? 0, 2 A) B) C) 2 D) E) Çözüm 2, 0,2 2, + = 0, 20 2 + = 0 + 2 = 2 2. + : 2 işleminin sonucu

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ 10. OKULLARARASI MATEMATİK YARIŞMASI 10. SINIFLAR SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ 10. OKULLARARASI MATEMATİK YARIŞMASI 10. SINIFLAR SORULARI 0 KULLARARASI MATEMATİK YARIŞMASI 0 SINIFLAR SRULARI (5xy) dört basamaklı sayıdır 5 x y 6 - a 3 Yukarıdaki bölme işlemine göre y nin alabileceği değerler toplamı kaçtır? 4 m pozitif bir tamsayı olmak üzere;

Detaylı

+ = 11+111+10-111 = 21 2. 10 + işleminin sonucu kaçtır? Ö.S.S. 2003. MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ 1. + 111 A) 1 B) 7 C) 9 D) 11 E) 21.

+ = 11+111+10-111 = 21 2. 10 + işleminin sonucu kaçtır? Ö.S.S. 2003. MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ 1. + 111 A) 1 B) 7 C) 9 D) 11 E) 21. Ö.S.S. 00 MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ,, 0,05 1. + 111 0, 0, 0,005 + işleminin sonucu kaçtır? A) 1 B) 7 C) 9 D) 11 E) 1 Çözüm 1 50 + 111 5 + 11+111+10-111 1. 5 ( 0,005.10 ) + 10 (0,8.10 ) işleminin

Detaylı

TMÖZ Türkiye Matematik Öğretmenleri Zümresi

TMÖZ Türkiye Matematik Öğretmenleri Zümresi YGS MATEMATĠK DENEMESĠ-1 Muharrem ġahġn TMÖZ Türkiye Matematik Öğretmenleri Zümresi Eyüp Kamil YEġĠLYURT Gökhan KEÇECĠ Saygın DĠNÇER Mustafa YAĞCI Ġ:K Ve TMÖZ üyesi 14 100 matematik ve geometri sevdalısı

Detaylı

İç bükey Dış bükey çokgen

İç bükey Dış bükey çokgen Çokgen Çokgensel bölge İç bükey Dış bükey çokgen Köşeleri: Kenarları: İç açıları: Dış açıları: Köşegenleri: Çokgenin temel elemanları Kenar Köşegen ilişkisi Bir köşe belirleyiniz ve belirlediğiniz köşeden

Detaylı

Lisans Yerleştirme Sınavı 1 (Lys 1) / 18 Haziran Geometri Soruları ve Çözümleri

Lisans Yerleştirme Sınavı 1 (Lys 1) / 18 Haziran Geometri Soruları ve Çözümleri Lisans Yerleştirme Sınavı (Lys ) / 8 Haziran 0 Geometri Soruları ve Çözümleri. Bir ikizkenar üçgenin eş kenarlarının her birinin uzunluğu 0 cm ve üçüncü kenarının uzunluğu 4 cm olduğuna göre, alanı kaç

Detaylı

Öğrenci Yerleştirme Sınavı (Öys) / 26 Haziran Matematik Soruları Ve Çözümleri

Öğrenci Yerleştirme Sınavı (Öys) / 26 Haziran Matematik Soruları Ve Çözümleri Öğrenci Yerleştirme Sınavı (Öys) / 6 Haziran 99 Matematik Soruları Ve Çözümleri. Birler basamağı 0 olan, ile bölünebilen, iki basamaklı en büyük pozitif doğal sayının, birler basamağı 0 olan, ile bölünebilen,

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 16. MATEMATİK YARIŞMASI 8. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 16. MATEMATİK YARIŞMASI 8. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI ., x x 0,,4 0,7 eşitliğinde x kaçtır? 4. a b b c 3 olduğuna göre a b c ifadesinin değeri kaçtır? A) 0, B) 0,5 C) 0, D) 0,5 A) 9 B) 8 C) D) 4 3. x.y 64, y.x 6 olduğuna göre, x.y ifadesinin değeri kaçtır?

Detaylı

TEST: 1. Şekilde verilenlere göre x kaç derecedir? Şekilde verilenlere göre x kaç derecedir? A) 100 B) 110 C) 120 D) 130 E) 140

TEST: 1. Şekilde verilenlere göre x kaç derecedir? Şekilde verilenlere göre x kaç derecedir? A) 100 B) 110 C) 120 D) 130 E) 140 TEST: 1 1. 4. A) 20 B) 30 C) 40 D) 50 E) 60 A) 100 B) 110 C) 120 D) 130 E) 140 2. 5. A) 100 B) 110 C) 120 D) 130 E) 140 A) 96 B) 112 C) 121 D) 128 E) 134 3. 6. A) 40 B) 50 C) 60 D) 70 E) 80 A) 40 B) 50

Detaylı

Örnek Uzay: Bir deneyin tüm olabilir sonuçlarının kümesine Örnek Uzay denir. Genellikle harfi ile gösterilir.

Örnek Uzay: Bir deneyin tüm olabilir sonuçlarının kümesine Örnek Uzay denir. Genellikle harfi ile gösterilir. BÖLÜM 3. OLASILIK ve OLASILIK DAĞILIMLARI Rasgele Sonuçlu Deney: Sonuçlarının kümesi belli olan, ancak hangi sonucun ortaya çıkacağı önceden söylenemeyen bir işleme Rasgele Sonuçlu Deney veya kısaca Deney

Detaylı

+. = (12 - ).12 = 12.12 -.12 = 144 1 = 143. b a b. a - = 3 ab 1 = 3b. b - = 12 ab 1 = 12a. Đşleminin sonucu kaçtır? + = 230 23 + = 10 + 23 = 33 : 3

+. = (12 - ).12 = 12.12 -.12 = 144 1 = 143. b a b. a - = 3 ab 1 = 3b. b - = 12 ab 1 = 12a. Đşleminin sonucu kaçtır? + = 230 23 + = 10 + 23 = 33 : 3 Ö.S.S. 000 MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ., 0,, + Đşleminin sonucu kaçtır? 0, A) B) C) D) E) Çözüm, 0,, + 0, 0 + 0 +. + : Đşleminin sonucu kaçtır? A) B) C) D) E) Çözüm + : ( ) +. ( - ).. -. b a. a - ve

Detaylı

ULUSAL MATEMATİK OLİMPİYATLARI DENEMESİ( OCAK 2010)

ULUSAL MATEMATİK OLİMPİYATLARI DENEMESİ( OCAK 2010) ULUSAL MATEMATİK OLİMPİYATLARI DENEMESİ( OCAK 2010) 1) Bir ABC dik üçgeninde B açısı diktir. AB kenarı üzerinde alınan bir D noktası için m( BCD) m( DCA) dır. BC kenarı üzerinde alınan bir E noktası için

Detaylı

Sivas Fen Lisesi Ortaokul 2. Matematik Olimpiyatı Sınavı A A) 55 B) 50 C) 45 D) 40 E) 35

Sivas Fen Lisesi Ortaokul 2. Matematik Olimpiyatı Sınavı A A) 55 B) 50 C) 45 D) 40 E) 35 Sivas Fen Lisesi Ortaokul 2. Matematik Olimpiyatı Sınavı A 1. ABC üçgeninde BF BD, EC CD olacak şekilde AC kenarı üzerinde E noktası, o BC m(ba C) 70 ise m(fd E) kaç derecedir? AB kenarı üzerinde F noktası,

Detaylı

1.BÖLÜM ÇÖZÜM SORU. A= {a, b, {a, b}, {c}} kümesi veriliyor. Afla dakilerden kaç tanesi do rudur? I. a A II. {a, b} A III. {c} A IV. {b} A. V.

1.BÖLÜM ÇÖZÜM SORU. A= {a, b, {a, b}, {c}} kümesi veriliyor. Afla dakilerden kaç tanesi do rudur? I. a A II. {a, b} A III. {c} A IV. {b} A. V. 1.ÖLÜM MTMT K Derginin bu say s nda Kümeler konusunda çözümlü sorular yer almaktad r. u konuda, ÖSS de ç kan sorular n çözümü için gerekli temel bilgileri ve pratik yollar, sorular m z n çözümü içinde

Detaylı

TEST: 6. Verilenlere göre EF =? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5 A) 7 B) 8 C) 10 D) 11 E) 12. x eksenini 5 te, y eksenini 7 de kesen doğrunun denklemi

TEST: 6. Verilenlere göre EF =? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5 A) 7 B) 8 C) 10 D) 11 E) 12. x eksenini 5 te, y eksenini 7 de kesen doğrunun denklemi TEST: 6 5. 1. Verilenlere göre EF =? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5 A) 7 B) 8 C) 10 D) 11 E) 12 2. 6. x eksenini 5 te, y eksenini 7 de kesen doğrunun denklemi aşağıdakilerden hangisidir? A) 7x+5y=35 B) 7x-5y=35

Detaylı

Ö.Y.S MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ

Ö.Y.S MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ Ö.Y.S. 996 MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ. Bir sınıftaki örencilerin nin fazlası kız örencidir. Sınıfta erkek öğrenci olduğuna göre, kız öğrencilerin sayısı kaçtır? A) B) 8 C) 6 D) E) Çözüm Toplam öğrenci

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ 11. MATEMATİK YARIŞMASI 9. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI 3. (abc) üç basamaklı, (bc) iki basamaklı doğal sayılardır.

ÖZEL EGE LİSESİ 11. MATEMATİK YARIŞMASI 9. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI 3. (abc) üç basamaklı, (bc) iki basamaklı doğal sayılardır. . A = {,,,4,5,6 } kümesinin boş olmayan bütün alt kümelerindeki en küçük elemanların aritmetik ortalaması kaçtır? 6 7 8 9 40 A) B) C) D) E) 9 0 0 ÖZEL EGE LİSESİ. MATEMATİK YARIŞMASI. (abc) üç basamaklı,

Detaylı

1. Bir ayrıtının uzunluğu 1 olan küpler üst üste konularak tüm alanı A olan bir kare dik prizma yapılırsa, A sayısı aşağıdakilerden hangisi olabilir?

1. Bir ayrıtının uzunluğu 1 olan küpler üst üste konularak tüm alanı A olan bir kare dik prizma yapılırsa, A sayısı aşağıdakilerden hangisi olabilir? 1. Bir ayrıtının uzunluğu 1 olan küpler üst üste konularak tüm alanı A olan bir kare dik prizma yapılırsa, A sayısı aşağıdakilerden hangisi olabilir? a) 12 b) 16 c) 26 d) 36 e) 44 2. Aşağıdakilerden hangisi

Detaylı

Ö.S.S MATEMATĐK II SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ 1 E) x x. x x = x

Ö.S.S MATEMATĐK II SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ 1 E) x x. x x = x Ö.S.S. MATEMATĐK II SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ. olduğuna göre, kaçtır? A B C D E Çözüm. -. : ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir? A B C D E Çözüm :... :....... . olduğuna göre, - ifadesinin

Detaylı

Kamu Personel Seçme Sınavı. KPSS / Genel Yetenek Testi / Lisans / 30 Haziran Matematik Soruları ve Çözümleri = = 10

Kamu Personel Seçme Sınavı. KPSS / Genel Yetenek Testi / Lisans / 30 Haziran Matematik Soruları ve Çözümleri = = 10 Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS / Genel Yetenek Testi / Lisans / 0 Haziran 007 Matematik Soruları ve Çözümleri. 5 9 işleminin sonucu kaçtır? 0, 0,5 A) 9 B) 0 C) D) 5 E) 6 Çözüm 5 9 5 0 9 000.( ).( ) 0,

Detaylı

YGS. Yükseköğretime Geçiş Sınavı Analiz Karnesi. Sosyal Bilimler. Türkçe. Temel Matematik. Fen Bilimleri. Netler. Puanlar. Kitapçık : Cevap Anahtarı

YGS. Yükseköğretime Geçiş Sınavı Analiz Karnesi. Sosyal Bilimler. Türkçe. Temel Matematik. Fen Bilimleri. Netler. Puanlar. Kitapçık : Cevap Anahtarı Yükseköğretime Geçiş Sınavı naliz Karnesi dı KTILIM N ŞVŞT FEM Sınav dı SINVI 4 Okul dı 40 28 6 6 26,0 32 24 4 4 23,00 8 4 0 4 4,00 1 8 4 3 7,00 12 4 4 4 3,00 8 3 2 3 2,0 0 0 0,00 13 1 0 12 1,00 lar Türü

Detaylı

Şekildeki gibi yarıçapları 1 cm olan üç çember birbirine teğettir. Bu çemberler arasındaki a- lan kaç cm 2 dir? A) π. E) π+ 2 3. Çözüm: üçgendir. 2.

Şekildeki gibi yarıçapları 1 cm olan üç çember birbirine teğettir. Bu çemberler arasındaki a- lan kaç cm 2 dir? A) π. E) π+ 2 3. Çözüm: üçgendir. 2. . + - + + - x y x y x y x y ifadesi aşağıdakilerden hangisine eşittir? ) - B) - C) - x y x y x y D) - E ) 5 - x y x y + - + + - 5 - x y x y x y x y x y. Verilen şekilde açıların ölçüleri verilmiştir. En

Detaylı

YKS KİMYA Atom ve Periyodik Sistem 6

YKS KİMYA Atom ve Periyodik Sistem 6 YKS KİMYA Atom ve Periyodik Sistem 6 Atom ve Periyodik Sistem 6 1 Soru 01 Aşağıdaki özelliklerden hangisi periyodik sistemin aynı periyodunda sağa doğru azalırken, aynı grupta aşağıya doğru artar? A) İyonlaşma

Detaylı

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 6 Haziran Matematik Soruları ve Çözümleri

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 6 Haziran Matematik Soruları ve Çözümleri Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 6 Haziran 999 Matematik Soruları ve Çözümleri. 0, 0, 0, + 0, 0,4 0,44 işleminin sonucu kaçtır? A) B), C) D) E) Çözüm 0, 0, 0, + 0, 0,4 0,44 0 0 + 40 44 0 0 0 +, 0 0. a, b,

Detaylı

B)10!.15! C)10!.P(15,2).13! D)25! E) Hiçbiri

B)10!.15! C)10!.P(15,2).13! D)25! E) Hiçbiri 1.) Dış bükey ABCD dörtgeninde DA = AB =2 3, m(a)=96 o,m(c)=132 o ise AC nin yarısı kaçtır? A) 2 B) 2 6 C) 6 D) 2 3 E) 3 2.) Bir mağazada Ocak ayında satılan ayakkabı sayısı bir tamkaredir.şubat ayında

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 19. MATEMATİK YARIŞMASI 9. SINIF TEST SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 19. MATEMATİK YARIŞMASI 9. SINIF TEST SORULARI OKULLAR ARASI 9. MATEMATİK YARIŞMASI. f(x) sıfırdan farklı dğrusal fnksiyn lmak üzere, f(x 6) f(x ) f(x) f(x ) f(x) f(x ) işleminin snucu kaçtır?. Rakamları çarpımı ile rakamları tplamının tplamları kendisine

Detaylı

Buna göre, eşitliği yazılabilir. sayılara rasyonel sayılar denir ve Q ile gösterilir. , -, 2 2 = 1. sayıdır. 2, 3, 5 birer irrasyonel sayıdır.

Buna göre, eşitliği yazılabilir. sayılara rasyonel sayılar denir ve Q ile gösterilir. , -, 2 2 = 1. sayıdır. 2, 3, 5 birer irrasyonel sayıdır. TEMEL KAVRAMLAR RAKAM Bir çokluk belirtmek için kullanılan sembollere rakam denir. 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 sembolleri birer rakamdır. 2. TAMSAYILAR KÜMESİ Z = {..., -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, 4,... }

Detaylı

Boş bırakılan soruların değerlendirmede olumlu ya da olumsuz bir etkisi olmayacaktır.

Boş bırakılan soruların değerlendirmede olumlu ya da olumsuz bir etkisi olmayacaktır. SINAVLA İLGİLİ UYARILAR Bu sınav 20 adet çoktan seçmeli ve 3 adet klasik sorudan oluşmakta ve 20 şer dakikalık iki kısımdan oluşmaktadır. İlk 20 dakika test aşaması, ikinci 20 dakika ise klasik sorular

Detaylı

18 Sağ son örnek x 3 yerine 3 x yazılacak 20 5 Soru denkleminin reel köklerinin olacak

18 Sağ son örnek x 3 yerine 3 x yazılacak 20 5 Soru denkleminin reel köklerinin olacak MAT 1 Hata 73 1 C 135 8 A 137 7 D şıkkına parantez konacak 143 Sol üst örnek Sıkça yapılan yanlış ün son cümlesi O halde. 144 Son örnek tam yerine doğal 208 9 18 yerine 18 8 5 225 2 A 246 6 Doğru cevap:

Detaylı

YARGI AKADEMİ EĞİTİM KURUMLARI 30.11.2013 LİSANS TÜRKİYE GENELİ DENEME-1

YARGI AKADEMİ EĞİTİM KURUMLARI 30.11.2013 LİSANS TÜRKİYE GENELİ DENEME-1 YRGI KDEMİ EĞİTİM KURUMLRI 30.11.2013 LİSNS TÜRKİYE GENELİ DENEME-1 d Soyad : Öğrenci No : 27088815852 İl : 27 -GZİNTEP Kurum : 210 -GZİŞEHİR YRGI KDEMİ Branş : Türkçe Matmtk Tarih Coğrfy Vatndlk GelPsk

Detaylı

1998 ÖYS. orantılı olacaktır. Bu iki kardeşten büyük olanın bugünkü yaşı kaçtır? 1. Üç basamaklı bir x doğal sayısının 7

1998 ÖYS. orantılı olacaktır. Bu iki kardeşten büyük olanın bugünkü yaşı kaçtır? 1. Üç basamaklı bir x doğal sayısının 7 998 ÖYS. Üç basamaklı bir doğal sayısının 7 katı, iki basamaklı bir y doğal sayısına eşittir. Buna göre, y doğal sayısı en az kaç olabilir? orantılı olacaktır. Bu iki kardeşten büyük olanın bugünkü yaşı

Detaylı

Ö.S.S. 1994. MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ = 43. olduğuna göre a kaçtır?

Ö.S.S. 1994. MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ = 43. olduğuna göre a kaçtır? Ö.S.S. 1994 MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ 4.10 1. 4 10 +.10 4 işleminin sonucu kaçtır? A) 0,4 B) 4, C) 4 D) 40 E) 400 Çözüm 1 4.10 +.10 4 10 4 4.10 +.10 10 1+ 1 4 4 (40+ ).10 10 4 4 4 (98² 98²) 00.9.

Detaylı

TEOG. Sayma Sayıları ve Doğal Sayılar ÇÖZÜM ÖRNEK ÇÖZÜM ÖRNEK SAYI BASAMAKLARI VE SAYILARIN ÇÖZÜMLENMESİ 1. DOĞAL SAYILAR.

TEOG. Sayma Sayıları ve Doğal Sayılar ÇÖZÜM ÖRNEK ÇÖZÜM ÖRNEK SAYI BASAMAKLARI VE SAYILARIN ÇÖZÜMLENMESİ 1. DOĞAL SAYILAR. TEOG Sayma Sayıları ve Doğal Sayılar 1. DOĞAL SAYILAR 0 dan başlayıp artı sonsuza kadar giden sayılara doğal sayılar denir ve N ile gösterilir. N={0, 1, 2, 3,...,n, n+1,...} a ve b doğal sayılar olmak

Detaylı

SINAV TARİHİ VE SAATİ : 28 Nisan 2007 Cumartesi, 09.30-11.00 OKULU / SINIFI :

SINAV TARİHİ VE SAATİ : 28 Nisan 2007 Cumartesi, 09.30-11.00 OKULU / SINIFI : TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI 12. ULUSAL İLKÖĞRETİM MATEMATİK OLİMPİYATI SINAVI - 2007 Birinci Bölüm Soru kitapçığı türü B SINAV TARİHİ

Detaylı

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 18 Nisan Matematik Soruları ve Çözümleri

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 18 Nisan Matematik Soruları ve Çözümleri Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 8 Nisan 99 Matematik Soruları ve Çözümleri. Bir sayının inin fazlası, aynı sayıya eşittir. Bu sayı kaçtır? A) B) 0 C) D) 0 E) Çözüm Sayı olsun.. + +. Bir sınıftaki toplam öğrenci

Detaylı

[ AN ] doğrusu açıortay olduğundan;

[ AN ] doğrusu açıortay olduğundan; . Bir havuzu bir musluk 6 saatte, başka bir musluk 8 saatte dolduruyor. Bu iki musluk kapalı iken, havuzun altında bulunan üçüncü bir musluk, dolu havuzu saatte boşaltabiliyor. Üç musluk birden açılırsa,boş

Detaylı

DGS TÜRKİYE GENELİ DGS DENEME 5 ÇÖZÜMLER

DGS TÜRKİYE GENELİ DGS DENEME 5 ÇÖZÜMLER DGS TÜRKİYE GENELİ DGS DENEME ÇÖZÜMLER ) 3 (3) + 3 3 3 3 3 ) x+. x+ x+. x+.. x -x - x ) 0,03 + 0,00 0,03 0,07 0,07 3 70 ) ( a).(b ) asal sayı olduğundan a ve b a b 3 a.b.3 bulunur. 3) 3.7 9.7 7 3 7 7 7)

Detaylı

GEOMETR 2 ÜN TE I ÜÇGENLER

GEOMETR 2 ÜN TE I ÜÇGENLER ÜN TE I ÜÇGENLER 1. ÇOKGEN KAVRAMI VE ÜÇGEN * Üçgen ve Elemanlar * Üçgen Çeflitleri * Üçgende Yard mc Elemanlar * Üçgende Kenarlar ve Aç lar Aras ndaki liflkiler KONUNUN ÖZET. Efi ÜÇGENLER * Efllik Kavram

Detaylı

Soygazların bileşik oluşturamamasının sebebi bütün orbitallerinin dolu olmasındandır.

Soygazların bileşik oluşturamamasının sebebi bütün orbitallerinin dolu olmasındandır. KİMYASAL BAĞLAR Kimyasal bağ, moleküllerde atomları birarada tutan kuvvettir. Bir bağın oluşabilmesi için atomlar tek başına bulundukları zamankinden daha kararlı (az enerjiye sahip) olmalıdırlar. Genelleme

Detaylı

0,012 0,5 + : 7 0,003 0, ,3 0, 225 1,2 1,2 0,24 0,3 0,3 0,05 0,009 0,03 0,005 0,0009 C) 1 A) 1 4 B) 1 2 D) 45 E) 46 A) 0,09 B) 0,8 C) 0,9

0,012 0,5 + : 7 0,003 0, ,3 0, 225 1,2 1,2 0,24 0,3 0,3 0,05 0,009 0,03 0,005 0,0009 C) 1 A) 1 4 B) 1 2 D) 45 E) 46 A) 0,09 B) 0,8 C) 0,9 KPSS 007 GY (3) DENEME 9 / 50. SORU 3. 5 9 0,3 0, 5 50. 0,0 0,5 + : 7 0,003 0,05 İşleminin sonucu kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? A) 9 B) 0 C) A) 4 B) C) D) 45 E) 46 D) E) 4 DENEME 7 / 48. SORU 48.,,

Detaylı

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 17 Nisan 1994. Matematik Soruları ve Çözümleri = 43. olduğuna göre a kaçtır?

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 17 Nisan 1994. Matematik Soruları ve Çözümleri = 43. olduğuna göre a kaçtır? Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 17 Nisan 1994 Matematik Soruları ve Çözümleri 4.10 +.10 1. 4 10 4 işleminin sonucu kaçtır? A) 0,4 B) 4, C) 4 D) 40 E) 400 Çözüm 1 4.10 +.10 4 10 4 4.10 +.10 10 1+ 1 = 4 4 (40+

Detaylı

ÜÇGENDE AÇILAR. Doğrusal olmayan üç noktayı birleştiren üç doğru parçasının birleşimine üçgen denir. AB] [AC] [BC] = ABC dir.

ÜÇGENDE AÇILAR. Doğrusal olmayan üç noktayı birleştiren üç doğru parçasının birleşimine üçgen denir. AB] [AC] [BC] = ABC dir. ÜÇGENDE AÇILAR Doğrusal olmayan üç noktayı birleştiren üç doğru parçasının birleşimine üçgen denir. AB] [AC] [BC] = ABC dir. Burada; A, B, C noktaları üçgenin köşeleri, [AB], [AC], [BC] doğru parçaları

Detaylı

Öğrenci Yerleştirme Sınavı (Öys) / 16 Haziran Matematik Soruları Ve Çözümleri

Öğrenci Yerleştirme Sınavı (Öys) / 16 Haziran Matematik Soruları Ve Çözümleri Öğrenci Yerleştirme Sınavı (Öys) / 6 Haziran 99 Matematik Soruları Ve Çözümleri. 0,80+ (0,+ ).0, işleminin sonucu kaçtır? A) B) C) D) E) Çözüm I. Yol 0,80+ (0,+ ).0, 80 00 + ( 0 + ). 80 + ( + ). 00 0 80

Detaylı

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 15 Haziran Matematik I Soruları ve Çözümleri

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 15 Haziran Matematik I Soruları ve Çözümleri Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 15 Haziran 008 Matematik I Soruları ve Çözümleri 1. ( ).( 4 1 + ) 1 işleminin sonucu kaçtır? A) 7 B) 4 C) 1 D) 4 E) 7 Çözüm 1 ( ).( 4 1 + ) 1 = 7 ( 1).( ) = 1 7 1 = 7 ( ).

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 15.MATEMATİK YARIŞMASI 10. SINIFLAR FİNAL SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 15.MATEMATİK YARIŞMASI 10. SINIFLAR FİNAL SORULARI 10. SINIFLAR FİNAL SORULARI 1. Aşağıdaki cisim örüntüsünde 1.adımda bir tane birim küp,.adımda dört tane birim küp, 3.adımda dokuz tane birim küp verilmiştir. Aynı şekilde örüntüye devam edildiğinde n

Detaylı

ÜÇGEN VE KENARLARI ARASINDA BAĞINTILAR

ÜÇGEN VE KENARLARI ARASINDA BAĞINTILAR ÜÇGEN VE KENARLARI ARASINDA BAĞINTILAR 1. Bir üçgende ölçüsü büyük olan açının karşısındaki kenar uzunluğu, ölçüsü küçük olan açının karşısındaki kenar uzunluğundan daha büyüktür. ABC üçgeninde m(a) >

Detaylı

Ö.S.S MATEMATĐK I SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ

Ö.S.S MATEMATĐK I SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ Ö.S.S. 008 MATEMATĐK I SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ 1. ( ).( 4 1 + ) 1 işleminin sonucu kaçtır? A) 7 B) 4 C) 1 D) 4 E) 7 Çözüm 1 ( ).( 4 1 + ) 1 7 ( 1).( ) 1 7 1 7 ( ). -7 1. 4,9 0,49 0,1 + işleminin sonucu kaçtır?

Detaylı

NİSAN 2010 DENEMESİ A)75 B)80 C)85 D)90 E)95 A)0 B)1 C)2 D)3 E)4

NİSAN 2010 DENEMESİ A)75 B)80 C)85 D)90 E)95 A)0 B)1 C)2 D)3 E)4 NİSAN 21 DENEMESİ 1) ABCD dikdörtgeninin AB kenarı üzerindeki M noktasından geçen ve CM doğrusuna dik olan doğru AD kenarını E noktasında kesiyor. M noktasından CE doğrusuna indirilen dikmenin ayağı P

Detaylı

90 = 3 elde edilir. 30

90 = 3 elde edilir. 30 Ö.Y.S. 99 MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ. Birler basamağı 0 olan, ile bölünebilen, iki basamaklı en büyük pozitif doğal sayının, birler basamağı 0 olan, ile bölünebilen, iki basamaklı en küçük pozitif

Detaylı

LYS MATEMATİK-2 SORU BANKASI LYS. M. Ali BARS. çözümlü sorular. yıldızlı testler. Sınavlara en yakın özgün sorular

LYS MATEMATİK-2 SORU BANKASI LYS. M. Ali BARS. çözümlü sorular. yıldızlı testler. Sınavlara en yakın özgün sorular LYS LYS 6 Sınavlara en akın özgün sorular MATEMATİK- SORU BANKASI çözümlü sorular ıldızlı testler M. Ali BARS M. Ali Bars LYS Matematik Soru Bankası ISBN 978-65-8-7-9 Kitapta er alan bölümlerin tüm sorumluluğu

Detaylı

ÖABT Soyut Matematik KONU TESTİ Önermeler ve İspat Yöntemleri

ÖABT Soyut Matematik KONU TESTİ Önermeler ve İspat Yöntemleri ÖABT Soyut Matematik KONU TESTİ Önermeler ve İspat Yöntemleri ÇÖZÜMLER p q r q q p r q q. p r q q p r 5. p q q r r r, p q q r, r p, q q r q, q p q. p q p q p q p q p q q p p 6. p p q p p q p q p p p q

Detaylı

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 14 Haziran 2009. Matematik I Soruları ve Çözümleri E) 6 ). 6 5 = 25 6 =

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 14 Haziran 2009. Matematik I Soruları ve Çözümleri E) 6 ). 6 5 = 25 6 = Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 4 Haziran 009 Matematik I Soruları ve Çözümleri. ( ).( + ) işleminin sonucu kaçtır? A) 6 B) 6 C) D) 6 E) 6 Çözüm ( ).( + ) 0 ( ).( ) + ( 4 9 ). 6 36 6 36. 6 6. 0, 0,0 0,0 işleminin

Detaylı

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (Ygs) / 27 Mart Matematik Soruları ve Çözümleri

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (Ygs) / 27 Mart Matematik Soruları ve Çözümleri Yükseköğretime Geçiş Sınavı (Ygs) / 7 Mart 0 Matematik Soruları ve Çözümleri. + + 4 işleminin sonucu kaçtır? A) 8 B) 0 C) 6 D) 4 E) Çözüm + + 4 4 + 4 + 6. 5 5.(.0 ) işleminin sonucu kaçtır? A) 0, B) 0,

Detaylı

İncelenen özelliklere ait varyans ve regresyon analiz sonuçları aşağıda verilmiştir.

İncelenen özelliklere ait varyans ve regresyon analiz sonuçları aşağıda verilmiştir. 1-MISIR ISLAH ARAŞTIRMALARI 1.1.Diyarbakır Koşullarında Farklı Ekim Zamanının Şeker Mısırı (Zea mays sacchararata Sturt.) Çeşitlerinde Taze Koçan ve Tane Verimi ile Bazı Tarımsal Özelliklere Etkisi Proje

Detaylı

24 Nisan 2010 Cumartesi,

24 Nisan 2010 Cumartesi, TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI 15. ULUSAL İLKÖĞRETİM MATEMATİK OLİMPİYATI - 2010 BİRİNCİ AŞAMA SINAVI Soru kitapçığı türü B 24 Nisan 2010 Cumartesi,

Detaylı

YGS BİYOLOJİ. Test A E D A C D B D D A B 2 D A E E D D D B A A B C 3 B A C D A C C A D B C E D E

YGS BİYOLOJİ. Test A E D A C D B D D A B 2 D A E E D D D B A A B C 3 B A C D A C C A D B C E D E YGS BİYOLOJİ Test 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 1 A E D A C D B D D A B 2 D A E E D D D B A A B C 3 B A C D A C C A D B C E D E 4 E B E C B E C D C E 5 E D B C D E A A B C C E 6 A C D E E E A

Detaylı

4 ab sayısı 26 ile tam bölünebildiğine göre, kalanı 0 dır.

4 ab sayısı 26 ile tam bölünebildiğine göre, kalanı 0 dır. BÖLME, BÖLÜNEBİLME A. Bölme İşlemi A, B, C, K doğal sayılar ve B 0 olmak üzere, Bölünen A 75, bölen B 9, bölüm C 8 ve kalan K tür. Yukarıdaki bölme işlemine göre, 1. 9 yani, K B dir. işlemine bölme denir.

Detaylı

BÝREY DERSHANELERÝ SINIF ÝÇÝ DERS ANLATIM FÖYÜ MATEMATÝK - II

BÝREY DERSHANELERÝ SINIF ÝÇÝ DERS ANLATIM FÖYÜ MATEMATÝK - II BÝREY DERSHNELERÝ SINIF ÝÇÝ DERS NLTIM FÖYÜ DERSHNELERÝ Konu Ders dý Bölüm Sýnav DF No. MTEMTÝK - II TRÝGONOMETRÝ - IX MF TM LYS 6 Ders anlatým föyleri öðrenci tarafýndan dersten sonra tekrar çalýþýlmalýdýr.

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ 12. OKULLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 10. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI. B) 2f(x)-6

ÖZEL EGE LİSESİ 12. OKULLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 10. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI. B) 2f(x)-6 1. OKULLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 1. Pozitif baş katsayılı bir P(x) polinomunda P(P(x)+x)=x 6 eşitliği sağlandığına göre ; P x polinomunun sabit terimi aşağıdakilerden hangisidir? A) 6 B) 5 C) 0 D)

Detaylı

IX. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı

IX. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı IX. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı B 1. Bir su tankerinin tam doluyken toplam ağırlığı x ton; yarı yarıya doluyken toplam ağırlığı y ton ise, boş tankerin ağırlığı kaç tondur? a) 2x 2y b) 2y x

Detaylı

noktaları alınıyor. ABC üçgeninin alanı S ise, A1 B1C 1 5) Dışbükey ABCD dörtgeninde [DA], [AB], [BC], [CD] kenarlarının uzantıları üzerinden

noktaları alınıyor. ABC üçgeninin alanı S ise, A1 B1C 1 5) Dışbükey ABCD dörtgeninde [DA], [AB], [BC], [CD] kenarlarının uzantıları üzerinden ALAN PROBLEMLERĐ Viktor Prasolov un büyük eseri Plane Geometry kitabının alan bölümünün özgün bir tercümesini matematik severlerin hizmetine sunuyoruz. Geomania organizasyonu olarak çalışmalarınızda kolaylıklar

Detaylı

2012 YGS MATEMATİK SORU VE ÇÖZÜMLERİ. b 27 18. 3. a 12 8 A) 4 2 B) 3 3 C) 4 D) 5 E) 6. Çözüm : Cevap : E. 4. x ve y birer gerçel sayı olmak üzere,

2012 YGS MATEMATİK SORU VE ÇÖZÜMLERİ. b 27 18. 3. a 12 8 A) 4 2 B) 3 3 C) 4 D) 5 E) 6. Çözüm : Cevap : E. 4. x ve y birer gerçel sayı olmak üzere, 01 YGS MATEMATİK SORU VE ÇÖZÜMLERİ 1. 10, 5,1 0,5 0, işleminin sonucu kaçtır? A) 5 B) 5,5 C) 6 D) 6,5 E) 7. a 1 8 b 7 18 olduğuna göre a b çarpımı kaçtır? A) 4 B) C) 4 D) 5 E) 6 10, 5,1 105 1 41 1 5 0,

Detaylı

SİVAS FEN LİSESİ. Soru Kitapçığı Türü. 25 Nisan 2015 Cumartesi, 9:30 12:30

SİVAS FEN LİSESİ. Soru Kitapçığı Türü. 25 Nisan 2015 Cumartesi, 9:30 12:30 SİVAS FEN LİSESİ SİVAS İL MERKEZİ ORTAOKUL 1. MATEMATİK OLİMPİYATI SINAVI 015 ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI : T.C. KİMLİK NO : OKUL / SINIFI : SINAVLA İLGİLİ UYARILAR: Soru Kitapçığı Türü A 5 Nisan 015 Cumartesi,

Detaylı

[ ] 2. + Đşleminin sonucu kaçtır? + = + = 10 elde edilir. 2 + Ö.S.S MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ A) 0,1 B) 0,2 C) 10 D) 20 E) 100.

[ ] 2. + Đşleminin sonucu kaçtır? + = + = 10 elde edilir. 2 + Ö.S.S MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ A) 0,1 B) 0,2 C) 10 D) 20 E) 100. Ö.S.S. 00 MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ. 0, 0,0 0,0 0,00 0,00 0,000 + Đşleminin sonucu kaçtır? A) 0, B) 0, C) 0 D) 0 E) 00 Çözüm Đlk kesri 00 ile, ikinci kesri,000 ile, üçüncü kesri 0,000 ile genişletirsek,

Detaylı

FEN BÝLÝMLERÝ DERSHANESÝ

FEN BÝLÝMLERÝ DERSHANESÝ FEN BÝLÝMLERÝ DERSHANESÝ 7. SINIF DENEME SINAVI / 19. SAYI ÇÖZÜMLER TÜRKÇE TESTÝ 1. A, C ve D seçeneklerindeki altý çizili sözcük, akla gelen ilk anlamýyla kullanýlmýþtýr; ancak B seçeneðindeki altý çizili

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal II / 16 Kasım Matematik Soruları ve Çözümleri

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal II / 16 Kasım Matematik Soruları ve Çözümleri Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES / Sonbahar / Sayısal II / 6 Kasım 008 Matematik Soruları ve Çözümleri. a 3 < 5 7 eşitsizliğini sağlayan en küçük a doğal sayısı kaçtır? A) 4 B)

Detaylı

GEOMETR 7 ÜN TE IV KON

GEOMETR 7 ÜN TE IV KON ÜN TE IV KON 1. KON K YÜZEY VE TANIMLAR 2. KON a. Tan m b. Dik Dairesel Koni I. Tan mlar II. Dik Dairesel Koninin Özelikleri III. Dönel Koni c. E ik Dairesel Koni 3. D K DA RESEL KON N N ALANI 4. DA RESEL

Detaylı

TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI.

TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI. TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM ADAMI YETİŞTİRME GRUBU ULUSA L İLKÖĞRETİM MA TEMATİK OLİMPİYADI DENEME SINAVI Birinci Bölüm Soru Kitapçığı Türü DENEME-7 Bu sınav iki bölümden

Detaylı

EVVET ARKADAŞLAR HOŞGELDİNİZ BU DERSİMİZDE ÜÇGENLER VE ÖZELLİKLERİNE GÖZ ATACAĞIZ.

EVVET ARKADAŞLAR HOŞGELDİNİZ BU DERSİMİZDE ÜÇGENLER VE ÖZELLİKLERİNE GÖZ ATACAĞIZ. DERS : GEOMETRİ KONU : ÜÇGEN EVVET ARKADAŞLAR HOŞGELDİNİZ BU DERSİMİZDE ÜÇGENLER VE ÖZELLİKLERİNE GÖZ ATACAĞIZ. AMAN SIKILMAYIN NOT BİRAZ UZUN DA :-) Doğrusal olmayan üç noktayı birleştiren üç doğru parçasının

Detaylı