2010 OCAK-NİSAN SAYI-4

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2010 OCAK-NİSAN SAYI-4"

Transkript

1 2010 OCAK-NİSAN SAYI-4

2 2 Merkez Kütüphane 2010 Ocak-Nisan Ayları Genel İstatistikleri Bülten Yazısı: Görsel-İşitsel Yayınların Eğitimdeki Yeri ve Merkez Kütüphane Görsel-İşitsel Koleksiyonu 3 8 Merkez Kütüphanemizde Sinema ve Belgesel Günleri 10 Etkinlikler ve Toplantılar 11 Kitap Tanıtımları 13

3 3 Merkez Kütüphane 2010 Yılı Ocak-Nisan Ayları Genel İstatistikleri Genel Kütüphane Kullanımı: 2010 yılı Ocak-Nisan aylarında Merkez Kütüphanemiz 97 gün açık bulundurulmuş; toplam kez yararlanılmış ve ortalama günlük kullanım 780 kişi olmuştur. Aşağıdaki tabloda aylara göre kütüphanemizin niceliksel kullanım bilgilerini görebilirsiniz. Mesai dışı saatlerde hafta içi saat arası 70 gün, Cumartesi günleri saat saatleri arası 12 gün olmak üzere toplam 82 gün boyunca Merkez Kütüphanemizden 8116 kişi yararlanmış ortalama kullanım 99 kişi olmuştur yılı Ocak-Nisan aylarında kütüphanemizde yer alan internet salonunda bulunan 11 adet bilgisayardan yararlanan kullanıcı sayısı 6584 kişidir.

4 4 Süreli Yayınlar Bölümü: 2010 yılı Ocak-Nisan aylarında 98 akademik personel, 39 idari personel, 902 öğrenci olmak üzere toplam 1039 kullanıcı Süreli Yayınlar Bölümü nden faydalanmıştır. 303 kişi ise 490 süreli yayın ödünç almıştır. Aşağıdaki tabloda süreli yayınların aylara göre ödünç verme dağılımlarını görebilirsiniz. Ödünç Verme Bölümü: 2010 yılı Ocak-Nisan aylarında toplamda 5820 kullanıcı 8322 kitap ödünç almıştır.

5 5 I 2010 yılı Ocak-Nisan aylarında ödünç alınmış olan materyalin kullanıcı gruplarına göre dağılımını incelediğimizde; 115 idari personele 167 adet kitap, 517 akademik personele 741 adet kitap, 5188 öğrenciye 7414 adet kitap olmak üzere toplam 5820 kişiye 8322 adet kitap için ödünç verme işlemi gerçekleştirilmiştir. Aşağıda ödünç alınan yayınların kullanıcı gruplarına göre dağılımları yer almaktadır. Elektronik Yayınlar Servisi: Abone olduğumuz tam metin veri tabanlarının 2010 yılı Ocak-Nisan aylarına ait kullanım istatistikleri : Aşağıdaki tabloda ve grafikte görebileceğiniz üzere 2010 yılı Ocak-Nisan ayları içinde görüntülenen tam metin makale formatındaki veri tabanları içinde en çok kullanılan veri tabanı %43 lük kullanım oranı ile Science Direct veri tabanı olup %26 kullanım oranı ile EBSCOHost veri tabanları ikinci sırada yer almaktadır. En az kullanılan veri tabanları % 1 in altında kullanım oranı ile OECD, Cochrane Library ve IEEE olmuştur.

6 6 Veri Tabanı Görüntülenen Tam Metin Makale Sayısı Science Direct EbscoHost Veri Tabanları Wiley Interscience 4358 MD Consult 4029 JSTOR 2208 Ovid 1485 Springer Link 1468 Taylor&Francis 1145 ACS 711 Sage 706 Annual Reviews 337 OECD 222 Cochrane Library 120 IEEE 36 Toplam Abone olduğumuz bibliyografik veri tabanlarının 2010 yılı Ocak-Nisan aylarına ait kullanım istatistikleri : Abone olduğumuz beş adet bibliyografik veri tabanı formatındaki veri tabanları içinde 2010 yılı Ocak-Nisan aylarında en çok kullanılan veri tabanı %98 kullanım oranı ile Web of Science veri tabanı olmuştur. Veri Tabanı Görüntülenen Kayıt Sayısı Web of Science JCR 6756 MathSciNet 2441 CAB Abstract 5846 Proquest Digital Dissertations & Thesis 768 Toplam

7 7 I Abone olduğumuz elektronik kitap veri tabanlarının 2010 Ocak-Nisan aylarına ait kullanım istatistikleri: Abone olduğumuz iki adet elektronik kitap içeren veri tabanları içinde 2010 yılı Ocak -Nisan aylarında en çok kullanılan veri tabanı %76 kullanım oranı ile Ebrary veri tabanı olmuştur. Geriye kalan %24 lük payı Springer E-kitaplar almıştır. Veri Tabanı Adı Ebrary 4704 Springer E-Kitaplar 1468 Toplam 6172 Görüntülenen Sayfa Sayısı Murteza Albayrak (Kütüphane Sever Karikatür sergisi)

8 8 Görsel-İşitsel Yayınların Eğitimdeki Yeri ve Merkez Kütüphane Görsel-İşitsel Koleksiyonu Gelişen yeni teknolojiler ile birlikte eğitimde görsel-işitsel materyallerin kullanımı yaygınlaşmıştır. Eğitimde görsel ve işitsel araçlar öğrenmenin kalıcı iz bırakmasını sağlamaktadır. Çünkü bir öğrenme etkinliği ne kadar çok duyu organına hitap ederse öğrenme olayı da o kadar iyi ve kalıcı olur. A.B.D. Texas Üniversitesinde yapılan araştırma sonuçlarına göre, zaman faktörü sabit tutulduğunda hatırlama şu yüzdelerle olmaktadır: İnsanlar Okuduklarının % 10 unu İşittiklerinin % 20 sini Gördüklerinin % 30 unu Görüp işittiklerinin % 50 sini Söylediklerinin % 70 ini Yapıp söylediklerinin % 90 ını hatırlamaktadırlar. Yukarıdaki yüzdeler incelendiğinde ne kadar çok duyu organı kullanılırsa hatırlamanın o kadar arttığı görülmektedir. Ayrıca öğretim etkinliği ne kadar çok duyu organına hitap ederse öğrenme o kadar iyi gerçekleşir. Verilen eğitimin kalıcı olması, hatta öğrencide istendik davranışların geliştirilmesi için görsel ve işitsel yöntemlerin eğitimde birlikte kullanılması gerekir. Eğitimde görselişitsel yayınların kullanımı bir çok duyu organını uyardığı, öğrencinin ilgi ve dikkatini çektiği için öğrenmeyi kolaylaştırır. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz görsel-işitsel yayınlar çok çeşitli olarak sınıflandırılabilir (kendi içlerinde görsel yayınlar, işitsel yayınlar ve görsel-işitsel yayınlar olarak ayrılmaktadır). Tepegöz, slayt, slayt projektörü, plak, radyo, teyp, video kaset, Cd, Cd -rom, VCD, DVD ve bir çok materyal görsel-işitsel yayınlar ve araçlar içinde değerlendirilmektedir. Bunlar da birer bilgi kaynağıdır. Merkez kütüphanemizde üniversitemizde verilen eğitim-öğretim faaliyetlerini ve kullanıcıların kültürel ihtiyaçlarını desteklemek, öğrencilere verilen eğitimin kalıcı olmasını sağlamak, dil becerilerini geliştirmek ve boş zamanlarının değerlendirilmesini sağlamak amacıyla Görsel-işitsel Koleksiyon oluşturulmuştur. Kütüphanemizin görsel - işitsel dermesinde 724 materyal bulunmaktadır. Bunlardan 675 adedi cd-rom, vcd, 49 adedi ise dvd formatındadır. Bunların dışında 277 adet tez CD si bulunmaktadır.

9 9 I Dermede yer alan 724 materyalin konularına göre dağılımları şu şekildedir: Genel konular: 5 Felsefe, psikoloji, din : 11 Tarih : 59 Amerikan tarihi : 2 Bölgesel Amerikan tarihi : 2 Coğrafya, turizm, atlaslar : 31 Sosyal bilimler : 69 Siyasal bilimler : 6 Hukuk : 4 Eğitim : 20 Müzik : 31 Sanat : 9 Dil, edebiyat, sinema : 116 Bilim ( fizik, kimya matematik) : 142 Tıp bilimleri : 122 Tarım, ormancılık, hayvancılık : 23 Teknoloji ve mühendislik : 49 Askeri bilimler : 2 Denizcilik : 2 Bibliyografya, kütüphanecilik : 2 Görsel işitsel koleksiyonda yer alan kaynakların konu başlıklarına göre hazırlanmış listesine kütüphanenin web sayfasından ulaşabilirsiniz. ( db/kutuphane/) Görsel-işitsel koleksiyonda yer alan yayınlar ödünç verilmemektedir, ancak kullanıcılarımız istedikleri yayınları Görsel-İşitsel Odamızda yer alan 3 adet bilgisayar aracılığıyla kullanabilirler. (Kütüphane Sever Karikatür Sergisi nden)

10 10 I Merkez Kütüphanede Sinema ve Belgesel Günleri Görsel-İşitsel koleksiyonumuzdan seçilen belgesel ve filmler kullanılarak merkez kütüphane seminer salonunda Nisan ve Mayıs aylarında projeksiyon cihazı kullanılarak grup gösterimleri gerçekleştirilmiştir.

11 11 I Etkinlik ve Toplantı Faaliyetleri 5 Ocak 2010 tarihinde Üniversitemiz Bilgi İşlem Seminer Salonunda gerçekleşen Yazı İşleri Evrak Takip Programı ile ilgili toplantıya personelimiz Fazlı Uzan katılmıştır. 16 Ocak 2010 Ankara Kızılcahamam Patalya Otel de gerçekleşen ANKOS Çalıştayı na personelimiz Özden D. Faydalıgül katılmıştır. 2 Şubat 2010 tarihinde AYMES Bilgisayar Laboratuarında gerçekleşen Yazı İşleri Evrak Takip Programı ile ilgili toplantıya personelimiz Fazlı Uzan katılmıştır Şubat 2010 tarihinde Muğla Üniversitesi nde gerçekleşen Akademik Bilişim 2010 toplantısına personelimiz Nevin Okur, Cevher Atıgan, Özden D.Faydalıgül, Hicran Öztürk katılmıştır. 17 Şubat 2010 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi nde gerçekleşen İhale Şube Müdürlüğü Tanıtımı ile ilgili toplantıya Daire Başkanı Erdoğan Erbiş ve personelimiz Altan Çolakkol katılmıştır. 5-7 Mart 2010 tarihinde Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi nde gerçekle şen ADIM toplantısına Daire Başkanı Erdoğan Erbiş katılmıştır. 11 Mart 2010 Atatürk Kongre Merkezi nde gerçekleşen Sinan Akyüz ile söyleşiye Daire Başkanı Erdoğan Erbiş ve personelimiz Nevin Okur, Cevher Atıgan, Hicran Tokgöz, Altan Çolakkol katılmıştır. 23 Mart tarihinde Atatürk Kongre Merkezi nde gerçekleşen Kariyer Günleri Zaman Yönetimi adlı toplantıya personelimiz Hicran Tokgöz, Altan Çolakkol, Fazlı Uzan katılmıştır. 24 Mart 2010 tarihinde Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleşen Kariyer Günleri Bilgi Teknolojilerine Dayalı Verimlilik Yönetimi adlı toplantıya personelimiz Nevin Okur, Cevher Atıgan, Hicran Tokgöz, Altan Çolakkol, Özden D. Faydalıgül katılmıştır. 24 Mart 2010 Atatürk Kongre Merkezi nde gerçekleşen Canan Tan ile söyleşiye personelimiz Hicran Tokgöz, Altan Çolakkol katılmıştır.

12 12 I Etkinlik ve Toplantı Faaliyetleri 5 Nisan 2010 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi nde gerçekleşen Banu Avar ile söyleşi ye personelimiz Cevher Atıgan, Hicran Tokgöz, Nevin Okur Özden D. Faydalıgül, Özlem Diril katılmıştır. 15 Nisan 2010 tarihinde Manisa da Elginkan Vakfı tarafından gerçekleşen Toplam Kalite konulu toplantıya personelimiz Cevher Atıgan, H. Serkan Atlıhan katılmıştır. 16 Nisan 2010 tarihinde İstanbul Kadir Has Üniversitesi nde gerçekleşen ANKOS KİTS çalıştayı na personelimiz Hicran Tokgöz katılmıştır.

13 13 I Kitap Tanıtımları Aklın Muhteris Çağı Yazarı: Eric Hoffer Yayıncı: Ayışığı Yayın Yılı: 2008 Bulunduğu yer: Merkez Kütüphane Tutkuların çoğunda bir kendinden uzaklaşma hissi gizlidir. Tutku peşinde koşan kişiler bir kaçağın tüm özelliklerini taşırlar. Tutkular, genellikle, içimizdeki kusurlu, sakat, eksik ve güvenilmez şeylerde kök salarlar. Tutkulu tavırlar, dışarıdan yöneltilmiş bir etkiye tepki olmaktan çok, içsel bir tatminsizliğin tezahürüdürler.hoffer, psikolojik sağlık açısından özsaygının merkezi önemini kavrayan ilk kişilerden biri oldu. Çoğu yazarlar olumlu bir özsaygının yararları üzerinde yoğunlaşırken, Hoffer, özsaygının yokluğunun sonuçları üzerinde yoğunlaştı. Bağnazlığın ve kendini üstün görmenin köklerinin kendinden nefret, kendinden şüphe ve güvensiz yaşam koşullarında yattığını ileri sürdü. Anlama Noktası Yazarı: Sevim Özün Yayıncı: Arıtan Yayın Yılı: 2008 Bulunduğu yer: Merkez Kütüphane Düşünce ve hayallerinizi birleştirip onları gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Bolluk, bereket, sevgi ve mutluluk sizin doğuştan hakkınızdır. Plüton ve Jüpiter 234 yıl sonra geçtiğimiz aralık ayında birleşmişlerdir. Asla geri dönülmeyecek yeni bir başlangıca girmiş durumdayız. Kıyamet şu anda yaşanıyor. Bizleri yüksek bilince ulaştıracak olan enerjiler "ışık" olarak geliyorlar. Astroloji uzmanı olan Sevim Özün, insanlığın içinde bulunduğu "Foton Çağı"nı çok çarpıcı örneklerle anlatıyor. Işık Meditasyonu Kuantum Bilinç Uygulaması Çeşitli uygulama örnekleriyle süslü "Anlama Noktası" size mucizelerin kapısını açıyor.

14 14 ADÜ Kütüphane Bülteni 2010 Ocak-Nisan Sayı 4 Telefon: 0 (256) Faks: 0 (256) E-posta: kutuph@adu.edu.tr db/kutuphane/

2 0 1 0 M AYIS - A ĞU ST O S

2 0 1 0 M AYIS - A ĞU ST O S 2 0 1 0 M AYIS - A ĞU ST O S S AYI - 5 2 Merkez Kütüphane 2010 Mayıs-Ağustos Ayları Genel İstatistikleri 3 Bülten Yazısı: Kütüphane Makale Kayıt Sistemi 8 Adnan Menderes Külliyatı 10 Etkinlikler ve Toplantılar

Detaylı

20 10 EY LÜL - AR ALIK S AY I -6

20 10 EY LÜL - AR ALIK S AY I -6 20 10 EY LÜL - AR ALK S AY -6 2 Yılı Merkez Kütüphane Genel İstatistikleri 3 un Enleri 9 Bülten Yazısı: TÜBİTAK EKUAL Veri Tabanları 11 PECYA Veritabanı 12 Etkinlik ve Toplantı Faaliyetleri 13 Kitap Tanıtımları

Detaylı

ADÜ KÜTÜPHANE E-BÜLTENİ

ADÜ KÜTÜPHANE E-BÜLTENİ 2009 EYLÜ L-ARALK SAY-3 2 2009 Yılı Merkez Kütüphane Genel İstatistikleri 3 2009 un Enleri 9 Kütüphanemiz Artık TO-KAT da 10 Bülten Yazısı: Üniversitemiz Web of Science Verileri 11 2010 Eğitim Döneminde

Detaylı

2009 Yılı Merkez Kütüphane Genel İstatistikleri 3. 2011 in Enleri 10. Bülten Yazısı: Elektronik Dergi Kullanım Analizi 12

2009 Yılı Merkez Kütüphane Genel İstatistikleri 3. 2011 in Enleri 10. Bülten Yazısı: Elektronik Dergi Kullanım Analizi 12 2011 EYLÜ L-ARALK SAY-9 2 2009 Yılı Merkez Kütüphane Genel İstatistikleri 3 2011 in Enleri 10 Bülten Yazısı: Elektronik Dergi Kullanım Analizi 12 Etkinlikler ve Toplantılar 14 Kitap Tanıtımları 15 3 2011

Detaylı

2009 OCAK-NİSAN SAYI-1

2009 OCAK-NİSAN SAYI-1 2009 OCAK-NİSAN SAYI-1 1 İçindekiler 1 Başlarken 2 ADÜ Merkez Kütüphane Hakkında Genel ve İstatistiki Bilgiler 2 Bülten Yazısı: Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı nın Birim Kütüphanelerine Yönelik

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2008 YILI FAALĠYET RAPORU

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2008 YILI FAALĠYET RAPORU AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2008 YILI FAALĠYET RAPORU Bilgi çağının en önemli gereksiniminden biri de, içinde bilgi barındıran her türlü materyalin bulunduğu,

Detaylı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı http://katalog.bandirma.edu.tr/yordambt/yordam.php?undefined Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Detaylı

KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ

KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ Kütüphanelerimiz, sınırsız bilgi ve kaynaklarla 3 senedir hizmetinizde! Üsküdar Üniversitesi olarak, geniş arşivimizle birlikte kolay erişim ve kullanım imkânlarına sahip kütüphanemizde,

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU Bilgi çağının en önemli gereksiniminden biri de, içinde bilgi barındıran her türlü materyalin bulunduğu,

Detaylı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı http://katalog.bandirma.edu.tr/yordambt/yordam.php?undefined Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Detaylı

KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON KANLIĞI. Kullanıcı Eğitimi 2011-2012

KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON KANLIĞI. Kullanıcı Eğitimi 2011-2012 BATMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLI KANLIĞI Kullanıcı Eğitimi 2011-2012 SUNUM KONULARI Kütüphane Genel Tanıtımı Web Sayfası Tanıtımı Kütüphane Otomasyon Programı KÜTÜPHANE UNSURLARI

Detaylı

2011 OCAK-NİSAN SAYI-7

2011 OCAK-NİSAN SAYI-7 OCAK-NİSAN SAYI-7 2 Merkez Kütüphane Ocak-Nisan Ayları Genel İstatistikleri 3 Bülten Yazısı: Görme Engelli Kullanıcı Hizmetleri 8 Adnan Menderes Arşiv Çalışmaları 9 Etkinlikler ve Toplantılar 10 Kitap

Detaylı

ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ

ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ Üniversitemiz, öğrenim ve öğretimin sürekliliğini sağlamak amacıyla, zaman ve mekân sınırlaması olmaksızın, akademik program ve bilimsel araştırmaları destekleyen, kullanıcılarının

Detaylı

Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi

Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi Bu rehber Sakarya Üniversitesi Kütüphanesi tarafından hazırlanmıştır. 1 WEB SAYFASI GENEL BİLGİLERİ BELGELER; Kitap Talepleri İle İlgili Belgeler Bulunmaktadır.

Detaylı

Bu sayıda: 2012 Yılı Merkez Kütüphane Genel İstatistikleri 2. Web Sayfamız Yenilendi 8. 2012 nin Enleri 9. Yeni Elektronik Kitaplarımız 10

Bu sayıda: 2012 Yılı Merkez Kütüphane Genel İstatistikleri 2. Web Sayfamız Yenilendi 8. 2012 nin Enleri 9. Yeni Elektronik Kitaplarımız 10 E y l ü l - A r a l ı k S a y ı 1 2 Bu sayıda: 2012 Yılı Merkez Kütüphane Genel İstatistikleri 2 Web Sayfamız Yenilendi 8 2012 nin Enleri 9 Yeni Elektronik Kitaplarımız 10 Bir Antik Çağ Kütüphanesi: Gymnasion

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU ONLİNE HİZMETLERİMİZ SÜRELİ YAYINLAR KOLEKSİYON DIŞI KAYNAKLAR ABONE VERİTABANLARIMIZ KÜTÜPHANE ANASAYFASI ARAŞTIRMA DANIŞMANI Veritabanları,

Detaylı

SEMA AYHAN. Balıkesir Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. Balıkesir Üniversitesi Kütüphane ve

SEMA AYHAN. Balıkesir Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. Balıkesir Üniversitesi Kütüphane ve SEMA AYHAN Balıkesir Üniversitesi Kütüphane ve Balıkesir Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Dokümantasyon Daire Başkanlığı Unvanı Unvanı : Daire : Daire Başkanı Başkanı Adres : Çağış

Detaylı

dikkat le oluşt u- rulmuştur. Osmanlı d ü n y a s ı v e

dikkat le oluşt u- rulmuştur. Osmanlı d ü n y a s ı v e www. TARİHÇE Robert Kolej 1863 yılında Dr. Cyrus Hamlin tarafından kurulduğunda, kütüphanenin ilk kitapları olan Harvard Üniversitesi'nin 200 kitaplık bağışı Bebek'te eski bir binaya yerleştirilerek Kütüphane'nin

Detaylı

Wiley InterScience Kullanım Kılavuzu

Wiley InterScience Kullanım Kılavuzu SDÜ Bilgi Merkezi E-Bülten Kasım 2008 Sayı: 6 Wiley Interscience http://www3.interscience.wiley.com/cgi-bin/home?cretry=1&sretry=0 Wiley Interscience veri tabanı 30 Haziran 2008 tarihinde Blackwell Synergy

Detaylı

Bilgi Danışmanlığı. Umut Al. umutal@hacettepe.edu.tr - 1. BBY 363, 16 Eylül 2015

Bilgi Danışmanlığı. Umut Al. umutal@hacettepe.edu.tr - 1. BBY 363, 16 Eylül 2015 Bilgi Danışmanlığı Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr - 1 Plan Dersin amacı, kapsamı, işlenişi Dersin gerekleri Proje ve ödevler hakkında Dersin değerlendirmesi - 2 Dersin Amacı Dersin temel amacı öğrencilerin

Detaylı

Geçmişten geleceğe...

Geçmişten geleceğe... ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Geçmişten geleceğe... ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Ankara Yıldırım

Detaylı

Selçuk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Modern Kütüphanecilik Uygulamaları

Selçuk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Modern Kütüphanecilik Uygulamaları LOGO SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Add your company slogan Selçuk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Modern Kütüphanecilik Uygulamaları BUGÜN Bilginin hızla üretildiği ve aynı hızla teknolojik buluşlara/icatlara

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2008-2009 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ FALİYET RAPORU 1.GENEL BİLGİLER Özgörev (Misyon) Üniversitede verilen eğitimin ayrılmaz bir parçası olarak; bilgi hizmetlerini

Detaylı

BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM

BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM 1 BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM Arş. Gör. Kasım BİNİCİ kbinici@atauni.edu.tr A.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Bilim, Etik ve Eğitim Dersi, 13 Mayıs 2011, Erzurum 2 PLAN Araştırma Süreci Bilimsel Bilgi Kaynakları

Detaylı

5.KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

5.KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI a) Yönetim : 5.KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Daire Başkanı : Şeref AKBEN Sağlama Bölümü: Mustafa TUNÇ Kütüphane Servisi: Memur Güray YILMAZ Fak.Sek. Lütfi ERDEMİR Kataloglama ve Sınıflama

Detaylı

2010 Faaliyetlerimiz & TÜBİTAK EKUAL Değerlendirme

2010 Faaliyetlerimiz & TÜBİTAK EKUAL Değerlendirme Cahit Arf Bilgi Merkezi 2010 Faaliyetlerimiz & TÜBİTAK EKUAL Değerlendirme Dr. Elif Aytek GÜRSES ULAKBİM Md.Yrd.V. (Cahit Arf Bilgi Merkezi) elif@ulakbim.gov.tr 23-25 Mayıs 2011 TÜBİTAK EKUAL VII. Yıllık

Detaylı

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi KULLANICI REHBERİ BTÜ Kütüphanesi Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi - Kütüphane web sayfası Hizmetler Kaynaklara Erişim Danışma/Formlar Bize Ulaşın Bu rehber; Bursa Teknik Kütüphanesinin fiziki

Detaylı

Adnan Menderes Üniversitesi

Adnan Menderes Üniversitesi Adnan Menderes Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanl kanlığı Stratejik Plan 2007-2011 2011 Haziran 2006 05.04.2010 1 Sunu Planı Proje grubu Misyon Misyon analizi Vizyon Değerlerimiz Paydaşlarımız

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2009-2010 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM DÖNEMĠ FALĠYET RAPORU

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2009-2010 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM DÖNEMĠ FALĠYET RAPORU KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2009-2010 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM DÖNEMĠ FALĠYET RAPORU GENEL BĠLGĠLER Özgörev Üniversitede verilen eğitimin ayrılmaz bir parçası olarak; bilgi hizmetlerini çağdaş gelişmeler

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAIRE BASKANLIGI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAIRE BASKANLIGI KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAIRE BASKANLIGI 1. Yönetim : Daire Baskani : Mehmet BILMEN Sube Müdürü : Özlem YANIK Genel Bilgiler : Üniversitemiz Senatosunun 27.10.1993 tarih ve 1993/7 sayili karari ile

Detaylı

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Toplam materyal sayısı 01.02.2012 tarihine göre Kitap 51 833 Ders kitap 22 611 Tez 408 Kitap dışı materyaller - 367

Detaylı

Bilimsel Bilgiye Erişim

Bilimsel Bilgiye Erişim Bilimsel Bilgiye Erişim Yrd.Doç.Dr. Coşkun POLAT Plan Bilgi Kaynakları ve Türleri Bilgi Gereksinimin Belirlenmesi ve İfade Edilmesi, Bilginin Bulunması ve Elde Edilmesi Kütüphane Kullanımı Kitaplar Makaleler

Detaylı

5.KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

5.KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 5.KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI a) Yönetim : b) Genel Bilgiler : Daire Başkanı : Şeref AKBEN Sağlama Bölümü: Mustafa TUNÇ Kütüphane Servisi: Memur Güray YILMAZ Fak.Sek. Lütfi ERDEMİR Kataloglama

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2 şube kütüphane ve merkez kütüphanesi ile 2007 yılından itibaren kullanıcılarına hizmet vermeye başlamıştır. Hizmetlerimiz Kütüphane Hesabınız: Düzce Üniversitesi

Detaylı

2013 Yılı Merkez Kütüphane Genel İstatistikleri 3. 60 Saniyede İnternette Neler Oluyor? 8. 2013 ün EN leri 9. Türkiye de Kitap Okuma İstatistikleri 10

2013 Yılı Merkez Kütüphane Genel İstatistikleri 3. 60 Saniyede İnternette Neler Oluyor? 8. 2013 ün EN leri 9. Türkiye de Kitap Okuma İstatistikleri 10 Bu sayıda: 2013 Yılı Merkez Kütüphane Genel İstatistikleri 3 60 Saniyede İnternette Neler Oluyor? 8 2013 ün EN leri 9 Türkiye de Kitap Okuma İstatistikleri 10 Yeni Bağış Koleksiyonumuz: İsmet Sezgin Kitaplığı

Detaylı

Hiçbir gemi, bizi bir kitap kadar uzaklara götüremez Günümüzün gerçek üniversiteleri, zengin kütüphanelerdir

Hiçbir gemi, bizi bir kitap kadar uzaklara götüremez Günümüzün gerçek üniversiteleri, zengin kütüphanelerdir Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Hiçbir gemi, bizi bir kitap kadar uzaklara götüremez Günümüzün gerçek üniversiteleri, zengin kütüphanelerdir Teşkilat

Detaylı

Bilimsel Bilgiye Erişim. Yrd.Doç.Dr. Coşkun POLAT

Bilimsel Bilgiye Erişim. Yrd.Doç.Dr. Coşkun POLAT Bilimsel Bilgiye Erişim Yrd.Doç.Dr. Coşkun POLAT Plan Bilgi Kaynakları ve Türleri Bilgi Gereksinimin Belirlenmesi ve İfade Edilmesi, Bilginin Bulunması ve Elde Edilmesi Kütüphane Kullanımı Kitaplar Makaleler

Detaylı

Hakan Kapucu FMV Işık Üniversitesi Kütüphanesi

Hakan Kapucu FMV Işık Üniversitesi Kütüphanesi Hakan Kapucu FMV Işık Üniversitesi Kütüphanesi hkapucu@isikun.edu.tr Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik Avrupa Birliği tarafından desteklenen bir eğitim

Detaylı

STRATEJİK PLAN 2013-2017

STRATEJİK PLAN 2013-2017 Misyon KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Üniversitemiz öğretim elemanı ve öğrencilerinin eğitim öğretim ve bilimsel faaliyetlerini desteklemek, üretilen bilgileri gelişen teknolojiler aracılığı

Detaylı

Ders Adı : YABANCI DİL I (İNG.) Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : YABANCI DİL I (İNG.) Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YABANCI DİL I (İNG.) Ders No : 0310340013 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 YILI ABONE OLUNAN VERİTABANLARI VE İÇERİKLERİ

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 YILI ABONE OLUNAN VERİTABANLARI VE İÇERİKLERİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 YILI ABONE OLUNAN VERİTABANLARI VE İÇERİKLERİ Sıra No Veritabanı Adı Özellikleri 1 Cambrige Cambridge Journals Online, 1534 yılında kurulmuş dünyanın en

Detaylı

Tam Metin Makale Kullanım Verilerinin Bibliyometrik Analizi

Tam Metin Makale Kullanım Verilerinin Bibliyometrik Analizi Tam Metin Makale Kullanım Verilerinin Bibliyometrik Analizi Umut Al ve Yaşar Tonta Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Hacettepe Üniversitesi {umutal, tonta}@hacettepe.edu.tr -1 Plan Koleksiyon yönetimi Yöntem

Detaylı

İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları

İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları Prof. Server Acim (Besteci ve Devlet Konservatuvarı Müdürü) 18 Nisan 2013 - Perşembe - 12.15 İnönü Üniversitesi GSTF ve Devlet Konservatuvarı Konser Salonu

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2017 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2017 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2017 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ MF Matematik Sınavı (LYS-1) : 11 Haziran 2017 Pazar, Saat:10:00, Tek Oturum: 135 dakika Matematik

Detaylı

Üniversite için her şey yapabilirsiniz, Eğer Üniversitenin Kütüphanesi zayıfsa, Hiçbir şey yapmamış olursunuz

Üniversite için her şey yapabilirsiniz, Eğer Üniversitenin Kütüphanesi zayıfsa, Hiçbir şey yapmamış olursunuz Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Üniversite için her şey yapabilirsiniz, Eğer Üniversitenin Kütüphanesi zayıfsa, Hiçbir şey yapmamış olursunuz Genel

Detaylı

Sema AYHAN Daire Başkanı

Sema AYHAN Daire Başkanı İletişim Kütüphane ve Dokümanasyon Daire Başkanlığı Çağış Yerleşkesi 10145-BALIKESİR Tel : +90.0266.61214 34 Fax :+ 90.0266.6121435 e-posta: sayhan@balikesir.edu.tr Sema AYHAN Daire Başkanı EĞİTİM Yüksek

Detaylı

Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir.

Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir. Leman KOZAKCI Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir. Kütüphanede bulunan ve dışarı çıkarılmasında bir mahsuru olmayan yayını ödünç almak için kütüphaneye

Detaylı

KEŞFEDİLMEMİŞ BİR KOLEKSİYON: BİLKENT ÜNİVERSİTESİ ABD GPO KOLEKSİYONU

KEŞFEDİLMEMİŞ BİR KOLEKSİYON: BİLKENT ÜNİVERSİTESİ ABD GPO KOLEKSİYONU KEŞFEDİLMEMİŞ BİR KOLEKSİYON: BİLKENT ÜNİVERSİTESİ ABD GPO KOLEKSİYONU Beyhan Karpuz * U.S. Government Printing Office (GPO) nedir? U.S. Government Printing Office Kongre nin bir kurumudur ve tarihçesi

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER

TOROS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TOROS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. TOROS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ HAKKINDA 2. KÜTÜPHANE BİLGİLERİ 2.1. Sayılarla Kütüphane 3. KULLANICI HİZMETLERİ 3.1. Ödünç verme hizmetleri

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2012 YILI FAALĠYET RAPORU

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2012 YILI FAALĠYET RAPORU GENEL BĠLGĠLER T.C. AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2012 YILI FAALĠYET RAPORU Bilgi çağının en önemli gereksinimlerinden biri; içinde bilgi barındıran, her türlü

Detaylı

İşin Adı: KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI. İşin Kodu: İşi Yapan İşgörenin Bağlı Bulunduğu İlk Yönetici: Genel Sekreter Tarih:

İşin Adı: KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI. İşin Kodu: İşi Yapan İşgörenin Bağlı Bulunduğu İlk Yönetici: Genel Sekreter Tarih: Daire Başkanı: Ali AYGÜN İşi Yapan İşgörenin Bağlı Bulunduğu İlk Yönetici: Genel Sekreter Tarih: 13.07.2015 1. Kütüphane hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi için çalışan elemanlar arasında iş bölümü yapmak

Detaylı

Tanýtým - Deðerlendirme / Reviews

Tanýtým - Deðerlendirme / Reviews Türk Kütüphaneciliði 21, 4 (2007), 506-512 Tanýtým - Deðerlendirme / Reviews Ýstanbul Modern Sanat Müzesi Kütüphanesi Nur Ünal * Giriþ Ýstanbul Modern Sanat Müzesi, 11 Aralýk 2004 tarihinde Ýstanbul Boðazý

Detaylı

BİRİM YÖNETİCİSİNİN SUNUŞU Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımız 2015 yılı birim faaliyet raporunu düzenlemiştir. Faaliyet raporunun hazırlan

BİRİM YÖNETİCİSİNİN SUNUŞU Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımız 2015 yılı birim faaliyet raporunu düzenlemiştir. Faaliyet raporunun hazırlan HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ ŀnevşehir KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU Ocak 2016 BİRİM YÖNETİCİSİNİN SUNUŞU Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımız 2015

Detaylı

İçindekiler: 2014 Yılı Merkez Kütüphane Genel. 3 İstatistikleri. 2014 te Ne Kadar Kitap Üretildi? 2014 ün En leri

İçindekiler: 2014 Yılı Merkez Kütüphane Genel. 3 İstatistikleri. 2014 te Ne Kadar Kitap Üretildi? 2014 ün En leri İçindekiler: 2014 Yılı Merkez Kütüphane Genel 3 İstatistikleri 2014 te Ne Kadar Kitap Üretildi? 8 2014 ün En leri 9 Abone Olunan Yeni Veri Tabanları (HukukTürk-HiperKitap-Thieme Clinical Collections) 11

Detaylı

12. HAFTA PFS102 SINIF YÖNETİMİ. Yrd. Doç. Dr. Ali Çağatay KILINÇ. cagataykilinc@karabuk.edu.tr

12. HAFTA PFS102 SINIF YÖNETİMİ. Yrd. Doç. Dr. Ali Çağatay KILINÇ. cagataykilinc@karabuk.edu.tr 12. HAFTA PFS102 Yrd. Doç. Dr. Ali Çağatay KILINÇ cagataykilinc@karabuk.edu.tr Karabük Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi 2 İÇİNDEKİLER SINIFTA TEKNOLOJİNİN ETKİN KULLANIMI Teknoloji

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2014-2015 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2014-2015 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2014-2015 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kütüphanesi Kütüphanemiz 2007 yılında, Kilis 7 Aralık

Detaylı

Ders Adı : ÖĞRETİM TEKNOLOJİSİ VE MATERYAL TASARIMI Ders No : Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 4. Ders Bilgileri.

Ders Adı : ÖĞRETİM TEKNOLOJİSİ VE MATERYAL TASARIMI Ders No : Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 4. Ders Bilgileri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ÖĞRETİM TEKNOLOJİSİ VE MATERYAL TASARIMI Ders No : 0310400081 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders

Detaylı

K ÜTÜPHANELERİ ÇOMÜ K

K ÜTÜPHANELERİ ÇOMÜ K K ÇOMÜ KÜTÜPHANELERİ ÇOMÜ Kütüphaneleri ÇOMÜ Kütüphanesi barındırdığı kitap koleksiyonu itibariyle Batı ve Güney Marmara nın en büyük kütüphanesidir. ÇOMÜ Kütüphanesi nde yaklaşık 400.000 basılı ve 200.000

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2006-2007 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM DÖNEMĠ FAALĠYET RAPORU

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2006-2007 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM DÖNEMĠ FAALĠYET RAPORU KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2006-2007 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM DÖNEMĠ FAALĠYET RAPORU Üniversitemizin eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin geliştirilmesinde etkin görevi bulunan ve bu doğrultuda

Detaylı

Şef PERSONEL BİRİM GÖREV VE YETKİLERİ

Şef PERSONEL BİRİM GÖREV VE YETKİLERİ Şef 1 PERSONEL BİRİM GÖREV VE YETKİLERİ Daire Başkanı 2 Oya ÖZBAY 0 (434) 222 0000-1201 oozbay@beu.edu.tr 124 sayılı Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumlarının İdari Teşkilatı Hakkında

Detaylı

Teknik Üniversite Kütüphaneleri: Karadeniz Teknik Üniversitesi, Faik Ahmet Barutçu Kütüphanesi Örneği

Teknik Üniversite Kütüphaneleri: Karadeniz Teknik Üniversitesi, Faik Ahmet Barutçu Kütüphanesi Örneği Bilgi Dünyası 2008, 9(1):230-237 Teknik Üniversite Kütüphaneleri: Karadeniz Teknik Üniversitesi, Faik Ahmet Barutçu Kütüphanesi Örneği Technical University Libraries, An Example: Karadeniz Technical University

Detaylı

2014 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ

2014 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ 2014 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ MF Matematik Sınavı (LYS-1): (15 Haziran 2014 Pazar, Saat:10:00, Tek Oturum: 135 dakika) Matematik

Detaylı

Bütünleşik Elektronik Bilgi Hizmetleri

Bütünleşik Elektronik Bilgi Hizmetleri Akademik Bilişim 2004 Bütünleşik Elektronik Bilgi Hizmetleri Yaşar Tonta H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü tonta@hacettepe.edu.tr yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/tonta.html.t. Akademik Bilişim 2004 Portal

Detaylı

PLATO Meslek Yüksekokulu Kütüphane ve Dokümantasyon Birimi Yönergesi

PLATO Meslek Yüksekokulu Kütüphane ve Dokümantasyon Birimi Yönergesi PLATO Meslek Yüksekokulu Kütüphane ve Dokümantasyon Birimi Yönergesi Madde-1 Amaç ve Kapsam Bu Yönerge Tasarısı, Plato Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Kütüphane ve Dokümantasyon Birimi nin örgütlenme,

Detaylı

BAHAR YARIYILI BÖLÜM/YARIYIL AKTS KREDİ YÜKÜ TABLOSU

BAHAR YARIYILI BÖLÜM/YARIYIL AKTS KREDİ YÜKÜ TABLOSU da alınabilecek BANKACILIK VE SİGORTACILIK 1 30 BANKACILIK VE SİGORTACILIK 2 28 BANKACILIK VE SİGORTACILIK 3 27 BANKACILIK VE SİGORTACILIK 4 26 BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ 1 27 BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ 2 30

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ Kütüphane içi kullanım Kullanıcı eğitimi Ödünç verme Kitap siparişi Veri tabanları Uzaktan erişim Genel Bilgiler Dumlupınar

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2013-2014 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2013-2014 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2013-2014 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU Bina Girişi ve Manyetik Güvenlik Kapısı Ödünç-İade Bankosu Okuma Salonu Girişi

Detaylı

ANKOS ONLINE İŞLEMLER (ERM)

ANKOS ONLINE İŞLEMLER (ERM) ANKOS ONLINE İŞLEMLER (ERM) Ayhan Tuğlu, FSM Vakıf Üniversitesi Sami Çukadar, İstanbul Bilgi Üniversitesi Derya Soğuksu, Koç Üniversitesi İsmail Çetinkaya, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sunum Planı ERM'den

Detaylı

44. KÜTÜPHANELER HAFTASI KUTLU OLSUN Kütüphaneler Haftası 1964 yılında Türk Kütüphaneler Derneği'nin öncülüğünde kutlanmaya başlanan bu haftanın temel

44. KÜTÜPHANELER HAFTASI KUTLU OLSUN Kütüphaneler Haftası 1964 yılında Türk Kütüphaneler Derneği'nin öncülüğünde kutlanmaya başlanan bu haftanın temel BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI AYLIK ELEKTRONİK HABER VE İLETİŞİM BÜLTENİ YIL: 5 SAYI: 04 Nisan 2008 Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2007 Yılı Yayın Sağlama

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON PROSEDÜRÜ

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON PROSEDÜRÜ 1.AMAÇ : Bu prosedürün amacı, Adıyaman Üniversitesi içerisinde faaliyet gösteren eğitim ve öğretimi destekleyerek araştırmalarda yardımcı olacak materyalleri belirleyen ve yasal şartlara göre sağlayan

Detaylı

2011 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ

2011 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ 2011 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ MF Matematik Sınavı (-1): (18 Haziran 2011 Cumartesi, Saat:10:00, Tek Oturum: 120 dakika)

Detaylı

E.Ü. ÖĞRENCİ KONSEYİ KÜTÜPHANE RAPORU

E.Ü. ÖĞRENCİ KONSEYİ KÜTÜPHANE RAPORU E.Ü. ÖĞRENCİ KONSEYİ 2013-2014 KÜTÜPHANE RAPORU 1 E.Ü. MERKEZ KÜTÜPHANESİ Bakanlar Kurulu kararı ile fazla mesailerin kaldırılmasından dolayı (aylık mesailer 100 saatten, 50 saate düşürülmüş) üniversitemizde

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ KADRİYE ZAİM KÜTÜPHANESİ KURULUŞ TARİHİ 1997

ATILIM ÜNİVERSİTESİ KADRİYE ZAİM KÜTÜPHANESİ KURULUŞ TARİHİ 1997 KURULUŞ TARİHİ 1998 ATILIM ÜNİVERSİTESİ KADRİYE ZAİM KÜTÜPHANESİ KURULUŞ TARİHİ 1997 1999 2001 ATILIM ÜNİVERSİTESİ KADRİYE ZAİM KÜTÜPHANESİ /2013 Kütüphanemiz Kendi içinde; ekip ruhu, hizmet, mükemmellik;

Detaylı

PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ

PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ AD SOYAD KADRO UNVANI GÖREVLERİ * GÖREV DEVRİ ** Yaşar BAYAR Daire Başkanı Çalışan Personellerin

Detaylı

PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ

PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ AD SOYAD KADRO UNVANI GÖREVLERİ * GÖREV DEVRİ ** Yaşar BAYAR Daire Başkanı 124 sayılı Yükseköğretim

Detaylı

Birim. Faaliyet Raporu. Bu rapor Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı nın 2013 yılındaki faaliyetlerini kapsamaktadır.

Birim. Faaliyet Raporu. Bu rapor Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı nın 2013 yılındaki faaliyetlerini kapsamaktadır. Birim 2013 Faaliyet Raporu Bu rapor Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı nın 2013 yılındaki faaliyetlerini kapsamaktadır. KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU

Detaylı

Ders Adı : ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL GELİŞTİRME Ders No : Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 7. Ders Bilgileri.

Ders Adı : ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL GELİŞTİRME Ders No : Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 7. Ders Bilgileri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL GELİŞTİRME Ders No : 03029080 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 7 Ders Bilgileri Ders

Detaylı

ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL GELİŞTİRME

ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL GELİŞTİRME ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL GELİŞTİRME Öğretim Araç-Gereçlerinin Teorik Temelleri Araç ve Gereçlerin Öğretimdeki Yeri ve Önemi : Öğretimde görsel ve işitsel araçlar kullanıldığında öğrenmeler hem

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ HABER BÜLTENİ. Merhaba. Sayı 1, Şubat 2009. İçindekiler

MERSİN ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ HABER BÜLTENİ. Merhaba. Sayı 1, Şubat 2009. İçindekiler Küüttüüpphhaannee vvee D ookküüm aannttaassyyoonn D aai irree Baa??kkaannl l?????? Sayı 1, Şubat 2009 MERSİN ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ HABER BÜLTENİ İçindekiler Merhaba...1 Kütüphanemizi tanıyalım..2

Detaylı

Kütüphanemizin Kuruluşu 1992

Kütüphanemizin Kuruluşu 1992 Kütüphanemizin Kuruluşu 1992 KURULUŞ AMAÇLARI: Dinamik ve değişime öncülük eden İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, eğitim, öğretim ve araştırma programlarını

Detaylı

Tablo 1: Mevcut bilgi kaynaklar Kütüphanede mevcut bilgi kaynaklar:

Tablo 1: Mevcut bilgi kaynaklar Kütüphanede mevcut bilgi kaynaklar: 1 2 Tablo 1: Mevcut bilgi kaynaklar Kütüphanede mevcut bilgi kaynaklar: 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 1 Baskı seklinde materyaller Kitap 45641 47242 48500 50784 55312

Detaylı

MKÜ nün Bilgi Hazinesi

MKÜ nün Bilgi Hazinesi MKÜ nün Bilgi Hazinesi Büyük ve Donanımlı Bir Üniversit e Küt üphanesiyle Hiz met iniz de Mustafa Kemal Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Üniversitemizin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemek

Detaylı

Halk Kütüphaneleri BBY Mezunlarından Neler Bekliyor?

Halk Kütüphaneleri BBY Mezunlarından Neler Bekliyor? Halk Kütüphaneleri BBY Mezunlarından Neler Bekliyor? BBY Mezunları Halk Kütüphanelerinde Nelerle Karşılaşacak? SONU GELMEYECEK BİR SERÜVENE HAZIR MISINIZ? Asuman Nesibe GÖK Bornova İlçe Halk Kütüphanesi

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 23/02/2015-9123 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı *BELMRPYA* Sayı :99174368 /310.02.01.1/ Konu :Farabi Programı Başvuru Materyalleri FİZİK BÖLÜM

Detaylı

İnteraktif Tasarımlar

İnteraktif Tasarımlar www.resetotb.com İnteraktif Tasarımlar İnteraktif CD Video DVD Firma faaliyetlerinin tanıtımları ve sunumlarında kullanılmak amacıyla interaktif CD tasarım ve yazılım hizmetleri. Firma faaliyetlerini arşivleme,

Detaylı

ÜNİBİLGİ 10. Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Haziran 2002 Sayı:10

ÜNİBİLGİ 10. Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Haziran 2002 Sayı:10 ÜNİBİLGİ 10 Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Haziran 2002 Sayı:10 Üniversitemizin abone olduğu elektronik veri tabanlarını tanıtmaya devam ediyoruz. Amacımız veri

Detaylı

E-Bülten. Bilgi Merkezi Elektronik Bülteni yayın hayatına başladı. Toplu Tarama (Central Search) Toplu tarama kütüphaneler için neden gerekli?

E-Bülten. Bilgi Merkezi Elektronik Bülteni yayın hayatına başladı. Toplu Tarama (Central Search) Toplu tarama kütüphaneler için neden gerekli? E-Bülten Bilgi Merkezi Elektronik Bülteni yayın hayatına başladı. Mart 2007 Sayı: 1 Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgi Merkezi tarafından Mart 2007 tarihinden itibaren elektronik bülten yayınlanacaktır.

Detaylı

İşin Adı: KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI. İşin Kodu: İşi Yapan İş görenin Bağlı Bulunduğu İlk Yönetici: Genel Sekreter Tarih: 05/12/2017

İşin Adı: KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI. İşin Kodu: İşi Yapan İş görenin Bağlı Bulunduğu İlk Yönetici: Genel Sekreter Tarih: 05/12/2017 Daire Başkanı: Ali AYGÜN İşi Yapan İş görenin Bağlı Bulunduğu İlk Yönetici: Genel Sekreter Tarih: 05/12/2017 1. Kütüphane hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi için çalışan elemanlar arasında iş bölümü yapmak

Detaylı

2018 YILI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU

2018 YILI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU 2018 YILI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar...

Detaylı

BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM

BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM 1 BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM Arş. Gör. Kasım BİNİCİ kbinici@atauni.edu.tr A.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Bilim, Etik ve Eğitim Dersi, 17 Şubat 2012, Erzurum 2 BaŞLaRKeN Bilginin yönetimi zor bir iştir. Bu zoru

Detaylı

Bilimsel Bilgiye Erişim. Yrd. Doç. Dr. Coşkun POLAT

Bilimsel Bilgiye Erişim. Yrd. Doç. Dr. Coşkun POLAT Bilimsel Bilgiye Erişim Yrd. Doç. Dr. Coşkun POLAT PLAN Araştırma Süreci Bilimsel Bilgi İçin Kaynak Türleri Bilimsel Bilginin Bulunması ve Elde Edilmesi Kütüphane Kullanımı Alternatif Bilgi Erişim Kaynakları

Detaylı

2 ÖĞRENME-ÖĞRETME KURAMLARI VE PROGRAMLI ÖĞRETİM

2 ÖĞRENME-ÖĞRETME KURAMLARI VE PROGRAMLI ÖĞRETİM İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 TEMEL KAVRAMLAR 11 1.1.Eğitim 12 1.2.Teknoloji 13 1.3.Eğitim Teknolojisi 13 1.4.Öğretim Teknolojisi 17 1.4.1.Öğretim Teknolojisine Kullanımının Aşamaları 19 Yararlanılan Kaynaklar

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2013 YILI FAALĠYET RAPORU

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2013 YILI FAALĠYET RAPORU GENEL BĠLGĠLER : T.C. AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2013 YILI FAALĠYET RAPORU Bilgi çağının en önemli gereksinimlerinden biri; içinde bilgi barındıran, her türlü

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 YILI FAALİYET RAPORU

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 YILI FAALİYET RAPORU T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 YILI FAALİYET RAPORU 1 İ Ç İ N D E K İ L E R I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar

Detaylı

Bilimsel çalışma sürecinizde, EndNote sizin en önemli hedefe; Araştırmalarınıza odaklanmanızı sağlar! EndNote

Bilimsel çalışma sürecinizde, EndNote sizin en önemli hedefe; Araştırmalarınıza odaklanmanızı sağlar! EndNote Bilimsel çalışma sürecinizde, EndNote sizin en önemli hedefe; Araştırmalarınıza odaklanmanızı sağlar! EndNote Bilimsel çalışma sürecinizde En güçlü araştırma yönetim çözümü ve en esnek bibliyografya oluşturma*

Detaylı

Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane

Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane E-kitaplar Sesli Kitaplar Video OverDrive hakkında E-kitap avantajları Neden OverDrive? Eşsiz katalog Video filmler Çeşitli erişim kanalları Referanslar

Detaylı

mezunları) ile açıktan ve uzaktan öğrenim gören mezun durumunda olan öğrenciler,

mezunları) ile açıktan ve uzaktan öğrenim gören mezun durumunda olan öğrenciler, MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT BAŞVURU İLANI Başvuru Tarihleri 22-25 Eylül 2016 [Başvurular 22 Eylül 2016 Saat 08.30 ile 25

Detaylı

Doç. Dr. Hakan Anameriç A.Ü. DTCF BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ

Doç. Dr. Hakan Anameriç A.Ü. DTCF BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Doç. Dr. A.Ü. DTCF BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Bilgi merkezlerinin amacına, kullanıcıların istek ve gereksinimlerine uygun olarak dermede yer alan, basılı ve elektronik ortamda hazırlanmış kitap, süreli

Detaylı

İşbirliği Grubu Çalışmaları 2013-2014 Kaynak Paylaşımı, ANKOS Personel Değişim Programı. Sema Çelikbaş, İG, ANKOS

İşbirliği Grubu Çalışmaları 2013-2014 Kaynak Paylaşımı, ANKOS Personel Değişim Programı. Sema Çelikbaş, İG, ANKOS İşbirliği Grubu Çalışmaları 2013-2014 Kaynak Paylaşımı, ANKOS Personel Değişim Programı Sema Çelikbaş, İG, ANKOS GRUP ÜYELERİ Sema ÇELİKBAŞ - İTÜ Zeki ÇELİKBAŞ - İTÜ Ertuğrul ÇİMEN - Kadir Has Üniversitesi

Detaylı