AV VE AVLA İLGİLİ YABAN HAYATINI DÜZENLEME YASASI İÇDÜZENİ. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar. İKİNCİ KISIM Av Mevsimi, Av Ruhsatları, Yasaklar

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AV VE AVLA İLGİLİ YABAN HAYATINI DÜZENLEME YASASI İÇDÜZENİ. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar. İKİNCİ KISIM Av Mevsimi, Av Ruhsatları, Yasaklar"

Transkript

1 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 26 Ocak 2009 tarihli Otuzüçüncü Birleşiminde Oybirliği ile kabul olunan Av ve Avla İlgili Yaban Hayatını Düzenleme Yasası Anayasanın 94 üncü maddesinin (1) inci fıkrası gereğince Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından Resmi Gazete de yayımlanmak suretiyle ilan olunur. AV VE AVLA İLGİLİ YABAN HAYATINI DÜZENLEME YASASI İÇDÜZENİ Madde 1. Madde 2. Madde 3. Madde 4. Madde 5. Madde 6. Madde 7. Madde 8. Madde 9. Madde 10. Madde 11. Madde 12. Madde 13. Madde 14. Madde 15. Madde 16. Madde 17. Madde 18. Madde 19. Kısa İsim Tefsir Amaç BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar İKİNCİ KISIM Av Mevsimi, Av Ruhsatları, Yasaklar Av Mevsimi Bakanlar Kurulunun Av Hayvanı ve Av Kuşlarının Avlanmasını Yasaklama Yetkisi Kapalı Mevsim Süresi, Av İle İlgili Kural ve İstisna Av Ruhsatı Alabilecek ve Avlanabilecek Kişiler ve Yabancılar Av Ruhsatı Olmaksızın veya 4 üncü Madde Kurallarına Aykırı Olarak Avlanmanın Yasaklanması Av Ruhsatı Harç ve Katkı Payı Av Satışının Yasak Olması Av Hayvanı veya Yabani Kuşların Yemek Olarak Servis Yapılmasının Yasaklanması Avlanması Yasak Kuşlar ve Muflon İçin Koruma Av Hayvanı veya Yabani Kuşların Arazi Sahipleri Tarafından Ürkütülerek Kaçırılması Kapalı bir Mevsimde Tasarrufunda Yeni Öldürülmüş veya Dondurulmuş Av Hayvanı Veya Yabani Kuş Bulundurmanın Yasak Olması Av Hayvanı ve Yabani Kuşları Avlama Yöntemlerinde Sınırlama Avlanabilecek Av Hayvanları ve Av Kuşlarına Sınırlama Av ve Yabani Kuşların Yumurtaları İçin Koruma Av Koruma Bölgeleri Av Hayvanı veya Derisi ve/veya Yabani Veya Derisi İhraç Etmenin Yasak Olması ÜÇÜNCÜ KISIM Komisyonlar, Eğitim Avlağı ve Öğrenci Avcı ile ilgili Kurallar Madde 20. Madde 21. Madde 22. Madde 23. Madde 24. Madde 25. Madde 26. Komisyonun Oluşumu Komisyonun Görevleri Komisyonun Bütçesi ve Kesin Hesapları Komisyonun Çalışma Yöntemi Komisyon Sekreteryası Üyeliğin Sona Ermesi Av Koruma Görevlisi Görevlendirilmesi

2 2 Madde 27. Madde 28. Madde 29. Eğitim Avlağı Ayrılması Avcı Eğitim Komisyonu Öğrenci Avı DÖRDÜNCÜ KISIM Suç ve Cezalar Madde 30. Madde 31. Madde 32. Madde 33. Suç ve Cezalar Mahkumiyetin Sonuçları Suç Oluşturan Eylemi İhbar Edene Ödül Tüfeklerin Mühürlenmesi BEŞİNCİ KISIM Geçici ve Son Kurallar Geçici Madde 1. Geçici Madde 2. Geçici Madde 3. Madde 34. Madde 35. Madde 36. Halen Av Ruhsatı Sahibi Olanların Durumu Halen Av Ruhsatı Sahibi Olan Yabancıların Durumu Halen Av Satıcısı Ruhsatı Sahibi Olanların Durumu Yürürlükten Kaldırma Yürütme Yetkisi Yürürlüğe Giriş Sayı: 18/2009 AV VE AVLA İLGİLİ YABAN HAYATINI DÜZENLEME YASASI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa İsim 1. Bu Yasa, Av ve Avla İlgili Yaban Hayatını Düzenleme Yasası olarak isimlendirilir. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Tefsir 2. Bu Yasada metin başka türlü gerektirmedikçe; Av Hayvanları, ova tavşanı ve av kuşlarını anlatır. Av Koruma Görevlisi, bu Yasa kurallarının uygulanması, suçluların ihbarı ve resmi makamlara bildirilmesi, av ve yaban hayatı yaşama ortamlarının ve avcıların kontrolü, karşılaşılacak sorunların yetkili makamlara iletilmesi, av ve yaban hayvanlarının bakımı, korunması, geliştirilmesi, gözlemlenmesi ve sayımıyla bu konuda gerekli tespitleri yapmak üzere, bu Yasanın 26 ncı maddesi uyarınca Merkezi Av Komisyonu tarafından görevlendirilen kişiyi anlatır. Av Kuşu, turaç, sülün, keklik, cikla, çulluk, bıldırcın, üveyik, yaban güvercini, fassa, saksağan ve kargayı anlatır. Av Mevsimi, bu Yasanın 4 üncü maddesinde belirtilen av dönemlerini anlatır.

3 3 Av Ruhsatı, 21 yaşını doldurmuş ve bu Yasaya göre Av Ruhsatı almaya engeli bulunmayan, avcılık eğitimini tamamlayan ve sınavda başarılı olmuş kişilere, bu Yasanın 7 nci ve 9 uncu maddeleri uyarınca verilen belgeyi anlatır. Avcı, bu Yasa kuralları uyarınca Av Ruhsatı almış Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı kişileri ve bu Yasanın 7 nci maddesinin (2) nci fıkrası uyarınca Av Ruhsatı alan yabancıları anlatır. Avcı Eğitim Komisyonu, bu Yasanın 28 inci maddesi uyarınca oluşan, avcılık eğitimi veren ve avcı adaylarını sınava tabi tutan komisyonu anlatır. Avcılık Federasyonu, yürürlükteki mevzuat uyarınca tescil edilmiş olan Avcılık ile ilgili Federasyonu anlatır. Bakanlık, İçişleri ile Görevli Bakanlığı anlatır. Eğitim Avlağı, bu Yasanın 27 nci maddesi uyarınca eğitim amacıyla kullanılacak olan ve sınırları Bakanlar Kurulunca belirlenen bölge veya bölgeleri anlatır. Gönüllü Av Koruma Görevlisi, herhangi bir ücret karşılığı olmadan, avcıların eğitimine ve av koruma çalışmalarına gönüllü destek sağlayan kişileri anlatır. Kapalı Mevsim, bu Yasanın 6 ncı maddesinde belirtilen süreleri anlatır. Komisyon, bu Yasanın 20 nci maddesi uyarınca, Bakanlık bünyesinde kurulan Merkezi Av Komisyonunu anlatır.

4 4 Öğrenci Avcı, Bu Yasanın 29 uncu maddesinde düzenlenen, 18 yaşını doldurmuş, 21 yaşından gün almamış, Avcı Eğitim Komisyonunun eğitim programlarına katılıp, sınavlarda başarılı olmuş kişileri anlatır. Üretim Yeri, Merkezi Av Komisyonu tarafından izinlendirilen, Federasyon, Avcı Birlikleri veya üretim faaliyetinde bulunmak isteyen gerçek veya tüzel kişi üreticilerin av hayvanı üretim faaliyeti yürüteceği yerleri anlatır. Yabani Kuş, evcil olmayan herhangi bir kuşu anlatır. Amaç 3. Bu Yasanın amacı, av ve avla ilgili yaban hayvanları ile bunların yaşama alanlarının korunması, doğal ortamda varlıklarını sürdürmeleri, koruma tedbirleri ve esasları, Yasa kurallarına uymayanlara öngörülecek ceza kurallarını ve Avcılık Ruhsatına ilişkin harçları düzenlemektir. İKİNCİ KISIM Av Mevsimi, Av Ruhsatları, Yasaklar Av Mevsimi 4. (1) Bakanlar Kurulu, Komisyonun görüş ve düşüncelerini de değerlendirerek, aşağıda belirtilen tarihler arasındaki av günlerini ve bu Yasanın 16 ncı maddesinde avlanabileceği belirtilen av hayvanlarını Resmi Gazete de yayımlayacağı bir Tüzük ile ilan eder: (A) Büyük Av: 15 Ekim-5 Ocak tarihleri arasındaki süreyi kapsar. Bu süre içerisinde ilan edilecek av günlerinde, ova tavşanı, keklik, turaç, sülün, çulluk, bıldırcın, yaban güvercini, fasa, karga ve saksağan avlanabilir. (B) I. İnce Av: 6 Ocak- 15 Mart tarihleri arasındaki süreyi kapsar. Bu süre içerisinde ilan edilecek av günlerinde, çulluk, cikla, yaban güvercini, fassa, karga ve saksağan avlanabilir. (C) II. İnce Av: 15 Ağustos - 15 Eylül tarihleri arasındaki süreyi kapsar. Bu süre içerisinde ilan edilecek av günlerinde, üveyik, yaban güvercini, fassa, karga ve saksağan avlanabilir. (2) Bu maddenin (l) inci fıkrasında öngörülen süreler dışında avlanmak yasaktır. (3) Bakanlar Kurulu, Komisyonun görüş ve düşüncelerini de değerlendirerek Resmi Gazete de yayımlanacak bir Tüzükle av populasyonunun korunması, doğal afet, salgın hastalık riski ve benzeri amaçlarla bu maddenin (l) inci fıkrasında öngörülen süreleri kısaltabilir veya kaldırabilir.

5 5 Bakanlar Kurulunun Av Hayvanı ve Av Kuşlarının Avlanmasını Yasaklama Yetkisi Kapalı Mevsim Süresi, Av İle İlgili Kural ve İstisna Av Ruhsatı Alabilecek ve Avlanabilecek Kişiler ve Yabancılar Av Ruhsatı Olmaksızın veya 4 üncü Madde Kurallarına Aykırı Olarak Avlanmanın Yasaklanması 5. Bakanlar Kurulu, Komisyonun görüş ve önerilerini de dikkate alarak, Resmi Gazete de yayımlayacağı bir Tüzükle bu Yasada öngörülen ava kapalı mevsime ek olarak her beş yılda bir belirli bir süre ve belirli bir bölgede herhangi bir av hayvanı veya av kuşunun vurulmasını, öldürülmesini, yakalanmasını yasaklayabilir. Tüzükte belirlenecek böyle bir süre, bu Yasa amaçları bakımından ava kapalı mevsim sayılır. 6. Bir kapalı mevsim süresince av hayvanı veya yabani kuş vurulamaz, öldürülemez, alınıp satılamaz ve yakalanamaz. Ancak; (1) Avcı Eğitim Komisyonu tarafından, eğitim amacıyla Özel Koruma Bölgeleri dışındaki Devlet arazisinden sınırları Bakanlar Kurulu kararıyla eğitim avlağı olarak belirlenmiş bir alan içinde eğitmenler denetiminde eğitim yaptırılabilir. (2) 1 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında doğada av köpekleri ile av hayvanı veya yabani kuş avlanamaz veya kovalanamaz veya yakalanamaz. (3) Ava kapalı mevsimde tazı cinsi köpekler doğada gezdirilemez. 7. (1) Av Ruhsatı, 21 yaşını doldurmuş, Av Ruhsatı almaya engeli bulunmayan, avcılık eğitimini tamamlayan ve yapılacak sınavlarda başarılı olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarına verilebilir. Geçerli bir Av Ruhsatı sahibi olan kişiler, üç yıl üst üste ruhsatını yenilemezlerse tekrar Av Ruhsatı alabilmeleri için Av Ruhsatı belgesi almaya engeli bulunmamak, avcılık eğitimini tamamlamak ve yapılacak sınavlarda başarılı olmak koşulları yeniden aranır. (2) Yabancı elçilik ve temsilcilik mensupları, kendi ülke yasaları uyarınca almış oldukları av ruhsatlarını Komisyona onaylatmak ve bu Yasa uyarınca gerekli başvuruları yaparak harç ve katkı payını ödemek suretiyle veya kendi ülke yasaları uyarınca herhangi bir av ruhsatları yoksa, bu Yasa kurallarına göre gerekli eğitim ve sınavlardan geçmek suretiyle, Av Ruhsatı alabilirler. (3) Yukarıdaki (l) inci ve (2) inci fıkralarda belirtilen kişiler dışında hiç kimse Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde av faaliyetinde bulunamaz. 8. (1) Bu Yasanın, 13 üncü maddesi kuralları saklı kalmak koşuluyla, Av Ruhsatı sahibi olunmaksızın, hiçbir şekilde herhangi bir av hayvanı veya yabani kuş avlanamaz, öldürülemez veya yakalanamaz. (2) Bu Yasanın 26 ncı maddesi gereği atanan Av Koruma Görevlisi, av bölgesi içinde herhangi bir kişiden Av Ruhsatını ibraz etmesini isteyebilir. Söz konusu kişi av ruhsatını, adını ve adresini görevliye ibraz etmek zorundadır.

6 6 Av Ruhsatı Harç ve Katkı Payı Fasıl 57 11/ /1963 3/ / /1985 7/ / /1992 2/1996 2/ /2004 CETVEL Av Satışının Yasak Olması 9. (1) Ateşli Silahlar Yasası uyarınca ateşli silah ruhsatı sahiplerinin Av Ruhsatının çıkarılacağı yılın Temmuz ayının 31 inci gününe kadarki süre içinde öngörülen harçlar ile beş karga veya saksağan başı veya karşılığı olan adet başına 5.-TL (Beş Türk Lirası) miktarı ödemesi halinde, kendisine Kaymakam tarafından bu Yasaya ekli Cetvelde belirtildiği şekilde Av Ruhsatı verilir. (2) (A) Bir Av Ruhsatı için 70.-TL (Yetmiş Türk Lirası) harç ödenir. (B) Bu Yasa kurallarına uygun olarak Av Ruhsatı almak için müracaat edenler, Av Ruhsatı harcına ek olarak 100.-TL (Yüz Türk Lirası) katkı payı öderler. Katkı payları, av hayvanı yetiştirilmesi ve av hayvanlarının nesillerinin devam ettirilmesi projelerinde kullanılmak üzere Kaymakamlık veznesine yatırılır ve sadece Komisyon tarafından amacına uygun olarak kullanılır. Yatırılan katkı payı karşılığında alınacak makbuz ruhsat harcının ödenmesi sırasında Kaymakama ibraz edilir. (3) Av Ruhsatı, av mevsimlerindeki izin verilen günlerde ava gidecek olan kişiler tarafından çıkarılır ve av faaliyeti süresince taşınır. Her Av Ruhsatının süresi verildiği tarihi izleyen 31 Temmuz günü sona erer. (4) Av Ruhsatı sahibinin Av Ruhsatının kaybolduğuna, çalındığına veya esasa ilişkin kısımların okunmayacak derecede silindiğine ilişkin Kaymakama yeterli ve geçerli açıklama yapabildiği durumda 10.-TL (On Türk Lirası) tutarında bir harcın ödenmesi koşuluyla, Kaymakamlıktan Av Ruhsatının bir suretini temin edebilir, suret aslı gibi geçerli ve etkili olur. (5) Av Ruhsatı harcı, Bakanlar Kurulunca, Komisyonun önerisi üzerine ve Devlet Planlama Örgütü tarafından saptanan yıllık enflasyon oranını aşmamak koşuluyla, on katına ulaşıncaya kadar artırabilir veya indirime bağlı tutabilir. 10. Av hayvanlarının ve av kuşlarının herhangi bir şekilde satılması yasaktır. Ancak Komisyon tarafından izinlendirilmiş üretim yerlerinde üretilen av hayvanlarının satılması bu kuralın dışındadır.

7 7 Av Hayvanı veya Yabani Kuşların Yemek Olarak Servis Yapılmasının Yasaklanması Avlanması Yasak Kuşlar ve Muflon İçin Koruma 21/ / / /2007 Av Hayvanı veya Yabani Kuşların Arazi Sahipleri Tarafından Ürkütülerek Kaçırılması Kapalı Bir Mevsimde Tasarrufunda Yeni Öldürülmüş veya Dondurulmuş Av 11. (1) Av hayvanlarının ve yabani kuşların otel, pansiyon, lokanta, market, kahvehane, bar veya bu gibi ikametgah dışında başka yer veya mekanda pişirilmesi, yemek olarak verilmesi veya yemek listesinde gösterilmesi yasaktır. Ancak Komisyon tarafından izinlendirilmiş üretim yerlerinde üretilen av hayvanlarının, Komisyon tarafından izinlendirilen yerlerde servis yapılması ve tüketilmesi bu madde kuralları dışındadır. (2) Herhangi bir polis memuru, yukarıdaki (l) inci fıkra kurallarına aykırı olarak herhangi bir av hayvanı veya yabani kuşun pişirildiği, satıldığı, yemek olarak verildiği veya yemek listesinde yer aldığı makul şüphesi ile yukarıdaki (l) inci fıkrada belirtilen herhangi bir yere veya müesseseye arama müzekkeresi olmaksızın girebilir ve bu gibi av hayvanı veya yabani kuşu emare olarak alabilir. 12. (1) Hiç kimse, hiçbir yöntemle bu Yasada izin verilenler dışındaki bir kuşu avlayamaz, yakalayamaz, avlanmasına müsaade edemez, yemek olarak veremez, yaşama ortamına veya eko sisteme zarar verecek veya bunları yok edecek faaliyetlerde bulunamaz. (2) Hiç kimse muflon (Moufflon) avlayamaz, öldüremez, yakalayamaz, kovalayamaz, ölü veya canlı bir muflon veya ölü bir muflonun herhangi bir parçasını taze veya donmuş olarak tasarrufunda bulunduramaz. (3) Av hayvanları ve av kuşları haricindeki yabani hayvanlar ve yabani kuşlarla ilgili düzenlemeler, yasaklar, suç ve cezalar Çevre Yasası ve adı geçen Yasa tahtında çıkarılan Tüzük ve Emirname kurallarına tabidir. 13. Bu Yasa kurallarına bakılmaksızın, herhangi bir plantasyon, bağ, bahçe veya sürüp ekilmiş başka bir yer sahibinin veya bu gibi yerleri tasarruf veya kontrolünde bulunduranların her zaman, gerek bizzat gerek yetkili kılacağı başka bir kişi aracılığı ile aşağıda belirtilen eylemlerde bulunması Kaymakamlığın özel iznine bağlıdır: (1) Orada bulunan herhangi bir av hayvanını korkutup kaçırması, (2) Orada bulunan ve oradaki ürüne zarar yapmakta olan veya zarar yapma ihtimali bulunduğu makul olarak varsayılan herhangi bir yabani kuşu korkutup kaçırması, (3) Av Hayvanı ve yabani kuşları korkutup kaçırmak için ses cihazı, maket veya buna benzer materyaller kullanılması. 14. (1) Bu Yasanın 6 ncı maddesi kurallarına bağlı kalınması koşuluyla, bir kapalı mevsimin herhangi bir kısmında, kimse tasarrufunda yeni öldürülmüş veya dondurulmuş av hayvanı veya yabani kuş bulundurulamaz. (2) Her avcı, Büyük Av I. ve II. İnce Av içinde vurulan av hayvanlarını, o yıl için ilan edilen ilgili av tarihinin son

8 8 Hayvanı Veya Yabani Kuş Bulundurmanın Yasak Olması gününden itibaren 90 (Doksan) gün içinde tüketmek zorundadır. Av Hayvanı ve 15. (1) Güneşin batışı ile doğuşu arasında; Yabani Kuşları Avlama (2) Baraj ve göletlere 500 (Beşyüz) metre ve daha az yaklaşmak suretiyle Yöntemlerinde Sınırlama (3) Meskun mahale 200 (İkiyüz) metre ve daha az yaklaşmak suretiyle (4) Karga ve saksağanla mücadele dönemi haricinde, herhangi bir motorlu araçtan ateş edilmek suretiyle Ancak, karga ve saksağanla mücadele maksadıyla, meskun mahalden ve/veya otoyoldan en az 200 (İkiyüz) metre uzaktaki bir motorlu araçtan ateş edilebilir. (5) Sürek avı yöntemi veya sonucu sürek avına benzer başka bir yöntem uygulanmak veya uygulattırılmak veya böyle bir yönteme başvurmak veya katılmak suretiyle, (6) Tel, tuzak, kapan, file, ökse ve ses bandı veya hayvan sesi çıkaran bir alet kullanılarak, Ancak sadece karga ve saksağanla mücadele maksadıyla tuzak, kapan, ses bandı veya hayvan sesi çıkaran bir alet kullanılabilir; (7) Tıkaç olarak herhangi bir kumaş veya paçavra kullanılarak; (8) Büyük avda, avcı beraberinde 3 (üç) ten fazla köpekle av faaliyeti yapılmak suretiyle; (9) I inci ve II nci İnce Avda avcı beraberinde köpekle av faaliyeti yapmak suretiyle; (10) Yırtıcı kuş kullanılmak suretiyle; (11) Tüfek ucuna susturucu ve benzeri materyal takılmak suretiyle; (12) Herhangi bir yarışma amacıyla herhangi bir av hayvanı veya yabani kuş avlanamaz, öldürülemez, yakalanamaz veya kovalanamaz. Avlanabilecek Av Hayvanları 16. (1) Av Ruhsatı sahiplerinin av mevsiminde avlayabilecekleri av hayvanları şunlardır: ve Av Kuşlarına (A) Ova tavşanı, Sınırlama (B) Turaç, sülün, keklik, üveyik, yaban güvercini, fassa, bıldırcın, cikla, çulluk, (C) Karga ve saksağan, (2) Bu Yasanın 4 üncü maddesi kuralları saklı kalmak koşuluyla Büyük Av Mevsiminde bir avcı belirlenen her av günü için en fazla l (bir) tavşan, 5 (beş) adet keklik veya turaç ve 8 (sekiz) adet fassa olmak üzere toplamda en fazla 30 adet av hayvanı avlayabilir (3) II. İnce av mevsiminde bir avcı her av günü için, belirlenen av kuşlarından, 8 (sekiz) adedi fassa olmak üzere en fazla 40 (kırk) adet avlayabilir.

9 9 Av ve Yabani Kuşların Yumurtaları İçin Koruma Av Koruma Bölgeleri Av Hayvanı veya Derisi ve/veya Yabani Kuş veya Derisi İhraç Etmenin Yasak Olması 17. (1) Hiç kimse, herhangi bir zamanda, herhangi bir av veya yabani kuşun yumurtasını yok edemez, toplayamaz, satamaz, veya satışa çıkaramaz veya tasarrufunda bulunduramaz. Bu fıkra kuralları karga ve saksağan yumurtalarına uygulanmaz. (2) Bakanlar Kurulu, Komisyonun görüşünü de değerlendirerek, yabani kuş ve yumurtasının üretilmesi, bilimsel amaçlar için herhangi bir yabani kuşun yumurtasından örnek alınıp ihraç edilmesine izin verebilir. 18. (1) Bakanlar Kurulu, Komisyonun görüşünü de değerlendirerek, yayımlayacağı bir Tüzükle herhangi bir bölgeyi Av Koruma Bölgesi veya Geçici Av Koruma Bölgesi olarak ilan edebilir veya herhangi bir Av Koruma Bölgesinin sınırlarını değiştirebilir. (2) Geçici Av Koruma Bölgesi olarak ilan edilen bir alan, ilan edildiği sürenin sona ermesinden bir yıl geçmedikçe, yeniden Geçici Av Koruma Bölgesi olarak ilan edilemez. 19. Av hayvanı veya av hayvanı derisi veya yabani kuş veya yabani kuş derisi ihraç etmek yasaktır. Ancak, Bakanlar Kurulu, sınırlı bir süre ve bilimsel amaçlar için, av veya av hayvanı derisi ihraç edilmesine izin verebilir. ÜÇÜNCÜ KISIM Komisyonlar, Eğitim Avlağı ve Öğrenci Avcı ile ilgili Kurallar Komisyonun Oluşumu 20. (1) Bakanlığa bağlı olarak görev yapan ve bu Yasada Komisyon diye anılan Merkezi Av Komisyonu oluşturulur. (2) Komisyon aşağıdaki kişilerden oluşur: (A) İçişleriyle Görevli Bakanlık Müsteşarı veya yazılı olarak görevlendireceği bir yetkili (Başkan); (B) Çevreden Sorumlu Bakanlık temsilcisi (Üye); (C) Tarımdan Sorumlu Bakanlık temsilcisi (Üye); (Ç) Maliyeden Sorumlu Bakanlık temsilcisi (Üye); (D) (E) Avcılık Federasyonu Başkanı (Üye); Avcılık Federasyonu nun Genel Kurulunca atanacak, en az biri veteriner olmak üzere 3 (üç ) temsilcisi (Üye); (3) Komisyon üyesi olarak yukarıdaki (2) nci fıkranın (B), (C) ve (Ç) bendlerinde öngörülen makamları temsil edecek kişilerin, bağlı bulundukları Bakanlık veya en üst makam tarafından yazılı yetki belgesi ile atanması koşuldur.

10 10 Komisyonun 21. Komisyonun görevleri şunlardır: Görevleri (1) Bu Yasanın 4 üncü maddesinde yer alan av mevsimi tarihleri arasındaki av günleri ve bu Yasanın 16 ncı maddesinde yer alan avlanabileceği belirtilen av hayvanları ve yabani kuşlar ile ilgili Bakanlar Kuruluna görüş ve öneri sunmak; (2) Bu Yasada öngörülen ava kapalı mevsime ek olarak her beş yılda bir belirli bir süre ve belirli bir bölgede herhangi bir av hayvanı veya av kuşunun vurulmasının, öldürülmesinin, yakalanmasının ve alınmasının yasaklanması ile ilgili Bakanlar Kuruluna görüş ve öneri sunmak; (3) Av Ruhsatı alabilecek ve avlanabilecek kişileri eğitime ve sınava tabii tutacak eğitmenlerin oluşturduğu Avcı Eğitim Komisyonu üyelerini atamak; bu üyeler İş Yasası kuralları çerçevesinde hizmet akdi ile istihdam edilirler ve bütçede gösterilmek suretiyle Komisyonun bütçesinden ödenirler. 22/ / / / /2004 (4) Bu Yasanın 7 inci maddesinde yer alan yabancı elçilik veya temsilcilik mensuplarının, kendi ülke yasaları uyarınca almış oldukları av ruhsatları ile ilgili değerlendirme yapmak ve uygun olanları onaylamak; Ancak Av Ruhsatı onaylanan yabancı elçilik veya temsilcilik mensupları bu Yasa kurallarına uygun olarak gerekli başvuruları yapıp harç ve katkı payını ödemekle yükümlüdürler. (5) Av hayvanı yetiştirilmesi ve/veya av hayvanlarının nesillerinin devam ettirilmesi ile ilgili projeleri belirlemek ve bu Yasanın 9 uncu maddesinde yer alan katkı payları ile bu projelere mali katkıda bulunmak; (6) Bu Yasanın 10 uncu ve 11 inci maddelerinde yer alan işletmelerde izinlendirilmiş av hayvanları üretim yerlerinde üretilen av hayvanlarının tüketilmesi ile ilgili kuralları hazırlamak ve Bakanlar Kuruluna görüş ve öneri sunmak; (7) Bu Yasanın 17 nci ve 19 uncu maddelerinde yer alan av ve yabani kuşların yumurtaları veya Av Hayvanı veya derisi ve/veya yabani kuş veya derisi ile ilgili Bakanlar Kuruluna görüş ve öneri sunmak; (8) Bu Yasanın 18 inci maddesi uyarınca Av Koruma Bölgesi veya Geçici Av Koruma Bölgesi olarak ilan edilebilecek araziler ile ilgili Bakanlar Kuruluna görüş ve öneri sunmak; (9) Bu Yasanın 26 ncı maddesi uyarınca Av Koruma Görevlisi görevlendirmek ve Av Koruma Görevlilerine bu Yasa ile ilgili görev vermek; (10) Av ve yaban hayatının korunmasına ilişkin tedbirlerin alınmasını görüşmek ve tedbirler ile ilgili Bakanlar Kuruluna görüş ve öneri sunmak. (11) Gönüllü Av Koruma Görevlisi olmak isteyen kişilerin başvurularını inceleyerek Gönüllü Av Koruma Görevlilerini atamak.

11 11 Komisyonun Bütçesi ve Kesin Hesapları Komisyonun Çalışma Yöntemi Komisyon Sekreteryası Üyeliğin Sona Ermesi Av Koruma Görevlisi Görevlendirilmesi 22. (1) Komisyonun Bütçesi, Bu Yasanın 9 uncu maddesi uyarınca toplanan katkı payından oluşur ve harcamalar Komisyon Başkanının onayı ile Komisyonun almış olduğu kararlar doğrultusunda yapılır. (2) Komisyonca hazırlanan yıllık bütçe, Bakanlığa sevkedilir ve Bakanlar Kurulu nun onayı ile kesinleşir. (3) Komisyonun bütçesinin kullanımına ilişkin usul ve esaslar, Bakanlıkça hazırlanıp Bakanlar Kurulunca onaylanacak ve Resmi Gazete de yayımlanacak bir Tüzükle düzenlenir. (4) Komisyonun Bütçesi Sayıştay Denetimine tabidir. 23. (1) Komisyon, üye tamsayısının salt çoğunluğu ile toplanır ve kararlarını basit çoğunlukla alır. Başkan ve üyelerin birer oy hakkı vardır. Oyların eşitliği halinde Başkanın ayırt edici oy hakkı vardır. Ancak üretim yerleri izinleri ile ilgili müracaatlar ve Av Koruma Görevlisi görevlendirme, üye tamsayısının salt çoğunluğu ile karara bağlanır. (2) Komisyonun hangi zamanlarda toplanacağı, toplantıda izlenecek yöntem ve çalışma koşullan Bakanlıkça hazırlanıp, Bakanlar Kurulunca onaylanacak ve Resmi Gazete de yayımlanacak bir tüzükle düzenlenir. 24. (1) Bakanlık bünyesinde olan bu mevkiye uygun bir veya daha fazla kamu görevlisi, Bakanlık tarafından, asli görevinin yanında Komisyon sekreteryası olarak görevlendirilir. (2) Komisyon sekreteryasının görevleri şunlardır: (A) Komisyona yapılan başvuruların kaydını yaparak başvurularla ilgili bu Yasanın gerektirdiği işlemler ile araştırma ve inceleme çalışmalarını yöneriler doğrultusunda yerine getirir ve düzenleyeceği dosyalar ile raporları Komisyona sunar (B) Komisyon toplantılarına katılır ve tutanak tutar. (C) Komisyonun aldığı kararları ilgili merci veya kişilere tebliğ eder. (Ç) Komisyon tarafından kendisine verilen mevkiine uygun diğer görevleri yerine getirir. 25. Komisyon Üyelerinin üyeliği aşağıdaki hallerde sona erer: (1) Üyenin vefatı veya istifa etmesi. (2) Üyenin emekliye ayrılması. (3) Görevlendiren veya atamayı yapan makam veya kurulca temsiliyet görevine son verilmesi. 26. (1) Komisyonun ihtiyaç duyması ve Avcılık Federasyonuna yazılı yetki vermesi halinde, Avcılık Federasyonu, av ve yaban hayvanlarının bakımı, korunması, geliştirilmesi, gözlenmesi ve sayımı ile ilgili görevleri yerine getirmek için kendi bünyesinde Av Koruma Görevlisi istihdam edebilir ve bu gibi personeli eğitime bağlı tutmak suretiyle Av Koruma

12 12 Görevlisi olarak görevlendirebilir. Komisyon bu istihdamlar için bu Yasanın 9 uncu maddesinin (2) nci fıkrasının (B) bendi uyarınca toplanan katkı payı gelirinden Bütçede gösterilmek koşuluyla Avcılık Federasyonuna her yıl mali katkı yapar. Komisyon, Av Koruma Görevlisi olarak görevlendirdiği herhangi bir personelin, Av Koruma Görevlisi olarak görev yapmasını herhangi bir gerekçe göstermeden sonlandırabilir. (2) Av Koruma Görevlisi olarak görevlendirilen personel aşağıdaki görevleri yürütür: (A) Bu Yasada yasaklanmış eylem ve davranışlarda bulunduğunu saptadığı kişileri uyarmak Bakanlığa veya diğer yetkili makamlara bildirmek; (B) Av ve yaban hayatının yaşama ortamlarının kontrolü, karşılaşılan veya karşılaşması muhtemel olan sorunları Bakanlığa ve diğer yetkili makamlara iletmek; (C) Av yaban hayvanlarının bakımı, korunması, geliştirilmesi, gözlemlenmesi ve sayımı ile ilgili görev yapmak; (Ç) Üretim yerlerini denetlemek ve Komisyonun vereceği diğer görevleri yapmak. Eğitim Avlağı Ayrılması Avcı Eğitim Komisyonu 22/ / / / / (1) Bakanlar Kurulu, Komisyonun görüşünü de değerlendirerek, yayımlayacağı bir Tüzükle, Özel Koruma Bölgeleri dışındaki Devlet arazileri içerisinden bir bölgeyi Eğitim Avlağı olarak ilan edebilir. Avcılık eğitimi Eğitim Avlaklarında düzenlenir. (2) Eğitim Avlağı olarak kullanılacak bölge veya bölgeler ile eğitim avlaklarının kullanımına ilişkin usul ve esaslar, Bakanlıkça hazırlanıp Bakanlar Kurulunca onaylanacak ve Resmi Gazete de yayımlanacak bir Tüzükle düzenlenir. 28. (1) Avcı Eğitim Komisyonu, Komisyon tarafından İş Yasası kuralları uyarınca istihdam edilen en fazla beş 5 kişiden oluşur. (2) Avcı Eğitim Komisyonunun görev ve yetkileri aşağıdaki gibidir: (A) Av ruhsatı almak isteyen kişileri avcılıkla ilgili eğitime ve sınava tabi tutmak; (B) Avcıların çevre bilinci ile donanmasını sağlamak (C) Avcıları nesli tükenmekte olan hayvanlar konusunda bilgilendirmek; (Ç) Avcılıkla ilgili etik değerlerin yerleşmesine ve geliştirilmesine katkı sağlamak;

13 13 (D) Komisyonca ve bu Yasada verilen diğer görevleri yapmak. (3) Avcı Eğitim Komisyonuna istihdam edilme koşulları, bu kişilerde aranacak nitelikler, eğitimlerin süresi ve içeriği, Avcı Eğitim Komisyonunun çalışma usulü Bakanlıkça hazırlanıp Bakanlar Kurulunca onaylanacak ve Resmi Gazete de yayınlanacak bir tüzükle düzenlenir. Öğrenci Avcı yaşını doldurmuş, 21 yaşından gün almamış bir avcı adayı, Avcı Eğitim Komisyonunun düzenlediği eğitim programlarına katılmak ve Avcı Eğitim Komisyonundan Öğrenci Avcı Belgesi almak koşuluyla, bu Yasa ile ilgili bir suçtan mahkum olmamış bir avcının beraberinde ava gidebilir ancak ateşli silah kullanamaz. DÖRDÜNCÜ KISIM Suç ve Cezalar Suç ve Cezalar 30. (1) Bu Yasanın 5 inci maddesi kurallarına veya bu Yasa uyarınca çıkarılan tüzüklere aykırı hareket edenler suç işlemiş olurlar ve mahkumiyeti halinde 2 (iki) yıla kadar hapis cezasına veya 10,000.-TL (On Bin Türk Lirası) na kadar para cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilirler. (2) Bu Yasanın 6 ncı maddesi kurallarına aykırı hareket edenler, bir suç işlemiş olurlar ve mahkumiyetleri halinde 1 (bir) yıla kadar hapis cezasına veya 5,000.-TL (Beş Bin Türk Lirası) na kadar para cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilir. (3) Bu Yasanın 7 nci maddesi kurallarına aykırı hareket edenler, bir suç işlemiş olurlar ve mahkumiyetleri halinde 5(beş) yıla kadar hapis cezasına veya 15,000.-TL (On Beş Bin Türk Lirası) na kadar para cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilirler. Ayrıca bu fıkra kuralları uyarınca cezaya çarptırılan yabancılar hakkında Bakanlar Kurulunca sınır dışı edilme kararı verilebilir. (4) (A) Bu Yasanın 8 inci maddesinin (1) inci fıkrası kurallarına aykırı hareket edenler, (B) Av Ruhsatı olsa bile, bu Yasanın 4 üncü maddesinde öngörülen veya Bakanlar Kurulunca ilan edilen günler dışında avlananlar; (C) Bu Yasanın 4 üncü maddesinde öngörülen av dönemlerinde avlanabileceği belirtilen cinsler dışında av hayvanı veya yabani kuş avlayanlar; (Ç) Bu Yasanın 4 üncü maddesi uyarınca yayımlanan tüzük kurallarına aykırı hareket edenler bir suç işlemiş olurlar ve mahkumiyetleri halinde 1 (bir) yıla kadar hapis cezasına veya 10,000.-TL (On Bin Türk Lirası) na kadar para cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilirler.

14 14 (5) Bu Yasanın 8 inci maddesinin (2) nci fıkrası uyarınca Av Ruhsatını ibraz etmeyi, adını ve adresini vermeyi ret edenler veya yanlış ad veya adres verenler bir suç işlemiş olurlar ve mahkumiyetleri halinde 6 (altı) aya kadar hapis cezasına veya 2,000.- TL (İki Bin Türk Lirası) na kadar para cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilirler. (6) Bu Yasanın 10 uncu maddesi kurallarına aykırı hareket edenler, bir suç işlemiş olurlar ve mahkumiyetleri halinde 2 (iki) yıla kadar hapis cezasına veya 10,000.-TL (On Bin Türk Lirası) na kadar para cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilir. (7) Bu Yasanın 11 inci maddesi kurallarına aykırı olarak, (A) Herhangi bir av hayvanı veya yabani kuşu pişiren, satan veya yemek olarak verenler, (B) Herhangi bir av hayvanı veya yabani kuşun verilmesine, satılmasına veya yemek olarak verilmesine müsaade edenler, (C) İçerisinde av hayvanı veya yabani kuş adı veya tarifi bulunan herhangi bir yemek listesini veya başka bir listeyi kullanan veya kullanılmasına müsaade edenler, (Ç) Herhangi bir av hayvanı veya yabani kuşun pişirildiği, satıldığı veya yemek olarak verildiği müessesenin veya ilgili bölümünün sahibi veya sorumlusu Mahkemeyi tatmin edecek bir biçimde suçun işlenmesinin önlenmesi için her türlü makul çaba gösterdiğini ve önlem aldığını kanıtlamadıkça bu Yasa amaçları bakımından suçu işleyen kişi ile birlikte bir suç işlemiş olurlar ve mahkumiyetleri halinde 1 (bir) yıla kadar hapis cezasına veya 5,000.-TL (Beş Bin Türk Lirası) na kadar para cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilirler. (8) Bu Yasanın 12 nci maddesi kurallarına aykırı olarak, bu Yasada izin verilenler dışında bir kuşu veya muflonu herhangi bir yöntemle avlayan, yakalayan, avlanmasına müsaade eden, yemek olarak veren, yaşama ortamına veya eko sistemine zarar verecek veya bunları yok edecek faaliyetlerde bulunanlar ile bunlara müsaade edenler ve bu fiillerde bulunan müessesenin sahibi veya sorumlusu bir suç işlemiş olurlar ve mahkumiyetleri halinde 2 (iki) yıla kadar hapis cezasına veya 10,000.-TL (On Bin Türk Lirası) na kadar para cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilirler. (9) Bu Yasanın 14 üncü maddesi kurallarına aykırı hareket edenler, bir suç işlemiş olurlar ve mahkumiyetleri halinde 1 (bir) yıla kadar hapis cezasına veya 5,000.-TL (Beş Bin Türk Lirası) na kadar para cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilirler. (10) Bu Yasanın 15 inci maddesi kurallarına aykırı hareket edenler bir suç işlemiş sayılır ve mahkumiyetleri halinde 2 (iki) yıla kadar hapis cezasına veya 10,000.-TL (On Bin

15 15 Türk Lirası) na kadar para cezasına veya her iki cezaya bireden çarptırılabilir. (11) Bu Yasanın 16 ncı maddesinde belirtilen hayvanlar ile koruma altına alınan hayvanlar veya sayı sınırlamaları dışında herhangi bir yabani kuş veya av hayvanı avlayan, öldüren, yakalayan, satan ve satışa çıkaranlar bir suç işlemiş olurlar ve mahkumiyetleri halinde altı aya kadar hapis cezasına veya 12,000.-TL (Oniki Bin Türk Lirası) na kadar para cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilirler. (12) Bu Yasanın 17 nci maddesi kurallarına aykırı hareket edenler bir suç işlemiş olurlar ve mahkumiyetleri halinde 3 (üç) aya kadar hapis cezasına veya 5,000.-TL (Beş Bin Türk Lirası) na kadar para cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilirler. (13) Bu Yasanın 18 inci maddesi kurallarına aykırı olarak herhangi bir Av Koruma Bölgesinde herhangi bir av hayvanı veya yabani kuşu avlayan, yakalayan, alan veya bunları yapmak üzere olduğunu gösteren bir durumda tespit edilenler ile bir Av Ruhsatı olmaksızın Av Koruma Bölgesi içerisinde ateşli silah taşıyanlar bir suç işlemiş olurlar ve mahkumiyetleri halinde 1 (bir) yıla kadar hapis cezasına veya 12,000.-TL (Oniki Bin Türk Lirası) para cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilirler. (14) Bu Yasanın 19 uncu maddesi kurallarına aykırı hareket edenler bir suç işlemiş olurlar ve mahkumiyetleri halinde 6 (altı) aya kadar hapis cezasına veya 5,000.-TL (Beş Bin Türk Lirası) na kadar para cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilirler. (15) Bu Yasa veya bu Yasa uyarınca çıkarılan Tüzüklerin kurallarına aykırı olarak suç işlenmesi ve işlenen suç için bu Yasada ceza öngörülmemesi halinde suç işleyenlerin mahkumiyetleri halinde iki yıla kadar hapis cezasına ceya 10,000.-TL (On Bin Türk Lirası) na veya her iki cezaya birden çarptırılabilirler. (16) Bu Yasanın 27 nci maddesi uyarınca çıkarılacak Tüzük kurallarına aykırı hareket edenler bir suç işlemiş olurlar ve mahkumiyetleri halinde altı aya kadar hapis cezasına veya 12,000.-TL (Oniki bin Türk Lirası) na kadar para cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilirler. Mahkumiyetin 31. Bu Yasada öngörülen herhangi bir suçtan mahkum olan kişilerin; Sonuçları (1) Mahkum edildikleri cezaya ek olarak, 5 (beş) yıla kadar bir süre için tüfek taşımaları yasaklanabilir; (2) Suça konu teşkil eden ateşli silahları, diğer materyalleri ve kullanılan tüm araçları müsadere edilebilir; (3) Bu Yasa uyarınca verilen herhangi bir ruhsat ve özel izinleri iptal edilebilir.

16 16 Suç Oluşturan Eylemi İhbar Edene Ödül Tüfeklerin Mühürlenmesi 32. Bu Yasaya karşı işlenen bir suçtan mahkumiyet durumunda Bakanlar Kurulu, mahkumiyete neden olan suçu ihbar eden kişiye, mahkumiyet sonucu verilen para cezasının yüzde yirmi beşine kadar bir miktarın ödül olarak verilmesine karar verebilir. 33. (1) Bakanlar Kurulu, ava kapalı mevsimde tüfeklerin kullanılmasının önlemesine yönelik yayımlayacağı bir Tüzükle tüm tüfeklerin tüzükte öngörülmüş şekilde mühürlenmesine, kullanılmaz durumda bulundurulmasına, Tüzükte öngörülen kişi veya makamlara teslim edilmesine karar verebilir. (2) Kapalı mevsimde bu Yasa tahtında özel izinle Tüzükte belirlenecek kayıt ve koşullarla bu Yasa kuralları uyarınca av kuşu avlamaya, vurmaya ve almaya yetkili kılman Av Ruhsatı sahipleri kapsam dışı bırakılabilir. (3) Mahkeme emri olması halinde, tasarruf veya kontrolünde tüfek bulunduran herkes, polis memuruna tüfeğini ibraz etmekle yükümlüdür. BEŞİNCİ KISIM Geçici ve Son Kurallar Geçici Madde Halen Av Ruhsatı Sahibi Olanların Durumu Geçici Madde Halen Av Ruhsatı Sahibi Olan Yabancıların Durumu Geçici Madde Halen Av Satıcısı Ruhsatı Sahibi Olanların Durumu 1. (1) Bu Yasa yürürlüğe girdiği tarihte geçerli bir Av Ruhsatı sahibi olan kişiler, 31 Aralık 2009 tarihine kadar bu Yasa kurallarına uygun olarak avlanabilirler. Bu Yasanın yürürlüğe girmesinden itibaren çıkarılacak Av Ruhsatları ise, ruhsatın çıkarıldığı ayı takip eden 31 Temmuz gününe kadar geçerlidir. (2) Bu Yasa yürürlüğe girdiği tarihte geçerli bir Av Ruhsatı sahibi olan kişiler hakkında, ruhsatlarını yenileyecekleri zaman bu Yasanın 7 nci maddesinin (1) inci fıkrası kuralları uygulanmaz. Ancak bu Yasa yürürlüğe girdiği tarihte geçerli bir Av Ruhsatı sahibi olan kişilerden üç yıl üst üste ruhsatını yenilemeyenler, av ruhsatı almak istediklerinde bu Yasanın 7 nci maddesinin (1) inci fıkrası kurallarına tabi olurlar. 2. Bu Yasa yürürlüğe girdiği tarihte geçerli bir Av Ruhsatı sahibi olan yabancı elçilik veya temsilcilik mensubu haricindeki yabancılar, 31 Aralık 2009 tarihine kadar bu Yasa kurallarına uygun olarak avlanabilirler. 31 Aralık 2009 tarihinden itibaren ise kendilerine Av Ruhsatı verilmez. 3. Bu Yasa yürürlüğe girdiği tarihte geçerli bir Av Satıcısı Ruhsatı sahibi olan kişiler hakkında 31 Aralık 2009 tarihine kadar bu Yasa kuralları uygulanmaz. 31 Aralık 2009 tarihinden itibaren ise Ruhsatları geçersiz sayılır ve herhangi bir av hayvanını veya av kuşunu satmaları halinde bu Yasa kuralları uygulanır.

17 17 Yürürlükten Kaldırma Fasıl 65 29/ / / / /1993 1/1994 1/1996 3/2000 Yürütme Yetkisi Yürürlüğe Giriş 34. Bu Yasanın Resmi Gazete de yayımlandığı tarihten başlayarak Av ve Yabani Kuşlar Yasası yürürlükten kaldırılır. Ancak, yürürlükten kaldırılan Av ve Yabani Kuşlar Yasası altında yapılan emirnameler bu Yasanın öngördüğü tüzükler yapılıncaya kadar yürürlükte kalır. 35. Bu Yasayı, İçişleri ile Görevli Bakanlık yürütür. 36. Bu Yasa, Resmi Gazete de yayımlandığı tarihten başlayarak yürürlüğe girer. CETVEL (Madde 9) Av ve Avla İlgili Yaban Hayatını Düzenleme Yasası No. AV RUHSATI... sakinlerinden... e av hayvanı ve av kuşu vurması, öldürmesi, yakalaması veya kovalaması için bu belge ile ruhsat verilir. Bu ruhsat, Av ve Avla İlgili Yaban Hayatını Düzenleme Yasası kurallarına bağlı kalınması koşuluyla, 31 Temmuz... tarihine kadar geçerlidir. Tarih,...

MERKEZİ AV KOMİSYONU BÜTÇESİ VE BÜTÇENİN KULLANIMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ

MERKEZİ AV KOMİSYONU BÜTÇESİ VE BÜTÇENİN KULLANIMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ MERKEZİ AV KOMİSYONU BÜTÇESİ VE BÜTÇENİN KULLANIMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ [(26.11.2009 R.G. 203 EK III A.E. 805 Sayılı Tüzüğün), (26.2.2013 R.G. 32 EK III A.E. 92) Sayılı Tüzükle Birleştirilmiş

Detaylı

Sayı: Nisan 2007

Sayı: Nisan 2007 Sayı: 66 19 Nisan 2007 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 9 Nisan 2007 tarihli Ellidördüncü Birleşiminde Oybirliğiyle (27 Oyla) kabul olunan, Vefat Edenlerin Beyan Edilmeyen Gelirleri

Detaylı

MAL BİLDİRİMİNDE BULUNULMASI YASASI İÇDÜZENİ. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar. İKİNCİ KISIM Mal Bildirimi

MAL BİLDİRİMİNDE BULUNULMASI YASASI İÇDÜZENİ. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar. İKİNCİ KISIM Mal Bildirimi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 5 Mayıs 2008 tarihli Ellialtıncı Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Bulunulması Yasası Anayasanın 94 üncü maddesinin (2) inci fıkrası gereğince

Detaylı

POLİS TARAFINDAN KULLANILAN MUHBİRİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

POLİS TARAFINDAN KULLANILAN MUHBİRİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: POLİS TARAFINDAN KULLANILAN MUHBİRİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ YASA TASARISI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa İsim 1. Bu Yasa, Polis Tarafından Kullanılan Muhbirin Ödüllendirilmesi

Detaylı

Sayı:104 12 Haziran 2007

Sayı:104 12 Haziran 2007 Sayı:104 12 Haziran 2007 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 28 Mayıs 2007 tarihli Altmışyedinci Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan, Faktoring Yasası Anayasanın 94 üncü maddesinin

Detaylı

Sayı:46/2001. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı:46/2001. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 7 Aralık, 2001 tarihli birleşiminde kabul olunan, Trafik Hizmetlerinin Planlanması, Koordinasyonu ve Denetimi Yasası Anayasasa nın 94 maddessinin (1)

Detaylı

TEŞVİK YASASI R. G. 98 14.08.2000. 47/2000 Sayılı Yasa. 1. Bu Yasa, Teşvik Yasası olarak isimlendirilir. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar.

TEŞVİK YASASI R. G. 98 14.08.2000. 47/2000 Sayılı Yasa. 1. Bu Yasa, Teşvik Yasası olarak isimlendirilir. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar. R. G. 98 14.08.2000 TEŞVİK YASASI 47/2000 Sayılı Yasa Kısa İsim 1. Bu Yasa, Teşvik Yasası olarak isimlendirilir. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Tefsir 14/2000 Amaç Kapsam 2. Bu Yasada metin başka türlü gerektirmedikçe:

Detaylı

TRAFİK HİZMETLERİNİN PLANLANMASI, KOORDİNASYONU VE DENETİMİ YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

TRAFİK HİZMETLERİNİN PLANLANMASI, KOORDİNASYONU VE DENETİMİ YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: TRAFİK HİZMETLERİNİN PLANLANMASI, KOORDİNASYONU VE DENETİMİ YASA TASARISI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Kısa isim Tefsir Fasıl 96

Detaylı

Sayı: 32/2014. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı: 32/2014. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 24 Şubat 2014 tarihli Kırkaltıncı Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Korunması Yasası Anayasanın 94 üncü

Detaylı

KONTROLLÜ TESLİMAT YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar

KONTROLLÜ TESLİMAT YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar KONTROLLÜ TESLİMAT YASA TASARISI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa İsim 1. Bu Yasa, Yasası olarak isimlendirilir. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Tefsir 2. Bu Yasa

Detaylı

Sayı: 31/2014. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı: 31/2014. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 24 Şubat 2014 tarihli Kırkaltıncı Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Devlet, Kurumsal, Şehit ve Kayıp Şehit Cenaze Törenlerine İlişkin Kuralları

Detaylı

OFFSHORE BANKALAR YASASI

OFFSHORE BANKALAR YASASI R. G. 90 23.07.2000 OFFSHORE BANKALAR YASASI 46/2000 Sayılı Yasa Kısa İsim 1. Bu Yasa, Offshore Bankalar Yasası olarak isimlendirilir. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Tefsir Amaç 2. Bu Yasada metin başka

Detaylı

PARA VE KAMBİYO YASASI. 38/1997 Sayılı Yasa

PARA VE KAMBİYO YASASI. 38/1997 Sayılı Yasa R.G 81 16.07.1997 PARA VE KAMBİYO YASASI 38/1997 Sayılı Yasa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: 1. Bu Yasa, Para ve Kambiyo Yasası olarak isimlendirilir. Kısa İsim

Detaylı

KREDİ GARANTİ FONU YASASI. 42/2009 Sayılı Yasa. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar

KREDİ GARANTİ FONU YASASI. 42/2009 Sayılı Yasa. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar R.G 69 15 Nisan 2009 KREDİ GARANTİ FONU YASASI 42/2009 Sayılı Yasa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa İsim 1. Bu Yasa, Kredi Garanti Fonu Yasası olarak isimlendirilir.

Detaylı

İŞVERENLERİN İŞÇİ İSTEMLERİNİ ÇALIŞMA DAİRESİ NE BİLDİRMELERİ TÜZÜĞÜ

İŞVERENLERİN İŞÇİ İSTEMLERİNİ ÇALIŞMA DAİRESİ NE BİLDİRMELERİ TÜZÜĞÜ İŞVERENLERİN İŞÇİ İSTEMLERİNİ ÇALIŞMA DAİRESİ NE BİLDİRMELERİ TÜZÜĞÜ [(15.2.1995 R.G. 25 EK III A.E. 143 Sayılı Tüzüğün), (6.7.2000 R.G. 84 EK III A.E. 425) Sayılı Tüzükle Birleştirilmiş Şekli.] İŞ YASASI

Detaylı

İKİNCİ KISIM. Genel Kurallar

İKİNCİ KISIM. Genel Kurallar NOT: 3/11/2010 da KKTC Mahkemeler sitesinden alınmıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 7 Şubat 2008 tarihli Otuzaltıncı Birleşiminde Oyçokluğuyla kabul olunan Hayvanların ve İşletmelerin

Detaylı

POLİS ÖRGÜTÜ YURTDIŞI GÖREVLENDİRME TÜZÜĞÜ

POLİS ÖRGÜTÜ YURTDIŞI GÖREVLENDİRME TÜZÜĞÜ POLİS ÖRGÜTÜ YURTDIŞI GÖREVLENDİRME TÜZÜĞÜ (30.3.2015 R.G.50 EK III A.E.239 Sayılı Tüzük) YURTDIŞINDA GÖREV YAPAN PERSONELİN KADROLARI VE DIŞ GÖREV ÖDENEKLERİ YASASI (55/2002, 48/2003, 7/2007, 4/2009,

Detaylı

BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar. İKİNCİ KISIM Komisyona Başvuru Usul ve Kuralları ile Mülkiyet Hakkının Devri. Başvurunun İncelenmesi Ve İzin Belgesi

BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar. İKİNCİ KISIM Komisyona Başvuru Usul ve Kuralları ile Mülkiyet Hakkının Devri. Başvurunun İncelenmesi Ve İzin Belgesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 3 Mart 2008 tarihli Kırküçüncü Birleşiminde Oyçokluğuyla kabul olunan Anayasanın 159 uncu maddesinin (1) inci fıkrasının (b) bendi kapsamına giren,

Detaylı

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ (3.2.2015 - R.G. 20 - EK III - A.E. 107 Sayılı Tüzük) TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DAİRESİ

Detaylı

Sayı: 51/2015. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: 1. Bu Yasa, Daimi İkamet İzni Yasası olarak isimlendirilir.

Sayı: 51/2015. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: 1. Bu Yasa, Daimi İkamet İzni Yasası olarak isimlendirilir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 2 Kasım 2015 tarihli Dokuzuncu Birleşiminde Oyçokluğuyla kabul olunan Daimi İkamet İzni Yasası Anayasanın 94 üncü maddesinin (1) inci fıkrası gereğince

Detaylı

OFF-SHORE ŞİRKETLERİ HİZMETLER YASASI. 38/1993 Sayılı Yasa. Kısa İsim 1. Bu Yasa, Off-Shore Şirketleri Hizmetler Yasası olarak isimlendirilir.

OFF-SHORE ŞİRKETLERİ HİZMETLER YASASI. 38/1993 Sayılı Yasa. Kısa İsim 1. Bu Yasa, Off-Shore Şirketleri Hizmetler Yasası olarak isimlendirilir. R:G : 85 31 Ağustos, 1993 OFF-SHORE ŞİRKETLERİ HİZMETLER YASASI 38/1993 Sayılı Yasa Kısa İsim 1. Bu Yasa, Off-Shore Şirketleri Hizmetler Yasası olarak isimlendirilir. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Tefsir

Detaylı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçinde Tüm Bölgelerde Köpeklerin Ruhsatlandırılması ve Denetlenmesini Öngören Yasayı Değiştiren ve Birleştiren Yasa

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçinde Tüm Bölgelerde Köpeklerin Ruhsatlandırılması ve Denetlenmesini Öngören Yasayı Değiştiren ve Birleştiren Yasa BÖLÜM 52 KÖPEKLER YASASI (9/1970, 7/1972, 2/1983 ve 6/1989 Sayılı Yasalarla Değiştirilmiş Şekliyle) Madde Dizini Madde 1. Kısa İsim Madde 2. Yorum Madde 3. Yasanın Uygulanması Madde 4. Köpek Bulundurma

Detaylı

Sayı: 18/2014. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı: 18/2014. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 27 Ocak 2014 tarihli Otuzsekizinci Birleşiminde Oyçokluğuyla kabul olunan Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi

Detaylı

Sayı:32/2015 KIBRIS TÜRK SÜT ENDÜSTRİSİ KURUMU 2015 MALİ YILI BÜTÇE YASASI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı:32/2015 KIBRIS TÜRK SÜT ENDÜSTRİSİ KURUMU 2015 MALİ YILI BÜTÇE YASASI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 15 Haziran 2015 tarihli Altmışaltıncı Birleşiminde Oyçokluğuyla kabul olunan Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu 2015 Mali Yılı Bütçe Yasası Anayasanın

Detaylı

BÖLÜM I YASALAR ULUSLARARASI İŞLETME ŞİRKETLERİ YASASININ İÇDÜZENİ. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar. İKİNCİ KISIM Kuruluş Şartları

BÖLÜM I YASALAR ULUSLARARASI İŞLETME ŞİRKETLERİ YASASININ İÇDÜZENİ. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar. İKİNCİ KISIM Kuruluş Şartları BÖLÜM I YASALAR Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 25 Temmuz 2005 tarihli Otuzaltıncı Birleşiminde Oyçokluğuyla kabul olunan Uluslararası İşletme Şirketleri Yasası Anayasanın 94 üncü

Detaylı

Sayı:71/2007. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı:71/2007. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 2 Temmuz 2007 tarihli Yetmişaltıncı Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan,, Şans Oyunları Hizmetleri Vergisi Yasası nın Anayasa nın 94 üncü maddesinin

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ YASASI İÇDÜZENİ. Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanlarının Belirlenmesi, Korunması ve Kullanılması

YENİLENEBİLİR ENERJİ YASASI İÇDÜZENİ. Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanlarının Belirlenmesi, Korunması ve Kullanılması YENİLENEBİLİR ENERJİ YASASI İÇDÜZENİ Madde 1. Kısa İsim BİRİNCİ KISIM Madde 2. Madde 3. Madde 4. Madde 5. Madde 6. Madde 7. Madde 8. Tefsir Amaç Kapsam İKİNCİ KISIM Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ (15.12.2011 - R.G. 213 - EK III - A.E. 652 Sayılı Yönetmelik) ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİNİN

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ, TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU TÜZÜĞÜ

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ, TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU TÜZÜĞÜ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ, TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU TÜZÜĞÜ (22.5.2014 R.G.122 A.E.327 Sayılı Tüzük) KUZEY KIBRIS EĞİTİM VAKFI VE DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ KURULUŞ YASASI (18/1986,

Detaylı

: RAPOR : 5 YAPRAK : EKLER : 8 (48 YAPRAK)

: RAPOR : 5 YAPRAK : EKLER : 8 (48 YAPRAK) KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ SAYıŞTAY DENETİM RAPORU: SAYı : 0717/2013 TARİH: 4 Temmuz, 2013 HAZıRLAYAN: Haluk ŞEVKi - BAŞ DENETÇi YARDIMCISI. RAPORUN KONUSU: Lefkoşa Kaymakamlığı 2012 Mali Yılı Gelir

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI MALİ DÜZENLEME YASASI. 1. Bu Yasa, Yükseköğretim Kurumları Mali Düzenleme Yasası olarak isimlendirilir.

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI MALİ DÜZENLEME YASASI. 1. Bu Yasa, Yükseköğretim Kurumları Mali Düzenleme Yasası olarak isimlendirilir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 30 Mart 2009 tarihli Kırkaltıncı Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Yükseköğretim Kurumları Mali Düzenleme Yasası Anayasa nın 94 üncü maddesinin

Detaylı

: RAPOR: 5 YAPRAK : EKLER: 6 (16 YAPRAK)

: RAPOR: 5 YAPRAK : EKLER: 6 (16 YAPRAK) KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ SAYıŞTAY DENETİM RAPORU: SAYı : 07/1/2013 TARİH: 16 Temmuz, 2013 : HAZıRLAYAN: Haluk ŞEVKi BAŞ DENETÇi YARDIMCISI RAPORUN KONUSU: Girne Kaymakamlığı 2011 Mali Yılı Gelir Hesapları

Detaylı

: RAPOR: 7 YAPRAK : EKLER: 7 (18 YAPRAK)

: RAPOR: 7 YAPRAK : EKLER: 7 (18 YAPRAK) KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURiYETi SAYıŞTAY DENETiM RAPORU: SAYı : 071/112013 TARiH: 23 Temmuz, 2013 HAZıRLAYAN: Haluk ŞEVKi - BAŞ DENETÇi YARDIMCISI RAPORUN KONUSU: Gazimağusa Kaymakamhğı ile Akdoğan ve Geçitkale

Detaylı

Sayı : 38/1997. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı : 38/1997. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 10 Temmuz, 1997 tarihli birleşiminde kabul olunan Para ve Kambiyo Yasası, Anayasa nın 94 (1) maddesi gereğince Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı

Detaylı

AV GÜNLERİ, AVLANACAK AV HAYVANLARI VE AV BÖLGELERİ TÜZÜĞÜ

AV GÜNLERİ, AVLANACAK AV HAYVANLARI VE AV BÖLGELERİ TÜZÜĞÜ AV GÜNLERİ, AVLANACAK AV HAYVANLARI VE AV BÖLGELERİ TÜZÜĞÜ [(14.8.2009 R.G. 142 EK III A.E. 581 Sayılı Tüzüğün), (25.12.2009 R.G. 218 EK III A.E. 902), (26.1.2010 R.G. 14 EK IV E-127-2010 Düzeltme), (5.4.2010

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU TÜZÜĞÜ

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU TÜZÜĞÜ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU TÜZÜĞÜ (22.5.2014 R.G.122 A.E.328 Sayılı Tüzük) KUZEY KIBRIS EĞİTİM VAKFI VE DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ KURULUŞ YASASI

Detaylı

: RAPOR : 7 YAPRAK : EKLER : 7 (18 YAPRAK)

: RAPOR : 7 YAPRAK : EKLER : 7 (18 YAPRAK) KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ SAYıŞTAY DENETİM RAPORU: SAYı : 071/t12013 TARİH: 23 Temmuz, 2013 : HAZıRLAYAN: Haluk ŞEVKi BAŞ DENETÇi YARDIMCISI : RAPORUN KONUSU: : Gazimağusa Kaymakamlığı ile Akdoğan

Detaylı

: RAPOR : 6 YAPRAK : EKLER : 8 (30 YAPRAK)

: RAPOR : 6 YAPRAK : EKLER : 8 (30 YAPRAK) KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ SAYıŞTAY DENETİM RAPORU: SAYı : 07/3/2013 TARİH: 17 Temmuz, 2013 : HAZıRLAYAN: Haluk ŞEVKi - BAŞ DENETÇi YARDIMCISI RAPORUN KONUSU: Güzelyurt Kaymakamlığı 2011 Mali Yılı Gelir

Detaylı

Sayı:47/2000 TEŞVİK YASASI. 46/2002 ; 44/2003; 3/2004; 13/2014 ve 26/2014 sayılı Değişiklik Yasalarıyla değiştirilmiş ve birleştirilmiş şekliyle

Sayı:47/2000 TEŞVİK YASASI. 46/2002 ; 44/2003; 3/2004; 13/2014 ve 26/2014 sayılı Değişiklik Yasalarıyla değiştirilmiş ve birleştirilmiş şekliyle Kuzey Kıbrıs türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 31 Temmuz,2000 tarihli birleşiminde kabul olunan Teşvik Yasası Anayasa nın 94(1) maddesi gereğince,kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından

Detaylı

: RAPOR: 7 YAPRAK : EKLER: 7 (18 YAPRAK)

: RAPOR: 7 YAPRAK : EKLER: 7 (18 YAPRAK) KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURiYETi SAYıŞTAY DENETiM RAPORU: SAYı : 07/12.12013 TARiH: 23 Temmuz, 2013 HAZıRLAYAN: Haluk ŞEVKi - BAŞ DENETÇi YARDIMCISI RAPORUN KONUSU: Gazimağusa Kaymakamlığı ile Akdoğan ve

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 25540

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 25540 Resmi Gazete Tarihi: 01.08.2004 Resmi Gazete Sayısı: 25540 ASGARİ ÜCRET YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, asgari ücretin tespiti sırasında

Detaylı

İYİ İDARE YASASI İÇDÜZENİ. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar. İKİNCİ KISIM İyi İdarenin İlkeleri

İYİ İDARE YASASI İÇDÜZENİ. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar. İKİNCİ KISIM İyi İdarenin İlkeleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 11 Kasım 2013 tarihli Onbirinci Birleşiminde Oybirliğiyle Kabul olunan İyi İdare Yasası Anayasanın 94 üncü maddesinin (1) inci fıkrası gereğince Kuzey

Detaylı

DEVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

DEVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK DEVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Karar Tarihi - No : 28/11/1982-8/5743 Dayandığı Kanun Tarihi - No : 14/07/1965-657 Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi - No

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu Usul ve Esasların amacı, Yükseköğretim Kalite Kurulu nun

Detaylı

Sayı: 27/2013 İYİ İDARE YASASI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı: 27/2013 İYİ İDARE YASASI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 11 Kasım 2013 tarihli Onbirinci Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan İyi İdare Yasası Anayasanın 94 üncü maddesinin (1) inci fıkrası gereğince Kuzey

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÖNETMELİK 1 BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Bursa Teknik Üniversitesi

Detaylı

FASIL 138 OTELLERİN RUHSATLANDIRILMASINA İLİŞKİN YASAYI BİRLEŞTİREN VE DEĞİŞTİREN YASA

FASIL 138 OTELLERİN RUHSATLANDIRILMASINA İLİŞKİN YASAYI BİRLEŞTİREN VE DEĞİŞTİREN YASA 1 Ekim 1935 1949 Fasıl 104 33/1952 37/1956 FASIL 138 OTELLERİN RUHSATLANDIRILMASINA İLİŞKİN YASAYI BİRLEŞTİREN VE DEĞİŞTİREN YASA I. KISIM BAŞLANGIÇ KURALLARI Kısa İsim. 1. Bu Yasa, OTELLER YASASI Olarak

Detaylı

ŞİRKETLER DEĞİŞİKLİK YASASI. 28/1987 Sayılı Yasa

ŞİRKETLER DEĞİŞİKLİK YASASI. 28/1987 Sayılı Yasa 1 Haziran, 1987 ŞİRKETLER DEĞİŞİKLİK YASASI 28/1987 Sayılı Yasa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa İsim fasıl 113 1. Bu Yasa, Şirketler (Değişiklik) Yasası olarak

Detaylı

FLORA, FAUNA TÜRLERİ VE YABAN KUŞLARININ KORUNMASI TÜZÜĞÜ

FLORA, FAUNA TÜRLERİ VE YABAN KUŞLARININ KORUNMASI TÜZÜĞÜ FLORA, FAUNA TÜRLERİ VE YABAN KUŞLARININ KORUNMASI TÜZÜĞÜ (13.2.2014 R.G. 33 EK III A.E. 99 Sayılı Tüzük) ÇEVRE YASASI (18/2012 ve 30/2014 Sayılı Yasalar) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu,

Detaylı

: RAPOR : 7 YAPRAK : EKLER : 5 (11 YAPRAK)

: RAPOR : 7 YAPRAK : EKLER : 5 (11 YAPRAK) KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ SAYıŞTAY DENETİM RAPORU: SAYı : 07/~2013 TARİH: 23 Temmuz, 2013 HAZıRLAYAN: Haluk ŞEVKi BAŞ DENETÇi YARDIMCISI RAPORUN KONUSU: Gazimağusa Kaymakamlığı ile Akdoğan ve Geçitkale

Detaylı

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI YÜKSEK ÇEVRE KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI YÜKSEK ÇEVRE KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Çevre ve Orman Bakanlığından: ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI YÜKSEK ÇEVRE KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Dayandığı Kanun Numarası ve Tarihi: 4856-1.5.2003 Resmi Gazete ile Neşir ve İlânı:

Detaylı

(2) Tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık sonrası ilgili uzmanlık alanlarına mahsus sertifika eğitimleri bu Yönetmeliğin kapsamı dışındadır.

(2) Tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık sonrası ilgili uzmanlık alanlarına mahsus sertifika eğitimleri bu Yönetmeliğin kapsamı dışındadır. 4/2/2014 tarihinde yayınlanan aynı adlı Yönetmelik ile yürürlükten kaldırılmıştır Sağlık Bakanlığından: SAĞLIK BAKANLIĞI SERTİFİKALI EĞİTİM YÖNETMELİĞİ Gesmi Gazete:21.08.2010-27679 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 5 Haziran 2014 tarihli Yetmişüçüncü Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Borç İlişkilerinden Kaynaklanıp Tahsili Geciken ve/veya Tahsil Edilemez Hale

Detaylı

Sayı: 64/2014. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı: 64/2014. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 1 Aralık 2014 tarihli Ondokuzuncu Birleşiminde Oyçokluğuyla kabul olunan Askerlik (Değişiklik) Yasası Anayasanın 94 üncü maddesinin (1) inci fıkrası

Detaylı

ORMAN ARAZİSİ (İCARLAMA VE YÖNETİM) USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ

ORMAN ARAZİSİ (İCARLAMA VE YÖNETİM) USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ ORMAN ARAZİSİ (İCARLAMA VE YÖNETİM) USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ (6.7.1994 - R.G. 74 - EK III - A.E. 342 Sayılı Tüzük) ORMAN ARAZİSİ (İCARLAMA VE YÖNETİM) YASASI (53/1993 Sayılı Yasa) 7 (2), 8 (1) ve 17 nci

Detaylı

SİGORTA TAHKİM TÜZÜĞÜ

SİGORTA TAHKİM TÜZÜĞÜ SİGORTA TAHKİM TÜZÜĞÜ (28.02.2013 - R.G. 34 - EK III - A.E 111 Sayılı Tüzük) SİGORTA HİZMETLERİ (DÜZENLEME VE DENETİM) YASASI (60/2010 Sayılı Yasa) Madde 67 Altında Yapılan Tüzük Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Detaylı

MİLLİ GÜVENLİK KURULU VE MİLLİ GÜVENLİK KURULU GENEL SEKRETERLİĞİ KANUNU

MİLLİ GÜVENLİK KURULU VE MİLLİ GÜVENLİK KURULU GENEL SEKRETERLİĞİ KANUNU 6219 MİLLİ GÜVENLİK KURULU VE MİLLİ GÜVENLİK KURULU GENEL SEKRETERLİĞİ KANUNU Kanun Numarası : 2945 Kabul Tarihi : 9/11/1983 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 11/11/1983 Sayı : 18218 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

DEVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

DEVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK DEVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK (R.G.:12.01.1983 / 17243) BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Amaç Madde 1-Bu Yönetmelik Devlet Memurlarının Şikayet ve Müracaatları ile ilgili

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 29361

Resmî Gazete Sayı : 29361 20 Mayıs 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29361 TEBLİĞ Orman ve Su İşleri Bakanlığından: HAVZA YÖNETİM HEYETLERİNİN TEŞEKKÜLÜ, GÖREVLERİ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ ÇALIŞTAYI TÜZÜĞÜ

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ ÇALIŞTAYI TÜZÜĞÜ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ ÇALIŞTAYI TÜZÜĞÜ (3.2.2015 - R.G. 20 - EK III - A.E. 106 Sayılı Tüzük) TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI ) YASASI (61/2014 Sayılı Yasa)

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 28.09.2008 Resmi Gazete Sayısı: 27011 PROJE DEĞERLENDİRME VE SEÇİM KOMİSYONUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

Resmi Gazete Tarihi: 28.09.2008 Resmi Gazete Sayısı: 27011 PROJE DEĞERLENDİRME VE SEÇİM KOMİSYONUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 28.09.2008 Resmi Gazete Sayısı: 27011 PROJE DEĞERLENDİRME VE SEÇİM KOMİSYONUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE

Detaylı

YÖNETMELİK SAĞLIK BAKANLIĞI SERTĠFĠKALI EĞĠTĠM YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK SAĞLIK BAKANLIĞI SERTĠFĠKALI EĞĠTĠM YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 21 Ağustos 2010 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27679 Sağlık Bakanlığından: YÖNETMELİK SAĞLIK BAKANLIĞI SERTĠFĠKALI EĞĠTĠM YÖNETMELĠĞĠ Amaç ve kapsam BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE

Detaylı

MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU İLE İLGİLİ BAZI DÜZENLEMELER HAKKINDA KANUN (1)

MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU İLE İLGİLİ BAZI DÜZENLEMELER HAKKINDA KANUN (1) 9947 MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU İLE İLGİLİ BAZI DÜZENLEMELER HAKKINDA KANUN (1) Kanun Numarası : 5544 Kabul Tarihi : 21/9/2006 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 7/10/2006 Sayı : 26312 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

İCRA MÜDÜR VE YARDIMCILARI İLE İCRA KATİPLERİNİN SINAV,

İCRA MÜDÜR VE YARDIMCILARI İLE İCRA KATİPLERİNİN SINAV, İCRA MÜDÜR VE YARDIMCILARI İLE İCRA KATİPLERİNİN SINAV, ATAMA VE NAKİL YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1-7/9/1991 tarihli ve 20984 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İcra Müdür

Detaylı

BİLGİ EDİNME DEĞERLENDİRME KURULU'NUN GÖREV VE ÇALIŞMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ

BİLGİ EDİNME DEĞERLENDİRME KURULU'NUN GÖREV VE ÇALIŞMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ BİLGİ EDİNME DEĞERLENDİRME KURULU'NUN GÖREV VE ÇALIŞMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ (25.6.2014 R.G.143 EK III A.E.406 Sayılı Tüzük) BİLGİ EDİNME HAKKI YASASI (12/2006 ve 27/2014 Sayılı Yasalar) Madde

Detaylı

MEMURLAR VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİNİN YARGILANMASI HAKKINDA KANUN

MEMURLAR VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİNİN YARGILANMASI HAKKINDA KANUN MEMURLAR VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİNİN YARGILANMASI HAKKINDA KANUN MEMURLAR VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİNİN YARGILANMASI HAKKINDA KANUN Kanun No. 4483 Resmi Gazete Tarih: 4.12.1999; Sayı: 23896 Amaç MADDE

Detaylı

BORÇ İLİŞKİLERİNDEN KAYNAKLANIP TAHSİLİ GECİKEN VE/VEYA TAHSİL EDİLEMEZ HALE GELEN BORÇLARIN YAPILANDIRILMASI YASASI. 29/2013 Sayılı Yasa

BORÇ İLİŞKİLERİNDEN KAYNAKLANIP TAHSİLİ GECİKEN VE/VEYA TAHSİL EDİLEMEZ HALE GELEN BORÇLARIN YAPILANDIRILMASI YASASI. 29/2013 Sayılı Yasa R.G 196 05 Aralık 2013 BORÇ İLİŞKİLERİNDEN KAYNAKLANIP TAHSİLİ GECİKEN VE/VEYA TAHSİL EDİLEMEZ HALE GELEN BORÇLARIN YAPILANDIRILMASI YASASI 29/2013 Sayılı Yasa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet

Detaylı

DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa)

DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa) DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa) Madde 13(1) Altında Yapılan Tüzük Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, 51/2015 sayılı Daimi İkamet İzni Yasası nın 13 üncü maddesinin (1) inci fıkrası

Detaylı

POLİÇELER DEĞİŞİKLİK YASASI

POLİÇELER DEĞİŞİKLİK YASASI R.G 56 16.05.1989 POLİÇELER DEĞİŞİKLİK YASASI 29/1989 Sayılı Yasa Kısa İsim Fasıl 262 Esas Yasa nın 73 üncü 1 Bu Yasa, Poliçeler (Değişiklik) Yasası olarak isimlendirilir ve aşağıda Esas Yasa olarak anılan

Detaylı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki yasayı yapar. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki yasayı yapar. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar 45/1987 BÜTÇE DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki yasayı yapar. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Kısa İsim Tefsir Dairenin Kuruluş

Detaylı

İSKAN KOMİTESİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ

İSKAN KOMİTESİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ İSKAN KOMİTESİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ (18.12.2014 - R.G. 250 - EK III - A.E. 746 Sayılı Tüzük) İSKAN, TOPRAKLANDIRMA VE EŞDEĞER MAL YASASI (41/1977, 5/1981, 27/1982, 23/1985, 3/1988, 12/1989,

Detaylı

KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN

KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5952 Kabul Tarihi : 17/2/2010 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 4/3/2010 Sayı : 27511 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Tanımlar

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİNE BAŞARI, ÜSTÜN BAŞARI BELGESİ VE ÖDÜL VERİLMESİNE DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİNE BAŞARI, ÜSTÜN BAŞARI BELGESİ VE ÖDÜL VERİLMESİNE DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİNE BAŞARI, ÜSTÜN BAŞARI BELGESİ VE ÖDÜL VERİLMESİNE DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Tebliğler Dergisi : Mart 2013/2666 Amaç Madde 1- (1) Bu

Detaylı

Sayı: 26/2013. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı: 26/2013. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 4 Kasım 2013 tarihli Dokuzuncu Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Sosyal Güvenlik (Değişiklik) Yasası Anayasanın 94 üncü maddesinin (1) inci fıkrası

Detaylı

CEZA MUHAKEMESİ KANUNUNUN YÜRÜRLÜK VE UYGULAMA ŞEKLİ HAKKINDA KANUN

CEZA MUHAKEMESİ KANUNUNUN YÜRÜRLÜK VE UYGULAMA ŞEKLİ HAKKINDA KANUN CEZA MUHAKEMESİ KANUNUNUN YÜRÜRLÜK VE UYGULAMA ŞEKLİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası: 5320 Kanun Kabul Tarihi: 23/03/2005 Yayımlandığ Resmi Gazete No: 25772 Mükerrer Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 31/03/2005

Detaylı

BELEDİYELER YASASI. (51/1995,33/2001,2/2003,9/2006,40/2007,14/2008,2/2009,91/2009,3/2013,33/2014 ve 53/2015 Sayılı Yasalar)

BELEDİYELER YASASI. (51/1995,33/2001,2/2003,9/2006,40/2007,14/2008,2/2009,91/2009,3/2013,33/2014 ve 53/2015 Sayılı Yasalar) BELEDİYELER YASASI (51/1995,33/2001,2/2003,9/2006,40/2007,14/2008,2/2009,91/2009,3/2013,33/2014 ve 53/2015 Sayılı Yasalar) Madde 88 ve 133 AltındaYapılan Tüzük Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu

Detaylı

TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONU YASASI

TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONU YASASI R.G. 122 23.11.2001 TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONU YASASI 40/2001 Sayılı Yasa Kısa İsim 1. Bu Yasa, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Yasası olarak isimlendirilir. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Tefsir 2. Bu

Detaylı

Sayı: 16 1 Şubat 2005

Sayı: 16 1 Şubat 2005 Sayı: 16 1 Şubat 2005 Bölüm I Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 25 Ocak 2005 tarihli Ondokuzuncu Birleşiminde Oybirliğiyle Kabul olunan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Yasası Anayasanın

Detaylı

Madde 2- Türkiye'de serbest bölgelerin yer ve sınırlarını belirlemeye Bakanlar Kurulu yetkilidir.

Madde 2- Türkiye'de serbest bölgelerin yer ve sınırlarını belirlemeye Bakanlar Kurulu yetkilidir. 15 Haziran 1985 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 18785 SERBEST BÖLGELER KANUNU Kanun No: 3218 Kabul Tarihi: 06.06.1985 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Kanun, Türkiye'de ihracat için yatırım

Detaylı

TAŞINMAZ MAL EDİNME VE UZUN VADELİ KİRALAMA (YABANCILAR) YASASI İÇDÜZENİ. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar

TAŞINMAZ MAL EDİNME VE UZUN VADELİ KİRALAMA (YABANCILAR) YASASI İÇDÜZENİ. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 10 Kasım 2008 tarihli Onikinci Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar) Yasası Anayasanın 94 üncü maddesinin

Detaylı

VARDİYA, ROTASYON VEYA DÜZENSİZ MESAİDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ

VARDİYA, ROTASYON VEYA DÜZENSİZ MESAİDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ VARDİYA, ROTASYON VEYA DÜZENSİZ MESAİDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ (15.6.2015- R.G. 91 - EK III - A.E. 404 Sayılı Tüzük) KAMU GÖREVLİLERİ YASASI (7/1979, 3/1982, 12/1982, 44/1982, 42/1983, 5/1984,

Detaylı

MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU İLE İLGİLİ BAZI DÜZENLEMELER HAKKINDA KANUN (1)

MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU İLE İLGİLİ BAZI DÜZENLEMELER HAKKINDA KANUN (1) 9947 MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU İLE İLGİLİ BAZI DÜZENLEMELER HAKKINDA KANUN (1) Kanun Numarası : 5544 Kabul Tarihi : 21/9/2006 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 7/10/2006 Sayı : 26312 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

KAMU GÖREVLİLERİ ETİK KURULU KURULMASI VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI. HAKKINDA KANUN ileti5176

KAMU GÖREVLİLERİ ETİK KURULU KURULMASI VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI. HAKKINDA KANUN ileti5176 KAMU GÖREVLİLERİ ETİK KURULU KURULMASI VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN ileti5176 Kanun Numarası : 5176 Kabul Tarihi : 25/5/2004 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 8/6/2004 Sayı :25486

Detaylı

DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa)

DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa) DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa) Madde 13(1) Altında Yapılan Tüzük Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, Daimi İkamet İzni Yasası nın 13 üncü maddesinin (1) inci fıkrasının kendisine

Detaylı

SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ YÖNETMELİĞİ

SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ YÖNETMELİĞİ SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ YÖNETMELİĞİ Organik Su Ürünleri Yetiştiriciliği Madde 16 - Organik su ürünleri yetiştiriciliği projeleri ile ilgili işlemler bu Yönetmeliğin ilgili maddelerine uygun olarak

Detaylı

TABİAT VARLIKLARINI KORUMA KOMİSYONLARI KURULUŞ VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TABİAT VARLIKLARINI KORUMA KOMİSYONLARI KURULUŞ VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmi Gazete nin Tarihi Sayısı 18/10/2011 28088 Yönetmelikte Değişiklik Yapan Resmi Gazete nin Tarihi Sayısı 23/08/2013 28744 TABİAT VARLIKLARINI KORUMA KOMİSYONLARI KURULUŞ VE

Detaylı

R.G : Temmuz 1989

R.G : Temmuz 1989 R.G : 77 12 Temmuz 1989 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisinin 30 Haziran 1 Temmuz, 1989 tarihli birleşiminde kabul olunan Hali Araziler (İcarlama ve Yönetim) Yasası, Anayasanın 94 (1) maddesi

Detaylı

FAHRİ AV MÜFETTİŞLERİNİN SEÇİMİ, EĞİTİMİ,GÖREV VE YETKİLERİ İLE ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİNE DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

FAHRİ AV MÜFETTİŞLERİNİN SEÇİMİ, EĞİTİMİ,GÖREV VE YETKİLERİ İLE ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİNE DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve FAHRİ AV MÜFETTİŞLERİNİN SEÇİMİ, EĞİTİMİ,GÖREV VE YETKİLERİ İLE ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİNE DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, fahri av müfettişi

Detaylı

NOTERLERİN TARİHİNDE SONA EREN ARAÇ SATIŞ VE DEVİR İŞLEMİ KALICI HALE GETİRİLDİ

NOTERLERİN TARİHİNDE SONA EREN ARAÇ SATIŞ VE DEVİR İŞLEMİ KALICI HALE GETİRİLDİ Sirküler Rapor 04.01.2010 / 3-1 NOTERLERİN 31.12.2009 TARİHİNDE SONA EREN ARAÇ SATIŞ VE DEVİR İŞLEMİ KALICI HALE GETİRİLDİ ÖZET : Noterlerin 2009 yılı Bütçe Kanunu ile tescil edilmiş araçların satış ve

Detaylı

hizmetlerine ihtiyaç duyan kişi ile thalasaemialı veya orak hücre anemili (sickle-cell) olma halini anlatır.

hizmetlerine ihtiyaç duyan kişi ile thalasaemialı veya orak hücre anemili (sickle-cell) olma halini anlatır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 31 Mart 2014 tarihli Ellialtıncı Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Engellileri Koruma, Rehabilite ve İstihdam (Değişiklik) Yasası Anayasanın 94

Detaylı

: RAPOR : 5 YAPRAK : EKLER : 5 (9 YAPRAK)

: RAPOR : 5 YAPRAK : EKLER : 5 (9 YAPRAK) KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ SAYıŞTAY DENETİM RAPORU: SAYı : 07/6/2013 TARİH: 4 Temmuz, 2013 : HAZıRLA YAN: Haluk ŞEVKi - BAŞ DENETÇi YARDIMCISI RAPORUN KONUSU: Lefkoşa Kaymakamlığı 2011 Malİ Yılı Gelir

Detaylı

TEBLİĞ KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ

TEBLİĞ KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ 30 Aralık 2012 PAZAR Resmî Gazete Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ Sayı : 28513 (2. Mükerrer) KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/11) Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

YURT DIŞI TURİZM OFİSLERİNDEKİ PERSONELİN GÖREV VE YETKİLERİ TÜZÜĞÜ

YURT DIŞI TURİZM OFİSLERİNDEKİ PERSONELİN GÖREV VE YETKİLERİ TÜZÜĞÜ YURT DIŞI TURİZM OFİSLERİNDEKİ PERSONELİN GÖREV VE YETKİLERİ TÜZÜĞÜ [(24.4.2008 R.G. 73 EK III A.E.332 Sayılı Tüzüğün), (19.2.2010 R.G.31 EK III A.E.114) ve (24.7.2014 R.G. 160 EK III A.E.475) Sayılı Tüzüklerle

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, İstanbul Üniversitesi Kariyer

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLGİLER ve DEĞER EĞİTİMİ ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLGİLER ve DEĞER EĞİTİMİ ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLGİLER ve DEĞER EĞİTİMİ ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu Yönetmeliğin amacı; Aksaray Üniversitesi Rektörlüğüne

Detaylı

1986 AKARYAKIT SATIŞI VE İŞTİGALİ (DENETİM VE DÜZENLEME) TÜZÜĞÜ

1986 AKARYAKIT SATIŞI VE İŞTİGALİ (DENETİM VE DÜZENLEME) TÜZÜĞÜ 1986 AKARYAKIT SATIŞI VE İŞTİGALİ (DENETİM VE DÜZENLEME) TÜZÜĞÜ [(30.12.1986 R.G. 119 EK III A.E. 778 Sayılı Tüzüğün), (16.10.1989 R.G. 102 EK III A.E. 457), (26.08.1994 R.G. 99 EK III A.E. 427), (29.01.1997

Detaylı

26 Ağustos 2003 Tarihli Resmi Gazete. Sayı: Harcırah Kanunu Genel Tebliği. (Seri No:37)

26 Ağustos 2003 Tarihli Resmi Gazete. Sayı: Harcırah Kanunu Genel Tebliği. (Seri No:37) Harcırah Kanunu Genel Tebliği (Yurt İçinde ve Yurt Dışında Daimi Bir Göreve Naklen Atananların Harcırah Harcırah Kanunu Genel Tebliği (Yurt İçinde ve Yurt Dışında Daimi Bir Göreve Naklen Atananların Harcırahına

Detaylı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliği

İstanbul Bilgi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliği İstanbul Bilgi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliği Yayımlandığı Resmi Gazete : 10.05.2005/25811 Ek ve değişiklikler : Yoktur Ek ve değişiklik kontrol

Detaylı

ULUSAL MADEN KAYNAK VE REZERV RAPORLAMA KOMİSYONU (UMREK) YÖNETMELİĞİ

ULUSAL MADEN KAYNAK VE REZERV RAPORLAMA KOMİSYONU (UMREK) YÖNETMELİĞİ ULUSAL MADEN KAYNAK VE REZERV RAPORLAMA KOMİSYONU (UMREK) YÖNETMELİĞİ Amaç Madde 1 : (1) Bu yönetmeliğin amacı, UMREK in teşkili, yönetimi, çalışması ile üyelerin atanmasında aranacak nitelikler, görev

Detaylı

ULUSAL BOR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜNDE ÇALIŞTIRILACAK PERSONELİN SÖZLEŞME USUL VE ESASLARI İLE MALİ HAKLARININ BELİRLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK

ULUSAL BOR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜNDE ÇALIŞTIRILACAK PERSONELİN SÖZLEŞME USUL VE ESASLARI İLE MALİ HAKLARININ BELİRLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK 4523 ULUSAL BOR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜNDE ÇALIŞTIRILACAK PERSONELİN SÖZLEŞME USUL VE ESASLARI İLE MALİ HAKLARININ BELİRLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 9/10/2006 No : 2006/11103

Detaylı