ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR"

Transkript

1 ÜRT TP AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, beyaz peynir departmanında yapılan ürünlerin yasal zorunluluk çerçevesinde üretilmesini sağlamak için etkin bir yöntem belirlemek ve yapılanları kontrol etmek. 2.0 KAPSAM VE GEÇERLİLİK EKER Süt Ürünleri bünyesindeki, beyaz peynir departmanında gerçekleşen üretim faaliyetlerinin tümünü kapsar 3.0 REFERANSLAR VE İLGİLİ DÖKÜMANLAR Gıda Maddeleri Tüzüğü Türk Standartları P-1 Üretim Formu Yoğurt Mix Hazırlama Formu Numune Alma Talimatı Beyaz Peynir Sütü Hazırlanması Talimatı Maya Kullanım Çizelgesi (Beyaz peynir) Beyaz peynir üretim formu-1 B. Peynir Temizlik Talimatı B. Peynir Temizlik Formu Personel Hijyeni Talimatı Salamura Hazırlama Talimatı 4.0 TANIMLAR 5.0 SORUMLULAR ; bu talimatın hazırlanması, gözden geçirilmesi, takibi ve uygulanmasından, üretim müdürü kontrolünden sorumludur. 6.0 UYGULAMA Beyaz Peynir Sütünün Hazırlanması 1- Beyaz peynir üretiminde kullanılacak süt miktarı günlük üretim programında belirlenir. Peynir sütü, Otomasyon operatörü tarafından Otomasyonda Beyaz Peynir Sütü Hazırlama Talimatına göre hazırlanır ve Beyaz Peynir Bölüm ustasına süt gönderim zamanını telefonla haber eder ve teyitleşirler. Her peynirin pastörizasyon sıcaklığı Akış miktarı ve Pastörizatör çıkış sıcaklığı otomasyonda tanımlanmıştır. 2- Tekneye sütün alımı beyaz peynir ustası ve/veya usta yardımcısı tarafından yapılır. İşleme başlamadan önce personel hijyeni talimatında anlatıldığı gibi eldiven, kolluk, bone ve maske takılır.

2 ÜRT TP Beyaz peynir operatörleri ve üretim işçileri temizlik talimatına uygun olarak yıkanmış teknelere çamaşırhanede yıkanan bezleri ve brandaları beyaz peynir teknesinde dezenfekte edilerek serer.(dezenfekte için tekneye 500 lt su 150 ml klor ilave edilir.) 4- Süt gelmeye başlayınca süt alım hattının ucuna temiz bir süzgeç bezi takılır ve teknenin içine bırakılır. Gelen sütün sıcaklığı ve ph sı kontrol edilir. Teknelere alınması gereken sütün yüksekliği KYS.19/01 F022 de belirtilen çizelgeden bakılarak tespit edilir ve üretim formu 1 e kaydedilir. Lab. Her tekneden 200 ml asitlik kuru madde yağ için numune verilir. ACIK KAPALI

3 ÜRT TP Peynir kültürünün ön aktivasyonu için 2 lt. lik erlenmayar ambalaja yaklaşık 2 2. süt alınır ve kültür poşeti açılarak ambalajın içine boşaltılır. Kültür poşeti açmadan önce alkol bazlı el dezenfektanı ile dezenfekte edilir ve ellerin poşetin iç kısmına değmemesine dikkat edilir. Kültür eriyene kadar (1-2 dk.) erlenmayerin ağzı kapatılır ve karıştırılır dk. sonra kültür, teknedeki sütün içerisine temiz bir mezürle ölçülerek ilave edilir. (Teknenin baş kısmına 1/3 ü, orta kısmına 1/3 ü, teknenin son kısmına 1/3 ü ilave edilecek şekilde) 6- Teknedeki sütün ve gelen sütün sıcaklığı kontrol edilir, sıcaklık istenen değerden farklı ise süt kabul departmanına bildirilerek sıcaklığın istenilen değerde olması sağlanır. 7- Kültür ilave edildikten 3-5 dk. sonra belirlenen miktarda kalsiyum klorür mezürle ölçülerek ilave edilir (eker teneke peynir için 125 g. ve vakumlu poşet peynir için 250 g., filiz ve bahar peynir için 1000 g. kalsiyum klorür). 8- CaCl2 çözeltisi hazırlanırken departman içersinde bulunan pastörize makinesinde pastörize edilmiş sudan alınır ve yukarıda belirtilen miktarlarda kuru CaCl2 olacak şekilde eritilerek teknenin her tarafına homojen olacak şekilde ilave edilir ve karıştırıcı disk ile karıştırılır. İşlemin yapılmasından B.Peynir ustası sorumludur.

4 ÜRT TP Laboratuar sorumlusuna kültür ve kalsiyum klorür ilave etmeden önce numune verilir. 10- Laboratuar sorumlusu tarafından laboratuar el kitabında (kimyasal analizler talimatı) anlatıldığı gibi asitlik, yağ ve Km. analizleri yapılıp, beyaz peynir kalite formuna kaydedilir. 11- Laboratuar sonuçları alındıktan sonra üretim formuna kaydedilir ve gerekli olan maya miktarı maya testi yapılarak hesaplanır. İlave edilen maya dakikada kesim sertliğine getirecek miktar maya ile beyaz peynir ustası ve/veya usta yardımcısı tarafından süt mayalanır. 12- Gerekli miktardaki maya, teknedeki süt içerisine homojen bir karışımının sağlanması için önce 2-2,5 lt. su içerisine karıştırılır. Sonra bu karışım ile süte ilave edilerek, süt mayalanır ve karıştırıcı disk ile karıştırılır. Böylece mayanın sütün her yerine eşit şekilde dağılması sağlanır. Maya miktarı ve mayalama saati işlemi yapan personel tarafından beyaz peynir üretim formuna kaydedilir. 13- Beyaz peynir ustası ve/veya usta yardımcısı tarafından sütün sıcaklığı kontrol edilir ve beyaz peynir üretim formuna kaydedilir. 14- Teknedeki süt mayalandıktan sonra bir daha karıştırılmaz. 15- Pıhtı oluşumu maya ilave ettikten sonra ilk pıhtının oluşmaya başladığı süre tespit edilir. Bu sürenin +- 5 dakika maya kullanım çizelgesinde belirtildiği gibi olması gerekir. Bu sürede sapma olduğu durumda bölüm sorumlusuna haber verilir. Pıhtının İşlenmesi ve Salamura İlavesi 1- Pıhtının kesim sertliğine gelip gelmediği beyaz peynir ustası ve/veya usta yardımcısı tarafından kontrol edilir Bu basamakta pıhtının yapısı ve sertliği (ele yapışmayacak şekilde bir yapı istenir.) elle kontrol edilir ve/veya ph metre ile teknenin başı, ortası ve sonuna asitliği bakılarak beyaz peynir ustası ve/veya usta yardımcısı bu 3 değerin ortalamasını üretim formu 1 e kaydeder.

5 ÜRT TP 01 Peynir Çeşidi Pıhtı Kırım Asitliği(pH) Eker teneke peynir 6,40-6,50 Vakum poşet peynir 6,30-6,55 Klasik peynir 6,40-6,55 Filiz peynir 6,00-6,30 Bahar peynir 6,10-6,40 Pratik kutu 6,10-6,40 2- Pıhtının işlenmesi beyaz peynir personeli tarafından yapılır. Pıhtı kesilmeye başlamadan önce eldiven, kolluk, bone ve maske takılır. 3- Kesim sertliğine gelen pıhtı beyaz peynir ustasının talimatı doğrultusunda, pıhtı kesme bıçakları ile kesme şeker büyüklüğünde kesilir. Pıhtı kesim saati beyaz peynir ustası tarafından beyaz peynir üretim formuna kaydedilir. 4- Peynir altı suyunun ayrılması ve parçalanmayan pıhtı parçalarının parçalanması için, pıhtı karıştırıcı ile bir defa karıştırılır ve 2-3 dk. beklenir. Daha sonra branda çıkarılır.

6 ÜRT TP Cendere bezi iki ucundan tutulup şişlerle bohçalanır, cendere beziyle tekne arasına süzme plakaları yerleştirilir. Peynir altı suyunun cendere bezinin dışına çıkması için 2-3 dk. beklenir ve çıkan peynir altı suyunu boşaltmak için teknelerin altındaki vanalar çevrilerek açılır. Bu işlem iki veya üç defa tekrarlanır. Peynir altı suyunu çıkarmak için teleme bohçalanırken cendere bezine yapışan parçalar, bez yavaşça silkelenerek teknenin içerisine alınır. 6- Ayrılan peynir altı suyu PAS tahliye hattı yardımıyla departman dışında bulunan peynir altı suyu stok tankına alınır. 7- Teknelerin alt vanaları açılır ve PAS teknelere bağlı olan balans tankına alınır. Buradan direk bağlı bulunduğu stok tankı tahliye hattından pompa vasıtasıyla yollanır ve burada stoklanır. 8- Teleme baskıya alınmadan önce, teknenin baş, orta ve son kısımlarında aynı yükseklikte olup olmadığı el veya cetvel yardımıyla kontrol edilir. Şayet aynı yükseklikte değil ise aynı yükseklikte olması sağlanır. 9- Teneke beyaz peynir üretiminde cendere bezi bir baskı büyüklüğünde çekilerek toplanır. Filiz peyniri, bahar peyniri ve vakumlu poşet peyniri üretiminde teleme tekne büyüklüğünde baskıya alınır. İstenilen oranda peynir altı suyu uzaklaştırıldıktan sonra cendere bezleri karşılıklı kenarlarından çekilerek düzeltilir ve bezin üzerine baskılar konarak peynir baskıya alınır. 10- Beyaz peynir ustasının kontrolü doğrultusunda telemenin üzerine baskı ağırlıkları koyulur. Baskılamaya başlangıç saati beyaz peynir ustası ve/veya usta yardımcısı tarafından beyaz peynir üretim formuna kaydedilir.

7 ÜRT TP Baskılamanın bitişine beyaz peynir ustası tarafından elle kontrol edilerek, peynirin sertliği ve peynirin yüksekliğine bakılarak karar verilir. Peynir Çeşidi Baskı Sonu Asitliği(pH) Eker teneke peynir ,30 Vakum poşet peynir ,20 Klasik peynir ,50 Filiz peynir Bahar peynir 5, Pratik Kutu 5, Teneke beyaz peyniri için yaklaşık dk., bahar ve filiz peyniri için yaklaşık dk. ve vakumlu poşet peynirler için dk. sonra baskı ağırlıkları alınarak baskılamaya son verilir. Baskılamanın bitiş saati beyaz peynir ustası ve/veya usta yardımcısı tarafından beyaz peynir üretim formuna kaydedilir. Cendere bezi açılır ve ölçülü cetvel yardımıyla vakum peynirinde yaklaşık 8*8 cm. ebatlarında, diğer peynirlerde 8,5*8,5 cm. ebatlarında porsiyonlara ayrılır. Bıçağın kaymamasına, kalıpların düzgün kesilmesine dikkat edilir. 12- Teknelere peynir kalıpları salamurada yüzecek ve dik duracak kadar en az l. salamura ilave edilir. Salamura ilave edilirken direkt peynirlerin üzerine salamura vermemeye dikkat edilmelidir. Salamura sıcaklığı, salamura tuz derecesi ve salamura veriliş saati beyaz peynir ustası ve/veya usta yardımcısı tarafından beyaz peynir üretim formuna kaydedilir. 13- Salamura verilirken salamura alım hattı ucuna yabancı madde riskine karşı bez süzgeç takılır. 14- Salamura ilavesinden sonra peynir teknesi içindeki kanallar alınır.

8 ÜRT TP Salamura ilavesinden 5 saat sonra peynirler toplanmaya başlanır. 16- Cendere bezi, kenar kalıpların olduğu yerden peynirlerin altına alınarak yavaşça çekilir. Kalıpların kırılmamasına, deforme olmamasına dikkat edilir. 17- Peynir kalıplarının salamura üstünde kalan kısımları kuru tuzlama yöntemiyle tuzlanır. Teneke beyaz peynir ve vakumlu poşet peynir için 5-6 kg.(tepeleme bir yoğurt tavası) tuz, filiz peyniri ve bahar peyniri için 3-4 kg. (yoğurt tavasını tam doldurmadan yaklaşık bir cm. boşluk kalacak şekilde) tuz, peynir kalıplarının üzerine serpiştirilerek eşit miktarda gelecek biçimde ilave edilir. Tuzu serperken taş, çakıl, tel vs. gibi maddeler varsa elle alınarak ayıklanır. Miktar, işlemi yapan personel tarafından beyaz peynir üretim formuna kaydedilir. Salamura Hazırlanması 1- Salamura hazırlanacak salamura tankı alkali ile yıkanarak iyice durulanır. 2- Bir gün önceki salamuraya su ve tuz ilave edilerek istenilen miktar ve bomeye ayarlanır. 3- Salamuranın yapılacağı tankta sirkülasyon hattı yardımı ile su ve kalın tuz karıştırılır. (1000 l. suya kg kalın tuz.) 4- Tuz oranı eker teneke peynir, klasik peynir ve vakumlu poşet peynir için 16 bomeye, bahar peynir için 12 bomeye filiz peyniri için 12 bomeye ayarlanır. Tuz derecesinin kontrolü için; a) Derinliği 30 cm. den fazla olan bir kaba veya mezüre hazırlanan salamuradan alınır. b) Kabın veya mezürün içindeki salamuranın içerisine tuz bomesi yavaşça bırakılır. c) Salamura ile tuz bomesinin kesiştiği kısımdaki rakam bome derecesini gösterir. d) Skalada okunan değer olması istenen değerden düşük ise tuz, yüksek ise pastörize su ilave edilir 5- Salamura sıcaklığı eker teneke peynir, klasik peynir ve vakumlu poşet peyniri için ºC ye, bahar peyniri için C ve filiz peyniri için 32 ºC ye ayarlanır.

9 ÜRT TP Salamura her gün pastörize edilir. 7- Pastörizasyon, peynir pastörizatörü kullanma talimatına göre yapılır. Salamura 90+/-1 C de ve çıkış sıcaklığı ürün özelliklerine göre 5. maddede anlatıldığı gibi olmalıdır. 8- Salamura pastörize edilecek tekneden diğer temizlenmiş ve dezenfeksiyonu yapılmış tekneye alınır bunun için gerekli bağlantılar yapılır. 9- Salamura karıştırılarak sıcaklığı tekrar kontrol edilir. Yapılan işlem beyaz peynir personeli ve/veya ustası tarafından beyaz peynir üretim formuna kaydedilir. Beyaz Peynirlerin Ambalajlanması 1- Ambalajlanacak beyaz peynirlerden, beyaz peynir ustası tarafından teknenin orta kısmından numune alma talimatına göre, laboratuara numune verilir. 2- Laboratuara numune en geç saat 10:30 kadar verilmesi gerekir. Her tekneyi temsil eden numune ayrı ayrı ayırıcı poşete konarak verilir. 3- Laboratuar sorumlusu tarafından laboratuar el kitabına göre peynirlerin kimyasal analizleri, yapı, tad, aroma gibi duyusal analizleri yapılır ve sonuçlar beyaz peynir kalite formuna kaydedilir. Aksi bir durum olduğunda sonuçlar kısım sorumlusuna bildirilir. 4- Ambalajlama beyaz peynir personeli tarafından yapılır. İşleme başlamadan önce eldiven, kolluk, bone ve maske takılır. Eller, kullanılan malzeme ve çalışma alanı dezenfekte edilir. B.Peynir ustası her teknedeki peynirlerin asitliklerini başta, ortada, sonda olacak şekilde ph metre ile kontrol eder ve üretim 1 formuna kaydeder. Peynirlerin salamuranın üstünde kalan yüzeyleri salamuraya batırılarak salamuradan geçirilir. 5- Tenekeye doldurulan peynirlerde bir sıraya koyulan peynirlerin aynı yükseklikte olmasına dikkat edilir. Peynirler tenekelere doldurulurken her sıra arasına ara naylonu koyulur ve her sıranın ortasındaki kalıp çekme bandına sarılır. Bahar ve filiz peynirleri bir tenekeye 36 kalıp, eker teneke peynirleri bir tenekeye 36 kalıp ve/veya 27 kalıp doldurulur. Tenekeler, kapatılmadan önce suları süzülür. Bu işlemden sonra tenekenin içerisindeki peynirin seviyesi kontrol edilir. 1 cm. den daha aşağıdaki tenekeler kapatılmaz, bu tenekelere peynir ilave edilerek seviye ayarlanır. 6- Vakumlu poşet peynirler temizlenip dezenfekte edilmiş plastik tavalara koyulur(her tavaya en fazla 36 kalıp koyulur). Kenar kalıplar alınmaz. Peynirler, sularının süzülmesi için beyaz peynir üretim alanında 3-4 saat bekletildikten sonra beyaz peynir dinlendirme odasına sevk edilir. Soğuk hava deposunun sıcaklığı 4-6 C arasında olmalıdır. Burada max 24 saat bekletilir. Bir gün sonra peynirler vakumlanması için soğuk hava deposundan çıkarılır. 7- Vakum beyaz peynirleri paketlemek için kullanacak masa işleme başlamadan önce paketlemeyi yapacak personel tarafından beyaz peynir temizlik talimatına göre temizlenir ve yüzey dezenfektanı ile dezenfekte edilir. Paketleme Kaşar peynir paketleme operatörü ve beyaz peynir personelleri tarafından Beta-Pak Vakumlu paketleme makinesinde yapılır. Personel paketlemeye başlamadan önce eldiven, kolluk, bone ve maske takar.eller dezenfekte edilerek paketlemeye başlanır. 8- Peynirlerin paketlenmesi için masanın üzerinede gramajlama işlemi yapılır. Bir kalıp peynir net olarak 500 g gelecek şekilde ayarlanır. Peynir kalıplarının fiziksel kontrolü yapıldıktan sonra kalıp parçalanmadan, köşeleri kırılmadan makinede şekil almış alt folyoya yerleştirilerek Beta-pak Vakumlu Paketleme Makinesi Kullanma, Bakım ve Temizlik Talimatına göre paketlenip Ürün Tarihleme Talimatına göre tarihlenir. Bir sepette 42 adet ve palette 50 sepet olacak şekilde istiflenerek üretim soğuk hava deposuna çekilir.

10 ÜRT TP Sevkiyata verilmeden önce 9 arlı shinglenerek kırmızı sepetlere 4 adet shinglenmiş vakum peynir koyularak 1 palete 50 sepet dizilerek sevkiyat depoya çekilir. 10- Paketlemeyi yapan personel, ambalajlanan peynir adetini beyaz peynir usta veya usta yardımcısına söyler.beyaz peynir ustası tarafından üretim tarihinden en geç 2 gün sonra beyaz peynir üretim formu 1 ye kaydeder. 11- Sepetler SHD na ilk giren ilk çıkacak şekilde istiflemelidir. Vakum poşetler 21 gün sonra sevkıyata verilmelidir. Sepetler istiflenirken devrilmeyecek ve peynirler ezilmeyecek şekilde yerleştirilir. 12- Pratik kutu beyaz peynirlerde ise tekne kenar kalıplarından şekil bozukluğu olanlar filiz teneke peynir olacak şekilde tenekelere konur. Orta kalıplar ise tavalardaki pratik kutulara(10 adet) beyaz peynir personeli tarafından her kutuya 2 adet olacak şekilde konur. Kalıp yükseklikleri pratik kutu yüksekliğinden 1-1,5cm aşağıda olmalıdır. Kalıp yükseklikleri fazla olanlar toplama sırasında bıçakla kesilir. 13- Tavalar üst üste olacak şekilde arabalara istiflenir. 1 tekneden yaklaşık tava yani adet, 500 g pratik kutular ise adet pratik kutuluk kalıp çıkmaktadır. Araba üzerindeki tavalar 1-2 saat işletme ortamında 220 Th asitlik gelene kadar bekletililir 14- Tekne içine boş tavalardan üst üste olacak şekilde tekne seviyesine kadar konur üzerine baskı saçları konur ve baskı saçlarının üzeri temiz bir bezle silinir. Pratik kutular baskı saçlarının üzerine B.Peynir personeli tarafından dizilir. Dizilen pratik kutulara B.Peynir ustası tarafından hazırlanmış salamuradan kutu seviyesinde ilave edilir. Pratik kutu kapakları önce ön taraftan baş parmaklar yardımıyla bastırarak geçirilir sonra ileriye doğru baş parmakla itilirken diğer parmaklarla hafifçe kutu ortasından sıkılarak içeride hava kalmayacak şekilde düzgünce kapatılır. 15- Kapatılan kutular su doldurulmuş kovaya daldırılıp temizlenmiş sepetlere 7 adet olacak şekilde istiflenir. Her üretimde ise B.Peynir ustası tarafından 1 adet pratik kutu şahit numune için SHD da numune kısmına ayırır. Arabalara yerleştirilen sepetler beyaz peynir dinlendirme odasına çekilir.

11 ÜRT TP Sevkiyata verilecek olan pratik kutu peynirler yardımcı malzeme deposundan getirilen kolilere 500 gr pratikler 12 adet 1 kg pratikler 6 adet dizilir. 1 palete max. 75 koli dizilerek SHD na çekilir. Teneke Kapama Makinesi Kullanılması ve Temizlenmesi 1- Peynirlerin asitlikleri belirlenen değerlerde ise (teneke beyaz peynirler için: Th., bahar ve filiz peynirleri için: Th., vakumlu poşet peynirler için: Th., klasik beyaz peynirler için: Th tenekeler kapatılmaya başlanır. 2- Kapatılacak tenekelerin tarihleri beyaz peynir ustası tarafından tarihleme departmanına bildirilir ve kontrol edilerek katı kısım sorumlusuna onaylatılır. Üretim ve tüketim tarihleri ile tenekelerin kapatıldığı tarih beyaz peynir üretim formu-1 e kaydedilir. 3- Teneke kapama işini yapan personel cam yazar kalemle tenekelerin üzerine asitliklerini, teneke numarasını ve isminin baş harfini yazar. 4- Beyaz peynir personeli tarafından teneke kapama makinesinin masası beyaz peynir temizlik talimatına göre temizlenir. 5- Beyaz peynir teneke kapama operatörü ve peyniri süzdürmek için yanında bulunan beyaz peynir işçisi kapatılacak tenekelere başlamadan oluşabilecek iş kazalarını önlemek için çelik örgü eldivenleri giyer. 6- Peynir tenekeleri masanın üzerine alınır ve içerisindeki su süzdürülür. Eker teneke peyniri ve klasik peynir için 8 bome, bahar ve filiz peyniri için 2 bome kutu peynirle için 5 bome salamura hazırlanır. İşlemi yapan personel tarafından teneke kapamada kullanılacak salamuranın tuz bomesi beyaz peynir üretim formu-1e kaydedilir. Tenekelere peynirlerin yüzeyini kaplayacak oranda salamura ilave edilir. B:Peynir ustası salamura bomesi derecesinin kontrolünden sorumludur. 7- Masanın üzerine alınan her tenekeden sonra kapama yapan personel elini ve masayı dezenfekte eder. 8- Tenekeye kelepçe takılır ve tenekenin kenarları kontrol edilir. 9- Makinenin üst tablasına üretim ve tüketim tarihi basılmış kapak yerleştirilir.

12 ÜRT TP Kapatılacak teneke makinenin alt tablasına yerleştirilir ve pedalla yukarı kaldırılarak üst kapakla eşleştirilir. Tenekenin köşe ve kenarları kontrol edilir. Yamulma ve ezilmeler varsa düzeltilir. 11- Makine operatörü makinenin ana şalteri 0 konumundan 1 konumuna getirir. Kapama tamamlandıktan sonra 0 konumuna getirilerek makaralar durdurulur. 12- Teneke alt tabladan alınıp, kapanan kenarlar kontrol edilir. Kenarlarda herhangi bir açıklık veya boşluk varsa beyaz peynir ustasına haber verilir. Beyaz peynir ustası tarafından teneke kapama makinesindeki arıza kısım sorumlusuna ve bakım-onarım personeline bildirilir. 13- Her gün teneke kapama makinesi operatörü tenekelerde sızdırmazlık kontrolü yapar. Kapatılan teneke tersinden şişle delinerek metal tava içerisine koyulan suyun içerisine koyulur kapatılan yüzey suyun içerisinde kalır ve acılan delikten hava tabancasıyla tenekeye hava basılır. Eğer tenekede kacak varsa bu suda baloncuklar çıkartacaktır. Kacak olması durumunda kısım amirine haber verilir. Test sonucu beyaz peynir temizlik formuna işlenir. 14- Kapama işlemi bittikten sonra çalışma masası ve çalışma alanı deterjanlı su ile temizlenir. 20 kg. suya 200 g. klor ilave edilerek hazırlanan klor çözeltisi ile masa dezenfekte edilir. 15- Kapama işlemi bittiğinde makine yağlanır ve haftada 1 gün Cuma günü genel bakımı yapılır. Beyaz Peynirin Depolanması 1- Beyaz peynir personeli tarafından kapanan tenekeler dışındaki peynir bulaşıkları temizlendikten sonra soğuk hava deposuna sevkedilir. 2- Her gün veya iki günde bir depoya konulan peynirler üretim tarihi sırasına göre istiflenir, beyaz peynir ustası tarafından kontrol edilir. 3- Tenekeler istiflenirken zemin ile teneke arasına ve 2 sırada bir palet kullanılır. Her palete 40 adet olacak şekilde yerleştirilir. 4-3 kat olacak şekilde tenekeler istiflenir. 1 sırada toplam 120 adet teneke olmalıdır.

13 ÜRT TP Tenekeleri istiflerken kenarlarının ezilmemesine dikkat edilir.. Teneke Beyaz Peynirlerinin Sevkıyat Deposuna Teslim Edilmesi 1- Üretimi bitmiş teneke peynirler ve patrik kutular kapatıldıktan sonra sevkiyat depoya kolilere dizilerek koli üstlerine seri no yazılarak çekilirler. 2- Teneke peynirler 1 palete 40 adet pratik kutular 1 palete max.75 koli dizilerek sevkiyata verilir. 3- Sevkiyata getirilen beyaz peynirler B.Peynir ustası tarafından, peynir personeline hazırlatılır. Tenekelerde ezilme, yamulma olmamasına, tenekelerin temiz olmasına dikkat edilir. Tenekeler kirli ise su ile fırçalanıp temizlendikten sonra sevkıyat deposuna teslim edilir. 7.0 DAĞITIM VE DOSYALAMA: Bu dökümanın kontrolünden doğan kayıtlar, Kayıtların Kontrolü Prosedürüne göre muhafaza edilir.

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 22.02.2012 03 04.08.2014 1-11 ÜRT.10.01 TP 01 1.0 AMAÇ: Eker Süt Ürünlerinde, Süzme Yoğurt departmanında yapılan ürünlerin yasal zorunluluk çerçevesinde üretilmesini sağlamak için etkin bir yöntem belirlemek

Detaylı

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 22.04.2013 00-1-6 ÜRT.11.01 TC 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, beyaz peynir departmanında yapılan ürünlerin yasal zorunluluk çerçevesinde üretimini gerçekleştirmek için gerekli olan temizlik ve hijyeni

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 05.08.2011 02 04.03.2016 1-8 ÜRT.01.01 TP 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, ham madde olarak kabulü yapılan sütün, teknolojisine ve yasal zorunluluklara uygun olarak işlenebilmesi için etkin bir yöntem

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 02.03.2012 00-1-7 ÜRT.05.01 TF 06 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, kaşar peyniri departmanında üretimi yapılan kaşar peynirlerinin ambalajlanmasında kullanılan makinenin çalıştırılması ve temizliği için

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 22.08.2013 00-1-5 ÜRT.06.01 TC 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, pastörize süt departmanında yapılan ürünlerin yasal zorunluluk çerçevesinde temizlik etkinliğini sağlamak için yöntem belirlemek, yapılanları

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 30.04.2012 00-1-9 ÜRT.04.01 TP 01 1.0 AMAÇ: Eker Süt Ürünlerinde, Kaymaklı Yoğurt departmanında yapılan ürünlerin yasal zorunluluk çerçevesinde üretilmesini sağlamak için etkin bir yöntem belirlemek ve

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 16.03.2012 00-1-5 ÜRT.04.01 TP 02 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, yoğurt departmanında etüvlerin uygun kullanılması için etkin bir yöntem belirlemek. 2.0 KAPSAM VE GEÇERLİLİK EKER Süt Ürünleri bünyesindeki,

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 02.03.2012 00-1-10 ÜRT.05.01 TC 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, kaşar peyniri departmanında yapılan ürünlerin üretilmesinde kullanılan alet ve ekipmanların mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal açıdan

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 26.11.2011 01 10.04.2012 1 / 5 KYS.19 TA 01 1-AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, ham madde olarak kabulü yapılan çiğ sütün ve süttozunun antibiyotik içerip içermediğini kontrol etmek. 2-KAPSAM VE GEÇERLİLİK Bu

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 20.10.2017 00-1-6 KYS.19 TA 17 1-AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, kaşar peyniri üretiminin standart kalitede sürekliliği sağlamak için eriyebilme özelliğini kontrol etmek. 2-KAPSAM VE GEÇERLİLİK Bu talimat kaşar

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 16.03.2012 01 03.03.2017 1-8 ÜRT.04.01 TF 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, dolumu yapılan yoğurtlarının, teknolojisine ve yasal zorunluluklara uygun olarak yoğurt üretiminde kullanılan kaplara dolumunun

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 30.04.2012 00-1-6 ÜRT.01.02 TP 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, Ön Proseste UF&RO hattında konsantre sütün hazırlanması, yasal zorunluluk çerçevesinde üretilmesini sağlamak için etkin bir yöntem belirlemek

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 26.11.2011 00-1 / 6 KYS.19 TA 02 1-AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, ham madde olarak kabulü yapılan çiğ süt, yarı mamül, nihai ürün ve yardımcı malzemelerin asitliklerini kontrol etmek. 2-KAPSAM VE GEÇERLİLİK

Detaylı

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 15.07.2011 00-1 - 7 ÜRT.02.01 TP 01 1.0 AMAÇ: Sütlü Tatlı Bölümünde üretilen tatlıların üretilmesini ve kontrolünü sağlamak. 2.0 KAPSAM VE GEÇERLİLİK: Sütlü tatlı bölümünde üretilen tatlıların üretim aşamalarının

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 10.04.2013 00-1-5 KYS.20 TE 11 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünleri, Kalite yönetim sisteminde mikrobiyoloji laboratuvarının, üretimi yapılan son ürün yoğurt ve ayranların kültür aktivasyon kontrolünün mikroskop

Detaylı

TARİH REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ SAYFA NO TALİMAT NO ÜRT TC 03

TARİH REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ SAYFA NO TALİMAT NO ÜRT TC 03 15.07.2011 00-1 - 5 ÜRT.02.01 TC 03 1.0AMAÇ: Eker Süt Ürünlerinde, Sütlü Tatlı unda kullanılan Falaise 95 Tatlı makinesinin uygun şekilde CIP ve temizliği için yöntem belirlemek. 2.0 KAPSAM VE GEÇERLİLİK:

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 23.02.2017 00-1-7 KYS.18 TE 18 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, üretilen katı ürünlerin (kaşar, beyaz peynir vb.) standart kalitede sürekliliği sağlamak, yağ ve protein değerlerini kontrol etmek için kullanılan

Detaylı

5.0 SORUMLULAR Üretim Şefi; bu talimatın hazırlanması, gözden geçirilmesi, takibi ve uygulanmasından, üretim müdürü kontrolünden sorumludur.

5.0 SORUMLULAR Üretim Şefi; bu talimatın hazırlanması, gözden geçirilmesi, takibi ve uygulanmasından, üretim müdürü kontrolünden sorumludur. 02.03.2012 02 12.04.2016 1-12 ÜRT.05.01 TP 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, kaşar peyniri departmanında hem fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik açıdan belirlenen kriterlere uygun ürünler üretmek hem

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 02.03.2012 00-1-8 ÜRT.05.01 TF 07 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, kaşar peyniri departmanında üretimi yapılan kaşar peynirlerinin ambalajlanmasında kullanılan makinenin çalıştırılması ve temizliği için

Detaylı

ÖZEL BÖLÜMLERİN TEMİZLİĞİ TALİMATI

ÖZEL BÖLÜMLERİN TEMİZLİĞİ TALİMATI DokNo:ENF.TL.29 Yayın tarihi:nisan 2013 Rev.Tar/no:-/0 Sayfa No: 1 / 6 1.0 AMAÇ:ÖzelVitale Hastanesi ndeki özel birimlerde (ameliyathane, yoğun bakım üniteleri, doğumhane ve laboratuarlar, ileri bakım

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 26.11.2011 00-1 / 6 KYS.19 TA 11 1- AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, ham madde olarak kabulü yapılan çiğ süt, yarı mamül, nihai ürün ve yardımcı malzemelerin protein oranını kontrol etmek. 2- KAPSAM VE GEÇERLİLİK

Detaylı

Banyo ve Sıhhi Tesisatın Temizlenmesi Niçin Bu Kadar Önemlidir? Sıhhi tesisatın yapısı kir toplamaya çok uygundur. Kirli ellerde ve vücudun ölü

Banyo ve Sıhhi Tesisatın Temizlenmesi Niçin Bu Kadar Önemlidir? Sıhhi tesisatın yapısı kir toplamaya çok uygundur. Kirli ellerde ve vücudun ölü Banyo ve Sıhhi Tesisatın Temizlenmesi Niçin Bu Kadar Önemlidir? Sıhhi tesisatın yapısı kir toplamaya çok uygundur. Kirli ellerde ve vücudun ölü derisinden, saçtan, temizlenen alanlardan(gider ve lavabolarda)

Detaylı

3- ÇİMNETONUN KIVAMI VE PRİZ SÜRESİ (TS EN 196-3)

3- ÇİMNETONUN KIVAMI VE PRİZ SÜRESİ (TS EN 196-3) 3- ÇİMNETONUN KIVAMI VE PRİZ SÜRESİ (TS EN 196-3) Deneyin amacı: Deneyde amaç çimento kıvamını sağlayan su miktarını saptamaktır. Çimentonun kıvamı, vikat (vicat) aletinin sondasının serbest bırakıldığı

Detaylı

UÜ-SK MAMA ve GAVAJ HAZIRLAMA, DAĞITIM ve HİJYEN TALİMATI

UÜ-SK MAMA ve GAVAJ HAZIRLAMA, DAĞITIM ve HİJYEN TALİMATI 1 / 5 1. Amaç: Bu talimatın amacı; UÜ-SK bebek beslenme ünitesi ve gavaj mutfaklarında yatarak tanı ve/veya tedavi hizmeti alan hastaların (bebek, çocuk ve erişkin) beslenme ve beslenme tedavileri için

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 15.07.2011 00-1-7 ÜRT.02.01 TF 01 1.0AMAÇ: Eker Süt Ürünlerinde, Sütlü Tatlı dolumunda kullanılan Falaise 95 Tatlı dolum makinesinin uygun şekilde çalıştırılması için yöntem belirlemek. 2.0 KAPSAM VE GEÇERLİLİK:

Detaylı

KGP202 SÜT TEKNOLOJİSİ II

KGP202 SÜT TEKNOLOJİSİ II KGP202 SÜT TEKNOLOJİSİ II Ülkemiz kahvaltı kültüründe önemli bir yere sahip olan peynir, üretimi modern süt işleme tesislerinde ve mandıra olarak tabir edilen işletmelerde gerçekleştirilen en temel süt

Detaylı

Prof. Dr. Filiz Özçelik. Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

Prof. Dr. Filiz Özçelik. Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Filiz Özçelik Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Sofralık zeytin Sofralık Zeytin; kültüre alınmış zeytin meyvelerinin belirli teknik usullerle acılığının giderilmesinden

Detaylı

ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRELİĞİ MUTFAK DENETİM FORMU

ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRELİĞİ MUTFAK DENETİM FORMU Derin Dondurucu Deposu Sayfa No: 5/1 MUTFAK DEPOLARI Sıcaklığı (-18)Cº derece Termometre depo kapısında Malzemeler yerden yüksekte Yer, duvar, tavan ve raflar temiz Yer ve yüzey zeminlerin döşemesi ıslak

Detaylı

Ç.Ü DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PROTEZ LABARATUVAR HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ

Ç.Ü DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PROTEZ LABARATUVAR HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ DOKÜMAN NO: KLN-PR-2 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 1 / 5 1.AMAÇ: Protez laboratuarındaki hizmetlerin düzenlenmesidir. 2.KAPSAM: Laboratuarda verilecek tüm hizmetleri,

Detaylı

YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR

YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ HASTANE TEMİZLİK PLANI DÖK.KODU: YÖN.PLN.024 YAYIN TARİHİ: 11,11,2011 REVİZE NO:67 REVİZE TARİHİ: 02/06/2014 SAYFA:1/1 1-RİSKLER YÜKSEK RİSKLİ

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 26.11.2011 02 14.02.2018 1 / 7 KYS.19 TA 01 1-AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, ham madde olarak kabulü yapılan çiğ sütün ve süttozunun antibiyotik içerip içermediğini kontrol etmek. 2-KAPSAM VE GEÇERLİLİK Bu

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PLANI

HASTANE TEMİZLİK PLANI Sayfa No 9/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.RİSK DÜZEYLERİ YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR AMELİYATHANELER STERİLİZASYON ÜNİTESİ (steril destek alanları) YOĞUN

Detaylı

DARICA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ STERİLİZASYON BİRİMİ

DARICA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ STERİLİZASYON BİRİMİ DARICA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ STERİLİZASYON BİRİMİ AYŞE DEMİR ALMALI 1 STERİLİZASYON YÖNTEMLERİ KİRLİ ALET TAŞIMA VE KAYIT ÖN YIKAMA VE DEZENFEKSİYON PAKETLEME STERİLİZASYON VE İNDİKATÖR KAYITLARI

Detaylı

Bu metotta, toprak bir miktar su ile karıştırılarak süspansiyon hâline getirilir.

Bu metotta, toprak bir miktar su ile karıştırılarak süspansiyon hâline getirilir. Bouyoucos Hidrometre Yöntemi Bu metotta, toprak bir miktar su ile karıştırılarak süspansiyon hâline getirilir. Süspansiyonun hazırlanmasından sonra topraktaki her bir fraksiyon için belirli bir süre beklendikten

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ TEMİZLİK TALİMATI

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ TEMİZLİK TALİMATI Sayfa 1 / 6 1.AMAÇ:Fakülte'de bulunan bölümlerin risk durumlarına göre sınıflandırılması ve temizliğinin doğru ve etkin yapılması için yöntem belirlemektir. 2.KAPSAM: Tüm birimleri kapsar. 3.TANIMLAR:

Detaylı

HASTANE TEMİZLİĞİNDE RİSK SINIFLAMASI

HASTANE TEMİZLİĞİNDE RİSK SINIFLAMASI SAYFA NO 1/9 HASTANE TEMİZLİĞİNDE RİSK SINIFLAMASI YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR 1. AMELİYATHANELER 1. ACİL SERVİS 1. İDARİ BİRİMLER (ayniyat, satın alma,muhasebe, maaş

Detaylı

Ek 1. Raporu hazırlayanların özgeçmişleri, sertifikaları ve üyelik belgeleri

Ek 1. Raporu hazırlayanların özgeçmişleri, sertifikaları ve üyelik belgeleri Ek 1. Raporu hazırlayanların özgeçmişleri, sertifikaları ve üyelik belgeleri POSTA ADRESİ ÖZGEÇMİŞ CEMALİYE ÖZVEREL Şht. Mustafa A. Ruso Cad. Ermataş 2. Apt. No:5 K.Kaymaklı-Lefkoşa İş yeri Tel:2287778

Detaylı

ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM TEMİZLİK PLANI ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM PLANI DAVLUMBAZ VE FİLTRESİ SUMA SÜPERFOAM 1. Davlumbaz filtrelerini yerlerinden dikkatlice sökünüz. 2. Sökülen filitreler kazan kaynatmada kaynatılır15 dk-30 dk 3. Son olarak su

Detaylı

zeytinist

zeytinist 1 T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK 0 505 772 44 46 kivrak@gmail.com www.mucahitkivrak.com.tr 2 3 4 TENEKE

Detaylı

NUMUNE ALMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR

NUMUNE ALMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR Kimyasal Su Numunesi Alınması NUMUNE ALMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR Kimyasal analizler, nitelik ve miktar olarak insan sağlığını bozabilen, suyu içilmez bir hale getiren veya kirlenmenin ikinci derecede etkilerini

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PLANI

HASTANE TEMİZLİK PLANI 1-RİSKLER HASTANE TEMİZLİK PLANI YÖN.PL.01 15.02.2013 11.07.2013 01 1/14 YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR - AMELİYATHANELER - STERİLİZASYON ÜNİTESİ (steril destek alanları)

Detaylı

ENDÜSTRİYEL MUTFAK EKİPMANLARI

ENDÜSTRİYEL MUTFAK EKİPMANLARI ENDÜSTRİYEL MUTFAK EKİPMANLARI Günay Torna, tulumba hamuru dökme, lokma hamuru dökme ve çikolata rende makinaları başta olmak üzere endüstriyel mutfak makinelerinin üretimini yapmakta ve daha bir çok

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrrd. Doç. Dr. Kaya Süer Adem Aköl Sinan Özyavaş Dilek Baytaş Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 26.11.2011 00-1-5 KYS.19 TE 06 1-AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, hammadde olarak kabulü yapılan yardımcı ürünlerin çiğ sütün ve üretilen ürünlerin standart kalitede sürekliliği sağlamak için renk analizlerini

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd. Doç. Dr. Kaya Süer Adem Aköl Sinan Özyavaş Dilek Baytaş Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ

Detaylı

SATENTEK GENEL TANIM TANIM KULLANIM ALANI ANA ÖZELLİKLER. Saten Perdah Alçısı. İç Mekanlarda

SATENTEK GENEL TANIM TANIM KULLANIM ALANI ANA ÖZELLİKLER. Saten Perdah Alçısı. İç Mekanlarda GENEL TANIM TANIM Yüksek yapışma özelliğine sahip, boya altı son kat perdah alçısıdır. KULLANIM ALANI İç Mekanlarda n Konutlar n Ofis ve yönetim binaları n İş ve alışveriş merkezleri n Oteller n Hastaneler

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ RİSK DÜZEYİNE GÖRE TEMİZLİK PLANI

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ RİSK DÜZEYİNE GÖRE TEMİZLİK PLANI SAYFA NO 1/9 HASTANE TEMİZLİĞİNDE RİSK SINIFLAMASI YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR 1. AMELİYATHANELER 1. ACİL SERVİS 1. İDARİ BİRİMLER (ayniyat, satın alma,muhasebe, maaş

Detaylı

DOĞAL SİYAH ZEYTİN İŞLEME TEKNİKLERİ

DOĞAL SİYAH ZEYTİN İŞLEME TEKNİKLERİ DOĞAL SİYAH ZEYTİN İŞLEME TEKNİKLERİ Şahnur IRMAK Gıda Yük.Müh. Zeytincilik Araştırma İstasyonu 28 Mart 2015 - İZMİR sahnurirmak@hotmail.com Sele Zeytini İşlenmesi Sele zeytini üretimi büyük çapta, ticari

Detaylı

zeytinist

zeytinist 1 T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK 0 505 772 44 46 kivrak@gmail.com www.mucahitkivrak.com.tr 2 3 4 SİRKELİ

Detaylı

DENEY ADI: KÜKÜRT + (GRAFİT, FİLLER YA DA ATEŞ KİLİ) İLE YAPILAN BAŞLIKLAMA

DENEY ADI: KÜKÜRT + (GRAFİT, FİLLER YA DA ATEŞ KİLİ) İLE YAPILAN BAŞLIKLAMA ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ SERTLEŞMİŞ BETON DENEYLERİ DENEY ADI: KÜKÜRT + (GRAFİT, FİLLER YA DA ATEŞ KİLİ) İLE YAPILAN BAŞLIKLAMA DENEY STANDARDI: TS

Detaylı

Toprakta Kireç Tayini

Toprakta Kireç Tayini Toprakta Kireç Tayini Toprakta kireç tayininde genellikle kalsimetre düzeneği kullanılır ve % kireç miktarı CaCO 3 cinsinden ifade edilir. Elde edilen veriler doğrultusunda toprakların kireç içeriğine

Detaylı

AMASYA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ TEMİZLİK PLANI KOD YÖN.PL.07 YAY.TR. OCAK 2013 REV TR. TEMMUZ 2014 REV NO 01 SYF NO 1/4

AMASYA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ TEMİZLİK PLANI KOD YÖN.PL.07 YAY.TR. OCAK 2013 REV TR. TEMMUZ 2014 REV NO 01 SYF NO 1/4 YÜKSEK RİSKLİ ALAN ORTA RİSKLİ ALAN DÜŞÜK RİSKLİ ALAN DİŞ PRETEZ LABORATUARI RÖNTGEN TUVALETLER ENTEGRE KLİNİKLER MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK UYGULAMALARI İDARİ BİRİMLER HASTA

Detaylı

KONVEYORLU BULAŞIK MAKİNELERİ TEMİZLİK TALİMATLARI HAZIRLAYAN : BLEDA AYGEN

KONVEYORLU BULAŞIK MAKİNELERİ TEMİZLİK TALİMATLARI HAZIRLAYAN : BLEDA AYGEN KONVEYORLU BULAŞIK MAKİNELERİ TEMİZLİK TALİMATLARI HAZIRLAYAN : BLEDA AYGEN Otellerimizdeki bulaşıkların yıkama yükünü üstlenen konveyorlu ve flight-type bulaşık makineleri işletmeler için hayati önem

Detaylı

Kimya Tartım Sistemi

Kimya Tartım Sistemi Kimya Tartım Sistemi Kimyasal Hammadde Tartım ve Paketleme Sistemi İÇİNDEKİLER İşin Tanımı Prosesin Tanımı (Tesiste İş Akışı) Prosesin Paketleme Kapasitesi Proses Ekipmanlarının Tanıtımı Otomasyon ve Raporlama

Detaylı

Kazan yıkama makinesi WT830E

Kazan yıkama makinesi WT830E Electrolux bulaşık makineleri yelpazesi etkin bir temizlik, ekonomi ve ergonomi konularında çok yüksek talepleri olan profesyoneller için üretilir. Ürün yelpazesi bardak yıkama, tezgahaltı, giyotin tip,

Detaylı

TPE Coğrafi İşaret Tescil Belgesine Sahip Peynirlerin Üretim Teknikleri ve Genel Bileşimleri

TPE Coğrafi İşaret Tescil Belgesine Sahip Peynirlerin Üretim Teknikleri ve Genel Bileşimleri TPE Coğrafi İşaret Tescil Belgesine Sahip Peynirlerin Üretim Teknikleri ve Genel Bileşimleri Dr. Zerrin Yüksel Önür Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale zyuksel@comu.edu.tr Coğrafi İşaretler

Detaylı

Tescil No : 164 Koruma Tarihi : 01.03.2010 Başvuru No : C2010/010 Coğrafi İşaretin Türü : Mahreç İşareti Başvuru Sahibi

Tescil No : 164 Koruma Tarihi : 01.03.2010 Başvuru No : C2010/010 Coğrafi İşaretin Türü : Mahreç İşareti Başvuru Sahibi Koruma Tarihi : 01.03.2010 Başvuru No : C2010/010 Coğrafi İşaretin Türü : Mahreç İşareti Başvuru Sahibi : Erzurum Ticaret Borsası Başvuru Sahibinin Adresi : Ali Paşa Mah. Musalla Cad. No:19 Erzurum Ürünün

Detaylı

HASTANE YER VE YÜZEYLERİN TEMİZLİĞİ PLANI

HASTANE YER VE YÜZEYLERİN TEMİZLİĞİ PLANI Sayfa No: 10/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.RİSKLER YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR ACİL SERVİS KLİNİKLER

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ-5 AMAÇ

ÖĞRENME FAALİYETİ-5 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ-5 39 AMAÇ Hastane temizlik hizmetleri departmanında, hastaneye göre genel iş planı oluşturabileceksiniz. ARAŞTIRMA Hastane temizlik hizmetlerinde günlük işlemleri araştırınız. Örnek günlük

Detaylı

RİSK DÜZEYLERİNE GÖRE BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK PLANI

RİSK DÜZEYLERİNE GÖRE BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK PLANI Sayfa No 1 / 9 YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR AMELİYATHANE VE STERİL DESTEK ALANLARI MERKEZİ STERİLİZASYON VE STERİL DESTEK ALANLARI PROTEZ LABORATUARI AĞIZ,DİŞ, ÇENE HASTALIKLARI

Detaylı

1. BAYLAN SU SAYAÇLARI TEST MASASI BTB-06

1. BAYLAN SU SAYAÇLARI TEST MASASI BTB-06 1. BAYLAN SU SAYAÇLARI TEST MASASI BTB-06 Baylan BTB-6 Test Masası ev tipi sayaçların ISO 4064/3 standardına göre performans testlerini gerçekleştirmek üzere Baylan Ölçü Aletleri bünyesinde tasarlanmıştır.

Detaylı

YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR

YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR Çağrı Dönemi 4 Tedbir 03: Tarım Ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi Ve Pazarlanmasının Yeniden Yapılandırılması Ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına

Detaylı

PASTANE MUTFAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

PASTANE MUTFAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI PASTANE BÖLÜM PLANI TEMİZLENECEK ALAN// DAVLUMBAZ VE FİLTRESİ SUMA SÜPERFOAM 1. Davlumbaz filtrelerini yerlerinden dikkatlice sökünüz. 2. Sökülen filitreler kazan kaynatmada kaynatılır15 dk-30 dk 3. Son

Detaylı

Başlık: Bulaşık Makinelerinde Pas Lekesi, Bozulma, Delinme Vb. Şikayetler. Ve Çözüm Uygulaması

Başlık: Bulaşık Makinelerinde Pas Lekesi, Bozulma, Delinme Vb. Şikayetler. Ve Çözüm Uygulaması Başlık: Bulaşık Makinelerinde Pas Lekesi, Bozulma, Delinme Vb. Şikayetler. Ve Çözüm Uygulaması Ürün grubu: Tüm Bulaşık Makineleri KONU: Metal kaplarda ve makine içerisinde pas lekesi, yüzeyde renk değiştirme(kararma),

Detaylı

ADERTEK GENEL TANIM. KULLANIM ALANI İç Mekanlarda ANA ÖZELLİKLER. Yapıştırma Alçısı. n Konutlar. n Ofis ve yönetim binaları

ADERTEK GENEL TANIM. KULLANIM ALANI İç Mekanlarda ANA ÖZELLİKLER. Yapıştırma Alçısı. n Konutlar. n Ofis ve yönetim binaları ADERTEK Yapıştırma Alçısı GENEL TANIM TANIM ALLEV alçı levha, EPS (genleştirilmiş polistren), XPS (haddelenmiş polistren), mineral yünler (camyünü, taşyünü) ve yalıtımlı kompozit levhaları; tuğla, beton,

Detaylı

SORUMLULAR: İdari birim sorumlusu, sorumlu hemşireler, temizlik şirketi sorumlusu, temizlik personeli ve temizlik komitesi

SORUMLULAR: İdari birim sorumlusu, sorumlu hemşireler, temizlik şirketi sorumlusu, temizlik personeli ve temizlik komitesi Doküman No:ENF.TL.58 Yayın Tarihi: 20.09.2011 Revizyon Tarihi: 01.04.2013 Revizyon No: 01 Sayfa: 1 / 5 AMAÇ: Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek servisteki hasta ve çalışanlara

Detaylı

PROVİTA PEYNİRYAP. Provita Peyniryap, Pastörize edilen sütten peynir yapmak için gereklidir. Gıda kodeksine uygundur.

PROVİTA PEYNİRYAP. Provita Peyniryap, Pastörize edilen sütten peynir yapmak için gereklidir. Gıda kodeksine uygundur. PROVİTA PEYNİRYAP Provita Peyniryap, Pastörize edilen sütten peynir yapmak için gereklidir. Gıda kodeksine uygundur. Özellikleri Üst düzey filtreleme sisteminden geçirilerek elde edilmiş kalsiyum çözeltisidir.

Detaylı

MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ STE.PR.01 07.09.2009 31.10.2013 04 1/7 1.0 AMAÇ: Orhaneli İlçe Devlet Hastanesi Merkezi Sterilizasyon Ünitesi nin malzeme kabul şartlarını, sterilizasyon için yapılması gereken hazırlıkları, sterilizasyon

Detaylı

1.1- AMAÇ Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemektir.

1.1- AMAÇ Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemektir. 1- GENEL BİLGİLER 1.1- AMAÇ Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemektir. 1.2- KAPSAM Bu plan Kahramanmaraş Ağız ve Diş Sağlığı

Detaylı

KARTEK GENEL TANIM TANIM KULLANIM ALANI ANA ÖZELLİKLER. Kartonpiyer Alçısı. İç Mekanlarda

KARTEK GENEL TANIM TANIM KULLANIM ALANI ANA ÖZELLİKLER. Kartonpiyer Alçısı. İç Mekanlarda KARTEK Kartonpiyer Alçısı GENEL TANIM TANIM Kartonpiyer, göbek, aplik ve heykel gibi dekoratif malzemelerin yapımında kullanılan yapı alçısıdır. KULLANIM ALANI İç Mekanlarda n Konutlar n Ofis ve yönetim

Detaylı

İçindekiler. Sayfa. Uyarılar 1. Talimatlar 2. Açıklamalar 3. Ürün Bilgileri ve Tanıtımı 4. Dübel Özellikleri 5. Dübel ve Post Montajı 6

İçindekiler. Sayfa. Uyarılar 1. Talimatlar 2. Açıklamalar 3. Ürün Bilgileri ve Tanıtımı 4. Dübel Özellikleri 5. Dübel ve Post Montajı 6 KURULUM KILAVUZU İçindekiler Sayfa Uyarılar 1 Talimatlar 2 Açıklamalar 3 Ürün Bilgileri ve Tanıtımı 4 Dübel Özellikleri 5 Dübel ve Post Montajı 6 Bariyer Montajı 7-8 Montajın Resimli Anlatımı 9-10 Bariyer

Detaylı

Hastane Temizliği Talimatı

Hastane Temizliği Talimatı 1. AMAÇ Hastanedeki bölümlerin risk durumlarına göre sınıflandırılması ve yapılması için yöntem belirlemektir. 2. KAPSAM Tüm birimleri kapsar. 3. TANIMLAR temizliğinin doğru ve etkin Çok Yüksek Riskli

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK TALİMATI

HASTANE TEMİZLİK TALİMATI Dok No: ENF.TL.10 Yayın tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/no: -/0 Sayfa No: 1 / 5 1.0 AMAÇ: Hastanedeki bölümlerin risk durumuna göre sınıflandırılması ve temizliğinin doğru ve etkin yapılması için yöntem belirlemektir.

Detaylı

MODÜLER DEPO KULLANMA VE MONTAJ KLAVUZU

MODÜLER DEPO KULLANMA VE MONTAJ KLAVUZU MODÜLER DEPO KULLANMA VE MONTAJ KLAVUZU Modüler plakalı su deposu, plakaları fabrikada üretildikten sonra, modül plakaların elle taşınarak montaj mahalinde rahatlıkla monte edilebilen montajı pratik ve

Detaylı

SOĞUK MUTFAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

SOĞUK MUTFAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI DAVLUMBAZ VE FİLTRESİ SOĞUK BÖLÜM PLANI SUMA SÜPERFOAM 1. Davlumbaz filtrelerini yerlerinden dikkatlice sökünüz. 2. Sökülen filitreler kazan kaynatmada kaynatılır15 dk-30 dk 3. Son olarak su ile durulayıp,

Detaylı

HASTANE TEMİZLİĞİ AYŞEGÜL LİKOĞLU ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRESİ VE EĞİTİM HEMŞİRESİ

HASTANE TEMİZLİĞİ AYŞEGÜL LİKOĞLU ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRESİ VE EĞİTİM HEMŞİRESİ HASTANE TEMİZLİĞİ AYŞEGÜL LİKOĞLU ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRESİ VE EĞİTİM HEMŞİRESİ Amaç Hastanede çalışan personeli ve yatan hastaları hastane enfeksiyonları açısından korumak, bilinçlendirmek, Gerekli

Detaylı

gria Endüstriyel Mutfak Ekipmanları

gria Endüstriyel Mutfak Ekipmanları gria Endüstriyel Mutfak Ekipmanları gria HAKKIMIZDA GRIA Endüstriyel Mutfak Ekipmanları, müşteri memnuniyeti ilkesi kabul ederek, genç ve tecrübeli kadrosuyla endüstriyel mutfak sektöründe hizmet vermektedir.

Detaylı

YEM NUMUNESİ ALMA YÖNETMELİĞİ

YEM NUMUNESİ ALMA YÖNETMELİĞİ Yetki Kanunu 1734 Olur Tarihi 14.02.1975 Olur No 24 YEM NUMUNESİ ALMA YÖNETMELİĞİ Kanuni Dayanak : MADDE 1 - Bu Yönetmelik; 1734 sayılı Yem Kanununun 20 nci maddesi uyarınca hazırlanan ye Bakanlar Kurulu

Detaylı

SU NUMUNESİ ALMA TALİMATI REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

SU NUMUNESİ ALMA TALİMATI REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yusuf Ertürk, Tesis Yönetimi ve Güvenliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 14.08.2014 Madde 5.1.3 teki Personel Kılık ve Kıyafet Prosedürü ne 01 yapılan atıf kaldırılarak, mutfak/kafeterya personelinin sakal ve bıyıklı olmaması

Detaylı

ZEMİN MEKANİĞİ DENEYLERİ

ZEMİN MEKANİĞİ DENEYLERİ ZEMİN MEKANİĞİ DENEYLERİ Konsolidasyon Su muhtevası Dane dağılımı Üç eksenli kesme Deneyler Özgül ağırlık Serbest basınç Kıvam limitleri (likit limit) Geçirgenlik Proktor ZEMİN SU MUHTEVASI DENEYİ Birim

Detaylı

DENEYİN YAPILIŞI: 1. 15 cm lik küp kalıbın ölçüleri mm doğrulukta alınır. Etiket yazılarak içine konulur.

DENEYİN YAPILIŞI: 1. 15 cm lik küp kalıbın ölçüleri mm doğrulukta alınır. Etiket yazılarak içine konulur. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TAZE BETON DENEYLERİ DENEY ADI: TAZE BETON BİRİM HACİM AĞIRLIĞI DENEY STANDARDI: TS EN 12350-6, TS2941, ASTM C138 DENEYİN AMACI: Taze

Detaylı

ULAŞTIRMA LABORATUVARI

ULAŞTIRMA LABORATUVARI ULAŞTIRMA LABORATUVARI Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Laboratuvarında, lisans ve lisansüstü çalışmalar çerçevesinde aşağıda verilen deneyler yapılmaktadır. Laboratuvarda

Detaylı

EVDE BİYOTEKNOLOJİ. Yrd. Doç. Dr. Hüseyin UYSAL ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ 5. DERS

EVDE BİYOTEKNOLOJİ. Yrd. Doç. Dr. Hüseyin UYSAL ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ 5. DERS EVDE BİYOTEKNOLOJİ Yrd. Doç. Dr. Hüseyin UYSAL ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ 5. DERS STERİLİZASYON; BİTKİ DOKU KÜLTÜRLERİNDE KULLANILAN STERİLİZASYON YÖNTEMLERİ VE BU STERİLİZASYON

Detaylı

DENİZLİ BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ DENÇEV DENİZLİ ÇEVRE KALİTE LABORATUVARI MÜŞTERİ BİLGİLENDİRME REHBERİ

DENİZLİ BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ DENÇEV DENİZLİ ÇEVRE KALİTE LABORATUVARI MÜŞTERİ BİLGİLENDİRME REHBERİ DENİZLİ BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ DENÇEV DENİZLİ ÇEVRE KALİTE LABORATUVARI MÜŞTERİ BİLGİLENDİRME REHBERİ FR54/rev00/22.10.2011 Sayfa1/9 İÇİNDEKİLER...2 1.NUMUNE KABUL KRİTERLERİ...3 1.1.Genel

Detaylı

ANA PERSONEL GİRİŞİ 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 PROSES ALANI 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 6,5 DOLUM ALANI 0,5 0,5

ANA PERSONEL GİRİŞİ 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 PROSES ALANI 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 6,5 DOLUM ALANI 0,5 0,5 ANA PERSONEL GİRİŞİ 1 Hijyen bariyerinde bone var mı? 2 Hijyen bariyerinde önlük var mı? 3 Hijyen bariyerinde maske var mı? 4 Hijyen bariyerinde galoş var mı? 5 Hijyen bariyerinde lavabodaki sıcak su akıyor

Detaylı

SAĞIM SĠSTEMĠ DETERJAN GRUBU

SAĞIM SĠSTEMĠ DETERJAN GRUBU SAĞIM SĠSTEMĠ DETERJAN GRUBU CircoTop AFM Alkali Deterjan olup 25 dh su sertliğine kadar olan temizlemelerde etkilidir. Alkali özelliklidir. 25 ve 240 Kg CircoTop SFM Asit Deterjan olup 25 dh su sertliğine

Detaylı

YIKAMA HASLIĞI TESTİ SÜRTME HASLIĞI TESTİ

YIKAMA HASLIĞI TESTİ SÜRTME HASLIĞI TESTİ YIKAMA HASLIĞI TESTİ SÜRTME HASLIĞI TESTİ Yıkama Haslığı Testinin Amacı: Yıkama haslığı testi, boyalı ve/veya baskılı tekstil mamullerinde rengin değişik yıkama şartlarına karşı gösterdiği dayanıklılığı

Detaylı