KAYSERĠ ĠLĠ REHBERLĠK VE ARAġTIRMA MERKEZĠ MÜDÜRLÜĞÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KAYSERĠ ĠLĠ REHBERLĠK VE ARAġTIRMA MERKEZĠ MÜDÜRLÜĞÜ"

Transkript

1 BRĠFĠNG KAYSERĠ ĠLĠ REHBERLĠK VE ARAġTIRMA MERKEZĠ MÜDÜRLÜĞÜ

2 GENEL DURUM İlimiz büyükşehir statüsünde olup 5 merkez ilçe ve 11 taşra ilçe olmak üzere toplam 16 ilçeden oluşmaktadır. İlimizin toplam nüfusu dir. İlimizde merkezde Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi, taşrada Develi Rehberlik ve Araştırma Merkezi olmak üzere iki rehberlik ve araştırma merkezi bulunmaktadır. Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü nün çalışma sorumluluğunda 12 ilçe bulunup, merkezimiz kişiden oluşan nüfusa hizmet vermektedir.

3 Develi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü nün çalışma sorumluluğunda 4 ilçe bulunup, merkezimiz kişiden oluşan nüfusa hizmet vermektedir. İlimizde 304 Rehber Öğretmen görev yapmaktadır. İlimizde 2004/65 no lu genelge hükümlerine göre 1 rehber öğretmen başına 850 öğrenci düştüğünden (A grubu) iller statüsüne girmektedir.

4 KOCASINAN REHBERLIK VE ARAġTıRMA MERKEZI MÜDÜRLÜĞÜ MEVCUT DURUMU Rehberlik ve AraĢtırma Merkezi Öğretmen Normu Branş Adı Norm İlsis Mevcut Sözleşmeli Toplam Rehber Öğretmen Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği Görme Engelliler Sınıfı Öğretmenliği İşitme Engelliler Sınıfı Öğretmenliği TOPLAM O 18

5 1 Müdür MERKEZ PERSONELĠ 2 Müdür Yardımcısı 13 Rehber Öğretmen (1 geçici görev) 1 İşitme Engelliler Sınıf Öğretmeni 5 Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni (1 geçici görev) 1 Görme Engelliler Sınıf Öğretmeni 1 Bilgisayar Öğretmeni (geçici görev) 1 VHKİ 2 Yardımcı Hizmetli, olmak üzere merkezimizde toplam 27 personel bulunmaktadır. Kurum normuna göre 2 rehber öğretmen, 2 zihin engelliler sınıf öğretmeni ihtiyacımız bulunmaktadır.

6 MERKEZĠMĠZDE BĠNA YAPISI Müdür Odası - 1 oda Müdür Yrd. Odası - 1 oda Memur Odası - 1 oda Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölüm odası - 2 oda Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm Odası - 4 oda Görüşme odası - 2 oda Danışma odası - 1 oda Test odası - 2 oda Destek Eğitim Odası - 1 oda Toplantı Odası - 1 oda Bekleme Salonu - 2 Ambar-Arşiv - 1 oda olmak üzere 19 çalışma odamız bulunmaktadır.

7 1.Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri bölümünde 1 bölüm başkanı, 3 rehber öğretmen ve 1 bilgisayar öğretmeni görev yapmaktadır. 2.İl genelinde eğitim kurumlarımızdaki rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin planlama ve koordinasyonu yapılarak mevzuat doğrultusunda işleyişin gerçekleştirilmesi sağlanmıştır. 3.Merkezimize müracaat ederek psikolojik danışma yardımı almak isteyen 4899 bireye farklı sorun alanlarına yönelik psikolojik danışma hizmetleri verilmiştir. İl genelinde okullarımızda farklı sorun alanlarına yönelik olarak öğrenciye ulaşılarak psikolojik danışma hizmetleri gerçekleştirilmiştir.

8 4. Mevzuat doğrultusunda rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri il danışma komisyonu, grup rehber öğretmenler toplantısı, eğitim bölgeleri rehber öğretmenler toplantıları gerçekleştirilmiştir.

9 5.Çeşitli üniversitelerle işbirliği yapılarak il genelinde yönetici, öğretmen, rehber öğretmen, veli ve öğrencilere yönelik rehberlik ve araştırma merkezinin koordinatörlüğünde değişik konularda seminerler yapılmıştır.

10 6. Psikososyal müdahale ekibi; şiddet, taciz, travma, madde kullanımı vb. istenmeyen olaylara yönelik çalışmalarını rehberlik araştırma merkezi koordinasyonunda gerçekleştirmiştir.

11 7. Yükseköğretim kurumlarına yerleştirme, tercihler ve mesleki rehberlik sürecinde ÖSS öğrenci danışma merkezleri kurularak, öğrenci ve ailelerine yönelik rehberlik hizmetleri gerçekleştirilmiştir. Bu doğrultuda; Kurulan ÖSS Öğrenci Danışma Merkezi: 37 Görevli Rehber Öğretmen: 54 Hizmet Verilen Öğrenci Sayısı: Üst öğretim kurumlarına yönlendirme, yerleştirme, tercihler ve mesleki rehberlik sürecinde SBS öğrenci danışma merkezleri kurularak, öğrenci ve ailelerine yönelik rehberlik hizmetleri gerçekleştirilmiştir. Bu doğrultuda; Kurulan SBS Öğrenci Danışma Merkezi: 55 Görevli Rehber Öğretmen: 80 Hizmet Verilen Öğrenci Sayısı: 5432

12 /26 no lu genelge hükümleri doğrultusunda yapılması gereken çalışmalar projelendirilerek Kayseri Valiliği koordinasyonunda Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından Sağlıklı Yaşam Mutlu İnsan projesi geliştirilmiştir yıllarını kapsayacak şekilde çalışma planı hazırlanmıştır. Çalışmalar devam etmektedir.

13 10. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü nün Uyuşturucu Eylem Planı doğrultusunda (TUBİM) kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Erciyes Üniversitesi, İl Jandarma Komutanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde çalışmalar yapılmıştır.

14 11. Erciyes Üniversitesi, TÜBİTAK VE RAM işbirliğinde hazırlanan proje kapsamında Mesleki Danışmanlık Becerilerinin Geliştirilmesi, Okul Psikolojik Danışmanlarına Yönelik Çocuk İstismarı ve İhmalinin Önlenmesi Temalı Bilim Danışmanlığı ve Okul Psikolojik Danışmanlarının Aile Danışmanlığı Becerilerinin Geliştirilmesi konulu bilim danışmanlığı eğitimleri ilimizdeki rehber öğretmenlere yönelik düzenlenmiştir.

15 12. İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ile işbirliği içerisinde toplumsal yaşam alanlarında uyum sorunu yaşayan, şiddet, madde bağımlılığı, intihar girişimi vb. davranış bozukluğu gösterip Çocuk Şubesi tarafından tespit edilen suça karışan 44 çocuk ve ailelerine yönelik psikolojik destek hizmeti verilmiştir. Bunun yanı sıra 64 suça sürüklenen çocuğa da danışmanlık tedbiri uygulanmıştır. 13. Eğitim öğretim yılı içerisinde il genelinde rehberlik hizmetlerinde koordinasyon ve eşgüdümü sağlamak amacıyla 60 okula rehberlik servisi ziyaretleri gerçekleştirilmiştir.

16 14. Türk Anneler Derneği ve RAM işbirliği ile ihtiyaç duyulan okullarda velilere yönelik Aile Eğitimi seminerleri verilmiştir.

17 15. Eğitim öğretim yılı içerisinde çeşitli konularda aile ve öğrencilerimizi bilgilendirmek amacıyla TV programları yapılmış, önemli konularda makaleler hazırlanarak yerel gazetelerde yayınlanmış ve aylık e-dergi hazırlanmıştır.

18 16. Erciyes Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden öğrencilerle topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında, kurumumuzda okuma yazma güçlüğü yaşayan ve aynı zamanda dikkat eksikliği ve hiperaktivitesi olan öğrencilere destek eğitim çalışması yapılmıştır. Bu çalışmaya kurumumuz özel eğitim öğretmenleri de katılmıştır.

19 17. İŞKUR ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi işbirliği ile ta Ulusal Mesleki Bilgi Sistemi nin tanıtımı, mesleklerin tanıtımı, iş gücü piyasası ve iş arama teknikleri konularında seminer çalışması yapılmıştır.

20 18. İlimiz ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında farklı sorun alanlarına yönelik kurumumuz uzmanları tarafından 40 seminer çalışması yapılmıştır.

21 PROJELER Bir Çiçekte Siz Alın Projesi: Son zamanlarda okullarımızda çeşitli sebeplerden dolayı istenmeyen olaylar yaşanmaktadır. Bu sürecin okul boyutunda daha etkin bir mücadele ortaya koyabilmek için okullarımızda gönüllü öğretmenlerin katılımlarıyla çeşitli davranış bozuklukları olan veya olabilecek yapıda öğrencilerin tespit edilerek gönüllü her öğretmenimize bir öğrencinin sorunlarını çözmek veya en aza indirgemek amacıyla sürekli iletişim kurma yöntemiyle takip ve gözlem sorumluluğunun verilmesi planlanmıştır. öğrencilerimizi tüm yönleriyle iyi tanıyıp davranış bozukluklarına kaynaklık edebilecek nedenleri imkanlar ölçüsünde ortadan kaldırmaya yönelik önlemler alarak; Öğrencilerimizin okul ortamında yalnız olmadıklarını, değerli olduklarını, her birinin ilgi, yetenekleri doğrultusunda bir kapasitesinin olduğunu fark ettirebilmek için çeşitli yaşantı ortamlarını öğrencilere sunabilmektir.bu amaçlar doğrultusunda okul iklimi içerisinde her fırsatta öğrenciye zaman ayırıp, iletişim kurarak öğretmen-öğrenci arasında güçlü bir güven bağının oluşturulması düşünülmektedir.

22 Sağlıklı Yaşam, Mutlu İnsan Projesi: yıllarını kapsayacak şekilde İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı olmak üzere şiddet olayları ve madde kullanımın önlenmesine yönelik çeşitli çalışmalar içeren faaliyetler başlatılmıştır. İlimizde bu çalışmaların hepsini bir merkezden koordine etmek tüm kurum, kuruluş ve STK ların desteğini alarak ilimiz ve ülkemizdeki madde ve insan kaynaklarından en iyi şekilde yararlanmak düşüncesiyle Kayseri Valiliği bünyesinde İl Yürütme Kurulu oluşturularak Kayseri İli Madde Kullanımının ve Şiddet Olaylarının Önlenmesi Strateji Eylem Planı ve Çalışma Programı hazırlanmıştır. Kayseri İli Madde Kullanımının ve Şiddet Olaylarının Önlenmesi Strateji Eylem Planı gereği yapılacak çalışmalar esnasında toplumda tüm tarafların desteğini almak mümkün olduğunca şiddet ve madde kullanımın reklamını yapmamak için Sağlıklı YaĢam, Mutlu Ġnsan sloganı geliştirilerek projeye bu isim verilmiştir.

23 Suça Karışan Öğrenciler: İl Emniyet Müdürlüğü tarafından suça karışan öğrenciler ile ilgili tespitleri ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilmektedir. Suça karışan öğrenciler ile ilgili yapılacak çalışmaların okul rehberlik servisleri ve rehber öğretmeni olmayan okullarımız için görevlendirilen rehber öğretmenlerin düzenli bir çalışma yapabilmesi ve yapılacak çalışmaların takibi amacıyla Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü tarafından bir veri tabanı oluşturulmuştur. Bu veri tabanı adresinde yayınlanmış olup, ilimizdeki tüm rehber öğretmenlere kullanıcı adı ve şifre verilmiştir. Rehber öğretmenlerimiz kullanıcı adları ve şifreleri ile veri tabanına ulaşıp öğrencileri ile ilgili yaptıkları çalışmaları kaydetmişlerdir.

24 Çocuktan Al Haberi Projesi: Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından Çocuktan Al Haberi adlı anket geliştirilerek okuma-yazma bilmeyenler, özürlüler ve okul çağında olup okula gidemeyen öğrencileri tespit edebilmek amacıyla 6, 7, ve 8. Sınıflar ile ortaöğretim kurumlarında tüm sınıf seviyesindeki öğrencilere okul yönetiminin koordinasyonunda uygulanmıştır. Hazırlanan anket soruları kurumumuz adresinde yayınlanarak internet üzerinden veri girişi sağlanmıştır.

25 Kayserili Süpermenler 100 Yaşında (2023 e Mektuplar): 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla ülke genelinde 2023 vizyonu oluşturmaya yönelik çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Kayseri İli nde geleceğe yönelik bir farkındalık oluşturmak, ülkemizin ve öğrencilerimizin vizyonuna katkı sağlamak, geleceğe yönelik hedef oluşturmak, birlik beraberlik ve aitlik duygusu sağlamak amacıyla bazı anket soruları hazırlandı. Hazırlanan anket sorularımız lise son sınıf öğrencilerinden okul birincisi olan öğrencilere doldurulup kapalı zarf içerisinde alınmıştır. Bu zarflar 2023 yılında açılmak üzere Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından saklanacaktır yılı içerisinde Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek bir eğitim ve paylaşım çalışmasına aynı öğrenciler davet edilerek Cumhuriyetin 100. Yılında bugünkü düşünce ve hayalleriniz ile mevcut durum değerlendirmesi yapılacaktır.

26 Destek Eğitim Projesi: Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile işbirliği yapılarak topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında, öğretmen adayı olan üniversite öğrencilerinin,kurumumuzda tanılaması yapılıp destek eğitim hizmetlerinden faydalanamayan öğrencilere (sınır zeka, öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu vb.) öğrencilere yönelik destek eğitim çalışması yapılmıştır.

27 İl genelinde resmi ve özel özel eğitim okulları ve özel rehabilitasyon merkezlerinde; rehberlik ve araştırma merkezince eğitsel tanılaması yapılmış toplam 5382 birey özel eğitim hizmetlerinden faydalanmaktadır. İlimizde 6 resmi özel eğitim okulu ve 1 bilim sanat merkezi olmak üzere 7 resmi okulumuz bulunmaktadır. 32 ilköğretim okulunda 37 özel eğitim sınıfı mevcut olup, 2 tane de hastane okulu bulunmaktadır. Ayrıca 393 okulumuzda 1984 öğrenci kaynaştırma eğitimi almaktadır. İlimizde resmi özel eğitim kurumlarımızda 3056 öğrenci, özel özel eğitim okulları ve rehabilitasyon merkezlerinde ise 3154 öğrenci eğitim almaktadır. Bu öğrencilerin eğitim aldıkları kurumların dağılımı aşağıdaki tablolarda gösterilmiştir.

28 Resmi Özel Eğitim Okullarımız Tablo 1 incelendiğinde ilimizde 6 özel eğitim okulu 1 bilim sanat merkezi olmak üzere toplam 7 resmi özel eğitim kurumu bulunmaktadır. Bu kurumlarımızın toplam kapasitesi olup 828 öğrenci eğitim almaktadır. Kurumlarımızın toplam öğretmen normu 144 olup 104 öğretmen mevcuttur. Özel eğitim okullarımızda 40 öğretmen açığımız bulunmaktadır

29 Özel Eğitim Sınıflarımız

30 Tablo 2 incelendiğinde ilimizde 32 ilköğretim okulunda 37 özel eğitim sınıfı bulunmaktadır. Bu sınıflarımızda toplam 244 öğrenci eğitim almaktadır. Akkışla İlçesi ndeki özel eğitim sınıfımızdaki öğrenciler nakil yoluyla başka okula gittikleri için öğrenci kalmamıştır eğitim öğretim yılında Akkışla İlçesi taranma suretiyle uygun öğrenci tespit edildiği takdirde özel eğitim sınıfı eğitimine devam edecektir. Ayrıca 3 özel eğitim sınıfımız yeni açıldığından henüz öğrenci yerleştirmesi yapılmamıştır. İlimizdeki özel eğitim sınıflarından 5 tanesi otistik çocukların eğitim aldığı sınıflardır. Diğer sınıfların tamamı zihinsel engelli çocukların eğitim aldığı sınıflardır. İl genelinde 37 özel eğitim sınıfımızda 44 öğretmenimiz görev yapmaktadır. Özel eğitim sınıflarında yaşanılan en önemli problem yeterli sayıda özel eğitim öğretmeni bulunmamasıdır.

31 Tablo 3. Hastane Okulları Sıra No ĠLĠMĠZDEKĠ HASTANE OKULLARI Müdür Öğretmen Sayısı ġube SAYISI 1 Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Okulu Erciyes Ünv. Tıp Fak. Hastanesi Okulu TOPLAM Tablo 3 incelendiğinde ilimizde 2 tane hastane okulu bulunduğu görülmektedir. Bu okullarımız 1 yönetici ve 1 er öğretmen kadrosuna sahip olup ayrıca ihtiyaçları doğrultusunda dışarıdan geçici görevli öğretmen görevlendirebilmektedirler. Bu okullarımızın sabit öğrencisi bulunmadığından öğrenci sayısı verilememiştir.

32 Kaynaştırma Eğitimi İlimizde 393 okulumuzda değişik engel türlerinde 1984 öğrenci tam zamanlı kaynaştırma eğitimi hizmetlerinden faydalanmaktadır. Evde Eğitim Hizmetleri Zorunlu öğrenim çağındaki özel eğitime ihtiyacı olan bireylerden sağlık problemi nedeniyle okul öncesi, ilköğretim veya özel eğitim programlarından herhangi birini uygulayan örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayanlara yönelik olarak ilimizde 29 öğrenci evde eğitim hizmetlerinden faydalanmaktadır. Özel Eğitim Gerektiren Öğrencilerin Ücretsiz Taşınması İlimizde özel eğitim gerektiren öğrencilerimizden resmi özel eğitim okullarına devam eden 526 öğrencimiz ücretsiz olarak taşınmaktadır.

33 ÖZEL ÖZEL EĞĠTĠM OKULLARI VE REHABĠLĠTASYON MERKEZLERĠ İlimizde 19 rehabilitasyon merkezi bulunmakta olup bunlardan 4 ü aynı zamanda özel özel eğitim okuludur. 4 özel özel eğitim okulumuzda 269 öğrenci, 19 rehabilitasyon merkezinde ise 2885 öğrenci bireysel veya bireysel grup destek eğitimi almaktadır. Bu eğitimlerin dağılımı aşağıdaki tablolarda belirtilmiştir. Tablo 4 incelendiğinde ilimizde 4 tane özel özel eğitim okulu bulunduğu görülmektedir. Bu okullarımızda 269 öğrenci eğitim almaktadır.

34 Tablo 5 incelendiğinde il genelinde 19 rehabilitasyon merkezinde 2885 öğrencinin bireysel/bireysel grup destek eğitim hizmetinden faydalandığı görülmektedir.

35 ÖZEL EĞĠTĠM HĠZMETLERĠ MEVCUT DURUMU Merkezimiz özel eğitim hizmetleri bölümünde 1 bölüm başkanı, 5 zihinsel engelliler sınıf öğretmeni, 1 işitme engelliler sınıf öğretmeni, 1 görme engelliler sınıf öğretmeni ve 8 rehber öğretmen bulunmaktadır yılında özel eğitim hizmetleri bölümünde 4442 inceleme yapılmıştır. Yapılan eğitsel tanılama sonuçlarına göre 3423 öğrenciye destek eğitim kararı verilmiş olup bunlardan 2571 i bireysel destek eğitimi, 852 sine ise bireysel ve grupla destek eğitimi önerilmiştir. Özel eğitim değerlendirme kurulu tarafından özür türlerine göre inceleme sonuçları aşağıdaki tabloda verilmiştir.

36 Özür Türlerine Göre İnceleme Sonuçları Tablo 6 incelendiğinde son bir yıl içersin de 22 farklı türde 4959 tanı konmuş, başvuru yapan bireyler içerisinde eğitsel tanılaması yapılamayan birey bulunmamaktadır.

37 Eğitsel tanılaması yapılan bireylere özür türlerinin özelliklerine göre özel eğitim değerlendirme kurulu tarafından eğitim programları önerilmiştir. Önerilen eğitim programlarının dağılımı aşağıdaki tabloda verilmiştir. Önerilen Eğitim Programları Tablo 7 incelendiğinde kaynaştırma eğitimi, okul öncesi eğitimi ve eğitim uygulama okulu eğitim programlarının yoğunlukla önerildiği görülmektedir.

38 2011 yılında 37 ilköğretim ve 6 ortaöğretim okulunda 218 öğrencinin izlemesi yapılmıştır yılında il genelinde 175 okulda 1062 öğrenciye TKT (5-7) uygulamaları yapılmıştır. Taramalar sonucunda tespit edilen 183 öğrenci merkezimizde bireysel değerlendirmeye alınmıştır yılında BİLSEM öğrenci seçimlerinde 1040 öğrenciye TKT (7-11) uygulaması, 100 öğrenciye de WISC-R uygulamaları gerçekleştirilmiştir yılında TKT (7-11) eğitimini almamış rehber öğretmenlerimizin hizmet içi eğitimi gerçekleştirilmiştir.

39 İlimizde kaynaştırma eğitiminde yaşanan sorunların tespiti amacıyla Erciyes Üniversitesi ile işbirliği içerisinde bir araştırma çalışması yapılmış bu çalışmaya kaynaştırma eğitimi öğrencisi olan 220 öğretmen, 45 öğrenci velisi ve 25 kaynaştırma eğitimi öğrencisi katılmıştır eğitim öğretim yılında 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü, Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri düzenleniştir. Yıl içerisinde çeşitli T.V. programları yapılmış ayrıca veli bilgilendirme broşürleri hazırlanmış vb. çalışmalar yapılmıştır. Sonuç olarak; İlimizde şu ana kadar eğitsel tanısı yapılmış, özürlü tanısı konan ve eğitim alamayan, sırada bekleyen özürlü öğrencimiz bulunmamaktadır.

40 ĠLĠMĠZDE ÖZEL EĞĠTĠMDE ÖNCELĠKLĠ ĠHTĠYAÇLARIMIZ İlimizde 92 öğrenciye otizm tanısı konmuştur. ilimizde 5 otistik çocuklar özel eğitim sınıfımız bulunmakta olup 15 otizm tanısı olan öğrencimiz bu sınıflarda eğitim almaktadır. Oysa İlköğretim çağında 62 otizimli öğrencimiz mevcuttur. 15 öğrencimizin dışındaki 47 otistik öğrencimiz diğer özürlerine yönelik eğitim programlarında eğitimlerini sürdürmektedirler. İlimizde Otistik Çocukların Eğitim Merkezi (İÖO) açılmasına ihtiyaç duyulmaktadır.

41 İlimizde özel eğitim okullarımız ve özel eğitim sınıflarımızın 218 öğretmen normu bulunmakta olup.mevcut öğretmen sayısı 148 dir. özel eğitim öğretmen ihtiyacının karşılanması için bakanlığımız tarafından ilimize verilen özel eğitim öğretmen kontenjanının artırılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. İlimizde yapılan eğitsel tanılama ve değerlendirme hizmetlerinden elde edilen veriler değerlendirildiğinde en geç 2013/2014 eğitim öğretim yılına kadar ilimizde bir iş okulu ve eğitim uygulama okulunun daha açılmasına ihtiyaç duyulduğu görülmektedir.

42 Özel Eğitim Hizmetlerinde zorunlu eğitim çağı 3-14 yaşını kapsamaktadır. 3-5 yaş grubuna yönelik yeterli sayıda okul öncesi eğitim sınıfımız bulunmadığından bu yaş grubuna yönelik okul öncesi eğitim sınıfları açılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Eğitim uygulama okullarında bedensel yetersizliği olan öğrencilere yönelik fizyoterapist hizmetlerinin sağlanması için uygun mevzuatın oluşturulması, eğitim sürecinin kalitesini arttıracaktır.

43 Görme Engelliler İ.Ö.O lu ikinci kademesin de görev yapan branş öğretmenleri Braille alfabesini kullanmasını bilmediklerinden dolayı öğrencilerle eğitim öğretim sürecinde yeterli iletişim kurmakta zorlanmaktadırlar.bu sorunun giderilmesi için üniversitelerimizin eğitim fakültelerinde Braille alfabesini kullanma derslerinin seçmeli ders olarak okutulmasının görme engelliler İ.Ö.O nda görev yapacak branş öğretmen yeterliliklerinin artırılmasına katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Bahameddin KARAKÖSE Rehberlik ve AraĢtırma Merkezi Müdürü

Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü

Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi 2004 yılında Hükümet konağının 5. katında 4 oda tahsis edilerek kurulmuştur.

Detaylı

BRİFİNG EĞİTİM ÖĞRETİM YILI (Birinci Dönem)

BRİFİNG EĞİTİM ÖĞRETİM YILI (Birinci Dönem) BRİFİNG 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI (Birinci Dönem) YAYINLAR GENEL DURUM ARAŞTIRMALAR ANA BAŞLIKLAR ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ PROJELER REHBERLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ GENEL DURUM * Melikgazi Rehberlik

Detaylı

Yüksek lisans ve Doktora Tez Konusu. Bilgisayar var mı?

Yüksek lisans ve Doktora Tez Konusu. Bilgisayar var mı? T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İLK VE ORTAÖĞRETİM OKULLARI İÇİN REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YILSONU ÇALIŞMA RAPORU Okulunuzda rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri kapsamında yürütülen

Detaylı

ÇEŞME REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ

ÇEŞME REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ ÇEŞME REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2013 201 ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ İLKOKULLAR İÇİN ÇERÇEVE PROGRAMI Bu program Çeşme Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından

Detaylı

T.C. ALANYA KAYMAKAMLIĞI Alanya Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü

T.C. ALANYA KAYMAKAMLIĞI Alanya Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü T.C. ALANYA KAYMAKAMLIĞI Alanya Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ II. DÖNEM REHBER ÖĞRETMENLER TOPLANTI KARARLARI ALANYA - 2015 ALANYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA

Detaylı

Eylül Ayı tatil olduğundan sadece planlama ve koordinasyon çalışmalarına yer verilmiştir.

Eylül Ayı tatil olduğundan sadece planlama ve koordinasyon çalışmalarına yer verilmiştir. T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI RAŞİT ÖZKARDEŞ İLKU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA YILLIK ÇERÇEVE PLANI AY Program Geliştirme, Araştırma, Müşavirlik ve Profesyonel Gelişim 1-4 EYLÜL

Detaylı

AFYONKARAHİSAR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

AFYONKARAHİSAR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖZEL EĞĠTĠM HĠZMETLERĠ KURULU... Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği MADDE 14 (1) Eğitim-öğretim kurumlarındaki özel eğitim hizmetlerini düzenlemek, bu hizmetlerin eş güdümünü sağlamak, izlemek ve değerlendirmek

Detaylı

1) Eğitsel Tanılaması Yapılacak Öğrencilerin Okul Randevularında Hangi Evraklar Gereklidir?

1) Eğitsel Tanılaması Yapılacak Öğrencilerin Okul Randevularında Hangi Evraklar Gereklidir? 1) Eğitsel Tanılaması Yapılacak Öğrencilerin Okul Randevularında Hangi Evraklar Gereklidir? Eğitsel Tanılama ve Değerlendirme İçin İstenen Evraklar; İlk İncelemede İstenecek Evraklar (MEB Özel Eğitim Hizmetleri

Detaylı

T.C. EDİRNE VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. EDİRNE VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. SIRA 1 Mesleki Eğitim Merkezi çırak sözleşmelerinin imzalanması 01 Temmuz 2015-30 Eylül 2015 2 Bursluluk müracaatlarının yapılması 14 Ağustos 2015 Cuma - 30 Eylül 2015 3 Öğretmenlerin Göreve Başlaması

Detaylı

BİREYSEL PLANLAMA MÜDAHALE HİZMETLERİ. Okula yeni başlayan. öğrencilere yönelik. gözlem çalışmaları yapılması.

BİREYSEL PLANLAMA MÜDAHALE HİZMETLERİ. Okula yeni başlayan. öğrencilere yönelik. gözlem çalışmaları yapılması. LÜLEBURGAZ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2013/2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YILLIK ÇERÇEVE PROGRAM TASLAĞI EYLÜL 23-27 EYLÜL 16-20 EYLÜL 9-13 EYLÜL

Detaylı

İLETİŞİM. Rehberlik Servisi E-Dergisi 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 17.EYLÜL-30.EYLÜL. 2012 2013 Eğitim Öğretim yılı Rehberlik Hizmetleri Okul

İLETİŞİM. Rehberlik Servisi E-Dergisi 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 17.EYLÜL-30.EYLÜL. 2012 2013 Eğitim Öğretim yılı Rehberlik Hizmetleri Okul 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI REHBERLİK HİZMETLERİ 3 AYLIK FAALİYET RAPORU 17.EYLÜL-30.EYLÜL Oryantasyon hizmetleri kapsamında 2012 2013 Eğitim Öğretim yılı Oryantasyon planı 1.-6.sınıf rehber öğretmenlerine

Detaylı

Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma servisince tutulan dosyaların, formların; okul rehberlik hizmetleri mevzuatının incelenerek raporlaştırılması.

Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma servisince tutulan dosyaların, formların; okul rehberlik hizmetleri mevzuatının incelenerek raporlaştırılması. PDR 213 Okullarda Gözlem Dersi Güz Yarı Yılı Etkinlik Planı Çalışma Konuları Formu Etkinlik Konuları Etkinliğin İçeriği Okul Psikolojik Danışmanının İmzası 1 Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisini

Detaylı

KURBAN BAYRAMI (24-27 EYLÜL)

KURBAN BAYRAMI (24-27 EYLÜL) E Y L Ü L 201.HAFTA 4.HAFTA 3.HAFTA 2.HAFTA AY HAFTA T.C ADIYAMAN VALĠLĠĞĠ ADIYAMAN REHBERLĠK VE ARAġTIRMA MERKEZĠ MÜDÜRLÜĞÜ 201-201 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI REHBERLĠK VE PSĠKOLOJĠK DANIġMA HĠZMETLERĠ YARIMBAĞ

Detaylı

NAMIK KEMAL ORTAOKULU

NAMIK KEMAL ORTAOKULU T.C. ÇİNE KAYMAKAMLIĞI NAMIK KEMAL ORTAOKULU -SOSYAL OKUL, SOSYAL İNSAN- 2014 201 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2014 201 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NAMIK KEMAL ORTAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK HİZMETLERİ ÇERÇEVE

Detaylı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 205 Eylem Planı NO ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU ETKİNLİK NO ETKİNLİĞİN ADI SORUMLU KURUM/KİŞİ TARİH İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Detaylı

BT Rehber Öğretmenliği 1. Dönem Görevlendirmeleri (Müracaatlar, Valilik onayı ve görevlendirilenlerin ilçe ve okullara duyurulması)

BT Rehber Öğretmenliği 1. Dönem Görevlendirmeleri (Müracaatlar, Valilik onayı ve görevlendirilenlerin ilçe ve okullara duyurulması) ÇANAKKALE İLİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM, İLKÖĞRETİM, ORTAÖĞRETİM, MESLEKİ VE TEKNİK ÖĞRETİM İLE DİĞER ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARININ 2018-2019 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ MADDE NO KONU TARİHLER

Detaylı

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER RECEP TAYYİP ERDOĞAN İLKOKULU/ORTAOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI S.No FAALİYETİN KONUSU TARİH FAALİYETİ YÜRÜTECEK

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MUSTAFA KAYA YBO EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MUSTAFA KAYA YBO EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI S.N FAALİYETİN KONUSU TARİH GÖREVLİLER İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM VE KURULUŞLAR 1 Eğitim ortamında ortamlarında uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık ile mücadele okul komisyonun kurulması EKİM AYININ İKİNCİ

Detaylı

EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI İKİNCİ HAFTASI EKİM. Yıl Boyunca Okul Çalışma Ekibi İl Milli Eğitim Müdürlüğü. Yıl Boyunca Okul Yönetimi Kolluk Kuvvetleri

EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI İKİNCİ HAFTASI EKİM. Yıl Boyunca Okul Çalışma Ekibi İl Milli Eğitim Müdürlüğü. Yıl Boyunca Okul Yönetimi Kolluk Kuvvetleri YILMAZKÖY ORTAOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI 1 S.N FAALİYETİN KONUSU TARİH FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER Eğitim

Detaylı

DR.BİNNAZ-DR.RIDVAN EGE ANADOLU LİSESİ ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM REHBERLİK SERVİSİ ÇALIŞMA RAPORU

DR.BİNNAZ-DR.RIDVAN EGE ANADOLU LİSESİ ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM REHBERLİK SERVİSİ ÇALIŞMA RAPORU DR.BİNNAZ-DR.RIDVAN EGE ANADOLU LİSESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM REHBERLİK SERVİSİ ÇALIŞMA RAPORU Sene başında 9.sınıf velileri ile tanışma toplantısında rehberlik servisi Ergenlik dönemi ve olumlu

Detaylı

AFETLERDE UYGULANACAK REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AFETLERDE UYGULANACAK REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AFETLERDE UYGULANACAK REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YÖNERGESİ Tebliğler Dergisi : EKİM 1999/2505 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin

Detaylı

Bireysel Planlama. Müdahele Hizmetleri

Bireysel Planlama. Müdahele Hizmetleri 5. 26-30 EYLÜL 4. 19-23 EYLÜL ORYANTASYON EYLÜL-2016 3. 12-16 EYLÜL 1-2. 1-9 EYLÜL T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ KADIKÖY REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL EĞİTİM MESLEKİ

Detaylı

SORU VE CEVAPLARLA EVDE EĞĠTĠM

SORU VE CEVAPLARLA EVDE EĞĠTĠM BAġAKġEHĠR REHBERLĠK VE ARAġTIRMA MERKEZĠ SORU VE CEVAPLARLA EVDE EĞĠTĠM Bu kılavuz, evde eğitim konusunda okul yöneticilerini, öğretmenleri ve velileri bilgilendirmek amacıyla hazırlanılmıştır. NOT: Bu

Detaylı

T.C. KOCASİNAN KAYMAKAMLIĞI Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü

T.C. KOCASİNAN KAYMAKAMLIĞI Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü T.C. KOCASİNAN KAYMAKAMLIĞI Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü 1 S a y f a Her hakkı mahfuzdur. Kayseri/Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünün izni olmadan dokümanların hiçbir kısmı

Detaylı

DESTEK EĞİTİM ODASI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

DESTEK EĞİTİM ODASI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER DESTEK EĞİTİM ODASI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER Destek Eğitim Odası Nedir? Destek Eğitim Odası, okul ve kurumlarda, kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim uygulamaları kapsamında yetersizliği olmayan

Detaylı

FAALİYET RAPORU ÖĞRETİM YILI. T.C. KOCASİNAN KAYMAKAMLIĞI Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü

FAALİYET RAPORU ÖĞRETİM YILI. T.C. KOCASİNAN KAYMAKAMLIĞI Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü T.C. KOCASİNAN KAYMAKAMLIĞI Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü FAALİYET Yaptıkları işin doğruluğuna inanan insanlar, çalışmalarının denetlenmesinden, karşı fikirler ortaya atılmasından ve tercihleri

Detaylı

EKİM SORUMLU KİŞİ, BİRİM VE KURUMLAR AYLAR GERÇEKLEŞTİRİLECEK ETKİNLİKLER VE ÇALIŞMALAR İŞBİRLİGİ YAPILACAK KURUMLAR/KİŞİLER HEDEF KİTLE

EKİM SORUMLU KİŞİ, BİRİM VE KURUMLAR AYLAR GERÇEKLEŞTİRİLECEK ETKİNLİKLER VE ÇALIŞMALAR İŞBİRLİGİ YAPILACAK KURUMLAR/KİŞİLER HEDEF KİTLE EKİM AYLAR 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MİTHATPAŞA ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE HİZMETLERİ OKUL EYLEM PLANI GERÇEKLEŞTİRİLECEK ETKİNLİKLER

Detaylı

Yapılan çalışmalar Eylül Haziran Yapılan çalışmalar Eylül Ekim Yapılan çalışmalar. Öncelik haritası. Yapılan Çalışmalar

Yapılan çalışmalar Eylül Haziran Yapılan çalışmalar Eylül Ekim Yapılan çalışmalar. Öncelik haritası. Yapılan Çalışmalar KUMLUCA CUMHURİYET ORTAOKULU EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI STRATEJİ VE EYLEM PLANI ÇALIŞMA TAKVİMİ ( - 2014 EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI) S.N FAALİYETLER EĞİTİM ORTAMI VE ÇEVRESİ GÖSTERGELER

Detaylı

2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KADIKÖY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM SEMİNERLERİ

2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KADIKÖY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM SEMİNERLERİ 2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KADIKÖY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM SEMİNERLERİ 11 Eylül 2017 tarihinde İlçemiz özel eğitim öğretmenlerine, Biruni Üniversitesi öğretim görevlilerinden Işın Özdemir

Detaylı

EYLÜL AYI SONUNA KADAR EKİM AYININ ÜÇÜNCÜ HAFTASI EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI

EYLÜL AYI SONUNA KADAR EKİM AYININ ÜÇÜNCÜ HAFTASI EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI SIRA FAALİYETİN KONUSU TARİH 1 Okulda uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık ile mücadele komisyonun kurulması. 2 Okul yürütme komisyonu toplantı yapması. 3 4 5 6 7 8 Eğitim ortamlarında uyuşturucu kullanımı

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZLERİ (OKUL) I. KADEME YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZLERİ (OKUL) I. KADEME YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI Ankara Yenimahalle Rehberlik ve Araştırma Merkezi 01-015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK ve PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZLERİ () I. KADEME YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI Her okul, bulunduğu

Detaylı

SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ ANTALYA İL EYLEM PLANI

SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ ANTALYA İL EYLEM PLANI SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ ANTALYA İL EYLEM PLANI ÇALIŞMA ALANI MÜDAHALE AKTİVİTE SÜRE UYGULAYICI İHTİYAÇ KAYNAK RİSK ALTINDAKİ ÇOCUKLARA ULAŞMA / SOSYAL MOBİLİZASYON

Detaylı

KPSS KONU ANLATIMI. Web: http://www.rehberlik.biz.tr Mail: civelek.murat@gmail.com

KPSS KONU ANLATIMI. Web: http://www.rehberlik.biz.tr Mail: civelek.murat@gmail.com KPSS KONU ANLATIMI Web: http://www.rehberlik.biz.tr Mail: civelek.murat@gmail.com 9. ÜNİTE REHBERLİK HİZMETLERİNDE ÖRGÜTSEL YAPI KPSS de bu bölümden bazen ortalama 1 soru gelmektedir. Bu bölümdeki sorular

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI S.N N KONUSU TARİH 1 Eğitim ortamında ortamlarında uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık ile

Detaylı

T.C. ANKARA VALİLİĞİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇAMLIDERE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2017 YILI EYLEM PLANI

T.C. ANKARA VALİLİĞİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇAMLIDERE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2017 YILI EYLEM PLANI Amaç No AMAÇ HEDEF PERFORMANS GÖSTERGESİ FAALİYETLER SORUMLU KİŞİLER / KURUMLAR BÜTÇE KAYNAKLAR OCAK 2017 ŞUBAT 2017 ZAMANLAMA (FAALİYET BAŞLAYIŞBİTİŞ) MART 2017 NİSAN 2017 MAYIS 2017 HAZİRAN 2017 TEMMUZ

Detaylı

S.N. YAPILACAK ÇALIŞMALAR TARİH EYLÜL Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları Öğretmenlerinin Göreve Başlamaları 02 Eylül

S.N. YAPILACAK ÇALIŞMALAR TARİH EYLÜL Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları Öğretmenlerinin Göreve Başlamaları 02 Eylül T.C. SAKARYA VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ S.N. YAPILACAK ÇALIŞMALAR TARİH EYLÜL 2013 1 Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları

Detaylı

( ) DESTEKÇİ KURUM/BİRİM SORUMLU KURUMLAR/BİRİM FAALİYETLER GÖSTERGELER SÜRE

( ) DESTEKÇİ KURUM/BİRİM SORUMLU KURUMLAR/BİRİM FAALİYETLER GÖSTERGELER SÜRE ( - 2011) ANTALYA İLİ KUMLUCA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOSOSYAL MÜDAHALE HİZMETLERİ EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI İLÇE STRATEJİ VE EYLEM PLANI FAALİYETLER GÖSTERGELER SÜRE

Detaylı

ÖZEL ATAFEN LİSESİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI

ÖZEL ATAFEN LİSESİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI ÖZEL ATAFEN LİSESİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR MESLEKİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI ANNE BABALARA YÖNELİK ÇALIŞMALAR ÖĞRETMENLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ ÖĞRENCİLERE

Detaylı

8. OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ÖRGÜTLENMESİ. Abdullah ATLİ

8. OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ÖRGÜTLENMESİ. Abdullah ATLİ 8. OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ÖRGÜTLENMESİ Rehberlik hizmetleri planlı, programlı ve sistemli yürütülmesi gereken hizmetlerdir. Bu nedenle programların hazırlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi

Detaylı

EVDE EĞİTİM. Evde eğitime ihtiyaç duyan zorunlu eğitim çağındaki öğrencinin velisi tarafından rehberlik ve araştırma merkezlerine başvuruda bulunulur.

EVDE EĞİTİM. Evde eğitime ihtiyaç duyan zorunlu eğitim çağındaki öğrencinin velisi tarafından rehberlik ve araştırma merkezlerine başvuruda bulunulur. EVDE EĞİTİM 1. Evde eğitim nedir? Zorunlu öğrenim çağındaki özel eğitime ihtiyacı olan bireylerden sağlık problemi nedeniyle okul öncesi, ilköğretim veya özel eğitim programlarından herhangi birini uygulayan

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ Adı - Soyadı: Doğum Tarihi: Ünvanı: Öğrenim Durumu: Akademik Ünvanlar : öğretim görevlisi öğretim görevlisi dr. yardımcı doçent.

ÖZGEÇMİŞ Adı - Soyadı: Doğum Tarihi: Ünvanı: Öğrenim Durumu: Akademik Ünvanlar : öğretim görevlisi öğretim görevlisi dr. yardımcı doçent. ÖZGEÇMİŞ Adı - Soyadı: Serpil ALPTEKİN Doğum Tarihi: 24-11-1974 Ünvanı: Yrd. Doç. Dr. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Özel Eğitim, Zihinsel Gazi Üniversitesi, Gazi (1992-1996) Engellilerin

Detaylı

KAYNAŞTIRMA NEDİR? Kaynaştırma:

KAYNAŞTIRMA NEDİR? Kaynaştırma: KAYNAŞTIRMA NEDİR? Kaynaştırma: Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin Akranları ile birlikte Eğitim ve öğretimlerini Bütün kademelerde sürdürme esasına dayanan, Destek hizmetlerinin sağlandığı; özel eğitim

Detaylı

T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 0-06 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ EYLÜL AYI ÇALIŞMANIN ADI/TÜRÜ TARİHİ-SAATİ Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları 0 06 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı;.Öğretmenler

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2017 2019) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

GÜLBAĞ SELİM SIRRI TARCAN İLKOKULU UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI

GÜLBAĞ SELİM SIRRI TARCAN İLKOKULU UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI GÜLBAĞ SELİM SIRRI TARCAN İLKOKULU AY UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI Planlama: 1. Uyuşturucu kullanımı ve bağımlılıkla mücadele okul komisyonunun kurulması. 2. Uyuşturu

Detaylı

Günümüzde Türkiye de Özel Eğitim Hizmetleri

Günümüzde Türkiye de Özel Eğitim Hizmetleri Günümüzde Türkiye de Özel Eğitim Hizmetleri Aile Sunusu Doç. Dr. Şerife Yücesoy Özkan Arş. Gör. Gülefşan Özge Akbey Anadolu Üniversitesi Engelli Öğrenciler Birimi Dünya Engelliler Günü Özel Eğitim Bağımsız

Detaylı

PROJE HAZIRLAMA YÖNTEM VE UYGULAMALARI KURSU

PROJE HAZIRLAMA YÖNTEM VE UYGULAMALARI KURSU PROJE HAZIRLAMA YÖNTEM VE UYGULAMALARI KURSU PROJE NEDİR? NEDEN PROJE? 6 ana aşamadan oluşur PROJE DÖNGÜSÜ? MANTIKSAL ÇERÇEVE YAKLAŞIMI MANTIKSAL ÇERÇEVE YAKLAŞIMI PROJE FİKRİ PROJE FİKRİ BİR PROJE FİKRİ

Detaylı

*Her aşamadaki tanılamada, bireyin eğitsel. *Ayrıca özel eğitim gerektiren öğrencilerin normal

*Her aşamadaki tanılamada, bireyin eğitsel. *Ayrıca özel eğitim gerektiren öğrencilerin normal *Her aşamadaki tanılamada, bireyin eğitsel performans düzeyi belirlenir, gelişim alanlarındaki özellikleri değerlendirilir ve bu değerlendirme sonuçları dikkate alınarak eğitim amaçları ve hizmetleri plânlanır,

Detaylı

DR. BİRKAN SANCAK Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü

DR. BİRKAN SANCAK Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü DR. BİRKAN SANCAK Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü PROJE AMAÇLARI AMAÇ 1 Madde Bağımlılığını Önleme Konularında Doğru, Güncel ve Standart Bilgilendirme ve Eğitimlerin Sağlanması AMAÇ 2 Bursa İli Yıldırım

Detaylı

T.C ALTINDAĞ KAYMAKAMLIĞI YILDIRIM BEYAZIT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C ALTINDAĞ KAYMAKAMLIĞI YILDIRIM BEYAZIT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ T.C ALTINDAĞ KAYMAKAMLIĞI YILDIRIM BEYAZIT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ANKARA 2017 SUNUŞ 2017-2018 Eğitim ve öğretim yılı örgün ve yaygın eğitim

Detaylı

Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi

Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi Avrupa Birliği Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi (DVİHE) Hibe Programı Proje No: TR2009-0136.01-02-136 (HRE-136) Bu yayının

Detaylı

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ TEMMUZ 2014 T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014-2015 Eğitim - Öğretim Yılı Örgün ve Yaygın

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-I. Doç. Dr. Günseli GİRGİN

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-I. Doç. Dr. Günseli GİRGİN İÇİNDEKİLER BÖLÜM-I Doç. Dr. Günseli GİRGİN ÇAĞDAŞ EĞİTİM SİSTEMLERİNDE ÖĞRENCİ KİŞİLİK HİZMETLERİ VE REHBERLİK... 1 Giriş... 2 Çağdaş Eğitimde Öğrenci Kişilik Hizmetlerinin Yeri... 2 Psikolojik Danışma

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KASTAMONU FEN LİSESİ EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KASTAMONU FEN LİSESİ EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KASTAMONU FEN LİSESİ EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI S.N STRATEJİLER FAALİYETİN KONUSU TARİH FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü GENELGE NO: 2006/26

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü GENELGE NO: 2006/26 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.08.0.ÖRG.0.20.02.02/1324 24/03/2006 Konu : Okullarda Şiddetin Önlenmesi GENELGE NO: 2006/26 İlgi : a) 18.10.1995

Detaylı

PROJE DÖNGÜSÜ SEMİNERİ MASA PROJE KONUSU: MADDE BAĞIMLILIĞI

PROJE DÖNGÜSÜ SEMİNERİ MASA PROJE KONUSU: MADDE BAĞIMLILIĞI PROJE DÖNGÜSÜ SEMİNERİ 07-11.05. 2018 1. MASA PROJE KONUSU: MADDE BAĞIMLILIĞI PROJE FİKRİ Proje fikri 08.05.2018 yılında yapılan çalışmada ortaya çıkmıştır. Proje Fikrinin Oluşmasındaki Metodoloji: Proje

Detaylı

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. HEM155 Psikoloji MAT171 Temel Matematik I TD101 Türk Dili I Seçmeli Ders Grup 1 6

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. HEM155 Psikoloji MAT171 Temel Matematik I TD101 Türk Dili I Seçmeli Ders Grup 1 6 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SÖKE SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI 2015/16 ÖĞRETİM PROGRAMI 29.01.2016 1. Yarıyıl ÇGL101 Çocuk Gelişimine Giriş 2 0 0 2 4 ÇGL103 Aile Yaşam Döngüsü ve Aile İçi

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi nde öğrenim gören engelli öğrencilerin öğrenim

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Sayı : 3501582-77.01.02-E.821723 26.08.2015 Konu: Mesleki lar DAĞITIM YERLERİNE İlgi: a) Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi

Detaylı

BASIN DAVETİ. Sayın Basın Mensubu,

BASIN DAVETİ. Sayın Basın Mensubu, Sayın Basın Mensubu, BASIN DAVETİ Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği nin, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından desteklenen, OTİZM VE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ PROJESİ uygulamaya geçirilmiştir.

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. ESKİŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2 3 4 Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında 2012-2013 Öğretim Yılı Öğrenci Kayıtları: a) Başvurular 11-22 Haziran 2012 b) Seçici komisyon tarafından kayıtları yapılacak çocukların tespiti 25 Haziran 2012 c)

Detaylı

TERCİH DANIŞMANLIĞI KILAVUZU

TERCİH DANIŞMANLIĞI KILAVUZU 2018 TERCİH DANIŞMANLIĞI KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER 1.TERCİH DANIŞMANLIĞI... 5 1.1.Tercih Danışmanlığı Komisyonlarının Amaçları... 5 2. KOORDİNASYON KURULLARININ KURULMASI VE GÖREVLERİ... 5 2.1. İl Koordinasyon

Detaylı

T.C. CİZRE KAYMAKAMLIĞI CİZRE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI

T.C. CİZRE KAYMAKAMLIĞI CİZRE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI T.C. CİZRE KAYMAKAMLIĞI CİZRE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI 1 ARALIK 2016 Öğretmenler günü yemeğimizden 2 VİZYONUMUZ Yapılan araştırmalar, eğitimler,

Detaylı

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Eylem Planı

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Eylem Planı YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme 03-04 Eylem Planı Ek- ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU İl düzeyinde Mesleki ve Teknik Eğitimde Tanıtım ve Yöneltme

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 1- İl/ilçe özel eğitim hizmetleri kurul kararının hangi durumlarda alınması gerekmektedir? Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin uygun eğitim

Detaylı

EĞİTSEL VE DAVRANIŞSAL DEĞERLENDİRME- ASSESSMENT Ders 2: Yasal Düzenlemeler. Prof. Dr. Tevhide Kargın

EĞİTSEL VE DAVRANIŞSAL DEĞERLENDİRME- ASSESSMENT Ders 2: Yasal Düzenlemeler. Prof. Dr. Tevhide Kargın EĞİTSEL VE DAVRANIŞSAL DEĞERLENDİRME- ASSESSMENT Ders 2: Yasal Düzenlemeler Prof. Dr. Tevhide Kargın YASAL DÜZENLEMELER PL 94-142: Tüm Engelli Çocuklar yasası Yasa özel eğitimde değerlendirmeye ilişkin

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BÖLÜMÜ

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BÖLÜMÜ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BÖLÜMÜ Psikolojik Danışma ve Rehberlik RPD 201 Not II Uz. Gizem ÖNERİ UZUN Eğitimde Rehberlik *Rehberlik, bireyin en verimli bir şekilde gelişmesini ve doyum verici

Detaylı

KOCAELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI STRATEJİ VE EYLEM PLANI ( )

KOCAELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI STRATEJİ VE EYLEM PLANI ( ) KOCAELİ EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI STRATEJİ VE EYLEM PLANI (2014 2015) OKULLARDA GÜVENLİ ORTAMIN SAĞLANMASI (OGOS ) 1 GELECEĞİMİZİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIMIZI; KENDİLERİ VE

Detaylı

AİLEM SİZ SİNİZ PROJE ADI. Çerkezköy Kaymakamlığı Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çerkezköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü KURUM

AİLEM SİZ SİNİZ PROJE ADI. Çerkezköy Kaymakamlığı Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çerkezköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü KURUM 1 2 PROJE ADI AİLEM SİZ SİNİZ PROJE KURUM SAHİBİ Çerkezköy Kaymakamlığı Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çerkezköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü PROJE ORTAKLARI YÜRÜTME Çerkezköy Kaymakamlığı

Detaylı

REHBERLİK HİZMETLERİNDE ÖRGÜT VE PERSONEL PROF. DR. SERAP NAZLI

REHBERLİK HİZMETLERİNDE ÖRGÜT VE PERSONEL PROF. DR. SERAP NAZLI REHBERLİK HİZMETLERİNDE ÖRGÜT VE PERSONEL PROF. DR. SERAP NAZLI REHBERLİK HİZMETLERİ MERKEZ TEŞKİLATI ÖRGÜTLENMESİ İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları veya Şube Müdürlerinin Rehberlik Hizmetleri ile İlgili

Detaylı

BÜLTEN. Ayın Konusu Öğrencilerin Özel Eğitimden Yararlanma ve RAM a Geliş Süreçleri T.C ALİAĞA KAYMAKAMLIĞI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

BÜLTEN. Ayın Konusu Öğrencilerin Özel Eğitimden Yararlanma ve RAM a Geliş Süreçleri T.C ALİAĞA KAYMAKAMLIĞI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ T.C ALİAĞA KAYMAKAMLIĞI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü EKİM Ayın Konusu Öğrencilerin Özel Eğitimden Yararlanma ve RAM a Geliş Süreçleri İÇİNDEKİLER 1.RAM nedir? 2.Destek Eğitim

Detaylı

MAMAK LALAHAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MUDURLUĞU MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNELTME EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI

MAMAK LALAHAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MUDURLUĞU MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNELTME EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI MAMAK LALAHAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MUDURLUĞU MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNELTME 2017- EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI 0 ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU FTK İNLİ K NO 1 Okul düzeyinde

Detaylı

2015 YILI MAHALLİ HİZMETİÇİ EĞİTİM FAALİYET PLANI

2015 YILI MAHALLİ HİZMETİÇİ EĞİTİM FAALİYET PLANI 2015 YILI MAHALLİ HİZMETİÇİ FAALİYET PLANI FAALİY FAALİYET BİTİŞ Sİ 1 AFET VE ACİL DURUM HAZIRLIK İ KURSU MERKEZ RAM 12.1.2015 16.1.2015 30 SAAT MEHMET BİÇER 2 RİSK ANALİZİ KURSU MERKEZ İL MEM TOPLANTI

Detaylı

Dr. Sedat- Dr. Melahat Baran Ortaokulu REHBERLİ K SERVİSİ

Dr. Sedat- Dr. Melahat Baran Ortaokulu REHBERLİ K SERVİSİ Dr. Sedat- Dr. Melahat Baran Ortaokulu REHBERLİ K SERVİSİ 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri 2016-2017 Rehberlik Hizmetleri faaliyet planlama dosyasındaki içerikler

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL, ÖZEL EĞİTİM KURSLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL, ÖZEL EĞİTİM KURSLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL, ÖZEL EĞİTİM KURSLARI YÖNETMELİĞİ Resmî Gazete : 22.7.2005/25883 Ek ve Değişiklikler: 1) 28.12.2005/26037 RG BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu

Detaylı

REHBERLİK ÇALIŞMALARI

REHBERLİK ÇALIŞMALARI Mükail KOPARAL Koordinatör Rehber Öğretmen Funda BİÇER Rehber Öğretmen 2012-2013 REHBERLİK ÇALIŞMALARI OKUL REHBERLİK SERVİSİ Okulumuz 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı rehberlik programında yer verilen

Detaylı

T.C. EDİRNE VALİĞİ ŞEHİT ÖĞRETMEN ADNAN TUNCA İŞİTME ENGELLİLER İLK/ORTA OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE

T.C. EDİRNE VALİĞİ ŞEHİT ÖĞRETMEN ADNAN TUNCA İŞİTME ENGELLİLER İLK/ORTA OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE T.C. EDİRNE VALİĞİ ŞEHİT ÖĞRETMEN ADNAN TUNCA İŞİTME ENGELLİLER İLK/ORTA OKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZATILMASI STRATEJİ VE EYLEM PLANI Temel Yaklaşım ve

Detaylı

SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ BURSA İL EYLEM PLANI

SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ BURSA İL EYLEM PLANI SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ BURSA İL EYLEM PLANI ÇALIŞMA ALANI MÜDAHALE AKTİVİTE SÜRE UYGULAYICI İHTİYAÇ KAYNAK RİSK ALTINDAKİ ÇOCUKLARA ULAŞMA / SOSYAL MOBİLİZASYON

Detaylı

T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2018 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ Kasım Mart Şubat Sıra No 1 2 3 FAALİYET Ortaöğretim Kurumlarına Öğrenci

Detaylı

TÜRKİYE DE EV ZİYARETLERİ (HOME VISITING) VE BENZERİ HİZMETLER

TÜRKİYE DE EV ZİYARETLERİ (HOME VISITING) VE BENZERİ HİZMETLER TÜRKİYE DE EV ZİYARETLERİ (HOME VISITING) VE BENZERİ HİZMETLER Prof. Dr. İbrahim H. DİKEN Arş. Gör. Seçil ÇELİK Arş. Gör. Gözde TOMRİS Anadolu Üniversitesi Erken Özel Eğitim Hizmetleri Erken Özel Eğitim

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİLÜFER BELEDİYESİ BURSA ROTARY İLKOKULU PSİKOSOSYAL KORUMA, ÖNLEME VE MÜDAHALE HİZMETLERİ OKUL EYLEM PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİLÜFER BELEDİYESİ BURSA ROTARY İLKOKULU PSİKOSOSYAL KORUMA, ÖNLEME VE MÜDAHALE HİZMETLERİ OKUL EYLEM PLANI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİLÜFER BELEDİYESİ BURSA ROTARY İLKOKULU PSİKOSOSYAL KORUMA, ÖNLEME VE MÜDAHALE HİZMETLERİ OKUL EYLEM PLANI İli : Bursa İlçesi: Nilüfer Okul adı: Nilüfer Belediyesi Bursa

Detaylı

ULUSLARARASI BÜYÜK EĞİTİMCİLER DERNEĞİ (UBED) www.ubed.org.tr İŞ İÇİN ENGEL YOK ERASMUS+ KA104 YETİŞKİN EĞİTİMİ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ PROJESİ RAPORU

ULUSLARARASI BÜYÜK EĞİTİMCİLER DERNEĞİ (UBED) www.ubed.org.tr İŞ İÇİN ENGEL YOK ERASMUS+ KA104 YETİŞKİN EĞİTİMİ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ PROJESİ RAPORU ULUSLARARASI BÜYÜK EĞİTİMCİLER DERNEĞİ (UBED) www.ubed.org.tr İŞ İÇİN ENGEL YOK ERASMUS+ KA104 YETİŞKİN EĞİTİMİ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ PROJESİ RAPORU "Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim

Detaylı

T. C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Sinop

T. C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Sinop T. C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Sinop Üniversitesinde öğrenim görmekte olan engelli öğrencilerin

Detaylı

SÜLOĞLU ALİ AYAĞ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI

SÜLOĞLU ALİ AYAĞ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI 2015 SÜLOĞLU ALİ AYAĞ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI Fikret TİRFİL Okul Müdürü 28.09.2015 Sayfa 1 / 8 İçindekiler Tablosu BİRİNCİ BÖLÜM... 3 GENEL BİLGİLER... 3 İKİNCİ BÖLÜM...

Detaylı

ERASMUS+ Okul Eğitimi Bireylerin Öğrenme Hareketliliği

ERASMUS+ Okul Eğitimi Bireylerin Öğrenme Hareketliliği ERASMUS+ Okul Eğitimi Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Proje No: 2016-1-TR01-KA101-033405 Proje Adı: Kaynaştırma Eğitiminde Yenilikçi Yaklaşımlar ve Farkındalık Yaratılması Proje Dönemi: Ekim 2016 Eylül

Detaylı

BRİFİNG EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

BRİFİNG EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAYINLAR GENEL DURUM PROJELER BRİFİNGİN ANA BAŞLIKLARI ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ REHBERLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ GENEL DURUM * Melikgazi Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Detaylı

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ Doç. Dr. Mustafa Türkmen ERÜ Mühendislik Fak. 20 Mayıs 2016 KAYSO Sunum Planı KÜSİ Çalışma Grubu KÜSİ İl Planlama

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU PAYDAŞLARIMIZ KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU Stratejik Amaç 1: Kurumsal Tanınırlığı Artırmak Hedef 1: 2015 yılı sonuna kadar

Detaylı

1 ÖZEL EĞİTİM VE ÖZEL EĞİTİME MUHTAÇ ÇOCUKLAR

1 ÖZEL EĞİTİM VE ÖZEL EĞİTİME MUHTAÇ ÇOCUKLAR İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 ÖZEL EĞİTİM VE ÖZEL EĞİTİME MUHTAÇ ÇOCUKLAR 13 1.1. Özel Gereksinimli Bireyler 16 1.2. Özel Eğitimin Amacı ve İlkeleri 18 1.3. Özel Eğitimin Önemi 19 1.4. Engelliliğin Genel

Detaylı

ŞANLIURFA HALİLİYE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖZEL EĞİTİM SINIFI BİLGİLENDİRME KILAVUZU

ŞANLIURFA HALİLİYE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖZEL EĞİTİM SINIFI BİLGİLENDİRME KILAVUZU ŞANLIURFA HALİLİYE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖZEL EĞİTİM SINIFI BİLGİLENDİRME KILAVUZU ŞANLIURFA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 1 Özel Eğitim Sınıfları Nasıl Açılır ve Kapatılır?... 4 Özel Eğitim

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2013 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2013 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2013 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER PAYDAŞLARIMIZ KAYHAM STRATEJİK PLANINDA 2013 YILI İÇİN PLANLANAN FAALİYETLER VE GERÇEKLEŞME DURUMLARI Stratejik Amaç 1: Kurumsal

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM SINIFI. Özel Eğitim Sınıfında Yarı Zamanlı Kaynaştırma Uygulaması Nasıl Yapılır?

ÖZEL EĞİTİM SINIFI. Özel Eğitim Sınıfında Yarı Zamanlı Kaynaştırma Uygulaması Nasıl Yapılır? ÖZEL EĞİTİM SINIFI Özel Eğitim Sınıfı Nedir? Okul ve kurumlarda, durumları ayrı bir sınıfta eğitim görmeyi gerektiren özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için yetersizlik türü, eğitim performansları ve

Detaylı

GAZİANTEP KEP İL EYLEM PLANI Strateji 1: Özellikle kız çocuklarının okullulaşma oranının artırılmasının sağlanması.

GAZİANTEP KEP İL EYLEM PLANI Strateji 1: Özellikle kız çocuklarının okullulaşma oranının artırılmasının sağlanması. GAZİANTEP KEP İL EYLEM PLANI Strateji 1: Özellikle kız çocuklarının okullulaşma oranının artırılmasının sağlanması. Faaliyetler Zamanlama Finansman /bütçe İşbirliği yapılacak kurum kuruluşlar İzleme değerlendirme

Detaylı

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HEP BİRLİKTE BAŞARILI OLALIM PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ GİRİŞ Ulusal düzeyde yapılan ortaöğretim ve yükseköğretime giriş sınavlarında ilimizin

Detaylı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi olarak amacımız veli-öğretmen-idare ile işbirliği sağlayarak öğrencilerimizin

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü AFYONKARAHİSAR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 1 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA

Detaylı

SARILAR ZEKİ VARGÜN İLKÖĞRETİM OKULU. MEVCUT DURUM Mevcut Durum Devam Eden Çalışmalar Hedefler

SARILAR ZEKİ VARGÜN İLKÖĞRETİM OKULU. MEVCUT DURUM Mevcut Durum Devam Eden Çalışmalar Hedefler SARILAR ZEKİ VARGÜN İLKÖĞRETİM OKULU MEVCUT DURUM Mevcut Durum Devam Eden Çalışmalar Hedefler OKUL MÜDÜRÜ AHMET İYİOL MEVCUT DURUM Mevcut Durum Devam Eden Çalışmalar Hedefler MEVCUT DURUM Okulumuz Manavgat

Detaylı

SPOR İÇİN BİSİKLET SAĞLIK İÇİN HAREKET PROJESİ

SPOR İÇİN BİSİKLET SAĞLIK İÇİN HAREKET PROJESİ T.C. 19 MAYIS KAYMAKAMLIĞI Atatürk Ortaokulu Müdürlüğü SPOR İÇİN BİSİKLET SAĞLIK İÇİN HAREKET PROJESİ HAZIRLAYAN: 19 MAYIS ATATÜRK ORTAOKULU Hasan KAYA- Okul Müdürü Özgür CİNEL - Beden Eğitimi Öğretmeni

Detaylı

ÖZEL EĞĠTĠM SINIFLARI

ÖZEL EĞĠTĠM SINIFLARI ÖZEL EĞĠTĠM SINIFLARI içindekiler Özel Eğitim Sınıfı Nedir? Özel Eğitim Sınıfları Nasıl Açılır ve Kapatılır? Özel Eğitim Sınıfında Yarı Zamanlı Kaynaştırma Uygulaması Nasıl Yapılır? Okullarda Birden Fazla

Detaylı